Ma két éve nevezte Orbán kivételes államférfinak Horthy Miklóst

2019 június 21 2:46 du.207 hozzászólás

Éppen két évvel ezelőtt, 2017. június 21-én, a megújult Klebersberg-kastély átadásán nevezte kivételes államférfinak Orbán Viktor Horthy Miklóst. Azt a kormányzót, akinek regnálása alatt születtek a zsidótörvények, amelyek végül mintegy félmillió zsidó származású magyar ember elpusztításhoz vezettek. Horthy volt a kormányzó akkor is, amikor Magyarország belépett egy igazságtalan, és utóbb vesztesen megvívott háborúba, s ő volt az elsőszámú felelős a II. magyar hadsereg (nem zsidó származású) katonáinak elpusztulásáért a Don-kanyarban.

Az Orbán által elmondott mondatból amúgy nem az derül ki, hogy ő kivételes államférfinak tartja Horthyt, hanem az, hogy Magyarország miniszterelnöke akkor ezt tartotta hasznosnak mondani. Voltak olyan történészek, például Ungváry Krisztián, akik szerint Orbán ezzel a megfogalmazással a jobboldalnak üzent.

Ez a vélemény logikus ugyan, de az ügy ennél valamivel árnyaltabb és bonyolultabb. A normális, tisztességes jobboldalnak ugyanis ezzel nem lehet üzenni, mert magát polgárnak tartó jobboldali ember nem tekint Horthyra kivételes államférfiként. A normális, tisztességes jobboldali ember tudja, amit persze Orbán is tud, hogy – lásd, mint fenn – Horthy Miklós sok százezer zsidó és nem zsidó származású magyar ember haláláért felelős.

Orbán ezzel a két évvel ezelőtti mondatával legföljebb a szélsőjobbnak üzenhetett, valamint azoknak a Fidesz-fanoknak, akik ideológiai kanyargásai közepette vakon és elvtelenül követik őt. A miniszterelnök ugyanis 2015-ben még visszafogottabban fogalmazott Horthyról, amikor a Hóman szobor körüli viták kapcsán azt mondta, hogy olyan embernek nem állítanak szobrot Magyarországon, akik megszálló hatalmakkal kollaboráltak.

Horthy Miklós ilyen ember volt, és ezt Orbán nemcsak 2015-ben tudta, de 2017-ben is, sőt, talán még 2019-ben is tudja.

207 hozzászólás

  • György Molnár

    Igen, kivételes tömeggyilkos volt a magyar történelemben, de lassan már Orbán utoléri…..(Bár neki még nincs 1 millió halottja és az ország gazdasági potenciáljának sem játszotta el a 85 %-át…..)

  • Horthy órási sikert könyvelhet el, hogy Trianon után a maradék Magyarországot talpra állitotta, erkölcsileg is, de gazdaságilag főként. A zsidó-törvények sok mindent beárnyékolnak, noha a sikeres zsidó tőkéseket/gyárosokat keményen segitette. A pesti zsidóság megmaradásában pedig elvitathatatlan érdemei vannak, ha nagyszüleimet deportálták volna most én sem ülnék itt a klaviatura mellett…
    Visszatérő gondolatom: a Szövetségesek miért nem bombázták szét az auschwitzi tíz nyomorult vasuti vágányt? (Egyetlen bevetés elég lett volna.)Sok millió ember menekülhetett volna meg! Kereshetünk még erre-arra más
    (antiszemita) háborus bűnöst is Horthy mellett….

  • Elvira bácsi

    Hiába, echte fasiszta kormány ás bűnbanda! Kár, hogy manapság mindez rohadtul tetszik Izraelnek.

  • D.Bernstein
    2019 június 21
    3:49 du.

    Neked vagy elment az eszed, vagy nem is volt soha

  • A cikkhez:

    Az biztos hogy „kivételes” volt ez a vén tömeggyilkos Horthy:
    Kivételes hozzáértéssel sikerült neki Mo.-ból romhalmazt csinálnia.

    Csak Sztálin különleges kegyelmének köszönhető hogy Budapest nem vált olyanná mint Berlin.

    Horthy egy echte tömeggyilkos volt.

    Az USA nürnbergi fővádlója bitón akarta látni de Sztálin kihúzta a vén disznó nyakát a hurokból.

    Erre legalább három oka volt neki.
    (Nefeledjük: Sztálin nagy gazember volt, de ugyanakkor éleseszű és jövőbe látó is )

    1: fontos volt neki a „Magyar-Szovjet barátság” (gazdasági politikai szemponok miatt) és ehhez szüksége volt némiképp a magyar úri osztályra is, lagalábbis annyira hogy ne nagyon ellenségeskedjenek. Ezért meghagyta a vén tömeggyilkos életét.

    2: Nem kívánt a vén disznóból mártírt faragni.Annak nagyobb kára lett volna Mo.-n, mint a bosszú felett érzett gyönyör múló hozadéka. Ezért is hagyta meg a vén gonosztevő életét.

    3: Én nem utolsó sorban kissé borsot akart törni az USA orra alá DDDDDD..egy kis fricska sosem árt..gondolhatta.

  • Ba Föld.S.Péter megint írt egy cikket,amiben előszőr azt írja,hogy Orbán kivételes állaférfinak tartja H. Miklóst,aztán pár movgattal lejjebb,hogy mésem……
    A szerző zavaridottságától eltekintve,H.M.valóban kivételes államfő volt:aki(Mellesleg lehetőségei révén zsidókat mentett,megszüntette Bp-en a csendörséget),sajnos akkor idegen uralom alatt volt az ország….. és később kénytelen volt emigrálni,üldözték…..de ugye előtte megszilárdította az ország helyzetét,hasznos intézkedésekkel!
    Na pontosítás nélkül csupán ennyi….
    Ennek a cikknek a megírására kár volt időt pocsékolni,pláne,hogy
    régebben hasonló már megjelent!

  • A pár betű elütéséért elnézést,(siettem a reklám alatt)de ugye aki értelmes és akarja,az felfogja a válaszom?…..!
    Ha lesz időm és kedvem majd esetleg kiegészítem a hozzászólásom,de ugye akik ismerik a múltat ,történelmet,azokbak nem kell magyarázni?…az értelmesebb és főleg tárgyilagos emberekre gondoltam!(remélhetőleg itt is vannak páran?)

  • Amúgy mellesleg Horthy M. megszilárdította a gazdaságot,sok jó intézkedése volt,mindent tőle telhetőt elkövetett a zsidók védelmében,de sajnos a szerző elfelejtette,hogy „annó” idegen (német) megszállás alatt állt az ország……nem voltunk függetlenek!
    Talán tájékozódni kéne…..

  • Elvira bácsi
    2019 június 21
    4:29 du.

    Szteem nem Izraelnek tetszik, hanem csak Netanjahu hatalomipari szakmunkásnak.
    Neki per pillanat szüksége van Orbánékra.
    Sajnos az EU eléggé Izrael-ellenes , legalábbis szavakban.
    Amúgy -amennyire én tudom- eléggé élénk a kereskedelem.
    Csakhát persze nem kínai jellegű gagyikat veszünk tőlük hanem katonai nehézelektronikákat és más műszaki termékeket.
    Ezek nem kerülnek a TESCO polcaira.
    (Én is vásároltam magánvállalkozásban Izraelből műszereket.Megbízhatóak és relatíve olcsó az Izraeli Posta)

    Egyébként meg Izraellel kapcsolatban roppant egyszerű a véleményem :

    Végre kellene hajtani a ’48-as ENSZ határozatot és hagyni a fenébe az araboknak itélt területeket.

    Ellenben foggal körömmel meg KELL tartani a Golánt !

    Ha Netanjahu igy folytatja, mindkettőt el veszíti és még jó ha Izrael megmarad !!

    Sajnos a populizmus Izreaelben is pusztít. Nem volt ez mindig így ! De ma világszerte ez a „trendi”. Szépen haladunk egy új világégés irányába ezek miatt a neofasiszták miatt.

  • Elvira bácsi,
    nem akarok senkit kioktatni.Téged sem.Remélem,hogy vagy már olyan korú,hogy megértsed a következő mondatot:”Nincsenek barátok és nincsenek ellenségek.Csak érdekek vannak!”(nem én találtam ki)

  • Göllner András

    @ D. Bernstein

    „Horthy órási sikert könyvelhet el, hogy Trianon után a maradék Magyarországot talpra állitotta, erkölcsileg is, de gazdaságilag főként.”

    „Bernstein” (kérlek ne röhögtess ezzel az álnévvel, Arisztid) A Fehér Terror több mint 2,000 halálos áldozatát, tízezrek megkínzását, a választási jogok Európai szinten példátlan csökkentését, vagy a zsidók polgári jogainak drasztikus korlátozását, a zsidók elleni gyűlöletkeltést, Te erkölcsi talpraállásnak tekinted?

    „Bernstein” (ha már itt tartunk, mért nem sütsz el egy jó kis zsidó viccet is „Kohn”? Mi? Mert nem viccelsz?) Szerinted az, hogy Magyarországot Horthy a fajgyűlölő Náci és Fasiszta Olaszország cselédszobájává, a fasiszták hadiparának beszállítójává alakította át hogy ezáltal még vagy 30 évig elodázza a magyar ipar és mezőgazdaság struktúra váltását szerinted Horthy bölcsességét bizonyítja? Mi? Az, hogy a magyar dolgozók és parasztok életvitelét olyan színtre züllesztette ami szégyenletes, szerinted tapsot érdemel? Mi?

    Látom te is egy olyan izraelita vagy mint a lábvízkereskedő haverod, aki idelenn próbálja lejáratni Ábrahám tiszteletre méltó népét. Látom te is csak szemetelni jársz ebbe az alúljároba.

  • Tüske Zsófia

    D.Bernstein: „Horthy órási sikert könyvelhet el, hogy Trianon után a maradék Magyarországot talpra állitotta, erkölcsileg is, de gazdaságilag főként”

    mégis, mire gondol? a morbus hungaricusra vagy a kivándorolni kényszerült másfél millió? a durván kétmillió körüli nincstelen agrármunkásra? óriási siker lenne az, hogy a települések háromnegyedében nem volt villany és vízvezeték csak a lakások 6 %-ában?
    És mit is jelent az, hogy „talpra állította erkölcsileg”? 570 ezer ember jogfosztásának és elpusztításának a hallgatólagos tudomásul vétele jelentette volna az erkölcsi talpraállás? Ember, tudja maga mégis, mit beszél? Ja és mert a nagyszülei megúszták, hát lehet Horthyt dicsőíteni. [eszem megáll]
    És ki segítette a sikeres gazdag zsidókat? A második zsidótörvény 6 %-ban maximálta az értelmiségi pályákon a zsidók számát, és kiszorította őket az engedélyköteles gazdasági és kereskedelmi tevékenységgel foglalkozó tulajdonukból. Állás nélkül maradt tanár, orvos, ügyvéd, színész… hát, aki túlélte szerencsésnek mondhatta magát. Éljen a lovastengerész.

  • „Kiveteles” NEM jelent kivallot !!!
    Inkabb a kulonleges lehetett volna megfelelobb kifejezese.

    Mert az orszag hivatalosan „kiraltsag” volt, s NEM kormanyzosag, de H.M. „kormanyzo” cimet viselte.

    S egy tenger-nelkulli es hadtengereszetnelkulli tengernagy volt.
    Hat az is talan az egyetlen eset volt europa tortenelmeben, s az is nagyon „kiveteles” eset volt.
    Mert nem lehetet volna NORMALISnak nevezni.

    De a tagadhatatlam teny, hogy H.M. a XIX szazad termeke volt.A mai szemszogbol itelni igen felrevezeto.

    Nem volt „fascista”, sem „naci”, utalta Hitlert es Szalasiekat mind.
    Sot bortonben tartotta Szalasit es tarsait 1944 okt, 15-ig.
    A Salzburgi talalkozon amire Hitler oda-‘parancsolta’ igen meglepo volt hogy az osszecspasaik ellenere Hitler szabdon engedte.

    De nemi es jeentos elohaladasokat is okozott 1920-40.
    A korhazak es az orvosok szama magyaroszagon tobb mint megduplazodott.

    Az oktatas teren is jelentos elohaladas tortent.

    Az ipari es mezogazdasagi termeles jelentosen novekedett.

    A kozlekedesben igen sikeresen fejlodott az orszag.

    Mind amaelett a nemzet fizette a hafisarcot.

    Volt az u.n. „feher-terror”, ami kovetkezmenye lett a „voros terror”-nak.

    Viattuk mar itten Lukacs Gyorgy 1919-es honved-dandar politikai parncsnokanak a parancs vegrehajtasat.
    A szaados aki nyolc (8) artatlan bakat agyonlovetett, csupan nyolc (8) ev bortont kapott.

    Hany millio artatlant gyilkltatott szeretett Stalin elvtarsuk es a tobbiek.
    Volt Oroszorszagban abban az idoben vizvezetek meg 6% lakasokban is ???

    De ugyan akkor, H.M.-sal itten majdenm mindenki egyet-ertett, meg Kun Bela nepbiztos is a TRIANON ugyen.

    Ketsegtelenul az vezette 1940-ben szovetsegre Hitler nemtorszagval.

    Tehat az itteni elvtarsak is H.M. gondolkodasat kovetik maig is.

    Velnek magukat bunosnek azert ???????????????????
    Hiszen az vezette a nemzetet a II.V.H.-ba, s mind annak a kovetkezmenyeire !!!!!!

  • Egy városi legenda szerint, amikor a Kormányzó a Várba költözést elhatározta, a felesége megkérdezte: Mondja Miklós,nem tart attól, hogy lehajítanak minket a Várhegyről? Hiába, a nőknek mindig jobb volt a realitásérzékük. Dehát minden parvenű odavan azért, hogy a sejhaját olyan székhez dörzsölhesse, amelyiket valaha egy „igazi” király, vagy arisztokrata hátsója érintett. A mai PM is.
    Bodkodának: A Wermacht csapatai – valamint egy kisebb Gestapo egység 1944. március 19-én érkeztek magyar területre: hat évvel az első zsidótörvény UTÁN!!!A korabeli hivatalos álláspont szerint nem is megszállás volt, hanem: a „német szövetségesek segítenek megvédeni Magyarország határait”. A Horthy haderő nem is állt ellen, csak kisebb csetepaték voltak, ahol a helyi katonai vezető nem volt németbarát. A legnagyobb ellenállás a Várban volt, ahol a honvédek azt hitték, meg kell védeniük a „Főméltóságú Urat”. Aki már régen – legkésőbb 1919 nyarán elárulta a hazát és a magyarokat. Amikor kiszolgáltatta a magyar hadsereg terveit a Tisza vonalánál álló román csapatoknak, amik az Antant által kijelölt demarkációs vonalat jóval túllépték, mert úgy vélték: Nagy-Romániának a természetes határa a Tisza.(Az Antant kijelölte vonal kb. a mai határoknál volt.) Így azután „őfőméltósága” a román csapatok által „megtisztított” területen vonult be a fővárosba. És ez csak az eredendő bűn.

  • Politika. Horthy – az Antant legalábbis hallgatólagos asszisztálásával – visszaállította a rendi országgyűlést. Vagyis azt,hogy a felsőházban a születés jogán ültek a főrendek, valamint a kinevezett történelmi egyházak – katolikus, református – főpapjai, választás nélkül. Az alsóház képviselőit ugyan választották: de szó sem volt általános és titkos választójogról. Pl. Magyarország akkori lakóinak többsége falvakban élt, márpedig csak a nagyvárosokban létezett urna, meg szavazólap. A kisebb településeken a szavazóknak a helyi vezetők – bíró, pap,jegyző, tanító – előtt kellett aláírniuk a kormánypárti vagy az ellenzéki listát. Nesze neked, titkosság!
    Diplomácia. A Horthy külügyérek természetesen a főnemesség soraiból kerültek ki.Volt ennek praktikus oka is, hiszen a magyar lakosság többsége nemhogy idegen nyelven nem beszélt, még magyarul sem tudott írni-olvasni.
    Apponyi nem volt rossz választás:szabadelvű(liberális!) nacionalista volt, évtizedek óta ismert a nemzetközi politikában. Kultuszminiszterként támogatta a népiskolák rendszerét – de volt egy sovén vonása. Meggyőződése volt, hogy a Magyar Királyság területén élő nemzetiségek – tótok, rácok, románok stb. számára a legjobb, ha magyarrá válnak, hiszen a magyarok szupremációja a Kárpát medencében magától értetődő. Trianoni védőbeszédében a nemzetiségekről, mint „alacsonyabb kulturális szinten álló fajokról” beszélt. Szinte bizonyosra veszem, hogy ennek a félmondatnak sok színmagyar falu elcsatolása lett a következménye.

  • Bugovics Gyula a facebookon a Boda Marcsi, mint olyan c. oldalon azt találta írni Bodáról, hogy netto náci.
    én, merő jóindulatból, megvédtem, hogy dehogy az, mivel a náciknak voltak elveik és volt ideológiájuk, Bodának meg ilyesmi nincs.
    nos, Boda fenti – amúgy teljesen tudatlan – hozzászólása alapján visszavonom: Boda tényleg netto náci!
    biztosan tagadni fogja, de, ha végig olvassuk hozzászólásait, tényleg az.
    csak éppen elvek és ideológia nélkül.

  • Gazdaság. Kétségtelen: Horthy nehéz helyzetben találta magát. Hiába söpörték tisztára előtte az utat a román csapatok, törték le a maradék ellenállást a különítményesei néhányezer gyilkosság árán. Ott állt, egy háborúvesztett, kétharmadában megcsonkított, lakosai harmadát elveszített, kivéreztetett ország élén. Ami nemcsak a lakosságát veszítette el, hanem a teljes gazdasági infrastruktúráját is. Kereskedelmi útvonalai – közúton és vasúton egyaránt – a trianoni határok végállomásánál megszakadtak: a semmiből a semmibe vezettek. Alapanyag forrásai – a bányák – kivétel nélkül az északi és a keleti nemzetiségi államokhoz kerültek. Ráadásul több tízezer menekült élt vasúti vagonokban: az utódállamokból elüldözött magyarok. Többségükben birtkaikrólelüldözött kis- és középbirtokosok,

  • Meddig fogják még … és Mikor fognak végre észhez térni … szavakkal kezdte véleménymondatait egy előző cikknél az itt is megszólaló magasan kvalifikált és tanult kommenttársunk, amiket a Mikor lesz már ennek a rémállomnak vége … szavakkal kezdődő mondatával fejezett be.

    Tradíció. Tettem már erre utalást, de nem veszi számításba. Pedig a tradíció csak történelmi időkkel mérve mutat változást, ami ráadásul több generáció váltásával válik szembetűnővé, példa rá az USA. Náluk az 50-es években a köztereken és a nyilvános helyeken felirattal ellátott táblák mutatták és jelölték ki a négerek helyét, és egyetemre csak a hatvanas években kerülhetett be az első afroamerikai. Ráadásul ebben a korszakban zúzták be több államban Elvis Presley hanglemezeit és tiltották fellépését.

    A mai magyar magyar tradíció gyökere az Osztrák-Magyar Monarchiában keresendő, ami 1867-ben alakult ki. Ezt zúzta szét (egyben a 64 vármegyés Magyarországot) az 1918-as világháborús vereség, ami ráadásul egy nem magyar születésű uralkodó halála miatt tört ki. A vereség miatt csonkított Magyarország a háborús romjaiból és veszteségéből valóban Horthy idejében állt talpra, az éppen regnáló kormányok ténykedéseivel. Ebben a talpra állásban jelentős szerepet játszottak és vállaltak a zsidó nagytőkések is, de a mindig meglévő és egyre intenzívebbé váló nacionalizmus miatt az akkor regnáló kormányok is rájátszottak, és befolyásolták a közhangulatot.

