Orbán fejjátéka romlott

2019 július 27 8:41 de.129 hozzászólás

Legalább is 1989 óta. Akkor még egész jó volt. Annyira, hogy Demszky és Hodosán Róza perőcsényi telkén nekiállt fejelgetni Eörsi Istvánnal. Ez volt az egyetlen alkalom, amikor nem akarta ellenfelét legyőzni. Igaz, ez az ő vereségét is jelentette volna, mivel a fejelgetés talán az egyetlen labdajáték, ahol nem az ellenfél legyőzése a cél, hanem az, hogy minél tovább a levegőben tartsák a labdát. No, ehhez partnerség kell. Orbán soha többé nem volt senkivel sem partneri viszonyban.

Igazából azt sem lehetett tudni, mit keresett ott, ahol rajta kívül csak SZDSZ-esek voltak. Lehet, hogy a már akkor is meglévő kaméleon-mentalitása vezérelte oda?

A Nagy Imre újratemetésekor felbuzgó hőslelkű forradalmár ugyan csak utána köpött a szovjetek kivonulásának – mivel a csapatkivonás már hónapokkal korábban eldöntött tény volt – de ezzel Orbán nem törődött. Vagy esetleg nem tudott róla? Alig hihető. Minden esetre halált megvető bátorsággal kiáltotta a szélbe: ruszkik, haza! Akkor még demokrata volt – legalábbis annak mondta magát, de korrekt már akkor sem. Nem tett mást, mint lenyúlta Rácz Sándor – aki az ’56-os Munkástanács egyik elnöke volt – hasonló témájú követelését. Nem volt nehéz dolga, amúgy is jobban mutatott az emelvényen a lobogó hajával, mint az őszülő, kopaszodó, kissé ráncos arcú Rácz.

Persze, nem kétséges, hogy a rendszerváltozásban része volt. Akkor még fejben jó volt. Csak aztán valami megváltozott odabent. Szép lassan elvesztette demokrataságát és zökkenőmentesen átváltozott jobboldali, nacionalista, illiberális, törtető és öntörvényű autokratává.

Ő lett az, aki az éjszaka sötétjében viteti el Nagy Imre szobrát, pedig annak újra temetése emelte fel a kis senkik sorából, ő lett az, aki likvidálta a CEU-t, jogfosztottá tette a MTA-t, a Petőfi Irodalmi múzeum élére egy őt imádó figurát helyezett. Ő lett az, aki indirekt módon az országból távozásra kényszerített közel egy millió embert, aki lepusztította az egészségügyet, lebutította az oktatást, és nem mellesleg, beállt Putyin csahosai közé. Mert ha már nem játszhat mérvadó szerepet az Unióban, hát majd jól szétcseszi azt.

Persze, ez merész álom, de Orbán mindig mert nagyot álmodni.

De ne csak a kritika hangján szóljunk róla, ki kell, hogy jelentsük, Orbán az érdekérvényesítés terén politikai zseni. No, nem az ország érdekeinek érvényesítéséről van szó, hanem az övéiről és strómanjairól, oligarcháiról. Az utat, amit máig megtett, senki sem tudta volna helyette bejárni ebben a mezőnyben. Akik meg esetleg mégis, azok elgáncsolásáról gondoskodott.

Orbán kétségtelenül tehetséges ember, csak sajnos, tehetségét saját egyszemélyi hatalmának kialakítására, direkt és indirekt meggazdagodására és a diktatúra kiépítésére használta. Persze, ez utóbbit óvatosan csinálta, éppen ebben rejlik a zsenialitása. Mert ugyan senkit nem visz el éjjel a fekete autó, senkit nem ítélnek el politikai alapon koholt perek során (nem, a fenét!), és szabad a vélemény ( a szólás már nem annyira, a véleményed meg leszarják), meg hát, kérem szépen, még vannak ellenzéki médiumok, meg a sajtó is szabad, de a jogállamiságnak és a jogbiztonságnak annyi. Ráadásul, ha nem vagy hívő, ugyan senki nem bánt érte, max. csak hazavágják az egzisztenciádat. Lettél volna okosabb!

Lássuk be, azt, hogy milliónyi ember vallásosan hisz benne, vélhetően más nem tudta volna elérni. Habár, ahogy Kertész Ákos megfogalmazta, a magyar zsigerileg alattvaló, és ezt Orbán kiválóan meglátta.

Egy biztos: elérte, hogy ismét nagyobb a hírünk a világban – csakhogy negatív értelemben. Hogy mikor lesz a magyar név megint szép, méltó régi nagy híréhez? Ez bizony, nem ma lesz. Talán akkor, ha lemossuk az orbáni gyalázatot. Amúgy a Nemzeti Dal most is érvényes.

Kétségtelen, Orbán nagyot alkotott, de sajnos, a rosszban. Ráadásul fejben is sokat romlott: demokratából leküzdötte magát zsarnokká.

A cikk Eörsi László, a magyarországi Népszavában megjelent interjújára épül. 

129 hozzászólás

  • Tegnap a vilaghirekben kozolve lett, hogy Orban csaladi-politikaja alapjan $35 ezer doolaros jutalmat nyujt a dolgozo, termelo adofizetok zsbebol minden magyaroszagon elo nonek aki negyedik gyermeket megszuli.

    Persze a hir emlekeztette a vilag-lakossgat, hogy magyarorszag ma is egy „welfare state” mint volt a Vorors Hadsereg megszallasa alatt is.

    Miota olvasom a KMH-t , soha, egyetlen ertelmes, targyilagos elemzeset, sem kritizalasat NEM olvashattam egyettlen cikkben sem.

    Vajon miert nem ???????????????

    Mindeg, minden csupan a PM egyenet ragalmazza, csupan jelentektelen , inkabb mint a „venasszonyok pletykaja” modjan.

    Jelntene az hogy senki nem kepes politikajaban kritizalasra meltot talalni???

    Vagy semmi kritizalasra erdemes nem letezne ????

    Vagy inkabb, hogy mindenki nagyon megelegedett politikajanak minden eredmenyevel?????

    A vilag-kozgazdasaga lassuloban van.
    Kina kozgazdasagi novekedese felere esett, ami volt 16 evvel ezelott.
    A US kozgazdasag novekedese, a profitok 1/val csokkent.
    Europa kozgazdsaga meg gyatrabban mar hosszab ideje.

    Magyaroszag oriasi burokraciaja, az oriasi meretu koltsegei kozel a nemzet-gazdasag felet emeszti fel, ami semmi eredemnyt nem produkal a kozgazdasag novelesere.

    Egyszerubben, a dolgozo egyen fizetesenek kozel felet az allam-burokracia zsebeli be, nem a dolgozo termelo egyen.
    De az csupan a burokraciat hizlalja, aminek valoban fogyo-kurara van szuksege, hogy a termelo lakossag jovedelmezhetne.
    De az a magayroknak sajnos ertehetetlen.
    (Az ekezetek a problemaik)

    A vilagszerti jelek azt mutatjak, hogy sovanyabb napok elott alnak majd a magyarok !!!!

    De majd akkor mit fognal velni ????????????????????

  • Ez egy rém gyenge cikk a tehetséges fejelgetős zsarnokról. Legalábbis egy Illéhez méltatlan. Ha megvárta volna az erdélyi illiberális beszédét, biztosan jobban sikerült volna.

  • ez a kép a kegyelmesék vacsorájára emlékeztet… titeket nem?

    és a két idióta egymás mellett apu és a hülye gyereke virslit esznek késsel villával legalábbis a villa ott van… én kézzel szoktam, jobban reccsen… uborka nincs?

  • Bernstein;

    Felejtsd a beszedeit, az csupan hot air (meleg levego,
    vagy inkabb leg-szennyezes?) a tetteinek kovetkezmenye ami elosegitene a nep joletet , s a nemzet gazdasagi allapotanak eselyeit, vagy sutja a tarsdalmat es a kozgazdasagot.

    Hat nem az lenne a merce ????

    Minden mas jelentektelen B.S.!!!!!!!

  • Rodeo:
    Francnak sem kellenek előadások
    a muzulmán jellegű étke..zabálási szokásaidról.
    megtanulhatnál már késsel villával enni.Nagylány vagy már.

  • Tévedés. Semmiféle „ajándékot” nem kap a négygyermekes anya: csak nem kell megfizetnie a gyermekek születésére felvett 10 milliós(kb.35 ezer dollár)kölcsön HÁTRALÉVŐ részét. Valamint nem kell személyi jövedelemadót fizetnie hátralévő életében – amennyiben a saját háztatartásában legalább 12 évig nevelte mind a 4 gyereket (örökbefogadó anyának is jár a kedvezmény).
    Általános forgalmi adót, nyugdíjadót, egészségügyi adót, munkaerőpiaci adót, jövedéki adót, tranzakciós adót, környezetterhelési és chipsadót éppen úgy fizetnie kell, mint mindenkinek. Ez a pár,közvetlenül az egyéneket terhelő adónem jutott eszembe hirtelen.

  • Illepityu:

    Úgy tűnik Ajómiurunk orcájára rá fel vannak írva a tettei.

  • Bendeguz79
    2019 július 27
    11:22 de.

    gizi, la burra brava -t olvashatták, ha akarták? a Nagy Theozófuschnő most megaszon’ta, mindenki tudhassa, láthassa és amit még akarhassa…
    hahahaha

    egerészni nem mész, a cirmi nagyon unatkozik igazi usa egerek nélkűl azok olyan jó kövérre híznak és a cilus nagyon szereti kergetni azokat

  • Geyza
    2019 július 27
    12:43 du.
    @g
    tőled semmit, és nem tudhatod…hahahaha… asse’

  • Nos Orbán nem romlott se fejben….meg másban sem(pld. népszerűségben)egyre többen jegyzik itthon ,de kint is(!!),jól és igazat beszél,kultúrált és főleg humora is van!
    Na mindebből Illére semmi nem illik rá!
    Megint írt egy nagyon gyenge cikket…..amit más is megjegyzett,de ugye a pénzért meg kell neki dolgoznia…a minőség az már mellékes….!

  • Ille még további tizenöt évig (minimum) szórhatja átkait Orbánra az EU és a magyar ellenzék legnagyobb dicséretére.

  • Kedves normális emberek!

    Nagy Imre szobrát nem titokban vitték el…máshová helyezték,meg ugye Orbán most is tiszteli és koszorúzott is a sírnál!
    Az sem mellékes,hogy Orbán demokrata volt és most is az,de ugye
    ballibsi sosem volt!!!!!!!nem úgy mint ez a fórum és cikkírói….!
    Dr.Bernstein!
    Orbán Erdélyben nagyon jól és igazat beszélt,sőt még humora is volt,megtapsolták!
    Ami Illét illeti,hát ő tényleg romlik
    fejben…ami az ő esetében egyre szomorúbb,pláne,hogy valószínűleg még nincs vége……!

  • talalom;

    „Ajandekot nem kap”.
    Hat ha a 10 millio forintos kolcsont nem koteles-visszafizetni, mert azt majd maguk az adofizetok fogjak visszafizetni, hat az nem „ajandek „??????

    Ugyan azt igerte Hilary Clinton, most meg legalabb 20 a jelenlegi 25 elnoksegert versenyzok is a diakok (ossz) 5 billios kolcsoneikkel.

    Ha, barmiert is nem maga, hanem valaki mas van kenyszeritve fizetni, hat az nem „ajandek”?

    Az igazi szocialaista igeret, ami csupan a valosag elferdotese, s amodon hazugsag !!!

  • Amúgy Nagy Imre szobrát a Jászai Mari téren állították fel,ami
    ugye nem titok,a normális emberek tudják….(a cikkből természetesen kimaradt…)Na erről ennyit,nincs se kedvem,se időm rosszindulatú,uszító
    emberekkel,cikkekkel vitatkozni!
    Mellesleg Nagy Imre tisztelete,elismerése nem csorbult,de ugye
    az 56-os forradalom mártírjainak a helye az előző tér…ebben semmi sértő nincs!

  • Egy masik kerdes talalom vagy barki tarsaihoz.

    A kormany bejelentette hogy a kis-bajusszos elnok hatrozott, hogy a varosi es polgarmesteri valasztasokat Oktober 5-eb tartjak majd.

    Most volt az EP valasztas, tavaly Aprilisban a Partok Parlamenti valsztasa.

