Nyomás a szelepen: Miért nem az adópolitika?

2020 április 6 9:35 de.38 hozzászólás

Ahogy a kialakult ellenzéki-, és kormány-kommunikáció mutatja, Orbán Viktor alapvetően megveregetheti a saját vállát. Nem csak a társadalmat sikerült atomizálni a „maradj otthon, és ne foglalkozz az idősekkel sem” kampánnyal. S amely állapotnak jelenleg a törvényi „konszolidálása” zajlik. Az önkormányzatok piszkálásával láthatóan kommunikációs kapkodásra sikerült kényszeríteni az ellenzéket is. A koronát valószínűleg a „Budapest a bűnös” ismételt sulykolásával teszik fel a vírusra.

A kialakított helyzettel az ellenzéki kommunikáció, például, jobbára most az önkormányzatok anyagi helyzetén, kézi-vezérlésén pörög. Olyan képet kialakítva, mintha a kialakított helyzet csak az ellenzéki önkormányzatok területén élőket érintené. Holott nem. Egyébként a valós intézkedési logika pont az ellenkezőjét indokolná, mint ami zajlik. A lakásukba kényszerített embereknek a valós környezetük értékelődik fel. Ezek pedig a lokális önszerveződések, amelynek a hivatalos formája nem más, mint az önkormányzat. Így az emberek tényleges érdekeinek a képviselete az önkormányzatok erősítését, és nem gyengítését indokolná. Mindegyikét. Válogatás nélkül. Ha a kormány a nem-közösségi gépjárművek használatát akarja szorgalmazni, akkor azt elősegíthette volna az üzemanyagok adóztatásának a megváltoztatásával is. Ráadásul úgy, hogy valóban mindenütt segített volna vele. A nehézségekkel küzdő szállítókon is. Vidéken is. Valójában azonban Orbán az üzemanyagok adóján továbbra is nyerni akar. Esze ágában sincs abból engedni. Így viszont jobbára csak a magánhasználatú gépkocsi-használaton, és azon is csak a nagyobb városokban segít. Sem az időseknek házhoz szállítókon, sem másokon, a vidéken élőkön, a vállalkozásokon nem.

Jól mutatva azt a szemforgatást, ami zajlik, és ami alapvetően továbbra is idiótának kezeli a lakosságot. Általában is. Miközben utal azért arra is, hogy a vezérnek fáj a városok egy részének elvesztése. Budapest pedig hagyományosan Orbán bűnös városa. Amelynek a vezetését nyilván érzékenyen fogja érinteni az ingyenesre ígért parkolás okozta bevétel-kiesés. Miközben a tisztifőorvossal vitetik el a bejelentés valamennyi „örömét”, hogy amelyben rögzíthették: Budapest nem tartja be az otthonmaradási kényszert okozó vezéri rendeletet. Azaz, ha tömeges lesz a járvány, arról nem a korábban kivérzett egészségügy helyzete tehet. De nem is az, hogy képtelenek voltak megszervezni a tömeges teszteket. Amelyhez Müller Cecília ugyan gyártott, és kinyilatkoztatott valami ideológiát, de ennek komolysága hagy némi kívánnivalót maga után. Köztük a tisztifőorvos más területen való foglalkoztatásának vágyát. Elvégre lehet, hogy igazán profi a krumplipucolásban. Miközben természetesen tudjuk: a tisztifőorvos jelenleg pontosan azt a szerepet tölti be, amit korábban Kósa, vagy rezsi-Szilárd. Kommunikációs pofozóbábú.

Viszont világos: Budapesttől, illetve a nagyvárosoktól fél a vezér. Így valószínűleg célszerűnek gondolták előkészíteni a teljes kijárási tilalmat a fővárosban. Egyfajta példaként is minden más nagyobb város számára. Holott az azért világos, hogy az emberek nem akarnak szándékosan megbetegedni. Ha lazán kezelik a vezéri elvárásokat, akkor az alapulhat azon, hogy a járvánnyal kapcsolatos hivatalos kommunikáció olyan szinten nézi hülyének az embereket, ami miatt még a valós, reális információkban is fékezett habzású a bizalom. A bizalomhiányt csak fokozza, hogy a vírus-helyzet még most is inkább tűnik kifogásnak a totális hatalom vágyának kiéléséhez, mint a totális hatalomgyakorlás valós okaként. Lehet, hogy pont ezért keveregtek az olykor egymással sem teljesen összeilleszthető kommunikációs morzsák? Egyfajta provokációként? Mert valamivel meg kell majd indokolni a szelep erőszakos lenyomását az egyre jobban rotyogó társadalmi kuktán.

