Értekezés Orbán-fóbiámról

2020 január 16 11:05 de.113 hozzászólás

Rajongóim ugyanis – mivel az általam felhozottakkal szemben gyakorlatilag nem igazán tudnak bármit is szembe állítani, hát érvek helyett személyemmel foglalkoznak, leginkább orbán-fóbiával vádolnak, ezzel le is tudják az egészet.

Nos, nézzük, mi is az a fóbia (nem összetévesztendő az iszonynyal).

„A fóbia indokolatlan viszolygás vagy ösztönös félelem meghatározott tárgyaktól, helyzetektől vagy személyektől, amely(ek) igazolhatatlan voltát a személy is felismeri, de szabadulni nem tud tőle.”
Esetemben, ugyebár, népünk nagy vezéréről, Orbán Viktor Mihályról lenne szó. Vegyük szépen sorba a tüneteket.

A viszolygásom O.V.M-től korántsem indokolatlan. Orbán esetében viszolyogtató a magatartása, a cselekedetei, a megjelenése láttán undor fog el – különösen, amikor szotyolahéjat köpköd – politikai sunyisága pedig utálattal tölt el.

Ösztönösen félnék Orbántól? Még tudatosan sem, miért is kellene tőle félnem? Mit tud ő velem tenni?

Semmit. Életemet nem tudja elvenni, egzisztenciámat nem tudja megsemmisíteni, börtönbe nem tud vetni, politikailag nem tud eliminálni, akkor miért is félnék tőle? Személyes hatalma nincs felettem, ahogy az egyes kisemberek felett sem. Neki a tömegek felett van hatalma, ám ezek a tömegek részben nem túl intelligensek, részben csak egy bizonyos határig manipulálhatók.

A magam részéről tehát az igazolhatatlanságot cáfolom. Azon kívül, miért is akarnék szabadulni ellenérzéseimtől? Miért mondanék le önként olyasmiről, ami szórakoztat? Mert valahol legbelül Orbán szórakoztat, ahogy szórakoztatja az életfogytos rabot egy csótány tánca az ablakon bevetülő fénysugár sávjában. Nem tapossa el, nincs miért, hiszen a csótány a fénysáv határain belül mozog, ezt diktálja az ösztöne.

Ezzel korántsem minősítem Orbánt csótánynak – habár azzal indokolhatnám undoromat – mindössze arra célzok, hogy ő is határokon belül mozog. Ráadásul semmi félelmetes, semmi iszonytató nincs benne, így nem is fóbia-alap, ám kétségtelen, min. irritáló. Az irritáció viszont a kiváltó ok múltával megszűnik.
Összefoglalásul: kedves fidesznyikek, orbánhívők, sok mindent fel lehet ellenem hozni, de az, hogy orbán-fóbiám lenne, nem igazán megalapozott. Persze, ettől még meggyőződésetek lehet, de nem igazán érdekel.

Okulásotokra álljon itt egy idézet Barankovics Istvántól: „ Ha a vezetőből az önként követett természetes szellemi és erkölcsi fölény hiányzik, akkor a hatalom megtartása szempontjából szükségképpen csak két eszköz áll rendelkezésére: az egyik az alatta valók megrontása félrevezetés vagy megvásárlás útján, másik a tartós félelemgerjesztés által kicsikart hódolat az uralomban ülő iránt. (Az ország Útja, 1939).

Orbánnak szellemi és erkölcsi fölénye soha nem volt, hatalmát ellenben minden áron meg akarja tartani. Az általa alkalmazott módszer már 1939 óta ismert.

113 hozzászólás

  • Megy a kisegér az elefánttal egy hídon át. Megszólal a kisegér:
    – Elefánt! Hallod milyen hangosan dübörgünk?

    Tudod olajbogyó, egyetlen őrölt sem vallja be az állapotát, Orbán meg már akkor a saját dugájába dőlt, amikor leszóltad a szexuális képességét! 🙂

  • Kedves Ille István Úr!
    Ne törődjön azokkal a szerencsétlen emberekkel, akik megették és folyamatosan megeszik az orbáni maszlagot, amit itthon, Magyarországon az abszolut média többséggel rendelkező sajtó és TV terjeszt és – elsősorban a szegény emberek számára – csakis ez a hozzáférhető.
    Szerencsés vagyok, hogy nyugdíjas, prof. emeritus létemre nem könnyen, de megengedhetem magamnak az internet előfizetést és azon keresztül még hozzáférhetek több olyan íráshoz/információhoz, mint amilyeneket a KMH- ban olvashatok. Én már koromnál fogva nem kezdhetek új életet külföldön. Igen nagy szükségük van a sorsomban osztozóknak az olyan írásokra, információkra, mint amilyeneket Ön ír.Köszönöm/köszönjük.

  • Szóval Ille, ahogy maga is rádöbbent, ő a kikezdhetetlen TÖKÉLY. Aki ebben kételkedik, az rövid úton a sárba döngölődik. Orbánnal szembeni erkölcsi/szellemi fölénye talán ott szenved némi csorbát, hogy a nemzetvezetőnek egy felesége és öt gyermeke van, mig népvezetőnknek öt (?) felesége volt és zéró(?) gyereke.
    Engem a szotyola utálat is kicsit aggaszt. Petikém szerint nincs is annál jobb….

  • Göllner András

    Kedves Pista. Szerintem nem kell hosszan elmélkedni azon, vagy magyarézatokba bocsátkozni arról, miért okoz hányingert a felcsúti kisvasutas mindazoknak akik az igazmondást az emberiség alapértékének tartják. Az Orbán, vagy a Fehér Házban tanyázó haverjának hányingert okozó és velejéig hazug magatartásánál már csak az a látvány okoz nagyobb öklendezést az igazmomdók számára ahogy a nagy emberi tömegek jóízűen csámcsognak azon a moslékon amit a hazudozó csirkefogók a tanulatlan, műveletlen, gyakran jóhiszemű embertársaik asztalára öntenek, a moslék bűzét ilyen olyan páccal (hazaszeretet, antikommunizmus, migráncsvédelem, magyarságtudat, szentkorona-tan) álcázva, mielőtt lemennek a diszkóba a csajokat fogdosni.

    Egy valamiben sajnos egy barátságos helyreigazítással élnék fenti soraidat illetően. Az Orbán, a Trump ‘s ez a többek által alkalmazott G-módszer nem 1939 óta, hanem sokkal régebb óta ismert. Ennek a módszernek a legjobb leírását Niccoló Machiavelli herceg már az 1500-as évek elején elkészítette A Fejedelem című remekművében. Ő mutatta be leg elegánsabban, hogyan lehet moslékkal etetni az embereket, hogy azt le nyeljék, szeressék, hogyan lehet az erkölcsi elveket teljesen alá rendelni a politikai tőke felhalmozás, a politikai átverés érdekében diktált szempontoknak. Orbán elsősorban ennek a kézikönyvnek a tanításaiból táplálkozik, ebből hízlalja magát és erkölcsi mészárosait.

  • Vannak emberek, akiket a szeretet- és vannak olyanok akiket a gyűlölet éltet. Ille a gyűlölet népéhez tartozik a fenti sorai szerint.

    Szánom Ille Istvánt. Nem az Orbán-fóbiája miatt, mert utálhatná Gyurcsányt, vagy bárki mást is. Azért szánom, mert egy túltengő negatív érzés élteti az írása alapján.
    Azt gondolom, hogy az ilyen emberek képesek lennének bármilyen gonoszságra, mint amilyenre utalt az 1939-es esztendőt megemlítve.

    Ille úr! Talán pszichológus segíthetne önnek..

  • Drága uram/hölgyem.

    Mitörtént?
    Hogy nem sóz a nyakunkba a cikk kapcsán
    valami büdös-náci-oldal-béli blikkfangós álhírt?

  • Ferenct
    2020 január 16
    3:28 du.

    Te Illepityu.
    Há mosta’ képzeld el ha eza a
    félnáci itten elkezdene szeretni téged.
    Az mekkora egy ciki lenne.Kb. mint Piszkos Fred barátsága:
    ” Öl, butít, nyomorba dönt ” hehehehe

    /A gondolatot Rejtőtől gölcsönözdem/

  • Göllner András
    2020 január 16
    2:16 du.

    Meg olvasta a ” Peter Elv” c. örökzöldet is.
    Legalábbis számos átfedést tapasztalok a történtek
    és az abban lefektetett társadalomtudományi tréfák között.
    Sajna a tréfás megközelítésekből ezesetben rémes valóság válik

  • lelszi
    2020 január 16
    11:59 de.

    „Olajbogyó” ?
    Hm.A „B2” tempó mi? Kisegér.

  • FERENCT;

    Harom hozzaszollo kivetelevel csupan aktkozodasokat es gyuloletes gyalazasokon kivul nem olvashatsz mast itten ugy sem.

  • Kedves Presbiter:

    1., Mivel hogy emlitette az internet havidijjanak elofizeteset, igazan erdekelne, ha lenne jo ertesiteni, hogy az mibe kerul ottan?

    2., Magam, az ocean masik oldalan kapom onnan mindenfele politikai iranyu napi informacikat es esemenyek jelenteseit, mint a maguk mediai alatal es meg minden mas vilagszerti Angolnyelvu informaciakat.
    Mag Russia Today, Jerusalem Post, stb.

    S az azonnali vilaghireket nem a local commercial allomasokon hanem mint az: NHK, DW, France24, BBCOS, Global3000, WORLDTV, stb.nyujtjak.
    Ugy mind ellenorizheto.

    3., Emlitett kepzetsege alapjan, nem szukseges sehova utaznia es munkat vallalni, kepesseget sikeresen alaklmazhatja ma vilagszerte otthonabol.

  • Jurásek Fábián Sebestyé

    Kedves nem kedves Ille István úr!

    Maradjunk annyiban, hogy Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke, aki évek óta sikeresen manőverezik sokszor szemben az árral, a libsi Európával… Tehát bizonyára Valaki, kétségbevonhatatlan képességekkel! Aki ezt nem látja be az úgy jár, mint Ön, miszerint mára már komplexusok gyötrik, mert az ön szerint gyenge képességű Orbán Viktor még mindig meghatározó politikus, államférfi! Tudja, aki nem tudja tisztelni az ellenfele képességeit, az örökösen tévúton fog bolyongani, mint ön is zavaros írásaival…

  • nekem nincsen fóbiám, hol lehet kapni és mennyi kilója (vagy méterre -esetleg- rőfre) és melyik piacon?

