2022-re minden maradék szabadságunkat el fogja szívni a Fidesz

2018 január 9 8:08 de.214 hozzászólás

A Jobbikot 660 millió forintra büntette tegnap az Állami Számvevőszék (ÁSZ). Szerintem tisztességtelenül bérelt a szélsőjobboldali párt plakátfelületeket, ezzel törvényt sértett, de a fideszes számvevők ugyanezt a bűnt a Fidesz esetében tudatosan elsikálják.

Így ebben a formában elfogadhatatlan az ÁSZ eljárása. Ha a politikai önkény választja ki, kinek szabad átmennie a piroson és kinek nem, az elnyomás, az illiberalizmust és diszkriminatív jogalkalmazás.

Márpedig ez a szabadsággal, ami nekünk, az Együtt közösségében nagyon fontos, elfogadhatatlan.

Ugyanakkor fel kell hívni a figyelmet egy érdekes, és eddig nagy nyilvánosságot nem kapó aljasságra is az ellenzéki pártok ellehetetlenítése területén, ami szintén az ÁSZ-büntetés eredménye, és érinteni fog minden pártot, akit most ezért vagy azért elővesznek a számvevők.

A Jobbik állami működési támogatásából 2018. harmadik negyedévének elején, júliusban fogják megkezdeni a 330 millió forint letiltását. Reálisan számolva a Jobbik választási eredménye után egy negyedévnyi támogatás kevesebb lesz ennél az összegnél. A Kincstár közleménye tartalmazta, hogy a pártok akár részletfizetést is kérhetnek, így több negyedévre húzhatják szét a pártot érő büntetést. Ezidőtájt a frakcióval rendelkező pártok a frakció működési támogatásából tudnak működni a maradék párttámogatási részlet mellett.

Azonban van egy gyorsabban ható méreg is. Inkasszóval súlyosbítva a pártoknak be is kell fizetniük a büntetést, ami a Jobbik esetében 330 millió, és ezt tegnaphoz képest 15 napon belül kell. Ha ezt nem teszik meg, akkor pár héten belül a NAV inkasszót helyez a pártok számláira. Ezért lehet ugyan „nem befizetni”, de valójában a pénzt a Fidesz állama el fogja vinni.

A Jobbik esetében egy 330 millió forintos, kifizethetetlen inkasszó azt jelenti, hogy a reális várakozás szerint március elején megérkező listás kampánytámogatást is érni fogja e büntetés. Mivel a Jobbik 106 egyéni válaszótkerületben indul, így ők 600 millió forintot fognak kapni. Ha azonban ennek bármekkora részét is éri az inkasszó, akkor azzal a pénzzel jogilag nem tudnak majd kampánykiadásként elszámolni, hiszen az inkasszó nem kampányköltség. Ennek pedig az lesz a következménye, hogy a kampányfinaszírozás állami számvevőszéki ellenőrzése idején (2018 második fele) a számvevők újra pénzügyi szabálytalanságot fognak megállapítani mindazon pártoknál, akiknek a kampánytámogatását érinti az inkasszó. Ennek pedig újabb büntetés lesz az eredménye 2018 végén.

Éppen ezért az Együtt erre való figyelemmel fog eljárni, ha megkapja az ÁSZ elfogult büntetését. Nem vagyunk abban érdekeltek, hogy a kampánypénzünket érje az inkasszó. Ezért bár hiszünk az igazunkban, nem csalunk egy forintot se, az irodánkat az ÁSZ által korábban ellenzőrzött módon, tisztességel béreljük, tisztességes áron, de ha mégis megbüntetnek, akkor ugyan önként nem hajtjuk a fejünk a nyaktiló alá és nem működünk együtt, de a kampánypénzek utalása előtt rendeznünk kell a büntetést, különben újabb ellehetetlenítő kampány indulhat ellenünk (is).

Ebből is látszik, az Orbán-rezsimet 2018-ban kell megtörni. És ez lehetséges, ha minden egyéni választókerületben a legalkalmasabb jelölt száll harcba a fideszessel szemben. Az Együtt erre nyitott, nyilvános javaslatot is tett, sajnos ma leginkább az MSZP elutasító az ügyben.

Nincs 2022-re való készület, mert addig minden maradék szabadságunk el fogják szívni, és kiépül egy még megingathatatlanabb elnyomó rezsim. Most vagy soha!

Szigetvári Viktor

214 hozzászólás

  • Az u.n. „allami kompanytamogatas”, az az tamogatni, tisztabban fizetni a politikai partok harcait az adifizetok verijtekkel szerzett penzeibol, az a leg-elso gazemberseg.

    Hat mi erkolcsi alapon lehetne kepes barmi ottani egyen, szervezet, vagy meg Mikulas is felhozni azt altamasztani?

    Az a leg-egyszerubb lopas, leg-alapvetobb modszere a gazemberseg, s egy lepessel sem kulomb mint barmi mas tevekenyseg mint ami megy magyarorszagon.

    A magyar talan soha nem is ohajtana a tisztesseg, becsulet es emberseges modon orszagat mukodni?!

  • Hát nem tudom…
    Azt olvastan a facebookon, hogy
    „Az Együtt ismét Szabó Szabolcsot indítja Csepelen a fideszes Németh Szilárd ellen. Szabó 2014-ben legyőzte Németh Szilárdot, ennek ellenére az MSZP Bangóné Borbély Ildikót indítja Csepelen.”

    Volt ezen nagy köhögés, köpködés és felháborodás az MSZP ellen.

    Ugyanakkor Molnár Gyula azt nyilatkozta, hogy ők már jóval előbb felajánlották Szabó Szabolcsnak, hogy legyen KÖZÖS Együtt-MSZP jelölt, de nem vállalta. Csak ezután jelölték Bangóné Borbély Ildikót.

    Infó ide, propaganda oda, akkor most MI AZ IGAZSÁG? (Nekem Molnár Gyula becsületességéről jó tapasztalataim vannak még újbudai polgármester korából.)

    Szóval? Ki intrikál, és miért?

  • Nem titok, Orbán maga mondta, hogy kell nekik még négy év, hogy visszafordíthatatlanul megszilárduljon mindaz, amibe belekezdtek és eddig kiépítettek.
    Lusta vagyok utánakeresni a neten, valamikor az ősz környékén beszélt erről.

    Emiatt valóban most arról van szó, ha nem sikerül megakadályozni a Fidesz újabb 2/3-os győzelmét, akkor egy időre harangoztak mindegyik ellenzéknek. Az a néhány mandátum csak a kirakatba lesz jó, hogy lám, nincs itt egypárt rendszer, mint az volt a kommunisták idejében.

  • Drizari
    2018 január 9
    1:23 du.

    Az a néhány mandátum pont elég lesz arra, hogy
    – 1. Akik bekerülnek a pártvezetési bogrács közeléből azok ismét négy évig jó pénzért tépjék a semmit;
    – 2. Mindezt személyes felelősség, és főleg bármilyen cselekvés számon-kérhetősége nélkül;
    – 3. Hozzásegítve cserébe a Fideszt a demokrácia látszatának megőrzéséhez. Mint anno az NDK-s többpártrendszerben.

    Ezért, és látva a nagy semmit, szinte biztos vagyok benne, hogy a háttéralkuk már megköttettek. Incl. a jelen czikk szerzőjét is.

  • Csak megkerdezem, a Fideszen kivul milyen nagy part van meg meg Magyarorszagon?

  • A szerzo soraia altal jelzi hogy nem csak az 2018-i valasztasokat de meg a 2020-it is az Orban part nyerheti talan.
    Persze soha senki nem tudhatja hogy mikor ebred fel egy nemzeti botrany hirere.

  • Figyelő
    2018 január 9
    2:54 du.

    Jó az észrevétele kedves Figyelő. Jól látja egyetlen egy nagy párt van a gyakorlatban, és ez a kormánypárt, ebből adódik a pártállami-szerűség, az egypárt-rendszer meg abból, hogy a hatalmi ágak nincsenek már szétválasztva és a jogállamiság nem tud ily mód működni demokratikus keretek között. A többit kivéreztette a Fidesz, az újakat meg ellehetetleníti. Hát így megy ez az önkényuralmi rendszerekben. (A demokráciát ne is keressük már Magyarországon, hisz nyiltan illiberális államot hirdetett Orbán Viktor, ami gyengébbek kedvéért, mint a Marcsi néni nem a liberális ellentéte).

  • Drizari
    2018 január 9
    1:23 du.

    Hát igen. Nincs kétség afelől, hogy a Fidesz fog győzni idén, és valóban olyan folyamatok indulnak el, ami évtizedekre visszafordíthatatlanok lesznek demokratikus eszközökkel. Az ellenzéknek semmi valós szerepe nincs már a törvényalkotásban 2010-óta. Ha véletlenül bojkottálnák az ellenzékiek a választásokat, akkor a Fidesz hamar indítana hasonló nevű kamupártokat, hogy a demokrácia látszatát továbbra is fenntartsa. Megtette korábban is, megteszi így is, hogy még inkább szétterítse az ellenzéki szavazatokat. Nekik elég hozzávetőlegesen 2- 2,5 millió ember, vagyis a választók kisebb része, de azt egyben saját magukhoz bármikor be tudják csatornázni. Erről szóltak az elmúlt évek valódi kormányzás helyett, hogy tudatos hülyítéssel egy masszába legyen tartva ez az arányaiban kevéske, ám egy helyre irányítva a szavazatokat mégis jelentős kétésfélmillió ember. Így lehet választást nyerni, a többség kárára immár 8 éve. Ja, és ebben az ellenzék is hibás, és az is marad ha nem talál ki valamit áprilisig újfent a Jobbiktól a DK-ig bezárólag.

  • Drizari:
    „Orbán maga mondta, hogy kell nekik még négy év, hogy visszafordíthatatlanul megszilárduljon mindaz, amibe belekezdtek és eddig kiépítettek.”

    Valóban. Néhány éve pedig azt mondta, hogy intézkedéseivel az őt követő tíz kormány tevékenységét akarja megszabni.
    Tíz kormány, ha csak 4 évet számítok egyre-egyre, az 40 év.
    Nem győzöm csodálni Orbán végtelen szerénységét! De miért ilyen szerény? Hiszen Hitler ezer esztendőre tervezte a Harmadik Birodalom fennmaradását.

  • Miért nem tudtok örülni!?

    Most megint egy példa, hogy kisebb -nagyobb lépésekkel hogyan lehet ellehetetleniteni a demokratikus leváltásukat!

    A demokrácia látszata messziröl megmaradhat a nem éleslátással rendelkezök részére, de számtalan csapda és akadály lett kiépitve orbán által, ami megakadályozza a demokratikus választások lehetöségét!
    Ez is egy ilyen a sorbol! Söt, a törvényesség , jogszerüség hamis látszatát keltve, pont arra hivatkozva lehetetleniti el, vérezteti ki a pártokat.
    Azaz, kis herélt házicicusokat farag az ellenzéki tigrisekböl és oroszlánokbol. Hiszen pénz nélkül nincsenek pártok, és a magántökéik is korlátozottak lettek, h kompenzálják az orbáni pénzelvonásokat.
    Mint a cirkuszi nagymacskák, csak akkor ugorhatnak és akkorát, amikor orbán az idomáruk ezt ostorával akarja!
    Nem mi csináljuk rosszul, ha a választásokon nem nyerünk, nem ügyetlenség, v balszerencse kérdése, hanem diktatura kérdése. A hatalmi ágak összebetonozásával ellehetetlenült végképp a választások tisztaságának lehetösége, mert a választási esélyek egyenlöségének biztositása lenne ennek a kulcsa. Az pedig mint látjuk sokszorosan többoldalrol el van lehetetlenitve.
    Azaz sopánkodhatunk majd nyáron, hogy elrontottuk, majd 4 és 8 évvel késöbb is, de ez a folyamat nem megdönthetö demokratikus uton, mert rendszerszerüvé lett kiépitve látszatdemokratikussá, ahol nem az alulmaradok hibája a vereség, hanem orbánon kivül azoké is, akik azt a látszatot probálják velünk elhitetni, h a mostani vereségünk után majd a következökben több és jobb munkával lesz esélyünk!

    Én nem akarok se többet, se jobban megdolgozni a nyereségért, mert a mostani is korrekten elég kéne hogy legyen egy becsületes eredményhez, ami egy müködö europai demokráciában már boldoggá tenne minket. És akkor abban az esetben nem fognánk fel tragédiának, hogy ha négyévenként választva éppen nem a mi jelöltünk vezetné az országot….

  • Kedves Andrew_s, mit nem mondasz…
    „incl.” 😀 😀 😀

  • Kedves orbanfun!
    „Nem mi csináljuk rosszul, ha a választásokon nem nyerünk, nem ügyetlenség, v balszerencse kérdése, hanem diktatura kérdése.”
    ________________________

    Mélységesen egyetértek..
    És a többivel is, amit írt…

  • Marosi Daniel

    Nem kellett volna atpasszolni az elmultnyolcevet es akkor most vidaman lehetne elmulttizenhatevezni demokratikusan! Legfeljebb akkor most a felretolt Fidesz nyavoghatna az egypartosodas miatt, amit ugyanigy kinemszarletiteket valasszal lehetne felresoporni! A sokak altal tulmagasztalt Nyugaton mennyivel tisztessegebebb a politika? Nagyon jo erre most a titkositott nemet nagykoalicios targyalasok peldaja, amit a valasztoi akarat osszeegyeztethetetlensege ellenere meg fognak csinalni, mert rettegnek egy nep altal nagyra ertekelt feltorekvo parttol, akit az EU vizfej, magat alaposan osszeszarva, igazsagtalanul idegengyulolo nacinak tart! Biztos, hogy kieroszakoljak a nagykoaliciot, de en meg azt gyanitom, hogy annak rovid idon belul kormanyvalsag lesz a visszautoje, aminek ujra csak a valasztok isszak meg a levet, no meg a lecsokkent azsioju politikusok!

  • Orbanfun
    2018 január 10
    12:32 de.

    Valahol korábban magam is azt fejtegettem, hogy Orbán geyre inkább csak egy utat hagy nyitva a leváltására. Csakhogy az az út keresztekkel és akasztólámpavasakkal van szegélyezve.

    Másrészt abban, hogy most így állunk, abban 2012-től az ellenzéki pártok igen komoly munkát fektettek bele. Gyakorlatilag tervszerűen elveszítve a 2014-es választásokat. Személy szerint egyik akkor is placcon vigyorgó ellenzékre sem szavaznék. Különösen, mert most sem jobbak.

    Egyébként engem nem igazán szavarna, ha a társadalmi szerveződések mindegyike a perselypénzből/tagdíjakból kellene, hogy megéljen. De azt is tudom, hogy az a milliárdos, akinek az egy órai jövedelmének megfelelő pénzből családok százai hetekig kélnytelenk élni, megoldanák, hogy magánszemélyként támogassák a hatalmat.

  • Orbanfun
    2018 január 10
    12:32 de.
    Irja:
    Valahol korábban magam is azt fejtegettem, hogy Orbán geyre inkább csak egy utat hagy nyitva a leváltására. Csakhogy az az út keresztekkel és akasztólámpavasakkal van szegélyezve.

    Szerintem:
    Horn is ketharmaddal kormanyzott, megsem kellett polgarhaboru a levaltasara, sot ha jol emlekszem O beismerte vereseget es meg sportszeruen gratulalt is utodjanak! Ez a vegkifejlet most miert lenne elkepzehetetlen, annal is inkabb, mert az EU biztos, hogy nem turne meg soraiban egy precedensse fajulhato lavinavat? Mi az On velemenye, lehet, hogy rosszul morfondirozok?

  • Marosikám majd akkor hörögj mikor Nyugatról jönnek ide tízezrével a vendégmunkások.
    Egyenlőre még fordítva van.
    Okostojás.

  • Orbanfun
    2018 január 10
    12:32 de.
    Elnezest, rosszul masoltam ki a cimet, Andrew_snak szantam a velemenyem!

  • Bevan vadulva a Fidesz-troll.
    Már csapkod vakon összevissza 😀 :d

  • Valaki vilagositsa fel Geyzat, hogy mi okostojasok nem a muszlimok elol ide menekulo nyugati vendegmunkasoktol horgunk, Oket akar szazezrevel is tart karokkal varjuk, foleg ha nagy reszuk kalandvagytol elkenyszerult magyar lesz!

  • HunCanada
    2018 január 9
    5:31 du.

    Szerintem szó nincs hülyítésről, az Orbáni politika követi annak a 2,5 milliónak az igényeit. Közülük sokaknak a nagy- és dédszülei szenvedői voltak a múlt század ötvenes éveinek, és a Kádári megtorlásnak. Aztán a vallás. Ha nem is tömött sorokban, de sokan járnak keresztényi Istentiszteletekre, a többségük nem baloldali és nem liberális érzületű.

    Aztán, valamennyire értem a magyar határokon kívül rekedt magyarokkal való foglalkozást és törődést is, ez mintegy fricska is lenne a győztesek valamikori át nem gondolt és erőből megrajzolt országtérképéért. De sokan vannak olyanok is, akik a ki-és betelepítések sebeit hordozzák, és ami miatt a baloldaliakat okolják. Ezekről a sebekről tudnak az unokák is, akik mára közelítenek vagy el is érték a negyedik ikszüket.

    Meg persze van az a nem kis létszámú tömeg, akit hidegen hagy a választás, és most is távol maradnak.

    Végül az ellenzéki gondolkodásúak, akik nagyjából ennyifélék, amennyien hallatják a hangjukat, és nehezen, vagy sehogy nem akarnak egymással szövetkezni. Számuk viszont külön-külön kevés ahhoz, hogy kormányváltók legyenek. Erre csak akkor lennének képesek, ha mindegyik választási körzetben egyetlen jelöltet indítanának a fideszes jelölttel szemben. Na, ez az, ami biztosan nem fog megtörténni.

  • Miert nem letezik egy kepes es tomegek altal tamogathato ellenzeki politikai part ?

    Egyszeruen mert nem letezik, legalabb is senki nem kepes mukodtetheto elveket, elgondolasokat, politikai, tarsdalmi es gazdasgi szakertelmet mutatni amit a tomegek velhetnenek elfogadhatonak es mukodtethetonek.

    Mind csupan a veri elcsepelt, megbukott szelszoseges kudarcaik ismetlodesei alapjan rikacsolnak.
    Azt a nemzet lakossaga nem ohajtja es nem bizik bennuk mar eleg regen.
    De leheto kerdes, hogy miert probalkoznak az elbukott hatalmuk vissza-nyeresen?

    Azt a nep nem ohajtja !!! Nem latjak azt be ???
    Miert verik a doglott lovat ?

  • Marosikám fordítsad mán le nekem előbbi HSZ-edet.
    Én valahogy nem értem ez az ” újbeszél” nyelvezetet.

    Emútthétév is kevés vót hogy megércsem.
    És magunkközt legyen szólva: Pokolba mindazokkal akik érteni kívánják!

  • Marosi Daniel

    Bendeguz79
    2018 január 10
    3:18 du.
    Szepen osszefoglalta a mai politikai vircsaft lathato lenyeget, de en meg egy par eszrevetellel megtoldanam, mert ez nem veletlenul alakult igy:
    Azert nem letezik mara tomegek altal tamogathato ellenzek, mert mar a rendszervaltas is azzal kezdodott, hogy gyakorlatilag a buta erdekszovetsegekre szetforgacsolodott MSZMPbol jottek letre partosodasi tapasztalatok nelkul partok tucatjai, ahelyett, hogy legalabb a mult atpolitizalt emberei szethuzas helyett osszetartottak volna. Ha akkor a part begyepesedett konzervativ es reformparti vonulatai nem hallgatnak a belso es kulso bomlasztokra, a mult hibait elvetve, de a jo vivmanyokat megtartva probaltak volna turelmesebben, kulfoldi kufarok befolyasolasa nelkul kapitalizalodni, akkor ma talan a Fidesz sem letezne! Persze konnyu utolag okosnak lenni! A kezdeti sokszaz part megelheteset sem lehet egyertelmuen az egypart rendszerbe kenyszeritett nep butasagara fogni, mert nem voltak hagyomanyai a partosodasnak, ezert amint arra lehetoseg adodott mind az orultek, mindenki partott akart alapitani, esz es tudas nelkul! Mire maig a sunyin befeszkelodott oszd meg es uralkodj elv hatasara eljutottunk idaig, az lett a vege, hogy mar az emberek tobbsege megcsomorlott az egymas ellen acsarkodo, a nepet csak vokshalmaznak tekinto partok populista, betartatlan igergeteseitol! Az istenadta nep mara az epen regnalo kormanyoktol pont olyan megtevesztett lett mint volt az MSzMP alatt.

  • Szigetvári úr,
    Jól mondja és nem is.
    Most vagy soha! Meg kell nyerni a választásokat és hogy mi lesz utána, az most nem is érdekes…
    Ha nyernek, akkor bejárhatnak látogatni a börtönbe ezeket a tetveket, na nem, akkor a tetvek győztek, és az ellenzéki pártok nyugodtan fel is oszolhatnak. Már biodíszletnek sem jók. Menjenek el dolgozni! Az ellenzékben – mindegyikükben – legalább még van társadalmi szempontból értékes jónéhány tag. A kormánypártról a kullancsával együtt ez nem mondható el.

