Az orbáni kereszténydemokráciáról

2020 február 3 10:18 de.88 hozzászólás

Jan Werner Müller, aki az oxfordi egyetem professzoraként merészelte górcső alá venni Orbán illiberális kereszténységét, egy cseppet megvakarta magát a kereszténydemokráciát is: az emberek a kereszténydemokrácia nevében csatlakoztak a nácikhoz, a hidegháború éveiben is a kereszténydemokrácia nevében üldözték az istentelen kommunistákat, nem ismerik el a pluralizmust, sem a kisebbségeket, sem a másságot, a vallási révületen kívül nem látnak más üdvözítőt. Véleménye szerint Orbánt soha nem érdekelte a kereszténység, se a demokrácia, az ő hite a hatalom birtoklása.

Ám véleménye szerint vagy kereszténydemokrácia van, vagy illiberális demokrácia, a kettő egymásnak ellentéte. Egy igazi kereszténydemokrata elutasítja a soviniszta nacionalizmust, ami Orbán eszmerendszere. Habár fel van függesztve, neki áll feljebb, és zsarnoksággal, a népek rabszolgaságba taszításával vádolja az Uniót, miközben otthon a jogrendet és a demokráciát is szétverve a kereszténydemokrácia egyedüli védelmezőjének kiálltja ki magát, és kijelenti, hogy azok, akik őt vádolják, eladták magukat a liberalizmusnak és Soros kottájából játszanak. Senki ne gondolja, hogy az EPP és a Fidesz (Orbán) konfliktusa politikai jellegű, nem, kérem, mindez csak Orbán hatalmi törekvéseiről szól.

Node, lássuk, hogy a kereszténydemokrácia hős és egyetlen védője milyen is valójában. Első sorban magabiztos, hiszen ő Európa DNS-ének hordozója, valamint az egyedüli, aki Európa jövőjét illetően tudja a tutit, és ismeri a helyes irányt. Mindezt – ahogy Müller is felismerte – korlátlan hatalomvággyal és autoriter működéssel ötvözi. Márpedig minden kontroll alól kiszabadulván gátlástalanul uralkodik mások felett, szabadon dönt bárki sorsáról. Na persze, ez egy állapot nála, ami meglehetősen eltorzítja személyiségét. Elhiszi önmagáról, hogy tévedhetetlen, csalhatatlan és felülmúlhatatlan, ezért vindikál magának minden jogot a mindenfeletti döntésekhez.

Hogy a tükör ne is mutathasson mást, nyaloncokkal, hízelgőkkel veszi magát körül. Nem tűri a kritikát, nem tűr meg maga mellett – de pártja soraiban sem – olyat, akinek önálló gondolata van. Hataloméhsége mellett evidenciává vált, hogy kapzsi is lett. Őseinek génjeit le se tagadhatja. a paraszti kapariság, gyarapítási vágy uralja mindennapjait. Na persze, gondosan vigyáz arra, hogy személyes érdekei rejtve maradjanak, arra vannak a strómanjai, rokonai, iskolatársai. Híveinek köszönhetően – némi csalással és törvények testre szabásával – sikerült olyan embert mindenki fölé helyezni, akinek a hatalom gyakorlása nem teher, hanem életcél, aki hatalmának megtartása érdekében képes bármit – akár az ország jelenét és jövőjét – feláldozni, aki nem ismer se istent, se embert. Eltapos mindenkit, aki úgy véli, nem jó irányba mennek a dolgok. Aki meg nem tudja elviselni a harsogó, gyűlölettel teli, a valóságtól elrugaszkodott kormánypropagandát, az vagy kussoljon, vagy kívül tágasabb, takarodjon, míg megteheti!

George Washington egy cseppet nagyobb formátumú ember volt, mint a Shorty, ám nem szállt fejébe a dicsőség, nem élt vissza hatalmával. Elnöki ideje alatt terhesnek érezte a népszerűséget. Kijelentett: „Inkább vagyok a farmomon, minthogy én legyek a világ ura.” Orbánnak nincsenek ilyen skrupulusai. Hatalomtechnikailag mindezt, természetesen a kereszténydemokrácia jegyében teszi, hiszen annak ő a legfőbb képviselője.

Azonban az orbáni kereszténydemokrácia nem éppen hagyományos. A valódi kereszténydemokraták ugyanis aligha törekednek a nem éppen dicső múlt restaurálására, az ellenzék megbénítására, a Parlament cirkusszá silányítására ( a Fidesz képviselői gondolkodás nélkül megszavaznak mindent, amit eléjük tesznek, akkor is, ha fingjuk sincs arról, ami benne foglaltatik). Az alapvető szabadságjogokat, mint sajtószabadság, tanszabadság, a tudomány és művészet szabadsága, ügyesen leépítette. Na persze, ezek mind-mind veszélyesek Orbán autokráciájára. De semmi vész, erre valók a törvények, amiket az orbáni vezérfonal mentén engedelmes csinovnyikok meg is szövegeznek.

Orbán, aki törvényhozóként egyben ítélet végrehajtó is, 2011-ben megfogalmazta, és mindjárt alapizébe is foglaltatta, hogy Magyarország népének nincs joga a köztársasághoz, az emberi méltósághoz, a tanítás és tanulás, a kutatás és a művészet szabadságához, a boldoguláshoz – kivéve azoknak, akiknek ő megengedi – valamint a hosszú, és tisztességes élethez. Hogy minden simán menjen, a csalhatatlan vezér utasítására sorra születnek az ezeket szabályozó, és ezekre kiható törvények.

Mindehhez járul a Nép Atyjának a karmelita kolostorból kialakított Sasfészek (vagy Turulfészek?)
ablakaiból kitekintve látott múlt, amit sikeresen és országszerte épít újjá. A trianoni lövészárok szépen mélyül, ő pedig messze hangzóan, hősiesen védi a kereszténydemokráciát.

Mármint, az orbánit.

88 hozzászólás

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves Nem Kedves Ille István úr!

    Idézve önt: „Orbán, aki törvényhozóként egyben ítélet végrehajtó is, 2011-ben megfogalmazta, és mindjárt alapizébe is foglaltatta, hogy Magyarország népének nincs joga a köztársasághoz, az emberi méltósághoz, a tanítás és tanulás, a kutatás és a művészet szabadságához, a boldoguláshoz – kivéve azoknak, akiknek ő megengedi – valamint a hosszú, és tisztességes élethez. Hogy minden simán menjen, a csalhatatlan vezér utasítására sorra születnek az ezeket szabályozó, és ezekre kiható törvények.

    Mindehhez járul a Nép Atyjának a karmelita kolostorból kialakított Sasfészek (vagy Turulfészek?)
    ablakaiból kitekintve látott múlt, amit sikeresen és országszerte épít újjá. A trianoni lövészárok szépen mélyül, ő pedig messze hangzóan, hősiesen védi a kereszténydemokráciát.

    Mármint, az orbánit.”

