Kövér elvtárs, térdre, csuhások!

2019 október 25 10:10 de.131 hozzászólás

„Nagy Blankát a baloldal kirángatta az iskolapadból, hogy hülyét csináljon belőle.” Ezt mondta Kövér László a Nemzeti Közszolgálat Egyetemen. A szilaj tekintetű bajszos házelnöknek sok baja van mostanában. És akkor még ott van neki, mint púp a hátára, Nagy Blanka is. Aki, ahelyett, hogy Kövér szavai miatt egy sötét sarokban sírdogálna, visszaszólt a Fidesz alapító atyjának. Az egykori fideszes fiatalok szavaival üzent Nagy Blanka Kövérnek. Azt mondta neki: térdre, csuhások! Nagy Blanka levelét itt olvashatják.

Nyílt levelet írt Nagy Blanka Kövér Lászlónak, melynek az az üzenete, hogy Kövér elvtársék teljesen kivetkőztek egykori önmagukból. Nem ilyenek voltak, de legalábbis, nem ilyennek mutatták magukat. Sokan vannak, akik még emlékeznek a Fidesz első lépéseire harminc évvel ezelőttről. Amikor az új, szabadon választott parlamentben minden képviselőtársuk asztalára egy-egy narancsot tettek. Azóta a narancs megrohadt, nincs nála gusztustalanabb, gyomorforgatóbb gyümölcs, amerre a szem ellát.

Kövér elvtárs, üzeni Nagy Blanka, maguk fiatalemberként kedvesnek látszottak, őszintének, hamvasnak. És úgy hadartak, hogy senki sem értette, amit mondtak. Talán ez volt a szerencséje a Fidesznek, és ez lett a Magyarország balszerencséje. „Az idősek felélik a fiatalok jövőjét.” Maguk mondták ezt is, Kövér elvtárs. Ha értették volna a Fideszt az emberek, már akkor kihámozzák belőle, hogy mi van benne. Romlottság volt benne már akkor is, kapzsiság, hatalomvágy.

És élnek még azok is, akik emlékeznek az eredendő bűnre. Az államtól kapott székház eladására, és a gyalázatos mondattokra, volt belőlük épp elég. „Térdre, csuhások!” Ezt kiabálták be Kövér elvtársék a parlamenti padsorokból az éppen felszólaló kereszténydemokratáknak.

Ma meg? Ha a Fidesz meglát egy nyilvános vécét, rögtön ájtatos lesz.

Kövér elvtársék voltak azok, akik kivonultak az Antall-kormány által szervezett trianoni emléknapról.

Ma meg? Nyírő József, Wass Albert. A víz elfut, a kő marad.

A rendszerváltás talán legcinikusabb mondata is a Fidesztől jött: „Mindenkinek alkotmányos joga hülyének lenni.” Simicska Lajos mondta ezt, amikor kiderült, hogy Kövér elvtársék Kaya Ibrahimtól és Joszip Tottól ellopott útlevelekkel vásárolt, bedőlt cégeket vettek. Régi szép idők. A Gripeneken is sokat kaszált valaki Kövér elvtárs csapatából.
Nagy Blanka azt üzeni Kövér Lászlónak és a Fidesznek, hogy ma már nincs szükség ilyen olcsó trükkökre. Amit tesznek, törvényes, mert ők a törvény. Övék a föld, a kaszinó, a trafik, minden. Kövér elvtárs, mondja most a 19 éves Nagy Blanka, maguk ma a miniszterelnök, a házelnök, a köztársasági elnök. Csak a köztársaság nincs sehol. Maguk itt minden: a milliárdos gázszerelő, a Nemzet Veje, a fehérvári futballklub tulajdonosa, a titokzatos, százholdas Habony.

Mostanra egyre többen tudják Kövér elvtársék pártjáról, amit sokan mindig is tudtak: hogy a Fideszből kevesebb több lett volna. Mert valaha fiatal demokratáknak mondták magukat, de ma már még csak nem is fiatalok.

131 hozzászólás

  • A baloldal ki hasznalya a fiatalokat. Sok mindent meg nem ertenek a vilagrol. Greta Thunberg a legghiresebb pelda. Nem erti a gazdasagi igenyeket, nem erti aszt sem hogy a technikai innovacio meg nem erte el a szinvonalt hogy sikeresen gondoskodjunk az emberi alapveto ellatasra, anelkul hogy hasznalyuk a szenyezo technologiat. Blanka sem erti aszt hogy mi a kulombseg 12% munkanelkuli es 3.4% munkanelkuli mertek koszt mindenapi eletben. O meg nem dolgozik hogy csaladot ellason. Aszt sem hogy mit jellent hogy a gazdasag FX adosagaban megfullad. O csak aszt erti hogy fellazadasra van szukseg, minden ellen ami hatosagot jellent. Mindenki at elte eszt a kort. Talan nem mindenki. Vannak azok akik tovabbis csak tizeneves eszel gondolkoznak. A Marx utopia tovabbis eletkepes.

  • A jövő Nagy Blanka és kortársai, Kövér legfeljebb viaszbábú riogatás lehet a panoptikumba látogató kisiskolásoknak.

  • György Molnár

    Bár Kéri László azt mondta, hogy ő 14 évig barátságban volt ezzel a Kövérrel, dicsérte az akkori Kövért, én hajlok arra, hogy Kéri nem vette észre, mekkora tahó, milyen primitív egy pápai paraszt ez a suttyó…..

  • Lehet itt fröcsögni?

    Talán lehet, de nem érdemes, mert Nagy Blankának és Föld S. Péternek megint teljesen igaza van!
    Én nem látom, hogy itt ebbe bárhol bele lehetne kötni, de nem vagyok hülye, tudom, h lesznek, akik megprobalják! Ha nem a tartalmába, akkor paparadzi által lefényképezett bugyijába! Ami primitív és szánalmas!

  • Kedves Szerző Őn hűlyének képzel mindenkit! 😀
    Ezt a nyílt levelet nem egy cserfes kislány írta, csak a nevét adta hozzá(gyermeteg hiúságból vagy pénzért?!)! 😀 Ön örülne, ha kislányát ilyen átlátszó politikai ármány játékszerének használnák? Belegondolt hogy, mi lesz ebből a még bebutítható naiv teremtményből ha a „Fekete Nővérhez” és Pukli Igazgató Úrhoz hasonlóan már zsenge ifjúságában magára hagyják vagy még esetleg -hozzájuk hasonlóan- le is árulózzák, ha feleszmél és beint a fel/kihasználóinak?
    ( Minden esetre az már hatalmas haladás hogy, moderált emberi hangot adtak a szájába! 😀 )(Tudom hogy leszarja, de én Önt ezért a megnyilatkozásért jobban sajnálom mint BLANKÁT!!!)

  • Hát kb…

  • Nagy Blanka a kiskunfélegyházi néptől 13-án 48 darab szavazatot kapott. (Ezek után csak-csak fogja fogadni Kövér Lászlót, ha az szemérmesen bejelentkezik hozzá…)

  • Föld S. Péter,

    Nagy Blanka nem púp most senkinek a hátán. Még. Majd lesz. Szinte bárkinek, aki most a vállára emeli.
    Kövér nem egy zseni, de Blanka sem több egy szocializációs gap-pel jól ellátott, túlkompenzált tininél. Egy leendő byaerzsóti női kiadásban.

  • „Nagy Blankát a … kirángatta az iskolapadból, hogy hülyét csináljon belőle.” Ezt mondta Kövér László a Nemzeti Közszolgálat Egyetemen.
    Mi másra gondolhatna szerencsétlen, ha csak magából, magukból indulhat ki.
    Elképzelni sem tudja hogy valakinek saját gondolata, véleménye legyen korától függetlenül.
    Ez példátlan pártjában.

  • György Molnár
    2019 október 25
    11:01 de.

    Kéri László..ehh..

    /Géjjza lemondóan legyint../

  • Orsós Elemér

    Joe
    2019 október 25
    10:45 de.
    Kedves Joe, ahhoz képest hogy, majdnem jól fogalmazol, mit vagy kit akarsz a szándékosnak tűnő helyesírási hibáiddal palástolni? 😀

  • szerintem erre a levélre a kövér válaszként a legjobban tenné, ha felülne a nem kormánygép katonai csutigecigány magángpépre, az amerikai nagykövettel, ezzel a cornstein-el, ott villámgyorsan alsógatyára vetkőznének, s barátilag csevelyegnének, néha egy iciri-picirit egymásnak a seggét is közelebbi „vizsgálat” tárgyává tennék!
    szerintem, néhány ilyen kör után, lehet a kövér megnyugodna.
    .
    amúgy a véleményem az összes, koszos, mocskos fideszállat tapló-tahó ártány pondróról:
    .
    ROHADJON KI A SZÍVÜK ÉLVE!
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok
    .
    .
    Ps.:
    az ide kaparászó – írásról, értelmes felnőtt, önálló emberekről, azok gondolatairól esetükben nem beszélhetünk! – fideszállat csutigecigány seggevégéknek, s a többi idiótának – mert sajnos másutt is sokan vannak! – csak annyi a közlendőm:
    .
    a magát jelenleg győztes pozíciójába gondoló kollaboráns gazemberekről is hasonló véleménnyel vagyok!
    az elmúlt évek egyetlen tökösnek mondható megnyilvánulása a Hadházy táblás mutatványa volt, ahol a csuti gecigányt a maga pőre valójában mutatta meg, hiszen még ott a pulpituson sem tudta megtagadni faluvégi böngésző tolvaj cigány vérét, hiszen el akarta lopni a más ember tábláját!
    ráadásul a vigyorgása – mikor ez nem sikerült – is azt mutatja, mennyire zsigeri tolvajjal állunk szemben, aki csak röhög, ha nem tud valamit ellopni.
    .
    NOS, ILYEN RADIKÁLIS MEGOLDÁSOKKAL KELL DOLGOZNI!

  • Nagy Blankának még a kompenzációs listáról sem sikerült bekerülnie a kiskunfélegyházi közgyűlésbe. Siralmas kezdet, nehezen beinduló karrier. A Jogra talán jövőre be tudják tuszkolni, ha Karácsony írat vele egy „Szép magyar beszédért” c. értekezést, ez legalább 30 plusz pontot érne. -g-

  • Kedves Elemér! A legnagyobb és leghatásosabb propagandafogás nem az, hogy a sajátunkat dícsérjük és az ellenfelünket szidalmazzuk, hanem az, amelyikkel MINDENKIT felszabadítunk arra, hogy felelősség nélkül amellé a politikus mellé álljon, amelyik éppen a legbűbájosabb. Ez a politika pedig a relativizálás. Orbán=Gyurcsány, Nagy Blanka=Bayer Zsolt…

    A relativizáló embernek nem az számít, hogy ki mit mond, ki mit képvisel, hiszen ő úgy tudja, a másik is ugyanazt csinálná, ha hagynák.

    Láttam a Face-n Kövér beszédét, olvastam a Face-n a Nagy Blanka levelét. A két mondanivaló TARTALMÁT kellene értékelni, az erkölcsiségét, a helyességét vagy fordítva.

    Vajon te miért nem elemzed Kövér beszédét itt, miért nem róla mondasz véleményt? Persze, mert „egyik kutya, másik eb”… Ugye?

  • Orsós Elemér
    2019 október 25
    12:15 du.

    Kedves Szerző Őn hűlyének képzel mindenkit! 😀
    Ezt a nyílt levelet nem egy cserfes kislány írta, csak a nevét adta hozzá(gyermeteg hiúságból vagy pénzért?!)! 😀

    ————————————————-

    Miért is képzel hülyének mindenkit a „kedves szerző?”
    Azért vajon, mert közreadta Nagy Blanka levelét, hivatkozik rá, és komolyan veszi, hogy valóban a saját gondolatai?

    És vajon miért is ne írhatta volna ezt a levelet Nagy Blanka?
    Kedves Orsós úr, nagy tévedésben vagy a „cserfes kislányokat” (és nagylányokat) illetően, és kérlek ne gyere azzal, hogy neked három lányod van, te aztán tudod….. – mert nem biztos, hogy tudod! Nekem nincs három, sőt egy darab lányom sem, csak fiam, de gondolom észjárás, szellemi teljesítmény, érdeklődés, társadalmi aktivitás terén nem sokban különböznek, noha tény, hogy ez mindig egyén függő. Ennél fogva egyáltalán nem tartom lehetetlennek, hogy ezt a levelet valóban N. Blanka írta – apropó, végig olvastad egyáltalán a hivatkozott levelet? Nyilván nagy hatással és döntő befolyással vannak rá is a „hivatásos politikusok” és elemzők, azt sem tudom mennyire ismeri a rendszerváltás környéki eseményeket és politikai felállást, hiszen akkor még nem is élt, de erre való tekintettel senki semmiről nem mondhatna véleményt, amit nem élt át, nincsenek róla személyes tapasztalatai. Az is más kérdés, hogy én személyemben mit gondolok N.B. közszerepléséről, hogy ítélem meg a fellépését, hangvételét és gondolatait, mert annál biztosan jobban kellene ismernem, hogy egyértelműen nyilatkozzam róla – de önmagában a Nagy Blanka jelenséget nem tartom abszurdnak! Nincs ebben a levélben – kétszeri átolvasás után sem – semmi olyan amit ne írhatna le egy átlagos képességű, gondolatait csatarendbe állítani képes, társdalom, közélet, politika iránt érdeklődő, arra fogékony 19 éves egyén, aki szívesen olvas aktuális témákról, szereti a történelmet, és nagyjából mérlegelni is képes – akár Blankának hívják akár Balázsnak!

