Államformája: banánköztársaság

2018 november 25 8:12 de.46 hozzászólás

Azért az elég félelmetes, hogy a magyar kormány orosz fegyverkereskedőkön keresztül mexikói drogbandáknak ad el leselejtezett fegyvereket, majd amikor az amerikaiak leleplezik az orosz fegyverkereskedőket, akkor azokat nem az amerikaiaknak, hanem az oroszoknak adják ki.

Ez már tényleg nem vicces, mint ahogyan az is legföljebb nevetséges, hogy Magyarországon menedékjogot kapott a volt macedón miniszterelnök akit hazájában korrupció miatt ítéltek börtönbüntetésre. Sokan nem is tudják, hogy milyen veszélyes országban élünk. Persze, mindez nem most kezdődött. Talán vannak, akik még emlékeznek arra a tavalyi történetre, amikor Komáromy Gergő, akit a Ligetvédők aktivistájaként ismerhettek meg a nem kormánypárti sajtóból tájékozódó olvasók, festékes lufival dobálta meg a Szabadság téri szovjet emlékművet.

Komáromy, akit gyorsított eljárásban 30 ezer forintos pénzbírságra ítéltek, utóbb bocsánatot kért az emlékmű megdobálásáért, azt mondta, hogy nem kellett volna ezt tennie. Ebben a bocsánatkérésben és belátásban bizonyára nagy szerepe volt a Komáromy elmondása szerint nagydarab, határozott fellépésű csecsen illetőnek, bizonyos Magomed Daszajevnek. Komáromy ugyanis egy videó üzenetet tett fel az internetre, amelyből kiderül, hogy a tíz éve Budapesten élő Magomed azzal fenyegette meg, hogy ismer egy csomó embert, „akik másmilyenek, mint ő, és most teljesen fel vannak dúlva, és veszélyben vagyok én is meg a családom is” .

Ez a módszer nagyon emlékeztet azokra az eszközökre, amelyeket egy ideje Oroszországban használ az ottani üzleti és politikai alvilág. Elsősorban gazdasági konkurensek és a politikai ellenlábasok elhallgattatására vetik be az ilyesfajta figyelmeztetéseket, mely fenyegetések az esetek többségében nem merülnek ki a verbális megfélemlítésben, előfordult, hogy erőszakba, vagy éppen halállal végződő cselekedetbe torkolltak.

Nálunk ezt megelőzősen nemigen fordult elő, hogy egy magyar állampolgárt és a családját egy idegen ország polgára Magyarország területén megfenyegesse. Normális országban – mondjuk így: demokráciában – a történet ott kezdődik, ahol nálunk véget ért.

A rendőrség felkutatja a magyar állampolgárt fenyegető csecsen illetőt, őrizetbe veszik és kihallgatják. Ezt követően előzetes letartóztatásba helyezik, majd a nyomozás során feltárják az ügy minden részletét, különös tekintettel a nemzetbiztonsági kockázatokra. Megállapítják, hogy volt-e alapja a fenyegetésnek, vagyis, hogy tényleg abban a helyzetben volt-e Magomed, hogy beváltsa a fenyegetést, vagy csupán blöffölt. Utóbbi esetben is súlyos, amit elkövetett, ha azonban bebizonyosodik, hogy Magomed valóban rendelkezik olyan eszközökkel és – mint mondta -, politikai kapcsolatokkal, akkor még ennél is komolyabb a tényállás.

Végül, miután mindent tisztáztak, vádat emelnek a magyar állampolgárt és családját fenyegető külföldi ellen, bíróság elé állítják, és amennyiben a bíróság bűnösnek találja, elítélik.

Ennyire egyszerű lenne ez a történet, ha Orbán Viktor Magyarországa, az Európai Unió tagjaként nem ápolna a szükségesnél is szorosabb, valamint veszélyesen átláthatatlan viszonyt az egykori Szovjetunió KGB tisztje által vezetett Oroszországgal. Az említett normális esetben az is elképzelhetetlen lenne, hogy Magyarország, amely nem szovjet tagköztársaság, hanem – hangsúlyozzuk még egyszer – az Európai Unió tagja, megengedné, hogy a területén idegen országbeli, jelen esetben orosz ügynökök tevékenykedjenek, és az ő megbízásukból üzletembernek álcázott nagytestű férfiak magyar állampolgárokat fenyegessenek.

Ahol köztörvényes bűnelkövetőknek politikai menedékjogot adnak, ott – Orbán Viktor szavaival – minden megtörténhet.