38 hozzászólás

  • Mindeközben:
    Orvosok fertőződnek, mentősöknek bizonytalan a védőruha-biztosítás, emberek halnak meg, de
    „Százezer maszkot és ötezer védőruhát küld Magyarország a macedónoknak”
    https://hvg.hu/gazdasag/20200406_maszk_vedoruha_szijjarto_peter

  • „… valószínűleg célszerűnek gondolták előkészíteni a teljes kijárási tilalmat a fővárosban. Egyfajta példaként is minden más nagyobb város számára.”

    Már korábban el kellet volna rendelni a teljes kijárási tilalmat Magyarországon is mint Szlovákiában.

    Még nem késő

  • Mindeközben több mint százezer embernek fogy el a pénze napokon belül munka híján. Ők azok, akiknek a járvány hírére először szűnt meg a kenyérkereső állásuk. Pénztartalékuk nincs, a közismert magyar bérezés miatt. Ők azok, akik otthon nem képesek munkájukat elvégezni. Csak a munkahelyükön, ami bezárt.

  • 1) Az öregek a teljes otthonmaradást, ha akarják sem tudják betartani Pl. éppen a krónikus betegek számára csak szakorvosi engedéllyel felírható gyógyszerek, vagy a mindennapi használatra való, de csak egy hónapra felírható „győgyászati segédeszközök” miatt. Ilyen pl. a vércukor mérő csík, ami az inzulinos cukorbetegek mindennabi szükséglete, vagy urulógiai problémákhoz szükséges betétek/tamponok.
    2) A kormány az évek óta folytatott gyakorlata szerint továbbra is mindent megtesz, hogy az ellenzéki pártokat ellenségnek állítsa be.
    Az ellenzéknek most feltétlenül olyan politikát kellene gyakorolnia, amely nem veszi fel ezt a kesztyűt, hanem minden javaslatában a legszegényebbek, a leginkább rászorultak segítségére törekszik. Hangsúlyozva és igen, propagálva, hogy ezért kompromisszumokra is kész.
    Vegyétek már észre, hogy politikát kell váltanotok! Csakis ezzel bizonyíthatjátok, hogy VAN élet és kormányképes ellenzék.

  • Pontosítás, de érdemben kevéssé fontos, hogy a parkolók általában kerületi biznisz! Csak a legnagyobb főútvonalak fővárosi fennhatóságuak!
    A fővárosiak jelentős része nem is fizetős!
    Igazábol a keruleteknek sem akkora biznisz, mint inkább az uzemeltetóknek!
    Nyilvan bevetel, de kisebb. Ezt a keruĺeT ugy oldja meg, h a lakosai 2-3.000,-ert vehetnek éves berletet.
    Tovabbi beveteluk a sulyado es az ingatlanado, de lehet, h ezeket is raerunk kesobb kifizetni!

  • Arra gondoltam, most így, a „maradj otthon” idején, talán sűríteni lehetne a kommentek megjelentetését. Persze csak akkor, ha ez nem lenne megterhelő Chrisre nézve, és nem rabolná el más irányú tennivalóitól.

  • Orsós Elemér

    Én sajnos azonosulni tudok a „bűnös város” cimkézéssel, mert már 10 éve sem tudtam megszokni -igaz vidéki születésüként- azt a belvárosi bezártságot amit 25 évig a VII. kerületben elviseltem, ezért mindig volt valami vidéki kis lepukkant hétvégi házunk hogy legalább időnként jó levegővel és szomszédokkal is találkozzunk. Meg tudom érteni a belvárosiakat a „fegyemezetlenségükért”, én még itt is nehezen viselem a bezártságot, pedig mindig van valami elfoglaltság egy családi házban és kiskertjében!

  • Magyarország is egy vicc – sajnos minden olyan ország, ahol nincs demokrácia.
    (ez nem Rodeiohoz szól)

    Persze vírusjárványok mindig is voltak, és minden évben 500 ezer körüli az áldozatok száma.

    Igen az volt a diagnózis eddig is, hogy a halál oka mindig valamilyen szövődmény.
    Valamilyen szövődményes vírusfertőzés.
    Érdekes ebben az évben más vírus nincs, csak ez a új-kínai.
    A fene a gusztusát a többinek, azok most semmiképpen sem fertőznek

    De jól jött ez a korona, akarom mondani koronavírus, ennek kapcsán majd be lehet vezetni rengeteg új előírást, ami megváltoztatja a világ eddigi berendezkedését.

