Szent István erénye ma bűntény Magyarországon

2019 augusztus 15 8:02 de.104 hozzászólás

Magyarországon ma bűnténynek számít ami Szent István erénye volt. Államalapító királyunk azt parancsolta fiának, Imre hercegnek „Hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak”. Orbán Viktor kormánya a törvény erejével sújt le azokra, akik követik Szent István intelmeit, idegent fogadnak be, és segítenek a menedékjogi kérelmek benyújtásában. A kormány szócsövei idegenellenes hangulatkeltésükkel, a más vallásúakkal szembeni türelmetlenségükkel, rasszista megnyilatkozásaikkal alantas ösztönöket táplálnak. Intő példának tartjuk, ami El Pasóban történt: 22 mexikói rasszista indíttatású lemészárlását. A magyar nép történelmi tapasztalattal rendelkezik arról, hová vezet a gyűlöletszítás más népek ellen. Lélekrombolás és kútmérgezés helyett a kormánynak tanulnia kellene Szent Istvántól: „Légy irgalmas minden erőszakot szenvedőhöz, őrizd szívedben mindig az isteni intést: Irgalmasságot akarok, nem áldozatot”. Tiltakozunk a tranzitzónák lágeresítése, gyermekek szögesdrót mögé koncentrálása ellen, elítéljük a szövetséget azokkal a szélsőséges politikai erőkkel, amelyek semmibe veszik az életet, és a legembertelenebb módszerektől sem riadnak vissza a menekültekkel szemben – áll a Békekör nyilatkozatában.

Orbán Viktor kormánya sem a menekültügy kezeléséből, sem a népvándorlás okainak kiküszöböléséből nem veszi ki a részét. A „magyar emberektől kapott megbízatására” hivatkozva elzárkózik miden emberséges és ésszerű megoldástól. Mi tagadjuk, hogy a magyar nép embertelenségre, gőgös, gyűlöletszító politika folytatására hatalmazta föl Orbán Viktor kormányát. Népünknek semmilyen érdeke nem fűződik az irracionális politizáláshoz. Országunknak és népünknek ahhoz fűződik érdeke, hogy befogadjuk a menekülteknek egy részét, megválogassuk, kit engedjünk be és kit ne. Figyelembe vegyük saját munkaerő szükségleteinket, éljünk a menekültek között fellelhető szakmai ismeretek lehetőségével, hiszen a kivándorlás miatt égető szükségünk van orvosra, ápolóra, mérnökre, szakemberre, szerelőre, kisiparosra. A rasszista indíttatású elzárkózás visszaüt a magyar emberekre, pedig a kormány követhetné államalapítónk intelligens politikáját: „A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy méltán állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén.” A befogadás segít ugyan, de nem oldja meg a népvándorlás problémáját. A Békekör ezért kérte a kormányt, hogy hazánk kapcsolódjon be Szíria újjáépítésébe, ezzel is segítse elő 5 millió szír hazatelepülését. Elutasító választ kaptunk. Ez arra enged következtetni, hogy a kormány nem a megoldásban érdekelt, hanem belső hatalmi célra használja ki a migráns-kérdést.

Magyar Békekör Egyesület

104 hozzászólás

  • Szent István … “a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak”

    Szt István nem ismerte Karl Marx dialektikai filozófiájának fontos megállapítását, miszerint: „A mennyiségi változások minőségivé alakulnak át”

    Ha tíz-, száz-, ezer-, tízezer-jövevény érkezik azt be kell fogadni és szeretettel kell fogadni.
    Azonban, ha százezer, millió, stb számú érkezik az minőségi változást fog kikövetelni és azt az adott társadalomnak „kezelni” kell – ha tudja.

    Van más vélemény?

  • Pfff … nehéz ilyen mindenféle tényeket nélkülöző propaganda szöveghez bármit is hozzáfűzni.

    Talán annyit mégis, hogy az igazolványok nélkül érkező, magukat afgánoknak, szíriaiaknak, eritraiaknak vallók zöme orvos, ápoló, mérnök, szakember, szerelő, és kisiparos. Gondolom, ez utóbbi foglalkozást a szerző azért írta le, mert megehette már a kenyere javát.
    Ja, és mindegyikük beszél angolul, németül v. franciául, és semmi gondot nem okozna nekik akár fél éven belül megtanulni társalgási szinten magyarul.

  • Az az allitolagos „migrans kerdes” ma magyarorszagon csupan propaganad celu, semmi mas.

    De szeretnem kerdezni a szerzotol, s minden itteni hozzaszolloktol is :

    1., gondoljak, hogy ma magayrorszagnak lenne szuksege NEM magyar-ajku bevandorlokra ???????????????

    2., S ha arra a kerdesre IGEN-t velennek, hogy kepes lenne a magyrallam annyagilag eltartani mind azokat a nem magyar-ajku bevandorlokat amig elsajatitanak a mgyar-nyelvet hogy kepesek lennek on-eltartova valni ???

    Amikor a magyar nemzet NEM kepes polgarainak sokasagait megnyerni hogy NE tavozzanak idegen nyugati orszagokba elni.

    Nem latnak, hogy a ‘kocsit teszik a lo elee’ ?

  • Sajnos az Orban kormany nagyon lerombolja Magyarorszagot Lehetetlenne teszi az emberek eletet.A bankokkal osszejatszva nagyon sok ember kerul az utcara.Sokan hajlektalanna valnak Orban viktor banki paktuma miatt.A munkasok nincsenek megfizetve sem a white color sem a Blue color. Nagyon sokan kivandorolnak az orszagbol ebbol eredoen.

  • az sem „ártana” ha a migráncstermelés okait szüntetné meg a demokrácia fellegvára a „nyugat”
    kevesebb rablóháború (beviszi a demokráciát tankkal) kevesebb migráncs!

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Tisztelettel!

    Úgy tartják, hogy csak egy diploma nem minősíti az embert, ez sajnos néha igaz…, mégis azt kell mondjam, hogy vannak emberek, akik bármennyi tárgyi tudást is szívnak magukba nem lesznek mégse intelligensek (diploma ide vagy oda!): a vélt tudást nem tudják jól szintetizálni, mert ehhez született intelligencia is kell, ami nem törvényszerű…

  • Bendeguz79
    2019 augusztus 15
    10:54 de.
    Szerintem:
    1. Nem, mert a külfödre menekülő magyarok visszacsalogatásával és tisztességes megbecsülésével -persze a balek itthon maradókkal egyetemben- minden generációs és munkavállalói problémánk megoldódna, ha ezek után még sem, akkor esetleg szóba jöhet, de a kanadaihoz hasonló szigorú feltételekkel és kiválogatással.
    2. Nem, mert a magyarok nagyobb részét is a külföldi befektetők tarták el, az állam csak kibicként aszisztál hozzá!

  • Drizari
    2019 augusztus 15
    10:33 de.

    Pfff … nehéz ilyen mindenféle tényeket nélkülöző propaganda szöveghez bármit is hozzáfűzni.

    Ugyanez a véleményem és az utána következő mégis hozzáfűzéseddel is nagyon egyetértek!

  • Köszönöm a humánus hozzáállást, és egyetértek a Békekör elveivel.
    Akik ezeket az alap-emberi jólétről való gondoskodást csak szőrszálhasogatással fogadják, nem volt soha gondjuk a valódi túléléssel, tehát nincs empátiájuk arra, hogy ha a mindennapi falat, az ágy, a tiszta ruha nekünk természetes, akkor másoknak is annak kell lennie.
    A szíriai krízist nem csak a szíriai kormány okozta. A világ érdektelensége juttatta őket ide az évtizedek alatt.
    Ugyanakkor a Békekör sem akar körültekintés nélküli eljárásokat:
    „hazánk kapcsolódjon be Szíria újjáépítésébe, ezzel is segítse elő 5 millió szír hazatelepülését.”
    A magyar menekültek is megkapták az alapvető ellátást, bárhová is mentek. Ezt kérdés nélkül kéne viszonozni. Természetesen a kormánynak kötelessége lenne a helyben letelepülésre vágyókra feltételeket szabni, de ez a történet nem erről szól.

  • Rodeo11
    2019 augusztus 15
    11:58 de.

    Ebben az irónikus kérdésfeltevésedben van egy féligazság:

    Meg kéne szüntetni a ruszkik mértéktelen és pofátlan beavatkozását Középkeleten, amihez egyébként semmi közük nincs.