Föld S. Péter

46 hozzászólás

  • kedves Földes, nem avatkozni bele usa kábítószerüzletébe! nem egészséges! El Chapo letartóztatása után sem (már 3 szor tartóztatták és tárgyalták az utóbbi 10 évben!!! és sohasem büntették mert mexökött hahahahahaha hát nem érdekes az egyetlen szökött drogdíler …)szünt meg sőt növekedett a drog kereskedelem az usában ugyanúgy ahogy a fegyverkereskedelem is arra vannak a háborúik szerte szana

    OGV üzleti szelleme teljesen kisfalusi mészaros lölői mélység használt csúzlit bugyigumival… óccón megméri és nem akarja elveszejteni a kis buziniccét
    hahahahahaha

    nevetséges mások is kereskednek fegyverrel nemcsak az usa? nem is tudtam? hogy mik vagynak?

  • Amint a szerzo hazajat egy Latin „banana-koztersasag”-hoz hasonlitja az igen kozel jon a valosaghoz.

    Az allitott fegyver-kereskedelmi uzleteik a mexicoi drug-cartel-oknek nagyon ossze-vissza keverten allitja.

    A modern fegyverek allatasat az Obama adminisztracio AG-je, Eric Holder kovette el es celzatosan.
    Mert egy nagy fegyver szallitmanyt atengedtek celzatosan a drug-cartel-szamara, azzal a cellal hogy majd kovetik azt, s ugy feltarjak hogy kik es hol, hogyan bonyolitjak.

    De a fegyverszallutmany koveteset elszurtak.
    S a fegyverek mind „eltuntek”. Illeteve, minden lep-lenyomatok hianyaban ertek-el az ismeretlen celjaikat.

    De NE feledje a szerzo, hogy „banana-koztarsasag” nem letezhet a nagyon-sok banana hianyaban.

    Ketsegtelenul, a szerzonek onmagat is ugyan abban a bunch of bananaba kell szamitani.
    De mind a „bananak” hianyaban nem letezheto !!!!

  • Kedves Péter sajnos nincs igazad, ahogy azt te is tudod az a retardált dagadt törpe kidobta az alkotmányt és egy izével helyettesítette és ezzel egyidejűleg deklarálta, hogy nem köztársaság lévén a nevéből mint ócska sallangot kidobta a köztársaságot.
    Ami pedig az amcsi kapcsolatot illeti; neki nem szimpik, mert ő sem a demokráciát sem a köztársaságot nem preferálja! =))

  • EZ IGAZ? IGEN – EZ A VALÓSÁG! A BOLSEVIKOK JOGFOLYTONOS ÁLLAMAKÉNT 1919-TŐL NAPJAINKIG! Én így látom, viszont a köz úgy látja, láttatják neki, hogy a nyugathoz tartozik pl. az EU tagja NATO tagja meg stb. Vajon mi nem az igazság ha nem a valóság?

  • El Chapo a mexicoi bortonbol szokott meg. Ami persze nem csoda, mert Mexico az valoban egy Muffia orszag.

    Nem csak rendorseg, a Federales, de meg a birosagok is mint a mondas: „are on the take”. Az az lefizetve a muffiak alatl valojaban minden resze az allamigazgtasnak.

    El Chapo nem fog szabadon menni soha a jelen zarkajabol !

    Ami az emberi gyarlosagot es verszomjassagaot illeti, az emberi leny nem csak hogy ragadozo, minden-evo, de a leg verengzobb es kegyetlenebb elo-faj a Foldon.

    Semmi mas elo-faj NEM pusztitja a sajat fajat. Meg a kanok sem a parozasok idejen, csak osszemerik erejuket.De az biologiai osztonbol.

    Az emberi leny minden gazemeberseget tudatosan es celzatosan koveti el.

    Az emberi leny keptelen es nem hajlando egymas pusztiasai hianyaban elni.
    Az az haboruk es bunozesek nelkul.

    A „jogos onvedelem” otlete persze azt csak veresebbe teszi.
    A US nagy fegyver keszito es arusito.
    Masodik utanna az Orosz Federacio, Kina, Nemetorszag.
    Kina a masodik leg-nagyobb fegyverkoltekezo.
    Na de meg Iran es Eszak Korea is a sorban leve.

    S a „alacsony-fokozatu haboruk” zomeivel folynak naponta.

