Nagy a politikai apátia Magyarországon

2018 február 23 3:14 du.43 hozzászólás

Öt nap van mögöttünk, az ajánlások száma még 200 alatt, de haladunk, nagy köszönet mindenkinek, aki ajánlással és munkával támogat!

A helyzet nem jó. Nagy a politikai apátia, de sokan hisznek abban, hogy lehet változás. Az ajánlást adók jelentős része szeretné, ha egységes ellenzéki fellépés lenne, de ugyanakkor azt senki sem tudja elfogadni, hogy a Jobbik jelöltje legyen az egyetlen ellenzéki jelölt Kocsis Mátéval szemben. Azért ez Józsefváros. Ezt itt elfogadni a többség nem tudja, főleg nem azok a cigány polgárok, akik oly nagy számban támogatnak engem.

Az emberek azért ajánlanak, mert látják az igyekezetet, az elszántságot és azt, hogy egy szociálisan elkötelezett jelölt vagyok. Sajnálják és nem értik, hogy a nálam esélyesebb jelöltek nem járják a kerületet, nem kopogtatnak és nem dobnak be mindent ott, ahol négy éve éppen csak nyert a Fidesz. Ennek a választókerületnek Józsefváros a központja, ezt a választást csak itt lehet megnyerni. Nem elegendő a ferencvárosi hátszél és beágyazottság, ide kell jönni és itt kell megtenni mindent a győzelemért.

Szóval marha nagy felelősségről van itt szó, mert nyerhető területen vagyunk. Az én felelősségem egyenlőre nem a legnagyobb, mert két olyan jelölt van, akik mögött jelentősebb támogatás áll. Az egyik Baranyi Krisztina az Együtt jelöltje, aki piszkosul sokat tett a kilencedik kerületben, de felénk a „nyolcban” teljesen ismeretlen. A másik Ara-Kovács Attila a DK jelöltje, aki nem lakik itt és eddigi teljesítménye semmiképp nem győzött meg. Az tehát, hogy hány „demokratikus” ellenzéki jelölt indul függ attól, hogy ők miként viszonyulnak egymáshoz. Ha valamelyikük visszalép a másik javára, akkor történni fog egy nagy lépés annak irányába, hogy tényleg legyőzzük Kocsis Mátét. Ha megállapodnak, meg lehet keresni engem is és velem is lehet beszélgetni arról, hogy mi lehet a következő lépés. Ha nem állapodnak meg, akkor az esélytelenek nyugalmával mehetünk tovább akárhányan.

Kalmár Szilárd

Szerzőnk a Balpárt jelöltjeként indul a választáson Józsefvárosban-Ferencvárosban.

Lakóház Józsefvárosban. Fotó: Kalmár Szilárd.

43 hozzászólás

  • Kerekes Sandor

    Bár igazad lenne, Kedves Szilárd, és valóban csak apátiával kellene szembenézni. A valóság azonban az, legalábbis itt az én budai körzetemben, hogy valóságos ellenszél, közegellenállás van minden jelölttel szemben, a politikával szemben és ”csak a Fidesz”!
    Ez nem azért baj, mert nekem hátrányos, (őszintén szólva, ha nem választanak meg engem, akkor jobban járok,) vagy mert az ellenzéknek hátrányos, hanem azért, mert ezek a szerencsétlen, többnyire idős asszonyok szerelmesek a Viktorba és közben teljes egészében a saját legelemibb érdekeik ellenére támogatják őt.
    Időről időre, amikor előjönnek nekem azzal, hogy az isten a Viktort szereti és mindenki mást fel kellene akasztani, az az érzésem támad, hogy ezek a szerencsétlen ”hasznos idióták” pontosan azt kapják a Viktorban, amit megérdemelnek.

  • „Apátia Magyarországon”….tájkép csata előtt !
    http://www.blikk.hu/aktualis/politika/valasztas-2018-mar-csak-a-fidesz-es-a jobbik-listaja-nem-nyilvanos/05cft7n

  • Ha a szavazo lakossag nem ohajtana magat valasztani, azert ne atkozza ellenfelet, hanem onmagat.