  • „milyen ember az, aki olyan törvényeket tart be, amit ellene hoznak? Milyen nép az, amely olyan törvényeket tart be, amelyeket ellene hoznak? ”

    Ugy nez ki, hogy a magyaroknak nem jon be a demokracia. Probaltak, de nem tudtak megszeretni. Ugyanakkor nem szeretik a diktatorokat sem, azokat elzavarjak. Ebben a koztes allapotban erzik magukat jol, mint ami most van. Ilyen a magyar neplelek. Van aki megmondja, mi a narrativa, mirol mit kell gondolni, mondani. Erre erzett ra nagyon Habony es megcsinalta a toketetes Kadar rendszert Orbannak.

  • Marosi Daniel
    2018 január 10
    11:46 de.

    Horn melyik törvényben korlátozta a választásokat? Mikor változtatta meg a választási rendszert. Mikor írt saját alkotmányt?

    A kétharmaddal élni és visszaélni két különböző dolog. Orbán a visszaélés mellett döntött. Gyakorlatilag hazaárulással kormányoz.

  • Marosi Daniel
    2018 január 10
    12:13 du.

    Közel egymillió magyar nem kalandvágyból menekült el a gazdasági exodus során Magyarországról.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    VISSZACSATOLT MAGYAROK

    Kár volt – sőt teszetosza tehetségtelenség – nem minden eszközzel/!/ a fid-SS torkának ugrani akkor, amikor Herr Mikola Obersturmbannführer a rá jellemző pökhendi stílusában, a 2006-os, akkor még elvesztett választási beszédében elszólva magát [a nagy titokról] bejelentette, hogy :

    „…Mert ha négy évre nyerni tudunk, és mondjuk az ötmillió [ti.: külhoni] magyarnak
    . á l l a m p o l g á r s á g o t . tudnánk . a d n i . és Ők szavazhatnának [ti.: bekapcsolva őket a magyarországi választási rendszerbe]
    – 20 . é v r e . m i n d e n . e l d ő l n e . ebben az országban…”

    Minthogy persze a fidSS abban az időben még, mint sok mást, ezt a konkrét tervét is hétpecsétes titokként kezelte, Mikolát a fecsegéséért nehány évre hátra vonta.

    Olyannyira volt titkos ez a sunyi, antidemokratikus projekt, hogy még számtalan ellenkező nyilatkozat is szárnyra kelt a „fiatal demokraták” és a „demokrata keretények” olyan vezetőinek szájából, mint Szijjártó Péter [ma külügyminiszter], Semlyén Zsolt [ma miniszterelnökhelyettes] Németh Zsolt külügyi párt-tótumfaktum azt hazudván, hogy ezt ezért, meg ezért nem lrehet, tehát fogják megtenni…
    – Azóta már – láthattuk – a magyarországi lakcímmel nem rendelkező, nem ott adózó, pontosabb kifejezéssel
    v i s s z a c s a t o l t . több-százezres külhoni mélymagyar csapat szavazott már a fidSS-re a 2014-es országgyűlési választásokon… A napokban pedig bejelentette Semlyén KÁDÉEMPÉS minelnökhelyttes (az, aki néhány éve Kolozsvárra kivételesen fekete lovon vonult be ), hogy „immár az egymilliomodik visszacsatolt magyar is felesküdött” a FideSS-államra, mely szám – igaz – egyelőre közel sincs a Mikola féle 5milliós számhoz, azonban így, a 2010-es újrakezdés évéhez – és az igért 20 év már majdnem félidejéhez – képest, ez a 20%-os létszám nem is egy kis teljsítmény.

    Mindehhez számítsuk még hozzá a letelepedési
    – k ö t v é n y m a g y a r o k – voksait is, így együtt Ők 2018-ban időarányosan is beteljesítik Orbanini Duce-énk Mikola által akkor elfecsegett titkának minden reményét és álmait, ami a hatalom totalitárius kiteljesedéséhez szükséges lesz…

    .

    .

    S hogy a totalitárius diktatúrát lépésről lépésre kiteljesíthesse, a weimarista módon – mármár bűnösen – naiv Európai Unió a mi egyértelműen taszításra játszó és szervezkedő(!), elszakadásra bármikor kész sötét Führerünk számára tovább is folyósítja a „kohéziós” pénzalapok €-milliárdjait… 🙁

    .

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    1:09 kiegészítése

    És akinek még ezek után is illúziói lennének arról, hogy Orbán a magyar tömb összefogása érdekében tette ezt a lépését, az újra olvassa el Mikola István szövegét, amely kizárólag az orbáni hatalom koncentrálásáról szól.

    .

  • Tisztelt h.u.1,09

    „k ö t v é n y m a g y a r o k”, nem mondom, szellemes )) 😀 ((

    A minap találkoztam egy házaspárral, keskeny mandulavágású szemekkel és sárgás bőrszín árnyalattal, magyarul egy szót se tudnak – biztosan még a dédapjuk vándorolt ki és így bekeveredett a pekingi genezis – gondoltam.
    Büszkén mutogatták echte – Orbanisztántól kötvény fejében kapott – magyar személyi igazolvány kártyájukat, hogy ők bizony már magyarok…

    Ez a v i s s z a c s a t o l t m a g y a r o k pedig már egyenesen egy telitalálat, beleszámítva Tömjén atya feketelovas pünkösd-királyi bevonulását Kolozsvárra. Kiváló utalások ezek a háta mögött az Antant-hatalmakkal ’19-es budapesti fehérlovas Horthy, majd 20 év múltán, a negyvenes évekbeli nagy-porfelhős, háta megett a Tegely Hatalmakkal a kormányzó úgyszintén pünkösdkirályi, csinnadrattás, bár gyorsan a visszájára fordult visszacsatolási bevonulására…

    Ezeket a találó kifejezéseket, már bocs’, de mindekinek plagizálni kéne.
    Gratulálok !

  • Bendegúz 79
    3:18

    Én azt hittem, hogy ön demokrata, ám az ITT feltett kérdési és ítéletei alapján ön a diktatúra pártján áll.

    Anno is elmondható volt az Ön szavaival az, hogy
    „a nemzet lakossága azt nem óhajtja és nem is bízik bennük már elég régen”
    – és így a nemzet megválasztotta Adolf Hitlert.

    Azon túl, hogy nem a nemzet, hanem a nép – tudja, az az istenadta – választ, talán meg kell hajonlnunk egy az ellenzékét azonnal KZ-lágerekbe záró majd a világot is lángba borító despotát megválasztó népakarat előtt ?

  • MAROSI DANIEL soraira;

    Magyarorszagon nem volt politikai vezeto eszmek ,sem az allamigazgatas valtozasa !

    Csupa a nev-valtozas tortent.
    A Nepkoztarsasag, egyszeruen koztarsasag lett.Semmi mas valtoztatas lenyegebn, modszerekben nem tortent.

    S volt is valamikor politikai modszereknek peldai, de arra mar nem emlekezetek es a 45 eves propaganda azt elitelte.

    Tehat a mai rendszer nem epult semmi uj es leheto alapzaton.
    A maszlakog hazudozasai megy mint az elott.

  • FORTIMBRAS soraira;

    NEM,NEM, NEM. Hogy a feneben veli maga hogy en a diktatura hive lennek.
    Pont az ellenkezoje !
    Az korlatozatlan egyeni szabadsag es lehetoseget ismetelem allandoan. De az feleloseget kovetel, nem lusta trehanysagot !

    Hitler NEM volt megvalasztva Nemetorszagban a szavazo lakossag altal !!!
    Hitler neve soha nem szerpelt a valaszto listan !
    Csupan a Nemzeti Szocialista Munkas Part.
    S az a szavazatok 32% kapta.
    Az pedig az hogy 68% ellene szavazott, amikor mas partokat ohajtott.
    Sajnos 34 part letezett, majdnem mint ma magyarorszagon.
    Mindenki hatalom vagyban el.

    A demokratikus modszer az egyent minden kozerdeku poziciokba nevszerint es kepessege alapjan a szavazok 50%+ hatarozata alapjan felhatalmazva az alkotmanyos es torvenyek altali teendoket kovetni.

    A „koalicio” az a korruptcio meleg-agya !
    Soha senki NEM szavaz koaliciokra !
    A koalicio a demokratikus modszer 180 fokos ellene.
    Mert az juthat hatalomra akit a nep nem ohajt, s nem valasztott.
    Az letezett nemetben 1932-ben, es ma Magyarorszagon.

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2018 január 11
    1:09 de.

    Megkerem, hogy vilagitson fel , tudatlan magyar emigranst, hogy On szerint ki es mi a megfelalo part ma Magyarorszagon a demokracia erdekeben!

  • Kedves FIGYELO;
    Nem nekem cimezte kerdeset, de remelve nem venne rossz neven ha probalok a kerdesere valszt adni.

    Elsokben, annak az elkepzelese ma ottan sajnos nem letezik.

    De ha, csupan, a HA, ertve ha a lakossag feljozanodna es kovetelne egy koz-erkolcson alapulo koz-szervezet cselekdetei modjan a nep-altal ,egyenileg, nev-szerint valasztani minden koz-igazgatas es felelosegre-vonhatosag alapjan mindenkit.

    Alkotmany amely nem a politikai part vezetoi, hanem a szavazo lakossag alatl dontve.
    Nem „buszkesegek” es mas propaganda maszlakok sorozatai, hanem pontosan megszabja az allamhatalom szerkezetet, annak mukodesi hataskoret,idotartamat, modositasi modszereit. Garantalva a direct torvenyhozas jogat a szavazo-lakossganak.
    Korlatozni a kormanyszervek koltesgeit, stb.stb.
    Garantalni minden egyen korlatozhatatlan egyeni-emberi jogait. NEM igeretkkel, hanem az allamhatalom meghatarozott tetteinek a tiltasaval.(Bill of Rights).

    Nem hogy kielegithatne ‘mindenkit’, de a teljes lehetoseget adna a lakossahnak a tomegek altali on-hatarozatara, sajat eleteiket es a kozosseg mukodesenek nep-hatarozatain donteni.

    Alapjaban az volt a „demokracia” es az egyen jogainak alapveto biztositasa.

    Na minek nevezne egy azt biztosito kozerdeku mozgalmat ?

  • Marosi Daniel

    Andrew_s
    2018 január 11
    12:55 de.
    Nezzen utana mikor vedtem Orban, en ugy emlekszem az osszes rendszervaltas utan hatalomra kerult spermahajdert egy kalap ala vettem, mert csak minimalis kulombseg volt es van az eredmenyessegukben, bar kulonbozok a modszereik, a vegtermekuk ugyanaz! A nyugatra kalandvagyokat sem en talaltam ki, hanem kedvenc Orban baratja, Isten ments, hogy ellopjam tole ezt az altala viccesnek tartott jelzot! En sem talalom annak! Elismerem, hogy Horn sokkal becsuletesebb volt mint Orban, ennek ellenere megsem tudott eleg hatekonyan a nep kedveben jarni, ha csak 4 evig turtek meg a barsonyszekben, amit igaz O emelt fejjel ott tudott hagyni, mig az utodai mar azt kepzeltek orokre bele vannak betonozva! Az a legvisszataszitobb a levitezlettekkel, hogy csak a nemes bosszura tudnak koncentralni, a na majd en megmutatom nektek, hogy en vagyok a jobb bebizonyitasa helyett!

  • Bendegúz79
    9,53

    Visszatérve a 3,18-ra

    Lehet, hogy a meglévő demokratikus pártok testületei és vezetői nem ügyesek, sőt lehet, hogy tehetségtelenek is egy tisztán machiavellista, tolvaj bandával szemben, azonban legalább demokraták és azt támogatni kell.

    Tudom,és azthiszem értem, vagy inkább sejtem, hogy ön szándékosan, jószándékkal afféle prófétai elfogultságból ostorozza a demokratákat, hogy tényleg legyenek már harcosabbak, és ne tunyuljanak az otthoni foteljaikban… Ugyanakkor ne feledjük, hogy az egyes pártok tagságát nemcsak a hivatalos tagságuk, hanem a mögöttük álló, (statisztikailag)úgynevezett biztos pártválasztók is jelentik. Az e körön kívüli választókat megnyerniük a saját céljaik és ideáik szerint – ehhez kell a tudás és akarat. Az ún. népakarat nem mindig tükröz jószándékot, azaz demokráciát.

    Hitlerrel kapcsolatban is az a helyzet, hogy az egész komédia a (weimari) köztársaság törvényei(!) szerint zajlott és a Nép azon része amely a Nemzetszocialista Munkáspártra szvazott (az ön % adatait elfogadva) tehát ez a x millió ember tudta, hogy miről van szó emögött a párt neve mögött, Hitler Adolf a márkanév, aki a Mein Kampf akkor már népszerű szerzője…

    .

  • Nem foglalkoznék B79 buggyant, leginkább a sztálinizmus gyakorlatára hajazó fixa ideáival.
    Hanem. Nemcsak itt, hanem az összes, ellenzékinek tekinthető felületen, kommentekben – leginkább Andrew-s jan. 9. 2:54-es szövegével egyetértő (Alma!mi történt?) fikázások olvashatók, többnyire valós érvek nélkül. Ezek legélesebben kivehető motívációja a SI (sárga irigység) faktor. Hámáhogymá, a kényelmes fizetett székekben ülve! Csinálhatnak bármit ellenzéki politikusok: a saját érdekeiket nézik, nem számít nekik a „nép”! Különben is „nem csinálnak semmit”. Ja, lenne egy tüntetés? Ugyanmá, alig vannak,csak bohóckodnak!
    Miközben a mai kormány ellenzőinek tartják magukat. Pedig ez az attitűd az, ami miatt képtelenség leváltani a bodaságok kormányát. A kritika ugyanis nem egyenlő a saját keserűségünk felböfögésével.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Figyelő!

    Néhány biztosan demokratikus párt – nem fontossági sorrendben:

    Együtt,
    Párbeszéd Magyarországért,
    Magyar Szocialista Párt,
    Demokratikus Koalició

    .

  • FORTIMBRAS valaszara Bendeguzhoz;

    Nagyon erossen erzem hogy maga a „demokratukus” jelzot nem annak ertelme, hanem csupan a propaganda szloganok ismetlese alapjan utannozza.

    Mielott azt tenne, vizsgalja meg reszletesen es nagy gyanukkal,hogy valoban mi is az elvuk, celjuk es mi vegrehajtasat igernek azok a „demokratikus”-nak velt partok.

    Peldaul, itt a US-ban a „demokrata part” az igazi baloldal.
    Kozelebbnek velheto a Rajk Laci elveihez mint a Nagy Imre-hez. Tehat azon ertelemben NEM VAGYOK demokrata.
    Ha erdekli, en LIBERTARIAN vagyok, sot forradalmi libertarian.

    Ami az 1932-es nemet valasztasokat illeti, a teny az hogy a szavazok zomenek halvany fogalma sem letezett Hitler valodi terveinek vegeredmenyeirol.
    Az alitott Mein Kampfot a tomeg nem olvasta ,amig azt hatalomra jutasa utan koteleztek.
    Hasonloan mint magyaroszagon a Leni, Sztalin, stb.muveit.
    Hitler igert munkalehetoseget a munknelkullieknek.
    Terve volt a hadsereg felallitasa es felfegyverzese, es a vesztett teruletek visszafoglalasa. Azert a fegyvergyarosak penzeltek partjat. Hitlernek NEM volt penze.
    Ugyan az amit Kun Bela igert 1919-ben a magyaroknak.
    A hadsereg es terulet foglalas nem csak hogy „hazafias”-nak hangzott akkor, hanem rengeteg ipari-munka-lehetoset igert. Az kellett a munkanelkullieknek.
    Azert szavazott 32% partjara.

    A koalicio amit Rakosi alkalmazott,es a „szalami politika” modszerevel jutott hatalomra,nem a valszok tobbseh hatarozatai alapjan. Azt kopirozzak ma maguk is.
    Koalicio soha, sehol nem produkalt egy tett-kepes kormanyt. Csupan a diktaturara vezeto lehetoseg lett.

  • TALALOM megjegyzesere.

    Persze hogy nem ohajt foglalkozni amit Bengeduz nyilvanit.

    S az egyeni jogok,a garantalt es serthetetlen demokratikus nep-hatarozat a szabad , nyilvanos es altalanos szavazasok alpjan, igazan nevetseges azt a Sztalin elvtarsanak tetteihez hasonlitani ugyan azon a napon.

    Nem listazom szeretett elvtarsanak tetteit, mert az cenzurazva lenne. Biztos sokan emlekeznek azokra.

  • Kedves talalom, ha már rámkérdeztél…
    Én csak az „incl.” -en röhögtem, amit Anderws írt, és amely természetesen a cikkíróra (bagoly mondja…) vonatkozik.

    A többi egy ma divatos „vélemény”, én viszont nem általánosítanék. Van ilyen is, meg olyan is az ellenzékben, de ennek a kiválogatására nem vállalkozom. Különösen egy olyan cikkben, amelynek az írója szerintem is „incl.”… Ha érted…

  • tisztelthölgyeimésuraim”
    2018 január 12
    7:02 de.
    Figyelő!

    Koszonom a felsorolast. Na az en problemam ott jon be, ha ez a 4 part , ami az ellenzzeket kepviseli, eggye vallna es csak EGY ellenzeki part lenne, (mint mas demokratikus orszagokban) sokkal tobbre vinne az ellenzek a munkajat.

  • László:
    „Ugy nez ki, hogy a magyaroknak nem jon be a demokracia. Probaltak, de nem tudtak megszeretni.”

    …Szól a sípszó: átkozott nép,
    Ne hagyja az Úr veretlen,
    Uralkodást magán nem tűr
    S szabadságra érdemetlen,
    Ha bosszút áll, gyáva, lankadt
    S ha kegyet ád, rossz, kegyetlen.

    Veszett népem veszett földje:
    Sohse nézek többet vissza.

    (Ady Endre: Sípja régi babonának)

  • Belzebub
    2018 január 12
    12:07 du.
    Ezt mar mashol is irtam, hogy nem jon be . T.i. soha a magyar tortenelemben NEM volt ilyen, azaz demokracia. A nep megsem erti igazan, hogyan is mukodik ..

  • Marosi Daniel

    Figyelő
    2018 január 12
    12:51 du.
    Azert ne legyunk nagyon elkeseredve, a demokracia eddig csak az ogorogoknek jott be, egyszer! Amit most a fejlett nyugati demokraciakrol ajuldoznak nekunk, az egy jo kis agymosottaknak valo onamitas, bizonysagul csak bele kell kapirgalni az elpalastolt reszletekbe!

  • DORTRIMBAS megjegyzesere;

    Hitler a SZOCIALIZMUS elveit adta el, meg ha csak 32% is ugrott be annak. De az volt az alapelve, azt igerete mind a mas maszlagokkal.
    S mi lett a valosag amikor masok a nemzetkozi szocialismust igertek.
    Az eredmeny ugyan az lett.Csak tobb verontasokkal.

  • Bendeguz mekkora baromságokat vagy te képes ide leírni.

    Néha úgy nem fáj neked?

  • MArosi:
    Savanyú a szőlő mi?
    Te kis mélymagyar…

  • Marosi Daniel

    Ezt hogy erted?

    „Amit most a fejlett nyugati demokraciakrol ajuldoznak nekunk, az egy jo kis agymosottaknak valo onamitas, bizonysagul csak bele kell kapirgalni az elpalastolt reszletekbe!”

  • Marosi Daniel

    Laszlo
    2018 január 12
    5:07 du.
    Szo szerint. A ovek csak latszatra jobb, mert ovek a diktalo globalis fosodor! A gorogok demokraciajat csak a svajci kozeliti meg, de az meg tullihegett az evi tobbszaz nepszavazasaval.

  • Figyelő,

    Ahol a hatalmi agak nincsenek szetvalasztva ott nem beszelhetunk demokraciarol, ergo Magyarorszagon nincs demokracia. Ahol haver a koztarsasagi elnok, partkatona a fougyesz, partkatonak az alkotmanyjogaszok tobbsege ott meg ennek a latszatara sem adnak.

    Azt nem vitatom, hogy ez a magyarok egy nagy reszenek nagyon tetszetos.

  • Valakinek itten a minden emberi leny garantalt jogai, es a kzosseg biztositott lehetosege hatarozni minden kozugyeikben a sajat maglatasuk es ohajaik szerint szabadon, az itten valakinek csak „baromsag”.

    Na az am igazan faj olvasni, hogy letezik valaki legalabb is embertarasai jogait es lehetoseig baromsagnak velni.

    Ha egy olyan hozzaszollo sajat jogait es lehetoseget szabadon donteni, nem oahajtana, hat az is igazan szomoru am, mert mint a mondas, az ostobasag az orokke valo !

    Amig masok legalabb remelhetnek jobb fovojuk lehetoseget.

  • Marosi Daniel Ajuldozik a rosseb. Kapargathatod, akkor is elobbre jarnak, mint a minuszban teljesito Magyarorszag. De nem a rosszat kellene kapirgalni nyugaton, hanem rendbe tenni sajat portadat. Vagy ennyire kilatastalannak latod, hogy inkabb a tobbieket huznad le magadhoz? Ki mosna itt az agyamat, a tapasztalat? Ugyan.

