A mi bajnokunk

2019 július 15 12:24 du.95 hozzászólás

A történet első fele ismert: Rasovszky Kristóf megszerezte Magyarország első világbajnoki aranyérmét a nyílt vízi úszásban, az öt kilométeres távon a dél-koreai Joszuban. Bravúros teljesítmény, elismerés érte, mert az mindig jó, ha egy honfitársunk révén a jó oldalunkat is megmutatjuk a világnak. Ám ez csupán a történet egyik fele, s a folytatást csak azok ismerhetik, akik nem kizárólag a közmédia, vagy a Fideszhez lojális médiabirodalom híreiből tájékozódnak. Ők ugyanis nem tartották fontosnak hírül adni, hogy a magyar fiatalember a verseny utolsó helyezettjének, egy Mohamed Ibrahim nevű szudáni fiúnak a nyakába akasztotta az aranyérmét.

Mohamed Ibrahim a saját pénzén utazott a verseny színhelyére, legtöbb ellenfelétől eltérően nem voltak tehetős szponzorai. Hajnali háromkor érkezett meg a verseny színhelyére, nem sokkal később már úszni kellett, feltehetőleg ennek is köszönhető, hogy a szudáni fiú a hatvanegyedik, utolsó helyet szerezte meg.

A történet itt kezd érdekes lenni. Brazil újságírók megkeresték Rasovszky Kristófot, és megkérték, mondjon néhány szót a fáradt, láthatóan elcsigázott szudáni ellenfélnek. A magyar világbajnok odament Mohamed Ibrahimhoz, a nyakába akasztotta az aranyérmet, majd azt mondta neki: – Emlékszel, az eligazításon azt mondták nekünk, hogy aki itt elindul, mindenki bajnok. Te is bajnok vagy.

A szudáni úszó elsőre talán fel sem fogta, hogy mi történik vele. Pedig, nem túlságosan bonyolult dolog, amit Rasovszkyí Kristóf tett, a sport ugyanis erről szól. (Vagy legalábbis valamikor erről szólt.) Hogy nemes vetélkedésben győzzön a jobb, és hogy akit legyőztek, nem ellenség, hanem ellenfél.

Vannak helyek, ahol az ilyen magatartás természetes. Magyarország egy ideje nem ilyen hely. Talán ezért sem tudott az MTI mit kezdeni a helyzettel. Hogy egy magyar világbajnok, ha csak rövid időre is, de odaadja az aranyérmét egy színes bőrű afrikai sportolónak.

Biztos sokan emlékeznek még arra a három évvel ezelőtti esetre, amikor a köztévé beletörölte a lábát az olimpia eszméjébe. Az akkori gyalázat még a közmédiától „megszokott” hírhamisításoknál is szégyenletesebb. 2016-ban a 100 méteres pillangóúszás egyik előfutamát a 18 éves Yusra Mardini nyerte. Nem szír színekben, ami normális üzemmenetben természetes lett volna, hanem a menekült válogatott tagjaként. Yusra Maridin ugyanis menekült. Társaival együtt úszva menekült a tengeren.

Knézy Jenő riporter (?)meg sem említette a nevét. Sem a versenyzők felsorolásakor, sem pedig az eredmények ismertetésekor. Mintha ez a 18 éves szíriai lány nem is létezett volna. Knézy riporter (?) azt sem közölte a köztévé nézőivel, hogy a lány a menekült válogatott tagjaként indulhatott az olimpián.

Nem kívánnánk belekeverni a politikát abba, ami most Dél-Koreában történt. Merthogy nincs is benne, „mindössze” egy emberi megnyilvánulás volt. Ez a szudáni fiatalember, Mohamed Ibrahim, most bizonyára jó érzéssel gondol Magyarországra, és a magyarokra. Talán már el is határozta, hogy amint teheti, ellátogat hozzánk, megnézni, milyen lehet az az ország, ahol olyan nagyszerű emberek élnek, mint Rasovszky Kristóf. Aki nem mellesleg nem csak azzal írt történelmet, hogy ő nyerte Magyarország első nyílt vízi úszó aranyérmét.

95 hozzászólás

  • nem akarták lejáratni, mert még a végén migráncs-simogató lesz! =))

  • Orsós Elemér

    „Ez a szudáni fiatalember, Mohamed Ibrahim, most bizonyára jó érzéssel gondol Magyarországra, és a magyarokra.”

    A Koszorús Szerzőnek sem ártana néha, legalább évente egyszer, ha már minket boldogít, itt a turul láb- és záptojás szagban!

  • Remélem akadnak, akik lebeszélik látogatási szándékáról Ibrahimot, egy csalódástól (és esetleges vegzálásától) mentenék meg.
    Cegléden tavaly egy városnéző csoportra hívták ki a rendőröket, migránsoknak nézték őket. Közben kiderült: szaúdi rendőrök voltak, akik kutyakiképzési tanfolyamra jöttek Magyarországra.

  • György Molnár

    Ez a Knézy nem az a Knézy…..Ez egy nímand, szerencsére nem láttam már évtizede….Az apja az más volt, az idősebb Knézy egy tisztességes ember és egy nagy sportriporter volt…

  • Nem lesz népszerű: nem tartom sokra az élsportolókat. Pontosabban: az élsportot magát ócska parasztvakításnak tartom, ami elárulta minden egykori eszméjét, sőt szerencsétlen idomítottjait is,akik bemutatják a kunsztokat. Ma már nem több, mint ócska, nem is fer biznisz.
    Rasovszky Kristóf (juszt is megjegyzem a bonyolult nevét) nem amiatt lehet példa, hogy valami izén úszott egy jót, hanem amiatt, hogy annak ellenére, hogy ebben az embertelen, silány bizniszben résztvevő, ember tudott maradni.
    Mellékesen: csak kérdés. Így fejből úgy emlékszem, hogy Hajós Alfréd is a tenger hullámaival küszködve szerezte első – sőt az első magyar – aranyérmet.(Igaz, az olimpiai volt.) Sőt, Hosszú Katinka is hasonló vízben szerezte első elsőségét.
    De mindegy is: remélem, a fiatalember ezt is megússza, és nem tanácsolják el még a vízpartról is. Az SS-törvény alapján akár börtönévekre is ítélhetnék, mint migránsot támogatót, és ezzel a bevándorlást segítőt. (Tényleg ennyire aljas az SS-törvény – tessék megnézni a szövegét.)

  • Miert nemak a noi-vizipolo csapat 64;0 sikereivel a delkoreai csapat ellen ???????????????????????

    Talan mert mind laenyok ?????????????????????????

  • Na oszinten, „csak egy rovid idore is oadadta…”, de az nem kepmutatas, inkabb csak ‘ make believe.’

    S meg ha ajandekban adta volna neki is, az adat alapjan a baknok a bajnok, meg ha el is dobna az ermet.

    S anytgiertekben mit velne mi az erteke annak az eremnek???

    Hiszen alig tartalmaz par gramm arany-futatasat a felszinen.

  • Just checked, it contains 1.5 gram of gold.

    The achievement; the time, the work , the training that went into it, that is the PRICE !!!

  • azért már ideje lenne felszabadítani dél szudánt is a „demokrácia” rabságából… persze másokat is… nem mindenki akar „demokrata” lenni, van aki „csak” jól akar élni, vidáman, a saját szokásait ápolva, mókásan semmi „demokratikus ágyúlövés és bombák” az úszás az egy szép sport!

  • Mámegincsak sorosbérenceskecc Péter!
    Nemes versengés? meg az ellenfél nem ellenség? Hát hol élünk???
    Rasovszkyí Kristóf csak teljesítette amit megkövetelt a hazánk hőnszeretett örökös vezetője, Viktorunk megtanította úszni, de hát ideológiailag még nem elég képzett pont úgy mint Pelikán elvtárs semvót – még aza szerencse, hogy a nyelvileg kitünő képességekkel rendelkező Nézi spór-társ megmentette a kényes helyzetet. (egy Mohameddel barátkozgatni? közszolgálati látvánnyal? huhhh, irgumburgum!)