    Ugyi tudja, hogy mindebben a halandzsában egy igaz szó és egy igaz gondolat se tettenérhető, csupán egy átkos rossz gondolkodás. Ettől eltekintve, mivel soha jobb működő országirányító rendszer megalkotására nem voltak képesek Ille István és ragyogó szellemű eszmetársai, így nem is nagyon van miről beszélni. Viszont megalkották és támogatják az jelenlegi libsi EU-t, amitől joggal lett hányigere a demokráciára mindig igényes angoloknak! Ezek vagytok: gyomorfogató felforgatók értelmes célok és kilátások nélkül, hangzatos szlogenek melletti pusztítók, ítéletvégrehajtók… és van képetek még másra mutogatni! Hányinger.

    http://magyarforum.info/cikk/9192/Brit-filozofus,-teologus:-minden-kulturat-fenyeget-az-EU-liberalis-abszolutizmusa/?fbclid=IwAR2SPoRVdaI1meCqP9YNIakm4w31Y4fvgMDIx-mJMkR4oTp4auhsRnP88Cw

  • Tökéletes látlelet. Az igazi baj, hogy mi isszuk a levét.

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 február 3
    11:12 de.

    😀 😀 😀

  • Orbán a szocializmusban nőtt fel, neki mind a demokrácia, mind a szabad piac, mind a valódi verseny totálisan idegen dolog, ő a feudalizmusban, a hűbéri viszonyokban, az államkapitalizmusban hisz. (Pesti Bulvár). ráadásul egy kapari, bugris paraszt.

    kell még valamit mondanom, Ildikó? 😛

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 február 3
    11:12 de.

    azt javaslom, hogy ne tartsa vissza, nyugodtan hányjon. egyre azért kérem: decensen tartsa utána a szája sarkához brüsszeli csipke keszkenőjét. a lényeg, hogy brüsszeli legyen 😀

  • 1) „Orbánt soha nem érdekelte a kereszténység…”
    Valószínűleg igaz. Orbán (Semjén, stb.) „politikai keresztény” ami önmagában semmit nem jelent. Több keresztény püspök zsidó származású de a lényeg, hogy a krisztusi tanokat hirdesse.

    2) „Magyarországon az is keresztény, aki ateista” (mondta egy katolikus főpap – mínusz zsidó felebarátaink-:)

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 február 3
    11:12 de.

    Az írni-olvasni alig tudó
    bunkókára megint rágyött a szómenés 😀 😀

  • JFS!

    Vagy azért berzenkedsz, mert a cikkből nem értesz egy mukkot sem, vagy pedig azért, mert nagyon is érted, miről van szó, és tele van a gatyád attól, hogy igaz. (Hányinger ellen pedig vannak gyógyszerek is, jelen esetben széles választék van kulturális gyógyikákból; uccu neki, kutasd fel őket!)

  • Ille!

    Orbán ugye keresztény(református) ezt mindenki tudja,meg azt is,hogy már a koránál fogva sem lehetett köze a nácikhoz…amúgy évek óta,ma is jó kapcsolatot ápol az itthoni zsidó egyházzal,(Izraellel is)a rabbikkal,ő vezette be a holokauszt emléknapot…!Mellesleg támogatja a kisebbségeket,sőt a romákat is, már akik megérdemlik és dolgozni akarnak…
    Amúgy teljes sajtószabadság,szabad véleménynyilvánítás van és ugye az ellenzék felé csupán jogosan reagál……akiket nem üldöz senki minden párt működhet!

  • Jurásek Fábián Sebestyén Te sem láttál még angolt. Ha láttál volna egyet is, nem beszélnél ilyen butaságot.
    Bár történelmet tanulhattál volna, ismerhetnéd a módszereiket, ami fegyverrel kezdödik és végződik. Igaz, közben van egy szekérnyi hazugság, zsarolás.
    Demokráciájukra jellemzö a népszavazások tiltása. Ugye viccnek szántad ezt az „érvet”?

  • Orsós Elemér

    Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 február 3
    11:12 de.

    Emmanuel Macron joggal félhet egy indulófélben levő lavinától, az ő keze legalább úgy benne van a Brexitben, mint Merkelé, Junckeré vagy Giuseppe Conteé is.

  • Göllner András

    @ Boda

    „Orbán..évek óta,ma is jó kapcsolatot ápol az itthoni zsidó egyházzal,(Izraellel is)a rabbikkal,ő vezette be a holokauszt emléknapot” Már csak azt várom mikor csinál a börnyéből zsidót, ekumenikuskám.

  • Nekünk egyszerű Embereknek, magasiskola a politika és az újságírás – de nem vagyunk hülyék, ma már tudjuk, tudjuk azt, hogy a kereszténynek nevezett borzalom, inkvizíció – tol még borzalmasabb – ezt utánozva a szekta tevékenysége – gondoljunk csak a rabszolgaság intézményére – az indiánok majd nem teljes kiirtására, forradalmakra, Napóleonra – és stb. hasonlóra… Hirosimára – Nagaszakire DREZDÁRA A VILÁGHÁBORÚKRA!
    Kedves Ille úr, hiányoltam tollából, a felismerésen túl a konkrét leírást – hisz arra én is rájöttem, hogy az orbáni múltkori tüntetés zsidó ellenes volt müller mázba bujtatva!
    Kimondottan sértve érzem magam, hogy e cikkébe – tollát nem kapat el az inger a friss óriási felháborodást keltő orbáni kereszténydemokráciájában egy állami fegyveres baba elrablása – ami előre vetíti egy újabb tiszaeszlári pert és eredményét!
    A legelső hozzászólónak pedig közlöm – orbáni uralom is törvénytelen mint az összes istentelen köztársaságok!

    és , hogy orbánt is idézem:
    az igazságszolgáltatásba vetett bizalom nagy érték egy demokráciában, és eddig ebben nem álltunk rosszul.

    Túl azon, hogy mi a jogi helyzet, meg mi a gazdasági helyzet, az nagyon fontos, hogy minél kevesebb olyan ügy legyen, ami sérti az emberek igazságérzetét…”

    Befejezésül: valószínű kifogják moderálni ezt is – mint mindig ha ilyet és hasonlót írok álláspontomként – de higgyék el – de inkább tudják – ennek semmi értelme, ha két túlélő faj kezdetektől mai napig egymást marja írtja – mert sajnos ma HAZÁM EZEKNEK A KÖZTÖRVÉNYES BŰNÖZŐKNEK A GYARMATA, ahol dúl a magyar irtás – SEGÍTSÜK EGYMÁST A TÚLÉLÉSBEN!

  • Mint a „Nagy Ille” elvakult rajongója, ajulattal iszom minden szavát…
    – Mint Orbán egyetlen életrajz írója, természetesen, és rangbeli parnere betekintést enged eme férfiú lelkének legféltettebb bugyraiba…
    – Mindenesetre, Orbánozás nála, megjelenés, önmegvalósítás, és kitárúlkozása egyfajta mentális nyomorúságnak – amihez ezúton kívánok Neki „erőt egészséget”…

  • Kedves Szerző! Hetek óta most először tudtam egy politikai cikket itt a KMH-n élvezni. 😀

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves nem kedves Ille István úr!

