Pelenka-, és magánügyeink

2018 augusztus 28 7:21 de.104 hozzászólás

Ráhel pelenkaügyét illető gondolataimat korábban azzal fejeztem be, hogy egyfajta hatalmi jelképnek is tekinthető: „Annak jelképeként, hogy Európa azé, aki teleszarja”. Aztán megjelentek a kommentek, és megjelentek olyan írások is, amelyekkel alig lehet nem vitázni. Nem azért mentegetnék ezt a szegény leányt, hanem inkább azért, mert nagyjából egy legyintéssel nyugtázzák.

Ilyen az a jegyzet is, amely a HVG oldalán jelent meg. Nagyjából onnan közelítve a kérdést, hogy Orbán Ráhel magánügye, hogy hova dobja a pelenkát, és lebukásában az igazságérzet kielégítését véli megtalálni. Amelyről mindjárt el is meséli Révész Sándor, hogy milyen, szinte már a demokráciát veszélyeztető káros hatással bír. Ami természetesen azt is feltételezi, hogy a pelenka-hajításról készült fotóknak akár már az elkészültében is egyfajta kielégülés játszott szerepet. Ezt nyilván nem tudhatom. Azt azonban igen, hogy az ügy kipattanásában egyáltalán nem a néplélek igazságérzetének felbuzdulását látom. Már csak azért sem, mert az igazságérzet szerintem egyfajta „szemet szemért” mentalitásbó, nézőpontból táplálkozik. Márpedig Orbán Ráhel ügyének esetében ez aligha érhető tetten. Legfeljebb egyfajta kárörömként. Amolyan „hiába ugrálsz kisanyám, mert mégis lebuktál” módon.

Az sem teljesn igaz, hogy „az dobja az első követ”, aki tökéletes, sosem szemetelt, és olyan pedáns életet élt, hogy nyugodtan rászállhatnak a hatalmi kukkolók. Azért nem igaz, mert a társadalom nem szentekből áll. Ugyanakkor a társadalmi normarendszer egyfajta közös nevezője a korántsem szentek összességének. Ha mértékadó, ha tetszik példát nyújtó, szereplők, akár köz-, akár csak közismert szereplők viselkedése, kommunikációja azt sugallja, hogy trendi bunkónak lenni, akkor sokak szerint valóban trendivé válik bunkónak lenni. A közbeszéd bunkósításának hatásai elég jól lemérhetők a mindennapi kommunikációban. Ez nem PC kérdése. Annyira, hogy valójában azt hiszem: Orbán nem az őszinteség jegyében kelt ki a PC ellen, hanem a saját taplóságának a mentegetésére. Egyfajta szabvánnyá téve azt a stílust, ami neki a sajátja ugyan, de amelyért számos más politikus elsüllyedt volna a szégyentől. Akár a szóbeli gesztusokra gondolunk, akár a zsebhokizós kézfogásaira, sajtószerepléseire. Ebből a szempontból Ráhel esete legfeljebb csak jelzést jelent. Annyiban, hogy nem esett messze fától. Amit már az elhíresült „sajátlábonállós” szövege, operaházi pezsgőzése is sejtetett.

Révész azt írja, hogy: „A szaros pelenka nem azt a szintet jellemzi, amelyen ez a bunkokrácia sajátlagosan tevékenykedik, hanem azt a szintet, amelyen mindenféle pártállású embertársunk helytelenkedik”. Amely annyiban igaz, amit írtam fentebb: nem vagyunk szentek. Azonban, ahogy szintén igyekeztem jelezni: sajnos a hazai bunkokráciát mégis jellemzi. Mely utóbbival kapcsolatban azt a megjegyzést is olvashatjuk, hogy: „Mit mondjunk, még titkos szolgák garmada is a rendelkezésükre áll titkosszolgálati eszközök arzenáljával”. Amiben teljes mértékben egyet lehet érteni a HVG szerzőjével. Azt, hogy ezt valaki fenyegetésnek, vagy figyelmeztetésnek tekinti,az legyen kinek-kinek a magánvéleménye. Valójában szinte mindegy. Abból a szempontból, hogy mit sugallhat a két idézet kitétel közös halmaza. Gyakorlatilag azt, hogy legyints a hatalom közelében virágzó bunkóságra, mert a hatalom rád száll(hat). Ami a kár a korábban már általam is emlegetett sajátos rendszer programbeszéde is lehetnek. A Nemzeti Besúgás Rendszeréé. Tudjuk: volt már ilyen.

Ugyanakkor egy kevésbé fenyegető, de következményeiben egy legalább akkora hatású üzenete is lehet mindennek. Ne foglalkozz semmivel. Legyints mindenre. Légy a társadalmi közöny közkatonája, és akkor nem érhet meglepetés, illetve bántódás. Márpedig éppen ez a társadalmi közöny az, aminek nem hiányzik programbeszéd. Anélkül is jól érzi magát. A HVG abban hív önvizsgálatra, hogy szemetelt-e a tisztelt olvasó már életében? Noha a kérdés úgy is feltehető, hogy szólna-e a szomszédjának, ha a kérdezett ajtaja elé tenné szaros pelenkát? Ha nem szólna, akkor ne csodálkozzon, ha megkapja. Ha szólna, akkor meg Ráhel is így járt. Közismert, tehát a köz szólt. A látszólagos érv gyengesége itt érhető tetten. Eszerint: „Nem lehet magánélet nélkül élni!”

Ami igaz. Csakhogy a szomszéd küszöbére szemetelés nem a magánélet része. Ahogy a kopuláció sem a magánélet része, ha egy közösségi terület, mondjuk egy tér kellős közepén, netán egy kereszteződésben űzik az abban részt vevők. Ennek semmi köze az igazságérzethez. Nem kívánta senki komolyan O. Ráheltől, hogy menjen vissza, keresse meg a csomagját, és vigye haza. De talán nem lenne okvetlenül szükséges a társadalom totális közönyét tenni normává. Mert annak meg semmi köze a demokráciához, illetve magánélethez.

104 hozzászólás

  • Lélfai Szilárd

    Miként lehet egy szaros pelenkán ennyit csámcsogni? Ha nincs gumicsont, jó ez is?

  • Lemaradtam erről a hírről eddig.

    Szerintem is igaz, hogy a ballib sajtó félredobja az erkölcsi elveit, ha Orbánék lejáratásáról van szó (pl. sejtetik, hogy cigány). Vagy kiderül, hogy nem is voltak elveik. Pl. mikor Orbánt gumicsizmás parasztnak hívják itt is sokan, akkor kiderül, hogy mennyire lenézik a „büdös parasztokat”. (Egyébként Orbánnak köze nincs a paraszti társadalomhoz.)

    Ráhel tette azért felháborító, mert a kormányfő lányaként sokszor kifejtette elveit a magyar kultúra védelméről. (Ráadásul zöldnek hirdeti magát a kormány.) Ez, hogy külföldön ilyen módon nyaral, ez mennyire kulturált magatartás, mennyire zöld? Szerencse, ha csak egyszeri eset.
    De ettől még senki nem kedveli jobban a hírre ráugró ballibeket, akik ugyanígy tesznek a magyar kultúrára meg a fenntarthatóságra.

    Ez a szaros eldobható pelenka szimbólum, a magyar „elit” szimbóluma, jobb és ballib oldalé egyformán. A cikkről nem mondok véleményt, mert még nem olvastam el.

  • Az az igazság, hogy a dolog jelképszerűségét csak egy kicsit, de azért rontja, hogy nem áll ki és vágja a szemünkbe, hogy: Na és! Én ezt is megtehetem!
    Mert annak a drága jó édesapjának ez teljes mértékben áthatja az un. mentalitását! =))
    Gondoljunk csak akár az „osz’t jónapot”-ra, vagy a „ha sokat pofáztok a kisvasutam ellen, akkor meghosszabbítom” -ra, s még a sok más hasonlóan árulkodó esetre!

  • Göllner András

    Ez a tiszta beszéd.

    Tanulhatnának belőle jó páran azok a „pelenkások” akik ezt a helyszint idelenn egy szemétlerakóként kezelik, oszt jónapot.

  • Na még annyit, hogy elég furcsa lenne, ha csak úgy testőr nélkül kóborolna Ráchel meg a férje a nagyvilágban.

    És mi az, hogy szolga nélkül, a saját kezével viszi a pelenkát az út szélére Orbán lánya, aki vélhetően luxusban él? Szerintem is bűzlik a sztori, és nem csak a pelus miatt. Hihető, hogy megrendezték, hogy aztán ezen vitatkozzon az ország.

    Gyurcsány lapja vagy benne van, vagy hasznos idióta. De azért az Orbán család akkor se népszerű, ha nem dobálják a pelust. Rendkívül népszerűtlenek, leszámítva a szektás rajongóikat.

