Lánc-lánc, bűnbak-lánc

2019 október 15 6:23 du.41 hozzászólás

A Fideszben elkezdődött a jelek szerint a kibeszélő-show. Ez világos a 168óra összeállításából. Akkor is, ha azért ezt nem tekinteném (még) belharcnak. Sokkal inkább egy szinte természetes köztes állapota egy alapvetően antidemokratikus belhangulatu szervezetnek. Már csak azért is, mert a belső személyi kultusz elnyomja a véleményeket. Amikor tehát a kukta fedele lazul, akkor kitörnek a gőzpamacsok.

Ami még nem jelenti a patkányok felszaporodását a damaszkuszi úton, de korábban még az sem nagyon rázta meg a kormánypártot. Az önkormányzati választás azonban más, mint Koko elfordulása. Mert akkor, az legfeljebb szimbolikus gesztusnak volt jó. Egy polgármester választási veresége azonban egy valós hatalom valós elvesztését jelenti. Márpedig a hatalom megrészegít, és a másnaposság nagyon fájhat utána. Talán nem véletlen, hogy Borkai elhagyja akár a „szeretett” pártot is, de a hatalmat nem szívesen. Akkor sem, ha kényelmes bűnbak lehet megannyi bukott kiskirály szemében. Mert az is világos, hogy amikor egy nem újraválasztott polgármester másban kezd okot keresni, akkor az árulkodó. Arról árulkodva, hogy ott inkább trónfosztásként, mint kritikaként éli meg a buktát.

Holott a polgármesterválasztás, noha nyilván nem független a mögötte álló pártoktól, azért mégis inkább az egyénről szól. Egy regnáló polgármester esetében pedig arról, hogy az adott területen mit, hogyan, és mennyire elfogadhatóan teljesít. S igen, ebből a szempontból Borkai újraválasztása nem csak az esetleg töketlen ellenzékről szól Győrben, hanem arról is, hogy többségben vannak azok, akik szerint pénzért venni dugólukat, piától bódultan arcoskodni, és a közpénzzel sajátként „gazdálkodni” teljesen rendben van. Márpedig, ha a győriek szerint ez így teljesen rendben van, akkor csak fizessék ki a borkaizmus minden költségét nyugodtan. Akár gyűjtést is rendezhetnek, és lányaik első éjszakáját is felajánlhatják. De azért nem csak Győr van az országban, és térjünk vissza a vesztesekre is.

Akikkel kapcsolatban egy látlelettel is felér az, hogy különösen azért élték meg rosszul, mert a „Fidesz pártközpontja ugyanis nem készítette fel a kerületi polgármestereket az ellenzéki előretörésre, és mint egyikük elmondta, B-terv nélkül, teljesen készületlenül érte őket, hogy hétfőn az újabb ciklus indítása helyett dobozolniuk kell az irodájukban”. Amely megállapítás. Ha igaz többszörös látlelettel is felér. Az egyik lelet arról beszél, hogy a Fidesz jele alatt hatalmon levők önálló ítéletalkotó képessége konvergál a nullához. Ez az egyik legbiztosabb jele egy olyan rendszer kiépültének, amelyben a pár-lojális kontraszelektáltság mértéke kiugróan magasabb az operatív alkalmasságnál. A másik az, hogy nem készültek fel egy választás esetleges elvesztésére. Márpedig az, aki egy választásnál ezt elmulasztja, az tanújelét adja annak, hogy köze sincs a demokráciához. Csak a vezér kegyelméből való kinevezést ismeri, és fel sem merül benne, hogy ne lenne a választás előre lezsírozva, lejátszva, és bebiztosítva.

Az egy más kérdés, hogy a már megszerzett egzisztencia érdekében valószínűleg sok mindenre képesek, illetve képesek lehetnek. Ma még leginkább Borkai, és a tőlük távolabb levő pártvezetés a hibás. De aligha tart majd sokáig, amíg ki nem derítik: a közvetlen környezetük „árulása” a bűnösök egyike. A közvetlen párt-elöljáró, a közvetlen beosztott, illetve főnök. Meg a többiek. Márpedig ez a közeljövőben könnyen elindíthat egy olyan belső leleplezési lavinát, amikor a kígyó- és béka- hajigálása közepette jó néhány hatalmi csontváz is kifordul a sifonérból. Márpedig a láncolat végén valóban a pártvezetés áll. Úgyhogy cseppet sem csodálkoznék, ha Orbán hamarosan eltűnnek akkumulátort töltetni. S addig is valószínűleg egyre nagyobb pánikkal nézi az amúgy is felelősségpánikos vezér a rezgő kártyavárat.