    Sajnos ezt a fiatalok csak kissé fogják érzékelni, hiszen nekik nincs sok tapasztalatuk a demokratikus világrendből, valóban kevés helyen valósult ez meg a világban.

    A lényeg az, hogy a kelet európai népek – benne a szittya magyarok karöltve a volt vörös-hatalom kiszolgálóival imádják és keresik a GONDOSKODÓ ÁLLAMBÁCSIT.
    Ugyan vért köpnek egymásra, de mindegyik ugyanazt a rendszert akarja, csak a saját idoljával az élen.
    Tehát gond semmi.
    Az ENSZ bácsi majd előírja, hogy mit….??

    Lesznek majd utazási korlátozások, nem lesz majd csak úgy mászkálás, csakis majd megbillogozva, nehogy szétkószáljon az a nyáj.
    Pénzt, jövedelmet csakis az állambácsik szeretett féltő gondoskodása alatt lehet majd keresni és költeni, szigorú szabályok szerint.
    A munka-lehetőséget miért is ne lehetne majd egészségügyi kritériumokhoz kötni.
    És majd sok-sok egyéb nyalánkság – a sor hosszú, a fantázia kevés hozzá felsorolni. A gazda szabad …

  • Elemér

    Na még-egyszer, szóval nekifutnál még-egyszer ezeknek a számoknak?
    10; 25;
    Hogy köszönnek ezek egymásnak?

  • Drizari a cél ez volt – minden országra nézve.

    Hidd el, Magyarország ebben a játszmában csak annyit számít, ami a világpolitikai szerepe: egy a sok egyéb közül

    A legtöbb ország ugyanezzel a problémákkal néz szembe, van ahol kevésbé súlyos a helyzet, de inkább azok vannak a többségben akiknek legalább ilyen súlyos gondokkal kell küzdeni.
    A legtöbb államban a vezető politikai szereplők mélységesen korruptak és erkölcstelenek
    Igen, van néhány még (MÉG) demokratikus ország, ahol többségben vannak a kevésbé erkölcstelenek, de most jött ellenük az özönvíz, hogy elsöpörje őket a színpadról (vírus képében)

    Majd év vége felé beszélhetünk újra erről

  • O1G666
    2020 április 6
    12:15 du.

    igen. lehet, hogy anyagilag csak egy csicsa a parkolás. Ezért nem értem az ellenzék pörgését sem.
    de akkor, ha orbán segíteni kart volna nem egy látványcsicsa kellett volna, hanem pláne hogy az adópolitika változtatása

  • Elemér?

    A falu nem annyira bűnös legalább?

    Ahol a pedofil plébános minden vasárnap meglocsolja a falu népét a misevízzel, mert a bort azt ö issza meg.
    De nem baj, hiszen azért van a kocsma szembe a templommal, hogy a jó-emberek ott igyák részegre magukat. Aztán hazamenet szétvernek az asszony nép között, akik viszont már kipletykáltak mindenkit úgyis előre.
    Inkább nem folytatnám, hiszen ha ennyire jól ismered a falut, tudod Te annak annak minden mocskát.
    Ha nem, akkor valahol hazudsz.

    Mi a fene szükség van ilyen alpári stílusba belemenni?
    A városi trógererek és falusi suttyók megnem-szűnő acsarkodásába?

    maradjunk annyiban falun is van legalább annyi kulturált ember mint a városban – és fordítva is ugyanúgy!
    a számok amiket írtál, hogy meddig éltél a VII-ben kicsit zavarosak, de mindegy is, lehet a 10 év is, mert aki ennyi idő alatt erre nem jön rá, az nem tudom hol ment el az élet mellett.

    Én dicsekszem annyi hellyel, mint a Rodeio, de ismerek néhány kultúrájában eltérő országot – hidd el, mocskos gazemberek és erkölcsös életet keresők egyformán léteznek úgy a faluszélén mint a város peremén, úgy a falu közepén, mint a város szívében, ÉS egyformán MINDENHOL A VILÁGON

  • Elemér
    az előző komentemböl kimaradt egy rövid, de lényeges szócska,
    a „nem” tagadószó,
    Azt kívántam közölni az utolsó bekezdésben, hogy „én nem dicsekszem”

  • ORSOS;

    Mivel jelezted soraidban, hogy kedveled a videki eletet, az egeszsegesebb let-korulmenyeket, a jobb es egeszsegesebb levegot, ahol az elet olcsobb, kevesebb buntettek leteznek, nincsen kozlekedesi forgalom sem torlodasok, zajossag, stb.stb.
    Hat miert nem elsz videken????
    Hiszen nyugdijjas vagy , leted nem kotelez semmi helyseghez.

