Gyógyulás Kásler-parancsra

2020 április 14 9:18 de.68 hozzászólás

Nem éppen húsvéti hírcsokorba való lenne, hogy kórházi vezetőket rúgnak ki. De a kormány minisztereinek erre futja. No meg olyan indokokra, amik a környezeti összefüggéseit tekintve könnyedén elszabadítják a szkeptikus véleményeket. Kásler, aki a Liszenko-szindróma határán van, minden esetre kirúgta a rehabilitációs intézet főigazgatóját. Az indoklás meg…

Az indoklás meg az a hírek szerint, hogy a főigazgató legfőbb bűne az lehetett, hogy nem akart kétszáz, szakmai vélemények szerint még ellátásra szoruló, embert hazaküldeni. Amely ágyigényt úgy jelentettek meg, hogy „az intézet nem teljesítette a Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavírus-járvánnyal kapcsolatos utasításait, amelyeket az operatív törzs is jóváhagyott”. Amelyből legalább az kiderül, hogy olyan döntések mentén kellett volna, parancsra, otthoni ellátásra alkalmasnak, vagy akár gyógyultnak nyilvánítani embereket, amelyet valószínűleg nem a rehabilitációs ellátásban gyakorlott figurák, és figurinák hoztak. A szakértelmük minősítésénél nem árt, ha figyelembe vesszük, hogy ugyanezen vezéri csatlóshad nem szólalt fel a kötelező általános szűrések mellett, ellenben számos kormányzati hang ugatta a kórusban, hogy szűrni felesleges. Majd politikai pofozkodásba kezdtek a Pannon Géniusz csettintésére a megoldási lehetőségek mérlegelése helyett.

De ez csak az egyik lap olvasnivalója a kérdésben. A másik lapra pislantva, a nemzeti csodagyógyászoknak még emlékezhetünk arra a kampányára, amely elhúzódó, netán gyógyíthatatlan, illetve változásra aligha képes állapotokban nyilvánítottak munkaképesnek olyanokat, akiket korábban tartós egészségkárosodás okán mentettek fel a munkavégzés alól. Elvégre igazán elvárható, hogy a csonkolt végtag is újra kinőjön, ha azt rendeletileg előírják. Mármint a hatalom parano-authorizmus szenvedő csúcsvezetője szerint valószínűleg. Egy kicsit csodálkozom is, hogy még nem hozott Orbán Viktor rendeletet arról, amiben a vírusnak megtiltja a terjedést. Értelme ugyan nem lenne több, mint amennyi a minisztereibe, szóvivőibe szorult, de madarat tolláról, miniszterelnököt a sleppjéről…

De legalább nem mondhatjuk, hogy minden előzmény nélküli az a szándék, ami szerint a rehabilitációra szorulók is parancsra gyógyulnak. Legalább is gyógyultnak nyilváníthatóak, a hatalom fullajtárjai szerint. Kásler a szolgalelkű közszolga valójában talán csak ennek az óhajnak ad újra, meg újra hangot. Fent megparancsolták, hogy ágy kell, tehát ágy lesz. Ha nem telik újra, akkor majd felszabadítják. Aki pedig erre nem hajlandó az mehet. Különösen, ha a hajlandóságot nem hangosan éljenezve mutatja ki. Egyelőre talán még nem máglyára, mint a balladai bárdok, de az irány világos. Ehhez nyugodtan hozzáolvashatjuk azt is, hogy az eddigiekben is nagyonszakértőnek bizonyultakat a karhatalom, illetve a katonaság is megtámogathatja. Igen, tudom. Van egy olyan elvi nyilatkozat, hogy a katonaság nem akarja megszabni a gyógykezelések mikéntjét, és érintetti körét. Azért persze lehetnek fenntartásaink, hogy ha az egyik oldalon egy hatalmi szándék lesz a parancsuralmi gyógykezelésre, és a másik oldalon a katonasággal szemben esélytelenek sora, akkor a hatalom fegyveres szolgái kiket fognak szolgálni.

Rendszerszerűen még akkor is, ha lehetnek, és valószínűleg lesznek is olyanok, akik személyükben inkább az elesettek oldalára állnak. Ahogy a karhatalommal megtámogatott eutanáziaprogramot meghirdető hatalom hazai elvbarátait rendszerszinten akkor is tömeggyilkosnak tekinthetjük, ha ismertek voltak olyan nyilas keretlegények is, akik néhány embert megmentettek.

68 hozzászólás

  • affrancba: orvosi eskü + lelkiismeret vs. szolgalelkűség? teljesen kilátástalan küzdelem, főleg, ha a döntőbíró egy gerinctelen féreg.
    viszont kurva sok keretlegény lesz, aki azzal fog takarózni, hogy: parancsra tettem!
    ráadásul még Nürnbergünk sincs 🙁

  • Na most:ha egyelőre alig több, mint másfélezer a fertőzött – és naponta 40-60 fővel gyarapodik a hivatalos adatok szerint, akkor vajon miért kell többezer (36 ezer) ágyat azonnal fölszabadítani? Több kórházvezetőt is lapátra tettek emiatt.
    Készülni kell természetesen rosszabb időkre: hiszen bármikor berobbanhat a ragály, napi több száz fertőzöttel. Akiknek viszont jó része – az eddigi tapasztalatok szerint kb. 80 százaléka viszonylag könnyen kigyógyul, akár otthoni ápolással, kellően elzárt körülmények mellett. Gyerekkoromból emlékszem, hogy skarlátba, vagy torokgyíkba esett osztálytársaim ajtaján piros cédula virított: Látogatni tilos.
    Két eset lehetséges: nem igazak a hivatalosan közölt számok, és már legalább százötvenezren betegedtek meg.
    Hajlok arra, hogy a második verzió igaz, vagyis megint látványkormányzás zajlik. Persze erődemonstrációval földobva: ha én azt mondom hogy, akkor az van. Ha 30 ezer ágy áll üresen, miközben frissen műtötteket, meg szakápolásra szorulókat küldenek haza, mondhatja a kormány: de minden vírusosnak jut ágy!
    Mellesleg: ha valaki gyanús tünetekkel – köhögés, láz – telefonon bejelentkezik a háziorvosánál 4-5 nap(!) telik el, mire a mentők kimennek tesztelni vírusra. Hol vannak a katonai mentők? – ha már oly szükségesek a fegyveres testületek. Kizárólag a parancsnoki posztokon páváskodnak?
    Egyetlen kormány sincs könnyű helyzetben – elismerem.Nem vagyok fideszes, hogy kárörvendve károgjak, mint Ovi csapata a H1N1 járvány idején.
    De amit ez a látványkormány művel – nagy a valószínűsége, hogy a nemzet nagy része nem a koronavírus fertőzésbe hal bele, hanem perforálódott vakbélbe, meg nem kezelt vérnyomás kilengésbe.