Mert önmagában az önkormányzati választásoknak nincs közvetlen hatása a kormányzati hatalomra. Azonban a sok sértett, egzisztenciájában megingó helyi uracska hirtelen támadó „lelkiismeretecskéje” lehet nagyon is veszélyes rá, és a kleptoligarchia belső köreire.

41 hozzászólás

  • Akármilyen idétlenül hangzik,

    de mégiscsak lehet abban valami, hogy a Borkai-ügy közrejátszott pl. Tarlós bukásában

    Az persze csupán ócska bünbakolás, hogy: ártunk és qurmányunk pribékjei és propagandistái ezerrel nyomatják, hogy annak az oka, hogy elhullottak a legjobbjaik (na jó BUKOTTAK lettek) az az oka, hogy a zembereket megvezette a gaz ellen propagandája a Birkai ügy kapcsán! Azonban abban hogy: bár alapvető tény Győrben ez senkit sem érdekelt országosan mégis lehetett hatása abban lehet valami.
    De egyértelmű, hogy ez nem az ellenzék ügyessége, csak és csupán az ő saját propagandájuk balféksége. Vegyük például Karácsony esetét. A Párt média és a magát köz-nek csúfoló izékben az ellenzéki jelölt eposzi jelzőként viselte az ALKALMATLAN kifejezést.
    Erre jött a Borkai ügy. S hiába figyelmeztetett a párt központi napilapja – igaz rögtön le magánvéleményezték =)) -, hogy el kellene határolódni. Nem akaródzott, nem mintha szokásuk lenne. Helyette jött az idétlen nem egészen úgy voltozástól, a csak ráfogjákon át, egészen a büszke egy igazi belevaló magyar csődörözésig.
    Nos a választópolgár a maga kis primitív egyszerű agyával mégiscsak kapcsolt. Az még csak-csak elmegy, hogy az a mocsok zsidó Soros, meg a migráncsok tehetnek mindenről, ami félrement a fővárosban. S egyébként is ők a hibásak, ha a szemüknek akarnak hinni, s nem a Tarlós büszkélkedésének.
    Azonban igencsak egyszerű a logikai menet is. Karácsony alkalmatlan, míg a Borkai nem az! Ergo Karácsony nem olyan!!! =))

  • T.Simay Úr !
    – Egyetértünk, hogy a kormányon lévők, elvakultságukban, pancser módon álltak a mozgósításhoz…
    – Tudhatnák, hogy a hála, nem politikai kategória… Fordítva igaz, – ha valóban vannak sikerei Budapestnek, ebbe szívesen beleül egy újdonász rablóbanda, bármi áron!
    – Rossz volt látni, közelről, hogy egy csodás város, aki ennél sokkal többet érdemel, a legerősebb politikai párt hibájából meghempergett saját mocskában…

  • Mindegyik kakas úr a maga szemétdombján – mondják a falvakban. Ilyenek az önkormányzatok és a polgármesterek … a hatalom oldaláról nézve.

    Az igazi hatalom felettük álló, olykor számukra fenyegető. A polgármesterek teszik, amit nekik megenged a hatalom.
    (így működik ez egy autokrata rendszerben)

  • TOTÁLIS HÁBORÚT INDÍTUNK A FELCSÚTI CÁRAPUSKA KÉJSÓVÁR CSINOVNYIKJA, A KÖZJEGYZŐ ÉS BANKÁRMAFFIA TAGJAI, AZ ÁLSZENT
    KERESZTÉNYDEMOKRATÁKNAK ÁLCÁZOTT POLITIKUSBŰNÖZŐK ELLEN AKIK MEGMÉRGEZIK A JELENT; – ÉS ELLOPJÁK GYERMEKEINK JÖVŐJÉT‼️‼️‼️👩‍⚖️👨‍⚖️👏✅
    A MAGYAROK SZERINT A HAZAÁRULÓ NEVE: ORBÁN VIKTOR‼️‼️‼️⚠️⚠️⚠️🚸👨‍👩‍👧‍👦👩‍⚖️👨‍⚖️✅
    A MAGYAR EMBERLELKEK MEGNYOMORÍTÓI JAVARÉSZT A NEMZETIDEGEN, SZOCIOPATA, „KERESZTÉNYPOLITIKUSOKNAK” ÁLCÁZOTT ÜGYNÖK LÉLEK-KUFÁROK, ÁTKOZOTT NEMZETRONTÓK ÉS SORSTALAN TÖBBES ÜGYNÖKÖK; – AKIK DINASZTIKUSAN LEURALTÁK/JÁK ÉS KIFOSZTOTTÁK/JÁK MAGYARORSZÁGOT❗️😱👩‍⚖️👨‍⚖️

  • slapaj
    2019 október 16
    5:48 de.

