A győztes nem teheti meg, hogy a kisebbségbe szorult elképzeléseket eltapossa, erőszakkal, diktált törvényekkel megsemmisítésükre törjön

2019 október 20 10:42 de.64 hozzászólás

Karácsony Gergely budapesti főpolgármesternek, valamint az ellenzék színeiben a minapi választások nyomán polgármesteri, képviselői mandátumhoz jutott tagjainak nem a jelenlegi magyarországi kormányerő a legnagyobb ellenfele, legfeljebb ellensége. Állítom ezt annak ellenére, hogy nincs semmi kétségem: a magyarországi első szolga békülékenynek tűnő szavai mögött nincs fedezet – pontosabban megértés. Hiszen a kormányfő azt mondta: Karácsonynak meg kell adni az esélyt, a kormány ezért tartja magát a Tarlós főpolgármesterrel kötött megállapodáshoz a fővárosnak a központi költségvetésből juttatandó „támogatás” ügyében.

Két baj is van ezzel a kijelentéssel. Az egyik: Karácsony Gergelynek és csapatának nincs szüksége „esélyre” a kormánytól – az esélyt a 353 ezernél is több választótól, a szavazott polgárok 50,86 százalékától kapta. Pontosan úgy, ahogyan a többi városban, és néhány kisebb településen is, ahol az ellenzéki jelölt a helyi lakosoktól kapta az esélyt az irányításra. Annak ellenére, hogy a kormányerő mindent bevetett az ellenzékiek ellen.

A másik, nagyobb baj, hogy úgy tűnik: a Fidesz feje nem értette meg: Magyarország – pont úgy, mint minden normális állam polgárainak összessége nem egyforma, nem gondolkodik azonosan. Sőt, a többség sem azonos és állandó: a választók többsége hol ezt, hol azt gondolja helyesnek, jó útnak. Ezért az irányításra adott ajánlatok (a politika) győzelme időleges, és a győztes nem teheti meg, hogy a kisebbségbe szorult elképzeléseket eltapossa, erőszakkal, diktált törvényekkel megsemmisítésükre törjön. Ahhoz pedig végképp nincs joga, hogy azt, aki a haza, a nemzet boldogulását másképp képzeli – pl. nem a „nemzeti burzsoázia” mindenáron, minden eszközzel való megteremtésében, azt árulónak bélyegezze. A kormányfő ezúttal nem használta kedvenc szavajárását, hiszen tudja: ha nem sikerül végre konszolidálnia uralmát, összetörhet „a haza atyjáról” évtizedek óta farigcsált szobor. Ezért az árulózást egyelőre ráhagyja némethszilárdságú, konyabajszú talpasaira.

Illusztráció: Phillippa Dwyer – Many Colours

De ez legyen a magyarországi – méltatlanul kivégzett – konzervatív, keresztény és jobboldali erők dolga. A hóhérmunkát a soviniszta, irredenta „egyatábor” végezte el.

Mellékszál: a központi költségvetés – amely felett természetesen a mindenkori parlamenti többség diszponál – majd ötödét a fővárosi adófizetők adják össze. A bevételek 99 százalékát viszont a központi költségvetés elvonja – hogy aztán a kormányerő „nagylelkűen támogatást” adjon. Félreértés ne essék: természetesnek, sőt kötelezőnek tartom, hogy a gazdagabb települések jövedelmeiből részesüljenek a falvak, városok – nekünk fővárosi magyaroknak is érdekünk, hogy a nemzet egésze jusson élhető környezethez, elérhető közszolgáltatásokhoz (út, rendelő, iskola stb.). De legalább ne utáljanak ezért. Márpedig úgy tűnik, a ner most majd a vidék-város mindig is megvolt ellentéteinek felkorbácsolásával akarja megerősíteni agyaglábú hatalmát. Sajnos a nemzetközi körülmények is segítik majd: hiszen a Türk Tanácsban a török invázió üdvözlése újabb százezernyi menekült érkezését vetíti előre. (Jelzésértékű, hogy a magyar diplomáciai naptárban ismét szerepel Erdogan látogatása, egyes hírek szerint Putyin elnöké is.)

Mit tartok a fent vázolt lehetőségekkel szemben mégis a Karácsony személyével jelzett politikai irányzat legnagyobb ellenségének? Mi magunkat. Élünkön a magyar nyilvánosságban apró szigetekként létező ún. „független” megmondókkal.

64 hozzászólás

  • Az a szép, h Karácsony Gergelyék törekednek a demokratikus szabalyok betartására es ezt a fidesznyikek minden esetben habzoszájjal követelik is, amig ők a másik oldalon sárbatiporják es csak a sajátjaikat hozzák helyzetbe!

    És ez mégszigorubban igy lesz ezután!

  • Ebben a témában az a szomorú, hogy kicsiben itt is ez történik. Kaptam most íziben hideget-meleget, szerencsére Almási Alma legalább a lebunkózástól megvéd. Remélem más se fog fókának nézni, s nem akarja olajlámpását velem feltölteni.

  • idézet :”””” Mellékszál: a központi költségvetés – amely felett természetesen a mindenkori parlamenti többség diszponál – majd ötödét a fővárosi adófizetők adják össze””””
    Margitka !!! ::: Ezek az adófizetők Magyarország fejére ültek rá több száz éve !,egymást követik — persze elfelejtik gyökereiket , sokan vidékről származnak–no persze ön eredetileg nem .
    Elfelejti , hogy szeretett –45-től rendszerében mindent pestről indítottak , mert itt volt a pénz ,itt volt az összeköttetés,.IDE tették a vállalatok KÖZPONT-jait, majd aki méltóztattak „VIDÉKEN” fiókokat csinálni,amelyek felett ott lebegett a megszüntetés, létszámcsökkentés örökös félelme!!! Ugye ezt nehéz elképzelni a pesten született páholyból!!!??? Ugyan , vajon miért is nem tetszett a 60-as,hetvenes években tiltakozni e szokástól és miért is nem harcolta ki ,hogy Záhonyba,vagy Nagyecsedre,Biharkeresztesre,Harkányba,Csurgóra,Letenyére,Szentgotthárdra,Beledre,Ácsra,Karancskeszire,Hidasnémetire,stb—és itt a kör bezárult , de sorolhatnánk az ország közepét is!!! ezen falvakba , városokba tették a pesti régi nagy cégek központjait, vállalatainak fő részét——— mert akkor most ezek is dicsekedhetnének,hogy mennyi adót fizetnek!!!!!!DE Ön és Önök csak „””vidékieknek””” tekintették ezeket a részeket és „”” lemegyünk vidékre hozzájuk”””!!!!!
    Ezt a fajta gondolkodást nevelték Önbe pesten!!! Mert ugye itt alakultak ki a „FEJESEK” gyülekezete , akik mindig többet kerestek,mint a vidékiek,ha e szerint járt , jártak volna el —- a vidéki emberek is el tudnának dicsekedni , mennyi adót fizetnek!!!! De Önöknek a „”” fekete vonatok””” kellettek,és amikor leszálltak a vonatról—-undorral fordultak el e emberektől—mert büdösek!!!
    Hát nem törekedtek dicső éveik alatt,hogy a vidéket felemeljék , amit viszont tettek a „”” rendszerváltás” idején:::: összeomlott —– a vidék ott maradt munka nélkül –No de pesten a fejesek ekkor is jó pénzeket kerestek,volt miből adózni.Most is a pestiek emelik fel az átlagkereseteket , mert rendkívül sok ” vízfej cégek, állami intézmények ” vannak itt amik most is ontják a béreket!!! Ön , Önök nemigen tudják mit jelent közmunkából élni,ide juttatták a vidéket,mert a régmúltból semmi ipar nem maradt , amiben megkapaszkodhattak volna ezen emberek.A TSZ-eket szétverve az a kevés ipar is csődbe ment!
    No és most meg nem tetszett,hogy a vidék is fejlődött valamit???hiányoztak a pesti „csókos ” fizetések–és még mindig a pestiek akarják megmondani mi legyen vidéken— mert pesten a forradalmárok veszik kezükbe a hatalmat,a vidék már megunta ezt a felsőbbrendűséget a pestiek részéről-remélem nem fogja soha felvenni a” pesti liberialista ” gondolatokat és ki fogja követelni méltó helyét és az évszázados lemaradás,lemaradásra ítélt életformát száműzni fogja pestre,hogy elmondhassa :::: ötödénél több adót fizet , mint pest! és akkor nem lesz érdemes pesten születni
    üdvözletével