  • Aztatotat is javallotta,
    mint tudós tanult ember,hogy a sűrű
    imádkozás is sokat lendíthet a páciens gyógyulásán

  • Nem tesztelték le egy hétig, nagyon rossz állapotba került a 48 éves, sokszorosan díjazott magyar fizikus kutató. (Neki sem sikerült betartania a tízparancsolatot?)
    Legeza Örs tapasztalatait osztja meg a valaszonline.hu-n:
    “Ha (…) beteg lesz valaki és nem tesztelik, akkor az alap egészségügyi ellátásban nem mehet vizsgálatokra a védőfelszerelések hiánya miatt, a kiemelt kórházakba pedig nem mehet, hiszen nem azonosított COVID-19-es pozitív beteg. Az ördögi kör tehát bezárult, saját otthonunkban vagyunk esetleg halálra ítélve.
    Ezért nyomatékosan felhívom minden honfitársam figyelmét: ha a betegség tüneteit észleli magán, foggal-körömmel kényszerítse ki a rendszerből a tesztelés elvégzését és a további, szükséges orvosi vizsgálatokat!”
    https://www.valaszonline.hu/2020/04/14/legeza-ors-koronavirus/

  • Kásler maga egy vicc. Orbánunk azt akarja vele mondani nekünk, látjátok, még egy ilyen hülyének is engedelmeskedtek, ha én így akarom.

  • Ille;
    Mind az teljesen jelentektelen es ertelmetlen, amig nem letezik Alkotmanyotok ami tisztan meghatarozna minden egyen elzalogosithatlan jogait es minden kozhivatalnok es kozalakalmazott kotelezetsegeit a leheto leg-aprobb adatokig.

    Addig minden csak falra-borso ertelmetlen es eredmenytelen maszlag es rikacsolasaitok.

    Persze, neked es hozzadhasonlo elvtarsaidnak az csupan :”marhasag”, „hulyeseg”, „erthetelen” es felfoghatatlansag.

    Csokoljatok OV arnyekat, hiszen etet, taplal beneteket, sot majd kuldi is a 13 honapos evi fizetest.

    Csupan a pelankadat kell onmagdnak cserelned, azert ocsarkodtok !!!

  • Judith Kopacsi

    Bendegúz, biztos hogy jól vagy? Azt hiszem már téged is utólért a virus, mert olyan hülyeséget rebegsz itt, hogy aszonygya:

    „Csokoljatok OV arnyekat, hiszen etet, taplal beneteket, sot majd kuldi is a 13 honapos evi fizetest.” Ja, egy hetenkét elosztva négy évre visszamenőleg, nem? Tudod mit, ha nincs jobb dolgod csokolgasd te.

  • talalom;
    Persze mindenki remenykedik vilafszerte, hogy a jatvany veget jarna.

    Dev sajnos sok esemnyek az ellenkezzojetre mutatnak.
    Mint a MASODIK fertozeseik az u.n. meggyogyultaknak.

    Es senki nemtuddja a mai napig hogy mi hosszu-ideju vagy kesobb fetuno seruleseket okoz ez a virus.

    A vadolasok semmit nbem segit, sem az ocsarkodasaik sem.
    Maig meg nem latahto a feny az alagut masik vegen. Sajnos.

  • talalom
    2020 április 14
    12:53 du.

    Hát igen.
    De a gépkarabély jelenléte fontos lehet.

  • Koszonom Ms.Kopacsi, nagyon jol vagyok.

    De a Sars cov-2 virus a mucus-membreneket tamadja nem a szellemi felfogasat es ertelmet.

    Talan probalna allitani hogy az itteni ocsarkodok zomei nem a szeretett vezeruk, OV-juk alatl vannak mind eltartva????

    Nem OV tette hogy minden magyar dolgozo, termelo, adofizeto penzenek jelentos reszet az itteni vaszarik eltartasara menne???
    Mibol ered barmi nevu es barmi rendszeru fizeteseik ????

    (Kiveve akik az OSF, vagy Concordia altal fizetve.
    Na es aki dolgoznanak, mint Karikas Gabriel egyszer allitotta. Gyanitom,hogy a Part ma fizetne oket.)

  • SZANDI MANDI;
    Csak azert mert valaki „kutato” es az MTA tagja, vagy sportolo es barmi ABC levest olvashatnal a nev-katyuajan a neve utan, az nem vedi, sem mentesit a Covi-19 jarvany ellen.

    S tisztan allitotta ketszer is,hogy a „test” elvolt rendelve.
    Telephone-beszelgetes orvossaval az jelentektelen am.

    De aki vert kofog-fel, az sajnos sulyosabb problemakkal al szemben.
    Remelve megfelelo gondozasban reszesul, s mindenki sikeresn megussza ezt a vilagszerti jarvanyt !!!

    S a ki talan imadkozni ohajatna, hat miert-ne tehetne azt minden szegyenitesek nelkul?!

  • Én egy bátor, hazáját szerető, emberséges Maléter Pál megjelenését vizionálok a láthatáron már hetek óta.

  • Bendeguz79:
    „Persze mindenki remenykedik vilafszerte, hogy a jatvany veget jarna.”

    A járvány az 1918-1919 évi spanyolnátha-járvány tapasztalatai szerint előbb-utóbb (persze nem mostanában)lecsillapszik, azután véget ér majd.

    A rendkívüli állapot viszont aligha, ellenkezőleg, épp a rendkívüli állapot a normál-állapot. S sajnos, nemcsak Hunnia piszkos óljában…

  • A feltett link egy „Szabadság és járvány” címen publikált,egy-két megállapításában nyilván vitatható, de szerintem nagyrészt helytálló véleményhez vezet.
    Ha a fórumon véletlenül esetleg akad valaki, akit érdekel, javasolom, olvassa el:
    https://merce.hu/2020/04/12/tgm-szabadsag-es-jarvany/

  • Bendeguz79
    2020 április 14
    4:25 du.

