Így kér bocsánatot az Origo, a Fidesz egyik szennylapja

2017 október 30 9:26 de.24 hozzászólás

Az  origo.hu Magyarország első, és 2000 óta legnagyobb látogatottságú hírportálja és tartalomszolgáltatója.. 1998-as alapításakor az MATÁV volt a tulajdonosa – amikor a Deutsche Telekom megvette a magyar telefoncéget, az origo.hu is a Magyar Telekom portfóliójába került. A portált 2015-ben vásárolta meg a New Wave Media, amely Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérének érdekeltsége. Ezidő alatt a szerkesztők és munkatársak többsége távozott: volt, akit kirúgtak, más szolidaritásból állt fel a lap szervilis, kormánybarát irányultsága miatt. 2017 áprilisában egy hacker csoport a portál összes cikke alatt kommentárok ezreit jelentette meg, ezzel a szöveggel: „Nem tágítunk innen, amíg az origo ki nem vonszolja magát a kormánypártok végbeléből, és az egész putyinista propagandaoldal be nem zárja kapuit.” Az origo.hu-n azóta megszüntették a kommentelés lehetőségét.

Magyarország második legnagyobb hírportálja az index.hu 1999-ben alakult, több tulajdonosváltás után a hírek szerint Simicska Lajos érdekkörébe tartozik.

***

Helyreigazítás

2017. augusztus 21. napján a www.origo.hu online felületünkön 09:56 perckor közzétett „Újabb piszkos dolgok derültek ki Gyurcsány és Botka ügyvédjéről” című cikkünkben valótlanul állítottuk és híreszteltük, hogy Czeglédy Csaba által vezetett Human Operator Zrt. az iskolaszövetkezeti diák tagok nevén valójában azok szüleit foglalkoztatta és azt is bebiztosította, hogy egy lebukás esetén ne őt, hanem a szövetkezeti vezetőket vegyék elő a hatóságok.

Valótlanul híreszteltük, hogy Czeglédy, aki a munkaerő-közvetítéssel foglalkozó Human Operator igazgatósági elnöke, ajánlatot tett a DiákÉsz elnökének, hogy ügyvédi letétben történjen meg az elmaradt fizetések teljesítése.

Ezzel szemben a valóság az, hogy Czeglédy Csaba, mint Human Operator Zrt. igazgatósági elnöke az MTI Országos Sajtószolgálat által 2017. július 28. napján 09:08 perckor kiadott a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének (DiákÉSZ) 2017. július 28. napján kelt közleménye alapján vette fel a kapcsolatot a 11 fő károsultat képviselő Fiák és Társai Ügyvédi Irodával, a DiákÉSZ elnökének semmilyen ajánlatot nem tett

A cikkünk azon való tényt, hogy Czeglédy Csaba, mint helyi önkormányzati képviselő részére a szombathelyi önkormányzat továbbra is utalja a képviselői fizetését olyan hamis színben tüntette fel, mintha Czeglédy Csaba előzetes letartoztatásának ténye jogi akadálya lenne a képviselői fizetésének átutalásának.

Valótlanul állítottuk és híreszteltük, hogy több millió forintot keres még mindig Czeglédy.

Ezzel szemben a valóság az, hogy Czeglédy Csaba nem keres több millió forintot, 2017. június 13. napján zárolták a Human Operator Zrt. számláját, ezért már a 2017 májusi fizetését sem kapta meg.

A cikkünk azon való tényt, hogy Czeglédy Csaba, mint helyi önkormányzati képviselő részére a szombathelyi önkormányzat továbbra is utalja a képviselői fizetését olyan hamis színben tüntette fel, mintha Czeglédy Csaba előzetes letartoztatásának ténye jogi akadálya lenne a képviselői fizetésének átutalásának.

Valótlanul állítottuk, hogy a károsultak száma meghaladja az ezer főt, a követelésük mértéke pedig megközelíti a százmillió forintot.

Ezzel szemben a valóság az, hogy a DiákÉSZ fentebb hivatkozott 2017. július 28. napján kelt közleménye alapján a károsultak száma nem haladja meg az ezer főt, hanem 11 fő, a követelésük mértéke pedig nem közelíti meg a százmillió forintot, hanem mindösszesen 802.822,- Ft.

***

A fenti közleményt az origo hírportál 2017.október 26-án, 19:41-kor tette közzé. Az origo.hu Magyarország leglátogatottabb hírportálja, amit néhány éve barátilag kormányhoz közelálló körök vásároltak meg.