  • Laszlo
    2018 január 12
    8:05 du.
    Nem ertek egyet, pedig mar nagyon regen elek ugy nevezett demokraciaban. Itt is, ha egy kormany vezeto megrendezi a kormanyat, mindig, megbizhatoan ismert szemelyeknol alakitja azt. Neki es a politikajanak, biztonsagot ad, hogy „egyivasu” politikus van a kormanyaban.

  • Kenny
    2018 január 13
    4:58 de.
    Nem azt mondtam, hogy mi, mezei kisemberek ajuldozunk az idealizalt demokraciatol, mert az csak a mai teoretikusok tulfizetett agyavan hasonlithato ossze az eredetivel, masreszrol az evolucios, gazdasagi es technikai fejlodes nem az oskommunizmushoz vagy a kibucokhoz hasonlito demokracia fele viszi a vilagot, amit csak az elkabitottak nem latnak. Azt talalom kilatastalannak, hogy meg mindig egy megvalosithatatlan fixa ideaval etetnek bennunket es mi, a mertekado tomeg fogekonyak vagyunk ra! Az meg, hogy ok mennyivel elobbre jarnak elottunk, amit nem vitatok, epen hogy nem a demokraciajuk, hanem az antidemokratikus kapitalizmusuk hatekonysagat bizonyitja.

  • Velemenyem szerit a sok part a valtozaskor letesult tobbe kevesbe. Van olyan, ami megvaltoztatta a nevet, de bizony hihtetelen sok part letesult akkoriban. Mindenkii kiskiraly akart lenni a szemetdombon. Ma is van ilyen, pl. a Jobbik.
    Bizonyos ertelemnem, kezdetben meg;rtettem. Ma mar nevetswegesnek tartom. Ismelem, ha az ellezek egyesulne a 4 parttal, akkor komolyabb ellenfel lenne es ellenzeke a kormanypartank.

  • Figyelő,

    „Itt is, ha egy kormany vezeto megrendezi a kormanyat, mindig, megbizhatoan ismert szemelyeknol alakitja azt. Neki es a politikajanak, biztonsagot ad, hogy “egyivasu” politikus van a kormanyaban.”

    En nem errol beszeltem, a kormany egy dolog. De nem tarozik a kormanyba a koztarsasagi elnok a birosag ect. Ezek lennenek a hatalmi agak amik fuggetlenul mukodnek a kormanytol. Tehat pl. a torvenyhozo hatalmi szerv nevezzuk kormanynak fuggetlenul kell, hogy mukodjon a fuggetlen igazsagszolgaltatastol.
    Magyarorszagon a legfobb ugyesz Polt Peter, volt fideszes kepviselo. A gyakorlatban tehet barki marmilyen feljelentest a kormany kozeli cegek ellen, esetleg kormanytagok ellen, fideszes kepviselok ellen. Ez a feljelentes el sem jut a nyomozati szakaszig sem, mert a lejfobb ugyesz leallitja. Tehat az igaszsagszolgaltatas nem fuggetlen a torvenyhozo hatalmi szertol. Nincs demokracia. 🙁

    Amugy a hatalmi agak szetvalasztasanak az elve az Amerikai Egyesult Allamokban a prezidenciális rendszerben ervenyesulnek legtisztabban. A torvenyhozo es a vegrehajto hatalom szervezetileg nem fugg egymastol, kulon uton jonnek letre.

  • Marosi Daniel A kapitalizmusunknak tényleg vannak ronda oldalai.
    De a gyár a miénk az zsákutca. Sokszor hitetlenkedve látom és hallom, milyen jogai vannak itt a mezei munkásnak (is), és milyen egyszerűen érvényesíteni tudja. Azt is, milyen hamar utcán van a nép, és ér el eredményeket. Ezt már az NSZK-ban is láttam, ahol unokanővérem maszek cukrász-pék volt. Ha Magyarországon ilyen antidemokratikus kapitalizmus lenne, lehetne már kezdeni ünnepelni. Ezerszer jobb, a rablókapitalizmusnál, ami teszi most tönkre magyarok millióit. Ha így veszed, tényleg „ájulok elfele”.

  • Marosi Daniel,

    Mi a baj pl. Daniaval? Mi van ott ami nekunk nem lenne jo? Miert nem lenne jo egy olyan orszagban elni mint Dania? Mi van ott amire mi csak igy odafintorgunk, hogy fuj ez a nyugati demokracia meg kapitalizmus, fujj, hat ettol nem kell elajulni?

  • Marosi Daniel

    Kenny
    2018 január 13
    1:46 du.
    A mi kapitalizmusunk 1945ben megszakadt es a 44 ev kihagyas eleg volt arra, hogy ujra elolrol kellett tanulnunk az egeszet, de mivel az elozmenyek helyes alkalmazoi es tapasztalt gyakorloi mar kihaltak es fejlodesi lepcsoket mi sem tudtunk kihagyni, csak a szovogepek elpusztitasat, ezert az alapokkal, azaz a duvadkapitalizmussal sikerult ujrakezdenunk. Ezt a sajnalatos tenyt nem kellene elbagatelizalni. Az a bizonyos atkos 44 eves es az utana kovetkezo elkapkodva generalt, nem spontan kaosz kb a duplajat vette el Magyarorszagtol a dicso kapitalizmushoz vezeto utunkbol. Egyetlen eredmenyes kapitalista orszagnak sem sikerult kapitalista fejlodesi lepcsoket atugorva revbe ernie, egyiknek sem akasztotta meg fejlodeset az interszocialista, kenyszeritett teveszme. Konnyu a Paradicsombol bennunket lesajnalni vagy a mi elmaradott specialis viszonyainkra alkalmazhatatlan korszeru tanacsokkal elhalmozni. A behozhatatlan hatranyunk miatt nincs idonk elalelni, ezert szorgalmasan kostolgatjuk, hogy melyik puding lesz a megfelelo.

  • Marosi Daniel

    Laszlo
    2018 január 13
    3:03 du.
    Mocskosul jo lenne egy Dania fejlettsegu orszagban elni, de mentegetozes kepen Onnek is ajanlom Kennynek irt soraimat, azzal a megtoldassal, hogy nem a Magyarorszagrol valo elmenekules a legudvozitobb, az csak a legkenyelmesebb megoldas.

  • Marosinak valami bűzlik Dániában.
    Hiába no.
    FIDESZ-JOBBIK szokás:
    Más szemében a szálkát, sajátjában a gerendát..sem.

  • LASZLO velemenyere;

    Pont azert predikalom a demokratikus tarsadalmi modszert, ahol a szavazo lakossag a tobbseg szavazataik alapjan dont minden ugyekben.
    Szbadon, egyenileg, nevszerint valaszt mindenkit minden letezo poziciokba.
    Kezdve a legkissebb falu sinteretol az allamfoig, birakat, igyeszeket,a minisztereket, adofelbecsuloket, rendorfonokoket, stb.stb.S a kozveyteln torvenyhozasokon, es alkotmany valtoztatasain, adokon, stb.stb.
    A politikai „part-koalicio” pont annak modszernek a kijatszasa. Az igazi muffia-modszer.

    De nehanyan meg itt a LMH-n is azt „baromsag”-nak velik.

    Valo a mondas ;van a kormanyrendszeruk amit megerdemelnek !

  • Marosi Daniel,

    Ezt mind On irta:

    „Amit most a fejlett nyugati demokraciakrol ajuldoznak nekunk, az egy jo kis agymosottaknak valo onamitas”

    „Konnyu a Paradicsombol bennunket lesajnalni”

    „Magyarorszagrol valo elmenekules a legudvozitobb, az csak a legkenyelmesebb megoldas.”

    Ezek szerint egy nyugati orszag egyidoben paradicsom es agymosottaknak valo onamitas es a legkenyelmesebb megoldas.

  • Bendeguz79,

    „Pont azert predikalom a demokratikus tarsadalmi modszert, ahol a szavazo lakossag a tobbseg szavazataik alapjan dont minden ugyekben.”

    Igy egybol meglenne szavazva az ingyen sort es az orok elet. (en is tamogatnam)
    Annyiban viszont egyetertek, hogy a partok menten valo politizalas nem fog mukodni a 21. szazadban. Nincs olyan hogy egy jozan szemely teljes mellszelessegben ki tud allni egy part mellett es mindenben egyetert minden inteskedessel ennel mar sokkal bonyolultabb lett az elet. (Kiveve Marcsit) Minden partnak vannak jo dolgai es rossz dolgai. Mindenki a neki legfontosabb miatt szavaz egy partra. Pl. egy nyugdijas a nyugdijemeles miatt. Vagy egyszeruen a masik ellen szavaznak.
    Ha szervezodik egy tarsadalmi mozgalom, hogy egy ugyet keresztulusson az szamomra szimpatikus. Mint ahogy a Mozgalom csinalta a nolimpiaval. Csak az ugy vegeztevel fel kellene oszlani es nem partta alakulni. Aztan ha van egy masik dolog ujra lehet szervezodni.

  • Marosi Daniel Kényelmes elmenni? Próbáltad?
    Magyarország nem azért megy visszafelé, mert kimaradt egy lépcsőfok. Sokkal inkább, mert nem fogadja el sehonnan a jót, a tapasztalatot, hanem „a-nagy-esze-sokkal-jobban-tudja”. De a legnagyobb baj, hogy a vezető sem akar demokráciát, és a nép nagy része sem akar (képes?) gondolkodni. Megfelel, sőt kell neki a vezér útmutatása, és ezért a kényelemért mindent feláldoz. Sajnos jól láthatóan kivehető, hogy Orbán jól látta, ennek a népnek egy bálvány kell. Megkapta, és boldog vele. Legfeljebb a reklámok között egy kicsit szidja azokat, akik gondolkodnak. Jó ez így neki.

  • Laszlo:
    Őszintén csodállak hogy van energiád Marosi Dániel zavart sorait végig szemelgetni.

  • Koszi Geyza, igyekszem.

  • LASZLO Bendeguzhoz cimzett soraira;

    Sajnalom ,hogy csak az elso soromat olvasta.
    Javasolnam olvasni az egyeni-jogok tenyeit is.

    Persze meg szavazhatja maganak az „INGYEN sort”,vagy barmi mast.
    De NEM lehet joga polgartarsait kenyszeriteni fizetni a maga, vagy barki mas ingyen soreert.
    Ha a kocsmaros, vagy a sor-gyar ingyen hajlando azt nyujyani maganak, azert koszonje meg majd azokat.
    Ha a sor ingyen ihato, hogyan kepes a sor-gyar, vagy a kocsmaros azert fizetni ?
    Hasonloan a sor-gyar hogyan lenne kepes mukodni?
    A maga feletetelezese,es remenye, a totalitarian diktatura modszere.
    De ihat annyi sort amenyert maga hajlando fizetni am.
    De ha alkoholistava valna, NE varja polgartarsait fizetni a maga gyogykezeleseert !
    S ha munka-keptellene valna iszakossaga altal, ismet az a maga problemaja. Ne varja, sem kovetelje polgartasait eltartani magat csupan mert halalra inna magat.

    A korlatozhatalan jogok, egyeni kotelesseggel is jar am onmagert es csaladjaert s reszben a tarsadalomert is.

    Rozomis ?

  • Bendeguz:
    Légy erős:
    Én már az első soraidat se nagyon olvasom.
    Elég ha nevedet látom….az is mindent megmond.

  • Bendeguz79,

    Az ingyen sort es az orok eletet viccnek szantam, ami az utan jon az mar komoly. Van Magyarorszagon egy viccpart a Ketfarku Kutya Part, ok kampanyoltan ezzel meg 4 eve, ezzel ferde tukrot mutatva a tobbi partnak, az o igergetesuk sem kulonb.

    Elolvastam amit irt, ertem is, ugy vagyok vele, hogy szinte minden jobb annal ami most van.

  • KERDESEM KENNY-hez;

    Lenne jo, es hajlando reszletesen adni ,hogy mit vel maga kapitalizmus rondasagainak? s a ‘rablo kapitaizmus’-nak ?

    Barki is, aki sajat szavai alapjan, kepes egy millio Euros hazat vasarolni nyugaton, (amig ingatlan tulajdonos egy „fasiszzta es korrupt” orszagban is), akkar keszpenzert, akar bank-kolcson-alapjan, az alig panaszkodhatna ,vagy vadolhatna az u.n. kapitalista gazdasag lehetoseinek a gyimolcseit.
    ( Az csupan egyeni meglatasom a maga elobbi sorai alapjan, nem eliteletem.)

    Alig hihetnem ,hogy valaha is ohajtotta volna annak ellenkezojet, vagy is elni eletet barmely „szocialista” (allam-kapitalista) nemzetben.

  • Bendeguz79 Kedves Bendeguz. Nem egymilliós házat vettünk, hanem egy olyan házat vettünk vidéken, amelyik a fővárosban egymillióért sem kapható. Ráadásul nem én vettem, hanem a feleségem, és több szerencsés összetevője volt, hogy 147 ezerért tudtuk megvenni. Az eladó Tommy szerint ez nem is volt olyan szerencsés. Nézőpont kérdése.
    A rablókapitalizmust a magyar viszonyokra értettem, ezt itt már előttem sokan leírták miért rablókapitalizmus, nálam okosabbak.
    Hét év alatt egy egyszerű falusi gázszerelőből 203 vállalattal rendelkező mágnás, mert jó helyen ült az általános iskolában?
    Ezt tényleg becsületes meggazdagodásnak gondolod? Igazából nem sok köze van a nyugati mércével mért kapitalizmushoz.
    A kapitalizmus rondaságait általánosságban értettem, nem csak arra az országra ahol élek. Szerencsére itt kevésbé jelentkezik nálunk.
    A létbizonytalanság a legrosszabb. A munkanélküliség fenyegetettsége miatt, kevesen mehetnek biztosra például házvásárlásnál. Kevés a biztos munkahely. A nyugdíjrendszer sem tetszik, kevés a nyugdíjas állás. A magánnyugdíj jó dolog lenne, ha tudnák biztosítani a biztos nyereséget, de egy szélhámos, vagy gazdasági hülye eljátszhatja az egész öregkorodat. Ez sem az igazi. Nekünk nincs okunk a panaszra, kitűnő, bombabiztos állandó szerződéssel és nyugdíjjal rendelkezik feleségem, de azért látom a környezetemben, mennyit kell küzdeni a fennmaradásért. Nekem nem elég, hogy mindenem megvan, akkor tökéletes, ha mindenkinek megvan mindene. Tudom, mesekategória, de azért megpróbálhatnánk?
    Nem tetszik, hogy a gépesítéssel vagy modernizálással az emberek ezrei vesztik el az állásaikat, de a haszonból csak egy szűk réteg kap. Ez nem jó.
    Tudom, nincs tökéletes rendszer, de azért lehet rajta javítgatni folyamatosan.
    Kedves Bendegúz, bármily hihetetlen, látom, mennyien dolgoznak nagyon kemény munkát, kevés bérért. A munkanélküliség sokat javult, de itt a megyénkben még mindig magas. Ezért is örvendetes, hogy munkahelyek százai teremtődtek meg tavaly városkánkban, és elkezdték végre a autóút megépítését, ami közelebb visz minket a fővároshoz. De mivel a pénz az első, értelemszerűen itt kevesebb a befektetés, mint a jó helyen lévő megyékbek. A szocializmusnak voltak jó tulajdonságai, létbiztonság, nyugdíj, munkahely. Az, hogy az emberek nem tudtak élni vele, hanem csúnyán visszaéltek, az nagy baj volt.
    A szocializmus nem ördögtől való, csak sajnos az emberek nem tudják megtölteni élettel, így használhatatlan. Talán majd egy fejlettebb tudatú társadalomban. Igaza van, nem szeretnék megint olyan szocializmust, mint volt, de a mai magyar „kapitalizmusnál” sokkal jobb volt az az átkozott szocializmus. De egyiket sem sírom vissza, az itteni kapitalizmus a hibái ellenére is most a legjobb választás. De nem tökéletes.

  • Kenny
    2018 január 15
    12:39 d
    Szerintem Te is kapita,iymusban ;lsz csak nem veszed eszre. Pl. Kanadaban, bizony sok szocialis segely van, midenfele problema javitasara, de megis kapitalista allam a legnagyobb meertekben. Tudod mi a kapitalista lenyege, egy egyen onallo munkajanak az eredmenye. Eltem 45 evig szocilizmusban. Az elvik sazerint, a z allam gondoskodik majd az embereikrol.
    A kapitalizmusban viszont az egyeni tehetseg, szorgalom az ami donto es trtja az allamot a laban.

  • KENNY valaszara;

    Irorszag szep es latvanyos kis orszag a termeszeti tenyein.
    De nem nagyon iparosodott.
    Az utobbi idokben lehetoseget nyujtottak,legalabb is probalkoztak a kulfoldi befektetesek lehetosegeit serkenteni,ill. lehetobbe tenni.
    S a nemet iparcegek tettek is azt egy mertekig.
    Iparosodas hianyaban csak a mezogazdasag a munka es letlehetosegek eszkoze, ha nem letezik olaj mezoik, arany es gyemany banyaik.
    De hasonloan mint a magyar lehetosege is csupan lakossainak a kepessege es szorgalma nyujt barmi lehetoseget a fejlodesre.

    De a vilag fele abban a helyzetben van.
    Na de az hogyan lehetne a „kapitalizmus” vetke ?

    Kapitalizmus az NEM egy tarsdalmi rendszer.
    Kapitalizmus ,az Marx elmejebol szuletett kifejezes.
    Kapitalizmus volt es letezik a barlang-lakok kezdetetol.
    A maguk „szocializmussa” (a regebbi magyar rendszer), az csupan ALLAM-kapitalizmus.
    Ahol az allam elkobzott minden letezot minden polgaraitol, s mind azt elpocsekolta.
    Mindenki az allamhatalom szolgaja lett, s kegyetlensegek es verontasokkal kenyszeritve mindenutt a lakosaira.
    Szentpetervartol Zimbabweig. Cubatol Eszak Koreaig.
    Akik azt ohajtjak senki nem tagdja meg nekik ottan azon eletmodok alatt elni.
    Sot tettem epp tegnak, irasbeli lekotelezesem alapjan egy MNO-beli bloggernak az egy-iranyu repuleset Eszak Koreaba. Semmit nem varok erte, csupan a vizumat.
    Tehat meg segitem is azokat akik azt ohajtanak.

    Gyanitom am ,hogy Kim elvtars meghalalna egy kepes nyugati egyetemi/orvostani-magan-tanar kepesseget anyagilag, mit az leheto barmely nyugati nemzetben.

    A Meszaros eseteben;
    Az urge PLUMBER. Az az vizvezetek szerelo.
    Azok a $ 65+ orankenti osszgekert dolgoznak. NYC. LA. San Francisco, etc. helyeken dupla vagy triple osszegekert. Tehat a lehetoseg jo befekteteseikre, bar ki is lett volna osztalytarsaik, az nem kizart dolog.
    Lassa a mai hetek allati billiomossa valtak sorait.

    De allandoan konyorotem valami adatokat lehetosegeit ami vezetjetne barmi tenyekre ami mutatna hogy Meszaros erkolcstelen, torvenytelen es gaembersegekkel erte el vagyonat.
    Persze a „nagy vagyonok eseten” az elso kerdes hogy mannyit is tulajdonoz u.n. mint= „free”.
    Nem a szabad, vagy ingyent ertelmezem, hanem mi ressze vagyonanak barmi penzugyi lekoteletsegek-nelkulli?

    Azt is reg keresem pl. hogy mi volt Gyurcsany alaptokejenek az eredete ?

    Ma evi 5 millios Euro szerzodese a 28 nemzetekben az EU tamogatasok javaslasa, vizsgalasa, ellenorzese, stb.
    Tehat mind a „kisvasut, focipalyak Gyurcsany javaslatai es felugyeletei alatt tortenhettek.
    Orban bunei hogy nem vetozta meg mindet.
    De azon mindenki nema, s nem hajlando felvilagosito adtaokat adni.
    Vajon mirt ???

  • KENNY es masokhoz a kerdes.

    Tehat, hogyan megy a maguk 401K-jeik ma a szeretetg szocialista vilagban ?

    A Congesszus jovahagyta Trump adomodositasi tervet.
    De meg annak hire is az almult ev alatt az anyagi korulmenyek jejlodeset nagyban elemte.
    A kozgazdasag, a munkalehetosegek, az unnepi lereskedelem a legmagassabb colt az elmult 17 evben.
    A tozsde 25% novekedett 1 ev alatt.
    Sok vallalatok a jo0hirre fiztes emeleseket es bonuszokat osztogattak dolgozoiknak. Igen fokent a legalacsonnyabb fizetesu dolgozoiknak.
    Tegnap delutan beugrottam a Walmartba altato-pirilaert.
    A holgy meselte hogy mi megelegedettek ok mind a US legnagyobb magan-alkalmaztato cegnel.
    Bonust, profit-sharing-kent negyedevenkent most $ 400 kapott. egeszsegi biztositas,stb.stb. 2 millio folgozoiknak, mielott meg egy cent profit is lehetet volna. Mind az csupan a Trump gazdasagai celjainak eredmenye.
    De a media 99%-a ejjel-nappal rikacsol hogy mi szavat hasznalt egy zart-ajtok mogotti gyulesen.
    Ugyan az a ‘shit-hole’ megy itten a KMH-n es a HFP-en.

