A magyar állam függőségi viszonyairól

2019 november 2 9:30 de.36 hozzászólás

Volt, ugyebár, anno a hitleri függőség. Ez ugyan csak politikai volt, gazdasági haszna csak a zsidó vagyonok elkobzásából származott, de volt.

Azután volt a szovjet függőség, ami a Rákosi-érában is csak politikai volt, hiszen a nagy komenista öntudatunkon kívül csak a rongyos ülepű nadrágunk volt.

Azután jött a Kádár-éra, amiben a kezdeti elfogódottság után sikerült a politikai függésen lazítani, mi több, a gazdaság is inkább szovjet-expanzív, mint szovjet függő lett. Habár a szovjet trolibuszok megrázó importját nem annyira ellensúlyozta a nyírségi léalma első osztályúként történt exportja – anno a Szovjetunióba minden szart el lehetett adni, mert képtelenek voltak saját piacukat ellátni – de az Óbudai Hajógyár vontató- és tolóhajói, meg az Ikarus buszai, meg a Ganz termékei egész jó egyenleget eredményeztek.

De azután jött a „ruszkik, haza”, amit keservesen megbánt a magyar gazdaság, lévén, hogy az eddig busás hasznot hozó szovjet exportcsatornák villámsebesen eldugultak, és a sok szar a nyakunkon maradt. Ráadásul ott volt még az a fránya embargó, amit a világ nagy részén a csúnya, gaz, militarista és totalitárius, agresszív Oroszország ellen vezettek be, amit, persze, a rafkós szittyák azzal játszottak ki, hogy szerb cégeknek küldték el az embargós árut, és azok már gond nélkül továbbították azt az oroszoknak. Hogy ez megdrágította a folyamatot? Na und? A ruszkik megfizették.

Ám Orbán rájött, hogy rossz lapot húzott, hát vissza hívta az oroszokat. No, nem „igyi szuda” alapon, áttételesen. Paks I, Paks II. Gazprom, Szurgutnyeft, Déli Áramlat, Nemzetközi Beruházási Bank, stb. A menekülési útvonalat is kiépítette arra az esetre, ha szaró macska üzemmódba helyezné az EU: ott van neki az Eurázsiai Unió.


Hogy nem a levegőbe beszélek, álljon itt egy, a Facebookon olvasható elemzés.

„Elképesztő bizonyíték került napvilágra Orbán hazaárulásáról! A Direkt 36 kiderítette, hogy az orosz elnök azért jött Budapestre, hogy meggyőződjön: Orbán Viktor egy egymilliárd eurós üzlet kapcsán pontosan végrehajtja-e az orosz utasításokat. A bizonyítékok egyértelműek: a magyar állam és Oroszország közösen vasúti kocsikat gyárt Egyiptomnak, s bár a projektet eredetileg a Ganz vezette konzorcium nyerte el, de a magyar kormány kihátrált a hazai cég mögül, és inkább az orosz konkurens gazdasági csoportnak adott magyar állami hitelgaranciát!

Ez a döntés valószínűleg bárhol a világon a kormányfő lemondásához vezetne, hisz melyik ország hagyná cserben a saját vállalkozását, hogy egy külföldi vetélytársat támogasson? Ebből is látszik, hogy Orbán a „magyar érdekekre” való hivatkozása csupán üres szólam. Mondjuk ki egyenesen:
Orbán Viktor gazdasági hazaárulást hajtott végre!

S hogy miért tette ezt? A válasz roppant egyszerű. A magyar állam által támogatott orosz Transmashholding magyar leányvállalatában olyan fideszesek érdekeltek, mint Szalay-Bobrovniczky Kristóf londoni magyar nagykövet, aki közösen üzletel Habony Árpáddal, Orbán Viktor főtanácsadójával, a céget pedig az az Illés Géza Márton nevű ügyvéd képviseli, aki az elmúlt években együtt mozgott Tombor András korábbi miniszterelnöki tanácsadóval.
Vagyis az orosz cégben meghatározó részesedése van Orbán strómanjainak!

