#MeToo… #ÉnIs vagy #ÉnNem? (1. rész)

2019 január 30 11:37 de.43 hozzászólás

#MeToo: Előszörre átgondolva, feminista lázadó lelkemre hallgatva a mozgalom mellett vagyok! #ÉnIs!

A #MeToo mozgalom eredete: 2006-ban egy társadalmi aktivista, Tarana Burke indította el a Me Too kampányt, aminek az volt a célja, hogy a hátrányos helyzetű közösségekben élő, szexuálisan bántalmazott nőket empátián, vagyis együttérzésen keresztül segítse, öntudatosabbá tegye.
Ezt a jelszót vette át aztán 2017-ben Alyssa Milano színésznő, és használta a Twitteren. Milano arra ösztönözte a szexuális zaklatás áldozatait, hogy mutassák meg az embereknek, hogy milyen hatalmas problémával állnak szemben. Rövid idő alatt sikeres lett a kampány, híres színésznők és énekesek számoltak be a szórakoztató iparban és a művészek közötti molesztálásokról és zaklatásokról. A leleplezési sorozat első és legismertebb alanya Harvey Weinstein film producer volt 2017. októberében. Az ellene folyó per most van folyamatban.

Egy régi történet: (A pénzösszeg a mai árakhoz lett igazítva)

Egy karcsú, csinos húszéves lány ballagott a busz felé. Volt még ideje, nem kellett sietnie. Megállt mellette egy autó és kiszólt belőle egy férfi.
– Hát te, mit csinálsz itt? Nem gondoltam volna, hogy ismerős arcot látok errefelé!
A lány meglepődve odafordult – Én itt dolgozom, de éppen most megyek haza anyámékhoz.
– Akkor csapódj be ide, én is arra tartok! – mondta a férfi.
A Duna parti gyönyörű kisvárosból mostmár ketten hajtottak tovább az 50 km-re lévő szülővárosukba.
– Nem láttalak már évek óta! – szólalt meg a férfi. – Gyönyörű hangod van! Tudod, mostanában a Balatonnál hajókon bulikat rendezek. Kéne egy partner, érdekel?
– Talán. – gondolkodott el a lány. A férfi befordult az útról egy tisztásra és míg beszélt, leállította a kocsiját.
– Nem kell sok hozzá, csak egy jó mikrofon, az pedig megvan kétszázezer forintból. Hmm. gondolta a lány. Az két havi fizetésem.
– Gyere csak, szállj ki egy pillanatra! – lelkesedett fel a férfi. – Hadd nézzelek meg jobban! Kiszálltak, a férfi pedig máris kezdte gombolgatni a lány ruháját.
– Tudod, az alak és a kinézet nagyon sokat számít! Vedd le a blúzodat, hadd nézzelek jobban meg!
– Hogy micsoda?? – nézett rá a lány. Ez lenne az alkalmassági vizsgálat? Pedig még sem hajót, sem mikrofont, sem embereket nem láttam, és még igazán meg sem szólaltam…

Végre Pandora szelencéje kinyílt, és a színfalak mögötti titkos játékok nyilvánosságra kerülnek! Hátha mostantól már felnőhet egy olyan generáció, akiknek nem kell megalkudniuk azért, hogy alkothassanak!
Eljött az idő, amikor sok valamikor-fiatal és reményekkel teli művésznő bátorságot merít, és elmondhatja, milyen árat kellett fizetnie azért, hogy álmait beteljesíthesse. Azok, akik nem adták meg a királynak, ami a királyé, mára már beolvadtak a milliós szürke senkik tömegébe, így tehát a hangjuk sem visz el messzire. Ezért kell nekik, akik sikeresek lettek, felmérhetetlen erő és kurázsi ahhoz, hogy szembe merjenek állni azokkal, akik még manapság is kikövetelik maguknak az első éjszaka jogát, és akiknek valamikor hatalmuk volt tehetségük felett, azután, mikor még magabiztosak voltak, még hittek a rátermettségükben, a tudásukban, és bármit megtettek volna azért, hogy álmaikat beteljesítsék.

Persze a táncosok szakadatlanul táncoltak volna, a színészek naphosszat memorizálták volna a szövegeket, az énekesek énekeltek volna éjt nappallá téve, mert valamikor mindegyik hitt önmagában és a rendszerben, és abban, hogy a tehetség és kemény munka elég az előrelépéshez. És akkor a csinos, fiatal női tálentumot felfedezte egy menedzser, aki megismertette őt egy producerrel, aki aztán bemutatta őt egy rendezőnek. Legjobb esetben a három közül egy nő volt, s akkor már csak két kiéhezett hiéna állt készenlétben megkóstolni a friss húst, örökre lerombolva nő hitét és álmait.