    Az elkövetkező években nyilván változni fog a látásmódja, sokat tanul és sokat meg fog érteni abból amit jelenleg csak sejt – ma még kissé bárdolatlan a stílusa, meglepő lenne ha más lenne, az öltözködést, viselkedést szándékosan nem hozom ide, mert az nagymértékben függ a természetes intelligenciájától, de mint írtam, nem ismerem olyan jól, hogy ilyen kérdésekben nyilatkozhatnék. Nem tudhatjuk merre viszi a sorsa, még az is lehet, hogy egy-két év aktivistásodás után felhagy a közéleti / politikai szerepléssel és egész másfelé keresi a boldogulását, de azzal hessenteni el a dolgokat, hogy egy „cserfes kislány” akit csak meghülyítenek mások, nem szerencsés! 19 évesen már nem igazán cserfes kislány valaki – kérdés, volt e valaha, arra ugyanis születni kell!

    Gondold végig, Botka 22 éves volt mikor ogy-i. képviselő lett, magyarul a törvényhozás tagja – ehhez képest Blanka a helyi települése egyik körzetében indult önk.-i választásokon, és noha vesztett rendesen – 179 szavazatot kapott – remélhetőleg nem dől a kardjába, viszont tapasztalatot szerzett. Települése ellenzékének úgy összességében esélye sem volt a Lezsákék által támogatott Csányi József pm. jelölttel szemben, aki a szavazatok 90%-át szerezte meg, gondolom, a közpénzből megtámogatott Lezsák alapítványnak is köszönhetően ( 18 milliárdot kapott szálloda építésére – próbáld elképzelni miféle kampány mehetett ott) Ez azonban csak mellékszál Blanka életútját tekintve.

    Sándor Máriát a „fekete ruhás nővért” valóban nagyon magára hagyták – számomra érthetetlen módon – ellentétben Pukli István gimnáziumi igazgatóval, akit nem hagytak magára, sokkal inkább ő hátrált ki a dolgok mögül, mikor kifulladt a szufla és nem tudta merre is az arra – egy darabig kereste itt is ott is, de nem jött össze, tehát ne általánosíts! De, ezen az alapon soha senki nem álljon semmilyen mozgalom, alapítvány, meghatározott cél elérésének céljával létrejött civil szervezet, vagy mindjárt politikai mozgalom élére, ne vegyen részt semmiben, hiszen mi van ha magára hagyják…? Illetve csakis akkor tegye, ha fel van készülve az esetleges kudarcokra – kérdés, Blanka hogy viseli a sikertelenséget amit Kiskunfélegyháza önk.-i választása hozott neki, de ez majd elválik.

    Írásod végén kifejted, miért sajnálod Föld S.-t – hát én pedig téged sajnállak, amiért olyan sajátos a világlátásod, hogy egy 19 éves lány „nyílt levelét” csak gyermekes hiúságból, na pláne pénzért (!) nevére vett csalinak gondolod! Miért nem tételezed fel hogy tényleg saját mű? A megmondó ember szerepe jöhet azután, ha kiderül igazad volt!

  • György Molnár 11:01

    KÉRI ÉLETE NAGY FIASKÓJA: ORBÁN ÉS KÖVÉR

    Sajnos Kéri László – nem tudom mondhatom e pedagógusnak is – a pedagógus, azaz egyetemi tanár létére nem vette észre ebben az Orbán-Kövér duóban, mégcsak nem is a parasztot, mert azt mindenki láthatta rajtuk, hanem azt az úrhatnám surmót, a Kisgömböcöt, aki ide nekem a világot is alapon, mindenkit és mindent felfal a környezetében, aki nem neki gazsulál, és aki a nem a valódi demokrácia érdekében mozgolódik, hanem egy maffia-közösség felemelkedésért…stb. Sőt, sajnos a tanár úr még ma is ezekkel a suttyókkal dicsekszik, akiket inkább hajt a maguk meggazdagodása, mint a kitudja, szóval az általa proponált demokratikus jogok magukévá tétele. Ezek kezdettől csak azt keresték, mi az ami nem tilos, tehát szerintük szabad.
    Kéri László ezzel a dicsekvésre nem is méltó „14 évvel” jobb lenne, ha inkább elbújna és nem játszaná a bölcs hallgatagot.
    Helyesebben tenné, ha ott és úgy támadná őket, ahogyan egy demokratától az elvárható. Még Hadházi Ákos is, aki „”csak egy állatorvos””, jobban tudja a demokrata kötelességét, mint a bölcselkedésével folytonosan reprezentáló „politológus” egyetemi tanár nem tette meg… Megjegyzem, a rossznyelvek szerint anno még Orbánt is ez a Kéri ajánlotta be Sorosnál…

    Már akkor közös – a j o g o t kapásból s i m f e l ő – cikkeket konstruáltak együtt Kéri,mint felügyelő tanár háttér-biztosítása mellett. Tehát, ha valaki, hát legalább ez utóbbi írástudó nem állíthatja, hogy ő, a hivatásos nevelő tanár ne vette volna észre e két vadócban ezt a bűnöző, de ha azt nem is, hát legalább az önző és nyilvánvaló autoriter hajlamokat…

    Đ

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Szkeptikusok!

    A . m á r c i u s i . i f j a k . i s .

    mind fiatalon kezdték s lám történelmet

    formáltak. 🙂

  • A „nagyblankák” a politikai haszonlesők áldozatai.

  • Bernstejn: ha már ír valamit, akkor ne hazudozzon:
    NAGY BLANKA

    ÉRVÉNYES SZAVAZATOK:179 (19.67%)
    JELÖLŐ SZERVEZET:Veled a Városunkért Egyesület

  • Ha Nagy Blanka az én lányom lenne, megpróbálnám meggyőzni, hogy nem volt helyes, hogy válaszolt Kövérnek.
    A mi régiónkban a legtöbb fiatal nővel elő-előfordul, hogy elhalad egy építkezés, vagy egy rakodó kocsi mellett, és valamelyik munkás „beszól” neki. Mi ilyenkor a nő helyes magatartása? Ha visszaszól, ezzel nyugtázva a beszólást? Szerintem nem, jobb ha oda se tekintve, válasz nélkül tovább megy.
    Nem muszáj minden nem különösebben bizalomkeltő idegennel szóba állni, csupán azért, mert az bunkó.

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2019 október 26
    5:53 de.
    Besancon
    2019 október 26
    7:44 de.

    Lehet hogy, egyikünknek sincs igaza, mert a teljes tények ismerete nélkül moralizálunk, ezért én ammondó vagyok, hogy fogadjuk el Kővendég 2:36 délutáni tanácsát. Ez most nem válasz elöli kifarolás volt és még az is lehet hogy, Nektek van igazatok, de ezt csak Nagy Blankától lehetne bizton megtudni, ha feltételezzük hogy, Ő mer vagy akar őszintén szintvallani!

  • Mrs Tüske!
    Sorry… Helytelenül egy kezdeti feldolgozottságú eredményt írtam le. A teljes feldolgozottságnál Blanka valóban 178(+1) voksot kapott, mig ellenfele 731-et. Vagyis vastagon négyszer többet. Ez igy biztosan megnyugtatja már… -g-

  • Sajnos visszemlekezve az itteni hozzaszolasok tobbsegere meg az egykori tuntetesek kapcsan, most sincs mas javaslatom Nagy Blankanak, minthogy remenykedjunk hogy a mai vensegesek generecioja minel hamarabb kihal a maga fanatikus marxista szennyevel egyutt, akkor vegre kutba vethetjuk a fasiszta nosztalgiazast is, és vegre elfelejthetjuk a trianono fekelyt is.

    Mindezekutan termeszetesen lesz, hogy se az Orban, se a Gyurcsany és hasonlo kovuletek nem lesznek kepesek tobbe a hatalom kozelebe se jutni.

  • Kedves Föld S. Péter – újból egy tökéletes meglátás – együtt a Nagy Blanka levelével – amibe minden bent van amit szeretnék én is mondani ennek a durung Kövérnek.

    Orsós Elemér 2019 október 25 12:15 du.

    Csupán csodálkozni tudok ezen a felületes fröccsentéseden. Vedd észre azt, hogy amikor munkálkodunk és folyamatosan finomítjuk egyéniségünket, (ami egy óriási nagy munka ebben a zsúfolt, vetélkedő világban), egy szép napon képesek leszünk felfedezni magunkban, hogy a természetes önérzetünk szöges ellentétben van egy ‘hatóság’, egy Fidesz által előírt, szokásszerű, mondjuk stilizált fasiszta féle erkölcsi követelményeknek.
    Sajnos sokan vannak közöttünk, köztük látlak téged is, akik az elbutított társadalmi elutasítás félelme, vagy talán egy jobb falat miatt beadják a derekukat – eladják a lelküket – nehogy a véleményük összeütközésbe kerüljenek hazánk jelenlegi, aljas, ravasz diktatórikus kormánnyal.

  • Tüske Zsófia

    Dubois: szó sincs róla, hogy Kéri egyrészt felügyelőtanár lett volna, vagy hogy ne ismerte volna fel Orbán természetét: „Korábban már említettük, hogy Kéri László a Ménesi úti szakkollégium alakuló ülésén (1983) Lenin-fiúknak nevezte Orbánt és Simicskát (mások szerint Orbánt és Varga Tamást), mert agresszív, kirekesztő, ellenségkereső viselkedésük az ő módszereikre emlékeztet.”

    Részlet Pünkösti Árpád: Szeplőtelen fogadtatás c. könyvéből, ami a fidesz megalakulása körüli időkről és tagjairól szól.

    http://nol.hu/archivum/archiv-6413-2442

    másrészt akkoriban nem volt szokásban lenyomni vagy megsemmisíteni az egyetem oktatói részéről a hallgatók önszerveződését. Nem lehet a jövőbe látni, sem felelősséggel felmérni azt, kiből mi lesz. Utólag felelősöket keresni már egyszerűbb, bűnbakot is lehet találni, csak éppen nem etikus. Arról szó sincs, hogy Kéri a fideszesekkel dicsekedne. Az első kétharmad után is inkább csak a reményeinek adott hangot, hogy ezt a fidesz az ország javára is fordíthatná. De nem felelős azért, hogy ez másképpen történt.

    A NOL archívumában Pünkösti Árpád könyve részleteiben megtalálható, ha valakit érdekel, keressen rá. Ha nem megy neki, szívesen segítek.

    Hogy mivé lett mára a fidesz és Orbán, az kiderül Németh Péter interjújából Kovács Zoltánnal, az Élet és Irodalom főszerkesztőjével: „az derül ki elég világosan, és sokak számára, hogy óriási morális és egyéb belső problémák vannak a Fideszben, és ezek jelentős része még nem jött elő” Azt is mondta, hogy az Orbán-kormány ma már unalmas, tagjai idegesek, hatalma megrendült.

    https://hirklikk.hu/kozelet/orban-nem-targyalokepes-mert-rogeszmes-felmvelt-ember/356249

  • Tüske Zsófia

    Kővendég: Nagy Blanka apja még gimnazista korában rákban betegedett meg és meghalt, az ő szenvedései a magyar egészségügyben komolyan motiválta a lányt abban, hogy sarkos véleménye legyen a magyar kormány politikájáról és azt ki is mondja. Az ellene az igen keresztény Bayer Zsolt és a prostisrácok rendkívül etikus médiamunkásai indítottak jó kis háborút, amiben még a szoknyája alá fotózni sem átallott a keresztény családapa, Pilhál.
    Mindenesetre Loppert Dániel 19 éves volt, amikor Kapolcson többször egymás után hazaárulónak nevezte Medgyesy Pétert, az akkori kormányfőt, amire jutalmul Rogán maga mellé vette, mint személyi titkárt és mára a MÁV kommunikációs igazgatója lett.
    Elképzelhető, hogy egy tinédzsernek sarkos véleménye van az aktuálpolitikáról, tévedhet is. De ha ebben az országban úgy kétmillió ember félreismeri a kormányfőt és rabló helyett messiásnak nézni, ne vegyük már rossznéven egy 18 éves, választójoggal rendelkező lány közszereplését.

  • Érdekes a fideszes reakció, ha nem többgyerekes háztartásbeli feleség szerepében tűnik föl egy nő, ami ebben a mondatszerkezetben nem hölgyéletkort jelez.

    Többségében, lecsupaszítva „bírálatukról” a publikus jelzőket, fideszeséknél a közéleti-politikai kritikával élő nők ostoba trampli kurváknak számítanak, legyen bármelyikük akár esztétikailag szemrevaló is. S ha tényleg bombázó, s ráadásul le se feküdt a kritikusával, akkor egyenesen ócska ribanc.

    Erre példa a mai magyar irodalom egyik kiemelkedő egyénisége, aki egyben rendkívül megosztó személyiség is, Karafiáth Orsolya (43). Legfrissebb portréfotója:
    https://www.kortarsonline.hu/wp-content/uploads/2019/10/10-21/Karafiath_Orsolya_box_photo.jpg

    Tizenegy éve verekedte ki magát súlyos alkoholizmusából, amit úgy folytatott, hogy csak a közvetlen szoros környezete ismerte ezt az oldalát. Így alkotott; verseket, novellákat, könyveket, publikációkat írt, és performer produkciókat parókákban, meghökkentő ruházatokban. Például:
    https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/1173857_511827638887900_1532647894_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_oc=AQmK5QbkufAMGspv__Od5pAdScVWEr-7FBmTwkNZTiPqpAJCbnlPrA7QjTIY8UCJ8wc&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=18fe6d3738b4bdb89d5e1f0cd72f21b1&oe=5E1BBF80

    És közben megkapta 2005-ben (29 évesen) az irodalmi munkásságáért a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét.