  • A pelenkaügy legalább két kérdést fölvet.
    Az egyszerűbb: megérte-e az illető hölgyre azt a sok milliót ráfordítani, ha annyi sem ragadt rá a híresen pedáns Svájcban,hogy a szeméttel elmegyünk a szeméttárolóig?
    A súlyosabb: mivel az illető hölgy – nem függetlenül családi kapcsolatától – félhivatalosan a magyarországi turizmus felkent vezére, mit üzen ezzel a gesztussal? Azt,hogy gyertek ide, itt nyugodtan, és viszonylag olcsón lehet szemetelni (részegen hányni, randalírozni stb.)?
    Miféle álszent, képmutató „hazaszeretet” tanult vajon otthon? (Tudjuk, halljuk naponta kedves atyjaurától.)
    HL! Azért nem semmi a Gyurcsány-komplexusod.

  • RonaGyuri
    2018 augusztus 28
    8:44 de.

    Mikor a bukott ballib elitet oktatja ki Orbán, az inkább vicces, és csak kölcsönbe esik.

    Mikor a magyar nép iránt fejezi ki a megvetését, azt másképp teszi, és ebben nagyon hasonlít a ballib véleményvezérekre.

  • A mi ismertszerzonk mar masodszor ragcsal ezen az eseten.

    Ezen alkalommal rmeltem volna ,hogy az eset kovetkezmenueit kozolte volna.

    A kep tisztan mutatja ,hogy az eset nem az uton, hanem valamifele megallo helyen, vagy eft auttout-menti piheno helyen tortent.

    Itt Floridaban az orszag kormany tart biztonsago oroket az nagy forgalmu „Interstate” autoutal megallo helyein.

    Tisztan az nem letezo Horvatorszagban.

    De van fenykep bizonyiteka a Rachal tettenek.
    Egyenkent is felismertetve az Europa-kozi sajto altal.
    Tehat nem letezhet kivetel a torveny egyenlo betartasan.

    S a Horvat-rendfentarto hatosag mar a cikk alapjan is vegrehajthatta volna az ugyet.

    Talan a KMH ugyvedje pert indit az ottani hatosagok ellen a torvenyeik kivaltsagos vegrehajtasan.
    „Tenni a labdat az ittani hatosagok jatszoterebe”.
    Erdekes lenne hogy mi torvenyes vedelmet talalnanak?
    (Nem igen kerulne tobb panzbe mint az itteni trollokat fuzetni.)

    Remeltem volna, hogy az minden ottan-elok ,ugy mint mind azon azon utazok egyszsegenek-vedelemeben tortent volna ,hogy Rachel-nak megerkezett a Horvatorszagi idezes az ottani hatosagok elott megjelenni.

    Hat adna a cikk szerzoje jelentest azon hogy miert nem tortenne az Europaban ???

  • SZILARD;
    Nem a „pelenka” az eset targya, hanem a holgy cselekedete.
    Amikor tavolsagi utazasra megy nem tart egy szemet tasakot kocsijaban ?
    Az en pontom amit jelezztem, hogy az ottani hatosagok nem torodnek a legalapvetobb erdeku torvent-vegrehajtasan sem.

    Az egyen felismertetve,a szuksefes bizonyitek kozolve volt tobb europai sajtokban.

    De lasd a piszkos megallo vagy piheno helyseget.
    Az magaban abrazolja az altalanos korulmenyeket ottan.

  • Kedves Szilárdovics bátyuska

    Vannak alja néprétegek akiknél elnézzük ha eldobnak egy pelenkát a közúton
    És vannak olyan emberek akik ezt nem tehetik meg.
    Feltéve ha ez utóbbiak megszokták hogy nekik mindent lehet.
    Ez itt a bökkenő.

    Például mi lenne itt ha a Gyurcsányiak dobták volna el a szaros pelenkát.

    Szilárdkám akkor megint felgyujtanátok a Várost igaz ?

  • Hazzaykám te most ebből is kilóméteres Horthy-
    fényezéseket fogsz valahogy kreálni ?
    Mint eddig mindenből ?

  • Az a hír megvan, hogy Oroszország és Szíria készültségbe helyezte hadseregét, mert amerikai támadástól tartanak?

  • „Moszkva állítása szerint a Washington vezette koalíció támadásra készül a szíriai kormányerők ellen, amely azt követően veszi majd kezdetét, hogy brit szakértők útmutatásával egy megrendezett vegyifegyver-támadást hajtanak végre civilek ellen Idlíb tartományban.” – ezért az oroszok is készenlétbe helyezték a térségben jelenlévő erőiket.

    Lesz egy kis csete-paté, rakétákkal és légibombákkal? Aztán eszkalálódik?

  • Göllner András

    @ haza lámpa

    ” elég furcsa lenne, ha csak úgy testőr nélkül kóborolna Ráchel”

    Igen, szerintem is helyesebb lett volna, ha testőrrel az oldalán keni teli szarral az útszélét a bige. Maga mindent olyan pontosan megvilágít lámpa.

    Átadom helyemet a többi szarkeverőnek ide lenn. Tiszteletem a kivételnek, mint mindíg.

  • Dizari
    2018 augusztus 28
    10:55 de.

    A dolog teljesen egyxértelmű:

    A szokás szerinti vegyi támadást akarják a szírek végrehajtani de már jóelőre megpróbálják rákenni az USA.-ra.

    Kb ennyi tellik ki a szarkeverő ruszkiktól meg a tömeggyilkos Assad-tól.

  • Undorito es szegyenletes a holgy tette.

    De mi koze lehet apja foglalkozasanak ahoz ?

    Ha a leny trehanyul nevelt volt, azert az anyja erdemli a vadat.

    Az en piblikalasom, hogy az ottani helyi hatosagok miert nem teszik az eset vegrehajtasat mutatni hogy ok a torvenyeket vegrehatjak minden kivetelek nelkul.

    Egy eszes DA ugrana rajta,s a kovetkezo valasztason miniszter-elnoknek versenyezne. Igen nepszeruve is lenne.

  • DRAZIRI;

    A ma reggeli hirekben Moskva jelentese hogy a legnagyobb meretu katonai gyakotlatot tartjak, Kina es Mongol hadak reszvetelevel a hideg-haboru idejetol.
    Nem kevesebb mint 300,000 orosz katona tobb ezer tank es tobb ezer harci gep reszvetelevel.

    A had-gyakorlatok az ellenkezo iranyban tortennek.

    De Putin elnok es Sigou hadugyminiszter dicsekedtek szombaton, hogy 63,000 orosz-katona nyert kivallo igazi-haboru tapasztalatokat Szyriaban.

    Mind ketto inkabb fenyegetes mint aggodalom hangzasu.

  • Göllner András

    @ Bende Gizi

    „Az egyen felismertetve,a szuksefes bizonyitek kozolve volt tobb europai sajtokban.”

    Csak pontosan akartalak idézni, Gizi, mielőtt megkérdezném, mond, kérlek alázattal, te milyen európai sajtokat szoktál fogyasztani? Gondolom a pálpusztaitól egyszerűen eldobod magad. Elmondanád mire gerjedsz, mire buksz? A „szuksefes” sajtban milyen pénisz, bocs, penész, van? A csigatésztát mivel kedveled? Papsajttal, vagy egy szájkosárral? Írjál hosszan, és lehetőleg érthetetlenül, mert ezt annyira jól csinálod.

  • Parács Péter Pál

    Ez már megint nonszensz.
    -És el kellene gondolkodni azon, hogy „Európa azé, aki teleszarja”.
    -Azon túlmenően, hogy ez gusztustalan megfogalmazás, de:
    *Magyarország, csak Európa része és-hogy ki „szarja tele” a „vén Európát, a büszke nőt”, ahhoz Orbán Viktornak semmi köze. Inkább ez kérdés a cikk írójához is.
    *Vagyis, ha belegondolunk mégis kiáll „ez a szemétláda” Magyarország Európáért.
    *Másrészt, számomra érdekes, hogy a KMH-ban mindég csak ócsárlást olvasok Magyarországról és választott parlamentjéről.
    *NEM CIKI EZ KICSIT EGY KANADAI éppen MAGYAR HÍRLAPTÓL?
    -Akkor most ki „szarik hová” és miért?????????

    PPP

  • Parács Péter Pál

    Legközelebbi hozzászólásomban
    „Badarovics P.P&P.” leszek, ha állandóan a magyarságot parodizáljátok stb.

    BP.P&P.

  • Dizari
    2018 augusztus 28
    10:55 de.

    Az USA gyarmatosító birodalomépítésének ez a köre Afganisztánnal kezdődött.
    Obamának nem volt ereje visszavonni a csapatokat.
    Trump nem is akarja.
    Hitler megkapta a kis keleti baksist elsőre. Aztán vérszemet kapott, és elég sok áldozattal sikerült megállítani.
    Az USA megkapta Afganisztánt és Irakot. Ki fogja megállítani, ha Trump túl komolyan veszi magát?

  • Badarovics P.P.&P.

    Tisztelt Publikum!

    Magyarország kapott már 56-ban is segítőkész röpcédulákat és volt „Szabad-Európa” rádió is Európán kívülről.
    Lehet nem jól gondolom? Akkor ki „szart bele” a kedves elvtársakon kívül?
    Tak

  • Kedves Badar,

    Az Európa azé, aki tele…, az egy mentalitást jelöl, amire Ráhel Orbanovics Tiborcza ékes bizonyítékot szolgáltatott. Annyiban biztosan nem független ettől a remekbeszabott Orbanovics barovicsiszkojtól, hogy egyrészt a lánya nekije, tehát a normát volt kitől tanulnia. Másrészt turisztikai tótumfaktumka. Harmadrészt volt ő már utazó trampli is a közel keleten. A remek férjecskéjével.

