Ellenzék kerestetik!

2019 november 21 11:37 de.38 hozzászólás

Azt írják, hogy az ellenzék mondott valamit. Állítólag tiltakoztak is. A Kövér-féle házszabály-módosítás ellen. Biztos látta is valaki ezt a tiltakozást. Abban is bízom, hogy a tiltakozást előzőleg egyeztették is. Akár Kövér Lászlóval is. Nehogy álmatlan éjszakái legyenek szegénykének. Ezt azért gondolom, mert alig hűlt ki a mikrofon azóta, hogy valami Kövér-védelmi platformot is meghirdettek.

(Illusztráció: Olga Krokhicheva)

Másként nem igazán lehet értelmezni azt a lassan két napos álláspontot, hogy az üléspontjuk védelmében az „ellenzéki pártok nem akarnak több üléstermi rendbontást”. Indoklásuk szerint azért, mert „azt akarják sugallni a választók felé: alkalmasak a kormányzásra”. Ami így konkrétan, ebben az összefüggésben hülyeség. Annyira hülyeség, hogy szinte már kár is kifejteni, hogy miért. De leginkább azért, mert a választók egy része hitelvi alapon szavaz. Akármelyik oldalon. Ha ugyanis pragmatikusan, kormányképesség alapján szavaztak volna, akkor már az Antall-kormány sem alakul meg. Illetve de. Egészen egyszerűen azért, mert a választók nem a kormányra szavaznak. Ellenben ez még mindig nem von le semmit a hitelvi szavazások erejéből. Ami azt is jelenti, hogy hitükért tűzbe mennek ezek a szavazók. Ha kedvenc vezérük aranyszobrot állíttatna magának, akkor az utolsó karikagyűrűjük utáni éhenhalás nemes pillanatában is csak egy „éljen Orbánt” rebegnének. Aki nem hiszi, olvassa csak nyugodtan a fórumok trolljait.

Egyrészt azért, mert világos: ingyen olyan hülye nem sok lehet, amilyen beírások éltetik a gazdasági exodus kormányát. Másrészt azért, mert nem egy olyan szintet elérő beírás van, hogy annyira még pénzért sem lehet ostoba valaki. Az azonban biztos, hogy a hitbéli szavazókat és a rendszerszintű haszonélvezőket senki nem fogja meggyőzni semmiről. Legfeljebb az utóbbiakat jobban megfizetni. Az viszont nem kormányképesség, hanem kormányból elkövetett hatalmi visszaélés, az államkassza sérelmére elkövetett hazaárulás. Amiben Orbán garnitúrója annyira jó, hogy alulsavanyítva túlszárnyalni nem kellene.

Aki nem érzelmi alapon szavaz, azt ettől még meg lehet győzni arról, hogy a kormány képtelen és alkalmatlan. Netán még arról is, hogy az ellenzék képes és alkalmas. Azonban erre már korábban is remek alkalom lett volna. Akár már a 2014-es választások előtt is. Ha az nem egy polceleb önmegvalósításával, és egy műbalhészakos gittegylett által frontvonalba tolt közgazdászról szól, hanem közérthető, bárki felé egyszerűen kommunikálható, közös kompromisszumok között kiérlelt, közösen képviselhető, illetve képviselt programokról. Ez utóbbi, az ellenzéki trollok és hitelvesek minden cáfolati kísérlete dacára elmaradt. Valószínűleg nem a választók érdeklődésének hiányában. Egyébként az említett verítékszagú igazoláskísérlet pillanatok alatt lebuktatható a fórumokon azzal, hogy „kérem a kompromisszumos közös program elérhetőségét”. Melyre leggyakrabban az egyes pártok, nem egyszer egymásnak, illetve önmaguknak is ellentmondó, atomizált frázisgyűjteményeire való hivatkozás a válasz. Ha van.