    Elképzelhető bármit tartósan fenntartani egy kialakult közhangulat (tradíció) ellenére? Nem. Emiatt tört ki 1956, és emiatt következett be az 1989-90-es rendszerváltás, ami valóban váltás volt, bár sokan vitatják ezt ma is.

    A tradíció is felerősödött, amit ma hagyományőrzésnek neveznek. Erre játszik rá a politika erőteljesen 2010-től. Ha a közhangulat nem lenne antiszemita, rasszista és homofób, bírná bármelyik párt is felerősíteni az idegen és bevándorlás ellenességet? Ha a magyar nem lenne ennyire tradicionális, engedné uralkodni az Orbán rezsimet? Valóban a választások idején csak egy zsák ingyen szétosztott krumpli miatt szavaznak rájuk már harmadszor elsöprő kétharmados arányban? És a demokráciákban élő diaszpórások többsége, vajon miért szavaz szintén a Fideszre, meg a közvetlen határainkon túl élő (a háborús vereség miatt ott rekedt és így ott született) magyarok többsége?

    Szerintem a magyar tradíció miatt, amit szovjet befolyással 1948-tól megszakítottak a kommunisták, és ami tradíció a kommunisták vereségével 1990-el újjáéledt, és az öreg kommunisták kihalásával mára kezdi a tetőzését. Na, ezért nevezte annak két évvel ezelőtt Orbán Horthyt. És ami ellen nem törtek ki hatalmas tömegű országos tüntetések.

    (itt jegyzem meg a tradícióról és annak változásáról, hogy erről (is) szól a Hegedűs a háztetőn c. alkotás):

    http://www.youtube.com/watch?v=sWSoYCetG6A

  • *föntebb bő lében én vagyok az, csak betűt vétettem az imél címemben.

  • Hoppá, elugrott. Szóval: elüldözött kis- és középbirtokosok, és közigazgatásiak. Ács, állványozó, bányász kevés jött: még a harmincas években, a fővárosi nagy építkezéseken is „tót” volt a legtöbb kőműves, meg culáger.
    Az országot az is szorította, hogy a győztesek követelték a háború idején a Monarchia által fölvett kölcsönök visszafizetését, plusz jóvátételt. Ha Horthy államférfi, és nemcsak egy soviniszta, irredenta, antiszemita köcsög, mint mai utóda, megláthatta volna: erről a nulláról óriási lehetőség is kínálkozik teljesen új alapokra építeni ezt a hazát, a polgárok, a munkások, parasztok (a „nép”)cselekvő támogatásával. Dehát Horthy pont olyan beszari volt,mint mai utóda: semmitől sem retteget jobban, mint a „néptől”.
    Ezért aztán – bár igénybe vette Bethlen István konzervatív, konszolidáló gazdaságpolitikáját, nem volt hajlandó változtatni a középkori, örökváltságon alapuló nagybirtokrendszeren, ami elszívta az ország minden innovációs képességét. Sőt:a „magyar virtus” écája szellemében hagyta olyan szégyenletes akcióba belemenni, mint a frankhamisítási botrány (1923-1926), ami a magyarságot végképp lejáratta a nemzetközi közvéleményben.
    Hát maradt „hazai pályán” – uszított ezerrel (és sikerrel) a nemzetiségek, zsidók, kommunisták – meg épp, aki szembejött ellen: az irredentizmus, sovinizmus szellemében. (A nacioalizmust én nem tartom ördögtől valónak, bár a német nácik tán évszázadra meggyalázták ezt a kifejezést.)
    Bodkodáknak épp elég.

  • Tüske Zsófi néni, legalább ne hazudjon. Az 1.200.000 magyar kivándorlása az ezredfordulón történt, de 1920-ra megszűnt. Meg talán nem is hallott még Klebelsberg Kunóról? Meg Európa egyik legsikeresebb valutájáról a FORINT-ról? Nem tudom, hogy hány évesnek tetszik lenni?
    Meg előfordul itt egy bizonyos Göllner úr, aki nagy tudósnak tartatja magát, utszéli a stílusa és nagy szemita szövegeket nyom le. Csak annak örülök, hogy nem is zsidó, csak annak szeretne látszódni…

  • S ha már tradíció. A magyar hadsereg „újkori” sorkatonái (már megszűnt) soha nem kaptak olyan erőnléti és alapkiképzést, amit hagyományosan kapnak 1948-tól a mai napig az izraeli gyermektelen sorkatona fiatal lányok a kétéves szolgálati idejük alatt. Alkalmazza és kiképzi őket a hadsereg, a légierő és a haditengerészet. Harci cselekményekben is részt vesznek, harctéren 1962-2016 között (közzétett nyilvános statisztika szerint) harci cselekményekben 535 izraeli katonanő vesztette életét. Kiképzik őket, s ha szükséges, ölnek. Ez esetükben, mármint a zsidók életében, újkori tradíció, épphogy elmúlt 70 éves hagyomány. Ímhol róluk egy rövid filmecske, két perctől mozgóképben:
    .
    https://youtu.be/-gpQ3lQa3io

  • Drizari! Te is „Magyarország” megcsonkításáról beszélsz holott az Osztrák-Magyar Monarchiát és a német császárságot darabolta föl az Antant: „hogy soha többé ne legyen erejük” háborút indítani a földrészen. Nagyobb tétben lefogadnám, hogy az akkori győzteseknek fogalmuk se volt, mi zajlik errefelé: nekik a „civilizáció” utolsó állomása Bécs volt: utána valami zűrös katyvaszban márászkodnak mindenféle népségek. Sajnálom, de egyedül Lenin látta meg: a győztesek rablóbékéje hamarosan újabb, még pusztítóbb vérengzésbe torkollik Európában. Wilson USA elnök a 14 pontjával ugyan igyekezett jobb belátásra bírni a bosszúszomjas győzteseket, de hiába. Ők mindenképpen ki akarták elégíteni a háború második szakaszában hozzájuk csapódott népek – románok, csehek, szlovákok mohó bírvágyát – nemcsak jogos önállósági törekvéseiket. Nekem éppen ezért nem fáj „trianon”, hiszen 1526 óta első ízben nyílt alkalom egy önálló, független Magyarország megteremtésére. Viszont mocskosul dühös vagyok amiatt, hogy az akkori győztesek rövidlátását, mérhetetlen, számító ostobaságát kihasználva, éppen a magyar nemzet élére pattanók élnek bántóan vissza.
    Ja, és Drizari! A rákosisták nagyonis nacionalisták voltak! Én pl. kisiskolás koromban (1954-1958)sokáig úgy tudtam: a második háborút a magyarok nyerték meg!(Persze a szovjet nép segítségével.)És csak jóval később, 30 év múlva szembesültem azzal, hogy a szovjetek ellenséges népként tekintenek ránk. Nem is az aszvabazsgyénnyije (felszabadítás), hanem az okupácija (megszállás)szót használták a magyarországi eseményekre. 1986-ban!

  • gyuri10
    2019 június 21
    5:25 du.

    Igen te nagyooooonkkkkos,ez a NAGYBRIT ÁLLÁSPONT volt anno.
    És mi lett a vége ? NA MI??

    Majdnem odalett Anglia !
    Egyre lejebb és lejebb csúszott az 1800.-as évek óta emiatt a hülye elv miatt.
    Végül aztán ha az USA nem húzza ki őket a szarból nyolcvan éve, akor ma németül beszélnének Londonban (nem pedig magyarul hehe)

    De tovább megyek:
    Ha így folytatják (márpedig így folytatják) akkor a Brexitjük következtében az amúgy is illuzórikus „Nagybritanniából” hónapokon belül Kisbritannia lesz !

    Az emberek nem hülyék, sok mai angol terület önállósodni fog hogy bennmaradhassanak az EU.-ban.

    Ferstéhen te idióta ?

  • Göllner András
    2019 június 21
    6:57 du.

    Gondolom elgépelted:
    A Fehérterrornak a katonai levéltárban
    letett iratai szerint nagyjából 30 000 hivatalos
    kivégeztetése volt de ezenfelül eltűnt a magyar falvakból
    és kisvárosokból nyom nélkül kb 220 000 ember.
    Akiknek a meggyilkolását nem „okmányolták” .

  • Ille István
    2019 június 22
    5:08 de.

    Hát igen.
    Pár éve még itt is azt írta
    (Mikor még Orbán és Netanjahu nem volt összeborulva)
    hogy Izrael lakóinak NINCSEN JOGA OTT ÉLNI ahol most élnek.

    Aztán ez a féleszű Gurltiz
    mégis nyalja a satrafa banya kiszáradt hátsóját.

  • Tüske Zsófia
    2019 június 21
    6:58 du.

    Ez a Bernstein-izéke is egy echte náci..

  • Hozzászólásom magához a cikkhez:

    Már várom mikor mondja ugyanezt Hitlerről…

  • Boda Marcsi
    2019 június 21
    4:49 du.

    Boda Marcsi
    2019 június 21
    4:57 du.

    Boda Marcsi
    2019 június 21
    5:22 du.

    Idióta féleszű !
    De nem baj, majd jön a
    Gurltiz és elkezd neki tapsikálni…

  • Kedves cikkíró!

    A gondolatiddal általában egyetértve, mégis „kifogást emelek” a II.bekezdés első mondata ellen, amelyben azzal méltóztatol mentegetni a machivellista keresztapát, hogy úgymond’:

    „ő akkor tulképp’nem is tartotta Horthyt kivételes

    államférfinak, hanem e kijelentését az akkori,

    a pillanatnyi érdeke sugalmazta nekije…”

    Vagyis, bocsánatosabb bűn egy illékony érdektől vezérelt „hazugság”, mint a summa–> 1-millió* ember halálát és egy ország totális összeomlását eredményező rendszert levezénylő vezért ünnepeltetni, illetve neki egy új kultuszt prolongálni.

    Mellesleg, Orbanini igenis úgy, és azt gondolja, hogy szerinte Horthy kivételes államférfi volt…
    ˙

    .

    * Summa 1-millió:
    Ti. beleszámítva a magyarok által más országoknak okozott emberveszteséget is.

  • Talalom

    Nagyon jók a fenti tárgyszerű összefoglalóid. 🙂

  • talalom, ejnye ejnye.

    Az Osztrák-Magyar Monarchia, vagy Österreichische-Ungarische Monarchie, „1867 és 1918 között fennállt különleges, kettős (dualista) állam, pontosabban államszövetség volt Közép-Európában. Két fele a Magyar Királyság és az Osztrák Császárság volt, melyek a közös uralkodó és a közös ügyként igazgatott külügy, hadügy és az ezekkel kapcsolatos pénzügyek által összekapcsolt önálló államok voltak.

    A magyar területet nevezték a monarchián belül Transzlajtániának, amibe beletartozott a Magyar Királyság, és Horvát-Szlavónország” – ez utóbbi a Magyar Királyság társországa önálló autonómiával. Ez volt a Nagy-Magyarország, 1001-től 1918. november 16-ig.

    b+ (ez egy ironikus megjegyzés a részemről, rövidítve)

  • Göllner András

    @ Bernstein

    „Göllner úr,.. Csak annak örülök, hogy nem is zsidó, csak annak szeretne látszódni…”

    Bernstein, csalódtál mi? Mond, Ignáci, te mindíg magadból indulsz ki? Szerintem te is a lábvízkereskedő szájpadlásán kevered a rumbát. Figyelmeztetnélek mindkettőtöket. Azt a padlást a belügy már rég teleültette poloskákkal. Vigyázzatok.

  • Bendegúz 8:55

    Azt írja a magát fővezérnek, Führernek tituláló ellentengernagyról, hogy:

    „..Nem volt „fascista”, sem náci..”

    Mindössze annyiban téved kedves Bende, hogy Ön uram még mindig azt hiszi, hogy csak az a fasiszta, vagy náci, aki belép a NSDAP-ba.

    Ja persze, Horthy admirális cselekedetei és intézkedései bár kissé „arisztokratikusabb” gesztusokkal, de a lényegét tekintve ugyanazok voltak, mint a nála 8 évvel később színre lépett Hitler tizedes, a Weimari Köztársaság ellen folytatott, szintén ellenforradalma.

    De nézzük meg Pinocetet, Franco-t, Peron-t a kubai Batista-t, vagy a Fülöp-szigeteki Macos-t, stb,stb,stb… – mind fasiszta pribékek és diktátorok voltak, akárcsak Horthy Miklós is…

    És akkor itt vannak a mai az ún.neonácik, akik visszaélve az általuk tagadott demokrácia nyújtotta politikai előnyökkel, magukat és céljaikat parlagfűirtásban, és gyomirtásban jelölik meg és jegyeztetik be, legalizáltatják, miközben pl. és valójában cigányok, homoszekszuálisok és hajléktalan szerencsétlenek, stb. üldözésére, valamint önbíráskodásra rendezkednek be, illetve ezt a gyakorlatot folytatják meglévő jogszabályokat kihasználva…

    Közismert kifejezéssel, pedig nem kortársai Hitlernek és mégcsak be sem léptek be a NSDAP-ba. Egyszerűen: nácik.

    Na – Ave Caesar !!!: – V –

    UI: Horthy csak(!) Európa I. Zsidótörvényeit és rendeleteit vezette be a gyakorlatba, vagyis azokat érvényesítette élő emberek százezrein, amikor Hitlernek még nemzetközi híre sem volt. Ellenforradalmi (ez egy név a sok más náci rendszer közül) politikájának és propagandájának az egész rendszerét erre, nomeg a háborús revánsra építette már akkor, amikor német (osztrák) kollégája mégcsak munkanélküliként, vagy építkezési segédmunkásként tengődött…

  • Ille!

    Megható….hogy megvédett,de hogy holmi Hugó nevű szerencsétlen alak
    lenácizott ugye nem izgat,mint maga sem mivel szerencsére nekem vannak elveim,hitem,van jellemem ,ami ugye nem pártszimpátia kérdése ?…..
    Na pá!

  • Mellesleg többeknek ajánlom,hogy lapozzanak vissza a történelembe,(Pláne,ha tanultak és tudnak olvasni)ne ferdítsék el a tényeket!

  • Utóhang

    Embert és mozgalmat elvei és tettei minősítenek.

    A név formalitás…

  • talalom,

    még annyit fűznék hozzá, hogy kisiskolás koromban történelemből házi-feladat volt a köv. órára bevinni a kartonpapírból kivágott Nagy-Magyarországot. A hivatalos történelmi földrajz atlaszunk ugyanis tartalmazta, és mindez az ötvenes évek vége, a hatvanas évek eleje. Aztán hogy a te iskoládban a töri-tanár volt olyan ökör, hogy a II. vh-t szovjet segedelemmel magyar győzelemnek tanítsa, az a te bajod. Nálunk még a jóvátételről is mesélt a mi töritanárunk, meg a Don-kanyarról, és senki nem jelentette föl, az ÁVH se tartóztatta le, de a III/III csoportfőnökség sem.

    Felüdülésül ismét egy lányokról szóló rövid videó, amiben olyasmiket lehet látni, amit a MN sorkatonája sose láthatott, de nem is tapasztalt:
    .
    https://youtu.be/7pgWRhLAfu4

  • Tüske Zsófia

    bernstein: hazudni a te térfeleden szoktak, csak szólok.

    1) kivándorlás: a nagy agrár-kivándorlás valóban lezajlott 1920-ra, de azért az azt követő években sem volt elhanyagolható. http://mek.oszk.hu/02100/02185/html/img/2_5_23g.jpg
    2)hallottam Klebelsberg Kunóról, oktatáspolitikája (1931-ig) utána Hóman Bálint a népiskolái valóban haladást jelentettek a korábbihoz képest, mert az analfabéták száma 8,8 %-ra csökkent de az iskoláknak több mint 50 %-a még mindig egyházi fenntartású volt. Egy tanítóra 60 gyerek jutott még 1930-ban is. Később Hóman Bálint volt a kultuszminiszter (1932 után). Középfokú oktatásban a korosztály 10 %-a részesült (tandíjköteles volt) és a felsőoktatásban a korosztály 1,2 %-a vett részt. De ez miképpen kapcsolódik Magyarország erkölcsi felemelkedéséhez? .
    3) milyen forintról beszélsz a Horthy korban? A fizetőeszköz 1927-től a pengő volt.
    azt meg végképpen nem értem, ezekhez az adatokhoz mi a fene köze van a koromnak?

  • voronyezs
    2019 június 22
    12:51 du.

    szerényen és nagyon halkan jegyzem meg, hogy a két világháborút fasiszták vívták egymás ellen akik ugyanakkor nácik is voltak

    a következmények máig „hallatszanak” nem részletezem, mert akkor a cenzornak sok munkát adok és bár ő egy nagyon szorgalmas és gondos bloggazda azért…majd csak kiszaszerolod?

  • Göllner András

    @ Geyza

    A Fehér Terror halálos áldozatainak száma valóban vitatott. Az életben maradt megkínzottak, börtönbe zárt meghurcoltak száma, dittó. Konok Péter kollegát javasolnám olvasásra e témában.

    http://epa.oszk.hu/00900/00995/00023/pdf/konokp10-3.pdf

    Én tudatosan konzervatív becslésekből kiemelt számokat használtam hozzászólásomban, és egyáltalán nem azér’ mer a Bálint katona lett, hanem azér’, hogy ne már megin’ csak bolsi, bibsi propagandistaként üdvözöljenek az alcsutkás szemetelők idelenn. (Tudom, tudom, sokan ezt az alúljárót a Magyar Királyi Levéltárnak láttatják, de engem erről nehéz meggyőzn. Környén, Tatán jártam iskolába. Mi hárman – a Varga Pizse, Kiss Feri – Ninike – és én – nem hiszünk az ilyen mesékben.)

    Különben, ha rá érsz, gyere ki a parkba, itt Kis Olaszországban. Délután grillezünk. Leszünk vagy harmincan. A fiam és én leszünk ketten az egyedüli kanadai-magyarok. Kérünk egy kis erősítést. Lesznek olaszok, kinaiak, pakisztániak, brazilok, jamaikaiak, franciák, izraeliek, hadd ne soroljam. Mind kanadainak tartjuk magunkat. Szent-János napja van Quebecben. (Nem, nem a bogarat, hanem a keresztelőst ünnepeljük) Viszek egy flaska pálinkát. Megszeretném keresztelni az egyik izraelita barátom lányát, Harmónikának hívják. A lábvízkereskedő és akis búbosvöcsök Bernstein csak lapítani fognak mint a pókok a lucernásban, valahol nagyon távol innen. Gyere, ha kienged az anyukád 🙂

  • Koszi a videot Drizari !

    Persze Izraelben a kerdes nem politikai, hanem egyszeruen a
    „to be or not to be” ! (Lenni vagy nem lenni!)

    Az Irani miftik eskudtek Israelt elsoporni a Foldfelszinerol.

    SOHA TOBBE !!!

    De hogya kerult a Soumalainan (Finnish) zaszlo a hatterben ?

    (Horizontalis kek-kereszt a feher mezoben )

  • VORONYEZS;

    Maga halalosan teved !!!
    Vagy nem kepes emlekezni amit olvas !!!

    Manyszor irtam mar ,hogy NEM HISZEK SEMMIBEN, csupan a valosag tenyeit ismerem el.
    Legalabb is NEM probalaom tagadni a tagadhatatlant mint maga!

