A másik család

2018 január 10 12:01 de.148 hozzászólás

Gyakran elhangzik az orbáni család emlegetése, a maffia családé, melyet Orbán Viktor teremtett meg, azokból az egyre szaporodó és egyre gazdagodó oligarchákból, akiknek a hűségén a rendszere nyugszik. Arról a másik orbáni családról azonban, melyet szintén neki köszönhetünk, amely sokkal nagyobb, számosabb, de mérhetetlenül szegényebb amannál, arról bezzeg sokkal ritkábban esik szó.

Minden este, úgy hat-hét óra tájban végigmegyek a Déli pályaudvar alatti aluljárón. És amióta arra járok, minden este látom azt a ”családot,” akiket a nincstelenség fűz egymáshoz és az a tény, hogy együtt laknak itt, az aluljáróban. Ők részei annak a másik, nagy orbáni családnak, annak a csaknem négymilliónyi nyomorgó tömegnek, amely szintén Orbán Viktornak köszönheti, hogy ilyen szépen összejöttek.

Ezeknek itt eddig szerencséjük volt, mert ugyan a folyósó huzatos, de a tél példátlanul enyhe, addig egyikük sem fagyott meg. De ez bármelyik esete megváltozhat. Emiatt is aggódom értük. Meg azért is aggódom, mert gyakran a rendőrök zaklatják, igazoltatják őket, holott ezeknek szegényeknek nincs hova menniük innen, mindig ugyanazok az arcok és ugyanaz a nyomorúság lakik itt, nincs miért igazoltatni őket. Hacsak azért nem, hogy a rendőri szolgálat egyhangúságát a hajléktalanok megalázásával vidítsák fel. 

Nem könnyű minden este kétszer elmenni ez alvilágba száműzött nyomorultak mellett. De én mégis erőt merítek a látványból mindannyiszor. Nincs ennél hatalmasabb nyomaték, mely arra ösztönözne, hogy ennek a fasiszta, népnyúzó, rablóbandának, ennek a jelenlegi kormánynak nincs helye többé ezen a világon.

Kerekes Sándor

*A szerző videója itt tekinthető meg.

Illusztráció: Giorgio Conrad

148 hozzászólás

  • igaza van uram.
    itt az ido hogy a hon imadott,istenne avanzsalt mein vezer orban eltunjon a sleppjevel egyutt a tortenelem buzlo pocegodreben orokre.
    itt az ido uraim………….osszesseperni a szemetet.

  • Kedves Sandor! Az én neveltetesem is ketes sikerrel jott ossze, talan ezert is vagyunk egyforman „szocialisan erzekenyek” De nem ez szamit csak! Szukseges egy veleszuletett igazsagerzet, amely nelkul ez egy hajitofat nem er! Csakhogy! Es itt erre is jon meg egy csakhogy. Senki nem az igazsag letetemenyese, mindenkinek megvan a sajat kulonbejaratu igazsaga is! Amit megtapasztaltam, hogy na erre kell (kellene) mindenkinek ugyelnie, de nagyon! Mert sok oportunista eszreveve a tomegek meglevo igazsagszeretet, feltolti azt a sajat erdekeivel, vagyis „tuzet ad ala” ezaltal sikerul ellenerdeku csoportokra osztani az emberket, magahoz edesgeti a legszamosabb halmazt, az ala ideologiat, vagy valami cel szerkeszt (tuzet ad ala) es mar meg is van a rokonszenvezo bazisa, amivel meg is szerezheti a hatalmat is! Igy mukodik a politika, egyhazak es hasonlok!

  • Szakacsi Bertalan

    barlev
    2018 január 10
    5:17 de.
    Igazad van, sopord fol magad egy szemetes lapatra!

    Itt mindenkinek tetszik ez a tragyavillara valo, meg a moderatornak is?

  • Szakácsi mester hozzá főzőtt a cikkhez egy jó kis körítést…

  • Szegenyseg mindeg volt es mindeg is lessz.
    Meg a fital rabbi is tisztan elismerte azt a bibliaban idezve azt.

    Valami okokbol eredoen mindeg vannak, minden tarsdalamakban akik szegnyek, szerencsetlenek, vagy sikertelenek eletukben,valami okokbol eredoen.

    De a kerdesm a cikk szerzojehez, s cimezhetnem velhetoen a KMH es HFP minden szerzojehez, s taln minden hozzaszolloihoz is azt a kerdest, mivel velhetoen mindenki tul van azon az eletkoron es letkorulmenyein ,hogy naponta kellene megelhetsukert dolgozni, hogy mi aldozatotkat lennenek hajlandok tenni, ugy anyagilag mint semmit-tevo idejukkel masok segitsegere?

    Az allando masokat vadolni masok szerencsetlensegert vagy barmi eredetu problemaikert,semmi mas mint ‘meleg levegot’ es az altal csak tobb CO2-t produkalni masok letenek karositasaira.

    De hogy valoban mit is tesznek, vagy lennenek hajlandok valoban kovetni a valo mondast, hogy „Tedd tetteiedet oda ahol a szad van”.
    Magyarosabban; tedd amit predikalsz!
    Vagy inkabb az itteni modorok alapjan;
    CSELEKEDJ es NE CSAK POFFAZZ !

  • Szakacsi Bertalan
    a szemetre vaalo itt te vagy……….az ieasodbol ez vilagosan kiderult elso olvasasra.
    remelem kemenyen megbunhodsz a pofad miatt…….-/megfizetem ha kell…/

  • Szerintem, nem csak Budapeten latni ilyen csaladokat, de MOntrealban is, boven!
    Csak vegig kell menni Egyes montreali utcakon ;s nagyon sokat talal.
    Sajnos, ez ma mar vila’gjelensege vallt.

  • Szerintem, nem csak Budapeten latni ilyen csaladokat, de MOntrealban is, boven!
    Csak vegig kell menni Egyes montreali utcakon ;s nagyon sokat talal.
    Sajnos, ez ma mar vilagjelensege vallt.

  • Nem vagyok FB-tag, de szerencsére így is megbírtam nézni a videót.

    Különösebben hozzáfűzni mit nem tudok, mert mindig voltak szegénysorú elesett emberek, legfeljebb nem láttuk őket, mert a proletárdiktatúra eltakarította a szemek elől.

    Az a megszólaló férfi, aki engedélyezte és kérte a videó közzétételét, ő a szerencsés kevesek közé tartozik, hogy volt ereje közülük kiválni, és talált magának munkahelyet.

  • Nos mint Figyelő írta nemcsak itthon,de más nyugati országokban is létezik a jelenség!
    Az a helyzet,hogy más a szegénység és megint más,hogy kik és miért élnek ilyen módon?
    Itthon főleg Pesten több szálló van,amelyek nem működnek teljes kapacitással,még most is sok üres hely van,meg nappali melegedő,szociális étkezde,stb.
    Az a helyzet,hogy sok hajléktalant még a társai sem viselnek el,azokat akik koszosak(van ingyen fürdő!!!!)és italtól bűzlenek…az ilyeneket kénytelenek az emberek kerülgetni,….
    igenis el kell őket a közterületről távolítani,mert nem ételre
    kéregetnek!!
    A tiszta,józan és szállón lakó hajléktalanokat én is szívesen rendszeresen támogatom (pénzzel,étellel,ruhával)de lealjasodott
    söpredéket el kellene távolítani!!!

  • Ja,ha meg „maffiázik” a cikkíró,nekem az jut eszembe,hogy a „koldusmaffia” elszedi ezektől a szerencsétlen roncsoktól a pénzt,sőt kényszerítik a koldulásra!!!!Sokan tudják ezt és nem adnak!

  • Amúgy azon meg már nem is csodálkozom,hogy a szerző 4 millió
    nincstelenről beszél(egy másik cikkben nemrég egy hozzászóló 3 millióról írt…) természetesen egyik állítás sem igaz…..de uszításnak kiválóan megfelel…….
    Még a végén kiderül,hogy nálunk mindenki vegetál..még a sok elhízott ember is,az üzletekben tolongó sorokról,tömegekről már nem is beszélve!
    Szerencsére aki itthon él nem veszi be ezt a hazugságot!

  • Bendeguz79!

    Nagyon összetett a dolog,és nézőpont kérdése,meg a valóság és tények magukért beszélnek,aki itthon él az pontosan tudja mi is
    az igazság!
    Nem kell mindent vakon elfogadni,amit ezen a fórumon írnak,mert
    sok dolog messze van a valóságtól,meg különbséget kell tenni az
    önhibájukon kívül nehéz helyzetbe kerülők és a lumpen elemek között!

  • Figyelo
    az hogy vilagjelenseg………..NEM ad semmire feloldozast. attol AZ meg marad a magyarok szegyene ami ott van.

  • Lenne barki elvtars szives es megnevezne hogy ki es mimodon okozta mindazok az egyenek szerencsetlensegeit?

    Oh, tisztban vagyok azzal hogy mind azt az a fasista Orban tette, de hogyan ? Azy szeretnek tudni.

    A multheten itt Floridaban is volt az ejszakai homerseklet a fagypont alati.
    Mind a hatosagi szervek napokkal elotte publikaltak az „otthontalanok” a letezo Shelterekbe menni. A rendorseg, tuzoltosagok, s minden u.n. „firstresponders” utasitva azokat a shelterekbe vinni.
    De a legnagyobb problema kelt abbol ,hogy azok nagyszama visszautasitottak, sot hangosan panaszkodtak hogy a sajat ohajaik ellenere osztokeltek oket a sherterekbe menni.

    Hat mit lehet tenni azokkal akik egyaltalan nem akarnak a tarsdalom semmifele tetteivel egybevalni?

  • Drizari mondja, hogy úgyszólván,
    „mindig voltak szegénysorsú, elesett emberek, legfeljebb nem láttuk őket, mert a protetárdiktatúra eltakarította a szemek elől”… – Mely szöveg lényegében megfelel Figyelő/12,05 és Bendegúz79/10,01 által szintén lelkesen mantrázott apologetikus imái jól bevált sémáinak, amelyek ha másba nem is, de éppen az ilyen apolgéták által a szocializmussal szemben oly sokszor emlegetett Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának több pontjával is ütköznek.

    Jómagam 1988-ban láttam először ilyen, a mai fogalmainknak vizuális tartalmában is megfelelő hajléktalant – nem is egyet. Méghozzá Londonban, a fejlett tőkés világ szimbólikus fővárosában, ezért és akkor ott szinte nem hittem a szememnek… Az egyik a Marble Arch aluljáróban, a demokrácia híres jelképének számító Hyde Park szabadbeszédes „hordójához” közel – gyümölcsrekeszekből készült „ágyon” aludt hálózsák helyett egy nagy papírzsákban… A sorstársa kissé odébb szintén ily’ hevenyészett hálóalkalmatosságon aludt, de számára csak a mai Lokál, v. Metróújságnak megfelelő, szines ingyenlapok már-már jelképes példányai játszották az ágynemű szerepét… A látvány előtt, először a szag csapott meg… Aztán egy másik napon a Soho egy valamilyen bezárt kápolnájának a timpanonja alatt láttam együtt több ilyen szerencsétlen nyomorulétat „pihenni”…

    A kapitalizmus apologétái szeretik úgy szembesíteni a „proletárdiktatúrát” önmagával, hogy pl. úgymond’ ki tudja hová, de „eltüntették a szegényeket, ill.a szegénységet azt a látszatot keltve, hogy vannak, csak bezárták őket valahova. De hova, és hogyan? Kérdezem én.