    Mert az mutatja magank hogy valamit nem jol kezdett.
    Miert nem inkabb tanulna abbol ?

    S mikor lessz a week-end-i bar-be-qu-ja ?
    S hol tartja majd azt?
    Biztos hogy mindenki kapott meghivot arra ?

    Ahhh, latja, az volt az elso hiba amire maga nem is gondolt!
    S az kinek a vetke ?

  • Itten a ‘hozzaszollok’ sokat panaszkodnak mind a foci-stadinok-eseten.
    Na hat most itt a lehetoseg alkalmazni azokat !
    Miert nem tartjak valasztasi megnyitoikat azokban.
    Ugy is uressek, ma mar lustak focizni a fiatal magyarok.

  • Kedves Szilárd!Életem meghatározó éveit töltöttem a Kálvária téren(12-22; 1959-1969).Nem volt rossz ott élni: bevettem magam a sarki könyvtárba, sőt a Dugonics iskola is olyan erős volt, hogy láblógázva érettségiztem a Bemben. Együtt jártunk az iskolába, és azt se tudtuk, ki a cigány. Nem volt ügy.
    Aztán történt valami, úgy a nyolcvanas évek közepe táján. (Hol volt akkor még a rendszerváltás!) Gyakran jártam-járok arra:a szüleim is ott laktak, a húgom is a mai napig. Fura emberek jelentek meg, nagyvirágos sok szoknyában – ez nem lett volna baj: de egész éjjel ordítoztak az utcán, udvarokban, a buszon leköpött egy kilencéves forma fiú, mert nem adtam át a helyem! Senki nem mert szólni. Anyámat ki kellett menekíteni a könyvtárházból, mert tudták, hogy egyedül él, és rá akarták törni az ajtót – de addigra már erős rácsok, zárak védték. A keresztlányom ballagásán jártam a Dugonicsban: majdnem elsírtam magam. Mindenütt erős rácsok, vashálók: mint egy szigorított fegyintézetben. Az öccsét el kellett hozni, mert elvették az uzsonnáját, és megverték, ha nem adott pénzt. Autóval is csak óvatosan merészkedtem a húgomékhoz: ha megálltam, rámdörömböltek, ha nem álltam meg, utánam szaladtak, megdobáltak kővel.
    Nem tudom, Kocsis Máté mit csinált, de jelentősen javultak az infernális állapotok. Ma már gyakran eljárunk a délutáni előadásra a Turay Ida színházba, el lehet jutni a buszmegállóhoz anélkül, hogy négyen-öten lejmoljanak közben. Épült is sok minden, bontják a legrettenetesebb negyedeket (Magdolna-negyed, Orczy negyed, Csarnok-negyed stb.) Szépen alakul a Korányi utca – Diószegi utca felső része. Az Orczy tér környéke még nagyon gáz, bár ott is van új háztömb: a Fidesz támaszpontja. Az az elcseszett sorsok háza, vagy mi, amit a szőke propaganda titkárnő építtetett a józsefvárosi pályaudvarra – szörnyű. Nem tudom hány milliárdot nyelt el, üresen tátong. Vannak cigányok is, de már a rendesebben élők. Viszont sok kínai él arra – úgy tudom az olimpiai bajnokaink is odavalók.
    A Ganz-MÁVAG telepével kellene kezdeni valamit – a MÁV területről odaköltöztek a kínai árusok, az elég rémes. A Belvárostól ugrásnyira óriási terület, jó közlekedés mind a négy oldalról – és mocskos raktárak vannak benne, bár pár műhely még működik.
    Elnézést, hogy ilyen hosszan írok, de nehéz dolga lesz. Tisztelem a szociális érzékenységét – én inkább a szolidaritásban hiszek, nem a jótékonykodásban. De ha beszél a találkozókon, vegye figyelembe: a többség rendesen él a Józsefvárosban is – akár cigány, akár kínai, akár magyar -, az ő érdekeiket se veszítse szem elöl.