  • Ferenct
    2020 április 6
    10:33 de.

    Azt hiszem sokan tudnának névsort, hogy kinek szeretnének teljes kijárási tilalmat. Olyanokért, hogy káron szerzés, különösen nagy értékre elkövetett hivatali visszaélés, gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás, stb…

  • O1G666
    2020 április 6
    12:15 du.

    Tovabbi beveteluk a sulyado es az ingatlanado, de lehet, h ezeket is raerunk kesobb kifizetni!

    ————————————–
    Az ingatlanadót minden évben márc.15.-ig kell befizetni (az éves adó felét) így az idén pl már márc. 14.- én meg is kaptam az ehhez szükséges csekkeket – a másik felét szeptember 15.-ig kell leróni.
    A gépjárműadót viszont már előzőleg elvonta a kormány az önkormányzatoktól, de a kötelező feladatokat viszont náluk hagyta ( pl jelen helyzetben a rendkívüli segítség és segélyezés) az ehhez szükséges bevételeket viszont magához vonta! Ha nem úgy, akkor így áll bosszút az önkormányzatokon! Miután a teljes hatáskör elvonása nem jött be, mert a Semjén által beterjesztett rendeletet 24 óra alatt kénytelen volt visszavonni, hát azt „bírta” kitalálni, hogy minden olyan forrást és bevételt amelyet az önkormányzatok saját határkörben szedtek be és használtak fel működésük érdekében, „járványügyi hozzájárulás” címén megvonja és a saját hatáskörébe utalja. A kormány /Orbán szerint ezek csak „aprópénzek” az önkormányzatok célzatos működéséhez viszont létszükséglet, enélkül képtelen ellátni a rálőcsölt feladatokat. Ezért mondom – írom, hogy Orbán mindent elkövet, hogy a „bűnös önkormányzatokat” (ellenzéki pm.- ket ) megleckéztesse, na és rajtuk keresztül a lakosságot is, akik nem kértek a Fidesz /Orbán további helyi uralmából és mást mertek választani!

    Tehát, miközben nem átall az önkormányzatoktól 30-50-80 -100 milliót elvonni ( település nagysága válogatja kinek mennyi a szóban forgó bevétele, fővárosi kerületeknek nyilván több) és ezzel kivéreztetni és ellehetetleníteni kerületeket, városokat, településeket – addig természetesen a milliárdos haveri / vői beruházások virágoznak, amennyiben 2 milliárdot a balatoni kikötőépítésre változatlanul kiutalt Mészárosnak és Tiborcznak. Ez természetesen egy ilyen időszakban is ( ahol mindenkit erejükön felüli hozzájárulásra kényszerítenek) halaszthatatlan beruházásként szerepel a kormányfő elképzeléseiben – közpénzből, állami támogatásként ! ( nem visszafizetendő)

  • Ha nem, hát nem. (a sűrűbb kommentelési lehetőség a „maradj otthon” kampányra tekintettel)

    Így viszont megosztok egy történetet Landon Spradlin amerikai lelkészről, aki politikailag befolyásolt hisztinek tartotta a járványt, majd belehalt a Covid-19 fertőzésbe.

    Februárban 1500 kilométert autókázott a New Orleans-i karneválra, hogy ott klubokba, kocsmákba betérve bluest játsszon, beszéljen a zenészekkel és elmondja nekik, hogy Jézus szereti őket. (ekkor már közismert volt a járvány, és terjedt az USA-ban is)

    A fertőzést itt kaphatta, a karnevál után megugrott a fertőzések száma a régióban. A 66 éves lelkész rosszul lett, de még ekkor is azt írta a Facebookon, hogy a járványt a média fújja föl, és a cél Trump lejáratása.

    Ezután állapota romlani kezdett, így elindult feleségével vissza, de haza már nem értek. Útközben olyan rosszul lett, hogy be kellett vinni egy észak-karolinai kórházba. Ott megállapították fertőzöttségét és azt, hogy tüdeje mindkét felére kiterjedt a gyulladás. Nyolc nap intenzív kezelés után meghalt. Jézus magára hagyta.

  • Kenyszerulok kerni az itteni olvasok es a hozzaszollok segitseget.

    Mi a fene az a „Szechenyi piheno kartya” ???

