A soros nemzeti inzultáció

2020 június 11 8:46 de.55 hozzászólás

Hát, ez nem lesz rövid. De a magyarországi junta (lánynevén kormány) se tartóztatta meg magát: 13 kérdőjellel ellátott körmondatos állítást tartalmaz az ív. Merthogy kérdésekről – a korábbiakhoz hasonlóan – szó sincs. Sajátos szemszögből felállított alternatívákat soroló mondatokról van szó – amelyeknek kérdőjelet tettek a végére. Magam még nem kaptam meg a papírváltozatot, így a neten itt elérhető listát olvasgattam.

Nem térek ki minden egyes felvetésre – sok közöttük az unásig ismert migráncsozás, brüsszelezés – meg persze a junta fényezése.

A 2. pontban: Ön egyetért-e azzal, hogy a járványügyi készültséget mindaddig fenn kell tartani az egészségügyben, amíg fennáll a járvány visszatérésének kockázata? Ez hülyeség: egy közegészségügyi rendszert fenntartó civilizált államban a járványügyi készültség folyamatos. Erre tartjuk a tisztiorvosi szolgálatokat. A 6-os bekezdés egyébként ezt ismétli meg.

A 3-as pusztán sanda célzás az idősotthonokban uralkodó állapotokra – nem részletezve, hogy mi ebben az állami szociális hálózat felelőssége.

A 4-es meg a szokásos autark mantra az ”önellátásról”. Kíváncsi vagyok, melyik jóbarát tulajdonában vannak a gyártó cégek, amelyeket „kormányzati törekvésekkel” – értsd: közös pénzeinkből – kell támogatni. Ezen a járszalagon topog a 7-es bekezdés is, amelyekben tulképpen bejelentik a bankok, meg a multik további sarcolásának lehetőségeit, a nyolcasban meg fölmerül néhányszáz combos milliárd elköltésének lehetősége a hazai turizmus, meg egyebek „népszerűsítésére”.

Ugyanerről szól a 9-es, meg a 11-es: a kormány udvartartásának további gazdasági megerősítéséről. persze közpénzen. És: nem, semmilyen kormánynak nem dolga a munkahelyek „megvédése”, pláne nem újak teremtése. Munkahelyeket a gazdasági szektornak kell teremtenie, ebből lehet értékesíthető munka. A kormányzatnak meg a „munkahelyek megvédése” helyett a munkások, alkalmazottak gyenge alkupozíciójának erősítése lenne a dolga – már persze, ha létezne felelős kormányzat.

Az ötösben kenik a mézet a madzagra az ingyenes internettel – a gyereket nevelő családok és tanárok számára. Nem értek egyet: az internet előfizetés – még – nem túl drága, alsó középosztálybeliek is megengedhetik maguknak. Azokat a gyermekes családokat kellene támogatni, amelyeknél esetleg már a villanyt is kikötötték, meg azokat, ahol nincsenek eszközök a digitális oktatáshoz. A tanárokat meg meg kellene fizetni – nem „ingyenes” ajándékkal kiszúrni a szemüket.

A tízes, meg a tizenkettes a soros sorosozás – bár eltekint attól az „apróságtól”, hogy a EU elvetette az örökkötvények tervét. Nyomja hát a bevándorlást a szokott hamis sémákkal.

Hanem a 13. pont! Igazi, kétfenekű állítás! Megérdemli, hogy szó szerint idézzük.

”Brüsszel arra készül, hogy megtámadja a magyar alkotmány bevándorlással kapcsolatos szabályait. Arra akarnak kényszeríteni bennünket, hogy megváltoztassuk Alaptörvényünk migrációt tiltó rendelkezéseit.

„Ön egyetért azzal, hogy a magyar kormány a Brüsszellel való nyílt konfrontáció árán is tartson ki a bevándorlást tiltó szabályok mellett? Igen – nem.”

Minő finom distinkció! Az alkotmány kisbetű, az AlaptörvényÜNK meg nagy. És a birtokrag is beszédes…

Hanem: az igennel válaszoló áttételesen felhatalmazza a kormányt az Európai Unióból való kilépésre is. A főkolompos egyébként 22 éve dolgozik ezen – szívósan, apró lépésekkel. Ahogy látom nagyobb ugrásra készül. Eddig is arcátlanul hivatkozott a „népakaratra”, amikor az egy, másfélmillió visszaküldött ívre mutogatott. Mellőzve azt a körülményt, hogy a nyolcmillió szavazónak mindössze a 12,5 százaléka – másfélmillió ív esetén 18,5 százaléka – tehát törpe kisebbsége küldi vissza a papírokat. Amiket nem tudni hol, nem tudni kik bontanak föl és értékelnek. Szerintem egyébként nem bajlódnak a felbontással: lemérik, hogy kb hány kiló a levélhalmaz, és elosztják egy levél súlyával. Ennek alapján számolva a „népakaratot”, függetlenül attól, hogy milyen választ jelölt meg a visszaküldő.

Így hát megvan a veszélye annak, hogy simán kilépteti a hazánkat a EU-ból miközben annak idején a csatlakozásról népszavazás döntött. Hanem most „veszélyes” lenne népszavazást tartani. Az ún felhatalmazási törvényt ugyan nagylelkűen „visszaadta a parlamentnek”, ám a kormánytöbbség elfogadott egy másik törvényt, amely szerint egészségügyi veszélyhelyzet esetén a kormány a HATÁLYOS TÖRVÉNYEKKEL ELLENTÉTES RENDELKEZÉSEKET IS HOZHAT, parlamenti felhatalmazás nélkül. Akár háborút indíthat, hadüzenetet küldhet a parlamenti képviselők megkérdezése nélkül. Az egészségügyi veszélyhelyzetet pedig az országos tiszti-főorvos – aki jelenleg Müller Cecília – hirdetheti ki. A szuverenitása tehát teljes – no, nem Magyarországnak, nem is a népének. Csak méltatlan – és egyre aggasztóbb mentális kihívásokkal küzdő, nem is első, egyenesen nulladik emberének.