    Az ön és fajtája saját magából indul ki, így bután azt gondolhatja, hogy mindenki olyan sekély gondolkozású és ballibsi, mint pl. Ille István… A világ szerencsére ennél színesebb és Orbán Viktor sem egy „Vezér”, csak egy jókor jött jó képességű politikus, aki azért sikeres mert egy hullámhosszon van a jelen kihívásaival és azokra rendre helyes válaszokat tud adni. A társadalom ezt termelte ki magából védekezésképpen az ön fajtája ellen… Az tehetségtelen Ille István félék meg tehetetlenségükben mindenre képesek, még arra is hogy ártsanak, árulói legyenek Magyarországnak és Európának egyaránt, hiszen nekik nincsenek elveik, értékrendjük is csak egy hamisítvány, csak hamis szólamaik vannak és nagy-nagy markuk az árulóknak járó baksisért…

  • Göllner!
    lgnagyobb bánatára se Orbán,se a többség,se én nem zsidó és ugye megmaradunk a keresztény hitünknél….Ugye ez nem bűn??….és muszlim hitre sem kívánunk váltani…..
    Amúgy annó a sok zsidó keresztelkedett meg,tért át,amit teljesen
    megértek!
    Aztán remélhetőleg több nem keresztény( így maga is?)talán képes felfogni,hogy a zsidók között is akadnak „kissé terheltek”….bár a többségük okos,és nem állít hülyeségeket……..!

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 február 4
    9:08 de.

    ” Két FAJTA ember van:Az egyik két részre osztja az embereket, a másik pedig nem”…../Mörfi/

    Te melyik FAJTÁHOZ tartozónak érzed magadat ?

  • id Kiss László
    2020 február 3
    11:07 du.

    Amit ide leírtál annak se füle se farka

  • Kenny:

    Ez a Jurák-gyerek egy echte idióta.
    Halványlila fingása sincsen a Világról,
    de azért az észt ossza…akárcsak a félkegyelmű Boda.

  • Miklós bá’
    2020 február 3
    2:06 du.

    Hányinger ellen legjobb gyógyszer ha a páciens jól kihánnyja magát.Akár „szellemi” értelemben is.

    De ez a lényegében analfabéta Jurásek miért pont ide ökröndözi a bűzös baromságait? Van épp elég olyan oldal ahol beveszik az ilyen mocsokságokat. Momentán dagonyáznak a szarban.

    Mérhetetlenül nagy pofátlanságnak kell ahhoz lennie valakiben, hogy olyan helyekre okádékolja a mocskát ahol undorodnak tőle. De nem adja fel, semmi áron sem. Csakúgy mint a másik idióta, bizonyos OIM*

  • úgy látni a harcálláspontok változatlanok ! A ” libsik ” ragaszkodnak álláspontjaikhoz , de Jurásek Fábián Sebestyén szavaira áhítozva figyelhetnének ,mert világos szavai elférnének művelt koponyáikban. De ha nem ? Nem tuják mit veszítenek !!!
    kimondottan barátságos üdvözlettel

  • Slapaj, Jurásek Fábián Sebestyén, imádni valók vagytok…

  • tóth péter
    2020 február 4
    1:26 du.

    De csak te látod úgy.
    Az meg mitse számít.

  • Göllner András

    @ Boda

    „muszlim hitre sem kívánunk váltani”

    Magát sittre kellene váltanyi….

  • Göllner András

    @ Almási

    A Sebestyén sebes tény. Én nem simogatnám.

  • slapaj
    2020 február 4
    2:47 de.

    :D:D:D
    ember, küzdj, és bízva bízzál!

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 február 4
    9:08 de.

    csak azt adhatom, mi lényegem…
    amúgy n+egyedszer kérem, személyeskedés helyett cáfoljon, érveket sorakoztasson fel, de teljesen eredménytelen. maga, kicsi huszár, annyira jelentéktelen, hogy válaszra se érdemes. beállhat slapaj mögé a sorba. javaslom, jó szorosan, hogy mindketten élvezhessék 😛

  • tóth péter
    2020 február 4
    1:26 du.

    harcálláspont = a frontvonalban, harci zónában levő katonaszakmai vezetési pont, pl.ezred, dandár, hadsereg tagoltságban.
    áhítozni a franc se áhítozik annak az agymosottnak a szavaira, gondolom, inkább áhítatot akartál írni (annak legalább lenne valamilyen értelme).
    elárulnád, milyenek a sötét szavak? miért is kellene figyelni JFS bármilyen szavára? hol is jegyzik ezt a macskajancsit?

  • Itt Kanadában a szélsőségesen liberális elveket valló Trudeau-kormány olyan intézkedést akar bevezetni, aminek értelmében minden hírportálnak kormányzati engedélyre lenne szüksége a működéshez.
    – Ezt a kommunikációs csatornák megújításának keretében vetették fel, a felelős miniszter pedig nem érti, mi ebben a nagy dolog.
    – Az állampolgárok a közösségi médiában több esetben is felszólaltak az intézkedés ellen, mert szerintük ezzel veszélyben lehet a sajtószabadság… ha csak olyan portálok kapnak engedélyt amelyek a jelenlegi kanadai kormány elvárásainak megfelelnek

  • nehéz az élet! nem könnyítik meg a magukét a JFS-féle csőlátók, a slapaj-féle szellemi fölényben élők (csak tudnám, hol hordja?), a Boda-féle szűkített szókincsű észlények, a toth péter-féle szövegértési gondokkal küzdők 😀
    nem is értem, miért erőlködnek? illetve, mégis: pótcselekvés. kutyájuk nincs, hot oldalba téríthessék, a feleségük leordítja a hajukat, a gyerek visszapofázik, hát itt élik ki magukat 😀

  • Almási Alma
    2020 február 4
    7:25 de.

    bezzeg, ahogy olvasod, mások nincsenek ennyire elragadtatva tőle 😀 szokás szerint csak személyeskednek konkrétan hozzászólni nem tudnak. ez igazolja, hogy valamit jól csinálok 😀

  • slapa

    Mit nem mondasz?!

    „…ha csak olyan portálok kapnak engedélyt amelyek a jelenlegi kanadai kormány elvárásainak megfelelnek…ezzel veszélyben lehet a sajtószabadság…”

    ps: hahaha

  • slapaj
    2020 február 5
    5:51 de.

    A múltkor azt méltóztattad állítani hogy már itthon vagy.
    Akkor viszont neked a Kanada az nem ITT, hanem OTT !
    Vagyis esmégcsak hazudtál, amint az már nálatok szokás,
    „valós híreket továbbító média-szakembereknél”.
    Úgy hazudoztok hogy már észre sem veszitek hehehehe

  • Boda :

    „Muszlim hitre sem kívánunk báltani”

    Naa csak lassan a testtel..Amijónagyurunk már ott ül a
    Türkmén Tanácsban, igaz egyenlőre szavazati jog nélkül.
    Ha meg akarja szerezni azavazati jogot
    (minekután kilépteti a félnótás mogyorik országát az Európai Únióból, ha már majd nem jön onna a zsé)
    akkor muszlimmá kell tennie a félnótás magyarok jelentős hányadát.
    Igen kedveském, ebbe a körbe te is bele tartozol 😀 😀

    Neked úgyis mindegy , mondom hogy miért :

    1 nincs swmmiféle „hited”
    2 a gerinced gumiból van
    3 mindig a hatalmonlévők seggé..kezéből etted a morzsákat

  • Göllner!

