Budapest sárga-fekete zászlajára

2020 május 12 7:27 de.109 hozzászólás

Az regnáló kormány láthatóan kommunikációs főpróbát tartott a korfa-lefejezési, illetve beteggyérítési szándékok terén. Mert lehet ugyan más célja is annak, hogy elkezdtek megmondogatni a budapesti kórházak vírus-ellátására vonatkozó tervekről. Amelyek alapján a vidéki betegeket Budapestre kellene szállítani. Esetleg akkor is, ha addig élnek. S néhány szakmai megszólaló szerint nem kizárt, hogy valóban addig is élnek.

De decibelkresztényéknél ez így rendben is van. Amúgy meg mindenhol másként csinálják. Sofia hercegnő például önkéntes kórházi munkát vállalt a járvány idején. Hazánkban még királyság sem kell ahhoz, hogy még véletlenül se gyakoroljon az oligarcha valamely ismertebb hölgytagja hasonlót. Ellenben a nemzeti gázos gazdagodása zavartalanul zajlott. Egyébként hazánkban is előfordult, hogy királyi hercegnő ápolónői ruhát öltött. Ám az sem ma volt. Manapság inkább az látszik hazánkban divatba jönni, hogy egy kis szemétség minden pénzt, esetleg életet megér. Ezzel pedig vissza is értünk a betegszállítási kérdéskörhöz.

Amellyel kapcsolatban azzal többé-kevésbé egyetértenek a szakemberek, hogy a járvány elsősorban az idősebbekre, illetve a más kórtünetekkel is bíró emberekre jelentenek nagyobb veszélyt. Így valószínűleg azok számíthatnak szállításra, akik ebbe az embercsoportba tartozik. Ugyanakkor az sem újdonság, hogy súlyos betegek közúti szállítása nem az a fajta beavatkozás, ami a hosszú élet biztos záloga. Így egyrészt azok a betegek számíthatnak szállításra, akik idősek, halmozott kórtünetekkel rendelkeznek, másrészt ugyanez a csoport az, akik folyamatos ellátást igényelnének, és a betegség túlélése esetén is költséget, ápolási költséget, illetve nyugdíj-kiadásokat jelentenének a költségvetésnek. A szállítás hatására ezzel egy időben az sem kizárt, hogy az állapotuk fokozottabban fog romlani. Így nagyobb eséllyel haláloznak el. Mentesítve a költségvetést. Márpedig az esetleg szűkülő EU-s forrásokat pótolni kell valahonnan az oligarcha zsebben tartásához.

Ugyanakkor azt sem érdemes figyelmen kívül hagyni, hogy a szállítási ötlettel akkortájt állt elő a kormány jeles ötletmestere, amikor Karácsony Gergely elkezdte feszegetni a tényleges budapesti járványadatokat. Márpedig korábban a hatalom kihirdette: Budapest a fertőzési góc. Most gondoljunk bele abba, hogy az előbb-utóbb kiadott, kiszivárgó adatok esetleg a lakosságarányosan nagyobb fertőzöttséget nem támasztanák alá. Nyilvánvaló, hogy ebben az esetben a hatalomnak úgy kellenek a budapesti betegek, illetve halottak, mint egy falat penészes, de a politikában feldíszíthető kenyér. Az is világos, hogy a fővárosi intézményeket könnyedén túlterhelheti a vidéki beteg-beáramlás. Csökkentve az itt lakó, renitens lakosság ellátási lehetőségeit is.

Amihez csak hab a tortán a másik légy, amit bele lehet a díszbe fojtani. Tekintve, hogy az idős-otthonok kapcsán nem győz a kormányhű szájtépők hada azon gargalizálni, hogy a fővárosi kezelésű idős-otthonokban milyen a helyzet. Ha feltételezzük, hogy a kormányhű polgármesterek, netán az egyházak fenntartásában levő otthonok vidéken, lakosság-arányosan, több időst látnak el, akkor a hatalom retorikai érdeke az, hogy onnan „kipumpálja” a betegeket. Így egy lépésben lehet biztosítani az esetleg csak behazudott fővárosi statisztikákat, valamint manipulálni az idős-otthonok statisztikáit. Ha kell, mesterségesen megteremtve azt a muníciót, amivel mikrofon-közelbe küldhetők a hatalom közvetlen képviselői, és a fórumok napidíjas trolljai. Mely utóbbiak talán még ahhoz sem kellően felkészültek, hogy mérlegeljék: a vírusnak hiába mutogatják majd alkalomadtán a baksis-kimutatásokat.

Természetesen még így is lehetséges, hogy a döntés meglebegtetése mögött valós járványtani helyzet lelhető fel. Akkor, ha a valós fertőzöttség nagyságrenddel, vagy akár nagyságrendekkel nagyobb annál, mint amit a kormány eddig a lakosság orrára kötött. Ez az ok azonban egy esetben lehetne valós. Akkor, ha kiderülne: a vidéki, részben izomból kiürített kórházak csurig vannak betegekkel, és egész egyszerűen nincs kapacitás a további betegek ellátására. A „csurig” persze lehet relatív is. Akkor, ha üres ágy esetleg akadna, de az ágyat körülvevő rendszer már régen összeomlott. Ebben az esetben a hatalom hívei feltehetnék maguknak a kérdést, hogy a betegek számában vagy az egészségügy felkészültségében hazudtak-e nagyobbat a szemük közé.

De nem áltatom magam azzal, hogy egy hithű, esetleg napidíjas, orbanista valaha megkockáztat egy ilyen kérdést. Még magának sem. Sosem.

Frissítés: Azt, hogy mennyire kommunikációs kísérlet zajlott, azt leginkább az mutatja, hogy alig egy nappal később már csak akkor kell Budapestre szállítani a beteget, ha a küldő kórház úgy gondolja, az új betegek esetében…

A hatalom tehát töretlenül kísérletezik az emberekkel. Ha nem akkor, megfontolatlan, kapkodó, az emberek életével játszó hatalmi játék zajlik. Ami politikailag talán érthető. Az nem érthető, hogy a hatalom mellett kitartó trollok miből gondolják, hogy ők kivételek. Miért gondolják azt, hogy ők, a szüleik különleges elbánásban részesülnek majd. Nem a hatalom, hanem a vírus részéről. Bár az ilyen kapkodó, rögtönzésében is arrogáns hatalomban sem bíznék olyan mértékben, amennyire a fórumokon olvasható a szájlovagoktól.

109 hozzászólás

  • Csak óvatosan a fogalmazással. Manapság sose lehet tudni, mit és miképp értelmeznek. Véleményből könnyen lehet rémhírterjesztés.

    Így járt az a 64 éves férfi is, aki a Facebook oldalán írta április 28-án, hogy az ország vezetése szándékosan időzítette a koronavírus-járvány tetőzésének idejére a kijárási korlátozás megszüntetését. A férfi állítólag azt fejtegette, hogy szerinte ennek tömeges megbetegedés lehet a következménye.

    Azonnal lefülelték – feltehetően feljelentésre – és elfogták. Erről az akcióról készült felvételt tették közzé (okulásul) éber rendőreink. Íme:

    http://www.youtube.com/watch?v=WPiaUHXUF1w

  • A „gyengébbek ” kedvéért: Miskolcon,Ajkán ,Szekszárdon, és Kiskunlalason is fogadnak korona-vírusos betegeket!!!!!!!!!!!!!
    Talán réjékozodni kellene a hazug hírek előtt…..!

  • En arrol hallottam, h o1g rokona (stromanja) hozott be, kerult hozza rengeteg vedofelszereles, maszk, aminek joresze a neten kerult ertekesitesre horror aron.
    Arrol nem szolt az info, h a kormany is vasarolt-e tole horror aron, v sem….
    Az allami keszletek kormanykozeli raktarakban tarolodtak, es folyamatos meltatlankodas volt az eu reszerol, mert a nagy szamok ellenere folyamatosan hianyzott a vedofelszereles az eüben!

  • Well Cris, meg ha ezerszer torlod is, de a „sarga-fekete” zaszlo az a Habsburgh dynastia hivatalos zaszlaja volt.

    Budapest zaszlaja a KEK-SARGA-PIROS.

    Persze horizontalisan a Pesti zaszlo.

  • Ne feledjetek es NE probaljatok a valotlansagot allitani, mert az tisztan hazugsag.

    Nem letezik alkotmanyosan biztositott jogotok a szabad szollas es kifejezes es semmi mas tetteken!!!!

    Minden SARKALATOS torvenyeitekkel KORLATOZVA.

    Tehat a rendorseg jogosan letaroztathat titeket meg az itten allitott soraitokert is.

    Na ugralhattok, rikacsozhattok azon a vilag-vegeig az a tenmy. A tagafahatalan valosag!!!!!

    AZ a ti Alaptorvenyeitek altal.

    De a korlatozhatalan emberi jogok, az allamhatalom korlatozas es minden hatarozatok a valszto-lakossag tobbsegi hatarozata alapjan, azt ti gyulolitek.

    Tobben meg olvasni is utaljak azt.
    S eletetek aran ellenzitek.

    Bravo !!!!!!
    Elvezzetek.
    Tisztan NEM erdemelitek azt !!!

  • Boda Marcsi
    2020 május 12
    1:42 du.

    Gyengébbek kedvvért van egy frissítés a szöveg alján. A nagyon gyengék csak a címig jutnak. A kevésbé gyengék az első bekezdésig. A közepesen gyengék végigolvassák, de nem értik azt, amit olvasnak.
    A trollokat meg nem érdekli, hogy mit olvasnak, mert a napidíjban az nincs benne.