A magyarországi junta főparancsnoka tehát nem a demokráciát támadta meg – azt már régen lehetetlenné tette. A magyar népnek adott sakk-mattot. A saját híveinek is.

55 hozzászólás

  • Béla István

    Sőt! Ha kell, lázadj fel. (Nem nekem kell látványosan fellázadni, az ötvenhatos műegyetemistának[37-ben születtem], hanem a 40 alatti bp-ieknek. De nem akarnak.)

  • Kenytelen vagyok ismet megismetelni elobbi meggyozodesemimet, hogy Kertesz Akos allitasa remesen valotlansagot es tulzott feltetelezes volt!

    De ketsegtelenul, a magyarok gondpolkodasaval sulyos bajok tagadhatatlan!!!

    De legalabb a reagaloknak van lehetosege IGEN es NEM valasz nyujtani.

    De hol marad az u.n. „write in” vonal,ill. a reagalo sajat meglatasanak lehetosege es javaslatat nyujtani ???

    Mert talan azon alapon mondhatnam ,hogy a demokratikus modszer alaklmazashoz valo kozeledesnek lehetne velni.

    Nem csodallom, hogy meg az itteni magyarok is allandoan csak „hulyeseg”-nek velik meg az ‘egyeni-jogok biztositasa’, az ‘allamhatalom korlatozasat’ es a ‘demokratikus modszerek’ alaklmazasait is.

    Talan egy masik ezer-esztendo?
    But do not hold your breath!!!

  • Bartus László (Amerikai Népszava) választási bojkott javaslatai végrehajthatatlanok voltak. A Nemzeti Inzultációval azonban más a helyzet: Igenis bojkottálható, mint az előzőeknél a túlnyomó többség meg is tette azzal, hogy nem küldte vissza.
    Az a hír is járja, hogy a „konzultációs” állítva-kérdő íveken egyéni azonosítók vannak. Ez lehet akármilyen láthatatlan jelzés is, tehát ha valaki illetlen megjegyzésekkel küldené vissza, vagy nem írószerreel töltené ki, az ilyen elvetemült illető még azonosítható is lenne és nyilván is tarthatnák a Kubatov listák igen nagy halmazának valamelyik spec. változatán.
    Persze, ha tűz emészti el…

  • Éppen most beszélgettem telefonon egy kormánypárti haverommal. Felvilágosított, hogy holnap Orbán Viktor valami hatalmas bejelentést fog tenni reggel. Ő már ott ül a rádió mellett, és izgatottan várja.
    Mondtam, biztos holnap bejelenti a koronázását. Erre a haverom egy kicsit felhúzta az orrát.

    Így élünk itt, Bergengóciában… 🙁

  • Presbiter! Egyáltalán nem titkos az azonosítód: vonalkód jelzi. Mivel a leveleket is géppel címezik, a két adatbázis könnyen összefésülhető. A visszaküldött íveket beszkennelik, és megvan, ki ért egyet. Ezekre céloznak – a többi nem érdekli őket. Ez 15-18%. A választójogi törvényük az egyéni győztes kompenzációjával rásegít – megvan a 25-27 százalék, amivel kétharmadot lehet szerezni. A feladat: erre a 27%-ra koncentrálni, hogy ez ne fogyjon, a többi nem érdekes, mit morog. Annyira egyszerű, hogy még az én, a matematikai absztrakcióhoz tök hülye agyam is felfogja.

  • Persze mind ez az adofizetok koltsegeire megy, s ki szavazta volna azt meg?

    De soha, senkinek nem jonne az eszebe perrel megallitani mind az ilyes ostovasagokat. Hm??????????

  • Nos Rátesi M. saját magát cáfolja…..
    Amellett,hogy „inzultációnak” titulálja a nemzeti konzultációt…ő maga írja le a kérdéseket…amelyet még meg sem kapott!
    Most legalább kérdeznek,ami ugye régen a szocik alatt nem volt jellemző!!!!!!!!!!!
    Hát nem semmi!Nem kell izgulnia,nem kötelező válaszolni….de bizony sokan fognak,én is…!!!!!

  • Mellesleg a cikkíró valószínűleg időnként(néha…) olvas újságot,ugyanis a várható kérdések több napilapban is megjelentek….!tehát nem „látnok”… és nem titok,miről is kér véleményt a kormány!
    Na jót derültem!

  • Kedves Margit !
    – Dolgozatod, az „orbánozásokhoz” képest kevésbé közhelyes, nem volt benne tolvajozás, diktátorozás, kipcskozás, köpcösözés stb.
    – Ez a „kozultáció” most valóban okafogyottnak tűnik, mert itt a ciklus felénél fölösleges felűl reprezentálni a közvélemény kutatókat, akik brutális kormánypárti fölényt detektálnak…
    – Ez a „konzultáció” – ( a kérdések abszolút indifferensek) – bevált technika, cca. másfélmilló választó szignifikáns színvallására…ami előre vetíheti a 2022-es újabb kétharmados győzelmüket!
    – A visszaküldött ívek száma, már a közelgő kampány alapvetéseit hivatott meghatározni!

  • Jó ötletnek tűnik , talán érdemes lenne kipróbálni 🙂
    „Szél Bernadett és Hadházy Ákos független képviselők (egykor az LMP társelnökei) arra kérik az embereket, hogy küldjék el nekik a kitöltetlen nemzeti konzultációs íveiket. Az így indított mozgalommal kívánják jelezni, hogy sokaknak nem tetszik a párbeszéd imitálása, a konzultációnak álcázott propaganda.”
    https://www.facebook.com/hadhazyakos/videos/601022944161609/

    https://444.hu/2020/06/10/szel-es-hadhazy-keri-a-konzultacios-iveket?fbclid=IwAR3X1f5oNHPU0SZEHJi8EKEIKcAViuM31vi0MzAIUUt4ZuJhaHiwuG927uU

