#MeToo… #Énis vagy #ÉnNem? (2. rész)

2019 január 31 10:39 du.19 hozzászólás

Történet: Az Ottawai Szenatorok csapat két tagját gyanúsította meg egy hölgy azzal, hogy molesztálták, és erőszakoskodtak vele. Ismerte a rutinjukat, pontosan elmondta, hogy melyik napon és hol szoktak lazítani, mikor és hol szedték össze őt és vitték egy helyre. A végére csak egy gond volt. A hölgy elfelejtette megnézni a meccs-naptárat, mert éppen az ő általa megnevezett napon a csapat valahol délen, az Államokban volt. Így nem erőszakoskodhattak vele. Pech!

Találtam egy honlapot, ami 2017 áprilisától listázza azoknak a hírességeknek, politikusoknak és vezérigazgatóknak, közembereknek a neveit, akiket szexuális zaklatással, molesztálással gyanúsítottak meg. A lista naprakészen mutatja a neveket és részletezi a gyanúsításokat. Mára már 263 neves férfit tartalmaz, akit szexuális vétségek miatt perelnek, pletykákat terjesztenek róluk a lapokban, munkájukat megbénítják.

Ezen a listán van kedvenc tudósom is. No nem a tavaly elhunyt Stephen Hawkingra gondolok, akit pont ellenkező előjellel az ápolónője és egyben a második felesége szégyenített meg és pellengérezte ki a sors fintora által testének egyedüli működő izmát. Még jó, hogy ezért nem a tudóst perelte be a bestia.

Néhány héttel ezelőtt bukkantam rá Neil DeGrasse Tyson (asztrofizikus, tudományos ismeretterjesztő és író, tanár, filozófus és még sok más), nevére. Azonnal döbbenten és iszonyodva olvastam a cikket. No nem Tyson miatt, hanem a nebáncsvirág nők történetei miatt.

Ha nem olvasták volna, a következőkért gyanusítják a tudós közszereplőt.

1. Az első gyenge hópihe Dr. Katelyn N. Allers, a fizika és a csillagászat egyetemi docense egy konferencia utó-partiján fényképezkedett le Tysonnal. Ujjatlan ruhát viselt, így aztán a csillagász azonnal felfedezte a karján a naprendszer-tetoválást. Már akkor régen köztudott volt, hogy a tudós Plútó nagy híve, aki sokszor beszélt arról, hogy az akkori bolygót miért kellett lefokozni kisbolygó szintre. Ezért nem csoda, hogy azonnal keresni kezdte a tetováláson Plútót, hogy megtudja, a tudós asszony hogy áll a bolygókkal.

Mit tegyen, ha az utolsó bolygók elbújtak a vállpánt alatt? Alákukucskált!

2. Egy másiknak azt merte mondani, hogy a nőkkel csak kezet fog, mert nem tudja, mit tenne, ha meg is ölelné őket. (Elmondása szerint ezzel üti el azt a tényt, hogy tudatosan nem akarja megölelni a nőket, nehogy azt rosszul reagálják le. No, ez sem sikerült.)

3. A forgatások alatti aszisztensét a szezon végi ünneplések után meghívta a szállására, hogy ott fejezzék be a kocsiban elkezdett beszélgetést, persze csak akkor, hogyha a hölgy nem akar elmenni a nagy partira.

A hölgy felment vele, beszélgettek, semmi az égvilágon nem történt amellett, hogy Tyson persze néha elejtett kétértelmű vicceket, de a szűzies fiatalt ez is megijesztette.

4. Most jön a Nagyágyú! Az egyetemi évek alatt a hölgy arra ébredt, hogy Tyson rajta van! Fúj! A bestia akkor a barátnője volt!

Akkor összegezzük: Minden nőnemű lény felnőtt volt akkor, amikor ezek megtörténtek. Az utolsó, aki azt állítja, hogy megerőszakolta őt, akkor éppen együtt járt Tysonnal és alternatív természetes életmódot folytatott, néhány természetes ajzó- és nyugtatószerrel.