  • Na hat ez az eset meghozta a denominatort az itteni elvtarsaknak.

    Senki nem kepes a szar,szar, es a szar temajatol tavozni.
    Mindhato lenne hogy „megtalalta zsak a foltjat” !

    Remelve viszitek mind magatokkal. Igazan megerdelitek mind.
    Sot meg „pelemkas” elvtars is bele utotte az orrat ismet, anelkul hogy kepes lett volna meg ertelmes mondatott is kifejezni az Orban menyecske auto-uti szemet osztogatasan.

    Igazan csodallom hogy nem a zsebetekbe dugta a piszkos pelenkat.
    Az az egyedulli amin panaszkodyok.

  • Oh come on Mr.P.P.P.

    A pelenka laz szaga elfogta magat is ?

    Remelnem nem dulne-be mind azoknak a „szaros” felrevezeto elkepzelseknek ?!

  • Mikor a szavak elfogynak a hosszú erőltetett magyarázkodások után, a tény fennmarad; szégyen és gyalázat ez a közönséges, trampli riherongy ! Durung apa, bunkó család tükörképe !

  • talalom
    2018 augusztus 28
    9:26 de.

    Neked se semmi a Gyurcsány-komplexusod, csak nálad kritikátlan imádat formájában nyilvánul meg.

  • Geyza
    2018 augusztus 28
    11:49 de.

    gájza kedves teveszerelő sorstársunk az „űrban” ugye ha a teliszart bilit lefordítod a szájával ,lefelé és úgy ülsz rá akkor duplán lesz szaros a bili és te is… lemoshatatlanul

    namármost a „szűrös” helyzet ott az ellopott golánfennsík másik oldaláról nézve (a déliről beszélek) olyan amilyennek te próbálod lefösteni, de sem a festéked sem a pemzlid nem műxik jól! (csakhogytudd és légy -tudod amely rászáll- tudatában eltévelyedésednek)

    szóval az úgy volt, hogy a nyugati hatalmak élükön a süsühadsereggel a moszatosok nagyméretű és mélyrahatoló segíccségével létrehozták a szűrös majdantéri replikát a majdan előtt azaz „voltan” térré modulálódott…szóval „demokratikus” (nekem még senki sohasem tudta elmagyarázni mi is az és hol létezik?) ellenzéket hoztak létre kiképző táborokban valószínűleg afganisztán kies lejtőin máktermesztés közben akik azután fel lettek fegyverezve süsügyártmányú fegyverzettel állig, azaz tetőtől talpig, és be lettek telepítve „szűriába” szűria az addig egy virágzó nyugodt kis ország volt de nem engedte át „a csövet” (ami LNG) ezért azonnal fekete seggű lett

    azaz kidobálhatnád már az érzelmeskedő „elemzéseidet” oda ahová a ráhelke nem dobta bele… és a racionális okokat vehetnéd figyelembe

    namármost… megy sikoly ugye süsüéknél ami másnéven nátó (az olyan Tó amelyben van na „Ná” és úszik is) mert quod licet Iovi non licet bovi alapon a ruszkiknak és kínának meg az összes nem nátónak (képzeld ha mindenki belelépne a ná tó ba ki is löttyenne azonnal) pofa be és kuss lenne amíg a na Ná Tó belelép mindenhová ha hítták ha nem meghívót általában nem tudnak produkálni a belépő pontokon

    szóval itt van elhantolva az antiorosz és az antikínai meg antianti jaaaaa és a hollódemokrácia hahahahaha

    hahahahahaha

    biciklizzél inkább előtte és helyette, jó? üdv innen a naná Tó partjáról jéghideg DAB és finom Holland sajtok mellől

  • Parács Péter Pál
    2018 augusztus 28
    3:39 du.

    akkó’ légy „pipipi” na jó?

    szóval ittenről báncsák krahácsot a szent levédiabasznádi NER t és tsai.-t

    te tucc valami jót mondani ottanrólságosan? tedd ide bele telibe, hadd tuggya a nagyérdemű nem elég nekünk a #gizi még pipipi ke is?

  • hazai lámpa
    2018 augusztus 29
    6:33 de.

    Inkább Gyurcsány mint a Horthy.
    Nézz magadba,

  • Andrew_s
    2018 augusztus 28
    3:56 du.

    Nem értek Veled ebben egyet.

    Kisbushnak MUSZÁLY volt levernie az afgán tálib rendszert.

    Irak esetében ENSZ felhatalmazással történt a hadjárat.

    A bagdadi mészárosna abbél nagy igyekezeze hogy elhitesse a Világgal hogy van neki tömegpusztító fegyvere, kissé túlságosan is jól sikerült. Elhitték neki.
    És mivel úgy ismerték meg hogy bárkit képes a környezetében megtámadni, hát jól leverték a kis mocskos rendszerét.
    Ismétlem : az ENSZ felhatalmazásával.

    Az már egy másik kérdés hogy a szarrágó korrupt politikusok képtelenek voltak kihasználni a katonai sikereket.

  • Bendeguz79
    2018 augusztus 28
    1:35 du.

    kedves #gizi két falás pálpusztai között elmagyaráznád, hogy a japán (az ugye egy teljesen északi ország és az Atlanti Ósőn partyai nyaldossák ezért vesz rész a partyainál parttalanul tartott na Ná Tó -i összevont hadgyakorlaton Észak Kóreát fenyegetve (ugye északkórea azáltal jött létre, hogy erőszakkal szétvágtátok a nagy egységes kóreát és az egyik fele északra került a másik -következésképpen- délre és most lehet használni mint zsinagógában az útálatos képet mert ha ti rámongyátok hogy útálatos akkor mi más is lehetne?) szóval nektek szabad és mindenki másnak kuss van?

    vagy hogyan is van ez

    ugye süsülandiában (fogadotthazád) két párt műxik de egyikről sem lehet tudni, hogy a valóságban micsoda is mert mind a kettő harci kecskék gyülekezete és a mekekeke kéjn nevű selejtes vadászpilóta miután lezuhant azonnal szenátor lett és meggyilkoltatott 25 millió embört csak úgy cum trucc mert ő már csak „olyan” volt, hogy tartaná magánál belze bubi szorosan

    szóval akkor azok az országok amelyeknek partjait a csendes vagy pacifikus ósőn nyaldossa azok miért nem gyakorlatozhatnak a csendes ósőn ön? a saját partjaik előtt

    és milyen gongya van a na Ná Tó nak azzal ha a boszporuszon orosz hadihajók is áteveznek mint Mitridátész és A ga Memnon?
    és a Jázón keresve a spárgát amit majd ugye Médea kölcsön ad neki

    mesélj gizike próbálj ki más ájrópai sajtokat is a kvárglit semmiképpen se hagyd ki

    hahahahahaha

  • Rodeo11
    2018 augusztus 29
    7:29 de.

    Mán montam :hadd a francba a Golant.
    Elvan nélküled is.

  • P.P.P. es tobb masok is;

    Tisztan ami bizonyitva van a cikk jelentese altal,azt senki nem
    hajlando, sem kepes figyelembe venni.

    Csupan a lehetoseget ragadni a szemetelo leany apjat es mas csaladtagjait szidni.

    Nagyszeru, amodon lesztek majd tobb es szagosabb szaros pelenka hegyek alatt eltemetve. Ertve azt a ti politikai parhuzamossagavval.

  • Geyza
    2018 augusztus 29
    9:02 de.
    és ha nem? akkó’ mi lesz?

    antipasto?

  • Bendeguz79
    2018 augusztus 29
    9:03 de.

    gizi ha te szereted a szart enni…az a te magánügyed

    üdvözlettel

  • Ez a cikk az Orban Rachel auto-ut-menti szemtelesen volt.
    Na de mint rendszeresen Rodeio mindeg nem csak hogy elkeveredik, sot vilagszerte elcsvarog eszmeivel es soraival.

    1.,Rodeo, a NATO az a North Atlantic Treaty Organization (EszakAtlaniVedelmi Szerzodes.)

    2.,Japan, ha nezned a globot, a vilag masik oldalan van.
    S Japan tagja a SEATO-nak ,a South-East-Asian-Treaty-Organization.

    3., A US Navy NEM fenyeget senkit sehol. De delkinai tengerben Kina mesterseges szigeteket epitett es mind azt hadi-tamaszpontokkent hasznaljak.
    A tenger amit ot, (5) mas nemzetek teruletei.

    A nemzetkozi torveny es szerzodesek biztositja a szabad hajozasokat barkinek bekes celokkal.

    A gyorsan novekvo es agresszive Kinai Navy nem csak hogy tagadja a szabd kereskedelmi hajozasokat de fgyveres eroszakkal fenyegeti az ottani nemzeteket es hajozasokat.