    Eszméletlen az a sötétség butaság és főleg elvetemült rosszindulat ami Önben honol – de vajon mi ütötte szíven ennyire Ille néhány sorában?
    Csak nem a keretlegények említése?

  • talalom –

    Pontosan azokat a kétségeidet írtad le, amelyekről tegnap éjjel én is gondolkodtam. Az RTL híradóban – a késői órákban – elég részletesen bemutatták, hogyan, milyen körülmények között „engedik haza” azaz rúgják ki a súlyos beteg, mozgásképtelen, ágyhoz, infúzióhoz, folyamatos kórházi ellátáshoz kötött daganatos, műtött, vagy a különböző betegségeiknél fogva rehabilitációra szoruló betegeket, rapid gyorsasággal, máról holnapra, még azt sem várják meg, hogy a váratlan tények elé állított család ( már ahol van!) valami módon megszervezze az otthoni ellátását!

    Arcuk kitakarásával mutattak néhány beteget, megszólaltattak a családtagokat, elmondták többen, hogy mindenféle felvilágosítás, tájékoztatás és felkészítés nélkül, mindössze négynapi gyógyszerrel rakták ki a hozzátartozójukat, sem a további gyógyszerelésről, receptről, sem az ápolás mikéntjéről nem kaptak felvilágosítást, volt aki zárójelentést sem kapott, csak sürgősen vinni kellett a szülőt, nagynénit, nagyapát vagy gyermeket stb. Egy idős bácsikát akinek jártányi ereje sem volt, neki támasztottak a falnak míg a taxi odaállt, majd egy beöltözött ápoló eltámogatta az autóig és kész, X nevű beteg letudva, jöhet a következő! Egy másik idősebb férfi arról beszélt, hogy nagypénteken telefonáltak rá, legkésőbb keddig vigye el a „rokonát” – kvázi az apját – mert fel kell szabadítani az ágyat – ennyi! 200 km távolságra lakik, fogalma sincs, hogy fogja ellátni a krónikus betegségekben szenvedő idős apját, nem is ért hozzá, sosem csinálta még, és ki fog pénzt keresni, miből élnek majd meg ketten, ha ő otthon marad? Munkáját elveszti, kereset nulla!

    Végig gondolta ezt vajon valaki illetékes, hogy aki épp nem a vírustól, az majd az ellátatlanság okán fog meghalni? Vagy az már mindegy, csak a vírus statisztikán ne rontson?

    Megmondaná valaki, hogy tulajdonképpen mi folyik itt? Miért kell olyan pánikszerűen felszabadítani 36 ezer (!) ágyat, az ország valamennyi területét beleértve?

    Azt mondod két eset lehetséges, azaz nem igazak a számok a fertőzési statisztikára vonatkozóan, valamint látványkormányzás folyik – én azt gondolom, mind a kettő igaz, azaz egyikből következik a másik! A számok aligha igazak, és miután ez túl nyilvánvaló, sőt félő, hogy előbb mint utóbb mindenkinek az lesz, hát jöhet a látványkormányzás – kérem, mi ott vagyunk minden kilométerkőnél, minden ütőéren rajta tartjuk a kezünket !

    Dr. Lászó I. szerint a hirtelen kormányzati intézkedésekből következően itt legalább 180 ezer betegnek kéne lenni – holott büszkék vagyunk rá, hogy sikerült ellaposítani a görbét, és ha növekszik is az igazolt fertőzöttek száma, nem olyan arányban, hogy ne lenne kezelhető! Az infektológus Szlávik szerint pedig valószínű, hogy nincs mindenki képben, sok az egyelőre tünetmentes beteg, ezért ő a már hivatalosan regisztrált betegek számát ( 1500 körül volt vasárnap este) kb a 8-10 szeresére tenné, akiknek csak egy részük igényel kórházi ápolást, és ő is nagyjából 20%-ot mondott! Akkor mire ez a féktelen kapkodás, ez az eszement szervezetlenség, hogy egy igazgató főorvost azonnali hatállyal kirúgnak az állásából, mert máról holnapra nem tudott/akart 200 csövön lógó, daganatos, kemoterápiás kezelésre szoruló beteget szó szerint az utcára tenni, vagy esetleg a fűtetlen lakásaikba, ahol egyedül él, vagy az 50 kilós anyjával, feleségével, akinek ezentúl katétereznie, infúziót bekötnie, gyógyszerelni, forgatni és pelenkázni kell, esetleg injekciózni – mert ha nem teszi vagy nem tudja tenni, akkor annyi az ő kedves hozzátartozójának?

    Annak ellenére, hogy tudtam /tudtuk már jó ideje, milyen állapotban van az eü. azért még reménykedtünk, hogy előbb utóbb lesz ez másként, és főleg, hogy pont velünk nem történik semmi, ha mégis és muszáj, akkor ott a magán ellátás, majd csak lesz valahogy stb -ám én végül is tegnap este döbbentem rá, hogy totális létbizonytalanságban élünk, ez a tömény Balkán, ha nem a középkor!

    Nem értem, és újra csak nem értem, mi folyik itt?

  • Ms.Besancon;

    Amikor Maganak mind azok az alapveto emberi jogok korlatozhatalan biztositasa, az allamhatalom szigoru korlatozasa, es a lehetosegeik a lakossag onhatarozata lapjan kozsseguket iranyitani csak „SOTET BUTASAG” es „ELVETEMULT ROSSZINDULAT”, azzal maga bizonyototta, hogy azt SOHA NEM ERDEMELIK !!!!

    Csak sajnalom azt a nehanyakat ottan akik jobbat es tisztessegesebbet erdemelnenek.

    Maguk csak elvezzek az elvtarsi szilidaratasaikat es ocsarkodasaikat itten.
    AMEN.

