Kanada szerint felelősségre kell vonni a szíriai Aszad rezsimet

2018 április 14 12:02 de.176 hozzászólás

Egy órával azt megelőzően, hogy az Egyesült Államok, Franciaország és az Egyesült Királyság koordinált légicsapást kezdeményezett szíriai vegyi létesítmények ellen, Kanada külügyminisztere bejelentette: teljesen nyilvánvaló, hogy Bassár el-Aszad diktátor tiltott vegyi fegyvereket használt népe ellen. Több mint negyvenen haltak meg, ötszázan pedig megsebesültek, amikor április 7-én Aszad csapatai mérgező gázt használtak Douma városában, amely a lázadók fennhatósága alatt áll. Az Aszad-rezsim cáfolja, hogy ők felelnének a támadásért, a velük szövetséges oroszok pedig Izraelre, illetve az Egyesült Királyságra terelik a felelősséget a szerintük megalapozatlan vád miatt.

Kanada külügyminisztere – Chrystia Freeland – szerint egyértelmű, hogy Aszad rendszere a felelős. Kanada civil szervezetekkel, illetve más egyesületekkel kooperál Szíriában annak érdekében, hogy a háborús bűnök megalapozott vádját tudják alátámasztani tényekkel a nemzetközi porondon.

„Egy bizonyos cselekvési mintát láthatunk világszerte, amikor egyes szereplők erősen kifogásolható magatartást tanúsítanak, aztán rafináltnak bizonyulnak, amikor elérkezik a ködösítés, illetve a felelősség alóli kibújás ideje”–nyilatkozta Freeland közvetlenül a légicsapások előtt. „Természetesen az is fontos, hogy Kanada mindig tények alapján cselekedjen, ugyanakkor ismerni kell a gyakran használt figyelem elterelési taktikákat, amelyeket bizonyos szereplők alkalmaznak”–tette hozzá a külügyminiszter.

(Chrystia Freeland külügyminiszter)

Kanada kormányfője, Justin Trudeau korábban kijelentette: Kanada nem vesz részt az USA, az Egyesült Királyság és Franciaország mellett az Aszad-elleni katonai fellépésben. A francia nyelvű Radio-Canadának nyilatkozva a miniszterelnök elmondta, hogy Kanada szerepet vállal az Iszlám Állam elleni harcban észak-Irakban, továbba a kanadai hadsereg jelen van Lettországban és Maliban. „A diplomáciai és politikai út mentén próbálunk megoldásokat találni”–mondta Trudeau két nappal a légicsapások előtt.

Péntek este azonban Trudeau jelezte: Kanada támogatja az USA, az Egyesült Királyság és Franciaország közös katonai fellépését. „A lehető legerősebb szavakkal ítéljük el a vegyi fegyverek használatát a szíriai kelet-Ghoutában. Együtt fogunk dolgozni nemzetközi szövetségeseinkkel, hogy kivizsgálhassuk a vegyi fegyverek bevetését. A felelősöket az igazságszolgáltatás elé kell állítani”–tette hozzá Kanada kormányfője.

176 hozzászólás

  • Ha Assad emberei követték el a gáztámadást, akkor jogos a rakéta csapás.
    Mondom: Ha!
    Az minden esetre elgondolkoztató, hogy közvetlenül azután történt a gáztámadás, hogy D. Trump bejelentette: „kivonul Szíriából”.
    Tény, hogy a szír hadsereg (orosz támogatással) jelenleg nyerésben van a kormány elleni lázadók ellen.

    Jogosan felmerül a kérdés: „kinek az érdekében” állt a harci gáz alkalmazása:
    A szír kormánynak, vagy az USA katonai lobby-jának?

  • ‘Kanada külügyminisztere bejelentette: teljesen nyilvánvaló, hogy Bassár el-Aszad diktátor tiltott vegyi fegyvereket használt népe ellen…’
    A szíriai helyzet nem annak következménye, hogy Amerika oda akarja vinni a demokráciát, hanem az, hogy a szíriai nép fel akarja szabadítani magát a szolgaság alól.
    Jóval az ‘Arab Tavasz’ kibontakozása előtt, jött a hír, hogy ez a gengszter Bassár mérges gázzal kinyírt ezreket, asszonyokat, gyerekeket, csecsemőket – egész falukat, a szolgai, személyi, hatalmi kultusza fenntartása érdekében.
    Ez a süveges fejű colos svábbogár nem más mint egy közveszélyes mészároslegény, (az apja, a szadista Hafez al-Assad volt, aki kifejlesztette a Sziriai terror államot a hatalmuk fenntartása érdekében), együtt egy marék hasonszőrü sziriai gengszter család segítségével, sakkban és félelembe tart 16 millió Szíriai állampolgárt már évtizedek óta. Ezeknek a véres mancsú gengsztereknek a jelenlegi korlátlan, illegális hatalmuk támogatva van a diktatorikus, sunyi, ruszki putyinka által, és életbemaradásuk csakis az erőszakszervezeteikre és az orosz kaki keverő küllpolitikára van alapozva.
    Nagyon is itt az ideje, hogy a nyugati hatalmak satuba fogják ezt a colos Bassár gyilkos szadista barmot és úgy kupán vágják egy tomahawkkal, hogy még egy csepp faggyúpacni sem marad hátra ebből a degenerált dögből !

  • ki kell vizsgálni, hogy az önköltség alatti áron eladható albertai tarsand bitumen milyen károkat okoz a kanadai természetben és mennyire gyilkos az őslakosság valamint az éppen ottlakók életében és azt is miért nem tartja be kanada miniszterelnöke a kanadai törvényeket…majd jöjjenek bombázók irakból és maliból és bűntessék meg a kanadai kormányt a törvénysértésért…

    semmiféle bizonyíték nem létezik arra, hogy volt vegyifegyver viszont vídeó felvételek tanusítják, hogy túszként tartott lakosok közöttük kiskorú gyermekek arra vannak kényszerítve, hogy adott szóra amikor a felvétel indul azt tettessék, hogy nem tudnak lélegezni, egyetlen megbetegedett egyedet sem találtak és senkit sem vittek be az egyetlen környékbeli kórházba semmilyen mérgezési tünetttel ugyanúgy ahogy a skripál ügyben semmilyen külföldi nem láthatta őket és a családjukkal sem tarthatják a kapcsolatot…mindez háborús bűntett és az angolokat usát és franciákat meg bárkit aki ott bombázik meg kell büntetni bombázással

  • The majority of rockets fired in Syria by the UK, US, and France were intercepted by Syrian air defense systems, …The warplanes and vessels of the US and its allies launched over 100 cruise missiles and air-surface missiles on Syrian civil and military facilities,…Responding to the US-led airstrikes on Damascus, UN Secretary-General Antonio Guterres said that all countries are obliged to “act consistently” with the UN Charter. “There’s an obligation, particularly when dealing with the matters of peace and security, to act consistently with the Charter of the United Nationals and with international law in general.”

    Ahahaha. Nice waste of taxpayer’s money.
    About 100 missiles, lol ! How much does each one cost ?
    Well, may he has got a couple of camels hit ?

    Washington launched “an aggression against a sovereign state which is at the forefront of the fight against terrorism,

    éééééés, a us hadügyminiszter szerint már vissza is hívták a támadókat, teljes a sikertelenség

  • mindegyik csak fenyeget,pofazik ott!!
    az egyduli aki ugatas helyett kemenyen fellep es tamad az egyedul az ISRAELI AIRSTRIKE!!!
    es ez mindig extrem hatasos!!!

  • Pityi Palkó

    Három évig éltem a térségben, többször jártam Damaszkuszban is. Az Assad-dinasztia a szíriai alavita kisebbséghez tartozik, de ennek ellenére Szíriában béke, relatíve jólét és társadalmi béke volt. Egészen addig amíg a „nyugatiak” (= USA) az arab tavasz fedőnevű demokrácia-export keretében fellázították az Assad-ellenes csoportokat, melyek egy részéből állt fel az un iszlám állam (amely mára megszűnt) nagyrészt amerikai fegyverzettel!
    A gáztámadás elítélendő, bárki is követi el, azonban ennek bizonyítása szükséges! Ellenkező esetben a megtorlás jogossága nem elfogadható. Ld. Iraq lerohanása az állítólagos nukleáris fegyverek miatt amiről beigazolódott, hogy nem igaz másként: szemen szedett hazugság volt). Iraqban sok ezer ember halt meg köztük rengeteg amerikai és sokkal több iraqi – semmiért. Azaz az amerikai érdekek miatt. Jól van ez így?!)

  • Pityi Palkó
    2018 április 14
    4:31 de.

    honnan jött a hír?
    ki mondta?
    kinek mérge? elég mérges e?
    miért érdeke egy államfőnek, hogy a saját népét mérgezze?
    kinek érdeke, hogy szíria se legyen békében, mint afganisztán, yemen, irak, szomália, és miért nem bombázzák azt az országot ahol vonatrakomány mennyiségű halálos méreggel fertőzik meg a környezetet és a lakók életterét?
    és mi köze bárkinek ahhoz, hogy mi történik egy szuverén országban? csak nem elfoglalják szétbombázzák és utána a természeti kincseit elrabolják a nép meg menekül európába amely úgyis túl jól él hát költsön egy kicsit erre is ha nem akkor jönnek a terroristák jól időzítve…hát nem kedves?

  • itt ugyanarról a kanadai miniszterelnökről van szó aki elment Indiába, beöltözött cirkuszi bohócnak az egész családjával együtt, majd a vendéglátókat a létszükségletként áhított üzleti lehetőségek kikönyörgése közepette kioktatta arról, hogy mi is az a demokrácia miközben nem tartja be a saját országának törvényeit és elnyomja a saját népét mert ugye az őslakosok a nép? szóval mindez nagyon jól hangzik ugyanakkor a volt miniszterelnök aki unalmában nem tud mást csinálni gratulál a legújabban választási csalással hatalomban maradt magyar miniszterelnöknek…ja és trudeau ugyanúgy fenntartja a békét fegyverekkel és katonákkal irak ban amely országot jogtalanul szétbombáztak, és most ingyen viszik azt az olajat amit korábban a szaddam euróért akart adni, ami usa érdekeket sértett lásd még gaddafy t…van ám pofátlanság a világban bőven

  • Kis Ferenc:

    Maradhattál volna ott.
    Ha annyira frankó volt a helyzet.

  • Ezekbol a hozzaszolasokbol latszik egyedul Pityi Palko normalis kozottetek. A tobb mind hulye , elmebeteg . Geyza meg nem szolt szinte semmihez hozza, igy rola ma nem tudok velemenyt irni,

  • Kis Ferenc
    2018 április 14
    7:12 de.

    „Ugyes” a levezetesed (feltetelezes -> kovetkeztetes) csak egy kicsike ponton „hibadzik”.

    Az Arab tavasz nevu mozgalmat a Muzulman Testvireseg nevu szervezet robbantotta ki arab-vilag szerte. Amit Erdogan felkarolt, es az egyiptomi elszamolasok miatt menedeket nyujtott sok egyiptombol elmenekult vezetojenek. Torokorszagban el es viragzik a mozgalom.

    Na most erre varrjal gombot.

  • Géza

    Ne zavarjanak a tények. Amit írtam az valóság saját tapasztalatból tudom, akár tetszik ez neked, akár nem. Menj el oda te is és bizonyosodj meg, ne csak az ilyen-olyan médiumokból tájékozódj.
    (A fejedet bedughatod a homokba, de csak homokos leszel-:) okos nem. Jobb objektívnek lenni, mint akármilyen trollnak – jó, ha tudod.

  • Julius jobak
    2018 április 14
    10:11 de.

    szeptember balják…mit szedsz? nagyon erős lehet? de jól hat!

    agysérv ellen agysérvkötőt, agyficam ellen agygipszet és ahogy dr Bubó mondja
    Kígyónak lábsó, madaraknak fogsor

    Diktál a beteg, írja a doktor. Beszél majd az utókor, kiről? Ha-ha-ha, Doktor Bubóról! Ez már nem csak mese, valóra vált Szirákon.
    https://gorbetukor.blogstar.hu/pages/gorbetukor/contents/blog/49542/pics/15203570159744745_800x600.jpg

  • Kis Ferenc:

    Biztos.
    Ha TE mondod…

  • Hogy a helyzet erthetobbe lehetne tenni, vegyuk peldanak HA;

    A Kanadai kormany het (7) even at megallasnekul bombazna Kanada varossait porokka, hordo-bombakkal. Sot meg az orosz legiero is napi bombazasokat hajtana vegre minden nagyobb varosok ellen.

    Meggyilkolt volna fel millio Kanadai lakost. 10-12 millio Kanadaiknak szukseges lett volna menekulni mas szomszedos orszagokba.

