Okozott-e valamilyen változást Benjamin Netanjahu budapesti látogatása?

2017 augusztus 5 8:51 de.66 hozzászólás

Alig pár hete, hogy Benjamin Netanjahu izraeli államfő magyarországi látogatáson volt. Ő volt Jichák Samir után a második izraeli miniszterelnök, aki tiszteletét tette Budapesten. Samir még a rendszerváltás évében 1989-ben járt villámlátogatáson Buedapesten, és az akkori miniszterelnökkel Grósz Károllyal tárgyalt. Előzőleg Mose Arensz , izraeli külügyminiszter járt előkészíteni a találkozót, és tárgyalt Horn Gyulával az akkori külügyminiszterrel. Noha a diplomáciai viszonyok akkor helyre lettek állítva hosszas szünet után, de közel harminc évnek kellett eltelnie, amig izraeli miniszterelnök jött ismét Magyarországra.

netanjahu-orban

Nem volt most semmi nagy előkészület, ám sokáig egy „reklámplakát” árnyékolta be, és tette kétségessé a látogatást. Soros György arcképével díszitett plakátok százai díszelegtek szerte az országban. Izrael a külképviseletén keresztül fejezte ki nemtetszését. Nevezetesen, hogy a Sorost elítélő plakátok alkalmasak az antiszemitizmus erősítésére. Hogy ennek, avagy másnak a hatására, de elrendelték a plakátok eltüntetését  és az ok az mai napig homályos. Előzőleg maga Netanjahu is nemtetszésének adott hangot, és helyeselte az izraeli nagykövet tiltakozó jegyzékét, amit azonban ésőbb visszavont sokak csodálkozására. Tehát a látogatása eleve egy kissé feszült légkörben zajlott le. Mielőtt Budapestre érkezett, Európában is járt, sőt Budapestről Páriszba utazott.

Felmerül a kérdés, ugyan minek jött Izrael miniszterelnöke Budapestre tárgyalni? Többféle találgatások kaptak szárnyra. Egyesek szerint, Izrael attól tart, hogy ha a paksi atomerőművet bővítik, Magyarország nehézvizet, vagy másfajta atombomba előallításhoz szükséges anyaggal látja majd el Iránt. Akik erre tippelnek vagy még most is ebben hisznek, el kell felejtsék. Magyarország annó aláírta az atomenergia békés célu felhasználásáról szóló egyezményt. Tudjuk pénz beszél kutya ugat, de itt sokkal többről van szó.

Egészen más volt a látogatás célja. Egyfelől tárgyalni újabb befektetési lehetőségekről, másrészről pedig a visegrádi négyekkel egyfajta egyeztetés is történt. Izraelnek Magyarországon elég sok jövedelmező, ma is működő befektetései vannak. Gondoljunk csak a világviszonylatban is jelentős helyen álló TEVA gyógyszergyárra. Sok ezernek biztosít mai napig munkát.

Egy újabb befektetés képe meg igen csak kedvezően alakul. A világ egyik legnagyobb akkumulátor gyára készül megnyitni új üzemét. Ha sikerül nyélbeverni az üzletet, első körben kb. hatvanezer új munkahelyet teremtenének. A szomszédos Szlovákia és a visegrádi négyek többi országa is jelentős hasznot húzhatna belőle, hiszen a TESLA egy nagy összeszerelő műhelyt tervez a térség valamelyik országában.

Ám a gazdasági fejlesztések mellett politikai célja is volt a látogatásnak. Nem akarom felemlíteni, csak érdekesség képpen, hogy a magyar szélsőjobb megfékezése és nagyobb ellenőrzés alá vétele is szerepelt a tárgyalásokon. Orbán pár héttel a látogatás előtt még Horthyt nagy államfőnek nevezte, de a tárgyalások során módosította, ahol már elítélte tevékenységét, sőt azt mondotta, hogy ilyen mégegyszer nem történhet meg Magyarországon. Netanjahu ezután megemlítette, hogy Izrael nagyobb együttműködésre törekszik a visegrádi négyekkel. Tette ezt a kijelentését akkor, amikor az EU egységesen szembefordult szinte az összes visegrádi négyek országának akarátval a migráns kérdésben. A támadás fő célpontja az volt hogy ezek az országok semmilyen körülmények közt nem hajlandóak menekülteket befogadni. Az EU hiába próbálja kierőszakolni, hogy legyen kötelező kvóta.

Mindeddig elutasították a követelsét. Hogy Netanjahu mit igért be, vagy tett-e utalást ezzel kapcsolatban azt nem tudni. Minden esetre az EU nem fogadta kitörő lelkesedéssel, hogy egyik „szövetségésüknek” gondolt ország, aki nem tagja az EU-nak megtorpedózza azon tervét, hogy a közép és kelet európai országokat hasonló képpen kezeljék amikor ezek még orosz „gyarmatok” voltak Európában. Hogy ezek milyen hatással lesznek Magyarország, illetve a többi visegrádi ország további megítélésében, az majd kiderül az elkövetkező hónapokban.

Avi Ben Giora

66 hozzászólás

  • Jo kerdes AVI.

    De nem a sajto hivatasos kotelesege azt feltarni a kerdeseik bombazasaval a PM-hez?

    Legalabb is amodon teszik az Izraeli sajto tagjai, amire en is tanuvallomaskent allithatom azt.

    Tehat miert NEM tesszi a dicso magyar sajto kotelesseget a lakosag javara?

  • Avi,
    a cikk kitűnő.Még hozzáteheted azt is,hogy manapság a világ és Európa is kissé megbillent.Antiszemitizmus mindenhol volt-van-és lesz.Az egykori magyar,lengyel,szlovák és egyéb antiszemitizmus helyét örökölte az Izrael-gyűlölet.Persze ennek is egyik alapja az iszlám beerőszakolása.Az Izrael elleni zászlót ma a norvégok, svédek és angolok lengetik.Talán az egyetlenek a németek,akik tanultak valamit a történelemből. Legalább is állami szinten,annak ellenére,hogy a lakosságuk több,mint 20%-a muzulmán.Ez a muzulmán világhatalmi törekvéseket szolgáló megszállás természetesen az európai keresztény népeket is veszélyezteti.Itt is volt közös téma Orbán és Netanjáhú valamint a V-4 ek között.Zárójelbe téve:Már ott tartunk,hogy London polgármestere is muszlim.Gondolod,hogy lesz antiiszlamizmus is vagy behódolás lesz a saríjjának?

