Pártbeli történetek

2019 július 21 9:16 de.115 hozzászólás

Alighogy meghalt Lenin, kiderült, hogy a Párt második embere, Trockij elvtárs – áruló. Kamenyev, Zinovjev, Buharin és Sztálin megbuktatták Trockijt, és száműzték. Később belehalt egy jégcsákányba.

De pár év múlva kiderült, hogy Kamenyev, Zinovjev és Buharin szintén ellenség és szabotőr, ezért a bátor Genrih Jagoda elvtárs agyonlövette őket.

Kicsit később, mint ellenséges ügynököt Jagoda elvtársat agyonlöveti Jezsov elvtárs.
De kicsit később kiderült, hogy Jezsov nem elvtárs, hanem idegen ügynök és közönséges áruló. Ezért Berija elvtárs agyonlövette.

Sztálin halála után mindenki rájött, hogy Berija elvtárs is áruló. Ekkor Zsukov marsall megbuktatja és agyonlöveti Beriját.

De hamarosan Hruscsov elvtárs rájött, hogy Zsukov ellenség és összeesküvő, és elküldte Zsukovot az Urálba. Kicsit később kiderült, hogy Sztálin is ellenség volt, meg áruló. És vele együtt a Politbüró nagy része.

Ekkor Sztálint kiteszik a Mauzóleumból, a Politbürót és a hozzácsapódó Sepilovot Hruscsov elvtárs szétkergeti. Sepilovot Kirgizisztánba küldik.

Pár év múlva kiderült, hogy Hruscsov kalandor és jöttment, meg ellenség. Ekkor Brezsnyev elvtárs nyugdíjazza. Aztán később Brezsnyev meghalt, és kiderült, hogy ártó szándékú és a helyben topogás okozója volt, szóval ellenség.

Aztán volt még két geronto titkár, de rájuk senki nem emlékszik, hullottak mint a legyek.

És ekkor hatalomra került a fiatal és energetikus Gorbacsov. És kiviláglott, hogy az egész Párt csupa ártó szándékú ellenségből áll, de majd ő…

És akkor a Szovjetunió összeomlott.

Magyarországon ennyi belső ellenség nem volt, de azért ellenségkereső belügyéreink akadtak. Farkas Mihály, Péter Gábor és Kádár – mert, kérem, mielőtt pártnacsalnyik lett volna, belügyminiszter volt Rákosi idején – sikeresek voltak a belső ellenség felderítésében és kiiktatásában. Szibériánk nem lévén, az Alföld kietlen tájaira deportálták a nép ellenségeit, és Gulag híján Recsket és Kistarcsát tömték meg velük.

A gengszterváltás után Orbán kínosan ügyelt arra, hogy autokratikus hatalmát holmi belügyminiszter nem veszélyeztesse. Pintért megelőzően súlytalan belügyminiszterei voltak, el is tűntek nyomtalanul a süllyesztőben. Hanem Pintérrel bevásárolt. Azt hitte, hogy az olajszőkítéssel megvette kilóra, de ez nem jött be. Pintér elvtárs amolyan szürke eminenciássá nőtte ki magát, köszönhető annak, hogy első minisztersége után három páncélszekrénynyi TÜK anyaggal távozott a Deák térről. Jó kis biztosíték, támadhatatlanná is vált. Igaz, a felszínen egész jól működött: Clodo, a Fenyő-gyilkosság, a roma gyilkosságok hasznos kulisszát adtak neki, de a két pofonos stratégiája valahogy nem jött be. Cserébe érdekes módon színre lépésével megszűntek a politikai indíttatású – amúgy komolytalan – merényletkísérletek.

Nem tudni, mivel tartja sakkban Orbánékat, de tény, hogy hozzá képest Berijáék nyeretlen kétévesek voltak.

Orbanisztán nem kell, hogy féljen a széteséstől, a Fideszben nincsenek belső, ártó ellenségek. Most legalábbis nincsenek. De a Fidesz bukása után milliók fognak ráébredni, hogy ők tkp. csak a bomlasztás szándékával rajongtak Orbánért.


Illusztráció: Pezident’s Revenge. Michael Holmes.

115 hozzászólás

  • Konteó, semmi más. Nem vitt el semmiféle „TÜK anyagot” a Deák térről, mert mint belügyminiszter, a József Attila úti „objektumban” székelt, de nevezték Roosevelt térinek is.

  • a konspiráció inspirál… és ez lesz belőle ami látható…

  • A volt Szoviet rendszer a kegyetlen es veres eroszakon alapozott, s csupan azaltal volt letezheto.
    Sot letre-jottenek lehetosege is azon mult.

    A „Cseka” a Szentperevari katonai bortonben levo leg-elvetemultebb bunozoibol alakult, ami biztositotta a rendszere letet.

    S a hoherok miert csak munkajuk altal letezhettek, amikor fonokeik kivegzesevel onmaguk lehettek a „fonokok”, amig alatvalojaik is azt kovettek elohaladasuk celjabol.

    De legalabb annak mar vege, remelhetoleg orokke, kiveve mas vilagreszeken mas szelszoseges „hatalmara vagyok altal.

    Sajnos az emberi gyarlosag, onzes, a kivaltsagossag bekepzeltsege az orokke-valo.

    Aki egy kicsit csiszolt eloadokepesseget es alkalmazhatasanak lehetoseget eleri, igen konnyen a politikai kozossegekben sikereskedhet.

    Azert politikusok elso kepessegei a tomegek rabeszelese, de nem a fenallo-problemak megoldasai.

    Sajnalatosan, meg ma is otten, az u.n. „ellenzek” nem a mindenki-szamara jobb , tisztessegeseb korulmenyek , nem a nepi-onkormanyzas lehetosegenek az elereset ohajtjak, hanem csupan a lehetoseiket a hatalomra jutni.
    De a ‘hatalomvagy’ az on-pusztito is.

    Egyszerubben, az „A” es „B” vezerek helyett az „X” es „Y’ vezerek hatalmi lehetoseget uldozik.

    Sajnos az nem a kozosseg, ill a nep erdeket, hanem a hatalom/uralom lehetosegeert kuzdok erdeke.

    A dolgozo magyar-nep lete, lehetosege, erdeke marad ahol volt mindeg a multjaikban.

    De amit en altalabna jelzek, hogy nem „vezer-valtas”, hanem a tarsadalom-uralma helyett, minden egyen jogainak ,lehetosegeinek a bizztositasa, az az a nemzeti gondolkodas valtoztatasa szukseges, hogy a lakossag let-korulmenyein szabadon a sajat donteseik altal valtozhasson amint azt onmaguk ohajtanak.

    Az a nepi-onkormanyzat, mondhatnam „democracia”, de sajnos az ottan nagyon elcsepelt es jelentektelenne valt szo.
    De arra lenne szuksegeuk, s vilagszerte minden nep szamara.

    Na de velem mar gyakorlatbol, azt tilos itten kinyilvanitani ?

  • Drizari! Lehet, mert a Belügyminisztérium a Nádor utca-Széchenyi (Roosevelt)téren van. A Deák téren a Budapesti RfK volt – de nyilván ott is akadt elég SzTÜK. A kormányerőben egyelőre csak a némethszilárdságú elmék elburjánzása látszik, de azért vannak páran, akiknek nem ajánlanám, hogy éjszaka létrát szállítsanak, vagy titokzatos mérgű egzotikus pókot tartsanak a zsebükben, különösen ha jön értük a yard. De esti órákban irodaházak tetején kóricálni is egészségtelen…

  • talalom,

    fogalmad nincs, mi a „TÜK”, és a magyar állam hatalmi felépítésében se vagy jártas. Ebben az államhatalom erőszakszervezete (se) nem úgy működik, hogy hazavihetsz a szerkesztőségből egy csomag gemkapcsot, vagy egy csomag nyomtatópapírt. Pláne nem államtitokká v. szolgálati titokká minősített ügyiratokat.

  • Bendeguz79
    2019 július 21
    10:44 de.

    gizi la burra brava… de nem volt neki 800 katonai támaszpontja 145 országban, és egyetlen országot sem bombázott mint: nagaszaki, hyroshima, yemen, szomália, iraq, szíria, afganisztán, európa, jaaa, és a hold a mars következik és 911

    bruhahaha van még ilyen pirézed? olyan röhögény, ellenállhatatlan

  • talalom es masoknak is;

    Sajnos meglatasuk a reg-multban rakadt!
    Amikor az u.n. „belygyminiszter” egy s…nyalo politikus volt az elet-halal ura.

    Azert elkerulhetetlen a ‘nepi-onkormanyzas’ modszere.

    Ahol minden kozossegekben, megyek, varosok, kozsegek, faluk, stb. a lakossaik szabadon valassat nem csak a kozigazgatasaik „tnbacs-tagjait”, de ugyan ugy egyenileg, nevszerint az ugyeszeiket es rendor-fonokeoket. (Itt Sheriff-nek nevezve.)

    Persze az maguk altal gyulolt „democracia”.
    De atkozzanak engem meg annak emliteseert is !!!!

  • Nem érdemlitek meg ugyan, de azért mégis…
    Egy korabeli vicc.

    Május elsejei megbeszélések Lengyelországban:

    az egyik évben:
    Kovacsevszky kollega viszi Brezsnyev elvtárs képét, én meg Jaruzelsky elvtársét…

    egy év múlva:
    Kovacsevszky kollega viszi Csernyenkó elvtárs képét, én meg Jaruzelsky elvtársét…

    még egy évvel később:
    Kovacsevszky kollega viszi Andropov elvtárs képét, én meg Jaruzelsky elvtársét…

    az utolsó évben:
    Idén én viszem Gorbacsov elvtárs képét, Jaruzelsky elvtársét pedig Kovacsevszky kollega viszi, neki olyan szerencsés keze van…

  • Na Ille pille megint írt egy uszító,felesleges és buta …cikket4
    Az odáig rendben van,hogy „csokorba” szedte a komcsik,szocik ténykedéseit,múltját,de ugye az nagyon felesleges erőlködés,hogy a mai kormányhoz hasonlítja őket……ugye nem győztek volna egymás után többször,ha olyan aljasak,bűnözök lennének,mint a fentiek.(kintiek de az itthoniak is)Talán ennyi idő alatt kiderült volna pár dolog?( bár az ellenzék mindent megtett ezért…)
    Azt meg ugye ugye nem tudom honnan veszi,hogy az itthoni leszerepelt ellenzék „mostanában” válthatja a Fideszt?Jó vicc!
    Ezek még egymást is írtják módszeresen,bizonyítva az alkalmatlanságukat,hiteltelenségüket(szerencsére!!!)
    Na csak írogasson továbbra is ilyen „okosakat”.