    Tekintve hogy a menekültek javát ők bombázták ki Szíriában az otthonaikból.

    Volt tízvalahány év a Közel és a Közép Keleten, amelyek viszonylagos nyugalomban telltek.

    Merthogy a ruszkik nagy ügyesen belevitték magukat egy negatív pénzügyi spirálisba, aminek a vége majdnem államcsőd lett.

    Amerikának meg a többi tehetősebb országnak kellett összeadni a pénzt, hogy kihúzzák Putyin uraság seggét a saját szarából, nehogy magával rántsa az egész Világgazdaságot.

    Most, hogy megerősödtek, ismét keverik a szart azokban az országokban melyekből kiszorultak a saját válságuk idején.

    Erre használták fel a nemzetközi segítséget : kisebb államok lerohanására és háborús, sőt, atomháborús fenyegetésre az egész Nyugat ellen.

    Cskúgy mint a derék Bajszos ( Visszárionovics) Jóska idején.
    Ma is ugyanaz az undorító USA-ellenes propaganda megy
    a ruszki erdei általános iskolákban mint anno.
    Ezeknek a tanoknak vagy te is a jó példája pedig állítólag nem oda jártál 😀

  • Kalocsai Miklós

    Ferenct
    2019 augusztus 15
    10:13 de.

    Ferect! Te tényleg ilyen ostoba vagy, vagy pénzért csinálod? Ki beszél vagy ír itt százezrekről, pláne milliókról? Sem az ellenzék, sem a jogvédők, sem a fenti cikk nem támaszt ilyen igényeket, csak az O1G agysorvasztó vírussal fertőzött hivatásos propagandisták, és a hozzád hasonlók ijesztgetik az egyszerű embereket ezekkel a számokkal. Olvasd el még egyszer a cikket!
    A filozófiai műveltségeddel kár volt dicsekedni, mert melléfogtál, ugyanis a citált megállapítás nem Marxtól származik, hanem egy korábbi filozófustól, akinek nem írom le a nevét, nézz utána, hogy máskor ne kerülj blamába,

  • I. Istvánon számonkérni Marxot! Meghökkentő! (Az a hülye Petőfi nem nézte a tévét, pedig ott láthatta volna, hogy az oroszok milyen sokan vannak …)

  • Nagy magyar történelem tudósok,figyelem!

    Lehet,hogy a ma regnáló magyar kormányból valakinek az elődje
    volt Koppány?

  • geyzuka,
    guglizzál egy kicsit és utána nyeld le a gombócot,mielőtt belefulladsz a nagy magyarkodásodba,ha már a Pradlik György itt felejtett.

  • „Ha tíz-, száz-, ezer-, tízezer-jövevény érkezik azt be kell fogadni és szeretettel kell fogadni.” – Írja Ferenc szerintem nagyon helyesen, de azt hiszem, hogy kis hazánkban ma éppen az ellenkezője történik azzal a néhány tíz menekülttel aki szerencsétlenségére valahogy idetévedt – a mi örökös jóúrunk legnagyobb dicsőségére.
    ” az idegenrendészeti eljárás alatt álló személyek élelmezésének elmulasztása sem lehet a magyar jog szerint jogellenes, hiszen nincs olyan jogszabályi rendelkezés, ami ilyen tartalmú kötelezettséget a hatóságok részére előírna.
    Ezt a Nemzeti Nyomozó Iroda írta Szél Bernadett független országgyűlési képviselőnek, aki a magyar tranzitzónákban történt rendszeres éheztetések miatt tett feljelentést. A rendőrség visszadobta Szél feljelentését, és többek között ezzel érvelnek, hogy a magyar törvények nem írják elő, hogy ételt kellene adni a tranzitzónában lévő, „idegenrendészeti eljárás alatt álló személyek” részére, így ha éheztetik is őket, az nem törvénysértés.”
    https://444.hu/2019/08/15/rendorseg-nem-utkozik-a-magyar-joggal-a-kulfoldiek-eheztetese-a-tranzitzonaban

    Mindeközben:
    „Rogán Antal minisztériuma 35 milliárdot költött többek közt sorosozós plakátokra.”
    https://hvg.hu/gazdasag/20190815_A_kormany_egy_ev_alatt_35_milliardot_koltott_propagandara

    „Egy kilenc tagból álló konzorciummal kötött összesen 12 milliárd forintos keretszerződését a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. A többségében Pintér Sándor belügyminiszterhez köthető cégek az MNV székházának, bérleményeinek és saját tulajdonú ingatlanjainak komplex vagyonvédelmi feladatait látják el.”
    https://24.hu/belfold/2019/08/15/mnv-pinter-civil/

    Ha ezt tudná az a szentember biztosan nemhagynááá…

  • Ferenct
    2019 augusztus 15
    10:13 de.

    Látod látod hová vezet ha nem jár
    az ember vállalati szemináriumokra?
    Szegény Szent István sem tudta felismerni
    a Marxi Igazságokat.dehát miért bliccelte el
    a műszak után esedékes heti párt-gyűléseket ,nemiga?..: )

  • Teljesen egyetértve Judit kitünő hozzászólásával. Semelyik cinikus kommentelőnek nem kívánom, hogy hasonló körülmények közé kerüljön valaha is mint a határunkon folyamatosan megalázott és gyakran éheztetett menekültek.
    Pedig ez az idő is eljöhet még, ha pl. a legnagyobbmagyar mijóviktorunk hatalmának veszélyeztetése esetén baráti segítégnyújtásra kérné Putyin pajtását.
    Nem is láttunk még ilyet, sőt még elképzelni is nehéz, ugyeugye? 🙂

  • Kalocsai Miklós!
    Te gyárilag vagy ostoba, vagy menet közben lettél az?

    Kapaszkodj meg jól: Marx a társadalmi mozgásokra (változásokra) értelmezte amit az ókoriak is megfogalmaztak.

    A tömeges bevándorlás/migráció okozta mennyiségi változáshoz: „Wir schaffen das” – aztán mégse.

    ps: Mellesleg teljesen mindegy, hogy marxi-e a fenti tétel vagy nem a lényeg az, hogy ha egy adott társadalom populációjához mérten nagy tömegű más kultúrájú embercsoportok érkeznek, azt csak a társadalom minőségi átalakulásával lehet „kezelni”. Ez evidencia.

  • Orsos Elemer reagalasara;

    1., A „csalogatasok” nem hinnem hogy mukodne, valosagos korulmenyeknek kellene valtoznia.

    2., Az allam „kibickent asszisztalasa ahoz” lenyegeben a burokracia fenntartasa a termelo, dolgozo adofizetok penzebol, tehat az kiadas, ull. vesztesseg.

    Semmi maszlag nem okozza a szukseges es jelentos valtozast!
    Azert az allando vergodeseik.

  • Érdekes módon a németeknek nem kell egy szakképzett afgán dokumentumfilmes, aki a négytagú családjával menekült el, mivel a tálibok vérdíjat tűztek ki a fejére. Három mobiltelefonnal lefilmezték kalandos útjukat Görögországon Bulgárián, Szerbián és Magyarországon keresztül, míg céljukat elérve Németországba érkeztek. Az okostelefonokkal készült filmet Midnight Traveler (Éjféli utazó) címmel már be is mutatták az idei Sundance-fesztiválon, szeptemberi bemutató az USA-ban. Egy idei riportban elmondja a családfő, hogy Magyarországon rendkívül rosszul bántak velük, ez szintén filmdokumentálásra került. Emiatt a filmnek magyarországi bemutatója nem várható. Szóval, a németek Magyarországra akarják őket visszatoloncolni, egy német ügyvéd pénzüket kicsalva jól átverte őket, de sikerült nekik egy becsületesebbet találni, így most várják a német menekültügyi eljárás újrakezdését annál is inkább, mivel a film miatt félnek a magyar hatóságok retorziójától:

    Filmmaker: The film ends with some positive news, but still on an uncertain note. What is your family’s current situation? Are you still appealing to live in Germany?

    Fazili: We have been in Germany for about t10 months. Initially, the German government told us that because of the Dublin Convention, we have to return to Hungary. But we were imprisoned in Hungary for three months and the police there didn’t treat us like people. We depicted the poor status of the refugees in the Hungarian prison in the film, and that is why we are scared of going back to Hungary. We got a lawyer here in Germany, but unfortunately the lawyer took our money and did nothing for our case. So we had to get a new lawyer, and in January 2019 all our asylum proceedings re-started from the beginning.