    Mar legalabb egy tucatszor irtam, sot kerdeztem .hogy tudna maga, vagy bar ki is, adatok alapjan, hogy Horthy miert irta ala 1940-ben a Nemst-magyar egyuttmukodesi szerzodest ???

    Adjon valszt arra !!!!
    Ha lenne tenyeken alapult adatai, azt vitathatnank.

    Hivatkoztam mar tobbszor a Horthy-Hitler Salzburgi vitain is.
    Sot javaslom olvassa az adatokat John McCormick „The Unwilling Ally”. John McCormick volt Roosewelt kovete, adatait az OSI kemszolgalat nyujtotta a tallakozorol.

    Horthy bizonyara a Trianoni terulet remnyeivel csatlakzott az orosz elleni haboruba.
    Tehat ugyan azt kovette amit meg Kun Bela, s maguk itten allandoan ismetelnek es ohajtanak.

    Pinochet, Marcos, etc. halvanyfogalmuk soha nem letezett a nemzeti szocializmus elven.
    A „nemzeti-szocializmus” elvetol tavolabb voltak mint az eg a Foldtol.

    Onzo, hatalom-vagyakkal levo egyenek voltak mind, mint ma is vilagszerte mindenki !!!
    De a maga elvtarsainak a kegyetelensegein SENKI nem tett tul soha, sehol !

    De a maga elkepzelese NEM valtoztatja a tult tortenteiket.

    Inkabb maganak szukseges valtoztatni felfogasait, elkepzeleseit es jozanitani meglatasait !!!

    Ha nem hajlando a tenyeket vitatni, NE varjon reagalast!

  • Hát, van különbség Horthy és Orbán között. Pl. utóbbinál elmaradt a fehér terror. A „náci”, „fasiszta” Orbán máig nem számoltatta el a múlt rendszer bűnöseit. 🙂 🙂 Szerintem Orbán Viktor kiegyezett az egyházzal és valójában ő Kádár igai örököse. 🙂 🙂

  • Bendeguz79
    2019 június 22
    1:31 du.

    2 b or not 2 b…? élni és élni hagyni? azok a csajok járhatnának kánkánt is géppisztolyozás helyett, a géppisztoly az ég világon semmire sem jó, ócskavas még új korában… és mikor lesz családjuk kis apró Samukák? Miriamkák?

    ki támadta meg őket? senkiről sem tudok, nevezd meg onnan a Golán ról messze nézve, vagy mássz fel…ahonnan már a térdig érő passzátszél is tornádónak látszik

  • D.Bernstein;

    Igen, hallottunk a FORINTrol.

    1947-ben Rakosi hatarozatara a MNB azt a sizne-papirt tette hasznalta.

    A PENGO volt egy ertek allo penz, fedezettel mogotte.

  • Mind a vitazoknak, hogy talan vihetnenk ezt a vitat egy lepessel talan logikusabb vonalra, habar az is csak a feltetelzeseken alapilva.

    Mit tette volna maga , igen az olvaso, HA Horthy helyben lett volan akkor ??????

    Hany europai nemzet NEM lett a Nemzeti Socialista Nemtorszag csatlossa, sot fegyveres erovel alt szemben.

    Na melyik lett sikeresebb????

    Melyik szenvedet kevesebbet???

    Melyik sikereskedett????

    Melyik uszta meg ugyan azt a kegyetlensegeket es pusztitasokat ????????????

    Talan a Lengyelek?
    A Baltik orszagok?
    A Balkani nemzetek?
    Hollaidia?
    Dania?
    Finnorszag?
    Ausztria semleges volt, de mi tortent?

    Swajc semleges volt mar 400 eve, de azt a magyarok ellenzik!

    Spanyolban Franco volt a LEG-fascistabb, de Cannaris meg mentette a nemet megszallastol.

    Francia es Anglia is szenvedtek akik ellentaltak a teljes mertekben.

    Na hat mit tett volna MAGA akkor Horthy helyeben ?????

    Kerem VALASZOLJON ertelmesen es logikusan, minden mas egyeni gyalazkodasok hianyaval !!!!!!!!!!

  • Göllner András
    2019 június 22
    1:25 du.

    Hát kérlekalássan ezeket a számokat pár éve egy polgári történész szájából hallottam egy hazai rádióban.
    Merthogy ezeket nekem a kádári elnyomás idején nem tanították.
    Csak annyit hogy a fehérterror idején sokakat kivégeztek.

    De fenntemlített történész elment a levéltárba és kutató munkát végzett a tárggyal kapcsolatban.

    Felfigyeltem rá autóvezetés közben.

  • jani
    2019 június 22
    2:08 du.

    Egyelőre édesapám..EGYELŐRE !
    A jövő még homályban van.

    Hogy ki a fasiszta azt nem az dönti el hogy miket állítanak róla a seggnyalói, hanem hogy milyen elveket követ az illető.

    De látom nem vagy tisztában a „fasizmusnak” pontosabban a „fascizmusnak” az alap-tételeivel.

    Ellenben én nem fogom neked itt kifejteni, nem érsz nekem annyit hogy fárasszam magamat veled.

    Ha érdekel ott a NET.
    Ha nem akkor meg bakfitty.

  • Rodeo11
    2019 június 22
    1:11 du.

    TE helyből vagy ennyire idióta, vagy neki kell hogy fussál hozzá ?

  • Bernstein június 22. 8:20: „Meg Európa egyik legsikeresebb valutájáról a FORINT-ról?” Tájékoztatom: a Forint 1946. augusztus 20-a óta Magyarország valutája. Az ellentengernagy idején, 1927 körültől a Pengőt vezették be, miután a ’23-25 közötti, a legmagasabb körök tudtával zajlott frankhamisítási botrányban teljesen lejáratták a Koronát, – meg Magyarország ázsióját.
    Drizari: Félreértettél: a kisiskolás kort én az általános I.-IV. osztályára értettem,amikor még nem volt törióra, de pl. az április 4-ei ünnepélyeken, meg a moziban is azt hallottuk, hogy a testvéri Szovjetunió segítségével győzött népünk! És igen, az én, ötödikben (1958) megvásárolt töriatlaszomban is szerepeltek a Magyar Királyság határai a különböző korokban, és az is,hogy 1920-ban mely magyarlakta területek kerültek a szomszédos országokhoz. Hát persze,hogy nem 86-ban szembesültem azzal, hogy a II. VH-ban is a vesztes oldalon álltunk!

  • ’86-ban csak azzal szembesültem, hogy hogy fest mindez a Szovjetunióban élők számára: az orosz nemzetiségű nyelvtanárnőnek, a grúz Nagyezsda és ukrán férje, Vlagyimir számára.

  • jani;

    A maga „feher terror”-ra valo feltetelezese persze csupan feltetelezett, de az valosag ,hogy NEM volt RENDSZER valtozas !

    Csupan a rendszer nevenek valtoztatasa.

    A Nep-koztarsasagrol a Koztarsasagra.

    De nem volt felelosegre vonas semmiert, s az ami nem tett veget mind a mult kegyetlensegeinek es gazembersegeinek.

    Tehat csupam csak veletlensegbol nem folytatodhatna az.

    Meglatasa a valosag !!!

  • Geyza
    2019 június 22
    4:56 du.
    egy merő agnoszticizmus… és az örökké megújuló múlt

    autót??? megadták? hát arrú’ kó’dú’nak

  • Hagyva az itteni derék neohorthysták – akikkel már nincs kedvem szóbaállni – megszokott primitiv és ocsmány hazudozásait („Horthy, mint a budapesti zsidók megmentője”… – aha, akkor már miért nem inkább Eichmann?), a véleményem lényegében egyezik TGM egy régebbi cikkében röviden kifejtettel: https://magyarnarancs.hu/publicisztika/tamas-gaspar-miklos-emlekmu-kolozsvart-90530

    Csak B79-nek:
    Ausztria, mint a II.világháborúban semleges állam? Mr Bendeguz,
    gondolom, most már nyugdíjas, ugyan miért nem végzi el legalább az elemi iskola 6. osztályát? Vagy miért fecseg olyasmiról, amiről gőze sincs? (Ausztria 1938. március 13-ától a Nagynémet Birodalom része volt.)

  • B79! Tájékoztatom, hogy az utolsó aranyalapú valuta, amit Magyarországon használtak, a Korona volt,amit 1927-ben váltott föl a Pengő, aminek „értékállóságára” jellemző, hogy a háború utáni inflációjának sebessége tankönyvi példa volt sokáig.
    Tájékoztatom továbbá, hogy a forintot nem „Rákosi határozatára”, és nem 1947-ben, hanem 1946 augusztusában vezette be az akkori koalíciós magyar kormány.

  • Drizari
    5:47

    Nem tartom ildomosnak az ehhez a kommenthez mellékelt „Hegedűs a háztetőn” részletet a >tradícióról<.

    Tudniillik óriási különbség van a zsidó(népi) és a magyar hagyomány között kezdve ott, hogy előbbi 5-ezer éves s amelyet a római erőszak tört ketté, ill. amely akkor teljesen megfosztotta őket a hazájuktól. Már bocs'de a magyarságot nem űzték el a hazájából [miközben ők mintegy mellékszálként pl. éppen a Magyarországon letelepedett zsidó diaszpórát, az egykor elűzöttek leszármazottait majdnem 100%-ig irtották ki].

    Szóval a Hegedűs a háztetőn hagyomány című kompozíciója azt a "isteni szerencsét" magasztalja, hogy Isten kiválasztott népét, a totális elűzetés, majd 2000 éves megalázó és véres üldöztetés dacára csakis a "tradíció" tudta megmenteni a kipusztulás és felszívódás mételyétől. E tradíció a T ó r a, illetve az abba vetett hit és remény. E hagyomány megtartása mellett még Jézus, a rabbi IS hitet tett akkor, amikor Máté evangélista szerint kijelentette, hogy márpedig
    "…a Tórából míg ég és föld el nem múlik, addig egy ióta, de egy vessző sem hiányozhat…" [Nesze neked Pál] A zsidóság tradícióját eme elv állhatatos követése és következetes betartása jelenti.

    A magyarság pedig, lévén vándorló, nomád nép Pannóniába lovagolván ugyan mely hagyományt hozott is magával ? A turul – a totemoszlopra feltűzött (felszögelt) kerecsen sólyom, vagy más sasféle madár tetemével és a sámándob "zengésével" kevert sámán mormolás tradícióját? Vagy a Szent István által kereszténységben kerékbe-tört sámánista hagyományok lényegében mit is és milyen spirituális elvet képviselnek – a több, vagy az egyisten, avagy egy sámán parancsolatait követik e ? Magyarán, kellően követik e a fenti (Mt.5.17-19.) Jézusi minimumot, s ha igen mely nemes célokkal…

    A zsidókat Róma fosztotta meg az ősi hazájuktól és a vallási tradíció és nem utsó sorban az irás és olvasás tudománya[!!!] tartotta életben. A világ bármely szegletében szétszóratva is csakis a szent föld, a mózesi, a salamoni és a dávidi hagyományban gondolkodnak… Jeruzsálem neve még mai a házassági eskü szövegében is jeles helyet foglal el. EZ az a TRADÍCIÓ, amelyről Tevje is megemlékezik az egész film és regény* során.

    Gondolom, a magyar tradíciót Drizari éppen a trianoni háborús fiaskóban véli újra feltámadni, amely ha valóságában nem is, de megélésében talán hasonló vert-sereg élménnyel ajándékozta meg a valódi és képzelt Hungár-birodalom leghűbb fiait, akik akkor új hagyományt lelve úgy találták érezni, hogy NA, EZÉRT MÁR ILLENÉK KARDOT RAGADNI! Ezek az új próféták csak arról halgatnak, hogy a Trianoni Békeszerzősdést Magyarország nevében aláírásukkal éppen ők szentesítették. Érthető, hisz végre egy új, mindenkit magával ragadó, hagyományteremtő rendszert tudtak hozzá képzelni. Vótt mijért újra élezni a magyar kardot.

    Csakhogy ez a kard ugyanúgy tört bele az új eszmébe, az ellenforradalomba, mint anno az ősök kardja például Ausburg csataterébe…

    Hát egyelőre ennyit a "TRADÍCIÓK" hasonlóságáról…!

    .

    Jó "ilpasseporte" üdülést kíván Konstancától Lisszabonig: – V –

  • Európa kezd felébredni?
    Szerintem már kezd kissé késő lenni :

    https://nepszava.hu/3040517_merkel-tabuk-nelkul-kell-szembeszallni-a-neonacikkal

  • Rodeo11
    2019 június 22
    6:07 du.

    Locsi-fecsi

  • Talalom:

    Bendeguz nem tudja miröl mit ír.
    Kb. annyit ér neki elmagyarázni bármit is mint OIM* -nak.

  • talalom
    2019 június 22
    10:00 de.

    Ebben az az érdekes, hogy kb 20 éve a Magyar Rádióba (akkor még volt) interjuvoltak egy francia történészt Trianonról.

    És az illető elsírta magát, hogy mennyire mélységesen szégyenli magát azért mert az ő hazája ilyet tett egy másik országgal és néppel.

  • * Bocs’,
    A 12.51-ből kimaradt, hogy a Hegedűs a háztetőn című film

    alapját képező Sólem Aléchem > Tóbiás, a tejesember < az európai

    jiddis irodalom örökbecsű klasszikusa.

    S ha már itt tartunk, jó ha emlékezünk arra is, hogy a Hegedűs a

    háztetőn című magyar színpadi musical, ill. a magyar szinkron

    változathoz Marc Chagall azonos témájú, többször visszatérő

    motívuma, a kék házak gerincén "egyensúlyozva muzsikáló klezmer"

    adta a találóan címadó ötletet…

  • ˙

    IGAZ az orbáni szó, mert

    mitől és mikor is lett Horthy . K I V É T E L E S . államférfi ?

    ATTÓL ÉS AMIKOR a bolsevik Joszif SZTÁLIN –> K I V E T T E <–

    ŐT A HÁBORÚS BŰNÖSÖK NüRNBERGI TÖRVÉNYSZÉKÉNEK A BŰNLISTÁJÁRÓL .

    ))))))) 😀 ((((((((

    .

  • voronyezs
    2019 június 23
    6:49 de.

    még jó, hogy a történelem elég hosszú ahhoz, hogy bárki kiválogassa belőle a neki tetsző részeket és alkosson belőle egy vadonatúj múltat ami több ezer éve gyakorolt álnokság

    a Zaubergeige aus dem Dach! is…, bennem munkálkodik a kisördög de megint nem mondom mivel birizgál (nagyon viszket és tüsszögök tőle) annyit megjegyzek, hogy…. de inkább „e’ssemondom” mert akkor ejnye bejnye helyett ki leszek….va, szóval e’vvan …a világ nagyobb, mint a… még akkor is ha zsugorítják

  • Geyza
    2019 június 23
    4:55 de.

    nini, a paradicsomból pancsoló kislány vált, hááát hogy unlak @Łgárgyula

  • RODEO;

    Ha veletlenul ezen a bolygon elnel, javaslom nyujts nemi figyelmet a napi hireknek !!!!

    Izraelt a lete eleonapjan mind a szomszedos arab nemzetek megtamadtak !!!

    S ha nem hallottal volna az u.n, Yom Kipur-i haborurol, talan jobb mindannyiunk szamara ha nem ternel vissza erre a Foldre !.

    S naponta a Hamas Irani roketakkal tamadja Israelt a Gaza ovezetbol.

  • Bendeguz79
    2019 június 23
    9:07 de.

    gizi, hogy te miket tucc?

    szóval? báncsák krahácsot? hogy milyen undokok, nem? pláne ott Gázá ban, meg a Golán ból ből nak nek tól től (válogasd ki melyik rag megfelelő neked)

    majd ha ráérek… hát eb’borzasztó

  • talalom;

    Emlekezo kepessege igen fogyatekos.
    Javasolhatnam ,hogy vegye elo a part-adatait !!!!

    1946-ban a demokratikus Nagy Ferenc volt a magyar allamfo.

    rakosi 1947-tol kezdte a „szalami-szelteleset”.

    1047-49 lett a telejes hatalom meghoditasa.

    A Forint?
    Nezzen a regi Forintra, a kiadasanak datumna ott vanb azon, 1947.
    A Forintot Rakosiek celzatosan tettek tonkre, eltorolni barki anyagi kepesseget/

    A legnagyobb bankjegy volt a „10 Mill B”
    Tiz-millioszor X milliard Pengo bankjegy.
    Igen a 26 nullaval lett volna, de arra nem volt nagy a papirja, csak „mill” es a „B” feltuntetve.
    Mint ma Venezuelaban a Bolivar-al.
    Es 1951-re elelmiszer jegyrendszer, az is mint Cuba es Venezuelaban.
    Az is persze a mezogazdasagi termelo munkasokon vadolva az oriasi hianyokert.

    Aztan meg az „ado-jegy” letezet egy rovid ideig a Forint elott.

    A Magyar-Korona 1915 arany-penz-erem volt.
    Egy Korona 33 gramm 99%-os tiszta arany, = 1 oz.

    1915-tol papri penz ,de biztositva annak bevaltasa aranyra.

    „Az Osztrak-Magyar bank e-bankjegyert barki kivansagara azonnal fizet Bezsi es Budapesti fointezetenek……torvenyes ercpenzt.”
    Alairva a „kormanyzo”,”fotanacsos” „vezerigazgato” altal.
    Magyarul az egyik oldal, s nemetul a masik oldalan.

  • Bendeguz79
    2019 június 23
    9:07 de

    gizi, napi hírekből van:

    Misero! O sogno o son desto?…Aura che intorno spiri, K 431

    mást nem igen szoktam, jobb ha tudod elnököd is unja „aszongya”>>> fakenews brühühü

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2019 június 23
    4:54 de.
    Szerinted normális a csaj amikor a 12.000 német „erőszakra is hajlandó” neonácit nagyobb veszélynek tartja a -még ezeknél is nagyobb tabutéma- már suttyomban 6 millióra duzzadt újgermán muszlim hittérítőnél, akik soha a büdös életben nem lesznek németek? Mellesleg hogy nem lehet „bagatel” 12000 regisztrált német neonácit sakkban tartani amikor Merkel szerint állítólag a 6 milliós -ebből 1 millió regisztrálatlan, tehát anonim- integrálhatatlan újgermán muszlim probléma mentes? Valami bűzlik Dániában!

  • Nos örülök Bernstein tárgyilagos normális hozzászólásának(remélhetőleg gyuri10 is olvasta és tárgyilagosan értelmezte?)
    Itt ragadom meg az alkalmat,hogy felhívjam a figyelmet arra:
    Horthy közismert személy volt,életéről,kormányzóságáról már az iskolában is tanultunk(persze sok évvel ezelőtt a szociknál nem igazságot,csak süket rágalmat,hogy „náci volt”….)azóta lehetett
    az igazságról tájékozódni…..(ezt már részleteztem pár napja)!

    Ezzel szemben Ille Pityu(Ahogy a dolgok megoldódnak..) 9 gyerekes családról szóló („kissé hiányos” és uszító..!)
    cikkében szereplő család körülményeinek ismerete, ugye nem történelmi esemény tény,nem várható el mindenkinek tudnia róla….,de remélhetőleg többen is olvasták? és a hozzászólásaim is?! Ma már nem érhető el az a cikk,de itt már régebben és a facebookon leírtam a részletes véleményem,(ma is)a gyengébbek kedvéért némi ismétléssel(amit fenntartok!)akit érdekel az megtalálja!
    Na minden jót,a gyengébbeknek….tájékozódást,jobbulást kívánok!
    Mindezt a reklám alatt!