  • O1G, ez a takony daganat, még képes lesz hadat üzenni az EU-nak. Már volt ilyesféle a történelmünkben.
    Ennek a disznófejűnek az elméje nélkülözi a modern képzelőerő leghalványabb foszlányát is. Véleménye elavult, ötletei diktatorikus és rutinszerűen bürokrata. A korlátozott paraszt elméjét, mint KISZ titkár, a beteg marxista ideológia száz-százalékosan megmérgezte a dicsőséges proletár diktatúra éveiben. Nem képes tolerálni az első osztályú képességekkel megáldott embereket; azok az emberek, akik érzékelik a korszerű tendenciákat, rendelkeznek megfelelő tudással, képesek gondolkodni, olyan emberek, akiknek a 21. században megköszönni való ítéletük és előrelátásuk van.
    Disznófejü O1G, egy minden hájjal megkent, mohó, rafinált és ravasz, politikai szempontból ügyesen alkalmazkodó gané, ki az EU szelleméből semmit sem vall a magáénak és az aljas alvilági csicskásaival mint pl., ez a tehetségtelen, ‘újnyilasjóska’ Kövér és a többi, ma Európa legveszélyesebb bacilus gazdájai!

  • Béla István

    Nem nyerő a megállapítása! A napokban jött ki egy közvélemény-kutatás, mely a 30 alattiak pártpreferenciáit vizsgálta – és ebben több, ezzel foglalkozó társaság is egyet értett – hogy ha most vasárnap lennének a választások, a Fidesz ebben a korcsoportban bőven elvesztené a választásokat! Bizonyára vannak kivételek itt, is de a fiatalabb korosztály a jelek szerint alapból elutasítja a Fideszt!

    Közkedvelt az a megállapítás, mondhatnám „közszájon forog” hogy a „sok hülye nyugger” szavazza meg a fideszt, ezért nem lehet itt lépni! Hogy ez így van e, arra mindenféle példa létezik, én magam nagyon sok idősebb korút ismerek, akinek ez eszébe sem jutna, de látok, hallok, olvasok és tapasztalom, hogy a nyugdíjasok közül sem mindenki Fidesz párti, van ilyen is olyan is, max. eltökéltebbek az álláspontjaikat illetően. Tehát nem általános a Boda szellem, bár tudom, kényelmes álláspont egy korosztályon elverni a port! Hiszen ha így lenne, már a nyuggerek önmagukban elegek lennének, másra nem is lenne szükség – de mi van a 30 és 65 közötti rétegekkel? Velük, azaz a középkorúakkal, nem igen foglalkozunk, pedig közöttük is jócskán akad Fidesz szavazó is meg más is!

    Ez a felmérés, arra mindenképpen jó volt, hogy tudjuk, a fiatalok sem sík hülyék ha politikáról van szó, ellentétben sok állítással, hogy „őket ugyan nem érdekli a politika, mert ha nem tetszik nekik valami legfeljebb elhúznak az országból” Biztos van ilyen is, de nem lehet egyetlen korosztályra kihegyezve sem általánosítani!
    Az a 2.824.551 szavazat csak összejött a Fidesznek 2018-ban is, és alig valószínű hogy az mind nyugdíjas lett volna, mint ahogyan a 30 alattiak sem valószínű hogy ilyen arányban szavaztak volna Orbánékra!

  • Minden hozzaszollo panaszkodik a sajat modjan.

    De eggyetlen egy sem gondolt az anyagi ostobasaira ennek a „konzultacio”, vagy „insultacio”, vagy barmi neven ohajtanak is nevezni.

    Vilagszerete az ilyen erdeku ugyaket egyszeruen es sokkal-sokkal olcsobban , gyorsabban, ertelmesebben es persze sokkal megbizhatobban oldjak meg.

    Vannak az u.n. velemeny-kutato ugynoksegek. Amelyek barmi fele kozvelemenyek pontos adatait kepesek kepzett es gyaakorlott szakertoik alatal vegezni.

    De kerdesem marad, hogy miert magyarorszag ahol mind ez a leheto LEGesztelenebb, bonyolulktabb es koltsegesebb modon megy ????

    Persze arra az itten hozzaszollok nem igen kepesek a valaszt nyujtani.

    Talan kertesz Akost kellene kerdeznem?

  • Kedves Slapaj! A másfélmillió visszaküldött ív az pontosan a 18,75 százaléka a kiküldött 8 milliónak – tehát közel sem a „többség”. BM-mel nem vitatkozom – de Neked, mint aki újságírást (kommunikációt) is tanult, azért kell, hogy némi fogalmad legyen az álkérdésről. Töredelmesen bevallom, hivatásos koromban lapzárta, stb. szorításában, írtam interjút álkérdésekkel. De nem kell ahhoz képzett szociológusnak lenni, hogy az ember tudja: egy közvéleménykutatás eredménye már a kérdések megfogalmazásánál eldől. Hát még ha nincsenek is kérdések – csak kérdőjellel ellátott állítások.
    Ezzel együtt tudom: a kormányhű többség töretlen, még ha a 60%-ban kételkedem is, a reális állás úgy 55:45 lehet a kormány javára, ami szintén jelentős előny.
    Ennek okai sokfélék, a legfontosabb azonban a járvány kezelése, ami az akciófilmeken szocializálódott sokaságnak bizonyára tetszett. (A sokaság reakcióiról ajánlom figyelmedbe Vona Gábor vlog-ját – figyelemreméltó következtetésekre jut.)
    Ugyanakkor: a pandémia jó alkalmat kínált a kormánynak, hogy megvalósítsa az évtizedek óta tályogként működő egészségügy átalakítását. Átvéve a Gyurcsány kormány bukását okozó Molnár Lajos-i elképzelések – felét. Azt a felét, amelyik a kórházakhoz kötötte az eü-t, így indokolatlanul nagy és drága kórházi kapacitásokat tartott fenn. A most leépített ágyakból egy sem kerül vissza, a járvány megszűntével sem. Erre hajlandó vagyok nagyobb tétben fogadni.
    Az eü reform másik feléről azonban szó sincs. Mármint, hogy a háziorvosi hálózatot, a rendelőintézeti szolgáltatásokat, a házi ápolási szolgálatot kell megerősíteni, hogy ne feltétlenül a drága kórházakban kerüljön sor utókezelésre, rehablitációra, hospice szolgálatra.
    Az elv világosan látszik – de ez hosszú lenne. A lényege, hogy akinek pénze van, menjen magán szolgáltatóhoz. (Itt nem 300, meg 500 forintokról van szó, hanem súlyos tízezrekről, százezrekről.) Az államhoz befolyó – immár nem járulékból, hanem adóból – meg építenek néhány, a kiváltságosok számára fenntartott intézményt, amit a VIP személyek ingyen használhatnak. A lakosság mintegy 70%-át kitevő sokaságnak meg maradnak – szintén ingyen – az ispotályok, rémisztő halálozási, meg fertőzési arányokkal.

