A hazafias nevelésről

2020 április 18 7:52 de.212 hozzászólás

Mert mostanában ez külön tantárgy az iskolákban. Hogy osztályozni is fogják, lehet-e megbukni hazafiasságból, még nem tudni, ahogy azt se, két ff-y-nal írandó helyesen, vagy elég az egy f-i is.

Igazából azt sem lehet tudni, mi is a hazafiasság, és ki a hazafi, és lehet-e azt tanítani? Elég nehéz a hazafiságot definiálni, mindenhol és mindenkinek mást jelent, ráadásul mindenhol más és más az elvárás. Persze, ha lehántjuk cifra héját, kiderül, hogy a fene nagy hazafiság a hatalom részéről csak a feltétel nélküli hűség, a bólogatás és engedelmesség elvárásáról szól.

Persze, az erőszakos hazafiság szervezhető. Stadionbeli rigmusokkal, országos plakáterdővel, médiás hazaárulózással, egymásba érő talpakkal, megéneklünk, Magyarország, Nélküled, sőt, aug. 20-án akár díszmagyarba öltözve, válladon a nemzeti zászlóval ülhetsz a tv ünnepi műsorát megkönnyezni, attól még nem leszel hazafi. Pláne, hogy még nem is tanították.

Nade, majd most! A NAT immár kötelezővé teszi a hazafiságra nevelést. Minél fiatalabb korban, annál jobb. Igaz, hogy a fogalom ismeretlen egy nagycsoportos óvodás számára, de milyen bájos, amikor hazafelé jövet a nemzeti dal első versszakát fújja, valahogy így: jabok legyünk, vagy sabadok? Ez a kéjdés, válassatok! Igaz, egy szót sem ért belőle, pláne nem a vers mögöttes üzenetéből, konkrétan a hazafiság mibenlétéből, de olyan cuki, ahogy kántálja!

De hát papagájként ismétli, mert benne van a tantervben. Aztán csodálkozunk, ha korán megöregszik, mert Benedek Elek, Romhányi, vagy Török Sándor meséi helyett a hazafiság mibenlétéről kell a fejét törnie.

A hazafiság, úgy vélem, nem tanítható. Az vagy van az emberben, vagy nincs, ahogy a szülőföld szeretetét sem lehet senkibe plántálni. Főleg nem a külföldön élőbe, ahogy sarkosan definiálni magyarságukat se.

Magyar az, akinek fáj Trianon! Vagy aki zokog, ha Mohács alá é! Aki szilveszterkor vigyázzállásban megkönnyezi a már régen kiüresített Himnuszt! És, ha nekem nem fáj, még csak nem is sajog, akkor én már nem vagyok hazafi, vagy magyar? Ha nem bizonygatjuk, a magyar nyelv a legkifejezőbb, a magyar konyha a legjobb a világon, a magyar rovásírás ősibb, mit az egyiptomi, vagy az azték, sőt, mi már az ősrobbanás idején itt voltunk a Kárpát-medencében!

Ha Nyírőt, Vass Albertet, Tormayt olvastatunk gyerekeinkel erőszakkal, attól majd hazafi lesz? Aligha.

„De lehet magától az, jókedvvel, bőséggel, és nem a furmányosan agresszív NAT hatására. Az így erőszakolt hazafiságot már megette a fene. Magyarnak, hazafinak lenni természetes állapot (kellene legyen) és nem diktátum. „ (Papp Sándor Zsigmond)

Asszem, én megelégszem azzal, hogy csak magyar vagyok. A hazafiságot – pláne a vezényeltet – meghagyom másoknak.

212 hozzászólás

  • ház affy asch nevelgetés zászló nélkül semmit sem ér, pláne ha igazán lehetne lengetni

    makk rebetli zöld ulti piros rekontra és tök rekontra

  • Egyetértve a Szerző indíttatásával megjegyzem, hogy az USA-ban égis VAN erős, hazafiságra törekvő nevelés, bár nem tudom, hogyan csinálják.
    Ami a mi magyarországi dolgainkat illeti nagyon erős különbséget kell tenni a között, hogy valaki hazájának érzi ezt a földet, nyelvet, népét és kultúráját, vagy csak nacionalista.(Pláne, ha
    irredenta is.)
    Valahol itt kell, hogy legyen egy igen éles választóvonal.amely elválasztja a „máját” a … (értéktelen egyéb termékektől)

  • Göllner András

    Pista, jó helyen tapogacc. A két f…ú hazaffiak azok akik mesekönyvekből tanulják hazájuk történetét, és abból pedig hülyeségekre tanítják hazájuk fiataljait. Sajnos a magyarok már nagyon rég óta ezt a fajta nagymagyart termelik ki magukból,azokat követik akik mesekönyveket írnak nekik történelem helyett (jó példa erre Szakály Sándor Veritas Intézete, mindkettőt az a műveletlen, a bolsik által félrenevelt felcsúti kisvasutas állította fel) Idelenn is jó sok van belőlük, nem azér mondom. Majd mindjárt el kezdenek hangoskodni.

    A magyarokat nem a balsors hanem a hazaffyasságuk tépi oly rég óta. Szerintem Május 1-et kelenne kijelölniük nemzeti ünnepüknek és nem a munkaadók bohócainak juttatni a fő szerepet a történelem színpadján, hanem azoknak a munkavállaló lányoknak és fiúknak, akik képessek az igazságosság, alkotmányosság és a fenntarthatóság elveit beoltani nemzetük vérkeringésébe.

  • Ilyen egy hazaffy amerikai módra! Lakóterülete van, (az is csak másoktól!) hazája és nemzeti kapcsolatai évszázadok óta nincsenek. És még lakóterületét is idegenben védi, más földrészek lakóinak kipusztításával.

  • Hogyne lehetne a hazafiságot tanulni! Először is azt kell magunkévá tenni, hogy kik az ellenségeink, akik rosszat akarnak a magyarnak. Ha ez megvan, akkor kereshetünk hozzá okos magyarázatokat. Például, „aki a szatmári szilvát nem szereti”…
    De például igaz magyarság-érzésre vall, ha valaki zsinóros mentében jár.

    Jut eszembe! Tudjátok, miért hordják az igaz magyarok panyókára vetve a mentéjüket? Hát mert már kihízták… Különben is a nagypapától örökölték, aki egy pici, sovány ember volt…

  • 1945a címe a filmnek, amit ma az rtl leadott, és
    .
    KÖTELEZŐ MEGNÉZNI
    .
    erős „átlhallása” van a csuti gecivel kapcsolatban.
    a Rudolf Péter – bár állítólag szimpatizál a csutival –
    .
    DE
    .
    akkor akaratán kívül, remekül bemutatja milyen egy tolvaj féreg is a csuti geci.
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok

  • T.Ille Úr!
    Azt tudnia kellene, hogy a patriotizmus minden ország lakosságának sajátja, amit ápol…
    – Az elfogadható, hogy egyénileg mindenki ezen mást és mást érthet…
    – Én ezeket a sorokat vállalhatónak gondolom: „A Hazát – mint szüleinket,
    szülőföldünket – általában nem
    magunk választjuk magunk
    számára. „Szívet cseréljen, aki
    hazát cserél” – szokták mondani.
    A Haza az emberek döntő
    többsége számára születésüktől
    adott. Természetesen érthető,
    hogy mindenki gazdag, fejlett,
    szép hazában, korszerű feltételek
    között szeretne élni. Valójában
    azonban, az emberek, népek
    többsége ezt nehezen érheti el,
    marad számukra a küzdelem.
    Az igaz hazafiság nem egy kész
    és minden területen komfortos
    otthon szeretete, hanem ennél
    lényegesen több és más is. Az
    életet, kultúrát adó közösséghez,
    emberi kapcsolatokhoz való
    ragaszkodás, közös küzdelem
    a haza, az otthon, a közösség
    boldogulásáért.”
    – Az hogy Ön magyarnak vallja magát, szívből
    gratulálok !

  • Azt hittem Jurasek lesz az első komment.

  • Almási Alma
    2020 április 18
    9:16 de.

    Én a nyakkendőmet szoktam panyókára vetni.
    Me vérmogor vok,

    De csak amiatt hogy
    a korcsmából jöttében nem vaok
    mentében, hanem pont fordítva hehe.

  • slapaj
    2020 április 18
    11:02 de.

    Hosszű vagy és unalmas.
    (Géjjza ásít)

  • Ida Turán
    2020 április 18
    8:59 de.

    Osztán mégis mindenki az amerikai életformát akarja.
    Te is…

  • Nos ILLE!!!!

    A hazafias nevelés tartágy bevezetését csak felvették én is olvastam az Index-en,egyenlőre nincs bevezetve(!!!!!)pláne most amikor nincs is valódi oktatás és mellesleg az érettségik is korlátozott keretek kötött zajlanak……

    Mellesleg minden normális országban(rajtunk kívűl..) létezik az a szó,hogy HAZASZERETET….és ugye ezt minden tisztességes ember tudja,hogy mit is jelent????akár jobb,akár baloldali,és nem kezd politikai csatározásba….

    Na erről ennyit!!!!!
    Mivel a legjobb modoromban írtam a hozzászólásom, bár jogos indulattal …véleményem(csúnya szavak nélkül!)remélhezőleg? megjelenik?!

  • Voltaképpen az írásod fogadtatásának örülök igazán, Ille Pista. Hogy Göllnertől Abramovicsig képes voltál minden igazán magyar embert megszólaltatni is,

  • slapaj
    2020 április 18
    11:02 de.

    attól tartok, nem ugyanarról beszélünk. a hazafiság és a patriotizmus nem szinonimák. szokás szerint megint nem értettél meg egy szót sem abból, amit írtam.
    erre ismételtél: „Elég nehéz a hazafiságot definiálni, mindenhol és mindenkinek mást jelent, ráadásul mindenhol más és más az elvárás.”
    én nem magyarnak VALLOM magam, hanem MAGYAR vagyok, és nincs szükségem a dicséretedre.

  • Slapaj Akkor ezek szerint a Fidesznek semmi köze a hazafisághoz, mert számolja fel a kultúrát és megszabja elég sajátos módon ki a magyar?
    Nem jön ez így össze.
    Vagy belefér a hazafiságba, hogy ők így gondolják és mindenki másnak is úgy kell gondolni? A hazafiságba beletartozik a nép szeretete ahova tartozunk. Gyurcsány is, és „Karigeri”is, meg minden mocskos „ballibsi” is. Kimondhatjuk tehát, hogy az uralkodópártban egy hazafi sincs?
    Én hazaáruló ballibsi vagyok, pedig végigdolgoztam az életemet az országért, de Te hazafi vagy, bár még csak kaptál a hazádtól?
    Érdekes kérdés ez, nem?

  • Ida Turán
    2020 április 18
    8:59 de.

    tökéletes, O1G plagizálja Alcsútbasznádra nem lehet behajtani csak bizonyos körülmények között a Nóé bárkája avagy Pancsoló Aréna meg Fidex kegyhely

    ugyanúgy, mint Afganisztán kies lejtőin a máktermelés géppuskafészkekkel, hogy utána meg lehessen vádolni a Noriégát Panamában, hogy elárasztja Heroinnal dél Luisiana t és kelet Texast és ezért megbüntették és azonnal leváltották

    na ilyet még az O1G nem tud Posványoson…de reménykedik

    tök ulti és zöld renonc meg rekontra

  • Ida Turán
    2020 április 18
    8:59 de.

    olvastad? brittudósok és usatudósok közös vállalkozásban a SZARSZ kellős közepén azzal foglalkoznak intenzíven, hogyan lehetne olyan falfestéket kitalálni és nagymennyiségben gyorsan le is gyártani ami a White House -ot és teljes environment jét láthatatlanná teszi mert aggódnak a nagymértékű fegyvereladási statisztikák miatt a lakosság kezében több csúzli van mint a teljes Pentagon alárendelt bérmunkásoknál a Abraham Lincoln anyátlan repülőgéptéárolót is beleértve és van már egy rejtett (vagy helyesebben relytett?) Fehér Ház és Vasington Décé várja lakóit

    a Walhalla az Istenek alkonyában kutya füle ehhez képest

    piros renonc és zöld rekontra tök ultival

  • István,
    a magyar hazafiság minden korban más jelentőséggel bírt.Egyetlen közös nevező volt utána.A himnuszban is leírt „balsors”!Mely után soha nem következett be a”víg esztendő”.Gondolod,hogy az agyon-magyarok ezt megértik?

  • Azért annak örülök,hogy vannak páran (többen is,akik ugyan nem szóltak hozzá,csak olvasták a cikket)akik értik,mi is a hazafiasság,netán a hazaszeretet…..sajnos, akik nem itthon élnek lefelejtették a HAZÁT….!Az utóbbiak nagyon szánalmasak,és csepoet sem hiányoznak…!

  • Geyza Akkor különc vagyok, mert a hátam közepére sem kívánom az amerikai életformát.

  • Geyza
    2020 április 18
    12:24 du.

    kivéve 25 millió usa munkanélkülit és 40000000 nyomorszint alatt élőt ugyanott

    maga mindent jobban akar tudni mint a Honthy Hanna de az már isa por és hamu vogmuk mint az a legenda amit maga itt sohasem próbált meg élőben mert gyáva

    tök rekontra és piros renonc és makk rebetli

  • Geyza
    2020 április 18
    12:24 du.

    egyébként ajánlom szíves figyelmébe Dr Göllner magához címzett sorait belgakongó kapcsén a többi interpolálható és deriválható abból ha valaki tudja, hogy egyenlőre nem képesek csinálni a társadalmi jövedelemelosztást kapitálistapistáék és ha valaki ebben nem ért velük egyet azt seccpecc lelövik, felnégyelik, szétfűrészelik élve, „megrezsimváltoztassák” és vadiúj Huangajdolót keresnek a venezuelai trónusra ami az ottani ásványi kincseken áll és még nem sikerült de érdekellentétben van az usa sok mindenki mással ebben a kérdésben is és most a nagy válasz magának!!!

    mi jár annak akinek igaza van? a szája

    és ezzel a Pentagon le is lőtte a CIA szervezésében drónnal Iraq ban ahol meghívás nélkül tartózkodnak és lopják az olajat is meg az emberi jogokat

    tök rebetli makk negyvenszázzal és piros rekontra zöld renonc

    több ilyen zőccséget nem már ma ne írjon, nagyon fárasztó már majdnem a grizi színvonala de látszik nagyon igyexik

  • Geyza
    2020 április 18
    12:24 du.

    mond e ez a név magának valamit (bármit?) Robert Wood nagykövet a
    @USAmbCD tweet címen?

    most 10 perces hír Washington DC ből: mivel megvádolta tvitteren az oroszokat és a kínaiakat és azok leszarták a tvittjét (vele együtt) aszongya és most Washington DC komolyabbik vele a hasát fogva röhög Robert Wood (tényleg fafejű) TEHÁT AZ Ő TWEETJE IGAZ…

    valaki onnan neki:

    Jon “Please Stay Inside” Wolfsthal

    @JBWolfsthal
    So you’re basing complex military assessments on whether the PR flak running MFA social media accounts follow you?

    I worry, Robert, that we are missing the forest for the trees. If we want to influence RF and PRC behavior, we have to prioritize and use sound diplomatic policies

    ez már a pelenkaosztás alatti bűz? csak nem félnek? jön a farkas tudja maga? a Beverneki Kemény Farkas aki tvittkirály is és balettáncos

    esse’tu’nni?

  • T.Ille Úr !
    – Nagyon is értem az „írását” csak már megszokhattuk hogy álhíreket terjeszt ami finoman szólva nem elegáns…
    – Természetesen ilyen tantárgy nincs !
    Az Önök álhírportálján Boglárka megírta hogy volt olyan felvetés, hogy történelem oktatást kibővítenék honismerettel, ill. a kzépiskolában némi honvédelmi ismereteket oktatnának !
    – Egyébként a patriotizmus = hazafiság (hazaszeretet)
    – Bocs hogy érdemtelenūl dicsérgetem, de a multkori „novellája” jó volt!
    – Ezzel kéne próbálkoznia, és nem „politizálnia” ami elég röhejes…

  • Talán valamelyik….hozzászólásom megjelenik?…szép és korrekt lenne,de ma egy nagyon szép és megható filmet néze,így csak a reklám alatt nézek ne ide….!
    Talán holnaap megtudom?!

  • Az 1943-44-es napló végén írja Márai Sándor:
    „Ha vége ennek a háborúnak, a feladatok mérhetetlen sora vár reánk, el kell temetni a halottakat, el kell takarítani a romokat, kenyeret kell adni az éhezőknek, valamilyen államfélét kell építeni a cserepekből, amit a rablógyilkos horda, melynek nagy része megszökött már, ránk hagyott. De ez a kisebbik feladat. Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban; ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből, a „jobboldaliság” címkéjével ismert különös valamit, a tudatot, hogy ő, mint „keresztény magyar ember” előjogokkal élhet a világban, egyszerűen azért, mert „keresztény, magyar úri ember”, joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem „keresztény magyar”, vagy „úriember”, tartani a markát s a keresztény-magyar markába baksist kérni az államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potyanyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a „jobboldaliság” igaz értelme.” Ez a mohó magyar főúri rend a feudális uralkodó osztály ki a hőn szeretett magyar hazáját évszázadokon át többször katasztrófába vitte.

    S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt harmincéves és ebben a szellemben, légkörben nevelkedik, reménytelen: talán megalkuszik, fogcsikorgatva, s mert önző és gyáva: bizonnyal hajlong majd az új rend előtt: de szíve mélyén örökké visszasírja a „jobboldali, keresztény, nemzeti” világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni és aladárkodni a nagyvállalatokban, képzettség és hozzáértés nélkül. S lehetett „előkelő közhivatalnok”-nak lenni és sérthetetlen, páncélinggel védett katonatisztnek; s mindezért nem adni semmit, csak becses létezés tényét. Ez a fajta sohasem változik meg. De amíg ezeknek szavuk van, vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet.”

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2020 április 18
    2:46 du

    „a magyar hazafiság minden korban más jelentőséggel bírt.Egyetlen közös nevező volt utána.A himnuszban is leírt “balsors”!Mely után soha nem következett be a”víg esztendő”.”

    Ebbe szerintem beletrafáltál!

    „Gondolod,hogy az agyon-magyarok ezt megértik?”

    Elnézést hogy, közétek pofátlanodva megválaszolok rá: kizárt dolog!

  • Orsós Elemér,
    köszönöm.A válaszodból megértettelek.

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Ille!