    Sorold be magad a skálán ahova jól esik.
    Továbbra is várom a saját, tényekkel alátámasztott releváns véleményedet egyszer valamiről. Bármiről. Akár a pitypangokról is. Mert hozzád képest a fidesz.hu egy objektív, elfogulatlan és értelmes hírportál.
    A Te itteni hozzáadott értéked a barométeré. Pontosan lemérhető a trolltartódnak kiosztott brossúrák tartalma és hatása.

  • O1G666
    2020 május 12
    3:22 du.

    Mert az oligarchákat a vírus is szívatja. Bekészleteztek, mint feketéző a háborúban. Erre a járvány képes esetleg magától összeomlani. Ott fognak állni szűgyig a gagyi maszkjaikban.
    Ergo, lesz még kötelező maszkhasználat akkor is, ha a vírus már szépen belesimul az ökoszisztémába, mint a szezonális influenza (aminek, úgy mellesleg nagyságrenddel, több áldozata van általában).

  • De jó, ismét működik a politikai rendőrség!

    Rémhírterjesztés miatt most a gyulai Kossuth Kör helyi vezetőjéért öt rendőr ment ki két autóval. A vád szerint a férfinál egy gyulai Facebook-csoportban írt posztja miatt tartottak házkutatást és foglalták le többek között a számítógépét és mobiltelefonját.

    Csak így tovább, előre a lenini úton!

  • Rodeo11
    2020 május 13
    6:44 de.

    Beszéljünk komolyan.

    A Belarusz Kishitler,
    bizonyos Lukasenka készíttetett magának
    egy Sztálinéra hajazó generalisszimuszi egyenruhát
    és a mostani Gyözelem-napját disszemlével ünnepeltette meg, mondván hogy -ellentétben a megalkuvó Putyinnal- igenis ébrentartják ennek a nagy eseménynek az emlékét.A jónépet KÉNYSZERÍTETTÉK a megjelenésre, ráadásul tilos volt maszkot viselni.Azt írja a Népszava hogy emiatt minima-kalkula
    20 000 új fertözött lesz a kis országban.

  • Geyza
    2020 május 13
    8:32 de.

    jó ilyen hülyeségeket olvasni! ez is egy tudásfajta!
    a Facebook kitörölte azt a képet amelyet egy felháborodott „világlakó” tett be amelyen az a szovjet katona látható aki kitűzi a szovjet zászlót a Reichstag ra,

    mindez miután az USA azt tweetelte (beszélni már nem igen tud?) hogy az USA és a UK ünneplik a győzelem napját
    így kettős számban EZ A LEGÚJABB MÚLT nem kell hozzá generalisszimusz csak egy bohóc a Fehér Házba

  • Geyza
    2020 május 13
    8:32 de.

    ugye ezzel a bejegyzéseddel hatalmas öntökönlövést követtél el? és nem is tudod miért?

    (szerinted tehát van amire kell és van amire nem kell emlékezni 75 év múltán?)

    valami hülye görög írta valamikor az antikvitásban, hogy: „”sok minden csodálatos van e világban de az embernél semmi sem csodálatosabb””

    és akkor értelmezd a kettős idézőjelemet

    óh borzalom anyja ne hagyj el!!! és még mit várhatunk tőled?

  • Rodeo11
    2020 május 13
    9:31 de.

    444.hu
    Index.hu
    Népszava.hu
    Mandiner.hu
    Ma7.sk
    Honvédelem.hu
    hirstart.hu

    Válasszál te földsötét idióta

  • Úgytűnik ennek a Rodeonak a járvány okán
    időközben kissé lesorvadt az agya hehee…
    Pedig a Koronavírus inkább a tüdőre megy.

    Ebből is láccik :
    Rodeo egy hungarikum.A vírus is másképp zabálja fel őt.

  • Andrew-s!

    Én elolvastam a szokás szerint uszító cikket,ami azt sugalja,hogy a vidéki kórházak telítettek,minvs ágy és általában Pestre küldik a betegeket…..Na erre írtam,hogy nem igaz,felsoroltam a vidéki kórházakat,és ugye vidéken sokkal kevesebb a koronavírusos beteg,mint Pesten…. Én tudok olvasni, értelmezni is és kissévtájokozottabb vagyok, meg nem uszítok feleslegesen mint e szerző!
    nevetséges vagy!

  • Miskolcon, Ajkán, Szekszárdon, Kiskunhalason el tudják látni a betegeket,van ágy!!!!
    Andrew-s nek,és másoknak (pld. HunCanadának, aki még rendszersen meg is hazudtol ) meg Geyza „szóvivőnek” öszínte részvétem és egyben megvetésem….!

    Én nem,csak legfeljebb ők lesznek nevetségesek, mint a fanatikusok, aki ugye minden közvéleménykutató szerint a „béka feneke alatt vannak”

    Arról már ne is beszéljünk,hogy Sofia hercegnő tényleg önkéntes munkát vállalt, mint itthon több diplomás,vagy neves szinész,művész is,mig egyetlen ballibsi(parlamentben ordítozó ellenzéki idióta: Bangóné,Szavó Timea nem…..)

  • Boda Marcsi
    2020 május 13
    12:31 du.
    „Andrew-s!

    Én elolvastam a szokás szerint uszító cikket,ami azt sugalja,hogy a vidéki kórházak telítettek,minvs ágy és általában Pestre küldik a betegeket…..”

    Tehát nem olvastad el a cikket, vagy nem fogtad fel az olvasottakat….

  • Andrew-s!

    klinikai eset vagy(!!!!)még a Fideszt is dícséred velem szemben…nem rossz…én nem vagyok troll,míg te igen te szerencsétlen ballibsi

    Bendegúz79!

    Ne aggódj az itteniek miatt, nem érdemes: csak múltjuk van,jelenük ideig-óráig,jövőjük meg ugye „0” ez a lényeg!
    Amúgy alkotmányos joga is van az ellenzéknek szitkozódni,uszítani,akár hazudni is…mivel itthon minden ellenkező híreszteléssel szemben szerencsére DEMOKRÁCIA van.

  • Drizari
    2020 május 13
    7:22 de.

    Már mindennapos a héten, hogy a véleményéért elviszik a rendőrök hajnalban a lakásáról azt, aki akár csak facebook posztban, de merészel véleményt nyilvánítani. Itt csak kussolni lehet, és bólogatni. Véleményért házkutatás, előállítás, vegzálás, listára kerülés megbélyegzés a juss.

    Ez történt Kiskunhalason, Aparhanton, tegnap Szerencsen, ma Gyulán.

    Úgy tűnik, hogy a szabad véleménytől sokkal, sokkal jobban retteg ez a kormány, mint a koronavírustól, hiszen az erőket erre a rémségre pazarolják, mint az elmúlt szocialista, önkényuralmi rendszerekben. Pedig Viktort is elvitték 1988-ban a véleményéért. Változnak a szerepek.

  • Bendegúz79!

    Budapest zászlaja valóban: piros,sárga,kék…régóta,de az országé: piros,fehér zöld,amit sok jellemtelen magyar szintén elfejeltett!!….
    Na erről ennyit!

  • Bendeguz79
    2020 május 12
    8:56 du.

    2011-óta már NEM piros-sárga-kék (román színek) a magyar főváros zászlaja. Tarlós megváltoztatta, hibásan – 9 éve.

    Az eredeti BP zászló színei Erdély címerének színeiből van. Erdély egyesítése miatti tiszteletből lett piros-sárga-kék a főváros címere. A román kormány 1848 nyarán hivatalos zászlajának elfogadta a piros-sárga-kék trikolórt, hogy kifejezze ellenérzését az egyesítéssel kapcsolatban.

    Tarlós Erdély Magyarországgal való egyesülésének emlékét törölte el tehát – mert addóg látott, hogy jéééé ez de hasonlít a román zászlóra. De a történelmének már nem ment után.

    9 éve immár, hogy budapesti lobogó fehér színű, nemzeti színekből összeálló (piros-zöld), befelé mutató farkasfogazattal szegélyezett zászló, közepén a város eddig is használatos címerével.

    Boda meg…áh hagyjuk is. Nincs olyan dolog amit jól tudna. Nála még mindig piros sárga kék.

  • E.I.Simay :egyébként a kormány stabilan a helyén van és ott is marad még jó ideig( a 2022 évi választásokig biztosan,de ugye „valószínűleg” továbbra is…)lehet.hogy magának és többeknek ez rossz hír,de a normális többségnek kedvező!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • a cikkírónak:
    Bár az előbbi mondatomat Nagy Imrétől idéztem,…de úgy vélem most és pár év mulva (2022-ben)a jelenlegi kormányra is vonatkozik!!!
    na a témáról ennyit!

  • Boda Marcsi
    2020 május 13
    1:43 du.

    Andrew-s!

    klinikai eset vagy(!!!!)még a Fideszt is dícséred velem szemben…nem rossz…én nem vagyok troll,míg te igen te szerencsétlen ballibsi

    Bendegúz79!

    Ne aggódj az itteniek miatt, nem érdemes: csak múltjuk van,jelenük ideig-óráig,jövőjük meg ugye “0” ez a lényeg!
    Amúgy alkotmányos joga is van az ellenzéknek szitkozódni,uszítani,akár hazudni is…mivel itthon minden ellenkező híreszteléssel szemben szerencsére DEMOKRÁCIA van

    *****************************

    Olvasgassad magadat te idióta

  • Andrew_s
    2020 május 13
    1:40 du.

    Boda Marcsi
    2020 május 13
    12:31 du

    Tehát nem olvastad el a cikket, vagy nem fogtad fel az olvasottakat….

