Szégyen ez az ember

2018 október 1 8:39 de.217 hozzászólás

Bartus László „Szégyen ez az ember” című cikke eredetileg az Amerikai Népszavában jelent meg. A szerző hozzájárulásával közöljük a KMH-ban.

Érthetetlen, miért nem sérti a magyarok önérzetét ez az ember, aki odamegy az Európai Parlamentbe, és az egész országra szégyent hoz a hazudozásával. Mindezt a magyarok nevében, az ő személyes felelősségét a magyar népre hárítja. Mert ez az ügy nem rólunk, magyarokról, hanem egyedül Orbánról szól. A fejére olvasott bűnöket ő követte el, nem a magyarok. A magyaroknak pedig megtiltotta, hogy szabadon válasszanak rajta kívül mást.

Szégyen ez az ember a gázszerelő strómanjával, a saját lábán álló, milliárdos lányával (aki még életében nem dolgozott), a szaros pelenkás kultúrájával, kőbányász apjával, a fatolvaj vejével, a halálra terrorizált, megszeppent, infantilizált slepjjével, a mögötte ülő idiótákkal, a NER nevű illiberális szörnyállamával, ahogy ott áll a civilizált Európa előtt.

Ez az ember álomvilágban él, vagy ha elhiszi, amiket beszél, akkor sürgős orvosi segítségre van szüksége, mert meghibbant. Azt meri állítani, ő nem vetemedne olyanra, hogy aki nem ért vele egyet, azt elhallgattasa. Első dolga volt, mint minden fasisztának, a sajtószabadság felszámolása, elfoglalta a közmédiát. Megszüntette a Népszabadságot és elfoglalta a teljes vidéki sajtót. A közmédia göbbels-i propagandát folytat, nem informál, nem tájékoztat.

Azt mondja ez a köztörvényes bűnöző, hogy Magyarországon nyilvánosak a pályázatok és átlátható a közbeszerzés. Amikor már fél Magyarországot Mészáros Lőrinc nevére írta, nap nem múlik el, hogy a gázszerelője nevére ne írnának néhány százmilliárd forintot. Ezt a modellt ajánlja Európának? Arra hivatkozik, hogy őt megválasztották? Egy sportszerűtlen kétballábas futballista, aki átírta a választási törvényt, hogy más ne nyerhessen.

Ezt a kleptokráciát és menekültek éheztetését nevezi kereszténységnek? Orbán mindennek ellentéte, amit Jézus valaha mondott és tett. Sátánfajzat, akinek minden szava hazugság, a hazugság a rendszerének lényege. Elfoglalta Magyarországot, kisajátította magának, nincs a magyaroknak annyi közük se ehhez az országhoz, mint a Kádár rendszere alatt. Ő beszél a kommunistákról? Ő kommunistázik? A kommunisták nagyobb demokraták voltak, mint ő.

Gyáva jellemtelen ember, aki maga dönt el mindent, magához ragadott mindent, és amikor tetemre hívják, amikor számot kellene adnia a magyar jogállamról, a demokráciáról, akkor a migránsokról hazudozik, s tolja maga előtt a magyar embereket, akiket megfosztott saját hazájuktól. Önkényesen eltörölte a magyar alkotmányt, helyette egy olyan alaptörvény van érvényben, amit senki nem szavazott meg rajta kívül, és az ő akaratának van alárendelve.

Magyarország egy alkotmányos válság, mert abszolút királyságként működik, demokrácia néven, ahol még a saját alaptörvényüket sem tartják be. Nem az alaptörvényhez igazodik a törvényhozás és a kormányzás, hanem fordítva: az alaptörvényt igazítják Orbán személyes akaratához. Megint bejelentette, hogy módosítják az alaptörvényüket, mert valami ütközne vele. Nincs az alaptörvénynek kontroll és korlátozó funkciója. Magyarországon nincs állam.

Ami működik, az egy maffia által elfoglalt és iránytított közigazgatás, ami csak azért nem derül ki feketén-fehéren, mert egy tál lencsén megvásárolta a magukat ellenzéknek nevező hazaáruló gazembereket, akik ezt nem mondják ki, hanem legitimálják. Ez a paprikajancsi akarja Európát is erre a mintára formálni. Elmebeteg, aki elhiszi, hogy mindennek olyannak kell lennie, mint amilyen szörnyeteg és beteg önmaga. Menjen most már végre orvoshoz.

Most legújabban már az Európai Néppártot akarja “megreformálni”, mert az is elveszítette az eredeti “keresztény” jellegét. Igaz, nincsenek máglyák, senkit nem üldöznek a hitéért, a vallását mindenki szabadon gyakorolhatja, törvény előtti egyenlőség van, nem Szájerné az európai igazságszolgáltatás feje. ERnnyiben valóban elveszítette egykori jellegét. Ő akarja tanítani kereszténydemokráciára Európát, aki se nem keresztény, se nem demokrata.

Nem is szeretnék abba a hibába esni, hogy elemezzem, miket beszél ez az ember. Egyetlen szavát nem lehet komolyan venni, egyszerűen szégyen, hogy Magyarország ezt a pojácát termelte ki. Ezt a hazug tolvaj elmebeteg bűnözőt kell hallgatni, és úgy kell tenni, mintha komolyan kellene venni, mintha egy országot képviselne, mintha demokratikus, egyenlő és tisztességes szavazáson választották volna meg. Ez egy kalóz.

Orbán egy puccsista, aki a fasizmust nevezi kereszténységnek és demokráciának. Mészáros Lőrinccel, Kósával, Rogánnal, Szijjártóval a háttérben akar többszáz éves demokráciákat tanítani arra, hogy mi a demokrácia. Ő, aki felszámolta a felekezeti egyenjogúságot, a sajtó olyan mértékben szabad, ahogy ő megengedi, az ellenzéknek nincsenek jogai, a tudomány, az oktatás szabadsága megszűnt, tudományos szakokat tilt be, s magánegyetemeket zárat be, tanszabadság nem létezik. Minden gazdasági eszköz és gazdasági hatalom a kezében van, a civileket üldözi, a magánélet és a civil szabadság megszűnt. Próbáljon valaki olyat, ami neki nem tetszik.

Ez a hólyag beszél demokráciáról, aki kijelöli a bírókat azokban az ügyekben, ami őt érinti. Felsorolni sem lehet a jogsértéseket, mert jog, mint olyan, nem létezik, csak kegy, amelyet ő gyakorol. A törökök, a Habsburgok és az oroszok nem végeztek olyan pusztítást, mint ez az ember, mert az nincs kizárva, hogy hullahegyek és romhalmaz, csak egy romba döntött ország marad utána. Ezeknek a rendszereknek és a skizofrén paranoiásoknak ez a vége.

Populista uszító, aki azt hiszi, hogy az a kereszténység, hogy a melegeket korlátozza. Az a család védelme, ha valaki nem buzi. Semmi köze ennek a kereszténységhez, kereszténység nem avatkozik az államba, és nem üldözi, nem is korlátozza állami erővel a bűnösöket. Ez az egész keresztényfasiszta őrület, totálisan ellentétes a Bibliával. Magyarországot senki se fenyegette, bevándorlók sem fenyegetik, csak az Orbán által terjesztett gyűlölet fenyegeti. Azok támogatják és hazudoznak mellette, akik hatalmat és pénzt remélnek/kapnak tőle.

Az Európai Unió nem azért szavaz a magyar demokrácia helyzetéről, mert Orbán megvédte a “keresztény Európát” a migránsoktól, hanem azért, mert sérti a vallásszabadságot, sajtó szabadságát, a tanszabadságot, az alapvető emberi jogokat, a hatalmi ágak szétválasztását és mert nincsenek egyenlő és demokratikus választások. Nincs jogállam, nincs demokrácia.

A “migránsügyben” sem azért bírálják, mert az illegális bevándorlást megakadályozta. Ezt teszik az őt bíráló európai országok is. De nem tesz különbséget menekültek és illegálisok között, s a menekültekkel szemben nemzetközi jogokat sért, emberi jogokat lábbal tapos. A “kulturális” homogenitásról szóló zagyvaságai régi, ismert rasszista és náci ideológiákon alapulnak, egész rendszere antiszemitizmusra, szélsőjobboldali összeesküvés-elméletekre épül. Az általa meghirdetett “kultúrharc” hitlerista, náci hagyomány.

Amit Orbán előad az Európai Parlamentben, az válogatás a Fehérlófia könyvesbolt könyvei kínálatából, futóbolondok, gyakorló elmebetegek firkálmányaiból. A nácizmus eszköztárából való, az egész rendszere önkény, jogtiprás, törvénytelenség és fasizmus. Európában nyolc évre volt szükség, hogy kiismerjék a pávatáncost, zárt osztályok kedvencét. Éppen ideje volt, hogy elkezdjék nevén nevezni, s legalább a szándék szintjén felmerüljön, hogy ezt az elmebeteg fasiszta bűnözőt korlátozni kell. Semmiképpen nem tisztelni. Az nagy hiba.

Orbán nem Európába való, nem is európai. Erről maga tett bizonyságot, amikor látogatást tett Kirgisztánban. Ott érezte jól magát, ázsiai, kulturálatlan, posztkommunista dinasztiák, diktátorok között. Európai demokraták között csak feszengett, kérdéseikre nincs egyenes válasza. A magyaroknak azt kell eldönteniük, hogy egy hazudozó tolvaj, egy elnyomó alatt vissza akarnak lovagolni Ázsiába, vagy az európai demokráciák, kultúrnépek köze akarnak tartozni.

Ez utóbbi azonban Orbánnal nem megy. Vagy Európa, vagy Orbán. Vagy szabadság, vagy Orbán. Vagy civilizáció, vagy Orbán. Vagy demokrácia, vagy Orbán. Ez a kérdés. Nem igaz, hogy a csaknem tízmilliós magyarságban nincsenek mások, akik vezethetnék az országot. Orbán ellenzéke kontraszelektált, ők Orbánhoz tartoznak. De van az országnak vezetésre alkalmas intelligenciája, és ennél a bűnözőnél és minősíthetetlen bandájánál minden jobb.

Az Európai Unió gyengesége és válsága az, hogy a liberális demokrácia legitim részének tekinti azokat is, akik a liberális demokráciák ellenségei, és fel akarják számolni. Látható, hogy az Európai Parlamentben nem Orbán az egyetlen szélsőjobboldali elmebeteg, s még akkor sem lenne ott a helyük, ha kisebbségben vannak. Ez a liberalizmus válsága, és nem más. De kétségtelen, programszinten, egy országot elfoglalva, Orbán a rákos daganat.

Az Európai Unió önvédelmének első komoly lépése lehet, ha végre elfogadják a jelentést a magyar demokrácia felszámolásáról, és megindítják a szavazati jog megvonásához vezető eljárást. Ezzel egyidőben kivágják végre ezt a képmutató, hazudozó gazembert a Néppárt tagjai közül, menjen oda, ahova való: a szélsőjobboldali frakcióba. Normális esetben, ezt a frakciót kellene kivágni az EU Parlamentből. Az EU pénzén élnek, s elpusztításán dolgoznak.

Orbán hatalomátvételre készül májusban, és ha most nyer, az üzenet az európai választók felé, hogy Orbán és náci programja vállalható, szalonképes. Az operáció nem halasztható, mert a beteg meghal, ha ezt a rákos daganatot ki nem vágják belőle. Már 2011-ben kellett volna megtenni legkésőbb, de mindig jobb későn, mint soha. Orbán a nácizmus programját kínálja Európának, “kereszténynek” nevezve a jogfosztást, az elnyomást, az emberi jogok és az emberi méltóság lábbal tiprását. Istengyalázás minden szava.

Szégyen ez az ember, gyalázat, amit művel. Szégyen a magyarokra, szégyen Európára.

Bartus László

217 hozzászólás

  • sharapova2008

    Nagyon ütős, ragyogó cikk. Bartusnak már kezdetben igaza volt, de a magukat „baloldalinak” nevező pártok már azt is „túlzásnak” tartották, amikor 2016-ban Az Unió első fasiszta állama címmel a könyve megjelent.Az ország két év alatt tovább süllyedt a nácizmus mocsarába. Horthy politikájáról nekem is megvan a véleményem, annyi azonban bizonyos, hogy megfordulna a sírjában ha látná, hogy milyen bűnöző,trottyos gatyás, kényszermozgásos miniszterelnöke van ennek a szerencsétlen országnak. Alig hiszem, hogy jelenleg akad a világon olyan ország, amelynek a miniszterelnöke putrilakóként emelkedett az ostoba birkák által többször az élre!

  • Nagyon kilóg a lóláb!

  • Szégyen vagy nem szégyen Európára nézve, az biztos, hogy Merkel elkésett a bírálatával, amikor a napokban Orbánba bökte: elkésett a határvédelemmel.
    Ezzel utalt a 2015-ös európai migrációs válságra, amikor 150 ezer illegális bevándorló hatolt be Magyarország területére, és indult Ausztria felé, hogy elérje végcélját, Németországot.
    ___________________________________________________________

    Nem szeretem Bartost, mert hajlamos és képes leírni irgalmatlan blődségeket, mint ebben a dolgozatában is: „A kommunisták nagyobb demokraták voltak, mint ő.” – mármint Orbán Viktor.

    Ehhez Orbánnak felül kellene überolni a munkatáborokat, a rendőri felügyeletet, …. Áááááá , nem kezdek bele a felsorolásba.

    Ami kétségtelen, Orbán nem demokrata, és ma már jelei vannak a liberális és baloldali, vagy kormánykritikus emberek kiszorításának, a megélhetésük, és jövedelemkereső tevékenységük ellehetetlenítésének.

    Az is vitán felüli, hogy autokratikus, ellentmondást nem tűrő kormányzást vezetett be, és alig szól valami a javára.

  • Megvallom, Bartus cikkeit sokáig túlzásnak és uszítónak tartottam. De be kell látnom, Miviktorunk hozzáemelkedett Bartus kritikájához. Hogy ez mennyire volt előrelátás Bartus részéről, vagy véletlen, azt nem tudom. Nekem volt barátom, aki már 1990-ben azt mondta, ha Orbán hatalomra kerül, az országnak vége (ismerte személyesen is), ezért én sohasem lettem Orbán híve. De azt sohasem mertem gondolni, hogy idáig jutunk.

    Hát, úgy látszik, mégis…

  • Köszönjük, Bartus úr! Orbánékat mindenáron ki kell vágni Európából, mert egy egész kontinens jövőjét mérgezik. ¡No Pasarán!

  • Bizony Bartusnak Lacinak már régen igaza van, de sajnos nem elegen hallgatják és olvassák, csakúgy mint Göllner Andrást. Ők ketten kimagasló ismerői és gondolkodói ennek a rendszernek, de bizony a butaság és a szándékos trollkodás sokat elvesz az éléből. Amikor még Alma is ilyet ír, az ő kimagasló intellektusával és bölcsességével, akkor mi várható a tömegektől?
    A cikk minden szava a letisztult valóság.
    A napokban gondolkoztam, hogy vajon a fidesz hívők mégis mit gondolnak az Orbán-Simicska afférről, amikor Simicska szinte egyszemélyben felállította ennek a göbbels-i rendszernek a gazdasági infrastruktúráját és amikor Orbánnak megvolt ágyazva aranyból, fogta és kitette Simicskát, mert innen már könnyű..
    A magyar néppel is ez a viszonya tulajdonképpen. Rábízták az országot, hogy kiélhesse saját beteges hajlamait… Mást se csinál…

  • Már olvastam 😀 😀

    Sajna Laciúr Mr. Bartus
    általában 4-5 évre előre képes
    megmondania társadalmi folyamatokat.
    Sokan köpködnek rá emiatt,(pl. a hazai sajtóban)
    aztán évek múlva elkezdik alkalmazni az ő terminológiáit.
    Persze ezek a semmi hazai áldemokraták úgy állítják be a dolgot
    mintha maguktól jöttek volna rá.Csak addigra már sajnos késő..

  • gyuri10
    2018 október 1
    9:11 de.

    Nagyon kilóg belőled a FIDESZ-kaki

  • Akinek még van kétsége a magyarországi diktatúráról, íme a mától hatályos 2018-as, LV. törvény a gyülkezési jogról egy részlete:
    „2.§ (1) E törvény alkalmazása során gyűlés a legalább két személy részvételével közügyben való véleménynyilvánítás céljából tartott nyilvános összejövetel.”
    KETTŐ személy! Szóval ajánlatos HÁROM HÓNAPPAL KORÁBBAN bejelenteni a „gyülekezési hatóságnak”, mielőtt a boltból kijövet a szomszéddal szidni kezdenénk a meredeken emelkedő élelmiszerárakat.

  • Bartus „túl tolja a bringát”.

    Bartus hadban áll Orbánnal, hadban áll Németh Sándorral (hitgyüli) és hadban áll majd mindenkivel aki magyar (na jó, majd minden magyarral).
    Jó lenne tudni, kivel nem áll hadban Bartus.

  • „Legalább két személy”

    Minden világos,
    Két személynél kevesebb
    személy már tarthat gyűlést.

  • Göllner András

    Egyenes, tiszta beszéd. A dzsessz műfajában egy nagyszerű futamnak minősíthető. Én a Nemzeti Szégyen Folt címet adnám neki. (NSZF) A fiatal zenészeknek ajánlom, napi gyakorlatként.

  • Hálás köszönetem Bartus Lászlónak ezért a cikkért. Minden szavával egyetértek, vannak, amik még szavakban meg sem fogalmazódtak bennem, olyan hihetetlen és érthetetlen a jelenség. A bennünk felmerült kétségek után lassan szavakba is öntjük a gondolatainkat, amik tartalma olyan rémisztő, hogy magunk sem akarjuk elhinni. Viták és cikkek olvasása után kristályosodik ki a helyzet, és ehhez nyújt segítséget néhány hiteles nagyszerű elméjű gondolkodó, mint Bartus László.
    Remélem, hogy azonnali reakciók helyett először mindenki elgondolkodik a szavakon, mert minden egyes mondatnak külön cikk erejű értéke van.

  • talalom
    2018 október 1
    10:16 de.

    Az nem világos hogy az ilyen OIM* – félék
    miért hazudják demokráciának a diktatúrát.
    Hacsak az nem, hogy ez van nekik kiadva.
    Ezt kell mantrázni 24 órából legalább 25 ben.

  • Miklos Banfi
    2018 október 1
    9:58 de.

    Sajnálom. Igen nehezen tudom elfogadni az empátia nélküli, negatív, megvetéssel teli véleményeket, legyenek bármily okosak és helytállók.

  • KITUNO CIKK!! SZOROL SZORA IGAZ!!!
    lattam hallottam amint Orban pokhendien fennhejazoan leereszkedo stilusban beszelt az EU-elott!!
    Orulmet hogy EZT engedik letezni!!
    Ennek a baromnak orokre egy tebolydaban a helye!!!