Rátesi Margit

24 hozzászólás

  • Ez olyan, mintha a Farkasházy Hócipőjéből lenne:) Ilyen a grotesz éles valóságban?

  • Göllner András

    Köszönjük Rátesi Margit, hogy ezzel a példával is ilusztrálta, hogyan működik a Nemzeti Szégyenfolt egyik szennylapja. A Magyar Nemzet többet érdemel mint ilyen szennylapokat.

    Andy Vajna maradhatna a kaszinóba, a kiscsajával, a Timivel, a Mészáros meg a gázkazánkja mellett, egy harapófogóval.Mit értenek ezek a strómanok a szabad sajtó működtetéséhez, az egyenes, igaz beszédhez ? Semmit. Az átverés nyelvén szólítják meg a Magyarokat, népünk gerincét ferdítik, azon lovagolnak, nem kis sikerrel e tájon is. Nem ezért halt hősi halált a mi Drága Petőfi Sándorunk. Rabok leszünk, vagy szabadok ? Ez a kérdés, vállaszatok !

  • Aki objektív ember így gondolkodik (a klf médiumokról):
    Az egyik kutya, a másik eb.

    Vagyis:
    1) Az Origo, Magyar Hírlap, vidéki újságok, stb. Orbánnak a seggnyalója.
    2) az Index, Hír TV, Lánchíd rádió, Magyar Nemzet a korábbi fidesz-oligarcha Simicska seggét nyalja (és akkor most ne essék szó a 444.hu-ról, a Népszaváról, az ÉS-ről, a Magyar Narancsról, a Klubrádióról, stb.)

    Ember legyen a talpán aki a politikai „becsípődése” ellenére képes kihámozni a klf médimok tudósításaiból az objektivitást. A legtöbb ember csak azt hallja/nézi/olvassa amit hallani akar és nem valódi tudósításokat. (A strucc is inkább homokba dugja a fejét-:)

    Ps: Olvasva/nézve/hallgatva az egyik-, ill másik oldali média-t kiváló szórakoztatást nyújtanak az elfogultságaik. Ennek felismeréséhez persze szuverén ember szükséges-:)

  • Kedves Kiss Ferenc! Szerintem meg a szuverén egyéniség sem steril: van neki világlátása, nézetei, amiket ismeretei, tapasztalatai alapján alakított ki rendszerré. Dienes E. beszélgetőtársunk szerint káros ideológiája.
    Szerintem meg csak az ösztönlény éri be az „ehess, ihass, ölelhess, alhass” négyesével. Magam gyakran nézek, olvasok mai kormánypárti orgánumokat is, és higgye el, nagyon szomorú vagyok, hogy csak a fenti írásban is tetten érhető primitív hamisításokra futja. Ez nekem annak a bizonyítéka, hogy a mai hatalmon lévők mértéktelenül lenézik a szavazók többségét. A közvélemény kutatási eredmények meg azt a szomorú képet mutatják, hogy igaza volt Göringnek: az átlagos választó kb. egy nyolcéves gyerek gondolkodási színvonalán áll, Sőt, igazolják Churchill kissé cinikus bon-mot-ját is, ami szerint a demokrácia elleni legjobb érv egy ötperces beszélgetés egy átlagszavazóval.
    Jómagam viszont úgy vélem: lehet ebbe belenyugodni, felhasználni ennek az előnyeit a magam számára. De lehet az egyén szerény eszközeivel ennek ellentmondani is. A magam részéről ezt próbálgatom. És ahogy az öt évvel ezelőtti, az olimpiai eszme elárulása miatti, a magyar megrendezés elleni írásaim – sok más segítséggel – végül célba értek, biztos vagyok abban, hogy nem hiábavaló a hozzám

  • Jó annak, akinek az a meggyőződése, hogy az igazság középen van. Nem köll gondolkodni rajta…

  • Göllner András

    @ Almási Alma

    Az igazságot keresni kell. Általában a végletek, a szélsőségek feszültsége közt bújkál. Einstein meghaladta Newtont, de azért még most is fel lehet húzni magunkat egy csigával a padlásra. Ehhez a művelethez nincs szükség Heisenbergre, vagy azokra a kis csipás részecskékre, melyeket a természettudósok a Svájci Alpok alatt egy alagútba karamboltatnak. Még az ekével is lehet új barázdát szántani. Ugye, Alma ?