Minden esetben tanult, érett felnőttek szórakoztak együtt, ahol elengedhetetlen az ital, a viccelődés, egymás cukkolása! Ők viszont minden szót humorérzék és válasz nélkül magukra vettek!

A gyomorforgató számomra az, hogy tanult nők nem gondolnak a szavaik következményeire. Kis fájdalmaik meg sem közelítik azt, amilyen kárt tehetnek. Ebben az esetben egy ritka, köztiszteletben álló, a tudományokat az átlagembernek is érthető szinten, színesen és érdekesen népszerűsítő színes bőrű tudós- tanár-íróról van szó. Igen, mind az egyben. Mi, tanítók, szülők és gondolkodó emberek, nem engedhetjük meg, hogy elveszítsük őt! Több évtizedes kitudja-mitörtént anekdóták nem mutatnak bűncselekményre, semmilyen bíróság nem foglalkozna érdemben velük!

(It wasn’t me / John Gledhill)

Hát ezért inogtam meg! Ha Harvey Weinsteinről vagy Donald Trumpról van szó, mindenki tudja, hogy ők a világ legmalacabb disznói, vagy említsük meg Amerika kedvenc “apa-figuráját”, Bill Cosby!. A most 81 éves, 1915-től vak színész 2018 szeptember 25-től egy magáncellában tölti le a minimum három éves börtönbüntetését. A perben az esetek többségét már nem tárgyalták, mivel túl régen történtek (a hatvanas évektől kezdve), de így is 8 polgári per volt folyamatban Cosby ellen, és 33 állítólagos áldozatot képviselt a magas profilú ügyvédnő, Gloria Allred. Maga Cosby bevallotta, hogy a metakvalon nyugtatót illegálisan adta be a fiatal női alkalmi partnereinek. De mellettük ott sorakoznak a pszichopata és nárcisztikus pénzeszsákok, ezt is elismerem. Megjegyzésképpen: A pszichopatákat általában hatalmi pozícókban találjuk meg, legális vagy illegális szervezetekben de lehetnek kisstílű szemfényvesztők is.

No de azért vannak, náluk jobb érzésű férfiak is! A nők némelyike nemhogy meggyőzött volna, inkább elrettentettek a saját nememtől!.

Fiam mondta valamikor, hogy manapság nem a fizikai áruk és szolgáltatások eladása a legkifizetődőbb, hanem egymás perlése. Van, amit egyszerűen nem lehet bizonyítani! (Lásd például a kisebb balesetekből sok tízezreket keresőket, akik kapnak az alkalmon, és minden eddigi és idáig nem létező bajukat is megfizettetik a másikkal. Vagy éppen a nagyvállalatok, akik egymást perlik milliárdokra; mégiscsak könnyebb, mint új árut termelni!)

Azt mondják, három dolog kell az embernek: pénz, pénz és pénz! És ez alól azok a nők sem kivételek, akik a trendnek megfelelően beállnak a sorba és valós alapú vagy képzeletbeli történeteket mesélnek el a múltból és szerencsének tartják, hogy akivel akkor találkoztak, mostanra híres lett.

Tehát az első helyet most is a pénz nyeri el! Második helyen van a 15 perces rivaldafény. Mindenki vágyik egy kis hírnévre! Írnak róluk, a lapok megkeresik őket, ők pedig szívesen kiszínezik a sok éves történeteket.

A harmadik helyen viszont az összes nő szabad jövőjének lerombolása áll, hiszen igazat kell adnom azoknak, akik Margaret Atwood könyve és az ebből készült Szolgálólány meséje című sorozat alapján azt a rendszert látják most kialakulni, de nem a férfiak jóvoltából!

Kedves gyenge Hópihék, Nebáncsvirágok! Öltözzetek kékbe, vagy kérjetek kölcsön egy csadort a szomszédból és sütögessetek, kötögessetek, pletykáljatok együtt! Járjatok naponta kétszer templomba és oltsátok le a villanyt, amikor szeretkeztek! De leginkább találjatok magatoknak olyan férjet, aki mindezt nem bánja, mert addig is a haverokkal ihat.

