Elcsalt akarat? Választási furcsaságok

2018 április 10 8:58 du.55 hozzászólás

A választás kétségtelenül meglepő, szinte már a kádárizmus nyomvonalára ráforduló eredményeket hozott. Annyira meglepőket, hogy nem egy furcsaságra kezdik felhívni a figyelmet a különböző média-csatornákon. Többnyire nem az állami mainstream médiában. Amin, az eredményekkel ellentétben nem érdemes nagyon meglepődni. Ilyen a kis magyar közmédia-posvány.

A leginkább furcsa talán az, hogy magának a választási irodának az adatai is inkonzisztensnek bizonyultak. Még az ott fellelhető adatok is azt sugallják, hogy százezres nagyságrendben hiányoznak szavazatok. De nem csak nagyban, hanem kicsiben is furcsáknak tűnnek az egyes adatok. Ha például megnézzük a BUDAPEST főváros 01.számú egyéni választókerület (Budapest V. kerület) című összesítést, akkor azt látjuk ugyanarra az időpontra az urnában, illetve borítékban levő szavazólapok számából (44.262) kivonva az érvénytelennek elismert szavazólapok számát (634) nem a közölt érvényes szavazólapok számát (43.628) kapjuk. 81 szavazatot mintha elvitt volna a cica. Amire az sem magyarázat, hogy „majd a levélszavazatok urnája”. Mert az egy teljes urna, amiben több, hét-nyolc száz, szavazat lehet. Nyilván van teljesen ésszerű és egyszerű magyarázat, de a választási honlap mintha fukarkodna ezzel.

Ahogy arra sem igazán látszik a válasz, hogy miért tartottak vissza adatszolgáltatókat a választás végén. Már akkor, ha elfogadjuk azt a történetet, hogy volt hely, ahol közel fél órát váratták a számlálókat. Miközben mintha adat-stop elrendelésére került volna sor. Ha ehhez hasonló esetek máshol is előfordultak, akkor az időpontok összevetése talán az ok valószínűsítését is lehetővé teheti. Amelyek közt első helyre ugorhat az, hogy az informatikai rendszer megadta magát. Holott ez korántsem törvényszerű állapot. Tekintettel arra, hogy a rendszer terhelése előre tervezhető volt. Az pedig tankönyvekből is tudható, hogy a rendszerek túlterhelődése az egyik legszélesebb kapu lehet az adatok elvesztése, kellő rosszindulat esetén a manipulálás előtt. Így az is segítség lenne, ha az informatikai háttérrendszerek stabil, megszakítástól mentes, adatkezelési hibát nem mutató működéséről szolgáltatna információt az arra hivatott hivatal. Nem a bejelentés szintjén, hanem a működés naplóállományaival alátámasztott független szakértő véleményét közreadva. A választási rendszer megomlása ugyanis más esetben a vétlen adatvesztéstől a szándékos csalás gyanújáig terjedő skáláján mozgó vélelmeket alapozhatnak meg. Ami kikezdheti a regnáló hatalom legitimitását.

Ameddig ez nem történik meg, addig már ezen a szinten is felmerülhet a gyanú, hogy az adatok nem teljesen fedik le a tényleges állapotokat. Ami lehet, noha a százezres nagyságrendet nem tartanám annak, hogy szemre kevés szavazatot érint. De éppen a jelenleg érvényben levő választási rendszer kompenzációs szabályai miatt még nagyon kevés szavazatnak is lehet döntő szerepe. Erre nagyon durván egyszerűsített példaként vegyük azt, hogy közel nyolcmillió hazánkban élő szavazópolgár van. Ez hetven százalék körüli részvétellel mintegy öt és fél millió szavazatot jelentene. Ebből egy 67% körüli országgyűlési reprezentáltsághoz, arányos elosztásban mintegy három és háromnegyed millió szavazat kellene. A Fidesz-nek jelenleg ennél milliónál többel is kevesebb a támogatója a felmérések alapján. A különbözet egy részére nyilván magyarázat az egyéni mandátumokra jutó szavazat. Ezekhez azonban egyszerű többség is elég. A különbség másik része az, ami a kompenzációs hatásoknak tulajdonítható. Magyarázatot adva arra is, hogy miként lehet egy kisebbségi szavazataránnyal kétharmadot szerezni. Nem közvetlen csalás, hanem a választási rendszer sajátosságai okán.

De ezt a durva közelítést tegyük is félre. Már csak azért is, mert folyamatosan gyűlnek az egyéb furcsaságok. Mint, például az Eltűnő szavazatok, vagy az, hogy gyakorlatilag egy teljes helyreállításra, adat-újrabeolvasásra is elegendő, egy hetes informatikai leállást jelentettek be. Ezek önmagukban is indokolnák, hogy az ellenzék az önmarcangolás helyett a szavazatok valós és teljes újraszámolását kérjék. A jegyzőkönyvek visszaellenőrzésétől kezdve az valós újraszámolásig. Ha ezt nem kérik, akkor szegénységi bizonyítvány az ellenzéktől. Ha ezt megtagadja a hatalom, akkor az nyílt beismerése lehet a csalásnak.

55 hozzászólás

  • Amelyik ellenzéki párt újraszámlálást és ellenőrzést szorgalmaz, az a saját szavazatszámláló bizottsági tagjának a tisztességét vonja kétségbe.

