Egyszer volt egy Trianon

2020 március 9 11:35 de.86 hozzászólás

Az, persze, nem csak úgy született, főleg, nem a vesztesek büntetéseként. Mert, kérem, annak előzménye a soviniszta magyar nacionalizmus, amiben, bizony, Horthy holdudvarában rezgelődő, meghatározó szerepet játszó, erdélyi – birtokaikat elvesztett – durcás, sértődött arisztokrácia a hunyó.

Lett volna esély a revízióra, de a párizsi békeszerződés magatartásuknak köszönhetően helyben hagyta Trianont.

Aztán meg dúlt a revizionizmus, ami elvben a határainkon túl rekedt nemzettársaink iránt érzett aggodalom által vezérelt volt. Sok minden nem változott. Most nem dúl annyira, de lényege nem változott: a trianoni határainkon belül rekedt egyetlen jelentős számú nemzeti és/vagy vallási kisebbséget most is ellenségnek tekintik, csak éppen nem tekintik megsemmisítendőnek. Igaz, szégyenlősen antiszemitizmusba bújtatják gyűlöletüket.

Anno – kijelenthetjük – a nacionalista revíziós politika rendesen befolyásolta a magyar holokauszt kimenetelét. Most meg – közeledvén a századik évforduló -, a közvélemény egy része egyszerűen nem fogadja el, hogy az uniós tagsággal teljesen értelmét vesztette az egész Trianon, és az azzal kapcsolatos búbánat. Ám valamiért az orbáni álkeresztény, soviniszta, Európa ellenes kurzusnak ez nagyon is megfelel. Annak ellenére, hogy a szomszédos, egykori kisantant országok egyes politikai kurzusai szintén nem voltak mentesek nacionalista, magyarellenes törekvéseiktől. Ez itt akkor hogy?

Azonban az ő nacionalizmusuk cseppet más. Orbánék saját zsebre dolgoznak, és ezt egy egészen nagy, főleg átlátszó hazugsággal fedik el. A hazug emlékmű az Alkotmány utcában, a hazug centenáriumi országos fieszta nem más, mint a 2022-es választás előkészítése, a hívek táborba gyűjtése.

Mivel addig elkopnak a jelenlegi ellenségképek, az ellenségek fogytán a revizionizmus lesz a kötelező politikai credo. Kérdés, hogy ez milyen következményekkel fog járni a határon túli magyarokat illetően? Egy kétségtelen: a megosztottság és a szembenállás talán még kritikusabb lesz.

Trianont meg lehet majd továbbra is ünnepelni, vagy siratni, kinek-kinek értékrendje szerint.

86 hozzászólás

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves nem kedves Ille István!

    Tudom, hogy nektek mai ballibsiknek becézett nemtelen és nemzettelen ki tudja kiknek semmi se szent. A Trianon számomra egy mítosz vége, egy történelmi korszak záróakkordja, amit bizonyára megérdemeltünk, de mégis felemelő visszaemlékezni elődeinkre, akik ez a dicső múltat létrehozták és legalább van mire emlékezzünk. Ezen gúnyolódni nem ildomos. Sok nemzet, nemzetiség van, akiknek ez nem adatott meg, mert pl. nem tettek érte meg annyi mindent, mint elődeink! Erre jön, jönnek az Ille István félék, akiknek ez a téma ,is csak arra alkalmas, hogy reklámozzák saját kisstílűségüket, végtelenül primitív világlátásukat! Mivelhogy éppen a napokban válik nyilvánvalóvá hogy, pl. az újkori népvándorlás Európa számára nem kívánatos, amit Orbán Viktor 2015 óta hangoztat, kérdezem én ki az ellenség? Mi a normálisan gondolkodók vagy ti Mindenkinek ellenségei, amennyiben nem értünk veletek egyet?! Egyébként ezt sok egyéb téren is kérdezhetném, hogy ki is a gyűlöletkeltő, mert szerintem Az aki, ha koronavírusos lesz, első dolga hogy a fideszeseket megfertőzze!? Kérdezd meg Szukits Rezső barátodat, aki nyíltan vállalja, hogy nem válogatna az eszközökben (a tisztességtelenség sem számít!),csak Orbán Viktort-féle rendszert eltakarítsa! Hát kik vagytok ti?! Nácik a köbön, akik ráadásul náciznak!? Szóval ha netán Trianont megérdemeltük, benneteket már nem! Ideje volna távoznotok a közéletből, mert mindennapi mérgetek sorsfordító dolgokra elégtelen, így csak a levegőt rontjátok! https://filantropikum.com/egy-hires-neurologus-szerint-a-stressz-a-gyulolet-es-az-irigyseg-savas-ph-t-eredmenyez-a-szervezetben-ez-pedig-betegseget-okoz-a-testben/?fbclid=IwAR3BCeqeLJRxwPBUbFJbMV-lCFXRikRl5HwTrZ9XoK-gfVRDsEQw4el4SXo

  • Mind ez a Trianoni propaganda semmi mas mint az igazi shoviniszta, fascista, onzo es szelszoseges uralom vagy mas nemzetisegek felet.

    El sem tudom kepzelni ,hogy a cenzor, egy nyugati kepzettsegu egyen engedi mind ezt a propahandat hirdetni itten.

    1918 Novemberbereben a veres haboru vegevel a Habsburg dynastia veget ert.
    Magyarorszag es mind a habsburgok uralma altti nepek kozottuk a Magyar is fuggetlen onallo nemzeteke valatak.

    Persze megjgyzeset erdemel az is ,hogy nagyreszet nem a Habsburok, hanem evszazadokkal elobb a magyar kirlyok hadai folglaltak el.
    Mint Szlovakiat, Erdelyt, Szoloveniat, Ruteniat, Horvatorszagot es uraltak azt amig be-nem-hodoltak a Habsbugok uralmanak.

    Ma a Magyar, mint mind azok a nepek melyek onallokka valtak 1918 Novewmber es Decembereben egyutt unnpelnek talan fuggetlenseguket.
    De vajon miert nem????

    Az nem Orban es atarsai, sem Hoirthy vtke volt,hiszen Kun Bela is fgyveres agressziot kezdett ellenuk, godito celjaval.
    Mind a bekepzelt szelszoseges magyaroszagon elok ostoba magatartasainak a kovetkezmenye.
    A gyuloleteik, hogy ma mar nem uralhatjak azokat a szomszedos nemzeteket.
    Az igazi Zsarinowsky-gele elemjeinek a termeke.
    Szegyenletes igazan !!!!!!

  • Jurasek Fabian.

    Mi lenne HA a Nemetek, meg az Oroszok kezdenek mult hoditasaikat vissza-remelni????
    Hiszen ugy Hitler hadai, mint Stalin hadai is meghoditottak fel-europat.

    Ami a kezdo-munkero szuksegletet illeti, ma a reggeli hirekben olvastam hogy Simon Janos Dunantuli gyaraban kenytelen volt mind automatakat vasarolni es alkalmazni a munkasok hianyaban.
    Mivel az orszag GDP-je 5%-ot novekedett es a munkaberek meg 10%-ot emelkedett, nem letezo mar munkast kapni dolgozni.

    https;//www.yahoo.com/finance/news/robots-step-in-as-cheap-labor-dries-up-in-easter-europe

    Az altalad csatol web-lap adatai mar reg bizonyitott teny.
    Azert olvashatod itten allandoan ugyan azon bekepzelt, de tenyekkel ellenbizonyitott allitasokat. Az u.n. „fixation”. Mint a „Trianon”-i edet is.
    Megrigzodott gyulokodesek melett semmi anayon nem talalsz egyeni velemenyeket.

    Persze az az allitas sem tul valotlan a mondas alapjan, hogy a radikalizmus elmebetegseg.
    Talan az kisse tulzott,de van alapja am!

  • Ille úr

    Kapaszkodjon meg jó.

    A „náci, fasiszta, nyilas stb” Wass Albert pontosan ezt írta: Erdély elvesztéséért döntően a magyar földbirtokosok a felelősek (egyéb tényezők mellett).

