Igényesség és magas színvonal

2019 augusztus 3 10:08 de.79 hozzászólás

A számos különböző szellemi hatásokból táplálkozó zsidó kultúra bemutatása fontos feladat. Hiszen a közös kultúra köti össze a zsidókat és nem zsidókat, a vallásosokat és nem vallásosokat, a fiatalokat és időseket, az anyaországi és a határon túli magyarokat. Erre a feladatra vállalkozik évek óta Budapest legnagyobb zsidó rendezvénye, a most már 22. alkalommal megrendezett Zsidó Kulturális Fesztivál.

A 22. Zsidó Kulturális Fesztivált szeptember 1. és 9. között rendezik meg a hazai zsidóság olyan kitüntetett helyszínein, mint a Dohány utcai, a Hegedűs Gyula utcai, a Frankel Leó úti zsinagóga, a Goldmark terem és a Bálint ház, de várják a közönséget az egykori Erőműházban a Wesselényi17-ben és a IX. kerületi Mátyás utca 8-ban, a Budapest Music Centerben is. Az idén, csakúgy, mint az előző években, az igényesség és a magas színvonal kettős jelszava vezette a rendezőket. Ennek megfelelően a kortárs zenei élet kiválóságai fogadták el a meghívást, a komolyzene, a klezmer, a táncdalok, a népzene, a színművészet legjobbjai, olyanok, akiket már régóta tisztel és szeret a közönség, akiknek a fellépésére már hetekkel az előadások előtt nem lehet jegyet kapni.

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy ez a külföldön is komoly elismertségnek örvendő rendezvény az idén itt, a mi kerületünkben is egy új helyszínnel gazdagodott – emelte ki a Fesztivál bemutatásakor Vattamány Zsolt Erzsébetváros polgármestere. A Wesselényi17 hajdan a Fővárosi Cipész Ipartestület székháza volt. A belső termekben – ahol most az előadások lesznek – épen maradtak a Róth Miksa által készített gyönyörű üvegablakok, a metszett csillárok és a díszteremben egy Steinway zongora várja a művészeket. A ház ismét fontos szerepet játszik a főváros kulturális életében, ezek a helyszínek már régóta adnak otthont komolyzenei programoknak. A Galériában fiatal képzőművészek alkotásaival ismerkedhetnek a látogatók. Ebben a kerületben számos közösség él egymás mellett és mindannyiunkat gazdagabbá tesz, ha egy ilyen rendezvény alkalmával kitárjuk a kapuinkat egymás előtt. A kultúra nemcsak tudást, műveltséget hordoz, hanem erős közösségformáló ereje is van – hangsúlyozta a polgármester.

A sok évszázados magyar – zsidó együttélés után, a török hódoltság következtében szünet következett be a zsidóság magyarországi jelenlétében – emlékezett vissza a múltra a Budapesti Zsidó Hitközség elnöke, Mester Tamás. A betelepülés mintegy kétszáz évvel ezelőtt kezdődött újra. Megkezdődött a zsidóság részvétele az ország felépítésében, gazdaságában és természetesen a kultúrában is. Kétszáz év alatt a zsidó és nem zsidó közösség a társadalom minden szegmensében összefonódott. A Fesztivál ennek szimbóluma és célja ennek ünneplése! Rendkívül színes és sokrétű programot kínál. Kavalkádja művészeti értelemben szinte meghatározhatatlan. Roppant nagy ívű és a programok bősége bizonyára meg is fogja valósítani a kitűzött célt. Fiatalok, idősek, budapestiek, vidékiek itthoniak és külföldiek mind meg fogják találni benne az örömüket, az ízlésüknek leginkább megfelelő szórakozási lehetőséget.

A mögöttem lévő ötven év zenei élményeit szeretném megosztani azokkal, akik ott lesznek a világ egyik legszebb zsinagógájában szeptember 8-án – árulta el a műsoráról Balázs Fecó. Olyan időutazásra hívom a közönséget, melyben társaink lesznek Keresztes Ildikó, Gerendás Péter és Szűcs Antal Gábor. A Goldmark teremben kerül majd sor Bauer Andrea és barátai műsorára, címe: Metamorfózis. A társulat improvizációs estje során a Tízparancsolat témáját járják körbe. A létezéssel a tudomány és a művészet sokat foglalkozik, a békének és a reménynek szentelt előadásukban Nietzsche, Tolsztoj, Albert Schweitzer gondolatait is felvillantják. Zenéjükben, mozgásaikban a klasszikus, a szefárd, az argentin hatások is megmutatkoznak.

Illényi Katica művészi pályáját a komolyzene világában kezdte, most viszont – szeptember 5-én, a Dohány utcai zsinagógában – előadásában a Sárik Péter Trióval együtt – a jazz és az igényes könnyűzene összehangolásával próbálkozik majd. Bach, Beethoven, Bartók átiratokat játszanak mai hangszerelésben, de tangó és klezmer muzsika is lesz. Annyiféle ember létezik a földön, különféle identitások, vallások, kultúrák, de a zene mindenkié és a muzsika mindenek fölött van. Szeretnének ezért műsorukkal hidat képezni kultúrák, vallások, emberek között. A Monarchia Operett Társulat művészeti vezetője, Kollár Péter Erik, a Dohány utcai zsinagógában szeptember 9-én színre kerülő „Budapest, te csodás” operett gáláról elárulta, hogy számaik szvinges formában jelennek majd meg. A slágerek persze Kálmán Imre, Lehár Ferenc Huszka Jenő, Zerkovitz Béla művei lesznek.

Szeptember 5-én, csütörtökön, a Budapest Music Centerben, Sugár Gergely karmester vezényletével felesége, Korcsolán Orsolya hegedűművész és az Anima Musicae kamarazenekar koncertjén tangó, valcer és klezmer dallamokkal szórakoztatják a közönséget. A zsidóság ezer színű, ezer arcú és ezer nyelvű. Az együttest nagyon érdekli, hogy szólal meg, amikor az ember egy másik nyelven beszél? Mi történik, amikor egy zeneszerző elkezd egy másik nyelvet beszélni? Milyen az, amikor egy argentin zeneszerző, a világ egyik leghíresebb tangó komponistája gondol egyet, Vivaldi nyelvén kíván szólni a közönséghez és a Négy évszak-ot megkomponálja a saját, a tangó nyelvére? Milyen az, amikor Csajkovszkij megpróbál Mozart nyelvén beszélni, hiszen az ő Vonósszerenádja jól mutatja, mit gondolt ő a XIX: század végén Mozartról, Bécsről és a valcerről.

