Fideszről vagy jót vagy semmit…

2020 január 7 9:27 de.45 hozzászólás

„Nem dolgozunk velük, nem léphetnek be, mert csak a vizünket isszák és az időnket pazaroljuk rájuk”. Kubatov Gábor, az FTC elnöke ilyen emelkedett stílusban beszélt azokról az újságírókról, akik – szerinte – rosszakat írnak a Fradiról. Kubatov, aki egyúttal a Világegyetem Legdemokratikusabb Pártjának, a Fidesznek is alelnöke, közölte: az említett újságírókat kitiltják, mert nélkülük is megvannak.

Mielőtt elmélyülnénk e nemes gondolat taglalásába, emlékeztetnénk az olvasót Orbán Viktor egy mondatára: „Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk”. Strasbourgban mondta ezt Orbán, 2018 szeptemberében, a Sargentini-jelentés vitájában. Orbán ugyanannak a pártnak az elnöke, amelyben Kubatov Gábor alelnökként funkcionál. Bármennyire is szeretnénk, nem tudunk másra gondolni, mint hogy Kubatov nem hallotta Orbánnak ezt a kijelentését. Vagy hallotta, de – mint annyi mást, ezt is – sajátosan értelmezi.

Szerencsére ott még nem tartunk, hogy Kubatov betilthatná a neki nem tetsző sajtótermékeket és kizárhatná a szakmából a számára nem szimpatikus újságírókat. Egyelőre csak odáig jutottunk, hogy aki olyat ír a Fradiról, ami Kubatovnak nem tetszik, az megnézheti magát. Nem a Groupama Arénában, mert oda nem nyer bebocsátást, hanem ott, ahol van, vagyis, ahová egyelőre még beengedik.

Itt jegyeznénk meg, hogy a Groupama Aréna nem Kubatov Gábor, de még csak nem is a fradisták tulajdona. Alapvetően közpénzből épült, mint szinte minden ebben az országban, és tett bele valamennyi pénzt a névadó Groupama nevű cég is.

Kubatov, akinek a keresztneve a politikában jártas emberek körében nem Gábor, hanem Lista, abban téved, hogy a kitiltással bármit is elérhet. Nem kell ahhoz bemenni a Groupama Arénába, mert anélkül is tudható, hogy az FTC kezdőcsapatában mindösszesen három (néha négy) magyar játékos van, a többiek külföldiek, futballnyelven szólva idegenlégiósok. Ha valakinek nem volna világos: a legmagyarabbnak kikiáltott magyar csapat kétharmada nem beszél magyarul. És nyilván azt sem akarja Kubatov, hogy valaki megírja, milyen gyomorforgatóan rasszista módon szurkol a ferencvárosi közönség egy része. Nem mindenki persze – ha valahol, itt aztán végképp nem szabadna általánosítani. De azokat is meg lehet érteni, akik nehezményezik, hogy a tisztességes, normális Fradi-szurkolók miért nem határolják el magukat rasszista társaiktól.

Kubatov ezzel a tiltással nem tesz mást, mint azok a kórházak, amelyek megtiltják a fotózást az intézményben. Pedig, a fényképzései tilalomtól nem lesz kevesebb málló vakolat, nem lesz szebb és több a gusztustalan és szegényes kórházi koszt, és a leromlott állapotú mellékhelyiségekbe sem kerül szappan, vagy, teszem azt, vécépapír. Ahogy a kórházak sem gondolhatják komolyan, hogy ettől majd javul az egészségügy megítélése, úgy Kubatov is téved, ha azt hiszi, hogy ha kitilt néhány újságírót, többen fogják szeretni a Ferencvárost.

Arról nem is szólva, hogy az „ezernyelvű, sokszívű brigád” ettől még nem fog jobban futballozni.

45 hozzászólás

  • Mi a probléma? A NER mint régen a Hazafias Népfront. És az osztályidegeneket is kiközösítették. Kubatov csak jól bevált módszert újraalkalmaz.