  • Ami a Febyő gyolkosságot illeti,hát az tényleg egy szövevényes ügy,a perfelújítás volt,vizsgálat folyik (de ugye se Pintér,se Orbán nem gyilkolt?)meg ugye bizonyítani semmit sem tudnak,csak
    „hörögni” szokás szerint!
    Na pá!

  • T.Almási Alma !
    – A vicc igen találó… zseniális !
    – Illénél ugyanez : „Aztán volt még két geronto titkár, de rájuk senki nem emlékszik, hullottak mint a legyek.

    És ekkor hatalomra került a fiatal és energetikus Gorbacsov. ”
    – Geyzánk, akinek annyi sütnivalója van mint egy marék banándugó, talán Ő tudja mi az az energetikus… valami villanyszerelö féle…???

  • Alma:

    időpont: hatvanas évek. Színhely : mint az tudható.

    -És mondja csak Szergej Szergejevics, magát miért rugták ki a Pártból?

    -kettő bűnöm is volt…A párttitkár ,mikor nálunk járt, meglátta Koszigin és Hruscsov képét a falon. Megkérdezte „miért nem veszi már le annak a disznónak a képét?”
    Mire visszakérdeztem : -Melyikre tetszik gondolni ?

    A másik pedig: Megkérdezte a párttitkár elvtárs hogy a legutolsó pártgyűlésen miért nem voltam ott?

    Mire mondtam neki : -ha tudom hogy a legutolsó,
    tutti hogy elmegyek…

  • Almási Alma
    2019 július 21
    2:02 du.

    nagyon baba, de a mai lengyel vezetés képeit senki sem akarja lengetni? együtt a Donald-dal és a Bolton-nal? már nincs egy kovacsevszki elvtárs csak hecksenschuss aloiz? én felajánlom, hogy viszem a nato lobogóját…made in china

  • István,
    a Szajúza leírása érdekes.Köszönet.A magyarok bánatát Hála a Teremtőnek nem ismerem és nem is tartozik az érdeklődési körömbe. Amit leírsz a hasonlóságról,eléggé elképesztő.Egyenlőre vértelen.

  • Drizari
    2019 július 21
    9:54 de.

    igazad van, tévedtem, még országos rendőrfőkapitányként művelte. van még kérdésed?

  • Drizari
    2019 július 21
    11:23 de.
    attólm tartok, neked meg fingod nincs arról, hogy hogy’ működtek a dolgok. de csak erőlködj.

  • Boda Marcsi
    2019 július 21
    2:54 du.
    mondja, magát tényleg nem fizetik ezekért a fanatikus beszólásokért? mert, ha honor nélkül csinálja, akkor elég buta 🙂
    na, pá!

  • slapaj
    2019 július 21
    4:04 du.

    megkérlek, ne szólj bele a nagyok dolgába! tedd, amiért fizetnek: menj szépen le a mekibe, és hozzál szépen a szerkesztő bácsiknak két kávét, az egyiket tejjel, a másikat tejszinnel, mindkettőt édeskével, és két hot-dogot, az egyiket kecsap nélkül. meg tudod jegyezni? de fel is írhatod, ha úgy könnyebb!

  • Ezt- kulon Rodeo figyelmebe ajanlom.

    https://en.wikipedia.org/wiki/The_God_that_Failed#/media/File:TheGodThatFailed.JPG

    6 ismert iro,intellektuel, kozottuk Arthur Koestler,
    Andre Gide, Ignazio Silone- akik itt magyarazzak,
    miert abrandultak ki – talan nem az eszmebol, hanem
    „megvalositoi”bol – pl. Sztalin „elvtars”.
    Sajat elmenyem- a Rajk per, amit meg mint gyerek,a
    radioban hallottam, es ozvegye es fia „rehabilitasa” rol mar
    1956-ban.

    Hogyan is mondta egy rokonom? Ez is VALLAS.
    Az eszme szep, de ugy latszik, megvalosithatatlan.
    Talan legkozelebb jartak hozza- az izraeli kibucok.

  • György Molnár

    És a később megtalált Nógrádit ki öl(et)te meg…..? Biztos nem dobta be a névjegyét a kútba….És mi lett a két fiával, az egyiket elültették, kijött-e, él-e még…?

  • Izraeli
    2019 július 22
    2:45 de.

    mit akarsz mondani?

    a Karl Marx az legalább élt de a Yahvet meg kitaláltátok és assziszitek

    én meg nem

    komolytalan banda

  • Rodeo,
    Az altalad es masok altal hasznalt
    Nev- rovidites- heberul-volt,van,lesz.
    Ugy,mint az a nep,melyet tobb mint
    2000 eve probalnak „eltuntetni”.

  • Ille,

    országos rendőrfőkapitányként meg a Somlói úton székelt. Magabiztos vagy a hülyeségedben, naiv rajongóid benyelhetik a dumádat.

  • ILLE;

    Honna szedte azt hogy Zsukov „agyonlovette Berijat”???

    Nukita megirta a sjat meoarjaban ,hogy a part KB ulesen ongyilkossagat rendeltek el neki.
    (Hasonloan amint Hitler intezte el Rommelt.
    Ongyilkossag VAGY elitelve mint arulot es felakasztva).

    Tudtaban voltak mind ,hogy Berija mindeg hordta toltott fegyvert az aktataskajaban.

    Zsukov csak a haboru alatt irt ala sok kivegzesi parnacsokat.

  • Ille!

    Engem tényleg nem fizetnek a hozzászólásaimért a tények,a valóság közléséért,mint magát a fórum…..
    az uszító,valótlan cikkeiért,magának a honorárium számít,valamivől ugye élnie kell?most elárulta..(biztosan rá van szorulva)maga egy buta,fanatikus baloldali rabszolga.!!!Részvétem!
    Magával ellentétben én a becsülettel megdolgozott (MUNKÁVAL töltött idő utáni!!!!!)nyugdíjamból élek!

  • ISRAELI;

    Ha a te „God that failed…” az nem csoda, hiszen az bizonyara Marduch, vagy Baal, vagy Astoroth, vagy Amon Ra -t velted tevesen mindenhatodnak.

    Talan a True and Living Ruah ertelmesebb lenne.

    Hiszen a semmi nem okozhat csupan a semmit.

    A barmi-valami csupan a valami altal letezheto.

    A phizika legelso es alpvetobb torvenye: Cause and effect.

    Minden tettnek lenni szukseges okozojanak.
    S minden okozo-tettnek van valami eredemenye !

    Mi lehetett volna annak az okozonak az eredete amely okozta a vilagegyetemet, vagy ha ohajtanad a „nagy robbanast”, vagy barmi mast, mint pl. szerves elet- letet ezen a Foldon?

    The fact, the reality do not and can not fail!
    Or there is NO effect. Nincsen kovetkezmeny !!!
    Kovetkewzmeny hianyaban csak a semmi lehetseges.

  • Izraeli
    2019 július 22
    2:45 de.

    Azt olvastam,
    hogy azért csúszott félre
    ennyire a „működő szocializmus”
    mert Marxnak és Engelsnek eszébe sem jutott
    hogy gazemberek is megkaparinthatják a hatalmat
    a ” munka társadalmában ” . Ezért aztán nem építettek be
    „fékeket és ellensúlyokat” a nép által (először) megválasztott
    nacsalnyikok hatalmának a korlátozására.Magyarán:elcseszték.

  • Boda Marcsi
    2019 július 22
    12:36 du.

    Hát ez igaz:
    Böcsületessen kiraktad állásából a fönöködet.
    Megdolgozhattál az íróasztaláért, ez nem lehet vitás.

  • gyuri10
    2019 július 21
    6:15 du.

    De azért idejársz szavazni igaz?
    Piciny mértékben de hozzájárulsz a Haza széjjel b..szásához.

  • slapaj
    2019 július 21
    4:04 du.

    Ne siránkozz kicsifiú,
    töröld le a pofikádról az ovomaltint
    és viselkedjél közöttünk felnőtthöz méltóan.
    Ha már idetolod azt a buta kalácsképedet nap mint nap.

  • Almási Alma
    2019 július 21
    2:02 du.

    Hát bejött a bevezetőd :
    Slapaj-pubinak viccet mesélni
    kb. annyit ér mint kimenni az erdőre és ott
    egy fának magyarázgatni a thermodinamika második főtételét.

  • Izraeli
    2019 július 22
    11:06 de.

    és ehhez nekem mi közöm? kitaláltátok és assziszitek…
    megjegyzésem: meg fog valósulni ha sokan bele is kékülnek és keresztre feszíttetik aki hirdette ott a holokauszt során…sok sok kereszt volt

  • Bendeguz,
    Vagy nem ertesz magyarul,vagy nagyon feluletesen olvastad
    a postomat.
    „The god that failed” a kommunizmus ,melyben
    az eszme szep, a vegrehajtas – Sztalin „bunteto” taborai,
    Mao „atnevelo” taborai, a „kirakat” perek- kevesbbe.
    Tobben ugy velik, hogy ez is – vallas.
    Mint mar vilagosan megirtam- aki ivritul tud,annak
    nem problema, hogy a NEV – a roviditese –
    היה- הווה- ויהיה-volt,van,lesz- minden „filozofalas”
    nelkul. Ennyire egyszeru.

  • Drizari
    2019 július 22
    11:14 de.

    nos, ez nem jött be. 1991-1996 közt, biza, az ORFK a Deák téren székelt. na, fussál +1 kört! azért közben meg emésszél egy kicsit, nehogy elrontsd a dumámmal a gyomrodat 😀

    javaslom, a minősítéssel hagyjál fel, és akkor nem küldelek el az anyád lestrapált szülőcsatornájába 😀

  • Boda Marcsi
    2019 július 22
    12:36 du.

    hogy maga becsülettel megdolgozott bármiért is, az még kérdéses. arról meg, hogy én miből élek, fogalma sincs.
    ha esetleg ide idézné, mi is írásaimban az uszító, valótlan, nagyban segítene javítani a megítélésén. de így…
    amúgy milyen tényekről beszél? öt éve, amióta itt szennyezi a környezetet, még egyetlen tényt sem volt képes közölni 😀
    a pártpropaganda, amit nyomat, mióta tény?

    a részvét nyilvánitást megköszönöm, ígérem, viszonozni fogom. majd küldök egy R.I.P. táviratot a fiának.

