A Magyar Köztársaság helyreállítása (1. rész)

2017 szeptember 4 9:25 de.34 hozzászólás

A video amely itt látható, egy sorozat első darabja. A sorozatnak ”A Magyar Köztársaság helyreállítása” címet adtam.

Szilárd meggyőződésem, hogy a köztársaság, amelyet az Orbán kormány, demokratikus felhatalmazása ellenére, felszámolt és kirabolt, egyszerűen a helyreállítása révén feltámasztja az elvesztett demokratikus jogokat és intézményeket, amelyek nélkül ezidőszerint Magyarország alig különbözik egy szerencsésebb banánköztársaságtól. A szerencsénk pedig mindössze annyi, hogy történetesen Europa közepét foglaljuk el. Itt és most nincs helye egy banánköztársaságnak. Igaz viszont, hogy a miniszterelnök mégis megpróbálja, hogy azzá tegyen bennünket.

Minél inkább látom, hogy mire megy ki a Fidesz játéka, annál inkább érzem szükségét annak, hogy valamit tegyek ellene. Ez a video sorozat egyike azoknak az erőfeszítéseknek, amelyeknek a megtételére rákányszerültem, annak érdekében, hogy felhívjam a demokratikus ellenzék figyelmét a közelgő súlyos szükségállapotra és arra ösztökéljem őket, hogy megtegyék a szükséges, sőt, elkerülhetetlen lépeseket a katasztrófa elhárítására. De nem csak az ellenzéknek, hanem a teljes magyar közéletnek rá kell ébrednie, hogy ha egy tisztességes, jómódú, élhető országot akarunk, márpedig azt akarunk, akkor azért egy tisztességes erőfeszítésre lesz szükség. Ez a video sorozat annak az erőfeszítésnek az első aktusa kíván lenni.

*

Előbb-utóbb talán mindenki megérti, hogy ha egy tisztességes, jómódú, élhető országot akarunk, márpedig azt akarunk, akkor azért egy tisztességes erőfeszítésre lesz szükség. Ez a video sorozat annak az erőfeszítésnek az első aktusa kíván lenni.

34 hozzászólás

  • Utópisztikus elképzelés. Okos emberek szerint egy társadalom fejlettségi szintjét nem lehetséges erőszakoltan felülugorni.

    Az alaptörvény szerint Magyarország államformája köztársaság, és független, demokratikus jogállam.

    Ehhez képest sokan érzékelik úgy, ez mintha nem teljesülne. Hogy mennyien érzik valóban így, az majd jövőre derül ki az országgyűlési képviselőválasztás napján.

    Most még nem eléggé fejlett a magyar társadalom ahhoz, hogy az alaptörvénye szerinti demokratikus jogállami keretek között működve élje mindennapjait. Legalábbis nem olyan formájában a köztársaságnak és a demokráciának, mint amilyent élnek többek között az emberek Kanadában is.

  • Kedves Sanyika bácsi!
    X ezer kilométer távolságból, egy kényelmes bőrfotelből és egy olyan milliókat érő könyvtár mögül, ami csak minden milliomodik magyarországi magyarnak adatik meg könnyű nekünk igazi Magyar Köztársaság helyreállítást lediktálni, amit ráadásul nem is Ön fog kipróbálni! Javaslom inkább hogy, -amihez jóval több köze is van-, az Újvilágban már jól bevált génmanipulációs módszerek alkalmazásával, a már sikeresen kiirtott indián törzsekből rekonstruáljanak vissza egy párat és először rajtuk próbálja ki a nagylelkűen nekünk szánt idilli köztársaságot!

  • DRAZIRI irta;

    „…tarsadalom fejletsegi szintjet nem lehetseges eroszakkal felul ogorni.”

    Dehogy nem !

    A Wermacht es a Voros hadsereg is tettek azt.
    Az akkori „fejletsegi szintjet” igen csupan eroszakkal ugrottak felul.
    S nem az eszmeik elfogadasaval a nep altal.Csupan fegyveres eroszakkal mind ket esetekben.

