Az államelnök, mint olyan

2019 január 6 8:33 de.56 hozzászólás

Alternatívája a köztársasági elnök, ami azért elég fura, mert egy köztársaságnak az elnöki státusz anakronisztikus. Róma köztársaság volt, de nem volt elnöke. Mindegy. Orbanisztánban ez a státusz meg teljesen értelmetlen, mivel nincs köztársaság.

Haladjunk.

Az állam elnöke – maradjunk ennél a státusznál – az elvek szerint a pártokon felül álló, a nemzet egységét szimbolizálni hivatott személy. Általában. Noch dazu, választás útján kerül ebbe a pozícióba, nem pedig egy pillanatnyilag hatalmon lévő párt érdeke szerint.

Mármint, jobb helyen választják. Orbanisztán nem jobb hely, itt kinevezik, méghozzá kormányzati – vagyis párbeli – többséggel. Még hogy a nép válassza, abszurdum, hiszen a nép mi vagyunk! Olyas valaki indikálja, akit szintén senki nem választott meg: a miniszterelnök. A csavar benne az, hogy előtte az államfő kéri fel kormányalakításra. Kölcsön kenyér visszajár.

A pártokon felül állás ettől kezdve ignorálva, marad a nemzet egységének képviselete. Már, ha lenne Orbanisztánban ilyesmi. Mert ugye, van a NER, ami csatlósok, hívők és birkák rendszere, de korántsem a nemzet egésze. Akkor most hol is az egység?

Jelenállamfőnk egy bizonyos Áder, aki világ életében pártkatona volt. Mostanában előre lépett marionett bábúvá. A madzag végén a nagy bábjátékos, Orbán Viktor mozgatja az Áder-bábút.

Ügyesen csinálja, mert Áder észre sem veszi, hogy madzagon mozog. De, ha mégis, annál szánalmasabb.

Gondolom, Áder a jövője miatt alkuszik meg mindennel: autó sofőrrel, általa választott villa, személyi testőr, busás nyugdíj, talán még zongorát is kap, mint egyik elődje. Nomeg, esetleg egy személyes használatú horgásztó.

A lényeg: a mi köztársasági elnökünk se nem a nemzet egységét szimbolizáló, se nem pártokon felül álló. Akkor mi is?

Egy pejorativ facebook komment szerint: egy bajszos szar. Ezzel nem értek egyet. Sólyomnak szíve csücske volt a bánáti bazsarózsa. Ádernek meg úgy en bloc a környezetvédelem. Sajnos, a legnagyobb hazai környezetszennyezés – a Fidesz – elkerüli a figyelmét.

De hát, nem is ezért tartják.

56 hozzászólás

  • ilyenkor mindig az jut eszembe (látván politikusokat) amit akkor szoktam mondani -hangosan- mikor az itteni tv bármelyik izé nevü műsorában főzni tanítják azokat akiknek sem pénze sem ideje nincs mindezt összzagyválni és mikor a kész „tálat” bemutatják: mondom, hogy DE GUSZTUSTALAN

    na ugyanez van szerte szana kiegészíteném szerte a világban mindenhol még ott is ahol azt próbálják lenyomni „a dolgozó” torkán, hogy: „naezittmostdemokrácia” na akkor vannak pofánhazudva…
    lásd még az olajlobby albertai azthazudjahogymunkahelyet teremtjósokat, közben a többi tartományok tartják el a világ legszarabb olaját „kitermelő” pofátlan vállalkozást ahelyett, hogy bedózerolnák az egész nukleáris háborús pusztítást és megújuló energiát termelnének adva jó és jól fizető munkát a „dolgozónak” ugyanúgy mint az ontarioi dogford nevű dagadt seggfej a végre megkezdődött megújuló energiatermelő egységeket dózerolja le ahelyett hogy a szén és pakura üzemű energiatermelőket halálra adóztatná, és ugyanakkor belemondja a hülye választó képes felibe hogy ez nép kormánya és minden érte van

    Áder ehhez képest egy kis horgász a pácban

    hahahahahahaha

    ja és itt is demokrácia van amint meg vannak választva keményen leszarják a választót és a szponzoraiknak nyalják a kezit lábát ++++ dogford is egy vállalkozó és még lehet minielnök is másodállásban

  • látnotok kellene dogfordot amint előad, kitolja magát a hasa egy méterrel előtte gurul és mikor megáll a mikrofon mögött azzal kezdi és fejezi be de közben sem hagyja abba, „hogy fogja a görögdinnyét” és emelgeti hahahahaha

    és ugyanolyan válaszokat ad, mint OV 1 GE CI, ismerhetik egymást, vagy van lélekvándorlás?

