Antiszemita történész kiállításával emlékezik Trianonra az Ottawai Magyar Ház

2018 június 2 9:57 de.269 hozzászólás

A szabadkőművés összeesküvésekről szóló írásairól és durván antiszemita előadásairól ismert Raffay Ernő történész által készített kiállítással emlékezik Trianonra az Ottawai Magyar Ház június 3-án. A kiállítás a Várpalotai Trianon Múzeumból érkezik Kanada fővárosába, amelynek összeállításáért Raffay mellett Szabó Pál Csaba is felelt, aki egyben a várpalotai múzeum vezetője. Mint ahogy azt az Átlátszó című lap korábban kiderítette: Bayer Zsolt fideszes publicista–aki durva szófordulatairól, rasszizmusáról, cigány gyerekek elgázolását szorgalmazásáról ismert–szintén a Trianon Múzeum Alapítvány kuratóriumi tagja.

A múzeum magyar ádófizetői pénzzel működik, kiállításai a Horthy rendszer irredenta nosztalgiára építenek. A tárlat leginkább a két világháború közötti időszakban készített irredenta propaganda anyagokból és zenékből áll–mindezeket pedig nem tudományos történészi szemmel, hanem nosztalgikusan mutatnak be. „A trianoni döntést követő országvesztést övező össznemzeti fájdalom, valamint a visszacsatolások felett érzett öröm és mámor számos formában kifejezésre jutott”–jegyzik a múzeum honlapján. Aztán hozzáteszik: „Az irredenta muzsika a 20. század első felének sajátosan magyar terméke: egy egész nemzetet sújtó, érthetetlen tragédiára adott, ösztönös, lelki gyógyulást kereső válasz.”

A múzeum jelentős részben a magyar gyerekekhez és iskolásokhoz szól. Például számos Trianon-témájú társasjátékkal várják a magyar gyerekeket. Az egyiknek a neve: „Szerezzük vissza Magyarországot!” és a múzeum honlapja szerint nyolc éves kortól 16 éves korig ajánlott játszani az irredenta társasjátékot.

(A Trianon Múzeum teherautója. „Üzembe helyezésével intézményünk újfajta célok megvalósítását tervezi”–jegyik.)

Az Ottawába érkező kiállítás alkotója, Raffay Ernő, elsősorban szabadkőműves összeesküvéseiről szóló Politizáló szabadkőművesség című és két korábbi hasonló témájú könyvével szerzett hírnevet, illetve azzal is, hogy a Mécs Bizottság kutatásai szerint III/III-as ügynökként tevékenykedett a Kádár rendszerben. Mint ahogy A Könyvtárellátó recenziója írja Raffayról: „alapkoncepciója szerint a trianoni országvesztés legfőbb okozói a páholyokban térnyerő radikálisok voltak, akik az itt kifejtett tevékenységükkel tudatosan rombolták, „bomlasztották” a történelmi Magyarországot (…) A szerző ugyan erősen túldimenzionálja a hazai szabadkőművesség és az itt is szerepet vállaló asszimilált zsidó értelmiségiek tényleges hatását a korabeli társadalmi folyamatokra, de számos érdekességgel gazdagítja a korabeli közéleti küzdelmekről való ismereteinket.” Ez igencsak diplomatikus fogalmazás.

Raffay Ernő számtalan deklaráltan antiszemita csoport előtt tartott zsidóellenes előadást a szabadkőművességről, Trianonról és a zsidókról. Például megjelent a „Magyarnak lenni” c. előadássozoratban. Raffay előadása e címmel szerepel a YouTube-on: „Mikor, miért és minek özönlöttek a zsidók Magyarországra? Lehull a lepel a tervükről!” (Az előadást itt tekinthetik meg.) Az előadásban Raffay a zsidókkal kapcsolatban „a migráció agymosó hatásáról” is beszél. „Majd mindjárt elmondom, hogy hány százaléka az újságíróknak zsidó 1910-ben. Nagyon megdöbbentő adatok lesznek”–teszi hozzá Raffay. De még mielőtt előadná a számokat, Raffay hangsúlyozza, hogy amikor még az Antall kormány tagja volt, „nem javasolta,” hogy legyen rabbi a magyar hadsereg tábori lelkészi szolgálatában. Kiderült, hogy azért lett végülis rabbi, mert Für Lajos mondta: „hát legyenek már, ne érje szó a ház elejét!”

Utána Raffay beszélt „a migránsok beolvadási képességeiről.” Itt természetesen a zsidókról van szó. „Egy idő után, a zsidó migránsok letelepedtek, házat szereznek, kereskednek, álláshoz jutnak. A népszámláláson magyar anyanyelvűnek kezdik magukat vallani. Találtam egy érdekes adatot: 1890-ben, amikor 800 ezer felett ment már a számuk, akkor a Magyarországon élő zsidók 63,8 százaléka, magyar anyanyelvűnek mondja magát. Izraelita vallású, magyar anyanyelvű. Ez egy érdekes dolog”–mondja Raffay, aki szerint ezek szerint olyan nem is létezhet, hogy magyar zsidó. A zsidók szerinte mindig idegenek, „migránsok” Magyarországon. Raffay szerint a zsidók akik magukat magyarnak vallották valóban nem voltak azok, mert inkább az számít, hogy „ki dolgozik szívből a hazáért.”

„Na itt van a kutya lényege”–mondja Raffay. Aztán hozzáteszi: Kárpátalján a huszadik század elején már a lakosság harminc százaléka „zsidó nemzetiségű” volt. „Ez nagyon durva! Ez nagyon durva! A románoknak kellett hétszáz év. A zsidónak nem kellett száz év. Értik ezt? Nagyon nagyon agresszív elzsidósodás volt„–mondta Raffay.

Ennek a nyíltan antiszemita személynek a kiállítását mutatják be vasárnap, június 3-án az Ottawai Magyar Házban. Szerencsére gyér érdeklődéssel kísérik a helyi magyarok az OMH szélsőjobboldali eseményét. Szombatig kellett meghosszabbítani az antiszemita történész kiállításával összekötött ebédre való jelentkezési határidőt, mert alig volt rá jelentkező.

Tags:

269 hozzászólás

  • Mint a tobb kulombozo mondasok, hogy;

    ‘Az egyik ember szemte a masik ember kincse’.

    ‘Az egyik ember szerncseje a masik ember tragediaja’.

    Hasonloan szukseges lenne elismerni, vagy legalabb is bevallani, hogy „magyarorszag elvesztese” azok a szomszedos nemzetek lete es fuggetlensege lett. Mint a szlovakok, Szlovenok, Horvatok, stb.

    A „Szabadkomuves” egylet, haber soha nem voltam tag, sem tamogatoja, de semmi „ossze-eskuves” valoasagat soha, semki nem fedezett fel !

    Szabadtarsdalamakban a szabad-kozremukodes minden egyen alapveto joga.
    S leteznek minden szabad tarsadalmakban kissebb-nagyobb tarsdalami szervezetek minden elkpzelheto nevek, alapok, erdekek koveteseben. Egy sem „osszeeskuves” senkinek.

    A II.V.H. kezdeten magyarorszag Izraelita lakossaga atlag 5% volt. Budapesten atlag 22-23%.

    Zsidok eltek a Romai Pannonia hatar tartomanyban.

    Zsidok ugyszinten mentek/jottek a magyarokkal akik a Khazan, nagyban zsido lakosu teruleteken mentek at.

    De legnagyobb szamaban koltoztek magyarorszagra Bohemiabol, a Maria Terezia uralkodasa alatt. Mert a csaszar oriasi adokkal sujtotta oket.
    Mind a nemet nevu zsidok, az u.n. „Bohemiai menekultek.”

    De a kerdes marad ami soha nem kapott valaszt, hogy miert oly oriais mertekben mindeg megkulomboztetoek a magyarok, s altalaban mindenki ellen akiket valami okokbol nem kedvelnek.
    Aminek okat nem kepesek soha megnevezni.

    Lett volna valaha is, sot manapsag, valassza arra barkinek is ?

  • Mindeközben:
    A Külgazdasági és Külügyminisztériumnak az MTI-hez pénteken eljuttatott közleménye szerint Szijjártó Péter megbeszélést folytatott Robert Singerrel, a Zsidó Világkongresszus igazgatójával és alelnökével. Ennek során a mi derék külgarázdánk kiemelten hangsúlyozta, hogy: „Magyarországon zéró toleranciát hirdetünk az antiszemitizmussal szemben”!

  • Kalocsai Miklós

    És még nagyon sokan azt állítják, hogy a magyar kormány nem antiszemita! Tévedések elkerülése végett, nem csak az antiszemita, aki nyíltan zsidózik, de az is, aki hivatalból eltűri, támogatja a zsidó ellenes uszítást! Már pedig Schmidt Mária és csatolt társait, és szervezeteit, a diaszpóra befeküdt szervezeteit bőségesen kistafírozta a magyar kormány.

  • Velünk élő történelem. Raffay egy kislélekszámú falvacskában született a déli határhoz, Horvátországhoz közel, idén lesz 70 éves.
    Közömbös, hogy besúgó volt vagy sem, a Kádár-rendszer is sokakat kényszerített együttműködésre, amit túlélési kényszerből sokan vállaltak. Nagyrészük használhatatlan volt, információs jelentéseik semmitmondóak voltak. Más a helyzet a „hazafias alapon” jelentgetők esetében, ilyenek ma is vannak, szintén nem kevesen.

    Ami megtörtént, azon ma változtatni képtelenség, de együttérezni és segíteni az anyaországon kívülrekedt magyarokat, az nemes cselekedet.

  • Mégis egyes jobbos beállítottságú zsidók Hunniában, Izraelben ( ott még kormányszinten is ) és máshol, ezzel az egykori tengelyhatalmi politika szellemi utódait magában foglaló, a Magyar Köztársaság alkotmányos berendezkedését megdöntő bűnszervezetet ölelik a keblükre. Mostanság a tőkés gazdasági-politikai világrendszer perifériáin, a nagyhatalmak egymással való bírkózásának genocídikus következményeiként létrejövő poklokból menekülők elleni, etnikai, felekezeti alapú sötét, pogány, embertelen, gyilkos uszításban lelnek egmásra. Elég csak a retorikai paneljeikben az arabot, a muzulmánt zsidóra cserélni, és máris a raffayk, prohászkák, alfredrosenbergek más „géniuszok” szövegeit kapjuk, dehát a jobboldaliság alapvetően ettől a gondolkodásmódtól az ami… Az a kocsmai, stadionlelátói szint, amely ezt az „értelmiségi” ( pontosabban a mindenkori fasizmus potenciális tömegbázisát jelentő reakciós, nyomorult kis/középpolgárság ) fórumot is jellemzi, jól mutatja mindennek az intellektuális, no meg morális magasságait…

  • Róna Gyuri:
    Röhögnöm kellett megint:
    „Külgazdasági Miniszter…”

    Ott nem tudnak lopni!
    Akkor meg minek oda miniszter ?

  • Ez a Raffay egy gazember.
    Volt szerencsém egyszer találkozni vele személyesen.
    Kár volt az időért.

  • Bendeguz : minek erőlteted…,,-

  • 1) Idegen szavak szótára szerint az irredentizmus meghatározása: „Elcsatolt, idegen uralom alá került területek anyaországhoz való visszacsatolására irányuló politikai törekvés”. (Politikai törekvés!).

    2) Az anti-szemitizmus (anti-magyarizmus, anti-németizmus, anti-cigányizmus, stb) mint általánosítás elutasítandó!
    Konkréten: Vannak magyarokhoz-, cigányokhoz-, zsidókhoz-, németekhez-, szlovákokhoz kapcsolódó gyakori negatív/pozitív tapasztalatok. Ezek okait kell elemezni.

  • Hol van itt antiszemitizmus? Tények, számok leírva, lehet cáfolni, de cáfolat helyett leügynöközni, és így becsületét sárba tiporni egy történésznek? A leghazugabb Mécs-bizottság mint erkölcsi alap?? Törvény erejével büntetném a történelem meghamisítóit.

  • nyuszika, téged ki kényszerít, hogy a ‘kocsmai, stadionlelátói…a fasizmus potenciális tömegbázisát jelentő reakciós, nyomorult…” magyarokkal foglalkozz?
    Felejts már el minket, had éljünk ahogy nekünk tetszik.
    A nagy világban rengeteg, a te magas erkölcsi és értelmi szinteden álló népség van, foglalkozz már azokkal.
    Jaaaa, hogy már azok is elküldtek a sunyiba..

  • Hol van a Gyuri10? Szeretettel várják náci barátai…Lehet zsidómigráncsozni.

  • charlie
    2018 június 2
    3:38 du.

    a …hócipőm tele van a holló val és az anti val különösen, ha a kausztika is belefingik

    rohadt unalmas…mialatt máshol más és több statisztikailag is anti meg holló csak úgy szálldosnak…a holt lelkek

  • charlie
    2018 június 2
    3:48 du.

    Téged ki kényszerít hogy mindenki nevében beszélj.

    A „mindenki” fogalmába kuvvául nem tartozik bele mindenki.

    Csak ti , nácik tartoztok bele a magatok álomvilágába kreált „mindenki” fogalomba.

    Minket légyolybátyám hagyjatok ki köffike.

  • Neocsárli

    Csak nem képzeled hogy akkora durranás vagy te itten hogy majd minket foglakoztatni fogsz.
    „tények számok adatok” neked öreg elment az eszed.

    Majd ha az utcán nem hallok félfüllel állandó zsidózást, akkor magyarázzál.

    Te náci.

  • Még lehetne fokozni: Antall József is antiszemita lehetett, hisz csak 75 százalékos „árja” volt . És hogy az egykori cionista Gyuri10-et egy hibbant itt lenácizhatja, ez már tényleg a csúcsok csúcsa…!

  • Geyza
    2018 június 2
    4:54 du.

    hol van az „Í” gazság? ott valahol ahol senki sem látja,
    a süsüék mint emberjogi akármik a zizraeli lobby val karöltve

    egyre jobban lelepleződik és kilóg a csimbókos farka és a kénköves lehellete

    Diplomatic Humiliation As US Vetoes Resolution on Protecting Palestinians
    By ICH and Agencies
    Four countries – Britain, Ethiopia, the Netherlands and Poland – abstained. http://www.informationclearinghouse.info/49555.htm
    ======
    With More Gaza Protests Planned, Don’t Believe the Mainstream Media’s Lies
    By Tamara Nassar
    It is inhumane to expect a massacred population not to resist. http://www.informationclearinghouse.info/49556.htm
    ======
    Fact, Fiction or Propaganda?
    Israel Planned to Attack Iran and Start a War, Former Spy Chief Says
    By Tom O’Connor
    Israel planned to bomb Iran and initiate an all-out conflict in the Middle East, according to Netanyahu’s former head of intelligence. http://www.informationclearinghouse.info/49549.htm

  • Geyza
    2018 június 2
    4:54 du.

    elregélnéd -csak nekem itt négyszemközt- hogy mire jó ma a NATO?

  • Nem vagyok a cikkert oda. Mar sok szo esett a temarol, jo, nem egy szemely korul de ismert a tema. T.i. mindig volt antiszemitizmus,.leagalabb is amiota az eszem tudom. Mindig voltak gyulolkodok . A tema bizonyos fokig lejart lemez. Lehet, hogy most a Magyar Hazban eloadjak a temat, de szerintem a mai genarciot mar ez nem erdekli. Nem kell ebrezgetni az ordogot, bizonyara van olyan akinek ez tetszik. A gyulolet , ellen gyuloletet hoz magaval, es arra igazan nincs szukseg a szabad Kanadaban, ami hal Isten, nem elte at a nacizmust.

  • Geyza
    2018 június 2
    4:54 du.
    miért kell olyan sokat „gondolkodni” nikor itt a megoldás

    jaaaaaaaaaaaaaa, hogy ez a…x nek nem tetszik? nyasgem!

    https://www.youtube.com/watch?v=hTO9ms_eIEY&t=1335s
    ugye itt a végső gondolatok valók

  • Sajnos még ma is látjuk ezeket a tehetségtelen, alacsony inteligenciával rendelkező, ‘mélymagyar keresztény‘ embereket, mint ezt a szerecsétlen, fajgyűlölő Raffay Ernőt, kik úton-útfélen kifröccsentik, beteg fajgyűlölettel dúsított, sötét fasiszta magyarkodásukkal, a kisebbségi érzesüket a zsidó honfitársaikkal szemben. Ezeknek a gazembereknek elmi betegségük belátása nincs és mindenhol egymás megfertőzése útján szaporodnak.
    Most figyelj ide te össze-vissza hazudozó Raffay Ernő – te nyomorék gazember ! Te sötétség – te !
    A magyar kultúra történetében, építészetben, szobrászatban, festészetben hallatlanul nagy szerepe volt/van a magyar zsidóságnak. Sorolhatnánk világhírü közgazdászokat, tudományos kutatókat, mérnököket, pénzembereket, iparosokat, feltalálókat és több tucatnyi Nobel díjasokat. Véleményem szerint Magyarország zsidósága a legkimagaslóbb egyének és a legértékesebb állampolgárai közé tartoznak és mindig is tartoztak a Magyar társadalomban – a zsidó íróink, költőink, művészeink, színészeink, filmes és színházi szakembereink – Magyar zsidó honfitársaink – nevük öröktől fogva be volt és be van mélyen vésve kultúránk történetébe ! – a magyarság lelkébe !
    Bárcsak a jó Isten áldaná meg Magyarországot és még adna sokkal többet ezekből a művelt, szorgalmas, becsületes, gazdag optimizmussal megáldott, remek humorú, aranyos emberekből hazánknak !

  • NAGY István
    2018 június 2
    5:32 du.
    En is sajnalom Gyuri elmaradasat! Intelligens, pontos es konzervativ velemrnyevel egyet ertettem! Talan unnepuk van, vagy csaladi dolgok. ILyen messzirol nehez tudni! DE remelem, hogy visszajon, mert tobbek ertekelik beirasait!

  • Pityi Palkó
    2018 június 2
    9:04 du.
    Egyetertek!

  • Rodeo36-11
    2018 június 2
    8:36 du.Koszononom ezt a zongora hangversenyt, gyonyoru volt!

  • Komolyan mondom,nem tudom eldönteni, mi lenne ebben az ügyben jó. Olyan közegben nőttem, ahol nem is ismertünk zsidót. Egészen pontosan a fene se törődött azzal, ki zsidó, ki nem. Persze, ismertünk zsidó vicceket, Anyukám is így bosszankodott, ha csúnya ráncot vasalt az ing elejébe: A csudába, jókora zsidó sikeredett!
    Tanultuk az iskolában, hogy a háborúban a német fasiszták megölték a zsidókat, olvastuk Anna Frank naplóját, aki a távoli Hollandiában reszketett az életéért.
    De fogalmunk sem volt arról, szomszédaink, munka-, vagy iskolatársaink között volt-e üldözött, túlélő? Nem beszéltek/tünk erről. Az egyik testvéremet zsidó ember vette el. Tudtuk, hiszen nem lehetett díszes templomi esküvő (különben is elvált volt), én meg akkorra már ateista voltam, csúnya dolognak tartom ma is a más istenhitét megcsúfolni hamis esküdözéssel. A sógor amúgy sem volt különösebben hívő: dalolta velünk karácsonykor a Mennyből az angyal-t, imádta a töltöttkáposztát, a jó, zsíros sertésoldalast. Húsvétkor lelkesen locsolta körbe a nőrokonságot. Egy ünnepet tartott, az általunk hosszúnapnak ismertet.Előző este a testvérem körbetelefonált minket:másnap ne hívjuk őket, a sógornak nemcsak megszólalnia tilos ilyenkor, hanem meghallania is bármit a külvilágból.
    De soha egyetlen szót nem ejtett arról, hogy megjárta Buchenwaldot. Ezt is csak évek múlva következtettük: a háromévi nyugati utak korában ő ugyanis minden évben kapott útlevelet: a tábort túlélők bécsi találkozójára. A hetvenes évek elején meg érkezett a számlájukra az akkori NSZK-ból szép összeg (úgy hathavi átlagfizetésnek megfelelő), kártérítésként a tábori évekért. De nem, soha nem beszélt arról, mi a fene történt úgy 1941-42 táján? Miért kellett egy nem gazdag nagyváradi zsidó családnak, kb. másfél évvel a lelkesen éljenzett felszabadító magyar csapatok érkezése után a budapesti nagyváros forgatagában bújást remélni? Hogy nem tudták, hogy a felszabadító csapatokkal együtt megérkeznek a 38-as zsidótörvények is? Nem, nem német, echte magyar törvények.
    Mi erről a hatvanas években szinte semmit nem tudtunk. Nem csoda, hogy honfitársaim százezrei elhiszik a hazug, ráadásul baromi ronda és aránytalan kőhalmaz felmentését.
    Talán ennek az évtizedekig tartó hallgatásnak a visszaütése is a mai szennyáradat: Csurka habzó indulataitól az egyrészt-másrészt sunnyogásig. Amiben egyébként a zsidók is partnerek. Eldönthetnék végre, hogy ők egy bizonyos istenhit speciális hívei, különféle nemzeti identitással, vagy „kiválasztottak”, akiknek elhivatásuk az összes többi felvilágosíása.
    Kezdem azt gondolni, hogy az egyetlen igaz hit az ateizmus, vagy legalább a szkeptikus kételkedés.

  • Figyelő:
    „Mar sok szo esett a temarol, jo, nem egy szemely korul de ismert a tema. … A tema bizonyos fokig lejart lemez.”

    Remélem, hamarosan olvashatok Öntől egy eddig teljesen ismeretlen, aktuális témáról.
    Például arról, hogy Ön harmadik gimnazistaként nem volt hajlandó Sztálin születésnapjára felajánlást tenni, ezért egyik iskolatársa feljelentette. Félévig kellett kihallgatásra járnia az AVO-ra, kizárták az ország összes középiskolájából. Majd bíróság elé állítottak, másodfokon a Legfelsőbb Biróságon dr. Jankó Péter egy évi börtönre ítélte. Ebből kilenc hónapot töltött le, ugyanis a börtönparancsnok – az Önnek a helyi börtönújságban megjelent kiváló írásai miatt – javasolta a szabadon bocsájtását.

    Nagyon kérem Önt, hogy végre valahára erről, a KMH fórumának olvasói előtt mindeddig teljesen ismeretlen, rendkívül aktuális eseményről szíveskedjen végre valahára legalább pár tucat hozzászólást írni. Hiszen láthatja, hogy még mindig nem tudom betéve, pontosan betű szerint
    rekonstruálni.
    Közben megemlítheti azt is, hogy miután 1956 vége felé (november 24-én? Látja ezt sem tudom még elég pontosan!) elmenekült Magyarországról,
    édesapjának elmondása szerint két ismeretlen, civil ruhás férfi kereste Önt a lakásukon. Hiszen erről se olvastunk eddig soha.

  • Rodeo:
    A dolgok általában nem azok aminek látszanak.
    Ezért Izrael körülményei sem keverhetők az emberi jogok
    mostanában az antiszemiták által álságosan felhasznált elvével.