Emellett persze a Putyinhoz való dörgölődzés is fontos szempont a magyar kormányfő számára. Nem véletlen, hogy a Transmashholding csoporthoz tartozó Metrovagonmas újította fel a budapesti 3-as metró szerelvényeit – magyar szempontból botrányos feltételekkel. Az egyiptomi szerződés pedig még ennél is durvább: miközben a nagy hasznot az oroszok kaszálják le, a vasúti kocsik megvásárlásához szükséges hitelt a magyar Eximbank nyújtja Egyiptomnak. Ám mivel a magyar pénzintézet ezt csak akkor tudja megtenni, ha a projektben a magyar hozzáadott érték legalább 50 százalék, ezért el akarják adni az oroszoknak a magyar állam többségi tulajdonában álló Dunakeszi Járműjavító Kft-t. Az oroszok nem is titkolják, hogy nekik csak a „magyar érdekeket” alibiző előírások miatt van szükségük az egyiptomi megrendelésnél a magyar cégre. Ez bizonyítja, hogy a felvásárlás még mindig nem történt meg, mert ez csak akkor éri meg Putyinéknak, ha az egyiptomi hitelszerződést aláírják.

Egy szó mint száz: Putyin most többek között azért jött, hogy ezt az üzletet megsürgesse,

Orbán pedig földig hajolva segíti, hogy a magyar állam pénzéből orosz profit legyen!

Hol van már az a fideszes tábla, amelyre az volt írva: „Nem leszünk gyarmat”…?

A Fidesz mostanra orosz gazdasági gyarmattá tette Magyarországot, és megalázkodva várta a helytartó látogatását.”

Habár, a fideszeseknek igazuk van, nem leszünk gyarmat. Mármint, nem lehetünk, ugyanis a gyarmatok más állam uralma alatt álló, de azokkal általában földrajzilag össze nem függő területek voltak. Nem voltak a nemzetközi jog alanyai, területüket általában az úgynevezett anyaország, azaz a gyarmattartó állam területe részének tekintették.

Ez, ugyebár, még Putyin által se megvalósítható, ráadásul Orbán egója se bírná el ezt az alárendeltséget. Akkor mégis, mi az oka a haza kiárusításának? Van az a pénz, amiért korpásodhat Orbán haja? Vagy csak szorosan markolja a tökeit Putyin?

36 hozzászólás

  • szerintem az elemzésből bizonyos adatok kimaradtak, valami céloksági hátsó gondolattal, bizonyos vagyok benne, az ügy sokkal bonyolultabb és a pénzügyeken van a hangsúly, az ilyen jellegű „üzleteket” a nemzetközben közép és hosszúlejáratú hitelezéssel kötik és ennek hátterét nem látom a Ganz Mávag megett (ami nagyon nagy magyar hiba és a pénzügyminiszter seggsége) így bonyolódott a helyzet és a beszállítások is sokkal komplikáltabbak, tudniillik a minőségi átvételt ilyen esetekben nemzetközi minőségellenőrző végzi az előírt és szerződött paraméterek betű szerinti ellenőrzésével és ugyanakkor van hitelbiztosítás azaz költségek ezzel emelkednek és nem tudni ki köt hitelbiztosítási szerződést a magyar állam javára manapság ebben a nemzetközi bonyolultban

    hahahaha

  • Azért óvatosabban bánnék ezzel a „hazaárulózással”. Igaz, nem vagyok egy nagy K-s Kövér. Inkább a magyarországi kormányfő erős korlátoltsága lehet az ok. Igaz, hogy „jóeszű gyerek”, de a gazdasági összefüggések felismerése meg se érinti. (A történelmiek se, de ez másik ügy.) Így azután lépten-nyomon átvágják. Persze közben szórnak neki személyesen pár marék üveggyöngyöt, amitől fényesebbnek érezheti magát.
    360 vasúti kocsi gyártása óriási biznisz – még a mai technológiával is évekre biztosít munkát a megbízást elnyerőnek.
    Ugyanakkor: az ilyesmire képes magyar kapacitás évtizedekkel ezelőtt felszívódott, eltűnt – megrendelések hiányában. A Rába Vagon- és Gépgyár nevéből tán mára a vagon is eltűnt, a valahai Ganz Vaggon telepén meg már a tolópad síneit is felszedték, a szakembergárda megöregedett, szétszaladt. Az akkori magyar állam – szerintem helyesen – nem finanszírozta az ilyesfajta megrendeléseket, eladható, kurrens termékekre ösztönzött.
    A Dunakeszi Járműjavító úgy tudom, a külgazdügyér családjának tulajdonában van, és szinte biztos, hogy jelentős beruházás nélkül képtelen lenne a teljesítésre. Tehát nemcsak a vételárat, a fejlesztést is közpénzeinkből fizetjük meg – viszont a Szíjjártó birodalom lesz értékesebb. Ezt jelenti a „nemzeti tőkésosztály” megteremtése. Ezt ígérte az ovi-kormány.
    Hogy a gazdasági potenciálját tekintve nem túl szilárd Egyiptom hogy lesz képes visszafizetni a combos hitelt – ez már egy következő kormány gondja lesz. Meg a miénk, hogy egy korlátolt, öntelt alak miatt elb…szalasztjuk a lehetőségeinket.