  • szeretném javasolni, sőt továbbmegyek
    .
    ELVÁROM,
    .
    hogy mostantól kezdve, bármikor, amikor a jelenlegi magát „magyar kormánynak” tituláló izéről írtok, beszéltek, vagy annak bármelyik tagja szóba kerül – ebbe a csuti geci bőven benne van! – abban az esetben a következő meghatározást alkalmazzátok vele/velük kapcsolatban:
    .
    MAGYAR MINISZTERELNÖKI FEDÉSBEN TEVÉKENYKEDŐ KÖZTÖRVÉNYES BŰNÖZŐ
    .
    AZAZ: orbán viktor
    .
    AKI A MAGYAR DIPLOMÁCIAI FEDÉSBEN DOLGOZÓ NEMZETKÖZI EMBERCSEMPÉSZ BANDA VEZETŐJE
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok

  • Idézet a cikkből : ” minden megtörténhet…”
    Tehát akkor nem igaz az egész cikk???!!!.Üdvözletével.

  • a tisztánlátás végett:

    évek óta mondom, hogy a
    .
    CSUTI GECI A putyin KÖZÉPSŐ UJJA FELDUGVA AZ EURÓPAI UNIÓ SEGGÉBEN!
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok

  • Bendeguz79
    2018 november 25
    11:19 de.

    a drugkartell HQ-ja Washington ban van! és Afganisztán kies mákföldjeiről kapja az ellátmány döntő többségét a hadügyminisztérium a fő azaz kizárólagos szállítmányozó és nem fizetnek vámot mikor a Herkulesek leszállnak Texas külsőn az árnyékban és kirakodnak… onnan már könnyebben megy a feldolgozó iparba eljuttatni azaz mexico i alvállalkozók dolgozxzák fel fincsi heroinná meg elesdé (elestémá’?) -vé és csomagolják liszttel keverve hogy hígan ne legyen olyan sok de drága kis újságpapírzacsekokba New York Times MAPO és a többiek…még azt nem tudom El Chapo -mialatt ki van vonva a forgalomból időlegesen- ki is az új headhoncho aki az elosztást végzi a nagy kerítés alatt

    még a banánok szerepét kellene bővebben kifejtened egy esszében vagy disszertációban 12 kötetben hogy legyen mit olvasni a bodamarcsinak meg claa nak mikor nem áskálódnak

    és imamalom

    essetunni

    namost a fegyverekről ugye az NRA -t kell faggatnod mert ők a tulajdonosai nekik van nukleáris csúzlijuk is tele atommal meg egyéb részecskékkel beleértve azokat a részecskéket is amiket a beszart elosztóhálózat dílerei hagynak a pelenkáikban

    essetunni?

    mesélj gizi

    és a repjegyeket ne feledd már egy teljes különgépet meg tudunk tölteni

  • Nem tudom ki lehet ez a „Toth Peter”, nem igen irt itten sokat az elobbikeben, de figyelmes, ertelmes embernek mutatkozik rovid soraibol.

    Sot a „Hazmsterorszag” ciiken is O volt az egyedulli aki kepes volt ertelmezni es emlekezni az ajalnlatok reljes ertelemezeset.

    Tobben csak az ingyen es egyiranyu repulojegyre reagalatak a passportjauk elleneben, csak hogy hatralevo eletuket egy ragyogo proletar diktaturaban a Marxista nemzetkozi szocializmusert legyenek kepesek aldozni.

    Toth Peter volt az egyedulli aki ertelmet vette az ajalnlatomnak !!!!!

    Nagyszeru Peter !
    Varjuk a tovabbi ertelmes es intelifens hpzzaszollasait.

    P.S.
    Majdnem Toth Peter volt az egyedulli (tisztelet a nehany masik kiveteleknek) aki nem szidott es atkozott senkit ocsmar kanasz modon !!!

  • abramovics

    2018 november 25
    4:28 du
    Ne varjon el , semmit a neptol. Az utolso valasztaskor nagy többséggel szavazrak meg! ha
    van jobb javaslata egy mas kormányról, az hasznos lenne, talan akkor arra szavaznanak.