  • Utóirat kedves Slapaj! Nyilván azért nem „közhelyes” az orbánozásom, mert engem nem köt se szeretet, se gyűlölet egyik politikushoz sem. Csak az egyik elvei, elképzelései közelebb állnak hozzám, mint a másiké.
    Bevallom egy „bűnömet” is: politológusi diplomám van, csak nem szoktam ezzel dicsekedni a sok egyrészt-másrészt-ező között. Ahogy Gábriel volt kedves fogalmazni: ezt tanultam a kisz iskolán. A dolog ugyan kicsit bonyolultabb: a politika mibenlétéről, eszközeiről szereztem ismereteket a Politikai Főiskolán és nem mellékesen annak gazdag, tiltott műveket is tartalmazó könyvtárában. De a nyolcvanas évek közepén olyan előadóink is voltak, mint pl. Hagelmayer István, aki a költségvetési (fiskális) politikát tudta átütő erővel bemutatni. Vagy, mint Harsányi Iván, aki a nemzetközi munkásmozgalom c. tantárgy keretében a világot nyitotta ki előttünk.
    Amúgy meg az újságírói mesterségnek nem része a hőbörgés- ezt meg Méry Györgytől, a szerszámkészítőből újságírónak kinevezett szerkesztőmtől jegyeztem meg egy életre.

  • Besancon
    2020 június 12
    4:00 de.

    A 2,8 millióban sok
    az olyan Gyuri-féle meg más
    nációhoz tartozó szavz..izé VOKSOS
    aki csak elvesz Magyarországtól és népétől ,
    de vissza már nem adnak semmit.Ők a haszonélvezői a helyzetnek

  • Boda Marcsi
    2020 június 11
    4:01 du.
    az az érzésem éppen ideje a víruskaranténból kiszabadulni egyeseknek ,mert lassan ettől is rosszabb leírások születnek
    mert a folyamatos bezártság beszűkíti a gondolkodást és csak egyfelé tud látni.
    De egyébként a cikk az nagyon jó ,fantasztikusan lett megírva,mindennel egyet lehet érteni,csak így tovább és mindenki így fogja látni a világot üdvözletével

  • Almási Alma
    2020 június 11
    12:13 du.

    Per pill nem lehet
    megkoronázni.Nincs a koronán simléder.
    Annélkül meg a szemébe sütne a Nap kinn, stadionban.

  • slapaj
    2020 június 11
    4:32 du.

    Ne okoskodj idióta.
    Inkább gondolkodj el azon,
    miért is vágtak ki téged Kanadában
    az egyetemről. Mert szerintetek a szellemi (és más)
    javak ellopkodása dicséretes dolog. Ha ti csináljátok igaz?

  • Slapaj, az ócska szógyártó
    nem reagált arra hogy kiderült
    miért lett kirúgva Kanadában az egyetemről
    ahová jutalomból valamiféle „jószolgálataiért”
    küldték ki közpénzen.

    Az eljárása nagyon helyes,
    igyekszik lekussolni a témában
    hátha idővel feledésbe merül az egész.
    Jól tudja az átlagember ilyetén emlékezete
    kb. két hetes csak. De nem az enyém !
    Gondom lesz rá hogy ne merüljön
    feledésbe az esete.

  • Geyza
    2020 június 12
    3:41 du.

    Almási Alma
    2020 június 11
    12:13 du.

    Per pill nem lehet
    megkoronázni.Nincs a koronán simléder.
    Annélkül meg a szemébe sütne a Nap kinn, stadionban.
    ______________________

    Jut eszembe kamaszkorunk kedvenc nótája:

    „Felmászott a nyúl a fára,
    Jaj de szépen kukorékol,
    Piros csizma van a lábán,
    Nem süt a nap a szemébe…”

  • Almási Alma
    2020 június 13
    4:10 de.

    Igen, de a II. versszakját nem írtad be nekije:

    Kútágasra szállott a sas
    Engem babám ne b@szogass..(ál)
    Mert ha engem b..szogatol
    Meghalok a búbántaból (kifolyólag)..((osan))

  • Orsós Elemér

    talalom
    2020 június 11
    3:10 du.

    Kedves Margitka, most rávilágítottál -amire eddig nem jöttem rá-hogy, az legelső konzultációs levél után miért hagytak ki a továbbiak megküldéséből:
    valószínű rossz, megindokolt válaszokat ixeltem és csak a nekik megfelelőket gyűjtik! 😀 HAHAHA, én akkor most indexen vagyok? 😀

  • Hogy van a magyar mondas, fuzfa poetanak mi a fizetese ?

  • Orsós Elemér
    2020 június 13
    12:28 du.

    talalom
    2020 június 11
    3:10 du.