  • Ez a Kásler rá a garancia, hogy „jók legyenek a számok” a fölhatalmazási törvény végtelenítéséhez. Cinikus gazemberek kezében van az ország!
    Koronavírusosan került haza a kórházból a műtét után lábadozó beteg
    https://hvg.hu/itthon/20200415_koronavirus_beteg_janos_korhaz_mutet?fbclid=IwAR0Ahzdhn9I0Pa_yP6m2i-LnNRevA12JVlCBhN_QlH5Y3zUt0kfq6h5UDW4

  • Korházi ágyhelykell?
    Ahogy a szakemberek mondták, a nyugdijasotthonok lakoit fertozodesukkor nem kéne korhazba vinni, hanem helyben kene ellatast biztositani szakemberek odatelepitesevel!

    A VÁRBAN A SZIKLAKORHAZAT (BARLANGKORHÁZAT) MEG KENE NYITNI!

  • Bendeguz79! (2020 április 14 4:25 du.)

    Nekünk 2011. április 25. óta nincs alkotmányunk.

  • Judith Kopacsi

    Bendegúz, nehogy már azt állitsd itt, hogy minden magyar orbnnak köszönheti, hogy levegőt szivhasson?Különbe is ujságom van, orbánt a nép adójából beszedett pénz tartja el, és nem forditva. Nehogy már a farka csóválja a kutyát! Egyébként hasonló jókat kivánok, minden arra érdemesültnek. legyenek orbán kitartotjai.

  • Csatlakoznom kell Judith véleményéhez.
    Bendegúz, te tényleg egy hatalmas idióta vagy!
    (Mégis kinek képzeled magad, hogy ilyeneket írsz?):
    „maga bizonyototta, hogy azt SOHA NEM ERDEMELIK !!!!
    Maguk csak elvezzek az elvtarsi szilidaratasaikat es ocsarkodasaikat itten. AMEN.”

  • Bendeguz79
    2020 április 15
    12:21 du.

    grizi!!!!!!!!!!!

    te tudtad, hogy a VOA az az USA legfőbb ellensége? és mindenféle ellenséges propagandát majszol bele az USA egységsugarú állampolgárainak fogazattyán a szattyán…

    hát ez már a skí Zó frén iáiáiáiá meg a bruhahaha

    jaaaa, ha valakinek nem esik le a tantusz,

    a VOA az az AMERIKA HANGJA RÁDIÓADÓ

    makk rekontra zöld rablóulti piros renonc és tök rekontra

  • O1G666 Te egy barlangmúzeumban akarsz kezeltetni halálos betegeket?
    Ezt nem gondolhatod komolyan. Voltál már barlangkórházban? Még látogatáskor is depressziós leszel.

  • Ms.Kopacsi;

    GRATULALOK !!!!!!

    Tehat rajott, vagy vegre megtanulta a tagadhatatlan valosagot, ami a leheto legregibb mondas, talan meg Canadaban is;

    „Az allamhatalom nem produkal semmit, csupa elosztja masok termekeinek eredmeneyeit”.

    Az u.n. nevezett „Kirabolja Petert megjutalmazni Palt.”

    Na oszinten Ms.Kopacsi, hanyan az itteniek nem OV Paljai?

  • MIKLOS Ba;

    Valojaban soha nem is volt egy mukodo ,ertelmes alapokat nyujto.mukodheto alkotmanyuk.
    Csupan propaganda szloganok gyujtemenyei.

    S a mai 87 lapos konyv semm semmi mas.

    Leszogezi az az allamhatalom mukodeset, szerkezetet, kotelezettseget minden szukseges es leheto esetekben?

    Mi lehetosget biztosit az ma is a a kozosseg tagajai szamara?

    Mi korlatozasokat biztosit a lakossag szamara az allamhatalom mukodesen ???

    A jelen korulmenyeik alapjan mondhato, hogy talan soha nem is lessz.

    Remelnem hogy az tevedesem lenne!!!!!

  • SZANDI MANDI:

    „..tenyleg egy hatalmas idiota vagy.”

    Csupan mert mas meglatasok van ????

    Ha maskent latod a dolgokat ottan, miert nem lennel kepes legalbb jelenteni velemyenyedet, meg ha az lehetteln is lenne ellen-bizonyitanod meglatasomat ?????????

    Vajon mennyi kepesseg, inteligencia szukseges az „idotazas”-odhoz ????

    Lassuk hogy kepes lennel-e a tenyek alapjan levo parbeszedre ?

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Endre István Simay és Ille!

    Megállapítom, hogy ismételten csak aljaskodni tudtok. Azt is megállapítom, hogy az szokott aljaskodóan kritizálni, aki maga se tud jobbat, csak kötekedik és rosszindulat fűti. A sok okos ballibsi most elemében érzi magát, mert érzik a vérszagot. Ismétlem magamat, hogy a helyzet megoldása kormányzati felelősség, annak minden ódiumával együtt és a kormányzat csak teszi dolgát. Az oldalvonalon túli ordenáré bekiabálás, pedig nem segít a helyzeten maximum óngól a megveszekedett ellenzékiség számára. Csak így tovább!
    Konkrétan szólva illécske ismét megvillantotta széplelkűségét: „affrancba: orvosi eskü + lelkiismeret vs. szolgalelkűség? teljesen kilátástalan küzdelem, főleg, ha a döntőbíró egy gerinctelen féreg.
    viszont kurva sok keretlegény lesz, aki azzal fog takarózni, hogy: parancsra tettem!
    ráadásul még Nürnbergünk sincs”
    Megjegyzem csak annyiból van igaza, hogy az orvosok számára egy-egy betegség esetében előírt egy-egy protokoll, amitől nem térhetnek el, ill. ha eltérnek azt a saját felelősségükre teszik. Ez nem politikai ügy ez orvos-szakmai ügy. A csúnya beszéd és rágalmazás meg lassan bűnügy… Adjunk hálát az Istennek, hogy ezt a helyzetet Orbán Viktor és Kormánya vezényli le és nem egy ütődött Fletóka vagy Kamugeri, potenciálisan nemzetellenes ballibsik (DK, Momentum, MSZP, Jobbik…)! Ha már nyilas legényekről beszéltek, akkor is csak önmagatokról beszélhettek, pl. a jobbik kisnyilasokról, a nemzetközi libsiséggel kollaboráló internacionalista, nemzettelen, a hatalomért mindenre képes, csorgó nyálú ellenzékről!

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 április 17
    7:07 de.
    ____________

    Jesszusmária! Te is ilyen földbuta vagy? 😮 Most abban a hitben vagy, hogy jól odavágtál a ballibsikomcsiknak? 😀 😀

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 április 17
    7:07 de.