    Hanem, mi inkabb a valobb, hogy egy bizonyos gazdasagi-tarsdalmi rendszer nem lehet megfeleloen mukodtetheto minden nacioknak.
    Magyarorszag a pelda arra, tobb mas nemzetek mellett, ugy a kozelben mint a tavol vilagban.

    Szechenyi mennyire iagazt velt , hogy ” a magyar nemzet nem erte el letenek tetopontajat.”

    Sok csucsokat kell megmaszniuk azert, kezdve az elmei-felfogasaiakkal.

  • Drizari
    2017 szeptember 4
    11:47 de.

    „még nem eléggé fejlett a magyar társadalom ahhoz”
    Nincs többek között erős és független középosztály, ami a demokráciának alapfeltétele.

    Kérdés, hogy az állam segítsége nélkül, félperifériás gazdasági viszonyok közt lesz-e valaha is?

  • A második megoldás – hogy a TÖBBIEK, akik akrják, írjanak alá megállapodást, és szervezzék meg a közös indulást, – járható. Ha nem is lesznek kormányképesek, LESZ MEGLEPETÉS.

    Az első megoldás azért nem fog sikerülni, mert az MSZP nem is akarja megdönteni Orbánékat. Ez jól látszik már 2010 óta. Hogy miért nem, az olyan tabutéma, hogy én nem is merek beleharapni…

  • Tökkel agyonütött Orsóskám, Te vagy mentálisan X ezer kilóméterre lemaradva:)
    Alma, lécci ne. Ez butaság, hogy az MSZP nem akarja megdönteni az Orbánékat. Ezt rossz helyről vetted és felejtsd el. Hozzád nem illik.
    Sanyi, respect a munkádért, de az én véleményem szerint ma ez semmi újat nem ad és csak eltereli a figyelmet valami fontosabbról..

  • A szerzőnek abszolút igaza van, nagyon jól látja az összefüggéseket,bár ez nem meglepő, hisz nem „alkalmi belekotyogó” – a személyes közreműködésének felajánlásán túl ez a fent ismertetett életútjából is kiderül. Nagyjából ugyanezt gondolják mindazok,akiknek elegük van a jelenlegi rezsim „önhatalom építéséből,” vagyonszerzéséből, sajátos kormányzati módszereikből, és egy élhetőbb világot szeretnének maguk körül.Bármennyire is közhelyes, így van. Botkával ugyanaz történik majd mint Mesterházyval, még a forgatókönyv is azonos, és ha lesznek még egyáltalán 2022-ben és ismételten előhúznak egy „csodafegyvert”, azzal is ugyanez történne! Botka még annyival is rosszabb választás Mesterházynál, hogy hordoz magában egyfajta „küldetéstudatot”(legalábbis az ábrázata szerint) anélkül, hogy a személyes feltételei meglennének hozzá.Lehet,hogy Botka nem tudja hogy az MSZP valójában nem igazán akarja félreállítani Orbánt, vagy éppen azért Botka(és nem más) mert partner ebben? Az mindenesetre jól látszik, hogy a párt erősen megosztott e téren,egyre kevésbé hitelesek az ilyen olyan nyilatkozatok, erőltetetteknek tűnnek(nekem legalábbis) a megszólalások, és nem lehet nem észrevenni,hogy talán már maguk is rájöttek – ha nem is mindenki- hogy B. rossz választás volt – már ha valóban választás volt, és nem „bejelentkezés” mert párhónappal ezelőtt még az volt! Becsületes szakpolitikusok, alapvetően tisztességes emberek feszengenek a szerepükben, és minél inkább hangoztatják, hogy Borka L. az ő miniszterelnök jelöltjük aki mellett teljes mellszélességgel kiállnak, és győzni fognak, annál kevésbé hiszem el nekik! És sajnos sokukon látom, hogy tudják, hogy mi tudjuk, de legalábbis érzékeljük! Mégis miért csinálják? Gondolom nem azért, hogy a buksifejű Botka Lacikának ne okozzanak csalódást, ha már egyszer megígérték hogy támogatják. Az ok viszont érthetővé tenné(nem elfogadhatóvá) azt, hogy miért zárnak ki mindenféle együttműködést bárkivel. Noha retorikájukban erre törekednek, valójában még semmi érdemleges nem történt ez irányban, nem is látszik úgy hogy történne, viszont a „feltételszabások” változatlanok.