    „….legelső konzultációs levél után miért hagytak ki a továbbiak megküldéséből:
    valószínű rossz, megindokolt válaszokat ixeltem és csak a nekik megfelelőket gyűjtik! 😀 HAHAHA, én akkor most indexen vagyok? 😀”

    ————————-
    Ne örülj Orsós, ezzel még nem kerültél „jelentős helyre” a Kubatov listán – ahhoz egy kicsit több kell, még dolgozz rajta egy kicsit! A borítékot kiküldik minden, népesség-nyilvántartóban szavazásra jogosult felnőttkorúnak, és tesznek arra, hogy ki mit ikszel vagy jelöl, jó esetben meg sem nézik, még jobb esetben ha megnézik is csak azért, hogy az adatbázisukat frissítsék a szimpatizánsaikat illetően – ebből ugyanis messzemenő következtetéseket vonnak le, a szavazásokkor minimum ennyi valószínűsíthető, ehhez képest ” tervezik meg” a továbbiakat!
    Egyébként már jó régen nem foglalkoznak vele, hogy ki mit irkál megjegyzésként, milyen tanácsokat adnak, és hova küldik őket – bármivel indokoltad a véleményed, nagy ívben tesznek rá, mert az akkor is egy a visszaküldött borítékok között, és a végeredményt emeli – ehhez adnak még + annyit, amennyit gondolnak a „hitelességhez” és így jön ki az, hogy a választópolgárok több mint e fele velük ért egyet!
    Ezért nem szabad semmilyen formában visszaküldeni, akármilyen megjegyzéssel, véleménnyel, akár kis akasztófákkal látod is el! Bár, a pofátlanságnak már arra fokára is eljutottak, hogy ha csak ötvenezer boríték érkezik vissza, akkor is nagy örömmel bejelentik, hogy 3.899.427 kedves állampolgárunk tisztelte meg őket a bizalmukkal – mert látta, ellenőrizte valaha is valaki ezeket a borítékokat, netán a benne rejlő válaszokat?
    A legálságosabb dolog amit művelnek – bemondásra, önhatalmukon belül döntik el miről mit gondol a „nép” ám az illúziót meghagyva nekik, hogy „na, lám hát legalább megkérdeztek, más kormányok mikor csináltak ilyet?”

    Felejtős a gondolat, hogy még soha, egyetlen kormány sem nézte ennyire hülyének a polgárait!

  • A „polihisztor” Bendeguz megin szarva közt a tőgyit:

    Semmit nem tud a hazai viszonyokról de azért okoskodik ha kell ha nem.

    Nem tudja hogy előző két kis rigmus igen népszerű volt anno
    az ifjúsági táborok közönsége körében.

    Ez a féleszű azt képzeli CSAKIS Sztálint vagy Kádárt éltető dalokat énekeltek (énekeltünk) anno pedig á dehogy 😀 😀

  • Boda Marcsi
    2020 június 11
    4:01 du.

    Mellesleg a cikkíró valószínűleg időnként(néha…) olvas újságot,ugyanis a várható kérdések több napilapban is megjelentek….!tehát nem “látnok”… és nem titok, miről is kér véleményt a kormány!
    Na jót derültem!

    ———————————

    Gondolom a saját tehetetlen hülyeségeden! Először nem érted, honnan vette Margit a kérdéseket amiket még meg sem kapott holott hetek óta mindenki fújja, és ezen rugózik – téged pl meglepett?

    Aztán mikor rájöttél, hogy te magad voltál a „tájékozatlan hunyó” mert több újság és média is közzé tette már mindazt ami hetek óta közszájon forog, akkor megállapítottad, hogy jó, jó, de Margit akkor sem „látnok” -: )))) mondta ez valaki?

  • GEYZA;

    Hadd probaljam egyszerubben.

    En latok egy nagy-kosar alamat, de az eggyik ottani almaban levo fereg vajon mit lat ??????

    Na most enekelhetsz amit csak szarvad es togyed ohajtana, csak talpra pattanj a vezer nevenek hallasara !!!!

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2020 június 14
    4:45 de.
    Kössz, már majdnem elbíztam magam!

  • T.Besancon !
    Engedelmeddel idézlek : „Felejtős a gondolat, hogy még soha, egyetlen kormány sem nézte ennyire hülyének a polgárait!”
    – A hülyék eldorádója most jött el, most nem kussoltok, de meghallgatásra leltek…
    – A nyertes oldal, pl. nem nézi, hanem gyönyörködik a hülyékben, akik élnek demokratikus jogaikkal és pl.ide pötyögnek méretes ökörségeket, – vagy „nemzeti konzultálnak” – úgy hogy az ívekre sarló kalapácsot rajzolnak, vagy Hadházynak postázzák stb…
    – A mi kis felületünkön, üde szarfolt pl. Geyza akit nagyon szeretünk, és szívesen látunk, mert szórakoztató és mentális deficitjét állandóan, szánalmas állapotának megfelelően bizonygatja…

  • Bendeguz79
    2020 június 14
    9:27 de.

    Értem.
    Szaal te is a „hegytetőn tanyázó ember”
    szindrómában szenvedsz,amit oly jól ismerünk Murphy óta.
    A különbség pusztán annyi hogy te csak
    tenmagadat helyezed a hegytetőre.
    Valójában lenn fingasz csak
    a porban hehehe

  • Besancon
    2020 június 14
    6:25 de.

    Amikor OIM* „derül” ,
    annak kb. olyan az akusztikája
    mint amikor egy bádog-vödör telisteli
    használt felmosóvízzzel
    legurul a lépcsőn.

    *OIM = mint azt már mindenki tuggya 😀

  • Tisztelt Christopher Adam úr!
    Örömmel tapasztalom, hogy mennyire megváltozott a hozzászólások hangneme az újabban immár ismételten bevezetett szigorítás után. Példaként mindjárt itt van a mi kitünő Slapaj kommentelő-társunknak (2020 június 14 10:24 de-i) üdítő, művészi hozzászólása; holott az ő szigorítás előtti írományaira nem volt jellemző ez az igazán kellemes, új hangnemű, szinte költői megszólalás, amely – ezek szerint – feltehetően egybevág a liberális moderáció új, szígorított etikai és esztétikai elvárásaival.
    Gratuálok!

  • slapaj
    2020 június 14
    10:24 de.

    hehehe hát ha
    szórakoztatnálak tégedet(titeket)
    akkor nem kapnál idegrohamokat halk és
    cizellált intésemi miatt, amikkel én csak
    a szellemi fejlövé…izé..fejlődésedet próbálom
    elősegíteni. Tartóid meg biztosan nem nézik jó szemmel
    hogy tehetetlen vagy velem szemben.Biztos többre számítottak
    azok után hogy beléd loptak jópárszázezer Forintot
    ez adófizetők pénzéből.Hogy kivágathassad
    magad az egyetemről,amibe beírattak.