    Mielőtt szájat nyitsz
    tényekkel cáfold a cikkben felsoroltakat.
    Nyamvadt populista szócső vagy.Amibe már a nyál is beleragadt

  • JFS! (2020 április 17 7:07 de.)

    Érved is van valahol, vagy csak hányni jársz ide?

  • Almási Alma
    2020 április 17
    8:52 de.

    Le mernék tenni
    egy láda sört arra,hogy
    mostanra egy másik fazon van a Jurák-nickben.

    A régi meglehetősen
    együgyűnek tűnt,ez a mostani
    mintha kissé kikupálódott volna.
    Például le bír írni egész mondatokat.Naddologazám !

    Ennek ellenére
    ez is eléggé ostobácska.
    Azt képzeli, mert kezébe adták
    a párt-brossúrákat,már jól fel van
    fegyverkezve a lenézett „ballibsi-bibsikkel” szemben.

    A hülye barma 😀 😀 😀

  • Miklós bá’ Jurasek csak gyűlölködni jár ide. Ingyen van, nem vonják felelőségre, tán még fizetést is kap a vezérétől, miért ne gyűlölködjön? Szerinte igy viselkedik egy karakán kormánypárti. Mindenkinek kell egy kis szórakozás, neki ez jutott.

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Almási Anna, Geyza, Miklós bá!

    Na mi van hiénáim: bántja a nem is létező lelkecskéteket egy-két igaz szó?! Sírjatok, nyifi-nyafizzatok, de számomra nem vagytok hitelesek! Szerintem ez az ocsmány duma maga a hányás: „De legalább nem mondhatjuk, hogy minden előzmény nélküli az a szándék, ami szerint a rehabilitációra szorulók is parancsra gyógyulnak. Legalább is gyógyultnak nyilváníthatóak, a hatalom fullajtárjai szerint. Kásler a szolgalelkű közszolga valójában talán csak ennek az óhajnak ad újra, meg újra hangot. Fent megparancsolták, hogy ágy kell, tehát ágy lesz. Ha nem telik újra, akkor majd felszabadítják. Aki pedig erre nem hajlandó az mehet. Különösen, ha a hajlandóságot nem hangosan éljenezve mutatja ki. Egyelőre talán még nem máglyára, mint a balladai bárdok, de az irány világos. Ehhez nyugodtan hozzáolvashatjuk azt is, hogy az eddigiekben is nagyonszakértőnek bizonyultakat a karhatalom, illetve a katonaság is megtámogathatja. Igen, tudom. Van egy olyan elvi nyilatkozat, hogy a katonaság nem akarja megszabni a gyógykezelések mikéntjét, és érintetti körét. Azért persze lehetnek fenntartásaink, hogy ha az egyik oldalon egy hatalmi szándék lesz a parancsuralmi gyógykezelésre, és a másik oldalon a katonasággal szemben esélytelenek sora, akkor a hatalom fegyveres szolgái kiket fognak szolgálni.”
    Mondjátok milyen alapon vagytok ti bárkinél is okosabbak vagy hitelesebbek?! Viselkedésetek lényege, ha Orbán Viktor intézkedik, akkor az a baj, ha nem elégségesen intézkedik, akkor meg az a baj! Szánalmasak vagytok! Érvelni veletek szemben képtelenség, mert ez a „van rajta sapka vagy nincs rajta sapka” esete… Mindenesetre minden más ország, ahol nincs ilyen balfék és ilyen libsi ellenzék, még tőlünk is jobban áll járvány ügyben, mert kártékonyságotok hiányzik a közéletből, pl. egy közeli példa Szlovákia. Ti rosszabbak és távlatilag kártékonyabbak vagytok minden vírusnál!

  • GEYZA;

    „populista” vagy vezer-ista?

    Melyiket ohajtanad ??

    S mit velsz, melyik a nepszerubb???

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Geyza!

    Látom emlékszel Geyza, hogy legeyzasztalak a múltban… Nem is vagy önmagadra büszke, hogy egy külön alfajként írtalak le?
    Különben az itt mindentellenzők, egyik fajtája a lábujjsérüléssel küzdők, a sértődöttek, a konctól megfosztottak, akiknek egyszer ráléptek a lábuk ujjára és ezen nem tudnak túllépni. Mit nekik egy Ország sorsa, ha őket sérelem érte: az meg nem bocsátható dolog! Nos ezt hívják primitívségnek, rövideszűségnek, önzésnek, stb. Belekapaszkodnak minden fűszálba, hogy bizonyíthassák igazukat, de lényeg közelébe sose jutnak el, csak a felszínt kapargatják! Képzettség, kultúra, emelkedett intelligens és logikus gondolkodás legtöbbször hiányzik, csak pusztító düh és emelkedett öntudat a jellemző (Ille István félék, a buta emberek definíciója). Az hogy valaki a semmiről, egy álproblémáról tud egy oldalt írni, számos zűrzavart okozva az olvasó fejében, az nem újságírás, hanem merénylet a tisztes gondolkodás ellen! És akkor ezen a zűrzavar kupacon mereng a nagyon okos Geyza és terjeszti a nem is létező világnézetét, hiszen keveri a fogalmakat, nem ismeri történelmet, nem tud elvonatkoztatott módon gondolkodni, stb. Geyza szállj le rólam, mert te ehhez kevés vagy. Egyébként én bevallom, hogy tőlem sokkal jobb újságírók is léteznek (akiket ugye tilos ide idézni!), mert én nem vagyok újságíró, szemben veletek, akik túl sokat képzeltek magatokról! Nekem világnézetem és véleményem van a dolgokról, amihez nem szükséges esszéket gyártanom. Az időm is véges, tehát csak annyi időt szánok ide, amennyi jut…

  • Geyza
    2020 április 17
    2:07 du.

    nahátszóval… maguk itt libsibolsik valamit tökig kifelejtenek az egész jurásik és boda meg gyurcsi és a többiek kapcsán az az, hogy nekik (lehet hogy még az általam lefesteni kívántnál is mélyebben szántó)

    személyes érdekeik fűződnek a bármihez

    (ez igaz bármire!!!! most jobb ha nem nevesítek senkit senkit dehát van „i” vel kezdődő is közöttük)