Az parlamenti komolyságprogramnak eladott Kövér-védelmi gesztus tehát aligha arról szól, amit állítanak róla. Már csak azért sem, mert ezzel az ellenzék gyakorlatilag lemond egy olyan eszközről, ami legalább pár percre rájuk irányítaná a figyelmet, és a királyi médiában is észrevehető lenne a jelenlétük. Amely észrevehetőség körmondatok halmozásával tett nyilatkozatoktól nem lesz jelentősebb. A besimulás a szürke parlamenti masszába azonban pompásan megfelel Orbánnak és a kleptoligarchikus sleppnek egyaránt. Sok vizet nem fognak zavarni, túlságosan láthatóak sem lesznek, de a csendes jelenlét legitimálja a rendszert, és persze biztosítja a megélhetési képviselők kenyerét. Mert hiba lenne, azt hiszem, s pláne ezek után, azt hinni, hogy a megélhetési képviselők csak a kormánypár padsoraiban fordulnak elő.

Egyébként még azt vitatom, hogy vannak páran, akik ezt a koncepciót beveszik. Talán még képviselők is. Arra azonban akár ők is elkezdhetik keresni a választ, hogy eddig mi gátolta meg a tisztelt egybesülteket, hogy árnyékkormányt alakítsanak? Akár a választási kampányban? Akár az előző kormányzati ciklusban? Mondjuk, ahelyett, hogy az MSZP esedékes üdvöskéje szinte egy kampány-nyarat áldozott annak, hogy a DK vezetőjét igyekezzen leváltani Orbán helyett. Amely igyekezett az LMP-nél gyakorlatilag a választás napjáig kitartott. Mely igyekezet nélkül esetleg még megszorították volna Orbánt. De legalább demonstrálták: az igazi ellenzéki mindennek az ellenzéke. A józan belátásoké is. Ha az a kormányvezér hatalomban tartásához elengedhetetlen.

De legalább elmondhatjuk, hogy van egy remekbeszabott, szinte fajsúlytalan parlamenti ellenzék, amit kívülről olyan gerincbántalmakban szenvedő izék támogatnak, mint a Momentum Mozgalom, akik már a pártalapítást is csúsztatással és megtévesztéssel indokolták. Tekintve, hogy az Olimpia-ellenes aláírásokat nem pártalapításhoz gyűjtötték annak idején.

Úgyhogy lehet, hogy ki kellene tenni egy táblát a határra: Ellenzék kerestetik.

38 hozzászólás

  • egy frászt, kinek kell ellenzék… jólét kerestetik béke kerestetik derű kerestetik, barátság és testvériség kerestetik…
    ha ezeket megtaláljátok akkor a többi megy magától mint az ágybaszarás

    bruhahahaha

  • Khm. Van ellenzék, a parlamenti egyharmad. Magyarországon semmi hagyománya nincs a koalíciós kormányzásnak. Senkit ne tévesszen meg az egykori Orbán-Torgyán kormány, vagy az MSZP-SzDSz kormányzás. Ma meg a Fidesz-KDNP és kontra ellenzék. Két pólus ez, akárhonnan nézem.

    Mai realitás a Fidesz kétharmada. Ennek eredője a múltban keresendő. Meg a ma álló köztéri Horthy szobrokban. A magyarok egy része eddig csak egy szobor ellen léptek föl drasztikusan, de ez a történet 1944 októberi. Ja, nem! Van egy másik is: azt meg 1956-ban ártalmatlanították, de az a szobor egy külföldit ábrázolt.

  • Na, ez már hiányzott… A felsőbbséges ember, aki a trollok szavaiból következtet az emberek nézeteire. Szeretem a hajnalt, meg azokat az embereket, akik mindig mindenkit elküldenek a pichába, aztán csodálkoznak, hogy nincs körülöttük senki…

    Tényleg nem érdemes már idejárni beszélgetni…

  • Drizari
    2019 november 21
    12:00 du.

    Már hogy ne lenne koalíció, amilyen tervszerűen bultá már a 2014-es választásokat, szerintem már régen létezik a Fidesz-Mszp koalíció.
    Éppen most darálják be, szép fideszes hagyományokkal az MSZP-t

  • Almási Alma
    2019 november 21
    2:53 du.