  • IDÉZET :

    …..””””Orbán a rákos daganat…..”””
    Előtte a baloldal volt????
    Vagy talán az sosem?
    A cikkben is az fáj,hogy nem a baloldali leberalizmus vezet mindenkit!
    Az persze mindég jó volt ,mindég jót tett!!!
    A jövő megszépíti a múltat!!! Úgy látom minden fáj ami nem tőletek van! Itt ez a bajok gyökere– a többi mellette beszélés.Mindenkiben új hitlert láttok aki nem a ti akaratotok szerint él tesz,dolgozik.Minden más gondolattól féltek,amit nem ti találtatok ki,csak a tieteket akarjátok mindenkibe beleszuggerálni.A NÉP nem jól gondolkodik,ha nem a ti gondolataitok mentén él ,akar tenni!Jó ez így?
    Ejrópában úgy állítjátok be a dolgokat,hogy ejrópa véleménye,ejrópa mondja!!!!
    S közben a leberalizmus véleményét akarjátok annak beállítani!!!
    Az ejrópai unió alapjaiba is a ti akaratotok van beépítve,mivel mást nem hallgattatok meg és nem akartatok beletenni mást,és ezt –ami a ti akaratotok–akarjátok és kéritek számon mindenkin,ha nem eszerint akar eljárni!
    Na szép dolog!
    Nahát,nahát üdvözletével.

  • találom Nincs igazad. Annyian csoportosulnak a Fideszt dicsérni, ahányan akarnak. Egy rendőr sem fog érte szólni. Hol van itt a diktatúra?

  • tóth péter
    2018 október 1
    12:43 du.
    Ezt a hozzászólásodat gondold át még egyszer. Itt ugyanis már régóta nem a liberalizmus (kommunizmus) és Orbán Viktor rendszere áll egymással szemben. Nem is az EU és Orbán, hanem Magyarország tisztes jövője és Orbán uralma.

    Minek köpködöd azt, ami már régesrégen nincs is jelen?

  • Figyelemre méltó, indulatos okfejtés. Egyébként „demokrácia” van Magyarországon. A kisebbség demokráciája. Hogy írta Petőfi 1848 márciusában?
    <>
    Ehhez viszont kell egy kis viharos szél.

  • Bocsi! Az idézet kimaradt:
    Jegyezd vele az égre
    Örök tanúságúl:
    Habár fölűl a gálya,
    S alúl a víznek árja,
    Azért a víz az úr!

  • Nos csak áfutottam…a cikken,de az is elég volt…!

    Annak ellenére,hogy most sem minden tökély,vannak hibák,vannak csókosok most is,(régen mennyi volt?hiba,csókos és következmény…..???)de ugye Orbánnak nincs miért szégyenkeznie,a már rég leszerepelt ellenzékkel szemben megvédte és most is védi a hazáját,nincs csődben az ország,sőt….
    Na ezAt a cikket is felesleges volt megírni!
    Aki itthon él,tapasztal és tárgyilagos (a többség!)az ezt tudja,a kinti meg itthoni hazug,szánalmas ellenzéknek, meg ugye nem osztott senki lapot…Bele kéne szép csendben törődni!
    Mindezt pártokon kívüliként írom!

  • Egyébként lehet nácizni,fasisztázni,alpári módon ócsárolni engem és másokat
    (mint, ahogy az itt szokás…!!!)de a lényegen,tényeken ugye ez sem változtat….csak legfeljebb egyeseknek további égés!!!!!!
    Mindezt a reklám alatt(bár sokszor még az is jobb,az itteni hozzáröffenésekhez képest!)

  • Egyébként Orbán lányával is lehet szórakozni.(feleslegesen)…érzékeny „igazmondóknak” azt tanácsolom rendezzenek gyűjtést a „szegény éhező” baloldali politikusoknak,különösen a nélkülöző Gyurcsány családnak!
    Na pá,mára ennyi!

  • sharapova2008
    2018 október 1
    8:58 de.

    Nem olvastam a könyvet, de nem úgy néz ki, mintha bestseller lenne.

    A németek aztán tudják, hogy mi a nácizmus és fasizmus. És a német államfő megmondaná, ha az lenne. De mivel nem az, hát kénytelen annak nevezni a német államfő, ami: illiberális demokrácia. Hát a buta német nem „tudhassa”, bezzeg a Bartus úr! Ha ő mondja, úgy van.

    https://hvg.hu/vilag/20181001_A_demokracia_elrettento_peldajakent_emlegette_Orbant_a_nemet_allamfo

    Szegény birka német! Nem azon van fölháborodva, hogy Orbán nem tud késsel-villával enni. Ha elegáns vadászkalapban enné a kaviárt, akkor Bartus úr talán meg is bocsátana neki.
    Hát az EU-ban pont Bartus úr segítségére van szükségük. Még Orbánnal valahogy elboldogulnának, de az EU „barátai” ki fogják nyírni az Uniót a nagy megmentés közepette.

  • olyan „érdekes” a cikk… hosszú évek óta olvasgatom az íróját, de sohasem folyamatosan, eseti eset… mindig arra emléxek amikor 1985 vége felé (kurvasok dolgom volt: alkottam, „mint őrült” sikert sikerre halmozva) hallom ám, hogy mi vagyunk a kurvák meg a ribancok és a hímringyók és egyébként is ez már a szocializmus ami egy rohadt szemét aljas dolog (bizonyos!!!! kis megtakarításomból akkor vettem emeletes házat magamnak) és egyébként is ott van a szamizdat azok azután majd: „namajdmost” lesz a haddelhadd és abban már olyan „ifjú titánok” (egyik sem Thor, de mind Loki és ráadásul Odin nagyon beteg) mint a Z orbán viktor (mutatták a képét is) a nagy magyar jövő, na majd ők csinálnak …. én meg szerényen megjegyeztem: A KURVA ANNYUKAT ÉS HA ELŐ TUDNÁM KAPNI A STUKKERT SZEMÉLYESEN PUFFANTANÁM LE MINDAZUTÁN AMIT A SZAKÉRTŐ ELMESÉLT…

    ezután nagy vihar keletkezett forgószéllel és én már messze távol hallottam ám, hogy „győztünk” és már hullanak…nem vagyok egy szemenköpdöső tipus de ott és akkor amikor aki még a hír hallata előtt hívő szocialista volt (érdekei fűződtek hozzá?) és akkor azonnal kettétépte ünnepélyesen a párttagkönyvét és -ha még él- oda visszament levédiabasznádra és már hülyébb nem lett, mint mindig is volt de „a párt” tolta előre a rokonai által anélkül ugyanolyan senki maradt volna mint az összes többi hívő amely levédiában hisz és a szent koronában meg a szent fingban…általában vallást váltott ( a gatyáját nem váltotta olyan sűrűn az mindig szarszagú maradt) és hordta a nagy lobogót és manapság is CÖF-ik???

    hahahahahaha

    nem tudtam megállni, de e’vvan

  • Marcsi, nagyszerűeket írt. Csupa új dolgokat mondott amit még soha nem olvashattunk magától. Fel is csigázott, úgyhogy kérdezek is gyorsan: Szóval Önnek mint kívülállónak mi a véleménye az intelligenciáról?

  • Boda Marcsi
    2018 október 1
    3:54 du.

    nyünyüke, mivel te vagy itt aki mindent jobban tud, veled nem érdemes kihúzni a gyufát…igazad van… vagy nem?

    rólad és a hasonlókról szól a cikk! vitorla felhúzva és szelek befogva, (mindig az aktuális térdmagasságnál magasabban fúvó passzátszél) és máris evezel tovább te is a Léthe halálszínű árnya felé…

    csak így tovább, te is mint bende gizi mind a 76 an Deus ex machina

    hahahahahahaha

  • A 2. világháború után az európai politikusok nem akartak a tűzzel játszani jó sokáig, hiszen még emlékeztek, hogy mit okozott a túlzásba vitt nacionalizmus. Azóta eltelt hetven év, megváltoztak a körülmények.

    Manapság újra nagy tömegben itt vannak „az idegenek”, és nem lehet a régi liberális lózungokkal elsimítani az ellentéteket. A hatvanas években a színes vendégmunkásokat nem kényeztették, ma már a jóléti állam juttatásait az első generációs bevándorlók is szinte elvárják.
    Ezek a problémák hívták életre a radikális szélsőjobb pártokat, amelyek gittegyletek voltak sokáig. Most a menekültválság széles körben ismertté tette őket.

    Ha Orbán szegény lenne, mint a templom egere, akkor is valós a migránsválság. Más kérdés, hogy mennyire etikus embercsoportokat egymás ellen uszítani, csak azért hogy ő közben királyi módon éljen. Sokat játszhatott kiskorában az alcsútdobozi Habsburg-kastély romjai között.
    Sok mindent megpróbált, mire idáig jutott, hogy luxusrepülővel közlekedhet. Most ez a migránsválság nagyon jól jött neki, hogy a széthulló tábort egyben tartsa.

  • Az illiberális demokrácia Oroszországból, Törökországból indult, ahogy Orbán Tusnádfürdőn elemezte.

    Magyarországon sokan nem tudnák megmondani, hogy azt eszik-e vagy isszák?
    Mindenesetre azt sokan megnyugvással fogadják, nem csak Boross Péter, hogy az elmúlt harminc év kultúrharca végetért a hazai közéletben. Ez abból állt, hogy filozófusok és politikusok az újságokban üzengettek egymásnak, hogy te kommunista vagy!, te meg náci-fasiszta-horthysta!

    A tények igazából egyik felet sem érdekelték, vagy hogy ez szétverte a teljes magyar közéletet. Könnyebb elviselni, hogy most csak az állandó kommunistázást kell hallgatni. Így csak egyfelé kell igazodni, jó pofát vágni, bölcsen hallgatni.

  • Boda

    mar megint nem ertett meg semmit!!

  • aszongya fontebb,;-„Szegyen ez az ember”
    -EMBER?????? EZ??? UGYANMAAAR!!!

  • Laci mikor a „hitgyüli” zsoldjában harcolt, akkor is odatette magát! – Mikor elárulta, akkor is elég karcos volt…
    – Most Orbán fikázása, elég ütősre sikeredett!
    – Mióta Németh Sándor hitet tett Orbán mellett, Lacink szinte Őt gyalázza…

  • Rodeo11
    2018 október 1
    6:30 du.

    De hogy kerül ide Lenszkij? 😮

  • Kedves Bartus László – Orbán nem sérti a magyarok önérzetét mivel a magyar társadalom politikai fejlettsége valahol elakadt.
    Idézem Bartók Béla, magyar zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató, Zeneakadémia tanár; a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerző szavait, melyeket nem Auschwitz után, hanem 1938-ban, 7 évvel a német megszállás előtt mondott erről a korszakról: “Nálunk az úgynevezett keresztény középosztály csaknem egésze a náci rendszert támogatja. Szégyellem magamat, hogy én is ebből az osztályból származom.”

  • sharapova2008
    2018 október 1
    8:58 de.

    Meg úgy általában is.
    Bartus biztos jó fej. Civilben. Amúgy azt sem állítom, hogy semmiben sincs igaza. De. Ahogy egy kicsit mindenkinek igaza van. Valójában a féligazságok egyik bajnoka. Amúgy elég visszatekinteni. Volt neki Orbán-becsípődéses korszaka és volt amikor Gyurcsányt akarta vehemensebben leváltani, mint később Botka. Volt amikor a passzív (menjen mindenki horgászni) bojkott hírnöke volt. Nem kisebb lelkesedéssel és szótagszámmal.
    Igen, mindezekben volt és van is igazság. De valahogy az az érzésem, hogy a kerékbetöretése árán sem tudna egy mindezen féligazságokra egyaránt választ adó konzisztens modellt leírni (eddig sem tudott). Inkább tűnik az örök morgolódónak. Ami nem baj. Ameddig nem vindikálja magának a jogot a kizárólagos megmondóemberségre. Amelynek igazi ősdemokrata megnyilvánulása volt annak idején először sokak tiltása, majd a kommentelés végleges lezárása a korábbi portálon. Alkalmasint pont azt követően, hogy a bojkottot illető nagy megmondásai kapcsán a kommentelők leiskolázták. Persze, támadták a hekkerek. pont akkor, pont véletlenül 🙂

    De továbbra is fenntartom, hogy vannak féligazságai a fiúnak. Csak miután az ember elolvasta az életmű jelentősebb darabjait, akkor vonuljon félre egy liter vodkával, és próbálja kiheverni a másik felét az írásainak.

  • Geyza
    2018 október 1
    10:03 de.

    A társadalmi tendenciák előre látásához nem kell nagy művészet. Nézd meg a hazai blogszférát, és meg fogod látni, hogy pl. Orbán agybajairól itthon is régóta írtak.
    Amúgy nem kell köpködni. Csak egymás mellé rakni az írásait. Aztán megpróbálni egy konzisztens gondolatrendszerbe illeszteni. Biztos sikerülni fog. Sikerülni fog?
    Szerintem pont olyan véleménypublicisztikát végez, mint a bloggerek sora. Ez nem baj. Sőt! Kell is. Nekem személy szerint nem ezzel, hanem a messianisztikus felhangokkal van bajom. Meg nehezen szabadulok a gondolattól, hogy Bartus és Orbán sok szempontból csereszabatosak lennének, ha Lacinak hatalmat adnának.

  • Andrew_s
    2018 október 2
    6:52 de.

    Nem látok hibát Bartuslaci érv-rendszerében.

    Ahogy pl. Gyurcsány Ferenc politikai hozzáállása változott a dolgokhoz, úgy változott Bartuslaci véleménye is Gyurcsányról.
    És vel együtt az enyém is.
    Meg úgy általában…

  • Slappantyú:
    kár itt kedélyes hozzáröfögésekkel
    „relativizálnod” pl. a Hitgyüli – kérdést.
    Bartus már nagyon régen a francba hagyta őket.
    Kb akkor mikor rájött miféle egy szemét társaság az.
    Majd te is ott fogod hagyni jelenlegi imádottjaidat.
    Hacsak nem aljasulsz le öregségedre.
    Amire -valljuk be- meglehetősen
    nagy esélyed van.
    DDDDDDD

  • Almási Alma
    2018 október 1
    11:57 de.

    Empátia és megvetés egymással inkompatiblis kategóriák.

  • HunCanada
    2018 október 1
    6:25 du.

    Ugyan hagyd el.. DD

    Az „intelligenciáról” azt hiszi hogy egy rántás-féleség

  • Rodeo11
    2018 október 1
    6:22 du.

    Csapongasz mint biliben a hasmenés,
    mikor a kisgyerek utoljára még nagyot bele fingik.

  • hazai lámpa
    2018 október 1
    6:42 du.

    Ja.
    És a végén éhenhalni.
    Vagy -amint Bartus javasolta Alkotmányunk megpuccsolásának másnapján:
    „….aki tud meneküljön, amíg lehet.”

    És lám…

  • Kis Ferenc
    2018 október 1
    10:38 de.

    ????!!

    U.I.:
    Mai hír ami megint nem jelent meg a hazai álmédiában:

    https://hvg.hu/itthon/20181002_Az_Europai_Parlament_nepparti_elnoke_beszolt_Magyarorszagnak_Sargentini_miatt

    Továbbá

    https://nepszava.hu/3010433_facebook-keppel-probalja-helyretenni-orban-politikajat-az-amerikai-kormany

    (Csak miheztartás végett mérnökúr).

  • Almási Alma
    2018 október 2
    4:45 de.
    ezért megérdemled a Nagy Vekker díjat, a csüngőkkel

  • Geyza
    2018 október 2
    7:24 de.
    és akkor megadatott a nagyérdeműnek a mindennapi geyza, csak tudnám mivel lehet irtani?

  • Rodeo11
    2018 október 2
    8:26 de.

    Nézzed vissza magadat.
    Forogsz itt mint majom f..szán a stanecli

  • Geyza
    2018 október 2
    7:09 de.

    Töredelmesen bevallom, hogy az utóbbi időben leszoktam Bartust olvasni. Lehet, hogy nagyon megváltozott a véleménye Gyurcsányról, de még abból az időszakból emlékszem a gyurcsányahibásszemét mindenért típusú írásaira, amikor világosan látható volt, hogy miferink jószerivel a legreálpolitikusabb potens ellenfele miviktorunknak.
    Nem mintha nem lehetne jobbat elképzelni, de hozott anyagból választ az, aki elvonszolja magát egy urnához (ha viszik, és beletöltik, már mindegy).

    De nem is vagyok ojjektív. Mert érdekes volt bartuslacinktól azt az érvelést olvasni bojkott-ügyben, hogy egyrészt a passzív bojkott mindent megold, másrészt az, aki ezt nem hiszi el neki, az hülye, szűklátókörű, antidemokratikus meg ilyesmi. Aztán, mint írtam lezárta a kommentelési lehetőségeket, miután pár kommentet is elvitt a cica. Mondjuk engem a FB-n de facto külön is lehülyézett, de szinte már mindegy 🙂

    Azt is mondhatnám persze, hogy amennyiben bekezdésnyi körmondatokat szeretnék hatflekkes, de ezer betűben összeolvasható mondandókkal olvasni, akkor nekiveselkedek az írásnak 🙂 Esetleg előszedek egy Passuth vagy Kodolányi-kötetet 🙂

    Mindegy, nem kell mindenkinek mindenkit egyformán szeretni. Személy szerint bartuslacinkat nem tartom sem túl eredetinek, sem túl tehetségesnek. Akkor sem, ha kétségtelenül mívesebben ír, mint a szintén nem túl eredeti, de legalább alpári szerzője a kolozsvári szalonnában megboldogult ordítós blogger. Csak a példa kedvéért 🙂

  • T.Andrew_s!
    Szomorú, számodra méltatlan, hogy Geyza-val, kell megvitatni dolgokat,aki hasonló mentális problémával küzd mint Bartus…
    – Valamelyik nap Lacink, lapjában, sok-sok flekkes ömlengésben ír arról hogy Németh Sándor nem tudja ki az „Isten”!
    – Persze aki ebben is otthon van, az Laci !
    – Három, embert vél méltó ellenfelének, ezek Németh Sándor, Trump, és Orbán…

  • Azért az tanulságos, hogy még itt sem rendítenek meg senkit a konkrétumok. Az október 1. 10:18-kor írt bejegyzésem a napnál is világosabban mutatja az itthoni diktatúra természetét. És sok ilyen példa van: ehhez képest egy dühkitörésben elmebetegezni a diktátor személyét – nem túl hatékony. Sőt. A mai magyarországi első szolga nem elmebeteg – nagyon is előrelátóan sunyi, aljas egyéniség. Már 1999-ben látni lehetett az előkészületeket a mai, immár nem is annyira lopakodó terrorra. 2006 volt a főpróba: azóta sikerült úgy elaljasítani a közhagulatot,hogy ma már nem pár ezren, hanem sok ezren esnének neki bárkinek (és bármilyen ürüggyel),akire ez rámutat. Ami szerintem érthetetlen: hogy nem veszik észre a lócitrom fölött dühödten keringők,mennyire lenézik őket. Megkeresem a tegnapi kormányfői választ az egyik nagyvállalkozó magángépén tett légiútjairól. Bicskanyitogató…

  • Göllner András

    @ Geyza

    „Csapongasz mint biliben a hasmenés”

    Érdekes, ezt a kifejezést még nem hallottam. A társadalomtudományok szótárában nem szerepel, de az kit érdekel. A főszerkesztő úrnak gratulálok, hogy átengedte a norma kontrólon. Javasolnék egy hasonlatot, melyet édesapámtól tanultam: „Úgy cikázol mint fing a fürdöben” Éljen Magyarország !

