Elena Ceauşescu nyomdokain haladunk

2020 március 2 11:43 de.124 hozzászólás

Elena Ceauşescut 1974-ben választották a Román Akadémia tagjává. A Kárpátok Géniuszának felesége mindössze elemi iskolákat végzett. Ennek ellenére, előbb vegyészmérnök lett, majd a kémia doktora, végül akadémikus. Intellektuális szárnyalásának csúcsán, hivatalos megszólítása a következő volt: „akadémikus, doktor, mérnök Elena Ceauşescu”. Vlagyimir Putyin orosz elnök nemrégiben a lányát – a matematikusi és fizikusi végzettséggel rendelkező – Katyerina Tyihonovát nevezte ki a Moszkvai Állami Egyetem új mesterséges intelligencia-kutatóintézetének vezetőjévé. Áder János magyar államfő sem akart kimaradni a jóból: ő Pelczné Gáll Ildikóból faragott egyetemi tanárt, akit ettől kezdve megillet a professzor asszony megszólítás.

Pelczné Gáll lldikó jelölését az ilyen ügyekben illetékes szakmai bizottság, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság nem támogatta, ám Áder János államfő túltette magát ezen a nehézségen, és gond nélkül egyetemi tanárrá nevezte ki az egykoron Orbán Viktorhoz közel álló, országgyűlési képviselőként, majd Európai Parlamenti képviselőként munkálkodó Pelcznét.

Nem tudni, Áder János mennyit tépelődött, mielőtt odakanyarította nevét Pelczné kinevezési okmánya alá. Az eddigi gyakorlat alapján, azt kell gondolnunk, hogy nem voltak emiatt álmatlan éjszakái az államfőnek. Áder eddig ugyanis gyakorlatilag mindent aláír, ami formailag aláírhatónak mutatkozik. Korábban még jobban adott a látszatra, néha olyan is előfordult, hogy futott egy kört, és visszaküldte a parlamentnek, mely testület aztán változtatás nélkül újból elétolta a szöveget, és Ádernek ekkor már nem volt más mérlegelési lehetősége, minthogy aláírja.

Most bizonyára lett volna más választása is. Például az, hogy nem Nicolae Ceausescu és Vlagyimir Putyin elvtársak nyomdokain halad, hanem úgy viselkedik, mint egy uniós tagállam parlamentje által, vagyis demokratikusan megválasztott államfő. Meglett volna a lehetősége, hogy visszadobja Pelczné kinevezését, mondván, nem felel meg a szakmai kritériumoknak, talán még hezitált is valamelyest – nem tudjuk.

Amit tudunk, az annyi, amit Áder János első megválasztásakor a sajtónak nyilatkozott. Hogy elődjével, a dicstelen körülmények között távozó Schmitt Pállal szemben, ő nem a kormány motorja kíván lenni. Száz jó törvény közül százat aláír, mondta akkor Áder, száz rossz közül pedig százat visszaküld a parlamentnek. Azt meg már tényleg nem az ő nyakába kell varrni, hogy szinte mindig olyan aláírni valókkal találta meg a Fidesz, amelyeket nem lehetett nem aláírni. Így lehetett ez most Pelczné esetében is: ha Áder bármi kivetnivalót talált volna Pelczné egyetemi tanári kinevezésben – például, hogy nem felel meg a szakmai feltételeknek –, akkor bizonyára visszautasítja az aláírást, és ebben az esetben Pelczné most nem professzorként, hanem egyszerű, mondjuk így, közönséges egyetemi oktatóként keresné a kenyerét.

Ettől még persze bármikor lehet belőle akadémikus, vagy – ha lesz ilyen intézet Magyarországon – a mesterséges intelligencia-kutatóintézet igazgatója.

124 hozzászólás

  • külön pikantériát ad a tény, hogy:
    „Pelczné Gáll Ildikó neve egyáltalán nem szerepel a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) adatbázisában ”,
    „a fideszes Pelczné Gáll Ildikót Áder János annak ellenére nevezte ki egyetemi tanárnak, hogy pályázatát a magyar felsőoktatás legfőbb minőségbiztosítási szerve, a MAB nem támogatta.”,
    „nem rendelkezik az elírt tudományos fokozattal”, ami nem véletlen lévén érdemi tudományos tevékenységet sem lehet nála kimutatni! =))

  • Áder tevékenységében nem ez az egyetlen visszatetsző állásfoglalás. Az országnak egyedül akkor nem árt, amikor pecázik.

  • Nem is igazán értem.
    Egy „Ceauşescu” emlék-stadionoktól hemzsegő országban, miért pont egy „Ceauşescu” (Putyin) típusú akadémikus okozna meglepetést?

  • Nos „Kedves Föld,S.Péter!

    Hát megint írt-..-de ugye kár volt(idétlen és nevetséges a cikke)
    és főleg égő…..
    Azt mindemki tudja,hogy a román diktátotor felesége egy pár elemit végzett senki,de ugye azt is,hogy Pelcné Gáll Ildikó,mérnök,közgazdász és egyetemi oktató.EU parlamenti képviselő 2014-től!!!!!!
    Az persze más dolog,hogy valamiért Áder János professzori javaslata nem talált támogatásra,de ugye ettől függetlenül a hölgy közismert,és már bizonyított és nem mellesleg kissé magasabb szinten áll,mint a román diktátor (majdnem analfabéta neje?)
    Hát abban bíztam eddig,hogy a fórum cikkírói is ha nem is magasabb,de „elvárható” szinvonalon állnak…..
    Sajnos a baloldali elkötelezettségük és vak…. nézeteik miatt,sok esetben erre képtelenek!
    Na most is erről volt szó!

  • Boda maMcsi
    Nem a cikkírót ócsárolni, nem személyeskedni, nem önégetni magad, hanem tájékozódni, mivel a tényeket illik tudomásul venni:

    „Pelczné Gáll Ildikó neve egyáltalán nem szerepel a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) adatbázisában,”

    „a fideszes Pelczné Gáll Ildikót Áder János annak ellenére nevezte ki egyetemi tanárnak, hogy pályázatát a magyar felsőoktatás legfőbb minőségbiztosítási szerve, a MAB nem támogatta.”

    Bizonyára jó okkal nem támogatták, mert okirathamisítás is lehet a háttérben.
    Némi szövegértéssel kiderül, hogy Áder és kormánya igencsak ludas a kinevezésben és a felterjesztésben, mert a világ felvilágosultabb országaiban habilitáció nélkül nincs professzori rang, kivéve Mo-n, Ceausescu eszmei utódainál.

    Ezzel a kinevezéssel lejáratják a valódi professzorokat és egyetemi tanárokat. Rájuk is illene gondolni, akik megdologztak az elért címükért és rangjukért!

  • Orsós Elemér

    Kővendég
    2020 március 2
    10:56 de.

    Visszatérve a már lezárt Ceausescu topikhoz:
    tisztában vagyok vele hogy, a legcsekélyebb területi revizióhoz és az elszakított, maradék, még asszimilálatlan magyarok autonomiai törekvéseihez sincs mára már ekkora győztes Antant önigazoló ellenszélben minimális esélyünk sem, de azért a sárba taposóinktól már egy szerény „jól kibasz…kibaltáztunk veletek” beismerést azért minimum megérdemelnénk! Nem mindha ezzel sokra mennénk, de az elvárható beismerés helyett már ez is haladás lehetne, a mostani összeurópai közutálat enyhítésére! A legszebb az egészben hogy, a belőlünk túlnyerészkedők prüszkölnek ránk a legundorítóbban!

  • Orsós Elemér

    Kővendég
    2020 március 2
    10:56 de.
    Pardon, az „Egy kis székbe becsücsülünk, coki” topikra gondoltam!

  • Kedves szerzo, ,iert maratd nema ismet a „dolgozonep vezerenek” az ezer-szobas kastelyarol????

    Hiszen a vilag masodik LEGnagyobb epeulete es luxusban tultett a Nap-kiraly palotajatol Parizsban.

    Persze gondolnam, hogy Buckarestben az a dolgozo-nep ajandaka volt,a szeretett vezeruknek ?

  • Bocsanat, az palota, s nem kastely. Tevedtem, bevallom!!!

  • György Molnár

    Áder szellemi képességei nem igazán különböznek Ceausescuétól…..Talán szebben ír….

  • Nem értem Boda böfögését!
    Azaz továbbra is értem, csak elfogadni nem tudom!
    Na, de lépjunk át megint felette!
    Sőt! Boda Mariskának is javaslok egy professzori kinevezest mint mesterseges inteligencia, -baratnojevel Percné G -pont lldikoval!tanulmányozzák egymásét!
    Emberek! Hát nem nekünk kell tiltakoznunk az ilyen Percemberek kinevezése miatt, hanem a már jogosan kinevezetteknek es az Akademianak, hiszen devalválják, leminősitik, lenullázzák a rangokat!
    Boda Professzor Asszony! Percné G. Professzor Asszonya?!
    Nem kell ezen kiakadnunk, hiszen kamaszkorom egyetlen ismert pornosztarja Csiccsilina is a Parlament közkedvelt képviselője volt! Pedig ő is csak állatidomárként lett Professzor Asszony! A kobrák es lovak bensőséges szakértője!
    Az Akadémia ezután díszokleveles bárcát is áltnyujthat a szakmai munka elismeresekent felavatott uj professzorasszonyainak!
    Legyen az uj mottonk: Mindenki valamiben jó! Sőt! Profi!
    Legfeljebb annyi, hogy ezt nem illene büszkén hangoztatni!
    No! Új rothadt bűzű szelek fújnak, a világ változik (nembiztos, h előnyére), a magukat újkonzervativoknak mondok is, megha mi ezt szégyenljük is!
    Fujj!

  • Különben Putyin lépésében logika is van!
    A Mesterseges lnteligencia lntézete, Akademiaja a titkosszolgalat fedoszervezete!
    Mesterseges inteligencia eszközeivel, szerkentyűivel kémkedik ki az ellenségeiket! Így minket is!
    A minap láttam Putyin titkosszolgálati multjárol dokumentumfilmeket. OO7-es ügynökként, – no nem Stirlitz! Nem a tavasz 17 pillanata, hanem minimum a 18!
    Azért ez a Putyin elpusztithatatlan! Mint dédapja Razputyin! Lyiso ráz! (Rázputyinova)
    Kátya Tyihonova – „K! 008”, amint a neve is mutatja, tyítkos űgynok! „Tyího” – az jelenti: halk! Nova: új!
    Szóval ez már nem az elavult stirlitzesdi!
    Aki nemhiszi, nézze meg a dokufilmeket az új orosz james-ról! Fedőneve Bond! Al(i)jas James Bond! A 007-es ügynök!
    Én szóltam, h az oroszok már a spájzban vannak!
    (A nagymama baracklekvárjában a TT. pisztoly, a kolbászok között logva a Kalacsnyikov…. s ott szürcsöli a 007-es ügynök a vodkát Sztkirályi ásványvízzel! A bubissal, hiszen keményen szereti!)

  • A stadionokat meg NE BIRIZGÁLJÁTOK! Hiszen a titkos funkciójuk még titok!
    O1G mondta, ” Majd szólok, ha mozduljatok!”
    Szerintem még választásunk sincs, hogy melyikbe , zsúfolnak, toloncolnak! Az ülőhelyek számozása is csak szemfényvesztés! Az nem nekünk szól! A mi helyünk középen a kűzdőtéren lesz!
    Azért O1g terveinek monumentalitását is mutatja, h mennyi főt akar igy kirekeszteni, lerendezni! A végső megoldás?

  • A görögök már lőnek is … egyelőre figyelmeztetésül. Érthető. Védik a határaikat. Lásd:

    https://twitter.com/SkyNews/status/1234554410598064133

    Pisztolyból nálunk szintén lőttek már, a levegőbe. Ez nem lesz elég tízezres tömeggel szemben. Tízezer ember igazolványok nélkül… Rágondolni is rossz. Pedig jönni fognak, már úton vannak.

  • A Tiszántúlt hagyjuk O1g-nél veszni!
    Kérjük az EU-t, hogy az országunk felosztásával O1g-t a részével zárják ki az EU-ból!
    Jöhetnek a menekültek O1g elől, mehetnek az EU-demokráciából odatávozó badafélék! Mint Berlin 46 után!
    Majd a törpediktátor után jöhet esetleg az ujraegyesites, ha az elszamoltatas megtortenik!
    O1g ott lophat, csalhat, rabolhat a bodaféléktől, amig meg nem jon az maradek eszuk! (Bár, mar elore sajnalom oket!)