    It is still unclear how our case will turn out. Perhaps the German government may deport us to Hungary, maybe we will be accepted to stay, and maybe we will be stuck here for many years in this uncertain situation. We are all healthy in Germany and we are happy to go to school, but we are all upset and worried about being in an uncertain position.”

    A németeknek nem kell egy tanult dokufilmes. Talán egy zöldséges konzervgyárban szalagmunkán hasznát vehetnék. Esetleg targoncavezetésre kiképezhetnék, és dolgozhatna valamilyen raktárban.

    (forrás: https://filmmakermagazine.com/106851-the-harder-life-was-for-us-the-stronger-the-images-were-director-hassan-fazili-on-the-perils-of-his-flight-from-the-taliban-doc-midnight-traveler/ )

  • Itt valami szereptévesztés lehet!
    Az interneten szerepel ugyan egy Magyar Békekör Egyesület, melynél 2 (azaz: kettő) fizető tag van nyilvántartva, s a mérleg szerinti eredmény: 38.240 Ft. (Persze itt most nyilván nem erről a gittegyletről van szó.)
    Egy Szíriára (naponta) ejtett egyetlen orosz, amerikai vagy török bomba tíz-milliós károkat okoz. (Persze a bomba sem ingyen van…). Az Egyesületnek az illetékes károkozó kormányokat kellene felkeresnie !!! Ezt magam is támogatnám.

  • Geyza! „Volt tízvalahány év a Közel és a Közép Keleten, amelyek viszonylagos nyugalomban telltek.” (teltek)
    Igen: de nem a Szovjetunió, nem is Oroszország bombázta szét Irakot, Líbiát stb. – mint később kiderült – állítólagos fegyvergyártás miatt.
    A párom 1984-ben egy évig dolgozott Líbiában: az a diktátor Kadhafi az olajjövedelmekből ugyanis az egész országban vízvezetékrendszert építtetett ki a sivatag alatt lévő vízkészletre. Ugyancsak az olajjövedelmekből évente egyszer minden állampolgár készpénzben részesült – 50 ezer USD-ről tudok. Ebből a forrásból kapott az is, aki „helyzetbe”került: házasodott, vagy éppen temetett. Nem hitelt! Pénzt.
    Érdekes módon az USA-nak Szaud Arábia diktatúrája nem szúrja a szemét, holott közismert, hogy ez az állam támogatja, pénzeli a tálibokat, manapság az IS-t.
    Nem vagyok russzofil – igaz, russzofób sem. De annál kicsit árnyaltabb a helyzet, minthogy van a gonosz orosz, meg a szent amerikai. (USA-beli, hiszen amerikai a kanadai is.) Pláne Trump óta! Olvasgass kis B79-et – elrettentő képet kaphatsz a Trump-fiókák világlátásáról, tájékozottságáról.

  • talalom
    2019 augusztus 16
    9:24 de.

    Kétségtelen.
    Azonban én láttam a Youtube.-n az orosz harcosok vagy riporterek -fene sem tudja ezeknél- által készített szörnyű filmeket, olyan szíriai városokról, melyek gyakorlatilag úgy néztek ki mint Berlin a Vilháb után.
    És orosz tankok jöttek mentek tüzeltek a törmelék-halmok között, melyek egykor otthonok voltak.

    Láttam olyan filmeket is, amin teljesen kétségbeesett emberek menekülnek, a kölykeiket védelmezve és cipelve, néha elesve, de más menekülök felsegítik, közben a hátuk mögött lángnyelvek csapnak fel az épületekből.

    Az oroszok nagyon „beásták” oda magukat, ezt tudjuk.
    És azt is tudjuk hogy a mai hatalmi és befolyás-szerzési
    mámorukban MINDENRE képesek.
    Közben meg azt „kommunikálják” (vagyis hazudják) hogy ők csak az USA.-nak segítenek az IS ellenes harcban.

  • Igen, es mi volt annak a joakaratu indulasnak a vege? Ahol Romanok es Nemetek tellepetek (Erdely)? Hova tartozik ma Erdely? Es mi a Magyarok sorsa ott? Es ahol most 300 eve Szerbeket telepitek le, mert menekultek a Torokoktol? Az most eszak Szerbia. Es mi lesz Magyarorszagal amikor Arabok es Afrikaiak lesznek tobsegben?

  • talalom
    2019 augusztus 16
    9:24 de.

    egyébként arra céloztam,
    hogy mikor a ruszkik kiléptek a
    „mókuskerékből, egyből megindult a békefolyamat
    Izrael és a palesztinok között. Aztán jött az irániak
    szarkeverése (egyébként világszerte keverik a szart*)
    utóbb pedig a megerősödött Ororszország
    még ráerősített pár lapáttal.

    *Iráni globális szarkeverés :
    ITT olvasható egy alapos összefoglalás róla:
    https://leharblog.wordpress.com/2019/07/09/irani-titkosszolgalatok-europaban/#comments

  • Joe
    2019 augusztus 16
    1:41 du.

    Az biztos, hogy pl. a volt pesti zsidónegyedben,
    a Dohány utcában már majdnemhogy az arabok az urak.
    Ott élik családi életüket a nem-is-tudni-mivel-kereskedő bótocskáik előtt, hangoskodva, gyalogos forgalmat akadályozva,idönként elfoglalva böszme nagy terepjáróikkal úgy az úttestet, hogy a trolli nem tud elmenni tőlük, ezáltal a Körútig terjedő dugót generálva.

    (Egy idióta városházai ember erre javasolta hogy akkor meg kellene tiltani a Dohány utca egyik oldalán az autók parkolását. Mert akkor a szabálytalankodó arabok ellenére eljárhatna a troli.Elhangzott a Klubrádióban, azthittem hanyatt esek egyből.)

    Visszatérve:
    Ezek az arabok NEM MIGRÁNSOK !
    Már 8-10 éve ott lebzselnek! És ki tudja mit álcáznak
    a lepukkant üres bótocskáikkal, mindenesetre a rolót nem húzzák le. Más, forgalmas kiskereskedők pedig nem nagyon bírják a környéken pár évnél tovább. Épp mostanában szűnt meg egy élelmiszerbolt a Szövetség utcánál. Három éve ugyanott egy másik. Vajon miért ?

    Következtetés: vannak jó arabok, akik tejelnek és elfoglalják a Várost és vannak rossz arabok, akik menekülnek de eszük ágában sincs itt maradni. Ennek ellenére ők a gyűlölt ellenségek. Akik kábítószerrel meg mittoménmivel kereskednek, azok meg a „csókosok” .

  • Bendeguz79
    2019 augusztus 15
    9:24 du.

    Pontosan!

  • Joe
    2019 augusztus 16
    1:41 du.

    Nagyon jó kérdések, de a fősodor nem szereti az ilyeneket!

  • Geyza
    2019 augusztus 16
    3:26 du.

    Geyza amiket leírtál, azokat én már 20 éve megtapasztaltam a Klauzál tér magasságában, közel Föld S. úrhoz, ezért szerencsésnek tartom magam, hogy már 9 éve el tudtam menekülni onnan csodálatos rezeda illatú kisvárosomba! Bele sem merek gondolni, hogy azóta mennyit javulhatott ott a helyzet!

  • Geyza
    2019 augusztus 16
    1:51 du.
    @g
    mindennek, különös tekintettel a lehárblogra mi köze van „szent istván erénye ma bűntény” című bejegyzéshez?

    a lehárblog az egy mindenttudó kegyhely? egyébként -szerintem- Koppánnyal jobban jártunk volna

    meg Dózsa Györggyel

  • Bendeguz79:
    „1. gondoljak, hogy ma magayrorszagnak lenne szuksege NEM magyar-ajku bevandorlokra ???????????????”

    Legföljebb annyira, mint amennyire 1850-1914 között az USÁ-nak szüksége volt ír, lengyel, olasz, német, orosz, szlovák, magyar, jiddis, stb. ajkú bevándorlókra.

