Ha Orbán majd azt üzeni, Etel-közig kell elmenni

2018 január 29 9:03 de.20 hozzászólás

Orbán, a levelező újabb levelet küldött. Bár, valószínűbb, hogy küldetett. Képe már nincs hozzá, de aláírása még van. Szép kéken nyomtatva. Ahogy szép okkeres feladó is van. Címerrel. Orbán Viktor csupa nagybetűs nevével, ahogy a titulusa is csupa nagybetűs. A tartalma meg csupa kisbetűt érdemel. Legfeljebb. Az említett formaiság meg pár gondolatot.

Az egyik az, hogy noha annyira nem hiányzik a digitálisan feljavított Orbán-portré, azért jellemző lehet a hiánya. Mintegy jelezve, hogy már annyira elemelkedett a pórnéptől, hogy azok már orcáját sem érdemlik. Legfeljebb majd akkor, ha pénzre verik. Abban kevésbé hiszek, hogy a levelet szerkesztők egyszerűen felmérték: a szétesett fizimiskát nem jó reklám terjeszteni. Nem azért mert lehetetlen lenne ezt hinni, hanem az egyébb, részben említett, formai jellemzők miatt. Mert annak is van egyfajta üzenet értéke, ha már a címert is a miniszterelnök nevével azonosan, arany-nyomást imitáló színezéssel teszik fel a lap tetejére. Szinte sugallva azt a képzetet, amit maga Orbán szokott időnként elővezetni. Ami nagyjából megfelel az „állam én vagyok” komplexusának.

A nevet és címet, mint írtam, csupa nagybetűvel. Ami még akkor is kirívó, ha az internetes szokásokat figyelmen kívűl hagyjuk. Mely utóbbiban kifejezetten a „kiabálás” jele a csupa nagybetű. Ha innen nézzük, akkor a feladó-jelzés szimbolikája nagyjából annak felel meg, hogy a pofánkba kiabálják: Én ORBÁN VIKTOR vagyok az ORSZÁG, a hatalom, a kormányfő. Belülről nézve valószínűleg a kormányzó, de addig még van pár formalitás, amit majd csak elvégez őfelsége parlamentje. Ha ehhez az kell, hogy konzultáljanak, akkor majd konzultálnak. Mert aligha valószínű, hogy egy szinte bemondásra értékelhető konzultációnál erősebb népkérdezést meg merne a jelenlegi hatalom kockáztatni. Ahhoz az előző, érvényetelen, népszavazás már elég nagy pofon volt. A diktatúra pedig még nem tart ott, hogy mindenkit előállítás terhe mellett kötelezzenek a részvételre, illetve a „helyes” szavazatra. Amúgy maga a levél is az előző konzultációra hivatkozik. Amire valószínűleg olyan nértékben nem érkezett válasz, hogy a határidőt is hosszabítani kellett. Talán annak érdekében, hogy behaluzott eredmény hihetőbbnek tűnjön.

„Természetesen” sorosilag. Amiről a levél szól. A Stop Soros nevű fókuszterelő törvényről. Amelynek szinte biztosan az a legfontosabb szerepe, hogy a nem éppen valósnak tűnő kormány-állításokról kicsit elvonszolja a figyelmet. Még akkor is, ha a levél szövegét valószínűleg szintén nem sikerült a valósággal egyeztetni. Mert a fő mondanivalónak azt szánhatták, hogy Magyarország ne legyen bevándorló-ország. Ami a történelmi tényeken kívül azzal is ütközik, hogy éppen a napokban derült ki: több ezer bünöző is kaphatott állampolgárságot, és ezel uniós menlevelet. Ami csak hab azon a kommunikációs trutymón, amiben ott pezseg, az orbáni retorikának ellentmondó, menekült-befogadások ténye is.