  • „Az idő soha-soha meg nem áll!”
    Dúdolta Stirlitz a Balsoly énekkarát kísérve….
    Közben Percné és Boda bályaira gondolt! Azon gondolkodott, tudnak-e főzni. A vén pulyka és libahús rágós, íztelen, legfeljebb szaga van. Sok-sok vodkába kéne áztatni az elviselhetőség kedvéért….
    Nem éri meg az áldozatát! Ő inkább csak a bondott csirkét szereti!

  • Bendeguz79:
    „Kedves szerzo, ,iert maratd nema ismet a “dolgozonep vezerenek” az ezer-szobas kastelyarol????”

    A néhai „Kárpátok Géniuszának” 1989 decembere előtt, méltatlanul szegényes és szűkös lakáskörülményeit imádott Vezérünk és Kancellárunk, Európa ujabb géniusza jóbarátjának és példaképének, a Magas Porta szultánjának öt esztendeje jócskán sikerült túlszárnyalnia.

  • Dr.Phd.Pelczné Gáll Ildikó egyetemi docenst élve jogával, – Áder János annak ellenére nevezte ki egyetemi professzornak, hogy pályázatát a hirek szerint a felsőoktatás minőségbiztosítási szerve, a MAB nem támogatta.
    – Igaz, ennek a bizottságnak a véleménye semmire nem kötelezi az államfőt, azt vagy figyelembe veszi, vagy nem.
    – A szerző, mikor Ők voltak hatalmon nem nagyon „jópofáskodott” elvtársaival, hogy ki a prof. és ki nem…
    – Az Elena felemlegetése jellemző és nagyon,gusztustalan! – Gratulálok !

  • O1G666
    2020 március 3
    4:48 de.

    Hát igen.
    A naiv USA azt hitte ha vége a ruszkiknál a pártállamnak,
    akkor normális országgá válik.
    Tévedtek.

    A COCOM-lista feloldása csak annyit jelentett nekik
    hogy már nem kell 100-ezerszeres -es árért lekoppintani és baromi nehezen egyenként készíteni a mikroporocesszorokat és egyéb fontos alkatrészeket a hadi termékeikhez, hanem megvásárolhatják szinte a KÖZÉRT-ben mindet.
    Ahogy az kultúr-államokban szokás.
    (Az ember lemegy a kereskedőhöz és pár Dollárért megvásárolja ami kell.)
    De ők leginkább tankot készítenek még a Sony Játék-konzolból is hehehehe meg is állt nekik a Vörös téren a dísz-szemlén.
    Ezen röhögött pár éve a világ 😀 😀

    A ruszki szupertank a kis játék-izével vezérelve.

    Visszatérve:
    A Nyugat képtelen volt felmérni azt,
    hogy a ruszkik el akarják pusztítani őket, mert világuralomra törnek és az USA ebben a törekvésükben az útjukat állja.
    Nem kell nekik ehhez a Bolsevik Párt.
    Anélkül is pont olyanok maradtak
    amilyennek nevelték/nevelik őket.

  • Orsós Elemér

    Drizari
    2020 március 3
    5:02 de.

    Kedves Drizari, emlékezz vissza: amikor 4 éve véleményemet megerősítendő idéztem Földi lászlót, aki már akkor ex catedra kijelentette hogy, ez háború, ugyanolyan huncut módszerekkel, mint az 1541-es Buda elfoglalása volt, majdnem mindenki kijelentette hogy, idióta, rasszista, intoleráns összeesküvés megszállottak vagyunk, pedig akkor még Röszkénél is csak a simogató vízágyuk voltak bevetve! Érdekes hogy, most nagy kussban vannak a willkommenkultur szelfizős, testőrhaddal védett apostolai! Az is bebizonyosodott hogy, az Erdogán szultánra fecsérelt 7,5 milliárd Eurot sokkal hasznosabb lett volna megelőzésre, visszatartásra és határvédelemre fordítani, mint a vakon humanista befogadó országokban adókat emelni az „menekültek”(jó, olyan is volt elvétve!) finanszírozására! Ez a mostani szelid invázió csak a kezdet, de mi van akkor, ha mind a 4 millió törökországi „szíriai menekült” elindul Mutti védőszárnyai alá, aki már hallani sem akar róluk? És mi van akkor, ha az ellenörizetlenül becsempészett hátizsákok fém alkatrészeiből kizárólag csak kalasnyikovokat és még véletlenül sem hála ajándékokat lehet összerakni?

  • Orsós Elemér

    Drizari
    2020 március 3
    5:02 de.

    Fellélegezhetünk, hál’ Istennek a nagy harci tapasztalatokkal rendelkező volt német hadügyminiszter már a görög határnál elemzi a szultánt letaglózó válaszcsapás stratégiáját!Németországnak és az EU-nak hirtelen nagyon fontos lett a görögöknek drukkolni, már többen felajánlották az Eu vezetői közül hogy, imátkozni fognak érettük!

  • Na megint nem jelentek meg „véletlenül”…a hozzászólásaim (2 sem
    !!!),de sebaj attól még igaz,és nem ért nagy csapás,csak újabb bizonyíték arra,hogy nem bírják a jogos kritikát,(sem a cikkírók,sem a fanatikus hívők)ellenvéleményt,ezen a „demokratikus fórumon „!
    Na ha lesz időm újra megpróbálom leírni a lényeget….hátha megjelenik?…..
    Szép és lélektani filmet nézek,csak a reklám alatt néztem be!

  • Pelzné kinevezése egyenértékű Pali doktorijával.
    Semmi tudományos munka nincs mögötte.
    Mikor már egy ló is lehet konzul, érettségivel rektor , nincs benne semmi meglepő.
    Vajh milyen tudással rendelkezhetnek azok, akik szerint ez így rendben van?
    Reménykednek, hogy nekik is elég lesz seggnyalásból doktorálni?

  • Kovendeg;

    Sajnos a dolgozo Roman-nep vezerenek igen szanalmasan kelett elnie a munkas-szolidaritas alapjan.

    Azert epitettek szamara a vilag masodik LEGnagyobb palotajat. 1,100 szobas epulet.
    86 meter magas,
    92 meter mely a foldalatti 8 le-meletes resze,

    Ami330,000 negyzet-meteres epulet. 1,100 szobaval, 220,000 meteres szonyeg a fogado-termeben, 3,500 tonna kristaly, ezer-millio kobmeter marvany,

    De a Parlament amit Cecescue epitett az is 360,000 meteres.

    Amig a Roman kiralyi palota 25 szobas.

    Sot a Varsaillese Parisban 67,000 negyzet-meteres.

    Sultan Sulejman Tapkapi kastelya es Erdogan epulete gyerekjatek. Alig kis bodek.

    Hogyan hasonlithatok a munkasvezer es kiralyok kizsalmanyolasaihoz.
    Mive lett a proletar-szolidaritas elvevel??????

  • Ha már a párhuzamot vonnyuk a szuperinflálódott környező diktatúrákkal, akkó had jelencsem boldogan hogy a Forint az Ojróval szemben HÁRMSZÁZHETVEN felett áll.
    Hát nem egy boldogság a Zélet kérem ?

    A PéjPál akként dobta vissza a fizetési kérelmemet hogy csak úgy füstölt.
    Én naív, a magyar „közmédia” által jelentett 348 Forintos árfolyamot megtetéztem 351 Forintra (a biztonság kedvéért)
    és ennyit tettem be a folyószámlámra. Mire a Pájpali körberöhögött hehehe..

  • slapaj
    2020 március 3
    10:44 de.

    A „méltóságos ghóóffné” titulust lefelejtetted.
    Öregszel vagy mi..végy be aggyantát. Az majd segít.
    Mézga Aladár kutyája is egyből meganult tőle beszélni.

  • Slapaj:
    „Dr.Phd.Pelczné Gáll Ildikó egyetemi docenst élve jogával, – Áder János annak ellenére nevezte ki egyetemi professzornak, hogy pályázatát a hirek szerint a felsőoktatás minőségbiztosítási szerve, a MAB nem támogatta.
    – Igaz, ennek a bizottságnak a véleménye semmire nem kötelezi az államfőt, azt vagy figyelembe veszi, vagy nem.

    „A cikkben én sem Elena Ceauşescunak a román tud.akadémia elnökévé választásával vontam volna párhuzamot, hanem Incinatus kinevezésével. Azt, hogy Caligula a kedvenc lovát szenátorrá nevezte ki, úgy a kortársak, mint az utókor egy része (Caligula c. darabjában még Camus is) az őrület, az elmebetegség tüneteként értelmezte. Lehet, hogy az volt, de korántsem biztos. Én magam sokkal inkább jól megfontolt, racionális döntésnek sejtem. A császár talán egész egyszerűen meg akarta alázni a szenátust, meg akarta mutatni az egész SPQR-nek, hogy az ő hatalma oly nagy, szilárd és megdönthetetlen, hogy bármit, akár ezt is megteheti. Igaza volt, megtehette és meg is tette. (Csak három év múlva s egészen más okból, i.sz. 41 januárjában gyilkolta meg a saját pretoriánus testőrgárdájának néhány tisztje.)

    Hááát… el kell ismernem, hogy a cikk ezzel az áthallással se lett volna jó. Caligula – legalábbis Camus sajátos filozófiai-irodalmi értelmezésében – a Birodalom egyetlen szabad embere volt. A magyar állam jelenlegi elnökéről viszont semmiképp sem lehetne ezt állítani; ő, önnön döntése alapján épp oly kiszolgáltatott az – elméletileg – általa kinevezett miniszterelnöknek, mint egy síma slapaj-rezsimszolga a saját főnökeinek.

  • Orsós Elemér:
    „Kedves Drizari, emlékezz vissza: amikor 4 éve véleményemet megerősítendő idéztem Földi lászlót, aki már akkor ex catedra kijelentette hogy, ez háború, ugyanolyan huncut módszerekkel, mint az 1541-es Buda elfoglalása volt, majdnem mindenki kijelentette hogy, idióta, rasszista, intoleráns összeesküvés megszállottak vagyunk,”

    Akik ezt kijentették, vagy udvariasságból nem expressis verbis jelentették ki, de határozottan utaltak rá (közéjük értve jómagamat is), azoknak tökéletesen igazuk volt; Ön (mint ezt nem egy későbbi hozzászólása is igazolja) és elvbarátai valóban azok.

  • Orsós Elemér,

    hallok ma az egyik rádióadón egy külföldi szemlézést. Ebben megemlítenek egy külföldi véleményezőt, aki szerint Magyarország nem rasszista, és nem emiatt nem fogad be migránsokat, hanem mert a témát Orbán kisajátította és az ő szava dönt. (nem szószerinti, hanem lényegi az idézet)

    Téves ez a nézet, s nem is Orbánt védem. Magam ugyan nem vagyok vallásos, de elnéző vagyok a magyarországi hívőkkel, hozzájuk értve az egyik vallást is, ami egyben származás, és akiket egy időben törvényekkel is üldöztünk. Megszoktam mindegyiket. Hozzá tartoznak a magyar kultúrához. Sokat tettek a magyar irodalomért, színjátszásért, építészetért, egyáltalán a magyar művészetért. Sokat tettek hozzá a magyar iparhoz, a magyar kereskedelemhez, a magyar tudományhoz. Mindegyik elvan a saját vallásával, mindegyik békén hagyja a másikat és az ateistákat.

    Van azonban egy vallás, pontosabban a híveik, akik nem tűrik más vallás híveit, de nem szívlelik a vallástalan hitetleneket se. Külön vallási előírásaik szerint élik a mindennapos életüket, ezt kifejezik napi ötszöri imádságukkal is. Igen, ők a muszlimok.

    A muszlimok azok, akik egyetlen európai befogadóország kultúrájához se igazodtak, és nem is hajlandók igazodni. Ez részükről egyben elutasítást jelent.

    Kérdezem én, miért lennék velük szemben elnéző és befogadó? Ehhez nem kell Orbán. Ha elutasítják a magyar kultúrát, elutasítják a magyar törvényeket, ha képtelenek besimulni a magyar társadalomba, ha képtelenek Magyarország javára és előnyére dolgozni, akkor miért is kellene nekem egyetérteni a befogadásukkal?

    Menjenek olyan országba, ahol többségében muszlimok élnek. Pl. Törökország egy ilyen ország. Egyetértek a görögökkel, hogy lőfegyverrel védik országukat.