    Persze értem, hogy Ön, mint nyilvánvalóan olyan natív amerikai, akinek a First Nations-t alkotó ősei már évezredek előtt érkeztek Szibériából Amerikába, nem rajong a bevándorlókért. 🙂

  • Joe:
    „Igen, es mi volt annak a joakaratu indulasnak a vege? Ahol omanok es Nemetek tellepetek (Erdely)? Hova tartozik ma Erdely? Es mi a Magyarok sorsa ott? Es ahol most 300 eve Szerbeket telepitek le, mert menekultek a Torokoktol? Az most eszak Szerbia. Es mi lesz Magyarorszagal amikor Arabok es Afrikaiak lesznek tobsegben?”

    Hát igen, talán el kellene gondolkodnia az Önhöz hasonló „igazi”, „ősi” magyaroknak, hogy ezt a szörnyűséget megelőzve, esetleg végre megfogadják Ady Endre régi, de bölcs tanácsát:
    https://mek.oszk.hu/05500 vagyok/05551/html/adypr0183.html

    Ön mit szólna például a magyar őshazához, Baskiriához?

  • talalom:
    „Olvasgass kis B79-et – elrettentő képet kaphatsz a Trump-fiókák világlátásáról, tájékozottságáról.”

    Az a gyanum, hogy a B79-ek nem Trump-fiókák, sokkal inkább ők Trump szülőanyjai és atyjai. Hogy a megszületendő „fiókák” milyenek lesznek, azt ma még nem tudhatjuk, legföljebb sejthetjük, tarthatunk tőle.

  • Kalocsai Miklos:
    „Ki beszél vagy ír itt százezrekről, pláne milliókról?”

    És ki hiszi azt, hogy ha (mint a bölcs Vezér és propagandistái hülyítik és fenyegetik a jónépet) tényleg 80-100 milliós afrikai, arab, stb. tömeg próbálna meg Európába „betörni”, akkor azt bármiféle határzár képes lenne megakadályozni?Bár igaz, Szálasiéknak is sikerült az előretörő Vörös Hadsereget a Rottenbiller és a Dembinszky utca sarkán megállítani és egészen Moszkváig végleg visszavetni… Vagy talán mégsem?

  • Denrizari:
    „Ja, és mindegyikük beszél angolul, németül v. franciául”

    2015.-ben volt alkalmam jónéhánnyal beszélni, és az a benyomásom keletkezett, hogy a legtöbbjük semmivel nem beszél rosszabbul (sőt!) angolul és/vagy franciául, mint magyar lakosság átlaga. 🙁
    De lehet, hogy tévedek, nem csináltam reprezentatív felmérést egyik halmazban sem.

  • Geyza! A szír helyzetről keveset tudok. Annyit, hogy nagyjából olyan életszínvonalon és körülmények között éltek hosszú évekig Aszad-család uralkodása alatt, mint a magyarországiak. Főként, ha hozzávessük, hogy apja, Háfez el-Aszad 1971 óta volt Szíria elnöke. Bassár-el Aszadot apja halála után magas aránnyal választották meg. Diktatúra volt, nem kérdés. De világi állam volt, Bassár modernizálni is próbált – nyitott a szabadságjogok, gazdasági reformok felé. 2011-ben több észak-afrikai államban is zavargások voltak, amit Szíriában Aszad fegyverrel vert le. Akkor kezdődött a polgárháború, amiben az elnök hívei is jelentős erőt képviseltek. (Néhány onnan jövőtől azt hallottam: nem annyira Aszadtól félnek, inkább az IS hatalomba kerülésétől.)
    Persze beszállt az USA és Oroszország is a rombolásba.
    Én meg az örök gyanakvó fejemmel ránézek a térképre, és mit látok? Hát azt,hogy a Földközi tenger északi partját Gibraltártól a Boszporuszig végig a NATO ellenőrzi. Délen tarkább a kép. De Szíria az egyetlen,ami Tartusz városában bérelt helyet ad az orosz tengeri flottának -s micsoda véletlen! Épp 2015-ben lángolnak föl a harcok, amikor Aszad arról kezd el tárgyalni, hogy állandó orosz támaszpontnak ad helyet!

  • Szent István leverte a vele szembeszálló pogány szokásokhoz ragaszkodó Koppányt és az erdélyi Gyulát. A lakósságot pedig kötelezte, hogy hagyjon fel a pogány vallási szokásokkal. Fogjon templom építésbe és a vasárnaponként járjon istentiszteletre.
    Ebből a korból nem maradt sem minaret, sem mecset. Zsinagóga viszont épült. Lásd esztergomi zsinagóga.

    Sz. István német térítőket és zsoldosokat hívott az országba hatalma megszilárdításához. Ebből az következik, hogy azokra az idegenekre gondolt, akik elfogadták az ő uralmát.

  • Joe: Erdélyben még Trianon idején sem volt magyar többség, egész Erdélyben 32 %) kizárólag a Székelyföldön volt 90 % feletti a magyar lakosság száma. A kb 6,8 milliós, magukat magyarnak vallók az összes lakosság 6,6 %-át teszi ki.
    Népmozgás mindig volt a világban, a Kárpát-medencében sem mi voltunk az őslakosok. Ettől függetlenül erős túlzásnak tűnik az a félelem, hogy Magyarországot ellepik az arab és afrikai honfoglalók. Ha a klímakatasztrófa mégis megmozdítaná a kibírhatatlanul forró területeken élő embereket, azt megállítani lehetetlen lesz.

  • Geyza/2.20

    A Te metamorfózisod viszont már túltesz még a mesebeli békegalamb dinoszaurusszá változásán is. Tod, mire gondolok. Amikor Te ruszkizol…

    Bár gondolom és érthető, csak azért, mert neked az egykori, Bervamoped-komplexusos melós/kisiparosnak – amit csupán egy élettel együtt a sors kegyéből kapott a ruszkiktól ráadásul – ma már mégiscsak szimpatikusabb a Harley-Davidson, illetve a csopper-életmód, az állandó kecsölésnél… Merthát, jobb ma az utakon durrogtatni, mint egykor a munkapad mellett magadban pufogni… Hiába; mégiscsak a lé határozza meg a tudatot, ami valahol ugye marxizmus…
    Gondolod, most jött el a te időd ? …És vége a türelemnek ?

    UK.azaz utókérdés:

    Te az M H S Z-nél dugattyús, vagy vitorlázó cimbora voltál ?

  • Ez a „Békekör” iszonyatos nagy csúsztatással hivatkozik Szent Istvánra. Ugyanis a megmaradt feljegyzések szerint

    „…hallván, hogy István mily vendégszeretettel és bőkezűséggel fogadja az országába érkezett idegeneket, mindinkább elhagyták a szokott tengeri utat és Magyarországon át mentek (zarándok útra) keletre. Igy Vilmos angoulemi gróf, Richard a tudós verduni püspök, nagyszámu lovag és nemes kíséretében 1026-ban utaztak át hazánkon. István a legszívesebben fogadta és gazdag ajándékokkal bocsátá el őket. Egyik-másik zarándokot a király rábeszélte, hogy Magyarországon maradjon, amint azt például szt. Gellérttel is tevé. Az idegent, kinek eszét, karját, vagy kezét használhatni remélte, általában mindig szívesen látta országában. Imre fiához intézett intéseiben, melyek kétségkívül az ő sugallatára irattak, a herczegnek különösen lelkére köti, hogy a külföldről érkezett vendégeket fogadja szívesen, hogy örömestebb maradjanak Magyarországon, mint bárhol másutt”

    Szóval István nem analfabéta és kolduló népséget fogadott be szívesen, hanem tanult embereket, papokat, katonákat, mesterembereket.

    Ja, és akik keresztény zarándoklatra indultak nyugatról keletre.

  • Vögelein
    2019 augusztus 17
    5:35 de.

    Leszakadhatnál rólam..
    Észrevehetted nem foglakozok a véleményeddel.
    Nem érdekelnek a politikai meg egyébb nézőpontjaid,
    az enyémeket meg hagyd meg nekem. Azonkívül visszatetsző
    számomra ez az ál-bratyizós magyaroschkodás.Talán mással kezdj..

  • Tüske Zsófia
    2019 augusztus 17
    5:26 de.

    Izlandon ELTŰNT egy többezer éves gleccser.
    Táblát állítottak neki, hogy itt volt.
    Egészen elképesztő hőmérsékletek jönnek fenn Északon !!
    De mi nem hisszzük el.Mert amit a Vezér mond, az a frankó.

  • Tüske Zsófia

    Erdély nem magától lett román többségű, hanem attól, hogy a Regátból betelepültek. Joe erről beszélt és vont párhozamot a mai migránsokkal.