    Fogalmam sincs, hogy mire volt jó ez az írás… Azt eddig is tudtam, hogy Ille maximum annyira magyar, amennyire az okiratai ezt tartalmazzák. Nem tudtam meg semmi újat. Szerintem kár zsonglőrködni a fogalmakkal: a tettek számítanak! Aki pedig Ille módra olyan gondolkodást képvisel, olyan politikai erőket támogat, ami/akik nemzetellenesek az nem is tudom miről papol! A baloldali gondolkodás jeles képviselői szerint a család, a nemzet, a vallás, az identitás, a saját kultúrához való ragaszkodás idejétmúlt, helyette jó kommunista módra legyünk internacionalista viláágpolgárok és szégyeljük magyarságunkat, mert bűnös erőszakos, nácista nemzet vagyunk! Mondják az igazi náci mentalitású és gyökerű erőszakos, mindenkinél okosabb ballibsik!
    Szerintem az magyar, aki annak érzi magát és tesz is érte valamit, bármit, de nem nemzetelleneset!
    A közoktatási törvény értelmében a Nemzeti alaptantervet háromévente felül kell vizsgálni. A felülvizsgálat, tehát nem önkényes, hanem kötelező!
    Ha pedig már hozzá kell nyúlni, akkor az ne legyen fércmunka vigyük bele a jelenkor tanulságait.
    Ugyan a balfékeknek, ballibsiknek miért fontos a NAT, egyáltalán az oktatás reformja, természetesen azért mert amit az iskolában tanulunk, az hatással lesz az új generáció világnézetére és gondolkodására! Ennek része a nemzeti tudat alapjául szolgáló ismeretek átadása is, ami tudjuk jól Szlovákiában igen kétes eredményeket szül, tehát fontos!
    Nagyon utálom mikor valakitől 25-30 évvel ezelőtti gondolatait kérik számon. Ne tisztességes. Mindenki változik vagy előnyére vagy hátrányára. A világ is változik. Aki 25-30 évvel ezelőtti önmaga, az egy kövület és egyáltalán nem biztos, hogy ez érdem!
    Tehát aktualizáltan kell tanítani az ismereteket, különben csak zombikat csinálunk a fiataljainkból, és ők lesznek akik majd eldöntik mit tegyenek, ha felnőnek a szüleikkel, oktatóikkal!
    Nem mellékes, hogy milyen új generációt nevelünk fel saját magunknak! És akkor jön a nagyon okos Ille, aki nem kevesebbet állít, mint hogy a hazaszeretet jön magától, nem kell azt erőszakosan tanítani! Dehogynem kell tanítani, dehogynem kell a helyes utat megmutatni, mert különben egyre több Illénk lesz, aztán mehetünk a illébe!

  • Aszondanam, hogy kerdezzuk meg a katolikus Papat; mit tart o a hazafiassagrol. O tudhatja a valaszt, mert ugy latszik nagytudasu a szentem.
    A minap is monda: „A koronavirus a termeszet valasza arra, hogy az emberiseg nem tesz semmit a klimavaltozas ellen.”
    Ha el is tekintunk attol, hogy egyelore nem ugy nez ki, hogy klimavaltozas lenne, sot, ha melegeszik a Fold akkor mar eleve lehetetlen a klimavaltozas, meg mindig gyotor engem az a gondolat, hogy a Papa szerint (tehat nem Marx, vagy Lenin elvtars szerint!!!) a virus a termeszet valasza. Tehat nem az Isten buntetese, hanem a termeszet valasza. Ezt roppant furcsanak talalom az allitolagosan vallasos Papatol, mert ez tipikusan ateista szoveg. Azt is tudjuk, hogy a kommunistak messze tobbsege szinten ateista (volt), es tobb mas jel, egyes kapcsolatai… stb… is mutatott mar arra, hogy a mi derek Papank kommunista.
    Ugyanakkor, ha egy katolikus templom igazgatoja, aki a helyi konzervativ partnak is tagja, kizarolag kommunista baratokkal veszi korul magat, es azon a kommunista baratok kizarolag hazudozo cikkeit teszi kozze a blogjan, akkor nem csodalkozhatunk nagyon a Papan sem. Ugy latszik ez vilagjelenseg.
    Meg hozzatennem, hogy a fenn emlitett kommunista baratok szellemi szinvonala annyira alacsony, hogy meg azt sem tudjak hogyan kell hazudni. Tanulniuk kene Alinsky elvtarsuktol. Alinsky szerint a jo, azaz hiheto hazugsagot ugy kell kesziteni, hogy annak legyen legalabb 25-30%-os igazsag-aranya. Es aztan a tortenetbe bele kell csusztatni sok ordas hazugsagot, amit aztan nem vesz eszre sok ember a nehany igazsagot latvan. A fenn emlitett cikkirok viszont egyetlen arva igaz kijelentest nem tesznek, kizarolag hazudoznak.
    Vegezetul szeretnem megtornaztatni az elvtarsak emlekezetet kisse, hadd idezzek ide egy regi kommunista csasztuskabol egy sort:
    „…Edes hazankert, a forradalmi partert…”
    Hogyan lehetseges, hogy amikor meg kommunistanak vallottak magukat az internacionalis kommunistak, meg volt nekik edes hazajuk, most pedig hogy mar liberalisnak hazudjak magukat nem gyoznek gunyolodni, lebecsulni es leszolni azokat, akiknek fontos a hazajuk?

    Udvozlom a cenzurat is! 🙂

  • slapaj
    2020 április 18
    4:11 du.

    a) ki az a Boglárka?
    b) honnan veszed, hogy a hazaszeretetről írtam – ami, ugyebár nem egyenlő a hazafisággal?
    c)a honismeret az vegyesen földrajzi és történelmi ismeretekről szó, semmi köze a hazafisághoz
    d) ha tervbe van véve, legyél biztos benne, oktatni is fogják. a NAT nem felejt! de ki fogja a tananyagot kidolgozni, csak nem Toroczkai?
    e) hányszor kell még elmondanom, kisgyerek,nem vagy azon a szinten, hogy tanácsokat adj, mivel is foglalkozzam!
    f) ami az eleganciát illeti, kisgyerek, ne foglalkozz vele. fogalmad sincs a mibenlétéről.

  • Boda Marcsi
    2020 április 18
    12:50 du.

    mivel megszólítottál, kivételesen kiengedlek a karanténból, és válaszolok (egyébként leszarom lényedet).

    változatlanul gond van a szövegértéseddel: nem a hazaszeretetről írtam.na, ennyit erről 😀 a többi részedről úgyis csak üres szófosás. ráadásul megint ez az unalmas, kopott panel a reklámról és a megható filmről 😀 reménytelenül beszűkültél, Boda!

  • Kenny
    2020 április 18
    12:17 du.

    ne izéjjen mán kend, nem elég nekem slapaj, Boda, meg a többi agyonmagyar?

    szerintem Jurásek továbbképzésen van. újra töltik az idézet-tárát és talán megtanítják a valóságlátásra.

  • gyuri10
    2020 április 18
    2:46 du.

    Te csak ne papolj „hazafiságról”.

    Gyúlölöd a volt hazádat.
    Dunamenti Mongoliának aposztrofálod
    és a benne élőket -származástól függetlenül-
    férgeknek tartod. Mikozben le vagy ájulva a jelen
    kurzustól és a Jobbiktól.Szaal..jobb lenne ha kimaradnál ebből.

  • Boda Marcsi
    2020 április 18
    2:58 du.

    Vaóban.
    Gyuri barátod például
    folyamatosasn mocskolja Magyarországot.
    Akarod hogy ideszórjam a lábaid elé a kapcsolatos
    írásait, mint disznó elé a gyöngyöt ? : ))))))))))))))))

  • Auróra Boreálisz

    Geyza írja
    12:24

    „Mégis mindenki az amerikai életformát akarja.”

    Ez nem egy érv. Asszem’ itt már többször és többen is tisztázuk, hogy az nem mindig volt úgy. Pl 1929-ben de még az előtt sem, amerika gazdasága nem állt az élvonalban így aztán az életszínvonalsem.
    Csakhogy a II.Világháború „””jótékony hatást””” gyakorolt az amerikai gazdaságra s azzal együtt úgymond az életformára is, tudniillik mint a világon legnagyobb hadiszállító hatalmas gazdasági prosperitásra tett szert, amely továbblendült a háborút követő hidegháború 40 éve alatt is, kiterjesztve pozitív gazdasági(!) hatait az egész belső rendszerre. A SzU összeomlása miatt ellenség híján ez a forrás kiesvén a prosperitás is a visszájára fordult. Ma már csak híre nagy, bár Mexikóhoz képest így is kunyhó és felhőkarcoló a különbség, pedig ott is a tőkés termelési mód az uralkodó.
    Az pedig, hogy a szegényebb országok lakosai éppen gazdagabbak felé áramlanak, az a hígabb oldatok sűrűbb felé áramlásából adódó ozmotikus nyomás biológiai törvényszerűségnek a pontos társadalmi megfelelője. Pl. ugyanez tapasztalható az utóbbi európai gazdasági-migráció során is…

  • Kenny
    2020 április 18
    12:17 du.

    Azt hittem Jurasek lesz az első komment.

    —————————————-

    Én a mindenhez (is ) értő és hozzászóló Bendegúzra tippeltem! Valami baj lehet vele, hogy már 27 hsz. megjelent, de őt még nem láttam az igét hirdetni!
    Ám – tartok tőle, hogy ami késik, az nem múlik! –:))))

  • Boda Marcsi
    2020 április 18
    4:48 du.

    Kit érdekelnek a hülye „hozzászólásaid” ?
    (A Gyuri10.-en kívül?)

    Mennyé már a francba az állandó óbégatásoddal hogy
    „jajj jajj isztenem hámá megenn eltűnt amit írtam”

    Írjál normálisakat oszt akkor majd nem tűnnek el.

    Idióta.

  • Auróra Boreálisz
    2020 április 19
    6:32 de.

    Hát igen, romlok az USA, ez kétségtelen.
    Ha nem találnak ki valami, ennek nem lessz jó vége az tutti.

  • Besancon
    2020 április 19
    6:57 de.

    Ne fesse kérem a zördögöt a falra.

  • Geyza
    2020 április 19
    8:23 de.

    és ha vége lesz? akkó’ mindegy, hogy milyen … egyébként má’ sok sok éve SZARSZ szaga van még HIV előtti időkből meg amikor meggyilkolták a Lennon-t

    figyelő tekin tetét $$$$ ra „fordíccsa” mióta elhordták azt a sok tekercspapírt a polcokról egyre kevésbé van rá alapanyag

    rebetli tökből és makk negyvenszáz renonc és piros rekontra

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Mindenki!

    Ez nem FIDESZ kampánycikk, hanem egy tényfeltáró kiegyensúlyozott írás a témában (nem Ille-féle piszkoskodás): https://moderniskola.hu/2019/02/nemzetkozi-korkep-szukseg-van-e-hazafias-nevelesre-az-oktatasban/

    Ajánlom elolvasásra! Mindenesetre a világ sok országa sokféleképpen oldja meg a hazafias nevelés ügyét és e-tekintetben a magyar megoldás nem kirívó, arról nem is beszélve, hogy jobb lenne egy normálisabb gondolkodású ifjúság a jövőre nézve, kevesebb Illé-vel és ballibsivel…

  • Olvasom egy 3 év előtti KMH kommentben, hogy Székesfehérváron tevékenykedett egy Ille Sándor nevű hírhedt csendőr nyomozó. Vajon az ilyen csak simán „magyar” volt, vagy magyarnak vallotta is magát, vagy kiemelten: hazafi is.

  • Besancon
    2020 április 19
    6:57 de.

    lehet, hogy a grizi SZARSZ-ban van?

    mondjuk anyagi csőd nem tudja fizetni a biztosításait és emiatt már nem engedik be a klinikára ahol át szokták fésülni a göndörkéit, attól „olyan” h…. ááááá értendő

    tök makk rebetli zöld renonccal és piros rekontra

    de itt maradt nekünk geyza mert elfogyott a piros ceruzája és a zöld ceruzájára nem tud trapézmenetet vágni

  • Besancon Bendegúz mindent tud, sőt mindent jobban tud, de Jurasek gerjed Illére (is).
    Neki életcélja lett itt a KMH-n Ille gyalázása. Mondjuk elég öreg már az ilyen életcélhoz, de hát későn érő tipus.
    Remélem Bodával Tóth Péterrel, Slapajjal stb együtt már átutalták adományukat, és nem ingyen lébecolnak ott, ahol nem szeretik őket. Akkor legalább fizessék meg a belépőt.

  • elemezvén a cikket, a hazaffffhy ASS nevelésről olyan sok minden jut eszembe, hogy ez is valami gyengusz másolata a NAGYTEZSVÍR már sikeresnek mondható próbálkozásairól mondjuk ilyeneket kellene csinálni (címszereplő javaslatom is lenne rá, bár hivatalosan van neki más „elfoglaltsága”…)

    The Patriot Steven Seagal lal ő asztánságosschan megvédte a „hazáját” tűzön vízen mozdonyon át hajókon és repülve… igaz nem tud focizni de az arrafelé béjzból és azt meg nagy bottal kell csinálni O1G nek meg csak kicsike van, és nem találja bár nagyon sűrűn keresgéli…

    szóval nagyot lendítene a hazaffhy ASS nevelésen ha már kora csecsemő korban megismertetnék hogy azt aki nem akarja a spenótot azt ki kell közösíteni és hiába szereti a krumplipürét nem lehet tagja a H….ASS nak

    rebetli tökből (nem spárga, gömbölyű) zöld makk ulti és piros rekontra renonccal

  • Kenny
    2020 április 19
    9:18 de.

    No persze..majd pont ők fognak fizetni

  • D.Bernstein
    2020 április 19
    8:57 de.

    Ez most valamiféle elcseszett
    „karaktergyilkosság” akarna lenni ?
    Undorító voltál, de az is maradtál.

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 április 19
    8:54 de.

    Az a link amit megadtál. a KELLO egyik oldala.
    A Kormány hozta létre 2016-ban és azóta is pénzeli.
    Innentől ugyebár..érted mire célzok nemde ?
    Jobb lenne ha nem hoznál ide olyasmit amit itt nem kedvelnek.

    Vagytalán hülyének nézel minket?

  • „a egy katolikus templom igazgatoja, aki a helyi konzervativ partnak is tagja, kizarolag kommunista baratokkal veszi korul magat, es azon a kommunista baratok kizarolag hazudozo cikkeit teszi kozze a blogjan, akkor nem csodalkozhatunk nagyon a Papan sem. ”

    Antipatcañ (patikusellenes? :)! Ez csak nem Chris akar lenni?
    😀 😀 😀 😀 😀

  • Gyuri10:
    nem szeretnék
    beleszólni a ténykedéseidbe,
    de egyszer végre kiállhatnál a barátod
    mellett. Éppen aljaskodnak vele.Mér mindig
    nekem kell magamat blamálnom,ha valaki mocskolni kezdi ?

    Meglehet hülyeség ez részemről
    dehát én már csak egy ilyen idióta vok 😀 😀 😀 😀

  • D.Bernstein Igen, valószínűleg Ille nevű egyén is több van.
    Bernstein is van több, a sor elején a világ egyik legjobb karmestere, a végén pedig egy fideszes troll családi KFT. Érdekes a világ, nem?

  • Pityi Palkó
    2020 április 18
    4:58 du.

    És az benne a leg megdöbbebtőbb
    hogy van kb, 2 millió olyan honfitársunk
    akik azt képzelik a Márai által felsoroltakból
    majd ők is részesülhetnek. A Boda-féle szerencsétlenek.

    Ezek azok a félkegyelműek,
    akik azt képzelték a Rendszerváltáskor
    hogy majd egyból úgy élhetnek mint az Osztrák határon túliak.
    Aztzán amikor pofára estek, el nácisodtak.

  • Antipatcañ
    2020 április 18
    7:22 du.

    Szteem a Korona-járványnak
    SEMMI köze sem a klimaváltozáshoz
    sem pedig nem a”Természet Válasza”.

    A Koronavírusnak leginkább
    ahhoz van köze hogy vélhetőleg Kínában
    vagy döglött ígyóval perverzkedtek valami faluban,
    vagy pedig valami apró kis emlőst helyi specialitás szerint
    nyersen fogyasztottak. Aztán pedig, anyagi érdekből
    -nehogy leálljon a kinai vackok nemzetközi terjeszthetősége
    EL TIT KOL TÁK !! Olyannyira , hogy még az orvost is
    bebörtönözték aki idejekorán felhívta rá a figyelmet.
    Ezzel paralell LE PÉN ZEL TÉK az ENSZ WHO.-nevű szervezetét,
    aki hamis jelentéseket adott ki a járvány tejedéséről és súlyosságáról, amit az egyes országok kormányai el is fogadtak.

    Hát dióhéjban…

  • *Kígyóval

  • Rodeo11
    2020 április 18
    3:18 du.

    Ne aprózd
    legyen mindjárt 600 millió..

  • Almási Alma
    2020 április 19
    10:04 de.

    Ilyeneket is írt az az izéke?
    Nahát…

    Idáig már nem jutottam el,
    mert elakadtam a koronavírosos baromságán..

  • Christopher Adam

    Kedves Antipatcañ!

    Hallott-e a Katolikus Munkás Mozgalomról, amelyet Dorothy Day alapitott? Mozgalma és újsága a marxizmusból, anarchista nézetekből és katolikus hagyományokból meritett és igy próbált egy szolidirásabb társadalmat épiteni. Dorothy Day a Szent Prokop Apátság oblátájaként irt, gondolkodott és dolgozott a szegények érdekében, ráadásul olyan elvek mentén, amelyet bizonyára „kommunistának” nevezne.

    Hallott-e a felszabaditási teológiájáról, amely nyomot hagyott Ferenc pápa személyes fejlődésén, különöen fiatalemberként Dél-Amerikában?

    Olvasott-e a katolikus egyház társadalmi tanitásáról, amelynek pillérei a szegények különleges szeretete (angolul: preferential option for the poor), a szubszidiaritás elve, a szakszervezetek támogatása, a szociális igazságosság és a közjó? Ezek nem új tanitások, XIII. Leó pápa fogalmazta meg őket a 19. század végén a Rerum Novarum-ban, amely elsősorban a korlátlan kapitalizmust birálta.

  • Geyza
    2020 április 19
    10:32 de.

    Geyza
    2020 április 19
    10:27 de. az Anti a Patkány nak címzett É posszához is!!!

    főeszterga LYOSCH ka

    ha, hahahaha

    a 600 millió az mi? fakauri? mert annyiért egy usabeli igazi gazdagocska a kisujját sem mozdítja…

    a lakosság 350+ millió összesen…

    miután azok „ott” nagyon kedves emberek… és a világ eszei nincs szüxégük geyza védőügyvédségére…

    most éppen SZARSZ helyzet van…de nehogy valakinek elmondja,

    nem döglött kígyóval háltak ott az usa ban, mert a patkánnyal töltött döglött kígyó nem terjeszt semmi mást, mint bűzt ami elűz…

    de hogy azok a gonocc hazug kínaiak mire nem képesek???

    egyik irányban usque 29000 km re a másik irányban usque 5000 km-re az usa tól,

    belehazudták (hja és tüsszögtek is) nekik a Bronx ba, Seattle be, San Francisco ba és Floridába,

    hogy nehogy lemaradjanak a nagy világversenyben kinek van több KÓVID 17,048 Y FAKTOR A 12. GYÖKÖN és SZARSZ… MOST MÁR lefutottak mindenkit nyomukba sem érhet senki…és mindez a gonosz Putyin meg a Xí és az iráni forradalmi gárda, meg a juanguaido és a térdigérő passzátszél miatt lett…

    essetunni

    és ott a kis mellékutcában a sikátorok között WUHAN KÜLSŐN …, a patkánysütő és gyíkfőző galuskások …ezek azután a világ eszeit és a világ legjeit

    (ami az usa ban nincs azt kár keresni… most már SZARSZ is van, csak nem fognak lemaradni holmi ferdeszeműek megett a világversenyben?)

    lehagyták, de azután nem bírták szusszal és most kurvára le vannak maradva

    rebetli tökkel és makk ultimóka zöld renonc és piros rekontra

    tud e kék piros ceruzára zsinórmenetet esztergányozni?

  • Christopher Adam
    2020 április 19
    11:16 de.

    túlterheled a jóembert, szerintem a negyedét sem érti, miről beszélsz, ráadásul az idegen szavak szótára elég vaskos kötet, még a végén izomláza lesz a forgatásától 🙂

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Geyza!

    És mondd van az általad kifogásolt cikkben bármilyen állítás ami FIDESZ-es? Ami befolyásolni akar bármely irányba.
    Nincs(!):csak létező tényeket, országok létező gyakorlatát sorolja fel ráadásul forrásanyag megjelöléssel!
    Geyzának és Illének mi a forrásanyaga? A hamis emlékezet és/vagy a rosszidulattal kitekert valóság? Honnét veszitek, mely fertőből informálódtok? Sokszor úgy érzem bűnözökkel levelezek, akik valami titkos általam nem ismert tolvajnyelvet beszélnek és semmi sem az aminek látszik…, mint ahogy az az anachistáknál szokott lenni.