    A Kanadai kormany ismetelten pusztitana lakossait meg hadi-gazokkal is. S a vilag neman ulne csak neznek a napi pusztitasokat a TV-n.

    Mit velne az olvaso azon ?

  • Az ASSAD dynasztiai tobb mint felevszazadon at uralta Szyriat kegyetlen verengzesekkel.

    Haffaz el Assad (az apa)tankokkal-tuzersegi tuzekkel pusztitotta a hozza nem huseges nepcsoportokat, evtizedeken at, fokent a Kurdokat.

    Fia, Bassar el Assad is hasonloan verskezu hoherja a sajat nepenek.

    A Damaskus lakossaga bekesen tuntetett egyeni jogokert es demokratikus kormanyzasert 2011-ben.
    Assad AVH-ja rajuk lovetett.
    Azota megy a tomeg meszarlas.
    A felkelok sikeressen haladtak, de Moszkva kozbelepett.
    Obama visszautasitotta elismerni es segiteni a nep jogainak erdekeit.

    A bonyadalmak kozott ISIS joutott hatalomra kelet Szyriaban es Eszak Iraqban, a Kurd teruleteken.
    A US dron-okkal harcolt ISIS ellen.

    Az Iraqi hadsereg es a Kurd fuggetlenseget remelo harcosok is fegyvert fogtak ISIS ellen.
    Ma ISIS nem letezo.

    Az Iraqi es Kurd harcosok tamogatasat a US legiero iranyitsara nehany US katonak vannak ottan.
    Trump kijelentette hogy azok jonnek haza ,mert ISIS nem letzo.

    De ASSAD, aki tobbszor hasznalt hadi-gazt a lakossaga ellen.
    Nemzetkozi eggyezmeny alapjan az TILOS, sot Assad hivatalosan fel-adta a hadi-gazokat. Ami valotlansag lett.

    Fel millio+ Szyriai a halott, 10-12 millio menekult.
    A meszarlas folyik megallasnelkul.

    Trump roketa tamadast tett a multban,ami nem ert-el semmit.
    Hasonloan ma is, allitolag 3 hadi-vegy-keszito uzemet roketakkal tamdtak. Eredmenye csupan politikai-viszhangozas !

    A tomeg meszarlas folytatodik megallas nelkul.

    A vilag csak kotyog azon.

  • Bendeguznak van igaza. Igen, mit szolnatok hozza, ha be se tehetnetek a kocsmaba a labatokat mert lebonbaztak?

    A masik meg Rodeo az USA bele sem avatkozott volna ebbe a haboruba, ha Aszad nem olte volna a kurdokat az irakiakkal egyutt, meg ha Isis nem lenne ott es a hulye Aszad nem megint a lakossagot olette volna. Egyek meg amit foztek.

  • Bendeguz79
    2018 április 14
    1:17 du.

    bucika, azt, hogy bullshit amit ide izéltél…és szemen szedett hazugság, sőt aljasság is

    de ha neked mindez a retorika emészthető akkor beszélgessél a kanadai miniszterelnökkel hogy mi is van az őslakók jogaival és életterükkel a csilliárdos rablókkal szemben, amelyek nem csak az indiánokat hanem a kanadai lakosságot is kifosztják, mert az albertai bitumen kitermelési ára 2* több mint amennyiért el lehet adni azaz a különbséget a lakosság fizeti nehéz munkával mexerzett jövedelméből anélkül, hogy bárki erről a kiraboltakat megkérdezné valaha is

    szíria azért fekete seggű mert rajta keresztül megy az orosz gáz vezeték ami európát gazdaságos áron ellátja és így európa nem vesz 3 szoros áron usa palagázt aminek nincs piaca mert senki sem akarja megvenni és nem is tudnak szállítani mert nincs mivel…a lengyelek már lenyelték a nagy l…t és várják mi9kor lehetnek az usa gázellátó központja europára de ebben a században ez nem valósul meg egyébként felment az olaj ára és az olajtermelők akik tudnak csövön olajat exportálni azok jól járnak de venezuela, irán és oroszok irak ki van fosztva bush család beépűlt és lopja az olajat onnan más kincsekkel együtt és akkor a többiről nem is beszéltem

    de mondjál még agysérvet meg baromságokat nyugodtan te vagy a donald twittler szócsöve

  • Julius jobak
    2018 április 14
    1:37 du.

    természetesen usa irakot is jogosan rohanta le és bombázta le a földszintig mert tömegpusztító )usának nincs tömegpusztítója? annak csak békehordozó bombái vannak ahová leesik örök béke a poraikra)

    és mivel kezeled magad? valami nagyon megártott…agypelenkát javaslok agyhúgykő ellen

  • GABRIEL;

    A Muzlim Testveriseg mozgalma csodbe ment.
    Az Egyptomiak fel-lazadtak uraluk ellen.
    Az Erdogan elleni mozgalom vallasos eredtu volt, de nem a Muslim Testveriseg tette. A hadsereg a Galan tamogatoi voltak.

    Erdogan cimere a Szukejman pajzsa ma is.
    S hatalom vagya ugyan azt mutatja.

  • RODEO36-11;

    You need the help of Mental Health Services !

  • Rodeo36-11
    2018 április 14
    8:44 de.

    Nekem az a véleményem, hogy azért mérgezi a civileket, minekután már majdnem visszafoglalta a városokat, hogy rettegésben tartsa a többi város lakóit hogy így járnak azok akik bármilyen módon segítertték a lázadókat.

    Ezt a módszert Hitlertől tanulta el az a pöcsfej.

    A ruszkik meg bátorítják.

  • A Kurdok, egy regi Mesopotamiai nepcsoport. A mai Eszak-Iran, Del-kelet-Torokorszag, Eszak-Iraq, Kelet-Szyria ,Azeria, Ossetia, Armenia videket lakatak osi-idoktol.
    Soha nem voltak fuggetlen nemzet.
    De remnykedenk es harcolnak azert.
    A vilag nagyhatalmai alkalmaztak hadi-celokra, de minden hatalmak elfelejtve oket.
    Saddam Hussein, Torok, Szyria allandoan pusztittta oket.

    mt DNA U5-jaik az Europai, s nem a Nyugat-Azsiai eredetet mutat.
    Sot reszben a zsido CMH haplotype es a KMH Kurd haplotype keverkei.
    Az Ashkenazi, Separdim es a Palestinian Arab osi keverekei.

    en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Kurdish_people

    http;//www.britanica.com?topic/Kurd

  • Rodeo36-11
    2018 április 14
    1:43 du.

    Nem az USA vót hanem az ENSZ.
    Azok kérték meg jól az USA-t rája.
    Me az ENSZ csóró, nincsen neki puskája.
    Nézed meg a Nagy Összhangzattanban.Benne kell lennie..

  • Geyza
    2018 április 14
    1:57 du.

    szóval voltak (vannak?) lázadók…hát nem érdekes…mindenhol ahol a demagográcia be akarja tenni a patáit ott betelepítenek lázadókat azután a helyzet majd kavarodik…mérgezésről szó sem volt (nem volt méreg és pont ezért voltak mérgesek a demagograták) csak arról, hogy lehet róla ugatni és elkábítani mindenféle alakokat…

  • Bendeguz79
    2018 április 14
    1:49 du.

    van valami bombás ajánlatod, zsuzsi?

  • Rodeokám:
    Ércsük.
    Akkó a lázadók is a soros emberi

  • Ez a furcsa tekintetű hölgy itt feljebb a kanadai külügyér (aki életek és halálok sorsáról dönt)?

  • Te Rodeo szivjal gazt Te Nagyon okos! Nem kene elengedned igy a fantaziadat, felmillio embert a sajat lakossagabol mar megoletett Aszad, na. Akkor miert tette ezt ? Azert mert egy pszichopata idiota allat, nyeregfeju szadista barom, mi koze ennek a gazhoz? Uljon ra es gyujtsa fel magat Aszad!

  • erdogan effendi onmaga is az islam radikalis AKP oszlopos tagja!! upsz,,,

  • Geyza
    2018 április 14
    2:05 du.

    bizonyosan, bár az általam ismert összhangzattan ban ez a fisz moll és a gesz moll között található azaz kakofóniában

    megsúgnád (csak nekem hogy más meg ne hallja) hogy az usa jelenlegi főbohócának (-donald twittler) mi köze van ahhoz, hogy a karakül birka bundája balról jobbra göndörödik és miért erőszakolja meg a birkát azért, hogy jobbról balra göndörödjön?

    ez a birkának nem nagyon fájna mert ugye donald twittlernek nagyon kicsi van és amikor megkérdezi a karakült hogy mondd drágám benn van? a karakül visszasikolt: nincs! érdekes kinn sincs mondja donald twittler és arrébb sasszézik ilyenkor szoktak kisp—ök nagy rakétákat hogy valamire büszkék lehessenek ha már arra nem lehetnek, hogy abuszkék…és most szétlőtték a nagyhatalmas csökök öccsét és most kereshet másik játékot két twittler között és a bohózat egyre szomorúbb és elgurult a gyógyszere is

  • Az elso hat hosszaszolas erdekes, es mindenki ramutatott valami fontos tenyezore.

    Elsosorban valoban gyanus ez a vegyi fegyverekkel valo tamadas. Assad lehet, hogy egy kegyetlen barom, de azt nem lehetne rafogni, hogy hulye lenne. Hogy kinek az erdeke, hogy mindig meg legyen keverve a szar, hogy elmozditsak Asszadot… hat van boven kandidatus. Nem csak Amerika es nehany europai hatalom, az osszes szunni arab allam, es a Muszlim Testveriseg is.

    Az is igaz, hogy Sziriaban egy si’ita muszlim kisebbseg uralkodik, es nagyon durva modon tartja feken a tobbseget. Viszont az is igaz, hogy ennek ellenere az eletszinvonal, egy Turd World orszaghoz kepest egesz jo volt.
    Tovabba, az Assad nem tulzottan vallasos, a Bath part tagja, aze a parte ami egy furcsa egyvelege a cocjalizmusnak es az iszlamnak. Mint cocjalistak, „termeszetesen” mas partok mukodeset nem engedelyezik, mert mire is kellhetne egy masik part, amikor a bolcsek kove a cocjalistaknal van? (Ez ugye ismeros?)
    Emellet pan-arabok, ami egyszer el is fajult odaig, hogy Egyiptom es Sziria egybesult, de a tobbi arab orszag nem csatlakozott (meg a kesobb szinten bathista Szaddam Iraka sem) es aztan szetesett a nagy kiserlet.

    Mindemellett Asszad es apukaja a Szovjetunioval, azota az oroszokkal egyutt fujja a kovet, es ami talan a legrosszabb, az irani haja-tollah-okkal is. Iran pedig szinte minden nemzetkozi muszlim terrorszervezetet tamogat.
    Ezert is hoztak letre a Hezballah-t Libanonban, amit azota is tamogatnak, bar a Hezballah vissza-segitett Asszadnak a legrosszabb napjaiban.

    Az „Arab Tavaszra” kb annyira volt szukseguk az araboknak es vilagnak, mint az egeszseges embernek az aranyerre, de a bekeharcos, es humanista Sas elvtars (Obama) ugy gondolta, hogy veget vet a relative joletnek es bekenek azokban az orszagokban. Egyedul Tuneziaban nem sikerult kaoszt letrehozniuk, legalabbis egyelore. A diktaturak helyett be akartak tenni mindenhova a Muszlim Testveriseget, amelyik lenyegeben az „umbrella” (esernyo) gittegylete minden szunni muszlim gittegyletnek, koztuk a tobb szazra rugo muszlim terror csoportoknak is. Hogy ez mire volt jo Obama elvtarsnak, illetve az amerikai hatterhatalomnak, azt nehez tudni. Sas elvtars ugyan muszlim, es elegge cocjalista is, de ez lenyegeben bathistava tenne ot, megis ellenefordult az egyetlen maradek bathistanak Sziriaban. Tehat nem ideologiai okai lehettek a szarkeveresnek, hanem valami mas.

    Hogy a rodeo altal emlitett dolgok igazak-e vagy sem, illetve hogy valoban azon okokbol kevertek meg a szart az amerikaiak, azt nehez tudni, de logikai alapja van, az biztos. Ugyanakkor santit az, hogy ez az egesz csupan amerikai erdek, mert a nyugat-europai hatalmak is reszt vettek/vesznek ebben az aljassagban.

    Ugyanakkor a Barlevnek is igaza van, hogy csak fenyegetoznek, neha bedobnak egy-egy bombat, de semmi lenyeges nem tortenik Asszad elmozditasa erdekeben.

