Akkor is Orbánra szavaznál, ha kiderülne, hogy időnként Sorossal vacsorázik?

2020 június 28 8:35 de.76 hozzászólás

2010 elején azt mondta Orbán Viktor, hogy a választás után, olyan országban ébredünk majd, hogy rá sem ismerünk. Ha nem is egyik napról a másikra, de Orbán és a Fidesz ezt az ígéretét megtartotta. Nehéz dolga volna annak, aki egy nem hosszú, ám tanulságos időutazásra vállalkozna, és megpróbálná felidézni, hogy milyen volt az élet Magyarországon jó tíz évvel ezelőtt. Fel kellene lapozni az egykori újságokat, belenézni a régi híradókba, és még akkor sem biztos, hogy hinnénk a saját szemünknek. Beleborzonganánk, hogy hová jutottunk.

Sokan vannak, akik azt gondolják, hogy Orbán Viktort gyakorlatilag azért nem lehet leváltani, mert a publikum már beárazta a miniszterelnököt. Ismerik jól az emberek, tudják, milyen, nem tud meglepetést okozni. Ha kiderülne róla, hogy rendszeresen Soros Györggyel vacsorázik, hívei azt is elnéznék neki. Ha nyílt adásban piszkálná az orrát, és közben nagyokat böfögne, a rajongói ezért is odavolnának. Azt mondanák, hogy Gyurcsány csúnyábban böfög Orbánnál, és undorítóbban piszkálja az orrát. Ráadásul, gyakrabban vacsorázik Sorossal, mint a mostani miniszterelnök.

Orbánról mindenki tudja, hogy jóval vagyonosabb annál, mint amennyit hivatalosan bevall. És azt is tudják, hogy ez a vagyon nagyobb annál, mint ami törvényesen lehetne neki. A politikából ugyanis nem lehet ennyi pénze. Tudják ezt róla a hívek is, de erre meg azt mondják, hogy hát a másikak is loptak. És akkor már inkább a mi emberünk lopjon. Mert az mégis más, mint amikor idegenek teszik el a pénzünket. Multik, mindenféle jöttmentek, vagy – teszem azt – magukat magyarnak mondó idegenszívűek.

Akik Orbánt nem kedvelik, ennél jobban már nem fogják utálni. A rajongók pedig akkor is a nemzet nagyját, a haza megmentőjét látják benne, ha cigány gyerekek potyognak az égből. Kitartanak mellette a végsőkig. Ha Orbán élő adásban megverne valakit, néhányan biztosan csóválnák a fejüket és hümmögnének, de megmagyaráznák ezt is: annyi erőszak volt már a tévében, egy ide, vagy oda, nem oszt, nem szoroz.

Ha bebizonyosodna róla, hogy Svájcban, van bankszámlája? Na és, akkor mi van? A Svájcban élő unokatestvéremnek (lányomnak, fiamnak, anyámnak, nagymamámnak – megfelelő aláhúzandó) is van svájci bankszámlája.

Ha elterjedne róla, mert a gonosz sajtó megszellőztetné, hogy időnként eljár a keze? Közöd? Egy-két pofon, még egyetlen gyereknek sem ártott. Minket is vertek a szüleink gyerekkorunkban, aztán bárki megnézheti, hogy milyen rendes, tisztességes emberré cseperedtünk. És az sem véletlen, hogy az egyik legismertebb magyar közmondás szerint a pénz számolva, asszony verve jó.

Ha naivak lennénk, azt is gondolhatnánk, hogy az övénél vonzóbb programokkal lehetne Orbánt legyőzni. De hát, aki nála nagyobbat és hihetőbbet ígér (hazudik?) a választóknak, az minimum gazember. Azt akarjuk, hogy a mostani miniszterelnököt egy másik gazember taszítsa le a trónról? Tegye fel a kezét, aki azt akarja!

Na ugye!

Talán, ha bebizonyosodna róla, hogy éhezteti a kutyáját és földhöz vágott egy kiscicát. Na, akkor mindennek vége lenne, mehetne a levesbe. De hát miért is tenne ilyet Orbán: nincs neki baja az állatokkal.

76 hozzászólás

  • Jurásek Fábian

    FölsSPèter!