    Geyza nem célozgatni kell, meg sejtelmeskedni, hanem nyítan és tisztességesen érvelni!

    Egyébként monnd Te, il. Ti normálisak vagytok, amikor ilyet le mersz írni:
    „Jobb lenne ha nem hoznál ide olyasmit amit itt nem kedvelnek.

    Vagytalán hülyének nézel minket?”

    Szerinted tehát a Kanadai Hírlap egy a Te fajtádnak teremtett zárt klub, akik ebben a védett állapotban kifelé minden ganajságot megengedhetnek maguknak?! Szerinted ez a sajtószabság Te szabadság hirdetője, Te nácizó náci! Látod Geyza, ez megint olyan geyzásra sikeredett: olyan hüle vagy hogy magadat leplezed le! Szóval válaszolva a kérdésedre: tényleg hülyének nézlek!

  • kellett ez nektek?
    hiányoltátok Juráseket, hát itt van, teljes vértezetben és feltöltött dogmakészlettel 🙂
    ráadásul még mindig küldetéstudata van megmondani a tutit 🙂
    változatlanul én vagyok élete értelme, ám bevallom, hogy ez a ragaszkodás már kezd kínos lenni! nem tűnik fel a kezelő orvosának, hogy állapota nem, hogy javulna, de szemlátomást súlyosbodik? akarsz róla beszélni, kicsi Jurásek?
    megértem én, hogy a sikertelenség, a hiába való észosztás a kritikai képesség hiányával elegyedve frusztráló lehet, de a pszichiátria az utóbbi időben sokat fejlődött.

  • Christopher Adam
    2020 április 19
    11:16 de.

    Úgy tűnik, hogy amióta megbukott
    a Szovjetúnió, visszatérni látszik a korlátlan kapitalizmus.

  • Ille!
    1./
    Úgy emlékszem,hogy mi nem tegeződtünk?…
    2/ Maga minősíthetetlenül bunkó paraszt!!!!
    3.Minden eddigi állításom,véleményem fenntartom,és ha már érvei nincsenek is(csak uszításra képes)próbálja meg magát moderálni…bár maga engem nem tud megsérteni,csak magát égetni!
    APROPÓ!!!!!moderálás….

    C.Ádám!!!!!!!!!!!!!!!
    Arra kérem,hogy figyeljen milyen stílusban válaszolnak egyesek,és a fórum érdekében(!!!) elsősorban őket moderálja,és ne az ellenkező véleményen lévő „kissé”…kultúráltabb hozzászólókat! Remélem olvassa,és intézkedik,talán reagál is a panaszomra?:::!

  • CRIS ADAM:

    Valojaban adtad a loszert az Antipatkany-nak cimzett valaszodban.

    Pont azt allitja, hogy az anarchista es Marxista elveket terjeszto katolikus mozgalmak okoztak a tarsadalmi fel-lobbanasokat Del-Amerikaban.

  • Christopher Adam
    2020 április 19
    11:16 de.

    jesszassz!!!

    Anti a Patkány (ñ = ny) csak egy a sok közül akik ilyen „nevelést” a neveletlenség is a nevelés egyik csődje!!! és harsogja azt a propagandát ami alapján anno Jósua (Jézus) sok ezred magával keresztre feszíttetve találta… ((egy charrúa (uruguay -i harcos törzs) Pápa Rómában? nem elegendő )) magát …azok feszíttették meg akik ma is megfeszíttetik és kínhalálra ítélik azt aki velük nem ért egyet azaz!!!!!!

    AZ Ő ANYAGI ÉRDEKEIK MINDENEKFELETT ÉS A HATALMI TÉBOLYUK MÉRHETETLEN

    nem írom ide a részleteket, de van NYNY ban egy szervezet… amit (neve Ch vel kezdődik) (netuggyki amit tudok róluk az már sok és nincs vége)

    és akkor jönnek mindazok akik bármilyen de létrehozott okokból ennek prókátorai

    nem szabad feladni ez a SZARSZ helyzet ébresztő is lehetne (egyik éjjel a Global tv ben Marx ról elmélkedett egy idevalósi professzornő sok adalékkal … főidőben viszont rajzfilmek és SZARSZ van)

    a te istened hordozzon a tenyerén és derűsen, de sohase’ add fel

  • Auróra Boreálisz

    Kedves Christopher Adam !

    Sőt, már Jézus is ezt tanította a szegénységgel, a gazdagsággal és a társadalmi igazságtalansággal kapcsolatban…

    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  • Auróra Boreálisz

    elnézést, előbbi kommetemet a 11:16-os, Antipatkánynak szánt kommetjére reagáltam

  • Göllner András

    @ Rodeó

    Már egy ideje szeretném megtudni hogy mér az apukád szoptatott a gyerekkorodban, illetve azt hogy ki akezelőorvosod aki kienged téged hogy idelenn játszd el nap mint nap a pojácát?

  • Antipatcañ
    2020 április 18
    7:22 du.

    Anti a Patkány (avagy ha latinra teszem patkányellenes)

    namost megpróbálok rövid és tömör lenni eme bömbölményedről: EZ EGY KALAP SZARSZ

    ha részleteket is akarok, és miért ne…

    akkor valós történelmi ismeretek teljes hiánya,

    kezdve azzal, hogy ha a TÓRA-t ismernéd akkor mást írnál de nem ismered!

    sok minden mást sem ismersz…!

    és a Marx, Lenin és a többi kommunista (mondjuk Jézus Krisztus aki meg is halt érte) (nehogy kihagyjuk: Platón az Állam…, Herodotos…, Descartes, Hegel, Kant, +++) tanításainak, elméleteinek valamint társadalomtudományi kutatásaiknak leírt és elérhető tartalmát sem ismerted soha de seggségeket bömbölményezel

    én meg kiröhöglek

    ezzel makk rebetli és zöld ultimóka tök rekontra és renonc

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 április 19
    11:37 de.

    Figyelj:
    Egy tanmese .
    Ha egy vödör takonyban
    meglátsz egy szép nagy babszemet,
    nem fogod kihalászni és leszopogatni hogy
    Jéééé…milyen egy finom babszem,kár lett volna érte..

  • Boda Marcsi
    2020 április 19
    12:33 du.

    Jóasszony:
    Az INTERNETEN van,
    ha eddig nem vetted volna észre maga.
    Valóéletben, ha meglátnánk téged önt,nemhogy nem tegeznénk
    de átmennénk a túloldalra. Napersze csak a biztonság kedvéért.
    (Nem a vírus miatt. Hö. HÖhö.)

  • Hát itt van:

    http://nyugatifeny.hu/2020/04/18/ez-gyors-volt-orbanek-mar-le-is-valtottak-felugyeletuk-ala-vett-maganceg-vezetoit

    Úgy tűnik a Nepszava.hu már TÁVOLRÓL sem tájékoztat mindenről.

  • Göllner András
    2020 április 19
    1:23 du.

    ilyesmire hasonlóval illik reagálni, de nekem -veled ellentétben- volt gyerekszobám

    tök rebetli, makk ulti és renonc meg rekontra

  • Bendeguz79
    2020 április 19
    12:55 du.

    grizi, délamerikát hagyd ki a szemetesládádból, halvány lila fingod sincs róla csak böszmeségeket terjesztesz igazságtartalmuk nulla alatti

    rebetli

  • Göllner András
    2020 április 19
    1:23 du.

    bruhahaha

    te tudni ingliset?

    The number of people who have died in the US due to Covid-19 climbed to over 40,000 on Sunday, according to calculations by Reuters.
    The American death toll is the highest in the world and is almost two times larger than the figures from Italy, which is currently ranked second in terms of fatalities.

    The death toll has jumped from 30,000 to 40,000 in just four days after the untested but probable coronavirus fatalities were added to the numbers. The first American succumbed to the coronavirus on February 29.

  • Geyza
    2020 április 19
    10:32 de.

    Geyza
    2020 április 19
    10:27 de. az Anti a Patkány nak címzett É posszához is!!!

    nem fordítom, kérdezd meg a „Bandi” barátodat a Zöld Tökben

    renonc és rekontra tök betlivel

    Neither ‘lab’ nor ‘wet market’? Covid-19 outbreak started months EARLIER and NOT in Wuhan, ongoing Cambridge study indicates

  • Patkán’Anti / 7:22

    Mire föl ez a kifakadás, sőt felfortyanás ?
    Csak nem az fáj már megint, amit még anno dacumál, egy Assisi-ben élő gazdag fiatalember kifogásolt korának vallási élete, hirdetett eszméi és gyakorlata között húzódó mélységesnél mélyebb erkölcsi szakadékban . Hát neki is állt ez a Ferenc, hogy a jézusi tanokat gyakorlatra váltsa és környezetében is híveket gyűjtsön az „isteni igazság” győzelemre vitele érdekében. Ám kor és „osztály-társai” ezt az őszinte magatartást nem tekintették kómilfónak, sőt egyszerűen botrányosnak nyilvánították, és ahelyett, hogy hitük(?) szerint fölmagasztalták volna még ki is tagadták őt, úgy a maguk családi és társasági életéből, mint az egyházi közegből is.
    Ámde a pápa hosszú évtizedek után felismerte benne a küldetése, igazságának lélekkel és testtel, vagyis teljes odaadással élő különleges személyiséget és szentté avatták az igazhitű szent Ferencet…
    Kedves Patkán’Anti! A jezsuita Ferenc pápa az Ő példája nyomán, szimbólumként választotta a már rég rehabilitált szent nevét és emlékét, ÁM Önök MA éppoly értetlenséggel, rosszindulattal és arrogáns programmal fogadják, ha valaki az evangéliumi tanításokat komolyan és szó szerint veszi, mint ahogyan annak idején Assisi Szent Ferenc példás életére is reagáltak. A kérdés csak az, hogy vajh ebben a reakciókban mi indokolhatja ezt a szinte már szükségszerű antimagatartást, mint ami mocskot maga most is idefröccsentett a KMH tiszta hazafiúi asztalára ?

    Cukihara

  • Ille István
    2020 április 19
    11:40 de.

    Jurák és a ” vértezet” ??
    Szar az, amit magára kent.

  • Má’ úgyértem sajátmagára hehehe

  • Orsós Elemér

    Ille István
    2020 április 19
    11:40 de.

    kellett ez nektek?
    hiányoltátok Juráseket, hát itt van, teljes vértezetben és feltöltött dogmakészlettel 🙂

    Ne hülyéskedj Pista, persze hogy kellett, ha meg tudod hihetően cáfolni a dogmakészletüket a szavazógép megnyerésére, már nyeregben érezheted Magad!

  • Orsós Elemér

    Szerintem nem kell direkt hazaszeretetre nevelni senkit, mert ha minden befolyásolás nélkül valaki jól érzi magát, az magától hazaszerető lesz!

  • Ezeregy Mester

    Oh-de-Lyo Rodejo,

    Mar megint megmondtad a nagy semmit az antipatcan nevunek.
    De legalabb teged megertelek, te harcias ateista vagy, mellette komcsi is, tehat te meg orulsz is, hogy a Papa az elvtarsad lett. Az elso ateista, kommunista Papa! Nem semmi!
    Csak azt furcsallom, hogy vannak itt olyanok akik allitolag vallasosak, es semmi furcsasagot nem latnak ebben.

    A Bibliat nem ismero atesitaknak meg azt uzennem, hogy a kommunizmus es a Biblia tanai kozott eg es fold a kulonbseg.
    Na meg azt, hogy meg van annak a specialis ba’ja, amikor egy ateista akarja a vallasost kioktatni a Bibliarol.

  • BOREALIS;

    A fiatal rabbi az emebertars-iranti irgalmassagot, segito-keszseget es embertarsi magatartast javasolta, a Torah Mitzvihjai alapjan.

    De van egy resz valahol,a Gorog Bibliatokban, amit igen regen olvsva csak reszben emlekszem.

    Ahol a rabbi adja, a gazda aki tavolra utazott, s kozben a szolgainak hatra-hagya birtokat es nyujtott penzt minden szolgajanak.

    Hazaterve, mind a szolgak elszamoltak az adott penzeikkel.

    A gazda minden vasat azon szolgajanak adott amit jovedelmeztek azon es megaldotta oket.

    Kiveve az egyetlen szolgajat aki semmit sem jovedelmezett a nyujtott penzzel.
    Attol a gazda elvette azt es elatkozta!!!

    Na mond nekunk, vajon mit jelntett a rabbi peldaja ???

  • Slapaj:
    „volt olyan felvetés, hogy történelem oktatást kibővítenék honismerettel, ill. a kzépiskolában némi honvédelmi ismereteket oktatnának!”

    Ez nagyon helyes! Mielőtt még a hivatalos felvetés fölmerült volna, én már elkezdtem és folytatom is gyermekeim hazafias-honvédelmi nevelését.
    Akkor talán még nem voltak hozzá érettek, hogy pl. Ottlik Géza Iskola a határon című nagyszerű könyvét olvassák és értsék, ezért a hazafias-honvédelmi érzelmeik és magatartáásuk megalapozása céljából Hasek Svejk c. művének elolvasására és alapos megértésére bíztattam őket.

    Gondolom, joggal bízhatok abban, hogy Ön, mint fiatal, de komoly reményekre jogosító hazafi (mit is írt a hazafiságról Samuel Johnson?) őszintén egyetért a hivatalos iskolai hazafias-honvédelmi nevelés elmélyítésének érdekében folytatott sikeresnek mutatkozó házi nevelési gyakorlatommal.

  • Boda Marcsi
    2020 április 19
    12:33 du.

    as 1. husikám, igazad van, a tegezés olyan luxus, amit nem engedtem meg neked. amit én használok az csendőrpertu 🙂
    ad 2. nem fogod fel, hogy alkalmatlan vagy mások minősítésére:
    ad 3. érvelni? veled szemben? miért is kellene? való igaz, hogy nem tudlak megsérteni, ugyanis nincs gyémántbetétes korong a flexemben 😛

    ami C.A-hoz intézett panaszodat illeti, mégis, mit gondolsz, ki vagy te, hogy C.A. moderálási elveit előírd?
    takarodj vissza a helyedre, ócska troll!

  • Orsós Elemér
    2020 április 19
    4:28 du.
    a) egy dogmát nem lehet megcáfolni, attól dogma
    b) a cáfolás nem az én dolgom

  • Ezeregy Mester
    2020 április 19
    6:42 du.

    Ugy tudom hogy tégedet innen kitiltottak örökre
    Akkor meg mijajófrancnak tolod ide ismételten magadat

  • Orsós Elemét Képzeld el, hogy „J” nem tudja itt kiönteni a gyűlöletét. Karantén van, a kocsma zárva, pártgyűlés sincs, marad a családdal az összezártság. A gyülöletet elzárni nem lehet, tehát a családra fog irányulni. Inkább gyalázza a „ballibsiket” mint verje a családját, nem? Igaz nekem könnyű, én „jobblibsi” vagyok. Jurasek megtiltotta, hogy „középlibsi” legyek. 🙁

  • Orsós Elemér Egyetértünk. Akkor viszont miért hazaáruló az, aki nem érzi jól magát és elmegy? Te is olyan feleséggel élsz akit tisztelsz és szeretsz, én is. Így természetes.

  • Ezer egy esteM!

    Jé! Patkány Tóni nevű haverod mellett 6:42-kor te is feldugva eddig rejtőzködő mimikris fejedet, még te is rátámadtál a szegénypárti Pápára, aki az üdvösség reményében és mély hittől áthatva, a bibliai igazságnak megfelelően él, dolgozik s védelmezi a szegényeket és elesetteket. Ugyan ti meg kiket védtek? A gazdagokat, akikről Jézus többek közt azt mondta, hogy „előbb jut át a teve a tű fokán, mint gazdag a mennyeknek országába”…

    Konkrét téma helyett ti mindketten – az 5.sz Bajjer középcsatárotokkal – együtt csak a kicsinyes, brutális és személyeskedő harcmodort ismeritek, használjátok, és mely éppen a hozzászólásitokat teszi teljesen értéktelenné bármely kultúrált olvasó szemében, ha a ti célotok egyáltalán a kultúrember megnyerése. De nem úgy néz ki.

    Tudod, az ilyen és hasonló attak-ok helyett próbáljatok meg inkább, legalább a Bibliából idézni és azzal érvelni, mert az ilyen anarchikus vagdalkozás semmi értelmes végeredményre nem vezet, bár úgy tűnik a ti célotok épp ez utóbbi… – Mivel, ha ti tényszerűen konkrétumokat, pl. bibliai igehelyeket vetnétek föl, az biztos, hogy itt kapásból már hatan is konkrét – a témakörre lebontott – bibliai, történelmi vagy amit akartok, de kézzelfogható problematikát válaszolnának rá, ámde azt szabatosan és kifejtve. Nem úgy mint ti teszitek a szélsőjobb ficakból összevissza lődözött primitív vaklabda bombáitokkal, csak próbálkozva…

    Cukihara

  • Bendeguz79
    2020 április 19
    12:55 du.

    grizi, hogy ne mondjak olyanokat rólad amit olvasván körberohannád a fórumot zokogva, hogy: „báncsák krahácsot” egyébként sem használok ilyen jelzőkhöz holmi Dr-PhD-t …

    szóval az miért hatalmas probléma, persze a te és a hozzád hasonló grizik számára, ha egy nép küzd a szabadságáért és le akarja rázni a mások által fegyverrel rákényszerített rabszolgaságot… te -akkor- a boliviai és braziliai ellenfordalmakat és fasizmusokat ajnározod mert -ugye- még a gábriel kerekes magánzó és zseni sem tudta leírni, hogy mi jó volt ezekben és a többiekben az ott élő népeknek, mert -ugye- nem is tudhatja mert rosszabb lett!!! de egy maroknyi rohadt szemét fasiszta hatalomra tudott kerülni elrabolva azt ami nem az övék, mindezt a fegyverek árnyékában

    ilyen szégyentelen insinuációt csak az ilyenek képesek leírni, mint tenséged grizi, gyalázatos egy rosszindulatú senkiházi vagy grizi

    és hozzá tök meg rebetli és renonc és rekontra

  • Rodeo elvtars/ur /comrade- kivalaszthato a legmegfelelobb.
    Hiszen mar „profilodat” is tobbszor valtogattad azota.
    Impresszario, zeneerto,intellektuel,stb. a kezdettol-miota
    itt szerepelsz.
    Ketten, akik megeloztek engem a valasz adasban szamodra,anelkul,
    hogy talan gondoltak volna ra,Salamon kiraly{i.e 10-ik szazad}
    Peldabeszede szerint {igy nez ki} tettek ezt.
    26/4 „Ne felelj meg a bolondnak az o bolondsaga szerint,
    hogy ne legy hozza hasonlatos” [Ezeregy Mester}

    26/5 „Felelj meg a bolondnak az o bolondsaga szerint,
    hogy ne legyen bolcs a maga szemei elott.” { Gollner}
    Bevallom,mar kezdtem maskeppen gondolni a „nagy kutakodo”ra
    Rodeo „comrade”-re,amikor ezt irta nekem
    2020/4/15- 2.21 d.u-kor{szederesti kerdes}.
    „…magam reszerol a Tora tanulmanyozasaba merultem es
    a kapcsolodo es elerheto irodalmat is hozzaolvasom
    es egyre izgalmasabba valik a tortenelmi valosag
    es nem az abbol kialakitott mesevilag..”
    mondja ezt a nagy „szagerto” aki „nem hallott” a regeszeti
    eredmenyekrol,David varosarol,a Holt Tengeri Tekercsekrol,
    es a hozza tartozo szakirodalomrol,es soha nem jart
    ezeken a helyeken.