    Anno egyedül Végh Antal merte kritizálni a magyar futballt. Emlékezetes könyve a Miért beteg a magyar futball? (1975)

  • nem létező levédiabasznádi fociról szóló gyermekmese kubatov lista szerint ami már majdnem elérte a levédiabasznádtól nyugatabbra fekvő főleg az atlanti pocsolyán túli demokráciákban az nem kap enni azaz írhat de csak az otthonának a rötyijében teheti ki ha nem egyezik a fősodrattal ami glória excelsis alapon dícséri a fennállót mert annál jobbat kitalálni sem lehet

    és ez van levédiabasznádon is
    most majd az igen nagyon tisztelt és rettegett Cenz Ura eldönti hogy feldönti vagy beengedi
    bruhahaha

    éljen a levédiabasznádi groupama arénában a foci meg orbángazsi áldása

  • Hááát. Pedig a Fényességes szent arénáiban már így is csak teng-leng pár néző. Ahogy egyik humoristánk mondta: lassan minden drukkernek külön szektora lesz.
    Listagyűjtő úrnak lenne egy építő javaslatom. Ha az ellen-csapatokat is kitiltaná, bízvást veretlen lehetne a csapatocskája.

  • Azt is kitalálta – az előző vezetéssel ápolt jó kapcsolat és kialakult gyakorlat okán – hogy az új Polgármester asszony utalja vissza nekik a befizetett adójukat!
    Normális?

  • György Molnár

    Kubatov egy aljas barom, a tipikus Fideszes….Életfogytiglant érdemel már most…..

  • Olvasom, hogy az iráni repülőtér közelében lelőtt ukrán repülőgép ukrán hivatalos szervek közlése szerint motorhiba miatt zuhant le.

    Felszállás után nem sokkal- miközben iraki területen amerikai katonai célpontokra rakétáztak iráni erők – hatalmas területen szóródott szét a motorhibás ukrán repülőgép. Még egy gyerek is tudja, hogy kizárólag motorhiba miatt lezuhanó repülőgépek, nagy területen szétszóródva darabokra szakadva zuhannak le.

  • Drizari
    2020 január 8
    6:15 de.

    az usa külpolitikájának tökéletes másolata 63 kanadai volt rajta hogy azok mit kerestek iránban?

    ilyen motorhiba mostanában sok lesz, a bőing részvényei -2% egy órán belül utána

    meg hajókatasztrófa is a ronáld régen anyahajó ami kizárólag madárijesztésre (scarecrow) van a térségben, mert nincs és sohasem lesz befejezve nagyon jó zátony lehet valahol egy szaúdi kikötő bejáratánál

    az universum legerősebb hadserege lejárt szavatosságú rozsdás vasakkal és elhízott gyáva katonákkal nem képes 10000 szeres túlerővel még menekülni sem (utasítást kaptak, fusson ki merre lát ez hivatalos Pentagon és Pompass)

    bruhahaha

    az iraqi demokrácia 1415067 iraqi életbe került ugyanakkor 3712 usa katonát vittek zsákban haza

    ilyen demokrácia kell az usában is, most így ímpiccs idején meg az össznépi csinnbummcirkusz alatt míg fagylaltot és fasírtot majszol elmondják neki, hogy: „képzeld el most lőttek ránk” és abba sem hagyta a csámcsogást

    van még ilyen okos híred?

    egészségre ártalmas hellyé vált az a térség a nyahú elvtárs meg retteg

    bruhahaha

  • ” Fideszről vagy jót, vagy semmit..”

    Hát kéremszépen.
    Nekem erről egy Karinthy benyögés ugrik be , íme :

    „Nőkröl vagy jót, vagy semmit. Vagy rosszat. Sok rosszat. Esetleg lehet kevés is, de mindenféleképpen rossz legyen..”

  • Orsóskám,

    itt vok kénytelen válaszolni a lezárt Hortis topicban feltett kérdésedre, egy régebbi munkám felidézésével,
    bár a Toldi ” magyarítását” nem én követtem el.

