Tüntetés: Bocsánatkérés helyett

2018 április 16 10:37 de.202 hozzászólás

Vasárnap a blogomban megjelent írásom kérdésekkel ért véget a szombati tüntetéssel kapcsolatban. Érdekes reflexióként kaptam olyan visszajelzést, hogy ez a mai fiatalok korholása lenne. Noha nem szántam annak. Nem is lehet az. Márcsak azért sem, mert azok akik a „mai fiatalokra”, mint rémesen borzasztó társaságra gondolnak, azok amnéziásak.

Elfelejtik azt, hogy a ma fiataljai olyanok, amilyenné az előző generációk által épített, működtetett, illetve eltűrt társadalom szociológiai körülményei alakították. Ha a ma fiataljainak problémát okoz a konfliktusok kezelése, akkor nem tanítottuk meg őket. Ha a ma fiataljainak problémát okoz a felelősségteljes eszközválasztás egy közös cél érdekében, akkor valószínűleg hiányzott a példa. Már arra is, hogy a közös célt, mint közöset kezelje a társadalom. Márpedig szinte programozottan gátolja a jelen állapot meghaladását, hogy a társadalom egy több generációs, és több irányú diktatúra hagyatékát, ráadásul sokakban fel nem dolgozott hagyatékát hordozza. Benne a „szülők” generációja is.

Az, amelyik pontosan tudja, hogy miként kell létezni a sorok közt élő gondolatok világában. Vágyta a szabadságot, de nem tudta lekezelni a helyzetet, amikor megkapta. A szabadság vágyával valójában nem tudta átadni a szabadság felelősségének a képzetét. Nincs miért korholni a fiatalokat. Valójában így a korábbi morgás jó része sem releváns. Igen, jó lenne, ha lenne célorientált reakció egy olyan problémára, mint a magyar kormányzás milyensége. Annak korrupcióival, szélsőségességeivel, kétséges legitimációjával, és egészen asszimetrikus, a valós képviseltségi igényeket alig sem tükröző választási rendszerével. De akkor, ha a társadalom egésze azt a példát szolgáltatja, hogy guminyelű játékkalapáccsal kell beverni a gumiszöget a betonfalba, akkor ez van. Még véletlenül sem fog az ifjabb generáció sem úgy reagálni, hogy a megfelelő eszközzel, akár konfliktusok árán is, de nyugodtan ébresszék fel a bent lakókat.

Igen, mindannyian felelősek vagyunk. Azok is, akik nem állították meg korábban Orbán ámokfutását, és azok is, akik Orbán helyett csak egy másik vezérelvű vezetést képesek elképzelni. Ahogy azok is, akik sok kicsi tábortűz körül próbálják megtapsoltatni saját magukat, miközben a társadalmi jégkorszak mást kívánna. A kiolvadás hosszú lesz, valószínűleg fájdalmas is. Sokaknak. Sokunknak. Ezt tudtuk nyújtani. A világ most ezt tudja nyújtani. Legfeljebb az lehet vigasztaló, hogy az ország már sok idióta diktátort túlélt. Ha a lakosság egy része nem is feltétlenül. Illetve nem feltétlenül itt.

Így igenis kellenek a tüntetések. Nem azért, mert hirtelen azt érezném, hogy célt ér el. Mármint akkor, ha új választásról, újraszámolásról van szó. A választások anomáliáira való figyelem-felkeltést, a permanens kommunikációs nyomást, a szavazások eredményeinek konkrét megreklamálását jobb eszköznek érzem első körben, mint egy-két tüntetést a szavazásokkal kapcsolatban. Azonban a fiataloknak még van esélyük, illetve joguk, legalább a saját bőrükön megtanulni, hogy a szabadság, a tüntetés szabadságát is beleértve, felelősséget jelent.

202 hozzászólás

  • Kalocsai Miklós

    Ezen nincs mit vitatni, elgondolkodni való annál több!

  • „Így igenis kellenek a tüntetések”.

    Kellenek, de minek? A tüntetés pótcselekvés.

    A komoly, tartalmas politikai munkát el kell végezni. Azaz reális, hihető politika/gazdasági/szociális ajánlatot kell megfogalmazni a társadalom többségének részére. Ez nem kerülhető el.
    Vagy, ha igen, akkor marad a NER még további húsz évig.

  • A roviden es tomoren igy van. Koszonet erte.
    A cikk szerzoje mar a fiatalabb generaciohoz tartozik.
    Mi idosebbek semmit se tudtunk atadni a demokratikus kozelet ismeretei teren a fiataloknak, mert az orszagban ezek az ertekek akkor nem leteztek.

    Mi letezett a kadar-rezsim vegen? Az allami szintre emelt korrupcio.

    Meg ma is az orban-rezsim „hivatalosan” elfogadja az hala-penz intezmenyet. Mas kerdes, hogy megadoztatas vegett.
    Mindent a pult alatt lehetett megvenni, mindenhez kijarasosos alapon lehetett hozzajutni.
    Es az volt a termeszetes hogy X-Y szemelyt kinevezik vezetonek. Tanacselnoknek, titkarnak, kepviselonek es igy tovabb.

    A „venek tarsadalma” erre a rugora jár. Ez van belejuk vesve.
    A part harcait nevekhez kotik. A fejukben annyit valtozott a dolog, hogy mar ok is beleszolhatnak egy kicsit, vagyis nem csak X_Y hanem Z_V is lehetne. Meg a Janika, meg a pistike.
    Ja ki? Az elnok?
    Azt sem ertik, hogy ma Magyerorszagon elvileg Parlamenti Demokracia van – es igy a miniszterelnok szemelyet majd a megvalasztott KEPVISELOK valasztanak meg a valasztasok utan.

    Ez a magyr ven trotylik, oreg szatyrok kepzelet-vilagat meghaladja.
    Nem bunosok benne – a diktaturak ezt tettek veluk, ebbe nottek bele.
    Megerteni, felfogni sosem fogjak, igy hallnak meg, ez az elet rendje.
    De megsertodnek, amikor valaki szembesiti a tennyel oket. Annyit fognak fel belole – hogy aki szemukbe mondja hogy vensegek, az nem becsuli oket.
    Azt sem fogjak fel, hogy aki mar szintugy megette a kenyere javat, annak van joga kimondani. Mert az tud tukorbe nezni.
    Akik meg mar osszetortek otthon a tukrot, azzal mit kezdjunk?

    Szomuruan kell kimondani, de ki kell mondani. Hogy eleg ebbol a tudatlan a megmondosdibol – amivel most meg eppen lebecsulik, leszoljak, lefitymaljak a sajat kölkeiket – akik vegre kimentek az utcara, hogy kezukbe vegyet azt a foldet, azt a pici kis teruletet, amit a sors meg meghagyott nekik – HOGY MEGPROBALJAK A SAJAT ELETTERUKET ITT MAGUK KIALAKITANI.
    Jobba, elviselhetobbe, europaiva tenni.

    AZOK NEM BIZNAK A FIAIKBAN, AKIK TUDJAK, VAGY SEJTIK HOGY VALAMIT NEM JOL CSINALTAK.
    EN MEGBIZOM AZ ENYEIMBEN, MERT TUDOM HOGY MI AZ AMIT AT TUDTAM NEKIK ADNI, ES MI AZ AMIT NEM. ES TUDOM, HOGY AZ O ELETUKROL VAN SZO – ES KESZ.

    De azok akik keptelenek voltak egy jobb orokseget hagyni rajuk nem nyitjak ki a markukat, nem.
    Szoritjak – mondvan majd mi tudjuk, majd megtesszuk! Elotettek voltak az evtizedek, miert nem tettetek??

    „Felto szeretebol” inkabb még rakenyszeritenek oket egy ket evtized tovabbi szenvedesre, ami alatt ennek a generacionak is elillanak az eselyei – mert az IDO OLYAN BICIKLI AMI NEM ALL MEG.
    Mert amikor a kepzett, vilaglatott sajat gyereke probalja mondani neki, hogy hat anyukam, nem jott ide hozzank migrancs, akkor azt mondja, hogy lanyom te azt rosszul tudod!

    Hogy amikor kepes komolyan venni a legocsmanyabb pofajaba hazudott remmeset, akkor azt allitja, hogy o bizony tud okosan donteni. Amikor meg piedesztalra emeli az olyan politikust, aki mar hatszor becsapta, es meg mindig gorcsosen ragaszkodik hozza, mert az volt a favoritja, akkor az orszagot huzza le a fold ala. Mert az mondja, na majd most, most biztos jo lessz!
    Szomoru.
    Az ido majd megold mindent…………

  • Göllner András

    „Szinte programozottan gátolja a jelen állapot meghaladását, hogy a társadalom egy több generációs, és több irányú diktatúra hagyatékát, ráadásul sokakban fel nem dolgozott hagyatékát hordozza.”

    Ez az egyenes beszéd Simay úr !

    Ahelyett hogy a rendszerváltók, első lépésként, nekiláttak volna ennek a kóros hagyatéknak a felszámolásához, nemcsak a helyén hagyták, gyökerestűl, hanem a Fidesz esetében, ezt a hagyatékot öntözik, reggel, délben és este.

    Így csinálnak az egyharmadból kétharmadot. Így etetik a vidéket, a falvakat, rákötve az ország jövőjét egy két német autógyárra, egy féltucat korrupt gázszelerőre, Endivajnákra, oszt jónapot, mindenki húzhat a pébe.

    Egy ilyen országot csinált ebből a csodálatos népből a felcsúti kis-vasutas. És ide lenn ebben a pinyóban szaladgálnak pelenkásai, mosónői, házmesterei, akiknek ez a jó, ez a Magyarország kell, egy olyan ország ahonnan akinek csak egy kis esze van, úgy elhúz máshová mint madarak délre.

    Az uralkodó egyharmad szarik arra, hogy ezermilliárdokat szét lopták a vezetők, hülyeségekre, stadionokra kerámiaburkolatra, csili-csalira, gázszerelők és rokonok meggazdagodására verték el a tömérdek külföldi pénzeket. Az itt csörtető pelenkások szarnak arra, hogy a kisvasutas úgy eljátszotta a magyar közoktatás, a felsőoktatás, a kutatás-fejlesztés, az egészséges életmód, a fenntartható gazdasági társadalmi fejlődés esélyeit a fiataljaink orra elől, mint az urak a család vagyonát a tisztikaszinóban, anno.

    A felcsúti kisvasutasnak a „Horthy” a példaképe, az az ember aki 400,000 magyar katonát küldött Hitler karjaiba, hogy ott pusztuljanak el, a Don kanyarban fagyjanak szénné, ott puskázzák le őket és ne az Andrássy út közepén a nép szeme láttára, mert így akkor könnyebb letagadni, elhazudni az egész magyar rapszódiát, az egész turulba-született agyrémet amit már isten-tudja hány generáción keresztül tömnek, lapátolnak ennek a nyelvében elzárt népnek a fejébe véleményformáló vezetői, pelenkásai, mosónői, házmesterei. Ez a fajta magyarságtudat kell annak az egyharmadnak amelyik minenhol kétharmadnak láttatja magát.

  • Most akkor megmondom egyenesen, NEKEM mi volt a fontos ebben a tüntetésben.

    2002 óta Orbán Viktor és pártja (illetve a jobboldali pártok RONCSAI kisajátították maguknak a „magyar” nevet, a polgár titulust és a kereszténységet.

    A szombati tüntetés világossá tette, hogy az ellenzék (liberális, kommunista, vagy BÁRMI) de: MAGYAR. A legközelebbi tüntetéseken KÉREM VISSZA a polgári-ságomat és a kereszténységemet!!!

    Ezt tartom elsősorban eredménynek, és azt, hogy MINDEN korosztály képviselte magát.

    Egy undorító lufi kipukkant. Szerintem.

  • Ezek a szelszoseges elgondolasokat alkalmazo kovtelesek szervezoi nem kepesek felfogni hogy minden tetteiknek a levet a nemzet lakossainak kell elviselni,ill.fizetni.

    Mivel hasonlo modszerek a vilagpiacon a befeketo-tomegeket azzal nyeri meg hogy ottan nem letzik, s talan nem is velheto barmi stability.

    Politikai stabilizatlansag a gazdasgi adatokon mutatkoznak.

    Azonnal a nemzetkozi bond marketon a kelet-europai nemzetek kolcsoneiknek ara felment.

    Ami azt jelenti,hogy kevesebb gazdasagi befektetesek jonnek majd. S az allam-kolcsonokert magasabb arat lesz a lakossag kotelezve fizetni.

    Tehat a lakossagot a zsebeiken utottek az elvtarsak !!!

    Ne feledd azt majd a kovetkezo idokben, amikor a szamlakat fizetni kell.

  • Hogy nincs hiteles csoportosulas ami kepviselhetne a tomeget az utcan?
    Ez a jo – mert pontosan azok lessznek majd a hitelesek, akik ilyen mozgalmak alatt nonek ki. Mert azok egyutt nonek fel, ezalatt az ido alatt csiszolodnak e erette tudnak valni.
    A tobbi meg megy vegre a selejtbe az ven trotylik „balvanyai” – azok akik visszafogjak a fejlodest, az uj kort.

    Azok, akik megmerettek es konnyunek talaltattak el kell hogy tunjenek a porondrol.
    Mas mod nincs ra – mert maradnak ott a parlamentben mutyizgatni egymassal.

    A tuntetest folytatni kell!

    Mert ezzel mutatja meg magyarorszag a vilagnak, hogy Orban nem egyenlo magyarorszaggal.
    Csak eppen csalasokkal elbitorolta a kormanyzast, es eppen fosztogatja.

    Ekkor szamithatunk a nagyvilag, az EU kozvetett segitsegere, es arra, hogy megis az europai kultura reszeseinek tekinthetnek.

    Ha a nemzet egyontetuen, minden tiltakozas nelkul elfogadja az orban-rezsimet, a vilag ujra leir bennunket.
    Aztan a kovetkezo „bekeszerzodesnel” (trianonban vagy masutt) már a Kiskunsag korul huzzak meg az uj magyar hatarokat.

    Gollner Andras szavai nagyon jol kiegeszitik a cikket.
    Annyit tennek hozza, hogy – az egyharmad „vezeto” keskeny savja pont az aki resztvesz a fosztogatasban, vagyis pontosan errol szol a NER – minden kulonosebb filozofiai ideologa nelkul.

  • Kis Ferenc
    2018 április 16
    12:27 du.

    Pragmatikus szempontból nem kellenek a tüntetések. Az elaprózott tüntetések meg végképpen nem. Magam is sokszor hajlok arra, hogy nem egy ilyen tüntetés többet árt, mint használ.

    A „felnőtt” generáció felelőtlen, Orbánt erősítő tesze-tosza piknikelésével szemben nem is vagyok elnéző. Pl. a tanártüntik esetében, ahol nem egy olyan szervező (pl. Gallóné) feltűnt a színen, aki már az összes feneket megkóstolta, és az összes hatalmi vezetőt legalább egyszer felszopta.

    De éppen ezek a tüntetések azok a rossz példák, amit a egyetemistái láttak. Azok a felelősség elől menekülő, semmit nem érő decibelgyűlések, amik fabatkát sem érnek. Tekintettel arra, hogy a mi (50+) generációnk példái rosszak, a saját bőrükön kell megtapasztalni azt, hogy az erőlködésbe bele lehet izzadni, sérvet lehet kapni, de haladni csak célokkal lehet.

    Igen, lehet, hogy 20 év kell Orbán eróziójához. De ezalatt a 2-3 egyetemi generáció alatt van esély egy, a szabadságot nem szabadosságként, vagy a mindenki más letiprásának szabadságaként értelmező, politizálni is hajlandó réteg felnövekedésének.

    De Orbán rendszere eróziójához enélkül is kellhet az a 20 év (persze hirtelen körúti akasztás nélkül, mert akkor nem). Akkor meg miért ne?

  • GABRIEL;

    Erdekes meglatast jelzett.

    DE ,ha valoban az lett volna a meggyozodesuk miert nem fejeztek azt ki egy hettel elobb a valsztasok lehetosegevel ???

    Talan problemajuk volt olvasni a szavazolapon a neveket ?

    Miert nem szavaztak azokra akiket egy hettel kesobb ohajtottak volna ?

    Mert a kerdes nem az am hogy nagyon kis es kerdore veheto arany lett volna a nyertesnek.

    A valasztasi eredmenyek mint egy tsunami volt.

    S csalasnak sem volt semmi jele.

    Tehat mi a panasz ?

  • A ma fiataljainak hiányzott volna a példa? Milyen példa? Egy fiatal mikor követett példákat? A hosszú hajjal anno talán Rákóczit követtük? És kit követtünk a trapéznadrággal, majd a farmernadrággal?

    Ha én rózsa volnék, ezt kinek a példájára írta Bródy 1973-ban? – ami nagylemezt (Jelbeszéd) persze betiltották. És a Miért hagytuk, hogy így legyen? (1973) Ki emlékszik, milyen érzések kerítették hatalmába azt, aki meghallotta énekelni kezdő sorait 1973-ban, hogy :

    Azt hiszed, hogy nyílik még a sárga rózsa, / Azt hiszed, hogy hallgatunk a hazug szóra, / Azt hiszed, hogy mindig mindent megbocsátunk, / Azt hiszed, hogy megtagadjuk minden álmunk,
    Minden álmunk.

    Nálatok mit mondott erre a nótára a párttitkár elvtárs? Dicsérte?

    Azért ez sem volt ám semmi 1986-ban!:
    .

  • A fiataloknak az a dolguk, hogy lázadjanak, hogy söpörjék el a nekik nem tetsző dolgokat!

    De nekik ma sokkalta könnyebb! Nem kell munkahelyi javaslat egy nyugati úthoz, egyszerűen kiváltják az útlevelüket, s ha itthon nem érzik jól magukat, kimennek dolgozni külföldre!

    Ennek a rezsimnek ez a szerencséje, hogy bárki szabadon távozhat az országból, ha tud! Aki nem, az meg a saját érdekében nem ugrál. Hát ezért van ismét 2/3-a a Fidesznek, és nem a példák hiánya miatt.

  • Drizari
    2018 április 16
    5:27 du.

    A szám régebbi, mint 1986. Már ’84 előtt is álltam emiatt szőnyeg szélén több más KEK-rendezővel 🙂

    Amúgy nyugodtan tagadhatod azt, hogy létezik szocializációs példakövetés, de attól még létezik. Az ember már csak ilyen hordában élő neotén majom. 🙂

  • Drizari
    2018 április 16 5:27 du.

    Nagyon jo, dal volt, persze, 3 evvel a nagy testver osszeomlasa elott, amikor mar mindenki a vegerol beszelt, csak meg a datumot nem tudtuk.

    Aztan amikor eljott, akkor pont az tortent, amirol beszeltunk.
    A kurva nagy bekessegunkkel, okosagunkkal, a lovak koze csaptuk a gyeplot, es hagytuk, hogy csak az ne raboljon, aki szegyelte, vagy volt benne valami franya erkolcs.

    Ez a magat baloldalinak nevezo banda mind azoknak az egyenes folytatasa, akik szethordtak a partallam maradvanyait.
    Amihez az orbanek „teljes odaadassal asszisztaltak.
    Antal Jozsef elvtars a Leveltari Hivatal volt igazgatoja elfoglalta a reformkormany miniszterelnoki barsonyszeket, a „szabad valasztasok” altal „megujult” Parlament felhatalmazasabol.
    Tudod ki lehetett a leveltari hivatal igazgatoja? Valaszolok, a kadari Partallam legbelsobb, legmegbizhatobb embere.

    Ezt nevezed te „bolcs politikanak” erre akarod ravenni az uj nemzedeket is?

    Persze gyorsan megjelentek az elmebeteg letunt vilagot visszaabrandozo betegek.
    Akik abban eltek ki magukat, es meg elik ma is magukat, hogy annak a kommunizmus elott letunt masik elmebeteg diktaturanak a szimbolumait kezdtek csokolgatni

    Ezt akarnad a XXI szazadban? Ezt ajanlod a tuntetes helyett?

    errol beszeltem, aki begyepesedett, annak nincs orvossag.

    Ki kell irtani azt a sotetseg, nyomurasag szellemet magabol a 50+, 60+, 70+, 80+ nemzedeknek
    Ki nem kepes rá, az bizony a foldre huz! A sarba, a mocsarba!

    Jovö emberek! Tudod mi az? Amit mar sem en, sem te nem fogsz megelni, de amit az unokamnak szanok!
    Egy olyan vilagot, ahol nem kell felni, rettegni meg listazasoktol sem, nemhogy annak a tovabbi lepeseitol?

    Mi kell ahhoz, hogy ezt fel lehessen fogni?

    Sziv, ész, vagy csak egyszeruen egy masik szemlelet.
    Bizony, ennyi kell hozza.

    Hogy mondhatsz ilyet az uj nemzedeknek, az orszag jovojenek:
    – „Ne fiacskaim, ne tuntessetek, nyaljatok csak szepen az orban bacsi segget, csokolgassatok a labanyomat, mint ahogy mi tettunk „Kadar apankkal” Hatha majd jo bacsi lessz, es ide 30-40 ev mulva ujra egy majdani Soros Gyorgy, aki ujra besegit majd lerombolni azt az uj partallamot…..

    Hogy hozhatod ide ilyen szemlelettel Koncz Zsuzsat, Brodyt?

    Nyugodj bele, hogy nekunk is meg volt a mi idonk, amikor legalabb annyit tettunk, hogy halgattuk a Brodyékat, Tapsikoltunk a Bercsenyiben annak a csotanynak, bar olyan szar alak volt akkor is mint ma, de altala „forradalmat jatszottunk”

    Nem ertettel semmit. Nem forradalmat csinalni kell pelda, hanem demokratikus szabadsagjogokat GYAKOROLNI!

    Az uj nemzedeknek, a mi fianknak nincs mas utjuk, mint megcsinalni azt a forradalmat, amit a csibesz kommunista Antal Jozsi is a szemunkbe rohogve kimondott –
    TETSZETTEK VOLNA AKKOR FORRADALMAT CSINALNI

    Tudod miert mondta ki a korhazi agyan? Mert biztos tudataban volt annak, hogy nem sok ideje van hatra.

    Na de, hanyan vettek az uzenetet? Hanyan?

  • Bendeguz79
    2018 április 16 5:11 du.

    Neha olyan bolcs tudsz lenni, mint ha a gondolataid egyenesen Zeusz fejebol pattananak ki.

    Nyilvan azert nem akkor, mert azon a heten koczkas sündisznók tartottak a megemlekezesuket a csikos sünök egykori evolucios atalakulast eredmenyezo forradalmi nagygyulesukrol.

    Es sajnalatos okokbol ez pont az egykori engels-teri buszpalyaudvarrá atalakitott valamikori Gizella-téren volt.

    Igy zavarta a helyszinre valo megerkezest.

    Az eredmenyek pedig nagyon megzavartak az Allatkerti masik csikos fajtak parzasat, a zebraekat.
    Ezert a az Allatkert osszes papagaja ugy dontott, hogy ok is valasztosdit fognak jatszani.

    Kielegito a valasz?

  • Kis Ferenc
    2018 április 16 12:27 du.

    „Kellenek, de minek? A tüntetés pótcselekvés.”

    A tovabbiakban felsorolt bolcs gondolataid meg a Bendeguzet is meghaladjak.

    Lehet, hogy egyenesen Izisz Istennotol szarmaznak?

    Az ilyen isteni magassagu bolcsessegek hallatan, csak annyit merek megkerdezni, ezt is csak nagyon ovatosan, hogy hol is latod azokat a szervezeteket es azokat a „hiheto, realis politikai munkasokat” akiknek „kotelesseguk lenne” megvalositani ezeket szepen hangzo elveket?

    Igen, tudunk meg sokan olyanakot mondani, – „nesze semmi, fogd meg jol” (vidd es le ne tedd!)

    A Fiatalok a kezukbe vettek a sorsukat, de nem az orban rezsim akarja mar rogton az elejen kicsavarni a kezukbol, nem, – hanem az az irigy feltekeny nemzedek, akik nemzettek oket.

  • Andrew_s
    2018 április 16 4:51 du.

    Az altalad elovezetett „akademiai doktori ertekezest” a tuntesek haszontalansagarol, szerintem nyugodtan be is nyujthatnad az Angol Kiralyi Tarsasagnal, mint szekfoglalo beszedet.

    Lehet, hogy en most nagyon bunko vagyok, de a pragratikussagot szem elott tartva, igy osszegeznem:

    „… – semmi olyan sem lehet tokeltes, amibol engem Andrew_s-t kihagytak.”

    Nem baj, hogy elmulik minden sansza egy megelegedett elethez ennek a generacionak is, amit cimeres banditak eppen most rabolnak el toluk, szepen nyugodjanak csak bele, mint ahogy mi sem tehettunk mast. Mert ugyis jon a Terror Haza, mar van Lista is.
    Majd lesz meg tobb is. amikor az mind ki lett meritve, akkor majd lehet tuntetni.

    Ja hogy, kozben megint elszallt egy nemzedek? Istenkem, ilyen ez, majd jon egy masik! a kovetkezo.

    De gonoszak vagytok.

  • Gabriel,

    Mindjart naci leszel!