  • kérem, nővér, jegyezze fel, hogy ketteskének – valami JFS, vagy kicsoda – meg kell, hogy változtassuk a gyógyszereit, mert az intenzív kezelés ellenére se mutatkozik nála semmi javulás!
    ha azután sem mutatkozik jobbulás az állapotában, javasolni fogom áthelyezését az ideg- és elmegyógyra. talán egy fürdőkúra jót tenne neki. tudja, az a hidegvizes.

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 március 9
    12:14 du.

    szar lehet neked, hogy nem tudsz mást, csak tehetetlenül fröcsögni, bár már megbékélhettél volna a helyzeteddel. de, ha nem, hát nem. nem tehetsz mást, mint benyeled, amit írok. ez van, neked ez jutott.
    én azért s helyedben felkeresném orvosomat, gyógyszerészemet. előbb-utóbb megüt a guta, ha nem teszel ellene valamit pl. vágass eret magadon, a rossz vér eltávolítása – állítólag – segít. csak arra ügyelj, hogy időben elzárják a leeresztőt. habár felőlem el is vérezhetsz. elvesztéseddel a világ nem lesz szegényebb, de a levegő tisztább lesz!

  • JFS előadja a tőle megszokott logikátlan marhaságokat. Ki az ellenség? – kérdezi bőszen. Jelzem: az a sok beszari siránkozó, aki immár száz éve naponta esik hasra egy szennyes, igazságtalan papír előtt, miközben „elődei nagy tetteire” függeszti a tekintetét. JFS ellensége a saját csököttsége – és tudjuk, hogy önmagunkat legyőzni a legnehezebb. A ner vezetőinek meg kifejezetten nemzetpusztító bűne, hogy ezt a gyáva tehetetlenséget táplálja ezerrel, közben meg azokra mutogat ellenségként, akik már túllépnének ezen, és a nemzet előtt álló lehetőségeket keresik. Mert vannak lehetőségek, mgayarnak is, románnak is, szlováknak is.

  • „Harmadik nehéz kérdés a nem magyar nemzetiségek, melyek teljesíthetetlen követelésekkel lépnek fel, horvát, rácz, oláh, mindenik különálló politikai nemzetnek akar tekintetni, s oly igényekkel állnak elő, miknek teljesítése az országot feldarabolná, Magyarországot megszüntetné s legfeljebb egy új szövetség-államot hozna létre, melyben a magyar faj az ország közepén természetes védhető határok nélkül csak töredéket képezne.” – („Deák Ferencz első találkozása ő felségével.”
    Levele sógorához Pesten, 1861. január 9-én. – Magyar remekírók, 18. kötet, Deák Ferencz munkáiból, Budapest, Franklin Társulat magyar irod. intézet és könyvnyomda 1906).

    Ezóta eltelt több mint másfél évszázad.

    Libsizők! Nem ártana olvasni! Olvasni, okulni! Ha van hozzá eszetek.

  • T.Ille Úr !
    – Kedvencem, Woody Allen után szabadon, – egy értelmes (intelligens) egyénnek, könnyű megjátszani hogy stupid, de ez fordítva lehetetlen vállalkozás…
    „Trianont meg lehet majd továbbra is ünnepelni, vagy siratni, kinek-kinek értékrendje szerint.” – Gratulálok!

  • Jurásek Fábián Sebestyén!

    Teljesen igazad van: mellesleg Trianont nem érdemeltük meg,és ugye semmi sovinizmusról,nacionalizmusról nincs érteleme beszélni,csupán normális hazaszeretetről,és a jogtalan országcsonkításról…….!
    Persze erről a cikk írójára nem jellemző, fogalma sincs sem hazaszeretetről,sem a magyarság igaz történelméről,jogos sérelmeiről….
    Tőle sok jó,tisztességes dolog
    eddig sem volt várható,de ezzel végképp minősítette magát!

  • J.F.Sebestyén!

    Hidd el nem ketten vagyunk a véleményünkkel…csak vannak akiket sajnos sikerült az ilyen cikkíróknak….elüldöznik…..ami viszont kissé „szégyen”,hogy ezt az írást egy „magyar”? hírlap (akkor is ha kanadai..)leközli…..!
    A szerzőnek nincsenek normális,tisztességes gondolatai,így csak erre képes…!nem mellesleg témaszegény……!

  • A szerzőnek, a Nagyhuszárnak javaslom, hogy nézze meg a Tizenhárom almafa c. színdarabot. Gyarapithatná ismereteit és magyarság tudatát…

  • Idézet „””””a közvélemény egy része egyszerűen nem fogadja el, hogy az uniós tagsággal teljesen értelmét vesztette az egész Trianon”””””

    Na ez így nem igaz- sugallni lehet de akkor sem igaz.
    gondold át még egyszer ( talán az unió eltörölte fos tábornok békeszeződését. Macrontól sem hallottam ilyet
    üdvözletével.

  • Orsós Elemér

    Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 március 9
    12:14 du.

    Miért húzod fel magad? Nem látod, mire megy ki a játék?

  • „…Az uniós tagsággal értelmét vesztette az egész Trianon…”

    Ez így van, különös tekintettel Schengenre, minek köszönhetően ma már – mi uniós állampolgárok – oda utazunk ahova akarunk s ahová a pénztárcánk megengedi sőt, az Unió területén bárhol üzletelhetünk, de munkát is szabadon vállalhatunk. Magyarul és unióul megvalósul: emberek, áruk valamint,eszmék szabad áramlása.

    Ennek az elvnek vadhajtása sajnos – már belépésünktől fogva – annak sajátos orbáni értelmezése, miszerint az uniós – a schengeni – tagság őt magát arra jogosítja fel, hogy a saját bel’, illetve pártpolitikai érdekeit és szándékait exportként, erőszakolt szabadossággal diffundáltathatja be a másik, legtöbbször szomszédos ország belügyeibe.

    S talán ezt is Schengen áldott türelempolitikája teszi az ő számára is lehetővé, hogy az ottani vezetők naiv mód’ mindezt még el is tűrik. De hát ki tudja, „tűrik, amíg tűrhetik”*, hisz a mi nagyszerű, ám törpe Führerünk nem ám cél nélkül provokálja őket s ím, ma már a N E R rá is állt a maga fegyverkezési pályaszakaszára. Nem számít, hogy a szomszédok szövetséges Unió-tagok, a Visegrádi négyes-blöffről már nem is beszélve… Hülyét csinál az egészből, s azok mindezt eltűrik…

    Különösen növeli e probléma súlyát még az is, hogy az EU vezetői (Angela és Ursula) hátuk megett a kedvezményezett és Orbántól soha nem látott adókedvezményekkel alaposan lefizetett összeszerelő tőkés üzemek politikai befolyásával, ebben a kérdésben a félrenézés legsötétebb politikáját gyakorolják akár anno, egy jó-darabig, sőt még az után is, az USA – legnagyobb szállítói nyomására – tette ugyanezt Hitlerrel …
    ˙

    .

    *Tűrte Miklós, tűrte, ameddig tűrhette…” –> „malomkő”

  • Hexadodekaéder

    T. Jurasek írja, hogyaszogya:
    „Sok nemzet van, akiknek ez [ti. Trianon] nem adatott meg, mert nem tettek meg érte annyi mindent, mint elődeink.” 😀

    Hát tényleg,ha mást nem is,hisz’ha csak
    az Első Világháború kirobbantását, majd
    az abban játszott vészes szereplésünket,
    a háborús veszteségeket amiket másoknak
    nomeg amiket magunknak okoztunk s aztán
    mindezt betetőzve,Trianon aláírását vesszük . a l a p u l …

    Jurasek számára ez az a rendkívül dicső múlt.