  • Bocs, még egy. Keresse meg Bogdánt, a cserdi polgármestert – az valamit nagyon jól csinál a falujában, ahol a lakosság 80%-a cigány.
    Egyszer elmesélte, hogy úgy kezdte a ténykedését, hogy a segélyért jelentkezőktől azt kérte, hozzák be a szemetüket. Aztán darabra megnézte, miért nem jut már a harmadik héten kenyérre: és kiszedte a csipszes zacskókat, meg kólásdobozokat, összeszámolta az árakat.
    Én indítottam egy magánakciót (Lőrincen lakom, szintén nem egy káderdűlő). Az akció lényege: nem tegezünk felnőtt embereket, akkor se, ha cigányok! Nekem vannak „eredményeim”: a szomszéd fiatalemberek ugyan már elköltöztek, de amikor pár éve télen kórházba kerültem, valaki az én járdámról is elsöpörte a havat…

  • @talalom

    A cigányság sem egységes. Én nem vagyok ebben nagyon járatos, de egyszer valaki órákig magyarázta nekem a (törzsbeli?) különbségeket. Csak azért mondom, mert az osztályozásban ismertető jegyként szerepelt, hogy „tarkaszoknyás”, vagy sem… cigánysoron putriban, vagy erdőben sátorban él, stb…

  • Kerekes Sandor

    „…ezek a szerencsétlen, többnyire idős asszonyok szerelmesek a Viktorba és közben teljes egészében a saját legelemibb érdekeik ellenére támogatják őt.” Nem lehet mindenki Bokros Lajosba szerelmes!
    „… ezek a szerencsétlen ”hasznos idióták” pontosan azt kapják a Viktorban, amit megérdemelnek.” Ez a lenéző vélemény jellemző a MOMA-ra! Itt mondhatnám: a szerencsés idióták pedig Bokrostól kapják azt amit megérdemelnek!
    „talalom” igazán nem Fidesz-fan, mégis reálisan áll a józsefvárosi tényekhez, szinte minden fent leírt szavával csak egyet érteni lehet!

  • A kepviselo szekert harcolo Kerekes Sandor irta;

    „(oszinten szolva ha nem valsztanak meg akkor jobban jarok”)

    Hat akkor miert kuzd a kepviseleti szekert?
    Miert kolti a penzet, idejet es energiajat ?

    Vagy talan mar is feladta a harcot, mielott kezdte ?

  • Igen Lelszi, tényleg nem vagyok fideszfan. És pont amiatt, mert rettentően dühít az a lefelé taposó, fölfelé bármilyen baksisért nyálcsorgatóan alázatos, ám bármikor sunyin beléd rúgó mentalitás, ami az egész kormányoldalt jellemzi. És amit nagyon nem pc magyar kifejezéssel cigánykodásnak hívtunk egykoron…

  • Vigyázni Talalom!!
    Ha egy szélsőgyobber tapsikál Neked, valamit rosszul csinálsz.

  • Kalmár Szilárd!

    Most még a jelölésért folyik az aláírásgyűjtés,ami úgy tudom,hogy
    március 5-ig tart,500-at kell összegyűjteni,majd ez dönti el,hogy az adott kerületben fel is sikerül e az illető az április 8-i szavazólistára,az más kérdés,hogy majd hányan szavaznak rá!
    Véleményem szerint senkinek sincs oka aggódni,még összejöhet,pláne ha maga népszerű,és ismerik.
    Mindez vonatkozik a jobb és a baloldali jelöltekre.
    Az is számít,hogy mennyire aktív az aláírásgyűjtő és hol?,ugyanis
    sokan nem szívesen engednek be a lakásukba idegeneket,pláne az idősek,vagy akik egyedül élnek.
    Bálunk pár éve a házban kifosztottak egy idős nénit „ál
    villanyórás”bűnözök!
    Talán szórólappal,és közterületen lehetne ajánlást gyűjteni…

  • Természetesen az adott kerület lakóinak létszáma és a többség pártszimpátiája is befolyásolja a végeredményt!