  • Alma )))))))))))))))) 😀 ((((((((((((((((((
    1:17

  • @Göllner András
    Tagadhatatlan, a padlásról sokkal jobb a rálátás az udvaron lévő szemétdombra… Kérdés, hogy van e még valamiféle fix pont a szemétdombon kívül, ahol megtámaszthatjuk a lábunkat…

  • Fejlemények. Korrupció – a dunahírek szerint, hogy az Altus (Gyurcsány Ferenc cége) többször is adott kölcsönt Czeglédi cégének. A DK elnöke ezt nem tagadta: igen, adtunk, hogy ki tudják fizetni a diákokat. Bár állami pénzről harsognak, eddig egyetlen fillérről nem tudunk: esetleg adótartozásról lehet szó. Egyébként igen furmányos lehet ez a DK, meg MSZP – ugyanis a tévé szerint a két párt kampányát akarták finanszírozni. Miből??? A kölcsönökből? Akkor az Altus miért nem a pártokat támogatta egyenesben? Egyébként megteszi a pártelnök: ez nem tilos, csak nyilvánosnak kell lennie a forrásnak. Pont úgy, ahogy ez demokratikus államokban működik.

  • Göllner András

    @ Almási Alma

    Hogy ne lenne. Itt van példának a KMH, ott van példának a magyarság 73 százaléka, aki nem a szemétdombra szavazott 2014-ben. Én csupán egy kis ócska iránytű vagyok aki ide oda mutogat. Velem ne tessék foglalkozni, mert én csak egy „shy” magába zárt kis villanyszerelő vagyok. Néha, bevállalok bébiszittelést is, hogy legyen pénzem új elemeket venni a zseblámpámba. Tessék bátran kérdezni máskor is. Szeretem a jó kérdéseket, csak sajnos nem mindíg akad időm a válaszokra. Nagyon sok az áramszünet manapság, rengeteget dolgozom. 🙂

  • Talalom írja (egyebek mellett):
    „Szerintem meg a szuverén egyéniség sem steril…”
    Részigazság
    „…csak az ösztönlény éri be az „ehess, ihass, ölelhess, alhass”
    Részigazság

    Ha nem voltam világos fenntebb, pontosítok:
    1) Van szilárd világképem.
    2) Nem tudok olyan tájékoztató forrásról (média) a New York Times-tól az Origóig amely objektíven és hitelesen tudósít. Az egyik így hazudik, a másik úgy hazudik. Ezért szükséges szuverén embernek lenni ahhoz, hogy az egyik, v. másik seggnyaló tudósító véleményéből kihámozza a valóságot.

  • @Göllner András

    „Én csupán egy kis ócska iránytű vagyok aki ide oda mutogat.”

    Hmm… Hajdan, amikor még ifjú voltam és tájfutó, az iránytű mindig ugyanabba az irányba mutatott… Ma már ez sem így van, amióta Newton nem érvényes? 😮

  • Kiss Ferenc (nov.3.2:18)
    Kicsit messziről kell kezdeni: a sajtószabadságtól. Ami nem az újságírók, meg a médiában dolgozók számára fontos, hanem a szuverén egyéniség számára,aki pl. tudja, hogy a sajtóban megjelenő hírek csak kis szeletét mutatják a valóságnak, és nem dolguk az abszolút „igazság” keresése. A szuverén egyéniség dolga, hogy a sokszempontú TÁJÉKOZÓDÁS alapján kialakítsa a maga véleményét. Csökkentve annak esélyét, hogy durván az orránál fogva vezessék.
    A média nem mindig hazudik ilyen durván. De már az torzítja a valóságot, hogy mely médium melyik valóságszeletet választja ki, teszi közhírré.
    Mellesleg: igen jellemző, hogy a magukat jobboldalinak tartó beszélgetőtársaink még egyetlen bodaságot sem eresztettek meg az írás alatt.

  • talalom!

    Lényegében egyetértünk.

    Ez nem világos: „… a magukat jobboldalinak tartó beszélgetőtársaink még egyetlen bodaságot sem eresztettek meg az írás alatt”. Megmagyarázná?

  • Kiss F.: (nov.4.:15) Pl.A közkanális adásain most is nyomatják, hogy „európai pénzekről is szó van”. A csődbe ment cég, nem kapott eu-s pénzeket, az Altus Zrt. viszont – amely Gyurcsány Ferenc tulajdonában van, és Dobrev Klára (a volt kormányfő felesége vezeti), egy európai megbízást nyert el, egy konzorciummal. Tehát az Altus bevételei ilyen módon az Európai Unióból is származnak.
    Minderről azért tudni,mert Gyurcsány Ferenc miniszterelnökké választásakor nyilvánosan és részletesen beszámolt a tulajdonában – vagy részleges tulajdonában lévő cégekről. Arról is, hogy cégei NEM indulnak magyarországi pályázatokon, közvetlenül pályáznak európai megrendelésekre, többnyire nemzetközi konzorcium tagjaként.
    Szegény mostani kormányfő meg kénytelen a gázszerelője által odavetett koncokon tengődni.