  • talalom
    2019 november 2
    10:57 de.

    ebből a megjegyzésedből is világosan látszik, hogy a NER összes személyi tényezője alapvetően szakmai selejt, a magyar külügy és főleg a külker arról volt, híres, hogy megbízhatóak voltak egy szilárd gazdasági és szakmai háttérrel ez is leépült nullára, ahol egy szijjártó, egy mészaros és egy habony valaki lehet (a többieknek a nevét sem tudom) ott az van ami látszik: fejétől bűzlik a hal… nem részletezem, összességében siralmas és nincs utánpótlás sem, ami még siralmasabb

    az ország mint uszadékfa a világgazdaság viharos tengerén

  • Rodeo11
    2019 november 2
    10:09 de.

    ne hazudozzál.
    te akkor is hazudsz ha kérdezel.

  • Hazánkban a korrupció olyan nagyra vált, hogy kormányunk egy dicsőített bűnözői bandára hasonlít ! Ők Magyarország jelenlegi tolvajai. Tagjai egy szorosan integrált bűnügyi hálózat, egy szindikátus, akik kizárólag saját gazdagodásukra hajlamosak. Ez a kitáplált csirkefogó O1G, még a visszaélések megfékezésére való korábbi jogalkotást is átfogalmazta, hogy a törvényt hogyan kell csavaros törvénymagyarázattal, törvény által átverni!

  • talalom
    2019 november 2
    10:57 de.

    a vevő hitelképességét említetted, nagyon helyesen… ilyen esetekben nemzetközi banki szerződéseket szoktak kötni mint már említettem „hitelbiztosítás” címén, és a szállítási paraméterek megállapítása úgy, hogy a gyártók (ilyen jellegű árú nagyon bonyolult gyártási struktúrát követel, általában nemzetközi integrációt is ki szoktak építeni alkalomszerűen, hogy elkerüljék a túlzott önköltséget amibe a korrupció is beletartozik, a cél minden esetben az, hogy minimális beruházással maximális profitot lehessen létrehozni) megkapják a pénzüket, rész szállítások a megoldás, amennyiben a vevő és pénzügyi háttere nem teljesít, az üzlet leáll és ha jól szervezték a beszállítók -szinte- veszteség nélkül tudnak tovább létezni, de ehhez magas szakmai, nemcsak műszaki, de kereskedelmi (természetesen főleg külkereskedelmi) felkészültség is szükséges és ezt, pontosan ezt nem látom a NER ben ahol egy Matolcsy (még él és ügyködik?) meg Szijjártó, Mészaros ügyködik az analfabétizmus tobzódik, és a kis pocakos idióta assziszi, namost nagy halat horgásztam, és 25-35 milliárdot szemvillanás alatt elveszíthet… maradt még valami magyar exportképes ipari kapacitás?

    annyira felkészületlenek, vagy kapzsik(???) hogy az üzleti tárgyalások előtt felmérték volna a lehetőségeiket és megállapították volna, hogy mit igen és mit nem, ha „csak” fővállalkozásban dolgoznak az is hozhat profitot, de ahhoz is érteni kell, amit szintén nem látok a leírtak alapján

    magyar oktatás és szakember továbbképzés ÓH!!!???

  • SchumackerLady

    A fényképen a vidám hazárdok:

    Vlágyimír:

    Tüüü ! Vííííktor ! Igyí minyjá igráty durák ! … Hárásó ?
    ˙

    😀

  • Röviden: Komp ország voltunk és vagyunk (nem én találtam ki-:)
    Kicsit ide, kicsit oda – pragmatikusan.