  • Érthetőbben a fönti megszólalásom: nincs közös nevezőnk, és nagyon úgy tűnik, még évtizedekig nem lesz. A politikai irányzatok egymást akarják legyőzni, s aki nyert, uralkodni akar.

    Ez figyelhető meg itt a mi kis közösségünkben is, értelmes érvekkel alátámasztott párbeszéd nincs, csak kinyilatkoztatások. Pl. ma az egyik kommentelő szerint ugyan „diagnosztizálok”, csak nem látom a daganatot. A másik szerint a „balhés kis csoport” sörösüveg-dobálós ténykedését éljem át a saját testemen érzékelve az elhajított üveget – volt frappánsnak vélt válasza a másiknak egy 150 ezres tömegen átgázoló rendőrkarhatalmi támadásra.

    Mi lehetne egy közös nevező? Nem tudom, könnyű az amcsiknak, nekik ott a franciáktól kapott szabadságszobruk, amit először lát meg az emigráló, s aminek látványa megdobogtatja a másod és harmad generáció szívét is, mert eszükbe juttatja felmenőiket.

    Nálunk nem találni, és nincs is ilyen közös nevezőnk. Tehát marad a viszály. Ez egyben a válaszom e cikk címére. És a Fidesz meg is teszi, ahogyan eddig is tette.

  • A VÉGREHAJTÓMAFFIA HALÁLOSZTÓI MAGYAR ÁRTATLANOK VÉRÉBŐL ÉS VEREJTÉKÉBŐL SZERZETT CSILLIÁRDJAIKBÓL MOST ÉPPEN AMERIKAI „KIKÉPZÉSEN” TANULTÁK A KIFOSZTÁS FINOMABB TRÜKKJEIT – AMI „ÚGYMOND” KEVÉSBÉ TESZI ŐKET GYILKOS FENEVADDÁ A GYARMATOSÍTÁS ALATT ÁLLÓ ORSZÁGOK LAKOSSÁGÁVAL SZEMBEN!!!
    ROSSZ HÍR ÉS A JELENLEGI TAPASZTALATOK AZT BIZONYÍTJÁK, HOGY MAGYARORSZÁG VÉRSZOMJAS KIFOSZTÓINAK EZ MÉG MINDIG NEM SIKERÜLT!!!
    https://24.hu/belfold/2011/10/19/alomutazason-dozsoltek-a-birosagi-vegrehajtok/?fbclid=IwAR1ahe_Sm08pI99lWZeiyDxm6W2eJA1Yw7M9rMqji-tvqO2XBnyjdlxUaZ0

  • A „független”
    megmondók zsebének tartalma a Hatalom jóindulatának
    a függvénye.

  • ugye, hogy ugye?

    …”hiszen a Türk Tanácsban a török invázió üdvözlése újabb százezernyi menekült érkezését vetíti előre. (Jelzésértékű, hogy a magyar diplomáciai naptárban ismét szerepel Erdogan látogatása, egyes hírek szerint Putyin elnöké is.)”…

    az usa külügyminiszter éppen most nyilvánította örök barátsággá a török-usa-nato szerelmet O1G csak másol! a menekülteket első körben nem a törökök hozták létre hanem a nato a beavatkozásaival a „bárholba”, „ahová mikor nato be menekültek ki” lásd lybia, afganisztán, szíria, yemen, szomália, gázából még elszökni sem lehet, délamerika északra vándorol és ott nem fogadják örömmel van kerítés, meg vasketrec gyermekeknek

    a világ ilyen eccerűke… ki kell vonúlni mindenhonnan ahol jogtalanúl behatoltak a bárkik és máris egyszerűbb a lehányzó fekvése… nem az erdogán és nem a putyin a hibás hanem a demokrácia sőt demokráciák, meg a brexit,

    az, hogy O1g és csatlósa a szijjszaggató wckefe frizurás mit csinálnak az meg a forgatókönyv szerint megy egy vessző eltérés sincs benne… ezt dobta ki a dobókocka

    hahahahaha

    azt látom, hogy álmaink almájának kinőtt a humora, besancón meg borsozza, mások meg sózzák egyre ízletesebb a káemhá tortaszalonnával

  • Nos, Tóth Péter hosszú – és teljes tájékozatlanságot tükröző hozzászólása jelzi, hogy jófelé építkezik, aki a következőkben a „városit” állítja bűnbaknak. A diktatúrák legerősebb talpköve mindig is a tudatlanság volt: ezért is olyan fontos a mostani magyarországi kormánynak az oktatás tönkretétele.
    Mellesleg: Budapesten gyakorlatilag ma már NINCS iparvállalati központ, ráadásul ezek vidéki telephelyei MINDIG azon a településen fizettek iparűzési adót, ahol működtek: tehát Csurgón, Záhonyban stb.
    Ráadásul: Magyarország 1990 előtti államadósságának 80%-a vidéki ipartelepítés költségeiből adódott,mert a legtöbb kisüzem veszteséget termelt, amit a nagyvállalati költségvetésekben ki lehetett egyenlíteni a többi részleg nyereségéből. A legtöbb pár év alatt tönkre is ment a ’90-es önállósulás után.
    A téeszeket meg maguk a téesztagok verték szét, hiszen a saját, SZÖVETKEZETI tulajdonú földjeiket, állattelepeiket górálták szét, adták lelkiismeretlen kufárok MAGÁN tulajdonába! A különlegesen aljas földtörvény ma is a magyar mezőgazdaság, ezzel a falu párialétének a fő oka – de a vidék ma is makacsul ragaszkodik tönkretevőihez.
    Tóth Péterrel ellentétben én ezért nem a vidéken élőket okolom, – hanem azokat, akik ezerrel erősítik a korlátokat, magasítják a tudatlanság falait – pl. az oktatás, egészségügy szétverésével -, hogy maguk pöffeszkedhessenek főhercegi birtokokon, fényes kastélyaikban.

  • Drizari, „szolgálok és védek”… 😀

    Jól tudom, azon a bizonyos másik oldalon engem büdös liberálkomcsi hazaárulónak tartanak, ám ez engem nem érdekel. Én őket is hazámfiainak tartom, akiket raffináltan megtévesztettek, és akiket minél hamarabb fel kell ébreszteni, ha nem akarjuk az országunk végleges romlását. 77 éves vagyok, és minden tehetségemet és tapasztalatomat ebbe a felébresztésbe fektetem, ameddig bírom szuflával. Próbálj meg velem tartani…

    Ehhez elsősorban sok-sok empátia kell, amiben neveltetésem következtében én eléggé bőviben vagyok. De bizonyosan vannak sokan mások is, akiket nem vakított el teljesen a mi Chippolánk… És most kezdenek ébredezni. Ha úgyis keresztények vagytok, miért ne gyakorolnátok a szeretet és a megbocsátás erényét?