  • Figyelő Persze, hogy a kapitalizmusban élek, hogyne venném észre. De szerencsére nincs két egyforma ország, így van emberarcúbb kapitalizmus, és van embertelenebb. Az USA teljesítményorientált embertelen csak a pénz a fontos kapitalizmusa nekem elfogadhatatlan, nekem jobban tetszik a mienk, ahol az embert nem áldozzák fel a pénzért. Azzal nincs baj, ha a tehetség és a szorgalom elnyeri jutalmát, hiszen az viszi előre a világot. De a kevésbé tehetségeseket vagy ügyeseket nem szabad a mélybe taszítani, hiszen az senkinek sem jó, ha elmennek bűnözni, illetve viselkedésükkel megmérgezik a tehetségesebbek életét, ahogy ma Magyarországon történik. Ma Magyarországon nem a tehetség számít, hanem az, kinek van erősebb sógor-komasága. A tehetség keveseket érdekel. Az nem kapitalizmus, hogy szabad a rablás egy bizonyos rétegnek, majd a rendőrség elfordul. Igen úgy gondolom, az államnak nem csak az adószedés a feladata, hanem az állampolgárok életének vigyázása is. Ezért fizetik Őket a közösből, nem azért, hogy ingyen jól éljenek. Az a hatalmas államapparátus ne élősködjön a dolgozók pénzén, hanem biztosítsa azt, hogy érdemes legyen dolgoznia, és eltartani a sok vezetőt. Ha az állam 40-50 évig él az adózok pénzéből, tartozik nekik annyival, hogy munkaképtelenség esetén ne dögöljön éhen.

  • Figyelő
    2018 január 15
    1:10 du.

    ” Eltem 45 evig szocilizmusban. Az elvik sazerint, a z allam gondoskodik majd az embereikrol.”

    Bocsi, de hol élt Ön „szocilizmusban” 45 évig? Eddigi életrajza szerint 24 évesen „menekültként” elhagyta Magyarországot – hol dekkolt 21 évig míg Kanadába ért? -:))))

  • Kenny
    2018 január 15
    12:39 d
    Szerintem Te is kapitaizmusban elsz csak nem veszed eszre. Pl. Kanadaban, bizony sok szocialis segely van, midenfele problema javitasara, de megis kapitalista allam a legnagyobb mertekben. Tudod mi a kapitalista lenyege, egy egyen onallo munkajanak az eredmenye. Eltem 45 evig szocilizmusban. Az elvuk szerint, az allam gondoskodik majd az embereikrol.
    A kapitalizmusban viszont az egyeni tehetseg, szorgalom az ami donto es tartja az allamot a laban.

  • Marosi Daniel
    2018 január 12
    1:52 du.
    Van agymosa elismerem. DE a magyaroknak valahol el kene kezdeni, tanulmanyozni, mit is jelent a demokracia.

  • Marosi Daniel
    2018 január 12
    1:52 du.
    Van agymosas elismerem. DE a magyaroknak valahol el kene kezdeni, tanulmanyozni, mit is jelent a demokracia.

  • Naaa..jófanakkó..
    Mondok egy viccet.Vagyis kérdezek egy viccet..mindegy.
    Tehát:
    -Mi a szocializmus?
    -??
    -Út a kapitalizmusból a kapitalizmusba.

  • Bendeguz79 Idezned hol irtam, hogy szerettem a szocializmust? Idezd mar ide. Lehet az USA-ba 65 dollart keres egy plumber, Felcsuton talan annyit, hogy enni tudjon. Ahhoz, hogy barmit el tudjon neked magyarazni barki, kellene egy pici ralatasod a magyar helyzetre. Igy hiaba konyorogsz adatokert. Orulhetsz Trump sikereinek, de tobb baratunk is el az USA-ban, Ok nem ilyen boldogok. Igaz, csak orvosok.

  • Kenny
    2018 január 15
    2:33
    A kapitalizmus mindenhol egyforma. Nics emberarc meg ilyesmi. Az USA..ban aki dologzik tobbfele adot fizet, most nem sorolom el mit es mennyit. Eleg sok lemegy a heti fiztesbol. Ebbol fizeti az allam azokat akik nem kepesek dolgozni, vagy nem is talaltak. Mindebki kap munkanelkuli segelyt , ha csalados sokkal tobbet.
    A bunozok masik kategoria, az aki bunozik amugy is bunozne , ha tudja. Nem a munkatol fugg. Vannak csaladok, sajnos, Amerika deli reszen, ahol az apa is bunozo volt es a fia sem latott soha jobbat.
    Azonkivul, rengeteg fekete nem ismeri az apjat, mert az anyja ugyan megszulte de nem volt semmi erkolcsi tamasza.
    Sok fiatal bunozo lesz ezekbol az apa nelkuli gyerekekbol is.. Sajnos a tanulast nem forszirozza senki.

  • Bendeguz79

    „Kapitalizmus volt es letezik a barlang-lakok kezdetetol.”

    NEm valtoztat semmin, de a kapitalizmus a reformaciohoz kotheto, pontosabban a Kalvin Janoshoz. A kalvini genfben kezdodott es a reformatus vallassal terjedt. Ezert is kenik – vagjak a svajciak annyira.

  • Figyelő, igazság szerint te sem tudod, mi az a demokrácia…

  • KENNY aka LIANFAIR soraira;

    Nem, nem irtam hogy szereti a szociaslizmust.
    Soha nem is irnek amirol nem lenne teljes meggyozodesem.

    De azt minden semleges megfigyelheti hogy velemnyeit nem a sajat tapasztalatai alapjan, hanem a regi felevszazados „elvtarsi” propaganak maradekai alapjan teszi allitasait.

    Nem tagadhatja, mert tisztan hogy soha nem elt, s nem tapasztalhatta hogy mi az elet pl. a US-ban.

    Orvos ismeroseik nem boldogak. Talan azok esetei hasonlo lehet a magaehoz.
    Itt a US-ban az orvosok, nemi sikeresebb ugyvedek a ‘barok’, s az enekesek, labdajatekosok, stb. a kiralyi hercegek.A US orvossai 40% idegen, az az imported H1B-k.
    Minden orvosaim idegenek. A GP-m Saudi, ket GI Dr.s Indiai, Cardiaologusom Jamaka-i, Voltak jo Cubai (menekult) orvosok de azok mar kioregedtek, ket magyar de alhaltak mar.
    Idobetelik amig az ami-elet az ereibe jut. S a regit meggyokereztsegeit nem konnyu hatradobni.
    De lathatja az illegalok ezrei tuntenek hogy itt maradhathassanak. Ha nem lenne korlatozasok nepesbbek lennenk mint Kina.
    Emlitve Kinat, onnan minden iskolasa es egyetemista remenye ide jonni elni.

    Inteligens egyennek nem lehetne problema belatni,hogy az allam NEM tart el senkit !
    Epp az ellenkezoje a valosag. A dolgozok, adofizetesebol letezik az allam.
    Csupan a szocialista politikusok igernek mindent a szavazataikert.
    Irtam, talan olvasta, mi a helyzet pl. Pourto Riccoban.
    Sot a Golden California, a legsikeresebb orszag, a legnagyobb fizetesi emelkedesekkel, de bankrupt. Tomegek menekulnek mas orszagokba. a szgenyek szam a leggyorsabban novekszik. Mert az adok, a torvenyes korlatozasok,az ingyen elok sokasagai tonkre tesszi a tarsadalmat. Ugyan az az eset New York, Minessota ,New Jersey orszagokban is. Magas adok, nagy allamburokracia, sok ingyen elok akik szavaznak mindeg aszokra akik cuclizzak oket. Ottan nyert Hilary.De a dolgozok ,az az a „deplorables” a Trump renduletlen tamogatoik.

    Lasd a gazdasagi fel-lendilest mar is. A Dow-Jones up 25% in one year.
    Astam azon adatokat mas cikkekhez valo hozzaszollasaimban is.
    Az nem politikai propaganda, csupan a valosag ma.
    De belatja az okat ,hogy miert doglott be a nagy es dicso CCCP? Cuba, Venezuela, Eszak Korea, nyomor, brutality es ehezes. Vajon miert?
    A gonosz kapitalistak? Hm ???

  • Besancon
    2018 január 15
    3:29 du.

    Elnezmest, rosszul irtam, csak a szocializmus tartott addig, de olyan volt mindig mintha ott lettem volna. A masik topiokban mar kijavitottam magam,.

  • Marosi Daniel

    „tisztelthölgyeimésuraim”
    2018 január 12
    7:02 de.
    Ezeket az MSZMP foszlanyokat tartja Maga demokratikus partoknak? Meg a megboldogult jogelodhoz kepest sem azok!

  • Bendeguz79 Azt pedig honnan vette, hogy nem vagyok boldog? Mert érzékeny vagyok más nehézségeire? Érdekes álláspont.
    Intelligens embernek tudomásul kellene vennie, hogy az államnak kutya kötelessége a befolyt adóból segíteni lemaradott állampolgárait, hiszen az állam van az emberért, és nem fordítva. Maga szerint nem vagyok intelligens, majd leírja ugyan azt, amit én írtam.
    Igen az állam az adózok pénzéből él, és köteles azt az ország érdekében elosztani. Nem a gazdagoknak, az ország polgárainak. Felesleges most a szándékos ingyenélőket sorolni, világosan leírtam kire gondolok. Az USA-ban élő barátaink jól kereső orvosok, de éppen ezért találkoznak az élet mocskos oldalával is. Akkor ezek szerint, boldogtalanok? Sajátos logika.
    Az elmúlt 50 év propagandája hat rám? Lássuk. Születtem 58-ban. A változás 89-ben jött. Ez 31 év. Ebből még gyermek is voltam, amikor is keresztény nevelést kaptam egy paptól, aki a szocializmus ellensége volt, háromszor ült is érte. Volt egy rossz kísérletem 82-ben elhagyni az országot, mert NSZK-ban vártak a rokonaim. Vajon sikeres volt az 50 év propagandája? Alig hiszem. A pártatlansága nem garantálja a tisztánlátást. Itt mindenki csak kapargathatja a másik életének felszínét. Amit a szocialista propagandának tulajdonit, együttérzés, segítőkészség, emberség azt a keresztény nevelés írta belém, vagy egyszerűen édesanyám viselkedése.
    Az is érdekes mantra, hogy a szocializmusban minden rossz volt, a kapitalizmusban minden jó. Ez marhaság, a legnagyobb tisztelet mellett is. Nem lehet könyvek alapján ítélkezni, ahogy maga teszi. Nekem nincs tapasztalatom? Éltem a szocializmusban, átéltem a „fordulatot”, közben láttam rokonaim életét az NSZK-ba (édesanyám is élt ott), és élek egy ideje a kapitalizmusban. Maga pedig ül az USA-ban, és könyvek és újságcikkek alapján ítéli meg, hogy nekem nincs tapasztalatom. Ez akkor most vicc?
    Tartom, nem lehet boldog egy gazdag gettóban, kerítések között. Akkor élhet nyugodtan, ha a környezetében a lehető legkevesebb a boldogtalan, szegény és irigy ember, akit csak a törvény láthatatlan ereje tartja vissza attól, hogy fejbe vágja és elvegye amije van. Saját érdeke az önzés elfelejtése. Tudja, pénteken meghalt itt egy szerencsétlen traktoros. Nekünk ez sok pénzt hoz a konyhára, mégsem a pénznek örültünk, hanem a szerencsétlent sajnáltuk, mikor kiderült a története. Ilyen nézetben igaza van, így igazán boldog csak az lehet, aki ül a „jól megérdemelt” nyugdíjával a fűtött lakásában, nézi a TV-t és védi a rendszert ami neki ezt biztosítja, vagy az, akinek cseléd viszi a teát, közben „bakamarcsinak” gúnyolja a háta mögött. Nekik jó, a többi nem számít. De ez nem a szocializmus vagy a kapitalizmus, ez simán embertelenség, gőg, a másik lenézése. Boldogok a lelki szegények? Igazán boldog csak akkor lehet az ember, ha a környezete is boldog. Ha ez a szocialista agymosás eredménye, akkor „agymosott” vagyok. Születésnapomat idén nagyon boldogtalanul a Vatikánban töltöttem, de sajnos nem láttam Ferencet, aki a szentírás szerint él és ítél, amiért is ma Magyarországon az „antikrisztus” jelzőt érdemelte ki, még Figyelő szerint is csak egy vén hülye (ha Ő mondja). Szerintem pedig egy nagy ember, aki Krisztust követi. Tudta, hogy Szent Lukács aki orvos volt, az orvosok védőszentje, Pál apostol követője, szíriai „migráncs” volt? Hallatlan. A tapasztalatot ahogy nézem maga nélkülözi, és megpróbálja (sokszor téves) gondolataival pótolni a rengeteg rést. Trumppal kapcsolatban nem óhajtok vitázni, nem éltem az USA-ban, és igazából látogatóba sincs kedvem elmenni. De Trump akkor is csak egy elembertelenedett pénzeszsák, aki még a feleségét is pénzért vette, ezt ki is mutatja minden alkalommal, aki az USA elnökeinek nem a díszpéldánya. Igen, a nagy számok törvénye szerint csinál jót is, de nevetséges, neveletlen, gyerekes, sokszor ostoba viselkedése nem ébreszt tiszteletet.
    Tudja van egy nagy baj. Mikor valakinek nincs élete, a lelki nyomorát a munkába fekteti, elvárja mástól is, hogy tegyen maga körül mindent, és áldozzon a pénz istenének bármi áron. Ezeket jó és keményen dolgozó embereknek tartják. Én csak egy nyomorult léleknek, aki nem tud mit kezdeni az életével, és ezt másokra is rá akarja erőszakolni. Maga szerint Ők viszik előre a világot, szerintem pedig Ők teszik tönkre. A haladás jó, de mértékkel. Aggathatja rám a jelzőket, de hatvan év alatt láttam néhány dolgot, én is sokat olvastam, beszélgettem csövesektől egészen le az államtitkárokig sok emberrel. Jártam Európát, és a koszon kívül ragadt rám más is. Ha nem hiszi, járjon utána. A nagy tapasztalt felsőbbséges szöveg nem állja meg a helyét velem szemben. Legfeljebb annyi, hogy szerencsére lelkem is van, és nem szégyenlem. Azt mondta régen egy kollégám a mentőknél, rossz mentős vagyok, mert lelkem van. Én dicséretnek vettem. Most Marcsi stílusában megyek, mert Buxtehude-t kell hallgatnom, hátha hoz egy kis fényt sivár életembe. Szép napot.

  • Figyelő De, szerintem van emberarcúbb kapitalizmus, és ezt az ország lakóinak mentalitása hozza magával. Sokat számít, hogyan viszonyulnak egymáshoz, mit hoznak a családi tűzhely mellől.
    Ahol csak az első hely számít, mindenki más vesztes, az sosem lehet boldog ország. Ahol az embert nézik, nem csak az eredményt, ott lehet boldogság. Igaz, sosem lesznek a leggazdagabbak anyagilag, de lelkileg igen. Tudom, látom.
    Adót mindenhol fizetnek, nálunk több mint 50%-ot. Ez természetes, nincs ezzel semmi baj, ha jó az elosztás.
    Rengeteg fehér sem ismeri az apját, és rengeteg fehér bűnözőnek bűnöző lesz a gyereke. Ez nem a feketék előjoga. Több fekete bűnöző? Igen, de nem gondolnám, hogy a bőrszín az oka.
    Nekem hat évesen elment apám, mégis erkölcsösen nevelt anyám, és ha kellett gyalog járt Budakalászról dolgozni Csillaghegyre, mert nem volt jegyre pénze. Nekem ez volt a példa. Láttam mi a becsület, de azt is láttam, mennyire nem jár érte tisztelet. Nem kell két szülő az erkölcshöz, elég egy, ha az erkölcsös.
    A bűnöző amúgy is bűnözne? Ez elég komolytalan kijelentés. Senki nem születik bűnözőnek. Minden bűnöző valamiért lesz bűnöző, nem a születés jogán. A legnagyobb kárt okozó bűnözők ritkán a szegény négerek. A nagy károkat a fehérgallérosok tudják csinálni. A tanulatlanok kisebb, barbár cselekedeteket tudnak végrehajtani, tanulatlanságuk révén. Sajnos komoly tendencia, hogy a jómódban nevelkedő gyerekek válhatnak aljas bűnözővé. Egyik gyermekkori pajtásom sumák alkoholista lett, pedig minden megkapott a családban. Csak nem fogták fel, hogy nem tudja teljesíteni szülei céljait. Előbb a hazugságba menekült, majd az alkoholhoz. Rút halála volt, jómódú de vak szülei miatt. A másik szintén gazdag család gyermeke hajléktalan lett, kegyelemből kapott egy szobát a falujában. Az élet nem fekete és fehér. Ha az emberek nem felejtik el, hogy a másik is ember, a másiknak is van élete és családja, ha a munkát megpróbálják úgy egyeztetni, hogy mindenkinek jó legyen, a kapitalizmus már nem is olyan szörnyű. Amikor az ember beszélő szerszámmá silányul a vezetők szemében, akkor kezdődik a pokol. Sajnos Magyarországon ez a helyzet, nem tanulták meg, hogy a jókedvű szabad munkaerő mindig jobban teljesít, mint a terrorizált állandó fenyegetettségben élő. Ha nem lenne emberarcúbb kapitalizmus, nem lenne olyan nagy a különbség a felméréseknél a boldogságfaktornál. Ebben a szektorban pedig a dánok az elsők, az írek a másodikok, a magyarok a lista vége felé.
    Nem kell, hogy mindenki tökéletes legyen, az kell, hogy a lehetőségéhez képest jól teljesítsen, és ezért kapja meg a neki járó tiszteletet. De tudom utópia, az emberek többsége felül akar kerekedni a másikon, nem veszi észre, hogy ezzel magának is árt. Én így gondolom.

  • Kenny
    2018 január 16
    6:08 de.
    En oreg vagyok , viszzont otthon is dolgoztam mint munkas , majd kimasztam abbol a sztatuszbol, mert 3 ev alatt elvegeztem a Kando Kalman technikumot.
    A szocializmusban amiben eltem egy darabig, a mondas az volt tobbek kozott, a ” gyar a tied” magadnak dolgozol.” Volt is elmunkas szep szammal, akik kaptam kituntet;est.
    Viszont az is koztudott volt, hogy a munkasok hazavittek a szerszamokat a gyarbol. MIert ne? Hiszen az ovek.
    Ma, otthon az a baj, hogy nincs penze sem a kormanynak, swem az embereknek. Nem kepesek jol megfizetni a munkat, mert nincs mibol. Ezert mennek el a fiatalok is, mert tobb penzre vagynak a munkajuk;rt.

  • Almási Alma
    2018 január 15
    10:03 du.

    Hogy hogy nem ertem? Abban elek 6O eve, igaz nem az USA ban, hanem Kanadaban.
    Kanada jobb a szocialis orientelsaga..
    Itt a szegeny csalad tobb segitseget kap, mint egy havi csekk.Lakas majdnem ingyen van a segelyen elonek, gyerekei ingyen van ovodaban, iskolaban stb. Egyedul az egyetemert kell fizetni.Ismerek nem egy szemelyt aki nem is nagyon idos, de segelyen el evek ota. Vagy nem akar dolgozni, vagy nem talal munkat.
    Kihozattam szuleimet meg a 7O es eveikben voltak, mindketten kaptak segelyt eletuk vegeig, pedig itt egy napot sem dolgztak. Apam azt mondta, hogy Kanada a vilag legjobb orszaga.
    anyam 1O6 evig elt, Apam 98 evig.

  • Figyelő Kedves Figyelő Látod ez egy nagy baj. Úgy fogalmazol Te is, hogy kimásztál abból a státuszból. Mintha munkásnak lenni valami alantas, emberhez méltatlan dolog lenne. Pedig nem az. Sőt! Tudom, nehéz és kényelmetlen kemény fizikai munkát végezni, könnyebb egy szép fűtött könyvtárban könyvtárosnak lenni vagy egy irodában kényelmesen tenni-venni. De mitől lenne magasabb rangú munka, mint egy szakmáját magas fokon művelő munkásé? Mert tiszta marad a ruha?
    Ezzel a lenézéssel magatok alatt vágjátok a fát, senki nem akar dolgozni, mert szégyen lett dolgozni.
    Abban viszont igazad van, az országnak kevés a pénze. Mégis, felmérések szerint Európában Magyarországról tűnik el offshore számlákon a legtöbb pénz. Nem, nem a baloldal által, Ők már alig jutnak hozzá. Az a kevés pénz nagyon rosszul van elosztva, cinkelve van a kocka.
    Az tényleg baj, hogy az országnak és a kormánynak nincs pénze, de akkor a kormánytagok hogy a fenébe lettek mégis milliárdosok? A fizetésből nem. Szegény országnak nem szegény kormánytagok járnak tisztességes országban?
    Abból a tévhitből sem engedsz, hogy csak a pénz miatt mennek el a magyarok. Van aki igen, van aki menekül a levegő hiánya miatt. Az Neked természetes, hogy Te menekültél az MSZMP miatt, de nem tudod megérteni, hogy más a Fidesz elől menekül. Ez nagy hiba, félrevezet. Nem tudom mennyi határelhagyóval beszéltél az elmúlt években, én biztos többel. Hidd el, nem csak a pénz miatt mentek el, és maradnak kint, bármilyen rosszul is esik Neked. Ahogy Te utáltad azt a rendszert, Ők úgy utálják a mostanit. Pontos fogalmazás szerint, akkor sem mennének vissza, ha ugyanazt megkapnák otthon, mint amit kint. Nem akarjátok tudomásul venni, de attól még így marad. Nehéz elhinni, De tiszteleted tárgy másokban tiszteletlenséget ébreszt. Most megváltozott, a munkások nem lophatnak, de a vezetők az Ő részüket is hazaviszik. Semmi sem változott, a lopott mennyiség megmaradt, csak kevesebb részre oszlik.

