Mély levegő! Árokásásra felkészülni!

2017 július 15 10:41 de.74 hozzászólás

Megnyitották a Vizes VB-t. Annak érdekében, hogy mindenki tudjon róla, felkavarták a fél főváros forgalmát. Ennek ellenére egy egészen más aspektusa lehet érdekesebb a világbajnokságnak. Nevezetesen az, hogy vajon mennyire alakul a VB vizes árokká. Mert a társadalmi tendencia kétségtelen. Mert mi mindent meg tudunk unortodox módon oldani. Egy soron kívüli beruházás-kampányt soron kívüli korrupciókkal. Amelynek leleplezői nyilvánvalóan el akarják gáncsolni az egész hazai világbajnokságot. Tokkal és vonóval. Ha mégsem, akkor ez csak az ellenzék megtévesztő trükkje. Miközben persze a túloldalon is presztízskérdést csinál abból, hogy márpedig fanyalogni azt muszáj. Noha talán nem is mindenért kellene. Elvégre egy világbajnokság lehetne jó reklámja az országnak. Sok-sok mostani, és jövőbeli vendégéjszakával.

De, mint tudjuk, nálunk az ilyen rendezvénysorozat is tud veszteséges lenni. Ez a magyar virtus és tradíció. Még emlékszem a hazai Forma 1-es versenyek első megrendezéseire. Amikor hosszasan számolgatták, hogy mekkora ráfizetés is ez az egész. Mert „elfelejtették” a járulékos hasznot is hozzá számolni. Egy percig sem vonva kétségbe, hogy vannak, lesznek olyan szereplői a gazdaságnak, illetve a politikának, akiknek a veszteséges megrendezés kimutatása lesz az érdeke. Úgyhogy kíváncsian várom a majdani elszámolások eredményét. Mind a tényleges költségek, mind a teljes mérleg tekintetében. Aztán majd a hónapokig tartó egymásra mutogatást, hogy ki is a hibás mindenért. Szint előre sejtve, hogy az ellenzék szerint mindenért a kormány, a kormányzat szerint a hazaáruló migránssimogatók tehetnek majd mindenért. Akire rábizonyul a korrupció? Azt nyilvánvalóan a spekuláns Soros delejezte meg. Akinek a reklámarcát az ígéretek szerint levakarni szándékoztak a falakról a VB kezdetére.

Az, aki tehát azóta a Soros-gyűlöleti pótcselekvés nyomait véli felfedezni a falakon, az képzelődik. Esetleg az ellenzék rakta ki. Puszta provokáció gyanánt. Esetleg csak mintaként maradt a falakon pár kormány-hirdetmény. Annak érdekében, hogy tudják: hova is kell visszatérni. Elvégre nagy elődök példája lebeghet Orbán Viktor szeme előtt. Elvégre Hitler is felfüggesztette annak idején a hivatalos részét rasszista kampánynak a Berlini Olimpia idejére. Felismerve, hogy nagyon rossz reklám az országnak. Később már nem igazán érdekelte az ilyen apróság. Gyanítom, a Vizes VB után Orbán pontosan ugyanott fogja folytatni, ahol abbahagyta az ellenségkép-gyártást. Mert jönnek a választások. Mert már régen túl van azon a határon, hogy megengedhetné magának a hatalom átengedését. Legalább is, félek, a békés hatalomátadás lehetősége puszta illúzió.

De most ezt hagyjuk. Elvégre itt a VB. Feje tetejére állt a főváros. Aki szereti, az nézze. Aki nem szereti, az ne nézze. Csak egyre vigyázzon, kérem, mindenki. El ne feledje közben, hogy szigorúan elvi alapon is utálni kell mindenkit. Mert nehogy kijöjjön a társadalom nagyja a gyakorlatból mire véget ér a rendezvénysorozat. Igazán kár lenne a nulláról elkezdeni az árokásást, ellenég-keresést. Pláne most, hogy itt van ez a sok külföldi, akik csakúgy idejöttek. Sportolónak, meg szurkolónak álcázva magukat.

74 hozzászólás

  • Igen, újfent pontos írás. Egy mondaton azért túl finom voltál: „félek, a hatalomátadás lehetősége puszta illúzió”. Nem, konkrétan lehetetlen… Van-e szürreálisabb vízió, mint hogy egy elvesztett választás után Orbán kézfogással átadja a hatalmat mondjuk az új Orbánnak, a Momentumnak?

  • hol lehet látni a vizenyős vébét??? melyik teve csatorna adja??? és mikor??? az atlanti pocsolya nyugati partján???

  • „Vizes Vilagbajnoksag” ???

    Valamifele vilagbajnoksag elazott a nagya esok idejen ?

    A Vizi-sportok Vilagbaknoksaga, nem azik el meg amikor esik is az eso a fedetlen uszodakon. Tehat nem lehetnek vizesk maskent csak ha resztveszenek abban.

    Persze azt lehetetlen vizmentesen tenni !.

    Azert nevezve azt ma „vizes”-nek ?

    Mifele el-abordalt magyarnyelvi kifejezes az ?

  • A „vizes ” Olimpia azt jelenti, hogy vízi sportokat tartalmaz, ami Budapest és a Balaton kitűnő hely lesz! Nagyon szép volt a megnyitása, még lehet találni a Facebook-on erről képeket!

  • Látom a cikk írójának” savanyú a szőlő” !

  • Miklos Banfi
    2017 július 15
    11:11 de.

    hááááát, az a „nonokisszakállas” az nagyon hajaz az 1986-1989-es orbán ra

  • A Vizes Vacak csak veszteséges lehet a polgárok szempontjából, mert bele kell halniuk, hogy erre (magára) költötte a korrupt maffia rablóbanda a pénzt.

    Csak a héten két ember halt meg orvosi ellátás hiányában, évente 36,000 beteg hal meg hamarabb, mint jó ellátás esetén, nem beszélve haán ezer kap fertőzét, hány szenved, hány el se megy a kórházaknak nevezett nyomor fészkekbe!

    EZ AZ ÁRA A VIZES VACAKNAK ÉS A STADIONOKNAK! CSAK A FIDESZ!

  • Vizes VB, bizony! Édes anyanyelvünket nem ártana ismerned, kedves Bendeguz!

    Meghökkentő egyébként az állami TV-t nézni (semmiféle TV-t nem szoktam általában), hogy mennyire „negédes”… Egy más világ, mint amit én naponta tapasztalok.