    A trollok beszólásaiból arra lehet következetni, hogy elég hitelvi szavazó és bértroll van ahhoz, hogy a Fideszt hatalomba tartsa egy megosztott, felszalámizható és részleteiben lekenyerezhető ellenzékkel szemben.
    Az előbbi, az Orbán-hit léte tény. Ld. imaláncos bérbanyák is. A trollok meg szerte látszanak.

    Az is látszik, hogy hitelvi szavazók mindkét(3-4-n) oldalon vannak.

  • Almási Alma,

    Azt, hogy mindenkit elküldök eéőre is köszönöm, ha alátámasztod. Nagyon ritka, hogy nem konkrét érvekkel rukkolnék elő. Ami ettől még lehet bántó.

  • Orsós Elemér

    Nem igaz hogy, az egész országban töketlen az ellenzék! Az én rezeda illatú kisvárosomban például úgy eltűnt a már két ciklusát sikeresen regnáló és eddig a lakosság körében is népszerű -nem fideszes, nem pártszinekben bujálkodó- stáb polgármesterestül, hogy csak hüledeztünk. Egy olyan csupán 13 főből álló „civil szervezet” vitte el az összes pálmát, akik két éve még csak az ügyvédi honoráriumokból tengődtek, mára meg már olyan minden utcasarokra jutó lepedő nagyságú poszterekre és tiz oldalas szinvonalas postaládába gyömöszölhető kiadványokra is tellett, amire még Orbán is megnyalta volna mind a 10 ujját! Namármost, felmerülhet az egyszerű választásra -nem elég alaposan- kábított szerencsétlen vokstulajdonosnak a fejében az az elvetemült kérdés hogy, mibul telt rá illen hirtelenül, netán valamilyen nagyon független alapítványtól? A mi rezeda illatú kisvárosunkban ilyen rejtélyes csodák, nem voltak még a hazafias népfront idejében sem! 😀

  • Orsós Elemér

    Drizari
    2019 november 21
    12:00 du.

    (No és mit szólsz a már régebben avatott Avram Ianku és Antonescu szobrokhoz? Azt hogy semmi közünk hozzá, mert azok nem Magyarországon csupán -igaz direkt- magyar lakta területeken díszelegnek?)

  • T.Almási Alma Úr !🍎🍏🍏
    – Valami igaza van azért a cikkírónak, mert valóban jó üzlet ellenzéki képviselőnek lenni…gyakran havi másfél milliókért és érdemtelen kedvezményekért…
    – Az alibi ellenzékiség gyakran, téved látványelemekbe, ami kontraproduktív !
    – Most már kevés az „orbántakaroggy” amikor már az új főpolgármestert is neki [OV-nak] kell megvédeni, „választási szövetségesei” mohóságától…🍎🍏🍎
    – Abban is igaza van a cikkírónak hogy az „ellenzéki” megmondó emberek a fanyalgáson kivűl semmilyen opciót nem tudnak hitelesen prezentálni!🍎🍏🍎

  • Valóban, ellenzék kerestetik!

    Nem bohóc jakabpéterek, tordaibencék, szabótímeták, stb. kellenek. Ezek nem kellenek.

    Olyan ellenzék kerestetik, amelyiknek jobb a politikai ajánlata mint a fideszé, olyan amit a magyar választók nagy többsége elfogad Hosszúpályi Sóstótól Sopronig.
    Olyan ellenzék kell végre ami képes megfogalmazni az un. harmadik magyar utat (ez utóbbi megvitatandó-:)

  • Tökéletes elemzés.

    Mást nem is lehet hozzátenni mint egy köszönetet a szerző számára.
    Aki pedig arra a következtetésre jut, hogy ezek után nem is érdemes idejárni, hát lelke rajta.
    Legfeljebb még világosabban kilátszik, hogy a bölcsességnek mennyire híján találtatik.
    Ez azonban messze kevesebb baj, mint az igazi indok a nem tetszésre, mert az igazi az a:
    MINDENÁRON VALÓ MEGALKUVÁSRA VALÓ BUZDÍTÁS!

