Helyes irányba tereli a „keresztény” Orbán kormány az oktatást?

2019 január 18 9:12 de.79 hozzászólás

Az oktatás minden szintjének szétverése egy újabb szégyenletes állomás felé közeledik Magyarországon.
Talán túlzásnak tűnt némelyek számára, amikor azt írtam: a kormányzat betiltja az egyetemeket Magyarországon. Formális tiltásra eddig ugyan nem vetemedett – a CEU ügyében is csak a szokásos sunnyogásra, meg paragrafus-csavarásra került sor –, de keményen folytatja a harcot az egyetemes tudás ellen.

Ennek fontos állomása volt a Magyar Tudományos Akadémia önállóságának megtörése, kormányzat alá kapálása, az egyetemi rektorválasztások sajátosságai, a kormányhű kancellárok kinevezése, bizonyos tudományterületek negligálása, sőt üldözése a propaganda eszközeivel. Mi idősebbek emlékszünk még, amikor a kibernetika „impirilista” ármány volt: így azután, amikor Nyugaton már Neumann János elméletének gyakorlati hasznosításán fáradoztak az első számítógép-konstruktőrök, idehaza a szcsotka (fagolyós számológép) kezelésének elsajátítására fektették a hangsúlyt. A szociológia fanyalgó értelmiségiek hobbijának minősült: ennek következtében a „társadalom mérnökei” ész nélkül vagdosták a társadalom szövetét.

Márpedig annál nagyobb kárt tenni egy ország, egy nemzet életében még egy atombomba sem tud, mint amennyit az elzárkózó ostobaság. Magyarországnak nincsenek gazdag olajforrásai, nemesfém-, gyémánt-, vagy lítiumbányái, mégis gazdag és erős ország. Lenne, ha nem éppen a legfontosabb erőforrását, a magyarokat pusztítaná némely korlátolt és irigy uralom. Nem puszta létezésében, hanem agytekervényeik vasalásával.

Valóságos ipari, kazános vasalókat eresztettek a magyar tudományosság erősségeire, ezúttal a Szegedi Tudományegyetemre (SZTE).

A szegedi az ország második legnagyobb és legtekintélyesebb intézménye. Mivel az 1920-as békekötés után átvette a kolozsvári sok karát, így a XV. században alapított egyetem jogfolytonos utódjának tekinti magát. Mai szervezetét még az első Ovi-udvartartás alakította ki, amikor 2000-ben öt felsőoktatási intézményt – pl. a vásárhelyi mezőgazdasági főiskolát, a szegedi tanárképzőt – egyesített.

Az egyetem tekintélyét megalapozta, hogy magyar területen mindmáig az egyetlen természettudományos Nobel díjat az itt dolgozó Szentgyörgyi Albert professzor érte el. Nyilván ennek is köszönhető, hogy itt szándékozunk megteremteni az Európai Unió biotechnológiai kutatóközpontját, természetesen uniós közös pénzekből. (Mellékszál: évek óta nem hallani a projekt állásáról, remélhetőleg azért, mert rendben zajlik.)

A biotechnológia jellegzetesen huszadik századi, tehát „új” tudományág és a laikusok részéről számtalan előítélet övezi a klónozás, a géntechnológia eredményeit. Az erkölcsi aggályok lehetnek akár jogosak is: hiszen nemcsak mi, laikusok nem ismerjük az ilyen beavatkozások hosszútávú következményeit, az ebben tudósok is csak kutatják, figyelik a folyamatokat. Az óvatosság tehát indokolt, de a bezárkózás, az elutasítás már ötszáz éve sem működött: mert „mégis mozog a Föld”.

Úgy tűnik a magyarországi kurzus éppen virtuális és valóságos bikacsököket akar a kerekek közé erőltetni. Legalábbis erre utal, amit a SZTE meglátogatásakor mondott Latorcai Csaba, az EMMI államtitkára, Zakar Péter rektor-helyettes buzgó helyeslése mellett: „A legelső pont a kereszténység, amely nagyban meghatározza a gondolkodást. Meg kell kapaszkodnunk abban a tudatban, hogy a nő férfival, a férfi nővel házasodik össze. A második pont a nemzet fogalma, amely a legcsodálatosabb kötőelem, hiszen ebbe születtünk bele. Helyes irányba kell ezért terelnünk az oktatást, az értékeket kívánjuk támogatni. A nemzetiség a fennmaradás alapja.”

Latorcai Csaba

Már bocsánat, de ismerek normálisan gondolkodó keresztényeket – akik ráadásul férfi-nő házasságban élnek – mégsem gondolják, hogy bármely tudomány művelését ennek kellene alávetni. Ugyancsak értelmezhetetlen a tudomány köreiben a „nemzet-nemzetiség” fogalma. Sőt: ma már kizárt, hogy valaki a laboratóriumába zárkózva egymaga jusson jelentős természettudományos felismerésre. (A társadalomtudományokban sem jellemző.) Adott kutatási területen létkérdés a nemzetközi eredmények ismerete, különben legfeljebb a sajtban a lukat találhatná meg/fel bárki.

Az államtitkár bornírt dumája a helyes irányba terelés fenyegetésével újabb tünet. Annak a tünete, hogy immár nincs a magyar kormányzat körül olyan ember, aki képes lenne egy tudományos központban megszólalni.

Mellékesen rikítóan mutatja a kontraszelekció áldatlan hatásait is. Latorcai Csaba ugyanis annak a Latorcai János KDNP-s politikusnak a fia, aki korábban maga is államtitkár volt.

Lehet, hogy mégsem igaz a mondás, hogy „akinek az isten hivatalt ad, észt is ad hozzá”?

Rátesi Margit

79 hozzászólás

  • latorca partján … megnézvén a képet egy igazi keresztyény idióta látható aki O1G mákonyát szopja és nyeli, mint kacsa a taknyot…
    ez kell a magyartnak, hiánylom a lajbit vagy a panyókára vetett kacagányt és a rámás csizmát a fején, pont odavaló
    és akkor a Teremtés legendája azaz Big Bang hol marad? meg a kélgyó és Éva házassága amint Cáin megöli a trónörököst és akik azután buzi viszonyokban szaporodnak a Lóték mindettől sóbálvánnyá is váltak

    hogy mik vannak

    és kibírják röhögés nélkül, amikor ilyeneket bele a nagyérdemű pofájába?

    hahahahahaha

  • Nem, Rodeo, nem bírták ki. Ahogy a mai hírekben hallottam, a szegedi egyetemisták kiröhögték az illetőt.

  • A hagyományokat tisztelő keresztényi irányultságúak a jóemberek, mindenki más a rossz ember. Ez a lényege az új oktatási irányvonalnak.

  • talalom
    2019 január 18
    11:38 de.

    az ilyen államtitkárkák ugye „keresztények” és heterók is! de amíg nem mennek férjhez, szűzek maradnak, azaz nem tudják, hogy miért jönnek izgalomba és veri ki őket a hideg veríték egy kackiás bajúsz láttán… ők a vallás jelene és akkor a jövő, a „más” O1G csinált mindenféle utódot és a klónját is sikerült a gázsiban… az most már isten földi mása vagy csak a másenykája?