    Íme egy jellemzően kedves toborzó nóta ama dicső múltból:

    „Megállj, megállj kutya Szerbia
    Nem lesz tiéd soha Bosznia…”

    Gratula az eredeti humorodhoz… )))))) 😀 ((((((((

  • Jichak Perlmutter

    A HORTHYZMUS SZÓCSÖVEI

    „Trianont” Ők írták alá, majd ratifikálták is…

    Horthy, aki mint egy qrva ajánlkozott fel a háborús ellenség magyarországi főparancsnokának, s így lett ő az az ANTANT-BÁB, aki az akkori háborús ellenség minden kívánságát szolgaian teljesítette…

    Törzsökös földbirtokos nemes létére még a legitim megkoronázott királyát is – melyhez őt még külön tábornoki esküje is kötötte – fegyverrel űzte ki az országból…Ha ez nem áruló, akkor ki az?!

    Mindeme sok-sok vajjal a füle mögött – vagy épp ezért – nem röstellte ártatlan kisemberek millióit megvádolni, őket – közülük sokat már gyerekkorában – megtenni bűnbaknak és 25 évig afféle bűnös túszként fogva tartani, hogy a közvélemény előtt rajtuk verhesse el a saját nyilvánvaló vétkeinek porát …

    Így immár 100 éve miről is hazudozunk összevissza ?

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves nem kedves Ille István!

    Bármennyire is a a célja, hogy elérje, miszerint a Család és Nemzet fogalmak elavult dolgok, közlöm, hogy Európában még nem tartunk itt! Sőt ez a keleti társadalmakban méginkább nem igaz: ugyi Ille István, azaz Harun Al Rasid?! Most ébrednek az európai Nemzetek csipkerózsika álmukból, remélhetőleg nem túl későn! Ki lesztek seprűzve az általatok felkarolt söpredékbe! Az Ille Istvánok és Szukits Rezsők az egyáltalán nem jóindulatú háttérhatalmak eszközei, szolgái, kiszolgálói, akik azon ügyködnek, hogy a még létező európai társadalmakat szétzilálják, majd kényük kedvük szerint felhasználják nem tisztes céljaikra! Tehát mint már mondottam ezeknél a megmondó gyökértelen, elvtelen félembereknél se az eszközök, se a célok nem tisztességesek! Ránk hozzák a bajt aztán mutogatnak másra: https://888.hu/amerika-london-parizs/koronavirus-egy-pakisztani-migransnak-koszonheto-az-olaszorszagi-pokol-4233280/?fbclid=IwAR05OD6m08JzuHtoHqvqCLfZyjT5IaTqIfMz3eiYOCgz41zoKuDpjP1dcv0

  • MIKLOS ba, Yitzak, etc.

    Semmi szomszedos nepek NEM tetek semmi kovteleseket.

    Olvasd a tortenelem adtait ha nem tanultad volna.

    1918 november es Decembereben egyszeruen az Habsburh hatalom megszunese utan onnallosagaikat deklaraltak es hataraikat megszabtak kozel ami volt a magyar hadak meghoditasi elott.

    Az Erdelyi romanok 1018 December 1-en kikialtottak a „Romani Mare” ill. Romaniaval egyesuleseiket.
    Majd a Roman hadak bevonultak.
    Kallai nem volt hajlando mhatarmeghatarozasara.
    Kun Bela elkudott fegyveres visszafoglalasra es hadakat kezdett toborozni.
    Amire a Roman hadsereg elfoglalta Magyaroszagot, Gyorig.

    Es ki-kialtottak a „Roman-Magyr Monarchiat, a Roman kiraly uralma alatt.

    Miert nem vagytok Ti mind ma romanok ????
    Koszond az Antant es Horthy-t azert !

    A Parizsi Petit Trian palotaban ket evvel kesobb mind a haboru gyoztes es vesztes hatalmai jovahagytak az 1918-as hataraikat.
    Azzal lett Magyarorszag onallo nemzet !!!!!!!!!

    Szlovakia hatarai esetebn volt igen kis valtoztatas. Par kolometer. Mert az 1910-es napszamlalas adait vettek alapul.

    De ne feledd, a leg-jelentosebbet, hogy Austria-Hungary volt felelos a habotuert.

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 március 10
    9:00 de.

    Kedves JFS!
    Ezen az oldalon csak vesztegeted a drága időded teljesen meddő vitákra. Ezek az egyének akik itt beirkálnak mindenféle irományokat csak annyi a céljuk, hogy állandó konfliktusokat keltsenek. Attól, hogy még valaki akármilyen oldali legyen is, nem kell, hogy rossz ember legyen. Ille eltárs egy boldogtalan ember akit valamikor nem engedtek a telefazék mellé és az összes szabad idejét avval tölti, hogy az általa inteligensnek vélt irományaival mérgezi a közösséget. Persze, minden másképp gondolkodó elmebeteg, elgurult a gyógyszere, nácifasisztanyilas antiszemita, stb. Én ezt az oldalt csak azért olvasgatom néha mert mindig tudnak valami új bolondsággal előjönni amin lehet jól szórakozni. Persze, Illének a trianoni tragédia csak arra való, hogy logikátlanul összehordjon mindenféle bolondságot. Dehát Mogyoródról könnyű az észt osztani egy külföldi weboldalon amely tele van mindeféle ex és aktív II/III, III/III, XY/ZW, stb. Mondjuk, ha valamelyik elszakított területen élne ahol az alapvető jogait sem tartják be akkor lehet, de nem biztos akkor se, hogy esetleg másképp élné meg ezt.
    Az iromány már a kezdetén rosszul indul, de nem meglepő, hiszen odáig még soha nem jutott el itt senki, hogy minden a maga idejében vizsgáljon és értelmezzen. A „kedves” szerző arról az időszakról fasisztázik, sovinisztázik, antiszemitázik amikor más országokra nem volt jellemző, hogy a nemzeti kisebbségek anyanyelvükön tanulhattak, többnyelvű táblák voltak és többnyelvű sajtó is volt. Pl. ugyanabban az időben a nagy Ámerikában a feketék igencsak el voltak nyomva. Az egyesült királyság már addigra körberabolta és gyilkolta a fél kontinenst. Franciaország és a többi gyarmat taró nemzet szétgyilkolta és kiszípolyozta fél Afrikát. Akkor még nem is említettem a Wall Street-ről finaszírozott vöröshordákat és Szovjetúniót. Persze, ezek a tények mind jelentéktelen dolgok, dehát Horthy….no, az már más. Az igaz, hogy mindennek van előzénye, így Trianonnak is, de olyanra még nem volt példa a világon, hogy ilyen mocskosul szétraboljanak egy országot és elcsatoljanak milliókat annélkül, hogy lett volna bármi beleszólásuk. Bizonyára annak is van komoly előzménye, hogy miért csak egyesekenek volt világraszóló tragédiájuk míg másoké semmit se nem számít….

  • Nagyon betalaltal Istvan ezzel a remek cikkel 🙂
    Naakkor rateszun megegy lapattal: a NER-bol kiretusalt Spiro gyuri 1984-ben keszult remekmuvevel, hagy oruljenek a nyilaskeselyuk!

    „Jönnek a dúlt-keblü mélymagyarok megint,
    füzfapoéták, füzfarajongók, jönnek a szarból,
    csönd van. Senki se pisszen. Alantról
    kevéske hűlt költő csontujja int.
    Ó, ha gyilkolni szabadna újra,
    csámcsogva, hersegve szívnák a vért –
    miért is? ki tudja. Trianonért? –
    mered pár utcanév pici csontujja.
    Ez olyan klima: itt folyton beborul,
    ez rendben van, de szégyen, szégyen, szégyen,
    hogy mindenki kussol, hogy mindenki fél,
    és nekünk kell jönnünk, pár csenevésznek,
    hogy bebizonyitsuk:
    nemcsak a szemetek tudnak magyarul.”

  • Antares Kedves Antares. Én csak hat éve olvasom a lapot, de fogalmam sincs, ki itt III/III ügynök. Ha már mondtál „Á-t” mondanál „B-t” is, kik azok név szerint? Az is érdekelne, kinek jelentenek ezek az ügynökök, mert a volt ifjú és öreg komcsik már szinte mind a Fideszbe vannak. Megnyitnád a tudás csapját, vagy csak hazudtál egy jó nagyot?
    Egyébként abban egyetértünk, Juráseknek nem kellene ide írni, de neki küldetése van, és százszor le kell írnia minden nap, hogy ” ballibsik”. Kinek mi jut.