    értekezni tudok de a Cenz Ura mindig letörli nyomtalanul?

    így azután senki sem „tudhassa” hogy nekem ilyenem sincs… ja és rendszeresen mosom, úgy hogy nem is b…s

    bruhahaha

  • Göllner A.2:16
    & Ferenct! 3:28

    Ille úr 1939-et csak a felhozott Barankovics idézet erejéig említette, illetve azzal illusztrálva Orbánt, mint a sötét és leggonoszabb vezető archetípusát…

    Bár kétségtelen, hogy Orbán politikája rossz . p é l d a k é p e gyanánt megemlíthette volna még az 1933-as Hitlert, de annál is inkább és hazán belül maradva, az 1919-es Horthy Miklóst, ezt a szintén machivellista és fikciós rémhírterjesztőt is, aki képes volt a saját nemzetárulásából* fakadó gennyes, benső frusztrációját – persze magát tisztára mosdatandó – 25 éven keresztül rámaszatolni egy születési alapon vallási, és elvi fondorlattal teljes politikai, a nemzet szerves részét képező hazai rétegek millióira is**…
    ˙

    .

    * Horthy Szegedi árulása, a saját hatalmának hivatalosan is ellenséges katonai erő [az Antant] általi megszerzése és biztosítása, valamint ugyanezen erők által diktált és szerkesztett békediktátumnak az aláírása.

    **Horthy már „fővezérsége” első hónapjában(!)kiadott saját-kezű katonai direktívájában megjelölte a megbízhatatlanokat,úgy mint:
    – a zsidókat,
    – a kommunistákat,
    – a szakszervezeti tagokat és más szervezett munkásokat is.
    Nem sokkal később,retorikájában ezek már csak nemzetárulókként szerepeltek…

  • Jurásek Fábián Sebestyé
    2020 január 16
    6:59 du.

    „Libsi Európa” ??
    A Néppárt-frakció neked ” libsi” ?
    Merthogy per.pill. ök vannak többségben mindenütt.
    Annyi eszed sincs mint egy marék molylepkének.Te féleszű 😀

    Még a saját magadnak adott
    idiótikus nickedet sem tudod normálisan beírni.
    Te kis balfék „Sebestyé” hehe.Szedd össze magad analfabéta.

  • F.C.K.Cs.P
    (jan.26)

    Gyengécske reflexió

    ps: Fogadatlan prókátornak…

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2020 január 16
    6:35 du.

    Kedves Bendeguz gratulálok, Te egyre gyakrabban tenyerelsz bele a rosszul leplezett igazságba! 😀

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2020 január 16
    6:49 du.

    Kedve Bendeguz, ha már a russiatoday.com-ra is vetemedték, akkor a veteranstoday.com-ot ki ne hagyd és párhuzamos ellentételezés képen jól szórakozhatsz a Frankfurter Algemeine Zeitunk, a Bloomberg és a Deutsche Welle mazsolázásával! 😀

  • Pista, jó, mint szinte mindig. Hányszor szembekerültem már én is ezzel a fóbia váddal? Ugyanúgy érzünk és gondolkodunk ez ügyben. András, mint mindig brillirozza, de én azt tenném hozzá, hogy meglep, hogy ilyen biztonságban érzed magad. Nekem az az érzésem, ha nem tisztulunk meg ettől a mocsoktól, lassan a fakabát és fekete kocsi jön a forgatókönyvben.

  • Kalocsai Miklós

    Ferenct
    2020 január 16
    3:28 du.

    Azt hiszem gondjaid vannak az értő olvasással! A fenti írás nem gyűlöletről szól, hanem inkább szól indokolt undorról és utálatról az iránt a silány minőségű ember iránt aki szítja Magyarországon a gyűlöletet. Ezzel az érzésével nincs egyedül, vagyunk még így néhány millióan.Persze, te attól még szeretheted, ez ízlés dolga!

  • Orbán Viktor, 2010, évértékelő:
    „Itt az ideje, hogy a gyengéket leváltsák az erősek. Én készen állok, hogy Magyarország nagy vállalkozásában a feladatom ellássam.”

    Ugyanez mintegy nyolc évtizeddel ezelőttről – (tessék kitalálni, kitől idézek!) -, kissé részletesebben:
    „Egy erősebb nemzedék ki fogja küszöbölni a gyengéket; az életerő szét fogja szaggatni az individuális képletű állítólagos emberiességi kötelékeket, hogy helyet adjon a természet szerinti emberiességnek, amely a gyengéket az erősek érdekében megsemmisíti.”
    „A szánalom csak arra jó, hogy viszályt és csüggedést keltsen.”
    „Megszabadítom az embereket az ész nyomasztó korlátaitól, az olyan agyrémek szennyes és megalázó mérgétől, mint a lelkiismeret és morál; megszabadítom a szabadság és egyéni függetlenség követelményétől, amellyel csak kevesek élhetnek.”
    „A szegények és megalázottak védelmében való évszázados siránkozás után elérkezett az elhatározás pillanata; ezentúl az erőseket fogjuk megvédeni a silányakkal szemben. Minden élőlény természetes ösztöne azt diktálja, hogy ellenségét ne csak legyőzze, de el is pusztítsa. Régen a győztesnek megvolt az a kiváltsága, hogy egész fajokat és népeket irthasson ki.”

    Most Magyarország miniszterelnöki székében egy Orbán Viktor nevezetű valaki ül, …

  • Kalocsai Miklós

    Jurásek Fábián Sebestyé
    2020 január 16
    6:59 du.
    Amit te sikeres manőverezésnek nevezel, az csupán csak egy otromba pávatánc volt, amivel nem sikeres volt, hanem csúnyán megbukott! Tegnap,2020. jan.16-án az Európai Parlament kétharmados többséggel, közel ötszáz képviselő szavazatával elfogadta az elmarasztaló határozatot, és felszólította a Bizottságot, és a Tanácsot a 7-es cikkely szerinti eljárás lefolytatására.

  • Kalocsai Miklós
    2020 január 17
    3:56 du.

    …Pedig már csak egy centire voltak, hogy kilépjenek a néppárti frakcióból… Még ilyet! Szerencsére – úgy mondta Semjén – a KDNP a pápa kérésére bennmarad…

    Normális itt még valaki?

  • nos,kérem, Lélfainak, Ferenctének és a többieknek köszönettel tartozom. annyira buták, hogy fel se fogják, minden szavukkal engem igazolnak 😀
    minden esetre ideáig hallatszik nyelvük csattogása. csak így tovább! arra azonban kíváncsi lennék, hogy mai lelkes imádatotok hova lesz holnapra?

  • Kalocsai Miklós
    2020 január 17
    3:56 du.

    ehhez jön még az, hogy az EPP is hamarosan dönt Orbánék sorsáról. nem valószínü, hogy kizárják, inkább meghosszabbítják a felfüggesztését, odabízva Orbánra, hogy emelt fővel, önként távozzon
    egója különben sem viselné el, hogy kirúgják. amúgy is az az álláspontja Orbánéknak, hogy a Fideszről nem dönthet a Néppárt, majd ők döntenek a Néppártról. nos, itt a lehetőség, ki lehet lépni. az agresszív kismalac már csak így száll le a bicikliről. hogy azután hova tovább? olyan frakciót, amiben ő vezető tényező lenne, nem tud összehozni, a Salvini-Le Pen-Kacsinszky tengely nem nyerő, ott nem fogadják el felettük valónak. nem zsarolhat, hogy kilépésével magával visz másokat, mert a pártolók közül a KDNP nem komoly, a szlovén néppárti tag jelentéktelen, az RMDSZ meg orbáni vazallus.
    nyilván való, hogy Orbán sikeresen marginális tényezővé küzdötte le magát.

    ami Ferenct-t illeti, az értő olvasásán kívül még sok más – pl. a realitás érzékelése – is hiányzik nála.

  • Tüske Zsófia
    2020 január 17
    1:11 du.

    Nomen est omen

    „Szakállas Katalin” heheheheeeheheheheehh

  • Miklos Banfi
    2020 január 17
    3:00 du.

    Hát kb…

  • Kalocsai Miklós

    Lehet, h. szövegértelmezési problémáid neked vannak, olvas el ismét ami írtam:
    – Nem Orbán védelmében (!) írtam hanem a gyűlöletről mint negatív (torz) lelki állapot megnyilvánulásáról általánosan. A torz lelki állapot vezette Hitlert, Sztalint is, stb.
    – Nem kedvelem Orbánt, kb annyira nem mint Gyurcsányt, Tordait, Semlyént, stb. Azonban nem nyilvánulok meg nyilvánosan róluk gyűlölködve még ha egyértelmű véleményem van mindegyikről.
    – A személyeskedések helyett a nevezettek politikai tevékenységét kell kritizálni (tényeket tényekkel szembe állítva), de ezt is kulturáltan mivel emberi tulajdonságaikat csak esetleg egy korsó sör mellett lehetne megismerni.

    Összefoglalom: A gyűlölködő gondolatok bűnös tetteket generálnak.

  • T.Ille Úr !♿
    – Szembesülve a megvetéssel, jelzem én is rajongója vagyok, azért mert, – vonzódom minden mentális aberrációhoz, leginkább az intellektuális narcisztikus pszihopatákhoz..
    – Mivel híátus mutatkozik Önnél, verbális elmaradottsága miatt, tanácsoltam korábban hogy ne írogasson, inkább olvasson…sokat !
    – Pl. TGM vagy Tóta W stb. és sokan mások csodás nyelvi bravúrokkal művelik az orbán-fikázást…🆗
    – Szemétség lenne Tőlem, visszaélni szellemi fölényemmel, de ne tévessze meg néhány Bánfi, Kalocsai, Göllner, Geyza stb. együgyű kommentje, ezek nem „Ille a szépíró” renoméját öregbítik…🌚

  • Orsós Elemér
    2020 január 17
    12:36 du.

    A Russiatudéj.kom -ról köztudott
    hogy a Putyin-féle Titkosszolgálat satellit-TV adója.

  • Ferenct
    2020 január 17
    11:43 de.

    He ??