  • „talalom” kozolte a mai torvenyuk altali korlatozasat a „szabad gyulekezes joganak”.

    De amint mar jo nehanszor figyelmukbe hoztam soraimmal, hogy ami korlatozott barmifele „sarkalatos torvenyekkel’ az nem lehet szabad.

    S ami „szabad” az nem lehet „korlatozott” semmi modon !

    De maguk azt „hulyesege”, „marhasag”, „zagyvasag”-oknak iteltek.

    Sot „talalom” on-maga engem azert „hazug”, „gonosz”, „gazember”-nek nyilvanitott soraiban.

    „ELISMERES”-ek, igeretek, magyarul szart sem ernek.

    A polgarok jogai csupan a kormany es a teljes allamhatali szervek mukodesenek a TILTASAVAL biztosuthatja az egyenek minden jogait.

    Ne da magyaroknak az hulyeseg ugy is.
    Tehat elvezzek amit nagyon megerdemelnek !!!

  • Almási Alma
    2018 október 1
    2:04 du.
    Felesleges kicsinyíteni e dolgot,mert jelen van.Nagyon sok ember lelkében szívében tettében–csak éppen letagadja és elhallgatja : ne mondják olyannak! A háttérben még sokáig ott lesz és arra vár –mikor tud újra kirobbanni és felszínre lépni és megmutatni magát-úgy,hogy ne kelljen elhallgatni kicsoda.

  • Rodeo11
    2018 október 2
    7:47 de.
    Nem igénylem, csak jelezni akartam, hogy van ám, ki észreveszi, ha plagizálsz… 😀
    (Méghozzá magyar fordításból! Ki hallgat ma már magyar fordítást? 😀 )

  • tóth péter
    2018 október 2
    12:41 du.

    Nekem ez kínaiul van. Azt akarod mondani, hogy a magyarok alig várják, hogy náci véleményüket nyilvánosan kikiabálják a világnak? Vagy micsoda az, amit nem mernek kimondani, de már alig várják, hogy kikürtölhessék?

  • Almási Alma
    2018 október 2
    1:11 du.
    ráadásul a gonosz oroszok, meg az a még gonoszabb Puskin? Csajkovszkijról ne is tegyünk említést,

    (anekdota de igaz: Udvardy Tibor adta elő és az akkori szovjet nagykövet ott ült a páholyban és azt mondta, hogy jobb, mint a Ljemesev ugye tudod ez mit jelent?)

  • Göllner Bandi:
    Azé nem hallhattad eztetet a mondást mert naprakészen találtam ki.

    Csak most
    Csak ide
    Csak nekije

  • slapaj
    2018 október 2
    11:33 de.

    TE csak foglakozz a saját lelki problémáiddal te nyomorult.

    Azthittem zabhegyezést tanulsz az adófizetők keservesen megtermelt pénzén, amit valami miatt rád pazarolnak mikor pedig több ezer valódi, arra érdemes fiatal van itthon, és mellette még tanulmányozod a hasbadumálás (magyarul a pártpropaganda) tudományos módszertanát.

    De ezekszerint lélekbúvár-gyorstalpalót is finanszíroznak neked, miközben itthon egyes iskolákban nincs fűtés.

    Ezen rugózzál inkább te nyomoronc.

  • Andrew_s
    2018 október 2
    10:16 de.

    Persze.
    Volt amikor én is nagyon bíztam a Gyurcsányban.
    Kinnt voltam az összes tüntetésen ahol felszólalt.
    Van fotóm is véletlenül pont lekaptak valami sajtósok.
    Lehet hogy majd kirakom.

    De sajnos a Gyurcsány Feri szép lassan „pálfordult”

    Miért kellene lelkesednem egy olyan politikusért aki lejáratta saját magát a hülyeségeivel.

    Ami nem sikerült a FIDESZ-nek, azt véghez vitte egy két év alatt ő saját maga.

    El is olvadt a kezdeti masszív támogatottsága.

  • Andrew_s
    2018 október 2
    10:16 de.

    Előbbiből kifelejtettem:

    Bartus Laci nagyon is hogy bízott Gyurcsányban.

    Azt írta róla még 2010 körül hogy ha megtartja az elveit, amiket meghirdetett, nagy politikussá válhat.

    Hát sajnos a Feri nem tartotta meg azokat az elveket amikről beszélt.

  • tóth péter
    2018 október 2
    12:41 du.

    Tudjuk te kis nyilas-náci, már Vona Gábor óta, idézem :
    „Két fajta magyarember van: az egyik fajta Jobbikos,
    a másik fajta is Jobbikos, csak még nem tud róla”

    Szaal leülhetsz.
    Szépen felmondtad a leckét.
    Onnan a hungarista stilizált nyilaskereszt árnyékából.

  • T.Geyza!
    – Élmény számunkra, hogy „szellemiségedben” szignifikánsan modellezhető, a mentális környezet szennyezés…
    – Neked, gondolom bizsergető érzés, értelmes emberekkel, egy felületen „szerepelni” talán ad egy illúziót, hogy milyen szeretnél lenni!
    – „Munkásságod” retardált személyiség jegyeket mutat, de fontos a generációmnak, hogy beégjen a tudatunkba, – milyen mélyre juthat „valaki”.

  • HunCanada!

    Az intelligenciáról,jó modorról,stílusról,becsületről és több más
    dologról van kialakult véleményem(mint szerencsére az itthoni többségnek),de ugye azt ezen a fórumon felesleges lenne kifejteni,sokan nem fognák fel….,sőt az ellenkezőjéről tennének
    tanúbizonyságot!
    Meg ugye nincs is annyi időm erre,mint amennyi itt sokak számára indokolt lenne…..!
    Bocsi!(van aki rendelkezik ezekkel,van aki nem)

  • Amúgy Kenny!

    Nem a jobboldaliak tüntetnek,cirkuszoknak,uszítanak,hanem a baloldali csőcselék, persze egyre inkább Gyurcsányra korlátozódva….(a normálisabbak belátták,hogy hosszú távon esélytelenek,csak a parlamentben óbégatnak,már aki be is megy…
    talán a havi+ 200.000-ért +dolgoznak”meg??????)
    és ugye nem vitték el őket?….
    Na ez tényleg demokrácia!mellesleg már megunták és a kezdeti hév
    lelkesedés után hazakotródtak…most éppen feltöltődnek,”erősödnek”…!

  • Boda Marcsi Ha elolvasod utolsó kommentedet, és elgondolkozol azon, hogy ezeket a szavakat magyar honfitársaidra használod, nem érzed magad kényelmetlenül?
    Tényleg nem?

  • De az azért hihetetlen Önnek is, ugye Marcsi – hogy már MTA előadásokat tiltanak be Magyarországon, mert nem tetszik a rendszernek a tudományos értekezés. 🙁 Meddig és hová lesz ez a süllyedés vajon.

  • slapaj
    2018 október 2
    4:14 du.

    SZÁ-MO-TOK-RA ??!

    Te idióta !
    Tudod te egyáltalán milyen oldalra keveredtél ?
    Ez kisfiam itt NEM a Kuirucinfo vagy a szennycsatorna Origó !
    Térj már észhez !
    Csak mert a nácik meg Horthy-fanok ide tornyosulnak, attól ti még itt senkik vagytok !

    visszavehetnél abból a pökhendi hatalmas FIDESZ pofázmányodból

  • Boda nem érzi magát kényelmetlenül mert jó érzéssel tölti el a jól elvégzett önkéntes pártmunka.

    ‘Gyanis annyira ostoba hogy ingyér járatja itt le magát nap mint nap

  • Boda Marcsi
    2018 október 2
    4:26 du.

    Melyik „otthoni többségről” beszélsz ?

    Arról a kb 20-25 %-ról ahányan vagytok ?

    Csak a legutóbbi hetekben 7 % -ot esett a FIDESZ a Median szerint.

    Csak szólok..merthogy láthatólag gőzöd sincs semmiről.

  • Geyza
    2018 október 2
    3:19 du.

    que te jodes, por fin

  • Boda Marcsi
    2018 október 1
    3:54 du.

    Önnek van 12 millió forintos karórája, és 1 milliós retikülje?
    Ha nincs, akkor Ön és még majdnem 10 millió honfitársunk komolytalan ember. Nem én mondom, hanem Bayer Zsolt műsorában az anno komcsi szekért toló, most Orbán seggét nyaló Bencsik András.

    Aki emígy magyarázta Ráhel óráját:

    „hát mert olcsó órát komoly ember nem vesz fel!”

    És ennyi… Senkinek semmi köze, hogy honnan lopják a fényűzésre, a kastélyokra, a luxusvillákra a pénzt. Nemigaz?

    Ezért az óráért egy átlag magyar betegápoló 16 évig dolgozik, és akkor nem eszik addig semmit.

  • HunCanada
    2018 október 2
    5:30 du.
    ráadásul az az óra csak drága semmi különleges nincs rajta, hacsak nem 18 k arany…meg nem venném óra Schaffhausen, Omega, Vacheron, Jäger le Cultre (csak 18 k aranyból) stb az az izé? hát a raselnek való parasztbarokk

  • Rodeo11
    2018 október 2
    5:37 du.

    Parasztbarokk… 😀 ez találó, mert ízlésük tényleg semmi. Sem a pufidzsekit hordó férjének, sem az apjának aki rogyásig ráncos öltönyökben BSSZ@ zsebre a kezeit folyton. A lényeg, hogy az árcetlin rengeteg nulla legyen a kezdő szám után, és már meg is van véve. Legyen az bármi, mindegy csak drága legyen.

  • Rodeo11
    2018 október 2
    5:37 du.

    Azért kúsznál-másznál érte négykézláb.

  • Geyza
    2018 október 2
    3:15 du.

    A gyurcsányista becsípődést példaként emlegettem Bartussal kapcsolatban. Vagy fordítva. Mindamellett eszem ágában sincs lebeszélni Tégedet arról, hogy kedveld. Akár Bartust, akár Gyurcsányt. Cserébe fenntartom magamnak is a jogot, hogy egomán demagógnak tekintsem és ne kedveljem az Aminépszava főbetűtolóját.

  • Göllner András

    @ Gézuka

    Jók a fejlesztéseid. Gondoltam hogy nem EUs pénzekből csinálod, hanem önerőből. Mos már értem, hogy mérnem értem,hanem érte… Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy a Szent János bogár, mikor és hogyan került be Magyarországra. Remélem nem illegális módon, Beszarábiából.

  • Változatlanul nem tudok mást tenni, mint elismeréssel adózni O.V.-nak.

    Nem az ö érdeme.

    Ha nem lenne az ország teli ilyen sötét aljas barmokkal, mint a tothpéterek, bodamarcsik és társaik, nyilván nem sikerült volna neki.
    De tele vannak, és még tőlük sötétebb nyomorultakkal.

    – még magát zsidónak álcázó nyomorult is van köztük, ötet nyilván a bosszúállás vezeti, azért szurkol a fasiszta ámokfutónak, hogy az kicsinálja az országot –

    Én nem 4 éve „jósolom”, hanem 30 éve figyelmeztetek minden ismerősömet, hogy az O.V. egy tetves gazember, ha a hatalom a kezébe kerül, akkor lőttek Magyarországnak.

    Akik gondolkozhattak volna másképpen, azok is mind kiröhögtek.

    Most viszont nem nemcsak kajánságból, én azért szurkolok, hogy valóban ne végezzen félmunkát.

    Ez az ország megérdemli a sorsát.

    Kölcsey nagyot tévedett – még nem eleget bűnhődött ez az ország.

  • Judit Petenyi
    2018 október 1
    11:03 de.

    Sajnállak, de azon amit mondasz 30 évvel ezelőtt kellett volna elgondolkodni.

    Most azon kellene gondolkodni, hogy hogyan másszunk ki abból a szarból, amit 30 évvel ezelőtt azok segítettek hatalomra akik nem gondolkodtak előre, azzal hogy nem gyomlálták ki a gazt!

    Nagyon fájintos most eljátszani az egyetértőt.

    Legalább bocsánatot illene kérni.

  • Geyza
    2018 október 2
    6:02 du.

    nem, nekem van igazi értékes órám, nem is egy! beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  • encore un fois de plus……………a la fin on se parle tout sauf sur le post originaux!!
    qua bon??!

  • Geyza Nem biztos. Ha nem lehet eladni, akkor nem kellene, mert ronda és hívalkodó.
    A sok órám közül persze van kedvenc. Ez messze nem a legértékesebb órám, hanem csak egy aranyozott (ciki mi?), duplarúgóházas automata Poljot International, melynek számlapja gyönyörű napsugaras mintával ellátva, hagymakupolás felhúzóval békazáras barna bőrszíjjal. Még a dátum sem gyorsállítos.
    Egy háború utáni Slava szerkezet modernizált változata. Jaj, valami nagyon szép.
    Feleségemet is megfertőztem, az Ő kedvence egy Rolex tokozású, a számoknál pici kis gyémántokkakl kirakott órácska az amszterdami gyémántmúzeumból (a lemezjátszómban nagyobb gyémánt van talán). Értéke, hogy ott csiszolták, és a szemünk előtt rakták össze Neki.
    Ha „fel akarunk vágni”, ezeket viseljük.
    Értékük mai árom nincs félmillió (együtt), egyszerűen elegánsak és szépek. Az enyémet rongyos 50 ezer forintért vettem.
    Miért kúsznék egy olyan óra után, amít ciki felvenni és nem lehet eladni?

  • Pityi Palkó 5:20

    Csillagos hatos !!!!!!!!!!! 😀

    Indoklás:

    Éppen a leg-ideillőbb idézet a legnagyobb magyar, Bartók Bélától, aki mostanában, 2010-től biztosan gyakran forog az új farkasréti sírjában a vele szomszédos Hofi Gézával* együtt…

    .

    * Sajnos nem értek hozzá, hogy hogyan kell, de valami jólélek tegye már föl ide, a Hofi Orbánról wmv-You Tube videót!!!
    A fenti cikk, a Bartók Idézet és ez a fölvétel együtt tökéletes összhangot képez. (Eddig 1.174.000 megtekintés).

    Üdvüzlettel: V

    .

  • HunCanada!

    Valóban nincs ilyen drága órám,de ettől még nem leszek lelki beteg,szerencsére amire szükségem van azt megveszem és soha nem voltam sznob….a lényeg,hogy a célnak megfeleljen és ha lehet
    szép is legyen.
    De ugye nem az ápolónők pénzéből vásárolta Orbán lánya az órát?
    (akik mellesleg többször jelentős béremelést kaptak,meg az orvosok is,arról már nem is beszélve,hogy ritka kivétellel még a hálapénzért is tartják a markukat…)
    Aztán meg kéne nézni,hogy a baloldali képviselők milyen szinten élnek,milyen luxusterméket vásárolnak?…..és hány gazdag ember él itthon pártoktól függetlenül?
    Nagyon szánalmas és egyoldalú az érvelése!

  • Egyébként nekem is van pár szép örökölt (családi) ékszerem,meg régebben magam is vásároltam értékes és egyedi darabokat!
    Amúgy van egy
    nagyon mutatós indiai bizsu karkötőm,amiért a villamoson régebben
    egy hajléktalan „szívósan” követett…..jót derültem,gondoltam
    végső esetben leveszem és odaadom neki…de szerencsére lekopott!

  • Géza

    Göllner Andrással értek egyet (kivételesen), miszerint:
    „Csapongasz mint biliben a hasmenés” – ott a pont!

    ps: Látom, nagyon izgat a szakmám („mérnöközés”).
    Ne izgasd emiatt magad nagyon, inkább „tanulj tinó, ökör lesz belőled”.

  • ˙

    Andrew 6:45

    Fanyalgunk szakikám ? Fanyalgunk ?! De könyörgöm, minek ?

    Bartus nem „vindikál”, ő csak valóban megmond. Bele közepébe. Úgy mond meg, ahogy az a valóságban van. Minden szava igenis a helyén ül minden adott helyzetben. Mélyre ás kéremszépen! Akár egy vátesz. Évtizedek óta figyelem. Ő több, mint újságíró.
    …És most, amikor már tényleg ég a ház, legalábbis a jól alá pakolt fid-SS parázs, kezd már igazi lángot is vetni, kár ilyen lesajnáló és lekezelő stílusban a másik elvhű kollégát cikizni… Mert bizony így kell ma beszélni hülgyeim és uraim.
    „Úgybizony vége a szépidőknek”… és a köntörfalazás korának. Nevezhetjük a szart akár ürüléknek is, attól az még megmarad szarnak… Bartus nem cicomáz, megadja neki úgy, ahogy az van. Ráadásul előre lát bizonyos dolgokat. Már akkor látta ezeket, amikor azok még szinte hihetetlennek tűntek. És lám – amit most itt is igazságtalanul szeretnek az orra alá dörgölni és dörgölik is – azok a már régi, Német Sándorral kapcsolatos szigorú fenntartásai és jóslatai, azokból immár több jött be, mint az várható volt egyáltalán.
    Andrew, akinek én általában a cikkeit itt KMH-n a legjobbak közé sorolom, állja már meg kérem, hogy a jelenlegi „háborús” helyztben a másik kiváló publicistát nyilvánosan nem tűzi a tolla hegyére, mert ez csak és kizárólag a túloldal malmára hajtja vizet… Ma nem ennek, hanem csakis egymás erősítésének van itt az ideje. Önök egymásnak nem konkurencia, hanem kollégái a szó legjobb értelmében is.
    Ezen kívül, kérem szépen, hogy az Ön cikkei és kommentjei konzekvensen illeszkedjenek egymáshoz, ahol az egyénit a „szerkesztői” renomé szorítsa háttérbe, hogy a kommentelő Andrew, mint magánember úgymond őszinte kritikájával mégse köpjön az Andrew szerkesztőúr levesébe. Ez nemcsak a maga, hanem ellsősorban „lapja” a Kanadai Magyar Hírlap így mindnyájunk elemi érdeke…
    Meggyőződésem, hogy maguk, hogy mi, egy oldalon küzdünk Magyarország, a magyar demokrácia üdvéért… Tehát Andrew, kérem ilyenkor inkább dícsérje, emelje ki az ő igazságait, hogy Bartus igenis máskor is szívesen adjon át cikket az övéiből a KMH-nak, mert az ő véleményének ezeken a hasábokon legalább annyira helye és súlya van, mint az Amerikai Népszavában. Köszönjük tehát meg neki ezt kiváló elemző publicisztikáját…

    Üdvölettel: V 🙂

    .

    ui: Ha hatalmamban lenne, jómagam ezt a Bartus cikket is a legmagasabb elismerésben, legalább egy Pulitzer-díjban rérészesíteném. 🙂

    .