    és milyen hercig?
    hahahahaha

    nagy az isten állatkertje kár, hogy nincs isten csak állatkert és nincs kerítése a cerkófok meg szerte szana

  • Kalocsai Miklós

    De most tényleg! A kormány közelébe kerülés feltétele bizonyos fokú agysorvadás, vagy m művi úton érik el azt az idiotizmust amit ezek sugároznak magukból? Úgy tűnik ebben az emberi erőforrások vízfeje feltűnően jól teljesít.

  • Sajnos ellent kell mondanom. Én 1970-ben változtattam állást, és a gyárból – amely az első munkahelyem volt – egyenesen belekerültem egy már addigra eléggé előrehaladt számítógép hardver-szoftver fejlesztésbe. Voltaképpen a hatvanas évek közepétől volt nálunk tudományos téma a számítógép fejlesztés, aminek a legfőbb akadálya nem a kádár-rendszer, hanem a nyugati embargo volt. Így mi – mi tagadás – lopott szoftverekkel és hardverekkel indultunk, amelyeket buzgón lekoppintottunk, illetve a mi szűkös lehetőségeinkhez igazítottunk.

  • A terelésről pedig az a véleményem, hogy Miviktorunk és stábjának büszkesége és ambíciója, hogy ők legyenek az ország legtanultabb, legokosabb emberei. Ha úgy nem megy, hogy ők fejlődnek, akkor a többieket kell lerohasztani, ez nyilvánvaló…

  • Alma! Nincs ellentmondás: a kibernetika – vagy bármely más tudományág tiltása, herélése a csak Rákosi rendszerben volt.A hatvanas évektől folyamatosan nyílt a világ.A SZTAKI, a MŰSZI, később az Albacomp sikere is a COCOM-listán alapult.

  • Almási Alma
    2019 január 18
    1:03 du.

    ISZSZI?

    a szalagos gépeitek nem voltak elegek a szükséges bitek kiadásához… nekem akkor amikor ti még fűzfa voltatok szükségem lett volna egy mai kategóriában 2-3 TB folyamatos futtatására és a ti bináriátok beadta a kulcsot de nagyon érdeklődtetek 18 évvel később valami egyszerűsített megoldással adtatok megoldást adat feldolgozásra de előtte nekem struktúrába kellett rendeznem 8 lépcsős ( ha tudod mi az?) struktúrában és azzal a mintám alapján 3 év alatt létrejött az össz adattömeg mai emlékeim szerint 15-45 TB lehetett állandóan kezelve a szalgos gépek nagy örömére

    hahahaha
    de jók voltatok, matekban kiváló de tárgyi ismereteket a helyszinen kaptatok és azt megérteni időt vett igénybe és a surlódásaink eredményt hoztak… nagy idők nagy harcai

  • Talalom:
    Az orosz népi verzió, még a Cár Atyuska idejéből, amikor az állami tisztviselők egyenruhában jártak és nagyon a fű alatt lehetett csak berzenkedni a nagy Orosz Birodalomban:

    „Akinek az Isten tányérsapkát adott, annak észt is adott alája.”

    Ez vezetett aztán a szörnyűséges és hihetetlen csuzimai tengeri csatavesztéshez és az első világháború szörnyűséges értelmetlen emberveszteségeikhez.

    A mindennapi gyakorlattá vált kontraszelekció.

  • Jelentos es szukseges alanyt hatarozott a szerzo, de nem latni semmi szuksgeletessget sem logikajat a vallas-ellenzerse terjeszteni.

    Persze a szeretett allama annak fuggetlenseget is megszegi amikor anyagilag alattavalojanak teszi a vallasos intezmenyeket is.

    Hasonlaon, az MTI sem lehet fuggetlen amig minden anyagi lehetoseguk az allamhatalom kasszajabol van adomanyozva.
    Ha azt szerzodes altt valami tudomanyos-kutatas vegezeseert lenne az erthetobb volna.

    De a kerdese, hogy az emlitett intezmeny , s az a CEU, melynek kb. felbillio dollaros adomanay fedezi bokezu-lehetoseget, HA a szuksegtelen „szocialogiai” es „politicologiai” alanyokat a nemzet erdekeben kovetne a szukseges tudomanyos alanyok oktatasaval, a cikkben jelzett remeny valosagravalasa nem kesedelmezne.

    A kerdesem, MIERT NEM ????

    Az az miert nem computer-science, AI, chemistry, biology, stc.stc. a cel a politikai erdekek helyett????

    A sociologusik es politlogusok csupan az allamburokraciaban remlhetnek valami alkalmazasr.
    De az nem segiti az anyagi fejlodeset semmi tarsdalmaknak !

    A tarsdalom amely nem keszul a jovo szuksegleteit kielegiteni az csupan a multban ragad ismet !

  • Csak bámulok…

    Felteszem, a te számítástechnikai problémád Bach temperált hangsorának, Csontvári ecsetkezelési vizsgálatainak és Beethoven legmodernebb hangzásainak a summázásából eredt…

  • Clara Bencsics Figyelo

    Nem ertem mi a probla Margit? Ahogy Bendeguz is irta a tudomanyos te,mak olyanok, hogy azokbba NEM lehet vallast evinni az egyemeken. Kulonben vannak mas tantargyak,, ahol viszont igen.
    Valoszinu, megszoktak, hogy evtizedekig eppen forditva volt! A
    vallas fogalmat kidobtak a szemetbe! Ha jol emlekszem
    Rakosi Natyas „Nep butitasnak” hivta.
    valtoznak az idok, valtoznak a velemenyek!

  • Alma:

    Erős a gyanúm hogy hadovál csak ez a Rodeó.
    Nekem úgytűnik fogalma sincs arról mit beszél…,,–

  • Alma:
    Én ismertem egy profot a BME.-n, aki a tagok háta mögött járkálva figyelte hogyan oldják meg PAPÍRON a feladványt:
    egy assembler rutint hexában.
    Merthogy anno ugyebár így kellett.Nemám hogy Windovs meg más úri huncutságok.Papír ceruza kérem.Aztán odaadták a művet a lyukszalag-író csajnak.
    És odaszólt az egyik hallgatónak hogy nem lesz jó az az ugró-utasítás. A srác válla felett kiolvasta a hexadecimális kódokból !

  • !elnest kerek a sok irashibert!

  • Figyelő!