    Peg már hogy sajnáltam hogy hálistennek nem látlak itt.

  • slapaj
    2019 október 16
    5:48 de.

    „Rossz volt látni, közelről, hogy egy csodás város, aki ennél sokkal többet érdemel, a legerősebb politikai párt hibájából meghempergett saját mocskában…”

    Kivételesen egyet értünk.
    Ezért nem bánom, hogy Taplópityu elment a színről. Legfőbb ideje, hogy a Fidesz hibájából összemocsokolódott főváros kikecmeregjen a politikai okádékból.

  • Szép összefoglaló Pálos Rendtől…
    Slapaj nem hiányolt senki valóban, mint Geyzánk mondja, de már azt se értettük, hogy hogy kerültél ide? Annyi tömény butaság csak a verhetetlen Bodától hangzott el, mint tőled.

  • „Van ami nálunk nem fér bele…” – mondta Orbán a kihelyezett Balatonalmádi ülés előtti nyilatkozatában a Borkai üggyel kapcsolatban! Vajon mire gondolt, a kurvákra, a kábítószerre, a korrupciós ügyekre, vagy így együtt az összes mocsokra? Ezzel kapcsolatban néhány kérdés merült fel bennem is mint gondolom, rajtam kívül sokakban

    1. Ha a Fidesz „erkölcsiségébe” ez nem fér bele, akkor miért Borkai kapja meg az esélyt, hogy lemondjon, miért nem zárták ki rögtön, azonnali hatállyal a pártból, természetesen a meginduló vizsgálatokkal egyidőben – ha már egyszer nem fér bele!

    2. Miért kellett ehhez közel két hét Orbánnak, hogy rájöjjön, meg kell szólalnia neki magának is, ha már egyszer ő ennek a társulatnak a „vezetője” és mindenhatója egy személyben?

    3. Ha a Fidesznek nem fér bele, vajon a győrieknek belefér? Mondhatnánk, hogy ők választották meg, de talán nem kellett volna még a választások előtt, ahogy ismertté, és egyértelművé vált az ügy, visszahívni a Fidesz színekben induló jelöltet? Ha a párt határozottan kihátrált volna mögüle, Borkai max. függetlenként indulhatott volna, ha mer. Az mondjuk elég beszédes lett volna a választópolgároknak – talán még a bodahitűeknek is – ha szembesülnek vele – még időben – hogy a Fidesz miként vélekedik Borkairól és ügyéről!
    De nem vélekedett sehogyan sem, Orbán nem szólalt meg, sunyin és gyáván kivárt, minden attól függött, tud e nyerni Borkai? Ha igen, akkor kíméletesen ráveszik a lemondásra – ha csak mutatóban is hogy azért történik valami! – ha nem nyert volna, gondolom, kirúgják!

  • Simay Úr!

    Nemcsak a vesztes jobboldali polgármestereket,hanem a rájuk szavazó kerületi lakosokat is sokkolta az eredmény,főleg azért,mert esetleg több cikluson át is jól dolgoztak és a kerület
    lakóit képviselték,sokat adtak,nem lopták szét a vagyont,nem voltak mínuszban!
    (mint az én kerületelemben is!!!!!!!!!!!)
    De sebaj …több helyen is történt csalás,megvesztegetés a Momentum és a Párbeszéd részéről,(lefizetett egyetemisták)amire remélhetőleg fény derül?!!!!(bizonyítékok is vannak…..!)Amúgy meg, ahogy a másik cikknél is írtam,ugye nem biztos,hogy kitöltik a következő ciklust?…pláne,ha a sok buta, primitív kerületi lakos rájön,hogy piszkosul átverték,becsapták őket,….,és ugyanez vonatkozik a tájékozatlan,sötét,hazug és jellemtelen
    Karácsony főpolgármesterre is!!!!aki még Demszkyt is felülmúlja(na észben nem tudja mert nagyon sötét,csak hiteltelenségben,hazugságban…)
    piszkosul átverték,becsapták,és esetleg tüntet….és ugye jogosan!!!!!!
    Amúgy Borkairól kiderült,hogy a szexvideó ellenére(ami tényleg égő volt) jó polgármester és a munkája miatt rá szavaztak!
    Na ezen lehet a drogos,tolvajbandának mérgelődni…!
    Na részvétem a várható jogos tüntetések miatt…de nem kell
    senkinek aggódni,mert ugye a szemkilövés kiment a „divatból”akárcsak Fletó….!
    Na pá!