  • ˙

    Andrew 6:52

    Ugynaz, d e t t o . mint fent, a Voronyezs 6:03

    .

  • Göllner András 12:01

    Már bocs’ de én is mondanék egy régesrégi, támába vágó pesti viccet a Geyzával közösen kergetett jeles gyűjteményedbe ajánlva.

    – Miért van a bili füle kívül ?
    -Azért, mert ha belül lenne, már megsüketült volna…

    😀

  • Göllner!

    A szentjános bogár a szentföldről vándorolt be igyenöst a barlangjábúl, ahol addig a potrohával világította meg az Apokalipszis című világraszóló művét, mígnem egy éjjel jöttek a rómaiak és őt is elzavarták onnét, akár a többi zsidót, hogy csak úgy repült. Eközben feltatlálta a kondenzcsíkot.
    Tény, hogy őt is csak posztumusz ismerték el kerteszténynek, mint Jézust Niceában, akit ez a János személyesen mégcsak nem is ismert. Ha ezt akkor tudta volna, hát eloltja a lámpást…

    .

  • Boda Marcsi
    2018 október 3
    5:20 de.

    Marcsi, de pont az ápolóktól és úgy általában a magyar emberek adójából ellopott pénzekből vásárolta a férje (ELIOS megbízások EU-s pénzek – tudja az csaláselleni európai hivatal az OLAF feltárta azaz tény!Ö, mert Ő csak ingyen ad tanácsot a turisztikai ügynökségnek.
    Engem sem zavar a drága óra, sőt nagyon szeretem őket. Felőlem bárkinek lehet akár 40 millió forintos órája is, ha azt tisztességes úton megszerzett pénzből veszi és nem ellopja. Akkor ebben így egyet is értettünk, csodálatos ez a kulturált vita Marcsi, ezt kéne foganatosítania mindenkorra. Engedje meg, hogy megjegyezzem Én nem érveltem, hanem tényt fogalmaztam meg és idéztem a seggnyaló komcsi Bencsiket, hogy maga és mindaz aki nem ilyen órát hord az nem komoly ember. 🙁 Ez az ő érvelése volt.

    Marcsi én megnéztem, hogy a baloldaliak milyen szinten élnek. ÖN MEGNÉZTE? Ég és föld a különbség. De ha van ellenvetése, hallgatom – olvasom, hogy kire gondol hasonlítsuk össze együtt! És arra Ön rájött, hogy a baloldali vagy bármely ellenzéki párt embere nincs az EU-s pénzekhez és az államkasszához bekötve mint a kormánypárt, a kormányfő aki állami megbízások túlárazásával – mintegy ellopva a közösből – fényűző életet teremt a szűk családi körnek és a barátainak? Akkor mit akart ezzel tulajdonképpen mondani a baloldaliak vagyoni helyzetével, talán azt, hogy a fizetésük magas? Most szavazták meg Fideszes indítványra, hogy még magasabb legyen. Ez egy érvelés volt Öntől, de teljesen hibás, hogy nézzük meg a baloldaliakat… Nézzük, mondom még egyszer hozzon példának ide nevet és vizsgáljuk meg! Vagy azt akarja mondani, hogy a baloldali vagyonosabbak hozzáférnek az EU-s pénzekhez és államkasszához és összejátszanak a Fideszesekkel? Hát ez megint a mostani rendszer alkalmatlanságát bizonyítaná. Szóval kedves Marcsi, megint egyetértés van köztünk, hogy ez egy korrupt rendszer.

  • Boda Marcsi
    2018 október 3
    5:41 de.

    Én örülök, hogy van szép órája, vagy ékszere talán még drága is. Ez jó, de abban ugye egyetértünk megint csak, hogy 12 millió forintos, de még csak 1,2 milliós, de még csak 120 ezer forintos órája a magyarok 99,9%-ának nincs, azaz Bencsik ha Marcsi magát nem is – mert magának van szép és drága órája (ékszere), de a magyarok többségét igencsak megsértette azzal, hogy komolytalannak nevezte, csak azért, hogy segget nyalva legitimálja a közvélemény felé és megvédje Orbán Ráhelt meg az óráját, amit semmivel sem tud igazolni. Az apja (Orbán Viktor) adóbevallása szerint 800 ezer forint körüli megtakarítása van, a férjének (Tiborcz István) nyomon lehet követni üzleti (más szóval stróman) tevékenységét. Ami biztos és jól dokumentált nyom az OLAF jelentés az ELIOS csalásokról, meg persze a Mészárossal való összefonódásokról, aki köztudottan Viktor strómanja, elég csak a hatvanpusztai birtokot megvizsgálnia Marcsi, amit Mészáros bérel név szerint, de nem Ő hanem Lévai Anikó és férje a Miniszterelnök használja. Hát ilyen ez a kis magyar korrupt világ egy igencsak picinyke szelete.

    Na de legalább azt megtudhattuk, hogy Önnek van drága ékszere, így Ön mentesül attól, hogy Bencsik András magyarázata szerint komolytalan ember legyen. Mondjuk gondolom, nem 12 millió Magának az az ékszer.. na mindegy, részletekbe minek is bele menni 🙂

  • Pityi Palkó
    2018 október 2
    5:20 de.

    „Nálunk az úgynevezett keresztény középosztály csaknem egésze”

    A keresztény középosztály a társadalom kb 5%-át jelenthette, maximum 10 %-ot. Tehát minimum félmillió, maximum egymillió ember.

  • voronyezs
    2018 október 3
    6:46 de.

    És a Katicabogár?? AZ ??! Arról meséjjé nekem …

  • HunCanada
    2018 október 3
    8:53 de.

    A fiam mikor nagyon kicsi volt
    és véletlenül meglátta a tévében
    az akkori idétlen RÁKÓ óvszerreklámot,
    egy szép napon a következőképpen szólalt meg :

    „Rágógumi a fiatalok ékszere..”

    (Az eredeti szlogen így szólt:”Rákó gumi a fiatalok óvszere”)

  • voronyezs
    2018 október 3
    6:24 de.

    Részlet az egyik leghíresebb BME
    Villamosmérnökkari jegyzetből, melynek címe:

    ” A NŐ mint elektrogépészeti aggregátum”

    Tehát a részlet:
    „A NŐ-nek kettő füle van, következésképpen szállítható-.”

  • Kis Ferenc
    2018 október 3
    5:47 de.

    Hátt..”Mérnökúr”..mindig mondom hogy ENNYIRE rossz szövegértéssel nehezen lehet mérnöki diplomához jutni DDDD
    (Hacsak nem pénzért)

    Ugyanis G. Bandi barátom csak megismételte az egyik itteni idiótához írt hasonlatomat mert igen jót mulatott rajta DDD

    Íme az eredeti szöveg-környezet:
    **********************************
    Geyza
    2018 október 2
    7:24 de.

    Rodeo11….
    Csapongasz mint biliben a hasmenés,
    mikor a kisgyerek utoljára még nagyot bele fingik.
    *********************************

    Javaslom drága „mérnököcském”, mielőtt véleményt PRÓBÁLNÁL alkotni valamiről,járd körbe a kérdést. Köffike.

    Apropo BME :
    Aztán mizujs a Mikrohullámú Hiradástechnika Tanszéken?
    Mesélj Professzor-asszony Éváról.
    Kontyot viselt, vagy leresztette a szőke haját ?

  • voronyezs
    2018 október 3
    6:03 de.

    „…És most, amikor már tényleg ég a ház,…”

    Mindenben igazat adok Néked de EBBEN NEM !!

    Merhogy a ház már sajnos nem egy, de TÖBB helyen ég…

  • Kenny
    2018 október 3
    4:17 de.

    nanemondd…LOL anno egy kitünő évvégi biziért beigért ajándék megszerzéséhez elvittek a drága őseim -tudván mindedn vágyam egy óra ésállandóan a Doxa meg az Onsa, Marvin ról dumcsiztam- elmentünk Óra Ékszerékhez, és én kiválasztottam, na mit is? egy Poljot ot, gyönyörű darab volt és sokáig az maradt de volt egy Glasshüttém is a következő évben
    hahahahaha
    szegény nyomorult rasel meg a tiborc a soknullásat szereti mert akinek nincs gusztusa az azt hiszi…manapság így vagyok a Tag Heuer -el is, sokszorosan túl van árazva ahhoz képest ahogy kinéz és amit tud…

    A többi maradjon a raseléknek.. lehet, hogy abból is egy kínai hamisítványt sózott rájuk a nepperük?

  • Boda Marcsi
    2018 október 3
    5:41 de.

    Olyan vagy mint a karkötőd:
    Feltűnöskodö és értéktelen..

  • Kenny
    2018 október 3
    4:17 de.

    Nekem van egy Omega Speedmaster II automata chronosom.
    De már nem használom.Mire mennék vele, mikor a telefonban van óra, a kocsiban van óra és a motorra is szereltem egy órát.

    Akkoriban kellett nagyon mikor még aktívan repültem.

    Nem adom el nosztalgiából.Meg akkor viselem ha holmi sznobok közé kell mennem üzleti céllal.
    Majd ki guvad a szemük hehehehe
    Ha ilyen órát visel az ember, lehet akár kék kezeslábasban is, mégis tisztelettel beszélnek vele.
    (Megjegyzem mikor kijártam repülni, akkor is általában szakadt kezeslábasakat meg pilóta-ancúgokat viseltünk.És a többségnek volt hasonló óra a csuklóján.)
    Találkoztam olyan idióta sznobbal aki remegő hangon megkérdezte hogy „ez eredeti?” 😀 😀

    http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=76904.jpg

  • boda

    en ismerek olyat akinek van orokolt ekszere!!csak ott a hiba hogy akitol orokolte az a deportacio alatt a zsidoktol vette lopta el!!

  • janos-(eredeti neven ,; yokhanan)- mar csak azert se ismerhette yesha-t mert nem letezett olyan hogy „kereszteles”!!meg a fogalom is total ismeretlen volt!!
    mint ahogyan olyan se letezett hogy „nazareth”!! azt csak jop 300evvel kesobb alapitottak!!addig ott meg csak egy visko se volt!!

  • a szuletesi datum is hibas!!
    amikoreuropaban karacsony van, izraelbe ott beth-leem-ben jo 1,5 meters ho van!! akkor is most is!! nincs az a hulye pasztor aki kihajtana oda juhokat havat legelni!!
    -no merthogy a kereszteny bla-bla szerint a jopasztoroknak jelent meg egy angyal!!
    nos ott karacsonykor nhoember sincsen nemhogy jopasztor!!plane este mikor lmemegy -10-ig!!

  • geyza Két Omegám volt. Leadtam kitisztítani egy érdi „órásmesternél”. Ellopta mindkettőt. Állítólag ellopták az asztaláról. Jó mese.
    Az órát ékszernek használom, nem idömérésre.

  • re:
    gabriel
    2018 október 2
    9:57 du.
    „Nagyon fájintos most eljátszani az egyetértőt.
    Legalább bocsánatot illene kérni.”

    Drága Gabrielem,
    Eddig nem értettem, hogy pl. Göllner András miért vált stílust néhány kommentelőnek válaszul. De köszönet neked, már értem. Tehát itt van az én stílusomban.
    Buci Maci, most nem 30 évvel ezelőtt van. Az 1990-es Mo-i látogatásomkor be akartak cserkészni az Orbán hívők, kinevettem őket. Azok közül sokan már nem Orbán hívők, de akkor még ezt nem tudhatták, mert nem hallották a jövő Orbánját félrebeszélni. Most meg itt vagy te, aki megmondod nekem, hogy kivel érthetek egyet vagy nem!
    Ha tetszik neked, ha nem, én akkor is egyetértek Bartussal és mint neki sem, nekem sincs időgépem visszamenni, de neked sem.
    Tehát nincs miért bocsánatot kérnem, hacsak azért nem, hogy veled szóbaállok.
    Mindegy, a butaság biztos nem fáj, mert akkor te sem bírnád ki kiabálás nélkül. Mert az ország nem tud szenvedni, csak az emberek tudnak. Az ország nem fog bűnhődni, még Orbán sem, csak a közemberek fognak. Az emberek mennek tönkre ebben az aljas egymás torkának eső politikában. Ajánlom neked Yaval Noah Harrari könyveit, vagy nézz meg néhány interjút a YouTube-on.

  • Rodeo11 Tudtak szép órákat csinálni az oroszok. Sokat vettem árverésen, de ezért bejártam Magyarországot. Végül Fehérváron sikerült elkapni az utolsó darabot.
    Igazából most már csak utazáskor szoktam vásárolni órákat, vásárfiának. Utoljára idén Madridban csábultam el, a szálloda féláron adta a lakóinak Kristien Kiel óráit, amiben Citizen szív dobog. Lopás volt megvenni. De van mindenféle, még Hekas kakkukos órám is van a Fekete-erdőből.
    Még egy nagypapa óráját szeretnék, de azért még harcolnom kell, sok helyet foglal. Mulatságos már a sok óra most, mikor már nem számít az idő. Annyi amennyi. 🙂
    Persze, ezeknek az összértéke nyomába sem ér Ráhel órájának, de mennyivel több örömöm van bennük.

  • Almási Alma
    2018 október 2
    2:42 du.
    Ez olyan „GÉJza”féle látás!
    Előtte a leberálisokról,leberálisokká vált komenistákról volt szó–csak ezt nem értetted meg— a leírtakból,de arra rögtön megvolt a gondolatod a nyelasokról ,nacikról! Ezekről szó sem volt ! Jól kell érteni a dolgokat !
    üdvözletével,
    Ja ! GEJza meg olyan , mint régen volt : vak komenista —és ő is tagadja : pedig ebből táplálkozik , hogy a kenyeret is „náci kenyérnek”látja!hívja,mondja,—szegény azt hiszi , hogy engem érdekel az ő dummája a nacikázásról,szerencsétlen nem tud kiinjaaban mit mondani!
    Ennyit ér : .
    üdvözletével.

  • bar-lev!

    Na helyben vagyunk,megelőztél abban amit én akartam mondani!!!!
    Ugye anno a holokauszt idején a szemét nácik(!!!) mielőtt (vagy utána?)deportálták a szerencsétlen zsidókat jelentős ékszert raboltak el tőlük!!!Nekik ugyan miből volt?Nos szerintem abból,hogy nagyon jó üzletemberek,kereskedők,meg seftelők voltak,ami nem bűn és én soha nem is rágalmaztam ezeket a szerencsétlen embereket,veled ellentétben,mint te a becsületeseket!!!!!!!
    Képzeld Apám ,aki keresztény volt,jól menő kereskedő családból
    származott(a nagyapám egy nagy cég igazgatója volt és nem rabló!!!
    Ezzel kapcsolatban csak annyit,hogy Orbán lányának a férje jól menő vállalkozó,így ő sem tolvaj,meg ugye nem zsidóktól elkobzott házban laknak,mint Gyurcsány a mai napig.!!!!!!
    Amúgy az az egy közös,hogy se az Orbán lány férje,se a kirabolt
    zsidók nem „kétkezi verejtékes”munkával,hanem esetleg ésszel,jó üzleti érzékkel gazdagodtak meg,ami ugye nem számít bűnnek?….
    Mi ebből a tanulság?:az,hogy te egy hazug,vádaskodó és sötét
    zsidó ember vagy!!!!!!
    Talán nem antiszemitizmus ha azt mondom,hogy a zsidók között is éppúgy vannak jellemtelen,undorító emberek,mint a más vallásúak,illetve hit nélküliek között!
    Na te közéjük tartozol!

  • Géza

    Ne erőlködj! Minél jobban gerjeszted magad annál jobban elárulod szellemi képességeid alacsony színvonalát.

    ps: Bírd ki és ne válaszolj légyszi. Én mindenesetre nem veszek rólad tudomást a továbbiakban akármilyen ostobaságot is hablatyolsz. Pá.

  • Göllner András

    @ voronyezs

    Köszönöm szívélyes tájékoztatásodat a szent jános bogár származásával kapcsolatban. Szerintem a hazai lámpás is egy ilyen migráns bogár potróhájával próbálgaja megvilágítni a valóságot, ezért pislog olyan sokat idelenn.

    Ami pedig a szavak súlyát illeti – bili füléből szerintem ki lóg egy lóláb.

    Kiss Feri mérnök úr ! Kérem ne próbáljön hozzám dörzsölődni, hisz fingja sincs ahoz a bilihez amit a Gézuka elénk tárt oda fenn vagy arról, hogy mi van akkor ha az ablakon ki néz Ernő és meglát egy kinézer nőt. Inkább a biciglimet pumpálja fel – leersztett tegnap este, pdig most sürgős dolgom lenne kinn, az emberiség tudatalatti világának perifériáján, ahová csak kerékpárral lehet eljutni.

  • Egyébként bar-levnek és a „hasonlóknak” meg kéne emészteni,hogy a zsidókon kívül is léteztek és léteznek okos, jó üzletemberek, akik plusz még
    jól is forgatják a pénzüket,esetleg befektetnek……
    Bár nem kívánok vagyonnyilatkozatot…küldeni,de én például a munkában töltött 40 év alatt a plusz juttatásaimból,jutalmamból
    „tartalékként”ékszerekbe fektettem be.!
    Szerencsére ezek megvannak és jelenleg a MEGDOLGOZOTT nyugdíjamból is tisztességesen megélek!

  • Kenny
    2018 október 3
    11:17 de.

    Az enyémet egy öreg szaki javította kb 6 éve mert elszakadt a mozgató rugó vége és nem lehetett felhúzni szegényt.
    Képzeld el : HÁROM (3) ezet Forintot kért csak !!!!
    Megkérdeztem mtől ilyen olcsó?
    Azt válaszolta :
    „Tudja hogy ingyen javította nekem, de büszke rá hogy egy Omega került az asztalára”

    Adtam neki ajándékba egy órás fogaskerék-tengely kiütő műszert amit már évtizedek óta őrizgettem.

  • Göllner András

    @ Petényi Jutka dídzsé 🙂

    Szia. Fél szemmel látom, hogy nem érted mért váltok időnként stílust néhány embernek válaszul. A hosszabb válasz erre a jogos kérdésedre a következő: azért, mert a közös megértésre törekszem, azon a nyelven probálok mindenkivel beszélni, amelyet ők használnak, amit megértenek. A rövid válasz egyszerűbb: azért, mert a Bálint katona lett 🙂

  • Bár senkinek nem tartozom elszámolással,de pár éve a súlyos betegségem miatt 5 (!!!)műtétem volt,amikor egy két darabtól
    meg kellett válnom(de szerencsére maradt)az egyébként „agyonsajnált” orvosoknak juttatott hálapénz miatt….!

  • Andrew-s:
    Ha egyformán gondolkodnánk mindenről,
    kuvvául unalmas lenne az Élet…

  • Göllner Bandi:

    A Szt.János bogarat azért fejlesztették ki 30 000 évvel ezelőtt a Kínai Népköztársaság tudósai, hogy a buttta barbároknak legyen min csodálkozniuk.
    Miküzben náluk, a Kínai Népköztársaságban csak bölcsen mosolyognak a kis mitugrászokon.
    Még jó ha életben hagyják őket.Mert ők amúgy jó emberek.