    Geyza arspoeticája

    Ez a költő koszorús,
    Bár szakmája köszörús.
    Köszörűje bicskát élez.
    Bicskájával rímet képez…

    /Géjza, valamikor 2005 környékén, 23 óra és
    2 kupica Fekete Címkés Kommersz Cseresznye Pálinka után../

  • F.C.K.Cs.P.
    2020 január 8
    6:12 du.

    fcspakicékusz

    még a Nagyságos Karinthy is tévedhet? a nőnek teljesen mindegy mit csak sokat, az a halála ha nem pletykálnak róla

    lásd még az észak amerikai celebeket, fölveszi a felmosókefét és a portörlőt aranyozott gumicsizmával melltartó nélkül és kiáll a pástra hadd lássák… Golden Globe meg most jön az Uszkár is és boldog mert beszélnek róla

    bruhahaha

  • DRAZIRI;

    Az Ukran leg-kozlekedesi szervezet elnoke jelentette most a hirekben, hogy a gep kivallo allapotban volt.

    Eppen ket nappal elob ment at a biztonsagi-szak-vizsgalaton.

    A szakertok es gyakorolt pilotak allitjak, hogy a 737 egy motorral is kepes repulni minden problemak nelkul.
    S meg ha mindket motor nem mukodne is kepes visszafordulni es biztonsagosan leszalni.

    Persze az nem tortent. Mindenki meghalt.

    De a „Black-box”-ot megtalaltak.
    De Iran eskusznek hogy nem adjak at sem a FAA-nek sem a Boeing-nak.

  • bruhhahahah;

    Mit kerestek Iranban.

    Irani szarmazasu Canadaik voltak. Latogattak rokonaikat Iranban. Sok egyetemistak is es szakertoik is kozottuk.

    Nem latod vagy erted a hireket ?
    Ha nem erted az angolt, probald a Farzi-t.
    Minden reszleteket kozoltek minden leheto mediakban, meg a magyar-lapok is kozlik azt.

  • Rodeo,

    értelmi képességedre akartam rákérdezni, de mégse. Helyette kérdezem: te röhögsz és viccet csinálsz 176 ember halálából, köztük 26 kiskorú, és akiknek a fele 10 évesnél volt fiatalabb?!

    Na mert hogy ukrán üzemeltetésű személyszállító repülőgép röviddel a felszállása utáni lezuhanásának furcsa magyarázatáról olvastam és írtam. Ezen röhögsz és terelted más témára? :

    https://privatbankar.hu/data/cikk/33/4/9/cikk_330409/Iran_lezuhant_rep_k_.jpg

  • Rodeo,

    találtam neked még egy röhögni-való fotót:

    https://i.ytimg.com/vi/Sm_pGsoqWis/maxresdefault.jpg

  • Orsós Elemér

    F.C.K.Cs.P.
    2020 január 8
    6:20 du.

    Szerintem nagyon jó az ars poetikád!

    Azért Kosztolányi sem kutya:

    „A Parlament a falra ment.

    Itt az ágytál, melyre vágytál.

    Mit ér, mit ér két félteke,
    ha lóg az ember féltöke.”

  • Drizari
    2020 január 8
    11:56 du.

    drizike… te meg azt a saccperkábé 150 millió halottat röhögöd ki akik a demokrácia behatolás áldozatai, hja és nem is volt alkalmuk bőingezni, csak úgy cumbejspíl megmurdeltek 0 és 95 közötti életkorban a magzatokat is beleértve

    már kezded túlhaladni a bende gizi „zsenialitását”, pedig ahhoz már pelenka is kell (megerőltetés eredményét rejtegetni)

    bruhahaha

  • Rodeo11 Melltartó nélkül? Miért kell melltartót hordani? Hordjon az, akinek szüksége van rá. Akinek nincs, eszébe se jusson, hacsak nem a bunkó férfiaktól tart.

  • Rodeo11
    2020 január 8
    7:34 du.

    Mit kíván hülye idegen, én megenni őt…

    /Rejtő : Piszkos Fred a kapitány./

  • Orsóskám:

    Szellemi vezérem és tanítómesterem,
    bizonyos Vitéz Főátlóssy Merőleges Béla.
    a Stoczek-tanszék állandó tagja és a merész alkohológus
    egyik balladája :

    Geyza s én lassan felnövünk,
    Vigyázz Arany ! Jövünk !!