  • Kenny
    2020 március 10
    2:34 du.
    Antares új fiú, habár személyeskedő, és ellenérv nélküle ismerős, de érdektelen.
    most feléledt. na und?

  • D.Bernstein
    2020 március 9
    5:28 du.
    EZEN a magyarságét? ugyan, miért is? az ismereteim meg, barátkozz meg a gondolattal, több, mint elég.

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 március 10
    9:00 de.

    na, und? 😀

  • slapaj
    2020 március 9
    4:45 du.

    akkor te mire játszod itt magad? 😀

  • Jó lenne,ha még élhetnék minimum további 200 évig.Szívesen hallgatnám továbbra is az évenkénti trianonzokogást. Akinek nem ez a véleménye legfeljebb nem lesz a barátom.A krenkszobámat nagyon kényelmesre rendeztem be.

  • antares,
    te egyedül vagy ilyen senkiházi vagy ikertestvéred is van,mert ennyi undorító egy emberben egyedül nem férhet el.Ezen túlmenően a kucsmád alatt csak a bajuszod emberi.

  • Kenny
    2020 március 10
    2:34 du.

    „Én csak hat éve olvasom a lapot, de fogalmam sincs, ki itt III/III ügynök. Ha már mondtál “Á-t” mondanál “B-t” is, kik azok név szerint?”

    Majd ha beszereztem az információt akkor megtudod.

    „Az is érdekelne, kinek jelentenek ezek az ügynökök, mert a volt ifjú és öreg komcsik már szinte mind a Fideszbe vannak.”

    Hát jó, hogy így elárultad a dolgot. Mi ezt már régen tudjuk, hogy a fidesz se náci, se fasiszta, se nyilas. Csak akkor azt nem értem, hogy miért köpköditek az elvtársaitokat hiszen egy vérből valók vagytok, nem?

    Amúgy nincs mit magyarázkodni pont neked mert a vita nálad abból áll, hogy kiforgatod mindenkinek a mondandóját viszont semmit nem teszel az asztalra amivel lehetne valamit kezdeni.

    Ille István
    2020 március 10
    2:58 du

    Bagó mondja verébnek, hogy nagy a feje. Mik nincsennek…

  • Antares
    2020 március 10
    6:40 du.

    szóval te mint a vörösnél is vörösebb még nem tudod mit is állítottál? ez majdnem „megüti” a grizi gábriel kombinációt, ami az agylebegés hisztériával keverve… ha -esetleg- kutatásod eredménye nem igazolja állításodat akkor is le fogod közölni, vagy itt hagyod a nagyérdeműt tudásod csillogása nélkül a mély sötétben ami most kiderült rólad

    tök redurchmarsch zöld betlivel

  • T.Ille Úr !
    – Köszönöm, hogy válaszolt, – őszintén szorítok kilátástalan vergődésében, hogy a honi értelmiség rajtam kívűl is, – Önt valaha is megszólítsa…

  • Antares Kedves Antaresz. Tettél egy megjegyzést, hogy tele van ügynökkel a KMH.
    Kértem a neveket, én is szeretném tudni kik azok. (ha elvtárs lennék tudnám, nem?)
    Egyet sem tudsz tehát hazudtál.
    Persze rögtön „elvtársazol” felém, ami szintén hazugság, mutatja semmit nem tudsz rólam csak vagdalkozol.
    Elég sok mindent letettem itt az asztalra, tisztességes választ sosem kaptam, mert nem azért vagytok itt, ugye?
    Cserében olyan gyalázkodó folyamot kaptam, hogy csuda. Nem sorolnám fel. Általában kimerül a tevékenységetek Orbán dicsőítésében, a „libsizésben”, „elvtársozásban” és a cíkkirók gyalázásában. Most Téged vastag hazugságon fogtalak, persze válaszul támadsz.
    Mit tegyek le az asztalra, mikor egy vastag hazugsággal kezdtél, majd egy rágalommal folytattad? Mit várhatok Tőled?
    Tulajdonképpen, mit is forgattam ki, kedves Antares?
    Trianonról pedig már megírtam a véleményemet, keresd vissza ha érdekel, archiválják az újságot.
    Ha megtudod mégis kik az ügynökök, azért szólj, még mindig érdekel.

  • gyuri10 Kedves Gyuri. Azt azért nem várhatod el, hogy örüljünk Trianonnak.
    A ma és a holnap gyermekei semmit nem tehetnek arról, hogy őseink elérték az ország megcsonkítását.
    Olyan mikor a nagypapa elkártyázza a vagyont.
    Persze ideje lenne már túllépni, hiszen ezen változtatni békés úton nem lehet, a visszasírás nem segít.
    Azért Ti is milyen sokáig sírtatok elvesztett hazátok után, és milyen szörnyű árat fizettetek, hogy visszakapjátok.

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2020 március 10
    4:41 du.

    Kedves Gyuri, ne felejtsd el hogy, a Ti 1947 előtti „trianonzokogásotok” hány ezer évig tartott!!!

  • Jichak Perlmutter

    Kedves Bendegúz! Írod, hogy „Miért nem vagytok Ti ma románok???”

    Aztán mindjárt meg is adod rá a fals választ, hogy[magyarítva]:

    „Azt köszönjétek az Antantnak és Horthynak”.

    E válaszodra pedig természetesen csak az a kontra passzol, hogy:

    T.Antant és Horthy Úr*!Köszönjük Trianont;az ország egyharmadát.

    ))) 😀 (((

    .

    *Mert Trianont kétségtelen Ők,az Antant és Horthy együtt művelte

  • Olvasom a Face-n EZT:

    https://444.hu/2020/03/10/a-magyar-komplikalt-fajta-de-orban-viktor-megfejtette?fbclid=IwAR0o0pNEGnKTUqHrmgLT6NQE56aaqlIDfR3l8Z1f8vBEP-QQPuxPpeE_MWQ

    „Orbán szerint végül sikerült megtalálniuk „a nagy titkot”: a magyarok egyszerre büszkék és szemérmesek.Ami szerinte a következőt jelenti:
    … a magyarok alapvetően büszke életre vágynak, ez a kulcsa mindennek. A magyarok büszkék akarnak lenni. Nem egyszerűen jó emberek akarunk lenni, büszkék akarunk lenni arra, amit csinálnuk, egyenként és közösen is. A magunk, a családunk és a hazánk teljesítményére is büszkék akarunk lenni. De a magyar komplikált fajta, mert nem akárhogy akar büszke lenni: nem bírja a harsogást, és nem magamutogató. A magyar alapvetően, ösztöneiben szemérmes fajta.

    Orbán szerint, ha nem is az ország minden szegletében, de nagyrészt a „komoly erőfeszítés, büszke élet” kombinációja felé haladunk. Azt mondta, a kommunizmus és a nácizmus is „istencsapása” volt. Előbbi azért, mert nem engedte a nemzeti büszkeséget, utóbbi pedig azért, mert a nemzeti büszkeséget faji alapon fejtette ki, ami nem elfogadható.

    Legjobb ha az ember mindkettőt utálja, és akkor nagy baj nem lehet.”

  • Antares
    2020 március 10
    6:40 du.

    Kenny
    2020 március 10
    2:34 du.

    “Én csak hat éve olvasom a lapot, de fogalmam sincs, ki itt III/III ügynök. Ha már mondtál “Á-t” mondanál “B-t” is, kik azok név szerint?” – írja Kenny

    Majd ha beszereztem az információt akkor megtudod. – írja Ön.

    —————————————

    Ezek szerint még nincsenek információi ? Ezután kell még azt beszereznie? Akkor mégis minek alapján jelenti ki bárkiről, hogy III/III ügynök? Nem inkább a „bizonyítékokra” gondolt ? Mert azt valóban be kell szerezni állításainak hitelessége érdekében! Tudja, az információ nem más mint adat – a bizonyíték pedig az, ami alátámasztja az adat hitelességét.