Nincs Zsidó Kulturális Fesztivál a Budapest Klezmer Band nélkül és szinte már az is természetes, hogy szeptember 1-én, vasárnap az ő fellépésükkel nyílik meg a fesztivál a Dohány utcai zsinagógában. Rangot jelent számunkra, hogy mi nyitjuk meg a fesztivált, ezért olyan koncertet csinálunk, ami mindig egy kicsit különös – árulta el a zenekar alapítója, Jávori Ferenc, Fegya. Alapkövetelmény nálunk, hogy a zsidó számokat jiddisül kell énekelni és ez most is így lesz. Persze Jordán Adél és partnere Fesztbaum Béla magyarul is, sőt még oroszul is fognak énekelni. A prózai, színpadi előadások közül nagy érdeklődésre tarthat számot Rák Kati színművész műsora, melyben egy létezett személy, az 1900-ban született Marmonstein Berta történetét meséli el. Az bizonyítja be, hogy azt a rémes századot is végig lehetett élni humorral és örömmel. Idén lenne 100 éves a híres magyar zenész, trombitaművész, Zsoldos Imre. Őrá és feleségére, Sárosi Katira emlékeznek majd a „Szerelmi történet” című előadásban, ami valószínűleg a közönség számára is meglepetés lesz, hiszen ez a műfaj, a tánczene, ritkán kapott eddig helyet ezen a fesztiválon.

Malek Andrea ének- és Jáger András zongoraművész együttműködéséből jött létre 2016-ban a Soulistic együttes. A név a lélek és a zene szoros kapcsolatára utal. Műsoruk címe, a Jiddis szving már önmagában arról árulkodik, hogy itt a zsidó zene és a jazz kapcsolatáról lehet szó. Az ötlet nem új, már 1937-ben nagy sikerrel játszottak ilyet New Yorkban és a rádióállomások segítségével hamarosan az egész világon népszerű lett. Szeptember 3-án, kedden most is szép, régi izraeli, illetve jiddis dalok fognak megszólalni a Hegedűs Gyula utcai zsinagógában.

Szóban szinte kifejezhetetlen, hogy mit érez az ember ezeknek a daloknak hallatán, hogy mennyire tartalmasak, mennyire viccesek. A közönség számára könnyebbség, hogy akik németül tudnak, valamennyire érteni fogják a jiddis nyelvet is.

79 hozzászólás

  • T.Révay András,
    köszönet a magas színvonalú ismertetésért.Remélem,az ellen véleményezők nem jönnek ide provokálni.Az itt leírtak alapján szép és hozzánk méltó,a zsidó nép kultúráját és a világ előre haladásához hozzájárulását méltató műsorok lesznek előadva. Ismertetve Izrael népének(mely nem csak vallást jelent)több-ezer éves történelmét.Még egyszer:Köszönet.

  • Vegre valami ami a NORMALIS esemenyeket jelenet, legalabb is annak az erzelmet kelti. Ne feledd Bismark nyitotta a kaput a zsidosagnak nemetorszagba, s nemetorszag fellendulesenek lett az a kezdete, sot a nemet ipari-forradalom sikeresege. Magyarorszagon meg Andrasi kovette ugyan azt, s az orszag alig fel-evszazad alatt tobb evszazados elmaradasat koregalta. Sot egy modern orszag kezdetet tette lehetove.

    Sajnos,hogy esztelen politikai eredmenye mind azt elsoporte igen hamar. S ne feledd, nem csoda ,hogy Budapest annakidejen „Judapest”-kent is volt ismerve,mert a lakossag kozel 1/4-e buszke es huseges magyarra-valt zsidok eltek. Nem csoda, hogy aki arra emlekszik, es remelne a „normalis” let-korulmenueket az unnepli ezt !

  • A Dohany utcai Synegoug Eurazsia legnagyobb es kerdesnelkul a leggyonyorubb is. Habar nagyban arab-morris stilusu. A New Yorki Temple Imanuel annak teljes kopirozsa, ill. masolata, de az valamivel nagyobb.

  • Hát igen Bendeguz,
    az én felmenőim egyharmadát elégetták,
    másik egyharmada az USA.-ba távozott,
    a maradék pedig Izraelbe.

    Itthon kb 5-6 családtagom maradt, közülük is kettő
    a hatvanas évek végén Németországba illetve az USA.-ba
    távozott.

    Ez van kéremszépen.

  • Köszi András a remek tájékoztatást!
    Idén is nagyon jónak igérkezik a program:
    https://www.zsidokulturalisfesztival.hu/programok-2019

  • Tisztelet és üdvözlet a magyarországi zsidóknak – akik nem hungarofobok.
    Shalom és Pax Christi nekik!

  • gyuri10!

    Ez egy jó cikk,örülök,hogy itthon is lesz zsidó fesztivál a D. utcai zsinanógában!
    Én keresztényként is tisztelem a zsidókat(több barátom is van!)

    De most nem, erről hanem az „Orbán cikkről” …szeretnék írni,amihez már nem lehetett hozzászólni!!!:
    Örölök hogy találkoztál és beszélgettél Illével (akár kint,akár itthon)de én továbbra sem tisztelek,becsülök egy ilyen hiteltelen uszító alakot,aki eleve valótlanságokat ír,és félrevezeti főleg a kinti magyarokat,(az itthoniakat már nehezebb…),meg rólam sértő valótlan hazugságokat terjeszt(iskolai végzettség,munkahely,párttagság stb….)
    Az sem mellékes,hogy én itthon élek születésem óta és tájékozódom,tapasztalok (mindennapokban,TV-újságok…)
    Aztán itthon az a szokás,ha egy csatorna,vagy egy újság valótlanságot,sértő cikket közöl,ír,azt utólag helyesbíti,elnézést kér!!!!!
    Még az acsarkodó ellenzék sem tagadja a tényeket,eseményeket,legfeljebb támad,tüntet…..de minek?
    A tények,a valóság a lényeg,meg az,hogy ezt bizonyítani is lehet(tudom),de felesleges,mert az itthoni ismerőseim,barátaim
    tudják ki vagyok,és ez számít!
    A fanatikus ballibsi Ille hazugságai,rágalmai meg nem érdekelnek
    (többeket sikerült a fórumról elüldöznie…)dühöngjön csak
    tovább kedvére,ha megunja majd abbahagyja,nem érdekel,nem jegyzem,nem tartok egy ilyen senkitől!!!!!!

  • Amúgy ez a cikk is igazolja,hogy itthon a zsidók és a keresztények békében egymást tisztelve élnek,meg ugye ez a kormány nem antiszemita,(holokauszt megemlékezés,koszorúzás,…és nem mellesleg,hogy a közeli templomunkban többször is volt zsidó-keresztény istentiszteet,mise….)
    Jó lenne,ha a hírlap a kersztény ünnepekről is hasonlóan,szépen emlékezne meg és nem elfelejtve…vagy indokolatlanul támadóan…!

  • Minden itthon élő zsidó származású embernek jó időtöltést,jó szórakozást kívánok,a kintieknek meg hiteles tájékoztatást az itthoni fesztiválról!
    Minden jót, és jó éjszakát kívánok!

  • Tisztelt szerkesztőség!

    Az alábbi megjegyzésem nem ennek a cikkhez-témájához kapcsolódik, hanem egy előzőhöz, amikhez a kialakított szabályzat szerint lezárult a hozzászólási lehetőség.
    De amúgy általános.
    Szeretném, ha kissé komolyabban vennétek a nyilvánosságot, a közszereplést és a médiát.

    Aláírom és lenyelem, hogy Magyarországon az emberek többsége úgy látszik, csak mocskosan tud megnyilatkozni – így hát be kell látni, hogy a köz-műveltség az bizony a zéró szint alá esett.