  • Ott a helyzet kulcsa a cikkben: a miniszterelnököt nem választják nálunk! Ezennel közreadom szomszédom, az ötvenes autószerelő ötletét, aki akarja nyugodtan hasznosítsa! Azt kéne, hogy ebben az országban egy ember ne lehessen kettőnél (két ciklusnál) többet miniszterelnök!

  • ˙

    Valaki
    már kirakott a kocsija hátsó ablakába egy
    pincsikutya testű, >bólogató Áder< figurát.
    Az autó sajnos előttem haladt, nem tudtam megkérdezni hol vette. Közülünk tudja e véletlenül, hol kapható ?

    .

  • Kedves Ille István!
    Biztos, hogy mindenkit a pénzzel tartanak sakkban a mi fiaink? Nem lehet, hogy más tényezők – zsarolás, apróbb vétkek, stb – által rángatnak némelyeket?
    Áder annakidején a Sólyom köztársasági elnökké választása során meglehetősen furcsa szerepet játszott, én azelőtt nem láttam Áder jellemét ennyire sötéten…

  • György Molnár

    „…. talán még zongorát is kap, mint egyik elődje. ”

    Anyám zongora szakon végzett a Zeneakadémián, de nem mondta, hogy az uborkaszedéshez vagy a pecázáshoz zongora kell…..Én a cikkíró helyében inkább annak néznék utána, milyen családból származik a „főhőse”…..

  • T.Ille István !
    Az Önök világában volt a „minisztertanács elnöke”, talán azután vágyakozik, mikor államelnököt vizionál…
    – Most, nálunk „államfő” van !
    – és köztársasági elnöknek nevezik mint általában a köztársasági államformájú országok államfőjét. Jogköre kormányzati rendszerektől függően eltérő lehet.
    – Általában közös elem, hogy egy személyben tölti be az államfői posztot, [ami egy intézmény] – a törvényhozásban történő választás útján kerül hatalomra és korlátozott ideig marad hivatalban.

  • Te figyelj!!!

    Ez a gáncstalan lovag, ez az Áder nem az a pasas, aki elődje – S.L. – titkos ))) 😀 ((( – megválasztásánál a fidSS frakció önkéntes (vagy inkább önkényes) választási felügyelőjeként nem a törvényességre sőt ellenkezőleg, a törvénytelenségre ügyelt, azt vitte a nyilvánosság elé azzal, hogy egyenként minden fidSS képviselő szavazólapját, még az urnába helyezés előtt megvizsgálta és lefényképezte ?
    De igen ő az, és az is, aki az úgymond „átszavazókat” [akkor még akadtak ilyenek] „vakondokoknak” nevezte… 🙁

  • és csak sorosozik…és sorosozik
    a valóság:
    https://weu1-api.asm.skype.com/v1/objects/0-weu-d10-135360d5da9463370fd62ded884e9c48/views/imgpsh_fullsize

    1989 aug 24 HVG a vörös nyíllal kiemelt rész az érdekes, ez még csak egy tenyésztvény®

  • jajaj Slapika! Legalább azt tudnád, mit beszélsz! A népköztársasági szcénában a Minisztertanács elnöke -, ahogy a nevében is szerepel: a miniszterek tanácsának feje volt: vagyis kormányfő. Az államelnök az az Elnöki Tanács elnöke volt. (Most hirtelen nem tudom, kik voltak az Elnöki Tanács – majd utánanézek.) Az MDP, majd az MSZMP munkás-paraszt szövetségi politikájának megfelelően, ezt a tisztséget először a kisgazda Dobi István, majd évtizedekig a sokáig pártonkívüli, de az ún. „népi” Losonczi Pál töltötte be.

