Liberális kormányfő: Biztosan elveszítjük a választásokat június 7-én

2018 június 4 10:42 de.57 hozzászólás

Kathleen Wynne, Ontario liberális kormányfője egy politikustól szokatlan módon elismerte: a 2003 óta kormányzó pártja esélytelen a június 7-én esedékes tartományi választásokon és biztos, hogy a kormányrúdat a jobboldali Progresszív Konzervatív Párt, vagy éppen a markánsan baloldali Új Demokrata Párt (NDP) veszi át. A CBC közszolgálati televízió felmérés-összesítése szerint, a baloldali NDP 37 százalékon áll, a jobboldali PC párt 36 százalékon, a Liberális Párt pedig 20 százalékon. Bár a baloldal 1 százalékponttal vezet, mégis a PC Pártot tartják esélyesebbnek a kormányalakításra, mivel hatékonyabban oszlik el annak szavazóbázisa.

Wynne stratégiája most már a párt túléléséről szól. Ugyanis ahhoz, hogy a Liberális Pártnak frakció legyen a tartományi törvényhozásban, minimum 8 egyéni választókerületben kell győznie. A felmérések szerint a másfél évtizede többségi kormányokat alakító Liberális Párt e küszöb alatt tengődik, a CBC szerint jelenleg csak 3 választókerületben vehető biztosra a párt győzelme.

A bukását előre elismerő kormányfő azzal érvel, hogy mivel most már biztosan a baloldal vagy a jobboldal kerül hatalomra, csak a középpárti, mérsékelt Liberális Párt tarthat kordában egy esetleges „szélsőséges” balos vagy jobbos kormányt. A magyar származású Andrea Horwath NDP-s kormányfő-jelölt ellen a liberális oldalon azt hozzák fel, hogy pont rosszkor akarják emelni az adókat a nagyvállalatok ellen, hiszen a Kanada és az Egyesült Államok közötti szabadkereskedelni egyezmény (NAFTA) esetleges felbomlása eleve negatívan érintheti Kanada legnépesebb tartományát. Ezért stabilitásra van szükség.

A PC Párt ellen azt hozzák fel a liberálisok, hogy a jobboldal sok ezer közalkalmazotti állást szüntetne meg–arra mutattak rá, hogy mint torontói önkormányzati képviselő, Doug Ford, a PC Párt kormányfő-jelöltje 2.338 állást akart megszüntetni és, hogy az akkori városháza (amelyet testvére, Rob vezetett) pénzt vont el a tűzoltóságtól, a tömegközlekedéstől, illetve a lakhatási projektektől.

„Minél több liberális képviselőt küldünk Queen’s Parkba (a tartományi törvényhozásba — a szerk.), annál kisebb a valószínűsége annak, hogy akár Doug Ford, akár az NDP többségi kormányt tud alakítani…Nagyon sok ontarióitól hallottam, hogy aggódnának, ha Doug Ford vagy az NDP biankó csekket kapna”–mondta Wynne.
(Kathleen Wynne szombaton bejelentette, hogy elveszíti a választást június 7-én. Képkocka a CBC adásából.)

Andrea Horwath NDP kormányfő-jelölt „veszélyes játszmának” nevezte Wynne szavait. „A Liberális Pártra adott szavazatok nem kisebbségi kormányt fognak eredményezni, hanem egy Doug Ford többséget. Ezt pedig nem engedhetjük meg magunknak”–mondta Horwath. „Wynne feladta a harcot Doug Ford tervezett megszorításai ellen”– tette hozzá Horwath.

Tizenöt év kormányzás után, érzékelhető, hogy Ontario lakossága belefáradt a Liberális Pártba. Azt viszont kevesen gondolták korábban, hogy június 7 akár a kormánypárt megszünését is elhozhatja–legalábbis a tartományi törvényhozásban.

57 hozzászólás

  • A kedves cenzor bizonyara torolni fogja meglatasom sorait, mint tobb elobbieket is, sot meg valaszomat FIGYELO soraira is es az elozo cikken. De megirom ugy is.

    Soha semmi nem biztos ebben az eletben, de erossen velheto hogy a baloldaliak veszthetnek am meg Kanadaban is. A vilag lakossaganak eleguk lett a baloldaliak altali megallithatatlan „tax and spend” (adoztat es koltekez) elekpzelesektol.

    Lasd mi tortent Olaszorszagban, s mi van utban meg Szloveniaban is. Barmennyire siralmasnak is vennek az levtarsak azokat, de agymas utan mindenutt a lakossag ellenuk fordul.

    Talan gondolkozasra osztokelne az oket. S ertelemesebb meglatasokat ohajtananak gyakorolni nem csak a nepet rabolni es penzuket szorni. Pont az a helyzet Kanadaban is, a cikk jelentese alapjan.

  • krump lee dogfordnak álcázva…beware the dog…azoknak lesz jobb, akik ehelyett profitshare változással a népjólétet tudnának teremteni és már nem is tudják hová pazarolni a profitjukat…a világ legócskább real estate business e fog tarolni vagy az emberek feledják ontario-t és elmennek vagy vidékre vagy más tartományokba, az ontarioi nagyvárosok szabad rablásra a developer eknek vannak átadva és a kaszárnya stílusú 5-8 szoros profittal adósrabszolgákat gyártanak a bankok tapsvihara közepette amihez a biztosítók röhögnek hangosan

    közben nem lehet toronto ban közlekedni nincs út csak kátyú két kátyú között néha látható némi aszfalt is

    majd most megtudják azok akik nem éltek bobrae és mikeharris alatt, hogy milyen is a rossz

  • Sajnos, nem nepszeru a szemelye, es ezt O is belatja!