    Hatalmas nehézipari gyárüzemek építésével és telepítésével tisztelt hölgyeim és uraim, a szociálisan érdekelt, vagy a munkanélküliségtől veszélyeztetett és érintett országrészekre. A mezőgazdaságból szükségszerűen felszabaduló munkaerő egy részét a MGTSz-ek melléküzemágai szívták magukba, az emiatt veszélyeztetett rétegeket. Tény, hogy létezett az ún. gyárkapun belüli munkanélküliség, ami inkább megnyilvánult túltermelésben, de mégis jobb volt, mint százezreknek az utcákon való őgyelgésében és reménytelen hajléktalanságában…
    MMa már gyermekek is beléptak ahjléktalanok népes táborába.

    Az ilyen tervszerűen iparosított vidékeken többekközt – sokszor hatalmas méretű – komforttal is felszerelt munkásszállók álltak a vidékről, faluról bejáró munkások rendelkezésére. Egyszóval tény és való, hogy hajléktalanokat és rongyos nyomorgókat nem láthattunk sehol a városi utcákon.

    Teljesen más lett a helyzet az ún. rendszerváltást követően. Már, szinte azonnal megjelentek itt is hajléktalanok, rongyosok és megjelent az addig a háború óta ismeretlenné vált fagyhalál réme is. [Így ez okból pl. 2017-ben 100 fölött haltak meg, közülük sokan otthon, tüzelő hiányában a saját lakásukban…]

    VISZONT a FidSS „Polgári” Párt Budapest egyes kerületeiben 2014-től már külön hajtóvadászatot is hirdetetett, törvényt is hozott a fent említett, azaz megszűntetett iparvidékekről feláramlott hajléktalanok „megregulázására”…

    A magyar Szociális Fórum szerint a hivatalos körök igyekeznek a fagyhalál adatokat elsumákolni, de ugyanez a helyzet a z öngyilkossági statisztikával is… Ez aztán az igazi . e l t ű n t e t é s . Kedves Drizari Uram !

    Ma már a gyermekek és fiatalkorúak is bővítik ezt a kört, mert azóta, hogy Orbanisztán pártja és kormánya leszállította a iskolalátogatás kötelező életkori határát 18-ról 16 évre, azóta megnőtt az összes, valamint az utcára kerülő fiatalkorúak száma is…

  • FORTIMBRAS megjegyzesere;

    NEM, Bendeguz NEM appoligized senki ,s semmi letkotulmenyeiert !!!

    Sajnos a tapasztalatok az hogy minel tobb segitseget nyujt a tarsadalom az ugy nevezett „elhagyatotak szamra” annal tobb es annal elhagyarotabbak lesznek.

    Mint mar jeleztem sokszor, van itten az USA-ban 47 millio akik azon alapon elik eletuk minden reszet az adofizeto dolgozok nehezsegere. S eredmenye,hogy 3/4 reszuk nem tudja ki az apja.
    Mint a kobor kutyak. Ha eteted azokat akkor csak szaporodnak. Ugyan az az emberi lenyekkel.

    Hogy az letezik-e mindenutt? A valasz IGEN.
    Sot lattam sajat meglepetesemre meg a nagy humanitarian Sved es Finn orszagokban is.

    A „Hyde-Park” a pelda a demokratikus egyeni jogok biztositott mukedesenek. S pont az ami vonza azokat az egyeneket akik visszautasitjak eletukben barmi emberi feleloseget valalni onmagukert.
    S kepzelhetik csaladjaik helyzetet. Azokat mind hatra hagytak mint kutya a szarat.

    Az elet feleloseggel jar! Az kezdodik igen koran.
    Meg az ovodaban is kovetniuk kell a rend, fegyelem es a kozerdeku magatartas,tanulas lehetosegenek alkalmazasat.
    A trehany, felelotlen, lusta, erkolcstelen az nem produklal mast mint terjeszti sajat keptelenseget.

    A fasisztak es kommunistak mind sorba allitottak azokat es dolgora, fegyelemre kenyszeritette. De az mind az egyeni szabdsag es demokratikus elvek elleniek.
    Hasonloan a reg multakban. A faraok, romai legiok mind kepesek voltak a tarsadalom minden egyes tagjat kenyszeritve voltak produkalni a koz-erdekeknek. Korlatozva voltak a kozfegyelmet es kozerdekeket tartani. Szolgak voltak, de nem utca lakok.

  • Tisztelt Sándor Bátyám !
    Már az is gyomorforgató volt, amikor önmmagáról videózott, és szánalmas politikai monológot, követett el!
    Torontóban, több mint hatezer hajléktalan várja, hogy képeket csináljon róluk…
    Látom vonzódik a technikához…Nem tiszteli, a felvett emberek személyiségi jogait…. megérdemelné ha megkínálnák, egy vaskos perrel…

  • Sok problema a mai politikai iranyzatbol szuletett.
    Mivel a gyarak becsuktak kapuikat mind :Eszak Amerikaban, mind Magyarorszagon, azaz Europaban, az olyan emberek, akiknek nincs sem iskolajuk, sem szaktudasuk az utcara kerultek. Ez ilyen egyszeru. Nem azokat kell elitelni, hanem a gazdasagi uj rendszert. Mivel Kinabol, sokkal olcsobban erkeznek a napi szuksegletek, ruha, butor stb. kellekek, a gyartasuk megszunt.
    Ma mar ez vilag problema, Ez ellen kene valamit tebni a nemzetkozi gazdasagnak.

  • FIGYELO sorai mutatja a gazdasagilag okozott problemak eredetet.
    Kina ,a rizsfoldekrol az u.n. paraszt leanyokat a varosokba tomi, akik dolgoznak es keszitik mind a ruha, cipo, haztartasi cikeket.
    Kepesek azt eladni barhol a vilagaon minden letezo keszitesi arak alatt.
    A kinai leanyok majdnem ingyen dolgoznak.
    A „WORLD TV”-n lathato sok ‘nem hivatalos jelentesek’amik valodi kepet nyujt az ottani korulmenyeknek.

    Volt egy report egy ruhakeszito dolgozok,az uzem tulajdonossa a helyi varos rendorkapitannya volt.
    a dolgozok az u.n.”munkas-otthon”-ban, nyolc egy szobaban emeletes agyakkal. Kapnak naponta egy tal fot-rizst. De annak koltsege lvonva a honap-vegen.
    S panaszkodtak a leanyok, hogy nem kapnak eleget fogpaszyay vasarolni a havi fizetesbol. Igazi rab-szolga-modszer.
    Blue-jean-eket keszitettek. 19.5 centbe kerult egy blue jean keszitese. Negy dollarert vette az exportalo, s a US-ban arusitva 20, 40 sot 60 dollarert.
    De ki kepes ma Europaban, US-ban kesziteni egy „blue-jeant 19.5 centert?

    De ugy kepesek barmi aron termekeiket eladni.
    A szbad-versenyzest megszuntetik.
    S mind az a munkalehetosegeket eltorli vilagszerte.
    S Kina gazdagodik azon igen gyorsan es nagyban.

    A GLOBALISTA bankarok es befektetok jovedelmeznek azon vilagszerte. De nem a dolgozo lakossag sehol.

  • Figyelő & Bendegúz
    12:12 & 12:54

    Lényegében egyetértve önökkel: A gazdasági és politikai, globális tőkés . v i l á g r e n d s z e r . szükségszerű szerkezeti hibái egyelőre spontán, ma még az adott igényeknek megfelelően diktálhatnak, ill. érvényesülhetnek. Ám végsősoron az egyes történelmi lépcsőfokok kikerülhetetlenek.

    Kina, amely már rég nem marxista, sőt nem is volt az, csak a hivatkozás, a népámítás erejéig. A „fejlődés” mai retrográd fázisában már igy is egy diktatórikus államkapitalizmus érvényesül benne, ahol a spontaneitás, azaz az egyes gazdasági szereplők – munkások és tőkések – érdekei majd egyre kevésbé érvényesülnek, helyette az az illiberális >centrális erő< mondja ki a szentenciát.
    Láthatólag, bizonyos szinteken már a legnagyobb világ-potentátoknak is képes diktálni, amely pénzügyi erőt, a tőkés energiát éppen az Önök által is említett, "rizsföldekről feljött ingyenmunkás farmernadrág és cipővarró lányok" százmillióinak az elszipkázott jelentős bérhányadából, pontosabban az ő munkaerejük kizsákmányolásából nyeri, mely rabszolgamunka legnagyobb eredménye a gazdasági folyamat végén éppenséggel a tengerentúli megbízó széfejeiben fog landolni…

    .

  • no akkor megegyszer………….mert ugytunik ay urak elsiklottak felette.
    ay hogy mi hogyan tortenik floridaban vagy angliaban,vagy bárhol masutt a világban…….NEM AD FELMENTEST SEMMIRE ay orban fideSS kormanynak. ay marad az o felelosseguk. ok a mai hivatalos kormanyzat. az o kutya kotelesseguk…..-/ezert lettek megvalasztva./-…megszuntetni azt azaldatlan allapotot,es nem ujjal mutogatni masokra.
    pofazni konnyu.
    Az es Ahogy MA magyareorszagon tortenik es tortenhet kizarolag a mai felelos kormany teheto felelosse. senki mas.ez kizarolag az o bunuk.
    az elottuk levo kormanyzat mar elmult,az mar a mult. most ami van aza lenyeges,

  • perszeeertem en regi magyar atok mindeneret masokat hibaztatni okolni csak az istenert se egyszer bevallani igen hibaztunk mi magunk magyarok is.
    mindig masokra hivatkozni,mi hogy van masutt,annal egyszerubb nincs is. de hogycsak egyszer isep kez-lab otlettel eloallni.azt megvalositani…………ugyanmaaaaar hogyisne.

  • FORTIMBAS; Kina, ill. a Kina Demokratikus Nep-koztarsasag koprmanyegy eros kommunista hatalom.
    A kormany minden politikait a Marxizmus es Kommunizmus elveit kovetve.
    Gazdasagialg a kormany versenyzik nagyon hasonloan ,DE nem eteljesen szabadon a nyugati valutak elnyereseert,alkalmazva a magan-szektor modszereit.
    Kina egy-part rendszeres allam.
    Eroszakosan sujt minden emberi-szabdsag erdekere celozo tetteket. Sujossan es igen kegyetlenul bunteti mind azt.
    Vsupan a politikai propaganda gepezete halkabb mint volt a moszkvaiake.
    Kina ,minmt „lancos-ebet” hasznalja Eszak Koreat eroszakkal fenyegetni a szabad vilagot, ugy sarkon tartva a nyugatot. Velik hogy ugy nem reszkiroznak sokat.

  • aszongya „kianai nepi demokratikus koztarsasag”
    meghogy demokratikus………….a het vicce.
    kommonista diktatura.

  • BAELEV soraira;

    Latta az idozojeleimet?
    Tudja az mit jelent ?

    Nem a sajat velemnyemet ideztem am !