Így indult útjára Marilyn Monroe, Lady Gagat 19 évesen egy húsz évvel idősebb menedzser erőszakolta meg. De például Angelina Jolie, Roseanna Arquette sem menekülhetett Harvey Weinstein elől. Ki tudja mi történt eredetileg a kanadai énekesnőkkel, mint pl. Céline Dionnal, aki még kiskorúként ismerte meg menedzserét és későbbi férjét, Shania Twainnel, aki menedzsere bűvkörében élt sok évig, mire ki tudott szakadni ebből a függő kapcsolatból.

Tudom, hogy az USA a végletek országa és egy művésznek ott kell befutnia ahhoz, hogy valóban sikeres lehessen a világon. Pontosan ezért fontos az, hogy itt mutassanak példát arra, hogy a függő helyzet kihasználása és a molesztálás mennyire elfogadhatatlan, és mindenképpen büntetendő, csakúgy mint más munkahelyen, legyen bármennyi pénze és hatalma a zaklatónak.

A szexuális molesztálást a munkahelyeken a törvény már régen bünteti. Itt, Kanadában, a munkahelyi zaklatásokért maga a munkaadó a felelős és ezért nincs tolerancia, mihelyt valakire csak a vád árnyéka rávetül, azonnal, mármint szó szerint abban a pillanatban elveszíti az állását. Erre én is személyesen láttam példát a cégnél, ahol dolgoztam. Egy szomszédos egységet vezető kollégám reggel hétre ment be dolgozni, de addigra már az irodájába sem jutott el, mert már hajnalban megváltoztatták a biztonsági kódokat, összepakolták a személyes holmijait és mihelyt megérkezett, a biztonságiak segítségével azonnal ki is vezették a kapun. Egy pillanat alatt mindent elveszített, még az előtt, hogy bármit is kivizsgáltak volna. Azután pereskedhetett évekig, és bizonygathatta igazságát, ha már egy kliens és a dolgozók egyike is meggyanúsította. Az USÁban a kimutatások szerint a munkahelyi zaklatások áldozata 79%-ban nő, akiknek 12 százaléka a munkahelyét veszti el, ha nem működik együtt a zaklatóval.

A törvény mellett a cégek szigorú szabályozása miatt már nemigen van kávéfőzésre felvett csinibaba természeti szolgáltatásokkal!

De a történet még nem ért véget.

Néhány héttel ezelőtt ráakadtam arra a listára, amely felsorolja, hogy idáig hány száz férfit vádoltak meg szexuális zaklatással az alig két év alatt. No nem a helyi postás, vagy a víz és gázszerelő van benne, hanem tekintélyes, hírnévvel és pénzzel rendelkező emberek. Közöttük a kedvenc tudósommal…

Innen továbbgondolva inkább #ÉnNem…

Folyt. köv.

Petényi Judit

43 hozzászólás

  • ennek azért sok minden más oldala is van amit említést kíván

    egyetlen dologra adjál választ Judit?

    a szállodaportást vagy a jegest miért nem viszik bíróságra milliós üzemdíjú ügyvédek, hogy a hajukat is lepereljék a fejükről?

    gazdagék meg hát egymás között…azt susognak amit akarnak

    én már régen ezeket a híreket sem olvasom pláne nem nézem

    „valakinek” 35 év távlatából jut eszébe, hogy nem is igazán akarta, de azóta a kölökből milliárdos lett és lehet nyúzni

    az még csak egy „jogrendszer”

    a néger komikusról miért hallgattak el?
    hahahaha

  • Nagyon fontos téma, kíváncsian várom a folytatást. Elöljáróban annyit: sose voltam támogatója semmilyen Me too ügynek – főként nem abban az erőszakos, elvakult formában, ahogyan némelyek csinálják.
    „Aki dudás akar lenni/Pokolra kell annak menni” – írta kedvenc költőm, ami annyit jelent: nem lehetsz szegény, cigány, néger, erőszak áldozata stb. attól, hogy kijelented. Sok esetben magamutogatást – némelykor zsarolási szándékot látok az akciók mögött.

  • A nem ohajtott sexszualis megkozelites, de a zaklatas meg-engedhetetlen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Annak fizikai tettei megbocsajthatatlan.!!!!!!!!!!!!!!

    De hogyan bizonyithato a vad????
    Hiszen senki nem tenne azt tanuk, sem a camera elott.
    Tahat az igazi „she said”, „he said” allapot.

    Masszoval, ha valaki zsarolhato, vagy hamis vaddal tonkreteheto, vagy elpusztithato, hat mi biztositana hogy a a valotsag ellenere nem tortenne ?

    Rendszerint, legalabb is a US-ban, az elfofadott alapja annk, ha tobb hasonlo alliatas vagy vad keletkezik, akkor az inkabb efogadva mint teny.