  • Endre István Simay

    „Csak egyre vigyázzon, kérem, mindenki. El ne feledje közben, hogy szigorúan elvi alapon is utálni kell mindenkit.”
    Ezt Ön szem előtt tartja most is! Soros, Hitler, Orbán meg volt, hogy a cikk megint csak értelmetlen gyűlölködésről szól az is kipipálva! Miklos Banfi delíriumos álma hozzáadva! Ennyi! 🙂

  • A tévéközvetítési díjakat és az eladott belépőjegyeket nézve biztosan veszteséges lesz ez a „vizes vébé”. (aki esetleg nem tudná, valóban ez a hivatalos neve, mert nemcsak úszás szerepel a programján, viszont a kajak-kenu már nem tartozik ide)

    A járulékos bevételeket is hozzáadva sem lesz nyereséges, de még nullszaldós sem. Ezt is lehet előre tudni. És azt is, hogy az antiszemita kormányplakátok „bevonása” a külföldi látogatók/újságírók miatti. Valóban úgy, mint azt tette 1936-ban az olimpia idejére Németország államfője, aki a fekete Jesse Owens negyedik aranyérme után végül levélben kényszerült gratulálni.

    Igen, az olimpia után folytatódni fog az árokásás, a Brüsszel elleni uszítás éppúgy, mint a „balliberálisok” gyalázása. Mondhatom, elég sokszor járok élelmiszerüzletekbe vásárolni, de útközben se találkoztam még balliberálissal. Lehet azért, mert nem ismerem föl őket? Tényleg, miről lehet fölismerni egy ballibsit? Hogy tudjam, ha legközelebb megyek az utcán, rácsodálkozhassak.

  • Simay ur – a KMH legtermékenyebb szerzője – megadta az alaphangot ! Gyorsan eljutott Hitlerig is… Kiváncsi vagyok, kik fognak felsorakozni mögéje a gyékényen ?
    Muszáj beletaposni egy nemzet büszkeségébe???
    Csak azért is: „Hajrá MAGYAROK !”

  • lelszi
    2017 július 15
    3:48 du.

    Gondolom a szarkazmus szó jelentését szótárból sem ismered 🙂

  • ISTVAN Nagy
    2017 július 15
    4:41 du.

    Berlinben volt Olimpia vagy nem? Hitler hajlandó volt kezet fogni a néger futóval vagy nem? Felfüggesztették-e az antiszemita kampányt hivatalosan az Olimpia alatt, vagy sem? Újrakezdték-e utána vagy sem?

    Budapesten felfüggesztették-e a hivatalos sorosozást a VB idejére vagy sem? Maradtak fenn mégis plakátok vagy sem? Újra fog indulni a gyűlöletkeltés és állami ellenség keresés a VB után vagy sem?

    Az első csoportra ismerjük a választ. Az utóbbi kérdésekre csak részben.

    Jöhetsz a tényszerű cáfolatokkal. Tudod, vagy sem?

  • Andy Mage
    2017 július 15
    6:24 du.
    Hát Andy én szégyellem magam, maga helyett!
    Hitlerhez hasonlítja az ország vezetőjét, látom nem élt abban a korban. Sajnos én igen, és van némi össze hasonlítási alapom-

  • Andy Mage
    2017 július 15
    6:24 du.
    A soros egy üzletember aki befolyásolni akarja -és teszi- az egész világ életét.Ebben az esetben semmi kőze a dolgoknak zsidó mivoltához.
    Ti itt a konyhasóba is belekavarjátok a zsidózást.
    Ez már egyfajta betegség.
    Ez tipikusan feszültség folyamatos felszínen tartása a cél.
    Állandóan rossz érzésbe , bűntudatba akarjátok zavarni a magyarokat.
    Ez nem fog menni. Az ellenkezőjét éritek el vele.Ezt meg kellene már érteni.Ez úgy mükődik,hogy ellenszenvessé váltok a sok tósztolás miatt és egyszerűen nem fogja érdekelni az embereket az effajta megkőzelités.
    Tehát így őnmagatok ellen dolgoztok.
    De ha nektek ez kell?
    Nem egészen megértő üdvőzlettel.

  • Lelszi!

    A cikkben szereplő analógia az 1936-os berlini olimpiával igenis jogos és aktuális.
    Pontosan az a módszer, hogy kifelé, a Világ felé egy hamis álarcban mutogassa a mai magyar valóságot. A történészek sőt, a filmarchívumok is kimutatták a ’36-os rendezvény végtelenül álságos, nemcsak a náci állam, de Nemzetközi Olimpiai Bizottság, (de még annak USA tagjai) részéról is ezt a hazug és szándékos tendenciát, amit akkor – tekintettel a Hitlerájra – nagy vita előzött meg és több pályázó is visszautasított.
    Ez jutott az eszembe akkor is, amikor a FINA elnökének hálás szavait hallgattam az 1-es úgynevezett közszolgálati és a Duna nevezetű, szintén királyi, adóforintokból fönntartott propaganda tévécsatornán, aki Orbán nevét kétszer is hálásan zsolozmázta a jelen nem lévő, vagy csak igen kis létszámú [nem látható] ünneplők előtt…
    Egy kis epizód a „Királyi Egyes” helyszíni(?) szpíkere asszongya nekem a nézőnek, aki láthatnám is, ha vóna ilyen, hogy „fantasztikus itt a hangulat”. …És mit közvetít a kmera az egyébként mindent bele – több mint 3MD – de mégis unalmas délibáb produkció helyszínéről? Egy mindig sötét helyszínt, ahol a nagyképernyőn folyton keresni kell a megcélzott történés központi magját, s ahonnan az operatőr ritkán, néha-néha mutat nézőket, de annál inkább Orbánt és sleppjét. Itt például, a közvetítő riporter nézőt bíztató, ominózus megjegyzése után, mintegy jelszóra a Führer és az Ő boldog köre egy színházi „fejgépnek” megfelelő reflektor és kamera e „véletlen” ráirányított pásztájában, nagyon, de nagyon vigyorog és tapsol…
    Szumma szummárum, végülis azért döntött – mert ITT mindenről Ő dönt – az éjszakai rendezés mellett, hogy Őt így kellő mód ki lehessen emelni az egyébként . r é m u n a l m a s , nagyon őszintétlen és mesterkélt ünnepélyességre sikeredett, mégis előbújt világából, s a műsor közben is időnkét ő mondja meg tuttit. S nem utolsó sorban azért is, hogy az ünnepség helyszíneén a közvetítés időpontjában még fellelhető befejezetlen építési maradékok még véletlenül se legyenek láthatók…
    .