  • Nem mellesleg ,aki a csalást igazoló bizonytékról értesül,annak joga van erről az illetékeseket tájékoztatni,a becsületes és jelenlegi vesztesek ezt ugye meg is teszik….tehát nem kéne előre a „medve bőrére”inni……lesznek még kellemetlen percek sokaknak……na erről ennyit a reklám alatt!

  • Mellesleg a mocsárban nem a város,hanem az ellenzék hempereg,amelyet a mocsár reméhetőleg hamarosan(!!!) el is nyel!!

  • Boda Marcsi
    2019 október 18
    2:31 du.

    Hát ha nem lopták széjjel a kerületeiket,
    akkor most miért az éj leple alatt szállítják
    furgonokkal ki az önkörmányzati épületekből az iratokat ?
    Videofelvételek készülnek ezekről az akciókról !

    Te idióta.
    Nem tudsz semmiről semmit,
    de azt nagyon.
    Olyan vagy mint barátod Gurltiz:
    Idejön az az az idióta és azt tanécsolja nekünk, demokratáknak, hogy menjünk vissza Ázsiába.
    Oszt közben nem veszi észre hogy épp a minap volt Orbán a Türk Tanácsban, mint díszvendég.
    Csakhogy tudd : A Türk Tanács Ázsia legmocskosabb diktátorainak a közös szerveződése.
    Gondolom imádottad tanulmányúton volt ott, hogyan tudná alkalmazni itthon az ő „nagyszerű” eredményeiket a nép totális jogfosztottá tételének rögös útján.

  • Bodától lejött itt egy nagyszerű mondat:

    Hogy „Karácsony még Demszkyt is felülmúlja!”

    Remélem, prófétálás, így minimum a 20 évet ö is kitölti …

  • Geyza!

    A mi kerületünket nem lopták széjjel,sok fejlesztés volt és minden korosztálynak sok juttattás,meg ugye nincs mínuszban az önkormányzat,de majd most lesz,úgy mint Karácsony Zuglója…..Már megint nem vagy képben…anúgy Zuglóban Horváth Csaba utód majd gondoskodik arról,hogy még nagyobb mínusz legyen,Gergely meg elintézte Brüsszelben,hogy majd az ellenzék
    által szétlopott kerületek „támogatást” kapjanak…..

    Amúgy Gabriel „humorán” jót derültem,Demszky nem volt hülye,csak tolvaj és ugye vége azoknak az időknek,amikor akkora lopást,rombolást büntetlenűl meg lehet úszni,mint amit ő követett el,meg ugye nem kell hozzá még öt év sem,hogy Karácsony munkássága…..kiderüljön,esetleg máshol….kap öt évet jogerősen….!

  • Mellesleg több jelző is megjelent az ujságokban az ellenzéket illetően…(nem tőlem származnak és csak idézem): moslékkoalíció,…trágárkoalíció….,tolvajkoalíció….
    Na van benne igazság,persze köztük is akadnak elvétve tisztességes kivételek(emberek)!

  • Amúgy Besancon kicsit el van tévedve…ugyanis Borkai bár szexbotrányba
    keveredett(pornó videó jelent meg),de ugye a drogos,lopásokítók az ellenzéki
    oldalon szerepeltek a TV csatornákon és az újságokban,ha nem tévedek?….,és ha mint polgármester csalt, lopott,vagy rossz volna,akkor ugye a kerülete lakosainak többsége nem rá szavazott volna?(hitelesen és
    ben csalással..)
    Na lapoztam!

  • Geyza
    2019 október 18
    5:25 du.

    Boda Marcsi
    2019 október 18
    2:31 du.

    Hát ha nem lopták széjjel a kerületeiket,
    akkor most miért az éj leple alatt szállítják
    furgonokkal ki az önkörmányzati épületekből az iratokat ?
    Videofelvételek készülnek ezekről az akciókról !

    ———————————————————

    Jaj Geyza, miért , miért, hát micsoda kérdés – természetesen azért , hogy ne zavarja napközben a hivatali munkát….! Igaz, hogy ezt hétfőn de. simán megoldhatták volna egy egyeztetett órában, de hát Istenem! Vedd észre, hogy jót akartak, és különben is csak a könyveit szállíttatta el az I. kerületi volt pm. olyan sürgősséggel, hogy vasárnap éjjel 1 órakor kellett megrakni a teherautót a dobozokkal, aztán elszállítani a pm. – természetesen – várbeli olcsó bérű lakásához, majd miután észlelték, hogy követőik voltak akik az egészet videózták, nem rakodtak le, hanem tovább hajtottak! Hát mi ebben a gyanús vagy a meglepő?