  • Kenny:
    Igen, jók voltak azok a régi orosz órák.
    Én spec mindig kettesre álltam belőle…

    Félretéve a viccet: Van egy ilyen MIG21-repülőgépfedélzeti kronométerem:
    https://i.ebayimg.com/images/g/0mkAAOSwtc9bp5KO/s-l1600.jpg
    Egyszer a reptéren egy vékony gumival feltettem a csuklómra majd hátratettem a kezemet és szóltam az egyik pilóta havernek, kérdezze meg tőlem mennyi az idő.
    Megkérdezte 😀 😀 😀
    A távolabbállók nem értették mi ez a nagy röhögés 😀 😀

    Merugye..a pilóták ménkű nagy órákkal járkálnak…

  • Geyza!

    Csak mert, most épp ráérek(pár percre)……Nekem több szép ékszerem van ami értékes, és ami az említett karkötőt illeti,azt csak a hozzád hasonló
    idióták :(egy szerencsétlen szintén „hozzáértő” hajléktalan…nézte értékesnek…)az „eszeddel” nem vagy egyedül!!!

  • Apus gyujtemenyeben van egy zsebora!!
    a szamlap kisse sargas mar de jol lathato rajta az SS halalfej!! dupla fedeles ezust zsebora nemet markaju a 30-as evekbol!!belul az van bele vesve,; SS Hauptsturmfuhrer Dr Munch.
    kivul hatul a fedolapon,korben; „Konzentrationslager Auschwitz 5-tev SS sturmbann”
    kozepen,; SS sas es horogkereszt!
    —————————————————————–
    ez a Dr Munch volt az egyetlen olyan SS orvos ott aki megtagadta a judenrampan a szelekcioban valo reszvetelt!!
    semmifele retorzio nem erte e miatt sosem sem az SS sem a GESTAPO reszerol!!
    ez azt bizonyitja megtagadhato volt egy parancs meg ott is!!

  • Párizsi nyilatkozat címmel egy igen fontos gondolatsor jelent meg, az interneten. Költőibb címe lehetne: Európa, ébresztő!
    Idézem a szöveg elejét:
    Európaiak vagyunk. Európa miénk. Otthonunk ez a föld; és nincs másik. Mélyebben lakozik a szívünkben, semmint, hogy józan szavakkal meg tudnánk fogalmazni. Ezt a köteléket régi, bevett szokásaink, magasztos és fájdalmas pillanataink erősítik. A megbékélés szép pillanatainak élménye és a közös jövő ígérete. A mi szemünkben különleges jelentést ölt egy-egy egyszerű, egy-egy mindennapi esemény, amely másoknak mit sem jelent. Mi is az otthon? Az a hely, ahol ismerősek a dolgok, és ahol ránk ismernek a többiek, akármilyen messzire kalandoztunk is el. Ez az igazi Európa. Olyan civilizáció, amelyet nagy becsben tartunk és pótolhatatlannak tudunk.
    Európa az otthonunk.
    Bármily gazdag és nagy is Európa, nagy veszélyben is van, mert félreismeri önmagát. Ez a tév-Európa civilizációnk betetőzésének képzeli magát, pedig valójában azon munkálkodik, hogy elkobozza az otthonunkat. Eltúlozza és eltorzítja Európa valós erényeit, és közben vak marad hibáinkra. Tév-Európa történelmünk egyoldalú karikatúrájában talál önigazolást és rögeszmés előítéletekkel viseltetik a múlt iránt. Szószólói az árvaságot választották, és azt képzelik, hogy árvának, hajléktalannak lenni nemes teljesítmény. Ezen az alapon tév-Európa egy egyetemes közösség előfutárának szerepében tetszeleg. Az a közösség azonban se nem egyetemes se nem közösség.
    Tév-Európa fenyeget bennünket.
    Tév-Európa prókátorai a feltartóztathatatlan fejlődés babonájának álomvilágában élnek. Azt képzelik, hogy a Történelem az ő oldalukon áll. E hit gőgöt és megvetést plántál beléjük, így aztán nem képesek belátni, milyen hibákkal terhes a nemzeten túli, kultúrán túli világ, amelyet építenek.
    Ha el akarod olvasni az egészet, amit ajánlok, itt a hivatkozás: https://thetrueeurope.eu/az-igazi-europa-es-tev-europa/
    Nem tudok jobb befejezést, mint a nyilatkozatét:
    Most arra kérjük az európaiakat, hogy velünk együtt utasítsák el a határok nélküli multikulturális világ utópikus délibábját. Joggal szeretjük szülőföldünket és arra törekszünk, hogy mindazt a nemes hagyatékot, amelyet magunk is örököltük, továbbadjuk gyermekeiknek. Európaiak lévén közös örökségünk is van, ez pedig azt követeli tőlünk, hogy békében éljünk együtt a nemzetek Európájában. Újítsuk meg a nemzeti szuverenitást, állítsuk helyre közös felelősségünket Európa jövőjéért.

  • #Judit Petenyi
    2018 október 3
    11:38 de.

    Na Juditka, így igen, ilyen reális stílusban már érthetőbb a mondanivaló.

    Bár gondolom, hogy szavaddal nem akarsz visszakozni, és így nem „méltatsz” majd tovább sem baráti, sem „hűvös” társalgásra.
    Ennek ellenére én muszáj vagyok tisztázni néhány tételét a mondandómnak, amely igaz hogy igen „tömörített” volt, – bár feltételeztem, hogy Neked, aki magasabb fokú látókörrel rendelkezel az itteni pince átlagánál, és úgy általában is, érthető lesz úgy is ahogy írtam.

    Amikor azt mondom, hogy nem elég egyetérteni, az egy magasabb kör, amiben bennfoglaltatik az, hogy ami elhangzott az mind igaz, csak…! – és ez fölött van egy egy sokkal nagyobb, több valami – vagyis, hogy a mondandó evidens, csak, már bizony sokkal többről van szó …
    (ne is szóljunk arról, hogy holt volt még akkor a Bartus Laci, csak egy kamaszkölyök – tehát ö csak most látja)

    Pontosan úgy ahogy a másik pontnál, a harminc évvel ezelőttinél, amikor nem az Orbán kérdés volt a lényeges, hanem az a politikai csoportosulás, „új hatalmi kör” hatalomra jutása, akik lefektették azokat a síneket amiken most az orbánka szánkázik.

    Abban az időben minden külföldről hazatántorgó magyar hazafi csak éppen nem csókolta összevissza a talpától a hátsóján át a Csurka-Csóri-Lezsák-Antall szélsőjobbos, „az úri Magyarországot” újra felélesztő bandát.
    Mert a régi Magyarország restaurációja, a rehabilitációval való kecsegtetés, sokaknak olyan volt, mint akit „hájjal kenegetnek”

    Magyarországot nem az Orbán vezette vissza a fasizmusba, ennek a emberformájúnak tökmindegy hogy kommunistát, vagy fasisztát kell eljátszani. Ö akkor még sehol se volt, nem volt tényező, csak kivárta, hogy honnan nyerhet több szavazatot, hova billen a mérleg nyelve.

    Hát emiatt kellene bocsánatot kérni, egyébként nem elsősorban Neked, hanem sokaknak, akiknek akkor néhányan szóltunk, de kb. ugyanilyen slunggal kezelték le azt a pár szerencsétlent akik „kiabáltak” mint most Te engemet.

    És nyilván nem tőlem, hanem a hazától – ha még lesz …

    De mindegy is, ez már egy másik történet – generációk múltán talán újra lesz valami új „nemzettudat”, ha lesz – mert mit tudom mennyire káros, vagy nem káros ez a fajta rákfene ….

    Bocs, hogy szóltam – hiszen én nem okítok senkit, senkinek sehol nem vagyok és voltam tanara…

  • Az előző Petényi Judithoz írott soraimat szeretnem úgy általánosságban kiegészíteni, csak egy mondattal!

    Nem az Orbán a jelenség, nem az Orbán akitől függ kizárólag hogy hova jutottunk!

    Az Orbán csak meglovagolta és lovagolja azt a hullámot, (közhangulatot) ami lett az országban.

    Ebben éppen most ö a legügyesebb

    Nem neki köszönhető semmi – hanem tetszenek emlékezni a kulcsmondatra???

    „tetszettek volna forradalmat csinálni, AKKOR!!”

  • az eredeti cikknél a következő kommentem jelent meg, amit most ideteszek:
    .
    radikalisdemokratak 2018-09-12 at 11:34
    néhány dolog, amit nem értek, s vélhetően valakinek/valakiknek érdekében áll nem megvalósítani ezeket:
    első, s ezért Sorost hibáztatom, a következő:
    vegyük például ezt a cikket!
    miért nem kerül ez minden képviselő asztalára, e-mail levelesládájába? he? mi? na!
    megjegyzem a csuti geci élt ezzel a lehetőséggel, hiszen az összes képviselőhöz eljuttattak egy a jelentést cáfolni, hitelteleníteni szándékozó hazudozást.

    második:
    miért nem juttatják el a fekete doboz, az utóbbi napokban a magyar internetes világban újbóli megjelenésű videóját arról, mikor Szárszón barátilag – hangsúlyozom, barátilag! – megkérdezik a csutit, mivé vált a fidesz? mi lett a székházzal? he? mi? na!
    s ezt a videót minden uniós nyelven felíratozva kellett volna eljuttatni a képviselőkhöz, hogy anyanyelvükön „élvezhessék” !
    bemutatja, hogy ez a rothadt féreg nem az utóbbi időkben – a Gyurcsány általi megalázása következtében – lett ilyen szörnyeteggé, hanem gyárilag ilyen, s erre készült az első perctől kezdve!
    mellétenni az általam mélyen megvetett Kéri azon állítását, hogy a csuti geci megütközött azon, nem lehet az USA elnöke.
    ekkor döntötte el, tönkreteszi Európát.
    a szavazás előtt kellett volna megtenni, s elmondani előre, miket fog hazudozni, másra mutogatni, nem a kérdésre válaszolni, másokat mószerolni majd a csuti geci, mikor szót kap az uniós parlamentben.

    harmadik:
    heti szinten kellene összefoglalót készíteni a magyarországi gazemberségeikről, s mindezt szintén a képviselőkhöz eljuttatni azok anyanyelvén. benne a csuti családi gazdagodásának újabbnál újabb bizonyítékaival, s minden gazemberséggel, amit tesznek, tettek ebben a kis kurvaországban.
    mindezért Sorost teszem felelőssé, hiszen anyagilag mindenképpen tudná ezt a munkát finanszírozni, ám nem teszi meg.
    a Radikális Demokraták Programja tartalmazza a tennivalókat, s az elszámoltatás mikéntjét, mértékét,
    .
    DE
    .
    ezt a munkát is felvállalnánk, ha és amennyiben finanszírozná valaki!
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok
    .
    .
    ps.:
    reagálás a csalás vádjára:
    akkor a beteg logika szerint a következőről van szó:
    ki, és mikor döntötte azt el, hogy a tartózkodást, mint olyan nem szavazatként kell értékelni? he? mi? na!
    a közmondás szerint a hallgatás beleegyezés, azaz egy eldöntendő kérdés esetében – s jelen pillanatban ez egy eldöntendő kérdés volt, hogy megindítsák-e az eljárást, avagy nem – a hallgatás, azaz a tartózkodás a beleegyezéssel azonos, ami az IGEN szavazatnak felel meg.
    ezt alapul véve az igenek kaptak még 48 igen szavazatot.
    a dajcs meg inkább a kedves mama csőrendszerének karbantartásával foglalkozzon, amíg még szabadlábon van!

  • Kis Ferenc
    2018 október 3
    12:58 du.

    Feltettem egy kérdést.
    Várom rá a válaszodat.

    Persze..ha életedben nem jártál a BME MHT-ra
    akkor nem fogod tudni megadni a választ.
    És így érthetővé válik ez a hirtelen „begubózásod”

    Arra ne számíts hogy nem véleményezem a beszólásaidat.

    Sajna öreg rajta vagy a célkersztemen.

  • Boda Marcsi
    2018 október 3
    1:18 du.

    Aztán mennyiért ment el a csicsás bizsu?
    Megkaptad érte legalább az 50 Forintot ?

  • Göllner András
    2018 október 3
    1:17 du.

    Nem jól tudod a mondást.

    ÍGY a hálés :

    Miért..?
    Azért mert Jakab katona !!

  • tóth péter
    2018 október 3
    12:40 du.

    Te kisfiam azt képzeled hogy szőttél egy hálót amibe mások fennakadnak,
    de közben magad bonyolódsz beléje egyre inkább.

    Javaslom tedd hidegre magadat kb 2 hónapra.
    Addigra tán elfelejtik a hülyeségeidet és félig-meddig tiszta lappal kezdheted ismét a kellemetlenkedéseidet.

  • slapaj
    2018 október 2
    3:43 de.

    Neked nem per Laci,
    hanem Mr. Bartus.

    Világos te kis nyomoronc ??!

  • gabriel
    Csak tudatni szeretnem, hogy a sokat emlegetett 3O ev az kisse nevetseges. T.i. Orban meg akkor nagyon fiatal volt, csak a korai 2O as eveit elte. Nem hinnem, hogy mar akkor miniszterlenoksegrol almodott volna.

  • Geyza 9:23

    A katicabogárral az a baj, ahogy a régi dalocskában van, hogy „csapongva ide-oda száll”… Így történhetett, hogy gyönyörű ama vörös golyóálló mellényén 7 – mesebeli – pötty esett, úgy mint a 7 főbűn jelképes stigmája.

    A mi drága(!) szeretett vezérünk is eleinte még vörös zekében járogatott, mígnem megtanulta a régi magyar táncok egyik legkedveltebb formáját, a pávatánc csínját-bínját, ebben aztán úgy elkápráztatta sajátmagát, hogy elvesztve önkontrollját észre sem vette, hogy ő a hatalom birtokában e hét folt formájában immár az összes főbűn hordozója:

    1./ Kevély (oktalanul büszke, pedig nincs is mire)
    2./ Kapzsi (mindent magának és környezetének kapar…)
    3./ Buja (egy színésznő és férje története a Kossuth-díjaikig)
    4./ Irigy (az egészségügy, és az oktatás megkurtítása)
    5./ Mohó (minden földet és tendert ide nekem)
    6./ Haragvó (2006-os tömegzavargások szervezése)
    7./ Lusta (és elhízott)

    Ebben, a már nem is mesében az a legrosszabb, ha minderre még rá is jönne, ahogy ismerjük, mentségére biztosan ki is jelentené, hogy ő tulképp „Isten fia, aki magára vette a világ összes bűneit..”
    – És akkor nincs is tovább megállás,a hétpettyes tovább száguld

    🙁

  • gabriel

    nem csak azt!!
    de talan jobban kellett volna odaugyelni Orban ket valasztasi kijelentesere!!!
    1,;-„Orban,; vissza kell allitanunk a foldesuri jobbagysag viszonyat”!!
    2,;-„Orban,; ha a fidesz ujra hatalomra kerul tulajdonkeppen nem is lesz szukseg ujabb valasztasokra hiszen tudni fogunk kormanyozni egyedul is…”!!!
    no kerem!!
    bejott!!akkoriban szoltam elore ezek miatt!!itt (is) lehurrogtak!!hat tessek most megenni!!

  • Figyelő 3:08
    Utolsó bekezdés:

    Amit itt előad, azt úgy hívja a magyar, hogy FÁBÓL VASKARIKA.

    Mi lenne, ha inkább Kanada, v. az USA belső, szövetségi határait kerítésekkel és határőrséggel választanák el egymástól, azok függetlenségére és önállóságára hivatkozva ???

    Leállna az egész gazdasági szerkezet is.

  • Judit Petenyi
    2018 október 3
    11:38 de.
    annyit tennék hozzá, miszerint -szeretnék emlékeztetni erre- nem orbán csinálta hanem a zemberek! ugyanazok a zemberek akiket a kádárkorban Hofi annyira gúnyolt (teljes joggal) és utána a másik érában is és folyamatosan (hogy geyza mit mondott erről nem oszt nem szoroz) de fenntartom véleményemet a parkinson törvény elferdítése szerint: aki nálam nyomorultabb annál én gazdagabb vagyok alapon a zemberek egymással b…olnak ki és ez történelmi feladat az egyenlőség elfogadása és empátia meg hasonló nyögetek azok hiányoznak a kapzsiság amely a mai világot mozgatja kapitalizmus (imperializmus) alaptörvénye és amit a rómaiak a circus maximus ban csináltak az ma az utcán játszódik gladiátorjátékok életre halálra és a nagyérdemű tapsol nem véve észre, hogy holnap vagy később ő lesz az egyik akiket ma kiröhög vagy megtapsol

    és fegyverek keringenek a zemberek között és használják is

    mi csináltuk, hát élvezzük! képesek vagyunk e megváltoztatni?

  • Boda Marcsi Tehát Te arra használtad fel az ékszereidet, hogy szegény és tisztességes betegtársaiddal szemben jobb ellátást kapjál? Te ezzel a folyamatos megvesztegetéssel elősegítetted az EÜ rohadását, hiszen a megvesztegetésedet elfogadó bűntársad nem érdekelt a rendszer megváltoztatásában, így úgy akadályozza meg ahogy tudja. Ezért bűnös vagy ezernyi becsületes, magyar orvos emigrációjában, a mai egészségügy szégyellni való helyzetében, ahol aki nem tud vesztegetni, súlyos hátrányokat szenved. Ezek után még van képed az orvosokat szidni, akiket TE vesztegettél meg. Nem csodálom, hogy annyira véded a Fideszt, így már értem miért fogadod el ezt a korrupt rendszert, hiszen aktív résztvevője vagy.

  • Most egyetértek Gabriel 3:37-es hsz-ének jó részével. Bizony,a’90 körül „hazatántorgók” hangosabbik része sokat tett azért, hogy a felszínre bugyogó szenny a maga szájaíze szerint értelmezzen nemzetet, hazát. A néhány, akit én ismertem, leginkább Figyelőre hajazott: „mindent” tudott, mindenre emlékezett – még a török megszállásra is:))) De volt köztük sok B79 is, aki lesajnálva fitymálta (relatív) szegénységünket: nem vagytok elég okosak, ügyesek… Egyéni pech, hogy dolgoztam olyan, Kanadából hazatért „ügyes” üzletemberrel, aki lerabolta a kis magáncéget – „Ez a bajotok, nem vagytok elég nagyvonalúak!” – majd odébbállt,jó sok adótartozást hátrahagyva… Ettől én még nagyon örülök, hogy a KMH révén sok tisztességes – akár konzervatív – külföldön élő magyarral megismerkedhettem. Tehát nem általánosítok.

  • Boda Marcsi
    2018 október 3
    1:18 du.