  • helyesbítés: a másik cikk még olvasható,elérhető,de hozzászólás már nem közölhető!
    Érdemes elolvasni!

  • Jani!

    Nagy butaságot írt,Orbánt lehet bírálni(ugye ő sem tökéletes) szidni,ócsárolni,de ugye se nem náci,se nem fasiszta,(a zsidó egyházakkal igen jó kapcsolatban van a zsidók itthon biztonságban,jól élnek)senkit nem ölt meg,senkit nem nyírt ki,legfeljebb az itteni hitelteleneket és csak”szellemileg”, ami ugye érthető!

  • Bendeguz79,
    hagyd ezeket a @-okat hadd tépjék egymás haját.A rumtól rohadt paradicsomból kikancsalító bunkó is szelektálja a világból érkező híreket,mint a rohadeo11 és mengele a rámpán.

  • Mind a TRIANONISTAK figyelmebe !!!!!!

    1920 Juniusi beke-szerzodes altal a nemzetek hatarait hagytak jova a felek.

    Semmi mas ingatlan dontes NEM tortent akkor.

    Mind a szomszedos nepek amelyeket a magyar allamhatalom uralt evszazadokon at onallosagikat, ill. figgetlensegeiket jelnetetek ki magyaroszag bukasaval 1918 november es decembereben !!!

    S az eredeti hataraik-alapjan szerveztek nemzeteik igazgatasait.
    Az NEM 1920 Juniusaban, hanem 1918 November es decembereben tortent !!!!!!!!

    Tudnanak mind az itteni neo-naci fasciztak emlekezni arra?

  • gyuri10
    2019 június 23
    3:43 du.

    Szereted a neonácikat igaz ?
    Háát..ami azt illeti nem áll tőlük messze a másság
    Lásd Röhm és a „derék” SA hirhedt (és gusztustalan) történetét

  • Orsóskám nehari de
    nem tud érdekelni az ORIGO.-ból szedett
    zavaros vélemény-törmeléked. De ugye ez azé nem baj ?

  • Látom ez a topic (is) Bendeguz
    sületlenségeiről kezd szólni
    Kár érte. Béke poraira.
    Egy topiccal kevesebb.
    Mindegy.

  • Gurltiz:
    Egyébként köszi hogy megadtad nekem
    Lehár barátunk blogjának a nevét.
    Tök jók az írások.Hiányoztak nekem.
    De nem látom a hozzászólásaidat.
    Lehet hogy az is az egyik hazugságod hogy olvasod őket ?

  • Göllner András

    @ Geyza

    Oké. Majd elszámolunk a góréval. Elvégre a virsli is egy kolbász. A gyuri10 viszont csak egy nudli.

  • Boda Marcsi
    2019 június 23
    3:40 du.

    Nyilván félreérthetően fogalmaztam, mert nagyon félreértettél..

  • Orsós Elemér
    2019 június 23
    1:31 du.

    hogy mik vagynak lévén? a kígyó megharapta és -részben- le is harapta a saját farkincáját…nincs mivel orientálódnia (a farka az egyetlen kormányzó ereje)

    most a kígyó következik szép sorban ahogy kitalálta a migráncsválságot, hogy alaposan meggyengítse a konkurrens államok gazdaságát anyagi forrásokat a migráncsok „karbantartására” fordítandó (még majd kiderül az O1G nek igaza van és jogosan?) ezzel és a Ná Tócsába belevesztegetendő + 3% GDP-vel a döglődő áspis most beleharapott a saját farkájába… ha „ezek” nem tudnak fejlesztésre és kereskedelemre költeni akkor az „ő” piacai csökkennek le exponenciálisan azaz …a többit nem mondom, kímélvén a cenzort… 2020-as választások megkezdődtek a majomparádé már folyik a majmokat szabadon engedték és ott ugricsálnak seggségeket bömbölményezve az egységsugarú és tökig lebutított állampolgárnak, aki azt hiszi -ráadásul- hogy a voksa dönt bármiben is (ORWELL MEG A HASÁT FOGJA OTT A POKOLBAN RÖHÖGTÉBEN EZT MÉG Ő SEM….)

    és akkor megy a saber rattling és a „leugatom a hajadat is a fejedről te rohadt ha nem gazsulálsz” mondja pompass és a bolton nevelkedett segédinas a klezmer ritmusára a kibucban… essetunni…

    szóval ti is mint az egységsugarúak nagyon nagy többsége megettétek ezt a kefét is a nyele meg kilóg a szátokból

    és akkor a gizi még nem is tette hozzá „bölcselmeit” és a geyza még faragja a Schlagwortjait nekem nem tudja(???), hogy ő az aki sem nem oszt sem szoroz csak pampog

    nem kellene megenni a píszít! ki kellene köpni rá arra aki be akarja adni…tudod, mint pistike a spenótfőzeléket a kis etető székbe láncolva feltölti a pofazacskóját vele majd egyben ráfújja az etetőre (anyám mesélte, hogy leszoktattam a spenót etetésről seperc alatt)

    valahogy ez az egyedül eredményes pedig én „csak” pólyából kiszedett voltam akkó’

    tanulni, tanulni, tanulni mondta Lenin a Vlagyimír Iljics és -úgy tűnik- jogos a felvetése

  • „Magyarország államformája: Stadion.” Négy éve olvastam ezt a kommentet egy zenés videoklip alatt, amit a világ népszerű videómegosztója először letiltott, aztán mégis engedélyezett. Szerzői és előadói anonimok, dalszövegük ütős, a zenéjük fülbemászó. Egyesek szerint nem csapat, hanem egy személy. Készült már vele több riport, mindegyikben kérte személyének ismeretlensége megőrzését. Apa Zenél néven jegyzi magát, és az említett első alkotása Baszódjál meg KDNP! címmel került föl a világhálóra és a magyar slágerlisták élére.

    Egy hete jelentkezett egy újabb alkotással, amit így fogadtak:
    – Zseniális! Asszem, húztunk egy hidat azok között, akik vágják, és akik nem, miről van szó, miért baszogatják az Akadémiát. Is.
    – Még röhögni is tudnék rajta, ha nem lenne ennyire igaz…Az „egód az egekben, adatod felhőnyi/Németh Szilárdokként akartok felnőni” rímpárért pedig külön jár a pirospont!
    A többi komment a klip alatt. S akkor következzen a premieres dal:
    .
    https://youtu.be/IRhluZl2iYU

  • Boda Marcsi
    2019 június 23
    3:40 du.

    Igen „nincs zsidógyűlölet Magyarországon”, végülis Kertész Ákost sem nyírták ki, annak köszönhetőn, hogy időben elmenekült. Kanada pedig igazoltnak látta az üldöztetését és, hogy Magyarország, a magyar hatóságok nem képesek / nem akarják megvédeni.

    Igen, „nincs zsidógyűlölet Magyarországon”, ahol évek óta Soros-t gyalázó plakátokkal hergelik az embereket az adófizetők pénzén, akik kapnak a kormány által felkínált lehetőségen, és rá is írják rendszeresen a plakátra egyénileg pusztán ember és zsidó szeretetből, hogy „Büdös Zsidó”.

    Igen, „nincs zsidógyűlölet Magyarországon”, ahol nem rég emeltek vádat az ellen a „nem” zsidógyülőlő férfi ellen, aki az Árkád egyik mobiltelefonokat áruló üzletében látta meg a kipát viselő rabbit, odalépett hozzá, szó nélkül megütötte, majd leverte a kipát a fejéről.

    Folytathatnák a sort tételesen a napi zsidók elleni attrocitásokról, de maga is láthatná olvashatná TÁJÉKOZÓDHAT önálllóan is, ha a propaganda hazugsággyáron kívül mást is olvasna, nézne.

    a CNN felmérése, szerint Magyarországon minden ötödik embernek ellenérzései vannak a zsidókkal szemben, és úgy vélik, hogy túl nagy a zsidók befolyása a gazdaságra a CNN legfrissebb felmérése szerint.

    A csaknem 16 400 megkérdezett több mint egynegyede számolt be arról, hogy az elmúlt évben legalább egyszer érte zaklatás, nagyjából 10 százalékuk pedig azt mondta, hogy hátrányos megkülönböztetés sújtotta a foglalkoztatás, az oktatás, a lakhatás vagy épp az egészségügyi ellátás terén. Konkrét fizikai támadás a felmérésben részt vevők 3 százalékát érte származása miatt az utóbbi öt évben. AZAZ NAPONTA majd másfél zsidót ér fizikai attrocitás Magyarországon csak a megkérdezettek körében és statisztikájában.

  • Aki azt mondja, hogy “nincs zsidógyűlölet Magyarországon”, az hazudik, és mindenféle galádság elkövetésére is képes.
    Minden magyar keresztény hagyományőrzésből antiszemita. Körükben a „Te büdös zsidó!” szalonképes korholásnak számít.

  • Jani,
    Technikai okok miatt, sajnos csak most tudok valaszolni
    a kozottunk folyo vallasi es naptari eszmecserere.
    Amit be akartam mutatni, mennyire hat a tortenelem-
    a mai esemenyekre.
    Itt visszaterek Abrahamhoz,aki a Biblia szerint- keszult
    felaldozni-fiat, de vegul-nem tette meg,mert o, mint
    a monoteizmus elso hive,megertette, hogy nem ez amit
    tennie kell.
    Es itt emlitem meg a kesobbi korszakot, az egyiptomi kivonulast,
    amikor a kivonulo torzsek talalkoznak a balvanyimado
    nepekkel, es a mozesi tiltast, nem hazasodni es nem
    keveredni veluk.
    Ezt annyira szigoruan vettek,hogy Zimri ben Szalu-t, Izrael
    egyik fo emberet kivegeztek, mert Baal hivo asszonyt
    vitt a satraba.
    { Gyermekeket aldoztak a Baalnak}{Szamok konyve}.
    Es MA- az evek ota folyo harcok Sziriaban .

    https://vigyazo.blog.hu/2016/10/26/miert_allitottak_baal-portalokat_new_york_es_london_kozpontjaban

    Emlitettetek Jitrot- Mozes aposat.
    A druzok, akik Sziriaban es Izraelben elnek
    es lojalisak orszagukhoz,Suajeb profeta {Jitro}
    hivei. Izraelben nagyon megbecsulik oket-sok magasrangu
    tisztjuk van az IDF-ben,es sorskozosseget vallalnak
    a zsido neppel

    https://izraelinfo.com/2018/12/28/na-de-kik-azok-a-druzok/

    Vegul- a zsido profetak- majd mindegyike
    ” es osszegyujtelek a nepek kozul, es hazaviszlek
    Izrael foldjere”

    https://vigyazo.blog.hu/2015/04/01/zsido_exodus_indulhat_nyugat-europabol.

  • HunCanada
    2019 június 24
    6:27 de.
    az mijazhogy?: CNN egy a sok pressstitute közül undorító MSM valamint a WAPO, NYT, és sokan mások… olvasásra megnézésre méltatlan propaganda szócsövek, lásd még Göbbels manapság, ti meg nyelitek, mint kacsa és kacsák maradtok tőle

    a felszinen vakarództok és a viszketés okait és azt, hogy miért pont azok az okai arról nem is tudtok meg nem is akartok beszélni sem, annak meg két oka lehet:
    nambőr van: nem tudjátok! azaz ismereteitek nulla

    nambőr tú: jobb a balettcipőről beszélni, mint Olympia ról a Dappertutto kreálmányáról (ő -ugye- az ördög Offenbach nál) és Olympia alapján megítélni azt a valóságot amit a rózsaszínű szinekben mutató szemüge (neked is van, mint az jól olvasható soraidból melyek nagyon fárasztóak… és kár volt elkövetned azokat is)

    itt tele volt tegnap (igaz én áttettem sportra mert ott legalább látszik, mikor csalnak) a teve azzal, hogy Canada a mi kis kies és csodálatos hazánk tele van rasszizmussal és a rasszimus egyik vonulata az antisémitizmus… namost sok minden elhangzott de az sohasem!!!! (SIC) hogy mi annak a kiváltó oka, és miért mostanában lángol fel újra (pedig itt azután demokrácia van ha belehaltok is!!!) hanem frizurákról, fáslikról, fejfedőkről és lábszagokról (azok árnyalatairól) meg van e neki vagy nincs e neki (teljesen mindegy mi csak lehessen róla semmit sem mondani de azt hosszasan)

    a lényegről Huncanada, lécci, ha lehet, vagy halkulj el

  • HunCanada
    2019 június 24
    6:27 de.

    cenzor most ha ezt nem engeded be akkor, nem lesz benn

    szóval ha te Canada akkor tudnod kell, hogy az utóbbi időben sok(SIC) ortodox zsidó megtámadta saját magát, felgyújtotta, szétverte, megrongálta a saját tulajdonát és utána feljelentést tett és a rendőrség veszettül kereste még a Háretz is gyűjtést indított az „áldozatok” megsegítésére, majd kiderült

    és ezek csak azon események amiről a tweet meg a többi rosszgyerek berreg… de ugyanaz folyik nagyban is… és annak is okai vannak, milyen okai lehetnek?

    tye tudod e a választ

    én tudom, de nem comme’il faut, és nem akarom a cenzort borzolni

  • Drizari!

    Maga egy „bekattant” üldözési mániás…,történetesen hazug,alaptalaul vádaskodó zsidó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Gyógyíttassa magát sürgősen!

  • Tagadhatatlan. hogy Horthy csak akkor allitotta meg a deportalasokat miutan a felszollitast figyelemenkivul hagyta es a szovetsegesek bombaztak Budapestet.

    De az is tagadhatatlan,hogy amig a 19-es voros uralaomban reszt vett zsidokat ellenezte, de egyeni es csal;adi baratai, mint kartya-jatszo partnerei zsidok voltak.

    Persze mind magasabb tarasadalmikorokbol eredok mint Kun Bela, es Samuelli, stbk.
    Kozvetlen es legkozelebbi egyeni jobaratja Leo Goldberger volt.

    Sot 1945 utan nehany magyar-zsidok tartottak el a Horthy csladot Portugalban, mivel Horthynak nem volt vagyona sem penze.

    Sot a Kenederesi csaladi kriptaban valo temetesen is a „Halas zsidosag” kifejezte elismereset.

    Tehat mind a sok gonoszasgok kozott, amit politikajanak a sikertelensegei okozott.

    Legelsokben a Trianoni elkepzelese, ami volt talan az egyedulli oka a Hitleri szerzodes az eredemeny.

    De ki nem rikacsol itten is a „Trianon”-siralamanak valotlan allitasain is ??????

    De a kerdesem volt fentebb, a June 22, 4;40 du. soraimban is, ami nem eloszori volt.

    Aki tunda es hajklando lenne logikus kovetkeztetesre, annak nem lehetne akadalya reagalni arra !!!

    Talan az bizopnyithatna, vagy legalabb is logikus kovetkezteteseket hozhatna a tortenelmi tenyeket logikusan itelni.

    Vagy talan az tul sok es igen megerolteto lenne az itteniejnek ???

  • Bár megfogadtam,hogy HunCanadának,aki piócaként lóg rajtam…nem válaszolok,most röviden megteszem: NE emlegesse Sorost,aki azon kívűl,hogy antimagyar(hazaáruló)ugye a (zsidó származását),vallását is megtagadta,ez tény mindenki tudja(ő is nyilatkozott,vállalta,több kinti és nem itthoni(!!!!) Csak picit ,,,tájékozódni kellene a tagadtóhatatlan tényekről!

    Drizari!

    Én (és a többség) keresztény létemre,jó kapcsolatot ápolok a zsidó barátaimmal,ismerőseimmel,és ugye a templomban sem uszítanak a papok,sőt időnként közös istentisztelet is van.

    Na erről ennyit,aki beteg gyógyíttassa magát,aki meg csak uszít az menjen a fenébe!

  • Kimaradt egy szó Sorossal kapcsolatban: ő maga nyilatkozott több kinti és nemcsak itthoni fórumon!
    Az interneten utána lehet nézni!!!!!!!!!!!

  • Drizari:
    „Minden magyar keresztény hagyományőrzésből antiszemita.”

    Bármit is jelentsen pontosan ez az két, meglehetősen különböző értelemmel bíró állítás, a „minden” határozószót itt igen erős túlzásnak tartom.

  • Ellentétben a magyarok tradicionális zsidógyűlöletével,én csak az olyan magyar gójákat gyűlölöm,mint az ide repkedő francia gója és a biciklista nyuggerek.Azokat viszont teljes szívvel.Akkor is ha éjjel nappal sikertelenül ugyan,de próbálják magukat trollként kaserolni.

  • geyza,
    először is neked a Kozarek lehet a barátod,nem Lehár. Másodszor azt te,sem kinyitni sem elolvasni nem tudhatod.Harmadszor nyelvi, értelmi szinted amúgy sem teszi lehetővé,hogy bármit is megértsél belőle.Nyuszika,eleftheria nevű barátodat is én passzíroztam onnan ki. Próbálkozhatsz te is,mint a kóbor kutya.Annyi esélyed van,mint a magyar balfék oldalnak úgy általában mindenben.A te paradicsomodban még a kukucskáid is kancsalra sikerültek.

  • Drizari.
    Koszonet az IDF katonalanyairol kuldott filmert.
    Hadd jaruljak en is hozza egy filmmel , melyben
    Izrael 70-ik Fuggetlensegi napjan, 12000 unneplo,
    vallastalanok es vallasosak,zsidok es kisebbsegek,
    Izrael polgarai a nep minden retegebol eneklik egyutt
    Nomi Semer dalat-
    „A mezre es a fullankra”

    „A mezre es a fullankra,
    a keserure es az edesre,
    kisleanyunkra,
    vigyazz jo Istenem
    A felszitott tuzre
    a tiszta vizre,
    az emberre aki tavolrol hazater-
    mindezekre,mindezekre,
    vigyazz jo Istenem!

    Ne tepd ki ami elultetett,
    ne feledd a remenyt,
    terits vissza es visszaterunk
    a jo orszagba.

    Nyers forditas,de kifejezi tobbsegunk-erzeseit.

    https://www.jpost.com/Israel-News/Culture/12000-Israelis-sing-Al-Kol-Eleh-549962

  • Orsós Elemér

    Drizari
    2019 június 24
    8:53 de.
    Ezt beszéld meg azokkal a mazochista zsidókkal, akik Franciaországból, Hollandiából, Belgiumból, Németországból stb. és -most kötözd le magad jó erősen egy székhez, ha nem akarsz lefordulni róla- még Izraelből is szép számmal ide települnek! 😀 😀 😀
    Kinek van hasznára ez az állandó, „Magyarország egy ordas antiszemita turulfészek” című oltári hazugság, amikor az ellenkezőjére tízszer annyi ellenpéldát lehetne felhozni?

  • Boda Marcsi
    2019 június 24
    2:02 du.

    Látom megint nem érti a magyar nyelvet. Sorost csak és aabban a relációban emlegettem, hogy a magyar emberek a plakátokra írják amit gondolnak ÁLTALÁBAN a zsidókról. Még a Soros plakátjára is: Azt, hogy Büdös Zsidó! Maga örömmel csinálja azt, hogy soha nem arra reagál ami, és hazudik mint a vízfolyás? Lelke rajta! Hogy világos legyen, maga azt állította, hogy nincs mitől tartania a zsidóságnak Magyarországon. Érdekes, hogy több ellenpéldát is írtam, de valahogy magának csak Soros égett be az agyába a propagandából, a többiről halvány lila gőze sincs. Nem hiába költünk mi magyar emberek milliárdokat a propagandára, itt az eredménye Marcsi személyében. Én elhiszem, hogy nem akar reagálni rám, amit úgy is felfoghatunk hogy elmenekül, mert képtelen egy épkézláb diskurzusra, hát még bárminek a cáfolatára.