    és nektek, (nekünk???) más anyagi érdekeink vannak és azok frusztráltak meg meg vannak b…szva)

    és máris kész a sohasem elvi hanem anyagi…azaz

    DIALEKTIKUS MATERIELIZMUS, maga geyza menjen vissza abba az oskolapadba ahol asszisszi hogy még adhatnak hozzá és bele is fér „oda”

    nem kell ezt agyon cirkalmazni

    és mindenféle neveket definíciókat kreálni …

    a grizi röfögi itt röhögve, hogy teccetttek volna oda szavazni és én ezzel egyet is tudok érteni

    és akkor a Geyzának folyna a kánaánból az a nedű amit a legjobban szeret és legjobban árt neki

    én már régen túl vagyok ezeken a … szóval ezeken…

    és makk rebetli tök uncsimóka zöld renonc piros rekontra

    és Marxiszmus (de ez uccsót a gábrielnek ne mert akkor a maradék kontya is lelankad)

  • Alighanem Geyza, most neked van igazad! 😀 😀

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Akárki!

    Kérek fordítást ehhez a mocskolódó íráshoz! Az én agyam erre a körmönfont gyalázkodásnak az értelmezésére nincs felkészülve. Érdekes hogy sok más nem ál-jóságos, ál-jó, nem ballibsi írás tartalmát és értelmét és célját félszavakból is értem, mintha saját magamat hallanám vissza… Kérek egy egyszerű állítás és indoklás jellegű fordítást, mert ki nem állhatom a nem egyenes beszédet! Nincs türelmem a rejtett féligazságok és gyalázkodások kibogozásához. Ez nem vélemény írás, ez egy zavart agyú gondolkodás becsomagolása egy egyébként szép műfajba, sajnos a tartalom és a műfaj üti egymást, így értékelhetetlen.

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 április 17
    7:07 de.

    Ha már ennyire odavagy azzal hogy mi orvosszakmai ügy, akkor menj el, és az orvos-szakmai ügybuzgóságot kérd számon a kormányhivatalokon, vezéreden (egyik sem orvos, de orvosi kérdésekben dönt), vagy akár Kásleren és Cilikén, akik bottal sem piszkálják, ha valamiből nincs politikai hasznuk, és az orvos-szakmai ismereteiket a gerincükkel együtt már régen leadták a vezéri ruhatárba.

  • Kenny:
    „Jurasek csak gyűlölködni jár ide. Ingyen van, nem vonják felelőségre, tán még fizetést is kap a vezérétől”

    Kenny, ez így van, mocskos szájú Jurasek úr ezért jár ide. Engem nem zavar, kommentjei elférnek a kukában. Hogy fizetést kapna agresszív morgásáért, nem hiszem; egy értelmes mondatot még nem írt le, Orbánéknak pedig nem hülyék, vicsorgó, de fogatlan, ostoba önkéntes kutyájuknak szerintem egy lerágott csontot sem adnak az üres ugatásáért.)
    Ám ezért nem kell Jurasek urat bántani, nem ő tehet róla, hanem ha egyáltalán, akkor azok, akik szóba állnak vele.

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 április 18
    1:15 de.

    He ?

  • Almási Alma
    2020 április 18
    5:17 de.

    Áááá nekem utoljára csak a Koenigrätzi Csatában volt igazam.
    Mikor így kiáltottam az ellenséges géppuskatűz után :

    Jó vitézek egyenlőre
    Pattanjanak kettenlőre..lóra..nna..

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 április 18
    6:23 de.

    TE kihez beszélsz wazze?
    Idióta 😀 😀

  • Rodeo11
    2020 április 18
    1:17 de.

    Jófan akkó.
    Elófaftam eftet if.

  • Bendeguz79
    2020 április 17
    3:39 du.

    Tudod mi jut mindig rólad eszembe?
    Arisztotelész egyik mondása. (Legalábbi asszem ő mondta anno)

    „Asszony ne nyisson szájat, mert az borzasztó)

  • Tüske Zsófia

    O1G666
    2020 április 15
    1:44 du.

    szakszemélyzetet odatelepíteni? honnan? a háziorvosok 60%-a a veszélyeztetett korosztályhoz tartozik, és emiatt csak kevesen vállalták, hogy a saját körzetüket ellássák. a legtöbben telefonos ügyeletet és tájékoztatást vállalnak. A maradékkal aláírattak egy nyilatkozatot, hogy vezényelhetők, ami azt jelenti, bármikor máshova rendelhetők a koronás betegek ellátására.Az alapellátás nagyon komoly bajban van: 440 körzetben nem volt eddig sem orvos, az idősek félreállásával ennél jóval több ilyen van. Tetejébe most ezekre zúdult a kórházi ágyak 50 %-áról kiebrudalt – sok esetben ápolásra szoruló betegek is – teszt nélkül, tehát nem lehet tudni, közülük hányan fertőződtek meg az intézményben a vírussal és hány eddig tiszta hozzátartozónak és egészségügyi személyzetnek adják tovább a vírust. Gulyás Gergely kedvesen mosolyogva mondta bele a kamerába, hogy a kormány nem tervezi az alapellátás megsegítésével ápolókkal és orvosokkal.Így optimális esetben, azok, akiket kirúgtak, rövidesen újra kórházba keróltek, most már ügyesen megfertőzött családtagjaikkal egyetemben. Ha szerencsések leszünk, a legtöbb nyugger távozik az örök vadászmezőkre, megspórolva a kormánynak nyugdíjat, és a krónikus ellátás költségeit.
    Tehát: nincs orvos, nincs nővér és asszisztens, de ha ügyesek leszünk, a betegek száma megsokszorozódik.