  • Kenny,,
    ” Hidd el, nem csak a pénz miatt mentek el,”

    Peldaul en. Mernokkent konnyen kaptam allast otthon, jol fizettek, de minden porcikam ant mondta, meg fiatal vagy menned kell, ez meg 2004-ben volt, nem is mostanaban.
    Meg mindig ugy latom, hogy helyes volt, es legalabb a gyerekeimet sem traumatizalja a magyar oktatasi rendszer.

  • Figyelő mi
    2018 január 16
    1:08 du.

    Almási Alma
    2018 január 15
    10:03 du.

    „Hogy hogy nem ertem? Abban elek 6O eve, igaz nem az USA ban, hanem Kanadaban.”

    Azzal, hogy részletesen leírja a kanadai szociális rendszer előnyeit, mennyiben bizonyítja, hogy érti a demokrácia lényegét, melyben állítólag 60 éve él? Nem, nem érti, és már aligha fogja. Szánalommal vegyes lenézéssel állapítja meg, hogy „a magyarok nem értik a demokráciát” – hisz sosem éltek benne, ám ettől még közel harminc év alatt sikerülhetett volna megismerni és megtanulni, feltéve, hogy el nem illan idő előtt!
    Megnyugodhat kedves Figyelő, e tekintetben Ön „echte magyar”

    A másik tévedése, hogy ” Ma, otthon az a baj, hogy nincs penze sem a kormanynak, swem az embereknek. Nem kepesek jol megfizetni a munkat, mert nincs mibol. Ezert mennek el a fiatalok is, mert tobb penzre vagynak a munkajuk;rt.”

    Nem kedves Figyelő nem ez a baj, helyesebben nem ilyen egyszerű ez a baj!Valóban nincs pénze az embereknek,mert hogy itt elsősorban az elosztással van baj! Ami pénz meg EU-s támogatás van az országban, azzal a kormány szabadon gazdálkodik, mindenfajta megkötések nélkül gyakorlatilag arra és úgy használja fel ahogy akarja – még véletlenül sem fontossági vagy sürgősségi szempontok alapján. Milliószor leírtuk, én is más is elég részletesen, hogy hova folyik el a pénz – Ön azonban egyszerűen nem akarja érteni!
    Mindig megállapítja, hogy Kanadában is van szegénység, hajléktalanság, segélyezés, nehogy már azt higgyük, hogy csupán mi magyarok vagyunk a különleges „tejbetökök” – aztán bemutatja a kanadai szociális és segélyezési rendszert, melyen elámulhat minden hülye magyar! De nem ezért, azaz nem csak ezért menekülnek el a fiatalok! Örüljön kedves asszonyom, hogy Ön másként él – miután a saját esetében érthetőnek találta a menekülést – próbálja felfogni, hogy nem csak a bolsik elől menekülnek az emberi életre vágyó fiatalok, középkorúak stb más egyéb szempont is létezik!

  • Kenny
    2018 január 16
    6:08 de.
    Bizony mindig latszott, hogy a nevel;es mennyire fontos egy ember szaamara, hogyan is neveltek, milyen p;eldat latott maga elott.
    A feketek is igy vannak, akiket emlitettem. Ha az apa eltunik az ;eltunik eletukbol, az anya meg csak segelybol ‘el, hogy felnevelje gyermekeit, a gyermek ezt latta mindig maga elott. A munka erkolcs ezert gyenge naluk. Erre utaltam feljebb.

  • Besancon
    2018 január 16
    5:07 du.
    Lehet, hogy rosszul latom, utoljara Gyurcsany kormany alatt voltam otthon.
    A nehany hetes vizitbol elegem volt es visszajottem azzal, hogy soha tobbet engem otthon nem latnak.
    Most innkabb a kozhangulat az, ami elremit ennyi ido utan. A kolcsonos gyulolkodes. Ha ujsagot olvasok, TV/t latok, radiot hallgatok omlik abbol a ket felfogasnak a jobb es balnak, hivjuk igy, az egyszerruseg kedveert, az acsarkodas.
    Monndok viszont valamit, ilyen lelkulettel soha nem fog erdemben az orszag talpra allni. A szethuzas valtozatlan 11 ev utan is.

  • Kenny
    2018 január 16
    2:45 du.
    Kedves Kenny, mindenkinek megvan a maga elete es megprobalja megfeleloen elni. Pl. nekem soha nem volt az eletcelom, hogy munkas legyek. Nemcsak iskolazottsagom miatt, hanem csaladomban sem volt munkas. Apan ujsagiro volt, anyam nem dolgozott, Apai vonalon, a csaladban sok, meg hires ujsagiro is volt es az unokatesvereim is azok lettek.Iskolaban szerettek a fogalmazasaimat es gondoltam, hogy orokoltem valamit a csaladtol.Az akartam lenni, nem munkas.
    Az ugy hozta, hogy a kommuniz,musban bortone kerultem ;s szabadulasom utan betettek gyari munksanak, ahol elvegeztem az esti technikumban 3 evet es technikus lettem. Itt vban a diplomam a fiokban.Soha nem hasznaltam igazan.
    Mit ad Isten sok, sok ev utan, Montrealban is ujsagnak dolgoztam, persze ingyen , cikkeim tobb mint 1O evig jelentek meg az egyik magyar ujsagban,
    Ennyi a munkaimrol altalabna.

  • Besancon:
    Kissé belejavítanék az írásodba:kimaradt egy szótag ami igy hangzik : ” RÁ ”
    Abból a mondatból, hogy „a Kormány az EU-s pénzekkel szabadon GAZDÁLKODIK „

  • Laszlo Mindkettőnknek másnap lenne állása ha visszamennénk.
    Mikor eljöttünk feleségemnek éppen csak öt állása volt, kettőt megszüntetett a kormány, háromba még mindig nem találtak helyette senkit. Az én foglalkozásom is hiányszakma, per pillanat 400 üres munkahely van csak Budapesten.
    De mint egy volt kollégám mondta aki kétszer már volt nálunk látogatóba, ha csak olyan nívón élhetne itt, mint otthon, akkor azonnal indulna, de hát már hatvan éves.
    Magukat csapják be a magyarok, hogy mindent a pénzre fognak. Így nem kell szembe nézni a valósággal, hogy egy élhetetlen országot építenek éppen.

  • Laszlo
    2018 január 16
    3:38 du

    Ahhoz képest, hogy Ön 2004-óta távol él,feltűnően tisztán lát dolgokat, mondhatnám naprakész a hazai viszonyokat illetően. Ám ha már 2004-ben úgy érezte mennie kell – pedig Ön a jelek szerint nem is volt reménytelen helyzetben – akkor bizonyára azt is konstatálta, hogy az akkori állapotokhoz képest a helyzet mennyit romlott – szinte minden téren!

  • Bendeguz79
    2018 január 9
    8:47 de.

    „A magyar talan soha nem is ohajtana a tisztesseg, becsulet es emberseges modon orszagat mukodni?!”

    Ez egy erdekes cikk ebben a temaban:

    http://magyaridok.hu/velemeny/ujhelyi-gaton-es-az-alatt-2686921/?utm_source=Napi+hírlevél+a+Magyar+Idők+kiemelt+híreiről&utm_campaign=2c4efd8702-hirlevel&utm_medium=email&utm_term=0_4fe27455be-2c4efd8702-202048321

  • Besancon, Kenny,

    Igen, probalok kepben maradni.
    Nem kenyszerbol jottem el, inkabb kivancsisagbol, kalandvagybol. Nem volt terven, csak jottem, fiatal voltam. Ugy gondoltam, ha nem erzem jo magan barmikor haza lehet menni. Kozben csaladom lett, jol is erzem magam , gyerekeimnek is jobb itt. (De ez szemelyes velemeny, ha valaki maskent gondolja, elfogadom.)
    A 2002-es valasztasi kampany nagyon megviselt, amekkora hisztit az az orszag levagott az mar nekem elviselhetetlen volt. Alatokat csinal a politika az emberekbol, es ahogy irta is ez azota meg rosszabb lett.
    Egyetertek Kennyvel a penz nem minden. Valahogy ugy latom, hogy itt kanadaban az emberek puritanabbak, mint ahogy mi azt otthonrol elkepzeljuk.

  • Laszlo
    2018 január 17
    12:49 du.
    Szerintem maShol van a hangsuly. Magyarorszagon minden a politika. lEGYEN AZ JO VAGY ROSSZ, AZ EMBEREK ESZERINT ELNEK MINDIG.

  • KENNY, BEASCOM, LASZLO, FIGYELO mind hosszu cikkete irt Bendeguznak cimezve,az elso megjegyzesemre, s amikor valaszoltam mindemkinek ,azt a Cenzor megsemmisitette ismet.

    Welcome to the red paradise again?

  • LASZLO 2018, 1/15, 6;54 sorara.

    Vallasokat, Calvint, stb. nem vitatazok, s nem kevernek mas alanyokba.

  • A pumpkin (sutotok) sorai Besacom-0hoz cimzetten;

    Nem, a magyar kormany NEM kerheti, nem koltheti az EU fejlesztesi penzeket a sjat modja alapjan.

    Azt csupan Fyurcsany elvtarsanak a javaslatara, felulvizsgalasa, jovahagyasa, elleneorzesei alapjan tortenik. Amiert Gyurcsany cege( ma felesege cege) de az EU szerzodese alapjan evi 5 millio Eurot fizet neki azert.

    Tehat valojaban az mind a Gyurcsany cegen fugg. Nem a magyara kormanyon.

  • Laszlo Azt hiszem, az országok többsége egészen más, mint Magyarországon elképzelik. Szándékos vagy nem, nagyon torz kép él a magyarokban. A magyar átlag szerint minden nép hülye, csak a sajátja nem. Egyre kevesebben utazhatnak, egyre kevesebben látnak világot, azokra pedig akik utaznak, valamiért nem hallgatnak.
    Politikusainknak pedig nem érdeke felvilágosítani a nemzetet, hogy máshol milyen az élet. Erősíteni kell a torz képet, így nyugodtabb marad az alattvaló.

  • Bendeguz79,

    Nem is volt szandekom vallasokrol vitatkozni, csak mint erdekesseg irtam, hogy a Kalvin Janos Genfjebol indult a kapitalizmus.

  • Geyza, oké, értettem! -:)))

  • Bedegúz79
    jan.17.1:57

    ” KENNY, BEASCOM, LASZLO, FIGYELO mind hosszu cikkete irt Bendeguznak cimezve,az elso megjegyzesemre, s amikor valaszoltam mindemkinek ,azt a Cenzor megsemmisitette ismet.”

    Kedves Bendegúz! Sietek biztosítani, hogy amennyiben a BEASCOM engem azaz Besancon-t jelölné, akkor tudnia kell, hogy én sem hosszú, sem rövid cikket nem írtam Önnek.(és nem is tervezem) Ön a jelek szerint már a második ember, aki úgy „válaszol” nekem, hogy valójában nincs is mire!

  • Figyelő!

    Szó volt itt demokráciáról, diktatúráról, ki mit ért belőle, és mit nem, továbbá arról is hogy vajon miért mennek el Magyarországról az emberek – már nem csak a fiatalok akik nagyobb lehetőségekre, biztos megélhetésre és szabad levegőre vágynak – hanem egyre többen az élemedett korosztályból is!
    Itt egy cikk, mely az Ön egyik „sorstársának” életútját és további szándékát taglalja, talán némileg megmagyarázza mindazt amiről itt többen, többféle cikk alatt írtunk!

    https://24.hu/kozelet/2018/01/17/orban-miatt-elhagyja-az-orszagot-a-legendas-ujsagiro/

  • „Mindig kell valaki, aki megmondja, hogy merre van az előre. Aki megígéri, hogy megvéd bennünket akkor is, ha nincs kitől. Majd kreál ellenséget. Most éppen Brüsszel az, meg Soros.”

    Igen o is arrol a szolgalelkusegrol ir ami a fidesz szavazokat jellemzi, amit mindig szamon kerek Marcsitol is.
    A maradeknak ez viszont elviselhetetlen szenvedest okoz.

  • beascon panaszara;

    a maga elobbi hozzaszollasra tettem megjegyzesemet.
    Ez egy public forum, meg ha mag azt nem is ohajtana elismerni.

  • Bendegúz – Nekem nincsenek „panaszaim” nem is voltak! Mindössze javítottam Önt a tekintetben, hogy nem volt mire válaszolnia nekem, mert nem írtam Önnek!
    Ha még most sem érti, sajnálom !

  • Hollósy Gerti

    Nagy bajok vannak a gondolkozásunk gyökereinél. Teljesen mindegy, hogy melyik párt, jobb oldal vagy baloldal, mindenki a múlt hibáira vagy tévedéseire mutat vissza, ki ki a maga szájíze szerint és ez most már hatalmas luxus. A jövőbe kell tekinteni! (a múltat be lehet vallani és meg lehet bocsájtani, de a lényeg a jövő)

    Meg lehet nyerni a választást a Fidesz ellenében, csak össze kell fogni és el kéne dönteni, mi a fontos. Matek…

  • Gerti,

    Lehetne, hisz ez a valasztasi rendszer a maga torzsagaval arra is alkalmas, hogy a fideszt nagyon elverjek. De nem latom a jelenlegi ellenzekben igazan a kello akarast. Lehet elobb ellenzeket kell valtani.

  • Hollósy Gerti

    László, sajnos valahogy úgy néz ki, ahogy írod, de arra már nincs idő, a meglévőkkel kéne valamit kezdeni…

  • Besancon
    2018 január 18
    4:34 de.
    Ennek egy nagy lehetosege van , ha leszavazzak a korm’anyt. DE ahogy tudom 4 ellenzki partjuk van. Ez marhasag. T.i. akkor az ellen szavazatok szetesnek . Miert nincs csak EGY ellenzeki part? Ez viszont a fohiba es igy jon be minden alkalommal a kormany !

  • Mar irtam mashol, Orban mint diktaor, azert ilyen, mert mindig ebben elt es soha nem latott igazi demokraciat. Nemm ismeri azt , hogy az mi is? Ahogy a magyarok sem nagyon ;ertik, hiszen az orszagban, soha nem volt igazi demokracia, ami nyugaton van.

  • Kedves László, nincs igazad szerintem. Ez ugyanis a választókon múlik, és nem a pártokon.

    A „közvélemény” állítólag le akarja cserélni az ellenzéki politikusokat akar, és ennek megfelelően szépen szaporodnak is a pártok 2010 óta. Így a „nemfideszes” választók különféle „nagy igazságok” mentén megosztódnak. Ráadásul a választások közeledtével az újonnan bejegyzett pártok száma már állítólag 200 fölött van. Nekik mindegyiküknek legalább egy egyéni képviselőt kell indítaniuk, hogy megkapják a pénzt (ami nekik a lényeg).

    Van 106 egyéni képviselői hely, szóval már ezek a remek pártok minden körzetben legalább 2 indulóval beszállnak. Ehhez jönnek az ismertebb ellenzéki pártok:
    MSZP, JOBBIK, LMP, DK, Együtt, PM, Momentum, MOMA, Liberálisok… Mondjuk 10 darab, ha valakit kihagytam volna. Ha ezek mind listát is akarnak állítani (aminek a feltétele, hogy a pártnak kb. 30 egyéni indulója legyen), akkor az legalább 300 egyéni képviselőt jelent, körzetenként még 3 fő. De mivel legalább 4 párt közülük minden körzetben indítani szeretne, tehát ez még legalább mindenütt plusz 3 fő. Ehhez jönnek a szép számú függetlenek, mondjuk mindenütt 2 fő.

    Mennyi is ez alapesetben? Körzetenként összesen több, mint 10 jelölt. Amiből NEKÜNK mindnyájunknak egyenként kellene kiválasztani ugyanazt az egyetlen legesélyesebbet. Ehhez valós előzetes tájékoztatásra lenne szükségünk, ami a jelenlegi média helyzetben, vaklármákkal, félrevezetésekkel LEHETETLEN. Nem is beszélve a választók széthúzó akaratáról.

  • Erre találták ki a közös listát, vagyis az együttes indulást.

    Ennek első feltétele a MEGÁLLAPODÁS, hogy ki hány jelöltet küldhet a listára, és milyen pozícióba. Ha még ezen nem vesztek volna össze a pártok végleg és örökre, akkor győzhetnek, de azután megint csak az következik, hogy meg kell egyezni frakciókban, meg funkciókban. Ami egy ilyen vegyes buliban szintén csak marakodást fog eredményezni. Ne felejtsük el, hogy aki 2018-ban ténylegesen megkaparintja a hatalmat, az beleülhet a kész diktatúra vezető pozícióiba, amit a fidesz már előkészített. Ha mondjuk az LMP-nek vagy az MSZP-nek, vagy mondjuk a Momentumnak jutna a miniszterelnöki szék, ugyan miért is mondana le erről a fidesz által már bebetonozott előnyös helyzetéről, ami az ölébe hullott?

    Egyetlen variációnak van reális esélye: Egyetlen közös lista, sorsolással kiosztott listahelyekkel és egy olyan megállapodással, hogy az új, győztes ellenzéki parlament minden eddigi fidesz törvényt visszaállít, alkotmánytól a választási törvényig, stb… Kinevezi az elnököt, a főügyészt, és talán még a főbírót, majd feloszlatja magát, és új választást írnak ki.

    Akkor az új választáson minden párt indulhat, megméretheti magát. És, ha nincs természetes többség, akkor kezdődik minden előlről, koalíciós tárgyalások, veszekedések, stb… Ha meg pechünkre fidesz vagy jobbik többség jön ki, vagy a kettő koalíciója (ami valószínű), akkor megint ott vagyunk, ahol a part szakad…

  • Reménytelen? Igen.
    És érzésem szerint nem is innen fog jönni a megoldás – ha jön. Olyan helyzetben vagyunk, hogy nemigen úszunk meg egy alapos politikai felfordulást. Hogy lájtosan fogalmazzak. (És akkor a hatalmas méretű lopások miatti indulatokat még figyelembe sem vettem…)

  • Almási Alma,

    „Ez ugyanis a választókon múlik, és nem a pártokon.”

    Nyilvan, de a partoknak kell mozgositani az embereket, hogy elmenjenek szavazni. Peldaul nekem az MSZP annyira inaktivnak tunik, hogy az mar karos.
    ———————-

    „Egyetlen közös lista, sorsolással kiosztott listahelyekkel és egy olyan megállapodással, hogy az új, győztes ellenzéki parlament minden eddigi fidesz törvényt visszaállít, alkotmánytól a választási törvényig, stb… Kinevezi az elnököt, a főügyészt, és talán még a főbírót, majd feloszlatja magát, és új választást írnak ki.”

    Igen, errol mar en is irtam. Ugy tudom ezt kb. ket eve meg Karacsony Gergely talalta ki. Az egy olyan minimum amiben egyet kellne hogy ertsen minden ellensezi part. Nem kozos kormanyzasrol van szo, hanem a demokracia visszaallitasarol. Az un. fekek es ellensulyok rendszererol. Meg azt sem mondom, hogy a regi valasztasi rendszer kell, mindegy hogy milyen csak ezt minden part elfogadja, az lenne a lenyeg.
    Azutan akar a fidesz is nyerhet, teljesen mindegy, mert ha demokracia van akkor mindig van negy eve az ellenzeknek. Ha egyenloek a feltetelek akkor a ellenzeki munka is meghozza a gyumulcset. Nem kell 400 meter hatranybol kezdeni a 100 meteres sikfutast.
    ————————————

    „És érzésem szerint nem is innen fog jönni a megoldás – ha jön. Olyan helyzetben vagyunk, hogy nemigen úszunk meg egy alapos politikai felfordulást. Hogy lájtosan fogalmazzak.”

    Ha forradalomra gondolsz, szerintem nem lesz. Tulajdonkeppen a magyarok tobbsegenek megfelel az hogy ameddig neki megvan a napi krumplilevese addig neki mindegy. Akinek meg nem az elmegy az orszagbol.
    Mint minden rendszer az orban rendszer is elobb-utobb konszolidalni fog, es mint minden redszer ez is meg fog bukni. Kerdes mikor? Elobb-utobb kialakul a baloldalon egy vakum es letrejon az alternativa. Abban viszont mar nem lesz mszp, gyurcsany. Ezt a folyamatot kellene felgyorsitani.
    En igy latom, de lehet vitatkozni.

  • Figyelő,

    „Mar irtam mashol, Orban mint diktaor, azert ilyen, mert mindig ebben elt es soha nem latott igazi demokraciat. Nemm ismeri azt , hogy az mi is? Ahogy a magyarok sem nagyon ;ertik, hiszen az orszagban, soha nem volt igazi demokracia, ami nyugaton van.”

    Kerlek, ne ulj fel ezeknek itt. Kozel 100%-a annak amit irnak buta propaganda, egy keves faradtsaggal minden egyes allitasukat meg lehet cafolni.