  • Nem hinnek hgy a vizit celaj a „valtozas okozasa” lett volna.
    Inkabb a cel talan hogy BIBI tutatni ohajtotta szolidaritasat a Visegrad nemzetekkel akik mertek szembe alni az EU diktatosikus renszerevel.
    Mert Izrael nemzetbiztonsagi erdeke a szelszoseges muzulmanok terjedesenek korlatozasa.
    S azzal a Visegrad 4 nemzetek hasonloan egyeterteben alnak.

  • viszont a Samir es a bibi latogatasa kozt jonehany magyar politikus megforddult izraelben……………..igaz jo reszuk penzert kott

  • Márpedig a hírek szerint Semjén meg a magyar állam hitelt adott Iránnak valamiféle mini atomerőművek építésére. Mondjuk ez békés célú felhasználás.

    http://hvg.hu/gazdasag/201715__miniatomeromu__semjen_zsolt__irani_hitel__meghasadas

  • Akkumulátor gyár? Gratulálok, újabb szennyező üzemet sikerül az országba hozni. Miután az indiai gumiabroncs gyártókat a fidesz még ellenzékben kipics.zta az országból.

  • Nem az EU a mennyország. De a szerzőnek meg elgurult a gyógyszere, mikor a szovjet blokkhoz hasonlítja?

    Ennyire nem kéne félni a migránsoktól. Pl. most nincsenek az országban idegen katonák, a szovjet időkben meg voltak.

    Nemrég volt egy műsor, a szovjet katonák által elkövetett bűntényekről a megszállás alatt. 80-as években összeszólalkozott a kocsmában egy helybéli meg néhány orosz tiszt. Nem sokkal azután a magyart holtan találták az utcán. „Véletlenül” átmentek rajta egy tankkal(!), és rögtön meghalt.
    Természetesen ezt nem lehetett akkor megírni az újságokban.

  • „Horthyt nagy államfőnek nevezte, de a tárgyalások során módosította, ahol már elítélte tevékenységét,”

    Orbán a háború előtti tevékenységét dicsérte Horthynak, úgy mint iskolaügy, iparpártolás. A háború alatti tevékenységét soha nem dicsérte.

    Nem hiszem, hogy ezért jött ide az elnök. De persze biztos rákoppintott Orbán fejére. Ami elég igazságtalan. Hiszen Horthy csak hasonlót csinált, mint most a V4-ek meg Izrael. „Védi a nemzetállamot.” Nem akarta, hogy bevándorlók (más vallásúak) kezében legyen a nemzeti tőke nagy része.

    Gyengébbek kedvéért: Horthy rossz megoldást választott. De bizony az tény, hogy a bevándorlás okozhat problémákat a befogadó országokban. Ezt most maga az izraeli követ mondta így.

  • hazai lámpa
    2017 augusztus 5
    11:57 de.

    kiegészítés: A háború alatti tevékenységét soha nem dicsérte.

    És Orbán nem dicsérte soha a Horthy rendszer antiszemitizmusát sem, ami végighúzódott az egész korszakon. Igaz, nem is határolta el magát megfelelően.

  • Bendegúz és mások!
    Szerintem is csupán egyfajta gesztus volt ez V4 országokkal vállalt szolidarítás, de benne volt az is, hogy szégyen gyalázat, hogy egész Európában mindössze négy állam merte megkritizálni az EU döntéseit.
    Gyrio! Kösz a dicséretet de nem érdemlem igazából meg. Sajnos ez az iszlámizmus már észak-európában is felütötte a fejit. Azt már meg sem elítem, hogy Amerikéban egy zsidó ntáborban lengették a palesztin akarom mondanoi a Jordén zászlót. Hogy ezeket kik bolondították meg nem tudom. Ezért ne dicsérd a cikket mert ha lehetne írnák ezek számára is néhány kerestlen sort.
    Lámpácska! Mondd mi rossz van abban, hogy egy hatalmas gyárat fognak nyitni ahol sok ember találhat munkaalkalmat. Nem bizti hogy környezetszennyező is lesz. Ma már ez is nagyon fontos kritérium ennek betartása.

  • György Lázár

    Kedves Avi Ben Giora,

    A TEVA súlyos válságban van, már bezárta egyik magyar üzemét és százakat bocsájtott el. A Tesla-nak semmi köze sincs Netanjahuhoz vagy Izraelhez csak a magyar diplomácia terjeszti azt az álhírt hogy Magyarországon építenének akkumulátorgyárat.

    Sokkal inkább úgy tűnik hogy az elszigetelt és korrupcióval vádolt Netanjahu „hattyúdala” volt a budapesti látogatás. Saját izraeli szövetségesei figyelmeztették, hogy az Orbánnal való kézfogás nem jó ötlet.

    Nem lepne meg ha kiderülne, hogy miniszterelnökként Budapest volt Netanjahu utolsó külföldi útja..

  • „Minden esetre az EU nem fogadta kitörő lelkesedéssel, hogy egyik „szövetségésüknek” gondolt ország, aki nem tagja az EU-nak megtorpedózza azon tervét, hogy a közép és kelet európai országokat hasonló képpen kezeljék amikor ezek még orosz “gyarmatok” voltak Európában. ”

    Hát ezt azt hiszem, célszerű volna újrafogalmazni.

  • Avi, mi ha lehet, nem kérnénk az izraeli befektetésekből. A cikkben megjegyzed, milyen sok munkahelyet teremtenek nekünk, érdekes miért nem azt írod, hogy milyen sok TEVA részvényest tartanak el a magyar munkavállalók.
    Minden kétoldalú kapcsolatot csak a kölcsönösség alapján engednék, soha „nem szül jó vért” az egyoldalúság.
    Netanjahu pedig azért volt nálunk, hogy az EU-ból legalább a V4-ek ne kárhoztassák az izraeli politikát, amire itt Budapesten ígéretet is kapott a kormányfőktől. Hogy az igazi főnök, Sára asszony miről tárgyalt, arról sajnos nincs tudomásom.