    Olvastam a magyar lapokban, mind a blah, blah-okat. S hogy kovo majusi a 3 %-os fizetes nem lessz kotelezo, es blah, blahl, de MI az a piheno kartya a szegeny Szechenyi neve alatt???
    Lenne valaki kedves megmondani ????

    MASIK:
    Mindeg ismetelgetitek az u.n. ON-KORMANYZAtok.

    Besancon 666-hez cimzett sorai, es a PM minden on-hatarozatai a leheto LEGerosebb bizonyitek, hogy azok az u.n. „on-kormantzat”-csupan valotlan elkepzelesek.

    Akinek mindent mas diktal, az NEM on-allo !!!!
    Hanem diktalt, uralt, ugy mint kutyuskad, cicad, stb.

  • Christopher Adam

    Bendeguz!
    Nem Magyarországon él és régóta nem járt ott. A tudatlansága által okozott frusztrációt ne a többi olvasón verje ki, hanem tájékozódjon.

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2020 április 6
    9:35 du.
    Kedves Bendeguz, Neked elárulom az igazságot, mert a látszat ellenére Te legalább jóindulatúnak tűnsz: vidéken élek 10 éve egy bűbájos kis viszonylag Budapestpest közeli, rezeda illatu kisvárban egy általam borzalmas lelakásból felúított családi házban. Ennek ellenére nagyon flusztrál, hogy nem járhatom -az eddigi szokásomnak megfelelően- a hozzám hasonlóan hiperaktiv vadászterrieremmel a tőlem mindössze párszáz méterre levő szeretett erdőimet, mezőimet! Namármost el tudom képzelni a hozzám hasonló belvárosi természetkedvelő hiperaktivok szenvedéseit a kényszerű -ám méltán javasolt- korlátozások miatt!

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2020 április 6
    4:27 du.
    Félreértettél, én csak azt akartam érzékeltetni hogy, ha én vidéken korlátozva érzem magam, akkor mit érezhet egy belvárosi vagy panel lakásba hatóságilag bentlakásra kényszerített ember! Tuti hogy én sem bírnám ki!

  • Elemér

    A bezártság-érzésnek, vagy frusztrációnak mi köze van a bűnös városnak való címkézéshez?

  • Drizari
    2020 április 7
    5:23 de.

    A kísértés kérdése a Bibliában komolyan meg van válaszolva.

    Mielőtt Jézus elkezdte hirdetni a nevével fémjelzett „Üzeneteket” (evangélium) a tanuk szerint negyven napi böjtre elment a sivatagba (vszinu hogy ott a legkisebb lehetősége se volt élelemhez jutni abban az időben)

    A böjt végen a Sátán megkísértette. Egyik kísértése pontosan úgy szólt, hogy: Ha Isten fia vagy menj fel a templom tetejére, ugor le, az úr angyalai majd vigyáznak rád, hogy meg ne üsd magad! – Jézus válasz: Ne kisértsd az Uradat, a te Istenedet!

    Nem hitbéli kérdéseken kellene élvezkedni, hanem racionális megoldásra keresni a lehetőségeket.

    Jézus nem hagyta magára ezt a gőgös palit, merthogy nem is volt vele.

    Ha Te nem hiszel, én tisztelem a Te nem-hitedet.
    Cserébe Te is tisztelhetnéd legalább egy hangyafaszányit azokat, akiknek a hite eltér.

    Lehet hogy egy picikét így lenne jobb a világ?
    Nehéz?

  • Andrew_s
    2020 április 6
    10:30 de.

    Mindeközben:
    Orvosok fertőződnek, mentősöknek bizonytalan a védőruha-biztosítás, emberek halnak meg, de
    “Százezer maszkot és ötezer védőruhát küld Magyarország a macedónoknak”