    ——————————

    Látom témánál vagytok! Különös bája a dolognak, hogy miután a cikkben többször visszatérsz a trollok „szerepére” Boda rögtön megjelent, és bizonygatja a bizonyíthatatlant – legalább most maradt volna csendben! -: ))))

    Valószínű elolvasta a cikket – legalább utólag, az első hsz-a után (!) – de, hogy az ég világon semmit nem értett belőle, azt jól példázzák a reagálásai.
    Hogy miért lepődöm meg még mindig a butaságán és a korlátain, azt végképp nem értem!
    De ami tanulság és nem elhanyagolható szempont, hogy nincs egyedül, bármennyire is nehéz elképzelni, máskülönben hogyan lenne lehetséges a Fidesz állítólag 50%-a?

  • Boda Marcsi
    2020 május 13
    1:07 du.

    Boda átment „agent provocateur” ba.

    Hát ja.
    Megírta itt valaki
    pár napja hogy eljött
    ennek az ostoba banyának
    a fénylő csillaga.Csakhogy
    ezúttal nem vörös. De neki ez asszem mindegy is.

  • Geyza
    2020 május 13
    12:30 du.

    ennyit megért nekem!

    önmagad bizonyítod be minő „alak” vagy… leleplezted a senkiségedet

  • Még egy mondat: Csupán biztonságban,békében szeretnék (szeretnénk élni, én és a többség)!mellőzve minden pártszimpátiátánkat(!!!!)de ugye sajnálatos módon az ellenzéktől csak felelőtlen és hazug rettegés,riogatás érkezik így nem törődünk velük,sőt elitéljük,megvetjük őket!

  • Bendeguz79
    2020 május 12
    8:56 du.

    Gratulálok. Szarva közt a bika tőgye.
    A Habsburg zászlón valami állat is volt azt hiszem.

    De az, hogy milyen színű a karantén-zászló, arról persze fogalmad sincs.
    De legalább jól jelzi a kedves fejed egybites gondolkodását. Eszedbe jut valami, és aztán világért nem szakítanál vele. Elvégre Neked a hangok is megmondták, hogy mindig igazad van.

  • Bendegúz,

    Tudom, hogy a Google számodra ellenség, és talán angolul sem tudsz jobban, mint magyarul (van ilyen, úgyhogy itt a források egyike:
    https://www.portandterminal.com/maritime-signal-flag-lima-ship-is-under-quarantine/

    Ezt meg bónuszként ahhoz, hogy ha véletlenül Rejtőt olvasnál, ott még jogosan szerepel tiszta sárga zászló (pl Piszkos Fred a kapitány), mert menet közben változott a jelentése:
    https://www.wikiwand.com/en/Quarantine

    Ez is bónusz ahhoz, hogy a biológiai közveszélyt is sárga/fekete szimbolika jelzi.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Biological_hazard

    Ez is bónusz ahhoz, hogy ha már hivatkozol a Habsburgokra, legalább néznél utána:
    https://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:War_flag_of_the_Habsburg_Empire_(variant).svg

  • Besancon
    2020 május 13
    4:00 du.

    Azt hiszem Marcsi és trolltartója együtt sem tudták megugrani a hallgatási küszöböt 🙂 A „szövegösszefüggés”, és hasonló fogalmak pedig olyanok, amik csak mással történhetnek meg.

  • A sok sipákolás helyett, a biciklitologatások helyett – amely alkalmazásával itten a megkövesedett és bekövesedett marxista/fasiszta milicisták újra leakarnák tolni a magyarok torkán a gyilkos rendszerüket, álljon itt egy cselekvést kínáló ajánlat.

    Nem mondom, hogy kíváncsi lennék a fogadtatására, mert tudom, hogy ki sem kell egyenesítenem az első ujjaimat sem a megszámolásához.

    Nem lesz ajánlkozó, csak kritizáló

    https://www.facebook.com/notes/juhász-zoli/úgy-írom-le-hogy-értsd-de-tízből-kilencen-mégsem-fogják-érteni/1421318101408129/

  • HunCanada,

    az ORFK tegnap késő este közleményt adott ki, mi szerint „a veszélyhelyzettel összefüggésben 87 eljárást indított rémhírterjesztés és 27-et közveszéllyel fenyegetés miatt. Ezek közül jelenleg 38 eljárás van folyamatban, 6 ügy már ügyészi szakaszban tart. A nyomozások során összesen 16 gyanúsítottat hallgattak ki. Az eljárások során a nyomozó szervek a büntetőeljárási törvény szabályai szerint járnak el.

    A rendőrség valamennyi, így a szerencsi és a gyulai ügyben is tudomásul veszi az ügyészség álláspontját, konkrét esetekben hozott döntését, és mindezekre figyelemmel alakítja további gyakorlatát” – ennyi a közlemény.

    Szóval, most így telnek napjaink. Ja, és a jelenlegi négy rendészeti szakgimnázium közül kettőt megszüntetnek a kevés jelentkező miatt. Nemsokára gond lesz az állomány létszámával, mert évente nagyjából kétezren szerelnek le. A legegyszerűbb leszerelés eddig az volt, ha a rendőr visszavonta a „kifogástalan életvitel” ellenőrzéséhez adott hozzájárulását (ami a telefonja lehallgatását is magába foglalja), most hiába vonja vissza, nem szerelik le. De havi nettó 180-220 ezer forintért (havi 510-623 euró) dolgozhat hetente 60 órát is túlórapénz v. szabadnap kiadása nélkül, és járkálhat koronavírusos karanténosokat ellenőrizni.

  • nos, ami Bodát illeti:

    Boda Marcsi, a mindennapok hőse.

    Az utóbbi időben Boda tartózkodott a bejegyzéseim ócsárlásától, vagy azért, mert nem tudott hozzászólni, vagy rászóltak fentről, hogy nem okos dolog egy becsületsértési per Damoklesz kardjával a feje felett ugrálni. Mindegy, bőven kárpótolta magát a többi bejegyzés író, és a hozzászólók sértegetésével.

    Gondolkodtam, mi vezérelheti? Boda képtelen megtagadni önmagát. Napi rutinnal szidalmaz, sérteget bárkit, miközben csak a reklám alatt foglalkozik kiszemeltjével, mert jó film megy a TV-ben, és segítő szándékkal elmeorvosi diagnózisokat is közöl. Ő egy olyan embercsoport része, amely jelentéktelenségét azzal kompenzálja, hogy a hatalmat „segítve” maga is a hatalom részesének érzi magát. Gerinctelen, szánalmas mentális nyomorék egyébként. Fiatalabb kiadása szerkeszt kormánypárti gyűlöletoldalt név nélkül, mert saját kisszerűségét kompenzálja, és gyönyörködik a kattintások számában. Boda azonban ehhez túl öreg – 72 éves – és nem is elég intelligens. Különben is, saját gondolatai nincsenek, hozott anyagból dolgozva rakja össze véleményét is.

    Mindezt meggyőződésből, ingyen teszi, pedig a párt nem igazán hálás, semmibe veszi őt is. Ez azonban nem tántorítja el, a tények nem zavarják. Amikor eléri a valóság, és szembesül azzal, hogy mégsem kivételezett, még csak meg sem sértődik, töretlen hittel mantrázza a pártpropagandát. Annyi esze azért van, hogy nem hiszi, ha abbahagyná a hazudozást, az ellenzék habzó szájú mocskolását, a bolgár partizán harcát – hiszen ő is ott van minden kilométerkőnél -, majd most ő akkora űrt képez a tevékenység abbahagyása által, hogy attól megroppan a propagandagépezet. Persze, ez nem tart nála sokáig, mert 2 perc múlva ott az újabb, ellenzéki hozzászólót gyalázó komment. Mert a saját fontosságának megéléséhez kell a kormánypárti mivolt! Beteg logikája szerint ha ő a hatalmat támogatja, akkor annak részese, hiszen a hatalom nélküle nem menne semmire. Ugyan nem tagja a pártnak, de aktív támogatója, mert hát, tartozni kell valahova, és szánalmas kis élete a nyájhoz való tartozás érzésével némiképp értelmesebbé válik.

    Nomeg reméli, hogy a párt dicsőségéből neki is kijut valami. Mindezt, persze a reklám alatt, mert többet nem szán az ilyesmire, mert jobb dolga is van.

  • Sajnos, más súlyos beteggel meg az történt, hogy a kijárási korlátozás alatt hurcolták keresztül-kasul az országon, mire fogadta egy kórház. Unokaöcsémnek súlyos autóbalesete volt márciusban.
    Most már jobban van szerencsére, és úgy volt, hogy Pestre szállítják, gondolom, ahol jobb ellátást kaphatna. De egyelőre nem viszik.
    Budapesti zászlóhoz nem tudom, valaki elküldte már ezt a hírt? Híresek lettünk az Agymenők sorozat által (Big Bang theory). Vicces, hogy a magyarok nagy része egy amcsi sorozatból ismerheti meg a fővárosi zászlót.

    https://24.hu/kultura/2016/11/09/elmegyilkos-magyar-poent-sutottek-el-az-agymenokben/

  • Gabriel
    2020 május 13
    11:37 du.

    miért kell nekem juhászzolit olvasnom a fácsén? ki az a juhászzoli? mivel nem olvasom el sohasem fogom megtudni! és azt sem miért írsz ennyi hülyeséget ide is

  • Gabriel
    2020 május 13
    11:37 du.
    míg el nem felejtem, csak neked ez a kiváltság Donald J. Trump szavai (jellemzik a te mondandódat)
    cowfefe

  • Ille István:
    [Boda Máriáról…] „hiszen a hatalom nélküle nem menne semmire.”

    Ebben viszont igaza van Bodának. A mindenkori hatalom sok-sok százezernyi mindenkori Boda nélkül nem menne semmire.

  • Amúgy az sem mellékes,hogy régen kötelező volt szavazni(az egyetlen komcsi pártra…)később meg már kissé szabadabbam,arra akikben hittel,bíztak az emberek,és 3 ciklus óta azokra adták le az emberek a szavazataikat,akikben bíztak,akik már bizonyítottak…Ez továbbra is így lesz,szerencsére!