    A néhai elvtársak pedig ma bőven lehetnek akár nácik akár fasiszták, akár nyilasok – vagy akkora következetességet néz ki belőlük, hogy nem váltogatják eszmeiségüket szíre szóra? Oké, de hát akkor mit keresnek ma a Fideszben ezek a szóban forgó egykori elvtársak – pedig kétségkívül ott vannak!
    Ám, hogy Kenny „elvtárs” volt- e vagy sem, azt én nem tudom, Ön ellenben teljes bizonyossággal, ismert tényként utal rá – vajon miért ? Csak nem „közelről” ismeri?

    Azt a bizonyos nagyfejűt meg úgy hívják, hogy bagoly és nem bagó, Tehát helyesen:

    „bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű”

  • Ille,

    Antares minden, csak nem új fiú – volt ő itt már minden néven minden! Sosem értettem ezeket a névváltoztatásokat, mintha a nevével a véleménye is változna – de ha nem, akkor meg mire az új ruha? Ez valószínű olyan önátverés féle – ki tudja!

  • Rodeo11
    2020 március 10
    8:27 du.

    Hát olvasd el mégegyszer hátha lejön valami. Amit te írtál annak nem sok füle se farka de te tudod úgyis legjobban…

    Kenny
    2020 március 11
    4:35 de.

    Még sajnos nem elérhetők az ügynök akták mert Viktor haverotok titkosította még hosszú időre dehát majdcsak egyszer lesz rendszerváltás is nem csak gengszter váltás.

    Érdekes, hogy tőlem kértek számon „tényeket”, „bizonyítékokat” meg állítólag „gyalázkodok”, „rágalmazok”, stb. Persze az, hogy minden cikk szinte kevés kivétellel csobog a sok gyűlölettől és hazugságoktól az már nem probléma. A kommentekeről meg ne is beszéljünk….

    Aztán részemről itt befejezve.

  • Besancon. Szerintem tudod, hogy nem voltam és vagyok elvtárs. Ahogy „illiberális” sem vagyok, jelentsen bármit is ez a szörnyszülött jelenség.

  • járok ere megin, s látom, a
    .
    BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDA
    .
    néven ismert söpredék éli itt újfent világát.
    .
    tegyünk ezért mindjárt néhány
    .
    ALAPVETÉST, A KÖVETKEZŐKET:
    .
    IGAZI HÜLYE:
    .
    feltétlen hívő, nincs önálló gondolata, vakon megy a vezír által kijelölt úton eltántoríthatatlanul. mindemellett hihetetlen kitartó „jó ügynökhöz” méltó mód levakarhatatlan, gátlástalan. kiforgatja a valóságot, mindennel magát „igazolni” véli, fejlődni képtelen, ebből következően értelmetlen hozzá bármilyen gondolatot intézni úgy szóban, mint írásban.
    természetesen Igazmondó Háry János – a csuti csüngőhasú geci – szempontjából ezek a tulajdonságok mindennél többet érnek, viszont számomra ez a kombináció azt jelenti:
    .
    KERÜLD EL!
    .
    aztán:
    .
    IGAZI MAGYAR
    .
    igazi magyar: lusta, haszonleső, hasát fetrengve vakargató, tanulni, fejlődni nem akaró, előrejutni csak a nála jobb lerontásával képes, mindenki aggyon pénzt népség
    .
    és:
    .
    IGAZI GECI A’LA CSUTI:
    .
    állandóan csöpög, kenődik, ragadni akar, gondolattalan testnedv, mely vakon csurog a vezír pöcséből, undort keltő áradó úton eltántoríthatatlanul. mindemellett hihetetlen kitartó „jó ügynökhöz” méltó mód levakarhatatlan, ragacsos, gátlástalan. kiforgatja a valóságot, mindennel magát „igazolni” véli, fejlődni képtelen, sohasem termékenyít meg semmit, csak csurog, s ragadni akar, ebből következően értelmetlen hozzá bármilyen gondolatot intézni úgy szóban, mint írásban. hiszen egy ember miért beszéljen egy testnedvvel?
    természetesen Igazmondó Háry János FŐGECI– a csuti csüngőhasú – szempontjából ezek a tulajdonságok mindennél többet érnek, viszont számomra ez a kombináció azt jelenti:
    .
    HOZZÁ SE ÉRJ, KERÜLD EL, HISZEN EGY OCSMÁNY IGAZI GECI A”LA CSUTI!
    .
    mivel én nem szeretem elkenni a dolgokat, s a geciket sem, így szemben egy a három fent említett kategóriának teljesen, s tökéletesen megfelelő
    .
    IGAZI HÜLYE, MAGYAR, GECI
    .
    ellenében én most és itt nevesítem is őket!
    a felsorolás nem lehet teljes, hiszen naponta keletkeznek a férgek, mert sok a patkány, s szaporodnak ugye!
    tehát akkor:
    .
    Jurásek Fábián Sebestyén
    és
    Ferenct
    és
    Boda Marcsi
    és
    Antares
    és
    slapaj
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok
    .
    .
    Ps.:
    felesleges az említettek visítása, vonyítása felém, mert annyit sem érnek, mintha a padlóra köpnék, így nem foglalkozom velük,
    .
    DE
    .
    annyit azért elmondok, hogy szemben a csuti gecivel, akit a kollégiumban az akkori belügyminiszter veje, bizonyos stumpf istván istápolt, s védett mindentől, engem a Kádár villánál fogtak el a testőrök, s vittek be.
    a két dolog között van hangyányi különbség!
    szerintem…

  • Almasi Alma

    Az Orbán pedig most fején találta a szöget

    Tele van az ország büszkékkel, akiknek az orrába beesik az eső.

    Tele van „szemérmetesekkel” akik ugyan szemlesütve (mint az elsőáldozós Rozika a táncteremben) de azt lesik, hogy melyik a kacérabb legényke, aki ma este jól beleadhat mindent, ami belefér …

    krkrkrkrkr …. kkkrkrkrk

    A kommunizmus/fasizmus utálata tekintetében kicsit „szemérmeskedett”

    Tudom, hogy sok pártolója van még a gyülelet/terror társadalmak újraélesztésének.
    Nem mindjárt fizikai értelemben, az csak az utolsó fázis – először az alap csak lelki/szellemi síkon …
    Ezen a lapon is sokan köszörülik még ezen a nyelvüket és élesítik a kardjukat…

    A sötétség nagy úr … hogy is van?

    VVV sistem

  • Anteras,

    „Érdekes, hogy tőlem kértek számon “tényeket”, “bizonyítékokat” meg állítólag “gyalázkodok”, “rágalmazok”, stb. Persze az, hogy minden cikk szinte kevés kivétellel csobog a sok gyűlölettől és hazugságoktól az már nem probléma…”

    ———————————
    Nos, épp az Ön írásai hemzsegnek azoktól az állításoktól, amelyeket itt a saját személyével kapcsolatban kifogásol!

    Nem olvastam ( még) olyat, hogy Önt gyalázkodónak vagy rágalmazónak titulálták volna – de miért csodálkozik azon, hogy Öntől kér „tényeket és bizonyítékokat bárki” ha egyszer Ön állt elő bizonyítatlan állításokkal, ügynökváddal és „elvtársazásokkal?”

    Naná, hogy megkérdezzük, hogy mire alapozza, de mivel Ön homályos sejtetéseken kívül semmit nem tud/akar felmutatni, így ez egyelőre értékelhetetlen, és felmerülhetne akár a rágalmazás is, ha Ön „konkrétabbra vette volna a figurát” – de Ön bizonyára okos ember, és tudja, hogy a homályos utalgatás, azaz a sejtetés pontosan elég olykor a hangulatkeltéshez!
    Hogy Viktor itt kinek a haverja látja, én ezt sem tudom, de gyanítom Kennynek nem annyira – így ezen még dolgozzon egy kicsit, mert sok az általános maszatolása!

