Magyarország, az új diktatúra

2018 február 3 11:17 de.131 hozzászólás

Diszkrét félhomály, üvegcsillár, tisztességesen öltözött férfiak és nők… Nem, ez a fotó nem egy párizsi bár a hatvanas évekből, hanem a pesti Anna presszó 1955-ből. Tehát még egy valóban brutális, tőrölmetszett sztálinista diktatúrában sem a túlélés volt az emberek egyetlen napi programja. Nézd meg annak az elől táncoló párnak az arcát. Rákosi és az ÁVH járt volna a fejükben? Őszintén, e fénykép láttán ki mondaná meg, hogy ebben a városban egy évvel később felkelés tört ki?

Ha a diktatúra már az utcán, a hétköznapokon is látszik, az Orwell Óceániája. Meg ma, gondolom, Észak-Korea és talán Venezuela a kiürült üzleteivel. Normálisan a felszín olyan, mintha minden rendben volna.

Mint Budapesten, amely él, pezseg, száz és száz szórakozóhely, bulinegyed, a Dunán kishajók hozzák-viszik az esti díszvilágításban ragyogó főváros látványától lúdbőrös turistákat… és mégis megint diktatúrában élünk. „Korszerű”, huszonegyedik századi diktatúrában, de abban. Igen, van útleveled, szavazócédulád, tüntethetsz, csakhogy eközben, és ennek ellenére Orbán Viktor abszolút hatalomra tett szert, megszűntek hatalmának intézményes korlátai.

A miniszterelnök hatalma ma nagyobb és koncentráltabb, mint Rákosié vagy Kádáré volt, és ezerszer nagyobb, mint bármelyik európai kormányfőé. Az egész országot érintő döntéseit egyszemélyben hozza meg, ehhez nem kell senkivel, a kormány egyetlen ágával sem egyeztetnie, mivel valamennyit ő kontrollálja. És mindent mást, és egyre többet. Csak az van, amit ő akar, és nincs, amit nem akar. Egy efféle kormányzás a legengedékenyebb definícióval is diktatúra.

Angela Merkel egész biztosan nem építtethetne mindenhova stadionokat, legkevésbé a saját háza mellé egyet, nem volna módja a sportot kiemelt „iparággá”, nyilvánítani, a parlament és a német társadalom jóváhagyása nélkül nem irányíthatna közpénzeket a német professzionális futballba; Emmanuel Macron nem vásároltathatná fel az ország összes vidéki lapját, és nincs módja francia vállalkozókkal finanszíroztatni a saját mániáit; Theresa May nem alakíttathatná át úgy a BBC-t, hogy az attól kezdve éjjel-nappal hazug híreket közöljön és gyártson, nem szervezhetne olyan propaganda hadjáratokat, amelyek a józan emberi ítélőképességet milliókban sötét és baljós vakhitté alakítják át. A dán, a norvég, a svéd kormányfő pedig egy napot nem élne túl, ha milliárdos állami megrendelésekhez juttatná saját gyerekét és annak házastársát.

Miként 2005-ben Stanislav Gross cseh miniszterelnök sem élte túl a lakásbotrányát, de ott nincs is diktatúra. Egy napilap kérdésére nem tudta megmagyarázni, honnan volt 1999-ben ötmillió koronája (kb negyvenmillió forintja) egy luxuslakásra, Prága Barrandov nevű elitnegyedében, mivel a képviselői fizetéséből erre nyilvánvalóan nem telt volna.

Magyarországon azonban ilyesmi elképzelhetetlen. Már nincs független napilap, nincs kérdés, botrány, valamennyi intézmény, amely egy társadalom szabadsága szempontjából létfontosságú, már csak formailag független, a gyakorlatban Orbán Viktor ellenőrzése alatt áll. Magyarországon megszűnt a hatalmi ágak megosztása is.

Neki intézkedik a Frekvenciatanács, a Médiatanács, a Nemzeti Választási Iroda, a Költségvetési Bizottság, a Számvevőszék, minden lényeges dologban az ő javára dönt a Kúria, az Alkotmánybizottság, a köztársasági elnök, őt védi a legfőbb ügyész – a hatalma szó szerint korlátlan: azt hoz létre és azt szüntet meg, amit akar, rádiót, intézményeket – egyedül a CEU-val nem bírt eddig –, azt pénzel, amit akar és attól vonja meg a pénzt, amitől akar.

Ha egy általános iskolai tanárt a harmadik kerületben politikai indíttatásból kirúg az igazgató, megeshet, hogy a szerencsétlent egyetlen másik iskolába nem veszik fel, mert a Klik, amely a diktatúra, a totális kontroll egyik alapintézményévé vált, megakadályozhatja. Ezért retteg minden közalkalmazott, és ezt a félelmet a diktatúra oltotta beléjük. Orbán börtönök és fekete autó nélkül is „élet és halál” ura – s amíg hatalmon van, megfoghatatlan és elszámoltathatatlan.

Már évek óta erről kellett volna beszélni, és csak erről. Radikalizmus gondolatban, nyelvben, tettben – csak ez menthetett volna meg bennünket. Nem örökké sunyin, hátsó gondolatoktól vezetve a megmaradt jogainkat hangsúlyozni, hanem azokat, amelyeket elvettek tőlünk: hétről-hétre egyre többet.

És nincs megállás, az orbáni diktatúra sosem áll le. A választások után jön a média, a civilszervezetek, az önkormányzatok és a bíróságok teljes összezúzása. Már bejelentették, és ebben az egyben hihetünk is nekik. Nem csak gyávaság, de tévedés is volt megpróbálni normalitást vinni egy abnormális politikai környezetbe. És ezért a tévedésért a diktatúrával fizettünk.

Annál hamarabb jön el az igazság pillanata, minél hamarabb kezded hirdetni az igazságot. Azt, hogy az Orbán-rendszer nem illiberális állam, nem hibrid rezsim, nem maffiaállam, nem sérült jogállam… és végképp nem demokrácia, amit van képed azzal indokolni, hogy elmondhatod soványka kis kritikádat az ATV-ben. Vagyis addig nem fogunk megszabadulni ettől a vérszívó rezsimtől – az volna az igazság pillanata –, amíg nem vagyunk hajlandók az igazat és csak az igazat mondani. Azt, hogy Magyarországon diktatúra van.

Bruck András

131 hozzászólás

  • Valaki majdcsak megnyomja a Delete gombot.

  • Ezt a kijelentest, hogy Magyarorszagon diktatura van, nem eloszor olvasom ezen a lapon. Csak azt nem olvasom, hogy akiknek ez nem tetszik, latszik sokan vannak, miert nem tesznek ellene valamit? Valamikot a magyar tortenelemben, 1956-57 ben a magyarok probaltak tenni valamit. OK az ellenzo tobbsegben volt, de megis a m. tortenelmeben is a vilag szemeben a magyarok voltak az elsok, akik akartak a diktatura ellen tenni valamit.

    Pedig, manapsag nincs fegyveres megszallas es egyebek, nincs pl. eletveszely, de meg borton sem fenyeget. Ma az ellenzek csak sirankzik, jajgat , de nem csinal semmit. Folefg, nem kepes a sok ellenzeki part egyet akarani.

  • Figyelő
    2018 február 3
    12:13 du.

    Nyilvánvaló, hogy diktatúra nincs, legalábbis az nincs Magyarországon ami a diktatúra szó hallatán be szokott ugrani az embereknek. Esetleg egy modernkori EU konform diktatúrának nevezhetjük ami van. Ez a maiak számára (akik már nem éltek meg véres diktatúrát) azoknak ez is eléggé autoriter. Szóval nevezhetjük ezt egyfajta tekintélyelvűségnek, önkényuralmi rendszernek a teljesen központosított hatalommal és jól láthatóan évről évre egyre csak a „valódi” diktatúra irányába mozgunk, megtorpanás ebben a nyolc éves időszakban nem érzékelhető, ellenben a dinamika az látható. Hogy mikor fognak újságírókat, ellenzéki politikusokat, aktivistákat likvidálni, polgárokat fizikailag is meggyötörni, mint mondjuk a „rendes” diktatúrákban az viszont csak idő kérdése. (Ha a dinamikát nézem akkor 8-12 év múlva teljesen elképzelhető) A jelenleg regnáló rezsim minden egyes újabb felhatalmazással még inkább a hatalom rabja lesz azzal a képzettel, hogy bármit megtehet. Ezzel párhuzamosan szintén lépésről-lépésre oldódnak a gátlások, és a valóság talaja is ilyen ütemben távolodik a vezetők alól.

    Nagyon sokrétű az, hogy az emberek miért nem tesznek valamit ellene. Ha választásokat nézzük,akkor azért, mert nincs alternatíva aki legalább akkora és egyetlen tömbbe tudná hívni a szavazókat, hogy az valós kihívója legyen a kormánypártnak. Másrészt az emberek azt látják, hogy olyan nagy média és pénzügyi fölényben van a Fidesz, hogy teljesen esélytelen bármibe is belekezdeni ellene és ez felőrli az embereket. Az utcai megmozdulásokat pedig mindenki a fotelból otthonról nézi, és amíg 10 ezer forintos utalvánnyal megveszik a nyugdíjasokat, két zsák krumplival a vidéki tömegeket, plusz az „Országot sőt Európát is megvédi a mostani vezérünk az ellenségtől”, addig az embereknek jól van ez így ahogy van. Ami biztos, hogy kormányváltást többen szeretnének, mint azt, hogy maradjon a jelenlegi rezsim 40-38 arányban, (Publicus Intézet 2018. jan-i kutatás) de ez az akarat többek közt a fentiek alapján sem fog megmutatkozni az idei választáson, sem a közeljövő tüntetésein.

  • Fura időket élünk. Sok a hasonlatosság a 70-80-as évekhez, csak most valóban van útlevelünk, az EU állampolgárai is vagyunk, vízum nélkül azonnal utazhatunk nyugatra, a határon átkelni autóval annyi, mint egyik megyéből a másikba áthajtani. Csak a megyetáblán olvashatjuk, hogy már elhagytuk Pest megyét és beléptünk Fejér megyébe.

    Új autó vásárlásánál se kell várni öt évet, és ha akarod, akár másnap eladhatod bárkinek, nem kell várnod az eladással három évig. Megvehetsz bármilyen műszaki cikket, nem kell csúsztatnod egy százast az eladónak, hogy tegyen félre a következő szállításból egy Sony színes tévét, és szinte mindenütt kaphatsz Levi Strauss & Co.501-es farmernadrágot.

    Ma háborítatlanul szidhatod Kádárt és a kommunistákat, állíthatsz szobrot Horthy Miklósnak, és emlékezést tarthatsz minden évben a budapesti kitörés napjáról. De azért sem vetnek börtönbe, ha történetesen zsidózol, és egyenesen hazafinak számítasz, ha feljelentesz egy lakóhelyedre betévedt migránst.

    Egyet nem tehetsz meg, hogy visszautasítod a NER-tagságot, amihez nem kell kitöltened felvételi kérelmet, tagkönyvet se kapsz érte és taggyűlésekre se kell járnod. Csak elfogadnod a kiépített pártállamot. Ha lojális vagy a regnáló kormánnyal, és ezt alkalmas helyen hangoztatod is, jut számodra jól fizető munkahely, vagy a vállalkozásodnak rendszeres állami megrendelés, és számíthatsz állami pályázatokon vissza nem térítendő pénzügyi támogatásra is. Végül bekerülhetsz a NER-lovagok közé, és ez már maga a Kánaán.

    Ha visszautasítod a NER-tagságot, akkor ellenséggé válsz, a közigazgatásban vagy állami háttérintézménynél elhelyezkedni nem tudsz, versenyszférában a munkáltatói tábor rendkívül leszűkül, mert ők sem szeretnék miattad elveszíteni a zsíros állami megrendeléseiket, és még különféle ellenőrzésekre is számíthatsz, megkezdődik feléd a hatalmi vegzálás.

    Ebben az esetben egyet tehetsz, fogod az útleveled, az addig megszerzett tudásod, és elindulsz a határon kívülre nyugat felé. Ha erre nem vagy képes és maradsz, mert nincs kellő tudásod és nincs benned kellő mértékű kurázsi, akkor a társadalmi kitaszítottság megvisel, rövidesen beteg leszel, és valamelyik lerobbant közkórházban halálod leled.

  • Drizari Ez szomorúan pontos.

  • Hollósy Gerti

    Drizari, sajnos nagyon igazad van. Én már éppenséggel fiatal sem vagyok, kurázsi még csak lenne bennem, de megfelelő anyagi erőforrásaim nincsenek ahhoz, hogy mehessek és boldoguljak. Viszont az is biztos, hogy amíg egy betűt le tudol írni, nem fogok se belebetegedni, se belehalni. Hát azt már nem!

  • Kalocsai Miklós

    Minden ellenkező híreszteléssel, és szerecsen mosdatással ellentétben ma Magyarországon diktatúra van! Na nem olyan xx. sz. eleji, hanem modern xxi.sz. eleji. Ma más módszerekkel is meglehet nyomorítani az embert, mint amivel a korábbi diktatúrák éltek. De azért ne bízzuk el magunkat, mert a jelenlegiek is merítenek elődeik hagyományaiból. Politikai üldözöttek, koncepciós perek már évek óta vannak, nem csak az első vonalbeli politikusok ellen. Arról se feledkezzünk meg, hogy az utóbbi években történtek furcsa halálesetek is.

  • Ketten valaszoltak a megjegyzesemre, amit erdeklodve olvastam.
    Mivel nyugaton elek mar hosszu ideje nagyjabol azert ertem a mondandokat.
    Lehet az hogy a kormany NEM tud jobbat?
    Orban a kommunizmusban nott fel, lehet, hogy egy evet kint toltott, de az nem eleg arra, hogy valaki a nyugati demokraciat elsajatitsa,. Szerintem, amit csinal azt magyar nemzetnek teszi, de csak annyi tellik ki tole, amit eleteben latott es elt.
    Mas, sajnalom az elegedetlenseget otthon, de szerintem, ma ember legyen a talpan, aki otthon tudna nyugati valodi demokraciat biztositani. Eloszor is az anyagiaknal van a probl;ma, a pnz keves. A termel;s, vagy export nem olyan mint regen, amikot a kulfoldon pl. a borgyartas a magyaroknak igen megbecsul;t volt, vagy bar milyen gyartmany .Ma nicsennek gyarak, mert minden Kinabol jon, egesz EUuropaba.
    Honnan lenne penze azz allamnak? Valamikor a magyar szarvasmarha hires volt, erdekli valkit az mama?
    A legtobb kulfoldi allam penze a kolcsonos termekek eladasabol jon be egy orszagba.
    Ha nincs mit eladni a vilagnak, mibol jonne valahonnan a p;nz. Igen az EU ad minden tagnak valami pemzt, az viszont elfogy az allamfentartasara. Iskolak, tanarok, kozalkalmazottak fizetesere.Utak javitasar stb.

