Az amerikai “56-os hős” akit közveszélyes szexuális bűnözőként Budapestre deportáltak

2017 november 11 7:59 de.85 hozzászólás

Augusztus 12-én szenzációs cikk jelent meg Lukács Csaba főmunkatárs tollából a Magyar Nemzetben “Hatvan év után Amerika hazatoloncolt egy ’56-os magyar menekültet” fejcímmel. A szívtelen Egyesült Államok visszaküldte Budapestre Párdi Sándort, az 56-os szabadságharcost. A “magát a szabadság földjének beállító” Újvilág kizsuppolta a nyolcvanadik életévében levő „Pesti Srácot” és mindezt csupán egy bürokratikus apróság miatt, azért mert nem tudta hogy évente regisztráltatnia kell a zöldkártyáját. A szívtelen amerikaiak még az iratait is elvették, és a idős ember a washingtoni magyar nagykövetség ideiglenes útlevelével érkezett Ferihegyre. (Itt olvasható a cikk.)

A Magyar Nemzet később „frissitette” a hírt, és megírták hogy Párdi az amerikai adatbázisban szexuális elkövetőként szerepel, majd hozzátették, „fontos itt megjegyezni, hogy az adatbázisba kisebb súlyú ügyekkel is be lehet kerülni”. Az idős ember továbbra is azt állította, hogy a zöldkártyás mulasztása miatt toloncolták ki. Volt ugyan egy ügye évekkel ezelőtt, amikor egy születésnapi partin a lányok fenekére csapott, dehát azt „inkább kihágásként” kezelték.

Az amerikai hivatalos dokumentumok szerint Párdi többször is összeütközésbe került a törvénnyel, utoljára 2013 január 4-én ítélték el súlyos szexuális bántalmazás miatt. Mint 56-os bevándorló egykoron ugyan még megkapta a zöldkártyát, de úgy tűnik, hogy büntetett előélettel már nem kaphatott amerikai állampolgárságot. Zöldkártyáját 2013-as ítélete után megújitani sem tudta, és így automatikusan illegálissá vált. Trump elnök idén január 25-i rendeletével minden büntetett előéletű illegális gyorsított ütemben deportálhatóvá vált, azonnal megindult az országos hajtóvadászat és a deportálások. Korábban, Obama elnöksége alatt, elsősorban azokra koncentráltak, akik mexikói bűnszervezetekkel voltak kapcsolatba hozhatóak.

Tennessee Állam szexuális bűnözőket tartalmazó regisztere felhívja a figyelmet, hogy Párdi „violent”, vagyis erőszakos bűntett elkövetésére is képes, nem fenékpacsizó bácsi.

Az 56-os menekültek között szép számmal voltak bűntetett előéletüek és olyanok akik később új hazájukban, az Egyesült Államokban vagy Kanadában kerültek összeütközésbe a törvénnyel. Szinte soha nem esik szó azokról, akik 1956-ban Ausztriába magyar menekültként érkeztek, de az ottani hatóságok feltételezték hogy büntetett előéletüek, vagy bűntetteket követtek el, és visszaküldték őket Magyarországra. A nemrég végetért 56-os emlékév „hősöket” faragott minden egykori menekültből.

Wittner Mária egyike azoknak aki 1956 végén egy hónapot töltött egy ausztriai menekülttáborban, de később visszaküldték Magyarországra. Wittner hosszú börtönbüntetésének letöltése után „56-os hős” és politikus lett Budapesten, de soha nem tisztázta, hogy pontosan mi történt ausztriai tartózkodása során, és mi volt az oka hogy az akkor 19 éves lány visszatért Budapestre. Érdemes lenne Wittner ausztriai menekült dokumentumait nyilvánosságra hozni.

Arról sincs hír, hogy mi történt Magyarországon Párdi Sándorral. Elfogadhatatlan, hogy a Magyarországra zsuppolt szexuális bűnöző ott ma minden felügyelet nélkül róhatja Budapest utcáit.

Lázár György

85 hozzászólás

  • Göllner András

    Majd lepikcsöröli az Endivajna, és kész. Konyec filma.

  • Pedig abból a jólelkű Wittnerből ki se néztem volna… Olyan fedhetetlen Fideszes „ideológus”. A gyúlőlet trágyája ömlik csak a szájából.

  • többek között ezért is nem vagyok híve az ilyenfajta emlékzezésnek, az idő távlata, a fizikai távolság valósága mindent átfest…azután (mint Wittner esetén is) az aktuálpolitika veszi tenyerére és országgyűlési képviselőt farag belőle…az egész 156 még sohasem volt hűvös fejjel értékelve, minden emlékezésbe beleszőtték azok akik készítették az aktuális politikához hajazó vonulatokat…nem lehetne e egyszer elismerni, hogy egy bukottnak indúlt szamizdat volt, amit azok támogattak a legkevésbé akiknek úgymond akkori aktuális politikai érdekei fűződhettek hozzá de ez is egy hamis látszat, bukásra volt ítélve még születése előtt az összes többi belőle deriválódott akármi meg a bili tartalmának habosra keverése

  • Göllner András
    2017 november 11
    8:23 de.
    a zendigvajna az a hólivúd tenyerén mászkált elég sokáig, hogy ez hogyan történhetett az egy másik zendigvajna film témája lehetne bár a brjuszvillissz nem játszhatná ilyen tar kopaszon a duci fehérszakállút de valakit bizonyosan lehetne találni aki hasonszőrű…ezek a „típusok” szerte szana a világban bármilyen „rencerben” jól kitenyésztődnek, mert a rencereknek szüxégük van rájuk…az igaziakat, mint Mandela …na őt szépen hagyták a kedves világdemokratái megrohadni de assem gyütt össze és most mondhatott szép dolgokat az érte „rajongó” obamának a kadhafy ról akinek ugye a hillaryclintonrodham mal volt szerelmi viszonya bengháziban nem íméjlen kacaj és még nincs konyec filma…készűlnek a starwars legújabb rémtettei

  • Mér van az kérem, hogy már meg se lepődök ezen…

  • Annak idején, nem is olyan régen írtam olyanokat, hogy ’56 „hósei” között nem kevés köztörvényes, gyáva, sehonnai ember is van. Egy polgárháborús helyzetben sosem csak szentek állnak a barikádokra.
    Aztán a kollektív büntetés Mártírt és hőst farag azokból is, akiket méltán ér utol az igazságszolgáltatás.
    Az egyedi vizsgálatok hiánya volt a koncepciós ’56-os perek egyik legnagyobb negatívuma azt hiszem. Mert egy kalap alatt kezelték azt, aki egy egyetemi lapot szerkesztett, és azt, aki az utcákon lincselt.