  • Antares
    2020 március 11
    9:45 de.

    rozi elolvastam még kétszer, lejött (a zománc tepsiről) most már bizonyos, és ha ettől sem, akkor igazán nem is érdemes már tovább…, mert ha te nem akkor ki?

    piros rebetli negyvenszázultival

  • Antares Ha Te állítasz valamit, kítöl kérjek magyarázatot, a Nancsi nénitől?
    Te most humorizáltál?
    Ha viszont nem tudod ki az ügynök és az elvtárs, akkor simán rágalmazó, nemtelen csibész vagy.
    A cikkek pedig olyanok amilyenek, itt senkit nem köteleznek az elolvasására. A mondanivalóval kell vitatkozni, nem az íróját gyalázni. Gondolom ez egyértelmű.
    Tudom, nehéz szeretni aki kritizál, de nem is kell. Cáfolni kéne, ha tudjátok.

  • Göllner András

    @ Jichak Perlmutter

    „Így immár 100 éve miről is hazudozunk összevissza ?”

    Majd mindenről ami igaz a történelmünkben.

  • Abramovics

    „Öreg” betyár, ez nagyon tetszett ….

  • Abramovics által megszólított drága nemzettestvéreim!
    Olvassátok abramovics találó alapvetéseit az értetek és a szellemi megvilágosodásotokért aggódó atya intelmeiként, kizárólag a jobbítás szándékával és természetesen a hazafias szolidaritás jegyében – (ha már egy vérből valók vagyunk :)))
    (Egyébként viccen kivűl)

  • Abramovics

    Silány szarházi vagy – minden bizonnyal.
    Akinek sz@r jön ki a „száján” annak a lelke is fertelmes és nem emberek közé való.
    Szégyelld magad.

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Antares!

    Igazából igazad van! Mondjuk úgy, hogy itten szívesen buzerálom az Ille István és Szukits Rezső félékéket, mert már a facebookon letiltottak… Kéjes örömet okoz bosszantani őket, megasztán a bennem felgyülemlett gőzt is levezethetem rajtuk, hiszen annyira tipikusan libsik… Engem nem elégít ki, hogy hasonszőrűekkel azonos húron pendüljünk egy zárt klubban, míg ezek a zugírócskák meg pont erre vágynak, hogy egy védett közegben terjesszék a kígyómérget saját vélt rajongóik felé… Félelmetesen gyatra emberek! Igyekszek minél kevesebb energiát fektetni beléjük, míg ők csak írják és írják bonyolult és torz agyszüleményeiket… Jó móka!

  • YITZAK;

    Ha nem emlekeznel Europa, fokent Magyarorszag XX. szazadi tortenlmi adataira, miert nem olvasol????

    A veres els VH veget ert 1918 November 11-en, 11 d.e. orakor.

    Cseh-Szlovaki fuggetlenseget nyilatkozta 1918 November 14-en. Es megallapitotta hatarait, majdnem ami ma is van.

    Az Erdelyi Romanok 1918 december 1-en ki-kialtottak „Romania Mare”, a Romaniaval valo csatlakozasaikat.

    1918 Decembereben a Roman Kiralyi Hadsered bevonult Erdenybe. Az Erdelyi Magyar hadosztaly kudarcott vallott.

    1919 tavaszan Kun Bela vegyveres visszafoglalassal fenyegetett es hadsereget probalt toborozni.

    Az Antant Francia kovete(Viks ezredes) nemzetkozi demarkacios vonalat tervezett felallitani. De a magayar kormany azt visszautasitotta.

    A Roman hadsereg elfoglalta Magyarorszagot, Gyorig.

    Budapest terkes Roman katonai megszallas alatt volt.

    Sot a Roman hadsereg es a Roman kiralysag ki-kialtotta a Roman-Magyar Monarchiat, kozos kiralysagot a Roman kiraly uralma alatt.

    Csupan a nemzetkozi (Antant) hatarozata alapjan vonult ki a Roman sereg es a Magyar Nmezeti hadserewg, Horthy vezetese alatt lett elismeve a nemzetkozi hatalmak alatal.

    Na azt probald megcafolni tenyekkel, nem pedig valotlan es gyuloltes propaganda hazugsgokat allits itten !!!!

    NE FELEDJETEK, csupan a Trianoni dontes alapjan lett Magyarorszag onallo nemzet Austriatol !!!!!!!!!!!!!

  • Kedves Kenny,Kedves Orsós Elemér,
    2000 évi szétszóratás után sem”kaptuk vissza a hazánkat”. Súlyos véráldozatok árán foglaltuk vissza!A mai napig is keményen kell helytállnunk és helytállunk a minket elítélő ordasnépek(UNO és EU tagok)nagy bánatára az arabnáci bandákkal szemben.1936-tól készítették elő elődeink az altneuland visszafoglalását.Nem megyek bele összehasonlító meddő vitákba. Még azt azért szeretném tudomásotokra hozni,hogy az 1948-as felszabadító háborúnkban, magyar országról szökött nyilas brigantik is harcoltak ellenünk az arab terror bandákban.Itt viszont már nem fegyvertelen asszonyokkal és gyerekekkel álltak szemben.Nem sok maradt közülük „Trianonzokogónak”.

  • slapaj
    2020 március 11
    3:52 de.

    Az értelmiségi nem az, akire rámondják, vagy aki magát annak definiálja…..
    Ahogy az író sem attól író, hogy ismeri az ABC-t és kinevezik írónak.

  • „A magyarok büszkék, és szemérmesek” – mondta Orbán Viktor.

  • Na és az amerikaiak…

  • Ezek a karikatúrák a 30-as évekből valók. Van német, orosz, olasz, francia… És mindegyik mennyi szeretettek van megalkotva… Kéne ebből tanulni…

  • gyuri10 Ez csak részben igaz. Ha a nagyhatalmak nem engedik, ma nincs Ízrael. Ezt Te is tudod. Azt is, hogy az USA mindig mellettetek áll, nem kis segítség. Az igaz, hogy harcolnotok kell, de miért ellenem? Egy okot tudsz mondani?
    Nem értem, mi közöm van a nyilasokhoz akik nyolcvan éve garázdálkodtak. Miért is kell felhozni? Nekem meg egy zsidó fiú nem adta vissza a kölcsönzött pénzemet. Van neked közöd hozzá? Nincs.
    Nem értem miért akarsz mindenkit antiszemítává tenni, illetve annak kikiáltani.
    Mi haszna van belőle a népednek?
    Mellesleg ha Európa annyira utálna Titeket, nem az Európa bajnokságokon indulnátok, hanem az arab ligában. Jó lenne?
    Hagyd már ezt a gyűlölködést, nem fáraszt?

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 március 11
    4:03 du.

    komolyan, te ettől élvezel el? szegénykém, sajnállak. tudok valamiben segíteni? meg tudom adni egy-két adakozó kedvű fideszes luvnya telefonszámát. persze, van, aki azt javasolja, hogy csináld a bal kezeddel. állítólag az olyan érzés, mintha nővel lennél, csak olcsóbb 😀

  • Na abramovics „hazafi” is kitett magáért……
    Majd még írok bővebben is erről.ha lesz időm!

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Almási Alma!

    Köszi a videókat! Ismertem őket, de ismét jót mulattam…
    Mindenesetre inkább emlékezzenek így a magyarokra, mint simulékony, rafinált, de mégis primitív európaidra, olyanformákra mint Gyurcsányka, akire ha ránézek a Róka jut az eszembe, amikor a Fa alatt ülve a Varjú szájából kibeszéli a sajtot! Egyébként ekkoriban ez virtus nem csak Magyarországon dívott, csak mindez magyarul még egy fokkal pikánsabb… Egyébként annyit kell tanulni belőle, hogy ész is kell, nem elég csak a virtus: Orbán Viktornál eszesebb és rafináltabb politikus vezetőnk meg nem is lehetne! Gyurcsányka már háromszor eladta volna az Országot mínusz bevétellel… Tehát mi is a gond?!