    Igaza van, a tudományba [mint tudományt] valóban nem lehet a vallást „bevinni”. Mert a vallás . s z u b j e k t í v . emberi megnyilvánulás, illetve ennek az intézményesített formája.
    Mivel arról szól, hogy ki . m i t . hisz [vagy hisz el], a . t ö r t é n e l e m . során egy hitre, illetve nézetre jutott csoportok vallásokba (hitközösségekbe, gyülekezetekbe, egyházakba, stb) tömörültek, vagy tömörülnek, mely közösségek a közös nézeteiken túl érdekközösségekké kovácsolódnak. Sok eset mutat e folyamat inverz jellegére, tudniillik amikor más területen szövetségessé vált érdekszövetségek vesznek magukra vallási köntöst, illetve ezt öntik le vallásos mázzal.
    Azonban mindkét változatnak egyetlen közös nevezője az . é r d e k , amelyet . h i t-re hivatkozva aképp legitimizálnak, hogy a . h i t , a hiedelem éppúgy a tudomány része, mint a másodfokú egyenlet, vagy a gravitációs hullám…
    Valamely hitnek vagy vallásnak egy életre elkötelezett tudós képtelen vallás kérdésében a tudományosság elvárásainak eleget tenni, mert a mélyen a pszichéjébe ágyazott vallási konvenciók és tiltások, a más vallás(ok) iránti őszinte ellenszeve ebben „”objektíve”” gátolják, sőt meg is akadályozzák…
    Ergo, a hit önmagában véve nem tudomány, viszont mint rendszer, az emberi viselkedés egyik jellemző megnyilvánulási formájaként, egy objektív tudomány tárgya lehet. Pl. rendszer szinten objektív módszerekkel már – persze csakis . k í v ü l r ő l – vizsgálható és elemezhető is.
    A sokmillió vallási tétel egyenkénti vizsgálata is csak az egyes meglévő tudományok, azok módszereinek hiten kívüli felhasználásával oldható meg kívülről.
    Érdekes Newton tudományos pályája, aki a teológia felől jutott el az objektív tudományosság akkori szinten a legszilárdabb talajára… Sok megállapítása éppen ezért, mint vallásos egyénben döbbenetet váltott ki és titokban is tartotta az ilyeneket s ezért titkosírással rögzítette az eredményeket.
    DE Darwin is, istenben hívő ember lévén haláláig tartott titokban olyan – ma már szilárd – tudományos eredményeket, amelyekről tudta, hogy kora vallásos szellemével egyelőre összegyeztethetetlen…

  • T.Geyza !
    – Egy kis alázattal lehetnél, mert nálatok is ott billegett a vöröscsillagos tányérsapka a fogason…
    – Néha olvasd el hogy miket rondítasz ide, – a jobb sorsra érdemes felületre, – meg fogsz döbbenni…- Te milyen minőségben ismertél „profot” a BME-en ?
    – De ez maradjon a Te titkod….

  • Geyza
    2019 január 18
    6:04 du.
    ____________

    Ja! Ha volt hexa-bináris konverter programod. Ha nem vót, kézzel kellett a kapcsolótáblán bezongorázni. És ha nem 16 bites, hanem csak 12 bites szavak voltak a gépben, akkor oktálisban írtuk le a papírra… 😀
    (Terabitben… 😀 😀 😀 😀 )

  • Emlékszem Margitka, mikor a szakértelmeddel megállapítottad, hogy az a gender tudomány, ha pl. a kismama az utcán szoptatja a gyerekét. Én erre megjegyeztem, hogy mit tennél, ha egy FÉRFI műmellel az utcán szoptatná a gyerekét?

    Mintha savat fröcsköltem volna szét, úgy eltűntek az „ultraliberális” kommentelők … Ugye azt már nem volt merszük kommentálni, hogy egyesek szerint a jövőben nem lesz fontos, hogy nőnek vagy férfinak születik az ember. Én komoly szakember írásában olvastam, hogy egyeseknek olyan jövőképe van, hogy el tudják képzelni, hogy egy nő negyvenéves korában nemet változtat, és onnantól férfiként él tovább. De nem csak egy-két beteg emberről beszélnek, hanem hogy ez lesz az elterjedt az egész társadalomban …
    Namost az a kérdés, hogy ki mondja meg, hogy meddig terjednek a tudomány határai? A tudás nyilván határtalan, na de ki szab határt a felhasználhatóságnak? Én nem hiszem, hogy azt szeretnéd Margitka, hogy teljesen életidegen kockák, gátlástalan üzletemberek vagy lilaködös bölcsészek mondják meg a tutit, ha a te gyereked jövőjéről van szó. Nyilván te is szeretnél beleszólni, mondjuk a választott képviselőid révén, hogy az adófizetők pénzét mire költsék a tudósok. Mondjuk egészségügyi kutatásokra vagy arra, hogy kell nőből férfit csinálni és fordítva?
    A kommunizmus idején a kelet-európai országokban az volt a gond, hogy az állam túl mélyen szólt bele a tudományokba. De nehogy azt hidd, hogy a nyugati modell, ahol csak a pénz beszél, és az állam háttérbe van szorítva, az olyan szuper lenne …

  • Még annyit az előzőhöz, hogy teljesen félreérted Margitka, amikor a nemzeti vagy a keresztény nevelésről beszélnek a fideszék. Azt már tudjuk, hogy a fidesz bármilyen jelszót gátlástalanul kisajátít, ha szavazókat lehet vele szerezni. Megszokhattuk, hogy náluk fontosabb a választók manipulálása, mint a kispénzű családok erősítése és hasonlók …

    De ettől még a normális konzervatívok igenis fontosnak tartják a hagyományos házasságot vagy a férfi-nő szerepeket. Nem kell előítéletesnek lenni, hanem csak a józan paraszti eszet (kéne) használni!
    Ugyan milyen identitást adna az a gyereknek, ha a jövőben azt tanítják neki, hogy a felnőttség arról szól, hogy ma férfi vagy, holnap akár nő is lehetsz? Te például nevelted volna ilyen elvek mentén a saját gyereked!? A sok nemváltoztatás között ki fogja megkeresni a kenyérre valót, ki fog dolgozni? Vagy majd mindent a robotok végeznek, és a gyereket megcsinálják lombikban? Olyan kíváncsi lennék a véleményedre …:)
    Vagy éppen nagy divat néhány éve idehaza is a mozaikcsalád, hogy az elvált anya és apa a saját gyerekei mellé még csinál néhány közöset is. Csak arról már nem szólnak a hírek, hogy hány család ment tönkre vagy bomlott föl ezmiatt, és hány gyerek él szegénységben, mert apának legalább hat gyereket el (kéne) tartani a fizetéséből?
    Nekem volt ilyen ismerősöm, és én vettem joghurtot a kislányának, mert nagy szemekkel nézte a boltban, és ő maga mondta, hogy anyának soha nincs erre pénze …

  • György Molnár

    Ez a Latorcai annak a fia, aki ott sunnyog évtizedek óta a Parlamentben?

  • György Molnár

    Látom, kár volt a kérdésért….Előítéletes vagyok ezekkel szemben…..

  • slapaj
    2019 január 19
    2:24 de.

    Voltál nálunk?
    Ha nem akkor kussolj.
    Ha igen akkor részletezzed az előszobámat.
    De kár lenne a karakterekért mert azt írod : „nálatok”
    Holott 10 év óta hangoztatom itt hogy egyedül élek.Hazudsz.
    Hazudsz éjjel, hazudsz nappal, a kettő között meg kitalálod
    mit hazudozzál össze másnap. Te kis Bayer-slapaj 😀 😀 😀

  • Almási Alma
    2019 január 19
    4:47 de.

