Egy hiteles baloldali jelölt legyőzheti Kocsis Mátét Józsefvárosban!

2018 január 19 11:21 de.33 hozzászólás

Kalmár Szilárd nevét olvasóink a KMH hasábjairól is ismerhetik–írásai lapunkban is megjelentek. Kalmár Szilárdnál aligha akad olyan közéleti szereplő, aki jobban ismerné a helyi szociális és közösségi viszonyokat Józsefvárosban, Budapest egyik legszegényebb kerületében. Szociális munkásként dolgozik, naponta érintkezik a társadalom peremén élő emberekkel. Ismeri a népkonyhák, a menhelyek, az ételosztás és az omladozó, nyomorúságos bérházak világát. Az április 8-ai országgyűlési választáson a Balpárt színeiben indul itt, kampánya pedig a szociális igazságosság elvére és helyi tapasztalataira épül. Az alábbiakban olvashatják az indulásáról szóló gondolatait. (A szerk.)

*

A Balpártnak egy jelöltje lesz.

Sokan kérdezik, hogy miért nem indulunk több helyen? Nincs emberünk? Van emberünk. Egyikük helyileg a legjobban beágyazott ellenzéki jelölt lehetett volna. Más pártok is támogatták, hogy ne lehessen a kispárti háttérrel támadni, mégis az MSZP-DK paktumnak köszönhetően egy helyben teljesen ismeretlen jelöltet vittek oda Gyurcsányék. Egy alföldi városba, ahol kiemelt jelentősége van annak, hogy valaki kötődjön a településhez.

Máshol azt láttuk, hogy egy számunkra is szimpatikus ember indul az MSZP színeiben. Helyi elvtársunk azt mondta, hogy elindul, de sajnálja, ha éppen miatta győz helyben a Fidesz vagy az egyébként sajnos esélyes Jobbik.

Sorolhatnánk az ilyen és ehhez hasonló példákat. És beszélhetnénk arról is, hogy nálunk nincs állami támogatás, nincsenek fizetett politikusok. Egy áruházi alkalmazott vagy egy éttermi szakács nem fog tudni csinálni magának két hónapnyi szabadidőt, hogy nyugodtan kampányolhasson.

Egy helyen viszont muszáj indulni, hogy ne töröljenek minket a pártok nyilvántartásából. És ha indulunk, akkor ezt nem fű alatt tesszük meg, alibiből. Ha elindulunk, akkor megmutatjuk magunkat, programunkat, ideológiánkat, közösségünket. Azért én indulok, mert egyik vezetője vagyok ennek a pártnak és feladatomnak, sőt kötelességemnek érzem azt, hogy terepen én küzdjek meg. Nincs kényelmes pártszékházunk, ahol hátradőlve megvárhatom más pártvezetőkhöz hasonlóan azt, hogy mások elvégezzék a munka nehezét. Ha valaki komolyan gondolja azt amit mond, akkor azért küzdjön meg az első vonalban is.

Természetesen hihetetlenül optimista vagyok, remélem, hogy csodás fordulatok után én lehetek az, aki a körzetben legyőzheti a NER egyik leggyalázatosabb szereplőjét, Kocsis Mátét. Ugyanakkor realista is vagyok. Tudom, hogy ahonnan indulok, az anyagi lehetőségeim alapján realitása annak van, hogy már az ajánlások összegyüjtésébe is bele fogok rokkanni és mindezek után néhány tucat vokssal végzem. De ennek ellenére is vállalom! Két választást néztem végig tétlenségre kárhoztatva. Láttam, hogy egy alkalmatlan gyurcsányista miként bukik el látványosan egy baloldali választókerületben. Ma ugyanezt látom és ez, talán a legjobban ez ösztönöz a cselekvésre!

Kalmár Szilárd

33 hozzászólás

  • A moderátor segítségét kérném, ugyanis fél éve bevezették, hogy tilos „hiteltelennek vagy elítélendőnek tartani egy-egy magyar ellenzéki szereplőt” ezen az oldalon.
    Erre a fenti cikkben megjelenhet ilyen gondolat: „..MSZP-DK paktumnak köszönhetően egy helyben teljesen ismeretlen jelöltet vittek oda Gyurcsányék”.
    Érdekelne továbbá, hogy az „alkalmatlan gyurcsányista” jelzős szerkezetet a továbbiakban a fórumozók is szabadon használhatják-e beírásaikban, vagy ezt csak a Balpárt vezetője engedheti meg magának?