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Beteg Ille!

    Gondolom magadból indulsz ki: „komolyan, te ettől élvezel el? szegénykém, sajnállak. tudok valamiben segíteni? meg tudom adni egy-két adakozó kedvű fideszes luvnya telefonszámát. persze, van, aki azt javasolja, hogy csináld a bal kezeddel. állítólag az olyan érzés, mintha nővel lennél, csak olcsóbb”
    Aztán kérdezem mi történt(?)veled: kibújt belőled a Hitler-Alter(?!)lásd „na, und? 😀” A fajtád kiböffentete a valódi énjét: csak meg kell egy kissé dörzsölni benneteket és nem a Lámpa Jó Dzsinnje jön elő, hanem a A Gonosz, A Náci!!!

  • Kedves Alma!
    Tényleg nagyon helyesek és szórakoztatóak ezek a videok, köszi 🙂
    (apró korrekció: az anglická nem amerikait jelent, no de ez legyen itt a KMH-n a legnagyobb tévedés) 🙂

  • Mivel is lenne gond JFS?
    A magyarokról nyilvánvalóan mindenkinek „Gyurcsányka” 🙂 és a magasságos OV juthat csak az eszébe. Bár amíg gyurcsánynál a rafináltság a primitivség és a „Rókaság” (???) jut elfogulatlanul eszedbe addig „Orbán Viktornál eszesebb és rafináltabb politikus vezetőnk meg nem is lehetne!” 🙂

    Nagyon egyetértek abban Puzsérral, hogy ezek ketten rettentően kellenek egymásnak. (Ha igaz, már a KISZ-ben is jól ismerték és megértették egymást.) Gyurcsány a garancia arra, hogy OV élete végéig hatalmon marad Mo-on és fordítva OV a garancia arra, hogy Gy. lesz mindig is az „ellenzék” legnagyobb ereje. Ezek ketten tökéletesen kikerekítik a „csavaroseszű” magyar világot és mindig beállítják azt az egy bitedet a megfelelő irányba.

  • KENNY;

    Nem mondom, hogy soraid GYRIO-hoz „antisemita” lenne ,mert az minden semita-nepeket jelent.
    De ketsegtelenul nagyon es erosen anti-Israeli magatartasod bizonyiteka !!!

    Nem csak hogy figyelemen-kivul hagytad a modern Israel-nemzet letrekjottenek az esemenyeit, de az ENSz csupan a tenyeket ismert el es tettek azt elismerte.

  • Kenny,
    véletlenül sem akartalak Téged támadni vagy bármivel is vádolni. Nagyon sajnálom,ha Neked ez így csengett le.Az arab ligával igencsak rám ijesztettél.Sebaj,spongyát rá!Mi igazándiból nem tehetünk róla,hogy még a magyar foci is jobban illik az arab ligába,mint a mienk.Ezzel ne égesd a saját véleményedet.
    Sporttársi üdvözlettel:Gy.

  • „apró korrekció” – ezen én is gondolkodtam, de mivel a tánc előtt mintha mondaná, hogy amerikai – és a tánc tényleg amerikai – ezért írtam ezt.
    De inkább az a fontos, hogy ezek mind már Trianon után készültek, de még az „igazi Hitler” előtt, de a német karikatúra (inkább osztrák) is nagyon szeretetteljes.

  • Jurasek!

    Aki ilyet szöveget le mer írni, mint az Ille, amit egy utolsó faluszéli csapszék pöcegödör-takarítója nem képes elmondani egy leheletre, abba mennyi és milyen kultúra szorult?

    Hogy van ennek a képén bőr, hogy nyilvánosan mer szerepelni?!

    Perverz állat az, aki ilyen szövegek közzétételével élvezkedik.
    Ennyi jut ki neki.

    A nyílt utcán a kutyámat se uszítanám rá, mint ahogy görényre sem.

    Olyan mindegy hogy éppen fasiszta/fideszes/komcsi színben tünteti fel magát – az nyilván úgyis mindig attól függ, hogy hol akar éppen benyalni

  • Jichak Perlmutter

    Bendegúz79
    Itt egy kézzelfogható bizonyíték az önzetlen ántánti ajándékról*,amit Trianonnal együtt szintén köszönünk az úgynevezett”nemzeti”hadsereg véreskezű fővezérének,Horthynak is 🙂 :

    „Jön~e velem nagysád simmyt járni?
    Bizsereg a talpam nem tud várni,
    Ha a zenekarban
    Hottentotta tam-tam szól.
    Shimmy ma táncok fenkölt csúcsa
    Már a csecsemő is mind ezt nyúzza,
    Ajándékba kaptuk
    eztet mink az . Á n t á n t t ó l.” 😀

    .

    * Huszka-Martos: Lili bárónő (részlet)

  • Jitchak és Bendegúz, ez se semmi Horthy és az Antant közös számláján: A pap, aki a szószéken krisztus nevében emelt szót a nagybirtok és az egyházi nagybirtok ellen; a horthy-prónay prbékek szabályosan felkoncolták.

    https://nepszava.hu/3057266-krisztus-jezus-aruloja-szaz-eve- gyilkoltak-meg-simon-józsefet

  • Gyuri 10 Az arab ligát erősen félreértetted. Nem a minősége a lényeg, hanem az, hogy nehezen tudok elképzelni egy izraeli focimeccset Bagdadban, Teheránban stb.

  • Jichak Perlmutter

    A „Magyar Nemzeti Hadsereg” 😀 Horthy esküszegéseés hazaárulása

    fejében az ANTANT-tól egy puskalövés nélkül . a j á n d é k b a

    kapta kézbe a totális magyarországi . h a t a l m a t .

    Az igaz és kétségtelen, hogy az Antant országok még a háborús

    vereségnél is jobban féltek egy bármiféle forradalomtól

    , mint akár még egy, a katonai becsületét is feláldozni kész,

    becstelen hazaáruló vezérkari tiszt, egy habsburg

    császári személyi adjutáns szövetégétől…

    Horthy pedig ezt az egész árulást úgy intézte el a nem létező

    lelkiismeretével, már 1919-ben,hogy először is rákente a

    zsidókra, a kommunistákra, nameg a szakszervezeti munkásokra,

    akiket újdonsült „fővezéri”direktívájában így zusammen

    >a megbízhatatlanok< megbélyegzett táborába sorolt be,

    megelőlegezve ezzel a fehérterror és 1941-45. borzalmas

    magyar* vérfürdőit is.

    🙁

    *Magyar, nem román…

  • Gyuri10,és más normálisak figyelmébe!

    A trianoni békeszeződés aláírásakor ugye kényszerhelyzet volt….
    Sem Horthy sem Apponyi gróf ben írta azt alá,csak a kétes és jelentéktelen Benárd Ákos és D.Lázár Alfréd egyéb politikai okokból!
    Tisztességes magyar ember nem ír alá országcsonkítást,így Horthy sem tette,aki mellesleg ahol lehetett sígített a zsidókon,pesti csendőrség kivonása,deportáltak vonatának akadályozásával,hídlezárásokkal próbált segíteni,arról már nem is beszélve,hogy ugye nem tőle,hanem Hitlertől(a megszálló Németországból)indult a fasizmus?!………amit biztosan Te is
    tudsz?…..
    Mint régebben többször is írtam:keresztébyként soha nem voltam sem én sem a családom náci(Apám zsidókat is bujtatott,segített)
    nekem meg több tiszteséges becsületes és kedves zsidó vallású barátom is van!!!!!!!!!!!!
    Ezek után vizsgáld felül a téves nézeteid,és próbálj tárgyilagos lenni.!
    Határozottan elítélem mind a magam,mind a normális többség nevében a trianoni országcsonkító szerződést,meg persze a sajnos „magyar”?….szerző cikkét is!!!!!!!
    Csak ennyit szerettem volna közölni veled és a fórummal!

