Akkora királyok vagyunk, mint Szent István

2019 szeptember 13 8:18 de.52 hozzászólás

Bírálat érte Orbán Viktor részéről Kásler Miklós Emmi minisztert, legalábbis a kötcsei Fidesz-piknikről kiszivárgott hírek szerint. A miniszterelnök állítólag nem elégedett minisztere munkájával, szerinte az oktatás és az egészségügy területén nem történt előrelépés. Kásler miniszter felvette a kesztyűt, és a Kecskeméti Televíziónak adott interjújában arról beszélt, hogy „a kultúrában és oktatásban is olyan fejlesztések vannak Magyarországon, ami Szent István óta Magyarországon még nem történt.”

Most ne gondoljuk azt, ami rögtön elsőre az eszünkbe jutna. Hogy itt már mindenki meghülyült, futóbolondok szaladgálnak felelős beosztásban, akik, nem mellesleg, milliárdok fölött diszponálnak. Gondolhatnánk persze ezt is, és volna ebben ráció, de ha kibontjuk az igazság minden részletét, akkor azt kell mondanunk, hogy Kásler miniszternek meglehetősen sok tekintetben igaza van.

Szent István korában ugyanis – és ezt szavahihető szemtanúktól tudjuk – nem volt akkora a korrupció, mint mostanság. Olyan elő nem fordulhatott, hogy a kormány valamelyik minisztere helikopteren utazott egy magánjellegű rendezvényre, vagy, hogy maga a miniszterelnök magángépen repült volna kedvenc csapata futballmeccsére, ki tudja, milyen ellenszolgáltatás fejében.

Vagyunk még néhányan, akik emlékszünk arra, hogy Szent István korában olyan sem volt, hogy a közbeszerzéseket kizárólag a csókosok kapják, s ebből kifolyólag a miniszterelnök és családja, valamint baráti köre pofátlan mértékben gazdagodjon. Ha az uralkodó ilyet tapasztalt volna, azonnal leváltja az illetőt, karóba húzza, felnégyeli és mellékbüntetésként ezer más módon fejezi ki nemtetszését.

És az sem volt mindennapos, hogy a kormány egyik minisztere következmények nélkül kijelenthesse, hogy a miniszterelnök és a főpolgármester közötti megállapodás, amely a főváros fejlesztését szolgálja, csak akkor érvényes, ha a választáson a miniszterelnöknek kedves személy győz. Ha Szent István ilyet hallott volna, bekéreti Gulyás Gergelyt, és azonnali hatállyal forró ólmot önt a fülébe, majd érdemei elismerése mellett, megrendült egészségi állapotára való hivatkozással elküldi őt az édes anyukájába.

Szent István korában tehát tényleg minden jó volt, majdnem annyira jó, mint most. Minden diák ingyen kapott tabletet és okostelefont, és az oktatásért felelős miniszter személyesen ellenőrizte, hogy mindegyiküknek tiszta-e a körme.

52 hozzászólás

  • az az igazság, hogy csak az árkozott szerénységük okán, mert a lelkük mélyén tudják, hogy István sehol sincs Őfenségéhez képest! =))

  • addig jár a köcsög a kútra amíg szétverik

    a kisköcsögökre is ugyanez a törvény érvényes

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves Orbán-fóbiás!

    Nem érdemes az ön fajtájával még vitatkozni se… Kinek van erre felesleges ideje? Ezért rövid leszek. Minap találkoztam egy velős mondattal, ami nagyon igaz a ma Magyarországon prosperáló ellenzékiségre (a szerény kivételektől elnézést kérek!): „Bármire képes, de semmire nem alkalmas.” Ezek vagytok. Romboltok, romboljátok a normális közgondolkodást, gyalázkodtok, mondhatni rágalmaztok, gyűlölködtök (!) és ha netán hatalomra kerültök,akkor meg még nagyobb károkat okoztok! Szerencsére az emberek zöme már kiismert benneteket, így napi viselkedésetekkel, csak önmagatokat gyalázzátok… További sok sikert a lejtmenethez!