    —————————————-
    Miközben mi magunk is segítségre szorulunk/szorultunk e téren – csak mostanában hallani megszámlálhatatlan mennyiségű repülőről ami szintén megszámlálhatatlan mennyiségű segédeszközt szállít nekünk!
    A közforgalomban, patikákban még mindig nincs maszk, elegendő gumikesztyű és fertőtlenítő is csak korlátozottan egyes helyeken fordul elő. A 85 egészségügyi dolgozó már előzőleg megfertőződött, a két háziorvos úgyszintén, amikor még a kínai testvéreink meg a türkmén atyafiak nem rohantak le minket az adományaikkal, de annyit már kaptunk, hogy legalább nekik legyen – ez hogy történhetett meg? És most, hogy már annyi van mindenből, hogy egyenesen tovább adjuk, miért nem elérhető még mindig a nagyközönség számára? Hol vannak az eszközök, amiket már rég ki kellett volna szállítani a megfelelő kórházakba, eü intézményekbe, patikákba? Eközben a neten sosem látott mennyiségű eü-i segédeszköz kínálja magát a legkülönbözőbb cégek és alkalmi viszonteladók által – sokszoros áron, mint a normál forgalmi ára lenne! ( 3 db 3 dl-es kézfertőtlenítő 11.900.-ft !) Nekik pl honnan van? A maszkot illetően nem a textilből készült, házilagosan előállított mintás, vászon, ilyen- olyan megkötős darabokra gondolok, melyeket szorgos kezek gyártottak menet közben az elmúlt 2-3 hétben, miután ismertté vált, hogy nincs – nem itt nem ott hanem sehol sincs, hanem a azokra az orvosi és egyéb szűrőkkel előállított „sterilként” hirdetett maszkokra, amiknek bármely eü. intézmény a csodájára járt és szíves örömest fogadták volna, ha időben és elegendő mennyiségben hozzájutottak volna – na ezek pl honnan kerültek a forgalmazóikhoz? Ha mondjuk ebben a súlyos helyzetben a kormányzat nem a liget projectet masszírozná, és nem azon törné a fejét hogy hogyan tud minél több pénzt elvenni a fővárostól, meg az összes olyan önkormányzattól ahol nem kértek belőlük fideszesekből, hanem ennek is utána járt volna, talán elkerülhető lett volna az eü dolgozók megbetegedése, és elvette volna a kedvét az ügyeskedőknek a további nyerészkedéstől. Tévedés ne essen, a „saját” pm. -ket rendesen kárpótolni fogja, erről szólt a fideszes önkormányzatok adósságainak a kifizetése is annak idején, ha még emlékszünk rá!

  • Kedves foszerkeszto !

    Az teljes valosag, nem elek ottan, s el-sem tudna kepzelni hantszor aldom Teremtomet azert a szerencsemert naponta !!!

    Na most nekem szuksegem emlekeztetnem, hogy „tudatla”, vagy ‘ismeretlen’ az ket teljesen mas valosag.

    Igen, probaltam „tajekozd”-ni egyszeru kerdesemmel a tobbi olvasokhoz felvilagositasert azon.

    Latom az igazn negy bunnek szamit a maga szemeben ?!

    Talan majd meglatom, hogy lehetne-e talan valaki aki arra hajlando es kepes lehetne.

    Elkepzelne, hogy Szent Jozsef nem olvasna a maga embertars iranti szeretetebol eredo sorait???

  • Gabriel
    2020 április 7
    9:11 de.

    Elemér

    A bezártság-érzésnek, vagy frusztrációnak mi köze van a bűnös városnak való címkézéshez?

    ———————————-
    Na, látod, ez jó kérdés, ezen már én is törtem a fejem!
    A „Budapest bűnös város” címkének köze sincs a járvány terjedéséhez, ez egészen másról szól!

  • Kedves Orsos Elemer:

    Koszonom „johiszemunek tuno” valaszat.

    Elobbi soraibol ugy tunt tisztan, hogy varosban elt, de kedvelte a videki eletmodot es korulmenyeket.

    Remlenem hogy minden napi lehetosege lehetne az erdoben tolteni, jarkalni, stb. elvezni a termeszet ladasait.
    Hiszen miert ne???

    A fak nem fertozihetik meg semmifele virusokkal.
    Sem a faknak nem kell felniuk a mag virussaitol.

  • Gabriel
    2020 április 6
    3:46 du.

    majd fénypostával dobd be csak nekem hol van demokrácijá és milyen? nehogy itt nyílvánosan, mert akkor legyuriznak, meg leeleméreznek és egyáltalán tök rebetliznek és rekontráznak renunciação

    itt a közelben délen van a világ esze meg a világ összes legjei ott most van valami de még nem tudtam rájönni mi is az? lehet, hogy sohasem?

    még jó, hogy WE THE NORTH

    és alig fú déli szél

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2020 április 7
    9:11 de.
    Kedves Gábriel, én a „bűnös Város” titulust első pillanattól falsnak éreztem, azért védem a korlátozások ellen vétkezőket beleélő megértéssel, igaz lehet hogy ügyetlenül! 😀

  • Besancon

    Igen, ezek a címkézések jóval régebbi keletűek. De mindig elővehetőek

    Először csak a város bűnös, aztán majd megjelenik a bűnös ország címke is, innentől már nem is olyan nehéz a gombhoz kabátot kitalálni, vagyis;

    A zsidók az okai, vagy éppen svábok, cigányok, románok ……

    És hirtelen újra ott találjuk magunkat a soviniszta, rasszista hangulat kellős közepén.