    Az emberi jogokba az is beletartozik hogy egy kis népet élni hagyjanak a 2000 év után nagynehezen, a Világháború után elfogadott emberi jogok elveivel egybevágó módon visszaszerzett hazájában.

    Izrael megalakulásának órájában azzal fordult az ott élő arabokhoz hogy legyenek az új Izrael teljes jogú polgárai, vegyenek részt a Haza építésében.

    Válaszképpen másnap elkezdték gyilkolni a zsidókat, pár napon belül pedig a jordán és egyiptomi hadak megpróbálták elözönleni Izraelt olyan jelszavakkal hogy pl :
    „Szuronyhegyre minden jiddisch csecsemővel ”
    meghogy például „A tengerbe szorítjuk a zsidókat”

    Ezt az álláspontjukat mind a mai napig nem adták fel,
    max.annyi történt hogy Egyiptom, aztán Jordánia megbékékt Izraellel. Persze USA nyomásra és közvetítéssel.

    A ’90.-es években, amikor megbukott a Szovjetúnió és nem volt pénzük folytatni a nemzetközi felforgató politikájukat, hirtelen nyugalom lett a térségben.

    De jó pár éve, hogy Irán megerősödött, előlről kezdődött minden.
    Azzal a kis különbséggel hogy Egyiptom és Jordánia -egyenlőre még- távol tartja magát az eseményektől.
    De ez csak politikai irányvonal, bármikor változhat mert a két ország népeinek körében „van rá igény”

    Rodeókám én tudom hogy te nem vagy antiszemita, csak semmiféle felsőbbséget nem tudsz tolerálni a társadalmakban.
    Megismétlem: az emberi jogok tiprását nem jó helyen keresik azok, akik a világméretű arab önsajnáltatás hálójába kerültek

    De azért nézd meg ezt a filmet Izrael első óráiról.
    Ez történelem:
    https://www.youtube.com/watch?v=jAaUExD_ez8

    Izrael csakis az erő helyzetéből tud fennmaradni
    egy közel 100 milliós ellenséges „tábor” kellős közepén !!!!

  • Rodeo:
    NATO-kérdés:

    A NATO például arra is jó
    hogy Románia meg Szlovákia
    -amelyek egyenként is erősebbek nálunk
    nem rohan le minket.Amennyi borsot törtünk
    az utóbbi időben az orruk alá,”nemzetiségi politika” néven.

    De azért mérget nem lehet venni rá.
    Láttunk már fegyveres konfliktust 2 NATO ország között.

  • NAGY István
    2018 június 2
    5:32 du.

    Lehet hogy Antall nem volt antiszemita, de a belügyminisztere vastagon az volt.Aki aztán követte Antallt a miniszterelnőkségben.

  • Gyuri10:
    Hát öregem…ezt is megérhetted.
    Az echte nácik ünnepelnek itt tégedet:

    NAGY István
    2018 június 2
    5:32 du.

    Amúgy mutasd meg Nagykám, ki és mikor nácizta le barátodat, gGyuri10 .-et,

    Emlékeim szerint csak annyit szólt valaki hogy
    „leült vagyorázni a nácikkal”

    Ami sajnos igaz is.

    De TE kissé agyalágyultnak tűnsz.
    Nem tudod kielemezni a mondatokban rejlő fogalmakat.
    Vagy szándékosan ferdítesz, mint imádottjaid az Öszödi Beszéddel kapcsolatban?

  • Pityi Palkó:
    Ne beszélj így Rafay-ról DDDDD
    Még mélységesen megbántod vele OIM* -ot.
    Emlékeim szerint, a nő Facebokján ott szerepelt
    hogy tagja valami Raffay-imádó és támagota társas-körnek.
    Vagy csak kedvenc helye a hungarista agyömlemény-gyűjteménye.

  • Fájdalom (sőt, nekem nagy fájdalmam, charlie), hogy nyuszikának teljesen igaza van. A „kocsmai, stadionlelátói…a fasizmus potenciális tömegbázisát jelentő reakciós, nyomorult… magyarok” alaposan elszaporodtak a mi kis hazánkban. De hát így is akartátok, nemdebár.

    Mert mire volt jó a politikai korrektség eltörlése? Hogy szabadon lehessen végre cigányozni, zsidózni, legújabban pedig migráncsozni… és még ki tudja, mire lesz jó ez az önkorlátozás nélküli mocskolódás. Meghirdettétek, hogy a szólásszabdság nem más, mint a korlátlan gyűlöletbeszéd. Aztán, amikor az egyszerűbb liberálbolsi nép is levetette a politikai korrektséget, na, azóta elszabadult a pokol. Ez pedig nem más, mint a HAZA és a MAGYAR NYELV (amit állítólag ti annyira imádtok…) módszeres tönkretétele. Lám, itt, egy kanadai fórum gerincét is ez a szemétség adja ki. És még neked áll feljebb?

  • Nem olvasok Raffay-t, így nem tudok, és nem is akarok ítéletet mondani a tanairól. De benneteket itt olvaslak. És bevallom, némely esetben már eléggé nehezemre esik az udvariasságot, azaz a politikai korrektséget megtartanom. De ne reménykedjetek. Én speciel (politikailag is) korrekt fogok maradni mindenképpen. Legfeljebb nem jövök közétek többé, olyan sokat úgysem vesztenék ezzel…

  • Chris úgy csinál, mintha a rendszerváltás korát élnénk, amikor még belpolitikai tényező volt Király B. Izabella.

    Akkor volt divat a szocialista kisnyugdíjasok körében szörnyülködni, ha megláttak egy Nagy-Magyarország matricát. Kedves Chris, talán elfelejthetnéd kilencvenes években diákként itt szerzett benyomásaidat.

    Trianonnak több oka volt, ez tudományosan feldolgozásra került azóta, sokan ismerik a tényeket. Ez a riogatás pont olyan nevetséges, mint a kisbusszal járó magyar nemzeti propagandát folytató hakni-rádiósok műsora.

    http://www.rubicon.hu/megrendelheto/termek_cikkek/romsics_ignac_az_osztrak_magyar_monarchia_felbomlasa_es_a_trianoni_bekeszerzodes/1/1/0

  • NAGY István
    2018 június 2
    5:32 du.

    Még lehetne fokozni: Antall József is antiszemita lehetett, hisz csak 75 százalékos “árja” volt . És hogy az egykori cionista Gyuri10-et egy hibbant itt lenácizhatja, ez már tényleg a csúcsok csúcsa…!
    ________________________

    Te pedig egy cseppet sem szégyelled magad…
    Látjuk!!!

  • Érdekes eszmefuttatás.
    Itt ez a fennti bejegyzés egy echte nácitól,
    bizonyos ” Nagy István”-tól :
    ***********************************************
    NAGY István
    2018 június 2
    5:32 du.

    Még lehetne fokozni: Antall József is antiszemita lehetett, hisz csak 75 százalékos “árja” volt . És hogy az egykori cionista Gyuri10-et egy hibbant itt lenácizhatja, ez már tényleg a csúcsok csúcsa…!
    ******************************************

    A nácik manapság tagadják magukra nézve magát a kifejezést (nemzetiszocialisták) és Hitler elveit is csak „fű alatt” , bujtatva lehet manapság propagálni.

    Ilyen „cukiskodó” ídőket élünk.

    Sokáig nem értettem mi ennek a Nagynak a célja a fennti beírással.Aztán megvilágosodásom támadt:

    Így próbálja egybe mosni a „cionista” és a „náci” kifejezéseket.

    Pontosan tudható hogy a magyar alattvaló emlékezete nem terjed túl 3 napnál.
    Már rég nem tudják mit olvastak, de ezek a szavak, ha sűrűn szerepeltetik őket egymás mellett, a sok „C” meg „N” betűvel, megmarad a nehéz fejekben.És végül lassan azonosulnak.

    A „zsidónáci” egy újkeletű szóösszetétel a nemzetközi zsidógyűlölő szervezetek körében.
    Kettős célja van:

    1. hogy levakarják magukról a NÁCI jelzőt ami manapság szalonképtelen
    2. hogy a gyűlölt ellenségre húzzák rá ezt a jelzőt.Vagyishogy Izreal sem jobb a régi hitlerájtól.

    Aljas kis propaganda.

    Nagy úr bejegyzéséből világosan látható, ha odafigyel az ember, milyen álságosan, magyaros kifejezéssel élve
    „hátulról mellbe” próbál itt is hungaronáci propagandát folytatni.

    Ma már a nyílt hitlerista propaganda nem frankó.
    Sokkal ravaszabbul kell csinálniuk, ha eredményt akarnak.
    És nem adják fel soha.Egyre kifinomultabbak a módszereik.
    De szerencsére mindig elárulják magukat.

    Ezért veszélyes szerintem, ha egy olyan ember mint Gyuri10
    leadja magát EZEKKEL.
    Nem használ vele a hazájának.

    zrael szempontjából totál mindegy hogy itt, Magyarországon éppen Orbán vagy más van e hatalmon.
    Tehát nem kellene például Gyuri10.-nek ennyire véreszszájúan EZEK mellé állni, csak mert a hazai politikai szélkakas
    pillanatnyilag éppen Izrael irányába csikorog.

  • Kedves nagy István, fogalomzavarban szenvedsz, mint afféle tanulatlan pógár…

    A nemzeti tudat veszélyes tulajdonság, könnyű túllihegni. Az egyszerű német öntudat például Hitler idejében németeskedésbe torkollott, amely szerint a NÉMET a legtökéletesebb nemzet, uralkodásra termett, minden más nemzetet vagy népcsoportot vagy csatlósnak, szolgának kell használni, egyeseket pedig ki kell irtani. Mi magyarok is kedveljük a magyarkodást, ami hasonló visszásságokat termelt ki magából nem is egyszer a történelem során.

    De nem minden német németkedik, és nem minden magyar magyarkodik. A legtöbben normálisak maradunk és tartjuk a mértéket, más embercsoportokat is tisztelünk és egyenrangúnak tartunk magunkkal. Bár amikor a politika erre játszik rá, akkor ez nagyon nehéz. Ezt kéne észrevenni.

    A cionizmus véleményem szerint a zsidó nemzettudat egyfajta túllihegése. Zsidóskodás. De nem minden zsidó zsidóskodik. A legtöbben normálisak és tartják a mértéket. De persze ha éppen a politika erre játszik rá – és hát Izrael helyzete meglehetősen ellentmondásos és veszélyes is, szóval éppen mostanság nehéz zsidóként más „fajokat és vallásokat” is embernek tartani, ezért az eszmei eltévelyedés érthető – bár szerintem is megbocsáthatatlan.

    Én éppen a fentiek miatt nem ítélkezem. De ha valakivel elszalad a ló, te vajon a zsidóság védelmében szólsz, vagy csak a saját nemzetieskedésedet véded?

  • Geyza
    2018 június 3
    3:33 de.

    több ezer év óta dúl arrafelé az össznépi „szerelem” annak valami oka is kell, hogy legyen…lehet, hogy éppen az „erő”? lásd még Sámson t és tsai.-t…Dávid és a Góliát sohasem voltak …szóval csak azok nem

    a NATO egy gittegylet arra, hogy a süsüéknek állandó és hatalmas bevételei legyenek ócskavasak eladásából, „erő” marketing (lásd a bratankik legutóbbi bevásárlásait…már csak ezek hiányoztak nekik a „boldogságukhoz” meg egy üveg lengyelvodka a f…szállal benne…de a kis drága baltikumosok is költenek -najónemkiscsibét- ilyesmire és akkor ők is olyan ihaj csuhaj erősnek érzik magukat igaz, még nem ettek wassabit virsli nélkül…jó kis süsüék mindenekelőtt!!! hogy odanerohanjak)

  • Rodeo:
    Naná hogy dúl.
    Csakúgy mint a mogyorik országa körül.
    Próbálna meg ne dúlni, minnyá úncsibb lenne a környezők élete
    Kéntelenek lennének egymást dúlni.

    Ami azt illeti,mostanában hgy Izraelt nem tudják dúlni, egymást dúlják a muzulmánok.

    A mi térségünkben meg -per pillanat- Amerika nem engedi a dúlást.

    De ha egyszer kiraknak minket a NATO-ból…
    (Arról jobb nem is beszélni)

  • Almási Alma
    2018 június 3
    4:14 de.

    Kedves Alma:

    Ráadásul csárli-bácsi még szemét módon úgy ferdítette a mondandóm, hogy miközben én a „mindenkori fasizmus potenciális tömegbázisát jelentő reakciós, nyomorult KIS/KÖZÉPPOLGÁRSÁG”-ot írtam; ő azt adta a számba viszonylag jól körülhatárolható társadalmi csoportok körülírása helyett, hogy „magyarok”… No persze ha valaki, aki kollektíve bélyegez meg népcsoportokat, magából indul ki…

  • Geyza
    2018 június 3
    8:51 de.

    ezt akár a furfangos nyesztyerka is írhatta volna! valahogy sehogysem „akarom” ezt „úgy” látni… dehát…kinek a papné kinek a jahvé …hapci…csak úgy tüsszögök itt

  • Nyuszika:
    A Csárli-féle neonáciknak és más szélső-gyobbereknek ez a módszerük:

    Kiforgatják a lejáratni kívánt személy szavait.

    Lásd : Öszödi Beszéd.

  • Almási Alma
    2018 június 3
    5:52 de.

    A cionizmus még önmagában nem feltétlenül jelent „zsidóskodást” azaz felekezeti, nemzetiségi sovinizmust. Eredetileg – s papírforma szerint ma is – csupán a zsidó nép önálló nemzetállamának a bibliai Szentföldön történő létrehozására a 19. század végén létrejött mozgalmat jelenti. Alapvetően a 19. század nemzeti függetlenségi mozgalmainak ( görög, olasz, ír, lengyel, finn stb. ) sorába illeszkedik, s nemhogy nem a sovinizmus jellemezte ezen mozgalmakat, hanem a kor haladónak számító liberális, alkotmányos, polgári-demokratikus, a kisebbségek egyenlő, emberi és polgári jogait is elismerő elvei. Több kevesebb sikerrel ezen mozgalmak létre is hozták polgári-demokratikus berendezkedésű államaikat, belértve Izraelt is. A cionizmusnak ráadásul nemhogy polgári-liberális, de kifejezetten balközép-szociáldemokrata fősodra volt ( a szocdem irányzatú „Mápáj” azaz Izraeli Munkáspárt volt 1948-77 között a kormánykoalciók vezető pártja ), de kifejezeten marxista vonulata is volt. A kibbuc mozgalom a szocdem és marxista ( illetve egy kisebb orthodox-vallásos ) irányzatok között oszlott meg. A korabeli cionista mozgalom másik fő irányzata a ma kormányon levő Likud párt, Ze’ev Jabotinsky és Menachim Begin nevével fémjelzett szellemi elődje egy polgári liberális-konzervatív vonalat követett. A ma kormányon lévő Likud párt ( pláne némely koalíciós partnere ) ettől sokkal jobbra áll, egy alapvtően etno-vallási nacionalista vonalat visz, amely szerint már nem csupán az ország létjogosultságát elutasító ( és ezt véres ceselekedetekkel nyomatékosító ) iszlám-arab-palesztin etno-vallási sovén erőkkel kell küzdeni, hanem az egész konflkitus a zsidóság ( no meg az egész „nyugati világ” – „civilizációk összecsapása” ) és az egész több mint egy milliárdos lélekszámú arab-iszlám világ ) permanens konfliktusa. Leegyszerűsítve arabság-iszlám=terrorizmus ( amúgy undorító uszítást és embertelen politikát folytat a szélsőjobbos izraeli kormány az afrikai poklokból érkező földönfutókkal szemben is… ). A mai Izrael már nagyon sokban különbözik attól amit a cionizmus eszmeileg is képviselt még az állam kikáltása előtt, de az 1948 körüli, vagy csak a 20-30 évvel ezelőtti viszonyoktól is. Alapvetően jobbra tolódott ( a baloldal padlóra kerülése világszintű tendencia ), a társadalmi egyenlőtlenségek ( zsidók között is ) az egekbe szöktek, ezzel párhuzamosan az etnikai, vallási sovinizmus, demagógia szintén ( „az egekbe szökött” )… Ma már ott tartunk, hogy az izraeli jobboldal a trumpokkal, le penekkel, strachékkal ( osztrák FPÖ ), orbánokkal kerül egy platformra, gyakran nyíltan egymást a keblükre ölelve ország-világ előtt.

    Szerintem mindez nem von le semmit Izrael létjogosultságából, de persze Izrael is, mint bármely más ország ugyanúgy nem mentes a hibáktól, sőt bűnöktől és ugyanúgy legitim a kritika vele szemben, mint más országok esetében.

  • György Molnár

    Hm, hm, a zsidók migránsok?…..Akkor a Raffay félék az etelközi ősbunkók? Itt van 2 idézet:

    „A haza nem azonos a területtel. Nem a föld a haza, a föld csupán lakhely, üzlet és gazdaság. Ami a földben szent – az az emberek emlékei.” (Babits – Az igazi haza /cikk a Szózatról/)
    „Mindvégig megérződik rajtunk, hogy ha gyermekkorunkban nekidőltünk a falnak, egy fedő esett a fejünkre vagy egy Dante kötet” (Moldova Gy.)

    Raffay egyszerűen irigy a zsidók kultúrájára, eszére, tehetségére…..

  • nyuszika
    2018 június 3
    10:52 de.

    ” A korabeli cionista mozgalom másik fő irányzata a ma kormányon levő Likud párt, Ze’ev Jabotinsky és Menachim* Begin nevével fémjelzett szellemi elődje egy polgári liberális-konzervatív vonalat követett. ”

    * elnézést elírás: Menachem Begin

  • Nos megint egy cikk…aminek egyetlen célja van az értelmetlen uszítás!
    Trianon sajnos volt,tragikus következményei ismeretek az országot illetően,ezen nincs mit ragozni!
    Azt hogy a kiállítást rendező történész képzett ember gondolom nem kell bizonygatni,de,hogy antiszemita lenne ???(ha az lenne)azt igen,de ugye a két dolognak nincs köze egymáshoz….
    Ami pedig a magyar kormány antiszemitizmusát illeti,hát az egy
    elképesztő hazugság:Zsidó egyházak támogatása,megemlékezés a Holokausztról,jó kapcsolat a rabbikkal,sőt az izraeli elnökkel,na ezek tények!
    Az is tény és szomorú,hogy egyes „volt”!!!!!magyarok hogyan nyilatkoznak a volt hazájukat megcsonkító történelmi eseményről,a hazudozás,rágalmazás meg különösen minősíti őket.
    A cikknek egyetlen célja van:hiteltelenül uszítani,másokba beletaposni,mindezt egy cikkbe sűrítve…..
    Na nem semmi!!!
    Azért az nagy szerencse,hogy a fórumon vannak értelmes,normális
    tisztességes hozzászólók is!

  • Az tény,hogy Raffay nem kozmetikázott, lehet kissé nyersen
    fogalmazott….ami egyeseknek nem tetszik,de ettől még lehet igaz,meg ugye ennek semmi köze a mai itthoni állapotokhoz,valósághoz!
    érdekes módon ha kinti vagy itthoni szélső balos netán zsidó
    származású „egyedek”….,módszeresen és gusztustalanul és ok nélkül beletaposnak az ország többségében keresztény polgáraiba,az
    nem zavarja őket?!!!!!!!……..
    Ezek csak nácizni,antiszemitázni tudnak ész nélkül,és főleg olyanok akiket soha semmi sérelem,üldöztetés nem ért!
    Na ők szítják az értelmetlen vallási viszálykodást!

  • A cikkben szerepel hivatkozásként és megnéztem a youtbe-on Raffay előadását:
    “Mikor, miért és minek özönlöttek a zsidók Magyarországra? Lehull a lepel a tervükről!”

    Raffay előadásának a lényege: Párhuzam bemutatása a jelenlegi tömeges muszlim betelepülés Európába és a zsidók 19. század végi magyarországi nagy tömegű beáramlása között.
    Raffay statisztikai tényeket sorolt fel (máshol is olvastam erről) valószínűleg helytállóak: A zsidó nagy részaránya az ügyvédi-, orvosi-, újságírói-, banki-, stb. területeken. Raffay számomra nem rokonszenves, de nem hallottam semmi kivetni valót a mondataiban, különösen amikor a Magyarországra települt zsidók pozitív tevékenységeiről beszélt: Ganz Ábrahám, Weisz Manfréd, stb.
    Raffay előadásának hallgatása közben mind egyre a marxi filozófia/dialektikai tételre gondoltam, miszerint: A mennyiségi változások, törvényszerűen minőségi változást okoznak”

  • Orsós Elemér

    szocdem89
    2018 június 2
    4:16 du.

    „Hol van a Gyuri10? Szeretettel várják náci barátai…Lehet zsidómigráncsozni.”

    Szerintem élvezettel kacarászik egy pohár jó kosher bor társaságában, lábát a Holt-tengerben kényeztetve az ilyen szocdem89 szerű provokátorok esetlen próbálkozásain! 😀

  • Orsós Elemér

    Pityi Palkó
    2018 június 2
    9:04 du.

    „A magyar kultúra történetében, építészetben, szobrászatban, festészetben hallatlanul nagy szerepe volt/van a magyar zsidóságnak. Sorolhatnánk világhírü közgazdászokat, tudományos kutatókat, mérnököket, pénzembereket, iparosokat, feltalálókat és több tucatnyi Nobel díjasokat. Véleményem szerint Magyarország zsidósága a legkimagaslóbb egyének és a legértékesebb állampolgárai közé tartoznak és mindig is tartoztak a Magyar társadalomban – a zsidó íróink, költőink, művészeink, színészeink, filmes és színházi szakembereink – Magyar zsidó honfitársaink – nevük öröktől fogva be volt és be van mélyen vésve kultúránk történetébe ! – a magyarság lelkébe !
    Bárcsak a jó Isten áldaná meg Magyarországot és még adna sokkal többet ezekből a művelt, szorgalmas, becsületes, gazdag optimizmussal megáldott, remek humorú, aranyos emberekből hazánknak !”

    Te sötét, szándékosan mellébeszélő balhímnemiszerv, ki a bánatos lóhüvely mondta, hogy ezek a tisztelt és megbecsült magyar EMBEREK gerjesztik az antiszemitizmust?

  • Belzebub
    2018 június 3
    3:00 de.
    Kedves Belzebub, nem tudom mit akar, hogy leirjak!
    Ahogy latom itt, jol emlekszik az en „vallomasomra”

    Akarja, hogy leirjam, mit csinaltunk a foghazbaN az ido alatt?

  • Orsós Elemér

    nyuszika
    2018 június 3
    9:41 de.

    „Ráadásul csárli-bácsi még szemét módon úgy ferdítette a mondandóm, hogy miközben én a “mindenkori fasizmus potenciális tömegbázisát jelentő reakciós, nyomorult KIS/KÖZÉPPOLGÁRSÁG”-ot írtam; ő azt adta a számba viszonylag jól körülhatárolható társadalmi csoportok körülírása helyett, hogy “magyarok”… No persze ha valaki, aki kollektíve bélyegez meg népcsoportokat, magából indul ki…”

    Tévedés, Charlie bácsi valami megfejthetetlen következetességgel állandóan beleesik az „antiszemitákat” rafinált provokációkkal begyűjtő hivatásosok csapdájába, mert azt hiszi, hogy ezek a gazemberek véletlenül egyszer emberszámba veszik, de ez a kis naiv csak nácizásra számíthat!