    Marcsi, többek között a hálapénz ellen és az egészségügy fejlesztésére volt kitalálva a vizitdíj. Biztosan emlékszik rá. Fogadok, hogy maga leszavazta a 300 forintot anno, hogy ne legyen forrás a kórházak felújítására és az egészségügyi dolgozók bérére. Ha így tett akkor életben tartotta a hálapénz rendszerét. Úgyhogy most fura, hogy éllel bírálja, hogy hálapénzt „kellett” adnia a gyógyulásáért. Pedig mennyivel jobb lett volna a vizitdíj és az a tudat, hogy minimálisan de mégsem „ingyen” látnának el, mint az orvosok, ápolók zsebét tömni kellemetlen és lehetetlenebbnél lehetetlenebb szituációkat okozva mind a betegek (és hozzátartozóik) mind az orvosoknak a hálapénz adogatásával.

    Mindenesetre jobbulást kívánok Önnek mint embertársamnak, mint honfitársamnak a betegségeiből.

  • voronyezs
    2018 október 4
    5:24 de.

    Akkó az egy szent emb…bogár.
    Az egyiptomi birodalom szent scarabeusza hehehe

  • Boda Marcsi
    2018 október 3
    1:18 du.

    Majd csak figyeld meg mi lesz mostantól.
    Másfél hete a „kétharmad” megszavazta azt az új törvényt
    hogy 75 év felett nem jár a „legkorszerűbb” orvosi ellátás
    a rászorulónak. Azt nem mondja ki a törvény hogy mi számít
    „legkorszerűbbnek”

    Összegezve : igyekeznek halálra ítélni a 75 felettieket.

    Szaal TE is igyekezz : szedj össze
    még amit lehet (aranyt stb.) ha kedves az életed.

    Te idióta.

  • T.Geyza!
    – Miután olvastad „gabriel” minősített szamárságait, amit megkoronázott egy
    – muszáj vagyok – szőrnyű kitétellel…
    – A láda fiából vedd elő a tányérsapkát tedd fel, állj a tükör elé,(nem baj ha piás vagy) gratulálj magadnak, hogy ennyi idő után rájöttél, hogy nem a „kurucinfón” kavarsz!o

  • Göllner András

    @ Geyza

    Ahhoz hogy a Bálint katona lett, a Jakabnak semmi köze. Sok a hangya kevés az indián. Érted ? A molytalanítás ezen már képtelen valamit is változtatni. Ez ennyire egyszerű.

  • T.Geyza!
    – Persze, mindenki tudja, ezt a „75 éves” kamu hírt, néhány féreg terjeszti! – Én sajnálom, hogy nem igaz, – hatályában, – legalább Geyzára vonatkozhatna !

  • slapaj
    2018 október 4
    11:11 de.

    Tányérsapka kérdés:
    Az csak kimenőruhához járt.
    De azt két év után, leszereléskor visszavette a Sereg.

    (Tudod mi az hogy „Sereg”? Persze hogy nem.
    Az kisfiam egy olyan hely, ahová a magadfajtákat nem engedik be)

    75 év kérdés.
    Hápog a „papagáj”-média. Peg az kacsaszokás.Te kis hápogós DD

    Gabriel kérdés: He ??????…

    Pia-kérdés:
    -Ön részeg?
    -Természetesen.De ez nem tartozik a tárgyhoz.
    /Rejtő/

    További óhaj-sóhaj-panasz ?
    (Hogy Sereg-béli terminológiát használjak)

  • Göllner András
    2018 október 4
    11:32 de.

    Éretemmmmm

    Hangyásak ezek a Dakota-viccek.

  • IDÉZET ::

    ….””””Géza

    Ne erőlködj! Minél jobban gerjeszted magad annál jobban elárulod szellemi képességeid alacsony színvonalát. ….”””

    Mások is megmondták , hogy ííggyy járttál.
    üdvözletével.

  • Gejza : nem kevésbé tetszik : ….”””””A láda fiából vedd elő a tányérsapkát tedd fel, állj a tükör elé,(nem baj ha piás vagy)……..”””
    üdvözletével ,nagy szeretettel minden jót NEKED !

  • Ezek a „75 év feletti orvosi ellátás-korlátozásokkal”
    kapcsolatos hírek már 2011 óta keringenek.

    Most kicsit kézzelfoghatóbbá vált a dolog :

    https://168ora.hu/itthon/diszkriminalo-egeszsegugy-75-felett-nem-jar-gyogyulas-11344

  • voronyezs
    2018 október 4
    5:45 de. Valahol mar itt irtam, hogy az europai orszagokat NEM lehet az USA hoz vagy Kanadahogz hasonlitnai. Nem csak azert mert azok gazdag orszagok, hanem kulturajuk ezeknek a kulonbozo idegen kulturaknak osszesege! Ezek tettek naggya es gazdaga,PL.HIRES MAGYAR NAGY FELTALOKAT, MIND az Usaba vandorolt es lettek megfizertve es elismerve!

  • tóth péter
    2018 október 4
    12:50 du.

    Papagáj vagy

  • Na „Kedves Sötétek gyülekezete”

    HunCanada!
    Jobb ha tőlem tudod vizitdíjat én is fizettem a hülye Gyurcsány
    miatt a körzeti orvosnak a recept felírásáért….de ugye nem a műtétért (ennyiért a sebész körberöhögött volna…)

    Kenny!

    Én nem ékszerekkel fizettem az engem műtő orvosoknak,csak ugye igyekeztem baj esetére tartalékolni,míg mások nem(vagy elitták a pénzüket,vagy nem volt módjuk rá,persze őket is ellátták,mert vannak még tisztességes orvosok is)de ne aggódj maradt még!Amúgy itthon elterjedt,hogy
    mindenkinek „hálás”-nak kell lenni….

    Geyza!

    te (szándékosan kisbetűvel!!!!)itthon élsz és pontosan tudod,hogy mindenkit a 75 év felettieket is megilleti a teljes orvosi ellátás,akár a műtéti beavatkozás is,így nagyon tájékozatlan és „mellesleg” hazug idióta vagy!!!!!!
    Az általad és a jellemtelen ellenzék által terjesztett hazug és
    undorító híreket szerencsére a kormány TV-ben egyenes adásban ,és újságban is cáfolta….Egyébként a sógornőmet a napokban műtötték meg (75 felett..)és az egyik barátnőm aki már 80 éves nemsokára fogják
    műteni!
    Az egy dolog, ha valakik csupán tájékozatlanok,félrevezethetők,mert nem itthon élnek,de akik itthon rontják a levegőt és arcátlanul hazudoznak arra végképp nincs mentség!

    Na megint többeknek sikerült leégni!!!!!!Nem kicsit,hanem nagyon „elkúrtátok” a hozzászólásaitokat (Fletó szavaival élve…)

  • Csak halkan közlöm a sok „jóindulatú,tájékozott,értelmes” népségnek:
    A kormány idén a tavalyinál jóval magasabb nyugdíj prémiumot folyósít novemberben a nyugdíjasoknak,és jövőre januártól ismét kb 3 %-os nyugdíjemelés lesz,meg ugye Erzsébet- utalvány.amit a helyi (szerencsére fideszes) önkormányzattól is kapunk,aztán minden 62 év feletti kapott az idősek világnapja alkalmából (okt.1)5000 Ft értékű étkezési utalványt, és Karácsonyra minden évben kapunk(most is) ajándékcsomagot !
    A kisnyugdíjasok kb kéthetente jelentős mennyiségű élelmiszer csomagot kaphatnak a szociális elosztó helyiségben(ismerőseim igénybe is veszik,meg a kisnyugdíjasok rendszeres fűtés,rezsitámogatásban is részesülnek természetesen az utóbbiak a mi kerületünkben léteznek,míg a szoci polgármesterek
    lenyúlják a rászorultak elől.

    Na ezért és sok másért ….van a baloldal a béka feneke alatt,és ott is marad remélhetőleg jó ideig….!
    Na azt javaslom tájékozódjanak hiteles,valós,napi forrásokból,ha meg ez nem megy ,akkor talán némuljanak el….!

  • Boda Marcsi
    2018 október 4
    1:33 du.

    Marcsi én azzal fejeztem be a mondandómat, hogy jó egészséget kívántam Önnek. Maga meg erre azzal kezdi a válaszát, hogy „Sötétek gyülekezete” és kezdi velem, és folytatja a többi hozzászólóval.

    Igen barátságos reakció meg kell hagyni. Árad a szeretet Önből. Na de, akkor sem fogom magát ilyen alja szinten minősíteni, ahogy maga teszi embertársaival.

    A válaszom pedig az, hogy Maga nem a recept felírásáért, hanem az egészségügy igénybevétele miatt fizetett vizitdíjat, azért, hogy meglátogatta és használta a szolgáltatást. Benne van a nevében VIZIT.. A szó latin eredetű, úgyhogy ha angolul nem rémlik, akkor a latinból már ebből is következtethet, hogy nem receptfelírás.

    Úgyhogy akkor még egyszer a tegnapi hozzászólásomat lefordítom magyarról magyarra magának: A vizitdíjak összessége az egészségügyi rendszer támogatását szolgálta volna ami óriási nagy bevétel, nem háromszáz forint. Látja maga is azt írja a 300 forintra, hogy körberöhögték volna mert olyan kicsi, akkor bizony Marcsi volt értelme ellene szavazni, hogy aztán most inkább sokkal nagyobb hálapénzeket kénytelen fizetni? Gondolkodjon már, az Isten áldja meg a remélhetőleg már azóta jó egészsége mellett!

  • Boda Marcsi
    2018 október 4
    2:01 du.

    Marcsi csak halkan súgom meg én is Magának, hogy a nyugdíjaknak éppen, hogy követik az inflációt az utóbbi években, vagy alatta vannak, holott törvényben van rögzítve 2010-óta, hogy a nyugdíjaknak inflációkövetőknek kell lenni, ami nagy hiba mert a maginflációt figyelmen kívül hagyja a kormány ami a nyugdíjasok vásárlási szokásait veszi alapul. Ez és a reálértéken mérve évről évre kevesebb pénzük van a magyar nyugdíjasoknak, hála a magyar kormány nyugdíj befagyasztó szigorúan inflációkövetőnek mondott törvényének.
    Marcsi, tudom, hogy a fentiből egy szót sem értett meg, én azért elmondtam a tényeket. Holott maga csak azt látja, hogy +3% oszt jónapot! Ne aggódjon, nincs ezzel egyedül, még van majdnem 2 és fél millió hasonlóan egyszerűen gondolkodó, az első lépésig látó ember, aki ha azt látja, hogy nő a nyugdíj 3 százalékkal az azt is jelentené, hogy a pénz értéke is nő a nyugdíjasoknak. Nem sajnos ez nem így van, ugyanis ebből a növekményből jövőre kevesebbet költhet a magyar nyugdíjas, ahogy az előző években is így volt, évről évre.

    Ez az egyik, a másik balgaság a kormány intézkedésénél, hogy míg a 200 ezer forintos nyugdíjas 18 ezer forint prémiumot fog kapni, addig a 80 ezer alatt csak 12 ezret, a 28 500 dorintból élő minimál nyugdíjas pedig már csak 6 ezer forintot. Azaz a kormány megint a gazdag tehetősebb nyugdíjasoknak ad többet mint a szegényeknek, holott fordítva lenne racionális.

  • Egy apró kiegészítés HunCanadának!

    Bőven jutott évek óta pénz kórházak fejlesztésre és az orvosok béremelésére,amit meg is kaptak!(nem fejenként 300 Ft-ot…kicsit többet!)
    Sajnos képtelen…..felfogni,hogy az állítása nevetséges,irreális!

    Na azt javaslom ne csak a fórumot,hanem hiteles itthoni híreket,tényeket is olvassanak,hogy valós képben legyenek!

    tóth péter!

    Geyza eddig sem volt „100-as” és sajnos az elméje… egyre romlik,pedig biztosan ellátnák a pszichiátrián hálapénz nélkül is,látván a súlyos közveszélyes állapotát!

    Na elmegyek,mielőtt elkapok némi agybajt…meg jó műsör van!

  • abramovics!

    maga kb. Gyurcsányhoz hasonló hazafi,aki szintén „kurva” országnak nevezte hazánkat…gratulálok,maga is egy „0” magyar,mint Fletó!!!!

  • Boda Marcsi Magyarul kiszúrták a szemedet krajcárokkal, és Te még örülsz is neki.
    Azt ugye tudod, hogy a „nyugdíjprémiumot” a nyugdíjemelés helyet adják. Egyszeri, nem kell minden évben adni. Olcsó és jól hangzik. Te tényleg vak vagy.
    Élelmiszer csomag, karácsonyi csomag? Nyugdíjat adjanak, ne alamizsnát osztogassanak.
    A „szoci polgármesterek lenyúlják”. Undorítóan hazudsz. De hát tudod Te azt.

  • bar-lev!

    Őszintén örülök,hogy a táborban is voltak „rendes” SS,tisztek,bár
    sajnos kívételek!!!

    Gyuri 10!

    Tőled bővebb hozzászólást vártam,mert mindig kíváncsi voltam és díjaztam a tárgyilagos becsületes véleményedet…..!!(?)

    Mindezt a reklám alatt,ma elmentem,jó éjt!

  • Boda Marcsi
    2018 október 4
    1:33 du.

    Miért én hazudok?
    Itt a cikk.
    Biztosan az hazudik mert nem áll be a ormánymédiába:
    https://168ora.hu/itthon/diszkriminalo-egeszsegugy-75-felett-nem-jar-gyogyulas-11344

    Egyébként meg nekem tökmindegy mi lesz veled ha neadjisten odakerülsz:
    Dalolva vagy pedig jajveszékelve fogadod a hírt hogy nem kapsz gyógyszert.

  • Boda Marcsi Akkor kapaszodj meg, már régóta nem jár időseknek bizonyos drága kezelés. Majd megtudod.
    Azt tudod, hogy VIP lista van, ha VIP listás személy érkezik, akkor mindenkit ott kell hagyni, és a VIP személlyel foglalkozni, bármi baja van? Nincs papíron? Nincs. Szóbeli utasítás. Ügyes, nem? De Te úgy sem hiszed, hiszen Te jól tájékozott vagy, mindent jobban tudsz.
    Az orvosoknak nem KELL hálásnak lenni, duma. Ha nem adsz, akkor legfeljebb mogorvább lesz. Na és? Itt sem szeretnek, mégis minden nap itt vagy. 🙂 Ügyetlen orvos a hálapénztől nem lesz jó orvos. Nem aggódom az ottani orvoshelyzeten. Hidegen hagy.
    Azzal, hogy folyamatosan árasztod a mantráidat, attól nem lesz valóság.
    Ja. Ha Te vagy a fény, akkor az a világ csodája, mert fekete fény még nem volt. Azt fekete lyuknak hívják, kedves Marcsi.
    Inkább vagyok sötét ezerszer, mint egyszer Boda. De nincs harag?

  • Mielőtt lefekszem…..ha jól értettem bar-lev egy SS -t méltatott?…ha igaz az állítása,akkor korrekt volt!,(ha nem értettem akkor sajnálom)de ugye ezek után tárgyilagos lehetne a
    több dologban esetleg más véleményen lévő(és főleg vétlen és ártatlan)hozzászólókkal szemben!
    Na talán kiderül?….

  • Ide nézzél Boda,
    te undorító ócska büdös banya:

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Hans_M%C3%BCnch

  • Adózzunk tisztelettel a humanista és häftling-mentő
    Hans Munch, a volt SS orvos-bekteriológus előtt,
    aki az auschwitzi haláltábor felszabadításának ötvenedik évfordulóján a következőket nyilatkozva üzent a Holocaust-tagadóknak:

    „Amikor valaki azt mondja, hogy Auschwitz egy hazugság, hogy egy álhír, határozatlanságot érzek, hogy válaszoljak neki. Azt mondom, a tények annyira szilárdan állnak, hogy senkinek nem lehetnek kétségei, és én nem beszélek azzal az emberrel többet, mert nincs értelme. Az ember tudja, hogy az, aki ragaszkodik az ilyen dolgokhoz, amelyek valahol le lettek írva, egy rosszindulatú ember, akinek valamiféle személyes kapcsolata van, hogy szó nélkül el akarja temetni azt, amit nem lehet eltemetni szótlanul.”

    Nakéremszépen.
    Hát ezért beszélek én is úgy ezzel a Rodeóval mint egy állattal.
    Mert őt nem tudom embernek tartani a „hollózásai” után.

  • boda

    NEM meltattam!!
    csak a TENYT irtam le hogy a szelekcioban valo reszvetel -(mindenfele retorzio nelkul)-MEGTAGADHATO volt!!
    ebben hol a meltatas???!!!
    ezert uszta meg a kotelet Munch az Auschwitz-i orvosok pereben!!
    viszont ulnie kellett ugy 20 evet!! es azt bizony nem azert mert „joember” volt!!szarad a kezehez ver boven!!

  • Bar-Lev:
    Én azt olvastam hogy simán felmentették a volt foglyok vallomásai alapján.
    És hogy sikerült elkerülnie a gyilkosságokat.
    De utánanézek alaposabban.

  • Na..szóval végigolvastam EZT :

    https://www.jewishvirtuallibrary.org/hans-m-uuml-nch

    Itt azt írják Hans Munch.-ról hogy csak egy évet ült,
    amíg lezajlott a tanúk felkutatása.

  • Geyza

    en egy kesobbi per-rol beszeltem!!nem a kozvetlenul a haboru utani,nurnberg 2-rol!
    nem szabad elfeledni hogy Dr Munch tagja volt az SS-nek is Hauptsturmfuhrer-rangban!
    maga az SS egy bunos szervezet volt!!

  • Boda
    okt.4.1:33

    Amennyiben csak tized annyira lennél sötét mint az általad „megszólítottak” közül bárki, pontosan látnád és érzékelnéd, hogy mekkora baromságokat irkálsz, és milyen mértékig csúsztatsz!

    Különös tekintettel HunCanadára, aki valamilyen – számomra megmagyarázhatatlan – oknál fogva rendre kitüntet a válaszával és úgy tűnik emberszámba is vesz, végtelen türelmével tanítgat, úgy beszél hozzád ahogy szerintem te nem szoktad meg, talán ezért is nem tudsz mit kezdeni vele! Tudod, az oktalan elvadult állat is kapkod és belemar a felé nyúló kézbe, mert máshoz szokva ismeretlen számára a simogatás, de hát ő egy állat, te meg állítólag egy ember lennél – hát így vagy te ezzel a sok tisztességes szándékú fórumozóval: mérhetetlen elvakultságodban, primitív „parasztgőgödben” képtelen vagy helyén kezelni a dolgokat, és nem mérlegeled, vajon a megbízatásod tényleg erre szólna? Neked kedves sakálkirálynő a kormány álláspontját és intézkedéseit kellene magyarázgatnod és védened ezerrel, némileg kommunikatív stílusban, ehelyett te a legalpáribb módon hazudozol, csúsztatsz, vádaskodsz, „minősítesz” embereket anélkül, hogy bármit is tudnál az életükről, múltjukról, elképzeléseikről, vagy a jelenben betöltött szerepükről, és megpróbálsz hülyének nézni mindenit, akitől egy kicsit is más jellegű írást olvasol, mint amit te megszoktál! Elhiszem, hogy a te szinteden nehéz a „felismerés” és a „megismerés” ahhoz ugyanis némi emberismeret, intelligencia és főleg alkalmazkodni tudás kellene, ezekkel a tulajdonságokkal sajnos te nem rendelkezel – de a nagy gond, hogy meg sem próbálod! Ha nem tudod hová tenni HunCanadát mert gondolkodásában emberi minőségében és természetes intelligenciájában olyan messze van tőled mint Makó Jeruzsálemtől, az egy dolog – de a tudatlanságod és neveletlenséged okán ne marj bele lépten nyomon!