    Mibe kerul az adofizetoknek egy valsztas koltsege ????

    Miert nem kepesek belatni, hogy ostobasag eldobalni a dolgozo adofizetok penzet valasztasokra minden nehany honapban.

    Hat miert nem tartani mind a valasztasokat egy napon?
    S azzal a penz maradhatna mas es jelenosebb polgokra.

    Mi hulye amerikaiak minden valsztasokat egy napon tartunk.

    Mind, mindeg, minden ev November honap elso keddjen az elso hetfo utan.

    Minden ugy ami valsztasra szukseges akkor van a szavazolistan.

    Nincsen mar a LOGIKA letzo sem a magyar nyelvben ???

    OHHHHH
    Emlitve a logikat.
    Mi a fene az hogy „vizi veebee” ???

    Tudom, a water-sportok vilag bajnoksaga.

    De abban semmi nem vizes , sem szaraz.

    Hat nem a „viz-i” sportok bajnoksaga lenne az ????

    Persze mindenki magyar-nyelvi szakerto, azert VIZES-ek !

  • Kiegészítés,pontosítás!

    a vörös terror áldozatainak az emlékhelye a Vértanúk tere,míg az 56-os sortűz áldozatainak a Kossuth tér!

  • Rodeo11
    2019 július 27
    12:59 du.

    Megint fel húzta magát a röhögőgép…

  • D.Bernstein
    2019 július 27
    10:55 de.

    Mi az hogy ” illilebárils” ?
    Fejtsed ki, mert nem értem ezt a szót.
    Úgylátom TE félkézzel kezeled a fogalmat,
    jól is tudod alkalmazni egy adott helyzetre.
    Peg kb.annyi értelme van mint pl.annak hogy „Szűz-k..rva”
    vagy hogy „Békeharc” , esetleg mint hogy „kummunista püspök”*

    *Ez utóbbit Karinthy találta ki

  • Orbán kétségkívül „tehetséges” ember. De ezt majd akkor veszem tudomásul, ha legalább úgy végzi, mint Mussolini: lógva. Fejjel lefelé. Ez a „befejezetlen jogász”, ez a félművelt senki nem képes – talán inkább nem akarja – felfogni: liberalizmus nélkül nincs demokrácia. (Churchill ezt azért nála jobban értette!!!) És mivel az emlékezetes 2002-es beszéde óta – „a haza nem lehet ellenzékben” – értsd: ő a haza!!! – sikerrel rántotta le az ország szellemi nívóját a saját (= Fradi-B-közép) szintjére, a buta nép beveszi ezt a falusi kocsmai filozófiát … „oszt jó napot!”

  • T.Ille István Úr !
    – Nyilván felfuvalkodottságában nehezen tűri a véleményemet, de orbánozásai között ez eddig a legnyomorúltabb próbálkozása…
    – Mivel csúsztatott hamisságai, közül egy sem tartalmaz új információt, vagy valós elemet, csak egyre térnék ki…
    – Orbán valóban az inkriminált 1989 június 16-i, beszédében, egy félmondatban választási óhajként utalt a csapatkivonási tárgyalások megkezdésének szükségességére…
    – Zsigerileg alávaló Öntől, hogy ide citálta a Nemzeti Dalt,és Kertész Akost!
    – A szovjet csapatok kivonulása Magyarországról 1990. március 12-e és 1991. június 16-a között zajlott le. Az eseményt megelőző államközi tárgyalások eredményei az 1990. március 10-én, Horn Gyula magyar és Eduard Sevardnadze szovjet külügyminiszter által aláírt egyezmény alapján váltak valóra.

  • Bernstein megjegyzésének az első mondatával egy véleményen vagyok. Sajnos a másodiknak már ellent kell mondjak.
    Ennyire tellett….
    Persze voluntarista (adakozásból) nem futja másra, mint további orbáni uszításra.

    Megoldást kínálni, ahhoz már valami más is kellene – vagy profi módon csak profitért?
    Professzionalizmus = foglalkozásbelit jelent magyarra fordítva, a félreértések elkerülése végett.
    Más helyen beírta az óhajtott árakat – érdekes módon bodamarcsának.

    Bár mint az SZDSZ egyik professzionális harcosától azért elvárhatnánk tőle valamit.
    Vagy lehet még tovább harcolva, további koporsószögeket verni a liberalizmus koporsófedelébe?
    Nem jut máig a tudatáig, hogy az SZDSZ-t mint pártot ezek az ócska dumák idegenítették el, és pont azért hisznek néhány millióan vallásosan Orbánban, mert az SZDSZ-t elözönlő sok nagyképű mást nem tett, mint mindenkit ócsárolt. A saját választóit leginkább.
    Az Orbán meg dicséri az övéit…..

    Lehet hogy inkább azon kellene előbb elgondolkodni, hogy mitől lesz a tehénlepény???!!

    Egy ilyen tanulmányt szívesen elvárnék… aztán tovább lehetne lépni ….

    Na nem a nukleáris fizika területére – azt hagyjuk meg Almának, ott ö mégiscsak profi (szakmabeli) – mivelhogy az a szakmája.

  • Szerintem azért illett volna feltűntetni, hogy ennek az írásnak az alapja Balassa Tamás velem készített interjúja júl. 14-én a Népszavában…
    https://nepszava.hu/3042825_orban-sokat-romlott-fejben
    Tévednék?

  • D.Bernstein
    2019 július 27
    10:55 de.

    ez is egy vélemény. az vigasztal, hogy teljesen érdektelen.
    amúgy írjál jobbat, ha tudsz. persze, értem én, nem akartál nyíltan feldicsérni.
    de azért ez a „Legalábbis egy Illéhez méltatlan” mégiscsak annak bizonyítéka, hogy ugyancsak értékeled a munkásságomat.

  • Rodeo11:21
    ˙

    )))))))))))))))))))))))))) 😀 ((((((((((((((((((((((((((

    .

  • Geyza 12:55
    ˙

    )))))))))))))))))))))))))) 😀 (((((((((((((((((((((((((((((((

  • Bendeguz79
    2019 július 27
    10:16 de.

    „Miota olvasom a KMH-t , soha, egyetlen ertelmes, targyilagos elemzeset, sem kritizalasat NEM olvashattam egyettlen cikkben sem.”
    ez érthető. ugyanis te csak olvasod a KMH cikkeit, de érteni nem érted, tartalmukat felfogni sem tudod. ez attól lehet, hogy nem tudsz magyarul se írni, se olvasni, se gondolkodni.
    persze, ettől még magabiztosan szajkózod a fene tudja, honnan összeollózott hülyeségeket.
    egy önálló gondolat, esetleg?

  • Tisztelt Cikkírónk mondja:

    „Persze nem kétséges, hogy a rendszerváltásban része volt. Akkor még fejben jó volt. Csak aztán valami történt a fejében.”

    Én pedig – egyéb olvasmányaim alapján – ammondó vagyok, hogy Ducénk már akkor is csak egy keresztapa módján figyelte az eseményeket. Észre kéne már vennünk, hogy a fenegyerek életében az bizonyos „csak aztán”, amikor állítólag valami történt abban a busafejében (ld: kép) már a kezdettől fogva céltudatosan az Ő egyszemélyi hatalma és meggazdagodása képezte föcsapás egyedüli irányát, de nem az országé…

    Nem kedvelem, amikor azok a kezdetben bedőltek Orbán demagógiájának és rá-rájuk szavaztak néha – bevallom egyszer én is – most azzal magyarázzák ki magukat, hogy akkor don Corleone még más ember volt… No meg, hogy alapjában véve mily zseniális is ez az ürge, csak éppen rosszra használja… Pedig az ilyesfajta úgynevezett „tárgyilagosság” többet árt mint használ az igazság feltárása ügyének, mintsem használna. Ez a >dícsértessék Orbánviktor< a drága-Bolgárúr fixaidea és munkamódszer is, ti. nehogy má felszámolják a rádiójukat, mely meghunyászkodó dicsérgetés ugyanannyi, mintha Hitlert, Mussolínit, Franco-t esetleg sire Fracis Drake-t őfelsége udvari kalózát* dicsérnénk az ő kétségtelenül kitűnő egyéb adottságai okán, szervező és stratégiai készségéért, de főleg teljesen etikátlan gátlástalanságaiért, hisz rablásai tényleg hasznosak és jól szervezettek voltak a Birodalmi Kincstár számára. Pedig Drake az nemcsak rabló volt, de még gyilkos is…

    A napokban írta le valamelyik olvasótársunk, hogy O r b á n nak már akkor, 1987-ben írásban is(!) megjelent, a joghoz fűzött szilárd nézete kb. az volt, hogy az ő szemében
    a . j o g . az, a fogalom, amit megfelelő időben, tehát
    . b á r m i k o r f e l r u g h a t, csakhogy ehhez
    kellő hatalommal kell majd rendelkezzen.
    Ez a pillanat, és ez a hatalom, a szellemében egy csöppet sem változott, úgynevezett "zseniális" 🙁 Miführerünk számára 2010-ben érkezett el. A megszerzett 2/3-os parlamenti többség lényegét tekintve totális hatalmával azonnal felrúgta az alkotmányt, felszámolta a fékek és ellensúlyok rendszerét,stb. Törvénygyára ezer törvényt és rendeletet gyártott egyik napról a másikra – a parlamenti viták teljes mellőzésével…

    A zseni azóta is – a kettőt hátra, egyet előre szemfényvesztésével – máris visszafele forgatja a történelem kerekét. Addig nem is nyugszik – mert neki ez a fő rögeszméje – míg Horthyt nem rehabilitálja helyre nem állítja annak, részéről erősen respektált ellenforradalmi rendszerét, minden politikai, gazdasági és mezőgazdasági, stb. konzekvenciájával együtt. [Már a nagybirtokok felosztását is "megoldotta" udvartartása és a maga számára az árverések elsíbolásával.]
    Ez a tendencia mostanában egyre felgyorsulni látszik bele értve azt is, hogy mostanság éppen országunk szekere rúdját akarja az Európai Unióból minden eszközzel és sanda fondorlattal kifelé fordítani sőt, talán már ki is fordította…
    Mindezt tette és teszi a jog önkényes magyarázatával, a jogszabályok kifordításával és kijátszásával, ahogyan azt Őfelsége már 1987-ben, ellenzékinek kiadva magát pont így megálmodta…
    .

    *
    Drake: (1540-1596) Angliai Katalin a kiürülő kincstár feltöltése céljából felfogadott udvari kalóza. A zseniális haramia ugyanazt a altengernagyi fokozatot kapta, mint amit a mi Horthynk, Ferencz Jóska k.u.k. adjutánsa is viselt az Adrián még politikusi a pályája, ill. felségárulása előtt.

    .

  • Eszter Garai-Édler

    Szia Pista!
    Eörsi L. posztjára kaphatnánk valammely magyarázatot?
    „Szerintem azért illett volna feltűntetni, hogy ennek az írásnak az alapja Balassa Tamás velem készített interjúja júl. 14-én a Népszavában…
    https://nepszava.hu/3042825_orban-sokat-romlott-fejben
    Tévednék?”
    Köszi.

  • István,
    az előző cikkedet a pártokkal kapcsolatosan időben lekéstem. Itt próbálok érvényt szerezni szerény véleménynek,ha beengeded.
    Előre is köszönöm:Gyuri.

    geyzyr ügyben:
    Sajnos képtelenség egy súlyos és menthetetlen agybeteggel érdemben „társalogni”,még a KMH lemerült oldalain is.Két méteres,oldalakat betöltő hazug kitalációira nem lehet reagálni Bármennyire szerencsétlen is sajnálni is lehetetlenség,mert mindenki csak lesajnálhatja.Beleköt ez az élő fába is.Undorító, trágár,tanyasi, gyökérrel nem szabad és nem is vitázok többé.Rá kell hagyni mindent,mint a többi hasonszőrűre a zárt osztályon. Lehet,hogy kényszer zubbony helyett,Ott engedélyezik számára az ápolók,csillapítóként a szószátyárkodást.Ezentúl úgy látom,nem szabad neki ellentmondani,mert nem tudnám elviselni, ha miattam tenne súlyos kárt magában.Vagy még annál is rosszabb hogy másokra is halálos veszélyt képezhetne.
    Amint látom a Tüskés arcú barátja ezt már előbb felfedezte. Mindenben anslusszt megy vele.Nekik legyen mondva egy ilyen barátság.

