Mátyás, a világ királya a Nemzeti Táncszínházban

2019 április 2 3:55 du.1 comment

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Mátyás királyról szólómesék és történetek birodalmába hívja a nagyobbacska gyerekeket. A tanulságos történetek elmesélése során segítségünkre lesz Mátyás király udvari történetírója (vagy inkább okos udvari bolondja?), a híres Galeotto Marzio. Az ő segítségével megismerjük az igazmondó juhászt, Mátyás szép és okos feleségét; Beatrix királynét éppúgy, mint a gonosz kolozsvári bírót, sőt azt is megtudhatjuk, hogyan is lett király a magyarok vezérlő csillaga: a mi igazságos Mátyás királyunk.

Táncolják:  Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A meséket színpadra írta: Zs. Vincze Zsuzsa
Koreográfusok: Appelshofer János, Sánta Gergő, Zs. Vincze Zsuzsa, Zsuráfszky Zoltán
Díszlettervező: Tóth Kázmér
Jelmeztervező: Zs. Vincze Zsuzsa
Zene: Rossa László, Szabó Dániel, Papp István Gázsa
Rendező: Zs. Vincze Zsuzsa és Zsuráfszky Zoltán

(forrás: színház)

Fotók: Gergely Bea

 

 

 

1 Comment

  • Auróra Boreálisz

    ˙

    A Tánszínház ugyanis eddig a Karmelita Kolostorban székelt.
    Mostantól, amióta Orbanisztán Birodalom széltében, azaz horizontálisan oly hatalmas (vertikálisan és pszichésen törpe) királya oda-székelt a Budai Várba, azóta őfelsége a táncművészeknek ajándékozta székhelyül a Mártírok-útjai Ganz Gyár vastraverz-barokkjába erőltetett neopocsékomságot azért, hogy Őmagassága nyugodtan rophassa a saját koreografált felcsútbasznádi csőrdünnyögős pávatánc fantáziáit a nevezett budavári klastrom ódon, valóban művészi falai között…
    – O r b a n i s z t á n . b i r o d a l m i . k o r o n á j á t . ugyanott minden esetre már bele is faragtatta (csak) az ő trónusának a támlájába… (Erről egy kép is látható: a Weber-cikk márc.13-i fotómellékletében.*)

    .

    *A felcsúti fa faragvány erősen hajaz a Habsburg Birodalmi Koronára, mellőzve a szentkorona fazonját…