    Alma, én azért nagyon szeretném, ha legalább körvonalaznád azt a tabut, próbálj meg beleharapni, és kend rám!-:))))

  • Miklos Banfi
    2017 szeptember 5
    2:17 de.

    Most súgd meg, de tök őszintén: miért akartok Ti távirányítással nekünk bármit is kitalálni, kurva okosan ránkerőszakolni, amit ráadásul ki sem akartok személyesen próbálni velünk? Kisérletezzetek a saját hazátokkal! Majd mi megoldjuk a problémáinkat demokratikusan, liberálisan vagy diktatórikusan -ahogy nekünk ízlik- Orbánnal vagy Orbán nélkül, Gyurcsánnyal vagy Gyurcsány nélkül, Botkával vagy Botka nélkül, Sorossal vagy Soros nélkül! Nyugi, nem kell itt senkit magyar tavaszra(valódi nevén polgárháborúra) ösztökélni! Nyugodj meg megoldjuk, nem kellenek ehhez a liberális kanadai emigráció csupaszív fotelkibicei! Ajánlottuk mi egyszer is hogy, ne hagyjátok Justinkát füvezni? Nem, mert ez a Ti magánügyetek, a mienké meg hadd legyen Orbán, Gyurcány, Bokros vagy Botka jó útra térítése! Ebben liberálisan megegyezhetnénk!

  • Kedves Orsós Öcsike! Hogy mennyire ”megoldjuk,” magatok, azt már látjuk egy ideje, Europában nincs kormány többé, amely Orbánnal, vagy a kormányával szóba állna. De;n nem akarok egy szót sem vesztegetni az ostoba politikai hőzöngésedre, ahhoz nekem túl mélyre kellen hajolnom a fájós derekammal.
    Inkább gyorsan rádverem, hogy mekkora nagy mamlasz és ostoba fajankó vegy, aki összevissza handabandázik, a legcsekélyebb információ nélkül, a handabanda kedvéért.
    Szóval, Öcskös, az ”X killométer” esetemben Budapest, ahol lakom. Te biztos vidéki vagy, azért nem érted a kiejtésemet.
    A könyvtár szerencsére kevesebbe került a millióknál, de nekem aranyat ér. Neked is szükséged van egyre, látom én jól.
    Hogy kipróbálom-e az új Magyar Köztársaságot, nem tudom, de remélem, én itt leszek és dolgozom most is meg majd később is érte.
    Látom az indiánokról nem tudsz semmit. Róluk sem tudsz semmit. Az indianok egy saját nemzetet alkotnak Kanadában. Bár a magyar cigányoknak lenne fele olyan dolguk, mint az indiánoké Kanadában. A fajgyűlölő, tolvaj magyar kormánynak lenne mit tanulni az indiánok sorsából Kanadában. És ahhoz még géntechnika sem kell, mindössze tisztesség.
    A köztársaságnak nincs alternativája. És ráadásul még a Te drágalátos tolvaj Viktorodnak is az az érdeke, hogy minél előbb megvalósuljon, mert minél késöbb jön létre, neki annál több bűnért kell majd felelnie.