  • Drizari
    2020 január 8
    11:09 du.

    Kedves uram, T. Drizari.

    Tudnod kellene hogy vannak olyan emberek,
    akiknek hiányzik valami kis idegcsomó a homloklebenyükből
    vagy a hátsó nyúltagyukból, mindegy.

    Ezek az emberek biológiailag léptelenek átérezni más emberek fájdalmát vagy tragédiáját.

    Nem lehet rájuk követ vetni mert meg sem értik mit akarsz mondani.
    Beteg emberek ők, de betegségük nem akadályozza őket semmiben sem a hétköznapi életükben.

    Hacsak az nem,
    hogy szűkebb környezetükben közutálatnak örvendenek.

  • Drizari
    2020 január 8
    11:09 du.

    ez rövid drizike

    moszad vagy cia rakéta vagy tényleg műhiba ami bőingbe bele van építve

    bruhahaha

  • Ali Abedzadea, egy Irani legihatosag vezetoje jelentette a MEHAR Irani-hirugynoksegnek, hogy az Ukran repulonek NEM volt semmi technikai pronlemaja.

    A pilota NEM kuldott ki semmi SOS uzenetet.
    Sot semmi problema megelozeset nem mutatta.

    Az Ukran Legi-valallat jelentette hogy a gep pilotai a legkivallob es gyakorlottabb pilotak voltak.
    Sot egy extra pilota is volt veluk.

    Mostan, az „Amanpour”, Londonbol sugarzott napi programjan,Irani kepviselo gazdasagi katasztrofaval fenyegetett, a 200-300 dollaros olaj-arak eseten.
    Remenyuk hogy az vilagszerti-gazdasagi valsagot okozhatna.

    A gyanu egyre novekszik Iran csokonnyossege miat a repulo-baleset kivizsgalasa miatt.

    Az eset az ENSZ hataskoreben levo nemzetkozi repulo-hatosag alatt all.
    Amint a baleseteket az
    (a)baleset nemzet hatosagai,
    (b)a gep-nemzetisegi legi-hatosagai, es
    (c) a gep-keszitoi nemzetenek hatosagai ala esik.

    Iran azt ismetelten megtafadja.

    Ugyan azon idoben Iran lott 2 tucat raketakat Iraqban levo US allomasok ellen.
    Semmi kart, aldozatot nem okozott.
    Tobb raketa csodbe ment, tobb lelove, celjat nem erve csak ocskavaskent talalva az Ieaqi sivatagban.

    Vannak akik a raketa tamadast gyanitjak,
    vannak akik Irani legvdelemi tuzet gyanit.
    Talan ugy tortent mint Kelet Ukrajnaban a Malayi gep lelovese.

    Az eset nem javul, remelve nem fog veresebb korulmenyeket okozni.

  • Ja, és a hírek ma már arról szólnak, hogy Tor-M1-es orosz gyártmányú rakéta okozta az ukrán utasszállító lezuhanását.

    A rakétatalálatot igazolja az amerikai kémműholdas megfigyelések adatai, és a brit IHS Markit elemzőcég szerint is a nyilvános légiforgalmi adatok alapján a radarképen látszik, hogy a gép egyenletesen emelkedett 2400 méteres magasságig, és ott minden manőverezés nélkül egyszerűen eltűnt, ami „a fedélzeten bekövetkező katasztrofális eseményre” utalhat.

    Az iráni légvédelem „benézte” és ellenséges támadógépnek minősítette a személyszállítót.

    Így néz ki a Tor-M1-es:

    http://precise3dmodeling.com/models/ground/images/tor-m1/demo_tor-m1_l.jpg

  • Jot vagy semmit.

    Movel mar tobbszor kerult szo, sot panaszok az orvos hianymiatt es az altalanos egeszsegi allapotokrol.