  • Boda Marcsi
    2019 július 22
    12:36 du.

    Neked elég fizetség az,
    ha kézcsókra járulhatsz Miviktorunk elé.
    Természetesen féltérdre ereszkedve, ahogy illik.
    Láttunk már ilyet a TV.-ben: öreg nyugger nénike az összes
    megtakarított pénét, 8 millió Forintot adományozott Orbánnak,
    majd kezetcsókolt neki ! Miviktorunk fura fintorral,
    kényszeredetten húzta el a kezét.
    De mit lehet tudni.Lehet a TE
    kézcsókodat imádni fogja.

  • Izraeli
    2019 július 22
    2:45 de.

    Rodeoval totál értelmetlenség
    ÉRDEMBEN vitázni,mintha ember lenne!
    Ő csak egy szarházy antiszemita disznó,
    akinek kedvenc szórakozása otromba vicceket
    fabrikálni a Holocaustból,továbbá az iráni és
    egyébb véres diktatúrák népszerűsítése.Érthetetlen
    hogy Gyuri10 miért akart vele cimborálni pár hete.Azt
    találta ide írni (nem szószerint idézem, csak a lényeget)
    nem érti min balhéznak mikor különösebb ellentét nincs köztük
    Csakhát Rodeo, ha aljas is, de legalább tartja magát az elveihez : Zsidóval nem áll le barátkozni.

  • Bendeguz79
    2019 július 22
    12:52 du.

    gizi, la burra brava!

    az úgy volt, hogy sehogy se’ volt, az anyag örök és örökké mozog azaz változik, és a véletlenek sorozatában még olyan is létrejöhet, mint te gizi, igaz téged, mint gizit meg lehet semmisíteni (ez ad valami reményt) de az anyagot amiből lettél nem! átalakul, lesz belőle isaporéshomuvogmuk ez a végtelenség törvénye, az lehet, hogy majd almásialma fizikus ezért keményen elmarasztal, mert szerinte a végtelennek van vége (még keresik sokan) és az anyag is a semmiből lett a Big Bang kor amiről semmi mást nem tudunk, mint azt, hogy valaki kitalálta a szentháromság helyett mert ez tudományosabb mese, de hogy hol volt azt senki soha nem tudta elmesélni és azt sem, hogy mikor, mert amikor volt akkor még nem volt anyag, azaz nyoma sem lehetett… mert ha lett volna, akkor nem lett volna a Big Bang csak egy mini bang olyan, mikor valaki elfingja magát a sötét moziban

    és hol van most Yahve, vagy Baál, vagy mördöch, Murdek, meg a többi apró szentek engem speciel a Cupido érdekelne, hogy lőne e még vagy már neki is elfogyott a nyílvesszeje…

  • Bendeguz79
    2019 július 22
    12:52 du.

    gizi, la burra brava

    most mutatták a tévében (usa csatorna) amint Neil Armstrong első lépését a Holdra lefilmezték szélesvásznon, azaz a holdlakók ott lestek a leszálló tripod egyik lába megett és lekattintották azután a Buzz Aldridget is amint zászlózza fel a Holdat … most nagy baj lesz, mert a kínaiak is mennek a holdra meg India és nem fogják megtalálni a zászlót… mert azt a filmstúdiót már régen lebontották, mert valaki megvette egy árverésen, ahol egy fürt szőlőt $35000 -ért árvereztek el…

    az usa már csak ilyen a legek földje most A$ap a rocker ral foglalkoznak mert a svédek bebörtönözték és már hetek óta nem tud rappolni és az nagy hiánycikk az usaban a kim karadashian és a kanye west is közbenjárt a trumpnál de nem sikerült, mert …. a svédek ridegen megvizsgálják a A$apot olyan szép afro fürtjei vannak befonva copfba amit elől hord a fejin

    te -ugye- szoktad élvezni a zenéjét?

  • Rodeo11
    2019 július 21
    11:27 de.

    Itt van egy kis adalék
    az általad preferált mocskos
    diktatúrák mindennapos tevékenységéről
    egy olyan országgal szemben, amelyik egész
    történelme során soha nem fenyegetett senkit.
    Csakhát ez az ország gazdasági világhatalommá nőtte
    ki magát USA segédlettel és meg is tudja magát védeni ha kell

    https://nepszava.hu/3044140_figyelmezteto-loveseket-adott-le-del-korea-egy-orosz-harci-gepre

  • Részlet a Huawei okostelefon manualjából:

    „Ha azt akarja Ön, hogy a Kínai Népköztársaság
    Kommunista Pártja mellett működő Állambiztonsági szervek
    tudomást szerezzenek az Ön mindennapjairól,
    banki ügyleteiről és szexuális szokásairól,
    vásároljon HUAWEI okostelefont.
    Gratulálunk a választásához! „

  • Geyza
    2019 július 23
    5:38 de.
    @g nem érdekel bármit mondasz!
    csak, hogy tudd

  • Ille,

    most bizonyítottad be, hogy szemrebbenés nélkül hazudsz. Az ORFK a Somlói úton Budán székelt, ezt az épületet (is) adták cserébe a Teve utcában felépült kör alakú épületért. A Deák téren a BRFK székelt, ahonnan szintén a Teve utcába költöztek.

    Na most: másnak az anyját felemlegetni vitában, egy rendkívül bunkó magatartás! Ezzel a megnyilvánulásoddal kiírtad magad a kultúremberek közül! Magyarország szemete vagy!

  • A tarkamacska hatsoresze legalabb bevalotta hogy „semmit sem tud”.

    De amodon talan nevet „Loco rodeo”-t hozzadhatjuk a Baal, Astoroth, Mazda, stb.stb. sorozataihoz.

  • GEYZA;

    Bizonyara almodozol, elekpzelned ,hogy ‘rodeo’ abbol ertelemezne valamit is ?

  • Yeah, yeah rodeo, tegnapeleott volt 50 esztndeje hogy emberileny a Holdra utazott es biztonsagosan vissza is tert.

    De hogyasn nem a te felsobbrendu Sovietteid tettek azt???

    Kina, tegnap meg India fel-lott egy raketat a Holdra celozva.
    Ugy tunt hogy egy regi Soviet „Energia”-raleta, vagy masolata volt.

    A technika ami azt lehetove tette azt az egeszvilag reszere leheto, nem titok !!!!
    Csupan az akarat es koltseg kerdese !

  • Tegnap, az EQUIFAX Corp. (egy US-beli hitel-kepesseg vizsgalo ceg) 700 millio karteritesre lett itelve, mert a letezo adatokat nem vedte megfeleloen idegen haeckerek-tol.

    Sertett egyenek lehet aki 25 ezertol 250 ezerig reszesulhet a karteritesre.

    Persze folyamodni es bizonyitani szukseges a seruleseik osszegeit.

  • Kedves Geyza!
    – Neked, minden leütésed, elütés mert az írás az -[Tőled távoli]- értelem szikrája…
    – Egy kullancs vagy,amelyik mindenre ráakaszkodik, ami él és mozog…
    – Szép hosszú hajad van -[ideje megmosni]- a magányodat egy retro szovjet oszcilloszkóppal, néhány nem visszaváltható piás üveggel, egy lepukkant PC-vel stb. osztod meg… abban a hitben, hogy nem csak szép vagy hanem okos is…
    – Igaz,- keresem az utamat, de nem szeretnék
    Geyza lenni,- miután hazatérek, a Ti örjöngő
    diktatúrátokba, ahol egy köpcös despota az én emberi jogaimat is lábbal fogja taposni!

  • tisztelt blogtársaim itt a vérzivataros mesevilágban amit még szövögetünk különféle hozott anyagból…, láthatjátok szümtükkel, megint kiömlött a @g azaz geyzusska a csöves rádiótechnikus…, besugározza az egész blogot mindenféle csőböljövővel mert ugye a tranzisztorait eladta a Telekin és a trafói meg kisültek…, képtelen kondenzálni… de csak ömleng, mindenkihez van valami hozzáaszondani valója és assziszi, dehát nem mindenki hiszi, én a legkevésbé… további jószikrás delejes geyzuschkát kívánok annak akinek már csak ez hiányzik

  • slapaj
    2019 július 23
    9:38 de.

    Hátha neked a Tektronix szovjet..
    Szedd össze magad pubi.

  • Bendeguz79
    2019 július 23
    9:03 de.
    gizi la burra brava

    mese mese mátka …k a madárka…, jaaa, a kis zöld holdlakók várták egy fa mögött rejtőzve hogy a felszálló krétapor ne lepje be a lencséjüket a 35 mm-es filmkamerán ami saccperkábé 100 font és az a film ki is bírta -185C° és a -220C° és nem olvadt meg és utána elő is lehetett hívni…azután a kis zöld holdlakók segítettek megtolni az űrhajót, hogy fel tudjon szállni és becsatlakozni a nagy űrhajóba ami addig ott üresen lebegett pilóta nélkül és utána kilőtték bugyigumiból készűlt csúzlival az egészet, hogy pontosan abba a filmstídióba érkezzen, ahol már elterítették a krétaport…a szabadkőművesek….essetunni

    konzultáljál @gaga azaz gábriel és @g azaz geyzusska elvtársakkal ők mindent tudnak, amit meg nem azt kideriválják az abakuszon

  • Érdekes.
    Slapaj-pubi beszél „ráakaszkodásról”
    Holott pedig , ha visszanézem a tevékenységét,
    pontosan ő az aki a pimasz stílusával beleugat azokba
    a cikkekbe és kommentekbe amikhez amugy köze sincsen.

    Teljesen kiviláglik a FIDESZ-módi :
    „karaktergyilkold ellenségeidet azzal,miket te magad követsz el”

    Aztán még van bőr a bakkancstalp-vastagságú képén „köpcösről” meg a „mi diktatúránkról” motyogni…meghogy neki majd itten taposni fogják az emberi jogait…há minnyá el rívom magam 😀

  • Drizari
    2019 július 23
    8:54 de.

    bocs, de a te rögeszmés ragaszkodásod a téveszméidhez nem képezi vita tárgyát, ergo ebben az összefüggésben nem is emlegethettem fel azt a drága, jó, édes anyádat 😀
    a Teve utcai objektum nem cserealapokból készült el.

    ami pedig minősítésed illeti, inkább vagyok Magyarország szemete – ami azért, lásd be, újra hasznosítható – mint olyan „kultúrember” mint te.
    amúgy pedig nem gondolom, hogy te határozhatod meg a mibenlétemet.
    persze, véleményed azért lehet, csak éppen semmire nincs befolyással.