    De a lehetoseg hogy tobb vadak is lehetnek ugy celzatossan fabrikalt, mint „copy-cat” hyszteria is.
    S az nagyon a „ME TOO” esetere mutat.

    Pelda volt a Bill Cossby esete, a Harvey Weinstein elleni vadak. Hasonloan a Bill Clinton ugy.
    Na de mi lehetett a Kavanough elleni vad ?

    Elhiheto a vad csupan mert tobben allitjak?
    Hat amikor a megnevezett tanuk nem tanuskodnak az allitott tanusag valosagat?

    A Clinton esetben a Monika kek-cocktail-ruhaja adta az anayagi-bizonyitekot. Tehat az elnok hazudott esku alatt is az egesz vilag elott.
    De azt a tomegek elfogadtak , csupan, mert azt csak megboxsajtahato „szex”-nek nyilvanitottak.
    Habar az NEM eroszak esete volt, s a holgy (Monika)onmaga kezdemenyezte.

    Az egyedulli es leg-alapvetobb, hogy minden szulo, megfeleloen oktatassa serdulo leny-gyermeket az allandon es novekvo veszely ellen.

    Oszinten, ferfi lettemre, nem hiszem, hogy barki egyedulli ferfi kepes fizikailag megeroszakolni egyedul egy not.

    Felrevezetes, felelmlites, zsarolas,,stb. az lehetoseg arra, de ha a no ellenzi azt, vannak am a kormei kitepni a barki ferfi szemeit.
    S ha a no tudataban van a ferfit a LEGfajadalmasabb modon eltavolitani, annak tisztan tudataban kell lenni a sajat erdekeben.
    Tehat szulok, oktassatok leanmyaikat a sajat vedelmukre !
    NE legyetek szegyellosek !!!!

  • A „MeToo” túl van tolva. Ott is erőszakoskodót keresnek ahol nincs. Márpedig ahol keresnek ott találnak is.

    Példa egy NY-ban megtörtént szélsőséges feminista esetre: Egy férfi maga elé engedett egy hölgyet a lépcsőn felfelé. Néhány lépés után a hölgy visszafordult és lekevert egy hatalmas pofont a férfinak mondván: Ne jöjjön a hátam mögött és nem nézegesse a fenekemet.

  • Judit Petenyi

    Rodeo11
    Köszönöm az ötletet. Bill Cosbyt a második részbe illesztem be.

    Bendeguz79 és Ferenc, a sorozat 5 részes, mert semmi sem fehér és fekete. Csak ti férfi szemmel nézitek, és ne várom el a férfiaktól (még a nyugati kultúrában felnőttektől sem), hogy minden női csoportot empatikusan meghallgassanak. Ezért írunk erről mi, nők.

  • Magyarországon ma még az áldozathibáztatók vannak többségben. Mondják: ha nem öltözik kihívóan, nem történik meg vele. Ennek ugyan ellentmond egy most folyó ügy, amiben az egyik önkormányzatnál alkalmazott hölgyet próbálta be a főnöke, aki és ami ellen fellépett a kis hölgy. Nem szeretném ezt a hölgyet megsérteni, de férfiszemmel nézve őt, illik rá a mondás, miszerint nincsen csúnya nő, csak józan férfi.

    Magyarországon a nemzethy keresztény felfogás szerint a nők dolga a gyerekszülés és gyereknevelés, a helyük meg a konyhában van. Minden más, ettől eltérő felfogás az Soros műve, az egyenjogúságukért kiálló nőket meg Soros-ügynököknek tekinti a keresztény értékekért küzdő magyar kormány.
    (emiatt volt elhibázott lépés Judith Sargentinire bízni a jelentés elkészítését és előterjesztését)

  • Ferenc
    2019 január 30
    1:17 du.

    na ez kell a „mitu” nak!!! tövig!

    velemtörtént tehát nem is hallomás

    buszra felszállok és a legközelebbi szabad ülésre leülök, erre a mellettm ülő nagydarab (legalább 3 mázsás szélehosszaegy) néger „hölgyemény” el kezd rikoltozni, hogy:
    (figyuzz) kérjen bocsánatot, azonnal majdnem ráült a kezemre (azaz olyan széles és lusta hogy a mellette levő székre tette a pracliját és mikor mondtam neki, hogy hallgasson már egyre hangosabb lett én meg (a busz tömött és látták mi is volt) azonnal fogd be a szádat (persze annak a már nem egészen jólnevelt angol változatával) a sofőr is felfigyelt és odakérdezett (közel voltunk hozzá)

    mondtam neki: egy szexuális zaklatás áldozata vagyok

    a tömeg röhög, a csaj meg eltakarodott mint Rákóczy Rodostóba és azt is halkan

    hahahahaha

  • „Barátnőiteket mindig rendeltetésüknek megfelelően használjátok”
    /Cs.Jóska,MHSZ Vitorlázórepülő Klub titkára,nyolcvanas évekből/

  • Come on, ebredjenek fel !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Persze hogy a gazdagok utan mennek anyagilag megnyuzni.
    Sot mifele tisztesseges leany almodna szegeny legenyt ferjul ???