  • Hát kedves kanadai mogyorók, nagyon nagy bajban vagytok – ha minden úgy igaz, ahogy azt a Tüske Zsófia linkjeben közli a bizonyára szavahihető Szakállas Katalin a szintén tökéletesen hiteles Földi-Kovács Andreának a HirTv Credo adásában. Szerinte ugyanis nincsen hazátok, kultúrátok, sőt irodalmatok sincs (szóval az a minimális angol és francia nyelvű irodalom ami fellelhető a világban szóra sem érdemes).
    Megkérdeztem az egyik hazátlan kanadai barátomat erről a zsenderdologról (fúúúúj) aki azt mondja, hogy a kinti magyar szervezetek tele vannak ilyen határon túli mélymagyar idiótákkal és ezért is kerüli az ilyen szervezeteket.
    Akármit is mond ez a hazátlan bitang barátom én inkább hiszek a hir Tv-nek és a 8 évvel ezelött hazaköltözött (Párkányba, na nem is a csodálatos magyarországra) Szakálas elvtársnőnek aki ellen közösség elleni izgatás cimén vádemelés is indult abban a nyomorult, elveszett országban, ahol kénytelenek vagytok élni – persze csak amig meg nem jön az eszetek 🙂
    Hajráááá TótPéter, Ferenc és Jurásek!

  • slapaj
    2020 január 18
    6:01 de.

    Nekije itten „szellemi fölénye” van
    A bértollnok idiótájának hehe
    Minnyá kiugrik a vesekövem.
    A röhögés miatt.
    Fölénye !!
    Neki.
    😀

  • Ferenct
    2020 január 18
    6:00 de.

    Látom nem érted a
    „szövegértési probléma” definíciót.

  • Poliakoff
    2020 január 18
    7:13 de.

    A „Szakállas Katalin” !
    Hö. Höhöö.

  • Orsós Elemér

    F.C.K.Cs.P.
    2020 január 18
    6:02 de.
    Meglehet! Azért ajánlottam ezt a különféle elfogulatlan média terméket felváltva olvasgatni, mert hátha tízből az abszolut valóság negyedét ki lehet hámozni!

  • 2020 január 17 3:38 du.
    Segítek: Adolf Hitler.

  • Miklós bá’:
    „Most Magyarország miniszterelnöki székében egy Orbán Viktor nevezetű valaki ül, …”

    Kicsoda?! valaki?? Hát… ennyire azért ne túlozzunk, kérem!

  • Göllner András

    @ Tüske Zsófi

    A Szakálas nem szakálas hanem nyilas. A Toroczkai Jelen-létében próbálta itt tovább erősíteni a kihalóban lévő, de a helyi kanadai magyarság Orbánistái által támogatott, a háború után idevándorolt nyilas tisztikar mendemondáit. Nem a genderelmélettel, hanem a Kanadai Magyar Demokratikus Charával találta magát szemben a bige. Ezért kellet neki lelécelnie a Turulbaszületettek fészkébe. Úgy mint annak annak a gyakran női ruhákban grasszálló fiatalon elhízott plébánosnak akit Tamás Atyának szólítottak az itteni agyalágyultak, aki a Montreali Masgyar Nagybizottság alelnökeként, a Montreali Magyarok Nagyasszonyának temploma élén locsolgatta a nyilas palántákat a házam táján, s többek közt engem is kiközösített a helyi magyarság soraiből (az utóbbi szívességéért az Úr Iszen áldja). Mint a szakálas Katinak, Tamás Atyának is el kellet húznoa az éj leple alatt nyája éléről. Ő nem egy belga juhászt csinált fel (mint annó a Hector kutyám) hanem az egyil bárányát. Tamás Atya is másra (rám és a Chris Adamra) próbálta kenni balsorsát, nevezetesen azt, hogy a montreali magyarság éléről a helyi nermzetközi repülőtér portársai soraiba került kofferezni. Ennyit az Orbánt imádó hazafias kanadai magyarokról. Róluk már sokszor lehúztuk odafenn a leplet. Egy párat – pl a Bede Fazekas Zsoltit Torontóban, akit ma már csak a kanadai magyarság Orbánfaló nagy házmestereként ismer egy pár száz geriátrikus turulbaszorult – még nagykezűen etet a magyar adófizetők pénzén Ódor Bálint, az O1G kanadai helytartója, pogácsa mestere. Kit érdekel…

    Zsófi ! Mi nem az ő zenéjükre, hanem Bob Dylanre, a bennszülöttekkel, a fiatal lázadókkal táncolunk. Nem Orbán feneke, hanem az igazságosság, a jogállamiság, a fenntartható gazdasági fejődés védelme hoz minket lázba. Nem Orbán hazugságaira, hanem Krisztus Urunk egyenes adására hallgatunk !! Tudjuk, hogy amint repül a felcsúti kisvasutas, a helyi szélkakasi elsőként fognak fordulni a legújjabb vályúhoz, a mellüket fogják döngetni, hogy bizony, bizony, ők már rég tudták és küzdöttek a velejéig rohadt Orbánizmus ellen itt az új hazában. Nem érdemes ezekkel a szakálasokkal időt tölteni. A kanadai közvélemény előtt képtelenek labdába rúgni, mert lúzerek.

  • Ille!

    1/Nencsak magának habem az egész lecsúcsott ellenzéknek van
    Orbán fóbiája! Ujságban is írák meg a TV-ben is elhangzott…
    2/Tény,hogy Ő nem csótány….többekkel szemben,de nem kell félni
    manapság mert ugye mindenki azt mond,hazudik amit csak akar,és
    nem viszik el,nem lövik ki a szemét sem,nem rúgják ki,megkapja
    a fizetését(már aki dolgozik,az idősek meg a nyugdíjukat!
    3/A maga és a ballibsi ellenzék önbizalma meg ugye határtalan…és természetesen a 2/3-os többség az unintelligns?..
    Amugy örjöngésében más téma nem jutott eszébe….de a normális többség
    felfogja a szánalmas állapotát!
    2022-ig még van idő,ha így folytatja,teljesen becsavarodik!
    Kapjon be valamit!

  • „Szemétség lenne Tőlem, visszaélni szellemi fölényemmel,” – irja a mi, szerénységgel ritkán vádolható slapikánk 🙂

    Azt már tudjuk, (számtalamszor hallotuk) milyen nagyszerűnek tartod magad, és hát kár is lenne tagadni itt mindannyian nagyon ki vagyunk éhezve a magaskultúrára és már régóta várjuk a ragyogóan elmés és utánozhatatlan slapi-irományokat, mikben bizonyára utánozhatatlanul tehetséges stilussal és tartalommal áldott meg a magyarok istene,
    Addig is fikázni könnyű – alkotni már nem annyira. 🙂

  • Amúgy,ha ennyire útálják a jelenlegi kormányt,legyenek önérzetesek ne vegyék fel a fizetésüket,a nyugdíjasok meg a
    nyugdíjukat….vegyenek pédát az ellenzéki pártokról,aki munka
    nélkül bizonyított lopásból,csalásból,átverésekből remekül megéltek,megélnek(ja és annyira sötétek,hogy olyan igéretekkel
    kábítják a primitiv,hiszékeny embereket,amik irreálisak,vagy már
    ez a kormány rég megtette a pozitív intézkedéseket)….!
    Na pá,”észlények”!

  • Göllner András:
    „Ennek a módszernek a legjobb leírását Niccoló Machiavelli herceg már az 1500-as évek elején elkészítette A Fejedelem című remekművében. … Orbán elsősorban ennek a kézikönyvnek a tanításaiból táplálkozik, ebből hízlalja magát és erkölcsi mészárosait.”

    Tisztelt tanár Úr, nem teljesen értek egyet Önnel.
    Nem lényeges, önmagában ezért nem írnék, de Machiavelli soha nem volt herceg, én sokkal inkább a Száműzött-ként említeném. Sok tucatnyi műve közül az „Il Principe” című lett „A fejedelem” címmel magyarítva, talán innét a kis keveredés. Megítélése eltérő, erősen vitatott, ám szerintem nagy író, filozófus, politikus, az itáliai reneszánsznak talán az egyik legjelentősebb gondolkodója.
    Javasolom, egyezzünk ki a sírfelirata szövegében: 🙂
    „Tanto nomini nullum par elogium”

    Ui.: Nem hinném, hogy maga Orbán olvasott volna Machiavellit, akár csak a Fejedelmet is. Egyszer meglepődtem, amikor hírhedett „turulos beszédét” olvasva, ráismertem egy régi, Charles Maurras fordulatra. Meglepődtem, s tájékozódni próbálva az a pletykát hallottam, hogy akkoriban OV részére Tellér Gyula a saját idegennyelvű társadalomtudományi-politikai tárgyú olvasmányairól készített rendszeres havi összefoglaló beszámolót. (Tellér urat nem ismerem, de tudom róla, hogy igen olvasott, művelt ember, egykori SZDSZ-es képviselő.)

  • Presbiter!

    Mint nyugdíjas prof.nagy szerencse,hogy a nyugdíjából teli netre,és főleg,hogy ezt a fórumot is olvashatja…..de ugye
    mást is szokott?Mondjuk hitelesebbet……
    Miért is menne el,amikor itthon is szép nyugdíjat kap?…..amit ez a kormány rendszeresen emel?
    Ha személyes oka lenne a távoásra már megtehette volna….

  • Boda Marcsi Kedves Marcsi. Rendben, ezredszer olvasom tőled, hogy lecsúszott ellenzéki vagyok. Leírnád honnan csúsztam le és hova? Esetleg vázolnád, hol helyezkedem el én lecsúszott ellenzéki, hozzád képest? Mert ha én lecsúszott vagyok, akkor elképzelni sem tudom, te milyen mélyen vagy.

  • Boda Marcsi. A nyugdíjat nem a kormányod adja szívességből. Ne beszélj már ennyi hülyeséget, ez már töled is sok.
    Ha viszont megnyugtat, egy fillért sem költöttem el a nyugdíjamból, azt se tudom mennyi és mikor kapom. Egyenesen megy a lányomnak.
    Nagyon hülyének kell lenni ahhoz, hogy valaki azt higyje, hogy a nyugdíjat szívességből adja Orbán és bandája. Ugye te nem vagy ilyen ostoba?
    Ha nem, akkor miért írsz ilyen óriási baromságot? Csápolóidat hozzos kényelmetlen helyzetbe.
    Azt is szóvá tenném, nem szép nyugdíjat kell kapni, hanem annyit amiből meglehet élni. Mindenkinek, nem csak a radirszámolóknak. OK?

  • Boda Marcsi
    2020 január 18
    3:28 du.

    Te idióta.
    kb 20-25 % az éves infláció*, de ennek a
    tized részével emel „rendszeresen” a te kormányod.

    És még ez a
    csökkent-agyú állítja
    magáról hogy ért a pénzügyekhez.
    Lószarhoz ért ez,nem a pénzügyekhez.
    Nem képes kivonni egymásból kettő darab
    kétjegyű számot.Pláne ha még tizedesvessző is van benne.