  • Ávi,
    ha ennyire nem akarod,hát nem dicsérlek.Ha tetszik ,ha nem a cikk JÓ.Senki nem tehet róla,(Te sem)hogy még Amerikában is vannak olyanok(a hovatartozásukat le sem merem írni)akik a palesztin (műkreáció)rongycsóválással akarnak szabadulni eredetüktől. Ezeknek Te írhatsz és beszélhetsz hozzájuk,mint a”beteg lóba”. Amerikában élő ismerősünknek elküldtem egy nagyszerű cikket.A témája,hogy miért nincsenek muzulmánok Japánban.Pontos és igazsághoz ragaszkodó leírás.Hogy milyen választ kaptam az idióta hölgytől jobb ha nem tudod meg.A Google-be írd be,hogy /Brigitte Gabriel:az iszlám véres történelme egy amerikai szemszögéből./Nagyon érdekes dolgokat tudhatsz meg.Ha beírod azt a szót,hogy /Hudajbijja/ még több információt is kaphatsz!Azt hiszem ezek után régebbi nézeteltéréseink=a nullával.

  • György Lázár,
    engem sem lepne meg,ha rövidesen megtudod,hogy rossz lapot húztál 19-re már csak nagyon laikusok vagy szerencse lovagok mernek még lapot kérni.Hamarosan rá fogtok jönni,hogy besokalltál.Ami nem megy a fülkében,nem fog menni az utcai csőcseléknek sem.Ha Izraelben élsz שבוע טוב!Ha nem akkor is.

  • Nos okozott változást,még az izraeli miniszterelnök is velünk és a visegrádi 4-ekkel szimpatizál,egyetért és támogatja Orbán politikáját,nézeteit!Ezek ugye tények!!!!

    Na ezt felesleges és szánalmas lenne tovább ragozni,cáfolni….
    bele kellene nyugodni,hogy a balliberális ellenzék,hiteltelen,értelmetlenül uszító törekvéseinek nincs jövője!
    Megint egy értelmetlen ,jellemtelen igyekezet…!

  • Amúgy -és nem mellékesen!!!-arról is meggyőződhetett,hogy se zsidógyűlölet,se antiszemitizmus nincs Magyarországon sőt teljes az együtt működés, és tolerancia a zsidó egyházzal,emberekkel,annak ellenére hogy a kinti és itthoni szánalmas,hazug ballibsik mit is állítanak….!!,így a kapcsolatok a két ország között szerencsére továbbra is jók
    maradnak!
    Na ez a lényeg,a hazugság ugye mindig kiderül? egyesek pechjére…de képtelenek tanulni belőle,mert sajnos nagyon szint alatt vannak,minden téren!

  • Parács Péter Pál

    Nem tudom miért, de mostanság csak a „közelmúlt” szörnyűségeiről van téma. De, ha már itt tartunk miért nem vetődik fel a „Magyar-Holokaust eshetősége. Gondolok itt a Don-kanyarra, no meg az „isten igazi” málenkij robotra Igaz van különbség a kettő között. Az egyiknél a katona idióta parancsra volt kénytelen menni a baromságba. A másik azonban elhurcolása volt az embereknek. Nem igazán külföldi munkavállasi szerződéssel mentek egy kicsikét dolgozni az éhhalál és megaláztatás lágerébe. (Mint az én apám sem, de Ő túlélte hál’Istennek. Életerős, 75 kiló volt, amikor beigérték Neki „nagy utazást” és három év múlva fagyott lábakkal „keveredett” haza 42 kilóval. Ez mi akkor, ha nem holokaust. Igaz, a 80-as években kapott cca. 170.000,.Ft névértékű kárpótlási jegyet, amit nem igazán tudott elkölteni amire akarta. A privatizációhoz „szépen” felvásárolták és „szépen” be is számították. Mi következtethető ebből? Az állam kárpótolt,mely füstje alatt privatizált.
    Szóval a Zsidósággal szemben elkövetett borzalmakhoz képest a Magyarokkal szembeni meghurcoltatás sem nevezhető nem kegyetlennek és nem koncentrációs lágernek. Nem tudom honnan, de hallottam, hogy már Cigány-Holokauszt is van. Az meg biztos, hogy az Ukránok viszont az 1923-as éhinséget tekintik ennek. De, hol vannak a Magyarok vagy magunkról nem akarunk beszélni?

    PPP

  • Parács Péter Pál
    2017 augusztus 5
    4:44 du.

    Jóember. Itt Magyarországon azt se tudják sokan, hogy Ukrajnában most háború van még, vagy micsoda? Mindent visznek a híradóban a migráns hírek meg hogy mi történik Szíriában.

    A malenkij robot túlélőinek van egy csoportja, a képviselőjük szerepelt a TV-ben a Szabadság tér 56 c. műsorban.

  • charlie,
    a Sára asszony miről tárgyalt nem tudod.Úgy látszik a tárgyalásai előtt lepókhálózták a termet.Ez behozhatatlan károsodás.A Netanjhu-V4ek tárgyalásairól viszont mindent tudsz. Te voltál a pók a falon?Már türelmetlenül várjuk a további tárgyalásokról a valósághoz hű beszámolóidat.Sajnos a Tevával kapcsolatosan újra kell nekifutnod.

  • Netanjahu budapesti látogatása röhejessé tette orbánék u.n. antiszemitizmusát. A MAZSIHISZ elnöke zsinagógai „panaszkodásakor” tanulságos volt figyelni Benjamin arcát, aki marhán unta az uriember műsorát… Netanjahu világosan kimondta, hogy nem a (mondvacsinált) antiszemitizmusokkal van a proléma, hanem az Izrael létét fenyegető (Soros és brüsszeli társai által is manipulált)”nemzetközi” antiszemitizmussal.

  • Orsós Elemér

    hazai lámpa
    2017 augusztus 5
    7:22 du.

    „Parács Péter Pál
    2017 augusztus 5
    4:44 du.

    Jóember. Itt Magyarországon azt se tudják sokan, hogy Ukrajnában most háború van még, vagy micsoda? Mindent visznek a híradóban a migráns hírek meg hogy mi történik Szíriában.”

    Szerintem meg jó Ember! Ne hidd hogy, alulinformált naívák vagyunk, csak egy csekély, megvezetett vagy lefizetett kisebbség nem tudja mi folyik Ukrajnában és Szíriában és miért akarják egyesek elbagatelizálni a migráns híreket, legfőképen a nagyongazdag, nagyonművelt Nyugaton!