A történelem olyan badarságait meg talán hagyjuk is, hogy kinek az ősei honnan jöttek ide, és mikor. Mert akkor kiderülhet, hogy a következő Orbán-levél már egészen másról fog szólni. Arról, hogy mindenki cihelődjön, és irány az Etel-köz. Az utolsó meg oltsa el Paksot, és vigyen tejet a gumiszobába.

20 hozzászólás

  • Simay, kevés nálam szorgalmasabb olvasód van, de lassan beleunok az egyhangúságba. Az Orbán-utálók már nem tudják őt jobban utálni, a szerelmesei meg nem fognak kiszeretni belőle, ha téged olvasnak.
    Itt a kampány, van egy csomó jövőkép, ezeknek a felvázolása szerintem hasznosabb lenne mindannyiunknak.

  • Igen,küldött újabb levelet,hogy figyelmeztesse az embereket arra
    az ország jövője,biztonságát a többség véleménye garantálja,bár
    a konzultációra adott válaszok is egyértelműen igazolják az emberek hozzáállását az ország biztonságával kapcsolatban!

  • Igen, mar unalomig tudjuk a bedobott trukkoket, a sorosozast, a migransozast, es mar azt is, hogy ugy nez ki, nincs ujjabb municio a tarsolyban. Ez amugy nagyon jo!
    Ha lenne olyan ellenzeki ero, akivel komolyan lehetne szamolni, olyan aki valoban az orszag nagy tobbsegenek erdekeivel foglalkozna, valamilyen tervet osszeeszkabalt volna egy masmilyen, realis jovokepet felmutatva, azzal erdemes lenne foglalkozni.
    Es az mellett hitelesen fel merne vallalni a „PUTYIN-TERV” „kozkinccse” tetelet, bemutatva hogy igazabol miert viszi/taszitja hazankat a szakadekba ez az Orban-fele rezsim, azzal bizony tudnank mit kezdeni

  • Kalocsai Miklós

    charlie
    2018 január 29
    1:11 du.

    Nem elég figyelmesen olvastál charlie! Ott a jövőkép az utolsó előtti mondatban!

  • Gabriel
    2018 január 29
    1:53 du.
    Vajon gondolt e komolyan arra, hog miert nincs meg mindig komoly ellenzeke a kormanynak? Hany ellen part van mar, de mindegyik kulon/kulon. A magyar keptelen osszetartani valamiben. Majd ha az ellezek osszetart vegre, akkor van eselyuk a kormnyt megbuktatni.
    Addig csak a szajuk jar.

  • A cikkíró rendkívül szellemes jövőkép elgondolásáról,az jutott eszembe,hogy vajon az ellenzéknek és a fórumnak vajon milyen
    jövőképe lehet?……,de ugye az „ábrándozás az élet megrontója”
    sok esetben,persze a gumiszoba még bejöhet,ha így folytatják….

  • Amúgy csak közlöm,hogy mostanában nem volt népszavazás(választás
    az előzőn meg a jelenlegi kormány győzött..)csupán konzultáció,aminek az eredménye hivatalos összesítés (és nem bemondás)után
    pozitív volt,több mint 90 %-ék nemmel válaszolt a betelepítésre!

  • Mielőtt kötözködnének a levélben is népszavazásként emlegetik
    a konzultációt,de a valódi! csak most áprilisban lesz,na az
    számít majd igazán!

  • Boda Marcsi
    2018 január 29
    3:07 du.

    Marcsi drága, ha népszavazás, ha konzultáció, a lakosság nagy részét bazira nem érdekelte ez a hacacáré, a szavazásra jogosult lakosság közel 6,6 milliója szerintem a fenekét törölte ki vele vagy elégette a kandallóban, de az biztos, hogy ennyien nem küldték vissza a konzultációt.