    Kina fegyveres eroszakkal elfoglalta Tibetet. Eroszakkal pusztitja a tibetiek vallasi szabadasagat. Sok tibetit kitelepitettek es mas Kinaikat telepitettek be.
    Hasonloan mint sztalin tettei ,de meg az osi babyloniai es szyriai kirolyok is gyakoroltak nemzetek megszuntetese celjabol.

    4., Nem tudom kik voltak azok a „25 millio” akiket John McCain (ma liberal-globalista erok kedvence) gyilkolt volna meg ?!

    Mint mar irtam itten ( a HFP soran)John egy katomai csaldbol szarmazott. Apja es nagyapja US admiralosok voltak.
    John maga mint F-4 bombazo pilota volt.
    Viet Nam ban lelove. Nem tudni hogy a cel amit bombazott gyilkolt-e valakit. De 5+ evet toltott robsagban.
    Kinoztak, vertek, sot karjat is eltortek celzatosan.

    De John nem csak hogy vissza ment a haboru utan, sot a bekes eggyuttmukodesen dolgozott.
    Ma a fogoly-tabor parancsnoka reszvetelet es dicsoiteset velte.

    Arizona hazaja, es elobb mint a lakossag altal nevserint,egyenileg US kepviselo volt,majd Szenator.

    Ma rem unnepelt mert Trumpot ellenezte es tett nehany megjegyzeset.

  • Sajnalom, de Rodeo vadaira reagalva a kovetkezoket.

    5.,Koreat senki nem kenyszeritette semmire.
    Persze evszazadokkal ezelott Kina, majd Japan uralta.

    1945 Augusztusaban Truman egyeni ajandekkent adta az eszaki felet sztalinnak mint egy ajandek, a Sztalin 1945 Aug. 8-i haduzenteert Japan ellen.

    A fiatal Dean Rusk ezrdes volt kuldve a hirrel Sztalinkoz. Egyik publik interviwe-jaban mondta, hogy Sztalin nem volt kepes elhinni azt. ‘Majad nem segre esett Sztalin’.

    Az akkor a „kameraderi” volt Moszkvaval.
    Ma tisztan latahato hogy oriasi tevedes volt.

    6., Hasonlo volt Indo-Kina esete is.
    Paris tartomanyait elfoglalta hadaival 1945 utan. Az is ostobasag lett. De DeGaul fenyegetett HA nem tamogaja a US, Moszkvaval szovetkezik.
    Ugy ragadt a US Viet Nam-ban.
    Az is oriasi tevedes volt !

    6.,Bush kenyszerulve vette Afghanistanba menni,mert a Taliban megtagadta Ben Laden atadasat. De az is teves volt.
    Azt veltek hogy egy-ket honap lett volna szukseges.

    7.,Segitetek Sadam Huseint Iran es az Ajatolah elleni amikor elfoglaltak es bortonoztek a US embassy szemelyeit 440 napig.
    De az is epp ellenkezoen sult ki.

    Tudom, Te vagy a vilagon az egyedulli aki soha nem tevedett, s nem kovette el semmi hibat !
    Neked mindeg minden a terveid alapjan sikereskedett.
    De az jelentektelen barki masok szamara !!!

  • Bendeguz79
    2018 augusztus 29
    1:46 du.
    nembajgizi

    ez már nem kezelhető semmiféle orvosi eljárással

    hahahahaha

  • Rodeo aug 29-12;34 sorara;

    irta; „..ha te szeretred a s….t az a te mahan ugyed…”

    Nem , az csak neked valo.
    Elvezd mind.

    Jo etvagyat !

  • Bendeguz79
    2018 augusztus 29
    5:09 du.

    #gizi erre nincs válasz… te nem tucc adni mást mi lényeged…
    kkk a seggség csimborasszója és a szarrágás illusztrációja

    bye bye
    meg akármi

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    H-MOL KETTŐS-VERSENY*

    Szegény horvátok!
    Ők egy nemzetközi [10millió €-s korrupciós bűnügyben] körözött MOL-vezért vártak a túloldalon…
    Ehelyett, az Orbán-család Hernádi helyett ismég csak egy másik sz rt hajított át a palánkon; ezt egyétek címmel…
    Hiába szólt tehát strassbourgi Európai Bíróság határozata a vazallus focihaver kötelező kiadatásáról. Sz..unk bele gondolja erről ma is a mi Vezérünk. Hiába, könnyű annak, akit az Európai Néppárt német tökösei védenek és fizetnek…
    Erre mosmeg – „mikutyánk horvát kölykei”** – bedühödve, egy világraszóló fényképes(ld. fenn) médiahadjáratot gerjesztettek „Magyarország ellen”… 😀

    .

    * Hernádi/Horvátország
    ** Orbanini Duce felemás jelzője a horvátokra egy német-horvát EB-meccsen.

  • Geyza
    2018 augusztus 29
    8:32 de.

    „Inkább Gyurcsány mint a Horthy.
    Nézz magadba,”

    Géza, nem várom el, hogy megértsd.

    Orbánról 2014-ben azt mondta egy öreg parasztember, hogy „ilyet még Rákosi sem csinált” (Kishantos-ügy), ti. beszántották az élő növényeket. Azóta történtek olyan dolgok, hogy egy konzervatív ma nyugodtan mondhatná, hogy ilyet még Horthy sem csinált!

    Ha választani kell egy Horthy vagy egy németbarát vezető közt, inkább olyat választanék, amelyik nem szolgáltatja ki az országot idegen érdekeknek. Én a mai magyarság, a gyerekeink érdekét nézem.
    Nem várom el, hogy megértsd, de sajnos családi traumádból kifolyólag engem támadsz ezért. És ezzel nagyon súlyos hibát követsz el. Ebben a dologban nagyon téved az Amerikai Népszava is.
    Persze, legjobb dolog lenne egy pacifista, béke Nobel-díjas, a rák ellenszerét feltaláló vezető az országnak. De ha nincs, akkor is lehet választani több lehetőség közül.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    thu/4:03
    helyesbítése

    „német t ö k ö s e i” helyett ; t ő k é s e i

    – csupán egy freudi elszólás vótt… 😀

    .

  • hazai lámpa
    2018 augusztus 30
    4:09 de.

    „egy Horthy vagy egy németbarát vezető közt, inkább olyat választanék, ”

    Bocs, kimaradt a lényeg. Természetesen, akit a nagy Pelenka-gate érdekel, az nyugodtan görgessen tovább.

    Én olyan témáról szeretnék írni, ami szintén kiveri a biztosítékot a közéletben, ezért nincs a mai napig kibeszélve társadalmilag.
    Horthynak és tanácsadóinak az volt a véleménye, hogy Németország nem nyerheti meg teljesen a háborút. De Kelet-Európában a németek lesznek az urak. Ezért ne haragítsuk őket magunkra, de nem is szabad a magyar vért a német-orosz háborúban ontani idegen érdekekért.
    Gazdaságilag kiszolgáltuk a németeket, de azt feltételezték Horthyék, hogy ez nem jár együtt az állam fasizálódásával. Azt lehet mondani, hogy ez egy reálpolitika volt abban a helyzetben.

    1943-ban Horthyéknak nyilvánvalóvá vált, hogy a németek ezt a háborút elvesztették. Ezután feleslegesen ömlene a magyar vér az orosz fronton. A Kállay-hintapolitika lényege volt, hogy ne haragítsuk magunkra a németet, ami az ország megszállásával járna. De közben béketapogatózást folytassunk a nyugati szövetségesekkel.
    Mindeközben a belső, németbarát ellenzék vakon hitt Németország győzelmében és az új világrendben.
    Nem várom el egy holokauszt túlélő leszármazottjáról, hogy megértse a különbséget a két típus között, mert neki sajnos mindegy.

    De vajon a személyes veszteség följogosít bárkit arra, hogy a mostani emberek életét károsan befolyásolja, csak azért, mert ő személyesen gyűlöli Horthyt?
    És ez nem mondvacsinált pelenka-ügy! A szent demokrácia nevében nem lehet Horthy valós felelősségét megállapítani, és mi az, amit ő próbált kivédeni! Mindkettőre van példa.
    Pelenkákról kell vitatkozni, mert a lényegről nem lehet beszélgetni. Ezért van ez a nagy társadalmi közöny, amit t. cikkíró annyira fájlal a cikkében …

  • „Ne foglalkozz semmivel. Legyints mindenre. Légy a társadalmi közöny közkatonája, és akkor nem érhet meglepetés, illetve bántódás. ”

    A liberálisok szerint 1990-ben véget ért a történelem, azóta felfelé tartunk. Ha az ember ezt elfogadná, akkor persze örülnének a liberálisok, de a szaros pelenkakupac még jobban gyűlne az ajtónk elé!

    Itt általában az a szokás felsőbb körökben, hogy a nem liberális rendszereket kell hibáztatni mindenért, azt jónapot. Nincsen tisztába tevés, csak a Horthy meg a Kádár hibás mindenért.

    Ezért aztán nem kell csodálkozni, ha a magyar ember úgy érzi, ő nem hibás semmiért, mindenről mások tehetnek.
    A modoroskodó, HVG magánélet szentjeinek talán azt kéne követelniük, hogy a magyar közbeszéd megtisztuljon! Ne lehessen lapáttal dobálni a sz.rt rég meghalt magyarokra, miközben mi tisztára mossuk a kezünket.