  • Mivel a másik (Ner..) cikkhez már nem lehet hozzászólni,itt teszem meg:
    HunCabada jobboldali sajtóra hivatkozik,csak ugye az a „bibi”,hogy ugye nem a csatorna számít,hanem az,hogy élő egyenes adásban nyilatkoznak(több csatornán!!)az egymást is írtó,hazaáruló ellenzéki képviselők…..gondolkozzon el ezen…
    meg azon is,hogy több előrejelzés szerint 2022-re teljesen leépül ez a mostani szerencsétlen baloldal(amiért mindet meg is tesz…)és ezt nem én állítom,hanem olletékes személyek,meg több
    baloldali értelmes,tárgyilagos ismerősöm is!!!!!
    Aztán idióta Geyza,már megint azzal vádol kínjában,hogy „haszon” vagyis fizetés ellenében írok véleményt a ballibsikről…,nos én nem ebből élek (kb 100x leírtam!!!) ez ugye az itteni fanatikus,erőlködő egyes cikkírók,és híveik bevételi forrrása……!

  • Cukihara
    2019 július 28
    9:20 de.

    én ugyan megígértem @g nek, hogy cukihara, na az nem, de hát én látok valamit amivel ki szeretném egészíteni mélyenszántódat: én O1G-t ejtőernyősnek tartom kezdetektől fogva, ugyanúgy mint az iráni sahot, a borisjohnsont, emanuelmacront, jairbolsonarot és sorolhatnám és a beültetés célja is ugyanaz

    üdvözlettel elhagyván magadra (ide vigyori avatart képzelj)

  • nem mellesleg!!!!

    Az a helyzet,hogy az olyan ellenzékieknek(tisztelet a kívételnek)amelyiknek se esze,se tájékozottsága,se hitelessége,se becsülete nincs ,ugye nem sok esélye volt eddig sem,most sincs és nem is lesz!
    A főpolgármesteri jelöltjeik Puzsér(zakkant megmondó…)Karácsony
    (saját kerületében is megbukott, csábos mosolyú, minden pártban szereplő ) és Berki Krisztián(herevasalt valósághős..)ugye nem rúgnak labdába a már bizonyított Tarlóssal szemben? aki ezt hiszi az erősen terhelt…..Ennek ellenére mint most is,lesznek normális kerületi baloldali polgármesterek(a kerület lakói szavaznak…)de olyanok is,akik a „cél” érdekében nem a pártjuk nevében,hanem függetlenként indulnak (nekik legalább van némi eszük)!
    Hát majd az emberek döntenek október 13-án!

  • Ille István, a szerző válaszra sem méltatott, és figyelmem hagyta Édler Eszter bejegyzését is, így tehát kénytelen vagyok a Kanadai Hírlap szerkesztőségéhez fordulni:
    Arról van szó ugyanis,hogy Balassa Tamás két héttel ezelőtt,júl. 14-én a Népszavában lehozott velem egy interjút, amelynek címe: Orbán sokat romlott fejben (https://nepszava.hu/3042825_orban-sokat-romlott-fejben). Ezt a címet és néhány részletet Ille István egyszerűen, minden hivatkozás nélkül ide átemelte a saját szerzőiségével.
    Kérem a Tisztelt Szerkesztőséget, hogy valahogy világosítsák fel Ille Urat, hogy ilyesmit nem illik tenni!
    Már csak azért sem, mert ez a Kanadai Magyar Hírlapra sem vetne túl kedvező fényt…

  • Köszönöm, Ille István, látom most már módosította. Egy kis javítást még kérek: ugyanis sajnos a cikk nem „Eörsi István, a magyarországi Népszavában megjelent interjújára épül”, mivel apám már 14 éve halott. Hanem Eörsi László interjújára.

  • Boda Marcsi
    2019 július 28
    12:44 du.

    Marcsi, én elgondolkodok – és éppen ezért kérdezek. Szóval maga pedig a kérdésemen gondolkodjon el, mert megint nem válaszolt rá.

    (ja, és nem hivatkoztam jobboldali sajtóra, hanem az elvileg független köztévére hivatkoztam, amely minden magyar embernek a tévéje kellen, hogy legyen, nem pedig párttévének – ugyan ez vonatkozik a TV2-re, Hír TV-re pusztán a tulajdonosi körét megvizsgálva és azt rávetítve a hírek minőségére, beleértve a „bűvös” élő egyenes adásban nyilatkozó emberek hátterét is. – Mert hogy rend szerint csak és kizárólag „baráti” szakértőket kérdeznek, betanított szöveggel. Ön vizsgált ilyen összefüggéseket már? Szerintem még nem, mert akkor nem hivatkozna élő egyenes adásokra. De hátha, szóval?!) Na most már két kérdés lett, amire érdeklődve várom nézőpontjának kifejtését.

  • Gyuri10!

    Csak benéztem a REKLÁM ALATT,mert nagyon szép,tartalmas filmet nézek,egyetértek veled Geyza egy „klinikai”eset és persze(sajnos)nincs egyedül…Ez van…,el kell őket viselni!(az értelmesebbeknek meg reagálni,bár egyre kevesebben vannak..)

  • Orbán sose volt demokrata. Legfeljebb áldemokrata, amit átváltott álkereszténységre. Az most jobban fizet. Vagy most az fizet jobban – szerinte.

  • Christopher Adam

    Kedves László, az elirás az én hibám volt. Kijavitottam. Elnézést!

  • Ille István

    Szóval még a tehénlepényt is plagizáljuk …… 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

    Eörsi László
    2019 július 28
    2:08 de.

    Elolvastam…

    Gondolom innentől nem kell sokat magyarázni, hogy semmi, de semmi erkölcsi alapod nincs senkit megítélni …

    A kezedben levő kővel kit akarsz te dobálni?

  • Eörsi László
    2019 július 28
    1:35 du.
    Sajnálom, de nem lógok folyamatosan az interneten.

    A forrás feltüntetésének mellőzésében teljességgel igazat adok Önnek, nem volt korrekt részemről a feltüntetése, nincs rá mentségem.

    Sőt, még egy hibát elkövettem: nem idéztem szó szerint, pedig klasszikusoktól csak úgy szabad. Remélem, plágiummal azért nem vádol.

  • slapaj
    2019 július 27
    4:16 du.

    tévedésben vagy: neked nincs véleményed, csak házi feladatod.
    nem az én gondom, hogy nem tudod a jelen valóságára átértelmezni a Nemzeti Dalt. Kertész Ákos meg igazat írt, ezzel mi a bajod?

  • Boda Marcsi
    2019 július 27
    1:39 du.

    frissítenie kellene a szoftverén, mert ez már nagyon elavult verzió 😀
    egyben igaza van: a pénzért valóban meg kell dolgozni. miért, az Orbán-imádatáért és elkötelezett Fidesz-hitéért magát nem fizetik? ennyire élhetetlen lenne? részvétem!

  • Semmi probléma, kösz!

  • Ille írta Bendeguznak kicsit feljebb!
    – Gratulálok!
    – Bagoly mondja…

    „nem tudsz magyarul se írni, se olvasni, se gondolkodni.
    persze, ettől még magabiztosan szajkózod a fene tudja, honnan összeollózott hülyeségeket.
    egy önálló gondolat, esetleg?”

  • Utas
    6:43 🙂

    Az Ördög a részletekben lakozik. Tehát a helyzet sokkal bonyolultabb mint, hogy csupán áldemokrata, meg hogy álkeresztény. Így-aztán őpatássága, mikor demokrata, hol-meg nacionalista fasiszta, az mindig – néha óráról órára – a saját(!) egyéni, uralkodói és persze az ő pillanatnyi érdekviszonyai függvénye (nem passziója, mert tudatosan, megszállott hivatástudattal műveli, immár több, mint 30 éve).

    Épp ezért pályafutása vonalában mégis megfigyelhető e g y folyamatos e g y e n e s . i r á n y . is, az eszmei tengely, az a tudatos törekvés amit én a főcsapás irányának aposztrofáltam. Ez pedig a régi-régi Horthy-világ helyreállításának nemcsak a vágya, de mostmár direkt, nem is palástolt gyakorlati elemekkel és tapasztalatokkal is „gazdagon” díszített szélsőjobboldali út, amely nem más, mint maga a retrográd ellenforradalom.
    Ezt viszi véghez az általam „egyet előre, kettőt hátra” módszereként jelzett kamu, ám rendkívül hatásos, mondhatni „zseniális” tömegpszichózissal, mely bűvésztrükk lényege a demokrácia látszatának a permanens üzemben tartása. Ilyen pl.az ellenzék bizottsági tagsága a parlamenti bizottságokban, miközben minden gondolkodó látja, hogy az ellenzéki javaslatokat és indítványokat a parlament ülésein őfelsége ajándékba kapott(!) parlamenti többsége mind egy szálig, rendre elutasítja, még pontosabban elbuktatja. stb.stb.stb…
    Midezt egy kalap alatt, de egyfajta „kétfrontos harcban” viszi véghez. Az egyik a maga, a saját családja és az ő fideszes udvartartása, politikai anyagi biztonságának, tehát biztos meggazdagodásának ki-és beépítése a gazdasági mechanizmusba. A másik pedig a fent ismertetett . h u n t a p o l i t i k a , a régi, tök’antidemokratikus urambátyám rendszer (1919-1945.) kiépítése újraélesztése és megtartásának standard véghezvitele minden szinten, „mindhalálig”…
    .

    Na, agyő:
    Cukihara Jakumó

  • Cukihara
    4:18
    javítása

    A helzet „sokkal bonyolultabb” helyébe, helyesebb kifejezés a

    . s o k k a l . r o s s z a b b .

  • Marcsi!
    Te meg butaságból és a jövő generáciojával mitsem törödő gondolataidrol adsz magadról hirt.Büszke lehetsz a bátorságodra.
    Én szényenkeznék a te hajedben.

  • T.Ille Úr !
    -Miért ne lehetne véleményem ? – Demokrata vagyok, elismerem az ilyen kártékony lények „jogát” ahhoz hogy megmutatkozzanak, még akkor is amikor nem vagyunk egy súlycsoportban…
    – Nem tudom, pl. Balassa Tamás mit gondol erről, de eltudom képzelni…
    -A jogalkotó is felismerte a plágium társadalomra veszélyességét, és
    vétségi alakzatban rendelte büntetni a plágiumot. 1961-től a plágium bűntetté alakult, és
    ezen elkövetési cselekmény ma is bűntettnek minősül!
    – Hogy Eörsi egy úriember, ehhez kétség nem férhet !

  • slapaj
    2019 július 29
    3:44 de.

    Rászállsz mindenkire?

  • gyuri10
    2019 július 28
    10:25 de.

    Vitatnám hogy ki a trágár és ki hazudozik a többieknek állandóan:

    Minden harmadik mondatodat
    meg lehet cáfolni az első mondatodba foglaltakkal.

    Vagyis állandóan hazudsz.

    Továbbá TE vagy az aki itt
    folyamatosan ráterheled a többiekre a fitymád állapotát,
    a fingásaidat és a segged mibenlétét, felajánlva azt másoknak
    különféle célokra.

    Szedd össze magadat
    és egyszer ebben a büdös életben
    próbáld meg egyszer megírni az igazat:

    hogy volt a
    története az 1956 . évi
    szeptemberi Csepeli Dunaágon
    elnyert ifjúsági kajak-kenu aranyérmed,
    amivel Zsófia előtt próbáltál „menőzni” ?
    Csak a többieknek mondom:Ugyanis akkor semmiféle
    kajak-kenu verseny nem volt a Csepeli Dunaágban. Tehát
    ebben (is) hazudott a Gyuri10 !

  • slapaj
    2019 július 27
    4:16 du.

    NEK+D miközöd van a ” Nemzeti Dal” hoz?
    Azonkívül hogy a gazdáid cenzúrázni szokták a különféle, éltaluk kisajátított önnepek alkalmából?