    Az egészben egyetlen meglepő dolog van számomra legalábbis) hogy az ellenzéki pm. a maga stábjával és aktivistáival ezt nem kombinálta bele az aznap éjszakai történésekbe, és túl jóhiszeműen azt gondolta, hogy végre ünnepelhet és bulizhat egyet a többiekkel együtt, ahelyett hogy őrt álltak volna a sarkon, újukkal a telefonjaik gombján, hogy azonnal rendőrt hívjanak!

  • Boda Marcsi
    2019 október 18
    4:10 du.

    „Nem mellesleg ,aki a csalást igazoló bizonytékról értesül,annak joga van erről az illetékeseket tájékoztatni”

    Hemzsegnek a bizonyítékok Borkai ellen a lopásra évek óta, csak Magyarországon a barátok ellen nem indul semmi – ezt Ön is nagyon jól tudja. Főleg attól a Polt Pétertől, akinek nyaralója ugyanabban az apartmanházban van mint Borkainak. „Teljesen véletlenül.”

    Tetszik tudni Marika néne?! Így megy ez az autokrata pártállami rendszerekben. Pikó ellen egy homályos fotó elég volt, hogy kiszálljon a fél budapesti rendőrség – megfélemlítés végett, mások ellen még az OLAF jelentés sem elég. A kormány inkább az EU-nak visszafizettette velünk magyar emberekkel azt amit Tiborcz ellopott saját magának és rokonainak, csak ne kelljen elszámolni. Nem Ő fizette vissza, hanem az államkincstár, mindannyiunk pénzéből.

    Dehogy tetszik tudni, hisz Ön propagandát néz csak élő egyenes adásban, a valóság helyett. Védje csak a lopós, pornós, tolvaj, korrupt elvtársait mindenhol és mindenáron gondolkodás nélkül. Ezek szerint nem áll Öntől távol ez a habitus. Legalább lenne haszna abból, hogy földsötét, de hogy ingyen árulja a hazát, az mindennek a teteje Marcsi.

  • Na de kérem! Úgy tudom, Borkai már nem fideszes. Vagyis ő egy korrupt, kurvapecér bulzós ELLENZÉKI polgármester már szerda óta!!!!!!

    Marcsi, ne hagyd magad! 😀

  • Besancon
    2019 október 19
    2:22 du.

    Igazad lehet.
    A Kormányoldal telisteli van jóravaló, böcsületes magyaremberekkel.

    Megmondotta OIM* is: az ő kerületét nem lopták széjjel.
    Sírva is fakadok minnyá a boldogságtól: egy böcsületes kerület-vezetés. Hááállellluuujjáááá 😀

    *OIM = OIM*

  • HunCanada
    2019 október 19
    7:50 du.

    Azt hiszed kukkot is értett ebből a szinte négyéveseknek is könnyen érthető magyarázatodból a hülye banya?

    Kesernyés záptojászsagú fingása sincs mi történik és miért.
    Úgyanis ő idióta.Az agya egy bites. Olyan mint egy karácsonyi kisharang: Ha megrázzák akkor csilingel egyet.
    Mindig ugyanazt : Tallalla..trallala..immáron 10 év óta.Amióta én itt látom az ostobaságait.

  • Geyza, nem értelek. Képes lettél volna azt a szegény bukott polgármestert aznap éjjel megfosztani kedvenc Thomas Mann regényének olvasásától? Csak mert megbukott?

  • HunCanada „néne vagy tata”?ki tudja,lehet,hogy többnemű?…..
    Főleg a maga és a Geyza szellemessége lenyűgöző…,de a többiek szánalmas erőlködése,bunkósága is figyelemreméltó…..
    Nem adhatnak mást,csak a mi a „lényegük”..!

  • Alma!

    Neked meg külön részvétem…..!
    Jót röhögök rajtatok!

  • Boda Marcsi
    2019 október 18
    2:31 du.

    El tetszettél tévedni. Illetve a trolttartód láthatóan nem készített fel Téged sem a helyzetre. A cikk ugyanis nem arról szól, amit írsz, hanem arról, hogy a vesztes polgármeseterek kontraszelektáltsága, felkészítetlensége, felkészületlensége kapcsán mennyire kilóg a Fidesz személyi kultuszos lovának a patája.