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2019 szeptember 13
    11:58 de.

    TE tudod is hogy miféle baromságot biggyesztettél ide ?
    Vagy csak zsigerből mocskolódsz ?

  • „Most ne gondoljuk azt, ami rögtön elsőre az eszünkbe jutna. Hogy itt már mindenki meghülyült, futóbolondok szaladgálnak felelős beosztásban, akik, nem mellesleg, milliárdok fölött diszponálnak.”
    Miért ne gondoljuk? Amikor így van! Itt van példának okáért mindjárt ez a „Jurásek Fábián Sebestyén”… Hogyan jellemezhetnénk őtet, akinek nincs felesleges ideje, oszt mégis itt sertepertél teljesen feleslegesen?

    Naugye… 😀

  • jurásek elvtárs mi a normális közgondolkodás? A tűrj békességgel? Viseld el, hogy orbán lenyúlta és magánvagyonosította az egész országnak járó EU támogatásokat? Hogy a jó esetben nyócosztályt elvégzett, politikai ellenfelét szó szerint lerabló és kiírtó Mészáros Lőrinc lenyúlta a Balatont, orbán apja letérkövezte már az egész országot? Hogy mindez nem elég, de lerombolja a Nemzet Könyvtárát, a Tudományos Akadémiát és a felsőoktatást? Hogy nincs orvos, szaktanár, a hatéves gyerekekkel napi 6-7 tanórában utáltatják meg a tanulást? Hogy koncepciós perben el lehet ítélni szakembereket BŰNKÍSÉRLETÉRT? Hogy vádemelés nélkül lehet több mint másfél éven át előzetes letartóztatásban tartani politikai ellenfelet? Hogy az országban már négymillió ember él létminimum alatt, és alighanem végleg távozott 800 ezer dolgozó családostól? Ezt kellene szeretni, vagy eltűrni, évtizedeken át, mint a szocializmust, ami a hazánkban ideiglenesen állomásozó Vörös hadsereggel volt súlyosbítva? Maga ugyanúgy kaffogott Rákosi elvtárs egypártrendszeréért is? Maga nem lát, nem hall, de beszél. Hát szeresse a vályogban született Führerét, oszt adjon majd neki hálát, ha történetesen orvosra szorulna, de sehol nem lesz a látóhatáron se még egy nővér sem.

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2019 szeptember 13
    11:58 de.
    igencsak letisztelt Habony Árpád elvtárs, mióta írogatsz álnéven? megbeszélted e már a Gulyás Gergely elvtárssal mindezt? helyesen alkalmazod e a stratégiai taktikai nüanszokat?

    én azért megkísérelném de nem engedtek hozzáférni mert be vagytok szarva, hogy még sikerül a rohadtnak és akkor honnan lesz a loptt holmi?

    báj báj Dodó

  • Almási Alma:
    „…mindenki meghülyült, futóbolondok szaladgálnak felelős beosztásban, akik, nem mellesleg, milliárdok fölött diszponálnak.”
    Miért ne gondoljuk? Amikor így van! Itt van példának okáért mindjárt ez a “Jurásek Fábián Sebestyén”…

    Kedves Alma!
    Jurásek Fábián Sebestyén nézetei ugyan – nagyon finoman szólva –
    igen-igen távol állnak tőlem, ám vannak bizonyos enyhe kételyeim az iránt, hogy Jurásek nemzettestvér (Orbán és tsai. nemzettestvérekhez hasonlóan) millárdok fölött diszponálna.
    Természetesen a tévedés jogát fenntartom… 🙂

  • Egy ilyen mocsokhalmaztól szegény Koppánynak már csorognak a könnyei a kinyomott szeméből.

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Tüske Zsófia!

    Elvtársozza le az elvtársait, aztán minden a helyére kerül…

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Geyza!