    Amagyarokistenitazilyenekneksemmiseelégjó. Majdajó Takaró elvtárs nem lesz rest eligazítani titeket hazaszeretetrő!

    Má megintaz fáj, hogy épül a hazánk?

  • Ezek szerint Rasovszky Kristóf nem fideszes. A kormány sajtó ilyen.

  • Orsós Elemér

    talalom
    2019 július 15
    2:51 du.

    Kedves Margitka, amit a mai élsportnak csúfolt hivatásos megélhetési és profitszerzési formáról és ennek a nagyszerű Rasovszky Kristóf ÚRnak a sportszerűségéről írtál azzal maximálisan egyetértek. Én is nagyon drukkolok hogy, ebben az aggasztóan profitorientált világban EMBER tudjon maradni!

  • Rodeo11
    2019 július 15
    3:40 du.

    Há’ komolyan mondom én ANNYIRA szarul érzem magam Délszudán felszabadítlansága miatt, mint a..mint a .. vöcsök !
    Má’ aludni sem nagyon tudok miatta.
    Mongyá’ még ilyeneket
    Te kis tudós.

  • Orsós Elemér,
    a Ludas Matyinál nem is tudták,mi a turul madár.Csak a Lánchídon láthatták.Akkor is minek.Ha a Vasvári Nusi nem lett volna a karikaturistájuk tíz évvel hamarabb szüntették volna be,és az ide szerkesztő urat a nem tudni ki hívta volna írdogálni.Jobb esetben a népszabadság. Akkortájt még nem létezett a KMH és semmilyen on line fórum.

  • Sajnos az Afrikai orszagok zomei a fuggetlenseguk ota csupan katonai diktaturak.

    Gazdasagilag nem kepesek lepeseket tartani a lakossag noveledesevel.
    A lakossag szama novekedik sokkal gyorsabban mint a gazdasagi-ipari fejlodes kepes lenne lepest tartani.

    Lasd mi lett meg Del Afrikai unival is miota teljesen faji-fuggetlensegeuket mekszereztek.

    Amire szukseguk lenne; demokracia es kapyalaizmus.

    Sudanban a vallasi kulombsegeik okozta a szetvalast.

    S ma a militant Islam okoz tobb problemakat.

  • Margit, értem, amit írsz, de Te, aki valóban felkészült sok területen, talán nem kellene olyan dologban beírni, amiről bár látsz bizonyos dolgokat, akár jól is látsz, de azért ez ennél sokkal bonyolultabb..
    Hajós Alfréd valóban tengerben úszott, mert nem volt uszoda, de csak 100 métert.
    Gyuri – az Omega gitáros, igazad van, mint mindig. Bár az idősebbnek az ő korában könnyebb volt megfelelni annak a rendszernek, mint a fiának, akinek semmi esélye. A neve és a nyelve biztos karrier..

  • Tüske Zsófia

    Orsós Elemér: semmi olyasmit nem kell neked elolvasni, ami nincs ínyedre. Ha nem tetszik Föld S. Péter cikke, a kutya sem kényszerít rá, hogy elolvasd.
    Ugorgyunk – mondta Pósalaky úr Nyilas Misinek. Hát rajta, kövesd az irodalmi példát.

  • talalom,

    élsportolók (versenysportolók) ügyében okosabb lett volna hallgatnod, ezzel a beszólásoddal magadról állítottál ki szegénységi bizonyítványt.

    Amúgy Hajós Alfréd 100 és 1200 méteres távon lett első 1896-ban, az első újkori olimpián, ahol nem volt még külön versenyuszoda. Talán emiatt is tervezte ő a budai Hajós Alfréd sportuszodát.
    ________________________________________________________

    B79!

    Az a dél-koreai lánycsapat egy hónappal ezelőtt állt össze, legfiatalabb tagja 13 éves, és az egyik kapu kivételével egyik se idősebb 19 évesnél, vagyis egy kezdő ificsapatot „vertek” meg a magyar nők, nem valami nagy dicsőség.
    Ráadásul olyan gyengén játszott a vendéglátók tinilánycsapata, hogy edzésnek se volt jó.

    Bezzeg a kanadai lányok ellen már kapaszkodniuk kellett, akiket csoporttagként az oroszok vertek 8 gólkülönbséggel, mert a végén éppen hogy bírtak nyerni egy góllal. Na, a kanadaiak már ellenfél volt. Az oroszok ellen meg vereségre kell számítani 18-án csütörtökön. Csoda lesz, ha nyernek ellenük.

  • Péter, a szudáni barátunkat itthon mindenki szívesen fogadná! Ami engem illet, akár még be is mutatnám Radnóti Zoli barátunknak is. Talán még Viktor is kivinné a Karmelita erkélyére.
    A kérésem csak egy: Ön akkor zárkózzon be és ne mutatkozzék a városban!

  • Rodeo11! A gond az, hogy jól élni, saját szokások szerint, eddigi tapasztalatok alapján csak demokráciában lehet. Ami teret hagy az individumnak is, nem tör le parancsszóval (terrorral) minden kezdeményezést, ami nem illik az épp aktuális diktátumba.
    Persze a demokrácia nem tökéletes – de képes a változásra, szemben a véglegesnek és öröknek sulykolt diktatúrával.

  • gyuri10
    2019 július 15
    6:25 du.

    Ha nem tetszik, minek olvasod?
    Nekünk tetszik. És ez a lényeg !
    A Hitlrájból jött az a szokás
    hogy lekussoltatták az árjáknak nem tetsző írókat.
    Te pedig tovább vinnéd e „nemes” gyakorlatot.
    Ezért mi itt leköpünk tégedet.

  • Tüske Zsófia
    2019 július 16
    3:30 de.

    Nem tud „ugorgyani”
    Ezek itt az ide akkreditált
    sajtófelelősök és fikázóemberek
    Szar lehet azé nekik ! Át kell rágniuk magukat
    mindenen ami gyökeresen ellenkezik a diktatórikus nézeteikkel
    És ki kell izzadjanak magukból valami „kritika”-félét.
    Az elmult pár év gyakorlatából látszódik hogy
    nem nagyon felelnek meg a feladatnak.
    Ugyanazt a savanyú dumát lökik
    mindúntalan.Mert ők maguk
    is savanyúak DDDDD

  • Drizari,
    elnézésedet kérem a javításért,de a Hajós Alfrédról elnevezett sport uszoda a valamikori Fedett uszoda a Margitszigeten van,nem Budán.

  • Valóban egy brazil fotós a blikfang kedvéért, összehozta az első és a 61-ik helyzettet, egy kattintás erejéig, ahol Kristóf néhány barátságos szóval egy pillanatra Ibrahim nyakába akasztotta az aranyérmét…
    – Erről minden fórum beszámolt…
    – De, ki az a Knézy riporter(?)…
    – Ma Kristóf negyedik lett, meg van az olimpiai kvóta!

  • Orsós Elemér

    Tüske Zsófia
    2019 július 16
    3:30 de.
    Igazad van, engem sem muszáj elolvasni! (A plebsznek kuss legyen!) Na ugorgyunk! 😀 (Azért had ajánljam szíves figyelmedbe TGM-nek egy mostanság íródott, a magyar értelmiség túlzott felsőbbrendűségi érzületéről és elhanyagolt felelőségéről írott nagyon megfontolandó esszéjét!)(((Erősen restellem, de én belőle magadra is ismertem.)))

  • D.Bernstein
    2019 július 16
    4:28 de.

    Kijaza „Viktor” ?

  • DRIZARI;
    Ha egy csapat 0;64 vesztesseget szenved annak valoban igen gyenge cspatnak kell lennie !!!!