    A mai kormány és a fideszesek nem szeretik, közülük sokan ócsárolják őt. Erre publikációi, és irodalmi művei adnak alapot és okot. Érzékeny, talán mert „tanulmányútra” küldték Észak-Koreába, és testközelből tapasztalta meg a diktatúrát, erről az élményéről folytatásokban írt a közösségi oldalán. És mert szociálisan rendkívül érzékeny, s tollhegyre (klaviatúrára) tűz minden visszásságot, legyen az akár egy kerekesszékeseknek szóló nyilvános vécé kulcsa, amit egy lépcsőkön elérhető irodában lehet elkérni. De ír ő ettől súlyosabb esetekről is, nevén nevezve mai kormánypolitikusokat.

    Szóval, ma ezért tartozik ő is a fideszesek zöme szemében a ribancok közé.
    (legújabb könyve: Amikor a mama lelegelte a papa haját. )

  • D.Bernstein
    2019 október 26
    5:48 de.

    Nem tudom, hogy a „nőiesített vagy hím” változatban írja okosságait, de a szellemét tekintve majdnem mindegy!

    De – ha már ennyire érdekli Nagy Blanka személye hogy kizárólag vele kapcsolatban nyilvánul meg néhány degradáló mondat erejéig, hát vegye a fáradtságot és tájékozódjon, akár itt él, akár sok ezer kilométernyire!

    1. Kiskunfélegyházán nincs közgyűlés – az tehát nem tragédia, hogy oda nem került be!

    2. Van viszont az önkormányzatnak saját testülete, aminek élén a megválasztott pm. tagjai pedig a megválasztott körzeti képviselők – ezek között indult az egyik körzetben Nagy B. akinek most nem sikerült nyerni, de én ezt sem tartom tragédiának, hiszen az egész település és a megválasztott pm. személye is erősen jobbra húz, mint már feljebb is írtam valószínű a Lezsák féle kampány és befolyásoltság miatt! Tudja nagy dolog egy ilyen nyomorultul szegény és kiszolgáltatott település életében, ha a kampányban remény csillan extra támogatásokra , így a jobboldali pm. jelölt is egyből 90 %-ot kaszált, hát miért is kellene többszörösen felhánytorgatni Blankának mint abszolút kezdőnek és sok szempontból tapasztalatlannak az „ő nagy vereségét?”

    De ha ettől Önnek jobb, hát csak tessék, de szerintem túlzottan ne aggódjon, ám ne is kárörvendjen Blanka „siralmas” kezdésén, nincs rá oka – vele együtt rengetegen veszítettek az országban, némileg fontosabb és jelentősebb posztokat – soroljam? – érdekes, hogy Ön egyedül ennek a 19 éves lánynak a 179 szavazatán rugózik, miközben a fideszes potentátjai sorra veszítették el a „királyságukat” Nos emiatt egy kicsit jobban aggódhat – ha már!

    A Jogi tanulmányokról pedig annyit, hogy – már amennyiben Blanka valóban ott kívánja folytatni – be is fog kerülni, amennyiben az eredményei, pontszámai ezt alátámasztják, ez esetben nem kell tuszkolni, senkinek megköszönni! Ha rendesen teljesít, benn is marad, ha nem, kizúg a többivel együtt, aki azt gondolja elég csak bekerülni egy egyetemre.
    Ha az általános felkészültsége, eredményei ezt nem indokolják, nem fog bekerülni, totál mindegy milyen „dolgozatot ír” arra még nem kapott senki plusz pontot – hogy miért éppen Karácsony íratna vele bármit az pedig totál érthetetlen és értelmetlen – mint úgy általában az Ön feltevéseinek zöme!

    Nagy Blanka nem azonos Orbán Gáspárral akit annak idején „betuszkoltak” a jogi egyetemre – évet halasztott közben mert valahol Afrikában futballt oktatott (gondolom ismeri a közmondást, aki tudja csinálja, aki nem az tanítja!) majd miután rejtélyes körülmények között hazamenekítették, elvileg folytathatta volna, ám arról egy sort sem olvastam azóta sem, hogy valóban lediplomázott – mindezt államilag támogatott nappali képzésen! A vallási és egyházalapítási lázálmával és szélhámoskodásaival viszont tele volt valamennyi média írott és elektronikus felület.

    Szóval ne aggódjon Blankáért, ő ugyan nem biztos, hogy a tandíjmentes képzésre bejut, de a költségtérítéses képzés neki is és a rengeteg szerencsétlenebb csillagzat alatt született sorstársának a rendelkezésére fog állni, legfeljebb majd jól eladósodik a diákhitel révén – ki van ez találva!

    Aztán majd ha már tele lesz a hócipője, és ő is elhúz a többi reménytelen helyzetben lévő fiatallal együtt, rázhatja az öklét ön is meg a többi megmondó ember, hogy „tessék ezért taníttattuk, a hálátlan, ez is elmegy, mert kinn biztos kolbászból van a kerítés…..!”

  • Itt sok ember nem ilyen volt mikor megszületett,mikor fiatal volt,csak most másokat akar e miatt számon kérni!
    Mindenki változik a kezdetektől, a dolgokat ahogy megismeri változik a szemlélete,megismer embereket —rájön nem olyan amilyennek gondolta , ezért változik hozzáállása ahhoz az emberhez,pl. az illetékes úrhoz.
    Ja persze csak nektek lehet változni , másnak nem!
    Na persze egy megmondó fiatalt , pláne más esetben egy beteget elővenni és a szájába adni dolgokat – és ezt követelni másoktól,mintha csak azt lenne szabad tenni az egész világnak amit ott elmondattak vele,ez undorító!Valahol meg valami környezetvédelmi dolgok középpontjába tenni a gyereket, mintha majd ő megoldaná a problémákat! Ez a szerencsétlen emberek műve— mert ugye nem tud elérni semmit a nagy cégekkel,országokkal szemben és így bedobja a ” gyerekeffektust”–hatódjon meg a világ és hajtsa azt végre amit annak a szájába adnak! Hát nem töri magát ez a világ-mert ilyenek az emberek amilyenek.
    Na hát az e cikkben szereplő lánygyermek által előadottakat sem fogja az egész világ rögtön követni— mert ti ezt akarjátok.!
    Abszolút , fehér igazságokat adtak a szájába,mert ti ezt akartátok, csak nem tudja,hogy ti sem ilyenek voltatok amilyet most önmagatokról állítotok , mindent tőletek másoltak le a politikusok,mert mindazt már előtte megcsináltátok,amit most rajtuk kértek számon— ezekről elfelejtkeztetek.
    56-ban nem a fidesz lőtt a tömegbe , ti voltatok hatalmon ,meg az ávh-tok, a legutóbbi eseményen sem a fidesz lőtt,hanem a gyuriferi verette szét az embereket, ez is a ti emberetek és hatalmatok volt!Meg sorolhatnánk. Csak ti szeretnétek elfedni a ti dolgaitokat és másokra akarjátok terelni , azt akarjátok a másikra fogni amit ti tettetek,azzá tenni a másikat amik ti vagytok— mert akkor jó , mert akkor lehet hogy megbarátkoznátok vele?
    Hát teljes káosz uralkodik fejetekben , mert nem ti vagytok hatalmon–de már pesten visszaszereztétek– no akkor most mindent ki kell ott élvezni
    üdvözletével

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2019 október 26
    8:26 de.

    Nagy tisztelettel kérdeném: milyen történelmet?
    Értem én, hogy Magyraország olyan sajátos ország, amely fétisként ünnepel minden bukott háborút (mert főleg ilyenjei vannak), elvetélt forradalmat (mert jobbára ilyenjei vannak), de ettől még ezek bukott háborúk, és elvetélt forradalmak. A márciusi fruskák, és szájtépők forradalma is ilyen volt. Egy populista, gyáva, felelősségpánikos vezér (Kossuth) által felpiszkált közhangulatban egy valódi vezető nélküli és ezért alapjában véve átgondolatlan, atomizált, és atomizálható felkelés, amely jobb sorsra érdemes, vitathatatlanul tehetséges, és hősies ember értelmetlen halálával járó, még polgárinak is csak szépítgetett izét eredményezve.

    Igazolva azt, hogy kivételes szerencse kell ahhoz, hogy egy ilyen mozgalom többet érjen el a vérgőz kieresztésénél. A történelem általában ékesen megemlékezik ezekről a mozgalmakról, de a történelmet valójában a Deák Ferencek „csinálják”.

  • Tüske Zsófia
    2019 október 26
    11:14 de.

    Az állítás arról szólt, hogy nem került be a közgyűlésbe. Bekerült?

  • Kővendég
    2019 október 26
    2:36 du.

    „Nem muszáj minden nem különösebben bizalomkeltő idegennel szóba állni, csupán azért, mert az bunkó.

    Ja, mert Blanka a kifinomult széplélek.
    Nézd, ha az én lányom lenne, akkor valószínűleg az első publikus (értsd ovi) anyázás alkalmával a nevelési képességeimen kezdtem volna erősen elgondolkodni.

    Attól, hogy sikerült találni egy fiatal lánykát, aki van akinek tetszik, van akinek nem, és aki legfeljebb széjjel tett stílussal tud ideiglenes figyelmet aratni, s aki méltó a stilisztikai bayerzsóti-díjra, attól még Blanka nem több, mint ami.
    De szívesen meghallgatom, hogy az alpári baromságokon, a magának pártot hazudó momentumos szájbarágásokon kívül milyen saját politikai mondanivalót sikerült előadfnia. Olyat, amit nem másod, hatod kézből nem hallottunk szólam-szinten n+1 szer, és ami nem a „tikurvanyátok” stílusában fogant.

  • Tüske Zsófia

    Andrew_s D.Bernstein állítása konkrét szavazatszámról szólt – 48-ról, a tényleges 197 lett. A kiskunfélegyházi közgyűlésre meg már Besancon felelt, nem került be, de az nincs is ott.

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2019 október 26
    7:23 du.

    Ámen!

  • Andrew_s
    2019 október 27
    7:49 de.
    .
    te bandicsicska!
    .
    segítek, mert látom, nem megy a dolog!
    .
    GYÁVA KUTYÁK
    .
    „Az olyan emberek, akik megbotránkoznak egy erős kifejezésen, gyáva kutyák, mert elképednek a való élettől, és éppen az ilyen gyönge emberek ártanak a legtöbbet a kultúrának, és a jellemnek is. Ezek túlérzékeny babák gyülekezetévé nevelnék a nemzetet, egy olyanféle álkultúra önfertőzőivé, amilyet Szent Alajos képviselt, róla ugyanis azt írja Eustachius barát, hogy amikor Szent Alajos meghallotta, hogy egy férfi nagy zajjal kierszti a szeleit, mindjárt sírva fakadt, és csak egy imától vigasztalódott meg.
    Az ilyen emberek nyilvánosan felháborodnak,
    .
    DE
    .
    roppant előszeretettel járnak a nyilvános árnyékszékekre, hogy elolvassák a falakon látható illetlen feliratokat.
    Amikor néhány erős kifejezést használtam könyvemben, azt állapítottam meg futólag, hogy az emberek hogyan beszélnek a valóságban.
    Palivec vendéglőstől nem kívánhatjuk, hogy olyan finoman beszéljen, mint Laudová asszony, dr. Guth, Olga Fastrvová, és még egy sor más, akik legszívesebben az egész Csehszlovák köztársaságot egy nagy parkettes szalonná változtatnák, melyben mindenki frakkosan-kesztyűsen járna, választékosan beszélne, és ápolná a szalonok kifinomult erkölcsét, amelynek leple alatt éppen a szalonok arszlánjai űzik a legfeslettebb és legkicsapongóbb életet.”
    .
    Az idézet Jaroslav Hasek: Svejk című művéből van.
    Az alapvetően hiányos műveltséggel rendelkező helyi arszlánok számára közlöm az információt.
    Kéretik megpróbálni az 1920-as évek akkori valós körülményeit a maihoz igazítani!
    Gondolok itt a szóhasználat – nyilvános illemhely, illetve a net bizonyos oldalai – avagy a mai „erős kifejezésekre”, melyet valami számomra érthetetlen okból a radikalizmussal tévesztenek össze itt a helyi követők, akik a vezér után loholnak lógó nyelvvel.
    A neveket be lehet helyettesíteni tetszés szerint!
    Van a helyi kínálatból bőven!
    Csehszlovák köztársaság = Magyarország – értem alatta a jelenlegi rezsim által létrehozottat!
    Kinek nem inge, ne vegye magára!
    Úgy gondolom, van itt számos „divatdiktátor” akire a szabott ing, melyet Hasek szabott anno, tökéletesen illik!
    FEL LEHET VENNI, GYÁVA KUTYÁK!
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok

  • Orsós Elemér

    Pityi Palkó
    2019 október 26
    9:35 du.

    „Sajnos sokan vannak közöttünk, köztük látlak téged is, akik az elbutított társadalmi elutasítás félelme, vagy talán egy jobb falat miatt beadják a derekukat – eladják a lelküket – nehogy a véleményük összeütközésbe kerüljenek hazánk jelenlegi, aljas, ravasz diktatórikus kormánnyal.”

    Lehet hogy igazad van, de a jobb falatért való nyalizást nyugodtan kihúzhatod a listából, mert azt még akkor is kihagytam, amikor még lyukas gatyára sem tellett! 😀 (A mai nyugdíjam mellett -mely ugyan messze nem éri el a volt bukott pártfunkcik kiemeltjét, de a minimálnyugdíj többszöröse- még a nadrágszíjamat sem kell megszorítani, hogy évente új cipőt,gatyát söt naponta egy üveg prémium sört vehessek, miáltal még nyuggerként sem kényszerülök derék beadásra, talán majd ha tízszeresére emelik a ginko biloba adagomat, de az a vegetáció akkor már nem én leszek! 😀 )

  • Andrew_s
    2019 október 27
    7:49 de.