  • slapaj
    2019 július 23
    9:38 de.

    hogy mik vannak neked? emberi jogaid? ezt meg mire alapozod?

  • Rodeo11
    2019 július 23
    9:57 de.

    Csillapoggyá’ még megpattan benned valami DDDDDDDDDDDDDD

  • slapaj
    2019 július 23
    9:38 de.

    „– Igaz,- keresem az utamat, de nem szeretnék
    Geyza lenni,-….”

    Ettől nem kell tartanod pubi 😀
    Ahhoz hogy Gejjza lehessél, nincs elég eszed.

    De..ábrándozni azért lehet. Te slapaj.

  • Geyza
    2019 július 23
    12:32 du.
    @g aggodalmad meg…röhögtet hahahaha

  • Ille!

    Nekem se múltamban,se a jelenemben nincs takargatnivaló,amúgy tényleg megdolgoztam méghozzá becsülettel a tisztességes,szép nyugdíjamért(amit ugye nem utalnak ok,tények nélkül?…),de az tény,hogy magának erősen „pedálóznia” kell,(velem ellentétben,hogy megéljen…különben miért is sűllyedne le ennyire?????)
    Na pá,”munkára” (uszításra…) fel!
    Szánalmas,de arra sem méltó!

  • Rodeo11
    2019 július 23
    2:06 du.

    Az idiótáknak mindig jókedvük van.
    Nem véletlenül nevezik a diliházat vicc-háznak
    Nem akarnál ismételten bevonulni valamelyikbe?
    Hogy ismételten zavartalanná válhasson a hangulatod

  • Geyza Izraelohez comzett soraira;

    Megelheteset nyerni egy kegyetlen cel terjesztesevel ami nem csak az emberi tarsdalmak, de az emberiseg tomegeinek az elpusztitasat serklentette azt nem velned „gazemeberseg”-nek?

    P.S.
    Igen, Marx sikertlen ugyved lettere kenyszerult elhagyni nemetorszagot, majd franciaorszagot is.

    Angliaban probalkzoztt, de ottan is rem gyatra jovedelemet szerzett, amig a NYT (New York Times) megfeleloen fizette cikkeiert.

  • A kínai Titkosszolgálat reklámja:

    „Titkai vannak? Miért őrizgeti őket? Miért fizetne drága okostelefonért? Hát nem egyszerűbb ha elküldi nekünk titkait egy levélben? Higyje el nekünk is egyszerűbb. (Aki levélben küldi el titkait, kap 6 társadalmi kreditet)”

  • A szerzo talan nem lenne ismeretes, hogy Stalin es Lev Bernstein (Trockij) eltero meglatasaik miatt lettek ellensegek.

    Trockij az „allando-revolution” elvet kovette.

    Sot mint a Voros Hadsereg fonoke azonnal a forradalom utan megtamadta Lengyelorszagot.

    S a Voros Hadsereg az u.n. Warsoi cstaban ( 1920 nyaran szenvedete a tortenlemben a LEG-oriasiabb es leg-szegyenletesebb veszteseget.

    Stalin elve volt egy eros nehez-ipar es hadi-ipar fejlesztse mielott hadbalepehetne.

    Azon igen sikeres is volt.
    Persze a 30-as evek ’tisztogatasai’ a hadserevezetoket meg-tizdelte.
    Annak kemeny arat fizette ugy 1939-ben Finnek ellen, de 1941-ben is.

    Harom evbe kerult a Voros Hadseregenek vissafoglalni amit elvesztettek a haboru elso 3 honapjaban.

    Nem is emlitve hogy Stalin felaldozott 3 millio Voros katonat mert nem volt kepes etetni oket 1941-ben.

  • Korábban már – talán többször is – említettem, hogy kifejezetten vallási hitbéli vitákhoz nem kívánok hozzászólni. Ezt most is fenntartom, tehát ami itt következik, azt csak viccnek szánom.

    B’resit…
    1. Kezdetben valának a tohu-va-bohu és a Maxwell-egyenletek.
    1.1 Az Örö.kévaló a tohu-va-bohuból a négy Maxwell-egyenlet
    segítségével megteremtette vala az Eget és a Földet.
    🙂 🙂

  • Geyza
    2019 július 23
    3:02 du.

    @g miért küldözgetsz? nem vagyok én küldönc! egyébként is, itt egy nyilvános OPNI műxik abba szoktál te -is- beleöblögetni… most éppen a párttalan páratlanokról van szó nagyban és te állandóan telerakod mindenfélével a fidexkft, mint a lopjunk ma többet, mint tegnap, a szentéletű dervisnek álcázott útonállók bandája a téma… ja… a kapitalizmus az emberiség egyik nagy tévedése, de már kúrálják, tudod a „nagy lógó” -val és már sajog is neki…. mióta el akarta küldeni a Gibraltári világítótornyot 176°-kal északkeletre, azóta már egészen nyugodtan szemlélem vergődését…

    még egy két netán yahoo és máris betette a kaput, kaputt!

    essetunni?

  • Bendeguz79
    2019 július 23
    4:07 du.

    gizi, la burra brava a Nagy Theozófusch és Fake History Manufacturer létrehozta a Tohuva Bohu és a Hek Mekü Kü Tyű kombinációjaként a Bál „A” szamarát…

    ezzel a „mószerrel®” bármit el lehet adni azoknak, akik ilyeneket akarnak elhinni!

    a lényeg elhallgatásának és a lényegtelen kiemelésének trükkje bármit képes elhitetni… még olyat is, hogy létezik olyan bableves amiben nincsen bab… de jól elhallgatjuk eme utóbbi valós tényt

    gizi van még ilyened? mesélj, ez a fajta mese az, amely az alúljáróban a sarokban hever és a többség -orrát befogva- elsiet mellette

    a macskám még várja az egeret, mikor egerészel végre?

  • Geyza
    2019 július 23
    3:02 du.

    teljesen komoly, 35 mm-es filmen, szélesvásznon, eredeti!

    ez a NASA felvétele

    https://imgur.com/Zpk1qLh

    bruhahahaha

    egyre vidámabb percek 50 évvel ezelőtt

  • Bendeguz79
    2019 július 23
    4:07 du.

    gizi, la burra brava, ez azért english, hogyha gondjaid lennének a magyarral akkor ebbe bele tudjál kapaszkodni, birka!

    annyit fordítok az angolul nem tudóknak, hogy a hívő birka nagyon jó pörkölt, jó megnyírni és kellemes zoknikat és pullóvereket lehet a gyapjából készíteni, de a valóságot beadni neki az már lehetetlen (az érv: highly likely = nagyon valószínű minden egyéb magyarázatot elsöpör)

    The ability to defeat this mechanism is something we can look for when we try to tell the sheepdogs from the sheep. As soon as we question the dominant narrative, the sheep among us, whose minds are primitive, immediately ask: “So what’s the real story?” And when you say, “I don’t know,” they immediately respond with “Well, let me know once you find out.” Don’t feel defeated when that happens; just write “baa” next to their name and move on. Life is too short to waste any of it conversing on complex subjects with people whose motto is “Certainty in Ignorance.” Of each person, ask, What is this person’s usefulness? Sheep aren’t worth talking to, but they are good to eat, save money on mowing and make fine socks and sweaters.

  • Geyza
    2019 július 23
    3:02 du.

    @g

    1919!!!! Nikolay Kondtratyuk tervezte az első holdra szállást és … a többi 50 évvel ezelőtt bekerült a filmstúdióba… minden eredeti anyag meg lett semmisítve… amit már mondtam: annak a ténye, hogy filmezték az már önmagában lehetetlenné teszi, nincs az a film ami azokat a körülményeket a Van Allen övön kívül elviselné… a többi rablómese

  • Bendeguz79
    2019 július 23
    4:07 du.

    gizi, la burra brava

    kiszámoltam, hogy a sikeres holdraszállások összes eseteinek valószínűsége 1 a 200 quadrillio hoz, ami gyakorlatilag nulla siker

    mikor mész egerészni? a macskám nagyon várja már az egeret, állandóan elmegy ott a lépcsőn unalmában szundizni

  • Geyza

    Szerintem te inkább azt olvastad marxéktól, hogy a történelem menetét, lépcsőzetes evolúcióját megerőszakolni nem lehet.

    Pl. hiába akart volna valaki kapitalizmust, akár a legfejlettebb Rómában is, ez lehetetlen kísérlet lett volna.

    A hűbéri cári Oroszország alkalmatlan volt bármely nála fejlettebb rendszer megvalósítására. Ez ugyanis, nem óhaj, vagy sóhaj kérdése… Az 1917-es októberi „forradalom” egyik és legfontosabb kiváltó tényezője a frontról hazatért, elégedetlen katonatömeg lázadási – de nem forradalmi(!) – hajlama.

    Abban van igazad, hogy ez az eredetileg paraszti tömeg, az a nép, akkor még legfeljebb minimális rész eredményekre volt rábírható, illetve képes. Az öntudata az a nullát súrolta…

    Minden ok és ideig-óráig tartó okozat ebből a történelmi voluntarizmusból fakadt, illetve következett… … … … … egészen kb.1990-ig, a rendszer összeomlásáig.

    BT
    ˙

    .

    Ui: Az 1905-ös és a 17-es [Kerenszkíj féle] februári . p o l g á r i . forradalmak idő és szükségszerű lépcsőfokai voltak a történelmi fejlődésnek, de épp ezek bár perspektívikus, ám minimális eredményeit jóval idő előtt söpörte el a történelmietlen türelmetlenség azaz a bolsevizmus…

  • rakás @-ka,
    ha valóban azt akarnám tenni amiről itt ugatsz,(morálisan ezt el is lehetne fogadni)nem csak szavazgatni járnék a szenthazádba, hanem még befizetnék a soros alapba,hogy te is egy kicsit több honoráriumot kaphass.Csak azért nem teszem,mert a rohadék szponzorotok ellenünk is működik.Had maradjatok kegyelemkenyéren. Mint Valaki ezen az oldalon írta:Se neved,se eszed!Itt a bizonyíték:

    Geyza
    2019 július 22
    1:27 du.
    gyuri10
    2019 július 21
    6:15 du.