    Zsófi írta: „A kb 6,8 milliós, magukat magyarnak vallók az összes lakosság 6,6 %-át teszi ki.”

    Számolj utána! Ha 6,8 millió egyenlő 6,6 %, akkor Románia össz. lakossága kb. 100 millió. 🙂 🙂 🙂

  • A románok száma (a cigányokkal együtt) 1733-ban
    462.000
    A románok száma (a cigányokkal együtt) 1761-ben
    777.000
    Tényleges szaporodás
    315.000
    Feltételezhető természetes szaporodás
    100.000
    Vándorlási nyereség
    215.000

    A mérleg-módszer alapján tehát e 28 év alatt 215 ezerre s még évi 1% természetes szaporulat feltételezése esetén is legalább 167 ezerre tehető az erdélyi románság külső migrációjának pozitív egyenlege.

    Ezek szerint nem tekinthető túlzottnak, amikor Dávid Zoltán hozzávetőlegesen 350-400 ezerre becsüli a Magyarországra és Erdélybe 1720-1786 között bevándorolt románok számát.[88]

  • talalom
    2019 augusztus 16
    9:07 du.

    Teljesen bizonyos vagyok benne
    hogy nem látom át teljesen az ottani helyzetet.
    De véleményem szerint az oroszoknak nem sok kerewasnivalójuk volt/van ott. De mégis ott vannak. Általában mindenütt ott vannak ahol nem sok a keresnivalójuk, had ne részletezzem.

    Például mit keresett a La Manche csatorna felett egy Tu-95 atomfegyver hordozására is alkalmas hadászati bombázó ?
    Arra hivatkoztak hogy nemzetközi légtérben repült.
    Na igen. Egy igen keskeny sáv minősül ott nemzetközi légtérnek.

    A történethez tartozik hogy mellérepült egy Tornádó és ruszki pilótakabinjával egy nívón, beállt szárnyvégre.

    Aztán a brit pilóta csinált egy dobott félorsót, a ruszkival ellentétes irányban.
    Megmutatta neki hogy tele van a vadészgép hasa légiharc-rakétákkal.

    Vagyis értésre adta, ha csak fingik egyet az orosz, vagy elnéz távolabbra, a vízben találja magát.

  • jani
    2019 augusztus 17
    4:55 de.

    Pontosan ezt csinálta Szt.István.
    Így lett a büszke magyarok nemzetségéből
    megtört gerincü jogfosztott jobbágyok ALATTVALÓI tömege.
    Ami aztán bele rögződött a Magyarság genetikai tulajdonságaiba.
    És mindezt az Anyaszentegyház kebelén belül és felügyeletével.

  • No és azt tudtad-é „Békekör”, hogy Szent Istvánhoz szorosan kötődő emlék mindössze a koronázási palást, a jogar arab eredetű kristálygömbje, meg a levágott és mumifikálódott jobb jattosa?

    Az országalmán Anjou címer látható és a XIV. században készült, a kard meg a XV. században. A „szent korona” se volt sose István fején, ez későbbi idők terméke. Ráadásul az eredeti nem is így nézett ki, mint ami formában ma látható. A koronázási paláston viszont látható, ami egy liliomokkal díszített abroncskorona.

    Azt talán meg se kell említenem, hogy a kereszténységet vassal és vérrel, sok év alatt „fogadtatta” el. Keresztényi igyekezetében leölette a rokonságát is, ha kellett. Ezt olyan sikeresen hajtotta végre, hogy Imre fia váratlan és korai halála miatt István halála után csaknem összeomlott az újonnan létrehozott monarchia, mivel senkinek nem volt teljes értékű, minden elemében kétségbevonhatatlan joga az utódlásra.

  • Joe!
    bocsánat, az Önnek szóló hozzászólásomban (2019 augusztus 16 7:20 du.) valahogy elrontottam a link címét. Helyesen:
    https://mek.oszk.hu/05500/05551/html/adypr0183.html

    Nos, mit szól Ady javaslatához?
    A magyar őshaza, Baskiria megfelelne?

  • Jani:
    „A románok száma (a cigányokkal együtt) 1733-ban
    462.000. A románok száma (a cigányokkal együtt) 1761-ben
    777.000”

    A helyzet az, hogy az én igen-igen hiányos (hiszen, mint említettem, állatgondozó-idomár vagyok, nem történeti demográfus)ismereteim szerint az első magyarországi népszámlálást II.József alatt végezték, de nem a teljes lakosságra, hanem kizárólag a katonai tartaléknak tekintett keresztény férfi lakosságra vonatkozóan.

    Örülnék tehát, ha lenne szíves megadni az Ön által hivatkozott adatok forrását.

  • jani
    2019 augusztus 17
    4:55 de.

    Igen Jani. Tökéletesen Egyetértek én is. Pontosan ezt állítjuk mi is, mindannyian.

    Szent István eladta Magyarországot a Német-Római Császárságnak, egy bajor Gizelláért.
    Pontosabban: a Császár és a római főpap hűbéresének szegődött.
    Hogy megfeleljen a hűséges vej iránti elvárásoknak, kiirtotta a saját családját, az akkori Magyarország vezetőit alaposan megtizedelte, a magyar több-ezeréves kulturális hagyományokat őrző szellemi vezetőket kardélre és máglyára hányta, a magyar írásos emlékeket totálisan megsemmisítette.

    A „trónján” következő unokaöccse – a Velencei Dózse fia – „befejezte” a munkát, a még megmaradt magyar vezetőket végképp likvidálta, a magyar szabad pásztorokat, földmíveseket jobbágyokká tette, az egyházi dézsmaszedés érdekében.

    Egyedül a székelyek és a később betelepülő kunok őrizték meg a szabadságukat.

    Értjük mi, de azért köszönettel vettük a „kedves felvilágosításodat”
    Most-már tudjuk, hogy miért kell védeni a keresztény európai „hagyományokat”

    Mert mostanság ugye a Bajor autógyárakat kell tisztelnünk, mint eme hagyományok folytatólagosságának a megjelenését.

    És a cári-orosz hagyományok folytán van a Putyin cárságával való megtisztelő megkülönböztetésben részünk – amit ugyanúgy betudhatunk a „Szent-szövetség”-nek való feltétlen engedelmességgel tartozás hagyományának, mint a hagyományos sarló-kalapácsos (Sztálini-tankok) emlékeinek.

    Bár visszamehetnénk az István előtti időkig, hiszen akkortájt István szüleijei bizony bizánci ortodox-ok voltak.

    A Russz pedig még nem is létezett, hanem Viking csapatok dominálták az orosz mezőket, mint a Litván fejedelemség részei.

  • Geyza
    2019 augusztus 17
    10:23 de.
    @g

    másik újság másképpen tudja:
    IS volt és USA ami azonos az Szíria a gonosz Asszáddal aki egy normális országot nem akar hagyni szétverni holmi szomszédi (6500 éves és sikertelen) birodalmi törekvések miatt és a Golánt is vissza akarja kapni mert az is az övé… ha Nato aminek helye nincs ott nem szólna bele a térdigérő passzátszél szélirányába is

    essetunni

    tájékozódni tájékozódni mondta Lenin az meg egy bölcs zsidó volt …, igaz nem volt a Marx rokona

  • Kővendég
    2019 augusztus 17
    12:07 du.

    Állatidomár vagy ?
    De jó hogy találkozunk, mert
    én meg ipari szakmunkás: Állatszámadó !

    / A baromságot Karinthy bácsitól kölcsönöztem hehe /

  • „Ebből a korból nem maradt sem minaret, sem mecset. Zsinagóga viszont épült. Lásd esztergomi zsinagóga.” – Írja Jani egy kicsit feljebb. Ezt az árpád kori zsinagógát nagyon szivesen megnézném. (Az igaz, hogy bizonyos feltevések és utalások szerint éltek zsidók is ezeken a területeken akkoriban.)
    Amúgy jelenleg csak egy művelődési házként funkcionáló (1880-as években épült) volt zsinagógát lehet megnézni Esztergomban.

  • Kővendég

    Jó hosszú szöveg. Remélem, átmegy. Keresd ki belőle! 🙂 🙂

    http://www.kia.hu/konyvtar/erdely/emnyar.htm

  • Poliakoff

    Biza, volt Esztergomban az Árpád-háziak idején zsinagóga. Az érdekes az benne, hogy Esztergom volt Szent István székhelye is.