  • Christopher Adam

    Kalmár Szilárd hosszú évek folyamán sokat le tett az asztalra baloldali körökben. Van helye a kritikának a baloldali vagy liberális ellenzéket illetően–bőven akad mit birálni, ráadásul ezen az oldalon képesek vagyunk „saját” táborunkat is kritikus szemmel figyelni. Az üres fideszes pártpropagandát, az elmúltnyolcévezést viszont más fórumokon érdemes folytatni. Erről szól a moderáció.

  • Nekem az tetszik – mint közismert „gyurcsányistának” 😀 – hogy ha megjelenik egy „új szereplő”, für alle Fälle csak sor kerül egy kis gyurcsányozásra (mi másra?)… 2010-ben, 2014-ben egyetlen bukott képviselő sem volt baloldalról a 106 körzetben, csak DK-s… 😀

  • Vajon Kalmár Szilárd megpróbált TÁRGYALNI a DK-val? Valamiféle reális alapokon persze?

  • Bizonyara ma mar mindenki tudataban van vilagszerte hogy a „bal-oldal” politikai ,tarsdalami es gazdasagi elvekben valoban mit is jelent.

    Bizonyara ottan is van emlekezete a lakossagnak arra.

    De Kalmar elvtars egy szoval sem jelezte ,hogy mit tenne, ill, hogy mit tervez tenni megoldani barmi problemakat amivel a lakossag all szemben.S mit vel hgoy kepes is lenne azt betolteni.

    S valoban ketelkedeset kelt automatikusan, amikor egy politikai palyazo azon nema.
    Mert csupan, legalabb is ertelmes valaszto lakossag eseten, NEM a politikai vinnyettaja, ill. politikai irany-jele ,hanem bemutatott kepesege, ill. annak leheto feltetelei amit a szavazok itelnek ,hogy melyik palyazot ohajtanak.

    En miota a szabadlehetoseg orszagaban elek, s szavazhatok, ill. valasztok minden alany, minden probalkozo minden meglatasai es kepessegei velve a hatarozatomat elerni, minden evben.
    Egyaltalan nem erdekel, hogy kik vagy mik lennenek a palyazok, hanem hogy mi a kepesseguk, mi meglatasaik es anak vegrehajtasara mi lehetoseg, terveik es bizonyitekaik mutatkozzik.

    Talan a magyar szavazok ,meg a „legszegenyebb varos negyedben” is neha, talan gondolkodnanak majd azon.
    Nem gondolna ?

  • Elvira bácsi

    VÉGRE, egy igaz baloldali, aki nem is titkolja nézeteit! HAJRÁ, SZILÁRD! Bukjon a NER!

  • Hollósy Gerti

    Kocsis Máté helyett bárki!

    (a Jobbikból kivéve, de ez az én magánvéleményem)

  • Bendeguz79
    2018 január 19
    1:03 du.
    Valoszinu a magyarok tudjak ki mire kepes, mit reprezental az illeto. KIntelo magayrok, mi nem tudhatjuk es oszinten, nem is erdekel.

  • Bendeguz79
    2018 január 19
    1:03 du.
    Valoszinu a magyarok tudjak ki mire kepes, mit reprezental az illeto. KInt elo magyarok, mi nem tudhatjuk es oszinten, nem is erdekel.

  • Kalocsai Miklós

    Kalmár úr lehet jó szociológus, tiszteletre méltó szociális munkás, de hogy a politikához vajmi kevés érzéke lehet, az bizonyítja, hogy számos pártban megfordult, de megragadni nem tudott. Egyébként szeretném figyelmébe ajánlani, hogy a Gyurcsányozás már nem sikk, Botka sem aratott sikert vele.

  • Gerti ez most egy véletlen idetévedés, vagy egy teljes visszatérés oda, ahol anno abbahagytad?
    Páran biztosan vagyunk, akik szívesen olvasnánk.

  • Két párt van ma Magyarországon, amely valódi baloldali értékeket vall: a Párbeszéd és a Balpárt. Ha már úgy alakultak a dolgok az ellenzéki oldalon ahogy, akkor hajrá Szilárd!!!!