    Az általam „mindent ellenzék”-nek nevezett ellenzék mindet ellenez, minden kis és nagyobbacska bibibe beleköt, kapaszkodik bele, mit egy fuldokló… és miért, mert valóban fuldokló a saját szennyében… Erről beszélek. Egy normális ellenzéki magatartás tudna javítani a közéleti gondolkodás színvonalán és még a kormányzatot is több jóra tudná sarkalni, hasonlatosan ahhoz, ha kap az ember egy jó vitapartner és ebből kifolyólag még önmagát is felülmúlja. A mai ellenzékkel folytatott vita viszont értelmetlen és sárba húzó… sajnos.

  • Na mi van?A mocskok nem engedik megjelenni a keresztényi
    szeretetről szóló dokumentumokat.Ezért még kiátkoz majd
    benneteket a Jehosua ben Szentlélek.Háleváj!

  • jurásek: nekem nincsenek olyanok. sosem szerettem nyájban, a főkolompos után menni.

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2019 szeptember 14
    6:52 de.

    Hát akinek egy csepp esze van, az azt tartja hogy ha véletlenül mégis sikerül ezeket leváltani, akkor „tabula rázát” kell csinálni.
    Vagyis mindent felszámolni amit összehoztak és új alapokról felépíteni a jogrendet.

    Én nem kétlem hogy hoztak (néha véletlenségből) jó rendelkezéseket is, de ha látok egy vödör takonyban egy szép nagy főtt babszemet, akkor nem fogom kihalászni és leszopogatni hogy ” jééé milyen egy finom babszem, igazán kár lett volna érte”..
    Kiöntöm a francba az egészet…nemiga ? .. : )

  • gyuri10
    2019 szeptember 14
    12:07 du.

    Öreg, mi itten nem tanultunk svédül, hasznájjá’ ungarische szavakat. Esetleg fecsegj feleslegesen eszperente nyelven, neked lehet mert eszed teljesen megkettyent. Menj, szereltess be fejedbe egy szerkezetet melyben kerekek tekeregnek, nem egy de hetven.

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2019 szeptember 13
    11:58 de.

    ostobaságokat írsz.
    Az oktatás békés ereszkedésben szálldosott lefele a ’80-as évek közepétől. Az orbáni „reformok” ezt zuhanórepülésbe fordították.
    Egyébként mindaddig, amíg szakmai silókba tud csak gondolkodni minden egyes „szakma” addig ez van, izé lesz.

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    „Az általam “mindent ellenzék”-nek nevezett ellenzék mindet ellenez, minden kis és nagyobbacska bibibe beleköt”

    Tényleg? Nahát, nahát, még ilyet! Csak úgy mellékesen: szerintem egy normális nyugati polgári demokráciában általában épp ez az ellenzék funkciója és feladata.

    Egyébként – enyhén szólva – én sem vagyok elégedett a jelenlegi magyar ellenzéknek a kormányzati bűnbandával szembeni politikai stratégiájával és taktikájával. De ez más kérdés.
    A technológia modernizálódásán kívül nem sok minden javult itt az utolsó 110 esztendőben.
    „Csönd van és csöndben barangolok én
    E kis Guignol-országocskán keresztül,
    Hol füröszt mindent piszkos, őszi ár
    S ömlik a könny nádas kunyhó-ereszbül.
    S e nagy halkságnak ül dombtetején
    Bizakodón s hencegvén, mint a páva,
    Gazemberek vadászó, nemtelen,
    Puskás, bitorló, úri társasága.”
    Ady Endre: Barangolás az országban

  • JFS Ön a „kommunizmus kísértete”: A kritika helyénvaló elvtársak, de csak az építő kritika! Hagyjuk a romboló defetizmust… stb. stb.
    „Az ellenzék mindenre képes, de semmire nem alkalmas” – ezért a semmitmondó lózungért 1975-ben APO (Lakatos et. az akkori magyar sajtó teljhatalmú ura) minimum a Szocialista Hazáért érdemrendet adományozta volna Önnek.
    De majd tanulunk: szeretetünk jeléül, építő kritikaként felgyújtuk a fővárost, néhányan nyomában leszünk kedvenc idoljuknak, hogy megdobálhassuk, leköpködhessük Igaz, nem nagyon meri kidugni a képes felét az elbitorolt Várból. Legfeljebb valamelyik VIP páholyban közelíthetnénk meg, amint közismert magyarfaló nácikkal parolázik. De ez se egyszerű, és nem is éri meg a fáradságot: kár egy hepciás bugrisra ennyi erőt pazarolni.