    Részlet a Wikipédiából:

    „A városban az Árpád-kor óta folyamatosan nagyszámú zsidó közösség élt. Az okleveles források már 1050-ben egy esztergomi zsinagógáról szólnak..”

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Esztergomi_zsinag%C3%B3ga

  • Gabriel

    Mi az ált. iskolában azt tanultuk, hogy Géza felismerte, hogy Európában a magyarság csak úgy maradhat meg, ha felveszi a kereszténységet. Fiát Szent Istvánt is ennek megfelelően nevelte.

  • jani
    2019 augusztus 18
    3:05 de.
    mint kiderült, tévedett! hogy ne mondjak mást!

  • Jani:
    „Jó hosszú szöveg. Remélem, átmegy. Keresd ki belőle!”

    Mindenekelőtt köszönöm szépen a linket!
    Ugyan már, dehogy hosszú szöveg, már le is töltöttem; most két bő két hétig elég sok munkám lesz, de legkésőbb amint hazaérek, rögtön elolvasom.

    Én Dávid Zoltán – akinek az Acsády Györgygyel 1957-ben közösen írt cikkét, amire a most küldött rövid kis tanulmány (36) lábjegyzete utal, sajnos nem ismerem (még a nagy A. Ignáctól is csak 2-3 főbb könyvét) – neve alatt kerestem, nyilván ezért nem találtam.

  • Jani:viki
    „Az okleveles források már 1050-ben egy esztergomi zsinagógáról szólnak..”

    Az idézett Wikipédia címszóról, mint történeti „forrásról”…

    Mára történeti források alapján bizonyított tény, hogy a röntgensugárzás felfedezése korántsem W.C. Röntgennek tulajdonítható. Ugyanis angol tudosok a novgorodi levéltárban rábukkantak Iván Kuzmin orosz köznemesnek 1685-ben menyasszonyához Katyja X-hez írt levelének korabeli fénymásolatára. A tudományos világszenzációt
    jelentő levél – mai magyar ferdítésben – e szavakkal
    kezdődik: ” – Kátyja, te kurva! Átlátok ám én rajtad!”

  • Kővendég
    2019 augusztus 18
    9:32 de.

    még jó, hogy nem volt kezemben semmi forró még kávé sem… vidám percek és móka

  • Nos többször eltünt a hozzászólásom…..
    Szent István fia előbb halt meg,mint az apja,aki örökös nélkül hagyta itt az országot,az égiekre bízva….Valóban az üldözöttek,menekültek befogadását szorgalmazta,de nem a barbár,veszélyes alakokét! Orbán ,a kormány is befogadta az igazi,életveszélyben lévő,magukat igazolni is tudó menekülteket,de ugye nem a kétes,bűnöző.veszélyes,lumpen migránsokat…!
    Egyébként csak egy ellnzéki agyban születhet meg párhuzamot vonni egy miniszterelnök és egy államalapító király között…..erre még egy fanatikus jobboldali sem képes!Rőhej!

  • Nem akartam a világért sem kötözködni,de ugye egy nemzeti ünnepet
    a többség tiszteli,ünnepel,programokon vesz részt,pártállástól függetlenűl!
    Mindezt őszintén , és a legjobb modoromban írom!

  • Kővendég
    2019 augusztus 18
    9:32 de.

    Aranyos ez a vidám kis „történet” és főleg beszédes!

    A Röntgen mint olyan létezése óta igen foglalkoztatta az embereket, vagy így vagy úgy, de sok mindennel magyarázták,miután nem értették a jelentőségét, működését.

    Lénárt Sándor írt róla a „Völgy a világ végén és más történetek” c. örökbecsűjében, hogy a brazíliai őserdő kis falucskájában ahol orvosként szolgált, mennyire naívak és egyben bizalmatlanok az emberek, a Röntgen -gép szerepével kapcsolatban pedig totál „sajátos” elképzeléseik voltak. Erre a helyi kis gyümölcspiacon két asszony beszélgetését hallva döbbent rá, mikor az egyik asszony panaszolta a másiknak, hogy ” nem tud tanulni a fiam, azt hiszem el kell vigyem az új doktorhoz, hogy világítsa át az agyát”
    A másik sokatmondó, ellesett beszélgetés a következő volt: „tegnap voltam az új doktornál a rendelőjében, és tudod mit láttam a polcon? Könyveket ! Szóval még csak tanul….!”

  • Nos Drizari és Jani hozzászólásának van értelme,míg sokan teljesen eltávolodtak a lényegtől,az ünneptől,de azt persze leközlik…..!
    Azt régóta tapasztalom,hogy egyre nehezebben viseli a fórum és a cikkírók a jogos kritikát,a tényeket,de hogy ennyire?…. az kissé meglepett,talán C.Á szabadságon van és valaki buzgón helyettesíti? ……
    Mindenesetre nekem és a magyar(!!!)többségnek augusztus 20 igazi ünnep,amit a „károgó” kisebbség sem ronthat el!
    Na erről ennyit!Ha az előző és a mostani hozzászólásom megjelenik,akkor azt mondom,hogy korrektek,ha nem levonom a konzekvenciát!
    Üdv.Marcsi

  • jani, igazad van, ezt elírtam
    „A 2011-es népszámlálás előzetes eredményei alapozva a magyar nemzetiségiek száma 1 237 746 főre tehető Romániában, ami a 2002-2011 időszakra 13,6 százalékos csökkenést jelent. Az ország lakosságának 6,5 százalékát teszi ki a magyar közösség.” (Ezt a cikket a Székelyhonról másolták: https://szekelyhon.ro/aktualis/csikszek/hany-magyar-el-ma-romaniaban)

  • Kővendég, ez nagyon ül a w-re: „Kátyja, te q..va! Átlátok ám én rajtad!”. Szét röhögtem magam :))

  • jani
    2019 augusztus 18
    3:05 de.

    Jééé, nekem is ezt tanították anno, nincs ebben semmi ellentmondás.

    Csak én azóta sok mindent tanultam ….

  • Boda Marcsi
    2019 augusztus 18
    2:43 du.

    Milyen többségről papolsz?
    A népesség körében kisebbségben van a FIDESZ.
    Már legalább hét év óta.Csak éppen meghamisítják rendre a választásokat.
    A hamisítűsoknak JOGI ALAPOKAT adtak a Parlamenti háromnegyedes szavazógépezetük által, de azok attól még csalásnak minősülnek egy jogállamban.
    Nem véletlen hogy Európa-szerte undorodnak tőlünk.

  • Kővendég, Poliakoff

    A magyarok az oroszoknál is előbb rájöttek, hogy lehet átlátni bármin. Rajzolnak rá egy „Á” betűt.

    —————————————————-

    Persze, nem kell elhinni mindent, amit a wiki mond. Azért jegyeztem meg, hogy Esztergomban a zsidóknak volt zsinagógája, nemhogy valamelyik kukacos hozzászóló dörgölje az orrom alá. A célom az volt, hogy Sz. István intelmeit helyesen értelmezzük.

    De más link is alátámasztja, hogy az Árpád-háziak másképp bántak a muzulmánokkal, mint a zsidókkal. Előbbieket pogánynak tekintették, a zsidókat viszont nem. Talán a keresztes háborúk miatt. A zsidókhoz való viszony koronként változott.

    http://valasz.hu/itthon/egy-nyelvu-es-egy-szokasu-bevandorlas-szent-istvan-es-az-arpad-haziak-koraban-114560

    Idézet a linkből: „Nem mindig volt könnyű a Magyar Királyságban élő muzulmán bevándorlók sorsa. Könyves Kálmán I. törvénykönyvének 47. cikkelye például így ír a mozlim jövevényekről, az izmaelitákról:

    „Az izmaeliták minden falujának megparancsoljuk, hogy templomot építsenek, s azt ugyanazon falu területéből adománnyal lássák el. S miután a templom felépült, az izmaeliták falujának a fele költözzön el a faluból, és másutt telepedjenek le; hogy miképpen most egyforma szokásúak lesznek velünk az együttlakásban, úgy Krisztus egy és ugyanazon egyházában, ti. az isteni hajlékban is egyetértők legyenek velünk.”