  • slapaj
    2019 január 6
    10:35 de.

    „..Az Önök világában volt a…” …. ???!

    Furcsán el vagy te tévedve ecsém.

    „önök világában” … aszongya..a kis senki seggnyaló

  • Bocsánat, megnéztem: Losonczi nem volt pártonkívüli, tagja volt az MDP-nek, majd az MSZMP-nek is. De abban nem, hogy agrárszakember,sikeres téeszelnök volt.
    Utánanéztem az Elnöki Tanácsnak is: tagjait az Országgyűlés választotta 1949-től. Ebben a testületben kaptak helyet a társadalmi egyesületek, Hazafias Népfront, Nőtanács stb., de egyházi és nemzetiségi vezetők, a tudományos és művészeti élet reprezentánsai is. Joga volt a Parlament megkerülésével ún. törvényerejű rendeleteket (tvr) hozni: ez jellegzetesen a diktatúrák terméke. 1990-ben megszűnt a testület, és egyelőre csak a parlamentnek van joga törvényeket hozni. (Igaz, egyre gyakrabban törvénytelenül, szemérmetlen csalásokkal elérve a többséget.)
    Vannak ún. erős elnöki rendszerek, pl. az USA vagy Európában Franciaország. (Az USA más, hiszen ott a tagállamok kormányzatainak erős jogosítványai vannak, nyilván a washingtoni kormányzat nem oly meghatározó, mint pl. a szintén föderális felépítésű Német Szövetségi Köztársaságban.)
    Magyarország ’90-ben a gyenge köztársasági elnöki szerepet választotta – ma már úgy látom, helyesen. Ehhez jobban illik a közvetett választás: közvetlen választás esetén az elnök legitimációja olyan erős is lehetne, ami akár felülírhatja a Parlament szerepét. A közvetlen választásnak számtalan veszélye van: pl. olyan alakok kerülhetnének a tisztségbe, akik bármi áron népszerűek: pl. egy szappanopera főhőse.
    Áder szerepét megint kicsit másként látom. Kétségkívül Ovi-hívő. De azzal, hogy aláírta a cselédtörvényt, kényszehelyzetbe hozta az elsőszolgát és udvartartását. Így nincs módjuk – a társadalmi visszhangot látva – visszakozni kicsit, a lényeget meghagyva, kis cukrot kenni a madzagra. Meglátjuk, mire megy a normális többség az elszabadult hajóágyúval.

  • Kedves talalom!
    Írod:
    „azzal, hogy aláírta a cselédtörvényt, kényszehelyzetbe hozta az elsőszolgát és udvartartását. Így nincs módjuk – a társadalmi visszhangot látva – visszakozni kicsit”
    Érdekes meglátás, politikus elmére vall… Látszik, hogy ebben a társaságban te foglalkoztál a legmélyrehatóbban a politikával… Nekem az eszembe sem jutott, hogy a „másik oldal felől” is lehet csapdát építeni… 😀

  • „Önök világában” … elgondolkodtam ezen a pejoratív kicsengésű megkülönböztetésen, és visszatekintettem a legutóbbi vesztes világháborúnkig.

    A Duna hídjai a folyóban, a főváros házai szétlőve, a Budai várnegyed romokban, az ország vasútvonalai szétrobbantva, és a győztes szovjet hadsereg hátországi vezérkara átveszi a közigazgatás irányítását.

    Aztán az „Önök világa” népe elkezdi romjaiból fölépíteni az országot, helyreállítani a hídjait, és megindítja a vasúti teher és személyforgalmat. Aztán nekikezd ennek az „Önök világa” népe törleszteni/fizetni a háborús jóvátételt olyanok miatt, mint aki például itt ezen a fórumon „Önök világáról” kezd el pofázni.

    slapaj, szerintem nyugodtan csinálj magadnak kistestvérkét!

  • Clara Bencsics Figyelo

    mikor olvasom a magyarorszagi esemenyeket es foleg a kritikakat, mindig halat erzek, hogy a sors kanadai allampolgar lettem.