    Magyarorszagon jelenleg joval nagyobb a szolasszabadsag, mint pl. Kanadaban, ahol szep lassan mar csak tapsikolni lesz szabad a Nagy Vezer legujabb huzasaihoz, amivel megcsorbitja a maradek szemelyi szabadsagunkat. Hogy a tobbi problemarol ne is beszeljek…

    A demokracia egyik es legfobb jellemzoje, hogy szabad valasztasokat tartanak idorol idore. Szerinted Magyarorszagon nincsenek valasztasok? Vagy nem szabad ott a valasztas?
    Hany part van Kanadaban es hany Magyarorszagon? Melyik tunik neked demokratikusabbnak, az, amelyikben 3 infuzion tartott part van csak, mindharom a feltucatnyi kanadai milliardos kezeben (akik adagoljak az infuziot attol fuggoen melyik partvezer a legkorruptabb), vagy az, ahol legalabb van esely arra, hogy a 100 part kozul az egyik nincs eleve elkotelezve?

    Ide nevetgelni kell jonni. Viccesebbnel viccesebb otletekkel jonnek elo az itt hozzaszolo „haladok”, hogyan lehet „megmenteni” a demokraciat azzal, hogy labbal tiporjak a demokracia elveit.

    Errol volt a napokban egy cikk a MI-tol:

    http://magyaridok.hu/velemeny/egy-vegytiszta-bolsevik-alapvetes-2693440/?utm_source=Napi+hírlevél+a+Magyar+Idők+kiemelt+híreiről&utm_campaign=91c5d4be42-hirlevel&utm_medium=email&utm_term=0_4fe27455be-91c5d4be42-202048321

  • Kedves Laszlo!
    Írod nekem:
    „Ha forradalomra gondolsz, szerintem nem lesz. Tulajdonkeppen a magyarok tobbsegenek megfelel az hogy ameddig neki megvan a napi krumplilevese addig neki mindegy. Akinek meg nem az elmegy az orszagbol.
    Mint minden rendszer az orban rendszer is elobb-utobb konszolidalni fog, es mint minden redszer ez is meg fog bukni. Kerdes mikor? Elobb-utobb kialakul a baloldalon egy vakum es letrejon az alternativa. Abban viszont mar nem lesz mszp, gyurcsany. Ezt a folyamatot kellene felgyorsitani.
    En igy latom, de lehet vitatkozni.”
    ________________________

    Nem vitatkozom. Csak leírtam a gondolataimat, és az alaktalan benyomásaimat is próbáltam belefogalmazni.
    Majd meglátjuk…

  • Almási Alma,

    Amikor azt irom, hogy vitatkozni azt en pozitiv dolognak tartom, lehet inkabb azt kellett volna irnom, hogy megvitatni.

  • Hollósy Gerti

    Alma, nagyjából egyet értünk. Csak annyit mondok, hogy arra, hogy a Fidesz majd szépen magától megbukik sokunknak már nincs elég időnk, a jobb életet, helyzetet az ember inkább minél előbb szeretné, ez természetes. Azt írod, a lassubb változásban nem lesz MSZP és Gyurcsán, ezt én is így gondolom, de később, sajnos…

  • Szikszai Tenyleg mulatsagos, amit Figyelonek irtal. Foleg a szabad valasztassal kapcsolatban. Ritka nagy marhasag. Tudod, hogy Torokorszagban is tobb part van? Akkor az mar a demokracia? Miert is kellett a valasztasokat atirni Fidesz eselyesre? Mert demokracia van. Mulatsagos lennel, ha nem lenne szomoru. Te kis kanadai elnyomott. Ugye viccnek suantad?

  • Kenny,

    „Tenyleg mulatsagos, amit Figyelonek irtal. Foleg a szabad valasztassal kapcsolatban.”

    Ugy erted, hogy akkor van demokracia, amikor csak egy partra lehet szavazni? Csak nem azt akarod mondani, hogy tetszett a Kadar rendszer?

    „Tudod, hogy Torokorszagban is tobb part van? Akkor az mar a demokracia?”

    Amig megmaradnak a partok, es valoban onalloak is, addig az van.
    Te egy kicsit el vagy tajolva. Azt hiszed csak akkor van demokracia ha az iranyit, akire te szavaztal. De hat nem… Ugye az a bizonyos tobbseg…
    Es ha Torokorszagban jelenleg a dizshadistak vannak tobbsegben, akkor nekik az a demokracia.

    ” Miert is kellett a valasztasokat atirni Fidesz eselyesre? ”

    Mar megint a butasag. Ha az orszag 4/5-e a „haladokra” fog szavazni, a „haladok” lophatnak megint, es te bizton hazamehetsz.

    „Te kis kanadai elnyomott. Ugye viccnek suantad?”

    Persze. A napi 24 oras agymosas, az orszag szandekos tonkretetele nekem legalabb annyira tetszik, mint neked.
    A szolasszabadsag megnyirbalasa, hogy lassan mar csak dicserni lehet partunkat es vezerunket szinten a kedvenceim koze tartozik.

    Hallottad, hogy Trudo elvtars elment megint valami idiotak vilagtalalkozojara, ahol megint eloadta bator elmeletet az noi egyenjogusagrol? De az hagyjan. Utana terdenallva, sirva konyorgott a tobbinek, hogy invesztaljanak be Kanadaba.
    Tudod, az rongyos 130 milliard dollar kolcson amit felvett, ugy latszik a haveroknak kellett.
    Persze nekem ez mind nagyon tetszik.
    Hogy a tobbit ne is emlitsem.

    ui. Csak nem azt akarod mondani, hogy a teljesen szabad es fuggetlen ir media nem szamol be ezekrol?

  • Kenny Orulok, hogy mulatsagos dolgokat irok. Igen, imadtam a Kadar rendszert, azert jottem ki, mert azt hittem itt az van. Tevedtem, de most mar mindegy. Tul sokat nem foglakozik az ir sajto a kiralyno alattvaloival, es igazabol nem erdekel vezeretek minden mozdulata. Ti valasztottatok, tietek. Tolem szapulhatjatok Irorszagot, akkor is jo hely. Csak ne tudja meg tul sok magyar. Ha neked a magyar rendszer tetszik, miert nem mesz vissza? Hagyd ott az elhetetlen Kanadat, ha ugyes vagy Te leszel a nagy visszatero. Most komolyan.

  • Szikszai 2018 január 26 11:13 de. Természetesen ez Neked szól.

  • Kenny, nekem semmi bajom Irorszaggal, elsosorban azert, mert szinte semmit sem tudok rola. Nem tudom milyen a mediatok arrafele.

    Nalunk olyan kivalo a „fuggetlen” es „szabad” media, hogy ezt:
    https://www.jihadwatch.org/2018/01/canada-leaked-intelligence-documents-show-greater-threat-of-islamic-terror-than-government-admits
    is amerikai forrasbol lehetett csak megtudni.
    (Az angolul nem ertoknek: A kanadai biztonsagi szolgalat szerint joval nagyobb Kanadaban a muszlim terrorizmus veszelye, mint amennyit nekunk bevallanak – kulonosen Trudo elvtars szereti azt elbagatellizalni.)

    Mar irtam tobbszor is, hogy szemelyi problemak (kor, egeszseg …stb…) gatolnak meg abban, hogy innen eltunjek, amig nem keso. Csak remelni tudom, hogy jovo heten hetfon vegre sikerul az orvosknak kivegezni engem, hogy legalabb ne lassam ezt a mocskot.

  • Szikszai Marhaság. Meghalni nem egyszerű, és nem akkor jön amikor jónak látod. Majd jön ha akar. Inkább a gyógyuláson járjon az agyad. Bármi is a népek vélekedése, az orvosok nem szeretik elveszteni a betegüket.
    A migráns kérdésben mindkét oldalról sok a torzítás és hazugság, nem látom át miért. Mindenki tudhat részigazságokat, nem tudom ki az aki az egészet biztosan átlátja. A terrorveszély biztos nagy, hiszen fanatikus idióta rengeteg van, gyenge akaratú is akit könnyű fanatizálni.
    Miután a határon lakom, fogok nyolc ír adót és vagy 20 angolt meg néhány magyart. Nem szoktam súlyozni melyiket nézzem külpolitikailag, a belpolitika miatt persze a sajátot. A magyart már soha. Úgy tűnik becsületesen beszámoltak itt a terrorcselekményekről, és az emberek álláspontjáról a migránsokról. Itt sincsenek oda érte, bár jóval megértőbbek mint Magyarországon. De mi nem vagyunk terrorcélpont, mint szerencsére Magyarország sem. De bevallom, nem érdekel a világpolitika, nincs ráhatásom, minek idegesítsem minden nap magam vele? Itt nem téma a politika, magánbeszélgetéseken nem hozzák fel. Az interneten is inkább a belpolitika jön szóba, a pártokat itt is szeretik szidni. Nekem nagyon tetszik ami itt van, mert van összehasonlítási alapom. Olyan álmom nincs, hogy minden tökéletes legyen, de Magyarországhoz képest ez a mennyország. Itt olyanokat rónak fel a politikusoknak, amitől Magyarországon már a szem sem rebben. Például elrepülni egy meccsre a VB-re közpénzből. Hatalmas botrány volt 10 000 euróért. Érted ezt?

  • Kenny,

    „Bármi is a népek vélekedése, az orvosok nem szeretik elveszteni a betegüket.”

    Most megnyugtattal. 🙂
    Tavaly azer’ majdnem sikerult nekik.

    „A migráns kérdésben mindkét oldalról sok a torzítás és hazugság, nem látom át miért.”

    Mert az egyik eltokelte, hogy tonkreteszi az orszagat, a masiknak pedig nem ker belole. Elofordulhat, hogy mindket fel tuloz, vagy felreert valamit. (Most figyelmen kivul hagyom a szandekos hazugsagokat.)

    „A magyart már soha.”

    Hat akkor itt van valami a kedvencedtol:
    https://www.youtube.com/watch?v=QcyDwCuo7T0
    Szinte biztos vagyok benne, hogy nem nezed meg, vagy vegig, pedig hat tanulhatnal belole.

    ” Úgy tűnik becsületesen beszámoltak itt a terrorcselekményekről, és az emberek álláspontjáról a migránsokról.”

    Ezt nem tudom. Itt viszont a vilagon elofordulo terrorcselekmenyek ugy kb. 99%-a nem fontos, azaz nem newsworthy. Mi az magyarul? Melto, hogy hirre lepjen elo? Valami ilyesmi.
    Mindenesetre siman elhallgatjak oket. Olvasom, hogy Angliaban nem muzulmanok gyilkolasznak, hanem „azsiaiak”, ami duplan is duplicitous (ketszinu), mert az „azsiai” szo – ha emberrol van szo – az angolban a mongoloid embercsoportra utal elsosorban.
    Tehat azt akarjak ezzel is sugallni, hogy a kinaiak a terroristak. Sajat magukat sikerult is megteveszteni.

    Megneztem nalatok ki a miniszterelnok jelenleg. Haaaat, abbol itelve, hogy homoszexualis, nem lehet olyan tulzottan jobboldali. Na meg ugye fiatal koraban a European People’s Party fiatalok frakciojanak volt tagja. Ebbol a partbol jott ki az Europai Tanacs elnoke (European Council), az Europai Bizottseg elnoke (European Commission) es az Europai Parlament elnoke. Ezek a „leghaladobbak” manapsag.
    Persze osszehasonlitasi alapod nincs mert struccpolitikat folytatsz azon a cimen, hogy nem erdekel, hogy ki ol meg teged, vagy a gyerekedet egy szep nap (azaz nem olvasod az igazi hireket) ezert lehetetlen toled megtudni mennyire jo az ir sajto. Nekem viszont eleg nehez elhinnem, hogy az ilyen elvtarsak mint ez a Leo Varadkar objektivan tajekoztatna a nepet.

    Na es eleg szep summaval tartoztok. „In 2016, the national debt of Ireland was around 231.98 billion U.S. dollars.” Nem is olyan nagyon rossz kb. 4,8 millio embernek! Majdnem 232 milliard dolcsi. Azota ugye nott az osszeg? Kb. 48 000 dolcsi fejenkent. Lesz mibol visszafizetni, vagy csak a szokasos „halado” otlet gyumolcseibol eltek, amig akad olyan hulye aki ad kolcsont?

    ” De bevallom, nem érdekel a világpolitika, nincs ráhatásom, minek idegesítsem minden nap magam vele? ”

    Ja, kit erdekel az a par nepirtas itt-ott? Vagy hogy ki az ellenseg, ki a szovetseges? Kiktol kell tartozkodni …stb. Az ilyesmi csacskasag.
    De ellent is mondasz magadnak egy kicsit, mert neked Magyarorszag mar a vilagpolitikahoz tartozik, nem Irorszag belugye.

    „Itt nem téma a politika, magánbeszélgetéseken nem hozzák fel.”

    Itt sem. Vannak helyek, ahol nem illik politikarol beszelgetni, mint pl. a kocsmaban, vagy a munkahelyen. Igy hamarabb elhulyulnek az emberek a csodas „kultur”termekektol. Mondjuk a munkahelyen jobb is befogott pofaval bazsalyogni mindenre, mert sosem tudhatod a fonok milyen beallitottsagu.

    „Itt olyanokat rónak fel a politikusoknak, amitől Magyarországon már a szem sem rebben. Például elrepülni egy meccsre a VB-re közpénzből. Hatalmas botrány volt 10 000 euróért. Érted ezt?”

    Hogyne. Nalunk is jutalomudulesre ment a Kenderszivastol Elhulyult. Bar lett belole „botrany” az ugyet gyorsan elfelejtettuk, hiszen a mi szocialista istenunk kovette azt el, es mint minden istennek, neki is mindent szabad.

  • Kenny,

    Mar le kene fekudnom, de egy Ausztraliabol jott video kapcsan (amiben afrikai muzulman gyerekek amokfutasarol volt szo) jott egy link Irorszaggal kapcsolatban is. Aztan megneztem tobbet is.

    https://www.youtube.com/watch?v=indoi3TbqyE

    https://www.youtube.com/watch?v=l7SKYQtqjrE

    https://www.youtube.com/watch?v=3IfJSslXM-4

    https://www.youtube.com/watch?v=42ESGZcZRGM

    Ezeknek ha csak a tizede is igaz en nem nagyon tudnam azt mondani, hogy Irorszag sokkal jobb Magyarorszagnal. Sot meg azt sem, hogy jobb.
    Neked ezek nem tunnek fel, vagy orulsz neki, hogy ilyen jol mennek a dolgok?

  • Szikszai Nem írtam sosem, hogy itt minden tökéletes, és azt sem, hogy a migrációnak nincsenek itt negatív jelei. Az írtam, hogy a mi megyénkben nincsenek ilyen problémák, nálunk nagyobb gondot okoznak a határon átkalandozó angol bűnözők. Nem látok különbséget abban, ha Balbrigganban a feketék csinálják a cirkuszt, vagy Belfastba az angolok. Egykutya.
    Mint mindenhol, általában a nagyvárosok és környékükön csapódik le a szemét. Dublin, Limerick és Cork ennek a szenvedője.
    Balbriggan videód egyik tárgya Dublin egyik „külvárosának” számít, aki kiszorul a városból, ott és Droghedában él.
    Itt is van szélsőséges párt, akik gyűjtik ezeket a történéseket, és próbálja sokkal rosszabbnak beállítani. Természetesen egy is sok az ilyen történésből, de a túldimenzionálás sem jó. Itt nem titkolják, ha a bűncselekményt követ el valaki. Névvel és címmel megírják az újságok ha megfogják.
    Az összegyűjtött negatív videók mindig szörnyűbbek, mint a valóság. Így tálalva már olyan, mintha háború lenne, pedig… Mindazonáltal jobb lenne ha ezek a „menekültek” nem lennének itt, de itt vannak. Írországban nem kell a népességet pótolni, megoldják maguk, de mivel sziget, nem árt egy kis vérfrissítés.
    Az éghajlat változik, az érzékeny fehér bőr életveszélyessé vált.
    Tudnék én is több negatívumokat mondani, de nincs értelme, mert nem az az általános. Még egyedi esetek. Soha sehol nem ért minket inzultus, pedig járjuk az országot minden különösebb óvatosság nélkül, nincsenek no go zónák. De nem kell elfogadni, hogy jó hely, már úgy is túl sok kelet-európai van itt.
    Ide költözésünk, állampolgársági kérelmünk átgondolt és megalapozott volt. Ha Te másképpen látod olyan messziről, az nem változtat rajta. Ha szerinted Magyarország olyan jó hely, akkor örülök. Nekem nem volt olyan jó.
    Összességében ez egy nagyon jó, nagyon szép, élhető ország, egy pillanatra sem bántuk meg, hogy itt telepedtünk le.
    De mint írtam, nem számoltuk fel magyarországi életünket, akár holnap visszaköltözhetnénk. Akár, de nem tartom valószínűnek.
    Az utolsó mondatodat nem tudom értelmezni, sajnálom.

  • Szikszai,

    Nem erted, vagy nem akarok megerteni Kenny-t. Belinkelhetsz barmit, nem ezek hatarozzak meg a mindennapi eletedet. Torontoban is itt van a hiresen rossz kornyek a Jane es Finch, de ha nem ott elsz kulonosebben nics hatassal rad. Itt is vannak lovoldozesek, halnak meg artatlan emberek, es meg igy is Toronto az egyik legbiztonsagosabb vilagvaros.
    A hetkoznapjaidat az hatarozza meg hogynak-e elni es te hagysz-e elni masokat. Olyan apro dolgok, hogy milyen a vezetesi kultura, mennyire agressziven vezetnek az emberek vagysem. Amikor emberekkel erintkezel pl. bevasarlasnak milyenek az emberek eladok kdvesek-e bunkok-e. Kiszamithato, hogy mi tortenik holnap. Lesz-e egy torveny amit visszamenoleg meghoznak es befolyasolja az eleted. Ilyen apro dolgok elegendoek, hogy valaki jol erezze magat. Egy kicsi kiszamithatosag es nyugalom. Ha ez Kenny-nek megvan, akkor az eg es fold ahhoz kepest ami Magyarorszagon van.

    Nem vitatom az is fontos amirol te beszelsz, de azok tendenciak amik majd a gyerekeink unokaink eletet hatarozza majd meg. Aggodom es is.

    Vegezetul, szerintem a kocsmaban lehet politizalni.

  • Kenny,

    „Nem írtam sosem, hogy itt minden tökéletes, és azt sem, hogy a migrációnak nincsenek itt negatív jelei. Az írtam, hogy a mi megyénkben nincsenek ilyen problémák, ”

    Szoval ugy vagy vele, ha teged egyelore meg nem bantanak, akkor az a vilag legjobb orszaga.

    ” Nem látok különbséget abban, ha Balbrigganban a feketék csinálják a cirkuszt, vagy Belfastba az angolok. Egykutya. ”

    A balhe szempontjabol nezve valoban igy is van. De a balhe megelozese, vagy leverese szempontjabol mar van kulonbseg, mert ha muszlimok csinaljak, oket nem szabad bantani, hiszen az rasszizmus lenne (mert tudod ujabban mar a vallasok is az egyik emberi rassz koze tartoznak). Arrol nem is beszelve mennyire erzekenyek ok!
    Pl. Nemetorszagban a nemet rendorseg „tehetetlen” a randalirizo muszlimokkal szemben, de ha a nemetek tuntetnek, hogy legyen rend, azt mar kivaloan szet tudjak zavarni vizagyukkal es gumibotokkal.

    ——

    Laszlo,

    „Torontoban is itt van a hiresen rossz kornyek a Jane es Finch, de ha nem ott elsz kulonosebben nics hatassal rad.”

    Ez ugyanaz, amit a Kenny irt. Belenyugszunk, hogy szep lassan, fokozatosan csokken, amig meg nem szunik az eletterunk, mert amig nem a kozvetlen kornyezetunkben megy a balhe, addig bedugjuk a buksit a homokba.
    En viszont azok koze tartozom, akik szeretik megtervezni a jovot tovabb, mint csak egy lepest elore, es ezert latom masok lepeseit is, hogy mi keszul.
    Lehet, hogy ti is latjatok, de nem erdekel benneteket mit hagytok hatra magatok utan a gyerekeiteknek, unokaitoknak (bar te legalabb emlitetted ezt is).

    „Egy kicsi kiszamithatosag es nyugalom. Ha ez Kenny-nek megvan, akkor az eg es fold ahhoz kepest ami Magyarorszagon van.”

    Dehat a kiszamithatosag Nyugat-Europaban csak papiron letezik, illetve meg ott sem, mert azt a hatalmas adossagot amivel meg vannak terhelve soha senki sem tudja visszafizetni. Barmikor kipukkanhat a lufi. Perrsze Kanadaban is ez a helyzet.

    Franc egye meg, mennem kell.

    Nem vitatom az is fontos amirol te beszelsz, de azok tendenciak amik majd a gyerekeink unokaink eletet hatarozza majd meg. Aggodom es is.

    Vegezetul, szerintem a kocsmaban lehet politizalni.

  • Kenny:
    „De mint írtam, nem számoltuk fel magyarországi életünket, akár holnap visszaköltözhetnénk.”