  • Kicst nevetsegesnek tartom, hogy Orban ellen a legnagyobb kritika a stadiono epitese a fajo. Jo, Orban hobbyja a foci, azzak senkinek sem art, ;s a stadiumok epitese bizonyitj egyet, hogy hisz a magyar footnallosok tehetsegeben.
    Mar mashol is irta, soha ne legyen ENNEL rosszabb hobbyja egz allamfonek!

  • Ma jelentették be – csöndesen, szinte fű alatt: a következő HAT HÓNAPBAN FOKOZOTT RENDŐRI ELLENŐRZÉS lesz az ország területén. Vajon miért? És miért egészen augusztusig??? Hat megyében 2015 óta nem oldották föl a rendkívüli állapotot. Nem verik nagydobra, az igaz. Országgyűlési képviselő(fideszes) két hete azt mondta: a képviselő DOLGA, hogy politizáljon, nem a civileké. Tegnapelőtt már azt: csak a képviselőknek SZABAD politizálniuk. Holnap majd azt is megmondja, hogy kinek TILOS? Szerintetek mire való ez a rettegő uszítás? Főleg, hogy kiderült: a kormány suttyomban befogadta azt a 1300 menekültet, amit az EU kért. Ami helyes, de miért kellett alattomban?

  • https://index.hu/belfold/…/rendorseg_fokozott_ellenorzes_magyarorszag_teljes_terule…3 napja – Fokozott ellenőrzést rendelt el az országos rendőrfőkapitány Magyarország teljes közigazgatási területére. Ezt az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata közölte szerdán. A rendőrfőkapitány február 1-jén 0 órától június 30-án 24 óráig rendelte el a fokozott ellenőrzést.
    Bocsánat, csak június végéig…

  • Béla úr:
    Miért is ?

  • Ma a Drágabolgár úr azt magyarázta a Klubrádióban hogy mennyivel jobban él ma az átlagmagyar mint a szicialista kormányzások idején.

  • Idezem:
    >>..ez a nép éretlen a demokraciara..<>– A taxisblokád és a netadó elleni tüntetés közötti párhuzam annyiban mindenképpen releváns, hogy mindkettő hétköznapi, igen fontos élethelyzeteket érintő, egyeztetés nélkül, „rohamszerűen” bevezetni kívánt, pártállásra való tekintet nélkül rengeteg polgár életminőségét rontó kormányzati intézkedés kapcsán lobbant fel – mondta Ceglédi Zoltán politológus. – Mindkét tiltakozás egy, a választást frissen megnyert, de a kifejezetten rossz minőségű kormányzással hatalmas csalódást okozó kormány adott döntése ellen, és az ellenzéki pártok maximum közvetett részvételével, alapvetően spontán és civil módon szerveződött.

    – Ez egyben a válasz a kérdésre is, hogy miért ilyen ritka ez a jelenség a magyar politikában. A pártpolitika előszeretettel gyűri maga alá, illetve fertőzi meg a civil szférát – különösen igaz ez az elmúlt öt évre. Aki civilként nem hajlandó a kormánypártok mellett elköteleződni, annak vagy a közéleti relevanciájú témákat kell kerülnie – ami egyre nehezebb, mivel ma már minden politika, szinte csak a kóbor kiskutyákon meg a zebra előtt álló néniken lehet segíteni anélkül, hogy egy fideszes potentát érdekeit sértenénk vele –, vagy vállalja, hogy ellenzékinek bélyegzik, és minden lehetséges eszközzel üldözik.
    – Szintén a nagy tüntetések ellen ható napi élmény, hogy a Fidesz egy komplett rendszert épít, amelynek egyik fontos jellemzője a megváltoztathatatlanság, a kvázi „öröklét” érzete. Az elmúlt öt év mellé ugyanis még majdnem három év biztos Orbán-kormányzás, illetve a mai számok alapján a 2018-as folytatás erős esélye párosul. Nehezen veszi fel a kesztyűt azzal a kihívással bárki, hogy szinte eszköztelenül kellene harcolnia egy talán csak 2022-ben megváltoztatható állapot ellen.

    – Mindezzel együtt is igaz az, hogy a spontán ellenállás, a felhorgadó civil tüntetések még egy ilyen bebetonozott hatalmat is képesek megrengetni. A társadalom ideig-óráig hajlandó a most épp me-
    nekültellenes kampányból ácsolt paravánt nézni, ami eltakarja a hétköznapok gondjait – de idővel újra és újra fel fogja tenni a kérdést, hogy miért nem nő az életszínvonal, miért rohad a fal a gyereke iskolájában, miért nincs munkája, miért stadionok épülnek kórházak helyett. Hogy aztán ez ismét csak ellobbanó szalmaláng lesz-e átmeneti sikerrel egy konkrét ügy mentén (benzinár, netadó), az csak attól függ, hogy kinő-e új, stabil politikai erő a tiltakozásból

  • Kar, hogy nincs mod javitani a beirt szovegen, gondolom a moderalast csak igy tudtatok megoldani.
    mindenesetre valami furcsa modon a mentes alatt megvaltozott a „Gabriel – 2018 február 3 4:45 du.” beirt szovegem kezdete:
    Helyesen:

    Idezem: >>..Ez a nép éretlen a demokraciara..<<

    A fenti kijelentes Orban Viktortol hangzott el az 1990.okt.25-i taxisblokad harmadnapjan, amikor a nep kovetelni kezdte nehany felelos, reakciosan viselkedo kepviselo visszahivasat.
    Erre volt Antall Jozsefnek az elhiresult kijelentese, hogy "…tetszettek volna forradalmat csinalni akkor…"

    A tovabbiakat pedig Ceglédi Zoltán tollabol idezem, ami 2015-ben jelent meg.

  • Figyelő, HunCanada, Drizari, ez a három egymásutáni hozzászólás maga a reménytelenség…

    Próbálok ellentmondani.
    A nyugdíjasok az Erzsébet utalvánnyal NINCSENEK megvásárolva. Csak öregek és fáradtak, és nem az ő feladatuk a sorsfordítás. Csendben ülnek otthon, és várnak.

    Sajnos azonban nemigen látszik, hogy van-e, mire? Kire? Negyven fölött sokan inkább kimennek az országból, és valószínűleg igazuk van. Egy idegen európai országban gyökeret verni egyedileg sokkal könnyebb, kockázatmentesebb és eredményesebb, mint itthon szervezni, szervezkedni, fellázadni. De persze azért nyilván nem lesz ez mindig így.

  • Az ifjúságot pedig hülyítik, butítják… Kell a jövőbeli jobbágy. Szükséges ez, hiszen nincs akkora termelékenység, hogy abból el lehessen tartani a „vezető rétegeket” az általuk megkövetelt szinten. A vagyonok, amit összeharácsoltak, nem termelnek, nem gyarapítanak semmit. Külföldi bankokban tartják, vagy egyszerűen csak elherdálják.

    Az egészségügyet sem véletlenül rohasztják. Minek azt a sok öreg, beteg embert gyógyítani? Hasznot már nem hoz, hát pusztuljon.

  • Figyelo azt irod, hogy:
    „Ezt a kijelentest, hogy Magyarorszagon diktatura van, nem eloszor olvasom ezen a lapon. Csak azt nem olvasom, hogy akiknek ez nem tetszik, latszik sokan vannak, miert nem tesznek ellene valamit?”
    En egy diktatura idejen szulettem, es abban is nottem fel, sot felnottkent is eltem benne, hasonloan sok millio magyarhoz.
    Ez a diktatura raadasul nem is volt annyira sulyos, mint elotte a Rakosi-fele, vagy azt megelozoen a Horthy-fele. Vagy ugy gondoljatok most, hogy azok nem diktaturak voltak?
    Igen a Horthy-diktaturanak meg volt is olyan idoszaka, ami hasonlitott valami demokracia felesegre (amikor olyan notak szulettek, mint >>200 pengo fixel, az ember konnyen viccel<<
    Olyan is volt a kadari-diktaturaban, amikor az ember mar szamonkerhette a torvenyes jogait – 70-es, 80-as evek.
    A birosag nem surun itelt el koholt vadak alapjan, es csak kevesen voltak torvenyek felettiek.
    Szoval nem tudom, de a diktatura szamodra csak az amikor mar a gulagra, vagy auschwitzba deportalnak?
    Ahhoz hogy a terror fektelen modon elszabaduljon, elotte kell egy diktaturanak lennie, ami a torvenykezest, a vegrehajto hatalmat ugy kepes atrendezni, hogy az elobbieket zokszo nelkul keresztulvihesse, ha ugy latja jonak.
    Ennyi. Kar erre tobb szot vesztegetni.
    Akinek nincs ra itelokepessege, annak nincs mit mondani.
    Hogy akik ott lebzselnek a politikaban es ugyan "ellenzekkent" vannak aposztrofalva, de nem tesznek ellene semmit? Hogy miert? Egyszeru, mert ebbol van mit apritani a tejben, vastagon zsirozni a kenyeret. A kepviseloi fizetes, es az osszekottetesek, bizony hoznak valamit a szamlara!
    Nem kellene ennyire artatlannak latszatattni magat az ember fianak, lanyanak!

  • Nem a diktatúra itt a kérdés, hanem az ország gyarapítása, vagy a kifosztása. Diktatúrában is lehet gyarapítani az országot – volt már rá példa. De most a mi „elitünk” az ország maradéktalan kifosztását szervezi gőzerővel, és egyre gyorsuló tempóban. Nemcsak a nyugdíjasokat, nem csak a dolgozó rétegeket, nem csak az adózó polgárokat, hanem mindenkit egyenként. Továbbá falut, várost, közösségeket. Nemcsak a kormány, de a legtöbb ellenzéki párt is. Ők is csak annyit szeretnének, hogy csurranjon valami – ha nem is kormányon, de legalább szervilis ellenzékként. Ezt a folyamatot megtörni sem eszme, sem elképzelés, sem cselekvő erő nincs. Nem kis mértékben azért is, mert minden eszménkből, szabadságból, hazafiságból, demokráciából, emberségből, kultúrából, kereszténységből üres lózungot csináltak az utóbbi húsz évben. Mindent „ők képviselnek”, minden eszmét kisajátítottak, vagy gyűlölet tárgyává tettek…

  • Kalocsai Miklós
    2018 február 3
    3:00 du.
    „””…Politikai üldözöttek, koncepciós perek már évek óta vannak, nem csak az első vonalbeli politikusok ellen”””…
    Érdekes megközelítése a dolgoknak.
    A gyurcsánista időben számonkérésekről,elszámoltatásokról beszéltek!
    Amikor meg bekövetkezett –akkor rögtön koncepciós perek vannak???(És végül közel sem valósult meg annyi elszámoltatás mint amennyit az átlagember elvárt volna,remélt volna!Mert csak a jéghegy csúcsán történt valamicske,de ott meg minden szépen körbe van bástyázva , nem lehet megtámadni-eleve kudarcra van így ítélve minden ezekkel szemben!!!)

    Véleményeddel előre vetíted—hogy ha a baloldal fog győzni— a most hangoztatott számonkérés,elszámoltatás —majd koncepciós perek lesznek!??? Mert az ellenzékiek most nagyon készülnek számonkérésre.elszámoltatásra.
    Hogy is van ez?
    Vagy ez az örök körforgás???
    Minden fél ugyanígy csinálja???

    Itt nem diktatúra van !!! Itt most nem baloldali hatalom van!!! Csak ez az oldal szeretettel nevezi diktatúrának—mert lelkének így jó!!!
    Akkor a kádár rendszerben mi volt????
    Proletárdiktatúra!!!
    Ja az más ???
    A zűrzavart nem én csináltam üdvözletével.

  • Almási Alma
    2018 február 3
    5:32 du.
    …….”””””Az 1982-ben alapított sürgősségi osztály … , 15,5 milliárd forintos kórházfejlesztési nagy projekthez kapcsolódva kapott teljesen új épületet….a beruházás 1,1 milliárd forintból valósult meg””””…..
    Ez 16.6 milliárd!!!
    Így rohasztódik az egészségügy!!!
    Mondjuk a Te lakásodban mindig minden a legújabb? Nincs benne olyan részlet amit ki kellene cserélni,vagy javítani kellene???
    Vagy ezeket szándékosan rohasztod???
    Hogy is van ez??? Nem vagy képes mindent évente kicserélni,újjá tenni? Direkt módon ezeket rohasztod???Nem kellett volna üdülni menni,új autót venni,új ruhát venni,új kis táskát venni,mindent magadra költeni!!! meg kellett volna újítani lakásod minden részét ami nem a legújabb!!!—–Hogy ne rohadjon !
    Vagy csak beosztottad anyagi lehetőséged???
    Az ” életben ” hasonlóan van ez is.De biztos fogsz találni ezekre valami jó kifogásokat , magyarázatokat –igazad megvédésére.
    Csak gondolkodó üdvözlettel.

  • Az egészségügy egy olyan téma amelyben mindig lehet találni kifogásolhatót!!
    Csak meg kell keresni,hogy hol van?
    El kell menni csak egy kórházhoz –és százezer kifogásolhatót lehet összeírni.Mindenre rá lehet mondani rá lehet mondani : nem jó ! az ülőszéket rohasztják,az ülőszékről hiányzik a lábát rögzítő gumipapucs…….És sok sok mindent elő lehet szedni!
    Ha a gyógyítási vonalat megnézzük akkor ott is a végletekig lehet szipolyozni a dolgokat.És akkor következik a tanulság levonás : A kormány a hibás ! meg kell dönteni!!!
    Az egészségügy egy jó harci terep.Ez zajlik itt az erre vonatkozó megjegyzések vonatkozásában!
    Jó harcolást üdvözletével!!!

  • Nem értek egyet Alma! Sztem nemhogy az ellenzéki, még a kormánypárti politikusok között is vannak, akik nem vesznek részt a harácsban.
    Mi viszont nem vagyunk elég érzékenyek a lopakodó agresszióra,és az ezt megalapozó jogalkotásra!
    Az ország majd felén (6 déli megyében) de facto kihirdették a rendkívüli állapotot! 2015-ben, a migránsokra hivatkozva! A rendkívüli állapotnak fokozatai vannak: bármikor emelhetik fokozatot: és már a gyülekezési törvény is felfüggeszthető!
    Vagy: mi az oka, hogy február 1-től június végéig egyszercsak a rendőr-főkapitány elrendeli az „ország teljes közigazgatási területére a fokozott rendőri ellenőrzést”? Ehhez tudni kell: a Terrorelhárító Központ (TEK) jogában áll, hogy mindenféle bírói felhatalmazás nélkül magánlakásokban is házkutatást tartson – akár névtelen feljelentésre!
    Vedd hozzá: társadalmi szervezetek aktivistái, ellenzéki képviselők ma már „NEMZETBIZTONSÁGI KOCKÁZAT”-nak neveztetnek.A diktatúra építi sunyin a TERROR bástyáit! Ma még csak az BŰNCSELEKMÉNY, ha engedély nélkül osztasz ételt. Meg hogy megközelítsd a határt, hogy a tranzitban zsúfolódóknak ételt, italt adj. (A minap elfogadott „távoltartási” törvény.) Tényleg meg kell várni, hogy le is lőhessen a TEK, ha a karácsonyi vásáron cowboy jelmezt veszel a gyereknek, amihez játékpisztoly is jár? Vagy ha megsimogatod egy magyar gyerek fejét? Mert a ceglédi meg más példák mutatják: nem kell ahhoz migráns se, hogy a beszari kormány rettegése tömeghisztibe csapjon.
    Igen Figyelő: még nem visznek el – csak néhányakat – megalapozatlan gyanú nélkül. De a feltételei már megvannak!