    De NE feledd a 20-eves-alatti atletak akik a csodakat produkaljak, renszeint !

    A nagyar ferfi vizi-polo csapat az elsosorokban altak meg a 30-as evetol is.
    Hasonloan a kard-vivok is.

    A focistak csak az 50-es evekben fociztak.
    De mi a fele tortent veluk azota ??????????????????

  • talalom;

    Mi tortenik magaval ????

    Soraibol ugy tunik hogy kozeledik elhagyni meggyozodott hitet Karcsi-bacsi Manifestojaban ?????

    A „demokraciaknak” nevezett es alcazott rendszerek csalasok es hazugsagok!!!!!

    Persze a gyarlo emberi magatartas vilagszerte egyenlo.

    De ahol letezik a lakossag lehetosegeit biztosito lerogzitet allamigazgatasi rendszer ami kovetheto barmi-esetek alatt is, a kozosseg kepes megoldani barmi problemaikat is.

    A teljes meretu nepi-onuralom ad lehetoseget a lakossag alatal valtoztatni mindeg , es barmit!!!!!!!

    Minden mas modszerek, rendszerek esetebn csupan a leg-utolsobb esetben a veres-felkeles a leheto valtoztatas.
    De az rendszerint csak roszabb-korulmenyeket hoz.

    Pont az tortent a Francia Forradalom eseteben.
    Magyarok esetebn 1514, 1703, 1848, 1956, sot meg a maguk 1991-es „valtozas” sem volt valtozas, csak nemi kozmetikai maszlagolas.

  • Földes elvtárs!

    A Nemzeti Sport beszámolója szerint Rasovszky a szudáni nyakába akasztotta az aranyérmét,(2019. július 13.), fényképet is közöltek róla!
    „Knézy Jenő riporter (?)”, nem igazán kedvelem, de Ő legalább elismert riporter, nem egy grafomániás, magyargyűlölő, futottak még kategóriás „humorista”! Attól, hogy valaki megnyeri az egyik előfutamot, nem lesz mindenáron említésre méltó! Különben én úgy emlékszem, hogy volt szó azokról akik a menekült válogatottban szerepeltek!

  • Orsós Elemér

    D.Bernstein
    2019 július 16
    4:28 de.
    Bizony! Én még jutalomnak is érezném, ha a reménytelen kielégítetlensége miatt kibírhatatlanul kötekedő elvált szomszéd asszonyom és drága jó hasonló kvalitású édesanyukája helyére költözne!

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2019 július 15
    8:55 du.

    „Amire szukseguk lenne; demokracia es kapyalaizmus.

    Oszt milyen demokráciára és kapitalizmusra, mert olyat az ottani törzsi viszonyokra még Európában sem próbáltak ki.

    „Sudanban a vallasi kulombsegeik okozta a szetvalast.”

    No meg a külföldi konzorciumok által bekebelezett hatalmas déli olaj vagyon, amit békétlenség szításával könnyebb kiaknázni.

    „S ma a militant Islam okoz tobb problemakat.”

    De főleg az, aki ezeket az évszázadok alatt kifosztott, szerencsétlen kódisokat fegyverekhez, megfelelően elferdített iszlám ideológiához és zsoldhoz juttatja.

  • Orsós Elemér

    Drizari
    2019 július 16
    3:42 de.

    Lehet hogy, maradi vagyok, de én egy ilyen brutális végeredményt szándékos, sportszerűtlen megalázásnak tartok, még akkor is ha ez az ellenfél(aki nem leigázandó ellenség!) tapasztalatlansága miatt macska-egér játék volt! Hadd ne legyünk ilyen eredményekre büszkék!

  • talalom
    2019 július 16
    6:53 de.

    tényleg? és hol van demokrácia? és mi az, valaki megpróbálná definiálni?

    csak annyit kérdezek, hogy az usa elnöke hogyan tweetelhet olyan üzeneteket a törvényhozás tagjainak, hogyha nem tetszik nekik bármi el lehet menni az usa ból? az ún. quadrigaról van szó ha eddig nem hallottál volna erről, demokrata párti törvényhozók kritizálják, a brit vadiúj nagykövet is hazament mert azt merte mondani az elnökről és csipicsupi csapatáról hogy alkalmatlan idióták bandája (részletezte)

    jobb tudni, hogy mi várható, mint a bizonytalan, hogy nem tudod ha megszólalsz lelőnek e vagy szentté avatnak valakiknek a pillanatnyi anyagi érdekei szerint

    és sorolhatnám

  • talalom
    2019 július 16
    6:53 de.

    és akkor a demokrácia hol marad…van e????

    próbáld megérteni

  • Igen, egy született pesti tudja, hogy a Hajós Alfréd sportuszoda az a Margitszigeten található, Budán a Komjádi uszoda van. Baklövésem engeszteléséül hoztam egy videót, egy szemtévesztő felvételt. Bármennyire figyelsz, a svindlit lehetetlenség észrevenni. Pedig ez a fiatalember biztosan svindlizik:

    http://www.youtube.com/watch?v=hbsm2rmg-IU

  • talalom;

    Mi ellenzese lehetne valoban a fiatalok a sportok-iramyaba valo erdekeiken???

    Amig a sportot kedvelik egeszseges teteikkel vannak elfoglalva.
    Abbol nem csak fizikailag de erkolcsileg is jovedelmeznek.

    Mit velne, mivel toltenek idejeiket maskent ???

    Az okostelefonaikon valoban elkoptatajak az ujjaikat.

    Vagy fustolnek halalt-okozo dohanyjovedekeket?
    Sokan isznak, sot a kabitoszerek sem elerhetetlene szamukra.
    Vagy mint a cikkel adott szoke-fiu eseteben maskent egy nehany serdulo leanyt mar tehetbe ejtett volna.
    S az adofizetoknek kellene azert is fizetni.

    Nem is emlitve az auto-utakon torteno hajszaik, s a rengeteg balesetek.

    Az en velemnyem, tudom maguk atkoznak azert, de bar csak minden fiatal a kedvelt sportjat uzne teljes kepessegevel es lehetosegei alapjan.

    Mag ha nem is logna aranyozott erem a nyakukban !

  • ORSOS;

    Maga kezdi kopirozni Rodeo ertelmetlen es valotlan hazugsgait !!!

    Hol, ki altal, mifele „bekebelezett” ,”kifosztott” olajmezokre hivatkozik maga?

    A Suuni Saud Arabia es a Shia Irani oreg vallasi bugak a hatalmuk erdekeben okozzak mind a Muslim vilgaban mind a kegyetlen verontaspokat.

    Kozben Iran lakossaga kozel a Venezuelai helyzethez alnak.

    Obama nyujtott Irannak 150 billio dollart remelve hogy a lakossag letenek elolenditesere hasznaltak volna.

    De azonnal a Hasbala es a republican garda altali kegyetlensegeket terjesztettek, Sziriaban, Yemenben, Nigeriban, s mas afrikai Islam orszagokban, sot Afghanistanban meg Benhla Dashban is.

    Nem is emlitve a PLO-t napi raketa tamadasokra Israel lakossag elleni merenyletekre.

    Nyissa-ki szemet, fulet es legyen oszinte a torteno valo tenyeket belatni es bevallani.

    P.S.
    A maguk szeretett Putinjuk az egyedulli aki „bekebelezett” fegyveres erokkel meghoditott szomszedos nepeket.
    Meg artatlan idegen nemzetkozi legi-utasok tomeggyilkossagra is kepes volt !!!

  • RODEO talalom-hoz cimzett soraira;

    Persze megleponek talaljak a „First Amendment” biztositja mindeki korlatozhatatlan jogat azt mondani, irni amit csak ohajtana.
    Igen , az meg az elnoknek is joga.

    Hasonloan mint annak a negy noknek akik az eg-vilagon mindennek lehordtak az elnokot.