    Csak egy gyufaszál hiányzik – és a puskaporos hordók közepette újra élvezhetjük a tűzijátékot.

    Ez a hangulat (vírusos) könnyen légyűrheti a gátlásokat – figyeljünk oda, amíg lehet

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2020 április 7
    9:48 de.
    ((Kedves Bendeguz, 1976-2010-ig Budapesten, a VII. kerületben éltem, előtte és utána vidéken, de saját, kertes családi házban csak 2010-től.))

  • „Ha a kormány a nem-közösségi gépjárművek használatát akarja szorgalmazni”

    Az állami, helyi stb. közlekedés díj ellenében igeénybe vehetô jármûve nem közösségi, hanem nyilvános – a világ minden táján, kivéve a fideszes szózsargont. Nem kéne szaporítani.
    Ami nyilvános közlekedés, annak a neve is legyen nyilvános közlekedés(i eszköz).

  • Ha százezrek maradnak munka és minden fillér nélkül, a gyerekeik s maguk is akár éhezésre kárhoztatva, akkor egyszerűen megfékezhetetlen közállapotok következhetnek be. Nem szervezetten és ezért a már jóelőre beszerzett rengeteg fegyverrel, páncélautókkal külön-külön legyőzhetők, de sok vér folyik majd.
    Mint 1956 október-novemberében is, bár akkor egy világhatalomml szemben tört ki spontán forradalom.
    Pedig elkerülhető lenne, ha a kormányzatnak lenne egy csepp szociális érzékenysége és belátná, hogy változtatnia kell.

  • utas
    2020 április 7
    5:53 du.

    Tekintettel arra, hogy az adóból milliárdok kerülnek be a BKK-ba és hasonlókba, nyugodtan tekinthető közösséginek is.

  • T.Bendegúz79

    I.
    1. A magyar Junta ilyen adómentes pénzpótlókat passzol le a cégeknek, azzal, hogy amennyiben (többekközt) ilyennel, illetve ezzel fizeti ki a dolgozó munkabérét, akkor munkaadó és dolgozó annak névértéke arányában megússzák a kf. munkát terhelő adókat.
    2. Másrészt, azáltal hogy meghatározza annak elköltése módját is a belföldi idegen-forgalmi piacot is képes befolyásolni, azzal hogy az ezzel fizető dolgozók az általa kijelölt helyen fizetnek vele. A „kártyán” ugyanis megtalálhatóak az úgynevezett elfogadóhelyek [szállodák, üdülők, fürdők, stb.], mint cégek ill. céghálók. Ehhez azért illik hozzátenni, ill. hozzá gondolni, hogy az idegenforgalom és szállodaiparnak egy igen jelentős hányadát már az Orbán-klán uralja, amelyben vezető szerepet a Führer lánya O.Ráhel foglal el…
    3. Az hogy ezt most éppen Széchenyiről nevezték el, hát istenem, de volt itt már többek közt Szent Erzsébet kártya is. A Junta ezekkel nevekkel próbálja ideológiai mázzal bevonni a színtiszta bizniszt… 😀

    II.
    Az Ön másik jogos és szellemes kérdése ugyanitt, hogy mi is az önkormányzat.
    1.Én ugy tudom, hogy más országokban ezt helyhatóság[local authority] névvel illetik. De az biztos, hogy vezetőjét a polgármestert és magát a helyi „”kormányzatát”” a lakosság választja 4 évenként, melyek törvényben meghatározott feladatokkal és jogokkal rendelkeznek. Tehát az önkormányzatiság minden demokrácia alapköve…
    2. Kérdése nemcsak jogos, de úgy érzem költői is. Ugyanis a magyar Junta 10 éve, de különösen az ellenzék legutóbbi 2019.okt.13-i helyhatósági kvázi választási győzelme óta minden eszközt megragad, hogy azt kevés jogot, amit a törvény biztosítana, még azt is magához ragadja.