  • bendeguz..stb
    -/direkt a csupa kisbetu/-
    attol meg az az amit irtam

  • Hát!?
    Sándor Bácsi!
    Megmondom őszintén,utolsó mondatod egy óriási marhaság-a többivel együtt.
    Ez a szegény réteg nem a zorbán idejében alakult ki!Folyamatosan képződött!!!
    Ezt a kedves szocializmus végén Ti alakítottátok ki.Minden tönkrement,elpusztultak a gyárak,amit lehetett eladtatok,eladtak–az uniós megállapodás értelmében!Itt keletkeztek a munkanélküli tömegek—és ha kisodródnak emberek a munkából—nagyon nehéz visszakerülni.Sok embert a családja zavart el életkörülményei miatt és került a kiszorítós listára.Na ezek az emberek nemigen tudnak visszakerülni a normális életbe egyrészt mert általában szakma nélküliek,másrészt már nem is akarnak.
    Amikor a lámpáknál megálló kocsiknál egy db kenyeret, munkát kínálnak nekik elfordulnak mert nem az kell nekik,
    Nagyon sok emberről tudni,hogy szülei nyugdíjából élnek,amíg ők élnek addig van miből nekik is,de ha elhalnak akkor semmivé váltak,mert semmi alanyi joguk nincs semmire,semmilyen juttatásra.Vagy van és havonta megkapja a pénzt , de továbbra is ott él ahol látod őket.
    Lehetne rajtuk segíteni! A pantallós városiak pártfogás alávennék őket,hazavinnék,munkát kerítenének nekik, nem csinálja senki!!!! Csak ilyen cikkekkel foglakozik velük,sajnálkozik rajtuk!
    Kellene szervezeteket alakítani amelyek segítenék őket,rajta itt a lehetőség–lassan ki vezethetnétek őket— de nem teszitek ezt —-Sajnálkozó cikkeket írtok! Segélyszervezeteket hozzatok létre és vezessétek őket vissza a munka világába ( majd meglátjátok mennyire nem akarnak dolgozni),tenni kellene valamit nektek—sajnálkozóknak és azoknak akik mindent a zorbánon akartok számon kérni!
    De egy ilyen cikket 5 perc alatt meg lehet írni-közben lehet szidni a kormányt, a tenni akarás az nem tetszik—az fáradtságos!!
    Vagy sok ilyen cikket kell írnod? a nissai eseményekkel kapcsolatban írt cikked miatt-mely a migránsok ellen szólt? És meg lettél fedve érte? Helyre kell hozni bakidat — a zorbán ellen írt cikkeiddel?nagy, kemény beszólásokkal,megmondásokkal?Valótlanságok írásával?
    Nahát van min gondolkodni üdvözletével!

  • toth peter
    na ez a magyarok atka……….multba revedezva masokat okolni.
    ti a multban eltek. csakhogy AZ mar elmult. soooot ami 5 perce volt mar az is elm,ult.
    a mmostani hon imadott mein vezeretek orbanbasi altal vezetett kurmany a FELELOS EGYEDUL azert es ahogy ami van ott.
    ezeket ugyanis azert valasztottatok meg magatok fole vezetoknek -/ONKENT ES DALOLVA……..mert ugye hogy nem kenyszerbol mint anno kadar alatt?/-hogy majd a fideSS jobban es jobba tegyen mindent.
    nem ugy lett?meg szarabbul eltek? koszonjetek sajat magatoknak.

  • Bendeguz:
    Mikor volt „kommunista” rendszer Kínában?
    Olvastál te Marxot és Engelst?
    Ha nem , akkor pótold be és revideáld a nézeteidet.

    Csak mert valakik a sapkákukon ötágú csillagot viselnek, attól még nem lesznek kommunisták.

    Mintahogy a Finn Légierő gépein például horogkereszt a felségjelzés , de attól még Finnország mégsem náci ország.

  • Barlev:
    Tóthpéternek és a többi fasisztoid félnácinak ez az elmélet az éltető eleme:

    Mindenki hibás, csak mi vagyunk a frankó gyerekek.
    De a Világ..az nagyon gonosz a magyarral .

  • barlev
    2018 január 14
    9:31 de.
    Az ,hogy nem akarod meglátni mi történt –nyilván saját sárotokat szégyenled-
    De mint itteni egyetlen barátunknak is mondtam : nagyobb nácik és fasiszták vagytok mint a valódiak—akikhez én nem tartozom-mert eredetetek 45-tel kezdődik , amikor beolvadtatok a baloldalba : baloldali nájcik,fajszisták,kisnyilasok lettetek.De „””az európai baloldali erők taktikájának része”””ahogy te és kedves itt lévő barátunk határozz meg olyan dolgokat ami nem igaz,másról állítani pl. náci , ezt sokszor mondani,hangoztatni mindenütt és akkor azt hiszitek,hogy már az igaz lesz.!Írhatnánk azt is M-ss-szP,Szdss,stb stb. minden rátok illene.
    De hát mindez válasz a kisnyilas M-ss-szp-és kedves barátunknak is válasz,mert ő ugyanebben a cipőben jár.
    Ki is akar együttműködni a szélsőjobboldalnak nevezetekkel : m-ss-szmp.
    Abból a mocsokból amit a fideszre hagytatok —örüljél , hogy ilyen szintre lehetett tenni a körülményeket amilyen ma — de ezt nemigen bírjátok elhinni,mert nem láttok
    a ködtől.Csak a kegyetlen gyűlölet van bennetek,semmi más és ebből ítéltek mindent,ez nem teszi lehetővé a normális gondolkodást!
    Erre az egész fasisztoid,egész náci gézára ne hallgass ! Mindig tablettás-kannás bor hatása alatt ír! Félrevisz téged is! üdvözletével.

  • Geyza
    2018 január 14
    1:04 du.
    AZ egesz vilag ugy tudja, hogy az egyetlen maradek kommunista allam Kina es Eszak Korea.
    Ennyi. De ez is eppen eleg.

  • FORTIMBRAS jelezte soraiban hgoy a gyerekek nem mennek iskolba magyarorszagon ha nem vannak torvenyesen kotelezve.

    De akkor meg a kormany „fasiszta” es kegyetlen” es „nazi”.

    Mennek a WC-re is csak ha a torveny kotelezi oket ?

    Bizonyara az allam nem koveteli a 18 eletevig mert ugy sem tanulnak. Mehetnek dolgozni. S nem koltik az adofizetok penzet csupan vesztessegnek.

  • FIGYELO;

    Kihagyta Cibat es Venezuelat.

    Congo es Bolivia is igen kozel all persze.

  • a vilag rosszul tudja…………..mert ott van meg a lukasenka vezette feherorosz koztarsasag, es a posztkommonista magyarok is akik eppen szennyest csereltek.-/vissyavsttek a regi zold /nyilas/ inget…/- kis idore

  • GEYZA meglatasara;

    China ,ill. a Peoples Republic of Chine, egy totalitarian kommunista orszag 1949-tol.
    Mao alpitotta meg a Kinai Kommunista Partot es a Nepkoztarsasagot.

    2017 Oktobereben volt a Kinai Kommunista part 19-ik Congreszusa. A partnak 89 millio tagja van.
    Az EGYEDULLI politikai part Kinaban.
    A part a vilaghatalmi celjait szegezte le a Congresszuson. Sot Taiwan bekebelzeset is, katonai erovel ha szukseges.

    Kinaban NEM letezik a „free-enterprise”!. Csupan korlatozott magan valalatok letezhetnek a Communista allamhatalom korlatozott felugyelete alatt.

    Az ot-agu csillag eseten;
    A Japan csaszarsag is az ot-agu csillagot hasznalta katonak sapkain. De azert nem volt Communista, sot Hitler csat;lossa.

    A Magyarorszag (kiralysag)hadserege meg, amikor Hitler csatlossa volt a HAT-AGU csillagot hasznalta. S a Zsidokat deportalta.

    A Finnek a MALTESE keresztet hasznaljak. Ha azt maga nem tudna. A horog-kereszt az meg amerikai-indian jelkep.

    Hol veszi maga tudasat, vagy legalabb is a napi hireit ?

    Ms. Boda tenyleg valot irt, mikor jelezte ,hogy maga mindeg iszik. Szaradjon ki, mielott irna nekem ismet !

  • Figyelő:
    Annak mondják magukat.
    De attól még nem azok.
    Olvassál hozzá a kérdéshez.
    Pl. megtudhatod hogy a jó öreg Marx még a XIX.ik században azt jósolta hogy a szocialista fordulat azokban az országokban kell hogy bekövetkezzen, ahol a leg öntudatosabb a munásosztály.
    Pl. Angliában vagy Németországban.
    Nem így történ. A munkásosztály-nélküli Oroszországban gyözött az „eszme” és rögtön meg is taposták a Marxi gondolatot.
    Marx társadalomfilozófiai nézetei alapvetően humanisták voltak.
    Marx és Engels levelézésben olvasható (Kossúth Könyvkiadó, 1974) hogy ” az elnyomás szele mindig is Keletről fog jönni ”

    Háát…ezt eléggé eltalálták.

    Lenin, aki nem volt igazából kortársa Marxnak és Engelsnek, azzal töltötte idejének jelentős részét hogy műveiben, irásaiban megpróbálta tudományosan megmagyarázni miért úgy történtek a dolgok ahogy történtek.

  • Figyelő:
    A szerencsétlen Kubát se hagyd ki.
    Nomegaztán ott van a balfék Venezuela a mérhetetlen olajkincsével és a mérhetetlen államadósságával.
    Meg még nehány nevesincs közelkeleti és afrikai ország.

  • HUNT*:
    tóth péter
    2018 január 14
    2:25 du.
    Avanyú a szőlő mi?
    Te kis félnáci kisnyilas

  • na igen kuba…………..az se egy vadkapitalista orszag. soooot inkabb is vadkommonista……….

  • toth peter
    tartok tole hogy az inter es fotelnaci…../uram bocsass operettnaci/-..itt te vagy.irasodbol ez vilagosan kiderul. fajgyulolo,antiszemita fereg vagy.-echt magyar.
    az ilyet mint te kitomve kene mutogatni egy vurstliban mint elrettento pelda.

  • bendeguz…stb
    direkt a csupa kisbetu…
    -hulyeseget irt megint. a horogkereszt vagy svastika egy mongol samanszimbolum, a napot jelkepezi.
    a magyarok hataguja a nacikkal szovetsegben meg inkabb emlekeztet az un krumplivirag-ra m int a zsidok csillagaraa maguen david-ra.
    bar eredetileg szo szerinti forditasban az hogy maguen david nem csillagot hanem pajzs-ot jelent.vagyis maguen david = david pajzsa.

  • Bendeguz79 Márpedig a finn légierő a horogkeresztet használta, és a gyalogság is átvette. Először csak kék-fehér színben, majd árnyalták is. Unalmas mar, hogy Geyza iszik. Magánügye iszik e és mit. De ha így is lenne, Ő legalább kialudja, és másnap semmi baja. Nem úgy mint ócsárlóinak, akiken az alvás nem segít. Ha meg azt is hozzáadjuk, hogy az alkoholizmus betegség, ócska dolog gúnyolni vagy felemlegetni. Nem gondolja?
    Hemingway totál alkoholista volt, azért remélem nem vonja kétségbe írásait?
    A horogkereszt pedig nem amerikai indián jelkép. Már Krisztus előtt használta több vallás és nép. Igaz, Ők általában lapra fektetve. Például Indiában és Kínába. Azt ugye tudjuk, hogy csak Kolumbuszék hitték az indiánokat indiaiaknak? Ezt a horogkeresztet fordította el élére a rabló tömeggyilkos, de még ez sem eredeti ötlete volt, csak egy újságból ollózta. Honnan veszi kedves Bendegúz a tudását? Boda véleményére támaszkodni nagyon veszélyes, kellemetlen helyzetbe hozza vele magát.