  • Drizari
    2019 június 24
    8:53 de.

    Boda akkor is hazudik, amikor kérdez és ez nem vicc. Most legalább találkozott egy kis valósággal zsidókérdésben is. Az más kérdés, hogy az agya nem fogja befogadni, és az Ő világában továbbra sincs zsidógyűlölet, se precedens rá Magyarországon. Viszont a hazugságaival neki kell elszámolnia. Én nyugodt vagyok abban a tekintetben, hogy nem fogunk egy helyre kerülni a túlvilágon, pedig próbálok segíteni rajta. Sajnos a tapasztalat az, hogy Boda az örök szenvedés, örök éhség, a létező mindenféle és fajta örök fájdalom bugyraiban találja magát, ha így folytatja. Nem én kívánom ezt, hanem meg van írva, hogy miképpen kerülje el ezt, de nem teszi. Egyre kevesebb idő maradt neki bebizonyítani az ellenkezőjét Isten előtt.

  • gyuri10
    2019 június 24
    2:59 du.

    Ugggyan öreg DDDDDDDD
    Beszélsz hülyeséget…

  • Boda Marcsi
    2019 június 24
    1:35 du.

    Hogy rángatózik a félnáci banya…

  • Tüske Zsófia

    boda, már megint hazudozol.
    ugye…. ugye…. ugyeugyeugye……
    hazaáruló meg te magad vagy büdösbanya.

    szállj le Sorosról, mert a cipője talpáig sem érsz föl vén kaméleon.

  • Boda Marcsi
    2019 június 24
    2:02 du.

    Marcsi, számtalanszor mondtam, hogy ne hazudjon, próbáljon igazat beszélni a maga körül lévő valóságról és ne propganada anyaggal keljen és feküdjön, majd napközben ne csak az szívja magába. Higgye el, ha nem hazudik nem reagálok sem magára, sem senkire. Látja múlthéten Gyurinak volt egy tévedése (igaztalan megállapítása) arra, is reagáltam. Ne fájjon már ennyire a valóság, meg az igazság Marika! Még egyszer mondom, hogy mi a megoldás ha nem akar tőlem reakciót. Beszéljen igazat! Ennyi, nem olyan nehéz ,csak maga elszokott tőle bálványainak köszönhetően.

  • Izraeli
    2019 június 24
    3:43 du.

    Szépek , mint híres elődjük, Szenes Hanna az EJÉS leány,
    aki életét adta Magyarországért.

  • Kővendég
    2019 június 24
    2:08 du.

    Ketten beszélnek:
    -Van Magyarországon antiszemitizmus?
    -Nincs. De az igény megvan rá…

  • Rodeo11
    2019 június 24
    12:14 du.

    Miért?
    Attól hogy valaki zsidó, még lehet hülye.
    Márpedig ha egy zsidó hülye, akkor nagyon hülye.
    Nézd meg pl. ezt a Gyuritizet.Még neked is képes benyalni
    holott te egy igen derék Holocaust-tagadó (vagy helyeslő?) vagy

  • gyuri10
    2019 június 24
    2:18 du.

    „Ellentétben a magyarok tradicionális zsidógyűlöletével,én csak az olyan magyar gójákat gyűlölöm,mint az ide repkedő francia gója és a biciklista nyuggerek.”

    Öröm, hogy Ön is mint autentikus személy, így érzékeli és megerősítette, hogy a magyar tradicionálisan gyűlöli a zsidót. (Szerintem ez olyan evidencia, hogy a nap felkél és le is nyugszik, kivéve annak, akit Boda Marcsinak hívnak.) Már nem az öröm, hogy létezik ez a szignifikáns gyűlölet, hanem hogy Ön is így érzi – teszem hozzá sajnos. Gyuri, akkor maga statisztikailag jobb és kevésbé gyűlöl másokat, mint az átlag magyar a zsidókat. 🙂 Mondhatnók jobb ember maga mint az átlag magyar 😀 Hozzáteszem, nem szabad senkit, semennyi kevéske embert gyűlölni. Sem kettőt, sem egyet, semennyit.

  • מרים,
    örülök,hogy újra itt(is) találkozunk.Az egyetlen amire kérlek, hogy vigyázz az adatokkal,mert itt a különböző”barátaink és magukat még zsidónak kiadók is”komoly szinten hírszerzők.Kinek a javára,azt nem lehet pontosan tudni,de a mi érdekünkben biztos, hogy nem.Megint hazahoztál az על הדבש ועל העוקץ על המר והמתוק-kal. Ugyan úgy mint annak idején יהורם געון dalával.(על פיסגת הר הצופים).

  • Drizari
    2019 június 24
    8:53 de.

    Nekem pár éve azt mondta egy satraképű öregember, akinek valami aukciós oldalon eladtam egy telefonközpontot, hogy idézem :

    „Szentgotthárd mögött negyvenezer zsidó áll TALPIG VASBAN és csak a támadási parancsra vár”

    A nyüzüge, gyopár-fejű vézna Magyargárda-formaruhás kölyke meg mindenttudóan bólogatott hozzá.

    Eleinte köpni-nyelni nem tudtam..
    Mondom neki „aztán mit akarnak ezek itt a Tejjel-mézzel folyó árvalányhajlandban ?

    Mire aszongya:
    Hát az ivóvíz-készletünk. Az kell nekik. El akarják rabolni mind.

    Nem mertem hangosan felröhögni, csak úgy csendben fuldokoltam, aztán gyorsan felszívódtam a putrijából és hazáig röhögtem a kocsimban.

    Viszont később másoktól is hallottam ez a baromságot.Még egészen közeli ismerőseimtől is:
    „A kristálytiszta édes magyar ivóvíz kell nekik…”

    Az.Az a jó fasza nitrátos ! Ami miatt a magyar falvak jelentős részében nem javallott csapvizet adni az újszülötteknek.
    (Például itt is ahol én lakom, Pest mellett.)

  • Mi van Boda, magadra ismertél? 😀 😀

  • Izraeli
    2019 június 24
    3:43 du.

    éééés akkor fellángolt a… és megsült fölötte, és eljöve, és akkor ott leve

    csupa olyan…szóval, ha jól értem most a rossz országban vagytok? és hol van a jó? és mikor mentek oda?

    mennyi kérdés… és válasz? közben ihajcsuhaj

  • Tüske Zsófia

    gyuri10 szomorú látni azt, ahogy egy szép és választékos magyar nyelven író, jó humorú zsidó ember benácul. Már láttam ilyet, – a szarosszájú Bayer Zsolt rá a legjobb példa – sőt, láttam magyargárdista zsidót is, élőben, személyesen, de az indokait már nem voltam hajlandó meghallgatni. Hát, mindenesetre nem szép látvány. De hát minden népnek megvan a maga söpredéke. Mi sem lehetünk büszkék bodára.

  • Kővendég
    2019 június 24
    2:08 du.

    Kedves Kavics

    azt nem elemeznéd, miért nem az antipiréz, vagy antibeku a téma, miért mindig az antisémitizmus? hát nem furcsa? antiroma, antinyünyüke? annyira hiányzik a palettáról, állandóan ez a fajta „toncsi” van napirendetlenen? és milyen unalmas?

  • Geyza
    2019 június 24
    4:57 du.
    már megint abba a fatális tévedésbe estél, hogy előzetes engedélyem nélkül megszólítsál, ezt soha többé ne tedd!

    másrészt én sem nem tagadom, sem nem beszélek róla, kurvára unalmas… és mellőzöm, és ez nálad is hatalmas bűn, mert különben a kóbor kutya sem érdeklődne erről mikor a világ tele van ennél milliószor fontosabb eseményekkel amelyeket meg a: „hadd hulljon a férgese a bombázások alatt” az utóbbi 75 évben +/- 3 év saccperkábé 100000000 emberáldozata van a demokráciának

    ez kavics elvtársnak is szól aki vendégként kő is meg a brunszvik terek nacsasasszony elvtársnő nek is (sokakat kihagytam dehát a blog legyen rövid és tömör)

  • Rodeo
    „grande filosofo ,musician,etc.etc.” ujra hamisan dalolsz,
    de mar megszoktuk.
    Ha lereszkednel „olimpuszi magassagodrol” lattad volna
    Janinak cimzett levelemet{jun.24 11.20}-amelyben
    vilagosan irom,hogy jo helyen jarunk,akkor is,
    ha 12.000 ember egy lelekkel dalolja ezt a dalt-
    orszaga fuggetlensegenek 70-ik evfordulojan.

  • Jani,
    Kisse eltertem a fo tematol, de erdekelne mi a velemenyed
    a jun.24 -11/20 -kor irott levelemre, melyben
    probaltam – nehany peldaval fejtegetni a mult
    esemenyeinek hatasat- napjainkra.

  • Gyuri 10
    הסר דאגות מלבך . A nivos vitat mindeg kedveltem.
    Neha meg lehet tanulni is valamit.
    Sajnos,ez sokszor szemelyeskedesbe megy.
    Nomi Semer dala, mint a tobbi- egyik kedvencem.
    Azf hiszem, ez egyedi nalunk, hogy kicsik es nagyok-
    nem csak unnepeken, egyutt eneklik -Erec Jiszrael dalait.

  • Geyza,
    Szenes Aniko {Chana Szenes}- nemzeti hos Izraelben/

    Ez egyik legismertebb verse-mar ivritul irta.

    Boldog a gyufa .

    „Boldog a gyufa ,
    Mely elegve
    Szitja a langot.

    Boldog a lang
    Mely szivek melyen lobogott
    Boldog a sziv
    Mely dicson mult ki a vilagbol.

    Boldog a gyufa,
    Mely elegve
    Szitja a langot .

  • Tüske Zsófia
    2019 június 25
    1:21 de.

    Gurltiz „jóhumorral” próbálja álcázni humortalanságát.
    Egy darabig sikerrel.De aztán kibujik a náciszimpatizánssága.

    Az hogy zsidó vagy nem zsidó semmit nem jelent.
    Sőt.Tobábbmegyek: Egyenesen kétséges !
    (Legalábbis az eddigiek alapján.)
    Sokat tett őkelme idáig hogy a nácik által Izraelről de főleg a zsidókról összehazudozott negatív kép megerősítést nyerjen.

    A legkülönösebb az a „ténykedésében” hogy amikor itt megpróbáltam Izrael Államnak amugy a NET-en fellelhető pozitívumait (műszaki, társadalmi, egyébb téren,)kidomborítani,
    akkor rámszállt hogy hogy jövök én ahhoz hogy Izrael belső dolgairól „fecsegjek”. Mert ő minden ilyesmit titokban tart az ellenség megtévesztése végett.

    Hát hallottál már ehhez fogható irdatlan nagy baromságot?

    „Ellenség (vagy a kóbor-apácák) megtévesztése” heheeeeheheh

    Szteem megbízásból cselekszik.
    Rongálja Izraelnek és népének a megítéltetését.

  • Izraeli
    2019 június 25
    8:34 de.
    nahát, a dalszövegben -amit te fordítottál bele a blogba- az van amit kérdeztem, a többi rablómese

  • Izraeli
    2019 június 25
    8:34 de.
    le vagy maradva egy brosúrával velem kapcsolatban, majd nézz utána.. .. már grande+ ki van törölve… & más vala lévén
    én ezt a fajta zenét, beyoncé, roling stones, Szenes Anikó {Chana Szenes} sohasem hallgatok … kimaradnak az életemből (azt meg én szervezem magamnak) e’vvan

  • gyuri10!
    Nos HunCanada már megint nagyon „bölcs” volt,ugye a nap nálam is felkel és nyugszik mint általában mindenkinél……
    Az meg nagy szerencse,hogy Te normális és tárgyilagos vagy,meg azt is tudod,hogy hazugság,baromság,hogy a magyar tradicionálisan
    gyűlöli a zsidókat…..
    Tud ez az ember ilyen okosakat mondani…..
    Aztán a másik észlény Tüske neked mint zsidónak azt irja,hogy náci lettél….Na itt már sokan leépültek(ezt eddig is tudtuk,de hogy ennyire?)klinikai esetek!

  • Itt egyes gyűlölködőknek mindenk,tájékozott,tárgylilagos ember náci aki nem komcsi,nem szoci és nem zsidó származásu.
    Hát ez van,ilyen szionten vannak……és szerintem van még lejjebb…..!

  • Tüske Zsófia

    Geyza, nekem folyamatosan az az érzésem, hogy EZ a gyuri10 nem a RÉGI gyuri10. Teljesen mást és teljesen másképpen ír.
    nem tudom a kettőt összehozni.

  • Nos én HunCanadával ellentétben itthon élek, nyitott szemmel látok,hallok,tapasztalok,!!!!!semmilyen propagada nem tud megtéveszteni a leszerepelt ballibsik hazugságai meg pláne nem, senkinek nem vagyok a lekötelezettje,szolgája mint itt többen…… és ez a lényeg,kár nevetségesen erőlködni,nem baloldali „bérmunkás”…vagyok!

  • Kiegészítés:

    Mellesleg H.C .alaptalan rágalmait illetően a régebbi cikkeknél már leírtam a véleményem(amivel nem vagyok egyedül)mind Kertészről,mind Sorosról,nem ismétlem,és azzal a tisztességes,tárgyilagos zsidók többsége is egyetért,mind az itthoniak ,mind a kinti élők!.
    Nem a származásukkal,vallásukkal van a gond……

    „Én itt születtem,ez a hazám” és itt is éltem,élek(laza idézet,de
    a lényeg ugye benne van?!!!!!!

  • Izraeli
    2019 június 25
    8:34 de.

    a karmester Hugo Chavez neveltje ma az LA főigazgatója

    én ezt

  • Rodeo11
    2019 június 25
    8:31 de.

    Komolyan mondom egy marék molyledpkének több az esze mint neked

  • Izraeli:
    Köszi a verset 😀

  • Boda Marcsi
    2019 június 25
    11:58 de.

    Hát maga tényleg nem érti még a saját anyanyelvét sem. Kész.. 😀

    Gyuri éppen a fordítottját írta, mint amit maga felfogott belőle, pontosan ezt írta: “Ellentétben a magyarok tradicionális zsidógyűlöletével,én csak az olyan magyar gójákat gyűlölöm,mint..” és felsorolt két magyart akit gyűlöl.

    Vagyis Ő, mint igazán autentikus személy is alátámasztotta a valóságot, a számtalan kutatást, a többi példámat (amire egy hangja nem volt Marcsi) azzal szemben amit egyedül csak maga állít a Világ 7,6 milliárd embere közül oly magabiztosan, hogy Magyarországon nincs zsidógyűlölet!

    Gratulálok Marcsi. 😀 Sikerült még hülyébbnek formálnia saját magát a mérhetetlen ostoba kategóriából. Nagyon kíváncsi vagyok hol a legalja az ostobaságnak, és Ön meg fogja mutatni itt nekünk a KMH-n. Hol van már az amikor Ön azt hitte 8,7 millió magyar ember él az Országban, hol van az már, hogy a máshogy gondolkodó fiatal magyar demonstrálókat főbelöné – ha tehetné. Hol van az már amikor a forradalmat leverő szovjet katonákat hősnek nevezte, csak hogy védje Putyin koszorúzását a Fiumei úti sírkertben, hol van az már amikor Szulejmánról készült szappanoperát, aki magyarok ezreit mészárolta le nagyszerű történelmi filmnek írta le. Egy szappanoperát..
    Hol vannak már ezek? 😀 Jönnek újak nap mint nap Magától szép számmal, és már sajnos a magyar nyelvel is hadilábon áll, és nem érti már azt sem, mint beszélt Gyuri10 a magyarok tradicionális zsidógyűlöletéről.
    Abba ne hagyja, jöhetnek az újabb szintek Magától az ostobaság új eddig még fel nem fedezett mélységeinek kutatására.

  • Tüske Zsófia
    2019 június 25
    12:48 du.

    Pedig az !

    Lekontrolláltam néhány regebbre visszautaló kérdéssel
    és ismerte a helyes válaszokat.
    Amiket csak ” Régigyuri10″
    ismerhetett.
    Evvan.

  • Rodeo11
    2019 június 25
    11:42 de.

    De most úgy öszintén:
    Szteed ki nem sza…ja le azt,
    hogy te mit kedvelsz vagy mit nem kedvelsz.

    Tudod s..gg-fejkém
    nekünk itten ,talán Gurl10 kivételével aki
    benyal neked ha teheti nagy határ sz..r az amit te kedvelsz

  • Boda Marcsi
    2019 június 25
    3:27 du.

    Kiegészítem én is, hogy nem Sorosról, és nem Kertészről volt szó a példámban, hanem azt szemléltettem, hogy a MAGYAR EMBEREK bizony zsidógyűlölők. (ahogy a számtalan kutatás, na meg Gyuri10 is alátámasztotta, fentebb pedig írtam a CNN kutatásáról is – amihez hozzá sem szagolt Marcsi) Nem Kertész és Soros zsidósága volt a példa, hanem a magyar emberek, akik a kormány propagandájának „hála” egyiket elüldözték nem kevés mennyiségű zsidózás mellett, és a másik vonatkozásában „büdös zsidó” feliratot írkálnak a plakátjaira. Érti? Nem a plakát antiszemita feltétlenül, hanem a magyar emberek. Érti már? Dehogy érti. Fogalma sincs a szavak jelentéséről.

  • gyuri10
    2019 június 24
    5:16 du.

    Kontraviccnek szaga van.
    Szentpétervárról kapod a lóvét?
    (Ott működik az Orosz Titkoszolgálat hazugsággyára)

  • Izraeli:

    NINCS nívós vita !
    Rodeók meg Bodák vannak. És persze Gyuri10.
    Őnekik nem szokásuk elolvasni a cikkeket,nem is szólnak hozzá.
    Úgytűnik az a dolguk hogy minden egyes
    topic témáját félrevigyék.
    Meglehős sikerrel !

  • Rodeio

    ORWELL MEG A HASÁT FOGJA OTT A POKOLBAN RÖHÖGTÉBEN EZT MÉG Ő SEM…

    nem tudtam, bár Madách szerint igaz nagyon

    Ennél már csak az tetszik jobban, hogy az ide beirt hszk. mindegyike egy-egy kis kocka a nagy épitmény hamaros felhuzásában. Olyan B.-i Torony.

    Na de Te is fiam brutus? Bár már gondolhattam volna jóval elöbb
    az ezzel kapcsolatos érveid nagyon is személyesek, meg-, és átéltek

  • Boda Marcsi
    2019 június 25
    2:53 du.

    Nem unja ezt a „magával ellentétben itthon éléses” mantrát? Egyrészről azért kérdem, mert mint az ábra mutatja, maga „itthon élve” is ékes példája annak, hogy hatványozottabban ostobább mint a súlyozott átlag. Másrészt a napokban volt róla szó, hogy Christopherrel a szokásos találkozónkat tartjuk Budapesten (ahová szeretettel invitáltuk Magát is.) De magának fogalma sincs továbbra sem, hogy épp hol tartózkodom, hol élek és teljességgel irreleváns a lokáció (mert ahogy maga példa arra, hogy otthon élve a súlyozott átlagnál is ostobább), de hogy még el sem gondolkodik, csak mondja a hülyeségeit meggyőződéssel, épp úgy mint a több rögeszméit, hát az sokadjára is csak a teljes ostobaságát mutatja. Aztán jól emlékszem, hogy aki a maga elvbarátja és külföldön él, annál Magának soha nem számított az, hogy nem „itthon él”. Ez a kettős mérce, agyatlansággal párosulva.