    *éves infláció :
    2016-ban kb. 20 000 Ft volt az éves autó-biztosításom.
    Azóta nem történt semmi azonkívül hogy VALAMELYEST javult a „besorolásom” a balesetmentes közlekedésem miatt, ennek ellenére most kb.40 000 forint lett az összeg. Ez 100 % növekedés négy év alatt. Egy évre levetítve az 25 %.
    De legyünk nagyvonalúak: mondjuk azt hogy a biztosítók pofátlanul emelnek. Akkor is megvan a 20 % éves infláció!

    De ezt az ostoba banya
    úgysem fogja fel. ki sem tudja számítani.
    Ő csak tájékozódik a „hiteles forrásaiból” höhöhöh

  • Orsós Elemér
    2020 január 18
    12:21 du.

    Nekem jön a műholdvevőmőn ez körmöntfont módon ravasz álhírportál. Számomra nézhetetlen.

  • Göllner András
    2020 január 18
    1:49 du.

    az ugye nem bűn, hogy 1991 ben önmagamat kiközösítettem ebből az izéből is (volt más is, hadd ne mondjam mik) és olyan jól vagyok, hogy ihaj

  • Tüske Zsófia

    Boda szabadulj meg a téveseszmédtől, hogy a fizetés vagy a nyugdíj a kormány vagy az orbánod kegyéből jár. A fizetés az elvégzett munka ellenértéke, még ha téged nem is ezért fizettek, a nyugdíj meg a munkaviszony során levont járulék után járó illetmény. Az, aki munka nélkül jól él itt egész élete során, az nem a dolgozó vagy a nyugdíjas, hanem a nyakunkon élősködő vérszívó kipcsak banda: orbán és barátai.

  • F.C.K.Cs.P.
    2020 január 18
    10:39 de.

    biztosan van neki olyanja, csak azt nem tudom, hol hordja 😀

  • Tüske Zsófia

    Göllner András: gyanítottam, hogy ez a kedves nagysád nem a szlovák alapiskola miatt távozott Kanadából, hanem némi rásegítéssel. Egyre inkább bizonyosnak tartom, hogy a magyar királyi tévé elvetve minden kontrollt a legnagyobb hazugságokat is gátlás nélkül tesz közzé, és a más információhoz nem jutó köznép rövid időn belül szajkózza ezeket a képtelen hazugságokat. Megint egy illúzióval lettem kevesebb: azt gondoltam, a magyarokban azért van annyi józan paraszti ész, hogy akármit nem hisznek el. De tartok tőle, hogy ha olyan híreket kapnának, hogy Kanadában mesterséges megtermékenyítéssel szabad szaporodni és kétfejű gyerekeket állítanak elő, azt is lenne itt, aki elhinné.
    Lakájokra itt mindig volt kereslet és sajnos túlkínálat is.
    Exportálni azért nem kéne őket…
    (és még csak azt sem mondhatjuk, hogy ez lokális sajátosság – ó, hányszor gondolok kamaszkorom kedvenc magyar írójára, Kertész Ákosra – adjon neki az Úr hosszú és boldog életet…)
    Legyen szép napod!

  • Tüske Zsófia

    Herr Jurásek: gondolom, tisztában van vele, hogy amikor Európa nem „libsi” volt, hanem a parancsuralom volt divatban, és sajátos „rendet” bevezető uralkodója volt, az 75 millió ember (köztük 40 millió civil) életébe került. A Föld lakosságának 3,17 százaléka halt meg. Aztán jött a kétféle „világrend” aminek következtében semmi libsi eszme nem kerülhetett hatalomra az Elbától keletre, további súlyos emberáldozatok árán.
    A 2. vh kirobbantójának is voltak tagadhatatlan képességei, sőt, a győztes hadvezérének is, valamint az ő pozíciójára áhítozó alcsúti főkipcsaknak is, de ha már értékelni kellene emberi képességeket, leginkább a célokra és azok elérésének eszközeire kellene koncentrálnunk. A maga miniszterelnöke eleddig sikerrel elüldözött egymillió körüli munkaképes és dolgozni akaró adófizetőt a családjával együtt, kifosztott és nyomorba süllyesztett négymillió létminimum alatt élő magyart, elsorvasztotta a köz- és felsőoktatást, tönkretette a tudományos életet és szétveri a Nemzeti könyvtárat, a kulturális életet, leépítette a jogállamot és manipulálta a demokratikus választást, hogy bebetonozza a hatalmát. Minden anyagi és kulturális értékre szemet vetett és azokat az kevéssé képzett strómanja, Mészáros Lőrinc által magáévá is tett. Ez – kiváló képességek nélkül senkinek nem sikerült volna. Lehet, hogy Ön örül ennek, mert egyre kevesebben előzhetik meg, meg persze a sok nyomorgó mellett vagyonosnak és ez által értékesebbnek tekintheti magát, de talán mégis csak az lenne a cél, hogy a magyarság a képességei jó kihasználásával felvegye a ritmust a többi néppel és ne csak az életben maradásához szükséges táplálék biztosítása legyen a perspektívája. Semmi libsi ajrópa, kérem. Hagyjuk meg azt a mocskos imperialistáknak, ahogy Rákosi elvtárs is parancsolta.

  • Tüske Zsófia

    Boda, csak szólok, sem a munkabér, sem a nyugdíj nem a kormány által juttatott kegy, hanem munka és járulékfizetés törvény szerint járó ellenértéke. Így azt a fideszkormány és orbán számára jópontként feltüntetni nem lehet.

  • Orsós Elemér

    Boda Marcsi
    2020 január 18
    3:28 du.
    Ugyan már Marcsi, mitől nem hiteles Neked ez a fórum?
    Attól hogy mindenki bűntetlenül elmondhatja saját véleményét vagy attól hogy, rajtad kívül senki más nem használja szentimentálisan elfogult kormány propagandára? 😀

  • Bocs’, Kővendég, igazad van; az akárki kicsivel jobb lett volna. (Néminemű mentségemre szolgáljon, hogy legalább kis kezdőbetűvel írtam.)

  • Töredelmesen bevallom: nem vagyok Ovi-fóbiás. A fóbia ugyanis nemcsak viszolygást, utálatot jelent, hanem a kiváltó jelenségtől való félelmet is takar. Pökhendi, akarnok, de alapjában gyáva alakok számára meg nincs kedvesebb önigazolás, minthogy félnek tőle.
    Természetesen nem gondolom, hogy T. Szerző konkrétan fél ettől a hepciás bugristól. Hiszen maga is írja, hogy nincs fóbiája – miközben rajongói örökké a”fóbián” lovagolnak.
    Hanem. A személyiségek szerepe minden korban erősen korlátozott. Igaz viszont, hogy bizonytalan időkben – és a kétpólusú hatalom széthullása után elég bizonytalan idők következtek – jelentősen felértékelődik a szerepük. Amit főképp a kevésbé tájékozott szavazóknak adnak elő.
    A tömegdemokráciák évszázados dilemmáját Churcill fogalmazta meg tömören: A demokrácia ellen a legjobb érv egy ötperces beszélgetés egy átlagszavazóval.
    Magam is proli lévén, én lennék az utolsó,aki az „alsóbb néposztályokat” kizárná a voksolás lehetőségéből. A tanultsági cenzus sem járható út: mint a magyarországi kormányfő is példa erre: az iskolázottság semmiféle garanciát nem nyújt az illető morális énjére nézvést. Sőt, a kikupált fő hatékonyabban találja meg azokat a pontokat, ahol megragadhatja az emberben meglévő alantas irigységet, rosszindulatot.
    Hanem: egyetlen személy sem olyan fontos – vergődjön akár magas polcra -, hogy örökös szidalmazása eredményes legyen. A cinikus, nihilista pozőr csak önnön jelentőségét látja ebben,a híveket meg nem zavarja: ők már csak felejtenek (Sok esetben könnyű a dolguk: nincs sok felejteni valójuk.)
    Ezért úgy vélem fölösleges a személyt káromolni. Lehetne olyan szép, mint a Dávid-szobor, olyan okos, mint Einstein és olyan elegáns mint az „Angyal”, – morális tartás nélkül csak üres váz. Aki viszont mérhetetlen károkat tud okozni a lelkekben – sőt, az egészen konkrét zsebekben is. De főképp és elsősorban a nemzet jövőjét fecsérli el.

  • Orsós Elemér

    F.C.K.Cs.P.
    2020 január 18
    5:36 du.
    Én azon szoktam mulatni hogy, egy hírt milyen változatokban képesek a nagyérdeműnek vályúba önteni és melyik lehet a valószínű! 😀

  • talalom
    2020 január 19
    9:09 de.

    egyet értek, örökös szidalmazása nem igen lehet eredményes. én azonban nem szidalmazom – mikor olvashattad tőlem, hogy idiótának, gazembernek, nemzetgyilkosnak neveztem volna? – csak kritizálom, tükröt tartva elé. igaz, hogy ő soha nem néz bele ebbe a tükörbe.
    káromolni se káromoltam, mert arra főképpen nem érdemesítem.
    se nem vallási tiszteletben álló személy – habár hívei min. Messiást látnak benne – se nem Isten, akkor miért káromolnám?
    kigúnyolom, nevetségessé teszem, de nem káromolom.
    igaz, feltételezem, e kritikád nem is nekem szólt.
    de az ing az enyém is.

  • kenny
    2020 január 18
    4:22 du.

    ne állítsd Bodát megoldhatatlan feladat elé. ő eddig még soha, semmihez nem tudott konkrét adatokat felhozni a fideszes propagandagépezet hazugságain kívül.
    miből gondolod, hogy pont most fog tényeket közölni a te egzisztenciális, vagy társadalmi helyzeteddel kapcsolatban ? 😀

    most is csak személyeskedik, és hülyeségeket ír. vagyis, csak a formáját hozza.

  • Poliakoff
    2020 január 18
    2:30 du.

    jómagam is szinte megsemmisülök Slapaj szellemi fölényétől!
    mi több, javaslatára átszerkesztettem napirendemet, minden nap szemelvényeket fogok olvasni TGM és Tóta W. műveiből, de talán másokéra is sort kerítek. majd kérek Slapajtól további ajánlást.
    a kesztyűt nem veszem fel, mert valóban sportszerűtlen lenne verbális párbajt vívnom egy fegyvertelennel.