    Hogy oszinte legyek, engem az egesz elsosorban Izrael miatt erdekel. Sokaig nem voltam biztos abban, hogy az izraeli vezetoseg jol dontott-e, amikor egyertelmuen Asszad-ellenes lett. De azota olvasgattam ezt-azt, es most mar belatom, hogy igazuk lehet.
    Ettol fuggetlenul, lehet, hogy „a jatekos majd hasbarugja az edzojet”, mert nem hinnem, hogy egy Muszlim Testveriseg, vagy a gazdagabb arab allamok altal nyomott uj vezer Sziriaban sokkal baratsagosabb lenne Izraellel.
    Egy esetleges szir-izraeli bekeszerzodes pedig vissza fogja csatolni a Golant Sziriahoz. Azt pedig tudjuk, hogy mit er a muszlimok szava, a szerzodes, amit alairnak. Csak varnak az elso adando alkalomig. Vagy, ha kesobb valami vergozosebb agyu kerul hatalomra kesobb Sziriaban, beindulhat megint az izraeli lakossag agyuzasa a Golanrol.

    Tehat nehez ugy az egesz. Az viszont nem csoda, hogy a Kenderszivastol Elhulyult ebbe is belekotyogott, mert neki muszaj mindig baromsagokat csinalni.

  • Geyza
    2018 április 14
    2:46 du.
    tudtam:

    be vannak soro(só)zva

  • Julius jobak
    2018 április 14
    2:54 du.

    április balják

    szóval ugyanazt akarod ráfogni egy Dr Bashar Al Assad ra mint amit a zusa csinált az őslekosokkal: KIÍRTOTTA ÉS AKKOR NEM KELL EMBERI JOGOKRÓL TÁRGYALNI A FEKETÉK ÉS LATÍNÓK MEG LE VANNAK…MAI NAPIG NEM EGYENJOGUAK de ezt ne hírdesd abban a körben ahol forogsz mert lelőnek

    szerencsétlen agysérv…, legalább agysérvkötőt vennél

  • Rodeo Te milyen teve adast nezel, oroszt? Onnan szeded ezt a sok okossagot? Vagy az Izvestiat olvasod vagy a Gazetat, na mondjad! Vagy magadtol vagy ilyen hulye? Hat Donald elott egy afro amerikai elnoke volt az USA nak, itt mar nincs lenezve senki Te. Ha idejonnel lakni, veled is mint normalis emberrel viselkednenek, ameddig meg nem ismernenek. Itt van csak igaz demokracia, itt mondent eher mindenkinek mondani es csinalni, csak a masik ember eletevel nem szabad jatszani, vagy fenyegetni. Erted? Hat a feketeket idehoztak, a latinok meg idejottek. Az indianok meg tovabbra sem dolgoznak es megis kapnak fizetest, erted mar? Ok az osakossag, beetorodtek az amerikaiak az indianok soha nem dokgoztak es most sem fognak, ok egy szabad nep es kesz, kapnak fizetest erte. Itt mar mindenki egyforma .

  • Rodeókám:

    De már a Vona is ?

    Más:
    Ez a kis tömeggyikosocska Assad tényleg valami orvos.
    Ha nem ő volt a tettes, igazán jól vette volna ki magát ha lemegy oda és gyógyítja a súlyosabb eseteket.

  • Nnna, volt egy kis aramkimaradas, partunk es kormanyunk (komcsik uraljak Albertat jelenleg) kezd hozzaszoktatni minket a kokorszahoz. Leallittattak a szennel tuzelt hoeromuveket.
    Mar majdnem keszen voltam a rodeo altal irt egy-ket aprosag megvalaszolasaval, amikor kiment az aram.

    Tehat: Ket dologban teved a rodeo az albertai olajat illetoen.

    1., Az olaj/katrany kimosasa erdekeben letrehoztak tobb kis mesterseges viztarolot az olajmezok menten, amit jol terveztek meg, nem szivarog le beloluk a viz. Ugyanis azt a vizet tobbszor is felhasznaljak. Az igaz, hogy rondan nez ki, de az egyetlen termeszetvedelmi problema az, hogy a madarak neha beleszallnak. De van erre is madar-riaszto.

    2., Az nem igaz, hogy a kanadai adofizetok penzebol dotaljak az albertai olaj kitermeleset. Ahhoz, hogy a kitermeles hasznot hozzon, a benzin literjenek ara minimum 75 cent korul kell legyen. Jelenleg is Albertaban a legolcsobb a benzin, 1.05-1.15 dollarert adjak literet.

    A nagyobbik baj azzal van, hogy nem a norveg mintaval mentek hazank bolcsei, azaz nem az allam termeli ki az olajat es gazt, hanem eladtak nemzetkozi olajvallaltoknak az olajmezo reszeit, koztuk meg Kina is vett egy nagy reszt nemregiben. Aztan a kitermelt olaj mennyisege utan “tiszteletdijat” fizetnek az olajcegek, ami meg egy rossz viccnek sem megy el.

    A masik borzadaly pedig ott van, hogy amig a kulonfele, idegen hatalmak altal penzelt “termeszetvedo” gittegyletek tepik a pofajukat, es a provincialis, es federalis allami alkalmazottak, valamint minden indian torzs fonoke tartja a tenyeret, hogy egy kis baksis elleneben jovagyjak az olajvezetekek megepiteset (egy a Csendes Oceanhoz, egy a Karib Tengerhez) addig az albertai olajat ket bazi nagy diesel mozdony huzza le Texasba. Mindegyik szerelveny 2-3 km hosszu. Mivel ezeket a tartalykocsikat semmi masra nem lehet hasznalni, vissza uresen jonnek. Ezzel tobb uzemanyagot puffogtatnak el, sokkal jobban szennyezik vele a kornyezetet, mintha csovon menne az olaj, de hat a hipokrataknak ez megfelel.
    No es emiatt a hipokritizmus miatt alig-alig van kitermeles. Sikerult leallittatniuk az olajkitermeles a mi bolcs vezereinknek, es most hala a „szen-adonak” valoszinu erosen meg is gondoljak majd, hogy ujra nagy mennyisegben termeljenek ki, hacsak egy uj kanadai miniszterelnok el nem torli majd ezt a baromsagot.

  • Julius jobak,

    „Rodeo Te milyen teve adast nezel, oroszt?”

    Dehogy! Azok nem zsidogyulolo allomasok.
    O az internet zsidogyulolo szektorabol szerzi az ismereteit.

    Ehhez hozza kell szoknod, na meg ahhoz is, hogy legtobbszor alig lehet erteni, hogy mit hablatyol ossze-vissza.

  • Julius jobak-udvozlom.
    Rodeora kar szavakat vesztegetni.
    „Intelligenciajaval”,nagykepusegevel probalja
    „bizonyitani”,hogy o nem zsigeri antiszemita.
    Erdemes megnezni,milyen jo velemennyel van sajat
    magarol- mint ahogyan profiljaban dicsekszik.
    {impressario,filosofo,fanatico dos artes}.
    Ebbol en csak a „fanatico”t lattam eddig.
    A nyelvekrol szolva,a hasonlokrol-van egy szep
    arami kozmondas ;” Isztra ba lagina kis kis karja”
    a forditas ” Apropenz- csorog az ures hordoban”.
    Mivel azonban eltertunk a tematol, csatolok
    egy cikket- a bizonyitekokrol,hogy Dr. Basar Aszad
    vegyi fegyvert hasznal.
    Hm. Miert jut eszembe a „josagos doktorrol”
    Dr. Mengele?

    https://www.reuters.com/article/us-syria-crisis-chemicalweapons-exclusiv/exclusive-tests-link-syrian-government-stockpile-to-largest-sarin-attack-sources-idUSKBN1FJ0MG

  • Julius jobak,

    ” Hat Donald elott egy afro amerikai elnoke volt az USA nak, itt mar nincs lenezve senki Te. … Itt van csak igaz demokracia, itt mondent eher mindenkinek mondani es csinalni, csak a masik ember eletevel nem szabad jatszani, vagy fenyegetni.”

    Kozel 100%-ig egyetertunk, bar szerintem rosszul fejezted ki magad. Az igaz, hogy minden amerikai allampolgarnak ugyanazok a jogai, senkit sem fognak megfosztani a jogatol, mert o fekete, indian, vagy spanyol (eredetu).
    De azert lenezes meg akad itt-ott, es „fokozatbeli” kulonbsegek is vannak, mint pl. egesz maskepp itelnek, amikor egy fekete ferfi eroszakol es ol meg egy feher not, mint amikor az elkoveto is feher.

    Ez ervenyes Kanadara is. Vagy masfel-ket eve olvasom az ujsagban, hogy egy feher, 60 ev koruli ferfit 5, vagy 6, vagy 7 ev bortonre iteltek, mert 10 evvel korabban egy akkor kiskoru lanynak megmutatta a pocset, es megitta a kislany pisijet.
    A kovetkezo oldalon olvasok egy indianrol, aki a feltestveret leszurta az egyik rezervatumban. Az kapott 2 evet.
    Ezt ugye kicsit furcsanak talaltam, es megkerdeztem a nemet szarmazasu kanadai baratomat, hogy mitol ennyire hulyek a birok Kanadaban?
    A valasza kb annyi volt, hogy „Ne izgulj, ha fehert szurt volna le az indian (vagy amikor feher szur le fehert) eletfogytiglan lett volna belole. De a biro talan meg orult is, hogy fogynak az indianok.”

    Mellesleg a demokracia korul is vannak ujabban problemak nalatok, az amerikai elnokok hosszu sora mar regota nem az amerikai nep osszerdeket vedtek, hanem csak a leggazdagabb reteget.
    Ettol fuggetlenul nalatok valoban van meg szolasszabadsag, es a mediak kozott is akad legalabb nehany jobboldali. Kanadaban ez mar regota nincs. Itt csak „halado” velemenyt lehet kifejteni.

  • Geyza
    2018 április 14
    4:53 du.
    az a „baj”, hogy nem volt „eset”

    a többi rablómese

  • Julius jobak
    2018 április 14
    4:22 du.

    nem árulom el…továbbra is hülyeségeket beszélsz

  • Szikszai
    2018 április 14
    4:55 du.
    nambőr van:
    szerény kémiai ismereteim alapján a bitumen (nem kátrány) nem oldható vízben

    nambőr tú
    a számaid nem igazak, a bitumenhomokot akkor kapták fel amikor az olaj barrelenkénti ára $140 körül volt

    azon nulla feletti haszonnal lehetett dolgozni

    nambőr szrí
    ma az olaj ára felfelé tendál a sok „intézkedés” hatására és már alulról veri a $70-et, de meddig?

    nambőr fór
    kanada gazdaságfejlesztés helyett rablógazdálkodást folytat a fakitermelésben, olajbányászatban, arany és gyémánt bányászatban

    nambőr fájv
    a kanadai gazdaságot nem lehet sportiparra építeni és a dzsusztin bíber meg a dzsusztin timberwolf nem tudják eltartani a kanadai tőzsdét még akkor sem ha néhány női kornyika is belerecseg

    nambőr szix(ajjjajjjajjajjjajjajjj) kellene személyautó összeszerelés mellett valami önálló és gazdaságos termelést létrehozni ami eddig nincs tervbe sem véve

    de röfögjél nyugodtan már túl vagyok rajtad is

  • Izraeli
    2018 április 14
    5:15 du.

    Moscú ha obtenido nuevos datos reveladores sobre la sustancia utilizada para envenenar a Serguéi y Yulia Skripal gracias al Centro suizo de análisis radiológico, bacteriológico y químico, situado en la ciudad de Spiez, ha anunciado el ministro de Exteriores ruso, Serguéi Lavrov, en la XXVI Asamblea del Consejo de Política Exterior y de Defensa. La información se ha obtenido en condiciones de confidencialidad.

    El 27 de marzo de este año, los expertos de este centro culminaron la investigación de las muestras que les habían sido enviadas por la OPAQ después de haber sido recogidas en el lugar del incidente. „Tras el análisis realizado, en las muestras se han hallado rastros de la sustancia química tóxica BZ y de su precursor, que pertenecen a la segunda categoría de armas químicas de acuerdo con la Convención sobre las Armas Químicas”, ha citado Lavrov las conclusiones del Centro helvético, que fueron enviadas a la OPAQ.

    ha indicado que el ataque a Siria tiene como objetivo el derrocamiento del presidente Bashar al Assad y la división de Siria. Ha precisado que entre los planes de Occidente nunca estuvo la normalización de la situación política en el país árabe, sino adaptarla en beneficio de sus propios intereses.

    a többi hazug háborús uszítás részedről is

  • Izraeli
    2018 április 14
    5:15 du.