    Ès mi lenne, ha önről kiderülne, hogy csak mások rossz hírèt kèpes rontani, azaz csak rágalmaz?! Semmi, mert mèg ez isbelefèr az orbáni szòlásszabságba, pedig minimum börtönt igènyelne! Remèlem csak idő kèrdèse… Tessèk bizonyítani!

  • Orsós Elemér

    kedves Szerző, a cím alapján nem akartam elolvasni ezt a cikket, de gondoltam magamban, azért megnézem előtte hogy ki írta, az Ön tiszteletére elolvastam, de kár volt, mert valódi kritika helyett csak irigységet véltem felfedezni! 😀

  • Igaz!

    De azért egy korrekcióra szükség van: Jókai szerint az igazi magyar nemes fordítva gondolja:
    Pénz elverve, asszony számlálva…

  • FöldS. Péter,
    Végig olvastam és arra a konklúzióra jutottam,hogy az érdekes címet kár volt elrontani.

  • Almási Alma
    2020 június 28
    10:32 de.

    A lényeget kihagyád: A pörkölt főzve”…a többi stimt. 😀

  • A Gyurcsány nem volt jó górénak.
    Lehetett öt nyilvánosan szidalmazni.
    Ammeg miféle dolog hogy haggya nemiga ?.. : )
    A Górét (Gazdát,Főncit,’Stenkegyelmébőlsatöbbit) tisztelni kell

  • Orbánizmus = bálványimádás

  • Soha nem foglalkoztam senki egyeniseget elemzni, kritizalni, csupan az analyzalasaikon kivul, hogy tetteik indiojat feltarhatobba lehessen velni amodon.

    Sem a Horthikat, sem a Hitlereket, Sztalinokat, persze tetteiket felulnezni emberileg lehetetlenseg lett volna.

    Csupan azert valtam a kedves cenzor celtablajanak.
    Nem is emlitve Aczel elvtars altal „atkozott”-nak cimezve.
    No de „talalom” elvtarsno is elso szamomra cimezett megjegyzeseben „hazug”, „gonosz” es „gazember”-nek nevezett engem.

    Mind az bizonyitekot nyujtott, hogy mi celokat ohajt a KMH szolgalni.

    Orban, vagy bar-ki-mas kormanyfoi pozicioban levo egyen egyenisege, kepzettsege, politikai elkepzelesei, s minden mas teljesen jelentektelen magyaroszag szamara nezve. Amit mind az adatok bizonyitanak is.

    De mi a fene eredmenye letezhetne az egyen-t, s barki egyent, atkozni, gyalazni , amig teljesen ellentetben vannak a miniszterelnoki tevekenysegenek az eredmeneyit, vagy kudarcait reszletesen elemezni???????

    Soha nem talaltam semmi hitelt erdemlot az Orban es Fidesz partjanak eredemnyekent elert dolognak, DE tagadhatalan, hogy az atlag magyar lakos elete sokkal jobb eletet elvezhetnek mint valaha is.

    Persze a jelen allapot nem biztositja a holnap lehetosegeit. Sot, letezo, hogy inkabb sinylodobb letet jelenthet a jovijukre nezve.

    De mind a tenyeket amiket valaha is irogattam, amiket az itteni hozzaszollok eliteltek tomegesen.

    Maskeppen mi valtozas letezhetne az orszag lakossai szamara?
    A PM nevenek valtoztatasa semmi eredemnyt nem hozhat.
    Talan inkabb a vissa-eses lehetosegeit jelnthetne.

    Persze, amit nem voltak hajlandok ezer-esztendon at valtoztatni, gyanithato lenne azt a kozeljovoben tenni.

    Sajnos azt mutatja sokak nezetkorei a jovore vonatkozoan.

  • Ha a kovetkezoket hozza adhatnam soraimhoz, hogy tagdhattalanul Orban naprol-napra egyre pocakosodik.

    Ami bizonyitja hogy vernyomasa, cholestorol vonala , sa mas jelenros szerveinek mukodese is egyre kozelebb hozza egy leheto sziv, vagy agytrombozisahoz.

    Amit meg semmi politikai valtozas nem befolyasolhatna.

  • Föld.S.P!
    Jó régen volt Orbán Soros ösztöndíjas,utánna a saját költéségén tanult,és régóta megveti ezt az antimagyar milliárdost!
    talán hallott róla?……!