  • Geyza
    2018 június 3
    8:51 de.

    és a nyesztyerka ehhez mit tud hozzátenni? még majd kiderűl, (hogy beborúl) hogy nem is olyan furfangos? dúl a dilidulli meg a naginahabba (valahogy így van a részegek dala arrafelé ott nabluzban?) kitől is félnek végűlis? amúgy istenigazában avagy jáhvé és az azrael mit szól mindehhez?

    Netanjáhú izraeli kormányfő ugyanis kedvezményeket adott egy média cégnek, hogy jókat írjanak róla az újságjai. Az izraeli rendőrség kihallgatta Benjámín netáyahoo -t de ő nem válaszolt csak a nemzetbiztonságot hajtogatta (már 12 -szeresen meg van hajtogatva)

    Izrael miniszterelnöke utasítást adott arra a belső elhárítás főnökének, hogy hallgassa le a Moszad vezetőjét és a vezérkar főnökét! Ezt a szenzációt közölte egy oknyomozó televízió Izraelben.
    A belső elhárítás, a Shin Bet főnöke állítólag vonakodott eleget tenni Netanjahu miniszterelnök utasításának, mondván, hogy ez nem szerepel a szolgálat kötelezettségei között. De minthogy Yoram Cohen szolgálati ideje a vége felé járt, végül is minden mindegy alapon megszervezte Benny Gantz korábbi vezérkari főnök és Tamir Pardo egykori Moszad-parancsnok lehallgatását.
    “Aljas hazugság!” – közölte Twitteren Benjamin Netanjahu miniszterelnök,
    akit nem más, mint Obama egykori amerikai elnök nevezett hivatásos hazudozónak.

  • Almási, harmadszorra kérlek, nagyon szépen, hogy a későbbiekben (hülye) okfejtéseidet másnak címezzed. Ott van pl. Geyza, szellemi társad ! Próbáld lekötni magad valami értelmes tevékenységgel.

  • Bocs, kedves NAGY István, ha esetleg magamhoz méltó vitapartnernek tekintettelek volna. Igérem, többé nem fog előfordulni.

    Almási Alma

  • Iskolámban, próbálkoztam felmérni, hogy a Kanadában tanuló sok országból, jött hallgató társaim, mit tudnak ilyen fogalmakról, mint Magyarország, holokauszt, Trianon, antiszemitizmus stb.
    A legtöbben nem hallottak ezekröl, és sajnos nem is érdekli Őket…

    C.Adam !

    Minden tiszteletem mellett, -ez a rendezvény a „Nemzeti Összetartozás Napjára” készült…
    -És nem egy,antiszemitát állítanak ki, hanem egy múzeum, anyagát – (bár elismerem az antiszemita is már múzeumba való)
    A jelmondat „Szeressük vissza Magyarországot!” nem „szerezzük vissza…

  • „Vilagos”
    Barak-Huszein-Obama- a Nobel-Bekedij kituntetettje-
    hany haborut akadalyozott meg a Kozel-Keleten?
    Hogyan is tortent a nagyhatalmak „ellenorzese”
    az irani „atomsorompoval”?
    Milyen „beket” hozott Sziriaban?{irani tamaszpontok,
    Hezbolla terror, Aszad kormanya „tisztogatja” sajat polgarait,}
    Ardoan „szultan” „tisztogatja” a kurdokat.
    Mintha Amerika- valamikor – a nyugat vezeto nagyhatalma-
    es „a vilag rendore”- lett volna.

  • nyuszika
    2018 június 3
    10:52 de.

    Kedves nyuszika! A cionista alapgondolat már eleve eléggé furcsa volt a XX. század elején. Létezett egy állam kétezer évvel ezelőtt, amely összeomlott (vagy, ha tetszik: amelyet elfoglaltak), és onnan a zsidók jórésze elmenekült mindenfelé a világba, arabok költöztek arra a vidékre, és az Oszmán Birodalom muszlim része lett vagy ezer esztendeig. Aztán az Oszmán Birodalom bukása után az a terület angol-francia protektorátus lett. Állítólag az ott élő zsidók száma még 20% se volt az összlakossághoz képest. (Bocs, a pontos adatok most lényegtelenek.) És akkor valaki azt mondja, csináljunk oda vissza egy kétezer évvel ezelőtti államot a zsidók számára. El is kezdenek bevándorolni újra a zsidók – ja nem! Mert elsősorban az oroszországi zsidók jönnek, akik voltaképpen a kazárok, és sohasem éltek a közelkeleten, hanem középázsiában (vagy hol?) vették fel a zsidó vallást.

    Mintha valahonnan előkerülnének az avarok, és mondanák, MI VAGYUNK a Kárpátmedence népe, most ide csináljunk akkor egy Avarországot. Vagy méginkább, a szlávok mondanák – mondták is, ugyebár, Trianonban – hogy a Kárpátmedence Szvatoplukország legyen, a magyarok meg menjenek, ahová akarnak… Vagy ha a magyarok mondanák Putyin elvtársnak, hogy most csináljatok nekünk ott az Obi pusztákon vissza egy Nagymagyarországot!

    Nektek ez nem tűnik nonszensznek?

  • Orsós Elemér
    2018 június 3
    2:17 du.

    Az a problémátok hogy nem figyeltek eléggé.

    Gyuri bácsitok szó szerint azt írja:

    „Mi ugyan készítjük a jó bort de csak eladásra.Nem isszuk meg.”

    Ez a szöveg úgy ahogy van hülyeség.
    Dehát a ti barátotok…

  • NAGY István
    2018 június 3
    4:23 du.

    Haha.
    Ideges a nácigyerek.

  • Rodeo36-11
    2018 június 3
    3:08 du.

    Háát..igen.
    Most mia lóf..szt csináljak?
    Evvan komám.Remélem Izrael ezt a válságot is túléli.

  • Orsós Elemér
    2018 június 3
    2:05 du.

    Nem kell itten gerjeszeni az antiszemitizmust.
    Van az sajátmagától is.Benne van a tőmagyar zsigereiben.

    Csak most le vannak kicsit kussoltatva.
    Ez most a „nem ellenzékben lévő haza” pillanatnyi érdeke.
    És Neocharli ennek az elvnek az ideküldött apostola.

    Netán TE is az vagy?
    ( Tutibb az 1-nél a 2.Esetleg 4,… 8,… 16…stb.)

  • Izraeli:

    A hülye Obama lehetővé tette Iránnak hogy ugyan lassabban,
    de nyugodtabban barkácsolhassa a bombáját.
    És vásárolgathasson hozzávalokat.

    Többekközött Magyarországról.
    Amint hallottam az eléggé szűkszavú hazai híradásokból,
    valami piszkos kis atomalkut kötöttek némi technológia szállítására.

    Mikor meghallottam a Rádióban,úgy összeszorult a gyomrom..

    Remélem Izrael lekotorta azt a 20-30 iráni hadállást Szíria területéről.

  • Tisztelt Figyelő!
    „Kedves Belzebub, nem tudom mit akar, hogy leirjak! Ahogy latom itt, jol emlekszik az en “vallomasomra””

    Ajjaj! Tisztelt Figyelő, beismernem, hogy ironizáltam, sőt, kissé talán át is léptem az irónia és gúny közötti vékony határvonalat.
    „Mar sok szo esett a temarol, … A tema bizonyos fokig lejart lemez.” – írta Ön az antiszemitizmussal kapcsolatos cikkről.

    Válaszképp idéztem föl egy-két olyan régi mozzanatot az Ön életéből, amit egyszer-kétszer(-kincvenhétszer?) a KMH fórumán előadott. S persze ironikusan, cseppnyi implicit gúnnyal megjegyeztem,
    hogy ezek általam soha nem olvasott, teljesen új közlésekén, események, és – szemben az antiszemitizmussal kapcsolatos cikkben írtakkal – a legkevésbe sem lejárt lemezek. Ezért, szintén némi irónikus szándékkel kértem Önt, hogy ugyan legyen oly kedves még néhányszor előadni, hiszen még mindig nem vagyok képes pontosan, betűhíven rekonstruálni az Ön által közölteket.

    S bizony, ez így is van, nem vagyok még idős, de sajnos elég gyönge már a memóriám

    Figyelő:
    „Akarja, hogy leirjam, mit csinaltunk a foghazbaN az ido alatt?”

    Ha egyszer leírja, szívesen elolvasom, habár van némi elképzelésem a fiatalkorúak mai németországi, skandináviai fogházairól, de nincs a Rákosi-rezsim korabeli magyarországiakról.

  • Geyza
    2018 június 3
    5:48 du.
    ugye nem hiszel a gyermekmesékben és a feltámadásban? na! mert nem lesz…

    és a mai folyamatok nem kedveznek a hosszú létnek!!!

    a krumplee vámjai alapoján ki fog derülni,a világon hatalmas túltermelési válság van és égig érő vasküküllő (= infláció) miközben a világ döntő többsége nyomorog és háborúk áldozata lesz rothadó útszélen hagyott hullák hegyei és a Föld nyersanyagkészleteivel a rablógazdálkodás idő előtti kőkorszak beköszönte és gazadságok fognak összeomlani…senki nem vesz senkitől semmit?

    a bratankik kurva büszkék vettek csilliárd pízért (ami nekik sincs) sok süsü ócskavasat és most assziszik és nincsenek vele egyedül

    ez nem kereskedelem…

    nem kell venni és útálom a floridai halízű málnát

  • mintha a XIX. század őszintébb és érzőbb lett volna?
    Hérodiade
    Jules Massenet
    Cheryl Studer (soprano) [Salomé] | Nadine Denize (mezzo-soprano) [Hérodiade] | Martine Olmeda [Une jeune Babylonienne] | Ben Heppner (tenor) [Jean] | Thomas Hampson (baritone) [Hérode] | José van Dam (baritone) [Phanuel] | Marcel Vanaud [Vitellius] | Jean-Philippe Courtis [Le Grand Prêtre] | Jean-Paul Fouchécourt [Une voix dans le temple] | Chour et Orchestre du Capitole de Toulouse | Michel Plasson (conductor)
    EMI 55378 (Massenet: Hérodiade)

  • hogy lássátok is és egy Caballe legyen veletek

  • Geyza
    2018 június 3
    5:46 du.
    Mi ebben a hulyeseg?
    Lattal mar reszeg zsidot? En meg nem.

  • Almási Alma
    2018 június 3
    5:39 du.
    Sajnos, nem ertek egyet ezzel T.i. En nagyon jol emlekszem arra az idore, mikor Izrael megalakult, onallo allama. Ha jol emlekszem erre, az angolok otlete volt,de bevalt!
    Tomegesen telepedtek ott le, europai zsidok.
    Vegre volt egy torvenyes hazajuk! Az europai zsidoknak, ahogy tudjuk, nehez idejuk volt a XX. szazadban Europaban.
    En inkabb tisztelem oket, a nagy arab vilagban, hogy kepesek voltak egy fuggetlen, demokratikus orszagot letre hozni!

  • Geyza, ha valaki Izraelt kritizálja, az nem feltétlenül antiszemitizmus, ne egyszerüsítsük a problémát jelszavakra!
    A zsidók ugyanúgy sokfélék, mint a magyarok, németek és angolok. És a politika Izraelben is csak politika, ahogy mindenütt másutt, és az lehet jó, de lehet rossz is, a kritizálásának semmi köze az antiszemitizmushoz.

    Tény, hogy Izrael megalakulása tüske az arabok fenekében, és meglehetősen be van gyulladva, olyannyira, hogy a világpolitika az egyébként meglévő muszlim problémát is erre a tüskére hegyezi ki… (képzavar 😀 )

  • Jól legyártott FOGALMI MOCSÁRBAN jól lehet jól védhető és támadható „szekértáborok” ideológiákat gyártani.
    Az ideológiák alkalmazásával pedig valódi szekértáborokat.
    Fölülről nézve a nagy bolhacirkuszt, jól látható, h a „fehér ember” mentalitás (a különféle, ördögiség által ihletetten létrehozott ideológiák) törlésének időszakában járunk.
    A média műsor változását figyelve az is jól látható, h mit „töltenek fel” helyette (célcsoportokos bontásokban is) a tömegekbe (alattvalókba).
    Ebbe illeszkedik bele ez a (vándor) kiállítás is.
    Ez IS egy MÉDIA MŰSOR és meglehetősen köztudott, h a média ipar a fölülről legszorosabban kontrollált terület.
    Köves Slomó nyíltan kimondta és számtalan formában azt propagálja, h azért van (ennek következtében lett) a zsidóságnak szenvedés történelme, mert eltért a Torahban megfogalmazott tanításoktól.

  • Lehet egyes zsidókat, egyes cigányokat nem szeretni. Ahogyan lehet egyes magyar embereket is utálni. De! A ZSIDÓKAT, A CIGÁNYOKAT ugyanúgy tisztelni kell, mint más nációkat, mint sajátmagunkat. Ugyanúgy emberek, mint mi, és ugyanolyan értékesek, mint mi. És ez az arabokra is igaz. Ezt kellene egyes fórumtársaknak megérteni.

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2018 június 3
    5:58 du.

    Hatalmasan tévedsz vagy esetleg szándékosan ferdítesz, mert nem a magyarok gerjesztik az antiszemitizmust és még véletlenül sincs ez a mások által direkt nekünk kiszemelt és kiemelt rasszizmus a „tőmagyarok zsigereiben”, mert mi bőven túlszárnyaltuk első nagy királyunk idegenekről alkotott ajánlásait azzal, hogy tizenötöd magunkkal és még a nemhivatalosan elfogadottakkal is békében együtt tudunk élni, még annak ellenére is, hogy időnként politikai, alattomos uszítási vagy gazdasági célzattal átlátszóan hamis sztereotipiákat terjesztenek ellenünk!
    Bezony, bezony! 😀

  • Geyza 4:56

    Bizony e jeles írásod már meg közelíti a politikai elemzés

    műfajának a felső fokát is. GRARULÁLOK HOZZÁ …És köszönet érte.

    🙂

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2018 június 3
    5:39 du.
    Ez egy szép védőbeszéd volt, de nem félsz a relativizálás megbélyegző vádjától? 😀

  • Kedves Almácska! 5:52

    Amikor egy cionizmust – szerinted zsidóskodást – hasonlítasz össze úgymond „más nacionalizmusokkal”, sose feledd, hogy a cionizmus születését egyrészt a történelem során egyébként is felgyülemlett számtalan, sok-sok-százezerre tehető gyilkos sérelem, másrészt az akkoriban éppen aktuális, újra ébredő XIX.század középkorias Tiszaeszlári, valamint a Dreyfuss és a többi hasonló koncepciózus, antiszemita indíttatású, tisztán csakis hamis vádra épülő perei generálták…

    Mondd kérlek, olvastad é, Feuchtwanger; Jud süß című nagyérdemű regényét, amely ízekre szedi ezt a témát, az antiszemita, ill.az antiszemitizmus teljességgel logikamentes csupán aljas, az állati* ösztön bosszúszomját egy kitalált ellenséggel szemben, aki még ha a lelkét teszi is ki a felebarátjáért, neki akkor is csak „A Zsidó” bélyeg – vagy a halál – a jussa… Természetesen Jellemző, hogy a goebbelsi náci propagandagépezet ezt a kitűnő szellemiségű és olvasmányos, lényegében leleplező – ti. mint egy életfelfogást leleplező – művet a maga szájíze szerint éppen ellenkező előjellel antiszemita propagandafilmmé transzformálta, mint ahogy a mai nácik is igyekeznek a zsidó újra élniakarást, valamiféle nácizmussal azonosítani… Mindjárt a rendszerváltás hajnalán a magyar neonáci (értsd: nyilas) Gede fivérek filmvetítésen mutatták be a nácizmus eme egyik botránykövét az erre hajlamos lelkületű hungarista közönség számára…
    Ha a regényt nem olvastad volna, hát ajánlom szíves figyelmedbe.

    Kisztihand:
    F

    Ui:

    Magam sem értek egyet a magyar zsidóság demonstratív Élet Menetén lengetett zsidó állami lobogók felvonultatásával.

  • T. Alma!

    Aztán, amivel folytatod az a – tőled általában idegen – hülyeség.

    Az „ázsiai puszták” példád nem is ül, mert míg ott a legeltető gazdálkodást folytató ősök sokszázezer nKm-es tájakon állandóan vándoroltak, stb. – tehát nem volt egy országhoz kötött, tehát letelepedett államrend – addig az izraeliták a maguk lényegében megalapozott, és szilárd állami és vallási hagyományaiknak megfelelően – már többezer éve ott éltek, amikor jöttek a rómaiak gyarmatosítani, ami nekik teljes joggal nem tetszett. Ezt a szilárd rendet Rómának is csak majdnem kétszáz év alatt sikerült, na nem összeomlasztani, amint Te azt írod, hanem csellel, fondorlattal és nem utolsó sorban hatalmas, erre kiképzett katonai [birodalmi!] túlerővel, de számukra is óriási áldozatok árán végül is csak szétverni.

    DE az a kultúra, amely ilyen erőt volt képes adni egy népnek, annak szétverése, ill. szétkergetése után is tovább élt az írástudó, az éppezért továbbra is magas kultúrájú diaszpóra hagyományában. Ez az írott – tehát nem csupán szájhagyomány!!! – tradíció többekközt éppen a szándékában a lényegében épp a maga tagadására létrehozott úgynevezett Újszövetségben is olyan sokszor emlegetett TÖRVÉNY [azaz a Tóra] á l t a l . őrződött meg az üldöztetés további évezredei során is egészen napjainkig…

    Kérlek, kapcsolj a You Tube-ra, ott is a Hegedűs a háztetőn musical képeire és dallamaira, azon belül a Hagyomány (Tradition) címen hiressé vált kórusműre, egyszerűen, de az mindent elmond a kérdésről…

    És még egy: A zsidók a saját földjükön bizony már rég a többszázadik királyukat írásbeliségben jegyezték, és templomba jártak amikor egyes ázsiai nomádok még mindig törzsi viszonyok között legelőkön szóbeliségben szájhagyományban élték a mindennapi világukat és bálványt imádtak.
    Ez az írásbeliség őrizte meg hitelesen az őshaza hagyományát, amelyet még zsidóból lett keresztények is szent földnek ismernek el.

    Megj: Mindezt csak történelmi alapon, mint vallást nem gyakorló valaki jelentem ki.

    Üdv: F

  • Almási Alma

    Az említett részlet a musical sokatmondó bevezetője.

  • Tegyük hozzá:

    Akkor még Iszlám és arabság sem létezett.

  • Orsós Elemér
    2018 június 4
    4:35 de.

    Akkó lyó..
    Akkó mevvok nyugodva…

  • Orsós Elemér
    2018 június 4
    4:35 de.

    Me még nem láttál engem hazafele botorkálni és ordítva a kuka edényeket rugdosni…

  • Figyelő
    Me még nem láttál engem hazafele botorkálni és ordítva a kuka edényeket rugdosni…

    Véletlenül ment Orsós Elemérnek.Peg mámamégnemittamsemmit…

  • Voronyrezs
    2018 június 4
    4:54 de.

    Naigen.
    Utólag nekem is megtetszett fennti kis tanulmányom
    Úgyhogy elraktam hátha még szükség lesz rá.

  • Almási Alma
    2018 június 4
    2:42 de.

    Miről is szól az aratás és válogatás tanmese és a terméséről ismerszik meg a … . mondásunk?
    Ja, igen. Arról, h vannak jót és bajt hozó gondolatok. Az ezekből következő cselekedetek és ezek következményei.
    Egy jobb világ létrejöttéhez a válogatást meg kell csinálnunk önmagunkban és társadalmi (közösségek) szinten is.
    A Gresham törvény értelmében, ha egyenlő jogosultságokat adunk a különféle mentalitások (szüleményeinek) megnyilvánításaihoz akkor automatikusan a hitványabbik harapódzik el.

  • Alma:

    Elöször is tudni kéne mi is az a „cionizmus”

    Az kéremszépen egy XIX.sz végi,- XX század közepéig aktuális nemzetközi mozgalom volt, és az új Izrael megteremtését tűzte ki céljául.

    Miután Izrael megalakult, a cionista mozgalom elveszítette célját.

    Ma inkább arról van szó hogy Izraelt védelmezni kell az állandósult muzulmán támadásokkal szemben de hhez nem mozgalom hanem erős hadsereg, kiváló légierő, fejlett nehézipar kell.Meg hazai gyártású atomfegyverek és műholdak pályáraállítására is alkalmas hordozó rakéták.

    Ezek -szerencsére- mind megvannak.
    Atomfegyverek már 1967 ben is voltak, az első hazai gyártású műholdat hazai gyártású rakétável pedig kb 1988 ban bocsátották fel.

    Az izreeli elektronikai , fegyver és nehézipar az elsők között volt és van a világon.

    Az IAF .-ról meg az IDF.-ről pedig ne is beszéljünk .. ))))

  • FORTIMBRAS
    2018 június 4
    7:29 de.

    Már egyre többen, tudományos igényességű alátámasztásokkal megerősítetten azt állítják, h a hivatalos történelem verziók és a néphitek (az ezekből származó mentalitásokkal és cselekedetekkel) célirányosan megtervezetten legyártottak (és az időben is (célirányosan) formáltak).
    A valóban megtörtént múltból viszonylag jól megfogható a Nimród névhez kötött formáció és a természet/szárazföldi jog néven is rögzített működtetési rend.
    Ebben legnagyobb mennyiségben letelepedett életformában éltek. Ezen túl voltak még nagyobb mennyiségben az adott területeken ciklikusan (körbe) vándorló életformával élők (legeltető állatgazdálkodás, vándor iparosok és a táv (karaván) kereskedelem). A helyismeretből adódó és a közösséghez tartozásból adódó előnyökről a kaland (mindent látni akarás) kedvéért akkor is csak nagyon kevesen mondtak le.
    Nagyobb tömegű elmozgásokat később hoztak létre (elsősorban a mézesmadzag és korbács páros alkalmazásával). Ezek is leginkább az áttelepítés kategóriába tartoznak. A szétszórattatások is.
    Már az is meglehetősen köztudott, h az amit központilag migrációnak címkéznek, szintén megtervezetten, célokat beteljesítően létrehozott.

  • Mellékelek egy „előadását”, akinek van türelme végig szenvedheti. Persze a „fanok”-nak ez biztosan „elvezetet” jelent.
    Tessék megnézni a „közönséget” Hát tetszenek látni, valamennyien „tisztességben” megőszült honfitársaink, hozzánk hasonlóan.
    Csak, ezek mint „hithű” tati-szájúak képesek bevenni a kedvenc nyalókákat sokadszorra. Ezeknek kislány es kisfiú korukban senki nem mondta, hogy idegenektől ne fogadjanak el cuclit?
    Ha rajtuk múlna, valóban a jugoszláviai példát követve képesek lennének vérbe-borítani a Kárpát-medencét és környéket!