  • Orsós Elemér
    2:26

    „SZERELMES TEKINTETED A FELHŐN IS ÁTRAGYOG”

    Az alábbi cikkhez mellékelt szerelmes . f o t ó . tanúbizonysága szerint, Orbán vezérnek az ő kebelbarátjánál, Erogénnél csak egy szavába kerül, hogy a másik diktátor leállítsa a nála zsarolási potenciálra eddig visszatartott túszok sokezres (milliós?) tömegeit, azonban ez a felcsúti kis-vasutas b…ik ezt megtenni, sőt…

    Ha rajta múlna, az ő galád hazai machivellista céljainak megfelelően [feltéve, hogy már meg nem tette], még oda is szólna muzulmán tezsvérének, hogyasszogya:

    „Kedeves Recep Erogén!
    Kérlek, küldj már egy pár-ezer migránccsot ideja határajimra, hadd mondhassam el végre az én Mohácsnál edződött hős magyar népemnek, hogy lám-lám, mennyire kellett az a száz-milliárdos pengedrót kerítés odjaz alvégre…

    https://nepszava.us/a-keresztenyüldözözésről-szolo-konferencia-bizonyítja-hogy-ezek-nem-keresztenyek/

    😀

  • És megy a rádió Ezitta Fórum adása, betelefonálnak a hívők, választékos szóhasználattal (tanult emberek) kérdőjelezik a törököktől elindult migráns tömeg nagyságát, közben ez nem más, mint a törökök modern szultánjának politikai játszmája, és tényleg elindultak, látni róluk videófelvételeket a neten. A görögök vízágyúznak, gumilövedéket lőnek, könnygáz gránátot, fény és hanggránátot robbantanak a törököktől megindult migránsok visszatartására. A magyar értelmiség buta része mindezt megkérdőjelezi. Kikapcsoltam ezt a rádióadót.

  • Leszbosz sziget lakói 5 éve így fogadták a migránsokat:

    http://www.youtube.com/watch?v=orTPZT4ZxlY

    Azóta megismerték a muszlim hálát, és ma így fogadják őket:
    .

  • DRAZIRI. March 4, 3;04 de sorokra;

    Ertelmesen fogalmaztad es jelentetted meglatasodat, azomban egyben tevedtel.

    A Quoran szovege es nehany hatalmi celokat uldozo vallasi vezetok on-erdekeik celjabol erolkodnek a Musulman hitet a vilag egyetlen vallasava tenni.
    A Muslim-brotherhood manifesztoja aleg tisztabb azon.

    Amit persze csak nahany elmaradt esztelen hajlnado kovetni.

    De barmi vallasos csoportba is lenne barki bekenyszeritve szuletesi helye altal, hat mint amberileny megkulombozteteset hogyan velned elgogadhatonak ???

    A kesobb altalad kozolt videon, mind a gumi-csonakon menekylok mivel kulmozobbek pl. a magyaroknak, vagy barki mas emberlenyektol???

    Azt is allitanad hogy NEM mebertarsaid elleni megkulombozteteset gyakorlod soraiddal ???
    Sot igen ellenseges udozeseiket is !!!

    Belatnad azt ????

  • Torokorszag ,mint Lebanon is elvannak aratsztva a Szyriai menekulokkel.
    Rengeteg osszegbe kerul nekik eltartasaik. Erdogan csupan kovetelozik tobb anyagi segitsegert az Ensz es EU-tol.

    De ne feleddjetek mindannak okait.

    Kozel 8 eve egy Szyriai kormany tomegtuntetes kormany, ill. Asad ellenese valt.
    Asad biztonsagi rendorsge ralott a tomegre,azzal kezdodott az Asad elleni szabadsag kuzdelem.

    Assad hadai kozel jott a vesztessegeihez, amikor Putin hadai erkezett a segitsegre.
    Azota 3/4 millio halott, Szyria varossai romokba dontve a bomabazsok alatal. Tobb millio menekul eletet menteni.

    Persze a menekulok kozott ma mar vannak Hinduk, Pakistanik, Afghanok, stb.stb.

    Sajnos a vilag csak bamulja a verontast. Senkinek nincsen gerince felszollani ellene.

    Legalabb NE a menekuloket vadoltjatok szerencsetlensegeikert!

  • Orsós Elemér

    Drizari
    2020 március 4
    3:04 de.

    Ámen!

  • Orsós Elemér

    Voronyezs
    2020 március 4
    3:38 de.
    😀

  • A hozzaszollasok zarasa a hat-nap utan megfelelo.
    De sajnos, mire a hozzaszollasok erdemes es erdekes vitakra fejlodik, a cikk lezarta valik.
    Mint tortent „..kisszekbe ulni..” ahol igazan kialakult egyerdekes es ertelmes parbeszed tobb hozzaszoolok altal.
    Hasonloan a kovetkezzo cikkel is.

    Ahol Alamasi tette a kerdest, hogy hol olvashattam durvasagot soraiban.

    Sajnalom Almacska, de a ” menj a pi….ba”, az igazan durva, ostoba, sot meg humorosnak sem velheto!!!

    Barkinek is lett volt cimezve,de Gabriel is, es barki mas is remlhetett es erdemelt volna tisztessegesebbet.

  • Orsós Elemér

    Kővendég
    2020 március 3
    6:33 du.

    „Akik ezt kijentették, vagy udvariasságból nem expressis verbis jelentették ki, de határozottan utaltak rá (közéjük értve jómagamat is), azoknak tökéletesen igazuk volt; Ön (mint ezt nem egy későbbi hozzászólása is igazolja) és elvbarátai valóban azok.”

    Csak hogy, lássa mennyire nem vagyok haragtartó:
    Kívánom, hogy Önnek és szánalmasan naiv(vagy inkább túlliberalizált) barátainak legyen igaza! (Pedig reálisan előrelátó, egészséges túlélési ösztönökkel rendelkező ember nagy téttel az ellenkezőjére fogadna!)

  • T.Kővendég !
    – Természetesen, koromnál fogva rezsim-kritikus vagyok…és nem rezsim-slapaj…!
    – A csacsiságok, ( ebben egyetértünk, ez a dolgozat is az) még ha az indítéka valamikori tahó-kollaboráns „szocialista” ámokfutásuk idejéből ered is, ma már súlytalan nyugger, – nosztalgia nyavalygás !

    – Meghát a tények makacs dolgok, az elferdítésük értelmetlen és egyáltalán nem jópofa…

  • Bendeguz79
    2020 március 4
    12:50 du.

    Putyin érdeke, hogy Szíriában fenntartsa a háborús helyzetet, és Európát ezzel együtt destabilizálja, hogy menekülteket szabadít az öreg kontinensre. Annak idején 2015 előtt Orbán az elsők között „értesül” jóbarátjától, Putyintól a menekültek tömeges érkezéséről, mikor még a Világ azt el sem tudta képzelni. A szír nép a nagyok és pöttöm vazallusaik (mint Orbán) játékterének hús-vér áldozatai.

  • Orsós Elemér

    Kővendég
    2020 március 3
    6:33 du.

    Kedves Uram, nagyon őszintén, kertelés nélkül megválaszolna nekem a következő nagyon egyszerű kérdésemre:
    Ön szerint európai, akár fehér, fekete, sárga NEM MUSZLIMKÉNT milyen eséllyel kapna Kigyelmed menedékjogot, szállást, élelmet a „szíriai menekültekhez” hasonlóan papirok nélküli erőszakos határátlépés és azonnali egzisztencia követelések esetén, meghatódnának-e a genfi konvenciókra való hivatkozásától Törökországban, irakban, iránban, Szaud-Arábiában vagy bármely muszlim országban? Alázatosan várom őszinte -akár rám nézve megalázó- DE reális, fals lejáratás, félrebeszélés nélküli válaszát a szokásos helyből való lerasszistázás, lefasisztázás és lenácizás mellőzésével! Nagyon meglepődnék, ha fennti jelzők nélkül is tudna választ adni! Ja, és az ilyenkor szokásos bugyuta keresztényi könyörületre való huncut hivatkozást is kéretik hanyagolni, mert nem vagyok vallásos!

  • Orsós Elemér

    Kedves Gábriel, a bigott szó jelentésének kifejtésével nagyon megleptél, mert én eddig két bajusz ősszeakasztásáról eddig -lehet hogy tévesen- más értelmezést ismertem! 😀

  • GEYZA:

    Erthetelen, mivel nem irtad, hogy vajon miert fizetsz 10+%os profitot a Paypal-nek.

    Hiszen egyszeru intezessel automatikus fizeteseket allithatsz be, barmiert is. A web-en, sot a telephonon is, Soha tobbe semmi gondod lem leve aztan. S semmibe kerul. Te hatarozod hogy mely napon fizeuk ki, vagy megy a szmaldra a koltseg.

    De ha egy megfelelo hiterkatyat alaklmazol, akkor meg kaphatsz is visszafizetest. 1.5%-tol, sot meg 5%-ig is, bozontos vasarlasokert es koltekezsekert.
    Havi szamlat kapsz ami teljes eletrevalo bizonyitekot nyujt.

    Ha van sok penzed elszorni, segitsd azzal a raszoruliokat inkabb.

  • Mindegy ki
    2020 március 3
    4:09 du.

    Pelzné kinevezése egyenértékű Pali doktorijával.
    Semmi tudományos munka nincs mögötte.
    Mikor már egy ló is lehet konzul, érettségivel rektor , nincs benne semmi meglepő.

    ——————————————-

    Ez egyenes folyománya annak, hogy egyes személyek miatt törvényt módosítanak – ami csak és kizárólag rá érvényes, nem úgy általában – hogy diploma, mindenféle szakmai tapasztalat, és gyakorlati tudás nélkül lehet valaki „államtitkár,” rektor, sőt adott feltételek híján polgármester stb az ott senkit nem zavar, mert a törvények a különféle előírások, követelmények, elvárások az mind- mind csak bolsevik trükk! Majd ők megmutatják, hogy lehet és lám – tényleg lehet!
    A törvény a szabály Orbán rendszerében egyre jó, hogy lehessen mit áthágni, ez a jelek szerint már a vérében van, annyiszor lépte át, és vágta sutba. Hogy miért fontos a jogerős bírósági döntésekre fittyet hányni, az Orbán céljainak és elképzeléseinek ismeretében elég nyilvánvaló, ennek ellenére megengedhetetlen – de, hogy miért fontos Pelcznéből minden meghatározott feltétel és észszerű indoklás híján professzort csinálni, azt nem tudom, főleg nem is értem – legfeljebb sejtem.

    Ez az az ország, ahol minden megtörténhetik meg annak az ellenkezője is! Ám ha azok akik a professzori, egyetemi tanári titulusukért sok éven keresztül becsülettel megdolgozva minősített szakmai teljesítményt tettek le az asztalra ez ellen nem tiltakoznak teli torokból, akkor legyen!
    Én ugyanis nem hallottam, olvastam, hogy érdemi kifogást emeltek volna ellene (azonkívül hogy különböző cikkek részletesen megfogalmazták hol szorít a cipő ) és még ha így is lenne valószínű nem történne semmi, de legalább kifejeznék a tiltakozásukat – sajnos egy idő után már semmin nem lepődünk meg!

  • Hát Gabriel, nem akartalak már ekézni, hiszen mit tehetsz te arról, hogy mit hiszel és mit hadoválsz, de sajnos nem bírom megállni… 😀

    Írod: „Hiszen mint “fizikusnak” a mintavétel helyéről tudnod kellene, hogy olyan nem édes-mindegy, hogy honnan vesszük a mintát!

    Dehát – mit mondjak….. ????

    Te a társadalom egészéről, sőt TÁRSADALMAKRÓL!!! – nyilvánitgatsz itt véleményeket,
    Summa-summarum alapon”

    Nos, mintát onnan veszünk, ahonnan lehet. Aztán a mintát úgy használjuk fel, ahogy az leginkább megfelelne egy valódi teljességnek. Tudod, erre vannak korrekt, és nagyon jól használható módszerek. Boldogult fizikus koromban 80 darab kvazár adatból csudálatosan kihoztuk azt a paramétert, amelyért tíz évvel később valakik Nobel díjat kaptak… 😀 Ehhez csak ismerni kell az adatfeldolgozási módszereket. Persze minél kisebb a minta, annál nagyobb a hibaszázalék, ezért egy így nyert adat csak eligazító, és ötletadó a továbbgondolkodáshoz, nem pedig mérési eredmény. Ha el tudod képzelni a kettő közötti különbséget a (hogy is mondaná Rodeo?) az egységsugarú agyaddal… 😀 😀

    Gábrielkém, tényleg már ne alázd magad lejjebb…

  • Kedves Bendeguz, a kedvedért használtam ezt az „egységsugarú” jelzőt, remélem, ez nem durva még a te kifinomult ízlésednek sem. Megértem, ha a „pi… piros virág” téged sért, nyilván nem szereted azt a dolgot… De hidd el, Gabriel még sokkal durvább beszólásokat is megérdemelne az itteni működése alapján… 😀

    Csak én túlságosan elnéző vagyok vele.