  • Christopher Adam

    Bendegúz: A cikkben konkrét felmérési adatokat is közlük, melyek szerint első helyen a liberálisokhoz képest keményebben baloldali NDP áll. A választási rendszer sajátossága miatt ettől még lehet (és valószínűbb), hogy a második helyen lévő PC Párt szerez több mandátumot. De ajánlom, hogy olvassa és értelmezze a cikket, és csak utána — ezek alapján — írjon hozzászólást.

  • Bendeguz79
    2018 június 4
    11:40 de.

    ha a hülyeség fájna, ordítanál

  • Egy biztos, hogy az Ontario lakossaga magas adot fizet,ezt egyik lanyomtol tudom, aki ott el Torontoban.

  • Chris Adam;
    A „bal”-oldon levok mind a baloldalon letezok, barmennyire szelszosegesebb is lehetne celjaik es elveik.
    Hasonloan talalhatok a jobb oldalon is, meg ha nem is Canadaban.

    De a konservativok, a jobb oldal a masok oldalon levok ,mind a baloldaliak, akarmannyi partok es barmennyire kozel vagy tavolra is.

    Hasonloan volt magyarorszagon is. A 23 partok kozott volt egy-ketto jobboldali, s mind a tobbik a baloldalon.

    Megjegyzesemben a vilagszerti helyzethez hasonlitottam.
    Az ma nem a maguk iranyaban halad.
    Sem magyarban, sem Olaszban, meg Malazyaban sem.
    Az volt megjegyzesem jelentosege ! Olvasta azt ?

  • Bendeguz79
    2018 június 4
    11:40 de.

    gizi, mondd, csak úgy négyszemközt, az adó (másnéven:tax) maz mire van behajtva? ha nem költik el, akkor még ezen kívül mit lehet vele csinálni?

    közgazdasági tudásod határtalan, ide belemondhatod a zseniális ötletedet?

    a konzik mit csinálnak a tax-szal? hazahordják?

    mesélj gizi itt ülök tűkön várva bölcselmeidet…van e olyan?

  • Parács Péter Pál

    SZERINTEM:

    HA! Van demokrácia és kellő tájékozottság, akkor azokra az emberekre kell bízni egy társadalom/ország sorsát, akik „józan paraszti ésszel” látják át, hogy mi forog körülöttünk és milyen „politikai” érdekek kvázi „játszanak” néha velünk.

    PPPP

  • Bendeguz79
    2018 június 4
    1:46 du.

    Árulja már el valaki
    ez itt mit akar mondani?

  • A „Bal” nepszeruseget mindeg az igereteikkel igyekeznek elerni.
    Igernek fut-fat a valzstoknak ingyen.
    Persze az eletben SEMMI sem letezik ingyen.
    Mindenert valakiknek fizetni kell.
    S azok a termelo-dolgozo-adofizetok.

    Az allamnak, kormanynak nincsen penze, csupan amit a termelo-dolgozo-adofizetok zsebebol kicsikar.

    A kozgazdasagban a penz atlag nyolcszorosan fordul, ill. cserele kezet.
    Ami egyszerubben azt jelenti, hogy amikor az allam/kormany egy billio adot szed a termelo-folgozo-adofizetoktol, akkor a kozgazdasakot nyoloc (8) billioval csokkenti.

    S az allam/kormany koltesegei nem az kozgazdasagot, csupan az allam burokraciat hizlalja, ami mint a kover diszno, egyre tobbet es tobbet kovetel.

    Mindeg, mindenhol , amikor a lakossagnak elege van abbol, a poiltikai klima 180 fokot fordul.

    Mindeg azt aki a kisebb burokracciat, kevesebb adokat, ill ado-leszallitasokat akar, az lessz a sikeres a szavazokkal.

    Lasd mi tortent a vilag leg-nagyobb kozgazdasagaban mindeg.

    1., John Kennedy (1960) terve a adoleszallitas volt.
    Azzal sikereskedett a valasztason.
    Leszallitotta az adokat. A kozhazdasag novekedett, munkalehetosegek, jovedelmek, eletszinvonal emelkedett.

    2., Hasonloan (1980) Ronald Reagan adoleszalitast javasolt. Nyert a liberalisok ellen. Leszallitotta az adokat, a kozzgazdasag novekedett, munkalehetosegek,jovedelmek, eletszinvonal, sot meg az adobeszedesek is elemlekedett a magassabb jovedelemzesekkel.

    3., Hasonloan G.W.Bush (2000) ismetete az adoleszallitasat. Legalacsonyabb minkanelkuliseget, jovedelmezest,stb.stb.ert el.

    4., Trump a kozgazdasag novekedeset az ado-leszallitasaval hamar sikeresen erte el.

    Minden ado-emelesekkel a kozgazdasag szenvedett,mert kevesebb penz maradt a kozgazdasag fejlesztesere.
    Mindeg kevesebb minkalehetoseg, jovedelem lett eredmenye. Magasabb adok kevesbb jovedelem a dolgozo-termelo-lakossagnak.
    Szegenyebb tarsadalom, nagyobb burokracia, tobb eltartott semitevok a dolgozok verejtekein hizlalodnak.