    Minden propagandaik csupan mert Trump feher-ember.

    Ha az elet itt nem tetszik menjenek vissza ahonann jottek, volt Trump valasza !

    Az ellenzekiek mar is 25-en verik egymast mar ket honapja.
    Habar a valasztas 2020 Novembereben lessz.

    De eddig minden tetteik csak Trumpot segiti.

  • Orsós Elemér

    Drizari
    2019 július 17
    8:31 de.
    Ez a fiú majdnem olyan ügyes mint a mi politikusaink, azonban a mieink milliószor nagyobb tárgyakat és pénzeket is nyom nélkül el tudnak tüntetni!

  • Bendeguz79
    2019 július 17
    12:45 du.

    gizi, az usa mit keres a levantén és a maghrebben? lopott holmit?

    és van valami semmi köze ahhoz, hogy az ott lakók hogyan élnek? Obama ajándékozott $150000000000 erről nem írt a fáma sem cnn sem foximaxi, sem a többi sajtcetli? és ekkora volt a szerelem vagy mi volt ez?

    a quadriga meg folytatja még akkor is ha a Pelosi bele zöldül, így legalább kiderült, hogy egypártrendszer van nálatok azaz diktatúra…, hahahaha

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2019 július 17
    12:45 du.
    Hány féle kommentemből szedte össze ezt a gyűjteményes, zavarosnak látszó halandzsát? 😀 (Egyébként az Ön által felvetett kérdésekről értelmes emberrel élvezetesen lehetne vitatkozni! 😀 )

  • RODEO’
    A UK Washingtoni kovete olyan esztelen volt mint te vagy.

    Ki mas firkalt volna egyeni szemlyes gyalazkodasat egy diplomaciai kabelba???

    Aki nem kepes hivatalhoz valoan viselkedni legyen amire megfelel. Van sok birka es legelo UK-ban.

  • másnak is vannak „bajnokaik” mi az nekik 41,9 millió dollár hogy a Juan Guaido aki máig egy senki legyen valaki hahahaha

    most kaptam:
    El memorándum, con fecha del pasado 11 de julio, contiene una notificación de la Agencia de Estados Unidos para el Desarrollo Internacional (USAID, por sus siglas en inglés) al Congreso que informa sobre el desvío de 41,9 millones de dólares. La agencia afirma que el paso es „necesario debido a los acontecimientos imprevistos y las circunstancias excepcionales”.

    Donald Trump en rueda de prensa tras la cumbre del G20 en Osaka (Japón), el 29 de junio de 2019.Trump afirma que su enfoque sobre Venezuela „podría cambiar en cualquier momento”
    „Todo este dinero [que] se desvía irá a Guaidó y su facción, reza la nota, a pagar sus salarios, billetes de avión, entrenamiento para la ‘buena gobernanza’, propaganda, asistencia técnica para celebrar las elecciones y otros proyectos para ‘la consolidación de la democracia'”, reporta el periódico.

    AZAZ FIZETÉST KAP, REPJEGYEK, GYAKORLATOZNI AZ ÚJ KORMÁNY SZELÉBEN, PROPAGANDA, MŰSZAKI SEGÍTSÉG AHHOZ, HOGY A DEMOKRÁCIA BECSAPÓDJON MINT EGY BOMBA HAHAHAHAHAHA (fordítottam azoknak akik nem értenek spanyolul, dehát venezuelában még spanyol a beszélt nyelv)

    így exportálják a „demokráciát” kis júdás ezüstökkel… be is van aranyozva?

    és a normálisak meg röhögnek rajtuk

  • GEYZA volt az egyedulli aki emlekezett az Apollo 11 Holdra utazsarol 50 evvel ezelott.

    Valojaban tegnap volt az 50-ik evforduloja az Apollo 11 utjanak kezdete Coco Beach-rol.

    Ma ugyan ottan szorgalamskodnak egy raketaval ami majd 2922-ban megy a Holdra es onnan a Marsra es vissza.

    Az utazas a Holdra 10 billio dollarba kerult, meg nincsen teljes koltsege megallapitva a Marsra utazni.

    De vajon tortent volna mind az HA a Szovietek nem kezdtek volna a katonai celokkal a vilaguri terjedsst???

  • Többeknek: Írtam, hogy csak fejből rémlett, hogy Hajós Alfréd és Hosszú Katinka is nyílt vízben úszott, és szerzett érmet. Nem követem, hogy éppen melyik mutatványos, milyen kunszttal szerez „dicsőséget”.
    Ismétlem: az élsport egy nem is fer biznisszé silányodott ócska parasztvakítás, amit igen hatékonyan használnak hataloméhes galádok. Ez nem azt jelenti, hogy szerintem bűn bármelyik gladiátornak szurkolni – nyugodtan. Meg kell venni a jegyet,amiből a gladiátor fenntarthatja magát. De sokkal fontosabb dolgok vannak a világon, minthogy xyz éppen aznapi állapotában hány tizedmásodperccel ért hamarabb célba.

  • Bendeguz79
    2019 július 17
    10:28 du.

    Elmondom öcsém mi történt volna:

    Az USA SOKKAL HAMARÁBB JUTOTT VOLNA EL AZ ÜRSIKLÓHOZ !!!!!!

    Már az ötvenes években kinnt jártak a Világűrben a rakétarepülőgépeikkel, 70-80 kilométeres magasságokban.
    Ott már gyakorlatilag semmiféle légkör nincsen, amelyek kölcsönhatásba kerülhettek volna a gépek kormányfelületeivel.
    Kis ” pisszegő” hidrogénperoxidos fúvókákkal tartották a gépet a megfelelő pozícióban.(nevezhetjük segédrakétáknak is)

    Már ott tartottak hogy ezekhez az eredetileg a hangsebbesség feletti tartományt kutató kísérleti gépekhez készült rakétahajtőműveket lecserélik olyan új hajtóművekre, amikkel el tudják érni azt a sebességet ami a Föld körüli pályához szükséges.

    Pár év munkája lett volna még és sajnos MÉLY TITOKBAN TARTOTTÁK ezeket a kutatásokat, merhogy az USAF finanszírozta őket. Holott az első ember aki FIZIKAILAG kinnt járt a Világűrben természetesen egy amerikai berepülőpilóta volt, bőven Gagarin előtt.
    (Nem mintha ezzel kisebbíteni akarnám a szovjet ürkutatás, vagy Gagarin érdemeit, de ez a tény.)

    Csakhogy ’57-ben jött a hír hogy fellőtték a Szputnyik I.-et.

    Erre pánik tört ki az USA felsővezetésében, azonnal megszüntették az „X” rakétarepülőgép-terv finanszírozását és az elkészült új hajtóműveket átirányították a „kapszulás”
    ” Embert A Világűrbe projectbe.
    Az oroszok ebben is megelőzték akkor az USA-t, ami arra ösztönözte őket hogy még intenzívebben dolgozzanak ezen az amúgy eléggé balfék terven.
    Magyarán: az USA AKKOR a ruszkik kottájából játszott.

    Így aztán kb. jó 25 évvel később kezdték el készíteni és használni az Űrsiklót.

    Amit a ruszkik lekoppintottak, aztán pofára estek vele mert SENKI nem akart az orosz -amúgy nem rossz- Enyergija-Buran
    (Buran = Hóvihar, az űrsikló elnevezése) rendszerrel „payload”.-ot földkörüli pályára helyezni !

    Egyetlen egy fizetős startja nem volt neki !!!!!!!!!

    Most valami vidámparkban van kiállítva Moszkva mellett állítólag.Vagy a Moszkva folyó mellett.

    Amúgy, mivel a nemzetközi űrkutatásban dolgoztam, kötelességemnek éreztem itt megemlékezni a Holdraszállás évfordulójáról.

  • lelszi
    2019 július 16
    12:42 du.