  • Almási Alma
    2018 február 3
    5:42 du.
    …””” Nemcsak a kormány, de a legtöbb ellenzéki párt is. Ők is csak annyit szeretnének, hogy csurranjon valami – ha nem is kormányon, de legalább szervilis ellenzékként. Ezt a folyamatot megtörni sem eszme, sem elképzelés, sem cselekvő erő nincs”””…
    A szövegkörnyezetből kiemelve ezzel a mondattal még egyet is lehet érteni!
    Nahát! üdvözletével.

  • Ja!? Hogy a cikket a Bruck írta???
    Az Ő gondolataival nem is tehetett volna mást!!!
    De nagyon egészséges üdvözletével

  • T.Bruck András!
    Dolgozata nem egy gyöngyszem, de írás művészetének része!
    Mikor Ön visszasírja a tahó kollaboráns rendszert, nem titkolja hogy az proletár diktatúra volt, amit elvtársai „népidemokráciának” neveztek,ami visszatekintve igen mókás…
    Így elfogadom, hogy a hatalom gyakorlást, általában diktatúrának képzeli…
    Azt is elfogadom, hogy független médiumokban deficit van, mert vagy jobbcsi, vagy baller, vagy libernyák.. ami fellelhető…

  • T. Szerző, ez az elmúlt harminc év végjátéka.

    Hol volt a T. szerző, mikor az eredeti felhalmozás megtörtént? Az embereket megfosztották a földtől és termelőeszközöktől Angliában a középkorban. Magyarországon a kilencvenes években bezárták a gyárakat, és szétverték a tsz-eket. A kapitalista gazdaságban nem talált semmilyen munkát egymillió ember, családtagokkal együtt több millió.
    A felső és középosztályban az tudta megalapozni a helyzetét, aki ismerte a jobb vagy baloldali politikusokat. Tehát pl. független sajtó akkor sem volt.

    Illúzió volt azt várni, hogy majd azok fenntartják a demokráciát, ami nekik semmit nem adott vagy éppen mindig az egyik oldal jóindulatától függtek.
    Más kelet-európai országokban hasonló folyamatok voltak, de nem mindenben ugyanez.

    Pl. Lengyelországban nem verték szét a mezőgazdaságot. Az elmúlt harminc évben a lengyel élelmiszer saját piacunkon megveri a mi élelmiszerünket, mert sokkal olcsóbb!! A Kádár-rendszerben gulyáskommunizmus volt, vagyis mindenkinek jutott az asztalára gulyásleves.
    A rendszerváltás Magyarországon azt hozta, hogy éhezés alakult ki a tömegek körében, vagy ahhoz hasonló életszínvonal. Gettók vannak a lecsúszottaknak, és egész országrészek évtizedek óta a az állami segélyből élnek.

  • T. Szerző, ritkán írok ilyet, de bevezető bekezdése kiverte nálam a biztosítékot, bár nekem nincs kristálycsillárom.

    Küldhetek magának fotót a tsz traktoros lányairól, vagy ahogy a falusi gyerekek petróleumlámpánál írják a leckét 1955-ben. Sokaknak akkor is, ma is, a megélhetés igenis gondot okozott, bár a szórakozás sem volt ismeretlen. Mondjuk nem a presszóba járt a többség.

    Na, ez alapján kiszámolni, hogy milyen államforma van, mi értelme van? Van egy felső-középosztályi réteg, amelyik akkor is, most is jól élt.
    A nagy többségnek nem változott a megélhetése és a politikai szabadsága az elmúlt harminc évben.

  • Figyelo,

    „Kicst nevetsegesnek tartom, hogy Orban ellen a legnagyobb kritika a stadiono epitese a fajo. Jo, Orban hobbyja a foci, azzak senkinek sem art, ;s a stadiumok epitese bizonyitj egyet, hogy hisz a magyar footnallosok tehetsegeben.
    Mar mashol is irta, soha ne legyen ENNEL rosszabb hobbyja egz allamfonek!”

    – Eloszor is, nem minden klub tudja uzemeltetni ezeket a stadionokat. Fenntartasuk is sokba kerul.
    – Talan a felcsuti az amelyibe tobben fernem bele mint ahanyan a faluban laknak.
    – A szep stadionok latvanyatol meg senki sem focizott jobban, senkinek nem jott meg a kedve tobbet edzeni, tobbet futni. Nem a stadionoktol lesz tehetseges valaki.
    – Az allamnak nem a profi sportot kell tamogatni hanem a tomegsportot. A profi sportnak piaci alapon kellene mukodni.
    – Eloallt egy olyan szituacio, hogy egy magyar focista szinte olyan jol keres otthon nulla teljesitmennyel, mint az aki kulfolre szerzodott es meg teljesiteni is kell neki.
    – Lehetne kulfoldi minta alapjan nekiallni epitkezni, de ahhoz alazat kell es elkoteleztseg, turelem es rentgeteg munka.
    – Igen van sok fociakamedia, ahol a jovo generaciojat kepzik. De amig a mi gyerekeink heti 3-szor edzenek addik a kulfoldiek napi ketszer.

    Ne legyenek illuzioink, a stadionok jol neznek ki, sokan jol jartak az epitesuknel, de jo foci meg egy ideig nem lesz. Persze Jo, hogy Viktor szereti a focit, de sokan jobban orulnenek neki ha az egeszsegugy lenne a szivugye.

    „Eloszor is az anyagiaknal van a probl;ma, a pnz keves.”
    Ezt mar tobbszor olvastam ontol. Nagyon sok penz van Magyarorszagon. Nagyon sok penz omlott be Magyarorszagra az elmult evekben az uniobol felzarkoztatasi celokkal. Az elkoltesel van a problema. Keves penzbol azt a sok stadiont sem lehetett volna felepiteni.

  • Alma,

    „A nyugdíjasok az Erzsébet utalvánnyal NINCSENEK megvásárolva. Csak öregek és fáradtak, és nem az ő feladatuk a sorsfordítás. Csendben ülnek otthon, és várnak.”

    Biztosan vannak ilyenek is. De hatalmas szavazobazis, es meg is vannak szolitva. Nyugodtan lehet az Orban rendszert nyugger dikaturanak hivni. A nyuggerek szavazatai nelkul sesem nyerne valasztast a fidesz. Ez az az embertomeg aki meg a szocializmusban szocializalodott es sosem nott fel, infantilis maradt egy eletre. Nem erti mi az az ongondoskodas, ingyenes volt az oktatas, egeszsegugy, lehetett kiutalt lakast kapni, barhol lehetett munkat kapni, az allam megmondta mi a kultura, mirol mit kell gondolni. Ezeket a nyuggereket teljesen kiszolgalja a mostani rendszer. Nincs nagy igenyuk, viszont minden pillanapban pontosan tudjak mirol mit kell gondolni mi a jo mi a rossz ki az ellenseg. Ok azkok akik kijarnak az allami unnepsegekre, hangosak es eroszakozak.
    A nyuggerek nem tevesztendoek ossze a nyudijasokkal de nagyon nagy az atfedes. Minden tiszteletem az nyugdijasoke!

  • talalom
    2018 február 4
    3:04 de.

    Nem értek egyet Alma! Sztem nemhogy az ellenzéki, még a kormánypárti politikusok között is vannak, akik nem vesznek részt a harácsban.
    ______________________

    Igazad van, nem MINDENKIRE vonatkozik, amit írtam.

    Különben pedig minden információ, amit a világból tudok, de nem közvetlenül tapasztaltam meg, vagy nem közvetlenül mondta nekem valaki, akit jól ismerek, és aki személyesen MEGTAPASZTALTA, az megbízhatatlan, és manapság már szándékosan terjesztett, torzított.

    És akkor még nem beszéltünk az elhallgatott igazságokról. Én például nem is tudtam, hogy van, ahol már ki is hirdették a rendkívüli állapotot. Csak olyat hallottam, hogy már ki van alakítva a törvényi feltétel.

    És ha nincsenek alapelveim – például, hogy nem gyalázunk embercsoportokat, nem fenyegetőzünk fegyverrel, meg ilyesmi – hanem ezeket mind csak „a szólásszabadság részének és vitaalapnak” tekintem, ahogy Kis-Nagy-Tóth-Kovács-stb fórumtársak éppen itt előttem kifejtik, akkor csak legyinthetek: Hát ezeknek EZ a „véleményük” szegényeknek. És szépen belemegyünk együtt a csőbe… sajnos…

  • talalom, „Ma jelentették be – csöndesen, szinte fű alatt: a következő HAT HÓNAPBAN FOKOZOTT RENDŐRI ELLENŐRZÉS lesz az ország területén..”
    …..
    Én meg azt várom már, hogy mikor lesz 12 hónapon keresztüli fokozott rendőri ellenőrzés, és ezzel a vágyammal nem vagyok egyedül, lásd a vidéki közbiztonság helyzetét.

  • Alma: Két éve, a röszkei balhé idején hirdették ki. Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés, Csongrád, Bács-Kiskun és Baranya megyére. Nem hallottam, hogy visszavonták volna.
    A szerda óta létező „fokozott rendőri ellenőrzés” sem vert nagy visszhangot. Pedig nem a szokásos tavaszi közlekedési ellenőrzés, mert nem közúti ellenőrzést mondanak, hanem: az ország teljes közigazgatási területére kiterjedő ellenőrzést!!!

  • Majd akkor Neocsárli, ha ismét cicázni fognak a csendőrtollak.
    Várod már mi ?

  • charlie
    2018 február 4
    10:48 de.

    :DD Charlie, még nem telt le az a két hét amit a Pintér belügyér mondott 2010-ben, hogy ennyi idő alatt rendet tesz.

  • charlie Látod ebben egyetértünk. A rendőri jelenlét fontos és nagyon jó, ha a bűncselekmények megelőzésére szolgálnak. Jó ha az állampolgár is és a csibész is tudja, hogy bármikor lehet rendőr a helyszínen aki segít vagy nyakon vág. Ezt tényleg nem kampányszerűen kellene csinálni, hanem egész évben. Ha jól emlékszem, ezt már hét éve megígérte a rendőrség, de csak a tiltakozók egzecíroztatásáig jutottak el. Most hirtelen választás előtt olyan fontos lett a közbiztonság? Érdekes egybeesés.

  • Gabriel
    2018 február 3
    5:39 du.
    Jo, en ateltem a Rakosi es Kadar diiktaturajat, ami nem volt fun, Rakosinal bortonben is voltam., Kadar elol vegre kimenekultem. Szeretnem tudni, egyszeru szavakbol miben nyilvanul meg Orban Viktor diktaturaja?
    Lecsukatott valakit, mert nem ot istenitette? Akasztas volt? Tudom, letseitett spotterepeket, valaki szenvedett emiatt?
    Nem kap allast az aki „osztalyidegen?” stb.stb.

  • Kanadaban is a miniszterelnok dirigal. Ha pl. legalizalta a marujanat, a fuvet, akkor legalisan lehet kapni minden uzletben. Ez volt eddig az egyetlen uj torvenye amit behozott!
    Szereti a noket. Ezert kormanyaban majdnem mindenki no, a kulpolitikaban is. Vajon mi lehet ezeknek a tudasa?

    Megsem panaszkodik senki. Majd az uj vallasztaskor masra szavaznak, remelem.

  • charlie, megvallom , kezdettol fogva feltem attol, hogy Orban ellen lesz merenylet. De meg lehet.

    Mas, Orban csak egyben szerencses,, hogy az ellenzek impotens , azaz igen gyenge.

  • Kalocsai Miklós

    charlie
    2018 február 4
    10:48 de.

    Tudjuk charlie! Nektek régi álmotok a rendőr állam!

  • Figyelő, az ellenzék tényleg gyenge, Orbán meg profi, azt mondja amit a többség hallani akar. De lehetne jobban.
    Merénylettől nem kell félni, a gazdaságunk külföldi kézben van, ők vigyáznak rá, nehogy a kialakuló anarchia miatt Szabó néni ne szerelje a Mercedes-t a gyártósoron.

  • Kalocsai, nem csak nekünk az álmunk, hanem az osztrákoknak, olaszoknak, svédeknek, franciáknak. Előzzük meg a bajokat és nincs rájuk szükség. Ahol én élek átlagosan nincs egy !! betörés évente, erőszakos bűncselekmény meg egyáltalán nincs.
    A terménylopás, az ami gyakoribb.

  • Hollósy Gerti

    charlie, nem biztos, hogy egyformán látjuk a vidéki közbiztonságot, lehet, hogy Te szerencsés helyen élsz, és ott a pártod kordában tartja harcias ifjait, de itt pl. előfordult, hogy jobbikos suhancok kellemetlenkedtek, és meglehetősen kivagyi, bunkó módon, erejüket fitogtatva (ki tudja, brahiból)

    (a család egyik nőtagjával történt meg, hogy nagyon sietett, megelőzött egy nagyobb terepjárót, visszaelőzték és megfenyegették, hogy ne merészeljen többet ilyet csinálni, mert gond lesz, tudjuk ki volt és azt is, hogy milyen)

  • Hollósy Gerti

    Kedves Figyelő, mit olvasok, nem hiszek a szememnek, lebecsülöd saját nemedet? Vagy egy nő csak jobboldaliként lehet okos?

    „Szereti a noket. Ezert kormanyaban majdnem mindenki no, a kulpolitikaban is. Vajon mi lehet ezeknek a tudasa?”

    Miben nyilvánul meg a diktatúra? Látom a szó sokaknak nem tetszik. Akkor legyen mondjuk úgy, hogy a kormámyzás diktatórikusan folyik és a vezerő autoriter személyiség. Egyszerű szavakkal, az van, amit O.V. kitalál, amit ő akar, ez teljesen egyértelmű, számos példával alátámasztható. (nem ad interjút, nem lehet kérdezni, nem vitázik, a királyi tévében állandó műsorban magyarázza a dolgokat… stb.)