    Köszönöm, egészen másként fogalmazva, ide akartam én is kilyukadni! 😀

  • Na jó, akadnak érdekes reakciók másoktól is, ha nőkről van szó. Például kirekesztés. Kizárás, kitiltás, kitaszítás, kiközösítés. Mind egymással szinonim magyar szó. A történet nem mai, tavalyi.
    Kelemen Anna egy nyilvános kultúrprogramon hallgatta volna Spiró Györgyöt (aki nem kedvence a Fidesznek). Így járt:

    https://24.hu/szorakozas/2018/07/31/kelemen-annat-kidobtak-egy-kulturprogramrol/

    Te beengedted volna erre az irodalmi műsorra?

  • Blanka módszere az EGYETLEN ami hat ezek ellen.
    Az udvariaskodás és a „tisztaszemű széplelkek” kora lejárt.

    Ha valaki konyhakéssel támad rám, nem tudok védekezni trafikban kapható kínai elemes plasztik-fénykarddal.
    Legalábbis egy balta kell !

    És most nem csak egy konyhakéssel támadtak rá a jogrendre !
    Ennél azért már sokkal többről van szó,

    A magatokfajta finnyáskodók miatt tart ott az ország ahol jelenleg tart:

    ” Áááá hát itt nincs is diktatúra , csak kicsit DEMOKRÁCIA HIÁNYOS ÁLLAPOT van..”
    nomeg a hasonló hülyeségek miatt.

  • tóth péter
    2019 október 27
    7:19 de.

    Te is ember voltál mikor megszülettél,
    csak aztán tovább tanultál.

  • Besancon
    2019 október 27
    6:40 de.

    Szteem ez a Brennstein nem-nélküli.
    Mondhatnám úgy is : nemtelen 😀

  • Andrew_s:
    „A márciusi fruskák, és szájtépők forradalma is ilyen volt. Egy populista, gyáva, felelősségpánikos vezér (Kossuth) által felpiszkált közhangulatban egy valódi vezető nélküli és ezért alapjában véve átgondolatlan, atomizált, és atomizálható felkelés”

    Hát, hogy atomizált volt, az vitatható; 1848 februárjában „csak” Párizsban, a német államok legtöbbjében, Bécsben és még néhány tartományban tört ki felkelés. Más kérdés, hogy 1848 végére’49 elejére (jó, Franciaországban csak 1849 decemberére) ezek különbözőképp, de mind kifújtak. (Kossuth szerepe kétértelmű.)

    Andrew_s:
    „A történelmet valójában a Deák Ferencek “csinálják”.”

    Deák? Hát rajta kívül egy-két apróságra is szükség volt a „történelem írásához”, pl. Solferinora, Königgratzra, Bismarckra és III. Napoleonra.
    Egyébként egyáltalán nem zárom ki, hogy ahogyan a 20. század történetét II. Vilmos és II. Miklós, Adolf Hitler és Joszif Sztálin „írták”, úgy a 21. század történetének a bevezető fejezetet pl. Trump és Putyin, Erdogán és Orbán Viktor épp most „írják”, a Boda Máriák szíves egyetértésével. (Orbánt csak más híján említem meg, az ő szerepe Magyarország „jelentőségét” figyelembe véve maximum a katalizátor lehet a robbanáshoz. De azért valószínűleg inkább a „szerzők” egyike, mint Karácsony Gergely.)

    Én a magam részéről szívesen kimaradnék ennek történetnek a tartalék parasztjai közül, valahonnét jó messziről érdeklődéssel szemlélve az érdekes partit, csak hát mind kevésbé van honnét. Talán egy másik földgömböt kellene szereznem… 🙂

  • Tüske Zsófia
    2019 október 27
    8:52 de.

    D.Bernstein-t személy szerint egy demagóg provokatőrnek tartom. De ha már vitázunk, akkor ne ugyanazzal az eszköztárral.
    ld.

    D.Bernstein
    2019 október 26
    5:48 de.
    Nagy Blankának még a kompenzációs listáról sem sikerült bekerülnie a kiskunfélegyházi közgyűlésbe. Siralmas kezdet, nehezen beinduló karrier.

    Ahol ugyebár nincs szó szavazatszámról……

  • abramovics
    2019 október 27
    9:17 de.

    Mit szerettél volna Te mondani. Nem Svejk, hanem Te.
    Mert az én olvasatomban az, aki másoktól hozott idézetek mögé bújva véleménytelen hantázást hajt végre az,
    1. Nem bátor;
    2. Nem is okos;

    Fuss neki még egyszer. Ha mersz. Hátha kijön valami gyengus véleményecske is belőle.

  • Kővendég
    2019 október 27
    4:12 du.

    Te magad is alátámasztottad, hogy Európa szintjén is atomizált mozgalomhullámról volt szó, ami szinte törvényszerűen kifújt. Ha a ‘848 -as magyar izét tekinted az sem votl lokálisan különb. Ld. a kommunikációs viszonyát a nemzetiségi kérdéshez (igen tudom, hogy hány „magyar” halt pl. Aradon, de a történelem a tömegek történelme). De látható a viszonya a valós történelmi, ipari, polgári viszonylatokhoz is (konvergálva a megfogalmazatlan semmihez).
    Kossuth szerepe nem annyira többértelmű szerintem. Egy decibelvezér volt, mint azok az ’56-os „hősök”, akik az első platón elhúztak, az első olyan eset után, amikor vissza is pofoztak. Aztán q.va messziről q.va okosak voltak.

    „Deák? Hát rajta kívül egy-két apróságra is szükség volt a “történelem írásához”, pl. Solferinora, Königgratzra, Bismarckra és III. Napoleonra.”
    Nyilván. Ergo Deák azért tudott elérni valamit, mert reálpolitikus volt. A decibelmagyar Kossuth-hoz képest mindenképpen. A történelmet azok írják, akik az előremutatóbb tendenciák robotosai.
    Igen, Sztálin, Hitler, és a hasonlók ott és akkor nagy pillanatnyi hatással bírnak. Botorság lenne tagadni. Milliók haltak miattuk. Az eszméik sem haltak ki. A történelmi fősodor azonban mégsem abba az irányba folyt tovább.
    Ahogy annak idején Néró és vidéke nyilván sokak életét keserítette meg (ha nem is gyújtotta fel vszínűleg Rómát), de a történelmet mégsem ő írta hosszú távon.
    Mert a végletes, nem egyszer önjelölt történelemalakítók csak akkor „írnak történelmet”, ha kiírtják az emberiséget. Nem esélytelen, de nem is vágyok rá. Mert a hatalmi licit, a világgal való szembenállás nem enged más lehetőséget. Szerintem.

  • Geyza
    2019 október 27
    1:03 du.
    „Blanka módszere az EGYETLEN ami hat ezek ellen.
    Az udvariaskodás és a “tisztaszemű széplelkek” kora lejárt.”

    Akkor ugye bayerzsóti is rendben van? A feketeinges lincselők is?

    Csak teoretikusan: hány alországra szeretnéd szabdalni az országot? Hol húznád meg a határokat?

    Lenne Nálad Győroszág, Nyírország, Balatonia, stb. Acsarkodó, ám csak tömegben bátor szájtépőkkal, illetve baltásokkal a határokon?

    Igen: van egy érzésem, hogy a jelenlegi hideg polgárháború hajszálnyira van a forrótól. Orbán is alig várja, hogy kihirdethesse a szükségállapotot. alsó hangon négy éve másra sem tud szerintem gondolni. Viszont vagy fizikai határokat húzol a lakosság egyes csoportjai köré, vagy megpróbálsz együtt élni legalább a nagyjával.
    Ostobaság összekeverni a személyes önvédeelmet a társadalom védelmével. Ha megteszed mi a különbség közted és a fidesznyikek között? Az „eszme”? Hány milliónyian is haltak egy „i”, és hasonlók miatt?

  • Drizari:
    „Kelemen Anna egy nyilvános kultúrprogramon hallgatta volna Spiró Györgyöt (aki nem kedvence a Fidesznek). Így járt:
    https://24.hu/szorakozas/2018/07/31/kelemen-annat-kidobtak-egy-kulturprogramrol/
    Te beengedted volna erre az irodalmi műsorra?”

    Bevallom, fogalmam sincs, ki az a Kelemen Anna, sohasem hallottam róla. Ha volt jegye, és nem hirhedett arról, hogy korábban többször irodalmi műsorokat botrányos viselkedéssel próbált szándékosan lehetetlenné tenni, akkor természetesen beengedném.

    Ön erkölcsi bizonyítványt, és feddhetetlenségi igazolást kérne minden belépőjegy mellé? Esetleg orvosszakértői véleményt is,
    hogy a műsort meghallgatni kívánónak 10 éven belül nem volt
    nemibetegsége, nem játszik szerencsejátékot, valamint esténként nem fogyaszt több bort, mint amennyit Ön jó polgárként helyénvalónak tart?

  • Drizari:
    „Ja, mert Blanka a kifinomult széplélek.”

    Engem Nagy Blanka személye még annyira se érdekel, mint Kövér házmester, jaj bocsánat, háznagy úr lelki élete, pszichés adottságai.
    A véleményem egyszerű; helyénvalóbbnak tartom, ha egy fiatal nő, függetlenül attól, hogy”kifinomult széplélek” -e, vagy sem, az utcán, más nyilvános térben nem reagál a neki szánt esetleges bunkó beszólásra, továbblép – (tehát annak tekinti a „beszólót”, ami, egy senkinek), mintha reagál arra.

    Kövér személyre szóló „beszólása” a legközönségesebb bunkóság volt. Tisza István grófot, akkori miniszterelnököt (aki volt, amilyen volt, de Kövér Lászlónál azért mindenképpen jelentősebb személyiség) Ady Endre (tudom, gyakran több bort fogyasztott a kelleténél, erősen dohányzott, talán se szexuálisan se volt föltétlenül hűséges, luesben halt meg, Ön szerint tehát jelentéktelen költő és publicista volt) publicisztikájában kritizálta, több versében nem csak kritizálta, hanem gyalázta, átkozta. Mit tett erre Tisza? Leült és a Magyar Figyelő c. általa alapított és támogatott folyóirat 1911. évi IV. számába az általa sokszor használt Rusticus álnéven írt egy elítélő kritikát Ady költészetéről, amely szinte nem illeszkedett a nemzeti irodalom hagyományaihoz, gondolkodásához és értékrendjéhez.

  • Sajnos elgépeltem, az utolsó pár sor helyesen:

    Mit tett erre Tisza? Leült és a Magyar Figyelő c., általa alapított és támogatott folyóirat 1911. évi IV. számában az általa sokszor használt Rusticus álnéven írt egy elítélő kritikát Ady költészetéről, mert az szerinte nem illeszkedett a nemzeti irodalom hagyományaihoz, gondolkodásához és értékrendjéhez.

  • Orsós Elemér 2019 október 27 9:27 de.

    Hazánkban kering a sok ‘gonosz’, miközben sok tisztességes ember áll és semmit sem tesz ellene. Szerintem nem elég tartózkodni a gonosztól, az embernek meg kell próbálnia helyesen, emberségesen cselekedni, még akkor is, ha úgy véljük, hogy nem sikerülne.

    A legtöbb embernek nincs célja, csak hogy csupán létezzen – csendesen, láthatlanul áthaladni a történelem színpadán – ezek az emberek azok, akik ahelyett, hogy a zsarnokság elleni küzdelemben részt vegyenek, sajnos tudatlanul, a zsarnok játékai lesznek.

  • Orsós Elemér

    abramovics
    2019 október 27
    9:17 de.
    Drága jó Hasekünk a hozzád hasonló öntelt rasszizmus generátorokra is talált volna valami találó nevet, szerintem nagy az esélyed arra hogy, a ferencjóska pofáját leszaró legyek legszemtelenebbjéről keresztelt volna el! Két hete négy napot kényszerültem eltölteni jó cseh sör manna társaságában a Kehelyben és örömmel konstatáltam hogy, ferencjóska halványuló szeplőit nagy gonddal restauráltad!

  • Drizari:
    „a mai magyar irodalom egyik kiemelkedő egyénisége, aki egyben rendkívül megosztó személyiség is, Karafiáth Orsolya”

    Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet az íróra! A nevét természetesen ismertem, de eddig nem olvastam tőle semmit. (Hja, az irodalomban sajnos nem vagyok kellően járatos, a mai irodalomban pedig a legkevésbé.)

  • Mi tagadás, egynémely „ballibsi”(?) fórumtárson most csodálkozom.

    Olvastam a face-n Nagy Blanka levelét. Érdekes, hogy arról senki se szól semmit, mit ír benne, hanem csak a lány személyéről és stílusáról hőbörögnek. Merthogy amit ő mond, azt már (ahogy Andrew írta) „másod, hatod kézből… hallottunk szólam-szinten n+1 szer”.

    Na igen, amikor egymás között hersegünk, morgunk, akkor sokmindent hallunk. De az egészen más, mint kiállni nyíltan, és belemondani valakinek az arcába. Tudjuk a meséből is, addig király a Pomádé, amig a gyerek be nem kiabálja az igazságot a díszmenetbe, amit mindenki tud: „a király meztelen!. Én emiatt becsülöm ezt a lányt, és aggódom egy kicsit miatta, mert persze valószínűleg nem tudja, hogy mi minden „történhetik vele”, ha így viselkedik. (Ugye, láttunk már karón varjút, országúton létrát, rendőrautóban öngyilkost ebben a nagy illiberális demokráciában.)

    Kedves ballibsi barátaim, én szégyellném magam a helyetekben emiatt a sok megvető locsifecsi miatt.

  • Kedves Kővendég. Fiatal lánykoromból ismerős, az én anyukám is nevelgetett, hogy ne szóljak vissza a beszóló bunkó férfinépnek. Ez így helyes is, nekik ne szóljunk, mert ők csak egy kicsit villogni akarnak, hát ne adjunk nekik tápot ehhez.