    Akkor talán a saját kortársainkat se fogjuk árgus szemekkel vizsgálni, hogy eldobtak-e egy zsebkendőt, miközben fél megyéket tettek el a szatyrukba. Helyükre kerülnének a dolgok.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Geyza 8:39

    Írod, hogy „az USA-nak MUSZÁLY volt levernie a tálib rendszert”.

    Hát, ami azt illeti, korábban meg >fölszabadította< üket, illetve Charlie Wilson már 1986-ban 1000 db Stinger típusú kézi föld-levegő rakétával (ingyen, ajándékba !!!) olyan fegyvert adott abba az ördögi kezükbe, amelyekkel a szovjet helikopterek ellen szinte mindenhatókká váltak. A SzU-k hamarosan ki is vonultak onnajdt és átadták a terepet az USA-nak, amely immár uszkve 30 éve ugyancsak hősiesen harcol velük. Sok értelme volt, hacsak nem valami más hajszolja őket háborúzni… Ugyan mi is?

    Ez a "muszály" tehát azt jelentette, hogy "amit főztél USA, azt edd is meg…" És mit ad'sten? Mind a mai napig ezt a maszlagot eszik és zabálják ill. zabáltatják a zusákokkal… Jönnek is a katonai megrendelések az ipar felé szépszámmal, de nemcsak Stingerekből, hanem mindenből amit csak elképzelhetsz… Bár sokak szerint más háborúkhoz – mint Vietnamhoz – képest ez túl kicsi háború, viszont és talán épp ezért a legkorszerűbb változatok nyernek kipróbálást, mások meg még ott helyben elavulnak… Néhány ember is ott helyben amortizálódik harcmezőn, de hát a háború márcsak ilyen… Majd a családot ellátja a haza…
    Ám viszont nagyon gazdaságos, és nemcsak a gyártóknak (a gyárosoknak és a finánctőkének), de a munkásnak is jut belőle elég munka és fizetés… És akkor elégedett a rendszerrel is…

    Egyensúly barátom! Egyensúly ! – Imé, a kígyó már a saját farkát eszi, te hát ez nekije a lételeme… Mit tehetünk? 😀

    Üdv Gezám !

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2018 augusztus 30
    5:08 de.

    hahahahaha @gájza elvtárs aki assziszi úr, kapott egy brosúrát „a párttól” (még nem tudom melyiktől de még nyomozom)… és abban „az van” de ő a villogó zöld képernyőn a sinusgörbék modulációs rátáját figyelve a delejjel kapcsolatban aminek a bemeneti és kimeneti coulombjait figyelgeti és ha megtalálja tapsikol nem is képes másra mint a szellemidézésre és teljesen be van hollózva és antizva is … magam részéről mikor látom eme kisüléseit (mint bolond kondenzátor rosszkor és a rossz delejt süti ki) akkor derűsen mosolygok és szoktam neki mondani esztaszt annak tudatában, hogy állandóan rajta van a szemellenző és nem is képes mást látni, mint amit (és ide azt gondolsz ami jólesik) én is azt teszem… olyan mint gyurma gyurka nem haggya magát…

    hahahahahaha

  • Bendeguz79
    2018 augusztus 29
    5:09 du.
    hőnszeretett gizi, te is kaptál egy brosúrát ott a párttaggyűlésen florida alsőközépen amiben schlagwortokban le van írva a te gyermeteg és rezgőfejű stílusodban, mire mit kell mondanod és azt is ügyetlenül forgatod mert több mint egy paragrafus és az neked már hosszú és összekevered… kérd meg a brosúra szerzőjét csináljon neked kivonatot, hogy ne okozzon neked akkora gondot megfejteni a valóságot és összekeverni kábszeres rémálmaiddal valamint egyensúlyozhatnál egy kicsit és vehetnél egy 2 négyzetláb területű hordozható érintős képernyőt az okostelódba bedugva deróttal és azon talán -néha- el is találnád a betüket igaz, hogy a sajttál és a sajttal között akkor sem tudnál különbséget tenni meg sok minden másban sem…egyébként is kezeltethetnéd az agylúdtalpadat mert már nagyon bütykös az agyad és lehet, hogy agysérved is van már?

    szóval beesett az eső? és az esernyőd éppen fel volt dugva?

    hahahahaha

    írjál sokat az vidám perceket okoz sokat kuncogok az eltökélt seggségeiden…., te kis „kőfelybej” gizike aki gőzeke is és hogy sípol mikor ráeresztik a teljes nyomást

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2018 augusztus 30
    5:08 de.

    Hja az USA politikájának bakugrásai.

    Stingereket adtak a mudzsahedek kezébe hogy ne legyenek kiszolgáltatva annyira a gátlástalanul gyilkoló Mi-24 HIND harcihelikoptereknek.

    Ezeket a mudzsahedeket, akik egyébként békén hagyták az előlük az ENSZ képviseletre bemenekült orosz-barát volt kormányfőt, utóbb elzavarták a tálibok akik iráni pénzen és segédlettel jöttek a semmiből.

    A tálibok felszorították északra a mudzsahedeket, ott már nem bírtak velük, kirángatták a volt oroszbarát kormányfőt az ENSZ épületéből és agyonverték, vallási rémállamot hozak létre vallási rendőrséggel, tábori ágyúval széjjel lőtték a legősibb 4 emelet magas Buddha-szobrot, amire az USA és INDIA azt mondta hogy megadnak bármennyi pénzt csak kíméljék meg ezt az ősi világtörténelmi ereklyét, de nem.Szétlőtték.

    Utóbb a tálib kormány megtámadta Amerikát.
    Az eredmény :3000 halott USA állampolgár.

    Mégis. Mit kellett volna tenni az USA.-nak ? Bocsánatot kérni a mocskos rongyfejű ebektől hogy Amerika létezik ???

  • hazai lámpa
    2018 augusztus 30
    4:37 de.

    Mit fáj neked hogy a liberálisok mit mondtak?
    Nem a Horthy mondta, hátakkormeg ??!

  • Bendeguz79
    2018 augusztus 29
    1:46 du.

    idézlek Óh nagy Sejk

    „3., A US Navy NEM fenyeget senkit sehol. De delkinai tengerben Kina mesterseges szigeteket epitett es mind azt hadi-tamaszpontokkent hasznaljak.
    A tenger amit ot, (5) mas nemzetek teruletei.”

    szóval azért délkínai mert kínához tartozik azaz Kína felségterülete? ugye gizi?

    namost amit krump lee (te trump nak ismered) aszon’ta északkóreának, hogy a földdel teszi egyenlővé és még a hamvait is beszórja sóval ha nem azt teszi amit ő mond neki HA EZ NEM FENYEGETÉS AKKOR MI?

    ezen kívűl még 1000 katonai támaszpontja van szerte a világban a határain kívül az sem fenyegetés hanem a béke harc része: legjobb védekezés a támadás és rablás meg gyilkolás alapon ugye yemen, szíria, afganisztán, vietnam, stb… ott mit csinál és miért? meg mit akar a perzsáktól? hogy újra legyen sah mint kesztyűbáb ??? szóval kifejtenéd bármennyire is nehezedre esik

    ja és vegyél másik kiskátét meg cseréld le a brosúrádat másikra

    és a hasist hagyd abba nem használ

  • Bendeguz79
    2018 augusztus 29
    1:46 du.

    gizi, nagyon érdekelne a tudományos elemzésed arról, hogy a dzsónmekkéjn mit keresett vadászrepülővel vietnámban és miért? namost ha meg lelőtték és nem égették szénné napalmmal mint a dzsónmekkéjn katonái a vietnamiakat akkor az a kis tórcsőr az semmi sem volt ahhoz képest? vagy hogyan is volt? szóval mesélj gizi olyan izgalmas amit brekex hahahaha

  • Geyza
    2018 augusztus 30
    8:46 de.
    nahát? mekkora az akkora!
    van egy kérdésem (nyomja a gyomromat)
    mi a bánatos lópimpili köze van bárkinek egy szuverén ország belügyeibe: kőkorszakban élnek? középkorban? az ő „idejük” ez! az órájuk késik…

    szvsz sok olyan helyet ismerek (és hidd el bennük élve) amelyek az időskálán messze „megelőzik” a na mit is? és olyan pudvásak, meg senkiháziak és rabszolgákat tartanak, nyomorba taszajtják saját honfitársaikat, még a levegőt is megfizettetik velük még akkor is amikor a levegőt is teleszennyezik kapzsiságukban azaz aljas képmutató útonállók

    erre szoktam azt mondani, hogy maraggyanak a konyhaasztaluk mellett és fogják be a redves pofájukat és -főleg nekem- ne merjék megaszondani hogy mit kell nekem tennem

    ugye hogy ugye?

    ez az „érvelésed” teljesen a bendegizi stílusa lett (miszerint az nagy bűn volt hogy a dzsónmekkéjnt a vietnamiak lelőtték vietnamban és megtorcsölözték…, hahaha de hogy a dzsónmekkéjn mi a bánatot repkedett arrafelé bombázva arról egy árva rohadt pontosvesszó sinccs elpottyantva)

    átrendezed a dominókat a saját „képedre” (képtelenség teljes) és assziszed megeszem? hahahahahaha

  • Rodeo11
    2018 augusztus 30
    10:15 de.