    Most jelentve, hogy Orban beszedeben igert 62%os fiztes emelest az orvosoknak es egeszsegi szakertoknek, azokat visszacsalni nyugatrol.

    Ez talan „lenne jo, vagy majd semmi” ha nem valna valossagga.
    Ha reagalnanak arra a nyugatra menekult magyarorvosok es mas egesszsegi szakertok.

    Persze politikusok mindeg igernek fut-fat mindenkinek nepszerusegeiket serkenteni.

    Az es mas hasonlo esetekben is, hogy hol a penz mind az igereteket megvalositani.
    Csak a dolgozo lakossagot kenyszeritheti fizetni az arat.

    Az egyedulli megoldas:
    Kisebb allamhatalom,
    Kisebb burokracia,
    Alacsonyabb adok,
    Egyedul az jelent nagyobb szabadsagot,
    Jobb es gazdagabb eletet a magyar dolgozoknak.

    Semmi mas nem !!!!!

  • Kora delutan jott a jelentes ,hogy bar az Iraniak gyorsan feltakaritottak a repulugep szerencsetlenseg helyszinet, de valaki talalt egy darabjat az Orosz Tor legvedelmi raketa darabjanak.

    S mar 6 orakor a hirekben minden tisztan jelentve, pont amint DRIZARI nyujtotta az adatokat.

    Mikor az Irani hatosag bejelentette hogy a „black box”-of senki nem fogja latni, har az volt rogton a gyanu.

    Talan Iranban is van a mondas, hogy a hazug Mulahkat meg a sanat kutya is hamar utol-eri.

    Ugyan az tortent mint Ukrajnaban 2014-ben a Malayi repulovel.

    Mint az elozo napon a „Halal a US-ra es Izraelra” sikoltozo tuntetok halalra tapostak 56 elvtarsaikat, s kb. 250 sulyosan serulve, nem tudni hany usszameg elve vagy nyomorekul egesz eletukre.

  • Drizari
    2020 január 9
    2:16 du.

    a brit kémek: highly likely alapon bármit még a skripálékat is pedig a szomszédban lévő méreggyár gyártja és mikor a kilincset bekenték akkor már a skripálok messze jártak és nem voltak megmérgezve…

    namost a TOR-M1 mikor felrobban a levegőben 25000 láb magasban belelőve a tévedésbe abból rengeteg izé marad a levegőben amit a kémműholdak meg tudnak …ni!!!

    már kész is a legújabb Andersen mesekönyv legújabb fejezete, bár nem eredeti

    hja… és én is ott repültem a gép mellett felhőnek álcáztam magam, és bekukucskáltam

    bruhahaha

    van még ilyened?

    highly likely

  • Bendeguz79
    2020 január 9
    3:51 du.

    gizi mindezt küldd el másolatban az usa szenátusnak és a kongresszusnak, hogy csökkentsék le már magukat a nulla lenne a legjobb mérce, csak akkor a sumérnak milyen foglalkozása lenne? meg meklölö nek

    bruhahaha

    ígéret főggye

  • Drizari
    2020 január 9
    2:16 du.

    Bendeguz79
    2020 január 9
    3:51 du.

    gizi ehhez mit szóssz?
    2016 ban az egyik Bőinges küldött egy emilt egy másik bőingesnek amiben egyszerűen ezt írta:

    A BŐING 737 -ET BOHÓCOK TERVEZIK ÉS MAJMOK ELLENŐRZIK

    és amikor azt mondom, hogy az usa oktatási rendszere és az oktatásminősége némi kívánnivalót hagy maga után akkor alig mondtam valamit

    viszont lehet doktorálni kosárlabdázásból (college basket ball LOL)

    bruhahaha

  • Drizari:
    „Az iráni légvédelem “benézte” és ellenséges támadógépnek minősítette a személyszállítót.”

    „Tévedni emberi dolog” – szólt a sündisznó, és lemászott a súrolókeféről.
    Előfordul az ilyesmi, a gépen lévőknek – főként ha már utazó-magasságban van a gép – gyors és könnyű, szinte irigylésre méltó halál, csak a hozzátartozóknak szar.