  • Besancon! BM annyira hm… figyelmetlen, hogy azt se vette észre, hogy a cikkbe be van linkelva a forrás, méghozzá nem általában „újságokból”, hanem a kormány hivatalos honlapjáról. Általában kerülöm, hogy híresztelések alapján mondjak véleményt.
    A visszaküldött ívek SOHA NEM ÉRTÉK EL A 26 SZÁZALÉKOT SEM, NEMHOGY A TÖBBSÉGET! És akkor akkor azzal számolunk, hogy minden egyes visszaküldött ív a kormány álláspontját tükrözte.

  • T. Slapaj! Nem szoktalak lehülyézni, bár elég gyakran beszélsz hülyeségeket. Most pl. így: „…akik élnek demokratikus jogaikkal…”
    Idolod akkor sem tudná megakadályozni, ha akarná, hogy egy külföldi szerveren futó tartalmat letiltson, annak tulajdonos-főszerkesztőjét zsarolja. Bár az egészségügyi veszélyhelyzet” érdekes lehetőségeket nyújt a kormánynak -,akár az internet letiltását is. Egyelőre nem éri meg a macerát. A „just mormorandi” meg egyébként sem a demokratikus jogok összessége – csak nagyon kis szelete, így minden diktatúra él ezzel. A kádári is élt – bár nagyvonalúbban, mint ez. (Megtehette: sokkal nagyobb volt a támogatottsága, mint a ner-nek valaha is lesz.)
    A ner akkor fog bekeményíteni, ha ti, magatokat „nemzetinek”, meg jobbosnak vallók rájöttök: mennyire kínos, hogy vezetőitek Boda-szinten kommunikálnak Veletek is.

  • „En latok egy nagy-kosar alamat, de az eggyik ottani almaban levo fereg vajon mit lat ??????”

    Bendeguz, NEM VAGYOK FÉRGES! 😀 😀 😀

  • Kedves Margit !
    – A korabeli kuplé : „Lesz maga juszt is az enyém…” erre gondolhattál, mikor ” just murmurandi „-t írtál engem feddő soraidba ami persze jus murmurandi… Neked is kitüntetetten jár…
    T.Kővendég !
    – Igazad van, már szégyellem hogy Geyzának az oldal mentális páriájának válaszoltam, amit biztos nem is ért…

  • slapaj
    2020 június 14
    10:24 de.

    Én nem szoktam neked írni, így nincs mire válaszolni, és ugyanaz fordítva – kvázi semmiféle oda vissza vélemény nem születik egymás írásairól, olyannyira nem, hogy én nem is szoktam olvasni az írásaidat. Elsősorban nem azért mert nem értünk egyet, vagy mert netán „másik oldalon állunk” – ettől még akár vitázhatnánk is – hanem mert az üres, semmi másról nem szóló kormánydicsőítő fecsegésnek – benne a piti mocskolódásoknak – az olvasásában és megválaszolásában nem látok értelmet! Megvitatható érvek híján nincs miről beszélgetnünk!

    Most azért olvastalak el, mert a hsz. – ok áttekintése közben láttam olyat is amit viszont elszoktam olvasni, és az írója ebben a te szöveged okán fordult C.A.-hoz. Visszakerestem, és meglepett, hogy azt épp nekem címezted.

    Kár volt az erőlködés kedves Slapaj – vastagon átüt a tehetetlen toporzékolás és a piti ökölrázás – amit produkáltál, írásnak, véleménynek nem tekinthető pusztán ujjgyakorlat, hogy egy kb 14-15 soros „írásban” hányszor tudod leírni, hogy mindenki hülye, csak ti vagytok a helikopterek miután a hatalom a tieidnél! No lám, valamire csak jó volt az az újságíró iskola vagy mi, ahova tanulási szándékkal mentél, hisz milyen penge lettél a szitok szavakban, a pöffeszkedő önimádásban – mondd Slapaj, mitől félsz? Láthatóan mindenáron bizonyítani akarsz? Mert, hogy félsz /féltek, az tisztán átjön! De, hát ti állítólag győzhetetlenek vagytok, míg a főni vagy így vagy úgy de ha törik szakad is előállítja nektek a 2/3-ot addig mi a gond? Geyzától tudjuk, hogy kivágtak a suliból – ezért (is) vagy ennyire ideges? Egy suli nem a világ, viselkedj rendes trollként, tény meg mindent hogy a tieid meglegyenek elégedve, aztán majd a „főni” biztosít neked megfelelő egzisztenciát, ne búsulj!

    Apropó, Geyza! Tudod Slapaj, ha csak a fele annyi tudás /információ, szellem és főleg emberség szorult volna beléd mint ami Geyza kisujjában leledzik – bár bizonyára ő sem tökéletes – akkor most nem kéne itt tipródnod és zavartan fel alá rohangásznod a jövőd érdekében: mert, hogy most ezt teszed! Olvasd már vissza magad te szerencsétlen, talán még nem késő – vagy igen?

  • Besancon
    2020 június 15
    4:21 du.

    Én meg Göllner Banditól tudom
    (első kézből)hogy ezt az ostoba taknyot
    kivágták az egyetemről valami plagizálás miatt.
    Most meg idejár csórikám észt osztani.
    Nem veszi észre hogy csak játszunk vele 😀

  • SOB* csinálj valamit
    mert írásaidból átsüt a fokozódó
    ideges rémület.Meg akarják vonni a juttatásaidat?
    Nem teljesítesz jól igaz? Köznevetség tárgyává váltál.
    Lassan vered Bodát is bár eddig aszittem annál azért
    nehéz lejjebb menni.De tenéked sikerül !

    *SOB = Nagyokos Kicsisenki

  • Besancon
    2020 június 15
    4:21 du.