    Na, szukseges zseninek lenni azt a legalapvetobb valosagot belatni ?
    Csak az itteni tobbsegenek. Persze vannak akik azt mind ellenzik.
    Miert ? Mert azok csupan masok verijtekes munkaibol ohajtnak elhizni mint egy vagogidra kesz malac.

  • Parács Péter Pál
    2018 június 4
    3:38 du.
    Valoban , Kanadaban demokracia van.
    De sok fugg egyes partok vezetoinek politikai uzenetetol.

  • OK Rodeo, hajlando lennel es kepes lennel egy ertelmes meglatast nyilvanitani, es ohajtanal allitasaidra valaszt kapni ?

    Itt a lehetoseged. De, you have to cut out all the bull shit, this time !

    Hogy mire kolti az ottani liberialis, vagy conservativ kormanyod az adokat azt tolluk szukseges kerdezni.
    Vagy menj rendszeresen ugy a megyei es varosi kormany minden kozgyuleseire.
    Ha ingatlanod, lakasog, condominuomod, hazad van, csak ird meg az adatokat az evi ado-ketelezettsegedet masolva.

    Allitod hogy az utacak aszphalt mentesek ottan.

    S hogy a lakasok sokba kerulenek.
    Tudataban lennel hogy mi adok vannak kivetve az ingatlonakra ?

    Van lakasod , condominiumod, vagy hazad ?
    Berlesz, rent or lease ?
    Ha berelsz, akkor a tulajdonos fizeti mind az adokat a berletfizetesedbol. A tulajdonosod biztos boldogan adja neked az adatokat.

    Ird meg mi adot, ill. „MILL”-t fizetsz a;

    Mi adot fizetsz”
    1. a megyei kozigazgatast fenntartasara ?
    2. a varosi kozigazgatast fenntartasara ?
    3. a kerileti, megyei, varosi viz-ellatas beruhazasanak torlesztesere ?
    4. a keruleti, megyei, varosi vilagitasi beruhazas es fenntartasank koltesegere?
    5. a keruleti, megyei, varosi iskola beruhazasnak torleszresere ?
    6. kerulet, megye, varos iskola fenntartasanak koltsegere ?
    7. a megyei, varosi,helyi utca, jarda, vizvezetek, szennyvizvezetek beruhazasi koltsegenek torlesztesere?
    8. a keruleti, megyei, varosi korhaz-beruhazasi koltsegenek a torlesztesere.
    9. a fenti mondatban jelzettek evi fenntartasainak a koltsegere?
    10. a tartomanyi, keruleti, megyei, varosi igazsagszolgaltatasok, birosagok, bortonok, beruhazasainak torlesztesi, es azok evi fentartasainak kotesgeire.

    Azok a leg-alapvetobb beruhazasok es koltsegek amiket csupan az asofizeto lakossag fizet az ingatlanra kovetet adok formajaban. De sok mas adok is jivetve az ingatlanora, amit a tulajdonosok es berlok egyarant fizetnek.

    Mind az a lakasok, hazak koltsegeit, arait, es a berletek koltsegeit emeli.

    Csak ird meg a MILL-age amit az adohivatal kivet !!!

    Allitottad a „5-8 szoros profittal adorabszolgagakat gyartanak”.

    „5-8 szoros profit” az 500-800 szazalek profit !

    Ird meg, hol mivel kaphatsz meg 5 vagy 8 szazalek profitot !

    Boldogan befektetnek meg 5 % jovedelemert is.
    Alig kapok 3 % return-t egesz eletem eredmenyenek befektetesen is. S mind kivallo nemzetkozi valasztekok (europatol-Kinaig)es kepzett szakertok alatal-valo ellenorzeseseik alatt is.

    Csak adatoka please !
    Semmi mast !

  • Bendeguznak nagyon igaza van, ugy mellesleg.

    A burokracianak nevezett „tulkoltekezes” kitermel egy csomo „ingyenelot” – parazitat – akik elvezkednek a veres-verejtekbol befizetett dolgozok (munkasok) adoibol.

    Amugy pedig a vallakozoi ado is csak a kisembereket sujtja, tekintettel arra, hogy a nagyvallalkozok (multik, bankok) ugysem fizetnek kvazi egy filler adot se sehol. Csakis a kis, es kozepvallakozok.

  • Bendeguz79
    2018 június 4
    4:10 du.

    gizi: süsülandiában két jobboldali párt van és azok között van a vetésforgó, baloldal nem is létezik csak kevésbé vagy nagyobbá jobb…
    namost az infláció mint olyan (ugye nem ismered gizi?) ellenére is csökken a megélhetési ráta süsülandiában és a john F Kennedy t azért lőtték le mert meg akarta szüntetni a FED-et és azóta csak a patyom kinn van és a bérek és jövedelmek stagnálnak a profitok exponenciálisan növekednek a lerohant országok (európa a legnagyobb gyarmatuk) számának növekedési arányával egyenes arányban de lehetséges hogy exponen CIA LIS An közelebb kerülhetsz a valósághoz

    szóval miért jó ha senki sem fizet adót? akkor az van, hogy minden szépen lerohad…a hidakat a rozsda tartja egyben meg a te agylúdtalpad …erre húzzál kalucsnit

  • Bendeguz79
    2018 június 4
    4:10 du.

    gizi a génius insanus!!!! hahahahahahaha

    az itt alant írtjaidat akkor úgy kell érteni, hogy a szocializmus a legjobb társadalmi rendszer, mert abban nincs adó (=zéró adó)

    agylúdtalpad kezeltesd vagy hordjál nagyobb kalucsnit

    „Minden ado-emelesekkel a kozgazdasag szenvedett,mert kevesebb penz maradt a kozgazdasag fejlesztesere.
    Mindeg kevesebb minkalehetoseg, jovedelem lett eredmenye. Magasabb adok kevesbb jovedelem a dolgozo-termelo-lakossagnak.
    Szegenyebb tarsadalom, nagyobb burokracia, tobb eltartott semitevok a dolgozok verejtekein hizlalodnak.”