  • Dear Sanyi Bátyám !
    Tohubabohu, igen szánalmas, mutatványa (első rész) olcsó játék lepukkant személyiség zavaros disszidenseknek… Még a lúzer Bánfinak sem tetszik, aki pedig ezerrel tolja a tutit…
    Nagyon kérném, inkább énekeljen, „Sej, te bunkócska te drága”, vagy az „Amuri partizánok”, vagy „Az a szép akinek a szeme kék..stb. ezzel kevésbé égetné magát a mikrofonocskája előtt, a kis bajuszkájával…

  • @besancon

    Inkább kérdezek:

    Szerinted az MSZP-ben nem látják, amit rajtuk kívül mindenki lát, hogy Botkának – vagy akárki másnak EGYEDÜL – nincs esélye?

    Szerinted Botka és az MSZP prominensei annyira hiúak és sértődöttek, hogy inkább nem is győznek, csak nehogy Gyurcsány is benne legyen a pakliban?

    Szerinted egyáltalán van fogalmuk arról, mit csinálnának, ha hálaistenneksajnos győznének?

  • És végezetül: szerinted meddig lennének hatalmon, ha győznének? És mi következne aztán? És akarnák ők azt, ami következne?

  • Kerekes Sandor
    2017 szeptember 5
    2:21 du.

    Akkor most aljas hazugság vagy rágalom az hogy, 1976 óta Torontóban élsz?

  • Édes pici Slapajkám,

    Tudjuk, hogy Te egy sejpítő, vézna, töröttcsuklós fideszes vagy, akinek csak a monitor mögött nagy a szája! Életben hogy megy a dolog?

  • Kedves slapaj, esetedben a Bunkócska eléneklése több mint indokolt lenne. De miért nem énekled Te magad?

    Kedves Orsós Öcsi! Amikor az a bemutatkozó szöveg íródott, már nem is emlékszem hány éve, akkor még valóban Torontóban laktam. Három évvel ezelőtt azonban visszaköltöztem Budapestre. Azonban hamarosan ismét Torontoban leszek, gondolom, legnagyobb örömödre. És Te, honfitárs, merre laksz?

  • Puff !
    Tohubavohu.

  • Mivel az Alaptörvény érvénytelen, joghatás kiváltására nem alkalmas, így a „Magyarország” nevű állam létre sem jött, vagyis bármennyire is szeretnék néhányan, NEM LÉTEZIK. A bűnszervezet, amely 2012.01.01-én államcsínyt hajtott végre az intézményrendszer megszállása, és persze a média hathatós közreműködése révén képes elhitetni, mintha létezne ez az állam, és ez lenne a magyar állam, de ez csak egy rendkívül jól felépített „Mátrix”. A törvényes Magyar Állam továbbra is a Magyar Köztársaság (bizony, az Alaptörvény joghatásának hiánya következtében nem szűnt meg).

    Maga az Alaptörvény, és 2012. 01.01-től a nem létező állam összes jogszabálynak hazudott rendelkezés semmis, a magyar államban nem is létezik, ezért meg se kell semmisíteni, csak egyszerűen figyelmen kívül kell hagyni, és minden erre épülő intézkedést el kell utasítani.

    Sajnos a magyar nép nehezen eszmél, de jó hírem van. Az eszmélők számának növekedése exponenciális, ami azt jelenti, hogy igen rövid iddő alatt fogja elérni a teljes népet, amikor eljut a folyamat addig a pontig.

    Állításaimat természetesen bizonyítani tudom jogilag is és tapasztalati úton is, mivel abban a helyzetben vagyok, hogy tesztelhetem a hatalom reakcióit.

    Tipikus ilyen reakció, hogy a bíróságok, miután (jogi indokolással) szembesítettük őket azzal, hogy a Magyar Állam a Magyar Köztársaság, sem az eljárás során, sem az ítéleteikben nem merik tulajdonnevén nevezni azt az államot, amelynek nevében ítélkeznek. Felszólítás ellenére sem, holott erre kötelezi őket pl. a Ket. törvény 22. § (1)

    Ki akadályozta meg az olimpiát? Mert a Momentum csak arra gyűjtött aláírást, hogy legyen népszavazás. Miért nem volt népszavazás?