    Mellesleg azt is sokszor leírtam,hogy a koronavírus áldozatait nagyon sajnálom,az itthoniakat és a más országokban élőket is,(ahol sokkal többen vannak)pártállástól függetlenül (!!!!)és kívánom mielőbb találják meg az ellenszert,mert ugye én a „hívők” táborába tartozom……de abban is bízom,hogy Isten megbünteti a többség ellen vétkezőket,a gonosz embereket,mert megérdemlik!
    Na merem remélni,hogy megjelenik az előbbi 2 és a mostani
    hozzászólásom,mert igyekeztem nagyon kultúrált,tárgyilagos lenni!
    Minden jót!

  • Andrew-s!

    A némi „szépítést” is elolvastam,természetesen a cikk végén,de azt is megírtam,hogy ha vidéken jóval kevesebb a fertőzőtt,akkor nincs szükség PESTRE küldeni a betegeket….és nem is teszik.!!!Mellesleg a cikkben meg sem említi a vidéki kórházakat a cikkíró…Tehát nincs miről vitatkozni…az uszítás meg ugye tény?!
    Na kapj a fejedhez…!

  • C.Ádám!

    Bízom benne,hogy leközlik mind az 5 (!!!)előző hozzászólásom,már ha tényleg „demokratikusak,igazságosak”?….amivel az engem alaptalanul rágalmazóknak,hazugoknak reagáltam!
    Igy lenne tiszteséges!
    Mindezt a reklám alatt…de nem mellékesen kérem!
    Köszönettel:Boda Marcsi

  • Boda Marcsi
    2020 május 14
    1:28 du.

    Amit Te szépítésnek állítasz be, az nem más mint annak jelzése, hogy a Te vezéred valószínűleg még azt a kottát sem ismeri amiből játszatja a majmait. MIlyen megfontolt vezérség az szerinted, amelyik óránként változtatja, akár ellenkezőjére is a véleményét.
    Ne is ecseteld. Mészhiányos. Gerinctelen.

  • Boda Marcsi
    2020 május 14
    4:18 du.

    C.Ádám!

    „Bízom benne,hogy leközlik mind az 5 (!!!)előző hozzászólásom…”

    ****************************

    És ha nem „közlik” le, akkor mi lesz?
    Feljelentést teszel a „megfelelő Szerveknél” ?
    (Ahogyan azt Illével meg másokkal már megtetted elmondásod szerint?) Te idióta te.

    Nem kell akkorákat és annyit hazudozni.Akkor majd lejönnek a förmedvényeid.

    Egyébként meg bírom mikor egy félnáci antiszemita
    ócska banya a nemlétező demokratikus jogaiért sipákol.

  • Ille István
    2020 május 14
    3:05 de.

    Kár erre a virtuális patkányra ilyen sok szót pazarolni.
    Elegendő jelezni pár sorban hogy hazudik.
    Indokolni sem szükséges.
    10 év óta mindig hazudik
    és ezerszer be lett bizonyítva hogy hazudik.
    De odase neki, hazudik továbbra is.
    Nem fog ezen a büdösbanyán a szép szó.

  • Rodeo11
    2020 május 13
    4:28 du.

    Örülök ha te úgy látod hogy az irodájában,
    az íróasztala mögötti polcon Hitler Mein Kampfot tartogató
    Belarusz diktátor, Tovarisch Lukasenka eljárását pozitív fejleménynek tartod.

    Nevezetesen azt hogy ebben az időben, amikor még
    Nagy-Oroszországban is elnapolták a legnagyobb nemzeti ünnepük (ami egyébként az egész művelt világ egyik legnagyobb ünnepe) a náci Németország felett aratott győzelem évfordulója alkalmából megtartandó dísszemlét, ez a barom Lukasena, aki neked láthatólag a példaképed, KIHAJTOTTA a tömeget a kis szar dísszemléjére, azért hogy ottan megsétáltathassa a Sztálin ruhatárából lekoppintott Generalisszimusz-szerű
    operett-egyenruháját.
    Ráadásul megtiltatta a maszkok viselését is.

    Ezzel a példátlan aljassággával van tele a Világsajtó.

    Ebből is kitűnik
    hogy egy büdös kis senki
    Hitlert és Hitler-utánzatokat imádó csíra vagy,
    csak éppen próbálod magadat itten „adminisztrálni”.
    De ezek a dolgok mindig kiderülnek, bárha ideig óráig próbálod is leplezni magadat Wágnerrel meg egyéb marhaságokkal.

  • „Mellesleg a cikkben meg sem említi a vidéki kórházakat a cikkíró…”

    ——————-

    részlet a cikkből:

    ” Akkor, ha kiderülne: a vidéki, részben izomból kiürített kórházak csurig vannak betegekkel, és egész egyszerűen nincs kapacitás a további betegek ellátására. A „csurig” persze lehet relatív is. Akkor, ha üres ágy esetleg akadna, de az ágyat körülvevő rendszer már régen összeomlott. Ebben az esetben a hatalom hívei feltehetnék maguknak a kérdést, hogy a betegek számában vagy az egészségügy felkészültségében hazudtak-e nagyobbat a szemük közé…”

    Csak hogy ne halj meg teljesen hülyén Boda!
    Apropó! A „frissítés” nem azonos a „szépítéssel” – vagy fideszül igen?

  • Orbán Viktor megdicsérte Boda Marcsit. Pontosabban: a 40 éves klónját, Varga Juditot, Magyarország igazságügyi miniszterét. Nem cifrázta a dicséretet, a Facebook-oldalára mindössze annyit írt, „Így harcol egy magyar amazon”.

    Magyarország elsőszámú egyszemélyes vezetője reagálta le így Varga Judit amazon közzétett válaszreagálását arra, hogy az Európai Parlamentben a Magyarországgal kapcsolatban zajló plenáris vitán nem engedték őt felszólalni.

    Boda Varga Judit Marcsi azt találta írni, hogy „Egy olyan intézmény akarja jogállamiságból és demokráciából sokadszor oktatni Magyarországot, amely még a tisztességes eljárás látszatára sem ügyel. A baloldali pártok az ítéletet megírták, a védőbeszédre már nem voltak kíváncsiak. A beszédet, amit Brüsszelben nem mondhattam el, az internet nyilvánossága előtt közzéteszem és megküldöm az EP képviselőknek” – írta posztjában.

    Ebbéli véleményében az nem zavarta, hogy a „házszabály” szerint felszólamlásra az adott ország miniszterelnökének, vagy elsőszámú vezetőjének adott a lehetőség, és ez nem ruházható át másra.

    Varga Judit dicsérete szólt tehát Boda Marcsinak is, aki halált megvető bátorsággal küzd a baloldali „rágalmazókkal és hazugokkal” szemben, akik tudjuk kik, és a Soros György pénzelte trollokkal vívja győzedelmes csatáit, itt a KMH komment szekciójában, magyar amazon módjára!

  • Boda Marcsi
    2020 május 14
    1:28 du.

    Bizony, bizony. A fővárosi kórházak kapcsán a cikk nem említi a vidéki kórházakat.
    Kedélyes megoldás, hogy hivatkozol valamire, ami nem tárgya a cikknek, majd támadod a szerzőt azzal, hogy nem tárgyalja azt, amit te keversz bele a témába.
    De ez olyan átlátszó, hogy a nemzeti provokátorképzőben 2-es alát sem adnának érte. A Goebbels-listán a nullát surolnád. Alulról. Felülről csak a folyosót. Felmosóronggyal.

  • Boda Marcsi
    2020 május 13
    1:43 du.

    Ha pedig már személyeskedsz kicsi troll, akkor legalább a fogalmakkal legyél már tisztában.
    Ha valaki baloldali volt, akkor a szegényeket és betegeket felkaroló Jézus az volt.
    Ha valaki liberális volt, akkor az általános megbocsátást, és mindenkinek kijáró megváltást hirdető Jézus az volt.
    Tekintettel arra, hogy a zsidóknál anyai a nemzetségkövetés gyakorlata, Jézus még zsidó is volt. Vallását tekintve mindenképpen.
    Ergo, amikor pejoratívan emlegeted a baloldali liberalizmust akkor Jézust szapulod, amikor zsidózol mellé akkor Jézust gúnyolod.
    Mondjuk egy olyan párt bérenceként, aminek tagja a pápát is idiótázó bayerzsóti nem csodálkozom rajtad.
    Igénytelen státuszkeresztény vagy a vezéreddel együtt.

  • Geyza
    2020 május 15
    3:08 de.
    lukasenkáról semmit sem ír a világsajtó! engem egyébként sem érdekel!,
    hogy te csak személyeskedni tudsz, azzal bodának adsz igazat (hahaha felküzdötted magad), és a partnered a grizi meg a gábriel… rólam meg lepereg a hülyeséged

  • „a nemzeti provokátorképzőben 2-es alát sem adnának érte. A Goebbels-listán a nullát surolnád. Alulról. Felülről csak a folyosót. Felmosóronggyal.”

    …. 😀 😀 😀

  • Idióta Boda írja nem olyan rég:

    *************************
    Boda Marcsi
    2017 szeptember 8
    1:39 du.

    Az EU.egy igazságtalan,tehetségtelen,béna “egyesület”.
    Sem a migráns válságot nem képes megoldani,(ott ahonnan indul)de az Észak-Korea
    az egész világot érintő veszélyes kísérletei ellen sem képes
    fellépni,illetve szövetkezni Amerikával,Dél-Koreával,Japánnal
    vagy Kínával!
    Egy impotens, érzéketlen banda,amelyet Soros tart a markában!
    Nem képviseli a tagállamokat!Egyáltalán minek van?hamarosan megszűnik!
    *****************************

    Olvasgassad magadat te ostoba 😀

  • Nem értem, mi itt a probléma Varga Judit miniszter EP hozászólási jog, illetve annak hiány körül? A megoldás – ha a magyar kormány valóban megoldani akarta volna – roppant egyszerű; Orbán Viktor lemond, az államfő kinevezi Varga Juditot miniszterelnöknek, a parlament pedig bizalmat szavaz neki. Ezek után Varga Judit miniszterelnöknő minden további nélkül joggal megtarthatja elmondani kívánt felszólalását az EP-ben.