    Ezek utan,amikor megemlekeztem a kozeli datumokrol,amit nem
    felejthetunk- a „korona” ellenere-
    apr.21 a Soa es a Hosiesseg Napja – Izraelben
    apr.28- az Elesett Katonak Emlekezete
    apr.29- Izrael 72-ik Fuggetlensegi Napja
    Itt megemlitettem Ezekiel profeta latomasat a „szaraz
    csontok”rol,melyben megjovendolte nepe visszatereset.

    Erre- ezt a valaszt kaptam
    „Az „e” brosura III-ik kiadasanak redaktalt valtozatat
    olvashattak.”- mondja ezt a „fo-fo agitator ”
    {Bagoly mondja a verebnek, hogy nagy a feje.}

    Mivel azonban hazafisagrol van szo erdekes,mit mondanak errol az izraeliek ?

  • Göllner András

    @ Ródeo

    „nekem -veled ellentétben- volt gyerekszobám. tök rebetli, makk ulti és renonc meg rekontra”

    Én elhiszem néked hogy volt gyerekszobád, de bizonyára azt is vécének haználtad,mint ezt az alúljárót, te őrült.

  • Bendeguz79
    2020 április 19
    7:39 du.

    Az a szerencsétlen akinek írtad ezt, az sem most, és soha nem fogja megérteni, mert bigott vallásos.
    A marxismus egy bigott vallás, amit marx azért kreált, hogy általa véget vessen Abrahám Istene tiszteletének.

    Marx is csak azt az egyszerű képletet alkalmazta, amit már előtte sok hatalomra vágyó gazember, hogy a nincstelen tömegeket könnyű bármilyen ígérettel feltüzelni hogy öldököljenek bárkit, akikről úgy érzik, hogy nincstelenségük okozói.

    Lásd a gyilkosságra uszító marx kéjvágyát, amikor kiadta az ukázt, hogy; (idézem) :
    „…- menjetek öljetek, csak a láncaitokat veszíthetitek -…”

    Fogalma marxnak a gazdaságról??!! Hisz soha nem dolgozott, nem produkált soha semmi hasznosat

    Az a Józsua a leírások szerint hajóács volt – ismerte a munkát, ismerte a világot, megismerte a tanításokat – így vált mesterré – vagyis Rabbivá

    Csak példának: Rodeioban nyíltan a marx jön elő,
    Ö sem áll ki a frontra – hanem hátulról uszít és közben kéjesen röhög itt mindenkin

  • Ille István
    2020 április 20
    1:02 de.
    Még a vallási dogmákat is meg lehetne cáfolni, csak nem szabad! 😀

  • Kenny
    2020 április 20
    3:52 de.
    Az elhagyás messze nem meríti ki a hazaárulás fogalmát, még a hűtlen sem, de ez utóbbi úgy tudom nálad nem áll fenn! 😀

  • D.Bernstein
    2020 április 19
    8:57 de.

    Véletlenül nem te voltál ez a „che” nevű kommentes ITT ?

    ************************
    Che
    2015 május 8
    7:03 de.

    Hogy Balog lelkész/miniszter úr (aki ugye nem méltó az “ember” elnevezésre) többet tesz a szegény néprétegek(cigányok…) érdekében mint némely kommentelőnk Hebronban vagy LosAngelesben , az biztos. (És még héberül és lovariul is tökéletesen beszél…) Sőt még azt is tudja, hogy a magyar zsidó holokausztnak legalább 555.000 mártírja van, mig a magyar roma holokausztnak (igazoltan) 5.000. A különbség nem kicsi…, pedig a vonatkoztatási alap nagyjából megegyezik! Egyes városokban tényleg voltak tulkapások, pl. Székesfehérváron, ahol egy Ille Sándor nevű csendőraltiszt volt a specialista (ld. internet, google…)
    Az auschwitzi Emlékmuzeumban nem könnyű megtalálni azt a falat az egyik barakban, ahol roma tárgyú képek vannak, de szinte magyar vonatkozás nélkül.
    A “munkáspárti” magyar mologyozs többet tesz a cigányság érdekében…, és kevesebbet szövegel!
    **************************

    Az eedeti itt található :

    http://kanadaihirlap.com/2015/05/07/balog-zoltan-es-a-porrajmos-avagy-az-erdekes-magyarazat/

  • Naaa..csak a stílus-azonosság miatt kérdém..

  • Ille István
    2020 április 19
    2:11 de.

    Csak ne nagyon készíccsé ijjjen felsorolásokat,
    me minnyá jő a Gurlic és elmonnya hogy jó a felsorolás, de az elejére tedd ki ez én nevemet is.

  • Izraeli
    2020 április 20
    10:14 de.

    bucika, csak az nem derül ki ebből a hosszú lére eresztett izéből, hogy mi a kifogásod azellen, hogy én azt olvassak ami nekem tetszik és abból azt olvassam ki ami benne van és ne nézzek meg holmi vídejókat…,

    láttam amint százezerek tüntetnek netán yahoo ellen izraelben betartva a SZARSZ által előírt távolságot

    tük és zöld meg rebetli, renonc és rekontra

  • Izraeli
    2020 április 20
    10:14 de.

    zizilaborka, most jött a fénypostával, hogy zizraelben megkoalíciózták a ganz mávag és a netán yahoo… és most lengetik és úgy híjják, hogy lyuniti kormány Zat

    teljesen tök meg zöld és renonc meg persze rekontra

  • Izraeli
    2020 április 20
    10:14 de.

    zizike, nekem nem szoktak látomásaim lenni semmijen száraz csontok láttán… azt ti hogyan csináljátok?

    mi kell hozzá hogy valaki prófétává váljon és hogy „Lá Tomás A” legyen…nagy izgis, meg id en tit ás (felás, kiás, beás??? itt a kétség) és miről lehet megismerni hogy ő mostmár asztán a Pró Fét a (nem „b”)?

    „Itt megemlitettem Ezekiel profeta latomasat a “szaraz
    csontok”rol,melyben megjovendolte nepe visszatereset.”

    tök, zöld, makk renonc

  • Orsós Elemér 4:48<– 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Geyza!

    Aki a http://nyugatifeny.hu -ba/ból merítkezik, az csakis geyza-féle félember lehet… A zsák megtalálja a foltját.
    Nincs indoklás. Szükségtelen. Geyza az geyza…

    „Derűs írásokkal látja el olvasóit a Nyugati Fény (Nyugatifeny.hu) hírportál, bár attól tartok, igazából nem ez a szándéka.

    Végül is tökmindegy, az ember jókat röhög a Gyurcsány-párti kabarékiadvány dolgozatain, és ez a lényeg. Rutinos mulattató a Demokratikus Koalíció. Itt van például minapi vicces alkotásuk, a Csúnyán benyalt Orbánnak, majd az ellenzéket leprázta dalcsináló Ákos úr című szerzemény. (Szignó nincs az írás alatt – szóleleményei mögött Gréczy Zsoltot sejtem, bár az sem kizárt, Vágó István az alkotó, miután a fele sem igaz…”
    https://www.magyaridok.hu/paca/zarlatos-nyugati-feny-2500621/

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kenny!

    Slampeckém van egyáltalán véleményed bármiről, ami említésre méltó? Kötőszavakból megélni bajos. Jobb-libsikém (mert ennek vallod magad!), mondd mitől vagy jobb te bármelyik libsinél?!

    Nem mellesleg az Ille oly tökéletes etalon ballibsi, hogy kár lenne kihagynom a szapulását: rajta vezetem le mindennapi jogos felháborodásomat. Egyszerűbb egyet szapulni, mint többet, elvégre végesek az energiáim… Örülök, hogy a KMH lehetőséget biztosít számomra erre a nemes tevékenységre! Gondoljatok bele milyen unalmas lenne csak magatokban szidni „Orbán Viktort és Kormányát!
    Szóval legyetek hálásak, hiszen viszek egy kis színt és fényt delejes világlátásotokba! Az ördög is unja magát a Pokolban, azért jön a felszínre, hogy szórakozzon a emberekkel, ill. keresi a fogékony hozzá hasonlókat, a gyenge eszűeket és jelleműeket… Sajnos mindig talál prédát, de hát ilyen a Világ több ezer éve!

  • Érdekes vallomás. Az utolsó mondat még csak nem is hazugság.
    Kezdenek hatni a pirulák.Ez az a stádium,amikor nem szabad az orvost lecserélni.

    Geyza
    2020 április 19
    10:10 de.
    Gyuri10:
    nem szeretnék
    beleszólni a ténykedéseidbe,
    de egyszer végre kiállhatnál a barátod
    mellett. Éppen aljaskodnak vele.Mér mindig
    nekem kell magamat blamálnom,ha valaki mocskolni kezdi ?

    Meglehet hülyeség ez részemről
    dehát én már csak egy ilyen idióta vok
    ————————————-
    Nincs időm vagy hangulatom sem az ellenkezésre!Gy.

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 április 20
    1:32 du.

    Hülye vagy te öcsém csak nem forogsz.

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 április 20
    2:00 du.

    Figyeled Kenny ?
    Szófosása let a náci p*csnek

  • Göllner András
    2020 április 20
    11:11 de.

    jobb, lenne, ha mellőznél, mert egy bizonyos szint alatt nem fogom tűrni, és akkor hasonló „hülyeséget” írok neked… másrészt nem érdekel a rólam szóló akármid ha nem tetszik akkor lapozzál, vagy akármi

    tök, makk, zöld és renonc

  • Jurasek. Semmivel nem vagyok jobb egyetlen liberálisnál sem (kultúremberek így nevezik), egyszerűen jobboldali liberális vagyok, bár juszt is középre teszem magam. Nálunk tudod jobboldali kormány van, de igazi, nem annak hazudják magukat.
    Véleményem bizony van nekem, de azt nem egy őrjöngő gyűlölködővel beszélem meg.
    Te nagyszerű példája vagy annak, hogy torzul el valaki agya ha nem kap időben orvosi segítséget.
    Ez nem személyeskedés, ez a véleményem. Most jó?

  • Értjük, kedves Jurásek Fábián Sebestyén!

    „Szóval legyetek hálásak, hiszen viszek egy kis színt és fényt delejes világlátásotokba! Az ördög is unja magát a Pokolban, azért jön a felszínre, hogy szórakozzon a emberekkel, ill. keresi A FOGÉKONY HOZZÁ HASONLÓKAT, A GYENGE ESZŰEKET ÉS JELLEMŰEKET… ”

    Megható, hogy így beavatsz minket abba, hogy milyen vagy…

  • Göllner András

    @ Jarusek

    „Egyszerűbb egyet szapulni, mint többet, elvégre végesek az energiáim”

    Mi ez a Freudi csúsztatás – „szapulni”? Figyelj Jaruesek. Valld be: Neked egyszerűbb egyet szopni mint többet mert egy mocskos kiskaliberű fasiszta vagy. Miután végeztél Orbánnal, a Gurlitz lábvizével öblögess. Örömet okozna mindkettőtöknek, én pedig nem szapulnálak érte.

  • Geyza A legizgalmasabbat elhallgatta Jurasek, hosszában vagy fél, vagy keresztben?

  • Göllner András

    @ Rodeó

    „Jobb, lenne, ha mellőznél”

    Nem vetted észre, hogy eddig is ezt tettem te szerencsétlen? Albertába menj gázt termelni, ne idelenn szennyezd a levegőt.

  • Rodeo,
    Hinnye, milyen izgalomba jottel a „hosszu valaszomtol”.
    hogy 3 „cikkelyben” valaszolsz, meg az nap.
    Bar egy dolgot javadra irok,hogy nem hazudtoltal meg-
    „tanulmanyod” targyaban {Tora}. Igaz,van ra bizonyitek.{Ideztelek}.
    Tolem azt olvasod ami neked tetszik,barmilyen halandzsat.
    Ha annyira „erdekel”ne a zsido tortenelem {Verdi „Nabucco”-
    ja kapcsan, kulonben dunsztod nem lenne rola} tudnad kit
    ideztem,es miert.
    Latom, nagyon „erdekel” az izraeli politika.
    Ne „aggodj” a tuntetesek miatt.
    Nem „szazezrek” tuntettek,ahogy irtad,hanem- 2000.
    Ugy nez ki, hogy megis felall az egyseg kormany,ez nem
    elso eset ilyen kormanyra.
    Tanultunk a haborukbol. Bar mennyire vitazunk,bajok idejen
    mukodik a szolidaritas.
    A „holmi videjot” amit- nem nezel meg, a fo tema miatt kuldtem,
    amirol a vita heveben- „megfeledkeztetek”.
    „How do you rank your identity?” kerdeztek a megszolitott
    izraelieket. Mindegyik- elsosorban-buszke izraeli,ha vallasos,
    vagy nem az ,fuggetlenul tole, hogy nagy, vagy uk szulei
    honnan szarmaznak.

  • OK BOREALIS;

    Megtalaltad a „gazdasgi igazsagossahodat” a fiatal rabbi tanitasaban, a szolgatol elvenni minden filleret es elatkozni , csupan mert nem profitalt semmit az adott penzbol ?????

    Igen kivancsi lennek a meglatasodra hogyan lattad a „gazdasagi igazsafosaggot”?

    Hiszen Te hoztad fel azt.

  • látod Chris? „azt” törölted, pedig semmi mást nem csináltam, (na jó igen de nem írom ide) kinyitottam a „timemap” oldalt a világ és részei régészeti kutatások és adatok alapján az elmúlt 10000 évre és az alapján tettem fel azt amit töröltél…

    a tréfáimtól borzonganak és hideglelést kapnak, pedig azok is halál komoly dolgokat tartalmaznak, de a zistennek sem akarják… mert csőlátásuk van

    ennyit erről

  • Izraeli
    2020 április 20
    4:59 du.

    ez egy nagymértékű félremagyarázás részedről!!!

    Hagyd már az őrűlt Zakariás főpapot és a dilis hatalmi tébolyban létező őrjöngő Abigailét a Nabuccoban , oda valók, bár jellemzőek! és a Risorgimentot se sajátítsd ki!!!, az az olasz népé!

    nem érdekel senki „identitás” képzete! hordja magában és ne terjessze, az nem SZARSZ…

    a történelem és az abból valakik számára szelektált meserészletek meg hát…szóval Andersen alatti gyermetegségek

    jóslatok, jövendölések, száraz csontok…próféták…, váteszek…, boszorkányok, kísértetek és a legfőbb az egész sajátmagatok fölé emelt kitaláció és annak villámló cselekedetei az már 4,5 éves koromban sem tartozott a Nagyi által nekem esténként mesélt kis cukik közé

    meddig fog tartani a „lyúnión”? holnap délben ET még létezni fog?

    van egy régi mondás azt nekem is tanították: NE KÍVÁND A MÁSÉT ÉS NE VEDD EL A MÁSÉT, MERT RÁFÁZOL

    és a másik gyermekkori tanmesém: nagyot akar a szarka de nem bírja a farka, mint a göllneré a mesebeli juliskát mert -ugye- az élő Bözsivel nem sokat tudna kezdeni

    addig is olvassál Hérodotos t és 8000 éves perzsa történelmet az összes satrafákkal… hahahaha

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kenny!

    Jobboldali liberális a legrosszabb fajta, mert az még a jobboldalt is elárulta! Tehát vagy jobbikos vagy vagy manőverező „senkiházi”, aki nem tartozik sehova (ami persze hazugság!).
    Egyébként kettő dologban is igazad van:
    1.) Én nem vagyok FIDESZ-es és talán még jobboldali se. Én csak a józan ész útját járom. Az a fajta vagyok, aki sose fog hazug, szemforgató ál-baloldalra vagy ál-jobboldalra (pl.Jobbik)szavazni, pedig volt idő amikor hittem a Jobbiknak.
    2) A FIDESZ valóban nem párt már a szó valódi értelmében, mert kénytelen a jobboldaltól a baloldalig mindent képviselni, mert a baloldal és a jobboldal is álszent, tisztességtelen viselkedésével elveszítette a hitelességét.

    Mondhatnám a „mindentellenzék” (DK,Momentum, MSZP,Jobbik)hívta életre és tartja fenn béna és erkölcstelen viselkedésével a 2/3-ot! Ennyi.

  • Ezeregy Mester

    Kedves Tzucki Harakiri,

    Igen meghato modon tudsz masrol irni, konnybe is labadt a szemem. Mer ugye a komejnista Papan kivul nincs meg ember a vilagon, akit erdekelne a szegenyseg tragediaja. De, tudod, nem az volt az issue hogy a Biblia egyes reszeivel torodik-e a Papa, hanem az, hogy vajon miben hihet.
    Inkabb azt meseld el nekem, hogy a koronavirus miert a termeszet valasza a Papa szerint, es miert nem az Isten buntetese? Szivesebben latnek egy magyarazatot erre, mint arra vonatakozoan, hogy milyen is vagyok en.

    >

    Mezga Geza,

    Te csak vedeld a palinkat es aztan almodozz a szep regi munkasor napjaidrol. Az elobbivel segited a „gonosz” Orban kormanyt, hogy mihamarabb helyrealljon a gazdasag. Az utobbitol meg mosolyogni fogsz.

  • Auróra Boreálisz

    Tisztelt 7:39
    Bendegúz 79 !

    Gondolom, itt az én 1:16-os kommentemre reagált és azt kell mondjam, hogy csaknem a fején találta a szöget, amikor arra ellenpéldaként a rabbi [úgy vélem Jézus] példáját hozta fel, melyet a jól elhelyezett .x. t a l e n t u m . ezüst példázatával magyaráz, miszerint . j ó . s z o l g a * csakis az lehet, aki kamatoztatja . a z . u r a . rábízott vagyonát. Ezt a szolgát is legföljebb jutalom, de Jézus szerint sem felszabadítás illeti. Viszont aki a reá bízott talentumot el se lopta, és nem is szaporította, vagyis azt csak megőrizte, ezt a „haszontalan” szolgát bizony még szerinte is meg kell büntetni…

    Bendegúz ezzel, jól belecsapott a téma közepébe. Mert bizony éppen ez az eklatáns példa arra, hogy már a korai kereszténység is mennyire átsiklott kora legsarkalatosabb kulcskérdésén, a gazadasági és politikai rendszer fundamentumán a rabszolgatartáson. Mert a szolga ott rabszolgát jelent, mely történelmi korban azt az osztályt egyszerűen, a keresztények sem tekintették embernek, csupáncsak afféle élő gépnek, mely „gazdasági intézmény” léte a számukra oly természetes kellék, melyről mégcsak tudomást se vesznek. Tudniillik rabszolgát a másik, a szabad(!) ember [rabszolga ura] úgy birtokolhat, adhat, vehet, mint bármi más egyéb marháját, szekerét, vagy juhnyáját szokta-volt birtokolni…

    És hogy rabszolgaság ügyében a korai keresztény kép még tisztább legyen, a Pál apostolként jelentkező – bizony ő már nem rabbi – szerző egyik nevezetes beszédében kerek-perec, többeszámot használva hívja fel a (rab-)szogák figyelmét, hogy „ti szolgák fogadjatok szót uraitoknak”, míg a rabszolgatartó urakat kegyesen emberséges bánásmódra szólítja fel. Ugye, mennyire humánus és keresztényi? Mondhatnók álszent. Mindössze ennyire tellett a vallás megalapítójának a rabszolgatartás égbekiáltó és nyilvánvaló bűnének hamisított kinyilatkoztatását, de semmi esetre sem az elítélését illetően.