    Holott pl. Mécs és Wittner között van némi különbség. No nem sok. Mondjuk a Nap-Szíriusz távolsággal elég jól közelíthető.
    Az olyan gyávák, mint Pongrácz, aki az első platón elhúzott, majd visszajött arcoskodni, szóra sem érdemesek.

  • Ha van $1100 körüli havi nyugdíja, élhet itt mint Marci Hevesen. De a havi $800-ból is gond nélkül eléldegélhet.

    Tettével nincs egyedül, jó társaságba került, úszóedző, színházi rendező, ulti partira már összejöhetnek.

  • Egy biztosnak látszik : ezen alkalmat a cikk írója és néhány hozzászóló 56 lejáratására, kisebbé tételére akarja felhasználni.Nyilván a másik oldalon álltak és ma is azt támogatják–ez derül ki.
    Sajnálom üdvözletével.

  • tóth péter,

    ’56-ot aztok tehetik és teszik kisebbé, akik csirkefogóként visszaéltek vele, hogy nagyobbnak látszódjanak. Pongrácz, Wittner, az itt megnevezett erőszakoskodó, a lefotózott lincselő halottgyalázók, Dózsa az ifjú Münchausen, és társaik.

    Nem védened kéne a csirkefogókat, hanem elhatárolódni tőlük. Akkor talán kiderülne ugyan, hogy talán nem is volt annyi hős, mint amennyien most ebből élnek. De tisztább lenne a kép.

    Aztán talán még az is kiderülne, hogy alapvetően a pártállam pártja szervezte.

  • Gondolom, hogy a 2OO ezer 56-os menekult kozott biztos voltak bunozok is, akik mindenfele es fajta meber volt, biztos volt koztuk bunozo is.
    Kisse nevetsges szamomra a cikk, hiszen nehany bizonyitott bunozo mellett, a tobbseg NEM az volt!
    Sajnalatos, hogy meg mama is vannak olyanok, akik a sok rendes
    ember kozott meg mindig keres bunozot is.
    Ez az egyik oka, hogy meg vannak ilyenek, hogy nem megyek tobbe haza!

  • Lehet,hogy az említett 56-os valóban szexuális bűncselekményt követett el (bár,hogy valakinek a fenekére csapott szerintem nem minősül annak…)biztosan okkal toloncolták ki,van ilyen Amúgy Vittner Mária múltját,szenvedéseit,börtönbüntetését megkérdőjelezni nagyon szánalmas….
    Talán arról is lehetne cikket írni,hogy miért is kellett 56 leverése után annyi embernek elmenekülnie,talán főleg azért,mert a „dicső” Amerika ígérgetésével szemben cserbenhagyta a magyarokat:nem érte meg nekik,hogy az oroszokkal szembe kerüljenek,tehát politikai okokból…….
    Na ez egy kicsit…..elhalványítja a „jótékonyságát”emberségét!

  • Figyelő!
    Nem kell mentegetődznöd,minden embercsoportban előfordulnak
    bűnözök……ma meg pláne a migránsok között,akikből nem kérünk…!
    Nyugodtan hazajöhetsz,itthon az 56-os áldozatokról méltón megemlékeztek!
    Amúgy a cikk szerintem nem nevetséges,hanem gusztustalan,ami
    ezen a fórumon nem egyedi eset!!!!!

  • 1956 ban az orosz csapatok megszalltak Magyarorszagot, termeszetesen foleg BUdapestet.
    Kadar Janost tettek Rakosi utan a kormanyba. Kadar elso tevekenysege az vol, hogy kivegzett 36O magyar forradalmart, igy kezdte uralkodasat.
    Egy magyarnak, aki akkoriban otthon elt, ez a szomoru emleke van arrol az idorol es a megtorlasrol.
    Nekem , hiaba meselnek itt az emberek masrol, en tuleloje vagyok annak a kornak.
    Volt AKKOR is bunozo a magyarok kozott, lehetseges, de akkoriban nem a szexualis molesztalas volt a foproblema.
    Minimum 😯 ves lehet az illeto.
    KUlonben tul fiatalnak is tunik nekem, ehhez .

  • Figyelő
    2017 november 11
    1:22 du.
    „Gondolom, hogy a 2OO ezer 56-os menekult kozott biztos voltak bunozok is, akik mindenfele es fajta meber volt, biztos volt koztuk bunozo is.”

    Saccolj egy arányt. Aztán fejtsd ki, hogy a közel keleti háborús menekültek között mitől lenne nagyobb a csőcselék aránya, mint az ’56-osok között?
    A megkövezéses, inkvizíciós keresztény hagyományokra ne hivatkozz. Mert attól az arányaidat legfeljebb szorzom hárommal.

  • Nézzenek oda :
    HUNT* mingyá sírva fakad heeeheheehehehehe
    Most, hogy apránként kiderül a hősök jelentős hányada inkább csirkefogó volt ( És láthatólag meg is maradtak annak. )

    Szedd ösze magad aranyapám.
    Neveséges mikor egy ilyen (önjelölt) „keményöklű Joe” elkezd szipogni.
    Mamád nem törli meg az orrocskádat ?

    * HUNT : Humor Nélküli Tóth Péter

  • Nos remélhetőleg (?)leközlik a hozzászólásom,ugyanis úgy gondolom,hogy a véleményemmel nem vagyok egyedül és nincs mit moderálni rajta,(nem voltam alpári,közönséges)akkor sem ha esetleg sem a cikkíróval,sem több
    vele szimpatizálóval nem tudok egyetérteni!

  • Lázár György

    Egy idős bűnözőt deportáltak Amerikából Budapestre aki „56-os hősként” adja el ott magát… és vannak olyanok akik nem azért aggódnak hogy vajon ez a szabadon lófráló közveszélyes ember veszélyt jelent-e, hanem azért, hogy vajon nem csorbul-e 56 társadalmi megbecsülése. Valami nagyon nagy baj van a fejekben… Rosszul látom?