    Utána, ha Varga Judit miniszterelnöknő, Áder János államfő, Orbán Viktor képviselő egybehangzóan éppen úgy kívánják, a parlament pedig bizalmat szavaz a frissen kinevezett Orbán miniszterelnök új kormányának, akkor az egészet vissza tudják csinálni. Azt pedig föltételezem, hogy az érintettek nem bizalmatlanok egymás iránt.

  • Andrew-s!

    Amúgy ugye nem Isten üzent a mocskos komcsi tanárnőmnek(általámos iskola II.osztály….)hogy kérdezze meg,ki hívő,ki jár hittanra?…naéén meg pár naív gyerek felálltam…ettől kezdve rosszabb jegyeket adott,és a névnapjára vitt virágot sem fogadta el tőlünk Emmi néni…
    Apám bement az iskolába és közölte,hogy vallásszabadság van és az igazgató,aki szintén kommunista(de becsületes volt!!!!)kiosztotta a tanárnőt!
    Amugy ,most is vannak szerencsére tisztességes,normális baloldaliak az ismerőseim között is!

  • Kiegészítés:
    Az előző hozzászolásom egy régi cikknél már megírtam,mint gyerekkori „élményt”

    Erről ennyit!!!

  • Visszaemlékezve más is eszembe jutott….

    A szomszéd Lacikával sokat játszottam,a szüleivel és a nagyszüleivel élt egy lakásban,így képben voltam.
    Ő nem ált fel az iskolában,hogy templomba jár (időben kiokították..)A családja szintén járt vasárnapi misére,de az apukája hétköznap, persze pártgyűlésre…..utólag nem ítélem el,nem tehetett mást(!!),de ugye bebiztosította magát a papa…..
    Igaz történet!!!!!!!!!!

  • Boda Marcsi
    2020 május 15
    12:19 du.

    Ahogy más már javasolta, olvasgassad magad, ezt írtad:

    Andrew-s!
    klinikai eset vagy(!!!!)még a Fideszt is dícséred velem szemben…nem rossz…én nem vagyok troll,míg te igen te szerencsétlen ballibsi

    Erre javasoltam, hogy mielőtt személyeskedsz kicsi troll, legalább a fogalmakkal legyél tisztában.
    Ebben az összefüggésben pont lesz–om az általános iskolai élményeidet, hogy lefeküdtél-e a párttitkárral vagy sem, és ha igen, akkor önként szoptad-e fel, vagy hatalmat ígért-e érte, hogy tudod-e, hogy mi a baloldaliság és a sztálinizmus közti különbséget (szerintem setét s.glyuknyi fogalmad sincs.

    Személyeskedsz, és fogalmi zavaraid vannak.

    De tudod mit?
    Tekintettel arra, hogy Jézus egy igazi baloldali liberális volt, és nem zavar, hogy zsidó, ha szerinted ezt az jézusi értékrendet képviselem, akkor mindenképpen nagyobb dicséret, mint a decibelkeresztények pápát gyalázó trógerei közé sorolódni.

  • Nos Kővendég nagy holyeséget írt…
    Orbán mint tiszességes,országáért felelős miniszterelnök fontosabbnak tartotta,hogy ilyen vészhelyzetben itthon legyen,intézkedjen,Varga Judit igazságügyi miniszternek joga lett volna hozzászólni a hazug rágalmazásokhoz főleg,hogy nem tesz meg mindent a koronavírus megfékezésére,nos pontosan azt teszi!!!!!
    meg egyébként itthon demokrácia van,az ellenzék szavadlábon uszíthat,hazudoznak,mig ezt ugye a komcsi,szoci időkben a jobboldaliak nem tehették volna meg…..!
    Amúgy Magyarország önálló szuverén állam,és a kétes,bunkó,képzetlen,élősködő migránsok előtt nem köteles megnyitni a határt,különösen,hogy olyan országokból érkeznek főleg,ahol tombol a vírus!
    be álmodozzanak Orbán lemondásáról,inkább arról,hogy e lecsúszott ellenzéket egyáltalán jegyezzék……

  • Marcsi, milyen színekből áll Budapest zászlaja?

  • Kővendég
    2020 május 15
    12:18 du.

    Komolyan mondom komolytalan vagy .. 😀

  • Marcsikám, te már az általános iskola 2. osztályában is hős voltál, sőt mártír!

  • HUNCANADA;

    A zaszlo amit leirtal, az a Magyar Honvedsereg zaszlaja volt 1848-49-ben. Kesobb is hasznaltak azt, (amig teljesen coros nem lett.)
    A korona-nelkulli ceimerrel, masik meg a Madonna-val a zaszlo kozepen.

    Erdely zaszlaja kek, egy keskeny arany savval a kozepen horizontalisan es egy arany csillag es holdd-al a bal-fennti sarkan.

  • Bendeguz79
    2020 május 15
    5:14 du.

    Erdélynek nincs zászlaja, mivel Románia autonómia nélküli része. amit leírtál, az Székely Mózes későbbi erdélyi fejedelem – önmagát tette meg annak, később el is zavarták – hadi zászlaja volt. csak valamikor a 2000es évek elején a Székely Tanács (?) tette minden jogalap nélkül azzá.
    azon kívül a székelyeknek mégúgyse lehet zászlaja. csak egy népcsoport, nem egy nemzet. Erdélyben meg mintha mások is élnének, nem csak székelyek. ezen az alapon a szászoknak, vagy a csángóknak is lehetne.

  • „…. 3 ciklus óta azokra adták le az emberek a szavazataikat,akikben bíztak,akik már bizonyítottak…Ez továbbra is így lesz,szerencsére!”

    —————————–
    „Nos” – Boda okosan teszi, ha mostantól reggel 6-kor kiáll a „szép, kényelmes belvárosi lakásának” a kapujába időmegtakarítás végett, mert ha a hatóságok következetesek, akkor bizony elviszik őt rémhírterjesztésért!
    Előbb utóbb csak megérkeznek!

  • Bendeguz79
    2020 május 15
    5:14 du.

    Bendegúz így van, ez alapján készült el 2011-ben Budapest zászlaja leváltva a korábbi piros-sárga-kéket.

    Kedves Bendegúz félreolvastál, mert Én Erdély TÖRTÉNELMI CÍMERÉT és színeit mondtam, NEM az általad leírt és most „divatos” zászlót.

    Ezt: https://bit.ly/2y69pRG

  • Bendeguz79
    2020 május 15
    5:14 du.

    Még egy tisztázni való. Egyébként amit Te írtál kedves Bende:

    „kek, egy keskeny arany savval a kozepen horizontalisan es egy arany csillag es holdd-al a bal-fennti sarkan.”

    ez a Székely zászló, nem Erdély zászló. De mondom én Erdély történelmi címerének színeiről beszéltem a Budapest zászló kapcsán ott fentebb.

  • Kővendég!
    máj.15.12:18

    Értem a „megoldási javaslatodat” Magyaro. meghallgatására vonatkozóan -:)))) ! Ilyeneket szoktunk vasárnap reggelente a Magyar népmesék sorozatban Szabó Gyula mesélő hangján élvezni! De! Lett volna egy kézzelfoghatóbb megoldása is a dolognak, ha az érintett minie.- nek nem száll inába a bátorsága, ő tudja miért!

    „Levélben válaszolt Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlament elnökének, David Maria Sassolinak, aki csütörtökre meghívta a kormányfőt a testület Magyarországgal kapcsolatban zajló plenáris vitájára – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedd este.” ( Magyar Nemzet, 2020.május 12.)

    Orbán kitért a személyes jelenlét és meghallgatás elől, a továbbiakban ott szerepel ez erről szóló levél másolata is a fentebb hivatkozott sajtó oladalán!
    V.J. tehát nem mondott igazat, amikor az állította tegnap este az ATV Egyenes beszéd c. műsorában, hogy O.V.-t meg sem hívták! Továbbá erősen csúsztatott, illetve általa is ismert tényeket söpört le az asztalról, amikor arra hivatkozott, hogy az Európai Tanács soros elnöksége képviseletében egy államtitkár lesz/volt jelen, hiszen ez az a kivételes helyzet melyben az EU – Parlament ezt lehetővé teszi. V.J. 10 évi uniós tapasztalattal a háta mögött ezt bőven tudta, de hangulatkeltésre és a Bodáknak szóló muníció céljából ez is jó volt, bár kötve hiszem, hogy utóbbi ezt valaha is felfogja.

    Az már csak hab a tortán, hogy a vírusvédekezés körüli teendőinek okán nagyon elfoglalt minie. – akinek nem volt érkezése Brüsszelben megjelenni, hogy személyesen ismertesse álláspontját egy őt és kormányát érintő plenáris tanácskozáson – egy nappal később már Belgrádba utazott ( maszk és védőkesztyű nélkül láthattuk ) és onnan üzengetett haza a „felhatalmazási törvény talán május végén való visszaadhatóságáról.” ( Apropó, lehet, hogy direkt ezért ment? Hiszen bevett gyakorlat ez nála, hogy az országot érintő ügyeket, tervezeteket máshonnan közli, pl Tusnádfürdőről)

    Mindezeket nem azért írtam le tényszerűen, a tömörítés igyekezetével, mert feltételezem, hogy nem ismered te magad is nagyon jól, hanem mert úgy gondolom, minden eszközt és apropót meg kell ragadni, hiszen nem lehet eleget és eléggé bemutatni, hogy hol és miként bicsaklik meg a logika egy-egy kormányzati kommunikációt illetően!