  • „A győztes nem teheti meg, hogy a kisebbségbe szorult elképzeléseket eltapossa, erőszakkal, diktált törvényekkel megsemmisítésükre törjön”

    Hogyne tehetné meg. A rendszerváltás óta ez a módi, és ugyan vajon miért módosítana rajta a hatalom? A „bevált” módszereivel, a „bevált” eszközeivel? Kedves Margit, ha így vagy úgy (meggyőzéssel, erőszakkal) nem állunk ellent, könnyen ugyanabba a csapdába eshetünk: ha már van NER, majd legfeljebb valaki más működteti… Pontosan ezt a hibát követtük el a rendszerváltáskor, azt hittük, minden automatikusan jóra fordul… Hát nem fordult.
    Most kellene észnél lennünk…

    Ne a politikusokkal kezdjük, ők úgyis oda mennek, ahová a helyzet vezeti őket. Az ország másik felével, a „kormánypárti” szavazókkal kell kezdenünk, bodamarcsikkal, ferenct-kkel… Arról nem is beszélve, hogy csak egy átlagos face-bookos kiránduláskor hány ilyen félrevezetett „magabiztossal” találkozunk…

    Épp tegnap éjjel volt egy kis eszmecserém egy magánfórumon valakivel, aki tulajdonképpen utálja Orbánt is, és Kövért éppen dühösen lekomcsizta, de amikor kikértem magamnak a komcsik nevében, hogy Kövér komcsi lenne, akkor rettentően megsértődött rám (hogy miféle jelzőkkel, azt hagyjuk…) és kijelentette, hogy nincs diktatúra, csak az idióta ellenzék fejében… 😀

  • tóth péter
    2019 október 20
    12:21 du.
    ________________

    Kedves Tóth Péter, sok tény van, amit említesz, és igaz. A baj csak az, hogy mindjárt bűnbakot is keresel, és természetesen Budapest lesz a bűnbak, mi más, mint a „BŰNÖS VÁROS”. Persze tudom, a XX. század eleje (Horthy) óta ezt harsogják „kelettől nyugatig”, miért pont te, egyszeri tóth péter gondolnál bele, hátha nem is így van. Bűnös (komcsi és zsidó) város… Szemben az ártatlan, tisztalelkű magyar falvakkal…

    Valóban sok-sok ostoba elképzelést kellene hamarjában rendberakni a FEJEKBEN, hogy egyáltalán kimenthessük magunkat ebből a mocsárból, ami nem a rendszerváltáskor, nem is a kommunista időkből, hanem még Horthy apánk idejéből – vagy, ha tetszik – a Tanácsköztársaság, majd Trianon idejéből datálódik.

    Valamikor a reformkorban, 1848-ban, és a Monarchia idejében még büszke volt a vidéki (falusi) magyar is Budapestre, ahová összehordtak vagyont, palotákat, tudást, hogy mindnyájunk helyett is ragyogjon.

    Van sok elkezdett, de még be nem fejezett publicisztikám a sifonérban. Alighanem ezt a témát is beindítom most magamban. Talán kijön belőle egy cikk… Ki más írhatna Budapestről igazat, mint akinek már a dédszülei is (két kivétellel) itt születtek…?

  • Almási Alma,

    úgy tűnik, nekem címezted: „Próbálj meg velem tartani… […] Ha úgyis keresztények vagytok, miért ne gyakorolnátok a szeretet és a megbocsátás erényét?”

    Jelzem, ateista vagyok, emlékem szerint kábé 4 éves koromtól kezdve, amikor megtagadtam este az ágyamban felmondani szüleimnek az „Én istenem, jó istenem..”et. Élénken emlékszem arra is, amikor bevezették (még alsó-tagozatos voltam) a hittant, az óraadó római katolikus pap az első óráján kizavart a folyosóra, és kitiltott minden további órájáról. És jelzem, erőszakkal, a belegyezésem nélkül kereszteltek meg három v. négynapos koromban.

    Szóval, nagyjából azóta gyűlölöm a diktatúra bármilyen formáját, legyen az akár proletárdiktatúra. De nem volt különb ettől az 1945 előtti sem, úgyhogy nem szívelem a Horthy-Szálasi hívőket se. A mai állampárt (Fidesz) szintén erőszakos, annak ellenére nem csípem őket, hogy ma már nem sikk a politikai alapú bebörtönzés és a politikai indíttatású kivégzés.

    Nézetem szerint:
    http://www.youtube.com/watch?v=2chl1c_p_VE

  • Ebben a szent pillanatban zárta le Chris a „nem mindenkit lehet megzsarolni” című témát, amelybe éppen írtam egy hozzászólást, ami elszállt… Ha Chris vissza tudja hozni mondjuk ide, jó, ha nem, én már nem fogalmazom meg még egyszer…

  • Kedves Margit !
    – Megérkezvén Macaristan-ba, először mindent csodásnak láttam, – a sok túrista, a sok szép autó, a sok szép lány, a sok jó arcú ember, a sok pozitív változás, lenyűgözött…
    – 13-a után éreztem, hogy a csatornából, húgyszagú hatalom[pénz]éhes,rosszarcú, már-már elfeledett egyedek bújtak elő… A vakolat hullik, a járdán hasra lehet esni, az autók csak a dugókban és az élhetetlen „levegőben” érdekeltek, sok a hajléktalan és szánandó nyugdíjas, stb.stb. – Budapest hirtelen rémes lett…
    – Igazad van, a sok „megmondóember” már készen áll, hogy az új főpolgármestert, „munkára fogja” a saját érdekei mentén…
    – Én nagyon drukkolok neki, mint fiatal, tehetséges politikusnak…
    – A „macaristani paradoxon”, hogy sajátjaitól, majd Orbánnak kell Őt megvédeni…

  • Ja, és még valami: nem vagyok hajlandó B79 és Boda színvonalúakkal társalogni, akik annyira mélyen adják elő, hogy már a Föld túloldalán bújnak elő. Valamint olyanokkal se, mint Ille, aki tények helyett az anyámat emlegette érvként.

  • Almási Alma
    2019 október 21
    5:34 de.
    álmaink almája cassandra:
    az olaszod nem az igazi!!!
    cipolla (it) (ejtsd: csipolla… ez még abból az időből amikor a hagyma valóban csípős volt) cebolla (sp) hagyma a chippola -ra nem találtam megfelelőt,