    Bizony, ez a valódi indok.
    Persze nem mindenkivel kell megalkudni, csakis azzal akit a kedvenceivé választ, mint ahogy teszi azt a kedvenc házi macskájával/kutyusával.

    Nem ilyen valós okok miatt jelentettek fel embereket a gestapónak annak idején?
    Kicsit később meg az ÁVH-nak?

    Az előbbit maga a Gestapo-főnök konfirmálta a Nürnbergi-tárgyaláson.
    A másikat Péter Gábor már letagadta volna.

    Így születik aztán az ELLENZÉK szó átértelmezése (csak egy betűcskével) ELLENSÉG értelművé.

    Nyilván, hogy a való értelemben, a mai körülmények között a politikusoknak egyetlen érdeke van, a hatalomba kerülés – mivel az jelenti a kondérhoz való hozzáférést.
    Számukra egye fene helyett a második sorban (körben) is jobb lenni, mint sehol. (Ha már a parlamentben van, már az is valami)

    Így aztán gond nélkül elfogadják, hogy a választóik pedig a másikat kedvelőket (másik preferált háziállata) mint tényleges ellenséget aposztrofálnak.

    Ehhez aztán magukévá tesznek ideológiákat, amelyek mentén már valóban harcolni is lehet.

    Úgyhogy anakronisztikus addig békéről beszélni, amíg az ellenkező irányba mennek.
    A MEGALKUVÁS politikájától pedig a MEGEGYEZÉS igen messze áll.

    Troll mint olyan nincs, legfeljebb hamis indentitás, (bujdokolás) de az akkor is azt hajtogatja amiben hisz, vagy amiért le van fizetve.
    Tehát igenis része a közvéleménynek, pontosan, ahogy Simai Endre megfogalmazta.
    Merthogy elrejtőzve talán még valóságosabban kimondja a hitét, mint ahogy nyilvánosan nem merné felvállalni.
    Vagy félelme miatt, vagy sima megélhetési érdekből

  • Orsós Elemér

    Andrew_s
    2019 november 21
    3:04 du.

    Engedelmeddel én inkább a két közös multu párt titkos paktumáról értekeznék, ezért egymás ciklikus váltását már régebben egy megegyezéses vetésforgóhoz merészeltem hasonlítani! 😀 Nagyon sok közös van a múltjukban, ezért égeti egyformán talpukat az elszámoltatás, a számonkérés és a legforróbb kása, az ügynök törvény, annak ellenére, hogy a titkos könyvek közül nagyon sok került általuk máglyára, az élemesebbek viszont talonba rakták, amivel a következő rendszerváltásig vidáman kihúzhatják! 🙁

  • Slapaj!
    Igaza volt Kövérnek,szigorítani kell a házszabályokat!
    A cikkírónak és (híveinek)csak annyit üzenek,hogy egy ellenzéki
    lépviselőnek joga van hosszászólni,tiltakozni,de ugye kultúráltan,tudnia kell,hol a határ.
    Sajnos unintelligens,trágár,közönséges paraszt is van köztük,akik képtelenek ember módjára viselkedni,és még a saját pártjaikat is lejáratják!
    Más országokban sem tűrik meg az ilyeneket,sőt még szigorúbb
    fegyelmezést alkalmaznak!!!!

  • Ja írhatta volna azt is,hogy „kultúrált ellenzék kerestetik”…de ugye nem lenne igazságos általánosítani….!

  • Akkor jóóóóóó….

    „Szép kisdobos, hát üsse kő nem bánom,
    szép kisdobos, legyen tiéd a lányom,
    ríra ramm tatata tam,
    legyen tiéd a lá-há-nyom… tatata tam”

  • Slapaj!

    Azzal valóban egyetértek,hogy „jelenleg” …jó üzlet ellenzéki
    képviselőnek lenni(tiszteletdíj ötlet,javaslat hiányában a fanyalgásért, tiltakozásért,egyeseknek + még a
    trágárságért is)újabban még a fenyegetésekért is…..
    Jakab Péter odasúgta Orbánnak: sötétedés után ne menjen az utcára…
    Na nem semmi,hamarosan nagy változás lesz!!!!!!