    A hatalmat diktatórikus eszközökkel pl. a legegyszerűbben egzisztenciális szinten történő megfélemlítéssel tartják fenn. Az tán nem diktatórikuis, hogy folyosói politikai beszélgetésért (valaki befújta) szerteszéjjel direkt borzasztó messzi kirendeltségekre helyeznek mindenkit össze vissza,aki részt vett a beszélgetésben, aztán Fidesz megmozdulásokra kötelező elmenni, különben nincs prémium, a legtöbb helyen a fideszes (bocsi független) polgármester határozza meg, hogy ki lehet közmunkás, aki a nem a Fideszre szavaz, éhenhalhat,
    A szavazófülkében (teljesen szabálytalanul) úgy történik a szavazás segítve a félig süket, félig vak Juliska néninek, hogy:”Juliska néni, Fidesz, jó lesz, behúzom! Jó lányom, csak végezzek már!” – saját fülemmel hallottam.

    Ennyi elég lesz, vagy „tovább is van, mondjam még”…

    Kanadából pessze ezt nem láthatod…

  • Figyelő
    2018 február 4
    12:25 du.

    Ez jó példa kedves Figyelő. Igen, valóban nem kap állást aki „osztályidegen”, vagy éppen elbocsájtják ha ez kiderül róla, éppen ezért félnek „lázadni”. Számtalan dokumentáció van az elmúlt évekből erre, és személyes tapasztalat is, bár az most mindegy. Igen. Ezt lehet mondani a diktatúra felé vezető irány első mérföldkövének, mert ez kézzelfogható már.

  • Gerti, „..előfordult, hogy jobbikos suhancok kellemetlenkedtek, és meglehetősen kivagyi, bunkó módon, erejüket fitogtatva.
    Ezeknek semmi köze a Jobbikhoz, alapelvünk a törvények betartása és valamiféle példamutatás. Röstellem, ha ilyen történik bárhol, mindenfajta erőszakot elítélünk. Egyedül az önvédelem megengedett.

  • Gabriel
    2018 február 3
    4:45 du.

    A taxisblokád egy szervezett dolog volt, ez a szereplők összetételén is meglátszott. Pl. lezárták a bevezető utakat a vidéki nagyobb városokban autóval a taxisok.

    Az internetes tüntetésen teljesen spontán dolog volt, hogy több százezren (!) megjelentek. Jellemzően azért mentek oda az emberek, mert hallottak róla a hírekben!

  • Hollósy Gerti
    2018 február 4
    3:21 du.

    Szerintem ez nem ilyen egyszerű.

    Bizonyos szintű munka alatt nem számít a politikai hovatartozásod! Tehát aki pl. egy gyárban a szalag mellett dolgozik, azt mond és csinál, amit akar. Aki középvezető, az is inkább a munkahelyi ügyekkel van elfoglalva. A felső vezetésben számít, hogy kinek gazsulálsz, hova mész el, és ettől függhet a megrendelésed.

    De erre még nem lehet egyértelműen mondani, hogy árt az országnak. Még azt se lehet mondani, hogy sok nagyvállalkozó tönkrement volna, hiszen azok mindig igyekeztek mindkét oldallal jóban lenni.
    Most inkább a régi ballib értelmiség van betojva, őket meg igazán senki nem sajnálja, mert ők sem sajnáltak soha senkit.

  • Hollósy Gerti
    2018 február 4
    3:21 du.

    Szerintem közmunkára azt hívják be, akinek ér is valamit a munkája.

    A szavazásról meg annyit, hogy ez tömegesen szerintem nem jellemző, hogy az idősek mellé beállnának a pártaktivisták. Viszont vannak százezrek, akik egy zsák krumpliért bárkire leszavaznak. Tulajdonképpen bárki odamehetne osztogatni, csak a baloldalnak erre nincs pénze, de ötlete sincs.

  • Hollósy Gerti
    2018 február 4
    3:21 du.

    „a kormámyzás diktatórikusan folyik és a vezerő autoriter személyiség. ”

    Az is hozzátartozik, hogy választáson került oda a vezető, és nem kevés szavazattal. Más kérdés, hogy a régi szavazói közül sokat elveszített.

    Ami a rendszerváltáskor ideál volt, abból már nem sok volt meg 2010 előtt sem. Amire olyan büszke volt a rendszerváltó értelmiség, az mind csúfosan megbukott 2010 előtt. Már rég leszerepeltek a pártok a kicsinyes csatákban, miközben szétlopták az országot.
    Az önkormányzatiság is megbukott, amit 1990-ben bevezettek. Pl. az állami újraelosztás helyett bevezették a szociális alapon történő újraelosztást, ami az önkormányzatok hatásköre lett. Csakhogy erre nem adott elég pénzt az állam az önkormányzatoknak, a helyiek meg elestek több bevételi forrástól. Ezért tömegek szegényedtek el.

    Redisztribúcióról lsd. Kovách Imre: A vidék az ezredfordulón c. könyvét.

  • Laszlo
    2018 február 4
    9:57 de.

    Szerintem nem gondol ilyen messzire sok mostani nyugdíjas, hogy öngondoskodás. Aki ezer forintot elvesz a nyugdíjából, az megbukik a választáson, oszt jónapot.

    De az újabb nyugdíjasok egyre kisebb pénzzel mennek nyugdíjba, egyre később, tehát lassan megszűnik ez a zsarolási potenciál, sajnos.
    Pl. a mostani hetvenesek 55 évesen mentek el, és most 100 ezer/hó körül van a pénzük. Egy most 65 éves ember meg egy-két éve nyugdíjas, és nem kap többet nyolcvanezer forintnál (ha átlagfizetése volt).

  • Kitünő cikk ! Köszönjük Bruck András.

    A nacionalista, populista kormányok a tudatlanságot és a képzetlenséget lovagolják meg, ezt erősítik 24/7 – a sosem alvó propaganda gőzhengerei folyamatosan hengerelnek – szótfogadó ugrásra ösztönzik a tanulatlan, idegen nyelveket nem beszélő népet – ugratják őket egyik kamu válságból a másikba. Veszélyben a haza, háború elől menekülő emberek mind terroristák, a világot a liberálizmus fenyegeti, Magyarországot meg kell védeni !
    Ez az új, modern, lélekölő diktatúra az emberek lelki ellenállását semmisíti meg a sok megtévesztéssel és az állandó hazugságok terjesztésével.

  • Hollósy Gerti

    charlie,

    „alapelvünk a törvények betartása és valamiféle példamutatás. Röstellem, ha ilyen történik bárhol, mindenfajta erőszakot elítélünk.” – ez elvileg nagyon szép, de hogyan kezeli a pártod példamutató közössége a „mérsékelt oldal” a párt szélsőségeseit?

    pl.:

    Az érpataki polkgármester, Orosz Mihály Zoltán ténykedései,

    Toroczkay László, aki még alelnök is, nem éppen szolid típus,

    Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom ténykedései…elég extrém dolgok,

    Budaházy György, ő se a mérsékelt, példamutató vonal képviselője,

    Győrkös István…

    és mindazok a civilek, sokszor éretlen szinte gyermekkorúak, akik feketében, bakancsban, megvető és nem épp barátságos, mondhatnám marcona tekintettel, csoportosan vonulgatnak…vannak „jobbikos kocsmák”, rendszeres verekedések… Vajon ez szimpatikussá teszi Vona újszerű, példamutató jellegű pártját?

    Mindez vállalható a példamutatás jegyében? Vagy gyomlálgattok?

    (és akkor még nem szóltam elvekről…rasszizmus, idegengyűlölet, stb.)

    Értem, hogy próbálod az új módszereket, a cukiság kampány utáni arculatot képviselni, de a többi?

  • Figyelő !
    A fű, legalizálása, meg a nők szeretete még elmegy…
    Egyébként itt Kanadában is rámutatnak arra zsidó szervezeteink, azonkívűl, hogy meghekkelte az itteni választásokat, Soros az Izrael ellen irányuló tevékenységeket is finanszírozza.

    Soros esetében gondolnunk kell a fiára, Alexanderre is, aki apja politikai kapcsolataival vagy azok nélkül (de mindenképpen az atyai agendát ápolva) a kaliforniai Berkeley Egyetemen történt erőszakos zavargásokkal is kapcsolatban állhat. Ezra Levant a The Rebel Media-ban meginterjúvolta Kellie Leitch konzervatív politikust, és befelé menet magyarázta: „Megmutatom a Soros Nyílt Társadalom Alapítványai által készített, meghekkelt feljegyzést, ahol az ő talpnyalói a Nyugatra irányuló, tömeges muszlim migráció támogatásáról beszélnek, amelyet »az új normális állapotnak« neveznek. Ez az a fickó, akivel a kanadai bevándorlási miniszter és miniszterelnök csak úgy összeállt. Készülni kell a Soros-stílusú káoszra…
    – Nem csak a Black Lives Matter-ön keresztül, amelyet ide felszállított… De több százezer muszlim férfit is szándékozik idehozni a liberálisok támogatásával. Készüljön fel arra, hogy mind többet hall majd az »Allah Akbar«-kiáltást Kanadában…”

  • slapaj
    2018 február 5
    8:50 de.
    LEHET, HOGY MINDENBEN IGAZA VAN!
    Magam reszerol valtozatlanuil siratom Steven Harpert, mert neki volt esze. Sajnos, amit en latok, hogy Justintol sokaig nem szabadul meg most Kanada.

    Ennek valoszinu egyik kovetkezmenye, az ,amirol beszel.
    Isten legyen irgalmas Kanadahoz!

  • megegy, a kanadaiak valasztottak meg Justint. Nem en. Ahogy irtam varhato hosszu ideig a korm’anya. Mit tud tenni a kanadai koxezvelem;ny ami ellenzi?

  • Gerti
    – az érpataki polgármesternek nincs köze a Jobbikhoz, tevékenységét a választói tudják megítélni, többször újraválasztották
    – Toroczkay szintén polgármester, a Jobbikban betöltött szerepe már felelősséget kíván, szerintem az utóbbi időben ennek megfelelt.
    – Hatvannégy Vármegye extrémizmusa tényleg szembetűnő, ha elfogadjuk a „merjünk kicsik lenni” szólást. Ők nem így gondolkoznak, de a törvényeket betartják.
    – Budaházy Gyuri egy hős a szemünkben, aki mindenét feltette a küzdelmében. A Jobbikhoz semmi köze, a gyűlölt pártokrácia kitartó ellenfele.
    – Györkös István önjáró ember, sem a Jobbikhoz, sem más rokon szervezetünkkel nem volt kapcsolata.
    ……….
    „..és mindazok a civilek, sokszor éretlen szinte gyermekkorúak, akik feketében, bakancsban, megvető és nem épp barátságos, mondhatnám marcona tekintettel, csoportosan vonulgatnak..”
    Ha a Magyar Gárdára gondolsz, akkor az már elmúlt, ha egy divatra – ahol menő dolog a nemzeti érzelmeket vállalni – akkor értelmesebbnek látom emósok, punkok önpusztító csoportjainál.
    Gerti, vidéki jobbikos kocsmákban nincsenek verekedések, legnagyobb erodáló dolog lenne, ha a törvénytelenségek felett szemet hunynánk. A sajtó egy jobbikos pofont is címlapon hozna.
    – a „rasszizmus, idegengyűlölet” szavakat a magyarok szeretetére és érdekképviseletére csak a rosszakaróink használják.

  • Hollósy Gerti

    Köszi charlie, ezt nagyjából borítékoltam úgy magamban, de érthertő is, hiszen neked a jelenlegi vonalat kell képviselned, de ettől még ez mind létezett és tagadni, elkülöníteni, fényezni kár, sokkal jobb a tisztességes beismerés és azt mondani, voltak tévedések…

    nem a Magyar Gárdára gondolok, hanem a jobbikos nézeteket valló fiatalok hétköznapi viselkledésére…(én olyat is hallottam, saját fülemmel, „na várjatok csak, ha mi győzünk, meglátjátok mi lesz, jaj nektek akkor”, ha többen vannak különösen nagy a szájuk és fenyegetőek…

    verekedések pedig vannak…csak én tudok többről…de nem gond, nem tudhatunk mindent egyformán…

    amit pedig a rasszizmus és idegengyűlölet témáról írtál, azon majdnem nevettem, csak nincs mit…(ha 20 és 30 között lennél, akkor a véleményeid (a magad szempontjából) még hihetők is lennének)

    tudod charlie, jobbikos szemszögből nézve tiszteletreméltóan beszélsz a Jobbikról, szinte úgy, mint egy pap, igehirdető, de értem, hiszel benne…

  • Neocsárli most átment símamodorú cuki-fiúba.
    Ez most a Gyobbik irányvonala.
    Alakítja itten a konzervatív, jobboldali ámde igazságos és mértékadó kedélyes joviális jófiút.

    Ez van most előírva.

    Láttátok volna három éve.A véresszájú benyögéseit.

    De nem kell aggódni, majd visszajönnek azok is.

    A nácik ki fogják még itt mutatni a foguk fehérjét, csak kerüljenek hatalomra.

    Hitlertől tanulnak abban bízva hogy a hülye magyar nem , vagy nem jól értelmezi a történelmet.

  • Figyelő:

    Figyelő
    2018 február 3
    3:09 du

    Ezt a bejegyzést azért kihagyhattad volna…

  • Gerti, mivel a jobbikos érzésvilágról keveset tudsz, és tudom, szereted ha a művészet segít megérteni amit nehéz elmondani:
    ……
    https://www.youtube.com/watch?v=ynWULyewtlk
    ……

  • Na,itt összeolvahattunk minazt a közhelyket amivel az atlantisták önmagukat társaikat vigasztalják-rémitik,lárifári.

    Nincs itt diktaura csak AZ VAN MIT A NÉP TÖBBSÉGE MINDIG IS SZERETETT VOLNA.
    Minél kevesebb változás/brr/ minél kevesebb aktivitás,jo,erös vezetö,aki megmondja hogy legyen,DE UGY AHOGYAN MI TENNÉNK!
    Orbán tika hogy VÉGRE VAN VALAKI AKI UGY FÜTYÜL AHOGY A TÖBBSÉG TÁNCOLNI KIVÁN!
    Kedves ballibek,kirtikusok,belpesti másságosok értsétek meg,nektek nem Orbánnal,NEKTEK A NÉPPEL VAN BAJOTOK,AKIT MÁR NEM TUDTOK NEVELNI,kicsusztunk a kezeitek közül,és ORBÁN SZEMÉLYÉBEN ÖSSZETALÁLKOZOTT EGY NÉP KIMONDATLAN VÁGYA ÉS RENDSZER!
    Most valoban”népi” rendszer van,tehát nem manipulál itt senki semmit A NÉPI VÁGY MA RENDSZERBE ÖNÖTT!
    Nem az árnyék miatt süt a nap,kedves fennkölt „haladó szemléletformálók”.
    Orbán csak árnyék de nép anap.
    Elöbb váltsatok le minket,utána jöhet Orbán.
    DE ORBÁN NÉLKÜL SEM BOLDOGULNÁTOK VELÜNK,MERT AHOGY MÜANYAG PALACKOT NEM FOGADJA BE A FÖLD,ugy ezt az atlantista-haladó-modern-gender-feminista agyrém ideológiát se népünk.Nem azért mert manipulált, hanem mert egy sok évezázados emntalitást nem lehet a beteg liberalzmus süllyedö naszádjához kötni!

