Szavak és tettek?

2018 szeptember 27 9:06 de.17 hozzászólás

Orbán Viktor Strassbourgban 09.11-én: „Mi sohasem vetemednénk arra, hogy
elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk!”.13 nappal később: A Századvég, amely fideszes jobboldali lap volt, de nem volt eléggé NER-kompatibilis, ezért a fejcserék előtt még az utolsó számát is visszavonták! De mi is volt előtte!

1. 2011-ben elhallgattatták a földrajzi bizottság tagjait, akik a Ferihegyi repülőtér új nevének Liszt Ferenc nevét javasolták.

2. Ugyancsak 2011-ben Baka Andrást, a Legfelsőbb Bíróság elnökét mandátumának lejárta előtt törvénytelenül leváltották, mert nem értett mindenben egyet a kormánnyal. Az Emberi Jogok Európai Bizottsága a magyar kormányt 31 millió Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. Ugyancsak nyugdíjazták a 65 év fölötti bírók nagy részét, hogy saját embereiket ültessék a helyükre.

3. Ugyancsak elhallgattatták az 1998-ban alakult kormánykritikus Origót és a Riport után a leghazugabb kormánylappá formálták át.

4. 2016-ban ellehetetleníttték a Népszabadságot azzal a hazugsággal, hogy „nem fogy”, „gazdaságtalan” holott a legnagyobb példányszámú, de baloldali napilap volt!

5. A Figyelő nagy presztizsű, kiegyensúlyozott kritikus gazdasági hetilap volt, amit Schmidt Mária nyúlt le, azóta a lap listázza a menekültsegítőket, a „terroristákat”, a liberális tanárokat ,sőt az akadémikusakat is! Az idén durván beavakoztak az MTA életébe, a kormány akarja meghatározni, hogy a kutatók mivel foglalkozhatnak! Pálinkás József, az MTA volt jobboldali elnöke nem értett minden egyet a Fidesszel,pl. a CEU megítélése ügyében sem, ezért még az NKFI elnöki székéből is vissza hívták, mert Bayer Zsolt szerint az „Orbán-ellenes tudományos élet szószólója ” volt!

6. Megindult a nyomás a civil szervezekre is, törvényt hoztak ellenük, mert szerintük „a civil szervezetek megtámadták (!!!!) a magyar katonaságot és a rendőrséget” meg egyébként is „Soros ügynökei”. Migrációs adót vezetnek be mindazokra a civil szervezekre, amelyek a legkisebb formában is támogatják a migránsokat!

7- Eltávolították a Kommentár című lap főszerkesztőjét ,mert ő sem volt „kompatibilis” a kormányhoz…

8- Viszonylag friss esemény Bolgár György kitiltása az eddig inkább baloldali 168 órától, ami összefügg a két magyarországi zsidószervezet közötti politikai harccal.A MAZSIHISZ ellenében (Heisler András) a kormány az EMIH-et (Köves Slomó) támogatja,és a Sorsok Háza működtetését is nekik adja át, miután Schmidt Mária a Mazsihisszel nem tudott megegyezni…A 168 órában megjelent Bod Péter Ákos cikke (ő is jobboldali), amelyben Heislerrel együtt kritizálta Slomó „tevékenységét”…! Egyébként Orbánnak sikerült a magyar zsidó szervezeteket megosztani és egymás ellen hangolni, megszerezte a Régi Kol Israel a Szombat című lapot is! Azt hazudják, hogy az EU-ban antiszemitizmus dühöng, meg hogy ott a baloldaliak „antiszemiták”,ami ellen az Orbán kormány itthon keményen „harcol”…!

Vagyis megkezdődött a diktatúrák korszakának harmadik szakasza (lásd Rákosi-rendszer), amikoris a „belső (párton belüli) ellenség” a „soros”…!

Vuics Tibor

17 hozzászólás

  • A szerzo nyolc (8)pontban sorolta fel hogyan leheto mindazok ,de legalabb is a „torvenyes-modon” a legtobbit problemak nelkul elerni.

    Kisse ketelkedteto, hogyan „szorit ki” egy sikeres es jovedelmzo sajtot?

    Persze, nem csak azokat, de barmi mast is igen egyszeruen es gyorsan veghez lehet vinni a Parlamentary kormany rendszerben.

    Mert csupan a Parlament szavazata szuksges.
    S amikor egy part, legyen az nevezve, MKP,MDP, SzDP,MSzMSzP, FIDeSz. vagy barmi mas is, amig a tobbsegszavazatai biztositva, azt tehet amit a part-vezre ohajt.

    Sajnos az a magyaroknak, legalabb is a KMH olvasok tobbsegenek az a kivanatos, mert azt tamohatjak. A megoldas lehetoseit ellenzik !