    Ez valami komcsi lehet.
    Hogy itten ” elvtársazik”

  • GEYZA soraira;

    Lennel hajlando megosztani az itteni olvasokkal , hogy hol, mifele „nemzetkozi urkutatasokkal foglalakoz”-tal ???

  • Geyza
    2019 július 18
    3:24 de.

    agnoszkálsz? a ragyogó múlt ami elmúlt! az országúti közlekedés teljes csődje és költségei valamint környezeti hatásai fatálisak, a tehervonatok a XIX századi technikával döcögnek a széteső vasúti pályákon személyvonat csak annak jó, aki már a nyugdíjas koron is túl van és rengeteg ideje van döcögni… a világ meg halad és elektromos de van nekik diesel mert az olajosok megvették az egész ketyerét kilóra… a városi villamosokat bezúzták mert az tiszta és gyors

    de ők a világ eszei, meg a legjei, olyan szépek mindenbe beleverik az orrukat már egészen duda orruk van… essetunni

  • Bendeguz79
    2019 július 18
    10:04 de.

    Nem

  • Rodeo11
    2019 július 18
    12:16 du.

    Mijeza a kicsinyítőképző az „agno” szó után?
    És egyáltalán ??

  • Bendeguz79
    2019 július 18
    10:04 de.

    gizi, te nem ismered az „ŰRT”? az az ahol nincs semmi ott könnyű kutatni még véletlenül sem talál semmit, üres… essetunni

    hogy van mindez pirézűl?

  • Geyza
    2019 július 18
    12:23 du.
    keresd az űrben… te nagy kutatója vagy a semminek is hát még a zűrnek

    az agno az gizi stílusában az agg nő t jelenti… bármit érthetsz rajta ott a zűrben

  • Rodeo11
    2019 július 18
    2:55 du.

    Mit pampogsz wazze csillapoggyá’

  • Drizari,
    elnézést,de azt még hozzáteszem,hogy ha létezik egyáltalán szép síremlék akkor Hajós Alfrédnak van a Kozma utcai izraelita temetőben.Minden sporteredményével feliratozva.Számomra nagyon megható látvány volt.Most nem jut eszembe és késő is van a kikereséshez,de utána nézhetsz,hogy nem ezen a néven született.Ő is egyike volt a sok zsidó sportkiválóságnak,akikről nem említik meg,hogy a magyar színekben csak versenyzett.

  • OK kis-ocsem;

    A US semmi elkepzelesekkel NEM probalkozott sem kozmologiai sem katonai celokbol a vilaguri kozlekedesekre.

    Az SR-70 repullo csupan felderito gep volt.
    Magassab, gyorsabb le-lohetelenul repulni felderites celjabol.

    A szovietek a Sputnik katonai celja volt.

    De a semmibol kezdve a US sikereskedett.

    Mikor 1960-ban Kennedy cella-tette, „within a decade to put man on the Moon and bring him back safely”.

    Azt kepes volt valova tenni sot csak 9 ev alatt.

    Ma raketan dolgoznak amiy 2020-ra a Holdrol a Marsra megy, s vissza.
    Talan ismet semmi mas mint koltekezes csupan politikai-versenyzes okabol?

    De a lenyeg, hogy egy srac,Ilan Musk es Dick Bronson is mar tobb es kulombozo ujrahaszlahato „Space X” vilagurbe megy, s visszaerve fuggolegesen ugyan azon ponton leszal, s koltsege csupan egy toredeke.

  • GYURIO’

    A Torah emlekeztet arra hogy a holtaknak nem letezik emlekezeteik, semmi sem, csak por es hamiva vannak.
    De hat akkor miert a bronzokban valo megorokiteseik???

    Nem Istentelenseg az neked ????

  • TUSKE ZSOFIANAK mivel a „Sorosoztak” cikk lezart, de azon tett hozzaszollasara reaglava ohajtanam ha valaha is a hozzaszollas alanyan reagalna;

    Lenne kedves ertesiteni, hogy mikor, es mi bizonyitott modon hagyta jova magyaroszag lakossaganak 2/3 os tobbsege azt a maga alatal imadodtt „Alkotmany modositast” ?????

    Nem ugyan azon modon „jogositotta” a Reichtag-ban maroknyi nazik, s a Kereml-ben a part KB-je, meg Beijingben, Caracasban, Havanaban, stb.stb. a maga altal predikalt ohajaionak letet?

    Szivembol kivannam maganak hite, elve es azon modon elni eletet es minden elvtarsai is.

    Az egyedulli kerdesem magahoz, mint mar elvtarsaihoz tettem tobbszor, miert nem fogadta el a mar negyszer ajalnlott ingyen urazast azokba az orszagokba, csupasn passpotja elleneben ?????

    Kedves Asszonyom, tegye hitet, meggyozodeset, elvet, eletet oda ahol a szajja van !!!!
    (Magyarosabban elje eletet szvai alapjan!)

  • Geyza
    2019 július 18
    3:50 du.

    mit agnoszkálsz? az agg nő aki máááá szkál… űrözzél, az, talán, jobban áll

  • Bendeguz79,
    nem tudom Te milyen Tóráról írsz.Egy biztos,hogy hülyeséget alkottál ide.

  • Mégis kikerestem.
    Hajós Alfréd született Gutmann Arnold.1878 febr 1-1955 nov 12.
    Építész,N.B.I-es labdarúgó és bíró,az 1896-os athéni olimpián
    Magyarország első olimpiai bajnoka.Emléke legyen áldott.

  • Geyza
    2019 július 18
    3:50 du.

    @g senkiházi

    mikor majd egyszer megérted(???) a Beethoven IX. 3. tételét akkor… talán… addig nyugodj békében

  • gyuri10

    Ha már Hajós Alfréd és sport. Tudsz arról, hogy 2019. július 29-e és augusztus 7-e között nálunk (Budapest) rendezik az európai maccabi játékokat?

    http://www.sport1tv.hu/video/82237/kozeleg-a-maccabi-jatekok-rajtja/

  • Geyza:
    „a nemzetközi űrkutatásban dolgoztam”

    Az űrt kutattad? Geyza, miért nem újítod fel, folytatod ezt a tevékenységedet? Munkád lenne bőven. Kutathatnád például néhány itteni fórumozótársunk gondolatvilágát. Ajánljak neveket, ahol a végtelen űrben akár az univerzális tudatlanságot is fölfedezhetnéd? 🙂

  • Tüske Zsófia

    Bendegúz: az Alkotmányt is – ahogy minden magyar jogszabályt, NEM a lakosság hagyja jóvá, hanem a parlamenti képviselők.
    Elvileg – a kétharmados törvények előkészítéséhez a parlamenti pártok konszezusa kell, ami úgy működik, hogy a törvény-előkészítő bizottság elkészíti a tervezetet, azt kiadják tanulmányozásra a parlamenti képviselőknek, azok elolvassák és módosító javaslatokat fűznek hozzá. Ezeket meghallgatják és vagy elfogadják a javaslatot, vagy nem. Ezzel vagy módosul a tv.tervezet, vagy nem. A végén szavazásra bocsájtják – esetleg alkotmánybírósági normakontrollra – és vagy elfogadják, vagy nem.

    Nem tudom, hogy miféle elvtársaimról vartyog folyamatosan. Ki kell ábrándítsam, nem rendelkezem ilyenekkel, sem a múltban, sem jelenleg, de a jövőben sincsenek ilyen szándékaim.
    Arról meg végképp nem tehetek, hogy a maga középfokúnak is alig minősíthető magyar nyelvi ismereteivel a hétköznapi magyarban – ezt úgy hívják, konyhanyelv – sem igazodik ki, nemhogy a jogi szaknyelvben.
    Itt erőlködöm, mindenféle hatályos és módosított jogszabályt tálalok magának, (ilyen makacs és ostoba olvasóm nem volt a jogi kari könyvtárban) de képtelen azokat szerintem még megnyitni sem, de elolvasni és értelmezni még kevésbé.
    Valami végleg beakadt a maga agytekervényeibe, aminek a leghalványabb köze sincs a valósághoz.
    Sem a hétköznapi életben, sem a magyar jogrendszerben.