    Az oroszok még 1986-ban is ilyen kapcsolósorokkal tesztelték a szetellitáik kábel hálózatát.
    Hetekig tartott egy ilyen művelet.
    Elmondom mi ez:
    Egy műholdban (még a kisebbekben is) több kilméternyi vezeték van összebandázsolva.
    Egy Interkozmosz műhold belsejét úgy képzelj el, mint egy játszótéri rácsos mászókát, persze jóval kisebben és duralumíniumból. Minden egyes rekeszben egy-egy műszer való, tized milliméter pontosan kikalkulálva.És mindegyikhez három-négy kábel köteg megy, 15-30 vezetékkel.Vagy mégtöbbel.
    Namármost mikor az egész kábelköteg elkészül, le kell kontrollálni hogy nincs e benne valahol gyártási hibából fakadó zárlat.Ezt úgy csinálják hogy minden dugót ami csak van rajta ( több 100 is lehet) „kilámpázzák” a többi vezetékhez. Erre cél-készülékeket építettek baromi sok kapcsolóval melyekkel ezen a belső-buszrendszeren futó bináris parancsokat is kipróbálták.CSAKIS az adott satellit rendszerében létező utasításokat adták be a kapcsoló-sorokkal.
    Ezek után, mikor pályán volt a satellit, SZIGORÚAN TILOS volt a Földról olyan parancsokat felküldeni, amelyekre nem volt letesztelve a belső busz. Mert nem tudhatták abban a variációban nincs e valami zárlat valahol.

    Erre jött az én főnököm és kitalált egy tenyérnyi Z80-alapú kis számítógépet, amikre mindig egyedi program készült, az adott műhold kábel-rendszere szerint. Ez a gép reléket rángatott amiket a kapcsolósorok helyére tettek.És így a több hetes munka elkészült pár óra alatt.

    Az oroszok az IKI*-nél teljesen elcsodálkoztak hogy ilyet is lehet és boldogan fizettek a kis ketyerékért. Volt hogy otthon raktam össze egyet-kettőt éjjel de még a sűrű dupla NYÁK-ot is otthon csináltam ,”paraszt-lyukgalvánokkal” annyi volt rá az igény.

    *IKI = a Szovjet Űrkutatási Intézet azon része ami nem foglakozott emberi űrrepülésekkel.Az az IZMIRAN feladata volt.

  • talalom
    2019 január 18
    1:38 du.

    Mostani hír hogy a tudományos intézmények nem juthatnak hozzá a legnevesebb külföldi tudományos adatbázisokhoz mert az állam megvonta az előfizetési dijjat.
    Ez jópárezer embert érint ma érzékenyen.
    Tudományos munkák híusulnak meg, disszertációk vesznek oda.
    A kár szinte felmérhetetlen.

    Amint olvasom, 1-2 milliárd Forintról van szó.
    Nincs rá pénz..ez van kérem.

    Bezzeg a a Slapay-féle szarháziakat kitömik pénzzel, hogy jól kitanulhassák a szarkeverés és a szardobálás techikáját.

    https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/lekapcsoltak-a-nemzetkozi-adatbazisokrol-magyarorszagot-a-kutato-szerint-fontos-projektek-allhatnak-le/

  • Lámpácska, nagyon beakadt neked ez a „gender”… 😀 😀 😀

  • A keresztény Orbán kormányzás direkt mára irta ki a középiskolai irásbeli felvételik napját, a vallásos zsidók meg ma tartják a szombatjukat… Eredmény: az országos „szrtájk”-ot mindössze egyezer ember követelte a Clark Ádám téren. Még élőben lehet látni valamit, de nagyon-nagyon kell sietni….
    De egy döntés azért született: februárban majd egy hétfőn kell tüntetni…
    Borzalmas, hogy csak ilyen paródiára képes az ELLENZÉK !!!

  • Tudod, ahhoz, hogy az ember olykor „nőként”, olykor meg „férfiként” éljen a társadalomban, nem szükséges a fütyit vahy a nunát átoperálni. Azok csak a szexhez kellenek, a szexuális hajlam pedig adott, és nem a műtét függvénye. Egyszer láttam egy filmet egy férfiról, aki átoperáltatta magát nőnek, mert úgy jobban érezte magát. Viszont saját bevallása szerint továbbra is a nőkhöz vonzódott, úgyhogy „most leszbikus vagyok”, nyilatkozta…

    A kulcs éppen az a társadalomban, hogy ne a fütyi döntse el, hogy egy tudomány mondjuk sikeresen alkalmazzon valakit.

    Ami pedig az utcán szoptató férfit illeti (nem a szokásos trágár értelemben értve ezt a szoptatást), igenis lehetséges. Csak egy kis hormonkezelésre van szükség, máris lehet a pasinak teje is a ciciben… Más kérdés, hogy a férfibüszkeség ezt kizárja…

  • HL. Tényleg nem tudom, mit olvasol: a nyilvános szoptatást éppenhogy nem pártoltam, mert szerintem nem tesz jót a gyermeknek.
    Figyelő és a többiek! Soha nem értettem, hogy miért tartják az istenhit legfontosabb manifesztumának, hogy ki kivel dug. Jézusban sem a fogantatása körüli körülmények fontosak,hanem a tanításai. Ezt persze neves teológusok többnyire tudják.
    Csak korlátolt, fusztrált államtitkárok hülyítik azzal a hívőket, hogy az emberi viselkedés mozgatórugóinak vizsgálata bűn.És nagyon primitívnek kell lenni ahhoz, hogy valaki ebből arra következtessen, hogy kötelező lenne a férfi-nő „átszabás”.

  • B79 meg bármelyik néphadseregben kiváló politikai tiszt lehetett volna: pont olyanok az argumentumai – csak a másik színben.

  • slapaj
    2019 január 19
    2:24 de.

    SoB* :
    Beéram azzal ha téged lealázhatlak 😀

    *SoB = Slapaj of Bayer

  • Almási Alma
    2019 január 18
    3:58 du.
    na ezt most sikerült 3 TB-ban hexadecimálisan octáloznod, és hogy jön ide Van Bétoven Lajos? azért mert az a kínai zongorista szó szerint veszi a kalapácszongora nevét és üti vágja, még a Gilelsz lehet autentikus az Op. 31-ben nemdebár? egyébként mint írám vala ez még a hőskor előtti a 60 as évek vége… te akkor még nyüszögted a biteket a kakaón?

    hahahahahaha

  • Almási Alma:
    „Lámpácska, nagyon beakadt neked ez a “gender”… 🙂 🙂 🙂

    Talán azt hiszi, hogy a gender studiomok arról a szólnak, hogy lehetőleg mindenki váltson időnként nemet. 🙂 Valaki felvilágosíthatná, hogy sokkal inkább arról, hogy pl. Magyarországon miért keresnek azonos munkakörben a nők 20-30%-al kevesebbet, mint a férfiak, miért csökken egy-egy szakma, végzettség társadalmi presztizse, ha abban a nők aránya jelentősen megnő, stb., stb.

  • Almási Alma
    2019 január 19
    9:28 de.