De a többi férfit ne akarjátok túlregulázni, mindenért kikritizálni, mert akkor nem is fognak merni hozzánk szólni! Már találkoztam olyan férfival, aki a nőkkel kezet sem fog és a beszélgetéskor látni, hogy mielőtt kimond valamit, előtte átgondolja, nehogy valamit félreértsenek. Ki tudja, melyik nő értelmezne valamit rosszul?

Mi nem akarunk vörösben járni, kalap alatt lesütni szemeinket!

Tehát ne csorbítsátok meg a mi szabadságunkat! Mi élvezzük a férfiak társaságát, nem bánjuk a humorukat és élvezzük a flörtölést! Igen aki még nem vallotta be magának sem, a flörtölés igenis lehet ártatlan, de nagyon szükséges a férfi és nő közötti dinamikához, alkotó munkához, a bántás nélküli őszinteséghez, és a szórakozáshoz! Mi meg tudjuk azonnal mondani, ha valami nem tetszik és netántán túlzásba visznek valamit (mert az viszont férfi specialitás, amiért nem neheztelek) aztán ugyanúgy tudunk szórakozni és nevetni.

Az egyenjogúsághoz egymás megértésével és elfogadásával juthatunk közelebb. Ugyanakkor először el kell felejteni az évszázados, évezredes beidegződéseket és önálló, öntudatos és teljes nőkké kell alakulnunk ahhoz, hogy kiegyensúlyozott és egyenrangú kapcsolatok alakuljanak ki.

A Ti viselkedésetek azoknak sem tesz jó szolgálatot, akiket valóban brutálisan megerőszakolnak, akár idegenek, akár ismerősök! Ne vegyük bele a bűnügyi törvénykönyvbe a gondolat-bűn fogalmát, vagy definiáltassuk, mit tarthatunk viccesnek és mit nem.

Fejlődjetek, öntudatosodjatok és ne irtsátok az értelmes, jó kedélyű férfiak társaságát! Nem olyan sok van belőlük!

Petényi Judit

19 hozzászólás

  • Túlsúlyosan kihegyezett ez a folytatásos cikk az olykor előforduló, de mindenképp kisebb számban előforduló, férfiakat gyanúsító, női szexuális rágalmazásokkal. A valóságban többségében a helyzetükkel visszaélő férfiak követnek el abúzust nőtársaikon.

  • Kedves Petényi Judit, kérem javítsa az elütést: Bill Cosby 2015 óta vak.

  • Judit, köszönet érte… hajszálpontosan egyetértek, és megnyugtatásodra (SIC) egy toronto-i példa
    nem olyan régen történt
    Ian Gomeshi t 3 nő is vádolta (hisztérikák és teljesen kielégítetlenek és riválisok) hogy az mit is tett, és az milyen borzasztó… nem is olyan hosszas tárgyalás után a bírónő megszüntette az eljárást Gomeshi t ártatlannak minősítette (azt nem tudom kellett a nőciknek kártérítést fizetni a valóságban minden vád fantázia szülötte és egymás elől akarták elperelni az áldozatot…

    a 3. részhez: most folyik a tárgyalás szintén Toronto Katolikus kizárólag fiúknak szóló középiskolában 7 ártatlan képű fiúcska elkapta a még náluk is ártatlanabb kinézetű iskolatársukat és egy seprűnyéllel magukévá tették(SIC), az egészet leadva a fácsén meg a többi dililapon St Michael az iskola neve (csak hogy röhögjünk, most lengeti a pallosát)
    kiskorúak azaz még nem 18 évesek és ki vannak homályosítva a tv hírekben… említetted a burkát (ismerős családban is… de ott, mint meglepetésemre kiderült otthon a menyecske kemény kézzel neveli a családot, a férjet is beleértve, hogy az utcán mi látszik?)

    ezekről is kellene valamit mert ezek valóban adott indíttatásúak és aki nálam jobban utálja az ájtatosságot az jelentkezzen egy vekkerért