    hahahaha

  • Kedves Alma! Nem tudom, miért nekem címezted a „ner,csak mi vezessük” mondatodat. Hiszen én is mindig azt mondom: a FEJEKBEN kell rendet tenni. Ehhez meg szerintem hozzátartozik, hogy sajnos a magyar agrárgazdaságot – és a vidék népét – nem a városi „vízfej” verte szét, hanem az aljas földtörvény, és a mezőgazdaságra vonatkozó más szabályozások. És kiemelem: EZÉRT NEM A FALVAK NÉPÉT HIBÁZTATOM, hanem azokat, akik az ismerethiányt meglovagolva ezúttal a város-falu között meglévő különbségeket akarják szakadékká robbantani. Holott ki is egészíthetnénk egymást. Nekem a nagyszüleim még vidékiek voltak. Az apai nagypapámat nem ismertem: ő még az I. vh-ban szerzett betegségében meghalt, nem sokkal Apukám 1911-es születése után.
    A másik nagypapámat igen – sőt,ahogy többször írtam, sok szép gyerekkori nyár emléke köt a pici zalai faluhoz. Soha, egyetlen egyszer sem hallottam tőle (nagymamától se), hogy „ti pestiek könnyen beszéltek”. Igaz, Birópapa nem paraszt volt – annak földműves értelmében – hanem iparos. Kovács, okleveles patkolómester, a helyi ipartestület elnöke, 45 után az alakuló szociáldemokrata párt jegyzője. (A hatvanas évekig dohogott is a kommunistákra.)A lányainak nem kellett summásnak állni – „csak” annyi mezőgazdasági munkát végeztek, hogy a telken (kb 3 hektár) megtermeljék a családnak-állatoknak a téli-nyári élelmet, meg a hegyben (kb 1 hektár) a gyümölcsöt, bort, pálinkának, ecetnek valót.Az erdőn vett fával, meg fűrészporral tüzeltek – a legdrágább beszerzés a műhelybe való koksz volt – a kovácstűzhöz nem elég a barnaszén (pláne a lignit) ereje. A fiai meg már tizenévesen munkát találtak az olajosoknál – ott szakmát is szereztek, továbbtanultak.
    Tehát: nagyon a gondok közös megoldása mellett vagyok. De nem azon az alapon, hogy a vidéki tiszta, bűntelen, erős, meg ki tudja még mi – csak a bűnös város minden rossz okozója. Nézzen szembe ki-ki a maga hibáival, tévedéseivel – talán akkor jobban sikerül megtalálnunk a jövőbe vezető ösvényt.

  • Kedves margit, azt írtad, „a győztes nem teheti meg”… Ezért írtam neked a választ, hogy bizony megteheti… ha engedjük, meg is teszi…

  • Orsós Elemér

    A győztes sajnos bármit megtehet, lásd Trianon!

  • Orsós Elemér

    talalom
    2019 október 21
    11:46 de.

    „a FEJEKBEN kell rendet tenni. Ehhez meg szerintem hozzátartozik, hogy sajnos a magyar agrárgazdaságot – és a vidék népét – nem a városi “vízfej” verte szét, hanem az aljas földtörvény, és a mezőgazdaságra vonatkozó más szabályozások. És kiemelem: EZÉRT NEM A FALVAK NÉPÉT HIBÁZTATOM, hanem azokat, akik az ismerethiányt meglovagolva ezúttal a város-falu között meglévő különbségeket akarják szakadékká robbantani.”

    Kedves Margitka, a számból vetted ki a szót: a mai mezőgazdaság és a rá épülő feldolgozó ipar kádárira való „visszafejlesztésével” minimum 1 millió embernek lehetne Magyarországon tisztességes, jövedelmező és trendi környezetbarát -az isteni mezőgazdasági adottságainknak megfelelő- munkát teremteni, sokkal kisebb ráfordítással, mint például a vízkultúrájáról hirhedt -és ennek megfelelően vízízű termékeket előállító- Hollandiában! Vajh mi lehet ennek az akadálya, ha már minden adottságunk ezer éve megadatott és eddig éltünk/élhettünk is vele?

  • tóth péter
    2019 október 20
    12:21 du.

    Azt hiszed,
    ha hosszasan szaporítod a szót,
    akkor okosabbnak fogsz láccódni? Tévedni méltóztatol sajnos..

  • Tóth Péter:
    „szeretett –45-től rendszerében mindent pestről indítottak , mert itt volt a pénz ,itt volt az összeköttetés,.IDE tették a vállalatok KÖZPONT-jait, majd aki méltóztattak “VIDÉKEN” fiókokat csinálni”

    Fölösleges ennyire haragudnia Budapestre. Szerintem joggal reménykedhet benne, hogy a legközelebbi alaptörvény-módosítás
    Budapestet funkció nélküli kisközséggé minősíti, egyúttal kimondva, hogy Magyarország fővárosa Felcsút, a nemzet örökös vezére és tanítója pedig Orbán Hodzsa. 🙂 🙂

  • Tüske Zsófia

    Orsós Elemér
    2019 október 21
    3:08 du.

    „a mai mezőgazdaság és a rá épülő feldolgozó ipar kádárira való “visszafejlesztésével” minimum 1 millió embernek lehetne Magyarországon tisztességes, jövedelmező és trendi környezetbarát -az isteni mezőgazdasági adottságainknak megfelelő- munkát teremteni”

    Elemér te szoktál emlékezni: az újjáalakuló Kisgazdapárt örökös elnökét, Pártay Tivadart kiszorító farkasréti ügyvéd és a földtulajdonban komoly meggazdagodás lehetőséget látó, pénzzel kitömött társai az oka, akik elhitették a földművesekkel, hogy ők fognak meggazdagodni egyéni gazdákként és nem a földfelvásárlásra képesek. A kilencvenes években egy Szamos túrára utaztunk és konkrétan láttam a földjén kutyával szántó „földbirtokost”
    Ettől még nem kellett volna sem a milotai diófákat, sem a jonatán-almafákat kivágni, de valahogy az embereket egyéni gazdákként sem jutottak el szélesebb spektrumú gondolkozásra. Tán Tiszabercelen, mentünk tejet venni, és a gazda, aki remekül korszerűsítette az istállóját és ügyesen termelt nagyban paradicsomot is, az értékesítést már képtelen volt a többi falubelivel együtt megszervezni. Így a csőd fenyegette, amikor 2 ft-ért sem vették meg a paradicsomját és a tej is ottmaradt rajta feldolgozatlanul. Mert annyira nem akart közösködni és az úgy 6-7 évtizeddel korábbi Hangya szövetkezetről még csak nem is hallott.

  • Kedves Slapaj! Örülök tényleg -, hogy bekukkantottál. legalább lesz, aki elmagyarázza, miért is jó nekünk, ha az ország javait – közöttük a széplányokat – a nép kormánypárti képviselőinek útján élvezi.
    Vasárnap este a főváros sok pontján érezhettél valóban húgyszagot – ajánlom Neked (bár azért ehhez még fiatal vagy) és barátaidnak az inkontinencia betét használatát. Onnanfelől lengedezik már a „nagydolog” illata is, úgy tűnik ideje tisztába tennetek az ügyeiteket – vagy legalább élenjáróitokat.

  • Alma –

    Van sok elkezdett, de még be nem fejezett publicisztikám a sifonérban. Alighanem ezt a témát is beindítom most magamban. Talán kijön belőle egy cikk… Ki más írhatna Budapestről igazat, mint akinek már a dédszülei is (két kivétellel) itt születtek…?

    —————————————–
    Személy szerint engem kifejezetten érdekelnek ezek a megkezdett publicisztikák – gondolom nem vagyok egyedül – tedd közzé, ha befejezted őket, szívesen olvasnánk!