  • Besancon:
    „Lett volna egy kézzelfoghatóbb megoldása is a dolognak, ha az érintett minie.- nek nem száll inába a bátorsága, ő tudja miért!”

    Kedves Besancon, de miért ment volna oda? Én se szoktam föltétlenül házhoz menni egy kis pofonért. Azt meg úgy is tudja – természetesen Bodán kivül – hogy Mo-t ugyan rég ki kellett volna hajítani az EU, de ha akarnák (de nem akarják!) se tudnák. Egyrészt az EU a keleti bővítéskor ügyesen csiki-csuki helyzetbe lavirozta magát; komoly szankciót csak egységes döntéssel hozhatna, de Mo nem szavazna meg ilyet PL-lel szemben, PL pedig nem szavazna ilyet meg Mo-val szemben. Arról nem is szólva, hogy a legerősebb tagnak, D-nek jelenleg nem érdeke se PL-lel, se Mo-al szembeni komoly szankció. Passz!
    Majd ha valamikor Mo vezére már érdekének látja, akkor Mo majd önként kilép. (Annak idején a hitleri Németországot sem kizárták a Népszövetségből, hanem ’33 októberében, amikor Hitler érdekének látta, kiléptette.)

  • Tüske Zsófia

    Boda Marcsi
    2020 május 15
    3:09 du.

    „Orbán mint tiszességes,országáért felelős miniszterelnök fontosabbnak tartotta,hogy ilyen vészhelyzetben itthon legyen,intézkedjen”

    Belgradba azert el tudott reppenni, ki tudja mi felol intezkedni (maszk nelkul)
    Az EP plenaris ulesen az EP-képviselők, az Európai Bizottság vagy az EU soros elnökségének tagjai szólalhatnak fel a plenáris ülésen a szabályok szerint, ám tiszteletből az állam- és kormányfőknek is megadják a lehetőséget, ha azok jelzik, szeretnének hozzászólni. Minisztereknek ez a lehetoseg nincs biztositva.

  • Tüske Zsófia

    Besancon
    2020 május 16
    6:48 de.

    Orban gyava.
    Csak az EU penze kell neki, amikor a csatlakozasi szerzodesben vallalt kotelessegeket kerik rajta szamon, nem szeret jelen lenni. Ezert kuldte volna a Vilagon a Legtobbet Dekazo (de a jogot barmikor megtipro) Igazsagugyminiszteret maga helyett.

  • Alma!

    Nem voltam hős,de a mocsokos komcsik sérültje és még gyerekként…!Ha ezt nem fogod fel akkor hasonlóan szánalmas vagy mint Geyza,(meg itt többen)aki többször kérdezte, minek is írok ide: Nos azért,hogy a hozzá és a hasonló idióta,hazaárulok ellenében,mind a kinti,mind az itthoni tájékozatlan félrevezett embereket a tényleges valóságról tájékoztassam!ezen kívűl meg a jellemtelen,hazaáruló ellenzékről is „hiteles”cáfolhatatlan véleményt írok,persze párttagság nélkül,mint kb 100x megírtam…
    Remélem Te képes vagy felfogni?….!

  • Egyébként Erdélynek (Székelyföldnek,ha nem hivatalaosan is)de 2004
    óta van zászlaja….kék,arany!
    Tüskének(és a hasonlóknak) meg annyit,hogy ne erőlködjön feleslegesen,nevetségesen!
    Hasznos lenne,ha bedugulnának itt többen…talán nem égnének annyira…!

  • Tüske!
    Orbán oda megy ahová szükséges,fontos és akkor amikor akar…és nem tőled kér engedélyt…..!
    Fogd fel,ha képes vagy rá…!

  • Remélhetőleg (bízom benne,)hogy megjelennek a jogos válaszaim,észrevételeim amit a meggyőződésem és főleg az itthoni valóság,tények alapján írtam?…
    Válaszra igazából nem számítok ,és nem is kérek!

  • Nem kell szidni Boda Marcssit tovabb !!!!.
    Holnap ejfeltol a Budapesti kijarasi korlatozasnak vege.

    Sot a honap vegen, Orban hivatalosan feladja a jarvany miatti kulonleges felhatalamazasat.

    Tehat valaijaban nem lett Generalisszimusz !

    MASIK.
    Erdely fuggetlensege idejen letezett ugy Erdelyies a „szekler” zaszloja, mint cimere. Tehat NEM az ottan elok kulombozo szarmaasairol beszeltunk.
    Hasonloan „cumere” is valtozo volt a hatalmon levo uralkodopk ohajai alapjan.
    Hasonloan nemzetekben ahol stabilsag ingadozo.

  • Bendeguz79
    2020 május 15
    11:37 de.+++
    Bendeguz79
    2020 május 15
    5:14 du.

    kedves nagyérdemű olvasótársaim a zűrben… grizi legújabb tanulmányát

    (ilyen tanulmányozni való kell sok, hogy vidám és mókás perceink legyenek ilyen Sars időben)

    tanulmányozhatjátok, a legújabb múlt… ilyen még nem volt, de ha grizit soxor olvassátok, még majd kiderül, hogy holnap már a mai múlt sem az igazi, mert a holnapi múlt az lesz az igazi …, persze holnaputánig

    hahaha

    kell a móka és a tréfa ílyen Sars-os időben, pláne ha még ki is derül, hogy nem is úgy van hanem …na de majd ti elmongyátok itt várom derűre is derű

    merengue

    történelem ferde szemmel

  • Bendeguz79
    2020 május 16
    3:35 du.

    1. Bodával nem az a gond, olvass vissza sok Bodát, hogy szereti Orbánt. Az az ő lelkiismereti problémája legfeljebb. Ellenben eddig még nem sikerült előadnia, érvekkel alátámasztva, hogy mit szeret, illetve egy adott cikkel, beírással szemben mi az ellenvéleménye és miért az.
    2. Emellett agresszív, rosszindulatú zsugorlelkű némber. Olvasd vissza hányszor kívánta az ellenzéket lezáratni, diliházba vinni, vagy egyenesen a temetőbe.
    3. Emellett olyan szinten harsogja, kritikátlanul a pártbrossúrákat, mint egy cirkuszi kikiáltó. Alkalmasint volt rá példa (bár vigyázz a csaj, vagy a kapcsolata, de néha már belebukik), hogy olyanokat harsogott ki, amit a pártja csak pár órával később kezdett szajkózni. Erre viszont csak akkor lehetett módja, ha a pártirodáról kapott tájékoztatást — ami nagyjából beleillik abba a képbe is, hogy ingyen nem lehet ilyen hülye.

    Amúgy természetesen sejtem, hogy az 1. pont okán lelki társad, mert Te sem vagy annyira az érvek embere, és elolvasni, illetve értelmezni sem szoktad, amire reagálsz.

  • Rodeo 8:16&9:40
    ajánlva Gezának

    Egyetértünk, melyhez még annyit fűznék, hogy Gábriél ráadásul a

    f a s z b u k o t . is reklámozza, amely csak arra jó, hogy a

    hazay . d i k t a t ú r a .ezen figyeltesse meg az orvlövészként

    kiszemelt, hivatalos e l l e n s é g e t, hogy aztán legyen majd

    kit letartóztatnia.

    Másfelől, a konformista G e y z á – hoz intézett szavaiddal

    tök’egyet kell értsek, amikor az . ö n t ö k ö n l ö v é s é t .

    emlegeted, hisz ezzel a következetlen Lukasenkózó, Sztálinozó

    túllihegéssel is az ő Gábriel őrzőangyalának szeretne nagyon

    megfelelni ahelyett, hogy – ha már a háverja – a brazil

    „arkangyalán” mondjuk Bolsonaro elnök iránti rajongását kérné

    rajta számon pl. annak is éppen előbb a koronavírussal

    kapcsolatos tagadó és elodázó magatartása miatt, ami ott a

    nyomorban tocsogó favelák országában legalább akkora

    bajt okozhat, a lakosságnak, mint éppen a Béke, ami békénk 75.

    évfordulóját – a felszabadulást is helyettünk – ünneplő

    és felvonuló Bjelorusszia népén, vagy vezetőjén.
    ˙

    .

    Ui: A bjelorusz Breszti Erőd,a Breszt-Litovszki Békekötés(1918.) és a Barbarossa terv nvű Blitzkrieg(1941.) elleni ellenállás helyszíne és hősi szimboluma. Az első emlék, amikor az I.VH.során a szovjetek a világon elsőként meg hirdetett Békedekrétuma nyomán megköttetett a béke, a második pedig ugyanott, a már Moszkva alatti sikertelen náci próbálkozások idején is, az orvul megtámadott Breszti garnizon még mindig hősiesen, az életét is feláldozva védekezett a náci, túlerőben lévő ordas fenevaddal szemben…
    Hát hogy a fenébe ne ünnepelnék büszkén a bjeloruszok is május 9-ét, a Nagy Honvédő Háború nácizmus felett aratott dicső győzelme háromnegyed évszázados évfordulóját ?!

    Na! MÍRU MÍR !!! 😀

  • Bendegúz 3:35

    Igen. A középkorban a nemzet fogalma abszolúte mást jelentett, mint a XVIII.sz. végétől.

    Akkor a nemzethez tartozást a kf. rendekhez tartozás, illetve az ahhoz nem tartozás határozta meg.