    ˙
    Ui: Annyi únott és tanácstalan fapofát ilyen nagyszabású rendezvényen nemigen látni sehol, mint ezen a világraszóló, amatőr megnyitón. Kivételt képeznek azok az oda engedett, protekciósok, akikre ritkán, de a setét éjszakában véletlen, néha mégis ráirányult az a fejgép. Ezek mintegy jelszóra – az állítólag színvonalas és érdekfeszítő [MRT szerint] műsor alatt 😀 – bambulásukból váratlan felocsúdva, hatalmas elánnal bámultak és integettek egyenest bele a kamerába…

    .

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Dongoló!

    Így történt. Egyedül Hitler nem utasította vissza azt a propaganda-eszközt amelyet szokás „újkori olimpiáknak” is nevezni. A német fűhrer személyes és udvari, ill. „birodalmi” filmese, Leni Riefensthal már fél évvel korábban előkészítette a Az akarat diadala című módszereit és „filmművészi” eszközeit tekintve valóban korszakalkotó dokumentumfilmjét. E film is azt tanúsítja, hogy a művészet és a sport sem független a politikától, bár sokan így szeretnék beállítani, vagy inkább mesélik a tömegeknek… Hogy úgymond’ az egy más – ártatlan – kategória. Lásd pl. az ártatlan arcú sportólók vonultatása és állítása történetesen kifejezéstelen tekintetekkel ezen a Viziparádén is…

    A Budapesti Löttyös-VB tehát ugyancsak a politikát szolgálja segítséget nyújtva egy, bár fejlettségét tekintve még eléggé kezdetleges, talán még nem náci, ám legfontosabb jegyeit tekintve már fasiszta rendszer a . N E R . további, ki tudja hová emelkedéséhez. Esetünkben sajnos a F I N A által.
    Az Orbán-rendszer eme törekvésében, ti. a nemzetközi elfogadtatás véghezvitelében, akárcsak 36-ban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a náci Németország népszerűsítésében, most pedig, hogy a magyarok az olimpiát elutasították, hát nagy szerepet vállalt – ha ló nincs, jó a szamár is – a . F I N A…

    Megjegyezném még, hogy az általad is említett a közvetítésre jellemző sötétség egyik evidenciája, hogy míg időnként a Királyi Várat azért kivilágították, SŐT !!!.., addig a mindig is, azaz mindenegyes este kivilágított Parlamentnek csupán a „hült helye” ácsingózott volna némi reflektor parádéért a megnyitó „ünnepség” háttere gyanánt… Legalább tettettek volna úgy…, de nem. A neogót palota adhatta volna éppen a parádé természetes és egyben egy már nem létező demokrácia szimbólikus hátterét is. Na de, az úgynevezett „i l l i b e r á l i s” demokráciától” [ahogy Orbán nevezi a maga fasizmusát] pont ez nem várható el. Mert a diktátor. é p p e n . e >Várba feltörekvő< [értsd is; parvenü]
    a maga retrográd rendszere legitimizációs törekvése okán
    . o l t a t t a . k i . az Országház megszokott fényeit
    . o r s z á g . é s . v i l á g . s z e m e l á t t á r a.

    .

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ISTVÁN Hű-de-Nagy!

    … de itt nem a versenyekről volt szó, hanem erről (egyelőre) Három-egész Hét-tized Milliárd adóForintból (ki tudja mi lesz a vége) összehányt, amatőr színvonalú, nemépp nemzeti büszkeségre okot adó megnyitóról…

    A versenyeken persze, és természetesen: HAJRÁ MAGYAROK !

    Majd a kapott aranyak világpiaci árán biztos bejön ez a nem kis költség.

    Várjad csak barátom! Majd abból helyreáll a magyar >nemzeti< egészségügy márcsak végsőket rugó állapota. Minden esetre az aranyér műtétek nyersanyaga az érmekből máris biztosított…

    ))) 😀 (((

  • Nem érdekel az élsport. Érveimet bővebben itt: http://kanadaihirlap.com/2015/06/11/le-az-olimpiaval/
    Egyre kevésbé adhat alapot a nemzeti büszkeségre. Eddig sem volt jogos: ugyan mitől lenne jobb „a magyar”, mert egyik honfitársunk feltette az életét arra, hogy a leggyorsabban ússzon, fusson, a legmesszebbre dobjon akármit? Arról nem is beszélve, hogy az elsőség egyre inkább attól függ, hogy képes-e megvenni a legújabb edzésterveket, a legmodernebb eszközöket, sőt, a legtehetségesebb közreműködőket.
    De természetesen nem vitatom el senkinek a jogát, hogy élvezze a versenyeket szurkolóként is, bámulja a látványos külsőségeket – amik időnként röhejesbe mennek át -, sőt, elvagyok azzal is, hogy az adóm bizonyos részét erre az egyre üresebb cirkuszra költsék. A mérték az, ami nem mindegy. Meg persze az sem, hogy a mértéktelen költségekből mennyi jut a valóságos látványosságra, és mennyi az „élsport ágazat” körül sündörgők zsebébe.
    Na, megyek úszom egyet – hátha beférek a szűkebb pátriám százezres közönségének jutó két uszoda valamelyikébe. Igaz, bármelyik vb-résztvevő valószínűleg röhögőgörcsöt kapna „vízi jártasságom” láttán – de a hátamnak jót tesz. És azt is értékelnem kell, hogy legalább hosszabb utazás nélkül elérhetek egy vízfelületet – millióknak esélyük sincs erre Magyarországon.

  • Figyelő
    2017 július 16
    1:06 de.

    Mi lenne, ha nem hivatkozna állandóan arra, hogy „bezzeg éltem akkor”. Mert, számításaim szerint 7-8 éves gyermek lehetett. De max 10-12. Hacsak nem Mattusaleh nagynénje.
    A kora lehet mentség a szövegértési problémára, de semmi másra.

    Egyébként ha két túlkompenzált paranoid skizofrént összehasonlítanak, még nem dől össze a világ. De ráadásul sem a cikk, sem én nem a Feltsuthy géniuszt, hanem a kampányfelfüggesztési estet hasonlítottam össze.

  • tóth péter
    2017 július 16
    1:39 de.

    Már megint túlspiláztad az abnormát.
    1. Soros vagy üzletember, és kkor a személyre szabott politikai kampány egy ragyás abnormalitás Orbántól.

    2. Soros vagy politikai közszereplő, de akkor meg félrement az érvelés, mert nem magyar állampolgár. Így az USA-ban kellene plakátolni.

    3. Valójában a kormány csúsztatva antiszemita kampányt folytat, és hazai politikai közszereplőként kezel egy külföldi állampolgárt. Azon az alapon, hogy találtak valakit, akit az IQ-light-os csürhe irigyelve utálhat.

  • Orsós Elemér

    ISTVAN Nagy
    2017 július 15
    4:41 du.
    „Muszáj beletaposni egy nemzet büszkeségébe???”