    A 49. cikkelyben olvasható parancsot pedig – szigorúan mai fogalmakkal – nem tudjuk másként értelmezni, mint szándékos heccelésként:

    „Ha valamelyik izmaelitának vendégei vannak, vagy valakit lakomára hív, mind ő, mind vendégei csupán disznóhúst egyenek.”

  • Tüske Zsófia
    2019 augusztus 18

    Arra nincs statisztikád, hogy a 1,5 -2 millió erdélyi cigány hány százaléka magyar cigány és hány százaléka oláh? Mikor Erdélyben voltam, sok román többségű területen a cigányok magyarul beszéltek.

  • Geyza
    2019 augusztus 19
    6:57 de.

    Szerintem hagyjad Bodát, élje csak le az életét Marcsi téveszmében, egy párhuzamos világban, ha többre nem futja. Márpedig többre nem futja. A több mindössze annyi lenne, hogy gondolkodik. Ez pedig egyenlő a lehetetlennel. Hagyd.

  • Geyza!

    A Fidesz hosszú ideje vezet(3 választáson győzött…)amit még a szavazatszámláló bizottság is tanúsitott,akiknek minden párt tagjai képviseltették magukat a szavazás helyszínén!
    Azt gondolod,hogy háromszori csalás sem derült volna ki ennyi idő alatt??…arról már nem is veszélve,hogy nemzetközi megfigyelők is ellenőrizték a szavazás folyamatát!!!
    Geyza: kapaszkodj meg egyébként európa szerte egyre elismertebbek vagyunk!!!!
    Szóljon már valaki Geyzának,(főleg a fórum érdekében!!!)hogy ne állítson kapásból cáfolható baromságokat!

  • HunCanada
    2019 augusztus 19
    11:35 de.

    Igazad lehet.

  • Boda Marcsi
    2019 augusztus 19
    11:49 de.

    Uncsi vagy.
    Egyszer elmondtam mi a szitu mégegyszer nem fogom.

  • Az is tény,hogy HunCanada egy leépült és nagyon szánalmas alak! akinek a véleménye nem oszt,nem szoroz…. talán felfogja?…ha nem az ő baja!
    Én köszi jól vagyok! Na elmentem,mert jó műsor van!

  • Boda Marcsi
    2019 augusztus 19
    3:09 du.

    Az is tény hogy
    ez most részedről egy undorító mocskolódás volt.
    Dehát..te ilyen vagy. Már észre sem veszed.
    Csak szólok.

  • „Az is tény,hogy HunCanada egy leépült és nagyon szánalmas alak!”

    Viszonyításképpen Marcsi, akarja-e látni, hogy Ön milyen szánalmas dolgokat hordott itt össze az évek alatt, Amit külön-külön is szégyellenie kell élete végéig? Tudja egy szavába kerül és mutatom az összes elvetemült dolgát. Aztán ráadásképpen az ostobaság kategóriában tett műveit is kérheti, mert abban is sok ezer byte-nyit halmozott össze.

    „Az is tény,hogy HunCanada egy leépült és nagyon szánalmas alak!”
    De ha már tényként aposztrofálja kérem világosítson fel mi az alapja ennek a mondatának.
    Mert én tudom bizonyítani azt hogy maga földsötét és szánalmasnál is szégyellni valóbb dolgokat mond itt. Hát maga mire alapozza, méghozzá tényként, hogy leépült és szánalmasnak tart. Példa rá?! Mert ha van akkor szeretnék tanulni belőle – amennyiben jogos. Önnel ellentétben aki pszichopata mód nem tanul egyetlen egy hibájából sem. Szóval?! Amúgy ne fáradjon, nézze a televíziót, élvezze azt a sok salakanyagot amit magára borítanak belőle.

  • Kedves Besancon!

    Lénárd Sándornak a “Völgy a világ végén és más történetek” c. könyvét olvastam, de a többit (sajnos? nem sajnos? nem tudom) nem. (Olvastam még tőle egy rövid megjegyzés-gyűjteményt honvágyról. Az igen gyöngécske volt.)

    >”nem tud tanulni a fiam, azt hiszem el kell vigyem az új doktorhoz, hogy világítsa át az agyát””A másik sokatmondó, ellesett beszélgetés a következő volt: “tegnap voltam az új doktornál a rendelőjében, és tudod mit láttam a polcon? Könyveket ! Szóval még csak tanul….!”<
    No, én magam jártam hasonlóan, s nem valami dél-braziliai
    kisváros szélén, az őserdő mellett, hanem egy európai nagyváros centrumában, viszonylag közeli rokonomnál.

  • Boda Marcsi
    2019 augusztus 19
    3:09 du.

    Az is tény, hogy HunCanada egy leépült és nagyon szánalmas alak! akinek a véleménye nem oszt,nem szoroz…. talán felfogja?…ha nem az ő baja!
    Én köszi jól vagyok! Na elmentem,mert jó műsor van!

    —————————————————————–

    Tévedni tetszel Marcsika, és folyamatos szereptévesztésben vagy! Aki itt igencsak leépült és szánalmas alak, az épp te vagy – egész valódban, testedben lelkedben nincs annyi tudás, tolerancia és intelligencia mint HunCanada kisujjának a körme alatt!

    Talán felfogod? Ha nem, a te bajod -de ha kérhetnénk, maradj is a jó műsorodnál, az való neked, nem a Canadával, vagy más, számodra túlméretezett „ellenféllel” való „mérkőzés!”

    Szent István ünnepén hagyd az észosztást másra, inkább menj ki az „Izek utcájába” edd végig a kínálatot, a lebbencstől az akármilyen káposztáig, kóstold meg az ország tortáját, sőt igyál rá egy krigli sört, vagy ami tetszik, majd hazafelé állj meg a Bazilikánál, imádkozz egy sort, és azzal a jó érzéssel térj haza, hogy megtetted amit egy jó honleánytól a „haza bölcse” ilyenkor elvár! Ha meg úgy találod, hogy igencsak meleg van a belvárosi grasszáláshoz, hát könyökölj ki a mindenhova néző ablakodba, és nézegesd a sokadalmat ami hömpölyög az utcákon – tégy bármit, de hagyd abba végre, hogy ha van egy unalmas két perced – két reklám között – akkor rögtön leírod 120-szorra is, minden érdemi tartalom nélkül,hogy ki mindenki szánalmas,és leépült – szerinted!

  • PETENYI JUDIT irta;

    ” A Szuriai krizist nem a Szyriaia kormany okozta.”

    100%-osan az Assad kormany okozta, mivel ralovetet a bekesen tunteto lakossagara.

    Lattam annak kezfetet a hirekben, amikor egy bekes tuntetesen valaki a „szabdsag” emlitesere a tomeg koveteloen ismetelte azt.

    Volt egy nehany akik a „demokracia” emlitesere egy „Islamic rendszert” remnyet jeleztek.

    De az Assad „biztonsagi szervei” rogton a tomegre lottek.

    S attol a perctol a Szyriai lakossagnak a felszabadito mozgalmakent ment, amig a neps-ohajai sikeresen haladt.

    Putin akkor kuldte a voros-csillagos bombazoit megsemmisiteni Szyria varossait.

    S a pincelben bujkalok ellen Assad meg gyilkos-gazokat alkalmazott.

    Felmillio Sziriai meggyilkolva, es milliok menekultek.

    Petenyi megjgyzese, hogy a vilag fule-farkat sem volt hajlando mozditani valami modon a verontast megallitani.

    Obama, a gaz-hasznalata ellen figyelmeztetett, de semmit nem volt hajlando tenni.

    A tomegverontas het0-even at ment megallasnelkul.

    Assad meg a ‘feher-sisakos mentoket’ is ellensegenek nyilvanitotta.

  • Besancon
    2019 augusztus 20
    7:18 de.

    Mert OIM* nem mocskolódik.
    Ő aztán nem…

    *OIM = Okádék Impertinens Marcsa

  • Besancon!

    Még az a szerencse,hogy nem ezen a fórumon töltöm az időn nagy részét,hanem olvasok újságokat,könyveket,TV-t is nézek(hireket is)meg ugye jó filmeket tájékozódom!!!!,különben több „itteni bölcs „szintjére süllyednék…..!