    Ákosbácsi Mr. Kertész nevét
    meg pont neked/nektek felemlegetni
    kb. olyan nonszensz mint a FIDESZT „demokraták”
    nak nevezni. (Vagy akár „Fiatal”-nak neheheheeehehehe)

    Szóval SOB* ..
    megint láthattunk tőled egy
    szép kis beleugatást a mások gondolataiba.
    Észrevehetnéd már végre ez itt nem a te világod…
    Ezek vagytok ti:pofátlanul rászállni azokra akik le
    se szarnak titeket és inkább félrevonulnak valahová.De TI
    utánunk jöttök a hasbadumálásaitokkal.Undorító népség vagytok

    *SOB = Slapaj of Bájjerzotti

  • Boda Marcsi
    2019 július 27
    2:27 du.

    „…Az sem mellékes,hogy Orbán demokrata volt és most is az,de ugye
    ballibsi sosem volt !!!…”

    Először is:
    olyan nincs hogy ” balliberális”
    ezt a műszót a nácik találták ki.
    Tán nemkéne átvenned ha nem vagy az.

    Libertatizmus van,
    amit egyszerűsítve „liberilzmusnak” ejtenek
    és mint azt te nem tudhatod, a Nagy Francia Forradalom egyik alapjelszava volt: ” Egalité,LIBERTÉ,Fraternité,” vagyis
    „Egyenlőség , SZABADSÁG , Testvériség”

    Dehamár Orbánt emlegeted
    (és a liberalizmust), akkor tudnod illene
    Hogy Viktorod a Liberális Internacionálé egyik alalnöke volt régebben.

    De mit magyarázzak , olvasd el idióta :

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Orb%C3%A1n_Viktor

    Hihetelen hogy ez az
    ostoba nőszemély minden baromságot
    aképpen hord össze itt, hogy az idiótikus
    állaításait egy elemi iskolás is félkézből cáfolni tudja, csakúgy mint ennek a banyának a mocskosszájú talpnyalójáét, bizonyos Homár Gurltiz.-ét Életük a primitív hazudozás.

  • slapaj
    2019 július 29
    3:44 de.

    ugyan, ne komolytalankodj! TE akarsz engem kritizálni? mégis, milyen alapon? 😀

  • István Berecz
    2019 július 29
    5:03 de.

    Boda nem buta, Boda elkötelezett orbánhívő és fideszrajongó. azért ahhoz kell némi ész 😀

  • Eörsi László
    2019 július 29
    2:51 de.

    természetesen a feltüntetés mellőzéséről szerettem volna szólni, de elkapkodtam a megfogalmazást 🙁

  • Boda Marcsi
    2019 július 28
    4:55 du.

    Nem szükséges hogy ” sajnos” el kell viselned itt engemet.
    Ez, ha nem vetted volna észre, egy LIBERÁLIS oldal !

    TE csak azért lehetsz itt mert itten LIBERÁLIS eszmék uralkodnak.

    Pedig tán jobb lenne innen tégedet kivágni mint a taknyot.
    ‘Gyanis egy ilyen nagydarab takonynak, mint TE, a köpőcsészében a helye 😀

  • D.Bernstein
    2019 július 27
    10:55 de.

    Mi az hogy ” illilebárils” ?
    Fejtsed ki, mert nem értem ezt a szót.
    Úgylátom TE félkézzel kezeled a fogalmat,
    jól is tudod alkalmazni egy adott helyzetre.
    Peg kb.annyi értelme van mint pl.annak hogy “Szűz-k..rva”
    vagy hogy “Békeharc” , esetleg mint hogy “kummunista püspök”*

    *Ez utóbbit Karinthy találta ki

  • Ille!

    Nem „képes” …megérteni,hogy én önálló véleményt írok tapasztalatból és honorárium nélkül,mig maga pénzért.

    István Berecz!

    Nem nekem kell szégyenkezni én tudom mit beszélek,nem olyan valótlanságot ,mint itt egyesek,és nagyon is gondolok a jövő generációjára nem úgy mint itt egyesek akik csak magukra,meg a
    leszerepelt,hatalomvágyó pártjaikra gondolnak(megbízásból…..)

    Na erről ennyit!Ne mérje az észt(főleg becsületről ne regéljen)akinek nincs!

  • HunCanada!

    A másik cikkhez már nem lehet hozzászólni,így most itt teszem meg:
    Itt többen „sokat romlottak” köztük maga is,ugyanis én nem csak a politikai elemző szakemberekre gondoltam,hanem ha nem vette volna észre(???)az ellenzéki politikusok nyilatkozataira,amit élő egyenes adásban több csatornán (!!!)lehetett nézni,hallani,már aki egyáltalán néz TV-t…..
    Aztán képzelje a betűelírások ellenére is tudom,hogy melyik Eu-s
    politikus melyik pártot képviseli,igy például azt is,hogy Weber a néppártot….(aki itthon osztotta az észt Orbánnak…)de ugye
    nem ő az egyedüli(kétkulacsos) aki elárulta,cserben hagyta az európai országokat?…..sajnos van ilyen,de ugye le is szerepelt a kinti választásokon és egy normális többgyerekes nő nyert! Na ez a lényeg,és nem egy két betű elírása…!
    Na csak azt mondhatom,hogy nem Orbán,hanem az itteniek romlottak sokat fejben…!

  • A gyengébbek kedvéért: Ursula von der Leyenre céloztam,aki nem mellesleg tiszteletben tartja az európai tagországok függetlenségét és nem „ábrándozik „….Európai Egyesült Államokról,mint az idióta ellenzék!
    Na elmentem,jobb szórakozást találtam,amitől nem leépülni,hanem
    feltöltődni lehet!

  • Kedves „utas”

    Magyarorszagon democratikus allam-modszer lehetelen lenne.

    Itten meg az Alkotmanyos allamredszer, nepi-onkormanyzas, mindenki egyenlo korlatozatlan jogainak biztositasa, az allam hatalom hataskorenek szigoru tilalma altal, lakossag szabad dontesei, nemzetuk, eletuk, lehetoseguk, jovojuk iranyitasaban, mindeg as leheto LEGdurvabb pokolba-valo szidalmazasa a reakcio.

    Hat meg ha maga, s talan egy par mas magyar-lakos is remelne, ohaktan annak lehetoseget az ‘elvtarsak’ minden leg-szelszosegesebb tetteikre keszen alnanak azt megelozni es lehetetlenne tenni.

    Csak olvassa hogyan reaagalnak majd meg annak itteni emkitesere is !!!

  • BERECZ USTVAN;

    Ne torodjon masokkal.

    A kerdes ,hogy maga hogyan erzi magat a meglatasa alapjan, s mit remelne a jovo generaciok lehetosege, elete, helyzeteinek remnyeben ????????????????

  • Gurltiz nem trágár, csak éppen lekurvázza annak az anyját aki kritizálni meri őt, mint alább olvasható :

    gyuri10
    2019 július 14
    4:49 du.

    KORDON BLUED,
    rohadék idiótákkal tárgyaljon az akinek a qurvája volt a szüléd. Nem Én kezdtem veled a “szóváltást”,de Én fejezem be,mert a fejedben agy helyett felhalmozódott szenny már megfertőzi a KMH oldalait is és Én ebben nem leszek besegítő.

    (a „Sorosoztak” topicban található)

    Mert ám ő nem trágár..ÁÁááá dehogy! Ő aztán nemmm
    Ő a jófiú. Mások meg trágárak, gonoszak, báncsák őtet a jó fiút.

  • Kedves Geyza!
    🙂 4:59

    Köszönöm védőbeszédedet a Gurlitznak az ellenem, ill. úgymond’ „szülém” ellen intézett legalja (antiszemita) támadása ügyében.

    Még pontosabban; szegény Édesanyámat gyalázta, azt akit még a poklok poklát járva velem a hasában egy elegáns >német tiszt< húzott ki a sorból a vagon előtt, majd vitetett át mentővel a Weiss Alice-ba… De még az – a nagy valószínűségell SS* katona – se "kurvázta le" Őt, ezt a nagyszerű asszonyt, ahogyan most a saját külön mártíromságában élenjáró Gyuri 10 elhomályosult elméjével – csak ez utóbbi miatt bocsánatos a bűne – mégis megtett. Mivel ő ott szüle főnevet használja, mint szülét meg kell említenem még az én MUSZ-os Édesapámat is aki engem, ugyancsak egy másik csoda folytán, életében egyetlen-egyszer és akkor is utoljára láthatott, kit aztán örökre elnyelt az "Erőltetett menet" kedves és magyaros végtelensége…

    Magyarázatra szorul, hogy mint említed, Gy-nak ez az ominózus, jóval több,mint trágár megjegyzése a "Sorosoznak" c. KMH cikk kapcsán született kommentje révén került a felszínre. Bárki gondolhatná azt, hogy én miért nem reagáltam erre már akkor és azonnal… Megmondom. Ti. mire a kezembe került, addigra már a kommentsor lezárásra került és én – válasz lehetőség hiányában – egyrészt megrökönyödésemben más cikk alján már nem találtam volna alkalmasnak erre, az amúgy válaszra is méltatlan förmedvényre.
    Most viszont a Te jóvoltodból mégis úgy találtam, hogy itt az alkalom az én mintabecsületes "szüléim" rövid rehabilitálására.

    Köszönet érte Geyzám! K B
    .

    *Az-időtájt SS katona delegáció járta Budapest különböző deportáló csomópontjait a felújított "vagonírozás zavartalanságát" biztosítva. E tulképp. "Endlösung szakértői" különítményt maga Eichmann Obersturmbannführer vezette …

  • Auróra Boreálisz

    A címhez:

    Méghogy ORBÁN FEJJÁTÉKA ROMLOTT volna ? Haha, hahahahahahaha 😀

    Ugggyan kérem! Hisz a kedves busafeje időnként kényszermozgásban éppúgy lityeg-lötyög jobbra-balra mint Reagan elnöknek is lingett-lengett, lengedezett. Orbán tehát méltó utódja ama wsshingtoni kozervatív példaképének…

    .

  • slapaj
    2019 július 27
    4:16 du.

    Neki van véleménye..
    Neki ! Véleménye !!
    A hét vicce.

  • KORDON BLUED,
    annak idején csúnyán és alattomosan a degenerált geyza védelmében támadtál.Anélkül,hogy valaha is megszólítottalak volna.Ezért volt a sajnálatra méltó kirohanásom Ellened.Nem ismertelek,semmit nem tudhattam a múltadról vagy eredetedről.Nem érthettem mi akart az egész beírásod lenni.Utólag bocsánatot kérek Tőled.Nem a trágár szavakért,hanem a félreértésért.Ebben valóban hibásnak érzem magam.A szavaim az összes geyza féle férgekre ma is aktuálisak. Tőled mégegyszer bocsánatot kérek.Már csak azért is,mert én is a Weisz Alizban születtem a Sisa professzor úr osztályán,csak épen hat évvel korábban,mint Te.

  • KORDON BLUED,
    a lenti beírásodra volt a válaszom,mely miatt utólag mégegyszer elnézésedet kérem.Gondolom,Te is megérted,hogy mindketten félre lettünk vezetve.
    KORDON BLUED
    2019 július 13
    3:14 de.
    Gyuri10 12:21

    Jól írta valaki, azt hiszem Geyza, hogy jé; hisz’”egy zsidó náci” !

    Mert, aki állítólag nem veszi észre azt, hogy ez a képen is látható, az országban minden fűnél és fánál virító óriásplakát [504x238cm] igenis Orbanisztán Állam antiszemita propagandájának a Horthy, illetve a nyilas időkre hajazó, echte FideSS-koncepciója, az bizony náci aljából.. Aztán munkamódszerére is jellemző, hogy a maga és a megbízói szélsőséges wannsee-i mondanivalójának plusz nyomatékot adjon, még rászáll a homoszexuálisokra is… Igazi náci mentalitás…

    Alighanem annak az olvasó társunknak is igaza van, aki a minap állapította, meg, hogy Gyuri10 vagy meghülyült vagy, de hogy már nem a régi annyi bizonyos. Én meg azt mondom, hogy öreg olvtársunk már jóideje valószínűleg elköltözhetett az élők sorából, és az a náci, aki ezt megorrolta, valahogyan az él vissza az ő nevével… Nem is hiszem el róla, hogy zsidó lenne.

    Tehát árnyék Gyuri10! N y u g o d j, de maradj is b é k é b e n!