    Piszok szellemes volt …..mint máskor is,ugye magát sem vágják
    sittre, amiért megmarad zsidónak(!),vagy esetleg ateistának?
    Esetleg „fentről” szóltak,hogy át kellene térni moszlim,mohamedán..hitre a keresztényeknek,hogy az EU.,Gyurcsány,N.P és a magához hasonlók elégedettek legyenek…?!
    Na kár volt megszólalnia…..!

  • Göllner!

    Mellesleg én(a családunk)nem disszidáltam sehová 56-ban,nem volt rá szükség,nem kellett visszajönni,majd „visszidálni”……és itthon ugye a keresztények voltak és vannak többségben,meg lesznek is ……az EU.és egyes itthoni migránsimádóíval igyekezetével szemben!!!!!!

  • Geyza!

    Nekem veled ellentétben szerencsére van hitem,gerincem és még eszem is!!!!!!!!!!!!!
    Azt meg ,hogy Orbán hol,kivel és miért is találkozik,ugye a te elméd nem fogja fel…..majd legközelebb engedélyt kér a baloldaltól,meg a hozzád hasonlóktól…..!

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves nem Kedves Ille István úr!

    Nem kell magát értetlennek (hülyének) tettetnie, mert idézve önt: „csak azt adhatom, mi lényegem…”. Ha én szókimondóbb lennék letiltanának. Aki annyira olyan, mint Ille István az sajnos az értékrendem szerint „kártékony” Magyarországra és Európára nézve, tehát nem tűrhető kártékony tevékenysége. Úri hobbiként ezzel foglalkozok, hogy fajtáját – ahogy időm engedi – pellengérre állítsam! Mi ezzel a probléma, hiszen én senki vagyok önhöz képest állítása szerint…Nem gondolja, hogy ezzel engemet sérteget? Szóval ki is személyeskedik itten? Ki a fene maga, hogy kioktasson bárkit? Mi a végzettsége vagy bármely szakértelme az élet bármely területén az alattomos, rosszindulatú írogatáson kívül? Mit tett le az asztalra az életben szellemi romboláson kívül?! Ki a fene maga kérdezem?!!!, aki megengedheti magának, hogy ossza az észt és ne lehessen számonkérni…

  • Érdekes tapasztalatot szereztem ma.
    Tudnivaló, hogy én a magyar történelmi alapismereteimet nem a történelemtanításból, hanem Jókai, Mikszáth, Móricz műveiből szereztem. Ők nagyon érzékletesen leírták a magyar népcsoportok gondolkodását, mindennapos szóhasználtát is. Mindazok a vélemények, gyűlöleti irányok, amelyek ma a mi társadalmunkban megvannak, csak részben fedezhetők fel az ő szereplőik gondolkodásában. Az ő világukban nem volt ilyen kemény kirekesztés, és sok esetben együttérzőbb volt a közgondolkodás – kivéve a „magyarkodást”, mert az hasonló.

    Ma viszont kezembe került egy olyan író (szándékosan nem mondom meg, kicsoda), akinek a regénye a Horthy korszak végén keletkezett. És bámulva és érzékletesen tapasztaltam meg egyes naiv, jámbor figuráinak a gondolkodásában hajszálpontosan a mai megvezetettek gondolkodását. Ott vannak leírva a bodamarcsik, jurácsekfábinsebestyének. Szóval IGEN, a HORTHY korszak átkát viseljük. Nagyon is.

  • Göllner András

    @ Boda

    Félre értettél. Nem a hazáddal, az otthonkáddal a bajom, bige. Az bűzlik idelenn, azt kéne lecserélned. Annak is annyi köze a kereszténydemokráciához mnt annak a felcsútinak.

  • Judith Kopacsi

    Boda, én téged és a hozzád hasonlókat azért nem merném „keresztényeknek” nevezni, ezzel Jézust magát sérteném meg. Egy keresztény semmi esetre sem mondana olyasmit, hogy „migráns simogató”. Ő lenne az első, aki a védelmükre állna.

  • Úgy látom, Chris már meglehetősen únja a semmitmondó, gyűlölködő csevegést, így aztán ritkán olvas benneteket, és ritkán is frissít. Megértem.

  • Na ugye az észlény Mézga Gézának írt észrevételemet,azért nem közölték le,mert ugye a fórum egyik „intelligencs” eszét nem akarták megsérteni….
    Aztán azt is értem,hogy Göllner és Almási a szokásos szintjét hozza,de Kopácsin kicsit csodálkozom….aki ugye nincs képben ,hogy ki is hívő?……meg ugye eddig nem hazudtolt meg: ugye
    bár írtam a migránsokról,de olyat,hogy „migráns simogató” hol,mikor?..sehol!
    Aztán Almási én is unom a gyűlölködést,ami ugye nem rám jellemző,én csak reagálok az ok nélkül gyűlölködőknek,amit itt
    egyesektől sűrüm tapasztalok!

  • Göllner András

    @ Almási

    „Szóval IGEN, a HORTHY korszak átkát viseljük. Nagyon is.”

    Bár csak azt – sajnos az átok ennél sokkal de sokkal terjedelmesebb, mint azt Bíbó is már réges régen leírta ’45-ből visszatekintve. Bibó a ’45 előtti 100 évről beszélt. Asszonyom. Többet kellene olvasnia. Kérem adja ahoz a korábbi 100 évhez, amelyek Horthyt és Szálasit produkálták, az elmúlt 75 év kulturalizálódását. Ezek együttesen termelték ki annak a rendszernek a talpazatát, melyen ma a felcsúti kisvasutas és többmilliós lelkesítői ropják a csárdást, míg a többiek (egy pár kívétellel) bámulják ezt a népitáncot, vagy csalánnal verik a magukét. Azt amit a Boda Marcsi művel idelenn, a talpazat aluljárójában, már ki nem szarja le, bocsásson meg?

  • Boda Marcsi
    2020 február 5
    2:13 du.

    Jó jó, de csak teszerinted.
    Mi, a többség, úgy gondoljuk hogy nics se hited, sem eszed .
    Gerinced lehet hogy van, de gumiból.
    Hajlik balra,hajlik jobbra,attól függően kik vannak hatalmon

  • Marcsikám! Te csak „reagálsz”? Hát ne így reagálj, hanem „szerető keresztény ember” módjára! Ha már annyira büszke vagy erre a tulajdonságodra… Vagy ezt nem tanították meg neked annakidején a hittan órán?

  • Geyza!

    Amúgy egy jó szakmával rendelkező ember (te mint volt tv. szerelő)ma is meg tud élni tisztességes munkából,és nem kell a baloldali pártokhoz hasonló hazaárulással,gyalázkodással,hazug uszítással „próbálkoznia”!

  • Kedves Göllner András!
    Nem ígérem, hogy filozófusokat fogok olvasni – őket még Aquinói Szent Tamással befejeztem. Fizikusnak ugyanis ez egy kicsit árt… 😀

    Most már sajnos azt sem ígérhetem, hogy szépirodalmat akármennyit.