  • Bendeguz79
    2018 június 4
    4:10 du.

    prays?

    The conclusions are damning. “The United States already leads the developed world in income and wealth inequality, and it is now moving full steam ahead to make itself even more unequal,” the report concludes. “High child and youth poverty rates perpetuate the intergenerational transmission of poverty very effectively, and ensure that the American dream is rapidly becoming the American illusion.”

  • Bendeguz79
    2018 június 4
    4:10 du.

    Already a few wise, principled, deeply informed voices are fiercely, acutely critical of the system. Some assert it can’t be reformed, ameliorated and argue that efforts to broaden it, make it better, more inclusive, are futile, useless.

    But where is the voice drawing the only possible honest conclusion: that it must be completely abandoned and replaced by a system that honors life before it renders the earth a collapsed, befouled, garbage-gagged, chemically and radioactively poisoned waste dump and kills us all?

    No one in a position of influence will just say it plainly.

    One powerful dissuading force is the massive inertia of conventional wisdom. He who calls for Capitalism’s end will get what all visionaries since Galileo have gotten: outraged condemnation and universal ridicule. TINA will be cited. Yet, as Gandhi said, “first they ignore you, then they laugh at you, then they fight you: then you win”.

    There is real risk in it. To state it unequivocally will cancel one’s permitted critic status and the right to be heard and ignored and brand one irrevocably an Enemy of The State, whose punishment can be summary, secret, and condign.

    Consider Manning, Snowden, Assange, and others, as principled but less known. Each exposed criminal State behavior and suffered furious, relentless official retribution for it. Fear of such punishment is warranted and natural.

    Yet the threat of punishment may be less a deterrent than the universal condemnation and total ostracism visited on the whistleblower and truth teller by the peer group that should have been their stalwart defender: the Press.

    Men such as Hedges, Pilger, Parry–now gone–and Hersh, at the top of their craft in knowledge, savvy, skill, wisdom and courage, have been virtually run out of journalism by corrupt capos of media, with the gross complicity of moral mediocrities, the salaried sycophants of the Imperial State.

    Until and unless it is fully accepted in the world mind that Capitalism is inherently vicious and destructive of all life, it will propagate itself, as cancer does, until it kills its host.

  • gabriel
    2018 június 4
    6:46 du.

    gondolj bele mélyebben, a valóság amit leírsz! de az adó és annak elköltése a társadalom létszükséglete…lásd még
    Rodeo36-11
    2018 június 4
    7:50 du.

    gizi nek írtjaimat…. az „is” a keserű valóság

  • RODEO;
    You had your chance to prove you might have been able to discuss your own allegation racionally.
    But you blew it.

    You are absolutely delusional.
    Could not follow nor respond to a very simple thing that you started.
    Go and check in for help, for your own food.
    They will help you.
    Good bye !

  • OK Gabriel, elobbi megjegyzesedben jelezted hogy ingatlan tulajdonos vagy es berbe adsz lakast, vagy lakasokat.

    Adnad azokat az egyszeru adatokat a Te ado-kotelezetseged eseten ?

    Jo otletet is adna mindannyiaunknak az ottani adorendszerrol.

    Semmi egyeni adatokat, csupan az emlitetteteket .de csupan a MILL-age jeoket.

  • Gabriel;

    A nagy vallalatok kepesek a leg jobb ugyvedeket, konyveloket es ado-szakertoket alkalmazni, akik minden lehetoseget megtalalnak az adokotelesegek minimalisagara jutni.
    A kis ember az meg nem.

    De a jovedelm-ado, az a „jovedelem” s nem a minimum-letfentartas koltsegeire szukseges munkabereken kotelezoheto.

    De a „kisembernek” van a legnagyobb lehetosege az allam ellen, az egy-szemely-egy-szavazat alapjan.

    A magyarok sokai csak „pocsekoljak” szavazataika lehtoseget !

  • Bendeguz79
    2018 június 4
    9:04 du.

    gizi, it might be I’m delusional? but in what case?
    you can not reply for anything at all!!! just come up with your rosary…
    you are a very stupid arrogant assehole and has no knowledge of anything you are just wasting breath and letters in public, very tiresome to tell the least

    azt mondod gizi, hogy az adó rossz és hogy kártékony, amikor az adómentes társadalmat említem akkor hisztériás rohamot kapsz…

    szerintem sohasem tudtad miről is van szó és mit is akarsz mondani, de csicseregsz mint a hülye verebek a dróton

  • RODEO;

    Ketsegtelenul nem csak ostoba, de hazug is vagy.
    Mert sehol NEM irtam hogy a „az ado rossz”.

    Te panaszkodtal hogy ahol elsz nincsen asphalt az uton.
    S hogy a lakasok dragak, mert 5-8 szoros profitot nyernek azon.