  • Akik a kamuválasztáson indulnak, azok a rezsim kollaboránsai, bármily szép balos szirénhangokat hallatnak is. A Bethlen-Peyer paktum nyomdokain járnak mind. Különben meg Magyarországon soha ( de legalábbis belátható időn belül ) nem lesz szabadság, demokrácia, joguralom és egalitáriánusab társadalmi viszonyok. A társadalom nagy része a demokrácia alapelveiben, az emberek közötti egyenlőség elvében sem hisz; sőt a legkevésbé sem tartja kívánatosnak azt; csak a természetes szelekció társadalmi viszonyokra adaptálásában hisz, a nyers erő, hatalom és anyagiak alapján. „Nekem legyen jó, mások meg meg is dögölhetnek…” Ahogyan Lázár elvtárs is megmondta, hogy ” akinek semmije sincs”… Nos, aki részt vesz ebben a „választás”-nak nevezett ócska színjátékban, amely a 21. századi újfasiszta rendszerek díszlete, az az ilyesféle szociáldarwinisták, nácik és miegyebek kollaboránsa.

  • Nagyobb lenne a hitelesség, egy vállaltan rendszerellenes, földalatti tevékenységgel, agitációval, hasonlóan a ’45 előtti kommunista párthoz. Persze az valódi kockázattal is járna, a pénz, kényelmes pártiroda és miegyebek hiányára való panaszkodással ellentétben… Ennél a kétfarkúak is jobbak, a vitriolos gúny eszköze legalább valamennyire lazítja ezt a f@sz rendszert, ellenben azokkal az álellenzéki rongy alakokkal, akik valói választásról, összefogásról és hasonlókról hazudoznak fapofával.

  • Nyuszika, én személy szerint örülnék egy baloldali bojkottnak, hisz akkor az alapokról építkezve kialakulhatna egy új, hiteles baloldali párt.

  • Marosi Daniel

    Nyuszika
    2018 január 20
    11:51 de.
    1. Miert kamuvalasztas?
    2. Miert kollaborans az aki indul egy valasztason?
    3. Mibol gondolja, hogy Magyarorszagon soha nem lesz szabadsag, demokracia, joguralom es egyenlosegen alapulo tarsadalom?
    4. Miert nezi le sajat magyar embertarsait annyira, hogy csak osztonleny szamba veszi oket?
    5. Mibol gondolja, hogy aki reszt vesz a valasztasokon az naci es egyeb degeneralt eszmek agymosottja?
    6. Mibol gondolja, hogy a valasztas antidemokratikus?
    Es vegul a legfontosabb kerdes:
    mibol gondolja, hogy bojkottal meg lehet buktatni barmilyen szavazok altal tamogatott partot ahol nincs ervenyessegi also kuszob?
    Nagyon kerem, valaszoljon meg a kerdeseimre, mert kulonben azt mereszelnem hinni, hogy Onnek nem eredmenyesek az antidepresszans gyogyszerei!

  • Marosi Daniel

    Nyuszika
    2018 január 20
    12:07 du.
    On anarchista?

  • Hollósy Gerti

    charlie, még nem tudom, körülnézek néha, de köszönöm…

    ha jövök, irodalmat biztos nem hozok…

  • Kalocsai Miklós

    Nyuszika
    2018 január 20
    11:51 de.

    Aki ma Magyarországon, ahol száznál is több párt szándékozik elindulni a választáson, választási bojkottot szorgalmaz, az vagy politikai analfabéta, vagy ostoba, vagy szándékosan támogatja a diktatúrát. Legyen az akár Hont András is!

  • Kalocsai: IGEN! Hozzátenném a jelzőkhöz:egyáltalán nincs tisztában a magyar valósággal.Ha ugyanis van egy 100 fős csapat, amiből legalább nyolcvanan megfordulnak, az bojkott. De ha harmincan, akkor az csak elsunnyogás. Nem lehet megúszni azt, hogy a százból legalább harmincötöt megnyerj az általad gondolt helyes iránynak. Ez a politika.
    Kalmár Szilárd és a Balpárt céljai méltányolhatók, (ahogyan szerintem valamennyi párté), egyik-másik részük még helyeselhető is. A nyolcadik kerület meg jó terep: ott észérvekkel nem nagyon lehet nyerni.
    Bocsi,de a politikai taktika legalább olyan fontos az eredményhez, mint a stratégia.

  • Megegy probat teszek, mert regi tag vayok itt
    , bizony fajna itt hagyni ezt a linket.
    Ismetlem elobbi , velemenyem> : Mindszenty hercegprimas hozta be a politizalast a magyaroknal, azaz a papoknal.
    Mellesleg, en nem kedvelem , ha ma egy pap politizal, akar otthon, akar idekint.