  • Utóirat Gábrielhez:
    Bencsics Klárát hagyd békén. Sokat vitatkoztunk, mert a politikai paletta szembenső álláspontján voltunk. Viszont szavahihetőségben, korrekt érvelésben és észben magasan fölötted állt. Sajna, már nincs köztünk, hogy az ocsmány nyelved ellen megvédje magát.

  • Almási Alma
    2020 március 5
    7:53 de.

    Álmaink Almája (a gábriel az irigy is, hogy leápol emiatt téged, nem engem, hanem téged, mert neki nincsen „beceneve” én adnék neki de a Cenz Ura bizonyosan kiradírozná)

    a tohuva bohu mákosan(SIC)® ez a gábriel legfőbb „karakterisztikája”

  • Bendeguz79
    2020 március 4
    9:09 du.

    Jó lenne ha nem törődnél a hülyeségeiddel.
    Mi itt már nem törődünk velük, vannak azoknál értelmesebb és mulatságosabb dolgok is.

    Mert amit a PayPalról ide rittyentettél az egy akkora baromság volt mint ide Lacháza.

    Javaslom olvasd el a PayPal működési szabályzatát jó ?

  • slapaj
    2020 március 4
    4:11 du.

    Világos!
    Csak az nem világos,
    hogy MELYIK rendszernek vagy a kritikusa.
    A Norvégnak? (Azok amúgy is bűnözők, általatok kikiáltva.)
    Vagy netán a Dán rendszer nem teccik? Esetleg a francia?

    Te kis SOB* 😀 😀

  • Rodeo, ha nem írnál olyan sok zavarosat, hanem rövid, érthető hozzászólásokat, akkor bizonyosan nem lennél kicenzúrázva. Nekem szerencsére nem kell minden bugyuta szellemeskedésedet elolvasni, másképp lehet, hogy én is ki lennék rád akadva, mint a szegény cenzor… 😀

  • Almási Alma
    2020 március 5
    12:21 du.

    Álmaink Almája

    javaslatod parancs! amúgy fizikailag … bár néha lenne arra is kedvem, hogy bizonyos „izékre” egy-két szavas bejegyzést tennék, de az még inkább a Nagy Radír Áldozatává válna…

    azért majd igyekszem

  • Nos ez az a hely,ahol semmi semmi sem változik(legfeljebb negatív irányba….)de sebaj,más fontosabb közérdekű dolgok is foglalkoztatnak,(mint a szánalmas ellenzékiek acsarkodása akiket részben sajnálok,de megvetek)amivel nem vagyok egyedül…és az információkat szerencsére hivatalos és hiteles forrásból
    szerzem!
    Pá!

  • Kedves ALMA;

    A „menj a pi….-ba..” ha az maganak, egy tanult tanarnak nem durva, de barmi kocsmai verkedesek eseteben is „Durva” sot ronda is am.

    Persze van nehany hozzaszollo itten akik semmi mast nem probalkoznak az egyeni gyalazkodasaikon kuvul.

    De a kerdesem, amit probalok feltenni, hogy miert mindeg a szemlyes, ill. a mas hozzaszollok egyenisegeit, es nem a cikkek, vagy a hozzaszollasok tenyet es alanyait vitajak ??

    Yalan az „merheto” lehetne ?!

  • HUNCANADA;

    Szyria mar reg a Moszkva befolyasa alatt volt.

    Putin csupan Assad hatalmanak a megmentesere lepett a verontasokba.

    Assad gadai a kapitil;acio elott altak. Mikor Putin az Oroszlegoero allando bombazasaval Assad hatalmat, s azzal Moszkva befolyasat mnetette meg.
    Persze azzal Szyria varosai teljes romokba lettek.
    3/4 millio Szyriai halott, Sok millio menekult.

    De mind az Assadnak es Putinnak nem igen szamit.
    Az a ptoblema a hatalom-eges politikusokkal !!!

    A Szyriai nep demoktratikus celokert harcolt, de a volagon senki segitseget nem volt hajlando nyujtani.

    Orban teljesen keptelen barmi szerepet is jatszani abban.
    Meg Erdogan is csak sikertelenul kiabal es ugrandozik.

  • Bendeguz79
    2020 március 5
    6:04 du.

    Egyetértünk.

  • Bendeguz79
    2020 március 5
    6:04 du.

    grizi, Szíriával kapcsolatosan ide írtjaidat így is lehet „fogalmazni”…!

    agylúdtalpad kezelésére agylúdtalpbetétet javaslok, lehet, hogy a MEDICARE neked ingyen is szállít egy teljes készletet

  • Almási Alma
    2020 március 5
    8:13 de.

    Nem kell nálad ocsmányabb nyelvű
    Nyilván kihegyezted a mások életén való köszörülésben, telis-teli csupa mézzel folyó hazugsággal, amelyben a méreg gyilkosabb bármelyik kígyóénál

    Nem volt nehéz eltenni vele láb alól azokat akik a „karriered” útjában álltak

    Csak kimutattad végre az igazi méregfogaidat

    Nem mellesleg vele az igazi holdudvarát bármely diktatúrának, amely az igazi életerőt adja a rendszer fenntartásának.

    Ezért ismered ennyire zsigerből az Orbán NER-ét, amely sima másolata az egykori PÁRT-nak

  • Alma

    A fentiekből a lényeg kimaradt – így nem is kérdés: semmi megbánás, ugye?

    Semmi, még a legkisebb jele sem semmiféle önkritikus visszatekintésnek!
    A béke-jobb nem kell?

    Inkább a gyűlölködő harag, azért mert annak a langymeleg méreggel teli légkörnek vége, amiben Te és köreid ellubickoltak, amely a Te éltető vized volt …

    Az ország jövője egy cseppet sem számított számotokra!
    Ahogy ma sem!

    Igen, azt viselnéd el, hogy menjünk inkább vissza abba a lelket, szellemet, értelmet lassanként, de kitartóan felőrlő múltba.

    Az Orbán_és_körei cimboráid pontosan ezt teszik – csak átfestették a külcsínt.
    Egy az egyben másolata – visszamentek – és hogy nagyobb legyen a játékterük a VÖRÖSET ÉS A BARNÁT (az eredeti fasiszta szín) összekeverték, NARANCS lett belőle, igy még hatásosabb!
    Nyilván más körbe tartoznak már, nem a tieid közül való, de a SZELLEM EGY ÉS UGYANAZ!

    Ezért védted az Antallt is vehemensen, mivel pontosan UGYANAZ A SZELLEM VEZÉRELTE
    Persze nem a klikkbe tartozott, csak az akkori hatalmi kör másodvonalába sikerült magát bevergődnie, ezért gyűlölte a kádárékat …

  • Bendeguz79
    2020 március 5
    3:01 du.
    _______________

    Erre most inkább nem válaszolok a békesség kedvéért…

  • Alma:

    képes vagy ilyet leírni:
    „”Hát Gabriel, nem akartalak már ekézni, hiszen mit tehetsz te arról, hogy mit hiszel és mit hadoválsz, de sajnos nem bírom megállni…””

    Mi viszont gyenge kezdők, a fentiek tükrében is most-már tiszta tudattal és tényként megbizonyosodhattunk róla, hogy mindazt a gyalázkodást amit a múltban és a jelenben is teszel tudatod tiszta teljességével teszed.

    Nem más mint saját állításod igazolja.
    Esetemben is Te állítod, hogy én meg nem tehetek róla, ha szándékom ellenére valamiben tévedek, mert nem mérget köpök.

    De mégis a legfájóbb az amit saját szakmai kritikaként értékeltél, ugye? – hát …. „csak” egy kissé defektes a védekezésed, ez van, ez jutott
    Ezért képes vagy ölni is, nem baj – állunk elébe

    A szakmai kepésségekről inkább ne nyissunk vitát itt, mert ez nem más mint tiszta személyeskedés.

    A mintavétel kritikáját viszont, amit kegyes voltál alkalmazni nem másért kérdőjeleztem meg, mert az az igazi eszköze a diktatúráknak, – szokásos eljárása – állításik „igazolására”
    Onnan veszik a mintákat, ahonnan azt fogják tudni igazolni vele, amit élőre elterveztek
    (A többieknek akik esetleg elolvassák: lássátok orbán-kérdöveit – alma asszony tökéletesen tisztában ezzel)

    Így működtetek, – és sajnálatosan a nagyságos tudós elvtárs-úrnő ebben az esetben sem tudja meghazudtolni önmagát.

    Aminthogy a kínai bölcs mondta utolsó leheletével, miután az a kígyó megmarta, amelyet kimentett a lángok közül:

    „igen tudtam, hogy a kígyó nem tudja megtagadni önmagát, ez a természete. A mérgével öl.
    De én sem tudtam megtagadni önnön-magam, hiszen mindig megpróbáltam megmenteni a lelkeket …”

  • ALMASI ALMA es KARIKAS GABRIEL;

    Igazan szeretnelek megkerni Mindkettotoket: KERLEK bekuljertek meg, legalabb a „bekesseg kedveert” !!!!

    ALMA; meg HA SOHA nem is reagalnal megjegyzeseimre!

  • Gábriel, jó lesz vigyázni neked is és mindenkinek, mert én vagyok az Antikrisztus! 😀 😀 😀

    Majd Bendeguz válaszol neked valami szalonképeset. Nem veszem ki a szájából a szót, mert még rosszul érezné magát…

  • Gabriel (almási Almának):
    „most-már tiszta tudattal és tényként megbizonyosodhattunk róla”

    Mivel? És kik?

    Gabriel:
    „De én sem tudtam megtagadni önnön-magam, hiszen mindig megpróbáltam megmenteni a lelkeket …”

    Ez biztos így van, de ha megkérhetem, az én lelkem megmentésének kísérletével szíveskedjen nagyon sürgősen egyszer s mindenkorra felhagyni.

  • Bendeguz írta:

    „De a kerdesem, amit probalok feltenni, hogy miert mindeg a szemlyes, ill. a mas hozzaszollok egyenisegeit, es nem a cikkek, vagy a hozzaszollasok tenyet es alanyait vitajak ??

    Yalan az “merheto” lehetne ?!”
    ______________________

    Na, mégis válaszolok.

    Egyrészt engem nem érdekel Elena Ceauşescu, vagy a férje történelme. Demeter Szilárd autója meg végképp az érdeklődési körömön kívül van. Kövér Lászlót meg lesz… bocs, nem írom le, mert szegény Bendeguz idegrángásokat kap a csúnya szavaktól, ugyebár… Ráadásul ezeket a témákat feleslegesnek és egy kicsit már erőltetettnek érzem. 😀

    Mi van még? Az oktatási kérdésekhez nem értek, mert nem szakmám. Amihez pedig nem értek, arról legfeljebb kérdezek (de hát ITT kitől kérdezzek, könyörgöm…?), de véleményt nem mondok.

    Ezzel szemben az, hogy miért tombol annyi sok emberben a hisztéria, miért nyomoznak egyesek a fórumtársak személye körül, hogy miért vádaskodnak a saját fantáziájukból kiokádott hülyeségekkel, miért van kisebbségi érzésük és mindenáron való letromfolási ingerük, na, az már érdekel. Igaz, pszichológus, meg pszichiáter sem vagyok, azonban én úgy látom, hogy ezek a jelenségek mindennél jobban tönkreteszik az országunk mentális állapotát, ezerszer jobban, mint a legsötétebb diktatúra. Ezért tanulmányozom ezeket a jelenségeket. Úgy látszik, van ezen a fórumon néhány iskolapélda.

    Én – bevallom – nem hiszek a lefizetett trollokban, inkább úgy látom, egy sereg kiegyensúlyozatlan emberről van szó, akik éhesen kapaszkodnak egy kis győzelemért, MINDENÁRON. Hát igen, a rendszerváltás megviselt mindnyájunkat.

