Tűzijáték a Várban, helikopterek a földön, halottak a Dunában

2019 június 1 10:11 de.100 hozzászólás

Az terjed a Facebookon, hogy május 31-én, pénteken este tűzijáték volt a Várban. Petárdák is durrantak, valakik nagyon örülhettek valaminek. Többen megjegyezték, hogy Orbán Viktor miniszterelnök aznap ünnepelte 56. születésnapját. Ha valóban volt tűzijáték, nem valószínű, hogy a parádés pirotechnikai program ezzel a nevezetes eseménnyel volt összefüggésben. Az viszont biztos, hogy nem messze a miniszterelnök Várbeli munkahelyétől, halottak voltak a Dunában. Többségében koreai turisták, akiket egy kirándulóhajón ért utol a halál szerda este. A felkutatásukra rendszeresített mentőhelikopterek a földön maradtak.

„Az időjárási körülmények nem tették lehetővé a helikopterek bevetését” – ezt közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Népszava kérdésére, miután a lap újságírói arra szerettek volna választ kapni, hogy szerda este a Hableány kirándulóhajó elsüllyedése után miért nem vetették be a gépeket mentéshez és az áldozatok kereséséhez. A lap egy repülési szakértőt is megkérdezett, aki szerint bár esett az eső, nem voltak extrém rossz időjárási körülmények.

Az MD902-es helikopterekkel 2017 elején dicsekedett el az ORFK, amikor egy közleményben arról tájékoztatták a nyilvánosságot, hogy „olyan robotpilóta van rajtuk, ami segítséget nyújt a rossz időjárási viszonyok esetén is. A gépeken olyan hőkamerás kutató-felderítő rendszer is van, ami segíti az eltűnt emberek felkutatását.”

Most valamiért úgy ítélték meg az illetékesek, hogy a gépek szerda este nem tudnak felszállni. Tényleg ramaty idő volt, szakadt eső. De túl ezen, más rendkívüli légköri jelenség nem volt tapasztalható, talán meg lehetett volna próbálni kimenteni az esetleges túlélőket, kiemelni a vízből a halottakat.

Lehet, hogy mégsem annyira univerzálisak ezek a helikopterek, mint azt elsőre gondolnánk. Menekültek felkutatására például kiválóan alkalmasak, mert nagy területet tudnak erős fénnyel bevilágítani, ha egy kukoricásban megbújó család kerül látókörükbe, úgy észreveszik, mint a huzat.

Amúgy meg, tényleg meg kell védeni a határokat, hogy illetéktelenek ne tehessék be hozzánk a lábukat. Persze, a jó hírnevünk védelme is nagyon fontos. Mert, valljuk be, furcsa volt pénteken este, hogy miközben a miniszterelnök rezidenciájától néhány százméternyire halottak hevertek a Dunában, a mentésükre, felkutatásukra rendszeresített helikopterek a földön maradtak.

100 hozzászólás

  • Ketsegtelenul a buvarok munkait a helikopter keptelen lehetet volna elosegiteni.

    De az eset egy emberi tomeg tragedia volt!

    Egy igen ocska Szoviet keszitmenyu folyami kishajo, Ukran kapitanya a nagy Viking hajo-hotel elebe fordult.
    Azt a nagy hotel-hajo elsoportr, s az 6 masodperc alatt elsulyedt.
    Mento-oveket nem alkalmaztak.

    Ketsegtelenul a folyami kozlekedes, ami nagymeretu a Dunan, nincsen betartva, vagy inkabb nincsen figyelembe veve.

    Az utasok Koreai latogatok voltak.

    De ha szerzo csupan a helikoperre vonatkozoan probalt volna kisse cinikus lenni is, de igen teves alkalommal tette azt !

    Legalabb a Pestiek megfeleloen reagalnak a tragediara, amint az bizonyulva a vilaghirekben.

    S koreaban igen tragikus esemnyet elszt ez fel.
    Par even egy hasonlo tragesia ottan, 300 diak eletet pusztitva.

  • Mellékes megjegyzésem: láttam az ütközésről készült videót. Csak a fölső nyitott fedélzeten lévőknek volt valami esélyük, az alsó zárt részen és a kapitányi zárt hídon lévőknek semmi.

    A szállodahajó ütközéskor az oldalára fordította a kis turistahajót, átment rajta, ami így azonnal megtelt vízzel és elsüllyedt.

    A 35 emberből kiemeltek a vízből 14 embert, közülük hetet élve. Valamennyien dél-koreai turisták. Huszonegyen feltételezhetően a kishajó zárt terében rekedtek, ha közben a folyó erős áramlása nem sodorta ki őket.

  • Szlapák Sándor

    Ez itt Magyarország orbáni diktatura.Egészségügy haldoklik népirtás folyik.Rákos beteg vgyok 9 hónapja és kezelést még csak mostan kapok június 4-től halálra vagyok itélve az orvos szerint.24000 ember halt meg tavaly időben kezdett kezelés hiányában.Ez Európa szégyene.Sándor

  • Sajnalom Sandor betegseget.

    Sajnos, az elet minden korulmenyek alapjan is halalos !

    S ma, vilagszerte a rak az elso gyilkos, sziv (cardi-casxular), cukorbajokkal jaro erdemeneyek az emberiseg tomeg-gyilkossa.

    Az elet elmaradhatatlanul halalos.
    Az operacio es hemo-melett alaig letezik ido-nyero orvosi modszer.

    Mindannyian a Fold porabol vagyunk, s mineki es minden a Foldporava lessz.

    Kivanva mind a leheto legjobbakat !

  • Ilyenkor a belugyminiszter es a közlekedesi miniszter is be szokta adni a lemondasat!?
    Kulturhelyeken, demokraciakban.

    Ha jol ertem, 35 emberből 7 -t sikerült megmenteni (könnyebb sérülésekkel)? Az most milyen arany az o1g rajongók és hivők szerint?

    Akkor most azokat az olcso, gagyi helikoptereket leselejtezik? Vagy inkább vesznek még rá pármilliárdért esernyőket, h esőben is tudjanak repülni?

    És akkor ki a felelős a túlárazott gagyikopterek vásárlása miatt?

    Nem lehet, h véletlenül a nemzeti gázszerelő szerezte be, vagy o1g másik stromanja?

    Akkor most a tuzijatek o1g, v a halottak tiszteletere szólt?

    Mikor tarTjuk az ilyenkor szokásos namzeti gyásznapot azokért, akik ide jöttek meghalni a messzi t
    Távolkeletről?

    Azt sem értem, hogy a Dunán ott kevert-kavart egy csomo hajó, mint a Vidamparkban a dodzsemek, mert azok a turistak lattak a hajorol a varost, de a tragikopter a hiperszuper bazidrága katonai műszereivel nem érzékelt semmit, csak az esőcseppeket? Ahogy Hofi mondaná: Be kellett volna kapcsolni az ablaktörlőt!

    És o1g az ellentengernagyunk a Várból lesiklozhatott volna a dunai vitorlásubotjával!

    Nem lehet, h Gyurcsány békaembereket bérelt fel, hogy a Szundi kormánylapátját lefoGják?

    A D-pesti gátőr látta is Gyurcsányt, h egy zsákban öntöttürgéket cipelt, hogy azokkal megzavarhassa a hajósokat!

  • Tüske Zsófia

    na, Bendegúz már megint megmondja a frankót, Florida-alsóból.

  • Bendeguz79
    2019 június 1
    11:10 de.
    gizi, bucika nagyon szelektív vagy, vagy szenilis és ami nem Kóm M’ Ilfó számodra (azaz nem éri el a sohasem létezett tudatodat) azt mellőzöd, ez is ismert szelektív memóriának és pofátlanságnak nevezzük, persze csak jobb társaságban, ahol te … ugye nem vagy K’ omilf’óh

    bruhahaha

    a Dunának a habjai, pedig ugye van ott szabály és az az idióta kapitány és a kormányosa nem látta a balra fordulni tilos valamint előzni tilos és hajóvonták találkozása tilos táblát a vízen és a Margit Híd bordáin …és most ők is áldozataivá váltak ugyanannak aminek te is… sohasem olvasol, csak körmicélsz ami éppen a kezed alá eső billentyűzeten kiesik

    bruhahahaha

  • Na Tuske Zsofia, maga megint okadja a frankojat a maga szellemi-kepessegnek „alsojarol”.

    Maganak ketsegtelenul semmit jelent hogy kozel ket-tucat embertarasa a Duna „alsojan” fulladtak a mocskos vizben.

    Nem hinnem hogy azok ha eletben maradtak volna, valaha is tanusitottak volna hasonlo velemnyt es magatartasat barki embertarsaikkal kapcsolatban.

    Maga is csatlakozott a fenti megjegyzesek iroihoz akik xsak az emberiseg szegyenfoltjai.

  • Az alábbi videóban lehet látni: a szállodahajó belefut a turistahajó tatjába, keresztbe fordítja, és a víz alá nyomva maga-alá gyűri.
    21-en a hajóban rekedhettek. Itt semmiféle helikopter nem bírt volna rajtuk segíteni:

    http://www.youtube.com/watch?v=TSpdZb_4q0w

  • így keletkeznek az álhírek, azok, amiket a csuti gecigány a „fake news” elnevezéssel illet:
    .
    „Egy igen ocska Szoviet keszitmenyu folyami kishajo, Ukran kapitanya a nagy Viking hajo-hotel elebe fordult”
    .
    idéztem ezt a magát „bendeguz79”-nek nevező söpredéket.
    .
    s most akkor jöjjön a valóság:
    NEM a sétahajó kapitánya ukrán, hanem a szállodahajóé.
    NEM a sétahajó fordult a szállodahajó elé, hanem a szállodahajó ment egyenesen át rajta, nem tudni mi okból.
    vannak fent videók a neten, meglehetős sok szögből, nézetből, s ezekből ez tisztán látszik, még egy laikus számára is!
    .
    DE
    .
    itt, és most a hozzászólónak csak és kizárólag az volt a célja, hogy szovjetezzen, ukránozzon, ahelyett, hogy mielőtt bármit is szól, tajékozódik, s utána mond véleményt, lehetőleg sajátot, s nem a csuti gecigány seggevége pintér sándor maffiózót közvetetten védő álhírt terjeszt.
    .
    666OrBean nagyon helyesen veti fel a belügyminiszteri fedésben tevékenykedő hazaáruló orosz kém felelősségét az ügyben.
    .
    a helikopterekről:
    nem vagyok szakértője a dolognak,
    .
    DE
    .
    ha és amennyiben bonyolult időjárási körülmények között is bevethető légi járművekről beszélünk, abban az esetben lett volna lehetőségük, s dolguk is a szerencsétlenség bekövetkezte után.
    annak a személynek, aki nem engedte felszállni a gépeket vitathatatlan felelőssége van az események további alakulásában.
    .
    DE
    .
    ha és amennyiben a gépek NEM bevethetőek bonyolult időjárási körülmények között, abban az esetben annak a felelőssége merül fel, aki ennek ellenkezőjét állította, s vette meg a gépeket, vélhetően jóval magasabb áron, mint amennyit értek a vásárlás időpontjában.
    mivel már akkor is pintér sándor, belügyminiszteri fedésben tevékenykedő hazaáruló orosz kám volt a beszerzésért felelős ember, így újból az ő felelőssége merül fel.
    .
    nagyon remélem, ha újból demokratikus jogállam, s köztársaság lesz ez a kis kurvaország, ez az ügy is oka lesz a büntetőeljárásnak, amit lefolytatnak majd ezek ellen a
    .
    BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDA
    .
    maffia ellen!
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok

  • Tüske Zsófia

    Bendegúz, ne beszéljen mellé. Kicsit többet tudok a Duna budapesti szakaszáról, (mert három évtizede járok rajta sporthajóval, a vizi közlekedés rendjéről, mert abból vizsgáznom kellett magánál, aki azonnal sommás szakvéleményt nyújtott be arról, mi is történt és ki volt a hibás.
    A régi „soviet gyártású hajó” és itt az, hogy hol és mikor gyártották, érdektelen, mert műszaki vizsgával és hatósági engedéjjel közlekedett, valamint betartotta a hatályos közlekedési szabályokat. A nyomában közlekedő gyorsabb és sokkal nagyobb (5000 tonnás, 135 m hosszú 29 m széles) viking a Margit híd két pillére között, (kötelező) jelzés nélkül kezdett előzésbe. A pillérek között az áradó és felgyorsuló víz miatt felerősödő tolóhullámok magukhoz szívták a kisebb vízkiszorítású Hableányt, ezért kanyarodott a másik elé és nem holmi szeszélyből, vagy öngyilkossági szándékból. Ez fizika és nem gyártási hely és idő kérdése, de maga kétséget kizáróan és azonnal meg tudja mondani, amikor feltételezhetően sosem járt a Dunán, sem hetvenéves orosz, sem svájci szállodahajóval, tehát nem ismeri sem helyszínt, sem a szabályokat.
    na látja, ez a rendkívül taszító magában: fogalma sincs tényekről, körülményekről, de azt hiszi, a floridai állampolgárság képessé teszi arra, hogy azonnal ítéletet mondjon.
    Az áldozatok száma rendkívül sajnálatos, és nem is véletlen, hogy ilyen sokan elvesztek, mert a 12 fokos, áradó és felgyorsult vízben, még a jó úszóknak sincs esélyi kijutni a meredek betonfalakon a partra.