  • Egyébként nincs itthon „apátia”….és akit megfűznek,hogy írjon alá,az még nem biztos,hogy el is megy szavazni,meg vannak akik eddig sem szavaztak és vannak még bizonytalanok is.
    Hát majd április 8-án eldől!

  • A Józsefvárost mindig is a kispolgárok lakták, közöttük a muzsikus cigány-dinasztiák. (A Külső Ferencvárost – ahogy a Nagykörúton kívüli részt emlegetjük minden kerületnél – meg a nyárspolgárok, ami elég nagy különbség.) Itt voltak a vigalmi negyedek – Krúdy nemcsak a tabáni, meg óbudai kocsmákban volt járatos. Az „ezerszer áldott nyolcadik kerület” nem tőle származik, hanem Fejes Endrétől – Rozsdatemető pl. -, aki szintén idevalósi volt.De Mándy Iván is itt élte zárkózott életét, az OTI központ mellett lévő gyönyörű Bauhaus házban, ami a Teleki tér közelében van. Amikor ’59-ben odaköltöztünk, még „fújt a gyár”: vagyis reggel fél hat körül, délben fél egykor messze hangzó dudaszó figyelmeztette a melósokat: ideje munkába indulni. Az Orczy téri villamosremíz, később meg a Korányi-Diószegi sarkán lévő nagy buszgarázs miatt sok egykori beszkártos – későbbi BKV-s is lakott errefelé.
    A Belső-Józsefváros – ma Palotanegyed – a Nemzeti Múzeum környéke más tészta, bár a Kálvin térről induló Baross utca pl. a kárpitosok és bútorasztalosok utcája volt. A körúttól kifelé eső részén meg főként fuvarosok laktak.
    A mai lakótelep helyén borzalmas viskók álltak: sok helyen a lakásokban nem is volt víz: az udvari közös csapról hordták. (Nem a XIX. századról beszélek, hanem a múlt század hatvanas éveiről.)
    Ugyanígy más tészta a Klinikák területe, ami a Füvészkert csodálatosan érdekes világával zárul.
    Elnézést kérek, de ez az egyik pátriám a városban: volt több is, bár mindig Pesten. Ferencvárosról, Újpestről, vagy Kőbányáról is órákig tudnék mesélni.

  • talalom!

    Hát ami azt illeti és a 80-as években dolgoztam belső ellenőrként
    a Kandóban (Tavaszmező utca)és bizony még akkor is „működött”az iskola előtt a kocsisor,a Mátyás térről már ne is beszéljünk…
    sokszor be kellett csukni az ablakot,hogy ne halljuk a trágár szavakat,meg az „üzletkötéseket” amit főleg cigány származású prostik bonyolítottak……
    Az egyszerű, nem munkakerülő,dolgos valamint az intelligens,tehetséges(pld.zenészek)cigányokat becsülöm,de a saját hibájukból „segíly”ből élőket,meg az örömlányokat nem!!!!
    Na nem tudom most mi ott a helyzet,de ha erre gondolok,akkor bizony a másik cikkben pályázó képviselőjelöltnek nem lesz
    könnyű dolga (mint írta,főleg a cigányokat akarja képviselni),
    de azért kívánok neki minden jót!

  • Bocs tévedtem,ugyanis ezt a cikket írta Kalmár Szilárd,így gondolom olvassa is majd a hozzászólásom!
    Természetesen azt nem feltételezem,hogy a „régi” fasiszta,rasszista
    nézetei miatt a Jobbik lenne a befutó…..akkor sem,ha ma a
    Főrabbinak próbálnak hízelegni….és az sem számít,hogy van ahol
    szélsőséges nézeteik ellenére már régebben győztek(Tatárszentgyörgy. ..)meg,hogy most már nagyon megértők lettek a cigányokkal szemben!
    Fura egy világ van,….de minden kerületnek joga van a saját tapasztalatai alapján dönteni!