    És nem, kedves Bendeguz, én nem kezdtem és nem is folytatom a kölcsönös gyalázkodást. És hidd el, egy picsába (sic!) küldés sokkal enyhébb kellemetlen hatást – sőt, mondhatnám, inkább vígasztalást nyújt ezeknek az illetőknek, mint hogyha előveszem a – sajnos nálam ösztönös és nagyon is slágfertig – iróniát és szarkazmust. (Ez nem csúnya szó! 😀 )

    Én pedig szeretem – vagy inkább tisztelem – az embereket, akármilyenek. És alapvetően empatikus vagyok velük.

    Vagyis egy „menj a pi…” kijelentés nálam a nagyon erős önuralom jele… Hiszed, vagy sem… 😀

  • Rodeo11
    2020 március 5
    6:48 du.

    Tudod te mi az az agylúdtalp?
    Légyszíves, hogy hozzál egy listát „elferdültségek” rodeio-i értelmezésére!

    Mellesleg milyen csökevényes beírások azok, amelyek mást nem bírnak tartalmazni, mint ilyen és ehhez hasonló primitív megjegyzéseket mások személyiségének gyalázkodásaira?!

    Ebből áll a beírásaidnak 2/3-a, azon cikkírókkal kapcsolatosan is, akiknek véleményével nem értesz egyet….

    A többi pedig a zsidók és úgy általában a személyi-szabadságjogok elleni uszításból

    Tipikus fasiszta/kommunista megnyilvánulások …. – amire tudom büszke vagy, ugyhogy „a mosca quer mais bosta”

  • Kővendég
    2020 március 6
    5:28 de.

    Biztosíthatom uraságodat, hogy eszembe sem jutott ilyen kisérlet

  • Kövendeg

    Ja és miért is ez a nagy félsz?

    Csak nem azért, mert hogy a személyi szabadságot tiszteletben kellene tartanunk?

    És vajon nem ezt jelenti-e, hogy ne adjunk terepet olyan társadalmi berendezkedéseknek, amelyek mindezt meg kívánják csorbítani?

    Tudom, hogy a sémáktól elrugaszkodott gondolkodás nem könnyű, egyesekben akár fizikai fájdalmakat is okoz, de azért nem ártana néha-néha akár csak kis villanásnyi időre megpróbálni.

    Lehet, hogy nem kis meglepetést okozva pozitív eredményekhez vezetne …

  • Kedves Nagy Radír, most ezzel mi bajod volt? (le van mentve) bár abban egyet értenék veled, hogy azt aki idetolja a sok tohuva bohuját -pláne mákos állapotban- annak nem érdemes mondani semmit… de reakció nélkül még assziszi „győzött”

    mivel te vagy a Cenz Ura te bizonyosan elolvasod ezt mielőtt beengeded vagy lesöpröd, mint a radír után maradó gumimorzsákat

  • Alma!

    Hogy micsoda, te, Antikrisztus??!!

    De ha allegóriákat kívánsz, egyezünk ki az Évával…

    Ráadásul tévedésben élsz, nem tőlem kell tartanod;

    „”Ezzel szemben az, hogy miért tombol annyi sok emberben a hisztéria, miért nyomoznak egyesek a fórumtársak személye körül””
    (csak, hogy világosabb legyen, legfeljebb azért jó ha tudom, hogy ki az illető, mint esetedben is, mert kerülöm, hogy odakeveredjek, ahol a neveddel találkozom. Bár nem vagyok blogolvasó, a facebook-ra is ritkán járok… de így jó)

    A másik nagy tévedés:

    „”hogy miért vádaskodnak a saját fantáziájukból kiokádott hülyeségekkel, miért van kisebbségi érzésük és mindenáron való letromfolási ingerük,”

    Csak el kéne olvasnod és értelmezned az indoklásokat, de mivel azokat ignorálod, ezért simán amit írsz rólam, vagy bárki másról, sajnálatosan magadról teszed.
    Sajnálatos, mert legalábbis nekem nem okoz örömet, ha látom hogy lehetne jobban is, de az illető görcsösen ragaszkodik fóbiáihoz

    ÉS IGENIS, ÉN GONDOLKODOM – ÉS NEM HAZUG SÉMÁKKAL DOBÁLÓDZOK, MINTHA AZOKKAL VALAMI NAGY IGAZSÁGOKAT MONDHATNÉK

    Persze ha degradálásnak érzed, ha nem olyan sémákat használsz amelyeket milliók idézték, bár azok ugyan csak szenvedéseket okoztak generációknak, de mégis, ha világ belepusztul is, csak azért is …. a lelked rajta

    Meg Kőuraságnak is …

    A „rendszerváltás” megviselt …. hmmm … nem erről beszéltem? Kidobott téged a meleg, kényelmes díványodból

    Erös önuralom, na ne ( 🙁 🙁 🙁 ) – mond ki nyugodtan, szíved szerint rögtön elvitettél volna az AVO-val (elég lett volna csak rám mutatni – és máris félretesznek az utadból)
    De mint írtam korábban, az én adaptációm az önkényuralomhoz abban merült ki, hogy ügyesen kerüljek bárminemű útkereszteződést a hozzád hasonlóakkal – így jártál

  • Kedves Elemér!

    Talán nem is véletlenül, két önön-kézzel kitépett bajusszal egymás mellé tételéről szól a fáma, a mondás. (Fio de bigode)

    Tehát nem a pofán levő bajuszok összeakasztása jelentésben értelmezzük, amikor a szavunkat adjuk, úgyhogy csak barátilag ajánlom, hogy például Kövér Úr pofáján lévő bajuszköteget is a harcos értelmében kezeld továbbra is.

    Söt azt sem hinném, hogy elfogadnám, ha szavát adná bármire is, még-ha a félbajuszát előttem tépné ki, és letenné előttem az asztalra mint bizonyságot a szava megtartására.

  • Elemér

    Bajusz-szál ( a bajusszal helyett)

  • Bendeguz

    Venezuelában hasonló történt

    A Maduró gépe már a kifutópályán állt ( a családot már korábban evakuálta) – amikor Moszkvából csörrent a telefon, hogy szíveskedjen ott maradni, és bármi – írom bármennyi vér árán – a hatalmat megőrizni szíveskedjen

  • Gabriel
    2020 március 5
    7:59 du.

    Alma:

    „Mi viszont gyenge kezdők, a fentiek tükrében is most-már tiszta tudattal és tényként megbizonyosodhattunk róla, hogy mindazt a gyalázkodást amit a múltban és a jelenben is teszel tudatod tiszta teljességével teszed.”

    —————————————————-

    Pecekig hülyén néztem, hogy ezt vajon kinek ill. kiről írtad, de be kellett látnom, nincs tévedés, ez Almának szól!
    Ezek szerint Almási lenne „itten” a gyalázkodó? Hogy én miről maradtam le – valahogy nem tűnt fel, pedig állítólag jó megfigyelő vagyok !
    Gabriel, szerintem hagyd abba Alma rugdosását, és úgy általában bárkinek a nagyon felesleges vegzálását – és akkor most finom kifejezést használtam – mert amit egy idő óta csinálsz az még csak nem is vegzálás, az már bizony kimeríti az általad használt gyalázkodás és a becsületsértés fogalmát!
    Ez már nem nézetkülönbségből eredő vita – ez sima személyeskedés annak is a legocsmányabb fajtájából. Nem Alma védelmében írom amit írok, elég nagylány már és meg is van a magához való esze, nem szorul senki pártfogására, de egyszerűen nem értem mire jó ez? Mi a célod vele?

    Régebben szívesen olvastalak, a néha terjengős bő lére eresztett mondókáidban mindig találtam valamit ami érdekelt, aztán egyszer csak azt éreztem valami nem stimmel veled – mára sajnos az a helyzet, hogy nem olvaslak, rendre átlépem az írásaidat, mert nekem, kívülállóként is bántó és dühítő egyben amit Almásival csinálsz! Nem kell vele feltétlen egyetérteni, de a minimális viselkedni tudás szóban/írásban nem ártana részedről sem.

    Szerintem nem kéne visszaélned azzal hogy 1. C. Adam esetleg nem minden írást olvas el szóról szóra – ez mellesleg lehetetlen vállalkozás is lenne – és átengedi az írásaidat 2. Azzal meg főleg ne, hogy Almási Alma alapvetően egy úrinő, tud viselkedni, és hatalmas béketűréssel viseli a hülyeségeidet.

    Aki meg feltétlenül azt szeretné, hogy te mentsd meg a lelkét – mint micsoda? – az majd jelentkezik nálad : a kéretlen prófétákat általában visszautasítják!

  • Bendeguz79 (Drizarinak):
    „De barmi vallasos csoportba is lenne barki bekenyszeritve szuletesi helye altal, hat mint amberileny megkulombozteteset hogyan velned elgogadhatonak ???
    A kesobb altalad kozolt videon, mind a gumi-csonakon menekylok mivel kulmozobbek pl. a magyaroknak, vagy barki mas emberlenyektol???”

    Nos lehet, hogy ez talán az egyetlen téma, amelyben egyetértek Mr Bendeguz79 álláspontjával. Ebben azonban teljesen és tökéletesen.

  • Gabriel
    2020 március 6
    9:38 de.

    egymást hülyítitek a grizivel? „Ő” nem szállt föl(???) de az átmeneti elnök lóhalálában rohant az elnöki palota kovácsoltvas kerítéséhez és ungon bokron át átmászott rajta, pedig tudtommal az „elnököt” díszlövések és zászlófelvonás meg vörös szőnyeg várja a palota díszőrsége között és nem a nép ordítozva és dobálózva rá bármit ami a keze ügyébe’ kerül

    most még azt kellene kettőtöknek (egyikőtöknek sok lenne), hogy volt egy titkos lánytestvére a Káinnak és abból lett a világ összes…. szóval mind a közel 10 milliárd

    úgysem árulod el, de kíváncsivá tesznek szösszeneteid, hogy honnan informálódsz? mert amit ide a grizivel betoltok az… agysérv, még nem kezelteted? zizraelinek add át szívélyesemet

    rebetli

  • Kedves Alma!

    [ajánlva még T. Geyzának is]

    Mint avatott és gyakorlati embernek mi több, fizikusnak a >mintavétel< kérdésében Gábris felé kifejtett álláspontod abszolúte releváns. Hisz jól néznénk ki például, ha a Spirit, vagy az Apollo11 által vett, úgymond "geológiai" mintákat azzal utasítanánk el, hogy azok elhelyezkedése nem felel meg a földi geológia körülményeinek…stb
    A társadalmi mintavételt a statisztika, ill. a szociológia tárgyalja, amelynek egyes elemei, ha alaposan szemügyre vesszük, igenis a természettudományos mintavétel szabályainak felelnek meg.
    Nevezett kontár tehát, amikor veled kel birokra, ez ügyben is medvecsapdába lépett, majd mint mindig hangos üvöltözéssel próbálja ellensúlyozni a maga tudatlansága rajtakapott fiaskóit, ahelyett,hogy az okosabbtól(!) tanulna és behúzná a f..ülét 😀

    T. Alma!
    Már bocsánat, mint a lap egyszerű olvasója, évek óta figyelem ennek az agresszív alaknak a mozgolódását az AN, egyébként kultúráltnak szánt lapjain. Megfigyeltem, hogy az ipse a maga erőszakos és izgága beállítottságát egyfajta barátkozósdi, vagy inkább hízelgősdi hagymázas gőzével, alanyát bekebelezve, ill elkábítva, így szerezve magának neki esetleg alávethető gyengébbnek vélt jellemű médiumokat a saját valóban bigott nézetei nyilvános alátámasztása érdekében. Akárcsak a fürkész, nevű rovar, mely utódját pete formájában az áldozatába döfi, mely aztán idővel már abban ölt új testet, egy újabb fürkészt… S hogy irodalmi hasonlatot vegyek, nincs kézenfekvőbb példa erre a típusra, mint Thomas Mann Cipollája a Mario és a varázslóból*, de lényegében ez a mágus probléma megoldása sem lehet békésebb annál…
    Megfigyeltem, hogy az első időszakában Gábris e módszerével, mint médiumra rád szállt, de rá kellett döbbennie, hogy benned, mint határozott világnézettel bíró, és művelt szellem esetében "igen rossz lóra tett". Ahelyett, hogy műveletlen énjéből fakadó, kioktató okoskodóan sőt, leuraló és érzelmi-zsaroló módszereivel, stílusával téged is lehengerelt volna – mint pl. Geyzával korábban ezt tette – tőled viszont nagyon helyesen mindig megkapta a maga odaillő, a Te szellemi fölényednek megfelelő frappáns helyreigazítását.
    Az idő múlásával viszont mára kialakult a jelenlegi állapot, ahol – és megértem – néha már kijössz a sodrodból és elküldöd őt még p…ba is, amit ellenfeled – még Bende is – nem is meglepve, inkább elégedetten konstatál és megpróbál téged úgy beállítani, mintha ez rád lenne jellemző, ami persze nem igaz. Na végre – mondja magában a troll – hiszen pontosan ez a célom, hosszú akcióm következő etapja mostmár Alma emberi és elvi kitartásának megtörése, és közismerten fiatalos stílusának a teljes háttérbe szorítása. Vagyis tehát, az ő célja, Almási Alma – a szellem és színfolt – teljes kiszorítása a Kanadai Magyar Hírlap egyébként valóban kultúrált dialógusra törekvő légköréből…

    Üdvözlettel: G.Zoli
    ˙

    .
    *Thomas Mann: Mario és a varázsló (1929.) – az ún.ántivilágban még kötelező olvasmány volt.