    De olyan esetben, amikor személyünk, igazságunk, méltóságunk van leszólva, igenis válaszolni kell. Utcai fikóknak én sem szóltam vissza, de például a gimnáziumi tanáraim némelyikének, vagy az igazgatónőjének, az egyetemi professzoromnak, munkahelyi főnökömnek bizony visszaszóltam nem egyszer. És milyen érdekes: ezek a visszaszólásaim soha nem vontak maguk után semmiféle retorziót. Én úgy gondolom, azért, mert nyilvánvalóan IGAZAM volt.
    Kérlek, fontold meg ezt is…

  • Ma nosztalgiátam egy kicsit.

    Olvastam, hogy a New York Times hétvégi cikkére, melyben megírták, hogy Magyarország kormánya rengeteget költ fodbalra, miközben az egészségügy omladozik, s lassan romba dől, a kormány válaszolt: „A Soros-birodalom folytatja a bevándorlásellenes nemzeti kormány elleni támadást. A New York Times Soros lapja, ami közölte a Soros által pénzelt 444 álhírét.”

    Olvastam, hogy vasárnap esti show műsorban elemezte Bayer Zsolt és Kocsis Máté fideszes frakcióvezető Hadházy Ákos ellenzéki képviselő egy héttel ezelőtti parlamenti táblafelmutogatós akcióját.
    Bayer Zsolt halálosan komolyan felveti kérdésként, hogyan bírják ki a fideszesek egy ilyen akciót látva, hogy nem alkalmaznak fizikai erőszakot?

    Kocsis Máté válaszul halálosan komolyan mondja: „Tehát ők [az ellenzék] akkor jutnak majd el a céljukig, amikor a legdurvább, legalávalóbb, leggusztustalanabb, legízléstelenebb provokációk nyomán egyszer csak 133 képviselő föláll – egyébként joggal tenné, egyébként most már lassan úgy érzem, hogy joggal tenné – és így rendezné el a sérelmét.”

    Ezek után nosztalgiázó levezetésnek megnéztem a következő filmet:
    .
    https://youtu.be/b5ba7UwENtA

  • Almási Alma
    2019 október 28
    4:51 de.

    Szívemből szólt szép hölgy 😀

  • Andrew_s
    2019 október 27
    5:48 du.

    Blabla

  • Andrew_s
    2019 október 27
    5:17 du.

    D.Bernstein
    2019 október 25
    1:10 du.
    Nagy Blanka a kiskunfélegyházi néptől 13-án 48 darab szavazatot kapott. (Ezek után csak-csak fogja fogadni Kövér Lászlót, ha az szemérmesen bejelentkezik hozzá…)

    szívesen. örülök, hogy segíthettem.

  • Most a Fodor-féle „libsi” álellenzék pont úgy „ekézi” Blankát,
    ahogy Bartus Lacit is anno, csakmert kimondták az igazat.
    Szégyen ez kérem…

  • Kővendég
    2019 október 27
    7:11 du.

    Drizari:
    “Ja, mert Blanka a kifinomult széplélek.”

    ————————————-

    Ezt bizonyára Andrew – nek szántad (okt.27.7:49)

  • Kétségtelen, hogy Kövér Lászlónak nagy a bajsza (nagyon magyar-:).

    Ám ez a Blanka nevű alpári szájú iskolás gyereklány sem egy matyó hímzés. Őt is éppen úgy félre löki majd a klf politikai érdek mint elődjeit (fekete nővér, stb). Sajnálom ezt a gyereket.

  • Almási Alma
    2019 október 28
    4:51 de.

    Amikor emlegettem az n+1 -et akkor bizony a politikai topikokról, nem egy esetben politikai szereplőkről is szó volt, és nem a kocsmai morgolódásról.

    Ami a szégyellést illeti.
    Még emlékszem, hogy amikor a tanártüntik kapcsán le mertem írni, hogy a 2+2 az bizony 4 és Pukli sem több egy színpadra álló, a tömeg hátán felkapaszkodni akaró senkinél, illetve azt, hogy előremutató program nélkül legfeljebb feszültséglevezetésnek jó az egész, akkor itt és máshol sem volt népszerű.
    Előremutató program nélkül kifújt, levezette a feszkót, és Pukliról lassan azt sem lehet tudni, hogy él-e egyáltalán.

    Blanka posványszintű beszédeire csettintgethetsz, amíg elkopik az ujjad, de valójában nem több a feszkó ökölrázós levezetésénél. Amit akár a Fidesz is megszervezhet, mert neki kedvez hosszú távon.
    Nyilván, szubjektíve, nekem a Momentum egész holdudvara antipatikus, amióta pártot gründoltak egy égbekiáltó hazugsággal (merthogy az aláírás nem arra szólt az kOlimpiha ellen).
    De valójában Te is csak arra hivatkozol, hogy mi(én) miket írkálunk. Ahogy F.S. Péter sem idézett egy előremutató politikai gondolatot sem. Csak azt, hogy a kislyányka megint megrázta a nyelvét. Ez a „na bumm és akkor mi van” tipikus esete.

  • Tüske Zsófia

    Orsós Elemér
    2019 október 26
    5:41 du.

    ezt a hozzászólást az elbasziról szóló topikban írtam volna neked, ha időközben Chris nem zárja le.
    akár hagyhatnám is válasz nélkül, de egy meglehetősen általános véleményt fogalmazol meg, véleményem szerint igazságtalanul és alaptalanul:

    „Méltóztatol elfelejteni hogy, a románok és csehek magyarországi megfékezhetetlen(mert nem volt mivel!) duhajkodását az tette lehetővé hogy, a jó Károlyi miniszterelnököd és Linder Béla nevű félnótás hadügyminisztere felelőtlenül, eszelősen szélnek csapta a világháborúból visszaérkező katonáit”

    Elemér méltóztatol elfelejteni, te is meg a Károlyi ellen kaffogó trianon-siratók, hogy „1916-ban Károlyi kilépett az Egyesült Függetlenségi Pártból és annak balszárnyából megalapította a Függetlenségi és 48-as (Károlyi) Pártot, vagy röviden Károlyi-pártot. Polgári demokratikus reformokat – földosztást és általános választójogot – és nemzetiségi egyenjogúságot követelt. Ellenezte az Osztrák–Magyar Monarchia és Németország szövetségét: ehelyett a dunai népek barátsága és az antantbarát külpolitika híveként érvelt a háborúval szemben.”

    „Az első világháború végén, a Monarchia és a dualista államrendszer összeomlása közepette körülötte mint a demokratikus és békepárti ellenzék vezetője körül alakult ki az a politikai szövetség, amely 1918. október 23-án az Astoria Szállóban Magyar Nemzeti Tanács néven ellenkormányt hirdetett. A testület alapító tagjai a Károlyi-féle Függetlenségi Párt, a Jászi Oszkár elnökölte Polgári Radikális Párt és a Garami Ernő és Kunfi Zsigmond által vezetett Magyarországi Szociáldemokrata Párt voltak, elnökévé Károlyi Mihályt választották. A Nemzeti Tanács október 25-én tizenkét pontos, Jászi által megfogalmazott kiáltványt tett közzé, amely a háború azonnali befejezését, az ország függetlenségének megteremtését, a demokratikus reformokat és a nemzetiségekkel való megbékélést követelte az ország területi egységének sérelme nélkül.”

    tehát, ha Károlyi nem csapja el „eszelősen és felelőtlenül” a négyéves világháborúból, a lövészárkokból, gáztámadásokból visszatérő katonákat, saját magát köphette volna szembe, hiszen már két éve követelte a háború beszüntetését. És ha nem ezt követelte volna, nem is választották volna meg kormányfőnek.

    Akkoriban ugyanis, pláne arisztokrata körökben nem volt divatban az az alcsúti faluszélről hozott jelmondat, hogy „ne azt figyeljétek, amit mondok, hanem, amit teszek”
    Úriember nem csibész, (pláne nem faluvégi vályogban született) és gyávaságból, szószegésért még Teleki Pál is úgy látta jónak, hogy a becsületéről lemossa a gyalázatot, hogy főbe lőtte magát.

  • Tüske Zsófia
    2019 október 28
    4:11 du.

    Csak azt sajnálom
    hogy nekem már nincs türelmem
    a hazudozókkal és a történelem-hamisítókkal
    szemben ilyen türelmesen magyarázni a saját
    hülyeségeiket, miket nagy hangon hirdetnek.

    Az egész fiatalságomra az ilyenekkel
    való terméktelen vitázás nyomta rá a bélyegét.

    Mostmár inkább a
    gépeim és műszereim meg könyveim
    „eleféntcsonttornyából” szemlélem derűsen
    ezeknek a senkiknek az egyre vadabb rángatózását. 😀

  • Andrew_s
    2019 október 28
    3:23 du
    _____________

    Ez a hozzászólásod is megér egy misét… 😀

    „amikor a tanártüntik kapcsán le mertem írni, hogy a 2+2 az bizony 4 és Pukli sem több egy színpadra álló, a tömeg hátán felkapaszkodni akaró senkinél…”

    „Blanka posványszintű beszédeire csettintgethetsz, amíg elkopik az ujjad, de valójában nem több a feszkó ökölrázós levezetésénél. Amit akár a Fidesz is megszervezhet, ”

    „Ahogy F.S. Péter sem idézett egy előremutató politikai gondolatot sem.”
    _________________

    Egy szóval sem mondom, hogy egyben-másban nincs igazad. Csak azt mondom, ömlik a szádból a gyalázkodás, miközben TE SEM ÍRSZ SEMMI ELŐREMUTATÓT.

    Várom még, hogy „Gyurcsány tartja hatalomban Orbánt”, meg hogy „a komcsik ugyanúgy lopnak”… és más hasonló frenetikus igazságokat a te klavidból is…

    De hogjak valami előlremutatót is: Tudod, mindnyájunknak egy kicsit empatikusabban kéne viszonyulni azokhoz, akik – ügyetlenül bár, vagy akár egy kis hiúságból is – megpróbálnak valamit… Ennek a mostani önkormányzati győzelemnek éppen ez a tanulsága, hogy ha ELFOGADJUK azt is, aki egy kissé másképp gondolja, és tudunk együttműködni velük egy jó cél érdekében, akkor sikeresek lehetünk, összecsiszolódhatunk, levethetjük a felesleges hiúságunkat… Tulajdonképpen ez volna az igazi „nemzeti” együttműködés rendszere…

  • Orsós Elemér

    Tüske Zsófia
    2019 október 28
    4:11 du.

    ” A Nemzeti Tanács október 25-én tizenkét pontos, Jászi által megfogalmazott kiáltványt tett közzé, amely a háború azonnali befejezését, az ország függetlenségének megteremtését, a demokratikus reformokat és a nemzetiségekkel való megbékélést követelte az ország területi egységének sérelme nélkül.”

    tehát, ha Károlyi nem csapja el “eszelősen és felelőtlenül” a négyéves világháborúból, a lövészárkokból, gáztámadásokból visszatérő katonákat, saját magát köphette volna szembe, hiszen már két éve követelte a háború beszüntetését. És ha nem ezt követelte volna, nem is választották volna meg kormányfőnek.”

    Ez mind helytálló és tiszteletre méltó, csakhogy közben alaposan megfordult a kocka, amit következetesen követhettek volna, merthogy a kisantant felbátorodott felbuzdultjai még a békekötés közben -maguktól vagy sunyi külső biztatás hatására, amit most már nem lehet kinyomozni- ippeg az ország területi egységének sérelmével voltak telhetetlenül, könnyű zsákmányra szomjasan elfoglalva! Nem is lett volna probléma, ha azt kapják, amit jogosan megérdemelnek, DE erősen túlzásba vitték, amire a bosszúálló(átvert vagy számító!) ANTANT előzékenyen rábólintott! Ha Teleki Pál Vörös Térképének akár csak megközelítő, kompromiszumos realitásait figyelembe veszik, szerintem egy kurva apellálásunk nem lehetne! Ezzel szemben mit szólsz ahhoz az elképesztő anomáliához, hogy még a világháborút kirobbantó és még nálunk is bűnösebb Ausztria is kanyaríthatott belőlünk egy 4000 km2-es darabot és a „baráti” lengyelek is közel 600 km2-t?

  • Geyza
    2019 október 28
    10:36 de.

    Komoly érvkészleted van.
    Bodához jársz korrepetálásra, illetve továbbképzésre?

  • Tüske Zsófia
    2019 október 28
    10:40 de.

    Ergo: két külön hozzászólásról van szó. Magam is örülök, hogy tisztáztuk.
    Mondjuk: én sem a stílusa, sem a momentumossága miatt nem szavaztam volna rá, de nem ott lakom, úgyhogy mindegy….

  • Kedves Andrew! Visszatérve Blankára. A face-n olvastam ezt a mostani „levelét”. Semmi stílusbeli probléma nem volt vele. Te nyilván még arra a trágárságra gondolsz, amit legelőször mondott. Észre sem vetted, hogy most másképp írt. Én nagyon is egyetértek azzal, hogy Kövér kijelentéseire egyenesen és határozottan válaszolnia kell. És jól válaszolt. Ez persze nem jelenti azt, hogy már minden rendben. Kamaszlány. Változik. Keresi a helyes irányt.

    Nem kellene fölényeskedned olyasvalakivel, aki nyiltan felvállalta a véleményét, és egy esetleges következményt egy politikai hatalmassággal szemben. Még ha esetleg tudatlanságból vagy hiúságból tette is.

  • Auróra Boreálisz

    Tüske Zsófia

    4:11

    K . Ö . S Z . Ö . N . Ö . M . ! ezt a válaszod a tudatlanságra.

    🙂

  • SchumackerLady

    KEDVES BLANKA!

    RÁ SE RÁNTS a hitetlenkedő elfogultak és szkeptikusok fejcsóva

    brigád teljesítményére.