    Mocsárilag számold már ki, nem ne számold mert az nehéz fizikai munka az általad még hasznáét abakusszal, nézd már meg, hogy GDP-arányosan mekkora befizető a főváros, és ehhez képest mekkora a visszaforgatott fejlesztés. Az orbanista önkormányzati törvény maga a mocsár. Sajnos az nem változik, de a városvezetés nem feltétel nélküli fenéknyalogató, akkor már megérte.
    Amúgy persze egyébként is szétnézhetsz. Furcsa módon számos kerület, terület van, ahol a vezető váltása szinte fel sem merült. Éppen azért, mert pl. Pokorni sem arról híresült el, hogy helikopterrel ment kurvázni.
    Tényleg jó lenne, ha cserélnéd a pártösszekötődet, mert az is egy nagyon kontraszelektált marha lehet.

  • terhelt Geyza!

    Biztosan megint részeg vagy….ugye én nem a szétlopott Zuglóban
    lakom,ahol a lakókat meglopták,semmit nem kaptak…hanem egy olyan kerületben,ahol
    sok kedvező és jelentős juttatást kaptuk (több ciklus óta!!!),de majd most fogják szétlopni,a szavazókat megrövidíteni……amig persze tűrik…!
    Te egy igénytelen alak vagy,az is elég ha piára telik ….
    Részvétem!
    Na pihizz le…!

  • Alma4
    Abban igazad volt,hogy Borkai már nem Fidesz tag,de ugye ettől még nem lett sötét ellenzéki polgármester….gondolkozz,ha néha nehéz is…!

  • HunCanada!

    Rossz hírem van: a normális szavazok körében tényleg hemzsegnek a bizonyítékok az ellnzéki csalásokat illetően……Na lesznek jogi lépések…!

  • Boda Marcsi
    2019 október 20
    2:28 du.

    bárcsak értene egyszer egy, csak egy mondatot. Nem a választási csalásokról beszéltem maga széltoló! Hanem Borkai ügyei körül hemzsegnek a kézzel fogható bizonyítékok. De maga ne értse a mondatokat, ne értse, hogy mi zajlik Magyarországon. Maradjon földsötét birka.

  • Valóban nem lett Borkai ellenzéki. Ami nagyon helyes. Egy valaha volt bajnok, aki képes volt ennyire lecsúszni morálisan, az igazán csak egy orbanista jobboldali lehet. A Te embered. Egy utolsó korrupt, síboló csirkefogó lett a jelek szerint.

  • „Boda Marcsi
    2019 október 20
    2:25 du.

    Alma4
    Abban igazad volt,hogy Borkai már nem Fidesz tag,de ugye ettől még nem lett sötét ellenzéki polgármester….gondolkozz,ha néha nehéz is…!”
    __________________

    Ezt a szavadat ne feledd!
    Adok rá egy hónapot, és te fogsz a legnagyobb diadalhahotákat hallatni, hogy tessék, az ellenzéki Borkai micsoda orgiákat szervez közpénzből! Hijjjába, ijjjjen a zellenzék!!!!

    Ne becsüld le magad, Marcsi. Ahogy Hofi mondta rád:

    https://scontent.fbud5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/72294814_2566340346813364_2909258413626097664_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_oc=AQndpL_B0c8lVq9M5bWDKWU3GoRNawSkfovqr0NPisiK6izBaUFrVYMpI1RVMRGmes4&_nc_ht=scontent.fbud5-1.fna&oh=7141a09d33603eff323034b4e2f50566&oe=5E249BC8

  • l/ Andrew!!!

    A mi kerületünk polgármestere bizonyított 3 cikluson ketesztül,és csupán az ellenzéki aljasságra nem készült fel kellőképpen….

    2/ HunCanada én mindent pontosan értek és nem vagyok csökkent elméjű és főleg kétségbeesett fanatikus hazudozó,mint itt többen esetleg maga?..

    3/ AMÚGY ugye az bár ha kellemetlen is ,ha a egy képviselőről szexvideót közölnek,de a drogozás,lopás,csalás talán kissé
    nagyobb vétség?,pláne a lopást,csalást a kerület lakói ekkne követik el…

    Na összességében „nagy az Isten állatkertje”..vannak félelmetes,de tisztelhető okos értelmes,vannak kedves és szerethető szintén okos állatok,de és vannak kártékony ész nélküli ragadozók,férgek és undorító patkányok is…..akiket általában írtanak!
    Na mivel nekem van modorom,nem akarok személyeskedni,így javaslom,hogy „némi önkritikával” mindenki sorolja be magát a megfelelő kategóriába….!
    Amúgy köszi én jól vagyok,nincs kisebbségi érzésem az itteni”észlényekkel” szemben:sem észben,sm jellemben…!
    Aggódni sincs okom a jövőt illetően,mint itt egyeseknek,akiket részben sajnálok,de a többségüket josogan megvetem4
    Na remélem,hogy mindenki megkapja ami neki „jár”,amit kiérdemelt!
    kk

  • Orsós Elemér

    Így van ez kedveskéim, aki túl magabiztos, az úgy járhat mint Antall József és Horn Gyula, akikért kár volt, a maiakért már nem annyira!