  • hogyan lehet banánköztársaságot gyártani seperc alatt, ez a kapitalizmus sajátossága (GM újraszervezi nemzetközi műveleteit mai bejelentés 2019 végéig részletek)
    Oshawa ban egy város és a tartomány egy része azon alapul, hogy ott 65 éve autóösszeszerelés folyik, most az -várhatóan- nem lesz…

    csak nem az van, hogy nem lehet annyi GM terméket eladni, mert a konkurencia sokkal kedvezőbb paraméterekkel van jelen a globalizált piacon?

    ha nem lesznek háborúk sem (mindenkit lelőnek aki él és mozog) akkor fegyver eladás sem lesz! marad még a drogok kereskedelmének átszabályozása El Chapo helyett kellett egy másik díler mert az elosztás a tárgyalások alatt sem szünetel… ha -esetleg- a drogokat kivonják a forgalomból mert nem lesz vásárlóerő akkor az egész diliház kánkánt kezd táncolni és utána pihegve leül és ülve marad az iszapban

    valami nincs rendjén csak az ember nem érdekes hanem a profit, ha a profit csökken sokan idő előtt meghalnak
    a statisztika azt mutatja a canadai férfilakosság nagyon korán elhalálozik mindenféle okai vannak már megy róla a hirdetés áradat, de megoldás nem a GM bezárása Oshawa ban

    majd bendegizi elmagyarázza a nagyérdeműnek hogy ez milyen jótékonysági intézkedés

  • érdekes módon ezt nem OGV írta aMagyar Közlöny ben, hanem! na ki is
    ONTARIO KORMÁNYZATA A NÉPÉRT AZAZ CANADAI NER!

    ez a „beruházás” usque 3 fakauri és 4 fillér a tartomány költségvetésében mialatt az állomás mellé már épül egy sokemeletes Condo ami lehetetlenné teszi, hogy legyen parkoló és buszmegálló a Go állomás mellett hacsak nem a kis de védett hősök temetőjét akarják felszámolni de oda ha egy busz bemegy kettőnek ki kell jönnie… már van egy spéci buszjárat ehhez a Go hoz a TTC csinálja naponta 3 szor jár …. teljesen propaganda értékű

    hahahahahaha

    News Release

    Ontario’s Government for the People is Delivering on Public Transit
    November 26, 2018

    Minister highlights new partnerships and new opportunities to deliver more service, faster
    TORONTO – Today Jeff Yurek, Minister of Transportation, addressed the Economic Club of Canada to announce that Ontario’s Government for the People will build better public transit, delivering more service faster, and saving taxpayer dollars by forging new partnerships.
    „Transit Oriented Development will let us partner with the private sector to build a new GO Transit station at Mimico, and get the work done at a lower cost to the taxpayer,” said Yurek. „The developer will pay all construction costs for the main station building, new parking and a greenway, in exchange for the right to develop above the station.”

  • KOVENDEG;

    Persze a maga altal csatolt „Nepakarata..” cimu reklamot meg maga a szoveg szerzoje sem szavazott meg !!!!!!!!!!!!!!

    Mifele „Nepaakarat” lehetett volna az ????

  • A mai Canada hirekben volt kozolve hogy fiatal PM-juk az adofizetok penzebol kezdi fel-vasarolni a Candai mediat.

  • FIGYELO;

    Nem hiheto hogy kellene felni.

    A magayarok bizonyara remelnenek egy lepessel elore haladni, de nem igen velheto hogy hajlandok lennek ket vagy harom lepessel hatarfele menni ismet.

    Aki a multjuakat ohajtana annak mashol a hellye.

  • Bendeguz79:
    „Persze a maga altal csatolt “Nepakarata..” cimu reklamot meg maga a szoveg szerzoje sem szavazott meg !!!!!!!!!!!!!!”

    Jé, itt egy üvöltő dervis? 🙂

    Akit viszont a 100 éve kikiáltott köztársasággal kapcsolatban – Bendeguz79, Boda Marcsi és a néhány más, hasonlóan értelmes és művelt kiemelkedő személyiségnek a KMH fórumain rendszeresen kifejtett elmélyült történet- és társadalomfilozófiai fejtegetései mellett (netán helyett) – esetleg egy közönséges, hétköznapi történész véleménye is érdekelne, íme:

  • OK Kokorivendeg-Oregordog.

    Bizonyara a maga elkepzeleseit is a „nepakaratnak” velne?

    Elcsepelt propagadnada hazugsahai nem erdekel !!!
    Azzal voltam cuclizva a kezdettol.
    Tehat sajat tanulmanyaio es tapasztalataom alapjan allitva az volt am a vilag leg-nagyobb hazugsaga !

    Meg a kutyam, macskam, madaram, sem, s mind a letezo allatok a kertemben sem hittek el amit maga vallasanak vel.
    Mind teljesen szabadok ohajtanak lenni mindeg !!!
    Maguk kovessek a kolompost a vagohidra tapsolva!!!