    Az 1919 előtti 100 évről meg csak annyit, hogy nekem nem különösebben ötlik szembe valami nagy, megmagyarázhatatlan anomália a magyarságtudatban. Ott tartottunk, ahol mások, még a Tanácsköztársaságot illetően is. Odáig volt logikus (NEM ideális, csak LOGIKUS) a magyar történelmi folyamat, szerintem. Utána fészkelte, fészkeltették be a magyarság tudatába azt a sok irracinalitást. Szerintem.

    De nem vagyok társadalomtudós, lehet, hogy rosszul látom.

  • De hogy ne hagyjam a fórumot, és az olvasóimat konkrétumok nélkül:

    Amikor a reformkorban felfedeztük, hogy mi magyarok vagyunk, akkor fedezték fel a németek is, hogy ők németek. (Meg az olaszok is, hogy olaszok). A különbség mindössze annyi, hogy a kis német hercegségeket egy nagy országgá lehetett szervezni ezen eszme által, szemben Hungáriával, amit a nemzettudat és a talmi büszkeség szinte rögtön szétdobott a benne élő rengeteg különféle nyelv és kultúra mentén. De hát végül is a gazdag kultúrájú Németország is semmivé vált a XX. század folyamán a nagy történelmi egyesített némettudatban, és maradt Hitler és a nácizmus. Ha azt mondom, német, már senkinek sem jut eszébe Goethe vagy Heine. Hanem Hitler, az igen! Naugye.

    A németek ma is küzdenek, és lassan talán vissza tudják hozni az értékeiket a köztudatba.

    Nálunk Horthy rátett még néhány lapáttal, és hiába a kommunizmus utolsó visszafogott 30 éve, egy rendszerváltás feldobta nekünk ezt a szörnyszülöttet, és most ott folytatjuk, ahol 1945-ben abbahagytuk. Félek, nagy bajok lesznek még ebből…

  • Az előbbi hozzászólásomból nyilván kiderült, hogy én Horthyt sokkal sötétebb figurának gondolom, mint Hitlert. Azt hiszem, Hitler szívvel-lélekkel komolyan gondolta a német kultúrfölényt a többi nemzet fölött, amit tűzzel-vassal biztosítani akart. De Horthy csak egy Antant (politikai ellenség!) által felbérelt tehetetlen, gyenge, hatalommániás ember volt, aki a saját nagyszerűségében tetszelgett, és ezért minden áldozatot kész volt az országra ráerőltetni.

    De lehet, hogy ebben sincs igazam.

  • Judith Kopacsi

    2020 február 5
    12:48 du.

    Göllner!

    Mellesleg én(a családunk)nem disszidáltam sehová 56-ban,nem volt rá szükség,nem kellett visszajönni,majd “visszidálni”……és itthon ugye a keresztények voltak és vannak többségben,meg lesznek is ……az EU.és egyes itthoni migránsimádóíval igyekezetével szemben!!!!!!

    Mea Culpa, Boda, tényleg félreolvastam. Nem Migráns simogatásról, csak migráns imádokról beszéltél. Nagy különbség, úgye? Jézus még mindig forog a sirjában, és azt üzeni, hogy nincs veletek egy oldalon.

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2020 február 4
    1:00 du.

    ” Két FAJTA ember van:Az egyik két részre osztja az embereket, a másik pedig nem”…../Mörfi/”

    Van olyan is aki négy egyenlő részre, mint Tóth Lajos az örnagy urat! 😀

  • Boda Marcsi. Ezt látod készséggel elhiszem. Neked soha nem kell menekülni. Te minden rendszernek aranyat érsz. A „győzzél meg egy kisembert, hogy nagy dolgokat visz végbe, és csodálatos nyugalommal fog akár gyilkolni is érte”
    recept alapanyaga vagy. Amig van egy A4-es lap feljelentani addig neked jó, bár ma már az se kell.
    Hol a főnöködet, hol az ellenzékieket, neked mindegy (te írtad). Te a Bibliában is csak addig jutottál, hogy az árulás jó, hiszen 30 ezüst jár érte. Tovább már nem néztél, mert akkor láttad volna, kötél is járt az ezüst mellé. Neked nem, mert művésze vagy a köpönyegforgatásának. Ez a te hited és gerinced.
    Már az a kereszténység gyalázása, hogy magadat kereszténynek hazudod.
    Köszönöm ha elolvastad,bár tükörbe most sem fogsz nézni.

  • Kopácsi J!Ne aggódj Jézus eddig is velem volt és ezután is velem lesz,meg a tisztességes keresztényekkel és nem azokkal a migránsokkal akik nem csak minket,de ugye a zsidókat is írtják…..meg ugye azokkal a hitetlen ballibsikkel sem,akik kintről és itthonról is támogatják öket?
    Amúgy az itt legálisan,békésen élő és beilleszkedett muszlimokkal semmi gondunk nincs(ha figyelmesen olvastad a hozzászólásom?….)és ugye keresztények még sokáig lesznek,míg
    egyes hazaáruló pártok közül többen végleg eltünnek!
    Az sem mellékes,hogy olyanra is válaszoltál,amit nem neked,haben Göllnernek írtam(továbbra is fenntartom)!
    Hát ennyi,remélem most már érted?

  • Alma!

    Ugye Isten türelmes és figyelmeztet,sok dolgot megbocsájt,nos egy bizonyos határig én is keresztényként,de ugye én csak egy ember vagyok és az emberi butaságot még csak elnézem…..de aki ezen felül még hazudik,ártani „próbál”a többségnek(mint itthon és kint…)azokat mielőbb meg kell állítani,lefékezni, végső esetben eltüntetni…!

  • Kenny!

    Nincs sok időm,de röviden rólad annyit: te nem csak sötét és értetlen vagy,hanem egy hazug,vádaskodó SENKI,akinek ugye se a hithez,se a valláshoz…(egyikhez sem)sincs köze!
    Amúgy nekem ugye nincs főnököm ,akinek nyalni kéne…..(aktív koromban sem tettem),áruló sem voltam és most sem vagyok ,és a komcsikat,szocikat soha nem „csíptem”,de keresztény voltam és vagyok,nem úgy mint itt páran…..!
    A véleményem eddig is felvállaltam és ugye nekem nincs miért szégyenkeznem,mint több baloldaali pártnak és a hozzád hasonló híveinek!
    Röviden ennyit,talán képes vagy felfogni (bár nem biztos?….)nagy ívben tojok a véleményedre,ne strapáld magad!

  • Boda Mária:
    „aki ezen felül …ártani “próbál”a többségnek(mint itthon és kint…)azokat mielőbb meg kell állítani,lefékezni, végső esetben eltüntetni…!”

    Valóban Boda, ebből a szövegéből is látszik, hogy a hit lerí magáról; a hitleri. Peches; ha pár évtizeddel korában születik és nem lenne olyan ostoba, amilyen, akár még egy Vernichtungslager parancsnoka is válhatott volna magából.

  • „de aki ezen felül még hazudik,ártani “próbál”a többségnek(mint itthon és kint…)azokat mielőbb meg kell állítani,lefékezni, végső esetben eltüntetni…!”