    Tehetnénk úgy mint Románia, amely országvezetés mindig rendkívüli tehetséggel képes volt (és a mai napig képes) megtalálni az optimális segg nyalását – de ez száradjon rájuk

    Ajánlott irodalom: Lucian Boia „Miért más Románia”

    ps: A magyar fél román gázt vásárolt volna, ki is építették a vezetéket a határig, de usa nyomásra a románok nekünk nem adnak gázt. Egyszerűen bele kényszerítettek bennünket az orosz gáz-szerződés meghosszabbításába még úgy is, hogy világpiaci árnál kicsivel drágábban, de hosszú távon stabil áron kapjuk a gázt.

  • Ferenct
    2019 november 3
    6:44 de.

    remélem, ezt az USA kedvességet, majd mások is elolvassák, nagyon bájos, ugye mindekettő NATO tag meg Ejjujjujjujj és akkor jön valami schnejderfáni és belepofádzik… meg Jugoszláv bájolgás éééé satöbbi

    „imádom”

    é sakkor O1G a „g” nyaljunk nekijjek tövig

  • Az egyiptomi nemzeti vasút ENR 2018 szeptemberében állapodott meg a Transzmasholding (TMH) 5o-5o %-ban állami orosz-magyar leányvállalatával, a TMH Hungary-val, hogy öt év alatt összesen ezerháromszáz vasúti személykocsit építenek meg. A több mint egymilliárd euró értékű üzlet értelmében ötszáz légjavítós és ötszáz légkondicionált harmadosztályú, száznyolcvan légkondicionált másodosztályú, harminc klímás másodosztályú, büférészes, valamint kilencven klímás, első osztályú jármű egy része elkészült. A tervek szerint a kocsik egyik felét a TMH tveri vasútikocsi-gyártó üzeme gyártaná le, másik részüket pedig a TMH Hungary által felvásárolni tervezett Dunakeszi Járműjavító rakná össze.

  • Rodeo!
    Úgy tudom, orosz cég is van a konzorciumban – de nem néztem utána, ezért nem említettem.
    Érdekesség:a MÁVAG-ot nagybetűvel kell írni, mert betűszó, és a névnek nincs köze a vasúttársasághoz. A Magyar Állami Vas-, Acélöntöde és Gépgyár kezdőbetűiből tevődik össze.
    Volt azonban a népgazdaságoknak egy nagyon előremutató rendszere, megkockáztatom a fenntartható fejlődés eszméjének előfutáraként is működött. Persze kiöntöttük ezt is a rendszerváltással.
    A Kölcsönös Gazdasági Segítség Tanácsáról (KGST) van szó, amelynek keretében a nemzetközi munkamegosztás érvényesült: profilírozva volt, melyik ország mit gyártson. Így került pl. Magyarországra az autóbuszgyártás, Csehszlovákiába a személyautó. Vagy került el az Orionból a rádiógyártás Bulgáriába,viszont az Orionba a jóval magasabb munkakultúrát igénylő katonai híradástechnika. (Nem véletlen, hogy a Varsói Szerződésből kilépve a teljes magyar híradástechnikai ipar hanyattdobta magát.)
    A MÁVAG az ötvenes évekre elvesztette legfontosabb termékét, a gőzmozdonyt. A dízelmozdonyt pedig a Szovjetunióra profilírozták – ésszerűen, hiszen annak nagy az anyagigénye, amit Magyarország csak importból tudott beszerezni. Villanymozdonyt – Kandót – a Ganz Villamosssági Művek gyártott.
    De a magyar gyártókapacitás kicsi: még az évente ezerszámra gyártott Ikarusból sem tudta ellátni az összes népgazdaságot, így megmaradt a cseh Karosa, meg persze a szovjet Zil is. Az Ikarus EZEK KÖZÖTT volt a legjobb, közelharc folyt, hogy melyik ország vehet Ikarust. A piacnyitással aztán a Mercedes meg a Skania lesöpörte a placcról. Ahogy a Rába kamionokat is.
    A valahai Ganz Vaggon, meg MÁVAG sem lenne képes ma jelentősebb beruházás nélkül teljesíteni az egyiptomi megrendelést – a kérdés az, hogy ez a beruházás miért éppen a külgazdügyér családjának érdekeltségéhez kerül???
    Érdekesség: Egyiptomban tényleg a vonat szinonímája a Ganz – ahogy sokáig xeroxnak hívtuk a másolatot -, kösszönhetően a harmincas, majd az ötvenes években oda szállított motorvonatoknak.