    A szegeny csoro legenyt mi a feneret perelne barki is, hiszen a pereles rem sokba kerul am.
    S a szegnytol nem csukargatnal ki sokat.

    De tortenik is am rengeteg nemi kihasznalasok, fokent a „harmaduik vilagban”.

    Fiatal leanygtermekekt elrabolnak, meg sokat szuleik is eladna a szex-uzletek alatal mint a rongyot kihasznalva.

    S az eroszak is korlatozatlan.

    Miert kapta az a szegeny fiatal Jazidi leany a beke-Nobel dijjat ???
    S az orvos aki segitett a tomege-erszakolassal csonkitott noket ?

    S a Jazidikat gyilkolta az ISIS, s fiatal leanyokat meg szex-rabszolgasagban arultak.

    A Chibuk-i leanyok maig is ismeretlenul eltuntek.

    S a Szoviet osszeomlasa utan az orosz es mas kelet-europai orszagokbol a fiatal leanyokat a Muffia arverezte a szex-tradben alkalmazni vilagszerte.

    A szex az nagy-uzlet barmi formajaban is .

    Ami az elso-lapokat eleri az meg a jeg-hegy-csucsa sem.

  • A „me too mozgalmat” ismerem, sok hires ferfi lett aldozata ennek! En is no vagyok es voltam en is fiatal.Az igaz, hogy nem a show karrierben dolgozram, de sok allasom volt, sokfele vonalon. nekem egyszer sem tettek ajanlatot a gerfiak,. pedig tudtam, hogy nemelyiknek TETETSZETTEM , DE mindig „keketton all a vasa!”

  • gerfiak,=ferfiak

    elnezest, gepelesui hiba volt.

  • Elöljáróban:
    Minden, a kiszolgáltatottsággal visszaélő formális vagy informális kényszerítést elítélek. Akkor is, ha egy közmunkával zsaroló hivatalnok „udvarol” a segélyért folyamodónak, és akkor is, amikor céges vezető az alkalmazottnak.

    Azonban azt hiszem mindkét fél, és maga a társadalom is elvárhatja, hogy ne népítélet, hanem a valós körülményeket kivizsgáló, a tényeket minél jobban feltáró vizsgálat alapján, választott bíróság döntsön.
    Erre lehet azt mondani, hogy ilyen helyzetben a bizonyítás nagyon nehéz. De ez minkét oldalra igaz.

    Tegyük fel, hogy egy titkárnő, élve a biológiai adottságaival gyakorlatilag felkínálkozik egy vezetőnek a jobb beosztásért. Tegyük fel, hogy a vezető nem él a helyzettel, és a kartársnő mégis bejelenti: szexuális ajánlatot tettek neki. Tegyük fel, hogy egy munkahelyről kialakult kapcsolatban a szakítást követően tesznek ilyen bejelentést.
    Tegyük fel, hogy a fenti vezető él a lehetőséggel, ám a jobb beosztás akármiért meghiúsul és a bosszú része a feljelentés.
    Ezekben az esetekben az erőszak tényét kinek a terhe bizonyítani, de legalább valószínűsíteni.
    Mi van akkor, ha a karrier érdekében önként vállalt ágyasi szerep után, a karrier megfeneklése, az ingyen reklám lehetősége motiválja a feljelentést?
    Mi van akkor, ha a tehetségtelen, önjelölten művész, de egyébként huszadik senki szinitanodás kezdi azzal indokolni a saját karrier hiányát, hogy azért nem, mert nem feküdt le ezzel, vagy azzal.

  • Judit Petenyi
    2019 január 30
    2:47 du.

    kíváncsian várom a Bill Cosby saga-t… nekem egyik kedvenc komikusom volt (sokkal jobb, mint a krump lee= akik így nem ismerik azoknak: Donald J Trump)

    különös tekintettel a kanadai fővádlóra aki 2.1 méter magas és fitness guru, helyből átugrik Toronto ból Montréal ba és egy kézzel is fel tud mászni a függeszkedő kötélen, hogy eme Amazon-t hogyan sikerült neki, lévén 20 évvel ezelőtt is 65 éves volt a Cosby, a hölgyemény ma sem tudom mennyi de hölgyeknél illetlenség meg is kérdezni? nemdebár?