    Egy göndör gender 😀

  • Valóban rossz az irány, ha az ilyen nagy blanka félék pódiumon érvényesülhetnek, bár lehet, sőt biztos, hogy nem az ő hibájuk, hanem a szülőké, akik hagyják, hogy éretlen pisis gyermekeikből gerinctelen haszonlesők mocskosszájú megkeseredett inproduktiv politikai ribancokat csináljanak, az helyett, hogy inkább csak kizárólag a tanulásra kapacitálnák őket.

  • Inkább b: Mi a fenét nevezel „tanulásnak”? Ha egy nő szólja el magát dühösen, az egy „mocskosszájú ribanc”,de ha egy hímnemű (nem biztos, hogy férfi is)trágárkodik évtizede az „tökös gyerek”, aki lovagkeresztet érdemel?
    Egy ember szocializációjához igenis hozzátartozik a politika – vagyis a közösség ügyei iránti érdeklődés, felelősség. Mivel én a nőket is embernek tartom, nekünk is jogunk van alakítani a politikát. Sőt – kötelességünk is.

  • Inkább Bibi
    2019 január 19
    5:22 du.

    Betojtál tőle te is mint a Hatalom ?

  • talalom
    2019 január 19
    11:08 de.

    heheheh..Néphadsereg és politikai tiszt ..hát ez elmesélem
    (Lehet hogy más meséltem itt dehát mindegy, ismétlés a tudás annya.)

    Zalargerszegen, a Petőfi laktanyában minden hónapban kellett lennie politikai foglakozásnak. Ezek rendkívül unalmasak voltak,Én valahogy mindig találtam sürgős elfoglaltságot, hogy ne kelljen ott lennem de egyszer csak részt kellett vennem egyiken. Ezeket a folyósó végében ejtette meg a politikai tiszt (egy idősebb, eléggé jóindulatú örnagy volt) ahová kihurcoltunk valahonnan sok széket. A NATO és a Varsói Szerzödés szerepét fejtegette.
    Hát én szunyókáltam a széken (igazi katona minden helyzetben tud aludni, az idegenlégiósok állítólag még sivatagi menet közben is) csak arra riadtam fel mikor az előadó pátosszal a hangjában feltette azt a költői kérdést hogy mi a jó a Varsói Szerzödésben ? Mingyá’ meg is válaszolta eképpen:
    -A Varsói Szerződés azért jó elvtársak, mert megvéd minket a NATO-tól…
    Ekkor (vagy kicsivel utána) nagy csattanással felborult egy szék leghátul és elfojtott röhögés hallatszott. Merthogy páran suttyomban bunyóztak.
    Mire az örnagy a homlokára tolta a szemüvegét és úgy odanézett:
    -Fiúk bírjátok már ki ezt a fél órát, higyjétek el nekem is nehéz…

  • Inkább Bibi Blanka milyen féle? Milyen alapon ribancozol le egy 18 éves kislányt, mert felhevülten csúnyán beszélt, amit persze Te és barátaid még sosem tettél meg. Hol egy glória, keressek egyet neked?
    Miért kellene csak tanulnia, és nem látni maga körül a világot?
    Rendben van, Bencsik is ribancozott (bár a szó jelentését nem ismeri ezek szerint), ez lesz most a fő motívumotok? Az viszont gyáva és undorító, hogy számodra egy teljesen ismeretlen kislányt álnéven ribancozol.
    Miért nem azzal foglalkozol, hogy egy olyan világ létrehozásában segítettél, ami a fiatalok számára élhetetlen? Miért azzal foglalkozol hogyan mondta, miért nem azzal mit és miért?

  • Kenny
    2019 január 20
    7:12 de.

    Tele vagyunk ilyen széplelkekkel.
    Mondják Himmler is milyen egy udvarias halkszavű ember volt.
    Művészetpártoló, opera-barát. Egy káromkodás soha el nem hagyta volna a száját. Rendes ember volt na.(mondják a nácik)

  • Geyza Uralja a közéletet a káromkodás. Versenyt káromkodik a világ. A b….. meg már kötőszó. A filmekben a művészetekben teret nyert a trágárság, lassan már nem is művész aki nem káromkodik.
    Nekem nem tetszik, de hiába ez a trendi. Most erre egy kislányt a sárba taposnak, mert egy trágárságot idézett egy filmből.
    Ez nekem nonszensz, álságos az egész. Bayerről még nem is szóltam. A leánynak minimum lovagkereszt jár, nem?

  • Margitka, Geyza és Kenny!
    Szövegértésből egyes vagy szándékos a félremagyarázás? 😀
    Egyébbként meg csak a „politikai ribanc” kifejezésemet módosítom pisziül elfogadhatóbb politikai prostitúáltra, azt is csak azért, mert Blankának nem a jelen állapotáról, hanem a „jótevők” által előrevetített -a Fekete Nővéréhez és Puklihez hasonlóan cserbenhagyott- jövőjéről meditáltam!

  • Kenny
    2019 január 20
    12:31 du.

    Hát kb. !!

  • Inkább Bibi
    2019 január 20
    12:47 du.

    Na ne add a maflát.

  • Inkább Bibi Ha hárman félreértik, akkor esetleg benned van a hiba? Feltéve de nem megengedve?
    Nagyon egybevágott Bencsikkel a véleményed, aki nem ködösített, hanem lekurvázta a kislányt. Ezek szerint véletlenül?
    Puklit nem hagyták cserben a pártok, Pukli saját szavai szerint nem akart kormányváltást. Akkor? A Fekete Nővér pedig az elején nem fogadta el a pártok támogatását. Teljesen érthető módon, de ez öngyilkosság volt. Blankával nem tudom mi lesz. Az majdnem biztos, hogy elmegy külföldre, mert nem terem neki babér Magyarországon. A Fidesz bosszúja alapos lesz.

  • Kenny
    2019 január 20
    2:34 du.

    Én nagyon szeretném ha maradna.

  • Gabriel Karikas

    Orsós Elemér!

    Bizony Kenny-nek tökéletesen igaza van

    Ennek a mocskos …stb … világnak (nem ismétellek) a létrehozásában fontos szereped volt.

    1 voltál a sok közül igaz, de nélküled nem jöhetett volna létre – persze kellett még más egy-két millió is hozzá, nyilván.

    Tehát azzal kellene foglalkoznod, hogy mit és miért mondta, azon a nyelvezeten, amit a mai ifjúság magyar-honban elsajátítani bírt!

    Nem a szomszédos oláh-földön, nem …

    Merthogy a kulturális életben, a sajtóban(médiában) és bizony az iskolákban is ez a divat, arról a kislány egy percig sem tehet 18 évesen.

    Ne nyitogasd a zsebemben a bugylit, mert bakfittyet mondok!

  • Nos Kedves Margitka!
    Nem árt ha tudja,hogy itthon minden vallási megkülönböztetés nélkül szakmai oktatás folyik minden egyetemen!
    Akár zsidó,akár keresztény,akár más vallású az illető!
    Nem is igazán értem,hogy ez miért is téma a fórumon?
    A CEU egyetem az egy más kérdés!
    Itthon vannak normális nemzetközileg és itthon ,elismert képzések,amelyek a jogszabályoknak megfelelnek,míg a CEU nem képes ennek eleget tenni,csupán valótlan uszításra alkalmasak,ami ugye nagyon átlátszó,lázító,beavatkozó….és nincs rá semmi szükség!