    Ma még igen, talán még holnap is. Hogy holnapután is, arra nem vennék mérget…

  • Szikszai
    A miniszterelnök annyira szocialista, hogy azzal gúnyolják, kórházba került, mert találkozott egy munkással. Egy nagy bűne van, hogy elkényeztetett úri gyerek. Ezt nem olvastad?
    Kurvára nem elvtárs. Ráadásul csak pár hónapja miniszterelnök. De nem csak homokos, hanem félig indiai és még orvos is. Skandalum, nem? 🙂 A tájékoztatás pedig nem az Ő dolga, hanem a sajtóé. Itt foghatunk néhány száz adót, van honnan összeszedni a tudnivalót. Napi egy órát áldozok rá. Elég. Baloldali párt itt nincs, a Sinn Fein próbálja a nacionalizmust képviselni, kevés támogatottsággal.
    Ígérem ezentúl álmatlanul fogok forgolódni, mert a világ aljas és mocskos. Remélem ez segít a világon.
    Kettős állampolgár vagyok, Magyarország nekem belpolitika marad amíg élek. Ezt senki nem veheti el tőlem 53 év után. Rokonaim ott élnek, berendezett ingatlannal rendelkezünk, relatív sokat vagyunk ott. Szeptembertől még többet. De állandóra nem. Igen, az európai krach nekünk is betett, de a GDP már jóval meghaladja a krach előttit. Igen, az európai bankkonszolidáció nagy anyagi ráfordítást igényelt, még fizetéscsökkenés is volt, feleségem fizetését (orvoskonzultáns) 2000 euróval csökkentették. Nem volt olyan jó. Már több mint a felét visszatették, és évente kétszer emelnek, és a kiesett pénzt is kifizetik. Az adósság a GDP 78.1%, nem olyan rossz, mint írod, 120% volt. De ez csak játék a számokkal.
    Nem tudom, mennyire kell vigyázni a főnökség előtt, én már nem dolgozom, feleségemnek pedig nincs főnöke, Ő van a legmagasabb polcon. Neki bármit mondhatnak, nála el van temetve.
    Nem kellene keverni a nem tudok róla, vagy nem körülötte forog az életem. Te itt folyamatosan a migránsoktól félsz, de az élet nem a migránsokról szól. Teszem, tettem amit tudok, de nem teszem tönkre az életemet a „hitelbe pánikolással”.
    Már elismertem, nagyon rossz itt nekünk, de szeretjük ha rossz nekünk, ezért itt maradunk. Különben is a becsületszavunkat adtuk az állampolgári eskün, hogy az ország lakói maradunk. Sajnálom, hogy Te ennyire el vagy keseredve, de nekem szép az élet, még sosem volt ilyen szép. Lehet, nem tart sokáig mert megesznek a migránsok, de addig élvezem, és majd átmegyek azon a hídon ha odaérünk. Így hatvanévesen nem fogom megreformálni a világpolitikát, nem arra születtem. Kertész lettem, fát nevelek.
    A jobboldal retorikáját folytatod engem lekicsinyelni, mert én rossz és buta vagyok és mindent rosszul csinálok. Bezzeg ti.
    Hát olyan rosszul csináljuk, hogy boldogan és jómódban élünk, lehetőségeink maximális kihasználása mellett. Biztos jobb lenne egész nap a youtube-t és a híreket bújni, behúzni a függönyt és rettegni, de inkább élem ostoba, korlátolt életemet, homokba dugott fejjel. Sajnálom, hogy olyan rossz Kanadában, de ne vetítsd ki ezt Írországra, mert nagyot tévedsz.
    Sok orvost ismerek, barátként és dolgoztam is velük sokat. Egy sem volt köztük, aki ölni akart. Ezt csak nagyon elvetemült emberek gondolhatják. De nem varázslók, hibázhatnak is, és senki sem élhet örökké. Szerintem Kanadában is így van.
    Biztos nem nézem végig, biztos nem fogok Orbántól tanulni. Ilyen videókat nekem ne küldj. Nincs a magyar politikai életben olyan, akitől tanulni akarok.

  • Belzebub A visszaköltözés csak lehetőség, nem alternatíva.

  • Szikszai Azt hiszem, már mindent megbeszélhetünk ebben a témában.
    Te félre akarsz érteni, és így félre is fogsz érteni. De ígérem, ha egy mód van rá, összeomlok idegileg, hogy ilyen a világ, és megpróbálok búval b@sszottan viselkedni. Még ciliciumot is viselni fogok, hogy ne legyen egy boldog percem sem, mert egyszer talán rossz lesz. Ez majd segíteni fog? Ne haragudj, ez már nagyon komolytalan. Juszt is jól érzem magam ebben a gyönyörű országban, a problémák ellenére. László érti, Te nem. Ez van. Ebbe bele kell nyugodnod.
    De utódaimról való gondoskodásomat ne merd megkérdőjelezni, ahhoz nincs jogod.

  • Kenny,

    Ne izgulj, vannak Kanadaban is, akiknek jol megy. Pl. epp most kezdtek elsikkasztani azt a 130 milliardot, amit a haza bolcse felvett kolcsonkent.

    A gyerekek jovoje alatt nem az anyagiakat ertettem.
    Irorszag is konnyen Svedorszag sorsara juthat, csak ido kerdese. Gondolom annyit azert tudsz, hogy hol tartanak jelenleg a svedek.

    Eleg behozni azokbol 1000-t, aztan jon a lancreakcio, es vegul az oslakossag menekulese. Bar, ahogy hallom, mar most is vannak olyan irek joaparan, akiknek eleguk lett a multi-kulti Paradicsombol.

    De mindegy, ha neked jo, elvezd.

  • Szikszai, ertem en mirol beszelsz egyet is ertek, en is felek az iszlamtol, valamelyik forumban le is irtam, hogy mit gondolok errol. Sot, meg azt is gondolom, hogy kultura es kultura kozt is van kulonbseg, nem egyenloek van amelyik jobb mint a masik, es nem lehet ezt elhazudni, amitas azt mondani, hogy mindegyik uo. csodalatos es jo. Ertem, hogy az amiota az iszlam letezik, azota egy celja van hogy minket elsoporjon, vagyis az egesz vilagot iszlamma tenni. A 20. szazadban sokkent eltek meg a mi technologiai folenyunket, mostanra kicsit osszekaptak magukat es lenduletet vettek, mikozben mi belekenyelmesedtunk a joletbe es talan bele is faradtunk a 20. szazadba.
    Elgondolkodom, hogy milyen jovoje lesz a gyerekeimnek unokaimnak. Valoszinu minden generacio ugyanigy aggodott. Nem latom hol tudok hatassal lenni a tortenesekre, azon kivul, hogy szavazok 4 evente.
    Viszont Kenny-nek is igaza van, mindekozben elvezni kell az eletet, es ezt a szeretetet atadni a gyerekinknek unokainknak.

  • Szikszai Te nem olvasod a válaszomat? Többször leírtam, hogy nem örülök a migrációnak. Ne akarj meggyőzni arról, amiről nem kell.
    De akik itt vannak már, azokkal együtt kell élni, mert nem lehet Őket a tengerbe dobni. Mert nem.
    Több megoldás is van, nem tudom melyik lesz az üdvözítő, de meg kell próbálni a legjobbat. Nem igaz, hogy minden muszlim hódítani és pusztítani akar. Ez nem igaz.
    Az viszont igaz, hogy a kiközösítés és a gyűlölet nem fog belőlük bárányt csinálni. Igen, ez a túlzott simogatás sem jó, ezen változtatni kell, de ez sem megy egyik percről a másikra.
    De amit Te követelsz itt Tőlem, az nonszensz. Ne éljek, ne élvezzem az életemet, hanem egész nap rettegjek, mi lesz most velem, jönnek a muszlimok. Nem hiszem, hogy Izraelben így élnek az emberek. Tudomásom szerint nem.
    Próbált a szocializmus elvenni 31 évet tőlem. Azután a rendszerváltás csődje még 22-öt. Ezeket sikerült áthidalnom, és kihozni abból az életemből amit lehet. Most, hogy egyenesbe jöttem és tényleg élhetek, most azért ne éljek, mert majd 100 év múlva biztos rossz lesz a dédunokámnak? Ezt nem gondolhatod komolyan?
    Én nagyon értelek, elkezdhetnél Te is érteni engem.
    Most még jobban aggaszt a magyar helyzet, előbb azt kellene megoldani. De azért sem fogok depresszióba esni, ha megint a Fidesz győz, mert az semmin sem segít. Ha a magyaroknk az kell, én nem tudok mit csinálni.
    De ha mondsz most egy jó megoldást a migráció megállítására, és a már Európában lévők visszafordítására, amit az én elérhető eszközeimmel megtudok csinálni, rögtön megcsinálom. Szögesdrótot Európa köré? Vízbe lőni a menekülteket? Ez lenne a megoldás? Békét a háborús helyeken? Talán győzd meg Erdogánt és Putyint, húzzanak ki Szíriából, mert rám nem hallgatnak. Ha szomorú leszek, hallgatni fognak rám?

  • Laszlo,

    ” Nem latom hol tudok hatassal lenni a tortenesekre, azon kivul, hogy szavazok 4 evente.”

    Az a baj, hogy szinte mindenki igy van ezzel. Pedig lehetne eppen tenni ellene, csak hat sok a tespetseg es a nemtorodomseg, vagy eppen az agymosas miatti orom abbol kifolyolag, hogy tenkretesznek mindent, ami ert valamit. Talan peldat kene venni a muszlimokrol. Egyelore kisebbsegnek szamit, de annal hangosabbak es maris ok vannak a nyeregben.

    Irtam korabban, hogy a Nyugat-Kanada szeparatista part tagja lettem, de ehhez sem talalunk eleg embert. 20 ev mulva egy tag sem lesz, hacsak nem a si’ite muszlimok akarnak kulonvalni az szunniktol.

    Egy masik aga az álliberalis agymosasnak elerte, hogy nincs uj generacio. Akinek pedig nincs gyereke nagy ivben szarik bele abba, hogy mit hoz a jovo. Sokukat meg az sem erdekli, hogy mi lesz vele oreg koraban. Azt hiszik 30 ev mulva is ugyanaz lesz itt, ami most van – es mar most szarban van a nyugdijasok zome. Mar most elfordul, hogy egy-egy muszlim ugy apol kereszteny aggokat, hogy azok abba majdnem belehalnak.

    Irtad, hogy Oltarilyoban (Torontoban?) elsz. En Edmontonban. Tudod, ez itt a jobboldaliak „folegvara”, tehat elvileg lehetne talalnom nekem megfelelo not. Vagy 4 even at probalkoztam kanadai feher, sot meg indian nokkel is. Alkoholistak, kabitoszeresek, unalmasak, butak, tudatlanok, nincs mirol beszelni veluk, es jonehanyuk meg raadasul mindehhez bekepzelt is. Csak arra jok, hogy ne legyenek prosztata problemaim.
    A ferfiak tobbsege is detto ugyanaz, bebeszeltek mindket nemnek, hogy elvezniuk kell az eletet, igy aztan nem csoda, hogy nincs gyerek. Ugyanis az elet elvezetebe nem fer bele egy gyerek, akire vigyazni kell, torodnie kell vele es sokba kerul. Es a fiatalabb generacio meg rosszabb, mint az enyem.
    Talan tenyleg megvaltas lesz nekik az iszlam, akkor majd megszunik ez az ongyilkos mentalitas.

    „Viszont Kenny-nek is igaza van, mindekozben elvezni kell az eletet, es ezt a szeretetet atadni a gyerekinknek unokainknak.”

    Ezzel nincs semmi bajom, csak amikor ez az egyetlen amiert el valaki, az mar hedonizmusnak tunik nekem.

  • Szikszai Most már hedonista is vagyok? Mióta ide írok, már annyi negatív jelzőt aggattatok rám, hogy egy falunak is elég lenne. Ki kellene már választani belőle egy tucattal, mert már nem tudom számon tartani.
    Látod az én feleségem nem alkoholista, nem kábítószeres, nem unalmas, a világon ismert orvos két diplomával, és 21 éve tudok vele beszélgetni. Talán nem a jobb (rossz) oldalon kellene keresgélned, hanem a bal (sötét) oldalon. Megéri. 🙂
    Azt hiszem minden keserűségedet rajtam akarod kitölteni. Ha segít, nekem nem baj.

  • Kenny,

    „De ha mondsz most egy jó megoldást a migráció megállítására, és a már Európában lévők visszafordítására, amit az én elérhető eszközeimmel megtudok csinálni, rögtön megcsinálom. Szögesdrótot Európa köré? Vízbe lőni a menekülteket? Ez lenne a megoldás?”

    Nem hinnem, hogy a szogesdrotot ki tudnad huzni Europa kore egyedul. 🙂
    Vizbelonod sem kell oket, meg akkor sem ha valami oknal fogva kepes lennel ezt egymagadban megtenni.

    De peldaul amikor beallsz a sorba es az elvtarsakkal egyutt mondod, hogy azok menekultek, akiknek semmi okuk nincs a menekulesre, mar eleve a problema resze vagy.

    Olyan kört kellene erositened, amelyik szervez nyilvanos tunteteseket, mert amig mindenki ul a seggen es tatott szajjal varja hogyan basznak ki vele, az elvtarsak azt hiszik, hogy barmit meg lehet velunk csinalni. Kovetelni kell partunktol es kormanyunktol, hogy a nemzetkozi es helyi torvenyeket tartsak be. Ennyi az egesz. A tobbit majd ok megteszik.
    (Az sem art, ha legkozelebb nem olyanra szavazol, aki mar ezerszer bebizonyitotta, hogy o megbizhato szelhamos.)

    „Talán győzd meg Erdogánt és Putyint, húzzanak ki Szíriából, mert rám nem hallgatnak. Ha szomorú leszek, hallgatni fognak rám?”

    Latod, ezert lenne egetoen szukseges neked is tajekozodnod, es nem csak egyoldaluan. Szerinted mi koze van a Bangladesbol, vagy Nigeriabol erkezo muzulmanoknak a menekuleshez, es Sziriahoz? Vagy nem tudsz arrol, hogy a „menekultek” tobb mint 90%-a nem Irakbol es Sziriabol erkezett Europaba es Eszak-Amerikaba?
    Meg del-amerikai orszagokbol is mentek. Rajuk milyen hatassal volt Erdogan es Putyin?

    Amig nem ismered fel, hogy itt nem menekultekrol, hanem megszallokrol van szo, addig nem is tudsz resze lenni a megoldasnak.
    Ahogy Lenin elvtars mondta: Tajekozodni, tajekozodni es tajekozodni!

  • Szikszai, gyere at a „Jót tenne az iszlám Orbán Viktornak, Habony Árpádnak és Semjén Zsoltnak” az ott nagyon lapos, amirol meg itt beszelunk jobban odaillik.

  • Szikszai Biztos nem fogok tüntetni és tüntetéseket szervezni egy olyan országban, amelyik befogadott.
    Főleg nem azért, hogy igaz engem befogadtak, de másokat ne fogadjanak be. Azért ezt Te sem gondolhatod komolyan.
    Amikor kérvényeztem az állampolgárságot, Írország politikája ilyen volt. Mikor megkaptam, akkor is ilyen volt. Semmi erkölcsi alapom nincs tüntetni ellene. Szó nem lehet róla, kedves Szikszai, akkor a probléma része maradok.

  • Kenny,

    „Látod az én feleségem nem alkoholista, nem kábítószeres, nem unalmas, a világon ismert orvos két diplomával, és 21 éve tudok vele beszélgetni. Talán nem a jobb (rossz) oldalon kellene keresgélned, hanem a bal (sötét) oldalon. Megéri.”

    Vicces is vagy. Jobboldali beallitottsagu not azert nehez itt talalni, mert ok nem valnak el olyan konnyeden, mint a tobbi.
    Akik vannak pedig inkabb semmilyen oldaliak, vagy ha veletlenul erdekli oket valami is, agymosott „liberalisok”.

    Talan nem tudod, de pont a jobboldaliak kozott talalhato a kevesebb alkoholista es kabitoszeres.

    Abban igazad van, hogy neked jobb vigyaznod arrafele, mert meg szavadon fognak. Ez is a megfelemlites egyik ugyes modszere, es talan epp ezert van egyeseknek szukseguk a bevandorlokra. Oket lehet fenyegetni es sakkban tartani a deportalassal, tehat ok tapsikolni fognak mindenhez.

  • Szikszai Hogy a menkube lehet egy allampolgart deportalni? Teljesen elvadultal, ne haragudj de olyan agyament dolgokat allitasz, hogy az esz megall. Itt olyan terror van, hogy hat ev alatt mar ketszer megallitott a rendor, es megnezte az auto biztositasat az uvegen. Neked nagyon eldeformalodott gondolataid vannak a vilagrol. Te ha neked ugy jo, a csokit is fekalianak nezed es forditva. De jo, agymosott vagyok es elnyomott. Hagyjuk abba, mert egyre elvadultabb dolgokat allitasz, hogy velt igazadat bizonyitsz. Nem akarlak megbantani, de mar fogytan a turelmem a sok eroltetett „bizonyitekon”. Erre sajnalom az idom, nem vezet ez sehova. Nem vagyok pszichologus, ide az kellene. Sajnalom, hogy neked minden rossz. Nekem nem.

  • Szikszai Még annyit zárszónak, hogy bármilyen hosszú kommentet ír valaki, mindig marad egy rés ahova be lehet furakodni, és onnan kifordítani az egész mondanivalót. Ehhez nagyon értesz, de ez nem visz előrébb, csak topogunk egy helyben mint a sz@rógalamb.
    Szép napot és sok sikert, ha jól emlékszem komoly elfoglaltságod van ma.

  • Kedves Kenny, már régesrégen rá kellett volna jönnöd: Szikszait, Bendegúzt, Hazai lámpát, Boda Marcsit csak jóidegzetűeknek szabad olvasni, olyanoknak, akiknek alacsony a vérnyomásuk és jó belső humoruk van…

    De még nekik is csak módjával… 😀

  • Almási Alma Igen tudom, nem tudom időben abbahagyni. Mindig reménykedek valami csodában. Geyzának van igaza, Ő már tudja hogyan kell nekik írni. De jó itt lenni, minden nap megtudom, hogy hülye és tahó vagyok és nagyon rossz nekem. Egy pszichológus vagyonokat kérne a diagnózisért. Itt ingyen van. 🙂

  • Kenny,

    „Szép napot és sok sikert, ha jól emlékszem komoly elfoglaltságod van ma.”

    Koszi. Hat probalkoztak, de nem sikerult megolniuk. Majd legkozelebb. Amilyen ocska hetvegem volt, olyan jo eddig ez a nap. Majdnem elegedett vagyok.

    Irorszaggal kapcsolatban termeszetesen nem ismerem a torvenyt, de sejtem, hogy minden orszagban a bevandorlot, akkor is ha mar 30 eve allampolgar, deportalhatjak vissza ahonnan odament. Csak az ottszuletett allampolgart nem deportalhatjak – jobb orszagokban.
    En ugyan nem konyorognek ezeknek a kabitoszerektol es alkoholtol elhibbant agyu kanadai komcsiknak, hogy vegyek figyelembe a harom Kanadaban szuletett gyerekemet, de azt hiszem abban az esetben lehet kivetel, ha a biro is ugy akarja.

    A gyerekeid Irorszagban, vagy Magyarorszagon (esetleg mashol) elnek?
    Csak azer’ kerdem, mert ha ok is veletek mentek Irorszagba es allampolgarok ott, akkor remelem, hogy nem mondanak le a magyar allamolgarsagrol es megmarad naluk a nyelv is. 20 ev mulva nagy szukseg lesz ra, amikor zurückre lesz szukseg. 🙂

    Hivtalak hulyenek, vagy tahonak, vagy mondtam, hogy nagyon rossz neked? En tudom, hogy jelenleg jo, mert egy aranylag bizti kis helyre bujtatok el.

    Na ennyit. Minden jot mindannyiotoknak.

  • Szikszai Nem csak Te írtál itt nekem, a jelzőket nem feltétlen Te írtad. Nem deportálhatnak, csak ha terrorcselekményekben veszek részt. Ez viszont nálam kizárt, én állatokat etetek és fákat ültetek. Az erőszak nem az én asztalom. Természetesen nem dobtuk el a magyar állampolgárságot, de nem lesz zurück.
    Nem bújtunk el, csak vidéken élünk. Ez nem a világ vége, ez Európa. Járjuk továbbra is a világot, csak áthelyeztük a támaszpontunkat.

  • Kenny,

    Vigyazz a tamaszpont szoval, mert meg terroristanak nez az Ir Titkosszolgalat. 🙂

  • Szikszai OK, majd figyelek. Nem hiszem, hogy rám pazarolják értelmetlenül az eszközeiket. Bár a szomszéd kutyája feltűnően sokat van nálunk, de én a számára kiosztott sonkának tulajdonítottam, nem a titkos megfigyelésnek. Nem vagyok paranoid. De ha mégis megfigyelnek, akkor megtudják mennyire szeretem új hazámat. 🙂 Itt valamiért annak is örülnek, büszkék ha egy külföldi szereti az országukat.