  • KORDON BLUED,
    pozitív válaszodat várom! Természetesen a geyza félék aljas ide röfögéseitől továbbra is DDT-vel védem a levegő szennyeződését. vele nincs szó félreértésről.Pontosan tudom,hogy kiknek a szponzorálásával provokál és próbálna provokálni nem csak a KMH oldalain.Más oldalról már ki lett paszarintva segítségemmel és ez fokozza ellenem szóló intenzitását.

  • Tisztelt szerkesztőség, mondjuk egyszerűbben – kedves szerkesztő úr, vagyis Christopher!

    Reagálva egy fentebbi bejegyzés-váltásra, valóságosan azonban inkább arra, hogy jó-néhányan óhajtanának kulturáltabb légkörben folyó eszmecserét, hozzászólási lehetőséget/környezetet emberibb hangvitelt, javasolnám szigorításra a cenzúrát.

    A mások megnem-sértése elvének a betartatása nem a szabadságjogok korlátozása, hanem ellenkezőleg, annak kiteljesítése.

    A hozzászólási lehetőség időtartamának korlátozása bevált, szerintem aki a cikkhez akar valamit hozzáfűzni, annak a bekorlátozott időtartam, – 7 nap – bőségesen elegendő. Ha pedig valami kivételes eset következik be, mint fentebb KORDON-BLEUD esete is példázza megteheti más cikknél – sőt köteles, mivel nem lehet elmenni az ilyen szintig elfajuló esetek felett.
    (mellesleg köszönet neki az őszinte beszámolóért)

    AZT JAVASOLNÁM, HOGY BÁRKI, AKI ILYEN FAJSÚLYÚ SÉRTÉSEKET FOLYAMATOSAN ELKÖVET, MAX. 3X, AZ KITILTÁSRA KERÜLJÖN EME HASÁBOKRÓL. VÉGLEGESEN, MINDEN SÍRÁS-RÍVÁS ELLENÉBEN.

    Magyarul:
    anyázás
    cigányozás
    zsidózás

    Férjen ebbe bele az is, hogy Orbánt se cigányozza senki, mert az is a rasszizmus megnyilvánulása – akár az, akár nem, származásilag.
    A szóhasználaton keresztül ugyanis nem az illető kerül szidalmazásra, hanem egy népcsoportot becsmérlünk
    Hasonlóan a sorosozáshoz, mert a jelenségen keresztül is egy népcsoport kerül becsmérlésre.

    Nem azzal határolja el magát valaki az ilyen aljas viselkedési formáktól, hogy ö meg rászór két lapáttal.

    Át tudja gondolni mindenki a felelősséget saját magáért – ha már arra vetemedik, hogy másokat vonjon felelősségre – legalábbis elméleti síkon, úgy-hiszem.

  • tisztelt cenzor, megismétlem, semmilyen korlátozásnak nem vagyok híve és a kitiltásnak a legkevésbé, viszont légy szíves tedd lehetővé, hogy a kellő válasz is megadathassék bármilyen gyalázkodó személyeskedő sértésre az, ha valakiről leírom, hogy zsidó az semmi mást nem jelent, mint, hogy olyan vallású és abba a népcsoportba tartozik, igaz ez bármilyen másra is és ez önmagában semmiképpen nem lehet „sértés”…, pejoratív értelemben használni ugyanazt viszont (amennyiben névvel együtt szerepel) igenis sértés adott esetben rasszizmus és ebben az értelemben én nem teszek különbséget a zsidó egyedekkel kapcsolatos „sémita” jelző antival megfejelt meghatározására mert egyenranguság van és a cigány zsidó magyar piréz, hottentotta egyenrangú még ha ez néhányaknak nem is tetszik!!!

    anticigány az ugyanúgy megkülönböztető jelző mint az antisémita
    nem veszem a lapot a kiemelésért amit geyza szeret alkalmazni jogtalanul nincs vele egyedül!

    Gabriel
    2019 július 30
    8:27 du.

    @gaga

    naaaa? miből lesz a cserebogár?

    a két „kedves” „g” geyzagábriel… minősíthetetlen modorban gyalázkodó és személyes sértéseket tartalmazó szövegei mit érdemelnek?

  • Gabriel
    2019 július 30
    8:27 du.

    node Karikás! meggondoltad, hogy ezzel ellehetetleníted Bodát? jó ötlet ez?
    amúgy a gúnyolódásról – amitől te sem vagy ment – mi a véleményed?

  • Boda Marcsi
    2019 július 29
    1:12 du.

    ha mindaz a mocsok, amit ide önt, az önálló véleménye, még rosszabb.
    az pedig, hogy én pénzért írnék, erősen bizonyításra szorul, mert így csak egy ostoba rágalom.
    nekem mind1, egyel több a bűnlajstromán. ne felejtse, ketyeg az óra, tikk-takk, tikk-takk!

  • A „Semmi probléma, kösz!” bejegyzésem Cristopher Ádámnak szólt, aki korrigált egy téves bejegyzést. Amikor beírtam, valahogy nem gondoltam arra, hogy a kettő közé több levél is ékelődik, így pedig nem világos, kinek szántam…
    A részemről ezzel a cikkel kapcsolatos problémák megoldódtak…

  • Gabriel,
    majdnem teljesen egyetértek Veled.Ha lehet még hozzátenni a különböző kitalált vádaskodásokat,alaptalan buzizásokat és személyes sértéseket,melyek valójában csak a másik ember provokálására,durva kitörések generálására késztetőek.Ez esetben a”majdnem”,teljes egyetértést jelentene.Alkalom adtán érdeklődd meg a különböző idejáró aljasokat is,hogy hajlandók-e moderálni saját beírásaikat.Mások lealázása helyett az emberi méltóság kreditjét megadni mindenkinek.

  • gyuri10
    2019 július 31
    7:03 de.

    Ez magáról beszél…

  • gyuri10
    2019 július 30
    3:58 du.

    Véleményem szerint egy ilyen hazug disznónak mint te,
    nem aljasság a szemébe mondani hogy minden harmadik mondata egy vaskos hazugság.
    Éshogy átlag négy évente fordítod meg a köpönyeget.
    Meghogy kissé be van melegedve, ami önmagában nem lenne probléma, csakhogy te itten másokat zaklatsz a vágyaiddal.
    Szokjál le róla te vén bolond 😀

    Továbbá te nem vagy azonos sem Izraellel, sem pedig a zsidósággal.
    Mintahogyan Horthy és Orbán sem azonos a Hazával illetve a Magyarsággal.

    Jobb lenne ha ezeket a fogalmakat kevesebbet koptatnád itt.

    Kevesebb hazugságot és több tiszteletet azok iránt akik nem akceptálják a nácizmusra hajazó MOSTANI nézetetidet.

    Apropo hazudozás:
    Meséld már el nekünk hogyan volt a Csepeli Dunaágban megnyert ifjúsági kajak-kenu aranyérmed ezerkilencázötvenhat szeptemberében, amivel nagyfiúskodni próbáltál Tüske Zsófia előtt ?

    Csakmerhogy akkoriban semmiféle kajak-verseny nem volt ott.
    Azzal a baromsággal , amit a múltkor irtál,ne gyere te vén bolond, hogy azért nem akarsz beszélni róla mert a „sporttásrak” neve nem publikus !
    Kinnt van a NET-en az összes bajnok neve aki ’56 ban nyert kajak-kenuban.

    Szóval?
    Várjuk a kimerítő újabb hazudozásodat.

    Nacsakmerthogy akkor n

  • gyuri10
    2019 július 30
    2:54 du.

    Tégedet sem nagyon szólít már meg senki,
    sem itt, sem peedig a Lehar-blogon
    aztán mégis lököd a szar propagandádat.

    Saját ottani elmondásod szerint azért látogatsz ide,
    az ” ellenség oldalára” hogy infókat szerezzél!

    Tessék, olvasgassad magadat vén bolond 😀 😀

    ———————————————-

    gyuri10 2019. július 28. vasárnap – 00:15 #

    רחל,
    én továbbra is látogatom a KMH undorító oldalait is.Azzal a jelszóval,hogy nem mondok le az ellenség ismeretéről sem.Azt hiszem jó az andungom,mert így legalább megtudtam, hogy amióta a geyza nicknevű akárkit kipasszíroztad,az összes vele egy húron pendülők a Lehár blogra bejutáson ügyeskednek.Félő,hogy mint minden egyéb alja népség ők is kárt tenni jönnének ide.Van egy Tüske Zsófia nicknevű,háború előtti volt magyar tábornok unokája,aki már azzal dicsekszik,hogy “idejár olvasgatni,hogy a gyuri hogyan veri szét a blogot”.Nos…ha van rá mód,ne add meg az első esélyt se.Aki a kanadai (dunamenti mongol)hírlaptól jön ide,erősen leellenőrizendő.Magamat tisztázandó:érdeklődhetsz utánam(מרים)Izraelitől.A “dunamenti Mongólia”nemrégen elhunyt kanadai barátomtól Boros (Bornstein)Gyuritól származik,aki a nyomorult morvai krisztinával folytatott levelezésében használta ezt a nem túlzottan elismerő jelzőt.Viszont,minden alkalommal bocsánatot kért a mongoloktól.Elnézést,hogy kissé elfutott velem a ló,de sok harag gyűlt fel bennem. Legközelebb kevesebb emócióval igyekszem hazajönni. אורי.
    —————————————————-

    Szteem szegény Lehar már a haját tépi az infantilizmusod miatt.

    Eddig már három ottani topicot csesztél el ezekkel az oda nem tartozó baromságaiddal.

    Csak éppen nem tilthat le tégedet mert akkor elveszítené a mostanra háromra olvadt kommenteseinek a 33 %-át.

    Egyébirént elmondanám neked, hogy mellé találtál de alaposan a 2012 novemberi Leharblofbéli kommentemmel kapcsolatban.

    Másik topicba írtam hehehehe te idióta úgy átvágtalak mint szart a palánkon ! Méghogy nem ismertem a Leharblogot..És te beszoptad.

    Hiába..a legnagyobb hazug disznókat a legkönyebb átvágni mert azt képzelik makukról náluk a „bölcsek köve”

    Lejárattad magadat, rajtad röhög aki csak találkozik ott az infantilizmusoddal.
    Te vén bolond 😀

  • slapaj
    2019 július 29
    9:00 de.

    SIB* : Tuggyuk, demokrata vagy.Fiatal demokrata.
    Másazóval : ” illiberális demokrata”.
    Csak tudnám mit jelent ez a szó….

  • KORDON BLUED
    2019 július 30
    5:50 de.

    Nahát..hallotam az esetről!
    A pragmatikus német tiszt egy pillanat alatt
    átlátta ha nem hív mentőt elveszítve egy főt, tömegbalhé
    tör ki és sokkal nagyobb lesz a „vesztesége”.

    Ez a Gyuripatkány meg az én apámat gyalázza naponta
    és több öldalon is, aki minekutána összeomlott a Doni front, hazamenekült munkaszolgálatosként, igy szerencséjére a háború vége felé vagonírozták be Auschwitz felé, ahonnan rögtön tovább isz szállították Ebensee.-be. ez is haláltábor volt, azonban ott nem voltak gázkamrák. Ottan már csak simán agyonverték azokat akiket arra kijelültek.

    Ez az ócska patkány odáig lement az embertelenségében, hogy azt hazudozza más oldalakon hogy ÉN MEGKÉRDEZTEM TŐLE HOGY MIÉRT NINCS AZ ÉN TÖBBI MEGÖLT CSALÁDTAGOM NEVE FELÍRVA A TEMETŐBEN…mire ő azt mondta hogy mert csak a zsidókat írják fel.
    Itt olvashatod , vagy a Lehatblogon :

    ——————————————

    gyuri10 2019. június 26. szerda – 09:33 #

    Már kezdi a bujkálást.A paradicsomot leváltotta a gójmotoros képére.Egyszer még régebben elárulta magát ,amikor megkérdezte:”Hogy lehet,hogy a te családod mártírjainak nevét felírták a Kozma utcai mártíremlékműre és az enyémet nem?”Mire a válaszom ez volt: “minden holokauszt áldozat egyformán fájdalom,de minden,értsd:MINDEN népcsoportnak külön kell gondoskodni elhunytjairól,saját temetőjében.” Nem a halottakkal van a probléma!
    ——————————————-

    Erre nem tudok mást mondani: Ez egy g…ci ezvan

  • Gyuri jobb lenne ha eltakarodnál innen 3.14-csába, hidd el.