    Igen, Jézus is, mint a birodalmi Rómában bárki más, átsiklik a rabszolgaság kérdésén, azaz nem vesz róla tudomást és amikor esetleg a szegénység kérdése van napirenden, mi is tudjuk, hogy ő is mindig és minden esetben, valójában a szegény szabadokról szónokol, miközben ha valakiről ez igazán elmondható, akkor ez csak a rabszolga lehet, akinek a munkaerején kívül nincs más áruba bocsátható értéke [természetesen neki még rabszolgája sem]… 🙂 Ez akkor is így van, ha sok szabaddal szemben is a „szolgának” mindig van mit ennie, tegyük hozzá, úgy ahogy ez még az igavonó baromnak is joga, hisz különben elpusztul. Ez olyan állagmegóvás. – Most a szaporítása jótékony arcáról már ne is beszéljünk…

    Megjegyzendő, hogy a jézusi időre eső társadalmi felbuzdulás hajtóereje a >harcos messianizmus< időszaka volt, mely egész Izraelt akkoriban már 100 éve foglalkoztatta és mozgásban tartotta. De más felől is, a szentföld népére, tudomásunk szerint nem is volt jellemző a rabszolgatartás…[ld. az esszénus közösség és Qumran.] Viszont Pál, Jézus halála után csak kb.30-40 évvel későbbi megjelenésekor, az I.Zsidó Háború idején a birodalmi amőba által már egy mégjobban bekebelezett "Palesztina" provinciára talál. Akkorra a rabszolgaság egy sokkal erősebb, egyben természetesebb, jellemzőbb – megszokottabb – római életforma, mint ami a korábban, a próféta idejében a Tóra szigorú hatása alatt élő buzgó zsidóságot jellemezte volna.

    Páltól kezdve a kereszténység – azt kell mondjuk – közömbössége a legelesettebbekkel, a rabszolgákkal szemben, és nem véletlen végigvonul annak 2000 éves történetén, mely bár különböző termelési módokhoz alkalmazkodva más és más történelmi elnevezéssel, de mégis az élő gép fogalmát takarva nemcsak, mint rabszolga, hanem mint (paraszt-szolga) jobbágy, vagy mint munkás,azaz a bérrabszolga jelenik meg…

    S íme, a szolgatartás mai dühödt apologétái, még a pápával is szembeszállva védik ezt a kétezer éve átvett, illetve bevett "jogukat", kígyót és békát szórva az embertársi szeretet védelmezőire.

    Amúgy, ez a jézusi idézet nem egy rabbiról,
    hanem "egy úrról és az ő szolgáiról" szól.

    Üdvözlettel: Borealis 🙂

    .

    * Jellemző, hogy már az evangélisták is szemérmesen csak szolgát említenek, ezzel az árnyalattal takarva el ügyesen a dolog lényegét; a rabságot és vele együtt a valódi és tökéletes szegénység megtestesülését, a rabszolgaságot. Na, miért is…?

    +1 : Egyébként ez az idézett jézusi példázata nem egy rabbiról, hanem "egy úrról és annak szolgáiról" szól !

  • na, kérem. Bodát senki nem tudja megsérteni. ez több okból lehetséges.
    1. olyan magasan áll felettünk, hogy nem érünk fel hozzá. ez, ugyebár, enyhén szólva is barokkos túlzás
    2. végtelen önteltségében szellemi képességeinek elégtelenség okán úgy véli, ő felette áll az ilyesminek
    3. olyan buta, hogy igazából fel sem ismeri, mi a sértés.
    4. teljesen érzéketlen.
    egyébként jó film megy a tv-ben 😀

  • Kenny
    2020 április 20
    4:35 du.

    Szteem „srévizavi”
    De lehet hogy odavissza hehehe

  • gyuri10
    2020 április 20
    3:06 du.

    Neked ÁLTALÁBAN
    semmihez sincs „hangulatod”
    mert egy megkeseredett seggfej vagy.
    Mennyé barátom, süssél meg magadnak ebédkére
    nehány kicsi rágcsálót. Csak vigyázz hogy kóser legyen.

  • Azzé annak IGAZÁN örvendek,
    hogy Gurlic issza a szavaimat.
    Mégha néha csikar is tőle a hasikája szegénynek.

  • Almási Alma
    2020 április 20
    3:58 du.

    HÁ HÁÁÁHÁHÁ..”idejár fénynek” télleg ezt írta? : ))))))))))
    az idiótája heheheheeeheeheheheeeeeeheheheheheeh FÉNYNEK : ))

  • Télleg ezt írta a Jurák, visszakerestem
    mert amúgy nem szoktam vevő lenni az ostobaságaira:

    ***************************
    Egyszerűbb egyet szapulni, mint többet, elvégre végesek az energiáim… Örülök, hogy a KMH lehetőséget biztosít számomra erre a nemes tevékenységre! Gondoljatok bele milyen unalmas lenne csak magatokban szidni “Orbán Viktort és Kormányát!
    Szóval legyetek hálásak, hiszen viszek egy kis színt és fényt delejes világlátásotokba! Az ördög is unja magát a Pokolban, azért jön a felszínre, hogy szórakozzon a emberekkel, ill. keresi a fogékony hozzá hasonlókat, a gyenge eszűeket és jelleműeket… Sajnos mindig talál prédát, de hát ilyen a Világ több ezer éve!
    ******************************

    Olvasgassad magadat te idióta heheheheeeehehehehehe

  • Auróra Boreálisz

    UI Bendegúznak

    SŐT, az az úr emlékezetem szerint, aki a szolgáit jónevelésből kioktatta, utazása során, „jól gazdálkodva a talentumával” még egy királyságot is elnyert magának, de legalábbis megszerzett… Ah! Micsoda példázat a már eleve elrendeltetett alattvalóság mellett… 😀

    Borealis

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    ˙

    Gabriel Bendegúz79nek küldött bölcselkedéséhez:

    Marx s o h a nem mondta azt,ahogy Gá.írja,hogy”menjetek,öljetek” Mivel azonban Marx és Engels érdeklődése és munkássága a történelmi idők kezdetétől kiindulva alapvetően a termelőeszközök tulajdonlása körül forgott [és nem a személyi tulajdon körül.] ők csak ezen az alapon állapították meg – az emberi történelmet egy folyamatnak – tekintve, hogy a termelőeszközöket mindig is egyetlen társadalmi kisebbség, az 5-10% tulajdonolta, melynek kezelését ugyanakkor már kénytelen volt a dolgozókra bízni, akik a társadalom 90%-át tették, teszik ki. Ebből kiindulva bizonyították be, hogy
    „a munkásnak nincs más vesztenivalója, csak a láncai”…
    Így tehát – akarom,nem akarom – ez már egy bizonyított axióma…

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 április 20
    2:00 du.

    látod, kicsi Jurásek, nem is volt ez olyan nehéz! üdvözlendő az a bátorság, ahogy felvállaltad magad, és bevallottad irántam érzett vonzalmadat!
    de van számodra egy rossz hírem:sóvárgásod általam nem kerül kielégítésre. tudod, picinyem, nem vagy az esetem 🙂
    azért nem aggódom miattad, biztosan akad még olyan, akit leszophatsz 😛

  • Jurasek
    ápr.20. 2:00

    „Szóval legyetek hálásak, hiszen viszek egy kis színt és fényt delejes világlátásotokba! Az ördög is unja magát a Pokolban, azért jön a felszínre, hogy szórakozzon a emberekkel, ill. keresi a fogékony hozzá hasonlókat, a gyenge eszűeket és jelleműeket… Sajnos mindig talál prédát, de hát ilyen a Világ több ezer éve!”

    —————————————

    Hát ez példátlan önvallomás volt, köszönjük az őszinteségedet – de azért nagyon ne keseredj el, lesz ez még rosszabb is!

    Egyébként sanszos, hogy nem ezt akartad írni, ám miután nagy hevületedben elküldted, már késő volt rájönnöd, hogy mekkora öngólt rúgtál ! Van ez így!

  • rohadeo,
    te az agysérültek közül a legszebb,ezt baromkodtad ide Chrisnek:
    „a tréfáimtól borzonganak és hideglelést kapnak,”A tréé fáid nem izgatnak senkit.Borzongást,hideglelést és undort a te lényedtől kapunk. Fedák Sári.Slussz-passz.

  • Jut eszembe Gurcimorci :
    Eztetetet te skribáltad?
    Akkor még EMBERNEK hittelek.
    Utólag látom tévedtem.Nyalod a nácikat ezerrel.

    *********************************************
    gyuri10
    2016 március 18
    4:34 du.

    Chris,
    én nem kaptam senkitől semmiféle segítséget(Anyámon kívül)a vészkorszakban,de azt hiszem nem is érdemeltem volna meg.72 évvel a vészkorszak után szóba állok Apám és családom gyilkosaival, utódjaival és náci provokátor ribikkel.Ez tényleg egy non szensz.
    *************************************

    Majd még idézek tőled,
    a nagy Gyurcitól abból a topicból
    ahol ez az írásod is született.

    Had olvasgathassad magadat.
    Hogy ki voltál és mivé váltál.

  • Jurasek. Már említetted, hogy egy senki lennék.

  • Ezeregy Mester
    2020 április 21
    1:10 de.

    Te innen ki lettél tiltva hazudozás és mocskolódás miatt örökre.
    Akkor minek tolod ide ismét magadat

  • Ille István
    2020 április 21
    3:44 de.

    Ez kétségtelen.
    Megmondotta volt ezt
    a jóbarátod is, hogy pl.én
    nem érek fel Boda cipőtalpáig sem.
    Ő jobban tudja mert ő mindent tud.Ő tudós.
    Ha meg én nem, akkó senkise nem. Ez evidentó.

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Ille!

    Tudod én úgy ille-módra trágárul nem is tudok és nem is akarok írni, beszélni, gondolkozni. Szóval ezen a területen ne várj viszonzást. Csupán meg kívánom ismét jegyezni, hogy ő fennkölt széplelkű, a világmegmentő szerepben tetszelgő Ille önjelölt írócska, megint csak kivillantotta a valódi énjét,azaz kilóg a lóláb, az Ördög lába!
    Idézem széplelkű szövegedet: „látod, kicsi Jurásek, nem is volt ez olyan nehéz! üdvözlendő az a bátorság, ahogy felvállaltad magad, és bevallottad irántam érzett vonzalmadat!
    de van számodra egy rossz hírem:sóvárgásod általam nem kerül kielégítésre. tudod, picinyem, nem vagy az esetem 🙂
    azért nem aggódom miattad, biztosan akad még olyan, akit leszophatsz 😛” Mellesleg fogalmam sincs, hogy miről hadoválsz…

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 április 21
    11:50 de.

    Neked komám
    EGYÁLTALÁN nem kéne irnod.
    Sem ide sem pedig máshová se.
    Ez biztos valami perverzitás nálad.
    Hát hja..sok má a zember.Van köztük mindenféle fura szerzet.

  • István,
    szerencsére ismerlek már annyira,hogy meg tudod védeni magadat egy olyan”védő lawer-layerrel” szemben is akinek védelmét elfogadni nagyon lealázó lenne.Na,nem is gondolom komolyan,hogy szükséged lenne a csávó gondolataira,aki már itt is megírta,hogy ő „már csak egy ilyen idióta”.Amit biztos,az ápolói mondtak meg neki.Mert önerőből csak Napóleonnak vagy legalább is Josefinenek képzeli magát.

  • Auróra Boreálisz
    2020 április 21
    2:42 de.
    2020 április 21
    4:33 de.

    Hogy milyen undorító bír lenni a fellengzős beképzeltség, el nem bírod képzelni.

    Még jó, mert így el bírod viselni magadat.

    Ha tudnád ÉS MEGÉRTENÉD mit példáz az a történet, akkor most kussban maradtál volna.

    De neked csak az lételemed, hogy fanatikus hited, fensőbbséges beképzeltséged bárhol állandóan bizonygasd.
    Persze „”TUDOMÁNYOS SZOCIALIZMUS””

    Mindegy, hogy mit torzítasz el, mit csavarsz ki – a lényeg, hogy a fanatizmusod teljes megátalkodottságával a Jézusi tanokat megmásítsd, csakhogy Marxot tolhasd elő megváltónak, merthogy „ö bizony a szegényekért… valóban …””

    Tehát EGYETLEN CÉLOD VAN, hogy tegyük Marxot Jézus helyére
    Csakhogy Marx jólétben, gazdag fényűzésben tette „örök nyugalomra” buksi nagy fejét – vajha miért kényeztette bőségben Engels – kora leggazdagabb gyáros famíliájának részese???

    Mert az angliai gyárában NEM NYOMOROGTAK ELÉGGÉ a munkások?

    Nem hullottak mint az őszi legyek Manchester nyálkás-hideg kövezetén, szívva a füstös gyári levegőt? Bizony a gőzgépeket szénnel fűtötték.
    Nem hiszem, hogy szükség lenne ezeket elővezetni, menj lapozz fel a történelemkönyveket – DE MÁSÍTS, NE HAZUDJ!

    Számomra felfoghatatlan ez a szintű emberi aljasság – nem szolgáltál Te véletlenül egy Munkássör Gárdában Orbán Győzővel?
    Vagy talán a kedves édesapád, hasonlóképpen mint Viktornak?

  • auróra

    NE MÁSÍTS – így helyes

    bár esetedben sajnos mindegy is
    ahogy néhány másik klónozott példányod esetében

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 április 21
    11:50 de.
    te semmilyen módon nem tudsz írni, pláne nem gondolkodni.
    elárulnád, hogyan kerül ide az ördög?
    tényleg fogalmad sincs, miről hadoválok? pedig egyértelmű: irántam érzett olthatatlan – bár beteges – vágyadról 🙂 mi más vezérel, hiszen folyamatosan itt lihegsz a seggembe, ami lehetne akár hízelgő is, de csak undorító. megértem, hogy a fellációd rendszeres elmaradása téged frusztrál, de – mint említettem – biztosan akad ismeretségi körödben, akihez bizalommal fordulhatsz.
    próbáld meg túlélni azt a csapást, hogy engem nem kapsz meg.

  • Kenny
    2020 április 21
    10:30 de.

    Te is egy senki lettél?
    Erre is van egy mondás a Murfi féle örökzöld-gyűjteményból:

    „Utolsónak lenni azért jó, mert akkor van idő felvergődni az első helyre”

    /Ugyan nem szószerint idéztem de a lényeg a lényeg nemde?/

  • gyuri10
    2020 április 21
    3:03 du.

    „Magamat kigúnyolom ha kell,
    de mástól nem tűröm el”

    /Ciránó mondta egy hozzád hasonló hülyének/

  • Igaz is Gyurka:

    Te hívtad ide az örök időkre kitiltott most „Ezeregy Mester” név alatt- írogató idiótát?
    Csak azért kérdem mert nagy az analógia közöttetek.

    Észrevettem hogy amikor kifogysz az amúgysem létező érveidből
    akkor először minősíthetelen trágár stílusban elkezdesz mocskolódna, ha (természetesen) ez sem segít akkor „telefonos segítséget” hívsz.

    Gyenge vagy öreg mint sivatagban a hajnali patkányfing : )))
    Nem bírod a gyűrődést.Eljárhatnál valami lelki tréningre.

  • T.Abramovics
    04.18.9:24

    Remek film !! Mindenkinek ajánlott ! És RP tényleg jól játszik.

    de VIGYÁZAT! MEPHYSTO SZINDRÓMA!

    Írod még, hogy „Rudolf Péter állítólag szimpatizál a csutival”.

    Hát tod’, már hogy is ne szimpatizálna, hisz kettejük között

    afféle rokoni – pontosabban régiesen, sógori – szál húzódik meg.

    – Hogy miféle, hát úgy, hogy a művész, szintén színész felesége éppen a Vezérrel volt kénytelen félrelépni… Na lett is nagy hadd el hadd, de aztán az újságok híradásai szerint „Rudof Péter megbocsájtott”…Oszt ugyan mi is vitte erre a békeszerető művészt erre lépésre? – Kedves Abramovics! Hát biza őművészsége és az ő-művésznéje, ill. művész neje talán éppen mindketten így egyeztek ki, vagy meg egy Kosuth-díjban, még pontosabban 1-1, azaz két Kossuth-díjban, amit a Vezér véleménye szerint úgy, sógorkomai alapon végül is ők mind a ketten ki is érdemeltek, hisz az egyikük csak megbotlott, míg a másik ezt a fiaskót hősiesen tűrte,illetve tette túl magát e bagatell inflangrantin, ami művész körökben szinte természetes…

    Azért az élet nem ily egyszerű, hogy a sorozat csak úgy befejeződjék, mert legutóbb Budapest legmenőbb színháza a Vígszínház hirdetett igazgatói állásra pályázatot. Rudolfot, aki valaha tagja is volt a társulatnak, aztán idáig szabadúszó – szóval az utóbbi időkben gyenge hetedrangú tévésók sótlan, bár kossutdíjas – álhumoristájaként tengette lengette közepes tehetségét, most a . h a t a l o m . [értsd maga a vezér] gyorsan oda-triblizte őt e pályázat közelbe, a jelentkezők közé, vagy inkább ellenjelöltnek. Tudniillik Keresztapának, mint a kenyér, annyira kellenek a Fidss oldali, legalább a valamiért neki hálás színigazgatók… Amúgy is, a Vígszínházat éppen kivenni készült a főváros kezéből.

    S, hogy a show igazán szórakoztató legyen néhány héttel a pályázati határidő előtt a háttérben kirobbantott csak neki egy társulati palotaforradalmat a 10 éve jól funkcionáló és pályázó Eszenyi ellen, aki az így kiprovokált, és megjósolható bukást megelőzve, inkább versenyen kívül lemondott.(Hát nem drámai ???)

    *
    Rudolf Péter esete tipikus, sőt szinte egy az egyben megfelel

    a Klaus Mann/Szabó István: Mephysto c.zsenilis filmje Höfgenje,

    főszereplő egyéniségének, aki a karrierje érdekében a szakmára,

    mint valami erkölcs fölött álló mentségre hivatkozó egyén

    ütközik az elvárható,az elemi hétköznapi etika szabályaival,ám

    végül így is megsemmisülve hull a hatalom felé kitárt karjaiba.

    – Hendrik Höfgen szinészt mintha csak Rudolf Péterről mintázták

    volna… Érdekes,hogy a születése előtt már másfél évtizeddel…

    .

    Abramovics! Írj ide még többet is! Üdv-üdv: BrunszvikTeri

  • „Thölgyeimés”439

    Egyetértek, bár a termelőeszközökhöz való tulajdoni viszony mellé talán meg kellett volna magyaráznod a gazdasági kizsákmányolás szabatos fogalmát is.

    Aki valamely árut, v. terméket x piaci értéken állít elő és annak munkadíjként, v. bérként elszámolva ezen értéknek csak egy kis hányad töredékét, kapja meg az kizsákmányolás. A rabszolgatartó társadalomban, vagyis a teljes rabszolgaságban a dolgozó semmit vissza a munkája értékéből, csak annyit, amennyi éppen a saját biológiai léte fenntartásához szükséges.

    A tőkés termelési módban ez aképp játszódik le, mintha a termelőeszköz, gyár, a föld tulajdonosa a dolgozóval, bérmunkással a munkája értékén egyezne meg, holott az ő munkája igazi értéke a munka során keletkezett úgynevezett hozzáadott(az által hozzá adódott) érték.
    Erre a legjobb példa az összeszerelő üzemekben keletkező értéknövekmény, amelyhez nem tapad hivatkozási alapként használt, „egyéb” hányadként beállított anyag, vagy nagy tételű energiaköltség… Bár manapság a béralkuknál ezek a tételek említésre sem kerülnek. Ti. a „tulaj” az esetek többségében nem ad magyarázatot „miértekre, vagy az azértekre” ez van oszt kész.
    Tehát a bérrabszolgaság korszakában a termelőeszköz tulajdonosa sem az elvégzett, értékteremtő munka értékét fizeti ki, viszont kínosan ügyel a piaci értékként való feltüntetés látszatára, amely nem igaz, hanem egy a munkásra kényszerített bér diktátum.

