Zerkovitz Béla – Szilágyi László : CSÓKOS ASSZONY A JÓZSEF ATTILA SZÍNHÁZBAN

2017 október 11 8:14 de.2 hozzászólás

„Zerkovitz egy zseni! Eddigi életem egyik legmeghatározóbb zeneszerzője. Ő a magyar sanzon és operett királya. Ha egyáltalán lehet beszélni különleges budapesti utcai költészetről, ennek a költészetnek ő volt a klasszikusa. Ennek a szegény, ordenáré, újdonsült és mégis tehetséges városnak az elpusztíthatatlan jókedve, fölényes cinizmusa, harsányan áradozó szentimentalizmusa őbenne kapott költői formát” – írja Nagy Endre Zerkovitzról.

Mi muzsikus lelkek, Most, amikor minden virág nyílik, Gyere, te nímand!, Van a Bajza ucca sarkán egy kis palota, Látta-e már Budapestet éjjel, Asszony, asszony, csókos asszony, Asszonykám, adj egy kis kimenőt!, Éjjel az omnibusz tetején – ugye ismerősek ezek a dalok!? Igen, kedves nézőnk, ezek az örökzöld zseniális slágerek – és még jó pár – ebben a darabban hangzanak majd el. Ugye ennél nem is kell több, hogy vonzóvá tegye az előadást!? Pedig még rengeteg dolog van: kitűnő színészek, remek táncok és humor és nevetés és kacagás! És egy nagyon jó történet:

Pesten, a Józsefvárosban, a Nagytemplom utcában Katóka ünneplésére készül a háznép. Katóka, teljes nevén Pünkösdi Kató, ugyanis színinövendék és éppen előadása volt a színházban, ahol a Csókos asszony című operett címszerepét játszotta. Nevelőapja, Kubanek Tóbiás hentesmester és a háznép Katóka és Dorozsmai Pista, eljegyzését szervezi.

Közben Báró Tarpataky, a híres mecénás érkezik a Nagytemplom utcába, mert látta Katókát a délutáni előadáson. A bárónak nagyon tetszett és meghívja a lányt Bajza utcai palotájába. Katóka nem fogadja el a meghívást.

Dorozsmai nem tudta visszaszerezni a zálogba adott jegygyűrűket, ezért elmenekül az eljegyzésről egy esti privát orfeumi fellépésre.

Az eljegyzésre összegyűlt vendégek már csak a vőlegényt várják, de ő nincs sehol. Katóka teljesen összeomlik és elrohan a Nagytemplom utcából a Bajza uccába!

RENDEZŐ

BÖHM GYÖRGY

Báró Tarpataky

ZÖLD CSABA

Pünkösdi Kató

KRASSY RENÁTA

Dorozsmay Pista

VASZKÓ BENCE

Ibolya Ede

ÁGOSTON PÉTER

Hunyadiné

KOCSIS JUDIT

Rica Maca

WÉGNER JUDIT

Kubanek hentes

FILA BALÁZS

Salvatore főkomornyik

BLAZSOVSZKY ÁKOS

János házmester

KISS GÁBOR

Tűzoltó

BOTÁR ENDRE

Gyerekek

ÖRDÖG ADRIEL, PAJOR MÁRK

Valamint

HOLCZINGER SZANDRA, PETHŐ-TÓTH BRIGITTA, KISBAKONYI ANETT, KOSKA MELINDA, MISIK RENÁTA, VISONTAI SZILVIA, BRUNCZLÍK PÉTER, HENDE MÁTÉ, HORVÁTH ÁDÁM, SZELLE SZILÁRD, KUTTNER BÁLINT, SIKÓ KOPPÁNY

Fotók: Gergely Bea

 

 

 

2 hozzászólás

  • Persze, hogy Zerkovitz zseniális, de ezek a szinházi képek semmi jót nem ígérnek. És nem a fényképezéssel van a baj.

  • Én még emlékszem az eredetire, Honthy Hannával!