  • ORSOS;

    Vajon mi ellenezhetot talalsz abban hogy a vilagszerti informaciokat vesdzem alapul, s az ‘erem mind-ket oldalat’ figyelembe veszem ????

    Ha nem a sajat egyoldalu-elkepzelesefbe temetned-el magadat, talan az egesz-vilag maskent tunne neked is.
    Belatnad azt ?

  • TUSKE ZSOFIA:

    Orom olvasni, hogy maga belatja azt hogy az allam-altal torveny-altal kenyszeritett nyugdj-alap NEM egy jotekony intezzmeny.

    Remelem figyelembe veszi a mai „talalom” cikket azon.

    De nem vesszi figyelembe, hogy mind a penzek amiket a dolgozok evtizedeken-at befizettnek abba az alapba, eltunt mind a szurke-szamar a kodben.

    S az NEM csak magyarorszagi problema, hanem VILAGSZERTI!
    Igen, meg a US-ban is ugyan az a problema.

    S vilagszerte, a mai nyugdijjak a dolgozok mai ado-levonasaikbol fizetve.
    Hasonloan az evi inflacio alatali emelesek is.
    Tehat nem az altaluk befizetett penzekbol, mert az ma nem letezik.

    Mikor en ottan eltem, Rakosi allamhatalma minden dolgozo fizetesenek 43%-at szedte a Tarsdalaom Biztositas alapba.

    Persze abbol a penzbol fizette Sztalin-varos epitesi koltsegeit, a part-propagandak es fegyveres erok koltsegeit.
    S mi lett annak jovedelmeibol ????

    Ugyan-akkor,minden magan nyugdij alapitvanyok sikeresek.
    Egyszeruen mert a politikusok es allami-burokratak NEM szak-kepesek, sem NEM megbizhatok a kozosseg penzevel.
    S az is vilagszerti valosag am !!!!

    Az alapveto-teny, HA valaki a maga penzet elsikkassza, azt nem hagyja szo, vagy tettek nelkul.

    De amikor az allamhatalom, meg a burokracia teszi azt, hat mit tessz majd azon ???

    Azt a tenyt hasznaljak ki a szocialista eszmek hirdetoi, s azert vilagszerte sikertelenebbek.

    Alavetni egyeni jogait, lehetosegeit az allamhatalom, ill. a „csordas” ohajainak, nem letezhet mas eredmenye!

  • Kenny és Tüske!

    Takán nem fogtátok fel ,hogy a baloldali ellenzéki pártok csúsztak le,nem kicsit hanem nagyon…akiknek ti a fanatikus hívei vagytok!
    Aztán ugye tényleg nem Orbán folyósítja a nyugdíjakat,fizetéseket,de ugye rajta sok múlik,hogy az mennyi..és ugye nem veszít az értékéből,mint Gyurcsány alatt..!
    Aztán Kenny.örülök,hogy a nyugdíjadat a lányodnak adod(talán nem szeret dolgozni?….)meg annak is,hogy nincs rá szükséged…biztosan jól keresel? aminek örülök,vagy esetleg valamelyik ballibsi párt alkalmaz?juttat „ebből-abból”…..a „dolgos munkásainak”…
    Na nem érdekel!

  • Amúgy Kenny ha itthon élsz és nem vállalkozó vagy…akkor biztosan kaptál fizetés és nyugdíjemelést?amit ugye a kormánynak köszönhetsz és ugye a fóbiád ellenére is felvetted (meg esetleg
    Tüske is?…)
    Ha nem itthon élsz akkor meg ne mondj véleményt,mert nem vagy képben!

  • Göllner András

    @ Kővendég

    Köszönöm, hogy kijavított Machiavelli titulusával kapcsolatban. Túl gyorsan fogalmaztam. (A fejemben az általam angolul olvasott könyve – The Prince – zakatolt, és így, a fű alatt csúszhatott be ez a keveredés.)

    Azt nem tudom hogy Orbán közvetve vagy közvetlenül találkozott a „Fejedelem”-ben felsorolt módszerekkel (gyanítom hogy közvetve, mert nem szeret olvasni) de azt tudom, hogy jól ismeri őket, azok közül nagyon sokat tudatosan és sikeresen alkalmaz Magyarország uralkodójaként. (Eleinte botladozott velük, bizonyára azért mert nem olvasta végig a könyvet – pedig nem is egy hosszú írás, és könnyen követhető. Sajnos erre egyszer a nyilvánosság előtt figyelmeztettem egyik játszótársán keresztül. Abból is tanult valamit.)

  • Orsós!

    Én azt írom amit tapasztalok (mindezt pártokon,és fizetség,”honorálium”…nélkül,) és a fanatikus baloldali
    dühöngők mellett vannak hozzám hasonló,tárgyilagos
    tájékozott emberek is , ezen a fórumon is páran,akiket még
    nem üldöztek el…..és szerencsére a valóságban jóval többen
    vagyunk, olyanok is akik esetleg nem olvassák ezt a fórumot.
    Ugye lehet mást (valóságot) is olvasni,tájékozódni?!

  • Tüske Zsófia

    nos, közben valaki közzétett egy cikket a párkányi Szakállasék esetével, a kanadai gender-biznisz a négy évvel ezelőtti történetben még nem szerepel:
    https://ujszo.com/vasarnap/elmentunk-hogy-ujra-hazatalaljunk?fbclid=IwAR3Hp5LM2vv9kgZGiKT6ncSLFNB7aDOyKNKRqL_-Tnuz55w_0ivsLr4H8YU

  • Tüske Zsófia
    2020 január 19
    2:35 de.

    Nahát kérem.
    Ákosbácsi Mr. Kertész
    PONTOSAN az ilyen nyalizó sunyi
    senkikről írta hogy „genetikusan alattvalók”
    mint amilyen ez a senki-semmi idiótikusan ostoba Boda.
    Még ide vehetjük a Gurltizet is.Oda nyal ahonnan pénzt remél.

  • Ille István
    2020 január 19
    3:55 de.

    Szteem naftalinban tartja,
    az asztal fiában.Nehogy megrágják neki a molyok.

  • Boda Marcsi
    2020 január 19
    1:38 du.

    Azért a többségünk meglenne,
    ha nem csalásra épülne a jelenlegi választási rendszer.

  • Boda Marcsi
    2020 január 19
    3:30 du.

    „…..és szerencsére a valóságban jóval többen
    vagyunk” – mondja az „okos”, „tájékozott” Marika.

    De minél, kinél? A valóságban maximum és optimistán, azaz mindent összevetve, és még a külhoniakkal is csak 3 millióan vannak maguk. Már ha azt az idióta halmazt vesszük, amelyeket meg tud bolondítani a propaganda a gyűlölettel, akinek megmondja hogy kitől kell félni és rettegni, meg gyűlölni, kijelölve a szavazás irányát. Mert hisz Ön és Önök azért szavaznak rájuk, mert gyűlölnek mindent, és mindenkit ami nem a Fidesz. E az a negatív populista politizálás, egyenesen annak a 3 millió buta embernek. De jó, hogy csak 3 millió idióta van, akit így meg lehet bolondítani. Önnek jó hír, hogy ön köztük van.

  • Boda A lányom biztos többet dolgozik mint te, de éppen a babáját neveli. Ne vedd a mocskos szádra, mert a pofátlanságnak is kell lennie egy határnak, még egy trollnál is. Senkiházi.
    Te tényleg annyira ostoba vagy, hogy nem tudod ki vagyok? Gyaláztál már eleget, azt se tudod kit és miért?
    Biztos kaptam emelést, és igen nincs szükségünk rá. Baj? Viszont jár, és ehhez Orbánnak semmi köze. Ne félj, ha szükség lesz rá, ezt is lenyúlják, akkor majd jajgathatsz, mi lesz a „szép”, ám nem megérdemelt nyugdíjaddal. A törvényt már módosították hozzá. Ezt sem tudod, nagyokos mindentudó?

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2020 január 19
    12:38 du.
    Téged nem zavar hogy, alattomosan átkozmetikázva, manipulálva vagy lényeges elemeket elhallgatva közlik a híreket a munkaadó szájízére alakítva? Én jobban szeretném ha, csak a -befolyásolás nélküli- nyers híreket kapnám meg és nem kellene 5-6 egymásnak ellentmondóból a lényeget kiszűrni! (Bár aki kiváncsi, hamar megöregszik, viszont az intenziv agytorna miatt később lesz szenilis! 😀 )

  • Orsós Elemér Te aki otthon élsz, így sokkal tájékozottabb vagy nálam aki mégiscsak egy migráns, nyugtass meg légyszíves, hogy nincs sok Bodához hasonló „hozzám hasonló,tárgyilagos
    tájékozott emberek is , ezen a fórumon is páran,akiket még
    nem üldöztek el…..és szerencsére a valóságban jóval többen
    vagyunk, olyanok”, mármint rosszindulatú elmebetegek?
    Ha igen, akkor „nektek annyi”.

  • Nekem van fóbiám. Több is, futja rá. Az egyiken már túlléptem, együtt tudok élni a pókokkal, sőt megkedveltem Őket. Orbánnal szemben nincs fóbiám, de sosem fogom megkedvelni. Egyetlen pici okot sem adott rá.

  • Boda Marcsi
    2020 január 19
    1:59 du.

    Amúgy Kenny ha itthon élsz és nem vállalkozó vagy…akkor biztosan kaptál fizetés és nyugdíjemelést?amit ugye a kormánynak köszönhetsz és ugye a fóbiád ellenére is felvetted (meg esetleg
    Tüske is?…)

    —————————–
    Ami azt illeti ilyen ostobaságot már régen hordtál össze, pedig igazán nem szoktál tétlenkedni e téren!
    Logikádból kiindulva, gondolom a fóbiád ellenére te is „felvetted a nyugdíjemelést” amit a Gyurcsány kormány alatt kaptál – nem a Gy. kormánytól, hanem alatt ! Óriási különbség!
    Egyébként, csak hogy tudd, te nem kaptál ny. emelést, mint ahogyan senki, mert amit kaptál az nem ny. emelés volt, hanem a nyugdíjak „értékmegőrzése” céljából számított infláció követés, annak is egy igen „gyengített változata” miután az infláció már akkor meghaladta a 2.8 százalékot, amikor azt előirányozták! A többit, korrekcióként majd – esetleg – megkapod év végén, addig te hitelezel a szeretett kormányodnak, ami dupla haszon, mert az időközben elhalálozott nyugdíjas társaidnak már mi sem kell fizetni! Mert a kifizetés az a mindenkori kormány dolga a költségvetésből, de nem tőlük, azaz nem az ő jó szívük okán kapod vagy nem kapod, erről egyelőre tv. rendelkezik!