    Marcsikám, ez nagyon veszélyes mondat. Magyarországon ugyanis a legtöbbet Orbán Viktor hazudik, na és persze a kormány és a fideszes párttagjai. Pillanatnyilag éppen azon dolgoznak, hogy tönkre tegyék a magyar kultúrát (múzeumok ide-oda hurcolása, egyetemek bezárása, a tudomány „kisajátítása”, hazug oktatási rendszer létrehozása, könyvtárak kiüresítése, stb… stb… Ha te ezeket még nem vetted észre, akkor sajnos nagyon buta vagy. De szerintem észrevetted te ezt, csak behúnyod a szemed. Ami pedig egy kissé talán nem hazafias…

    Szóval akkor kiket is kell eltüntetni szerinted?

  • Göllner András

    @ Boda

    „Amúgy nekem ugye nincs főnököm ,akinek nyalni kéne”

    Ne má’ mókuskám !! Azért mert maga önkéntesen, saját szorgalmából nyal, én nem fogom itt megtapsolni az Almásiné előtt !! Mindennek van határa. Mit képzel hol élünk? Ez egy közönséges alúljáró, nem egy kupleráj.

    Különben halkan kérdem, valaki tudja hová tűnt az a vesszőtlen, a Bendegríz?

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 február 5
    2:33 du.

    Ismét semmi érv, semmi konkrétum, csak gyűlölettel teli, tartalmatlan fröcsögés. attól tartok, műveltsége ahhoz nem elég, hogy felismerje az idézetet. igaz, mentségére szóljon, nem volt pontos:
    Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
    Dicsér eléggé e hitvány sereg,
    És illik is, hogy ők dicsérjenek.
    Te szülted őket, mint árnyát a fény-

    na, így már dereng valami?
    nem hiszem.

    de nem könnyítem meg az életét, egy kérdésére válaszolok, ki is vagyok én: vagyok, aki vagyok…
    ismerős valahonnan?
    vagy ez se?

    szegény JFS, meglehetős hiátusok tátonganak a műveltségében 😀

  • na, kérem, Boda annyira buta, hogy képtelen felismerni hozzászólásaival folyamatosan bővíti a becsületsértési feljelentés bizonyiékainak tárházát.
    nem fogja fel, hogy a cselekedetét illetően nem lényeges, hogy ellenem szóljanak – bár abból is van elég – a bíróság az elkövetői magatartást mérlegeli, a sértett személye csak az esetleges kártérítés szempontjából érdekes.
    habár kétségtelenül enyhítő körülményként fogják értékelni elmeállapotát és vallásos orbánhitét, valamint hitbuzgalmát. mivel Jézus vele van, vélhetően azt is beszámítják. mármint, felbujtóként.

  • Boda Vérszomjas egy öregasszony vagy. Öreg és beteg embereknél nem ritka az ilyen lélektorzulás. Lehet ellene tenni, térj át a képmutatásról a kereszténységre, az talán segít. Sok sikert.

  • Ille!

    Duguljon már be unom a szövegét,magához most nem szóltam…és ugye általában a magához „hasonlók” szoktak (próbálnak …)sértegetni,(maga meg még idétlenül fenyegetni is,röhej….)mint a szerencsétlen Kenny,aki tényleg „vérszomjas”sá vált tehetetlen dühében……!!!!!
    Amúgy én nem vagyok vámpír….!
    Ha már itt tartunk itthon demokrácia van és a hazug,uszító szövegekre mindenkinek joga van regálni…..nem úgy mit régen a ballibsik idejében,ha nem vette volna észre lejárt az idejük….!
    Na kapják be a bogyóikat…!

  • J.F.Sebestyén!

    Oda se neki,ha Ille próbál is ködösíteni,akik olvassák rájönnek,hogy milyen is,ki is valójában….!

    Aztán ugye ha N.Péter polgármester sok ezer valóban becsületes”rettenetes keresztény heteroszexuláis nő és férfi..” t
    próbál gyalázni,(akiknek ugye van becsületük!!!!)addig akinek nincs,vagy kétes az ne háborodjon fel azon,ha ezzel őt szembesítik…

  • Nyilas-ivadék banya.
    Nemcsoda hogy Gurltiz nyal neki !
    Vérszomjas fajzat mindkettő.Csak a Gurltiz
    jobban tudja adminisztrálni önmagát.Szalonképesebb 1 fokkal.

  • Jurasek Fábián Sebestyén (Ille Istvánnak):
    „Úri hobbiként ezzel foglalkozok, hogy fajtáját – ahogy időm engedi – pellengérre állítsam!”

    Jurasek úr, nekem bizony tetszene, ha Ille urat, pláne ha a fajtáját (segítek, a fajtája: homo sapiens) végre pellengére állítaná. Még sokkal jobban tetszene, ha engem állítana pellengére. Sajnos, maga ehhez nagyon-nagyon gyöngén muzsikál.Pedig nem kellene hozzá nagy tálentum, csak icipici tudás és némi humor; kár, hogy Önnek mindkettőből kevesebb jutott, mint a Mackó-sajtban a brummogás. 🙁

  • Boda Marcsi
    2020 február 7
    11:03 de.

    Várja már a náci „endlőzungot”,mint alábbi írásában látható:

    „….de ugye én csak egy ember vagyok és az emberi butaságot még csak elnézem…..de aki ezen felül még hazudik,ártani “próbál”a többségnek(mint itthon és kint…)azokat mielőbb meg kell állítani,lefékezni, végső esetben eltüntetni…!”

    Nem csoda, hogy Slapaj , aki Bayer Zsolt hátsófelének törlésére szolgáló jobbkezének helyi (remélem csak önkéntes) manifesztációja, tündöklésének jópár hónappal ezelőtti kezdetén azzal indított, (idézem nem szó szerint, csak a lényeget) hogy azért is semmirekellőek ennek az oldalnak a kommentelői (és különösen én) mert egy olyan tisztes és jóravaló idős hölggyel, mint a Boda Marcsi, mennyire megalázó és ordenáré módon társalgunk.

    Hát kedves SOB* .
    Itt a kitűnö alkalom, hogy ismételten fényesre smúzerold
    a „tisztes idős hölgy” pókhálős legényriasztóját hehehehehe

    (Bár az is lehet, jól járnál vele. A „hölgy” (saját állítása szerin) pár évtizede még a Kárpát medence Claudia Cardináléja volt )

    /…HÖLGY… heheheheheeheeheh szanaszéjjel röhögöm magam HÖLGY HA.Ha. HAHaha../

    *SOB = A hátsófél és más testhajlatok virtuálisan ide manifesztálódott jókedvű fényezője 😀 😀

  • Boda, az idióta félnáci banya,
    azt harsogta itt pár hete hogy Putyin
    Ruszkiországában nincsen diktatúra.Hát tessék :

    https://nepszava.hu/3066386_atvagott-torokkal-talaltak-meg-a-putyint-biralo-bloggert-egy-francia-hotelben

  • Na elnyomtam,még egyszer!