    WORLD NEWS
    JANUARY 30, 2018 / 2:13 AM / 3 MONTHS AGO
    Exclusive: Tests link Syrian government stockpile to largest sarin attack – sources AZAZ SEMMI KÖZE A TEGNAPELŐTTI „ESETHEZ”

    mint azt az usa csinálta felszámolták -évekkel ezelőtt- a szíriai vegyifegyver gyártást és készletet, ők maguk hajtották végre!

    a saját készleteiket őrzik és továbbra is gyártják

    másik alapvető dolog az, hogy csak azt nem tudták sohasem (most sem) bebizonyítani, hogy ha volt alkalmazás ki alkalmazta…a fehérsisakosok és a lázadók raktáraiban -miután azok elmenekültek onnan- megtalálták a vegyifegyvereket és a gyártáshoz szükséges eszközöket és anyagokat…és sohasem a szíriai kormány által uralt területen

    a többi gyermekmese hamupipipőke és a csipkejózsika

  • Izraeli
    2018 április 14
    5:15 du.

    nagyon fáj a fogatok szíriára?
    bele törött de még maradt egy lukas zápfogatok meg a netán yahoo a nevetséges köztörvényes csaló

  • izraeli
    hagyd el ez csak egy hulye!!

  • Izraeli
    2018 április 14
    5:15 du.

    nekem azt mondta a Furfangos Nyesztyerka, hogy jön a Nagy Maci és odacsap majdnem úgy ahogy és akkor jött a Tenkes Kapitánya, hogy odacsap hol sanyargatni lát

    közben a Dr Bubó írta fel a sok Kalmopyrint és babapúdert

  • Szikszai
    2018 április 14
    6:29 du.
    bár leves nélkül is jól meglennék de te kezeltethetnéd az az agylúdtalpadat vannak nagyon jó lúdtalpbetétek és ha ráteszed még majd…lesz hatása

  • Rodeo36-11,

    „szerény kémiai ismereteim alapján a bitumen (nem kátrány) nem oldható vízben”

    Talan fizikat kellett volna tanulj, ugyanis nem oldjak az olajat vizzel, hanem siman kihajtjak azt vele a homokbol/kavicsbol, ami aztan fajsuly szerint elkulonul a viztol.

    „a számaid nem igazak, a bitumenhomokot akkor kapták fel amikor az olaj barrelenkénti ára $140 körül volt
    azon nulla feletti haszonnal lehetett dolgozni”

    En nem a hordo, hanem a benzin ararol irtam, de ugy latszik ezt nem vetted eszre.

    „ma az olaj ára felfelé tendál a sok “intézkedés” hatására és már alulról veri a $70-et, de meddig?”

    Ne szarj be! Az oroszok es az arabok is rengeteget aldoznak a kanadai „termeszetvedokre”, nehogy az olaj ara leessen.

    „kanada gazdaságfejlesztés helyett rablógazdálkodást folytat a fakitermelésben, olajbányászatban, arany és gyémánt bányászatban”

    Ez lehet, de nem sok koze van a temahoz. No es nem tudom mit ertesz rablogazdalkodas alatt? Azt hogy kitermelik, vagy azt, hogy minden banyat, kitermelesre varo erdot eladtak idegen kezbe?

    „a kanadai gazdaságot nem lehet sportiparra építeni és a dzsusztin bíber meg a dzsusztin timberwolf nem tudják eltartani a kanadai tőzsdét még akkor sem ha néhány női kornyika is belerecseg”

    Ez is igaz, de ez sem tartozik az eredeti temahoz.
    Mellesleg te is tudod nagyon jol, hogy Kanada legfobb export termeke az agymosas, miszerint Kanada a vilag legjobb orszaga.
    Szereny szamitasaim szerint evente csak a bevandorlo kerelmekbol bejon 5 milliard dollar, es persze a jelentkezok 99,99%-at elutasitjak, aztan beengedik azokat, akik gyanus korulmenyek kozott multimilliomosok lettek (dollarban) Indiaban, Pakiban, Kinaban, vagy valamelyik afrikai orszagban.

    ” kellene személyautó összeszerelés mellett valami önálló és gazdaságos termelést létrehozni ami eddig nincs tervbe sem véve”

    Ez is igaz; en is – es meg sokan masok is – ezt hajtogatjuk regota. De hala a „haladasnak” es egyeb korrupcionak, nem jonne tul jol mas orszagoknak, ha egy eros kanadai ipar versenyt tamasztana az ovekenek. Egyszerubb csak bagoert kihurcolni innen a nyersanyagokat, atvinni Mexicoba, ahol bagoert fel, vagy kesztermeket gyartanak a boldog mexicoi polgarok.

    Larga vida a la corrupción!!!

  • Izraeli,

    Ez a szegeny rodeo azt hiszi, hogy ha spanyolul kuld egy szoveget, ami semmitmondo, akkor az hirtelen sokatmondova valik.

    Ettol fuggetlenul en sem hiszem el konnyeden, hogy Asszad lett volna a vegyifegyver tamadas mogott, ha egyaltalan volt olyan.

  • Szikszai
    2018 április 14
    6:29 du.

    https://www.youtube.com/watch?v=6RKJasYgqOI&t=219s
    ha egyszer??????????????????
    megérted…nincs remény

  • Izraeli
    2018 április 14
    5:15 du.
    szerencsétlen idióta
    Gustav Mahler
    Das Lied von der Erde

    Christa Ludwig, mezzo-soprano
    René Kollo, tenor

    Israel Philharmonic Orchestra
    Leonard Bernstein

    https://www.youtube.com/watch?v=idRevTkIPts

    ha valaha felnősz az amőba állapotodból…szvsz soha

  • Rodeo,

    Most mar igy ertem. Komolyzene darabokkal akarod megmagyarazni, hogy miert irsz surun hulyesegeket.

    Ez pedig azt bizonyitja, hogy nekem van igazam:

  • Rodeo36-11
    2018 április 14
    5:56 du.

    Hát pajtás én ERŐSEN bízom benne hogy a Golán marad Izreelnél.
    Hidd el ott jobb helye van neki mint a rongyfejűeknél

  • Tudjuk Syxsy a gáztámadás mögött nem az általad nagyratartott Assád-seggfej áll, hanem a Sorosbérenc Izrael.

    Te idióta.
    Jól mondja Rodeo:
    Neked lúdtalpas az agyad

  • ha mar itt tartunk!!
    az „arab tavasz’-t nem egyptomban kezdtek el es nem a moslim brotherhood altal!!
    azt tunezia kezdte el ben ali ellen!!es tuneziaban gyoztek is!!! eluldoztek a diktrator ben ali-t!!
    ott is fent allt a veszelye hogy az iszzlam radikalis „eenarda” kerul hatalomra de a nep ugy dontottt veghul hogy nem!!

  • aztan egy erdekes okirtatra bukkantam az ENSZ iratok kozt!!
    ez bizonyitja hogy az ENSZ es az UNESCO azok akik a leginkabb ellent mondanak a sajat hatarozatainknak azzzal hogy evente 30-szor elitelik israelt mindenert!!
    az okirat,;
    UN Resolution N° 242. of 22 November 1967.
    ….” their Right (israel) live in peace within secure and recognized boundaires free from threats or attack of force….”!!
    aztan volt 1947-ben egy masik UN Resolution is amit ugyancsak az ENSZ sert meg legtobbszzor!!!!
    ez pedig nagyon vilagosan mondja ki minden felre ertes lehetosege nelkul!!!
    …” erets israel is a Foyer of the Nation Jewis in the World…”
    sehol nincsen ebben az hogy az araboke is ugye???!!
    ettol vilagosabban hatarozni se mlehetett!!

  • Szikszai
    2018 április 14
    7:11 du.

    Talan fizikat kellett volna tanulj, ugyanis nem oldjak az olajat vizzel, hanem siman kihajtjak azt vele a homokbol/kavicsbol, ami aztan fajsuly szerint elkulonul a viztol.

    ha ez ilyen egyszerű lenne, én is vennék pár ezer hektár bitumen homokot…ugyanis nem olaj van benne, hanem bitumen amit vegyi úton olyan mérgező anyagokkal amelyek a környezetre halálosak kell feloldani, hogy folyékony legyen

  • Rodeot hagyom orjongeni.
    Veg nelkuli „hozzaszolasai” amivel „megtisztelt”
    bizonyitja, hogy „kiborult a bili” nala.
    Mivel azonban fontosabb temarol van szo,
    mint a szemelyeskedes, kozlok egy cikket
    az Al- Jazeera lapbol- melyet nem lehet
    „vadolni”-leven arab lap,hogy kulonosebben
    imadja Amerikat,vagy europai szovetsegeseit,
    Angliat es Franciaorszagot- .
    A cikk- vilagos bizonyiteka, hogy Assad kormanya-
    kemiai fegyvert hasznalt-sajat lakossaga ellen .

    https://www.aljazeera.com/news/2018/04/suspected-chemical-attack-kills-dozens-syria-douma-180407202906316.html

  • Rodeo
    Lasd,hogy udvarias vagyok,en is egy zeneszammal
    valaszolok- Handel – Judas Maccabeus- at
    mar az ovodaban tanitjak,hogy zeneerto es szereto
    felnottek legyenek.

  • Geyza
    2018 április 15
    2:16 de.

    mivel nem akarok senkit sem sem meggyőzni sem meggyógyítani egy darabig olvasóba teszem a lapot…annyiból nagyon érdekes maradt a beleolvasás, hogy ebből is tudni, mennyi és mennyire beteg egyedek
    nézd ezt meg
    nem mosolyogni való a világ tele van ilyenekkel

    https://youtu.be/wcvnFkPzhg8

    meg az itteni hordókkal mármint akik assziszik

    most lesz időd még 12 nyelvet bantu, croat, catalá, bask és még sok más malgashi,

  • Geyza
    2018 április 15
    2:16 de.

    ja, az euskat kimaradt azt 3 területen is használhatod vagy ha nem akarod használni 3 polcra rakhatod

  • rodeo,

    Kicsit megartott neked valami. Eloszoris, van ott olaj is, nem csak katrany. Olvasgass:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Athabasca_oil_sands

    https://en.wikipedia.org/wiki/In_situ#Petroleum_production

    A kepeket koszonom. Furcsa, hogy nem tudtad a tar sand ket szo. 🙂
    No es mit akartal a kepekkel mondani? Lattad ezt a teruletet ott, ahol meg nem alltak neki kitermelni a cuccot? Semmivel sem nez ki jobban. Budos mocsarvilag a legnagyobb resze.

  • Majd szolok Rodeo a kerteszemnek, ha jozan lesz, hogy forditsa le ezt a sok okossagot amit mexikoul befirkaltal.

  • Izraeli,

    Az Al Jezeera katari „hirugynokseg”, es bar valamivel jobb, mint a CNN vagy MSNBC, azer’ a legtobb esetben nem lehet oket sem komolyan venni.

    Ebben az esetben figyelembe kell venni, hogy ok is Asszad eskudt ellensegei koze tartoznak, mert ok is szunni bekeaktivistak, amig Asszad si’ita bekegalamb. Ok is szeretnek latni Asszad bukasat es aztan valami szunni orult uralmat Sziriaban.

    ———–

    De hadd kedveskedjek a korunkben levo nacinak! Talaltam ket cikket Kanadarol, amik rendkivul erdekesek azok szamara, akik meg hiszik, hogy ez itt a foldi Paradicsom:

    https://globalnews.ca/news/4139837/heres-the-income-you-need-to-pass-the-mortgage-stress-test-across-canada/?utm_source=ShawConnect&utm_medium=MostPopular&utm_campaign=2014

    Itt, ha le-scrolling-ozol a „Mortgage Stress Test” ala, latsz sotet, kozepesen sotet es vilagos kek mezoben szamokat a kulonbozo kanadai nagyvarosok nevei alatt. A sotet mezoben (legfelul) a hazak atlagara lathato abban a varosban, amibe beletartozik a vadonatuj es az 50 eves duledezo fahaz is.
    Utana jon kozepen egy masik szam, ami azt mutatja mennyit kell a hazat vasarlonak letennie elolegben a hazra.
    Vegul, legalul a szam azt mutatja, hogy mekkora keresetednek kell legyen, hogy a bank egyaltalan szoba alljon veled a kolcson ugyeben.

    Es a masik:

    http://www.cbc.ca/news/business/wealthiest-1-earn-10-times-more-than-average-canadian-1.1703017

    Itt nincs tablazat, tehat roviden:
    Az atlag csaladi jovedelem Kanadaban 76 000 dolcsi, az atlag szemelyi kereset 27 600 evente. Ami azt jelenti, hogy rengeteg ember keres 27 600 alatt.
    A legggazdagabb 10% tobb mint 80 400 dollart keres evente.
    Ebbol a leggazdagabb 272 600 szemely tobbet keres mint 191 100 dollar evente.
    Ebbol 38 700 szemely, keres atlagban 381 300 dollart evente, azaz tobb mint a kanadai atlag tizszereset.