  • Figyelő,
    Te is első kétből ismered?
    Vagy hírből (se)?
    http://huppa.hu/asperjan-gyorgy-wittner-mariska-erenyessegerol/

    Amúgy, ha Wittner kartársnő (Boda a nagy tiszteletben a nevét sem volt képes leírni helyesen) 16 évesen szülhetett, ha Dózsa Münchausen úr állítólag 15 évesen a barikádon lehetett, akkor ez a csibész is ott lehetett 16 évesen. Még talán Molotov-koktált is dobált, mielőtt elszaladt. Elvégre a sarki boltot feltörni, kiinni egy üveg bort, vagy elfeketézni nem kell öregnek lenni.

  • Ez nagyon erdekes!
    Mindenki engem tamad , mert kicsit maskep gondolkodm.
    Ha 2OO ezer menekultbol EGY ember ilyen volt, akkor mi van?
    A lenyeg min nyugszik, hogy egy menekultrol EZ derut ki, tehat mindegyik menekult az volt?
    Vagy inkabb, a cikk iroja akarja a menekulteket ebben a fenybe beallitani? Kisse beteges ez szerintem.
    Mar mondtam, hogy utobbi idoben ugy latszik baj van a temavalasztassal ezen a forumon.
    Kifogytak a temakobol? Tudok en tobbet hozni.

  • tóth péter
    2017 november 11
    11:37 de.
    magam részéről, személyes emlékeket derengtetve semmi mélt6óságosat és komolyat nem találok benne így utólag pláne…inkább ooly67an nabeszartunkmármegint és magunkra hagytak szabadeurópáék és a zamerika hangja is a többi rablómese
    a lincseléseket bűjnözők követték el wittnerke és társai…kaland és gyilkolás okán, meg hogy legyen zavar is…vihar a biliben

  • elnézést kérek, de néhány betű fölösleges a szövegben, remélem azért (ha van olyanja) a lényeg átmászott?

  • Figyelő
    2017 november 11
    5:08 du.

    Nem támadtalak. Amellett pont erről van szó. Ha szerinted 200 ezer menekültből egyről derült ki, hogy csirkefogó, akkor milyen alapon állítod, hogy más menekültek között gyakoribb a csirkefogás.
    Másik oldalról. Ha szerinted (márpedig olvastalak migránsozni eleget) a közel-keleti menekültek között magasabb, mint 2-3% a csőcselék aránya, akkor mitől lennének az ’56-os menekültek jobbak. Legfeljebb nem derült ki róluk, vagy nem kaptak sajtóvisszhangot.

  • Andrew_s
    2017 november 11
    1:06 du.
    Félre magyarázod,hogy én kit védek! Én 56 szellemét védem és nem a csirkefogókat.Csak ezeknek a mostani felelevenítése szolgál arra,hogy azt járassátok le , mivel ti most is ellen forradalomnak tartjátok, és az ilyen cikkek 56-t és emlékét akarják lekicsinyítve , becsmérelve kisebbé tenni , mivel mások 56 státuszát megváltoztatták.És ezek az írások azt sugallják :ez volt az 56.és nem az amit most mondanak róla, ezzel a ti igazatokat akarjátok igazolni: nem másról van szó!
    Meg is értő és meg nem is értő üdvözletével.

  • Fenyvesi Glória

    A feltételezés, hogy szexuális bűnöző lehet, még nem bűnelkövetés. Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet.
    A fenékre pacsi még nem szexuális erőszak…És…
    Wittner Máriának nem lehetett honvágya, fiatalon?
    Nem kellene az 56.-os „hősöket”besározni…
    Pláne, bizonyítékok híján..
    Azért az 56-os magyarok nem azonosak az illegális bevándorlókkal.
    Ők igyekeztek beilleszkedni mindenhol.

  • Andrew_s
    2017 november 11
    3:18 du.Geyza
    2017 november 11
    3:47 du.
    NO LÁTOD Andrew_s, FENTI KÉT BEJEGYZÉS AZ ÁLTALAM ITT LEÍRTAKAT IGAZOLJA :tóth péter
    2017 november 12
    1:57 de.
    Nincs több hozzáfűzni való üdvözletével.

  • Rodeo36
    2017 november 11
    8:49 du.
    Te is az én fenti bejegyzéseimet igazolod!
    Nem értitek és nem is akarjátok megérteni mi volt akkor Európa közepén,Hazánkban , Magyarországon!
    Ez nem kérdés üdvözletével.

  • Geyza
    2017 november 11
    3:47 du.
    Uram ! Hölgyem ! Vagy Egyéb!

    Az én Anyám 91 éves,tisztességgel élte végig életét!
    Még egyszer a szádra ne vedd se becsmérőleg ,vagy annak erősítésére vagy igazad igazolására,se semmilyen formában. Neki nincs köze a hozzád hasonlók felfogásához!
    Meg fogod érni ezt a kort olyan tisztességben ahogy Ő azt tette???
    Egyébként bepanaszollak Christopher Adam- nál.

  • Lázár György
    2017 november 11
    4:12 du.
    Igen! Úgy látom épp az ellenkezőjét gondolod mint kellene!
    Nem de? üdvözletével.

  • Geyza
    2017 november 11
    3:47 du.
    És az milyen ember volt aki tanzániai barátod nejét elszerette ????

  • Oszt Figyelőasszony, kegyednek miért is köllött oly hirtelennyibe elhúznia innen, hazulról?
    Csak nem vaj vótt a füle mögött magának is?
    Vagy talán már ítélet is született amiatt a valami miatt(?) Ön ellen?

    Írja, hogy továbbra is megfosztja oly szertett hazáját az becses személyétől, hogy nem jön többet haza. Ne fájdítsa a szívünket… Pedig ne féljen a mai rendszer, a NER tárt karokkal fogadja az ilyen Wittner Mariska és a Bencsics Klára féle 56-os amazonkákat… Sőt, talán még a Kossuth díjat is megkaphatná – mert nemcsak hatalmukban, de szándékukban áll…

    Apropó! Mit szól Kedves az Andrew/4:28-as kommenthez mellékelt, az 56-ot közvetlen . t e s t k ö z e l b e n . á t é l t , mint Maga is, aki folyton arra hivatkozik; Asperján György író, költő, a maga kor-társa, Wittner Marcsi hőssé avanzsált forradalmár, mostmeg Fid-SS képviselő-asszonyról közölt úgyszintén . s z e m é l y e s . é l m é n y b e s z á m o l ó j á h o z…?
    Mi a véleménye az általa megélt tényekről, Klárika ???