    HISZEN A RAFFAY „ELMEVEZÉR” IS „TUDOMÁNYOSAN BEBIZONYÍTOTTA” NEKIK, HOGY A ZSIDÓK LENNÉNEK A HIBÁSAK PERSZE EZÉRT IS, NEM IS ŐK!
    ” —GATYÁRA, KAPÁRA PARASZT – OSZT INDULJ NEKI A ROMÁNNAK, TÓTNAK, MERT A BÜDÖS ZSIDÓ, AKI MEGÁLLÍT EBBEN!” —

    Hát erre való az antiszemitizmus, félreértések elkerülése végett.

    https://www.youtube.com/watch?v=Ix8LdihE0GY&t=665s

    Hogy ki ez a magát doktornak nevező, amúgy pedig mások hülyítésből és uszításból hírnevet kovácsoló Raffay amúgy mellesleg?
    Itt egy LEVÉL AMI LERÁNTJA A LEPLET, amelyet Raffay írt 1984-ben, eredetileg pedig a Szegedi Egyetem című lapban jelent meg, majd a Hócipőben, 1990-ben.

    A Történeti Szakcsoport Szakkönyvtára vezetőjének címzett levélben Raffay Ernő tudatja: mivel a könyvtárban lévő anyagok zöme „politikailag káros hatást” is gyakorolhat a hallgatók egy részére, azok csak a TDK (Tudományos Diákkör) vezetőjének írásos engedélyével olvashatók. (A levelet Raffay mint „egyet. adj., a tört TDK vez.” jegyzi.) Raffaynak tudomására jutott, hogy az ő megkérdezése és hozzájárulása nélkül egyes oktatók – név szerint Karsai Lászlót említi – „kimondottan antikommunista és szovjetellenes anyagokat” helyeztek el a könyvtárban. Arra kéri a szakkönyvtár vezetőjét, hogy „ezeket szíveskedjen a TDK anyagaitól elkülönítve kezelni, mert ezekért természetesen az illető oktatóknak kell a büntetőjogi felelősséget (és természetesen az erkölcsit is) viselni”. Levele zárásaként Raffay Ernő közli, hogy „amennyiben írásos engedélyem nélkül hallgató megkapja a TDK anyagait, a rendőrségnél eljárást fogok indítani. Fentiekről informálom a Történeti Szakcsoport Elnökét és a Történész Pártalapszervezet vezetőségét.”

  • Rodeo36-11:
    Geyzának:ugye nem hiszel a gyermekmesékben és a feltámadásban? na! mert nem lesz…

    Nem tudom, hogy Geyza hisz vagy nem hisz. Én a gyerekmesékben feltétlenül hiszek. A feltámadásban is, csak abban vagyok kissé bizonytalan, hogy „feltámadás” lesz -e, vagy „Fel!! Támadás!” Az utóbbit gyanítom.
    Geyza szokta írni, hogy ő a messiást várja; én viszont szilárdan hiszem hogy „The Moshiach is on the way!” Úton van, ez kétségtelen; csak azt nem lehet tudni hogy jön vagy megy? Úgyszintén az utóbbit gyanítom.

    Rodeo36-11:
    „a mai folyamatok nem kedveznek a hosszú létnek!!!”

    Ezt nem tudom, de hogy hosszúnak fogjuk érezni, az valószínű.

    Rodeo36-11:
    „útálom a floridai halízű málnát”

    Én nem jártam Amerikában, nem kóstoltam.
    És málnaízű halat szereti? (Erről tudok egy viccet, de sajnos nem írható le, szalonképtelen.)

  • Újabb -régi- imamalom lépett ismét működésbe Aggyula személyében.
    Már várom a szélsőséges megnyilvánulásait.
    Mert azok is meggyönnek az tutti

  • Rodeo36-11
    „mintha a XIX. század őszintébb és érzőbb lett volna?”

    Valóban, itt van – csak egyetlen példakánt – a mélyen hívő „építő király” („Roi bâtisseur”), a majd négy és fél évtizedig uralkodó, kereskedőként is nagyon sikeres belgiumi II.Lipót király. (Kongói áldozatainak számát 8 és 30 millió közé becslik.)

  • Orsós Elemér
    2018 június 4
    5:47 de.

    Almási Alma
    2018 június 3
    5:39 du.
    Ez egy szép védőbeszéd volt, de nem félsz a relativizálás megbélyegző vádjától? 😀
    ______________

    A relativizálástól nem félek. Annál jobban utálom azt, ha elmondok egy érzelemmentes véleményt egy politikai eseményről, vagy képződményről, akkor rögtön elárasztanak a kedves fórumozók ODA NEM ILLŐ érzelemhullámokkal. (Lásd FORTIMBRAS)

    De fórumokon ez már csak így van…

  • Rodeo36-11
    2018 június 2
    6:09 du.

    Az IGAZSÁG mindig a túlsó parton van.
    Nemtuttad ?

  • FORTIMBRAS, Orsós Elemér, Geyza, és mindazok, akiket érdekel:
    Még egyet utoljára, aztán többet meg se mukkanok a témában.

    A 60-as években (még nem voltam 20 éves) a nagybátyám – akinek zsidó felesége volt – fejtette ki nekem azt az érvrendszert, ami itt is leíródott. Hogy tudniillik Izrael voltaképpen kárpótlás a szenvedéseikért, és Izrael államra többek között azért van szükség, mert majd a jövőben diplomáciai úton meg tudja akadályozni azokat a disznóságokat, amiket a XX. századben elkövettünk ellenük.

    Én akkor azt válaszoltam, hogy mennyivel korrektebb és normálisabb lenne, ha mi magunk itt Magyarországon (illetve Európában), a SZÜLŐHAZÁJUKBAN tennénk jóvá mindazt, és biztosítanánk a normális jövőbeli életüket, mint hogy kiebrudaljuk őket egy valahavolt „őshazába”, hogy ott nap mint nap verekedhessenek az arabokkal az életükért. És sajnálom, de most is ugyanígy látom.

  • Figyelő:
    „En nagyon jol emlekszem arra az idore, mikor Izrael megalakult, onallo allama. Ha jol emlekszem erre, az angolok otlete volt.”

    Hű, de rosszul emlékszik!
    Ha nagyon érdekli, van sok ideje és kedve, egy kis segítségként:

    https://www.youtube.com/watch?v=icmGmLw3uQw

    http://dia.jadox.pim.hu/jetspeed/displayXhtml?docId=0000000761&secId=0000070135

  • Alma:
    Sokan azt mondják hogy ha már verekedni kell,
    akkor inkább a SAJÁTJUKÉRT verekednének.
    A neonácik hatásosan propagálják
    hogy ők a HAZA, mások meg
    az idegenek.

  • Almási Alma
    2018 június 4
    10:36 de.

    IL-t a kezdetek óta, alig leplezetten, egy brutál katonai kiképzőtelepként üzemeltették.
    Tanulságos azt is megnézni, hogyan töltötték fel megfelelő legénységgel.

  • Gabrielnek!
    Igen, Raffay urat illetően minden pontosan úgy volt és úgy van, ahogy Ön írta.
    Kiegészítésként: 1977-től a szegedi egyetemen volt tanársegéd, majd adjunktus, 1989-ben docens. 1987-ben lett kandidátus (ami a mai PhD fokozatnak felel meg). Az Antall-kormányban egy ideig honvédelmi államtitkár, majd a rövid ideig a Hadtörténeti Intézet vezetője . 1994-től a Károli Gáspár Ref. Egyetem tanára, majd tanszékvezetője, pár évig az ottani bölcsészkar dékánja, öt évig az egyetem tudományos rektorhelyettese. A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola tanáraként ment nyugdíjba, ott nyugdíjas főisk. tanárként ma is tanít.
    Én a youtube-on végigszenvedtem néhány, általában a Jobbik szervezésében rendezett előadását.

  • Geyza
    2018 június 4
    8:12 de.

    miért is nem képesek békét teremteni ha akkora az arzenáljuk? hiányzik az akarat?
    korábban írod a perzsák próbálkoznak nukleáris haderővel…nekik miért nem lehet? ők is meg akarják védeni magukat, hogy ne lehessenek iraq vagy lybia… ott azután azonnal kitört a demokrácia csak még nincs rá gyógyszer de…hadd ne ismételjem magamat

    ez a vallási szegregáció és a nemzetállamok léte a világ legnagyobb kerékkötője…lehet hogy majd egyszer ??? 4057-ben már nem lehet ATP -t csinálni mert nem lesznek zászlók és egyéb csimbókok… sohasem fog a zemberiség felnőni legalább a békák szintjére?

  • Almási Alma
    2018 június 4
    10:36 de.
    én meg egyetértek veled!

    olyan, hogy zsidó zsidó nem létezik csak van magyar lengyel, német angol és egyéb zsidó az a kis izé ott egy bűzmirigy semmi több és politikai céljai voltak és vannak a létének és az a cél gusztustalan…és nekik már a seggükben is ágyújuk van

  • Kedves Alma, ugy emlekszem, hogy szep karpotlast kaptak, akik kertek a magyar allamtol.

  • Kedves Alma 2:42,
    „Lehet egyes zsidókat, egyes cigányokat nem szeretni. Ahogyan lehet egyes magyar embereket is utálni. De! A ZSIDÓKAT, A CIGÁNYOKAT ugyanúgy tisztelni kell, mint más nációkat, mint sajátmagunkat. Ugyanúgy emberek, mint mi, és ugyanolyan értékesek, mint mi. És ez az arabokra is igaz. Ezt kellene egyes fórumtársaknak megérteni.”
    ……..
    Teljes félreértésben vagy, a felsorolt nációkat nem a többség tisztelete érdekli elsősorban, hanem az ősi többség jellemzőinek, értékrendszerének megváltoztatása.
    A cigányokat a tulajdonviszonyok megváltoztatása érdekli, elvárja a többség által felhalmozott vagyonból történő eltartásukat.
    A zsidók a többség társadalmi berendezkedését próbálják a maguk képére változtatni, szintén kéretlenül teszik.
    A kínaiak, svábok, tótok talán a legjobban képesek a szimbiózisra, nem a többség alávetettsége a céljuk, hanem talán a közös siker, emiatt nincs semmilyen konfliktus velük.
    ……..
    Valahol megemlítetted a polkorrekt beszédmód eltörlését, ugye ez valami vicc a részedről, hisz még mindig így jelenhet meg cím a sajtóban: 15 éves fiú végezhetett Adriennel…
    pedig a valóságban egy elállatiasodott 16 éves cigány különös kegyetlenséggel, szexuális indítékból agyonvert egy szőke, szellemileg enyhén sérült 7 éves kislányt.
    Se egy jogvédő szervezet, se egy köztársasági elnök nem kereste az áldozat magyar hozzátartozóit, mint anno, amikor a körúton rátüsszentettek egy rabbira.

  • Belzebub
    2018 június 4
    11:01 de.Belzebub,
    a szoveg amit olvastam az egy irodalmi mu.
    Nem tortenelem.A zsido allam fuggeten megalakulasa 1948 volt,lehet, hogy ket evet tevedek, es 46 volt.mondom kis gyerek voltam, de a csaldomnak voltak zsido baratai akik akkor vandoroltak ki, mikor az letrejott, ok jottek elbucsuzni.

  • Geyza
    2018 június 4
    11:04 de.
    akkor a zsidók a legnagyobb nácik

    hahahahahahaha elkaptad a szarva közt a tőgyit

  • Figyelő!

    Nagyon igazad van a szenvedéseket átélt zsidók,ill,hozzátartozóik többsége jelentős összegeket kapott kártérítésként,(és többen még mindig gyűlölködnek azokra ,akik a holokausztról nem tehettek),amit meg is érdemeltek,de ugye a kommunizmus áldozatairól ez nem mondható el….persze ez itt az egyes fanatikus,szélsőbaloldaliakat nem zavarja,csak magukkal vannak
    elfoglalva,még ennyi év után is,az meg csak ráadás,hogy sokan akkor még nem is éltek,illetőleg megúszták(esetleg keresztények bújtatták őket!!!!!)na ez már undorító!

  • Kiegészítés!
    Természetesen a jellemtelen,haszonleső,hazug anti -zsidóknak,
    a fő képviselője Soros,akinek „életrajza ” több fórumon is megjelent, több kinti riportereknek vallott a jellemtelen „apukájáról” tanácsairól,a zsidók elárulásáról!

  • charlie, három eset van.
    1. Buta vagy, de nagyon.
    2. Rosszindulatú vagy, de nagyon.
    3. Propagandista vagy, de nagyon.

  • Almási Alma:
    „Lehet egyes zsidókat, egyes cigányokat nem szeretni. Ahogyan lehet egyes magyar embereket is utálni. De! A ZSIDÓKAT, A CIGÁNYOKAT ugyanúgy tisztelni kell, mint más nációkat, mint sajátmagunkat. Ugyanúgy emberek, mint mi, és ugyanolyan értékesek, mint mi. És ez az arabokra is igaz. Ezt kellene egyes fórumtársaknak megérteni.”

    Hadd fordítsak egyet a dolgon. Ugyan miért kellene a ZSIDÓKAT, a CIGÁNYOKAT, a MAGYAROKAT, a SZINGALÉZEKET, az IZRAELIEKET, a PIRÉZEKET, stb, stb. szeretni? Ezt én nem értem. Vannak történetesen éppen zsidó vallású, nemzetiségi, származású, vannak cigány, magyar, izreeli stb. nemzetiségű EGYÉNEK, akiket szeretek. Van némely történetesen éppen zsidó vallású, származásu, nemzetiségű, némely cigány, magyar, izrael, istb. nemzetiségű EGYÉN, aki nekem kifejezetten ellenszenves. Nálam úgy a szeretet, mint az ellenszenv (netán útálat, gyűlölet) általában és alapvetően személyes és személyhez kötődő érzelem. A ZSIDÓK, CIGÁNYOK, MAGYAROK, SZINGALÉZEK, IZRAELIEK, PIRÉZEK, stb. en block, és óriási többségüket illetően általában nincs bennem személyes érzelem. Igyekszem az ismeretlenekkel szemben lehetőleg korrekt viselkedésre. Ennyi.

    Amikor Hannah Arendt (német-zsidó gondolkodó, akinek a II.világháború alatt volt némi szerepe a nyugat-európai cionista ellenállásban „Eichmann in Jerusalem” c. könyve megjelent, régi barátja Gershom Scholem (német eredetű izraeli gondolkodó) nyílt levélben „vádolta” meg, hogy hiányzik belőle az „ahavat Jiszroel”
    (Izrael – mint nép – szeretete). Arendt – szintén nyílt – válaszlevelében lényegében „elismerte” a vádat azzal hogy ő egyes egyéneket szeret, de népeket – en block mint népeket – nem. Hozzátette, hogy az „ahavat Jiszroel” nála abban nyilvánul meg, hogy a zsidó mucsaiság, a zsidó ostobaság jobban zavarja, mint más mucsaiság, ostobaság.

    Ezzel valahogy én is hasonlóan vagyok; a magyar, a román, a zsidó, a cigány, a szlovák, a cseh, a lengyel, az osztrák, a német ostobaság, mucsaiság tényleg jobban zavar, mint a guatemalai, a kanadai ostobaság, mucsaiság.

    A piréz ostobaság, mucsaiság, bunkóság viszont érdekes módon a legkevésbé sem zavar. Vajon miért nem? Lehet, hogy a túlzásba vitt piréz nemzeti öntudatom, piréz nacionalizmusom miatt nem? 🙂

  • Nos az a helyzet,hogy a valóban üldözött,meg a nem üldözött,de tisztességes zsidókkal a múltban sem volt,és a jelenben sincs semmi gondom(több közeli ismerősömmel,barátommal jó viszonyt ápolok),de ugye Sorost,aki (a kétes haszon miatt…) szorgalmazza
    a zsidógyűlölő migránsok befogadását az európai országokba,akik rendszeresen merényleteket,bűncselekményeket terveznek az ott élő zsidók ellen ,mélységesen megvetem,elítélem!Mind a normális tisztességes keresztényeknek ,mind a hozzájuk hasonló zsidóknak ez a véleménye!
    Csak az idióta,hit,jellem és becsület nélküli fanatikusok értenek vele egyet,akik nem gondolkoznak,vagy nem tudnak,mert „terheltek”!!!!!!
    Na mára tényleg befejeztem!

    Egyébként én is hiányolom Gyuri10 hozzászólásait,aki normális és tisztességes!!!!!!
    Jó lenne,ha a fórumról az ilyen embereket az idióták nem tudnák elűzni(mint eddig sokakat…)na én szívós vagyok,és ha időm engedi leírom a véleményem!!!!!

  • Alma, jelzőkkel illetsz, ahelyett, hogy megcáfolnál.
    Ha valamiben nincs igazam, nyugodtan jelezd.

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2018 június 4
    10:36 de.

    „Én akkor azt válaszoltam, hogy mennyivel korrektebb és normálisabb lenne, ha mi magunk itt Magyarországon (illetve Európában), a SZÜLŐHAZÁJUKBAN tennénk jóvá mindazt, és biztosítanánk a normális jövőbeli életüket, mint hogy kiebrudaljuk őket egy valahavolt “őshazába”, hogy ott nap mint nap verekedhessenek az arabokkal az életükért. És sajnálom, de most is ugyanígy látom.”

    Maximálisan elfogadom ezt az álláspontot , ugyanakkor kötelezően biztosítanám ezt ugyanígy az 1920-ban hazájukból kiebrudalt magyaroknak is, akik ugyan a szülőföljükön maradtak, de még egy nyanvadt kulturális autonómiát nem tudnak kicsikarni a területüket trianoni hálaajándékként megkapó kisantantos jutalmazottaktól legalább a tisztán homogén magyar zárványokban!

  • Nagy Gyula
    2018 június 4
    11:29 de.

    Na.
    Mit mondtam.
    Már kezdi az istenverte nácija.

  • Hát kérem.
    Rodeo meg más széplelkek:
    Az én véleményem az hogy ha vérbenforgó szemmel
    késsel vagy Kalasnyikovval a kezében jön az arab, le kell lőni.

    Ha harckocsival jön a Juszuf, fel kell robbantani.

    Ha röpülővel jön a piláf-zabáló disznó, lézer-fegyver neki had essen le.

    Ha ilyen kis piszkos rakétákkal lődötnek, majd a Vaskupola leszedi.

    Ha valamely tömegpusztító fegyver használatára vetemednének, akkor meg egyszer s mindenkorra végük lesz.

    Sűrítve ennyi.

    A többi amiről itt fecsegtek csak süket blabla.

  • Kedves Almási Alma!
    Előbbi levelemben talán még illett volna szót ejtenem a cionizmusról (előrebocsájtva, hogy nem vagyok cionista, de még sokkal kevésbé anticionista – utóbbit a mai antiszemitizmus legfőbb megjelenési formájának tartom), a Holokauszt és modern Izrael létrejöttének kérdéséről, végül pedig az Ön által „zsidóskodásnak” nevezett valamiről.
    Talán egyszer majd röviden megpróbálok említést tenni ezekről a témákról is. Egyelőre azonban lejárt az időm, s egyébként is túl sokat írtam már ebbe fórumrészbe, holott semmikép nem szeretném elvenni a helyet pl. Boda Marcsi, Charlie, Orsós Eelemér Nagy Gyula értékes kommentjei elől.

  • OIM*
    nem győzőm hangoztatni:
    Minden egyes hozzá-röfögéseddel csal a végtelen ostobaságodról itt kialakult képet erősíted.

    Miért nem mész olyan oldalra ahol szeretik az ilyen kormány-idiótákat?

  • Boda Marcsi
    2018 június 4
    1:38 du.

    Ez igy van Marcsi!
    En soha, senkitol nem kaptam semmit az elrontott ifjusagomert. AVH-s kihallgatsok fel evig,.majd egy ev borton! Ezt kaptam egy meggondoltlan mondatert, 17 evesen.

  • Alma:

    Neocsárli jellemzése :

    1 : nem
    2 : igen
    3 : igen

  • Belzebub, „Ugyan miért kellene a népeket szeretni? Ezt én nem értem.”
    Te is, meg mint a fenti gondolkodó, egyéneket tudtok csak szeretni.
    OK, én ezt elfogadom, élj így. De fogadd el, ha én – és még milliárdok – szeretem, ha az egyének közösséget alkotnak egy, másképp megvalósíthatatlan közös célért.
    De aztán nem sírdogálni a kirekesztődésért. 🙂

  • Az antiszemitizmus fokozódik!
    Hazánkban Judafest néven többnapos fesztivált szerveznek rettenthetetlen kalandvágyók amiről az MTI így ír:
    „Az idén a fesztivál díszvendége a magyar ajkú zsidóság lesz, így képviselteti magát többek között a Mazsihisz Közép-Magyarországi Területi Csoportja (Kecskemét), a Kőszegi Zsidó Hitközség, Pécs, Kolozsvár, Komárom és a Magyarajkú Izrael.”
    ……
    Ha én írnék „magyar ajkú zsidóról” kapnék a fejemre, vagy ez már egy új megközelítése az együttélésnek?

  • charlie
    2018 június 4
    4:01 du.

    Minden világos:

    Szeretnéd ha különös céljaitok érdekében mindenki téglává válna.

    Az ilyen népességet szeretnétek t, nemzetiszocialisták.

    Érdekes hogy Mao Sztálin stb. is ilyesmiben gondolkodott.

    Még jó hogy a világ nem effelé halad.

    De csak erölködjetek tovább.

    Jól áll nektek kisfiú.

    http://kepkuldes.com/images/068b6e47f541837724b1e6fc3d521dae.jpg

  • charlie
    2018 június 4
    4:23 du.

    Milyen faszán kitudjátok játszani a „zsidó-kártyát”

    Álszent egy alak vagy te.

    Csak így tovább.

    http://mandiner.hu/cikk/20180315_jobbikos_tuntetok_nem_kellenek_ide_se_zsidok_se_ciganyok

  • Orsós Elemér

    charlie
    2018 június 4
    4:23 du.

    „Az antiszemitizmus fokozódik!”

    Sőt annyira fokozódik, hogy jövőre még a Maccabi Játékokat(kizárólag zsidó sportolók olimpiáját) is biztonságosabbnak tartják Magyarországon megtartani, mint az ellenséges muszlimok által körbezárt Izraelben.

  • charlie, SEMMIBEN SINCS igazad. Tudod te is nagyon jól (hivatkozom Geyza kommentjére 😀 )
    Szóval NEM, NEM elemzem ki a blődségeket, amiket elhintesz. Nincs rajtuk semmiféle elemezni való.

  • gabriel 2018 június 4 9:07 de.

    https://www.youtube.com/watch?v=Ix8LdihE0GY&t=665s

    Köszönjük ezt az információt.

    Nap – nap után bebizonyosodik, hogy Kertész Ákos, hazánk Kossuth díjas írója sok igazat írt azzal, hogy a magyar röfög és zabálja a moslékot ! Kertész Ákos minimum 5 Nobel díjat érdemelne meg az értelmes, kristály tiszta meglátásáért !
    Én szeretném megérni, hogy a sötét tudatlanságban élő hazám, aki nemcsak gazdaságilag hanem szociális téren is nagyon el van maradva a nyugati országoktól, feltűrné az ingeujjait és haladéktalanul nekiáll talpra állítani és meggyógyítani saját magát ! Addig nem fogunk semmire sem menni ameddig be nem fejezzük dühödt ámokfutásunkat és megszabadulunk azoktól a zavaros eszméktől ami hazánk minden baját az idegenekben és a kisebbségekben látja !