  • Gyuri10!
    ezt már egy régebbi és hamis vádaskodó cikknél megírtam,hogy itthon nincs antiszemitizmus(persze van pár szennyes alak,mint máshol is akik nem osztanak szoroznak…)sőt ez a mostani magyar kormány vezette be a holokauszt emléknapot,támogatja a zsidó egyházakat is(mint a többit is) és nagyon jó kapcsolatban van a rabbikkal,meg még Izraellel is!
    Ha gondolod…válaszolj!

  • „Csak ennyit szerettem volna közölni veled és a fórummal!” [Bodamarcsi]

    😀
    „Csak ennyit szerettem volna mondani, felség” [Karinthy Frigyes]
    😀

  • Kenny,
    az „arab liga” nálam sem a sport világát illeti.Isten nyugosztalja a legjobb barátom volt az izraeli vízilabda válogatott játékosa és edzője.Képzeld el,hogy Teheránban +-45 évvel ezelőtt laposra vertük a perzsákat.Akkor még a Sah uralkodott,nem a tömeggyilkos „iszlám állam”.Dubaiban,nem vagyok benne egészen biztos,de úgy emlékszem 2,3 évvel ezelőtt volt a dzsúdó világbajnokság.Nehéz súlyban egy izraeli aranyérem született.Bagdadban nincs megfelelő sportnívó, Damaszkuszban pedig csak skulózni lehet.Bízok benne, hogy még megérjük,amikor az arab liga nem UNO alvállalatként fog regnálni.Hiszek a 2000 éve aktuális mondásban:”Túléltük Fáraót, túléljük ezt is”.

  • Boda Marcsi,
    csak mellesleg jegyzem meg:Ha Kún Béláék nem harcoltak volna hősiesen a románok ellen,akkor a Magyar-Román határ ma a Tisza folyó lenne.Az pedig,hogy a mostani Magyar kormány vezette be a „holokauszt emléknapot” dicséretes,de ez még nem feloldozás a holokausztban nagyon sáros Magyar korménynak és akkori meg mai visszasíróinak.

  • gyuri10
    2020 március 14
    6:25 du.

    hogy „erre” a ;>łŁ$geyza mit fog neked … a Kóhn Béla a kommunista vezérürü hozta vissza a lopott holmit ( a honfoglaláskor loptátok)

    és a fáraó mit szól ehhez ott a Karmelita kolostor kies erkélyén?

    zöld rebetli

  • ˙

    Boda Marcsi
    3:47

    Amikor egy . k ü l d ö t t s é g . megjelenik egy nemzetközi konferencia színhelyén, a hivatalos bevonulást megelőzően bemutatja a . m e g b í z ó l e v é l . formájában nála lévő akkreditációs forrását. Ezt az okmányt a győztes hatalmak képviselői természetesen csak akkor fogadják el – veszik át – a csoportot vezető megbízott követtől [Apponyi gróf], amennyiben az azt aláíró, korábbi és közvetlen tárgyalásokon már általuk elfogadott és kinevezett ideiglenes államfő [akkor a fővezérként aposztrofált minőségében: Horthy Miklós] hiteles aláírása, a korábban már nagyköveti szinten is bemutatott formában, megtalálható a megbízás szövege alatt. Természetesen ugyanez az ellenőrző eljárás történt a levél aláírójának – ismétlem Horthynak – az ugyanígy hitelesített viasz domborpecsétjével is.
    Mementóként e küldöttség megbízólevele a béke tárgyalások jegyzőkönyvének az örökös . m e l l é k l e t é t . képező hivatalos dokumentum … – megtekinthető.

    Ergo; édes-mindegy, hogy az áruló puccsvezér Horty nevében >a későbbi felelősség alól magát mentendő<* Gipsz Jakab, vagy Drsche Lázár Alfréd tehette rá a kézjegyét a békeszerződés végleges okmányára, a lényeg mind a mai napig azok hivatalos mellékletét képező, az őket annak aláírásával megbízó és felhatalmazó Horthy Miklós az Antanttól kezébe kapott hatalom birtokában . a l á í r t . fővezéri megbízólevélben foglaltatik.

    .

    *A győztesekkel korábban – már a Vöröshadsereg honvédő harcai alatt – lepaktáló Horthy az első perctől kezdve, egészen 1944-ig élt ezzel a szemforgató csúsztatásnak és tömegpszichózisnak a lehetőségével, vagyis annak a hazugságnak az elhintésével csökött alattvalói agyakba, hogy mindenki másnak, különösen a zsidóknak és a kommunistáknak, de neki aztán semmi köze nem volt, a Trianoni békeszerződés aláírásához. Többekközt ez a népbutítás is elég jól bevált, ha még ma is, mint idefönn BodaMári is ennyire bedől ennek az égbekiáltó történelemhamisításnak.

  • Helyesbítés: Drasche

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2020 március 14
    6:25 du.

    Kedves Gyuri, csak a pontosítás kedvéért:
    ha a sokak által szentté avatott Károlyi Mihály a börtönből frissen kihozott Kun Béla részére nem átjátsza, hanem erélyesen megtagadja a hatalom átadását, akkor az Antant nem fosta volna össze magát a kommunizmus rohamos európai előretörésétől és nem adott volna szabad kezet a pofátlanul túlbátorodott román és cseh martalócainak, akiket egyébbként akár Károlyi is vidáman a tudományosan diktált antanti határokon kívül tudott volna tartani, ha Linder Béla nevű beosztottja nem kergeti szélnek megalázva a háborúból visszajött harcedzett katonáit!

  • Rodeo11
    2020 március 15
    10:07 de.

    Tőlem lopta a szakállas Koncsíta a történelmi megállapítást a románokkal, Tiszával és a korabelo hősies ’19-es Vörös Hadsereggel kapcsolatban.

    De legalább ezegyszer nem hazudott ez az Istenátka 😀 😀 :S

  • Boda Marcsi
    2020 március 13
    3:47 du.

    Feltételezem, hogy
    azok a zsidók akiket apád jól elbújtatott,
    aztán sohasem kerültek elő…Mint tudjuk nem esik messze az…

  • Geyza
    2020 március 15
    1:43 du.

    Fel vörösök, proletárok,
    Csillagosok, katonák,
    Nagy munka vár ma reátok,
    Állnak még a paloták.

    Királyok, hercegek, grófok,
    Naplopók és burzsoák,
    Reszkessetek, mert feltámad
    Az elnyomott proletár.

    Világot megváltó szabadság,
    Zászlaját fújja a szél.
    Éljenek a leninisták,
    És a nemzetköziség!

    Éljenek a kommunisták,
    És a nemzetköziség!

    arra vagyunk büszkék, hogy a busz kék és hogy Marx is, Lenin is és Kun Béla is…

    zászlaját fújja a szél most ilyen derivatív politikai helyzetben tök ulti zöld betlivel

  • Rodeo11
    2020 március 15
    1:48 du.

    ” Be a Szervezetbe! „…../Kún Béla/

    Megfogadom !
    Töltök is minnyá egy kupicával a jóféléből.
    Elvégre ünnep van nemde?

  • gyuri10 Legyen igazad. Jó lenne egy igazi Izrael – Irán barátságos meccs Teheránban, mondjuk 0:0 sérüléssel. Sok reményt azonban nem fűzök hozzá.

  • Hexadodekaéder

    Rodeo 1:48 !

    Tod’, egy Alexander Petrovics nevű szerb-szlovák migraaaaancs – Ja! – lényegében ugyanezt annál már száz évvel korábban is megírta [a német Marxról pedig már nem is beszélve] hogyaszongya:

    > Ha majd minden rabszolga-nép

    Jármát megunva síkra lép,

    Pirosló arccal és piros zászlókkal

    És a zászlókon eme szent jelszóval:

    „V i l á g s z a b a d s á g !” <…
    ˙

    Oszt, a másik renitens zseniről, Ady Endréről mán nem is szólva, aki meg ezt írta:

    "…Vörös csillag, ragyogj és trónolj

    Mióta ember néz az égre,

    Vörös csillag volt a reménye…"