  • Rodeo11:
    „…ez kavics elvtársnak is szól aki vendégként kő is meg a brunszvik terek nacsasasszony elvtársnő nek is”

    A „zsidók” témáját illetően – amitől maga képtelen elszakadni, nélkül, hogy bárki fölvetni, mindig vissza-visszatér rá (talán van valami a füle mögött?) egyszer már megvédtem Önt Geyzaval szemben, aki szerint maga holokauszt-tagadó; bizonyítottam, hogy erről szó sincs, Ön nem holokauszt-tagadó, hanem holokauszt-helyeslő; hiszen Ön szerint – ezt írta a KMH-pince egyik topicjában – bárhol bármi baj van a világon, azt mindig a zsidók (és az amerikaik) csinálják. Tehát zsidók nélkül a világ jobb lenne, ergo, a kiirtásuk megkísérlése helyes volt.

    Hogy most mi a baja Önnek, nem tudom (és nem is érdekel), hiszen kommentjei általában Boda-B79 szinvonalúak, ezért megszólalásait ritkán próbálom elolvasni. Talán próbálkozzon Volksgenosse Gyuri10-el eszmét cserélni, biztos jól megértik majd egymást.

  • Tüske Zsófia:
    „nekem folyamatosan az az érzésem, hogy EZ a gyuri10 nem a RÉGI gyuri10.”

    Ez már bennem is többször felmerült. A régi pl. elég jól ismerte és kedvelte Ady publicisztikáját. Egyszer elmesélt egy nem túl épületes történetet az édesanyja és egy cselédjük konfliktusáról; nem vagyok benne biztos, hogy az új Gyuri10 például ez utóbbit most reprodukálni tudná. Ennek ellenére nem tudom teljesen kizárni a régi és a mostani Gyuri10 aznosságát sem, hiszen az öregség sajnos okozhat több mint kellemetlen állapotokat… De ezt nem folytatom, mert még idomitott állatok esetében se vállalkozom távdiagnózisra, emberek esetében pedig végképp nem…

  • Izraeli

    Érdekes Mózestől a bálványimádó népekkel való házasodás tilalmáról olvasni, miközben ő maga, a nem zsidó Jitro lányát, Cipporát vette feleségül. Ezeknek a soroknak a máig tartó üzenete, hogy Mózes nem rasszista volt és nem a genetikai keveredés ellen szólt, hanem vallási-kulturális értelemben akarta megőrizni a zsidó nép identitását. (Lásd Ruth példáját is.) Szerintem ezzel visszatértünk a cikk témájához is.

    Megjegyzem, a katonaruhás zsidó lányok simán lehetnének magyar arcok is.

  • Kedves Tüske Zsófia,
    a maga szellemi és írásnívóján nem vártam volna el ilyen geyza és goálner színvonalára hajazó beírást.Most és itt szeretném elmondani mégegyszer és ha lehet utoljára:Nem vagyok náci- szimpatizáns,akkor sem ,ha néha a jobboldaliak nézeteiben is látok értelmeset.Amit a tisztelt ház baloldalán,akik 1920-tól 1945-ig az összes zsidótörvényeket együtt szavazták meg a Horthyista fasiszta gyilkosokkal legalább olyan aljadékoknak tartok,mint az idejáró engem náciszimpatizánsnak beállító hírszerzőket(lásd:geyza).62 éve élek Izraelben. Magyarországon születtem(sajnos),de magyar annyira vagyok,mint amennyire koreai vagy japán.Érzelmileg 100%-ig biztos.Az aljas,trágár,mocskolódó senkiháziaknak pedig csak annyit,hogy engem Magyarország addig érdekel,ameddig a muzulmánokat nem engedik bevonulni úgy,mint Eurábia többi országa,habár… hatszáz ezernek megcsinálták a helyet már 75 évvel ezelőtt.Nyaranta addig viszonylagosan biztonságban költöm el a megspórolt dollárjaimat és viszonylag egész jól élek belőle 20-25 napig.Sokszor 8-10 nap után már elegem van a turul záptojásból kikelt szittyákból.Persze csak azért fokozott mértékben, mert jól értem a bükkfa nyelvüket. Nos…szerintem M.O.és Pest szép és szeretem is.Kár,hogy magyarok lakják.
    Remélem elég őszinte voltam és akinek nem tetszik,legfeljebb… nem lesz a barátom.Öntől pedig azt szeretném megkapni,hogy Velem foglalkozó tanulmányai előtt néha olvassa el ezt a beírásomat.
    Üdvözlettel: אורי.

  • Rodeo11
    2019 június 25
    3:38 du.

    Akkor – a logikád szerint – ha egy mai Zeneakadémia hallgató késöbb mondjuk a Londoni Filharmonikusok igazgatója lészen, az Orbán Viktor neveltje.

    A logikát csak ennyire lehet kifacsarni eszelös szélhámosok által – szünjél má meg a hülyeségeiddel!

  • Rodeo
    Szoval „szerenyseged” mar nem „grande”?
    Hova jutottunk!!
    Sajnos, nem tudom-ki Hugo Chavez „neveltje”, de remelem,
    hogy zenekara erosebb, mint Venezuela,ahonnan
    menekulnek allampolgarai.

    https://kitekinto.hu/cimke/venezuela/

  • Rodeo
    Ha mar operarol beszelunk,a Tel-Avivi Opera
    elegge kozismert, de olyan termeszetes „hatteret”operaknak
    mint Maszada a Holt tenger mellett,nehezen talalsz.

  • Rodeo
    Meg valamit a „grande” „musician” nak.
    Mivel a zenei hatasok,ugy,mint az etelek- vagy
    70 orszagbol erkeztek, mindenki megtalalja a neki tetszot,
    es hozzaadja a KOZOS kulturahoz.
    En pl.{tobbek kozott} kedvelem a ladino{spanyol zsido}
    dalokat {is}.
    Egyik hires eloadojuk-Abraham Ferrera volt, aki nemzetkozi
    karriert tehetett volna- de az orszagban maradt.

  • Tüske Zsófi 12:48

    Nagyon igazad lehet. Jó ideje nekem is ez az érzésem Gyuri10-ről.
    🙁

  • Tüske Zsófi 12:48

    Nagyon igazad lehet -Jó ideje nekem is ez az érzésem Gyuri10-ről.

    🙁

  • Kővendég 2:02

    Dr. Karsai László általad itt mellékelt AN-cikke történettudományos igénnyel tárja fel a jobboldali – ez esetben épp egy „galamb”, Jeszenszky G. és a hozzá hasonló – szar-passzírozók és szerecsenmosdatók legsötétebb praktikáit.

    Külön köszönet azért is, hogy ide felraktad…

    Üdvözlettel: – V –

  • Tüske Zsófia
    2019 június 25
    12:48 du.

    „Geyza, nekem folyamatosan az az érzésem, hogy EZ a gyuri10 nem a RÉGI gyuri10. Teljesen mást és teljesen másképpen ír.
    nem tudom a kettőt összehozni.”

    ——————————–
    Mert nem is lehet! Nekem is van /volt ilyen érzésem, és ennek néhány hónapja hangot is adtam, hogy valami történhetett vele, mert annak idején én sem ilyennek ismertem meg. Ha nem is sűrűn, de néhány éve még néha- néha szót váltottunk, reagáltunk egymás hsz-ra, ma már eszembe sem jutna megszólítani. Amikor kb két éve C.A. moderálási „élesítéseket” tervezett bevezetni, Gyuri10 elköszönt, hogy számára itt van vége, egy darabig valóban nem is írt – Figyelő nagy bánatára – aztán mióta újra feltűnt valóban nem lehet ráismerni! De, végül is minden és mindenki változik, vele is előfordulhattak ilyen dolgok, hogy mi váltotta ki, csak ő tudja – ha tudja. Végül is úgy látom, elvei alapvetően nem változtak, a nyelvezet, a stílus és hozzátartozó „mondanivaló” viszont igen! Lelke rajta. A „régi gyurit” – ha túl szimpi nem is volt – megtudtam érteni, a jelen gyuri10- én nincs mit megérteni, de gondolom erre nem is tart igényt!

  • Izraeli

    Egy másik üzenet Mózestől, hogy nem tesz egyenlőségjelet a vallások közt. Ugyanis, napjainkban olyan túlzásokba estünk, hogy azt tekintjük „európainak” és elegánsnak, ha vallási köntösben bármit tolerálunk. Magát az intoleranciát és mások jogainak a sárba tiprását is..Sőt, azt is, ha az intolerancia ellenünk irányul.

  • Sokszor idézik Kamca és Bar Kamca történetét, ez itt és most is aktuális lehet drága testvéreim. ( Raj Tamás magyar tolmácsolásában- emléke legyen áldott!)
    A talmudi történet szerint két hasonló nevû ember élt a zsidó fõvárosban: Kamca és Bar-Kamca.

    Az egyik elõkelõ úr nagy lakomát rendezett, ahova a legnagyobb zsidó tudósok és vezetõk is hivatalosak voltak.

    Erre a rendezvényre meghívót küldött barátjának, Kamcának, csakhogy a küldönc eltévesztette a nevet, s a meghívást a házigazda haragosának, Bar-Kamcának továbbította. Amaz úgy vélte, itt az alkalom, hogy végre kibéküljenek, s boldogan indult az ünnepi vacsorára.

    Amikor azonban a vendéglátó meglátta õt, odament hozzá, azonnal el akarta távolítani. Bar-Kamca könyörgõre fogta a dolgot: kifizeti a vacsora árát, csak ne szégyenítsék meg mások elõtt. A gazda nem tágított. „Kifizetem az egész lakoma árát, csak hadd maradjak egy darab ideig, aztán csendben eltávozom” mondta.

    Emberünk szívében azonban a „hiábavaló gyûlölet” erõsebb volt a józan észnél, s kegyetlenül kidobatta Bar-Kamcát. Amaz elment a rómaiakhoz, és hamis vádakkal feljelentette a zsidó vezetõket. Így került sor, tanítja a Talmud a második Szentély szörnyû pusztulására.

    Amikor pedig barátai késõbb számon kérték rajta, így válaszolt: Nem a házigazda viselkedése miatt sértõdtem meg, hiszen õ csak egyetlen gyarló ember, hanem azért, mert Izrael bölcsi és vezetõi mind ott voltak a lakomán, s egyikük sem szólt egyetlen szót sem érdekemben, némán tûrték a megszégyenítést…

  • Kedves Tűske Zsófia !

    MEMETO MORI ! 🙁

    Horthy bűnösségét illetően nagyon fontos az a bizonyító erejű [!!!!] dokumentum amit a BBC-History című magazinból 5:33-kor ide felrakott.

    A cikkben csak egy térképmásolat emlékezteti az olvasókat a Budapesti Gettó elhelyezkedésére. Mostanában nagy viták zajlanak akörül, hogy hogyan is lehetne egy igazán maradandó emléket állítani a Horthyrendszer eme alattomos és csúf végkifejletének.

    Véleményem szerint a helyszín adott. Mégpedig a gettó téglafalának helyet adó [a Kertész, a Dohány, a Király s a többi utcák] úttestek kellős közepe, ahol a város szívében(!) több kilométeren át ez a téglafal húzódott végig.
    Tehát e helyeken mindvégig, az aszfaltba süllyesztett fehér terméskő [esetleg márvány] sávval – szakaszonként ugyanolyan betűtípussal belevésett GETTÓ 1944-45. felirattal megjelölt – ezt a szégyenletes és morbid mementót…

    A kőfal által határolt területből mára „vigalmi” negyedet fabrikált a hatalom. Már csak ezért sem ártana az eredeti rendeltetésére legalább valami maradandóval emlékeztetni nemcsak a budapestieket, de a mulatni oda csöppent – tehát felületes szemléletű – külföldi és magyar túrístákat is arra, hogy nem is oly rég ott még, az állítólagos kultúrállam és nemes kutúrájú népe által létesített >v á r o s i . k o n c e n t r á c i ó s . t á b o r< gyászos helyszíne, ill. annak fala állott.

    A magyar állam kötelessége lenne az is, hogy az összes magyarországi és " a visszatért" területek gettóit és csillagosházait hasonlómód, legalább egy márványtáblával jelölje meg, ill. ezek helyét az utókor számára megörökítse…

    Helló! Đ

  • csak hogy tudjátok…bele kukkantottam és lapoztam és már mást csinálok

    gábriel arra ébredt, hogy megint hisztérika a többiek meg…el vannak lapozva

  • Poliakoff
    2019 június 26
    6:32 de.

    Milyen véletlenül és pontosan illik a történet a mai Magyar világra!
    – A kiengsztelhetetlen és értelmetlen gyülölet.
    – A nem egyetlen gyarló ember, hanem az ország „bölcs-vezetöi” jobbról is és balról is, akikre minden ráillik, kivéve a bölcsességet, valamint a szolidaritást bárki iránt is.

  • Besancon és Voronyezs,
    örülök,hogy filléres pszihológiátokkal már bizonyítani is tudjátok Tüske Zsófia szerinti”benácisulásomat”.Miután beírtam ide egy viszonylag nagyon rövid választ.Azt remélném,hogy Ti is megértitek,bár a dátumaitok szerint nehéz felfogni,amit írtam. Bocsánat kérést nem várok el,mert az mindnyájatokat lealázna.Ti pedig a lealázásra sokkal finnyásabbak vagytok és nem hiszem, hogy el bírnátok viselni úgy mint Én,amikor buzinak,nácinak, idiótának, forradalmárnak neveznek.Kissé lemosolyogva,de még azért sem haragszom,ha hülyének néznek és ezért lemagyaroznak.Ez a baromság fáj a legjobban,de nekem magas a szenvedési ráfom. Ezért van az,hogy eltűröm még ezt a megalázó sértést is.
    Egyébként a Google-ban utána nézhettek a náci szó értelmének. Rá fogtok jönni,hogy aki az iszlámnácikat nem akarja pátyolgatni az is fajgyűlölő.De azokkal a mai modern,magyar fajgyűlölőknek egy- két problémája van.Nem lehet őket kirabolni és elgázosításra bevagonírozni.Ennek a vidám hangulatnak jegyében érezzétek jól egymást.Üdvözlettel:אורי.

  • HunCanada

    Aki általában a magyar embereket „zsidógyűlölőnek” tarja, az maga is rasszista.

    A rasszizmus definíciója:
    „A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külső vagy belső tulajdonságait kiemeli, ezekhez morális, társadalmi vagy politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között – feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel.”

  • Besancon
    2019 június 26
    5:52 de.

    Szerintem az a PÉNZ változtatta meg
    (amiről tudható Karinthy óta,hogy a NINCS szóból származtatódik egyeseknél)
    amit valamilyen honi szervezettől markolhat fel.

    Azelőtt azt hangoztatta teljes mellszélességgel ez a Gyuri10, hogy ő sohasem jön Magyarországra mert itt neki nincs semmi kersnivalója.

    Ehhez képest kb. három éve állandóan itt eszi a fene, saját bevallása szerint.

    Vajon mennyit „kereshet” vele ?

    Ezenkívül meg még más oldalakon mindenféléket hazudozik másokról, válogatás nélkül.
    Gondolom tanult az ORIGO stílusából.
    Amiről szintén azt hazudja hogy nem ismeri.

  • gyuri10
    2019 június 26
    8:47 de.

    Tudod édesapa, ha egy állat gágog és a vízen úszik,
    akkor nem lehet rája azt mondani hogy az nyúl.
    Az bizony kacsa.

    Hát így lettél te is náci.
    Talán kevesebbet kellene a nácikkal „hemperegned”
    a mocsokban, akkor talán kevesebb trutymó ragadna rád.

    (Láttunk már magyarnáci képviselőt, aki zsidó-származású volt.
    Ebből következik: miért pont egy zsidót ne tudnának ezek az eszmék megfertőzni? A zsidók sem magasabbrendűek a többi embernél. Pont annyira megromolhatnak lelkileg, ha úgy alakul a helyzet és ha van az illetőben rá hajlam pláne ha még pénz is áll a házhoz a dolog révén.)

    Szaal Gyuri10 jobb lenne ha alább adnád magadat kisöreg.
    Nagyon nagy lett a mellényed, te meg kicsinyke vagy benne.

  • jani
    2019 június 26
    9:19 de.

    Hát ez mondásod szép nagydarab lufi volt.

    Csakhogy ezek és a hasonló szójátékok nem fogják visszadni a párszázezer halálba küldött honfitársunk életét.
    (Közöttük a fél családomét)

    Akiket az „árják” szívükben őszinte hittel és a várható nyereség miatt boldogan segítettek a halálba.

    De nem baj, itt van neked ez a Gyuri10, vele kitárgyalhatod ezeket a kérdéseket.
    Tudod pajtás ő nagyon megértő az egész Horthy rendszerrel kapcsolatban, meg ami uána jött.

  • vándor gólya,
    ha annyi bevételed lenne és legyen is,mint Nekem bármiféle magyar eredetű forrásból már régen eladtad volna azt is aki beszegte a füledet egy szelet kenyérért.Egyszer már írtam neked tubicám,de a te kis koponya csontodba nem jut be,hogy a te gyilkos népedtől nekem 62 éve nincs semmire szükségem.Legkevésbé jó szóra vagy a kanadai @-úr Ábrahám-védelmére.Mimikritekkel forduljatok a Szabadság téri sashoz vagy szervezzetek újra tüntetést az MTVA székháza elé.A te undorító antiszemita népednek én csak fizetek Hévízért,Hajdúszoboszlóért vagy éppen a Szecskáért.Én fizetek mindenért,nem a szerencsétleneket megalázó kirablásáért és bevagonírozásáért megyek turuliába,mely ha megérdemelten megkapjátok a hatszáz ezer honfoglalót számomra is elviselhetetlenné válik.
    A kanadai Ábrahám népének védőjével érezzétek jól egymást.
    A nektek”járó”tisztelettel vagy a nélkül: אורי.

  • Christopher Adam

    Gyuri,

    A következő könyvet ajánlom Amy Eilberg rabbi tollából:

    http://christopheradam.ca/2019/06/05/book-review-from-enemy-to-friend-by-rabbi-amy-eilberg/

  • Christopher Adam
    2019 június 26
    11:47 de.

    a „may” -jel egyetértek, megjegyzem, és kérdezem:

    „Rabbi Eilberg points to the pathways that may lead to reconciliation: both in terms of interpersonal conflicts in our private lives, as well as those between peoples of different faiths and cultural backgrounds.”

    kérdésem: hol valósult meg az a „may”

    mert csak az nem látható, piszkos anyagi érdekek kontrázzák

  • jani
    2019 június 26
    9:19 de.

    Köszi Jani, a definíciót, amelyből nem kaptam semmi olyan információt, ami újdonság volna. Na, de ezt beszéld meg a CNN-el (amelynek kutatását példának hoztam) és a többi kutatást végző céggel, amely jelentős mértékű zsidógyűlölőként definiálja a magyart IS. Félreértés ne essék, én a hírt/statisztikát közvetítettem.
    Részemről pont itt írtam – ha olvastad a hozzászólásaimat fentebb, abban láthattad – semmilyen féle-fajta emberből még csak egyetlen egy gyűlöletét sem tartom elfogadhatónak.

  • HunCanada
    2019 június 26
    1:00 du.