    .

    Még egy megjegyzés:

    A bűnözők kirajzása a pesti utcára nem a sors valamiféle kegyetlen és fatális jelensége, hanem maguk, az ún. forradalmárok tárták ki a cellák és börtönök kapuit. Kiürítve azokat és fegyvert adva a betlakó köztörvényes bűnözők kezébe, válogatás nélkül csináltak úgymond’ hőst vagy 10’000 elítélt bűnözőből is, akik mesterei lévén a lincselésnek, akasztásnak és élve-boncolásnak mestereikké váltak maguknak, meg az ún pesti srácoknak is… Ezen elemek egy jelentős része úgyszintén hanyatthomlok menekülve, hamarosan már a nyugati határon túl öregbítette a magyar „szabadságharcos” renoméját és jóhírét…

  • attol hogy 56′-os lehhet eppenseggel meg peddophyl is.

  • cukihara
    2017 november 12
    3:13 de.
    Nem hiszem, hogy nagyarazatra szorulok cselekedetem miatt, de akkor a volegenyem akart kimenni mindenaron, es azt mondta, ha nem megyek vele, akkor o sem megy. Ezt a „zsarolast” nehez volt megtagadni,
    . Ausztriaban megesekudtunk es boldogan eltunk ferjem halalaig. Negy gyermekem a tanu ra..

  • cukihara
    2017 november 12
    3:13 de.
    Ami meg bunozok szabadulasat illeti, az az allitas, rosszindulatu mese.
    Honnan adtak volna 1o ezer fegyvert a felkelok, akik a sajatjukat is a katonaktol kaptak?

  • ukihara
    2017 november 12
    3:13 de.
    Meg annyit, Nem ismerem Witner MAriat ;es a tobbi szemelyt. tehat felejtsen el engem.

  • Eltűnt a hozzászólásom mielőtt elküldtem volna(rossz a gépem!
    Röviden még egyszer
    Ha az illető bűnöző,itthon kivizsgálják,mit követett el,elítélik,akkor is ha 56-ban menekült!!!!!
    A fenékre csapás gondolom még szexuális bűncselekménynek sem
    súlyos…….
    Gondolom azért nem „háborús bűnös” az illető?……
    Ezzel együtt nem hinném,hogy a magyar társadalomra, olyan beszélyt jelentene mint például egy kétes migráns(bár azokkal is leszámolunk)
    Azt viszont változatlanul fenntartom,hogy indokolatlan,szánalmas és elítélendő a szerző részéről párhuzamot vonni az 56-os ártatlan
    menekültekkel!!!!!!

  • Amúgy Andreww is „kitett” magáért…….amikor a többségében tisztességes és okkal menekülőket összemossa a mai kétes migránsokkal(köztük a terroristák embereivel),na nem semmmi,magát minősíti!!!!!
    Egyébként Figyelőnek igaza van,a kiutasított magyar túl fiatalnak

    tűnik ahhoz,hogy 56-os menekült legyen!

    tűnik

  • HUNT*

    Jól van jól van öcsi.
    Ne sírdogálj már.
    Szóljak a mamádnak hogy készítsen neked tejbepapit?

    Te kis hisztimarci 😀 😀 😀

  • Figyelő kollegina :
    Már megint butaságot teccik írni :

    Figyelő
    2017 november 11
    2:11 du.

    A ruszkik ’56 ban nem szállták meg Magyarországot.

    Mert már akkor 10 éve itt voltak.

    (Persze csak ideiglenesen állomásoztak hazánkban… amint mondták akkoriban..Hát ugye, 45 év is ideiglenesnek számít…végül is. Sőt.3000 év is. Ilyen alapon mondhatjuk hogy az „ideiglenesen regnáló Római Birodalom” Ami kihúzott kb 3000 évet.)

  • Andrew…

    Valóban elírtam nem Vittner,hanem Wittner Mária,de ennek ellenére
    nem kell szégyenkeznem az „ilyen” alakokkal szemben mint maga,akinek ugye nem egy véletlen betűelütés a legnagyobb hibája…hanem a szánalmas személyisége,meg a „jelleme”….

  • Kedves OIM*
    Eddig még egyetlen ún.”migráncsról” sem bizonyosodott be hogy résztvett volna a közelmúlt bármely terrorcselekményében.
    Mindet helyben született , állampolgársággal rendelkező arabszármazású ember követte el.

    Tehát hazudni méltóztatik naccsád.

    *OIM : 😀 😀 😀

  • Boda Marcsi
    2017 november 12
    11:54 de.

    Tévedsz. A kettős mérce azt minősíti, aki alkalmazza. Le. De nagyon

  • tóth péter
    2017 november 12
    2:15 de.
    hogyne értenénk, te nem érted…a nyugateurópai vas és acél tröszt még nem hozta létre a Közös piacot azaz nem volt szüxég a KGST be száműzött tömegekre, egyébként is 50 évre szólt a megállapodás addig nem avatkoznak be egymásba mármint a szöveccségesek a SZU és az USA valamint nyugateurópai csatlósai (másszóval: jumurdzsák) azaz szépen leszarták azok álmait is akik a ma már közel 30 éves ámokfutást akarták demokrácia export címén azaz a rencerváltás az egy önmagában hazug szemét aljas hazaárulás volt és maradt a KGST ma, 30 évvel a zorbán koporsós büfögése után is másodrendű ájrópai tömörülés mert arra van szüxég másra meg nem

    az egész hazug demokrácia meg píszí és a többi népbutítás és útonállás fegyverrel (lásd NATO) a Tecser nacsosasszony tátott szájjal bámúlta a derűt és dolgosságot és a bőséget amit bemutattak neki gyorsan be is indúlt a nagy fúró Kádár nem fogadta bush elvtársat de a többiek azok szép titokban az usa köveccségen megállapodtak ki mit kap és mit tesz érte hazaárulás címén és meg is valósúlt most tobzódik

  • Rodeo te olyan hőbörgős vagy..nyerek a Lottón , úgy éljek meghaljak ha nem csinálok néked egy szép új Világot ahol minden frankó és rózsaszínű lessz.

  • Geyza
    2017 november 12
    2:00 du.