  • Kedves Orsós! A magyar agrárgazdaság valóban megérne egy misét, ehhez egy hsz keretei szűkek.
    Azért tegyük meg legalább az első lépést! Le kellene végre számolni azzal az illúzióval, hogy a magyar termékek páratlanok, és megnézni, miből tevődtek össze a kádári mezőgazdaság sikerei. Nem a nadrágszíjparcellán kínlódó „családi” gazdaságok termékeiből – hanem FŐKÉNT a hatvanas évektől fogva kinevelődött agárértelmiség innovációjától. Méltatlanul keveset beszélünk a magyar fejlesztésű zöldség- és gyümölcsfajtákról,(a gabonafajtákról is, csak én háziasszonyként azokat kevésbé ismerem).
    Vegyük a paradicsom példáját. A szentesi Árpád téeszben fejlesztették ki a fürtös paradicsomot – magyar földön, magyar ésszel, magyarok termelik. Ma már egyeduralkodó a piacon. Gyönyörű: a fürtökön billiárdgolyónyi, kemény, egyenletesen piros patadicsomok ülnek – az ízük, állaguk nyomokban sem emlékeztet a nagymamám kertjében termett óriási, bőlevű gyümölcsökére. Ok., én macerás vagyok: nekem nem elég, ha egy paradicsom (eper, meggy, barack stb.) édes – nekem az legyen paradicsom (eper meggy stb.) ízű.
    Igenám, de a nagymama paradicsomja, ha megérett, puha lett, sérülékeny: nem lehetett volna géppel szedni, ládákba dobálva szállítani. „Szép” se volt: a száránál mindig maradt 1-2 sárga foltocska igaz, ha leverte a szél sárgulóban, a napon az ablakban is megérett.
    A fürtös nem. A kertben ültettünk: a sárguló szemek a szárukról leesve megrohadtak. Ha a fürtöst kettévágod, a magocskák sötétzöldek – az érett paradicsomban fehérek. A fürtös hetekig kemény marad, a bogyót támasztó „izmok” szilárdak: a lecsóban sem főnek szét. A héja olyan erős, hogy nyersen is meg kell hámozni. Soha, semmilyen gyümölcsöt nem hámozok meg: a héj alatti vékony rész a legízesebb.
    Ugyanez az eper. Ki hallott már olyat, hogy az epernek kemény csutkája van? A magyar epernek is, a zöldségesek többsége nem hazudik: valóban magyar földön terem az óriási szemű, fényes, leginkább műanyag dekorációra hasonlító ízetlen-szagtalan eper.
    Gyerekkoromban eperszezon idején későn, 11 körül mentünk piacra Anyuval: ekkor ugyanis féláron lehetett kapni a hajnalban frissen szedett epret, mert már meglottyadt kissé – dzsemnek éppen jó volt. Ugyan miért várnánk el a magyar termelőtől, hogy az illatos, ízes epret termelje, aminek a fele órákon belül tönkremegy, ha egyáltalán kibírja a gépi szedést, szállítást.
    Ugyanez elmondható az őszibarackról is: a champion fajta keveset terem, erősen szőrös héja zöld marad érett állapotban is, ráadásul rettentő érzékeny: nem kell, hogy megnyomd, ha kézbe veszed, már foltosodik. Szóval: „csúnya” lesz.
    Ezek a fajták tényleg csak arra valók, hogy a kert végéből bevidd a konyhába – és 1-2 családot ellássanak. De milliók élnek városokban! Nagy bajban lenne az ország, ha mindenki kapná magát és elmenne „őstermelőnek”!
    Ez az „őstermelés” a másik rákfenéje az agráriumnak – de ez már tényleg hosszú lenne.

  • tóth péter

    A TSz-eket a jobboldal verte szét – méghozzá ripityára.
    Már az Antall kormány alatt is pedzették ezt a szándékukat, amit az is elárult, hogy törvénnyel akadályozták meg a Termelő Szövetkezetek tőkés részvénytársasággá alakulását.
    Pedig ez lett volna a Rendszerváltás szelleméhez valóban igazodó és a falusi tagság(ok) legmesszebbmenő érdekét is képviselő megoldás mind a paraszti sors, mindpedig a falvak jövője szempontjából.
    Arról már nem is beszélve, hogy a falvak lakosságával majdnem azonos létszámú téesztagság mindenütt pontosan nyilvántartott adatokkal rendelkezett, tehát adminisztratíve könnyen lebonyolítható lett volna.
    Ehelyett az Orbán-Torgyán kormány (1998-2002) kést döfött ebbe az irányzatba is és éppen az ettől várható igazságos – tőkés – egy szintén kataszteres nagybirtokrendszer bevezetését tette lehetetlenné.

    Miért is mondom a nagybirtokrendszert ? Azért, mert a XX.-XXI. századi mezőgazdaság tényleg elképzelhetetlen főleg kis, de az álomvilágba illő középbirtokos létben. Amely tény viszont erkölcsileg egy csöppet sem igazolja az Orbán-család vezette Fid-SS bagázs föld-bekebelezési nagybirtok-taktikáját a magyar föld sötét és trükkös – szinte egyszemélyi – totális, újra magán nagybirtokká konvertálására, mely folyamatot a 2002-ben elszenvedett választási vereség miatt nem sikerült, de 2010-től aztán már teljes gőzzel és „”csuti paraszti”” furfanggal sikerült folytatniuk fal árverésekkel és meg nem hirdetett, stb. egyéb tenderekkel, majd bekotorni Keresztapa családi tolvaj-zsákjába…

    2 jobboldali politikus is pontosan emiatt hagyta ott őket: dr. Raskó György és Prof.dr.Ángyán József. Érdemes utána lapozni… és tájékozodni is…

    Idvezlégy péter, kőszikla…
    Đ

  • Orsós Elemér

    (Kedves Besancon, köszönöm a helyreigazítást! Sajnos én az első koaliciónál is a második koalició szdsz-es eredményére emlékeztem, helytelenül, DE azért ennek ellenére is ütőképesebbneknek tartottam volna a szimpla Horn kormányt.)

  • Orsós Elemér

    Tüske Zsófia
    2019 október 22
    2:49 de.
    talalom
    2019 október 22
    5:55 de.

    Nagyon igazatok van, semmi kétség, de én az utolsó mondatomat költői kérdésnek szántam, mert ennek kivesézése valóban többszáz misét is megérne!

    (Ha már az átkosban termelt és mára nyomtalanul eltűnt gyümölcsökről nosztalgiázunk: még most is összefut a nyálam, ha arra a Budaörsön többszáz hektáron termelt fél kilós is megnövő, ronda fehér husú és szőrös -ezért mára nem esztétikus és korszerűtlen- szaftos őszibarackra gondolok, amit csak élvezettel parasztosan szürcsölve lehetett elfogyasztani! 😀 )

  • Orsós Elemér

    Dubois
    2019 október 22
    7:15 de.

    Mindenben igazad van, de azért én még azt is megkérdeznén indiszkréten hogy, az Őrvidék(Burgenland) közeli földek hogyan kerültek osztrák tulajdonba és az olasz Benetton cégnek hogyan került a birtokába 5000 hektár egybefüggő földterület Nyugat-Dunántúlon? Szerintem abban is igazad van hogy, a két jobboldai elhivatott szakértőt nem letaglózni, hanem felelős hivatalba helyezni kellett volna!

  • T. Orsós Elemér
    3:36

    Nyugati cégek, v. részvénytársaságok [tegyük hozzá, osztrák gazdák is] földszerzésének igazságtalanságát nem a földtörvények és rendeletek helyes szociális, vagyis igazságtételi és ilyen elvi alapjaiban, hanem ugyanezek már eleve hibásan meghozott végrehajtási jogszabályai hibáiban, illetve azok bűnös(!), úgymond konzervatív ihletésű [a fidSS frakció kodifikációiban] meghozatalában kell keresni, mely jogalkotás hátterében végső célként a régi, h o r t h y s t a . típusú . n a g y b i r t o k r e n d s z e r . visszaállítása húzódott meg.

    Ezt a . b ű n ö s . és végső . c é l t – úgy néz ki – az Orbán-rendszer, a NER zárta rövidre, mely vonatkozásait a magam itteni 7:15-ös kommentjében ecsetelem.