    De azért idejársz szavazni igaz?
    Piciny mértékben de hozzájárulsz a Haza széjjel b..szásához.

    (a te „hazád” jányi gusztávoké már akkor volt,amikor a te elődeid még erdőről erdőre vándoroltak.Tehát ha lehetne szét kellene monzsab.)Persze az Én segítségemre semmi szükség.Elég ügyesek vagytok egyedül is az indukcióban.Szép szőke hercegnő!

  • Boda Marcsi
    2019 július 23
    2:51 du.

    fingja sincs, mennyi a nyugdíjam, és, hogy mellette még mennyit keresek. ugyanis, magával ellentétben nem ülök a seggemen, hanem nyugdíj mellett még dolgozom, mert nem kívánok a tétlenségtől úgy elhülyülni, mint magácska.

    azon felül ott vannak még a publikálásaim. karakterenként 8 ft-ot fizetnek. A/4-es oldal, 3 cm-es margókkal, 12 pontos Times, szimpla sorközzel, szóközökkel együtt kb 3800-4000 karakter. másfeles sortávolsággal (ez elegánsabb) már csak 2500 karakter. nos, ha ezt beszorozza nyolccal – ha nem képes rá, kérjen a telefonjától segítséget, lehet, az okosabb, mint maga – egész csinos kis összeg jön ki. két helyen publikálva – itt + huppa – még csinosabb. sajnos, ellenzéki mivoltomért nem fizetnek egyetlen pártban sem. még. de, ha felismerik szellemi nagyságomat, biztosan megkínál valamelyik egy jól fizető pozícióval.

    addig azonban legyen magának elég annyi, hogy a summából meg tudnám venni magát kilóra 🙂 mondom, tudnám, de nem akarom. mit kezdjek egy hasznosíthatatlan Bodával? 😀

    szóval, pedálozásról szó sincs

  • Bendeguzi és Boda
    kár lenne, ha nem volna.
    Ferencté inkább veszély,
    tőle fekete az éj.

  • OK Aczel Gabi, humorat nem ertem !

    Probalana erthetoen nyujtani ?

  • Tüske Zsófia

    pártbeli történetnek ez a mai a lexebb:
    https://magyarnarancs.hu/feketelyuk/az-mszp-volt-elnoke-tenerifere-koltozott-de-maradt-kepviselo-121695
    onnan ingázva kénytelen képviselni a 48 ezer forintért tartósan beteg hozzátartozójukat otthon ápolók érdekeit.
    A fidesznek Magyarország az első, az MSZP-nek meg az, hogy „Tegyünk igazságot!” [Teneriféről, ingázva….]

  • SchumackerLady

    Bruszvick Teréz!
    10:20

    Summa summarum, Marx a bolsevizmusban csak a zászlón fordult elő. A tudományos szocializmustól, amely a néptömegek szemében szimpatikusnak tűnt, távol állt…

    .

  • BrunszvikTeri

    SchumackerLady 7:10

    Igazad van sőt… Amit írsz a voluntarista képzelgésről és utópikus álmodozásról, azt rövidesen még Lenin is belátta és a N E P -nek [Nóvájá Ekonomícsszkájá Polítyika] Új Gazdaságolitikának nevezett intézkedései során többek közt tőkés vállalkozásokat élesztettek újjá és nagy-paraszti földeket adtak vissza a tulajdonosoknak, de az ő korai halála, ill. a sztálinizmus gyors betörése még a jó törekvéseket is elsöpörték… A kocka el már volt vetve.

  • BT:
    A „kapitalism” nem egy tenyekbol erodo kufejezes ami barmi emberi kibonyakozas jelleget ertelmezi!

    Csupan a Marx elkepzelet otleteibol eredo kifejezes.

    Minden tarsadalmakban, meg a barlanglakok eseteben is, a sjat barlangja es koszerszamai volt az a KAPITAL-ja.

    Hasonloan az evezredeken at mukodo rabszolga-tarsdalomban.

    Ugyanugy a Marx sajata elkezeleseben letezo „szocialista” tarsadalmak is a „kapitalizmus” feltetlen lezezett.

    Sot, az u.n. „szocializmusok”-ban az 100%-os „kapitalizmus!
    Mert az allam az egyedulli „kapitalista”, azert a valoban semmi mas mint ALLAM KAPITALIZMUS !

    De KAPITAL nelkul nem letezik teremeles, tehat kozszuksegletek nem-lete, szegenyseg es nyomor az egyedulli eredmenye.

    Pont az lett annak eredmenye 1917-ben, sot ugyan az az eredmenye annal ma is ahol az allam-fiktatura a szbad-kozgazdasag hwelyett a „szocializmust” kenyszeriti.

    Lasd Cubat, Venezuelat, Eszak Koreat, sot meg Kinaban is a del-keleti tartomanyok kivetelevel ahol a „szabad-gazdasagi-zonak” NEM letezok.

  • Schumaker-elvtarsno;

    Minden adatok, tenyek alapjan, minden oszinten elemezett adatok alatamasztjak a tenyeket, hogy Marx elkepzelese mukodhetetlen !!!

    Mukodhetetlen mert termeszet ellenes az elkepzeles, tehat on-pusztito.

    Azert NEM mukodott,ill. teljesen mukodhetetlenseget bizoonyototta mar egy evszazados probalkozasai vilagszerte.

    Tehat nincsen kivetel.

    Mint a regi magyar mondas; „aki a szel ellen ….annak csak vizes lessz a nadragja!”

    Tagadhatatlan, a szel, ill. a termeszet ellen erolkodni csak onpusztitas.

  • geyza,
    időbelileg elkéstem az előbbi topickba betett antiszemita mocskolódásodat.Eddig nem akartalak származásoddal lealázni,de most már rákényszerítettél,hogy felvilágosítsak itt mindenkit: nézetem szerint egy putriból ide pofátlankodó KMH-s beíróvá avanzsált roma-csávónak ezt is el lehet nézni.Hiszen ennél többre nem telik a cigányokat védő mentalitásából.Mivel tudata nincs,hát tudat alatt arra céloz,hogy”én cigány vagyok,de ezt a zsidót megtáncoltatom.Elődeim,a cigány keretlegények hű követőjeként”.Íme a rá jellemző mocsok beírás:

    Geyza
    2019 július 26
    7:11 de.
    hehehe
    megtaláltuk
    Girltiz nyugdíjj-kiegészítő
    tevékenységét egy újkeletú vállalkozásban :
    Eladó és próbababa lett ottan. Hja a név kötelez !

    https://velvet.hu/elet/2019/07/25/koser_szexbolt_nyilt_izraelben/

  • te gázsi,
    á várju mongya á semednek,hogy csecsebogyó.

  • te jó ég! Bendeguz79 mindenkinél okosabb, minden területen jobban informált, mindenkinél többet tud, teljesen min1, mi a téma.
    egy valóságos polihisztor, egy két lábon járó lexikon, egy zseni!
    igaz, magyarul nem tud igazán, de ez nem von le semmit az értékéből.
    tanuljatok tőle, véreim, igaz magyarok, mert ilyen csak egy van a KMH-n!
    egy baj van csak vele: humorérzéke nulla, és az ilyen ember minden féle gazságra is képes!

  • gázsi,
    irigykedsz?Nálunk még a szexbolt is kóser.Az análfabéta romák számára kizárólag magyarul van hirdetve az újonnan megnyílt üzlet és a kapható áruk neve is.Gondoskodni fogunk,hogy az árak is magyar forintra átszámítva legyenek kiírva,hogy ne érezzétek magatokat hátrányos helyzetűeknek.Magyarul vásárolhatjátok a kóser kotongumit.Hátha kevesebb tripperes és Wassermann pozitív lesz köztetek.

  • Ille István
    2019 július 26
    1:11 du.

    más szóval a tohuvabohu agyficammal

  • gyuri10
    2019 július 26
    11:59 de.

    Há té gázsi há té vagy a banda csúfja.!
    Má megenn megetted a banda gyantáját.
    Há csak azsé lehets benn a bándába’ me szip a feleséged..
    Bazseválni se tudol
    Há nálatok dróton dzsal a falbul a petrol…

    Komolyra fordítva:
    Szteem nem antiszemita dolog szexshopot nyitni Tel Avivba.

    Apropo Tel Aviv. Úgytűnik késő összel mennem kell oda üzletileg : – )

    Mejd megnézlek abba a boltba, csak arra kérlek normálisan öltözködj aznap, undorodok a bőrbugyit és bőr tányérsapkát viselőktől legyen bárki is..

  • Tüske Zsófia
    2019 július 25
    7:24 du.

    Mi fene ..
    Tenerife ??

  • Ille István
    2019 július 26
    1:11 du.

    Az ipsének kóros
    kommunikálhatnékja van.
    Az olyasmi mint a diaré, csak nem
    alul gyön ki belőle hanem a kéjbordján.

  • Aczél Gábor
    2019 július 25
    12:29 du.

    A fekete lovag balladája

    Fekete erdön túl fekete ég
    Fekete ég alatt a hajnal is komor
    Fekete hajnalban a lovaggal épp
    Vágtat ott lobogva a fekete motor…

    /Géjjza 2010 körül /

  • gyuri10
    2019 július 24
    3:22 du.

    Magyar vagyok, magyarnak is születtem.
    A rokonságomat meg Izrael-szerte Lanxnernek hívják te szarházi.

  • Érdekes..hm..
    A két elválaszthatalan jóbarát,
    bizonyos Gurltiz és másik fele az antiszemita félkegyelmű vasesztergályos PhD doktor , Rodeo, nem képes napirendre
    térni afelett hogy időnként megpróbálom őket atyai feddéssel jóutra téríteni.

    Oldalakon kersztül siránkoznak miata.
    Na mindegy fuúk. lessz ez még rosszab is, fel a fejjel DDDDDD

  • Gyuri10:
    „Eddig nem akartalak származásoddal lealázni,de most már rákényszerítettél,hogy felvilágosítsak itt mindenkit: nézetem szerint egy putriból ide pofátlankodó KMH-s beíróvá avanzsált roma-csávónak ezt is el lehet nézni.Hiszen ennél többre nem telik a cigányokat védő mentalitásából.”