    Inkább megnem támadási szerzödést kell kötni:a haladó atalantista eu-hivő subkuktura elfogaja hogy népünk többsége nem osztja nézeteit,és nem fasisztáz minden percben,/Lengyel L- botrányos Ensz csapat-hasonlata/,BÉKÉT HAGYVA NEKÜNK!
    Ekkor mi is élnénk életünket illiberális ,migránsmentes nemzteállamunkban,Ti is Budapest-városállam ben békében,”egymás belügyeibe be nem avatkozva”…
    Minek egymás ellen uszulni,mikor az Eu- szép lassn kifarol belülünk,és av-4 es testvérnépekböl,MINDENHOGY EGYMÁS MELLETT ÉLÉSRE VAGYUNK KIRENDELVE.
    Mi nem megyünkkülföldre,ne menjeetek ti sem,IGÉRJÜK,MI NEM GYALÁZNUK TITEKET,Ti vagytok azok akik állandoan „szemléletet „akartok formálni,és boldogitani,demokratizálni”,st akartok bennünket.Káűr a gözért,falra hányt borso.
    Hát nem jobb lenne egymás mellett, egymnást nem zavarva élni?
    üdv Pali
    [email protected]

  • kiss pál Ha a nép a nap, akkor napfogyatkozás van. Innen a kommented tévedések sorozata. .

  • Hát hogyne Kiss Pál.
    Te aztán tudod kinek kivel van baja.
    Nekem spec. azokkal van bajom akik helyettem tudják hogy nekem kivel van bajom.

  • „Atlantisták” mi ?

    Hát inkább mint savanyodni holmi kietlen gyepűn.

  • Hollósy Gerti

    charlie, kíváncsiságból meghallgattam, de nem az én világom, természetesen mindenkinek meg van a magáé…

    „s mi borzadozva kérdezzük, mi lesz még,
    honnan uszulnak ránk uj ordas eszmék,
    fő-e uj méreg, mely közénk hatol –
    meddig lesz hely, hol fölolvashatol?…
    Arról van szó, ha te szólsz, ne lohadjunk,
    de mi férfiak férfiak maradjunk
    és nők a nők – szabadok, kedvesek
    – s mind ember, mert az egyre kevesebb…
    Foglalj helyet. Kezdd el a mesét szépen.
    Mi hallgatunk és lesz, aki csak éppen
    néz téged, mert örül, hogy lát ma itt
    fehérek közt egy európait.”

    (József Attila)

    az én világom ez, és főleg az utolsó sor, sőt szó…

  • kiss pal, ez nagyon lehangolo volt. Ezek szerint, az altalad definialt nep koszoni jol van ebben a kulturalis pocegodorben es inkabb hatradol es ker megegy sor – unikum kombot?

  • Laszlo:
    A poplizmus mindig lehangoló.
    Persze a gyepűk népe falja.
    Merthogy másra nincs is igényük, de ha lenne akkor se jutna el hozzájuk.
    A mai média centrális erőterében.

  • Nevetek, miközben magamban sírok
    Ahogy sorban a kirabolt sírok
    Őseink helyett az ufókat nézik
    A gyerekek lassan Szodomát idézik
    A hibás ki lehet, hogyha nem te
    A tükör mögé nézünk be, nevetve
    Ennyi volna, mit adhatok neked
    Vagy ennyi volna, amit kapnom lehet
    Nem, valami azt súgja itt bent
    Félreértettünk ott kint mindent
    Ádám playboy, Éva meg playmate
    Miközben anyádék nézik a tévét
    Harcolnék, ha látnám, hogy kivel kell
    A szomszéddal, vagy a hitellel
    Minden, ‘mit elhiszel, meg is történik
    Ezért van, hogy az életünk örvénylik
    Vénába kaptuk szomorú sorsunk
    Az anyatej mélyén haragot hordunk
    Így nem fog menni, én mondom, nem
    Hogy ennyi szülő lett neveletlen
    Az ostorom saját hátamon csattan
    Minden pofont magamnak adtam
    Egy darab a fényből, bennem a szándék
    Nem verekednék, már nem anyáznék
    Megláttam, ahogy vergődik énem
    De nem hagyom el, már többé nem
    Az élet elfogad, te őt miért nem
    Az ördögöt megingatom hitében
    Angyalok vagytok, de szárnyak híján
    Majomjelmezben ugrálsz az indán
    Szeretlek, mert én szeretni jöttem
    Ez van, ennyi telik tőlem
    –Nyerges Attila–

  • Ehh ez a Nyerges-sirám.
    Mintha Was Albertet olvasnám:
    Hol csöpögős, hol zavaros.

  • Igazibol, nem tudok a mai magyar problemakrol irni. Talan csak annyit , hogy minden orszagban vannak problemak. Vagy csak gazdasagi, de neha politikai is. Valtozatlanul, en ellenzek minden bolsi megnyilvanulast, vagy rendszert, akar milyen nev alatt fut.
    Ilyen tavolbol nem tudom igazsagosan megitelni, a mai magyar rendszert. Azt tudom, hogy munkanelkulinek lenni, vagy alacssony beren elni nem jo !
    Ha az europei kozosseg nem erti a mgyar gazdasagi allapotot, az igen sajnalatos.

  • Kalocsai Miklós

    kiss pál
    2018 február 6
    8:58 de.

    Kiss Pál! Hiába próbálsz a néplélek hangja lenni, szavaid üresen, hazugul, fülsértően kongnak!

  • kiss pál
    2018 február 6
    8:58 de.
    Mar oreg vagyok, de rajottem, hogy a magyar nepnek szuksege van egy vezetore.\
    Persze, nem vagynk ebben kulonbek a tobbi nepnel sem, a legtobbnek vezetore van szuksege. Csak meg kell nezni az orosz nepet.

  • Hollósy Gerti

    Figyelő, légy szíves konkrétan fejtsd már ki, hogy mi az a bolsi rendszer és bolsi megnyivánulás? Hol van jelenleg ilyen rendszer, mert van, de arra se a bolsi a helyes kifejezés.

    Lehet jobb oldali és bal oldali, lehet liberális értékek mellett gondolkodni, de ez messze nem ugyanaz, mint ahogy szokták mondani, hogy „komcsi, bolsi, libsi, jobber”.

    Ha ilyen komolyan kiállsz az általad képviselt gondolkodás és értékek mentén, akkor fogalmazz úgy.

  • Hollósy Gerti

    Hogy még érthetőbb legyen a kérdésem, a mai magyar belpolitikában, mi a komcsi, bolsi, a választási csatározásokban mi a bolsi, komcsi? (szerintem elég világos, bár úgy látszik sokan direkt nem értik, hogy egész Magyarországon – talán Thürmer Gyuláékat kivéve, ha vannak még, róluk nem tudok, nem ismerem a nézeteiket, nem is érdekel – a világon senki nem kívánja itt az 1989 előtti viszonyok visszaállítását.

    A jelenlegi helyzet a jelen, nem lehet mindig a 8, 29, 62, 73, 98 évvel ezelőtti viszonyokkal példálózni és takarózni, mert ezzel az erővel hibáztathatjuk akár Árpád vezért is, hogy rossz helyen foglalt nekünk hont.

  • Hollósy Gerti
    2018 február 7
    4:15 de.

    Nem tudom neked ertelmesen levezetnni a velem;nyemet. Egyet biztosan tudok, a mai napokban is megvan az abaloldli tendencia ami; miatt eljottem.
    em irok itt neveket,. de ha valaki csak ugy kivulrol nezegeti a beirok szovegeit, erre jon ra. Ma i megvan el es virul egy olyan szellemi iranyzat, ami ellent;etben van az en felfogasommal. Ennyi.

  • Figyelo, nagyon erdekelne, hogy mi az a baloldali tendencia?
    En azt latom hogy a baloldal nem talalja onmagat, nem csak Magyarorszagon a vilagon sehol sem. Sem jobb es baloldalon nincs eszme tobbe, minden ami volt kieegett az elmult szazadban. A baloldal most ezt a politikai korrektseget es a gender kurzust nyomatja mindenhol. Az meg akkkor nem volt amikor eljott Magyarorszagrol, Kanadaban pedig annal jobban jelen van. Nincsenek mar gulagok, meszesgodrok meg katonak akik gepfegyverrel teszik egyenlove az embereket.
    Egyetlen egy epkezlab balos gondolat van/volt jelenleg Magyarorszagon a berunio gondolata. Az is a Jobbiktol jon, rola meg men a baloldalisag jut eszunkbe. A magyar balos partok meg csak neznek, hogy nekik miert nem jut ilyen az eszukbe.

  • Gerti, nem tudom láttad-e Enyedi Ildikó filmjét, A testről és lélekről címűt. Nagyon ajánlom, és ha már Oscar-ra is jelölték, írhatnál egy ismertetőt róla. Nem dolgoztatni akarlak, csak kár lenne ha visszhang nélkül maradna ez a gyönyörű mestermunka.

  • László,a töketlen baloldal minden jóravaló gondolatát hagyta szétlopni a többi párt által. A liberális ernyő alatt foglalkozott a homoszexuálisok házasságától a kábítószer legalizálásig, genderőrülettől kozmopolitizmusig mindennel. De hol érdekli ez a sima melóst? El is hagyták őket.

  • Laszlo
    2018 február 8
    8:50 de.

    Bizonyos mertekben igaza van.Valoban manapsag kulfoldon nem baloldalisagrol van szo, hanem liberalizmusrol.
    Nekem, a velemenyem az, hogy vegsofokon, az a baloldli tendencia.
    Talan azert mert en konzervativ vagyok.
    Ha nezzukk a mai miniszterelnokunket, o liberalis a legnagyobb mertekben.

  • Neocsárli:
    Miért „töketlen” a baloldal?

    Azért mert nem hajt végre „teljes pályás letámadást”
    és
    nem akarja”akkor megsemmisíteni az ellenfelét mikor ere alaklom nyílik” ?

    Hát ha igy nézzük valóban az. A szélsőgyobberek észjárása szerint.

    De..itt vannak azok az emberek akik az erőssége a FIDESZ-nek (Gondolom a Jobbiké sem lehetnek különbek) :

  • Laszlo, fogalmam sincs a berunio gondolatarol. Az mi?.
    Ismetlem kulfoldon, ma a liberalizmus testesti meg a baloldalt.
    Azok, idekint abba nyilvanulnak meg, hogy jovahagyjak a homoszexualisok hazassagat, a nok dirigalnak, utobbidoben a feministak kirohantak a ferfiak uralma ellen, errol szol ma a mindennapi hir. Az is igaaz, hogy mind Europaban, mind Eszak Amerikaban nem kell gyerek, maximum 1.

  • Geyza
    2018 február 8
    3:49 du.
    Kicsit tulzasba estel!! Inkabb a Fidesz szavaok arra a holgyre hasonlitank, akit feljebb valaki idezett.

  • Geyza!

    Tokeletesen elmond mindent a bejatszast!
    A „valodi” valosagshow, az eletbol!

    kedves Figyelo, tessek nezni nagyon figyelmesen a mai magyar valosagot es hogy kik azok akik ma megvalasztjak ezt a kormanyzatot!

    A Tv studiok pedig faradathatatlanul kielegitik ennek a retegnek a „kulturalis igenyet” perverz, diszno „valosag-show” musorokkal, aminek a koltsegeit termeszetesen a kormanyzat allja az altaluk finaszirozott politikai reklamokkal (ilyenekkel mint az „allitsuk meg brusszelt” vagy „stop soros”)

  • Figyelő:
    Ne kend rám jó?
    Nem én készítettem ezt a szép kis csokrot ezekről az agyilag szedáltakról.

  • Kedves Gabriel, szó sincs róla. Ezek csak szerencsétlen, megvezetett, hiszékeny emberek. És azért ilyen „primitívek”, mert a társadalom szinte állatsorban tartja őket. Mindez a MI felelősségünk, akik nem ilyenek vagyunk. Először nekünk kell felnőni, segíteni, nevelni, irányítani, segíteni és SZERETNI ezeket a szerencsétleneket.

  • Geyza
    2018 február 8
    3:49 du.

    Vártam, hogy feltűnik a videóban a mindig „jól tájékozott, a valóságot pontosan ismerő, érvekkel és tényekkel előrukkoló” Boda Marcsi, aztán rájöttem, hogy sajnos ő még nem ért fel erre az értelmi szintre, amin a nyilatkozók vannak. Talán a következő 4-8 év további hülyítése után bekerülhet egy ilyen díszes társaságba, mert a hozzászólásai abszolút predesztinálják őt erre a szerepkörre. Sajnálom, hogy a videóban szereplő emberkék megszólalásához hasonló Marcsi kimaradt, de azért az ehhez hasonló agymenései minden nap elérhetőek itt a KMH-n hozzászólások formájában 🙂

  • Hun Canada:
    Honnan tudod hogy kimaradt belőle ?

  • Alma:
    NEEEEMMM…nem akarom szeretni ezeket az embereket !!!!

  • Almasy Alma!

    Talan elkerulte a figyelmed, hogy a idezojelbe raktam az „igenyuk” szot. Pontosan ez az ami engem is felhaborit!
    Ezert a fideszesek nem koltenek oktatasra, ezert nem veszik „emberszamba” az embereket!
    Az oktatasi miniszteriumot atneveztek „emberi eroforras miniszteriumra”
    Innen kinyilt a bicska a zsebemben! Ilyen embertelen, ocsmany, minden aljassagra elszant bunbandat meg magyarhonban is ritkan hordott ez a fold!
    Ez az igezi kepuk! Az embereket eroforrasoknak, targyaknak tekinti! Megszamolhato, sulyra merheto rabszolgaknak. Meg a legsotetebb afrikai es del-amerikai diktaturakban sem sullyedtek ebbe a melysegbe! Meg szalasi sem, vagy rakosi matyas!
    A felnoves attol lesz, hogy ha el tudja az orszag tavolitani ezt a haramia-csoportot a hatalomnak meg a kozelebol is, es eltaposni minden nyulvanyukat, mint valami ferget.
    Ehhez kell kiallni egysegesen egy hitelesnek tuno kozszereplo mellett! Nem a partokat kene noszogatni, hogy egymas kozott allapodjanak meg, hanem a valasztoknak kellene egysegesen kiallni valaki mellett!
    Itt a boduletes hiba, amit ma az orszagban csinalnak, a valasztok!
    Nyilvan nem mindenki tud felnoni ehhez a szerephez. De ha nincs ketmillio ellenlabasa a sotetsegnek, akkor a vilagossag nem vilagossag, hanem pislakolo mecses!
    Peldaul ott van a Bernadett! Nem tokeletes! senki sem az! Margaret Teachers sem volt tokeletes! Megkevesbe Ronald Reagen! Trump sem az, viszont ezek mind tudtak magukrol hogy nem azok. Es volt egy kozos bennuk: Az orszaguk JAVÁRA akartak az elnokseget! Nem az orszaguk JAVAIÈRT szalltak be a valasztasi ringbe!
    Ez legyen a merce! de elnezest, hanyan fogtak ezt itt fel a hozzaszolok kozul? Elkeseritett Kerekes ur jeloltsegre valo torekvese egy Bokros mellett! Latszik, hogy a joszandeku embereknek is nagy baj van a fejeben es a sziveben!
    Mintha valoban atok ulne rajtunk, magyarokon, es sajnos ugy latszik marad is! Az „átkosbol” megyunk az „atkozottba”!