  • Rodeo11, beteg vagy? hogyhogy – jó szokásod szerint – nem gúnyolódsz az íráson?
    igaz, Ferenc testvér is megfeledkezett magáról, személyeskedés helyett tartalmasat szólt 🙂

  • Ille István
    2019 november 3
    11:29 de.

    a beszólásaim tartalom függőek

    hahaha

    most ilyen beszólás jár neki

  • talalom
    2019 november 3
    10:44 de.

    röviden: Antall és bűntársai benne a NER teljesítették a rájuk kirótt feladatot, a KGST-t és a SZU-t azért barmolták szét a „demokraták” hogy az ő KÖZÖS PIAC-uk termékeinek piacot szerezzenek, és sok millió új bérrabszolgát, ennek ellenértéke az, hogy a bűnösök megkapják a 30 ezüst Júdáspénzt (az egész korrupció része a megvesztegetésnek -angol: bribery) és sohasem lesz senkisem megbüntetve ezért

    ENNYIT LÁTNI KELL mega Hargita EZÜSTVONATOK Argentínában nem csak egyiptomban, és mit össze szemétkedtek a konkurrensek, mikor az IKARUS-nak sikerült betörni a Venezuelai (akkor még „demokratikus” hahahaha, mekkora KÜLKERTEVÉKENYSÉG VOLT EMEGETT) de kurva gazdag piacára, és csak megoldották (lásd Hong Kong) hogy egy acéllemezen át ami rá volt hegesztve a az alvázra egy kisgyermeklányka átesett a pontosan a mellső kerék elé mert az az ülés ott volt, hogy hogyan oldották meg nem tudni de sohasem kapott a magyar fél sem és a kereskedő partnere sem semmilyen fizikai bizonyítékot (mint a Skripal ügy: „highly likely”) és az volt az első és utolsó 27 busz amit az amerikai földrészen sikerült eladni (ja, a kanadai csuklósokról nem szóltam… ott meg az maradt a probléma, hogy USA mintára nem 50 évre gyártódtak a buszok, hanem 10+ évre, hogy a fejlesztést piacra lehessen dobni és a vevő is megkapja a legújabb technikát). a TTC TORONTO KÖZLEKEDÉSI VÁLLALATA 35-40 év után cseréli a kőkorszaki buszait és villamosait amelyek álló helyzetben is szétesnek (EZ MEG A KAPITÁLISTA PISTÁÉK MÓDSZERE, LERABOLNI A PIACOT ÉS UTÁNA LEÁLLNI A GYÁRTÁSSAL ÉS UGYANANNAK A KARBANTARTÁSÁRÓL LEHÚZNI A 12. BŐRT, ÉS A MOST MONOPOLHELYZETBEN LÉVŐ BOMBARDIER ÚGY JÁTSZIK A VEVŐVEL MINT MACSKA AZ EGÉRREL AZ ÚJ PARK SZÁLLÍTÁSÁBAN ÉS ÁRAIBAN) … ez már a csúcs volt a „konkurrenciaharcban” ami a mai napig folyik, lásd még Paks II.-t ha „tőlük” venné O1G akkor nem lenne olyan nagy baj és közveszély, nameg ugye a Ferenct bejegyzése a román gáz és olajvezetékről miért is van fenntartva az örök ellenségeskedés? na ez az oka

    UGYE ILLE PITYU?

    hahahaha

  • Ille István
    2019 november 3
    11:29 de.

    Ille Pityu ez megint nem gúny (sőt nem is gúnya)
    Ferenct azt írta, hogy a román fósszilisek importjának megakadályozásával az oroszok ölébe döntötték a magyarokat, EGY MERŐ TÉVEDÉS a cél nem az volt és maradt! csakhogy hiába verték szét Jugoszláviát az Adria tengerpartjain még Rijeka ban sem lehet állandó tankhajó kikötőt létesíteni és fenntartani

    a KGST-t ellátandó USA gázzal és olajjal, és Rijekából ungon berken csövön szétosztani az áldozatok között: monopol árakon, azaz eszi nem eszi nem kap mást alapon, annyit kérhet érte amennyit van pofája és pofátlan,

    lásd még a Nord Stream 2 földgázvezetéket a németekhez, amit most már a dánok sem mernek tovább akadályozni, pedig mekkora show lett volna kiütni az orosz gázt és olajat európából és tankhajók ezreivel tönkretenni a csodálatos tengerpartokat de akkor … mondjam a többit?