  • Tüske Zsófia

    jav: engedélyjel

  • Tüske Zsófia

    jav: engedélyjel

    Drizari: valaki megmagyarázta, miért nem tudtak a felhők borította égen közlekedni a mentőhelikopterek.
    Itt szerencsés volt az, akit a folyón lévő hajók észrevettek és kihúztak (és még a jó órás várakozást is kibírták abban a hrom kórházban, ahova sürgősséggel bevitték őket)

  • Tüske Zsófia,

    egy magyar közkórház nem bírta fogadni a 7 sérültet, ezért szállították őket háromba.

    Rossz rágondolni mi történik majd, ha netán két turistabusz karambolozik egymással.

  • Orsós Elemér

    Tüske Zsófia
    2019 június 2
    6:30 de.
    Maximálisan igazatok van, de szerintem is a mentőhelikopter csak az elsüllyedt hajó pontos helyzetét tudta volna előbb meghatározni mint az odaérkező szonáros hajó, az árvizi erős sodrás miatt a közvetlen mentésben az sem tudott volna hatásosan résztvenni. Sajnos az is előfordulhat, hogy a felborított hajóból esetleg kiúszókkal vagy kiesőkkel a Viking hajócsavarja végezhetett, ezért Őket soha nem fogják megtalálni. Egyébbként meg nem tudom, hogy hídpillérek közötti szűkületben lehet-e előzni még akár rádiós megbeszélés alapján is, ami egyébbként a Viking részéről sajnálatosan elmaradt. Abban viszont igaza van a fekete és morbid humorral megátkozott Föld S. és abramovicsnak uraknak, hogy mindenről O1G tehet, még a Duna erős sodrásáról is!

  • TUSKE ZSOFIA;

    Barmenyi tudata is lenne, meg ha a Duna-bol szuletet es annak a vizen nott is fel , vagy meg ha annak vizen elne is, annakl semmi kozet a tortentekhez !!!!

    A Duna egy NAGYON forgalmas kozlekedesei hajozasi vonal.

    S vannak szigoru szabalyazasok a biztonsag szuksegleteert.
    Ugyan ugy mint az auto-utakon.

    Sajnos az esemeny a vilegszerti hirekben magyarorszagot a ‘terkepre tette’, a mondas alapjan.
    Minden hirek vilagszerte jelentett az adatait.

    Barhol is keszult a latogato-hajo, barki is volt a kapitanya, de jelentesek alapjan a varos latogatasat befejezzte, s megfoduloban volt kikotni.
    De sajnos pont a szalloda-hajo ele fordult, s az lett a tragedia okozja.
    Nem volt a mento-ovek hasznalva.
    Az is kihagas volt, s nagyban tobb halal okozoja.
    A Hableany a hir-jelentes alapjan 6 masodprc alatt elsulyedt!

    Senki miniszternek semmi koze ahoz!
    Talan majd a folyam-orseg lehet vadolva, hogy nem ellenorzi a Dunai kozlekedeseket szigoruan.

    A Viking hotel-hajo kapitannya letartoztatva.
    A Hableany kapitannya vizbefulladt.

    A szegyen hogy maguk egyedul a vilagon hogy meg mas artatlan emberilenyek halalat is gunynak es ellensegeskedesek lehetosegikre hasznaljak !!!!

  • P.S.
    Tegnak az egyik buvan is kozel eletet vesztette.
    Elakadt valami droton.
    S mivel keptelen volt feljonni, masik buvart kellet kuldeni megmenteni.
    A Duna nagyon aradt, a viz-sodrasa nagyon eros, latasi lehetoseg a vizben nulla.

    Inkabb remelnek hogy mento-szemlyzet biztonsagban mukodhetene !

    Egy masik holt-tete talaltal par kilometerrel delebben a szerencsetlenseg helyetol.
    De meg a Szerb hatosagok is keresik a holtestket.

  • Helikopter keptelen barmire is a viz-alatt.

    A Hableny hat (6) masodperc alatt elsulyedt mind a cabinban levokkel.
    A par megmenekult kiuszott, vagy kozeliben levok kihuztak a vizbol.

  • Auróra Boreálisz

    Bende Gúz 69 / 3:01

    Kapcsolódva Tüske Zsófi és Abramovics kommentjéhez:

    A maga gyűlölködő aljasságát demonstrálja itt a 3:01-es hsz-ében ez az övön aluli rúgás az áldozatokba, akár még több formában is, amit felülmúlni szinte lehetetlen lenne.

    – Az első, hogy ha esetleg igaza is lenne – pedig nincs – az állítólag szovjet gyártású, Hableány nevű kishajó egy szörnyű baleset . á l d o z a t a k é n t . merült a Duna mélyére. Tehát a baleset körülményeinek semmi köze nem volt ahhoz, hogy 70 évvel korábban(!) melyik ország építette azt.

    – Ukrán pedig a Dunai viszonyok között is óriásinak számító
    S v á j c i (!) szállodahajó 40 éves tapasztalattal rendelkező, idős kapitánya volt. De ha nem az lett volna, akkor sem a származása, hanem feltehetően az ő súlyos emberi, (bűncselekménynek minősülő) mulasztása okozhatta a tömeg-katasztrófát.

    – Bende azt is elfelejti, hogy nemcsak a kis Hableány nevezetű vizibusz, de a Vosztok űrhajó is szovjet gyártmány volt, sőt annak kapitánya, Gagarin is . s z o v j e t . emblémával lépte át a világűr határát s kerülte meg a Földet többször is…

    – És ha már a legek birodalmát piszkáljuk, a világ legnagyobb még mindig – ma is Ukrajna birtokában lévő – Antonov An225 szállító repülőgép, amely ugyancsak a Szovjetúnióban készült és 500 tonnás felszálló tömeggel tartja a világrekordot. Külön tőkés vállalkozás épül erre a gépre, hogy még ma is a világ minden tájékára szállítsa az egykori szovjet termékek világraszóló jó-hírét.

    – Osztán meg – apropó: hajózás. Láttam egy ismeretterjesztő filmet, amelyben oroszok, egykori szovjet jégtörő hajóval szerveznek túrista járatokat az Antarktiszra, hol mindenféle déli-sarki programokkal szórakoztatják a komoly pénzeket beáldozó alkalmanként több-száz utast …

    Mit akar hát itt, ezzel a szovjetezéssel és ra(v. ru)sszofób ukránozással ? Maga vén, hivatásos uszító.

    .

  • Auróra Boreálisz

    Zsófi

    Fontos, hogy nemcsak a Duna sodrása és a pillér szűkületi szembeni, ún. hegymeneneti összetorlódása tolta egymáshoz közelebb a két hajót, de az 1000 tonnás, ma legkorszerűbb úszó szállodának a hajócsavarjai okozta félelmetes szívó hatást még ezer lapáttal tetézte a Hableány besodródását – nem a befordulását(!!!) – a svájci gigász éhes szájába…

    Feltétlen tudni kéne még azt is, hogy első éjszaka miért nem közölték az egyébként a Budapestet a balesetet kővetően elhagyó svájci hajónak még nevét sem… Mi lehet emögött ?

    .

  • Auróra Boreálisz

    Tisztelt Cikkíró!

    A tűzijáték érthető, ha Vezérünk épp akkor ünnepelte dicső szülinapját. Hát’stenem…

    Azonban sose felejtem, hogy ez a szerény al és felcsúti birtokos, a West-Balkán tragédiánál csak úgy politikai propagandice és demostratíve az ő B-nejével egyetemben meglátogatta a nyugatitéri helyszínt, hogy az emlékezés 1-1 gyertyáját odategyék ők is az álszent tömeg mécseseihez csatlakozva.

    Uggggyannn??? Most, legalább ama várbéli ünnepi tüzijátékot követően, hogy fenébe nem jutott az eszébe, hogy ebben a tragédiában legalábbis a halottak száma . s o k s z o r o s a . a West-Balkán áldozatainak, hogy a Duna-parton több a hely az ilyen – részéről – álszent politikai gyertyás happening eljátszásához így nyugodtan oda tolhatta volna azt a széles képét.

    Mentségére szólhat, hogy az ő magyar Goebbels, Roegan, birodalmi propaganda miniszter erre elfelejetette volt őte figyelmeztni…

    Én kirugnám !

  • Ritka szemét egy cikk…

  • Kerekes Sandor

    Erről a facebookon a következő cikket találtam:

    ”Viktor Veres
    23 órája

    Látom, olvasom hogy kezdenek elszabadulni az indulatok a dunai, -feltételezhetően- 28 életet követelő hajótragédia miatt.
    Szigorúan politikamentesen megpróbálom összeszedni hogy mik azok a tényezők, amelyek miatt a laikusok számára -részben politikai motivációktól fűtve- úgy tűnhet hogy „bénák” és „lassúak” a mentőalakulatok, holott tudomásom szerint ami emberileg lehetséges, mindent és még a mindenen túl is szinte bármit megtesznek.
    – A tragédia estéjén jómagam is feltettem itt a facebookon azt a kérdést, hogy hol voltak a nagy erejű keresőreflektorokkal és az úgynevezett FLIR (Forward Looking InfraRed, vagis egy infravörös tartományban dolgozó optoelektronikai) rendszerrel felszerelt, nemrégiben rendszerbe állított rendőrségi helikopterek.
    Nos azóta megnéztem a tragédia idején érvényes METAR-t, vagyis a repülésmeteorológiai tájékoztatást.
    Eszerint a vízszintes látástávolság 4500-5000 méter, a felhőalap (vagyis a felhőzet alsó határa, efölött a magasság fölött a repülőgép/helikopter felhőbe kerül, tehát kb. nulla métert lát előre és oldalra a repülőgépvezető) pedig -tengerszint felett- 250 méteres magasságban volt, valamint mindezek mellé heves esőzés társult.
    Azt tudni kell, hogy a repülésben minden repülőgép/helikopter típusnak és az ezeket vezető személyeknek van egy úgynevezett időjárási minimuma. Ez azt jelenti, hogy csak bizonyos feltételek -szabályokban lefektetett minimális vízszintes és függőleges látástávolság, valamint hőmérséklet (a jegesedés miatt)- megléte esetén hajtható végre a felszállás és a repülés.
    A 250 méteres felhőalap azt jelenti, hogy pl. a Gellérthegy teteje és a Szabadság szobor már felhőben lehetett, de a Határ úti Telekom torony antennájának teteje biztosan benne volt a felhőben, ugyanis tőlünk odalátni és ezt a saját szememmel láttam.
    Ilyen időjárási körülmények között sajnos történt már mentés közbeni katasztrófa, 1993. december 15.-én, Tiszaújvárosnál lezuhant az Országos Mentőszolgálat Mi–2-es helikoptere, amikor egy súlyos beteg csecsemőt igyekeztek kórházba juttatni, de az alacsony felhőalap miatt a gép a Tiszai Erőmű 280 méter magas kéményének csapódott.
    Öten -a mentőhelikopter 3 fős személyzete, a kisbaba és az édesanyja- vesztették életüket.
    Jómagam abban a hatalmas megtiszteltetésben részesültem, hogy ismerhetek néhány pilótát, akik a Légirendészet kötelékében szolgálnak, és akikkel nem egyszer volt alkalmam repülni.
    Ki merem jelenteni, hogy Ők az ország helikopterpilótáinak élmezőnyébe tartoznak, valamint azt is bátran kijelentem hogy ha a repüléshez szükséges minimumfeltételek meglettek volna, „nyélgázon” száguldottak volna menteni. De ez esetben egyszerűen nem voltak meg a feladat biztonságos végrehajtásához szükséges minimumfeltételek, vagyis egy értelmetlen vakrepülés lett volna, akár egy újabb -teljesen értelmetlenül újabb áldozatokat követelő- katasztrófát előidézve.
    De még ha éppenhogy meg is lett volna az időjárási minimum: a sűrű eső miatt a FLIR rendszer gyakorlatilag használhatatlan lett volna, ugyanis az intenzív eső miatt a FLIR értékelhetetlen képet adott volna, mivel a rendszert védő „frontlencsén” nincs ablaktörlő.
    Ennek oka az, hogy az első üveg egy nagyon speciális anyaggal, mikron vastagságban bevont felület, amely csak az infravörös sugarakat engedi át, viszont ezen tulajdonsága miatt nagyon érzékeny a mechanikai sérülésekre.
    Vagyis pl. egy ablaktörlőlapát által okozott mikrométeres karcok használhatatlanná tennék az egész berendezést.
    A nagy erejű keresőfényszóróval szinte ugyanez a helyzet, vagyis az intenzív eső miatt a kabinból szinte semmit nem lehetett volna látni, mivel a sűrű esőcseppek „szétverték” volna az intenzív fénypászmát.
    Kb. úgy képzeld el mint amikor egy heves felhőszakadásban vagy havazásban felkapcsolod a kicsid távolsági fényszóróját.
    Lehet hogy jól néz ki (Csillagok háborúja, fénysebesség érzés) de semmit nem látsz az útból vagy a környezetből.

    – Az is egy nagyon fontos tényező, hogy a Hableány 7 másodperc alatt gyakorlatilag a víz alá került.
    Vagyis a tragédia akkor is bekövetkezett volna, ha baleset bekövetkeztének időpontjában a sétahajó mellett/fölött ott lettek volna a mentőhajók és a helikopterek.
    A kimentett hét személyt akik életben maradtak, a környéken lévő más civil motorosok személyzete mentette ki, mégpedig a baleset utáni maximum ötödik percig. Ezután már csak hét holttestet találtak a Duna különböző szakaszain és partján.
    Ugyanis a Hableány utasai között több idős ember volt, mivel a balesetben érintett csoport 9 nagycsaládból állt, az eddigi információk szerint szinte mindegyik családban voltak nagyszülők is.
    Ezeknek az idős embereknek kellett volna először is kijutniuk a felborult hajóból, amelybe egy szökőár erejével ömlött befelé a víz, 10+ percig a felszínen maradniuk -ráadásul plusz 10-20 kilogrammot cipelve (a víztől elnehezült ruházat)- a szakadó esőben, a megáradt és örvénylő folyóban, amelynek hőmérséklete ráadásul 12-13 fok volt a baleset idején.
    Ilyen hőmérsékletű vízben -mivel a víz hővezető képessége nagyságrendekkel jobb mint a levegőé- még egy fiatal, edzett ember úgynevezett maghőmérséklete is percek alatt a kritikus 35 fok alá csökken és fellép a hipotermia. Ilyenkor az izomtónusok legyengülnek vagy teljesen meg is szűnnek, mivel a szervezet védekező mechanizmusa az összes vért az agyba és a szívbe próbálja juttatni. Az ilyen állapotba került ember képtelen lesz koordinálni a mozgását, tehát nem fog tudni úszni, vagyis a felszínen maradni.