    Annyi bizonyos, hogy ezzel a tettével a konzervatív jobboldal ismétcsak egy óriási . t ö r t é n e l m i . b ű n t . követett el azzal, amikor megakadályozta a mindössze egyszeri és megismételhetetlen történelmi lehetőséget, a TSz-ek rendszerváltáskori létszáma, a tulajdonosi összetételt figyelembe vevő társasági vagyon ill. föld alapú tőkévé tételét. Praktikusan szinte . e g é s z . f a l v a k . lakosságának tőkés társasággá alakítását, utódok által a jövőben is örökölhető tőke részekkel akadályozta meg.

    Hozzátéve ehhez még azt is, hogy a kérdésben a magyar (termő)föld, uszkve 90%-áról van szó… A jobboldal ehelyett, csak a maga érdekében, mostmár örökre megfosztotta őket atyáik ezer éves álmától a földtől s vele együtt, mint osztályt az addigi vagyonával együtt vidéki jövőjétől is…
    [Ez alól egy, vagy két kivétel: a Mészáros&Orbán parasztduó].

    Úgy tűnik Antall J. (halálos ágya mellett) állítólag Orbánnal megtartott négyszemközti megbeszélésüknek igazán csupán 2010-re érett be ez a gyümölcse, amikor a Vezér előtt megnyílott a földharács aranykapuja…

    Tegyük hozzá, hogy az a néhány, magát gazdának )))) 😀 (((( minősítő, tűz-közeli, vagyis fid SS . o l i g a r c h a . aki így jutott hozzá a magyar föld többségi tulajdonához, munka nélkül évente €-m i l l i á r d o k a t (!!!) vág z s e b r e . az általuk oly sokszor elátkozott Európai Unió földalapú [azaz hektár-terület szerinti] földtámogatásából. 🙁 🙁 🙁 🙁

    .

  • Orsós E.3:12

    „csak parasztosan és szürcsölve”

    És —> fürdőkádban ))))) 😀 (((((

  • Ui.Dubois 7:15 és 1:36 hoz:

    Még annyit mindehhez, hogy a TSz-ek jobboldali szőnyegbombázása

    nemcsak az egykori falusi családok egzisztenciáját, de az akkor

    még szinte – mondhatnók élete delén – virágzó magyar nagyüzemi

    mezőgazdaság lehetőségeit vágta kenterbe. Lehet, hogy örökre…

    .

  • Dubois 1:36 és 1:51

    Ez a falusi eredet és egzisztenciavesztésre vonatkozó megállapítás azért is annyira igaz, mert azóta, ti. a téesztelenenítés óta, falusi ember életmódja szinte teljesen elszakadt az egykori „földműves” élettől.
    Olyannyira így van ez, hogy a falvak lakosságának zöme már nem is a ott keresi meg a kenyerét ahol született és ahol lakik, hanem kénytelen kelletlen, de ingázik falu és város között. Így válnak a községek pusztán alvó-falvakká* addig, ameddig az ifjúság rá nem un erre az életmódra s válik lassan szűkebb pátriájuk kihalt településsé…
    Szerintem, azok a kísérletek, ahol lakás céljából városi emberek kiköltöznek a falvakba romantikus, de még a divatos kifejezéssel sem „fenntartható” megoldások olyan helyeken amelyek messze esnek a várostól, márpedig a falvak többsége távol esik onnan ahhoz, hogy azt rendszeres életmódként gyakorolja a vidéki ember és az odaköltözött nyugdíjas.
    A városközeli helységekből álló agglomeráció pedig már teljesen más tészta, mint az egykori falusi élet. Ugyanis a falun élők életmód tekintetében már nem parasztok, hisz’ munkájuk végett is inkább tartoznak a városhoz, mint egykori kedves, fatornyos kis falvacskájukhoz. Ezek a helységek szinte már a közeli város külső kerületeiként funkcionálnak…
    ˙

    * Régen csupán alvóvárosokról beszéltünk.

  • talalom
    2019 október 21
    5:11 de.
    Nem a városi : a budapesti.Ha tetszik-ha nem ez az igazság
    „nincs iparvállalati központ”Na ez így hazugság.Meglehet fizikailag nem minden pesten van,de az ” ész ” meg a kapcsolatok” innen indulnak,itt adják meg a törvényeket utasításokat , engedélyeket—tehát a pestiek tartják kézben !!! No persze ne hidd ,hogy csak a jobboldal teszi ezt, a baloldal ugyanígy megtette , megteszi!Egyik a jobboldal a másik az eb.Túl egyszerű mindet a jobboldalra fogni! Minden 45-től kezdve a „Baloldali- kapitalizmustól indul” , mindenben ott a kezük !
    No persze olyan tevékenységet tetetek vidékre ami semmit nem ért ! És akkor miből is fizettek iparűzési adót— ha egyáltalán volt ilyen???

    És én most sem a vidékieket okolom okoltam : A PESTIEKET , hanem vetted volna észre
    észre nem vett üdvözlettel

  • Almási Alma
    2019 október 21
    6:34 de.
    Valószínű a mocsár a hágóknál keletkezett , no még az is meglehet,hogy amikor az ember elindult afrikából világszertére , csakhogy ne az pestiek és ne a balliberálisok legyenek okolhatók – őszinte gratulációm.
    Idézet : ” egyszeri tóth péter ” üdvözletével

  • Geyza
    2019 október 21
    3:32 du.
    Megkövesedtél

  • Kővendég
    2019 október 21
    4:27 du.
    Na ebben nagyon tévedsz : NEM vetted észre , hogy a baloldali,gyurcsányi,stb.csapat most vette át pestet,tehát meg fog maradni a KÖZPONT-nak.
    Ne búsulj : a ” .. HODZSA …” után jön majd gyuriferi,vagy más és hiába harcoltál a jobboldal ellen , minden el fog szállni melletted, és a ” végítélet ” után már minden mindegy lesz — neked is !
    üdvözlettel

  • Dubois
    2019 október 22
    7:15 de.
    Könnyen felejtkeztek el minden baloldali , liberális tettekről-de sebaj , majd a történelem helyre teszi
    üdvözletével

  • „Meghaladja a 80 milliárd forintot Budapest adóssága, az év végére pedig – az elfogadott költségvetés alapján – már a 120 milliárdot is átlépheti majd – írja a Népszava.

    A Népszava arról ír, hogy kormány elvonta az intézményeket és a forrásokat a fővárostól. Így annak éves költségvetése a korábbi 500 milliárd forintról 300 milliárd alá esett. 2013 és 2017 között Budapest még tartotta magát. Ám tavaly elindult az eladósodás.

    A tavaly decemberben már meglévő 80 milliárd forintos hitel egyetlen ügyhöz, mégpedig a 3-as metrókocsik botrányos felújításhoz kötődik. Ez éppenséggel a kormány, illetve Orbán Viktor Vlagyimir Putyinnal kötött személyes üzleteként ismert.”

    Minek is kellett ide egy független, harcos, a miniszterelnökkel gyakran „összetűzésbe és vitába keveredő” főpolgi, ha egyszer a vezér egyedül is eltudta dönteni, hogy mi kell Budapestnek!
    Láthatóan minden megtehettek – eddig legalábbis! Miközben telekürtölték a bodadahitűek agyát azzal, hogy Karácsony eladósította és tönkretette Zuglót, aközben „egy kis adat” a főváros jelen helyzetéről!

  • Orsós Elemér

    Kedves Dubois és DonGolo, örömmel tölt el hogy, hasonlóan szűrjük le a tanulságokat a magyar mezőgazdaság és szenvedő főszereplői tragédiájáról! (Szerintem egy kis ésszel Sok hirtelen lett gipszkarton szerelőt, mosogatót és háziszolgát lehetne újra visszacsábítani eredeti szakmájába!)