    Ezeknek a tagoknak a helyében azonnal otthagynám azt a pártot, aki bűnpártolással, és csalásban való részvétellel rágalmazna meg.

  • -en azt se ertem meg mifele alapon es jogon sorolnak be embereket -(kizarolagosan a nevuk alapjan!!!!)-kissebbsegi kasztokba, es ezt a tenyt miert a valasztas alatt kozlik a valaszto polgarral??!!
    hogyan, van az hogy ezek utan csak es kizarolag a sajat „nemzetisegu” jeloltre szavazhat mindegyikuk??
    ez is CSALAS!!!

  • Drizari
    2018 április 11
    12:10 de.

    Sokadszor írod be, sokadszor írom Neked. Sokadszor nem válaszolsz.

    A rendszerszintű csalás, manipuláció nem a szavazatszámláló bizottságban zajlik. pl. informatikai kozmetika. Pont ennek egyik leleplezője lehet a teljes újraszámolás, ami ellen annyira ágálsz. (pártmegbízott vagy volt, vagy nem egy bizottságban)

    A szavazatok újraszámolása egy demokratikus eszköz. Téged személy szerint mennyiben érintene károsan egy újraszámolás, hogy ennyire zavar?

    Engem személy szerint nem zavar például. Annak ellenére sem zavar, hogy szavazatszámláló voltam. Mert tudom, hogy az urna manipulálható (levélszavazós körzetek), informatikában dolgozóként tudom, hogy egy ilyen rendszer egy hetes leállítása gyakorlatilag egy restore-t jelent (visszaállást egy korábbi állapotra), stb.

    Szóval. Mi a személyes problémád? Miért félsz egy esetleges csalásgyanu cáfolatától vagy megerősítésétől. ?

  • Kalocsai Miklós

    „Ezek önmagukban is indokolnák, hogy az ellenzék az önmarcangolás helyett a szavazatok valós és teljes újraszámolását kérjék. A jegyzőkönyvek visszaellenőrzésétől kezdve az valós újraszámolásig. Ha ezt nem kérik, akkor szegénységi bizonyítvány az ellenzéktől. Ha ezt megtagadja a hatalom, akkor az nyílt beismerése lehet a csalásnak.”

    Tájékoztatom a szerző urat, hogy amit szorgalmaz, azt a pártok jóval az írás keltezése előtt megtették!

  • Kalocsai Miklós

    Drizari
    2018 április 11
    12:10 de.

    Ha nem vetted volna észre, senki nem beszél az szszb tagok tisztességéről. A szavazó körön kívüli tisztességtelenségről annál több szó esik. Nem kell ferdíteni, mindenki tudja miről van szó, csak ti akarjátok eldugni a Fidesz szennyesét!

  • Szerintem kb. 500 ezer szavazat az amelyik
    -finoman fogalmazva is- „különös körülmények között”
    landolt a FIDESZ-nél.Nem értem Drizari makacs ellenvetéseit.

  • Drizari
    2018 április 11
    12:10 de.

    Amelyik ellenzéki párt újraszámlálást és ellenőrzést szorgalmaz, az a saját szavazatszámláló bizottsági tagjának a tisztességét vonja kétségbe.

    Ezeknek a tagoknak a helyében azonnal otthagynám azt a pártot, aki bűnpártolással, és csalásban való részvétellel rágalmazna meg….” ez valótlanság, mert az a tény megállapítás, hogy ALAPOS A GYANÚ, HOGY A GÉP EREDMÉNYT MANIPULÁLTÁK… kizárja az ön hamis állítását, sőt segíteni kell nekik a kivizsgálást ÉRTI?

  • Azért szánalmas, hogy a DEMOKRATÁK még veszteni sem tudnak. Normálisan dolgozni kellett volna korábban,”néppel a népért”, s igy több üdvöske nem süllyedt volna a kétfarku kutyák eredménye alá… (Kerekesék is fizethetik most vissza a százmilliókat, amit a kampányra felvehettek. Bízom benne, hogy a pénz dandárja megvan még. Én még időben óvtam Sándort!)
    Simay úr is beülhetett volna egy választási bizottságba, s most lehetne in-situ fogalma a tiszta folyamatról.
    Egyik kommentelőnél olvasom, azt hiszem a dél-zalai bázakerettyeinek vallotta meg magát, hogy délután 5 felé már kiszivárogtak a demokratikus oldal győzelmi esélyei, azért is voltak Gyurcsányék olyan mosolygósak, bizakodók!!! Lelki szemeimmel látni vélem, hogy a bizottságok demokratikus tagjai ön-hipnózisban átlátnak az urnában lévő boritékok x-ein, s a mellékhelyiségekből diadalittasan mobilozgatnak kifelé. Gyerekek, itt már tényleg a békák alatti nívón vagyunk….

  • Drizari, a kutya nem a szavazatszedő bizottságokban van elásva, hanem az adatokat összesítő folyamatokban. Szóval teljesen felesleges a nem létező sebeidet nyalogatni. 😀

  • Orsós Elemér

    Galambocskáim, már nem emlékeztek mi lett a 2002-es választások tömegek által megkérdőjelezett szavazólapjaival? Ha jól tudom, akkor MEGSZÁMOLATLANUL a dorogi szemétégető tűzterébe kerültek! Na igen, DE akkor az kurvára demokratikus volt, ugyi?