    Canada kezd(SIC) bölcs lenni és rasszizmusról beszél a hírszolgálat és -ahol lehet- elkerüli a specifikus meghatározásokat… megszívlelendő és másolandó

  • Chris,
    Köszönöm a tanácsot.Légy szíves írd meg azt is,hogy geyzának mit tanácsoltál suba alatt,nem a KMH oldalain.Csak azért kérdezem, mert hirtelen felindulásból megjelent a Lehárnál is.Ezzel együtt garancia van rá,hogy a Lehárt nem fogja szétrombolni.Már csak azért sem mert sokkal előbb fog útilaput kapni,mint gondolnád.
    Az én nézeteimnek semmi szüksége nincs semmiféle tanmesékre. Különösen nem mimikriben élő hírszerző trollok érdekében.Ha Neked minden nagyrabecsülésem ellenére is a francia gólya madár védelme a fontos azt is elfogadom.Ezen az oldalon sok mindent lenyeltem már,ezt is kibírom!Nem is olyan nagy büntetés számomra,ha a sajátjaim között kell maradnom.A köztünk levő kapcsolat folytatását légy szíves itt és most világosan írd meg.
    Pozitív és negatív döntésedet a magam javára fordítva fogom megítélni.
    Előre is némi őszinteségedet várva üdvözlettel: אורי.

  • Csak benéztem ide,de ugy minek?a fanatikus,tájékozatlan acsarkodók
    HunCanada észlény,Geyza terhelt és Tüske örjöngő ,meg páran megint nagyon ” „bölcs és föleg igaz….” dolgokat hörgött…és nem mellesleg beletapostak az igazi és tisztességes zsidókba,akik a saját életükből megtörtént eseményeket,tényeket „merészeltek” közölni,meg ugye azóta is tájékozódnak,képben vannak!
    Sajnos kevesen vannak,többen is írhatnának,valószínűleg elriasztja a többieket a lekezelő,támadó stílus,meg ugye innen már többeket elüldöztek ,akik hagyták magukat!
    Kár!Nem kéne bepánikolni,egy ilyen semmit sen számító,fórum miatt,akik mind a kinti,mind az itthoni magyarokat próbálják félrevezetni,uszítani,szerencsére kevés sikerrel……!

  • Hülye vagy te Gyuri csak nem forogsz.
    Mekkora hisztit levágtál Lehárnál is 😀 😀 😀

  • Képzeljétek:

    Azt írja ez a féleszű ott hogy én
    a Kanadai Magyar Hírlap hírszerzője vagyok heheheeeheheeeh

    szegénynek valami „elromlott a lélek-szerkezetében”.

    /Idézet : Rejtő, Csontbrigád)/

  • Boda Marcsi
    2019 június 26
    2:32 du.

    Marcsi, ha ez a véleménye a valid diskurzus kezdeményezésekről, akkor legalább magának meg tudja válaszolni, hogy „de ugye minek nézett be ide?”

  • HunCanada
    2019 június 25
    4:03 du.

    Naja…
    És a mi Gyuri10 barátunk éljenez az Ostaba Impertinens Maca
    végtelen baromságaihoz.

    Azt taglalta minap is hogy mi ennek az OIM* -nak a cipője széléig sem érünk fel, annyira picinykék vagyunk az ő mérhetetlen felsöbbrendűségéhez képest.

    (És így természetesen hozzá, a félb..zi Gurltizhez viszonyítva is nullák vagyunk, hiszen ő egy platformon áll OIM* .-mmal)

    Namármost ebből valahogy az „übermensch” elméletek jönnek le.
    Horthyék azt tanították hogy elsők a szittyák. Mussolini is azt taglalta hogy a Római Birodalom örökösei a legnagyobbak.
    Hitlert ne említsük, az ebbéli nézetei köztudottak,
    Viszont Csaucseszku azt mondta „A románok Európa legnemesebb
    emberfajtája”

    A japánoknál azt oktatták kb 1880-tól egészen a leatombombázásukig, hogy a „jamoto emberfaj” mér-he-tet-lenül értékesebb és magasabbrendűbb mint a Földolyó többi nemzetsége, ezért joguk van rendelkezni a többiek földjével, természeti kincseivel, munkaerejével és végsősoron az életével is.

    Namármost ezeknek az elméleteknek a kiagyalóit és védelmezőit elpusztították a Világ békeszerető népeinek fegyveres erői.

    Sajnos azonban mindig újra és újra termelődnek ezen ordas eszmék megszálottjai !

    Most például, ez elmúlt három-négy évben ez a Gyuri10 manifesztálódott a fasizmus szószólójává, de megmerem kockáztatni valamely fura csavarás révén még a náci eszmékkel is kokettál titokban.
    Csak persze más előjellel.
    Mindenesetre mindenkit mélységesen lenéz és megvet aki nem ossza zavaros nézeteit.
    Vagy akiről Ő , GYURITIZ megmondja hogy kicsoda.
    Ő eldönti ki lehet zsidó vagy magyar és ki nem.
    Ő a „fasisztoid megmondó-ember”

  • Marcsi, csak hogy ne maradjon hazugságban ma is, kérem mesélje már el, hogy amit állít:

    „HunCanada észlény,Geyza terhelt és Tüske örjöngő ,meg páran megint nagyon ” “bölcs és föleg igaz….” dolgokat hörgött…és nem mellesleg beletapostak az igazi és tisztességes zsidókba..”

    Az tény, hogy igaz dolgokat mondtam, nem hörögtem. De mikor tapostam bele a zsidókba? Én aki immár rendszeresen jár Izraelbe, mert szeretek ott lenni és tisztelem Isten választott népét. Szóval mikor, mivel tapostam bele?

    Erre az egyre válaszoljon, maga szégyentelen kényszeres hazudozó – ha válaszol visszavonom mára, hogy szégyentelenül hazudozik!!!

  • Nem értem miért nem szabadna egyetértenem Boda Marcsival.Csak azért mert nem burkolja a pekenyócemász zabáló gólya madár süketelését?A vándor madárt én is súlyosan terhelt agydefektnek tartom.Azt hiszem ez csak egy vélemény.Nem nácizmus,nem fasizmus, nem kommunizmus.Csupán egy feltevés,ami nagyon közel áll a valósághoz.Sőt…Bingó!

  • Kedves Huncanada!

    Nem tudom, elhiszed-e nekem, hogy a magyarok 95%-a ránézésre nem tudja megállapítani, hogy ki a zsidó származású? A magyarok kétharmada, de inkább a háromnegyed része pedig nem tudja, hogy – egyáltalán – kik azok a zsidók, hogy kerültek ide stb.? De azt sem kell bizonygatni, hogy az emberek többsége a dédszülein túl már nem tudja visszavezetni a családfáját, anyakönyvekből is legfeljebb max. a 17-18. századig.

    Máshonnan közelítve, Szondy Lipót (egyébként zsidó származású pszichiáter, akiről elnevezték a szondi tesztet is) szerint két alapvető személyiség típus van. Az egyiket Káinról, a másikat Mózesről nevezte el. Káin a gyilkos pszichopata a lakosság kb. 20%-a, Mózes a jóindulatú típus szintén a lakosság 20%-a. A többi pedig átmenet. Ez az arány nagyjából minden népben érvényes. Azt pedig kell bizonygatni, hogy a magyar genetikailag nem homogén. Nem térhetünk el alapvetően a többi néptől.

    Aztán sok a vegyes házasság is. A környezetemből többről is tudok, azért, mert rokonok.

    Nos, mindezekből rakd össze magad, hogy létezhet-e, hogy „a magyarok mind zsidógyűlölők”?

  • Tüske Zsófia

    boda egyrészt te nem tudhatod, HunCanada hol él. Másrészt te azt mondod, itthon élsz,de a valóságból nem látsz semmit. Mert be vagy zárva egy – igen szűk – képzeletvilágba, és csak azokat a Patyomkin-díszleteket látod, amit az alcsúti vályogbnszületett és az ő kézivvezérléssel működő habony-rogán tandem jónak lát a te vaksi szemed elé tárni. És ha ehhez még hozzáadjuk a benned fortyogó korlátolt ostobaságot, rögtön kész az a kicsinyes és ostoba papagáj, aki vagy, aki évek óta fújja azt a buta pártpropagandát, amit beléje sulykol a lopásai elfedésére olyan ügyesen kialakított maffia.
    Az eposzi jelzőiddel meg jó lesz vigyázni, mert egyszer még valaki kitalál valami olyat a számodra, ami találóbb lesz az általad alkalmazottaknál és míg élsz, le nem vakarod magadról,ostoba.

  • Tüske Zsófia

    Dubois,
    a gettóra való határozottabb felhívás felvázolt módját igen jónak tartanám, de azt gondolom, hogy arra nem nagyon van remény. Ugyanis Budapesten sem a műemlékvédelemre, sem a közterületfejlesztésre nem fordítanak költséget (kivéve, ha valamelyik fideszes prominens vetett szemet az épületre). Egyébként, ahogy ebben sem, a vigalmi negyeddé formálásban sem a hatalomé a döntő szerep, hanem a műszaki állapot miatt csak alacsony áron bérbeadhatóság az, ami ezt kialakította.
    A csillagos házakat viszont nyilvántartják: http://www.csillagoshazak.hu/hazak és tavaly ősszel több olyan városi sétát szerveztek, ami ezeket mutatta be, illetve az ott lakók sorsáról adott számot. Csak éppen a sokadszorra átírt történelem iránt megfakuló érdeklődés miatt ez veszít a jelentőségéből.

  • Tüske Zsófia

    gyuri10

    ha ilyen alaposan ismeri a Horthy-korszak ideológiai és jogi antiszemitizmusát (én is, hivatalból, mert a zsidótörvények és rendeletek ismerete a munkám része volt) akkor nem értem hogyan szimpatizálhat egy olyan, jóval primitívebb, mert Horthy alatt azért jobban preferálták a kultúrát, Klebelsberg és Hóman révén, mint ma a betanított lelkész és a hibbant kaméleon, Kásler teszi.
    Ez, ami itt ma van, az a mocsárból felkapaszkodott bugrisok bálja, MTA és Nemzeti könyvtár kinyírásával, történelmi felelősség áthárításával, oktatás szétverésével. Fogalmam sincs, miért nem látja mindezt, talán nem akarja és nem olvasta Popper Péternek mi volt erről a brigádról a véleménye.

    Ami a muszlimokat illeti, ezt írta: „engem Magyarország addig érdekel,ameddig a muzulmánokat nem engedik bevonulni úgy,mint Eurábia többi országa,habár… hatszáz ezernek megcsinálták a helyet már 75 évvel ezelőtt” én csak szólok, hogy a fél belváros, a legjobb paloták – a két Klotild, a Jégbüfé (volt) háza, szinte az egész Petőfi Sándor utca, a Régi posta épülete, a Pilvax kávéház, (ott kluboznak a szaúdiak) a József nádor tér, a Semmelweis utca jó része mind-mind arab olajsejkek tulajdonában van már. És ezt nem a szocik hanem a boda és az ön kedvence, fideszes polgármesterek révén kótyavetyélték el nekik áron alul, vélhetően jókora, saját zsebbe juttatott „sikerdíjért”. Kivételt képez a Centrál kávéház az Irányi utcában, ami egy orbán-kegyeltje töröké lett. Ezt még magyar nyaralásai alkalmával is észrevehette volna.
    Én nem tudom, miért nem látja a báránybőrt a farkason, igaziból nem is érdekel különösebben. Mindenesetre az visszaigazolás a számomra, hogy nem csak én érzem azt, hogy nem azonos a régi gyuri10-zel. Ő egész biztosan nem lett volna vevő a manapság orbán által kitűzött, régimódi kereszténydemokráciát megvalósítani kívánó neo-horthysta ideológiára.

  • Tüske Zsófia

    gyuri10

    persze, hogy szabadságában áll egyetértenie bodával. csak éppen ez elég pontosan felvázolja az ön tartózkodási helyét az ideológiai palettán.
    jó kikapcsolódást kívánok a kiépülő „régimódi kereszténydemokráciában”

  • Tüske Zsófia

    jani – a származásokkal kapcsolatos eszmefuttatásaidnak természetesen van alapja, mert a magyarok valóban kevert nép.
    most már csak azt kellene kibogoznod, hogy ennek ellenére hogyan lehetnek keményen antiszemiták, mint a szarosszájú, zsidók szégyene Bayer Zsolt és a néhai Lovas István, aki alijázni próbált Izraelbe, de visszautasították, és lehet hogy ezért, de az is lehet, hogy belülről akart bomlasztani, ha befogadják – lett az egyik legvéresszájúbb antiszemita a magyar kulturális (?) palettán.

  • jani
    2019 június 26
    5:55 du.

    Kedves Jani! Pontosítsunk, mert már megint az van, mint ahogy a népmese születik, két-három kanyar után már teljesen más hangzik el mint az eredeti történet.

    Szóval én egyáltalán nem mondtam, hogy a magyarok MIND zsidógyűlölők. Azért nem mondtam ilyet, mert ez egyszerűen persze, hogy nem igaz. Ha más nem, itt vagyok én példa rá, mert én nem vagyok az. De tényleg nem állítottam ilyet. Amiért én megszólaltam az Boda hazugsága, miszerint Magyarországon nincs zsidógyűlölet, és semmilyen (se szóbeli, sem fizikai) atrocitás nem éri őket. Ez viszont már nem igaz!!

    Abban igazad van, hogy nem ismerik fel a zsidókat, én nagy eséllyel felismerem, mert vannak jellegzetességeik. A magyarok átlaga – tévesen – ha kampós orrot lát, az mind zsidó szemükben. Ellenben nem kell felismerniük, elég egy propaganda, elég az ha felülről megmondják és olykor csótányokhoz hasonlítják őket. Erről Göbbels tudna mesélni, hogy miképpen kell negatív képet festeni, na meg a magyar kormány, aki direkt sátáni kacajjal fekete-fehér kontrasztos képen visszataszító mód és szöveggel ábrázolja pl Sorost, vagy akit gyűlölni kell, például a menekülteket is számtalan mód így ábrázoltak szóban és képi világban. Tehát én hiszem azt, amit talán Te is, hogy sem a magyar sem semmilyen nép nem születik úgy, hogy gyűlöli a zsidókat, hogy gyűlöl bárkit. Ezt bele plántálják, vagy tudatosan vagy az is előfordul, hogy valakinek tényleg saját egyéni és egyedi tapasztalata alakul át gyűlölettél. De ebből pedig nem lehet általánosítani.
    Tehát nem kell felismerni az utcán a zsidót, ahhoz hogy gyűlölni lehessen. Ehhez ékes példa a piréz teszt, pedig egyetlen egy piréz nem jött senkivel szemben az utcán, de még csak saját egyedi tapasztalata sem lehetett róluk senkinek, azon az infón kívül, hogy ezek valami „idegen népség lehet” mégis jelentős mértékben utáljuk a pirézeket.

  • jani
    2019 június 26
    5:55 du.

    Ugyan ugggyan…nagyfiú…
    nem kell ahhoz zsidó hogy gyűlölni lehessen őket
    Mintahogyan „migráncs” sem szükséges az ellenük folyó harchoz

    Most „migráncsok”, aztán majd a zsidók.
    Mikor minek van itt az ideje !
    Én szóltam.

  • HunCanada
    2019 június 27
    2:18 de.

    kinek kinek gusztusa szerint van mindez ma a píszí idején…

    hány feketeseggűt is gyártottak az utóbbi 150 évben de mindezek közül kiemelkedik a… (nem mondhatom ki) magam részéről kis szobácskám kellemes félhomályában és szarvasbőr fotelomban feltámasztva a csülkeimet azt mondok -akár hangosan is- amit akarok… de nem írhatom le sem ide sem máshová, mert akkor jön a gondolatrendőrség… mert ugye demokrácia és szólásszabadság van azt szabad amit megengednek

    a többi velőtrázó émelygés

  • Tüske Zsófia,
    Hozzám szóló beírásából látom,hogy korrektül,de sokkal távolabbra gondolkozott,mint amennyiről én írtam.Az összes mai turul vezéreknek a nevét sem nagyon ismerem és nem is nagyon lobbantják fel érdeklődési körömet.Ugyan így nem izgatja fantáziámat az arab sejkek vagy megszállók bevonulása vagy már a belváros egy nagy részének elfoglalása,mivel egyenlőre még élhető az az ország számomra,mint turista számára.Valószínűleg jobban ismeri a hazáját és mai vagy múltbeli bűneit is.Meg aztán a magyarság „szebb jövője” csupán sajnálattal tölt el.Ha tényleg az a probléma,hogy hivatalos körök a Horthy fasizmusra ácsingóznak,az bizony az egész emberi nemnek a problémája.Én ezt a témát átléptem azon feliratok hatására,hogy: „Icig nem viszünk Auschwitzig”.1956-ban. Az araboknak eladott házak és utcák el lettek adva.Aki megteheti vissza is vásárolhatja.Vissza sírni is lehet,de az eredmény nincs biztosítva.Mivel Önt feltétlenül Kulturált embernek tartom,kérem,hogy a náciként jelölésemet, hagyja a trágár,alaptalan kitalációk,ordenáré gazdáinak.Akik közé Önt semmi képen nem tudom elképzelni.

  • Zsófia:

    A hagyományosan zsidók lakta Dohány utca üzlethejiségeinek is jelentős része arab-kézen van már.

    Csak onnan tudom hogy jóanyám ott lakik és sűrűn látogatom.

    Ezek a láthatólag pénzes maffiózók az utcán élik az életüket, hangoskodnak és pofátlan módon időnként úgy parkolnak a dögnagy terepjáróikkal hogy dugó alakul ki egészen a Nagykőrútig.Amikor a trolibusz nem tud elmenni mellettük.

    De mindez a nemzetieschkedő „árja” Gyuritizet nem zavarja.
    Csak hazudozik itt összevissza rólunk, magyarokról és az itteni viszo9nyokról, miközben szapulja Izraelt hogy ott nem bír ellenni az arabok miatt..Azért eszi őkelmét mindig itt a fene.

  • gyuri10
    2019 június 25
    6:14 du.

    Kisbarátom te csak ne próbálj minket egymás ellen fordítani és -szokásodhoz híven- viszályt kelteni.

    Göllnerrel és Zsófiával meg Almával és másokkal sokmindenben nem értek egyet, de ez a szép a gondolkodás sokszínűségében.
    Nem vagyunk ruszkimódra építőkövei az egységes ÁLLAMI akaratnak.
    Amit te láthatólag oly nagyon preferálsz.
    Megjegyzem ez a társadalmi berendezkedés az alappillére a Mussolini-féle államelméletnek, vagyis a fascizmusnak.

    De te már annál is tovább mentél: árja elméleteket kezdesz itt és másutt hirdetni :

    Vagyunk a MINK és vannak a többiek akik alsóbbrendűek.

    Kiváncsi vagyok mostani, még meglévő barátaid mikor ismerik fel benned a nácisodás útjára lépett fasisztát.

  • Jólvan Gurltiz félre vitte célzatosan a témát.
    Nem kenyere neki az igazság hangoztatása Horthy Miklósról.