    A közbeszéd tahó megnyilvánulásai lehet, hogy már „természetszerű” a vélemény-nyilvánítók között – de AZÉRT EGY MAGÁT NEMZETKÖZI SAJTÓ-TERMÉKKÉNT APOSZTROFÁLÓ KIADVÁNY ESETÉBEN TŰRHETETLEN, HOGY EGY SZERKESZTŐSÉGI TAG HASONLÓ MEGNYILVÁNULÁSOKAT TEGYEN:

    IDÉZEM:

    „persze, véleményed lehet, de el foglak keseríteni: a vélemény – a tiéd is, pláne Bodáé – olyan, mint a segglyuk. mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra 😀”

    Először is idézett személy a cikkével – akárhogy is szépítjük – plagizálást követett el.

    Nem igaz, hogy a megjelenésekor nem vette volna észre, hogy hiányzik a HIVATKOZÁS.

    Tudjuk, hogy ez simán hazugság, tehát hazudott is.

    Más kérdés, hogy a cikk témáját tekintve pedig a véleményem lesújtó az előhozakodott jelenségről, de ne keverjük a két dolgot.
    A cikk témáját, és a cikk-író viselkedését.

    Nem kívánok mocskolódó alakokkal már vitatkozni, értve ez alatt a hozzászólói olvasótábort – de az azért már tűrhetetlen, hogy egyes szerkesztő „kollégák” még alpáribb hangot ütnek meg, elkendőzve ezzel (igyekezvén elmaszatolni) a saját minősíthetetlen viselkedésüket.

    Ha az én kiadómban történt volna valami hasonló, többet nyilván nem kapna felületet, de ez már nem az én problémám.

    A fentiekkel nem engem és nem magát minősítette, hanem a kiadót.

  • Vajon mit velt kedves cenzol tilosnak itten megjegyezni, hogy lenyegeben minden emberi-leny ezen a Foldon „egyenloen teremtetett” s ha azt hajlando lenne az emberiseg belatni es elfogadni ,bizonyara mindannyian bekesebben lennenk kepsek elni egymassal barhol ezen a vilagon.

  • Marcsi, meg kell dicsérjem, mert mutatott most egy fél szikrát a mélységből, amikor ezt írta idézem:

    „Aztán itthon az a szokás,ha egy csatorna,vagy egy újság valótlanságot,sértő cikket közöl,ír,azt utólag helyesbíti,elnézést kér!!!!!” by Marcsi

    Ez így van, amennyiben feljelentés történik és helyreigazításra kötelezi az adott sajtóterméket a bíróság – igaz évek is eltelhetnek, amikor egy helyreigazítás megjelenik amikor már okafogyottá válik az elnézést kérés. DE, Vegyük a legutolsó tavalyi évet, a 2018-at.

    Ezt a valóban okos meglátását, tehát tényként fogadja el akkor azt is észre kell vennie, hogy tavalyi évben a kormányközeli sajtót 109 esetben marasztalták el, illetve kértek helyreigazítást hazug, uszító, lejárató cikkekkel kapcsolatban, míg a független vagy hívjuk ellenzéki sajtót pedig csak 14-szer.
    Tehát Ön most azt ismerte el, hogy a kormánysajtó 109-szer veszített pert hazugság, lejáratás miatt, míg a másik oldal mindössze 14-et.

    Ez több mint 13-szoros arány. Ebből kiindulva kimondhatjuk, hogy tizenháromszor megbízhatatlanabb, hazugabb, hiteltelenebb az a sajtó amit maga úgy olvas / néz / hallgat és hiszi el minden szavát, mint ahogy más a levegőt veszi.

    Ha eddig megértette ezt a dolgot amit maga is állít nagyon okosan, (miszerint ,ha egy csatorna,vagy egy újság valótlanságot,sértő cikket közöl,ír,azt utólag helyesbíti,elnézésra ítélnek), akkor meg kell értenie saját magától azt, hogy amiből Ön tájékozódik az 13-szor hazugabb forrás, mint a független illetve ellenzéki sajtó a jogerős bírósági pervesztések adataira, azaz HITELES és nem levegőbe bemondott adatokra hivatkozva.

    Itt bővebben olvashat a témáról:

    https://atlatszo.hu/2019/02/07/109-helyreigazitasi-pert-vesztett-2018-ban-a-kormanykozeli-media/

    Azon kívül, hogy sokszorosára rúgóan többet hazudik a kormánymédia ahogy a pervesztések is igazolják, a másik probléma az, hogy egy helyreigazítás akár jó sok hónappal vagy évekkel később jelenik csak meg, amikor már senkit nem érdekel az igazság. Vegyük például azt, hogy egy választáson elindult és a lejárató cikkeknek köszönhetően esélytelenné karaktergyilkolt politikus járatnak le, majd másfél év múlva helyreigazításra kötelezik azt a sajtóterméket, amely hazugságokat állított erről az emberről. A választások már rég elmúltak, az emberek elhitték a hazugságokat, a célját ezzel el is elérte a kormány. Ezért szándékosan és tervezette gátlástalan a kormánymédia ha lejáratásról, hazudozásról van szó, mert egyrészt zsebből (közpénzből kifizetik) ha büntetésig hágnak szabályt és jót röhögnek, másrészt a helyreigazítást hónapokkal később fabatkát sem ér.

    ..és még egy harmadik dolog a helyreigazításokkal kapcsolatban. Tegye a szívére a kezét Marcsi, Ön hányszor olvas el példának okáért egy ellenzéket érintő (vagy bárminemű) helyreigazítást, pláne ha az hónapokkal, évekkel ezelőtt történt. Én megkockáztatom, mert ez is tény, hogy nem csak maga, hanem úgy nagy általánosságban senki nem olvassa már el a helyreigazításokat. Például kíváncsi lennék arra, hogy Ön mit gondol mik az ismeretei ellenzéki politikusokról, és biztos vagyok benne, hogy kapásból szinte mindegyikre lenne egy-egy helyreigazító cikk, amit már sajnos maga nem olvasott el, nem jutott el Önhöz. Ezért használja ezt az eszközt a kormánymédia és kormánypropaganda. Így működik ez Marcsi.

    De a lényeg a lényeg és írjuk le megint, hogy tavaly a kormánymédia 109-szer veszített személyiségjogi pert mert hazudott, lejárató, uszító, igaztalan cikkeket írt, ezzel szemben a független/ellenzéki oldal mindössze 14-szer. 109 aránylik a 14-hez Marcsi.

    Ön a 109-es táborba tartozó sajtókat preferálja, ami jelen pervesztéseket tekintve tizenháromszor hazugabb, és hiteltelen forrás a Fővárosi Törvényszék ítélete szerint – ami egy egzakt adat, nem én találom ki. De ehhez még csak nem is kellett a Fővárosi Törvényszék ítélete, hogy megállapítsuk, hiszen nap mint nap olvasható Öntől ennek a hazudozó kormányközeli sajtónak az eredménye. Ne haragudjon, de máshogy nem lehet mondani, az temérdek mennyiségű, sok ostoba hazugság amiket önnel elhitetnek. 109 vs 14. és ez csak a személyiségi jogi per, illetve sajtóhelyreigazítás igazolt tavalyi aránya. Ebben nincsenek benne az olyan hírek, ahol csak egyszerűen hazudik a kormánypropaganda, mert ha azt is belevennénk, akkor gyakorlatilag az időjárási előrejelzéseken (xd) és a horoszkópokon (lol) kívül nem nagyon közöl igazságot, valóságot a kormányoldali sajtó.