    Kennyvel nagyjából ugyanez a helyzet – ő kevésbé jóságos veled, de tisztességes és használja olykor a benne lakozó szarkazmusát – pech, hogy ezzel sem tudsz mit kezdeni, de az hogy ha kell ha nem lekezeld, te aki a cipőfűzőjét nem köthetnéd meg egyik általad „lesötétezett” ide írogató társadnak az biztos! Kenny (is) általában válaszol neked, és elmagyarázza mit, miért és hogy gondol, alátámassza azt az érveivel, noha a mocskos hangnemed és stílusod alapján megtehetné, hogy egyszerűen kikerül, és a számtalan iderondításodat látva tovább görget!

    Geyza a legrágósabb, ő az akibe rendre bele is törik a fogad – lehet, már totál fogatlan vagy és ezért sziszegsz itt úgy mint egy „kiszáradófélben lévő Vipera” ( by Tüske Zsófi – az évszázad találata!) de ő legalább nem „dajkál!” Tudod „akinek humora van az mindent tud, akinek nincs az mindenre képes”
    Szóval Kedves Boda, nem igen érdemelsz te humánus reakciót senkitől, mert már régen kivetkőztél emberi mivoltodból, de olyan mélyen állsz, hogy már nem éred fel a tükröt, hogy időnként belenézz! Apropó, nincs véletlenül egy sámlid vagy hokedlid? Bár lehet, hogy már ez sem elég, ide létra kéne!
    Nem akarsz beruházni egyre?

    Apropó! Nézd meg a google-ban mi a sakálok jellemzője, sajátossága – félelmetes, de magadra fogsz ismerni!

  • bar-lev!

    Tudom,hogy nem méltattad…..de azért talán különb volt a többi
    nácinál,és a szüleiddel is „rendesebb”,aminek örültem!
    Ne kötekedj velem örökké…

  • Boda Marcsi,
    okt.3 12:51-es du bar-levnek szóló beírásod tökéletes!Akár én is írhattam volna.Szerencsére Te írtad,mert tőlem írva,nem engedték volna megjelenni.További sok sikert a mocskolódók elleni jó válaszaidhoz.

  • gyuri10
    2018 október 5
    7:09 de.

    Nyalka

  • Göllner András

    @ Bessancon

    Örülök hogy Te is leállsz időnként ebben az átjáróban szót váltani a rezidens szemetelőkkel. A Hun Canadának is tisztelet jár társadalmi szerepvállalásáért. Az, hogy egy Izraeli lábvízkereskedő azért jár ide a lavórjával hogy az egyik legmocskosabb szemetelőt éltesse, őt minősíti.

    További jó munkát mindazoknak, akik nem türik szótlanul, ha a közteret, Orbán Rachel módjára, piszkos pelenkákal árasztják el a hajléktalanok. Ellenállásunknak több féle hangszerelése is lehetséges. Az útszéli szavakat dobáló szemetelőkkel szemben, az útszéli szavak is jogosak.

  • Geyza!

    megint kitettél magadért……..
    Veled ellentétben én nem vagyok büdös,de hülye sem…..az hogy te
    mit is idézgetsz (hazug propagandát)delériumodban,az a te dolgod,de néha kapcsold be a TV-t és olvass újságot,ne csak ezt a hírlapot…ha meg nem vagy képes rá,mert elhomályosult az agyad,a szemed,akkor dugulj be,sokan örülnének neki!

  • gyuri10!

    Köszi a válaszod,de ugye itt többen nem képesek felfogni az értelmes,normális,tájékozott és főleg tárgyilagos emberek véleményét,ugyanis vannak egyszerűen sötétek,terheltek,meg olyanok is aki ezen felül még hiteltelen acsarkodók is!(vagyis
    nemcsak szánalmasak,megvetendők,fanatikusok…)

  • gyuri10!

    Számolj 3-ig(ha kell tovább….)és úgy írd meg a véleményed,akkor
    megjelenik,nálam az utóbbi időben bejött,C.Á tárgyilagos,korrekt volt,pláne,hogy olvassa és leközli Geyza,meg a hasonlók „kultúrált” megszólalásait!(meg ugye nincs mit moderálni,az meg nem ok hogy igazságot,hogy az itthoni tényeket egyesek nehezen fogadják el,illetve nem akarják…)!

  • gyuri10 és a normálisak!
    Amúgy az a kormány,amelyik a nyugdíjasoknak a tavalyinál jóval magasabb nyugdíj prémiumot utal novemberben,meg vásárlási utalványt,januártól 2,7-3 %-os nyugdíjemelést,nem korlátozza a 75
    év felettiek egészségügyi ellátását(már megírtam a „rémhírt” megcáfolták!!!!)
    Ami Geyzát illeti,hát az elképzelhető,hogy nem akad orvos,aki a kezelését vállalná,mert reménytelen eset…..

  • Boda:

    Dehogynem 😀 😀
    Már olyan a szagod mint egy
    másfélhetes viziló-hullának.
    Takarítkozzál meg édesssem.

  • Göllner András
    2018 október 5
    12:11 du.

    Az útszéli szavak az út közepére kerültek.
    Háátt…csak le kell hajolni értük.

  • Besancon
    2018 október 5
    4:49 de.

    OIM* és tsai : Sakál Vokál.

  • Tüske Zsófia

    Bartus nincs egyedül a véleményével. Frank Engel, luxemburgi, Néppárti képviselő véleménye:

    „Az EPP nem egy fasiszta klub. Ugyanez viszont nem mondható el Orbán Viktor pártjáról. Ha valaki oda akar tartozni, lelke rajta…..Nincs olyan ember az EPP tisztességesebb részében, aki komolyan venné Orbánt, vagy aki azt szeretné, hogy bármi köze is legyen hozzá. Persze, lehet, hogy a Magyarországgal szomszédos országok konzervatívjai között és a Forza Italiában vannak barátai, akik nem szeretnének tőle megválni – de ha így áll a helyzet, felőlem viheti őket is egy másik frakcióba.”

    https://magyarnarancs.hu/kulpol/durvan-kifakadt-a-nepparti-kepviselo-orbanekra-az-epp-nem-egy-fasiszta-klub-114096

  • Reklám alatt: Geyzának azt javaslom,hogy ha még nincs 75 éves?..(röhej!).akkor az általa utált Orbántól „bejövő”…nyugdíj prémiumot,meg a nyugdíjemelést fordítsa a „gyógyulására”(bár nincs sok remény….),de ha netán idősebb akkor is próbálkozzon a pszichiátrián hátha valaki megszánja…!

  • Boda Marcsi
    2018 október 5
    3:20 du.

    Majd te arra fordítod remélem.
    Ha valóban annyira jóságos vagy amennyire hazudod magadat

  • Tüske Zsófia
    2018 október 5
    2:54 du.

    Amikor legelőször olvastam Laciúr cikkét, valamikor 2011 körül, magamban azt mondtam ez marhaság.

    Aztán elkezdtem figyelni az apró jeleket.

  • Boda Marcsi
    2018 október 5
    2:10 du.

    És még ez a nőszemély meri magáról azt állítani hogy valami számviteli főiskolát végzett.

    Nem tud összeadni 12 számót, nem képes kiszámolni egy darab százalék számítást és az egészből nem képes kivonni 1 számot.

    Hogy megkaphassa mennyivel verik át évente imádottjai.

    Aszongya „nyugdíjprémium”….. a számviteli szakértő…

    Idióta. Nem számszakértő.

  • Besancon
    2018 október 5
    4:49 de.

    Besancon, Köszönöm az egyébként Marcsinak szóló hozzászólásodat. G.A.-nak is.

  • Tüske Zsófia

    Boda te mindig olyan dolgokat vágsz mások fejéhez, amit magadnak kellene mondogatnod. Még nem láttam embert, aki ennyire hamis képet alkotott volna saját magáról, meg a valóságról. Te valami egészen más dimenzióban élsz, látod azt, ami nincs és nem látod meg azt, ami kiszúrja a szemedet. Ez éppen nem lenne baj, csak éppen nem kéne megpróbálni a téveseszméidet másra mondogatnod és elhinned magadról hogy te vagy az igazság egyedüli birtokosa. És a pocsék és gonosz rosszindulatod egyenesen taszító. Vigyázz, kerüld a sarokba állított seprűt, mert pénteken fordul veled egyet, elrepül veled és még vasorrod is nő. [és szedhetnél egy kis ginko bilobát, hátha megállítja a szellemi leépülést nálad egy kicsit.]

  • Tüske Zsófia

    Geyza, nem tudom, olvastad-e Bartustól a Fesz van c. könyvet a hitgyüliről, https://magveto.sk/sites/default/files/bartus.pdf érdemes olvasni, ha nem vagy jártas a teljes evangéliumi gyülekezetekben alkalmazott nyelvezetről és szokásokról. Bartus bibliai értelemben próféta, aki kikiabálja népnek a nemszeretem igazságot és ráolvassa a bűneit. Van, amikor túlzásokba esik, de alapvetően és rendszerint igaza van. És mivel kicsit távolabb van, nagyobb látószöggel és élesebben lát. Nem szeretjük olvasni, amiket a fejünkhöz vág, de nagyon nem árt elgondolkozni rajta. És alapvetően úgy kellene hozzáállni ahhoz, amit mond, hogy nem a hízelgők a barátaink, hanem azok, akik rámutatnak a – bűneinkre. Na ez a magyaroknál végképp nincs szokásban, itt mindenki a másikra szeret mutogatni.

  • Tüske Zsófia

    gyuri: szomorú vagyok…. sosem hittem volna, hogy zsidók között is akad náci, de hát, amíg él az ember, mindig csalódhat.

  • Tüske Zsófia

    Geyza és a legundorítóbb, legvisszataszítóbb és legelszomorítóbb az, hogy valaki ennyiért eladó: egy kis, odavetett nyugdíjprémium és 12 ezres Bözsi utalvány és máris alázatos hajlongás, kézcsók és talpnyalás, bugyiváltással egybekötve a reakció. Isten bizony, a kocsisoron tisztességesebbek vannak, akik csak a negyed órájukat adják oda a zsozsóért, az érzelmeiket nem.

  • Tüske Zsófia

    bocs, úgy tűnik, ma túlteng bennem az igazságérzet…. visszaolvastam kicsit és beleakadtam boda egészségügyről zengett orbáni macskazenéjébe. úgy gondolom, lesz, akit esetleg érdekel ez a facebookon egy Erdélyben született, de Miskolcra áttelepült beteg ember, Nagy Bendegúz Lóránd élménybeszámolója a hazug propaganda helyett. Hosszú, de tanulságos.
    „Nagy Bendegúz Lóránd
    Október 3., 8:24
    Tegnap 2018. október 2-án délelőtt, minekutána tegnapelőtt reggel befeküdtem a jó előre megbeszélt időpontra a miskolci urológiára az idei második, korrekciós veseműtétre, közölték, hogy mehetek haza, mert nincs altatóorvos, majd hívnak telefonon, ha újra próbálkozhatunk.

    Két hete az aneszteziológus szakorvos pár perces konzíliumon többek közt megállapította, hogy hiányos fogazatú tetraplég (négyvégtag bénult személy) vagyok, és ezt papírra is vetette, majd lepecsételte és aláírta. Megkértek, hogy EKG végett feküdjek fel a nekem majd mellig érő vizsgálóágyra, de mivel nem akartam összetörni magam, így inkább ülve készült a szíves szinusgörbe. Kiakadtak, hogy térdzokni van rajtam, a nadrág szárát fel, a zoknit le kellett volna húzni, azt nem várták meg, míg leveszem, úgy rángatták rajtam a zoknit, mint kapcát a rühes kutya alatt, majd figyelmeztettek, hogy ne mozgassam a lábam.
    Szerencsére ugyanitt IQ-t nem mértek, így nem omoltam teljesen össze.

    Idén áprilisban, minekutána tavaly ősz óta, többnyire lázas állapotban a háziorvosom és itt-ott, különböző szakrendelőkben vizsgálgattak és kezelgettek súlyos E-coli fertőzéssel és veseproblémával feküdtem be ugyanide, akkor lett áthidaló megoldás az a DJ vesekatéter, aminek az egyik végét a legutóbbi natív röntgenen már nem találták a helyén, ‘valamerre elkóborolt’, először is azt kellene lokalizálni, majd urológiai kisműtét során kivenni.
    Tíz nap után láz és panaszmentesen bocsátottak el a miskolci urológiáról, de az E-coli csíraszám mindössze egy nagyságrenddel tíz a negyedikenre csökkent, és kaptam még ajándékba enterococcus faecalis fertőzést tíz a harmadikon nagyságrendben, a vesekő eltávolító műtétet pedig altatóorvos hiánya és lehetséges újrafertőződés miatt folyton halogatták, majd nem vállalták, így kaptam DJ sínt a jobboldali ureterbe.

    Még bentfekvésem alatt kiírtak a miskolci városi kórházba a Lithoterápiás AA-Med intézetbe kőzúzásra, ahol a beteghordók először közölték, hogy ‘tolókocsival’ nem tudok felmenni a rendelésre, majd összedugtuk a fejünket és megszerveztük hogy négyen megfogjanak és felcipeljenek az emeletre (hihetetlen módon még van olyan épület a városi kórházban, ahol nincs lift, bár hozzáteszem, hogy az épület egésze nem akadálymentes), de hiába, mert a bornírt főorvos vizsgálat nélkül, ránézésre megtagadta, hogy elvégezze a beavatkozást.
    Hogy miért, az számomra azóta sem derült ki, hisz az engem kezelő urológus szakorvos a kórházból tíz nappal korábban azt velük telefonon többször is leegyeztette, tudták, hogy kerekesszéket használok.

    A tavaszi kórházi kiküldetést soha nem felejtem el.
    Tíz nap után úgy éreztem magam, mintha a halálsorról jöttem volna ki, amit szó szerint kell érteni, mert mellettem, a szobatársam, egy középkorú férfi 48 órán keresztül hangosan és egyre hevesebben hörögve haldoklott, néha pár percre ‘meghalt’, majd erős szervezete újra és újra kezdte, míg végleg ki nem kilehelte, vissza nem adta a Teremtőnek szerencsétlen lelkét.
    Ez engem sokkal jobban megviselt, mint az E-coli, az eltévedt vesekövem és minden egyéb. Azt sem közölték velem, hogy a szobatársam nemcsak végső stádiumban lévő rákos beteg, de húsevő baktérium támadta meg és falta fel a jobb combját, azért üvölt éktelen hangon, amikor a nővérek minden reggel, kifejezett esdeklése ellenére átmozgatták, forgatták, fürdették. Nem értettem, miért ilyen fontos hogy sterilen, de óriási fájdalmak közt haljon meg valaki.
    Tragédia.
    A mellettem haldokolva hörgő embert nézve, látva és hallgatva, a szájából áradó halálszagot érezve egy csomót bőgtem, hangosan, mint egy óvodás. A tiszta pillanatokban beszélgettünk, segíttetem neki ebben-abban. A felesége és a kórházi tiszteletes sem bírta már elviselni a belőle áradó bűzt és a közelgő halál zaját, az utolsó napon már nem látogatták.
    Miután meghalt, majdnem fél napig feküdtem a halott ember mellett, mire estefelé elszállították.
    Egy hét alatt hárman haltak meg az Urológián, két éjszakán keresztül egy nő halálsikolyát hallgattuk, majd elhallgatott végre. A harmadik páciens csendben ment el.

    A körülményekről inkább mélyen hallgatnék, mert rettenetesen szégyellem magam is, literes műtéti alkoholos sprickelővel felvértezve pár óránként pucoltam, mostam, sikáltam a betegmosdatóban, mert én kerekesszékkel csak oda férek be, a csempéről, a padlóról, a WC-ről a vért, gennyet, szart és a hugyot. Ez is nagyon megviselt.

    Ezen felül tíz napig menedzselni is kellett magam, mert gyakori, hogy az infók nem mennek át a személyzet teljes keresztmetszetén, sokszor én felügyeltem az infúziót, a gyógyszereket, harcoltam a CT-ben, hogy emberszámba vegyenek, akrobatikáztam a röntgen asztalon fel és lefelé.
    Az összes vénám bedurrant, a bal karomban csontot és ideget szúrtak kétszer is, azóta is zsibbad a bal hüvelykujjam, némi túlzással úgy mentem haza, mint egy vietnami háborús veterán.

    Végül is azért döntöttem a maradás mellett, mert az urológián az engem kezelő adjunktus személyében elhivatott, komoly és emberséges orvossal találkoztam, aki végre meghallgatta és komolyan vette a panaszaimat és mindent megtett, hogy ne patkoljak el a súlyos fertőzésben, amivel bekerültem és aki megtalálta leállni készülő jobb vesém okát is egy kb. 10 mm-es felső uréterben elakadt vesekő formájában.
    Megcsodáltam, ahogy naponta többször műt miközben többet lohol, mint egy spartatlonista és annyit dokumentál, mint GGM fénykorában, és mindennek tetejébe a folyosón várakozó néha hihetetlenül kulturálatlan és valljuk be, olykor némineműleg büdös beteginváziót is sztoikus türelemmel vizsgálja, kezeli. Semmi kétségem, hogy az osztályon nem az én kezelőorvosom az egyetlen elhivatott gyógyító.

    Az osztályon évek, de lehet, hogy évtizedek óta krónikus a nővér és szakápoló hiány, ezért az embertelen mennyiségű és nehézségű munkát végző, sokszor hullafáradt és számban is elégtelen nővérek nem mindig képesek a nap 24 órájában helyt állni. Ennek következtében előfordult, többször voltam szem és fültanúja olyan eseményeknek, amik nem fordulhatnának elő az ápoló-páciens viszonyulatban. A kórházban dolgozó nővérek egy része kiégett, elfáradt, nem motivált és ezen rövid távon nagyon nehéz lenne változtatni. Hozzáteszem, hogy rengeteg az emberileg is problémás, unintelligens, rosszindulatú beteg, akikkel egy idő után Teréz anya is üvöltene és itt van a magamfajta önérzetes, sokszor túlérzékeny, tudálékos páciens aki a nap minden percében tudni akarja, hogy mi történik és miért. Mert végül is az ember a gyógyulás reményében teszi le az életét az ehhez értők kezébe. Én ezen az akut problémán úgy próbáltam személy szerint könnyíteni, hogy a lehető legkevesebbszer vettem igénybe igénybe a segítségüket, sokat sétáltam a kertben is, hogy ne legyek láb alatt.
    A nővérek értünk végzett, néha a szó szoros értelmében vett nehéz fizikai munkáját és az mentális leterheltséget ezerszer jobban meg kellene becsülni és elismerni. Anyagilag, emberileg, össz-társadalmilag.