    Te se mennél remegő gyomorral „HAZA” a Leharblogba
    (Azért ciki..egy blogba jár haza..ekkora lúzert)
    nekünk meg itt pont elég Boda barátnéd hazudozásaival foglakozni.
    Felfogod vén bolond ? 😀

  • Gabriel
    2019 július 30
    8:27 du.

    Figyeled hogy
    nyal neked a trágár cigányozó Ggyuri10?
    Öröm nézni ahogyan elszántan, két kézzel kutat-keres
    barátok után.Csak valahogy nem nagyon talál már.
    Leszámítva az ostoba Bodát .

  • Ille István
    2019 július 31
    2:50 de.

    Ez az ostoba banya nincsen tudatában annak, hogy ő mocskolódik.

    Mindent erkölcsi fensőbbségének a vélt tudatában teszi,
    következésképpen nem ítélhető el érte mert olyan mint a diliházi ápolt: nem tehet róla.

    Ezt alátámasztani látszik az is, hogy itten pár éve elbüszkélkedett azzal, hogyan fúrta meg a hivatali elődjét.

    Abban a szent meggyőződésben él mind a mai napig, hogy jól tette amit tett, helyes és erkölcsös dolog volt részéről.

    Ezen előzmények után, mivel mi itt nem vagyunk holmi viccházi ápolók, csak egyet tehetünk: naponta körberöhögjük az idiótát.

    Kivételt képeznek ez alól más vele egyívású idióták, nevet had ne említsek, úgyis attól visszhangos az oldal 😀 😀 😀 😀

  • slapaj
    2019 július 27
    4:16 du.

    Ezeket a kis vízszintes
    vonalkákat mér’ rakod a mondandóid elé?
    Úgygondolod attól elegáncsosabban néznek ki
    a nemkívánt okoskodásaid ? Vedd észre hol vagy nagyokos.

  • Miklós bá’
    2019 július 27
    3:39 du.

    Érdekes analógiát említesz.

    Idéznék -nem szószerint- Bartuslacitól:

    Mussolinit falták a derék taliániok.
    Végül csak azért lógatták fel fejjel lefelé mert
    lehetővé tette a németeknek hogy megszállják Olaszországot.

    idézet vége.

    Háát…kremássan..nekem erősen úgy tűnik mi itt most rohamléptekkel haladunk az ismételt (és már egyáltalán nem szükségszerű) ruszki megszállás felé.

  • nagyon sokan (magamat is beleértem) kritizáljuk azt amit a gizi beír (magam részéről nem a gizit, azt amit elkövet! néha azért megkínálom jófajta csipkelődéssel is)

    de az a „mószer” amellyel kizárólag a beíró személyét támadja és nagyon gusztustalanul az sem nem eredményes sem nem jólneveltség!

    magam részéről nem érdekel mi történt egy csónakázás során a csepeli duanágban valamikor anno decibel, nem tudom, hogy eszik e vagy isszák a „lehárblogot” a pesti srácok az meg belenézés után egy fertőző betegség tehát oda sem járok, a fácsét meg reklámok terjesztésére használják és semmit mondó üresjáratokkal a tweet ugyanaz (pláne a Potus legújabbkori időtöltése munka helyett) tehát ha valaki nem képes a mondottakra koncentrálva azokat cáfolni vagy egyetérteni akkor jobb a bármit bejegyző befeketítése az amit ír az úgyis rá jellemző ha tetszik ez ha nem

    vannak itt sorozatban olyanok, akik kizárólag a babát lövik és nem érdekli őket (tudatlanságuk és ismereteik teljes hiánya okéán) az ami írva van

    na ez ellen teszek már régóta ha tetszik ez nekik ha nem

    ukrajna meg fasiszta egy demokratának hazudott ócska korrupt diktatúra amely a gazdasági csődben tapicskol és minden eszközt megragad, hogy lopjon és csaljon és ezzel nincs egyedül a volt KGST országok között… magam részéről eszerint szemlélem a sok maszlagot ami ennek kapcsán elhangzik

    a híres ukrán Krivoj Rog -i acélipar meg nem ukrán tulajdon hahahaha a többi felejtős az egész gazdaság és politikájuk is

  • Geyza
    2019 július 31
    8:55 de.

    @g

    tömény agnoszticizmus a legundorítóbb és legunalmasabb „filozófiai” mellékág… valami materialista dialektika két lábon járó és nem fantazmagóriákkal vegyített ködös emlékek csócsálása

    ennyike mára… egyébként a küllemed sem meg a bellemed sem érdekel

  • Szerencsétlen Ille!

    Én magával ellentétben nem mocskot,hazugságokat,hanem véleményt írok.amit ugye a törvény nem büntet!Jogom van hozzá! Térjen észre végre……és ne fenyegessen idétlenűl és alaptalanul és főleg nevetségesen…..! „Piszkosul rettegek” magától….! Maga egy nagy szánalmas senki!
    Mellesleg Gezya idióta „rabszolgájának” szólhatna,hogy ne égessemég jobban magát feleslegesen,már másoknak is elege van ebből az idiótából…..több hozzászólásban is jelezték!
    Pá,nyugodjon le és kapja be …..azt ami „esetleg” használ!

  • slapaj
    2019 július 27
    4:16 du.

    „T.Ille István Úr !….”

    Egy állítólagos „slapaj”
    aki még egy megszólítást sem tud
    normálisan le skribálni. Orcája meg mint a Bécsi Kapu.

    Ebben a megszólításban 4 szó van 4 írásjel és 4 hiba.Elsőre nem is rossz arány : 50 % hehehe
    Gyakorolj még nagyokos.
    Itt van neked ez a
    tisztességben leélt életű idős hölgy
    (ahogyan aposztrofáltad OIM*-ot régebben),tőle tanulhatsz !

  • Rodeo11
    2019 július 31
    10:56 de.

    Akkor meg mit kattogsz állandóan rajtam te idióta.
    Foglalkozz Gurltizzel.Az a hozzád illő partner.
    Két sikoltozó kisleány DDDDDDDDD

  • A mélyre merült,agymenéses,rakás szerencsétlenség ellen már a máchsévomat is be DéDéTéztem. Szeretne Engem is felbőszíteni,mint annak idején az Asher nevű cfati idejáró izraelit.Nála barátnak adta ki magát.Szerencsétlen bekapta a horgot és úgy kezdett hősködni és fenyegetőzni,hogy Chris kénytelen lett spamra tenni.
    Ez a naciprovokátor reciprok formát akar felvenni.Vajjon kinek dolgozik ilyen szorgalmasan?Mennyiért és ki fizeti?Sejtésem van, de nem írom le,mert azt fogja írni,mint székely bácsi a zsiráfra, hogy ilyen állat nincs.Pedig ő az egyik bizonyíték rá,hogy van.

  • mellesleg: „Nagy az Isten állatkertje”de ugye az értelmes és normális emberek nem velük ,hanem az arra érdemes emberekkel vitáznak???,Remélhetőleg a többség számára ez érthető?……a többi terherlt,meg nem számít,nem oszt nem szoroz!!!!!
    pá! mindezt a rekláma alatt írtam,mert jó filmet nézek!

  • Boda Marcsi
    2019 július 31
    3:40 du.

    Mondom !
    Észre sem veszi hogy
    folyamatosan mocskolódik.
    Olyan ő mint a régi keretlegények voltak:
    Tiszta szívvel és szent meggyőződéssel verték agyon
    a zsidó MUSZ.-osokat,mert azt gondolták ez üdvös cselekedet
    a Haza szempontjából. Elvégre ezt sulykolták be neki a
    Levente iskolában.A különbség csak annyi hogy
    ez az OIM* automatikusan váltja az
    attitűdjét,attól függően,ki van
    éppen hatalmon.

  • Geyza
    2019 július 31
    3:57 du.
    @g a féltékenység öl, butít és nyomorba dönt

    bruhahaha

  • Egy mar lezart cikk lapjan Rodeo 7/28,2;04 du. es 7/29,8;58 du. irta:

    „Locon Pollo, miaz , pireniz, ird angolul”.

    Irom magyarul es angolul is !

    Locon Pollo (etsd=pojjo) egy nepszeru csirke etterem lancolat, mint a hamburger eterem-lancoaltok (McDonald, Burger King, Wenfi, stb.) kulonsen az itteni Spanyol-ajkuakkal.
    Floridaban es 6 millio Spanyol ajku Cubai, Porto Ricoi, Dominican, Nicaraguan, Honduran, Guatemalan, stb.

    De Floridaban a Sapanyol masodik hivatalos nyelv.

    LOCO=crazy=ostoba, POLLO(pojjo)=chicken=csirke.

    Csodalkoznak ha Jerevanban nem letezne Spanyol szotar.

    Tanivallomast nyujtottal Spanyol nyelv-tudasodnak!!!

    Decakkor miert masolsz neha a „La Prenza” Spanyol-nyelvu Marxista lapbol neha ???

  • Rodeo11
    2019 július 30
    9:49 du.

    Rodeo11
    2019 július 31
    10:44 de.

    Én nem tudok, és nem is kívánok bíró lenni Bendegúz ügyben.
    Mások ügyében sem, magamat is beleértve – mert pontosan átlátom, hogy ezek acsarkodások mire és milyen messzire vezetnek.

    A „korlátozással” kapcsolatban pedig megismétlem, hogy ha valaki nem képes saját magát korlátozni másokra való féktelen acsarkodásában, kívánatos lenne, ha a cenzor megtenné.
    Persze tudom, hogy ez még több időt rabolna el Tőle, amit viszont én nem kívánnék.
    Gondolom, mások sem, ha csak valami rejtelmes okból, mondjuk sima rosszakaratból, irigységből.
    Viszont legyen egy alapvető norma, hogy legalább a szokásos (nemzetközi szinten is minimálisan elvárt) normákat betartjuk – vagyis nem ócsárolunk senkit sem származása sem vallási meggyőződése miatt.
    Hogy az rossz vagy jó, legyen mindenkinek a maga baja.
    Még alapvetőbb, hogy személyében nem sértegetjük – családjával kapcsolatban.
    Ugye hogy felháborodtál már azon, mikor én csak azt mondtam, hogy ha (ismétlem: HA) valaki (mondjuk én) az édesanyádat tüntetné fel rossz színben, mit szólnál hozzá?

    Feltételezem, hogy Te pontosan tisztában vagy mindezekkel.

    Jó hivatkozási példa lehetne ugyan a Leharblog, ahol is az ilyen acsarkodások annak olvasótáborát megtizedelte, de a KMH azért jóval több egy Blognál.
    Szerzőkkel, köztük valós és jelentős újságírói múlttal rendelkezőkkel.
    És valamennyien voluntarista közreműködéssel.

    Tiszteljük ennyire a Lapot.

  • Ille István
    2019 július 31
    2:46 de.

    Nem hiszem, hogy Bodával kapcsolatban, vagy még inkább a jelenséggel személyes érdekeim, vagy érzelmeim lennének.

    Tudniillik nem azért váltam a KMH olvasójává, hogy a hozzászólókon csámcsogjak.
    Ez esetben összetévesztesz…. de nagyon …
    Vagy aki véleményt nyilvánít valahol, valamely cikk kapcsán, arról azt kellene feltételezni, hogy az egy zárt-osztályos ketrecbe kívánkozó?

    Valóban az írások érdekeltek (volna) …

    A gúnyolódással kapcsolatban: bizony demonstráltam, hogy én is képes vagyok replikázni, vagyis viszont reagálni, ha kell, még jobban is.

    Nagyon nem tetszett és nem tetszik hogy a hozzászólások valamint a reagálások zöme ócsárolás, acsarkodás, a „humor” pedig szarkasztikus-gúny formájában jelenik meg.
    Egy jelenséget igen, valóban lehet ilyen jellegű humorban tálalni az olvasó elé, (persze ahhoz valódi írónak kell lenni) és nem hiszem azt, hogy egy cikkírónak, olvasói hozzászólásokra ilyen formában illene válaszolni.

    Amikor még csak én is „csak” szarkasztikus megjegyzéssel (humoros formában) válaszoltam egy másik cikknél tett gunyoros támadásodra, nem is sejtettem, hogy fenti cikk mondanivalója nem is saját eredetű.