    Drizari:
    „Így néz ki a Tor-M1-es:
    http://precise3dmodeling.com/models/ground/images/tor-m1/demo_tor-m1_l.jpg

    Egész tűrhetően néz ki, a gyerekeim biztos szívesen eljátszadoznának vele. Vegyek egyet? Mennyi lehet az ára? Azt hiszem, van valahol 50 rubelem, annyiért biztos ideadnák.

  • Rodeo,

    nem kell a hülyét játszanod, anélkül is meggyőző vagy.

  • Orsós Elemér

    F.C.K.Cs.P.
    2020 január 9
    10:44 de.

    Kedvenc székesfehérvári középiskolai ábrázoló geometria és szabadkézi rajz tanárnőm akinek állítólagos férje(mint később kiderült ez csak nagyképű hazugság!) a Bauhaus egyik vezéralakja, Moholy-Nagy László volt és aki ezért nem tudta hová tenni magát, az egyik ismeretlen -valószínű egyessel méltatlanul megszégyenített tanítványától- a következő világirodalmi remekművet kapta az íróasztalába bicskával belevésve: „maris, jó neked a szaris!” Látod mennyi rejtett tehetség országa vagyunk?! 😀 (Kár hogy, 1970-ben még nem volt okostelefonom, mert ezt az avantgarde vizuális irodalmi alkotást most közkinccsé tudnám tenni!)(Ez a Mű egyébbként még a teljes tanári karnak is annyira megtetszett, hogy nem engedték eltávolítani, mi meg onnantól szorgalmasan jártunk a „Maris Művésznő” óráira, főleg röhögni!)

    Elnézést ezért a kis intermezzóért!

  • Drizari
    2020 január 10
    12:31 du.

    drizike

    most „boldoggá” avattál

    bruhahaha

  • Rodeo11
    2020 január 10
    6:45 de.

    a betegesen nyomorult irigység beszél belőled

    Nem vagy te egy Mick Jager, az bírta a drogot …

  • Orsós Elemér
    2020 január 10
    12:57 du.

    Én arra lettem figyelmes második elemista koromban, mikor már tudtam olvasni, hogy az öreg , össze-vissza farigcsált Váli utcai iskolapadomban szép nagy betűkkel beléje volt vésve :

    ” SZERETLEK LOLLO BRIGITTA ”

    Így…két T.-vel. (Biztosan azért mert múltidő hehehe)

  • Orsós Elemér

    F.C.K.Cs.P.
    2020 január 8
    6:20 du.

    Kedves Geyza, mivel úgy vettem észre hogy, Te értékeled legjobban a nívós költészetet, ezért a TE figyelmedbe ajánlom friss próbálkozásaimat:

    Titkos légyott
    Etel,
    jöhetel
    lehet hetelni,
    jól behatolni

    Lóverseny
    Az nyer itt,
    aki nyerít

    Klimax
    Lemerült az akksim,
    elhagyott a hapsim

    Smink
    legjobb álca,
    eltűnt a ránca

    Izgalommal várom a tehetséges pályatársak értékes gyöngyszemeit, a Fideszből úgysem lesz már szalonna, kár értük az irodalom rovására időt pocsékolni! 😀

  • Orsós Elemér
    2020 január 10
    12:57 du.

    F.C.K.Cs.P.
    2020 január 9
    10:44 de.

    „Kedvenc székesfehérvári középiskolai ábrázoló geometria és szabadkézi rajz tanárnőm akinek állítólagos férje(mint később kiderült ez csak nagyképű hazugság!) a Bauhaus egyik vezéralakja, Moholy-Nagy László volt és aki ezért nem tudta hová tenni magát, ” stb

    ————————————–

    Kedves Orsós, te aztán nem tagadod meg magad!
    Ebben a sztoriban gondolom nem az a lényeg, hogy kinek a felesége volt a tanerő – sőt, „intimpistáskodó” meggyezésed szerint az volt – e egyáltalán – hanem a briliáns véset, a sértett diák részéről, nemde?
    Ezt azonban letudtad volna írni a rád jellemző háttérmegjegyzéseid nélkül is!