  • Geyza A gond, hogy olyan versenyen nem indulok, ahol Jurasek )ehet az ítélőbíró.
    Szívesen vagyok ott senki, ahol ő valaki lehet.
    Olyan mélyen még sosem voltam, hogy számítson egy „karakán”, szűklátókörű, gyűlölködő beteg seggnyaló véleménye.
    Akié számít az elégedett velem. A többi így járt.

  • Rodeo11 2-21

    Ez nagyon jó.

    Tök ultimó a Makkosra ! ))))))) 😀 ((((((((

  • BrunszvikTeri
    2020 április 22
    5:46 de.

    Régebben még kedveltem a Rudolf Pétert.
    Később aztán már nem voltam benne annyira biztos..

  • Geyza
    2020 április 22
    9:26 de.

    Hofinak volt egy jó aforizmája valami szoc. tótumfaktummal kapcsolatban:

    „Az illetó akkor is egy senki volt amikor még egy valaki volt”

    Jurákra ez kb. pont fordítva igaz,
    ha így építgeti kétes karierjét :

    Már akkor is csak egy senki lesz amikor már valaki lesz..

  • Auróra és Gábriel:

    Francba má’ a Tud.Szocializmussal.

    Tavasz ‘sszátok meg !!
    Csiripkolnak a madarak, süt Nap.
    Ti meg ezeket a dolgokat boncolgattyátok vég nélkül.Borzasztó.

  • Kenny,
    most komolyan..,te bocsánatot kérsz egy senkitől csak azért,mert beléd kötött?Na,ne…

  • BrunszvikTeri
    2020 április 22
    8:52 de.

    „Erre a legjobb példa az összeszerelő üzemekben keletkező értéknövekmény, amelyhez nem tapad hivatkozási alapként használt, “egyéb” hányadként beállított anyag, vagy nagy tételű energiaköltség… Bár manapság a béralkuknál ezek a tételek említésre sem kerülnek”

    Bizony és ráadásul az összeszerelő üzemek nagyobb részét érdemes ilyen magyarországihoz hasonló, kormányzati érdekképviseletet mellőző seggnyaló országokba telepíteni, mert az anyavállalati munkás fele, harmada munkabérének megspórolása még nagyobb profitot eredményez a külföldi befektetőnek! Ezért szeretnek itt élni, mint Marci Hevesen!

  • De az is lehet hogy gyuri10
    védendő a „mundér becsületét”
    végre kiállt Jurásek Sebestyén mellett.
    Ez viszont máltányolandó szép dolog.Gratula, csak igy tovább.

  • gyuri10 Tavasz van. Ülünk a kertünkben a virágok között, nézem az aranyhalakat a tóban közben méhecskék zümmögnek és madarak dalolnak a fülembe.
    Ilyen környezetben nem lehet veszekedni. 🙂

  • Rodeo,
    Ugy latszik,”nem lattad” az apr.21-i 6.26 de. valaszomat,mert
    te „nem nezel videjokat” { Biblical Archeology}-pedig ertesz
    „inglisul”- ahogy szereted hangoztatni.
    Csak nem szenvedsz „csolatas”ban-amivel masokat „okolsz”?
    1] „Es a Risorgimentot se sajatitsd ki-az az olasz nepe…”
    Nem errol szolt a „notam”. Csak arrol,hogy Verdi-veled ellentetben, ismerte a zsidok tortenetet,sot,kapaszkodj meg!
    a cenzura miatt {az 1840-es evek „Nepek Tavasza” Europaban},
    mivel nem beszelhetett nyiltan az olasz nemzetisegrol,mintanak
    „hasznalta”.
    Hogy ezt jobban „megertsed” egy cikk a BBC ujsagirojatol
    Verdi halalanak 200-ik evfordulojan.

    http://www.bbc.com/culture/story/20131002-verdi-when-music-meets-politics

    Most nezzuk a tobbi „tudomanyodat”- Ezekiel,Zakarias,Ezsaias-
    es a tobbiek- valodi szemelyek voltak- persze,nem az
    operak librettoja szerint.
    Ezekiel{i.e 622-570} akit Babylon fogsagaba hurcoltak,
    onnan vigasztalta nepet. A „szaraz csontok”-te balfacan,
    irodalmi allegoria- nepenek – hazajaba visszatereserol.
    2}Perzsiarol- amely elfoglalta Babylont.
    A Kozel-Kelet,ugy,mint napjainkban, a nagyhatalmak „csatatere”
    volt,csak a nagyhatalmak valtoztak.
    Perzsia elfoglalta Babylont,es a Kozel-Kelet nagy reszet es
    kiralya, Cyrus, megengedte a zsidok hazatereset Judeaba
    es templomuk ujra epiteset. {i.e 538}
    Ezt is a Biblia „meseibol „Esdras” {Ezra} es Nehemia konyveibol
    tudjuk, es egy- archeologiai leletrol.

    https://www.ted.com/talks/neil_macgregor_2600_years_of_history_in_one_object/transcript?embed=true&language=hu#t-1157853

    A zsidoknak volt autonomiaja,amig jottek-a gorogok {Szelekaidak},megszentsegtelenitettek templomukat es probaltak
    sajat eszmeiket raeroltetni a zsidokra.
    Ekkor tort ki a zsidok szabadsagharca. {i.e. 166}
    Ez a Perzsia azonban- nem a mai, az ajatollak Perzsiaja, amely
    nyiltan hirdeti Izrael „eltorleset”, es penzeli a Hezbolla
    es a Hamasz terror szervezetet.
    Megjegyzendo, hogy Humeini „forradalma” elott, nagyon jo
    kapcsolatokat apoltak Izraellel.
    3} Ajanlatod: „addig is olvassal Herodotost..”
    te pedig Josephus Flaviust es Pliniust.
    4}”NE KIVAND A MASET ES NE VEDD EL A MASET”- ugyan nem
    reszletezted,hogy kirol van szo,de nezeteidet ismerve,
    feltetelezem,hogy nem Oroszorszagrol {Krim} vagy Kinarol
    {Tibet}.
    Ha Izrael a „bitorlo”-ahogyan „finoman” celzol ra,
    akkor nehany adat, nem archeologiai-
    a} a Nepszovetseg {1920 -ban } }hatarozott egy zsido es egy
    arab allam letrehozasarol a vitatott teruleten.
    b} 1922-ben a brit gyarmatugyi min.javaslatara a terulet
    4/5-et az uj allam-Jordania kapta.
    c} 1946-tol- Transzjordaniai Hasemita Kiralysag
    d} 1948-ban – 6 arab allam tamadta meg az alig felallt
    uj allamot- Izraelt
    e} az „elfoglalt teruleteken” mar evek ota eltek
    zsidok, sokan mar ott szulettek es tobb nemzedekuk elt
    „Ciszjordaniaban” {Hebron,Judea,Benjamin,Jeruzsalem
    ovarosa. Nehanyat-szemelyesen ismertem.
    Egyikuk- mint kis gyermek-Hebronbol menekult szuleivel
    az arab pogrom elol.
    Masik- jordan fogsagban volt, Jeruzsalem zsido
    negyedebol.
    f} A tobbi haboru- Egyiptommal es Sziriaval is-ezeknek
    a folytatasa volt.
    g} 1994 ota bekeszerzodes van Jordaniaval-es a „teruletek”
    reszen Palesztin Autonomia.
    d} 1979-ben Izrael beket kotott Egyiptommal es
    VISSZAADTA SZINAIT.
    e} 2005-ben Izrael KIVONULT GAZABOL.{volt egyiptomi
    fennhatosag.}

    Azota kapja „ajandekba” a raketakat,robbano „lufikat”
    szantofoldjei felegetesere,alagutakat polgari
    telepulesei fele.

    Vegul-meg egy „mesealak”- Ezsaias {i.e 8-ik szazad}
    akinek mondasat ideztek az ENSZ szekhazanak falan,
    {ahol a legtobb Izrael ellenes iteletet hoztak}-
    Ezsaias 2/4.
    „Kardjaikbol kapakat kovacsolnak,landzsaikbol metszokeseket.
    Nep a nepre kardot nem emel,hadakozast tobbe nem tanul.”

    Ennyit a „mesekrol” es a „csolatas”rol.

    Remelem, megtanultuk, hogy „aki nem tanul a tortenelembol,
    felo, hogy megismetli azt.”

  • Izraeli
    2020 április 22
    12:29 du.

    így SZARSZ idején engem sokkal jobban leköt Rejtő Jenő (P. Howard) Piszkos Fred a kapitány című apokaliptikus Éposza amelyből sokan (talán tenkegyed is) megtanulhat néhány alapvető dolgot, zsenitől nem szégyen…megjegyzésem -mint minden szelekció- a tied is hiányos és most nincs ….m pótolni eme hiányokat

    mivel személyeskedsz: „te balfacan” vitára méltatlannak tartlak…eme szócska után -ugye- kultúrember nem folytatja

  • Orsós Elelmér 10.30kor írja az én 8.52-es kommentemre:

    „… az anyavállalti munkás bérének a fele, harmada megspórolása még nagyobb profitot eredményez a külföldi befektetőnek.”

    Hát persze, hisz ez az egész – mondhatnám globalista – gazdaság lényege. Kissé tréfásan fogalmazva az „anyavállattól” való távolság annak arányában növeli a munkabéren megspórolt profitot. Vagyis az összeszerelő üzem minél távolabb települ tőle olyan arányban csökken a dolgozó munkabére. Na most képzeljük ehhez a kínai munkás bérét és helyzetét. [Hozzátéve, hogy a gépjárműgyártásnál a szállítás és a beszállító hálózat eltávolodása egymástól jelentősen növeli a költségeket. És mégis megéri csinálni.]

    Tegyük hozzá, hogy ez a tőkés termelési mód (a kapitalizmus) lényege, a termelőeszköz tulajdonosa és az azt kezelő, termelőeszköz dolgában nincstelen munkás gazdasági(!), „munkaviszonynak” nevezett kapcsolata. Látszatra csak két ember
    az ún. munkáltató és munkavállaló közti hétköznapi viszony, pedig valójában szinte önmagától működő tőke és ember szükségszerű és folyamatos megmérettetése a gazdaság pástján.

    Mindez kétszáz éve még csupán úgymond’ hazai, vagyis nemzeti (sőt helyi) dimenziókban zajlott, míg manapság már tudományos igényű szervezettséggel a szinte egyterű, globális nemzetközi hadszíntéren…

  • + Elemérnek:

    Hát mondd, van e nemzetközibb, szervezettebb valami a golobális tőkénél ?

    Üdv BrunszvikTeri

  • Orsós Elemér

    Izraeli
    2020 április 22
    12:29 du.

    “Kardjaikbol kapakat kovacsolnak,landzsaikbol metszokeseket.
    Nep a nepre kardot nem emel,hadakozast tobbe nem tanul.”

    Kedves Izraeli, nekem nagyon tetszik ez a mondás, és szívből drukkolok is érte, de ha megvalósulna, akkor szegény másoknak arzenált gyártó világhatalmak belepusztulnának az unalmas világbékébe! 🙁

  • Orsós Elemér

    BrunszvikTeri
    2020 április 23
    4:46 de.

    Ejnye, a szamaritánust kifelejtetted a felsorolásból! 😀

  • Ha a gyártó annyit fizetne munkabért külföldön mint otthon, mi a jó fenéért vinné külföldre a gyártást, hacsak nem ott akarja értékesíteni is.
    Ha külföldön az átlagbér tizede a hazai átlagbérnek, miért fizetné a tízszeresét a munkásnak?
    Miért lenne jó egy vállalatnak, hogy drágán termeljen, és raktárra, ahogy azt sokan szeretnék? Ha az Ő vállalata lenne, drágán termelne eladhatatlan terméket?
    Nekem ezek a kritikák életszerűtlenek.

  • ELEMÉR

    Borzasztó, hogy mennyire nem érted Te sem. Hogy az ideözönlő bigott, fanatikus ” az eszement, gyilkos tudomány téziséiben” hívőkről már ne is beszéljünk!

    Miért személyteleníted el az egyes embert???!!!

    Azt kellene végre felfognod hogy az ahogy Te magad az életed megéled az a valóság.
    Egyes szám első személyben!

    Minden egyes – a több mint 7 milliárd – ember egyes szám első személyben gondolkodik.
    Márha ez normális – vagy tekintsük úgy, hogy ez a normális.

    Nem államok akarnak támadni egy másikra, nem államok hódítanak, vagy keresnek a fegyvereken, hanem egyes személyek!
    Azok az egyes személyek, akik egy állam vezető pozíciójába kerültek, nyilván ezek saját célja nem volt más, mint ki-, és felhasználva az állam apparátusát még több pénzhez és hatalomhoz juthassanak!
    Lett legyenek feudális királyok, magukat mocskos kommunista „megváltóknak” mondók, vagy éppen az egyház köntösébe bújó gazemberek, mindegy – egy kutya!

    Ehhez pedig nem az államok vagy a rendszerek megváltoztatásán kellene görcsölni hanem az embereket kellene szeretettel az egymás szeretetére nevelni – persze kiskoruktól fogva.
    Hogy ne legyenek tovább olyan fajankók, mint Jurásekek, Dongolók, meg Brunszvikterik együtt a Bodamarcsákkal – hogy ne soroljam tovább, pedig van tovább sajnos bőven is ….

    Mert ezek így megvénülve, becsontosodva mást már nem tudnak, mint a saját fajukat marcangolni – és ezáltal azokat a gazembereket hatalomra juttatni, akik igenis fegyverrel akarnak kereskedni, hódítani és rabolni, fosztogatni. Akiknek ezek közül, mikor hatalomhoz jutottak és van módja rá azok másik nemzeteket, akiknek csak picsányi nemzet barmai állnak a hátuk mögött, azok a saját népüket …

    Ez a történelem és nem az a rengeteg elmebetegség, amelyeket összeirkálnak politológusoknak nevezett ügyeskedők

    Ez az én nézetem, és ez az amit a nagy „tudományos” karrierre avanzsálók megvetnek, mivel ebből a nézetből nem lehetséges felépíteni az akadémiai pályafutásukat! – Ezért gúnyolódott rajtam is a Kővendégnek titulált uraság is itt, aki persze a személyét gondosan eltitkolja – hogy olvasni csak ö tud, más meg hazudik – csak hogy nem tudja, hogy a másoktól származtatott gondolatok csak akkor válnak valamivé, ha mint a magot bensőjében elveti, és maga-magából is terem valami saját gondolat is.

    Ne beszéljünk itt sokan másokról – akik gúnyolódni járnak csak ide, mert csak ez jön ki a bensejükböl. Ez a termésük.

    Úgyhogy bízzál Ézsaís szavában – hátha az emberiség tényleg megéri – igaz jelentősen megfogyatkozva, föld felperzselve … de hát a fenti személyek erre törekednek

  • Rodeo,
    Ez egyszer- rovidebben reagalok.Mivel „szemelyeskedek-
    vitara erdemtelennek tartasz”.
    Hat persze, neked volt” gyerekszobad”.
    Mintha,nem probaltal volna tobbszor megserteni,pl.amikor
    elirtam egy szot- „comrade” helyett,mar gunyos megjegyzeseket
    tettel kornyezetemre,altalanos muveltsegemre,stb.
    De jo,hogy talaltal okot.
    Szegyen a futas,de hasznos.
    Szep,hogy emlitetted Rejto Jenot {P.Howard}. Azt hiszem,nem
    „veletlenul” ot. Hogy lassam, mennyire „nem viszonyulsz”
    szarmazashoz,nezetekhez.
    Igen,en sem tudok apam,nagybatyam sirjahoz menni. Nagybatyam,
    feltehetoleg ott esett el, ahol Reich {Rejto}Jeno.
    Errol a masik geniusz, Radnoti Miklos-igy irt:
    „Oly korban eltem en a foldon
    Mikor a kolto is
    Csak hallgatott
    Es varta hogy talan
    Megszolal ujra
    Mert melto atkot itt
    Ugysem mondhatna mas
    A rettenetes szavak tudosa,Ezsaias”.

    Hogy megis,egy optimista akkorddal zarjunk- Efraim Kishon-t
    {Kishont Ferenc}emlitem,aki tulelte, es nincstelen,
    sot, a nyelv tudasat nelkulozo bevandorlobol,
    nem csak hogy annyira megtanult ivritul,hogy uj kifejezeseket
    krealt, hanem muveit,komediait,filmjeit leforditottak
    tobb nyelvre.

    Visszaterve a „korona” ra,dedunokaja,az Izraeli Hadsereg
    katonaja, is – segiti a polgari lakossagot a jarvany idejen.

    https://www.hirolvaso.com/efrajim-kishon-dedunokaja-is-a-koronavirus-ellen-harcol/

  • Orsos Elemer,
    Koszonom a hozzaszolasodat.Igy van. Ugy latszik,az eltelt
    2700 ev ota- csak a technika es a vilaghatalmak valtoztak.
    Errol tobb hosszu ertekezest lehet{ne} irni.
    En azert ideztem, mert egyetlen Goliat ellen sem hoztak
    annyi hatarozatot ebben a tiszteletre melto epuletben{ENSZ}
    mint a kicsi,”szemtelen” David ellen.
    Mivel a Kozel-Kelet nem Europa, erdemes meghallgatni,
    mit mondott errol Suleyman Demirel,Torokorszag nehai{1993-2000}
    elnoke : „Ha a Kozel-Keleten nem hivnak meg ebedre,legkozelebb
    te fogsz szerepelni az etlapon.”
    Talan csak meg ennyit- aki zsenialisan abrazolta az
    uj Davidot- az izraeli szabret- karikaturaiban,Kariel Gardos.

    https://www.izrael70.hu/kariel-gardosh-dosh

  • Orsós Elemér

    Kenny
    2020 április 22
    11:16 de.

    Kedves Kenny, hasonló eliziumi érzésekkel vagyok: csiripelnek a madarak, hál Istennek le se sz… ják hogy Buksim, időnként dühösen elkergeti őket, már 20 cm magas a zöldborsóm és 10 cm-es a spenótom, virágözönben pompáznak a gyümölcsfáim, én meg a szorgos méhecskéket várom szeretettel, de idén sem akarnak jönni! Ez viszont elszomorít, mert imádom a gyümölcsöket! 🙁

  • Orsós Elemér

    Izraeli
    2020 április 23
    12:31 du.

    Köszönöm, tetszenek a karikatúrák is. Jól sejtem, Gardos= Gárdos, mintha Ő is innen származna?

  • Orsós Elemér Számos hibám egyike, hogy nekünk virágoskertünk van. Se zöldség, se gyümölcs. Ezért itt mindig kikapok.
    Hozzánk Bumblebees (poszméhek) járnak dolgozni, becsületesen végzik a dolgukat.
    A békák megülték a nászukat, a halak felébredtek, a szomszédban szépen cseperednek a kisbárányok, beindult az élet. Ráadásul már két hete süt a nap, ez itt ritka.
    Az élet szép. 🙂

  • Izraeli
    2020 április 23
    10:57 de.

    értsd már meg!!!
    veled semmilyen formában sem és semmit

    ok?

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2020 április 23
    9:41 de.

    Kedves Gábriel, sajnos szerintem 7 milliárd szuverén individum nem létezik, mert erős külső -főleg piac- és tudatmódosító- ráhatásokra külömböző skatulyákba erőltetődnek. Az államok vezetői meg bábok, legjobb, legideálisabb esetben a saját választóiké, de sajnos ez a legritkább! Szerintem! Én nagyon bízom Ézsaiásban, de nagyon tartok tőle hogy, a majmok bolygójára jelen állások szerint nagyobb esélyünk van! 🙁

  • Orsós Elemér,
    Efrájim Kison és Dos is természetesen Magyarországon kezdték karrierjüket.Rajtuk kívül még sokan mások is,akik itthon forrták ki tehetségüket.Az élet minden területén.Orvosok,kémikusok stb. Nem fogadták el és a még élők sem fogadják el a megtisztelő „idegenbe szakadt hazánk fia”címet.Mint emlékezetes,valamiféle érdemrendet kapott MO-on és a kitüntetés átvételekor mindenki megrökönyödésére:nem fogott kezet a miniszterelnökkel.Ennyi! És még ennél sokkal több is van.