  • Tüske Zsófia

    Jurásek, sajnos az, amit maga körmönfont gyalázkodásnak tart, az a véres és végzetes valóság. Már a kezdeti rossz protokoll képtelen volt megakadályozni a vírus szétszóródását, rögtön első körben megfertőztek azokat az egészségügyieket, akik azokat a betegeket ápolták, akik ugyan koronások voltak, de a tesztet megtagadták tőlük. Tudja, ahogy a talpig katolikus és kereszténydemokrata Sára Botond a levelében leírta: túl költséges az eljárás és szükségtelen. Eredmény: már az első héten 45 egészségügyi került a karanténba. Hogy hány beteg terjesztette a teszt hiányában szorgalmasan a vírust, arról nem szól a fáma. és még mielőtt ideológiai síkra terelné a felelősség kérdését: legyen vele tisztában: a vírus nem kéri a párttagkönyvet,sem a megtámadott politikai szimpátiája nem érdekli. Majd gondoljon erre, ha a haságok már három hete tökölődnek azon, leteszteljék-e a tünetei alapján. És lehetőleg majd akkor is mocskolódásnak nevezze a hatóságok bírálatát, ha majd maga lesz az érintett a dilettáns kapkodás miatt.

  • Kővendég Nem hiszem, hogy Juraseket zavarja ha nem válaszolnak neki. Mint mondta neki küldetéstudata van, azok meg jól elvannak magukban is mióta megszűnt Lipóton az osztályuk.

  • Azért a vírus kapcsán momentán számomra a legfurcsább, hogy azok, akik egyébként demokratának kiabálják magukat, sokszor habzó szájjal agitálnak a megszorításoknál megszorításabb megszorításokért, és kijárási tilalomtól kezdve mindent szeretnének. Simán szegycsontig benyelve azt a kommunikációt, amit a hatalom, és a vírustól független válságjelenségek elfedésében érdekelten tálcán nyújt.
    Nem mintha titkosították volna a biológia, járványtani tankönyveket, és ne lehetne olvasni a Coronavidae-ről a neten. Csak az olvasás bonyolult és fárasztó, a gondolkodás meg energiaigényes.
    Az ökölrázás, a gondolkodást sutba dobó diktatúra vágy meg kéznél van.

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Tüske Zsófia!

    Mindenesetre köszönöm a fordítást!
    Egyetértek azzal, hogy a vírius nem ismer párttagkönyvet, ami nekem nincs…
    Csupán néhány dolgot nem értek:

    1.) Miért kell egy valós vagy nem valós kritikát egy ilyen körmönfont tudálékos, átpolitizált köntösbe öltöztetve hírré tenni?
    2.) Honnét a hiper-szuper roszmájú tájékozottságuk, netán valamelyik szintén elfogult zugportálról…?
    3.) Emberek vagyunk. A helyzet új. Ön szerint, ha Fletóka lenne a miniszterelnök, minden másképpen lenne, jobb lenne? (Mert ezt sugalják!)
    4.)Miért sugalják (rágalmazás!) azt, hogy itt valami ember és társadalom ellenes tevékenység folyik valós gyógyítási szándék, jószándék helyett!

    Összefoglalva: Az itteni nagyon okos és kritikus írócskák úgy beszélnek, mintha ők lennének Maga A Tévedhetetlenség, holott nagyon sok dologban és múltban és a jelenben képviselnek olyan gondolatokat és politikai nézeteket, amelyek valóban társadalom-ellenesek és közveszélyesek! És ők akarják még osztani az észt, a kritikát?! Röhej! A meg egyenesen felháborító, hogy az terjesztik, sejtetik, mintha a jelen kormányzat nem tenne meg minden tőle telhetőt a vírushelyzet megoldására! Természetesen nem vagyok hülye és tudom a hogy a mindentellenzék a vírusnak drukkol, annak, hogy Orbán Viktor majd rosszul kezeli a helyzetet. De jól kezeli és az emberek ezt érzik. Tehát vírus-drukkerkéim keressétek csak a fogást, mocskolódjatok, aztán jöhet számotokra a megérdemelt 4/3-ad! Megdolgoztatok érte!

  • Kenny:
    „Nem hiszem, hogy Juraseket zavarja ha nem válaszolnak neki. Mint mondta neki küldetéstudata van,”

    Juresek küldetéstudatával sincs semmi bajom. Ha igényli, megpróbálom felvenni „az ezerszer áldott nyolcadik kerületben” (Co. Mándy Iván) tanult modoromat, és elküldöm én őt úgy a …..ba, hogy még… 🙂

  • Kenny
    2020 április 18
    12:25 du.

    Imamalmok.
    Elvannak magukban.

  • Andrew_s
    2020 április 18
    12:34 du.

    Tudod…memmonta már
    Ákosbácsi Mr. Kertész is:
    Az a fránya alattvalói attitűd..

  • Rodeo11
    2020 április 18
    9:05 de.

    Válaszom a lezárult topicban tett felvetésedre:

    Ahogy én látom innen,
    az USA valóban sokat romlott az utóbbi 10 évben.
    Ez sajnos kétségtelen.

    De ez nem jelenti azt hogy a mocskos kínai meg egyébb diktatúrák jobbá váltak volna.

  • Kővendég és Orsós Elemér

    A lezárult topicban szerettem volna még reagálni:

    A gép kb 750 kiló és a típusa : E2N. Csúcstávolság 750 mm a fotón a kicsi 125mm es tokmány van rajta.Automata előtolás X és Y irányban, majdnem a létező összes menetfajtát meg lehet vágni rajta.Van hozzá kb 100 kiló tartozékom.(Különféle kisebb-nagyobb tokmányok,(négypofás independentek is) szupport-köszörű, gyors lefúrófej, nút-metszó, patronok, álló és forgócsúcsok stb.)Most újítottuk fel a főorsóház csapágyzatát és a keresztszánban cseréltük a bronzperselyt.
    Még a motort kell megcsapágyazni mert már kicsit kezd hangja lenni, de még nem vészes.2,2 Kw-os dög nagy motor van benne alul.

  • Ami a quaranteen esete lehetne az valojaban ma felbomlott a US-ban.

    Mar az elmult ket-harom het alatt minden vita annak megsziuntetesen volt.

    Trump erossen harcolt a sajto es a politikussokkal a kozgazdasag megnyitasan.

    Mind a quaranteenok betartasain levo torvenyes harcokban minden esetekben a birosagok ,jurik 100%-osnan visszautasitottak mind.

    Semmi9 hatosagi szervenk nem letezok joga a lakossag alapveto emberi jogait korlatozni,sot az Alkotmanyos Habes Corpus felfuggeszteset nem is mertek emliteni soha.

    S ma a lakossag igazi forrdalmi szellemben megszalta a tengerpartokat.

    Mindenki meglatasa az elet maga reszkirozas, s a jarvany nem bizonyitott nagyobb reszkit mint barmi mas az eletben.