  • Geyza:
    „Sűrítve ennyi.
    A többi amiről itt fecsegtek csak süket blabla.”

    Lehet, hogy blabla, de én (mivel a jövő szerintem még középtávon sem látható előre) nem konkrétizálnám, pláne nem ilyen, szinte technikai szintig a szükség esetén megteendőket. Jómagam, technikai szinten nem, csak elvi szinten, és nálad sokkal kevésbé harciasan tudom megfogalmazni ahogy adott körülmények reagálni kell:
    „Háborúban kíméletlen elszántság. Békében nagylelküség.”
    (Churchill, a széplélek)

  • Orsós Elemér
    2018 június 4
    5:06 du.
    a maccabi az azt is jelenti, hogy az összes érmet zsidók kapják mert más játékokban nem is olyan jók, kivéve a vaskalaposakat meg a vaskupolásakat és a lőjjünk soxor mert akkor mi vagyunk a legzsidóbb zsidók

    Geyza
    2018 június 4
    3:47 du.

    hic iude salto mortale non licet bóvli má salta azaz (pirézül: -csak neked- ha bemegyek jól kijövök és akkor és a Gól Án is meg a környékén kecskeméten védik gáza határait hogy sekisebe…ugye érted? széplélek neked a seggedben is arzenál van?) mert én nem értem …a maccabi játékokat nem akarják dominóval játszani pingpongasztalon jaffában? ott sokkal több zsidó van, mint butapesten? és akkor is ők győznek…tanulékonyak a furfangos nyesztyerka seholsincs hozzájuk képest még a:
    JPMorgan Chase.
    Goldman Sachs.
    Bank of America Merrill Lynch.
    Morgan Stanley.
    Citi Group.
    Credit Suisse.
    Barclays Investment Bank.

    semsincsen… te úgyis perfect piréz vagy nem nehéz felfognod? tudod mint eresz az esővizet

    addig leszs antiszemétizmus amíg …szóval örökké ha a világ közben meg nem únja a maccabi toni holló kausztikákat

  • Geyza
    2018 június 4
    3:47 du.

    tudod geyzzza (dehogy tudod?) én dög unalmasnak tyartom a hollókausztikát és a tóniszemétizmust…’stenb’ony soha egyetlen zsidót sem pofoztam fel, bár mikor a netán yahoo t látom kinyílik a pofonfa a Zsebemben és virágba is borul (‘todd, mint a baobab az első esős éjszakán 8 év aszály után)

    de azért csak lőjél, az olyan békés és olyan szeretettel teljes és olyan Jézusi (vagy nem?)

  • Charlie:
    „De aztán nem sírdogálni a kirekesztődésért. 🙂”

    Ön félreérti a helyzetet: se a múltban, se a jelenben, se a jövőben – finoman fogalmazva – nem kívántam és nem is fogom kívánni, hogy Ön és a hasonló újnyilasok befogadjanak.

    Apropó! Nekem nem volt ellenszenves, hogy Ön – ellentében az magukat „semlegesnek” hazudó itteni elvbarátaival – nem tagadta Jobbik-szimpatiáját. Igy nem gonoszkodásból, még csak nem is kárörömből (utóbbira nincs is okom, Orbán és viceführerei, továbbá híveik jelentős része semivel sem különb, csak okosabb a régi Jobbiknál), hanem tényleg puszta kíváncsiskodásból kérdezem; elhagyta már a Jobbikot, esetleg átlépett már a „Mi magunk”-ba? Ha nem, akkor szándékában áll?(Erre természetesen csakis akkor válaszoljon, ha kedve tartja!)

  • Geyza
    2018 június 4
    3:47 du.

    The U.S., with only 4.4% of the world’s population has roughly 42% of the world’s guns.

    és ugyanez igaz izraelre is

  • Csak még valamit, charlie! A hozzászólásaidból egyértelműen kiderül, hogy nagyobb közösségben MÉG SOHA nem voltál (legfeljebb családban, de valószínűleg közösségnek az sem túl erős), pláne, közösséget sohasem ÉPÍTETTÉL. Mert az egészen más hozzáállást kíván, én tudom, mert részt vettem nagyobb közösségek építésében és munkájában az életem során. Az, amit te (ti) képviseltek és hirdettek, az nem közösséget, hanem kétségbeesett védekező csapatot kényszerít egymáshoz, ellenséges környezettel szemben. Nem is véletlen, hogy ezek után az általatok befolyásolt magyar emberek már odáig jutottak félelmükben, hogy képesek lennének idegennek LÁTSZÓ embereket kiközösíteni, sőt talán még meglincselni is. EZ PEDIG A TI SZÉGYENETEK.

  • Belzebub, megtisztelsz az érdeklődéseddel, még mindig népben, nemzetben és családban gondolkozom, tehát a Jobbik felé való elkötelezettségem is megmaradt. A Fidesz roppant ügyesen vagdos rajtunk eret, de talán túléljük, mint annyi más sorscsapást.
    Sehova nem szabad átlépni senkinek, mert egy ekkora szervezet és egy ilyen jól bejáratott és felépített imázsú név – Jobbik – milliárdos érték, talán sosem sikerülne a nemzeti oldalnak még egyszer hasonlót létrehozni. Röstellem, de ez ügyben a haszonelvűség vezet.

  • A magamfajta „moslékzabáló” objektív hozzáértők segítségét kérné!!
    Hogyan kell elképzelni annak a háromszáz zsidó diáknak a telaviv-i búcsúztatását, akik voltak olyan vakmerőek és a teljesen kirekesztő és a totálisan lepusztult és hazug magyar oktatás debreceni egyetemén szeretnék elkezdeni tanulmányaikat?
    Ez is van olyan veszélyes tevékenység mint Libanonban beépülni a Hezbollah-ba? Vagy veszélyesebb? A repülőtéren gyászruhába öltözött, búcsúzkodó szülők, nagyszülők milyen útravalóval vértezik fel gyermeküket, unokájukat a veszélyes út előtt?
    A zsidó társadalom mint a fasisztákkal kollaborálóként, árulókként tekint rájuk?
    Sajnos Gyuri bácsi ritkán van közöttünk, de talán lesz aki tudja a válaszokat és nem hagyja eltévelyedni a gondolataimat.

  • Almási Alma
    2018 június 4
    2:42 de.

    „Lehet egyes zsidókat, egyes cigányokat nem szeretni. Ahogyan lehet egyes magyar embereket is utálni. De! A ZSIDÓKAT, A CIGÁNYOKAT ugyanúgy tisztelni kell, mint más nációkat, mint sajátmagunkat.”

    Van egy vicces sorozat, aminek minden egyes része arról szól, hogy Miért utáljuk …? Pl. a skótokat, rendőröket, magyarokat, izraelieket stb.

    Szerintem ez jobb, mint a tabusítás. Mert ki lehet mondani az ellenszenveket, amit old a nevetés. Sokszor kiderül, hogy az előítélet valami félreértésen alapul.

    https://moly.hu/konyvek/miert-nem-birjak-a-magyarokat

  • Pityi Palkó
    2018 június 4
    6:39 du.

    Mikor Kertész Ákos bekerült a hírekbe azzal a bizonyos mondatával, akkor sokan azt hitték, hogy ő Kertész Imre, a Nobel-díjas író …

  • A cikkben szereplő magyarországi Trianon múzeumról én eddig soha nem hallottam, vagy elkerülte a figyelmemet.

    Az irredenta dalok olyanok voltak, mint a magyar katonadalok. A szocializmusban nem lehetett őket a rádióban játszani. Cseh Tamás megjelentetett egy ilyen lemezt, és a Trianon múzeumban is alapító volt.
    Katonadalok és énekek a XX. században

    Persze, amióta nincs a kuratóriumban, talán változott a célkitűzés.

  • Tisztelt Főszerkesztő úr!

    „Az >ősi többség< jellemzőinek megváltoztatása" iránti igény a szerinte betolakodók részéről… – írja ez a Charlie nevű 😀 őstöbbségi magyar névre hallagató szittya nyilas az 1:10-es kommentjében.

    Mostmár csak az a kérdés, hogy ő, kiket is nevez az "ősi többségnek".

    Meg az is, hogy uggyanmá' mik is ezek a bizonyos "j e l l e m z ő k" amiket e fajvédő maradandóan egyedi, tehát bizonyos valakiktől védelemre szoruló, különlegesen pozitív értéknek sorol be a szerinte itt élő "más nációkkal" szemben ? – Gondolom, a Nobel díjasok, v. az általa megbélyegzett csoportokhoz tartozó tucatnyi magyar költő és ugyannyi más műfajt művelő képzőművészek, mérnökök, építészek stb sokaságát is…

    A mármár ihletett hitleri szövegébe csempészett kérdesei is kimerítik a színtiszta nácizmus fogalmát…

    Azért kissé odébb, a tágyilagosság báránybőr álarcot öltve magára mégis, persze történelmi konkrétumok teljes mellőzésével próbál olyanokkal példálódzni, akik ugymond mégiscsak "képesek a szimbiózisra", ilyenek szerinte "a kínaiak, a svábok és a tótok"…

    Most már csak az a kérdés, hogy ugyan kinek, talán az Ön kedvéért, bújik báránybőrbe ez a felforgató fenevad ?

  • A CD-n szerepel a Honvéd áll a Hargitán c. dal. Talán Figyelő meg tudja mondani, hogy ez a dal a két világháború közti időszakban íródott?

    zeneszöveg.hu
    Most a rónán nyár tüzében ring a délibáb,
    Tüzek gyúlnak vakít a fény ragyog a világ.
    Dombok oldalán érik már a bor
    Valamennyi vén akácfa menyasszonycsokor.
    Zöld arany a pázsit selyme kék ezüst a tó,
    Csöndes éjen halkan felsír a tárogató.

    Ott ahol zúg az a négy folyó,
    Ott ahol szenvedni jó.
    Ott ahol kiömlött annyi drága vér,
    Egy ezred évről mond regét a szél,
    Zúg a kürt az ősi vár fokán,
    Honvéd áll a Hargitán.
    Kárpát Szent bércére zúgva száll,
    Visszaszáll a magyar Turulmadár

    Kárpátokról Székelyföldre szállnak fellegek,
    Kigyúlnak a magyar tüzek: lobogó szemek
    Még az égen is hadak útja jár
    Legendák hős vezére paripára száll.
    Szebb lesz a nyár, szebb az tél, szebben hull a hó,
    Kolozsváron piros fehér zöld a lobogó.

    Ott ahol zúg az a négy folyó,
    Ott ahol szenvedni jó.
    Ott ahol kiömlött annyi drága vér,
    Egy ezred évről mond regét a szél,
    Zúg a kürt az ősi vár fokán
    Honvéd áll a Hargitán.
    Kárpát Szent bércére zúgva száll,
    Visszaszáll a magyar Turulmadár

  • Jobboldali lapok szemléje a hvg-ben.

    Ki hogyan írt Trianonról a tegnapi évfordulón?

    Orbántól, aki a szomszédokkal közösen, a fenti cikkben szereplő Raffay-ig, aki hadsereggel orvosolná Trianont.
    Közben azok a kormányzati lapok, amelyek a magyar anyákkal vennék birtokba a Kárpát-medencét.

    http://hvg.hu/itthon/20180604_Orban_Raffay_trianon_centenarium

  • És végül a szabadkőművességről.

    Bevallom, nem ismerem Raffay úr ezirányú munkásságát (sem). De nem bírom azokat, akik a történelmet keverik a konteókkal. A történelem a látható és/vagy kézzelfogható dolgok tudománya.

    Ráadásul, hiteltelen, ha valaki állami szinten háttérhatalomról beszél. Mert ha van háttérhatalom, akkor őt miért engedik megjelenni? Vagy éppen a háttérhatalom embere? Vagy két háttérhatalom van?
    Weöres Sándor óta tudjuk, hogy a nagyhatalmak a háttérben összenőnek, mert összetartoznak.

    Weöres Sándor: A kétfejű fenevad

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Cukihara!

    Nagyon jó ez az „echte . ő s t ö b b s é g i . név; C a h r l i e”

    – Ezzel a névvel már Augsburgban is csatát veszthettünk…

    – Maga az . „ősi többség tisztelete” . rejlik benne.

    – Érdekes, hogy SS ide, Volksbund oda, a svábokat, akik magasról

    lenézték még a környékbeli magyar lakosságot is, mégis a

    szimbiózisra hajlamos nációk közé sorolja. Nekem már ettől is

    gyanús ez a fügefalevél álnév és ez a szöveg együtt…

  • Belzebub 7:06

    Szerintem, Csarlesz már rég Fid SS tag…

  • Fortinbras:
    „Szerintem, Csarlesz már rég Fid SS tag…”

    Ha Charlie nem óhajtja megírni, teljes joggal hallgat róla.
    Én, mint abszolut kivülálló, amúgy sem tudok olyan egyszerűen különbséget tenni a különböző konkurrens, egymással veszekedő, néha verekedő, egymást (teljes joggal) lenéző hungarista-újnyilas frakciók (Fidesz, Jobbik, Mi Magunk, stb.) között. Pedig talán van valami különbség.

  • Cukibaba, „történelmi konkrétumként” ajánlom neked az Aranybulla olvasgatását és létrejöttének okait. 🙂
    Németországban hétmillió muzulmán van, akik megváltoztatnák az ország jellegét. Az ősi teuton felmenőkkel rendelkezők nem szeretnek a müezzin kántálására ébredni, nem szeretik a gyerekek csonkolását, az utcai kecskevágást – ez a „nem szeretés” már maga a nácizmus?
    Remélem érted a párhuzamot, ha nem „báránybőrbe bújt felforgató fenevadként” tudok még egy csomót, soroljam? 🙂

  • Fortimbras, „Szerintem, Csarlesz már rég Fid SS tag…”
    Nekem a fidesz borzalmasan liberális, a hatalomtechnikája ellenben tetszetős.

  • „tisztelthölgyeimésuraim”, a „svábok, akik magasról lenézik a magyar lakosságot” szöveghez annyit hozzátennék, hogy egy mellettünk levő teljes sváb falut ismerve ezt még nem tapasztaltam, ellenben azt igen, hogy mind munkaszeretetben, mind összetartásban a magyarok példát vehetnek róluk. Szuper népség, akárcsak a felénk vetődött tótok.

  • Alma, ezeket most komolyan te írod, vagy visszaélnek a neveddel?
    – ” az általatok befolyásolt magyar emberek már odáig jutottak félelmükben, hogy képesek lennének idegennek LÁTSZÓ embereket kiközösíteni, sőt talán még meglincselni is.”
    A magyaroknál vendégszeretőbb, kedvesebb, türelmesebb népet még nem hordott a hátán a Föld, nemhiába ide igyekszik a minden évben rekordokat döntögető turistatömeg – akiket szeretünk, megbecsülünk.
    A hívatlan vendégből, élősködőkből meg köszönjük nem kérünk – ehhez csak van joga az őslakosnak?
    Tudjuk, „az idegen szép, a változatosság gyönyörködtet”, meg satöbbi, de mi ragaszkodnánk a „magunkfajták” unalmas, de szerethető hétköznapjaihoz.

  • Fájdalom, charlie, megint összevissza írsz.
    De az nagyon tetszik, hogy a migráncsok Németországban az utcán vágják le a gyerekeket, hogy bográcsgulyást készítsenek belőlük… 😀

  • Alma, húzd már alá pirossal miben tévedek, egy tanári objektivitást had várjak már el legalább tőled. 🙂

  • charlie, majd talán legközelebb…
    De csak akkor, ha RAGASZKODSZ hozzá…

  • Belzebub
    2018 június 4 12:01 du.

    Nem fejtettem ki a a továbbiakat a Raffay úrral kapcsolatban, hiszen gondoltam, akinek van „látása” az úgy is érti.
    Es azt is, hogy sajnos azon a ponton vesztette el a lehetőséget, a sanszot a modernizálódásra es fejlődésre Magyarország, amikor a az 1990-es választásokon kormányra juttatták az MDF nevű szerveződést.

    Az MDF a Kádár-éra alatt tevékenykedő, de a második vonalba „szorított” ezáltal másodrangú „értelmiségiék” szerveződése volt. Akik – teljes mertekben igyekeztek ugyan kollaborálni a partállammal, de az nem fogadta őket a hatalom élvonalába, csak a második vonalba. Pedig igyekeztek „megfelelni” nagyon is – ügynökök lettek, vagy csak simán túl-lihegték a a pozícióikat, igy sajnos mint emberek nem értek fabatkát sem.
    Amúgy mellesleg szakmailag sem voltak a legzsenibbek, pedig azt tartottak magukról, mivel szinte mindegyiküknek volt valami rögeszméje. A kemény mag a Csurka-Antall-Lezsák-Csóri fogat volt. Ehhez csatlakoztak a Raffay-k, Makoveczek es társaik. Viszont a rendszerváltás megnyitotta előttük az addig „zárva levő ajtókat”

    Sajnos az eredmény itt van előttünk.
    Visszavetettek bennünket a múlt század értelmiségi es kulturális szintjére. Visszavetettek bennünket a Csauseszku-fele Románia gazdasági szintjére (vagy talán inkább Albánia)

    Nem tudom meddig fog meg néhány belőlük erkölcsileg fertőzni, szennyezni, mételyezni az országban, de sajnos az már ma biztos, hogy újabb 2-3 generáció fogja meginni a levét.
    A magyarországi kultúra a visszaesett a sötét középkori színvonalra. (a fentebb felsorolt uraságok színvonalára)
    Nyilván vannak sokan, akik ebben „lubickolva” érzik jól magukat.
    Szeretett kis hazámnak pedig annyi.

  • Orsós Elemér

    charlie
    2018 június 5
    8:24 de.
    Németország már majdnem menthetetlen! Figyelmedbe ajánlom Udo Ulfkotte harmadik -egyben végzetes könyvét, mely után valószínű nem sejtett túlzott polonium fogyasztás miatt sürgősen elhalálozott- melynek címe: Határtalan bűnözés( Magyar kiadója a GerillaPresS Lapkiadó és Médiatanácsadó Kft.)! A leleplező könyv már megjelenése előtt fekete listán volt Németországban, pedig az előző kettő sokáig a bestseller lista élén volt! Valószínű az utolsótól féltek a legjobban! !Nagyon kérek mindenkit, hogy csak az kezdjen el engem anyázni, lerasszistázni és összeesküvés hívőnek titulálni, aki már olvasta a könyvet, ami minden hírt, megállapítást és értesülést széljegyzetekkel, kikereshetően igazol! Ha a hős germánok leszármazottai nem lépnek még időben a sarkukra, akkor 50 év múlva Németország helyén „Allah a leghatalmasabb és Angela az Ő leghatékonyabb prófétája” kezdetü imával lesznek kénytelenek naponta ötször imátkozni! És ha Merkelt és bandáját nem sikerül még időben leállítani, akkor nem csak Németországnak, de egész Európának nagyobb kárt fognak csinálni mint anno az osztrák festő!

  • Jobb, ha tudomásul vesszük: A német fejedelemségek a „nemzetállami eszme” jegyében egyesültek, és nagy „nemzeti állam” lettek. Az itáliai városállamok nem különben a „nemzetállami eszmének” köszönhetik az egyesült Olaszországot.

    DEAZONBANEZZELSZEMBEN

    Minket a „nemzetállami eszme” nevében daraboltak fel nemzetállamokra. Mert mivelhogy mi soknemzetű állam voltunk. Nyilvánvalóan tehát ameddig „nemzetállami” eszmei alapokon állunk, semmiféle revíziót nem követelhetünk. Mert az nem logikus.

  • Nomármost:

    A Kárpátmedence voltaképpen egy meglehetősen önálló gazdasági egység. Ez lehetne indok egyesülésre, de ezt sajnos eljátszottuk. Konkrétan (Figyelj, Lámpa!) Horthy játszotta el. Károlyi és Kun Béla NEM ÍRTÁK ALÁ a trianoni egyezményt, és fegyveresen is készek voltak megvédeni a területi integritásunkból, amit lehetett.

    Persze ez egy kétesélyes harc volt, járhattunk volna rosszabbul is, de legalább nem engedelmes ökörként hajtottuk volna a fejünket a tiló alá. Horthy azonban ezt megtette nekünk azért, hogy egy király nélküli királyság főméltóságú kormányzója lehessen. Aztán persze sírt, mint a fürdős, és ahol lehetett, revíziót nyöszörgött. Lássuk be gerinctelen dolog volt, és sajnos az egész népet félrenevelte.

    Ez itt az eredendő bűn.

  • A kárpátmedence feldarabolása nekem is fáj. Én a magyar irodalmon nőttem fel, Kolozsvár, Kassa, Pozsony, Beregszász, Nagyvárad, Marosvásárhely mind-mind ismerős, és a magam földjének ismertem meg a könyvekből. De, mivel én nem dirigálni akarom ezeket a városokat, megelégszem azzal, ha ezeken a vidékeken szabadon mozoghatok, illetve ezeknek a vidékeknek a lakói is szabadon mozoghatnak nálunk. Ezt pedig az EU biztosítja. Egy okkal több, hogy az EU híve maradjak.

  • Még Gábrielnek válaszolnék:

    Egyikünk sem – az MDF, az SZDSZ, az MSZP sem – tudhatta, mi köszönt ránk a rendszerváltás pillanatában. Az MDF hozta magával a kissé korlátolt, kissé önző, kissé tehetségtelen „köznemesi, horthysta” gondolkodást, ők 1944-hez, mint a múlt csónakjához kötötték a jövőt. Kihagytak (ki akartak hagyni) a múltunkból 45 évet. De azt nem lehet. Egyetlen percet sem lehet. Ez volt a főhibájuk.

    Az SZDSZ 1956-ot választotta kezdőpontnak, innen akartak új országot szervezni. Persze, ez se megy.

    Horn Gyula pedig kizárólag azért érhetett el eredményeket, mert bár ő is mórikálta magát, de mégis a folyamatosság jegyében kormányzott.

    Orbán Viktor pedig a csillagokat is lehazudta az égről, és teletűzdelte olcsó hamburger és Heinekken reklámokkal – emlékezzetek csak a milleniumi tüzijátékra!