  • ALMASI;
    De mind azt nem „nem tudatod”-bol, hanem rossz-indulatodbol irtad !!!

    Nem, nem szukseges „elhinn”-em semmit, tisztan bizonyotottad.

  • GABRIEL:

    Igen, emlekszem azt a jelentest a hirekben.
    Maduro hajlando lett Cubaban menedket venni, de Moszkva serkentette hatalman maradni, eltekintve a varhato kovetkezmenyeket.

  • Kedves Besancon és Gorgonzola… köszönöm.
    Tizennyolc éve fórumozgatok, és mondhatom, rengeteget romlott a fórumok mentális világa. Kezdetben csak lassan romlott, de mostanra már szinte napról napra élesebb a helyzet.

    Mint már írtam, nem hiszek a fizetett trollokban, legalább is nem itt a KMH-n. Akiket trolloknak gondolunk, azok sajnos a saját gondolkodásukban, érzelmi állapotukban romlottak meg, és romlanak egyre inkább, miközben kétségbeesetten kapaszkodnak valamiféle „siker-érzésbe”, amiről maguk is tudják, hogy nincs. Ennek az oka pedig nem más, mint valamiféle politikai fertőzés, aminek ki vannak szolgáltatva mindazok, akik nem egészen pontosan tudják, hogy kik is ők. Mindez Magyarország szörnyű mentális állapotát mutatja. 🙁

  • Besanconnak és csak nagyon röviden azoknak is, akik odavetemednek még, hogy elolvassák az irományaimat:

    A „politikailag korrekt” és „szociológiailag etikus” kifejezéseket a marxista beütésű magukat demokratáknak álcázó (hazudó) közszereplők kiötölték, nem másért, mint a politikai pozíciójuk védelme érdekében.
    Beirásaimat sajnos nem lehet NEM VALAKIKHEZ címezni, célszerűen csakis azokhoz, akik ezt az átoksujtotta, amúgy antidemokratikus és benső szerkezetében – és kimondott céljában totalitárius diktatúrára törekvő társadalmi rendszert vehemensen védelmeznek.
    Ilyen egyszerű; a TOTALITÁRIUS DIKTATÚRA AZ EGYÉNI SZABADSÁGJOGOKAT EGYSZERŰEN FELÜLÍRJA, LERADÍROZZA, FITTYET HÁNY RÁ
    Másképp nem lehetne az, aminek magát szánja.

    Egy rendszer, amely azt mondja ki, hogy amúgy a tagjai közötti egyenlőségre törekszik, de ezt úgy kívánja megvalósítani, hogy a tagok között konzekvensen és egyértelműsítetten hierarchiákat állít fel – az barátocskáim nem-csakhogy önmagában ellentmondásos, hanem logikailag nonszensz

    – BÁRGYÚ!

    És ez a legkevésbé negatív minősítő jelző rá, mivel hogy mindezt a kontraszelekció alapján kívánja megvalósítani!

    Nem hőbörgött mindezek ellen valamire való és gondolkodásra képes egyed a rendszer alatt? PÁRT-ÉRA?
    Nem ugye, számotokra – akik még mindig véditek, nem?

    Magyarul természetes módon kiszelektálódtak itt ezen újság pincéjében és az EMELETÉN IS! – jó-néhányan akik a fenntartói és hű csahosai, alattvalói voltak ennek a rendszernek.

    Amit tudatos hittel ma is vehemensen le akarnak az emberiség torkán nyomni.
    Az én részemről ennyi, a többit mindenki eméssze a saját egyéni ízlése szerint.
    Csak úgy utalnék rá, mellesleg ma sincs mmagyarföldön természetes szabad társadalmi rendszer – mintha jó-néhányan itt nem ezt csepülnék …

    Ki akkor a meghasonlott?

    Én lennék? Mily jó, – boldogok a lelki szerencsétlenek – főjetek csak egymás levében, dicsérjétek egymást, hogy milyen bárgyúak vagytok, Bodamarcsi a végén egy szellemi géniusz lesz hozzátok képest

  • Gorgonzola
    2020 március 6
    12:41 du.

    gábriel: (tipikus selejtes magyar)

    frustrado, sértődött,

    (a Cipolla hasonlatodban vitatkoznék, manapság már „olyan” hagyma sem létezik -ami csípi a szömit bárkinek- valamint a Cipolla túlintelligens… ugye delinkvensünk meg annak teljes hiányában szenved)

    mindig a kanyar a hibás, és az összes többiek vezetnek a rossz sávban és jobb járgányban

    egyébként helyzetképed a tökély maga

    terített piros negyvenszáz ulti

  • Nos nagyon röviden:

    Akik román diktátor analfabéta,pár elemis feleségével egy szintre helyezik a magyar,és elismert iskolázott,egyetemi végzettséggel rendelkező P.G.Ildikót (képviselőt)azok ugye nemcsak „kissé” tájékozatlanok,de nagyon nevetségesek,és főleg szánalmsasak….!
    Lehet ellenzéki politikus valaki(és elzötelezzett hívő is…)de nem árt,ha némi esze is van,és nem teszi magát nevetségessé,szánalmassá!

  • Drizarinak és másoknak!

    https://hvg.hu/itthon/20200306_TGM_Igen_es_nem_ok_es_mi

    Hál’Istennek a cikk szerzője jobban és pontosabban megírta lusta magam helyet, amit a témáról gondolok és ahogy az ügyhöz alapjában viszonyulok.

  • Gorgonzola
    2020 március 6
    12:41 du.

    Zoli, még valami!!! nincs jogom (csak lehetőségem?) belepofázni az általad leírtakba, bocs!

    tök rebetli

  • Almási Alma
    2020 március 6
    6:04 de.

    ha valaha tartottál valamire a bugyuta humorommal együtt akkor megismerésemhez hallgasd meg ezt, és értsd meg a teljes műben, mint valamit ami éppen egy pillanattal a „vég” előtt van
    https://www.youtube.com/watch?v=mc3bS2E7GME

    és erről beszélek a végén
    Nun ist der Herr zu ruh gebracht….

  • Almási Alma
    2020 március 6
    6:04 de.
    Álmaink Almája

    baráti üdvözlettel

    https://www.youtube.com/watch?v=Sm8CY8kqkXg

    ehhez azt hiszem senki sem tud hozzátenni, csak róla… de minek? elmondja és „Ő” Kathleen Ferrier

  • Orsós Elemér:
    „NEM MUSZLIMKÉNT milyen eséllyel kapna Kigyelmed menedékjogot, szállást, élelmet a “szíriai menekültekhez” hasonlóan papirok nélküli erőszakos határátlépés és azonnali egzisztencia követelések esetén, meghatódnának-e a genfi konvenciókra való hivatkozásától Törökországban, irakban, iránban, Szaud-Arábiában vagy bármely muszlim országban?”

    Részben durva hazugságokat (pl „azonnali egzisztencia követelések”)is magában foglaló kérdése az én szememben legalábbis tökéletesen irreleváns, de azért válaszolnék rá.
    Nekem valahogy még soha életemben nem jutott eszembe, hogy épp Törökországba, Irakba, Iránba vagy Szaud-Arábia költözzek, se menekültként, se más jogon. Egyébként van olyan muszlim ország, ahol menedékjogot ugyan nem kaphatnék, de a muszlim lakosság egy része végső szükség esetén talán nagyobb valószínűséggel fogadna be, rejtene el, mint az az állítólagos „kereszténységére” oly büszke civilizált európai országokban történne. Ilyesmire már volt több történelmi példa.
    Abban Önnek persze igaza van, de ezt – legalábbis én – soha nem vitattam, hogy a menedékjogi konvenciók csak addig érnek valamit, amíg a menedékjogra nincs szükség; amint szükség lenne rá, már egy kalap sz.rt sem.
    https://helsinkifigyelo.blog.hu/2017/07/15/julius_15_sikertelenul_zarul_az_eviani_konferencia

    Orsós Elemér:
    „félrebeszélés nélküli válaszát a szokásos helyből való lerasszistázás, lefasisztázás és lenácizás mellőzésével!”

    Micsoda?! Érdekes! Azt hittem, hogy Önök büszkék a szellemi elődeikre, és azok gyakorlati követőire. Vagy az utóbbiakra egyelőre még titokban, csak egymás között?

    A „félrebeszélés nélküli” véleményemet (bár nem én írtam) elolvashatja itt:
    https://hvg.hu/itthon/20200306_TGM_Igen_es_nem_ok_es_mi

    Úgy sejtem, nincs közös pontunk.

  • Almási Alma
    2020 március 6
    6:04 de.

    ha valaha ez mond neked valamit, Beethoven szavai (sohasem írt semmit ebben a hangnemben) a h-moll az öngyilkosok hangneme

    ugye tudod miről szól és hol helyezkedik el a teljes műben

    halála előtt nem sokkal

  • Gorgonzola
    2020 március 6
    12:41 du.

    Zolikám

    Bűzlik a lapátolásod, bizony …
    A holló nem vájja ki a holló szemét

    A statisztikához mint szakmához biztosan nem értesz, de ahhoz hogy hogyan kell azt meghamisítani ahhoz nagyon.
    Persze véditek egymást, nyaltok egymásnak változatlanul, merthogy másról fogalmatok nincs társadalomtudománynak nevezett területen, mint a marxizmusnak nevezett társadalom és lélekpusztító ideológia.

    Mindazok, akik védik ezt az eszmét, gyűlölik az emberi szabadságot – a szarból nem vesz vár, nem lett soha sehol, de annál nagyobb trágya.

    Persze tudom én, hogy felfogni mindezt, a fogalmaitok szerint kellene néhány diploma – nosza gyerünk nem késő, még halálotok előtt tanuljatok mielőtt – még újabb kataklizmába sodornátok a világot

  • és akkor vidám percek lettek, mint az látható gábriel kifulladt, már csak ismételni tudja az imamalmát, amíg a zsinór el nem szakad benne

    brühühü

  • Bendeguz79
    2020 március 6
    1:12 du.

    ALMASI;
    De mind azt nem “nem tudatod”-bol, hanem rossz-indulatodbol irtad !!!

    Nem, nem szukseges “elhinn”-em semmit, tisztan bizonyotottad.
    _____________________

    😀
    Hmm… Kűggyek neked is egy pipit? Vagy jobb szeretnél valami férfiasabbat?
    😀

  • Gábrielnek:
    „Még, még, még,
    ennyi nem elég!”

  • Orsós Elemér

    Kővendég
    2020 március 6
    6:47 du.

    „Úgy sejtem, nincs közös pontunk.”

    Köszönöm a tökéletes visszaigazolást, kár hogy a Tip-mixen nem lehetett erre a végeredményre fogadni, mert akkor most minimum milliárdos lehetnék! 😀

  • Orsós Elemér

    Kővendég
    2020 március 6
    6:47 du.

    Na jó, most már csak azt árulja el hogy hogyan tudta a zsidó és muszlim menekülteket egyáltalán egy lapra hozni?

  • Orsós Elemér

    Rodeo11
    2020 március 6
    7:08 du.

    Csodálatos! Nekem ez a kedvencem Tőle:

  • Rodeo írta: „a h-moll az öngyilkosok hangneme”

    Hát, lehet. Igazából nem értek a zenéhez. Hat évet tanultam ugyan zongorázni, majd amikor a kamaszkori balesetem után a bal kezem már nem volt arra alkalmas, akkor még vagy öt évet klasszikus gitárt, de ennek ellenére… Sőt!