  • Mivel a „pááá”cikk betelt(vége…) itt fogadják el az őszinte részvétemet,és,akik arra rászolgáltak a megvetésemet ….mind a tájékozatlan, mind a fanatikus,mind a hazaáruló és az ezen felül még terhelt hívek is,és gondoljanak a nagy bukásra(ami ugye nemsokára bekövetkezik és nem véletlenül???,lesznek akik hatékonyan segédkeznek benne..)!
    Na most már tényleg pá!

  • Boda Marcsi
    2019 október 21
    2:37 du.

    Marcsi, de hiszen maga mondta, hogy nem is tud Borkai földügyeiről. Ez azt jelenti, hogy nem tájékozott! Vagyis bevallotta saját maga, hogy TÁJÉKOZATLAN. És ezzel azt is elismerte amit évek óta mondanak magának, hogy a propaganda hírforrásai, azok eltitkolják a valóságot és hazudnak, hiszen nem tud róla. MAGA mondta Marcsi. Innentől Önt saját bevallása szerint is lehet tájékozatlan Boda Marcsinak hívni, és egy szava sem lehet rá.

  • Tüske Zsófia

    Erdély, Székelyudvarhely: 2003-ban a fidesz biztatására az RMDSZ ellenében megalakult az MPSZ, melynek elnöke a város polgármestere, a faipari technikus, Szász Jenő lett. 2005-ben Székelyudvarhelyen kiöntött a Küküllő és néhány óra alatt elöntötte a part közelében lévő házakat. A székelyek segítséget kértek, és Magyarországon komoly pénz gyűlt össze a károsultak számára. A román állam is a kasszába nyúlt, és megtérítette a teljes kárt, de valahogy a magyar adományok nem érték el a károsultakat. A városban ez időtől fogva komoly viszály támadta a magyarok között, főleg anyagi természetű, a város igazgatása tekintetében. Sokan támadták Szász Jenőt, aki úgy tűnt egyre inkább a saját feje után ment és a közösség akaratát nem vette figyelembe. 2008-ban, az önkormányzati választás előtt két fiatal székelyföldi politológus komoly vizsgálódás után közzétette Szász Jenő és felesége jövedelmét, valamint mellette 2003 óta elért vagyongyarapodását, és feltette a kérdést: ugyan miből telt a polgármesternek ilyen mértékű vagyongyarapodásra a várostól kapott fizetéséből és a felesége tanítónői jövedelméből? Nos, a székelyek bölcsebbek voltak, mint a „tápos” magyarok és úgy kivágták Jenőt a város éléről a választáson, hogy meg sem állt Budapestig, ahol orbán jól kitömte stallummal: ő lett a Nemzetstratégiai kutatóintézet milliárdokkal kistaffírozott igazgatója.
    A történet annak kapcsán jutott eszembe, hogy itt bezzeg a választópolgárok nagy része nem hisz a saját szemének sem, és Bodához hasonlóan, aki bőven szórja eposzi jelzőit azokra, akik mégis csak látják azt, miféle fosztogatás megy itt. Persze egy kicsi baksis nekik is jut, karácsonyi vásárlási utalványocska, némi krumplicska, rezsitámogatásocska és ők ezzel be is érik, sőt, hálásak érte. Lehet, hogy a kedvükért azt is helyeselik, hogy a kurdok népírtását magyar nemzeti érdeknek mondja a külügyminiszter.

  • Boda
    okt 21.2:23

    3/ AMÚGY ugye az bár ha kellemetlen is ,ha a egy képviselőről szexvideót közölnek,de a drogozás,lopás,csalás talán kissé
    nagyobb vétség?,pláne a lopást,csalást a kerület lakói ekkne követik el…

    ——————————–

    Pontosan, ahogy mondod, ezért követelik – most már nem csak az ellenzék – hanem a Fideszes megmondó emberek is (a vezér helyett, aki továbbra is lapít Borkai ügyben)a jó pm. végleges távozását! Vagy nem hallottad netán amint Kósa Lali az ő eperajkaival azt bírta ragozni, hogy „Borkainak le kellene mondania a polgármesterségről” (is)! Noha bíztak a nagyívű győzelemben és reménykedtek hogy a szexbotrány majd elül, de láthatóan ez nem így működik: a győzelem soványka, nem annyira meggyőző a fölény, a közvélekedésben pedig hosszú távon többet árt a Fidesznek mint használ már amennyiben a fidesznek még lehet ártani! Borkai cselekedete nem merül ki ugyanis a botrányos szexvideóban – még akkor sem ha te ezt így tudod!