    Mindaddig, amíg ezeket át nem gondoljuk, meg nem értjük, és meg nem változtatjuk, Magyarországból nem lesz semmi, csak csődhalmaz. 🙁

  • Belzebub
    7:38

    A „neonáci frakciók” (igen találó azonosító jelölésed a FideSS-re és a Jobbikra :-D) kérdésében az a lényeg, hogy a nüansznyi különbséget közöttük már csak a hatalmi harc eredményessége húzza meg, de az említett olvtársunk szempontjából már nem mindegy hol teljesít szogálatot…

    Mert Csálé-nak eszmeileg, bár számára édesmindegy, hogy éppen melyik alja-banda tagja, hanem rasszista, náci céljainak érvényesülése szempontjából már egy csöppet sem az. Ennek választóvonala viszont, már e hatalmi státusz, amely immár vagy a semmi [ld Jobbik], vagy a hatalomadta lehetőségek végtelen tárházát tárják az ilyen és a hozzá hasonló goebbelsi torzók elé. Különös tekintettel, hogy retorikájuk már semmiben sem különbözik egymástól, miután a FidSS jobbról, rakétaként előzi, előzte meg a sajátmaga nemzette édes magzatát…
    Ide passzoló mai hír, hogy az eddig volt hadügyminiszter, Simicskó lesz az „ifjúság hazafias neveléséért”* felelős miniszterelnöki megbízott, mint anno Teleky, vagy Mussolini, avagy Hitler rendszerének hasonló figurái. – Orbán apró lépésekkel halad a nagy náci elődei lábnyomában…

    Magam is azt gondolom, hogy ez Csarlesz már rég átsasszézott a „Fital Demokraták Szövetségébe”. Ennek egyik fontos jele volt, hogy már évek óta úgy védi il Ducét, mint korábban még a Zazrivecz ifivezért és az ő náci bandáját óvta minden jogos vádtól. –> Fogadott prókátorként.

    .

    * Feltételezik, hogy a magyarok nem szeretik a hazájukat, csak ha ŐK nevelik beléjük.

  • Almási Alma
    2018 június 5
    4:18 du.

    valahol -asszem itt fentebb- írtam, hogy sok kicsi semmire sem megy…namármost hajszolni a nemzetállamiságot anélkül, hogy valódi kulturális háttere (inkább alapja!) lenne, semmi eredményre sem vezet és ezt látni a nyögvenyelős orbáni fasizmus kapcsán, egybe akar terelni fűt fát és rákényszeríteni mindenkire a NER sohasem létezett és sohasem létre hozható „eszmei hókuszpókuszt” azzal undort és távolságtartást hoz létre…másrészt a süsüék amit csináltak a nagy és egységes (kifelé és ez a lényeg) Jugoszláviával a false flag akció bombamerényleteivel!!! létrehozták a „NAGY VELENCEI TÜKÖR” szilánkjait akikre azután -ügyesen- ráerőltették a nemzeti mázt és most divide et impera alapján dolgoznak és nem hagyják abba a többi nagynehezen létrejött német egység, francia összetartás brit összeragadtság los azzurri leszarják, Hellász leszarja, spanyolok leszarják (ugye baszkok és a katalánok, hogy a többiekről ne beszéljek) luzitánok egységesek és szépen vannak os azores e mozambique , Angola, Cabo Verde, Brazil, stb

    a bratankik kavarják a szélmalmot és nem nyugszanak amíg valaki ejnye bejnye címén keményebben beint nekik vagy felébrednek mikor bilibe lóg a kezük???? neki kell teutonia és russia ukrajna és még ami belefér, az ukránok lusták és ennél a töküknél fogva elkapták őket ciáék és most nyekeregnek de dolgozni még nem jutott eszükbe (lásd a mostan nyeftogaz meg gazprom örömünnepet Dutchlandban) europa nem lesz europa az elkövetkező 200 évben amíg vallások és mindenféle kacifántok kavarognak és marad a trianon meg a antiszemétizmus tudod amikor a tóni már és a holló amely kausztikus és még senki sem únja?(én már régen 35 éve!!!) a nagy magyar bánat és a nagymagyarországnál is nagyobb celebesz és borneo ig érő rio de janeiro n át az antillákig minden oda csak mert!!!

    és ezt a pénzügyi hatalmak nagyon jól keverik anyagi érdekeket agylúdtalppal és máig tök sikeres

    nem lett volna jó a kádári: aki nincs ellenem az velem van alapon szebben nézni a szomszéd csipkefüggönyére és nem ellopni vagy felgyújtani???

  • Megemlekezni a Legnagyobb Magyarorszagrol (mert ugye nem volt mindig akkora) tortenelmi szempontbol erdekes, de ebben a korban amikor mar egyre inkabb osszefonodnak a nepek, idejetmult mar visszasirni azt.
    Leginkabb az aggaszto, hogy ez a sajnos nem tul ritka peldany, a Raffay van megbizva ilyesmikkel.

  • hazai lámpa
    2018 június 5
    5:45 de.
    EZ kedvenc dalom volt 1944 ben. Mindig szerettem, a dallamat is. Megegy iredenta dal volt, a „Krasznahorka buszke vara..”! Gyerek koromban ezt a kettot jatszotta a radio!
    Mikor orszagjarasomkor voltam Krasznahorkan is, eszembe jutott.

  • Rodeo írta:
    „nem lett volna jó a kádári: aki nincs ellenem az velem van alapon szebben nézni a szomszéd csipkefüggönyére és nem ellopni vagy felgyújtani???”
    ____________________

    Nade akkor hogyan lehetne uralomra jutni, meg ilyesmik?

    A rendszerváltás elsősorban szabad és ellenőrizetlen lopást jelentett, másodsorban jó propagandával megszerezhető hatalmat. Mindennek ellenében csak el kellett hitetni az emberekkel, hogy a szólásszabadság ugyanaz, mint a szabad gyalázás, a demokrácia meg azt, hogy a kisebbségnek KUSS.
    Szerintem KIHAGYHATATLAN lehetőség volt.
    De majdcsak megunjuk…

  • Mindez számomra érthető. Amin azonban egy kissé megrendültem, hogy kiderült, egtyeseknél – és nem csak Orbánnál – ez TUDATOS félrevezetés volt. Mert hogy Antall József akaratán kívül beleesett a természetes csapdába, hát istenem… Nem volt elég okos és előrelátó. Neki meg tudom bocsátani.

  • Elemér köszi, sajnos olvastam. Én is ajánlanék egyet depresszió növelőként:
    Douglas Murray – Európa furcsa halála
    .epub kiterjesztésben meg van, el tudom küldeni, ha érdekel

  • Almási Alma
    2018 június 5
    3:59 du.

    Így igaz.
    Az egészben csak az az undorító hogy
    AKIK VALÓBAN TETTEK VALAMIT A HAZÁÉRT
    azokat Horthyék kivégezték .(kb 230 000 embert).
    És mind a mai napig mocskolják a Tanácsköztársaság hőseit, akik nélkül a Tisza vonala lenne a határ Románai felé, a csehek irányába meg talán Budapesten át vezetne a határ.

    ’19 hősei a vérüket hullajtották a Hazáért, ezek a nagy rakás szardarabok pedig mocskolják érte őket.

  • Charlie:
    „Az ősi teuton felmenőkkel rendelkezők”

    Ősi teuton felmenők…
    Jaj Charlie, bántottam én magát valaha? Erre maga a kávémat ráönteti velem a fehér trikómra, úgy elfogott a röhögés.

    Nem tudom, szokott -e járni néha Németországban? Velem elég gyakran előfordul, és néha hosszabb időt is töltök ott. Szerintem ezért a jó viccért Önt még a keleti tartományok AfD köreiben is hálásan körbenevetnék.

    Tetszik, nem tetszik, Közép- és Kelet-Európában legföljebb a kutyáknak van sok nemzedékre visszamenő pedigréjük.
    (Bár, mint szakember tanusíthatom, hogy azok sem föltétlenül megbízhatóak.)

    Végül. Rövid kis cikk, Ön talán elolvassa, bár, hogy okulna belőle, abban kissé szkeptikus vagyok:

    https://ligetmuhely.com/liget/kovacs-gabor-a-volgai-lovas-esete-az-orosz-medvevel-a-gall-kakassal-es-az-angol-buldoggal/

  • Antiszemitizmus van. MALÉV már végleg nincs.

    Stadionokra milliárdokat tapsolnak el,
    ami viszont VALÓDI hungaricum volt és a világon mindenütt ismerték, arra sajnálták a pénzt.

    Hiába no.
    „Dolgozik” a Nemzeti Ügyek Kormánya.

    Mikor Bajnai átadta Orbánnak a stafétabotot, konkrét kész tervek voltak lefektetve a MALÉV megmentésére.
    Ezeket fejbólogatva gondosan meghallgatták
    a FIDESZ „szakértői” ,majd nem tettek semmitse.

    Evvan kérem

    http://nepszava.hu/cikk/1161529-vegleg-eltunik-a-malev

  • talalom
    2018 június 3
    1:34 de.

    Te csak ne akarjál megismerni zsidót.
    Komolyan mondom szörnyű az.
    Bejön, nagykoszt nem csinál de megissza az összes sört.
    Réémesek.

  • Almási Alma
    2018 június 5
    3:59 du.

    ” Konkrétan (Figyelj, Lámpa!) Horthy játszotta el. Károlyi és Kun Béla NEM ÍRTÁK ALÁ a trianoni egyezményt”

    Kádár sem írta alá a Varsói Szerződésből kilépést, akkor most őt is muszáj hetedíziglen is kiirtani, hogy fujj mocskos áruló?
    Ti. tisztába jött az erőviszonyokkal, és látta, hogy a további ellenállás értelmetlen és/vagy sok emberéletet követelne.
    Horthy mit kellett volna tegyen? Azt mondd meg, ha te olyan gerinchúros vagy.

    „Minket a “nemzetállami eszme” nevében daraboltak fel nemzetállamokra. ”
    Annyit javítanék, hogy nem nemzetállamokra daraboltak fel minket. Csehszlovákia, Románia és Jugoszlávia, vagyis a kisantant országai mind MULTIetnikus államok lettek. Az egyik fő szempont az volt, hogy megkapják a hadseregek mozgatásához való vasútvonalakat, és egészségügyi övezettel vegyék körbe a Szovjetuniót, ha jól tudom.

    „Károlyi és Kun Béla NEM ÍRTÁK ALÁ a trianoni egyezményt, és fegyveresen is készek voltak megvédeni a területi integritásunkból”
    Ez így csak részben igaz. Károlyi sokáig bízott a méltányos békében, és aláírta a belgrádi egyezményt. De a lényeg, hogy egyik kormány se tudta az antantot változtatásra bírni, vagyis a trianoni határok már 1918-ban nagyjából megvoltak.
    Horthy eközben visszavonult kenderesi birtokára, tehát nem akadályozta a fegyveres harcot. Az ellenforradalmi kormány igazán akkor jutott szerephez, miután a kommunisták megszerezték a hatalmat, ha jól tudom.

    A későbbi revíziós politika valóban ellentmond annak, amit aláírtak Trianonban. De tény, hogy más választás nem volt 1919-20-ban, ahogy 56-ban sem. Vagy te másképp látod?

  • gabriel
    2018 június 5
    2:24 du.

    „Az MDF a Kádár-éra alatt tevékenykedő, de a második vonalba “szorított” ezáltal másodrangú “értelmiségiék” szerveződése volt.”

    Az SZDSZ mi volt? Elkényeztetett értelmiségi, valamikori pártgyerekek gyűjteménye, akik azt hitték, hogy a nyugati kapitalizmus egy az egyben áthelyezhető Keletre.
    199-94-ig a liberális-konzi csata zajlott. Pl. a taxisblokád alatt vagy a médiaháborúban. Semmi értelme nem volt, azóta az értelmesebb szereplők is ezt belátták, pl. Hankiss Elemér.

    Ráment az életünk olyan „fontos” dolgokra, hogy legyen-e például korona a magyar címeren? Mert liberális úgy élni nem tud, ha korona van rajta, a konzi meg fordítva.
    Egy generáció szinte elveszett az ország számára, de még most se tudtok eltakarodni a p.csába! Bocsánat az őszinteségért, de ezt most már muszáj kimondani.

    Az összes, amelyik itt ír, a ballib nyuggerek meg a jobbosok, én mindet elzavarnám a francba, amelyik hangadó volt az elmúlt harminc évben.
    Utánatok küldeném azt a néhány konzi öregurat, kriptaszökevényt, akik a konteókat itt terjesztik.

    Chris maradhat. 🙂

  • Figyelő
    2018 június 6
    2:15 de.

    Köszönöm a választ.

    Ezek a dalok nem voltak hallhatóak a szocializmusban, az akkori generációk számára ismeretlenek. Ugyanis a katonaságnál és a rádiós műsorokban szocialista dalokat, népdalokat vezettek be.

    Szerintem az lenne az ideális, ha a fiatalság kritikusan tudná hallgatni ezeket a dalokat. Vagyis nem váltana ki belőlük gyűlöletet vagy neurózist.
    Betiltani nem kéne, de tudni kell, hogy az emberek abban a korban miért voltak ennyire pesszimisták, borúlátóak (esetleg manipuláció hatására).

  • tisztelthölgyeim és uraim:
    „Nagyon jó ez az “echte . ő s t ö b b s é g i . név; C a h r l i e” – Ezzel a névvel már Augsburgban is csatát veszthettünk…”

    A nick-neveken nagyon ritkán szoktam elgondolkodni, esetleg kicsit akkor, ha az beszélő név (pl. Hazai Lámpa), de nem zavarnak.

    Az viszont előttem sem teljesen világos, hogy Charlie kiket is ért az „ősi többség” alatt. A szarmatákat (Bakay Kornál hipotézese)? A hunokat? (Sajnos, nincsenek bizonyítottan hun temetők). A szkitákat? (Carlie, tanácsolom, a szkitákkal vigyázzon, mert – bár én nem hinném – az Ön felfogása számára esetleg kissé kellemetlen „ősi többség” lehet a dologból), az avarokat?, a szlávokat?(„fehér lő” legenda), Ádámot és Évát? (Ha már fecserészünk, legyünk pontosak: Ádámot és Lilithet?) Vagy az ember és a majom állítólagos közös ősét?

  • Várom Géza és mások visszaemlékezéseit a Kádár-kori katonadalokról! Irredenta dalok természetesen szóba sem jöhettek. A cenzúrát leszámítva, talán az volt a pozitívum, hogy pattogós, mozgalmi dalok voltak, és ezt szerették az emberek.

  • hazai lámpa
    2018 június 6
    8:01 de.

    Kieg. Hofi itt a humor kedvéért nyilván azt mondja, hogy nem szerette a nótázást.

  • lámpa írta:
    „Kádár sem írta alá a Varsói Szerződésből kilépést, akkor most őt is muszáj hetedíziglen is kiirtani, hogy fujj mocskos áruló?


    Horthy mit kellett volna tegyen? Azt mondd meg, ha te olyan gerinchúros vagy.”

    1. Nem kell mindjárt „kádárral ellensúlyozni”, ha valaki valami kellemetlent ír Horthyról. Kádárt majd mákor tárgyaljuk ki, jó? Ha majd valaki róla ír cikket… 😀

    2. Mit tettem volna? Hát először is Horthynak – gondolom – megígérték, hogy örökös államfő lesz, ha megígéri, hogy aláírja. Ezen a ponton van választási lehetőség.

    Gondolom, ha visszautasítja, találtak volna mást, meg nem úsztuk volna az aláírást. A kérdés csak az, hogy miféle előnyünk származott abból, hogy nem valaki más lett az örökös Főkormányzó úr? Nehéz elképzelni bárki rosszabbat, hiszen még Szálasinak is szabad utat engedett a maga idejében…

    És akkor most Kádár: Ő is elvállalt valamit 56-ban. Azt is elvállalta volna más is, de pontosan lehetett tudni már akkor is, hogy ők mind sokkal rosszabbak lettek volna. Tegyük fel, Kádár azt gondolta: jól van, leszek gyilkos, ha már behúztak a csőbe, de ismerem magam, és tudom, hogy jóvá fogom tenni, és nekem a saját lelkiismeretemmel kell elszámolnom, a történelmi itéletek nem érdekelnek…

  • Almási Alma
    2018 június 5
    3:59 du.

    Még annyit ehhez, hogy a jobbosok Károlyit hazaárulózzák, a balosok meg Horthyt.

    Tehát Károlyi utálatára ez a nagy zseniális balos válasz, hogy akkor Horthy is legyen áruló? Ki volt az a „zseni”, aki ezt kitalálta?

    Finkelstein propagandája nem Ron Weber után jött? Az a baj, hogy nem tudtok ezzel elég gyorsan eltűnni a közéletből, mert a híveitek száma csak fokozatosan fogy, mert nem veszi észre mindenki egyszerre ezt a mocskos játékot, becsapást, kihasználást. Addig itt fogjátok mérgezni az országot. Annyi a különbség, hogy a fidesz több embert tud egyelőre behülyíteni, a ballib oldal meg kevesebbet.
    Egy biztos, a történelem szemétdombjára kerül minden bukott rendszerváltó párt és fanatikus híveik, csak sajnos addig is pusztítjátok, nyomorítjátok az országot.

    Tiszteletet érdemel mindenki, aki a rendszerváltás éveiben szellemileg, anyagilag távol tudta tartani magát tőletek.

  • Belzebub, köszi, elolvastam a cikket, nem tudtam először hova tenni a honlapot, aztán látom Horgas – Levendel Júlia és körei birtokolják. 🙂
    Gondolom a kávédat tovább borogatnád, ha a Szittyakürt-ből ajánlgatnék szellemi támasztékot, szerintem keressünk valami objektívebb mércét.
    ………
    A teuton eszmeiség ma is él, igaz a zömében liberális sajtó elhallgatja előled is a tudnivalókat. Itt egy példa:
    https://www.zalamedia.hu/vezeto-hirek/civil/a-teuton-lovagrend-nagymestere-hevizen

  • lámpa, írtam már, menj a bús pi… pincébe! És még te nyavalyogsz személyeskedésről?

  • charlie
    2018 június 6
    11:20 de.

    Teutonok..teutonok..ja igen emlékszem már.
    Azok a gusztustalan fosztogató rabló gazemberek
    akik LOVAGNAK álcázták magukat.

    Nem őket döngölték végül a befagyott tó jegébe Alekszander Nyevszkíy nagyherceg hős hadai 1240 körül?
    Mikor feldúlni igyekeztek Oroszhont?
    Itt egy régi, angol feliratos orosz film róla.
    Filmtörténeti ereklye, muszáj megnézni.
    https://www.youtube.com/watch?v=-nRev9FvsBU

    Véleményem szerint a francba az ilyen gyilkosokkal és azokkal is akik dícsőítik ezeket a nyomorultakat.

  • hazai lámpa
    2018 június 6
    8:35 de.

    Károlyi nem volt áruló.
    Horthy volt az áruló.
    Csak szólok…,,–

  • Hazai Lámpa:

    Itt egy igazi katóna-dal amit az úttörőtáborban is sokat énekeltünk.
    Egy strófát ugyan kihagytak de nem baj.

    Állítólag orosz eredetű..Sztyugyenková..stb..

  • Belzebub
    2018 június 6
    7:54 de.

    Az ázalék-állatkákat.

    Karinthy eképpen jellemzi Darwin fejlődéstani munkáját:

    „Ázalék átalakul emberré, de még nem tudni így jobb e neki? Még nincs vége , folyt.köv. „

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2018 június 5
    3:59 du.
    Kedves Alma, evvel a frappáns megállapításoddal maximálisan egyetértek és okulásul feldobhatjuk a törökök példáját, akik hozzánk hasonlóan járhattak volna, ha ugyanígy bedobják a törölközőt! Azonban a törököknek sokkal könnyebb dolguk volt, mert nekik nem volt Linder Bélájuk!

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2018 június 5
    3:59 du.

    Nagy tisztelettel ajánlom figyelmedbe:
    http://www.maszol.ro/index.php/hatter/48403-a-torok-trianon-a-meg-nem-alkuvas-diadala

  • @Orsós Elemér
    Úgy tudom, Károlyi éppen azért adta át a hatalmat Kun Béláéknak, mert sem aláírni nem akart, sem hadsereget nem tudott állítani. Szerintem ez egy korrekt lépés volt a részéről. Tudom, most más „ideológia” járja, de én már csak maradok a logikus megoldásnál.

    Kun Béla pedig szervezett hadsereget, és kezdetben elég jól is indult a védekezés. Persze, valószínűleg elbukott volna, mivel a polgári mentalitás akkor is, most is a „mindent, csak kommunistákat ne” című táncot járták, és járják máig. De talán az ország gerince és becsülete nem lett volna elsorvasztva, mint Horthy által.

    (Nem kell, hogy velem egyetértsetek… Nekem nem imponál ez a gyáva taknyolás, amikor helyzet van…)

  • Almási Alma
    2018 június 6
    5:08 du.
    Arrol tudsz, hogy Kun Bela forradalmakor artatlan emberek szazait akasztottak fel? Pl. jegyzoket, tanitokat a magyar videki helyeken?

  • Almási Alma
    2018 június 6
    5:08 du.
    Arrol tudusz, hogy Kun Bela forradalamkkor, artatlan emberek szazait akasztottak fel? Pl. jegyzoket, tanitokat a magyar videki helyeken?

  • Almási Alma
    2018 június 6
    8:08 de.

    „valaki más lett az örökös Főkormányzó úr? Nehéz elképzelni bárki rosszabbat,”

    Tényleg furcsa, hogy nekem, akinek semmi személyes kötődése nincs (családilag sem) annak a kornak az uralkodó osztályaihoz, nekem kell az ördög ügyvédjének lennem.

    Először pl. József főherceg is bejelentkezett a posztra, és Friedrich István lett volna a miniszterelnök, aki megbuktatta a tanácskormányt.
    Az antant azonban világossá tette, hogy Habsburg nem lehet az államfő.
    Egyébként abban a korban a jobboldali politika megoszlott a hagyományos konzervatívok (Bethlen), és a radikálisok között (Gömbös). A későbbi kormányzó ezek között volt félúton, tehát voltak nála rosszabbak bőven.
    A tisztek, akik a garázdálkodó különítményeket is vezették a fehérterror idején, történetesen hű királypártiak voltak. Láthatólag IV. Károlyt sem zavarta, hogy a Prónay vezette a kocsiját, mikor jött a trónt visszafoglalni. Ilyen idők voltak azok.

    „Károlyi éppen azért adta át a hatalmat Kun Béláéknak, ”
    Kun Béla éppen börtönben ült, mikor Károlyi elkezdte átalakítani a kormányát. De hiába írtam meg ezt neked ezerszer, ugye a te körösztmamád unokaöccse másképp látta szerinted a csipkefüggöny mögül, akkor az úgy is van …
    Mire Horthy a hatalom közelébe jutott, addigra már lefutott a fegyveres harc. Ő konkrétan nem vett részt a honvédő háborúban, márcsak azért sem, mert ő tengerész volt, de sok nemzeti értékrendű tiszt a Vörös hadseregben védte a hont.

  • Almási Alma
    2018 június 6
    8:08 de.

    Nem takartam Horthy semmi bűnét Kádárral. Csak leírtam, hogy hasonló helyzetben voltak, ti. nagyhatalmi nyomás alatt. A további ellenállás magyar életeket követelt volna.

    Na most, egyeseknek van külön Horthy és Kádár mércéje, úgy látszik.
    Nyilván az a szimpatikus, aki elutasítja a trianoni egyezményt, de kérdés, hogy volt-e más lehetőség akkoriban (1919. augusztus)? Román katonaság volt Budapesten, és fosztogattak. Az angolok úgy ítélték meg, hogy Horthy rendet tud tartani, miután kivonják a román katonaságot.