    1956 Nov.4 én sorban álltam kenyérét a Bartok Béla uton, reggel 7 ora tájban. Messziről, a Kelenföld felöl hallatszott ahogy az orosz tankok kozeledtek felénk.
    AKKOR szálltak meg minket utoljára

  • Geyza
    2017 november 12
    5:40 du.

    rózsaszínű? az már nem is kell, az olyan, mint a nagyi bundabugyija…nekemnek szivárványos állandó napnyugtás és október novemberi színkavalkádos kell…mondd, játszol te igazán? vagy csak hülyítesz itt a nagy nyereményeddel? egyébként is hol nyerted? csak nem lobbyzásból jött össze? ott a lobby sarkában

  • Lázár György
    2017 november 11
    4:12 du.

    „és vannak olyanok akik nem azért aggódnak hogy vajon ez a szabadon lófráló közveszélyes ember”

    Lázár úr, ha hallgatott volna, bölcs maradt volna!

    Képzelje, nem félünk annyira, hogy a nyolcvanéves tata a tologatós járókerettel üldözőbe veszi a lányokat!

    Mostanában attól kell inkább tartani a magyaroknak, hogy mi történhet egy magyar színházban? Előfordulhat egy gyengébb személlyel, hogy „löttyedt hímtagot” kell csókolgatni, vagy vállfával verik a „meztelen fenekét”!

    A történetnek pont az a lényege, hogy az idős férfi valamikor elkövetett valamit. Talán zaklatott, talán nem volt rendben a zöldkártyája. Nem tudjuk, de annyira nem súlyos, hogy börtönbe csukják. Illetve úgy átrakták a határon, mint a macskát, kezdjenek vele valamit a születési országában, ahol 60 éve nem járt, nem fizetett be semmit. Ez azért érdekes történet Amerikáról.

  • Figyelő : megismétlem : nem szálltak meg mert akkor már meg voltunk szállva ideiglenesen kb 12 éve.

  • Rodeo :
    Hát a két kezem munkájával kerestem.
    Hogyan másképp ?

  • Na Geyza!

    Rossz GÉPEM ,ELTÜNT az előző hozzászólásom!
    Nem szoktam hazudni,veled ellentétben és józanul írok….
    Ha a már a befogadó országban született migránsokat is beszervezik a terroristák(elvakult fanatikus muzulmán banda)akkor
    jogos,hogy az újonnan érkezőket átvilágítsák időben!

  • György Lázár

    Kedves Hazai Lámpa,

    A magyar diplomácia pontosan tudja hogy milyen súlyos bűncselekmény(eket) követett el Párdi. Az USA-ból való deportálás többhónapos jogi procedura, és Párdi-nak Parole Officer-e volt, felügyelet alatt állt. A magyar sajtó mélyen hallgat minderről, mert ez veszélyeztetné az 56-osok gondosan felépített nimbuszát és más bűntettek is felbukkannának… Az amerikai és kanadai 56-osok többsége még ma is képtelenek elfogadni, hogy szép számmal akadtak közöttük bűnözők… jónéhány veszélyes bűnöző.

  • Geyza
    2017 november 13
    12:08 du.
    ügyeske kezecskéd van, lottón nyerni kézügyesség…gratula! azért jó lenne ha legalább az ixelési technikádat elmagyaráznád néha jól jön az új tudás…addig bodamarcsiésfigyelő összest lapozgatok, olyan üde…és báncsák krahácsot vagy nem karhács? hanem 56? hogy mik vagynak…

  • Egyébként a már befogadott migránsok főleg úgy követnek el
    bűncselekményeket,hogy ők ne sérüljenek (civilizálódtak…)csak az ártatlan emberek,míg az „új” fanatikus ,beszervezett elkövetők többsége magát is feláldozza!
    Teljesen mindegy ,a lényeg,hogy megelőzzék az ártatlan emberek
    megölését!

  • OIM*

    Nem nagyon láccik az írásaidon hogy józan lennél…

    *OIM : Hááát..igen 😀

  • Rodeo :
    elárulom de csak itt, csak most és csak Neked :
    Úgy kő, ahogy a Jóisten is megáld :
    Mindakét kezeddel.

  • Parács Péter Pál

    A Magyar 1956-ot ki lehet forgatni többféle módon. Ezen esemény azonban esetleges személyeskedésben nyilvánvalóan egy Rákosi-személyi kultuszra vezethető vissza. Mások „megbotlásait” felhozni „56”-os témához kapcsolva egy picit prűd és kicsinyes.
    – Most egyébként mi folyik Spanyolországban és „egyesek” miért kényszerültek külföldre, most momentán nem Amerikába??
    **1956-ot tehát tiszteletben kell tartani és annak eszméit ne keverjük össze esetleges egyéni gyarlósággal!

    PPP

  • György Lázár
    2017 november 13
    1:26 du.

    Jelenleg nem úgy nézi ki az illető, mint aki képes súlyos bűncselekmények elkövetésére.

    Ami az 56-osok nimbuszát illeti. Itt ugyanazt csinálják, mint a kormány, csak fordítva. Ők fényezik az 56-osokat, a KMH meg mindenféle szenzációs lelepző cikket ír róluk.

    Ha tudnák, hogy ez mennyire hidegen hagyja a magyar emberek nagy részét! Csak azokat érinti közelről, akiknek a felmenőit a kommunisták leültették vagy üldözték. Ők figyelemmel kísérik az ilyen híreket.

  • hazai lámpa
    2017 november 13
    3:10 du.

    lelepző= leleplező cikk

  • Hazzaykám.
    Háppersze.
    Őfőméltósága, a vitéz , Nagybányáról, hát ő se’ úgy nézett ki mikor fehér lovon begaloppozott Pestre, mint aki kiirtatott kb. 250 000 jómagyarembert a Tan.Közt. után.

  • Geyza, azok nagyon nagyon csúnya emberek voltak. Csakis azér’…

  • Alma:
    Ah-ha.
    Akkó minden világos.
    Akkó ez rendben is van.