    Egyszeru kerdeset tettem hozzad, mert a (on-kormanyzatok) magyei-varosi kormanyok melyek az u. infrastructureokat alapitjak es karbantartjak (utcak, utak, jardak, viz, gaz, villany, iskolak, birosagok, bortonok,stb.stb.) azok intezmenyeit amit mind az ingatlan adokbol kepesek fentartani es mukodtetni.

    Nem csak hogy nem voltal kepes arra valaszt adni, de meg meg sem voltal kepes azt ertelmezni.

    Normalis valasz helyett csak Ghandi, Snowden, Assage-ekrol kezdtel ertelmetlen meseket kotyogni.

    Tehat mint elobbi panaszaid a hianyzo asphalt eseteben az utakon, es a magas lakas koltsegein keptelen vagy ertelmes eszmeszerere. Sot meg a legegyszerubb ertelmezeseire sem a panaszaid eredeten.

    Legalabb az olvasok ertesulhettek volna hogy mi az adok-kivetesek (csupan a MILL-agek)ottan ahol elsz.
    De meg arra is kepetlen vagy.
    Adios amigos.
    That means get lost !!!

  • Bendeguz79
    2018 június 5
    8:50 de.

    látod gizi? dehogy látod!
    szóval az adók azok a gonosz adók a magas ingatlan árakból befolyó profit nem adó (te hülye) hanem ellopott pénz… és abból lesz a kátyú amibe belekeveredtél
    de nyugodtan hőbörögj tovább, még várható további hülyeséged?

    see you never…de azért böföghetnél valami értelmeset is…12 hülyeség között

  • Parács Péter Pál

    Köszi Kedves Figyelő!

    Nekem úgy tűnik,hogy „régóta” egy „hullámhosszon” vagyunk.
    Szerintem viszont akkor beszélhetünk demokráciáról, ha van szólásszabadság és a véleményünket szabadon ki tudjuk nyilvánítani.
    A demokrácia elve álláspontom szerint legalább olyan „mókuskerék”, mint a Marx bácsi elképzelései. Demokratikus választások során is törvényszerűen lesznek „kisebbségek” és ebből adódó nézeteltérések. Ez így természetes, hiszen az emberek is különbözőek azonos régión belül is.
    A demokrácia sok esetben „mindössze” a szólásszabadság motivációja és az egyének véleményét az hallgatja meg és netalán foglalkozik vele, aki akarja. Nyilvánvaló tehát, hogy a „tényleges” többség akarata meghatározó, hacsak nem „kozmetikázott” mondjuk egy párt „győzelme”. Ettől elvonatkoztatva mindég is lesznek állásponti ellentétek.

    De! Ember küzdj és bízva bízzál és ne feledd a
    toleranciát,emberségedet az egymás mellett élés békés
    nyugalmát és emberi mivoltodat.
    A demokrácia véleményem szerint kvázi „vitafórum”, de egymás közötti kompromisszum illetve „közös nevező” nélkül nem létezik.
    Üdv. PPP

  • PPP.
    A demokraccia csupan minden emberi leny biztositott, korlatozhatalan jogainak a garantalt gyakorlasai.

    A koz-erdekeket, ugyekey intezo, vegzo egyenek valasztasa a kozsseg alatl csupan egy azon jogaik kozott.

    S az is az egyeneknek, s nem partoknak leheto.
    Az egyenek jogait az egesz tarsadalom nem korlatozhatja, mert azzal az tiltott ,korlatozott lenne. Azzal az egesz demokratikus rendszer mukodese nem letezhetne.

  • Bendeguz79
    2018 június 5
    8:41 du.

    azaz kimondtad: sohasem létezett demokrácia és manapság annak a karikatúrája sem…,
    süsülandiában (becses honodban) meg rabszolgatartás és fajüldözés folyik teljes szellemi leépüléssel

    amikor egy átlagos „pógár” nem képes $65897 5,35% -s kamatos kamatát 25 évre kiszámolni egy zsebszámológépen, akkor (ugye ez egy mortgage) akkor kőkorszak van és tolatnak

  • Parács Péter Pál
    2018 június 5
    3:40 du.
    A kanadaiak megvallasztottak Trudeaut, mert jokepu, fiatal es lelkes, semmi tobb! Sajnos a tomeg valasztok tobbsege „erzelmileg” vallaszt, nem biztos, hogy azt aki megfelelo orszag vezetesre. De ez nagyjabol, mindenutt igy van.
    Miert valsztottak az amerikaiak Donald Trumpot, mert utaltak az ellenfelet, Mrs.Clintont.

  • P.P.P. soraira;

    De hogyan tudna hogy ki lehetne az az egyen ?

    A leheto megoldas: torvenyesen, Alkotmanyosan le0szukiteni a valasztottak kotelessget !

    Amodon konnyebben a tuzhoz tarthatja a lakossag a megvalasztottak labait.

    Amig mindenfele lehetoseggel felhatalmazva, ugy minden svuhajsgokkal ufen konnyen megusszhatjak a felelosegre vonas lehetoseget.

  • P.P.P. soraira;

    De hogyan tudna hogy ki lehetne az az egyen ?

    A leheto megoldas: torvenyesen, Alkotmanyosan le-szukiteni a valasztottak kotelessget !

    Amodon konnyebben a tuzhoz tarthatja a lakossag a megvalasztottak labait.

    Amig mindenfele lehetoseggel felhatalmazva, ugy minden svihaksgokkal igen konnyen meguszhatjak a felelosegre vonas lehetoseget.

  • RODEO;

    Csupan egyet mondtam neked; GET LOST !!!! and for good !

    Ha hazudsz , csak hazudj a sajat nevedben, nem masok neveben.