    vidám percek lesznek tele mókával és kacagással

    csak, hogy adalék legyen kedvenc tetteim egyike beülni a belső ülésre a kettős ülések esetén amikor a „hölgy” a külsőre ül, mert utálja a bárki társaságát… és a szatyrainak is kell egy kényelmes védett(!), egyik esetben még -majdnem- hisztériás rohamot is kapott és azt merte mondani, van más üres hely is a buszon, mire -mivel- nem válaszoltam felkelt (nem is tudott mást tenni) én beültem…erre bánatában elment egy hosszában hármas ülésre középre két nagy darab utas közé spékelve és olyan pillantásokat lövellt, hogy ha azzal ölni lehetne akkor én már az Örök Vadászmezőkön…
    ez is egy aspektus „mitu” esetén… „imádom a témát” olyan mókás

  • Ms.PETENYI;

    Bar mit is velne barki, bar mit is allitana barki, a teny az teny.

    De a nagy kerdes a cikkenek alanyan, hogy mi-modon lehetne a „teny”-t felfedezni minden allitasok ellenere ?

    Az hogy valoban tortent-e az allitolagos vadolas esete, vagy az csupan egyeni bosszu, vagy csupan anyagi celokkbol eredo kapzsisag ?????????????

    Ma a US-ban altalanossagban elfogadott modszer, ha tobb no teszi az allitast, akkor az leheto.

    De annak alapjan csak tobb es tobb nok teszik ugyan azon allitasaikat. Az a ” me too” .

    Az tortent Bill Cosby, Harvey Weinstein es mas kozismert ferfiak eseteben.

    Sot, hasonloan a Kavanaugh esetben is. Ahol a vadolo no semmi adatokat sem reszleteket nem „emlekezett”, s amikor mind az allitolagos tanuk semmire NEM tanuskodtak.

    De mondhatoan ,hogy politikai celokbol, sokan maig is meg-gyozodottek, hogy az valoban tortent.

    Barhol a vilagon, csupan a VALOSAG ami szambaveheto.
    De hogyan allapitana meg hogy valoban mi lehetett a VALOSAG ????

    Ahol, a maga altali „nyugati-kulturaban” csupan a „ketelkedes leghalvanyabb arnyeka nelkul” bizonyitott teny alapjan leheto a BUN vagy ARTATLANSAG meghatarozasa.

    Hat arra mit irna maga mint egy „felszbaditott-no”?

  • Bendeguz79
    2019 január 30
    5:12 du.
    gizi a „muffia” az kinek a gyereke?

    elmesélnéd két kidnapping között kávé helyett?

  • Férfi és nő nem egyforma – szerencsére – viszont egyenjogú. A testi, lelki küönbözőségből adódik, hogy a közösségben más a szerepük. MÁS -, de egyik funkció sem értékesebb a másiknál
    Persze nagyok az egyéni eltérések: vannak brutális férfiak, de akadnak elsárkányosodott nők is. Ez azonban nem mentség a fizikai erőfölénnyel való visszaélésre, így jogos a gyengébb védelme. E védelem azonban nem jelentheti a két nem közötti ellenségeskedés szítását: a me too-nak vannak ilyen elágazásai, ezért nem vagyok híve. Férfibarát feministának tartom magam.
    A szex az ember életének fontos alkotóeleme: akár férfi, akár nő. De örömet csak akkor képes okozni, ha a fizikai együttlét mellett jelen van a másik elfogadása-befogadása – az ilyesmit hívjuk nagyjából szerelemnek.
    Tapasztalataim szerint ez a férfiaknál is így van. Fizetett vagy kierőszakolt szexre azok a férfiak vetemednek, akiknek nincs önbecsülésük: el nem tudják képzelni, hogy őket is szeretheti valaki. A bántalmazás mindig a tehetetlenség dühe.
    Ugyanakkor. Ebben konzervatív vagyok: a férfi dolga a kezdeményezés, bár mi nők is ismerjük a figyelemfelhívásnak sok eszközét. A közös munkahely jó terep a tapogatózáshoz (nem a fizikai értelemben): hiszen életünk nagy részét töltjük ott – feltehetőleg azonos érdeklődésűek társaságában. Nem tartom zaklatásnak, ha pl.a férfikolléga megjegyzi: de jól nézel ki! Még azt sem, ha úgy sündörög körülöttem, hogy megérintsen – próbálkozik. A nőnek mindig van lehetősége a válaszra még főnökök esetében is.
    Sokáig dolgoztam ún. férfiközegben – sok haverom, sőt barátom is volt/van másik nemű. Pár éve megkérdeztem egy kamaszkori haveromat: Mondd, tényleg olyan csúnya voltam, hogy velem soha nem próbálkoztatok? Mire ő: Á, de te mindig olyan komoly voltál, veled nem lehetett. Úgy döntöttem, hogy elhiszem…

  • Egy szőke bombázó bemegy a bankba és egy százmárkást akar beváltani. Az alkalmazott megnézi,majd visszaadja:
    – Ez a pénz hamis.
    Mire a nő felsikolt:
    – Hamis? Akkor engem megerőszakoltak!