  • FIGYELO megjegyzesehez.
    Mimt mar jeleztem az elobbiekben hogy szegenyseg mindeg volt es mindeg is lessz.
    Tehat a vitazas azon igen ertelmetlen, HA csak nem lennenek hajlandok elismerni a legjelentosebb okozojat annak.

    A mai statiszyikai adok mutatjak, hogy a „Golden Californiaban”, ahol a vagyon, letlehetoseg, sot meg az atlag egyeni jovedelmek emelkedesei is duplaja volt 2017-ben a nemzeti atlagnak. Az az duplaja mind a 49 masik orszagokban egyutt.

    DE Calofornia a legmagasabb a szegnysegben elok szamai is, s az atlag aranyaban. Nem csak azert mert a legmagassab lakossu.
    Ugyan akkor minden letezo vonalokon a leg-liberalisabb allamigazgatast gyakoroljak minden vonalokon.
    Az a LEG nehezebb adoztatasokal, torvenyekkel es rendeletekkel valo egyeni lehetosegek tiltasait is. Mind ami produkalja, ill.okozzak az el-szegenyseg rohamos emelkedeseit is.
    Hasonloan a tobbi LEG-liberalisabb orszagokban is, ahol mind az orszag igazgatasai is telkes egeszebben a liberalis-demokrata part hatalmai leteznek.

    S nem csak California, de mint New York, Illinois, Minnesota, s azon orszagokbol van ma a LEGnagyobb meretu „kivandorlas” is.

    Vajon mit bizonyit mind az barki olvasoknak ?

    Nagyobb biztositott lehetosegek az egyeneknek, nagyobb gazdasagi sikereik a kovetkezmnyeik is, s az jobb letlehetoseg ,indenki szamara. A leg-sikeresebb modszer a szegnyseget orvosolni is.

    Ami az egyeneket segit, az segiti az egeysz tarsadalmat.
    Sikeresebb es boldogabb egyenek, sikeresebb rs boldogabb tarsadalom. Na hat miert ellneznek azt maguk???

  • bendeguz..stb
    eza „geyza iszik” kb olyan mint a reszeg esa randa no esete.-/ezesetben te vagy a randasag/
    a reszeg,-„asszonyom on igazan rusnya jelenseg”
    a no sertodotten.-„maga meg reszeg diszno”
    a reszeg-„elgondolkodva …..az lehet de en reggelre kijozanodok…….

  • KENNY megjegyzesere;

    Bizonyara belatja a „Vino veritas” valosagat.

    Iszakossag nem az en ugyem, az mindenki egyeni joga.
    Saknos a tarsadalom all szemben az eredmenyeivel, s fizeti a koltsegeit.
    S amikor az alkohol kivaltja az egyeniseg tuneteit, az az illetok azon allapotaikban nem alszanak, hanem elobb egyeniseik alapjan civakodnak. Mielott aludnak azt ki.

    Ha megjegyzesem magat is erintett, azt sajnalom, s remelve belatna annak valosagait.

  • Nade uraim és hölgyeim..

    Az vesse rám az első kö..sörösüveget, aki nem kezdi el nyitogatni őket már dében.

    Ez a mi drága jó erkülcsnénikénk, ez a Marcsula, itt magyarázta pár hete hogy ebédkéhez fel szokott bontani párat.

    De az nem án alkoholizálás..ááá..persze hogy nem.

    Az kérem nem más mint ” jóebédhez szól a nóta ” fogalom manifesztálódása heheeehehe..

  • A Finn Légierő tudomásom szerint ma is használja a talpán álló halványkék horogkeresztet.
    Láttam régebben egy tudósítást a Repülés c. lapban , aholis a Finn Légierő néhány gépe baráti látogatást tett egy szovjet katonai légibázison.

    Háát..mit ne mondjak..bizarr egy látvány volt..

    A svasztika azonban nem csak az északi népek mitológiájában található meg, hanem fellelhető a délamerikai régi indiánoknál is mint az élet jelképe .
    Ami azért érdekes dolog mert ezen népcsoportok között SEMMI kapcsolatot nem sikerült kimutatni a történészeknek.

  • Geyza
    2018 január 14
    7:11 du.

    EZT TE VALLOTTAD BE ÖNMAGADRÓL :
    Te kis félnáci kisnyilas.
    “””az európai baloldali erők taktikájának része”””ahogy te és kedves itt lévő barátaid határoz meg olyan dolgokat ami nem igaz,másról állítani pl. náci , ezt sokszor mondani,hangoztatni mindenütt és akkor azt hiszitek,hogy már az igaz lesz.
    Ez vagy te üdvözletével.

  • barlev
    2018 január 15
    3:26 de.
    De csak azután miután onnan téged már mindenki kiutált és kilöktek a szemétbe,és ezt mondod? : antiszemita fereg vagy.-echt magyar.???????
    Én tudom melyik nációhoz tartozol—de ezt nem mondom ki , mert nagyon felháborodnál én nem vagyok olyan bk.
    ennek üdvözletével!
    Ha azt hiszed ez a mocskos szitkozódás ejrópai emberhez illik -az nem te vagy , vlszinű északafrikai vagy

  • barlev
    2018 január 15
    3:26 de.
    egy vurstliban
    tudnám árulni a virslit–neked is! Jókat falatoznál belőle.
    Előbb is ajánlhattad volna: Jó magas fix fizetéssel már is megyek–megegyeztünk.

  • barlev
    2018 január 15
    3:26 de.
    Amikor magadról imigyen :::

    „””””” fereg vagy””””””.
    gondolj bele :
    Ausztráliában sok száz km.-t utaznak emberek egy étteremhez hogy ilyen rusnya fehér állatokat zabáljanak– nehogy a sorsukra jussál!!!
    üdvözletével

  • Bendeguz79 Szerencsére nem vagyok alkoholista, bár antialkoholista sem vagyok. Nagyon szeretek nemes italokat fogyasztani, de az ízükért és nem a hatásukért. Háziorvosom is roppant szigorú a mérték betartatásával, és bennem is megvan a határjelző.
    De attól még az alkoholizmust betegségnek tartom. Lehet, hogy a társadalom fizeti a számlát, de általában a társadalom az okozója is. Magyarországon nagyon rossz, hogy szégyenletes és megvetendő, mert gátolja a gyógyulást, a talpra állást. Ez is jobban tetszik itt, nem elítélik az alkoholbeteget, hanem próbálják segíteni és gyógyítani. A szégyenérzettől csak súlyosbodik a betegség.
    Az”In vino veritas in aqua sanitas” mondás igaz, de sokkal jobb, ha ittas ember a valóságot mondja, mint amikor a józan hazudik.
    Még megjegyezném, senki nem tudja Geyzáról, hogy igaz e, csak jobboldali „barátai” terjesztik. Az alkohol fogyasztása még nem alkoholizmus.

  • barlev allitasara;

    David pajzsan a kettos haromszog jelkepe volt.
    Az a „hatszogu csillag”.
    Azert erteve eredete mint a „David pajzsa” !

  • AZOKNAK A ZSANIKNEK AKIK NEM KEPESEK OLVASNI;

    Az allitott Finn-legiero 114 kepes repulloin a kek-horogkereszt az az 1939-40-es teli-haboruban volt. Kulfoldi gyartmanyu gepeiken.
    De alvtarsaik 2,500 re[pulogepein meg a sarlo-kalapacs.
    De a ….kivertek a Finnek beleoluk.

    http://www.harcunk.info/index.pap/archiv/1052-a-finn-legier-a

  • Tóth Péter, hagyd barlevet, ha mi ketten összefognánk sem tudnánk úgy égetni a zsidóságot, mint ő egyedül. Zavarja ha nyugodt hangnemben folyó beszélgetést olvas, szimplán csak provokálni akar. Se a zsidósághoz, se az általa sokat emlegetett holokauszthoz semmi köze.

  • Geyza
    2018 január 14
    7:04 du.
    Kedves Geza, en eppen akkor eltem otthon, 45 evig, mikor az ugy nevezett szocializmus volt , Marx elvtars alapjan.
    Szegeny Marx, jot akart, de nem ismerte az embereket, csak elmeletek alapjan gondolkodott.
    T.i, ketfele ember van szorgalmas, munkaszereto es becsuletes.
    Aztan vannak lustak, munkakerulok es tolvajok.
    Szerintem, nem lehet az emberiseget egy „kaptafa ala” venni, van ilyen is meg olyen is. Tehat az ember nem egyforma.
    Sajnos, Marx tetele ezt elfelejtette.

  • Tovabba, a magyar, ugy nevezett szocializzmus azzal kezdte otthon, hogy elvett minden szemelyes tulajdont, legyen az haz, lakas, uzlet stb. Majd kitelepitette azokat kapalni, akiktol a javakat elvette, Es a parttitkar csaladja bekoltozott azok hazaba akiket kitelepitettek. Ezt hivtak akkor demokracianak?
    KOszonjuk, ebbol nem kertunk.

  • Undorító vagy Tóth.
    De nem tehetsz róla:ilyennek születtél.
    Ezért aztán elnézzük neked…

  • Figyelő:
    Ebben teljesen igazad van.
    Karl Marx kb 500 évvel megelőzte korát.
    Ha nem ezerrel !

  • Kenny:
    Általában az jellemzi a hazai jobbereket hogy a saját magukkal való elégedetlenségüket testálják másokra.

    Ha pl. OIM*-nak problémája van önmagával mert már délben elkezdi a sörivást, hát másokat nevez alkoholistának.

    Vagy hogy pl. HUNT* náci eszméket vall de kissé szégyenli, akkor olyanokat is be akarna vonni ebbe a gondolat-közösségbe, akiknek semmi közük az ő ordas eszméihez.
    Azért hogy enyhítse vele a sajátmaga ellen érzett elégedetlenségét.
    (Hiszen a kommunisták is csak nyilasok, stb..)

    Ez egyszerű psichologiai dolog, sok helyen leírták már különféle diszertációkban.

    Neocsárli kivétel: ő szentül meg van győződve róla hogy amiben hisz az jót tenne az Emberiségnek. Ezért aztán elégedett és boldog ember.Mert a lehetséges legjobb eszmék megvalósításán dolgozik.

    Ilyenek voltak a náci keretlegények, akik agyonverték a heftlingeket és nem értették hogy miért állítják őket falhoz a háború után, mikor pedig ők jót tettek azzal hogy zsidókat meg baloldliakat vertek agyon.

  • Elnezest, kicsit tuloztam, nem eltem ott 45 evig, csask a rendszer volt ilyen soka.

  • bendeguz..stb
    david pajzsa……………meg a joanyad te majom.

  • Charlie
    nyugodt hangnemben antiszemita vernaci te………..miro; ugatsz megunt nyilasgyerek??

  • toth peter
    „nehogy a sorsukra hussal….”- no gyere te kis nyamvadek. varlak. meglatom mire mesz velem szemben…..

  • acimem.-
    /nehoft azt mond nem tudod…./
    asher bar-lev /jr/
    rehov h’hatsmauth
    isrl / 11131 CFAT / SAFED
    ERETS ISRAEL
    gyere ha van ver a pucadban te szellemi toprongy…..