  • https://szabadhir.hu/2018/11/23/orban-dontott-a-most-kibukott-s-eddig-titkolt-mexikoi-drogkartellnek-csempeszo-fegyverbotranyrol/

    Évek ota mondom, h a hadseregünk zárolt fegyvereit, löszereit fegyverkereskedöként orbán eladta. Leselejtezte.
    Nem volt feltünö, mert használaton kivüli iszonyatos mennyiségü tétel, ami háboru esetére volt zárolva!

    Azon tényleg csodálkozik bárki is, h orbán nemcsak az orosz maffiával üzletel?
    Mexiko az kellöen távol van, bár ez igazán nem is zavarja orbánt, ahogy a szomszédunkban sem zavarta.

    Ukrajna jelentös részét pedig putyinhoz hasonloan orbán le fogja nyulni! Putyinnal már felosztották!

  • Belzebub79:
    „Tehat sajat tanulmanyaio es tapasztalataom alapjan allitva az volt am a vilag leg-nagyobb hazugsaga!”

    Tekintettel arra, hogy „saját tanulmányait és tapasztalatait”
    – mint korábban a KMH fórumán eldicsekedett vele – annak idején Piros László ÁVH-vezérőrnagy beosztottjaként szerezte,
    nem vitatom az állítását.

  • Sajnos, az illeto beszedet tobb zaj zavarta, nehez volt kovetni. Az oszirozsas forradalom, a veztes I. Vilaghaboru utan volt. Apam meselte,aki reszt vett abban , hogy a magyar tisztikar lazadt fel a haboru ellen, azaz Ferenc Jozsef ellen.!

  • KOVENDEG-OREGORDOG;

    Meg azt sem kepes donteni hogy kinek ohajtana cimezni elismereset.
    Persze a ‘vilag leg-nagyobb-hazugsagat’ tagadni lehetetlenseg.
    NEM „dicseked”-tem sajat elet-tapasztalataimmal, csupan ertesitettem hogy nem elepzeleseket irok, mint maguk.

    Hanyszor irta FIGYELO a KMH-soraiban sajat eletenek reszleteit, s maguk egymas utan hazugsaggal vadoltak.

    A „henceges” amikor valaki, barki, az itteni vitatott alannyal kapcsolatlan egyeni dolgokat hirdet.

  • Figyelő:
    „Apam meselte,aki reszt vett abban , hogy a magyar tisztikar lazadt fel a haboru ellen, azaz Ferenc Jozsef ellen.!”

    Ön rosszul emlékszik. Ferenc József 1916 november 21-én halt meg, az őszirózsás forradalmat (az 1945 előtti és legújabb magyar jobboldali szóhasználatban: „patkánylázadást”) 1918 október 30-31-re datálják.

  • Bendeguz79:
    „NEM “dicseked”-tem sajat elet-tapasztalataimmal, csupan ertesitettem”

    Ne panaszkodjon, ezt is elhiszem Önnek. Az Ön helyében manapság valószínűleg mások sem dicsekednének a Piros László ÁVH-tábornok beosztottjaként szerzett tapasztalatokkal. Viszont mindenképp dícséretes, hogy maga legalább nem tagadja le a múltját.

  • Kővendég

    2018 november 27
    12:56 du. Jo.lehet, hogy nrm tudom mikor halt meg, de, 1916 ban dult az I. Vilaghaboru.T.i.: 1914 ben tort ki!

  • KOVENDEG0OREGORDOG;

    NEM multamat, csupan emlekezteimet, tapasztalataimat es mind amire a maguk hazugsagaik kenyszeritettek !!!

  • Rodeo11

    Te pedig, megmutattad, hogyan lehet dióhéjban egy világosan érthető összefoglalót bemutatni a kapitalizmus gazdaságtanából …

    🙂

    .

    (kérlek a rövidítésekkel mindig bánj egy kissé csínján – bár én itt éppen tudom: General Motors – csak azért, hogy mindenkinek gyorsan essen le…)

  • DonGolo
    2018 november 28
    3:14 de.
    hogy ezért te mit fox kapni a gábrieltől és a geyzától? tegnap este 15 percet szántak a süsü tv kabaréjában a Krumplee választási kampény rablómeséje kapcsán hogy a GM mekkora munkaerő teremtést hoz majd létre és a Kánaán meg a Mennyország és akkor csak kezdetnek 6 komplett tipust meg kell szüntetnie mert a süsü kabaré szerint (is) a kóbor kutyának sem kellett…

    most majd a bö,lcsek mondják, hogy ez most lehetővé teszi a nagy hatalmas fejlesztést dehát ezeket a szarokat is „kifejlesztették” drága taxpayer dollárokból tehát a tervező kapacitásuk az enyhén szólva egy kalap szart sem ér (újat létrehozni ha képesek még b—ni minimókalkuló 25 év) azaz majd hívnak kis kínai meg japán és maláj meg thajföldi vendégmérnököket akik a KIA, Toyota, Isuzu, Suzuki, Honda Hyunday -okat tervezik és nem hagyva ki az Alfa Romeot amelyet most hirdetnek kanadában és persze a Nissan t amely olyan gyorsan pörög… ezek a nagy ólommadarak olyanok mint Bő Ing lötyög rajtuk és a gombokat sem képesek megtervezni hogy be lehessen gombolni

    mindez beismerése annak a ténynek amit régóta dumálok !!!