  • Amúgy Gyurcsány idejében valószínűleg nem hangozhatott volna el büntetlenűl…..
    olyan fenyegetés,mint amit az előző hozzászólásomban említettem(Jakab Péter..)
    ,de ugye az akkor ellenzékben lévő jobboldal nem volt ilyen aljas
    mint a mai……Nagy különbség,Gyurcsány szerencséjére,aminek nem
    igazán örülök….!
    Megérdemelt volna egy kis verést,pár pofont a szemétségei miatt!!!

  • Amúgy most mondták be a hírekben,hogy Nacsa Olivért(jobboldali) Tordai Bence a baloldali féreg
    fenyegette meg hasonló módon…….Na ezek után nincs mit mondanom a „jellemes” ellenzékről,csupán annyi,hogy még a tisztességes baloldali ismerőseim is szerencsére elítélik az ilyen szennyes
    alakokat!!!!!!!!!!!

  • Boda Marcsi
    2019 november 22
    12:04 du.

    Te meg megérdemled hogy ne vegyünk tégedet emberszámba az ócska hazudozásaid miatt.

  • slapaj
    2019 november 22
    7:26 de.

    Te idióta.
    Mit „urazod itt’ Almát te barom.

    Gyuritiz személyesen találkozott vele egy presszóban .

    Mindenki tud itt róla csak a magadfajta ostoba tompaagyú barom nem.

  • Orsós Elemér

    Ferenct
    2019 november 22
    8:22 de.

    Sóstó Niregyházán van, nem Hosszúpályiban, a többi stimmel! 😀

  • Orsós Elemér

    Ferenct
    2019 november 22
    8:22 de.

    Elnézést kérek, tényleg van ilyen Hosszúpályihoz tartozó település, de annak Messzelátó-Sóstó a neve. (Pedig a lányomékhoz menet már többször elmentem mellette, mégsem találkoztam vele. 🙁 )
    Netán van valami kötődésed oda, mert ezt a piciny települést csak a közvetlen környékbeliek ismerhetik?!

  • Geyza !
    – Az úr a pokolban is úr !
    Mikor megláttalak Téged az ápolatlan hosszú hajaddal, tudtam hogy a másik oldalon állsz!
    – Ha én barom vagyok, akkor Te mi vagy ?

  • Geyza! Te akarod a fórum eszét helyreigazítani? 😮

  • Boda Marcsi
    2019 november 22
    9:38 de.

    Orbánhoz a falu bikáéjából süllyedt falusi suttyóhoz képest, akin a legmívesebb öltöny is úgy áll, mint tehénen a lajbi, bármelyik ellenzék kultúrált, amelyik nem hirdeti meg a latrinafedőn-pálinkázás programját.

  • Boda Marcsi
    2019 november 22
    12:04 du.

    A TV-t felgyújtó söpredék, és az annak tapsikáló hírtévés agyhalott nyilván nem volt aljas szerinted.
    Nyilván Orbán sem, aki rávezette azzal a szerencsétlen egérrel )Máriusz a Révész) az élen a söpredékét a rendőrökre szintén nem volt aljas. Akkor sem, amikor az Astoriától elkocsikázott az ellenkező irányba. Tényleg nem volt aljas. Egy utolsó szemét, gyáva csőcselékvezér az igen. De aljas nem. mert az aljassághoz is kell valamiféle szocializáltság és IQ. Orbánt Iq-val még csak-csak de szocializáltsággal meggyanúsítani felségárulás.

  • Orsós E.

    Sóstó: Nyíregyházán is van, a Dunántúlon is – és még több helyen is van az országban ismereteim szerint.
    Amiről én írtam: Hosszúpályihoz tartozó település, a pontos neve Hosszúpályi-Sóstó kb 40 km-re Debrecentől a román határ felé, évente 2-3x megfordulok ott.(Kérdezd a guglit-:)

  • Boda Marcsi
    2019 november 22
    10:58 de.