    Örülök, hogy pislákol az a kis szikra, és legalább a helyreigazítás fogalmát ismerte. Ennek az ismeretének, hogy tartalma is legyen, most már az arányokat is ismeri: 109 kormányközeli hazugság, a 14 független / ellenzéki helyreigazítással szemben a tavalyi évben.

    További kellemes tájékozódást kívánok a hazugsággyárakból Marcsi. Még kellemesebb tájékozódást, amennyiben a konzekvenciát is képes levonni a 109 és a 14 tekintetében.

  • Todá !

  • Boda Marcsi,
    a 4:14 es beírásodat köszönöm.Egyébként a zsidó kultúra nem magyar találmány.Fordítva részben igen.Azt a barmot,aki itt azt hiszi,hogy a zsidó kultúra csak a holokauszttal azonos, fel kell világosítani,hogy itt ő az egyetlen,aki csak a holokausztról tud. A kultúra,tudomány,erkölcs,humanizmus fényévekre van a kis össze zsugorodott szétivott agyától.
    Tovább lépve,a mai magyar kormány nem rendezi,esetleg elődeivel ellentétben engedélyezi a zsidóélet megnyilvánulásait.

  • T.Révay András,
    újra köszönet a tájékoztatásért.
    Ezzel együtt arra gondolok,hogy sem a zsidó kulturális napok, sem a róla szóló értesítés nem arról szól,hogy bárki is itt próbálja kiállítani a születési bizonyítványát.Még kevésbé a holokausztban állítólag elpusztult és utána kivándorolt megmaradott rokonairól szól.Az elsőt a Síp utca 12-ben meg lehet kapni,de csak aki születésekor be is lett oda jegyezve.A másodikkal a”kárpótlási hivatal”foglalkozik(ha még létezik).Nem a zsidó kultur napokkor és nem a zsinagógákban kell az atmoszférát rontani.Különösen nem itt a KMH oldalain.Aki pedig csak itt számíttatja magát zsidónak,menjen és első fokon metéltesse meg magát.A további betéréshez viszont nagyon sokat kell tanulni.Nem csak Judaikát.EMBERSÉGET.

  • gyuri10
    2019 augusztus 5
    6:19 de.

    Te és az „emberség” … ugggyan…

  • Gurltiz:
    írd még be vagy háromszor
    hogy mennyire örülsz most.És mindegyiket
    fejjezzed be egy nekem addresszált vaskos szemétkedéssel.

    Ennyire vagy képes.
    Ha nincs beszélgetőpartnered,
    kreálsz magadtól is okot az aljas beröfögéseidhez.

  • gyuri10
    2019 augusztus 5
    5:56 de.

    Pampogás helyett meséld el hogy volt a kajak-kenu aranyérmed.
    Amiról azt hazudtad Zsófiának hogy megnyerted ’56-ban.

    Nem nyertél te meg semmit.
    Max. az iráni titkosszolgálat kegyeit.
    Tekintve hogy láthatólag Izreal ellen tevékenykedsz.

  • Geyza
    2019 augusztus 4
    5:11 du.
    Geyza! Őszintén valld be, Te is tudod hogy, ez egy oltári nagy hazugság, de egyes sanda bennfentes megélhetési provokátoroknak olyan élvezetesen megéri kötekedni vele hogy, már ebből is pazarul, munka nélkül is tudnak fényes egzisztenciát fenntartani! 😀 Sehol a világon nem lehet ilyen jóízűen műrettegést tettetni mint nálunk és hogy, miért szerintem erre még te is tudod a választ! (Ne firtassuk a részleteket, mert már itt is többszázszor ez bőven ki lett unalmasra vesézve!)

  • HunCanada

    BodaMarcsi fogalmazása félrevezető, mert Ille nem hazugságokat irt, hanem plagizált. Ráadásul fel sem vállalta, hanem Christofernek kellett javítani, és bevállalni.
    Kiderült az egész alamusziság, hogy az eredeti cikkhez nem írta oda a forrást – tehát nem „VÉLETLENÜL” maradt le, mivel Christofer véletlenül elírta a nevet; a riportalany neve helyett, annak jóval közismertebb édesapja nevét írta be a cikk végére.

    Illével nem vállalok ezek-után semmi közösséget, jöhet nekem bármivel, hiszen lopott, sunyított és utána hazudott.
    Tipikus kiskölykös viselkedés, sehol semmi felnőtt férfi.

    Ezek-után a reakciója nem is lehetett más, mint segglukazik, az egészet ocsmány dumával akarja elkenni. Még-hogy ö nem kíváncsi az én véleményemre, miután közöltem hogy leírta magát!?

    Az ország politikai problémája sajnos pontosan az ilyen viselkedésekben keresendők – hiszen mennyivel jobb az ha egy „fradiB-közepes” banda csörtet a parlamentben, vagy a „Dózsásmunkásör-huligánok”??

    Sajnos az egyetlen magyarországi LIBERÁLIS pártot is megszállták a hasonló mentalitásúak, akik mindenkit LEKEZELTEK, aki nem „tartozott közéjük”, így az utca népét igen hamar messzire száműzték a LIBERÀLIS – szabad-demokrata eszméktől.

    Ezek az ejtőernyősök a hatalom közelébe való jutásért összeálltak az olajmaffiózó MSZP-esekkel is.

    Így csináltak a szabad-demokrácia, a liberális gazdaság eszméjéből egy ballibsi-pártot, ami ebben a formában vehemens elutasításra került nyilván.

    Így más alternatíva nem lévén, maradt a lehetőség visszatérni a múlt századi tragédiákhoz, mint a kutya az okádékához – a fasizmus kontra kommunizmus – egymást ölő, gyilkos, országromboló é lélek-keserítő világába, ami a mai tragikus magyar valóság.

  • András kitünő írásához: „Igényesség és magas színvonal” – (némi „áthallással” a KMH-hoz is 🙂 szerintem kicsit mi is hozájárulhatnánk kevesebb civakodással. Nagy tisztelettel kérném és javasolnám, hogy inkább próbáljuk meg privát emailben rendezni az egyre durvulóbban személyeskedő, vélt vagy valós sérelmeket. Hátha nem fajulnának tovább a dolgok.

  • „Tisztelet és üdvözlet a magyarországi zsidóknak – akik nem hungarofobok. Shalom és Pax Christi nekik!” -írja Ferenc barátunk, akitől nagy tisztelettel kérdezném, hogy kik lehetnek azok a magyar zsidók aki hungarofobok, sőt még a Pax Christi sem jár nekik? Amennyiben ismersz ilyeneket,esetleg említenél néhány nevet?
    (Miért élnének itthon hungarofobok – önkinzásból?)

  • Gyuri10!

    Félreértettél! természetesen nem a magyar kormány rendezi a fesztivált,(hanem a D.utcai zsinagóga)nem is kell engedélyeznie…..sőt üdvözli,mint azt, hogy a különböző vallásúak tiszteljék egymás hitét ami helyénvaló,és összehozza az embereket!
    Arról meg ugye nem érdemes vitatkozni,hogy a komcsik alatt bizony nem kis keresztény-üldözés volt.
    Én itthon élek születésem óta,és tudom mit beszélek!!!!!!!
    remélhetőleg nem zavar,hogy kiegészítettem pár mondattal ,amit a cikkíró egy jó cikkben megírt!