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2017 augusztus 5
    9:39 de.

    „Gondolod,hogy lesz antiiszlamizmus is vagy behódolás lesz a saríjjának?”

    Az utóbbira tippelek, szerintem a behódolás már akkor elkezdődött, amikor nem tiltották ki az uszodából a nőfogdosókat és inkább szemléltető piktogramokat helyeztek ki nekik, amikor a menekülttábor melleti iskolában az őslakó kislányokat kötelezték hosszú szoknya és hosszú ujjú blúz viselésére, amikor az iskolákban és közintézményekben leszedették a falról a kereszteket!
    Egyértelmű, ha a civilizált nyugatnak a behódolás a célja, akkor nem velük kell egyezkednünk!

  • Charli!
    Nem tudom tudod e, hogy Izrael a harmadik legnagyobb befektető Magyarországon. És miért egyoldaló ez szerinted? A V4 országok ugyan úgy befektethetnek majd Izraelben ha akarnak.
    Ami TEVA-val kapcsolatos „álhíreket” illeti. Igen valakik kicsit megkeverték azt a bizonyos vedret és felszinre került sok fekália. Példul a franciák, hogy vissza fricskázzanak Izraelre amiért úgymond beleköpött a levesükbe és nem engedte, hogy visszanyomják ezeket az országokat oda ahol az orosz éra alatt voltak. Elterjesztették, hogy egy nagyon népszerű altatót Izrael lehamísított egy francia gyógyszergyártól. Tényekkel nem sikerült alátámasztani eddig de mivel a magyar részlegben készültek ezek a termékek kicsit visszaesett a termelés és tényleg voltak elbocsájtások.
    Az a bizonyos aksi gyár nem zsidó maffiózok gyára lesz. Van benne egy csomó izraeli és más zsidó részvényes. Senki sem mondta azt, hogy Natanjahu igéretét készpénznek kell venni. Ő max lobbizni tud, hogy itt épüljön fel. A Tesla meg ha meg nem sértek itten embereket akkor főleg izraeli know how alapján fejleszt. A Renault már évekkel ezelőtt kötött egy együttműködést. sikerült is , és ma ők a piacon azok akik elektromos autókat árulnak viszonylag elérhető áron(a Tesla ma még képtelen olyan sorozatgyártásra mint a Reunault. Egy elektromos meghajtású Tesla itt Európában 40-50 ezer euró. Egy ugyan ilyen Renault középkategóriás áron 20-30 ezer euró közt vesztegeti az autóit. Az egyetlen dolog ami miatt még nincs nagy áttörés, az pont az aksi. Még nem sikerült kifejleszteni olyan aksit ami kicsi kevés helyet foglal és rövid idő alatt újra tölthető. E célból építenék fel a nagy aksi gyárat, Ha nem Magyarországon akkor másutt de mindenképpen valamelyik V4 országban szándékoznak megépíteni ahogy az egyik nagy Tesla összeszerelő gyárat is.

  • Orsós Elemér,
    én mindezekre csak rákérdezni mertem.Pro vagy kontra választ nem is vártam.Minden esetre bármennyire furcsa is,de egy csónakban evezünk.

  • P.P.P
    hogy történt,hogy nem hallottál a”porjamos”-ról?Auschwitzban több ezer cigányt,férfit-asszonyt és gyerekeket gyilkoltak meg a nácik egyetlen nap alatt.A magyarok szerepét ebben nem ismerem.Persze én nem tartozok azok közé,akik ha valamit nem tudnak az nincs.

  • Orsós Elemér
    2017 augusztus 6
    6:50 de.

    Hát most nagyon nem sikerült értelmezni a kommentemet, de sebaj.

    Azt írtam, hogy a hírekben mindent fölülír Szíria meg a migránsválság!

    Pontosan azt se tudom, hogy most Kelet-Ukrajnában folynak-e harcok, vagy már visszament a lakosság. Persze kisebb hírekben biztos tudja követni, aki akarja.

  • Egyébként kicsit aggasztó és rossz hír jelent meg róla egy mai
    újságban,ha igaz?……állítólag korrupcióval és csalással vádolják Izraelben…hát remélhetőleg kiderül az igazság?!
    Vannak rém és valós hírek,vajon ez esetben melyik?

  • AVI ben GIORO soraira;

    Avi, miert lehetne az „szegyen es gyalazat” amikor egy, allitolag fuggetlen es szabad nemzet ohajt donteni ,hogy kiket eneged bevandorolni. Eltekintve attol ,hogy az lehetne elonos vagy hatranyos a nemzet szamar?

    Honnanjon az az otlret ismet ,hogy amikor ismet a Nemet Kancellar dont a magyar nep es szabadon valasztott kormanyuk helyett?

    Nem volt eleg egy masik Nemt Kancellar hatarozatai a magyarnak a multban? Azt ohajtana ismet ?

    Mifele „unio” az ahol a tagok elvesztik sajat onallosagaikat es donto lehetosegeiket a sajat ugyeikben donteni.
    Az NEM demokratikus, hanem nagyon DIKTATORIKUS !!!

  • Lehet,hogy István Nagynak van igaza,az izraeli elnök elleni vádak
    Sorosnak köszönhetőek?(amúgy az újság amely közölte a „hírt”,közismerten balliberális…).Na nem csodálkoznék rajta….!

  • HAQZAI LAMPA es NAGY ISTVAN koztti eszmecsereekre;

    Talan meg maig is az allami hirszolgalatuk mukodik?

    Nem letezne TV-juk, kabel, vagy Dish TV , s lehetoseguk mas es kulfoldi adokat latni, mint pl, DW. BBC, NHK vagy meg a szomszedos orszagokbol adokat?

    Ukrajnaban valojaban egy nyomorult korelmeny uralkodik.
    Gazdasgilag Ukrajna egy „sikertelen” orszag.
    A haboru az u.n. LOW INTENSITY harcok. Nem gadi egysegek csak egyenek mint „sniper” eldugott alcazott elesloveszek tizedelik a lakossagot.
    Rgyik oldal sem megy semmire katonailag. Csupan a szerencsetlen lakossagaikat felelitik.
    Azt nem tudnak ottan ? Alig hiheto az !

  • Hja, má’ megin’ Soros a krampusz!