  • De ha van, ha nincs, a listás adatok a múlt tükrében meglehetősen furcsák. És ebben nincs benne az egyéniben leadott szavazatok és a töredékszavazatok kérdése sem. Persze ezek is megérnek egy misét, de hát…

    Mutatok néhány érdekességet:

    1.___2010-ben a fideszre listán 2,7 millióan szavaztak. 2014-ben 2,2 millióan. Vagyis a fidesz az első 4 évben elvesztett félmillió szavazót. Amit MOST 100ezer híján simán visszaszerzett. Mivel a fidesz szavazó nem arról nevezetes, hogy „nem megy el szavazni”, ezzel szemben a hajdani baloldalban csalódottak annál inkább hajlamosak erre, ez fölöttébb ÉRDEKES visszajövés…

    2.___Mindnyájan éreztük – én speciel aggódva – hogy a Jobbik mekkora tért nyert. Nos, alig 30 ezer újabb szavazatot kaptak a 2014-es eredményükhöz képest. Geyzától kérdezem: reális ez?

    3. 2014-ben az mszp szövetség (külön DK még nem indult) összesen a Munkáspárttal együtt kb. 1,3 millió szavazatot kaptak listán. Előzőleg 2010-ben, a mélypontjukon egymilliót. Most 50 ezerrel még annál is kevesebbet, vagyis 2014 óta vesztettek nagyjából 350ezer szavazót.

    A kispártokat nem is nézem…

  • Orsós Elemér

    Drizari
    2018 április 11
    12:10 de.

    Én is ezt tenném, de a mi 9 db választó körünk becsületességéért a tűzbe merném tenni a kezemet, azonban kisebb baranyai és borsodi nagyon beltenyészetes településeken, ahol belső rokon kiskirályok uralják a megélhetést és az életet elképzelhető a tudatos csalás. Node, hogyan lehet ezt bizonyítani amikor, amikor tuti hogy nem lenne rá bátor tanu?

  • Alma:
    Szerintem sok Jobbik-szimpatizáns szavazott a FIDESZ-re, nehogy ne legyen meg a NER többsége.

    De erre nem számított igazából a FIDESZ, tehát meg is hamisíthattak valami 500 000 szavazatot.

    Ezért sikerült „túlnyerni” magukat.

    Én spec arra számítottam hogy lesz nekik egy gyenge többségök a Parlamentbe (a jelen CS A L Ó választási szabályokkal) vagy esetleg egy kevéssel alatta maradnak a parlamenti többségnek és akkor össze kell állniuk a Jobbikkal a többség érdekében.

    A vicc az az egészben hogy még ílyen körülmények között is kérdésessé lehetett volna tenni a többségüket, ha pl. nincs ez a szemét LMP ami mindent elcseszett.

    Az LMP szavazói jószándékú és naív emberek, de ez a Schiffer és társai láthatólag benn vannak a FIDESZ meg a nácik seggében.

  • Andrew_s,

    a tudatlanok magabiztosságával szórod az ostobaságaidat.
    Képtelen vagy felfogni, hogy Magyarországon papíralapú a szavazás, a számítógépes akármi csak az adatok gyors országos összesítéséhez használatos.

    Egyetlen egyvalami számít, és ez az:

    https://uploads.disquscdn.com/images/38248f39cbea0485b66d8a4db9d000290d8825c67da36dc8d027c8a89cddf0b3.jpg

    Képtelen befogadni az értelmed, ha lett volna csalás, akkor az SZSZB tagok közül már többen országos patáliát csaptak volna.

    A másik: egy kis-faluban, ahol helyben szinte csak közfoglalkoztatás létezik, és a kocsma is bezárt fizetőképes kereslet hiányában, ott előfordulhat, hogy rosszul töltik ki a jegyzőkönyvet, vagy rosszul adják be a számítógépbe az adatokat.

    Mindegyik szavazókör SZSZB tagja megnézheti az NVI honlapján, mi szerepel ott róluk. Senki még hivatalosan eddig nem jelentett be panaszt.

    Ezzel a dumával csak magadat égeted, meg azok a pártok is magukat, akik újra számlálást követelnek. Helyette foglalkozzanak a vidék szegényeivel, mert ezek az emberek szavaztak 2/3-ot a Fidesznek, nem a főváros.

    Sajnállak, hogy képtelen vagy felfogni mindezt.

  • Elképesztő, amit sokan csalást óbégatva folytatnak. Jelentkezzen egyetlen SZSZB tag, aki aláírta a szavazókörében a jegyzőkönyvet, hogy az NVI honlapján más számokat-adatokat lát, mint amit aláírt!

    Almási Alma, rajtad különösen csodálkozom, mert nem nehéz megérteni, hogy ami az NVI oldalán adatok szerepelnek, azok a szavazólapok alapján kerültek számítógépekbe, hogy a lehető leggyorsabban lehessen országos összesítést készíteni.

    Nekem se tetszik, hogy ismét 2/3 született, és Orbán majd most kezdi el igazán az ámokfutását. De tudomásul veszem, hogy a vidéket nem tudták megszólítani a liberálisok és a baloldaliak. Sőt, a Jobbik sem, mert pl. itt nálam toronymagasan a Jobbiknak kellett volna győzni, de sehol nem voltak a Fideszesekkel szemben.

    Itt ellenőrizheti mindenki a saját szavazókörét:

    http://www.valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/TK/szkkivtk.html

  • „Szerintem kb. 500 ezer szavazat az amelyik
    -finoman fogalmazva is- “különös körülmények között” landolt a FIDESZ-nél.”