  • Borzadj Lidi!
    Semmi sem jo, illetve legalabb megfelelo amit a FIDESZ es Orban tesz, meg akkor sem ha esetleg Kanadaban, az USA-ban, es Nyugat-Europa legtobb orszagaban is ugyanazt csinaljak.
    Abcug Orban le vele!

  • Drizari
    2019 január 6
    3:37 du.

    Hát igen.
    Pofátlan a kicsike.
    De nem kicsit hanem nagyon.
    Annyira amennyire eltanulta kenyéradóitól.
    Hogy mennyire,az világosan előtűnik a hazai álközmédiákból

  • Gabriel Karikas

    Ugyan már – ez a bábfigurázás – ezt már a Bernike élőben bemutatta a Parlamentben.

    Áder egyszerűen és röviden „megteszi a kötelezettségét”
    Nem is szégyelli bevallani – többször kihangsúlyozta.

  • A1G, csak nem a befutó…

  • Azért szeretném slapaj apanázsát vagy a szellemileg nullára redukálódottak a leszázékolási illetményét…

  • Jézusmária, Gabriel… Hová jutottál? 😀

  • Van a cikkben valami. Mennyivel szebb is lenne, ha a jelenlegi amerikai helyzethez hasonlo kaosz alakulna ki Magyarorszagon is, amikor senki sem tudja, hogy mi lesz a kovetkezo lepes.

    Igen, Adernek a parlament minden hatarozatat el kene utasitania, nehogy veletlenul a kormany tudjon valami hasznosat is csinalni.
    Kesobb, amikor fordul a kocka, es a jelenlegi ellenzek alakit kormanyt, akkor majd ugyanugy el kell utasitani minden kezdemenyezeset az akkori parlamentnek.

    Mindjart nem lesz gond az 1100 eves Magyarorszaggal. Az a 9 es felmillio magyar szepen elkoltozik valahova, ahol normalis emberek elnek es nem tesznek egymas ala, csak hogy a masiknak ne sikeruljon semmi, se jo, se rossz.

    Kulonbenis butasag ez az egesz magyarsag maszlag. Pl. nagy meglepetesemre kiderult a DNS vizsgalatombol, hogy 81%-ban szlav, 17%-ban nemet es 2%-ban gorog vagyok. A szlav reszem kb. 70%-a lengyel es 30%-a cseh.

  • Ille

    Csak hogy tudja:

    A „módszer váltás” után minden köztársasági elnök kivétel nélkül párt katona volt, úgy mint Áder – az mdf-szdsz nagy paktumnak megfelelően. Amúgy közepesen erős elnök, alkotmányjogilag.

  • Kis Ferenc:
    megtenné a kedvemért – csak, hogy tudjam – levezetné, Göncz Árpád melyik pártnak volt a katonája? ráadásul milyen alkotmány joga szerint közepesen erős Áder? mert mintha az azt helyettesítő alapizé nem rendelkezne róla…

  • Szoros Gyuri:

    ezért a hozzászólásért kár volt, részint, mert az USA törvényhozási rendszere egész más elven működik, részint mert Ádernek semmi köze a kormány amúgy sem létező hasznosságához.
    hogy’ is jön ide a magyarság – amúgy, mint tudjuk, amúgy is kutatandó?

  • Ille

    1) Göncz Á. (Árpi bácsi-:) a „nagy paktum” szerint az szdsz elutasíthatatlan ajánlása volt. Ergo döntései szerint Göncz informálisan szdsz-tag volt.

    2) A magyar alkotmányjog szerint minden (jelenlegi) közt. elnök közepesen gyenge (közepesen erős, ahogy tetszik) a fenitek szerinti „nagy paktum” szerint. Aki ismeri a hatályos magyar alkotmány-jogot az tudja ill. illene tudni, hogy ez így van.

    ps: Szerintem nem sokáig lesz „erős/gyenge” a magyar köztársasági elnöki jogkör. Borítékolom, hogy Orbán lesz Áder utódja, előbb azonban a „2/3” átírja az alptörvényt és megalkotja az „erős” elnöki jogkört, mint Németországban, Fracniaországban, USA-ban, stb.
    Emlékezzen erre!