    Hát… azért ez még a KMH-nak a tulajdonos által elhanyagolt, lerobbant, elkoszolódott pincéjében sem gyakori, pláne nem egy állítólagos zsidó részéről. Az ilyen figura szembeköpni való!

    (A félreértéseket elkerülendő: Gyuri10 – föltéve, ha nem hazudik a maga, kétszer is felemlegetett kohanita mivoltáról – tulajdonképpen állítólag rokonom, legalábbis időben távolról, úgy a bibliai Áron törzséből. De semmiképp nem a barátom. Milyen igaz, hogy a barátait az ember önmaga választotta, míg a rokonait, akarta, nem akarta, melléb.sszták.)

  • Tüske Zsófia

    gyuri, nem kell ez az álszent szemforgatás, akkor amikor feltétlen híve lett egy, a putriból a Várba pofátlankodó miniszterelnökké avanzsáló fasiszta romacsávónak.

  • Tüske Zsófia

    nem egészen ide illik, de nem találtam jobb helyet TGM új interjújának, amivel – sajnos – kénytelen vagyok egyetérteni.
    Ajánlatos elolvasni azoknak is, akiket általában irritál TGM, mert új aspektusokra is felhívja az olvasó figyelmét.

  • Ille István

    Akkor ha már humorérzékről van szó:

    „Egy férfi utazik egy repülőn, mellette egy gyerek, egy szép kislány ül.
    – Beszélgethetnénk egy keveset? Biztos vagyok benne, hogy az idő így gyorsabban elszalad. Mit gondolsz?
    A kislány, aki épp most nyitott ki egy könyvet, lassan bezárta, és halkan válaszolt:
    – Miről szeretne beszélni?
    – Nos, nem tudom – mondta a férfi. – Mondjuk, mit szólnál a nukleáris fizikához? – kérdezte egy szarkasztikus mosollyal.
    – Nos – mondta a kislány. – Ez érdekes téma. De először szeretnék feltenni egy kérdést: – A ló, a tehén és a juhok ugyanazt a dolgot fogyasztják: füvet, nem? De a juh-ürülék egy csomó kis golyó, a tehén-ürülék egy nagy paszta és a lóé pedig egy nagy szárított csomó. Mit gondolsz erről, hogy ez mitől lehet így?
    A fickó, akit a kislány intelligenciája láthatóan meglepett, egy pillanatra elgondolkozott aztán válaszolt:
    – Hmmm, fogalmam sincs …
    Erre a kislány halkan csak ennyit jegyzett meg, újra kinyitva a könyvét:
    – Őszintén szólva, mitől érzi magát képesnek a nukleáris fizika megvitatására, ha még a szart sem érti?”

    Szóval Ille István, tetszik érti a nukleáris fizikához? Nem? Nagy kár, mert a mindenkinél jobban értesz a politikához, de ….

    Vegyük egy kicsit komolyabbra a dolgot …
    Ugye SZDSZ-s voltál, amíg volt ….
    A rendszer váltás idején tulajdonképpen az egyetlen párt lett volna, akinek hivatása lehetett volna, hogy a már liberalizálódott szocializmusból az országot átvezesse egy liberális társadalmi és gazdasági rendszerbe.
    Ugyan mi történt, hogy ez minden szinten megbukott? A párt, vele a liberalizmus eszméje a magyar társadalom 90 százalékának a szemében vörös posztóvá vált?
    Egyetlen apró dolog az okozója – a liberális demokratizmust a fensőbbséges, „majd én megmondom, mert mindent jobban tudok” viselkedéssel az SZDSZ lejáratta a tömegek előtt, azokat pedig, akik választóik lehettek volna, azokat soha nem kezelte felnőttként, csak becsmérelte – egy elkülönült, kiválasztott kasztként próbálta eladni magát, merthogy „mi vagyunk az értelmiség” ….

    A liberális demokráciának mi köze van egy szocialista párthoz? Semmi barátom. Mi köze van a vallásossághoz? Ugyanúgy semmi. De mégis a hitesek által összegyűjtött szavazatokból szerzett képviselői helyeket, az olaj maffiózó szocialistákkal állt össze, magyarul a liberális eszméket magasról leszarta …

    Ne mond Pisti, hogy mindez nem igaz, itt vagy te rá az elő példa, magad arrogáns, lekezelő modorával, szarkasztikus mosolyaival, és szart sem értesz a világból ….

    Bendeguz a maga szerencsétlen magyar tudásával, korával megpróbál felvilágosítani barátom, és ez pont neked szólna, mint prominens SZDSZ-esnek – hiszen ebben az aluljáróban Göllner Andráson kívül talán Ö az egyetlen, aki a szabad társadalmi eszméket, a liberalizmust terjeszteni próbálta (más kérdés, hogy Ö is inkább csak leszarozza) Biztos meg van rá oka, a háttérben levő magán okokat nem tudom, és nem is igen akarom.

  • Ille István

    Hogy korrekt legyen, igen megfordulnak itt ebben a pincében, azon kevesek közül is, akik tudják, hogy mit jelent a liberalizmus, és valóban ezt szeretnék magyar földön is, ha felvirágozhatna.
    De nem igazán bírnak sokáig a nemzeti-szocialista és a nemzetközi-szocialista erőket képviselők közötti marakodásban megmaradni – a két malomkő között, amelyek, lassan de biztosan őrlik fel az országot.

  • Gabriel:
    Azzé ne keverjük ösze a
    szocializmust a nemzeti szocializmussal.Mert a
    kettő pontosan hogy homlokegyenest ellenkező töltéssel bír.

    A magyar büdösnácik
    újabban szeretik undorító módon
    azt hongoztatni hogy Hitler is csak egy szocialista volt, akárcsak Gyurcsány,Horn,stb…azért idáig nem kellene lemenni.

  • Kővendég,
    maga rokona lehet a gazsinak,de nem egy Kohanitának. A minimum amit illene tudnia,hogy a szembeköpősdit Mi zsidók soha meg se próbáltuk eltanulni sem a keretlegényektől, sem a hazudozó toheszlekkereiktől. Ha maga magyarországon rontja a levegőt,hát megértem kiállását.Jellemző!Ha pedig lenne egy olyan részem, amelyik az ilyen gazsi félékhez dörgölődő kavicsokkal akarna,akár háromezer évnyi távlatból rokonságot vagy pláne barátságot(sic) azonnal kioperáltatnám.

  • Tüske Zsófia
    2019 július 27
    3:18 de.

    Nincs is szebb annál
    mint mikor egy fajvédő náci
    mentalitású zsidó (vagy ál-zsidó ? )
    elkezd cigányozni. Ez csak egy undorító kültelki
    nagypofájú svihák.Az ilyenekből lettek anno a huligánok,
    manapság meg a betyársereges krakélerek. Azért is felfoghatatlan ez a újabb hazudozása,
    mert kétszer is ketettem ide fotót
    magamról.

    De ennek a
    patkányhús-falónak
    ez mitsem számít.Ő jobban tudja.
    A Lehárblogról már szinte mindenkit
    kimart a hasonló pofátlankodásaival DDDDDDDDDD

    Feltételezhetőleg ott már unalmas neki, merthogy egyedül maradt. Néha ír neki Eldrad, még rikábban Lehar.

    Itt van , meglehet nézni !
    Lehar e-havi cikke IGEN JÓ IRÁS, de senki nem kommentál.
    Főleg hogy a patkányhús-faló ott is engemet mószerol érthetetlen módon,pedig Lehar megmondta csakis Izraelről ill. a cikkről lehet a blogján kommentelni.
    https://leharblog.wordpress.com/2019/07/09/irani-titkosszolgalatok-europaban/#comments
    Pedig lehetne értekezni a témán, csak már senki nem megy oda miatta.
    Most a KMH.-t próbálja „legyalulni”.
    Ki is mart olyan három négy embert a mocskolódásaival.
    De több sikerre nem számíthat.
    Mostanában inkábbcsak magát
    tette nevetségessé a hazudozásaival.

  • tüske úr,
    nem vagyok és soha nem is voltam híve egyetlen dunamenti mongóliai politikusnak vagy bárkinek sem jobb sem a balek oldalon Mindenkori hozzáállásom a jányi gusztávok és egyéb tábornokok szenthazájához,hogy az Én véleményem meghallgatása nélkül önakaratból felakaszthatják magukat.Ha nagyon sóherek és kötélre sincs pénzük,szóljanak a geyzának,ő az idén ősszel jön ide „rokonlátogatásra”.Néhány száz métert küldhetek ingyen,merő szimpátiából.Az ő személyes használatára külön csomagot adok. A saját miniszterelnökének sértegetése a magyar hatóságok ügye. Engem ne tessék szíves lenni a maguk gondjával csasztuskázni.
    Ehhez hozzátenném még,hogy Theodor Herzl a dunamenti Mongóliában született,de magyar politikus nem volt.Ez csak egy előzetes kivédése az esetleges következő pimaszkodásának.

  • A degenerált,betegesen hazudozó,pekenyócemászt pikkölő csávónak válaszoljon aki az ő fülét beszegte.Legutóbbi hazudozása szerint az idén ősszel”üzleti ügyben”Izraelben fogja mérgezni a levegőt. Ha egyáltalán megengedik,hogy elhagyja a repülőgépet.Megtörténhet vele is ami barátjával a szegedi csanád nevű szeméttel történt Kanadában.Ide sem engedünk be akárkiket.Arról már nem is beszélek,hogy nálunk senki nem pikköli az ilyen föld alól kiöntött ürgéket.

  • Tüske Zsófia
    2019 július 25
    7:24 du.

    Számomra az a „legszebb” ahogy összevissza beszél! Amikor a napokban először olvastam róla, egy viszonylag hosszú cikkben (24.hu) még arról szólt a dolog, ( pont mint a Mancs – ban) hogy nem jelent számára nehézséget a dolog, mert onnan is eltudja látni a „képviselői feladatát!” Na, persze nem vállalt semmit, bizottsági munkát, egyéb parlamenti képviselőséggel összefüggő feladatokat, stb csak kifejezetten a „fontosabb” üléseken való részvétel, esetleges előterjesztések amit kint is megtud szerkeszteni stb Egy képviselőnek minden ülés fontos kell hogy legyen valamilyen szinten – ezt tudja szervezni, áthangolni 3700 km-ről? Ám egy képviselő – bár a pihenő, meg a szabadság neki is jár, az a hónap minden napján képviselő, bármikor szükség lehet a munkájára, állásfoglalására, egyszóval a jelenlétére!