    Higgadj le és ne vedd a szivedre az ilyen lények „kinyilatkoztatásait”, mert az ilyen lényeknek a mi nemzetükhöz semmi közük, más pénzén vigéckednek sunyin a háttérből! Nem kell őket leállítani, mert bármíly primitivnek is tartanak bennünket, ezeket a provokációkat még egy magyar, méltatlanul lenézett tanyasi szántóvető is simán felismeri és magyarosan sercintve kiveti és direkt jó ha kontraproduktiv baromságaikkal növelik a pártszimpátiától független összetartozásunk erejét! Egyébként igazad van, és csak azért is -mégha a szélsőbal rámegy is- hajrá magyarok!

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Figyelő
    szűkagyúsága itt is kidomborodik, amikor arra hivatkozik, hogy ő már akkor élt és ezért tudja. Ez egy érv?
    No, igen ott messze migráns körökben, a hősi hazaffyas eposzok világában 60 évig mesélhették ezt egymást így túl-licitálva…
    Vegye már tudomásul, hogy vagyunk még egy páran itt, akik akkor már éltek és sajnos most ismét meg kell érnünk, hogy nemcsak a fasizmus, de a Horthyzmus bűzös lehelletét ismét undorral bár, de be kell lélegeznünk…
    De ne nézze hülyének az ifjúságot se. Aki csak picit is tanult, az felismeri az analógiát nemzetiszocializmus és nemzetiegyüttműködésrendszere között. Megfelelő érvek sokaságának a fölvonultatása mellett erről szól a fenti kommentek hada.
    De, különben olvassa el az >Egy koncepciós per anatómiája/I.< című cikkünket itt KMH-n… (O7.10/6:53) Majd ráismer a ténsasszon, hogy igenis hasonlít a Horthysta és a Hitleráj korai, idilli világára…
    Nénikérem! Bocsika, de a cikk a politikai rendszert elemzi, nem a "gazda" személyét. Az persze egy más kérdés, és törvényszerű is, hogy az autoriter rendszer – amilyen a hitleri és orbáni is – minden eleme és porcikája egyenként is tükrözi annak egyszemélyi Vezérének még a fizimiskáját is… Például kegyed is, mint hű híve kicsiben leképezi Orbanini Duce gondolkodásmódját ezekkel skolasztikusan hazug – én már akkor éltem – kijelentéseivel, amit persze beadhat egy elsős elemistának, de egy másodikos már kiröhögné az ilyen és ehhez hasonló érveit…
    Azt mondaná, hogy nagyi ne hülyéskedj!!!

    😀

  • Hatalmas ostobaságot kell feltételezni arról az itt fórumozóról, aki azt gondolja (ráadásul itt le is írja), hogy mindössze egyetlen üzletember befolyásolni bírja az egész világot.
    Erre egy ember még egyetlen országgal szemben sem képes, legyen ő akár a világ első helyen álló leggazdagabb embere, nemhogy az egész világgal szemben.
    Amúgy nincs ezzel az ostoba kijelentéssel kapcsolatban különösebb baj, elfér a többi ostoba szöveg között, a nagy baj az, hogy ennek az embernek szavazati joga van.

  • Figyelő
    2017 július 16
    1:06 de.

    „kedves” fidelő!!! 2017-1938= 79 azaz minimum annyi idős vagy???

    és még mit tudsz??? 1938 ban 0 éves voltál, 1946 ban kereken 8 (azaz nyolc) és még ha a bölcsek kövével a „zsebedben” születtél is, és a helytől is függően a háború maradhatott meg vagy az semszóval, hogy is volt ez az: „az akkor már éltem” című Grimm mese??? (tudod az valódi rendőrségi rémtörténetekre épűlt) vagy esetleg már 89 netán 99 éves lennél és már láttad Lenin t is???
    izgalmas

  • Azoknak, nincs időm összeszámolni de csak ITT, hányan marasztaltak el , CSAK AZÉRT, mert már akkor éltem és emlékezem!
    Tudom, hogy sokan nem tehetnek arról, amit nekik az iskolákban tanítottak. Engem, Kereszténynek neveltek, és még annak is megbocsájtottam aki feljelentett! Tehát nem haragszom itt sem senkire!
    Viszont , nem szerettem soha az igazságtalanságot sem, ezért írom azt, hogy szégyellje magát az, aki itt belém köt ok nélkül. Én NEM ismerem, tehát nem kedvelhetem Orbánt, ha maguk utálják, lelkük rajta! Megállapítottam a tegnapi megnyitásról annyit, hogy nagyon tetszett. Lehet,. hogy az irigységtől NEM tudnak tisztán látni!
    Egy biztos, hogy továbbra sem vágyom haza, ahol csak az egymás gyűlölete és az irigységbe ütközik az ember. Legyen az újság, TV, plakát. Ezen a lapon meg, az itteniek ellenségessége.

  • rodeo36
    2017 július 16
    11:09 de.
    Nem tudsz számolni, kis fejszámolással ki lehet számolni, hány éves lehetek. Ezt finoman jeleztem.
    Minden estre, az is látható itt, hogy egyes magyarok, a kort nem tisztelik, sőt! Bűnnek tartják! Egyre nem gondolnak, ha nem halnak meg előbb, ők is egyszer elérik ezt a kort!!!!!!!!!

  • Andy Mage
    2017 július 15
    6:21 du.

    Orbán lefizette Netanjahut is?

    https://888.hu/article-soros-ellen-hoznak-torvenyt-izraelben/?source=share

    Mi az a szarkazmus?

  • Drizari
    2017 július 16
    10:09 de.
    Kedves.Az OSTOBASÁGOD ott kezdődik,hogy képtelen vagy felfogni,hogyan tőrténnek az ilyen dolgok.Sokat kellene tájékozódni,tanulni és akarni megérteni a mükdést de erre tbbed magaddal képtelen vagy ezért úgy dőntőttél,egyszerűbb a másikat pocskondiázni.—–JA. MINDENKINEK annyit amit ő nekem.NEKED IS: mind a pillanatban amikor fejedben megfogalmazódnak a kívánságaid.Hogy rgtn megkapd amit másnak kívánsz.Tőbbet nem is érdemelsz üdvőzletével.

  • Don Golo
    2017 július 16
    2:50 de.

    Képzeld el milyen jól érvényesültek volna a fényeffektek napsütésben!?
    Lehet, hogy a sötétség a baloldali fikázásoknak?