  • Szoros Gyuri
    2019 január 7
    2:06 du.

    „….Van a cikkben valami….”

    Benned is van valami.
    Valami visszataszító.

  • Gabriel Karikas

    Alma!

    Kezdem érteni, hogy mit nem értesz rajtam.
    Mindenesetre valóban talán inkább az én hibám, hiszen időnként meg akarok pengetni valami kesernyés humorfélét (szatira-félét)
    dehát valóban nem egy Karinthy veszett el bennem. Jó mélyen, annyira, hogy ki se látszik.

    Aztat próbáltam volna kihangsúlyozni ezzel, hogy a helyzet a cikkben leirtaknál is jóval súlyosabb, sokkal mélyrehatóbb, hiszen azt hogy egy „BÁB” a „szeretett elnökünk” még a Bernike is felfedezte, a „szeretett elnökünk” sajnos már pofátlanul, nyíltan diktatórikus attitűdöket csenget meg, hiszen simán elismeri a nagyvilág előtt, hogy ö bizony azért van ott, hogy aláírja amit elé tolnak, és slussz…

  • Nyilván ismeri, csak keresztkérdés volt :
    Göncz Árpád (Budapest, 1922. február 10. – Budapest, 2015. október 6.)[1] József Attila-díjas magyar író
    „””….A rendszerváltástól haláláig
    Göncz Árpád és Solt Ottilia

    1988. május 1-én 200-an gyűltek össze a budapesti Hági sörözőben a Szabad Kezdeményezések Hálózatának alapítói,[12] melynek tagja lett, majd később a Szabad Demokraták Szövetségének is alapító tagja lett. 1988-tól az SZDSZ ügyvivője, majd 1989-től az SZDSZ Országos Tanácsának tagja. A Történelmi Igazságtétel Bizottság alapító tagja, majd alelnöke. 1989-től az Emberi Jogok Ligája budapesti tagozatának elnöke. 1989 és 1990 között a Magyar Írószövetség elnöke, majd tiszteletbeli elnöke. 1990 májusától országgyűlési képviselő. 1990. május és augusztus között az Országgyűlés elnöke, május 2-ától augusztus 3-áig ideiglenes köztársasági elnök. 1990. augusztus 3-án (Antall József és Tölgyessy Péter, azaz az MDF és az SZDSZ vezetői közötti kompromisszum értelmében) megválasztották a Magyar Köztársaság elnökének. Országgyűlési mandátumáról lemondott, párttagságát szüneteltette……..””””
    Vagy a Wikipédia nem is igaz ? Akkor lehet ,hogy nem is igazak fentiek! üdvözletével

  • Kezdem erteni, hogy az Alma nem erti miert ertetlenkedik a Gabriel. Sot, biztos vagyok benne, hogy az Ille se erti, hogy en miert nem ertettem idaig, hogy Megfelelesi Komplexusban szenved a mi Karikas baratunk. Ez egy uj mentalis rendellenesseg, Dr. Szoros felfedezese. Angolul Congruity Disorder. Portugalul Distúrbio de Congruência.

    Sulyosabb esetekben oda vezet, hogy a szenvedo fel az ellensegeivel akar szovetkezni es a szovetsegeseit tamadja.

  • van OGV meg krump lee és hasonszőrűek… de most Canada Alberta Notley hiába ágál a Trudeau val ha nincs vevő, az EXXON nak megtiltották a csöveit tehát nem veszi hiába az egész valami csak győz?

  • Gabriel Karikas
    2019 január 6
    9:08 du.

    Ugyan már – ez a bábfigurázás – ezt már a Bernike élőben bemutatta a Parlamentben….

    ——————————-

    Bocsi, de az nem Szabó „Timike” volt?

  • Gabriel Karikas

    Szoros Gyuri
    2019 január 9
    1:56 du.

    szaroskám, abba üsd az orradat, ami rád tartozik – nyugodtan elhuzhatsz melegebb éghajlatokra

  • Gabriel Karikas

    Besancon
    2019 január 10
    3:47 du.