    NE FELEDD, a tőletek úgy 20 kilométerre fekvő SZABADSZÁLLÁS

    első – ’48-as – szabad választásának ama fura eseményére,mikor

    is egy nálad NEM SOKKAL IDŐSEBB, f i a t a l . politikust,

    bizonyos PETROVICS SÁNDORT a helyi földesúr botokkal és

    kapákkal fölfegyverzett és fölbérelt parasztjai parasztjai még

    EL IS ZAVARTAK AZ Ő „VÁLASZTÁSI KÖRZETÉBŐL”.

    ÉS mi van ma azzal földesúrral és az ő hű-béreseivel… ? 🙂
    ˙

    &1 Megjegyzés:

    Történt mindez,néhány hónappal a”Talpramagyar” I.elszavalása után.

  • Tüske Zsófia

    Bocsáss meg, de nincs logika az eszmefuttatásodban. Szép, szép a háború területveszteség nélküli befejezésének követelése és a nemzetiségiekkel való megbékélés szándéka. Tárgyalási alapnak jó lett volna. De Károlyi a magyar katonák leszerelésével és szélnek engedésével tulajdonképp feltétel nélkül kapitulált. Erő nélkül, ugyan, ki és milyen milyen feltételeket szabhatott volna az ellenségnek?

    Nagyon cifrán és szórakoztatóan tudod ócsárolni Orbánt, de ő legalább magyar érdekeket képvisel – akárhol született.

    “ne azt figyeljétek, amit mondok, hanem, amit teszek” – mondását rosszul értelmezed. Ezt általánosságban mondta és mindenkire (az ellenfeleire is) vonatkoztatta. Mit tett? Például 86 százalékról 68 százalékra csökkentette az államadósságot, amire korábban komoly szakemberek azt mondták, hogy visszafizethetetlen. Közben nem kellett megszakadtunk, mint a románoknak Ceausesecu idején. Sőt!
    Te pedig azt kiabálod, hogy „Orbán lop!”

  • Magyarország jelenében vastagon benne a múltja. De ezt tudja mindenki …. vagy mégse?

  • Jelenünkben vastagon benne a múltunk …. Olvasom, elkelt az összes belépőjegy az új fodbalstadionba, a november 15-i nyitómérkőzésre Uruguay ellen. Legutóbbi találkozónkon a magyar válogatott nyert ellenük 4 : 2-re.

    Nézegettem a stadionról készült felvételeket, külsejében visel magán a régire emlékeztető jegyeket. Belül csak egy, ami formájában ugyan más, de kiszúrni a „hallja kendek” elkülönülő VIP részét, ami nagyjából három szektor szélességű.

    Lám, építészetileg is jelenünkben benne a múltunk, megmaradt a külső kerítés is, mindössze a változás annyi, hogy a FIFA világranglistáján ma Uruguay labdarúgó válogatottja az ötödik, Magyarország fodbalistái kemény munkával kiharcolták az ötvenedik helyet.

    https://www.fifa.com/fifa-world-ranking/ranking-table/men/#

    (érdekes, eszembe nem jutott venni belépőjegyet)

  • Tüske Zsófia

    jani: nem kell itt szétmaszatolni azt a fekáliát, amit orbán ránkzúdított. semmit nem értelmezek rosszul, te vagy az, aki magyarázod a magyarázhatatlant. kapsz itt néhány linket, időrendben és eldöntheted, ki a helikopter:

    „Van egy miniszterelnökünk, aki – minimum 2006 óta – tudatosan és szisztematikusan mást csinál, mint amit mond. Most hagyjuk azt, hogy hogyan nevezi a köznyelv azt az embert, aki mást csinál, mint amit mond. Nem érdemes foglalkozni vele, a magyar köznyelv is biztosan az amerikai szórakoztatóipar része.

    S mielőtt rátérnénk arra a sokkal fontosabb kérdésre, hogy mi is következik mindebből, vizsgáljuk másfelől is meg az egészet. Nehogy azt mondhassa bárki, hogy felültünk Orbán Viktor tréfájának, és simán elhittük, amit mond. Hogy is hihettük volna, hisz épp most mondta, hogy mást csinál, mint amit mond.

    Nem, utánanéztünk, s valóban így volt, a Fidesz és Orbán Viktor gyakorlatilag színre lépésüktől fogva mást mondanak, mint amit csinálnak, sajnos nincsen hely mindennek a felsorolására. De azért azt a leginkább öblögetésre használt fordulatot, miszerint felemelik Magyarországot, mégis megemlítenénk. Akkor ezt most hogy is értsük? Úgy, ahogy a miniszterelnök tanította? Még szép, csak körül kell nézni.

    Van tehát ennek az országnak egy miniszterelnöke, aki maga a klasszikus, két lábon járó paradoxon: azt mondja, hogy mást csinál, mint amit mond. Aki maga mondja, hogy egy szavát se lehet elhinni.”

    https://parameter.sk/rovat/kulfold/2011/09/06/orban-wikileaksen-ne-arra-figyeljenek-amit-mondok-hanem-arra-amit-teszek
    https://hvg.hu/itthon/20110906_orban_wikileaks_ne_figyeljenek

  • Tüske Zsófia

    jani: más: Károlyi azt tette, ami a programja volt, amit megígért (az orbán-féle cigánykodás akkor még nem volt divatban)
    egy négy év alatt porrá vert hadsereget nem tartott vissza a leszereléstől
    Mégis mit gondolsz, a teljesítetlen ígéretre mi lett volna a háborúval torkig lakott, átvert katonák válasza? Ki ellen fordították volna a letenni nem engedett fegyvereiket?

    a jelenben felőlem annak hiszed orbánt, aminek akarod, de arra azért válaszolhatnál, hova lett a lakosság lenyúlt nyugdíjmegtakarítása, hova lett az MNB deviza- és aranytartaléka? Hova lett a közvagyon, hogy lehet az, hogy Mészáros Lőrinc nagyjából az fél országra rátette a mocskos, alulképzett mancsát, hova lettek az EU által ideöntött milliárdok, hova lettek a cigányok integrálására a másik cigány tolvaj, Farkas Flórián hatáskörébe utalt támogatás, és hova lett innen egymillió képzett és munkaképes lakosság, aki ide már nem fog visszajönni, mert le tudott telepedni ott, ahol megfizetik és biztonságban élhet?

  • Tüske Zsófia

    Elemér: neked is csak azt tudom mondani, amit először leírtam: ha Károlyi békét ígért és leszerelést, nem tarthatta vissza a ígérete ellenére a katonákat. Nem lettek volna hajlandóak tovább harcolni. (érthető módon)

  • ORsós Elemér

    jani
    2019 október 29
    5:16 de.

    „Bocsáss meg, de nincs logika az eszmefuttatásodban. Szép, szép a háború területveszteség nélküli befejezésének követelése és a nemzetiségiekkel való megbékélés szándéka. Tárgyalási alapnak jó lett volna. De Károlyi a magyar katonák leszerelésével és szélnek engedésével tulajdonképp feltétel nélkül kapitulált.”

    Az eddigi -szerintem felesleges- szájkoptatásomnak tulajdonképpen ez a rövid szentenciája! 😀

    „Erő nélkül, ugyan, ki és milyen milyen feltételeket szabhatott volna az ellenségnek? ”

    Igaz hogy, messze nem voltunk feltételeket szabható helyzetben(bár lehettünk volna egy kis óvatos elővigyázatossággal), de azért sóval beszántani sem kellett volna bennünket, mert annyira azért nem szolgáltunk arra rá, ráadásul olyanok lettek hirtelen kurva bátrak ellenünk akik ahol csak tudtak sunyin sumákoltak az ANTANT árnyékában és ezek a jellemek csak akkor merészkedtek ki hősiesen a szoknyája mögül amikor már csak fakaddal tudtunk védekezni ellenük! Azért a túl gavallér győztes ANTANTnak ezt az érdemtelenül potyaleső hozzáállást is mérlegelni kellett volna a bőkezű osztogatáskor!

  • „Magától értetődőnek tartjuk azokat az igazságokat, hogy minden ember egyenlőként teremtetett, az embert teremtője olyan elidegeníthetetlen Jogokkal ruházta fel, amelyekről le nem mondhat, s ezek közé a jogok közé tartozik a jog az Élethez és a Szabadsághoz, valamint a jog a Boldogságra való törekvésre. Ezeknek a jogoknak a biztosítására az Emberek Kormányzatokat létesítenek, amelyeknek törvényes hatalma a kormányzottak beleegyezésén nyugszik. Ha bármikor, bármely Kormányforma alkalmatlanná válik e célok megvalósítására, a nép Joga, hogy az ilyen kormányzatot megváltoztassa vagy eltörölje, és új Kormányzatot létesítsen, olyan elvekre alapítva és hatalmát olyan módon szervezve, amely jobban védi Biztonságát, és jobban elősegíti Boldogulását.”

    Ilyesmi nem olvasható a magyar Alaptörvényben. Érintőlegesen sem.

  • Almási Alma:
    „Fiatal lánykoromból ismerős, az én anyukám is nevelgetett, hogy ne szóljak vissza a beszóló bunkó férfinépnek. Ez így helyes is, nekik ne szóljunk, mert ők csak egy kicsit villogni akarnak, hát ne adjunk nekik tápot ehhez. De olyan esetben, amikor személyünk, igazságunk, méltóságunk van leszólva, igenis válaszolni kell.”

    Kedves Alma, vagy én fogalmaztam túl lazán, rossz hasonlattal vagy erről a történetről eltér a véleményünk. A legkevésbé se azt akartam mondani, hogy NB. azért ne írjon válaszoljon Kövér beszolására, mert NB. fiatal nő, vagy azért ne, hogy ne tegye ki magát esetleges megtorlásnak; akkor se lenne ellenkező a véleményem. ha NB, gazdag, Magyarországtól 2000 km-re élő, krav-maga bajnok férfi volna.
    Valószínűleg az a véleményeltérésünk gyökere, hogy negatívabbnak ítélem a jelenlegi magyarországi rendszert (s így, ilyen vagy olyan esetleges személyes erényeikre való tekintet nélkül a rezsim politikai vezetőit is), mint például te, és talán nálad valamivel kevésbé osztom a talán túlzottan optimista aufklärizmust is. Úgy vélem, hogy nem szükséges és nem is helyes, velük levelezést kezdeményezni.
    A Vezér is többször próbálkozott tőlem (mint mindenkitől) levélben „tanácsot kérni”, egyetlen levelére sem válaszoltam (ahogy feltételezhetően te sem) 🙂 – akkor hát miért kezdeményeznék levelezést Kövérrel?

    Almási Alma:
    „Utcai fickóknak én sem szóltam vissza, de például a gimnáziumi tanáraim némelyikének, vagy az igazgatónőjének, az egyetemi professzoromnak, munkahelyi főnökömnek bizony visszaszóltam nem egyszer.”

    Ehhez nemigen tudok hozzászólni, ugyanis – egy-két rövidebb időszakot kivéve (amikor viszont ki is rúgtak) – nem munkaviszonyban, hanem – az utóbbi években kizárólag – határozott időre szóló megbízási szerződések alapján dolgoztam; ha lejár, vagy egyetértésben hosszabbítunk, vagy nem.

    Almási Alma:
    „a visszaszólásaim soha nem vontak maguk után semmiféle retorziót. Én úgy gondolom, azért, mert nyilvánvalóan IGAZAM volt.”
    Aha, mert igazad volt… Nézd lehet, hogy most is igazad van, de is lehet, hogy kissé jóhiszeműen naiv vagy.

  • Orsós Elemér

    Tüske Zsófia
    2019 október 29
    2:17 du.

    Ebben nem vagyok biztos, ugyanis nagyon jól tudták a katonák hogy, nem honvédelem volt az a véres vircsaft amiből visszatértek.

  • Tüske Zsófia

    A választás nem abból áll, hogy Orbánt vagy valamelyik éppen hatalmon lévő vezetőt mindennek elmondjuk. A választáshoz alternatívát is fel kell mutatni. A Fidesz és Orbán olyan, amilyen, ahogy a baloldal is. Melyik a jobb nekünk? Ez itt a kérdés. Egymás mellé kell őket tenni.
    A rendszerváltás óta minkét oldal (bal és jobb) is kormányzott már eleget ahhoz, hogy a választók ne csak a duma alapján dönthessenek. (Kivéve a közben felnőtt, tapasztalatokkal nem rendelkező generációkat)
    Én egyáltalán nem vagyok ellene egy jó ellenzéknek. Bárcsak két Fidesz lenne és egymást bírálnák, aprítanák, hogy nekünk még jobb legyen! Sokszor hittem már, hogy eljött. Ezt hittem a Centrumról, az LMP-ről, a Jobbikról stb. De nem! Egyik sem lett jobb.

  • Almási Alma
    2019 október 28
    8:02 du.

    Nem fölényeskedek, hanem nem szavaznék rá. A kettő szerintem nem ugyanaz. tudomásul tudom venni, hogy a lósz…t is meg lehet cukrozni, és verébmilliók nem tévedhetnek. De ettől még nem hiszek sem Blankának, sem a Momentumnak.

  • Almási Alma
    2019 október 28
    5:12 du.

    Bocs, ha egy politikai szereplőtől többet várok a ntto ökölrázásnál, akkor az miért is gyalázkodás? Feltételezem, hogy ha FSP népszerűsíteni akarja és akarja, akkor előszed egy pozitív üzenetet is a lánytól. De még ő sem….
    Ez nem gyalázkodás, hanem a cikk olvasata.
    O.K. Kövér egy idióta. Tudjuk. Ha ezt elmondod tízszer, attól jobb lesz? Neked, ha megkönnyebülsz. Legfeljebb.
    Azt várom el, hogy amikor valaki kiáll egy színpadra, akkor többet produkáljon az „ki játszik ilyet, majd megmondom milyet” ovis mantránál, és a veszkődésnél.
    Ha én állok ki, mint politikai szereplő nyilván majd rajtam is számon lehet kérni adott esetben.
    Addig azonban tojjon szebb tojást az, aki erre adja a fejét.