    Ami az ingyenjegyet illeti, amit itt ajánlgat fűnek-fának, kösz, de nem élek a magukat felsőbbrendűnek képzelő alsó-floridai illetőségű emigránsok üveggyöngyeivel.
    Ha valahova el akarok utazni, ahhoz nem igénylek semmiféle könyöradományt. Úgyhogy coki.

  • jani
    2019 július 20
    6:00 de.

    De kuvva jó lesz !!!
    Ennek a Maccabbinak vagy miafenének több mint 21-szeres a MAGYAR költségvetése (idáig) mint ugyanennek a rendezvénynek az ára Németországban, ahol az ország GDP-je jóval magasabb mint itthon de legalább a fizetések is a többszörösei a hazaiaknak,

    De nem baj TE azért csak lelkesedjél ezért a közpénz-lenyúlásért ( is) !

    https://magyarhang.org/sport/2019/01/08/lassan-elkepeszto-mereteket-olt-a-makkabi-jatekok-koltsegvetese/

  • Kővendég
    2019 július 20
    6:29 de.

    hehehehehe előbb a zsebemben lévő űrt kell kutatnom.
    Minden egyébb várhat 😀 😀 😀

  • Tüske Zsófia
    2019 július 20
    9:29 de.

    Igen, de amint hallom,
    JOGÁLLAMOKBAN kisebb Alkotmánymódosítások
    is évekbe tellnek és konszenzust kell teremteni
    a jogszabályok életbelétetéséhez a lakossággal.
    Persze..vannak banánköztársaságok ahol egyes paprikajancsik
    a vonaton, Szatymaz és Sz.Fehérvár között a laptopjukon
    rittyentenek egyet és másnap a Parlamenti Többségnek elnevezett bólogatójánosok hada meg is szavazza.

  • Tüske Zsófia

    Geyza: az alkotmányozásról Bihari Mihály előadása adja a legérthetőbb magyarázatot.
    https://mindentudas.hu/el%C5%91ad%C3%A1sok/tudom%C3%A1nyter%C3%BCletek/t%C3%A1rsadalomtudom%C3%A1ny/133-%C3%A1llam-%C3%A9s-jogtudom%C3%A1nyok/6107-alkotmanyos-rendszervaltas.html
    Berakom, hátha valakit érdekel.
    A fidesz szakállas bácsijának gányolását ne nevezzük annak, bár konszenzus és ellenvetés nélkül megszavazták.

  • TUSKE ZSOFIA soraira;

    Kedves Asszonyom, nem ertem miert ismetelte a maguk europai kormanyzas modszeret, ami teljesen amint en le-irtam maganak.
    Sot mar jo nehanyszor itten a multban is.

    Igy probalata talan jelezni azt, hogy vegre belatja, az semmivel nem kulombozo a regi nemesek altali, vagy a fascista ‘Reichtag’, Supreme Soviet, stb. modszereitol.

    Barmi neveket is hasznalnanak, de az NEM ‘nepi-onkormanyzas’!!!!

    A nep, a lakossag NEM valasztja kepviseloit, egyenileg-nevszerint, s nem hataroz semmimodon.
    Csupan a maguk 23 politikai partok on-jelolt vezetoi nevezik ki „kepviseloiket” a nep-dontesenek hianyaban, s az altaluk kinevezett „csicskasaik” huen engedelmeskednek.
    Hiszen maskent egy 3/4 millio Forintos havi fizeteseiket vesztenek.

    S ki valasztotta a biraikat ?
    Es hasonloan a megyei, jarasi, keruleti, varosi ugyeszeiket?

    Maga dicsekszik jogi ertelmevel, de hogyan nem kepes belatni ,hogy az eletbeli esetek hianyaban a Kuria birai csupan egyeni-ohajaikat es egyben diktaturaikat kepesek gyakorolni.

    S mint maga is leirta, a kozossegnek semmi lehetosege a torvenyjavaslataikat biralni, az az tamogatni VAGY ellenezni.
    S a lakossag alkotmany-modositasi es kozvetlen-torvenyhozasi joga ismeretlen ugy.

    HA elso bekezdese azt tanusitana, azzal elohaladasat bizonyiyja.

    Persze azt nem kritizalom, ahoz nincsen jogos lehetosegem, csak egyenileg remelnem hogy valaha az leheto lenne a magyar nepnek is !

    De csodalkozom hogy miert az egyeni gyuloletes ocsarkodassaival tamad engem ???

    Az „ingyen jegyei”-re.
    Csupan lehetove probaltam tenni hogy boldogan elhetne a maga altal ohajtott es kedvelt politikai, tarsadalmi es gazdasagi korulmenyek kozott, mind az ottani fascista, Horthysta, Orbanista, stb.stb. eletmod hianyaban !!!!

    Soha nem kivannek koszonetet azert, de az ellensegeskedeseik nem a civilizalt, inkabb a maguk elmaradt regi nemzeti soviniszta csokevennyessegeit bizonyitja.

  • FYURI10;

    „Milyen Torah-rol…?

    Az egyetlenrol, amit Moses kobevesett.

    Sajnalom hogy Ramalah-ban azt nem olvashatod !

  • GEYZA;

    A US Alkotmanyat alkotmanyos modon modosithato.
    (US Constitution Article V.)

    1., Akar a Congreszus altali kezdemnyezesre, akar a lakossag kezdemnyezese alapjan a US tag-orszagok 2/3-os tobbsegenek megszavazasaval.

    2., Hasonloan ugy a Congreszus, mint a lakossag kezdembyezesevel Alkotmanyos Tancsot valasztva hivhatnak ossze.
    Amodon az egesz Alkotmany valtoztathato, megsemmisitheto es teljesen uj Alkotmany szerkesztheto.

    Az 1., modszere alapjan mar tobb mint 10 ezer probalkozas tortent, de csak 26, illetve 14 modositas tortent.
    14 mert az Alkotmany jovahagyasahoz (1787-ben)elsoben egy 10 piontos, majd 12 pontos Amendment volt szukseges, az u.n. „Bill od Right” ( a Jogok levele)amivel vegre jovahagytak.

    A mi Florida Orszag Alkotmanyat minden evben a szavazo listan van nehany modositasi javaslat szavazasraa.

    Tavaly (2018) 14 modositas volt,kozottuk az ado-korlatozas merteke ( az 20 mill-re), a marijuana szabad fustolese, es tobb mas dolgok.

    Minden tag orszag teljesen onallo es fuggetlen, s intez mindent a sajat lakossainak dontesei alapjan.
    Tobb dolgok oeszagonkent „hasonlok”, de SEMMI nem ugyan az!

  • Orsós Elemér

    jani
    2019 július 20
    6:00 de.
    Geyza
    2019 július 20
    11:42 de.
    Szerintem nem kellene ilyen nagy reklámot csapni ehhez a bilderberges szupertitkos jamboreekhoz hasonlatos, egyeseknek kecegtető eseményhez, nem csak a rekord összegű lenyúlás miatt!
    A Jóisten mentsen meg bennünket egy -belsőktől is kibicelt- külső beavatkozásra is alkalmassá tett provokációtól, mert ha nagyon akarnának itt is találnának alvó muszlimokat vagy hirtelen újragyártott szabó alberteket , bácsfi diánákat és matuska szilvesztereket, de ha azt nem is, akkor orosz gyártmányu vegyi fegyvereket biztosan, mert az már egy párszor bevállt és ezerszer nagyobb károkat okozna mint Orbán szokásos -ehhez képest bagatel- lenyúlásai! Már nem emlékeztek a müncheni olimpiára? (Én már szívesen túllenék ezen a szegregációs olimpián, avval a fellélegzéssel hogy, na ezt megúsztuk!)