    „Jakab Péter odasúgta Orbánnak: sötétedés után ne menjen az utcára…”

    —————
    Nocsak, te nyakkendőnek álcázva magad Orbánra tekeredve hallottad, hogy ki mikor mit súgott neki ? – nem lehetett az olyan nagy „súgás” ha bárki a címzetten kívül is hallotta! Már pedig Orbánod ilyet nem mondott, ne sóderolj össze vissza, inkább a nyelvét harapná le, mint hogy elismerje, őt „Európa jövőjét” bárki csak úgy megfenyegethette a magyar parlamentben! Te tényleg mindent benyalsz? Ahol meg fehér folt van, ott behelyettesíted a saját nem annyira színes fantáziáddal?

    Ráadásul nem is túl életszerű a kép, tekintve, hogy a vezéred már jó rég nem megy az utcára sem sötétedés előtt, sem után – bizony, a te idolod még a parlamentbe is csak golyóálló mellényben merészkedik be – hát hiába a rossz lelkiismeret sok mindenre ráviszi az embert, szó se róla! A Kárpátok újsütetű géniusza az utcán is már csak úgy közlekedik, ha bárhova menni óhajt, hogy az elhíresült páncélozott kisbusza szorosan beáll a kapu vagy épület bejárata elé nyitott ajtóval, testőrök hada veszi körbe mialatt begurul az ülésre, és a kiszállás ugyanígy történik, még a feje búbja sem látszik ki, annyian fedezik és veszik körbe mialatt kigurul az ülésről, és földet ér – mondjuk nincs nehéz dolguk!

    Bizony Marcsika, ez az egyszeri vidéki gyerek már nem tudja mi az kilépni az utcára, beszívni a hószagot még mielőtt ténylegesen leesett volna, de a levegőben már benne van, majd végigsétálni az Andrássy úton, gyönyörködni a karácsonyi kivilágításban, és csak úgy lazán meginni egy pohár forralt bort – persze a két csellengő biztonságisnak (testőrnek) is odanyújtani egyet -egyet, akik csak úgy megszokásból kísérgetik mert a protokoll ezt kívánja, de valójában nincs jelentősége!

    De hát – hogy a klasszikusokat idézzem – „akinek tele a gatyája az vizsgáltassa meg a pozícióra való alkalmasságát” – mondta egykoron Boross Péter, volt belügyér, Orbán egykori tanácsadója, Göncz Árpádra utalva aki a Kossuth téri okt. 23-i beszédét nem tudta elmondani, mert megakadályozták ebben a „haza kis apródjai!”
    Hát bizony ez a telegatya kérdés súlyos kérdés – na pláne akkor ha konkrétan Orbán nevezetes ruhadarabját érinti, tekintve, hogy az állítólagos fenyegetés – súgással egybekötve – valahogy úgy szólt a mindent (is) halló Kocsis Máté szerint, hogy „mi van Viktor, tele a gatya?” na most képzeld el Boda, miféle „fenyegetés” lehet az, amelyet mindenki másnak és másképp hall – már ha volt mit hallani egyáltalán!

  • Boda Marcsi
    2019 november 22
    12:19 du.

    „Amúgy most mondták be a hírekben,hogy Nacsa Olivért(jobboldali) Tordai Bence a baloldali féreg
    fenyegette meg hasonló módon…….”

    ———————————

    Jaj, Boda, azt hiszem rólad született a mondás: „látta azt aki hallotta mikor mesélték” – hát neked tényleg mindegy, hogy Gizike vagy gőzeke? Mond már el, hogy kerül a történetbe, és Tordai testközelébe Nacsa Olivér aki egyr jobb sorsra érdemes humorista – túl azon, hogy egy elég masszív Orbán fan, de vajon hogy került ő a törvényhozás üléstermébe? Vagy a sok reklám, meg szappanopera mellett már mindent mindennel zagyválsz?