    MINDEN A PÉNZ ÉS AZ OLAJ KÖRÜL FOROG, LÁSD TRUMP LEGUTÓBBI MONDÁSÁT A TWEETJÉN: SEMMI MÁST NEM AKAROK SZÍRIÁBÓL CSAK AZ OLAJÁT INGYEN ELRABOLVA ÉS MÁR VÉDI IS

    hahahaha ez most humor volt meg tömény gúny!

  • Ille István
    2019 november 3
    11:29 de.

    Ille Pityu majd a Cenz Ura eldönti beengedi e ezt:
    de az XL Pipeline Alberta nagy csalódása lesz mert hiába verik szét miatta az egész politikai mezőnyt, a vevő nem fogja megvenni, az USA ban hatalmas tiltakozás van: a napokban 360000 köbméter kátrányolaj folyt szét a Texasba vezető kanadai csőrendszerből, és a vezeték azonnali leállításáról tárgyalnak a megfelelő bíróságok és már egy negatív döntés volt de állandóan fellebeznek de a végtelenségig nem lehet… Albertának dolgoznia kellene és abból megélni nem a világpiaci ár feléért eladni az annak kétszeréséért megtermelt koszos és értéktelen kátrányt …a különbséget a többi provincia dotálja, hogy ők jól éljenek…

    ez is humor? meg gúny?

  • Rodeo1

    A Mo és Románia nato-tagsága nem sokat jelent. Anno véres háború volt a nato tag Törökország és Görögország között.

    Fenntartom: Magyarországnak érdeke és törekvése (volt?!) az újonnan felárt román gázt vásárolni. Ezt a románok elszabotálták (minden bizonnyal usa nyomásra). Pedig így lehetett volna lazítani az orosz gáz-függőségen. Az usa célja, hogy Magyarország (és más országok is) az ukrán csöveken keresztül vásároljon gázt a tranzit díj miatt, ha már nem tudják akadályozni az Északi Áramlat 2. megépítését ami elkerüli Ukrajnát. Ezzel is megsegítve az ukránokat akik most az oroszokkal viaskodnak.

    Ille
    Rád jellemző a rendszeres személyeskedés azokkal szemben akiknek más a véleménye és nem rám – olvasd vissza – de nem várok beismerést-:)

  • Orsós Elemér

    talalom
    2019 november 3
    10:44 de.

    Kedves Margitka, nagyon jó meglátások, de arra azért remélem Te is rájöttél, hogy a KGST a -csúnya bartelezései és Rubel elszámolása miatt- a FED-nek ártott legjobban?!

  • Ferenct
    2019 november 4
    3:20 de.

    mikor is írtál te véleményt hozzám? talán ezt szántad annak:

    ” Szabadulj meg a fóbiáidtól inkább többet mosolyogj, jobban fogod érezni magad, ha meg tudod tenni.
    A fóbiáid képzeltek, nincs köze a valósághoz, elme béli probléma.”

    vagy esetleg ezt: „O1G666
    Ha ön magyarnak tartja magát akkor az Ön “agyának állaga is képlékeny turha”?

    akad még bőven dehogyszemélyeskedő hozzászólásod, ne akard, hogy szembesítselek vele, kevés a hely!
    ám mivel elbodásodásod eléggé előre haladott, én sem várok tőled beismerést. mi több, semmit sem várok tőled.

  • Orsós Elemér

    Rodeo11
    2019 november 3
    10:05 du.

    https://mandiner.hu/cikk/20191104_matolcsy_meg_kell_szuntetni_az_eurot

    Na, erre varrjál gombot!
    (Egyelőre én még nem merek nyilatkozni, halálosan rettegek a leidiótázásomtól, mert már éreztem én is Matolcsyhoz hasonlókat, pedig hozzá képest csak egy tanulatlan, saját bőrén tapasztaló közgazdasági ösztönlény vagyok! 😀 )

  • Ille

    Mellé beszélsz és torzítasz. Az idézőjelek közötti mondatok hivatkozások.