    – A vízirendészetről néhány mondat: Nem véletlenül van a bázisuk a Kopaszi-gátnál, ugyanis a Duna északról délre folyik. Vagyis ha a Duna fővárosi szakaszán valamilyen esemény történik -persze nem ekkora tragédia, hanem a riasztásaik 99,9%-át kitevő vízbeesés/ugrás-, akkor a sodródó test épp feléjük halad, vagyis a bajbajutottal szembe tudnak elindulni a rendőrségi motorosok, így hamarabb odaérhetnek.
    Szerda este is „szembe mentek” a balesettel, megtettek mindent ami tőlük tellett, elég csak a nyilvánosságra került rádióforgalmazásokat meghallgatni.

    – És végül a mostani szituáció főszereplőiről, vagyis a búvárokról (a következő részt csütörtökön már leírtam egy kommentben, de gondoltam hogy kis módosításokkal itt is elfér):
    Az elmúlt 25 évben a munkámból kifolyólag volt szerencsém abban a megtiszteltetésben részesülni, hogy az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred, valamint a Tűzoltóság Búvárszolgálatának néhány akcióját viszonylag közelről követhettem, valamint az ezred néhány tagjával és a tűzoltóbúvárok közül többekkel személyesen is találkozhattam és beszélhettem.
    Amit ezen beszélgetésekből és a helyszíneken megtanultam: aki a jelen körülmények között lemegy az intenzíven áradó Dunába, az az életét kockáztatja, mégpedig szó szerint.
    És ez nagyon nem ugyanaz mintha valaki a parton, vagy egy pontonon, esetleg egy rendőrségi motoros fedélzetén biztosít.
    Nagyon nem.
    A felszínen lévőkön ugyanis van mentőmellény, ami ha az ember vízbe esik, vagy manuális indításra, vagy automatikusan felfújódik.
    Viszont a tűzszerész/tűzoltó/ipari búvárok (mind férfi) úgy mennek le, hogy -egyrészt amiatt hogy a fenéken maradjanak, másrészt hogy nehezebben sodródjanak el- a rájuk rögzített súlyok miatt jóval nehezebbek a víznél, és mindössze egy több részből álló, úgynevezett Nargile cső (rendszer) köti össze őket a felszínnel.
    Ezen a rendszeren kapják a levegőt, ebben fut a felszínnel való kommunikációra szolgáló kábel is, valamint egy erős kötéllel van az egész megerősítve, hogy baj esetén a felszínre tudják húzni a búvárt.
    Vagyis a Nargile egyfajta köldökzsinór, ami életben tartja a búvárt.
    És akkor ehhez tegyük hozzá a következőket:
    1. A Duna normális sodrása 4-6 km/h sebességű. Jelenleg az áradás miatt ez a sebesség 10-11 km/h, a folyó vízhozama pedig 5000-5500 m3/másodperc.
    (összehasonlításként: a dél-koreai fővárost, Szöult átszelő és az utóbbi napokban -a mentést tekintve- pozitív példaként felhozott Han folyó vízhozama 670 m3/másodperc)
    Ráadásul a tragédia helyszínén a meder a hídpillérek miatt leszűkül, emiatt az amúgy sem gyenge áramlás -a bernoulli törvény miatt- még jobban felgyorsul.

    2. A pillérek közelsége és a folyó kanyarulata miatt az áramlás turbulenssé válik, vagyis mindenfelé kiszámíthatatlan -és ami a legnagyobb veszély, láthatatlan- örvények keletkeznek.

    3. A Dunában még normál vízállásnál is nehéz a búvárnak állva, egy helyben maradnia, nemhogy áradásnál.
    Ugyanis a víz kb. nyolcszázszor sűrűbb a levegőnél, vagyis egy 10 km/h sebességű, az egész testet érő sodrás a fellépő erő miatt nagyon-nagyon nem ugyanaz, mint pl. egy ugyanilyen sebességű szél.

    4. A Duna fenekén a hordalék miatt még normál vízállásnál és sebességnél is max.20-30 cm a látótávolság, a jelenlegi körülmények között pedig max. 5-10 cm.

    5. Az intenzív áradás miatt egyre több és nagyobb uszadék kerül a sodrásba, nemcsak a felszínen, hanem a víz alatt is. Ráadásul az 1. és 2. pontban említett dolgok miatt ezek az uszadékok még nagyobb sebességgel sodródnak.

    6. Az említett uszadékok eltalálhatják a Nargile-csövet, beleakadhatnak, megsérthetik. Mint írtam, ezen kapja a búvár a levegőt és ezzel tartja a kapcsolatot a felszínnel.
    De a sodrás miatt ha pl. a búvár elveszíti az egyensúlyát (úgy képzeld el a sodrás erejét, mintha egy legalább 120 km/h-s sebességgel haladó autó tetején kellene állva, egy helyben maradnod anélkül hogy elesel) a Nargile beakadhat a hajó roncsaiba, vagy más éles fémidomba (korábban víz alá került híd- vagy hajóroncs), vagy akár a létrába amin lemegy a fenékre és akkor szintén megsérülhet, vagy a búvár mozgásképtelenné válik.
    (Tegnap pontosan ez történt a TEK búvárával, nagyon örülök hogy megúszta a szitut.)

    7. A víz alatti uszadék a búvárt is eltalálhatja, mivel a korlátozott (értsd: 5-10 cm) látótávolság miatt a búvár nem is látja hogy jön a több 10 kg-os, pörgő-forgó valami. Úgy képzeld el, mintha éjszaka, tök sötétben egy szélviharban állnál és tudod hogy mindenfelé törmelékek repkednek, de nem látod őket, csak tehetetlenül várod hogy mikor talál el valami és okoz akár súlyos sérülést, csonttörést, vágást és dönt le a lábadról.

    8. Az elsüllyedt Hableány a fentiek miatt láthatatlan a lemerülő búvár számára, HA meg tudja közelíteni, HA be is tud menni a hajótestbe, csak úgy fog tudni tájékozódni, hogy a merülés előtt a hajótest -amelyben értelemszerűen soha nem járt- három dimenziós rajzát memorizálja és mindössze ennyi információ alapján kell tudnia hogy éppen hol, milyen pozícióban van és ha valami baj történik, azonnal ki tudjon jutni a zegzugos, szűk folyosókon keresztül. Ráadásul ott van még a Nargile, ami semmibe nem akadhat el, nem sérülhet meg, mert ha a hajóban történik ilyen, szinte esélytelen a felszínre húzni a mentőbúvárt.

    Úgyhogy mielőtt a meleg szobából, a kényelmes fotelből elkezded a szavaiddal rugdosni azokat a hősöket, akik a mindenen túl is megteszik amit csak tudnak, jussanak eszedbe a fentebb leírtak.
    Ugyanis ők nem Supermen-ek, nem földönkívüliek, nem tudnak a víz alatt lélegezni, nem tudnak puszta kézzel szétzúzni egy feléjük repülő, láthatatlan, viszont több tíz kilogrammos uszadékot.
    Ők ugyanolyan emberek mint Te vagy én, annyi különbséggel hogy sokkal képzettebbek és bátrabbak.
    És akik jelenleg azért küzdenek az életüket kockáztatva, hogy azon dél-koreai családok akik elvesztették egy vagy több szerettüket, legalább méltó módon elbúcsúzhassanak az odaveszett Édesanyától, Édesapától, a gyermektől, a nagyszülőktől, valamint a végtisztességet megadhassák elhunyt hozzátartozóiknak.
    Azon túl hogy valaki megmenti egy másik ember életét, talán ez a legtöbb amit egy ember megtehet egy másikért.

    Peace és szorítsunk mindenkiért aki rész vesz a mentésben, szorítsunk azért hogy az Édesapák, a fiúk, a szerető férjek amikor végeztek ezzel az embert testileg és lelkileg a végsőkig próbára tevő feladattal, mind hazatérhessenek a szeretteikhez.

    A poszthoz felhasznált kép Zoltán Balogh MTI/MTVA-nál dolgozó kollégám megrendítő felvétele, a fotó a tegnapi napon bajba került búvár mentésének egyik legdrámaibb pillanatát mutatja be.”

  • Egyetlen hirjelentes sem emlitett „helikopter” alaklmazasat.

    De hat vajon ki, mikor es miert hivtak volna helikoptert.

    A szerncsetlenseg keso a sotetben es ezoso idoben toretent.

    Az egesz katasztroga hat (6) masodperc allatt ment vegbe.

    A hajo roncsa es az aldozatai 6 meterre a sotet viz alatt vannak.

    Az eset ket nappal az allitolagos „Orban szuletesnapja” elott tortent.
    (A tragedia 29-en este tortent,Orban szuletesnapja 31,tehat az nem lett volna 30-an estig.)
    Meg ha valoban lett is volna tuzijatek es unnepeles, ami igen szegyenletes lett volna a kataaztrofa es a tomeg tragedia ellenere.
    Egy igazi nemzeti szegyen, hasonloan meg annak otlete is.

    A hirek ma hogy a magyar turista-ipar fogja megszenvedni a kovetkezenyeit. Vilagszerte az elojegyzesaeket visszavonjak a tomegek.

    Elkepzelhetetlen hogy a magyar hatosagok teljesen figyelmen kivul hagytak, ill. elhanyagoltak a Duna folyami kozlekedes bizrtonsagat.
    S mind ez a turista szezon kezdten.

    A kozosseg fogja a trehanysaguk arat szenvedni a turizmus csokkenesevel.
    Teljesen figyelmenkivul hagytak a vizikozlekedes biztonsagat es a szabalyok betartasat,ill. ellenorzeset.

    Berstein meglatasat alatamasztom.

    Kerekes Sandor reszltei nyuthatna ertelmezheto korulmenyeket.

    Mint elobb megjegyeztem, ez magyarorszagot a terkepre tette. Sajnos nem amire buszke lehetne barki is.

  • Makdnem ezem a napon tortent az 1954-es (Pajtas)hajoszerenecstlenseg gyermekekkel a Balatonon.
    Azzal is kb. ket-rucat gyerekek vesztettek eletuket.

  • nem olvastátok? Velencében egy Cruise ship (tudjátok az a csilliárd tonnás hotel óceánjáró bemerészkedett az egyik csatornára és persze tönkrette a kikötőt és egy sétahajót is

    hogy ezek „unatkozó gazdagok” mire képesek? még majd az emeletre is felmászik velük a cruise ship vagy egy tv toronyba, hogy ne kelljen kiszállniuk a panoráma ablak mögött lévő imperial méretű ágyukból, ahová még a dildókat is ezüst tálcán szolgálják fel friss meleg vazelinnal

    bruhahaha

    a halottak? hát mi az nekik buzi nicc az buzi nicc és sok pííízzz

    mészaros & mészaros mikor indít a velencei tavon hasonló laposfenekű gályákat hattyúvontatta és kacsatolta változatban és az O1G kántálhatná a Gondoladalt kappan hangon amit utána nyárson kisütnének

    essetunni buzi nicc az buzi nicc

    ilyenkor lehet nagyon kövér pontyokat horgászni a csepelsziget déli végén a délkóreai túrista az jól táplált a pontyok nagyon szeretik

    most megszentségteleníti az eseményeket helikopáter helyett?

    végre van valami hír ami eredeti levédiabasznád Budavár alól a pesti csatornák szagával zanzásítva

    namost adtam munkát a cenzornak

    egyébként az utóbbi időben az internetet is cenzúrázzák már csak a Köbükiben bízhatok a többit röptében lecsapják a tudjukkik

  • Tüske Zsófia

    hát, Bendegúz, ha nem mondja, nekem ezekről fogalmam sem lett volna…. az elkerülte a figyelmét, hogy vizsgáznom kellett a hajózási szabályzatból, mindenesetre már megint megmondja a frankót nekem, látatlanban, 8-9000 km távolságból, milyen is a dunai közlekedés és kinek kellene azt ellenőrizni és még azt is jobban tudja, mit akart a Hableány.
    eszem megáll.
    nem magának, hanem a többieknek, akik azt is fel tudják fogni, amit magyarul olvasnak, itt van egy ma reggeli cikkben egy fültanú, aki nem laikus, hanem egy közelben lévő hajóskapitány.

    https://444.hu/2019/06/03/egy-fultanu-szerint-a-viking-kapitanya-nem-figyelmeztette-radion-a-hableanyt-az-elozesre

    úgyhogy egyre inkább élek a gyanúperrel, hogy ez a 44 éves gyakorlattal rendelkező ukrán nemcsak a hajózásban volt gyakorlott, hanem a vodka eltüntetésében is.
    Magyarul – Bendegúz ezt talán megérti: be volt nyomva, mint

  • Tüske Zsófia

    Auróra: én úgy emlékszem, közölték a viking nevét már az első este is. Azt már csak később, hogy az államnak is van benne tulajdonrésze (a MAHART einstandolása óta)

  • Tüske Zsófia

    Kerekes úr, Veres Viktor kommentjét én is olvastam a face-en és részben – de csak részben igazat is adok neki. Nyilván távolról könnyebb ítélkezni a mentők munkájáról, és az is igaz, egy ilyen balesetnél nehéz azonnal beállni a sorba a hivatásos mentőknek, az áldozatok sorsa nagyrészt a szerencsén múlik, hogy van-e a közelükben olyan hajó, aki képes azonnal segíteni. A búvárok dolga valóban nagyon nehéz, hiszen a két pillér között másként viselkedik a megáradt víz, mint mondjuk a meder közepén, pláne a Margit hídnál, ahol a nácik által berobbantott régi híd roncsai is a meder feneként vannak. Ez mind igaz, csak éppen a kormány olyan csinnadrattával adta tudtára a szuper mentésre szolgáló helikopter és egyéb, az adófizetők által erősen túlárazva finanszírozott technikai felszerelést, hogy hiányolták, hogy most, amikor szükség lett volna rá az még fel sem szállt. A búvárkodók meg erősen megmosolyogták az érzelmekre ható hatásvadász mondatokat a bajba került búvár legdrámaibb pillanatairól, ugyanis azt írták, MINDEN búvár úgy jön fel a felszínre, hogy a kezét maga fölött tartja. És ezt az embert sem kihúzták, hanem maga jött fel a létrán. Az igazság pont elég, ha híreket közlünk. Nem kell rátenni még egy lapáttal, a hatásvadászatért.