    Namost, ha ezeket a szamokat osszeveted a hazarakkal, mindjart lathatod, hogy a legtobb kanadai meg csak almodni sem tud arrol, hogy hazat vegyen maganak. Arrol nem is beszelve, hogy minimumberbol kisse sokaig tart megsporolni 5 centenkent azt a 50-100 000 dollart, csak hogy le tudd tenni a szukseges eloleget a hazra.

  • Izraeli
    2018 április 15
    8:41 de.

    hogyan kerültek oda…?
    és hogyan is volt mindez a valóságban és miért volt a végtelen sötétség amelyben bolyongtak?

  • RODEO36 4/14, 2;12 du irta;

    „Van valami bomba ajalnlatod…?”

    Nem „ajalnlok” itten what would be improper and unethical.

    But my Apr.14,1;44 du remark was a friendly advise.

  • SZIKSZAI;
    A Kanadai atlag jovedelem es a lakohazak vasarlasi lehetosegein.

    Persze senki nem sporolja meg a teljes osszeget hazat vasarolni.
    Csupan a „lefizetes osszget”.

    Az evi jovedelemenek ket es felszeres erteku ingatlant/hazat vasarolhat.

    S kaphat 90% financirozasat.

    Tehat ha a csalad jovedelme evi $ 50 ezer, 150 ezer dololasor hazat vehet, 15 ezer dollar legizetessel.
    Kaphat ma 30 eves letorlesztesu kolcsont 4% alatt.

    Azert a hazvasarlas az atlag egyenek legnagyobb befektetese.
    30 ev utan, ha karban tartja es a korneyk nem robbant-le azt 30-40 ev utan 4-5-6 szorossaert eladhatja.

    S mire nyugdijba megy nem szukseges a nagy csaladi-haz.
    Leheto hogy csak retirement-home-ba (idossek otthonaba) megy.

    Tehat nem csak csaladjanak otthont nyujt, de kivallo befektetest tesz es idoskorara igazi vagyont nyerhet abbol.

    S aki nem issza, vagy szorja penzet, a 401K-je egy masik vagyont nyujt.

  • Bendeguz79
    2018 április 15
    3:39 du.
    senki hülyeségére nem vagyok vevő és ajánlatokat olvasás nélkül szoktam a szemétbe dobálni, just let you know

  • Bendeguz79
    2018 április 15
    3:56 du.

    ez lehet, hogy 30 évvel ezelőtt igaz volt (részben) mai helyzet teljesen más
    semidetached home 850-1000 négyzetláb (cca 65-80 négyzetméter) $750000 + hitelkamatkamat (20-30 évre>3,5-6,8% évenként felülvizsgálva) + property tax + maintenance, családi jövedelem évenként egy 4 fős családnál 2 vagy 3 kereső esetén nem haladja meg -átlagban- $120000 ez 4 személyre utolsó fillérig elfogy, megtakarítás nagyon ritkán jön létre savings account fizet (írd és mondd) 2,5% -kot ami az infláció (a valós és nem a mese) 1/3-da

    szóval mesélj bucika olyan szép Grimm mese meg Aesopus

  • Bendeguz79,

    „Az evi jovedelemenek ket es felszeres erteku ingatlant/hazat vasarolhat.
    S kaphat 90% financirozasat.
    Tehat ha a csalad jovedelme evi $ 50 ezer, 150 ezer dololasor hazat vehet, 15 ezer dollar legizetessel.
    Kaphat ma 30 eves letorlesztesu kolcsont 4% alatt.”

    Az amerikai helyzeted ismerteted, ugye?

    „Azert a hazvasarlas az atlag egyenek legnagyobb befektetese.
    30 ev utan, ha karban tartja es a korneyk nem robbant-le azt 30-40 ev utan 4-5-6 szorossaert eladhatja.
    S mire nyugdijba megy nem szukseges a nagy csaladi-haz.
    Leheto hogy csak retirement-home-ba (idossek otthonaba) megy.”

    Igen, es a retirement home elveszi tole az egeszet, foleg ha mar annyira szenilis, hogy nem tudja mit ir ala. De ha esetleg talal is egy aranylag becsuletes tulajt (oregek otthonaet), meg mindig lesz szerencseje az osszes penzet az orvosok es korhazak zsebebe at-transzferalni.
    Azonban ha idejeben meghal, az orokosei valoban szerencsesek lesznek, az eladott oreg haz arabol le tudnak fizetni egy uj hazra. Onnantol mar csak egy kis szerencse kell, hogy ne rugjak ki az orokost a cegetol, vagy a ceg ne menjen tonkre.
    Persze ha allami lehutove valt az illeto, akkor ez nem gond.

  • és akkor jött a Tenkes Kapitánya, hogy odacsap, hol sanyargatni lát…

    persze a Robert Kennedy is egy hülye, és nem ért a vegyifegyverek titkaihoz, meg egyébként is egy lelőtt usa elnök utódja, minek dumál, pedig azt mondja, hogy:
    La decisión de Estados Unidos de organizar una campaña para derrocar al presidente de Siria, Bashar al Assad, en gran parte se basó en la negativa de este mandatario a permitir el paso por su país de un gasoducto desde Catar hacia Europa, asegura el abogado Robert Kennedy júnior, sobrino del expresidente norteamericano John F. Kennedy, en un artículo para la revista ‘Politico’.

    „Nuestra guerra contra Bashar al Assad no comenzó por las protestas civiles pacíficas de la Primavera Árabe en 2011”, sino en 2000, „cuando Catar ofreció construir un gasoducto por valor de 10.000 millones de dólares que atravesara Arabia Saudita, Jordania, Siria y Turquía”, señala Kennedy.

    Esa infraestructura hubiera garantizado que los reinos suníes del golfo Pérsico tuvieran una ventaja decisiva en los mercados mundiales de gas y hubiese fortalecido a Catar, que es el aliado más cercano que Estados Unidos posee en la región, según destaca el autor, quien hace hincapié en que allí se encuentran dos de las principales bases militares norteamericanas y la sede del Mando Central de Estados Unidos en Oriente Medio.

    annak aki nem érti a spanyolt a gúgli segít, íme:
    The decision of the United States to organize a campaign to overthrow the president of Syria, Bashar al-Assad, largely relied on the refusal of this president to allow the passage through his country of a gas pipeline from Qatar to Europe, says lawyer Robert Kennedy Junior, nephew of former US President John F. Kennedy, in an article for the magazine ‘Politico’.

    „Our war against Bashar al-Assad did not begin with the peaceful civil protests of the Arab Spring in 2011,” but in 2000, „when Qatar offered to build a $ 10 billion pipeline through Saudi Arabia, Jordan, Syria and Turkey „says Kennedy.

    That infrastructure would have ensured that the Sunni kingdoms of the Persian Gulf had a decisive advantage in the world gas markets and would have strengthened Qatar, which is the closest ally the United States has in the region, according to the author, who emphasizes that there are two of the main US military bases and the headquarters of the United States Central Command in the Middle East.

    és aki egyiket sem, hát begúglizom magyarul bár a gúgli magyarja nem egészen tökéletes? (még nincs bejáratva)

    Az Egyesült Államok döntése, hogy szervezzen egy kampány megbuktatni szíriai elnök Bashar al Assad, nagyrészt alapult elutasításáról az elnök, és lehetővé válik az országon keresztül egy gázvezeték Katar Európába, mondja Robert ügyvéd Kennedy junior unokaöccse, amerikai elnök John F. Kennedy, egy cikket a Politikai magazin.

    „A háború ellen, Bashar al Assad kezdődött békés polgári tüntetések az arab tavasz 2011-ben”, de 2000-ben, „amikor Katar felajánlotta, hogy építsenek egy gázvezeték ér 10.000 millió dollárt, hogy keresztezik Szaúd-Arábia, Jordánia, Szíria és Törökország „mondja Kennedy.

    Ez az infrastruktúra biztosította volna, hogy a szunnita királyság a Perzsa-öböl döntő előnye a globális gázpiac erősödött Katar, ami a legközelebbi szövetségese az Egyesült Államok a térségben, amint azt a szerző, aki kiemeli van két nagy amerikai katonai bázisok és a székhelye US Central Command a Közel-Keleten.

    és akkor ez meg az én röhögésem…kkkkkkkkkkk

  • ezt most nem fordítom, de ebben a nukleáris megoldása a „konfliktusnak”
    Este columnista indica que, para defender los intereses de Rusia, el presidente sirio se negó a firmar ese acuerdo y optó por otro gasoducto, que se hubiera extendido desde Irán a Líbano y hubiese convertido a los iraníes en los mayores proveedores de gas a Europa, lo cual iba en contra de los intereses de los árabes de mayoría sunita.

    Inmediatamente después de la negativa al proyecto inicial, las agencias de inteligencia de EE.UU., Catar, Arabia Saudita e Israel comenzaron a financiar a la oposición de Siria y a preparar una revuelta para derrocar al régimen de Assad, según los datos de diversos informes secretos a los que ha tenido acceso Kennedy, quien detalla que la CIA transfirió seis millones de dólares a la cadena de televisión británica Barada para que elaborara reportajes en favor del derrocamiento del mandatario sirio.

    pénz beszél kutya ugat és akkor lesznek vegyifegyverek, meg hangyainvázió és a legyek amelyek elfoglalják a légypapírt, és patkányok minden lyukból…és nem fogják abbahagyni

  • Assad egy vereskezu tomeggyilkos.
    Csak vard amig valaki ahol te laksz hordobombazassal elpusztit egy felmilio embert.

    Amikor majd a te lakohelyed ugy fog kinezni mint ma a Szyriai varosok.

    De akkor majd ne panaszkodj am. Csak vadold onmagadat azert.

    Senki nem serkentette Assadot a tomeggytilkossagokra.
    Az csupan olyanok altal elekpzelve mint akik itten rikacsolnak.

    Orosz olaj es foldgaz vezetetkek Europaszerte szallitjak az orosz olajat es foldgazt.
    Meg a feketetenger alatt is.
    talalaom allitotta itten hogy meg a 100-fos falvakba is megy a csovezetekeik.

    Hova a fenebe vezetjetne a csovezetek Szyrian keresztul?
    Szyrianak van oljlerakata a Kurdish teruleteken.

  • Kennedy US elnok fia meghalt evekkel ezelott !

    Neve John Jr. volt.

    Bobbynak van egy unokaja, aki egy Jr.kepviselo ma.

    Robert Kennedy (Bobby es Ethel fia)drug es pshycologiai bajokkal kuzd.
    A kenedyek egyik noveruk intezetben hunyt-el.Joe Sr es Rose leanya.
    Egy Kennedy unokatestver gyilkosaggal vadoltan.
    Masik meg drug es sexual vadakkal alt szemben.

    Rengeteg problemakat gyujtottek a Kenedy dynasztia.

    Rose Kennedy, a matriark, hosszu eletet elt, de minden csaladi szegyeneket es tragediakat kelett viselnie.

  • rodeo,

    Nem kell olyan nagyon bevizelned a Kennedy elvtars hulyesegei lattan sem. Raadasul elegge nehezen hinnem, hogy az idezet autentikus lenne.

    Yawn… johet a kovetkezo!

  • Oh come on SZIKSZAI.

    Igazan gyanitom hogy Kanadaban olyan kezerves lehetne a megelhetes es hazlehetosegenek esete.
    Az adok persze mindenutt letezik.

    Amikor a kormanyok koltekeznek esznelkul es oriasi kolcsonokkel fedezik kiadasaikat azt csupan az adoztatas emelkedesevel kepesek fizetni.

    S az adokoltsegek csupan a lakossag zsebebol johet.

    Azert a valo a mondas, „Least government is the best government”.

    Nem a Trump Towerhez kell hasonlitani a dolgokat.

    Meg magyar orszagon is epitkeznek sajat hazaikat az atlag jovedelmu emberek.

  • Bendeguz79,

    „Oh come on SZIKSZAI.
    Igazan gyanitom hogy Kanadaban olyan kezerves lehetne a megelhetes es hazlehetosegenek esete.”

    Nezd meg megegyszer a szamokat.

  • Bendeguz79
    2018 április 15
    8:18 du.

    „Assad egy vereskezu tomeggyilkos.
    Csak vard amig valaki ahol te laksz hordobombazassal elpusztit egy felmilio embert.

    Amikor majd a te lakohelyed ugy fog kinezni mint ma a Szyriai varosok.