  • Egy ertelmes, tanult nonek eloszor tudnia, vagy erezni mell a szandekot. MI az ami komoly szimpatia, vagy csak alkalmi kaland kell a fefinek. szerintem a legtobb noben kifejlodott egy megerzesnek nevezett vedelmi ozton!
    Bill Cosby eseteben, az anyagiassag szamitott legjobban! Lattam tobb eloadasat a szinesznek, Nem volt egy „Adonisz”,ehat a nok akik jartak vele, vagy joba lettek, foleg erdekek miatt lettek joba vele! Az aljassag viszont a noktol MOST az, hogy egyedul a szineszt okoljak mindenert! Talan , nem adott eleg penzt nekik!?

  • Einsteinnek igaza van (ebben is) a világ végtelenségéről vannak kétségeim de az emberi hülyeség végtelenségéről nincs

    még hogy a De Grasse Tyson ő a mai kor Carl Sagan ja
    „a pale blue dot”>>>>
    „Think of the rivers of blood spilled by all those generals and emperors so that, in glory and triumph, they could become the momentary masters of a fraction of a dot. „

  • Kedves Judit! Nagyon egyetértek, bár itt, Közép-Európában még nem ez a fő gond. Itt még megbocsátható, ha a férfi lekever a párjának. Konkrét példa: kiderült egy falu polgármesteréről, hogy rendszeresen veri a feleségét:a látleletek alapján felfüggesztett börtönt kapott. Amint lejárt a jogvesztése határideje, a falu azonnal újraválasztotta polgármesterének.
    Leginkább Figyelő előző cikkéhez küldött reakciói az általánosak Magyarországon. Érdekes, hogy 60 éve él szabad országban, mégis erősek maradtak benne a kislánykorában beleégett korlátok. Amolyan „fiús” lány lehetett, ahogy írta, de ez szinte automatikusan a nők lenézésével jár nála. Én is ilyen „fiús lány” voltam: két sportot űztem (nem hivatalosan, a hatvanas években még nem volt hivatalos formája nők számára): motokrosszoztam és lőttem. A judóval is megpróbálkoztam, de a második edzésen a barátnőmet szakszerűtlenül eldobta egy edzőtárs, hogy mindjárt kiesett a két első foga. Az eredeti szakmám is „fiús” – 10 évig satupad (meg esztergagép, maró, gyalu stb.) mellett dolgoztam.
    Figyelőnek igaza van abban, hogy a nálunk nőként sikert kovácsolóktól azt várják el, hogy „férfiasak”, azaz erőszakosak legyenek. De elnézik azt is, ha a nőiességét, (szexuális hatását, intrikusi tehetségét) forgatja fegyverként. Ennek tényleg az a hátulütője, hogy az ember ódzkodik a női főnököktől: kiszámíthatatlanok, részrehajlók, legtöbb a szakmában sem „penge”.
    Ugyanakkor: őszintén tisztelem (irigylem) azokat a nőket, akik erőlködés nélkül tudnak mindig fittek, szépek, kívánatosak lenni – miközben eszük is van.
    A börtön nyilván más – nincs személyes tapasztalatom, de szerintem a férfibörtönök sem a grál-lovagok gyűjtőhelyei, ez tehát nem nemi specifikáció.
    Az biztos: az ilyen me-too féle akciókban előbb-utóbb átveszik az irányítást a személyes előnyökre vadászók: legyen ez akár anyagi, akár népszerűségi hozam.
    Az ilyen – szerintem mindenkiben meglévő – dilemmákra keresne választ a gender-tudomány.
    Naná, hogy a magukat erős férfinak tartó, szétfolyó „macsók” a tiltást látják egyedül célravezetőnek. (Ami érdekes: nő is lehet ilyen „macsó”.)

  • Oh oh , amit jelzett az is megtortenik, de a kerdes hogyan lehetne a valosagot bizonyitani, hogy ki adja aZ igazat.

    De altalanosagban ezen cikke nagyon az alany ellenkezo oldalat fagatta.