  • Gabriel, ezt neked kuldom:

  • Szereny velemenyem az, hogy Magyarorszagon soha nem volt demokracia! Fogalmuk sincs a vezetoknek, de a nepnek sem, az hogy is mukodik.? A magyaoknal minden kormany vezetojenek, nehany evet igazi demokraciaban kene elnie egy darabig, hogy ellesse azt, hogyan kell csinalni.

  • GABRIEL;

    A DRAZIRIhez cimzett sorok eleg erteelems kezdetet muatatott.

    De amikor a hozzam cimzett sorokat olvastam, hat igazan megdobbenttel.

    Ismet csalodast okozott soraid !!!

    Vajon mi celokat terveztel? Fejtegetni valami otletet? vagy csak a gyalazkodast ?

    De mind semmibe ment !

  • Erdekes, errol egyikotok sem szamolt be:

  • Andrew_s,

    mondjuk rajtad csodálkozom, máson nem, mert szövegemben zárójelbe téve ott a dátum: 1973.

    Ami a szocializációs példakövetést illeti, úgy tűnik sokakra nem volt hatással, többek között Hobora sem.

    (kanadai magyaroknak: Hobo Kossuth-díjas dalszerző énekes, édesapja Földes László kommunista politikus, belügyminiszter-helyettes volt)

  • Természetesen a választások el lettek csalva. Bármennyire is az ellenkezöjét mantrázzák az oránhivök. A csalás sajátossága az, hogy annyit csalnak, amennyit akarnak, tehát a bármilyen szükséges eredmény el tudnak érni! Akár 110%-os gyözelmüket is, de azt a hivöiken kivül senkivel sem tudnák elfogadtatni, ezért vigyáznak, nehogy akkora nyerést hozzanak ki véletlenül.
    Mi hiába tudjuk, és fellebbezünk ez ellen, az ilyen idöben elhuzott pöcsmörgés kevés, és pont erre játszanak orbánék! Vérig vannak sértve, ha a jogerös döntés elött nem gratulálnak, nem fogadják el nemzetközi szinten az elcsalt eredményüket!
    Ez a 22-es csapdája! Mert, ha egyszer már a nemzetközi vezetöket átverve ök gratuláltak, elfogadták, akkor utána az idöhuzo jogorvoslatokkal már csak névleges kozmetikázás lehet. Ezért is volt orbán galád terve, h csak egy héttel késöbb jelentik be a „szerverhiba” miatt a végeredményt!
    E miatt elsödleges a mihamarábbi, minél nagyobb demonstrácio, amely látványosan mutatja, h valami nagy gáz van, a lakosság nagyrésze tiltakozik a csalással szemben! A jogorvoslat nem látványos, és elhuzodo. Nem feltünö, hogy csak 5, vagy 5millio ember tiltakozik az elcsalás miatt!
    Most, hogy láthato, h spontántiltakozo tömeg nagyobb, mint orbán buszokkal külföldröl is verbuvált nemzetközi birkacsoportosulása, békamenete nem elrejthetö, h ténylegesen tömegesen, tudatosan tiltakoznak orbán tettei ellen! -bár a majomvezetöivel ezt probálják elhitetni, hazudni kifelé, a tiltakozo tömeg méretét is lehazudni!

    Könnyü eldönteni, h hazudik-e, csalt-e!
    Meg kell kérdezni, ha hazudott, v csalt, vállalja-e a lincselést!? Ha nem vállalja, akkor egyértelmü a válasz!!!

    A nemzetközi gyakorlat miatt nem várják meg a jogorvoslatokat a gratuláciokkal, az eredmény elismerésével, igy hiába volt elcsalva a választás, nagyon nehéz azt korrigálni, mert a diktatura majmai a nemzetközi elfogadásra hivatkoznak. Igy a 22-es csapdáját csak demokratikus demonstráciokkal, majd azon tuli modon a diktatura megdöntésével van lehetöség.

  • Orbán arra pályázik, h az elcsalt eredménye szentesül, hiszem világszerte bármilyen választási csalások voltak, akár 97%-os gyözelmi eredménnyel is, azt sajnos nemzetközileg kivétel nélkül elismerték.
    Ha nincs nagyméretü demonstrácio, akkor pedig azt is mondják, h ha a lakosság is elfogadja, elismeri, akkor a nemzetközi eröknek nincs beleszolása, max, csak a méltatlankodás….
    Ezért fontos a határozott, indulatteljes demonstrácio!
    (Amihez általában az idöseknek már nincs erejük, indittatásuk, és általábanpont azt mondják, hogy „gyalázat, de huzzuk meg megunkat, csak tuléljük, amint minden eddigit is”)
    Emiatt nyilván leginkább a szimpátiájukra lehet számitani, de tevölegesen a fiatalokra és a középkoruakra lehet számitani. (Egy fegyveres forradalomra sem emlékszem, ahol a panelproli panelpatkány nyuggerek ugrottak volna kaszára , kapára!)
    Nekem is vannak olyan idös rokonaim, akik bármennyire elégedetlenek, tiltakoznak szenvedélyesen az orbánrezsim ellen, még szavazni sem mentek el! Hogy várhatnánk el bármilyen látványos tiltakozást részükröl?! Ez sajnos az idöskor jellemzö sajátsága. Söt, a rosszba valo beletörödés is, amikor a barlang belsö zugaiba huzodva a dráma kibekkelése a tulélési politikájuk, és sajnos, ha hallgatnak rájuk, akkor ezt kényszeritik környezetükre is!
    Gondoljunk a zsidok bevagonirozására, a gettokba zárására, fogolyként kezelve öket bármikor is hiába voltak sokszoros számfölényben, inkább a meghunyászkodást, a beletörödést, a tömegben valo meghuzodást választották, nem az önkéntes áldozatot, az aktiv cselekedeteket. Addig még esetleg elfogadhatoan, amig nem akarták, akarják a fiatalabb tenniakarokat visszafogni. Pedig csak rájuk számithatunk érdemben!
    Nem emlékszem öreg forradalmárokra, mesterlövészekre, diktátorokelleni merénylökre!
    Én is már kevesebb eröt érzek magamban az iráson és a demonstrácion kivüli fellépésre, de még tisztelegve tekintek a forradalmárokra, akik bármilyen modon felléptek áldozatok árán is a diktátoraikkal szemben!
    De azért ne legyenek nyugodtak a diktatura vezetöi! Ha én is képes vagyok fizikailag bármelyiküket kettéharapni, akkor az ambiciozus ifjaink bármelyike képes lehet százszor ennyire is! És nem szabad beletörödva visszafognunk, lehütenünk öket!
    Bünömként vallom meg, h hagytam orbánt eddig eljutni az elmult évtizedekben!
    Miért nem állitottuk meg 4 éve? 8 éve? 12,16,20,24 éve?
    A jeleket, a tendenciát, a diktatorikus cselekedeteit láthattuk végig!
    Hitlerrel is ugyan ez történt!
    Láthatoan sokév alatt nött ö is diktátorrá!
    Ne legyünk álszent vakok! Orbán mit csinált volna akkor, abban a helyzetben? Mit fog csinálni, ha lesz rá esélye?
    Hitlert nem kellett volna megállitani már korábban? Pl.a 30-as években, a 40-es évek elején?
    Minimum félreállitani szigoru felügyelet mellett?!

  • Az orbánhivök azt mantrázzák, gyöztek.
    Valoban gyözelemnek kell elfogadni, egy csalással elért eredményt?!
    Csak akkor lesz az, ha a vesztesnek kikiáltottak beletörödve elfogadják! Amig van erönk, és nem fogadjuk el, addig NEMGYÖZTEK! A megjátszott magadiztosságuk csak blöff! A gyöztesek mimikriével felvett látszatgyöztes peckes feszités!
    Velünk akarják elhitetni, h gyöztek! Ezért probálják a tiltakozo tömegeket jelenléktelennek feltüntetni. Valojában rettegnek! Rettegnek a láthatatlan sokaságunktol, az erönktöl, h bármikor kiderülhet, h kevesek és a diktátor vezérkarával gyengék a tömegünkkel szemben!
    Ugyan ugy, ahogy egy falka oroszlán probál legyürni egy üldözött bivalyt. Ha az oroszlánfalka sikeresen hiteti el terrorizálásával a fölényüket, akkor sikeres lehet addig, amig a csorda nem fordul vissza és menekülésre kényszeriti a falkát! Amelyik nem tud elmenekülni, azt felöklelik és eltiporják!

    Ugyan ez a helyzet velünk, ha összefogva elhisszük a tényt, h bármikor szétkergethetjük, eltiporhatjuk fosztogatoinkat, akik hiába bömbölnek, láttatják magukat nagyragadozoknak, csak törékeny kis ordito egerek!

  • Gabriel
    2018 április 16
    8:12 du.

    Tévedsz. Két dologban is. Illetve egy dologban meg hiába játszod a cinikus humorzsákot, mert attól még úgy van.

    1. Pont azért nem vettem részt tüntetések szervezésében, mert az önismeretem nem engedi.Egyrészt a technikai lebonyolításban nem tudnék szebb tojást tojni. Másrészt egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy mikrofonnal a kezembe nem ragadna el a demagóg populista hév. Ergo: egyáltalán nem vagyok abban biztos, hogy jobb lenne, ha nem hagynának ki.
    Mindez nem jelenti azt, hogy aki tehetségtelenül, irreleváns ponton, a kormánynak gyakorolva hatalmas szolgálatot nekiáll tüntetést gründolni (pl. Pukli, Gallóné), az automatikusan remekül csinálja, és alanyi jogon messiássá válik.

    2. A tüntetések eddigi története mutatja, hogy Orbán ellen csak az az egy tüntetés ért el látszólagos eredményt (netadós), amely egy olyan tervezet ellen irányult, amelynek visszavonása semmilyen hatással nem bírt a hatalmi viszonyokra. Alig hiszem, hogy az Alaptákolmány elleni Operaház-előtti tüntetéstől a tanárok legutóbbi fásultság-növelő akciójáig bezárólag tudsz még sok olyan esetet említeni, amikor a pozitív üzenet nélkül, felelőtlenül, elsősorban a szervezők önreklámja céljából létrejött tüntetések a pillanatnyi feszültséglevezetésen kívül bármilyen eredményt elért volna.
    Egyébként törvényszerűen, és ehhez nem nekem kellene ezt benyújtani akadémiai doktori céljából, hanem a szervezőknek, és a messiásváróknak kellene tíz percet foglalkozni olyan piti hitványságokkal, mint szociológia, társadalomlélektan, marketing. Mert ha már s..ghülyék hozzá, és zsigerből nem megy, legalább tárgyi tudásuk lenne (amivel a színpadon kitörölhetnék, de legalább tudnák, hogy semmi keresnivalójuk a színpadon).

    3. Cinizmusilag: A világ már csk olyan, hogy a nemzedékek jönnek egymás után, míg ki nem halunk. Ha a ma ötvenesek elcseszték, akkor a ma harmincasoknak van esélyük lépni. Ha nekik sem jön össze, akkor jön a következő lehetőség a következő generációval. Miközben az előző generációk mennek a levesbe. Legfeljebb azzal a reménnyel, hogy a bénázásukból tanul a következő generáció. Attól, hogy ezeket a bénázásokat a szőnyeg alá söpri bárki is, vagy a körülmények áldástalan hatására keni, attól ez még igaz.

    Annak idején KEK-rendezőként többet vártam el magunktól. 30 körül ért utol a gengszterváltás és belülről láttam a mezőgazdaság, populizmuson, zsellérnosztalgián és érzelmi kivagyiságon alapuló, szétverését. Ha azt hiszed, hogy nem minden politikai oldal osztatlan együttműködésével történt, akkor tévedsz. Voltunk páran, akik megpróbáltunk beszélni biológiai növényvédelemről, környezetvédelemről, optimális birtokméretről, de minden politikai oldal ügyeletesen ott sertepertélt a pénztárnál, és a saját zsebén kívül szart a racionalitásokra.
    Bródyt Te tekintheted a szabad költészet istenének. De emlékszem, hogy az állandóan a szabad fellépésekről, szabad művészetről éneklő, verselő, szájaló művész úr sz elsők közt szaladt az Artisjus megalakulásához, hogy minden fillért felseperjenek neki. Nem. Nem mondom, hogy neki nem kell a villanyszámlát kifizetni, és neki nincs szüksége a pénzre. De azért az utolsó mp3-letöltő megsarcolásában mutatott kisebb sietség talán kevésbé lett volna illúzióromboló.

    Ez a generáció levesérett. Az egyetlen amit megtehet, hogy megpróbálja a következőket a saját hibáiból is tanítani. Ha festett pojácaként alakoskodik, akkor több kárt okoz. Fel lehet menni a színpadra és úgy tenni, mintha nála lenne a bölcsek köve. De fog jönni valaki a következők közül, aki körberöhögi és joggal csinál hülyét belőle. Nekünk az adatott, hogy elbúcsúztassuk Kádár rendszerét. Jól, de inkább rosszul. Most azok jönnek akiknek az lesz a dolguk, hogy elbucsúztassák Orbán poszt-kádári neohorthyzmusát.

    Természetesen nem kell egyet értened. De akkor, ha a genreációváltások sora nem tetszik, akkor a biológiához fordulj panasszal.

  • Göllner András
    2018 április 16
    1:51 du.

    Ez a tömény, gyűlölködő fröcsögés miben különbözik a fidesz előadásától?

    Ami a kommentjéből kimaradt. A rendszerváltó politikai elit akár a szociális ellátórendszer kárára is, mindent megtett hogy felpörgesse a gazdaságot. Sajnos a pörgés elmaradt, és a szociális rendszer a béka feneke alá került.

    Orbán 2010-ben azért került hatalomra, mert megígérte a programjában, hogy 2/3 esetén megreformálja az állami elosztó rendszert. Pl. több pénz az egészségügybe, oktatásba, és a kkv-k támogatása.
    Na most a kétharmad birtokában elég érdekesen alakult, hogy mire használta a fidesz a visszaszerzett állami hatalmat.
    Pl. gazdaságfejlesztés címén klientúraépítést folytat.
    Esélyegyenlőség címén helyzetbe hozta a középosztály iskoláit.
    Munkanélküliség elleni harc jegyében függőségi viszonyt épít. stb.

    A balliberális ellenzéknek leginkább az a baja, hogy nem ők uralkodnak. Fantasztikus programjuk, amitől az országban ténylegesen csökkenne az egyenlőtlenség és a gazdasági kiszolgáltatottság, nincs. Ezért marad a korrupció állandó mantrázása, és hogy most már tényleg visszajöttek a fasiszták (ami talán igaz, de már harminc éve is ugyanezt mondták).
    Jó példa erre a Horthy-gumicsont, amit harminc éve rág és rág a ballib értelmiség. Pedig elég néhány törikönyvet elolvasni, és látható, hogy miben különbözik a Horthy-korszak a mostanitól (ha a korszak egészét nézzük, és nem a háborús éveket).

    Pl. a Horthy-korszakban úri középosztály volt, most urizálás van.
    Pl. a Horthy-korszakban tudatos gazdaságfejlesztés volt, most meg föléli a kormány az eredményeket, amit az előző kormányok és az EU-s támogatások megalapoztak stb.

  • Göllner András
    2018 április 16
    1:51 du.

    „Ahelyett hogy a rendszerváltók, első lépésként, nekiláttak volna ennek a kóros hagyatéknak a felszámolásához,”

    1. A Kádár-korban az állam arra használta a bevételeket, hogy visszaforgatták a gazdaságba (gazdasági redisztribúció). Pl. a tsz-ek állami támogatásban részesültek, minek következtében egymillió munkahely volt vidéken a mezőgazdaságban. Ma jó, ha kétszázezer ember megél a mezőgazdaságból, miközben vidéken él a népesség nagyobb része.

    A kapitalista kormányok megvonták a támogatást a mezőgazdaságtól. Az így munkanélkülivé és nincstelenné váló emberek problémáit a szociális segély bevezetésével próbálták orvosolni (szociális újraelosztás). Ennek látható most az eredménye, ti. a társadalom alsó egyharmada, akinek az anyagi forrásai a minimálbért sem érik el. Ugyanakkor képzetlenek, és ráadásul nem vándorolnak ki, mint a képzett fiatalok.
    Mondani sem kell, hogy most a választáskor a nyugdíjasok mellett ők szavaztak legtöbben a fideszre.

    2. Politikailag a rendszerváltó pártok mindent megtettek, hogy a volt állampárt helyét az új pártok átvegyék.
    Mindeközben a civil társadalom és szakszervezetek gyöngék maradtak és a pártok csicskásai.

  • Göllner András
    2018 április 16
    1:51 du.

    A társadalomban annyi meg nem élt fel nem dolgozott indulat van, hogy három polgárháborúra is elég lenne.

  • hazai lámpa
    2018 április 17
    7:18 de.
    „A rendszerváltó politikai elit akár a szociális ellátórendszer kárára is, mindent megtett hogy felpörgesse a gazdaságot”

    Tévedés. Az Antall-kormány gazdasági károkozása százezer-milliárdokban mérhető. Meg sem próbáltak felpörgetni semmit. Ellenben szétvertek nagyon sok mindent,. ami működött.

  • BENDEGUZ!

    Nem gyalazkodas Bendeguz!

    Csak kerlek az elo Istenre, hogy ertsd meg mar vegre, hogy nyitott kapukat dongetsz!

    Amiket mint kerdeseket tettel fel, azok eppen a tenyek.

    Azert mert – amit a cikk nalamnal valoban sokkal vilagosobban fogalmazott meg – hogy a demokraciara Maagyarorszagon nem volt lehetoseg az elmult 100 evben.
    Es ha nem volt a praktikaban, akkor hogyan tanulhatta volna a mi nemzedekunk? Kitol? A hortistaktol, vagy a rakosiektol?
    A kadar rezsim meg elvegatalt jo harminc evig a forradalom utan.
    Egyre „lazabbra” engedve a gyeplot, a vegere „majdnem” demokratikus sistemat kialakitva – olyan illiberalist.

    Ekorul keringunk mar miota.

    Pontosan az elotted valo bejegyzesben is FIGYELO levonta ugyanezt a megallapitast. (csak abban teved, hogy az Orban ezt pontosan tudja – es ezert dontott ugy hogy kihasznalja a sajat celjaira. Ha zsido lenne, azt mondanam „okos, nagyon okos!”)

    Egy generaciot – (emberolto) kb 25-30 evnek szoktak tekinteni. Amig felno egy uj nemzedek es gyerekeket kezd nemzeni.

    25-30 eves kora utan kerul a tarsadalmon belul „alkoto” tevekeny, meghatarozo pozicioba!

    Vagyis 50-60 eves koraig. Mert onnantol kezd belepni az ujabb nemzedek!

    Most nem arrol beszelek, hogy egy 60, 70, 80 eves ember – tudomanyban muveszetben vagy barmiben nem alkothat, nem dolgozhat. De igen!
    Aztan foleg szócséplésben még irtozatosan is sokat.

    Az ember max. eletkora 120 ev (lasd mozesi definicio 🙂 )

    Ami ossze is vag a biologiai tapasztalattal

    Zomukben azok, akik egeszsegben erik meg az oregkort – 90 eves kor korul hagyjak itt ezt az arnyekvilagot.

    Ritkasagkent vannak akik megelik a mozesi kort.

    Sajnos vannak sokan akik joval hamarabb elmennek. (betegsegek, haboruk, terror haza)

    De a lenyeg a tarssadalomban productiv idotartam!

    Vagyis az 50-60 ev felettiek mar a MULT! Nem a jelen, hanem a mult generacioja!

    100 ev alatt 3-4 generacioval szamolhatunk es szoktunk szamolni.

    Na most nagyokos, tessek nekem bemutatni, hogy az elmult szaz evben mikor, hol, melyik reszen volt magyarorszagnak demokratikus berendezkedesu tarsadalma, ami tartott volna minium egy generacios idotartamig, hogy az generacio megszokja (megtanulja) a demokratikus jatekszabalyokat.

    Nagyokosnak jo lenni, szamon kerni olyan dolgokat – egy egesz nemzeten – amire nem volt lehetosege.

    De a baj nem ez!

    Hanem az, hogy JELEN KORUNKBAN, AMIKOR ELVILEG MEGKAPTUK VOLNA A LEHETOSEGET A DEMOKRATIKUS VISZONYOK KOZOTT ELNI, AKKOR UJRA FELKELT EGY KIGYO, EGY EZERFEJU UTALATOS MOCSODEK HIDRA, AKI EZT ELVESZI!

    EZ AZ UJ NEMZEDEK PEDIG HAD MENJEN MAR KI AZ UTCARA, PROBALJA MEG A KEZEBE VENNI A SAJAT GENERACIONAK AZ ELETET, ES MEGALAPOZNI EGY PROSPERALO JOVEJET ENNEK A SZERENCSETLEN, BUVAL BASZOTT NEMZETNEK!

    A ven trotylik meg uljenek a szajukra, fogjak le sajat kezuket, es probaljanak meg a lelkukben emiatt orulni, es eltelni boldogsaggal inkabb, mint irigykedni.

  • Orbaanfan
    2018 április 17
    3:44 de.

    Azt hiszem az tényként elfogadható, hogy a magyar társadalom megosztott. Vagyis kb. annyi a fidesz-hívők, mint a fideszellenesek lélekszáma. Én is ismerek több ilyen nyugdíjas nénit, hogy borzasztóan félnek a migráncsoktól, de a nyugdíjuk elvesztése valahogy nem izgatja őket, amíg van a gyerek, aki ki tudja pótolni. (Persze szerintük azt „Orbán Viktor fizeti”, hehe …)
    (Másrészt a DK-s nyugdíjasok is álomvilágban élnek, pl. Gyurcsány harcol a korrupció ellen stb.)

    A kétharmad technikai trükkökkel lett meg, az ún. győzteskompenzációval. Sajnos erre hivatkozva Orbán olyan dolgokba vág bele, amire nem kapott felhatalmazást.
    Ha a tüntetést nyomásgyakorló eszköznek tudják használni, ahogy tegnap mondta a srác a hírtévében, akkor már megérte. Ha csalódott DK-s nyugdíjasok ettől várják, hogy Viktor megy, Feri jön, akkor annak súlyos csalódás lesz a vége.

  • Figyelő
    2018 április 16
    11:12 du.

    Lehet, hogy Kanadából nem látszik az, hogy az elmúlt években kicserélődött a fidesz szavazóbázisa.

    1998-ban olyan konzervatívok támogatták a fideszt, akik a polgári Magyarországot nem politikai terméknek, hanem reális célnak látták. Pl. Chikán Attila akkori gazdasági miniszter mára Soros-bérencként lett kiplakátolva az itteni újságban.

    Manapság rengeteg szegény ember támogatja a fideszt, akik abban bíznak, hogy visszajön az erős állami újraelosztás. Ők voltak a rendszerváltás vesztesei. Mint már írtam, pl. 56 se ugyanaz már a fidesznek.
    Te mint 56-os menekült, mit szólsz hozzá, hogy Orbán Putyinnal 56-os emlékművet koszorúzott Pesten? No nem a hős forradalmárokét, hanem a szovjet seregét.

  • Andrew_s
    2018 április 17 6:01 de.

    „”Természetesen nem kell egyet értened. De akkor, ha a genreációváltások sora nem tetszik, akkor a biológiához fordulj panasszal.””

    Andrew_s!

    Csak azt nem ertem, hogy ez fenti utolso mondatod, hogy kovetkezik abbol, amit leirtam?

    Azidaig majdnem minden okfejtesed, mondatod szintre pontrol pontra egyezik azzal, amit en probaltam elmondani.
    A kulonbseg, hogy sokkal, sokkal osszeszedetteben tetted, amiert elismeresem kell tolmacsoljam feled, persze ha elfogadod.

    A cinizmusom? Kisse (kissé??) elkeserit, hogy ha mar nekunk nem sikerult, akkor legalabb miert nem hagyjuk a fiankat hogy megprobaljak gatyaba razni az orszagot?
    Sokan itt rendszeresen velemenyt nyilvanitok kozul is valamilyen megmagyarazhatatlan gorcsosseggel ragaszkodnak a multhoz, az elhasznalt, szakadt, rozsdas holmikhoz – nem teged szamitottalak kozejuk.

    Ujra, meg ujrafenyezik a rozsda-ette, eger-ragta holmikat (politikai palettat) es mint valami ujjonnan szerzett csili-vili kincset mutogatjak a vilagnak.

    Nekem nem tetszik a generaciovaltas??! Hiszen pont a fentiek okabol ostorozgatom itt idosebb, magunk korabeli „sorstarsainkat” es sajnalatas modon nehanyan csak annyi kovetkeztetest vonnak le belole – most az inteligens, épito szellemuekrol is beszelek – hogy en az oregeket ócsárlom.

    En tudom magamrol, hogy bennem sincs meg a gyakorlata, a praktikaja a demokratikus jatekok alkalmazasank – hiaba tudom elviekben kivulrol belulrol.

    Ez a mi generacionk. Szegyen? Nem tudom. De tudni kell felreallni, amikor az ideje eljott.