  • Andy Mage
    2017 július 16
    7:20 de.
    Antiszemita kampányt ti folytattok itt. Ti gerjesztitek ,mindenben azt látjátok.Ezzel kapcsolatos dolgokat nem áll szándékotokban megérteni mert kitűnő dolog szemitázni és azt megpróbálni másokra fogni.próbálkozzatok.
    Mint mondtam volt ez a fajta megkőzelítés az embereket nem érdekli.Engem sem.
    Ne antiszemitázzatok űdvőzletével,mert visszaszáll rátok.

  • És mindezt csúsztatva csinálni?

  • Gyula Bognar
    2017 július 15
    2:29 du.
    Jó félrebeszélni?????

    Nem félrebeszélő üdvőzletével.

  • újfent pontos írás
    Csak nehéz az értelmet megtalálni.

  • Figyelő
    2017 július 16
    2:11 du.

    Mint írtam, a vélt korodat nem szemrehányásnak, hanem mentségnek gondoltam. A masszív szövegértési nehézségekre.

    Miközben a zsigeri rasszizmust vallásgyűlöletet természetesen ez sem menti. De azzal majd elszámolsz magaddal, ha akarsz, meg ha tudsz. Mint a többi decibelkeresztény presztízsmagyar. Azok, akiknek semmi közük a szólamokon kívül a kereszténységhez, és a saját származásukat is legfeljebb a dédiig tudják, nagyjából visszakövetni.

    Mint a pápát lemigránsozó, de nevében is bajor tökfej bayerzsóti.

  • Orsós Elemér

    Figyelő
    2017 július 16
    2:11 du.
    „Egy biztos, hogy továbbra sem vágyom haza, ahol csak az egymás gyűlölete és az irigységbe ütközik az ember.”

    Kedves Figyelő, ne vezesse félre Önt az itt tapasztalható széthúzás, sokszor indokolatlan buta civakodás, a tizede sem vetíthető Magyarországra. Ne ítéljen tévesen a számítógép előtt ülő, unatkozó „profi politológusok” gyerekes civakodásából! A rólunk terjesztett rémhírek ellenére sem vagyunk kanibálok! 🙂

  • Figyelő
    2017 július 16
    2:17 du.
    magam részéről „finomságoknak” a habostortát sok tejszínhabbal, és a málnafagyit tejszínhabbal valamint a Dobos tortát szeretem és értem de a te finomkodásod nem hatolt a lelkem mélyéig, mert kitüremkedik szavaid mögűl a mélységes fidexkft asszimiláció és tengermély hitbenne

    próbáltam számolni de ha 1938 ban már öntudatodnál voltál és részt is vehettél eseményekben (és, ha nem Bözsinéniajószomszéd mesélte este lefekvés előtt a napi pletykák között) akkor manapság közel 90 éves lehecc és akkor…ha az osztrák doktor még nem látogatott meg (tudod a kedves Alz…r) akkor még át is tudod festeni a múltat amúgy fidexkft módon minden napra egy vadonatúj múlt aszerint, hogy az aktuális passzátszél merről hozza a szemetet

  • Orsós Elemér
    2017 július 16
    3:57 du.

    csak a miheztartás végett, tudod e, hogy az a néhány felfuvalkodott hájfejű kopaszra beretvált senkiházi mennyinek láccik, amikor megijesztik a kameraman t miközben az a fák gyilkolását öregbíti… és ugyanezek a senkiháziak sok más helyen is előfordúlnak, meg a terület őrök vagy hogy a bánatba’ híjják üket akik zaklattyák a jónépet főleg külföldieket akik ezáltal imádni fogják és terjesztik a jóhírét a kis kedves virágzi jobban teljesítő és csodaszépen lebetonozott izének…miután láttam a képeket a vadiúj dunakorzóról meg a rómaipart rómaiparttalanításáról és a sok kőbetonhátán sivár rideg és legfőképpen unalmas és undorító képződményeket arrafelé ezeket architectura nak is merik nevezni de hát ezek nem láttak még szép épületet és nem ismerik az építész aranyszabályát meg mindazt amit több évezred alatt az emberiség felfedett hogy legyenek csodálatos építményei és akkor belerittyentenek holmi szeméttárolónak álcázott patkánykeltetőt a Városligetbe meg a Dagály helyére és csinálnak Nemzeti Színházat ami akkora giccs, mint önmaga kétszer és akkor jó arrafelé mikor lépten nyomon kizsebelnek az étteremben számlázás nélkűl ócska ételmaradékokért és pécsi sörért amit a kóbor kutya sem ismer

    szóval meséljél részleteket, hátha félreértettem amit a szömöm mutított

  • Orsós Elemér

    rodeo36
    2017 július 16
    6:43 du.
    Csak a miheztartás végett, tudod-e hogy, én nem egy újvilági aranyozott elefántcsont toronyból köpködök haza dekadens, kizárólagosan pesszimistára kihegyezett kritikákat, mert megpróbálok a nehézségek, visszáságok ellenére is optimistán a jó felé tendálni, azokat is észre venni amit mások szándékosan letagadnak vagy elhallgatnak a rossz közérzet fokozása céljából! Azzal hogy, én a „rendszerváltásban” tapasztalt csalódottságomra hivatkozva, nem húztam el innen egy szál belemet, mint sok magát mártírnak reklámozó migráns(nagy tisztelet a kivételnek!), szerintem nem a gyáva megalkuvásomat bizonyítottam, hanem a hazám iránti lojalitásomat a sok szintén birka ittmaradóval jóban-rosszban való sorsközösséget vállalva! A Te szömöd meg azt mutítja amit a szűkre szabott szemellenződ megenged neki.

  • Mélységesen sajnálom a nagyorsóstóthokat – mivel fogalmuk sincs, mit jelent egy nemzeti közösség tagjának lenni,kénytelenek arra büszkélkedni, amihez semmi közük, és amiért egy szalmaszálat nem tettek keresztbe. Nevezetesen arra, hogy van néhány ember (többnyire nem is itthon trenírozó),aki gyorsabban halad a vízben, mint a többi,vagy eltalálja a hálót a labdával úszva is.
    Én nem büszke vagyok, hanem szeretek magyar lenni, akkor is, ha tudom, hogy nem tökéletes ennek a nációnak sem minden egyede. Lehet, ha kanadai lennék, az is szeretnék lenni – nem tudom, nem ismerem a „kanadaiság” lényegét. Mindenesetre,amit tudok róluk, az szimpatikus, ahogy pl. az írek esetében is.
    Orsós! Kikérem magamnak, hogy lenézd a „tanyasi szántóvetőt”, a legtöbb már régen nem ilyen ostoba, ahogy te képzeled.
    Figyelő! Szíved joga,hogy elandalodj giccses, sose volt képeken, de ne feledd: Mi fizetjük, akár tetszik, akár nem. Persze sokaknak tetszik: a legjobb étel meg a lócitrom – milliárdnyi légy nem tévedhet.
    Az efféle „művészeti herevasalásoknak” egy céljuk van: a kábítás. Nem is lenne nagy baj velük, de az ordító hazugság nagy károkat okoz.Főként, ha magunknak hazudunk mosoly országát, miközben kész röhej az egész.