    * http://www.magyar-allam.com/dtar/dok/Level-K-NOB-20160831-masolat.jpg

    Ajánlott linkek:

    * http://www.alkotmanyos-ellenallas.hu
    * https://alkotmanyos-ellenallas.hu/pub/ervenytelen_alaptorveny_plakat.pdf
    * https://alkotmanyos-ellenallas.hu/pub/jogi_allasfoglalas_az_alaptorveny_ervenytelensege_es_ennek_kovetkezmenyei_targyaban_2016_10_23.pdf

    A NAV fegyveres végrehajtóinak elfogása – videó

    * https://www.youtube.com/watch?v=GECl0yvjVCo&feature=youtu.be

  • Tehát a szerző nincs tisztában a valós közjogi helyzettel, csupán a „Mátrix” mutatta képpel.

  • Kerekes Sandor
    2017 szeptember 6
    2:55 de.
    Én Magyarországon élek egy olyan csöndes kisvárosban, ahol még a vadidegenek is köszönnek egymásnak és nem váltogatják a hazájukat és identitásukat 5-10 évenként!

  • Bende István
    2017 szeptember 6
    4:36 de.
    Magyarországot az általatok óhajtott migráció fogja megszüntetni nem ti.
    Ez a Magyarország köztársaság,csak nem a ti köztársaságotok ,mert nem vagytok hajlandók elfogadni. Megszűnt ugyanis minden hatalmatok ami eddig évtizedekig megvolt és ez a dolog fáj nektek ,nem ti vagytok a hatalomban , most nem tudjátok zsebre tenni a pénzeket mint régen,ezét nem tetszik semmi.Orbán meg tudja mit kell tenni ,hogy vissza ne kerüljetek,ezen munkálkodik mióta választást nyert -a ti választási törvényetek alapján- és eddigi minden erőlködésetek kárba veszett.Ezt érezve pedig nem sajnáltok semmit bevetni és ezt úgy teszitek,hogy Magyarország kárát látja–nem pedig az általatok gyűlölt politikusok.Ha a magyar embereket néznétek valamibe ,nem tennétek azt amit tesztek világszerte.
    Lassan már ott jártok,hogy a hangyába is beleköttök,mint a részeg ember amikor kijön a kocsmából.
    Mindenen el kell gondolkodnotok üdvözletével.

  • Elemér, Kerekes barátunk már három éve Bp-en lakik, és ez feljogosítja arra, hogy fenekestől felforgassa nyugalmas kis életünket. Nincs ezen mit csodálkozni, a mozgalmárok különleges anyagból gyúródtak.

  • Articles by: Kerekes Sándor
    Budapesten nevelkedett, mérsékelt sikerrel. 1976 óta Torontóban él, pénzügyi szakember…..
    Kimondottan tetszik e pincérnyakkendős , lekezelő ,pökhendi vélemény nyilvánítás.Ez a bal-liberrális , nagyúri hangnem nagyon szép–és csak rájuk jellemző.Ez a budapesti „” pantallósok”” hangneme.( egy kicsit a demszki elvtárs jutott eszembe egy pillanatra).
    Élesen rácsodálkozó üdvözletével.

  • Azoknak, akik hosszú ideje élnek ugyanabban a faluban és ennek révén érdemeket tulajdonítanak sajátmaguknak, nos, nekik üzenem, hogy a világ sokkal nagyobb, mint a ti falutok, amelyet évtizedek óta nem hagytatok el. Butaságaitok és vidékies visszamardottságotok nem érdem, hanem szégyen.
    Kamaszkorom óta világpolgárnak tartom magam és nem habozom sem ide-oda utazni, sem bármit, ami szinvonalas, elolvasni, megtanulni.
    Megértem, ha mással, mint személyes támadással nem tudtok szolgálni, mert a sok évtizedes lemaradottságotokban nektek többre nem is futhatja. A csodálatos kérdés csak az, hogy ilyen elmaradott buta emberek, mint ti, hogyan akarjátok felvirágoztatni ezt az elmaradott országot és miért fáj nektek, ha valaki, helyettetek, megpróbál valami hasznosat tenni?
    Mindannyian Pató Pálok vagytok, az országnak, a világnak és ennek a kornak a szégyene.