    Talan tirtokban halgatja Rush Limbough radi-progtamkat:))

    Az igazi problema ezzel az alannyal, hogy rem nehez, ha nem teljesen lehetetlen megallapitani hogy mikor egy no allitasa valosag, es mikor nem.

    Csak vegye a Bill Clinton es a Brit Kavanough eseteiket.

    Clinton minden ketelkedesek nelkul hazudott (perjurium) esku alatt a vilagelott a TV-ben.
    A sajat DNA semmi masmodon nem kerulhetet volna Monika ruhajara.

    Se szegny leanyzo, habar ma mar nem fiatal leanyzo, de a mai napig senki ferfi nem hajlando vele nyiltan publikum elott mewgjelenni. Sem nevet hozza korni !!!!

    De a Kavanough elleni allitasaibol semmi nem stimmelt. Sot mind a negy „tanuk”, akik kozzul egy allitolag jelen volt a szobaban ahol az allitolagos eset tortent senki nem tudott az allitolagos tortenkerol.

    De a sajto es a publikum nagy resze maig is eskudik a vadak valosagarol. Politikai alapon az ellenzek 100%-osnak vette az allitast.

    Persze a dolog kerdese, hogy dobna ki a babat a baba-vizzel ???

    S talan mert nehany holgyek probalnak a lehetoseget hamis vadakkbol jovedelmezni, de NEM allithatja senki hogy rengeteg no a vulagban nem csak hogy zaklatva, de sulyosan sertelmezve nemi eroszakok alatal.

    Sokak eletuket vesztik amodon.

    Tudja hany fiatal no es leanyzo akik eltunnek nyomok nelkul????

    Ne tegye a lovat az erosakosdo bunozok ala !!!!!!!!

    Ne duljon be a hires gazda ferfiak vadolmai miatt !!!

    Ok mind elviselik a „rossz-neveiket” s „zsebeik” sem serulnek amiatt, de a sok eltunt fiatal leanyok es nok akik soha nem bukkanak fel soha sehol, azok az igazi aldozatok, s azok am nem a hires, neves, gazdag sztarok.

  • FIGYELO;

    Bill Cosby nem csak egy szinpadon alkalmazott egyen volt, hanem felvilagszerte a „father-figure” image-t kepviselte, es azt hasznalta ki amikor alatta levo szemeluzetet, szinesznoket kihasznalta.

    Nem „eroszakot” alkalmazott , hanem italukban elme-befolyasolo szert adott nekik.

    A nok uatasitasai alapjan mentek szobajaba, az volt a munka-korulmenyeik.

    Hasonloan mint amikor egy tanito, tanar kihasznlaj az altta levo fital tanuloit. Vagy minmt a papok esete is.
    Azzal nem csak a lehetoseg korulmenyeit, hanem pozicioikat hasznaltak abnormalis ohajaikat kielegiteni.
    S az NEM szexialis, hanem a masok feletti uralom alkalmazsa.

    Az hogy kesobb hivatalosan vaknak nyilvanitva az nem kifagas, sem megbocsajthato korulmeny.

    Min csodalkozom itten, hogy meg a holgyek is, pl. a leg-bal-liberalisabb magatartasu egyenek is , megjegyzeseik alapjan az aldozatokat latjak hibasaknak ami talan tortent veluk fiatalabb korukban.

    Persze minden vad a leheto bizonyithatosag alapjan itelve.

    Bill Cosby , nem a tobb tuxat vadolok, hanem csupan ket eset bizonyitottsaga alapjan lett elitelve.

    Hasonloan mint a Ted Bundy esetben is. Akit ket no megeroszakolasa es gyilkolasa miatt lett kivegezve 35 eve.
    De kivegzese elott bevalott sajto interviewjaban tobb mint szaz (100) no elleni eroszak es gyilkossag bunet.

  • Bill Cosby new 1915-től, hanem 2016- tól “legally” vak. Nagy különbség!

  • Drizari
    2019 február 1
    9:58 de.