  • Figyelő!
    Régen tényleg volt vallásüldözés szerencsére napjaikban a szakmai képzés a lényeg,hittől függetlenül,amiben bárki részt vehet és járhat egyetemre!!!
    Hidd el az ellenkező állítás mind hazugság!

  • Boda Marcsi Melyik egyetemre jártál, hogy ezt is ilyen jól tudod? Úgy tudom, nincs egyetemi végzettséged, és a közvetlen családodban sincs. Ha van ne titkold, nem szégyen.

  • De várom már a szaftos számonkérést a következményekkel!
    Az elsö sorbol szeretném élvezni minden pillanatát!
    Ahogy a Tarantino filmjeiben is lenne!
    Na azt sajnálom, h kihagyja Andy Vajna!
    Érdekes vége lenne! A producer is belefulladna a szaftos jelenetekbe!

  • Gabriel Karikas
    2019 január 20
    3:25 du.

    Elárulom Neked, hogy az én három lányon, akik szintén az átkos után kerültek 18 éves korba szintén hasonló nyelvezettel rendelkeztek és annak ellenére vagy lehet hogy azért, hogy nem értelmiségi családban szocializálódtak, ekkora arcátlanságra még hatalmas pénzért sem vetemedtek volna, pedig felnőve mindhárman diplomás értelmiségiek lettek és egyik se megélhetési politikus, amire a kislány hőstette után nagyban fogadni lehet.

  • Clara Bencsics Figyelo

    Kedves Marcsi, nem tudom olvastad e, de en a lanyt nem maraztalom el.
    irtam azt, mert a legtobb iskolas annak tartj az isklolat, Altalaban! Senki sem szeret iskolaba jaerni! Csak , azt
    t NEM ertem miert lett ebbol egy hosszu tema!?

  • Clara Bencsics Figyelo

    Kedves Marcsi, nem tudom olvastad e, de en a lanyt nem maraztalom el.
    irtam azt, mert a legtobb iskolas annak tartj az isklolat, Altalaban! Senki sem szeret iskolaba jarni! Csak , azt
    t NEM ertem miert lett ebbol egy hosszu tema!?

  • Boda Marcsi
    2019 január 20
    5:00 du.

    Mit zagyválsz azt se tutod miaz hogy „egyetem”

    Te idióta 😀

  • talalom
    2019 január 19
    10:51 de.

    A nyilvános szoptatás nem tartozik a GENDER témához szerintem! Az tartozik oda, hogy a szoptatás az női vagy férfi szerep? Szerintem női, és vélhetően te is hasonlóan gondolkodsz. Ha valaki azért kutatja a nemi szerepeket, hogy jobban megismerje, az ellen nem lehet kifogás.

    Csakhogy van egy vadhajtása a gender kutatásoknak, ami mostanság a közbeszédet uralja. Bármit mondanak az okoskodó, unatkozó matekosok, bizony van egy ilyen leágazás, hogy néhányan félremagyarázzák, elferdítik a gender kutatás lényegét. Az ilyenek szerint nem lesz fontos a társadalmi nem, és csak évszázados ráfogás, kitalálás, amit ezen téren az emberiség fölhalmozott a múltban. Tudást, tapasztalatot.
    A kérdésed tehát az is lehetne, hogy az unatkozó természettudósoknak, akik felelőtlenül erőltetik a káros találmányaikat a népre, ki fog megálljt parancsolni? Költői kérdés, nyilván nem Orbán fog ellenállni a multiknak ….

  • Almási Alma
    2019 január 19
    10:33 de.

    Almácska meg kővendég, két unatkozó matematikus vagy fizikus, hát pont a ti véleményetek nem nagyon mérvadó gender témakörben. Ugyanannyit tudhattok a témáról, mint itt bármelyik kommentelő.

    Lehet, hogy ahol ti éltek, oda nem jutnak el a hírek a gender kutatások vadhajtásairól, de ezt már megszokhattuk egyes természettudósoktól. A globális felmelegedést is az ilyenek tagadták évekig, és pellengérre állították a másként gondolkodókat.

  • Almási Alma
    2019 január 19
    10:33 de.

    Almácska, direkt csak a te kedvedért itt küldöm az izraeli sztártörténész kis írását a „szép új világról”, benne kiemelten a nemi szerepekről. Állítólag Orbán is kedveli a tudós munkáit …

    http://tenygyar.hu/2018/08/20/harari-leckeje-a-jovobol-mire-tanitsuk-a-gyerekeinket/

  • hazai lámpa
    2019 január 21
    4:24 de.

    Idézet az említett cikkből: „2048-ra lehetséges, hogy az embereknek meg kell birkózniuk a kibertérbe történő migrációval, a folyékony nemi identitásokkal és a beültetések generálta új, érzéki tapasztalatokkal.”

    Na úgy látszik, minden bántás nélkül, hogy neked ehhez a szemlélethez meg se kell várnod 2048-at? Már átoperálás se kell, elég ha csak nem tudjuk eldönteni, hogy nők vagyunk-e vagy férfiak? És mi van az identitást alkotó többi dologgal, mint pl. hivatás vagy nemzetiség? Majd ha téged leiskoláz a mesterséges intelligencia a fizikában, akkor te majd csendben tudomásul veszed, hogy a szemétdombra hajítanak?

  • Boda Marcsi
    2019 január 20
    5:00 du.

    Most tényleg nincs „vallásüldözés”
    Csak éppen adminisztratív eszközökkel szanáltak egy csomó kisegyházat.
    Főleg azokat amelyek VALÓBAN karitatív tevékenységet folytattak.
    Mert senkit nem hagynak az árok partján.
    Belerugdalják őket.

  • Geyza
    2019 január 21
    6:37 de.

    Van valami tipped, hogy mi lehet az a „kibertérbe történő migráció”?:)

  • Boda megint eltalálta szarva közt a tőgyét. Nem „iskoláról” beszéltem, hanem egyetemes tudásról. És nem is „vallásüldözésről”, hanem a bornírt ostobaságról, ami korlátokat állít a megismerés elé. Főként a fejekben építi ezeket a korlátokat – és mint látjuk Boda példáján, igen sikeresen.
    HL! A genderkutatás „vadhajtásai” nem e tudomány művelése-oktatása során keletkeztek, hanem az olyan „tájékozott” fejecskékben, mint azoké,akik elképzelhetetlennek tartották, hogy a Föld nem lapos – hát hogy a fenében maradhatnánk rajta egy gömbfelületen? Nyilván az ördög mondatja ezt a gömb dolgot, hogy reszkessünnk attól, hogy leesünk.
    A genderről én sem tudok sokat: de az biztos, hogy nem az „átoperálás” a lényege. Egyébként meg: miért ne szoptathatná az apa csecsemő gyermekét, ha az anyuka akadályoztatva van:pl. beteg, vagy dolgozik? Persze cumisüvegből.