  • Figyelő, te legjobb esetben is 8 évet éltél a „szocializmusban”, ha 56-ban kimentél Kanadába. Ennyit rólad, a 45 évedtől, meg a „tudásodról”.

  • 1957 januar 22 en hagytam el Budapestet.

  • Az ugy nevezett szocializmus volt 45 evig, elnezst az elirasert.

  • Az ugy nevezett Elnezest, kicsit tuloztam, nem eltem ott 45 evig, csask a rendszer volt ilyen soka.szocializmus volt 45 evig, elnezst az elirasert.

  • Alma, olvass feljebb en is korrigaltam magam. A szocializmus tartott annyi evig , en idobeen eljottem.

  • Figyelo
    te mirol obegatsz 4500 km-rol? szerintem meg fingod sincsen semmirol te nyomorult niemand.
    ugyan olyan hulye vagy mint a haverod a nyilasfereg „Charlie”.
    ugattok a holdra mindketten okorsegeket.

  • Almasi Alma
    tudom hogy legtobbszor nem ertunk egyet……….de most az egyszer igen.
    figyelo ha 56-ban kitantorgott………akkor azt a 8 evet a szocialista taborban csak mint hatulgombolos kis huggyos kolok elhette meg.-/mondhatom nagy tapasztalat../
    viszont ha igaz hogy csak egy 45 eves kis kolokrol van szo-/mae ugye kis huggyos kolok hozzam kepest../-akkor meg meg azt a 8 evet se elhette meg mert akkor o mar kint kellett hogy szulessen.
    2018 minus 1956………….hozza az a ominozus 8 ev. sehogy se jon ki a 45…
    szerintem egy fidszes bertollnokrol lesz itt szo.

  • Charlie…
    megbuktal mint rottenbiller.
    te ki fityiszes bertollnok te.kiderult ki vagy te a fedonev alatt………….kis fidelitas-os hulyegyerek.
    ennyit rolad.

  • Alma:
    Figyelő eltévesztette..
    Lényeg hogy elismerte fenntebb hogy elírta.
    Mindannyian szoktunk hülyeségeket írogatni,tudni kell elismerni

  • Hát igen Barlev, Tóth stílusa igencsak bicskanyitogató.
    Gondolom ezért van itt, ez neki a célja.
    Felháborítani az embereket.
    Röhögd körbe.
    HUNT* …
    :D:D

  • charlie
    2018 január 15
    1:45 du.
    Megerdemlitek, mert emberszamba veszitek! Fizetett troll, de meglehet csak szanni valo elmebeteg! Azert arrol sem artana elgondolkozni, hogy ti harmad ennyiert a szarni kidobott macska sorsara jutnatok! Erezheto, ennyire elfogulatlan a cenzura!

  • Geyza Igaznak tűnik amit írsz, én is hasonlóan gondolom, de engem legjobban az zavar, hogy fogalmuk sincs, mit jelent az alkoholista. Teljes fogalomzavarban szenvednek. Aki alkoholt iszik, az nem alkoholista. Az egy egészen más fogalom. Közben istenített újságíróiknak fátyolt vont már a szemükre az alkohol, mégis boldogan emelik őket pajzsra, és szentírásként kezelik gyűlölködő mondataikat. Nekem érthetetlen.
    Ha ilyen egyszerű dolog megítélésében megbízhatatlanok, hogy hihetnék nekik komolyabb dolgokban?
    Egyébként Rómában kaptam születésnapomra két flaska nemes Grappát, így már három van (nem gondoltam, hogy ilyen finom is tud lenni a törkölypálinka). Van két üveg XO konyakom, és majd 200 üveg whiskey-m. Bor is van a garázsban, pár tucat flaska rizling és Margaux. A sört ki nem állhatom, egy karton Guinness egy évig várta a hűtőben, hogy egy vendég végre megigya.
    Ha most ezeket egyszerre meginnám, akkor sem lennék alkoholista, csak egy hülye aki alkoholmérgezésben meghal. Az alkoholista az, akinek inni kell, nem tudja megállni ha alkoholt lát. Akinek a házában alkoholgyűjtemény van, az nem lehet alkoholista. Ez tényleg olyan bonyolult?
    Érv helyet használják, de csak sértésnek jó. Értelme?

  • Figyelő
    2018 január 15
    5:08 du.

    Geyza
    2018 január 14
    7:04 du.
    Kedves Geza, en eppen akkor eltem otthon, 45 evig, mikor az ugy nevezett szocializmus volt , Marx elvtars alapjan.

    Önnek nagyon beakadt ez a 45 év, mert tegnap már egy másik cikk alatt is arról győzködte az olvasókat, hogy 45 évet élt a szocializmusban… – kétszer, két időpontban, két különböző cikk alatt ugyanazt leírni, biztos hogy tévedés?

  • Figyelő mi
    2018 január 16
    12:55 de.

    Kedves Figyelő, aki nem a helyesírási, elírási hibákat keresi mániákusan a másik oldal beíróinál, az értette hogy mire gondolsz.

    Annyit helyesbítenék, hogy a szocializmus 40 évig tartott nálunk. 1949-től, amikor megszavazták a parlamentben az MKP tagjai a Népköztársaságot, 1989-ig, a demokratikus rendszerváltásig.

  • hazai lampa
    csakhogy abbol a 40 ev kommonistarezsimbol a figyelo fedonevu csak kb 7 evet elt at………..mert allitasaszerint 56-ban kitantorgott canada-ba.
    akkor meg mirol ugat megis??

  • Besancon
    te tenyleg elhiszed hogy csak eliras volna…?
    ennyire naiv lennel?nem hinnem…….

  • Tóth Péter
    3:30

    Orbán Vezér annyi stadiont és főtérburkolatot épített az adóforintokból, meg a többszázmilliárdos Uniós segélyből, amiből már jónéhány többszázezer főt normálisan foglakoztató – mellesleg nyereséges – gyár és üzem is létrehozható lett volna, és nem az ún. köz, de valójában kényszermunkás foglalkoztatókat. Ehhez program kellene, amely kedvezményekkel be kell hozni a befektetőket. De ez a gyászos hangulatú . r e n d s z e r . minden . n o r m á l i s b e f e k t e t ő t t a s z í t.

    „Segélyszervezeteket hozzatok létre és vezessétek őket vissza a munka világába” írja.
    Jó ha tudja Totya Bá, hogy a segélyszervezeteket, azokat . O r b a n i s z t á n . nyíltan . ü l d ö z i…

    .

  • „Totya Bá”…heheeeheheheeeheheh

  • Kisském:
    Áááá az nem úgy van.
    Egylőre BENNETEKET veznek itt emberszámba, szteem teljesen helytelenül.
    Merthogy ez egy lberális oldal.
    Még a vérnácik is szóhoz jutnak.

    Hiba.
    Öreg hiba.
    Dehát evvan.

    Szaal pajtás ne ugrájjá’

  • Geyza
    2018 január 15
    7:43 du.
    ÉN nem vallok NÁCI eszméket!!!!!!!!!!!!!
    Ezt tetetete súlykolod és belém akarod beszélni—na hát ez nem fog sikerülni!!!!!!
    Tudod ez a “””az európai baloldali erők taktikájának része”””,Ez ennyi és tetetete ezt műveled!
    Vigyázz a bicskád ha kinyílik megvághatod magad vele —és ha nincs aki segítsen!…….
    Gondolkozzál el mindenen még egyszer üdvözletével.
    Geyza
    2018 január 16
    4:21 de.

    Hát igen Barlev, .. stílusa igencsak bicskanyitogató. De ebben egészen igazad van!!!Gézukám!
    Ennek barátságos üdvözletével.

  • barlev
    2018 január 15
    9:17 du.
    Nagyon külvárosi kocsmahangulatban vagy !!!
    Az alma nem esik messze a párjától.
    Szeretettel üdvözöllek.

  • DonGolo
    2018 január 16
    11:53 de.
    Meg kell nézni mire lehetett költeni a pénzeket!
    Nem azt mondtam , hogy kormánybuktató szervezeteket hozzál létre –azzal szemben persze,hogy védekezik.Olyat kell ami segíti ezeket az embereket és nem politikai finánctőke mögé bújva kell ténykedni,hanem valóságosan ezen emberekkel kellene foglalkozni!!!nem a zorbánnal.Na és akkor nem lenne mit magatokra venni!!!
    hát most aztán nagyon üdvözöllek.

  • Besancon
    2018 január 16
    7:52 de.

    barlev
    2018 január 16
    10:07 de.

    Elnezest kertem a hibamert, mert elso szemely szamban irtam az ugynevezett szocilaizmusrol, ahol valoban csak 1945>1957 /ben eltem. NEM 45 evig! A hiba ott jott be, hogy azt akartam irni,hogy addig tartott igazan, de rosszul fejeztem ki magam!
    6O ev idegenben eles sajnos, ilysmit okoz az embernek. Rosszul fejazi ki magat magyarul, ennyit a temarol.

  • Geyza!

    Bendegúz79 láthatólag nem válaszolta meg Geyza-nak,
    hogy legalább egy árva sort olvasott e Marx és Engels többezer tudományos munkájából. Igen, vagy nem ?

    Igazad van abban, hogy semmiképp nem a „csillag” tesz valakit, vagy „valamit” – egy államot – kommunistává, hanem a vallott világnézete mellett a mindennapi gazdasági és szociális gyakorlata. Mint ahogy nem a nyakban viselt kereszt teszi az igaz keresztényt kereszténnyé, hanem a mély hite és annak megfelő példamutató, szerény magatartása.

    Lenin a bolsevizmus kierőszakolásával, éppen megszegve a marxizmus totalitarizmust és abszolútizmust tagadó elvrendszerét, utat nyitott a sztálinizmus paranoiás rombolásának. (Annak ellenére is, hogy történelmi súlyú levélben időben felismerve azt, hívta fel a Központi Bizottság figyelmét Sztálin személyében rejlő végzetes veszélyre.)

    .

  • Volna egy javaslatom mostantól. Mindenki a LEGNAGYOBB JÓINDULATTAL higgye el, hogy ha valaki ír valamit, akkor lehet, hogy téved, de nem hazudik, hanem komolyan úgy gondolja. Ez vonatkozik Marcsira is.

    Például mindjárt Figyelőre: sokszor téved, de nem rosszindulattal. Én szoktam néha (tréfásan) helyreigazítani, de NEM VÁDOLOM SEMMIFÉLE SZÁNDÉKOS ferdítéssel.

    Aztán barlevre: Elfogadom, hogy amit ír, őszintén gondolja, DE NEM ÉRTEK VELE EGYET. És tartok attól, hogy tőle már a koránál fogva sem lehet semmiféle empátiát elvárni, sajnos. Jól mondom, kedves barlev?

  • Bendegúz! Olvasta vagy nem olvasta Marxot ???

    A misztikumra igen hajlamos Hitler maga választotta az indiai horogkeresztet, és propaganda fogásként rátette a néptömegek, főleg a munkásosztály szemében oly szimpatikus, a kommunisták által már használt vörös zászlóra…

    Egyébként az Amerikai Egyesült Államok is . ö t á g ú . csillagot használ. 😀 Akkor mi a helyzet ???

  • folyt.

    SŐT a pentagrammát több-száz éve használja még a Szabdkőművesség is. Ott mi a magyarázata. Csak nem a kommunisták ??? 😀

    .