  • Találom:
    „Krúdy nemcsak a tabáni, meg óbudai kocsmákban volt járatos. Az “ezerszer áldott nyolcadik kerület” nem tőle származik, hanem Fejes Endrétől – Rozsdatemető pl. -, aki szintén idevalósi volt.De Mándy Iván is itt élte zárkózott életét”

    Tévedni emberi dolog; nem Fejestől, hanem Mándytól ered a híres kifejezés.

  • Még mielőtt bárki eltévedne a „tájékozott” bodaságok nyomán: Kalmár Szilárd nem a Jobbik, hanem a Balpárt képviselő-jelöltje, korábban írt itt a pártról. Ja, és a jelenlegi polgármester sem jobbikos: a néhai fiataldemokraták színeiben (pl. a Párt kommunikációs igazgatója is mellékállásban) küzd.

  • Talalom:
    Érdekes amit az egyes pesti környékekről írsz.
    Én meg még a házakban is jártam rengeteget, meg a lakásokban.
    fiatal éveimben kijáró TV szerelőként kezdtem a szakmát.
    Hány..de HÁNY ilyen körfolyósós házben megfordultam, mint ami a cikk elején látszik !
    Csak azok nem voltak ilyen szépen kifestve.
    Járkáltam a Rózsadombon is.
    Érdekes hogy a villanegyed lakásaira nem nagyon tudok visszaemlékezni csak a lepukkant csórónegyed kégliejire.

  • Geyza! Már Figyelő is megtisztelt a dicséretével… De hiába töröm a fejem, mit rontottam el. Szabadelvű szocialista vagyok – de nem vak. Nehezen viselem a diktatúrát – akármilyen színű is legyen. Valahogy mindig ellenzéki oldalra keveredem, pedig nem vagyok egy forradalmár alkat. Ritkán hőbörgök, de kérdezek. Ezt nem tudom megállni. Arra viszont nagyon berágok, ha hülyének néznek, vagy hazugnak. Ki az a címeres ökör, aki időt és fáradságot nem kímélve idejár ingyen hazudozni?
    Ezt egyébként másokról sem feltételezem eleve. Ezért aztán előszörre azt hiszem, tévednek, nem tudják jól a tényeket. De rá kellett jönnöm: itt is -ahogy az életben is – vannak olyanok, akik elsősorban maguknak hazudnak. Vagy. Megkérdezed tőlük, hogy hány óra, és válaszként hosszan magyarázzák, hogy milyen idő volt tegnap.
    De azt gondolom: ha az ember bármilyen kis nyilvánosság előtt is megszólal, kapja össze magát. Adjon magára annyira, hogy nem vagdalkozik hülyén. Ezt Veled kapcsolatban is így gondolom.

  • A mai polgármester-választás előremutató lehet az országos választásokra készülvén.
    Márki-Zay mögött csak egy mszp-s nem állt ki, ő indult inkább egyedül, mindenki ellen, pár százalékban bízva.
    Elmondható tehát, hogy két jobboldali jelölt között választhat Hódmezővásárhely népe, remélhetőleg a Jobbik támogatta hétgyerekes keresztény családapa lesz a győztes.
    Az eddigi részvételi arány rekordokat döntöget, bizonyítván a „diktatúra” miatt rettegők súlytalanságát.

  • talalom, a régi pesti történeteid engem is érdekelnének, a Dohány u.-Szövetség u. sarkán nőttem fel, gyerekként láttam jeges autót, kintornást, ószerest, drótostótot, mozgó köszörűst, egy kisfiúnak nagyon izgalmas karakterek voltak.

  • charlie
    2018 február 25
    8:44 de.