  • gyuri10
    2019 szeptember 14
    5:17 de.

    Tudjuk jól,
    hogy te a magyarság
    ázsiai gyökereit preferálod.
    Ahogy azt Ady anno megírta kb 116 éve:
    (Rólad ír Gyurka, csak nem veszed észre 😀 😀 )

    https://www.arcanum.hu/hu/online-kiadvanyok/AdyProza-ady-prozaja-1/2-kotet-2103/ujsagcikkek-1901-majus-221902-februar-2104/183-menjunk-vissza-azsiaba-29C8/

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Geyza!

    „Tabula rázát”, egy fenét: ilyen jól még nem ment Magyarországnak! Ezt minden normális ember érzékeli, tudatában van. Tökéletes világ, pedig nem volt és nem is lesz soha, ilyet csak a hülyék és álszentek hirdetnek! Amikor ballibsik voltak kormányon, azt csoda hogy túlélte az Ország! Azért tartunk csak ott ahol tartunk, mert kb. 10 „elbaszott” év és rettenetes anyagi és erkölcsi károkozás történt a fejekben az alig tisztelhető mai ellenzék, ill. elődjei pregnálása alatt! Íme néhány mértékadó vélemény: „Az Orbán-buktatás demokratikus útját saját ostobaságuk és született nemzetellenességük miatt eleve lehetetlennek tartó ellenzék kétségbeesésében április óta egyre többször vizionálja a rendszer robbanását. Nem azt mondják, hogy ők végzik ki a rendszert erőszakosan, amit persze nagyon szeretnének, hanem azt, hogy majd felrobban „magától”. Bíznak abban, hogy az emberek előbb utóbb épp oly elégedetlenek lesznek Orbánnal, mint ők. Hogy ezt a baromságot honnan veszik, nem tudni. Mindenesetre az elmúlt napok két közgazdásza is ezt delirálta.” https://leander.blogstar.hu/…/rona-peter-nagyon…/62680/ „A magyar ellenzék, mint általában minden elkorcsosult és agresszív ultraliberális politikai kisebbség, két fondorlatos önmeghatározási trükkel próbálja kelepcébe csalni az avatatlan választópolgárt. Minden választásnál, így most is, azzal a képtelen állítással rukkolt elő, hogy többségnek nevezi magát, ráadásul arcátlan módon a politikai centrumot elfoglaló erő pózában tetszeleg. Ennek azonban semmi köze nincs a valósághoz, a szavazók túlnyomó többségének valódi politikai preferenciáihoz, ez csupán a hataloméhségről szól.” https://www.magyarhirlap.hu/…/20190902-tortenelmi-bukas…

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kővendég!

    Tájékoztatlak, hogy az un. Ellenzéknek nem az a dolga, hogy mindent ellenezzen, csak azt amivel nem ért egyet és nem válik az Ország javára… El tudsz képzelni olyan pártot vagy egy embert is akár, aki mindent, de mindet csak rosszul tud csinálni(?), hiszen még a Fletó is tudott – akaratán kívül! – néha jót tenni… Vagy fordítsuk meg a logikát: aki mindent, de mindent rossznak talál a környezetében, a micsoda vagy kicsoda? Hát egy Dulifuli törpikékből… Mesefigura. Ennyit a gyakorlati érzékedről. Az ellenzék pártjai számtalan öngólt lőttek önmaguknak ezzel a beteg gondolkodással és ha így folytatják a helyzetük változatlan marad: csak egymást gyilkolhatják egyazon csekély támogatói tábor birtoklásáért…