    Ami nemcsak nekem, kerekesszéket használó embernek jelent problémát, az a magyarországi kórházak elkeserítő akadálymentességi állapota. A mindössze tizenéve felújított miskolci megyei sebészeti tömb, ahol az urológia is van, esik szét, és teljességgel akadályozott.
    Nagyon kiakadtam, de nem volt kinek elmondani, senkit sem érdekel. Így a kórteremben a mosdó előtt nedves törlőruhával fürödtem, mint tavaly a Pamírban, Tádzsikisztánban.
    Az ágy két arasszal magasabb, mint a székem, naponta többször meg kellett másznom majd leesnem, vissza a székbe. Ez is jellemző probléma, sok idős és nehezen mozgó frissen műtött páciens képtelen önállóan kikelni az ágyból. Az akadálymentesség hiányát szó szerint kell érteni, a parkolón, villanykapcsolón, fürdőn, WC-n, vizsgálóágyon, röntgen, EKG készüléken stb. keresztül semmi sem hozzáférhető kerekesszékes pácienseknek.

  • ùar megint csak az antiszemitak es al(zsidok kommentelhetnek itt!!
    ez igen!!

  • Tüske Zsófia
    2018 október 5
    5:00 du.

    Sajnalom betegsegedet es szomoru emlekedet!
    Azert me en is morogtam, hogy egyszobaba teszik noket a ferfiakkal! Na meg haldikloval, az mar mindennek a teteje!

  • Tüske Zsófia,
    Nálad én sokkal szomorúbb vagyok,hogy egy ilyen okos,értelmes ember mint Te,az ocsmány nyelvezetű,hazudozó és minden szavamat kiforgató senki és csapatától származó beírásaik alapján arra a konklúzióra jutottál,hogy én egy”zsidó náci”volnék. Nem én vagyok az egyetlen a KMH oldalain,aki már rájött és le is írta,hogy a cfati állítólag vallásos zsidó,barlev egy fizetett provokátor,akinek a célja a zsidók meggyűlöltetése.Ez szerintem hatványozottan fennáll geyzara vonatkoztatva.A magam részéről megtettem mindent,hogy hazug állításaikat helyre hozhassák.Sajnos trollokkal nem tudom felvenni a versenyt.Én csak a saját aktuális véleményemet írom ide.Senkit nem szolgálok.Senki honoráriumát nem igénylem.Azonban…amióta az Orbán kormány uralomra került,figyelemmel kísérem,hogy keményen ellenállnak Európa követeléseinek az iszlám-nácik betelepítése ügyében.Nos…
    izraeli szemmel nézve ez elég távol áll a náciságtól.Az pedig, hogy mi történik magyarországon szociális és társadalmi alapon, azt hiszem a magyarok dolga megoldani.Engem annyi érdekel csak, hogy 1x2x évente,amikor úri kedvemből turistaként oda akarok látogatni,és kipihenni az év nyugdíjas semmittevését,ne legyek kitéve olyan terror támadásoknak,mint azokban az eurábiai országokban akik elítélik Magyarország csökönyös önvédelmét.Nem kívánom a magyaroknak a párizsi,malmői,londoni,amszterdami, berlini és egyéb NO GO ZÓNA feliratú területek létre jövetelét. Annak ellenére sem,hogy megcsinálták a helyet hatszázezer neo-iszlámnáci befogadására 25 éven keresztül.Hetven három évvel ezelőttig.Remélve nézeteid revideálását, maradok a kijáró tisztelettel:Gyuri.

  • Geyza 9:40

    Igen, Igen !

    Orbán egy szent.

    Ő a szent . g a n é j t ú r ó . ízeltlábú focista az Alcsúti SC-ből

    V

    .

  • Tüske Zsófia

    kedves gyuri, én nem ültem fel semminek, rendszerint a magam – lehet, hogy nem mindig pontos – észleléseit alapul venni, ha valamiről véleményem van. Zsidókat velem meggyűlöltetni nem lehet, bár nyilván van néhány (de melyik nép között nincs) olyan közöttük, aki megvetést érdemel. Nem vádoltalak semmilyen anyagi érdekeltséggel. Te azt mondod, hogy orbán ellenáll az európai iszlám-náci betelepítésnek, én meg azt mondom, hogy te nem vagy azzal tisztában, hogy Budapest Belvárosának tíznél több palotája van szaúdi kézben. A József nádor téri Postabank épülete, a két Klotild palota, a Jégbüfé ház, a Petőfi Sándor utcai régi posta épülete, ami miatt éppen amiatt megy a huzavona, hogy a Pilvax közbe hogyan építsenek mélygarázst, és számtalan lakás, étterem, ami miatt a Petőfi Sándor utcában jóformán több a fejkendős muszlim nő, mint a hazai. Nem tudod, (ezek szerint) hogy orbán ugyan ellenáll az Eu nekünk javasolt 1300 menekült letelepítésének, ezzel szemben 20 ezer, pénzért letelepítendő. az Unión kívüli kérelmezőnek adott titokban magyar lakcímet, akik között több nemzetközi körözés alatt álló személy is van. Emiatt az Egyesült Államok azt fontolgatja, hogy megszünteti a jelenleg érvényben lévő vízummentességet a magyarok számára. Múlt héten volt hír, hogy a finnek több éve nyomoznak egy orosz bűnözőcsoport után, akinek több tagja rendelkezik magyar letelepedési engedéllyel, ezek finn szigeteken olyan ingatlanokat vásároltak, melyek stratégiai fontosságú objektumok közelében helyezkedtek el. És akkor még nem beszéltünk azokról az új magyar állampolgárokról, akiket az orbán-kormány megvásárolt, hogy szavazói ne csökkenjenek. A Hír-tv oldalán volt jó néhány riport, ami fehéren feketén bemutatta a keleti határon folyó voksturizmust. Ha a magyarokban valóban működne önvédelem, már régen felhorgadtak volna és kihajították volna ezt a közvagyonon dagadtra hízott maffiafőnököt és a strómanjait, akik miatt már több mint négymillió magyar nyomorog és úgy 7-800 ezer kötötte fel az utilaput. Az idei- családok évének nevezett időszakban idén május és augusztus között több mint 1300 családot raktak utcára. Én erre csak azt mondanám, hogy talán nem boda barátnődtől kéne a magyar helyzetről informálódni, hanem van ennél több autentikus forrás, de az nem az alcsúti, aki azt bírta mondani, ne azt figyeljétek, amit mondok, hanem amit teszek…. és propagandaminisztere – (aki még kicsit külsőleg hasonlít is a példaképnek tekintett Goebbelsre, és remekül másolja annak módszereit is) Én mindig csodálkoztam azon, hogy lehet, hogy a múlt században a harmincas-negyvenes években sokmillió német lett Hitler feltétlen híve, hát most élőben zajlik előttem ugyanez….
    van utóirat is: reggel láttam, hogy azért a Dunába robbantott hidak kérdésében talán mégis megrendült volna a bizalmad Bodában. Szóval figyelem: amit itt nálunk látsz, az bizony az orbán által szépen kibontakozó magyar fasizmus. Majd meglátjuk, tényleg van-e a magyarokban önvédelmi reflex. Én szkeptikus vagyok.

  • Voronyezs:
    Nem akartam erős szavakat használni 😀 😀

  • gyuri10
    2018 október 6
    9:59 de.

    Veled ellentétben én meglehetősen
    ritkán tettem célzást a származásomra.
    Magyar vagyok ha nem tűnt volna fel neked.
    A menekültek pediglen ritkábban akarnák „elárasztani” Magyarországot.(Nagybetűvel kell írni tanuld meg a nagy és kisbetűk használatát végre.)

    Európa pedig a tágabb értelemben vett Hazám és nem tűröm hogy mocskold világos ?

  • Tüske Zsófia
    2018 október 5
    4:32 du.

    Mindent tudok a Hit-gyülekezetről,
    még személyesen is dumáltunk róla

  • Tüske Zsófia

    Geyza: bocs, ha azt feltételeztem, hogy nem vagy képben a teljes evangéliumi gyülekezetek, nevezetesen a hitgyüli terén.

  • Na nem semmi Zsófika megjegyzése,hogy a zsidók között is vannak nácik…,,,hát ez egy agyrém,ilyet csak egy csökkent elméjű állíthat!!!!!!

  • Kedves Tüske Zsófia,
    az operaházzal szembeni balettintézetet kifelejtetted.Ennek ellenére sem használok Rád semmiféle jelzőket.Kérlek add meg nekem a kreditet,hogy nem hazudok és náci sem vagyok. Ellentétben azokkal akik itt is a nácik javára füstölögnek ide, ellenem.A szó legszorosabb értelmében nem fogom a magyar nyelvet,helyesírást olyanoktól tanulni,akik egy ötszavas mondatban hat hibát ejtenek vagy gúnyolva a magyar nyelvet írják ide mocskolódásaikat.Tudod azért a saját anyanyelvüket illene megtanulni azoknak is akik oly büszkék magyarságukra,ha nem is volt elég nagy tudású a nyolcadikos magyar tanáruk.A magyarságba bele születettek semmit nem tettek azért,hogy oda szülessenek.Ez olyan mint aki büszke arra,hogy magasra nőtt, barna szeme van vagy bakancsorra van,stb…
    Vissza térve az iszlám témára:Mindenkinek lehet joga a saját lakásába befogadni esetleg eltartani is akárhány arabot,ha az ország törvényeit ezzel nem sérti meg.Ahhoz viszont senkinek nincs joga,hogy a máséval verje a csalánt.Szerintem nem a szaúdi sejkek jelentenek terror veszélyt,bár ha engem kérdezel azokat sem engedném be,de mi közöm a törvényes magyar kormány rendeleteihez és azt hiszem törvényesen felülbírálni,majd a választó urnánál lesz nektek is jogotok és lehetőségetek.Addig pedig engem nem kell,hogy érdekeljen Orbán köpcössége vagy Áder kackiás bajusza.Ha évente odalátogató turistaként ott érzem magam biztonságban,akkor ott fogom elkölteni saját örömömre és szórakozásomra felesleges dollárjaimat,akkor is ha az idejáró szájtépő proliknak ez csípi a szemüket.A barlev féléknek és csapatának meg aztán tényleg nem tartozok beszámolni semmiről. Továbbra is a Neked kijáró tisztelettel:Gyuri.(gyuri?) Remélem egyetlen szavammal sem sértettelek meg!

  • geyza,
    megértem,hogy nem dicsekedtél soha származásoddal.lehet,hogy okod van rá.A nagy és kisbetűk használatát és úgy egyáltalán a magyar nyelv árnyalatait nem tanulatlanoktól fogom megtanulni. Mocskolódni minden szinten te szoktál,én nem.Ha azonban úri kedvem úgy hozná,hogy „széles hazádat”akarnám mocskolni,ami felesleges és lehetetlenség,mert az évszázadok során megtette és teszitek továbbra is önerőből,akkor hogyan „nem tűrnéd”?Bebizonyítanád szűk és széles hazád szűzies ártatlanságát?Nos… Ezt még megvárom.Ameddig ezt bizonygatni próbálod addig álljál féllábon és tartsd vissza a levegőt.

  • gyuri10
    2018 október 6
    9:59 de.

    „…Engem annyi érdekel csak…”
    ____________________

    Mivel te olyan országban élsz, ahol mindennapos az iszlám terror, azt hiszed, hogy ez mindenütt így volt-van-lesz, hacsak valami jóságos miniszterelnök ezt meg nem akadályozza. Ez a te tévedésed.

    Ezt úgy korrigálhatod, hogy nem dicséred Miviktorunkat, és nem szólsz bele a mi magyarországi politizálásunkba. Mert nekünk más bajaink vannak, nálunk eddig sem, és ezután sem fognak robbantgatni, mivel a terrorizmus KIZÁRÓLAG olyan országban célszerű, amelyet a világ jól ismer és megbecsül. Mi pedig sohasem voltunk ilyenek.

  • Tüske Zsófia
    2018 október 6
    12:25 du.

    Nincs önvédelmi képesség.
    Csak hülyeségek ellen védekeznek, pl vizitdíj meg hasonlók.

  • gyuri10
    2018 október 6
    9:59 de.

    Inkább foglakozhatnál a Bodával.

    Eszesemmi nyald meg jól hehe

  • Claa Bencsics Figyelo

    Elnezest, de Gyuri nem naci ,azert mert NEM szidja a magyarokat es ha lehet a szabadsagat otthon tolti. Szepen es jol ir magyarul es a az 56 os forradalomban is reszt vett! MAR IRTAM<, HOGY O egy rendes magyar erzelmu zsido ember, ismereteim szerint, nem O az egyetlen!

  • Claa Bencsics Figyelo

    Lehetseges lenne, hogy itt van olyan beiro aki azt allitja , ha valalaki magyar erzelmu, azt ma lenacizzak?

  • Tüske Zsófia

    ja persze, boda, amiről te nem tudsz, az nincs is.
    http://zsido.com/fejezetek/hetvenhet-zsido-tisztje-volt-hitlernek/
    Imrédy Béla
    Szegedi Csanád
    Morvai Krisztina
    Bayer Zsolt.
    róluk hallottál, feltételezem

  • Figyelő!

    Tüske Zsófia nem a személyes betegségéről emlékezett meg, nem a saját kínjait részletezte, hanem, mint az a mellékelt írás elején látható egy Erdélyben született, és Miskolcra áttelepült beteg, bizonyos Nagy Bendegúz Lóránt beszámolója a betegsége és a kórházi viszontagságai megélésérő! Az azonban, hogy az eset nem Zsófiával történt meg, semmit nem von le annak vérlázító és tragikus voltából – a magyarországi egészségügyi viszonyok 2018-as diadalmenetéből! Remélem nem feltételezi, hogy egy szegény és igen kiszolgáltatott erdélyi magyar ember (ennek az Ön szemében van különös jelentősége) a miskolci kórházban töltött napjairól, betegsége kezeléséről, a kórházi viszonyokról és az ott megélt szörnyűségekről csupa kitalációt írt? És ez sajnos nem egyedi eset, naponta írhatná le bárki az eü-vel kapcsolatos tapasztalatait, ami a mai kormány és annak fője szerint ma Európában versenyképes! Na persze, egy VIP betegnek nyilván az!

    Ám, ha most erre azt írja, hogy Kanadában is vannak gondok, ott is halnak meg emberek a kórházakban, akkor tényleg megkeresem és megharapom! Rendben?:-))))

  • Almási Alma,
    utóbbi két mondatodért kitűnőt érdemelsz.Egyébként nem vettem észre hol nem hagytam a saját bánatotokat elsírni.Azt egye meg a radai,aki el akarja venni a ti Viktorotokat.

  • Tüske Zsófia,
    megint felületes voltál.A zazrivec Gábort kifelejtetted.Az idejáró salakkal ne is foglalkozzunk.

  • Tüske Zsófia

    Kedves Gyuri,
    valóban, a Balettintézet is arab tulajdonban van és azt hiszem, van még jó pár, amelyiket szeretett szaúdi barátaink tulajdonolnak de én még nem értesültem róla. A muszlimokra én nem tekintek ellenségként, az alattam lakó család is iraki, a családfő itt járt egyetemre, kiválóan beszél magyarul, a gyerekei is, a lánya már nem hord fejkendőt. Orbánt mindenképpen nagyobb gazembernek tartom, mint bármelyik más vallású ismerősömet. A nyolcvanas években kutatóintézetben dolgoztam, ahol tele voltunk harmadik világból jött aspiránsokkal, akikkel nem volt az égegyvilágon semmi gond. értem én, hogy téged nem zavar orbán kirekesztő és a menekülőkkel szemben alkalmazott igen durva eljárása, de azt ugye nem bánod, ha felhívom a figyelmedet rá, hogy ez analóg azzal a magatartással, ahogy a negyvenes években a magyarok tudomásul vették a zsidók vagonba terelését. Innen már csak egy lépés volt Radnóti Miklós Borból Abbába terelése és tömegsírba lövése. Az ilyen, ha nem is támogatta ezt, lehet, hogy nem volt náci, csak kollaboráns. De ahogy a hozzászólásaidból nekem lejött, te helyeselted azt, amit orbán itt művel. És hiába tisztelem mélyen a választékos magyartudásodat és élveztem sokszor a humorodat….aki orbán híve, az jó úton jár, hogy náci legyen.
    A náci névsorból is kimaradt Zázrivecz és a nemrégiben meghalt Lovas István is, akinek olyan parádés állami temetést rittyentettek, mintha valami nemzeti hős távozott volna az élők sorából. Gondolom kimaradt még sok mindenki más is, de sosem próbáltam teljességre törekedni a nácik feltérképezésében. Látni, olvasni őket sem kellemes élmény. N

  • Tüske Zsófia

    Kedves Klára,
    én egyelőre egészséges vagyok, szemben a magyar egészségüggyel, ahol a kórházakban kevés kivétellel ilyen viszonyok uralkodnak.
    Érettségi után dolgoztam belgyógyászaton segédnővérként, ahol sok öreg és haldokló volt. Aki végső óráit élte, sehol nem rakták külön szobába, maximum egy paravánt kapott az ágya köré. Ha a szobatársaknak ez riasztó volt, rendszerint a folyosón várták meg, míg a szobatársuk bevégzi. Csak a Hospice-házban van elkülönítve a haldokló, de azoktól manapság orbán és ember(telen) minisztere megvonta az állami támogatást.

  • Tüske Zsófia

    Besancon, köszönöm a Figyelőnek adott válaszodat, az én figyelmemet elkerülte a hozzászólása.

    Figyelőnek még annyit: csalánkiütést kapok a „nemzeti érzelmű” definíciótól. Aki nem esik a felturbózott jobboldali jelszavak hatálya alá, az is szeretheti a hazáját és aggódhat miatta, pláne, ha olyan sokat próbált mohó rablók fosztják ki, mint orbán és barátai.

  • „Szényen ez az ember” Nos, valóban szégyentelen, DE azért itt mi egy Merkelt, Macront, Junkert, Niederműllert, Újhelyit vagy Szanyit(bár néha neki vannak elfogadható deliriumos pillanatai) sokkal jobban tudunk szégyelleni! 😀

  • Besancon
    2018 október 7
    6:19 de.No Komment!

  • Inkább Bibi Azt szégyellsz akit akarsz, de ne többesszámba. A „véleményed” a kormány véleménye, ha csak úgy nem.

  • Kenny
    2018 október 7
    4:05 du.
    Kedves Kenny, Te fatális tévedés áldozata vagy, ugyanis én már harmadszor sem erre a kormányra szavaztam, de sajnos a többség igen és ha hiszel a demokráciában, akkor ezt -még fanyalogva- is, de el kell fogadnod! 😀 Ennyi, minden más önsanyargató félrebeszélés csak a bizonyítvány magyarázása! 😀