    Bizony jól mondtad, a szexvideó még így, önmagában nem annyira ( bár egy nagyváros pm.- re esetén ez sem magánügy) de a droggal, lopással és csalással fűszerezve már ki kell hogy üsse a biztosítékot – Borkai mester pedig mindezt elkövette, csak egy kis figyelem és szándék kellene hozzá a főügyész részéről, és máris rájönne, van itt teendője bőven! Bár, amint hallom, most valami vérszegény nyomozgatás megindult, kérdés, mi lesz és mikorra lesz eredménye!
    Te, aki mást sem teszel mint „tájékozódsz” a különböző újságokból médiákból , tv-ből, tudhatnád mi mindent rónak jelenleg Borkai terhére, nem szedem pontokba, tudod te ezt magadtól is, ha félreülsz egy reklámszünetben a hokedlidra, egész ügyesen fel tudnád sorolni! Borkai egy nagyváros sok éve hivatalban levő polgármestere, olimpiai aranyérmes „példakép” – Lackner Csaba pedig az egyik fővárosi kerület testületi tagja! Óriási a különbség a betöltött hivatalt illetően, erkölcsileg azonban semmi – ezzel együtt Lacknert felszólították a lemondásra, mandátuma visszaszolgáltatására, és megindult a vizsgálat mely kideríti az igazságot – valós e a képsor, vagy manipulált a felvétel. Borkai esetében megy a mismásolás, az elkenés az időhúzás! Pedig sokadszorra mondom, nem a botrányos videó a legnagyobb bűne, hanem a mögöttes cselekmények, a lopás, csalás, visszaélés és hazudozás – no meg a drog, ha volt – ám ezt kellene kideríteni a ügyészségnek, már eleve hivatalból, és nem feljelentésekre várni!

  • Na azt hiszem túlragoztuk a témát,megírtam amit akartam,tényeket,a véleményem,így nincs értelme annak,hogy ismételgessek,az értelmesek felfogják,…..kívéve a fanatikus híveket ,akik erkölcsi megítélés tekintetében sem tárgyilagosak.(a drogosokat,tolvajokat,az igazi bűnözőket felmentik…)ami pedig egyes trágár (balos kultúrával rendelkező…)híveket illeti azokra pláne nem érdemes több időt szánnom!
    Csak förödjenek tovább a baloldal „tiszavirág életű győzelmében”,amit a rájuk jellemző megvesztegetéssel,csalással
    értek el!
    Amúgy a bíróságok,az ügyészség a bűnözőket többnyire nem pártállá,hanem az elkövetett dolgaik alapján ítéli el!

  • Amúgy Besancon és a nálánál is fanatikusabb,tájékozatlanok gyengébbek kedvéért:

    A TV (több csatorna!!!)egyenes adásban,hanggal ás képpel közölte
    a drogos,tolvaj L. képviselő „produkcióját”,)sőt még Karácsony
    Gergő is igazolta, propagálta,mint „hűséges” ellenzéki szövetséges….
    Hát mind mondani szokták „nagy az Isten állatkertje”,amivel egyre inkább egyetértek……,de ugye én inkább emberekkel társalgok,és azok közül is a hitelesebbekkel,főleg értelmesebbekkel!
    Jobbulást kívánok!

  • A Pááá! cikkhez(mivel már betelt:

    Almácska amúgy ne aggódj feleslegesen,Borkainak ha pornózott is,talán volt annyi esze,hogy gumit húzott?….de ha nem és felelőtlenül,véletlenűl felcsinált volna valakit,akkor sem születne tőle olyan terhelt alany,mint itt némelyek,például Geyza….!
    Na most már tényleg pá!

  • Búcsúzóul!
    Alma!
    Azt,hogy kik is a „ribancok „Te nem tudod eldönteni,vagy nem akarod?minősíteni….persze én sem,de van véleményem,látok -hallok,és főleg
    vannak csalhatatlan megérzéseim,bizonyítékaim,de oda se neki
    szerencsére nem ez a legfőbb kérdés a témával kapcsolatban,meg sem,hogy kik is a stricik…..!