    Végül is teljesen mindegy, én nem „az elkövető” oldaláról szemléltem a jelenséget (ezért nem is tudnék most megesküdni rá, hogy melyik volt) – hanem azt tartottam akkor is, és tartom ma is lényegesnek, hogy a célszemélyek még a fáradtságot sem vették, hogy reagáljanak rá.

    Annyira „normális” számukra is!

  • Gabriel Karikas

    Geyza
    2019 január 6
    12:51 du.

    Ez a kis hülye-gyerek most apját-anyját mocskolja, vagy úgy általában mindenkit?

    Mivel még egyetlen téma nem volt, ahol saját véleményt tudod volna előadni.
    Azonkívül hogy néha megpróbál „tárgyilagosan” a MTI infót leközölni… krkrkrrk.. időnként „megkritizál” szövegírást

  • HUNT*
    És most ezzel mit akarsz.
    Ha te Árpi Bácsit emlegeted,
    az körülbelől olyan mint amikor egy
    szarszippantó munkás meló közben bejön
    és matatni kezd az ember fridzsiderében.

  • Egy rossz tapasztalatom miatt sosem szavaztam az SzDSz-re, nem is tetszett amit csinálnak. Azt viszont nem értem mit számít, hogy Göncz a tagja volt vagy nem? Nem mindegy? Már az is bűn a kormányoldalon, ha valaki nem volt párttag, párttitkár vagy KISZ titkár az átkosban?

  • Gabriel, csak nem meghivtal magadhoz Braziliaba?
    Koszi, de nekem olyan veszelyes helyek tetszenek, mint Chile, Peru, Equador, vagy Colombia. Tudod, szeretek az egde-en elni, tetszik az adrenalin rush es a bizonytalansag.

    Brazilia unalmas szamomra, bar hamarosan az is Soros Gyorgy celkeresztjebe fog kerulni. Ha majd beindul a liberalis forradalom nalatok, es nem kivansz reszt venni benne szivesen latlak a seattlei kis wigwamomban. Ha mar ilyen kedves es baratsagos vagy.

  • Szoros gyuri
    2019 január 11
    5:52 du.

    Jorgíto, pochólo de mis carnes, que quisiéras hacer en Brazil? quédate en Seattle y mira bién lo que se vé
    jajajajajaja
    ¡y lo que más importante entre todos, nada de caquítas! la cagadela no es buena… cuídate mas

  • Érdekes hír:
    Európai Únión KÍVÜLI magyar anyanyelvű nem magyar állampolgárok tízezrei fognak szavazni a magyar Európa Parlamenti választásokon, a FIDESZ Európai-úniós képviselő-jelöltjeire.

    Idáig sűlyedtünk.

  • Pontosítok:
    Magyar állampolgárokká tették őket ugyan,
    de SOHA egy órát nem dolgoztak a hazámban
    és soha nem adóztak itt.
    Mégis ők döntik el hogy NEKEM hogyan kelljen élnem itt.

  • Geyza, igazán nem értem, hogy miért zsörtölődsz… Valakinek csak el kell dönteni, hogy te mit csinálj…

  • Almási Alma
    2019 január 12
    8:33 de.

    Hát látod ez igaz…

  • Geyza
    2019 január 12
    5:37 de.

    „..nem magyar állampolgárok tízezrei..” ez így nem stimmel.
    Nem magyar állampolgár nem szavazhat, magyar EP szavazáson. Abban igazad van, és persze undorító és teljességgel érthetetlen, hogy egy Európában nem is élt, de az utóbbi években magyarrá lett mondjuk kanadai, miért szavaz egy Európai Uniós választásokon a Fidesz, vagy bármely más magyar párt listájára… Többek közt ezt is azon a szavazáson fogadta el a Parlament, amelyiken a munkatörvény-könyv módosítását, házszabályt megsértve. De hát így megy ez.

  • Geyza
    2019 január 12
    5:39 de.