    Mint ahogy barmilyen mas teruleten is szoktuk mondani, hogy: „egy ez elmelet es mas a praktika”

    Meg egy aprobb megjegyzes csak: Brodyval nem en hozakodtam elo,
    annyira nem is volt stilusom a muzsikaja – de mint tudjuk, azert o mindig megprobalt jo fiu lenni az Erdos Peternel. (Igen ugy ment abban az idoben a karrier ebben is minden masban)

  • Úgy tünik Andrw,s agrármérnökként végzett. Pontosan és tisztán látja, hogy a szakmai realitást hogy volt képes felülirni a politika. Az elképzelt társadalmi elvárás.
    Rendszerváltáskor még az agrármérnökök, oktatok egy része is a földek osztását,felaprozását hirdették. Romantikábol, nosztalgiábol, v vélt társadalmi elvárásbol? Talán érdekböl. De tény, h sikerült szétverni és évtizedekre leamortizálni mezögazdaságunkat mind a mai napig. A gazdaságok tulnyomo része még mindig szakmaiatlan, csak az EU-támogatás tartja életben, v prosperál nyereségesen!
    Gondolhatunk a nemzet gázszerelöjére, az orbáni mükörmösre és számtalan kamugazdálkodora és kistulajdonosra, de a nagyobbak tulnyomo része sem ért hozzá, csak v az EU-támogatás gazdagitja, v megfizet szakembert, v szaktanácsot….
    Hazai lámpa hozzászolása is lehet érdekes, ha éppen nem indulatoktol fröcsögve becsmérli a másik hozzászolot.
    Kezd alakulni!
    Már csak én kéne elfogulatlan legyek! Vagy ez csak kegyelmi másodperces állapot volt?

  • Andrew_s
    2018 április 17
    7:30 de.

    Bezzeg az mszp- szdsz! A Bokros-csomagban meghirdették, hogy az állam a bevételeket gazdaságélénkítésre fordítja, és ezért erősebben megadóztatják a multikat …

    Ja, nem.

  • Hoppá!!!!!
    MOST van a pillanat, hogy hálistennek kezd kialakulni az újabb acsarkodásra alkalmas ellentét. Úgy látszik, kezdenek kifújni az eddigiek:

    a népnemzeti><ÖREGEK…

  • Orbaanfan
    2018 április 17
    8:33 de.

    A magyar mezőgazdaság szétveréséről borzasztó sok tévhit kering. Pl. ilyen, hogy az mszp támogatta volna a tsz-eket, csak a csúnya Antall szétverte azokat.

    Kéne már ilyen honlap, hogy tények és tévhitek a magyar mezőgazdaságról. Én nem vagyok a szakértő, de a következő adatokat bizonyítékokkal lehet alátámasztani.

    1994-ben még meg lehetett volna menteni a termelőszövetkezeteket, amik akkor már a tagok tulajdonában voltak. Az mszp hallgatólagosan bátorította a folyamatot, hogy azt széthordják a tagok. Akkor kezdődött a birtokok koncentrációja, ami mai napig tart. A nagybirtokok az ún. zöldbárók kezében vannak.
    Az EU-s támogatások már Gyurcsány idejében is a nagyüzemi gazdálkodást erősítették (kevés embert foglalkoztat, kevés ember tulajdonában).

    Akkor szervezte meg a fidesz a gazdákat, pl. budapesti traktoros tüntetés.

  • elnézést, valami elbaltázódótt az előbbi hozzászólásomban…

    MOST van a pillanat, hogy hálistennek kezd kialakulni az újabb acsarkodásra alkalmas ellentét. Úgy látszik, kezdenek kifújni az eddigiek:

    a népnemzeti><öregek

    meccse…?

  • Na másodszor is… De most már mindegy…
    Még egyszer nem szenvedek vele…
    (Chris, kérlek, töröld ki az előző kettőt, mert értelmetlen lett.)

    Szóval az eddigi acsarkodásokat úgy látszik, felváltja a
    fiatalok – öregek
    ellentét…

  • Aki akrja olvassa el az alabbi cikket, es maga vonja le a konzekvenciait:

    Azt hiszem senki sem reklamalhat partallasa tekinteteben, mivel egy bulvarlapban jelent meg, ami nem igazan a politikai elfogultsagabol el, hanem barmilyen „tortenest” kozzetesz, amire vevok lehetnek az olvasok.
    A Blikk hozta le:

    http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/ocsmany-modon-szidtak-egy-kislanyt-a-budapesti-buszon/dyyr71r

  • Almási Alma
    2018 április 17
    9:20 de.

    Én má csak röhögök.
    Odalent számolgatom a
    fázis-késéseket a szórt
    elektromágneses térben benne.
    Ha feljövök ide, hátradőlök és röhögök.

  • Gabriel
    2018 április 17
    8:17 de.

    „A cinizmusom? Kisse (kissé??) elkeserit, hogy ha mar nekunk nem sikerult, akkor legalabb miert nem hagyjuk a fiankat hogy megprobaljak gatyaba razni az orszagot?

    Azt hiszem simán félreértettem akkor amit írtál. Úgy csapódott le, hogy mintegy „rajtam kéred számon” amiért ismét elvesző generációkat emlegettem.
    Innentől kicsit tüskésebben fogalmaztam talán, és a kezdeti félreértés persze mindent kicsit más cizellába tett.

    Amiért, megbántás esetén elnézésed kérem.

  • Itt a honlapja az emlitett uriembernek, koltonek, ahol kozzetette az „ÉLMÉNYÉT.

    https://www.facebook.com/azamerikaifiu/posts/1735262763200845

    A hozzaszolosokat SEM HASZONTALAN ELOLVASNI.

    Hogy hova tartunk ezzel az allapottal amibe hagytunk magunkat juttatni, apolgatva a „kedvenc politikusaink” imazsat, es magasrol leszarva azt, hogy azok eppen mire akarjak majd felhasznalni a pozicioikat?
    Nem kerdes.

    Es a felelosseg sem. Mi, mi vagyunk erte a felelosek.

    Most nem szalltak meg nemetek, nem szalltak meg oroszok, ugyhogy nincs kire mutogatni.

  • Almási Alma
    2018 április 17
    9:31 de.

    Cyrano mondta, hogy magam, ha kell….
    Nem akarok itt acsarogni sem a saját korosztályomra, sem a fiatalokra. Szerintem egy állapot, hogy a tisztább lappal indulóknak egyszerűbb új könyvet írni.

  • Orbaanfan
    2018 április 17
    8:33 de.
    „Úgy tünik Andrw,s agrármérnökként végzett. ”
    Kertészmérnökként 🙂

    „Rendszerváltáskor még az agrármérnökök, oktatok egy része is a földek osztását,felaprozását hirdették. Romantikábol, nosztalgiábol, v vélt társadalmi elvárásbol? Talán érdekböl. ”

    Sok állami tulajdonú gazdálkodó egységnél (kutatóinttézetnél is), az volt a helyzet, hogy Antalék még nyáron is a címerben feszítő angyalkákkal voltak elfoglalva. Az intézményeknek gyakorlatilag nem volt költségvetése, és így pénze sem. Fizetni viszont kellett a dolgozókat. Jelzálog alá vették tehát a földeket. aminek így leesett az ára. Mire a kormány megszülte a költségvetést 20-30%-os kamattal és baromi nagy hitellel voltak megterhelve. Ekkor pro forma eladták a hitelező pénzintézenek, amelyik nem tudott vele mit kezdeni, tehát „elárverezte”. Erről ki tudott volna többet, mint az adott intézmény, illetve felügyelő szervek dolgozói? A vezetőknek meg pénze is volt. Vagy ismerőse, akinek a strómanja lehetett.
    A hatás érzékeltetésére, aki teheti, látogassa meg Közép Európa egykor legnagyobb rózsa-fajtagyűjteményét Budatétényben.
    A valamikori Kertészeti Kutató Intézet, majd Gyümölcs és Dísznövénytermesztési Kutató Intézet, majd ugyanez Rt-ként, területe a Háros-öböl partjáig húzódott. Még a rendszerváltáskor is együttműködési szerződése volt a terület egy részét akkor már használó Sasad Tsz-el. (akik átvették a valamikor ugyanitt működött Zöldségtermesztési kutató területét), de a Kertészeti kutató egykori területén (a valamikori díszfaiskola helyén) áll ma a Campona is.

    Első kanyarba elkerült Györgyháza a cégtől. Az visszaalkult borospincés tökömtudjamivé. Majd a ’90-es évek közepére a dunaparti területet végképp elvesztette és eladták a rózsakert felét is. A fajtagyűjteményből mára pótolhatatlan fajták haltak ki eközben.

    De ez csak egy példa, mert szinte minden cég, és állami gazdaság a végletekig eladósodott. Így lehetett leverni a földek árát annyira, hogy nem egy esetben „illetményföld” címén először haszonbérletbe, majd örökbe megkapták egy részét. Illetve a fentiek alapján „elárverezték”.

  • A tuntesek „HASZTALANSAGA”

    https://www.politico.eu/article/angela-merkel-viktor-orban-shameful-silence-viktor-orban-hungarian-election-fidesz/

    Ha senki nem megy ki az utcara, bizonyos FELSOBBSEGES SZEMPONTOK OKAN – akkor europa hogy tudja tamogatni az europai szinvonalu es kulturaju magyarsagot, azokat akik a tobbsege ennek az orszagnak?

    Azokat akik nem kernek a fidesz hamis, illiberalista diktaturajabol?

  • hazai lámpa
    2018 április 17
    9:17 de.

    Ha valamit nem ismersz, abba szerintem fölösleges az észt osztanod.

    Az Antal-kormány a „ruszkik haza” érzelmi baromsága jegyében legitimmé tették a szabolcsi, nyírségi és zalai almáskertek tönkretételét. Ezzel két legyet „ütöttek” egy csapásra. A földek gyakorlatilag értéktelenné váltak. Másrészt megjelent hozzávetőleg félmillió olyan munkanélküli az országban ekiket addig közvetlenül, vagy közzvetve a keleti irányba, barterszerződések keretébe termelő mezőgazdaság, illetve gépgyártás tartott el. +Ikarusz nyilván nem mezőgazdaság.

    Tehát almáskertek, konzervgyára, konzervgyári célgazdaságok szinte azonnal mentek a levesbe. Eredmény munkanélküliség + alapanyaghiány, amit csak dollárért lehetett fedezni.
    Alapanyaghiány például a magyar munakerővel is épült orosz cellulózkombinátra tervezett papíriparban is. Szolnoki papírgyár innentől a Stora és persze dollárért papírfa a léalmáért kapott cellulózpép helyett. Nem nagy különbség. Mondjuk ha potom százszoros.

    Mivel nem lehetett vele mit kezdeni a 10 Ft körül nyilvántartott trRbl-ben nominált FÁK államadósságot mennyiért is adták el végül? 20fillér, 30? A kettő közti 1000 szeres inflációs veszteséget szerinted a jóistenke fizette meg. S nem volt kevés, mert az oroszok vállalták a 4-es metrót, ha barterben hajlandó Antal belemenni a törlesztésbe. De nem, mert ő aztán „ruszkik haza”.

    Hol volt ekkor Bokros vagy Horn te marha?
    Bokrosnak (3 évvel később) az 1000 milliárdokkal kivéreztetett gazdasággal, a rohanó inflációval kellett megküzdeni úgy, hogy az országban 4 év alatt félmillió fölé nött azoknak a munkanélkülieknek a száma, akiknek korábban volt, legalább időszakos, munkája.

    Bokrosnak legfeljebb azt lehet felróni, hogy a választások után nem jelentette be az államcsődöt, aminek a hatására Borost valószínűleg meglincselik (Antal és Rabár már nem élt), és Jeszenszkyt esetleg élve elássák. Utóbbit csak úgy, indulatból.

    A nagyjából, és rohadt nagy árat fizetve konszolidált gazdaság maradék tartalékait aztán Orbán 2 év alatt elszórta.

  • Kedves Alma, mert Te sem vagy mai csirke , csak ezert valaszolok most. A helyzet az az oreg, aki teljes szellemi eroben van meg idos koraban, talan segiteni tud a mai fiataloknak a problemaikban.. Nem szabad lenezni az oreget, mert van olyan is, mint en, aki a Horthy kortol kezdve, minden „izmust” kormanyt vegig eltem es nemi tapaszallal rendelkezm. Nem is beszelve arrol a tenyrol, hogy Nagyanyammal nagyon szerettem beszelgetni ,aki okos asszony volt, nehezen nevelt fel egyedul 6 gyereket, megis a magyar „aranykorat” azaz a Beket mashol allapitotta meg, Ferenc Jozsef koraban. O megelte a 2 Vilaghaborut, a forradalmakat stb.

  • hazai lámpa
    2018 április 17
    9:24 de.

    „A magyar mezőgazdaság szétveréséről borzasztó sok tévhit kering. Pl. ilyen, hogy az mszp támogatta volna a tsz-eket, csak a csúnya Antall szétverte azokat.”

    Mond Te kedves hülyegyerek. Nem zavar az az apróság, hogy az Antal-kormány előbb volt, mint Horn kormánya?

    „Kéne már ilyen honlap, hogy tények és tévhitek a magyar mezőgazdaságról.”
    Kéne bizony. Még ha Te nem is olvasnád.

    „1994-ben még meg lehetett volna menteni a termelőszövetkezeteket, amik akkor már a tagok tulajdonában voltak.

    Mondom, hogy nem olvasnád. Papíron a TSZ-ek 53-ban is a tagok tulajdonában voltak. Pont ez volt a különbség a TSZ és az állami gazdaságok közt (többek között). Nem kellett ebben az értelemben szétverni. Elég volt a nevesített tulajdonrész önálló gazdálkodásba vételét bátorítani a zsellérnosztalgia jegyében. Meg is történt. A magyar vidék ’92-ben már tele volt önállóan művelhetetlen nadrágszíjakkal.

    „Az mszp hallgatólagosan bátorította a folyamatot, hogy azt széthordják a tagok. Akkor kezdődött a birtokok koncentrációja, ”
    Gondolom nem zavar, hogy önmagadnak mondasz ellent. Vagy széthordták, vagy koncentrálták. Nem hordták szét, mert a nevükön volt. Pusztán lehetőséget kaptak azok, akik tőketartalék nélkül önálló művelésbe vegyék a földet, arra, hogy a családi csőd elől legalább a föld eladásával annak művelési kötelezettsége alól mentesüljenek. Amúgy tényleg voltak olyanok akik bagóért megvehették ezeket. Így vesztette el a valamikori faluközösség közös szérűje a megélhetési bázis jellegét, és befejeződött az Antal indította zselléresítés.

    „Akkor szervezte meg a fidesz a gazdákat, pl. budapesti traktoros tüntetés.”
    Kis szépséghiba, hogy Bokros és Gyurcsány közt volt egy Fidesz-kormány is. Amelyik pl. az állami gazdaságok közjellegének elvételével megkezdte helyzetbe hozni a falusi oligarcháit. A Gyurcsány-kormány alatti fiszes hisztikeltés legszebb illusztrációi azok a képek, amelyen a „kiéhezett, „legatyásodott” „gazdák” korántsem 50 éves MTZ-kkel jártak tratktoros tüntit szervezni. Miközben otthon a zselléreik dolgoztak.

    Tényleg kellene az a honlap. Azoknak, akiknek, hozzád hasonlóan gőze nincs arról hogy miről és mit írnak.

  • Andrew_s
    2018 április 17 10:10 de.

    Dehogyis! rogton ertettem, hogy felreertetted.
    Nem vagyok sertodes fajta, bar sokszor vehemens vagyok, amikor latom a meg nem erteni akarast!
    Ha valaki akarja, meg tud erteni, barmit. Ha viszont nem ….

    Viszont jolesik tudni, hogy sokan vagyunk akiknek van latasunk, akik rajta vannak, hogy legyen kulturalt korulmenyek kozott elo es viragzo orszagunk.

    Nem szeretem a nagy „nemzeti szimbolumokat” Semmi masra nem jok, mint butitasara, amokfutasra.

    Sokkal jobban kivanom az embereket emberi mivoltjukban latni, mint allatias oszteneikben.

    Akik igazan szeretik es tudnak dolgozni a termeszettel, a folddel vegso soron, talan azoknak konnyebb ezt magukba befogadni.

    Bar a pesti flaszteren sem kell mindenkit „leirni”

  • egy gondolat bánt engemet…már régóta, hát íme:

    a súlyozás és nem az időbeli sorrend érdekes!

    a Szovjetunió békésen kimúlt, öngyilkos lett

    a Magyar Népköztársaság kiherélte magát és békésen ordibál kappanhangon

    Csehszlovákia megpukkadt és boldogan ketten vannak békében

    Lengyelország békésen belelépett és azóta tapicskol benne

    Jugoszlávia nem adta a derekát, hát segítettek neki bombákkal és meg Hágá zták őket és most sokan lettek békében béke poraikra

    azaz szvsz: a KGST-t mindenképpen meg kellett kaparintani a járulékos részeivel együtt, mert hatalmas piachiány és gyártási kapacitás rossz elosztása volt amit szintén meg kellett oldani és az olajválságok önmagukban keveseknek bizonyultak

    és ma ez van

    szabadon lehet beszélni álmokról, meg a sárga rózsáról és a hazugságokról, a lényeg meg van oldva és levédiab…d a legjobb „beteg ló” mert még kappanbetegségei is vannak

    az ejjujjujjujjujj kicsit (???) összefonódva meg cicózva a süsüékkel és azok újra felosztási terveivel??? minő idióták????

    most van süsü+brexit+makaróni és az ejjujjujjujj többi fennmaradó része…tehát a divide et impera már kezd műxeni

    de ti csak foglalkozzatok a sohasemvolt demokráciával még akkor is ha asszisszitek, hogy bárhol valaha is volt…

    olyan jó sokat beszélni a semmi körüljárásáról

    ezt meg én mondom és fenntartom várom, hogy mindenki rámborítsa azt ami neki undorító

  • Andrew_s
    2018 április 17
    10:45 de.

    nini, még majd összhangzattan lesz ???? sokan sohasem értik, megmaradnak a Koncz Zsuzsi politikai zsenialitásának szintjén meg a zillés ésa zomega és a többi a 3T be betuszkolt Aczél elvtárs zsenialitása révén (valóban zseni volt) és persze az állam által nagyon jól fizetett sárga rózsa amit ugye még én is meg tudtam szerezni asztal alatt odavezettek, hogy ennek az asztalnak az alján van…mert csak akkor vették, ha „be volt tiltva”

    de azért olyan jó…és részemről vastaps neked

  • Eskuszom hascsikarast lehet itt kapni a sok hulyesegtol amiket olvasok. A gyerekeket, gyerekeinket nem kell belekeverni a politika utvesztoibe, hiszen mi felnottek sem pendulunk egy huron, mas a velemenyunk a jelenlegi politikai helyzetrol ami Magyarorszagon van mindannyiunknak. A gyerekeket szeretni kell, megerteni segiteni a tanulasban es hosszu porazra engedni oket, csak akkor kell mellejuk allni ha baj van. A szabadsag kulonben is relativ dolog, sosem lehet egy ember igazan szabad, mert ha kozossegben el vannak szabalyok amiket mindenkinek be kell tartani. Szoval a sok hulyesegtol kezdek rosszul lenni, a gyerekkor es a diakkor a legszebb egy ember eleteben, hagyjuk es segitsuk a gyerekeinket es ne szennyezzuk be kis eletuket semmilyen politikai marhasaggal. Ok nevelik egymast a tanarok is nevelik oket, ez a dolguk. Mi csak becsuletesseget jo indulatot szeretetet tudunk nekik peldaul allirani. A gyerekek minket sosem fognak ven szatyornak es ven trotyliknak hivni , mint ahogy Gabriel irta. Meg kell tanitanunk oket egymas tiszteletere es egymast elfofadni a hibaikkal egyutt. Mas semmi dolgunk nincs veluk kapcsolatban, ha ezeket megtanitjuk nekik semmi baj nem lesz veluk az O eletukben. Ha majd nem lesznek megelegedve a tanulasi lehetosegukkel es eletkorulmenyeikkel akkor majd kimennek az utcara es tuntetni fognak meg odafigyelnek majd a politikai vezetesre, addig mi ne neveljuk semmilyen marhasagra oket a politikaval kapcsolatban. Bloody Marynek van igaza aki csak itt nevet a beirasokon, legalabb nem ideges mint en.

  • Rodeókám, úgyismint a NIHIL prófétája:

    Akkó most mit mit mit mit csinájjunk ?
    Jól öljük meg magunkat?

    Ahhoz kéne egy második Seres Rezső
    Ha tudsz úgy bazseválni szójjá..
    készítek elő inni való gyufát.
    Ha jó volt a régesrégi
    masamód-lánykáknak,
    csak hatni fog
    most is
    nem?

  • Wazze Rodeo..

    A zember mán megse ölheti magát tisztességgel.
    A mostani gyufa-fejek nem akarnak oldódni a vízben

    a gázönygyújtót meg mégsem lehet italba keverni…

    Báár..egy hülye barátom egyszer készített öngyújtós puddingot.
    Az általa szervezett CB-s házibuli fénypontja volt az eperpuding.
    És az egyik tag kikanalazott az adagjából egy öngyújtót.
    Mire a házigazda :
    „de jó hogy megtaláltad, már mindenfelé kerestem”

    így keletkezett az „öngyújtós puding” legendája a régi CB-rádiós körökben.

  • GABRIEL;

    Tevedsz !
    Nem „nyitott kapukat” hanem zart agyakat dongetek.

    A magyar problemaja volt, es az ma is .hogy gondolkodas modja mindeg a multban ragadt.

    A fiatalsag az igen konnyen befolyasaolhato, mert semmi tapasztalataik, gyakorlataik nem leteznek.
    Koruk miatt az lehetetlen.

    S az idosebb gereracio bolcsessege a mult eszmeket kovetve a multban ragadt.

    Minden ami halado, eletuket fel-lendithetne, azt idegennek velik es azert visszaurasitjak.

    S a „szocialista-elkepzelesek” ma is nagyban uralkodik a magyar elmejeben.
    A jelen generacio a mult-rendszer termeke. Azt koveti.

    Az orszag, az allamhatalom nevenek valtoztatasai nem okopzott semmi elorehaladast, semmi jobbat.

    Azt szukseges felfogni, maskent minden a regi modon foltyayodik.

  • Na, hát pont a fiatalokrol nem tudom elképzelni, h tömegesen szavaznának, támogatnának a diktaturát, rezsimet, amelyik gyülöli a szabadságjogokat és parancsuralmi rendszerben lop, rabol és kényszerit ki mindent!
    Vagy vannak eltorzult lelkü fiatalok is?

  • Semmi problema a tuntetesekkel!

    Az minden egyen garantalt szabadkifejezese jogosan.

    De hogy mi celokert tuntenek, az a jelentosege.
    Valami pozitiv elohaladsert tuntetnek, vagy csak meret valakinek konnyulehetosege van befolyasolni a fiatal tomeget, az a negative.

    Valtozas mindeg serelmekkel jon. Valaki mindeg sertetten vesz minden valtozast.

    De a nagy kerdes, hogy a „valtozas” pozitiv elorehaladast jovedelmez-e a lakossag osszesegenek rszamara ?

    Az az egyedulli donto kerdes.

    Tunteni a valasztasok ellen egy hettel a valasztasok utan, mint „falra borsot hanyni”.

    Csak a „borsot” pocsekoltak.

  • Göllner András

    @ hazai lámpa

    „Ez a tömény, gyűlölködő fröcsögés miben különbözik a fidesz előadásától?”

    Nem tudom kivel tévesztett össze slamposkám, de nem baj. Én a fröccsöt is jóízüen megiszom. Egészségére kedves asszonyom Bugyiban, vagy ott ahol netán lakni tetszik. Én most a Szalajkavölgyében pecázok. Csaléteknek olyan kis Fideszes segédhernyókat használok amelyek itt kúsznak, másznak a pinyóban. 🙂 A pisztrángot kirántva szeretem. A libát, borjút vagy a marhát, szemtől szemben. Nyugodjék kérem, állatbarát vagyok. 🙂

  • Julius jobak
    2018 április 17
    11:31 de.

    Bloody Marynek nem igaza van, hanem vodkája.

    A harmadik után már Téged is el lehet viselni. 🙂

  • Geyza
    2018 április 17
    11:44 de.

    hááááááááát, gyufája válogattya és a víz amiben oldani akarod? de azért azt az öngyújtós puddingot megnéztem volna…pláne, ha időben lángralobban a bajusza alatt de lagalább az orra alatt

    nem kell megöngyilkolni magadat, akkor ki tanítani a kandúr hangnem felhangolására sicc mollból modulálva … úgyhogy inkább igyál valami olyat ami árt de nem dönt le

  • Göllner András,

    „” “Ez a tömény, gyűlölködő fröcsögés miben különbözik a fidesz előadásától?”

    Nem tudom kivel tévesztett össze slamposkám, de nem baj. Én a fröccsöt is jóízüen megiszom. Egészségére kedves asszonyom Bugyiban, vagy ott ahol netán lakni tetszik. Én most a Szalajkavölgyében pecázok. Csaléteknek olyan kis Fideszes segédhernyókat használok amelyek itt kúsznak, másznak a pinyóban. „”

    Ez az Bandi!!! Ugyanugy bizonyitod, hogy te nem vagy frocsogos, ahogy a bekeaktivistak bizonyitjak tomeggyilkossagokkal, hogy ovek a Beke Vallasa.
    Nem csoda, hogy imadod oket.