  • Charlie! A „bérunió” nyilván azért nem jutott eszébe a baloldalnak, mert egy marhaság. Az „adózási unió”, meg a valutaunió viszont eszünkbe jutott – habzószájú hazaárulózás járt érte.Pedig ezek alapoznák meg a bérek közelítését. Kicsit bonyolult lenne röviden elmagyarázni, miért. Olyasmi ez, mintha előbb akarnád a kisdedet pólyázni, mint „megcsinálnád”.
    Ez persze nem akadályozná meg, hogy az itthoni multiknál a munkások bérharcát támogassa a kormány. Csakhogy az a nagybüdös helyzet, hogy a multiknál jóval magasabbak a fizetések, és biztosabb a munka kifizetése, mint az oly büszke „magyarvállalkozónál”, aki többnyire csak arra vállalkozik, hogy megszerzi a munkát, elvégezteti – aztán a melósait nem fizeti ki. (A gázszerelő is élen jár az ilyen „profitszerzésben”.)
    Az biztos: Magyarország jövője a föderális Európában van,ami ellen kézzel-lábbal tiltakoztok.

  • Meg egy megjegyzes, ha mar itt tartunk, hogy minek tekintik ezek az emberszamba nem vehetok a sajat valasztoik tobbseget:
    Mit gondolnak, miert talajuk meg a Pinter Sandor ma is a belugyminiszteri szekben? Kulonfele kormanyokon at mindig kulcsszerepben?
    pontosan azert, ami osszetartja a mai napig ezt a mocskos bandat. Ezek valamennyien ifjabb korunkban a vadasz turáknak nevezett afrikai kirandulasokon csiszolodtak ossze, az afrikai orgiakon, az itthoni koztes idokben pedig a hazai vadaszbaloknak nevezett orgiakon, ahova a Pinter ur, mint volt Rakoczi-teri „szepfiu” vagyis fo-kurvapecer szallitotta a „lanyokat” Ezek a machiszta, bunko allatok a noket mai napig arukent kezelik, tessek meghallgatni a parlamentbeli hozzaszolasaikat!
    Nem veletlen, hogy a gyerekek is csak emberi (human) erroforrasok a szamukra, nem a jovo nemzedeke! A kultura pedig nyista! Az a kisustibol, meg a disznotorbol all! Meg a prosti-turbol! ez a „kulturaja a nemzetvezetonknek, erre talalnak ketmillio szavazot – nehany szazezer a magukfajtaja, a tobbit pedig a kulturalis sotetsegbe vezetik, terelik. A celjuk, minel tobb alulkepzett, szellemi sotetsegben tartott emberforras kinevelese (Focidrukker) azokat jol lehet a meccseken hergelni – innen a stadion epitesi laz is! Az kell, nem iskola! még az taho gyerek gondolkozni kezd, ha kitanul, na ne má, ecsém!

  • talalom, „Az biztos: Magyarország jövője a föderális Európában van,ami ellen kézzel-lábbal tiltakoztok.”
    A cselédmentalitás és a „merjünk kicsik lenni” ellen tényleg tiltakozunk, csak erő és érdekérvényesítés felmutatása kell a multik ellen, egyből tudnak bért emelni.
    Azt tudtad, hogy 2017 évi befektetések minden eddigi rekordot megdöntöttek, az alacsony munkabér és a nívós munkakultúra vonzza a befektetőket.

  • Ecsém wazzee..nomeg a nyuggereket lehetőleg mindet le kell ölni.
    Minek zabájjék ha nem dolgozik, nemiga..?.. : )

  • Gabriel, már írtam valahol: egyre jobban kilátszik az alsóneműd…

  • Orsós Elemér

    talalom
    2018 február 9
    12:09 du.

    „Charlie! A “bérunió” nyilván azért nem jutott eszébe a baloldalnak, mert egy marhaság.”

    Kedves Margitka, ezzel a kijelentéseddel sajnos maximálisan egyetértek, mert ha sikerülne ripsz-ropsz a mi béreinket egálba hozni a Magyarországot 80 %-ban uraló stratégiai befektetők otthoni béreivel, akkor ők 5 perc alatt elillanának innen a mi Fidesz által magyarnak hazudott gazdaságunkkal együtt valami sokkal alacsonyabb bérszinvonalu paradicsomba. Ezért én ez helyett az öngyilkosság helyett a statégiai külföldi partnerek lassu és alattomos lecserélést tartanám célszerűbbnek magyar stratégiai partnerekre, mondjuk a látványosan sikeres Dél-Korea mintájára.

  • Almási Alma!
    Még tiszta szerencse, hogy …>>EGY ÚR GATYÁBAN IS ÚR!<<…

  • Orsós Elemér 2018 február 9 3:52 du.
    Hat mit mondjak, nem sok mas választas maradt – ezt ugy hivjak, hogy kényszerpálya.
    Egy lenullazott, harmadik vilagbeli orszag lettunk, a nyugat gyarmata – igaz Eu tag.
    Balkán.
    És banán-köztarsaságunk soros nemzetvezetoje megpróbálja a – nyilván saját köreiböl – életre támasztani azt a hön óhajtott nemzeti tökés elitet, aki majd képes lehet megjelenni az eu-piacon mint >>magyar<< nagytöke.
    Ami nyilván hibádzik a dologból a nyilvánvalo hazai töke (forrás) – tehat az EU-s pénzforrásokat kell használni (kihasznalni, felhasznalni – ahogy tetszik)
    Ezért gondolnak még minimum 8 évet – sok igérgetéssel, nadrágszij megszoritással (nyilván a pór nép számára)
    Soros kampánnyal, meg ki tudja majd még milyen marhassaggal – a lényeg a figyelem-elterelés az igazi célról.
    Az országbol a képzett réteg nagy része elment – szakmunkasok, mérnokok, orvosok, gazdasagi szakemberek, akiknek nyelvtudasuk van, és az értelmesebb, képzettebb fiatalok is mennek folyamatosan.
    A gyarmati (harmadik vilagbeli) szinvonal még egy darabig biztositott lessz, nem kell rettegni az ellenkezojétol.
    A bérunio nem arrol szol, hogy az egyes orszagokat EGYENLÖ BÉRSZINTRE akarná emelni, hanem arról, hogy mindenki aki az adott regioban, országban BÉRT, SZOLGÁLTATÁSI DIJAT fizet, koteles ALKALMAZNI az ADOTT ORSZÁG BÉRSZINVONALAT. Ami tulajdonképpen nem uj, eddig is igy lett volna, a helybeli szakszervezetek harcoltak érte, de azért a német, angol vagy francia cégek nyilvan kevesebbet fizettek a 'bevándorolt" magyar, román, lengyel, szlovak, cseh munkaerönek.
    Tehát ha egy magyar bérfurazo netán Belgiumba viszi az árut, az a kamion-soförnek koteles belgiumi bért fizetni, csak hogy vilagosabb legyen.
    Forditva is igaz, egy belgiumi fuvarozo fizetheti a belga soförjének a magyar bért, amikor az magyar teruletre hoz árut, (hogy az azt elfogadja-e az már az egyéni ö problémajuk termeszetesen)

  • Diktatúrákban szokás a tiltás, pontosabban szólva: a valaminek a betiltása. Megtörtént a proletárdiktatúrában színielőadások betiltása, könyvek kiadásának betiltása, festmények kiállításának betiltása, filmek vetítésének tiltása. Utóbbira példa A tanú című film.

    Ma nem egészen így működik. Nem tiltották be a Kojot című film vetítését, állami támogatással készült, díjat is nyert, csak éppen a Filmhétre már nem nevezte be (a producer, Kálomista Gábor, a saját cége díjnyertes filmjét tiltotta le a Magyar Filmhétről), és a producer a filmet mozik helyett „közkinccsé” tette a népszerű videómegosztón. A rendezőnek erről nem szólt.

    Pedig jó film, a máról szól. Nem vicces formában, mint A tanú, hanem olyan felismerősen szól: jééé, tényleg így van, én is jártam így a hivatallal, stb. Kemény társadalomkritika, megjeleníti a bűvészkedést az uniós pénzekkel, a külföldi befektetők kezére átjátszott földekkel való visszaéléseket, a helyi kiskirályok hatalmát (ki)szolgáló rendőrséget, a hivatalok bürokratikus rendszerének útvesztőit, de megjelenik benne az egész Európában terjedő multikulturalizmus kritikája is. Csak találgatni lehet, hogy esetleg szólt „valaki” a producernek.

    Még nem láttam a filmet, csak az elejéből húsz percet. Sejtésem szerint a vége a mában végződik, ami nem happy end. Aki teheti, gondolatébresztőnek nézze meg a filmet:
    .

  • Kalocsai Miklós

    Gabriel
    2018 február 9
    12:03 du.

    „Peldaul ott van a Bernadett! Nem tokeletes! senki sem az!”

    Feltételezem, hogy más politikusok esetében is megengeded, hogy ne legyenek tökéletesek, és ezt nem csak Szél Bernadett privilégiuámának tartod. Az azért figyelemre méltó tény, hogy az LMP nyitott a két szélső jobboldali párt – Fidesz, Jobbik – felé, ugyanakkor a demokratikus pártok felé zárt.

  • Kalocsai Miklós

    Gabriel
    2018 február 9
    12:03 du.

    „Az orszaguk JAVÁRA akartak az elnokseget! Nem az orszaguk JAVAIÈRT szalltak be a valasztasi ringbe!”

    Nyilván elkerülte a figyelmedet, hogy Gyurcsány és Bajnai vagyonos emberként szálltak be a ringbe, hozzájuk és családjukhoz nem tapad közpénz, hivataluk ideje alatt nem vették fel miniszterelnöki fizetésüket, ezzel is példát mutatva.

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2018 február 10
    7:15 de.
    Teljesen igazad van, de azért én marha kíváncsi lennék annak a belga sofőrnek az ábrázatára, amikor megkapja a magyarországi fuvarjára a magyar bérét, vállalna-e még Magyarországra fuvart vagy elküldené-e az anyukája alfelébe a főnökét?

  • Gabriel
    2018 február 9
    12:31 du.
    Tudja az „akosban” rengeteg konyvet adtak ki, meg olyat is ami nekik nem nagyon tetszett. Dunat lehetett rekeszteni a papirkotesu konyvekbol. Nekem is van abbol egy csomo. Kultura volt, remek szinhazi eloadasok, meg elt egy par nagy muvesz is akkkoriban. Csak egy nem volt, Szabadsag. Lecsuktak az embert ha valmi olyat mondott ami nem tetszett, vagy internaltak. Sok embert is internaltak szarmazasa , vagy elobbik foglalkozasa miatt. Azokra azt mondtak , kulakok, vagy osztalyidegenek. Neha a lakasukat akartak csak, vagy valaki feljelentette az illetot. A hatarokat csak a kesoi 7O es, 😯 as evekben nyitottak ki. Ha valaki ki akart menni, azt elfogtak a hataron es lecsuktak. A felnottek 5 evet kaptak, a fiatalkoruak, egy evet.
    A kulturahoz penz kell, a konyvkiadashoz, a szinhazhoz stb..
    Az keves van a mai korm’nynak. ||Kadarek kaptak kulfoldi anyagi segitseget. Miota az EU megven, most eppen forditva van.

  • 8o as evek nem jott ki jol.

  • atkosban, NEM akosban. Elnezest a hibaert.

  • Gabriel
    2018 február 9
    12:31 du.
    Tudja az „atkosban” rengeteg konyvet adtak ki, meg olyat is ami nekik nem nagyon tetszett. Dunat lehetett rekeszteni a papirkotesu konyvekbol. Nekem is van abbol egy csomo. Kultura volt, remek szinhazi eloadasok, meg elt egy par nagy muvesz is akkkoriban. Csak egy nem volt, Szabadsag. Lecsuktak az embert ha valmi olyat mondott ami nem tetszett, vagy internaltak. Sok embert is internaltak szarmazasa , vagy elobbik foglalkozasa miatt. Azokra azt mondtak , kulakok, vagy osztalyidegenek. Neha a lakasukat akartak csak, vagy valaki feljelentette az illetot. A hatarokat csak a kesoi 7O es, 😯 as evekben nyitottak ki. Ha valaki ki akart menni, azt elfogtak a hataron es lecsuktak. A felnottek 5 evet kaptak, a fiatalkoruak, egy evet.
    A kulturahoz penz kell, a konyvkiadashoz, a szinhazhoz stb..
    Az keves van a mai korm’nynak. ||Kadarek kaptak kulfoldi anyagi segitseget. Miota az EU megven, most eppen forditva van.

  • Angolul ertoknek, egy beszed Londonbol. Meg Orbant is megemliti.

  • Lemaradt a link:

  • Kalocsai Miklós

    Inkabb nem mennek bele Gyurcsany Ferenc Kisz-fotitkar es Kesobb MSZP ifjusagi tagozat elnokenek a vagyonosodasi kerdeseibe. Az ilyen allasokat biztos kiemelkedoen fizetik, ha komoly vagyonokat lehet belole begyujteni. Bajnaiéba pedig vegkepp nem. Van rola eleg „mende-monda”
    Csak, hogy egy kicsit a magyar valosagrol valami fingod legyen – ajanlom elolvasni ezt a cikket. Nem, nem Gyurcsanyrol szol – hanem az anyosarol. Direkt az adott szemelyrol soha nem erdemes keresgelni, inkabb attetelesen
    http://tdyweb.wbteam.com/AproPiroska.htm

  • Figyelo!
    Igen, a komunista-szocialista diktaturak berendezkedese nyilvan valtozik. Mas volt az en apam anyam idejeben,(Rakosi) mint az en idomben (késo Kadar-kori). Mintahogy ahogy nem egeszen ugyanolyan a mai kinai komunizmus, mint Mao-Cetung idejeben

  • Kalocsai Miklos!
    Egyebkent nem ez a legfontosabb, a vagyon, most itt igy a valasztasok hajnalan, hanem az, hogy ezek a szereplok „egyszer mar megmerettek, es konnyunek talaltattak” Vagyis mar leszerepeltek a nagytobbseg elott, igy nincs valasztoi bazisuk. Nem erdemes szavazni rajuk.
    Gyurcsany hajt, mert ha nem lenne valamilyen figura a politikaban, akkor pontosan a megszerzett vagyona temetne maga ala ot is es a feleseget is!
    Ezek a vagyonok csak a politikai kapcsolatrendszerrel ertelmezhetok, mukodtethetok, vagyis ez miatt leteznek. Ugy mint Latin-Amerikaban.