  • Figyelő
    2018 január 23
    1:07 du.

    „Megegy probat teszek, mert regi tag vayok itt
    , bizony fajna itt hagyni ezt a linket.”

    Kedves Figyelő!

    Mi a fenét szenved itt egyfolytában, miféle próbát tesz?
    Képtelen egy picit nyugodtan, odafigyelve írni és elküldeni? Hebrencskedik a gép kezelésekor ugyanúgy mint a hozzászólásaiban is, előbb cselekszik s csak aztán gondolkodik! Talán fordítva kéne!

    A papok politizálása egyébként sem ez alá a cikk alá tartozik, annak a témának van külön topicja – de amint láttam, már ott is hisztizik, hogy törölték az irományát, cenzúráról vizionál, pedig lehet, csak rossz helyen keresi az elküldött hsz-t! Ha nem írt semmi olyasmit amit a moderátor Ch. nem engedhet át, akkor nincs oka arra gyanakodni, hogy törölték azt – bőven lehet, hogy a technika ördöge viccelte meg, nyugi mindenki járt már így!

  • Gabriel
    2018 január 22
    7:16 du.
    Mi van? Bantottam? Nem hinnem, igyejkszm elkerulni.
    Probaaljon, engem is mellozni,

  • Figyelő!

    Tulajdonképpen itt most kinek válaszolt? A jelzett időpontban senki nem írt, Gabriel nevű hozzászóló az egész oldalon nem szerepel! Na, látja erről írtam egyel feljebb – kapkod, indulatból cselekszik, nem gondolja végig mit szeretne írni, nem ellenőriz semmit, csak hőzöng bele a vakvilágba – miért hova siet ennyire, hogy még véletlenül sem nézi meg mit küld el és kinek?
    Olvassa el még egyszer mit írtam, és Ön erre mit válaszolt – érdemes, mert magáért beszél!

    Egyébként a fenti megszólítás (Gabriel.jan.22.7:16) egy másik cikk alatti (Soros licit:…stb) utolsó hsz.-hez tartozik, Ön válaszolt ott az említett fórumozónak, és gondolom másolással oldotta meg a megszólítást valamint az időpontot. Ám a beillesztés után nem minden esetben „tűnik el” a másolt hivatkozás, így előfordul, hogy egy következő idézet bemásolásakor még az előbbit illeszti be! Én is jártam így többször, ezért kell marhára figyelni, és elküldés előtt lehetőleg – az egyéb hibák javítása mellett – azt is megnézni, vajon tényleg annak megy e a hsz. akinek szánjuk!

  • Nyuszika:

    Nyuszika
    2018 január 20
    12:07 du.

    Mintha Bartuslacit olvasnám 😀

  • Besancon:
    Figyelni kő marhára!
    Én pl. a gázszámlást figyelem.
    Le nem venném róla a szemem semmi pénzért.

  • Besancon
    2018 január 25
    4:50 du.
    Remelem, hogy egyszer, ha annyi idos lesz mint most en, leglabb szinten csinal EGY hibat tevedesbol.pl. ejjel egykor,.
    Addig hagyjon engenm magamnak, annyi hibat csinalok amennyi jolesik.

  • Charlie: “..MSZP-DK paktumnak köszönhetően egy helyben teljesen ismeretlen jelöltet vittek oda Gyurcsányék”.

    Ebben hol szerepel olyan, hogy alkalmatlan lenne a DK-s jelölt? Ebben a mondatban csak az szerepel, hogy helyben teljesen ismeretlen. A következőben meg az, hogy ez azért hátrány, mert egy alföldi (kis)településen különösen fontos a beágyazottság és a helyismeret. Ez a DK-s jelöltnek nem, a Balpártos jelöltnek megvolt. Felesleges a mártíromság!

    Almási Alma: „Vajon Kalmár Szilárd megpróbált TÁRGYALNI a DK-val? Valamiféle reális alapokon persze?”

    Igen, megpróbált. A Párbeszéd pár hónapja kezdeményezett egy „előválasztás” amelynek az lett volna a célja, hogy minden körzetben a résztvevő pártok kiválasszál az EGYETLEN, legalkalmasabb jelöltet. Az eredmény: Gyurcsány, Bokros Lajossal karöltve (meghívott vendégként) MEGVÉTÓZTA a Balpárt és Szilárd jelenlétét és részvételét ezen az egyeztető tárgyalási kísérleten. Ezek után miről is kellene Gyurcsánnyal tárgyalni?