  • Mindenkinek ajánlott IRODALOM:

    Ady Enedre: Csillagok csillaga c. örökbecsűje… (ld: Ott )

  • Kiss Béla, a jobbikosok humanizmusa messze földön híres, egy „barlev-szintű” kaliber nem okoz gondot az önbecsülésünkben.
    Több kulturált zsidó fórumozó elhagyta a honlapot, mert elviselhetetlennek érezték az alpári és moderálatlan hangnemet.

  • Neocsárli:
    Csak az a baj a ti humanizmusnak nevezett izétekkel, hogy mikor meglátom itt a nevedet, a haláltáborok kéményeinek a fanyar bűze jut eszembe…

  • Don Golo:
    Ha már a csillagoknál tartunk.
    Kis kitérőt teszek.

    Tudjuk hogy Vietnám és az USA kapcsolata enyhén szólva is különös:
    Approx. 3 millió vietnámi áldozat kontra kb. 30 000 amerikai áldozat.
    Ennyi a mérleg.

    Most meg közösen hadgyakorlatoznak, ott leng a vietnámi csillagos lobogó az amerikai anyahajó antenna-rengetégben fenn, az USA zászló mellett.
    Ahogy azt előírja a nemzetközi tenger-jog, ha egy hajó más állam felségvizein hajózik.

    Nade Vietnám ELLOPTA az USA légierejének a felségjelzését !!!

    Bizarr látvány amint a két fehér egyenlőségjel között lévö fehér csillagos gépek kötelékben repülnek a két sárga egyenlöségjel között lévő piros csillaggal jelzett vietnámi vadászokkal …

  • Tothkám, ugyis mint HUNT*

    Mostan tudnék a kis förmedvényeidre blikkfangósakat válaszolgatni, de…

    / Géza csak megvetően legyint /

  • Almási Alma
    2018 január 16
    12:35 du.
    Kedvesem, az eddig szenilis matuzsalemet jatszo barlevrol mar reg kiderult, hogy csak egy magarol hamis izraeli cimet megado ugyetlen jr. trollocska, aki arra szakosodott, hogy provokative gyuloletesse tegye a zsidokat, de pofara esett, mert ennyira hulye meg egy elmebeteg zsido sem lehet, mint amennyire otahosaga tuljatsza magat!

  • charlie
    2018 január 16
    1:06 du.
    A jobbikosok onbecsuleserol inkabb nem ertekeznek, viszont azt tanacsolom, sokkal nagyobbat rugnatok az ilyen izeszintu kaliberekbe, ha neman levegonek neznetek oket, mialtal akkor kenytelenek lesznek bosszusan magukhoz nyulni agyilag vagy fizikalisan, mert keptelenek elviselni, ha szereplesukrol nem kapnak visszajelzest. Az okos es kulturalt zsido forumozok szerintem nem ezek miatt hagytak el a honlapot, hanem azert mert ertheto okokbol nem akarnak a kinos belpolitikai botranyaikrol masokra nem tartozo kompromitalo megjegyzeseket, ami irigylesre melto eszre es osszetartasra utal.

  • toth…stb
    engem te ne udvozolgess…………..q te „szadbol” az egy inzultus

  • Geyza
    2018 január 16
    3:08 du.

    Neocsárli:
    Csak az a baj a ti humanizmusnak nevezett izétekkel, hogy mikor meglátom itt a nevedet, a haláltáborok kéményeinek a fanyar bűze jut eszembe…
    __________________

    Ejnye, Geyza!
    Charlie csakis a ROSSZAK ellen beszél, akik – mint Soros – kártékony férgek. A JÓK tőle bátran élhetnek továbbra is…

  • Kitűnő a CÍM IS
    A kedves kommettársak vitáznak itt mindenféle részletkérdésről, csak épp e kitűnően kigondolt és szellemesen a . c í m b e . bele fogalmazott fő mondanivalót, a . c s a l á d o t . nem elemzi senki.
    Pedig pont ez a cím már majdnem az írás slusszpoénja, ez a bizonyos „A másik család” e néhány szava is hatalmas, szinte költői drámaisággal ütős kiáltás. Nemcsak célzás, de találat is egyben.
    Így veti fel a mai magyar valóság legvisszataszítóbb kontrasztját, amely az orbáni állam (azaz az illiberális és centrális erőtér: a NER) lényegét, a Vezér kiváltságos tányérnyaló környezetét, A . p o l i t i k a i . c s a l á d o t . mint a helyzet döntő tényezőjét állítja szembe a mai magyar szegénységgel, az egyén, az egyre több család boldogtalanságát okozó, felfokozott helyzet kulcsát.
    – Magyar Bálint volt oktatási miniszter nagyszerű tudományos munkája, > A magyar maffiállam anatómiája < (www.noranlibro.hu) már 2015-ben olvasója elé tárta Orbanisztán teljes struktúráját poligarchástól, oligarchástól, az elmaradhatatlan strómanjaival együtt, beleértve a politikai és gazdasági strómanokat is.
    Alapos és tárgyilagos tárgyismerettel részletezi és elemzi, a piramis minden építő kőkockáját (ritkán név szerint) főleg az abban elfoglalt pozíció arányában, akik nemcsak az "emúttnyóccév" (2010-17.) alatt ezerszeresére duzzasztott egyéni vagyonuknak, de az épp emiatt kialakult hazai gazdasági, politikai és szociális feszültség és káosz, jelentős méretű tömeges szegénységnek is a méltó gazdái.

  • Geyza Látod mennyivel jobb nekem? Charlie nevét látva nekem a kertem jut eszembe, amit főként Charlie kertész épít. 🙂

  • Charlie
    …”az alpari moderalatlan hangnemet…”-/folytatom helyetted is…/- amit aszelsojobbbos firkaszok megengedtek itt maguknak……….eppen te magad.

  • almasi alma
    …a JOK tole boldogan elhetnek…
    megengedted nnekik mi?
    majd te dontod el ki jo ki nem?
    nem biztos hogy mindkettonknek AZ a jo ami neked…..

  • a carlie, a toth…,es meg par itt engem erosen emlekeztetnek a lagerekben latott megtapasztalt KAPO-kra.
    es hozzaa keseru-edeskes nehez zsiros buzlo fust.

  • barlev 2018 január 17 10:24 de. Szarkazmus kedves barlev, szarkazmus. Alma csak idézte egy fórumtárs eltorzult gondolatát. Nem mindenki a zsidók ellensége, de megnehezíted, hogy ez így maradjon.

  • Kiss Béluci pofára vagy esve öreg.
    Ti, nácik azért vagytok itt hogy inzultáljatok minket.
    Mire mennétek nélkülünk ?

    Mi nem megyünk a rengeteg náci oldalra leugatni benneteket, mert hányingerünk van tőletek meg a lapjaitok szellemiségétől.

    Erre utánunk jöttök ?

    Szarháziak…

  • Kiss Bela
    2018 január 16
    5:38 du.

    …az eddig szenilis matuzsalemet jatszo barlevrol mar reg kiderult, hogy csak egy magarol hamis izraeli cimet megado ugyetlen jr. trollocska, aki arra szakosodott, hogy provokative gyuloletesse tegye a zsidokat, de pofara esett, mert ennyira hulye meg egy elmebeteg zsido sem lehet, mint amennyire otahosaga tuljatsza magat!
    ______________________________

    Kedves Béla, fogalmad sincs a pszichológiáról…

  • Kiss is dísz-piny itt

  • Geyza
    2018 január 16
    3:19 du.
    Légy szíves fejtsd itt ki mindenki előtt mit jelent a te írásodban ez amit írtál ::::
    „”””blikkfangósakat””””, mert mi kulturált emberek nem értjük ezt a „bikkfa” nyelvezetet.
    Retenetesen nagyon nagy üdvözlettel.

  • barlev
    2018 január 17
    2:08 de.

    „””…………..q „”” Légy szíves írd már le mi van a q vagy g betűd előtt,mert nálam kitörölték,kimoderálták a q,g betűk előtt lévőket .Próbáld meg úgy,hogy egy hozzászólásban csak egy betűt írjál le ,majd én összerakom a több hozzászólásból,–hátha meg foglak érteni.( hátha így menni fog!)
    Nagyon barátságos üdvözlettel.

  • barlev
    2018 január 17
    10:27 de.
    Nemigen hiszem,hogy a betegség – beteg elmét is kíván.!
    Erősen megértő igaz üdvözlettel.

  • toth peter
    nyasgem………100% kosher.jol jarsz vele

  • Kiss Béla 6:17, az izraeli belpolitika a kutyát sem érdekli errefelé, ha mégis, a zsidók a legnagyobb kritikusok.

  • barlev, ha téged a holokauszt szörnyűsége jut eszedbe egy-két fórumozó véleményéről, akkor relativizálod a múltat, ami manapság bűncselekmény.
    Ne légy már bűnöző, te kis „túlélő”. :))

  • barlev
    2018 január 17
    10:27 de.
    Ha igazak lennenek a lager tapasztalataid, akkor nem hasonlitanal ennyire KAPO cimboraidra, akik ha igaz, a fajtarsaid voltak es nem emlegetned, hanem titkolnad, szegyellned oket, masfelol meg nem buktatnad le magad eszetlenul idonkent tul fiatalos stilusoddal! Az az igazsag, hogy a szarkavarashoz sokkal jobban ertesz, mint a kileted alcazasahoz!

  • Kedves Almási Alma 12,35-kor naiv jóindulattal mondja, hogy Figyelő bár „sokszor téved, de nem rosszindulattal… Nem vádolom semmiféle ferdítéssel…”

    Kedves Alma ! Objektív szemlélettel, mint (bár nem asztro, de) tudós fizikus vajh, egy föld felé száguldó méretes égi objektumot is ilyen „naiv jóindulattal” figyelne e, vagy normális esetben ott, azon minutumban inkább a tömeg és sebesség, valamint a pálya adatok megfelelő egybevetésével kiszámítaná a pályáját és a Földben okozott, várható kár mértékét…?

    Mert ha – mint állítja, ért valamit a pszichológiához is amit én tisztelettel vitatnék – egybevetné Figyelő zsidó származásából, ám az állandóan hangoztatott katolikus neveltetéséből fakadó ellentmondó, kvázi ezt a renegát öngyűlölő zsidó, önmagával is harcban álló kettős világszemléletét, csak így (okot és okozatot elemezve), ez által nyer „értelmet” az ő önigazoló, dafke-horthysta konzervativ világszemlélete amely már önmagában is kizárja:
    1./ az ő objektivitását;
    2./ a megbocsájtható, téves (nem is ezt akartam) értékítéletét;
    3./ és a jóindulatát is.

    Másfelől, viszont éppen ez indokolja részéről:
    1./ a rosszindulatot, valamint;
    2./ a dolgok szándékos félremagyarázását és kommentjeiben a félrevezető tájékoztatását az éppen adott történelmi, v. filozófiai kérdésről.

    E tényezőket pedig alátámasztják azok, az itteni vitákban neki már százszor,és ezerszer bebizonyított, az ő állításaival merőben ellentétes valódi, tudományos forrásokra is hivatkozó(!) történelmi tényeknek és eseményeknek a részéről újra és újra ismétlődő, vagyis papgályként ismételgetett, és szándékoltan elferdített(!) interpretációi, amelyekkel a fő célja, a KMH-n előforduló fiatalabb, ill. tapasztalatlan olvasókat megcélozni és félrevezetni.