  • Orsós Elemér

    Kenny
    2020 április 23
    4:46 du.

    Kedves Kenny, nekünk is csak idén van először konyhakertünk a karantén miatti röghözkötésnek köszönhetően, ugyanis a három vidéki lányom folyamatos végiglátogatása alatt a zöldségeink öntözés és gazolás elhanyagolása miatt eddig kipusztultak volna, most viszont a túl sok ráérésnek köszönhetően a gazokat már fél cm-es korukban eltávolítom, minden másnap öntözök, úgyhogy úgy néz ki a zöldséges kertem is mint egy tokioi japánkert!

  • מרים,
    egy beképzel,arrogáns,fasiszta-kommunistával kulturált nívón soha nem fogsz kommunikálni.Gondolom,erősen melléfogtál,amikor tévedésből emberszámba vetted.Eleinte én is kreditet adtam neki, de nagyon hamar kivilágosodott előttem a sötétsége.יום עצמאות שמח.

  • Elemér!

    Nem azt mondtam, hogy születésük pillanatában már el vannak skatulyázva a csecsemők.

    – Hanem azt mondtam, hogy a történet arról szól, hogy a ravasz bölcselők, intellektuel csavargók, politikusnak álcázott szélhámosok skatulyába akarják szorítani az egyébként egyenlő jogokkal, saját álmokkal rendelkező egyedeket.
    Te is csak az mellett harcolsz, ami a lovat adja alájuk.
    A nagy Szanhedrin felismerte rögvest Jézusban az „ellenséget”, mivelhogy a fentieket hirdette, ezért gyorsan kivégzésre ítélte.

    Akkori szóhasználattal úgy fogalmazott, hogy mindenki az Isten gyermeke, tehát egyenlő.
    Mert abban az időben nem-igen leledzett olyan egyed, aki ne hitt volna valamilyen teremtőben.

    Az írásokat értelmezni nem tudó seggfejek meg jönnek és arról papolnak, hogy „az egyház elfogadta a rabszolgaságot” – Jézus szájába adva a hazug szavakat.

    Mesterei a hazugságoknak, magukba itták és mesteri fokra turbinázták magukat lenin tanításából, hogy hogyan kell hazugsággal megvádolni azokat, akiket ellenfeleinknek tartunk.

    Jézus azt hirdette, hogy az ellenfeled is szeresd, Lenin meg azt hogy hazudj rájuk, vádold meg őket!
    Persze azt is tanította, hogy a szemedbe le kell tagadni hogy így lenne, és le is tagadják a csillagot az égről, ha kell a Napot is!

    Mindegy Elemér, hogy piac által (pénz) vagy ötágú_csillag/nyilas_kereszt/dőlt_kereszt által (pozíció), egy aljas mocskos propagandát folytat mindegyik, hogy egyéni előnyökhöz jussanak.

  • Elemér, csak hogy ne legyen félreértelmezhető – Burgenland Trianon óta fejlődött hozzá nyugathoz, tehát 4 generáció – (100 év)
    Mindig van remény – mától 100 év, amennyiben ma Ausztriához csatolnák ezt „kies” magyar ugart

    Az összes többi itt elhangzó letyefetye impotens locsogás a semmiről

  • Orsós Elemér Itt minden kastély virágoskertjében van elkerített rész konyhakertnek, gyönyörű tud lenni. Ja persze nekik kertészeik voltak, vannak. Nekünk választani kellett, és inkább a virág mellett döntöttünk. Nem is olyan nagy 4500 négyzetméter, ha egy kis lugast, tavat, óriáslapukat és sok sok fát akarsz. Munkát viszont ad eleget, sőt sokat is, nem hiányzik mellé még kerti munka. Csak a sövénykerítés több mint 300 méter. A 200-300 fa és bokor levélhulladékáról nem is beszélve, fél évre ad elég munkát.
    A gyümölcsöt, zöldséget pedig most is szállítják a profi farmerek (házhoz ha kell), abból élnek.
    Nincs nekem bajom a konyhakerttel, de nincs rá szükségünk, a virágoskert pedig télen-nyáron szép, hiszen nálunk alig van tél. A téli kertben meg egész évben ülhetünk a virágok között, ahogy egy itteni levelezőpartnerem írta prívátban, a paradicsomban. 🙂

  • neveljük gyermekeinket nagyon hazafiasnak

  • Gyuri 10 Ezt nem értem. Ha megveti a magyar népet, miért fogadja el a kitüntetést?
    Ha elfogadja, miért nem fog kezet a miniszterelnökkel?
    Egyáltalán, hogy lehet egy egész népet megvetni közben azért küzdeni, hogy ne legyen antiszemitizmus?
    Azt Ti is tudjátok, hogy rengeteg magyar halt meg, akik nem akartak háborút? A nagyszüleim is. Most gyűlöljem a német, osztrák, olasz és japán népet, (sőt az angolokat is, mert ott is hódított a nácizmus), azokat akik nem is éltek akkor? Mikor ilyen megvető gyűlölettel nyilatkozol a magyarokról, akkor a leányomról is nyilatkozol aki soha senkit nem bántott a származása miatt, Téged és a családod emlékét sem. Vannak jónéhányan Magyarországon, jó pár millióan. Halkabb a szavuk? Igen, a rendes embereknek mindig halkabb a szavuk, nem áll mellettük az erőszak.
    Beszéltem én izraeli állampolgárral, Izrael sem az angyalok országa.
    Azonkívül tetszik nem tetszik, magyar zsidók vagytok. Ezen változtatni nem lehet. Én sem tudok ezen változtatni, tudomásul kell vennem, hogy olyan országban születtem, ahol volt nácizmus, nyilasterror, kommunizmus most pedig hódít a bodaizmus. Ettől még az ország a szűlőhazánk, a gyűlölködéstől még semmi nem lett jobb.
    Hát vedd tudomásul, Rejtő Jenőt, Kabos Gyulát, Schiff Andrást, a Fischer testvéreket, Presser Gábort magyarnak tartom és büszke vagyok rájuk.
    Ha már Hoffmann Ferenc. Azt tudjuk, osztrák felesége is volt, Svájcban halt meg és elfogadott német kitűntetést is.
    Az élet megy tovább, emlékezni kell, de a gyűlölet lángja csak gyűlöletet szít.

  • T. Orsós Elemér !

    Egyszerűbb lett volna, ha
    ParanoiásGabi a 9:41 – es
    monológját Elemérhez így,
    csökkentett átok-betéttel
    igaz szeretettel& röviden
    adja elő:

    *

    „Szeressük egymást gyerekek,
    A szív a legszebb kincs,
    Annál szebb szó, hogy szeretet,
    A nagy [globál] világon nincs.
    Az élet úgyis tovaszáll,
    A sír magába zár!
    Szeressük egymást gyerekek!
    Hisz minden percért kár…”

    *

    Bizonyítás: ilyen egyszerű, ez a (gazdasági) élet lényege.
    G. is állítja; hogy „minden ember egyesszám első személyben gondolkozik”, és mennyire igaza van, mert a f e g y v e r g y á r o s . és . a . m u n k á s . is a maga javát akarja… Hát nem ? Ja…
    Erre aztán már az öreg Marx is köszöni, mert Ő ettől jól van.
    ))) 😀 (((

  • gyuri10
    2020 április 22
    10:00 de.

    Nem látom hogy Keny bocsánatot kért volna tőled a kötekedéseid miatt…

    Inkább neked kéne sok mindenkitől itt elnézést kérned a folyamatos és minden alapot nélkülöző mocskolódásaid miatt.

    Elsősorban Bar Lev .-et kellen térdenállva megkövetned amit elkövettél itt ellene alávaló módon.

  • gyuri10
    2020 április 23
    5:56 du.

    Csak nyúltagyúak mossák össze a kommunizmust a fasizmussal.
    Olyan képzetlen tulkok mint te édesapám.
    Javaslom tanulmányozd át Mussolini műveit és Marxot is.

    Vagy ezt már mondtam?
    Mindegy, a magadfajta tuloknak
    nem árt ismételgetni mit csináljon.
    Ha már dolgoznia nem kell mert szépen megél
    az egész életében szorgalmasan végrehajtott semmittevésből.

  • Orsós Elemér

    Kenny
    2020 április 24
    4:33 de.

    Hahaha, Kenny, az én „begyakorló” konyhakertem is csak 30 négyzetméteres és ha elmúlik ez a vírusmizéria, akkor szerintem jövőre már időm sem lesz rá, mert újra elkezdhetem a lányaim és unokáim végiglátogatását és nyíregyházi barátommal a tavaly elkezdett hátizsákos, vonatos országbejárást, ami csak olyan személy, nosztalgia és keskeny nyomtávú vicinálisokra érvényes, amik mindenhol megállnak, hogy bárhol spontán le- és megszállhassunk! Mivel chopperre nem telik -pedig az lenne csak az igazi- ezt találtuk ki!

  • Kedves Kenny,
    sok mindenben igazat adok Neked,de…Hoffmann Ferenc nem magyar hazafiságból változtatta meg a nevét Efrájim Kisonra. Azt hogy a kitüntetést miért fogadta mégis el nem az én asztalom,de gondolom,hogy az adományozónak több oka volt mint a kitüntetettnek.A német(nyugat)kormány a mai napig elismeri a zsidó nép ellen elkövetett,akkori németek megbocsájthatatlan bűneit.Ezt anyagiakkal és nemzetközi politikában Izrael mellett helytállásukkal is bizonyítják.Amit a legtöbb volt náci kollaboráns ország nem teszi.Itt nem az anyagiak,hanem a bűnök elmosása,nem beismerése a probléma(lásd Lengyelország stb.)
    Nem általánosíthatunk,mert mi is az általánosítást szenvedtük meg.Voltak nem is kevesen tisztességes embermentők a magyarok között is,mint mindenhol, ahol a a náci elméletek jutottak uralomra.Sajnos ez Magyar országon nem márc.19.-ével kezdődött. A kegyetlenséget soha nem lehet megérteni és megmagyarázni sem. Annál kevésbé kimagyarázni esetleg szabadság téri szoborral fényesítgetni és mindennel a német megszállást okolni,ami nem is létezett.A németek nem szállták meg Magyarországot,hanem bevonultak a szövetséges náci-országba harcászati okokból.Ennél mélyebbre már nem akarok menni a Magyar történelem vakargatásában.Azt pedig,hogy voltak kiváló zsidó írók,költők, művészek,tudósok tudjuk.Azt is tudjuk, hogy minden embernek szűksége van valahova-tartozásra. Nos…akiket Te büszkén magyaroknak fogadsz be még valójában hazátlanok voltak. Ragaszkodtak oda tartozni,ahol csak üldözött páriák lehettek, mert más nem volt.Voltak és vannak közöttünk akik alapos gondolkodás helyett elfogadják,hogy ők”magyar” zsidók.Nekem ez a kijelentés azonos egy újabb sárga csillaggal. Én egy Magyarországon született izraeli zsidó vagyok.Tudom és használom a nyelvet,ismerem és tisztelem a magyar kultúrát, turistaként sokszor szívesen odalátogatok,de ha valaki azt mondja,hogy magyar vagyok azt nem veszem jó néven.Egyébként Kisonnak a második felesége volt aki nem izraeli.Könyvei, filmjei és minden írása héberből lett lefordítva +- 80 ország nyelvére.Magyarra is.Azt pedig,hogy miért fogadta el a magyar kitüntetést,nem tudom és nem is foglalkoztatja a fantáziámat. Lehet,hogy erre a kérdésre a ma is itt élő családja meg válaszolhat,ha akar.
    U.I. Sajnos ez a téma nem új keletű. 2000 év óta először van identitásunk,mert a világ népei már megszokták,hogy a vagyon és a mi életünk,sőt a népünk vallásának majd egésze elrabolható préda.+ valóban nem tudják megbocsájtani genetikailag is bizonyított kimutatható kvalitásainkat.A nóbel díjas zsidók akik életmentésből menekültek Amerikába és amerikaiként hoztak dicsőséget magyar hazájuknak,amit ma úgy értelmeznek,hogy „idegenbe szakadt hazánk fiai”.Az úgynevezett magyar zsidók mindig lojális,hasznos polgárai voltak az országnak.Ezért fizettünk 600.000 áldozattal.A magyar kormány 1920 óta hivatalosan is hirdetett tisztességtelenségéért.Évtizedekkel megelőzve a németeket.Gondolom,hogy ilyen üldöztetés után, részünkről még generációk kellenek a megbékélés eléréséhez. Egyéni szinten barátságok lehetnek,de össznépi szinten ez még várat magára.Bizonyítani azoknak kell akik lojális polgáraikat becsapva és legyilkolva maradtak adósaink.Nekünk nincs semmi bizonyítani valónk.Békét a Világnak.

  • Előbbi linkemet „nem fogadja el” a mittoménki, a cenz ura, ezért ahelyett javaslom:

    https://orulinkvincent.blog.hu/2020/04/17/hirtelen_ciki_lett_carl_schmitt

  • na még van egy nap hátra, mit is kellene nevelni a gyerkőcökön?
    2-96-ig?
    szeressük egymást gyerekek
    és bemondani a betlit

  • Kedves András!
    „Albertába menj gázt termelni,” – Ezt nem értem, valami kanadai átok? Vagy mégis mi lehet? 🙂
    Csak azért kérdem mert itt élek Albertában (bár gázt nem termelek – ritkán és csak személyes használatra 🙂

  • Kenny
    6:35

    Általában egyetértek e beírásoddal, de ugyanakkor hozzá kell fűznöm, hogy a Gyuri10-ek jogos elkeseredését és viszolygását az a tény tartja fenn, hogy . e z . a . n é p . sokszáz más, ismétlődő önsajnálat közepette nem tartott még igazi megbánást, jobban mondva nem avatott föl még egyetlen, legalább egy olyan egyértelmű és nagyméretű emlékművet, amely valamely fővárosi frekventált helyen* állítana örök mementót és mea culpa jellegű tanúságtételt a magyar közönség, a túristák és az egész világ színe előtt azért a secpec alatt lemészárolt 600ezer ártatlanért .

    ÉS AKKOR az elmúlt 100 évben Magyarországon t ö b b – e z e r [ahány falu és város létezik, annyi] emlékmű, szobor, emlékoszlop név szerint is sorolva, kőbe vésve(!) ápolja az I. és II. hodító Világháborúkban elesett –>csakis keresztény<– katonák emlékét, miközben éppen e létesítmények súlyos amnéziát mutatnak az ugyanott – ezek szerint értünk – elesett zsidó bajtársak, illetve a fegyvertelen munkaszolgálatot teljesítő tízezrek iránt. Mi ez a nemtörődöm közömbös feledékenység a magyar utókor részéről, ha nem minimum hálátlanság, illetve súlyos kegyeletsértés, plusz direkte történelemhamisítás…?

    Üdvözlettel: – V –

    Ui: Nem a zsidóknak kellett volna maguknak itt-ott nagy szemérmesen rejtett udvarokba és temetőkbe holokauszt emlékműveket állítaniuk, hanem az elkövetők utódainak. Ahogy Róma mártírját – mellesleg a szintén zsidó – Jézust is évente többször is megünneplik.

    .

    * Frekventált: nagyforgalmú és sokak által gyakran látható, csomópontban, mint pl. a Hősök tere v. az Erzsébet tér, stb.

  • Ui II. Kennyhez

    Rendszerváltás óta egyes I.VH-ús emlékműveket kiegészítettek a II.-ban elesett katonák vésett neveivel, de a zsidókat most is kihagyták az akciókból.

    Vagy gondoljunk az úgynevezett(!) Hegyvidéki Háborús Áldozatok emlékműve Pokorni (FidSS) által megvédett, majd relatíve előléptetett, tehát realativizáló Turul nyilas emlékműre, amelyért ha egy publicista nem veri ki a balhét, a nyilasok utólag oda vésett nevei még ma is rajta állnak…

    Oszt ne feledjük a VEZÉR által kiagyalt szintén relativista ún. Német Megszállási történelemhamisító emlékművet se, amely többe közt, de első sorban az 1941-es Kamenyec-Podolszkíji csupán 20ezres magyar mészárlást hivatott elfeledtetni…

    Kenny! Remélem így már érzed ezt az ellentmodásos össznépi közömbösséget, amely súlyos, szinte fizikai fájdalmat vált ki az áldozatok véletlen megmaradt utódaiból még ma is…

    Üdvözlégy!

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2020 április 23
    9:38 du.

    Kedves Gábriel, én gazdaságilag irigylem a megkülömböztethetetlenül beolvadtakat, de agyilag nagyon nem szeretnék osztrákká válni! 😀

  • hazaffhyas nevelést a gyermekeinknek !

  • Vögelein Ezeket értem és igazad is van ebben. Mégis. Én nem ismerhettem a nagyszüleimet, mert elvitte a háború. Az Ő nevük sincs sehol, mert nem hősi halottak. Egyszerűen a háború vége után nagymamám vészes alultápláltságban hunyt el, nagypapám pedig taposóaknára lépett. Így jártak? Nem akartak háborút, nagyon nem. A fiúkat is elvesztették aki nem önkéntes volt.
    Ezzel a gyűlölködéssel csak az antiszemitizmust táplálja és a saját lelkén sem segít Gyuri.
    Mindenkinek jutott ki a tragédiából, sokan nem tanultak belőle sokan igen. Ez a kollektív bűnösség a magyarokra sem vonatkozhat. Én például rohadtul szégyellem magam a múltunk és a jelenünk miatt.
    Lehet keveset számít, de már ezért sem áll meg a kollektív bűnösség.
    Gyuri igazát nem kérdőjelezem meg, ezért nem is vagyok hajlandó vele veszekedni, de nem segít a megbékélésben. Tudom, írta, hogy nem érdekli. A jövő érdekében szerintem jó lenne ha érdekelné.
    Persze tévedhetek.

  • Kenny
    2020 április 24
    4:58 du.

    a múlton semmilyen eszközzel nem tudunk változtatni (bár vannak törekvések a legújabb múltak kiásában)

    én a magam részéről elfogadom, olyannak amilyen de az halálosan felháborít, amikor bárki a jelen és a jövő kapcsán eleve elrendeltetett akármit és a társadalmi törvényszerűségeket megváltoztathatatlannak jelző agyficamok megett mindig megbúvik a rohadt anyagi érdek és ezért értéktelen semmik sőt (hogy ne használjak más szót) károsak

    és össznépi kártyajátékok kaszinókban (= az élet) ahol a nyertesek viszik a többi meg újra próbálkozhat ha nem ment csődbe ott a helyszínen

  • Vögelein
    2020 április 24
    1:40 du.

    És látod:
    Gyuri10 hódolója lett
    a mostani hazai kurzusnak.
    A balos ill, demokratikus gondolkodásúakat
    mocskolja ahogy bírja, a Charlie és Boda féle
    szélsöjobbereket meg preferálja.Valami itt nagyon nem gömbölyű.

  • Geyza

    Hálás köszönet a megtisztelő kedveskedésért.
    Örömmel felvállalom.
    Nem is gondoltam, hogy ennyire kilátszik – hogy milyen hosszúra nyúlt az agyam, így ennyire nehéz volt feltekerni.
    Tudod belecsömöszölni egy olyan kobakba, ami ugyan testarányaiban elég nagy, de így is nehezen fért el. Ezért van ennyi agytekervényem.