  • Bendeguz79
    2019 július 20
    3:16 du.

    gizit a burra brava-t olvashatták, mint usa alkotmányjogtudóst, ha kihámozom a lényeget, akkor manapság már semmi sem igaz az eredeti alkotmányból annyi változás lett végigverve rajta, ámen… d’ment, vagy jött, vagy beesett szóval nagyszerű… és milyen jogos?

  • Jani:
    „Tudsz arról, hogy 2019. július 29-e és augusztus 7-e között nálunk (Budapest) rendezik az európai maccabi játékokat?
    http://www.sport1tv.hu/video/82237/kozeleg-a-maccabi-jatekok-rajtja/

    En tudok róla, csak azt nem tudom, hogy a felkészülés, az infrastrukturális beruházások közben lehetővé vált közpénz-lenyúlások, túlárazások lehetőségén kívül mire jó?

  • Kővendég
    2019 július 20
    6:29 de.

    Különben Almát kellene megkérdezni, mert ő a fizikus:

    Hogyan lehet az, hogy ‘Stenkegyelmébőlmiurunkat

    még nem jelöltékfizikai Nóbel-díjjra?

    Mikorpeg felfedezte hogy a sötétség

    gyorsabban terjed mint a fény ?

  • Orsós Elemér
    2019 július 20
    6:29 du.

    Na jó jó de azzé’ kivi lennék mi történt volna
    ha 2010 előtt hasonló huncutságok derültek volna ki az akkori kormányról?

    Ledöntötték volna a Szabadságszobrot,
    és a Rákóczy út mentén hullákat lengedezett
    volna a lámpavasakon valamiféle „fényes szellő” ?

    És ez még mindig csak aprópénz az eddigiekhez képest !!!!

  • Bendeguz,
    már Te is meghülyültél?Az idejáró arab nácikkal kooperáló,soros bérenc,balosoknak mondhatod ezt a baromságot.Én már túl vagyok a katonaságon. Ramallára csak tankkal jártam be.Ha egy mód van rá és meg is érted,hát kérlek a barátaidat se küldd be oda fegyver nélkül. One vay tickettel.

  • jani,
    tudok róla és sok szerencsét kívánok a tehetségeseknek.Ezt csak üdvözölni lehet.Arról is tudok,hogy 2019 augusztus 22.-e körül lesz Szegeden a kajak-kenu világbajnokság.Szerettem volna megnézni,de későn tudtam meg és ezért már előtte rendeltem kétheti üdülést más országba.

  • gyuri10
    2019 július 21
    7:14 de.

    „Ramallára csak tankkal jártam be.”
    Napersze DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    Strandolni meg atomtengeralattjáróval mi?

    És mi van a te 1956.-os Csepel-Dunaág-béli ifjúsági kajak-kenu aranyérmeddel? Azt is tengeralatjáróval szerezted ?
    Komcsizás helyett érdeklődve várjuk a magyarázkodásaidat.

    Merthogy 1956 szeptemberében nem volt semmiféle kajak-kenu bajnokság a Csepeli Dunaágon.

    Vagyis hazudtál egy vaskosat Zsófiának, hogy nagyfiúnak tünjél előtte.

    Pontosabban hármat. Mert ebben a beírásodban kereken 3 hazugság van.

  • Kővendég
    2019 július 21
    2:52 de.

    Arra jó hogy
    az ilyen patkányhús-falók
    itten komcsizhassanak, Soros-bérenckedhessenek
    és ráhúzzák másokra a saját sarukat: nevezetesen hogy az
    iszlámnácik szekerét tolják ravasz módon.Mert ez a Gurltiz
    idáig még mindenkire rászállt a maga ocsmány szemét stílusával
    aki kiállt Izrael mellett.A Lehar-blogról is kimart minden
    kommentest. Meg lehet nézni : minnél inkább visszamegyünk az évek során, annál nagyobb élet volt ott. Mostmár jó ha van három-négy komment egy cikk alatt. Itt is a büdös nácikkal haverkodik, meg az antiszemitákkal. Tán nem véletlenül.

  • Bendeguz79
    2019 július 20
    2:59 du.

    Háppersze hogy nem olvashatja a Torát Ramallahban.
    Mert tankkal járt oda bevásárolni.
    A barom DDDDDDDDDDDDD
    Tankkal DDDDDDD

  • Bendeguz79
    2019 július 20
    3:16 du.

    Jó OK azt nem tudom,
    de én azt hallottam a Klubrádióban alkotmány-jogászokkal való stúdió-beszélgetésben,mikor itt megpuccsolták az Alkotmányunkat,
    hogy például Spanyolországban (vagy valami hasonló, hozzánk képest civilizáltabb és műveltebb országban) volt egy Alkotmánymódosítás és egy két vagy három évig is eltartott
    mire mindenkivel egyezségre jutottak.

  • Tüske Zsófia
    2019 július 20
    2:44 du.

    NA LÁTOD !!!!!
    HÁT ITT VAN A PROBLÉMA !!!!

    Az álellenzék szépen felesküdött rá, csakhogy bevonulhassanak az álParlamentbe és röfögve ehessék a moslékot a gazdájuk kezéből !!!!!

    Idönként a rend kedvéért csinálnak egy kis ellenzéki performance.-ot , amire nagy szüksége van Orbánnak:
    ezzel tudja megmutatni a Világnak hogyhát kérem itten demokrácia van, mégha illiberális is.

    Nekem mindösszesen ennyi a bajom az úgynevezett „ellenzékkel”
    Hogy szépen befeküdtek az Orbanizmusba.

    Elvtelen társulat.

    Volt idő mikor az ellenzék százezreket tudott kivinni az utcára.
    Aztán a tüntikézés végén szépen hazaküldték a lelkes tömeget.
    Ha gonosz lennék, azt mondanám lezsírozták a dolgot a Hatalaommal.

    De nem mondom mert gonosz vok DDDDDDDDDDDDDDD

  • Rodeo11
    2019 július 19
    1:58 du.

    Itt van a félkegyelmű Vágner-zabáló mosónő imádottjának mostani nyilatkozata, ami amugy éppen életszerű, az USA űrkutatásának páratlan és senki által 50 éve nem túlszárnyalt eredmányének évfordulóján:

    https://nepszava.hu/3043876_bolsonaro-nem-hiszi-el-az-allami-urugynoksegnek-hogy-gyorsult-az-esoerdok-pusztitasa

    Hja a biznisz.
    Kell a marhatenyésztő-báróknak a legelő, ami amúgy kb 3 év múlva meddővé válik és a területből féligmeddig elsivatagosodott , haszontalan terület lesz.

    A marhákat nagyrészét az USA-ba adják el hamburgernek.
    Most akkor az USA a hibás hogy onnan veszik a marhát ahol olcsóbb?

  • Geyza
    2019 július 21
    10:10 de.
    @g a bolsonaro-t (is) beszéld meg a @gaga val az az ő kedvence, mert…, hát azt még nem árulta el, de lehet hogy titkos szerelem?

    a bolsonaro a krump lee rokona

  • Geyza
    2019 július 21
    10:10 de.
    @g ezzel -is- vakot lőttél… pont az ellenkezőjét írtam arról a hazaáruló, korporációs lakáj tetü bolsonaroról és a @gaga (azaz gábrielke olyanokat írt rólam, hogy a papír is elpirult tőle)

    te összekeversz engem valaki mással? szégyen! és hisztérika is vagy

  • Geyza
    2019 július 21
    10:10 de.