    Horthy vélhetőleg nem látta még 1919-ben, hogy kormányzó lesz, és hogy meddig. Szerintem evés közben jött meg az étvágya, és ez szerencsésen találkozott az ország és a nagyhatalmak igényeivel.
    Volt egy széles réteg, amelynek elege volt a kommunizmusból, és a Habsburgokat se kívánta vissza senki az arisztokrácián kívül.
    Egyébként Kádárnak is volt tömegbázisa, ti. azok, akik nem kívánták vissza a sztálinizmust, de a megélhetésüket biztosította a szocialista gazdaság a tsz-ben, gyárakban.

    Szerény véleményem szerint, van átfedés a Horthy és a Kádár-hívek között, bár ezt nagyon nehéz elképzelni a tények ismeretében, a történészek sem kutatják. De azért létezik ez a jelenség.

  • hazai lámpa
    2018 június 7
    3:04 de.

    „Láthatólag IV. Károlyt sem zavarta, hogy a Prónay vezette a kocsiját, mikor jött a trónt visszafoglalni. Ilyen idők voltak azok.”

    Bocsánat, a sok legitimista tiszt közül lehet, hogy Lehár Antal volt a király mellett, mikor visszatért. Operettfőhadnagynak is lehetne nevezni, mert a híres zeneszerző öccse volt. Majd Belzebubi megírja, ő nagyon szereti az ilyen részleteket búvárkodni.

    Ezek a főtisztek részt vettek a fehérterrorban, ugyanakkor a soproni népszavazás kikényszerítésében is szerepük van. Némelyik a Friedrich-kormányhoz csatlakozott, némelyik Horthyhoz. Javaslom tanulmányozni őket Almának, ha az akkori időket akarná megismerni.
    A Károlyi-kormányban „nyeszlett vállú libsi” polgárok voltak ehhez képest. De a Lenin-fiúk se voltak jobbak, ha a polgárok szemszögéből nézzük.

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Leh%C3%A1r_Antal

  • Geyza
    2018 június 6
    1:39 du.

    Köszi neked is a választ. Nem ismertem ezt a dalt, bár én is voltam úttörőtáborban.

    A cikk témájához visszatérve, normál esetben egy Trianon-múzeum anyagához hozzátartoznak az irredenta dalok, mint kortörténet. Más kérdés, hogy a V4-ek érzékenységét sértheti, az meg kit érdekel …?:) Szerintem a szomszédoknál is ez megy, csak pepitában.

    Persze idehaza ez is agyon van politizálva, mint minden más. Mikor Alföldi Robi a románoknak kiadta bérbe a Nemzeti Színházat, az is olyan provokáció volt, mint ez a buszoztatása a fenti kiállításnak.

  • Orsós Elemé

    charlie
    2018 június 6
    3:58 de.
    Köszönöm szívességed, már megszereztem!

  • Almási Alma
    2018 június 6
    5:08 du.

    Nem biztos az hogy KATONAILAG elbukott volna a Tanácsköztársaság.

    Sajnos csináltak pár súlyos hibát.

    Azthiszem a földösztás körül volt a huzavona és a parasztság elfordult a Forradalomtól. Azhiszem legalábbis.

    Az igaz hogy az akkori szocdemek Stromfeld Aurél lemondása után KISZOLGÁLTATTÁK az addigra már megfáradt de azért még eléggé ütőképes Vörös Hadsereg haditervét a Vichy-kormánynak. Vagy a románoknak, fene sem emlékszik pontosan és most nincs kedvem böngészni utána.

    Mindenesetre kb. majdnem oly módon jártak el mint Görgey Arthúr 1849.-ben.

    Pedig a forradalom hadviselése
    nem a ún.”józan ész” szabályait kell hogy kövesse.

  • Geyza
    2018 június 7
    6:27 du.

    Ormos Mária szerint teljesen más volt Magyarország és Törökország helyzete a fegyveres ellenállás során, amivel próbálták megváltoztatni a békediktátumot.

    Magyarországnak senki nem fogta pártját az antantban, és minden szomszédja igényt tartott a területére. Esély sem volt a területek megtartására, viszont hagyni a román bevonulást, az nagy hiba volt (a Károlyi-kormány idején).
    Belpolitikailag nem csak ezért buktak meg a polgáriak, hanem mert halogatták a földosztást és az általános választójogot. Áldatlan állapotok alakultak ki, az emberek fosztogatták a raktárakat, hogy éhen ne haljanak. A leszerelt katonák nem adták le a fegyvereiket, azzal járták a vidéket.
    A kommunisták a munkanélküli, csavargó katonákra számíthattak a hatalomátvételkor. Bár később nőtt a tömegbázisuk, de nem lett akkora, mint Oroszországban.

  • Geyza
    2018 június 6
    1:39 du.

    Férjem a rendszerváltás után volt katona, és ott azt mondta a kiképzőtiszt, hogy Nótafa! Nó-ta! Aztán rákezdtek pl. a Gábor Áron rézágyúja dalra.

    Elmesélném, hogy férjem asztmás volt, de azért jelentkezett katonának, mert nem volt hol laknia, munkanélküli volt. A felvételin azért csúszott át, mert gyerekkori asztma volt, addigra kinőtte. A jobb módú középosztályi fiatalok meg azért fizettek akkoriban az orvosi papírért, hogy felmentsék őket.

    Mikor a kilencvenes éveket kritizálom, azt lehet, hogy Alma meg talalom kukacoskodásnak veszi. De bizony sok embernek az a munkanélküliség meg az egzisztenciális félelem évei voltak. Ráadásul ma sok alultáplált fiatal van, akik közmunkásnak se jók, azok a katonaságon még kevésbé felelnének meg. Ők a 90-es években születtek vagy nőttek fel.
    Aztán nem kell csodálkozni a mai belpolitikai helyzeten.

  • Geyza
    2018 június 7
    6:27 du.

    „Azthiszem a földösztás körül volt a huzavona és a parasztság elfordult a Forradalomtól. Azhiszem legalábbis.”

    A teljesen nincsteleneknek megfelelt volna a kolhozosítás 1918-ban, de a kisbirtokosok érthető módon nem lelkesedtek érte. Tehát az agrárproletárokon kívül nem lett volna társadalmi bázis, őket meg nehéz volt megszervezni. A munkásság inkább szocdem volt.
    A kommunista vezetők nagyon naivak voltak, ráadásul nem is volt elég tehetsége, politikai tapasztalata a legtöbbnek.

    Oroszországból az antant kénytelen volt kivonni az intervenciós csapatait. Magyarországon viszont a románokkal megdöntették a tanácskormányt. A fehérterror idején a Tiszántúlon román csapatok voltak. Ők követték el ott a fehérterroros cselekményeket, a Dunántúlon és az Alföldön a tiszti különítmények.

  • Geyza!

    A vichy-i kormány az 1940. és 44.közötti nácibarát, ill. kollaboráns, a megszállt francia kormány Pétain marsall [Horthyhoz hasonló típusú] vezetésével…

    .

  • hazai lámpa
    2018 június 8
    4:57 de.

    „A teljesen nincsteleneknek megfelelt volna a kolhozosítás 1918-ban,”
    Bocs, 1919-et akartam írni, a tanácsköztársaság 1919 márciustól augusztusig volt.

    A Károlyi-kormány 1918. novemberében (őszirózsás forradalom) megígérte a földosztást, de halogatták. Pedig a frontról hazatérő katonák között sok volt a munkanélküli. Akiben ráadásul azzal ébresztgették a kitartást a pártok a háború idején, hogy majd földet kapnak.
    Tehát az őszirózsás forradalomtól fordult el a parasztság. A tanácskormány idején a nincstelenek álltak a kommunisták mellé, a birtokos parasztok nem örültek a kolhozosításnak, mint fentebb írtam.
    Aztán 1920-ban az általános és titkos választásokon a Kisgazdapárt nyerte meg a választásokat. Sajnos a nagybirtokos lobbi olyan erős volt, hogy megfúrták a földtörvényt 1920-ban.

    Megjegyezném, hogy ma 100 évvel az őszirózsás forradalom után megint ott tartunk, hogy vidéken sokan élnek és vagy nyomorognak, vagy nem jutnak egyről a kettőre. Tehát van egy erőtlen, szűk középosztály, és van egy lecsúszó meg egy teljesen lecsúszott réteg. A mélyszegény egymillió az állam nélkül éhenhalna.
    Ez azért van így, mert a rendszerváltást elrontották. Ezért a rendszerváltó pártoktól ugyanúgy fordulnak el az emberek, mint Károlyiéktól, a csalódások miatt.
    Aztán nem kell csodálkozni a mai belpolitikai helyzeten …

  • Figyelő 10:51-10’56

    Abban, hogy a Tanácsköztársaság alatt hány ember lett a forradalom áldozata föl, arról magácskát egy igencsak illetékes – közeli – rokona tájékoztathatta, mégpedig:
    . F a r a g ó . J e n ő . n é p b i z t o s .

    – Jah, így aztán kegyednek könnyű játszania a jóltájékozottat.

    .

  • Ui:

    Népbiztos forradalmiul annyi tesz, mint miniszter.

  • Orsós Elemér

    Az adott cikkben vannak hibak. Torokorszag nem valasztott maganak ellenseget az elso vilaghaboruban, egyszeruen rajuk tamadtak az angolok es franciak. (Feltehetoen a nyugati hatalmak az oroszokat akartak megelozni.)
    Ennek megfeleloen Torokorszag szovetsegesei automatikusan adodtak.
    Masreszt a toroknek joval tobb ember allt rendelkezesre, mint a magyarnak, a katonaik otthon voltak, es a nagyhatalmak kozott tobb sikerrel tudtak lavirozni.
    Magyarorszagnak erre nem volt eselye.

  • FORTIMBRAS
    2018 június 8
    6:33 de.
    Rosszul tudja, t.i. volt mas Farago jEno is! Apam, a fronton volt es 18 eves. Nem lehetett nepbiztos. Mellesleg soha nem beszelt rola.

  • FORTIMBRAS
    2018 június 8
    6:33 de.
    Rosszul tudja, t.i. volt mas Farago jEno is! Apam, a fronton volt es 18 eves. Nem lehetett nepbiztos.

  • Kis Ferenc
    2018 június 3
    12:40 du.

    Tudomasom szerint Ferenc Jozsef csaszar hozta be a zsidokat monarchia alatt Europaba
    .

  • Figyelő
    2018 június 10
    1:27 de.

    Kis Ferenc
    2018 június 3
    12:40 du.

    Tudomasom szerint Ferenc Jozsef csaszar hozta be a zsidokat monarchia alatt Europaba
    ______________

    Rosszul tudod. Már Mária Terézia alatt betelepültek, és II.József rendezte a helyzetüket törvényileg. Például ő kötelezte a zsidókat, hogy az ősi neveiket a európaias nevekre cseréljék, mert ez így világosabbá tette a gazdasági szerződéseket. Akkor vették fel azokat a költőies német neveket.

  • Orsós Elemér

    Hun Gary Ann
    2018 június 8
    8:10 de.

    Hát persze, hogy Magyarországnak nem volt semmi esélye, főleg miután a katonák hazaérkezése után a Károlyi kormány Lider Béla nevü „hadügyminiszterének” első dolga a hadsereg lefegyverzése volt „Nem kell hadsereg többé! Soha többé katonát nem akarok látni!” című abnormális kinyilatkoztatása után! ( Az idézet valódiságát sokan vitatják, de ez mellékes, mert a demoralizált és szándékosan amortizált hadsereg szétverése ezek után valamilyen felelőtlen „ihletésre” sikeresen megtörtént!)

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2018 június 10
    9:08 de.

    „Rosszul tudod. Már Mária Terézia alatt betelepültek, és II.József rendezte a helyzetüket törvényileg. Például ő kötelezte a zsidókat, hogy az ősi neveiket a európaias nevekre cseréljék, mert ez így világosabbá tette a gazdasági szerződéseket. Akkor vették fel azokat a költőies német neveket.”

    Igazad van, de a nagy áradat a kiegyezést követő emancipációs törvény hatására következett be legfőképen Galiciából azokkal a kazárokkal, akik valójában csak a felvett vallásukban voltak zsidók.

  • Orsós Elemér,

    A magyar hadsereg foparancsnokanak altal valo feloszlatasarol eddig nem hallottam ilyen formaban. Viszont mas tenyezo sokkal fontosabb volt akkoriban.
    Az oroszok akkor mar vagy 100 eve harcoltak a torokkel es fokozatosan szoritottak oket ki Europabol. Nekik nagyon hianyzott a meleg tengeri kikoto, es a fekete-tengeri nem eppen a legalkalmasabb katonai szempontokbol, foleg ha a Boszporuszt es a Dardanellakat „nemzetkozi” terulette nyilvanitjak, ami ebben az esetben angol-francia kontrollt jelentett volna. Ennel fogva a orosznak erdeke volt, hogy a torok ne tunjon el a szintenrol, legalabbis ne addig, amig az oroszok el nem tuntetik oket.
    Tehat volt boven oka az orosznak hogy megsegitse a torokot, amig Magyarorszag eseteben nem lattak kulonosebben nagy okot segitsegre, mert nem is volt.
    Ez utobbi jobb is talan, mert akkor a Kun Belaek meg tobb vert ontottak volna, es akkor sem maradt volna meg sem Erdely, se a tobbi.

    Masnak valaszolva irta, hogy a galiciai zsidok csak vallasukban voltak zsidok. Kulonosebben nem erdekel a tema, de ugy tunik mintha ez zavarna ont valamelyest. Ugye tud arrol, hogy a mai magyarsag kozel egesze csak nyelveben magyar, genetikailag inkabb szlav es nemet? (Termeszetesen vannak meg olasz, angol, zsido es cigany szarmazuak is, csak hogy emlitsek nehanyat.)
    De ha jobban megnezzuk ezt a nyelveben-magyar-csakot, akkor nehez atsiklani afelett, hogy on szinte egy kukkot nem ertene a honfoglalo magyarok beszedebol, akarcsak en. A mai magyar nyelv tele van spekelve szlav, nemet es latin szavakkal, mostansag pedig folyik az angolositas. Mindez ugy, hogy a legtobb ember nem is tudja, hogy az altala magyarnak hitt szo egy masik nyelvbol erkezett.
    Ezt is feszegetni kell, vagy csak a zsidok esetleges kazar eredete a fontos onnek?

  • Kedves Elemér, lehetséges, hogy igazad van. Amit én tudok, vagyis II.József intézkedései, azok nem elsősorban Magyarországra, hanem az egész Osztrák birodalomra vonatkoztak.

  • Alma 9:08, rosszul tudod.
    A honfoglaláskor a „nyolcadik törzs” a zsidóké volt, ők már akkortól számolják a barátságunk kezdetét, sőt ők már mindenkit megelőzve rég itt voltak.
    Itt van ennek mesének a forrása: http://www.hetek.hu/hit_es_ertekek/201202/hagar_orszaga_volt_hungaria
    ……..
    neked ezt el kell hinned, mert különben jöhetsz a skatulyánkba 🙂

  • Orsós Elemér

    Hun Gary Ann
    2018 június 10
    11:52 de.
    Mea culpa, valóban a kazár kérdésben egy kissé elvetettem a sulykot, pedig bennem is vagy ötféle vér csörgedezik. Ráadásul a nyelvi, vallási és faji rokonságokat nem tekinthetjük egyszerre automatice konzekvensnek, mert jó példa erre, hogy a finnekkel lehetünk ugyan távoli nyelvrokonok, de a faji rokonság már egyértelműen kizárható a Semino jelentés alapján.

  • Orsós Elemér,

    Mennyire biztos, es foleg tudomanyos ez a Semino jelentes?

    „1.) A magyar hagyomány összes forrása egybehangzóan a magyarok keleti származását erősíti meg. A magyar krónikák is erről számolnak be és a magyar királyok legtöbbje keresete a keleten maradt magyar csoportokat A hagyomány alapján legfeljebb az a kérdés tehető föl, hogy érkeztek-e magyarok már korábbi migrációs hullámokkal keletről akár a hunokkal, akár az avarokkal ,onogurokkal illetve hogy részben ezek a törzsszövetségek összefügghetnek egymással.

    2.) A tudósok között komoly viták folynak a magyarok eredetével kapcsolatban. Azonban akár nyelvészeti, akár antropológiai vagy bármilyen más tudományos nézőpontból közelítik meg a kérdést, abban mindenki egyet ért, hogy a magyarok gyökerei az Urálon túli területeken keresendők.

    3.) A kérdéses Semino tanulmány magyarokra vonatkozó része szinte értékelhetetlen (olyan kevés magyar mintával dolgoztak) és nem is ez volt a vizsgálat tárgya (valamint a kis számú minta esetén fontos etnikai hovatartozás sincs kellően megvizsgálva) tehát nem hogy reprezentatív, hanem inkább indifferens a magyarság eredetével kapcsolatban. Azóta több hasonló jellegű, de többszörösen nagyobb mintaszámmal dolgozó vizsgálat is történt a magyar populáción, amely teljesen más arányokat hozott ki a magyarok genetikai jellemzőivel kapcsolatban. A mai adatok alapján az M178-as marker aránya legfeljebb 25% körül lehet a magyar népességben [5].

    4.) Ne csodálkozzunk ezen, mivel a Semino tanulmány tárgya nem a magyar populáció, hanem egy egész Európára kiterjedő neolit migráció hatása volt. Seminoék összesen 60 magyar mintát dolgoztak fel. Egész Európában is összesen alig több mint ezret. Azaz kevesebbet, mint amennyit a négymilliós Horvátországban szükségesnek láttak a horvát népesség genetikai adatainak a feltérképezésére. Összehasonlításképpen, Magyarországon egy pártpreferenciát kutató közvélemény kutatás 1200-1300 fős mintától számít reprezentatívnak. A 60 mire lenne elég (főleg ha egy-két helyről van)?

    5.) Az M178-as marker Indiától, Skandináviáig, Mongóliától Törökországig mindenütt fellelhető. Nagy sűrűséggel megtalálható még Lengyelország mellett Kirgizisztánban és Tadzsikisztánban, azaz Közép-Ázsia nagy területein és az Altáj vidékén is. Azokon a területeken tehát, amelyeket a magyar őstörténeti kutatások is kiemelt fontossággal kezelnek. Viszont nem eme marker révén, mert ez olyan általánosan és nagy területen elterjedt génváltozat, hogy ebből egy nép kialakulási helyére, de még ősi kapcsolataira nézve is, szinte semmilyen következtetés nem vonható le.
    Csupán jó játék a százalékokkal a laikusok részére. Hiszen ezt a tanulmányt őstörténeti vonatkozásban a szakemberek (genetikusok, antropológusok) nem szokták említeni (mert nincs benne semmi ami a magyar őstörténetet érintené) csak olyan laikusok mint Darai Lajos (filozófus) vagy az amúgy is sok „mese elemet” felvonultató Friedrich Klára – Szakács Gábor piramiskutató páros.

    6.) További vizsgálatra van szükség annak megállapítására, hogy a magyar népességben előforduló M178-as markert hordozó népesség pontosan honnan származik. Önmagában egy 20 ezer éve keletkezett, és Eurázsia óriási területein elterjedt marker alapján nem lehet semmilyen következtetést levonni a magyar populáció földrajzi eredetével kapcsolatban.

    7.) Az M178-as marker közel 20 ezer éve keletkezett és máig tart a vita arról, hogy melyik régióban. A Kárpát-medence azonban nincs még a lehetséges jelöltek között sem.

    8.) Nagy kérdés, hogy szlávosodhattak el a viszonylag nagy lélekszámú ukránok és a lengyelek, ha eredetileg ők is magyarok voltak. De logikailag az is vicces, hogyha a Kárpát medencén kívül volt mindenfelé hatalmas területen a magyarság zöme, akkor miért a Kárpát medence a magyarok őshazája ? De lássuk a tényeket az ábrándok helyett: Nincs semmilyen nyelvi, kulturális vagy történelmi bizonyíték, amely akárcsak áttételesen utalna az ukránok vagy a lengyelek magyar gyökereire. Nincs semmilyen adat a magyarokról (a Kárpát medencében) mint népről a Honfoglalás előttről és nincs semmilyen adat a hungarusok-ról (hunokról) a Hunok megjelenése előttről.

    9.) A magyarság embertani jellegeinek a nagyszámú mintákon végzett (Henkey Gyula antropológus több évtizedes vizsgálatai, amelyek során több mint 35 ezer !- élő embert vizsgált és mért antropológiai szempontból és ezzel Európa legnagyobb ilyen jellegű adatgyűjtését vitte véghez) vizsgálatai nyomán egyértelműen elmondható: a mai magyarságban is, legnagyobb gyakorisággal a keleti eredetű turanid formakör valamint ezt követően a pamíri és keleti mediterrán valamint az armenid (kaukázusi) típusok a leggyakoribbak. Természetesen nem csak ezek vannak jelen, de ezek a típusok Európa más tájain nagyon alacsony gyakorisággal fordulnak elő (leszámítva a Balkán egyes vidékeit amelyet szintén elért a keleti népvándorlás hatása – szarmaták, hunok, avarok, bolgár- törökök, magyarok, besenyők és a kunok betelepedései, illetve később az oszmán hódítás). A történeti korok csontvázleleteinek szisztematikus, időrendre bontható elemzése pedig kimutatja, hogy a keletről érkező népességek genetikai (embertani) hatásai átrajzolták a Kárpát medence embertani jellegét és ezt a jelleget őrzi alapvetően (több európai jelleggel keveredve- főleg a betelepítések révén) a magyar lakosság máig is.”

    http://kurultaj.hu/2012/05/ornella-semino-tanulmanya-oshonosak-e-a-magyarok-a-karpat-medenceben/

  • Van egy konyv a polcomon, ami a kazarokrol szolt, akik felvettek a zsido vallast.

  • Orsós Elemér

    Hun Gary Ann
    2018 június 10
    10:37 du.
    Laikusként, mind a 9 pontodat logikusnak és elfogadhatónak találom és köszönöm!
    Bevallom, hogy mivel sem régész sem genetikus nem vagyok, ezért a Semino jelentés túl tudományos terminus technikusainak 90 %-át nem értettem, csak a viszonylag laikusoknak is felfogható szentenciát, ami lehet, hogy egy pongyola fércmű, de ezt én nem tudtam megítélni. Minden esetre állítólag a Seminó jelentés hatására a finnek sürgősen korrigálták a velünk való rokonság eddig általuk is elfogadott mitoszát, amiből kiderült, hogy nekik sem volt túl hízelgő a halszagu sógorság. 😀

  • Orsós Elemér

    Ismerek olyan finneket, akiknek valoban nem hizelgo, masok pedig csak csodalkoznak hogy vajon mifele elmebeteg johetett elo ezzel az otlettel.
    En az utobbiakkal vagyok.

  • charlie, nekem – veletek ellentétben – semmiben sem KELL hinnem. Egyébként nem is igen hiszek semmiben, ami nem logikus.

    Az, úgy tudom, tudományos tény, hogy a kazárok FELVETTÉK a zsidó hitet. Ha tehát voltak kazár törzsek is Árpád népében, akár zsidók is lehettek. Majd, ha jókedvem lesz, megnézem Györffy György könyvében [István király, és műve] ezt a kazár-dolgot… Addig hanyagolnám… 😀

  • Orsós Elemér
    2018 június 10
    10:58 de.