    Annyit pontosítsunk már a tényszerűség kedvéért, hogy az az „mszp-s jelölt” nem MSZP-s hanem „független”, de a Fidesz embere, hogy a megosztás jegyében. Az MSZP-ből kirúgták. Az MSZP jelöltje a keresztény konzervatív jobboldali Márki-Zay Péter, ahogy az összes többi pártnak a Jobbiktól a DK-ig.
    A részvétel magas aránya a megvásárolt szavazatú emberek miatt is magas lehet, na meg a nagyfokú érdeklődés miatt is. Kiváncsian várom mi lesz a végeredmény. A Lázár János által távvezérelt bábut választják-e meg a helyiek, vagy egy tisztességes valóban keresztény embert.

  • Istenem szegény talalom is azonos szinten van.többekkel…..
    Talán ,ha ismét elolvassa amit írtam…..a Jobbiknak nem lehet esélye pontosan

    a rasszista nézetei miatt,akkor sem ha mostanában „megújult”.
    Egyébként a jelöltnek normálisan,minden jót kívánva írtam!

  • Kiegészítés:
    talalom!
    Olvasni,értelmezni már az elemiben tanítanak…….hiányoztál?
    Magamtól is …,felfogtam,hogy nem a Jobbik képviselőjelöltje,de
    jó,hogy megírtad a sok közül melyik baloldali pártot képviseli!

  • HunCanada, csak neked és őszintén:
    https://alfahir.hu/2018/02/25/hodmezovasarhely_hegedus_zoltan_marki_zay_peter_valasztas
    …….
    Itt látható Márki-Zay és Szabó Gábor a Jobbik pártigazgatója ahogy a piacon szavazásra buzdítják az embereket. Más pártigazgatókat nem látni, gondolom ők a választók között nem népszerűek.
    Hogy a legerősebb ellenzéki párt mögé mások is beállnak, szívük joga, köszönet érte.
    Szanyi Tibor EU képviselő kijelentette, jobbikos jelöltet ő sosem támogat. Szerinted ezt miért mondta?
    ………
    HunCanada, az MSZP értékrendjéből eddig kimaradtak a márki-zay félék, én örülök, ha mostantól a szocik ilyen példaképekkel állnak majd a választók elé.

  • charlie
    2018 február 25
    12:19 du.

    Szerintem eleve ott kezdődik, hogy Szanyi Tibor egy barom, és innentől már nem kérdés, hogy Ő kit és miért támogat, vagy nem támogat. Teljesen jelentéktelen az ő véleménye. Nem kell Szanyival foglalkozni, hiszen Ő a tipikus megélhetési politikus.
    Bizony más pártok küldöttei nem annyira népszerűek, de az már egy ésszerű döntés volt, hogy nem indítottak Márki-Zay-ra saját jelölteket más pártok, és ha csak szóban is de így támogatják Őt.

  • Charlie! Talán nem is lenne off, hiszen az ember szűkebb pátriája beletartozik a politikai összképbe, sőt az egyéb identitásába is. De talán nem kéne untatni a többieket azzal, milyen volt az élet 1947 és 1959 között Pesten, a Ráday utcában (életemben a 0-12 év közé eső szakasz, benne az ott éles harcokat hozó ősszel) a sorállásokkal, a Bakáts téri templomban a didergős hajnali rorátékkal, aztán a már említett Józsefváros. És Újpest, Kőbánya, Kispest,Lőrinc. Pestet nagyon ismerem, akár taxisofőr is lehetnék, többnyire még azt is tudom, hogy melyik utca merre egyirányú, meg hogy a napnak melyik szakaszában melyik útvonalat ajánlatos elkerülni és merre, a forgalmi dugók miatt. A Futó utca melyik viskójában volt az a maszek trafik, ahol gyönyörű, színes papírszalvétákat lehetett kapni a gyűjteménybe. Milyen a szabadtéri mozi a város közepén, a Bakáts téri plébánia háta mögött, és melyik moziba, kivel menj. Jöhet bármelyik, a Kinizsi, a József Attila, ha csak ismerkedtek: az Otthonba viszont csak „megbízható” partnerrel menj: ott háromszemélyes páholyok voltak, és sokan megkockáztattak egy plusz mozijegyet, hogy kettesben maradhassatok. A kőbányai Kertváros-részben ne keress lakást, mert egyik oldalról az Újköztemető határolja, a másikról meg a börtön. Viszont Felsőrákoson (szintén X. kerület) gyönyörű kertvárosi környezetben vannak még a panelok is – ráadásul az a rész a Gellértheggyel van egy magasságban:rá is jöttek sokan: ott ma egy 50-60 nm-es panelt 22-28 millióért kaphatsz.
    Bocs, ez sok volt, pedig nem is beszéltem Kispestről, ahol a lakótelep a legélhetőbb a városban, vagy a Tungiról, ami meg az újpesti Egyesült Izzó vállalati strandja volt (a Tungsram leánykori névből becézve).