    Nem Geyzatól tudjuk, hanem a legilletékesebbtől, magától Göllner professzortól, hogy honnan és mi végből tették lapátra a NER irodász-firkász üdvöskéjét.
    Az alap ok: plagizálás – bár ez fidesz körökben természetes é talán erény is – mivel ilyen módon lehet akár államelnökségi pozíciókba is eljutni, mint köztudott.
    Azontúl az újfasiszta csoportos hőzöngés Kanadában nem jön be (hála-istennek) nem tartozik a fiatalos erény részének – amit a tanintézet is nehezményezett.

    A nagyobb baj mégis az az, hogy volt képes mindezt hazugságnak nevezni, ezzel egyszerre vádolta meg úgy Göllner professzort, mint az egyetemet hamisítással. Innentől a dolog komoly irányt vett, hiszen ez már akár büntetőjogi kategóriába is tartozik, persze ehhez az érintettek részéről feljelentés szükségeltetik, de legalábbis peres eljárás indítása rosszindulatú hírnévrontás alapján.
    Nyilván egy csomó minden következménnyel, amit szakmabeli jogászok jobban tudnak.
    Ez a taknyos elment egy jog alapján álló országba tanulni, ahol nemhogy nem tanult semmit, hanem ellenkezőleg azt az országot is disznóóllá próbája tenni. Hűen viselkedik persze ahhoz a rongyos csürhe bandához, akik Magyarország Kormányát bitorolják, akik a törvénytelenség ganédombjáról mocskolják be az országot egyre jobban.

    Hogy mi magyarok Magyarországért mit tehetünk nem tudom, de nagyon bennem van, mint magyarban, hogy magyar ügyvéddel akkor is bíróság elé vigyem az ügyet, ha az érintettek leszarják – mivel ezzel bennünket magyarokat szarnak le!

  • T.Besancon !
    Bevallom olvasom a bejegyzéseidet, amiket nyelvünk tiszelete határoz meg…
    – Geyza együgyü személyeskedése, a már akkor nyugdíjas Göllner tanár úr blöffjére alapul,
    amikor azt a látszatot keltette (egyébként jópofa ötlet) mintha tudná kit rejt a nick nevem…
    – Geyzához, való vonzalmad, eléggé gyomorforgató, de áldásom rá !

  • slapaj
    2020 június 14
    10:24 de.

    Nahát..most veszem csak
    észre SOB*.-nak, az „öregdiáknak” egy
    figyelemreméltó félmondatát fennti röfögésének
    utolsó szakaszában.

    Eddig úgy gondoltam
    csak annyi a közös Gurlicban és ebben
    a simlisben, hogy egy irodából kapják itteni
    megnyilvánulásaikhoz az instrukciókat. Erre kiderül
    hogy a fekália-fetisizmus témakörében is rokonlelkek 😀
    Kérdés: vajon mi jöhet még ?? (Géjjza undorodva röhög..)

  • Slapaj

    megismételted az állításaidat.

    Itt nálunk errefelé egy olyan alapmondás járja, hogy aki azzal dicsekszik, hogy kígyót ölt, annak be kell mutatni a botot (mint bizonyítékot)
    Már öltem kígyót, nem egyet – de nekem most itt kissé körülményes lenne az elektronikus térben a bizonyságot felmutatni.
    Neked ilyen nehézséged nincs.
    Mutasd fel – ne bújócskázzál, ha férfiú vagy nem hezitálsz.
    Vagy csak egy taknyos kis pöcs vagy mégis?

  • Gabriel
    2020 június 16
    10:12 du.

    Maraggyunk az utóbbinál.

  • slapaj
    2020 június 16
    2:48 de.

    Hát most szépen melléfogtál kispöcs (Á Lá Gabriel)
    Besanconnal régi régi személyes ismerősök vagyunk 😀 😀
    A gyomorforgató inkább a te undorító fekália-fetisizmusod.

  • Gabriel
    2020 június 15
    8:16 du.

    Egy ilyen gyíkarcot mint ez a SOB*
    még feljelenteni sem érdemes.Nem éri meg
    a benzin ára a hivatalokba járkálás kapcsán
    azt hogy pár kellemetlen hetet szerezzen neki bárki is.
    Szerintem nagyon nyomorult egy élete lehet! Nézd meg:
    kénytelen egy olyan oldalon szellemkednie ahol rühellik őt.
    Normális, kiegyensúlyoztt ember ilyan „ivóba” járkál ahol
    jól érezheti magát.Szaal nem lehet neki túlságosan jó itt.

    *SOB = Slapaj of BájerZs

  • Geyza

    Igaz, elég csapás ez egy ilyen gyíkarcú kispöcsnek.

    A hajam már megőszült, de nemhogy nem tudom felfogni, hogy milyen lehet mazochistának lenni, hanem azt veszem észre, hogy egyre messzebbre kerülök még attól is hogy megpróbáljam egy kicsit is megérteni.

    Ez minden ilyen és ehhez hasonlatos elferdült elméletet megmagyaráz.

    Aki úgy tud csak élvezni, hogy közben szenved …

  • Gabriel:
    A pénz ! A szükség !!
    Az viszi rá ezeket a nyomorultakat
    hogy benyomakodjanak olyan helyekre ahová parancsolják őket.
    Nyomorult lelkek nyomorult pénzért nyomorultul érzik magukat.
    És nem veszik észre hogy a játékszereinkké válnak.

  • Gabriel
    2020 június 15
    8:16 du.

    Besancon
    2020 június 15
    4:21 du.

    Nem Geyzatól tudjuk, hanem a legilletékesebbtől, magától Göllner professzortól, hogy honnan és mi végből tették lapátra a NER irodász-firkász üdvöskéjét.
    Az alap ok: plagizálás –

    ——————————

    Kedves Gabriel, azt nem tudom te hol találkoztál az infóval de én konkrétan Geyza írásában olvastam – Göllner A. ezen témájú írása alighanem elkerülte a figyelmemet ! De! Tudod, részemről itt vége is van a dolognak – hogy igaz, vagy nem, az max. az ügyben érintetettekre tartozik, és hogy ki mit akar bizonyítani, milyen eljárást kezdeményezne, az már engem mint a fórum hozzászólóját és olvasóját hidegen hagy, ennek részleteihez már nincs közöm, és őszintén nem is érdekel!
    Jogos a kérdésed, hogy akkor miért vetettem fel, és hoztam elő a S. -nak szóló írásomban ezt a tényt (?) Azért, mert arcpirítónak éreztem azt a stílust és közlendőt amit és ahogyan S. a júni.14.10:24 – es írásában megengedett magának, a plagizálás miatti eltávolítással (?) a háta mögött!