  • A mások cikkben megírtam,hogy bizony sokan visszaküldték a konzultációs véleményüket,és a többség nemet mondott bevándorlásra,természetesen az ellenzéket….,a kiskorúakat,gyerekeket,meg esetleg az idős kórházi betegeket leszámítva
    (erről nincsenek pontos adataim,ahogy magának sem!)
    A véleményem fenntartom témával kapcsolatban,továbbra is,meg az
    ellenzék részére írt „jó kívánságaim”is…..,de ha sikeres a tiltakozás,akkor ők is megússzák az erőszakot,annak ellenére,hogy
    ezt megérdemelnék……

  • Figyelő

    Nem a meglevo „ellenzokrol” beszelek, hanem hiteles ellenzekrol. Tetszik tudni ez a rettenetes nagy baj a magyarokkal, hogy nem erti meg egymast, mivel nem hallgatja vegig a masikat. Csak a felet annak amit mond az ember.
    Tehat en azt mondtam, hogyha a nagy tobbseget is valoban kepviselni vagyo, hiteles szemelyekbol allo politikai csoportosulas megjelenik.
    Nem mindegy hogy mirol beszelunk.
    Pont ezert van teli a magyar nyelv olyan mondasokkal, hogy : >.Nem mindegy, hogy a Giziket, Vagy a Gozeket..<< vagy egy masik: Nem mindegy, hogy idd ki a bilit, vagy vidd ki a bilit..<>NEM ENGEDUNK A 48-BOL<<.. Pedig mar megvolt a kiegyezes 67-ben, es ami idoszak utana jott az volt a magyarsag legfenyesebb idoszaka. Igaz, hogy csak 1914-ig tartott, de ez ido alatt sikerult felnonie egy nemzedeknek, amivel megiscsak beirtuk magunkat egy ici-picit a vilagtortenetebe. Ha ez az idoszak nem lett volna, akkor nyugodtan le is tagadhatnank a magyarsagunkat. Csak ezen a fejlodesen felbuzdulva jottek komunistak, hortistak (fasisztak) es mindegyik szorgosan munkalkodott azon, hogy nepunk, nemzetunk javat fizikailag is kiirtsa, eluldozze, vagyonatol megfossza, az orszagot fasiszta/kommunista diktatorok kezebe jutassa. Es most hol allunk. Lett megint nekunk egy 3. osztalyu seggdugasz diktatorunk, es most a megmaradt java nep azon veszödik, hogy hogy lehetne a kezebol kiszabadulni. De nem lehet, mert ujra vannak harsany seggnyalok, csordaszellemu, falkakra vagyo csuhos kutyak, akik odallnak es szurkolnak. Ezzel azt erzik, hogy valahova tartoznak. Ezek az emberek nem felnottek, kilehetnek kibelelve ot diplomaval, vagy penzzel kitomott zsebekkel, kidagasztott karizmokkal – egy nincs nekik – SZIVUK – Akiknek szivuk van nem felnek. Sziv nelkul, szeretet nelkul mindenki fel, egyenlo a kisgyerekkel. Ezert verodnek ezek bandakba, vorosingesek, feketeingesek, mindegy. Horda, csurhe. Ezeknek kell egy ""vezeto"" mert maguktol nem merik megvalasztani az iranyt, egyedul nem tudjak, hogy merre a merre, es meddig!!
    Pszichologikailag ennyi a tortenet leirasa.
    Szoval nem kellene azon torekedni, hogy a vizet a tuzzel osszahazasitsuk. Azok tobbsege akik ma a politikabol elnek, azok nyereszkedok, oportunistak, parazitak. Es mint a regi mondas tartja, zsak a foltjat megtalalja. Ugyhogy mind megtalaljak a maguk csurhejet.
    En nem kernek egyikbol sem! Tetszik tudni?!
    Vagyis a hiteles szereplokert imadkozom, …mert megbunhodte mar e nep, a multat s jovendot… ?? tenyleg??

  • Gabriel
    2018 január 29
    6:45 du.
    Erre utaltam ;n is maskeppen, hogy hiaba vannak egyesek ellene, az mas mint egy komoly ellenzek aki vegig harcolja a harcat. Ilyen nincs, mert Gyurcsany es kovetoi sajnos, nem megfelelo erre.