  • Kalocsai Miklós

    A feltételes mód helyett a kijelentő mód dukál, ugyanis nem csak megtörténhet, meg is történik.

  • Rodeo11
    11:48 és 9:21

    És akkor mindezt kivetítve erre a szerencsétlen az összeszerelő magyar nemzetre, fogadnék rá, hogy a Vezér mindennapi imájába foglalja a hazai ilyen „fertigmontage” üzemek termékei – globális és hazai – keresletének legalább a szinten maradását, mert különben a magyar gazdaságnak és nekijje(vn.Benedek Tibor) annyi… Sajnos többekközt a GM legújabb bejelentése is ennek az ágazatnak a lejtő szélén való egyensúlyozását jósolja…
    Másfelöl pedig ezeknek a nem csupán német, de gazdasági hatalmukat tekintve világ-konszerneknek az európai politikára gyakorolt döntő befolyása [ld.Merkel tehetetlenségét a szemtelen paraszt-suhanccal szemben] eddig teljesen megkötötte az Európai Unió kezét, a Vezér minden arroganciájával és mafiozó mentalitásával párosult, bűnös gazdasági üzelmeit illetően… Mogerrini jelentésig is azt csinált amit akart, de most is, a VII.cikkely felmutatása ellenére, ő még mindig fityiszt mutat nekik.
    Hisz az is világos, hogy orbánék az ún – ezt figyeld – stratégiai, javarészt titkos(!) megállapodásokkal csalogatják, ill.tartják itt őket, és ha a kinai, maláj, a stb. munkaerő mégmindig olcsóbbnak mutatkozik a magyarnál, akkor ez újabb és és újabb, akár megszorító [rabszolga] törvényekkel igyekeznek a kedvükben járni, pl.most a túlórára kötelezés olyfajta törvénybe iktatásával, hogy azt a munkáltató nem is köteles azonnal kifizetni a munkásnak „összegyűjtheti, akár 3 évre is, hogy aztán majd – ha még él – egyben egyenlítse ki”…
    Hát mi ez, ha nem egy banánköztársaság, amelyet mindenestül zsaroló „fülkeforr” puccsisták tartanak fogva, miközben degeszre gazdagítják egymást és önmagukat…
    A szegénnyé kényszerített Kubától többekközt az különbözteti meg, hogy a sokszoros gazdasági embargók ellenére, ez a kubai cukor-állam mindig is kínosan ügyelt legalább a dolgozók egészségére és példás oktatására.
    Míg bezzeg a mi nemzeti banánköztársaságunk, Orbanisztán már arra se figyel oda, sőt az előbbi kérdésnél a „hadd hulljon a férgese”, míg a nemzet jövőjét döntően befolyásoló oktatást már teljes mértékben az orbanista állam, azaz a NER, valamint a horthysta hagyományokra bazírozó egyházi elvek érvényesülnek… A legújabb szellemi terméke ennek a „klikknek”, hogy Kancsi Marcsi a Terrorház parancsnoka és miniszterelnöki főtanácsadó, indítványt tett arra, hogy ezentúl az általános iskolákban* ne taníthassák az általános (ti. a világ) történelmet, kizárólag csak a magyart… No comment.

    .

    * külön ízt mellékel ennek, még az, hogy ez FidSS Klikk 2/3 a tankötelezettség eddigi határát 18-ról 16 évre redukálta, hozzátéve, hogy eredetileg 15 évre akarta, csak így sikerült.
    Ez többek közt annyit jelent, hogy aki csak az általánost végzi el, azt meghagyják abban tudatban, hogy a vilátörténelem fényévekre magyar történelem körül, attól megfoghatatlan távolságokra kering… 🙁

  • Rodeo11 Alfa Romeot csak olyan ember vegyen, akinek van egy-két másik autója amivel járhat. Az Alfa gyönyörű kertdísz volt addig, mig el nem rohadt. Vetekedik a Jaguar megbízhatóságával.