  • Kalocsai Miklós

    Gabriel! Mivel tájékozatlanságodnál csak rosszindulatú hazudozási vágyad a nagyobb, nincs értelme a diskurzusnak!

  • Orsós Elemér

    Kalocsai Miklós
    2018 február 12
    7:12 de.
    Ciki hogy nem lehet megcsáfolni, ezért egyszerűbb leköpni!

  • na tessék, Gábriel… 😀
    Már szaros is az a pendely? Haladsz…

  • Na tessek, Alma!
    most mar huzzam is le a gatyam?
    Vagy lehetek-e meg meztelenebb?
    Nincs mar semmi ami az igazsagot takarja, es meg mindig vannak akik hazugnak neveznek. Na nem a sajat szavaim miatt, csak mert leirom nehany millio magyar velemenyet, amit a valasztasi urnanal szentesitenek amugy….

    🙂 🙂 🙂 Ha fiatalabbak lennenk nehany evtizeddel… De istenemre mondom, még igy is jol esik a cukkolasod az alsonemuim iranyultsagaban, mert a LÈLEK (ALMA) az ugyanolyan fiatal ma is mint huszevesen

  • Hát, ez kicsit hosszú lesz, de a privatizációról annyi legenda van forgalomban, hogy észontó. Elöljáróban: nem kétlem, hogy jó helyen lévő, jó információkkal bíró emberek előnyt élceztek:pl. az adott cégek akkori vezetői stb., hogy a hitelbírálatoknál volt előnye az ismeretségnek (ma is így van, különben hogy kaphattak volna „devizahitelt’ abszlút hitelképtelenek?)
    De. Volt esély. Az Állami Vagyonügynökség (ÁVÜ) megjelentetett egy vastag kötetet, amiben fel voltak sorolva az eladó cégek a főbb adataikkal. Ezt INGYEN lehetett elvinni, vidékre is elküldték, kérésre. Hazavittem egy ilyen kötetet:leültünk, hogy mégis, mit lehetne csinálni. Volt egy személyenként kapható 300 ezer forintos, ún.egzisztencia-hitel, amit hitelbírálat NÉLKÜL adtak mindenkinek.
    De akárhogy böngésztük a listát, bár az összevont, 900 ezer forint elég lett volna egy kisebb üzemhez, rá kellett jönnünk: egyikünk szakértelme sem megfelelő az ilyen vállalkozáshoz. De ami még rosszabb volt: nem vagyunk alkalmasak ilyesmire. Bár a munkánkat önállóan is elvégeztük: de ez nem ugyanaz, mint akár 20-50 ember munkájáról gondoskodni, beszerezni a kellékeket, eladni a végterméket. Sokan voltak ilyenek – mégis belevágtak. Tönkre is mentek, és vitték magukkal az alkalmazottat is. Persze lehetett „nyugatiakkal” üzletelni is: erre nem vitt volna rá a lelkiismeret. (Tudok néhány esetről, amikor az igazgató 1-3 éves „menedzserszerződésért” a nyugati konkurensnek adta el a céget – és beszántotta.)
    Csak annyit akarok mondani: a privatizáció kényszer volt, de egyben lehetőség. Méghozzá sokak számára lehetőség. Hogy nem tudtunk élni ezzel? Azon nem segít, ha vicsorogva irigykedünk. Inkább becsüljük meg azokat, akik magyar cégekből építettek ma is működő vállalatokat, munkahelyekkel! Mint pl. Csányi Sándor, aki az OTP-ből modern kereskedelmi bankot csinált, ami már a régióban is számottevő, a magyar tőzsdének pedig húzó szereplője. A pénzét meg itthon fekteti be (Pick, sertéstelep stb.) Itthon teremtve munkahelyet, eladható terméket.
    Gázszerelőkém nem ilyen: egy élősködő tetű, sőt serke, aki lepottyan abban a pillanatban, ahogy megrázzuk a „fejet”.

  • Bocs, hogy „jobboldali” példát is mondjak: a CBA pl. „ilyen”:lerobbant hazai közértekből épít láncot.
    Naná, hogy mindegyik: Csányi is, a CBA-s is igyekszik kormányzati segítséggel lenyomni a konkurenciát. De nem véletlen,hogy pl. az OTP-hez hasonló adottsággal induló takarékszövetkezetek egyik csődből bukdácsolnak a másikba.

  • Gabriel
    2018 február 13
    6:27 de.
    Pontosan igy van! Anyamnak szep hangja volt es kedvenc dala az volt,hogy” Neha, neha visszaternek a tavaszi almok..”
    1OO ev fellett is ezt enekelte, igy az unokak meg most is dudoljak ezet a notat.

  • Gabriel
    2018 február 12
    5:24 de.Lemaradt a valszom. Milyen jo, hogy meg idoben leleptem!
    Nem is hiszem, hogy mind ezen eveket vegegig tudtam volna csinalni.

  • Talalom!
    Halotta azt a szot, hogy PARASZTVAKÍTÁS? Biztos. Most eseteunkben, isten, ments nem szemelyenek cimzem ezt a szot, hanem azert hozom elo, mert ez volt ami ment, abban az idoben.
    Meg egy masik kifejezest hoznek – SZINFALAK MOGOTT.
    Igen csinaltak ilyen fuzetecskeket, kimutatasokat, hirdettek orszagszerte, nyomtak a TV-ben – ez volt A PARASZTVAKITAS.
    Amit pedig A SZINFALK MOGOTT csinaltak, az egy masik kerdes volt.
    Pontosan ugy volt minden kitalalva, hogy semmi ne jojjon ossze a szurke, csoro Kiss pistanak, vagy julcsikanak.
    Nyilvanvaloan minden szepen le volt zsirozva, a kartyak megcinkelve.
    A koznepnek hagytak az AFAZAST, meg nehany falatocskat, a tobbi minden a BENNFENTESEK kozott ment el.
    Csak egy pelda, a KARPOTLASI JEGYEK, ha meg emlekszik.
    Csanyi? O jaj. Talan nem volt kegyedeknek futo OTP epitesi hitele abban az idoben, de mindenesetre 2 es felmillio haztartasnak volt. Ennyi szerzodest erintett az, hogy siman felmdtak, atirtak a kamatot egyoldaluan, mert hogy: A Csanyi ur azt nem tudja atvallalni.
    Hany ember kenyszerult arra, hogy eladja a frissen epitett hazat e miatt? Na most a Csanyi urnak honnan volt penze 1990-ben egy bankot megvenni? O edes Istenem!
    Mindegy elmult – Pontosan ezert akarok arra kilukadni, hogy akik akkor szereplok voltak, azokbol nem kell mar – a Zorban bandajabol sem, se nyilasokbol, se komcsikbol! Ez mind parazita, masokon eloskodo fajta, es kegyetlenek, konyortelenek, irgalom egy szemernyi sincs bennuk, talan a sajat edesanyjuk iranyaban sem, ha maguk erdekeirol van szo! Keszen allanak arra, hogy barkit, barmikor bemocskoljanak, ragalmazzanak, ha kell akkor kinozzanak, gyilkoljanak.
    Pontosan azok a fajta emberek, akik antiszocialisak. (pszichopatak)
    Hat mostmar jo lenne, ha a tarsadalom kivetne magabol ezeket, es nem azon acsarkodna egymassal, hogy ki a jobboldali, vagy a baloldali.
    Miert is kellene jobb es baloldal kozott valasztanom? Ja, mert nincs kozeput. Nincsenek, valoban nincsenek olyan partok, akik valosagos demokraciat szeretnenek fenntartani, vagyis a kozeppartok. Pedig, hitem szerint egyelore az orszagban pont azok vannak tobbsegben, akik nem akarnak sem jobbosak sem balosak lenni!
    Mirol lehet meismerni egy jobbos partot?
    Egyszeru, ha nem tamogatod, akkor balosnak (bal-libsi) minosit
    Es egy balos partot?
    Az pedig lejobboz (nazista), ha nem ot imadod.
    De a tobbseg nem kér ebbol, nem akar „szivbol” jobbos drukker, se „szivbol” balos drukker lenni, amino szerepet ezek a partok rakenyszeritenek, nem ker ezekbol az oportunistakbol.
    Ki a politikus ma magyarorszagon? Nagy tobbsegeben, az a parazita reteg, akik tudjak, hogy a politikaban volo reszvetel altal lehet jo kapcsolatokat szoni az „eloremenetelhez” Uzlet, karrier. Latin-amerikai mentalitas. Itt tartunk, nyilvan ez az allamilag korrupt volt kadarista (volt szocialista) szisztema maradvanya.
    Nyilvan csak egy vagyalom marad, hogy nem szeretnek semmilyen olyan partot a Parlamentben tobbet latni, amelyik „MEGMERETETT ES KONNYUNEK TALALTATOTT”
    Sem jobbrol, sem balrol. SZDSZ, MSZP, DK, Jobbik, FIDESZ, KDNP, MDF – mind csak arra lettek grundolva hogy majd ok megmutatjak „mi a jó a csoro nepnek”.
    De persze kozben mindnyajan sziguruan betartottak SAUL (ertsd Pal apostol) egyes szamu doktrinajat – „NYOMTATO LONAK NE KOSD BE A SZAJAT” Bar nem vitatnam el tole a kijelentes eredetetiseget, Judast inkabb tarthatjuk originalis szerzonek, aki mint Janostol tudjuk – „nem azert haborgott igazan, mert a szegenyekert fajt annyira szive, hanem mert mint „kincstarnok” lecsente a maga reszet. Ami 300 ezustpenz eseteben (a korso mirrha ára) 30 ezust jutaleknak felelt meg. Potom tiz szazalek.
    Ezt eddig minden kormany betartotta. A szazelekkokkal mar nem vagyok annyira biztos, ez nyilvan igazodik az ehes szajak szamahoz is.
    Az a franya kozéput – ertheto mar, miert olyan szuk?

  • Figyelo!
    Igen, nagyon igy van, az ember fia, lanya azert megprobalt abban az idoben is „szivébol elni”!
    Ilyenek vagyunk, mint emberek, es ez jó!

  • Gabriel
    2018 február 14
    5:30 de.
    MEGCÁFOLHATATLAN!

  • Gabriel, sok beszédnek sok az alja. Nyögd már ki, hogy kire kellene szavaznunk, kit ajánlasz, ki az egyetlen megfelelő… 😀

  • Almasi Alma!
    A valasz merhetetetlenul egyszeru:
    KI KELL VALASZTANI AZT A SZEMELYT, AKIT AZ ORBAN MAFFIA-BANDA LEGINKABB TAMAD – mocskol, hazudik rola, vadol – (fidesz-kndp-jobbik) ÉS AKITOL A LESZEREPELT KOMUNISTAK IS TARTANAK mocskol, hazudik rola, vadol (mszp-dk)
    Ez egy Holgy, akit SZEL BERNADETTNEK hivnak.
    Es hogy ne nekem kelljen mindezt elmagyarazni, teljes egeszeben bemasolom ide az ORIGO nevu kormanyparti mediaban rola megjelent keptelen vadaskodasokat.
    Orban gepezete le akarja gyalulni, vajon miert?
    Ha annak a fel igaz, amit irnak rola, akkor SZEL BERNADETT az egyetlen hazafi a mai kepviselok kozul, es meg raadasul no is.
    Na ez aztan vegkepp megbocsathatalan a fasisztaknak.
    tessek, itt a cikk, minden valtoztatas, kihagyas, vagy betoldas nelkul:

    ORIGO – ITTHON – Bordács Bálint 2018.01.23. 15:29

    Az elmúlt napokban több olyan hír jelent meg a hazai sajtóban, amelyek arról tanúskodtak, hogy Szél Bernadett és az LMP szorosan kötődik a Soros György által pénzelt és fenntartott nemzetközi hálózathoz. Most a Tűzfalcsoport blog írt arról, hogy Soros birodalmának egyik karizmatikus arca, Sebály Bernadett a milliárdos üzletember pénzén, Alinsky-módszerekkel épít hálózatot Magyarországon, és erről könyvet is írt. Köztudott, hogy az LMP-társelnöke és Sebály között kifejezetten jó a viszony. Mindezek fényében egyre inkább érthető, hogy miért hirdetett bojkottot a Fidesz Szél személye ellen: ha a Soroshoz köthető politikus megjelenik csütörtöki nemzetbiztonsági ülésen, a kormánypárt kivonul onnan.

    A Tűzfalcsoport blog derített arra fényt, hogy a hazai Soros-hálózat egyik karakteres figurája, Sebály Bernadett és az LMP-s Szél Bernadett ezer szálon kötődhetnek egymáshoz. Sebály Bernadett meglehetősen aktív a hazai Soros-birodalom szervezeteiben:

    A Város Mindenkié (AVM) csoport egyik fő aktivistája 2009 óta, a szervezet rendezvényeinek rendszeres szereplője, korábban a Soros-féle Amnesty International-nél dolgozott, mint kampány-koordinátor.

    Emlékezetes, hogy tavaly április 25-én transzparensekkel betört néhány „civil” az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésére, ahol a civiltörvény módosítását tárgyalták éppen a képviselők. A balliberális média tálalásában ártatlan civilek akciójának tűnhetett az agresszív megmozdulás, ugyanakkor a tiltakozók között ott volt Sebály Bernadett. A Soros-közeli csoport és az LMP közötti kapcsolat nem új keletű, ennek jelei jó pár éve megmutatkoztak. A csoport egyik aktivistája, Misetics Bálint 2011 decemberében részt vett az LMP által szervezett Parlament körüli élőlánc tüntetésen, az akkor elfogadásra kerülő új választási törvény kapcsán. A Soroshoz köthető Humanista Mozgalmat és a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesületet is megjárt Szél 2013-ban a Város Mindenkié kezdeményezésére törvényjavaslatot nyújtott be a szabálysértési törvény módosítása és az életvitelszerű közterületi tartózkodás büntethetőségének megszüntetése érdekében. A javaslatot az Országgyűlés elutasította, így az AVM, a Migszollal karöltve tüntetést szervezett a Parlament elé. A demonstráción jelen volt Sebály Bernadett is. A Tűzfalcsoport blog legújabb írásában ismét rámutatott arra, hogy Szél Bernadetthez köthető Sebály meglehetősen mélyen be van ágyazva a magyarországi Soros-hálózatba, utóbbi éveit a milliárdos üzletember szolgálatára tette fel.

    Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje és Sebály Bernadett, aktivista akciózik a Soroshoz köthető A Város Mindenkié nevű szervezettel.Forrás: Pesti Srácok

    Szél aktivista-partnere a bevándorláspárti spekuláns ideológiáját terjeszti

    2016. június 4-én a hazai Soros Alapítvány által többször is támogatásban részesített Stúdió K Színházban mutatták be Sebály Bernadett és Vojtonovszki Bálint szerkesztésben megjelent „A hatalom társadalma vagy a társadalom hatalma?” című könyvet.

    Amilyen a helyszín, olyanok a vendégek: az esemény közösségi oldalán olyan közismert politikusok, aktivisták jelezték jelenlétüket, mint Vágó Gábor korábbi LMP-s, Lendvai Ildikó korábbi MSZP-s politikusok, Mocsonaki László melegjogi aktivista, valamint Füzessi Károly, a Mérce nevű Soros-közeli portál egyik szerkesztője.

    Ahogy fent is írtuk, Sebály szoros és jó kapcsolatot ápol a Nyílt Társadalom Alapítványok kifizetési listáján szereplő migráció párti és Orbán-ellenes szervezetekkel, ráadásul Szél Bernadett LMP-s politikussal is közösen álltak ki az ezen szervezeteket is érintő, az átlátható működést biztosító jogszabályváltozások ellen. A könyv társzerzője, Vojtonovszki Bálint szintén ismert aktivista. Emlékezetes, hogy korábban a magyar kormány németországi, 1956-os megemlékezésén próbált botrányt kelteni, amikor néhányfős baráti társaságával tüntetést szerveztek a Berlinbe látogató Balog Zoltán miniszter, valamint Magyarország menekültpolitikája ellen.

    Forrás: napvilag.hu

    A könyvbemutatón Szél Bernadett barátnőjét Gulyás Márton, ismert Soros-aktivista és egy tüntetéseken felszólaló ellenzéki franciatanárnő segítette gondolatainak kifejtésében. Mellettük helyet foglalt még Misetics Bálint is, akiről fentebb írtunk. Sebály a Dinamó Műhely Blogon megjelent, a könyvét reklámozó írásában a „közösségszervezés ikonikus alakjának” nevezte az amerikai Saul Alinskyt, ami meglehetősen érdekes kérdéseket vet fel.

    Az LMP Saul Alinsky tanítását követi?

    Az 1972-ben meghalt Alinsky radikális aktivistának és forradalmi gondolkodónak tartotta magát.
    Sosem csatlakozott egyetlen párthoz sem, de szimpatizált az amerikai kommunista párttal. Nem véletlen, hogy a The Red (a Vörös) becenévvel illették pártolói és ellenlábasai egyaránt.
    Alinsky alkotta meg az amerikai progresszív társadalmi programok mintáját, a közösségi szervezést, amelynek a kulcsfigurája a közösségi szervező. Ez olyan aktivistát jelent, aki egy adott helyen különböző eszközökkel (politikai, társadalmi és média) nyomást gyakorol a kormányzatra, és annak szerveire, hogy a kívánt változások megtörténjenek. A kommunistákkal rokonszenvező Alinsky szerint a kívánt társadalmi célok érdekében bármilyen eszközt fel lehet használni, beleértve olyan agresszív, szélsőséges megoldásokat, amelyek a többségi társadalom tetszését vélhetően nem nyernék el. Egyik ilyen akciója volt a chicagói O’Hare nemzetközi repülőtér megbénítása. Alinsky jól öltözött fekete aktivistákat küldött a férfi mosdókba, hogy elfoglalják az összes fülkét és piszoárt az utasok elől. A szélsőséges eszközöket pártoló gondolkodó így akarta megbénítani a repülőtér működését, amíg a hatóságok nem teljesítik a követeléseiket. Hitvallásáról sokat elárul a Playboy magazinnak adott utolsó interjúja: a lap „irányultsága” ellenére megmaradt eredeti üzeneténél, azaz hogyan lehet fellázítani az embereket a hagyományos értékrend és a konzervatív Amerika elsöprésére? Sokat mondó, hogy a „forradalmi gondolkodó” komoly hatással volt Hillary Clinton, demokrata párti politikusra, akit Donald Trump győzött le a legutóbbi amerikai elnökválasztáson. Alinsky megalkotta a hírhedt „A radikálisok 12 szabályát”, amely a radikális aktivista rajongóin kívül meglehetősen negatív fogadtatásban részesült, annak agresszív, támadó hangneme miatt. Itt van pár karakteresebb pontja a kommunista közeli gondolkodónak:
    A nevetségessé tevés az ember leghatásosabb fegyvere. Nincs védekezés. Irracionális. Dühítő. Döntő nyomásgyakorlási pontként is szolgálhat, hogy engedményekre kényszerítsd az ellenfelet.
    Tartsd fenn a nyomást. Ne engedd fel. Folyamatosan próbálj ki új dolgokat, hogy bizonytalanságban tartsd az ellenfelet. Ahogy az ellenfél kiismer egy taktikát, vágd lágyékon valami újjal. Támadj, támadj, támadj minden irányból, sose hagyj esélyt a tántorgó szervezetnek a pihenésre, átcsoportosításra, talpra állásra és a stratégiája újragondolására.
    Ha egy negatívumot elég keményen nyomsz végül pozitívvá fog válni. Ha a másik oldal erőszakot alkalmaz, könnyen a te oldaladra állítja a közvéleményt, mert az a gyengébb féllel szimpatizál.
    A sikeres támadás ára a konstruktív alternatíva. Soha ne hagyd, hogy az ellenfél pontot vigyen be, mert azon kapnak, hogy nincs megoldásod a problémára. Régi bölcsesség: ha nem vagy része a megoldásnak, akkor a probléma része vagy. Az aktivista szervezeteknek van programja, és az a stratégiájuk, hogy odaülhessenek a tárgyalóasztalhoz. Mindenképp rendelkezniük kell egy kompromisszumos megoldással.

    Feltűnő, hogy az elmúlt időszakban az LMP politikája megváltozott, sokallta támadóbb, agresszívabb hangnemet ütnek meg politikusaik a kormánnyal szemben, illeszkedve Alinsky tanításaihoz. Elég csak a következőkre gondolni:
    A párt meg sem történt kórházi rühességről beszélt.
    A valójában be sem fogadott migránsokat próbálta napirendre emelni.
    Populista módon az évekig tartó várólistára kényszerített művésznővel próbált szavazatot szerezni.

    A Tűzfalcsoport blog írásából jól látszik, hogy az LMP jelenlegi miniszterelnök-jelöltje olyan emberekkel ápol régi és szoros viszonyt, akik nyíltan vállalják elkötelezettségüket a hazai Soros-hálózattal, és ha kell, szakirodalmat is összeállítanak az amerikai spekuláns ideológiájának terjesztése érdekében.

    Szél Bernadettet nem érdekli a körülötte kialakult botrány

    Korábban megírtuk, hogy a Soroshoz köthető Humanista Mozgalmat és a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesületet is megjárta az LMP társelnöke. Miután kiderült, hogy Szél Bernadett több szálon is kapcsolható a dúsgazdag amerikai milliárdoshoz, Németh Szilárd, a Fidesz politikusa pár napja azt mondta, hogy pártja kivonul a nemzetbiztonsági bizottság következő üléséről, ha Szél megjelenik ott.
    Németh azzal indokolta a döntést, hogy az LMP társelnöke kapcsolatban áll a Soros-birodalom bevándorlásszervező civil szervezeteivel, politikusként a bevándorlást és a kvótákat képviseli.
    Szél Bernadett egy Facebook-videóban úgy reagált az eltanácsolására, hogy ott lesz csütörtök reggel nyolckor a bizottsági ülésen, nem érdekli a Fidesz véleménye.

    Szél Bernadettet, az LMP miniszterelnök-jelöltjét több alkalommal is szóba hozták Soros Györggyel.Forrás: MTI/Marjai János

    Ezután a Híradó.hu több, egymástól független forrásból úgy értesült, nyomós nemzetbiztonsági oka van Németh Szilárdnak arra, hogy nem látja szívesen Szél Bernadettet. A hírportál úgy értesült, hogy egy konkrét nemzetbiztonsági jelentőségű ügy áll a bizottsági távoltartás mögött, és ez érzékenyen érinti az LMP miniszterelnök-jelöltjét. A Híradó.hu-nak több egymástól független rendészeti és kormányzati forrás is megerősítette,

    Szél Bernadett a migrációs válság közepén egy külsős szakértő munkatársat jelölt a nemzetbiztonsági bizottságba, akinek az átvilágítása során problémák merültek fel a múltjában: a Szél jelölte szakértő 1986-ban Kabulban, Afganisztánban született, korábban a MigSzol alkalmazottja, az egyik leginkább bevándorláspárti Soros-szervezet munkatársa volt.

    Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) a föntebbiek ismeretében megállapította, hogy a fiatalember nemzetbiztonsági kockázatot jelent, az alkalmazását ezért elutasította. Ennek ellenére a Soroshoz köthető politikus megerősítette korábbi nyilatkozatát: ott lesz a csütörtöki nemzetbiztonsági ülésen. Nehezíti a politikus helyzetét, hogy párttársa, Ungár Péter nem cáfolta a Széllel kapcsolatos sajtóhíreket.

    KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

    OSzél Bernadett Soros György zsebében van

    OSzél Bernadett afgán szakértője megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon

    OSzél Bernadett afgán munkatársa nemzetbiztonsági kockázat

    OKivonul a Fidesz, ha Szél Bernadett elmegy a nemzetbiztonsági ülésre

    OSzél Bernadett a migráció és Soros György szolgálatában

    OVan egy civil szervezet, amely Soroshoz és Szél Bernadetthez is kötődik

    OSzél Bernadett középiskolás kora óta kötődik Soros Györgyhöz

  • Alma:
    Naná hogy RÁM szavazzatok!
    Egyből lenne ingyen sör és minden második hétvégén ökörsütés, zsákbanfutás a Horváthkertben.

  • Gábriel… 😀 😀 😀

    „KI KELL VALASZTANI AZT A SZEMELYT, AKIT AZ ORBAN MAFFIA-BANDA LEGINKABB TAMAD – mocskol, hazudik rola, vadol – (fidesz-kndp-jobbik)”

    Ez eddig Soros György… 😀 😀

    „ÉS AKITOL A LESZEREPELT KOMUNISTAK IS TARTANAK mocskol, hazudik rola, vadol (mszp-dk)”

    Következésképp SENKI sem fog rászavazni, sem a jobboldal, sem a baloldal… Vagyis ESÉLYES… (mire is?) 😀 😀

    „Ez egy Holgy, akit SZEL BERNADETTNEK hivnak.”

    Nőt a macsó magyaroknak? Jajj… 😀 😀

  • Almási Alma!

    Hát errol beszelek, a magyarok nem akarjak azt aki alkalmas lenne, mert jobb nekik, ha nyavalyogni tudnak, nem szeritik ha olyan vezetojuk van, akit mar nehezebb lenne ocsarolni, sirni, hogy miatta van a baj! Kell nekik „ott fent valaki, akikre ra lehet kenni a sajat bajaikat!
    Es meg raadasul ha egy no lenne ez a szemely, na erre aztan pedig a legkevesbe alkalmas.
    A Soros egyebkent ha nem ertetted volna még, a szimbolikus ellenseg, olyan mint a „zsakos ember” amivel a gyerekeket riogattak nagyapaink, hogy „elvisz, ha nem leszel jo kisfiu/kislany”
    Kell egy osszfoglalo ellenseg-kep, ez a Soros – akivel osszefuggesbe lehet hozni mindenkit, aki, amennyiben ellenzeke a hatalom partjanak! Nem tetszett olvasni Orwel: 1984 cimu tortenetet?

  • kedves Gábriel nincs semmi baj, csak elcsodálkoztam, hogy a rettentően okos fejtegetéseid után éppen az 1%-os Szél Bernadettben, meg a sajnos már többször leszerepelt lmp-ben láttad meg a megváltót… 😀

  • Almasy Alma

    Igen, kedves Alma, ha nemcsak elolvastad volna, hanem ertelmezned is, pontosan azt irtam, hogy az aki megfelelo lenne a posztra, azt a magyarok pokhendisegbol es félelembol nem valasztjak meg. A magyarok mindig egy „Dobzse Laszlot” lattak szivesen a tronon. Nem olyat, aki hatarozott, de figyelembe veszi azt, amit a „nép” a valasztok szeretnenek, vagyis az orszagot demokratikus modon, kompromisszumok sorozatan vezeti. Keves, nagyon keves iyen magyar allamferfi letezett, mert a magyar ezt rühelli. Egy noben pedig „imadnivalot” vagy szentet lat csak. Meghogy egy no vezesse az orszagot?
    Sem Bernadett, sem az LMP nem szerepelt le, mivel soha nem volt kormanyzati pozicioban, ellentetben a tobbiekkel a valasztekbol, akik mar voltak es le is szerepeltek. – „megmerettek es konnyunek talaltattak”
    Tehat epp azt mondtam, hogy aki szerintem alkalmas lenne, azt ugysem valasztjak meg. A tobbi pedig mind egy nagy rakas szar, amit a magyar nagyon eszik.

  • kedves Gábriel, írod:
    „Sem Bernadett, sem az LMP nem szerepelt le, mivel soha nem volt kormanyzati pozicioban, ellentetben a tobbiekkel a valasztekbol, akik mar voltak es le is szerepeltek. ”
    ________________

    Tévedni tetszel…
    Hogy az LMP leszerepelt, az sajnos tény, és annál is inkább kellemetlen és sokatmondó, mert hiszen nem is voltak még hatalmon.
    De én tiszta szemmel próbáltam idén is rájuk nézni. És végignéztem egy interjút Szél Bernadettel. Akkor döntöttem úgy, hogy ő is „le van szerepelve” nálam… 😀

  • Kedves Alma!

    Mar hogy lehetne teny, ha nem voltak nemhogy hatalmon, de kormanyzati pozicioban sem?

    Vagy a puding probaja nem az eves?

    A tobbiek bizony mar valamennyien a torkunkon akadtak, megfekudtek a gyomrunkat.

    Ezert barki, aki veluk tarsul, maga is cinkos, tehat az a hadova, hogy az ellenzeknek ossze kell fogni, csak egy csodalatos ámitas!

    Igen, ossze kell fogni olyanoknak, akik nem saroztak be magukat, akiknek a kezehez mar sok minden ragadt, nekem nem jon be.
    Ezt hivjak tiszta lapnak.

    Mi ragadt a Bernadett kezehez? Mit „privatizalt” ki? Hol volt benne akarmilyen „mutyiban” is?

    Ezt kellene felmerni es ertekelni.
    Nem mendemondakra hagyatkozva, hanem tenyekre!
    Es nem azt tenni, mint a Kerekes Sandor ezen lap munkatarsa, akit igazan melyen es szivembol tisztelek, de „jamborsagbol” osszeall egy kiprobalt szelhamos gazemberrel, mint a Bokros Lajos.
    A Bokros Lajos nyakig benne volt az „olajszokitesben” vagyis maffiozo.

    A tobbi parasztvakitas!