  • Almási Alma,
    a soros nem egy krampusz.Egy létező,élő,gonosz.Izraelnek és az egész civilizált világnak esküdt ellensége.Ha nagyon felturbózzátok érzéseimet(ne tegyétek!)kénytelen leszek beírni a sok-sok civil és nem civil szervezetet akik Izrael és kormánya halálos ellenségei.Ugyanígy az európai országoknak sem játszó pajtásai.A közös szponzor nevét Magyarországon és Izraelben is tudjuk.Nagy differencia nincs mert mindkét országnak létkérdés a szörnyeteg annullálása.

  • Avi 7:47, az a tőkeerő ami Izraelt jellemzi, nem ad lehetőséget korrekt együttműködésre a gazdaságban, ha csak a piacra bíznánk a megköthető üzleteket. Például a TEVA gazdasági ereje – most vásárolt fel 40 milliárd dollárért egy konkurens gyógyszercéget – nem teszi lehetővé, hogy egyenrangú partnerekként kössünk üzleteket, hisz a piacon ki az a hülye, aki nem használja ki az erőfölényét. Tehát itt az állam önvédelmi reflexeinek működnie kell, mert minden értékünk elveszik.
    Az akkugyárról semmit nem tudok, de én minden ilyen beruházásnál előírnám a minimális magyar tulajdon meglétét.
    Kína pont így csinálja, sikeresen.

  • Boda Marcsi
    „Egyébként kicsit aggasztó és rossz hír jelent meg róla egy mai újságban,ha igaz?……állítólag korrupcióval és csalással vádolják Izraelben…”

    Mi ebben az aggasztó? Izrael sokban különbözik
    a mai Magyarországtól; például nem zárható ki,
    hogy Netanjahu majd megörökli Kacav és Olmert
    celláját, míg a mai Magyarországon Orbán
    és tsai. esetében a hasonló elképzelhetetlen.

  • Bendegúz, van akinek nincs pénze a sok TV csatornára. Alapcsomagban csak magyar híradók vannak. A DunaTV-n már nincsenek hírek, az most a kulturális tévé. Az M1-en bemondják angolul (és kínaiul) is a híreket, de az nem egy BBC színvonal.

  • HAZAI LAMPA soraira;

    Abban nem ketelkednek.
    De az is bizonyitja hogy a gazdasagi lehetosegek hianyaiban minden hianyossagokat szenved.

    Mint volt szoban a magyar foci esete az elobbiekben.
    Miert gyatra az ma ottan?
    A valaszolok mind a „penz-hianyara” hivatkoztak. Hogy talan a SPORT ottan nem jovedelmezo. De az ugy letezik csupan mert az allam a regi szocialista modszert alklamaz.

    Hogyan letezo az anyagi jovedelem mas orszagokban ottan ?

    Mas-fel-hete hogy Cristiano Ronaldo, a Portugal focista kapott 326 milliuo dollaros szerzodest a „Read madrid” foci clubtol. Az kozel $ 3/4 millios heti fizetese.
    Meg a foci szakertok europaban is csodalkoztak, mert velemenyeik volt ,hogy Ronaldo NEM eri at meg.

    Persze Ronaldo nem boldog, mert Angliaba remelt vissza menni jatszanai. Spanyolban bajai vannak az adohivatallal.
    De mind az letezik csupan mert az allam nem uti bele orrat a sportba. Szabad-sportolas ! Szabad focizas !
    Ottan nem kepesek, s nem ohajtjak azt elismerni.

  • Bendeguz!
    Pontosan erről van szó. Egy európai állam nem meri vagy nem akarja így nevén nevezni a németeket:ANTIDEMOKRATIKUS banda. Hogy ezt valakik írányítják e vagy sem azt nem tudom. Csupán csak annyit hogy ha Merkel valóban demokratikus Európát vizionál akkor pont neki kéne kijelentenie, hogy bocsánat itt valami nagy tévedés van, mi nem akarjuk elnyomni a nemzeti törekvéseket és eltiporni azokat a volt keleti országokat amelyek régen szovjet gyarmatok voltak. De nem teszi. Roppant kíváncsi leszek ha Mekron fel fogja forgatni az egész EUt pláne hogy Anglia kilép hogyan fog tudni Merkellel összedolgozni. Mert Mekron se nem Sarkozy se nem Hollande.
    Charli!Csak részben tudok neked igazat adni. Természetes, hogy úgy kéne vagy kell bejegyezni minden felvásárolt céget, hogy az anyaországnak ahol működni is fog többségi tulajdona legyen és késöbb kivásárolhassa magának akár az egész céget. Nem fognak elzárkózni ez elől. Ha akarod tudni ezt a kinai modelt Izrael dolgozta ki és Kina átvette. Csak úgy mellesleg per pillanat Kinának az egyik legnagyobb partnere Izrael,
    Osztom annak véleményét aki beírta, hogy Bibiről ha kiderülnek disznóságok (ha még esetleg ki is derülne) azokban a kedves neje Sara asszony a ludas. Már volt ellene egy vizsgálat és per is mert a rezidencia dolgozói beperelték Sara asszonyt amiért túlkapásai voltak a személyzettel szemben. Simán el is vesztette és többszázezer kártérítést kellett fizetnie. Ráakarta kenni a férjére, már mint a sarat hogy fizesse ki állami pénzből a büntetést de Bibi kötelezte, hogy a saját pénzéből fizessen. Persze Sara asszony nemtetszését fejezte ki. Sajnos továbbra is utazgál Bibivel állami pénzekből amit szeretne úgy tekinteni mint ha a sajátja lenne. Sok politikus bukott a felesége miatt Bibi sem lesz kivétel és valóban lehet, hogy megörökli Olmert kaszliját a Lod melletti börtönben.

  • hazai lámpa,
    neked fixa ideád az állandó erdőbe vezetés?A Duna TV rendszeres nézője,hallgatója vagyok.Minden este,izraeli időszámítás szerint 19:00 órakor közvetítenek híreket.Magyar időszámítás szerint este 18:00 órakor.Sokkal pontosabbak,mint a te értesüléseid ide pukkantása.