    Huncanada!

    megint nem értette (szokás szerint…)amit írtam,arra célozva,hogy itthon -magukkal ellentétben-a csatornák és az újságok képesek önkritikát gyakorolni,ha tévednek,ok nélkül rágalmaznak….!
    Mellesleg én is többször elismertem a betű elütéseim(ez föleg sietség,esetleg kapkodás eredménye),de ugye ettől még a mondanivalóm,a tények valósak!nem úgy mint itt több cikk tartalma,meg a bólogató pártkatonák…..de ugye egyiknek sincs akkora „súlya”…..hogy a többség komolyan vegye,akik látnak,olvasnak,tájékozódnak és nem utolsósorban itthon élnek és tapasztalnak,ami itt ugye többekről nem mondható el….!

  • Gyuri10!

    Éb csak a ZSINAGÓGÁT említettem,de mint olvashattad több más helyen(Hegedű utca,Operett szinház stb….)is volt ünneplés!

    HunCanada!

    Megint nagyon „okosat” szólt: ugye a tv és sajtó helyesbítések
    többsége(pár napon belül) nem bírósági határozat(lehet ilyen is..),hanem önkritika,intelligencia kérdése volt,ami itt egyeseknél ismeretlen fogalom….!

  • Orsós Elemér,
    ne kérj tőle lehetetlent.Te is tudod,hogy amit ez a @ csinál az nem egyéb,mint harc a napi betevő falatért.Némelykor azért Boda Marcsi helyett is válaszolok,hogy képbe maradhasson a gazdáinál. Na jó,hát azért az izraeli bloggon nem hagyhattuk turbékolni. Rövid kantárszárra fogva a második napon menesztve lett a bukott versenyló.Ha én elnézem a baromkodásait,Nektek sem kell őt túl komolyan venni.Legyünk fairek…éhes,beteg ember(sic) ellen ne harcoljunk még verbálisan se.

  • Ferenct
    2019 augusztus 4
    9:19 de.

    Magyar vagyok, kritizálhatom a saját népemet a hülyeségei miatt?
    (Beleértve magamat is mert ami ma itt kialakult arról úgy „am block” az egész nemzet tehet.)

    Hogy ki honnan jött vagy milyen származású, az mitse’ számít.
    Csak a nácik tulajdonítanak jelentőséget a „nemzettársság” fogalmának.

    Ismerek olyan néger gyereket, aki magyarabb a magyarnál !
    A nyelvet sokkal jobban beszéli mint számos kopaszra nyirt baromarcú náci és a Hazáért is sokkal többet tesz a munkájával mint mérnök.

  • Orsós Elemér
    2019 augusztus 5
    10:03 de.

    Ki ezt mond, ki azt mond.
    Nem biztos hogy az a valóság amit a Kormány-média harsog.
    Eddig még mindig hazudtak a fontosabb dolgokban.
    Vagy elhallgatták azokat.
    Én a magam részéről
    ezek alapján inkább nem
    hiszem el egy szavukat sem.
    Ellenben az antiszemita megnyilvánulásokkal
    nap mint nap találkozok.Hogy most a „hivatalos kurzus”
    éppen Izrael-barát, ezen mit sem változtat.Nem gondolhatod
    komolyan hogy majd három és fél év alatt meg fog változni az, ami harmincöt de inkább hetven év alatt sem változott??

    Pedig ez már műszaki nyelven szólva 13 Decibell ! 😀 😀
    És az nem kevés. Kérdezz meg egy antenna-szerelőt.

    Egyébként meg nézd meg miket írt itt OIM* három és fél éve.
    Például hogy „Izraelnek nincs joga ott lenni ahol van)

    Csakhát mint tuggyuk azóta más politikai szelek
    fúújjjjjdogálnak Amiurunk hátsójából,emiatt
    OIM* véleménye is akként változott meg.
    Holnaputánra megint más lesz majd.
    Ha a ‘Stenkegyelmébőlvaló valami
    csípösebbet fal be estebédre

  • D.Bernstein
    2019 augusztus 5
    3:27 de.

    Ez oroszul volt ?

  • Kiegészítés!

    A cikk is bizonyítja,hogy itthon szerencsére demokrácia,a vallás- szabadság és egymás tisztelete van „divatban” jó ideje…..
    A komcsik alatt már az általános iskolában is „inzultus” (enyhén szólva) érte a katolikus gyereket(50-es évek)engem is!!!,pláne, akik hittanra is jártak,és bevalloták…és ez jó sokáig tartott ,felnött korukban is hátrányt szevedtek a hivatásukban,munkahelyükön.meg ugye sem a Húsvét,sem a Karácsony nem volt ünnep…..,ami ezen a fórumon még most is így van,ezért csupán abban bízom,hogy talán a későbbiekben e téren is pozitív változás történik????.
    Nem akarok hangulatromboló lenni,csak leírtam a „múltat”…..
    Mindenkinek szép ,békés ünneplést kívánok!,az itthoni ismerőseimnek,barátaimnak is!

  • Boda Marcsi
    2019 augusztus 5
    4:57 du.

    Ne hazudjál akkora komcsi voltál anno mint a Gellérthegy.
    TE MAGAD mesélted itt el miképpen jártál el például a munkahelyed párttitkárjánál hogy megkaphassad a főnököd állását.

    Most meg üldöztetve voltál?

    Olyan vagy mint a hazudós Gyuri10 barátod, aki azt hazudja hogy Magyarországon 1957-ben őt verték a Gyorskocsi utcai fogdában.
    Holott saját elmondása szerint az ’56-os eseményekben való részvétele miatt ,minekutána megpucolt innen,gyorsított eljárással kapta meg egy általa meg nem nevezett „külföldi ország” (SIC) állampolgárságát.

  • gyuri10
    2019 augusztus 5
    2:54 du.

    Bárki írhat a Lehar-blogra.
    És bármikor.
    Fel tudod ezt fogni idióta ?

  • Degi @-ka,
    amit D.Bernstein írt az egy olyan nyelven van írva,amit egy pekenyócemász pikkölő nem érthet meg.Ha betérni akartál volna,a Judaika tanulása közben megtanulhattad volna.Persze a te kórodban nagyon fájhat a megrövidítés.Ezért a betérés sem javallott, szellemi színvonalad miatt.Különösen az ilyen terített bunkóknak nem.Ez a szó így néz ki kultúrnyelven: תודה.

  • Gurltiz:

    Elég hogy TE betértél.
    A nemzetiszocialisták népes táborába.
    Mint fennti beröftyentésed is mutatja.Néptárs hehehehehe

  • Boda Marcsi
    2019 augusztus 5
    2:23 du.