  • Hurrá HunCanada, akkor örüljünk, mert emberünk vezet, igaz csak egy pár százalékkal. Félidő van a számlálásban.

  • Közben az eredményváróban felvonultak a Jobbik „anyahajói”, az Iránytű Intézet vezetői, a Nemzeti1 TV forgató csoportja és eufóriában ugráló emberek.

  • Chris, egy tűzijátékos képet kirakhatnál a demokráciát ünneplők kedvéért.

  • charlie!

    Márki Zay Péter győzött,aki népszerű a városban,egyébként kulturált,keresztény értékrendű,de ugye nem a kétes baloldalt erősíti,mert függetlenként nyerte meg a polgármesteri csatát!
    A baloldalnak csak annyi öröme lehet,hogy nem a fideszes pályázó
    futott be.
    Egyébként több helyen van az országban baloldali polgármester,és most országgyűlési képviselő-jelölt is,akik megítélésében az emberek többsége nem a politikából indul ki,hanem,hogy milyen ember mit is tud tenni az érdekükben.
    Mindkét oldalon(jobb és bal)vannak alkalmasabb és kevésbé alkalmas emberek,ami tény!
    Nem el elvenni az „időnkénti győzelem” feletti jókedvét a fanatikus balosoknak,nekik is kell néha egy jó nap!

  • Tudod a baloldalon sok fantázia nélküli ember van,akik csupán két
    szint ismernek fehéret(ami természetesen a tisztaság színe és „rájuk illik”….)meg feketét (ami a bűn színe és szerintük egyértelműen csak a jobboldali lehet….)
    Náluk nincs „színskála”,nincsenek fokozatok,normális értékrendek!

  • charlie!
    A biztos szavazok körében(februári felmérés!)
    A Fidesz-KDNP 54 %-on,a Jobbik 13-on ,az MSZP-Párbeszéd 10 %-on
    a DK és az LMP 8-8%-on áll,a Momentum 3 %-on az Együtt és a Liberálisok 1-1 %-on áll,a Magyar Kétfarku Kutyapárt 2-on áll!Az össz népességet tekintve is hasonló az arány a jobb és a baloldal között!
    na ez magáért beszél….!

  • Marcsi ismerem a számokat, pont ezek a számok voltak előrejelezve Hódmezővásárhelyen is. Aztán láttuk mi lett belőle.
    Én úgy látom, hogy a Fidesz pillanatnyilag nem legyőzhető, de némely fideszesek mintha a bukásért dolgoznának.
    A konzervatívokra jellemző erkölcsi tartás kicsit repedezik.

  • charlie!

    Azért, ahogy írod az nem semmi,hogy a piacon Márki Zay a jobbikos
    Szabóval együttesen kampányol egyetértésben….(?).
    Ez biztosan elkerülte a „bölcs” baloldal figyelmét!