    NE edd meg !
    (Végignézném amint éhenfulladsz hehehe)

  • Geyza
    2018 augusztus 30
    11:13 de.

    kösz, logikád kristály tiszta és sziporkázol mint egy félig lejárt csillagszóró

    hahahaha

    én is végignéznélek

  • Rodeo11
    2018 augusztus 30
    11:41 de.

    Megdögöjjek a kedvedért?

    tőtök korsó rumot.
    Asztán lesz ami lesz…

  • Geyza
    2018 augusztus 30
    12:06 du.

    szabad választások vannak csak kicsit van meghekkelve… milyen rumról beszélsz, nem mindegy, én a Matusalén t kedvelem (15 éves Cuba i

    hahahahaha kis coca cola + jég

  • Rodeókám !!!!!!!

    Volt már hogy TE megittad a főző-rumot ??!

    Mert az borzasztó.
    Ami után következik.
    Mikor az asszony hétvégén keresni kezdi a sütéshez.

  • Geyza
    2018 augusztus 30
    2:44 du.

    bocs de most nincs rád időm!
    George Szell Elisabeth Schwarzkopf Richard Straus Vier letzte Lieder van a rádión

    és olyankor a világ háttérbe szorul veled együtt kkk

  • Rodeo11
    2018 augusztus 30
    3:29 du.

    Na hál’ Istennek.
    Végre egy örömhír.

  • Geyza
    2018 augusztus 30
    4:20 du.

    már rádérek…hahahahaha nem olyan eccerű ez, mint szeretnéd…in kább igyál rumot

    az megláccik rajtad

  • Geyza:
    „nem “program” amiről írtam hanem “pogrom”.

    Eh, talán nem jól érted a freudi elírást; talán akad itt egy-két kommentelő, akinek benső vágya, hogy a program pogrom legyen. 🙂

  • Göllner András

    @ hazai lámpa

    „A liberálisok szerint 1990-ben véget ért a történelem, azóta felfelé tartunk.”

    Mondja ezt a hülyeséget meg honnan szedi ? Honnan veszi maga a bátorságot ahhoz, hogy ha netán, egy amerikai professor, Francis Fukuyama (vigyázzunk, mert ráadásul még egy migráns család gyerekéről van szó ???) kb 30 évvel ezelőtt egy ökörséget talált mondani, amit nem csak ő hanem a liberális nézeteket valló társadalomtudósok durván 99.9 százaléka rögtön elítélt, hogy idehamisaítsa a liberálizmus történelemmel kapcsolatos nézeteit ? Hazai Lámpa ! Már többször elmondtam magának, hogy jobban járna ha megigazítaná a kanócát.

  • Göllner András
    2018 szeptember 1
    2:37 du.

    Lehet az a baja a csajnak
    hogy nem elég hosszú benne a”kanóc” hehe

  • Belzebub
    2018 augusztus 31
    7:47 de.

    Ehh..
    OIM* csak alanya lehet Freudnak, nem tudományának alkalmazója

  • Rodeo most nem tudok időt szakítani.
    Drögenyői Zéró tiszteletes úr vár szeanszra engemet.

  • Göllner András

    @ Geyza

    Általában, ha egy lámpa füstöl, a kanóccal a gond. Az a baj, hogy ez a mi hazai lámpánk, nem halgat a jó szóra, mert makacs. Összekeveri a szezont a fazonnal, kidobja a kicsikéjét a fürdövizével együtt az utcára. Ha egy hülye liberális politikussal vagy párttal hozza össze a sors abból azonnal arra következtet, hogy a liberalizmus csapni való. Jól is néznénk ki, ha egy pár perverz, pedofil pap, vagy apáca miatt, kihajítanánk Krisztus Urunk tanításait, és szakítanánk a kereszténységgel. Ez pokoli jó lenne mi, Geyzuka ? Anyukámat….

    Én ha lemegyek a lámpámmal a pinyóba, előtte mindig megigazítom a kanócomat. Világos ? Hogy erre miért képtelen a mi hazai lámpánk azt nem tudom. Lehet hogy fél az Irsai Olivértől, vagy netán az Egri Leánykától ? Én Traminit vagy Cserszegit iszom. Nem keverem a borászatot a gender study -val.

  • Göllner András
    2018 szeptember 2
    11:21 du.

    borpincékben és úgy általában az „igazi” mélységekben nagyon hasznos egy égő gyertyát mellmagasságban magunk előtt vinni… mert ugye ha gáz van…az a gáz is alattomos

    a Tramini az jó lenne, ha nem szabályozta volna az ejjujjujjujj antialkoholista pistája a belségeit valamint a sörökét és általában mindazt ami finom beleértve Foie de Gras sem a régi már… „valakik” nagyon vakmerőek és még gyártanak isteni sajtokat amik önjáróak és zamatosak lehet, hogy „abban” a bizoccságban senki sem „sajtkedvelő” minő szerencse…. errefelé a füstölt árúról szóló tudományos reklámokat undorodom, mert azután ha ki is bontom akkor …a racoon ok eledele lesz aznap éjjel hátha azok még nem… füstölt szalonnának hínak holmi vizenyős szétolvadó akármit aminek se íze se bűze és a portugál hentesnél vett zsírszalonna (bőrös) alkalmatlan volt igazi töpörtyű készítésére pedig igazán minden emlékemet beleadtam

    a petroljom lámpa kanóca? háát kanxdeláberünk nek az nincs csak…

  • Göllner Bandi:

    Azzé me’ a Hazzay-nak csak 1 feladattya van itt:
    Propagálni minden úton-módon a Horthy-éra előnyeit.

    Ennek vet alá mindent, mindegy milyen módszerekkel.

  • Göllner András

    @ Geyza

    Én is ezt gyanítom. A Pető Ivánt össze keveri John Stuart Mill-el, a gladiátort a radiátorral. Bele se merek gondolni, mit főz bele a töltött karalábéba. Az utóbbit kizárólag Szent György hegyi Olaszrizlinggel illik inni. Várlak a Don kanyarban egy pohárral.

  • Göllner Bandi:

    Don kanyar?
    Az messze van.
    Oda már kerékpárral kell menni.

  • Göllner András:

    Geyzának:”Várlak a Don kanyarban egy pohárral.”

    Tisztelt Uram!
    Engem ugyan nem hívott meg, ennek ellenére tájékoztatom, hogy oda én nem megyek. Viszont szívesen látom Önt is, Geyzát is az U Kalichában (Na Bojišti 12-14., Praha) a háború után este 6-kor.

  • Göllner András
    2018 szeptember 4
    3:23 du.

    Szoktam mesélni olyanoknak, akik nem fórumoznak, hogy van ez a hírlap.

    Itt mindenre az a válasza egyeseknek, hogy „mert a Horthy döglött tömeggyilkos”. Ha a Tisza folyó tavaszi árvízszintjéről vagy a forint árfolyamáról van szó, rögtön jön a kézenfekvő magyarázat: „a magyarok antiszemiták és különben is a Horthy … ”

    Ehhez képest az antiszemitizmus és kultúrharc a népesség nagyon kis részét befolyásolja, pláne hogy nem is ismerik.

  • Geyza
    2018 szeptember 3
    8:06 de.

    Liberálisok közül az „értelmiségi” vagy a „megmondóember” közmondásos Magyarországon.

    Ők azok, akik a rendszerváltás óta eltelt harminc évben felelősség nélkül hergelhették a közvéleményt. Egy pártpolitikusnak vagy kampánymenedzsernek legalább van valamiféle mércéje, ti. a pártra leadott szavazatok. De Magyarországon irodalmárok és filozófusok voltak sztárjai az ismert ballib lapoknak, akiket nem illett megkérdőjelezni.

    Ha ők azt mondták, hogy a Horthy vagy a Kádár felelős mindenért, akkor az úgy volt.
    Na most, ha valaki erre bizonyítékot kér, akkor jön a hajtépés, hogy „báncsák a szólásszabadságot”!

  • Belzebub
    2018 szeptember 4
    6:36 du.

    Há én csak akkó gyövök ha Svejk is ott lesz DDDDDDD

  • Göllner András

    @ hazai lámpa

    ” Ha a Tisza folyó tavaszi árvízszintjéről vagy a forint árfolyamáról van szó, rögtön jön a kézenfekvő magyarázat: “a magyarok antiszemiták és különben is a Horthy … ”

    Lámpa. Ne hallgasson idiótákra akik ilyen hülyeségeket terjesztenek. Rám hallgasson, és akkor ki fog virulni, nagyon szépen fog világítani.

  • Göllner András

    @ Belzebub

    Köszönöm szívélyes meghívását kedvenc romkocsmájába. Mivel biciklivel közlekedek, kérném, adja meg a kocsma pontos helyrajziszámát, mert betölteném a bringám GPS memóriájába. Üdvözlettel, ifjú Komocsin Zoltánné vagyok. (Kalandorok kíméljenek.)