    Hogy haladnak a lurkok a social justice warrior szakon az „egyetemeden”? Megtanitottad mar oket a molotov koktelt keszites fortelyaira, vagy egyelore meg csak a vascsoveknel tartotok? 🙂

  • Szikszai
    2018 április 17
    3:11 du.

    hol van a cím: Tejútrendszer, Naprendszer Föld Bolygó -n SOCIAL JUSTCE és mivel eszik?

    és ami legfőképpen érdekelne miről ismerszik meg? mert szeretnék egyet látni csak úgy élőben…szeretek rácsodálkozni ugyanúgy, mint amikor előszőr láttam az egyperces kígyót? 25 cm hosszú, 1 1/2 cm átmérőjű, sötétzöld de mimikrije van… és majdnem rátenyereltem kedves néger barátom félrerántott…ezért tudom mindezt leírni

    szóval? szósál dzsusztisz? az milyen?

  • Rodeo36-11
    2018 április 17
    11:21 de.

    Tudod, van annak varázsa, ha a fasisztáknak ballibsi, a bolsiknak középjobb, a baloldaliaknak dekadens osztályidegen az ember. Egy időben lehetőleg.
    Amikor ilyen helyzetben találom magam, akkor mindig megnyugszom. Mert stabilitást sejtett. Azt, hogy lehet, hogy a nézeteim támadhatóak, de legalább valahol középtáj vanank egyensúlyban. Ráadásul az enyémek.

  • Julius jobak
    2018 április 17
    11:31 de.

    Nem muszáj ám itt lenned !
    El is mehetsz. Nem tartóztatlak szia.
    Persze ha kötelességből kell idejárnod az más.
    De akkor ne rinyálj kisfiú,viseld méltósággal a feladatot.

  • Rodeókám:

    Meginnék egy deci vöröset, azonban nem tisztán:
    Három deci rummal hígítva kérem.

    /By P.Howard/

  • Syxay mindenhez hozzá szól okosakat.
    Mert ő olyan okoska féle.
    Mama okos kiffia.

  • Rodeo,

    A sok ertelmetlen baromsag mellett azt akartad megtudni, hogy mi az a tarsadalmi igazsag?

  • Geyza Bloody Mary latszik, hogy honnan van az osszes muveltseged , a Rejto konyvekbol.
    Persze, hogy 6-ai nak van ideje valaszolgatni, Albertaban ki sem tudja tenni a labat, mert lefagyna neki. Ott ha minusz negyven fok van telen azt mar pöcs lengeto hosegnek hivjak.
    Azert lehet rohogni is rajtatok. Azert jarok ide mert meg mindig az agyat nyomom es masfele meg mindig anyaznak, nem tudnak vitatkozni szepen mint ti. Oszt ha nem tetszik amit irok, majd kirignak innen es kesz. Majd irok akkor a izvestijaba.

  • Az a „társadalmi igazság”
    hogy Syxay szemmel láthatólag
    ki írta saját magát a társadalomból
    Ő ugyan másképpen tartja,de sokkal jobb így a társadalomnak.

  • Göllner András
    2018 április 17
    1:27 du.

    „Én most a Szalajkavölgyében pecázok.”

    Most olvadt ki a gleccserből, amibe ősszel belefagyott?
    Mi a baj a Bugyimmal? Nem költözök Ondódra, ne reménykedjen! 🙂

  • Andrew_s
    2018 április 17
    10:59 de.

    Ha valaki tényleg szakértő, akkor miért marházza, hülyézi a laikusokat? Attól nem látszik okosabbnak, sőt.

    „Papíron a TSZ-ek 53-ban is a tagok tulajdonában voltak”
    Igen, közösségi tulajdonban, ezért hívták kollektivizálásnak. Nem rendelkeztek a földdel és eszközökkel. Ráadásul tagok nem csak 53-ig léptek be, főleg aki akkor született. Ha valaki 1970-től húsz évet ledolgozott egy tsz-ben, mint szerelő, könyvelő vagy kisállat-gondozó, az is vagyonjegyet kapott a munkája arányában 1990-ben.
    A rendszerváltás után nyílt arra lehetőség, hogy akár föloszlassák magukat.
    Ez több évig eltartott, tehát lett volna ideje beavatkozni még a szoci kormánynak is, hogy megtámogassa a tagokat, ha együtt akarnak maradni.

  • Andrew_s
    2018 április 17
    10:45 de.

    Szerintem ez nevetséges, hogy itt mindig csak az egyik oldal felelős mindenért! X kormány hozta rendbe, amit Y kormány teljesen elcseszett, és mindig a beszélő pártállása szerinti kormány az X.

    A rendszerváltáskor a belső kereslet visszaesett, mert nem volt az embereknek elég fizetése a megélhetéshez. A kilencvenes évektől folyamatosan csökkent nem csak az alma, hanem az összes zöldség-gyümölcs termesztése, valamint a sertés és szarvasmarha tenyésztése is visszaesett az 1988-as szinthez képest. A Horn-kormány alatt is.
    Az akkori Oroszország és az exportpiacok egy ideig változatlanul folytatták az addigi kereskedelmet, amíg nem mentek csődbe.

    Az agrárium munkaerő létszáma 1989-1995 között félmillióval csökkent. Tehát ebben az Antall-kormány és az utána jövő is benne van, ha jól számolom.
    Ami a legfontosabb, hogy az állam radikálisan csökkentette az agrárium támogatását és az exporttámogatásokat. Az agrárolló többszörösére nőtt.

    Az uniós csatlakozás óta egyébként a magyar mezőgazdaság stabilizálódott, ahogy a többi volt szocialista országban is. A gond azzal van, hogy itt és a környező országokban vidéken él a népesség nagy része, akiknek a vidék már nem tud munkát adni. De a városba költözés sem megoldható, így marad az ingázás, a kivándorlás vagy a segély/közmunka.

  • Jólvan Jobák fiam.
    Szépen elmondtad a semmit.
    Mostmár leülhetsz.

  • Andrew_s
    2018 április 17
    5:55 du.

    a mákony hat a bürgék meg meg vannak kergülve és ez maradt a cél, enélkül már régen lehetne valami demokráciához hasonló valahol, persze nem az olyan országokban ahol az elnyomó hatalom mondja meg a tuttit és mindenki más vagy szajkózza vagy el van hallgattatva…lásd a fejlett demagográciákat amelyek most éppen kavarognak mert hatalmas gondjaik vannak és még nem tudják, hogy ezek a gondok csak szaporodnának ha elérnék céljukat és az egész világ azaz a Tejútrendszer is az övék lenne (erre már volt példa…nem maradt számottevő ellenség nagyon gyorsan készíteni kellett de sokáig tartott és sokan felébredtek már a kábulatból de még el vannak hallgattatva)

    az, hogy levédiab…n ez megy kisbiliben kisszar alapon de habosra kavarva az nem csoda az egyenes következménye a „demokrácia” behatolásának 1989 ben bulldózerrel és antallal orbán várakozik a sötét sarkon… most előbújt de sötétség nem változott

    és most még az, hogy sikerült a nyugatot is megosztani a brexit meg a gallkappan már versenyeznek melyik nyaljon be előbb és most a kappanéknak a makarónival aki egy készítmény a wallstreet konyhájának egyik sarkában főzték…na ő nyal lefetyelve de mit fog kapni az a jövő zenéje

  • Lámpa 7:13, 🙂 szóval már a professzorokat sem tiszteled?
    ……..
    A választásról írtál valahol, hogy mi történt?

  • hazai lámpa
    2018 április 18
    7:20 de.

    A minősítés nem a laikusségnak szólt, hanem annak az arcszélességnek, amivel állítottad. Amúgy érdekes módon, ugyanaz az arcszélesség azonnal feltűnik, amikor magaddal szemben találod alkalmazni.

    Ha visszaolvasol, akkor egyébként azt írtam fentebb valahol, hogy a gengszterváltás utáni földharács egyedi szereplőit az érdekeik és nem a párthovatartozásuk motiválta.

    Azt a gazdasági kerettörténetet, amiért Kínában kevesebbért is angyallá küldnek vkit a Mennyei béke tarkón-lövőterén Antal és bagázsa hozta össze. Ebből a szempontból Antal szimpla gazember volt (másból is, de azt hagyjuk). Lehet szocizni, amíg bele nem zsibbadsz, de ez akkor is igaz marad. Nem mert én mondom, hanem mert az ország gazdaságpolitikájáért a regnáló hatalom felel.
    Ha erre nem képes, menjen a fenébe. Ha nép választással vagy akasztással nem küldi a fenébe, akkor megérdemli a nyomort.

  • Rodeo36-11
    2018 április 18
    8:08 de.

    Másutt, más korban írtam, de fenntartom, hogy az emberi társadalom egy fura horda csak.
    Ezért, mint nagyobb hordába verődési szükségletnek az emberi horda-lét kedvez a birodalmasodásnak, ami gazdaságilag szükségszerű időnként.
    Viszont nem kedvez a birodalmak fennmaradásának.

    Itt a zsírjára sütött kontinensen most éppen a birodalmasodás korszakát éljük. Ha arésztvevőknek ez nem tetszik, akkor vagy meggátolják, vagy nem. Ha sikerül a saját barlangjukban meggátolni, akkor büszkén halnak éhen. Miközben a világ eldübörög felettük és mégis a birodalom részeivé válnak. Rabszolgaként a gyarmaton.
    Mert a történelem odábblép. Lehet itt annyi hepcia és hunagrofasiszta, hogy már csak önmagukkal állnak majd szóba. De az egyik oldalon az olajcsapot és/vagy uráncsapot szorítják meg, míg a másikon szinte minden mást. A gyárias gyarmatosítás megkezdődött és az országos rabszolgakereskedő már évekkel ezelőtt az olcsó munkaerővel házalt.
    Orbán és kedvenc fasisztái választhatnak, hogy teuton ló vagy a pusztai medve taknyán akarnak-e inkább célba-csúszni. Mert azt a teuton-galkakas páros világosan közölte, hogy lesz uniós birodalom. Ellenkező esetben lehet büszkén éhen dögleni. Vagy más talpa alá költözni.
    A Brexitet megszavazók is kicsit elfelejtették, hogy a nosztalgikus múltjuk a múltjuk. Kellő büszkeséggel gondolom Trump hídfőjének szerepét választják majd a hőn szeretett francia bor helyett

  • hazai lámpa
    2018 április 18
    7:54 de.

    Mér szteed ki cseszte szanaszéjjel a hazai ipart?

    Naná hogy Horthy-fan Antalljóskáék.

    Még jól emlékszem mikor a Rádióban kijelntette hogy

    „olyan országgal amelyik nem tud fizetni a magyar árúért, mi nem kereskedünk”

    És másnap letiltottak minden Oroszországba irányiló exportot.

    Rá egy hétre megszűnt létezni a magyar ipar.

    Rá pár hónapra privatizáció címén a párttitkárelvtársak meg más tótumfaktumok kicsemegézték a gyárainkból az értékeket fillérekért, az adósság-halmazt meg hagyták az Állam nyakán, aki ehhez tapsikált.

    Most csak összeszerelő ország vagyunk, holmi banánköztársaság.

    Hazai Lámpa:
    gratulálhatsz utólag is
    Antalljózsiéknak.Ügyesek voltak.
    Ügyesen széjjelvertek pár nap alatt
    egy egész országot.Hááát..ennyi a hazai „sikertörténet”

  • Andrew_s
    2018 április 18
    10:05 de.

    hát jól felértékelted azt a hordát mert szerintem Kipling írta helyesen a majmokról csak buta csürhe és ez meglátszik percenként keserű újra és újra olvasni, hogy egy szarházi sértődött senki mivé tud tenni egy virágzó és joggal büszke országot…azaz igaz Kipling szava, mikor mondja Mawgly nak kerüld el és ne állj szóba velük…tehát volt hozzá majom bőven…mit csináltak a fegyveres testületek benne a munkásőrség? vagy mind csak gittegylet?

    mert aq gyalogmajom az assziszi és fennen hírdeti

    a birodalmasodás, hahahaha a történelem döglött birodalmak sorozata…a brexit egy állatság a gallkappanék meg hadd kotkodácsoljanak, a teutonok majd észbekapnak…ki is maradtak a legutóbbi divíde et impera hasmenésből csak az a két felfuvalkodott múltbarévedő hiszi még mindíg, hogy szeretik őket ott süsülandiában és nem kiröhögik, hogy íme mit hozhat egy kis csali és nem vették észre az egérfogót, patkányok …

  • Andrew_s
    2018 április 18
    10:05 de.

    +++ beszankcionálták magukat a kőkorszakba…már két hónap múlva nemcsak füstje de lángja is lesz…

    érdekes módon (én legalábbis úgy látom) az a blokk nagyon nagy és emészthetetlen amely már nem kiköpi a csalit most, hogy a brazilok is csatlakoztak mert felébredtek…valaki azt szólta hozzá valahol, hogy mexico nagyon várja a falat mert tartanak az északi migráncs inváziótól és kitett 5 db LOL avatart

  • Julius jobak,

    „Persze, hogy 6-ai nak van ideje valaszolgatni, Albertaban ki sem tudja tenni a labat, mert lefagyna neki. Ott ha minusz negyven fok van telen azt mar pöcs lengeto hosegnek hivjak.”

    Amig az igaz, hogy a klimax-valtozas valahogy elkerulte Albertat, nem a hideg miatt van idom. Egyreszt pihenteteskent latogatok ide a konyvem irasa kozben, masreszt ujabban beviszem a munkahelyemre az Ipad-emet, mert igy eletem vege fele, eletemben eloszor kaptam egy olyan allast ahol a legnagyobb veszely az, hogy az unalom megol.
    Es, ahogy te is irod, jokat lehet rohogni az ide iro elvtarsakon – akarom mondani „haladotarsakon”, beleertve a nacikat is.

  • Geyza, attol, hogy meg egy gyar sem volt versenykepes a nyugati orszagokeval lehetett volna uj technologiat hozatni nyugatrol , nem pedig mindent eladni. Igy aztan tenyleg az orszag ki lett fosztva.

    http://www.dailymotion.com/video/x18bi8e

  • IZRAELI ÚJSÁGÍRÓ: NETANJAHU ELISMERI ORBÁN TETTEIT A ZSIDÓELLENESSÉGGEL SZEMBEN

    Caroline B. Glick, a Soros globális káoszkampánya című a The Jerusalem Post című lapban megjelent cikkében kifejti, hogy nincs olyan sarka a világnak, amelyet ne érintenének Soros György erőfeszítései. Nincs politikai terület, amely érintetlen maradna.

    Az első külföldi vezető, aki Orbán Viktor miniszterelnököt felhívta, hogy gratuláljon a magyarországi parlamenti választásokon aratott döntő győzelméért, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök volt.

    Netanjahu felhívta Orbánt, és meghívta őt Izraelbe.

    Az izraeli kormányfő megköszönte Orbánnak, hogy „Magyarország támogatja Izraelt a nemzetközi fórumokon” – olvasható a The Jerusalem Post cikkében, melyet a Tűzfalcsoport tett közzé.

    A cikk szerint 2015 óta, amióta Angela Merkel német kancellár a Közel-Keletről több százezer – főleg muszlim – bevándorlót engedett be Európába, Orbán a nyitott határok politikájának egyik legelismertebb ellenfele, amely szerinte Magyarország nemzeti identitását és gazdaságát fenyegeti.

    A szerző, Caroline B. Glick szerint Soros felvállalt egy olyan bevándorláspárti kampányt, amelyet a magyarok túlnyomó többsége ellenez.
    Nem azért ellenzik, mert gyűlölik a zsidókat, hanem azért, mert a szabadjára engedett migrációt a nemzeti érdekeket elpusztítónak tekintik – ideértve a nemzeti identitást, a szuverenitást, a gazdaságot és a nemzetbiztonságot.

    [ ORBÁN VIKTOR: KIVÁLÓ PARTNERSÉGET ÉPÍTETT KI MAGYARORSZÁG ÉS IZRAEL ]

    Izrael állam függetlenségi napja alkalmából levelet küldött izraeli kollégájának, Benjámin Netanjahunak Orbán Viktor kormányfő. A miniszterelnök szerint az elmúlt hét évtizedben a két ország széles körű és sikeres együttműködést alakított ki egymással. A kormányfő emlékeztetett Benjámin Netanjahu 2017 júliusában lezajlott „történelmi jelentőségű” budapesti látogatására, mely értékelése szerint kiemelkedő eseménye volt a kiváló partnerségnek. Hozzátette: reményei szerint a közeljövőben viszonozhatja a látogatást.

    Ráadásul Soros hasonló kampányokat indított Izrael ellen azáltal, hogy tömegesen finanszírozza az izraeli és a nyugati világban az Izrael-ellenes NGO-kat. Az NGO Monitor szerint egy izraeli szervezetet arra szántak, hogy NGO-k szerepét kutassa Izrael delegitimálásában – azt, hogy saját Nyílt Társadalom Intézetén keresztül Soros évente több tízmillió dollárt költ Izrael-ellenes nem kormányzati szervezetekre.

    Soros-kedvezményezett a rosszindulatúan Izrael-ellenes Human Rights Watch (HRW) is.
    A HRW kampányt vezetett Magyarországon azt állítva, hogy az Orbán támogatta Soros elleni kampány antiszemita volt.
    Mint azt az NGO Monitor megjegyzi, Soros felmentette a HRW-t, miután a főbb adományozók elhagyták a csoportot a mélyen Izrael ellen irányuló elfogultsága és gyűlölete miatt.

    Mivel Soros központi szerepet játszik a nemzetközi baloldal által pénzelt – Izraelben és az egész Nyugaton folytatott – Izrael elleni háborúban, az izraeli külügyminisztérium nyilatkozatot adott ki az Orbán által támogatott Soros-ellenes magyarországi kampány kapcsán röviddel azt követően, hogy a magyarországi izraeli nagykövet elítélte a Soros elleni kampányt.

    Az írás idézi a magyar kormányfőt: „Minden magyar kormány kötelessége megvédeni minden állampolgárát. A második világháború alatt Magyarország ennek az erkölcsi és politikai követelménynek nem tett eleget. Akkor a zsidók védelme helyett a náci kollaborálást választottuk. Ez nem fordulhat többé elő.”

    Netanjahu a maga részéről megköszönte Orbánnak a „fontos szavakat”, és dicsérte őt kormányzatának ellenállásáért az ellen, amit általában „új antiszemitizmusnak” neveznek: Izrael gyűlölete ellen.
    Netanjahu azt mondta: „Van egy új antiszemitizmus, az anticionizmusban kifejeződve. Az egy és egyetlen zsidó állam delegitimizálása. Magyarország sok tekintetben azon államok élén áll, amelyek ellenzik ezt a zsidóellenes politikát, és én ezt örömmel fogadom, és ezért kifejezem kormányom elismerését.”

    Orbán mellé állva, Netanjahu azt bizonyította, hogy Izrael számára a „Soha többé” az antiszemitizmus valamennyi formájával szemben azonos erejű fellépést jelent.
    Az Orbán mellett kiálló Netanjahu világossá tette, hogy Izrael tettei alapján alapozza szövetségeit.
    Támogatja azokat, akik támogatják a zsidó államot, és ellene van azoknak, akik ellenzik azt, függetlenül azok ideológiai és pártbéli identitásától.

    A teljes cikket itt olvashatják:
    https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/2018/04/18/izraeli-ujsagiro-netanjahu-elismeri-orban-tetteit-a-zsidoellenesseggel-szemben/51413/
    —————
    Ez pedig az MI-tol volt.

  • Julius jobak
    2018 április 18
    12:48 du.

    Pontosan !

    Itten IPAR volt !!

    Sajnos csak VOLT !!!

  • Syxay:
    Mo.-n antiszemitizmus van.
    Mégpedig erősen. De lelkendezzél csak.

  • Szikszai
    2018 április 18
    12:53 du.

    akkor most a zorbán szentté lesz avatva (hogy mongyák zsidóúl, hogy „szent”?) a világ legnagyobb izraeljében és a világ legnagyobb netán yahoo ja által…ezzel máris legitimmé vált …meg a kismalac és a hupikék törpikék és a Mézga család

  • Rodeo36-11,

    „akkor most a zorbán szentté lesz avatva (hogy mongyák zsidóúl, hogy “szent”?) a világ legnagyobb izraeljében és a világ legnagyobb netán yahoo ja által…”

    Meg az is elofordulhat. Csak nem fajna neked?
    Ugye az faj neked a legjobban, hogy nem minden magyar zsidogyulolo?

    „ezzel máris legitimmé vált …meg a kismalac és a hupikék törpikék és a Mézga család”

    Muszaj minden alkalommal lejaratnod magad? Komolyan azt hiszed, hogy a zavaros agyadban osszetodulo fel-gondolatok masszaja ertelmes szoveg?
    Csak annyit ertel el ezzel, hogy sikerult a KMH leghulyebb hozzaszoloja buszke cimet elnyerned.

  • Geyza, Rodeo!

    Ez furcsa rassz, aminek szikszai is beazonositotta onmagat, A HULYE ZSIDOK – akik valoszinuleg meg korulmetelve sincsenek, pont ezert gyulolik a zsidokat, magyarokat.

    Egyszeruen ebbol fajtabol jon majd az antimessias (vagyis az antikrusztus) is.

    Egy szot sem erdemes rajuk pazarolni.

    Kanadabol azon dolgozik, hogy elarulja Izraelt es Magyarorszagot.

  • Szikszai
    2018 április 18
    1:47 du.

    sziksósikám 6 aiaiaiai

    nekem a zsidókkal nincs gondom, sohasem volt! nekem az a gondom, hogy cionisták fenntartanak egy apartheid államot, amely jogot formál arra, hogy bárkit bármikor megtámadjon, meggyilkoljon, megsemmisítsen és ehhez nagyhatalmak anyagi támogatását élvezi azaz bűntársakká váltak közösen

    a többit nyeld le… és koszos nyelveddel ne szennyezzél be másokat

  • Drizari
    2018 április 17
    2:11 de.

    A benézésért bocs.
    Alkalmasint Hobo-ra is igaz, meg elég sok mindenkire. Viselkedésmintákról, és nem konkrét viselkedésekről elmélkedék. De nyilván nem egyes emberekre és mindig igaz, hanem tömegekre.
    Hobo is elég óvatosan billegett mindig a 3T határán. Látszólag nem nagyon szeretve, de azért az FMH-ban rendszeresen kenyeret kapva.
    Amellett azt hiszem sokan többet gondoltak bele olykor a szövegekbe, mint amennyi volt. Magam is. pl. mert bele akartuk képzelni.

  • Nade Rodejókám.

    Addig jó Izráelnek
    míg meg tud támadni majdnem bárkit.

    Nade nem ?

  • Gabriel:

    Ez a syxay szteem
    csak valamiféle zsidó-imitátor.
    Ilyen még nem volt a Világtörténelemben !
    Ez az idióta feltalált egy merőben új kategóriát.

  • Julius jobak
    2018 április 18 12:48 du.

    Na ezert lehetett szetlopni akkor buntetlenul az orszagot, mert ennyire hulyere lehetett venni teged is!

    Ha mas nem is, akkor legalabb a vilag legjobb lotenyesztoi kozott szamontartott Babolnai tenyeszcsodor hagott volna meg teged is, azokkal egyutt akik meg a napig is ezt az okorseget hirdetik, es akkor is versengve kopkodtetek tele a vilagot ezzel a hazugsaggal!

    Antal bandaja azert hirdette ezt meg, mert igy lehetett megmagyarazni, hogy miert fillerekert kotyavetelik a magyar vagyont!

    Magyar termekek – ugy ipari, ugy agrargazdasagi szinten TOMEGEBEN VOLTAK VERSENYKEPESEK ES KERESETTEK A VILAGPIACON!

    Honnan a jo istenbol tudhatnad ezt, ha nem voltal tevekeny resztvevoje az akkori magyar gazdasagi eletnek!

    Kerlek szepen tajekozodj, ha nem esik nehezedre, ha meg nem akarsz rola tudomast venni, akkor ulj a szadra!

    Egyebkent a legnagyobb marhasag azt hinni, hogy mindent az orosz piac vett volna fel.

    60%-a a magyar exportnak kapitalista relacioba ment.

    Nemetorszag (nyugat maskepp az NSZK) masodik exportpiacunk volt mar akkor is

    A RABA-nak leanyvallalata volt az USA-ban.

    A GanzMavag, Tungsram, GanzElektrik es meg számos ceg az egesz vilagba exportalt.

    A MOM, a MEDICOR ismert cegek voltak, meg ma is vannak olyan helyek a nagyvilagban ahol a mai napig mukodnek a rontgengepeik.

    Az Ikarusz exportjanak kb 20%-at vette fel az orosz piac, a tobbit Azsia, Delamerika, Afrika – de! az USA-ba is szallitottak varosi buszokat!