  • Clara Bencsics Figyelo

    Kedves Alma es talalom1 a vegso konkluzio szerintem csak EGY: Egyedul a no az aki a gyereket megszuli es a termeszt logihkus torvenye szerin, mindjart TAPLALEKKAL iszolgal az ujszulott reszere! A nonek, megnovel]k a mellei ami tejet tartalmaz, hogy Azonnal taplalni tudja az ujszulottet! Ha a nonek nincs eleg teje, akkor jon a „formula”. ami mesterseges taplalek a babanak es mg tartalmaz, olyan szervi anyagot is, ami az anya tejben van!

  • Clara Bencsics Figyelo

    HA A FERFI NONEK OPERALTATJA MAGAT< NEHEZSEGEI VANNS+AK! t.i. a no szexualitsa , a noi TESTBEN van, ha az hianyzik, akkor NINCS szexualitasa SEM!

  • hazai lámpa
    2019 január 21
    4:31 de.
    _______________

    Kedvelem, amikor okosan kioktatsz valamiről, amibe nem gondoltál bele, nem is érted, egyszerűen csak felületes, összefüggéstelen információkkal, kész szövegrészletekkel operálsz, és azt hiszed, hogy ezzel le tudsz alázni.

    Akkor most egy „komingaut” a részemről:
    Én ugyan iskolaelső voltam matekból és ábrázoló geometriából, de például már fizikából is számtalan rossz jegyet szedtem össze év közben, sőt nem egyszer a bizonyítványomban csak 4-est kaptam fizikából. Ennek ellenére a fizika érettségim, és főleg a fizika felvételi vizsgám annyira sikeres volt, hogy például a vizsgáztató prof kirohant a folyosóra a vizsga után, és külön gratulált… 😀 Ennek az oka, hogy nem az információt kell tudni, hanem a dolgok logikáját felismerni…

    Történelemből is hasonlóan jártam, bár abban azért nem voltam olyan elsöprő, mert a történelmi logikában való gondolkodás nem volt olyan egyértelműen díjazva abban az időben.

    De például idegen nyelveket máig nem tudok, csak legfeljebb annyit, hogy a szakzsargonban el tudok igazodni. Shakespeare angolja a számomra tökéletesen felfoghatatlan krixkrax.

    Mindezt nem dicsekvésből mondom, hanem megfontolásra: a fejlődő gyerek ki tudja válogatni magának azt, hogy milyen információt jegyezzen meg, és mit ne.

    Még egy kiegészítés a kedves kis példádra: A C++ nyelvre valóban nincs szükség konkrétan – illetve keveseknek van rá szükségük. Viszont a C++ LOGIKAI FELÉPÍTÉSÉNEK megértése a mai programrendszerekhez elengedhetetlen. Én még bit-szinten is programoztam, és máig többet tudok egy számítógép belső világáról, mint sok mai sztárprogramozó. Emellett persze nem tudok semmit a mai konkrétumokról.

    A cikkhez, amit idéztél: beleolvastam, és tökéletesen érdektelennek tartom. A mai helyzetet extrapolálja 30 évre előre, ami nonszesz. A mai változó technikai és biológiai világban teljesen értelmetlen.

    Az egyetlen helyes álláspont szerintem az, amit egy régi mondás mond: „Ha majd odaérünk a folyóhoz, átkelünk rajta”. Addig a legfontosabb, hogy tanulj meg logikusan következtetni, tanulj meg TANULNI, és okosan szelektálni a tanultak között, mert az ember feje nem káptalan.

  • Clara Bencsics Figyelo

    Zaroszavak a temahoz. A Termeszet, vagy a Teremto, LOGIKUSAN tervevezte meg az elso emberi part!A feerfi futyije NElkul nem szaporodna az emberieg es ha a nok mehe nelkul Nem volna ami befogadna a megtermenyito sejteket!

  • Clara Bencsics Figyelo
    2019 január 21
    1:55 du.

    Ha eltörölnék a (társadalmi nemeket), az nem vezetne máshoz, mint egy csomó identitászavaros gyerek „neveléséhez” (ha még ezt nevelésnek lehetne mondani). Ehhez még átoperálás sem kell, csak felcserélni, kifigurázni, kigúnyolni a női és férfi szerepeket.
    És itt nem arról van szó, hogy a nőket űzzük vissza a fakanál mögé a háztartásba. Ez ellen szerintem sok keresztény ember is tiltakozna. És az sem ördögtől való, hogy vannak apukák, akik vidáman fürdetik, büfiztetik az újszülöttet.
    Itt inkább arról van szó, hogy attól, hogy az apa ellát női feladatot vagy egy nő pl. férfias foglalkozást űz, az még nem azt jelenti, hogy megszűnt férfinak vagy nőnek lenni! Egyszerűen néha előfordul, hogy felcserélődnek a szerepek, ennyi.

  • Almási Alma
    2019 január 21
    1:54 du.

    Abban igazad van, hogy lehet, hogy ez az egész uniformizáló-mizéria csak vihar egy pohár vízben. Arra mindenesetre „jó”, hogy világszerte megerősítse az illiberálisok helyzetét, mert lehet riogatni pl. a műmellű férfiak képeivel.

    Történetesen a hitlerizmus előestéjén Berlinben virágzott az éjszakai élet, a homoszexualitás és az elvont művészet. Ezért a náciknak könnyű volt mutogatni az elfajzott demokráciára. Illetve te mint tudós, könnyen beszélsz az elefántcsont-tornyodból, hogy majd kiheveri valahogy a társadalom ezt is, mint pl. az atombomba ledobásának következményeit. Csak mondjuk, akit eltalál, az nem biztos, hogy így gondolkodik.

  • talalom
    2019 január 21
    8:43 de.

    Ha nem vagy szakértő, akkor honnan tudod, hogy mit gondolnak a gender-téma kutatói? Nyilván van köztük ilyen is, meg olyan is, aki „feltalálta” Conchita Wurstot …

    A kérdésed továbbra is az lehetne, hogy ki parancsol megálljt az „őrült” tudósoknak vagy a gátlástalan üzletembereknek? Lehetőleg úgy, hogy ne menjünk vissza a kommunizmusba, ahol meg az állam(párt) volt mindenek fölött.

  • Clara Bencsics Figyelo
    2019 január 21
    1:55 du.

    Nem vitatom, hogy amit írok egyrészt nem fogod érteni, másrészt zsigeri rezisztenciádba fog ütközni.

    Ámde:
    – a Föld nevű golyóbison az evolúció több olyan kísérletet tett, amelyek egyfajta zsákutcát jelentenek a társadalmasodott horda felé vezető úton. Ezek egyike, a társas rovaroké nem kicsit tér el az emberétől;
    – ha lenne egy társadalom, amelynek a tagjai sarjadzással szaporodnának, akkor meg lennének győződve arról, hogy a teremtőjük teljesen logikusan nem osztotta szét a szaporodási potenciált úgy, hogy az különböző egyedek véletlenszerű találkozásától függjön;

  • hazai lámpa
    2019 január 22
    2:08 de.