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2019 szeptember 15
    1:56 du.

    igazából nem akartam beleszólni a „nagyok” vitájába, de Ön, mint J.F.S. alias Nudli: tárgyi ismereteknek van híján!

    valamint önmagának is ellentmond… mondván, hogy: még a Fleto is tudott…(akármit) amivel Ön azt szuggerálja az egységsugarú olvasónak, hogy a fennálló rendszer mindent tud, sőt mindent jobban tud, mert -mint állítja (majd felborul magától)- mindenki aki benyal a NER be az boldog és a Paradicsom meg a Mennyország várja de már ezen a Földön is a repes…

    ugye hogy ugye? (plagizáltam a Nagy Dzsinn = alias @geyza-tól)

    majd azért tanuljon meg gondolkodni? esetleg, netántán?

  • geyza,
    merő sajnálatból elküldök neked egy olyan örök értékű gyűjteményt,aminek csak az egy ezrelékének felfogásához újra kellene születned.De ettől mentsen meg Minket a Jó Isten. Belőled ez is sok ami eddig ide löttyent.

    Ady összes prózai írásai egyben

    http://mek.oszk.hu/00500/00583/html/

    Ady Endre összes versei egyben

    http://mek.oszk.hu/00500/00588/html/

  • Jurásek:
    Álmoggy királylány…

  • JFS:
    „az un. Ellenzéknek nem az a dolga, hogy mindent ellenezzen, csak azt amivel nem ért egyet és nem válik az Ország javára…:”

    Én meg azt javasolnám Önnek, hogy mielőtt ostobaságokat firkál, legalább olvassa el ugyanitt a saját, pár órával korábbi kommentjét: „Az általam “mindent ellenzék”-nek nevezett ellenzék mindet ellenez, minden kis és nagyobbacska bibibe beleköt” – írta.

    Ön szerint tehát az ellenzék ne kössön bele „minden kis és nagyobbacska bibibe”, mert ezek „bibik”, ha azokat az Ön Vezére
    vagy az ő jóváhagyásával az alvezérei csinálják, akkor Ön szerint ezek a „kis és nagyobbacska bibik” is az ország javát szolgálják. Ön ma nyilván tréfás kedvében van…

  • Ész(sic)osztó geyza,
    Ady összes prózáinak 2.kötetéből a 183.cikkét akarod Rám kenni? Szeretném minden tisztelet nélkül tudomásodra hozni,hogy soha nem voltam sem kisnemes,sem dzsentri,de még dunamenti mongol sem. Pontosan ez az egyik oka,hogy Ady Endrét nem csak nagy költőnek, írónak,de EMBERNEK is tartom.Ellentétben veled,aki még az idézését sem tudod hol,mikor és kire lehet alkalmazni.Sokat kellene még tanulnod,ha lenne mivel,ahhoz,hogy Ady egyetlen mondatát is megértsd.

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kővendég!

    Tanuljon meg olvasni! Azért kötnek bele „bibikbe”, mert csak bibik vannak, érdemi dolgokban a dolgok nem állnak rosszul. A Kormányzat nem tökéletes és tökéletes kormányzat nem is volt és soha nem is lesz… Viszont egy volt Országpusztítást ne akarjunk összehasonlítani egy majdnem tök jó kormányzással! Bibikém!

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Rodeo11!

    Egy macska végbélnyílásával nem vitatkozok…

  • Az a baj veled Gyurka, hogy mikor az ötvenhatos magyarországi gyalázatos tetteid miatt megpucoltál innen, kissé célt tévesztettél.
    Izrael helyett inkább Kirgizisztánban kellett volna kikötnöd.
    Amint azt Ady is ajánlotta korábban a magadfajtájuaknak.

    De mi itt inkább Európába tatranánk,
    ha a hozzád hasonló belső-ázsiaiak hagynák.