    Nem véletlen hogy személy szerint meglepődtem ezen a híren, hisz azt sem tudtam, hogy Tóbiás egyáltalán parlamenti képviselő ebben a ciklusban is, olyannyira nem látni, nem hallani, annyira kívül rekedt mindenen! Nem csoda, 3700 km -ről nehéz is lenne mondjuk egy MTVA székház elleni tüntetésben részt venni, azt megszervezni, sajtótájékoztatót tartani, találkozni a választókerületi képviseltekkel, vagy egyéb, a képviselőségéhez tartozó feltáró / vizsgáló, „helyszínelő” munka, netán egy- egy reggeli, du. vagy esti politikai /társadalmi, médiákban rendre jelentkező műsorban a pártja elképzeléseit képviselni! Miért gondolja Tóbiás, hogy ez alól ő fel van mentve hogy a képviselt pártjukkal szemben csak a többieknek van kötelezettsége? És miért módosított az eredeti álláspontján? Mert ma már úgy nyilatkozik, hogy csak a családja él kint, ő maga itthon, és havonta ingázik hétvégén! Egyáltalán milyen költségekkel, és főleg szervezéssel jár egy ilyen ide oda utazgatás, havonta egyszer vagy többször, mire terjed ki a figyelme az ilyen képviselőnek a repülőjáratokon és jegyfoglalásokon kívül?

    Vajon tudta- e ezt a pártja ( a tegnap megkérdezett alelnök Szakács L. pl nem tudta, bár nem volt túl meggyőző ) és ennek tudatában tette a lista X. helyére, vagy mandátumnyerése után döntött úgy a család, hogy a gyereket csak és kizárólag Tenerifen lehet gyógyítani, és ez után sem érezte úgy, hogy akkor talán vissza kéne adni a mandátumot, mert ez így nem megy? Talán akadna olyan azon a listán aki teljes szívvel a hónap bármely napján vállalná a képviselőséget!?

    Egyáltalán mit csinál az a rengeteg család, akinek a gyermeke éppúgy asztmás, légúti fertőzött vagy allergiás mint Tóbiásék gyereke, de még a gyógyszert sem feltétlenül tudja biztosítani neki itt Magyarországon, hovatovább pár hetes szanatórium, vagy terápiás kezelés szóba sem jöhet a család anyagi helyzete miatt?

    Ha tehát a pártja parlamenti frakciója tudott „Jóska tartózkodási helyéről” és a családját érintő változásokról miért nem lépett? Szerintük jól van ez így? És ha igen, miért csodálkoznak a jelen 6.6 százalékán?

    Ez ugyanis nem ezért arcpirító mert nekem, vagy Tüske Zsófinak, vagy bárkinek nem tetszik – ez ugyanis nem magánügy! Kár, hogy nem gondolták végig, hogy jó szokás szerint senkit nem az érdekel és foglalkoztat majd, hogy egyes NER lovagok mennyit helikoptereznek el, milyen életmódot és mennyi milliárdért folytatnak, hanem két lábbal dobbantanak majd ezeken a híreken! Tóbiás ezzel a húzásával többet ártott a pártja megítélésének, mint akár három Szanyi teszi a jobbító szándékú „pártkritikáival,” pedig az sem piskóta!

  • Tüske Zsófia

    gyuri10

    a hátam mögé néztem, nincs ott senki. így azt gondolom, már megint valami alternatív valóságba szökkent át, hogy duplán lát.
    ebben a korban előfordul. próbáljon több folyadékot fogyasztani és ginko bilobát vagy cavintont (magyar találmány ám!) fogyasztani. az néha használhat.

  • Tüske Zsófia

    Geyza: még sosem jártam a lehárblogon, most belenéztem a cikkbe.

    gyuri 10-et nem szándékozom duplán olvasni. belőle ennyi is több mint szükséges.

  • Bendegúz79 Olvtárs!
    10,09

    Ahogy Einstein sehol nem írta le azt, hogy az ő kidolgozott Általános Relatívitáselmélete és annak egyes kitételei mikor nyernek majd gyakorlatot, ugyanúgy Marx sem írta le azt, hogy az ő Engelssel kimunkált társadlomtudományi műveinek részletei
    a fejlődésükben mikorra érik el azt a fokot, hogy gyakorlattá váljanak, miközben rengeteget előre megjövendöltek.

    Az einsteini gravitációs hullám megjósolása nélkül a Cassini űrszonda például képtelen lett volna eljutni a kozmosz azon zegzugaiba, ahová így már – éppen e tudományos akadályok einsteini feloldásával – juthatott el mégis.

    Ugyanígy Marxék is, az elméletüket időtartam, vagy határidő megjelölése nélkül éppen >a kapitalizmus fejlődésére< ° alapozták. Mára 2-300 év alatt a termelőeszközök tőkés tulajdonán°° alapuló kapitalizmus – mert ez az, még ha Bendgúz Olvtársunk nemlétezőnek is tekinti azt – rengeteget fejlődött.

    Ezen belül a társadalmi viszonyok, munkásosztály és a tőkésosztály egymáshoz való viszonya is többek közt a dolgozók a szakszervezetek útján, illetve tárgyalásaik következtében ugyanúgy, vagy úgy ahogy változott, összességében hatalmas evolúción mentek keresztül. Óriási minőségi különbség van tehát az évszázadokkal ez előtti és a mai állapotok között.

    A két alapvető osztály viszonya mára tehát túllépett a nemzeti (az egy államon belüli kapitalizmus) kereteiken és ha akarják, ha nem, kegyetlenül és szinte – csak maga, a tőke természetéből fakadóan – önmaguktól váltak nemzetközivé (sőt mi több globálissá!), ahol a határokat még ma is megszabó állami kereteket a foglalkoztatást felvállaló államok hidalják át kapcsolatot tartva az újgyarmatosító tőkével, ill. a tőkésekkel. (1 példa: a honkongi konténer kikötőt naponta(!) 3˙000 hatalmas, kínában termelt áruval telepakkolt konténer hagyja el, erre épített gigászi konténerhajókon keresztül.) Kinek van arról fogalma, hogy emögött hány darab áru, sőt hány dollárcentes kínai munkaóra húzódik meg?
    Tehát a a kapitalizmus globális fejlődési fokán már nem is az így távkizsákmányolt munkással, hanem a fölötte álló, csak a nevében szocialista, valójában államkapitalista Kína, Fülöpszk, Thaiföld, Vietnam stb. állami és helyi közvetítői és foglalkoztató tőkéseivel áll valamilyen, sokszor csak digitális kapcsolatban, a munkás számára azt a látszatot keltve, hogy az ő kizsákmányolója az a helyi, vagy és állami tőke, holott ez volumenében csak a töredéke a sok-ezerszeres az igazságnak. Az ő valódi foglalkoztatói valahol New-Yorkban, Kaliforniában, Texasban vagy stb. keresendők…
    Ez egyelőre még a mai állapot, melynek textúrája valóban nehezen bogozható ki és még nehezebben követhető. A szálakat a távközlési és kiber cégek kezelik, amelyekhez egyelőre a napi 12 órát dolgozó kínai munkás nem csak, hogy nem fér hozzá, de épp ezért, mert nem ér rá – ez már a régi recept – nem is érdekli…
    Mindebből az amerikai munkás semmit nem lát, neki legföljebb le szivárog és csurran, meg cseppen is, aztán megkérdezi az eladót: Tesék mondani van itt áru, ami nem kínai és ugyanolyan olcsó ???

    .

    ° A kapitalizmus fejlettségi foka: Ez az a pont – az origó – amit Lenin és bolsevikok kihagytak a számításaikból, sőt ki is fordították az eredetijéből, még 1917-ben.
    °° Itt a termelőeszközökről [és nem a személyes tárgyak] tulajdonáról van szó. Minden történelmi osztálykérdésnek a kulcsa a termelőeszközök tulajdonlása és birtoklása.

    .

  • gyuri10
    2019 július 27
    11:52 de.

    AKKOR EZ MI ???
    Olyan vagy mint az átlagmagyar: csak két hetes a politikai emlékezeted. Még saját magadat is elfelejted
    —————————————–
    gyuri10 írta ezt :


    okeletesen egyetertek.

    Orbán Egy Győztes

    jan 29, 2019

    Köszönet Istennek, hogy ismét a sorstól viharvert nemzetre fordítja tekintetét és az esélyek mellé most vezetőt is rendelt !

    Rajtunk múlik, élünk-e a közmondással: “segíts magadon, az Isten is megsegít” ? Vagy nem ?

    Álljunk be a sorba, imáinkkal, tetteinkkel összefogva segítsük Isten akaratát beteljesülni!

    Gyűlölik, mert volt ereje finom testcsellel (ja, kérem, focista) kiszabadulni a magyarellenes SZDSZ halálos öleléséből. Gyűlölik, mert tudják, hogy mindent tud róluk. Gyűlölik, mert derűs, nyugodt, magabiztos.

    Gyűlölik, mert sikeres. Gyűlölik, mert sikertelenek. Gyűlölik, mert szuverén és magyar. Gyűlölik, mert szolgák, zsaroltak, fogottak, fizetettek és magyarellenesek. Gyűlölik, mert rendíthetetlen. Gyűlölik, mert visszapattannak róla, mint Kunhalmi az ajtóról. Gyűlölik, mert a nemzet mögötte áll. Gyűlölik, mert tartása van. Gyűlölik, mert nem fél korrigálni. Gyűlölik, mert nem törődik velük. Gyűlölik, mert magába szippantotta őket a monomániás, bénító gyűlölet.

    Gyűlölik, mert tehetsége bátorsággal párosul. Gyűlölik, mert tehetségtelenek és sunyik. Gyűlölik, mert állhatatosan járja útját.. Gyűlölik, mert harminc éve vív. Gyűlölik, mert semmivé morzsolódnak a percek, és szétfoszlanak bennük a percemberkék.

    Gyűlölik, mert valaki.. Gyűlölik, mert alázatát és kitartó szorgalmát meggyőződéses ürességükön lötyögő nagy mellényük nem tudja kikezdeni. Gyűlölik, mert két lábbal áll a földön. Gyűlölik, mert őt igazolja a valóság. Gyűlölik, mert a cipője sarkáig sem érnek. Gyűlölik, mert vesztesek. Gyűlölik, mert életprogramjuk a frusztráció.