  • Orsós Elemér
    2017 július 17
    5:30 de.
    ez olyan szép, hogy alig bírom visszatartani…haza ott van, ahol mindenki egyformán merít…ezt egy nagy magyar mondta, te jobban tudod ezt is…ma nem így van…mi az a haza??? menjetek haza, mert kifut a bableves??? szóval kis defin Íció ide bele telibe

    hadd olvassa a nagyérdemű, repedve várja

    és még József Attilát is ídézhetném de minek, vagy Ady jobb lenne, bár az meg…szóval nem egészen „magyar” csak a hüvelyesek???

  • ,,,,,,……….Budapestre érkezett az izraeli miniszterelnök
    2017. július 17. 18:31

    Leszállt a Liszt Ferenc repülőtéren Benjamin Netanjahu, izraeli miniszterelnök repülőgépe. Legutóbb 1989-ben járt Magyarországon hivatalban lévő izraeli kormányfő,,,,…….

  • Andy Mage
    2017 július 16
    3:25 du.
    Nem tudom, kivel keversz engem össze, de rasszistának csak EZEN a lapon hívtak! Először is származásom folytán sem, és én nagyon kedvelem az indiánokat is például. Volt egy amerikai indián „barátom” is, aki feljött New York állam északi részéről, anyámat gyógyítani, rémes hideg napon a dzsipjén. Gyakran feljött később beszélgetni.’
    Csak, hogy tudjad NEM minden keresztény raszista, vagy antiszemita!

  • talalom
    2017 július 17
    7:34 de.
    Én nem a képeket néztem a Facebookon, hanem a VB megnyitását!

  • Ja, hogy azért fizetni kell, hát sajnos, nincs dicsőség áldozat nélkül. M Híresek lettek , még a kanadai TV hírek is mutatta Budapestet.

  • Figyelő
    2017 július 17
    1:19 du.

    melyik csatorna??? Canada? mert csak a FINA látszott meg az úszók és a víz 27 másodpercre

  • Figyelő! Pár percet néztem, de a gálám kijött attól a tömény, hazug giccstől, amit láttam.
    Gyurta Dani ma a facebookon elmondta, mennyi munka, fizikai szenvedés húzódik meg, amögött a két perc siker mögött. Rendben, becsülöm érte, de ne kelljen már hősnek tekintenem.
    Ő vajon tudja,hogy mennyi munka, fizikai erőfeszítés húzódik meg pl. egy ápoló munkája mögött? Évtizedeken keresztül, nap mint nap.Vagy a bolti eladó, a ponthegesztő, a takarító, a varrónő, a tanár munkája mögött? És még a siker sem hangos – csak szelíd. Nem lenne ezzel semmi baj, ha az ilyen „élsportolós” sikereket nem százszor annyival fizetnék, mint a sima, szorgos munkát. Csak mondjuk kétszer annyival: mert örömet okoznak sok embernek. Szerintem ugyan örömpótlékot, de egye fene – ennyi belefér. Bár azt tartanám méltányosnak, ha a sportoló csak annyit kapna, amennyit a teljesítményéért izgulók konkrétan fizetnének neki a jegyekkel, reklámozással, meg egyebekkel.

  • talalom
    2017 július 17
    2:15 du.

    Akkor is ezt mondanád, ha olyan képességeid lennének, (és jövedelmed), mint Messinek, vagy Vettelnek?

  • Orsós Elemér

    rodeo36
    2017 július 17
    8:56 de.
    Ha nem birod visszatartani, akkor használj pelenkát vagy a klotyón ülve kommentelj! Úgy látom jól elvagy a magadnak gyártott humorral.

  • Orsós Elemér

    talalom
    2017 július 17
    7:34 de.
    „Orsós! Kikérem magamnak, hogy lenézd a “tanyasi szántóvetőt”, a legtöbb már régen nem ilyen ostoba, ahogy te képzeled.”

    A szándékosan szűkre vett idézés gonosz rágalmazásokat eredményezett, ezért én most szó szerint idézem a ominózus lenézést:
    „méltatlanul lenézett tanyasi szántóvető”!
    Először is ha lenézném az általam éppenhogy nagyrabecsültet, akkor nem méltatlankodnék, másodszor meg nem szántóvetőt írnék, hanem a sokak által tévesen pejorativ jelzőnek hitt parasztot, ami ugyanazt jelenti csak nem mindenki tud róla! Nem volt igazad, mert én is kikérném magamnak, ha valaki lenézne egy józan paraszti ésszel megáldott szántóvetőt! 🙂

  • Lelszi: Igen. Különben is, miféle”képességei” vannak Messinek? Hosszú idomítás után bele tud rúgni két egyeneset egy labdába? Láttam fókát:az még az orrán is tudja pörgetni…
    Rendben: legyen övé az összes pénz, amit a megnézéséért adnak az emberek. De abból tartsa is fönn a stadionját!!! Takarítsa,világítsa,fűtse, hogy kiszolgálja a nézőit. Ne közpénzek milliárdjaiból tartassa el magát,ahogyan ez Magyarországon van.(Nincs is Messi,egy darab se a magyar labdarúgásban.)
    Orsós. 1. Józan paraszti esze lehet a ponthegesztőnek is, sőt, még egy többdiplomás drdr-nak is. Te is tudod,ne beszélj félre.
    Az a lenézés,hogy azt hiszed, a mezőgazdaságban dolgozók nem látnak át a csicsás kábításon. Hogy a nagyüzemek szétverése,meg a „magyar földet magyar kézbe” csak annak a fedőneve, hogy az uraitok „sercintve” zsigerelhessék ki a napszámost, zsellért, bérest. Ha nincs földje, megvonhassátok tőle a munkavállaló jogait, méltóságát: bért, biztosítást, szabadságot,ahogy ez járt régen a mezőgazdasági munkásnak is. Nagyon városi lehetsz, ha azt hiszed,igaz a kép, amin fehéringes parasztok aratnak dalolva, utánuk meg pruszlikos menyecskék szedik a markot vidáman.
    Meglehet, ma még falun többen elhiszik ezt a parasztvakítást: a gond akkor lesz,amikor rájönnek. Nemcsak,hogy ők élnek méltatlan körülmények között, de a munkájuk eredménye is elporlik. A mezőgazdasági munka ma legalább annyira tudomány, mint bármely ipar. Megőrizni a föld termőerejét, gazdálkodni a vizek járásával, fenntartani az élőlények egyensúlyát – az almakukacét is, meg a gabonamolyét is – ehhez a parasztnak is tanulnia kell, nem elég,ha imádkozni tud, meg alázatosan kezét csókolni a nacccsasúrnak, és várni tőle az alamizsnát. Ehhez joga van a parasztnak is: ezt vitatjátok el tőle, amikor sosemvolt „régiszépidőkkel” kábítjátok. Ez nem is lenézés: cinikus, aljas hazugság.