    Csak pótlólag annyit hogy olvasd el a Mein Kampf-ot is marx/lenin és a többi csibész gazember mellett.
    Vesd össze nyugodtan Hitler művét csak a Kommunista Kiáltvánnyal, hogy ne kelljen olyan sokat olvasnod
    Bár el ne áruld a Köbaki elvtársnak, mert még újra begőzöl, hogy más is merészel olvasni rajta kívül, de leginkább attól, hogy véleményt is alkot az olvasottak alapján a leírtakról, és azt papírra, köbe véső egyedekről.
    Mindjárt könyvégetőt (tolvajt) kiált

  • Orsós Elemér

    Kenny
    2020 április 24
    4:58 du.

    Kedves Kenny, maximálisan egyetértek és szerintem, aki a 85 éve még mindig tartó kártérítéseknél, rendszeres bocsánat kéréseknél, havi holokauszt megemlékezéseknél, a zsidó vallás és kultúra maximális anyagi és eszmei támogatásánál, zsinagóga és temető felújításoknál, Sorsok Házánál, második generációs túlélők kártalanításánál is többet követel, annak szerintem nem teljesen tisztességesek, nem békülési szándékot mutatók a még mindig bűnösnek minősített 4. generáció felé a szándékai! Jó lenne ezen nácizás nélkül, józanul és mértéktartón elgondolkozni, mert a túlzásba vitt telhetetlenség nem az általunk óhajtott megbékélést szolgálja, sőt sajnos kontraproduktiv!

  • Kenny,
    azt hiszem ,ha mindenki a te értelmezésed szerint képes lenne gondolkozni,már csak azért is,hogy Magyarország ne legyen újra a jányi gusztávok szent hazája,az én népem is megnyugtatóbbnak találná a két ország jövendőbeli viszonyát.Talán vissza is térhetne az Árpád-házi királyok korabeli barátság.Ehhez azonban több száz évi megbízhatóságra van szükségünk. Ma az antiszemitizmus sokkal kevésbé érdekel vagy érint minket, mint amikor hazátlanul más népek,többek között a magyarok védelmére is számítanunk kellett.Amit soha egyetlen néptől sem kaptunk meg.Pl. Az oroszoknak a győztes hadjáratába nem azért estünk bele,mert minket akartak megmenteni.Ha Perl Harbor nem lett volna,az amerikaiak sem lépnek be a háborúba.A többit az intelligenciádra bízom.Kettőnk közötti”veszekedésről”szó sincs.

  • „tisztelhölgyeimésuraim”
    2020 április 21
    4:39 de.

    “a munkásnak nincs más vesztenivalója, csak a láncai”…

    TE MUNKÁS VAGY?

    – Ha nem,
    akkor mi módon merészeled a a kevésbé képzett embertársaidat, mint veszett kutyákat a harcra, gyülöletre uszítani?

    – Ha meg igen,
    akkor szólok, hogy szerencsétlen vagy, mert hogy a mocskos tőkésen kívül, aki láncra vert, most lett neked egy csomó fogadatlan prókátor, aki amellett hogy „nemes” egyszerűséggel olyan harcra buzdít, ahol az életed se becsüli többre egy lukas garasnál, hiszen úgysem érsz többet mint egy láncra vert kóbor kutya, úgyhogy nyugodtan kapard csak ki a gesztenyét ezeknek az ájtatos, szépen szólóknak, akiknek minden szava mint a kígyó mérge, a fülednek édes-émelyítő zene, de mikor belekóstolsz a nyelved megkeseredik tőle!

    válaszolnod nem kell, ne fáraszd magad

  • Elemér

    Jó, ha Neked, ha így meg tudod ítélni.

    Esetleg felsorolnál néhány olyan megvetendő hiányosságot, amelyek megbotránkozást szülnek, csakhogy én is tudjak róla?

    Ha már ugyis koronavirus, itt a legfrissebb statisztika Ausztriából:
    Austria
    Confirmed: 15 071
    Deaths: 530
    Recovered: 11 872
    Active: 2 669

    Az igazolt esetek száma gyakorlatilag megállt, és ott nem hazudtak a statisztikával.
    A kormányzat, a politikai ellenzék és a lakosság teljes egyetértésben állt bele a járvány leküzdésébe.

    Kurz kancellár amikor kiderült, hogy O.Viktor osztrákbeli csavargó hazaáruló part-szimpatizánsa, akivel azelőtt koalícióban kormányzott – simán lemondott, simán kiállt az új választások elé, ahol a választások kissé demokratikusabb játékszabályok vannak megalkotva és simán nyert.
    A kormányát simán alakította meg, annyira, hogy az osztrákok ilyen vészhelyzetben egyhangúlag támogatták.

    Nézd meg a statisztikát.
    A lényeg, hogy a 15 ezer fertőzöttből, mindössze 530 halálos áldozat volt, majdnem 12 ezren felgyógyultak.
    Most vesd össze vele más országok statisztikáit, nem is csak kéjes (kies) kis hazánknak ugarát, hanem bármelyikét.

    Én inkább olyan szar osztrák gondolkodást szeretnénk magunknak.
    De ha Te is olyan vagy mint az ecceri szőlősgazda, aki karót fogott mikor jött a jégeső, – „hogy lássuk uram mire megyünk ketten” – akkor egészségedre!

    Ez ám az igazi magyar virtus! Ez ám – a belevaló, nem az a szar osztrák!
    Ami minden világstatisztika szerint a legélhetőbb országok közé tartozik, és ilyen vészhelyzetben sem hazudtolta meg magát.

    Mi magyarok sem! Ilyen a magyar mentalitás bizony – rögtön harcra kapára fel – persze hátulról, csak mindenki a másikat uszítja!
    A röhögő harmadik meg éppen totalitárius hatalmat szerzi meg ezalatt.
    Gratulálok – csak hogy tudod, – más hajóban evezünk

    Merülj el a statisztikai adatokban; nyilván sok ország kapcsán minden kétséget kizáróan hamis adatokat találsz ott is, ami nem a hivatal miatt van, hanem az ország illetékesei miatt, akik hamis adatokat szolgáltatnak

    https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

    Aztán itt van egy cikk is, most találtam magyarul, csak hogy ne kelljen kutakodnod

    https://azonnali.hu/cikk/20200422_az-osztrak-kancellar-az-ellenzeket-is-dicserte-a-jarvany-elleni-harc-kapcsan

  • Göllner András

    @ Szandi Mandi

    Valóban sok a gáz Albertában, próbálják is eltávolítani, elhesegetni az Indiánok területein keresztül, hogy bele ne fulladjanak a szegények, de a bennszülöttek, akiknek, a rosszmájúak szerint fingjuk sincs az egészhez, nagyon is tudják honnan fúj a szél.

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Gábriel!
    6:58

    TE meg TŐKÉS VAGY ? – kérdezem vissza én… – és akkor mi van ?

    Bizonyítod, hogy képtelen vagy a kultúrált, azaz személyeskedés nélküli párbeszédre, csak fröcsögsz, fröcsögsz és fröcsögsz…
    Pedig ez a FÓRUM, nem pszichiátriai osztály…

    Abban, az e cikk alatt található, ápr.21-i 4:39-es kommentben,
    azon az egy, Marxtól [és természetesen Engelstől is] idézett mondaton kívül még összefoglaltam a >történelmi materialializmus és gazadaságtan< legfőbb tanulságát, azaz kvintesszenciáját is a termelőeszközök(!) kisebbségi magántulajdonáról, amely már a létrejöttétől fogva meghatározta, és még ma is determinálja ember-milliárdok sorsát, életminőségét, sőt létét is.

    T e t t e m . ezt, minden é r z e l m i . m e g n y i l v á n u l á s . n é l k ü l, csakis történelmi tényekre . h i v a t k o z v a. Na! Erre kellet volna neked tételesen és .h i d e g . f e j j e l , tényekkel . é r v e l v e . reagálnod, nade semmiképp habzó szájjal tombolva hisztériáznod. Ám minderre, nyilván tudás és ismeret híján, képtelen vagy. Tehát sajnállak…

  • Aurora Boreálisz

    Bendegúz79
    04.20/5:04

    Kérdésedre ma, idő és hely híján, csak annyit mondok, hogy a te szavaiddal „a gazdasági igazságosság” kulcsa a termelőeszközök konvergens és arányos társadalmasítása. 🙂

    Üdv: Borealis

  • Aurora Boreálisz

    Geyza 04.22/9:31
    „” A francba a Tud.Szocializmussal! „” – amikor csiripolnak a verek, és nyílik a tavasz…Borzasztó… 😀

    Kezdelek megérteni. Biztosan most készülsz belépni az Öreg Tyúkok Egyesület (ÖTyE) hímzőkörébe, ahol a bonyolultabb kérdések a rántás balra, vagy jobbra keverése körül forognak, illetve rotyognak…

    Gejza! Valaki nemrég megjegyezte rólad, hogy konformista lettél, azaz a kérdéseket (okozatokat) mostmár nem az okuknál igyekszel megragadni, hanem csak ösztönös érzések mezsgyéjén, mert az sokkal könnyebb, fáradság nélküli – bár hamis – ám gyors választ szül… Sajnos a „Tud.Szoc.” a lusták tudásszomját egy valóban nehezebben megközelítő útvonal, de akkor is ott kanyarog a történelem domborzatán, ha nem akarunk róla tudomást venni. Legalább néha a térképére is rá kéne tekinteni azért, hogy >ne csak higgyünk benne<, de tudjuk is. Viszont épp épp Gábris az, aki epeömlést kap, annak még a hallatán is.
    Az ilyen konformista tiltakozással ne utánozd hát ezt a dühöngő, magát megváltóként mutogató, elhivatott lelkületű fasiszta skizofrént …

    Geyza, légy bölcs is, ne csak okos : A B 🙂

  • Gabriel
    2020 április 24
    5:49 du.

    Speciel nem rád céloztam.
    A fasiszta állam-elmélet és a marxista közgazdasági elméletek köszönöviszonyban sincsenek egymással.
    Nem véletlenül vettek át sokmindent az USA .-ban Marxtól a II Vilháb után.
    Nem is volt azóta sem olyan túltermelési válság, mint amilyenek jellemezték a kapitalizmust.Átvettek részeket a „tervgazdálkodásból” is csak nem olyan agyatlan módon mint a „létező szocializmusban”
    A 2008.-as válságot ne említsük egy lapon azokkal, mert az csak egy hülye banki hitelezési ámokfutásból fakadó „pénzügyi bizalmi válság” volt.

    Marx alapvetően humanista nézeteket vallott szerintem,meglepően nagy az analógia Jézus tanításai és Marx egyes írásai között. Arról nem tehet hogy TÁRSADALOMTUDOMÁNYI nézeteit kicsavarva a saját hatalmának a bebetonozására használták és használják.

    A Mussolini féle fasiszta elméletek viszont mindig is az uralkodó osztályok érdekeit szolgálták megspékelve hamis nemzethyeskedéssel és a múltbéli nagyság visszahozásának az igérgetésével. Miközben tagadják a modern Montesqieu.-i államelméletet és a régi St.Ágoston féle áporodott egyházi alapú mélységesen émber és szabadság ellenes doktrinát szorgalmazza.

    Ez folyik ma Magyarországon. Ezt tárta fel Bartus Laci.

    Gábriel :
    A Marxizmus ma megbukott. Momentán lejáratták.
    De már 20 éve jönnek olyan hangok az USA.-béli
    közgazdászoktól és máshonnan is hogy a megváltozott modern világban nem fenntartható az a „financiális” terror és profit-lefölözés ami manapság folyik a Világban.

    Most, hogy nincs ellenpólusa a nyugati kapitalizmusnak, ismét elindultak a ” vadkapitalizmus” felé, ebben élenjár Oroszország és Kína. Az USA pedig boldogan követi őket.

    Két eset lehetséges :
    vagy bekövetkezik egy RÉÉÉMES „Szép új világ” vagy pedig irdatlan társadalmi robbabás jön.

    Én a magam részéről sajnos az előbbire tippelnék, lásd a kínai modelt : 200 millió kamera és totális szoftwer alapú megfigyelés arc és egyéb felismerési technikákkal.

    Csak annak örülök hogy azt a végkifejletet amit a Boda-féle agynélküli idiótáknak köszönhetünk,nem fogom megérni.

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2020 április 24
    7:27 du.

    Kedves Gabriel, nem én kezdtem Burgenland, majd a koronavirusos statisztikák felé elterelni 2020 április 23-án 9:38-kor az eredeti témát, ezért nem értem képzetlen agyammal ezek összefüggéseit a Brunszvik Terikével a munkavállalók kiszolgáltatottságáról és a globalizmus profitkapzsiságáról folytatott saját eszmecseréinkhez képest!

  • „Van, aki száján hordja hitét és hazáját, van, aki a szívében. Az elsőnek szavát se hidd!” Vekerdy Tamás

  • Orsós Elemér Kedves Elemér Szerintem nem értünk maximálisan egyet.
    A zsinagógák és a zsidó temetők karbantartása és felújítása a magyar állam kötelessége, hiszen magyar állampolgárok temetője és temploma, ami azon kívül nemzeti kincsünk is. A Dohány utcai zsinagóga Európa talán legszebbje, de biztos a legnagyobbja, mert a legnagyobbnak tartott az több zsinagóga együttese.
    Szó se róla az se se csúnya, kétszer sikerült látnom.
    Nem dicsőség felújítani, de szégyen volt elhanyagolni és bútorraktárnak használni. Milyen keresztény, aki Istene templomát bútorraktárnak használja, még ha zsinagógának is hívják?
    Nem a holokauszt miatt kell felújítani ezeket, hanem azért mert az ország része, méghozzá értékes része. Az hamisság, hogy ez a zsidó közösség iránti tisztelet, hiszen Ők is fizetik az adót Magyarországon, miért kellene megköszöniük, hogy Ők is kapnak vissza belőle? Budapestnek kellene megköszönni, hogy ilyen kincseket építettek oda, vonza a turistákat mint a mágnes. Voltál a Zsinagógában? Hihetetlenül szép. A Síp utcai is egy álomszép épület.
    Elhanyagolva viszont a holokauszt miatt lettek, hiszen elpusztulások szorosan összefügg a hítközségek elpusztításával.
    Bocsánatot a magyarok úgy államilag soha nem kértek bocsánatot.
    Elhangzik néha-néha valami, de rögtön utána vissza is lépnek kettőt, hármat. Még ma is a németekre akarnak kenni mindent, és vissza akarják állítani a Horthy rendszert, amely előbb volt zsidóellenes mint hitleráj. Bocsánatot kérnek a zsidóktól, majd engedélyezik a „becsület napja” nevű náci förmedvényt? Hány magyar (is) esett el ott értelmetlenül? Belevizel a Duna parti cipőkbe, és ahelyett, hogy elásnák a patkányt miután szíjat hasítottak a hátából, még további politikai terveket szövögethetett és fürdött a dicsőségben? Élnie nem lenne szabad az ilyennek, ha egy IQ-val kevesebbje van, már sárgarépa. Az Élet menete sem kormányprogram, Fideszes vállalatok egyenesen tiltották a részvételt. Az, hogy megfizetnek egy rabbit, az nem a zsidó barátság jele, sőt! Miért kell megfizetni, ha tiszta szándékból cselekednek? Horthy szobrok tömege, egy olyan valamié aki zsidótörvényeket hozott, náci és nyilas (ráadásul középszerű) írók rehabilitása, tanterve emelése, soroljam? Milyen bocsánatkérésről beszélünk?
    Holokauszt tagadó patkányt hív meg a kormány előadni, nyilas szarházi nevét vésik emlékműre, és Európában az egyik legmagasabb az antiszemitizmus. Hol olvasták fel a zsidó képviselőket tömeggyűlésen, és hol tűntettek az izraeli-magyar kettős állampolgárok ellen? Csak az magyar-izraeli kettősség a hazaellenes? Vajh miért? Az európai nácik miért Magyarországon gyűlekezhetnek? Megy a játék, engedjük betiltjuk, engedjük, betiltjuk. Migráncs nem jöhet be mert veszélyes, de a nácik előtt nyitva áll az ajtó.
    A kártérítés kérése is nézőpont kérdése. A zsidóságot kirabolták, mindenüket elvették. A lengyelek nemrég pedzegették, hogy többet akarnak, a görögök is követelődznek a németektől. Pont a zsidók fájnak?
    Miért nem természetes, hogy a kártérítéssel nem elégedett zsidó utódok szeretnének elégedettek lenni? Persze ez kétélű, mert én is követelhetném az I.VH miatt elveszett családi vagyont, nekem sem tetszik, hogy koldusként nőttem fel, mert őseim vezetői belevitték az országot egy világégésbe. Pont megint csak a zsidókat kell érte megvetni? Azt ugye tudod, hogy a táborokból visszatértek sem kapták meg a jussukat, sőt, progromot kaptak helyette.
    Nem kedves Elemér, a magyar nép bizony tartozik egy nagy emlékművel, egy olyasmivel amit a nagy pestisjárványok elmúlásával emeltek (mint tudjuk azt is a patkányok hurcolták mint a nácizmust), és egy hatalmas bocsánatkéréssel, de nem tessék-lássék sunyi módon, hanem teljes szívból, szégyentől eltelve. Azt hiszem erre hiába várok, nincs már elég időm hátra. Még itt ezeken az oldalakon is lehet bűntetlenül gúnyolni a holokausztot a liberalizmus nevében. Szerintem ez már nem fér bele. Flytathatnám, de minek?
    Hangsúlyozom, nem vagyok zsidó, csak szégyellem a múltunkat.
    Ennyit reggelire egyszuszra.

  • Orsós Elemér Ezt a hátizsákos túrázást már gyerekkoromban letudtem. Bejártam az egész országot, télen-nyáron hátizsákkal, sátorral. Tíznapos vándortáborozásokkal, este tábort vertünk, reggel mentünk tovább. Köszönet érte Soma kántornak.
    Utolsó magyar kirándulásunk Aggtelekre történt tizenöt éve.
    A szokásos magyar történet, elrontották a foglalást, természetesen pofátlanul hazudva tagadták, ahol végül helyet kaptunk ott kihasználva szorult helyzetünket horrorisztikus pénzért kaptunk semmit. Tönkretették a hétvégénket, lehúztak minket és meghazudtoltak. A magunkkal vitt piknikre szánt élelmiszert ki kellett dobni mert új helyünkön nem lehet megmelegíteni, teljes csőd volt a magyarosch vendéglátás miatt.
    Úgy gondoltuk, ezek után ott költjük a pénzünket ahol érdemes.
    Miután sokat utazunk, természetesen volt már rossz foglalásunk, mindenhol úgy oldották meg, hogy mi jöttünk ki jobban. No ez Magyarországon nem így működik, örüljünk, hogy fizethetünk. Nem örülünk. A baj, hogy ez az annyira ajnározott külhoni magyarokra is érvényes. Olyan pocsék kiszolgálást, hideg ételeket mint Párkányban vagy Komárnoban (nem egyszer), sehol nem tapasztaltam.
    Pozsony kivétel, ír útlevéllel Írországból érkeztünk, de meghallhatták, hogy egymás közt magyarul beszélünk, vagy a nevünk lett gyanús, de címzetten egy magyar hostesst küldtek fel hozzánk köszönteni minket.
    Ez is az átka ha sokat van külföldön az ember, megnőnek az igényei. Mert ha külföldön lehet, Magyarországon miért nem?
    Ma már az autót helyezem előnybe, ha nem, akkor a nagysebességű vonatokat. Szeretünk 300-zal vonatozni. A choppert nem szeretem. Egyrészt a ruházat miatt, másrészt túl sűrűn kell vele megállni, és igazából csak az elől ülőnek kényelmes.
    Nekem jó öregesen a teljesen nyitott tetőablak, ha húzat van vagy esik, becsukjuk. 🙂