  • Besancon
    2019 október 23
    1:06 du.

    Most majd valami „Budapest Minisztériumot” állítanak fel amint hallom.

    A Budapest-miniszter felül fogja bírálni a Főpolgármester döntéseit.

    Hajrá magyarok, csak a FIDSEZ, a Haza nem lehet ellenzékben !!

  • tóth péter
    2019 október 23
    12:55 du.

    HUNT* :
    Te csak tudod.
    A korcs dögöt ugyan elpusztították,
    de mint megfigyelhető ismét kezd életre kelni.
    Megmondta -más szavakkal- General Eisenhower is.
    TE vagy rá az egyik példa kispofám.

    *HUNT = Humortalan Náci Tóthpéter

  • Tóth PÉter 12:33. Na, persze,a budapesti. Igen, pl. a képviselők az Országházban ülnek – de a tobbségüket Ti, vidékiek külditek, 9 éve kétharmaddal. Tehát kérjétek számon tőlük, mit művelnek itt, Pesten.
    És igen,’88 előtt is volt adó, csak nem volt nyilvános. Minden a központi nagykalapba került, ahonnan a politikai hatalom osztogatta. Ezt próbálja visszacsinálni a mai kormányerő – hogy minden ellenőrzési lehetőséget megszüntessen közös pénzeink költése fölött. (Megszűnt a Költségvetési Tanács, az Alkotmánybíróságnak nincs már jogosítványa stb., stb.)
    Csak sokkal egyszerűbb egymásnak uszítani pestit és vidékit, városit és falusit – főként, ha mindenki ragaszkodik az ostoba előítéleteihez.

  • Tüske Zsófia

    Dubois
    2019 október 23
    1:51 de.

    alighanem örökre, mert azóta minden földet, ami még köztulajdonban volt, magánosítottak az EU földalapú támogatásáért, beleértve a hortobágyi nemzeti parkot, a kishantosi biogazdaságot lehetetlenné téve az addigi bérlegeltetést (5 éve halt meg rejtélyes körülmények között Váradi András az alcsúti juhász, aki merészelt ellenjelölt polgármesternek jelentkezni orbán strómanja, mészáros lőrinc ellenjelöltjeként, aki nemcsak a birkái legeltetését akadályozta meg, de még a birkatrágyát is ellopta tőle.)
    így, ha gazdaságosabb mezőgazdaságot szeretnénk, az új földbirtokosokat újra kárpótolni kellene.

  • Tüske Zsófia

    tóth péter, csak szólok, téged valaki jól megpörgetett, így kevered a jobb és a bal oldalakat.
    abban igazad van, ezeket a történelem előbb-utóbb helyre fogja tenni. csak nem biztos hogy úgy, ahogyan te reméled.

  • Geyza
    2019 október 23
    5:40 du.
    üdvözöllek kispofám, a régi vagy , csak itt össze-vissza hadobálsz üdvözletével

  • Tüske Zsófia
    2019 október 24
    2:22 de.

    Nyilván csak a balliberális oldalnak lesz igaza-hisz Lenin óta csak neki van – élvezni fogjátok ,majd a helyretevés meg fog történni.üdvözletével

  • talalom
    2019 október 23
    5:43 du.
    Persze neked lehet ragaszkodnod mindenhez, amit leírtál csak másnak nem —mivel nektek ehhez jogotok van és csak az szerint lehet ténykedni ahogy ti elképzelitek.
    No akkor azt gondolod,hogy most azorbánnak a kádár rendszer törvényei szerint kelleni működnie.De majd ha hatalomra kerültök akkor ti pedig azorbán törvényei szerint fogtok cselekedni. No meg most pesten továbbra is a tarlósék által elfogadott határozatok szerint fognak dolgozni a hatalomba kerültek?
    De közbe rájöttem,hogy akárki van hatalmon ::: csak úgy lehet gondolkodni ahogy ti, csak úgy lehet cselekedni ahogy ti tennétek, és akkor tulajdonképpen állandóan ti lennétek hatalmon. Ezt szeretnétek,meg sugalljátok !
    Ti csak a ti hatalmi berendezkedéseiteket vagytok hajlandók elfogadni , elismerni.
    Nahát ez a gondolkodás látszik itt folyamatosan.megértő üdvözléssel

  • Geyza
    2019 október 23
    5:40 du.
    Neked nemigen sok értelmes gondolat van a fejedben–korral jár,mert a meszesedés befolyásolja,ennyi rosszindulat csak a te koponyádba tudott beszorulni,de így is kiváló ember csak már kevés az oxigéned nagyonszeretettüdvözlésselcsakneked

  • Besancon
    2019 október 23
    1:06 du.
    Nerm baj , majd Karácsony hedvig helyrerak mindet,kisöpri a jobboldaliakat és lesz egy csomó megtakarítás a fővárosnak

  • Orsós Elemér

    tóth péter
    2019 október 24
    1:24 du.

    Bár ne Kasszandra beszélne belőlem, de szerintem Karácsony szakértő úr öt év alatt túl fogja szárnyalni Demszky szakértő úr 20 éves eredményeit! 😀

  • Nézzenek csak oda…

    HUNT* átment helyi Rambóba 😀 😀

    *HUNT = Humortalan náci Totpéter

  • tóth péter
    2019 október 24
    1:15 du.

    tóthpétert olvashatjuk (már aki?) önmaga ötletei nullák de mindenkit kritizál, aki nem olyan? azért ennyi nulla túl sok lenne ha nincs előtte valós szám?

  • Tóth Péter 12:55 írja, hogy
    „könnyen felejtkeztek el minden baloldali, liberális tettekről”, de majd a történelem…stb.

    Már megbocsáss kérlekalássan, de én konkrétumok felsorolásával támasztom alá álláspontomat és . n e m . hol-mi példa nélküli, szubjektív szekértábor megítélés, vagy homályos füstkarikák eregetésével érvelek, ill. támasztok alá évezredes problémákat mint amik – tisztelettel – a Te kommentjeidből áradnak.

    Kérem az ellenpéldákat, mert különben a rendszertelen beszédeidből még azt vélném kibogozni, hogy személyedben a jobboldali szekértábor egyik trolljával van dolgunk…

    De inkább megismételném a kettőnk között feszülő kérdéskör centrumát, mégpedig az általad felvetett és szerinted „jogosnak” vélt . v i d é k i . s é r t e t t s é g . eredet-történetének általam részletesen sorolt, és meg is cáfolt, történelmileg tényszerű(!) elemeit…

    Tvisztelettel: Đ

  • Kedves Péter! Azért az meglepő, hogy olvasni se tudsz.
    „No akkor azt gondolod,hogy most azorbánnak a kádár rendszer törvényei szerint kelleni működnie.” -írod, miközben én azt mondom és mondtam: Magyarország első szolgája a kádári diktatúrát állítja vissza a jogállam lebontásával, az egypártrendszer kiépítésével, ami egyelőre csak a jobboldalon sikerült neki – tönkre is tette újabb évtizedekre a magyar konzervatív, jobboldali gondolkodás esélyét.(A harcimarcináci nem konzervatív.)
    Amikor Kádárt az MSZMP kongresszusa leváltotta a főtitkári posztról, Mária nénivel kézenfogva jelent meg, két kis bőrönddel: Mondják meg az elvtársak, hová költözzek… Haláluk után a szerényen berendezett lakásban minden bútoron ott volt a leltári szám: a magyar állam tulajdona. Kommunista volt – komolyan vette a köztulajdont.
    De nem csak a mérhetetlen harács és pöffeszkedés miatt nem lehet konszolidálni a ner-t. A világesemények se kedveznek ennek.