    De akkor majd ne panaszkodj am. Csak vadold onmagadat azert.”

    forrásaid? ott voltál, mikor csinálta és láttad mind a kismillió halottat amik mind meg voltak címkézve: engem asszád asszádolt le, vagy valami hasonló?

    a mainstream media szavait akkor sem ha kérdeznek…

  • Szikszai
    2018 április 15
    8:39 du.

    ugyanarra a „hittanórára” jársz, mint a @bendeGúúúúúúúúz432987?

    én meg azt nem hiszem hogy ez hittan kérdése…pénzről van szó erkölcsök már régen nem

    de mindenki abban hisz amiben jólesik neki

    a bendeguzit te is kiosztottad, hogy a kanadai ingatlanpiaci helyzetre az usa (arról nekem halvány lila fogalmam sincs!) szabályait alkalmazta és mindenkit vidáman lehülyéz

    szóval marad a kérdés mikor mész legközelebb hittanórára? csak hogy ne járjak arra, mert nagyon ragályos lehet

  • Orsós Elemér

    Olyan vicces amikor a szemtelen kistestvér nagyképűen fenyegetőzik a nagytestvér védelmező háta mögül! 😀

  • oh, Rodeo-grande filosofo-!
    Milyen kar,hogy a sotetseg- a te fejedben van.
    Kulonben tudnad, hogy Izrael neperol Egyiptomban-
    archeologiai bizonyitek van-a Kairoi Muzeumban.
    Engem speciel-annyibol erdekel, hogy a hozzad hasonlo
    karogo hollok ellenere- es miutan okori hatalmak
    eltuntek-ez a kis,makacs nep ilyen nehez tortenelem
    dacara- visszatert osi orszagaba.

    https://wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/2006526

  • Szikszai
    2018 április 15
    8:39 du.
    Bendeguz79
    2018 április 15
    8:18 du.

    ilyet mikor fogtok látni az államfő vezeti a saját autóját a városon keresztül,… és elmagyarázza a valóságot

  • Izraeli
    2018 április 16
    4:35 de.
    olyan kíváncsivá tettél! emlékek, hogyan is kerültek oda és hogyan „kerültek ki” onnan, szem előtt tartva az Amen Hotep > Ehn Aton történetet

    ugye csak annyit vagy hajlandó a történelemből ami a te koncepciódat megtámogatja? main stream media hahahahaha

  • Izraeli
    2018 április 16
    4:35 de.

    belefilózok egy picinyt a zsáklisztbe, jó?

    szóval anno nektek volt Allah nevű egyalegnagyobbaki kibújt a csipkebokorból az meg leégett (ÓÓÓÓÓh, bocs nem allah hanem jáhve csak tudnám mi a különbség a kettő között, mindig összekeverem)

    namost Amen Hotep fogjuk fel, hogy ő meg a korszak James Carter kartársa (csak egy királyi periódusa volt neki is) lett volna és a Mózes meg Zbygnyew Brzsezsinky azután lett (pontosabban átváltoztatta a zbygnyew) Ehn Aton (ra) de nem sokáig, mert ugye a nép is kapott oktatást és nem hagyták…az a Brzsezsinszky el kellett, hogy gyalogoljon ott az egyiptomi sötétségben majd a vörös tengert is megverte…és akkor lett a herce hurca…szóval akkor most mindez hogyan is van a mjúzejumban ott Kai Ró ban… utána sokáig minden Áron alúl volt csak eladható?

  • SWZIKSZAI;

    Igen ,nagyon figyelembe vettem a „szamokat”.

    De valoban, ha gondolkodnal egy percre, kik akik 3/4 millio dollaros hazakban laknak?
    S vasarol az atlag lakossag 3/4 millios hazakat ?

    Az atlag lakossagrol beszeuljunk, nem a labdajatekosok, nem a rap-muzsikusok meg szineszek eseterol.
    Azok soha, semmi korulmenyek kozott nem kepviselik az atlag lakossagot, es az atlag emberiseg korulmenyeit !

    Talan Rodaeo36-11 nyavajaja ragalyos read ?

  • Rodeo36-11
    2018 április 16
    8:14 de.

    Hijjnye wazze te mostan egyiptológus lettél brácsás létedre?

  • Geyza
    2018 április 16
    10:14 de.

    háááááát? muszáj volt belebrácsáznom a sok agyficamba…ez csak egy hangnem volt, de tudok más hangnemeket is a gesz moll mellett kandúr, siccmoll és durmoll, sőt -ha nagyon ügyeskedek a húrokkal- dódómoll is sikeredhet és mindezekből a Harmonia Coelestis mellett kijöhet a Zinfe ‘rnal Kakó Fónia az összes kénköves muslicával…majd figyuzz

  • Bendeguz79
    2018 április 16
    9:28 de.

    bucika a $3/4 000000 -os detached home az egy átlagár a városokban, Toronto és Vancouver kiemelkedik ebből és az átlag(SIC) $7/8 000000 persze ezeken nincs 25-30 éves kamatteher + kötelező életbiztosítás + bankterhek + amit még rájuk lehet terhelni ez nem Gipsz Jóska ívhegesztő egyedüli béréből hanem egy 4 fős család jövedelméből ami 4 főből cca 50 % ban 3 rendelkezik bevétellel

    dehát ha majd legyalulod a fafejedet, mert már nagyon szálkás, akkor majd egy egyszerű excel képlettel utána számolhatsz

    kész tönkremenés és 25 év után magától szétesik és az ára az értéktelenségbe tendál csak a telek amin dülöngél az ér valamit és annak értéke általában növexik

    majd azért szedjél olajos bogyókat mert a deszkáid nagyon ki vannak száradva

  • izraeli
    nem csak egyptomban!!
    magyarorszagon is!! espedig az esztergomi kotar-ban lathato diszes Menorah-t abrazolo romai legionnarius sirko!!
    vagyis voltak a romai legiokban israelita hitu katonak is!!

  • Rodeo36-11,

    „ilyet mikor fogtok látni az államfő vezeti a saját autóját a városon keresztül,… és elmagyarázza a valóságot”

    Legalabbis amit o tart, vagy mond valosagnak.
    Ettol fuggetlenul most mit varsz tolunk? Rosaljunk be, vagy figyeljuk ahitattal a te kis zsidogyulolo haverodat?

    Aztan:

    ” belefilózok egy picinyt a zsáklisztbe, jó?

    szóval anno nektek volt Allah nevű egyalegnagyobbaki kibújt a csipkebokorból az meg leégett (ÓÓÓÓÓh, bocs nem allah hanem jáhve csak tudnám mi a különbség a kettő között, mindig összekeverem)

    namost Amen Hotep fogjuk fel, hogy ő meg a korszak James Carter kartársa (csak egy királyi periódusa volt neki is) lett volna és a Mózes meg Zbygnyew Brzsezsinky azután lett (pontosabban átváltoztatta a zbygnyew) Ehn Aton (ra) de nem sokáig, mert ugye a nép is kapott oktatást és nem hagyták…az a Brzsezsinszky el kellett, hogy gyalogoljon ott az egyiptomi sötétségben majd a vörös tengert is megverte…és akkor lett a herce hurca…szóval akkor most mindez hogyan is van a mjúzejumban ott Kai Ró ban… utána sokáig minden Áron alúl volt csak eladható? ”

    Igen meglepodtem. Eddig ugy hittem Kant, kulonosen Hegel, de egyes esetekben meg Leibniz szovegeit is nehez megerteni, de mostantol fogva belatom, hogy korunk Nagy Filozofusa Rodeo36-11 tultesz mindenkin.
    Micsoda virtuozo, szellemi kincs! Koszonom a reszletes leirast, es az okos ervelest!
    A logika ugy dol a szovegedbol, mint hasmenos tehenbol a fos.

  • Bendeguz79,

    „De valoban, ha gondolkodnal egy percre, kik akik 3/4 millio dollaros hazakban laknak?
    S vasarol az atlag lakossag 3/4 millios hazakat ?”

    Par honapja beszeltem egy vancouveri hapsival, aki azt monda vala, hogy a nagymamaja hazat orokolte egy rokona, amit milliokert adott el. (Nem emlexem a pontos szamra.)
    Ez egy 70 eves duledezo favisko volt.

    Szerinted a jelenlegi kb. 12 dollaros minimum oraberert dolgozo vancouveri polgar hogyan tud olcsobb hazhoz jutni?
    Ugyanis nincs. Csak dragabb.
    Lakast, vagy townhouse-t lehet venni olcsobban, de annak is az egekben az ara.
    Csak olyan varosokban „olcso” a haz, ahol viszont nincs munka, mindenki menekul el onnan.
    Most mit csinaljunk???

  • bar-lev
    2018 április 16
    12:16 du.

    zsoldosok…ahol pénz van ott van menora és aki viszi a hátán elől a kardja és a lándzsája…hogy hahahahahaha és még kőbe is vésték

  • Szikszai
    2018 április 16
    1:07 du.

    szíksósikám? még milyen nyelveken nem beszélsz a magyaron kívül?

    történelmet -mint látom- nem tanultál, van úgy, hogy kimarad…

    namost ha te nem hiszel a szemednek akkor én miért higgyek a sok undorító rablónak amelyek kizárólag egy szuverén ország tönkretételével foglalkoznak már több ezer éve… most ott csücsülnek a Golán tetején, mint kappan a trágyadombon és lőnek…békés élet nincs csak propaganda…és ehhez a drágalátos Mogherini (Bitch) még felajánlja, hogy jó drágán hitelre segítenek újjáépíteni azt amit ők bombáztak porig de csak akkor ha (ugyanaz mint almásialma neked nyasgem ) benyalnak nekik tövig és fizetik az uzsorakamatot azaz eladják önként azt amit katonai erővel sem voltak képesek elrabolni

    és most a fehér ház főbohóca aszongya, hogy minden rakéta célbaért és nem igaz az ellenség propagandája ami szerint 73% -át leszedték még a levegőben

    a nagy hős mint a legyek elfoglalta a légypapírt…
    és a világ felébredt és ébredező része már röhög rajtuk és aszongya, hogy nekik is ugyanazt csak nagyobbat és vazelin nélkül

    erre húzzál védővámot

  • Kis Ferenc a legelso megjegyzeseben feltelezoen irva,hogy HA az Assad hadai alkalmaztak volna-e a kemiai tomeg-gyilkolszereket.

    Hat vajon mit kepzelne el,hogy ki hadai tehettek volna azt ?

    Logikusan gondolkodva, eltekintve hogy milyen kegyetlen fegyver az.
    Persze minden fegyverek alaklmazasa kegyetlenseg barkit is gyilkolni.

    De a jelen helyzetben , az Assad hadak eseteben, az igen logikus pusztito fegyver.

    A varosok , az epuletek mind romokban hevernek a hordo-bombazasok alatal.

    A lakossag, s mind azok akik az Assad regim ellen harcolnak szabdsagukert, csupan a pincekben talalnak mendeket.
    S a pincek falait atvagjak masik hazak pincejukbe.
    Amodon menekulnek a bombazasok elol.
    Tehat amikor a bombazastol menekulni kepesek, de a gazok a pinceket is teletoltik.

    Tehat nem csoda hogy azt Assad hadai alkalmaztak tobbszzor is mar az elmult 7 evben.

    De a nemzetkozi egyezmenyek altal az altorolve.
    A Szoviet Unio, ma Orosz orszag kotelezve az altal.
    Sot Assad Obamanak onkentesen felajalnlotta feladni kemai fegyvereit.
    Tehat meg az is hazugsag volt.

    Kis Ferencnek lehetne meg mindeg barmi ketelkedese abban ?

  • Bendeguz79
    2018 április 16
    2:48 du.

    te egy nagyon beteg lélek vagy és segg hülye…amit írsz az agylúdtalp…vegyél valami szert ellene de azt csinálsz amit akarsz, de nyilvánosan kijelenteni, hogy agyhiányos vagy az jó a tömegeknek…nem fertőzöd őket?

  • Rodeókám:
    Jó helyen vannak ott.
    A Golánon.
    Hidd el nekem, addig jó a Golánnak míg ott vannak.

    De psszt..el ne mondd senkinek !

  • Rodeo36-11
    2018 április 16
    11:00 de.

    A kandúrt ismerem.
    Különös összhangzattya van neki,
    mikor légpuskával éjjel kilövöm a heréjét.
    Há mér pont az én ablakom alatt ordítozik nemiga?.. : )

  • Rodeo36-11
    te kis antiszemita ganajturo szarbogar!!
    vedd a fardtsagot es ugorj el esztergomba a kotarba!! ott van!!

  • Kishonthy Andor

    bar-lev
    2018 április 16
    12:16 du.
    Az a kő egy fegyver kereskedőé volt, aki azért lett felkoncolva mert selejt gladiót adott el egy katonának!