    Mindezt teszi „egy tiszteletreméltó” idős hölgy jelmezébe bújva, többek közt így fabrikálva tekintélyt magának. Az ő kedvenc szófordulatával élve, hogy ő „már akkor is élt”…
    – Hmmm, mintha ez a fatális biológiai igazság, érvek helyett bármit is jelentene, vagy hozzáadna egy becsületes vita eldöntéséhez. 😀

  • Ui: Kedves Alma!

    Igen, Barlev, az „más tészta”…

    Míg renegát Figyelő a horthyzmus szorgos védelmezője és hirdetője, addig az éppen ama gyilkos rendszertől szegregált és üldöztetett Barlev valóban megjárta a haláltáborok poklát és így vesztette el az egész családját is… Nyilván Ő is kizárólag a szerencsének köszönheti az életét. „Indulatos türelme” érthető… Mert „ezekhez” a relativizátorokhoz türelem kell ám…

    Neki még az esetleges – néha a nyelvi kadályok előidézte – apró(!) tévedései is megbocsáthatóak…

    Figyelő is ilyen relativizátor, amikor a Fitalkorúak Bíróságától jóval a háború után elszenvedett lelki sérelmeit állítja szembe a Holokausztban >emberi mivoltukban< teljesen megalázottak, majd így megsemmisítettek gáz és tűzhalál előtti testi-lelki szenvedéseivel…

  • barlev
    2018 január 17
    2:07 du.
    Ha kipróbáltad -és ízlett –gyakoroljad -nélkülem.Így is megy neked -úgy látom.
    Szívből jövő megértő , barátságos üdvözlettel.
    De másnak ne ajánld mint kóser terméket , mert ha bizonyos emberek bemennek az üzletedbe—úgy találsz járni mint Franciaországban a kóser boltok.
    Szívből jövő megértő , barátságos üdvözlettel.Remélem minden kóser az életedben üdvözletével.

  • Kedves KORDON BLUED!

    Tévedsz, szerintem. Érdemes a fórumtársakat is bizonyos jóindulattal olvasgatni, mert akkor megmaradhatunk józan emberi mivoltunkban, és nem dühítjük magunkat hamis elképzelésekkel..

    Figyelőt vagy tíz éve már ismerem, ha nem is személyesen, de hitelt érdemlően. A lényeges vonásai azóta is következetesek, és ha nem is teljesen igazak, amit ír, melyikünk az, akiben nem változik, és nem szépül meg a múlt?

    Minthogy úgy tudom, tehetős budapesti polgári családból származik, természetes, hogy Horthyt védelmezi, és mindent belemagyaráz, csakhogy a zsidók kiirtásában való felelősségét mentegesse. Ugyanakkor egyáltalán nem tapasztaltam nála semmiféle kirekesztést vagy antiszemitizmust, legfeljebb néha egy kis ambivalenciát – ami szintén sok magyar emberben megvan. Úgy tudom, nálam vagy 6-8 évvel idősebb, ami szintén teljesen a képbe illik. Mostanában már bizonyosan vannak problémái az emlékezetét illetően, de melyikünknek nincs, még fiatalabban is?

    Egy szó, mint száz, örüljünk, hogy köztünk van és élénken vitatkozik, még ha nem is értünk vele egyet. Ezt hívják toleranciának.

  • Ami pedig barlevet illeti, egyet egészen biztosan tudok, hogy nem Magyarországon, főleg pedig nem Budapesten él. Legalább is arra enged következtetni, hogy a legkisebb mértékben sem érti a pesti humort, és a bonyolultabb magyar mondatokat könnyen félreérti. Sajnos az átélt, és soha nem felejtett hajdani élményei erősen magyarellenessé, zsidó mivolta pedig teljesen feleslegesen erősen arabellenessé tette, és sajnos ugyanazokat a módszereket használja a kommunikációban, mint amit gyerekkorában a zsidók ellen maga is megtapasztalt. Addig már nem ér fel az áttekintő képessége, hogy ezt belássa, és változtasson. Tóth Péter, Charlie és mások ezt szívesen kihasználják, hogy ellenszenvet keltsenek iránta.

    De mi ne dőljünk be…

  • KORDON BLUED
    2018 január 18
    5:06 de.
    Sajnalatos az ellemzese az en pszichologiai kepemrol, de ezen mar nem tudok segiteni. Alma jobba erti talan, hogy egesz eletemben, foleg fiatalkoromban, egy kettossegben eltem, amirol en nem tehettem.
    Felzsido csaladba szulettem, amirol nem tehetek. Anyam katolikus volt es apam zsido szarmazasu. 1939 ben apam kikeresztelkedett es katolikus lett. Engem ebben a hitben neveltek, mig az apacak mukodtek apacakhoz jartam iskolaba.
    Apam meguszta az uldoztetest 18 honapos munkaszolgalattal, mely 1945/ben vegetert.Apam a katolikus hitet igen komolyan vette halalig. Ot es anyamat kihozattam Kanadaban minketto itt halt meg. Apam 98 eves koraban, anyam 1O6 eves koraban.

    Tovabba, kommunista ellensegssegem mar a gimnaziumban hetedikes koromban megnyilvanult, mikor az iskolaban nem voltam hajlando Sztalin szuletesnapjara valamit „felajanlani”. Ezert kicsaptak az osszes magyar iskolabol. Majd egy evre eliteltek a fiatalkoruak bortonere, ahol 9 honapig voltam. Ott egy konyvet szerkeztettem bortontarsaim irasaibol, amit az igazgatonak bemutattam. Az ,igazgato folterjesztette azt az Igazsagugyi Miniszteriumbe,
    es ok ezert levettek 3 honapot a buntetsembol.
    Azt allithatom, hogy nem jo f;lv;rnek lenni ;s foleg azert mert az nem az embertol fugg, hava szuletik.
    Nagyjabol, leirtam roviden szuletesm es fiatalkori eletemet.

    Ferjem mellekesen katolikus volt es 4 gyermekem is az.
    Kanadaban , hal Isten sekit sem erdekel a szarmazasom vagy a gyermekeime.
    Isten aldja meg Kanadat, ami befogadott 1957 ben 39 ezer magyrt.

  • Elnezest, hiba> : nem jo felverunek lenni,
    ez rosszul volt leirva!

  • KORDON BLUED
    2018 január 18
    5:06 de.
    Meg azt megkerdeznem, hogy miben voltam , vagyok rosszindulatu?

  • KORDON BLUED

    Mikor voltam en Hotthysta, mert nem nevezetm el mindennek?
    Irtam, hogy akkor 12 ;ves voltam. A csaladomban nem tapasztaltam nagy rajongast erte. Mint gyerek , nem kedveltem a nagy hireket a csaladjarol a radioban. Ugyan az ment akkor, mint idekint Kennedy csalad idejeben.

  • Charlie:
    „a jobbikosok humanizmusa messze földön híres”

    Lenne szíves fölvilágosítani, hogy hol merre van az a bizonyos „messze föld”?
    Én még hírét sem hallottam, de hát nem vagyok túl erős földrajzból, Brazilia vagy Ausztrália szövetségi államainak, tartományainak például már a nevét sem tudom. 🙂

    Ami a magyarországi valós humanizmust illeti, így hirtelenjében elsőre két ember jut az eszembe; az egyik Iványi Gábor lelkész, a másik egy nemrég nyugdíjba ment gyermekorvosnő, aki most annak a napi 4-5 menedékkérőnek a gyermekeit próbálja gyógyítgatni (természetesen ingyen), akiket a magyar állam hosszas várakozás után valahogy beengedett a határon. Tudomásom szerint sem Iványi Gábor, sem a doktornő nem jobbikos.

    Természetesen nem csak ez a két ember humanista a mai Magyarországon, hanem jóval több. Egyáltalán nem zárom ki, hogy esetleg akad közöttük akár jobbikos is.

  • FORTIMBRAS
    2018 január 11
    7:08 de.

    Néhány kiegészítést tennék, ha megengeded.

    Igaz, hogy a szocializmusban a nehézipar sok munkahelyet teremtett, de ettől még lehetett volna éhezni. Gondolj a lengyel vagy román munkásokra a fűtetlen lakótelepen!

    A Kádár-rendszer mégis különbözött a baráti szovjet országoktól: pl. a mezőgazdasági politikában. Ezért hívták gulyáskommunizmusnak. Itt tényleg minden magyar embernek jutott az ablakába muskátli, és gulyásleves az asztalára! Mert nem verték szét a mezőgazdaságot, hanem fejlesztették. És mert érdeke volt a rendszernek, hogy a vidéki emberek elégedettek legyenek velük.

    Igaz, sok lakótelep meg munkásszálló épült. De emellett kibővítették és korszerűsítették a falusi házakat! Olyan építkezés folyt vidéken, hogy az ma elképzelhetetlen (kivéve az alvótelepüléseken).
    Még a cigányoknak is munkát adott, hogy vetették a vályogtéglát a hatvanas években. Ma meg a saját otthonuk rájuk dől, mert azt se tudják mi az a vályog, nemhogy kijavítanák a romos házukat. A Kádár-korban olyan nem volt, hogy ecetfával volt tele az udvar, mint ma oly sokfelé látni.

    De ezeket nyilván nem tudhatod, ha városban éltél mindig.

  • FORTIMBRAS
    2018 január 11
    7:08 de.

    ” kormánya leszállította a iskolalátogatás kötelező életkori határát 18-ról 16 évre, azóta megnőtt az összes, valamint az utcára kerülő fiatalkorúak száma is…”

    Bocs, de ezt nagyon rosszul tudod.

    Amióta Orbánék leszállították a korhatárt, azok a 16 éves fiatalok a közmunkások között jelentek meg! Mert mondjuk ő a családfenntartó, és a segély helyett fizetést visz haza az anyjának, meg két-három kisebb testvérének!

    Én nem mondom, hogy ez rossz vagy jó, csak azt mondom, hogy nem a hajléktalanság felé mennek. Hanem az apró zsákfalvakban élnek az ilyen fiatalok. Onnan bejárni középiskolába, egy gyötrelem. Nincs busz, vagy csak ritkán. Kollégiumba nyilván nem a problémás, balhés fiatalokat veszik fel.

    Tehát feltételezhetően ezek a fiatalok nem a középsuliból maradnak ki. Hanem már „nyolc éve végzi az általános második osztályt”, kis túlzással.

  • FORTIMBRAS
    2018 január 11
    7:08 de.

    „2014-től már külön hajtóvadászatot is hirdetetett, törvényt is hozott a fent említett, azaz megszűntetett iparvidékekről feláramlott hajléktalanok “megregulázására”…

    Azt nem tudom, hogy kikből lesz a hajléktalan, de azt nem hiszem, hogy iparvidékről jönnének.

    Inkább a városból a falvakba költöznek a lecsúszottak az 1990-es évek óta! Magyarországon is van gettó és bádogváros, de nálunk nem a fővárosban, hanem a szabolcsi, baranyai falvakban!