    A magyar gyogyszeripar soha nem volt lemaradva a vilag élvonalatol!

    Pelda ra a RichterGedeon, az egyetlen, akit nem adtak el bagoert, hogy egy kis apropenzhez jusson a Csurka-Lezsak fele kocsmatoltelek pedofil banda – nezd meg ma mennyire jegyzett gyogyszergyar europaban es az USA-ban is!
    Nem a legnagyobb, de a technologiarol beszelunk most!

    Duguljatok el mar vegre „ellendrukkerek”

    Akkor meg nem beszeltunk az agrar-agazatrol – ugy az agrar-iparrol!

    Ha magyar agraragazotot nem nullazzak le ezek a mocskok, ma erosebb lehetne mint ma holland!

    Mert akkor meg az volt! Termelesben es technologiaban is!

    Na menjetek a jo picsaba, magatokat magyarnak avanzsalo latvanymagyarok, vagy melymagyarok! – akik minden lepesetekkel, szavatokkal az orszag koprsojaba szeretnetek meg egy szoget verni!

  • Rodeo36-11
    2018 április 18
    12:10 du.

    „a birodalmasodás, hahahaha a történelem döglött birodalmak sorozata…”
    Így van. Mint írám vala: kedvez a birodalmasodásnak, de nem a birodalmak fennmaradásának.
    A városállamnyi törpebirodalmak az Égei-melléken ugyanúgy meghaltak, mint a kereszténység nevű ideológiai metabirodalom. Legfeljebb pár totemkedvelő még nem vette észre, de az 1800-as évek közepe fele meghalt. Mint a szeretet, amit hirdetett. Csak az vmikor a 300-as évek végén halt meg.
    Kiplingen nem vitázok. A Jungle for dummies nem a kedvencem. De a toppantó pillangót, és a magányos macskát szeretem 🙂

  • Rodeo36-11,

    „nekem a zsidókkal nincs gondom, sohasem volt! nekem az a gondom, hogy cionisták fenntartanak egy apartheid államot, amely jogot formál arra, hogy bárkit bármikor megtámadjon, meggyilkoljon, megsemmisítsen és ehhez nagyhatalmak anyagi támogatását élvezi azaz bűntársakká váltak közösen”

    Aha… szoval kedveled a zsidokat, csak a vallasuk nem tetszik (arrol korabban hozongtel) es nem birod elviselni, hogy van egy fuggetlen orszaguk.
    Ilyen zsido-kedvelok mellett mar nincs is szukseg zsidogyulolokre.

    A kis buta jelzoidet pedig hiaba puffogtatod Izrael ellen. Aki apartheidnek hivja Izrael rendszeret az vagy nem tudja mi az az apartheid, vagy nem ismeri Izraelt. Mas szavakkal szolva, az illeto egy olyan elmebeteg, aki barmit leir, kimond, anelkul, hogy tudna mirol beszel.
    A tobbi hulyesegre, amit osszehordtal ugyanez all.

    „a többit nyeld le… és koszos nyelveddel ne szennyezzél be másokat”

    Teged nem is kell szennyezni, megteszed te azt sajat magadnak.

  • Gabriel,

    „Kanadabol azon dolgozik, hogy elarulja Izraelt es Magyarorszagot.”

    Ez az! Igy kell pontosan azzal vadolni az ellenfeledet, amit te csinalsz! Latom tanultal itt a Gollner-felektol.

  • Syxay
    ha rajtad múlna már rég nem lenne meg Izrael.
    Eladtad volna a rongyfejűeknek egy marék piszaterért.

  • Andrew_s,

    azért elég látványos volt a fiatalok összecsapása a rendőrséggel 1984. augusztus 4-én Pusztavacson. A politika Békefesztiválnak hirdette meg, de a nagyjából 120-150 ezer fiatal a zenekarok miatt utazott erre a rendezvényre. Az Országos Béketanács programjainak a zavartalan lebonyolítását a III/III részéről biztosították volna. De a színpadnál kitört egy kis nézeteltérés, amibe egyenruhás rendőrök avatkoztak be. Nem kellett volna. Parázs verekedés alakult ki a rendőrökkel, akik látva a túlerőt, segítséget kértek. Az őrjöngő tömeget a karhatalmi erők bírták csak leverni, akik ködgyertyát, könnygáz gránátot és vízágyút vetettek be.
    Az egész balhé amiatt alakult ki, nem engedték színpadra a P.Mobilt.

    Aki akkor 18-20 éves volt, az ma 52-54 éves.
    Tájkép csata után:
    .

  • Geyza
    2018 április 18
    2:40 du.

    nem baj semmi…a lesz…m esete, de én a „bárkik” oldalán maradok

  • Szikszai
    2018 április 18
    2:49 du.
    gondolom ezzel az unalom végső dögségét döngeted…

    lobby=korrupció
    cionizmus=rasszizmus

  • Drizari
    2018 április 18
    3:31 du.

    1973, Múzeumkert
    1978, máj 1 Tabán (koncert után nem győztek igazoltatni)

    Nem is vitattam, hogy voltak ilyenek. Tényeket csak ostobák vitatnak. pl. Orbán

  • Rodeo:
    hehehe ne nézzél túl magasra.

  • Szikszai
    Izrael-
    cionizmus=rasszizmus-mi?

  • Szikszai
    Cionizmus=rasszizmus-mi?

  • Ezer bocsanat- Szikszai!!!!!!
    Termeszetesen- Rodeonak a nagy „filosofo”nak
    kuldtem.
    Meg egy Rodeo „oromere”,

  • Izraeli
    2018 április 18
    5:13 du.

    rablómese egy kérdés marad mennyit fizettetek neki mindezért ott jútyubon?

  • Izraeli,

    Ez az alak beteg. Es nem is hajlando segiteni sajat magan.
    Hiaba kuldesz neki barmit, semmit nem fog elolvasni, vagy megnezni, az csak megzavarna a vak gyuloletet.

    Neki dokibacsi kell, gyogyszerek es gumiszoba.

  • Szikszai
    2018 április 18
    7:33 du.

    Ebben igazad van.
    A vak gyűlöletedet amit
    beismersz feljebb,még megfejelném
    a krónikus hazudozás kórisméjével.
    De a „dokibácsi” kitételt helytelenítem.
    Rajtad orvos és gyógyszerek már nem segíthetnek.

  • Izraeli és Bar-Lev

    Vegyétek viccre a figurát.
    Rodeo kollega egyszerű anarchista hehe
    Tegnap jöttem rá.Mindennek ellene van ami
    alá vagy fölé rendeltségi viszonyt feltételez.

  • Szikszai
    Koszonom. Mindenkinek,aki velunk unnepel-
    kuldom a Jerusalem Post unnepi szamat-.
    Tegnap este-amikor egyutt unnepeltem a Soah utani-
    elso es masodik nemzedekkel,tudtam,hogy minden
    eredmenybol-ez a legnagyobb- az uj zsidok,
    akik egyenes gerinccel szulettek.

    http://www.jpost.com/Israels-70th-anniversary/WATCH-LIVE-Western-Wall-ceremony-celebrates-Israels-70th-birthday-551202

  • Izraeli
    2018 április 19
    4:12 de.

    egyenes? az milyen? azzal könnyebb élő emberi célpontra célbalőni és mikor talált tapsikolni?

  • Izraeli,

    Ez a site is annyira teli van hirdetesekkel, hogy hasznalhatatlan. A video elkezdodott ugyan, de aztan csak siman atugrott valami masra.
    Az Aruc Seva-t is ezert mondtam fol regebben. Valamivel jobb most, de szinte minden cikk linkjere ketszer kell kattintani. Az elso alkalommal csak azert, hogy 3 masodperc mulva lekapcsoljam es aztan ujra toltom. Akkor be is jon.
    Mire jo ez nekik?

    Lenne errol egy video a Youtube-on?
    Koszi!

    Es eljen a 70 eves Izrael!

  • Szikszai
    2018 április 19
    1:34 du.

    lebombázták (így múlt időben) a demagograták: Iraq, Lybia, Yemen, Szomália, Afganisztán, Szíria, Gáza, pedig azok nem vétettek senkinek sem…
    te bizonyosan tudod, hogy Jugoszlávia mikor támadta meg az usá-t vagy a nato-t? és ha annyira a korrupció ellen harcolnak (lásd még Lula da Silva Brazília) akkor a saját házuk táján miért nem…a legnagyobb csalás a világon a FED léte… dehát…a szentek keze hahahahaha van még ilyen baromságod mint ez a link link

  • Rodeo36-11,

    „lebombázták (így múlt időben) a demagograták: Iraq, Lybia, Yemen, Szomália, Afganisztán, Szíria, Gáza, pedig azok nem vétettek senkinek sem…”

    Vannak, akik valoban nem sokat vetettek ezek kozul a NATO hatalmaknak, ugyanakkor ok sem voltak szentecskek.
    Gazat emlegetve tovabbra is idiotanak mutatod be magad, de ha jol esik, csak elore!

    „te bizonyosan tudod, hogy Jugoszlávia mikor támadta meg az usá-t vagy a nato-t?”

    Ezt en is roppant undoritonak talaltam.

    ” és ha annyira a korrupció ellen harcolnak (lásd még Lula da Silva Brazília) akkor a saját házuk táján miért nem ”

    Mert akarcsak te, ok is hipokratak.

  • Meg emlekszem 1948 -ra Izrael fuggetlen allam unneplesre, akkor sok zsido vandorolt ki Magayarorszagrol.

  • Szikszai
    2018 április 19
    2:37 du.

    igen, én tényleg nagyon tanulékony vagyok még ezt is! egy új nyelvet 4 hónap alatt

    szóvalki a bánatos lópimpili merészel ítélkezni saját gazdasági érdekei szerint (= elraboltam az enyém) és népeket kiírtani csak úgy l’art pour l’art

  • Orsós Elemér

    Rodeo36-11
    2018 április 19
    1:56 du.

    „te bizonyosan tudod, hogy Jugoszlávia mikor támadta meg az usá-t vagy a nato-t?”

    és Te tudod, hogy olyan jól sikerült ez a nekik előzmények nélküli erkölcsös válaszcsapás, hogy az addig nem létező koszovo még ráadásul az ő szíves közbenjárásukra demokratikusan kikanyaríthatta magát a már régóta térképen levő Szerbiából? és azt is tudod, hogy PONT a belőlünk(Magyarországból) kikanyarítottak nem akarják makacsul elfogadni(főleg Románia!) ezt az abszolut demokratikus, ám számukra kellemetlen precedenssé fajulható döntést? 😀 (Sejtem, hogy tudod, költői kérdés volt!)

  • Orsós Elemér
    2018 április 19
    4:16 du.
    remélem te tudod mit akartál írni? mert én nem értem…
    bár valami dereng: neked trianonitised van?

  • Rodeo,

    Kik irtottak nepeket az utobbi idoben?

  • Szikszai
    2018 április 19
    5:30 du.
    usa, izrael, france, GBR vége!

    csakafejit,hogymegnesántuljon

    e’vvan drágám, most húzzál rá pelenkát

  • Rodeo,

    OK. Es mely nepeket irtottak ezek ki?

    Csak ugy kivancsi lennek, hogy mi a velemenyed ez ugyben Oroszorszagrol?

  • Szikszai
    2018 április 19
    6:31 du.
    én eztetetetetetet tőled a mindent jobban tudótól várom alapos listában

    hahahahahaha
    seggfely

  • Rodeo,

    Mindjart tudtam, hogy nem lesz valaszod.
    Kezet foghatsz a haladokkal, nekik is csak ures kijelentesekre futja. Peldaul becsokolhatsz a Geyzanak amint eppen halad ki a budibol.

  • Rodeo36-11
    2018 április 5 2:04 de.
    Szaszy Anitahoz cimezve 2018/04/04/kedves-baratom-frank-tibor-levele-kanadabol/
    Itt reflectalnek erre a bejegyzesre, mivel azt sejtem, hogy regi cikkekhez nem igen szoktak mar odalatogatni az „olvasok” – foleg amikor mar jol ki lett az vesezve.
    Bar a cikk maga ujra aktualis, itt ennek a „lapnak a hasabjain” mivel egesz erdekes tovabbi fejlemenyek miatt kerult ujra reflektorfenybe
    Most azonban nem erre reagalnek, hanem arra, amit Szaszy Anitanak irtal.
    Idezek belole egy passzust:
    …”Lula Ignaçió da Silva nem azért lett a legeslegfelsőbb hülyék tanácsa által elmeszelve, mert korrupt (lobbyzott…az ugye enm bűn?) hanem, mert független és erős Brazíliát akar és újra akar indulni a választásokon…”
    Nem igazan lehetett sokra menni eddigi hozzaszolasaiddal, mivel zomeben a geyzaval valo tereferekbol alltak, de ez a megjegyzesseddel hirtelen fellebent a lepel – szoval az a fuggony, amilyek a szinhazban eltakarjak a valos hatteret.
    Aki kepes ilyet leirni Ignacio Lula da Silvaval kapcsolatban, az a legalapvetobb tajekozatlansagarol tesz tanubizonysagot a vilagpolitikarol, raadasul nyomatekositva a szovegkornyezeteben emlitett tovabbi szemelyekkel!
    Ha nagyon szimpla akarnek lenni azt mondanam: „Jol eltalatad a szarva kozt a tögyét”
    De a dolog ennel sokkal tobb – a diktatarok, korrupt gazemberek „orszag-megmento” szerepbe allitasa reszedrol, valami csudalatos benso identidasrol tanuskodik.
    Ne keverd ossze a Giziket a Gozekevel ha legkozelebb elkap a „kivanalom”
    Azutan mar keso lesz lemaszni rola.
    Szoval, maradjunk annyiban, hogy mivel magabiztos tajekozatlansagrol tettel magad megcafolhatatlan tanubizonysagot, jo lessz ha igy ertekeljuk a legkozelebbi hozzaszolasaidat is.

  • Gabriel
    2018 április 19
    8:52 du.

    szerencsétlen hülye voltál és maradtál…több szót nem is érdemes rád pazarolni

    megj.: attól, hogy te mást akarsz látni mint a valóság attól még a valóság valóság marad

  • Gabriel
    2018 április 19
    8:52 du.

    ha nem tudsz angolul az a te gondod

    szégyenteljes gyalázatos aljas seggfej vagy, olvasd:
    https://libyadiary.wordpress.com/1999/06/13/nelson-mandelas-speech-in-honor-of-muammar-gaddafi/

    és ez nem az egyetlen Mandela mtól, mikor llerohanták és szétverték Lybiát akkor írt egy másikat Obama akkor már elnöknek (obama a NÉGEREK GYALÁZATA)

    és akkor bárki csodálkozik, hogy az inga vissza is leng és most a fehér farmerektől visszaveszik a föld néger tulajdonosai a korábban erőszakkal vérrel elrabolt földeket és természetesen kárpótlás semmi, menjenek békével amíg élnek …ők ugye gyilkoltak érte, a négerek ennél emberségesebbek

  • Gabriel,

    Ez azon alkalmak egyike, amikor teljesen egyetertunk.

    De figyelembe kell venned, hogy Rodeo elvtars cocjalista, es mint olyan koromszakadtaig fogja vedeni az osszes korrupt „haladot”.
    Tudja o nagyon jo, hogy mi tortent, csak konspiraciot lat mogotte.

    Amugy erdekelne, hogy a brazilok mitol orultek meg? Miert valasztjak sorba meg a komcsikat? Nem tunt meg fel nekik, hogy mind korrupt?
    Ott volt pl. a volt bolgar komcsi lanya, akinek apukaja Bulgariabol „menekulve” multimilliomoskent erkezett Braziliaba.
    Ezek nem tudjak ott, hogy egy cocjalista orszagban nincsenek millimolyosok, foleg nem dollarban, es foleg nem Bulgariaban?
    Illetve vannak, de csak akkor ha lopnak ami belefer.

  • Upszi, helyesbitenem kell. Mekkneztem a biztonsag kedveert.

    Dilma Rousseff apja, a bolgar millimolyos, meg joval a bolgar cocjalizmus elott lelepett Bulgariabol. Hogy o komcsi volt-e azt nem tudom, de a kislanya az lett.

  • Szikszai
    2018 április 19
    10:50 du.

    az usa oligarchái kivétel nélkűl rablók, korruptak és gyilkosok
    a többi rablómese

    az, hogy Lula Fidel Castro tanítványa és támogatottya volt ugyanúgy mint Mandela a Gaddafy támogatója az egyetlen a világon

    nincs olyan furcsa nyomás ott a nyakadon felül abban az üregben? köcsög?

  • Szikszai
    2018 április 19
    10:50 du.
    a világon az egyetlen volt aki az apartheid rendszer börtönében sinylődő Mandelát támogatta az Mohammar Gaddafy…ezek Mandela szavai obama szarházinak írva

  • Rodeo36-11,

    „… és most a fehér farmerektől visszaveszik a föld néger tulajdonosai a korábban erőszakkal vérrel elrabolt földeket és természetesen kárpótlás semmi, menjenek békével amíg élnek …ők ugye gyilkoltak érte, a négerek ennél emberségesebbek”

    Nem mintha a gyarmatositas es a rabszolgatartas hive lennek, de azer’ nem kell tulzasokba bocsatkozni.
    A hollandok es angolok elott a feketek vagy nomadok voltak, vagy vadaszo-gyujtogeto eletmodot folytattak a mai Del-Afrika teruleten, es hiaba probaljak ma a komcsi neger „torteneszek” letagadni, irtottak is egymast rendesen.

    Tehat az „erőszakkal vérrel elrabolt földek” kb. ugyanugy lettek „elrabolva”, mint az eszak-amerikai indianoktol, akik sok mindenre hasznaltak azt, speciel foldmuvelesre nem.
    Ettol persze lehet vitatkozni, hogy volt-e joguk a gyarmatositoknak azokat kisajatitani. De akkor meg lehetne kerdezni, hogy a torokoknek volt-e joguk kisajatitani Kis-Azsiat, a germanoknak Nemetorszagot, a magyaroknak Magyarorszagot… es igy tovabb, amig ki nem fogyunk a nemzetekbol, akik szinte mind rabolt teruleten elnek ma.
    Ez utobbiba beletartoznak a jelenkorban elo del-afrikai negerek is, akik elodei ugyanugy kiturtak masokat onnan elozoleg.

    De az igaz, hogy amig Mandela elvtars betartotta a szavat, es nem allt bosszut, addig utodai az ANC-ben annal inkabb leszarjak a Mandela altal alairt szerzodeseket.

    Eloszor bevezettek, hogy ha valaki nyugdijba megy, vagy kirugjak egy cegtol, csak feketet szabad felvenni a helyebe. Ezzel mar relative regota elkezdodott a del-afrikai varosi feher lakossag tonkretetele. Vannak gettok mar a fehereknek is, ahol mas feherek kegyelemkenyeren elnek.

    Aztan elkezdtek vadaszni a feher farmerekre kb. masfel evvel ezelott, amire a neger komcsi vezetok azt mondtak, hogy: „Ejnye-bejnye”, de semmit nem tettek ellene. A legujabb pedig – megelozven, hogy rossz szinben tunjon fel a neger rasszizmus – egyszeruen elvettek a feher farmerek foldjeit minden kompenzacio nelkul. Igy mar nem kell oket levadaszni, majd szepen ehenhalnak.

    Namost: Ha mindez valakinek tetszik, az valami ritka nagy barom lehet. Meg akkor is, ha ezek a ma elo feher farmerek barmi rosszat is tettek volna a feketeknek. De raadasul az a bizonyos foldfoglalas nehany evszazaddal ezelott tortent, tehat kisse elkesett a maiakat – akik kozul tobben is rengeteget fizettek a foldert az eredeti feher tulajnak – hibaztatni.
    Ugye, ki lehetne a fehereket uzni az orszagbol valahova, ahol legalabb eletben maradhatnanak. Az se szep, de ha mar ennyire nacionalista a mi derek Rodeo baratunk, legalabb ezt kovetelhetne. De nem, a mi baratunk orul a gyilkossagoknak, a lassu nepirtasnak.
    A mi naci Rodeonk tokeletesen meg van elegedve az eredmennyel. Nem csodalkozom.

    Ugyanakkor elore rohogok az eredmenyen. Fokvaros mar most a szomjhalal kozeleben van a csodas komcsi gazdalkodas eredmenyekeppen (bar volt egy kis aszaly is, de az ugye korabban is volt) es most, hogy dilettans hulyek kapjak meg a foldeket, ugyanugy ehen is fognak halni, mint a zimbabweiek.

    Meg annyit hozzatennek, hogy Zimbabwe es Del-Afrika problemaja nem abbol szarmazik, hogy feketek uralkodnak. Abbol, hogy fekete k o m c s i k uralkodnak. Ok mindenhol baromi ugyesen el tudjak intezni a kozos ehhalalt az egesz orszag szamara.

    Persze majd mi kuldunk nekik is segelyeket, amiknek a felet lenyuljak, aztan jon belole vissza a helyi elvtarsaknak egy kis kickback.
    Erre jo csak a cocjalizmus.

  • Szikszai
    2018 április 20
    12:09 de.
    ez túl hosszú…lehetne schlagwortokban?

    addig is nyugoggy békében

  • Rodeo36-11,

    „az usa oligarchái kivétel nélkűl rablók, korruptak és gyilkosok
    a többi rablómese”

    Hat, hogy rablok es korruptak az szerintem is igaz. A gyilkosban nem lennek olyan biztos, bar az igaz, hogy az ugy erdekeben surun elneztek a tamogatott elvtarsnak, hogy az ossze-vissza gyilkolaszik.
    Ugyanakkor a politika mindig is ilyen volt. Minden nagyhatalom erosen vigyaz a statuszara, a kozepes hatalmak pedig igyekeznek nagyhatalomma valni. Nem szep, de emiatt ment, megy es orokke menni is fog a szarkeveres.

    Az az Amerika amit en szeretnek mar regota nem letezik, de meg igy is inkabb veluk vagyok, mint mondjuk Oroszorszaggal, Kinaval, vagy akar az angolokkal. Ugyanis amazok sem kulonbek egyaltalan.

    „az, hogy Lula Fidel Castro tanítványa és támogatottya volt ugyanúgy mint Mandela a Gaddafy támogatója az egyetlen a világon”

    Es? Ezzel csak azt bizonyitod, hogy egyesek a cocjalizmussal tesznek tonkre minden orszagot, amiknek aztan lehet kolcsonoket adni, vagy a lakossagot potom penzert dolgoztatni, mikozben a megmento szerepeben tetszelegnek.
    Tehat az elvtarsaid azt szolgaljak ki, akik ellen te legjobban odavagy. Ilyenkor nem faj az elet?

    Persze nem csak a cocjalizmus van a menun. 🙂

  • Gabriel:

    Javaslom hogy inkább hülyéskedjél Rodejjóval,
    mintsem akceptáljad Syxay álságos és undorító „egyetértését”

  • Orsós Elemér

    Rodeo36-11
    2018 április 19
    4:50 du.
    Meglehet, hogy nekem periódikusan előbukkanó látens trianonitisem van, de az biztos, hogy te meg permanens, gyógyíthatatlan nárcizmussal tetézett felsőbbrendűségi komplexusban szemvedsz. Nem is értem, hogy ilyen hatalmas egóval miért fecsérled el drága idődet a buta kommentelők gyermetegen primitiv válaszainak az értelmezésével, dekódolásával, sokkal egyszerűbb lenne, ha már a kommentjeidnek a helyes válaszát is te írnád meg, akár már megelőlegezve is, ráadásul ez még dupla haszonnal is járna, mert evvel túlszárnyalhatnád Lev Tolsztoj Egy őrült naplója című „fércmunkáját” is. ( Ne haragudj, hogy az utolsó mondatomban sok az „is”, ez szánni való butaságom és irodalmi stílustalanságom mellékterméke.)

  • Orsós Elemér

    Rodeo36-11
    2018 április 19
    4:50 du.
    Na, látod! Az utolsó lev tolsztojos bejegyzésemmel is bizonyítottam műveletlenségemet, most még büszkébb lehetsz magadra! 😀

  • Szikszai
    2018 április 19 10:57 du.

    Dilma Rousseff apukija a bolgar komunistapart jeles szemelyesige volt. Az elfogatasa elol menekult Brasiliaba. Hatrahagyva terhes feleseget.
    Mernok, „kolto” volt egy sajat vallakozasa, ami csodbe ment.
    A masik fia, aki bulgariaban maradt, szamolt be ezekrol.

    Brasiliaban elvette egy gazdag fazendeiro (farmer) lanyat, aki tanarno volt.

    Mikor a kozos lanykajuk (Dilma) 17 eves lett, a collegiumban „mozgalmi” eletbe keveredett, mivel 64-ben a komunizmus elkerulese okabol egy katonai-rezsim atvette a hatalmat.

    Kikepzest a FARC nevu kolumbiai gerilla-mozgalomtol kapott.

    A tobbirol mar ir a vilagsajto.

  • Ja, meg az is nagyon is elkepzelheto, hogy ujra katonai hatalomatvetel kovetkezik be Brasiliaban, elkerulendo egy teljes hatalmi kaoszt, mivel a komunista RODEO-s kedvencei itt sem adjak fel, ismet komunista diktaturakat akarnak Brasilia nyakara is ulteteni, hasonloan a Venezuelaihoz.