    Ergo, a lakosság akkor 95 %-át kitevő és az ország gazdasági termékeinek, javainak 85%-át előállító(!) paraszti jobbágyság nem is tartozott a nemzet kötelékébe, legalábbis nem tekintették annak. Így a nemzeti hovatartozás kérdése sem érdekelhette, mert nem volt benne érdekelt. Kissé eltúlozva, de számára mindegy volt, hogy székely, magyar, vagy osztrák nemes huzatja őt deresre… Egy volt a fontos, hogy a közelező úrbéri roboton túl magának és családjának, a ház körül megtudja termelni a minden napra valót…

    Mindezt alátámasztja többekközt, hogy egy hadjárat során, vagy egy vár üzleti meggondolású elidegenítése esetén a vár gazdasági vonzáskörzetébe tartozó falvak lakossága esetleg más anyanyelvet beszélő, más kultúrát gyakorló, esetleg más vallást valló
    >n e m z e t e s< úr fennhatósága alá is kerülhetett. Persze mindig a kereszténység kf. válfaját gyakorolva. De gondoljunk a pl. a királyi intézkedésre új helyre áttelepített, így más nemzetiségű várúr szolgálatába erőszakolt lakosság csoportokra is amikor például a letelepítettek vallását is "adott földbirtokos" vallásához kellett igazítani…

    (A Horthy éra nosztalgikus kultúrpolitikája is valahol ezt a fajta középkori feudális függelmet idealizálta és akarta visszahozni az 1921-től önállóvá vált Magyarországra. A nemzethez tartozást többek között területi rendelkezéshez kötött földesúri akartra bízni…)

  • VORONYEZS;

    OK, HA nem szamit szamodra hogy ki , milyen nemzetisegiek zsakmanyoltak ki oket az elmult szazadokban, HAT akkor miert ti magyarok ohajtjatok mostan ismet kizsakmanyolni oket ? Hmmmm?????

    De ma nemzetuk fuggetlen, nincsen tobbe kizsakmantolva altalatok ,ill. amint hivakoztal barmi-nemzetisegi urakra, hat eppen azert ma bekesebben, boldogabban es jobb eletet elnek.
    Mert ma szabadon a sajat modjukon elhetnek amint ohajtanak.
    Nem ti,a dicso emberfeletti magyrok uraljak oket tobbe.

    S nem lennel boldog, hogy ok nem ohajtnak, sem terveznek, de meg nem is fenyegetnek toteket, mint szeretett Kun Bela elvtarsad tette, megismetelni elnyomasaikat.

    Tehat tobb tisztesseget is bizonyitanak azzal hogy NEM ohajtanak megszalni es uralni titeket ?

    Tisztan arra nem gondoltal. De miert nem?

    Miert csak alaptalan valotlansagaidat ismeteled ?????

  • Bendegúz79
    10:25

    Sajnos tévedésben vagy, mert én egyetértek veled, hogy elnyomtuk a többi nemzetisége, de a földi uraságok a magyart is ugyanúgy.

    Csak azt hangsúlyozom, hogy a . r e n d i . társadalomban, rendiségben . n e m . l é t e z e t t . n e m z e t. Ezt a fogalmat, avagy dicső nemzetes címet csak a kiváltságos rendek tagjai, a klerikusok és a világi urak viselhették, de paraszt jobbágyok, azok nem. Az urak a nemzeti kiváltságukat jelképes csákóval, tollforgóval, paszományos kacagánnyal és pitykével, ezüst-sarkantyúval meg a többi státuszszimbólummal fitogtatták, amit úgy együtt díszmagyarként – nem vicc – tisztelt a „második rend”, a jobbágyság. Jah kérem a hatékony elnyomásnak meg kellett adni a formáját is. Elnyomni, sem hazait, sem pedig más népeket nem lehetett – nem lehet – lukas bocskorban, rongyos bő-gatyában meg így úgy foltozott szűrmellényben …

    No és a teljesség kedvéért a jobbágy nem nyomta el a szlovák, a román, vagy a szerb jobbágyot. Ennek az osztálynak más népek parasztjainak az elnyomása legföljebb már a XIX-XX.században a parasztság törvényes elvándorlása, illetve városiasodására úri, dzsentri és klerikális uszításra következett be.

    Veled együtt azt is világosan látom hogy ma a felszabadult, immár önálló nemzetek nem szándékoznak elnyomni bennünket. Ellenben Orbán már modern módszerekkel, de ennek az ellenkezőjén fáradozik.

    És most, kérlek Bendegúz, áruld már el, hogy mi volt hazugság a kommentemben. Állnék elébe, mert sehogy nem jövök rá, hogy mire is gondolsz abból…

    Ave/Bende
    ../
    ./
    🙂

  • Ui:

    AMIKOR A FÖLDESÚR KIZSÁKMÁNYOLTA A JOBBÁGYÁT, NEM A TÓTOT, AZ OLÁHOT,VAGY RÁCOT KÍNOZTA,HANEM
    A „S A J Á T” . P A R A S Z T J Á T . a tulajdonát.

    Más kérdés, hogy az a jobbágy azt mégis úgy érezte, hogy benne pl. a bunyevácot bántják…

    Ave/

  • Tüske!
    talán tanácsos lebbe tájékozódni,hog Orbán miért is utazott Belgrádba…az EU ott is ‘szeretné” a jogos határzár megszüntetését,meg egyéb más miatt is…
    Majd írok neki,hogy minden útja előtt kérjen engedélyt,tőled és a hasonlóktól…..!

  • Tüske!

    Ugye tudod,hogy mi is fizetünk az EU-nak tagdíjat?….meg azt is,hogy eddig a koronavírus elleni védekezésre egy fillért sem
    kaptunk….(mint több uniós ország sem).
    lehet,hogy a kilépő angoloknak volt igazuk????…
    Ne törtd magad a válasszal!

  • Bendegúz79!

    Olvastam és köszi a reagálásod..!!!
    Kérlek ne dölj be se az itthoni,se a kinti ellenzék hazudáságainak,uszításainak,a rémhíreknek!
    Próbálj hiteles itthoni forrásokból tájékozódni!!!!!

  • Amúgy az információim több hiteles,egymástól független hírforrásból származnak (meg ugye van Soros életrajz is..) és most,hogy ez az antimagyar…. ismét befolyásolja az úniót,most különösen aktuális!
    Több országból kitiltották régebben Sorost(nem véletlenül),és itthon sem volt csak pár éve
    a fiával uszítani,remélhetőleg nincs képe idejönni?!
    Értetlen,csökkentek be válaszoljanak…csak a fórum szerkesztőjének írtam,esetleg továbbitja?……

  • Marcsi, most melyik? Erdélyé vagy Székelyföldé? Mert Erdély és Székelyföld nem ugyanaz. Székelyföld Erdély egy kisebb földrajzi régiója. DE tudjuk, hogy a tények önt a legkevésbé szokták kizökkenteni.

    Na de az világos, hogy az orránál nem lát messzebb, de akkor esetleg azt tudja-e már, hogy a város ahol él, a fővárosnak, Budapestnek milyen színű a zászlaja immár sok év óta?

    Csak, hogy legyen egy sikerélmény, hogy jól tud valamit, ezért kérdek ilyen egyszerűt. Nos? A reklám alatt ezt már csak tudja?!

  • „Remélem Te képes vagy felfogni?….!”

    Én ugyan nem! Én ugyanis 1949-ben, valamint 1950-ben hivatalosan az általános iskolában jártam hittanórákra, és ez a kutyát sem érdekelte, nemhogy megaláztak volna miatta. Pedig a mi igazgatóhelyettes nénink Sztálin elvtárs halálát az iskolai gyász-gyűlésen NYILVÁNOSAN megkönnyezte… (mi meg, gyerekek, csak néztünk a szemünkkel…)

    Szóval ez a te meghurcoltatásod kisiskolás korodban a hittan miatt egy icipicit túl van értékelve, azt hiszem… Eztet a Juracsek-Fábiánnak meg a Slapajnak meséld, ők még akkor nem éltek, nekik még minden vicc új…

  • Mellesleg a továbbitásnál Soros Gy.re és EU-s haverjaira gondoltam……!

  • Boda Marcsi
    2020 május 17
    12:37 du.

    Ne hazudozzál ostoba liba

  • Mit motyogsz már te idióta aztsem tudod ki az a Soros csak pofázod amit a reklámokon keresztül belédtöltenek, mint disznóbélbe a véreshurrkát. 😀

    *OIM …

  • Almási Alma
    2020 május 17
    2:37 du.

    Álmaink Almája!!! lécci? Sztálin Generalissimus a IIVH győztes hadvezére és Nemzeti hős… ezt ne merd cáfolni!!! (manapság a legújabb múlt kifejlesztése idején meg SARS divatba jött, de a divat az … szóval olyan amit a Cenz Ura ki szokott nálam törölni!)
    szóval a Reichstag ra Szovjet katona tűzte ki a vörös sarlós kalapácsos zászlót ha a békaemberek potyognak is az akváriumból!!!

    Sztálin képes volt hadvezérként megszervezni és létrehozni a győzelmet ez nem jellemző még a többi gyúztes hatalmakra sem lásd mégb -sok minden más mellett- Dunkerk et ahol a hullámsírba zavarták a katonáikat eredménye nulla!!!

    te mint elméleti és gyakorlati fizikus (ugye tudsz szikrát csiholni?) jobban is „hozzíá állhatnál az alapvető történelemhez és hagynád „azokat” a könnyeket…

    azért üdv és Stella Artois

  • Almási Alma
    2020 május 17
    2:37 du.

    Álmaink Almája!!! lécci?

    és nulla (ugye te OK vagy matekból?)

    különbség van McCarthizmus és Sztálinizmus között… azért te mert …te vagy még nem tudod ezt tagadni?

    vagy ha igen, ide nekem telibe és elemezd a „Kazohiniá”-t ami a McCarthizmus precíz leírása

    azért lécci ne írj te is legújabb múltakat, a …im tele vannak velük

  • Tüske Zsófia

    Boda, több mint 10 éven át tájékoztattam jogot – EU jogot is – ez volt a munkám… úgyhogy az információidat tartogasd a fidesz ideológiai félóráinak résztvevőire. Azok talán elhiszik a hazudozásaidat.
    Muris, hogy nem veszed észre, hogy itt a tények tekintetében mindenki tájékozottabb nálad, vén áspiskígyó.