    A kettő nem zárja ki egymást Marcsi, aminek az eredménye, hogy a kormányközeli sajtó nagyságrendileg minimum 13-szor többet hazudik mint a független és ellenzéki együtt és ez csak az, ami a bírásági ítéletek alapján tényszerűen megállapítható helyreigazítások voltak. A valóság sajnos ennél sokkal aljasabb propagandamunkát tár fel a kormányközeli sajtó részéről. Önnek továbbra is gratulálok, hogy a Fővárosi törvényszék által igazoltan hazug sajtótermékekből merít folyamatosan és tartja mérvadónak azokat – amikor 109-szer elmarasztalták azokat, a 14 függetlennel szemben a tavalyi évben. De ez át is jön minden hozzászólásán, úgyhogy ez nem meglepő. De, hogy Ön most sem képes önkritikusan és szerényen, hát még elgondolkodván a bírósági ítéletek arányszámán, az maga a tébolyda az agyában. Önkritika helyett, pedig egy akkora szamárságot írt mint Makótól Jeruzsálem. Maradjunk ennyiben, mert már sajnálom magát, hogy minden építő jellegű kritikára a maga hozzászólása nem, hogy javítana nimbuszán, hanem egyet mindig lefelé bukdácsol a setétségben.

  • Geyza a fórum fénye,esze…!

    Én akkor voltam komcsi,amikor te „normális és tisztességes ember”,tehát soha!
    Te tudod a legjobban,hogy nagy az Isten állatkertje.(!!!!)….,de én
    emberekkel és főleg normálisokkal cserélek véleményt,esetleg vitatkozom,akik képesek azt felfogni.(!!!)az ilyen
    „emberszabású” lényeknek meg azt tanácsolom gyógyíttassák magukat!

  • Geyza!
    Amúgy soha nem jártam „párttitkároknál” nem volt rá okom….akkor találkoztam vele,amikor a gazdasági hivatalba betért…a fizetéséért,meg ugye én nem szorultam arra,hogy bárkit is meg kelljen fúrmom…..ugyanis az iskola igazgatója kért tőlem előbb segítséget, majd áthelyezéssel kért ki az akkori munkahelyemről,mivel az elődöm bedobta a
    törölközőt a munkáját nem tudta ellátni,az éves beszámolót elkészíteni,én a képzettségem,tudásom alapján érvényesültem mindig,ami rád és egyes hozzászólókra nem mondható el!

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2019 augusztus 5
    3:47 du.
    Rohadtul nem érdekel sem a fidesz sem az EU fősodor és azok fizetett, „független” közvélemény kutatói, mert a VII. kerületi -érintett- barátaimnak sokkal jobban hiszek!

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2019 augusztus 5
    3:34 du.
    Ez nagyon szép volt!

  • Orsós Elemér

    Boda Marcsi
    2019 augusztus 5
    4:57 du.
    Marcsika drága! Ez dettó hülyeség, amit saját 1935 óta komcsi és még az átkosban is úriszabó apósom példájával is meg tudok cáfolni, aki Karácsonykor Maga díszítette fel a karácsonyfát és csengetett amikor megjött az ajándékokkal a Jézuska, valamint Husvétkor nem párt gyűlésre ment, hanem a gyermekeivel kereste a nyuszi által elrejtett ajándékokat! És kapaszkodjon meg jó erősen: nem érte inzultus még ezekért a baklövésekért sem!

  • Kedves Orsós!

    Én nem ismertem az apósát ,aki bizonyára egy
    templomba járó „megélhetési komcsi” (párttag volt, mint akkor sokan…)volt,ismertem is párat…,de én ugye „csak” egy hívő keresztény,aki munkából élt,és aki sohasem volt komcsi!
    Ügyes apósa volt….!
    Ez tény,akár hiszi akár nem!

  • Ja ha meg templomba nem járt…otthon bátran eljátszhatta a Jézuskát…az ünnepeket….!
    Sebaj…,mincs jogom ítélkezni és nem is akarok,köszönöm a tájékoztatást!

  • geyzából,
    egy is több a kelleténél.Egy olyan topikban amihez semmi hozzá vinnyogni valója nem lehet,tizenegyszer pofátlanul nyávogva odadörgölődni már geyzára jellemzően undorító.Persze ez ő.
    Az igaz,hogy a Lehárra bárki írhat.Első feltétel,hogy ne a KMH-s genyzához hasonló legyen.Plusz vannak további érthető feltételek is.Aki pedig nem tartja magát a feltételekhez annak annyi. Sajnos,nagyeszű geyzánk még most sem képes felfogni,hogy ő,aki egyszer ki lett onnan smájszolva SOHA TÖBBÉ legális módon újra még más néven sem tud visszajönni.Akkor sem,ha rá jellemző módon,szégyentelenül megpróbálkozik vele.A fórum aljas rombolását itt is próbálgatja,amitől már nagyon büdös izzadtság szaga lehet,dehát a tehetségtelensége itt is felülkerekedik. Itt még nem kapott útilaput,de időnk van mint a tenger!
    Kivárjuk!

  • Boda Marcsi
    2019 augusztus 6
    1:07 du.

    A múltkor másképpen mesélted.

  • Boda Marcsi,
    aki 16 éves koráig nem volt kommunista(sic)annak nincs szíve.
    Aki 16 éves korán túl is kommunista maradt annak nincs esze.Így történt ,hogy apánk és tanítónk halálakor 1953 márc 8.-án még sírtam,de pár nappal később,a születésnapomon már „önbírálatot” tartottam magam felett.A később születettek,mint p.l genyza is hiába gyakorolnának”önbírálatot”.A 12.-ik idepofátlankodása már befutott.Várjuk a további szörnyszüleményeit.Időnk van,mint a tenger!Kivárjuk!

  • gyuri10
    2019 augusztus 6
    6:00 du.

    Elmondanám neked hogy hazudsz.
    Nem vagyok letiltva Lahárnál 😀 😀

    Ellenben most legutóbb olvasom Eldrad kommentjét az
    Iráni Titkosszolgálatok Európában” topicban.

    Amiról ír, azt hangoztatom én is jóideje, mégha nem is teljes mértékben.

    Kíváncsi vok mikor kezded el gyalázni Eldradot is te patkány.

    ITT lehet elolvasni :
    https://leharblog.wordpress.com/2019/07/09/irani-titkosszolgalatok-europaban/#comments

    Amugy meg nem te mondod meg hová és mit írhatok.
    Talán a Jobbikos oldalakon, ahová titokban járkálsz mocskolódni, (mint kiderült mert elkottyantottad)
    ott megmondhatod édesapám, meg a naív Lehárt átverhetted az egy hetes hisztáriáddal meg azzal hogy ott széjjelvertél három topicot meghágva Lehár összes létező blogolási szabályait, de itten neked kuss a neved 😀
    Te büdös Iránbérenc disznó 😀

  • Boda Marcsi
    2019 augusztus 6
    5:15 du.

    Ez most 1 mocskolódás volt.

    Csak szólok.

  • Kedves Orsós!

    Előzőleg (régebben is!)leírtam,hogy engem kisiskolásként vizony ért inzultus az 50-es években az iskolában,mert a komcsi tanárnő kérdésére,hogy ki jár templomba,meg esetleg hittanra…én meg pár
    otthon nem „figyelmeztetett”….gyerek felállt,ami után a tanárnő ránkszállt,sőt a névnapjára vitt virágot sem fogadta el,köszönte meg……
    Sírva mentem haza…..,Apám bement az iskola igazgatójához,aki tisztességes kommunista,párttag volt,mert alaposan
    helyretette tanárnőt!