    Ugyan valasztasok lennenek ebben az evben, de nagyon nagy a ketseg, ugyanis itt van egy szinte tokeletes eszkoz a valasztasok kimenetelenek tetszes szerinti alkalmazasara – az elektronikus urna.

    Egyebkent, ha az orban meg akar valamit ujat tanulni, hát … neki is ajanlom az alkalmazasat, hogy ha mar lúd, akkor legyen kover.

    Na ezt alkalmazva a vegeredmeny tuti biztositott.

    Mindenesetre itt a favoritom egy „jobboldali, a komunistak szerint nazista, rasszista urge, akit ugy hivnak, hogy Jair Bolsonaro.
    Ilyen a vilag.
    Anno sokat jartam Erdelyben, es sok erdelyi baratom volt.
    Valahogy nem jott be a komunista nacionalista Csauszesku.
    A Lula probalta nagyon leutanozni.
    Akiknek ilyen szemelyek az idealjai – hat … jobb ha nem is mondunk semmit.
    Ha mar lud mieirt ne legyen kover? Miert nem mindjart a legfransabb megtestisitojet hozzuk elore az igazi nemzeti szocialistat, Adolf Hitlert?
    De Sztalin se volt kevesbe rasszista, nazionalista.

    EZEK MIND VALAMI HAGYMASGOZOS SZOCIALISTA, POPULISTA SZONOKLATOK MENTEN EPITETTEK AZ EROS KOZPONTOSITOTT NEMZETI ALLAMOKAT,
    – HAZUG, ALNOK NEMZETKOZI OSSZEFOGAST HIRDETVE.
    AMI A VALOSAGBAN ARROL SZOLT, HOGY AZ INTERNAZIONALISMUS LEPLE ALATT HODITSANAK, ES MINEL TOBB ALLAMOT CSATOLJANAK MAGUKHOZ.

    AZ CAFOLJON MEG, AKI EZEKET MEGELVE – MAST TAPASZTALT.

    Valoban erdemes lenni belemenni egy Latin-Amerikai elemzesbe, mert ugyan a vilagban nagyon felreesonek tunik a nagy politika szinpadatol, de meg az is benne van a pakliban, hogy Venezuela meg tamadja Guayanat – amibol komoly konfliktus szarmazhatna.
    Putyin legalabb annyira tamogatja Madurot, mint Assad-ot teszi.
    A tobbit nem nehez hozzakepzelni.

    Guayana partjainal a tengernek nem is nagy melysegeiben majdnem annyi OLAJ hever szuzen, kiaknazatlanul, mint amennyi maga Venezuela jelenlegi tartalekai.

    Ez nem is kis tet.

    Mellesleg ha valaki kivanja, rendelkezesere tudom bocsatani a a Brasil Munkaspart (PT) kongresszusi jegyzokonyveit. Nem lacifacaznak.
    De a perdonto a Forro Sao Paulo-nak nevezett latin amerikai nemzetkozi szervezet, amelynek a FARC nevu kolumbiai narcotrafic mozgalmon kivul a Nicaraguai terroristak eppugy tagjai mint a mexicoi drog kereskedo guerillak.
    Ezt a mozgalmat alapitotta kozosen Lula es Fidel castro.
    A kapitalista vilaguralom elleni harchoz.
    A legfobb, nem titkolt celjuk a kapitalizmus fellegvaranak, az USA tarsadalmanak a megbontosa, leomlasztasa.
    Az elso a drogfuggoseg teljes elterjesztese. Van tovabb … a program olyan jo, hogy az ordog se talalhatta volna jobban ki.

  • Geyza

    Nem hiszek egy percig sem Szikszai meseiben, mivel az indittasa nagyon ketseges.
    Vagy talan nem is annyira, mivel mit varhatunk el olyan zsidotol, aki egy magat magyar nazionalistanak nevezo, korrupt bandat tamogat a hatalomhoz valo jutasban.

    De pont annyira nem kovetnem a nemzeti szocialistakat se, lett legyen horogkereszt, vagy sarlokapacs a homlokukon.

    Valahogy a „vegso megoldast” partolok …. veszelyesek.
    A semmilyen eszkoztol vissza nem riadok taboraba valahogy nem allnek be.

  • Göllner András

    @ hazai lámpa

    „Mi a baj a Bugyimmal? Nem költözök Ondódra, ne reménykedjen! 🙂”

    Lámpácska, lámpácska. Látom sikerült átcsúsznia a radár alatt ezzel a kis huncutságával. Még a Figyelő se vette észre. Viccelődünk, viccelődünk, miközben a csipa kiosztja a repetát, a kecske magához mekegi a mosónőt?

  • Göllner Bandi és Hazai Lámpa:
    Hát itt van DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    Nézzétek meg DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd

  • Rodeo,

    Nem emlexem hogy e cikk, vagy valamelyik masik kapcsan kuldted-e, de kuldtel egy linket nekunk arrol, hogy Asszad elment es beszelgetett a neppel, amit szerinted senki mas sem tesz meg, es ha Asszad ezt csinalja, akkor csakis minden rendben lehet Sziriaban.

    Tehat akkor most bele kell szeress Izraelbe is, ahol minden a leheto legtokeletesebben megy. (Van egy masik video is, ha esetleg ez nem gyozne meg!!!) 🙂

    https://www.facebook.com/HEBPMO/videos/1771912036203930/

  • Szikszai
    2018 április 20
    1:18 du.

    bement és beszorult? vagy hogy is van ott Sión ban? egyébként ájrópa is meg a szírek is boldogok az új exodusban (emléxel: mikor a zsidók ki és bevándoroltak egyiptomba) több millió szír bolyong mint a bolygó zsidó szerte szana és te tetted ezt Sión meg a tsai…4000 év letöltendő nincs felezés

  • Gabriel,

    Koszi a leirast a bolgar komcsi lanyarol, de ezt korabban mar olvastam.
    Erdekes, hogy a lenyeget tekintve egyetertunk, te megis jatszod az idiotat.
    Pl.:

    „Mindenesetre itt a favoritom egy “jobboldali, a komunistak szerint nazista, rasszista urge, akit ugy hivnak, hogy Jair Bolsonaro.
    Ilyen a vilag.”

    Aztan a felnotasnak intezett kommentedben:

    „Nem hiszek egy percig sem Szikszai meseiben, mivel az indittasa nagyon ketseges.
    Vagy talan nem is annyira, mivel mit varhatunk el olyan zsidotol, aki egy magat magyar nazionalistanak nevezo, korrupt bandat tamogat a hatalomhoz valo jutasban.”

    Mas szavakkal mondva neked van jogod arra, hogy egy jobboldalit tamogass, akit a „haladok” mar most kikialtottak nacinak es rasszistanak, de nekem nincs jogom arra, hogy tamogassak egy kb. kozeptalyon levo (se nem jobb, se nem baloldali) magyar politikust, akirol a „haladok” azt hazudozzak, hogy az naci es rasszista.

    Erdekes figura vagy!!! Nem tunt meg fel neked, hogy amit itt osszehordanak a „haladok” Orbanrol es a FIDESZ-rol mind szemenszedett hazugsag? Kiveve egy bizonyos merteku korrupciot.

    Neked tenyleg az a bajod velem, hogy en belatom, a jelenlegi helyzetben a FIDESZ-nel nincs jobb Magyarorszagon, vagy csak jatszod a hulyet?
    Ha ennyire nem kedveled a komcsikat, aruld mar el legyszives, hogy miert tolod a magyar komcsik (bocs, „haladok”) szekeret?
    Miert velem baszakodsz, miert nem veluk? Miert a Geyzanak, a volt munkasornek csokolsz be csontig, aki meg ma is komcsi?

    Vegezetul: Mi okozta nalad ezt a vak orbangyuloletet?

    ” de meg az is benne van a pakliban, hogy Venezuela meg tamadja Guayanat – amibol komoly konfliktus szarmazhatna.
    Putyin legalabb annyira tamogatja Madurot, mint Assad-ot teszi.
    A tobbit nem nehez hozzakepzelni.
    Guayana partjainal a tengernek nem is nagy melysegeiben majdnem annyi OLAJ hever szuzen, kiaknazatlanul, mint amennyi maga Venezuela jelenlegi tartalekai.”

    Nem beszelve a gyemantbanyakrol – ha meg uzemelnek azok.
    De ez a venezuelai ellensegeskedes mar azelott is megvolt, hogy a bolsik hatalomra kerultek. Most csak fellangolt a dolog, mert egy haboru jol jonne az elvtarsaknak elfeledtetni a neppel, hogyan basztak ki veluk.

    „Mellesleg ha valaki kivanja, rendelkezesere tudom bocsatani a a Brasil Munkaspart (PT) kongresszusi jegyzokonyveit. Nem lacifacaznak.
    De a perdonto a Forro Sao Paulo-nak nevezett latin amerikai nemzetkozi szervezet, amelynek a FARC nevu kolumbiai narcotrafic mozgalmon kivul a Nicaraguai terroristak eppugy tagjai mint a mexicoi drog kereskedo guerillak.
    Ezt a mozgalmat alapitotta kozosen Lula es Fidel castro.
    A kapitalista vilaguralom elleni harchoz.
    A legfobb, nem titkolt celjuk a kapitalizmus fellegvaranak, az USA tarsadalmanak a megbontosa, leomlasztasa.
    Az elso a drogfuggoseg teljes elterjesztese. Van tovabb … a program olyan jo, hogy az ordog se talalhatta volna jobban ki.”

    Kuldd el legyszives. Kuldheted az email-emre is: [email protected]

    Mellesleg szorosan egymas seggebe bujva reszt vesz ebben a narko-kereskedelemben a „humanista” es „filantrop” Hamasz es Hezballah is, es ki tudja meg hany bekeharcos gittegylet.

  • Szikszai
    2018 április 20
    1:48 du.

    azt a leborult szivarvégit nekijjejjjejjjjejjjjjje

    szóval drogoznak, a rohadtak!

    nato (=usa) betört afganisztánba (IS) és szétba rmolja, de hatalmas ültetvényei vannak, a katonák két gyilkolászás között mákot termesztenek, learattattyák és bepakoltattyák katonai szállító repülőgépekbe és szépen vámmentesen elszállíccsák nahiová is? hát a mexico ba telepített (OFFSHORE) drog kartellekhez, hogy nagyon finom, zamatos, jól ható (nem7ő) heroin legyen belőle amit azután az usa ban terítenek a teljesen üldözött (az úgy megy, hogy elfogják elveszik tőle, kifizetik és továbbviszik az elosztóba ahol apró csomagocskákba hajtogattyák és a dealerek akik teljesen illegálisak de még egy sem halt éhen és nem sok börtön terheli őket, jól szervezett, jobban mint a katonai akcióik) szóval nagy üzlet

    namost a LASFAR az usa készítmény félig nyers de bosszantásra és orrfacsarásra alkalmas és ráadásul maoistának vallják magukat (ez a legjobb álca pedig lehet hogty Guevara hívők akit Fidel is megúnt miután feltalálta pénzt, mint olyat: pénzügyminiszterként egy gyárlátogatás során aszon’ta, hogy a pénz minden rossznak az okozója mexünteti és adott Xenóbiának aki varrónő egty fél céduléát ráírta 3 kg kenyér és aláírta mint pénzügyminiszter azaz feltalálta a pénzt ekkor ajánlotta fel neki a Fidel, hogy ugyan mennyen már a másik forradalomba) szóval colombia meg a többi gonoszok a drogosok és az összes munkáspárt -természetesen- mert konzervatívok azok nem lehetnek, mert azok mással vannak elfoglalva egymással és az összes többiekkel és ki sem lehet őket robbantani a székeikből beleszékelnek mert már teljesen hibbantak mint mekkéjn és a többi rohadt hazug disznó de újraválasztyák őket amiből semmi más nem láccik,.mint meg van hekkelve a választás és a választók már régen tuggyák mindegy kiűl a bilin a szar ugyanaz maraz és egyre büdösebb

    szóval hogy is van ez a nagyon érdekelne hogyan is lett Nelson Mandela és Agostinho Neto, meg a többiek ott afrikában ahová nem igen sikerült betörni a demagográciának pedig nem is drogoznak

    valami zavar van a higanyodban nem jó felé emelkedik…és egyébként teljesen hülye vagy

  • Maraggyál már Rodeo.
    Csak egyetlen dolog számít :
    Az pedig az, hogy Elvis Presley ÉL !!

  • Geyza
    2018 április 20
    3:47 du.

    látom bepótoltad a hiányzó decibeleket és most már közelítesz az igazi Tüskés Vanek (bocs @Sikamlós Gájza) igazi karakterisztikájához

    (megjegyzem én azt a drogos idiótát már anno sem és azóta még kevésbé…úgy átújjában a celebeket mind tenger mélyen fejük búbjáig)

  • Rodejó:

    Világos minden
    Gyalog megyünk, vagy Elvisz Presley?

  • Szikszai
    2018 április 20
    1:48 du.

    juszt se fordítom, de ez hatalmas pofon
    Al Assad devuelve la Legión de Honor francesa al „esclavo” de EE.UU. tras el ataque a Siria
    Publicado: 20 abr 2018 09:10 GMT | Última actualización: 20 abr 2018 11:27 GMT
    „No es un honor para el presidente Al Assad llevar una condecoración atribuida por un país esclavo y seguidor de EE.UU. que apoya a los terroristas”, aseguraron fuentes presidenciales sirias.

  • Szikszai
    2018 április 20
    1:48 du.

    minden mérlegnek van két serpenyője

    fordíccsad le magadnak sinvergüenza

    „EE.UU. ve la política exterior independiente de Rusia como una amenaza a su dominio en el mundo”
    Publicado: 20 abr 2018 14:22 GMT | Última actualización: 20 abr 2018 14:50 GMT
    Washington ha pasado de la política de cooperación con Moscú al „uso abierto de herramientas de disuasión y confrontación rígida”, según el secretario del Consejo de Seguridad de Rusia.

  • Rodeo,

    Igen, en is hallottam az afgiban levo makrol, csak az en agyam meg nem annyira makos, mint a tied, ezert ezzel a baromsaggal nem foglalkozom. De latom hogy nagyon kikeltel magadbol, amiert az elvtarsaid meg lettek gyanusitva. Annyira kikeltel, mint egy napos csibe, es kb. olyan ertelmesen is irsz, mint egy napos csibe emiatt.
    Legkozelebb vard meg amig a habzas kezd alabbhagyni!

  • Rodeo36-11
    2018 április 20
    4:06 du.

    Tudom.
    Me TE vagy a hegedű Paganínije.
    Egy Prézli meg ahhoz seholsincsen

  • Gabriel
    2018 április 18
    2:02 du.

    Syxay mindenkit gyűlöl.
    ennek oka pediglen a mérhetetlen
    kisebbrendűségi érzésében keresendő!
    A nyomorult kisember világ és ember-gyűlölete.
    A náci eszmék kikelésének pontosan ez az attitűd a melegágya.

  • Christopher Adam

    Igen, Szikszai azt hiszem simán befutó lenne egy nemzetközi rosszindulat versenyen.

  • Geyza, Adam!

    Sajnos igy van. Es az egeszben az a legmegdobbentobb, hogy mennyire tud ragaszkodni hozza.

    Valahogy ezt jelenti az a nagyapamtol sokat hallott megjegyzese, hogy egy ur gatyaban is ur!

    Mivel soha a „gazdagsag” „hatalmassag” osszfuggeseben hasznalta, hanem abban hogy egy ferfi ura tud lenni onmaganak.

    A kicsinyesseg a legnagyobb atok, minden tarsadalom onpusztito kovasza.

    Ez a kovasz minden tesztat megkeleszt.

  • Igertem, hogy elkuldom az manifestaciokat a Partido Trabalhista (munkaspart) kongresszusarol.
    Szikszai! Megtartom (az igeretemet) de mivel egy kulso HD-ra vannak elmentve az anyagok, idot kell szannom a visszakeresesre.
    De mielott valahogy elszallna veled a vilag, kozlom, hogy amugy teljesen normalis is lehetnel, ha azokat a szavakat amiket neked mondanak nem ertened folyamatason felre.
    Es itt nemcsak az en esetemrol van szo.
    A felreertett mondatokbol, fals kovetkezteteseket lehet levonni, es innentol jon „a suket nene esete”
    Idezem azt amit tolem ideztel: „Mindenesetre itt a favoritom egy “jobboldali, a komunistak szerint nazista, rasszista urge, akit ugy hivnak, hogy Jair Bolsonaro.
    Ilyen a vilag.”
    Kiragadod a mondatot, es nem olvasod el korulottelevot. Ebbol persze nem erted meg, hogy kisse cinikus voltam.
    Hiszen nem tudhatod az oriasi kulonbseget a kettojuk kozott. Ez a Bolsonaro nevu uriember 30 eve van a politikaban, soha, senki nem tudott felhozni ellene semmilyen korrupcios ugyet. Pedig brasilban lehetett volna boven, mivel a valasztasok alatt minden penzre megy. Sok-sok milliokat kolt egy-egy kepviselojelolt altalaban. Realban. Ma 1 real=80ft.
    Es a brasil ugyeszseg a PF-fel (brasil FBI) mar mindenkit ki es beforgatott ezerszer.
    A parlament es szenatus( az is van) 80 %-a ellen elo feljelentes (eljaras) van, a tobbsegenel 5-6 ugyben.

    Na az orban viktorrol mindent ellehet mondani, csak azt nem hogy az az aranyos kis kezecskeje ne lenne enyves. Na innen nem hiteles az amit mondasz.
    Mert vagy vak vagy, vagy letagadod magad elott amit latsz, es meg azt akarod, hogy mi is valami eszement valotlansagot lassunk. Magyarorszagon az Orban hivei pontosan ugyanolyanok mint a Lula, Dilma hivei! Az o favoritjuknak mindent szabad, a tobbiek pedig mind tarsadalomellenesek! szerintuk es szerinted.

    Pontosan EGY TABORBAN VAGYTOK, EGY CSONAKBAN RODEÓZOL Rodeossal. Ugyan azt a kabatot viseletek, csak az egyik a szinen, a masik a fonakjan. Aztan a helyzetnek megfeleloen ki- es be- forditjatok.
    Egyik a magukat komunista orszagmentonek, a masik a magat „polgari” orszagmentonek es NEMZETEGYESITONEK kialtja ki. Termeszetes modon azzal, hogy aki „ellenuk van” az nem magyar, vagy eppen a globalista elit kepviseloje … es a tobbi. Vagyis jonnek a listak .. es utan vajon mi (?) kis baratom, mint zsidonak, szoljak? Aushwitz, vagy eppen a Terror Haza. (rodeos az utobbit csipi)
    Nem hiteles az, hogy orbant akarod „kozepre tarto, demokratikus” politikusnak beallitani, aki maga nyiltan tagadja ezt a nagyvilag elott.
    De mas, menjunk vissza a latin amerikai „globalistakra” . Istenemre, kuldeni fogom az anyagot.
    Addig is elkuldenek egy videot, amit csakis felsofokon lehet emlegetni.

    https://www.youtube.com/watch?v=2K7T_qUv3cg&feature=youtu.be

    Az europa-parlamentben felszolalo holgy Gloria Alvarez, Guatemalai musorvezeto.
    Csak kuriozum, hogy apai agon cubai, 57-ben menekultek onnan, anyai agon magyar, 56-ban menekultek az USA-ba. A kommunizmus elol menekultek gyerekeinek a frigyebol szuletett 1985-ben ez a holgy. Aki ugyan ifju, nem? de tobbet lát (mondom lát) a vilagbol, mint ha itt osszelapatolok 10 venseget. Pedig az oregsegnek bolcsesseggel kellene egyutt jarnia.
    Akit bovebben is erdekel: itt a facebookja is. https://www.facebook.com/GloriaAlvarez/
    Remelem az az alairt portugal szoveg nem zavar. Aki nem tud angolul attol pedig elnezest kerek.

    A 8:28-tol rettenetesen fontos. Persze, szerintem, en annak itelem. Aki nem ertette volna még meg, hogy miert hoborgok en annyira az Orban miatt, a valaszt itt kapja meg, ahogy figyelmesen vegighallgatja. Persze elso hallasra a szocializmusrol beszel, PEDIG NEM CSAK! Minden popularis rendszer igy mukodik, akar jobbrol, akar balrol. A par kivalasztott oligarcha osszefonodik a kormanyzattal – ES INNENTOL SZABAD A GAZDA!
    Ez a maffia-allam!
    Miert szajkozom egyfojtaban, hogy magyarorszag (es jonehany orszag a volt keleti tombbol) a dekadencia, a visszafejlodes utjara lepett?
    A privatizacio nem spontan modon kovetkezett be, meg kevesbe a szeles tomegek bevonasaval. Hanem nagyon is iranyitottan!
    Es az elmult harom evtizedben nem tortent semmi mas, mint hogy attol fuggoen hogy melyik Part kezebe kerul az iranyitas, az ehhez a csoporthoz kozelallok kerultek eppen „pozicioba”
    Kivetel nelkul!
    Orban ugyes volt – pedig se nem zsido, se nem „magyar”, megis eladta magat cimeres magyarkent, es meg a megalkuvo zsidok fele is kaput nyitott.
    Mindegy, csak „pozicioban legyen” … a kutya ugat, a karavan meg halad….
    Ebben a vonatkozasban nem is lenne semmi baj – mert az ember az mondana – mint a Khon a penzet elnyelo cola-automatanal – hogy „…ugyes, nagyon ugyes! …”
    Csak ez nem az az eset. Miert? Mert a „hatalmahoz” ragaszkodnia kell ezek utan a vegtelensegig, hogy nehogy elszamoltatasra keruljon a sor, mint a braziliai politikai elit eseteben. Azok mar negy eve, hogy minden erot bevetve probalnak ellenallni a hatalmi status elvesztesenek, es ezaltal a felelossegre vonasnak (ami bizony sulyos borteneveket jelenthet)
    Az elozo harom ciklusban, 12 ev „felhotlen” kormanyzasuk alatt kifosztottak az allami trezorokat, atjatszottak mindent a barati oligarchiaknak, akiknek termeszetesen boszivuen meg kellett ezt halalni.
    Egyes becslesek 3 trillio real (kb 1 trillio – vagy magyarosan 1 billiard dollar) az okozott kar.
    1 billiard = 1000 milliard!
    A mostani, 4.-ik ciklusban pedig, mostmar 4 eve pedig a gazdasag all! Minden! Mivel a kormanyzas arrol szol, hogy mi modon mentsek meg X-Y-t, Z-V-t … es igy tovabbIgertem, hogy elkuldom az manifestaciokat a Partido Trabalhista (munkaspart) kongresszusarol.
    Szikszai! Megtartom (az igeretemet) de mivel egy kulso HD-ra vannak elmentve az anyagok, idot kell szannom a visszakeresesre.
    De mielott valahogy elszallna veled a vilag, kozlom, hogy amugy teljesen normalis is lehetnel, ha azokat a szavakat amiket neked mondanak nem ertened folyamatason felre.
    Es itt nemcsak az en esetemrol van szo.
    A felreertett mondatokbol, fals kovetkezteteseket lehet levonni, es innentol jon „a suket nene esete”
    Idezem azt amit tolem ideztel: „Mindenesetre itt a favoritom egy “jobboldali, a komunistak szerint nazista, rasszista urge, akit ugy hivnak, hogy Jair Bolsonaro.
    Ilyen a vilag.”
    Kiragadod a mondatot, es nem olvasod el korulottelevot. Ebbol persze nem erted meg, hogy kisse cinikus voltam.
    Hiszen nem tudhatod az oriasi kulonbseget a kettojuk kozott. Ez a Bolsonaro nevu uriember 30 eve van a politikaban, soha, senki nem tudott felhozni ellene semmilyen korrupcios ugyet. Pedig itt lehetett volna boven, mivel a valasztasok alatt minden penzre megy. Sok-sok milliokat kolt egy-egy kepviselojelolt altalaban. Realban. Ma 1 real=80ft.
    Es a brasil ugyeszseg a PF-fel (brasil FBI) mar mindenkit ki es beforgatott ezerszer.
    Na az orban viktorrol mindent ellehet mondani, csak azt nem hogy az az aranyos kis kezecskeje ne lenne enyves. Na innen nem hiteles az amit mondasz.
    Mert vagy vak vagy, vagy letagadod magad elott amit latsz, es meg azt akarod, hogy mi is valami eszement valotlansagot lassunk. Pontosan ugyanugy mint a Lula, Dilma hivei!
    HISZEN EGY TABORBAN VAGYTOK, EGY CSONAKBAN RODEÓZOL Rodeossal. Ugyan azt a kabatot viseletek, csak az egyik a szinen, a masik a fonakjan. Aztan a helyzetnek megfeleloen ki- es be- forditjatok.
    Egyik a magukat komunista orszagmentonek, a masik a magat „polgari” orszagmentonek es NEMZETEGYESITONEK kialtja ki. Termeszetes modon azzal, hogy aki „ellenuk van” az nem magyar, vagy eppen a globalista elit kepviseloje … es a tobbi. Vagyis jonnek a listak .. es utan vajon mi (?) kis baratom, mint zsidonak, szoljak? Aushwitz, vagy eppen a Terror Haza. (rodeos az utobbit csipi)
    Nem hiteles az, hogy orbant akarod „kozepre tarto, demokratikus” politikusnak beallitani, aki maga nyiltan tagadja ezt a nagyvilag elott.
    De mas, menjunk vissza a latin amerikai „globalistakra” . Istenemre, kuldeni fogom az anyagot.
    Addig is elkuldenek egy videot, amit csakis felsofokon lehet emlegetni.
    https://www.youtube.com/watch?v=2K7T_qUv3cg&feature=youtu.be
    Az europa-parlamentben felszolalo holgy Gloria Alvarez, Guatemalai musorvezeto.
    Csak kuriozum, hogy apai agon cubai, 57-ben menekultek onnan, anyai agon magyar, 56-ban menekultek az USA-ba. A kommunizmus elol menekultek gyerekeinek a frigyebol szuletett 1985-ben ez a holgy. Aki ugyan ifju, nem? de tobbet lát (mondom lát) a vilagbol, mint ha itt osszelapatolok 10 venseget. Pedig az oregsegnek bolcsesseggel kellene egyutt jarnia.
    Akit bovebben is erdekel: itt a facebookja. https://www.facebook.com/GloriaAlvarez/
    Remelem az az alairt portugal szoveg nem zavar. Aki nem tud angolul attol pedig elnezest kerek.