  • Nemrégen, az ezeken az oldalakon is szemlézett Vásárhelyi Mária a választási bojkott időszerűségét és helyességét ecsetelte, mára meg jött a hír, a Jobbikhoz való csapódás lenne a legértelmesebb Fidesz-ellenes stratégia szerinte. Aláírta ugyanis azt az értelmiségi kezdeményezést, amelyet a Magyar Nemzet közölt:
    https://mno.hu/belfold/osszefogasra-szolitanak-fel-nyilt-levelben-kozismert-szemelyisegek-2443680
    ………
    Közben Őszinte Szent Ferenc is gyűlést tartott, kijelentette az övéinek: Orbán Viktorral nincs alku!!
    A megjelent agyhalottak közül senkinek sem jutott eszébe, hogy az egymást váltó bal- és jobboldal az egymással kötött alkuk szövevényes rendszerén alapul.
    Elszámoltatás, felelősségre vonás, titkosítások feloldása szóba sem került soha, remélem a Jobbik-kormány becsületesebb lesz ez ügyben.

  • charlie
    2018 január 30
    4:27 de.
    Nos, pont ezt irtam le egyik hozzaszolasomban, hogy a volt MSZMP beagyazottsagu legnagyobb partok(MSzP es Fidesz) egyenkenti uralma kevesbe tradikus, mintha osszeallnanak koalicioba, mert akkor nem kellene ujra egymas ellen rivakizalniuk es a masikat zsarolva sakkban tartani a periodikusan valtakozo hatalomert! Akkor kedvenc agyhalottjaink istenesen lehurrogtak, amit szivbol kivanok Onnek is, mert az a mi konteonkat igazolja!

  • Marosi Daniel A Fidesznek senkivel sem kell rivalizálnia. Tökéletesen tudják kezelni a Fidesz szavazókat, semmi másra nem kell figyelniük. Itt egy migráns, ott egy Soros, emitt egy kis ígéret, amott pedig egy kis karaktergyilkosság. Megy ez mint a karikacsapás. Egy koalíció mit tudna ezen rontani? Talán annyit, hogy a koalíciós partnernek többet kellene megengedni? Nem hiszem, a KDNP is csak morzsákat kap, és milyen boldog vele.

  • charlie
    2018 január 30
    4:27 de.
    Csak nehogy elajuljon a koponyegforgato vasarhelyi mariaktol vagy a szel bernadettektol, nekik a Jobbik csak a hatalomba segito vagy ujra visszasegito eszkoz, magyarul a hasznos hulyek, mint az SZDSZ-nek az MSZP volt, igaz ok szerencsere jol elszamitottak magukat!!

  • Marosi, köszi a figyelmeztetést, figyelünk. A kisgazdák és az MDF sorsa lebeg a szemünk előtt.

  • charlie
    2018 január 30
    1:40 du.

    Lebeg, nem lebeg. Fenntartom, hogy olyan simán létre fog jönni egy legalább hallgatólagos koalició, mint a sicc.
    Annál a Jobbik is hataloméhesebb, mintsem kihagyná.

  • SchumackerLady

    Andrew_s 12:55 …

    … És, különbenis anno a Jobbikot – szerintem az LMP-t is – mint udvari ellenzéket direkt „erre az esetre” találta ki maga a Führer…

    ui. Az egész kiabálós, egymást szidó ciklusuk alatt is együtt szavazgatnak kétharmados törvényekre… 🙁 (itt a lényeg)

  • SchumackerLady

    Az illusztráció egy emlékbögre zománc díszítése a:
    „MINDENT MEGFONTOLTAM, MINDENT MEGGONDOLTAM”
    jelmondattal.

    .

    .

    Ui. Lehet, hogy kár volt ezt bedobnom, mert a fideSS még képes rá és megvalósítja a maga propagandájában is…
    (Ti. 1914-ben háborús propaganda eszközként, a „töprengő” Frerencz Józsefet ábrázoló díszcsészéket árusítottak fillérekért.)