    Igen, szerintem is, listán talán még több is. Úgy 300ezret saccolok a baloldaltól, másik 300ezret a Jobbiktól. Ez az utóbbi még akár több is lehet. Akkor a jobbiknak lett volna 1,3 millió, a fidesznek meg 2 millió. Sokkal reálisabb lenne a kép.

  • A gyengébbek kedvéért hoztam ide ezt a linket, s ha sikeres a szövegértésük, magyarázatot találnak egy nagyon felkapott „csalási” példára:

    https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/04/10/hogyan_nullazodhattak_az_ellenzeki_szavazatok_a_szamolas_utan/

  • Kalocsai Miklós
    2018 április 11
    2:41 de.

    A forrás-blogon az ezt szorgalmazó Gyurcsány beszéd előtt vagy max azzal egy időben jelent meg.
    Gondolom Chris sem 0-24 -ben szerkeszti a lapot. Ha ennyi az össz probléma, az gondolom még emészthető gombóc 🙂

  • NAGY István
    2018 április 11
    3:20 de.
    „Azért szánalmas, hogy a DEMOKRATÁK még veszteni sem tudnak. ”

    Gondolom Te is átlátod, hogy hülyeséget írsz.
    Egy teljes újraszámolás ilyen és olyan eredményt IS hozhat.
    A demokrácia azt jelenti, hogy tiszta versenyben veszteni tud valaki.

    A Diktatúra azt, hogy egy mocskos versenyben is ragaszkodnak a manipulált eredményhez.
    Most az utóbbi látszik valószínűbbnek.

    Menj Ecsém vissza a pártirodába, mert ez a teljesítményed a provokátorképző pre-junior szintjét sem elérő szánalom.

  • Lehet itt ovatoskodni, de egyértelmü, hogy orbán nemcsak rendszerszinten csalt, hanem a konkrét szavazás feldolgozásával is!
    Ha valaki nemértené, mindegy volt, h ki mire szavazott, mert egyrészt a lapok egy részét érvénytelenitették, de a nagytöbbségét utángyártották fideszre X- elve!
    Ehhez kellett, h a számitogépes rendszerbe is belenyuljanak. De mivel tulsok változos a dolog, és látszatra elfogadhato rendszert kreálva kamueredményt kellett gyorsan létrehozzanak. No ez nemsikerült párora alatt, ezért a választási központban, de akár egy titkos helyen dolgoznak rajta a heckerek.
    Több, mint valoszinü, h ennyi idö alatt, majd kreálnak egy mesterséges szavazathalmazt, ami a már bejelentett eredmény szerint lesz egyesével létrehozva, ill.a szavazolapok esetében is ujak fideszreixelésével!
    Igy késöbb már a szavazolapok eredménye stimmelni fog a számitogépes rendszerével.
    De azért lesznek ciki dolgok, ahogy az egyik helyen, ahol az MSZP 0 szavazatot a rendszer szerint, de valojában egy házaspár méltatlankodik folyamatosan, h ök ketten az MSZP-re szavaztak, igy minimum 2 szavazetnak lennie kellett volna….

    De azért az jobban hangzik, h az ellenzéktöl elvettek 1 millio szavazatot, amit a fideszre átirtak?

    Ha ebbe belegondolunk, egy ellenzéki pártnak sem kéne lelkiznie, söt! Pénzeket se visszafizetnie!

  • Talán pont a kispártokon keresztül lehetne könnyebben bizonyitani a szavazatlopást, hiszen ott feltünöbb minden egyes ellopott, átirt szavazat!
    Ök tudnák a szavazoikon keresztül a szavazoi irodáik listáján felfedezni a hiányt, ha a szavazataik nem szerepelnek az utolagosan kreált fideszesitett listákon!
    Legközelebb azt lehet csinálni, h a szavazolapra minden demokratikus ellenzéki, ha teheti, egy tetszöleges számsort, v azonositot beir, rajzol és lefényképezi a szavazatával, igy azt biztosan nem lehet kicserélni!

  • Drizari
    2018 április 11
    7:06 de.

    „a tudatlanok magabiztosságával szórod az ostobaságaidat.”

    Azt ugye Te is tudod, hogy ez nem válasz a kérdésre. Arra, hogy Téged személy szerint mennyiben zavarna a teljes újraszámolás?
    Lekötegelt szavazólapoktól indulva a teljes rendszeren.

    Egyébként vicces vagy, hogy kiosztasz, lehülyézel, de egy ilyen egyszerű kérdésre nem vagy képes nyíltan válaszolni.

    Adj erre választ, és utána folytassuk. Addig teljesen felesleges megjátszanod a sértett tudós királylányt.

    Nem Neked Drizari, mert Te csalhatatlan tévedhetetlen és OmniScience vagy (a keresztfolyosó a Jézusok terme mellett ücsörögve)
    De a gyengébbeknek:
    Lehet hogy érvénytelennek minősítettek érvényest (ilyen az USA-ban sem kevés volt anno). Lehet, hogy rosszul tették fel a kötegek zárószalagját. Lehet, hogy rossz helyre írták, akár véletlenül a számokat. Egy SZSZB tag sem csalhatatlan és tévedhetetlen. A jegyzőkönyvet vezető sem, majd az onnan az informatikába bevivő sem. Mindehhez még rosszindulat sem kell. Fáradtság, kapkodás is elég hozzá. Így minden SZSZB tag meg lehet győződve arról, hogy a saját adata tuti, miközben nem az.