    A 8:28-tol rettenetesen fontos. Persze, szerintem, en annak itelem. Aki nem ertette volna még meg, hogy miert hoborgok en annyira az Orban miatt, a valaszt itt kapja meg, ahogy figyelmesen vegighallgatja. Persze elso hallasra a szocializmusrol beszel, PEDIG NEM CSAK! Minden popularis rendszer igy mukodik, akar jobbrol, akar balrol. A par kivalasztott oligarcha osszefonodik a kormanyzattal – ES INNENTOL SZABAD A GAZDA!
    Ez a maffia-allam!
    Miert szajkozom egyfojtaban, hogy magyarorszag (es jonehany orszag a volt keleti tombbol) a dekadencia, a visszafejlodes utjara lepett?
    A privatizacio nem spontan modon kovetkezett be, meg kevesbe a szeles tomegek bevonasaval. Hanem nagyon is iranyitottan!
    Es az elmult harom evtizedben nem tortent semmi mas, mint hogy attol fuggoen hogy melyik Part kezebe kerul az iranyitas, az ehhez a csoporthoz kozelallok kerultek eppen „pozicioba”
    Kivetel nelkul!
    Orban ugyes volt – pedig se nem zsido, se nem „magyar”, megis eladta magat cimeres magyarkent, es meg a megalkuvo zsidok fele is kaput nyitott.
    Mindegy, csak „pozicioban legyen” … a kutya ugat, a karavan meg halad….
    Ebben a vonatkozasban nem is lenne semmi baj – mert az ember az mondana – mint a Khon a penzet elnyelo cola-automatanal – hogy „…ugyes, nagyon ugyes! …”
    Csak ez nem az az eset. Miert? Mert a „hatalmahoz” ragaszkodnia kell ezek utan a vegtelensegig, hogy nehogy elszamoltatasra keruljon a sor, mint a braziliai politikai elit eseteben. Azok mar negy eve, hogy minden erot bevetve probalnak ellenallni a hatalmi status elvesztesenek, es ezaltal a felelossegre vonasnak (ami bizony sulyos borteneveket jelenthet)
    Az elozo harom ciklusban, 12 ev „felhotlen” kormanyzasuk alatt kifosztottak az allami trezorokat, atjatszottak mindent a barati oligarchiaknak, akiknek termeszetesen boszivuen meg kellett ezt halalni.
    Egyes becslesek 3 trillio real (kb 1 trillio – vagy magyarosan 1 billiard dollar) az okozott kar.
    1 billiard = 1000 milliard!
    A mostani, 4.-ik ciklusban pedig, mostmar 4 eve pedig a gazdasag all! Minden! Mivel a kormanyzas arrol szol, hogy mi modon mentsek meg X-Y-t, Z-V-t … es igy tovabb

  • Christopher!

    Bocsanat, de nem ertem, hogyon sikerult duplikaltan becopiros-ni az elozo hozzaszalosam szoveget. sima write-ban potyogok neha, aztan bekopirozom.
    Ha valami ilyenkor hibasan sul el, akkor ilyen bakik lepnek fel.
    Tehat bocs.
    Ertem en hogy a moderalas miatt nem lehet utolag belenyulni.
    Nagy munkat kernek, hogy ha mondjuk ugy beallatanatok a felulet, hogy maradna mondjuk 5 perc a modositasra?
    Persze tudom, hogy akkor az elkuldes utan a moderalassal is varni kellene ezt az 5 percet. nem tudom.
    Akkor nem is kellene a write, mert at lehet olvasni az irast az elkuldes utan a teljes feluleten. Mivel az ablak picike, itt komplikalt utana olvasni. legalabb is nekem.

    Na jo tudom, okoskodni konnyu!

    Barati udvozlettel

  • Gabriel,

    „Szikszai! Megtartom (az igeretemet) de mivel egy kulso HD-ra vannak elmentve az anyagok, idot kell szannom a visszakeresesre.”

    Rendben, nem hajt a tatar.

    „De mielott valahogy elszallna veled a vilag, kozlom, hogy amugy teljesen normalis is lehetnel, ha azokat a szavakat amiket neked mondanak nem ertened folyamatason felre.”

    Erre majd meg emlekeztetni foglak lejjebb.

    „Kiragadod a mondatot, es nem olvasod el korulottelevot. Ebbol persze nem erted meg, hogy kisse cinikus voltam.”

    Elotte masrol beszeltel, utana Erdely jott es a Csaucseszku, egyaltalan nem volt kiragadva a szovegkornyezetbol.

    „Es a brasil ugyeszseg a PF-fel (brasil FBI) mar mindenkit ki es beforgatott ezerszer.
    A parlament es szenatus( az is van) 80 %-a ellen elo feljelentes (eljaras) van, a tobbsegenel 5-6 ugyben.”

    Ez tetszik! 🙂

    „Na az orban viktorrol mindent ellehet mondani, csak azt nem hogy az az aranyos kis kezecskeje ne lenne enyves. Na innen nem hiteles az amit mondasz.”

    Most emlekeztetnelek arra, hogy szerinted en ertek felre dolgokat. En ugyanezt mondtam mar millioszor, csak elkerulte a figyelmedet. Nem azzal van bajom, hogy korruptnak hivjak, hanem a tobbi suletlenseggel. Ha annyi energiat es penzt koltenenek a korrupcio feltarasara mar talan bortonben ulne jonehany FIDESZ-es, de a „haladok” inkabb olyan baromsagokat hazudoznak, amirol meg egy 3 eves is tudja, hogy nem igaz.

    „Az o favoritjuknak mindent szabad, a tobbiek pedig mind tarsadalomellenesek! szerintuk es szerinted.”

    Haaaat, van nehany „halado” amelyikre ra lehet fogni azt is, hogy tarsadalom-ellenes, de en inkabb csak hazaaruloknak nezem oket.

    „Pontosan EGY TABORBAN VAGYTOK, EGY CSONAKBAN RODEÓZOL Rodeossal.”

    Ezt mondd el a Rodeonak is, o majd elmagyarazza neked nehany keresetlen szoval. Ertesz te meg rendesen magyarul? Gyanus, hogy kicsit megfeledkezhettel a szavak ertelmerol, ha ennyire felreertesz mindent.

    „” Egyik a magukat komunista orszagmentonek, a masik a magat “polgari” orszagmentonek es NEMZETEGYESITONEK kialtja ki. „”

    Es ez a ketto neked egy es ugyanaz?

    „Nem hiteles az, hogy orbant akarod “kozepre tarto, demokratikus” politikusnak beallitani, aki maga nyiltan tagadja ezt a nagyvilag elott.”

    Szerintem az Orban kozeputas, de a KDNP-vel valo szovetseg kotelezi bizonyos dolgokra.

    https://www.youtube.com/watch?v=2K7T_qUv3cg&feature=youtu.be

    Koszi, ez egy nagyon okos kis noci. Megvan a cime? Meg akarom kerni a kezet.

    Egy dolgot nem ertett meg csak o, hogy rossz hallgatosagot valasztott, az europai bolsikat. No meg azt sem erti, vagy nem meri kimondani, hogy a cocjalizmust mindig azert importaljak be egy-egy orszagba, hogy azt tonkretegyek.
    Ezert nem fognak veluk kereskedni se az amerikaiak, se az europaiak, inkabb adjak nekik a segelykeket, amik aztan szepen visszavandorolnak oda, ahonnan erkeztek.
    No es persze lehet nekik kolcsonoket is adni.

    „Egyes becslesek 3 trillio real (kb 1 trillio – vagy magyarosan 1 billiard dollar) az okozott kar.”

    Nem rossz! Imadom Del-Amerikat. 🙂
    Hallom, hogy az argentinoknak is nagyon megy ez ujabban.

    De meg nem valaszoltal arra, hogy miert csokolgatod itt a komcsikat.

  • Szikszai!

    nem ertetted meg a lenyeget.

    A lenyeg az ami a teny.

    Mindegy, hogy magukat minek nevezik a politikai csoportosulasok (partok, szervezetek, guardak) amit csinalnak az a fontos.

    Es ha lopnak nem hitelesek. Amikor lopnak, hazudnak is.

    Te rabiznad a disznonyajad ( 🙂 ) egy hazug, lopós kondasra?

    Az orszagot pedig szerinted ra lehet bizni, mert ilyen a politika?

    Hat ebbol a politikabol nem kerek en.

    Nem kerek abbol sem nyilvan, hogy az orszag identidasat feladjuk.
    Szerinted a nemetek, vagy a franciak feladtak azzal, hogy erosen unios partiak?

    Nyilvan nem. Csak racionalisak.

    Orban leutanozza az idiota koreait! Elobb vegig fenyegeti a felvilagot, aztan leul targyalni. Ettol egy targyalason jobb lessz a pozicioja?
    Aki hisz benne…?

    Es kozben pedig haverkodik cimeres diktatorokkal – ezt mint utokartyat elfogadjak valahol?

    Ott a felcsuti fejekben lehet hogy ennek nagy erteke van.
    de a targyalo partnerek fejevel se artana gondolkodni.

    Hogy lehet arra gondolni, hogy barmifele erdek nelkul a torokok, vagy az oroszok targyalnanak velunk?
    Azon a videken az uriemberseget nem hiszem, hogy hirbol is ismernek!

    Magyarul valamibe ez kerult az orszagnak. Nagyon sokba – amirol fogalmunk sincs, mivel senki se koti az orszag orrara, nyilvan.
    Diktatorek hazatajan az ilyesmi nyilvan nem divat.

    Higgyem el az orbannak, hogy nem adta el az orszagunkat egy tal lencseert?
    Sok mindent el tudok hinni, de ezt nem.

    Ezek azok az altalad „mellekes aprosagoknak” titulalt dolgok.

    A komcsikbol nyilvan nem kerek a fold semmilyen pontjan sem.

    A komcsik azok, akik mindig pontosan tudjak, hogy kell elosztani a masoket, ugy hogy ok élvezhessek belole a hasznot.
    Van bibliai pelda (ujszovetseg) Judas a legtokeletesebben hozta komunista magatartast

    Nekik „nem kell” a tulajdon. „Beerik” a RENDELKEZESI JOGAVAL!

    Ok majd rendelkeznek arrol, hogy ki, mikor, mire „erdemes”

    A szocializmusnak ennyi a lenyege, nem tudom, kinek hany evet kellene meg benne elni, hogy megtanulja.

    A jobboldali populistak hasonloan viselkednek. Ok beerik annyival, hogy aki feltetlen huseg-eskut tesz, az mindenre jogosult. Aki nem az ellenseg, – a haza ellensege, tarsadalom ellensege, – barmi, mindegy. Ellenseg, nem magyar, nem nemet, nem olasz, nem sanyol – soroljam? Igen ujabban Izraelben ugyanez vetette fel a fejet.

    A jobbosok elvileg megtartjak a magantulajdont. Csakhogy, akik a husegesek (fides) azokat az allam „kiemelten kezeli” a huseguk zaloga alapjan a koztulajdonbol is bosegesen merithetnek.

    Akik nem husegesek (nem fides) azok nem a nemzet reszei, vagyis azoknak csak a szajuk jar. De ha tulsagosan höbörögnek, akkor elobb csak listara vesszuk oket, aztan ha tovabbra is ugralnak, akkor majd lesujt „AZ IGAZSAGSZOLGATATOS OKLE”

    Nem jol tudom?

  • Gabriel,

    „Mindegy, hogy magukat minek nevezik a politikai csoportosulasok (partok, szervezetek, guardak) amit csinalnak az a fontos.
    Es ha lopnak nem hitelesek. Amikor lopnak, hazudnak is.”

    Ebben is 100%-ig egyetertunk. De te is soroltad itt fel elozoleg, hogy mikent kotyavetyeltek el a „haladok” 1990-tol Magyarorszag gyarait, uzemeit, es mindent, amit lehetett. Meg az aramszolgaltato vallalat sem lehetett magyar, ami kulonben alig csinal valamit azon kivul, hogy alair egy papirt es bezsebeli a penzt.
    En ugyanezt mondtam itt evekkel ezelott es emiatt lettem itt naci a „haladok” szerint. Es ezert irtam neked nemregiben, hogy ha igy folytatod, te is naci leszel hamarosan. 🙂

    Az Orbanek legalabb kevesebbet loptak – bar lehet, hogy ennek csupan az az oka, hogy „haladok” a legertekesebb dolgokat mar eladtak korabban bagoert. Mindamellett stadionok mellett sok mast is epitettek, csak te errol nem fogsz ertesulni a magyar „halado” sajtobol. Talan erdemes lenne kicsit neha olvasnod a jobboldali lapokat is.

    „Nem kerek abbol sem nyilvan, hogy az orszag identidasat feladjuk.
    Szerinted a nemetek, vagy a franciak feladtak azzal, hogy erosen unios partiak?”

    Az EU egyelore kulonallo fuggetlen allamok szovetsege. Igy tehat egyik sem adta meg fel az identitasat csupan azzal, hogy tagja az EU-nak. Mas dolgok teren viszont mar regen feladtak onmagukat. Ha Ady feltamadna es elmenne ma Parizsba, esznelkul menekulne vissza Magyarorszagra, annyira mas ma mar Nyugat-Europa. De nem csak Ady… meg 30 evvel ezelott is egesz mas volt ott.
    No es most mar Egybesult Allamokat akarnak Europaban az elvtarsak, olyat, amilyen az USA.

    „Es kozben pedig haverkodik cimeres diktatorokkal – ezt mint utokartyat elfogadjak valahol?
    Ott a felcsuti fejekben lehet hogy ennek nagy erteke van.
    de a targyalo partnerek fejevel se artana gondolkodni.”

    Hat eppen azzal godolkodik. Par napja irtam az izraeli-torok kapcsolatokrol, hogy amikor kellett valami Ördögám elvtarsnak es csak Izraelbol tudta megvenni, akkor par napig megszunt a mosolyszunet. Utana, es azota is mosolyszunet van megint.
    Putyin nemregiben meg ki volt akadva, hogy egy torok bekegalamb lelotte az orosz nagykovetet, es vontcsovu fenyegeteseket valtott az Ördögámmal. Par hete pedig csokolgatjak egymas segget, mert a torok is atomeromuvet akar epittetni az orosszal. (Persze teljesen bekes celbol.)
    Ideje lenne megszoknod, hogy a nemzetkozi politika ilyen.
    Nem szep, nem erkolcsos, de igy mukodik, es alol a magyar vezetes sem tudja kivonni magat. Ha a minden cimeres gazemberrel valo kereskedest visszautasitana Magyarorszag, akkor komcsi Alban utra lepnenek a magyarok, mert nem lenne kivel uzletelni.

    „Higgyem el az orbannak, hogy nem adta el az orszagunkat egy tal lencseert? Sok mindent el tudok hinni, de ezt nem.”

    Ebben az esetben nem hinnem, hogy errol lenne szo, de sosem lehet tudni.

    „”Ezek azok az altalad “mellekes aprosagoknak” titulalt dolgok.””

    Nem mellekes aprosagok, csak ha eszrevesszuk a szalkat az egyik szemeben, akkor vegyuk eszre a gerendat a masikeban is. Te pedig, nem tudni miert, azt tetelezted fel, hogy a nemzetkozi gazember Soros altal penzelt magyar partocskak majd nem lesznek korruptak, ha megnyerik a valasztast.

    „A komcsikbol nyilvan nem kerek a fold semmilyen pontjan sem.”

    OK, de meg mindig nem arultad el, hogy akkor miert ertesz veluk egyet ilyen buzgon itt?

    „A jobboldali populistak hasonloan viselkednek. Ok beerik annyival, hogy aki feltetlen huseg-eskut tesz, az mindenre jogosult. Aki nem az ellenseg, – a haza ellensege, tarsadalom ellensege, – barmi, mindegy.”

    Valamit felreertesz. Az igaz, hogy a korrupcio miatt vannak kivalasztottak, es ugyanugy, ahogy a „halado” kormanyok idejen, a mindenkori regnalo part tagjai nyerik el a legzsirosabb allami szerzodeseket.

    De amugy csak akkor valik valaki hazaarulova, ha valoban az is.

  • Szikszai!

    Az Ur nevere apellalva kerlek, mutass ra mindossze egyetlen megnyilatkozasomra, ahol en arrol beszelnek hogy az orszag kifosztasat nem alapvetoen a volt kadari rezsim emberei vittek volna vegbe minden elkepzelheto energiaik bevetesevel!

    Jobban es tokeletesebben fosztogattak mint a tatarok.

    Tudod miert?

    Mert ott rogton a valasztasok elott alairtak az ugynevezett paktumot.

    Minden part aki azota a hatalom kozelebe jutott, az resztvett a paktumban.

    Orbanek is.

    Masok azota sem juthattak es nem is fognak jutni, amig ez a nemzedek eletben van.

    Ki latta ezt nyilvanosan? Ki szamolt be errol az alairokrol?

    Aki egyszer megpenditette, hogy az o peldenyat nyilvanossagra hozna, kovetkezo heten szivroham erte. Megallt neki, na.

    A nép, az istenadta hulye nép a mai napig ugy aposztrofalja Antall Jozsit, mint jobboldali MDF-es. Ja az volt. A Kozponti Leveltar igazgatoi szekebol egyenesen ult at a miniszterelnoki barsonyszekbe.
    Jobbrol elozott!

    De az a Leveltari szek is barsony szek volt am a maga modjan!
    Abba csak a legmegbizhatobb komcsi elvtars ulhetett bele. Vagy azt gondolod, hogy akinek korlatlan betekintese lehetett minden allam es partugybe, ezen keresztul mindenkirol mindenki a kezeben, annak nem kellett „megbizhato komcsinak lenni?

    Az Orbanek a kezdetektol kalakaban fosztogattak egyutt az elvtarsakkal. Nyilvan aki nem volt a kormanyon, azok a kevesbe zsiros falatokat vittek, de jutott mindenkinek az elejen boven.

    A PAKTUM ilyen egyszeru volt.

    Miert az Antall lett akkor a mi tehenunk borja? Mert a megbizhato komcsik kozul o volt az egyetlen – aki poziciojanal fogva – a hulye pornep elott ismeretlen volt, es igy el lehetett adni, mint kakukkfiokat, a nep bevette, hogy o is „ellenzeki”

    A kulcsszo ez volt akkortajt – csak ki kellett irni, hogy ellenzeki.

    A nep mint mindent, ami nagyobb hazugsag mint hiheto, ezt is bevette.

    Szamtalan helyen leirtam mar, hogy pontosan ezek az alapjai annak, hogy egyetlen – EGYETLEN! u.n. rendszervalto part sem hiteles, mindegyik benne volt es van a PAKTUM-ban.

    Semmilyen felelosegre vonas nem volt, es valamennyi nemzeti vagyont „kiarultak” promoción!

    Barki azok kozul, akinek az enyves keze a fejebubjaig saros, az hiteles, megbizhato?

    Nem kellene ignoralni a kovetkezteteseimet, es kezdeti mondatokon elcelodni, akkor konnyebb lenne megerteni amit leirok.

    Magyarorzagon NINCS JOBBOLDAL, SE BALOLDAL – hanem vannak jobbrol es vannak balrol csalok es sikkasztok.

    Ezekbol kellene a magyar szavazonak valasztani, ez az etlap
    Ezt talan meg Bendeguz is felfogja vegre.

  • Nem tudom, mondtam-e már, mennyire imádom, amikor két fórumtárs kilométeres hozzászólásokkal párbajozik…

  • Szoval menjek melegebb eghajlatokra?!

    Ertettem a szobol.

    Akkor sem leszek semilyen imado, a rothadt, megdohosodott multbeli partok nemtelen kepviseloitol maximum hanyingert lehet kapni. Tovabbra is vallom, hogy a mult rezsim volt emberei osszealltak egy par „ellenzekit” eljatszo csibesszel, maguk koze fogadtak az „ifju titan” orbanc fiukat, akikkel jo egyetertesben lenullaztak szo szerint az orszagot – a nagy tobbseg „lelkes” asszisztalasaval.

    A szinfalak elott eljatszak a nagy harciaskodast, a szinfalak mogott pedig a hasukat fogva egyutt rohognek a lova tett orszagon.

    Ha 30 ev se volt elegendo hogy elhiggyetek hogy a tej feher, miert nem lehet az ifjusagra bizni mostmar a sajat sorsanak, a jovojenek a kimunkalasat?
    Ettol rosszabbul nem fogjak tudni csinalni – tehat akarmi is alakul, csak jobb lehet.

    Ennek az orszagnak a helyzete – mostmar a napnal is vilagosabban lathato – hogy ha a multat visszidezo, visszasiro, a szavatossagat elvesztett nemzedek kezeben marad, csak meg melyebbre sullyed.

    Ez az elmult nemzedek amit nagyon jol, elvitatlanul megtanult az az egymas ámitasa! Pontosan ez film jatszodott le a valasztasokon is.
    Na ebbol eleg.

  • Gabriel:
    Azé a „nagy többség” talán túlzás…

  • Lalkikácskácske uralkoggyá’ mán magadon.
    Elkényztetett kis akarnok kölök.
    Szüleidet is igy pattogtatod?

  • Geyza!

    Az idosebb generaciorol beszelek!
    Pontosan arrol, amelyik 30 evvel ezelottol kezdve amitja egymast, es sajat magat.

    Higgyed el, hogy kevesen vannak olyanok kozottunk, mint peldaul Andrew aki tisztan es vilagosan atlatta a tortenteket. Csak nezzel korul a kornyezetben – aztan cafolj meg.

    Ezt lovagoltak azok a szerencsevadaszok, akik ezt akkortajt felismertek – es arra jutottak, hogy ezt a maguk haszanara forditsak. Kozzejuk tartozik orban, gyurcsany egyarant, vallvetve es karoltve.

  • Hogy kezdjuk mindjart az elejen – Antall (pszichopata) miniszterelnok ur!

    A tobbseg bizony nemcsak szimplan tapsikolt nekik, hanem mint a tinilanykak a beatlees koncerten ossze is pisaltak a bugyikajukat.

    Oh, hat ujra lehet gyonyoru csaszari cimerunk! Ujra itthon a korona! Ujra lehet „kezicsolom nagysagos asszonyt” koszonni …. es igy tovabb a tobbseg bizony tancra is kerekedett.

    Óh, hat ujra van nagy „nemzeti” trianonuk – kozben meg kiloptak a szemet a balga nepnek, es boldogok voltak tole.

  • Gabriel
    2018 április 22
    1:58 du.

    Szoval menjek melegebb eghajlatokra?!

    Ertettem a szobol.
    ______________________

    Semmiképpen sem…
    Csak, ha lehet, rövidebben. Inkább két-három részre bontva, hogy az olvasó megpihenhessen és elgondolkodhasson a mondatok értelméről. Egyébként a hosszút, mi tagadás, legtöbben el se olvassuk.

  • Gabriel, na jó, kezdjük mindjárt az elején.
    Antall Józsefnek nem voltak rossz gondolatai. Csak tapasztalatlan volt. Mindenki tapasztalatlan volt. Az a lehetőség (és egyben szükségesség), hogy létre kellett hozni egy független vállalkozó réteget, túlságosan csábító volt egy sereg haszonlesőre, ezért vitték bele Antallt a kárpótlási jegyek históriájába, na meg a privatizáció nagyon is kétséges feltételeibe.

  • A címer, meg a „magyarság”, meg a trianoni bánat sajnos természetes következménye volt annak, hogy Kádár alatt nem volt túlzásba vive a magyarkodás. Ez hézagpótló volt, csak kicsit vastagra sikeredett. Meg kellett volna maradni a Kossuth-címernél például. De Antall az apján keresztül szorosan kötődött a Horthy rendszerhez, így hát voltaképpen érthető volt a viselkedése. Különösen, mert az ellenkező oldal – az SZDSZ – liberális volt.