  • Kedves Tóth Péter – „Ti” olyan ostobák vagytok, hogy még körvonalazni sem „tudjátok” mennyire! Mutatja pl, hogy bár alkalmanként egy személynek válaszolsz, de csak többeszámban tudsz gondolkodni! Hát jó, legyen -én nem vagyok semmi jónak az elrontója! Téged tényleg nem zavar, hogy irományaidnak semmi értelme, se füle se farka, semmi kézzelfogható ellenérv, csak tehetetlenül pufogsz bele a vakvilágba ? Hát legalább mondanál valamit, ami szól valamiről, de mit lehet kezdeni az ilyen baromságokkal, amit pl Drizarinak írtál?

    „Könnyen felejtkeztek el minden baloldali , liberális tettekről-de sebaj , majd a történelem helyre teszi
    üdvözletével”

    Milyen „baloldali, liberális tettekről” petya? Tettek vannak ilyenek is meg olyanok is, legalább utalnál rá, hogy mire gondolsz, de szerintem semmire, csak úgy teszel, mint az a bizonyos nyuszika, aki bőszen motyog magában, aztán ha rákérdeznek mit mond, elüti a dolgot annyival, hogy „…ééééén ? Hát semmit, én csak reszelgetem itt a körmömet…”

    Na nem baj, Orbán Viktóriának épp ilyen gondolkodás mentes hű alattvalókra van szüksége, nyomjad csak! Szerinted eredeti és vicces Karácsonyt Hedvignek nevezni? Csak kérdem, mert ha igen, én benne vagyok, hogy te pl e perctől Tóth Paula legyél – de ha ez nem tetszik, lehetsz akár Imola is!
    Na látod, és akkor Budapest tisztaságáról, fejlesztéséről és költségvetéséről még egy szót sem ejtettünk érdemben, pedig az legalább annyira érdekes és érdemes lett volna – de hát ami nem megy azt nem kell erőltetni!

  • Tóth Péter:
    „NEM vetted észre , hogy a baloldali,gyurcsányi,stb.csapat most vette át pestet, tehát meg fog maradni a KÖZPONT-nak.”

    Mindenekelőtt nem vettem észre, hogy Gyurcsány baloldali lenne. Amikor – még annak elnökeként – polgári középpártként
    definiálta az MSZP-t, és ezzel saját helyét is a magyar politikai spektrumban, nagyjából jól fogalmazott; maximum annyira „baloldali”, mint pl. Emmanuel Macron. Persze, a „baloldaliság” viszonylagos fogalom, vannak, akiknek a szemében még őfelsége I.Ferenc József 1853-54 évi császári pátense a jobbágyfelszabadítás végrehajtásáról is szélsőbaloldali, bolsevik-trockista intézkedés volt. 🙂 (Tényleg, úgy 1992-93 táján alakult Magyarországon egy ilyen véleményű, magukat „igazi konzervatív” tartó politikai kör, kitűnő stílusérzékkel Haynau Baráti Társaságnak nevezték el magukat.)
    Magyarországon ugyan vannak baloldali emberek, de politikailag szervezett baloldal elég régen, úgy kb. 1948 óta nemigen létezik. Politikailag szervezett konzervativizmus sincsen, csak
    „forradalom jobbról”, jobboldali „forradalmárok”.

    Tóth Péter:
    „Ne búsulj : a ” .. HODZSA …” után jön majd gyuriferi,vagy más és hiába harcoltál a jobboldal ellen , minden el fog szállni melletted, és a ” végítélet ” után már minden mindegy lesz — neked is!”

    Hozzászólásának ezt a részét nem értem. Hogy ennek oka az én gyönge felfogóképességem, avagy az Ön gondolatainak zavarossága, fogalmazási képességének hiányai… ha akarják, döntsék el az olvasók.

  • Dubois
    2019 október 25
    2:33 de.

    Mikor Tóth Pétert megszólítottam, még nem volt itt a hsz-od (valószínű várakozóban volt Christophernél) így nem láthattam. Amint olvasom, mindketten majdnem ugyanazt írtuk Tóth úrnak – bár azt hiszem neki egyszer is felesleges! Bocsi az ismétlésért!

  • Besancon
    2019 október 25
    9:11 de.

    Úr ?
    A HUNT* ??
    Na neeeeeee 😀

  • Kővendég
    8:25

    Mindenben egyetértve, csak a gondolom nem véletlen, idézőjeles „jobboldali forradalmak és jobboldali forradalmárok” fogalmát vonnám egyfajta górcső alá.

    Mint minden fejődésnek így a történelmi evolúciónak is megvannak a maga ugrásai, hirtelen fellángoló, a korábbi ritmust hirtelen meghaladó, gyorsabban előre mutató állapotai, robbanásai azaz forradalmai.

    E folyamat során azonban, a haladás rögös útjában akadnak – mondhatni . r e t r o g r á d, azaz történelemfilozófiai értelemben vett ellenforradalmi, éppenséggel hirtelen elakadások és kerékvetők, amelyek bár az adott kor és abban közvetlen érintett társadalom (generáció) számára érzékelten hosszúnak [egy ember számára végtelennek] látszó időre, zökkenve vetik vissza az azt megelőző történelmi állapot rendszerébe… Mindez azonban a sok-évezredes historia folyamat, mint disciplina tapasztalata távlatában előbb, vagy utóbb újra visszaáll a haladás lineáris kerékvágásába…

    Ennél fogva olyan, hogy jobboldali forradalom nem létezik. Legföljebb ilyen zendülésről, esetleg felkelésről, azaz történelmi reakcióról beszélhetünk, de arról is csak egy adott történelmi pillanatban addig, mígcsak helyre nem áll a törvényszerű haladási irány folyamata.

    Megjegyzendő, hogy éppen e hullámzó jelenség miatt helytelen minden (esetleg fegyveres) felkelést sőt, ribilliót is a forradalom kitüntető címével díjazni, max’ azt is csak idézőjelbe téve, mint azt tetted-volt idefönt… 🙂

    Üdvözlettel: Đ

  • Utóirat Dubois 5:07-hez:

    Érdekesmód a forradalom szót – persze nem a valódi fogalmat – a jobboldal előszeretettel használja, mégpedig annak a már eleve haladó tartalmánál fogva tudván, hogy a valódi igazságot nem ismerő nagytömeg – plebsz – szemében ez pozitív felhangú hatást vált ki és így már eddig is és bármikor jól bevált propaganda sémává silányítható. – Lásd: Orbán fülkeforradalom blöffentyűjét és H0itler is gyakran hazudta az abszolúte és totálisan retrográd nácizmust az ő Nemzeti-Szocialista forradalmuknak…

    .

  • Márcsak egyetlen megjegyzés a magam haladás, mint „a fejlődés . l i n e á r i s . kerékvágása” megállapításához.

    Azt hiszem helyes és úgy is teljes, és történelmileg is helyes meglátás, ahogyan sokak épp az 5:O7 kommentemben lefektetettek okán azt tartják, hogy a történelmi evolúció pályája inkább követi a spirális, mint a lineáris utat, mert a spirálban valamelyest mégiscsak jelen van a „visszaút” is.
    Mind eközben a spirált grafikonnak tekintve, annak közepén mégiscsak ott húzódik a jelenség egy irányba . h a t ó . képzeletbeli lineáris eredője is.

    Đ 🙂