  • Belzebub,
    hogy Netanjáhu mit fog örökölni vagy mit nem még az izraeli demokráciában sem az utcán tüntető soros-támogatott civilek fogják eldönteni.Nem hiszem,hogy magyarázatra vár az a tény,hogy Izraelben a kormányt csak a szavazáskor,a szavazó fülkékben elért eredményekkel lehet leváltani.Erre viszont még az izraeli arabok támogatásával sem kerülhet sor.A számítás olyan egyszerű,hogy be se írom a lehetséges számadatokat.Valószínű,Te is tudod,hogy az a pártprogram,hogy”rák ló BIBI”nem fog miniszterelnököt váltani. Szíves figyelmedbe ajánlom,hogy vádemelésről még csak a balos és kétbalkezes V-15 ös(soros-támogatott)csőcselék álmodik.

  • „…
    a soros nem egy krampusz.Egy létező,élő,gonosz.Izraelnek és az egész civilizált világnak esküdt ellensége…”

    Kedves gyuri10!
    Ezzel nekem ne gyere, mert beskatulyázlak Nagy Gyula mellé a stelázsira… 😀

  • Belzebub!
    Lehet,hogy naiv vagyok ,de egy miniszterelnökről,közméltóságról
    fedhetetlenséget feltételezek és ha valaki ártatlan nem kívánok rosszat (bár nálunk Gyurcsány az ellenpélda,aki megérdemelné a számonkérést….
    akivel még a „hasonló” szinten lévők sem akarnak tárgyalni…)de
    abban igaza van,hogy Orbán biztosan nem kerül bíróság elé,bár sokan szeretnék,mert ugye nincs miért….(!!!)többek bánatára!

  • charlie,
    a TEVA 40 milliárdos”felvásárlásának”alkalom adtán számolj utána. Nagyon örülnék,ha igazad lenne”.

  • Orsós Elemér

    hazai lámpa
    2017 augusztus 7
    7:16 de.
    Szerintem, sajnos már a BBC sem színvonal.

  • Orsós Elemér

    Avi Ben Giora
    2017 augusztus 7
    10:59 de.

    Sok politikus bukott a felesége miatt Bibi sem lesz kivétel és valóban lehet, hogy megörökli Olmert kaszliját a Lod melletti börtönben.

    Kedves Avi, nem értek veled egyet, biztos vagyok benne hogy, Netanjahu van olyan tehetséges politikus hogy, a neje csacskaságait neki nem merik majd felróni!

  • Gyuri bácsi, ismerhetsz már, veletek kapcsolatban inkább huszonkétszer utána olvasok, mint hogy egyszer tévedjek. És az örömedhez a cikk:
    http://www.portfolio.hu/vallalatok/405_milliard_dollarert_vasarol_be_a_teva.217467.html

  • Gyuri10:
    „hogy Netanjáhu mit fog örökölni vagy mit nem még az izraeli demokráciában sem az utcán tüntető soros-támogatott civilek fogják eldönteni.Nem hiszem,hogy magyarázatra vár az a tény,hogy Izraelben a kormányt csak a szavazáskor,a szavazó fülkékben elért eredményekkel lehet leváltani.Erre viszont még az izraeli arabok támogatásával sem kerülhet sor.A számítás olyan egyszerű,hogy be se írom a lehetséges számadatokat.Valószínű,Te is tudod,hogy az a pártprogram,hogy”rák ló BIBI”nem fog miniszterelnököt váltani. Szíves figyelmedbe ajánlom,hogy vádemelésről még csak a balos és kétbalkezes V-15 ös(soros-támogatott)csőcselék álmodik.”

    Hogy Netanjahu elkövetett -e bármilyen bűncselekményt, vagy ártatlan, mint a ma született, fogalmam sincs róla, de nem is az én ügyem. (Nem vagyok izraeli állampolgár és nem Izraelben élek.
    )
    Ám a e helyedben én nagyon örülnék, és talán büszke is lennék rá, hogy a hazám olyan ország, ahol a nemi erőszakot elkövető, beosztottjait szexuálisan zaklató, vagy éppen korrupt, sikkasztő bűnöző ügyében az nyomozó hatóságok még akkor is érdemben nyomoznak ha az illető éppen az állam elnöke vagy miniszterelnöke, és ha bűnös, a független bíróság a jól megérdemelt börtöncellájába utalja.

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Para-Pet Papi! 4:44

    „…Ez mi akkor, ha nem holokauszt ?”
    – teszi föl „ártatlannak”álcázott kérdését a >málenkíj robotnak< nevezett, amúgy a győzteseknek kijáró, a vesztes által okozott kár némi pótlását szolgáló lakossági (kényszer)munkára célozva, mely kérdésében ott lapul a fogalmazó fő célja, a . s u n y i n . h a z u g, bár formájában egyértelműen relativizáló rossz-szándék.

    ParaPapa!
    Most vegyük "csak" azt alapul, hogy a Szovjetunió a II. Világháború során 40-millió !!!!!!! vagyis 4 magyarországnyi állampolgárát vesztette el. Ha most mellőzzük is azt a szempontot, hogy azok, akik a hatalmas anyagi károkon túl, ezt a legnagyobb veszteséget, humán katasztrófát okozták, tehát az agresszoroknak, nincs semmi erkölcsi alapjuk reklamálni az agresszió tulajdonképpeni áldozatánál, akkor legalább vegyük figyelembe azt az óriási gazdasági kiesést, amelyet e 40-milló termelő kéz kiesése okozott. Hogy ezek pótlása úgy zajlott, ahogy maga – Parács – is fogadná a lakásába betört rosszándékú, gyilkos brigantit, hát az csak természetes.

    Mellesleg szólva, bizony a háború után még évtizedekig a szovjet lakosságnak is óriási nélkülözéseket kellett elszenvednie…

    Ui:
    – Igen, volt cigány holokauszt is, melynek áldozatait nem mint hadi veszteseket, nem mint munkatábor foglyait, hanem mint egy rasszismustól begőzölt társadalom által születésük alapján már eleve halálra ítélt népcsoportot, ugyancsak az auschwitzi megsemmisítő tábor lakóit: gyerekeket, öregeket, sőt házaspárokat üzemszerű alapossággal, egy kis erőszakos SS* beavatkozással s e m m i s í t e t t é k . meg, augusztus 2-án, néhány óra alatt, ez előtt pontosan . 73 ˙ é v v e l .

    – ParaPeti! Az ukrán éhinséggel kapcsolatban pedig forduljon Porosenkó, vagy Putyin elvtársaihoz, ők majd eligazítják…

    .