  • A magyar gazdaságot Rákosiék és utódai tették tönkre!
    Tudomásom szerint, az ” aljas Horthy
    időkben” fantasztikus exportja volt a magyar gazdaságnak, és a magyar iparnak. Pl. híres volt a magyar barack.Mikor otthon jártam utoljára, 2oo6-ban, vettem a piacon barackot. Mást is vettem zöldséget stb. A számlán fel volt tüntetve, hogy melyik , honnan származott. Volt spanyol, olasz, francia stb. de semmi magyar árú nem volt. Mondanom sem kell, hogy a barack is pocsék volt!

  • talalom
    2017 július 17
    2:15 du.
    Csak, hogy tudjad, a sportolók a leggazdagabb emberek az USA-
    ban, Kanadában és mindenhol a világon.

  • Figyelő: a magyar gazdaságot az tette tönkre, hogy 1945 tavaszára elpusztult az állatállomány 80 -a, az épületek 80%-a, a gépek, termelőeszközök 90%-a. Nem mellesleg megtizedelték a lakosságot – fiatal férfiak, nők, gyerekek pusztultak értelmetlenül. Ez a Horthy-rendszer mérlege. És lehet, hogy Önöknek ott messze, nem számít, hogy mi itt hogy élünk – csak meglegyen az a kicseszett „magyar büszkeségük”, de mi a saját bőrünket kockáztatjuk gagyi megnyitókért, meg orzott „családi ezüstért”. Mi itt nem siránkozni akarunk a hazánkért, hanem dolgozni: azért, hogy legyen jog, törvény és szabadság.

  • Orsós Elemér

    talalom
    2017 július 18
    2:30 de.
    Félrebeszélésből csillagos ötös! Egy igazi „parasztvakítás”! Egyébbként már a „parasztvakítás” kifejezés is sokkal lealacsonyítóbb mint a józan paraszti észre való hivatkozás, mert például lehet hogy, sőt nem lehet, hanem biztos hogy, egy egyszerű parasztnak vagy munkásnak is sokkal nagyobb a gyakorlati érzéke, túlélő képessége, probléma megoldó képessége mint egy túlképzett öt diplomás fenoménnek! Ez a feltevésem már itt is többször bebizonyítodott! A lenézésről meg csak annyit, nagyon meglepődnél, ha elárulnám származásomat, elég legyen csak annyi: semmi pénzért nem járatnám le azt a legalsóbb kasztot ahonnan otthoni és külső segítség nélkül önerőből egy kissé feljebb kerültem!

  • Orsós!Milyen legalsóbb kasztból kerültél Te föl? Hová”föl”? Fölálltál egy szellemi sámlira és tériszonyt kaptál? A szédülés miatt nem látod, hogyan élnek ott „alant”? Csak nem ebbe a magasságba akarod emelni a „magyarokat” is?
    Pestiesen szólva ezt nevezik „öntökön szúrásnak”.

  • Orsós Elemér

    talalom
    2017 július 19
    12:04 de.
    Én tudom hova tartozom és a sámliról sem tudok olyan nagyot bukni, mint Ti a Kreml tetejéről, Te meg csak gyakorold szorgalmasan a hamu szórást, mert soha többé nem kerültök a husos fazék közelébe! Ott „alant” élek és soha nem leszek hálás azért hogy, nagy kegyesen szemet hunytatok amikor a gáncsoskodásaitok ellenére „föl” tudtam kapaszkodni a sámlim tetejére! Én esélytelen vagyok az „öntökön szúrásra”, de Ti hál’ Istennek már háromszor is megízlelhettétek a gyönyöreit, ezért megértem a sárga irigységeteket!

  • T. Orsós! Irigyel a fészkes. Inkább sajnállak: sok érdekes dologból kimaradsz: legalább a szemellenződ egyik felét időnként hajtsd félre a szemed elől.
    És bár az orosz népet (is)becsülöm, a Kreml falait mostanában a Párt (a néhai fiatal demokraták) vezére ostromolja – a nyelvével.
    Gazdag vagyok: van hol laknom, van mit ennem, (sőt, internet, telefon stb. is van), a gyerekeim egészségesek (többnyire). Bár kb. ötszáz évi jövedelmem az az 1 milliárd, amit a zseniális gázszerelő pár éve egyszerűen elfelejtett – nem vagyok „alant”. Senkinél nem vagyok alábbvaló, mint ahogyan nem gondolom senkiről, hogy alábbvaló lenne. Lehet, hogy gazdagabb-szegényebb, butább-okosabb, szebb-csúnyább stb., mint én, de nem alábbvaló.
    Talán ez az, amit a legnehezebb megértenetek – ezért aztán örökké méregettek: magyarabb vagyok, aranyérmesebb vagyok, erősebb vagyok, hangosabb vagyok…
    Nem kell félni az erdőben: nézz körül, megéri.
    Van egy izlandi mondás: ha eltévedtél az erdőben, állj fel, és nézz körül! (Arrafelé max.1,60 körülire nőnek a fák.)

  • Orsos Elemer Nem tudom mit tudsz Talalomrol, de sosem volt a husosfazek mellett. Azt hiszem Te nem nyersz semmit azzal, ha Talalom nem fer a husosfazekhoz, azzal nyernel, ha mindenki hozzaferne egy kicsit.

  • talalom!
    juni.18. 4:51

    Köszönet ezért e néhány mondatért!
    Nem először állapítom meg egy-egy hozzászóló véleményét olvasva, hogy ezt akár én is írhattam volna, annyira igaznak tartom! Engem inkább az döbbent meg, hogy erre nem csak a külhoni, másvilágot megélő és tapasztaló egykori honfitársainknak kell folyamatosan felhívni a figyelmüket, hanem hazai, vélhetően azonos körülmények között lakó és élő polgártársainknak is!
    Mert amit itt leírtál, az nem vitatható.

  • talalom
    2017 július 18
    4:51 du.
    Rosszul ismersz. Én otthon voltam Rákosi idejében és nagyon jól tudom MIÉRT ment A beszolgáltatás törvénye jött be és ez az amiért nem működött, akkor a gazdaság!