    Moss fület, vagy figyelj jobban a hírek hallgatásakor, mert az állítólagos „megfenyegetett” személy Nacsa Lőrinc a KDNP-s színekben pompázó ócska nímand! Látható mennyire hitelesek az általad fél füllel hallott és ezerrel továbbított baromságok!

  • Ferenct
    2019 november 22
    8:22 de.

    Valóban, ellenzék kerestetik!

    Nem bohóc jakabpéterek, tordaibencék, szabótímeták, stb. kellenek. Ezek nem kellenek.

    ——————————-

    Nagy szerencse, hogy egyelőre még nem jobbról rendelik meg a ellenzéket – azaz, hogy ki kell vagy ki nem kell! Önnek – úgy gondolom – egyébként sincs túl sok köze az ellenzékhez, miért nem mindegy hát, hogy kit miként hívnak – azzal együtt is hogy értem a gondját nem a nevükkel van baja! Azt persze nem tudom, a román határ közelében mennyire kísérik figyelemmel az ellenzéki megmozdulásokat, miről mit tudnak – Ön ugyanis többször utalt rá, hogy arrafelé él, ill. vannak rokonai – de tény, hogy az ellenzéki szavazók között Szabó Tímeának elég nagy a népszerűsége, konkrétan a második helyen áll, őt csak Karácsony G. előzi! Bár sem Tordai, sem Szabó T. nem a szívem csücske – egészen más okokból – de tény hogy a „tordaibencék, jakabpéterek és szabótimik” viszik előbbre a dolgokat, az ő figyelemfelhívó akciójuk nélkül még annyit sem tudnánk a parlamenti történésekről, azok mikéntjeiről mint így!

    Nagyon tisztelem az ábrándos tekintetű Tóth Bertalanokat, meg a lelkiismeretesen megjelenő és szavazgató Potocskánékat, de azt hiszem a parlament nélkülük is ugyanaz a hely lenne mint velük együtt – aki habot ver, vagy feltétlen figyelmet igényel az pont Jakab Péter és társai!
    Neki pl egyetlen akciója igazabb, hitelesebb és főleg lényegre törőbb mint az ellenzék számtalan beadványa, javaslata, vagy a legjobb szándékú módosító indítványa, ha egyszer süket fülekre talál!

    Tapasztalhatjuk /Ön is ha figyelemmel kíséri, hogy semmire nem mennek, mert a „kormányoldalon” egyetlen mozdulattal lesöpörnek mindent, ami az ellenzék oldaláról jön, mint a dacos, toporzékoló gyerekek akiknek ugyan fogalmuk sincs arról mit akar a másik de már élből ordítják, hogy nem, és akkor sem és juszt sem! Igen ilyet csinálnak a kis oktalanok, az enyém is kb 2 éves korában, aztán kinőtte ezt a dilijét is, és egy idő után megtanulta, hogy ha valamit vétóz, akkor indokolnia kell!
    A jelen kormánypártok mikor jutnak el idáig? Vagy úgy gondolják – velük együtt ön is meg úgy általában a híveik – hogy részükről az erőszakkal végigvert 2/3 mindenre felmentést ad? Nekik semmilyen szinten nem kell együttműködni?

  • ami Kövér házszabály módosítási kísérletét illeti, sajnálatos módon szembe megy az alapizével. noch dazu, mivel elég sok mindent az ignorált Alkotmányból vettek át, figyelmetlenek voltak, és benne hagyták a márványkeménységűben a képviselők jogállásáról szóló paragrafust, aminek lényege, hogy – mivel a népfenség által választott képviselők, őket holmi házmester se kizárni, se kitiltani nem jogosult, hacsak nem kíván alkotmányellenesen cselekedni.
    igaz, ez Kövért nem igazán zavarja, ő magasról tesz hatalmi tébolyában olyan semmiségre, mint az alapizé.

    node, ebben az esetben valóban ellenzék kerestetik, mert ha ezt a házszabály módosítást izibe nem viszik az AB elé, akkor tényleg nem érdemlik meg a nevüket!

    a baj akkor van, ha az AB, keresztül lépve saját alapizéjükön, nem dobja vissza azzal a megjegyzéssel, hogy: hülye vagy, Kövér, fordulj orvoshoz, amíg nem késő!