    Amit hazudtal, azt en sehol, soha nem irtam.

    Go to hell, that’s where you belong !

  • Bendeguz miért nem adod már fel..,,-

  • Bendeguz79
    2018 június 6
    5:52 du.

    mint az láccik ebből is nem csak undorító seggfej vagy hanem pofátlan hazudozó is… eburafakó!

    akkor írok amikor (mindannyiszor!) elkövetsz valamit, sohasem fogom szó nélkül hagyni…pukkaggy meg, nyasgem,

    la vída es muy puta aprende a follartela… o que te jodes

  • Kancsi-piros-sutotok.

    Az ujjaid elfogynak majd a gepelestol mielott engem mocskos soraiddal hatralasra tudnal kenyszeriteni !!!

    Fogom irni az igazsagot, tenyeket es valosagokat, amig te alulrol szagold a fuvet !

  • Bendeguz miért nem adod már fel,,..–
    Vedd észre magadat–..,,

  • Na Ontario province, nem a not valasztotta, aminek orulok. Nem volt szimpatikis senkinek!

  • Kancsi-piros-tokfej;

    Te mar fel-voltal adva az Ordognek regen!

  • Figyelő
    2018 június 8
    12:09 de.

    megmagyaráznád? szerinted miért nem volt „szimpatikus”? dolgozott és eredményeket mutatott fel, az adott gazdasági légkörben nehezen lehetett volna jobbat csinálni és ez a „jobbat” is mindenkinek mást jelent

    csak nem akarsz arra utalni, hogy azért mert bevallotta, hogy Lesbikus? és hasonló dolgok? meg haladni akart am korral (ha néha még így is 100 évvel hátrányban…borzalmas miket oktatnak és mi az eredménye)

    szóval, kérdeztelek

  • Igazan varom a cikk szerzojetol a cikkben tett kijelenteset,hogy a Liberalis part eletunesevel a „bal-oldal” juthat elonyokhoz.

    A Liberaslisok a politikai ideologia bal-oldalan alnak, ill altak, mielott a Canadai valasztok veget vetetek nekik.

    Vajon mifele mas poiltikai ideologiat velne a szerzo „bal-oldalin”-nak ?
    Talan valami Maoist Part jott letre Canadaban.

    Lenne jo a szerzo ismerteteni legalabb azokat akik nem ismeretesek a leg-ujabb politikai partok letevel Canadaban?

    Koszonnem elore is.

  • Bendeguz79
    2018 június 9
    4:57 du.

    gizi! ne fáraszd a cenzorodat, mert haragja rettenetes lesz, és minden grammatikai hibát kitöröl belőled és az értelem zavarókat meg egybeírja…

    az új baloldal az: NDP, te „világ esze” nálatok a Bernie Sanders volt, amíg nem hagyta magát meggyőzni arról, hogy a hillaryhollary az egy jó ember és nem tömeggyilkos, meg hogy lehet az imperializmus kellős közepén új profitshare ről beszélni…azóta …az van, hogy Krump lee visszavonta az aláírását a G7 közös nyilatkozatáról de személyesen nem merte csak twitteren a repülője védő falai közül „singa púro” ba (uccsetuccspanyolul) repültében… de most ON tartományt elfoglalták a legyek dogford nak álcázva és nemsokára be is lesz köpve

    van még valami izé amiben nem tucc semmit?

  • Rodeo36-11
    2018 június 8
    7:51 du.
    Valaszom, hogy Mrs. Clinton lesbikus es bevallotta, most olvastam eloszor! En annak tartom, Trump gyozelmet, hogy mikor az utolso vetelkedo volt Mrs Clinton es Trump kozott, akkor Mrs Clinton semeelyes kritizalassal zarta le a vetelkedot! Trump viszont, utolso szo jogan ezt mondta>: „En naggya teszem ujra Amerikat!” Ezzel a mondattal nyert Trump! T.i. a vitat egesz amerikai nep nezte es hallotta!

  • Rodeo36-11
    2018 június 10
    11:56 de
    Sanders, szocialista volt, es egy ilyen nem tud ervenyesulni a kapitalizmusban.
    Ez ilyen egyszeru.

  • FIGYELO;
    Bernie Sanders volt Democrata, aztan meg „fuggetlem”, az utolso valasztasokon mint „democratic socialista” versenyzett.

    Persze hogy szocialaista is nyerhet. Miert ne ?

    A USA a LEG-szocialistabb orszag a vilagon.

    Akarki kaphat mindent ingyen a dolgozo-adofizetok koltsegeibol.
    Van kotelezo Tarsdalmi Bistositas,Nyugdij, Oregsegi, kiskoruk,ozvegyek,stb. biztositasa, Medicare, Madicaid, ingyen kezelese az AIDS, minden koz-egeszsegi ugyek kolteshei,kenyszeritett intigration, egy-nemu-hazassag torvenyes, abordalas torvenyes, tobb orszagokban marijuana torvenyes, barmi-bunozo-torvenyes ugyvedikepviseltetese az adofizetok koltsegen.stb.stb.
    Nem is listazva a „welfare”-t. Barki kaphat mindent ingyen.
    Lakas,elelmiszer, egeszsegi, oktatasok,stb.stb.
    Obama welfar-en nott fel, tanult Yale-en, stb.stb.

    Soha nem letezetek azok meg a CCCP-ben sem soha.