  • Geyza
    2018 április 16
    4:25 du.
    nem hiszem…és úgy „átújjában” semmit sem hiszek… még hitetlen Tamáson is „túlteszek” és ez eddig bevált

    egyébként a kandúr az 7b és a „h” ##-es azt eddig nem tudtam, hogy puskával is műxik…a a zembör mindíg tanul

  • bar-lev
    2018 április 16
    5:15 du.

    Herr Schmutzigh…már láttam…de nem arról szól amit írtam róla…ha nem vetted volna észre delírium ciónságodban…dehát bizonyos egyedek …szóval ilyenek is vannak az anyag végtelenségében bármi létre jöhet, még bar lev is bár ne levne

  • Rodeo,

    Melyik orszagot akarjak tobbezer eve tonkretenni, es kik?

    Csak nem ugy gondolod, hogy Izrael tobbezer eve szakadatlanul fennall, es semmi masra nem faj a foguk, csak Sziriara, ami szinten nem letezett nehany ezer evig?

    A Golanrol mar volt szo, tehat golan-schmolan….

  • Kis Ferenc
    2018 április 14
    7:12 de.

    Jo sokan irtak ide, messzire kerult a valaszom. Egyetertek azzal a megallapitassal amit innen az USA szomszedsagabol figyeltem meg, hogy bizony az amerikaik sok haborut kezdtek teves informaciok alapjan mas orszagokban is. A legnagyobb hibat akkor csinaltak es csinaljak, hogy megolik a helyi diktatorokat. T.i. azok tarttottak a nepuket kordaban es nem voltak polgarhaboruk, vallasi alapon, vagy masert.

  • kishony,szikszai,charlie,rodeo,stb ……….na elojonnek a tortenelem buzlo mocskabol a cryptonacik!!!!
    bravoooooo KMH!! csak igy tovabb……

  • rodeo..stb
    halte die klappe arschloch ungarische scheisskerl!!
    bist du nich mehr als ein grosse scheiss stuck,ins das neo-nazi scheisserei!!
    lech mich em arsch………………-fur dir glucklich!! 100% kosher!!

  • Rodeó:
    Látod wazze?
    TŐLEM tanulhatsz, tanúúúlt gegödás létedre is :
    A kandúrt keginkább egy légpuskával lehet jól felhangolni

  • hehe nem ” gegödás” hanem hegödás-t akartam írni.
    Azzé tévesztettem el mert picit megzavart az itt látható POFOSZKODÁS …/kifejezés by P Howard/

  • Szikszai
    2018 április 16
    8:36 du.

    nem gondoltam…”csak” a szarkeverésre ami megállás nélkül…”a térségben” és akkor nemlétező államokról nem is beszéltem…

  • Geyza
    2018 április 17
    4:59 de.

    Mr Greenwood! – kiáltotta sápadtan.- Ez a félreértés eloszlik egyszer, és akkor én önt felköttetem. Mert ön egy gazember! Egy hitvány gazember!
    A lakáj és a rendőr egyszerre ragadták meg, de Greenwood rájuk kiáltott.
    – Ne merjék bántani! … Szegény … elmebeteg.
    Most valami egészen váratlan dolog történt.
    A herceg zsebre dugta a kezét és nevetett. Szívből, jókedvűen. Erre már a rendőr és a lakáj is részvéttel nézték, pedig olyan egészséges, derűs kacagás volt ez, olyan pajzán, tiszta, csengő hangsorozat, mintha felséges tréfát hallott volna.
    – Mit nevet? – szólt rá idegesen a rendőr.
    – Arra gondoltam, hogy nagyapám örök időkre megszüntette a bennszülöttek testi fenyítését. És én önt, Mr. Greenwood, Almira főterén akasztás előtt rinocéroszbőr korbáccsal addig veretem, amíg nem mondja el százszor, hogy: ” Szegény elmebeteg!”

    és semmi légpuska…csak sikoly és bar levne ha lenne, sziksósi, Íz’é Ra Elly és még néhányan amint szép csöndben kuncsorognak,… pukk

  • bar-lev
    2018 április 17
    2:27 de.

    miért nem eredeti Jidisch t használsz, ha már nagyképűsködni akarsz, hogy értesz nyelveket… „los coxónes” lambiametú, sí la lavas con cloruro….jajajajajajaja

  • Ezek a napok- a Shoa evforduloja,Izrael harcainak
    elesett katonairol es az arab terror aldozatairol
    szolo megemlekezes- nem konnyuek.
    De nem feledjuk, hogy ellentetben a multtal-
    vedelmunk- a sajat kezunkben van.
    Mindenkinek,aki velunk unnepli Izrael fennallasanak
    70-ik evfordulojat apr.19-en kuldom ezt a dalt.

  • izraeli
    hag yom h’zikaron, v’hag yom h’hatsmauth sameah liber haver!!

  • rodeo….stb
    sheket meshuga goy!!!

  • Izraeli
    2018 április 17
    12:27 du.
    szóval ugyanaz, mint orbánelvtárs levédiab…d felkent vajdája, és sokan mások üldözitek a zellenséget és ha nincs akkor gyorsan…mert ha…akkor kiláccik? nem lehet csak úgy békében libamájat enni pászkával és koscher bort inni hozzá meg töltött libanyakat és meghívni a szomszédot aki egy (egyébként) „szar gój” hogy hozzon pacalperkeltet és töltött pulykát meg jófajta kóscher pálinkát és együtt dalolni és elásni a fakardokat meg ajatagánokat és a csúzlikat meg a netán yahoo és tsai bűnbandát akár élve is? és nem álmodni arról mekkora is lenne a Nagy Izrael ha a Föld is nagyobb lenne?

  • bar-lev
    2018 április 17
    3:17 du.

    de ez? nekem fúrásra van más ötletem is nemcsak a leprecheun, dehát: degustibus non es disputandum

    حاج يوم ه’ذكر, ف’حاج يوم هتزمة سميكه ليبر حفر!!

    egyébként is bar lev ami ugye a kárikittyom szinten ragadt meg

  • bar-lev
    2018 április 17
    3:18 du.

    jaaa, pont ez a bajod (a sok más bajod között is főként), hogy én sem hallgatok még akkor sem ha egy bar lev aszongya, hogy: „pofa be gój”

    ezzel le is leplezted magad…cionista idióta

  • Izraeli,

    Jeeee, megtalaltam hogyan lehet masolni az ipad-el.
    Ha jol remlik ez a dal is a Shoah emlekere lett irva.

    A rodeo pedig ugy latszik hulyen fog meghalni, szerinte az arabok artatlan baranykak, akik nem gyilkolnak a zsidokat, ha a zsidok letennek a fegyvert. Ugy latszik egy masik galaxisbol erkezett ide, ahol a tananyagban bennefoglaltatik a zsidogyulolet es hogy hogyan tudja magat valaki elvakult hulyeve tenni. Ebben 100%-ot ert el.

    https://m.youtube.com/watch?v=QgEHWyQsi_k

  • rodeo..stb
    csakhogy en sose tagadtam cionista voltomat te majom!! ezt rolam itt mar tobb eve mindenki tudja!!!
    ugyhogy te buktal le fereg!!

  • szikszai
    nem arra lett irva!
    azert mert ofir ben chitrit elenekli a „holocaust remembrence day”-on meg nem azt jelenti hogy oda lett irva!!
    a dal „eli-eli..”sokkalta regebbi!
    -„eli eli shelo yiogamer leolam! akhol v’khayam risrush shem amayim!b’rak assamayim! teffilat h’adam”
    a teljes szoveg!

  • Izraeli
    h’yom ze Yom h’Zikaron!!!!
    emlekezzunk meltosaggal az elesett fiainkra bajtarsainkra!!
    azokra nemzeti Hoseinkre akik eletuket adtak azert hogy mi zsidok egy gyerekeink,anyaink,apaink bekeben nyugalomban elhessenek Erets Israel-ben!!!

    Baruh Dayan h’Emet…..

  • bar-lev
    2018 április 17
    11:46 du.

    hahahaha a cionistának mindenki más féreg azaz gój… bühter bucc ke romp tü tanto bell que zsé is sosó della rumba kaka tó vasreszel ke totó y delarosa lamarha ker düdü

  • Rodeo36-11,

    „hahahaha a cionistának mindenki más féreg azaz gój”

    Minden baloldali fereg ezt csinalja, legyen naci, vagy komcsi. Azaz azzal vadolja azt akit nem kedvel, ami o maga, vagy amit o csinal.

    A „goj” egyszeruen „idegen”-t jelent, bar az igaz, hogy akad koztuk nehany, akikre rafer a fereg jelzo. Hogy ne is menjunk tul messze…

  • szikszai
    ezt is rosszul tudod!!
    az idegen(ek) szo heverul az a NESHARIM !!
    a szo GOYIM annyit jelent NEM IZRAELITA VALLASU, roviden nem zsidok!
    a heber nyelv csak ket jelzot ismer,;
    1,; „ananhnu yehudim” = mi zsidok!!
    2,; „goyim” = mindenki aki nem zsidok!! -(ebben nincs semmi pejorativ)-
    —————————————————————————–
    holott van pejorativ szo a heberben!!! pl,; a „minim” = eretnekek, hit tagadok, hitgyalazok!!!

  • rodeo…stb
    veled nincs mirol a tovabbiakban!! egy megveszekedett buzlo nyilasferegre en nem pazarolm az idot…….
    ezutan magadnak irsz…..

  • -„avir h’rim tsalul kayaim v’reakh horanim!
    nissa b’ryuakh h’arbaim im kol pa hamonim!
    uvtardemad ilan b’even shvuya b’haloma!
    hair aser badad yoshevet ubeliba khoma!

    yirushalaim shel zahav v’shel nekhoshet v’shel or alo lekhol shiraikh ani kinor!!

    ekha yasvu borot h’mayim kikar hasuv rekha!
    v’en yored har habait -……..
    etc-etc
    a legszebben yaffa yaarkoni enekelte!

  • bar-lev
    2018 április 18
    5:34 du.

    bár levnél még megvó’t? már a nyilast sem egészen értem…az egy harcos aki nyíllal lövik? ha jól tudom és van puzdrája is…a ló már nem biztos, mert a bár lev már ellopta?… namost, a féreg az honnan jött elő? mert csak belőled származhat, mert legutóbbi -alapos- vizsgálatok nálam nem találtak…neked van galand -od …is? és hogyan tekeredik? egyre jobban belegabajocc mint kismacska a függönybe….iszol te rendesen? vagy az is? hát akkó’…naevvan

  • és most m i lesz, kit is kell felelősségre vonni?

    Containers with chlorine from Germany, smoke bombs from UK’s Salisbury found in Douma

  • Rodeo
    Mint mindeg-most is „elfelejtetted” kozolni
    tudositasod „forrasat”-
    Milyen tudosito, datum,fenykep, tanuk,
    gyartok,lab. vizsgalatok {ha vannak}.
    Tudod, „ugy nez ki” re – nem adnak- a birosagon.
    No meg az is erdekes, Ordogam Szultan{bocs,Erdogan},
    Khamenei ayatolla, Naszralla- hol allnak a „jo doktor”
    Basar Aszad „megsegiteseben”.

  • Rodeo:
    Megmutatom neked milyen a „nyilas”:

    Íme :
    https://www.kephost.com/image/J31B

  • A nyelveszek vitajaba nem akarok beleszolni-
    de az uj, sot, a regi heberben-
    Goj- egyszeruen- nepet jelent.
    Igaz, hogy Mozes 2-ik konyveben{19.6} – az egyiptomi
    kivonulasnal-” Papok kiralysaga es szent nep”-
    van emlitve- megkulonboztetve- a politeizmustol-a
    balvanyimado nepektol.
    A kulonbseget-csak a melleknev adja.

  • Izraeli
    2018 április 19
    9:45 de.

    jéééééééééééééééééééé

    mint májusim terike szokta volt:
    „highly likely” hahahahahaha csak a demagograták „érveit” másolom

    itt találtam az íróasztalom sarkán egy félcédulán valami Izz r A. Elly volt aláírva rajta

  • Geyza
    2018 április 19
    10:00 de.

    meg vagyok nyugodva ez a Zizz R’ A. Elly, 6sóshy, meg a többiek orra, nekem pisze orrom van

    igaz nem szoktam a Madách és Nemzeti (még ott a sarkon Blahán és kisszínházában) között meditálni minden nagyon jó Tänner John Gábor Miklóssal…meg Mensáros a Márkus, és a Ruttkay, Tőkés Anna, ne felejtkezz meg a Vígszínház csodálatos gárdájáról sem

  • Izraeli:
    Nahát miket meg nem tudok..
    Én aszittem a gojok valami motorosok itten.
    Akiknek az munkájuk hogy nehagyják szóhoz jutni Gyurcsányt.