  • Nálunk vérprofi vízimentők dolgoznak profi hajókkal és légi egységekkel, sajnos nagy gyakorlattal. Életveszélyes helyzetben még Őket sem engedik ki a vízre dolgozni. Főleg nem halottakat keresni.

  • Hát akárhogyis van.
    azmár világosam kitetszik hogy a
    „Tejjel-mézzel folyó” .-ban nem csak
    a mogyorik vannak életveszélyben .Aki ide belépsz …

  • TUSKE ZSOFIA;

    rendben, maga minden tud !!!!!!!

    De HA maga az europai vagy nemzetkozi folyami kozlekedsei vizsgat tett volna, akkor tisztban kell hogy legyen a folyami mozlekedes betartasan.

    S barhol is valaki, ma a vilaghirek hamarabb nyujtjak az adatokat mint a helybeleiek ertesulnenek azon.

    Tisztan a Hableany (mifel nev az egy hajonak?) szablytalanul visszafordult, mert bemutato utjat befejezte.
    S a hid-alatt a megszabott alapon leve, a Hableany elebe fordult a Viking szalloda-hajonak.

    Nem volt semmi lehetoseg kiternie, sem lealni.
    Azonnali utkozes volt. Azert a Hableany az oldalara esett,ill fordult.

    Na maga mint „vizsgazot” es engedelyezett folyami kozlekedesei szakerto allitana, hogy az nem a szablyok kihagasat kovette el ????

    Mikor maga vezet az auto-uton 120-160 km-el, s egy ellenkezo-iranybol jovo balrafordulva maga-ele ugrik, hat mi tortenik????
    Lenne az a maga kihagasa ??????

    Tegye felre gyuleleteit es gondolkodjon logikusan egy percre, fogadok hogy kepes lenne belatni az esemenyt.

    P.S.
    A Velencei problemaval senki nem veszztette eletet.
    Az orias hajo kicsit erossen erintkezett a kikoto partjaval.
    Az igen gyakori orias-hajok eseten. Meg ha csak a tag-boat-ok a mozgato eroik.

    NEM volt semmifele komunikacios lehetoseg !!!!!
    Semmi osszekotetes a ket hajok kozott.
    Azt a media hangsulyozta !!!!!

  • Akik a Hablenyon a nyilt reszen voltak azokbol sikerult nehany megemenkules.
    De mind akik a kabibna voltak azok mind a sulyedo hajoval a cizbefuladtak.

    NEM VOLT SEM MENTO OV, sem komunikacio a hajon-kivulli vilaggal.

  • Aki a helikoptert hiányolja. Kérem, számoljon lassan harmincig, ez fél perc. És képzelje el, hogy ennyi idő alatt a szobája padlója felemelkedik, a tárgyak, bútorok repülnek szanaszét, – mindez töksötétben. Keresse meg az ablakot-ajtót, ahol kimenekülhetne,ha éppen nem zárják el a lezúduló tárgyak. Mindezt örvénylő víz kavargásában. Ennek az időnek negyede állt a zárt fedélzeten utazók rendelkezésére. Ha hidroplán áll szorosan a hajó mellett, az se tehetett volna sokat.Akinek sikerült a betört ablakon bezúduló vízzel szemben kievickélni – vagy csak kisodródni – annak volt esélye. Valószínű, hogy senkinek – csak a felső, nyílt fedélzetről tudott az a pár szerencsés túlélni, aki még a süllyedés elején a vízbe esett. És nem is számítottam hozzá, hogy nagyjából 3-4 percig fegyelmezetten(!) kellett volna visszatartani a levegőt: fiatal, egészséges ember átlagosan másfél-két percig képes erre nyugodt, tudatos állapotban.
    És még egy: a jelenleg regnáló udvartartást mélyen megvetem – de. Nem emlékszem pontosan, mit csináltam szerda este a katasztrófa idején: lehet, hogy éppen egy vígjátékon nevetgéltem, ahogy honfitársaim milliói. Miért kellett volna levonulni egy, mondjuk ünneplő társaságnak a Duna partra? Hogy látványosan tördeljék a kezüket? A részvétnyilvánítást megtették,ahogy illik, és ígéretet tettek az elhunytak felkutatására. Ez se lesz könnyű,amíg ki nem tudják emelni a kishajót. A híradások Kerekes Sándor itteni beszámolóját erősítik meg. Bizonyosan szükség lesz a dunai hajózás szabályainak felülvizsgálatára, feltűnőbb, egyértelműbb irányítótáblák, rendszerek beállítására.
    De ez majdnem olyan, mint amikor az emlékezetes tűzijáték idején az akkori kormányt tették felelőssé a vihar miatt.

  • Tüske Zsófia

    Kenny más a tenger és más egy folyó.
    Friss hír: ma lemerült két koreai búvár és egyből felhoztak egy holttestet.
    https://hvg.hu/itthon/20190603_dunai_hajobaleset_hableany_roncs_holttest_buvarok

  • Szlapák Sándor
    2019 június 1
    11:20 de.

    Ha gondolod irj az e-mail cimemre: [email protected], vagy ird ide a tied, elküldöm a gyógyszerek nevét.

    A gyógyszer hivatalos, nemzetközileg bejegyzett, a világ számos országában szük körben forgalmazott.

    Bár nem tudom, hogy a magyarországi patikákban kapható-e? De az biztosnak tartom, hogy magyarországon is hivatalosan regisztrált.
    Van egy kisérö gyógyszer, amit vele kell szedni, rövid ideig.
    Létezik ugy tablettás, mint injekciós kiszerelésben.

    A betegség tipusától is függ, hogy melyik forma az ajánlottabb

    A gyártó a Sanofi-Aventis gyógyszergyár.

    Azért nem irom le a gyógyszerek nevét, mert ez itt egy nyilvános fórum, nem kivánnék reklámot csinálni belöle.
    Semmi érdekem nem füzödik hozzá, mindössze annyi, hogy szeretném ha segitene meggyógyulni. Függöen az állapotod elörehaladottságától – a gyógyulás néhány hét.

    Mellék-hatásai tudomásom szerint nincsenek, nem hókusz-pókusz, a világ legnagyobb gyógyszergyárának a terméke.

    Ugy tudom, hogy eredetileg nem a Sanofi fejlesztette ki, de az mindegy.

    Szóval, ha akarod, küldd el az e-mail cimed, vagy irj az enyémre, ami fentebb van.

    üdvözlettel, Gabriel Karikas

  • Bendeguz79
    2019 június 3
    11:59 de.

    gizi te egy két(esetleg 4?) lábon járó helyesírási hiba vagy ugyanúgy, mint a karikás gábriel….bruhahahaha
    TUSKE ZSOFIA;

    Tisztan a Hableany (mifel nev az egy hajonak?)

    „mifel”??? ez a piréz melyik tájszólásán nem jelent semmit?
    a „Hableány” az egy tündéri, bájos és kedves név egy ilyen habokon sikló és sok gyermeket is sétáltató vízibusz (ezt mi anno így neveztük bár voltak kicsit szebb változatai is, olyan igazi busz a vízen) számára!

    te meg egy idétlen balfék vagy mint a szomszédom Bodri ebe amely ha elkapja a felmosó kefét akkor addig cincálja amíg meg nem unja vagy a kefe megszűnik kefe lenni és olyankor csodálkozva valami más cincálni való után kutat a sezlony alatt

    egyébként a seggségedre jellemzően egyetlen (és vannak számtalanul) neked címzett kérdésre sem vagy képes válaszolni, amivel a műveletlenségedet és butaságodat bizonyítod nemzetközileg…

    bruhahaha elképzeltelek Elek gizi amint cincálsz

  • D.Bernstein
    2019 június 2
    12:54 du.

    Minek olvasod?…
    Mazó vagy ?

  • Rodeo11
    2019 június 3
    12:05 de.

    Rodeo megint szellemtett egyet..

  • Gratulalok „talalom” soraira;

    A rendszeretoligen elteroen de embertarsi erzelmeit fejezte ki meglatasat es reszvetet a tomegszerencsetlensegen.

    Sjnaos a Hableany kabinjaban utazoknak csak hat masodperc, az az alig 10-12-ig lehettek volna kepesek szamolni mielott melyen a Duna zavarosvize alatt voltak minden lehetoseg hianyaban menekulni.

  • Ugy tünt, hogy már nem sok hozzátenni valóm van sem a cikkhez, sem a hozzászólásokhoz.

    Ki igy, ki ugy elmondta véleményt, ez az eset, amikor szinte mindenkinek igaza van, hiszen a dolgot fel lehetne fogni egy szerencsétlen balaesetnek is.

    De nem igazán csak erröl van szó.

    Budapest hirneve a nagyvilágban? Vajh milyen értelemben?

    De ma a kezembe került egy TED-video. Tudjátok, ahol valaki kiállhat, és jól megmondhatja magáét – bármilyen, ugymond tudományos-technikai témában:

    Na nem a témája ragadott meg, mert attól úgy általában feláll a hátamon a ször, mármint amelyek az ilyen nyilvánosan palettákon elhangzanak. Mert mind elöre megrendelt,(megfizetett) ocsmány hazugság. Ezt nagyon jól tudjuk az Al Gore óta, aki végig okádta füsttel az egész világot a repülöjével, hogy lenyomja a torkán a bamba világnak, a század legnagyobb üzletét, a Carbon-kvótát.
    Amit a bankárok és a petrol-maffia az ugynevezett klima-konferenciákon nagy csinadrattákkal sóz rá az idióta birkákra.

    Szóval mikor elkezdtem hallgatni egy pontig még a személy sem ragadott meg, csakis azért, mert nem volt más mint egy autista-kislány.

    Akkor kezdtem rá is odafigyelni, mikor ahhoz a mondatához ért, hogy:

    – „nekünk, autistáknak a világ fekete és fehér…a tények számitanak””

    Felelevenedett bennem az Almási Alma – ahogy engem lerohan, vagy a Bendeguzt, vagy akárkit, aki nem száll bele az oportunista, megalkuvó csónakjába, aki nem keni el a szart, nem mázolja be sárral és festi utána szép rózsaszinre – annak szerinte „vérben forog a szeme, fröcsög a nyála, egy elviselhetetlen ember.

    Az hát, ahogy irtam, mert valóban kizökkenti az oportunista, kényelmi zónájából
    .
    Ö persze az aljas komcsi sakálok és farkasok iránt követeli meg – és gondolom követelte meg régen is – a birkáktöl (bocs báránykáktól), hogy türelmesek legyenek és szeressék azokat.
    Mert hát akkor önagysága kényelmesen ellubickolhatott a langyos pocsolyájában a komcsi haramiák között. Bizony, nem volt jó felingerelni azokat.

    Itt a video:

    https://www.ted.com/talks/greta_thunberg_the_disarming_case_to_act_right_now_on_climate/transcript?language=hu#t-660120

    Hát igen, hogy jött mind ez ide?

    Ugy bizony, hogy egy csomó mindenröl pofáznak itt a „kedves” hozzászólók is, de a lényeget semnki sem mondja, kivéve Tüske Zsófit, aki is technikai oldalról világit rá az igazságra, de ez senkit sem predesztinál semmire.

    Hát pedig pont azt akarná mondani, hogy hogyan volt képes bármelyik hajó tulajdonosa is kizavarni az áradó Dunára a turista hajókat?

    Pénz, pénz és pénz, hát értem én.

    Nyilván a kapitányok nem tagadhatták meg a „parancsot” mint a régi szép idökben, hogy az áradó Dunán nem sétahajókáztatunk bamba turistákat.
    Hirtelenjében vizibuszosok helyett alacsonyan szálló vadlibákként repültek volna a cégtöl

    Hogyan másként is, hiszen a haszon az úr!

    Aztán az a hatalmas teknö, egyáltalán akármi máskor hogy bóklászhat a duna-vizén? Vagy ha arra jár, akkor nincsenek kötelezettségei arra, hogy ne veszélyeztessék azokat az „ócska ladikokat”?

    Hát most kiderült, hogy igen is életveszélyes.

    Luxus-járgány, de nincs rajta duda? Arra sem tellett, ha már a drága rádióra nem akartak költeni?