    nem vitatom, hogy a házmesternek joga van fegyelmezni, de józanul, és nem elvakult gyűlölettől vezérelve. azt is elismerem, hogy az ellenzéki képviselőket sem jogosítja fel semmi az ordenáré, trágár megnyilvánulásokra, ám ez önmérséklettel korrigálható. Kövér őrjöngése azonban csak gyógyszeradagja megnövelésével.

    amúgy a tervezet szövegében 69x szerepel a „kiutasítom, kizárom”, és 32x a „kitiltom” szó.

    Gróf Tisza István ugyan házelnökként 1912. jun. 4-én karhatalommal vezettette ki az ülést bekiabálásokkal zavaró ellenzéki képviselőket, de ezzel Tisza házszabályt sértett (már akkor is). Tisza így fogalmazott: „[…] a ház egyes tagjai által különböző lármázó hangszerekkel okozott fülsüketítő lármát másként nem sikerült elhallgattatnom, a háznagy útján fegyveres erő kiállításáról gondoskodtam, s a kivonult rendőri karhatalomnak azt az utasítást adtam, hogy távolítsa el a ház épületéből azokat, akik ismételt felszólítás daczára ezt a magaviseletet tanúsították.” ez, természetesen, testi erő alkalmazását jelentette.

    jellemző, hogy pl. gróf Károlyi Mihállyal szemben ez így zajlott le. A közeg odalépett hozzá, és megérintette a vállát: „Méltóságos uram, ezt az érintést szíveskedjen testi erőszaknak tekinteni. Felkérem, hogy kövessen.”

    akkor még a „közeg” is tudott úri módon viselkedni. Kövér pretoriánusairól ez aligha képzelhető el.

  • Orsós Elemér

    Ille István
    2019 november 23
    11:52 de.

    jellemző, hogy pl. gróf Károlyi Mihállyal szemben ez így zajlott le. A közeg odalépett hozzá, és megérintette a vállát: “Méltóságos uram, ezt az érintést szíveskedjen testi erőszaknak tekinteni. Felkérem, hogy kövessen.”

    Erőst csodálkozom hogy, ezek után nem hívta ki párbajra, igaz ez még a Tisza István elleni 32:1 végeredménnyel záródó affér előtt volt, amit aztán Tisza haláláig nem is tudott megemészteni. (Utána megkönnyebbült.)

  • Orsós Elemér
    2019 november 25
    4:18 de.

    az osztagot vezető rendőrtiszt párbajképes lett volna? ja, hogy ez részedrőlhumor volt? az más.

  • Ille István
    2019 november 25
    10:52 de.

    Persze hogy, humor volt! Még azon is csodálkozom, hogy egy rangon mélyen alullival szóbaált!

  • Ille István
    2019 november 25
    10:52 de.

    Pardon: alulival!

  • gyerekek, miről szól a cikk? és miről a sok beszólás?

    ti értitek? mert én már nem

    bruhahahaha

    Ellenz Ék: azt hová verik be?

  • Ille István (Orsós Elemérnek):
    „az osztagot vezető rendőrtiszt párbajképes lett volna? ja, hogy ez részedről humor volt?”

    doktori.btk.elte.hu/hist/novakbela/tezis_magyar.pdf

  • Ille István
    2019 november 23
    11:52 de.

    Kövérben nem dolgozik elvakult gyűlölet szerintem. Ha megfigyeled, akkor a viselkedése, a megnyilvánulásai igenis rendszerszerűek. Olyanok, mint a bolsevik pártkáder rendszere, de hát Kövér szegény egy bolsevik pártkáder volt, és most, hogy a Fidesz, illetve Orbán visszatért az alapokhoz, végre a saját terepén mozog.
    Nem kell szeretni (eszemben sincs), nem kell vele egyet érteni (dettó), de mégis az az érzésem, hogy az egyik leggerincesebb csirkefogó abban a kleptoligarchikus állatkertben, amely Orbán körül kiépült.