    S barmikor az „Alkotmanyos Koztarsasag” otletet jeleztem, a nagy tobbseg nem csak ellenzi azt, hanem teljesen „hulyeseg”-nek velik.

    De a leg-stabilab kormanyzas barhol a Foldon,a szavazolakossag altal dontott Alkotmany amely meghatarozz minden torvenyes tettek es lehetosegek pontosan lerogzotett hatarait.

    Tehat nincsen joguk a panaszaikra.

    Tetszik a mi letezik, hat azt elvezniuk kell !!!

  • Remélhetőleg minél hamarabb kinyírják egymást ezek a gazemberek!
    Ez ezeknek a sorsa az elmúlt nagyon sok év tapasztalatai alapján. Az ember alapjában nem változik…

  • Mivel a magyarok sose éltek polgári demokráciában, ezért egy pártnak könnyű újra diktatórikus útra lépni, és azt (a mellékelt cikk példái szerint) megvalósítani.

    A téma pikantériája, hogy senkit nem vetnek börtönbe a politikai nézetei alapján, és szabadon lehet távozni útlevéllel bárkinek, aki külföldön látja a továbbiakban az élete folytatását. Az esetleg itthon maradó hozzátartozókat se üldözi senki.

  • Drizari
    2018 szeptember 27
    11:17 de.

    Egyenlőre…

  • Orban egy echt hazugsag gyaros!!
    ez csak hazudni tud!!

  • Börtönbe nem, de ha nagyon merészen bírálja a rendszert, akkor a Polt-féle ügyészség megvádolja, letartóztatják, vizsgálati fogságban tartják hónapokig. És ha kiengedik is, munkaviszonyba nem léphet, mert gondosan és fű alatt, mindenünnen kitiltják. Egy ismerős tanár a környékünkön csak Németországban kapott munkát. Orbán ügyes, mert mindig egy centivel a fal előtt megáll. Kivétel Strassbourg volt, de az EU malmai lassan őrölnek, így az igazi pofon később jön, talán gyengébb is lesz.

  • Az itteniek tobbsegenek ketesegtelenul nem tetszik ami a jelenben megy, de senki sem hajlando meg barmi mas jobb otleteket ertelemzesere sem.

    Csupan ugyan azt a hatalom es diktatiura lehetoseget ohajtjak sajat kedvenc vezeruk reszere.

    Hat mi a kulombseg lehetne azzal a jelen esemenyektol ?

    Mennyivel volt jobb a lakossagnak amikor a maguk kedvenc egyenei voltak ugyan azon a hatalmon ?

    Csupan az „uralkodo” nevet ohajtjak valtoztatni, persze remelve hogy nehanyaik majd valami elonyokbe kerulhetnenek azzal. Nevek nem emlitve !

    P.S.
    Drizari ‘fejen utotte a szeget’, barmit panaszkodhatnak,de szabadon ,senki nem lessz sot etetve es utanna a WC-bol itatva, kormei letepve a 60-ban.

  • bendeguz

    es mindezt a napfenyes Miami beach-rol idekormolve!!
    hat azert kell pofa ehhez!!

  • T.Geyza !
    A magyar helyesírás szabályai szerint így írjuk helyesen ezt a szót:

    egyelőre.

    – Leülhet, – nyelvünk gyalázását úgyis folytatja,
    Nem tisztem elemi hiányosságait, értelmi deficitjét firtatni !

  • T.Geyza !
    A magyar helyesírás szabályai szerint így írjuk helyesen ezt a szót:

    egyelőre.

    – Nem tisztem, elemi képzetlenségét, vagy mentális deficitjét firtatni, úgyis fogja gyalázni kéretlenűl, nyelvünket, – ami nekem – pl. nagyon hiányzik!

  • György Molnár

    Remélem nem úgy végzik mint Rákosi vagy Kádár vagy akár Horthy, hanem Szálasi módjára!

  • Miután reggel kimondtam, be szép az idő, gondoltam, szavaimat kövesse tett is, legalább nálam legyen harmónia a szavaim és a tetteim közt. Ilyen időben kirándulni szoktak, így cselekedtem hát én is, de csak amolyan modernkori módon, semmi túrabakkancs és túrabot, túrakalap és hátizsák nélkül, beültem az autókámban és most irány B.Széplak.

    Ellentétben Füreddel, ez a rész nem a gazdagok, hanem talán viszonylagos olcsósága és Budapesthez való közelsége révén, a magyar értelmiség egyik kedvenc nyaralóhelye volt, ahol színművészek, rockzenészek, élsportolók, rádiósok, újságírók töltötték szabadságukat, pezsgő társasági életet teremtve a szálloda (MÚOSZ újságíró üdülő, stb.) strandjain vagy nyaralóikban. Egykor központi helynek számított a Zöldfa kocsma vagy étterem, és kedvelt szórakozóhely volt a Hableány esti táncos iszoda.