    Hisz még Putyin tengerészei is figyelmeztették az ukránokat legutóbb a Krimben, mielött eltaposták az egyik hadi-ladikot. És ráadásul még óvatosan azt is, hogy senki nem fulladt vizbe.

  • Karikas Gabriel;

    Kifejezett aggodalmad es segito erdeked Slapak Sandor egeszsegere vonatkozoan erdemre melto.

    Sajnos, valoban semmit nem tudunk eseterol.

    Irta hogy 9-honapja rakos, de nem tisztazva hogy az lett volna diagnozissa, vagy csak amiota betegesnek erezte magat.

    Ne feledd, tobb szaz fajta , typusu es allaspontu rakok leteznek.
    Nem jelezte hogy operalnak-e, vagy csak majd himo-t fog kapni.
    A himo mindenki eseteben egyenileg valasztva elozetes vizsgalas alapjan.

    Semmi OTC (orvosi recept-nelkulli) orvossag rakos esetkben alklamazva nem letezik.

    Sajnos magyarorszagon az orvos es szakertok hianya a nagy poroblema.
    De az nem csak magyarban, hanem minf a keleti orszagokban, aki csak nyelvileg kepes nyugaton allast kapni az mar ment.

    Probaltam a web-en, de meg az egeszsegugyi-minszterium sem tudja hany orvos van magyarorszagon.

    Holnap kezdi Sandor a kezelesenek kezdetet.
    Kivanunk neki a legjobb sikereket es jo egeszseget !!!

  • Gabriel
    2019 június 3
    7:41 du.
    Kedves Nagyérdemű Közönségünk, Feleim a Blogban!

    &#@{gábriel(lalala) bömbölményeinek legújabb hasadását olvashatták (máraki?)

    most már kezd kialakulni a végső stációja a „menőpaúzíja”® a változások kora nála és az mindig hasonlóan kezdődik..

    legyünk hozzá türelmesek

    bruhahaha

    és akkor beesett a zápor és befútt a ciklon a passzátszél közeli rokona

  • Oh come on Gabriel; latszik hogy az Alma problemaja talan ragalyos, s teged is mehfertozott.

    Amikor egy 400 tonnas gepezet ele ugraszz es 6 masodperce alatt 8 meterre a vizalatt talalod magadat, hat mi fenet erhet a „radio”, vagy barmi leg-modernebb ertekezesi eszkoz is ???

    S amikor a turistak a vilag masik reszerol jonnek, s fizettek megsporopt enzukbol egy Europai folyo-utazast, ohajtanad azt elrotolni mert egy kis eso eseik ????

    Vagy tudnad majd hogy hajo kapitanya csak Ukranul beszel?
    (Sem nemetul,sem angolul nem tudta kidejezni magat).
    Vagy hogy a hajod kapitanya zig-zeg-ben fog menni a Dunana es elebe-hajt egy 400 tonnas hajonak?

    Ne mindent a penre probalj kenni !!!

    Sokkan abbol nyerik megelhetesuket. Amig masok talan evekig sporplnak az eletukben egyetlen lehetosegre Europat latni.

    Probalj gondolkodni mint ha azok cipojeben lennel !!!
    Ne csak eleitelj masokat a katasztrofaik idejen. !!!

    Mikor iteleted el a zsarnokokata, a kegyetlen diktatorokat, a hoditokat, a tomeggyilkosokat ????

    Ne iteld a magadhoz hasonlo embertarsaidat csupan meret nagyon szerencsetlenek lettek !

    Talan emlekeznel, ne itelj masokat, iteleted teves lehet, s mi lessz ha majd amodon lennel majd iteve ????

  • Ma van a Nemzeti Összetartozás Napja ! A külföldi kommentelők szíves figyelmébe…

  • Orsós Elemér

    talalom
    2019 június 3
    12:18 du.
    Köszönöm Margitka, szerintem -valódi szakértők- híján eddig ez a leghiggadtabb, legtárgyilagosabb magánvélemény!

  • https://alfahir.hu/2019/06/04/hableany_turizmus_del_korea_kina
    Már nem csak Dél-Koreában, hanem Kínában is lemondják a budapesti hajóutakat

  • Gabriel Azért kiegészítenélek. Az a bamba turista, az civilben tanár, tudós, orvos, ügyvéd és rengeteg keményen dolgozó „kisember”, aki azért dolgozik, hogy te itt lebambázhasd Őket. Van amelyik évekig gyűjt egy ilyen útra, hogy világot láthasson és szórakozhasson egy kicsit. Ilyenkor összegyűjti a látnivalókat és előre megveszi interneten a jegyeket, mert ma már bizony ritkán lehet a helyszínen jegyet vásárolni. Mivel az a bamba marha nem jut el havonta X helyre, ezért szeretné megnézni mindazt amiért odamegy. Ezekből a bamba turistákból egész jól megéltek országok, a világcsőd miatt nem véletlen, hogy a turizmusra szakosodott országok kerültek a legnagyobb bajba. Persze az a bamba marha jobban tenné ha otthon ülne és nézné a TV-t és két reklám között kommentelve, de hát azért bamba marha mert többet szeretne.
    A másik oldal az annyira megvetett profitéhség. Csinál az a szarházi egy vállalkozást, amibe beleöl X mennyiségű pénzt, a többség az egész vagyonát. Embereket vesz fel, akik ebből a munkából élnek. A vállalkozónak a befektetést vissza kell hozni, az embereket fizetni kell, az adóterheket is, hogy Neked hidakat építsenek, fejleszteni is kell. Bizony ennek a pénzéhes gazembernek elég sok kifizetni valója van, a legtöbb vállalkozó nem Mészáros. Azt ugye tudod, ha letiltják az időjárás miatt a hajózást, akkor ez a pénzéhes vállalkozó sem küldheti ki a hajóit, hiába pénzéhes mocskos kapitalista? Pedig egyszerű feladat, megmondani x bamba turistának, hogy hiába jött ide a világ végéről, akkor sem kap semmit, megértő lesz, a dolgozónak is, hogy ma nincs pénz. De hát a többi hajó megy. Mi nem megyünk. A számodra értéktelen profit ami étel, ital, rezsi, iskoláztatás stb a levegőbe száll. Igen, egy autistának fekete-fehér a világ, de neked mint a világ legokosabb emberének azért lehetne egy kicsit színesebb. Én csak negyven éve dolgozom a közlekedésben, mégis nagyon nehezen tudom eldönteni reggel bizonyos esetekben, hogy engedjem el télen a feleségemet dolgozni az autójával, vagy üljünk be a 4×4-be és vigyem el a 2 millió kilométeres tapasztalatommal. Mert a közlekedési viszonyok nem a tökéletes és a közlekedhetetlen két véglet, hanem közte ezernyi árnyalat.
    Nem is írtam volna, hiszen sokkal okosabb vagy nálam, ha nem használod az idióta, bamba, birka jelzőket olyan embertársaidra, akik nálad lehetnek sokkal okosabbak, de az biztos, hogy jobban neveltek. Igen, egy érzelem nélküli autistának lehet minden fekete-fehér, de az ember mégiscsak egy érző lény, akinek színes a világ még ha beszélyes is.
    A bamba turisták halála szörnyű és valószínűleg megelőzhető lett volna, ha nem emberek vagyunk, és nincs bennünk a hibázás lehetősége. De benne van. Miután feleségemmel mi nagyon sokat vagyunk bamba turisták, ezért tudjuk azt, hogy minden kirándulásunk magában hordozza a halálveszélyt. Ezért naprakész a végrendeletünk, leányom még azt is tudja pontosan hol helyezkednek el az autóink ha meghalnánk. Igen az élet veszélyes, és egyszer belehalunk. Az is lehet, hogy egy értelmetlen és banális hibába. Így lettünk megtervezve, a teljesen biztonságos hiba világ illúzió. Ne haragudj, hogy én mint egy idióta bamba birka kiigazítottalak.
    Egy kis történet. Hajóztunk át az Ír-tengeren, akkora hullámokban, hogy majdnem eltemette a hajót. A folyóson faltól-falig közlekedtünk és minden hullámnál azt hittük itt a vég. A lengyel eladó a shopban nevetve mondta, ettől a pici kis vihartól ne legyünk már oda, alig hullámzik. Minden nézőpont és szokás kérdése. Nekem a mai napig a maga a rémálom az az út. Egyetlen pozitívuma, hogy láttam egy bálnát. A többi 17 óra maga a pokol volt, vigyorgó személyzet mellett.

  • Te Kabriel !

    Bár összevissza beszélsz és hablatyolsz mindenféléről, mintha jegyzetet írnál. Az azért világos a szövegedből és itt is kitűnik, hogy egy sérült agyú paleo-konzervatív vagy… Félelmetesen aljas…
    Kérlek fejtsd már ki bővebben, mi a bajod is van Al Gore-ral !
    Talán túl sok a levegő neked ?
    Talán bújj az áradó Duna vizébe…

  • Gabriel!Ha ismernéd annyira a kommunista mozgalom történetét, ahogy állítod, tudnád: éppen az okozta a szakadást, hogy ki, hogyan gondolta a tőkés rendszer meghaladását. A parlamentáris demokrácia keretei között fokozatosan, vagy proletárforradalommal/diktatúrával radikálisan. Te pont úgy beszélsz, mint a huszas évek Németországának Spartacus szövetsége, amelyik nem a tőkés OSZTÁLYT akarta megszüntetni, hanem a tőkéseket személyükben. Csak Te a kommunistákat akarod felszámolni – visszamenőleg is.
    „Mert mind elöre megrendelt,(megfizetett) ocsmány hazugság.” – írod. Mindenre: a nyilvános beszédekre, a fórumokon kommentelőkre. Akkor Téged fizetnek?
    B79-ben nem az a baj, hogy nem ért egyet pl. velem -, hanem az, hogy ocsmányul vagdalkozik, mindenkit legyilkosozva, a tények ismerete nélkül.
    Alma nem szorul a védelmemre. Neked inkább szükséged lenne valamiféle védelemre: az önmagad habzó idulataival, téveszméivel szemben.

  • D.Bernstein Hát kedves D.Bernstein nincs más hátra, tartozzál össze. Az akkor jó, ha a talpad összeér.

  • kenny
    2019 június 4
    4:29 de.

    Bocsánat, hogy eddig félreértettelek.

    De ha neked abból amit leirtam ennyi jött le, hogy a turistákat bambázom, akkor súlyos.
    Nem tettem idézöjelbe, igaz.
    Ugy látszik, minden szavamhoz közlekedési rendört kell állitani.

    Aki már dolgozott turistákkal, az tudja hogy a turista-iparba befektetöknek a turista csak egy „material”, az megérti.

    És pont erre akartam utalni a szóval.
    Mert, ha a turistákra azok az ipari „befektetök” egy percig is tekintettek volna,mint emberre,akkor eltanácsoltákvolna öket a vizibuszozastól.

    Aki akarja érteni, megérti, aki meg bele akar kötni, annak mindegy – ha sapka va rajta; azért – ha nincs; akkor meg pont azért

  • Bendeguz79
    2019 június 3
    9:02 du.

    Bendeguz!

    A nemzetközi hajókat kormányzó kapitányoknak (nemzetközi vizeken) illik nemzetköziül, vagyis angolul beszélni.
    A Duna nemzetközi viziút, még ha furcsa is.

    Ha nem tudott angolul, amire amugy nem gondoltam (az én lányom dolgozott ilyen dögön, igaz a Rajnán, minden alkalmazott angolul beszélt – fel sem vettek másképp senkit, ugyhogy hazugság a részéröl, vagy valami még furcsább volt ott)

    Figyelmeztetni pedig nem akkor illene bárkit is, amikor lelövik, vagy már éppen rátaposnak.

    A turistáknak amugy semmi köze a hajózáshoz, ök az utasok

    Gondolom,

    egyebként: Shalom

    Béke legyen veled

  • Bendeguz79
    2019 június 3
    7:43 du.

    Bendeguz!

    Nyilván, hogy nem én vagyok, és nem is én akarok lenni „the diagnostic doctor and therapist”

    csakis a gyógyszerekröl beszéltem, amivel kapcsolatban a megfelelö instrukciókat neki magának megadom. Tobbek között nyilván e tárgyban is.

    Persze ha érdekli.

    De általában az embereket ez sem érdekli.

    Vagy görcsösen ragaszkodnak a hagyományos (nem bevált) dolgokhoz, vagy rohannak a csodák után.

    Jóshua Rabbi pont erröl tanitott:

    Szük az az ösvény, amin az igazat keresök járnak…

    A többit tudod

    Shalom

  • Kenny

    még valamit:

    Egyetértek amugy azzal, amit a turistákról leirtál, csak ….
    Csak, mint ahogy irtam, az emberi mulasztásokat ez nem másitja meg.

    Nem másitja meg, azt sem, hogy a „vállalkozónak” felelössége kell hogy legyen.

    A Dunán szoktak lenni viharok, áradások?
    Szoktak
    Nem is ritkán.

    Aki nem kalkulálja bele az felelötlen. (mármint a vállalkozó)

    Mindennek megvan a maga helye.

    Neked mint mentösnek, mint orvos férjének, százszor fogékonyabbnak kellene erre lenned.