  • gyuri10
    2019 szeptember 15
    5:37 du.

    Ady kedvelése egyéni szociális állapot.
    Az írásain gyakorlatilag végigvezethető, ahogy a vérbaj megette az idegeit.

    Egyébként ezzel az erővel Lenint is olvasgathatnál. Azt is érdemes. Egész addig a korszakig, amíg agyára nem ment végképp a meszesedés és a szifilisz, egész értelmes dolgokról polemizált. Nem is az elmélettel, hanem az implementációval volt gond. Ady ennyiben jobb. Sosem akart többet, mint a napi likat és tele hasat.

    Persze lehet olvasgatni Kodolányit és/vagy Passuth-ot is. Nem olyan izgalmasak, mint Lenin, de legalább piszok vontatottak. Viszont jó tanirpmányok arra, hogy miként lehet egy szűk 20 oldalnyi sztoriból 6 kötetet fabrikálni (Julianus elvtárs viszontagságai és csatolt állapotok).

    Maradok Rejtőnél.

  • Gyurka:
    Izraelben mi történne ha kiderülne hogy Bibi és mancsaftja ilyeneket csinál ?

    https://nepszava.hu/3050215_elokerulhetett-a-kubatov-lista-cime-kulfoldi-szerveren-tarthatja-szavazoit-a-fidesz

  • Andrew_s
    2019 szeptember 16
    7:08 de.

    Nagyon igaz.
    Elvégre nem állíthatunk minden pofo..izé..Kodolányi mellé egy közlekedési rendőrt, nemiga ? .. : )

  • Jurásek hogy neked mennyiben jó
    ami ma itt zajlik, az nem derül ki.
    Tekintve hogy eddig egyetlen észérvet sem
    tudtál felhozni állításaid mellé,mi meg igen,de ellene.
    Cseléd vagy mint a Boda.Sajnálom pajtás,nem mondhatok mást 😀

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2019 szeptember 16
    1:32 de.

    j.f.s. mindez azért, mert még azzal sem vagy vitaképes

  • Jurásek: most már csak azt kellene megmagyaráznia, ha ilyen brilliáns az ország gazdasága, hogy vajon miért emelkedett soha nem látott magasságokba a forint árfolyama?

    amúgy meg, ha már végbélnyílás: orbánénál alább nem adja, igaz?

  • Már majdnem beléptem a csaliba,mert láttam valami Izraelhez hasonlítgató baromkodást.Szerencsére idejében észrevettem,hogy egy Vajk utód akarna Koppányt csinálni belőlem.Mivel 62 éve nem vagyok kíváncsi Vajkra sem népének politikai idétlenkedésére és a hozzájuk dörgölődző agyonálmagyarkodók acsarkodására sem,minden tisztelet nélkül üdvizeletem a provokátornak.

  • Tüske Zsófia
    2019 szeptember 16
    10:10 de.

    1. Melyik ország gazdasága, mert a mienket az immár 80 %-ban idetelepített és agyonfinanszírozott összeszerelő üzemek és a szintén kiváltságos külföldi beruházók uralják, ezért csak magyarországi gazdaságról lehet beszélni!
    2. A forint árfolyamát nem Orbán és a Matolcsi nevű EU stróman vezette és csak nevében magyar MNB befolyásolja(mert az csak az Európai Központi Bank szigorúan alárendelt leánybankja, ezért a kormánynak belepofázási lehetősége sincs, ellenben ha érdekli a dolog, tudomásul vételi joga az van! 😀 ), hanem más érdekcsoportok, akiknek anno Gyurcsány és Bajnai jó volt, mert a tenyerükből evett, de már Orbán nem jó, pedig ő is azt csinálja, csak látványosan fintorogva! 😀