  • Figyelő!!
    júl.18.11:53

    „Pl. híres volt a magyar barack.Mikor otthon jártam utoljára, 2oo6-ban, vettem a piacon barackot. Mást is vettem zöldséget stb. A számlán fel volt tüntetve, hogy melyik , honnan származott. Volt spanyol, olasz, francia stb. de semmi magyar árú nem volt. Mondanom sem kell, hogy a barack is pocsék volt!

    Ezt a „storyt” már számtalanszor leírta kedves Figyelő méghozzá pontosan ugyanezekkel a szavakkal, még a szórendet sem cserélte fel – ettől függetlenül azonban el sem tudom képzelni melyik vagy miféle piacon járhatott, ahol a „számlán”(?) tételesen még azt is feltüntetik melyik gyümölcs vagy zöldség honnan származik? Nem általánosítok mert van ahol adnak számlát, de legalább ugyanannyi ahol nem – többnyire kistermelők, őstermelők standjánál – de hogy egyetlen helyen sem kaptam még olyan számlát amin a termék megnevezése mellett még a származási helyet is szerepeltetnék, az biztos! Ön valamit totálisan félreértett, vagy benézett! Az, hogy a Horthy idején ízletesnek talált barack hogy jön a 2006-os magyar piacok kínálatához, azt nem tudom, de azt bizton állíthatom, hogy manapság is kapni finom, ízletes barackot is, meg zöldséget is, az ugyanis nem feltétlenül attól függ, hogy hol termett, hanem pl a fajtától, mikor mely időszakban termett és mennyire érett, mikor szedték le, hol tárolták stb Amennyiben Ön ősszel járt itt (okt.23.) akkor bizony a napon érett nyári barack már leérett, és marad a kissé ízetlen melegházi, részben hazai, részben export(többnyire görög, spanyol, olasz)barack, már amennyiben van! De gyanítom, ez Horthy idejében sem lett volna másként október vége felé – lévén a barack nyári gyümölcs!

  • Orsós Elemér

    Llanfair
    2017 július 20
    7:20 de.
    „Orsos Elemer Nem tudom mit tudsz Talalomrol, de sosem volt a husosfazek mellett.”

    Tudom, azért is címeztem Neki többes szám második személlyel általánosítva! Tudom hogy elvtársai nem mindenkivel osztoztak a husos fazékból, pont ezért nem értem, miért védi őket foggal-körömmel! Már egyszer kifejtettem Neki hogy, értékelem az önzetlen hűségét, de a sértegetést Ő kezdte, bennem meg van annyi önérzet hogy, csak dafke sem hagyom magam!

  • Orsós Elemér

    talalom
    2017 július 20
    5:19 de.
    Kedves Talalom, egyezünk ki abban hogy, mind a ketten túllőttünk személyeskedésünkkel a célon és én ezért minkettőnk nevében bocsánatot kérek!

  • Figyelő! Ahogy Horthynak sem azt rovom föl,hogy egy kivérzett, menekültek százezreivel (elcsatolt területekről) küszködő országot nem tett tejjel-mézzel folyó Kánaánná, úgy Rákosinak sem felróható, hogy meg akarta szüntetni azt a rendszert, hogy egy tábla szalonnát aranyért adjanak. Egyébként a kötelező beszolgáltatás 1953-ban megszűnt, Nagy Imre minisztersége alatt. A gazdaságról való fogalmai kissé hmmmm, avíttak.

  • talalom
    2017 július 20
    3:22 du.
    Sajnálom, ha elolvasta volna fenti írásomat, akkoriban volt egy fantasztikus export kereskedelem, mikor ő volt hatalmon. Ismerek egy zsidó magyar gyárost, aki a komcsi világból jött el, ő mesélte az akkori sikerekről. Még a németek is tőlünk vették a villanykörtét. T.i. az illető annak a gyárnak volt a tulajdonosa, míg a komcsik nem államosították.

  • Más, beszélgettem valakivel, aki valaha dolgozott, azaz jó menő üzeme volt a bőriparban. Mesélte micsoda fejlett iparunk volt ebben is, igen híres volt a magyar bőráru!

  • Besancon
    2017 július 20
    12:27 du.
    Valóban, ismételtem ezt az emlékemet, amit EGYSZER már leírtam ide. Igen nagy hatással volt akkor ez rám.
    Azt írtam itt rosszul, most már valóban emlékszem, NEM piacon vettem a fenti zöldséget, hanem a sarki zöldségesnél.
    Elnézést a tévedésért!.

  • Orsós! Rendben, csatlakozom.
    De azt értsd meg: nem az elvtársaimat védem – őket is megvédeném,ha rászorulnának (sőt, Téged is, ha szükségbe kerülsz) – hanem az elveimet.

  • talalom
    2017 július 20
    3:22 du.
    Csak annyi a válaszom a „folyó Kánaánra” azért nem volt ennivaló akkoriban. mert a szovjetnek kellett minden beadni, ez volt az a bizonyos „ellenszolgáltatás”!
    Ismeretem valakit, de többekről tudok, hogy ágyneműt , ruhát vitt szekérrel vidékre, hogy élelmet hozzon fel a fővárosba.

  • Besancon
    2017 július 20
    12:27 du.

    Nem, akkor éppen nyáron voltam otthon.

  • Figyelő!
    júli.15.11:53

    „…Mikor otthon jártam utoljára, 2oo6-ban, vettem a piacon barackot…” írta Ön a fenti dátummal, majd az alábbiakat.

    „..Nem, akkor éppen nyáron voltam otthon…” (júli.25.én 6:15)

    Tulajdonképpen lényegtelen is mikor járt „utoljára” Magyarországon, ám nem egyszer leírta különböző hozzászólásaiban, hogy 2006.okt. 23.- az elhíresült 50 éves évforduló – óta nem tette be a lábát az országba, és nem is fogja! Ezért gondoltam a félelmetes logikámmal, hogy talán akkor vett barackot, ami valóban nem a napon érett nyári magyar barack lehetett.
    Na, de mindegy is – bár nem vagyok Figyelő,ám azért figyelek -:)))))

  • leirtam az emlekeimet! Ennyi. Hogy mikor voltam utoljara otthon, ahhoz semmi koze.

  • Figyelő!

    Nem csak, hogy nincs hozzá közöm, de még csak nem is érdekel!
    Az „emlékezéseit” viszont – amennyiben azt nyilvánosan leírja – minden további nélkül számon kérhetem, amennyiben az 1. nem felel meg a valóságnak 2. ellentmond vele saját magának is!
    Mint már írtam, nem vagyok Figyelő, de azért emlékszem néhány dologra! A téma pedig elenyészően csekély ahhoz képest, hogy újfent „hegyeskedjen” – rendben?