    Bendeguz79: „De Kalmar elvtars egy szoval sem jelezte ,hogy mit tenne, ill, hogy mit tervez tenni megoldani barmi problemakat amivel a lakossag all szemben.S mit vel hgoy kepes is lenne azt betolteni.”

    Kalmár „elvtárs” nagyon is jelezte. Az elképzeléseink, programtéziseink olvashatóak a BalPárt honlapján. Csak venni kellene a fáradtságot utánaolvasni. Egyébként meg Kalmár „elvtárs” elég jól ismeri a kerületet, mivel 20 éve dolgozik és egy ideje már ott is él.

    Kalocsai Miklós: „2018 január 19
    2:34 du.
    Kalmár úr lehet jó szociológus, tiszteletre méltó szociális munkás, de hogy a politikához vajmi kevés érzéke lehet, az bizonyítja, hogy számos pártban megfordult, de megragadni nem tudott. ”

    Ez véleményem szerint nem Szilárdot, hanem a pártokat minősíti. Szilárd MSZP tag volt, akörül a Zuschlag dolgozott, akiről tudjuk, hogy mi lett vele. Szilárd már akkor jelezte neki, hogy ebből bajai lesznek és idejében ott is hagyta. Az MSZP pedig még évekig kihasználta Szilárd lelkes munkáját, amíg erre rá nem unt Szilárd. A Zöld Baloldal pedig egy választársa létrejött „koalíció”, vagy ha úgy tetszik választási párt volt, nem pedig valami folyamatos, dolog. Utána civilként dolgozott velünk sokáig és csak három éve, hogy megalapítottuk a BalPártot, mivel mindenhol azt kaptuk, hogy „Ha nem tetszik, alapíts saját pártot.” Nos, alapítottunk. Nem érzem, hogy Szilárdnak szégyellnie kellene magát amiatt a politikai út miatt, amit bejárt. Az mérsékelt sikerének csak az az oka, hogy mindig kitartott az elvei mellett és nem kötött akkor sem elvtelen alkukat, akkor sem, ha pénzt és befolyást ajánlottak is volna érte! Ha ez nem tiszteletre méltó, akkor nem tudom mi az?

    Nyuszika: A „kamuválasztás” alternatívája – az egyetlen – a forradalom. A forradalom pedig forradalmi hangulat és elszántság nélkül halott ügy, kirobbanni sem szokott. Vagy ha ki is robbantják, kb három nap alatt verik le. Nos, akkor most mi legyen? A bojkott pedig csak akkor ér valamit, ha mindenki részt vesz benne. A „nagy” pártoknak pedig esze ágában sincs részt venni benne. Akkor most miről is kellene beszélnünk?

  • Nana!
    Csak lassan a testtel!
    Maj’még a végén balpárti leszek !

  • Kalocsai Miklós

    Norris74
    2018 január 27
    8:54 de.

    ” A Párbeszéd pár hónapja kezdeményezett egy “előválasztás” amelynek az lett volna a célja, hogy minden körzetben a résztvevő pártok kiválasszál az EGYETLEN, legalkalmasabb jelöltet. Az eredmény: Gyurcsány, Bokros Lajossal karöltve (meghívott vendégként) MEGVÉTÓZTA a Balpárt és Szilárd jelenlétét és részvételét ezen az egyeztető tárgyalási kísérleten. Ezek után miről is kellene Gyurcsánnyal tárgyalni?”

    EZ több mint egy éve volt. Azt a tárgyaló asztalt Botka felrúgta. A Párbeszéd azóta szövetséget kötött az Együttel, majd a közelmúltban szó nélkül faképnél hagyta őket, és beállt az MSzP élére miniszterelnök-jelöltnek. Gyurcsányék Fodor Gábort vétózták, a Balpártról senki sem hallott. Azóta új alapokról indultak a tárgyalások. Ha a Balpárt tárgyalni akart volna, volt lehetősége, de a tárgyló asztalhoz hozni is kell, nem csak vinni. A választások eredményét szavazatokkal mérik, nem azzal, hogy ki mit tart magáról.

  • Kalocsai Miklós
    2018 január 27
    2:31 du.

    Lájk!