    Jelentem, mára hírük hamvuk, mint ahogyan eltűnt az Orionnak becézett köralakú betonépítésű éjszakai bár, vele szemben ugyan még áll a rádió és tévé egykori üdülőépülete, de körülötte minden lebontva és új épületek felhúzva. Talán mintha csak az egykori Hírlapkiadó Vállalat épülete állna még, de a kertje merő egy gaz, és kihalt.

    Ezzel szemben a teljesen újépítésű szemrevaló apartmanok parkolói telítve szép és új drága autókkal, az emeletes épületekből egyenesen a Balatonba lehet köpni, olyan közel építkeztek. Úgy néztem, vége az évszázados olcsóságnak, ez a partrész küllemében vetekedni kezd Füreddel. Ami megnyugtató, hogy teljesen új építésű üdülőépületekben vehetők még lakások, amiktől maga a Balaton tényleg 10-20 méterre, ezek már téliesített fűthető luxuslakások, a körbekerített hozzátartozó parkolóval. Néhány helyen még a civilek is hozzáférhet a tóhoz, de nem hinném, hogy kedvükre eszegethetnének leterített pokrócaikon rántott csirkecombot koviubival.

    Szóval, így péntek délelőtt is voltak szép számmal csili-vili autók, az Azúr wellnesshotel parkolójában legalább 150-200 autó állt, úgyhogy nem számít már a zordabb idő, csak pénz legyen elég egy itteni hétvégi kikapcsolódáshoz.

    (amúgy a tó változatlanul gyönyörű, látványa mit sem változott)

  • slapaj
    2018 szeptember 28
    3:49 de.
    Bocsika, de nem eltévesztett szavakon kell lovagolni, a magyar nem a legegyszerűb nyelvek közé tartozik! 😀

  • Drizari
    2018 szeptember 28
    7:32 de.
    Szomorúan jelentem, hogy Zebegénnyel, Pilismaróttal, Dömössel, Nagymarossal, Verőcemarossal, egy kicsit még a méltán turbózott Visegráddal is ugyan ez a helyzet!
    (Amúgy a Dunakanyar változatlanul gyönyörű, látványa mit sem változott!)
    Sajnos ez a megállapításod egész legújabbkori Magyarországra általánosítható! 🙁

  • LEC

    „Miami beach-rol „???

    Sokat tulneztem neked, de ez megbocsajtahatalan !!!

  • Modern tetemrehívás

    „Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhalgattassuk azokat akik nem értenek egyet velünk”. ))))))))) 😀 (((((((((

    Analóg eset:

    – Aggyisten főszerkesztő uram! A késemért jöttem. Olyan 30 centis lehetett.
    – Jó hosszú, és hol hagyta ?
    – Valamilyen szerkesztőség hátában.
    – Nem Népszabadságnak hítták, csak úgy véletlenül ?
    – De, csak az már rég vótt és ammmán meg is hótt. Legalábbis remélem. Egy Mészárost bíztam meg a mészárlással. Jó’csinnyáttta, ja… Mostmááá viszont egy másikba vágtam belé azt a kovácsolt élű, cifra pengéjét… És kitugggya haanybajis kő még maj’ hátbadöffnyi…
    – Csak nem abba a maga kreálta Századvégbe csapat bele ?
    – De biza igen, mert aztat sem érte mán meg fenntartani, ha már nem csak engemet dícsér… Hisz aztat is csak azzééé hoztuk létre, hogy „zengje tetteim” Ja! De ők…
    – Na jó. Elárulom magának. Ott hever a maga Századvége is a demokrácia romhalmazán. Vegye hát vissza a halefját , de legyen irgalmas, legalább tegyen a sebbe egy másik pengét, nehogy még elvérezzen, hisz az mégiscsak egy jobboldali beállítottságú „mikutyánk kölyke”volt. És ki tudja, magának meg szüksége lehet még legalább egy őszinte véleményre, legalább egy kedves, udvari Mujkóra…
    – Gondújja ? Odafönn, a „jó Budavár” magas, karmelita elefántcsont „tornyába” kell majd még ilyen csikorgó, de szabad hang is ? Mindenki ezzeee gyün nekem. Dehogyis!!! Idáig is, de eztán mááá tényleg teljesen fölösleges lesz… Különben is a Szentkorona arany pántya ottan mááá annyira szoríccsa majd a füleimet, attúúú meg még úgyse hallom majd az igaz szót, mint eleddig, anékkű se nagyon ráfigyennyi… Jaaaaaaa !

    .

  • Bendeguz79
    2018 szeptember 28
    5:38 du.

    LEC

    “Miami beach-rol “???

    Sokat tulneztem neked, de ez megbocsajtahatalan !!!

    Ki az a LEC? Tulajdonképpen most kinek válaszolt?