    Majd ha arról hoznak tv.-t – miből áll az nekik – hogy innentől csak az kap ny. korrekciót, no pláne ilyen olyan „emelést”, akit Orbán Viktor személy szerint arra méltónak talál, pl Bözsi néni, akkor köszönheted a vezérednek, de addig amíg ez a mindenkori kormányra nézve kötelezettségként jelentkezik, addig felesleges a piszok nagy hála!

    Azzal meg leállhatnál végre, hogy aki nem él itthon, az nincs képben – itt vagy mindjárt élő cáfolatként te magad!
    A nap 24 órájából 48 – at kuksolsz a lakásodban TV reklámokat és a hülye sorozataidat bámulva, és még lövésed sincs a mindennapok történéseiről – azok elhúznak melletted, neked meg marad a narancsköd!

  • Boda Marcsi
    2020 január 19
    1:59 du.

    Marcsi maga tényleg ilyen sötét, de minden egyes nap? Az nem nyugdíjemelés volt, hanem alaptörvényben, illetve kormányrendeletben előírt mértékű szinten tartás! De még csak az sem, hiszen a várható értékromlás 3,5 % körül lesz, miközben mindössze 2,8% – al emelte meg a kormány a nyugdíjak értékét 2020-ban. A kettő közti korrekcióra, majd karácsony előtt kerül sor idén is, hogy akkor is ideböföghesse, azt hogy:

    „…nyugdíjemelést amit ugye a kormánynak köszönhet…”

    mintegy ajándék, jótétemény, Orbán Istenség kegye, vagy akármi címen. Ami egy idiótaság! Másrészt pedig pofátlan nyugdíjemelésnek tekinteni azt, ami még csak nem is követi az inflációt, hanem elaprózzák, két részre. Ráadásul a nyugdíjasok vásárlókosara jóval nagyobb inflációt szenved el, amit egyáltalán nem korrigál helyesen a magyarok kormánya.

    Aztán Kenny és minden egyes nyugdíjas még maga is, hadd ne hálálkodjon semelyik mindenkori kormánynak azért, amit egész életében járulékként befizetett:
    2011. évi CXCIV. törvény, amelynek 40. § (2) bekezdése kimondja: „Az állami nyugdíjrendszerben az ellátási jogosultság nyugdíjjárulék-fizetésen alapul.” A (3) bekezdés szerint „Az állam garantálja az állami nyugdíjak kifizetését.”

    És végül, hogy értse meg mi az amikor egy kormány nyugdíjat emel, vegyen példát a szomszédos Romániáról, ahol most szeptemberben 15%-al emelte meg az ottani kormány a nyugdíjakat. Nem csupán szinten tartott inflációkövetőként amit a magyar kormány művel évről évre, 2,8%-al, hanem emelt – TIZENÖT százalékkal, pedig se választás, se karácsony nem volt. Pusztán csak valódi emelést hajtott végre, és két év alatt 70%os nyugdíjemelést irányzott elő.

    Tehát immár érti mi az, ha egy kormány nyugdíjat megemel, és mi az, hogy csak szinten tart, és azt is két részletben, hogy karácsony előtt ajándéknak vegye az értelmetlenebbik fele, mint maga?

  • Orsós Elemér

    Kenny
    2020 január 20
    5:26 de.
    Kedves Kenny örömmel megnyugtatlak, nincs annyi buta ember mint azt a látszat érzékelteti, csak azért látszik úgy, mert nem érnek rá a „szemérmes” tömegszavazók megélhetési problémáik miatt a sebeiket nyilvánosan nyalogatni és a különféle érdekeltségű közvélemény kutatóknak igazat mondani, a „szánalmas”(ez Marcsink szavajárása) „potenkin” politizálástól meg hányingerük van!
    (Nem véletlen ez a mostani kapkodó populista kormányzati megfelelési reakció a helyhatósági választások tanulságainak tükrében! De lehet hogy, most már késő! Azonban a „szánalmas” ellenzék viszont -aki az elefántcsont toronyból nem lát rá -individualista érdekei miatt- a szignifikáns szavazótömeg jogos igényeire, olyan -kontraproduktiv- szólamokat próbál erölteni, ami a plebszet hidegen hagyja vagy csak röhög rajta, mert úgy vannak vele, ettől még a kenyér sem lesz olcsóbb! 😀 Bizony, az egyre lecsúszó alsóbb népréteg, akinek nincs ideje politizálni, sajnos csak a hónap végéig tud gondolkodni, de azért légy nyugodt -mint legutóbb is megtapasztalhattuk-, leszűri a tanulságot!)

  • Orsós Elemér

    Kenny
    2020 január 20
    5:26 de.
    Messze nem vagyunk olyan hülyék, mint ahogy inaktivitásunk miatt látszunk!!!

  • Kenny!

    Annyira „hires” bagy,hogy tudnom kéne ki vagy?…..nagyon jó!
    Aztán nem gyalázkodtam ,csak felsosorltam a pénzszerzési „lehetőségeket”….Amúgy mint írod a lányod babázik(nem tudtam)ami természetes ha igy van,én is babáztam annó,és legalább
    annyit dolgoztam mint ő,vagy esetleg te,amúgy egy idős beteg nyugdíjas vagyok és a megérdemelt nyugdíjasom élek,ami szerencsére nem alacsony!

    HunCanada! (és persze a többi nagyokos..)

    Több ágazatban a kormány biztosítja a fizetésemeléshez szükséges + fedezetet,mint a nyugdíj esetében is,ha ben tudnád
    (pld.egészségügy,közalkalmazottak.köztisztviselők stb)

    Aztán az lehet,hogy ezen az uszító ballibsi fórumon ti vagytok
    többen….de ugye a pártokat tekintve az értemes jobboldali
    szavazok,amit ugye a jelenlegi kormány több cikluson kersztüli győzelme is bizonyit,meg a baloldali pártok jelenlegi „népszerűsége.%-a is ami ugye a béka feneke alatt van (a multjukat és a jelenüket tekintve) ami nem csoda……!
    Na csak „küzdjetek” tovább….és szóljatok a párt-főnökeiteknek
    már akik még bent vannak az országházban
    hogy tanuljanak meg viselkedni a parlamentben,és ha tüntető plakátokkal vonulnak ügyeljenek a helyesírásra is……mert nagyon égnek……!
    Na pá okosok!

  • Mellesleg okos HunCanada!

    A leadott szavazatok arányát kell figyelembevenni a jobb és a baloldal összehasonlításában,mert ugye az össznépességből,vannak
    gyerekek,vannak olyanok akik érvénytelenül szavaztak,és akik nem szoktak szavazni!
    Nem tudtad? Ejnye,ejnye!

    Na ennyi!

  • Aztán Kenny!

    Lehet,hogy nem vagyok gazdag,de vannak tartalékaim a szép átlagon felüli nyugdíjamon kívűl,ami becsületes munkából származik,(és nem hálapénzből,vagy borravalóból esetleg mint egyes foglalkozásokban)mert gazadasági igazgató voltam egy iskolában így
    nyugodtan alszom,ami sokakról nem mondható el!

  • Orsós Elemér 2020 január 20 1:21 du. Elhinném Neked, ha utánad nem lenne három Boda komment. :))))) Ez nagyban rontja optimizmusodat.

  • Boda Marcsi
    2020 január 20
    1:38 du.

    Mi az, hogy „KELL” figyelembe venni? Akkor viszont azt KELL magának írnia, hogy csak a Parlamenti férőhelyek szintjén van többsége a Fidesznek, vagy hát ahogy maga fogalmaz maguknak. Marcsikám, egyébként nekem a magyar társadalom valamennyi tagja az Országot, a nemzetet alkotja. De, hogy megint hülyét csináljon magából én nem is mondtam olyan badarságot, hogy a gyerekeket meg miegymást bele kéne számolni. Vagy maga olvasni sem tud?

    A szavazásra jogosultak körében is – amely olyan 8,8 millió fő – kevesebb szavazatot kapott a Fidesz, mint, hogy az többségi lélekszám legyen. Ahogy maga mindig a többségre hivatkozik hibásan, ostobán, helytelenül. De most ezt komolyan megint nem világos magának?
    Értse meg, hogy egyedül a magyar parlamentben van kétharmada a Fidesznek, nem a társadalomban. Ha ezt írja semmi baj, és igazat beszél és én egy szót sem szólok érte. Az egyszerű matematika alapján önök soha nem voltak többségben, viszont választási törvénnyel, valóban kétharmados a Parlamentben az uralom.
    Bár hogy kérjek ilyet hogy számoljon, amikor maga azt sem tudja, hány lakosa van az országnak, de mégcsak nagyságrendileg sem, hiszen jól emlékszünk arra, amikor Ön szerint 8,2 milló az összlakossága az Országnak, KLIKK ide és láthatja ország-világ eme böszmeségét is:
    https://i.imgur.com/Mjqjbuk.jpg

  • Boda Marcsi
    2020 január 20
    1:30 du.

    Marcsi, esetleg a gyűlölködő, semmihez sem kapcsolódó szómenésen kívül arra amit írtam a nyugdíjakról, ahhoz is tud hozzá szólni?! Mert ha nem, akkor jelzem, hogy a többit egy kaptafára íródó sémáit ismerjük.

  • HunCanada!

    Ugye a szociknak nem volt közelező nyugdíjat emelni,amit válsztási csalásként 13.havit adtak,azt is visszavonték mert nem volt rá fedezet,csődbe ment az ország.
    A tény,hogy várhatóan magasabb lesz az infláció a tervezettnél,de
    utólag megkapjuk(tavaly is megkaptuk a különbözetet és kiegészítést,sőt prémiumot is!!!!!
    Amúgy a szélhámos Karácsony már 2019-re ígért a nyugdíjasoknak
    20 e/FT-ot,ehhez képest idén sem kapjuk meg,végre közölte…..
    Na ez nem baj?TV-ben szórólapon is kötelezettséget vállalt…
    Költse patikára….! A sok kis hiszékeny nyugdíjast megetették!
    Na itt egyesek jellemben,tisztességben hasonló szinten bannak vele!

  • ORSOS Jan.20, 5:25 de.kerdesere.

    NEM, NEM, mert eppen azert hagyom figyelmenkivul a te fele hir-adatokat es valotlan allitasokat!!!