    * Több teherautónyi jóltáplált SS-legény kénytelen volt beavatkozni gépfegyverekkel, kézigránátokkal, kutyákkal, mert a sokezer roma fogoly, megneszelve a tervüket, éjszaka hősiesen föllázadt ellenük. Sok-százukat már ott, elszállítás, ill. a gázkamra előtt felkoncolt ez a németelit alakulat…
    – Reggelre pedig a krematórium udvarán már csak egy hamukupac jelezte, hogy volt egyszer egy cigány szektor is Auschwitzban…

    .

    Ajánlott irodalom:
    Dr Nyiszli Miklós; Mengele boncoló orvosa voltam az auscwitzi koncentrációs lágerban. (I.kiad.1946.)

  • gyuri10
    2017 augusztus 7
    11:22 de.

    Most összességében jobb, változatosabb a Duna programja. Mivel minden jó műsort megkapott, ami az M1-en volt.

    De mindegy is, mert mindenki a kereskedelmi Híradókat nézi.

    Még az ukránokhoz annyit, hogy ha megjelenik a hírekben, akkor valamiféle partizánháborúnak látszik. Hogy a szakadárok már megint mit csinálnak, de hogy miért és ki ellen, azt már sokan nem tudnák megmondani.
    Plusz az ukrán kormány, amelyik most éppen nem tudom, hogy ki ellen van, és mit csinál.

  • Belzebub,
    részben igazad van,de mint ahogy nincs abszolút igazság,nincs abszolút hazudozásnak sem helye.Közvetlen a legutóbbi választások előtt az opozíció,értsd az összes baloldali és arab vagy soros szponzorált civil csürhe találmányaként bedobták az egyetlen és utolsó program jelszavukat:”csak nem Bibi”.Mivel Netanjahú támadhatatlan volt,kikezdték a feleségét. Zsákban üres üvegekkel a hátán markírozták.Mondván,hogy az üres colás, narancsleves, szódás üvegeket visszaváltja,amiket a reprezentációhoz az államtól kaptak.Nos…ez nem sikerült.Belekötöttek Jáirba,a fiába ezt is bukták.Próbálkoztak azóta az állam érdekében tett utazásaiba,a haditengerészetnek vásárolt tengeralattjárókba belekötni.Eddig csak egy hamis vádló,televíziós újságíró fizetett kártérítést hamis vádakért a többi is jön még utána.A sok marha arra nem is gondol,hogy van egy igaz vád is ellene,csak bele kell nézni az alsónadrágjába. Némelykor a fingástól lehet,hogy megbarnul a gatyája.Ha ez így igaz,akkor van egy biztos támadási felület.

  • Bár csak úgy lenne hogy Sara asszony sarát neki kell elvinni. Nem tudom ki mennyire van tájékozódva. Szóval a caesariai villa személyzete fellázadt, mert a „nassag” olyan pofátlan módon csalt hogy az már fájt. Benyújtatott olyan tisztítószer számlát az állami számvevőnek amitől még azok is rosszul lettek. Nem volt akkor pardon, hogy Sarele a bekaszált pénzt magára fordította és még annyi betyárbecsület nem volt benne, hogy a mintegy félmilló sekelből pár fillért a melósoknak juttasson. Amit bukott az az üvegbetét volt. Megszokott dolog volt, hogy egy fogadás után a személyzet akik letakarítottak azok vihették el a maradék piát kaját és az üvegbetét is őket illette ami esetenként elég komoly pénz volt. Sara meg követelte, hogy ez az ő pénze ő ház asszonya. Az egyik gondnok aki a melósk vezetője is volt feljelentette. Ha nem is simán de elmeszelték Sarelét. Egy elég csinos összeget kellett fizetnie a gondnoknak és a melósoknak(nem tudom a pontos összeget de közel fél milla lehetett.) Bibi meg azt mondta te fogod kifizetni és nem az állam. Rengeteg karikatúra jelent meg róla amint egy triciklin rogyásig megpakolva egyekszik az üvegvisszaváltóba. Végül is az lett belőle, hogy valamit ő kifizetett és még az volt a pótbüntetés, hogy a férje hivatalos útjaira nem kisérhette el állami pénzen. Ezt persze élből megtámadta aztán hogy mit ért el azt senki sem tudja mert változatlan kisérgeti Bibit: Budapesten is ott volt. Szóval ha borul a bili Bibit nem emiatt fogják bekaszlizni. Van elég más is a számláján amiért akár tíz évet is kaphat. Na de ott is hasonló a gond mint sok más helyen. Ki lesz az utód. Mert hiába szajkózza a Likud közeli nép ejn joter tov mi Bibi(Nincs jobb Bibinél)valahol igaz. Nálánál csak rosszabbak vannak jelenleg a választható jelöltek közt.

  • Tisztelt Gyuri10!

    Előre bocsájtva és hangsúlyozva, hogy egyáltalán nem ismerem az izraeli belpolitikát, és semmit sem tudok a Soros által támogatott, Izrael-ellenes, de legalábbis az izraeli kormánypolitika-ellenes szervezetekről.

    Ha jól olvastam, Soros 2012-2016 között összesen az alábbi összegekkel támogatta az említett szervezeteket:
    az ADALAH 2.566.596 NIS,
    a BECELEM 841.653 NIS,
    az IR AMIM 734,994 NIS,
    a GISHA 704.360 NIS,
    a Machszom Watch 383.320 NIS,
    a Yes Din 471.250 NIS,
    az Aguda leZhujot 305.107 NIS,
    a Sovrim Stika 295.766 NIS,
    a MUSZAWA 91.407 NIS
    támogatást kapott.

    Ez összesen 6.485.860 NIS, ami mai budapesti középárfolyamon 1.793.827 USD. Soros ezen felül a Keren haHadasa leIsrael-t a tárgyi időszakban 830.000 USD, és a MOLAD-ot 200.000 USD összeggel támogatta.
    Ez öt év alatt mindösszesen 2.823.827 USD.

    Ezzel szemben Orbán Viktor kormánya – saját bevallásuk szerint – a Soros György elleni pár hetes plakátkampányra 8,604 milliárd HUF-ot, azaz 33.379.888 USD-t fordított, azaz pár hét alatt több mint a 11,8-szeresét annak, amit Soros 5 év alatt az izraeli kormánypolitika-, vagy Izrael-ellenes szervezetek támogatására fordított.