  • Rodeo36-11
    2018 április 14
    6:40 du.

    Furfingos Nyesztyerkát mostan ne bolygassad.
    Éppen rohan az Erdőben,alvó partizánon keresztül.
    Kezében gulyáságyú és Lenin összes művei bőrbe kötve.
    Félnek is tőle a gaz nácik, félve imádkoznak Hitlerükhöz!

  • Izraeli,

    Az oroszok vettek mintakat a bedobott vegyi fegyverekbol, es ok allitolag meg tudjak mondani, hogy melyik vegyi uzemben keszultek azok. Ugy latszik van mintajuk a vilag osszes vegyi gyarabol.

    Ne kerdezd, hogy hol olvastam, mert kozben elfelejtettem a site nevet. Hulyesegeket igyexek hamar elfelejteni.

  • Geyza
    2018 április 19
    11:54 de.

    Furfangos Nyesztyerkát ne bántsd még nem sikerült senkinek sem majdnem olyan jó, mint Fülig Jimmy…most sokan rá fognak (már megkezdődött) b….ni…a röhögény már töfög kifelé a pályaudvarról 10 szeres hangsebességgel

  • Reodeókám:
    Az semmi !
    Putyinnek olyan rakettái vannak,
    melyek a magasból lefele 10 000 kilométeres sebességel jönnek.

    Lehet -mint annyi minden mást- , lekoppintották a
    Nagy Tunguz Meteroitot is ?

    Hiába no:
    Szavjetyszkájá Tyehnyíká..

  • Szikszai
    2018 április 19
    1:45 du.

    Azthittem elég tételt vettek.
    De nem.
    Csak elég mintát.
    De minek?
    Hát hisz ők gyártották !

  • bar-lev
    2018 április 18
    5:32 du.

    Fofgd mán fel wazze
    hogy ez a Syxay csak zsidó-imitátor.
    Olyan mint a nőimitátor,de szoknya helyett sábeszdeklit hord

  • Geyza
    2018 április 19
    2:12 du.

    beeeeeeeeeeee és ez milyen gyors lesz? a Tunguzka semmi ehhez képest:
    Los días del dólar como la divisa internacional de reserva están contados, mientras el tiempo de EE.UU. como superpotencia expira, según el exsubsecretario del Tesoro de EE.UU. y uno de los cofundadores de la ‘reaganomía’, Paul Craig Roberts.

  • Orsós Elemér

    Szikszai
    2018 április 19
    1:45 du.

    „Oroszok vettek mintakat a bedobott vegyi fegyverekbol, es ok allitolag meg tudjak mondani, hogy melyik vegyi uzemben keszultek azok.”

    Sőt, már azt is állítólag meg tudták állapítani, hogy a klór bombákon német és a füstgáz bombákon angol feliratok vannak, ámbár lehet, hogy azokat is ők irták át cirillből, mint Irakban.

  • Orsós Elemér
    2018 április 19
    3:13 du.

    teljesen nem biztos, de az én véleményem, amit itt és most: te egy rohadt szarházi vagy és ezzel nem merítettem ki a rád vonatkozó jelzőimet

  • Elemer,

    Mint mar irtam, meglepne, ha az Asszad ennyire hulye lenne. De abban sem hiszek, hogy az orosz hirszerzesnek lenne mintaja a vilag osszes vegyi uzemebol.

  • Ezy a Syxay láthatólag pertuban van
    Assad-dal, meg az orosz hírszerzéssel is.
    Büszek vok hogy illen nagy embert ismerhettem meg !!!

  • Orsós Elemér
    2018 április 19
    3:13 du.

    A széndioxid bombákon meg
    „VW” feliratot találtak a szakemberek.

  • Rodeokám
    nekem ne írjál svédül bazze

  • Szikszai
    2018 április 19
    5:26 du.

    még majd egyetértek veled

    a zelemér egy csótány és hisz minden l…f…ban

  • Orsós Elemér

    Rodeo36-11
    2018 április 19
    5:16 du.
    Sajnos nem tehetek róla, hogy szamárvezető írásjelek nélkül rossz a szövegértésed és még nem jutottal el hozzád a legfrissebb hírek! Másrészről a jelzőket tőled dicséretnek veszem, annak ellenére, hogy nem osztottam neked lapot! 😀

  • Orsós Elemér

    Szikszai
    2018 április 19
    5:26 du.
    Na jó neked leírom, hogy nem Assad a hülye: az oroszok állítólag a „mérsékelt ellenzéktől” visszafoglalt területeken titkos vegyi laborokat és német illetve angol feliratu bombákat találtak. Kész, ennyi volt a lényeg!

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2018 április 19
    5:41 du.
    Kezd az agyadra menni a felvizezett etilén-glikol! Inkább idd tisztán!

  • Elemer,

    En is inkabb a “mersekeltekre” tippelnek.

  • izraeli muhold felvetelek alapjan azok a bombak,raketak hogy hogynem cirilbetus feliratuak amikkel az assad rezsim bombazza a civileket homs,ghuta tersegben!!
    magyarul orosz gyartmanyu vegyifegyverek!!
    -es ezekbol vettek mintaty az oroszok mi?? duma habbal…………a Kreml-tol mast nem is lehet varni!!

  • bar-lev
    2018 április 20
    12:31 de.

    hogy ez az asszád milyen gonosz? ezért kell izraelből rakétával és vadászgépeken hordozott rakétákkal a szíriai civileket lőni, meg az usa is a szír népet védi a gonosztól, amint szétbombázta a nato val karöltve az egész országot, merthát ugye szeretitek a szíreket, természetesen frissen bombázva és haldokolva és ha már nagyon unatkoznak akkor meg is locsoljátok vödör vízzel a kórházban, hogy ne száraggyon ki…és egyébként is úgy kezdődött, hogy mexületett a Télapó és az Easter Bunny és azok ott huncutkodni kezdtek izraeli és usa zsoldban és csokoládé helyett gyújtogatnak meg gyilkolnak csak, hogy a szeretet eluralkoggyon és legyen vidámság, kacagás meg móka és béke…a szírek nagyon köszönik de valahogy mintha meglennének mindezen külföldi intervenciós invázió nélkül is és ahová benneket küldenek meg kívánnak….szóval én oda nem szívesen mennék

    de jól olvas a műhold… és még mit olvasott ????

  • Rodeokám.
    Akkor TE nem is tudsz róla?
    Akkor elmondom.
    Akkor az úgy volt, hogy a hülye amcsik
    ilyen izékkel..ilyen okos-fegyverekkel
    lődözték ezeket a kalifákat vagy kiket.
    A Kalifátust.
    Hogy ne legyen civil áldozat.
    Erre megjöttek a ruszkik és széjjelbombáztak mindent.
    Arra hivatkoztak hogy láthatólag hatástalan az USA évek óta tartó nyammogása ezekkel az izékkel. Tomahavkokkal.
    Az oroszok bevetettek például fürtös bombákat is.
    (Az egy intelligens fegyver, de annyira jól sikerült az ameriakiaknak hogy a tisztaszeműekből álló ENSZ betiltotta.Majd később elmondom mi a lényege neki)
    Na, a ruszkik is megcsinálták a maguk „fürtös bombáját” :
    Itt a receptje:
    ” Végy egy láda kézigránátot, trükkösen biztosítsad ki mindent egyszerre és egy repülőgép hátsó rámpáján át dobjad ki az egészet a lakónegyedre”.

    Nem bonyolult, nem drága és igen hatásos.
    Van is miatta
    (meg más rombolásaik miatt)
    jópár millió migr..izé..menekült,
    Szíriából, szerte a Világon.

  • Geyza
    2018 április 20
    1:38 du.

    iszol te rendesen? a kalifátust azt ki is exportálta szíriába? csak nem a zsidó állam (persze a nato nevű gittegylet vagy harcicica) amely a sebesültjeiket is felépíti és visszaküldi a nagy békeharcba…egyetlen „mérsékelt” ellenálló sem meg egyetlen kali Fátusz sem pusztult el nato vagy zsidó lövöldözésből kifolyólag…kizárólag ártatlan gyermekeket fürdetnek vödör vizekkel (hakarajakölkehanem) és lövik ami éppen eszükbe jut…a krump lee nevű usa főbohóc nagy stratéga és zseniális lő DŐ ző odacsapholsanyargatnilát (ja az nem ő az a tenkes kapitánnya) ahová a demagográcia betreszi a büdös lábát ott kő kövön nem marad mert azt is elrabolják azután marad a sívó homok mint iraq és lybia esetén (mi bűne is volt a két gonosz diktátornak? csak azt ne mondd, hogy az usa nem rendőrállam és nem lőnek naponta unalmukban egymásra mert más nincs?)

    szóval hogyan is van az amikor a gáyza részegen fordítva űl a bilire? na akkor ír ilyeneket…inkább bazseváljál az kevésbé hamis

  • rodeo-stb
    csak kijottel a farbaval hogy te is egy antiszemita budosgyoker vagy!!

  • izraeli airstrike over siria!!
    civil victim’s = 000!!
    target -(depot missile’s)- destroyed a 100%!!
    that’s all!!
    ———————————————–
    es errol meg az oroszok is ugyanigy nyilatkoztak moszkvaban egy sajto tajekoztaton!!pedig a ruszkik gye megis inkabb sziria baratok!!

  • bar-lev
    2018 április 20
    8:26 du.
    az milyen, hogy anti és még szemita is?
    rohaggy meg

    gyilkosok vagytok anyagi érdekből és magyarázzátok feswzt

    hát nem mindenkinek

    https://www.youtube.com/watch?v=NMP6QNF8558

    soha semmit sem fogsz megérteni rohadt disznó vagy

  • Rodeo,

    Van valami velt, vagy valos rossz dolog a vilagon, amit nem zsidok csinaltak?

  • redo-stb
    a diszo ganajturo itt te vagy!!
    te egy aljadek utolso sopredeke vagy az emberi fajnak!! tetves naci fereg vagy!! az ijeneket egytol az utolso szalig ki KELL IRTANI hogy irmagja se maradhasson!!
    erre a nemes tettre toborozni fogok kivaloan kepzett szakembereket a nagyon messzire terjedo ismeretsegi korombol!!
    nincs irgalom vagy mas egy genetikai hulladek reszere!!!

  • Rodeo inkább játsz valamit.

  • Rodeo36-11
    2018 április 14
    5:52 du.

    Kuvvául nem hiszem el hogy a gáztámadásokhoz nincs köze Assad-nak és undorító rezsimjének.
    Bárki bármit is mind vagy ír.
    Ugyanis nem életszerű.
    Hogy más csinálja.

  • Geyza
    2018 április 21
    4:29 de.

    nem életszerü

    hahahaha van más is amit ehelyett én tudok…ezek a bar lev meg sziksósi és a többi unalmasak

  • bar-lev
    2018 április 21
    1:48 de.
    pelenkázd magad, az erőlködéstől messze szaglasz

  • ne höbörögjetek

  • Geyza
    2018 április 21
    3:18 du.

    bácsikérem, bántanak, és megfenyegettek halálosan…egyébként nem tudom hogyan kell hőbörögni… én „csak” nem fogom be a pofámat, jusztse, hahahahaha + tillárom haj

  • Rodejjó visekeggyetek
    me széjjel lesztek űtetve…

  • Te rodeos!

    Meg mielott te lennel a vaca a rodeon es a te farkadat kapna el valami Cow-boy, olvasd mar el, hogy mit irt a Geyza a migrancsokrokrol…

    es meg azt is vesd latba hogyha a te fejedet is furtos bombacskakkal locsolgatna a Putyin-apacskad, nem csak a foldgolyobist korulrohano migrancs lenne beloled, hanem meg az eszed is helyre kerulne

  • Gabriel
    2018 április 21
    10:44 du.
    mondd, miért kell hazugságokat és kitalációkat publikálni?

    bizonyítékod persze nincs? az a bizonyíték amelyet a „delinkvens” is elfogad, mert kénytelen rá!

    para la otra parte: vaca es la requete puta madre tuya quién te parió por castigo a la humanidad

  • rodeo-stb
    te goreny
    szerrintem a GABRIEL erteni fogja ha spanyolul irod is!!
    -„…vacva es la requete puta madre..”
    csak azt nem tudom mi jogon tehenezed le es kurvazod le az anyjat??
    kinek kepzeled te magadat te nyavajas tetu??

  • bar-lev
    2018 április 22
    2:15 de.

    hogy te milyen cizellált vagy és jól nevelt, meg baráti…olyan vidám és mókás amiket összekörmicélsz, bírod még körömmel?

    ¿lo supiste que la vaca es la hembra y el vaco es el macho? entonces tù eres el vaco jejejeje

  • rodeo/stb
    shut a fuck up’ now!!!
    forget my name to…..