  • Kedves Judit !
    – A közel 40 fokos kanadai hidegben, nap mint nap találkozom, a diákok között vállalhatatlan, felforrósodott,talán hormon vezérelt furcsaságokkal… – épp, most retteg egy hímnemű tankörtársam a kiközösitéstöl, mert nem fogadta egy nőnemű közeledését, aki ezt abúzusként publikálta…
    – Egyébként, mára a „MeToo” a high society bulija lett, hatalmas pénzek a háttérben, – senkit nem érdekel miért is jött létre anno ez
    a kampány…
    – Ismert tény, hogy a szexista témákkal történő manipuláció hatásosabb, mint bármely antirasszista vagy szociális kampány.

  • Clara Bencsics Figyelo

    Szellemes vicc!

  • Sajnos a nokrol ALTALABAN, nincs jo velemenyem! Most nem akarom reszletezni, mindenki tudja, hogy egy ifdeig kenytelen voltam egyutt elni veluk a bortonben,ahova, vegsofokon, egy osztalytarsnom juttatott!

  • Kulonbern lanykoromban, mindig fiukkal voltam baratsagban! Csak egy JO baratnom volt! Nem biztam a lanyokba, sok irigy, feltekeny volt koztuk. A fiukkal lehetett konyvekrol beszelgetni, egyik kitunoen szavalt es szep versekkel gazdagitootta a beszelgetest!Sokan jartak hozzank, az akkori gimnazistak!Tudtak, hogy lehet szabadon velemenyt mondai a politikai vitakban, hiszen akkor bizony ilyen vilagban eltunk!

  • Drizari
    2019 január 30
    3:28 du.MEG KELL< HOGY CAFOLJAM AZ ALLITASAT!
    AZ igaz, hogy NEM ma vagyok otthon mai fiatal, de mar az en idomben is, minden kkapu nyitva volt a nok szamara! Mar itt irtam arrol, hogy Kando Kalman technikumat vegeztem, de csak egy masik no volt az osztalyomban, tobbi mind ferfi volt. Vannak szakmak amiben a ferfiak jobbak es vannak MAS szakmak amiben a nok! Tehat, hiaba eroltetik az "egyenragusagot" ez a termeszet rendezese es KAR olyat eroltetni, ami nem mukodik.Nagyon sok szakma van a nok szamara, technikai is, amit betolthet sikeresen!
    a mai mozgalom , egy eroltett dolog a feministaktol!

  • En nagyon sajnalom Bill Cosbyt< A NOK TONKRE TETTEK VEGLEG KARRIERJET!

  • talalom
    2019 január 31
    9:56 de.

    ” Fizetett vagy kierőszakolt szexre azok a férfiak vetemednek, akiknek nincs önbecsülésük: el nem tudják képzelni, hogy őket is szeretheti valaki. A bántalmazás mindig a tehetetlenség dühe.”

    Szerintem nem. Valójában szerintem sokkal inkább az alávetettség érzékeltetésének, a behódoltatásnak az eszköztára a kényszerítés (anyagi, pszichikai, fizikai). De nyilvánvalóan ez sem ment fel senkit. A prostikat igénybe vevők meg elég heterogén társaság szerintem. A tartós elkötelezettséget nem, csak a biológiát igénylőktől, az általad is jelzett önbecsüléshiányig bezárólag.

  • ANFREW_S;

    {ersze hogy a dontes csupan a „valasztott birosag altal” tortenhet.
    Azert a nevuk „JURY” !!!

    De mi bizonyitek lehet a valo es mi a koholt ????

    S mire az ugy a JURY ele kerul, a koz-media alatal a vadolt tonkre van teve.

    S HA a JURY artatlannak talalja, hogy kaphatja vissza becsuletet ???

    Beszelsz mert a szadat jaratod, de alig hiheto hogy valaha is nyerhettel volna barmi tapasztalokat a kerdesen !!!

  • Hat amikor a magyarorszagi korulmenyeket felre tesszuk, meg „talalom” is ir minden szelszoseges es gyulolet mentes nyilatkozatokat az olvasoknak.

    Persze mint a „aszkertok” megallapitasai alapjan nyilatkozva, a „nemi-eroszak” az semmikeppen nem „nemi” tett, hanem csupan az eroszakos egyeniseg kinyilatkoztatasa.

  • HOZZATENNEM MEG AZT AZ IGAZSAGOT< HOGY BIZONYOS NOK PENZERT martanak be< VAGY VADOLNAK ARTATLAN ferfiakat !