    Ha ezekhez a régi dolgokhoz nincs semmi empátiád, akkor miért lenne a mostaniakhoz?

  • Alma:
    Meg kell mondjam nagyon fel voltam háborodva
    mikor a dicsőséges ’48.-as címer helyett Antall és
    galerija ráhatására mégiscsak azt a címert választották
    amely alatt annyi gazságot követtek el a Horthy-éra idején.

  • geyza, én is dühös voltam. De most már megértem Antallt. És tudod mit? Bár ez lett volna a legnagyobb hiba az elmúlt harminc évben…

  • Alma:
    Ezzel kezdődött.
    És tudjuk:A kezdet a vég.

  • Almási Alma
    2018 április 22
    3:23 du.

    Most már Nemeskürty után Antall József lesz az új nemzeti érzelmű kedvenced?

    Nem baj, ha nekünk egyik se kell? Nem azért, mert be akarták vezetni a kapitalizmust.
    Hanem azért, mert nem tanultak a nagy magyar hibákból. 100 év véres történelme után megint ott tartunk, hogy száz oligarcha tartja markában a magyar gazdaságot, és ezáltal a magyar politikát.
    Független vállalkozó lehetett volna pl. az a kétszázötvenezer magyar család, családtagokkal együtt egymillió, aki készen állt piaci alapú mezőgazdasági vállalkozásra 1990-ben.
    Helyettük jobb és baloldali politikusok a nagyüzemeket, a zöldbárókat támogatták.

    Ez nem Isten csapása, nem sorscsapás, ez csak egy hibás gondolkodás, amiből a magyar politikai elit száz éve nem tud szabadulni.

  • Antall egyaltalan nem tapasztalatlan.

    A nyilvanossag fele csak azt mondta mindig, hogy 16 eves koratol kezdve politikai palyara keszult.
    A hozza kozelallok tudtak, hogy magyarorszag miniszterelnokenek keszult – erre tette fel az eletet.
    Megkapta – ennyi.

    Vér Andras, az orszagos pszichiatriai intezet foorvosa is szerint, Antall egy valosagos pszihiatriai eset volt.
    (mellekesen akit egyebkent szemelyesen is ismertem)

    Apai nagyapja még fuszeres – de kisnemesi cimet vett. Anyai nagyapja mar politikus volt, Szucsre magyarositotta a nevét
    Apjanak politikusi palyafutasat ismerjuk, aki eredekes volt, a nemesi cim maniakban is. Tudjuk a menekult lengyelek menteseben szerzett elevulhetetlen erdemeit – de alljon itt egy megjegyzese amit a haboru utan a Nepgondozo Hivatal vezetojekent, a nemetek kitelepitesevel kapcsolatosan fogalmazott meg:

    „Nemzetpolitikai szempontból nem kétséges, hogy Magyarországnak érdeke: minél nagyobb számban hagyják el a németek az országot. Soha nem lesz ilyen alkalom, hogy megszabaduljunk a németektől.”

  • hazai lámpa
    2018 április 22 4:57 du.

    Eljott az ideje, hogy megkovesselek, es még meg is koszonjem hogy ennyire frappansan, roviden kifejezted a lenyeget.

  • lámpa, bizonyos értelemben MIATTAD (és a hozzád hasonlók miatt) tartunk ott, ahol. Mert mindig azt hirdetitek, hogy ti tudjátok a tutit, pedig nem is. És soha semmivel nem tudtok együttérezni, és főleg együttdolgozni. Mindig csak az üres szájalás…

  • A dolgok egyszeruen ugy mukodnek hogy

    „az elet (igazolja) bebizonyitja, hogy kinek volt ra latasra, es kinek nem”

    Persze ehhez meg kell varni a „gyumolcs beérését”

    Amit hazai lampa, es meg nehanyan kevesen akkor „hirdettunk” hogy az út rossz, es a pusztulasba, nyomorba visz egy pillanatra sem volt meg valaszra sem méltatva, nemhogy meghallgatasra.
    Azok akkor a legnagyobb arroganciaval „osztottak” a tutit a nepnek.
    A balga népnek. En tudom, hogy nem voltal kozottuk…

    De most azt kered, hogy ertsem meg. Mit? Mert egy szerencsetlen bekepzelt nyomorult volt. Tisztelem a munkajat, amit torteneszkent veghez vitt. Vegul is ahhoz ertett.

    De mintahogy en is egy szemmutet eseten egy csillagasz helyett inkabb a szemesz-proffeszort valasztanam, gondolom te is ugy vagy vele.

    Eltelt harminc ev, egy nemzedeknyi ido. A a gyumolcs „megerett” Mi ez a gyumolcs? Egy keseru es savanyu, mereggel teli valami.

    Mit kellene megerteni? Hogy szegeny egesz eleteben miniszterelnok akart lenni,
    – há gázsi, há’ mijér ne legye’ má? –

    A Hazám pedig ott tart, ahol szaz evvel ezelott? Egy ujabb horthy rendszer kuszoben?
    Ismet Jozsef Attilanal? Hány szazezren tantorogtak ki ismet – igen mint gazdasagi migransok – megelhetest keresve.
    Majd megertjuk, es meg a szivunk is megszakad….
    Gratulalok. Es koszonjuk.

    Bocs, megint hosszu voltam.

  • gabriel, kedves!

    Annakidején én nem kedveltem Antall Józsefet, egyáltalán. De azóta látom, hogy micsoda helyzetben volt, és AHHOZ KÉPEST meg tudott maradni „úriembernek” – ahogy ő képzelte magáról. Hogy pszichiátriai eset volt, vagy sem, azt nem firtatom. Orbánhoz képest? Ugyammá…

    Semmi kifogásom a kritika ellen, de most elkezdeni gyűlölködni és mindent ráfogni – ez nem az én stílusom. Ha a tietek igen, az a ti dolgotok.

    Ja, hogy te meg lámpa akkor mit hirdettetek? Rég vót, és hát messziről jött ember azt mond, amit akar… Időben messziről meg pláne…

  • lámpa és gabriel…

    Kissé elméláztam ezen a „gyerekkora óta miniszterelnök akart lenni”-n… És? Akkor milyen politikai gyakorlata volt 40 év szocializmus alatt, tősgyökeres elvhű kisgazdaként?

    Tudjátok, milyen viszonyok voltak, amikor privatizálni kellett? – mert kellett. Vagy eladni külföldi világcégeknek bagóért, vagy kiosztani azoknak, akiknek volt valami pénzük rá, meg bátorságuk, meg tapasztalatuk működtetni a privatizált vagyont. Gyakorlatilag hazai pályán csak a hajdani állami cégek vezetői (nem, nem komcsi politikusok, hanem elsősorban gyárigazgatók, főmérnökök… persze sokan komcsik is voltak, ez már a múltban keletkezett adottság volt). Aztán a kárpótlás… Ugyan, mit tehetett volna Antall József, ha Torgyán már az egyszerű többséghez szükséges kisgazdákat is kiudvarolta a koalícióból zsarolásképpen?

    Csak bámulok a nagy arcotokon…

  • Egy cseppet sem csodálkozom Antall kudarcán, ahhoz egy Horn Gyula kellett, hogy politikai tapasztalattal gatyába tudja rázni, amit lehetett…

    Politikai téren viszont voltak sikerei is, például az a bizonyos „paktum”, amely egy jó gondolat volt. Antall igyekezett oldani a feszültségeket, és egészen jól átlátta az akkori politikai palettát. Az már nem rajta múlott, hogy az SZDSZ nem akart valójában semmiféle szövetséget.

    Az sem rajta múlott, hogy meghalt. És érdekes kérdés az is, vajon ki szervezte az árpádsávos kopaszok első tüntetését Göncz Árpád 56-os beszédénél? Mert hogy nem Antall volt, az biztos. Talán Csurka, ő kezdte újra a zsidózást negyven év után… Szegény Antall megpróbálta ezt a két fickót (Torgyán és Csurka) az ügynökmivoltuk leleplezésével kordában tartani, de nem sikerült. Ma is emlékszem, amikor Csurka „töredelmesen bevallotta” a híveinek, akik azt üvöltötték: NEM BAJ, PISTA! Ha ma Orbánról feketén-fehéren kiderülne, az egész jobboldal hasonlóan üvöltene… És még mindig ezzel jönnek egyesek… Na, ilyen ország vagyunk. Ha elfelejtettétek volna.

    És mégegyszer, nem vagyok és nem voltamAntall híve. De látom, amit látok.

  • Almási Alma
    2018 április 22
    9:11 du.

    Rögtön egy pontosítással kezdeném: én külön nem hibáztattam Antall Józsefet, hanem az egész politikai elit munkáját elemeztem.

    Az ok nem az, hogy én mindentudó lennék, hanem mert bizonytalan a jövőkép Magyarországon, és jelenleg is a szűkösen élők táborát gyarapítom. Már megbocsáss kedves Alma, én nem vagyok Bandi ló! Aki még a vágóhíd előtt öt méterrel is azt mondta, hogy A vezetőknek mindig igaza van, és még keményebben fogok dolgozni!

    Megnyugodhatsz, nem tudom, hogy én mit tettem volna a kilencvenes években. De legalább most nem kéne a hülyeséget pártolni, mikor már látjuk, hogy mi lett a következménye! Vannak még közöttünk, akik a kilencvenes években partvonalra kerültek, talán az ő véleményüket is illene meghallgatni egyszer.

  • Gabriel
    2018 április 22
    6:48 du.

    „A Hazám pedig ott tart, ahol szaz evvel ezelott? Egy ujabb horthy rendszer kuszoben?
    Ismet Jozsef Attilanal?”

    Bocsi, máshol írtam, hogy most bizonyos értelemben rosszabb a helyzet, mint a Horthy-korszakban.
    Manapság az emberek akkor is nélkülöznek és rájuk dől a ház, ha mondjuk faluhelyen laknak, és van kert, házjavításhoz alapanyag. Egy kulturális leépülés figyelhető meg a szegényeknél, ami a nélkülözés mellett azzal jár, hogy a társadalmi kapcsolataikat is elvesztik.

    Ennek oka sajnos, hogy a rendszerváltó elit a gazdaság felpörgetése érdekében a szociális kiadásokon és a munkahely teremtésen spórolt.
    Most láthatjuk az eredményt …

  • Almási Alma
    2018 április 22
    5:43 du.

    „Mert mindig azt hirdetitek, hogy ti tudjátok a tutit, pedig nem is”

    Személyeskedésen kívül van más érved is?

    Arról én nem tehetek, hogy neked az a valami, amit te csinálsz! Ha valakinek más a véleménye, akkor rögtön ráfogod, hogy az nem mond semmit! Hiába írok én le neked száz bizonyítékot is arra, hogy ki az, aki együttdolgozik, együttérez másokkal, ha azt nem Gyurcsány Fletónak hívják!
    Egyszerűen süket és vak vagy a saját kis világodon, burkodon kívüli történésekre. A kommunizmus témánál is mindig ezt csinálod.

    Pl. leírtam, hogy a Kádár-korban sokan szereztek használható tudást a háztájizással. Szüleimnek is volt fűtött fóliasátor a kert végében. Munka után dolgoztak benne, retek, paprika stb.
    Ez a lehetőség manapság (elmúlt harminc évben) keveseknek létezik, mert kevesen tudnak megélni belőle. Az miért jobb, hogy sorban állnak a segélyes pénztárnál/közmunkánál?

  • Almási Alma
    2018 április 22
    7:57 du.

    „Semmi kifogásom a kritika ellen, de most elkezdeni gyűlölködni és mindent ráfogni – ez nem az én stílusom.”

    Nem a te stílusod, ha nem Horthynak (vagy Bethlennek) hívják az illetőt! Horthy szerinted egy személyben felel az országban elharapódzó antiszemitizmusért, a gazdasági válságért, a szociális problémákért és a német szövetségért.

    Antall Józsefnek pl. mivel kellett szembenéznie (és a többi rendszerváltónak)? Az ország viszonylag jó állapotban volt, nem voltak hatalmas társadalmi különbségek. A demokratikus Nyugat pénzt, paripát, fegyvert, mindent megadott, és nem egy diktatórikus nagyhatalom ölelése volt az egyetlen választás.
    Nem volt olyan kisebbség az országban (akkor), akik ellen országos indulatok lettek volna (a romák ellen csak a segélyezős időszak közben szabadultak el az indulatok).

    Hasonlítsuk már össze, ki indult rosszabb helyzetből, és hova érkezett?

  • Alma:
    Amiket leírtál, sok bennük az igazság.
    Csak ott a baj hogy Antall apró híbái túlnöttek rajta
    és önjáróvá váltak,
    Abban a kényes helyzetben -tudom baromság amit most mondok-
    nem lett volna szabad hibázni !
    Van egy murphy-mondás:

    A rossz vezető a kelleténél is több információból rossz döntéseket hoz
    A rátermett vezető igen kevés információból kiváló döntéseket képes hozni.

    Hát nekünk valahogy Mátyás óta nem jut „kiváló vezető”.

  • Kedves Alma!

    Csak csodalkozom…

    Elsore arra kernelek, hogy a kritikat es a gyulolet legalabb mi ne keverjuk.
    A gyulolet az tudatlansagbol, irigysegbol, feltekenysegbol es sotetsegbol fakad.
    A kritika pedig vilagossagbol es tudotossagbol. Sot! Szeretetbol!
    Vagy soha nem kritikazaltad meg a gyerekedet felto szeretetbol? Hagytad hogy a belenyuljon a forro sutobe, vagy a 220-ba? Feltetelezem, hogy nem.

    Nyilvan Antall Jozseffel szemben nem erezhettem „felto szeretet” mivel szemlyesen nem ismertem, de mint embertarsamat gyulolni nem fogom, es nem tudom. A tetteit itelem meg, mint kozemberet, ami kozvetve es sok helyen kozvetlenul hatassal volt es van ram, a csaladomra, a hazamra.
    Imadkozni bunbocsatanatert nem tudok erte, hiszen eltavozott az elok soraibol, es nem hiszek a purgatoriumban.

  • Almási Alma,

    jól látod a rendszerváltás körüli helyzetet, és a hatalmas összegű körbetartozást meg sem említetted, ami már a TSZ-eket is fogvatartotta.

    Az ország súlyos gazdasági helyzetét több más mellett jelezte az 1988-as személyi jövedelemadó bevezetése, aminek a kidolgozása az előző néhány évben történt. Az emberek túlnyomó többsége ekkor még nem is gondolt rendszerváltásra.

    Ami üzem, vállalat, gyár életképtelen volt, hamar csődbe került. Sokat privatizálni se lehetett, a kutyának se kellett. Sok információ hiányos ember gondolta és gondolja ma is, hogy például a (sok közül) életképes volt a Ganz-Mávag, az Ikarus, a Hajó és Darugyár, pedig nem. Termékeik alapanyag-szükséglete drága import, és drága hazai kohászati termék, ami párosult elmaradt termékfejlesztéssel, azaz 1990-ben már nem állták a versenyt a világpiacon található versenytársak termékeivel. Ebbe persze belejátszott az is, hogy Magyarország COCOM-listán szerepelt.

  • Azt gondolom, Antall József annyira más környezetben élt, hogy nem is nagyon érdemes róla már beszélgetni, legalább is akkor, ha a mostani megoldást keressük. Nyugodjon békében.

    Lámpa kérdezi tőlem:”Antall Józsefnek pl. mivel kellett szembenéznie (és a többi rendszerváltónak)?”

    Hát például a vicsorgó komcsizással. Stimmel? Vagy az SZDSZ-szel. Vagy Torgyánnal. usw…

  • Almasi Alma!

    Arra a megjegyzesedre pedig, hogy tudtuk vagy nem, hogy milyen korulmenyek voltak abban az idoben, csak egy peldat „igazolasul”.

    A 70-es evek vegen munkahelyemen volt ket belyegzom, az egyiken annyi volt, hogy BIZALMAS, a masikon, hogy SZIGORUAN BIZALMAS.
    Na nem en voltam, aki eldontottem hogy melyik az az irat amivel le kell ezeket belyegezni, de jogom volt ilyen iratokat felbontani, bele tekinte es visszapecsetelni.

    Kerultem erdekes szituaciokba – fiatal voltam meg abban az idoben – amikor dokumtumokat fogtam meg egy egy gyarbol, uzembol, es volt, hogy csak maga az igazgato adhatta at ezeket, sokszor kicsit tanacstalanul neztek ebbol kifolyolag ram. Volt olyan, hogy fel hivta az osztalyvezetomet, hogy tenyleg a nalam levo belyegzo az igazi?
    Abban az idoben a 6. Oteves terv kulkereskedelmi tervezetet allitottam ossze az epito- es epitoanyagipar vonatkozasaban. Gyakorlatilag az egeszet ram hagytak a kedves idosebb kollegaim, mint lelkes ifjura. A zsolnai porcelangyar eppugy beletartozott, mint az ajkai uveggyar, nemcsak a hazgyarak, teglagyarak vagy sikuveggyarak.

    Es hogy meg is tudjam tervezni a szukseges importmennnyisegeket, meg is kellett tanulnom a technologiakat.

    Talan elhiheto (persz meszirol jott ember ….) hogy kesobbiekben is ott voltam a gazdasagban es valamennyire ralatasom volt az esemenyekre es tortenesekre.

    Meg annyit, hogy amugy meccsekre szurkolni sohasem szerettem jarni, mert utaltam a partvonalrol befele kiabalni. Abba szoltam bele, amiben benne voltam

  • Geyza
    2018 április 23 4:52 de.

    Azert tartottam fontosnak megemliteni, hogy az Antall Jozsef nem egy vezeto volt (jo v. rossz) hanem egyszeruen egy Lipotmezei eset.
    Volt egy szobaja a lakasaban, ami mar evekkel azelott be volt rendezve mint miniszterelnoki hivatali szobaja. Ott gyakorolt.

    Elsonek a Kisgazdapartba akart belepni, az elejen volt ketto belole, mindenhonnan „eltanacsoltak” A Csori meghivta Lakihegyre.
    Rogvest ki is nevezte magat partelnoknek, amikor meg letre se jott a part. Eloszor csak valoban forum akart maradni.

    O leszarta a gazdasagot, a tarsadalmi szuksegszerusegeket, igenyeket – a legkevesbe se birta magat „beleélni” az emberek borebe, nem is akarta.

    Az Alma meg rajtunk keri szamon az empatia hianyat.

  • A PAKTUM

    A paktum arrol szolt, hogy nemhogy nem veszik elo senkinek az allamparti multjat, hanem az sem szamit, ha besugo, kem, fontos pozicioju elvtars stb volt, mindenki „tiszta lappal” indul.
    Mindenkinek joga van megszerezni az allam vagyonabol azt amit, tud, ahogy tud – A PAKTUM RESZTVEVOIN BELUL.

    A vegen az SZDSZ belso vitak utan nem irta ala. De hiaba eroskodott a legalabb reszbeni feltarasok es meg csak nem is elszamoltatasok miatt – a paktum alairoi, koztuk az Orban kitartottak es kitartanak mellette.

    Talan nem is olyan nehez kitalalni miert?

    Alma! Paktumot (megegyezes) es kiegyezest ne keverjunk! Ha nekem vitam van a szomszeddal peldaul, de barki massal, biztos hogy a kiegyezest keresem. Meg akkor is ha veszitek! (az egyik fo oka a felesegemtol valo elvalasnak – szerinte hulye vagyok)

    Hat ha meg egy csaladon belul is erdekellentet vagyis viszalyt tud szulni, akkor orszagos viszonylatban?
    De ekkor csak egyik oldalrol a „pozitiv” oldalarol neztunk egy PAKTUMOT

    Itt szo szerint arrol volt szo, hogy gazemberek elosztottak egymast kozott az orszag javait! (MEGEGYEZTEK ELORE) Aki benne volt az szabadon vihetett, aki nem? Ott bizony jottek az egyeb maffia modszerek.
    Rajzoljam le?

  • Ja csak hogy ertsuk, hogy mi volt fontos Antall Jozsefnek es a galerinek: (Csori, Csurka, Lezsak es koreik)

    A nemzeti cimer, a szent korona, a lovagrendek visszallitasa, még a regi nemesi cimek ujboli szabad hasznalata is meg lett engedve, ami halistennek azert valahogy nem jott le a gyakorlatba, a trianoni eszmek, a nagy magyarsag-tudat visszallitasa es hasonlo – KURVA FONTOS DOLGOK

    Cserebe a regi kaderek szabadon kiarusithattak az orszagot.

    A vilag pedig kozben belepett a XXI. szazadba……

  • Gabriel, érdekes elbeszélés volt, de én nem így tudom. De mindegy már.

  • Drizari
    2018 április 23 7:59 de.

    „jól látod a rendszerváltás körüli helyzetet, és a hatalmas összegű körbetartozást meg sem említetted, ami már a TSZ-eket is fogvatartotta.”

    Mint fentebb megpenditettem, belekerultem olyan melysegebe a kommunista gazdasagi rendszer mukodesenek, ahonnan mar „volt szerencsem” vagy mas szavakkalmodomban volt latni a mukodeset.

    Volt egy kulcsa ennek a mukodesnek, amit, soha senki nem szelloztetett meg, mert ezzel lehetett „eladni” az kiarusitasanak szuksegszeruseget.

    Hogy ertheto legyen lassuk tenyenkent:

    1. – Minden vallalat, uzem, kereskedelmi egyseg allami tulajdon volt.

    2. – minden gazdasagi egyseg meghatarozott tervszamok alapjan mukodott, ami magaban foglalta a gepek, alapanyagok beszerzesen tul a juttatasok es egyeb koltsegeket, es minden eladast is, tehat a bevetelek is tervezve voltak.
    3. – minden kifizetest egyetlen bank intezett, az MNB, minden cegnek ott volt a szamlaja, meg akkor is amikor mar a kiszszovetkezeteket is engedelyeztek. (en meg ott alltam sorba a Hold utcaban a fizetesek felvetelere.)
    4. – amikor letrehoztak a „kereskedelmi bankrendszert” azok tovabbra is az allam tulajdonat kepeztek, a gazdasagi egysegeket pedig egyszeruen szetosztottak kozottuk.
    5. – a tervszamok alapjan valo gazdalkodas mit jelentett? A penzek egyszeruen megvoltak „PÁNTLIKÁZVA” Hogy ezt mar mindenki ilyen jol elfelejtette?
    6. – A fentiekbol kifolyolag a bankok csak a pantlikak alapjan teljesithettek kifizeteseket, minden tobbi kifizetest tartozas cimen allitottak be, akkor is ha az adott cegnek 10x annyi kovetelese volt az allam fele.
    7. – A rendszervaltozaskor az allamfele valo koveteleseket egyszeruen eltoroltek, a tartozasokat pedig megtartottak a bankok foosszegeben, mint annak a vagyonat.

    Uraim es holgyeim – Rodolfora hivatkozva a „A csoda lön, es megtortent”

    A PANTLIKA mukodott, mert mi mar csak egy pantlikas nep vagyunk, ugye babám?

    Ez volt a KULCS

    Ott alltunk hirtelen temerdek ados vallattal, temerdek „feltokesitett” (kovetelesbol) bankkal, keszen az eladasra mindegyikukkel –
    Kiarusitas kihirdetve, aki kapja vigye!

    Ja? A bankokat azt valoban feltokésitettek, emlekszunk meg arra a nagy felzudulast kivaltott akciora, amikor az allam 700 milliard forintocskat osztott szet a bankok kozott, mondvan, hogy eladhatok legyenek? 1992. évi hitelkonszolidáció. Ezeket a koveteleseket az Antall kormany valosagosan bevaltotta.

    Aki nem erti, ha keri, szivesen megmagyarazom amit nem ert belole.

  • Gabriel,

    bennrekedtél a 60-70-es években. 🙁

  • Gabriel,

    szinte alig volt valami, ami termék (mezőgazdaságin kívül) versenyképes lett volna a világpiacon.

    A rendszerváltással nyitni kellett, nem zárkózhattunk be, mint Észak-Korea. Az országot azonnal elárasztották a minőségileg is jó és megfizethető ipari termékek. A textilgyártás és a ruhaipar a cipőiparral együtt szinte azonnal lepadlózott. Nem kellettek a magyar vagonok és mozdonyok sem, csak a forgózsámoly (szabadalom volt). A szerszámgépiparunk sehol nem volt, rohant venni mindenki Black&Decker-t és Hilti-t, senkinek nem kelltt már az Orion és a Videoton tévé, kapkodták el a Sony-t.

    Ááááá, nem kezdek bele felsorolásokba, hívőkkel lehetetlen véleményeket cserélni, fújják a magukét.

    Többet nem esek ebbe a hibába, ez volt az utolsó hozzád szóló beírásom, Gábriel.

  • Drizari
    2018 április 23 11:18 de.

    Ne is irjal.

    Ezt a lemezt halottam akkor is. Elsosorban azoktol akik azon voltak, hogy mindent el kell adni, szarert, hugyert.

    leirtam tobbszor az indittatasuk okat.

    Azok pedig akiknek a legkevesebb fingjuk sem volt arrol, hogy mit, hogyan lehet gyartani, sem arrol hogy hol es hogyan lehet eladni, azok raharaptak es kanonban contraztak.