    Amikor az ember menti az életet, akkor (az életmentö – mentös, növer, orvos) nem latolgat semmit

    De az okozóknak pedig elöre kellene gondolni

  • Gabriel Igen, az jött le elsőre, hogy feleslegesen durván sértegetsz embereket. Igen, ez nem tetszik. Nem kell sértegetni, és akkor nem kell megsértődni. Minden turista tudja, hogy nem a két szép szeméért szeretik, sőt kimondottan utálják Őket. Csak hát igen a pénz. Igen tudom és mindig rászámítok az útiköltségre némi lehúzást. Igaz,minél keletebbre megyünk annál többet.
    Újból leírom mert elkerülte a figyelmedet, hatóságilag kell letiltani a hajózást, nem egyénileg. A Balatonnál úgy tudom működik vagy működött. És akkor nincs gond.
    Közlekedési rendőr pedig a pofonokhoz kell. És is olvastam Rejtő összest, vagy hússzor. 🙂

  • Gabriel. Ezért nem szabad egyénileg rábízni az emberekre, mikor szabad mikor nem. Ebben nincs demokrácia. Vannak bátrabbak, gyávábbak, ügyesebbek és ügyetlenek. Felhúzni a piros zászlót, és senki nem megy ki. A kapitány rámutat a piros zászlóra, és már zokszó sem eshet. Amíg viszont a többi kint van, addig egyszerűen nem mondhatsz nemet. Ez az én véleményem mint bamba turistának.

  • talalom
    2019 június 4
    10:29 de.

    Olvasni valamit és megérteni nem ugyanaz, mint látom

    Söt, ahogy feljebb irtam, ha sapka van rajta: azért, ha nincs; azért

    Mi köze van a mi „fórumunknak” a nemzetközi klima-konferenciákhoz?
    Persze, én nemzetköziesen fórumot irtam, mert hogy ugy hivják öket világszerte.

    Nem tudom a kislány palesztráját megnézted-e, de abban a bejegyzésemben az a lényeg, az kapcsolódik a „balesethez is.
    de mindegy…

    Igaz, ahhoz a nézöponthoz is, ami miatt az Almát megemlitettem, aki azt hirdeti, hogy nem kell azt tragikusan venni, nem kell a „ROSSZ” ELLEN SEMMIT TENNI
    Majd megoldódik

    Akik rosszat akarnak embertársaiknak, azokat is értsük meg, hisz amugy olyan jók

    Nincs nekem semmi bajom az emberekkel, Margitka, ezt kellene megérteni,
    Csak nem kellene hagyni, hogy folytassák, azt ami hibás

  • Gabriel! Kenny mentősként is dolgozott évekig: nem kell neki elmesélni, miből áll ez a munka. De. A mentőcsapat vezetőjének azt is figyelembe kell vennie, hogy ne küldje az embereit biztos halálba – ráadásul a mentés reménye nélkül.

  • Gabriel
    2019 június 4
    12:30 du.
    Gabriel
    2019 június 4
    12:23 du.
    Gabriel
    2019 június 4
    12:12 du.
    Gabriel
    2019 június 4
    12:01 du.

    még mindig nem találtad meg az elgurult gyógyszeredet? persze másnak ajánlgatod, hogy attól elmúlik?

    kedves nagyérdemű közönségünk most többrendbeli heveny gábriel ömlenyeket olvashattak (nem kötelező ez benne a jó!) be kell majd szerezni valami ipari padlófelmosó gépet mert egyszerű mop pal nem hiszem, hogy…
    de kituggya?

    bruhahaha

  • Hát Kenny

    kenny
    2019 június 4
    12:36 du.

    Érdekes a gondolat-meneted, vagyis a levezetésed.

    Valahogy nem a turistákról beszéltem abbéli hozzászólásomban.
    De magadra vetted – agyon-sértödve miatta.

    Pedig már én is voltam turista nem egyszer – vagy már ha én mondok ilyet, azzal is festem magam?

    Arról ne is beszéljünk, hogy szinte megint szinte szolgáltam ki turistát – tehát a másik oldalról is „szagolom” talán ezért mertem a szót bátran használni.
    Amit máig se értettél meg. De ez mostmár azt kell mondjam, hogy innentöl legyen a te bajod.

    Nem zavar ugye, hogy ezzel a szóval a turistákat védtem pontosan? Egy cseppet sem, ugye?
    Ugyhogy maradj tényleg magadnak, kicsit „tulságosan” ´”érzékeny” vagy, nem is kicsit.
    A feleségem szerint nök megengedhetik maguknak, na de nálatok ki hordja a szoknyát?
    Bár bocs

    kenny
    2019 június 4
    12:41 du.

    Hát ezt mondtam pontosan, nem?

    Vagy azt sem fogtad fel, hogy arra a hosszu fejtegetésedre válaszoltam tömören, hogy a vállakozónak nyereséget kell produkálni?

    Bár itt bocsánat, mivel hogy vállalkozó sosem voltál, nyilván honnan tudhatnád, hogy a dolog minden vállalkozás hatékonyságának és eredményessegének a megállapitasa azzal indul, hogy felmérem, megállapitom és kikalkulálom a RIZIKÓFAKTOROKAT.
    Ezután beárazom a szolgáltatásom;
    Az egység „bamba”turistára számolva.

    De ne menjünk bele, van idöd, igy ha ilyen könyveket akarsz olvasni, a könyvesboltokban és a könyvtárakban óriási választékra lelsz.

  • Találom

    Látom, hogy éppen nincsen sapka rajtam.
    Tükörbe néztem…

    Mert egyébként nem mertem volna bátran az alábbi megjegyzést tenni, és azon keresztül felhivni a figyelmét az esetleges balesetekre…
    Bár ebböl is csak pusztába kiáltott szó vált – (tudom, a leszarom effektus mindent überel)
    Ugyhogy a viszhang meg muködik…

    „Neked mint mentösnek, mint orvos férjének, százszor fogékonyabbnak kellene erre lenned.” irtam volt kennynek.

    Mint ambuláns mütösnek a traumatológián volt alkalmam egy furcsább dolgot megtapasztalni, hogy magyarországon a legveszélyesebb gyümölcs a megy.
    Ugyhogy a megyszezontól reszkettünk, mert minden ágy pillanatok alatt megtelt (a mütökröl nem is beszélve)

    Hogy miért? Járj utána…

  • Rodeo11
    2019 június 4
    2:11 du.

    Füvem még mindig nincs

    Neked semmit sem ajánlottam,´minek is

  • Gabriel
    2019 június 4
    8:39 du.

    mikor négy orosz a nagy nyárfát átölelve négy szólamban, a capella, mert Nagy Péter énekelni is megtanította őket

    https://www.youtube.com/watch?v=TQuy3FqVcYc

    mindez a második palack vodka után

    bruhahahaha

    ez nincs tropikalizálva, mint te

  • WAUUUUUUU ?

    Kenny ramutatott a tagadhatatlan valosagra GABRIELnek.

    De bizonyara talan egy kicsit rovidebben is megtudta volna azt tenni.
    De minden pontja a valosagot nyujtotta !!!!

    S NE feledjek az emberileny szellemi valalkozosagait sem.

    Csak gondolj a Vikingokra, az evezos „hosszu-csonakaikkal”, az eszaki tengere. Sot New Fundlandig is megtettek az utat par-szaz evvel Colombus elott.

    Na meg a Pylgrimek a harom-honapos vallalkozasaik a nyilt-tengeren egy kis fahajoval.
    De az emberi elohaladasanak erdekeben minden reskirozast megtettek.
    Sot meg Marko Polo is Kinaba, meg mind a Velenxei kereskedok a fuszerekert es selyemert.
    Nem is emlitve hogy a”Fekte Halalt” hoztak vissza Europaba. De az sem allitotta le oket, sem masokat.

    Maskulomben az emberiseg maig is a kokorszakban elne.

  • NEM „talalom” !!!!
    Nem neveztem „mindenkit” gyilkosnak !!!!!!

    De akik eletcelja , utasitasai a tomegekhez volt a tomeg-pusztitasok, es akik a tomeg-gyilkossagokat elkovettek, hat azokat maga minek nevezne ?????????

    Talan azok a maga hosei lennenek????????????????

  • Gabriel Hát vállalkozó is voltam, de nem az én világom. Nem mentem csődbe, de utáltam, hamar felszámoltam.
    A bamba jelentése „Nehézkes felfogású (személy). Lassú észjárása, gondolkodása tehetetlen, ostoba bámészkodásban, szájtátiságban nyilvánul meg. Nem képes elfogadható mértékben értelmes, kellően gyors válaszokat adni még a hétköznapi élethelyzetekre sem”.
    Engem ne védjél meg így, főleg ne jellemezd így a halott turistákat. Ezt azért megérthetnéd, ez tényleg nem bonyolult. Van jobb és finomabb kifejezés erre, inkább Te olvassál róla.
    Ebből levezetni, hogy nem értem amit írsz elég merész, az viszont meglep, hogy meglep Téged ha zavar valakit a sértegetés. Ha már férfiasságot vársz, ezért kétszáz éve leszúrlak. Ugye milyen jó, hogy nem vagyok az általad elvárt férfi? 🙂 Ne haragudj, feleségednek az a véleménye ami, az enyém szerint nem az a férfi akinek a fején korpa, szemén árpa és a lába között kocsirúd van, szerinte egy férfinek legyen lelke is, ha már ember. Nem panaszkodhatok ezzel az attitűddel, hiszen nem neked akartam tetszeni hanem a hölgyeknek. Bejött.
    Akkor mindenki megtalálta a párját? Helyes.
    Ha egy csatornával arrébb költözünk, bizony szívesen hordanék szoknyát is, sajnos nálunk már nem divat csak St Patrick napon.
    Ezért kénytelen vagyok rövidnadrágot hordani, hiszen nem csak a nőknek lehet ám szép lába.
    Tehát akkor, hogy a műveltségemmel hencegjek, mondhattad volna szebben kis lovag.
    Elég lett volna annyi, hogy bocs, rossz szót használtam. Nem gondolod?

  • Azért jól jött ez a baleset, ellesz vele az ország egy hónapig, közben lenyúlják a fizetések 10? százalékát. Észre sem veszik az emberek. Ügyes.

  • Bendeguz79
    2019 június 4
    10:42 du

    Ne keverjuk a szezont a fazonal, gizikét a gözekével!, oksi?

    Vannak „turista”-programok, az ugynevezett túlélési programok, ahol kiviszik a delikvenst az öserdöbe, a zuhatogokba leeresztik, a szavannákba az oroszlán falka mellett kieresztik, és hasonló nyalánkságokat kell tulélniük – az is egy program.
    Nyilván. Ilyenkor viszont aláirják – hogy saját felelössegükre lesznek a kannibál benszülött vacsorája.

    Lehetne akár ilyen viziprogramot az áradó dunára is szervezni – akár.

    Aztán azokról meg ne beszéljünk akik sportból másznak Mount-Everestet, vagy sportból ugrálnak a szakadékokba. Igen a faladikokalvaló világkörüli hajákázást. Vannak programok, ahol fatetejéröl csuszkálnak az öserdö mélyén – azok is programok. De sport!

    A nagy kalandokat – felfedézések, vagy zsákmányszerzések – megint ne keverjük ebbe ide bele, hiszen semmi köze az itt történtekhez.

    Hogyan?
    Mitöl olyan nehéz ez.

    Az ilyen sétahajózási programokat, ahol idös-turisták fizettek be kikapcsolódás szerzés miatt, (relax) városnézö körutra, ugyan hogyan lehet hasonlitani azokhoz a szélsöséges – egész más célu – programokhoz?

    Ahol az utazás-szervezönek jelen esetben kutyakötelessége minden körülmények között a turisták épségének védelme, ugy fizikailag is, mint pszichésen.

    Megérdemélné a luxus-tekenös cég, hogy a Rónay&Rónay ügyvédi irodát fogadják fel az áldazotak hozzátartozói, biztos hogy nem állnának meg 500 millió dolláros kártérités alatt. Én egy milliárd (1 billion) dollárt fizetettnék velük. Aztán majd csak megtanulnának turista-programokat szervezni.

    A Delaware folyón a Kacsahajó-nak nevezett (Ride the Ducks) sétatekenös-hajón is személyzet a mobiljával játszadozott, mikor az uszály azt elgázolta – kutass egy kicsit. Fizetett 17 millió dollárt fejenként a két magyar áldozatnak.

    Manhattan-i iroda
    The Chrysler Building
    405 Lexington Ave.
    26th Floor
    New York, NY 10017
    (800) 664-7111

    Azért szörnyü jónéhány beiró hozzászólása a Hableány ügyében – amely tökéletesen tükrözi az általános magyar szemléletet – a káoszt ugy a fejekben, mint a lelkekben

  • kenny
    2019 június 5
    3:58 de.

    azért az egy nagyfokú merészség Heltai Néma Leventéjét a gábriellel egy oldalon említeni!

    valami sejtésem van -ismervén a környezetet ahol sejtem, hogy van- nagyot csalódott önmagában és a világban és most még a küszöb, meg a kanyar is hibás, csak „ő” (SIC) nem tévedett soha mert a világ gonosz és mindenki aljas… nem kell rá sok szót pazarolni bár nagyon élveztem soraidat…

    én csak meg szoktam piszkálni a …. szóval úgy

    bruhahaha még a gizi is

  • Rodeo11 Akkor én valamit rosszul tudok. Úgy tudtam, van orosz jelenlét Szíriában, Venezuelában, Ukrajnában, fenyegeti Skandináviát és Baltikumot, támogatta a szerb tömeggyilkosokat stb. Megint tévedtem na.
    Ilyeneket hallottam. Örülök, hogy csak zongorázni járnak oda az oroszok meg félmeztelenül mutogatni magát. Ennyi idősen azért az is ciki, nem? Az is, hogy erre döglenek az oroszok. Így viszont már érthető, miért ette ide a fene őket az ír tengerre is, gondolom zongorát hoztak.
    Lehet mindegy, hogy Sír vagy nem, neki biztos nem mindegy, és hát így hívják. A doktort sem azért kell használni mert sznob az orvos, hanem mert az a hivatalos neve. Feleségemnek még a leánykori neve is. 🙂 Mindegy, ez csak két reklám között.
    Nem tudok sorrendet állítani a zongoristák között. Szerencsére nagyon sok jó van. Meg sem próbálok ilyet tenni, mert biztos kimaradna néhány tucat zseni. Magyarország mindig jól el volt látva zongoraművészekkel, bár annyi jó politikusunk lenne mint zongoraművészünk.
    Ma nem bosszant semmi, megjött az új szökőkút (beállítottam és gyönyörű) és egész nap a Bach család muzsikált. Nem igazán érdekel Putyin. 🙂

  • Kenny

    Nem fogom visszaszivni azt, amit kimondtam, csak mert Teneked nem smakkol, mert te nem vagy képes másképp értelmezni valamit, mint csakis a magad módján.