  • Geyza
    2018 szeptember 4
    6:13 du.

    Göllner úr azt hiszi, hogy szellemes. A magyar népnyelv egy vidéki város főutcáját Don-kanyarnak hívta a háború után. Mert ott sokan „elestek”. Tudniillik ismert kocsma volt a sarkon.

    Fekete humor, de értette az is, aki mondta, akinek mondták. Göllner úr szájából inkább olcsó demagógiának tűnik. Ha nem jön be a „Horthy, a döglött tömeggyilkos” mantra, akkor jön a Don-kanyar, ahová az aljas „fasiszta kormányzat” kiküldte a kiskatonákat meghalni” …

  • hazai lámpa
    2018 szeptember 5
    6:43 du.

    hahahahaha

    én „abban” a városban nem biztos, hogy voltam vagy ha igen nem sétáltam a Don Kanyarban…viszont más településeken is van ilyen ulica de van ahol simán „elfekvő” nek nevezik vagy biciklikeresőnek…

  • Göllner András

    @ Lámpa

    Ez az utóbbi hozzászólása övön alúli volt. Ettől nem fog jobban világítani. Nem az én kanócommal kellene szórakoznia asszonyom, hanem a sajátjával. Nekem már van egy kerékpárom, és az pedig full extrás. Lámpa ! Kapcsoljon a nyugati áramlat hálózatára, ne egy kormos, füstölgő petróleum lámpával keresse az igazát a város peremén.

  • A fotó sorozaton az Orbán-klán várának alapkő letételét láthatja a nagyérdemű… – Csak nem fönt a Szent-György téren zajlott a szép ceremónia ?

  • Göllner András
    2018 szeptember 6
    10:08 de.

    „ne egy kormos, füstölgő petróleum lámpával keresse az igazát a város peremén.”

    Ha József Attila meg maga között kell választani, vajon ki lesz a befutó? Nem is szabadna egy mondatban említeni a kettőt …:)

    Külvárosi éj

    „Romlott fényt hány a korcsma szája,
    tócsát okádik ablaka;
    benn fuldokolva leng a lámpa,
    napszámos virraszt egymaga.
    Szundít a korcsmáros, szuszog,
    ő nekivicsorít a falnak,
    búja lépcsőkön fölbuzog,
    sír. Élteti a forradalmat.”

    Ez a sorsok háza Magyarországon, nem az, amire milliárdokat elköltenek. A liberális, baloldali értelmiség soha nem volt népszerű az elmúlt 150 évben, mert bután majmolja a nyugat-európai trendeket, de azt nem látja, ami körülötte van.

    És van, aki ezzel még dicsekszik is!:) Nem várom el, hogy megértse József Attilát, mert nem várok el lehetetlent.

  • Göllner András

    @ Hazai Lámpa

    „Ha József Attila meg maga között kell választani, vajon ki lesz a befutó?”

    Ki teccet hagyni a Deákné vásznát. (Három a kislány ?) Én az Attilával egy húron pendülök, „Összes versei (Osiris, 1998) az éjjeliszekrényemen. Fejtő Feri-bácsival, mikor Pesten járt, gyakran emlegettük őt. Szépen igazítsa meg a kanócát, lámpa, és utána olvassa el, „Osztás után” című kis mignon-ját Attilának. A liberalizmust pedig ne arról itélje meg ahogy azt mi magyarok, többekkel együtt már vagy 150 éve elcsesztünk. Maga azt csinálja mint a többi eszement idelenn ebbe a pinyóba, (mibnt mindíg, tisztelet a kivételnek). A kereszténység dicsősége, ne már egy pedofil pap magatartásától múljon, a Marxizmus bölcsessége ne Rákosi Mátyás barbár gyilkosságainak gyümölcseként legyen idetálalva.

    Hányszor kell hogy elmondjam magának, lámpa ? A kanócával van a baj és nem azzal, hogy vidéken lakik, egy proletár vagy paraszt lakásban, a magyar liberálisok által megerőszakolva.

    Lázadjon fel már végre azok ellen akik rendszeresen átverik a magyarokat, hol a liberálizmus, hol a konzervatizmus, hol a kommunizmus, hol a kereszténység, vagy az „illiberalizmus” álarca mögé bújva. Én az őszirózsás forradalmat csinálók oldalán állok, Attila verseivel a zsebemben. Mikor lesz már elege ennek a népnek a sorozatos átverésekből ? Mikor fog végre maga is rendesen világítani, lámpa ?

  • 2018 augusztus 28 8:41 de.

    Nem kevés időmbe került, míg keresgéltem a „gumicsizmás paraszt” szókapcsolatot a hozzászólásokban, de nem találtam.
    Megtaláltam viszont Kálmán (néhai) barátom hozzászólásait, amelyekben tényleg szerepel nem egyszer a gumicsizma, mint a tahó jelzője.

    Elismerem, a hazai fényviszonyok közt nem mindig sikerül első látásra azt olvasni, amit lát az ember, de …

    Szóval: ‘talalom’ egyik hozzászólására reagálva írta Kálmán: „Mert nem az a gondom, hogy gumicsizmás. Az a gondom, hogy nem tudja, mikor és hol kell lerúgnia ezt a lábbelit; így aztán megmarad szememben annak, ami: disznóól-kultúrájú senki.”

    Kis kiegészítés: Egyik leszerepelt/etett/ politikusnőnk ugyanezt sokkal finomabban fogalmazta meg. Valahogy így: ez az ember nem tud késsel-villával enni.

    No, ennyit a korszerűsített hazai közvilágításról.

  • Göllner András

    @ Miklós bá’

    Az indiaiak már évezredek óta kézzel, és nem késsel, vagy villával teszik az ételt a szájukba. A közvilágítást is elég lazán kezelik. Aki őket civilizálatlannak tartja, vessen magára. Ők se a gumicsizmásokra, hanem Sidarthára hallgattak, hallgatnak.Kosztolányitól már megtanulhattuk volna mi magyarok is, hogy a félhomállyal semmi gond. Nekünk Magyaroknak talán inkább ő reá, József Attilára, Adyra, Hamvas Bélára, Kerényi Károlyra, és nem holmi leszerepeltetett politikus nőcikékre, vagy füstölgős hazai lámpásokra kellene hallgatnunk. Nem ?

  • hazai lámpa
    2018 szeptember 5
    5:24 de.

    Valóban?
    És tessék mondani:
    A maci valóban az erdőben kullant?

  • Kedves Göllner András!

    Először is köszönöm az ismeretterjesztést (ez nem pejoratív!!!), okultam-tanultam belőle.

    Megszólalásom indoka egyetlen egy: szegény Kálmán barátom szavait a hazai fényviszonyok miatt nem egészen pontosan idézte a világítótest. Az a szó,amelyet ez a pislákoló fényforrás néhai barátom szájába ad, nincs benne Kálmán hozzászólásaiban; csupán ezért, és csakis ezért szólaltam meg.

    Az, hogy az indiaiak kézzel teszik a szájukba az ételt, az indiai kultúra része. Itt, Európában – eddig legalább is úgy tudom – késsel, villával, kanállal tesszük ugyanezt; (halat, csirkét szabad kézzel, mint boldogult nagyanyám mondogatta).

    Ön említi többek között József Attilát is. Nos, a költőhöz nekem személy szerint is különleges a viszonyom – (melyet ennél jobban nem óhajtok részletezni, ugyanis féltem a gyerekemet a retorzióktól, melyek érnék, ha kiderülne, hogy én ide ilyesmiket irkálok) -; ő itt „most fehérek közt egy európai”, Kosztolányi, Ady, Tóth , Radnóti Illyés, Esterházy (és még vannak egynehányan – Batsányit ki ne hagyjuk!!!) – társaságában. (Mert ki tud rajta kívül úgy bocsánatot kérni, mint ő: „Dacból sem fogtam föl soha/ értelmét az anyai szónak,/ Majd árva lettem, mostoha/ s kiröhögtem az oktatómat?”)

    Ami pedig a „holmi leszerepeltetett politikus nőcikéket”, „füstölgős hazai lámpásokat” illeti: mélységesen egyetértek Önnel. (Az írásmóddal – leszerepelt/etett/ – jelezni kívántam, mi a véleményem erről az önjelölt, zöldre festett gittegyletről.)

    Szóval: Európában evőeszközzel, Indiában kézzel. A disznóólban a gumicsizma nélkülözhetetlen, de a lakásba nem megyek be gumicsizmában. Erről szólt Kálmán …

    Üdvözlettel
    Miklós Bá’

  • Göllner András

    @ Miklós Bá’

    A szokás, nem a kultúráltság jelvénye. Ma már egyre többen kézzel eszünk Európában, köszönjük szépen. Én itt Montreálban, két utcával arrébb tettem ugyan ezt tegnap este. Ma már egyre többen késsel és villával ölik egymást az emberek.

    Tiszta kézzel, tiszta csizmával bárhová be lehet hatolni. Ez már a vendéglátó toleranciájától, ‘s persze, a bejárat méretétől is függ. Hogy mind erről mi lenne a véleménye a magyarok nagy asszonyának, azt nem tudom.