    Amellett sem a választási törvény, sem az adatok nem teszik indokolttá a titkosítást, ha teljes az adatok konzisztenciája.
    Senki nemtételezte fel, hogy SZSZB-tag szándékosan csalt volna.

    Ellenben, ha Drizari, ha Te SZSZB tag voltál, és ilyen vehemensen tiltakozol bármilyen kontroll ellen, akkor kezdek ebben kételkedni. Te melyik szem voltál a láncban?

    Szerintem ez a legkevesebb, amit vagy elárulsz a fenti kérdésre adott válasszal, vagy ne is szólj bele. Mert ez egyre kínosabbá kezd számodra válni, ahogy nézem.

  • Orbaanfan
    2018 április 11
    9:19 de.

    Én arra lennék kíváncsi, hogy mi van kisebb szavazókörökben, ahol még bizottsági tagot se tudtak delegálni az ellenzékiek?

    Ott nincs olyan helyi ellenzéki elit, aki személyesen odamenne, kikérné a jegyzőkönyvet, és egyáltalán tudná, hogy mit nézzen!

    Félreértés ne essék, a kormánypárti győzelem nem ezen múlott. De egyrészt illeszkedik a sorba, mert már a kampánynál kezdődően durván nagy előnye volt a kormánypártnak. Ezért szerintem a vidéki szavazóknak az a része, aki egyáltalán elment szavazni az ellenzékre, külön dicséretet és ünneplést kaphatna a pestiektől!
    Mert sokan megtehettük volna, hogy nem kapcsolunk el a Vajna-tévéről, vagy az M1-et nézzük este. Mint a kétfogú asszonyok, akik most nagyon félnek, hogy a migránsok megerőszakolják őket, mi is megtehettük volna, hogy nem féltjük gyermekeink, unokáink jövőjét. Mert nem csak a migráncstól kell félni, hanem az atomerőmű vagy a megélhetés bizonytalansága legalább akkora veszély.
    Szóval az is csoda, hogy a fideszes megyékben volt mindenhol legalább 30% ellenzéki, de akár több is. De minek, mikor egyrészt személyesen itt nem kampányoltak az ellenzéki nagyágyúk, illetve a győzteskompenzáció miatt még nagyobb arányúnak látszik a kormánypárti győzelem?

  • TO WHOM…
    A Fidesz több mint 1.500.000 db szavazatot vert rá az MSZP-DK kettősre…(Valami nincs rendben azoknál, akik ezek után újraszámoltatnának!) De ha ez mégis megtörténne, és plusz/minusz csak 50 db eltérés lesz…. akkor mi lesz az újabb „csalási” ideológia ?? (Mert kell ugye egy permanens hülyíttetési légkört fenntartani !!!)

  • Folytassátok csak az ostoba csevegést hamisításokról és csalásokról ugyanúgy, mint azt teszik az MSZP, a DK, az LMP meg a többi.

    Eközben Orbán Viktor elkezdi, folytatja a gyalulást, senki ne dugja ki közben a fejét az Orbán-sablonból, mert pórul jár.

    A liberális és a baloldali pártok eközben meg a szemeiket meresztve csodálkoznak, hogy mi történhetett vidéken?

    Ha valakinek nem esett még le a tantusz, az történt, hogy egy többszörösen megerősített egypártrendszer képződött, és egyeduralom alakult ki az országgyűlésben.

    Ilyen körülmények között az ellenzék le lesz gyalulva, meg lesz alázva, parlamenti munkájuk teljességgel értelmét veszti. Csak saját magukat fogják égetni.

    Egyet tehetnének, bojkottálják a parlamenti munkát és azt teszik, amit anno tett Orbán Viktor, nem bemenni a parlamentbe.

    De a pénz az nagy úr, ebben az esetben az új szabályok szerint megvonnák a képviselői illetményüket, és nekik csak ez a jövedelmük. Így bemennek magukból bohócot csinálni.

  • Drizari:
    Azt mondta a Gyrcsány hogy mostantól az uccán fog politizálni.

    Már négy éve kellett volna ezt tennie…

  • Drizari
    2018 április 11
    10:17 de.

    Hőzöngjél csak. Az megy, azt látom. De akkor, ha Téged kérdeznek közvetlenül, akkor csak a sértett önérzetecskéd van. Válaszok nélkül. Meg mindneki más kiosztása. Igaz, kedves helikopter?

    Gondolom egy percig sem gondolod ezt a fajta viselkedésedet kicsit visszatetszőnek, gusztustalannak. Mitől vagy jobb a választalan véleméyndiktatúráddal mint Orbán? Annyival, hogy nincs egy Lőrinc-barátod és hatalmad.

  • NAGY István
    2018 április 11
    10:05 de.

    „A Fidesz több mint 1.500.000 db szavazatot vert rá az MSZP-DK kettősre…(Valami nincs rendben azoknál, akik ezek után újraszámoltatnának!) ”

    Bogárka, és ez Drizari-helikopternek is szól, ha ez így van, akkor a Fidesz-nek elemi érdeke lenne az újraszámoltatás. Az utolsó félpecsétes félcéduláig. Aztán röhöghetne a markába.
    Ha ez így van, és alappal, akkor mi a fene berzenkedés benned, meg a többi vadmarhában, hogy újraszámolják?
    Orbánnak, ha tisztán játszott, az lenne az érdeke, hogy számolja mindenki, amíg belezsibbad, ha akarja. Ehelyett titkosít….