  • Figyelő
    2018 június 11
    1:43 du.
    engem hidegen hagy a clintonné lesbikussága is!!!!
    a probléma egyre nyílvánvalóbban akörül forog, hogy a kapitalizmus érvényesül e, mindenkinek jobb lenne ha nem (kivéve azt a néhány útonálló rablót akit a mások verejtékéből dőzsölnek, ahol egy jéghokis nulla teljesítménnyel évente $6000000 visz haza és még gondolkodnak rajta, hátha sikerül neki akármi és a celebek a sok semmitsemérő rongyrázó senkiházi aki óránként kap annyit mint egy orvos havonta)

    de te csak karattyolj tovább

  • Bendeguz79
    2018 június 11
    8:41 du.

    ooz a csodák csodája és +1…minten nattyon szepp minten nattyon jóó (úgysem tudod ki mondta?

    akinek ennyi jó kevés azt érje gáncs és megvetés ezt sem tudod honnan van

    süsülandia a Boldogság Szigetek Piszkos Frédivel és Sant Antonió Uralkodó Főherceg Almíra Uralkodója Fülig Jimmy nek álcázva mialatt Fülig Jimmy az igazi a trónra lépést szeretné elkerülni mert a trónbitorlásért azonnali kínhalál is jár a többi kellemetlenségek mellett

    dehát mindezt ti ott a Nagy Térdigérő boldogságban nem ismeritek mert a passzátszél is arrajár meg egyébként is most Új Elnöke lesz Süsülandiának: Kim Jong Un mint Első a dinasztiában…majd meg is koronázzátok mert a Boldogság és Örömök meg a Tréfa és Móka Kacagás a legfontosabb…a többi meg majd megolgya önmagát ha meg nem, hát? evven

  • RODEO

    Mar haromszor tettem minden tanuk alatal olvashatoan, hogy menj a boldog socialismusodba, fizetem a repulo jegyedet.
    Persze csak egyirenyut.
    S csupan passportodat kerem elentetben.

    Cuba, Venezuela var read .

    Csomagolatal mar ?
    Mikor megy ?

    Onnan legalabb nem piszkolhatod majd ezt a lapot paranoid soraiddal.

  • Bendeguz79
    2018 június 12
    10:17 de.

    gizi, csak neked és négyszemközött pontosan célozva:

    nekem szabad internet használatom volt Cuba ban, a Los Angeles i Philharmóniával is beszélgetned kellene, hogy a Hugo Chavez neveltje hogyan lehetett Főzeneigazgató náluk (asszem nem kérdezték meg bende gizit?)

    egyébként én ismerem élőben az egész szocialista tábort a csaú romániájától kezdve jugoszláviát amit ugye megdemokratizáltatok, a szovjetuniót tetőtől talpig és az endékát is meg csehszlovákiát és a bratankikat is ugyanabban az időben jártam Londonországban is meg Johannesburgban meg Istanbulban és a Seychell szigeteken át madagascar on Mozambique és délamerika paris france ban annyiszor, hogy nem is emléxek hányszor és a teutonok nyugati felén is amikor még berlinnél nem engedtek be a keleti oldalról érkezve útlevéllel pedig volt vagy akárhány kéznél…., szóval hová akarsz te engem küldeni tanulmányútra…annyi pénzed nincs, hogy egy körutazásra befizess és nem túrista voltam…hanem éltem…ott,te meg egy élhetetlen idióta vagy aki assem tuggya mennyi az annyi csak sajog nekijje a zagylúdtalpa mert a feje tele van zaggyal

    jaa és -természetesen- a levédiab….di magyarországot is ismerem nem úgy mint te akit kidobott az ágy úúúúúúúúúúúúúú??? onnan is és most jajongassz?

    mivel te süket vagy nem hallod a Marx harsány röhögését onnan fentről

  • Bendeguz79
    2018 június 11
    8:41 du.
    Koszonom a tragyilagos reszletes utbaigazitast. Sajnos en allergias vagyok a szovialis filozofiara. Eltem a szocializmusban es nem jok az emlekeim.
    Kanadaban os van mindaz, amit felsoroltal,
    de miegis a penz beszel, a karavan halasd.

  • Rodeo36-11
    2018 június 11
    11:14 du.

    Szteem hiba leállni ezzel a szarházi jóllakott óvodással akinek szórakozás az ha légvédelmi ágyúval végeztetheti ki a rokonait.
    Mégnagyobb hiba befejezni Délkoreával a rendszeres hadcsakorlatokat.

    Az ilyen idióták soha nem adják fel, csak éppen zavartalanul akarnának alagutakat áskálni Délkorea alá.

    Me az az egyik kedvenc elfoglaltságuk nekik.
    A disszemléiken való hülyejárás mellett, amit a helyi
    Hülyejárások Minisztériumában dolgoztak ki
    Á la Monty Python :

  • Geyza
    2018 június 12
    7:07 du.
    az a szerény de szilárd véleményem, hogy ahhoz amit valaki a saját lakása vagy kertje kerítésén belül csinál ahhoz senkinek sincs semmi köze…kivéve, ha a szar átugrik a palánkon olyankor a szart visszadobálom (kesztyűs kézzel és fintorogva)

    namost a másik eset az, amikor holmi hívatlan vendég a szomszédom kertjében tüzijátokokat tart naponta 3 szor és közben füstbombákat ereget az orrom alá és hangosan ordibál, hogy én is halljam, hogy mindezt kizárólag az én örömszerzésem javára csinálja és hogy mindez nagyon kellemes és mókás és ebből kifolyólag, mert ő azt hiszi, hogy neki nagyobb f…a van (dehogyvan) nekem mindezt tapsikolva és lábam szétvetve jól bedőlve bokafogással kell fogadnom, mert ha nem… és akkor még hülye füstöt és görényeket is elengedi amelyek átbúlynak a kerítés alatt és az orrom alá

    szóval olyankor én kapom a nagy szénlapátot és átmegyek oda és addig ütöm, amíg azt nem mondja hogy fakapu vagy a hamut is mamunak mondja és én is ordibálni kezdek sztentorimon (nekem olyanom van) hogy belesüketül