    Álljon tehát itt egy részletesebb elemzés arról,
    miképpen próbálja a Kormányzat mindenféle ágens révén
    (Bernstein, Gurltiz , stb..)
    tisztára suvickolni a vén tömeggyilkos emlékét :

    https://nepszava.us/karsai-laszlo-jeszenszky-es-a-holokauszt-1/

  • Göllner András

    Csak gyorsan görgettem végig a hozzászólásokat a fenti íráshoz. Jó érzéssel konstatálom a kitartását, józanságát, és társadalmi felelőségtudatát azoknak akik fontosnak tartják, hogy tisztán tartsák ezt az alúljárót, hogy ne árassza el szeméttel ezt a teret is a lábvízkereskedők, az alcsutkások szennyesét mosogató társaság. Bíztató, hogy az „elnácisodás” ami egy ideig nagyon is jellemző volt erre az aluljáróra, visszabillent olyan szorgalmas és értelmes embereknek köszönhetően mint a Geyza, a Tüske Zsófi, Hun Canada, Voronyezs, Besancon, Talalom, Almási, és még jópáran. Hosszú a lista, és ez nagyon jó. Maradjék ez így a jövőben is. Ez Christopher érdeme is. Neki is köszönet. Tanítsuk egymást, a „nagyokosainkat” és gyerekeinket is arra, hogy nem csak odafenn, hanem az alúljárokban is rendet kell tartani, ott is ki kell állni az igazság, az igazságosság, a jogállamiság, a fenntartható fejlődés érdekeinek védelmében, népszerűsítésében.

    Kellemes nyaralást mindenkinek idelenn. Eljött Kanada napja, át kell mennem egy másik „uccába” ünnepelni 🙂

  • Tüske Zsófia

    „A magyarok keményen antiszemiták”

    Akkor én biztos egy másik Magyarországon élek. Az antiszemitizmust, a rasszizmust, Horthyt stb. akkor szokta bedobni a a baloldal, ha nem talál más fogást a Fideszen. A rendszerváltásig sem a közéletben, sem az emberek közt nem emlékszem, hogy valaha is téma lett volna antiszemitizmus.
    Mint politikai bunkósbotot, a rendszerváltás hozta elő és leginkább a baloldal forgatja. Kb. úgy, mint mikor gyerekkoromban mentünk haza a moziból és a nagyobb gyerekek belénk kötöttek. Így zajlott a párbeszéd.
    – Haver, ba.d meg! Igaz, hogy te szidtad az anyám?
    – Én? Dehogy!
    – Hát, hazudok én, ba.d meg? Nesze itt egy „mellpor” és egy gyomros.
    – A k.anyád, ez fájt!

    Egyénként – eleinte – a Fideszt csúfolták „zsidesznek”. Mégis rá szavaztak az emberek. Aztán pedig rájuk fogták, hogy antiszemiták, meg hogy Orbán Viktor cigány. Nagyapja lopott lovon jött Romániából és döghúst ettek és Mészáros Lőrinccel arra szövetkeztek, hogy kirabolják Magyarországot. A baloldali propaganda szerint csak letagadjuk, hogy antiszemiták vagyunk, az pedig csak érzékcsalódás, hogy jobban élünk.
    Orbán Viktor suttyomban milliárdos muzulmánoknak ad el drága belvárosi palotákat, ahelyett, hogy szegény muzulmán migránsok tömegeinek utalna ki ingyen lakást és apanázst.

  • jani
    2019 június 27
    12:50 du.

    Édesapam megint böszmeségeket beszélsz.
    Méghogy nem találni fogást a FIDESZ.-en ?
    Ezt valami poénnek szánhattad de nem sült el.

    Magyarázatképpen, de nem a Janinak:

    Egy olyan országban, egy olyan nép körében
    ahol a lopás nem hogy bocsánatos bűn,
    de egyenesen a társadalomban hallgatólagosan elvárt cselekmény,
    nem várható hogy bármi következménye is lenne ha bizonyos , elképzelhetetlen nagy összegek ellopásairól ejtenek szót.
    Pláne ha még a közmédiának nevezett állami propaganda-gépezet „eliminiálja” ezeket az ügyeket.

  • jani
    2019 június 27
    12:50 du.

    „Egyénként – eleinte – a Fideszt csúfolták “zsidesznek”.”

    Így igaz.
    A Jobbik kampányaiban szerepelt ez a kifejezés, öt-tíz évekkel ezelőtt. Nőtt is szépen a Jobbik támogatottsága.
    Azért azt nefeledjük hogy az akkori JOBBIK-ot a zakója ujjából rángatta ki Orbán Viktor. Vagy máshonnan , mindegy.
    És azért szavaztak akkor sokan a FIDESZ-re mert az volt a kinemmondott „szlogen” hogy mi, FIDESZ megvédjük a társadalmat ezektől a szélsőségesektől.
    Magyarán, megcinkelték a lapokat, magukközt leosztották a szerepeket.
    Csakhogy a Jobbik úgy gondolta jobb lenne kicsit komolyabban belemenni a politikai életbe. Elkezdtek „cukiskodni”
    Eredmény : a vérnácik új pártot alapítottak, a Jobbik meg céltáblája lett az állami propaganda-gépezetnek. És csökken a támogatottságuk.

  • biciklista @-úr,
    Én nem írok ide névsort,mert úgy gondolom,hogy az egész idejáró és a világ bármely táján létező baloldal legnagyobb része an-blokk olyasmi sikertelen emberkékből verődik össze,mint az itt ácsingóló és némelykor(még egy rövid ideig) a Lehár Blogba is bepofátlankodó szeszkazán @-ka,akinek minősíthetetlen aljas mentalitásával csak az ön nagyképű”mindentudása”versenyezhet.Az Én válaszomat itt ezen a (sajnos) maguk által szétcseszett fórumon nincs elég erőm kinyomizni magamból.Maguk ellen akár egy szóval is küzdeni teljesen szükségtelen.Jellemi és politikai szinten teljes mértékű őndestruálásukkal úgy sem lehet versenyezni.Meg minek is kellene?Kellemes körömrágást az örök lúzerságuk elviselésének enyhítésére.Érezzék jól egymást! Sajnálatra méltó,javíthatatlan lelki és szellemi kódisok gyülekezete!Elnézést kérek az önöket dicsérő enyhe szavaimért.
    Tisztelettel vagy inkább anélkül: אורי.

  • Tüske Zsófia

    gyuri10
    a hozzászólásából azt látom, amit sok honfitársamnál is: ugyan látják, hogy a tények nem vágnak egybe az érzelmeikkel, mégis, a megfelelő hívószavak miatt az érzelmi elköteleződés miatt becsukott szemmel támogatják azt, amiről úgy gondolják, közel áll hozzájuk.
    Volt nekem egy kiváló, sok mindenen átment anyai nagybátyám, aki egy ezeréves olasz családnév birtokában, hivatásos katonacsaládból származott. Fiatal tiszt volt a háború végén, és míg a bátyja elment a német hadsereggel és soha többé nem jött vissza, ő maradt, a budavári kitörők közé került. Azt szerencsésen túlélte, de pár évre lesittelték, kitelepítették és a lehető legnehezebb körülmények között élt egészen a hetvenes években bekövetkezett enyhülésig. Ebben a helyzetben az irodalom felé fordult, – tőle kaptam a legjobb könyveket olvasni, Hrabalt és a 20.szd-i irodalom legjobbjait (ami Aczél György kultúrpolitikájának köszönhetően itt megjelent) Az emlékeiről semmit nem mesélt, a kitörésről is csak több évtizeddel később értesültem. Konfliktusba csak a kilencvenes években keveredtem vele, amikor hála a Zsírtáltosnak, Csurkának itt kiszabadult a palackból a harmincas évek irredenta szelleme. Azt mondta nekem: a zsidók menjenek vissza Palesztinába, semmi keresnivalójuk itt. És meg: te ezzel a névvel magyarkodsz itt és küldözgetnél embereket máshova? Te meg menj az olaszokhoz (ahonnan egyébként az őse/ősünk már a 17. szdban eljött) Volt benne annyi értelem és humorérzék, hogy kikerekedett a szeme, de aztán elnevette magát és azt mondta: igazad van…. Hát ennyit a fiatalkori imprintingről és a palackok nyitogatásáról, meg az érzelmi elköteleződésekről. Néhány jól megválasztott jelszó, és az emberek nagy része olyan seregben találhatja magát – ha képes magamagát is kritikus szemmel nézni – ahova egyáltalán nem akart kerülni és lesz belőle kollaboráns, csupa kényelemből

  • Tüske Zsófia

    Geyza: abszolút igazat adok abban, hogy nem kell ahhoz zsidó, hogy gyűlölni lehessen.
    A város további negyedeibe beköltözött arabokról nem tudok, mert arrafelé csak ritkán járok. Itt, ami lakótelepünkön is van belőlük, de nem a szaúdi milliárdosok közül, hanem iraki, iráni és kevésbé jómódú helyekről jöttek. A mi házunkban is lakik egy család: Irakból, a már ötvenes férfi itt járt egyetemre és maradt, mert nem akart Szaddam uralma alá visszamenni.
    Nem mellesleg ő meg a fia oltották el a skizofrén (cseh) szomszédom által gyújtott kemény lakástüzet. Évek óta megvagyunk velük minden különösebb gond nélkül. De hát ők is muszlimok….

  • Tüske Zsófia

    jani: én ugyan nem állítottam azt, hogy a magyarok mind keményen antiszemiták, mert próbálom kerülni az általánosításokat.
    Én nem tudom, te mennyi idős vagy, ha már a Kádár-rendszerben születtél, lehet, hogy nem találkoztál antiszemitizmussal, mert a rasszizmust a Kádár rendszer igyekezett keményen elnyomni, de azt feltételezni, hogy ez nem volt és nincs is, tipikusan a fejek homokba dugását jelenti. Ahogy írtam, a harmincas években kamasz, kulturált és olvasott nagybátyámból is kitört az ideológiai bevésődés, amikor a Zsírtáltos áldásos működése során a szellem kiszabadult a palackból. Az antiszemitizmus egy régi szellem, már az ókorból, és elég szépen követhető az irodalomban, micsoda borzalmakra is inspirálta az emberiséget a római birodalomtól kezdve a spanyol inkvizíción át egészen Hitlerig, sőt tovább, mert pogromok az ötvenes években is voltak, Magyarországon. Bizony, azt kell mondjam, benne van ez mélyen Európában évszázadok óta. Lehet ellene tudatosan küzdeni, és azt sem árt tudni, hogy szar alakok minden népben vannak, ahogy egészen kiválóak is, de ez nem lehet az alapja semmilyen általánosításnak egy egész nép tekintetében.

  • Géyza

    „..Azért azt nefeledjük hogy az akkori JOBBIK-ot a zakója ujjából rángatta ki Orbán Viktor. Vagy máshonnan , mindegy.
    És azért szavaztak akkor sokan a FIDESZ-re..stb.”

    Mint műszaki embernek, közöd kell legyen a logikához és a következetességhez.. Ugyanis, azért nem lehetséges, hogy a FIDESZ-ből ered a Jobbik, mert közben mindkét pártnak nőtt a szavazótábora. Akiknek viszont csökkent, az az MSZP és az SZDSZ.
    A fenti megállapításod max a Vonára igaz, a tagságára nem.

  • Rodeo11:
    „azt nem elemeznéd, miért nem az antipiréz, vagy antibeku a téma, miért mindig az antisémitizmus?”

    Nem, bár talán érdekes lenne egy összehasonlító elemzés, hogy amikor egy-egy magyar, szlovák, lengyel, általában kelet-európai, vagy pl. angol, új-zélandi, ausztrál, stb. honlapon
    az „antiszemitizmus”, a „zsidó”, az „Izrael” szócska felmerül, akkor arra milyen országbéli honlapon átlagosan hány darab és milyen tartalmú komment reagál. Én magam azonban nem értek az ilyen felméréshez, gyakran sok dolgom is van (képzelje, Mackó csak most éri el talán a „mester” szintet!) tehát nem vállalkozom a feladatra.

    Ezen túlmenően… hmm, hogy is mondjam? Röviden a magyarok
    antiszemitizmusa – ha van, ha nincs, ha erős, ha nem erős, ha gyakori, ha ritka – nem az én problémám, nem az én bajom, hanem az Önhöz hasonló uraké és hölgyeké. Hogy antiszemitizmusuk habitusuk, pszichés problémáik avagy torz magyar nemzettudatuk
    következménye, nem tudom, különösebben nem is izgat. Ahogy az a gyakori vita sem, hogy a magyar kormányzat egyik vagy másik tagja magánemberként antiszemita -e? Ha az, legföljebb nem megyek vele vacsorázni (ahogy Önnel sem), bár ha nem az, akkor sem vacsorázunk együtt. 🙂 Ha viszont egy magyarországi politikus a magyar társadalom egy részének (valós vagy vélt, mindegy) antiszemitizmusát pártja vagy a saját politikai céljai érdekében próbálja kihasználni ez szerintem közügy, sőt, úgy erkölcsi, mint politikai értelemben bűn.

    Rodeo11:
    „hát nem furcsa? antiroma,”

    Úgy tűnik, ebben talán egyetértünk. A mai Magyarországon pillanatnyilag elsősorban a kormányzat által eredményesen generált menedékkérő-ellenesség, hosszabb távon pedig – a pillanatnyilag nem egyértelműen a kormányzat által generált társadalmi anti-gipsysm sokkal aktuálisabb probléma mint az antiszemitizmus.
    Ha lesz időm és KMH-fórum, amelynek a témájához kapcsolódhat, kifejezetten az ön kedvéért fölteszem majd egy-két, a magyarországi cigányellenességgel kapcsolatos tanulmány, vizsgálat linkjét. (Addig ajánlom figyelmébe pl. (néhai) Réger Zita vagy Marsovszky Magdolna tabulmányait, cikkeit.)

  • Tüske Zsófia,
    nem lehetek és nem is leszek soha kényelemből vagy félre vezetettségből kollaboráns.Családom,elődeim eredeti neve nem Kohen,hanem HÁKOHEN.Ez gyakorlatilag azt jelenti,hogy a Zsidó Nép legősibb eredetéből származok.Eredetünk a második szentély pusztulása előttig mutatható ki itt Erec Jiszrael földjén. Hivatalos londoni,orvosi,DNA kutatások alapján állapították meg,hogy van egy bizonyos csip az emberben,ami Kizárólag a Kohanita zsidókban létezik.Nos…Én itt lehettem munkás vagy értelmiségi.Paraszt nem.Sőt…ha az ön elődeire vonatkoztatva írom akár katona tiszt vagy biztonsági ajtónálló is.Ha pedig a való igazat akarja tudni,hát nem kollaboráltam senkivel,de amióta Izraelt ismerem(8 éves korom óta)a cionista mozgalomból még Magyarországról,kizárólag Izrael érdekeit szem előtt tartva és nem”kollaboránsként”éltem és élek tovább. Magyarországi nyaralásaimnak semmi köze az identitásomhoz.A világ bármely lúzer balfékjeinek meg még annál is kevesebb.Azt hiszem kettőnk közül egyikünk oldalválasztása téves,de az nem én vagyok. Egyébként már az előbbiekben is írtam,hogy akár M.O.-n akár a világ egyéb országában a bal és jobb oldal közötti egyetlen közös nevező az antiszemitizmus.Most tessék elképzelni,hogy Mi ugyanúgy ,mint Fáraót ezt is Túléljük.

  • Tüske Zsófia,
    Ha manapság mondaná Nekem valaki,hogy a zsidók menjenek Palesztinába,azért rákérdeznék,hogy az egy ország-e.Ha igen,akkor mi a fővárosa,mi a hivatalos nyelve,kik és milyen arányban a lakói,milyen színű az útlevelük vagy a személyi igazolványuk. Milyen az állami jelvényük,zászlójuk,hogy hívják a parlamentet,a miniszterelnököt,a vezérkari főnököt.Ki irányítja az állam vallási szerkezetét?A vaqf vagy a rabbinátus. Milyen nevű országban rendezték meg 2019-ben az Euroviziót?Ha ön talál még hozzá tehet több tucat kérdést.

  • drága jó janikánk!
    2019 június 27
    12:50 du.

    „Kb. úgy, mint mikor gyerekkoromban mentünk haza a moziból és a nagyobb gyerekek belénk kötöttek. Így zajlott a párbeszéd.
    – Haver, ba.d meg! Igaz, hogy te szidtad az anyám?
    – Én? Dehogy!
    – Hát, hazudok én, ba.d meg? Nesze itt egy “mellpor” és egy gyomros.
    – A k.anyád, ez fájt!”

    Ez lehet, hogy egy gyerekkori emlék, de csak inkább onnan, hogy ez egy nagyon régi Hofi vicc. (Aki nem hiszi, járjon utánna…..)

    Azért a kedvencem ez tőled:
    „a katonaruhás zsidó lányok simán lehetnének magyar arcok is” – Ugyeugyanmárhogyisnelennékantimagyartalántényleg? 🙂

  • Tüske Zsófia
    2019 június 28
    2:47 de.

    Bohumil Hrabál… 😀 😀
    A Sörgyári Capricco és a „Szigorúan ellenőrzött vonatok” zseniális szerzője…

    Hát kérlekszépen ő állapította meg egyszer a következőt:

    „Az igazi férfi mindig tökrészeg, náthás és fosszagú” DDDDD

    A halála is jellemző az egész életére:
    Kórházban halt meg öregen!
    Kiesett az emeleti kórterem ablakából!!
    Úgyan azt írják hogy valami madarakat etetett,de ez hülyeség.
    Szinte bizonyos hogy egy odale’ vonuló szűk mini-köpenyes ápolónő után füttyögetett.

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Bohumil_Hrabal

    De majd jön a Gurltiz és mindenkit lehord mindennek, merthogy Hrabál az „ő népéhez tartozik” akárcsak Karinthy.

  • gyuri10
    2019 június 27
    5:38 du.

    Ne hazudj Gyurka !
    TE cseszed széjjel a topicokat, meg OIM* akit nyalsz.
    Továbbá Rodeo akivel ” nem érted a vita okát hisz nincs köztetek különösebb ellentét” Ezt kisapám te magad írtad pár hete a Holocaustból undorító vicceket fabrikáló szemétládának.

    Kétlem hogy neked
    voltak olyan hozzátartozóid,
    akikre vonatkozik a Holocaust. Mert
    ha úgy lenne,akkor ÉGNE benned a gyűlület
    azok irfánt akik bármely formában relativizhálják vagy tagadják.Te pusztán csak egy okoskodó divat-zsidó vagy öreg.

    *OIM = Oldal Idióta Macája

  • Kővendég
    2019 június 28
    4:36 de.

    hááát, már régen láttam ilyen hosszan semmit mondani, szóval… piréz? vagy nem piréz?

  • Geyza
    2019 június 28
    9:27 de.

    hááát, ugyi… szóval, remélem -még- nem kötelező és azt unok amit akarok, egyszer volt hol nem volt szokta mondani a nagyi mikor el akart altatni és mindig sikerült neki, olyan jó volt hallgatni ahogy brummogott… de téged ahogy a velőtrázóan sikoltozol mint akinek nem jött meg… szóval a dög unalom, és most vidáman hortyogok egyet…addig te ….zel… a pirézek lelki élete reggel holdfény után, na az, az igen de „ez”?

    gárgyula avagy gájza

  • jani
    2019 június 28
    4:21 de.

    Nem olyan biztos az.
    A választási matematika nagyon furmányos egy dolog ám !
    Meghogy olyanokkal szavaztatnak/szavaztattok magatokra
    akiknek közük sincs Magyarországhoz, ugyanakkor az
    adófizetők pénzével tömi őket a Kormányzat mégiscsak.

  • Rodeo11
    „már régen láttam ilyen hosszan semmit mondani, szóval… piréz? vagy nem piréz?”

    Semmi baj, Doktor úr. Nem kötelező elolvasni amit írok. (És nekem se kötelező olyan nemzetiszocialistával szóba állnom, aki – állítólagos, amúgy szart se érő PhD ide, PhD oda – ráadásul igencsak ostoba.)