  • Jó írás, mint mindig. Én pontosan értettem is:) Nem is hiányzik a katarzis:)

  • Jurásek Fábian
    2020 június 28
    8:47 de.

    FölsSPèter!
    Ès mi lenne, ha önről kiderülne, hogy csak mások rossz hírèt kèpes rontani, azaz csak rágalmaz?!

    Aha, tehát Orbán rossz hírét rontja a cikkíró. Azaz javítja Orbán hírét. S ezzel szerinted rágalmaz.

    Freud ajánlásával megfogalmazta a bérnáci JFS

  • Boda!

    Orbán sosem tanult a „saját költségén!” Az egyetemet mint párt káder gyermeke végezte 1987-ben, államilag finanszírozott nappali tagozaton! Aztán az alábbiak szerint :

    „Orbán 1988 áprilisától azonban komoly lehetőséget kapott: a Soros Alapítvány 680 ezer forintos (ma ez nagyjából 12-13 millió forintot jelentene) támogatásából alapított Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa lett. Később büszkén mesélt a HVG-nek a Soros-ösztöndíjról….”stb

    majd alig egy év után

    „Orbán szintén Soros-ösztöndíjasként utazott Oxfordba 1989-ben is, ahol politikai filozófiát tanult. ….”stb ( forrás: 2018.okt.3. Magyar Narancs)

    A képzése három szemeszterre szólt, de mindössze fél évet tanult, mert itthon már erősen szerveződött a politikai élet, amiből nagyon nem akart kimaradni, így tanulmányait félbeszakítva hazatért!
    Tehát majdnem mindegy, hogy mikor, és hány évvel ezelőtt, a lényeg, hogy elfogadta – sok, mára „megvilágosodott” haverjával együtt – a Soros féle támogatást, majd mikor úgy érezte a saját szempontjai és érdekei szemben állnak a Soros által képviseltekkel, sunyi módon támadásba lendült, amit azóta a tökélyre fejlesztett!

    Talán „tájékozódj” mielőtt hülyeségeket irkálsz!

  • Antitézis:
    Ha Gyurcsány akármilyen szépen mosolyogna, nem tökmagozna, udvariaskodna, simogatná Toto kutyát, bármit ígérgetne a „népnek” stb. akkor is az utolsó lenne, akire a többség szavazna. Szerintem.

  • gyuri10
    2020 június 28
    11:30 de.

    Én meg a beröfögésedet olvasva
    arra következtetésre jutottam
    hogy továbbra is a FIDESZ trollja vagy itt.
    Minden hazudozásod ellenére.

  • Ferenct
    2020 június 29
    5:44 de.

    Nem inkább Atejóurad szokott tökmagozni?
    Miközben egyik kezével mélyen a zsebében kutakodik,
    másikkal pedig kezetcsókol valami kényszeredett
    tekintetű politikai hírességnek?

  • Kedves F.S.Péter, köszöntjük névünnepén !🎂🎂🎂
    Amit ír igy,igaz is lehetne :
    ‘Azt is gondolhatnánk, hogy az övénél vonzóbb programokkal lehetne Orbánt legyőzni. De hát, aki nála nagyobbat és hihetőbbet ígér a választóknak, az minimum gazember. Azt akarjuk, hogy a mostani miniszterelnököt egy gazember taszítsa le a trónról? – Tegye fel a kezét, aki azt akarja!

    Na ugye!’😀
    – Álmodik a nyomor ! – Igy kell megágyazni az elkerülhetetlen fidesz kétharmadnak, akkor is ha néhány mocsár ballernek nem tetszik…

  • Besancon
    2020 június 29
    4:24 de.

    Boda BI-O-LÓ-GI-A-I-LAG képtelen
    az igazmondásra. Fenntiekből is ez látszik!
    És ez igaz MINDENRE amit ír, bármi is legyen az.
    Hazudik magáról,hazudik másokról,hazudik..hazudik..végnélkül!

    Ebben méltó társra lelt Gurlic*-ban,
    SOB*-ban, HUNT*-ban, Ferenct.-ben etc..jár
    ide mindengéle hasonszőrű troll,övéké a NET,
    a fizetésért hazudozóké.De OIM* elvből hazudozik.

    *OIM =
    *HUNT =
    *SOB =
    *GURLIC=

    Troll mind

  • Géza

    Te kinek a trollja vagy (a röfögésedet olvasva)?