    SZSZB-tagként pont [email protected], hogy újra akarja bárki számolni. Számolja aki akarja.

  • Kellemetlen kimondanom, de Andrewnek igaza van. A mai technikai lehetőségek mellett had számoljon mindenki annyit, amennyit csak akar.
    Sajnos több körzet is van, ahol több párt delegáltja hitelesítette az íveket, – tehát mindenféle csalás kizárt – és a Fidesz még az országos átlagon is felül teljesített.
    Ez a hajó elment.

  • Kivételesen valamennyire egyezek Jencivel. A 2018-as választás abszolút el lett csalva csak még nem derült pontosan hogyan. A fidesz egy közutálatot élvező bűnbanda és ki van zárva, hogy ilyen arányban nyerjen. A jó hír, hogy a baloldal meg hál’istennek sehol sincs.

  • csalas arulas nemzetgyalazas a fidesz reszerol!!!
    mi az hogy valaki -(akarki!!!!)- egy valasztasi irodaban a valasztas alatt tudja meg hogy pusztan a neve alapjan besoroltak egy kissebbseghez es ezert csak kissebbsegi jeloltre szavazhat da arra is csak a „sajat” kissebbsegebolçç orszagosan nem szavazhat egyaltalan!!!
    mi ez ha nem csalas????!!!!

  • Starchild, tízezer szavazókörben egyszerre kellett volna csalni, különben hogy borult volna narancssárgába az ország?
    Egyes turpisságok elképzelhetők, de még a tízezres csalás is gyorsan kibukna, ami ugye nem oszt-szoroz.

  • Sztárcsild:
    De a Gyobbik is pofára esett DDD

  • id Kiss László
    2018 április 11
    11:33 de.

    „Ne folytassátok e vitát – Orbán őrjöng!
    itt olvasd:”
    http://www.anephangja.com/2018/04/friss-most-mar-biztos-valasztasi-csalas.html

    *************************

    Nasőn…

  • charlie
    2018 április 11
    1:36 du.

    „Starchild, tízezer szavazókörben egyszerre kellett volna csalni, különben hogy borult volna narancssárgába az ország?
    Egyes turpisságok elképzelhetők, de még a tízezres csalás is gyorsan kibukna, ami ugye nem oszt-szoroz.”

    Charlie, te természetsen ilyen naív vagy, vagy estleg dolgoztál is rajta? Neked nem gyanús, hogy milyen nagy arányban „nyert” a fidesz? Nem arról van szó, hogy a jobbik miért nem nyert csak arról, hogy bűzlik az egész. Ha a f szerez kb. 40%-t (mert sok az agyhallot csonkahonban), a jobbik szerez kb. 30%-t, a maradék meg eloszlik a selejt közt akkor azt mondom, hogy oké, MO döntött. De így csak annyit tudok mondani, hogy Orbánt mesterségessen tartják hatalmon mert jól szopik a globalogazdinál. Te lehet, hogy nem követed de a szomszédban Vucsity is ilyen hasonló piszkos módszerekkel nyert. Csak itt Kanadában nem kell csalni mert itt maguktól hülyék az emberek vagy az államnak dolgoznak és nem akarják elveszíteni a jól fizetett semmit tevést.

  • Geyza
    2018 április 11
    1:54 du.

    Ez egy elég kamuoldalnak tűnő oldal.
    Amit a HVG-nek tulajdonít az de facto nem jelent meg a HGV-hu -n

  • Drizari, a választás pontos menetét bizonyára jobban ismered, mint én. Az is elfogadható, hogy mindenütt van tévedés, mellényúlás a legjobb akarat mellett is, mert senki sem tökéletes.

    Én viszont némiképp járatos vagyok számítógép-programozásban, adatfeldolgozásban. Ott is gyakran van hiba, naná!

    Azonban egyrészt olyan nincs, hogy ezer hiba mind egyoldalra húz. Olyan meg simán előfordul, hogy valaki szakértő 2 óra alatt (ennyi volt a „leállás”) machináljon az adatokkal. Nem biztos, hogy így volt, de ennek ezerszer nagyobb az esélye, mint egyes szavazókörben fifikáskodni.

    Mivel viszont a cédulák, kézzel írott jegyzőkönyvek még megvannak (és én sem hiszem, hogy azokban olyan nagy hibák lennének), egy újraszámolás, vagy csak egy új „jegyzőkönyvbegépelés a számtógépbe” megnyugtathatná a kedélyeket.

    De engem még ez sem érdekel. Ha törvénybe van iktatva, hogy minden fidesz szavazat kettőt számít (majdnem ilyen durvaságokkal van tele a választási törvény), akkor kit érdekel, hogy Jóska bácsi be volt szarva, hátha az iskolaigazgató úr rejtett kamerán nézi, hogy ő mit húz be. Szóval igen, csalás volt, akárhogy s nézem, mert nem az jött ki eredménynek, ahogyan az emberek valójában szerették volna. És passz.

    Részemről a téma be van fejezve, de attól tartok, az ország részéről még nem… 🙁

  • Orsós Elemér

    Starchild
    2018 április 11
    2:35 du.

    „De így csak annyit tudok mondani, hogy Orbánt mesterségessen tartják hatalmon mert jól szopik a globalogazdinál.”