  • „”””Alig több mint 300 emberről lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a Tanácsköztársaság leverését követő fehérterror során különítményesek áldozata lett – derül ki egy közelmúltban az ELTE történész diákjai által készített, a megtorló akciók körülményeit feltáró szakdolgozatból”””””…..
    „””””””“Az eredmény engem is meglepett, legalábbis a vártnál kevesebb az olyan kivégzés, amelynek ma minden részlete ismert” – mondta a HVG-nek Romsics Ignác történész, aki évek óta hangoztatja, hogy el kell felejteni azt a rendszerváltásig axiómának tekintett tantételt, amely szerint a fehérterror áldozatainak száma elérte az ötezret – olvasható a HVG-ben. A Horthy Miklós vezette Nemzeti Hadsereg által elkövetett kivégzésekhez a helyi megtorló akciókat is hozzászámolva 1-2 ezer között lehet az áldozatok száma”””””……
    „””””Egy szeptember 24-ei budapesti történészkonferencián Romsics azt is elmondta: sokkal nagyobb biztonsággal becsülhető a Tanácsköztársaság idején meggyilkoltak száma. A Váry Albert főügyész által 1922-ben megjelentetett A vörösuralom áldozatai Magyarországon című könyv 589 halottról tud”””””….(urbanlegends.hu)
    ?????????????Akkor mi az igazság?????

  • Parács Péter Pál
    2017 november 13
    3:09 du.
    Köszönöm’
    egy 56 os.

  • A Fehérterror idején kb 25 000 akta született melyekben dokumentálták az áldozatok kivégzését.Ezek a mai napig levéltárban vannak, hacsak meg nem semmisíttette öket valami Horthy-fan „potentát”.
    (A hazai levéltárak szanálásáról Chris tudna beszélni, ha akarna.)
    Ugyanakkor kb. 200 000 ember egyszerűen ELTÜNT a falvakból.
    Aztán később a Horthy-rezsim konszolidálása megkövetelte a Prónay-féle gazemberek és más kócsagtollasok háttérbe szorítását.
    Az Antantnak kezdett feltűnni a végetnemérő vérengzés és szadista kegyetlenkedés-sorozat.

  • De…HUNT* és a hozzá hasonlók olyat is írtak már itt hogy a haláltáborok legendája sem úgy volt ahogy állítják.
    Mert onnan többen jöttek haza mint ahányat elvittek és jó körülmények között dolgozhattak, Voltak sportpályák, fürdők, minden.

    Ilyeneket írnak a nyilas és Horthy mosdatók.

  • Geyza:
    „A Fehérterror idején kb 25 000 akta született melyekben dokumentálták az áldozatok kivégzését.”

    No, hát az ilyen, kizárólag az 1990 előtti rezsimben tanult agymosást tartalmazó hozzászólások kimoderálása érdekében emelt jogosan szót a közelmúltban az egyik tiszteletre méltó, tanult kommentelő.

    Teljesen figyelmen kívül hagyod, hogy Horthy Miklós Főpecérnek, későbbi Kormányzó Úr őfőméltóságának és az ő dicsőséges nemzeti Nemzeti Hadseregének milyen sokat köszönhet még a több mint két évtizeddel később antifasiszta koalíció is. Gondold csak meg, hogy hogy ha elmaradt volna a Főpecér (a később kormányzóvá avanzsált Főméltóságú) Úr és az ő derék darutollasai által véghezvitt fehérterror, 1920-ban pedig nem születik meg az un. numerus clausus törvény, akkor az ezek miatt Magyarországról elmenekültek és emigránsok nélkül a II.világháború idején mennyivel lassabban és nehezebben járhatott volna sikerrel a Mannhattan-projekt.
    Horthy egyrészt zseni volt, aki előre látta a két évtizeddel később bekövetkező eseményeket, ezen túl pedig mélyen elkötelezett antifasiszta, aki áldozatos tevékenységével már 1919-21-től segítette az 1941-ben létrejövő antfasiszta koalíciót. 🙂 🙂

    Ez csak világos, nem? 🙂

  • OLvasó társaim!

    A cikkben szereplő személy neve véletlenül nem egy elírás, vagy esetleg csupán egy fatális név-alliterációval van dolgunk ???

    Itt már napok óta

    P Á R D I .
    Sándorról
    filózgatunk, míg húsz éve

    P Á N D Y .
    Andrással,
    az . u g y a n c s a k . 5 6 – os .szabadságharcos,

    külhonba szakadt (történetesen Belgiumba emigrált) hazánkfia, református lelkész úgyszintén mondhatnók, furcsa viselt-dolgaival, sőt bűncselekmény sorozatával volt még tele a nemzetközi média…

    .

  • Pándy Ivant jol ismertem, nem volt Andrásnak rokona?

  • Ismeretlen előtt a cikk címében hivatkozott úr, soha nem hallottam, nem olvastam róla; ettől épp úgy lehet ’56-os
    hős, mint bűnöző, vagy éppen mindkettő egyszerre. Volt példa egyikre is, másikra is, harmadikra is. Több mint 200.000 ember távozott, nyilván nem volt ennyi hős, ennyi üldözött, de ennyi bűnöző sem. Gyanítom, hogy a legtöbben azért mentek el, mert nem érezték jól magukat a korszak Magyarországán, de 1948-1956 között nem lehetett elmenni, és – pláne a szovjet intervenciót követően – joggal tartottak attól, hogy hamarosan megint nem lehet elmenni.

    Szerencsére a nyugati hatalmak többsége viszonylag eléggé „migráncssimogató” politikát folytatott. (Nyilván már akkor is Soros-ügynök volt a nyugati vezetők nagy része, de legalábbis szabadkőműves. 🙂 )

  • Amit fentebb leírtam : minden idézet volt nem én találtam ki!És csak a nem teljes körű tájékozottság miatt kellett leírni , mert e nélkül félre megy a dolog és akkor vannak ezek a félremagyarázások.Az hogy ki mit ír az ő dolga,ebből emberekre általánosítani nem lehet,nem szabad.
    De hát ugye ki-ki mit enged meg magának.
    Üdvözletével.

  • Belzebub
    2017 november 15
    10:56 de.
    Nagyjábol igaz amit irt.
    A forradalom elvesztése késztettett sokat az ország elhagyására.
    Mivel már 11 éve éltek emberek az ugynevezett „magyar denokráciában” ami végsőfokon proletár diktatura volt. Nem akartak tovább ott élni, hiszen az akasztások kitelepitések stb. NEM demokráciára mutatott amit hirdettek, hanem diktaturára.

  • Geyza
    2017 november 13
    3:44 du.

    Elhiszem, hogy mániákusan szeretnéd belekeverni minden beszélgetésbe Horthyt, de ez most (is) nagyon erőltetettre sikerült. Semmi köze ennek az esetnek a cikk alapján a régen csoportosan elkövetett dolgokhoz.