  • Egyszeru de altalanos meglatasom az Orban osztondij alaklmazasan.

    Fogadni mernek ,hogy egyetlen sracot vagy girlt is talalna barki a vilagon aki kerdore venne az osztondijanak az eredetet, hogy ki vagy mifele egyenek jovoltabol erdene az.

    Ha valaki talan tette azt diak korban, kerem valja azt be itten de oszinten!!!

    S csupan azert mert egy evet toltott Angliaban Soros Gyorgy jovoltabol, aki szinten NEM valasztotta Orbant ddiak-fiut ,sot senki mast sem.
    Csupan altalanosan meghatarozott vellal tete azt.

    De mindkettonek alapveto joguk a masikat kesobb eletukben velemenyt nyilvanitani rajtuk.

    Vajon mi a feneert probaljak a termeszetes valosagot amputalni evtizedekkel kesobb az itteniek.

    Van sok akik meg sajat csaladjukat, szuleiket, gyeremekiket is megtagadjak evekkel kesobb.

    Semmim osztondij NEM kotelezett semmire, HA az nem lett volna irott szerzodesben.

  • Mind a Soros osztondij alanyan inkabb kerdore vennem, hogy valoban mit tanult Oxfordi lete alatt????

    Kesobbi mukodesevel bizonyitva SEMMIT !!!!!

  • Ha megtudnám róla, hogy manapság is Orbán Viktorral vacsorázik,
    akkor bizonyosan nem szavaznék Soros Györgyre.

  • Kedves Chris, nekem úgy tűnik, hogy új szabályok ide vagy oda, „az építkezés alatt” egymás gyalázása zavartalanul folyik. Vagy tévedek?

  • Remek volt Péter mint mindig! 🙂
    (Leszavaznak ezek helyettünk is nem kell törni magunkat.)

    A 444.hu alapos összeállítást készített, amiből kiderül, hogy az MLSZ elnöksége utólag hagyta jóvá azt a 3 milliárd forintot, amit legutóbb kért le Felcsút. Az összeg rendeltetése, hogy az adófizetők által amúgy is derekasan feltőkésített Felcsútnak még az önrészt se kelljen fizetnie.
    https://nepszava.us/a-felcsut-ketszer-annyi-kozpenzt-hasznalt-fel-mint-amennyibol-a-bayern-munchen-edzokozpontja-epult/?fbclid=IwAR0Bkv_-xaU0p6heJzbh41FKnDWbP7URQYygTPF4Gc-ptUMXrEQ_9T-NKbU

    https://foci.444.hu/2020/06/29/3-milliard-forint-extra-taot-zsebelt-be-csendben-kozvetlenul-a-veszelyhelyzet-kihirdetese-elott-orban-felcsuti-fociakademiaja