    Hííííínye, a teringettét ráhibáztál, valószínű ezért tűrik el a migráns utálatát is, bár annak még egyéb eltitkolt okai is lehetnek.

  • http://www.valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/TK/szkkivtk.html

    Kedves Drizari, a megadott oldal nagyon érdekes, és lényegében mindenki sajátmaga utánaszámolhatna az egész ország összesített eredményének.

    Én 1990 óta az országos listás szavazatokat kimásoltam és elemeztem. A népszavazásokat is, olykor, meg az EU uniós képviselőválasztásokat. Az egyéni körzetekre és a szavazókörökre azonban már sohasem éreztem elegendő energiát. De most már igazat megvallva a szimpla kimásolás és a karakterkészletek átkonvertálása is idegesít, nemhogy egy ilyen nagy melóba belemenjek. Öreg vagyok, na… És mint mondtam, úgyis tudom, hogy az eredmény NEM TÜKRÖZI a választók akaratát.

  • Orbánnak igaza van!

    Elégtételt fogunk venni!

    Mi is!…

  • Geyza
    2018 április 11
    1:54 du.

    id Kiss László
    2018 április 11
    11:33 de.

    “Ne folytassátok e vitát – Orbán őrjöng!
    itt olvasd:”
    http://www.anephangja.com/2018/04/friss-most-mar-biztos-valasztasi-csalas.html

    *************************

    Nasőn……” ÉN SZOMORÚ VAGYOK! (Mert…. nagyon hosszú leírni!) KB. 10 oldal – ha a főszerkesztő engedi? Kérdezd meg tőle! Ha igen – ám legyen – rajtam nem múlik!

  • Andrew_s
    2018 április 11
    2:42 du.

    Geyza
    2018 április 11
    1:54 du.

    Ez egy elég kamuoldalnak tűnő oldal.
    Amit a HVG-nek tulajdonít az de facto nem jelent meg a HGV-hu -n…” IGEN BENNEM IS FELMERÜLT ÉS KUTTATAM – DE EZ IDEIG MÁSHOL NEM LÁTTAM LEKÖZÖLNI – ÍGY FOLYTATOM A KERESÉSÉT! SEGÍTSETEK BENNE!

  • Orbaanfan
    2018 április 11
    5:05 du.

    Legfeljebb az utcán. Ha Don Pintér megengedi.

  • no es az hogyan lehet hogy az „ervenytelenitett” szavazatok jo resze hirtelen megis ervenyesse valnak de csak a fidesz javara??!! mert elofordult ilyesmi is!! kar szepitgetni bizony csalt a fidesz!!

  • Orsós Elemér
    2018 április 11
    3:34 du.

    „Hííííínye, a teringettét ráhibáztál, valószínű ezért tűrik el a migráns utálatát is, bár annak még egyéb eltitkolt okai is lehetnek.”

    Vagy te nem érted mi folyik ott. MO le van foglalava más fajta „migránsoknak” és azért engedik a mostaniakat nyugatra. Amikor el jön az ideje akkor titeket csak parasztnak fognak ott tartani. Nem vetted észre, hogy aki csak teheti megy el onnan? Ez gyarló rendszer csak azért van fenntartva, hogy elűzzék azokat akik még tudnak gondolkodni. Ne hidd egy pillanatra se, hogy MO nincs meg a lehetősége és adottsága, hogy egy közép-európai hatalom legyen csak titeket birkákat lehülyítettek az elmúlt hetevenév alatt, hogy merjetek minnél kissebbek lenni. Gondokozz egy kicsit és majd rájössz a dolgokra te is.

    Geyza
    2018 április 11
    1:47 du.

    „Sztárcsild:
    De a Gyobbik is pofára esett DDD”

    Ne aggódj, te is egy szép napon.

  • „….Tehát, amíg az én lapjaimnak be kell tartaniuk a törvényeket, és egy esetleges „mellényúlásért” akár tízmilliókat is fizethetek, addig ezek az ócska „hírgyártók” bődületesebbnél bődületesebb történetekkel hülyíthetnek Benneteket – következmények nélkül. Ti pedig egymást is, hiszen megosztjátok azokat – a legminimálisabb forráskritika nélkül. Egy pillanatig sem gondolkodtok el – például – azon, hogy a Nemzeti Választási Iroda elnöke vajon tényleg bevallotta, hogy csaltak a szavazatok rögzítésénél? Nem, Ti első lendületből, csupán a firkálmány címét elolvasva, már osztogatjátok is ezerrel a Facebookon az ilyen és ehhez hasonló blődségeket….”
    Igen rájöttem én is erre – de ez az írás az ELHITETTÉS ÉS NEM A MEGGYŐZÉS KATEGÓRIA! Mert fogalmam sincs már melyik a hiteles a valós hír – azért mert minden hírt manipulálva adnak le ki így ki úgy – és ez valóság ezt meg én tudom bizonyítani – tehát amíg ez lesz – had én döntsem el mit terjesztek! (id. Kiss) ide írtam: https://www.facebook.com/lakatos.pal/posts/1635495903230229

    és a teljes írás:
    Lakatos Pál
    1 órája •
    és ezt ma találtam: http://hvg.hu/itthon/20180411_Nemcsak_ciki_jogilag_is_sulyosan_aggalyos_a_valasztasi_honlap_lerobbanasa#utm_source=hvg_top&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2018.04.12&utm_content=top3&type-id=HvgTopHvg&user-id=%7B@(%22@%22)sid%7D

  • id Kiss László
    2018 április 12
    10:15 de.