  • talalom
    2019 január 31
    9:56 de.

    „Férfi és nő egymást soha meg nem értheti, mert mindkettő mást akar: Férfi a nőt, nő a férfit..”

    / Gyula barátom, 1978 /

  • Geyza
    2019 január 31
    1:27 du.

    Gyula barátod lopta ezt a mondást Karinthytól…

  • Almási Alma
    2019 január 31
    3:07 du.

    Minden bizonnyal…bár én Karinthynál nem találkoztam ezzel a mondással.
    Ebből is láthatod : jó körökben forgolódtam már egész fiatalon is 😀

  • Judit Petenyi
    2019 január 30
    2:47 du.

    majd a „billcosbysaga” elemzésekor ne feledd el, hogy az alapmotívumot!
    Bill Cosby meg akarta venni az egyik nagy nemzeti TV társaságot csak úgy zum bei schpiel!

    az mégsem lehet a nagy demokráciában, hogy egy szalajtott néger legyen a tulajdonosa egy fősodratú és a tuggyukik vonalát képviselő tv társaságnak, be is indult a köpködés

    a többi a piroschka és a farkasch története a vasorrú bábával és a hupikék törpikék

    lényeg a vétel nem jöhetett létre akadályoztatás miatt

    hahahahahaha

  • a @@@#geyza

    szokásához híven La Kó Nikusch és assziszi van neki, pedig sohasem volt

    mert ugye (szuggerálja Ő), ha Ő nem találja (és hogy vicsorog) akkor az nincs is
    poshadt egy kelkáposztafőzelék szegénykém

  • sok minden más mellett (a demokrata párt leégett, mint a pampafű a vetésforgóban, rossz trágyával locsolták!!!) kellett a bosszú, ha már a kóbor kutyának sem kellenek pláne egy hillárihollárihahó szerű hatalmi tébolyban szenvedő perverz sikoltozó némber mint headhoncho…
    és eljött az egyik lehetőség „Kavanaugh” más szóval meg kellett „kavanózni” a bármit és minél fájdalmasabban meg undorítóbban (de(m)okrácia van? nemdebár le lehet bárkit köpködni)

    és kiásták (agnosztikusak is?) azt a csajt aki arra sem emlékezett, hogy milyen sört ittak a Brett tel…és hogy milyen a Brett férfiassága a régmúltban

    hosszan ment a keverésch kavarásch, majd mégis be lett kavanózva most kerestek mást a Weinstein az ugye az ő hitsorsosuk, de hatalmas és vezéregyéniség le kell … és még hurcolják mint véres lepedőt a nászéjszaka után

    hogy ezek a „tanúk” mennyi apanázst kaptak az érdekeltektől az lobbyzás kérdése… dehát van „názs” bőven apap názs és anya názs meg az unokák

    hahahahaha

    ennek tükrében is lehet elemezni

    a legmellékesebb kérdés az, hogy a valóságban megb…ta vagy….

    és most mit fognak csinálni a demokraták Gay polgármesterével aki 2020 ra elnök akar lenni

    mert a GOP nem adja fel a harcot (más szóval szardobálás pelenkában) ha már kiderült, hogy a Mitch McConnell a Deripaska zsoldjában van már évek óta

    én a magam részéről az ellenkezőjét sem hiszem el de a fóbiák is nagy eszközök lásd még O1G soros fóbia kreációja, be is vették mint kacsa a nokkedlit

    van még ebben a könytárszobában más is, de majd te elemzed
    a LVI. részben

  • Geyza! Én is Karinthyt (a Frigyest) ismerem forrásnak – de nem tudnám megmondani, pontosan hol írta.
    De egy anekdota szerint ő mondta azt is egy mejegyzésre: Ez olyan jó, hogy mától én mondtam…