    Fenntartom: Gyakran alpárian személyeskedő vagy a KMH legnagyobb „dicsőségére”. Ezt azok teszik akinek nincs valódi érve ezért azt durvasággal helyettesíti.
    Mentségedre szolgáljon: Nem vagy egyedül itt ezzel.

  • Orsós Elemér
    2019 november 4
    3:02 du.

    hahahaha
    az EURO az a Wallstreet létének fennmaradásának és a $$$$ hegemóniájának könnyebb megőrzésére lett létrehozva ugyanarra az USA javaslatra ami alapján az EU maga létrejött rettegtek a DM és a Néme előretörésétől és mivel Csőrcsill bevallotta élete alkonyán, hogy a II. VH azért lett kirobbantva mert a német valuta le akart válni a világ bankrendszeréről és önálló utat akart járni amivel a $$$$ hegemóniáját (és az angol Ł -ét) szüntette volna meg… és mai napig erről van szó naponta tapasztalhatod ennek különböző következményeit és azt ahogy ennyire le lehetett rontani a Forintot, amin O1G és bandája csilliárdokat rabolű

    hahahaha

    majd olvasd mit kapok én ezért

  • Orsós Elemér
    2019 november 4
    3:30 de.

    naugyehogyugye?

    már ezt mondtam számtalanszor, a KGST és a SZU halála pontosan ezért volt, de most meg készül a revans, (ezt úgy mondják angol nyelvterületen, -lefordítva neked- hogy: a saját pénzével visszafizetni, magyarra ferdítve: bebaszik a csóri búcsú) durva lesz és már befejezéshez közelg… figyeld a trampli minden rablási akcióját, már csak azzal lehet ideig óráig…, utána hiába akarnak majd „fedezni” csak nekik és még néhány hülyének lesz $$$$-ja, addigra lehet, hogy az euró is megszűnik, rossz nyelvek aszongyák, hogy a DM teljes mennyisége raktáron van, bevetésre készen

    hahahaha

  • Orsós Elemér

    Rodeo11
    2019 november 5
    3:58 du.
    Azt még csak el tudom hinni hogy, az eurot lehetetlenné teszik, de a dollár bedönthetőségében erősen kételkedem, lásd a legnagyobb manipulátor BRICS is csak aranyeret szerzett az erölködéstől, ám ha mégis sikerülne, akkor abba a szomszéd tehene is bele fog dögleni! 😀

  • Orsós Elemér
    2019 november 6
    1:49 du.

    egy büdös szót sem ejtettem a BRICS-ről, tanulmányozd a helyzetet…Macron kínai utazását, a selyemutat, az új gazdasági szövetséget amelynek közel 4000000000 állampolgár a tagja még úgy is, hogy India csak megfigyelő (egyelőre) az 900000000 india majd betetőzi, Ázsia, Afrika, Délamerika (a venezuelai szarkeverés egyelőre csak röhögésbe fulladt és hallgatnak róla most a frissen és nagy többséggel újraválasztott bolíviai elnököt akarják megfúrni mert az szocializmussal olyan életszínvonal növekedést csinál évente amit az USA még sohasem, a többi délamerikai ország lángokban áll és tiltakoznak, marad Columbia és Bolsonaro de azt meg le fogják lőni már olyanokat olvasok onnan, hogy nem sok ideje van hátra, most van a Brexit, azok most nem tudják kinek is kellene benyalni mert az USA nem fogja eltartani őket az EU meg kiröhögi és a világ többi része komolytalannak tartja őket a nagy európai országok mellőzik a trampli „tanácsait” és röhögve kuncogva mást csinálnak saját érdekeik szerint, Yemenben nagyhírtelen béke lett, Szíria összeállt csak az olaját lopják az usákok, más nem is kell nekik, Iraq detto de ott még keverik a szart de nem sokáig… Irán leszarja az embargókat és vidáman él, az ARAMCO még nem állt teljesen lábra, a Bőing meg azért is leáll mert a szárnya és a hajtóműve megreped azaz leesik és …

    namost ha senki sem fizet $$$$-al akkor mit csinál a SWIFT már van helyett másik és már Mexico is megköszönte de nem kér belőle…

    számoljál

    majd a Cenz Ura eldönti belefér e ez még

    hahahaha

    vidám napok jönnek és még a Bayer München edzőjét is kirúgták, most képzeld el?