  • Göllner András

    @ Almási Alma

    A sokféle új mágneses kicsapódások, részecskék, zavaró hatással vannak a hagyományos iránytűkre. Ezt idelenn is tapasztalhatjuk.

  • @Göllner András
    Na, én meg inkább úgy tapasztalom itt minálunk, hogy egy rohadt nagy erőszakos mágnessel egyszerűen eltérítették a becsületes kis iránytűket valami fals irányba. Vagy pedig itt mindenki megbolondult…

  • Kedves Alma, csak mondom, a kommunizmus megbukott, mindenhol, nem csak Magyarorszagon. Ne varj semmi ehhez hasonlot.
    Most Europa keres mas fajta filozofiat, persze az is hajlamos balfele dolni. Hiszen, sokan meg hisznek abban.
    A demkracia maskepp mukodik. Az igazi demokracia a nep szava, ki mit akar.

  • Kedves Figyelő!

    Valóban, a kommunizmus már rég megbukott. Mindenütt. Csak tudnám, hogy akkor miért emlegeted folyton? Hogy jön ez ide? Merthogy én másutt sem, de itt sem kommunizmusról beszélek. Valóban, néhány hete írtam ide egy cikket a hajdani kommunistákról, ámde abban a cikkben is megírtam, hogy most valami másról van szó.

    Tényleg néha úgy tűnik, elakadt nálad a tű a lemezen…

  • Alma ! 9:59
    & T. Göllner Úr!

    Szellllllemes !!!!!!! ))))))))))))))) 😀 (((((((((((((((((

    Figyelő egy fonográf, amelyen elakadt a tűűűű tűűűű tűűűű tűűűű, valamint egy olyan lámpa, amelyből fény helyett sötétség árad. Ő egyszerűen szólva is egy feketelyuk. Szokatlan jelenség, de ez van…

    Érdekes Fid SS-es mentalitásban ez a konzervatívizmus minden áron való hangoztatása, miközben másfelől azt is á l l í t j á k magukról, hogy ők úgymond . u n o r t o d o x o k , vagyis hogy ők nagyon is . m o d e r n . hitvallók… Ezen az alapon a középkori módszereket meghazudtolva harácsolnak, fosztogatnak, szereznek nagybirtokokat, cégeket zsarolnak ki a . j o g . általuk át-értelmezett, vagy legalábbis demokráciáktól távolálló, eredeti értelméből kiforgatott tételeinek, nagyon is hyper ortodox alkalmazásával.
    – A sok vas, alabárd és buzogány helyett most már a parlamenti 2/3-os centrális erőtér megragadásával a jogszabály és paragrafusgyártás fegyverével fosztanak ki országot és nemzetet.

    Nem csodálhatjuk, hogy ebben az illiberális erőtérben még a mágneses tű is összegabalyodik… NA, DE hát a létezése során a mi hőnszeretett planétánk, a jó öreg földgolyó is . u n o r t o d o x . mód’ eddig hétszer változtatott pólust…
    Ebbe csak úgy bele kell törődnünk ???

    .

  • 4:43 kiigazítása:

    Nem egy szokatlan jelenség, de ez van…

  • Auróra Boreálisz

    Te, DOGOLÓ!

    A feketelyuk, mint olyan, ezt már biztosan megállapították, hogy a Tejút-galaxis centrális erőforrása is. Ennélfogva a feketelyuk mindannyiunk sőtét jövője – pármilliárd év és eljön.
    Addigra, de annál egy évvel korábban is, talán még a Orbánt is le tududjuk majd váltani… 😀 🙁

  • Auróra Boreálisz – 5:06 !

    Jabizony! Méghozzá 1998-ban(!), ahogy Kisgömböc, a Vezér a hatalomba türemkedett, ez a hatalmat is igénylő visszaélésük – és ki tudja még hány paragrafusba ütköző bűnügyük – volt az első „sikeres fegyverténye” az első maffiaállami fortély…

    .

  • Én benyomtam ezt az oldalt az idióta OIM*nak.
    Válasza:
    Czeglédyt már 91 %-ban elítélte az Ügyészség.
    Vagy valami hasonló hülyeséget írt.