  • Geyza!

    Én nem „mesélek”.(mint te)..tényeket írtam(többször is!)amit te ugye sokadszorra is képtelen vagy felfogni…..Meg érdekes módon nekem semmi titkolnivalóm,szégyelleni valóm nincs,míg itt egyesekről nem lehet tudni,milyen végzettségük van?,mihez értenek?(az uszításon kívűl),hogy ugyan miből is éltek…..meg élnek?……de vannak sejtéseim……..!
    Amúgy sem neked,sem a többi „kétes” (megélhetési…)hozzászólónak nem tartozom elszámolással!
    Nézz magadba,a tükörbe… és dugulj be!
    Pá!

  • Geyza
    2019 augusztus 4
    5:11 du.
    Igen Kedves Nagyon Nagy Barátom !
    Mit vársz ettől a linkben szereplő hírportáltól , amikor az szélső balodali,és az ” illetékes elvtárs ” finanszírozza ! ? : NEM ÍRHAT MÁST !
    üdvözletével

  • Geyza!

    Most ugrott be,hogy egyszer megírtad,hogy TV szerelő voltál,….
    nos régen (már csak a származásod miatt is..)jól kereshettél,már ha tényleg jó szakember vagy (??)most meg szintén vállalhatnál tisztességes munkát (származás ma már nem számít),mint régen,amikor sok diplomás nem kapott munkát….
    Amúgy ha annó fizettél (vagy fizettek utánad…)járulékot szép nyugdíjad is lehet…..így nem kellene mások ócsárlásából,hazugság árán kétes pénzkeresethez folyamodnod…!

  • Boda Marcsi
    2019 augusztus 6
    12:09 du.
    az első mondat : nagyon ütős! Talált.
    Üdvözlettel.!

  • A zsinagóga nagyon szép! Bár közelről még nem láttam.
    üdvözletével

  • HunCanada!
    ne törje magát felelegesen és nevetségesen…..az ugye egyértelműen rendre kiderül,hogy ki is hazudik….és miért tart az ellenzék ilyen rózsás állapotban,még egymásról is elmondják mit is hazudnak….ráadásul élőben egyenes adásban,na jót röhögök rajtuk.Ami pedig a törvényszéket illeti,oda csak több bírósági tárgyalás,fellebezés után kerülnek az ügyek ,meg persze a fontosabbak után…..
    Amúgy nem csak jobboldalinak titutált csatornák,de például a baloldali RTL öbbször helyesbített amikor kiderültek a valótlan rágalmaik……
    Tájékozódjon,ha nincs is itthon,mielőtt felelegesen égne!

  • HunCanada!
    Jó tanács: látni,hallani,tapasztalni és nem fanatikus, politikai
    indítékú,hazug állításokat közölni „valahunnan”….a távolból!
    Na ma már több észlénynek írtam,a reklámok alatt,türelmes,megértő voltam……de most búcsúzom az értetlen piócáktól…….
    Jó film megy!

  • Amúgy nem tudom honnan veszi,hogy a kormánysajtó hányszor (sokszor)veszített…..? és az ellenzéki persze jóval kevesebbszer…..
    Talán itthon és bíróságon dolgozik?
    Természetesen mindkét oldalon történtek valótlan állítások,de ugye kiderült az is,hogy ki tud korrigálni,elnézést kérni(Pláne ha jogos!!!!)…..ami távolról sem egyezik meg a maga állításaival.amire cáfolhatatlan bizonyítékot szolgáltat több fórumon is az ellenzék!!!!!t ugye mindezt tapasztalatból tudom és továbbra sem védek senkit alaptalanul,mert továbbra sem vagyok kétségbeesett „pártkatona”…mint itt egyesek!

  • Orsós Elemér

    Boda Marcsi
    2019 augusztus 7
    1:06 du.
    Kedves Marcsi!
    Én 1957-ben kezdtem az elemi iskolát Győrszentmártonban(ma Pannonhalma) és abban a szerencsében részesültem, hogy kötelező volt a órarendben is szereplő hittanra járás és már az első hiányzás után a pap elvtárstól egy olyan atyai pofonnak örvendhettem, ami után már zsengülésem kezdetén korán elgondolkozhattam a katolikus egyház áldásairól.

  • Boda Marcsi
    2019 augusztus 7
    2:34 du.

    Ez most 1 mocskolódás volt.
    Csak szólok

  • Boda Marcsi
    2019 augusztus 7
    4:13 du.

    Ez 1 mocskolódás volt.
    Csak szólok..

  • Boda Marcsi
    2019 augusztus 7
    4:02 du.

    Ez 1 mocskolódás volt.
    Csak szólok!

  • tóth péter
    2019 augusztus 7
    2:28 du.

    Ne nekem udvaroljál kisöreg.Itt van neked Gurltiz.
    A bolond vénember. Mehettek kéz a kézben Colát vedelni hehe
    Tekintve hogy barátod csak pancsolja a lőrét, eladásra.
    De inni azért már nem iszik belőle.
    Ő maga lelkendezte itt a minap

  • NEM VOLT KÉPES MÁSODIK LENN?

    „a kedden végződő 15. Maccabi Európa Játékok utolsó versenynapján aranyérmet nyert Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke. A legnagyobb hazai zsidó szervezet vezetője az 1500 méteres gyorsúszás szenior kategóriájának hatvan éven felüli korosztályában lett első.
    És hogy sikerült ez neki?
    Úgy, hogy – ezt is az Index írja – gyakorlatilag nem akadt ellenfele a medencében. Méghozzá szó szerint, ugyanis a korcsoportjában eredetileg induló négy versenyzőből kettő még a rajt előtt visszalépett, egy pedig ugye saját maga volt.”

  • Rodeo11
    2019 augusztus 8
    11:18 de.
    (Azt ne is firtassuk hogy, milyen idő eredménnyel, mert egy nemzetközi megmérettetésen, már a fél távnál kimentették volna a medencéből.)

  • Gondoltam benevezek én is.

    A „távolba-nézés” kategóriában 😀 😀

  • Gyuri 10!

    Köszi a hozzám írt sorokat: ennek ellenére nekem volt eszem és szivem is…Hidd el!!!
    _______________
    mellesleg…halotta,olvasta valaki hiteles forrásokból az alábbiakat?…..ha nem hát röviden leírom!

    Az a nagy helyzet,hogy Donáth Lászlóval kapcsolatban „érdekes hírek,információk” jelentek meg,több csatornán és a sajtóban is,amit az alábbiakban részletezek:
    Ez az ember valaha evangélikus lelkész volt,mellesleg 1994-2010 között MSZP.és parlamenti képviselő……
    Ez az „ember” a békásmegyeri Evangélikus Szeretetház alapítója volt ,ahol több alkalmazottat,lakót molesztált szexuálisan….
    lépni ugye eleinte senki nem mert,de később több feljelentés is érkezett…(az érintetektől!!)ami miatt most a Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el… a vizsgálat folyik!
    Nem akarok vádaskodni,de ugye elgondolkoztató,hogy egy MSZP-és vajon mennyire is kapcsolódhat a valláshoz,hithez???? és mennyire lehet becsületes?……
    Bár nem kapcsolódik szorosan a cikkhez,(erről nem is várható,hogy ez a fórum írjon…)de szerintem elgondolkodtató(mármint a tárgyilagos normális. embereknek!)….!