    Ha legközelebb Viktorhoz kártya-partira leszek hivatalos,majd bemutatom a KMH-ot és Illét….
    de ha nem jön össze akkor elküldöm az eddigi,kormányt,Orbánt ócsároló hazugságaikat,amit biztosan értékelnek is…..és még az is lehet,hogy nyugdíjemelést kapok?….!
    De ha a találkozó nem is jön létre,akkor sem kell félniük,mert ugye maximális demokrácia van és minden őrjöngő ellenzéki szabadon fröcsöghet……!
    Na jót derültem Ille „fenyegetésein”,és azon sem sértődöm meg,hogy annyira butának néz,hogy azt hiszi meg tud félelmíteni, valószínűleg magából indult ki…….!
    Na pá,jó műsor lesz,meg nem akarom az agybajt egyesektől elkapni……így elmegyek!

  • Kővendég
    2020 február 8
    10:10 de.

    Ez a Jurák egy kis senki fing.
    Játssza itt a nagyfiút és nem veszi észre hogy
    amiket ide skribál folyton,csak a vicc-kategóriába tartoznak

  • Boda Marcsi
    2020 február 8
    2:14 du.

    Mindig mondtam hogy a
    félnáci banya komcsi korában besúgónak állt.

    Volt szerencsém pár éve
    TV-t javítani egy volt munkatársánál.
    (Néha-néha még ilyesmire is kapható vok,régi ügyfelek részére)

    És a beszélgetés során
    kiderült hogy ott dolgozott ahol
    ez a förmedvény banya is rontotta a levegőt.
    Elmondta hogy féltek tőle mert köztudott volt hogy jelentéseket írogat „felfelé” .

    Viszont valóban egyre romlik az állapota.
    Olyan dolgokat köhög itten fel, amire manapság
    a hozzá hasonló alja emberek inkább fátylat borítanának.

    Szenilis lett szegényke… 😀 😀

  • ˙

    Kedves Almási Alma
    Jan.6. 3.32 – 3.41

    Remekbe szabott írásodból én csak arra reagálnék, ahol idézem,
    „félsz, hogy még nagy bajok lesznek abból, hogy jelenleg újra ott tartunk, mint 1945-ben.”

    És itt nem hagyható figyelmen kívül az a német-magyar elvi és gyakorlati kölcsönhatás, amely 1919-és 1945. közötti 25 éven át mindvégig jelen volt a horthysta ellenforradalom puszta létében is.

    Sajnos ez, bár egyelőre nem nyíltan, de gazdasági téren megint meglátszik, például ahol a mi Törpe-Horthynk úgynevezett „stratégiai” szerződésekkel ideláncolta a felebérért dolgoztató n é m e t nagytőkét s ahelyett, hogy a magyar vállalatoknak megfelelő, kötelező adótételeket érvényesítené az állam járandóságát, hatalmas adó-engedményeket tesz ezekben az „üzleti titokra” hivatkozó kÖzpénz csökkentő kontraktusokban. Ennek fejében e gigászi cégek tartják fogságukban a két, látszatra igen-szimpatikus európai döntéshozó amazont, akik ahol ez lehetséges bájos mosolyaik fátylával mentik ezt a mi jogilag mégiscsak menthetetlen kipcsak gonosztevőnket…

    Igen!Jogos a félelmünk,hisz Nagytőke és Fasizmus egy jegyespár.

    Ezt látszik igazolni, hogy Angela és Ursula elöljárók fékezik a Törpe-Horthy és az ő sajátos birodalma a nyilvánvalóan alapos 7.cikkely szerinti bármilyen felelősségre vonását, amit már 8-9 évvel korábban is késő lett volna elővenni.
    Jelenleg éppen az ún. NÉPPÁRTBAN paszírozzák a szart, mint győztes focicsapat játékosai közönséges időhúzással a meccs 89.percében szoktákvolt tenni – na-persze Orbán megmentése érdekében. Sok hűhó egy senkiért…

    Üdv: G

  • Bofa. Téged itt senki sem sérteget, a valóság sosem lehet sértés. Tehetetlen dühöm? Jaj kedve Mari! Én annyira messze lakom, hogy csak olvasom teljesen felesleges létezésed lenyomatát, hatni az életemre esélyed sincs. Mit gyűlölhetnék egy beteg lelken? Téged gyógyítani kellene vagy bezárni. Persze erről is Gyurcsány tehet mondanád, bezárta az OPNI-t. 🙂

  • „Amúgy én nem vagyok vámpír….!”

    Marcsikám, akkor meg miért szívod a vérünket? 😮

  • Geyza:
    „Boda, az idióta félnáci banya”

    Az még csak hagyján, hogy nem az elvárható udvariassággal szólsz a tiszteletreméltó középkorú hölgyről, de pontatlan a fogalmazásod is… 🙂
    Miből gondolod, hogy Boda „fél”? Lehet, hogy 2010 előtt néha esetleg még egy kicsinyként félt, de ma már…

  • Kővendég „tiszteletreméltó középkorú hölgyről”.
    Ezt részleteznéd? Mitől tiszteletreméltó, mitől középkorú és mitől hölgy?
    Mi az elvárható udvariasság Geyzától, akit (is) ez a „tiszteletreméltó középkorú hölgy” el akar tapostatni.
    Itt elakadtam az értelmezésben.

  • Kővendég
    2020 február 9
    6:02 de.

    Ehhehehee.._D

  • Göllner András

    @ Gorgonzola

    „Nagytőke és Fasizmus egy jegyespár”

    Na végre egy tiszta hang. Ez mindennek az alapja. Ezzel le is zárhatjuk az értekezletet.

  • Kenny,Alma,Kövendég és a hasonlók..!

    Ugye nekem régen sem,és most sem volt mitől félnem,senki vérét nem szívom(ha szívnám is „válogatos vagyok”…)se sértegetni nem tudtok,se hatni rám,ugyanis nem vagytok azon a szinten…..!
    Kenny!
    Nem kell tőlem félned (se náci se komcsi nem vagyok)-az persze jó ,hogy messze vagy és nem látlak-,legfeljebb saját magadtól…az állapotodtól!!!
    Amúgy nektek se eszetek,se hiteletek,se humorérzéketek nincs!
    Na túlragoztuk a témát,őszinte részvétem (némi megérdemelt megvetéssel)!Gyógyíttassátok magatokat…bár lehet,hogy már késő?…!

  • Geyza és az előbb felsorolt „hasonlók”!

    Több betegséggel küzdő,idős nyugdíjas vagyok (szerencsére vannak jó orvosaim !!!!)de veled ellentétben normális!
    Régebben te,Ille meg a hasonlók időnként felvitték a vérnyomásom(ami szerencsére alacsony!)de már arra sem vagytok képesek…..igy néha iszom egy kis konyakot,ami jót tesz és telik is rá,de ne aggódj feleslegesen,nem kerülök olyan kritikus….állapotba,mint te és egyesek,mert én tudom,hol a határ….. és egy kupica után sem beszélek hülyeségeket,mint te….
    Jó tanács: nézzetek,hallgassatok,olvassatok híreket(több forrás) és ne izgassátok fel magatokat feleslegesen,mert az árt az amúgy is kritikus állapototoknak……!
    jó keresztényként azért aggódom értetek….!

  • “aki ezen felül …ártani “próbál”a többségnek(mint itthon és kint…)azokat mielőbb meg kell állítani,lefékezni, végső esetben eltüntetni…!” – írja valamelyik „hozzászólásában” kissé feljebb.