    @g az általad annyira imádott kapitalizmus ezeket csinálja…nem kell messze menni a Proctor & Gambler a Charmin Ultra nevű WC papírját a kanadai boreal forest több ezer éves őserdő az ország egészségének őrizője… kiirtásával készíti és még reklámozza is, hogy a segged ennél selymesebbet még sohasem érzett… és ezek a tetvek nincsenek egyedül a sok szarházi a műanyag palackban hordja haza a csapvizet ahelyett hogy kinyitná a vízcsapot és még fizet is érte majd a sok ocsmány palack a hülye gyerekével az utcán szerte széjjel hever, meg a szívószálak annak a kitalálóját máglyahalálra ítélném de előtte megnézném milyen a hasa belülről…

    soroljam… és akkor a „fejlett” országok, kanada usa és az ejjujjujjujjujj a távolkeleti Fülöpszigetek, malájok és taiwan meg egyebek partjaira szállítja a feldolgozatlan szemetet teherhajó rakomány számra már diplomáciai kapcsolatok is megszakadtak miatta… mert a kapitalista -egyelőre- nem tud profitot termelni a szemét megsemmisítésével, pedig volt erre egy önégető és energiatermelő módszer a 70-es években de azt nem vezették be mert endéka volt és még állt a berlini fal amit azután a nato szépen lebontott, hogy egész európát teleszarja

    essetunni?

    ja majd a gizi meg a gábrielke elmagyarázza neked

  • Nerángatózzál Rodeo

  • A TARKA MACSKA HATSO RESZE allitja, hogy „.. seemi nem igaz az Alkotmanybol annyi valtozas lett rajta.”

    SEMMI VALTOZAS NEM tortent, csak 14 „Ammendment”, ha merthetned hogy az mit jelent, lett hozzadava, 1787-ota.

    De maig is vilag leg regibb, de modernebb es elo-alkotmanya amely mukodik maig is, sot mukodott meg sokkal megprobaltatobb korulmenyek kozott is.

    Minden betujenek teljesen donto es rendkivulli erteelemezeset nyujtja.
    Egy arva szo sem letezik benne aminek nem letezne az egesz tarsadalom mukodesenek jelentos erteke.

    (S csak 14 oldal egy 8 cm szer 16 cm-es oldalon.

  • Geyza

    ez a rodejóska teljesen transzban van az őserdők miatt, mert hogy olyan formában szereti amazóniát, mint ahogy az a columbiai, perui, venezuelai részen van: – vagyis; coca és marihuána ültetvényekkel telis-tele benépesítve.

    Ezekröl tudjuk hogy „természetes”, – persze tökre az – sőt még guatemalában, nicaraguában és a mexicó esőerdős részén is….

    Az indiánokat meg rezervátumban mutogatni milyen jó, mint furcsa emberszerű majmokat – az az igazi természetmegőrzés (sicc!) – lehet turistautakat szervezni rá.

    Merthogy a rohadt kapitalisták szocializálni akarják ezeket a furcsa lényeket – aztán utána majd még szabadon be lehet az erdőbe járni bárkinek. Na csak az kéne még!

    Mivel most csak a „természetvédő” szervezet tagjainak van bejárása, az indián szabadon ölhet meg bárkit akit akar – szabadsága van rá, hiszen rájuk nem vonatkoznak az állam törvényei.

    A hazugságot azt nagyon könnyű utolérni – az papírgyáraknak dél-brazilban, argentinában, uruguayban vannak hatalmas eukaliptisz ültetvényeik.

    A finn és svéd gyáraknak is. És a gyáraik is itt vannak. Több millió hektáros reflorestamento-k (újratelepített erdőségek)

    A több-száz-éves fák nem nyerők papírnak – valahogy, vajon miért? (Mint ahogy kivénhedt többéves kotlósból akarnál jérce-combokat rántani)

    De ugye ott Kanadában, meg a pesti aszfalton ugyanúgy el lehet adni ezt a dumát is, mint a a petrolkémiai-ipar egyéb ócska hazugságait a felmelegedésről.

    Igen, a műanyagról csak most kezdenek beszélni, eddig valahogy magasról leszarták, meg azt is, hogy szinte nincs olyan használati tárgy, ami ne müszarból lenne.
    Már nőket is lehet belőle kapni – erről a rodeio nem beszél, mert azt gondolom imádja.

    merthogy az elektromos autó sem olyan egyszerű ám!
    Több energiát fogyaszt, mint a hagyományos, csak nem látszik ki. Bár ugye az energia-megmaradás törvénye alapján hamar fel lehet írni az egyenleget.
    Persze milyen szép, hogy nem füstöl – csak az a fránya aksi – meg hogy minden müszarból van benne.

    Persze jól hangzik az is, hogy inkább gyapotot vessünk, hogy mindenki seggén pamutbugyi, meg pamutgatya legyen – csak hát ahhoz is hely kell.
    Gyapotültetvényeknek is sok hely kell – a feneségbe, az erdőnek már ezzel is megint annyi.

    A nagyobb baj tényleg az a több mint 7 milliárd segg.

    Ott van a „modern-stonhenge-ben” köbe vésve, hogy az ideális létszám 500 millió.

    Az >> A L A P I T V Á N Y O K << Billgates/Melinda, Carneghy-Hall, Rockefeller, – és társaik mindnyájan ezen "dolgoznak", hogy meglegyen.

    Persze az ajjahtollak, putyinok, Mao népe mit sem tudnak erről. Tudják, de nem fogják fel – hogyan is érthetnék! Mint ahogy a rodeJóska se kapiskálja …

    Viszont szépecskén megteszik a magukét, hogy meg legyenek a háborúk és a járványok, amik meg vannak írva és amikről amúgy tudjuk, hogy elkerülhetetlenek. (hogy meglegyen a kívánatos létszám)

    A készpénz pedig hamarosan megszűnik.

    A világon mindenhol – és akkortól egycsapásra meg lesz a megoldás a "menekült-válságra" – nem lesz több menekült – nagyon gyorsan elfogynak. Na kérem, az éhhalál az nem válogatós.

    Írjak még …? (Ja kérem, a Freemasonary ….)

  • GEYZA;

    Europaban egyedul Swajc-ban letezik a demokratikus ,az az a kozvetlen nepi-onkormanyzas ahol a lakossag maga szvazataikkal dontenek a nemzetuk ugyein.

    Azert Swijciak boldogok, szabadok , gazdagok es saemlegesek (haboruktol mentesek) mar negyszaz (400) esztendeje.

    Spanyolban a Catalon-ok (Kataloniaiak) porobaltak elvalni Spanyoltol, kulon orszagot alkotni, de a vezetoket a Madrid-i kormany letartoztatta.
    Annak huza-vonaja megy mar kozel harom eve.

    Meg Swedorszagban is csupan a part-valasztasok leheto, s parlamenti politikusok dontenek mindenen.

  • Geyza
    2019 július 21
    7:18 du.

    miattam nem kell aggódnod, arra ott van a @gaga azaz gábrielke és a gizi

    ugyis mint látom megint szóömlenye lett, én tudom a gyógyszert rá de a cenzor nem szeret ilyeneket olvasni

  • Bendeguz79
    2019 július 22
    3:29 de.

    gizi, la burra brava

    neked ott van a quadriga meg a trump nevű tweetmester ne foglalkozz mások belügyeivel, legyen az neked elég? azon csámcsoghatsz eleget

  • Gabriel
    2019 július 21
    11:03 du.
    @gaga, quer dizer: burra brava

    CTV

    https://www.ctvnews.ca/sci-tech/how-a-toilet-paper-boom-is-harming-canada-s-boreal-forest-1.4313548

    jobb lenne bolsonaróznál egy kicsit, hogy milyen jólétet teremtett a caboclóknak

    There are more than 800 species of eucalyptus and most are native to Australia; a very small number are found in adjacent areas of New Guinea and Indonesia

    Scientific name: Eucalyptus
    Family: Myrtaceae
    Order: Myrtales
    Kingdom: Plantae