    Aztán mint írtam, elolvastam Eörsi László riportját is, és még kevésbé lettem boldog.

    Mivel kedves Ille István, hiába lamentálnak itt egyfolytában az elcseszett politikáról, Orbán hatalom-mániájáról – ezt már mindannyian tudjuk! (akinek valóban volt politikai/értelmi látása, az már 1990-ben látta)
    Erről kár cikket írni, akár nyilatkozni újságban, egy jottányit előbbre nem viszi a szekeret, az ország szekerét!

    Persze kitölti a hasábokat az újságban, de mit kínál? Hol kínál megoldást?
    Csak további önfényezést és baba-mosdatást látunk.

    Mint ahogy írtam, az elcseszett politikája az SZDSZ-es vezetésnek, az ami terepet adott az Orbán-jelenségnek.

    Mert egy fecske nem csinál nyarat.
    Nem Orbán a hibás, ö csak meglovagolta a lovat, amit felkínáltak neki, nem igazán Horthy-módra, mert Orbánnak valóban tömegek kínálták fel a királyságot. (hogy mely része a lakosságnak, az más tészta)
    A római császárokat (konzulokat) is a plebsz és a leszerelt obsitosok választották.

    Aki a „szabadelvűséget” zászlajára tűzi (liberalizmus) annak értenie kellene, hogy mit próbál a a maga szerencsétlen módján a Bendeguz előadni. Én kezdem nagyon tisztelni érte, hogy az általános mocskolódás ellenére is, meglett korának napjait „feláldozza” egy ilyen szélmalomharcra, amiben kimutatva a foguk fehérjét jobbosok/balosok, bizony nagy egyetértésben utasítják vissza.

    Mert mindaz amivel öt vádolják, bizony sokan pontosan azt követik el. Nemcsak vele szemben, hanem másokkal is.
    Vádolják, hogy mindent jobban akar tudni? Eddig még keveseket olvastam itt, aki nem ebben a betegségben szenvedne.

    Persze ki az aki híve itten a szabad-gondolkodásnak? Nem sokan, hiába mondják, ha másképp cselekszenek.
    A fát nem a gyümölcseiről értékeljük?

    Szóval és tettvel, rettenetesen fájlalom, hogy ugyan volt egy ígéretes gárda a rendszerváltás idején akik valóban megtudták volna csinálni. De hanyagságból, pökhendiségből alkalmatlanok voltak. Igy megfertőzték és megették őket is kukacok – a karrieristák, opportunisták.

    Ma ezeknek az uralmát látjuk, és ez ilyen semmire se való szövegekkel, cikkekkel, nyilatkozatokkal csak még jobban megerősödik.

    Sajnálnám, ha abból amit leírtam, csak annyira telne, – hogy na, még egy marék borsó –

  • Boda Marcsi
    2019 július 31
    3:40 du.

    már többször kértem, hogy idézze ide, mik is azok a mocskok és hazugságok, de képtelen rá.
    jó lenne, ha végre felfogná, hogy nem véleményt ír, hanem sérteget, nem csak engem, bárkit, aki nem illik bele a világképébe.
    azon felül én nem fenyegetem semmivel, miért tenném? én csak elindítom maga ellen a becsületsértési eljárást. ha a bíróság úgy ítéli meg, ezek csak vélemények, semmi félni valója nincs. ám, ha mégsem?
    hogy’ is szól a paragrafus?
    jó hírnév megsértése:
    226.§ (1) Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

    becsületsértés:
    A becsületsértés vétségét az valósítja meg, aki a rágalmazás esetén kívül mással szemben nagy nyilvánosság előtt a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el. A bűncselekményt egy évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti a jogalkotó.
    A becsületsértés megvalósul olyan emberi méltóságot sértő kifejezések használatával is, amelyekből nem lehet közvetlenül valamely tényre következtetni (pl. a sértett testi tulajdonságaival, szellemi képességeivel kapcsolatos sértő kifejezések).

    na, Boda, próbálja meg „véleménye” függvényében értelmezni a leírtakat. persze, már, ha képes rá. minden esetre egy reklámszünetnél többre lesz szüksége.

    tikk-tak, tikk-tak!

  • A sajnálatra sem méltó,pekenyócemászt pikkölőnek már nincs saját szókincse sem.Az övéiből kikerült”keretlegényeket”már el se fogadja elődeinek.”Tiszta”szívvel nem,mert az neki nincs,de piszkos szájjal igencsak mocskolódik és uszít,nyilaskeresztes keretlegény és levente színvonalon.De hát mit lehet csinálni?Ez a nívója.Ennél lejjebb már úgy sem mehet.Hála a Teremtőnek az ilyenek újra hatalomra már nem fognak kerülni,akkor sem,ha piros- fehér-zöld gatyában járja a csűrdöngölőt minden év február 12.-én a kitörés napján.
    A legminimálisabb tisztelet nélkül,további 300 évet kívánva neki üdvözlettel:אורי.

  • gyuri10
    2019 július 31
    3:59 du.

    gyuri10
    2019 augusztus 1
    7:24 de.

    Te büdösnáci
    Egyre aljasabbbá válsz.

  • Olvasgassad magadat te büdösnáci, miközben barátkozol a Holokauszt-tagado antiszemita barátoddal, bizonyos Tóthpéterrel és Rodeoval meg a többi veled egyivású büdösnácival.


    okeletesen egyetertek.

    Orbán Egy Győztes

    jan 29, 2019

    Köszönet Istennek, hogy ismét a sorstól viharvert nemzetre fordítja tekintetét és az esélyek mellé most vezetőt is rendelt !

    Rajtunk múlik, élünk-e a közmondással: “segíts magadon, az Isten is megsegít” ? Vagy nem ?

    Álljunk be a sorba, imáinkkal, tetteinkkel összefogva segítsük Isten akaratát beteljesülni!

    Gyűlölik, mert volt ereje finom testcsellel (ja, kérem, focista) kiszabadulni a magyarellenes SZDSZ halálos öleléséből. Gyűlölik, mert tudják, hogy mindent tud róluk. Gyűlölik, mert derűs, nyugodt, magabiztos.

    Gyűlölik, mert sikeres. Gyűlölik, mert sikertelenek. Gyűlölik, mert szuverén és magyar. Gyűlölik, mert szolgák, zsaroltak, fogottak, fizetettek és magyarellenesek. Gyűlölik, mert rendíthetetlen. Gyűlölik, mert visszapattannak róla, mint Kunhalmi az ajtóról. Gyűlölik, mert a nemzet mögötte áll. Gyűlölik, mert tartása van. Gyűlölik, mert nem fél korrigálni. Gyűlölik, mert nem törődik velük. Gyűlölik, mert magába szippantotta őket a monomániás, bénító gyűlölet.

    Gyűlölik, mert tehetsége bátorsággal párosul. Gyűlölik, mert tehetségtelenek és sunyik. Gyűlölik, mert állhatatosan járja útját.. Gyűlölik, mert harminc éve vív. Gyűlölik, mert semmivé morzsolódnak a percek, és szétfoszlanak bennük a percemberkék.

    Gyűlölik, mert valaki.. Gyűlölik, mert alázatát és kitartó szorgalmát meggyőződéses ürességükön lötyögő nagy mellényük nem tudja kikezdeni. Gyűlölik, mert két lábbal áll a földön. Gyűlölik, mert őt igazolja a valóság. Gyűlölik, mert a cipője sarkáig sem érnek. Gyűlölik, mert vesztesek. Gyűlölik, mert életprogramjuk a frusztráció.

    Igen, Orbán Egy Győztes. ”

  • Emlékeim szerint ez a patkány buzeráns bosszantotta addig Barlevet, amig elkezdett fenyegetőzni hogy bírósághoz meg rendőrséghez fordul.
    Ezért lett letiltva itt.

    Vagyis ez is a mocskospofájú trágár náci félbuzi műve.
    szegény Barlevet kiborította, most meg másokra keni ez a disznó.

    Ugyanígy kimart más blogokon sok más jóravaló embert.
    Meglehet nézni, ezerszer beírtam már hol.

    Ez a patkány Izrael esküdt ellensége !

  • Bendeguz79
    2019 július 31
    8:36 du.
    gizi la burra brava®

    köszönettel vettem, de sohasem megyek be őrült gyorséttermekbe és a bolond csirkét meg régen ismerem az amelyik kereng a tyúxar körül a tyúkudvarban

    (majd azért nyugodtan írjál spanyolul is) látom egyetlen két szótagos szóban is sikerült 1 helyesírási hibát elkövetned: „locon”

    bruhahahaha

    de akkor mit akartál nekem írni a pollo loco val?

  • ILLE es tarsai;

    Perelni az u.n. „becsuletsertes” miatt.

    Igazi szelszoseges magyar torveny az a diktaturak idejebol.

    Nyilt birosag elott, ahol mind-ket-felnek egyenlo jogai biztositva, az ismeretlen elkepzeles.

    Miert;

    1., Bizonyitani szukseges tenyekkel, gogy lehetett volna becsulete ami sertheto lehetett volna.

    2., Bizonyitani szukseges ismet valo-tenyekkel, hogy az allitott sertes okozott valami letezo kart, anyagi-serulest vagy vesztesseget, az az penzbelileg megallapithato kart, vagy barmi egyeni fajdalmat, szenvedest az egyennek.

    3., Na mit vel az egyen magyarorszagi elekepzeleseik alapjan, hogy a fenben bizonyithatna azt ???????????

    Azert nem letezik es remesen ellenzik a JURYk letezeset.

    S esztelen elveik alkalmazasa okozza,hogy a birosagok gyerekes ugyejkkel toltik idejeiket, amig a valodi es egetob szukseges esetek nem is johetnek a birosag ele dontesekre.

    Vajon mikor nonenek majd fel a magyarok ????

    Megertem elvtarsak, hogy mind az maguknak nem csak tejesen elkepzelhetetlen, sot ertehetelen, s azert gyuloletes rgalmakkal reagalnak.

    Persze a Fold ottan meg mindeg lapos !!!

  • Ille!

    Ne fárassza magát,maga sértegetett,hazudozott rólam itt a fórumon és a facebookon rendszeresen(ha elolvassa talán felfogja….?)mások a normálisak értették és meg is volt a véleményük,amit a többség meg is írt,az imerőseim meg röhögnek magán!
    Aztán amit többször leírtam,azt sem képes felfogni…,meg ugye maga
    számomra maga egy senki, akinek, felesleges lenne bármit is bizonygatni…ugyanis fejben eddig sem volt csúcson,de egyre lejjebb van,na ez tény!
    Mellesleg normális emberekkel igyekszem véleményt cserélni,akik fel is fogják amit írok….Maga nem tartozik közéjük,és az sem mellékes,hogy képtelen elfogadni a jogos kritikát!
    PÁ!Jobb programom van!

  • Gabriel
    2019 július 31
    10:36 du.
    @gaga

    szóval megrettentél önmagadtól… én nem agnoszkálok, mint @g remélem tudod milyen személyeskedő jelzőket találtál ki rám miután nem voltál képes a témában érdemben szólni (mai napig! legújabb híranyag: már a nyugati „demagográciák” is báncsák a Bolsonaro nevű szemét patkányt, elég gyorsan felismerték ki is ő, nála csak a juangaido pocsékabb, a bolton és pompeo nem ez a kategória ők a nürnbergi bíróság rögtönítélő széke elé valók)

    észbekaptál volna ha… hahaha

    szóval vagy érvelsz vagy énekelj szambát

  • Bendeguz79
    2019 július 31
    8:36 du.
    gizi, la burra brava®

    mivel a cenzor sikítófrászt kap beírásaidtól engem meg a hideg őrület csiklandoz, hogy alig tudom abbahagyni a röhögést miattad, ezért magyarul írok és nem spanyolul (csak x+12 éve beszélem anyanyelvi szinten azaz 12 ország spanyol ajkú lakóinak sajátos kiejtését és nyelvezetét is nemcsak értem hanem beszélem is)

    namost ha a „pollo loco” („n” nélkül) (mint írád egy floridai székhelyű gyorscsirke parlor) akkor mit akartál nekem vele kapcsolatban írni?

    hogy -szerinted- én egy őrült csirke lennék? hát és akkor mi van…az nem zavar, de az igen, hogy erről egy „esszét” kerekítesz és seggségeket rebegsz az igen! nagyon zavar

    a pollo loco t egy mondatba illesztetted és arról a mondatról kértem fordítást vagy angolra (még usa angol is lehetett volna) vagy magyarra, de most ezzel a süketeléssel jöttél elő amit újfent nem tudok megfejteni…

    nem szoktam spanyol nyelvű újságokból idézni mert a blogon senki sem (te sem) beszéled a nyelvet

    szóval gizi megint magadra rántottad a szaros küblit

    bruhahaha

  • gyuri10!