    1867-ben az egyik első törvény a zsidók egyenjogúsítása volt a liberális magyar nemesség által (a dzsentrik által), akiket Almási annyira gyűlöl. Az ő unokáik szavazták meg a zsidótörvényeket nyolcvan évvel később.

    Ezt a törvényt kihagyták a szocialista történelemkönyvekből, vagy az apróbetűs részben szerepelt.

  • Lámpát olvasva egyre újabb és újabb gyűlöletet fedezek fel…. na nem magamban, de lámpában annál inkább. Csak mert ÉN „személyeskedek”, ugye, lámpa?

    „Ecet ég a lámpában”

  • Almási Alma
    2018 június 12
    9:58 de.

    ” újabb gyűlöletet fedezek fel….na nem magamban, de lámpában annál inkább.”

    Szerinted Jézus gyűlölködött, mikor a farizeusoknak azt mondta, hogy „viperák fajzata”?

  • Én nem vok a rokona senkinek.
    Hagyjanak vele békén.
    Nemadok kölcsön.

  • ” Se ismerose, se rokona nem vagyok senkinek..”

  • @lámpa
    Bocsika. Nem tuttam, hogy Jézusnak teccik lenni…

  • nana Lámpa.

    Ugyan várjuk a Messiást, de nehogymá’ ebben a Hazaiban manifesztálódjék.

  • Figyelő
    2018 június 13
    4:56 du.

    ” Se ismerose, se rokona nem vagyok senkinek..”

    Így igaz.
    És haggyanak békén.
    Elutaztam, nemérek rá, más dolgom van,alszom,
    külföldön vagyok, moziban vagyok, vidéken vagyok eltemetve.

  • Hun Gary Ann
    2018 június 11
    10:23 du.
    Ugy tudom, a finn nyelv hasonlosag tezise is, Ferenc Jozsef koraban jott divatba.

  • HunGariAnn!

    Szóval nincs meg a magyarság eredete?

    Pedig olyan világos, mint a vakablak 🙂 🙂 🙂

    Komolyra fordítva a szót, a magyarokon kívül sokan tudjak a magyarság eredetet. Nem sokféleképpen, hanem egyféleképpen. Pontosan ismert és behatárolt a területe.
    Legalábbis az ősi birodalomé, ahonnan elvándoroltak.

    De hat ez is abba kategóriába tartozik,hogy azért nem látják, mert kiszúrja a szemet.

  • Alma!

    Tudom, hogy a vallásos ügyek nem érdekelnek, de ha már felvetetted, – és bocs az ismétlésért is, mivel már írtam máshol hogy Istvánt követően, – miután a főurak elzavarták az általa választott velencei ficsúrt – Aba Sámuelt választották meg királynak, akik ugye zsidó kazár volt. (vagy kazár zsidó)
    Mindenesetre egyik magyar törzs (vagy nemzetség) feje.

    Mindegy honnan nézzük – „Szent István koronáját” zsidó viselte István után közvetlenül.

    És ha már itt tartunk, Kazár-országban a fővezérek zsidók voltak. Csakhogy István apja (Geyza) és anyja (Sára v. Sarolt) már az ortodox (bizánci) keresztséget vették fel. A pannonhalmi apátság is ezert volt kezdetben ortodox. (Sára alapította)

    Nevettem, mikor szegény Figyelő elkezdte itt nagy komolyan kifejteni, hogy a románok előbb behoztak a pópájukat, akik kezdtek az ortodox vallást Erdélyben elterjeszteni….. 🙂 🙂 🙂

  • Orsós Elemér:
    „a nagy áradat a kiegyezést követő emancipációs törvény hatására következett be legfőképen Galiciából azokkal a kazárokkal, akik valójában csak a felvett vallásukban voltak zsidók.”

    Csakis azért szoktam be-benézni ide, mert az olyan nagy történelemtudósoktól, mint pl. Ön, Boda Marcsi, Charlie, Hazai Lámpa, Figyelő, stb. rengeteget tanulok. Ön például most magas szakmai színvonalon cáfolta meg Kovács Alajos m.kir.miniszteri tanácsosnak, az MTA egykori lev. tagjának, a KSH egykori elnökének, szakmailag ma is nagyra tartott statisztikusnak (mellékesen masszív antiszemitának, a II.zsidótörvény indokolása statisztikai előkészítőjének) azt az állítását, hogy a legkésőbb 1880-tól a zsidók kivándorlása nagyobb volt, mint az esetleges bevándorlása, és a kivándorlási veszteségük aránya nagyobb volt, mint a nem-zsidó lakosságé.

    a keresztény lakosság a zsidók
    Időszak kivándorlási vesztesége
    absz.számban %-ban absz.számban %-ban
    1870-1880 300,800 2.3 12,500 2.3
    1881-1890 183,600 1.4 39,500 6.3
    1891-1900 139,300 1.0 17,300 2.5
    1901-1910 490,100 3.1 44,500 5.3

    (Kovács Alajos:A zsidó térfoglalás Magyarországon Bp.1922)

  • Almási Alma
    2018 június 13
    6:33 du.

    „Bocsika. Nem tuttam, hogy Jézusnak teccik lenni…”

    Te meg mi vagy, Lenin? Mert pont olyan erőszakos társadalomjobbító dumát szoktál itt nyomatni …

  • Geyza
    2018 június 13
    6:38 du.

    Ha Almási azt mondja, hogy Jézus gyűlölködött, akkor én is vállalom, hogy „gyűlölködő” vagyok.

  • Hun Gary Ann
    2018 június 10
    11:52 de.

    „volt boven oka az orosznak hogy megsegitse a torokot,”

    Bocs, de szerintem te összekevered a Szovjetuniót az Orosz cársággal, ami nagyon nem ugyanaz.

    Az 1. vháború kitörésének egyik oka volt, hogy az oroszoknak kellett a tengerszorosok fölötti ellenőrzés. Ezt addig Anglia ellenezte. A németek az oszmánokkal voltak szövetségben.
    1920-ban már SZU volt, amely más külpolitikát követett akkoriban.

  • Hun Gary Ann
    2018 június 10
    11:52 de.

    „on szinte egy kukkot nem ertene a honfoglalo magyarok beszedebol, akarcsak en.”

    Az elképzelhető, hogy te nem tudnál velük értelmesen beszélni, de azért ne általánosítsunk.

    Na nem a relativitáselméletről, de szinte biztos vagyok benne, hogy szót értenénk hétköznapi dolgokban a honfoglaló magyarokkal.
    Nevetséges azt állítani, hogy csak mert jött néhány ipari-technikai kifejezés, már nem értenénk meg egymást.

  • Kedves figyelő, a finn nyelv hasonlósági tézise laikusnak is feltűnhet. Egyszer egy tájfutó verseny rajtjához mentünk a terepre, és mögöttem jött egy csapat tájfutó. Csak olyan messze, hogy hallottam a beszédjüket, de NEM ÉRTETTEM. Csodálkoztam, hátranéztem, és láttam, hogy a finnek azok. A beszéd hangzása, a kiejtés tökéletesen olyan, mint a magyaré.

  • Alma!

    Csak egy érdekesség ha zavarhatom köreid vele:

    Bíborban született Nagy-Konstantin császár a magyarok történetéről írván, többször említi, hogy a magyaroknak volt egy régi nyelve, azelőtt hogy a Kazár (szittya) birodalomban éltek volna. Vagyis Levédia előtt.

  • Hun Lámpuska: 🙂
    „Na nem a relativitáselméletről, de szinte biztos vagyok benne, hogy szót értenénk hétköznapi dolgokban a honfoglaló magyarokkal.
    Nevetséges azt állítani, hogy csak mert jött néhány ipari-technikai kifejezés, már nem értenénk meg egymást”

    Huhh!! Ez azért már fájdalmas!

  • Orsós Elemér:
    „a finnekkel lehetünk ugyan távoli nyelvrokonok, de a faji rokonság már egyértelműen kizárható a Semino jelentés alapján.”

    Én eddig úgy tudtam, hogy a finnek is, épp úgy mint magyarok a homo sapiens fajba tartoznak.
    Bár kétségtelen, hogy néha akadnak olyan kommentek, melyek enyhe kétséget ébresztenek szerzőjük e fajba tartozását illetően. 🙂 🙂

  • Almási Alma:
    „Kolozsvár, Kassa, Pozsony, Beregszász, Nagyvárad, Marosvásárhely mind-mind ismerős, és a magam földjének ismertem meg a könyvekből.”

    Kedves Alma! Ha esetleg nem olvastad, de kedved és időd engedi, a figyelmedbe ajánlanám Jakab Elek: Kolozsvár története c. rövid kis írását. Régi-régi kis könyvecske (1870-ben jelent meg Buda városában), szerintem érdemes elolvasni. Innét lehet letölteni:
    http://mek.oszk.hu/06200/06278/pdf/

  • Úgy tudom, a finnekkel a tudomány NYELVROKONSÁGOT tételez fel.

    Genetikai rokonságot nemigen lehet kimutatni szinte SENKIVEL az európai átlagon kívül, egyrészt, mert Árpád népe valószínűleg főleg férfiakból állt, és már ízibe a kárpátmedencei szláv nőkkel szaporodtak leginkább. De a tatárok például annyira kiirtották a lakosságot, hogy bőséges betelepítések voltak stájer, lengyel, horvát, szerb, kun, besenyő, szász, sváb, és még ki tudja miféle európai nemzetségekből. Pest németsége például a törökök kiűzése után alakult ki.

    2000 körül, amikor még jártam interdiszciplináris konferenciákra, azt állították a genetikusok, hogy a „magyarság” speciális genetikai tulajdonsága még az ázsiai pusztákról, hogy kicsit jobban el van terjedve köztünk a laktózérzékenység, továbbá hogy gyakoribb újszülötteknél a mongol folt (gondolom ez a Matolcsi féle piros pörsenés a popsin, a valóságban pedig egy barnás folt a háton, ami később elmúlik.) Szóval a magyar az nem faj, de még csak nem is fajta.

    Sajnos a kultúrális rokonságról sem sokat lehet tudni bizonyítottan, mivel Szent István királyunk alaposan kiirtotta még irmagját is a régi hitnek. Népmesékben a „ludwérc”, a „Boldogasszony”, a „Koponyányi monyok”, meg a „táltos ló” az, ami valami ősi hitmaradvány lehet talán…

  • Belzebub
    2018 június 14
    3:00 du.

    Bubuka, nem azt mondtad (sokadszorra), hogy nem szólsz hozzám többet?:)

    A statisztikáiddal meg kitörölheted … Azt hiszed, hogy beadsz egy számsort, akkor már leírtad a történelmi jelenséget? Érzelmi fogyatékos vagy, ez már a nevedből is látszik …

  • Hazai Sötétkamra!

    A franc se szólt magához, csak úgy általánosságban jegyeztem meg, hogy az ostobaságai már fájdalmasak. Idióta!

  • Almási Alma
    2018 június 14
    4:40 de.
    Tudod, volt egy okos csaladtagom, aki igen szep karriert is elert, sajnos mar nem el, O ismerte a finneket, azaz Oroszorszagban is tanult, es allitotta, hogy a finn nyelv igen hasonlit a magyarra, de ha beszeduket hallja, egy szot sem ert abbol.

  • Kedves Alma,
    végtelen sajnálattal veszem tudomásul,hogy Izrael és a cionizmus az arabokon és egyéb gyilkosokon kívül a Te seggedben is tüske. Úgy látszik a legmagasabb alkohol tartalmú növény környéketeken a falrahányt borsó!Tudod az antiszemita és a”filoszemita”között az a különbség,hogy az utóbbi még hazudik is.Nem akarlak itt nyilvánosan megszégyeníteni,ezért többé nem válaszolok minden tudási alapot nélkülöző szövegeidre.Privátim azt írsz amit akarsz.Sok értelmét annak sem látom.”Ámde legyen meg Isten akarata”.

  • charlie,
    évekkel ezelőtt olvastam Finta Szilvia könyvét.Mennyi belőle az igaz és mennyi nem,azt nem tudom,de sokat lehet belőle tanulni.

  • hazai lámpa,
    ez a csodálatos irredenta dal még 200 év múlva is aktuális marad. Kár,hogy most nem látom az orcáitokat!!!

  • Orsós Elemér,
    nemcsak júni 3.-án,hanem még néhány napon keresztül a velencei tó partján szürcsölgettem nagyon finom Törley pezsgőt.Jobbnak találom a mindenféle pancs boroknál.Az idejárók közül a különböző engem cseszegető seggfejekre nem is gondoltam.Az egész KMH-ra egyetlen órányi emlékezésem volt.Június 15.-én este 6 órakor a művész kávéházban.Utólag azt is feleslegesnek találom.

  • Geyza,
    Te azt el sem tudod képzelni,hogy én mennyire nem állok AZOK mellé.Egyáltalán nem érdekel,hogy M.O-n ki és hogyan tépi a száját.Azt viszont értékelni tudom,ha Bárki tisztességesen, tisztelettel tud beszélni.Akkor is ha véleményünk vagy nézeteink sok fényévnyi távolságra vannak egymástól.Azt is értékelni tudom,hogy Magyarországon töltöttem 25 napot és nagyon jól éreztem magam.Úgy éreztem,hogy az Országban nyugalom és biztonság van.Nem úgy mint Németországban élő barátaink akik este már nem igen mennek ki az utcára.Magyarországon addig van nyugalom ameddig az iszlám szennycsatornát nem folyatják be és ezt akárki is intézi így,elismerés jár érte.Egyébként sajnálom, hogy Veled nem találkozhattam.Sajnos kettőnk közötti hangvétel akadályozta ennek kidolgozását.Nem baj!Majd máskor.

  • Nekem a büdöshal-zabáló finnek
    nem a rokonaim mikorpedog én pacalt zabálok.

  • gyuri10
    2018 július 15
    3:48 du.

    Nem nagyon hinném
    hogy végig olvasom az ilyen
    terjedelmesebb befirkálásaidat
    merthogy te nekem kuvvául nem érsz annyit.

    Fogd rövidre,
    ha a tudtomra akarsz adni valamit.
    Ha nem tennéd mégse, leközeleznél vele.

  • hazai lámpa
    2018 június 14
    4:39 de.

    Egy büdös árva szót sem értenél abból a vartyogásból ami a mogyorik nyelve volt Kazinczy és Hajnóczy előtt.
    Csak egy példa a kb 1350.-es évekből, mikorra pedig már azért sokat fejlődött a mogyorik nyelve a Honfoglalás óta:

    „Wezteg kwrwanewfya zaros nemeth, iwttatok werenkewht, ma yzzywk thy wertheketh”.

    Szaal nagyokos , „extrapolálj” vissza 300 évet és képzeld el hogy meg kell kérdezned egy akkori faszitól hogy mere van Szatymaz.

  • Orsós Elemér
    2018 június 3
    1:48 du.

    Itten tévedni méltoztatik kegyelmes uram.
    Gyuritiz nem élvezi a bort mert absztinens,
    de fabrikálja, eladási célzattal.Ő maga említé ezt
    kissé epésen amikor kitalálta hogy én egy teli rumoshordó
    társaságában élem hétköznapjaimat.( De jó is lenne..DDDDDD)

    Mongyuk ezen nem csodálkozok azér.
    Kiafene akarna tablettás borba folytani bánatot, nemiga?..: )

  • Geyza

    Végigolvastam sorjában a tíz papagáj bejegyzéseit.
    Aztán még egyszer…..

    Nem gyárt ez se tablettás, se másmilyen bort, hanem csak a mi torkunkon akar itt letolni valami mérget.

    Egy sima troll, persze hogy fizetik érte vagy sem, na asztat ne kérdezd, azt nem tudom hogy hogyan szokás a körükben.

  • Geyza

    Más, azért nem egészen ennyire így van ez.
    Van egy Károlyi-féle Biblia Vizsolyban nyomtatott kiadásának hasonmás változata. 1590-böl.
    Károlyi bírta a magyart.

    Meglepetésre mondom, hogy bizony jó sok helyt még érthetőbb magyarul van mint az új kiadások.

    Számomra Kazincy (lengyel úriember) bizony elcseszte a magyart.
    Nem értette a szerencsétlen az esszenciáját – úgy van ez, mint a jó tokajival – csak az tudja a különbséget, aki már megízlelte az esszenciát.

    „…„Wezteg kwrwanewfya zaros nemeth, iwttatok werenkewht, ma yzzywk thy wertheketh”…”

    Ez a fenti idézeted valami sváb „barát” tollából származható lejegyzés lehetett, aki nyilván egy büdös szót nem tudott magyarul – mivel azon időtájon latin volt a nagy divat – főleg a kolostor-zárda intézményekben.

    Úgyhogy az istenadta biztos karattyolt valami germán nyelven a latin mellett.
    Aztán megpróbálta a maga germános tájszólásával adaptálva lejegyezni a számára teljesen ismeretlen vademberek szövegét.

    Persze mint tudjuk sok kun, besenyő, tót, román és sok más népek is bőven éltek a Magy. Kir. és Császári birodalomban.

  • „Privátim azt írsz amit akarsz.Sok értelmét annak sem látom.”

    „Az egész KMH-ra egyetlen órányi emlékezésem volt.Június 15.-én este 6 órakor a művész kávéházban.Utólag azt is feleslegesnek találom.”

    gyuri10, ezeket csak most olvastam. Nos, én privátim is ugyanazt írom, mint fórumilag. Ezért aztán most értelemszerűen befejeztem a veled való társalgást.

  • almási alma,
    Sajnálom,hogy sajnálnom kell(téged).

  • geyzir,
    röviden a te lumpen proli,kocsmai nyelvezetedre válaszoljon neked a Bali Mihály egyik utódja.Az nem le,hanem majd felkötelezhet.

  • na zagson, gyuri10, csak nyugodtan… 😀

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2018 július 15
    6:23 du.
    Elárulok neked egy hatalmas titkot, amit a borkereskedő is csak a halálos ágyán mond el a fiának: csak jó borból lehet jó Törley pezsgőt fabrikálni!

  • gabriel
    2018 július 15
    7:41 du.

    Asztat monta szószerint hogy ők,
    ha ugyan nem is isszák a bort,
    de termesztik vagy tenyésztik .
    (fene sem érti ezeket az agrárszakszavakat,
    én fémmunkás volnék vagy mijafrász)

  • Gabriel:

    „Wezteg kwrwanewfya zaros nemeth, iwttatok werenkewht, ma yzzywk thy wertheketh”…”

    Ez volt az első ismert FONETIKUS lejegyzése valami magyar hadfiaknak, akik lemészárolták sok német katonát egy háborúban.
    Rémesen kiabáltak és szitkozódtak magyarul és gyöztek is :

    „Veszteg kurvanő-fia szaros német, ittátok vérünket,
    ma isszuk ti véreteket.”

    A fáma arról szól hogy maga a NÉP beszélt oly érthetetlenül és élvezhetetlenül hogy a nemesek papok és más műveltebb polgárok latinul vagy németül olaszul franciául beszéltek.

    A magyar nyelvet egészen egyszerűen nem jegyezték.

    Ez eléggé lealázó dolog de sajnos evvan.
    Nem én találtam ki.

    Hagyatkozni kell a többszázévre visszamenőleges feljegyzésekre.

    Az a baromság ezen nem segít hogy a mogyorik a Szíriusz BOLYGÓRÓL (SIC) érkeztek ide lila Bocskai kabátban harmincezer évvel ezelőtt és magukkal hozták az ékes anyanyelvet is.

  • Még az a szerencse hogy ennek a Gjurityz-nek
    a „sajnálkozása” távolról sem olyan mint az ALKOHÓ :

    Senkit nem öl meg, nem tud butítani
    és végül nem dönt nyomora sem.

    Vagyis olyan mint a csigatakony heheeeheheheeeehhhehe

  • Figyelő
    2018 június 17
    3:15 de.

    Igen, sok a hasonlatosság a finn meg a nagyar nyelv között:

    Papa, mama, gyévucska , stb…

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2018 július 15
    3:48 du.
    Kedves Gyuri bácsi!
    Én maximálisan megértem, hogy miért nem állsz -csak megtévesztő látszatra- „AZOK” mellé, mert mi is azok mellé állunk, akik nekünk a kisebbik rossz, ha már elkerülhetetlen, hogy -logikusan mérlegelve- mindenképen választanunk kell!(Lehet, hogy az ilyen rébuszokat Königből magyarra fordított anyai nagyapámtól örököltem, aki már születésem előtt meghalt? 😀 )

  • gyuri10
    2018 július 15
    2:38 du.

    Nyal….Nyal….Nyal….Nyal….Nyaldos….Nyaldoklik
    DDDD….DDDD….DDDD….DDDD….DDDDDDD….DDDDDDDDDD
    Nyal….Nyal….Nyal….Nyal….Nyaldos….Nyaldoklik
    DDDD….DDDD….DDDD….DDDD….DDDDDDD….DDDDDDDDDD
    Nyal….Nyal….Nyal….Nyal….Nyaldos….Nyaldoklik
    DDDD….DDDD….DDDD….DDDD….DDDDDDD….DDDDDDDDDD
    Nyal….Nyal….Nyal….Nyal….Nyaldos….Nyaldoklik
    DDDD….DDDD….DDDD….DDDD….DDDDDDD….DDDDDDDDDD

  • Gyuri (10_papagáj)

    Te csak ne próbálj meg lesajnálni senkit.
    Messze vagy attól

  • gyuri10
    2018 július 15
    2:18 du.

    Milyen férfi vagy te?
    Micsoda férfiatlan dolog
    előbb találkát kérni egy nőtől,
    utóbb meg nyilvánosan kipofázni hogy savanyú a szőlő?
    És MÉG TE MERÉSZELED A SZÁDRA VENNI SZENES HANNÁT ???
    A kommandós-lányt, aki fegyverrel a kézben próbált valamit tenni a hazájáért és a népéért?
    Ha ismert volna téged szóba sem állna veled.

  • Orsós Elemér
    2018 július 16
    6:14 du.

    Jó írás !!
    Egy mondás jut róla az eszembe:

    „Chuck Norris épített egy kórházat,
    majd bement és megszületett.”

  • Geyza
    2018 július 17
    7:33 de.

    ujujuj… te ugyancsak figyelsz… 😀

  • Almási Alma
    2018 július 17
    11:51 de.

    Én e ?
    Áááá dehogy …

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2018 július 17
    10:39 de.
    Almási Alma
    2018 július 17
    11:51 de.

    Bánatos violinkulcs!!! Ti látszólag csak látszólag láttatok át a rostámon! Pedig ha logikusan bele tudtok gondolni, nem hazudtam, bár ezt sem kutyabőrrel sem előbőr hiánnyal nem tudom igazolni!

  • Világ(lumpen)prolijai egyesültetek,de miért a KMH oldalain?!

  • geyzir,
    már megint kitört rajtad a delirium tremens?
    Nőről álmodsz?…Veled még az sem áll szóba,akihez hazajársz a kupiba.

  • geyzir,
    süket szövegeiddel akarsz kikapálózni a rumos hordóból?Ne tedd, mert az alkohol hiány miatti kríz nagyon fájdalmas.Még a grassnál is nehezebb elviselni.Olyan nehéz mint a te idiotizmusodat.