  • Göllner András
    2018 szeptember 10
    12:01 du.

    ” Én az őszirózsás forradalmat csinálók oldalán állok, Attila verseivel a zsebemben. ”

    Sokszor leírtam már, az őszirózsás forradalom volt az egyik legnagyobb népátverés a magyar történelem elmúlt száz évében! A polgári Károlyi-kormányt alkotó pártok megígérték a földosztást meg az általános választójogot a népnek még a háború éveiben. Ezért vállalták évekig a harcot vagy hadifogságot több százezren.
    Nem részletezem, majd utánanéz valamelyik történelemkönyvben.

    Csakhogy hatalomra kerülve a polgári kormánynak is inkább a középosztály támogatása valahogy sokkal fontosabb volt, mint a az alul lévő milliók felemelése. Sorozatosan hibás döntéseket hozott a polgári kormány, aztán Károlyit kivéve, még menekültek is a süllyedő hajóról …
    Ha bukott, gyenge demokratikus mozgalmat akar, akkor nézegesse az őszirózsásokat. Ha tényleg olyan mozgalmat akar, ami több millió embernek polgárosodást hozott, és a középosztály kiszélesedését, akkor máshol keresgéljen.

  • Miklós bá’
    2018 szeptember 12
    2:58 du.

    Ki az a Kálmán?

  • Miklós bá’
    2018 szeptember 12
    2:58 du.

    Mert nem jártál még sport-repülőtéren.
    Ahol is a jó emberek gépre várva a földön ülve
    (Mérnük, orvos vagy iparitanuló, mindegy,)
    kézzel falják a starthelyre kivitt elemózsiát.
    Nincs innál kínosabb mikor egy keménytojásról
    csak megpucolása után derül ki hogy kissé lágy maradt DDD

  • Göllner András

    @ hazai lámpa

    „Sokszor leírtam már, az őszirózsás forradalom volt az egyik legnagyobb népátverés a magyar történelem elmúlt száz évében! ”

    Azzal, hogy ide sokszorosítod a hülyeségeidet lámpa,és a Horthy, vagy Orbán rendszerek történelemhamisítóira támaszkodsz, nem fogsz jobban világítani.

    Az őszirózsás forradalmat nem Károlyi csinálta, hanem a szegény, meghurcolt, átvert magyar parasztság, munkásosztály, illetve azok akiknek a szülei, rokonai,testvérei, százezrével hullotak el az orosz fronton, a magyar-osztrák nemesek, dzsentri feleőtlen magatartása miatt. Az őszirózsás forradalmat azok a magyarok csinálták, akiknek tele volt már a tökük a szeretet és összefogás látszatát keltő Úri Magyarországgal. Károlyi képtelen volt rendet rakni. Ahhoz talán egy Isten kellett volna. Szabó Ervin mindazt már jó előre látta. Be is dobta a taccsot Október 31 előtt. Az akkori kommunisták még csak jobban elcseszték a dolgokat Károlyi bukása után, de legalább nem írták alá azt a gyalázatos békeszerződést, legalább szembeszáltak a cseh-szlovák, és román csappatokkal amikor azok rászáltak arra a Magyarországra mely akkor ezer sebből vérzet.

    A sokszorosítással csak a saját sötétségedre vetsz fényt lámpa. Nem illene szájadra venni József Attila nevét.

  • Mr. Göllner
    Ezt most köszönöm. Ha én írtam volna, most le lettem volna komcsi-történelemhamisítózva… 😀

  • Göllner András
    2018 szeptember 14
    9:26 de.

    „nem Károlyi csinálta, hanem a szegény, meghurcolt, átvert magyar parasztság, munkásosztály, illetve azok akiknek a szülei, rokonai,testvérei, százezrével hullotak el az orosz fronton”

    Göllner úr, az őszirózsás forradalmat egészen pontosan azok a katonák csinálták, akik az orosz fronton és máshol harcoltak a világháború idején. Erről kapta a nevét az esemény, ugyanis a katonák letépték a k.u.k sapkarózsát, és az éppen akkor virágzó őszirózsát tűzték a helyébe.
    Az események Bpesten. zajlottak. A felfegyverzett, katonákkal kiegészült tömeg József nádor palotája elé vonult, és hatásukra Károlyit kinevezte a nádor miniszterelnöknek.

    A tömeg azt várta, hogy az új kormány békét kössön az antanttal, és belpolitikában pedig az általános választójogot és földreformot. Ugyanis a polgári pártok ezt megígérték a háború ideje alatt. Azért volt elege a népnek Tisza István és az arisztokrácia uralmából, mert mindezeket megtagadták vagy képtelenek voltak megtenni.

    A Károlyi-kormányt semmi nem akadályozta abban, hogy ezeket a lépéseket megtegye. Sajnos a polgári kormány nem osztott földet, mert talán maguknak akarták a földvagyont megtartani. A munkanélküli katonák az utakat járták fegyveresen, fosztogatták a raktárakat, hogy megéljenek.
    Ilyen körülmények között az általános szavazást is nehezen merték kiírni a polgári pártok, mert tudták, hogy idiótákra senki nem szavaz szívesen.

    100 év után ugyanitt tartunk, idióta „polgári” középosztálybeliek, akik még életükben nem láttak munkást vagy parasztot, itt prédikálnak a demokráciáról, mintha bármi közük lenne hozzá. Tessék, lehet hisztizni, hogy a csúnya fidesz diktatórikus, ezért nem tudnak a szegény ballibek kibontakozni …
    József Attila a cipőjéről rázná le a port, ha véletlen betévedne a ballib pártok közé.

  • Almási Alma
    2018 szeptember 14
    12:00 du.

    Szerintem a komcsik semmi hazugságot nem írtak az őszirózsás forradalomról, mert a nép is szerette volna elfelejteni, hogy pár napos elmekihagyás és némi alkohol hatására az ingyenélő pesti polgárságot juttatták hatalomba.

    Az őszirózsás forradalom olyasféle utóízt hagyhatott a magyar néplélekben, mint mikor átdorbézolt éjszaka után az ember keserű szájízzel ébred, és szeretné elfelejteni a mulatságot.

  • Göllner András

    @ Almási

    Nagyon szívesen. Természetesen én ezeket a dolgokat pár évtizeddel ezelőtt, amikor még egy nagyon fiatal srác voltam, alaposan át beszéltem Duczynska Ilonával, akit nagyon szerettem és tiszteltem. Ő ott volt a helyszínen. 1918 Október 31-én szabadították ki a munkások a börtönből. Azok a munkások, akiket Horthy fehér terorja, vagy később, Sztálin, Rákosi pribékjei a falhoz állítottak, azok a munkásokk, akiknek a nevét gyalázza manapság a Magyar Nemzet Szégyenfoltja, Orbán Viktor, vagy annak vérebjei (Bayer Zsolt, Szakács Árpád, hogy most a Veritas Történelem Hamisító Intézet munkatársairól ne beszéljek.)

    A hazai lámpával nem tudok mit kezdeni. Képtelen megigazítani a kanócát, így egyfolytában csak füstöl.

  • Göllner András
    2018 szeptember 15
    1:53 du.

    „egy nagyon fiatal srác voltam, alaposan át beszéltem Duczynska Ilonával,”

    Persze, hogy a hölggyel beszélte át, mivel ő külföldre tudott menekülni.
    Olyan vöröskatonával, akit később agyonvertek az urak, nem tudott beszélgetni. Szerintem körülbelül azt mondta volna, hogy az Ilona asszonyt ott kellett volna hagyni a börtönben, de még a kulcsot is jó messzire elhajítani, hogy ki ne tudjon jönni!

    Ilona asszony nem volt munkás, tehát ő nem az akkori munkások, munkásokból lett katonák szemével nézte az akkori eseményeket. Persze ez még nem jelenti azt, hogy hazudott volna.

    Szép az a demagóg szöveg, hogy maga mennyire együtt érez a munkásokkal, még ha a valósághoz sok köze nincs is.

  • Göllner András

    @ Lámpa

    Ne okoskodjon. Azt hagyja rám. Inkább a kanócát igazítsa meg, akkor talán egy picit jobban fog ide lenn világítani.

  • Ennyi idő után mégis szólnom kell még egyszer …

    Csupán annyit akartam elmondani, hogy néhai barátom a „gumicsizmás paraszt” szókapcsolatot soha nem használta.
    Ebből a kézzel evés kultúrája kerekedett ki, nem az én inspirációmra.

    … hát itt tartunk … „Oszt jó napot!”

  • Göllner András
    2018 szeptember 14
    9:26 de.

    Hazai Lámpa furmányos módon hazudozik.

    Időnként közismert valós dolgokat hoz fel és azokkal próbálja hitelesíteni az éktelen hazudozásait.

  • Göllner András
    2018 szeptember 13
    10:06 du.

    Jó annak aki dérrel dúrral étkezik ezüst eszcájggal.
    Annak is jó aki csendben ülve kézzel eszik.
    Aki viszont csendben fekszik és
    közben alulról táplálják,
    annan mem jó.