    Mert a falvakban legalább elemi szinten fenntartható az élet (Kovách Imre szociológus).
    Szerintem a városokban jellemzően egyedülálló, férfi, (alkoholista), sajnálatosan lecsúszott hajléktalanok fagyoskodnak az utcán. Vélhetően sok köztük az ún. „forgóajtós elmebeteg” (aki mindig visszakerül a kórházba, mert nincs családja, aki vigyázzon rá). Ezért is volt nagyon nagy tévedés Gyurcsányéktól bezárni a Lipótmezőt!
    Sok szerencsétlen beteg hajléktalant ott legalább föltápláltak, és rendbe tették a gyógyszerezését. Most meg szegények az utcán kószálnak ellátatlanul, az jobb?

  • hazai lámpa A Lipót bezárása nem volt hiba, alkalmatlan volt a feladatok ellátására. A hajléktalanok ellátása amúgy sem volt a feladatai között. Kellett volna helyette építeni egy (?) korszerű kórházat mikor kiderült, hogy a Róbert kevés a megoldáshoz. Azóta hány stadion épült? Hét év alatt hány kórházat lehetett volna felépíteni? Hagyjuk már Gyurcsányt.

  • Belzebub, “a jobbikosok humanizmusa messze földön híres”
    Lenne szíves fölvilágosítani, hogy hol merre van az a bizonyos “messze föld”?
    Jelenleg Záhonytól Nemesmedvesig tart a „messze föld”.
    Az orvosnő hátterét nem ismerem, Iványiéval ellentétben, aki adományokból és állami pénzekből jótékonykodott, nem a sajátjából. Az „emberarcú SZDSZ-t” volt hivatott reklámozni, nálam kevés sikerrel.

  • Kenny
    2018 január 20
    4:34 de.

    Te ne tudjál már jobban mindent! Bizony, a régi kórházakból nem rúgták ki a beteget egy ragtapasszal az utcára. Lehet, hogy pazarlás volt, de nem is spóroltak annyit a betegen!

    Lesz.rom, hogy a vadkapitalizmusban nálatok mi a szokás. Neked van pénzed, te meg tudod fizetni. De vannak elmebetegek, akiknek nincs pénze, nincs családja, aki gondoskodjon róla. Az lehet, hogy Orbán alatt nem lett új elmeközpont, de attól még Gyurcsány sara a bezárás.

  • hazai lampa Miert ne tudjam jobban? Nem olvastam az egeszsegugyrol, hanem benne voltam. A stroke reszleg kivetelevel egy elavult rossz korhaz volt. Ha en nem tudom, akkor nem ugy van? Viccelsz?

  • hazai lámpa Tőlem azt szarsz le amit akarsz, Téged minősít. Azért tudnod kellene, vadkapitalizmus nálatok van, nem nálunk. Ez nincs benne a wikiben? Nem baj, majd beleírom.
    Amiről Te beszélsz, messze nem olyan egyszerű, mint Te gondolod.
    Először is az Opni nem elmegyógyintézet volt, mint nevében benne van, az is volt. Elavult lerohadt épületben működő „kórház”, egy apró felújított résszel.
    Az nem az elmegyógyintézet feladata, hogy a hajléktalanokat ellássa. Ez butaság. A hajléktalanok nagy része ugyan mentálisan beteg, de kevesen érik el az intézményesítés jogát.
    A hajléktalanok kérdésének megoldása nem kórházi és nem rendőrségi feladat.
    Az is kérdéses, hogy az elmegyógyintézeti kezelés, ami zombivá gyógyszerezi a beteget, mennyire hatásos. Hiába gyógyszerezik zombivá, ha kikerül, azonnal abbahagyja a gyógyszereket, mert utál zombinak lenni. Nem tudom, hány elmegyógyintézetben jártál. én Budapest minden intézményét láttam. Az új Róbert kivételével mind alkalmatlan a gyógyításra. Csak arra jó, hogy súlyosbítsa a helyzetet. Nem az Opni bezárása volt a baj, hanem az, hogy nem létesítettek helyette egy alkalmas hálózatot, ennek a helyzetnek a megoldására. Ha jól megnézed a helyzetet, mikor kiderült, hogy a Róbert nem felel meg a pótlásra, Gyurcsány már nem rúgott labdába. Egyébként Gyurcsány volt az EÜ miniszter? Igen, annál nagyobb pazarlás nincs, mint amikor felszerelt kórházban tartanak értelmetlenül beteget, akit nem kellene. Erre kell egy köztes szerkezetet üzemeltetni. Itt jönnek képbe a stadionok elpazarolt pénze. Nem az OPNI bezárása volt hiba, hanem a pótlásának hiánya, és a köztes szervezet felállítása. Ez viszont már az Orbán kormány dolga lett volna, hiszen közben átvette a kormányzást, de elfelejtette az EÜ megreformálását. Tudom, ez azért van mert képtelen rá (Ök is), inkább halogatja, kerül amibe kerül, és nagyon sokba kerül az országnak. Mind emberéletben, etikailag és anyagilag is. Hasonló a helyzet mint a cigánykérdéssel, nem tudnak rá megoldást, így nem is csinálnak semmit, mert belebuknának, és azt nem merik megkockáztatni.
    Szóval ne Gyurcsányozzál, azóta elmúlt kilenc év.
    Azt viszont nem olvastam sem a Bibliában, sem az Alaptörvényben, hogy nem tudhatok Nálad mindent jobban. Miért nem?
    Még egy apróság. Magyarországon ha a férjed együtt kártyázik a körzeti orvossal, és ki tud harcolni Tőle egy elmegyógyintézeti beutalót mert szerinte hülye vagy, akkor Te már életed végéig benne vagy a rendszerben, hülyének bélyegezve. Nagyon sok elmebetegként nyilvántartott nem elmebeteg, semmi szüksége Opni elhelyezésre. De Gyurcsányozzál nyugodtan, kilenc év elteltével komoly érv, Te válsz vele komolytalanná. Gyurcsány alig több mint négy évet kormányozott, elég komolytalan minden rosszat a nyakába varrni. Az Orbán kormány 11 éve még mindig csak jóindulatú legyintést hoz ki belőletek, mit tudna szegény csinálni ilyen rövid idő alatt. Igazad van, meggondoltam. Kár az Opniért.

  • Az átkosban a Szobi utcai mentőkórház voltaképpen kizárólag a hajléktalanok és az utcán összeszedett alkoholisták „kipihentetésére” volt felhasználva. Mentők és rendőrség hozta be a delikvenseket, akiket aztán másnap kiglancolva, gyomormosva, megetetve „szabadon engedtek”. Az se volt jó megoldás, de legalább valami volt…

  • Kenny:
    Hazzay már komolytalanná vált.
    A több kilóméteres szócsépléseivel.
    Komoly fórumozó szteem nem nagyon olvassa.
    Kinek van türelme ugyanazt olvasgatni folyton, vég nélkül ?

    Ráadásul undorító agresszív stílusban?
    (Úgy értem nem az olvasás az agresszív heheehe)

  • Geyza Tehát Te most engem komolytalannak neveztél? Most eljátszottad a lehetőséget, hogy megkóstoljam az avarpálinkádat. Vessél magadra.
    Ha mindenkit ignorálunk, a végén csak magunkkal beszélgethetünk.
    Egyébként nem értem mi baja van Lámpának, nem bántottam. Hacsak az ellentmondás nem bőszíti.

  • Geyza
    2018 január 21
    10:20 de.

    Géza, a kommentjeim azoknak szólnak, akiket érdekel az irodalom, a történelem, a lélektan többek között. Te láthatólag nem tartozol közéjük.

  • Kenny
    2018 január 21
    5:33 de.

    Arról írok, amiről akarok, és nem ütközik a moderációs elvekbe. Ha te akarsz, írhatsz az Orbán-kormányról.

    Gyurcsány Ferenc ma is egy közszereplő, aki a DK élén indul a választásokon. Az nem gyurcsányozás, ha én tényekkel alátámasztom, hogy szerintem miben nem volt jó a kormányzása. Mivel ő volt a miniszterelnök, ugyanúgy a nevéhez köthető az OPNI bezárása, mint Orbánank a stadionok.

    OPNI-ról honnan szerezted az információidat? A Száll a kakukk fészkére színielőadásból?

    „hogy a hajléktalanokat ellássa. Ez butaság.”
    Különben meg ha figyelmesebben olvastad volna, én a hajléktalan elmebetegekről írtam. Az Atkinson Pszichológia könyvben leírják őszintén, pedig az Amerika, hogy ott is sokszor utcára kerülnek az elmebetegek! Amióta bejött ez a nagy liberális divat, hogy nem szabad a betegeket nagy intézményekben elhelyezni, mert az sérti a jogaikat. Az nem sérti az ilyen liberálisok szerint, ha a kapualjban fekszik a vizeletében a beteg személy, vagy rabszolgaként tartják, és elveszik a nyugdíját erre szakosodott bűnözők?!

  • Almási Alma
    2018 január 21
    9:11 de.

    A rendszerváltás után alakultak a hajléktalan szállók, ahol az a szabály, hogy ittasan nem lehet bemenni.

    Van olyan mentálisan beteg hajléktalan, aki iszik. Őket ilyenkor meg vagy befogadja valami rokon, vagy mehet az utcára. Azokról van szó, akiket már a mentősök ismernek, mint a rossz pénzt!
    Nekik talán megoldás lehetne, ha néha hetekre beutalnák valami vidéki szanatóriumba.

  • hazai lámpa Bocs, most látom újabb számonkérésedet. Az egészségügyben dolgoztam, és ismerek néhány tucat orvost, onnan szereztem az OPNI-ról az információimat. Beszéltem az OPNI-ban orvosokkal, ápolókkal és még a konyhásokkal is. Jól főztek. Sok elmebeteggel is, ezért vagyok itt olyan türelmes. Mint említettem, munkám miatt minden budapesti elmegyógyintézetben megfordultam. Mit nem értesz ezen? Az elmebetegek általában nem azért kerülnek vissza az utcára, mert megszűnik az intézet, hanem azért mert gyógyultnak nyilvánítják Őket. Beállítják a gyógyszert, amit utána nem fog szedni. Azon oknál fogva, hogy vagy jól érzi magát tehát minek, vagy egyszerűen nincs betegség érzete, ezért nem szedi. És már vissza is esett régi állapotába. Az elmebetegek nem szoktak meggyógyulni sajnos. De én nem vagyok hiteles szerinted semmiben, így nem erőltetném tovább. Rosszul van ez elosztva, Te mindent tudsz, én semmit. Így jártam. És igen, a Vígszínházban láttam a Száll a kakukk fészkére című darabot. Ez is baj, szégyelljem?

  • kiss bêla
    capo a te apad volt buchenwald-ban,

  • bar-lev
    2018 február 6
    1:41 du.
    Hat felebedtel ket het csicsika utan J.I.(Mossad) Joe?

  • Hazzaykám engem cseppet sem érdekel amit össze hazudozol úgy hogy a hazugságaidat féligazságokon vezeted keresztül.

    Te kis túlbuzgó troll.

    https://index.hu/tech/2018/01/30/egy_fideszes_facebook-troll_kitalalt_a_part_propagandahalozatarol/

  • kiss bêla

    mirol pofazol te szellemi toprongy hitetlen fereg??
    echte hungaricum minden szofosas a retkes pofadbol te kis ujnyilas. ezert utallak titeket magyarokat. undorito okadek nepseg…………………..vagytok Orban game dombjan kotortok moslek utan.
    Apad KAPO volt buchenwald-ban, meghozza koztorvenyes zold haromszoges tomeg gyilkos. kar tagadnod.