  • Kerekes Sandor
    2017 szeptember 7
    2:07 du.
    idézet ::::”””””országnak, a világnak és ennek a kornak a szégyene.””””
    Nyilván ezt önmagadról írtad!
    Magyarországon mindenki falusi ,paraszt ( szerinted,mint felsőbb rendű) üdvözletével.

  • Kerekes Sandor
    2017 szeptember 7
    2:07 du.

    ” Butaságaitok és vidékies visszamardottságotok nem érdem, hanem szégyen……….A csodálatos kérdés csak az, hogy ilyen elmaradott buta emberek, mint ti, hogyan akarjátok felvirágoztatni ezt az elmaradott országot és miért fáj nektek, ha valaki, helyettetek, megpróbál valami hasznosat tenni?
    Mindannyian Pató Pálok vagytok, az országnak, a világnak és ennek a kornak a szégyene.”

    Ez biztos? Én úgy látom mintha a vidékies visszamaradottabbak sokkal életrevalóbbak lennének az élet dolgaiban a lenézett józan paraszti eszük és a produktiv kezük révén, mint a hazátlan, használhatatlan izmusokat gyártó, internacionalista világpolgárok. Nem az a szégyen hogy, mi vidékiek butábbak vagyunk, hanem az hogy, a túlképzett elméleti világpolgárok gúnyosan leszarják mások gyakolati megtapasztalásait. Hatalmas tisztelet a józan kivételnek! Inkább legyek buta Pató Pál, mint véres polgárháborúk 200 IQ-s, sunyi bujtogatója!

  • Thanks SLAPAJ !

    TOHUBAVOHU! es valoban ,DE ebbol am nem igen lessz egy vilagegyetem letrejotte.
    Csak az allando kaosz.

  • KOZTARSASAG es DEMOKRATIKUS ?

    Az persze csak az elnok elvtars sajat elnevezese szerint.

    A vilag leg-sikeresebbnek levo nemzete Swajc.
    Nem csak hogy bekeben elnek kozel 400 eve, de minden nemzetkozi adatok alapjan az egyik leg-sikeresebb.
    A leg boldogabbak lakossai.

    De meg maig sem koztarsasag. Hanem Federacio az onallo,onkormanyzo Cantonok egyuttmukodese.
    Nem letezik felsobb dirigalo allam hatalom.
    Miert lenne egy nemzetszelesegu politikai tarsasag, egy felsobb rendo politikai szervezet utasitasai alatt?

    Sajnos az egyenek igen jelentektelenne valnak az alatal.
    Gyanitom ,hogy a tobseguk ertelmezne hogy valojaban mire hivatkozom?!

  • Orsós, Tóth, Charlie beszólásai élő példái annak, hogy egy diktatúra igen kellemes, nyugodalmas életet tud biztosítani – feltéve, ha leszoksz a gondolkodás luxusáról. Tóthnál kibújt a szög a zsákból: szerinte azért nem imádjuk ezt a mai korrupt, erőszakos rendszert, mert nem „a mieink viszik haza a pénzt”. Ez a kaparj kurta felfogás bizony jellemzőbb a kistelepülések lakóira.
    Ugyan a fővárosban születtem, itt is éltem mindig – pesti proli vagyok -, de kevés nyitottabb szívű és gondolkodású embert ismertem, mint az anyai nagyapám, aki egy zalai faluban volt kovács. Persze volt egy bűne: a faluban szervezte a szocdem. pártot. (Az apait nem ismertem, sőt, Apukám (1911-1981) sem emlékezett rá, mert még az első nagy háború elvitte.)
    Ugyanakkor. A mindenhová nyíló ablakával Boda a fővárosban él: mégis annyira tájékozatlan (finoman fogalmazva), mintha a húzó lónak nem a szeme mellé, hanem a szeme elé tennék a szemellenzőt.
    Kerekes Sándor! A mai országvezetők nem elmaradottak, csak éppen azt gondolják, az ország akkor virágzik, ha kizárólag ők viríthatnak bármikor, bárhol. Olyanok,mint a parlagfű: minden más növényt elnyomnának, viszont erőteljesen allergének.
    A videóban felsoroltakra is válaszolok majd, de ez már hosszú lesz hsz-nek.