  • Nagyon szerettem motorozni – ezért is szereztem jogsit motorra. Fiatalkoromban bármikor lemondtam egy randit, ha egy haverom jött, hogy menjünk valahová.
    A motor nagyon szexi jármű: muszáj átkarolnod a vezetőt,ha nem akarsz leesni a hátsó ülésről. Sőt, hozzá is kell simulnod, együtt kell mozognod vele, különben a motor elveszti az egyensúlyát, és kész a bukás. Volt olyan haverom, akivel kicsit félreértettük a helyzetet. De mivel ezen kívül egészen mást gondoltunk az életről, jövőről – nem működött a dolog. Semmi baj – maradtunk haverok. Ő mást vett el, én máshoz mentem: de megmaradt egy haveri kapcsolat.
    Slapaj! Az én fiatalkoromban (pláne az olyan katolikus nevelést kapott lányok körében, mint én) a szex abszolút tabu volt. Sőt, a lányokat arra trenírozták, hogy a szex az olyan áldozat, amit meg kell tennünk a szeretett férfi kedvéért. (Rosszabb esetben zsarolhatjuk is ezzel.) Figyelő biztos emlékszik rá. Ezt én sose értettem: mitől lenne áldozat, hiszen nekem is öröm, ha átölelnek, és öröm, ha ölelhetek.
    Tényleg nem tudom, miért fordult ez olyan aberrációba, élvhajhászásba, mint amiről beszélsz. Úgy gondolom, hogy régebben is volt ilyesmi – csak régebben titkolni kellett. Nem tudok jobb magyarázatot: akinek folyamatosan szüksége van efféle „győzelmekre”,akár férfi,akár nő – baj van az önbecsülésével. Az rendben,hogy fiatalon az ember próbálkozik, keresgél. Én se voltam valami monogám természet. De csak akkor élvezet, ha az ember nem keveredik méltatlan helyzetekbe, és ha kívánja is a másikat,emellett tiszteli, megadja a méltóságát. És ha megtalálja azt, akivel együtt akar élni, családban, gyerekkel – akkor mi szükség van további próbálkozásokra?
    Ez olyasmi lehet, mint amikor valaki menő cuccokkal akar elismerést szerzeni.

  • FIGYELO

    Irta hogy sajnalja Bill Cosby-t.

    Mit sajnal rajta ?
    Hogy teteinek eredmenye utolerte???, vagy allapotaert???

    Par tucat nok allitottak mint aldozatai es tanuk, hogy poziciojat kihasznalva mindeniket a hotel-szobajara rendelte, ahol italukban vegyszert alkalmazott ami keptelenne tette oket az ellenalasra.

    Teljes tudataban voltak az esemeyneknek, de fizokailag keptelen ellenalni.

    Hiszen Cosby bizonyara megkaphatta volna mind azokat a noket barmi problemak nelkul is.

    Az eset inkabb egy negative mental allapotra tanuskodik.

    Az az elkepzeles hogy mind az csupan azert tortent mert vasarolni, ill. befektetni tervezett valameny TV cegbe, az meg a Cosby esetenel is betegebb allapot bizonysaga.

  • A ferfi es a no mast ohajt ?

    Teves, ugy a ferfi mint a no ugyan-azt ohajtja !

    Csak mas modon ohajtja el-erni azt !

    Ha nem tudnad a valosagot, hat bizonyara asexual lehetsz !

  • Ma Bill Cosby, a „szakertok” saccolasai alapjan maig is legalabb $400 miliot tulajdonoz.

    Hogy abbol mennyi lehet a megmardt osszeg mire a problemain tul tessz ?

    Hogy mibe van mind az befektetve, hat azt meg az anyagi-manadgere sem tudna megmodani azonnal.

    De mindenek dacara marad majd elegendo az ozvegyenek is.

  • Figyelo
    2019 január 31
    12:30 du.

    HOZZATENNEM MEG AZT AZ IGAZSAGOT< HOGY BIZONYOS NOK PENZERT martanak be< VAGY VADOLNAK ARTATLAN ferfiakat !

    ————————————————————–

    Hát persze, a világ már csak ilyen: tele van ártatlan férfiakkal és mártogatós nőkkel – bár szerintem, mártogatva a szálzeller az igazi! -:)))

  • Hát tudod, kedves talalom, nekem egyetlen ilyen élményem volt. Úgy kb. 25 éves voltam és egy tájfutó versenyt rendeztem, amelyen egy kamaszfiú „elveszett”. (Igazából nem veszett el, csak ki akarta próbálni, milyen éjjel az erdőben aludni. De ezt mi persze nem tudtuk.) Mivel pedig néhány héttel azelőtt pont ebben az erdőben sátorozott valami gyerekgyilkos pasas, aki elmenekült onnan, a rendőrök nagyon komolyan vették a dolgot. Öt motoros rendőr jött ki, és az egyik mögé oda kellett ülnöm, természetesen. Na most éjszaka, erdőben, terepen, úttalan utakon… hát… ugyancsak kapaszkodtam az életemért, mi tagadás. A többi, nem kevésbé cikis részletet most mellőzöm…
    Többet nem kérek belőle…

  • MEf az
    lemaradt, hogy Bill Cosby teljesen vak! Igaz, hogy vannak millioi, de a vad, teljesen rossz es hamis.

  • Sosem motoroztam, ez valahogy kimaradt az életemből – de most megtudtam Almától és talalomtól, hogy „igen veszélyes mutatvány!” Talán nem vesztettem sokat, hogy nem volt benne részem?

  • Besancon
    2019 február 3
    4:18 du.

    Vigyelek egy kört? 😀
    A Bartuslacit már vittem 😀 😀