  • Bizony,nagyon szorosan markolja Putyin a vezér fent megfogalmazott szervét.Azonban gyanítom azt is,hogy a Putyinnak az Európai Unióval kapcsolatos terveihez is szüksége van a vezérre.

  • Orsós Elemér
    2019 november 6
    1:49 du.

    Kína tegnap bejelentette, hogy befejezte a 6G kifejlesztését és a HUAWEI kivonul az usából, kezdetnek: $30000000000 kárt okozva az usa IT seinek

    hahahaha

  • Orsós Elemér:
    „https://mandiner.hu/cikk/20191104_matolcsy_meg_kell_szuntetni_az_eurot
    Na, erre varrjál gombot!
    (Egyelőre én még nem merek nyilatkozni, halálosan rettegek a leidiótázásomtól, mert már éreztem én is Matolcsyhoz hasonlókat”

    Szerintem is van némi igazsága Matolcsynak, ám ebből épp ellenkező következtetést vonok le, mint ő.

    Szerintem is feltétele – nem csak az euro jó működésének, de az kibővített EU, és ezzel az európai béke további fennmaradásának – az EU országok föderalizálódása, közös pénzügyminisztérium és miniszter, valamint tagok kumulált GDP-jének minimum 20-25%-ára kiterjedő közös költségvetés.

    Viszont Matolcsyval ellentétben nem azt gondolom, hogy meg kellene szüntetni az eurot, hanem ellenkezőleg, mindenképpen és minél hamarább létre kell hozni a fenti, ma még hiányzó feltételrendszert.

  • Orsós Elemér

    Rodeo11
    2019 november 7
    6:04 de.

    Pardon, de valamit elnéztél, a 6G ambiciózus kifejlesztését csak lóhalálában elkezdték és saját véleményük szerint is minimum 10 év kell az üzembe állításához, úgyhogy annak most csak hecc értéke van, még az is lehet, hogy a mi teslaimitátor Széles Gáborunk előbb kifejleszti és előttük piacra dobja! 😀

  • Ferenct
    2019 november 5
    3:16 de.

    nos, éppen ez az: hivatkozások. méghozzá mondandódra valóak.nem tehetek róla, hogy csak a billentyűzetet, meg a szótárt ismered, a magyar nyelv használatát, annak finomságait nem.
    azt remélem, azért belátod, képességeidtől ugyancsak távol áll, hogy meghatározd, van-e érvem, és, ha igen, egyáltalán milyen.
    de persze, azt tartasz fenn,amit akarsz. érdektelen.

  • Rodeo11
    2019 november 7
    6:04 de.

    idióta hehehe..egy szar huawei..kárt..az USA.-nak..hehehe

  • Orsós Elemér
    2019 november 6
    1:49 du.

    Ugyan hadd el..
    Idióta-Rodeóta élvezi
    az USA beli életet,miközben
    mérhetetlenül gyűlöli azt.Kérdés hogy
    akkor miért nem költözik valamelyik mocskos kis
    diktatúrába? Kínába vagy Oroszhonba? Kubába? É.Koreába?
    A minap éppen az É-Koreai életformát dicsőítette itt a barma

  • Ferenct
    2019 november 5
    3:16 de.

    Minden világos.Igazad van.
    Mint ahogyan a Főügyészségnek is igaza van
    mikor súlyos testi sértés miatt eljárást indítanak
    az ellen a DK képviselő ellen, akit -miután leteperte az MTV-ben a „biztonsági őrök” elnevezésű galeri, megfogta az egyiknek a bokáját. Most súlyos testi sértés ellene a vád.
    Szemétláda vagy mint minden troll.Rá kell fogni az ELLENSÉGRE
    azt amit ti követtek el nap mint nap és ha a NET véletlenül visszanyal, akkor sikoltoztok meg vádaskodtok.

  • Geyza
    2019 november 7
    12:56 du.

    maga ezt sem tudta? hogy miket nem tud? le van maradva egy pár brosúrával, egyébként mint minden másban is, téved abban, hogy hol vagyok, egy valami bizonyos: Föld bolygó, Naprendszer, a Tejútrendszerben balra a harmadik kovácsoltvas kiskapu megett, vigyázzon a kutya harap…

    hahahaha