    Igen, Orbán Egy Győztes. ”

    ————————————-

  • BrunszvikTeri
    2019 július 27
    12:50 du.

    Talán az utolsó gondolatodhoz kicsit hozzáírnék:

    Manapság inkább az energia a meghatározó.
    Kezdünk termelőeszköz-alapű társadalomból
    átalakulni energia-alapú társadalommá.

    Gépeket meg műszereket ma már bárki vehet.
    De mit ér mindez ha nincs pl. villany ?

  • Tüske Zsófia
    2019 július 27
    12:43 du.

    Pedig nagyon jó a Leharblog !
    Tudományos igényű elemzéseket tesz közzé Lehar.
    Írhatsz is bele, csak akkor ez a baromarcú elkezd majd sikoltozni és széjjel cseszi a topicot 😀 😀 😀 😀

  • gyuri10
    2019 július 27
    10:48 de.

    Most azthiszed te ostoba kis öregember,
    hogy ezzel az infantilis ” Dunamenti Mongólia”
    kitételeddel sértéseket viszel be nekem? Tévedsz.
    Az én hazám az Európai Únió. Máskülönben meg itt esz a fene
    tégedet folyton. Közben meg azt hazudtad itt mindenkinek hogy
    ide elvből nem jössz sohasem. Magadat hazudtolod meg mindig.

  • gyuri10
    2019 július 27
    10:20 de.

    Féltéglával veri a mellét hogy ő mekkora egy nagy zsidó.
    Gyanús.Felettébb gyanús.A hungaristák ugyanezt csinálták
    a Vilgháború előtt meg alatt.Hogy ők mekkora magyarok.
    Aztán majdnem a nullával tették egyenlővé az országot.
    Szegény Izrael, szegény zsidóság.Ilyenek rongálják
    mindkettő megítélést, mint ez a Gurltiz.
    De talán pont ez a feladata.
    Körmönfont gazember ez.

  • Geyza

    Nem keverem össze – merthogy nem is keveredik a kettő

    Hitler is nagyon sokszor kihangsúlyozta, hogy az ö nemzeti-szocialista eszméi nem keverendők össze Sztálin nemzetközi-szocialista rendszerével.

    Amúgy belegondoltál már abba, hogyha Magyarországon, akkor nem omlik össze a kádári-szocializmus, akkor most pontosan Kína előtt járnánk? A Kínában megvalósult modellben? Amivel kapcsolatban egy darabig abban az „euforikus” hangulatban lehetett élni, hogy lassan „átsikamlik” egy kapitalista formába. Aztán most rövid-gyeplőre fogta az új diktátor.

    A világ 99,99 százaléka slendriánul használja a TÖKE (Das Kapital) szót – nem érti, hogy a KAPITAL ugyanúgy létezik a „szocializmusnak” nevezett despota rendszerben, mint a liberális társadalmakban.
    Csak az „agyon-átkozott” liberális társadalmakban egyéni szabadságjogánál fogva akárki birtokolhat a javakból, míg az illiberális/szoci társadalmakban a „vezér a vazallusai”/”főtitkár a titkárai” által vezérli a jogokat.
    Ki adhat ki hanglemezt, stb….

    Kína igen, „kinyitott” a magánvállalkozás irányában, csak hogy ezt már őelőtte a magyar MSZMP megtette. 80-as évek. El is indultunk egy gazdasági fejlődés útján, végig megőrizve a Párt fennhatóságát.
    Kádár nem élte meg a „rendszerváltást”
    Miből gondolod, hogyha Gorbacsov helyett akárki másik szovjet-elvtárs kerül pozícióba, lehetővé tette volna a magyarok „kiugrását”, amivel tulajdonképpen bedőlt a rendszer.
    Bedőlt, mert Gorbi hagyta bedőlni.

    Most ugyanolyan kínai mintájú gazdaságban és társadalmi berendezkedésben élnénk, mint a sárgalábúak.

    Már csak azért is, mert nézz körül itt, a kommunista internacionálénak hány híve írogat ide, hányan fényezik itt Marx eszméit, ami homlokegyenest ellenkezik az egyenlőség alapvető ideájával – az emberi szabadságjogokkal.

    Nem azt vitatja itt a Bendeguz sem, hogy az egyéni kapitalista gazdasági forma jobb-e vagy az államkapitalista.
    Államkapitalista = szocialista/fasiszta

    Míg a marxista (recski/gulág) agymosásosan felnőtt egyéneknek ez emészthetetlen.
    Nincsen ilyen enzimjük a szervezetükben (ez volt az agymosás) vagyis nem tudják feldolgozni.

    Nem fér be a fejükbe, hogy a szocializmus és a fasizmus között semmi különbség nincs.

    Mert mind a két rendszer az állam totális kontrollját hirdeti.
    A különbség mindössze annyi, hogy a szocialista gazdálkodás töke csak az állam birtokában lehet, míg a fasiszta megengedi részbeni birtoklását a vazallusaik részére – fordított irányból kifejezve a vazallusaik által kontrollálják a gazdaságot.
    A társadalmat pedig a csinyovnyikjaik révén.

    Tisztában vagyok vele, hogy ez gondolkodáshoz nem szokott lényeknek nem egyszerű megérteni.
    Azért írom neked, mert felesleges a fentebbiekbe tartozókkal szót váltani erről.

  • Tüske Zsófia

    Besancon – engem nem az lepett meg, hogy ez az mszp-gyöngye szívnyugalommal hurcolkodik Tenerifére és onnan teszi a semmit – elvégre a hajdani szépségkirálynő nejének csak kell virítania valami királyit – azon sem, hogy telik neki rá, mert az mszp annak idején törvényesnek minősítette a Nyíregyházáról Budapestre utazási támogatásként felvet 50 milliós költségtérítést, pedig közben Érden volt a háza, hát, istenem, Tenerife kicsit messzebb van, de ha az elsuhant, hát nyilván ez is. Ezeket a Nyírségből származó fiúkat kárpótolni kell azért, mert szegényebb régióba pottyantotta le őket a gólya. Von Haus aus hozzák magukkal a dzsentri, fenn az ernyő nincsen kas allűrjeiket, pont mint a szaroscsizmás csuti, a vályogból a várba felkapaszkodott maffiafőnök. Nincs jelentős különbség.

    Amin csodálkoztam, az volt, hogy választóik jó részének fogalma sem volt arról, hogy miért kifogásolható ez egy olyan párt képviselője részéről, akinek a programjában nagybetűkkel az szerepel, hogy TEGYÜNK IGAZSÁGOT! meg hogy EURÓPAI SZINTŰ EGÉSZSÉGÜGYET A MAGYAROKNAK! meg ilyeneket, hogy „Építsük meg a Szociális Európát, amely – azonos minimum jogokkal és azonos minimum szolgáltatásokkal – minden polgára számára garantálja a szociális és fizikai biztonságot!”
    Minden támogatója azt bégette, hogy első a gyerek egészsége (rögtön a lopás után) és milyen jó apuka az, aki egyenesen egész éves tenerifei gyógyulást biztosít allergiás gyermekének, valamint képtelenek voltak azt felfogni, hogy miért közpénz a jó Tóbiás 1,3 milliós fizetése és ki-tudja-mennyi költségtérítése.
    És mindaddig, amíg lócitrom van, a veréb is jóllakik, tök mindegy, merre található az istálló.
    azt hiszem, ez lesz a vége.

  • Tisztelt Teri! 1250

    Azt előrevetíteném, hogy kommentemben Kína mint a . p r é d a . legtisztábban látható j e l k é p e, a globális, azaz megnyújtott tőke-csápok ma még legfőbb célpontjaként szerepel, amelyet behelyettesítve éppúgy lehetne bármely távol-keleti, dél, illetve latin-amerikai monokultúrán nevelt banánköztársaság is, esetleg ezek mindösszesen…: (De példaként szerepelhetnének akár az orbanisztáni, relatíve éhbérre épülő német, stb. összeszerelő üzemek is, amelyek szinte egy az egyben ráültethetőek a kínai munkást foglalkoztató kizsákmányolási módszerekre.)

    Állítják többen, hogy a kínai munkást az amerikai tőkés látja el munkával, kenyérrel (rizzsel)… Tehát a látszat az, hogy a munkást ő tartja el.
    A valóság viszont éppen fordított. Gazdagodásához mégis a kínai munkás adja a folyamatban döntő jelentőségű, legfontosabb elemet, a saját munkaerejét* illetve, ma már a tudását. Ezzel quázi akarva, akaratlan a tőke profitját, vele magát a tőkést gazdagítja, mely business végsősoron éppen az USÁ-t teszi még gazdagabbá, ahol „a helyi munkaerő” már csak a jól megfizetett stratégiai termékek és fegyverek előállításában – olcsó, külföldi bérre, külföldre törvényesen sem telepíthető – hazai munkásság foglalkoztatható. Az egyedi, különleges termékek luxuspiacán ugyanez a helyzet. A globalizált gazdaság így alakítja ki a maga saját „nemzeti” munkásarisztokráciáját is, amely azelőtt a nemzeti munkásságon belül különült el a többi résztől.
    Ez még akkor is így van, ha a termeltető tőkés feltételként a „saját”, amerikai termelőeszközeit és berendezéseit adja használatba, amelyek OTT, Kínában amortizálódnak. Lássuk be nem is tehet mást, hisz ekkora, a filléres éhbérből kinyert extraprofitnak még a tizedét se realizálhatná odahaza pl. az USA-ban…
    ˙
    Nem véletlen berzenkedik Trump elnök és provokál ki, ill.indít el pl. HUAWEI- botrányokat, az ilyetén és ehhez hasonló foglalkoztatási importgyakorlat fékezése céljából… A sok-milliárdos extraprofitra éhes munkaimportőr tőke nem fogja hagyni ennek a megakadályozását. A hivatkozási alap is sántítgat, hisz amióta a világ világ, a népek egymástól tanulták a technológiát és a szakmai fogásokat is…
    ˙

    *

    A munkaerő: a termelőerők legfontosabb része az, amelyből a gazdaságot alkotó és mozgató komplex áru és termék azaz az egész terméktömeg létrejön…