  • Az a kérésem,hogy csak az értelmes,normális emeberek reagáljanak akik felfogják, értik mit is írok,(???)a csökkentek,idióták lehetőleg kíméljenek,mert a szabadidőmet jobb,értelmes dolgokkal kívánomtölteni,mint velük értelemetlen és főleg szánalmas vitát
    folytatni!
    Üdv,Mindenkinek!

  • inkább ilyen vidám ünnepi játékokat mint posványosokat, a Heisler Bandi bá’ sehogyan sem tudta megoldani, hogy második legyen, pedig lemaradhatott volna saját maga mögött 3 méterrel és akkor a Nagy Köcsög Rend et is megkaphatta volna meg a Herendi disznótoros tálat a kék hurkákkal, és egyszerre állahatott volna a dobogó összes helyén

    azért ez sokkal mókásabb, mint mikor az O1G kéjesen hozzásimul a tőkéspüspökhöz és szagolgatja felolvasás közben? ki lehet a beszédírója, csak nem a Német Szilárd?

    csupa ünnep és móka meg kacagás

  • Boda Marcsi
    2019 augusztus 8
    2:27 du.

    Boda Marcsi
    2019 augusztus 8
    2:55 du.

    Ez mostan 2 mocskolódás volt.
    Csak szólok…

  • Boda Marcsi,
    ne foglaljon el túlzottan,hogy a zilált agyú azt írja Neked,hogy „csak szólok”.Ezt azért íja,mert már elfogytak a mocskolódó hazugságok a szótárából.Ilyenkor jönnek majd segítségére a terelgető,félnótás barátai. Például a rohadeo,akivel nagyon jól össze passzítják nézeteiket.

  • Orsós Elemér

    Boda Marcsi
    2019 augusztus 8
    2:27 du.

    „Nem akarok vádaskodni,de ugye elgondolkoztató,hogy egy MSZP-és vajon mennyire is kapcsolódhat a valláshoz,hithez????”

    Ezt a ravasz keresztkérdést annak a mostanra fideszes Szili Katalinnak kellene feltenni, aki anno az MSZP katolikus tagozatának(sic!) a fővesztaszüze volt!

  • Orsós Elemér
    2019 augusztus 8
    5:34 du.

    Ne írj neki ilyeneket.
    Meghaladja az egybites agyát 😀

  • gyuri10
    2019 augusztus 8
    5:24 du.

    Ogen Gyuri, mi itten egy baráti kört alkotunk a liberális vagy balos nézetekben.

    Néha kicsit veszekszünk, mert a liberális eszmék pont arról szólnak hogy mindenkinek szabad véleménye van.

    De abban egyetértünk hogy undorodunk a diktatórikus és a nemzet-társi (náci) továbbá klerikál-fasiszta eszméktől.

    Amiket TE képviselsz itt barátom, nehány hozzád hasonló ide ide tolakodó szarházzyval karöltve.

    De ez itt nem a ti világotok.
    Olvass cikkeket és rájössz miért.

  • Kedves Orsós!

    Tényleg elgondolkoztató a dolog…????De sajnos igaz,evangélikus lelkész és egyben mszp-és képviselő is volt (a lánya most is képviselő)
    Ennek az embernek az egyházával is voltak konfliktusai régebben(nem díjazták…),szexuálisan molesztálta a szeretetotthonban mind a kollégáit,mind a lakókat,akik féltek feljelentést tenni,a politikai hatalma miatt!!!
    A pasi persze mindent tagad…..!
    Különben a mostani HVG hírekben(újság,net…!!!) is megemlítik a pasit,:”egy ember felejelentést tett a rendőrségen” szöveggel,ami természetesen nem igaz,ugyanis a sértettek összefogtak,jóval többen vannak és ugye manapság már nincs mitől félni (az MSZP nincs hatalmon,sőt egyre inkább nulla….)
    Remélhetőleg alapos vizsgálat (vallomások)alapján kiderül az igazság!
    Egyébként más pld. katolikus lelkészek körében is voltak visszaélések a történelemben,ami sajnos a házasság tiltásának a következménye…. ahol maga az egyház indít vizsgálatot….!!!!
    D.L-nak nincs mentsége,ő egy a hatalmával visszaélő szexuális bűnöző!! mivel az evangélikus egyház (a református sem!)nem tiltja a párkapcsolatot,házasságot!!!!

  • Gyuri10!

    Nos Geyza „rémesen” rám ijesztett….!

  • Kedves normális Emberek!

    Idős,beteg nyugdíjas vagyok,nekem is meg vannak a gondjaim,de régen és most is akin tudtam,tudok segítek,pártoktól függetlenül.
    Sokat tapasztaltam,itthon éltem(!!!),ma is tájékozódom több forrásból! (a fejemmel semmi gond)és változatlanul elítélem a tájékozatlan,hazug,hiteltelen,hazaáruló és alaptalanul uszító
    embereket!
    Akik ismernek ezt tudják és becsülnek,tisztelnek érte!
    Számomra ez a lényeg,a „selejtes” népség nem érdekel,nem tud megsérteni,sem ártani!

  • Erdekes, hallom hogy az ide surun iro Péter Föld egyik cikket levettek valahonnan, amikor kiderult, hogy egy bizonyos focimeccs kapcsan tevedett, es a romanok bunkosagat a magyarok bunkosaga gyanant ismertette.
    Kivancsi lennek, hogy egy ilyen patinas, informative, fuggetlen, objektiv, szabadsagkedvelo, csak a tenyekkel foglalkozo blog, mint a KMH hogyan turhet meg az iroi kozott egy ilyen rasszista hatokrot?
    Valaszt, sot publikaciot sem varva maradok tiszteletlenul;

    Peter Terroso

  • én inkább azt nem értem, hogy a KMH hogyan tűrheti meg azt, hogy az „idős, beteg nyugdíjas” boda kész tényként tálalja itt a hazug vádakat, miszerint Donáth László – per „pasinak” titulálva…rendszeresen szexuálisan molesztálta – nagy politikai hatalmánál fogva – az elkalmazottait. Donáthot nem kereste meg a rendőrség, az orbáni lakájmédia is csak feltételes módban közölte, hogy a 65 éves lelkészt a takarítónője ezzel vádolta.
    Tényleg a KMH-t is a boda-féle média-fekália fogja eluralni?

  • Boda Marcsi
    2019 augusztus 9
    4:48 du.

    Ez most túl a mocskolódáson 1 hazugság volt.

    Pár hónapja azt írod itt hogy valami 178 centis masszív jókarban lévő asszonyság vagy és például engemet, a 173 centimmel bármikor le tudnál rúgni.

    Kár letagadnod, mindenki látta.

  • Boda Marcsi
    2019 augusztus 9
    2:53 du.
    Kedves Marcsi!
    Buta észjárásommal eddig úgy érzékelem hogy, a most hirtelen -vajh miért?- kipattintott -állítólag évekig elhallgatott?- Donáth ügy talán nem is morális hanem politikai indíttatásu! Várjuk ki a végét!