    Részemről ennyi – a továbbiakban épp úgy nem, mint ahogy előtte sem érdekelt semmilyen formában S. személye, írásai, és az egyetemi /politikai karrierje!
    Ha Christopher úgy ítéli, hogy a „szellemisége” belefér a KMH arculatába – mert hogy sokfélék vagyunk – akkor nekem nem lehet ellenvetésem, és max. gondolok amit gondolok!

  • Besancon
    2020 június 17
    2:28 du.

    Igen !
    És jó is ha itt van a SOB*
    mert ha már az egyetemen nem is tanult semmit
    legalább itten pallérozódik kicsit csórikám. Ráfér !

    SOB* = Nyomorult kis senki

  • slapaj
    2020 június 16
    2:48 de.

    T.Besancon !

    Bevallom olvasom a bejegyzéseidet, amiket nyelvünk tiszelete határoz meg…
    …………………..
    – Geyzához, való vonzalmad, eléggé gyomorforgató, de áldásom rá !

    ————————————

    Slapaj – Még néhány gondolat, aztán békén hagylak, ahogy eddig is tettem! Tudod kedves Slapaj „a vonzalom” sokféle lehet, és sok mindenen alapulhat – nem hiszem, hogy ezzel új dolgokat mondok, de ki tudja?
    A személyes ismeretség talán megalapozza még ha az utóbbi évtizedekben csak írásban „váltottunk is szót!” – ám ez még önmagában nem biztos, hogy elég lenne! Geyza egy nagy dumás „fenegyerek” volt az emlékezetem szerint, és az ma is, már kissé korosabb változatban! Ám nem lehet nem észrevenni és kiérezni a megjegyzései, a saját maga által kiforgatott „ténymegállapításai” és „humorköltészete” mellett, vagy talán éppen benne, a nagyon is érzékeny embert – hogy neked még nem sikerült, meg még néhány ide írogató másnak sem, annak talán lehet néhány alapvető oka! De csak figyelj !

    Van egy tágas ismeret alapja, az infóival jól tud élni, gazdálkodni, és ez bizony nem mindenkinek sikerül, ha még annyi van is a fejében! Sokat látott, sokat tapasztalt, és benyomásait, röviden, szellemesen és élvezhető formában adja elő – az a fajta, aki látszólag semmit nem vesz komolyan, hajlamos elhülyéskedni dolgokat, ám ha figyelsz és van némi emberismereted, rájössz, hogy nagyon is komolyan éli meg az életét!
    Remekül lát dolgokat, pillanatok alatt leveszi a lényeget és vissza is tudja adni! Van egy másik, sokak által nem kedvelt tulajdonsága a remek memóriája! Személy szerint én ezt díjazom, mert sokáig azt hittem ezzel a sajátossággal rajtam kívül nem sokan rendelkeznek, ezért meglepett hogy Geyza is mi mindent tárol a fejében! Ez néha jó, néha nagyon nem, de hát az internet (sem) felejt, csak tudni kell a „jelszót” – úgy tűnik G. tudja! Ez a módszer lehet, nem a legetikusabb, viszont feltétlenül célravezető, amint kitartóan követ valakit, és szembesíti a „rögvalósággal” Ám, mint írtam, bizonyára ő sem tökéletes, és messze nem hibátlan, de a hibáinak elemzését inkább rád /rátok hagyom, mert ha valaki iránt barátian érzünk, akkor hajlamosak vagyunk inkább a „jobbik” oldalára koncentrálni!

    Te magad is megfigyelted bizonyára, hogy annak aki rendes hangnemben, komolyan véve a témát, válaszol neki vagy szólítja meg, azzal szemben még sosem volt sem modortalan, sem pikírt, de még csak tiszteletlen sem!
    Nagy pozitívuma, hogy sosem akar sem többnek, sem másnak látszani mint ami! Hát így látom én azt az embert akiről te az alábbiakat írtad, nem kevés önelégültséggel:

    „– A mi kis felületünkön, üde szarfolt pl. Geyza akit nagyon szeretünk, és szívesen látunk, mert szórakoztató és mentális deficitjét állandóan, szánalmas állapotának megfelelően bizonygatja…”

    Hogy is van ez a „mentális deficit” Slapaj?

    Most pedig elnézését kérem mind Christopher Adamnak, mind a cikk szerzőjének Rátesi Margitnak, amiért elvittem egy kissé a témát – de mindezt csak itt tudtam lereagálni, ahol a hivatkozott beírás történt. A továbbiakban igyekszem nem „félrebeszélni!” Köszönöm!

  • Besancon
    2020 június 17
    2:28 du.

    Besancon!
    Bocs, igazán nem akartalak vele terhelni – mert nekem sincs más véleményem róla, csak észrevettem, hogy elkerülte a figyelmed Göllner A. ezen bejegyzése, ami már egy reakció volt valami szemtelen bejegyzésére.
    Így aztán visszagörgettem és elolvastam nevezett slapajunk írását is.
    Őszintén szólva megdöbbentett egy kissé az egész. Leginkább az döbbentett meg, hogy ezek ott Kanadában újnáci társaságot próbáltak formálni – merthogy a szentem nem egyedül volt.
    Na ezért forszíroztam – de a Geyzának tök igaza van, hagyjuk a fenébe.

  • Geyza

    Nyilván, előbb utóbb kikandikál a lóláb ….
    Mire az ilyenek rájönnek, hogy nem minden a pénz, a karrier – addigra sok kárt okoznak mások életében
    Az övékre magas ívben tennék
    Majd megtuggyák, hogy előbb-utóbb az útjukba akad egy náluknál is szemetebb – akkor ott nem slapajaj lesz hanem csak jajaj