    Túlsúlyosan kihegyezett ez a folytatásos cikk az olykor előforduló, de mindenképp kisebb számban előforduló, férfiakat gyanúsító, női szexuális rágalmazásokkal. A valóságban többségében a helyzetükkel visszaélő férfiak követnek el abúzust nőtársaikon.

    ———————————————————————————————–

    Igen, ezt én is így látom. Minkét eset előfordul, de ami a szexuális visszaélést illeti, a mindennapi gyakorlatban még mindig az utóbbi a meghatározó! A bizonyítás más kérdés – már ha eljut egyáltalán ebbe a szakaszba – de a tények attól még léteznek.

  • Nem nagyon akartam ehhez hozzászólni, de most mégis…
    A családon belüli erőszakot, a kiskorúak macerálását nagyon elítélem. De a világban mozgó felnőtt nőket nem annyira sajnálom, bocs. Az olyan „meccseket”, mint hogy „puszild meg”, nem kezdik el a férfiak, csak ha valamiért azt gondolják, hogy a siker bizonyos. Ezt pedig megfelelő női viselkedéssel könnyen meg lehet előzni. Inkább azt tartom bajnak, hogy a lányainkat nem tanítjuk meg VISELKEDNI.

  • Hozzáteszem: MINDEN nőt molesztálnak egy bizonyos mértékig utcán, járművön, tömeghelyeken. Tapogatás, dörgölőzés, trágár szavak… Ezeket nem gondolom súlyosnak, és azt hiszem, nem is lehet kizárni vagy megelőzni. De nem is tartom különösebben ártalmasnak.

  • Engemet súlyosan molesztált a minap az utcán egy
    huszonéves hosszúszőkehajú modellaklatú nő:

    Orvul és váratlanul megkérdezte merre van a Benczúr utca ?
    Há’ mivagyok én ??
    Térkép???

  • Almási Alma,

    el-el szoktam csodálkozni némelyik világsikert elért amerikai filmcsillagon, hogy viszonylag fiatalon férjekre „vadásztak” (ezt nem szó szerint kell érteni), de több neves, valamilyen művészi közegben élővel költöztek össze, mire végül megállapodtak valamelyiknél, s aztán szültek akár 3-4 gyereket is, miközben filmeztek.

    Úgy tűnik, az amerikai jogszabályok miatt a szexuális abúzus, a szereposztó díványok elkerülése érdekében teszik, amit tesznek. Meg talán, dívik náluk valamiféle íratlan törvénynek is engedni, hogy más feleségét nem akarják ágyba dönteni. Talán a szabad fegyverviselés miatt? Nem tudom.

    Mindenesetre Weinstein producer kezdő fiatal színésznőket molesztált és erőszakolt meg, sose feleségeket. Ez a #MeToo tiltakozó mozgalom a producer miatt indult világhódító útjára.

  • Geyza
    2019 február 3
    11:30 de.

    a: „modellaklatú” azt is tudod hol lakik? és azt is hogyan lakik? és minek a modellje? megszűnt a nyomor az még csak egy jövő

    kispirézke geyzusska…
    azóta is szédülsz, mi? minő meglepik aggkorban

  • Rodeo11
    2019 február 3
    3:35 du.

    Neked már az is meglepetés ha egy nő EGYÁLTALÁN rádnéz.

    (Ezzel a fejjel ami van ennek a futóbolondnak…) 😀

    http://www.kepfeltoltes.eu/images/2019/01/937Hugo_V_Neveto_Emb.jpg

  • Geyza
    2019 február 3
    5:48 du.

    ez nem tudom mi van a képen (nem szoktam kinyitni amiket rittyentesz) de bizonyosan nem én vagyok, és -egyébként- nem tudhatod ki is vagyok, ha megveszel akkó’ sem
    brühühühühühü

  • Geyza! Én má’ tudom, ki a Rodeo!

    Emlékszel a Grimm mesére?

    „Mert nem tudja senki sem,
    Pancimanci a nevem!”

  • Almási Alma
    2019 február 4
    4:03 de.
    ez melyik Grimm mesében fordul elő? egyébként tévedés…ez is… keress tovább…
    brühühü sőt barhaha és rododendrón