    Amikor kulcsos gyerek lettem 9 éves koromban, akkortól azt az időt, amíg a szüleim hazajöttek, rendszerint olvasással vagy lemezhallgatással töltöttem, mert a papámnak jelentős lemezgyűjteménye volt. Csak leültem a földre a lemezjátszó elé, aztán hajrá! Huszonöt éves koromig voltam nagy zenerajongó. Aztán egyszerre rájöttem, hogy jobb a békesség, abba kell hagyni a lelkes zenehallgatást, ha józanul akarok gondolkodni. Azóta csak nagyon ritkán, és nagyon megválogatva hallgatok zenét.

    De ha egyszer öngyilkos leszek, akkor bizonyosan Csajkovszkij V. szimfóniájának a 2. tétele fog szólni…

  • Almási Alma
    2020 március 6
    2:13 du.

    Na kegyelmes nagyságos elvtársné!

    Rátapintottál a lényegre, vagyis a kórokozót megfogtad – ha másért nem is, de ezért nyugodtan érezd a markodban a Nobel-díjat.
    Kár hogy ilyen felfedezésekért nem osztanak, de ha osztanának most kiérdemelnéd …

    Annak felfedezéséért, hogy az ország és a mentális állapota tragikus.
    Ha emberekre akarsz rámutogatni mindezekért, akik ennek az okai nyugodtan egyes szám első személyben a felsorolást ….

    Igen babám, magatok vagytok, – nem csak akiket magad mellé soroltál, hanem sajnos túl sokan másokkal – ennek a mentális állapotnak a kórokozói.

    Bár mint előbb írtam, ha 5 diplomát összeszedtél volna, se bírnád ezt megérteni, … hiszen aki a virágot megveti … tudod még ugye a mesét?
    Vagy egyszerűen csak vak hit?

    Nem tudom, … de azt igen, hogy vakok között félszemű a király

    Van nektek királyotok, az Orbán, maga személyében más jobban bele se illene a képbe.
    Igen ahogy szegény öreg Tanár úr mondta, (aki valódi fizikus volt, és mint ilyet valóságosan mindegyik sötét rendszeretek ellenségnek kezelte) szóval ahogy leirta az ország állapotját:

    VVV-system: VAK VEZET VILÁGTALANT

    Te magad csak tizennyolc éve lázítasz az interneten, – saját bevallásod szerint, nyilván a saját köreidben azelőtt is, nem másért, mint a megelőző mocskos diktatúra rehabilitálásáért – mások pedig, akiket itt náciztok, azok tőletek is „ügyesebben” képesek még az azt megelőző, még az annál is szennyesebb diktatúra dicsőítésére.

    Míg ti itt magatok közt felosztjátok az országot erre a mocskos és barbár szembenállásra – folytatva az elmúlt százév bárgyú és gyilkos szembenállást az országon belül, addig bizony az ország rohad.

    Én ebből 25 éve kiugrottam, mint írtam többször, (érdekes milyen vaknak, vagy inkább hazugnak kell lenni ahhoz, hogy ezt „tudatosan elfelejtsed”)
    Blogokra nem járok …

    Úgyhogy ami ma ott van, abból ha megkérhetlek a számlámra ne merészelj semmit írni, mint ahogy a szép komcsi időkben, amikor másokat vádoltatok meg azzal, amit magatok tettek …

    Bár már kiderült, hogy a matematikáról fogalmad sincs, tehát nem tudhatod azt sem, hogyha egy belső-rendszer egyetlen állításáról kiderül, hogy az nem igaz, az egész rendszert megcáfoltam.

    Képmutatás, sötét vádaskodások ez a diktatúrák lényege; éltető eleme
    Ebben nagy van, és hogy mennyi aljasság kell ahhoz, hogy magad kifényezd, átfesd – a gyalázatokat pedig a sajátod helyett az én a számlámra írjad?
    Fasiszta/kommunista (egoista) önérdek –

    Az az aljas álnok lázító, aki képes bárkit és bármikor feláldozni a saját céljaiért, nyilván hogy most is próbálkozik frusztráltnak lefesteni – nem titkoltan sugallva neked is, te pedig kapva kapsz rajta.
    Babám, aki cinkos a rasszista zsidógyűlölővel, az maga is nyakig benne van …

    Ugye kis sztálinista bolsevista?
    Trockijt falhoz állítottuk, és minden trockistát (zsidót?)

    Sürgősen keress egy tükröt ….

  • Kővendég
    2020 március 6
    6:47 du.

    Tudom, hogy nem sok közöm van hozzá, de elolvastam, (az ajánlott cikkeket is) – és felmerült bennem egy kérdés:

    Vajon milyen stádiumként értékelhetjük Putyint a „nyugattal” összevetve – a HitlerXnyugat egykori esemény-sorának?

    Még esetleg az Anschluss időszakában (?) (Krím) járunk, vagy már a Bécsi döntések korát éljük?
    Talán még nem értünk a Molotov-Ribbentrop fázisba, mert akkor már nincs visszaút ….

  • Almási Alma
    2020 március 6
    6:04 de.
    Álmaink Almája

    te mint fizikus amihez a matematika mint alaptantárgy tartozik beszéled a fika és a matematika „nyelvét” (én gügyögöm vagy azt sem) más nyelveket viszont igen, többek között „zene”
    a mellékelt és a Cenz Ura által beengedett részletek arra való példák neked mint fizikusnak, hogy tudd (SZERINTEM) J.S. Bach tagadta Einstein és a csatolódó asztrofizikai világképet mely szerint a világot teremtette valaki (valami?) a semmiből és semmivé is lesz… J.S. Bach tagadja mindezt és az anyag megmaradás törvényét alkalmazza azaz a dialektikát mely szerint az anyag örök de mozog, tehetetlen (inertia ja van) mozgása folytán átalakul akármiből bármibe és ez a lényege és a BWV 244 ben a mellékelt részletekben meg is fogalmazza alig több mint 2 perc ben ami volt az volt és nem támad föl azaz semmi sem jön létre a semmiből (az egész agyficam hatalmi téboly és anyagi előnyök elérésének oka)

  • Kővendég Beszéltél olyan göröggel, aki kapott a menekülő kedves muszlimokból? TGM vajon beszélt velük, részt vett az életükben? Egyáltalán, korrekt más farkával verni a csalánt?
    Nem is ejt gondolkodóba, hogy a szeretettel várjuk a muszlim menekülteket miért váltotta fel a hátunk közepére sem kívánjuk?
    Nagyon emberségesen hangzik, elvárni mástól, hogy tönkre tegye saját életét és országát. Tavaly voltam Athénban. Érdemes lenne beszélgetni görögökkel.
    Az nem fair hogy egyszerűen hazugságnak nevezzünk valamit, amiről nem tudunk vagy nem akarunk tudni. Tudom náci vagyok, nyilas vagyok, embertelen szar alak vagyok, de a muszlim menekültek nem olyan rózsaszínűek, mint Te lefested.
    Erdogan és Putyin úgy döntött lerombolja Európát, és Európának ezt „emberségből” hagynia kellene? Miért is? Mert ha nem, akkor szerinted náci? A honvédelem, nácizmus? Szerintem önvédelem.

  • Rodeo11
    6./3:11

    Örülök, hogy te is vetted a lapot…

    Megjegyzem mégis, a mi–>Cipollánk pont az a szemetcsípő, büdös makói hajma, amely a spájzban véletlen elheverve, s ott rothadásnak indulva förtelmesebb még a sz..nál is, s így árasztva a maga kellemetlen bűzös egyéniségét a szellemi értelemben véve, még a legfinomabb KMH-s ínyencségek között is…

    Az pedig, hogy Gábris inteligens e, vagy sem, az itt abszolúte indifferens kérdés, mert az embert nem a vele született intelligenciája, hanem pallérozott műveltsége teszi a társadalom [értsd: egy társaság, egy kör, stb.] hasznos, vagy káros tagjává… Attól függ mire használja… Említett illető pedig egy műveletlen, durva tolakodó smirglipapír – de írhattam volna lópokrócot is – ami ahol csak teheti sért és szúr, s ha magát megerőltetve mégis barátkozásra adja fejét, azt is pont úgy, mint a kígyó, úgy teszi. Mire az újdonsült „barát” magához térne, már meg is van marva… Tudniillik, a naivság, akár a bárányhimlő, a gyerekkor velejáró tanulsága, addig ugyanez felnőttkorban már halálos kór. Merthát, mégis mit remélhet az emberfia egy nyilvánvaló kígyótól, a bőrén kívül…?
    Üdv: G.Zoli

    UI: Mint egy ugyancsak zene-fannak – a dallam már úgyis a füledben – erre emlékeztetőül szóljon az alábbi erkeli tanulság a beteges naivságra példaképp:

    …(V.László negédesen:)
    „…Ti kedves, hű magyarjaim,
    Ismerve tiszta szívetek,
    Önkéntelen hibátokért
    szívemből megbocsátok én.”

    (Chor:)
    Íme halljad magyar!
    Íme halljad magyar:
    Meghalt a cselszövő,
    Nem, dúl a rút viszály.
    Országunk élni fog,
    Mert László nagy király…

    (V.L.{félre}de mostmár elszántan:)
    „Te aljas pártütő,
    Halál helyett, halál
    Torkodra tettedért
    A hóhér bárdja vár.
    A vért, mely ontatott
    A véred mossa le,
    Bárhol vagy megtalál
    Az igaz bíró keze.”

    (Chor:)
    Meghalt a cselszövő….
    …..(stb)
    Egymásra leltek újra
    Nemzet és király…
    …..(stb)
    Éljen! Éljen László király!!! 🙁

  • Almási Alma „Aztán egyszerre rájöttem, hogy jobb a békesség, abba kell hagyni a lelkes zenehallgatást, ha józanul akarok gondolkodni.”
    Kifejtenéd?

  • Gábrielkém, és még?

  • Kenny
    2020 március 8
    10:06 de.

    ugye Phytágoras fedezte fel a hangsorok hangjainak egymásutáni frekvencia értékeit amit normál törtekkel lehet leírni amik -ugye- sohasem egész számok igenám, de az akkori hangszerek (vonósok és fúvósok) könnyedén reprodukálták a felfelé más mint lefelé skálázást de ugyanezt billentyűs hangszeren nem lehet megoldani, az orgona tesz rá megoldást, de a zongora létéhez szükség volt a Wohltemperiertes Klavier rá amelyben ezeket az értékeket használták (JS BACH) a komma: 54dik tgyök 53 értékű és ezzel kiegyenlíti a cisz és a desz közötti frekvenciakülönbséget a zongorán!!! a többi hangszeren nem!
    megállapodás van a NORMÁL Á 440 Hz de vannak orgonák amelyek 435 vagy a körülivel épültek és orgonát nem lehet áthangolni…

    ennyit erről a zene matematika és fizika

    makk negyvenszáz ulti

  • Kenny, ezt nehéz lesz… Mindenki másképp hallgat zenét. Én, ha zenét hallgatok, semmi mást sem csinálok… és szinte lebénulok. Sőt, már akkor is nehezemre esik elszakadni, ha csak a fejemben szólal meg némelyik zene…

  • Alma

    Mi mást kéne még? További ötleteket vársz ….??

    Ahol se virág, se zene …

    Talán fények sem …
    Tökéletes marxi világ (semmi lélek, semmi emberség…)

  • Almási Alma
    2020 március 8
    12:09 du.

    Álmaink Almája

    akkor te nagyon ritkán (vagy nagyon sűrűn?) hallod magadban a Beethoven VII.-ket? különös tekintettel a zárótételre

  • ALMASI irta, March 7,8:51 d.e. soraiban;

    „Kuldjek neked egy kis pi…t?”

    es kicsit kesobb az napon;

    „..ha ongyilkos lennek…”

    KONYORGOM, ne kulddje semmi testreszet, sem barmi szervet!!
    Remelve nem vesztene semmit !

    De valaojaban kezd aggodtatni barki olvasot is kijelenteseivel.

    De nagyon remelnem hogy talalna megoldast problemaira.

    Legalabb is a nok-napjan.

  • Tisztan vannak a KMH hozzaszollok kozott klasszikus zene erlvezok.

    Zene, fokent a klasszikus a leg-tettk-nelkuli elvezheto szorakozas, sot lelket-nyugtato es bekito.

    Azert csodalkoztat, hogy nehany itteni igen aggresszive egyenek azt a zenet kedvelnek.

    Talan az eggyik hozzaszollo „Anti-krisztus” valami Lucifer zeneire lett osztokelte az „ongyilkos”-sag otletere?