  • Tüske Zsófia

    ORsós Elemér
    2019 október 29
    2:23 du.
    „olyanok lettek hirtelen kurva bátrak ellenünk akik ahol csak tudtak sunyin sumákoltak az ANTANT árnyékában és ezek a jellemek csak akkor merészkedtek ki hősiesen a szoknyája mögül amikor már csak fakaddal tudtunk védekezni ellenük!”

    Kedves Elemér, ki is volt az, aki hadat üzent Amerikának és kinek a szoknyája mögül?
    És ki is volt Adolf Eichmann legbuzgóbb kiszolgálója a zsidók deportálása ügyében?
    Te komolyan azt gondolod, hogy a magyarok egyedül a világ ellen, az igazságért és jó ügyekért szálltak hadba?
    És ebben az életben még nem fordult elő veled, hogy bukás esetén először azt vizsgáld meg, TE mit tettél azért, hogy kudarcot vallj? Mindig csak a másra mutogatás és a nyomják Krahácsot megy? Mindig akad egy kurva Károlyi, aki ígéretét betartva nem kurgatja vissza a négy éve a lövészárkokból éppen csakhogy életben maradtakat tovább megdögleni?
    És te más szoknyája mögé bújt sunyikról beszélsz? Hát mondj egy olyan esetet az elmúl, mondjuk 500 évben, amikor a magyarok nem egy nagyobbnak és győztesnek gondolt hatalom szoknyája mögül vitézkedtek….

  • Ms Tüske !
    okt.28. 10.40.
    Látom, örömmel tud segíteni a profanum vulgus-on, – adottságai vannak. Kérem tegye meg máskor is ! -g-

  • Kedves Kővendég!

    Most valószínűleg olyat fogok írni, amit elsőre mindenki hülyeségnek tart, de azért kérlek, mégis gondolj bele!

    A jóhiszeműség egy elborult elméjű egymás-gyalázásában nagyon sok esetben a megoldás kulcsa. Ha gyanakszunk egymásra, ha gyalázzuk egymást, az bizony erős pozitív visszacsatolást jelent és a szituációt csak elmérgesíti.

    De ha jóhiszeműek vagyunk – vagy akár csak jóhiszeműséget, visszafogottságot mutatunk az ellenféllel szemben (vagyis részben megértést tanúsítunk, vesd össze „empátia”), akkor a ciklus egy picikét javulni fog, és ha ebben kitartóak vagyunk, akkor az ellenfél – aki hiú az igazára és már „csakazértis” gonoszkodik – elkezd kilábalni a gödörből, és a végénakár konszolidálódhat nemcsak a kettőnk viszonya, hanem még az Ő VÉLEMÉNYE IS! (nem szabad elfelejteni, a gyalázkodó vélemény mindig presztizskérdés, és magyarembernél mindig CSAKAZÉRTIS… 😀 )

  • Én a való életben százszor jobbhiszemű vagyok, mint egy fórumon, általában nem is nagyon volt ellenségem az életben.
    Ehhez két dolog kell:
    _nem kell semmiből presztizskérdést csinálni- és ha biztos vagy magadban, akkor ez nem akkora probléma…
    _mindig meg kell próbálni megérteni az ellenfelet. Állítom, legtöbben jóhiszeműen (félrevezetve) vélekednek, és minél inkább harcolnak késhegyre menően az „igazságukért”, annál bizonytalanabbak sajátmagukban…

    Ha egyes kérdésekben egy fórumon NEM BIZONYULOK naívnak és részben megértőnek, az csupán azért van, mert már fáradt vagyok. A jóhiszemű vélekedés, a másikra is odafigyelés ugyanis nagyon fárasztó…

  • A fentiek nem igazak a trollokra, viszont szerintem nem annyira sok az igazi troll, mint ahogy sokan képzelik.

  • Ma érkezik „baráti látogatásra” Putyin volt KGB tiszt Oroszország elnöke, kíséretében a földrajzilag legnagyobb területű ország külügyminisztere, Szergej Lavrov.

    Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter nem tagja a delegációnak, mert a szovjet hagyományhoz híven (Sztálintól kezdve) az orosz fegyveres erők főparancsnoka a mindenkori első számú elnök, aki ma Putyin.

    Az internet és okostelefonok korában Putyin személyesen keresi fel Orbánt, hogy megmondja neki, holnaptól merre hány méter, amitől egy centit ne merészkedjen eltérni.

  • Drizari
    2019 október 30
    7:37 de.

    russophobia

    kezeltesd

    most nem küldi haza?

  • Almási Alma
    2019 október 30
    5:09 de.

    „Ellenségeiden soha ne állj bosszút.Elég ha a nevüket felírod egy papírra és a papírt jól megőrzöd.”

    /Mörfi , nem szó szerint mert már rég olvastam./

  • D.Bernstein
    2019 október 30
    4:00 de.

    Hogy maga mennyi mindenféle külföldi szót tudsz.
    Ön vagy ma a hét starja .

  • Andrew_s
    2019 október 28
    7:06 du.

    Azt, hogy TE csak a süket blablát nyomod, különösebben nem kell érvekkel alátámasztani.

    A Fodor Gábor féle szélsőségesen vadliberális nézetetiddel való vitázásnak kb pont annyi értelme lenne mint a lyukat keresni a csőben.
    Csak az idő megy el vele, eredmény meg még a negatív nullánál is kevesebb.

    Akinek csepp esze van az látja hogy te csak azért írsz hosszasan a semmiről mert azt gondolod hogy ezzel az álságosan finomkodó stílussal te kitűnsz a plebsből.

  • „Ha én állok ki, mint politikai szereplő nyilván majd rajtam is számon lehet kérni adott esetben.
    Addig azonban tojjon szebb tojást az, aki erre adja a fejét.”
    Kedves Andrew, úgy legyen! 😀

  • Tüske Zsófia
    2019 október 30
    3:04 de.

    „Hát mondj egy olyan esetet az elmúl, mondjuk 500 évben, amikor a magyarok nem egy nagyobbnak és győztesnek gondolt hatalom szoknyája mögül vitézkedtek….”

    Te meg mondj az utóbbi 500 évből egy egybefüggő 30 évet, amikor nem valaki tényleges vagy formális leigázott és kontroll alatt tartott gyarmata voltunk! A utóbbi harminc évet se feszegessük, mert az meg a globalistáké, csak még nem mindenki jött rá, mert olyan ügyesen álcázzák!

  • Tüske Zsófia

    Engedd meg, hogy Elemérnek írt hozzászólásodra én is reagáljak.
    Nem idézlek, mert hosszú.

    Először is, Károlyinak elsősorban a hazájához és istennek tett esküjéhez kellett volna hűnek maradnia. A haza többet ér akármilyen – körülmények által meghaladott, végig nem gondolt – ígéretnél.

    Miért mentegeted az ANTANT-ot és a hiénaként viselkedő szomszédainkat? Miért mosod össze a második világháborús bűnöket az elsővel? Az Első VH idején sehol nem volt még a holokauszt. Viszont, ha már az antiszemitizmust belekevered, hogy bűntudatot érezzünk, azt is tedd hozzá, hogy a zsidók mit tettek, hogy 2000 évig nem volt saját hazájuk? Vagy a kurdok, akiknek sose volt? Ők is magukban keressék a hibát? Vagy csak a magyarok szégyelljék magukat?

  • Drizari
    2019 október 30
    7:37 de.

    „Az internet és okostelefonok korában Putyin személyesen keresi fel Orbánt, hogy megmondja neki, holnaptól merre hány méter, amitől egy centit ne merészkedjen eltérni.”

    Igazad van, de ebben már sokkal előbb sokan megelőzték olyanok, akikhez meg Orbánnak kell a miheztartásért -évente akár többször is- házhoz hunyászkodni! 😀

  • Rodeo11
    2019 október 30
    7:55 de.

    Akinek ma nincs „russfóbiája”, annak van a bibi a fejében.
    Vagy festi magát. Ön melyik vagy ?

  • Az oroszok most hamarabb érkeztek, jobb a közlekedés … és kockaköves utca sincs ma már.

  • Drizari:
    „Te magad is alátámasztottad, hogy Európa szintjén is atomizált mozgalomhullámról volt szó, ami szinte törvényszerűen kifújt. Ha a ‘848 -as magyar izét tekinted az sem votl lokálisan különb.”

    Ezt többé-kevésbé magam is hasonlóan ítélem meg, ma, 170 évvel az események után. Csakhogy – Hegeltől plagzálva – „Minerva baglya a a sötétség beállta után röpül”; azaz utólag, ha nem is könnyű, mindenesetre könnyebb okosnak lenni, mint a kortársnak.

    Drizari:
    „Ld. a kommunikációs viszonyát a nemzetiségi kérdéshez (igen tudom, hogy hány “magyar” halt pl. Aradon, de a történelem a tömegek történelme). De látható a viszonya a valós történelmi, ipari, polgári viszonylatokhoz is (konvergálva a megfogalmazatlan semmihez).”

    Detto. Ma én is meg vagyok győzödve arról, hogy ha az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc győz, annak
    következménye az lett volna, hogy az un. történelmi Magyarország nem 1918-ban, hanem 40-50 esztendővel korábban esik szét. De (ismét utalva a bölcs Minerva istennő baglyára) arról a legkevésbé se vagyok meggyőződve, hogy ezt magyarként akkor is így láttam volna, hiszen maga Eötvös József (aki nálam sokkal okosabb és bölcsebb ember volt, és aki nem Haynau, hanem bizony Kossuth és Petőfi elől menekült emigrációba gr. Ferenc Lamberg Fülöp cs. és kir. altábornagynak a pest-budai hajóhídon 1848 szeptember 28-i meglincselése után) is csak 1859-ben merte – s volt annyi esze, hogy Lipcsében és név nélkül – megjelentetni „Die Garantien der Macht und Einheit Oesterreichs” c. munkáját.
    (olvasható pl. itt: https://archive.org/details/diegarantiender00etgoog/page/n11 )
    Még kevésbé vagyok meggyőződve arról, hogy olyan nagy baj, hogy az un. történelmi Magyarország 1918-1920-től megszűnt létezni; bár fennmaradása esetén 1990 után nyilván nekünk is nagyon jól jött volna itt egy (afféle délszláv stílusú) polgárháború.

    Drizari:
    „A történelmi fősodor azonban mégsem abba az irányba folyt tovább.”

    Hja, hát könnyű Önnek, ha próféta. 🙂 Én még nem látom, hogy ma a történelmi fősodor melyik irányba folyik (ha látnám, nagyon gyorsan igyekeznék családostul még csak nem is az ellenkező irányba, hanem minél távolabbra a fősodortól és a annak árterétől).
    Sebaj, röpke 150-200 esztendő, s akkor már biztos látni fogom. Azt a kis időt meg igazán kibírom így tudatlanul 🙂

  • ORsós Elemér
    2019 október 29
    2:23 du.
    Tudod, kis summákoltak sunyin az Antant oldalán, konkrétan franciákkal tárgyalva Szegeden, miközben a katonák visszaszorították északon a demarkációs vonalakat átlépő cseh csapatokat, és a Szolnoknál álló románok eellenfordultak? Igen, bizony, a Te hössy ellentengernagyod! Aki azt is „bátran megígérte, hogy leszámol a magyar prolikkal, parasztokkal, csakhogy bevonulhasson a románok által kisöpört terepre.

  • Geyza
    2019 október 27
    1:05 du.
    Nálad csak annyi hiányzik ,hogy : nem tanultál tovább , megrekedtél ,azóta vagy rekedt
    üdvözletével

  • Tüske Zsófia

    jani
    2019 október 29
    7:08 du.

    hát ha te szereted,ha kirabolnak, az más. ebben az esetben viszont szíveskedj finanszírozni is a fidesz és rongyrázó bugrisainak úri allűrjeit magad.
    Hallgass egy kis Jakab Pétert, abból talán kapisgálni fogod, mi a jobb az országnak.

  • Kővendég
    2019 október 30
    12:39 du.

    Kevesebbet igyál, mert azok az idézetek nem az enyémek. 😀

  • Geyza
    2019 október 30
    8:34 de.

    Tehát szerinted az, ha egy politikai szereplőtől elvárok egy ökölrázásnál, illetve az ökölrázásra való rácsettintésnél komolyabb politikai mondanivalót az mag a vadliberalizmus.

    O.K. tudomásul vettem, hogy Te a kocsma vad bivalyára adod a szavazatodat és pofonsorrendben követik a többiek. De akkor mi bajod van Orbánnal. Ő pontosan ezt, a falu bikájának kocsmaszocializációját képviseli.

    Alkalmasint érveid még a saját állításaidra is kimerülnek a személyeskedésben a jelek szerint.

  • Orsós Elemér

    talalom
    2019 október 30
    2:09 du.

    Mindig CSAK Horthyval jöttök, pedig ő csak egy okozat volt! 😀 Szerintem az ok pedig az hogy, Károlyi Mihály és Linder Béla átlátszóan túldramatizált álpacifista volt, mert előre le volt zsírozva részükről Kun Béláéknak a hatalom átjátszása. Simán el tudom képzelni ahhoz képest hogy, előzőleg milyen körökben volt felkapottan népszerű, majd 45 után mit akartak ugyanazok csinálni belőle!

  • tóth péter
    2019 október 30
    2:10 du.

    Még az a szerencse hogy te ilyen tanult ember lettél.
    Oktassssss…légy a Mesterem.

  • Orsós Elemér

    Tüske Zsófia
    2019 október 30
    2:28 du.