  • Kenny
    2018 november 29
    10:15 de.
    hogy mik vagynak? a kapitalizmus dúl! teutonok tömegesen Ladákat vásárolnak mert gazdaságos azaz óccó, van pótalkatrész, keveset fogyaszt és egy mercedes árából lehet venni 12 darabot. és ugyanoda megy mint a Mercedes és az Ódi meg bömöwö és fauvé

    mire újraszervezik a süsüék autóiparát addigra már nem is elsz értelme mert költöznek a marsra már készülnek a nagy autóbuszok hálófülkével hahahahahaha direkt járat losz ángggelesz mars külső II.

  • Rodeo11 Ebben nem értünk egyet. Volt Ladám. Remélem örök emlék marad. Sajnos Mercedes E a következő, vagy egy „Ódi” 6-os. Bár lehet nem cserélek márkát, imádom az autómat. Mit csináljak 12 (szemet)ladával? 🙂
    A Daciát sem az veszi, akinek pénze van. A Lada is egy Dacia, csak más az emblémája. Kipróbáltam egy új Dustert, a haragosomnak sem kívánom. Hallottad, hogy szól benne a zene? Brrrr. Nekem kevés, hogy ugyan oda megy, nekem sokkal több kell.
    Autóban (is) nagyon igényes vagyok.

  • Kenny
    2018 november 29
    3:34 du.
    egészségedre, autóügynök legyen a talpán aki neked elad bármit is… az auto számomra haszonjármű azaz hasznos mert nem kell két TTC/BKV/EUOH/SNCF vagy amit akarsz megálló között caplatnom de ugyanúgy őrjöngök amikor már a zöld lámpánál lassítanak mert bizonyosan sárga lesz (ez kanadai járművezetési stílus ha röhögni akarsz van egy sorozat egy rehab ban készül Canada’s worst drivers…) legyen négy kereke és a Birit tudjam időben megelőzni és a kutya is kényelmesen üljön benne zenélni ritkán benne mert van egyéb kéj vezetés közben

    te még nem vezettél éjfél után kivilágítatlan afrikai földúton ahol a szembejövő semmilyen lámpát nem kapcsol be de 145 km/h val száguld és 1 azaz egy cm rel mellett suhan el… vagy csak eccerűen Afrika éjjel a dzsungelben szavannában a vörös homokon amit 2 évente dózerolnak simára közötte ugye… ha lehúzod az ablakot láthatod a vadászó párducot meg a boa constrictort amint szintén valami ehetőre vágyik….

    hahahahahaha

  • Rodeo11 Én az egy sávos ír utakon vezetek, amit két sávosnak használnak. Nyáron az igazi, mikor a bokrok fél sávosra szűkítik. És akkor jön veled szembe a kamion vagy az autóbusz, igaz csak százzal. Egyik oldalon árok, a másikon fák. De szerencsére mindenhol van traktor, ami szívesen kihúz belőle. Boánk nincs, csak tehén csordák és szanaszét fetrengő birkák a leglehetetlenebb helyeken. 🙂 Két millió után már nincs annyi kéj, öleljen át a kényelem és csak a zenét halljam. Mindannyian mások vagyunk. Azért mert valami hasznos, lehet még szép, kényelmes és biztonságos. Az autóügynökben igazad lehet, mikor mondtam a mérnök barátomnak miért nem veszek Volvót (amit Ő is tervezett) nem hitt a fülének. Az számít? Igen számít, nem ajándékba kapom, a pénzemért viszont legyen olyan, amilyen nekem kell. Most ezt egy márka tudja. Ők figyelnek a részletekre.

  • Kenny
    2018 november 30
    4:09 de.

    elárulnád melyik márka, nagyon kíváncsi lettem, engem hűségesen szolgált egy Volvo…

  • DonGolo
    2018 november 29
    6:32 de.

    az integrált járműgyártás nem egy átok önmagában, „csak” a ugye az eb ott el van hantolva, hogy az az átkozott profit meg a profitshare valahogy tönkreb…ák, a profitshare minimalizálása azt eredményezte ami levédiabasznádon ma már krónikus hullaszag és egyre több helyen lesz azzá most süsülandia és kanada vannak soron (már felajánlotta a GM, hogy a kirúgott szerelőket a dealereinél szerelővé képzi (dehát a kélgyófarka esete ez is) ha nincs gyártmány és a kóbor kutya sem veszi akkor dílerre sincs szüxég! a népesség lebutítása, hogy legyen óccó munkaerő az most visszacsap mert azok az országok amelyek időben felébredtek Ázsia egészében még afganisztán van hátra de azt demokratizélik azok most képeznek mint aaaaaa hogy kell! és lekörözik egy oktatási ciklus 15-20 év de ha sorozat generációkon át akkor 150 év a lemaradás a fejlett országokban a profit miatt meg hogy nem akarják megosztani