    Amint elemezem a kulombozo jelenteseket, a valosag igen hamar kibujik a zsakbol.

    Jeleztem mar itten, hogy a magyarorszagi media allitasai igen alaptalanoppknak mutatkoznak altalaban es az adatokat mindeg ‘elfelejtenek’ kozolni.

    Azert mar sokszor tettem a kerdeseimet az itteni olvasokhoz.

    Ketsegtelenul keptelenek alatamszthato adatokat kozolni.
    Csupan szemlyes ragalmakat.

  • Boda Marcsi Ha neked van tartalékod, akkor minden rendben? A többi négymillió nem számít? Az mind ingyenélő kétes alak?
    Mi a bajod a hálapénzzel? Hányszor tüntettél, hogy fizessék meg az orvosokat, mert így nem jó? Miért gyógyítana ingyen? Ne aggódj, még néhány év, és nem lesz hálapénz. Adnál, de nem lesz kinek.

  • Boda Nagyon rendes vagy HunCanadához. Folyamatosan adod neki a muníciót, hogy az orrodra tudjon koppintani. Megint mennyi ostobaságot sikerült összefirkálnod. Kár, hogy nem érzed mennyire megalázó amit HunCanadától és Besancontól kapsz. Ha neked jó, nekem jó, jót mulatok rajta. Mi is a kedvenc szavad? Megvan! Szánalmas vagy kedves Mária.

  • Boda Marcsi
    2020 január 20
    4:04 du.

    Marcsi magát etetit, nem látja? Amit Ön is ír, hogy utólag megkapják a nyugdíjasok ez mind szélhámosság, hiszen azt már korábban meg kéne kapniuk és nem a kormény jótéteménye, hanem a
    nyugdíjas a ledolgozott élete utáni saját járulékát kapja vissza. ÉS EZ NEM NYUGDÍJEMELÉS, hanem csak szintentartás. De ezt úgy beállítani, hogy a kormány jóságossága miatt van, ahogy maga is írja, hát az enyhén szólva is a hozzá nem értést, a
    mindenre fogékony hiszékenységet bizonyítja.
    EGyébként a Románok tegnap jelentették be, hogy ismét emelik 40%-al a nyugdíjakat. EZ emelés! Szeptemberben 15%-ot emeltek, most megint és többet fognak. Érzi a különbséget az „emelés” és „szintentartás” (azt is két részletben és ajádéknak beállítva) fogalmak között?

    Kérem pontosan fogalmazzon a „csőd” kifejezéssel. Nem ment csődbe az ország, hanem VILÁGválság volt. Érti mi az, hogy világ és azt, hogy válság? Máshol a világban nem a „szocik”, nem is a Gyurcsány volt a miniszterelnök, mégis mindenhol visszaesés volt. Önnel pedig ezt is elhitetik, hogy a Feri miatt van minden. De gondolkodjon már: A VILÁGválság is minden egyes országban?! Ennyire ne legyen hiszékeny, mert szétlopják maga körül az országot, amíg mindent Gyurcsányra, Sorosra mutogatnak magának, hogy mit gondoljon róluk és mindenről.

  • HunCanada!

    Fogja már vissza magát,és próbálkon meg gondolkozni,ha „nehezen megy is”pedig állítólag nagyon „okos”….!

    Éb nem írtam pontos számot az össznépességre,csupán azt,hogy a többség a Fideszre szavazott,meg azt,hogy a kb.8 millió emberből többen nem mentek el szavazni,és ugye a kiskorúaknak sincs szavazati joga,összességében a kormánypárt győzött mégpedig 2/3.dal!!!!!
    Aztán ma megint lebőgött az ellenzék Bangónéval az élen,aki azt állította,hogy a miskolci kórházban egy cigány nő mindkét petefészkét kivették….Az igazság az,hogy csak az egyiket,mert szükséges volt,a nő méhen kívüli terhes volt,bele is egyezett,aláírta és „mellesleg” nem vigány volt……Mindezt a főigazgató és az igazgató orvos közölte a honlapon és újságban
    (Révész János és Nagy Gábor)!!!!

    Na az ellenzék nemcsak jellemtelenül uszít,hanem még hazudik is,ami ugye rendszeresen kiderül……
    Ami meg ugye engem illet,idős beteg nyugdíjas vagyok ,de még
    tudom mit is beszélek,és „sötétség” az ellenzéki pártoknál,és híveiknél van,nálam még világos van!
    Na ne fárassza égesse tovább magát….!
    Amúgy értelmes és hiteles emberekkel szeretek vitatkozni,de ugye itt kevesen vannak,és jobb dolgom is van!
    Pá!

  • Gyengébbek!….és főleg a „világos elmélyü ” HunCanada!

    Itthon a magyaroszági lakhellyel rendelkező nagykorú és EU-s államplgárok szavazhatnak,a kiskorúakon kívűl a büncselekmények miatt elítéltek sem voksolhatnak,nos az utőbbiak létszáma sem kevés…(tele vannak a börtönök,köztük nem kevés romával…)
    Na nem fontos válaszolni,inkább emészteni!

  • A nagyon okos HunCanada!

    Csak halkan jegyzem meg,hogy Romániában most 15 %-kal emelték a nyugdíjat és több lépcsőben magas emelés lesz „majd”(40 %,de lehet,hogy összesen 70%)de nem most egyszerre,és AKKOR érik el majd el a jelenlegi itthoni nyugdíjakat!
    magyar nyugdíjakat!!!!!
    Engem nem csak a buta hiszékeny,tájékozatlan embereket tudja megetetni a hazug
    uszításával……
    Na mára (és összességében is) elég volt magából!
    Most jó film jön,nem érek rá!

  • A reklám alatt!

    Kenny az rendben van,hogy neked a fizetésed,a nyugdíjad sem számít?akkora tartalékod van…?
    Ha ennyire szíveden viseled a szegények sorsát(ami nagyságrendekkel kisebb mint állítod) akkor adakozz,jótékonykodj,mint én!
    Nekem becsületes munkából,és képzeld amikor a fiammal otthon voltam,akkor sem a szüleimből éltem,és amikor vezető állásban
    voltam,másodállásban vállaltam plusz munkát!
    Ami az orvosokat illeti ugye évek óta nagy 20-30 %-os fizetésemelést kapnak….aztán én soha nem tüntettem sehol,csak megvan a véleményem róluk,meg ugye ezentúl szankcionálják a hálapénz elfogadását,amit sok orvos a szegény emberektől is elfogad,sőt elvár!
    Amúgy az itteni uszító hazudok nem tudnak a fejenre koppintani,csak lebőgni!
    Itt többeknek nem csak Orbán de Boda fóbiájuk is van!
    Na jót rögögtem rajtad!

  • Persze vannak rendes tisztességes orvosok is tóbbel is kacsolatban voltam,akik nem kértek és fogadtak el soha pénzt,de
    volt akinek önként adtam,vagy ajándékot vittem,mert jó orvos és
    jó ember!

  • Kenny,

    vedd figyelembe, hogy Boda fogalmi zavarral küszködik, sok mindent nem tud értelmezni, így fordulhat elő, hogy iskolapénztárosi beosztását gazdasági igazgatónak értelmezi.
    ám, ha mégis, ismerve az állami, önkormányzati iskolák alkalmazottainak bérezési színvonalát, az se képes átlagon felüli nyugdíjat eredményezni. de mivel a 130.000-es átlagnyugdíjtól a 131.000 is magasabb, nyugodtan állíthatja, hogy átlagon felüli a nyugdíja.
    igaz, mivel beteg – ő mondta, nem én (nem az elmeállapotával foglalkozom)- valszeg sokat elvisz a gyógyszerei kiváltása, így aligha képezhet tartalékot.
    persze, kit tudja, mit is jelent nála a tartalékképzés.

  • Boda
    jan.20. 4:04

    „Amúgy a szélhámos Karácsony már 2019-re ígért a nyugdíjasoknak
    20 e/FT-ot,ehhez képest idén sem kapjuk meg,végre közölte…..
    Na ez nem baj?TV-ben szórólapon is kötelezettséget vállalt…
    Költse patikára….! A sok kis hiszékeny nyugdíjast megetették!”

    ————————————–
    Te pl mi vagy, ha nem egy kis hiszékeny, a jelek szerint „megetetett” nyugdíjas? Hiszen sokadszorra reklamálod, hogy Karácsony aki 2019 okt.13.-án választatott főpolgármesterré, még mindig nem küldte el a nyugdíjasoknak az „ígért” 20 ezer ft. -ot. (!)

    1. Nem tudom te mit „őrjöngsz” (saját kifejezésed) hiszen állítólag „szép nyugdíjad” van, nem szorulsz rá – Karácsony meg a rászoruló kisnyugdíjasoknak ígért 20 ezer ft. fűtés hozzájárulást, így bőven elképzelhető, drága Mariska, hogy te mindebből kimaradsz, sok mással egyetemben, mert nem tudjuk hol húzzák meg a határt a hivatal döntéshozói.

    2. Ha egy főpm. -t hivatala elnyerése után beiktatnak, nagy valószínűséggel nem lehet az első dolga a különböző címen történő kedvezmények folyósítása, ami addig nem szerepelt a kifizetések között. Te mint volt „gazdasági igazgató” bizonyára hallottál már olyat, hogy éves költségvetés? A 2019-es költségvetésben tehát aligha szerepelhetett ilyen jogcímen bármiféle beállított tétel, tekintve, hogy K.G.-t csak október közepén választották meg – Tarlóstól meg addig sem kaptál semmit, tehát nem arról van szó. hogy egy már bejáratott gyakorlatot, ismétlődő, éves kifizetést állított volna le Karácsony! Érthető?

    3. Ha valóban érdemi posztot töltöttél be gazdasági téren, akkor pontosan tudnod kéne, hogy „kötelezettség vállalást” nem elhangzott TV nyilatkozatokban tesz egy felelős vezető várományos, pláne nem szórólapokon! Ott és akkor max. szándéknyilatkozatot tehet, egy általa tervezett kedvezmény bevezetése szempontjából a saját főpolgm-i ciklusa idejére.
    A 2019-es évet tehát nyugodtan elengedheted, a 2020-as évből meg mindössze 3 hét telt el – miről késett le az új főpolgármester?