    —————————————–
    Boda, Vajon mégis, mit értesz azon hogy „végső esetben eltüntetni…..”?
    Hogyan és miképp akarsz eltüntetni embereket? Tisztában vagy vajon azzal, hogy miket irkálsz, hogy mindez mennyire árulkodó? Igaz, többször álmodoztál már itt emberek megveretéséről, felpofozásáról, kiirtásáról, lelövetéséről stb válogatott retorziókról, de ez az „emberek eltüntetése valami új!” Vajon kiknek az „eltüntetésében” közreműködtél ‘anno, mikor még másik zászló alatt zakatoltál? Az ember bármilyen indulatos is, ilyeneket nem ír le csak úgy, gondolkodás nélkül, már szinte észre sem véve!

    Tulajdonképpen ki vagy te, aki semmi másra nem ugrasz, mint hogy ki hol él, ki a nő, ki a férfi, ki mivel foglalkozik és miért, miből él stb – ez ezért eléggé korrelál a Geyza által leírtakkal, és mindazzal amit már eddig is sejtettünk, tudtunk, hogy alapvetően egy beépített gyenge képességű troll vagy, de azért gondolom nem dicsérnek meg a központban, hogy rendre így elszólod magad ! Rád férne egy kis pihenés, úgy tűnik nagyon ki vagy – szabadságold magad egy időre! Vagy most nem lehet, sok a munka?

  • Boda Marcsi
    2020 február 9
    12:45 du.

    Két éve azt írtad itt nekem
    hogy 175 centi magas jókarban lévő személy vagy
    és bármikor le tudnád rúgni akár egy pasas fejét is.

    Viszont a konyakkal vigyázzál.Sörre nem jó az !
    Töled tudjuk hogy már délben elkezded nyitogatni az ampullákat*

    Látod Boda !
    Én most totál kampó vagyok.
    Ezért beszélek veled úgy mintha ember lennél.
    Józan állapotomban az ilyesmi nem fordulhatna elő 😀

    *ampulla = régen , mikor a Kékgolyóba jártunk lerészegedni haverikörileg, még üvegben hozták ki a Kinizsit, vagy a Kőbányait. Namármost ezeket a sörösüvegeket híttuk a társaságban ” ampullának” :
    „Garcon , kérünk három ampullát és hat poharat”
    (A pincérek mind benne voltak a haveri körben.Együtt jártunk anno bulizni.Az egyiket még kivittem a repülötérre is, mert vitorlázni akart.)

  • Göllner András
    2020 február 9
    11:50 de.

    Hát igen, úgytűnik nincsenek
    ” Európai Értékek ” csak európai érdekek.
    Jelen esetben legfőképpen az Audi, a Mercedes és a BMW
    érdekei azok, melyek miatt a Keletnémetországban szocializálódott Angela Merkel és társai hanyagolják
    az EU magyarországi polgárainak a normális élethez való jogát.

    Csak egy példa :
    négy év alatt 100 % .-os árdrágulás mutatkozik ,
    de az átlag-nyugdijak csak néhány darab ezressel nőttek.
    Momentán lassú halálra ítélik az öregeket. Pár hónapja
    azt hallottam hogy 75 év felett korlátozzák az orvosi ellátást. Egy rendelőben nem voltak hajlandóak fogadni egy ilyen idős embert.

    Köszönjük Merkel, köszünjük Ursula, meg a többi karrierista is éljen sokáig. Mi itt majd csak eldöglődünk valahogy, fő hogy a német nagytőke jól járjon.

    A Suzuki gyárban például betiltották a szakszervezetet.
    Tisztára olyanná kezd válni a szitu, mint a Vilháb előtti KRUPP vállalat-birodlomban. Állítolag ott nekik még házi börtünük is volt. Ami késik az nem múlik. Csak szólok.

  • Kenny:
    >>“tiszteletreméltó középkorú hölgyről”.
    Ezt részleteznéd? Mitől tiszteletreméltó, mitől középkorú és mitől hölgy?<<

    Természetesen kézséggel részletezem. Egy tiszteletreméltó középkorú hölgyet idióta félnáci banyának nevezni szerintem egyrészt udvariatlanság, másrészt pontatlan fogalmazás, hiszen az illető akiről Geyza írt, egyáltalán nem "fél". Ezzel szemben egy idióta félnáci banyát tiszteletreméltó középkorú hölgynek nevezni szerintem nem sértő. 🙂

    Hogy mitől hölgy? Egyszerű nyelvhasználati okból. Ha férfiről vagy férfivel beszélünk, a dolog egyszerű; akár fiatal, akár idős, mindegy, a neve mellett vagy helyett nyugodtan használhatom az "úr", "uram" szócskát. Nőről vagy nővel beszélve viszont a "nő" szócskát nevéhez nem, legföljebb foglalkozásához, munkaköréhez kapcsolva (igazgatónő, doktornő, tanárnő) illik használni. Szemtől-szembe szólíthatom esetleg "kisasszony"-nak vagy "asszonyomnak" is, "néni"-nek csak akkor, ha gyerek vagy kamasz vagyok. Nem vagyok se gyerek, se kamasz. a "néni" tehát eleve kiesik. Az sem teljesen lehetetlen, hogy Boda lassan-lassan megközelíti azt életkort, amikor "kisasszonynak" nevezni talán már illetlenség lenne. Az "asszony" szót (hasonlóan a "nő"-höz) szintén csak foglalkozáshoz kapcsolva illik használni, az "asszonyom" pedig csak szemtől szembe használható.
    Ami Bodát illeti, maradt tehát a "hölgy", annál is inkább, mert kb. másfél-két éve itt a KMH fórumon fejtegette, hogy ő bíz' nemesi család leszármazottja.

  • Kővendég. Ez alapos elemzés volt, értem.
    A mentőknél volt egy ápoló, aki nemes egyszerűséggel ezeket a képződményeket „női-szerű” hölgyeknek nevezte. Mindenki értette. 🙂

  • Geyza A Suzuki gyárban soha nem voltak a munkásoknak jogai. Japán gyárban nem divat. Ez már indulásnál így volt, csak mindenkit elvakított a „mi autónk”. Tényleg jók, mig be nem ülsz egy autóba.
    Azt viszont nem értem, miért Merkeltől várjátok a felszabadítást. Őt a németek a német állam vezetésével bízták meg. Neki azt kell vezetnie, nem a magyarokat pelenkázni.
    Orbánt egy egyszerű szavazással le lehet váltani, Merkel viszont nem szavazópolgár. Igen, neki az Audi, Bmw és Mercedes gyár az első, nem a magyar szavazók ostobasága. Tudom, azt álmodták a magyarok, hogy kontroll alatt tudja tartani majd az EU az egyes országokat. Hiú ábránd volt, saját hatáskörben kell elintézni.

  • Geyza Nem lehet annyira jó az a nyugdíj, hogy konyakot igyon. Jó lesz az valami olcsó brandynek. Gondolom mikor a sörrel párosítja, akkor írja le az álmait az eltaposásunkra. Így lehet, mert utóbb „nem emlékszik”, és mint tudjuk ő soha nem hazudik.