    Mozesnek teljesen igaza volt,az alapveto erkolcsok alkalmazasa hianyaban semmi ebben az eletben nem igen mukofik rendesen. Legaalabb is nem a poxztive hatassal.

  • Ne aggódj, kedves Bendeguz! Ha majd öngyilkos leszek (nem leszek), semmiképpen sem nők napján… Nem szeretnék ugyanis semmiképpen szomorúságot okozni neked… 😀 😀 😀

    Ezt az öngyilkosságot pusztán azért hoztam szóba, mert Rodeo írta: “a h-moll az öngyilkosok hangneme”. És most igazán nem tudom, Csajkovszkij V. szimfónia 2. tétele h mollban van-e? Mert az egy végtelenül belenyugvó, és a halált boldogságnak mutató zenerészlet, szemben például a VI. szimfóniája utolsó tételével, amelyik szintén a halálról szól, de minduntalan újra és újra próbálkozik kitörni a depresszióból, csak nem sikerül.

  • „akkor te nagyon ritkán (vagy nagyon sűrűn?) hallod magadban a Beethoven VII.-ket? különös tekintettel a zárótételre”

    Bingo! De az már régen volt. Egy barátom mondta erre valamikor, hogy azért azt a szimfóniát szeretem, mert az olyan kis „tüstént”, mint én vagyok.

    De az már tényleg nagyon régen volt. Ma már csak ritkán esik meg velem.

  • „Talan az eggyik hozzaszollo “Anti-krisztus” valami Lucifer zeneire lett osztokelte az “ongyilkos”-sag otletere?”
    Bendeguzkám, ne erőlködj!

    „Ne tettesd babám, hogy alszol,
    gyere ki hozzám,
    tudhatod ez édes dalból,
    hogy itt rád hű lovagod vár!
    Veled alszik, veled ébred,
    álmában is csókol téged,
    s két karjába zár!

    Hahahaha, hahahaha

    Nem élhetek nálad nélkül,
    sosem hagylak el,
    lehozom neked az égből,
    a csillagot, ha kell.
    Olvadok az édes vágytól,
    és csakis teérted lángol
    ez a hű kebel…

    Hahahaha hahahaha!

    Nyiss ajtót és jöjj ki hozzám,
    egy két csók nem bűn,
    hátha még ujjadra vonnám,
    ujjadra vonnám…
    színarany gyűrűm…

    Hahahaha hahahaha”

  • Na, hagyjuk ezt abba…
    bár most ez igazán jólesett… 😀

  • Kedves Rodeo!
    A zenének van egy nagyon szigorú matematikai olvasata is. És egészen nyilvánvaló hogy az agy szerkezetének is van egy matematikai olvasata. A tudomány és a művészet nagyon szorosan összefügg. Mondhatni, a művészetek az emberi agy működését „tanulmányozzák”. Ez így volt akkor, amikor Dürer lerajzolta a perspektívát vizsgáló vázlatait, és így van akkor, amikor az absztrakt festők a színek egymásrahatásával próbálnak érzelmeket ébreszteni (lásd Miro). És mindkettő – először a művészet, majd a tudomány is az én véleményem szerint voltaképpen lázadás a mindenható isten ellen, és az emberiség felelős felnőtté válásának az eszköze. Sajnos, azt hiszem, hogy már késő. Úgy jártunk – illetve viharsebesen arrafelé tartunk – mint az alkoholos erjedés élesztőgombái: Bele fogunk halni a saját levünkbe, mert túl mohók vagyunk.

  • Almási Alma Ez miért baj? Ezért van a zene. Miért kell mindig a mocskot látni, mikor annyi szép dolog is van?
    Attól nem lesz jobb a világ, ha nem akarjuk a szépet látni (hallani), csak a rosszat.

  • Gábris 3:16
    Marxban véli egy kataklizma, egy új armageddon újjáéledését…
    .

    Az I.ésII. kataklizmába nem Marx és nem is Engels sodorta a világot, de annál inkább II.Vilmosok, I.Ferenc Józsefek és szárnysegéd Horthy Miklósaik, valamint Hitler Adolfok, stb., NOMEG és FŐLEG: ama számtalan . t ő k é s . fegyver és egyéb
    katonai . s z á l l í t ó . egyéni érdeke „sodorta a világot”,
    akik az imperialista . h á b o r ú k a t . úgymond’ nemzeti érdek sztanioljába csomagolva, puszta anyagi érdekből
    szorgalmazták a maguk politikusaiknál…

    DE, és ezzel szemben a bolsevik(!) Lenin (a KB.) kiadja három, éppenséggel „kataklizma ellenes” dekrétumát, melynek első pontja a következő:

    ¤ Dekrétum a békéről ¤ azonnal . b é k é t . k e l l . kötni! stb.

    Nem hihetnők, hogy ez a béke-dekrétum egy armageddont szolgált volna, sőt.

  • UI.

    Az akkor kitört forradalmaknak vélt felkeléseket is az imperialista háborúba hajszolt milliónyi elégedetlen katona, és minden háborús oldal civil lakosságának háború okozta nyomora robbantotta ki, de nem Marx… Tudniillik, a tudományos szocializmus szerepe más, fentiektől eltérő történelmi körülményekre hagyatkozik…

  • Aurora Boreálisz

    T.Alma
    10:30
    Javaslom, hogy csak és kizárólag elméleti ill. tudományos kérdésekre reagálj, ellenben személyes szférádat egy picit is érintő és pláne provokatív aljasságokra egy szóval ne válaszolj…
    Hidd el G. és B. csőbe akar húzni téged. Náluk ez a cél, hogy takarodj innét… Ne add meg nékik ezt az örömet. 🙂

  • Bendegúz79 „sot lelket-nyugtato es bekito”.
    Ezt miből gondolod? Az opera seria megnyugtató? A drámával és halállal teli Rigoletto vagy Otello? Beethoven ötödikje vagy kilencedikje? Sosztakovics egész életműve? Egy Bolero vagy 1812-es nyitány vagy Szláv induló? Hallgatsz Te zenét kedves Bendegúz?
    A zene nem a megnyugvásról szól többnyire, hanem az életről.
    Azonkívül itt a két brigádtagod a legagresszívabb, és messze nem kapják meg a sok aljasságért, sértegetésért és rágalomért ami jár nekik. Tudod ami járna nekik, az az orcájukra vasszékkel, kétszer.
    Ehhez képest néha kapnak egy enyhe ejnye-bejnyét.
    Foglalkozzál inkább a brigádtagjaid agresszivításával, ne a zene értők reagálásával. Már-már perverz módon rákattantatok Almára, aki meglepő nyugalommal tűri. Köszönd meg neki.

  • Gorgonzola
    2020 március 9
    4:53 de.
    mivel ennek a cikknek is lejár a szavatossági ideje még hátha befér?

    nagyon jó hagyni, hogy a kapitális brigád ömlengjen, elszólják magukat és bemutatkoznak: a grizi és a gábris viszi a prímet de sokan nincsenek nagyon lemaradva megettük

    mi meg adjuk nekik ami ráfér mint Kenny javasolja a vasszékkel a képes felükre

    makk rebetli

  • Alma!

    Látod, látod – a marxista butaság mennyire kiviláglik azoknál, akik telve marxista hittel (fanatizmus) de annál kevesebb intelligenciával másik ember mondandójából következtetéseket szűrnek le, ítéletet hoznak, és intézkednek.
    Mint ahogy gyakorlat volt az a PÁRT-unk korában.
    Ezt ostorozom – ugyanúgy, aminthogy a NER-t, mert ugyanarról a töröl fakadnak, ugyanannak a világnak a torzszülöttei, édes testvérek.

    Hogy miről beszélek?
    Édes egyszülött párttársad, valami Aurora Boreálisz (amúgy nem tudni ki) – levonta konzekvenciát, hogy én – ÉN – kiakarnálak innen utálni, vagy nem is értem milyen ócska képzelgése van.

    Látod, milyen az igazi marxizmus, amikor félművelt, de annál fanatikusabbak gyakorolják? Ugyanaz, vagy rosszabb mint az iszlamista bombaemberek.

    Egy, először is sokkal régebben vagy olvasója ennek a lapnak, mint én – már csak ezért is ide én vagyok a „betolakodó”

    De ez számít a legkevesebbet, – Mivel a lényeg nem ez, hanem pontosan az, amivel az úgynevezett „marxista világnézet” tősgyökeresen szemben-áll:

    AZ EMBERI egyéni SZABADSÁGJOGOKKAL!

    Vagyis a lap sem nem a Tied, se nem az enyém – tehát aki meghatározhatja, megtürheti, akár szelektálhatja csakis az, akié a lap.
    És ha az illető tulajdonos azt deklarálta, hogy ez itt nyilvános fórum, akkor mindenkinek egyenlő joga van hozzászólni, és mindaddig megtűrni a többi hozzászólót, amíg azok nem lépnek túl a Rubikonon.

    – Amit hiszek és tudom, hogy te értelmileg felfogsz, bár messze nem teszed magadévá – marxista hitedet a koporsódig viszed, mint ahogy az egykori valóságos keresztények a római arénákban haltak az oroszlánok martalékaiként érte

    Az a szerencsétlen mit sem ért ebből, azért képes ilyen hülyeségeket leírni.

    Mi szükségem lenne nekem ilyen értelmezhetetlen célra, hogy Te többet ide ne írjál?

    Neki a világ a tévébeli valóságshow-kból áll, amelyek pontos keresztmetszetét adják az átlag humán egyed viselkedésének, tök függetlenül a társadalmi „berendezkedéstöl”

    Az ott arról szól, hogy hogyan nyírják ki egymást, aki „bennmarad” az a győztes – a kommunista berendezkedésben ezek a karrieristák, a kapitalistában a harácsolók.

    A közös lényeg az egoizmus kielégítése mindenekfölött – az infantilis, mindent magamnak és magamért viselkedés …

    Mutass rá nekem hol, milyen rendszerben különböznek ebben az emberi egyedek úgy általában?

  • Alma
    Bocs, még egy lényegest kihagytam, talán a leglényegesebb észrevételt az illető megjegyzéséből, e nélkül nem is tettem volna az előző fenti bejegyzést:

    Írja neked az illető fanatikus jóember/asszony?, hogy:

    „”Javaslom, hogy csak és kizárólag elméleti ill. tudományos kérdésekre reagálj””

    magyarul gyakorolja a NER-t, megmondja neked is, hogy mit tegyél
    Le is korlátoz, behatárol – mondván hogy „PÁRTUNK ÉS NÉPÜNK ÉRDEKÉBEN A KÖVETKEZŐKBEN SZÁMODRA EZ A HELYES ÚT”

    Ha nem fejezné ki a szörnyű és valódi tragédiáját annak a rendszernek, halálra röhögném magam.

    Ha a mostani rendszer nem lenne egy tökéletes (bár a felületén átszínezett) másolata az akkorinak, akkor most ezt tudnám tragikomikusan is értékelni, na de így, mikor tudom, hogy minimum még két generáció, hogy a reális átalakulás megkezdödhessen?

    Az innen számított harmadik nemzedék szabadon elkezdhessen felépíteni egy szabad országot

    Így csak nyeltem egyet, és írtam hozzád

  • Alma
    Bocs, még egy lényegest kihagytam, talán a leglényegesebb észrevételt az illető megjegyzéséből, e nélkül nem is tettem volna az előző fenti bejegyzést:

    Írja neked az illető fanatikus jóember/asszony?, hogy:

    “”Javaslom, hogy csak és kizárólag elméleti ill. tudományos kérdésekre reagálj””

    magyarul gyakorolja a NER-t, megmondja neked is, hogy mit tegyél
    Le is korlátoz, behatárol – mondván hogy “PÁRTUNK ÉS NÉPÜNK ÉRDEKÉBEN A KÖVETKEZŐKBEN SZÁMODRA EZ A HELYES ÚT”

    Ha nem fejezné ki a szörnyű és valódi tragédiáját annak a rendszernek, halálra röhögném magam.

    Ha a mostani rendszer nem lenne egy tökéletes (bár a felületén átszínezett) másolata az akkorinak, akkor most ezt tudnám tragikomikusan is értékelni, na de így, mikor tudom, hogy minimum még két generáció, hogy a reális átalakulás megkezdödhessen?

    Az innen számított harmadik nemzedék szabadon elkezdhessen felépíteni egy szabad országot

    Így csak nyeltem egyet, és írtam hozzád