    és akkor délamerika szétverése ugyanezen okokból ahol már nem lobbyzás a korrupció hanem ott küzdenek ellene úgy, hogy még nagyobbat csinálnak és adósrabszolgák a hitelgazdálkodás hitel (adós) rabszolgákat termel és azok egy idő után csődbe mennek azaz nem marad más nekik mint a péuszta …. de az is már használt

    most van itt a tv ben divatguru ünnepi (még csak november van!) frizurákat gyárt bemutatóra de a guru úgy néz ki mint egy alighasznált WC kefe amit zsákvászonba bújtattak és sok csattot tettek rá hogy ragyogjon…. most ez a trend mondják és a majmok mennek a trend után mindenki???? kivéve…. szóval wc kefe vagy naposcsibe frizurás és bermuda shortokat hordanak a Maradona shortjai már nem divatosak mert … kituggya majd a geyza elmagyarázza az mindenhez hozzá szokott szólni még akkor is ha nem ért hozzá

    szóval a gazdaság be van….va mert mindenhol ellopják

    kanada most süsülandiai migráncsokkal foglalkozik a számla már milliárdokra rúg szöknek onnan ide hogy mik vagynak

  • Rodeo11 Egy két literes 4×4-es automata Laurin & Klement Skoda Superb

  • Almási Alma

    2018 november 29
    7:37 du.
    KRdves Alma. Ezt a beírásodat egy masik temaban talaltam, de sajnos Christ lezarta koran es nem tudtam ra valaszolni! T.i.engem rosszul ismertel meg! En vegyes házasságból szarmazom, nem tudom erted e ezt a kifejezést! Lazongo termeszetem Apamtol örököltem, aki hadnagy volt az I. Világháborúban. Egy tiszti vacsoran vett reszt, ahol (gondolom, tobbet ihatott), Petofit idezte:”akasszatok fel a kiralyokat!” Sajnos ezert 5 evet kapott a szegedi Csillg bortonbe! Viszont, soha tobbet nem ivott egy csepp alkoholt sem! En Sztalin elvtars 75 ik szletesnapjara megtaagadadtam az egyeni felajanlast ajandekul! Hetedik gimnaziumba jartam, 17 eves voltam! Az orszag osszes iskolajabol azonnal kicsapptak!Majd AVO- s kihallgatasok es a vegen, 1 (egy)ev fiatalkoruak bortonet kaptam!
    Meg annyit, Apam , halalig nagy vers rajongo volt, en az oregotthonbanm magyar verseket olvastam fel neki! 89 eves koraban aludt el orokre.

  • Javitas! KRedves = kedves Alma

  • Kedves Figyelő!

    Sokszor írtad már ezeket a dolgokat magadról, és nem én vagyok az, aki nem hiszek neked, én csupán annyit gondolok, talán valamit összezavarsz. De nincs ennek már jelentősége. Sztálin, Rákosi és az ÁVÓ ideje lejárt.

    A 2006-os eseményeket is alaposan összezavarod, ezt biztosan tudom, mivel akkoriban éppenséggel nagyon is figyeltem az eseményeket. Tudom, hogy nem fogadod el, hogy nem úgy történtek a dolgok, ahogyan te emlékezni akarsz (az azóta kiderült háttérről nem is beszélve), de hidd el, ez sem engem, sem az igazságot nem zavarja. Több is veszett Mohácsnál. 😀

  • Almási Alma

    2018 november 30
    10:06 du. Alma, tudom, hogy MIKOR volt az Avo es 2OO6 ban MAR NEM volt. A 2OO6 os tuntetesen reszt vettem es az esemeny alkalmával soha nem mondtam, irtam, hogy Gyurcsany azt hivta ki, hanem a RENDORSEGET! Lehet, hogy azok AVOS metodot hasznaltak veLUK SZEMBE! HA valaki osszekavar itt valamit, az nem enVAGYOK!
    DE ne probalj engem, hulye, szenilis öregnek feltuntetni!

  • JA ES AZ AVO Igenis mukodottm meg 1953 ban, havi kihallgatasokra mentem !

  • Figyelo
    2018 december 1
    5:05 du.
    „… de ne próbálj engem…”
    ____________

    Nem próbállak…