  • Kenny,

    Nem a kutyakra, hanem egerekre szoktak tenni a titkos mikrofont.
    Ugyhogy ha megis kitorne rajtad a parania, azokat mergezd. 🙂

  • Szikszai Nincs rágcsálónk. Miután sok a farm körülöttünk ahol ennivalót találnak, így nekünk nem jutott. Rengeteg madár fészkel a kertben, két cica szokott átjárni a kerten, békáink vannak a tóban, és egy borz család költözött be tavaly a erdőcskénkbe. Tudom Ők rágcsálók de más műfaj. Néha jön nyúl vagy róka. De majd figyelek! 🙂

  • Nos érdeklődve olvastam a többnyire nem itthon élők hozzászólásait,véleményét….az itthoni helyzetről,többek közönye
    kissé meglepett,de nem nagyon,erre számyítottam.
    Van akinek tök mindegy,hogy mi lesz a volt hazájukkal a kinti
    biztonságból….aztán Figyelőnek szeretném üzenni,hogy akkor volt diktatúra amikor ő elment…..most mindenki mondhat mindent,ócsárolhat,tüntethet,uszíthat szabadlábon!!!!!
    Mi ez ha nem demokrácia?meg ugye az itthoniak sem „krumplilevesen”élnek,többségében…..
    Akik netán együtt éreznek velünk,azok megmaradtak igazi magyarnak!
    Marosinak meg teljesen igaza van ” kintről könnyű lesajnálni az itthoniakat” csak kissé undorító……és ok nélküli!
    Különben annak is örülök,hogy többen belátták a jelenlegi ellenzék esélytelenségét,végre….!
    Mindent összevetve nem kell őrlődni azon,hogy esetleg kire is szavazzanak?…… enélkül is borítékolható a kormánypárt győzelme,az itthoniak többsége nem hülye!!!!!A balosoknak csak a gyenge,,összefogásra képtelen,felforgató,program nélküli ellenzék miatt kell aggódni nemcsak a jelenük….,hanem a
    múltjuk…. miatt is!!!!!!

  • Boda Marcsi
    2018 január 31
    1:16 du.

    Marcsi annyira jól tetszik beszélni. Gondolok itt erre amit írt:

    „Mindent összevetve nem kell őrlődni azon,hogy esetleg kire is szavazzanak?…… enélkül is borítékolható a kormánypárt győzelme,az itthoniak többsége nem hülye!!!!!”

    Végre belátja Marcsi, hogy a többség nem hülye, csak az a kb. 2,5 millió idióta barom, aki hatalomban tartja a Fideszt mindenáron. Brávó Marcsi, örülök, hogy fejlődésnek indult 🙂

  • HunCanada!

    Már megint ideges és sértegető…..bár tudom,hogy bosszantó,de ennél többen vannak(vagyunk)meg ugye odakint a megérdemelt…jólétben,ugye minek is izgulnak ezen?
    Majd az itthoniak eldöntik,hogy mit akarnak,mi sem pofázunk bele
    abba,hogy Kanadában mi legyen!
    Na erről ennyit,nyugodjon le szépen,talán itthon jobban tudják az
    emberek,hogy mit is szeretnének!

  • Kenny??
    Hedonista lettél ???
    Jó hogy találkozunk mert én meg trappista !

    Egyébként miujság? Hedonban ?
    Szokott időben szokott felkelni a Nap ?

  • MArcsi,

    „Majd az itthoniak eldöntik,hogy mit akarnak,mi sem pofázunk bele abba,hogy Kanadában mi legyen!
    Na erről ennyit,nyugodjon le szépen,talán itthon jobban tudják az emberek,hogy mit is szeretnének!”

    Itt most ugy erzem felrement a kormany propaganda. Kerem korrigaljom mert nem lesz nyugdijemeles vagy levonjak a berebol vagy ha ingyen csinalja szemoldokrancolas lesz a vege.

    A kormany allaspontja szerint a magyarsag mint egy nemzet osszetartozik es mindegy hogy hol elunk, – hiszen mindenki tudja milyen kicsi ez a vilag – vigan szavazhatunk es konzulhaltatunk is akar innen Kanadabol. Marcsi on most itt szegeny erdelyi szavazopolgarok szazezreinek szavazati jogat vitatta el. Ez elfogadhatatlan! Elfogadhatatlan ez a megingas! Ezek Gyucsany szavai Marcsi! Nem csodalkozzon ha este jon a fekete kocsi es Nemeth Szilard veszi kezelesbe. Minden egyes ilyen hibanal egy migrans atbujik a kerites alatt es Soros Gyorgy egy evvel tovabb el. Vesse az eszebe!!!!!

  • HunCanada „hazafi”lány?,ill.magyar migráns….!
    Lehet,hogy kint „csípik” az ilyeneket,de mi itthon nem a hasonlókat….az ide igyekvő többnyire képzetlen,agresszív csőcseléket!
    Amúgy „2,5” (de többen…)a konzultációs kérdésekre adtak pozitív választ(a gyengébbek kedvéért…)szavazás majd csak áprilisban lesz……!

  • Kimaradt:2.5 millió ill.jóval több….!
    Na pá!Vége a reklámnak és a továbbiakban úgy döntöttem,hogy egy jó filmen derülök,maga helyett(bár ha komolyan venném sírnék…hogy ilyen magyar is van…)

  • Úgytűnik OIM* -nak személyreszabott TV műsort sugároznak:
    öt perc jófilm, 15 perc reklám.

    Ezt Mostholmonlévő intézhette el neki, me’ láttya hogy mennyire elkötelezetten védi a védhetetlent.

    Marcsi nem rés, de bástya a falo..izé..kerítésen.

  • Geyza Annyi minden voltam már, de hedonista sajnos nem vagyok. Pedig jó lenne. Trappista viszont nem akarok lenni, nem szeretném sajtostésztán végezni. Szeretek az asztal jó oldalán ülni.

  • Boda Marcsi
    2018 január 31
    4:07 du.

    Marcsi. Teljesen nyugodt vagyok, hisz tudja, hogy Ön szórakoztat, nem felhúz. Na de a személyes sértegetésein túllépve egyáltalán tudja mire mondtam a 2,5 milliót? Amit azért elég nagyvonalúan felfelé kerekítettem. (2014-ben 2,1 millió volt, azóta csak apad.)

    Szóval ÖN azt mondta, hogy az itthoniak többsége nem hülye!! Én is ezt mondom, mert ez a szavazásra jogosultak nagyon de nagyon kisebbik része ez a 2,1 millió de legyen akkor 2,5 millió, én nagyvonalú vagyok. Tehát igaza van, hogy ezen felül a többiek nem hülyék. Csak magának rossz hír, hogy Ön ebbe a kicsike táborba tartozik. Már az is baj, ha egyetértek magával?? 😀

  • Boda Marcsi
    2018 január 31
    3:34 du.

    Marcsi érdekes lenne ha nem kanadai állampolgárok Magyarországról beleszólnának Kanada dolgaiba. 😀 Jó, hogy nem szólnak bele, na most nagyot mondott! 😀 Bocsánat, Ön a pofázott szót használta. Szóval érdekes lenne ha Marcsi Ön belepofázna Kanada dolgaiba.

  • Boda Marcsi
    2018 január 31
    4:10 du.

    Mondja meg miért sírna? Milyen magyar „az ilyen magyar is van”? Mondjon már valamit ami nem egy nagy üresség! 🙂 Hívja a pártközpontot tanácsért, ha elfogytak az ötletek.

  • Boda Marcsi
    2018 január 31
    4:07 du.

    Persze, hogy nem csípik a „hasonlókat”. Minden olyan ellenvéleménytől irtóznak ami a valóságról szól, félnek a kérdésektől mint a tűztől. Elbújnak mint a miniszterelnök tegnap Bécsben, vagy az elmúlt 8 évben bármikor, önkényesen felállnak a bizottsági ülésekről, nem vesznek részt a rendkívüli üléseken, nem találkoznak a valósággal soha sem!

  • ászló!
    Nyugodjon le szépen,az erdélyiek biztosan a jobboldalra szavaznak,de minden értelmes ember tudja,hogy az itthoniak
    szavazata is elég lesz a győzelemhez!
    Aztán ugye a Fidesz nem ellenzék,nem buta,nem hülye,hogy megszegje az ígéretét 2 győztes és a várható 3-ik győzelem után,nem akar megbukni,ne fenyegessen,hogy nem lesz nyugdíjemelés…ilyen aljasságot (ill.a 13 havi nyugdíj elvételét a szocik követtek el!Na meg is buktak és szerencsére hosszú távon!
    Ne becsüljön le,nem vagyok leépült,hiszékeny nyugdíjas!

  • helyesbítés(elnézést!)László!

  • Van „jó magyar” és persze „rossz” is.
    Akárcsak a ” jó zsidó” meg a „rossz zsidó”
    Vagy a többi..

  • Laszlo, látja Boda megmondta. 🙂 Vannak a jó külföldön élő magyarok, meg a rossz külföldön élő magyarok. Jó az csak olyan lehet, aki az Orbánra szavaz, rossz meg csak az lehet aki nem rá. A jók pofázhatnak bárhonnan, a rosszak meg kussoljanak otthon is. Ez ilyen egybites Marcsi logika. 😀 Még ne menjen Marcsi aludni, kérek még mai gyöngyszemeket :)))

  • Te OIM* !
    Te mindenkire reá oktrojálod hogy ideges stb.
    Holott ahogy elnézlek, folyamatosan örjöngsz itt, téped magadat.
    Vigyázz még mentálisan bajod eshet miatta.

    Csitulhatnál végre…

  • Nyugi Marcsi, abba nem kötünk bele, hogy véletlenül lemaradt az „L” betű és „ászló”-t írt. Van bőven minden más mondandójába helyreigazítani való butaság.

    De egyébként azt úgy kellett volna, hogy a „helyesbítés” szót teszi zárójelbe, és az elnézést anélkül írja, valahogy így:

    (Helyesbítés) Elnézést László!

    Mert most úgy tűnik, hogy épp az elnézéskérést, mint lényegi mondandóját tette mellékessé a zárójelével.

  • HunCanada Akkor most én leszek a városka rossza? 😨

  • Kenny
    2018 január 31
    5:30 du.

    Te már az vagy Kenny! 🙂

  • HunCanada Akkor most elmegyek a szegyenkezo sarokba. Mondhattad volna szebben kislovag.

  • Két Kenny van, de csak a Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch-i az igazi? Na most megkavarodtam 😀

  • Ahová lépek, ott Kenny terem…

  • Hun Canada:
    Komolyan mondom én nem értelek Téged..
    Hogy gyössz Te ahhoz, hogy a főiskolát (is) végzett Marcsit
    hejje sírásra oktatgatod?
    Ő asztat gyobban tuggya.
    Ő főiskolát bírhatott elvégezni.

  • Geyza
    2018 január 31
    6:36 du.

    Hát vettem a bátorságot, mert szeretek segíteni. Mondjuk ezért is le fog huhogni. 🙂 Azt hiszi kioktattam, pedig tudhatná, hogy nem szégyen a tanulás. A jó pap is holtig tanul.

  • HunCanada,

    ” Végre belátja Marcsi, hogy a többség nem hülye, csak az a kb. 2,5 millió idióta barom, aki hatalomban tartja a Fideszt mindenáron. ”

    Latom te is felultel annak az elmeletnek, hogy akik nem szavaznak, azok ratok szavaztak volna, tehat a ti kisebbsegetek tkp. a tobbseg.

    Pedig ha hiszed, ha nem, a szavazok szama szamit, es nem a szavazasra jogosultak szama.

    De nekem is van egy elmeletem: Hogy ilyen ropke ido alatt sikerult a magyarsag egy jelentos reszet leszoktatni a szabad valasztasokrol sokat mond. „Jo” munkat vegeztek a korabbi kormanyok, sikerult nekik megutaltatniuk az emberekkel az uj rendszert is.

  • HunCanada Egy Kenny van, lánykori nevén Llanfair. Egy darabig két képpel, nehogy azt gondolja valaki, köpönyeget váltottam.
    Leváltottam wales-i nevemet ír névre. Valaki szóvá tette, és elfogadtam a kritikát.
    A Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch-i címemet érthetetlen okból elírták néha. Pedig jó pofa kis városka, szeretünk ott lenni. Llanfair is szép helyen van, de azért Írország az igazi. 🙂

  • HunCanada!

    Aki nem itthon él és magyar,az vagy szavaz,vagy sem!
    Törődjön az új hazájával,a magához hasonlóak szerencsére kevesen vannak.
    Aztán ne tegye magát nevetségessé,a 2,5 millióval(jóval több..) természetesen
    a konzultációs véleményekre utalhatott,mivel még nincs április 8…,csak a maga jóslatai…..

    László!
    ha itthon élne tudná,hogy volt visszamenőleges nyugdíjemelés 2017-re,prémium,utalvány és már ebben az évben is a tavalyi emelt nyugdíjra kaptuk az ezévi emelést!
    Na gondolkozzon kicsit,ha nehéz is!

  • Christopher Adam

    Boda Marcsi irta HunCanadának a Fidesz-támogatók, ill. Fidesz-szavazók számáról:

    „Aztán ne tegye magát nevetségessé,a 2,5 millióval (jóval több..) természetesena konzultációs véleményekre utalhatott, mivel még nincs április 8…,csak a maga jóslatai…”

    Ezzel szemben a valóság az, hogy 2014-ben a Fidesz listájára összesen 2.142.142 voks érkezett Magyarországról, levélben pedig 122.638.

    Gondolom, hogy Boda Marcsi most belátja, hogy tévedett és elnézést kér HunCanadától.

  • MArcsi,

    Ha ertene amit tegnap irtam, akkor nem ezt valaszolna. Sokkal mergesebb kellene hogy legyen, hiszen arrol irtam, hogy pocsek munkat vegez itt a forumon.

  • Boda Marcsi
    Tavaly januárban az elvárható 2,4 %-os nyugdíj elemelés HELYETT
    1,9 %-os értékkel növelték a nyugdíjakat novemberig, amikor is visszamenőleg kifizették azt, ami jár.
    (Nem kell a puder, haver)
    Szervusztok, jó estét !

  • HunCanada!
    kezdek aggódni…hol is bújt el a miniszterelnök Ausztriában,és miért?Látomásai vannak? kezeltesse,sűrgősen!
    Mindenben egyetértettek(migráns helyzet,mellékesen a családi pótlék vitában a kormány az EU bizottsághoz,majd az EU bírósághoz fordul,ha nem tudnak megegyezni!

    Szerencsétlen Geyza!vagy a „fórum esze”!
    Csak megjegyzem,hogy egy átlagember egyszerre több dologra képes
    koncentrálni,(de te ugye nem tartozol közéjük….és.nem vagy egyedül!)
    mivel én igen,így előfordul,hogy a reklámon túl is befejezem a
    fórumnak szánt mondanivalómat,de ettől még értem a filmet…..
    Persze időpocsékolás a dolog…..és szerencsére ritkán fordul elő!

  • Szikszai
    2018 január 31
    10:30 du.

    Szikszai én nem ültem fel semmire. Boda Marcsi azt mondta:

    itthoniak többsége nem hülye!!!!!

    A legutóbbi választási adatokat ismerjük, és gondolom, hogy Marcsi nem az Ország lakosságára gondolt (kb. 9,8 millió), hanem a választásra jogosultakra, amely 2014-ben 8 034 394 volt.
    Én igazat adtam neki elismervén azt, hogy akár az „itthoniak” többségét, akár csak a választásra jogosultakat nézem, a többség valóban nem hülye, hogy Fideszre szavazna.
    Világos így, vagy sem? Mert elmagyarázhatom ismét. Én azt hiszem Szikszai, Te ültél fel arra, hogy be kell skatulyázni mindenáron azt a másik oldalra, aki valóságot mond, de ellentétes a Fidesszel. Mi az, hogy „rátok szavaz”?
    Én nem beszéltem semmilyen más pártról most sem és korábban sem, pláne, hogy ez a többség, az más párti lenne ab ovo.
    Viszont az a fentiek szerint hazugság, amit Marcsi mantráz, hogy az „itthoniak többsége” így, meg úgy. Nem, nem ez sehogy sem igaz, csak arra jó, hogy a hülyeséget fogadja el az ember (Marcsi) újra és újra, és szajkózza és minden egyes szajkózással a valóságot torzítsa lépésről-lépésre! Tessék pontosan, csúsztatások nélkül fogalmazni és nincs probléma.
    Amúgy még mindig ezen nevetek Szikszai, hogy „rátok szavaz”. 😀 Rám, vagy kire? Ki az a rátok?

  • Boda Marcsi
    2018 február 1
    3:09 du.

    Marcsi, nem unja még ezt az itt vagy ott élés felemlegetését? Egyáltalán Önn honnan tudja, hogy én hol élek? Annyira vicces tetszik lenni ma is.

    2,1 millióan szavaztak a Fideszre 2014-ben, ahogy Chris is írta, ez ráadásul kevesebb embertömeg, mint amikor a Fidesz nem nyert választást, köszönhetően annak, hogy a választási rendszert átrajzolták nem az állampolgár, mint a szavazatszám alapegysége szerint, hanem mesterséges szabály szerint, ami a Fidesz felé húz. Így lehet kevesebb szavazattal kétharmadot nyerni, ahhoz képest mint amikor többen szavaztak rájuk, és nem nyertek.

    Nem a konzultáció végeredményére utaltam Süsü MArcsi, ha eddig nem esett le, mert azt 2,3 millióra hazudják és én tudom, hogy 2,5 és 2,3 millió az két különböző érték. De még egy elsős is tudja. Ön nem tudja, mert Ön a 2,5 millát gondolja a konzultációnak. 😀

  • Chris,

    Én is azt gondolom, hogy Marcsi ezúttal be fogja látni az egymillióháromszáznyolvannegyedik tévedését.

  • Kenny
    2018 február 1
    3:17 de.

    Így már világos, mert én is két külön képet láttam, és azt hittem az egyik az egy ál-Kenny 🙂
    A Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch-i címet nem is értem, hogy lehet elírni 😀 Mert amikor leírom, hogy Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch én soha nem írom félre. 😀

  • Kár ennek az OIM* -nak magyarázni.
    Nem érti a fogalmakat és azokat a dolgokat miket nem a kedvenc TV műsoraiban lát.
    A főiskolát végzett entellektüel…

  • Hun Canada:
    A reményhal meg utoljára
    Vagy fordítva?

  • Marcsi, mondtam, hogy Bécsbe bújt el, tudja Wien, vagy lehet latinul jobban érti Vindobona. Ugyanis aznap meg kellett volna jelennie és kimondottan hozzá intéztek volna kérdéseket a rendkívüli ülés vitanapján. Érti Rendkívüli.., miért rendkívüli? Mert épp neki szánták, hogy majd válaszol. De sem azon, sem a Nemzetbiztonsági ülésen nem jelent meg, mert szarik az egészbe bele, csak nem képzeli a pórnép, hogy Ő majd válaszolgat holmi kérdésekre, amit kimondottan neki kellene megválaszolnia. Ugyan kérem.
    Aztán pedig Bécsben is (értse, hogy helyben Bécsben) elmenekült a tisztességes (lol, honnan tudná OV mi az) válaszadás elől egy olcsó hazudozással, melébeszéléssel. Egyébként meg 8 éve folyamatosan bújkál mindenféle vita elől, és csak a Kossuth rádió mikrofonálványába képes beszélni, ami soha, de soha nem kérdez vissza.

  • Marcsi,

    „Csak megjegyzem,hogy egy átlagember egyszerre több dologra képes
    koncentrálni,(de te ugye nem tartozol közéjük….és.nem vagy egyedül!)
    mivel én igen,így előfordul,hogy a reklámon túl is befejezem a
    fórumnak szánt mondanivalómat,de ettől még értem a filmet…..”

    Marcsi, ami itt folyik abbol egy szot nem ert. Ha ertene valamit is, akkor sokkal konstruktivabb lenne az osszes forum.

  • HunCanada,

    „A legutóbbi választási adatokat ismerjük, és gondolom, hogy Marcsi nem az Ország lakosságára gondolt (kb. 9,8 millió), hanem a választásra jogosultakra, amely 2014-ben 8 034 394 volt.”

    Hat akkor legyen ugy, hogy a valasztasra elment, es majd most is elmeno magyarok tobbsege nem hulye, hogy (na jo, nem „ratok”) valamelyik butuska partocskara szavazzon, es ujra a FIDESZ fog nyerni.

  • „A reményhal meg utoljára”
    Vígasztalás: akkor még mindig megmarad a rája.
    A Szarok-rája.

  • Laszlo:
    Ha OIM* értené azt ami itt történik, mér rég nem lenne itt.

  • Geyza,

    Nem az tuti. Viszont ugy erzem itt talalt otthon. Ha mi nem b@sztatnank akkor senki mas nem foglalkozna vele. O egy szimbolikus figura. Egy tomeg, egy arctalan nevtelen valami, egy bizonyos embertipus kapott vele nevet. Tulajdonkeppen egy bizonyos gondolkodas moddal folytatunk ironikus es szarkasztikus diskurzust, sajnos elegge egyoldaluan. 🙂

    Nekem o egy igazi hos, mert benne szemelyesedik meg a senki. O ugy nyilatkoztat ki mintha o lenne az ontudatra ebredt tomegember, aki megerzi a sajat hatalmat es igy elkezd diktalni, elkezd vilagrendet irni. Teljesen archetipikus. Nem veletlenul szerettunk bele olyan sokan.

  • Laszlo:
    Ő itt a szimbola.

  • Laszlo:
    Te olyanokat tudsz mondani..
    Most nemtudom nevessek vagy röhögjek ?

  • Laszlo Ez szép volt.

  • Alma:
    Még mindig jobb mint a villamos rája.
    És ezt most ércsed szószerint. 😀 😀