    Persze tobb orszagokban mind a quarnteen-t figyelemenkivul hagytak ugy is.

    New York tomeg-allapota okzota a problemakat,hasonloan mint Kinaban.

    Ha lenne a jarvanynak masodik hullama, hat akkor majd azt amodon lessz szukseges kezelni.
    Remeplve az nem tortenik majd !

    De Europaban is veget tartjak a quaranteen-nak. Meg Merkel asszony is.

  • Orsós Elemér

    Kenny
    2020 április 18
    12:25 du.
    Kedves Kenny, nekem már a Lipót említésére is felforr az agyvizem, de amikor elmegyek mellette a szivem szakad meg attól a látványtól hogy, Magyarország második legnagyobb patinás épülete és csodálatos, természetvédelmet érdemlő parkja, sorsára hagyva hogyan pusztul le, miközben a parlamentben levők 3/4-ét ott lehetne hasznos bentlakásos munkára fogni, mondjuk terápiás park gondozásra!

  • Orsós Elemér Nem tudom, hol áll a történet. Kórháznak elavult volt, kivéve a stroke osztályt, azt akkor újították fel amikor mentőztem. Pici kis töredéke volt.
    Jó volt a konyhájuk, az egyik legjobb Budapesten a kórházak közül, de a hideg rázott mikor oda beteget vittünk.
    Most amikor minden kastély kell nekik, megszerzik ingyen és az adózók pénzéből felújítják maguknak, pont ez nem kell senkinek?
    Igaz nagyon sokba kerülne felújítani, az egész szét van barmolva és rohadva kívül-belül.
    Nem az első érték, amit hagynak szétrohadni Magyarországon, nem is az utolsó.

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2020 április 18
    4:40 du.
    Fogadjunk hogy, leselejtezettként haszonvas árban vetted! 😀 Nekem egy néhai sasados műszaki igazgató kollégám szemfüleskedett így vadonatúj John Deer traktort magának! 😀 (Írtam is már róla valami régebbi spontán privatizációt dicsőítő topikban, lehet hogy, emlékszel is rá! 😀 )

  • Geyza
    2020 április 18
    4:40 du.

    túlméretezett gyerekek igazi játékszere nekem nincs de lenne ha…

    napokat tudnék vele eltölteni édes kettesben

    makk rebetli, tök ulti zöld renonc és piros rekontra

  • Geyza
    2020 április 18
    4:40 du

    GEYZA úr???
    emlékezzen Ivan Szuszanyinra

    Glinka

    a többit műveletlenséged és ami hozzá tartozik

    bevitte és otthagyta

    miért van az, hogy a Bolgár felvételt az USA egyik klasszikus adója főállásban heti rendszerességgel????

    csak nem? pelenkaosztás van a világ eszeinél???????????????????

    makk rebetli tök burmeister és zöld renonce

  • Kenny
    2020 április 18
    5:56 du.

    „Jó volt a konyhájuk, az egyik legjobb Budapesten a kórházak közül, de a hideg rázott mikor oda beteget vittünk.”

    Na jó, akkor gondolj bele, hol van most az a sok ellátatlan beteg akik akkor ott voltak -lehet hogy rossz körülmények között, de kezelve- és azok akiket azóta még ott kellene kezelni!?

    Állítólag az egész egy balul sikerült ingatlanspekuláció eredménye, mert kiürítés előtt elfelejtették megnézni, hogy az alapító okiratok szerint, nem elidegeníthető és csak a speciálisan arra a feladatra használható, amiben bezárásáig működtették! Én egyébbként azt hallottam hogy, a scientológus egyháznak nagyonis kellett volna!

  • Orsós Elemér Elképzelhető, mert az indok már akkor látszott, hogy szakmaiatlan.
    Az új korszerű Nyírőnek kellett volna felszívni a betegeket, de az lehetetlen volt, hiszen a Nyírő joggal megszüntetett pszichiátriai osztályán is több beteg volt.
    A megszüntetését nem tartom rossz döntésnek, de előbb kellett volna építeni másikat.
    Ha az akkori kormány el is szabta, azóta eltelt tíz év. Kórházépítésnél nem lehet annyit lopni mint egy stadionnál?
    Egyébként már megvan az elmegyógyintézet, csak be kellene keríteni. Délen már elkezdték. Bocsánat. 🙂

  • Kenny
    2020 április 19
    11:26 de.

    nem volt jó bezárni!!! hasznos és szakmai volt a scientológusok világméretű rohadt propagandája eredményezte…,

    Kanadában ma miattuk százezrek vannak az utcán akik nem kaphatnak megfelelő zártkörű ellátást és hatalmas terhek a társadalomnak a scientologusokat börtönbe kell csukni vagy kivégezni

    családi tapasztalat évek hosszú sora alatt borzalmasan viselkedő beteget beszállíttattam (a körzeti idegorvosnak joga volt rendőrré válni) és hosszú hónapokkal később önmagát sem ismerte fel olyan jó állapotba került

    (Dr Göllner!!! nem én voltam)

    a többi mese és rablás zsebtolvajlás

    és ultimóka

  • Geyza
    2020 április 18
    4:01 du.

    Igen, de elég elkeserítő az, hogy vanbnak öndefiniáltan demokraták, akik valójában és tömegesen nem Orbán rendszerét akarják lecserélni, hanem csak egy bőszerkós dominát szeretnének helyette.

  • Orsós Elemér

    Kenny
    2020 április 19
    11:26 de.

    Kedves Kenny, igazad van, sőt hogy rádlicitáljak, a sok feleleges stadion helyett, nem csak visszaállítani, de pluszba még korszerűsíteni is lehetett volna a Lipótot!

  • Rodeo11 Magyarországon annyi visszaélés történt a pszichiátrián, hogy könyveket írtak róla. Horrorisztikus dolgokat láttam, és törvényesnek számított.
    Talán a pszichiátriai osztályok a legelhanyagoltabbak, jobban mint az elfekvőnek nevezett „ápolókórházak”.
    Nem a bezárás a baj, hanem az, hogy nem építettek helyette néhány modernet. Persze hiába építenek lassan kórházat, ha nincs orvos. Mindegy, majd kineveznek néhány jó fideszest.
    A scientológiában egyetértünk.