  • Nnnna: megérkeztek a központi direktívák, bodaságoknak engedélyezett a komment. Csaxólok: 2002-ben is nagy fölényt mutatott a néhai fiatal demokratáknak az előrejelzés…
    Hanem Charlie! Talán emlékszel, én sose náciztam a Jobbikot: sajnos ennél súlyosabb az ügy. A programjukat ismerve a Jobbik=fidesz 2.0 Vagy 5.0. Szóval tök gáz. Tudom, hogy sok jobbikának nem tetszik, hogy Vona lerázta a Betyársereg, meg a 64vármegye típusú ordas nyilasokat: de az a helyzet, hogy a programotok végrehajtásához óhatatlanul szükségetek lesz rájuk. Mert abból indultok ki, hogy majd mindenkinek megmondjátok a tutit, és akinek nem sikerül lenyomni a torkán, annak annyi.
    Baromi jó példa erre az SS-törvény (stopsoros). Ti ígéritek elsősorban, hogy ezt még szigorítjátok is. Közben meg nem veszitek észre, hogy az SS törvény nem a migránsokat, sőt, nem is az őket segítőket korlátozza, hanem a MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK ALAPVETŐ ALKOTMÁNYOS JoGAIT.
    Tudod, a Rákosi korszakban volt egy direktíva: inkább bűnhődjön száz ártatlan, minthogy egy bűnös is megússza a retorziót. A Ti programotok pontosan ugyanerre épül, akár a gazdasági, akár a szociális, akár a társadalompolitikai részét nézem.
    Nekem, mint szabadelvű szocialistának, nincs dolgom semmiféle „nemzetiradikális” sőt, „kereszténynemzeti” formációkkal. De igenis van dolgom a hazaszerető, istenhívő szavazókkal. Ezért örülök, hogy az általam preferált párt is támogatta a maga – egyelőre csekély – erejével az új hódmezővásárhelyi polgármestert.

  • talalom, mindig érdeklődve olvaslak, csak ezek a jelzők ne lennének: nem „nácizok” közben már írod is, hogy „ordasnyilas”. Csináld nyugodtan ha a lelkednek jót tesz. 🙂
    Anno volt már pengeváltásunk a Jobbik régebbi programpontjairól, nézd meg a mostanit, és legalább egyet írj, ami vállalhatatlan.
    Tanulunk mi is, konszolidált program, pragmatikus hozzáállás lesz a jövőben ránk jellemző.
    https://www.jobbik.hu/sites/default/files/kepek/magyar_szivvel_jozan_esszel_tiszta_kezzel.pdf

  • A jobbikosok bekenték magukat sziruppal, tejszínhabot nyomtak fejükre, hogy édesebbek legyenek, Vona Gábor pedig richtig metroszexuális hipszter próbál lenni. Attól még simán nyilasok, csak gusztusosabbak.

  • Ha Vona Gábor nem lenne fasiszta, simán lefeküdnék vele. Jóvágású fickó, tetszik a teste is, szerintem ő is élvezné a velem töltött időt. Csak az a gond, hogy én finnyás vagyok. Nem bújok ágyba fasisztákkal. Nem vagyok olyan mint demokrata megmondóembereink.

  • Elt egy uriember ugy 2000 evvel ezelott. Szelsosegesen „torvenytisztelo, nacinalista” volt. Ugy hivtak hogy Saul. Konyortelenul uldozte azokat, akik a liberalizmust kepviseltek az orszagaban. Megostorozasok, kivegzesek szegelyeztek az utjat, amerre elhaladt.
    Aztan megvaltozott hirtelen, annyira, hogy meg uj nevet is vett fol, Paulo (magyarosan) Pál. Innentol maga is a liberalis tanokat hirdette, mostmar az altala elszenvedett megostoroztatasok, bebortonozesek ellenere is.
    Kesobb a leveleit Apostolkent irta ala!

    Gondolom sokan kitalaltak kirol beszelek.

    Lehet hogy Gabor druszam is meg tud valtozni? Mitol higgyük ezt el neki?

  • charlie
    2018 február 26
    1:28 du.

    „Én úgy látom, hogy a Fidesz pillanatnyilag nem legyőzhető, de némely fideszesek mintha a bukásért dolgoznának.”

    Pont úgy mint mint ahogy 2010-ben az MSZP elégedetlenkedő husos fazéktól elzavartjai!