    Én azt elítélem, mikor valaki hisztérikusan felemlegeti mindig a MÁSIK oldal tetteit. De ha már így szóba került, akkor megemlíteném, hogy a fehérterrort elkövetők megöltek nem zsidó személyeket is. Ugyanis a kommunista rezsim szerepvállalóit üldözték, bármilyen kis pozícióban is volt az illető.

    Móra Ferenc: Ének a búzamezőkről (a kiemelt rész hiányzik a szocialista kiadásból):

    „- Hát azt nem löhetne mondani, hogy itten mifelénk valami különösebb garázdaságot csináltak volna a vörösök, — az Isten tüze pusztítsa el őket, ugyan már el is pusztította, én is tudom vagy háromrul, hogy hun vannak elásva, kögyetlen nagy paréjok nőnek ott a laposban, a tehén nem is öszi meg, alighanem vérízit érözi.
    Itt nem is sokan vótak, mert aki mifelénk a népbül beállt közéjük, az nem számít, az csak olyan se háza, se földje csoze volt, aki mind azt gondolta, hogy no, most fölvirradt nekik is, ük is belakhatnak végre hússal.—
    … Ük maguk, a katonák, vagy harmincan löhettek, az iskolába voltak bekvártélyozva, az lött vóna a dóguk, hogy a szervöket vigyázzák a demakráciás vonalon, de nappal leginkább csak az epörfák alatt heverésztek, kártyáztak, danoltak, különösen egy suszter vót köztük, hát az oly szépen danolt, hogy olyat még a vásárban is ritkaság hallani. Különösen mikor azt énekölte, hogy „Körösztényök, sírjatok”, hát csak úgy röszketött bele az embörnek a szíve. Mög a misét is el tudta fütyülni az egészet, hallják. Mondtam is neki, hogy ha mán a suszterségbül nem tudott mögélni, mért nem ment el inkább istória-árulónak vagy hangásznak, mert pikulázni is tudott, minek adta magát erre a pályára?

    – Nem tudom aztán, mi lött vele, löhet, hogy ez is lajtorján mönt a sírba, mert ez nem nagyon tudott szaladni se, de ezt az egyet nagyon tisztöltem, mert ez egy-két pipa dohányért csizmát, bocskort, papucsot, mindönt mögfódott, amit odavittünk hozzá.”

  • Geyza
    2017 november 14
    5:39 du.

    Nagyon jól értesült vagy, kár, hogy erről rajtad kívül még senki nem halott. De ha te mondod, biztos úgy volt.

    De lehet, hogy összekevered a fehérterrort és a későbbi törvényes megtorlásokat. A fehérterror idején (1918) bírósági végzés nélkül, önkényesen (nem ismerünk ilyen parancsot) gyilkoltak meg, lincseltek embereket egyes tiszti csoportok, pl. az orgoványi erdőben. Az áldozatok számát 1-2000-(ezer-kétezer)re teszik a történészek.

    A törvényes megtorlás az 1919-20-21-es években zajlott a bíróságokon, értelemszerűen jól dokumentálva. 15 ezer embert tartóztattak le, hétezret ítéltek több-kevesebb börtönbüntetésre. Halálos ítéleteket hoztak pl. a népbiztosok ellen, de őket később kiengedték a SZU-ba (ahol később egy részük a sztálini tisztogatások áldozata lett).
    Konkrét nevet nem tudok, hogy a bíróságon halálra ítélték, és aztán kivégezték volna ebben az ügyben.

    A „200 ezer eltűnt ember a falvakból” nagyon titokzatosan hangzik, de volt ennél több is: ugyanis az 1. vháborúban nagyon sok magyar katona eltűnt vagy elesett a fronton.

  • hazai lámpa
    2017 november 13
    3:10 du.

    56-osokról.

    Szerintem a legtöbb magyar családban van olyan nagybácsi, unkatestvér, aki 56-ban hagyta el az országot. Sokan féltek a megtorlástól, mert akkoriban sok ember vonult utcára. Nem azért, hogy harcos forradalmi eseményekben részt vegyen, csak mondjuk tüntetni.

    Jellemző, hogy a család itthon maradt tagjai később a Kádár-rendszerben élték az életüket, és a családra semmi negatív kihatása nem volt a disszidált rokonnak. Illetve az emigráns se nézte le az itthoniakat, hogy minek maradtak itthon.

    Szerintem (majdnem) mindenki örült, ahogy itt föntebb írta PP, hogy véget ért a sztálinista-rákosista korszak. Nem volt megkülönböztetés, hogy az emigránsok hősök lettek volna.

  • Figyelő 10:39 !

    A Cukihara5:45-re reagáló kommentjében említett Pándy Iván nem valószínű, hogy azonos személy lett volna Pándy Andrással…

    Pándy András lelkész egy, a saját a családját is majdnem teljesen kiirtó, szexuálisan aberrált bántalmazó sőt, velük erőszakos vérfertőző viszonyt fenntartó tulajdonképpen félelmetes tömeggyilkos – 56-os disszidens…
    A bűnsorozatot az új hazájában eltöltöltött évtizedek alatt, de főként az utolsó években követte el, mígnem 1997.ben lebukott. A hullaszag keltette föl a rendőrség figyelmét.

    .
    Minden esetre, a sors érdekes játéka a nevek ilyesfajta,
    „n o m e n . e s t . o m e n” , mármár fatális összecsengése.

  • Belzebub 10:56 !

    Azt írja, hogy
    „Szerencsére a nyugati hatalmak többsége eléggé migráncssímogató politkát folytatott”.

    De még mennyire, ennél jobb propagandaeszközt számukra senki nem adhatott volna a kezükbe, mint a migráns… Ez olyannyira így volt, hogy kritika nélkül fogadták be őket, de különösen a „szbadságharcos, forradalmár” pózt magára öltő menekülteket. Ezt a címet bárki fölvehette, amelyért külön jutalom, legalábbis előnyök jártak a befogadásnál… A kint már ’45 óta működő magyar emigráns szervezetek meg egyből a kebelükre ölelték őket, hisz ennél eklatánsabb bizonyíték nekik sem jöhetett volna a korábbi politikai, ill.országelhagyó lépésük igazolására…

    Vannak, akik még 60 év után is ebből a kétes dicsőségből táplálkoznak: ha símogatják újra dorombolni kezdenek…

    Párdi esetében egyrészről, mint látható is idős korára már megkopott a heroikus mimikri, másrészt már a befogadók sem oly „nagylelkűek” és elfelejtik a korábbi értük – ti. e nagyhatalmakért – tett hidegháborús jószolgálatot. Ma már elég egy kis stikli és (erről szól a cikk is):

    „a mór megtette kötelességét: a mór mehet”.