  • Andrew…s,
    Beethoven családja vérbajos volt,testvérei is abba haltak bele. Ő maga megsüketült és mégis a világ egyik legnagyobb zeneszerzőjeként tartjuk számon.Nem értem,mi a problémád Adyval. Minden szakértelem nélküli,aki ismeri a magyar irodalmat egy kicsit is,tudja,hogy Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alkotója.Azok is tudják,akik nem hallottak a Wassermann pozitívről.Senki nem vonja kétségbe Jean Cocteau,Michel Angeló, Leonardo da Vinci tehetségét,annak ellenére,hogy buzik voltak. Még egyszer megkérdezlek:Mi zavar Téged Ady Endre a költő és író óriás személyében.Remélem,nem az,hogy Én nagyon nagyra értékelem.

  • Kasper Anton Carl Beethoven(1774–1815) tuberkulózisban halt meg, Nicolas Johann Beethoven (1776–1848) tisztes idős korában. Másik négy testvére a kor „szokása” szerint, pici gyermekként pusztult el. Beethoven apja Johann az alkohol pusztításában halt bele, mint nagymamája is. Nagyapja Ludwig utolsó portréján sincs nyoma a betegségnek, és Wegeler doktor Beethoven barátja és nagyapjának nagy tisztelője soha nem tett említést ilyen betegségéről. Imádott édesanyja Maria Magdalena Keverich szintén tuberkulózisban halt meg sajnos nagyon fiatalon. Vérbaj nem volt a családban, ez teljesen rossz információ. Az utólagos vizsgálatok teljesen kizárták a vérbaj lehetőségét, mivel a hajából vett minták nem tartalmaztak higanyt, amit akkor a vérbaj gyógyítására használtak. Viszont rengeteg ólmot találtak, amivel más betegségét kezelték (máj), ez okozhatta a vérbajra hajazó tüneteit. Sajnos Schubert volt, akit elvitt a vérbaj, bár így is fantasztikus életművet hagyott maga után.
    Beethoven süketségnek semmi köze a zeneszerzéshez. Mivel betegsége „csak” 31 éves kora után súlyosbodott, így már minden a fejében volt, ami kellett. Fantasztikus belső hallása miatt nem volt igazán szüksége a fülére. Hallása a karmesteri munkáját és magánéletét akadályozta „csak”. Ugyanilyen monda Mozart meggyilkolása. Ő is ólommérgezésbe halt meg, Salieri ezt nem tehette, és igazából oka sem volt rá, hiszen magasan Mozart felett állt társadalmilag. A féltékenység nemigen játszhatott, mert akkor Haydn papát is meg kellett volna ölnie. Gyors tömegsírba helyezését az akkor éppen dúló járvány magyarázta, mint ahogy Vivaldi is járt Bécsben. Ennyi lenne a kiigazításom.

  • Mivel egy ide járó megállapította jogosan vagy anélkül,hogy lábvízkereskedő vagyok a sivatagban,hát neked is csak azt ajánlhatom,hogy akkor nevezgess „Gyurkának”,ha már kiittad a lábvizemet,mint ő.Addig nyugodtan nevezhetsz svédül vagy eszperantóul sőt ha le tudod írni ungarischül שאול הכהן-nek.Egy igazán jó zsidó, mint te(sic…)nem csinál magának ebből gondot.

  • Andrew…s,
    még annyit tennék hozzá,hogy Ady nem csak az irodalomban volt óriás,hanem EMBERKÉNT is.Akárcsak a magyar irodalom többi nagyjai.Antiszemita sem volt.Nehogy már a wass alberteket és nyírő józsefeket befogadd a magyar irodalomba!!!
    Ettől még maradhatsz Rejtő Jenőnél.Holokauszt áldozat volt Ő is és itt-ott tévedései ellenére is sok jó gondolatot ébreszt és kellemes órát szerzett embereknek,ugyan úgy,mint Radnóti Miklós.

  • gyuri10
    2019 szeptember 17
    5:46 de.