  • Kerekes Sandor
    2017 szeptember 7
    2:07 du.
    Vigyázz!!! Ilyen gondolkodásmóddal még meg fogod érni ,hogy egy baleset helyszínén te fogod saját magad körberajzolni a rendőr helyett.
    Ha valaki ennyire érzi,hogy milyen sokat tesz akkor mások miért nem tudnak róla,miért nem vagy felszínen Magyarországon?Miért nem látni a tv.ben pl.RTL.klubbos,ATV-s,HÍR-es tv. számtalan csatornák akik nyomják a krahácsiakat.Netán a királyi tv.ben–mint hatalmas ellenzéki , ellenálló.
    Sehol nem vagy ott.Akkor hol is vagy? Ezen el kéne gondolkodni.Nem kerültél abba a helyzetbe ,hogy : sokat akar a szarka -csak nem bírja a farka?
    Azt hiszed teszel valamit -csak éppen senki nem tud róla,vagy csak a lépcsőházadban tudnak róla.???
    Ha ilyen pökhendi ,nagyúri, lenéző szövegelésed felolvasod a tükröd előtt– meg ne ijedj , hogy kivel állsz szemben!
    Tükröm-tükröm mond meg nékem ki a legszebb ,legokosabb legény e lépcsőházban üdvözletével.

  • talalom
    2017 szeptember 8
    10:24 de.
    Nekem az az érzésem ,hogy a főváros egy nagy lapos tanya,amiből a szűk belváros emelkedik ki.
    Az ilyen — fővárosban születettek,már megtehették-bizonyára,hogy luxus lakóövezetekben legyenek— de akkor semmit nem érzékel a világból, akkor minek ez a nagy tudálékosság,ez nem más mint a szocializmusban nevelkedett
    bolsi-liberális gondolkodás aki nem tud szabadulni e múlttól és minden körömmel kapaszkodva védi múltbeli és mostani ” liberális” gondolatait és érdekeit.Ragaszkodni szép és jó! Dicsérendő!.
    …..””””” jellemzőbb a kistelepülések lakóira.”””””,Ezzel a megjegyzéseddel meg a vidékiek szintjére emelted őseid,vagy fordítva,arra a szintre süllyesztetted le!
    Akárhogy tekergeted : a vidéki gondolkodásnál nincs tisztább : a fővárosiak is sokszor emlegetik : „a józan paraszt ésszel ” mondást— nem véletlenül.
    Egyébként nem faluban lakom,nem is kis városban!!!
    Nem görcsös ragaszkodás üdvözletével.

  • Tegnap volt a Yahoo-n kozolve Cal Thoma interview-ja Kovacs Zoltannal.
    A kozolt adatokbol a Orban orszaga igen a vilag irigysegere emelkedik.

    Nincsen terror -tamadasok,
    Az egyeni jovedelmek 14+%-al emelkedtek.
    Munkanemkuliseg 4.3%,
    Inflacio 2.3%,
    Csokkentetek a Valalati adokat 19%-rol 9%-ra.

    Ami az USA-ban 36 folotti. De minden alakalommal amikor az csokkentve volt (61-ben Kennedy altal es 81-ben Reagan altal) a kozgazdasag fellendulkt es a kincstari jovedlmek is kozel duplazodtak.