    Kine felejcsük az U N D O R I T O – O R I G O
    szennylapot.
    Nem idézem ide de párszóval: a 2000 Soros-bérencről ugatnak.

    Amit az álellenzéki LMP tulajdonában lévő másik szennylap is feszeget.

  • Orsós Elemér

    Starchild
    2018 április 12
    9:47 de.
    Kedves Uram, ha vennéd a fáradtságot és visszanéznéd az ezekkel kapcsolatos kommentjeimet, akkor legalább háromszor észre vehetted volna, hogy egyértelműen leírtam: nehogy azt képzeljék egyesek, hogy a határkerítéssel minket véd Orbán, ráadásul a „deviza” hitelezéssel kapcsolatban is kijelentettem, hogy ilyen brutális számú eset és becsődöltetés sehol sem merült fel ezért finoman szólva is elég összeesküvés szaga van, másrészről azt is merészeltem kinyilatkoztatni, hogy a keleti blokk országai közül érdekes módon nekünk a legnagyobb a nyugati befektetőktől való függésünk, azaz a magyarországi gazdaság és ezzel együtt a GDP 80 %-ban idegen kézben van, sőt a lakosság hitel és megtakarítása is, mert már nincsenek Magyarországon magyar bankok, sőtsőt még a Magyar Nemzeti Bank is csak a nevében magyar, mert az meg aZ Európai Központi bank önálló hatáskörrel nem rendelkező leánykája! 😀 Azért, hálásan köszönöm a naiv hülyegyerekeknek járó kioktatást, amiért egybként egyáltalán nem haragszom, mert hátha másokban is elgondolkoztatást okozhatnak az ilyen nem PC eszmefuttatások! 😀

  • Orsós Elemér

    Starchild
    2018 április 12
    9:47 de.
    És majd el feledtem megemlíteni, hogy érdekes módon Trump Orbán totális győzelmének és a franciák sikeres harcigáz találásának hírére -derűsen, mintegy fellélegezve- egyből Szíria és Irán ellen tanítgatja inteligens rakétáit, de még addig húzzák egy kicsit az időt amig az általad emlegetett menekültek biztos helyre nem kerülnek mert az tuti, hogy a közel-keleten kő kövön nem marad, ha az okos orosz, szíriai és iráni rakéták is pofátlanul visszavédekezni merészelnének! 😀

  • Orsós Elemér
    2018 április 12
    2:04 du.

    Boccs, nem olvasok végig minden hsz és nem rossz szándékkal írtam mégha esetleg úgy is tűnik….annyi baromságot összehordanak ezen az oldalon, hogy ha a kutya megenná akkor megveszedne tőle.

    Orsós Elemér
    2018 április 12
    3:47 du.

    Hár reméljük, hogy trumplinak csak a pofája járt, mert szokása, hogy hülyeségeket beszél néha. Ha ott valaki megdobálja a ventilátort szarral akkor mindenki fog kapni belőle és nem biztos, hogy jó lesz. Én csak attól tartok, hogy ott nem az fogja megszabni a pofonok számát aki elkezdi osztogatni…

  • Starchild
    2018 április 12
    4:53 du.

    Beszartatok kisfiúk.

  • Geyza
    2018 április 12
    6:02 du.

    „Beszartatok kisfiúk.”

    Én igen, bevallom! 🙁
    No, de Te meg miben reménykedsz, tán hatalmas olaj, fegyver, harcigáz vagy gázálarc érdekeltségeid vannak a környéken? Mostanában ezekkel nagyot lehet ott kaszálni!

  • Olvasom a valasztasi csalasrol szolo irasokat. Kisertetiesen jon vissza a mult. Valamikior, regesregen, egy valasztast is megkerdojelzett, a baloldal. Csalasrol beszeltek, akkor is,
    a KisGazda partot kerdojelezte meg Magyar Munkaspart (kommunista part) azaz, Antall Jozsef partjanak gyozelmet.

  • Figyelo!

    Vissza kell vonni minden vehemens megjegyzest velemenyeid vonatkozasaban, hiszen mintahogy a 2018 április 13 12:28 du. bejegyzesedbol is kitunik az ujkori magyar tortenelemrol nagyon zavaros ismereteid vannak.

    Egyebkent ma nincsenek szelsoseges komcsipartok az orszagban, hala istennek, csak az kellene még! Ennek ellenere bizony van szelsoseges jobboldali mozgalom.
    Ami pontosan mutatja, hogy a jobboldalik nem kommunistaellenesegbol kifolyolag teremnek (mint a dudva) hanem rasszista eszmek a taptalajuk.

    Minden szelsoseges izmusos tomorules, vagy eszme mindig a kozepen levo, jozan tomegek nezeteit tamadja, sározza.
    Hogy elvigye oket a szelsosegek iranyaba.
    A Kisgazda Part az akkori magyarorszaagon egy valodi csodat csinalt. Meg ma is mi tartjuk a vilagcsucsot hiperinflacioban. Az orszag ki volt fosztva, nyogte, a kitelepitesek, betelepitesek borzalmait, fizette a haborus jovatetelt – es meg ilyen korulmenyek kozott is sikerult talpraallitani az orszagot.

    Mellesleg Antal Jozsi apja egy miniszter volt a kormanyban, es egyik vezetoje, nem pedige lnoke a kisgazdapartnak.