    Nos az a helyzet,hogy Ille Pistán és a hasonlókon(hívein) ….csak röhögni érdemes….ráadásúl nagyon szánalmasak az állapotuk és nem mellékesen megvetendők a jellemük miatt!

  • Boda Marcsi
    2019 augusztus 1
    3:54 du.

    Mert te olyan jellemes vagy…
    Ahogy eláztattad és befeketítetted
    a volt főnöködet mindenhol ahol csak lehetett.
    Hogy megkaparinthassad a munkakörét és íróasztalát.
    Nem találod magadat igen-igen undorítónak ? Mert én igen!

  • Boda Marcsi,
    az Illével folytatott csörtédből hagyjál ki!Ebbe a partiba nem vagyok kártyapartner. Illét Én tisztelem és becsülöm.Téged pedig nem akarnálak megsérteni,ezért a teljesen felesleges egymást alázgató vitáért.Legjobban szeretném,ha mindezt abbahagynátok. Itt is és a faszbookon is.Minden esetre,Nekem ez nem az asztalom.

  • Rodeio

    Nem érdemelsz te egy félsort se …

  • @-ka,
    elszállt a delíriumod?sürgősen dobjál be egy félliteres rumot. Őszinteségi rohamot kaptál a tükör előtt?
    „Nem találod magadat igen-igen undorítónak ? Mert én igen!”.Óóóóó hát már idáig jutottál?Menj vissza a Lipire. Ott legalább újra vigyáznak rád,nehogy bele fejelj a tükörbe.Te kis végbélsárcsomó.

  • gyuri10
    2019 augusztus 1
    5:24 du.

    De azért itt pár éve
    nyilvánosan elhordtad mindennek Illét.
    Vagy ezt is tagadod? Fennt van a NET-en az egész
    mocskolódás-hadjáratod ellene. Csak mert ellenkezni merészelt veled.Egy erkölcsös gazember.Akinek szent a barátság.Kac-kac.

    Boda mocskolódásai azokhoz képest csak
    „puha pempő parajfőzelék és vanaíliakrém” .-ek.
    /Idézet Bogáti Péter „Ágasvári Csata” . örökzöldjéböl/

    A többi kedves olvtársnak:
    Abban az időben , mikor ezektől a botrányoktól voltak visszhangosak a KMH oldalai, családi és munkaügyi okoknál fogva nemigen fordultam itt elő..
    Viszont mostanában kicsit „górcső alá ” vettem ezt a Gyuri10 nicknevű figurát, a viselt dolgai kapcsán.
    A NET-en megtalálhatóak az ámokfutásai évekre visszamenőleg, úgyhogy -szokásához híven- nem tudja letagadni ezeket .

  • Gabriel
    2019 augusztus 1
    6:24 du.
    @gaga
    tőled annyi sem hiányzik
    bye

  • Bendeguz79
    2019 augusztus 1
    12:54 du.

    ezen még dolgozz egy kicsit! 😛

  • gyuri10
    2019 augusztus 1
    5:24 du.

    bocs, de az olvasottak szerint kizárólag Boda az, aki lealáz, nem csak engem, bárkit!
    ami pedig a velem kapcsolatos értékelésedet illeti, ezzel kiírtad magad Boda kedvencei közül 😀

  • Boda Marcsi
    2019 augusztus 1
    1:35 du.

    igazán rendes magától, hogy újabb és újabb munícióval szolgál a facebookos oldalához.

    ami azt illeti, attól tartok, hogy összekeveri a bizonygatást a bizonyítással. ez utóbbi ugyanis az Ön által állítottak ide idézése. nem nehéz, ctrl-c ctrl-v, még magának is menne.

  • @-ka,
    közöd hozzá?
    Illével kapcsolatosan szólt hozzád valaki?Mocskos uszításaidra, alattomos megnyilvánulásaidra nem pazaroljuk az időt.Intézd el egyedül a balsorsodat.Ha nem megy szóljál amikor”üzleti”vagy „családi”ügyben ide látogatsz Izraelbe.Az ígért csomagot a 2-3 méteres kötéllel ingyen és bérmentve küldöm(kizárólag saját használatodra)bármely izraeli valós címre.Telefonszám is megfelel de remélve,hogy az állítólagos izraeli”rokonaid”nem olyan mocskos szájúak,mint te.Addig élvezheted a zárt osztály vendégszeretetét. Kis tetves @-ka.Irántad mindenkor tisztelet nélkül: אורי.

  • @-ka,
    a csomag átvétele csak akkor lesz kivitelezhető,ha engedélyezik izraeli földre lépésedet a repülőtéren és ha onnan is ki nem vágnak,mint szarómacskát a kultúrház színpadáról vagy a 3.14csanád barátodat a kanadai repülőtérről 2 évvel ezelőtt.
    Egyébként jobb lenne ha veled kapcsolatot tartana egy automata fejőgép,ami 14 liter lefejése után automatikusan kikapcsol.Hajrá magyarok!Hajrá @-ok!

  • gyuri10
    2019 augusztus 2
    7:57 de.

    gyenge duma találj ki jobbat

  • gyuri10!

    Köszönöm a leveled,nem is kértem,hogy beleavatkozz az Illével folytatott vitába,annak ellnére,hogy sok dologban hasonló véleményen vagyunk(téged is sokszor sértegetnek az „alkalmazottai”) és én többször is kiálltam melletted…..
    Azt kissé furcsállom,hogy Illét tisztelet és becsülülöd?….Egy olyan embert aki nem bírja a kritikát(úgy emlékszem több cikkébel Te sem értettél egyet..)valótlanságokat ír,rágalmaz,sérteget,fenyeget és főleg hazudik…..De ez ugye a te dolgod!
    Én és többen megvetjük és jogosan,amúgy tehet(ne…)nekem egy vagy szívességet,ha hagynám…..Nem tartok tőle,sőt nem is jegyzem!
    Azt azért kicsit furcsállom,hogy ilyen embert tisztelsz?…de a Te dolgod!
    Mellesleg úgy gondolom mindannyian elsősorban a cikkek tartalmához szólunk hozzá,amit nem tudnak megemészteni egyesek ezen a nagyon „demokratikus fórumon”…és sértegetésekbe „menekülnek”
    Üdvözlettel:Marcsi

  • Gyuri104

    Amúgy idióta Geyza kivételesen (egy jobb pillanatában)…..”emkékezett” arra,amikor Illét
    Te is kritizáltad……
    Nála ritkán fordul elő,hogy józan és igazat ír…..most megint
    elvorult az agya és azt hazudja,hogy a volt főnökömet én fúrtam meg…..Éa gyengébbek kedvéért én gazdasági igazgató voltam,ő meg iskolaigazgató (a pénzügyi és a pedagógiai végzettség különböző…)Én a nyugdíj jogosultságom után még pár évet rádolgoztam,ő meg maradt,addig,míg az iskolát egy másikkal összevonták,majd megszüntették a szocik….!amiről ugye nem én tehetek?…Egyébként soha nem voltam rászorulva,hogy bárkit is megfúrjak,és nem is lennék képes rá!
    Erről ennyit

  • Egyébként szerencsétlen egymosott Geyza ha arra gondol,amikor a 80-as években gazdasági igazgató lettem,közlőm,hogy előtte pár évig máshol dolgoztam (a felsőfoku végzettség megszerzése után!) és az eledőm – a régebbi főnököm (gazd.ig!) nyugdíjba ment,és az akkori(!!!) iskola igazgató felvett egy hozzá nem értő nőt,aki képtelen volt a munkáját ellátni(éves beszámolót készíteni)a segítségemet kérték a határidő miatt,a nőt elküldték és engem kikértek az akkori munkahelyemről!
    Ez az igazság!Tiszta a lelkiismeretem!
    Mellesleg az évek alatt én soha semmit nem titkoltam,sőt többet is írtam magamról,(jóhiszeműen)mint itt sok homályos multú és jelenű,kétes végzettségű, és főleg nemű….. szánalmas acsarkodó!
    Na megint sok időt töltöttem itt feleslegesen!
    Elmentem!

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2019 augusztus 1
    12:25 du.
    Mellesleg a néhai Bar-lev engem is kiborított egy párszor, de ez majdnem mindig őszinte és kölcsönös volt, pedig én köztudottan nem vagyok félnáci és Ő sem volt félmagyargyűlölő. (szerintem Ő is rájött hogy, pompásan elszórakozunk egymás heccelésével.) Béke legyen Vele! Node viszont, amit az Amerikai Népszavában az elektromos autó vs. dízelautó reális kártételéről írtál a nagyonsötétzöldek bosszantására az felettébb tetszett, főleg hogy, most cseréltem le az ímádott 75 lóerős, kisfogyasztású fürge dízel autómat egy hajszálra ugyanilyen teljesítményű lajhár és nagyobb étvágyú sokkal újabb benzinesre! Én ha tehetségesebb feltaláló lennék az akkumulátor helyett a fatengelyes szélkerék hajtású elektromos autót ajánlanám a nagyonsötétzöldeknek, mert annak minden porcikája tényleg a legzöldebben visszahasznosítható!
    (Elnézést Chris ezért a kitérőért, de csak az egymásra köpködők figyelmét akartam egy kicsit elterelni! Csak nehogy úgy járjak, mint az egyszeri parasztgyerek, aki az egymást kibelező cigányokat akarta békítgetni! 😀 )

  • Gabriel
    2019 július 28
    8:52 du.

    gondolom, innentől nem kell magyaráznom, hogy semmi, de semmi kompetenciád nincs, hogy meg/elítélj.
    majd szólok, ha lesz.
    persze, véleményed lehet, de el foglak keseríteni: a vélemény – a tiéd is, pláne Bodáé – olyan, mint a segglyuk. mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra 😀

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves nem kedves Ille István úr!

    Sajnos még az erőlködését sem tudom értékelni, amikor igyekszik szellemileg felnőni egy Ön által törpített Orbán Viktor miniszerelnök úrhoz…

  • Gyógyíthatatlan agybetegséggel született szörnyeteg!
    Embereknek lehet nézeteltérése írásban.Személyes találkozással minden korrigálható.Ez történt köztünk Illével. Mindez nem jogosít fel egyetlen idióta @-ot sem,hogy belepofázzon a felnőttek dolgába.Különös tekintettel arra,hogy lapot sem osztottak neki. Augusztus másodikán kissé magadba szállhatnál. Ezen az emléknapotokon nem kellene mások fikázásával szórakoznod. Dehát egy geyza az csak geyza marad.Nem tudja átlépni a saját árnyékát.Mi gyászoljuk az ő áldozataikat is.Tegnap,augusztus 2.-án volt ugyanis a PORAJMOS emléknapja.te kis @-ka egy kegyetlen,szégyentelen,hazudozó,szörnyszülött vagy Ez még a magyarok között is ritkaság számba megy.Szerintem egy fizetett vagy nem fizetett,de szégyentelen náciprovokátor vagy.
    Ne izgasd magad:”hatalom átvétel”nem lesz.

  • István,
    soha nem izgatta a fantáziámat,hogy bárkinek is kedvence vagyok-e vagy sem.Boda Marcsi Velem szemben korrektül ír.Semmi esetre sem ellenségesen.Az pedig,hogy a degenerált szeszkazán @-ka aljas mentalitásával randorizik vele állandó jelleggel,Nálam igencsak jó pontokat szerez Marcsinak. A Veled tartó vitájának nem vagyok és nem is leszek részese.Jobban örülnék,ha nem lenne.Továbbra is baráti üdvözlettel:Gyuri.

  • Boda Marcsi,
    ha ügy érzed,hogy valami rágja a cipőd talpát,lépjél egy erőset rá.Meglátod,hogy a @-ka egy ideig nem fog Téged nyüstölni.Ameddig magához tér a nyomás alól.Ez esetben a rumoshordó sem segíthet neki.