    Mi a problémád a melegekkel, hiszen te magad is…

  • Nem pontos a megállapítás.Nem vagyok sem meleg sem homo.
    Nemi hajlamaimat nincs értelme a te nívódra lehúzni,mert Illén kívül még más ide járók is ismernek engem személyesen.Sajnos a te nagy eszedről és született degenerációd okáról nincs kit megkérdezni. Azt csak elképzelni lehet a rumoshordó elbeszéléseid alapján.Tudod mindenkinek az van amit szeretne másokra kenni. Nekem nincs sok örömöm ebből az oldalból,mert megint beleestem abba a hibába,hogy egy ilyennel mint te szóba álltam.Mea Culpa svédül és oroszul is.

  • JSF:
    „Tanuljon meg olvasni!”

    Köszönöm a jókívánságot! Sajnos, ahogy az ifjúságom kezd tovaszállni, egyre lassabban és nehezebben tanulok meg új nyelven olvasni.

    JSF:
    „csak bibik vannak, érdemi dolgokban a dolgok nem állnak rosszul.”

    Ebben is van igazság! Ha például Ön kórházi fertőzésben meghal, mert nem kapott idejében megfelelő orvosi kezelést, az számomra csak „bibi”, attól még érdemi dolgokban nem föltétlenül állnék rosszul.

    JSF:
    „Viszont egy volt Országpusztítást ne akarjunk összehasonlítani egy majdnem tök jó kormányzással!”

    Nézetem szerint Szálasi Ferenc bukása óta még nem volt magyar kormány, amelyik több kárt okozott az országnak, mint a jelenlegi. (Persze, Rákosi se volt kispályás, igazi aljas gazember volt, ám az ő bűnös regnálása idején az ország azért
    fejlődött valamelyest.)

    JSF:
    „Bibikém”

    Mélyen tisztelt JSF úr, semmi bajom a melegekkel, és voltaképp akár meghatónak is érezhetném az irántam hirtelen
    fellángoló érzelmét tanusító megszólítását. Ám a tisztesség azt kívánja, hogy szétzúzzam reménykedését, én ugyanis nem vagyok meleg.

  • Geyza
    2019 szeptember 14
    3:50 du.

    Leninék is így kezdték!

  • gyuri10
    2019 szeptember 17
    6:03 du.

    Jól van Gyurka ne szívd annyira mellre. 😀
    Nem szégyen az, csak kellemetlen ha folyamatosan ezzel a kérdéssel foglakozol, miközben meg persze mindenki tudja hogy az vagy..

    De ha mellre nem is, remélem hasra azért szívod amit kell :

    https://nepszava.hu/3050561_nemeth-szilard-mar-a-hasan-hordja-orban-viktort

  • lelszi:

    Háppersze.
    Sikerült is az elmaradott cári Oroszországból egy elsőosztályú világhatalmat fabrikálniuk.

    Mongyuk..az idiótikus vérmagyarságot ez a veszély nem fenyegeti hehehe

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kővendég!

    A „Bibikém” azt jelenti, hogy Ön is csak egy bibi…, hiba társadalomban. Sajnálatos, hogy ön a „melegekre” asszociált és nem tud olvasni!

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2019 szeptember 18
    2:47 du.

    Te pedig, ahogyan innen elnézlek, egyenesen egy rákos fekély vagy a társadalom testén.

  • Geyza
    2019 szeptember 18
    7:39 de.
    _________________

    Geyza, eredetileg kedveltelek, de éppen ezért arra kérlek, ne merülj már ennyire alá…

  • Miből és főként mivel gondolod,hogy Engem érdekel a Német Szilárd,a roma gyerekek szegregációja vagy épen a dunamenti Mongólia jobban teljesítése.Nem vagyok ócskapiaci guberáló.Ezt a szakmát és a társkeresést is neked hagyom.Van nálunk elég belső ellenség.A külső ellenség oldja meg a saját hazájának bajait egyedül,ha tudja.A magam részéről teljes műszakban teszek rád és mindnyájatokra.

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Geyza!

    Önmagadat minősíted csupán sokadszorra…