    Sajnos a liberal demokratak a Congresszusban rogton emeltek a koltekezeseket is.
    Ha lenne penzugyi-fegyelem az gazdasagi csodakat okozhat.

  • talalom
    2017 szeptember 8
    10:24 de.
    talalom
    2017 szeptember 8
    10:24 de.

    „Orsós, Tóth, Charlie beszólásai élő példái annak, hogy egy diktatúra igen kellemes, nyugodalmas életet tud biztosítani – feltéve, ha leszoksz a gondolkodás luxusáról.”

    Orbánt legalább úgy utálom, mint Te, de azért azt állítani hogy, Orbándiktatúra van, csak a reménytelenül nosztalgiázó, elvakultak tudják, mert leszoktak a gondolkodás luxusáról, azáltal hogy, a bukásuk okait nem képesek még önmaguknak sem beismerni, ezért csak exponenciálisan eltúlzott vádakkal tudnak vagdalkozni! Itt nincs, de Merkelisztánban, Macronisztánban és Junkerisztánban valódi diktatúra van, mint politikailag, mint agymosásilag!

  • tóth péter
    2017 szeptember 6
    11:57 de.

    „Bende István
    2017 szeptember 6
    4:36 de.
    Magyarországot az általatok óhajtott migráció fogja megszüntetni nem ti.
    Ez a Magyarország köztársaság,csak nem a ti köztársaságotok ,mert nem vagytok hajlandók elfogadni. Megszűnt ugyanis minden hatalmatok ami eddig évtizedekig megvolt és ez a dolog fáj nektek ,nem ti vagytok a hatalomban , most nem tudjátok zsebre tenni a pénzeket mint régen,ezét nem tetszik semmi.Orbán meg tudja mit kell tenni ,hogy vissza ne kerüljetek,ezen munkálkodik mióta választást nyert -a ti választási törvényetek alapján- és eddigi minden erőlködésetek kárba veszett.”

    1. A közjogi helyzet tény, mert a jogi állítások jogi bizonyításokkal vannak alátámasztva, és az eddig még senki sem tudta cáfolni. Tóth úr meg meg se kísérelte, csak egyszerűen azt mondja, hogy „nem úgy van”. Ez a szinvonal nem az, amivel én bármit is akarnék kezdeni.

    2. Ez a szöveg, meg a folytatása tele van hazugsággal! Ugyanis engem, és persze a társaimat besorol valakik közé, akik között mi sohasem voltunk, és nem is mleszünk.
    Ráadásul azt is tudjuk (közvetlen és közvetett bizonyítékok alapján), hogy a Tóth úr által emlegetett „ti” az ugyanazon bábművészeknek a bábjai, mint Orbán és bandája.

    3. Ezt a diktatúrát fel fogjuk számolni, csak idő kérdése. Magyarországon már egyre többen értik a közjogi helyzetet, és egyre többen értik az Alaptörvény érvénytelenségének okát, az aljas szándékot, amiért hatályba akarták léptetni, és az érvénytelenség következményeit is.
    Azoknak, akik nem akarnek többé pártot látni, a számuk drasztikusan növekedett. Ők azok, akik már nem vesznek részt a kamu szavazásokon, mert még nem látnak megoldást. A számuk 50%-khoz közelít, ők a potenciálsi rendszerváltók.

  • Már megint „fel kell nönünk valamihez”! BRRR!!

    Nem a népnek kell felnöni valamihez hanem a rendszernek szolgálni anépet!
    Amit nép akar a rendszer vigyázba áll és meg valositja.
    Nem maniulál itt senki semmit Orbán CSAK AZ ÁRNYÉK!
    A NÉP A NAP!
    Orbán ugy fütyülahogy nép táncolni akar!
    Mindn rendü szemléletváltotató és egyéb liberos entellktuell értse meg:NEM AKARUNK „HALADÓK” LENNI!