    Majdnem ugyanezeket Orbán is pofájába vághatta volna egy az egyben az elvtelen néppártosodásától, a szánalmas hataloméhségétől, mindenkivel gerinctelen megalkuvásaitól és megélhetési politizálásától összezsugorodó súlytalan pártocskának! 😀 Hiába van igaza Jakab Péternek, egy fecske nem csinál nyarat, 3 év múlva csak -seprűvel és nem mandátummal- takarítani mehetnek majd be a Parlamentbe!

  • Geyza:
    „Akinek ma nincs “russfóbiája”, annak van a bibi a fejében.
    Vagy festi magát.”

    Kedves Geyza, jelentem, nekem nincs russzofóbiám, éppúgy nincsen, ahogy nincs migráns-fóbiám, arab-fóbiám, muszlim-fóbiám, román-fóbiám, szlovák-fóbiám, szerb-fóbiám, horvát-fóbiám, lengyel-fóbiám, germanofóbiám, stb., sőt képzeld el, még judeofóbiám és hungarofóbiám sincsen (pedig ez utóbbi kettőre, ha lenne némi önreflexiom és önkritikám, akkor igazán lehetne indokom, hiszen például jómagam épp eléggé szörnyű alak vagyok).

    Azt mondod, hogy akkor vagy bibi van a fejemben, vagy festem magamat? Tertium non datur? Hát, nem tudom, az első nem teljesen kizárt, de azért…
    Hírlik, brit tudósok megállapították, hogy ha valakinek 18 és 25 éves kora között úgy beszorul a feje az UKW és a mikrohullám közé, hogy se előre, se hátra, se jobbra, se balra, se le, se föl, egyik irányba se tudja mozgatni, akkor egy idő után így alakul a látása, digitálisnak látja a világot 🙂

  • Almási Alme!
    „Most valószínűleg olyat fogok írni, amit elsőre mindenki
    hülyeségnek tart, de azért kérlek, mégis gondolj bele!”

    Kedves Alma, nem tartom hülyeségnek, de – legalább jómagam – a valóságnak csak az egyik részére vélem alkalmazhatónak és alkalmazandónak. Ezt itt és most sajnos nem tudom tisztességesem kifejteni, részint idő hiányában, másrészt a kommentelés valószínűleg nem ilyesmire alkalmas műfaj.
    Amire talán képes vagyok, hogy nagyon-nagyon zanzásitva, primitíven és nagyon röviden, pár mondatban megpróbálom vázolni a véleményemet.

    Bevallom, kettős – sőt többes – mércével mérek. Magánemberekhez való kapcsolataimban, és az ő megítélésükben igyekszem (nyilván csak nagyon részleges sikerrel) alkalmazkodni apám egy már akkor öreg (azóta rég elhunyt) barátjának nekem, akkor még kamaszfiúnak, adott tanácsához: „ha valaki segítséget kér tőled, vizsgáld meg, hogy valóban rászorul -e, és ha igen, akkor valós képességeidhez mérten, reális lehetőségeidet figyelembe véve próbáld meg segíteni. Ennek mérlegelésénél különösebben ne törődj azzal, hogy érdemes -e rá. Azt viszont nagyon szigorúan válogasd meg mérlegeld, hogy adott esetben te magad kitől kérsz, kitől fogadsz el segítséget. Méltatlan embertől ne fogad el.”

    Politikusok, pláne politikai vezetők megítélésében viszont ettől teljesen eltérő a mércém. Az emberileg méltó vagy méltatlan mivoltuk, mit akartak, a politikai megítélésüknél irreleváns;
    cselekedeteiknek, mulasztásaiknak, magatartásuknak csak következményei kerülnek a mérleg serpenyőjébe, morális inditékaik, személyes jó- vagy rosszakaratuk nem. (Hallottam, hogy például Kövér úr állítólag a személyében becsületes ember, némely vezetőtársától eltérően nem szokása a „lenyúlás”, stb. – igaz vagy nem igaz, nem tudom, de politikai megítélésénél ez nálam igencsak kevéssé releváns. Egy gyalázatos vezetés egyik vezető tisztségviselője – ennyi. ) Ezt annak ellenére így gondolom, hogy – mint Drizarinak is írtam – hogy egy politikai vezető a cselekvésének a legjobb esetben is legföljebb a közvetlen következményeit mérlegelheti, hosszabb távú, gyakran diszfunkcionális eredményeit nem.

    Hogy kettős mércét használok, annak oka, hogy a politikai vezetők döntései, cselekedeti vagy mulasztásai – függetlenül attól, hogy azok viszonylag távolabbi következményeit a döntéshozó előre láthatta -e, vagy sem – sok-sok tízezer vagy éppen sokmillió ember életére hatnak ki.

  • Almási Alma
    2019 október 30
    9:21 de.

    nincsenek hordószónoki ambícioim 🙂 Meghagyom Puklinak, Blankának és a többi sviháknak.

  • Orsós Elemér

    Tüske Zsófia
    2019 október 30
    2:28 du.

    Jakab most éppen az elnökséget utasította vissza, pedig nagyon esélyes volt, lehet hogy a DK-tól jobb ajánlatott kapott?!

  • Orsós Elemér
    2019 október 31
    3:21 de.

    Tüske Zsófia
    2019 október 30
    2:28 du.

    Jakab most éppen az elnökséget utasította vissza, pedig nagyon esélyes volt, lehet hogy a DK-tól jobb ajánlatott kapott?!

    ———————————–

    Ha ezt a mondatot leírva látom, és megkérdezik tőlem, szerintem ki írta, gondolkodás nélkül téged nevezlek meg! Vajon miért?

    Jakab nem az elnökjelöltségtől állt el – tisztújítást majd csak egy év múlva hajt végre a Jobbik – ennek oka pedig a pártra tartozik! Most tehát nem lesz más az elnök csak azért mert „Jakab visszautasította” hanem az aktualitása egy évvel „elhalasztódott”, ennek ezeregy féle oka lehet.

  • Kővendég
    2019 október 30
    7:12 du.

    Értelek. Itt azonban a politikus (Tarlós) iránti LÁTVÁNYOS empátia nem Tarlósnak szól, hanem Tarlós ingadozó híveinek. Csúnya dolog ugyan, de ez az empátia politikai hatású lehet. Fontos az is, hogy Tarlós viszonylag jóval elfogadhatóbb politikus, mint Orbán és stábja. Egy picit az is igaz Tarlósra, hogy őt, az ő emberileg elfogadhatóbb stílusát a mi Viktorunk eléggé nemtelen módon kihasználta, és a háttérben – nem is annyira a háttérben – kifejezetten megalázta nem egyszer.

    Mindent összevetve én Tarlós díszpolgárságával politikailag kifejezetten egyetértek – pont ilyesmire való ez a cím – a kiemelt végkielégítést viszont egy kicsit túlzásnak tartom, de ebben konkrétabban is ismerni kéne azokat a belső igyekezeteit, amiket a fidesz félresöpört. Valakitől, aki belülrőlről ismerte a városházi ügyeket, azt hallottam, hogy Tarlós azért próbált sumákolni Orbán ellen…

    Szóval a pénz ügyében Karácsonynak kell tudni az igazságot, és neki kell dönteni. Sem bosszúból, sem irígységből nem pofáznék ez ellen.

  • ” Károlyi Mihály és Linder Béla átlátszóan túldramatizált álpacifista volt, mert előre le volt zsírozva részükről Kun Béláéknak a hatalom átjátszása.”

    Hja, kedves Elemér, a háttérben Soros már akkor is…
    😀 😀 😀

  • Drizari:
    „Kevesebbet igyál, mert azok az idézetek nem az enyémek. 😀”

    Igaz, de hát lónak is négy botlik van, mégis megláblik.

  • Sokaknak: Hosszú lenne ezredszer elismételni: sem Károlyi, sem Lindner nem „oszlatta fel” a magyar sereget. Egyrészt nem volt magyar – KuK volt. Másrészt nem volt sereg: vezetés, fegyver nélüli, halálosan elfáradt emberek voltak, akikben ráadásul gyűlt a düh, látva, mit műveltek uraik itthon, amíg ők a papírtalpú bakancsaikban rohamoztak, vagy feküdtek a lövészárkok sarában, eltemették bajtársaikat, elhagyták őket a vezetőik, sokan meg a „hazaffyas” illúzióik mellett kezüket-lábukat, szemük világát is elvesztették.
    Alig hat hónap múlva, ’19 májusában mégis sokan hadba álltak ismét, hogy visszaszorítsák a Vyx jegyzék demarkációs vonalain is túllépő cseh meg román csapatokat. Meg is kapták a „jutalmukat” az Antanttal, meg a románokkal szövetkező, áruló ellentengernagy osztagaitól. Bár ma is sokan – mint pl a lókeresztes publiciklista – keveslik az áldozatot az orgoványi erdőben.

  • Andrews! Te hasznosabb támasza vagy a ner-nek, mint az egész rogánminisztérium.

  • Besancon
    2019 október 31
    6:52 de.

    „Ha ezt a mondatot leírva látom, és megkérdezik tőlem, szerintem ki írta, gondolkodás nélkül téged nevezlek meg! Vajon miért?”

    Hííínye, ennek felettébb örülök, mert ez azt jelenti hogy, kiismerhető vagyok! 😀

    Viszontag, Jakab bizony mondom hogy, visszautasította a jelölését, mert a kis szerény a választásokig, azaz a még hátra levő 2,5 évig akarta magának a posztot! Sajnos ezek a maródiak nem voltak hajlandóak a kedvéért alapszabályt módosítani!

  • Almási Alma
    2019 október 31
    8:38 de.

    Bizony, Kun álnéven! 😀

  • Orsós Elemér
    2019 október 30
    3:35 du.

    Elemér, olyan szépen kikandikál az igazi ábrázatod az ilyen-olyan kedélyeskedő álarcaid alól.
    Szíveskedj talán hiteles történelmi forrásokat hozni a Károlyi elleni vádjaidra. Mert ilyen miépes/csurkás állításokkal nem elég helyretenni azt, mi is történt valójában.

  • Kővendég
    2019 október 30
    5:39 du.

    Ha. HAhaha.

  • Andrew_s
    2019 október 30
    3:20 du.

    Rendben van.
    Belenyugottam hogy elvárod tőlük.
    Oszt akkor ??!

  • talalom
    2019 október 31
    10:02 de.

    De még mindig kevésbé hasznos, mint az elvtelen lelkesedésre szoktatott egykori elvtársak.
    Úgyhogy taníts kérlek!

  • Geyza
    2019 október 30
    3:41 du.
    Ezt már egyszer megbeszéltük,de nem ragad rád semmi más
    üdvözletével

  • Orsós Elemér
    okt.31.11:16

    Hííínye, ennek felettébb örülök, mert ez azt jelenti hogy, kiismerhető vagyok! 😀
    —————————————————
    Nem kedves Elemér, ez valami egészen mást jelent – nálam legalábbis, de hogy te mit értesz ki belőle, az persze más kérdés!

    Ám de, úgy látom, Jakab a „kis szerény” némileg szálka a szemedben – hogy miért és mi okod rá, az persze megint a te dolgod – de ennek okán mintha nem látnád át tisztán az okokat, és folyamatokat ami a tisztújítás halasztáshoz vezetett, ezért mellékelek egy cikket mely nem hosszú, viszont elég érthetően megvilágítja néhány veretes mondattal a probléma gyökerét. Egyszerű leírás, ám igen hasznos!

    https://hvg.hu/itthon/20191030_jakab_peter_jobbik_elnok_vona_gabor

  • Almási Alma:
    „Értelek. Itt azonban a politikus (Tarlós) iránti LÁTVÁNYOS empátia nem Tarlósnak szól, hanem Tarlós ingadozó híveinek”

    Kedves Alma, lassú a gondolkodásom, ezért néha lemaradok egy témával. A kommentem (2019 október 30 7:12 du.), amire válaszoltál, szándékom szerint még a Nagy Blanka Kövérhez írt levele ügyében íródott.
    Demszky és Tarlós díszpolgárságával kapcsolatban nincs véleményem. Egyrészt nem tudom, hogy pontosan mit is jelent a díszpolgárság, másrészt annyi díszpolgára volt már a városnak, és annyi ilyen címet töröltek, vontak-adtak vissza… Persze, mint volt főpolgármester se Demszky, se Tarlós nem mondhatja, hogy: „Köszönöm hölgyeim és uraim, tartsák csak meg nyugodtan a címet maguknak, én nem tartok igényt rá, nem fogadom el.”

  • tóth péter
    2019 október 31
    1:24 du.

    Igen,de neked semmi nem elég.
    Az ember nem győzi ismételgetni amiket
    neked szán mert nem fogod fel elsőre de még harmadikra sem.

    Ehetnél kevéske aggyantát.
    Az segít, Mézga Aladár blökije is szépen
    felokosodott tőle, még beszélni is tudott egyből.

  • Orsós Elemér

    Tüske Zsófia
    2019 október 31
    11:58 de.

    Én nem kedélyeskedek, hál’ Istennek gyárilag ilyen vagyok! 😀
    És valós, de olyan lényegtelennek látszó lexikai és történelmi forrásokra is hivatkozom, amiket sajnos mások nem vesznek figyelembe, pedig kellene!
    Példának okáért, hogy Károlyi felnőtt korára miért lett, kötekedő száj- és párbajhős és miért a bolsevikoknak akart minden áron megfelelni! Halkan elárulom: mert szerintem a saját osztálya -nem a születési rendellenességei okán, mert a magyar felső tízezer azzal legalább úgy meg volt terhelve, hanem léhasága, összeférhetetlen természete miatt- lenézte, ők meg ügyesen adták a lovat alája!

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2019 október 31
    1:47 du.

    A linked valóban jó, de ha kivesszük az én szubjektiv jelzőimet, akkor a lényeget illetően ugyanaz, mint az én hozzászólásom, csak sokkal szószátyárabb! 😀