    Amugy, ha nem kötözködni akartál volna, elöre megkérded, hogy én miként értem a szót.

    Ha kicsit „tájékozattab” lennél a nagyvilágban, akkor hirtelen felhozhatnál ezer olyan szót, aminek szorosan a szótárak szerint nyilván van egy értelme, és van egy szük kör, ahol másképp használják.

    De ennek semmi köze a kérdéshez, mert az eredeti hozzásszólásomban nem is erröl volt szó, amit már kétszer is leirtam, harmadszor nem fogom.

    Lelkiismeretem teljesen nyugodt, mert a szövegböl kicseng azok számára, akik meg akarják érteni, hogy pontosan a felelötlen vállakozókat gunyoltam vele. Akiknek „a turistái” rádásul a másik szörnyteknö utasai. És valószinü olcsóbbitás szempontjából szerzödtettek olyan kapitányt, aki, a hirek szerint, nem is olyan rég már balesetezett a társaság hajójával (nem citáltam, mert nem akartam belemerülni) Aki egyesek hirek szerint angolul se tud, ami viszont lehetetlen lenne az esetében, tehát valahol már hazugság van.

    Na erre reagálva reagálva álltál ki teljes mellszélességgel védelembe venni pont azokat, akiknek a felelössége miatt tragikus baleset következett be, litániát tartani haszonrátákról meg egyebekröl, csak hogy velem kekeckedj.

    Kétszinü vagy barátom, ugyhogy kétszáz évvel ezelött maximum a kocsmában állhatttál volna ki szurkálódni bugyli-bicskával, de ott nem velem.
    Kis kardcsörtetéstöl pedig mégugy se ijedek meg, voltak már „ijesztöbbek” is, és nem lepödtem még eddig meg, hálistennek, bár nem vagyok mai csirke.

    Ennyit az uriemberségröl.

    Amire az öregem azt mondta mindig, „hogy egy Úr, az gatyában is Úr”.

  • Gabriel Egy ideig határeset voltál, de már túl mentél minden határon. Látom nagyon megvisel, hogy nem fogadtunk el prófétának. Sajnálom.

  • GABRIEL;

    A tragedia okozoja ketesegtelenul felelossegre lessz vonva.

    De a kerdes, hogy majd ki, vagy mi lessz a tragedia okozojanak megallapitva.

    A jelenleg ismert adatokbol, ill. a jelentesek altal a Habzo-leany kapitanyja zig-zeg-benb hajozott mielott a nagy szalloda-hajo ele ugratta kis hajojat.

    Nagyon gyanitom ,hogy a magyar folayam-orseg megfeleloen ellenorizte volna a hajozasokat azon a szakaszon az nap este a Dunan.

    Nem hencegni akarnek, de itten minden tavakon es a szigetek eseteben ahol szorakozo hajozasok gyakoriak, mint minden tavon ahol van public boat ramp=-je, a szezon idejen,(Jun-Nov.) a Sheriff departermntek gykran hetkoznap is, de a week-endeken szigoruan ellenorzik a hajozasokat.
    Akit elkpanak mento-melleny-nelkul, lampak, jelzedek,stb. de fokent az u.n. „open-container-law (nyitott alkohol) kihagasaert nincsen semmi kifogas, sem felre-nezesek.

    Hasonloan mint az auti-utakon.

  • kenny
    2019 június 5
    2:42 du.

    na látod? hogy nem látod a fától az erdőt! te láttad őket ott az ír partoknál borzokat kergetni?

    azért te sem tudhatsz mindent? persze annyi nyilvánvaló -számodra- hogy kurvára utálod őket, hogy miért még nem magyaráztad el, kíváncsivá teszel, de ha nem akarod közölni akkor -ugye- rám bízod a Khón Klú Zio ‘T, majd én…nekiveselkedek

    egyébként BWV 244, 1056

    ma nem volt kis irish coffee? vagy nem volt benne irish…y?

    bruhahaha

  • Rodeo11 Nem, én nem tudok mindent, mióta a KMH-t olvasom már azt is tudom, hogy semmit sem tudok, a buták legbutábbikja vagyok. Nem baj, az is kitüntetés, hogy köztetek lehetek. Ha ezt én a klubban elmesélem…..
    Komolyra fordítva.
    Először is előrebocsájtom amit Gabriel amúgy is tud, hogy nem vagyok igazi férfi. Így nem iszom soha annyit, hogy annak hatása legyen az agyamra. Egyszerűen utálom ha nem én vezérlem magam. Ha irányítást akarok akkor van nekem feleségem.
    Én olyan férfiatlan vagyok, hogy feleségemet a karomba vittem haza a kórházból gipszelt lábbal, mert pénzünk nem volt, a mentőre meg várnia kellett volna vagy nyolc órát. Ez persze nem azt jelenti, hogy úriember vagyok félre ne értsd.
    Ezért sem szúrhattam volna le Gabrielt kocsmában, mert SOSEM járok kocsmába. Viszont igenis úriember vagyok, mert nem keverem össze a köretet a szafttal. Ír kávétól pedig nem lehet berúgni, mert pontosan kell adagolni, nem berúgásra van. Az esténként esetleg elfogyasztott két cent whiskey vagy pohár portói, sherry alkalmatlan az agyam elködösítésére, az az ízlelőbimbók kényeztetésére van. Persze miután messziről jött ember azt ír amit akar, lehet, hogy most reggel 8.20-kor már az asztal alól tagadom alkoholizmusomat, mindenki azt gondol amit akar.
    Az oroszokat nem utálom egyénileg mint embereket. Ez így nem igaz. Nem szerettem a védelmi szolgáltatásaikat, minek a telefonszáma 56-68-80 volt. Nem szeretem, hogy szemét gyermekkorom volt miattuk, és azt sem, hogy úgy kimosták az emberek agyát, hogy nem voltak képesek egy rendszerváltást csinálni. Nem szeretem az orosz erőszakos moráltalanságot. Nekem nem kenyerem az erőseb kutya b@szik, és Kresz helyet az dominál ki a nagyobb állat. A politikai gyilkosságokat sem a nagyszerűségnek a számlájára írom. Volt valami Világos is, de lehet nem igaz, mert nem voltam ott nem láttam. Azt is tudom, hogy az orosz hősiesség a vodkában leledzik. Az, hogy a művészetük magasan szárnyal, az nem jelenti a nép nagyságát. Ezt Magyarországon is látjuk. Azt is látom, hogy ahol a számodra utált és megvetett USA ott van a fegyvereivel, ott az oroszok is ott voltak, vannak. Nem értem, mitől jobb az orosz bombázó mint az amerikai? Nem láttam itt a hadihajókat vagy tengeralattjárókat? Nem. Bálnákat sem láttam a parton, mégis vannak.
    A nagyhatalmakat azért utálom mert nagyhatalmak, és semmi emberi vonás nincs a politikájukban. Legyen az bármelyik.
    Ma nem BWV 244 van, hanem T 264, T 262, és T 268. Ő is Bach, csak Christian.
    A Trónok harcát pedig Te írtad itt, nem én találtam ki, de mindegy mert viccnek szántam. Nem volt túl jó film, de nem tartom bűnnek, hogy megnéztem. No hencegtem eleget, majd jön Bendegúz és jól leteremt.

  • kenny
    2019 június 6
    3:46 de.

    egészségedre, és tartsd meg jó szokásaidat és az egyensúlyt…

    jó, hogy említetted -újfent- a Trónok harcát … -amennyit én a reklámokból kiszűrtem- ez is és az összes hasonszőrű a jelenlegi nyugati ha…hü hahahaha „modorra” pontosan jellemző ezzel van az egységsugarú proletár „vonalak” közt tartva… további minden jót neked és szeretteidnek, nem tudtál megingatni… a tudatomban, a hitemben lehetetlen, mert az nekem nincs

    ma esős idő van errefelé sok minden „esik”

  • Kenny-beli Úr!

    Sajnos hogy uriember létére is meg kell hogy cáfoljam, és rádásul nagyon müveletlen módon (parasztosan), hiszen egy olyan társalgásba tolakodom bele, ami nem velem történik.

    (igaz, hogy ebben szerénynek nem mondható, becstelen személyem is meg lett emlitve, de ugye uriember ilyesmiröl nem beszél)

    Lássuk tehát a medvét, amely ugyan nem mindig látható, de aki ismeri a Havasokat, az tudja amikor az olyan közelségben van, hogy az már a jelenlétének számít)

    A cáfolni való nem más mint a tarsálgása indittatása, tisztelt uram. Az egyebekkel „nagyjából, körülbelül” egyet lehet érteni. (csak azért nem teljesen, mert: – „nehogy már, na!”)

    Ezeken a hasábokon önnél csak mindenki butább, hiszen mindenki abban a cipöben leledzik, hogy az idézett szóhasználatát alkalmazva:

    „”azt is tudom, hogy semmit sem tudok, a buták legbutábbikja vagyok.””

    Vagyis kikérem magamnak – én is, itt többek nevében – akik már jóval kegyességed elött elnyerték (conquistálták) ezt a megtisztelö címet.
    Természetesen – habár nem uriemberként, csak arra hajazva – vitatni nem kivánom eme kitüntetését, csak felhivnám becses figyelmét, hogy itt – a pincének is nevezett, bár nem egyértelmüen kocsmai intézményben – ezt a cimet nemcsak hogy a nagy többség, hanem szinte kivétel nélkül valamennyi résztvevö többé kevésbé elnyerte.
    (nyilván legjobban azt sérelmezném, ha elém szeretne tolakodni eme kitüntésben)

    Mélységgel és alázattal (de fölényes lekezeléssel) – innen az öserdö mélyéröl

    Melleslegesen jegyezném meg, hogy 200 évvel ezelött a kardos leszurás azért sem müködött volna, mert akkor fokossal mászkáltam volna. A közelmultban (jó felevszazaddal ezelöttökben) pedig már jó nagyapám tanitgatott arra, hogy kocsmába kést ne vigyek, ha arra járnék, mert ugyis van másnak. Neki nem volt szokása arra járni, mint ahogy nekem sem. Itt pedig az öserdö mélyen „facão”-t használunk. Ami kissé nagyobb mint egy bugylibicska.

  • Bendeguz79
    2019 június 5
    4:58 du.
    gizi, hogy mik vannak…usa egészségügy … a világon a lehető legjobb (bruhahaha)

    usa állampó’gár ájrópában szenved a borzalmas egészségügytől ami szociális …
    most olvasom a WAPO ban egy Ms éppen Ízlandon volt mikor felfedezte, hogy -valószínűleg daganata van az egyik mellében, erre felhívta a producerét (filmszinésznő) hogy mit tegyen menj el a legközelebbi klinikára (meglepődött semmi appointment, semmi referral… semmi, csak menj be és ott saccperkábé 25 perc alatt kiderítették nem daganata van hanem csak egy ciszta (ultrahang és mivel külföldi 3 azaz három Koronát kértek tőle ami $3,00) ez nálatok saccperkábé 3 hét és több ezer $$$$ a biztosító számláján ti vagytok a világ legjei és ez még fokozódik mert van krumplee és ivánka trump meg jared kushner amint kilesnek a Buckingham palota csukott ablakán egy félig félrehúzott függöny mögűl mint valami usa gyermekeknek szánt rémmesében amint a vasorrú bába elrabolja őket

    bruhahahaha

  • Gabriel Hát legyen, Te vagy a butább. Nem óhajtok veled összeveszni, egyikünknek sincs belőle haszna. 🙂

  • Kenny
    2019 június 6
    7:36 de.
    mivel az bezárta magát (mármint a bejegyzés) ahol sajnálkozol távolléted okán, íme a furfangos nyesztyerka (namilyenvagyokén?):

    én ott voltam! meghívtak,

    én voltam: Gürzli von Eceklberg Trappista főkonzul a pimpeo tányérja melletti kistányéron és ügyeskedtem, nehogy felszeleteljen, onnan tudok mindent…

    tudod a kamu F. Láz ‘s nagyon fontos az M1 volt az oktatóm a Rolls Royce ában

    bruhahahaha

  • Kenny

    na végre, ez uriemberhez méltó volt

  • Rodeo;

    Harom (3) Icelandii Krona egyenlo 2.4 US centtel.
    Na mit gondolsz 2.4 cent mit er, es mit vasarol Icelandon ???

    Csupan azert mert masok fizettek a koltseget, az nem jelenti hogy az teljesen 2.4 cent folott az semmibe kerult volna.
    Miert nem irtad hogy mennyit kelett az adofizetiknek fizetni erte???

    Reagaltam azon allitasodra, de a kedves cenzor eltorolte.

    Ketsegtelenul fogalmad nem letzik meg ertelmezni sem a „mibe-kerul” szo ertelmet.

    Egy Icelandi Krona= .0008 US dollarral.

    Egy mell-mammogram ma kerul $ 80-120 dollarba.
    Persze mert az egyszeru X-ray altal, a laposra preselt melled X-ray kepet adja.