    A társadalmi nemek márpedig léteznek. Már az ókori görögöknél is….
    Ha a szociológiai tanulmányozásukat eltörölnék, attól nem szűnnének meg, viszont számos kérdés kutatását hatóságilag tiltanák. Az agyhalottak kultúrharcának nagyobb dicsőségére. Legfeljebb.

    Alkalmasint az emberiség a legprűdebb évszázadokban sem halt ki, és a szexrabszolgaság is virágzott.

  • Clara Bencsics Figyelo

    hazai lámpa
    2019 január 22
    2:08 de.
    Nezd, en technikus vagyok, Errol kaptam diplomat! Rajtam kivul csak egy masik no volt a 8o letszamu osztalyban Budapesten , utolso allasom anyagnbeszerzo volt. Budapeten, rajtam kivul csak EGY no volt ebben a munkakorben!
    Tehat mindig fefi vilagban, munkaban eltem. Viszont ferjhezmentem es van 4 gyerekem es 4 unokam! Hidd el, hogy MINDEN a hormonoktol fugg! A homomoszexualisok viszont, HIANYOLJAK ezt a hormont, ami sajnalatos szamukra!

  • hazai lampa, meg ennit hozzateszek ehhez. A kommunizmisban bortonben eltem , azaz a Fiatalkoruak bortoneben, egy evet kaptam, 9 honap utan levettek az idombol, mert felkuldtem bortontarsaim irasait az igazgato meg a miniszteriumba kuldrte! Ott tobb lesbiannal voltam egyutt. Az egyikkel joba lettem, mert intelligens lany volt , de beeszexualis! Ami azt jelenti , hogy mind a KET nemhez vonzodott! Sokat tanultam tole! Egy ejjel felkludtek a halotermebe, hogy beszeljek vele! Igen boldogtalan volt, meg akart halni! Sajnos, sok ilyen es hasonlo boldogtalan! Kesobb egy fiataenbert is megismertem, hasonlo lelkiallapotban volt!

  • Clara Bencsics Figyelo
    2019 január 21
    1:55 du.

    rengeteg selejt is készült a tökéletes párból példának okájért mindjárt a első fiúgyermek aki gyilkossá nevelődött… és máig nem értem a kígyó és Éva viszonyát de azt végképpen nem, hogy milyen viszony lehetett a kígyó és Ádám között és mivel leánygyermekük nem volt hogyan szaporodtak

    valami nem egészen tökéletes ott az Úrban? valami űr van? vagy zűr?

    és ha annyira tökéletes akkor miért volt a tiltott fa gyümölcse nem lett volna egyszerűbb istenkének, hogy ne is teremtse meg akkor nem kellett volna tiltani? meg össze vissza harapdálni holmi almákat

    hahahahahaha

    és mindehhez nekem az égő csipkebokor a kedvencem

  • talalom:
    „Egy ember szocializációjához igenis hozzátartozik a politika – vagyis a közösség ügyei iránti érdeklődés, felelősség.”

    Nem, nem feltétlenül, sőt már az ókori Athén polgárai között is voltak akik csak a saját gazdaságuk, oikoszuk dolgával törödtek, a közügyekkel nem. Sokan lehettek? Kevesen? Nem tudom, de voltak, az athéni polgárok külön szót is alkottak az ilyenekere, „idiotos”.

  • Hazai Lámpa:
    „Almácska meg kővendég, két unatkozó matematikus vagy fizikus,”

    Ugyan semmi köze hozzá, de azért felvilágosítom, hogy legalábbis amióta kinőttem a bölcsődéből, nemigen unatkoztam még, legföljebb egy-két kikerülhetetlen protokoláris alkalommal.

    Hazai Lámpa:
    „hát pont a ti véleményetek nem nagyon mérvadó gender témakörben. Ugyanannyit tudhattok a témáról, mint itt bármelyik kommentelő.”

    Ez persze igaz, viszont az Ön véleménye föltétlenül mérvadó, hiszen Ön ugyebár a gender tudományokról (ahogy minden másról is) sokkal-sokkal többet tud, mint az itteni kommentelők összesen – legföljebb példamutató szerénysége miatt nem mutatja ki.

    No, hát csak hogy, ha nem is annyira, mint Ön és Boda, de legalább egy csöppet én is tájékozott legyek, most hirtelen összehordtam a magyar netről egy-két, a gender tanulmányokba vagó, az elmúlt negyedévben elhangzott konfrencia-előadás címét, például:

    „Szegénységben élő nők a félperiféria és a centrum között
    – prostitúcióban élő magyar nők Zürichben”

    „A faji szolidaritás problémája Danzy Senna műveiben”

    „Középiskolás nők a munkahelyi diszkrimináció szorításában”

    „Mi a szolidaritás? Kérdések és válaszok Butler és Arendt
    nyomán”

    „Rossz fiúk, jó lányok. A sajátos nevelési igény (SNI)
    kategóriáiba való besorolás nemek szerinti mintázatai”

    „Szentírás, kereszténység, egyházak pro homofilia”

    „A bérdiszkriminizáció szerkezete”

    „A levinasi alteritás fogalmának politikai-eszkatológiai
    tartalmisága”

    „Anya soha nem beszélt a háborúról: A német megszállókkal
    fraternizáló nők és gyermekeik körüli tabu Norvégiában”

  • Kővendég
    2019 január 23
    10:10 du.
    mondanál erről bővebbet, „megütötte” a szememet…

    “A levinasi alteritás fogalmának politikai-eszkatológiai
    tartalmisága”

    és hol lehet hozzáférni ehhez? a Walmart ban kapható? mert ha nem akkor már nem is olyan izgalmas

    ez majdnem olyan mélyenszántó lehet, mint a bolsonarizmus a friss tehéntúró tükrében narancshéjon seggencsúszkálva a banánköztársaságba bele?

    van még ilen hasomszőrű?

    hahahahaha

    remélem a bendegizi beleszól és akkor megtudhatjuk? teljesen mindegy, hogy mit de majd ő jól megmondja

  • Kővendég
    2019 január 23
    10:10 du.
    levinas, emanuel litván talmudista ortodox aki életében semmi mást nem csinált csak ilyen és ehhez hasonló izékkel …. „aszongyák” tanította a gyanútlan ifjúsát az eszkatológia ugye a görög eszkhatosz és logosz összekavarása jobb sorsra érdemes humanoidok számára akik még elhiszik, hogy Big bang és a teremtés és a sok körülötte kerengő gyermekmese… persze levinas nincs egyedül mindazok akiknek a mindennapi lét göröngyei nem esnek útjukba ilyenekkel és hasonlókkal tömik a majmot… már újra szükségessé vált a mennybemenetel meg a mennyország pokol lehetősége mert itt a Földön a humanoidokkal alaposan ki van baszva és mással már nem lehet őket sakkban tartani

    meg mindehhez jön a varázsszó: demokrácia senki sem látta sohasem létezett olyan mint a szentháromság + a kígyó a vadalmával amint Évát hülyíti a paradicsompürében

    hahahahahahaha