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2020 január 11
    5:36 de.

    Kedves Besancon, sajnos igazad van hogy, meglehetősen szószátyár vagyok, de ezt a tényt muszály volt elpletykálni, mert akkor nem derült volna ki, hogy, szerény kis Mariskát -aki egyébbként indokolatlan kivagyisága ellenére kitűnő, de túl szigorú tanár volt- miért kuncogták meg még tanár társai is, akik tudván az igazságot, elnézően ráhagyták ezt a kis füllentést. Kérlek kicsit legyél velem elnézőbb, mert -tudat alatt- sajnos valószínű Mikszáthtól és Hasektól lopom ezt a hozzájuk képest bugyuta -mint mondád rám jellemző- adomázó stílust. 😀

  • Orsóskám:

    Fenntebb kissé rosszul idéztem Főátlóssy barárom magunkhoz írt balladáját, aminek az az oka hogy kb hat éve találkoztam utoljára a szöveggel.
    Most másfél óráig kerestem a CD-im között mire meglett.
    Méltányold hogy a kedvedért ennyi időt elcsesztem,
    mikor peg dolgozhattam is volna. Az idő -mint tudjuk- pénz.

    Vers Geyzához Főátlóssytól

    Géza mint költő,
    Velem együtt fölnő…
    És majd tovább növünk,
    Vigyázz Arany! Jövünk.

    Továbbá.
    Ha már a lovaknál tartunk, álljon itt egy szöszenetem
    ló-témában , a sok közül.(A lovak hálás alanyai a költőnek.)

    A lókolbász

    A lókolbász nem a lábaközt lóg
    Bár tudjuk jól:ez jellemzi a lót
    Ízes kolbászát e nemes vadnak
    Sajnos nem bösz paripák adnak
    Patkánybúl s verebbõl darálják azt
    Füstre akasztják had falja a paraszt

    /Géjjza , 2005 Ápr.17/

  • Besancon
    2020 január 11
    5:36 de.

    Vannak azért normális verseim is:

    Ennek az alábbinak az volt az előzménye hogy egyszer megpróbáltam átrepülni egy szivárvány alatt. De nem lehet.
    Mikor már azt hiszed átértél rajta,
    egyszerre semmivé foszlik…

    A szivárvány.

    Szállok,túl a szivárványon
    Álmomat tán ott találom
    Kicsi gépem suhan csendben
    S a szivárvány tova lebben
    Jóltudom:raj’t át nem érek
    De mégis..mégis azt remélem…

    /Geyza 2005 01 19/

  • Geyza, jó barát higgy nekem! Ez az utolsó szivárványos versed tényleg szép, szinte áttetsző! A Karinthys idézetek is jól állnak neked, különösen tetszett a nőkről szóló szösszenet, és általában szeretem a versben történő reakcióidat – sok mindennek elveszi az élét, noha pontosan érthető mire gondolsz!
    De ez a lókolbászos nem annyira jön be! -:))))

  • Orsós E.

    „sajnos valószínű Mikszáthtól és Hasektól lopom ezt a hozzájuk képest bugyuta -mint mondád rám jellemző- adomázó stílust.” 😀

    ————————
    Bocsi, de a mondatod értelméből nekem az jön le, hogy én minősítettem volna „adomázónak” a stílusod – ez bizony messze nem így van! Az, hogy te magad miként látod és ítéled a stílusod, ill. mi lenne a szándékod vele, az egy dolog – és megint más, hogy miként jön az le így kívülről nézve!

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2020 január 12
    4:09 de.

    Hálásan köszönöm a helytálló és igazságos bírálatodat!
    (Máskor is sértődés nélkül elvárom!)

  • Besancon
    2020 január 11
    4:10 du.

    avagy Besançón

    szivárványos? akkor én még sohasem láttam szivárványt… csal szürke szürkébb pöcsétekkel ami nekem ránézésre eszembe jutott róla és az eszmei mondanivalóját sem találom

    bruhahaha