  • Auróra Boreálisz

    ARABTAVASZ:

    Lássuk be, az eddig, kf.megmozdulásokban, elsősorban az ArabTavaszban levert arab diktátorok országaiban – nem sorolom, mindenki tudja kiről van szó – a közrend állapota hosszú évek óta az anarchiát súrolja…
    Végsősoron sem Izrael sem, ma már láthatjuk Európa számára nem ildomos ezeket szigorú, karizmatikus vezető nélkül hagyni. Az arab népek megosztottsága tehát a világbéke záloga. Legföljebb abban kell őket messzemenőkig támogatni, hogy ne kelljen elhagyniuk a hazájukat. Egyelőre ennek kell a feltételeit biztosítani.

  • Hun Canada éa Besancon!

    Marcsi az a klubtag, akin tényleg a legjobb átnézni és nem foglalkozni vele. Ez már csak azért is könnyebb nála megoldani, mert amit mond, amögött láthatólag hiányoznak a tények és különben is Ő annyira primitív nőszemély akivel ha mégis szóváltásba keverednél a logikátlanságaiba is csak belegabalyodsz. Tehát fölösleges. Én évek alatt is meg tudtam állni, ill. rajta simán, mindig átléptem…

    Más, tudatos – ő nem az – rémhírterjesztő trollokkal nehezebb a helyzet, mert azok a fake news-aikat, hamis történelmi állításaikat – fiatal olvasók megtévesztésére szánt blöffjeiket is – látszólag hihető körítésekkel adják be néha az idősebb, felszínesebb olvasóknak is… Ergo, az ilyeneket kell folyamatosan figyelemmel kísérni és hamis állításaikat sakkban tartani, de elsősorban szorgalmas és jól szervezett történelem és tudományhamisító tevékenységüket féken tartani.

    Üdvözlettel D G

  • Ui

    MARCSIVAL FOGLALKOZNI CSAK ENERGIA PAZARLÁS.

  • DonGolo,

    Abszolút igazad van, tudjuk mi ezt nagyon jól, de hát az ember lánya/fia már csak ilyen: míg él, remél, még akkor is ha tudja évek óta, hogy bizonyos „szereplők” esetében nincs miben!

  • Hát yesss…
    OIM* az a pária itt, akit mindig megpróbálunk jobbítani.
    Persze sikertelenül.
    De tuggyuk a menüt : a reményhal meg utoljára 😀

    *OIM = OIM*

  • jani: http://adatbank.transindex.ro/html/cim_pdf449.pdf a 234. oldalon találsz erre adatokat
    🙂
    de hogy pl. a Gábor-cigányok hova tartoznak, azt nem tudom.

  • Nos teljesen véletlenűl eltünt a tegbapi hozzászólásom:

    Gyurcsány Fletó kebelbarátja Homonnay Zsolt aljadék,az ünnepet
    magát Szent Istvánt gyalázta meg alpári,ubdorító és primitív stílusban amit az augusztus 19-i Ripost újság részletesen leközölt…(tagadni nem tudja,mert a facebookos bejegyzést ídézték!)Fletó,Homonnay és D.Klára is együtt vihog az újságban….
    Félreértés ne essék nem Orbánt,hanem magát az államalapítót gyalázták!
    Ha Fletó nem határolódik el ettől az egyértelműen bizonyítja az ő aljasságát is!Különösen használna a múltja miatt egyébként is nagyon magas népszerűségének,főleg a jövőjének….na megint „elkúrta” ez a jellemtelen,idegbeteg,rángatódzó,leszerepelt alak”
    Na mindent megteszek a cikk publikálására,azoknak az ismerősemnek a tájékoztatására is,AKIK AZ ÜNNEPEKET,nm itthon töltötték,és nem olvasták! Egyébként…több közismerten baloldali de kultúrált,tárgyilagos ismerősom is hányingert kapott…..
    Az itteni „bölcseknek” javaslom nézzenek utánna,olvassanak ujságot,tájékozódnak, ha képesek rá,mielőtt másokat (köztük engem is) próbálnak sértegetni(ami persze nem sikerül,mert „O”-ák)
    Tényeket,igazat írtam a gyengébbeknek amin nincs mit moderálni,legfeljebb bosszantó…..!

  • Rövid kiegészítés:

    Csupán hiteles(!!) tájékoztatást írtam,sem a hasonló ünnepgyalázókkal,hazaárulókkal,sem antimagyarokkal nem kívánok vitatkozni,csevegni!
    Amúgy az észrevételem a DK felé is megteszem,(jogom van hozzá)mert nem púderolok,egyenes ember vagyok!

  • Geyza
    2019 augusztus 19
    6:57 de.

    „Nem véletlen hogy Európa-szerte undorodnak tőlünk.”

    Biztos vagy ebben? A közundort vagy közszeretetet az a -tőlünk független- fősodor határozza meg a médiája monopólumaival, aki leszarja a szignifikáns többségben levő kisemberek magánvéleményét!

  • Tüske Zsófia
    2019 augusztus 21
    7:59 de.

    „de hogy pl. a Gábor-cigányok hova tartoznak, azt nem tudom.”

    Ők a cigányság anyagilag(szellemileg nem biztos) leggazdagabb elitje. Elég megnézni Bánffyhunyad főútjának 2-3 emeletes lakatlan, csak kivagyiságot fitogtató giccstől pompázó palotáit! 😀

  • Boda,

    fake news az a lejáratni akaró hír Homonnay Gergelyről. Az origo.hu augusztus 15-én írta mindezt, a Ripost késlekedett.

    Ehun ni a cikk:

    https://www.origo.hu/itthon/20190815-homonnaygergely-pride-vallasgyalazas-dk.html

    És nem Gergely Homonnay néven facebookozik a Homonnay, ez hamis oldal.

  • Boda Marcsi megérdemelné, hogy hamis és álhír terjesztéséért pár napra kitiltsa innen őt Christopher Adam.

  • Boda Marcsi
    2019 augusztus 21
    11:23 de.

    Hátakkómeg húzz a francba innét.
    Hazudós banya.

  • Boda Marcsi
    2019 augusztus 21
    10:43 de.

    Ez nem 1 , de több mocskolódás volt.
    Egy füst alatt.

  • Ferenct
    2019 augusztus 15
    5:15 du.

    Há vagy meg kéne tiltani az embertelen muzulmán vallás gyakorlását és a gyerekeiknek történő oktatását.

    „Jobb életet akarsz komám? Gyere ! Várunk szeretettel.Csak a vallásodat és a számunkra idegen szokásaidat hagyd otthon. Nem muszáj nálunk élned és dolgoznod meg boldogulnod ! Maradhatsz otthon is. De ha jössz és maradni akarsz, alkalmazkodj !!”

    Ennyike lett volna …

  • Christopher Adam

    Drizari, igaza van. B.M. 48 órás szabadságra megy.

  • Marcsi, nem hiszem el. Tényleg Ripost-ot idéz, ami pedig az Origo-t vette át? Ennyi erővel a kacsa magazint is mondhatná Marcsi 😀 Szakadok magán. Ripost :DDDDD A Kacsa magazin több igazságot tartalmaz mint Ripost, meg Origo és társai együtt 😀 Haha 😀 Legalább megnevezte a „hiteles” forrását Marika néni 😀 őrület :))))

  • Drizari
    2019 augusztus 21
    1:53 du.

    Mindig mondom hogy hazudik ez az ócska büdösbanya.
    Nem véletlen hogy a hazudós büdös Iránbarát disznóval
    nyalják-falják egymást folyton.
    Mindketten az Origóban dagonyáznak, aztán röfögve ide öntik a moslékot amit ottan bezabáltak.
    Igen Gurltiz, rád céloztam 😀

  • Chris:

    OIM* .-ot csak ezért az 1 hazug mocskolódásáéert nem 48 órára, de 48 napra kellene kitiltani.

    *OIM = OIM*

  • HunCanada
    2019 augusztus 21
    3:26 du.

    Gyuri10 is az Origo.-t használja „szellemi kútfő” gyanánt.

    Jópár hete idézett belőle, mire mondtam neki hogy legalább nevezze meg a forrást, hogy ORIGO.

    (Mint tudjuk az ORIGO.-t kikerülhetelenné tették a NET-en. Mindenkinek mindig feljön, aki hazai oldalakat használ. Akarva-akaratlanul megakad az ember szeme dolgokon benne.)

    Erre Hazudós Gyurka azt mondta hogy nem ismeri.Később megköszönte hogy ilyen jó oldalra hívtam fel a figyelmét.

    Csak tudnám miért kell egy szélsőjobbernek dupla hazugságba bonyolódnia egy ilyen szimpla kis dolog miatt.