    Őszintén szólva nem gondoltam, hogy Soros ennyire schmutzig snórer Orbán kormányához képest. Igaz, Soros a saját pénzét költi adot esetben rossz célra, Orbán viszont az országét.

  • Gyuri10 és Avi ben Giora!

    Szinte semmit sem tudok Netanjahuról, de amit leírtok, arról egy régi magyar sóhajtás jut az eszembe: „Hja, mindenkinek megvan a maga keresztje!”
    Úgy tűnik, Netanjahunak is.

  • AVI ben GIORA Bendeguzhoz cimzett soraira;

    Avi, reszben egeytertek megjegyzesevel.
    Persze a valodi problema NEM az ,hogy Frau Merkel nem boncsantkozik bal-loveseeert a bevandorlok eseten.

    hanem az hogy az EU mint csupan egy private-club nehany nyugai bankarok es iparmagnasok erdekeit szolgalni.

    S nem az Europai nemzetek, ill. nem nemzeti egyesulesuk.
    De fokeny ,hogy nem letezik semmi alapveto es demokratikus alapokon letezo ALKOTMANY amely minden tag-nemzetet egyenlo alapokon es jogon szabna meg minden mukodeseiket, kormanyzasaikat, minden ugyek intezesein.

    S hogy egyetlen nemzet vezetoi azt NEM teszik mint szuksegeseg, ill. kovetelesuk, vagy kovetni Anglia esetet.
    Reform vagy megszunik ! !

  • Avi, nem tudom az okát, de nem jelenik meg cikk tőled a baráti Ausztriáról mostanában. Hátha inspirálólag hat rád ez a vélemény-cunami:
    http://mandiner.hu/cikk/20170804_mar_hazat_keresek_magyarorszagon_kiakadtak_az_osztrak_kommentelok

  • Belzebub
    2017 augusztus 8
    11:23 de

    Köszi a számokat. Beszédesek.

  • Belzebub,
    rövidesen ki fog derülni,hogy Avinak nagyobb a keresztje. Az Ausztriai történéseket biztosan jobban ismeri.Kár,hogy Izrael ügyeinek és problémáinak ismeretét a választások elvesztésébe,(a LIKUD javára)a mai napig beletörődni képtelen balos médiából meríti.Megint charlienek van igaza.Az Osztrák-Magyar barátság közelebbi szívügye kellene hogy legyen.
    Egyébként amit a soros által támogatott Izrael ellenes népáruló szervezetek támogatásáról írsz azt hiszem tökéletes. Most már csak a résztvevő személyek adatai hiányoznak.Az is ki fog derülni,hogy ki mennyit kapott a”30 tallérból”.Ha másképpen nem megy,hát majd az adóhivatal megtalálja őket.

  • Orsós Elemér

    Avi Ben Giora
    2017 augusztus 8
    9:08 de.
    Nagyon naiv vagy, ha azt hiszed hogy, egy okos politikust a buta felesége miatt fognak vagy tudnak lejáratni, mert az önlejáratás lenne.

  • Gyuri10:
    „rövidesen ki fog derülni,hogy Avinak nagyobb a keresztje.”

    Én, a régi magyar mdást idézve – ti. hogy mindenkinek megvan a maga keresztje – nem Avira és nem is rád céloztam, hanem Netanjahura, akinek az általatok írtak alapján bizony megvan a maga keresztje – a becses neje személyében. Ez persze kettőjük ügye.
    (Amúgy, hogy Izraelben Netanjahu, vagy más a miniszterelnök, számomra mindegy.)

    Gyuri10:
    „Egyébként amit a soros által támogatott Izrael ellenes népáruló szervezetek támogatásáról írsz azt hiszem tökéletes. Most már csak a résztvevő személyek adatai hiányoznak.Az is ki fog derülni,hogy ki mennyit kapott a”30 tallérból”.Ha másképpen nem megy,hát majd az adóhivatal megtalálja őket.”

    No, látod – ha az utolsó mondatod helytálló – ez az egyik fontos különbség Izrael és Orbanisztán között. Utóbbiban biztosan nem fogja vizsgálni az adóhivatal, hogy a Soros-elleni plakát-kampányra elszámolt oriási összegből a Vezér melyik strohmannja vagy csókosa mennyit nyúlhatott le.
    Általánosabban tekintve: elvileg leheséges, hogy az izraeli miniszterelnök bűncselekményt követ el. Magyarországon ez jelenleg már fogalmilag is lehetetetlen, a Vezér még ha akarna, se lenne képes törvénysértést elkövetni, mert az ő személye és akarata maga a Törvény.

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2017 augusztus 8
    5:28 du.
    Az ausztriai „történészek” jutalom képen -hosszas könyörgés után- bekaphatják, mert ők találták ki nekünk kb. 150-200 éve a finnugrizmust, amit benyalt az egész „művelt Európa” pedig annál még a szkíta származás is százszor hihetőbb! Az osztrák-magyar barátság meg legalább olyan tévhit, mint a Nobel békedíjas Arafat és szintén e díjban szenvedő izraeli tettestársának az „igaz” barátsága! Ami meg az S betűvel kezdődő és orossal végződő közös jótevőnket illeti, szerintem még a purgatóriumig sem fog eljutni.

  • Orsós Elemér,
    ha leírnám itt a véleményemet,úgy nézne ki,hogy Tőled plagizálok.

  • gyuri10
    2017 augusztus 10
    10:43 de.
    Azt lehet hogy, -álszerényen- erősen túlzó megtiszteltetésnek tartanám!

  • Orsós Elemér,
    azt hiszem két szóval írtál többet a kelleténél:
    1.-álszerényen-2.túlzó. Helyesen írva:erősen kijáró jogos megtiszteltetésnek…

  • gyuri10
    2017 augusztus 10
    5:34 du.
    Erősen köszönöm!

  • BELZEBUB soraira;

    Irta hogy az Orban kormany a ‘ ar het altt tobb mint 33 milio USD-t koltott a Soros elleni „plakat-propagandan”.
    Tul draga talan a papir vagy a ragaszto?

    De mi a kormany teljes evi jovedelme ? ill. adobevetele?

  • Bendeguz79
    2017 augusztus 15
    11:37 de.
    A kormánynak nem plakátokkal kell a saját presztizsét és az ország érdekeit megvédeni, ezért arra 1 dollar is sok!