    😀

  • FORTIMBRASZ
    2017 november 15
    11:30 du.

    Engem a mai kora érdekelne az illetőnek.

  • Figyelő
    2017 november 15
    10:39 de.

    „Pándy Ivant jol ismertem, nem volt Andrásnak rokona?”

    Ki beszélt itt Pándy Ivánról, és főleg mely hsz-ban, mert én nem találtam ilyet? Cukihara csupán azt kérdezte, hogy a cikkben szereplő Pardi Sándor véletlenül nem lehet- e azonos a kb 20 évvel ezelőtt nagy port felvert, bestiális bűncselekmények elkövetőjével Pándy Andrással, tekintve hogy némileg összecseng a nevük, és szerencsétlenségükre még a fizimiskájuk is némileg hasonlít! Ennyi!

    Önt pedig az „illető jelenlegi kora” érdekli, bár nem írta melyik illetőre gondol a kettő közül, csak gondolom, hogy a cikkben szereplő Pardi Sándorra: miután 1939-ben született, most 78 éves ha jól számolom. Pándy András „lelkész” viszont 2013-ban meghalt 86 éves korában, Belgiumban.

  • Figyelő
    2017 november 12
    10:35 de.

    cukihara
    2017 november 12
    3:13 de.

    „Ami meg bunozok szabadulasat illeti, az az allitas, rosszindulatu mese.
    Honnan adtak volna 1o ezer fegyvert a felkelok, akik a sajatjukat is a katonaktol kaptak?”

    A két mondatnak köze sincs egymáshoz – senki nem állította, írta, hogy a felkelők fegyvert adtak volna bárkinek, pl a szabadult bűnözőknek! A 10 ezres számot pl honnan vette? Olyasmiket cáfol amit senki nem írt, szerintem nem is gondolt. Azt viszont ezerszer leírták már itt(is)többen, de bármely kb hiteles forrásból Ön is utána nézhet,olvashat hányféle és milyen elemek működtek még az ön által gyakran említett diákokon, munkás fiatalokon és és felkelőkön kívül! Sajnos nem csak a hősök és támogatóik, az együttérző lakosság volt éber,ahogyan az szinte törvényszerű, megjelentek a zavarosban halászók, volt ÁVO-sok, köztörvényesek, a felkelők provokátorai stb. Ők menekültek csak igazán, amikor úgy ítélték, hogy „pucolni kell” bár biztos, hogy táblát nem hordtak a nyakukban, kik is ők valójában és mit tettek, sem az átmeneti táborokban, sem különböző csoportokba beférkőzve, na pláne Kanadában nem, vagy ahova épp a jó sorsuk vetette. Az alábbi cikken kívül érdemes némely kommentet is elolvasni:

    http://frontoldal.hu/ennyi-embert-gyilkoltak-meg-felkelok-1956-ban/

    Azt senki sem gondolhatja tehát komolyan, hogy 200 ezer menekültből ne lett volna számos gyanús elem, ill. köztörvényes bűnöző, annál is inkább mert az akkori körülmények, viszonyok, és a dolgok „általános lélektana” ezt nagyon is valószínűsíti.

    Fenyvesi Glória

    Magunkkal szemben meglehetős elnézőek vagyunk, max 1db bűnözőről ír itt valaki, Ön is váltig állítja, hogy az 56-ok csak „hősök” lehettek akiket méltatlan dolog „besározni” Bár senkinek nem célja az oktalan besározás, de honnan tudja? Ott volt mindenki mellett, végig élte, látta, azokat a zavaros időket, valamennyiük személyét, tettét cselekedetét, indítékait ismerte? Ugyan már – én sem tudom, de a fennmaradt dokumentumok, szemtanúk elbeszélései (természetesen ők sem voltak ott mindenhol egy időben, bárhogy állítják, hogy ők mindent láttak, átéltek ott voltak stb mert ez lehetetlen – viszont van egy józan mérlegelési lehetőség, és ha nem akar feltétlenül önmagának is „mesélni” akkor nem gondolhatja, hogy ott minden és mindenki hab tiszta és makulátlan „hős” volt aki menekülése után semmi máson nem is törte a fejét mint, hogy hogyan tudna mielőbb maximálisan beilleszkedni – mindenki mással ellentétben!!

  • Bocsanat en Pandy Andrast olvastam,nezzen feljebb.

  • Gyerekkoromban és ifjú kamaszkoromban én is nagyon lelkesedtem a hősökért. De akkor a papám 16 éves koromban kezembe adta az „Északnyugati Átjáró” [Kenneth Roberts] című regényt. ABBÓL KIDERÜL, HOGY MICSODA ELLENTMONDÁSOS FOGALOM, ÉS MICSODA LÉLEKTANI REJTÉLY A HŐS. Azóta nem lelkesedem különösebben a hősökért, hanem megpróbálom a helyükön kezelni őket magamban.

    Pláne azokat a „hősöket”, akik – tanuk híján – maguk nevezik magukat annak…

    Nem kéne azt a könyvet nektek is elolvasni?

  • ALMA, OLVASTAM bar eleg regen.

  • Figyelő!

    Próbálok rájönni a logikájára, de azt hiszem feladom: tulajdonképpen, hogy jutott eszébe ide (is) belinkelni ez a Kosztolányi verset miután már egy másik cikk alá is „bevarázsolta” bár igazán ott sem volt nagy apropója!
    Addig oké, hogy belinkeli, ha fűz hozzá valamit, miért és mire gondolt, mit akart ezzel mondani, üzenni, írni stb?

  • Besancon
    2017 november 20
    5:44 de.
    KÉt oka van, hogy ezt betettem. Az egyik, hogy emlékeztessem az irotarsakat erre szép magyar versre és irójára, milyen felejtehetetlen művész volt.
    A másik, hogy már unalmasnak tartom egy magyar linkben, csak politizálni és vagy a kormányt szidni, vagy esetleg védeni.
    Van más is a magyar kultúrában, erre akartaam a figyelmet felhozni.