    De Ha ohajtanal egy 3D digital mammogramot az kerul 300-500 dollarba.

    Tu-biopsy (needle-biopsy) meg 500-600 dollaring.

    Surgical biopsy meg 1500-1800 dollarig.

    Irtam hogy orvos javaslatara egy teljes test (abdonimal) c-scan-t, 15 perc alatt (20 perces oda-hajtas utan).
    Az kerult kozel 2400 dollarba.

    De maga az „open MRI” kerul 5 millio dollarba.
    Sulya miatt csak foldszinten, elszigetelt helyen haszanlhato.

    Az X-ray technikus 25-45 dollar orankent.
    A radiologus 300-500 orankent.

    Iceland rendkivull tiszta, perciz tarsadalom,mint mind az eszaki homogenus nemzetek.

    S a LEG dragabb jely amit valaha is tapasztaltam vilagszerti utazsaiam alkalmaval.
    Mert minden a kormany alatal intezve es fizetve az adokbol, s azert az adok a LEGmagassabbak.

    Csupan mert valaki mas, ill.az adofizetok fizetnek egy mammogrammert az NEM kerul 2.4 centbe.

    Celzatosan guny es gyulolet vezetett teged azt allitani, de ostoba ertelmetlensegedet bizonyitottad !!!!!!!!!

    http://www.mdsave.com/procedure/mammogram-screening/

    heath.cost.com/mammogram.html

    health.costhelper.com/mammogram.html

    https;//.www

  • kenny
    2019 június 6
    3:46 de.

    na ez még egy napig „él” mármint „tüzijáték…”
    újra olvastalak, nagyon fel vagy ott borzolva orosz fóbiásan(???) vagy csak zsigerből én sem 56 ot sem 68 at sem 80 at (ez utóbbit különösen nem mert 7200 km nyire dolgoztam levédiabasznádtól az ország dicsőségéért és sikerült) a másik kettő:

    56 nov 4-én elmentem a pékhez kenyérért (mindig odajártam korábban is maszek pék volt és kurva jó dolgokat sütött de a kenyere isteni volt!!!) és mikor jöttem kifelé a 4 lépcsőn hogy felkapjam a bringámat hát mit látnak szemeim hosszú tömött sorokban T34 esek száguldanak fedett tetőbilivel az utca hosszában pest felé de otthagytam mert várták ők is a kenyeret elég volt… utána a suliban a jól befűtött vaskályha mellett kaptunk az usa ajándékaként 1 tábla svájci csokit és a tantónéni nehezen leplezte az undorát, mi meg hazavittük, hogy megosszuk mialatt a Szer-t hallgattuk és megtudtuk belőle amit az utcán nem lehetett látni ők még azt is tudták,mennyit tojtak aznap a tyúkjaink és belerecsegték az éterbe… nagyon jó volt amikor nem a Szabó családot hallgattuk… meg nem misére vagy istentiszteletre mentünk és vasárnap délutáni teadélutánra a reformátusokhoz ahol sok Gigli-t hallhattam vagy az orgonistánk beszélt sok mindent és jó volt a tea citrommal(!!!!) és a süti is… egyébként a Szer sazerint én nem járhattam oda, mert akkor az Ávó… SIC hahahaha

    68 ról annyit tudok, hogy nagy hirtelen 35% fizuemelést kaptam a jó munkámért ugye 1964 nen nyári gyakorlaton a művezető átminősített teljesítménybe mert olyan jó voltam az esztergán és a hónap végén az egész évre való költségeimet kaptam saccperkábé 1900 forintovicsot borítékban és el sem fáradtam hogy Prágában mit csinált a szamizdat azt csak évekkel később tudtam meg de akkor sem érdekelt, az a szamizdat egy nagy kibaszás volt valószínű CIA beütés Kádár kocsijára rálőttek de nem találták el

    azután felnőttem
    ás már járok kocsmába és elég jól elvoltam, nekem nem szartak bele az életembe lehet hogy én kivétel vagyok de az egész iskolában a többszáz kölök közül egyiknek sem, mindez a kies Budapesten volt igaz nem a VII. kerületben

    bruhahahaha

  • Gabriel Úgy gondolom, mindig úriember vagyok amíg nem sértenek meg. Ismerőseim szerint 100 évvel később születtem mint kellett volna.
    Ha pedig kétszínű lennék, akkor nem „algépkocsivezetőként” fejeztem volna be pályafutásomat, mert ügyességem mindenhez megvolt amit próbáltam, de sajnos pont a kétszínűség hiányzott, ami Magyarországon nagyon hasznos a karrierhez. Hízelgéssel sokkal többre mentél mint munkával.
    Ezért joggal bosszant, hogy amit hatvan évig nem vettem észre magamban, Te itt hipp-hopp megláttad bennem. Ha előbb tudom, még irodai nagyképű semmittevésben is végezhettem volna életemet.
    Most már mindegy, Nevem Senki, mint nagy klasszikusom mondta. Nem baj.

  • Rodeo11 Most engem is kétszer kizárt. Ezért itt azért finomítanék. Nem vetem meg az alkohol örömeit, hanem a minőségre megyek és nagyon vigyázok a mértékre.
    Ki nem hagynám Bécsben a Figlmüllernél például a házi bort a Bécsi szelethez. Már alig várom újra.
    Miután itt mindenki látott már falut, ott a szórakozás a templom és a kocsma volt. Ezért engem is körbe vettek az alkoholista, mindig az alkohol hatása alatt élő emberek. Engem a szaguk, a színük és harsány erőszakosságuk is riasztott. Osztálytársaim is majd mind ittak, nekem szerencsém volt, hamar kikerültem abból a körből.
    Kemény árat fizettem érte, a fizetésemelések a kocsmában dőltek el, és hát én nem voltam ott. Kétszer hívtak de ciki volt nekik az üdítőm, nekem meg egyedül józannak lenni a sok részeg között, kikoptam. Még most is utálom a „bulikat”, mert állandóan meg kell vívnom a csatámat, hogy nem akarok inni. Nem értik.
    Persze, hogy sajnálkoztam távollétem során, imádom a svájci csokit. Igaz, állandó meghívásunk van Svájcba, de ott csak finom vacsorát és szállást kapunk, nem tehetem tönkre egy ország életét sem. Megjegyzem a svájci szállás nagy dolog, mert ott a szállodaárak az egeket verik.

  • Bendeguz79
    2019 június 7
    12:49 de.

    gizi az a baj, hogy nem én írtam, hanem usa újságíró aki személyes tapasztalatát írta le én csak azért fordítottam a rövidebb változatát hogy más is megértse… de te semmit sem értesz

    ne nekem válaszolj nem olvasom el

  • RODEO: Emlekeztem hogy Iceland kozgazdasaga osszeomlott nehany eve.
    A market 90%-at vesztette, a munkanelkuliseg 9 szeresre ugrott.
    Ma sem igen alanak sokkal jobban.

    http://www.guorea.com/what-happened-to-Iceland‘s-economy

    http://www.focus-economics.com/countries/iceland-

  • kenny
    2019 június 7
    3:54 de.

    érdekes dolgokat írsz, laktam -igaz 2-3 hónapig- falun nyári vakációként az emlékeim mások, még úgy is, hogy nagynénémék a saját borukat is árulták anno az átkosban és az a fuvarozó aki naponta ugyanabban az időben érkezett egy két literes kancsó bort vett és ott azonnal fel is hajtotta és ment a dolgára… nem láttam a sok részeget sőt…sok munkát és engem is bevontak, hogy tudjam, és a faluban volt könyvtár Szabó Ervin és oda is bejártam

    ilyen az élet jó látni a sok oldalát csak a gizi ne lenne olyan amilyen bruahahaha

  • Bendeguz79
    2019 június 7
    11:37 de.

    a gizi a cikk nem Iceland ról szól, hanem az usa perverz biztosítótársaságosdijáról! a biztosítást akkor is fizeted amikor nincs rá szükséged és ha az évente egyszeri jövedelem adó és a máshol ÁFA ként ismert áruforgalmi adó nem lenne olyan magas, mint amilyen akkor a jövedelmekből még mindig nem lehetne megélni

    az adózás az egy hasznos dolog csak annak mértéke és az, hogy ki miért nem fizet semmit az teszi utálatossá

    másik bejegyzésemben írok erről de arra nem vagy képes reagálni
    a statisztikák meg vannak hamisítva és a gazdaság pang

    veled nem érdemes szót váltani, mert egy fósszilis dilinyós vagy

    bruhahaha

  • Rodeo11 Ha neked jó volt, akkor minden rendben. Most a Bodának jó, tehát megint minden rendben. Nincs itt semmi látnivaló, éljen a sok demokratikus T 34-es.
    Nem tudok róla, hogy oroszfóbiám lenne. Akkor nem hallgatnék Csajkovszkijt. Ez azért eléggé üti a diagnózisodat.

  • Kenny
    2019 június 7
    1:25 du.

    kedves Kenny

    nincs diganózisom!!!

    miért nem tudod elfogadni, hogy nekem nem úgy jött be/le az átkos mint neked és nem vagyunk egyedül ezzel!!!

    az meg halálos sértés, hogy lebodáztál, gyorsan szídd vissza?!?!?!

    üdv innen a napsütésből, most egy pár napig nem lesz eső pedig az olyan kellemes a napsütés meg kurva unalmas és meleg izzadok tőle

    bruhahaha

  • Kenny
    2019 június 7
    1:25 du.

    ja, és hogy a képed teljes legyen a családban senki sem volt párttag és sokat dolgoztunk én is már apró gyermekként bár játszani is hagytak vagy ha nem akkor bringára pattantam (azt is sikerült venni pedig hiánycikk volt) és elmentem messze a patakhoz és a békákat hallgattam meg néztem a csíborokat és az ebihalakat a vízben és ami még ott előfordult mint az ermenonville-i virány

  • Rodeo11 A könyvtárba én is jártam, sosem volt ott tömegiszonyom. A kis falu viszont négy kocsmát is elbírt, pedig csak 50 méterre volt Budapesttől. Kenyér nem volt hétvégén, de a kocsma bezzeg hangos volt. Nem lehet nagyon meglepő, hiszen most is előkelő helyen van az alkoholfogyasztás. Ma is elképzelhetetlen alkohol nélkül minden összejövetel, igaz, ez nem csak magyar gond. A baj, hogy Magyarországon titkolják, elhazudják, megvetik, így nehezebb gyógyítani.

  • Rodeo11 Jó elnézést, a Boda tényleg erős volt. 🙂
    Megérteném, ha nem Kanadából írnál, hanem a Volga mellől.

  • Rodeo11 Nem vádoltalak párttagsággal. Azt a keveset sem, akik komolyan hittek benne. A nagy többség viszont érdekből csinálta, no ők vannak most hatalmon.

  • Kenny
    2019 június 7
    3:23 du.

    na jó, sajnos már régen volt a Volga …Volga volga maty reka azaz Volga anyácska szól a népdal…

    igen, az alkoholizmus pusztít mert a zemberek nem bírják a stresszt és a gyűrődést amit a különféle társadalmak rájuk oktrojálnak vannak erősebbek akik ki tudják ezt védeni és ki is röhögik de attól nem lesz jobb csak röhögény! és azok a kis falvak…zárt precambriumi közösségek és már barlangrajzokat sem tudnak sem készíteni sem megérteni azok létének lényegét (ugye az ember hatalma a természet fölött és a felszabadult munkaerő amely művészetekben élt és kapta részét a közösből hatalmas fejlődés volt ma ez ezekben a falvakban nincs és annak a politika legfőképpen a gazdaságpolitika az oka a közös gazdaságok teljes foglalkoztatást tettek lehetővé hagyván a tulajdonviszonyokat iszonynak de a magyar paraszt a parcellájában él és hal és ez nem jó lásd délafrikai hollandokat akik most Oroszországba menekülnek és kapnak hatalmas területeteket hogy tanítsák és tanuljanak ők is közös örömökre!!!

    hosszú lenne de asszem egyetértünk csak te koncentrálsz egy dologra mert téged az bánt jobban.. én félrenézek mert érdekes dolog itt kialakult a közös gazdasági forma a mezőgazdaságban és virágzik és a bankok (nem mindegyik) támogatja és kellemes összeredménye van és tele van Ontario Heller Forgo tornyokkal

    na most menek mást csinyányi

  • D.Bernstein
    2019 június 4
    1:16 de.

    Az valami náci ünnep nem?
    Talán mennyél vele örömködni a Kurucunfóra.
    Feltéve ha egyáltalán engednek rajta kommentet firkálni.
    Mi itten undorodunk ettől a jemboree.-től, de ugye nem baj ??

  • Rodeo11
    2019 június 3
    8:51 du.

    TE komolyan bízol benne hogy ezzel a kb. 19 éve lejárt internetes szófordulattal még elérhetsz bármiféle figyelemfelkeltést?

    Ahhoz hogy a „nagyérdemű” érdemben figyeljen rád,
    ezeknél a bárgyú hazudozásoknál vagy idétlen hablatyolásoknál azért többet kellene kivirítanod.

    Levagy járva f..szikám, mint a szófordulataid.

  • Geyza
    2019 június 7
    7:19 du.

    kedves és igentisztelt nagyérdemű közönségünk @geyza legújabb agymenését szemlélhetik (nem kötelező)

    a megfelelő laboratórium már mintát vett és nem is olyan sokára az eredményt is közölni fogja, akkor én bemásolom!!! előreláthatólag heveny delírium trémens és Alzheimer beütéssel piskótásodási tünetei vannak és ennek alapján elkülönítése erőteljesen javallt … normális emberek közül ráccsal és puha párnázott falakkal kell távol tartani

    bruhahahaha