    A napokban épp azt ragoztad, hogy Kenny is Tüske „felveszik” a kormány ( értsd Orbán) által folyósított „nyugdíjemelést” a fóbiáik ellenére. Ebből kiindulva, te az általad szélhámosnak, jellemtelennek, aljasnak titulált Karácsonytól elfogadnád, azaz „felvennéd” a 20 ezer ft.-os fűtés hozzájárulást, mikor nem is vagy rászorulva? Ez a pénz ugyanis nem „jár” mint a nyugdíjak esetében az értékmegőrzés okán számfejtett százalék, hanem adható bizonyos kondíciók figyelembevételével!

  • Besancon
    2020 január 22
    5:50 de.

    Hogy rikácsol a hülye banya.
    Az persze nem zavarja hogy imádottjának kormánya az elmúlt tíz év alatt minima kalkula két milliót vett ki a zsebéből.

    (A vissza nem adott 13.-ik havi nyugdíj, amit Bajnaiék csak arra az időre vontak meg míg a válság levonul, az meg már UGYE rég levonult, továbbá a mindenkori inflációnak kb. nyolcadával-tizedével emelik a nyögdíjjakat. Mindez nem érdekli a bolond vénasszonyt.Ha az idiótájának van mondjuk 150 ezer nyugdíjja, akkor meg lett károsítva minimum két millió Forinttal 10 év alatt. De ez nem érdekli mert jól él amint mondja.)

  • Boda Marcsi
    2020 január 21
    3:56 du.

    Ne hazudjál.
    Te csak ELVETTÉL egész életed során másoktól.
    Munkát, jövedelmet, mindent.Te a társadalom parazitája vagy.

  • Boda Feledékeny vagy. Én egy ingyenélő selyemfiú vagyok, te mutattál rá már sokszor. Romlik vészesen a memóriád kedves. Szeded Te a gyógyszereidet rendesen? Ne hanyagold el!
    Tudom nehéz elhinni, de jótékonykodunk. Nem sokat, de havi 15-20 eurót adogatunk iskolai gyűjtőknek, évente fizetünk egy csacsimenhelynek, fizettünk a BFZ-nek, és egy házimozi rendszert ajándékoztunk a helyi ifjúságiháznak. Használt (nem elhasznált) hangdobozaimat elküldtem ajándékba Svédországba egy barátomnak. Ha cserélünk valamit a házban ami soha nem elhasznált, azt ingyen meghirdetjük. Miutám nem vagyunk Soros, így nekünk ennyire futja. Látod, egy „libsikomcsi” nem is olyan gonosz mint Orbán hirdeti.
    Igen, szerencsére nekem a nyugdíjam sem számít, aprópénz. DE JÁR, mert megdolgoztam érte. A pénzemmel meg azt csinálok amit akarok, az enyém. Jár, és nem Orbántól függ.

  • Besancon!

    nagyot alakítottál…..

    ‘1/KARÁCSONY egy amnéziás,jellemtelen idióta(!!)aki ugye MINDEN
    nyugdíjasnak ígérte a támigatást,(a nyugdíj mértékétől függetlenül!!!! még 2019 ben….2020-ban sem kaptuk meg….most a mai hírekben meg nyilatkozott,hogy a klímavédelem miatt nem fizet….(ennyire terhelt)ugye senki ne fűtsön?….talán ő is
    hideg szobában ücsörög,amúgy ugye a klímavédelmet nem a nyugdíjasok veszélyezteteik?
    2/Fedezet meg ugye akkor is volt?….de 2019-re már neki kellett volna betervezni a csókos alpolgármestererk,képviselők fizetésemelése helyett……amire volt fedezet?……
    3/Aztán én mint gazdasági igazgató úgy vállaltam fizetési közelezettséget (rendeletem meg munkákat),ha biztosítani tudtam a keretet! világos?…….
    4/Amúgy próbálj gondolkozni ha nehéz is(azzel nem vagy itt egyedül…) egyértelműen közölte,hogy 2020-ban sem fizet(3hét?.)egész évben!!!!!!!!!!
    5/Ez az ember ugyanolyan hazug,jellemtelen és még hülye is,mint
    a mai lecsúszott ellenzék
    6/főleg a kisnyugdíjasokat sajnálom,akik hittek neki,akiket átvert,én eddig is és ezután is símán kifizetem a rezsimet!!!!!
    és egy percig sem hittem neki,nem szavaztam rá,de ugye elvárható lenne,hogy pártszimpátiától függetlenül fizessen?…

    Na próbálj meg tájékozódni hiteles forrásból,melőtt idétlenségeket írsz,vagy inkább maradj szépen csendben…és a hozzád hasonlók is…!

  • Helyesbítés: elírtam 2020-ra már neki kellett volna betervezni!

  • Besancon!

    Egyébként Kennynek és HunCanadának írtam előzóleg választ,de jó,hogy Tüskét is megemlítetted…..akik veled együtt hasonló szinten vannak,az ő szavaikkal élve „sötétségben”……

  • Ille István Bár csk fogalmi zavarokkal küszködne. Sokkal nagyobb ott a baj. Azért ha belegondolsz, a radirszámolás komoly feladat. Lehet azzal akadályozta meg a gaz libsikomcsik terjedését, hogy elszámolta szándékosan magát a radírokkal. Több van Földön és égen…..

  • Boda!

    A nyugdíjat nem Orbán adja. Nem is a Fidesz. Régebben sem például Gyurcsány vagy Horn adta.

    Egyébként mint hajdani „gazdasági igazgató”, érezhetne annyi belső kényszert, hogy elküldené saját magát mondjuk egy 12 hónapos továbbképzésre. Ennek sikeres befejezése után újra hozzászólhatna, akkor talán nem írna ide épületes marhaságokat. „Oszt jó napot!”

  • Kimaradt!!!!
    Egyébként annyira amnéziás,hülye Karácsony,hogy amikor a mai interjúban(TV-ben) „örült”,hogy meghívták és közölte a riporter,hogy ez már régebben is megtörtént,levél,sms….amire nem reagált…még azt is megírták neki,ha a riport ideje nem felel meg,akkor egyeztessenek mikor ér rá?……
    Na akkor nem reagált!…….

  • Boda Marcsi
    2020 január 21
    3:00 du.

    Marcsi ebben a diskurzusban az irreleváns, hogy mikor érik el a román nyugdíjak a magyart, ezt csak példának (tudja mi az, hogy példa?) állítottam mint a nyugdíjemelés és szintertatás fogalmak összevetésére és szemléltetésére.

    Egyébként igen, idén utoléri a minimális román nyugdíj a magyart ezzel a többlépcsős emelkedéssel. Miközben a magyar kormány továbbra is támogatja az erdélyieket bőséggel óvodásoktól a nyugdíjasokig. Mondom ezt úgy, hogy félig székely vagyok édesanyám oldaláról, temérdek ismerősöm lakik ott jelenleg is. Ők is elmondták, hogy a támogatások miatt szavaznak Orbánra, egyébként pedig hátuk közepére nem kívánják Magyarországot, hiszen jól élnek Romániában immár.

    Szóval Marcsi, érti az emelést és az inflációkövető szintentartást? Ha úgy tetszik azt is kérdezhetem, hogy érti a 2,8% és a 15% (ill 40% valamint 70%) közötti különbségeket? Kétlem, mert ha előző kettőre sem értette meg, akkor továbbra is ostoba maradt, ahogy látom leírásából.

    Visszatérve még egy kicsit a kérdésre, Romániában 15%-ot emeltek most szeptemberben és 40%-ot jelentettek be tegnap. Ott is egy Orban a miniszterelnök, de legalább nem népbutító, populista tolvaj:

    „A nyugdíjak a gazdasági folyamatoktól függően 40 százalékkal nőnek szeptembertől – jelentette ki Ludovic Orban román miniszterelnök.”

  • Boda Marcsi
    2020 január 21
    11:50 de.

    Marcsi most komolyan belehazudik immár sokadszorra a valóságba?
    2018. novemberében diskurált arról, hogy az összlakosság 8,2 millió fő.

    Itt van egy screenshot ( azaz a gyengébbek kedvéért, vagyis maga miatt egy pillanatkép.) arról amikor szintén be akarta bizonyítani, hogy többen vannak (és akkor egyébként mi lenne, attól maga még földsötét, minden nap bizonyítja) Klikk:

    https://imgur.com/Mjqjbuk

    – ha saját magát is átveri és nem hisz magának, akkor menjen vissza nézze meg az egész diskurzust. De hogy még szemrebbenés nélkül idehazudja, hogy nem mondott olyat.. Nem tudom még hány bőr van az arcán. Tényleg az, hogy ostoba arról nem tehet, de a hazudozásai (a gyűlölködéseivel együtt) az a legalja kategória.

  • Boda Marcsi
    2020 január 21
    12:34 du.

    Köszi, hogy ismerteti kik azok akik szavazhatnak. Nahát, tényleg? 😀
    Pont ez a halmaz aki tételesen is elment és szavazott, azok közt sincs többségen a maga Istene, bizonyos V. Orbán. Csak a Parlamenti ülésekre tették le a seggüket nagyobb arányban, azaz a mandátumra igaz. De maga nem arról beszél, hanem arról hogy az emberek körében! Azaz HA-ZU-DIK!

    Aztán ön azt írja, teli vannak a börtönök.

    Érdekes, mert a kormány azt hazudja, hogy folyamatosan csökken a bűnözés. Ezzel szemben azt is mondja, hogy egyre többen vannak a börtönben, illetve a statisztika.

    Na most Marcsikám, hogy oldja fel ezt az ellentmondást? Még egyszer: A kormány szerint egyre kevesebb a bűnözés. Ön és a statisztika pedig azt mondja, hogy teli vannak a börtönök és folyamatosan növekszik a fogvatartottak létszáma.

    Na ezt magyarázza meg, úgy hogy ne csináljon magából hazudozót, és közben védje meg a kormány állítását is.

  • Marcsi!! 😀

    „Amúgy értelmes és hiteles emberekkel szeretek vitatkozni,de ugye itt kevesen vannak,és jobb dolgom is van!
    Pá!”

    Hová siet? ha olyan rossz itt magának, akkor nem lenne itt. Miért tagadja?! De hát itt van, nekünk meg jó anyagot szolgáltat arra, majd 10-20 év múlva, hogy milyen volt egy tipikus elvakult, könnyen bepalizható, a propaganda média szavait egy csepp fenntartás nélkül lenyelő szavazógép.

  • HunCanada Egyébként elképzelhető, hogy csökkent a bűnözés, mert az EU-t kihasználva a bűnözők is kijárkálnak. A zsákmány is euróban van, a börtönök is jobbak, megéri nekik. Azért a ” szegény” kisebbséget nem kell annyira félteni.