    és utána aláírunk egy megállapodást, hogy ő és csipicsapattya elmegy a pécs Á ba anélkül, hogy visszanézne és lótna futna mert különben haragom mérhetetlen…pláne ha a gyermeknevelési technikámba pofázik bele mikor én tejjel mézzel folyó kannából és friss cipóból meg semmi importból jól tartom és a gyerek is felnő és utána az is…szóval mőrfi ide mőrfi oda és a mon’ta píton vagy nem mon’ta píton nagy husánggal a szomszéd utcáig kísérem vidáman

    mert nekem is vannak emberi jogaim…

    (itt csináltak egy MADD nevű izét azok mind (madőr azaz nőnemű) és aggódnak, hogy részegen járművet vezetni az…borzasztó de minden példájukban hímnemű a delikvencs a rendőrségi statisztika szerint viszont a nőnemű részeg sofőrök képesek az egész háztömbön is átautózni fodrászhoz is a cukrászdán és a sarki kisbüdösön át a falakat nem kímélve a kormány mellől ondolálnak sokkal nagyobb számban…. erről mit mond a Phyton amikor nem tekereg?

    hahahahahahahaha egy katonai diktatúra ne mongya meg a másik a katonai katonai diktatúrának, hogy fekete seggű, jó???? ha kérhetem Molnár Ferenc után szabadon: könyörgöm… és nem adom a snóblert meg a kockákat sem jusse, beeeeeeeeeeeeee

  • Geyza
    2018 június 12
    7:07 du.
    Rodeo36-11
    2018 június 12
    9:14 du.
    kimaradt egy „)” most itt küldöm szeretettel és örök barátsággal két mosolyalbum közé préselve

  • Rodeo36-11
    2018 június 8
    7:51 du.
    A holgyrol annyit, hogy finom voltam. Nem, hogy nem volt szimpatikus, de a legtobben uataltak.

  • Figyelő
    2018 június 12
    10:59 du.

    mindenkinek joga van hozzá, hogy legyenek érzelmei… azért azt is érdemes megvizsgálni kik is azok akik utálják és miért… lehet, hogy ennek ismeretében -számomra- még sokkal szimpatikusabb lesz bár lejárt lemez kiszállt a pártból maradt parlamenti képviselő mivel a választókerületében nagy többséggel újraválasztották

  • RODEO irta FIGYELOhoz;

    „…valasztokeruleteben nagytobbseggel ujravalasztottak…”

    Legalabb ne hazudj megakllasnelkul.

    Nem voltal kepes olvasni a valasztasi eredmenyeket?
    Chriss kozolte az adatokat.

    A liberalis part nem erte el a 5% alapot. Tehat egyetlen kepviseloje sem jutott a tartomanyi Parlamentbe.

    „Ha a hulyeseged fajna….” bizonyara te halva szulettel volna. Most nem lenne egy ostoba aki csupan esztelen es durva ragalmazasokkal tolti be a KMH oldalat.

  • Bendeguz79
    2018 június 13
    9:01 de.
    https://www.ctvnews.ca/canada/kathleen-wynne-resigns-as-ontario-liberal-party-leader-1.3963917

    Wynne, who kept her own seat in Toronto’s Don Valley West, resigned as party leader during a speech to a small crowd of dedicated supporters in a Toronto art gallery shortly after 10 p.m.

  • Bendeguz79
    2018 június 13
    9:01 de.

    mondd gizi és mi van a tejtermékekkel? tejjel vajjal folyó Kánaán?

    és az elnököd? na, milyen?

    hekkmekükütyűűűű

    President Donald Trump seems to have demonstrated his trademark nuanced understanding of foreign politics when he reportedly told G7 leaders that “Crimea is Russian because everyone who lives there speaks Russian.”
    According to Buzzfeed’s usual anonymous sources, Trump made his remark after wading into a discussion on foreign affairs during a dinner at the G7 summit in Quebec, Canada last Friday.

    If true, Trump’s statement will likely have ‘Russiagate’ fans and the #resistance screeching. Russia’s 2014 reunification with Crimea, whose population is almost 60 percent ethnic Russian, is widely viewed in the West as an annexation, despite the fact that Crimeans voted overwhelmingly to join Russia.

    During the dinner, Trump reportedly questioned why the other G7 leaders were siding with Ukraine, telling them:“Ukraine is one of the most corrupt countries in the world.”

    nocsak nocsak és ájropppa néni a vén ribanc nem ért vele egyet?
    pedig én -most?- egyetértek a krump lee vel

    azt is mondta Kim nek az új haverjának, hogy a háborús játékokat és a pénzpazarlást ezekre abba kell hagyni és helyettük balettiskolákat és kórházakat kell építeni bennük ideggyógyászattal is nemcsak agylúdtalp elleni Dr Scholl receptekre bende gizi nek almapürét

    hahahahahaha