    Látom pontosítottad.. később olvstam. 🙂

  • Almási Alma
    2019 január 12
    8:33 de.
    Na ! ezzel egyet értek.üdvözletével

  • Alma:
    Ez a náci HUNT* mit ugat bele a magasröptű társalgásunkba?
    Hozzá szólni nem tud, csak járattya a …

    *HUNT = Humornélküli Náci Tóthpéter

  • Geyza, egyre többen vannak itt, akiken átnézel, akiket el se olvasok. Most éppen Bibi érte el ezt a szintet nálam. Lassan már ide se jövök… 🙁

  • *jav: átnézek…

  • Almási Alma
    2019 január 12
    12:53 du.

    „Geyza, egyre többen vannak itt, akiken átnézel, akiket el se olvasok. Most éppen Bibi érte el ezt a szintet nálam. Lassan már ide se jövök… 🙁 ”

    Kedves Alma, nem ez a megoldás, nekem kéne illegalitásba vonulnom!

  • Alma:
    Ne merészeld
    megtenni hogy többé
    nem jössz ide !!!!!!!!!!!!!

  • Rodeo11 2019 január 11 6:36 du.

    „Jorgíto, pochólo de mis carnes, que quisiéras hacer en Brazil? quédate en Seattle y mira bién lo que se vé
    jajajajajaja
    ¡y lo que más importante entre todos, nada de caquítas! la cagadela no es buena… cuídate mas”

    Hat nem azt mondtam, hogy nem vagyok kiehezve Braziliara? Vannak ott is erdekes helyek, pl. az a Natal a Neopolis reszevel. De ha valamiert megis Braziliaba emigralnek, akkor inkabb valahol a perui hatarhoz kozel telepednek le.
    Nem lenne kedvem olyan epuletben elni, vagy dolgozni, amit a Gabriel tervezett.

    Geyza
    2019 január 12
    5:37 de.

    Érdekes hír:
    Európai Únión KÍVÜLI magyar anyanyelvű nem magyar állampolgárok tízezrei fognak szavazni a magyar Európa Parlamenti választásokon, a FIDESZ Európai-úniós képviselő-jelöltjeire.

    Idáig sűlyedtünk.
    Geyza
    2019 január 12
    5:39 de.

    Pontosítok:
    Magyar állampolgárokká tették őket ugyan,
    de SOHA egy órát nem dolgoztak a hazámban
    és soha nem adóztak itt.
    Mégis ők döntik el hogy NEKEM hogyan kelljen élnem itt.

  • Shit! Elszaladt veletlenul a Geyza omlengeseivel egyutt.

    Csak annyit akartam hozzatenni, hogy en 13 evig dolgoztam Magyarorszagon, mielott eljottem onnan, es allampolgar is vagyok, ott szulettem, tehat minden jogom van szavazni a magyarorszagi valasztasokkor.
    Sot, meg a gyerekeim is ott szulettek. Kinos lehet egyeseknek, de a feleseggel egyutt ez negy exra szavazat a FIDESZ-re.

    Gezya, te szavazaskor inkabb menj el motorozni a bombazo dzsekidben, jobb ha az orszag normalis emberek kezeben van.
    Kepzeld mi lenne Magyarorszagbol, ha a jelenlegi zart ajtoknak fejjel szalado, fetrengo, cirkuszolo kisbabak vezetnek az orszagot!

  • Szoros Gyuri
    2019 január 12
    8:42 du.

    Nem tudod miről beszéltem.
    De magyarázod.
    Tipikus.

  • Geyza
    2019 január 12
    2:48 du.

    Alma:
    Ne merészeld
    megtenni hogy többé
    nem jössz ide !!!!!!!!!!!!!
    __________________

    Hát pedig nagyon érik. Tudod, engem nem zavar, ha valakivel nem értek egyet, sőt az sem, ha NAGYON nem értek vele egyet. De az viszont nagyon zavar, ha a vitapartnerelit folyamatosan ocsmányul gyalázza (néha te is lehetnél visszafogottabb), és különösen, ha aljasul érvel.

  • Ha valaki eljött az országból, és már csak az emlékek fűzik oda, erkölcsileg nincs alapja ott szavazni. Szavazzon az, aki viseli a súlyát, nem az aki pénzt remél, vagy csak beletrollkodik mások életében.