    Tudniillik Juntánk vezérének most pont kapóra jött, ez a pandémia, amely lehetőséget ad, de inkább ürügyül szolgált egy enyhített elnevezésű, úgymond; „veszély helyzet” kikiáltásához, amely valójában vészhelyzet!!!, avagy a rendkívüli állapotnak a bejelentése, melyhez többekközt olyan intézkedési csomagot rendelt hozzá, mint az ún. >rendeleti kormányzást<* melynek során egyebek mellett az önkormányzatok és polgármesterek kezéből egyenesen és egyszerűen kiveheti azok törvényben meghatározott jogaikat, vele a lakosság felé csak ezeken keresztül megvalósítható lehetőségeiket is.
    Mind ezen felül mostmár a katonaság, általa még nyíltan is, bár már rég áhított, igénybevétele is bekerült egy második államcsíny** teljes kivitelezéséhez, szerinte szükséges projekt és eszköztárba…

    Üdvözlettel: málnaszőr

    .

    *Rendeleti kormányzás (= Felhatalmazási törvény) azaz az eddigi törvények, az alkotmány ideiglenes hatályú kivonása a legitim kormányzati eszközök köréből, illetve azok szűk grémium által hozott rendeletekkel történő úgymond' helyettesítése.
    ** Második orbáni államcsíny: Az első 2006-ban történt amikor azonnal hatályon kívül helyezte az Alkotmányt, mely trükkös projektben szinte teljesen megszüntette a demokrácia biztosítékait, vagyis a fékeket és ellensúlyokat is…

  • Nem ertem, h mit problemaztok!
    Testveriesen osztja el a dolgokat o1g!
    Az adokat magahoz vonja, a feladatokat pedig az onkormanyzatok kezelesere bizza!!

  • Kedves Malnaszor;

    Koszonom valaszat.
    Nagyon probalaom ertelemzni.
    Persze valami letezokhoz vagyok kenytelen hasonlitani.

    Mondana, hogy az a Szechenyi piheno kartya, valoban mint a HITEL KARTYAK??

    Vagy mint a US-ban alkalmazott „welfare-jutalek” . amit ma hasonloan kapnak a raszorulok,hitelkartya formajaban?

    Igen, orszaguk nagyon remeli az idegen turista utazasokat. Kiveve a mai jarvany altali korlatozasat.
    Hiszen az tiszta jovedelem.
    A kulfoldi turistak semmit nem vesznek el az orszagbol, s penzuket hagyjak ottan. Ertve, hogy semmi termeket nem szukseges produkalni sem exportalniuk amodon.

    A maga altal emliette egyenek tevekenysegein igen sok allitasaokat olvasok itten is es mind az ottani mediakban.
    Sajnos hiteles bizontito adatokat lehetelen talalni.
    Mindeg azt kertem az itteni olvasoktol.

    Az „onkormanyzataik”-allitasat lenyeheben meg maga is cafolta.

    Persze valasztasaik nem letezok.
    Csupan a szavazasaik. Soha senkit nem valaszthatnak.

    Mint lattam minden alkalmaikkal, csupan a partok nevei alatti korbe tehet egy X-et.
    Azzal NEM VALSZAT senkit semmire.
    Csupan korlatozhatalan jovahagyasat nyujtja egy partnak.

    Minr mar tobbszor at-estunk ezen, hogy sem Hitler, sem Merkel, sem Orban, sem …nem letezett nevuk a szavazok szamara donteni.

    De mi is az ertelme az europai-stylusu szavazasoknak, hiszen a LEGvesztesebbek is ossze-szovetkezhetnek es a sajat alkujaik alapjan az uralkodokka valhatnak.

    Hat mi ertelem a magukfele maszlgoskodasnak????
    Minden csak maszlag, es propaganda. Latszat-keltesek !!!
    Semmi lehetosege a lakossagnak a sajat szabad hatarozatara.
    Mit lathat maga abban magasztalhatot ?????????????

  • Bendeguz79
    2020 április 11
    12:33 du.

    grizi a maszlgokoskodásaitok(SIC) …az a lényeg a mondandódban!,

    kihagyád vala, hogy Tramp Lee hogyan kerül x elés után oda ahol most éppen van és még marad legalább 4 évig ha nem jön közbe valami és még 8 vagy 16 évig? so’se lehessen tudnyi ott demokráciáéknál… majd ha Marco Rubio a kis huncut aki ügyesen álcázza másságát de azért szen á tor… és nem akar castrósítani mert szóval ha nem úgy van ahogy a Rubio (azaz ő is szőke csak álcázza rubio = szőke)
    akarja akkor lőnek ez teljesen UGYE SZERINTED castroizmus le kell lőni ha nem ért vele (ezesetben marcorubio) egyet sem…

    tök rebetli zöld ultimóka és renonc meg rekontra (csak neked és oszd be ínséges ultinélküli napokra)