  • Tüske Zsófia

    Almási Alma
    2020 május 17
    2:37 du.
    kuncogok, mert a hivatkozott ezzel árulta el, hogy a hittan közelébe sem járt soha. Egyrészt az ötvenes években volt iskolai hittantanítás – be is írták az érdemjegyet a bizonyítványba – másrészt emiatt üldözni emiatt egyetlen gyereket sem üldöztek.
    Én inkább azt gondolom, hogy Boda jó kaméleon módjára mindig a kiadott hivatalos ideológiához igazodott és fújta a mindenkori propagandát, az ötvenes években, az iskolában pont úgy, ahogy azt ma is teszi itt. Sosem hittem volna, hogy ilyen primitív agit-prop ügynökök virágkora lesz nálunk a 21. szd első évtizedeiben.

  • Tüske Zsófia

    HunCanada
    2020 május 17
    2:34 du.

    igen, az általános tévedés, hogy a romániai magyarok kivétel nélkül mind székelyek. Csak maximum 46 %-uk székely.

  • Almási Alma
    2020 május 17
    2:37 du.

    “Remélem Te képes vagy felfogni?….!” – írta Boda

    Én ugyan nem! Én ugyanis 1949-ben, valamint 1950-ben hivatalosan az általános iskolában jártam hittanórákra, és ez a kutyát sem érdekelte, nemhogy megaláztak volna miatta

    ——————————
    Én is az iskolában jártam hittanórára elsőben – meg még itt jó páran akik már szintén többször leírták – azon egyszerű oknál fogva, hogy ott tartották – minden alkalommal ki volt jelölve egy, a célra megfelelő szabad osztályterem, és ott gyülekeztünk alsósok. A tanítás végén a tanítónőnk párba állított minket, ám előtte hangosan szólt, hogy a hátul rendetlenkedők is hallják, hogy a hittanosok lépjenek ki a sorból, majd lekísérte a maradékot a kapuig, ott torkuk szakadtából elköszöntek, aztán visszajött, és a hittanosokat átkísérte a kijelölt terembe, gondolom azért, hogy ne bóklásszanak összevissza, hogy hol lesz a hittan! Ferenc atya helybe jött a reverendája fölé felkapott kabátjában, az aktatáskájával, és semmi gond nem volt ebből.
    Valamikor a hatvanas évek elején helyezték át a rendbe hozott parókiára (apukám is segített a festésben) onnantól odajártunk. Nem emlékszem semmiféle meghurcolásra, megszégyenítésre sem a tanítónő, sem az igazgató részéről – de még a nem hittanos osztálytársak is tudomásul vették, hogy ők hazamennek, mi meg még maradunk egy órát. Nagyon úgy tűnt, hogy ez egy volt a különböző órák közül!

    Boda túl sok Borbás Marcsit olvashatott – hát hiába, Marcsik egymás közt – bár a jelek szerint ott is elég volt egy kis csel alkalmazása a szemfüles párttitkárral szemben, amennyiben az ünneplő ruha fölé vett „hétköznapi ruhát” egy sarkon levették és a táskájukba rejtették! Így aztán a pt. valószínű hülyén halt meg, és sosem jött rá, ki jár templomba és ki nem – már ha komolyan érdekelte: ha igen annak alighanem oka volt! -:)))

  • Tüske Zsófia

    Rodeo11
    2020 május 18
    12:58 de.
    tévedsz, mert Szathmáry Sándor a Kazohiniát 1935-ben írta, tehát nem lehetett a mccarthyzmus leírása. Annyiban viszont igazad van, hogy minden diktatúra tartalmazza azokat a blőd elemeket, amit a különben gépészmérnök író kikarikíroz benne.

  • Besancon
    2020 május 18
    7:15 de.

    Nota bene,
    az ötvenes években
    a Magyar Néphadsergnek is volt
    tábori főlelkésze, tábornoki rangban :
    Dr Szimonidesz Lajos tábori püspök vezérőrnagy !
    Ő egy igaz ember volt, ilyen sajnos igen kevés akad:
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Szimonidesz_Lajos

    Egyébként pedig a faterom kollegája volt
    anno a Hadtöürténeti Múzeumban és az 1848-49.-ik évi
    Polgári demokratikus forradalom és Szabadságharc kutatásában.

  • Tüske Zsófia
    2020 május 18
    3:01 de.

    Na igen.
    Jól emlékszem még, a hatvanas években mikor kicsöngettek az iskolából, a hittanosoknak maradni kellett.
    Mindenki sajnálta őket.Ők is magukat 😀
    Mert a banda ordítva rohant kifelé,
    míg ök csendben várták a papot.

  • Rodeo11
    2020 május 18
    12:50 de.

    Te idióta te.
    Ha több vér van az SzKB tagjainak a pucájában,
    Sztálint halálra ítélik a námet támadás első hetében !!

    Te idióta tanulatlan tulok.Csakhogy tudd:

    Sztálin EL-TŰN-T a Kreml-ből a mikor összeomlottak a nácik csapásai alatt !!

    Aztán kiderült hogy a dácsájába van.
    Kimentek hozzá páran a Központi Bizottságtól.
    Sztálin ivott, alig állt a lábán. Reszketve fogadta őket,
    azt hitte azért jöttek hogy letartóztassák.

    (Rengeteg bűnt követett el, melyek teljesen aláásták a Szovjetúnió haderejének a képességeit és ez világossá vált előtte.)

    Da azok a tyúkeszú szolgalelkű senkik nem ismerték fel a helyzetet, elkezdtek neki rimánkodni hogy hát
    „Sztálinelvtárs hát tessék mán visszajönni, mit is kezdhetnénk mi Maga nélkül, mivé leszünk így Sztálinefftass?”
    Sztálin pedig, akinek mindenkinél gyorsabban járt amúgy az esze, pillanat alatt átlátta hogy nincs veszve a jövője és az élete, visszament hát és nem ő, de az OROSZ NÉP kitartása és szörnyű szenvedése hozta meg a Győzelmet.

    Ha nem lett volna Sztálin, az egész német támadást még csírájában el tudták volna fojtani az országhatárán kívül.

    Viágos te szerencsétlen tanulatlan seggnyaló barom ?

  • HunCanada
    2020 május 17
    2:34 du.

    Marcsi, most melyik? Erdélyé vagy Székelyföldé? Mert Erdély és Székelyföld nem ugyanaz.

    ———————————
    Melyik, melyik – hát mikor melyik! -:))))
    Ha ő azt tudná, de már a kérdést sem érti, hogy tudna válaszolni rá?

  • HUNCANADA:
    Az u.n. „szekely” az csupan az Erdelyben elo Sekler-ekre ertve.
    De ok sem magyarok, csupan a Hun-ok leszarmazottainak tartjak magukat.
    A harom Urali torszek utodainak.
    A Romanok azok romanok.

    A kozolt cimer, az a Hunyadi-csaladi cimer.

  • Oh come on Tuske Zsofia.
    Maga igazan meglepett, soha nem olvastam hogy barki is Magat „kigyo”-nak titilata volna.

  • Amúgy Besancon írt valamit a múltjárol(igazat) és az sem mellékes,hogy ő mikor és hol járt iskolába,főleg hittanra….?
    Na nem érdekel,én igazat írtam!

  • Amúgy meg ha annyira „vallásos” lenne(volt?…)akkor most nem mocskolódna ,mint sok baloldali…..
    Borbás Marcsit meg mellesleg nem szoktan nézni!
    Egyébként most látom,hogy több jogos hozzászólásom nem jelent meg
    persze ismét „véletlenül”míg a hívő….Besanconé igen!
    Kissé..inkorrekt volt a fórum,de nem először,és persze túlélem!
    Csak az időt sajnálom ,amit a válaszadásra fordítottam!
    Ez is engem igazol,!!!!de nem érdekel a sötét ellenzék!

  • Még egy mondat:
    C.Ádám biztosan szabadságon van?…..,mert ilyen jellemtelenül és főleg ok és figyelmeztetés nélkül még eddig nem törölték a hozzászólásaim,moderálni meg persze nem volt mit…csak nem tetszett a véleményem,és esetleg telibe talált?!!!!!

  • Tüske!
    Az lehet,hogy te tényleg kígyó vagy,de én EMBER,ami ugye azért nagy különbség!!!!!!!!!!
    Az meg,hogy mit is okítottál valaha,kiknek és mikor?….az ugye kétséges!

  • BODA MARCSI;
    Mat irtam ezt egy nehantszor, de megismetelem.

    Tisztan latom, hogy ma maguk ottan es alatalaban jobb letelehetosegeket elveznek mint valah is a multban.
    Annak orulok.

    Soha senki egyent NEM kritizalok, meg a Hitlereket, Szalinokat sem, nem az egyenisegeiket, de tetteiket igen, es erossen. S mindenki tetteit.

    Kulonosen, amikor az milliok eletenk a korulmenyeit befolyasolja , s fokent korlatozza.

    Azert enegem NEM ERDEKEL maga velemnye senkin, bele ertve Orban Viktort is.

    De hogy tetteinek a kovetkezmeneyei hogyan erinti a lakossag sokasagait, az engem nagyon zavar.
    Csupan mert alapjaban velve nagyon a mult modszereinek az ismetleset koveti.

    Velemenyen, hogy az orszag lakossagank tobbsege tisztessegesebb let-korulmenyeket erdemelne.
    S annak lehetosege a remenyem.

    Orulok hogy maga meg-elegedett es nem ohajtana semmi valtozast.