  • Na jó, megpróbálok rövid lenni. Orbán Viktor 1989-ben ösztöndíjat kapott a Soros Alapítványtól az Oxfordi Pembroke Főiskola politológia osztályán az abszolút idealizmus tanulmányozására. Soros György a szárnyai alá vette Orbán Viktort és a Fideszt, mivel látta bennük, jobban mondva Orbán elhitette Sorossal, hogy ő egy fiatal, idealista demokrata ki hisz a nyitott, liberális eszmékbe, kész a liberális társadalmak fejlesztésében nem csak magyarországon de kelet Európába is. Ezekután Orbán visszatért magyarországra, hogy helyet szerezzen a magyar első posztkommunista parlamentben és ezután választást nyert. Volt is nagy öröm, hogy talán most először Magyarország történelmében a magyarok, mint egy civilizált EU családtag, EU értékeket ápolva és támogatva, végre valahára a helyes útra térnek.
    Nem így lett !
    O1G és cinkosai, (Kövér, Kovács etc.,) lelejmolták és átverték Sorost, basztak tanulni, mentek a partik, pijálások, részegeskedések Oxford & London utcáin, szórták Soros György pénzét, és habár esélyük volt az Angol nyelv megtanulására is azt sem tették. Egy spanyol tehén szebben beszél angolul mint ez a disznófejű O1G.
    Orbán egy minden hájjal megkent, rafinált és sunyi politikus aki kihasznál minden alkalmat egyeduralma biztosítására. Egy fasiszta geci, ki csak látszatra tartja fönnt a demokratikus kulisszákat – egy diktatorikus takony – az van az egész országban amit ő mond és kuss. Miniszterei meg egy marék, seggnyaló, csúszó-mászó csicskásai !
    O1G többoldalú, többszínű, hamis játékot játszik az EU-val. Röviden átver mindenkit. Itt egy példa; Ursula von der Leyen a jelenlegi Európai Bizottság elnöke és Orbán között egy nemrégiben tartott találkozó után Orbán örvendve tapsolt közelségükhöz, egyetértésükkel, ám Ursula von der Leyen hangsúlyozta, hogy megbeszélésük fő témája a Fidesz kormány tiszteletben tartása a jogállamisággal volt – lényeges különbség.
    O1G egy teljhatalomra törő, kihízlalt, suttyó durung ki megállás nélkül harácsol, lejmol az EU-tól. Lejmol a taknya a ‘hanyatló’ nyugattól, közben a keleti diktatúrákhoz vonzódik! Mekkora pofátlanság kell ehhez? Hazudozik Brüsszelban és folyékonyan, szemrebbenés nélkül belehazudni az emberek szemébe Budapesten. Egy tipikus geci. Disznófejü O1G egy minden hájjal megkent, mohó, rafinált és sunyi politikus ki az EU szelleméből semmit sem vall a magáénak, ördögi ravaszsággal álcázza magát és egy szép napon még képes lesz hadat üzenni az EU-nak. Volt már ehhez hasonló a történelmünkben.
    Rajongói majd mondják: Na és, akkor mi van?

  • slapaj
    2020 június 29
    8:26 de.

    Meséjjé’ még a „kétharmadról”

  • Gyíkpöcs* :

    Lukasenka efftassadnak
    (Tudod..aki a hivatali íróasztala
    mögötti konyvespolcon díszhelyen tarcsa
    Hitler Adolf „Mein Kampf” című világnézeti kiskátéját)
    szóval neki legutóbb is 83 % .-ja volt!. Igaz, akk indulni
    szoktak ellene, azok általában börtönbe kerülnek.
    Már itthon is vannak ilyesmire példák.Tagadd le

    *Gyíkpöcs = Az egy SOB* által megalkotott jelzö, amit saját magára szokott alkalmazni.

    *SOB = Gyíkpöcs*.

    *És így tovább hehehe. A dolog rekurzívvá vált.

  • Kővendég,
    Én csak akkor szavaznék Sorosra,ha megtudnám,hogy Orbán a pekenyócemász zabálóval bratyizik.

  • Ferenct
    2020 június 29
    5:44 de.

    Antitézis:
    Ha Gyurcsány akármilyen szépen mosolyogna, nem tökmagozna, udvariaskodna, simogatná Toto kutyát, bármit ígérgetne a “népnek” stb. akkor is az utolsó lenne, akire a többség szavazna. Szerintem.

    —————————————–

    Jó, hogy hozzátette hogy szerintem – de ez esetben miért hivatkozik a többségre? A többség mint tudjuk, nem szavazna ( nem is szavazott) Orbánra sem, és még nagyon sok mindenki másra sem, mert az emberek általában megosztottak, és ez tulajdonképpen jól is van így!

  • Az a legnagyobb tragédiája ennek a kis népnek, hogy több mint 10 év után is erről a két jómadárról (volt ifjúkommunistáról) szól minden (politika/média..).
    Ez még sokáig így is lesz – amiről tesznek is a „fiúk” rendesen és közösen 🙂
    A legközelebbi fordulat (szerintem még rosszabb lesz) a trónöröklési harcoknál várható. Addig is töretlenül haladunk a nemzethy szocializmus megszokott útján 🙁

  • Ketsegtelenul, a kedves szerzo Orbant a Sorossal egykalapba sorolja?!

    Ami Orbant illeti, legalabb az idegen katonai megszallasa Magayrorszahnak tobbe nem letezik, sem az artatlan egyenek akasztasai, „60”-ban valo kinzasaik sem, s a lkossag tagadhatlanul jobban el mint valaha is.

    Persze az NEM az Orban logikus tetteinek a kovetkezmenye.

    De mikor lennenek a magyarok hajlandok es kepesek logikusan ertewlmezni es itelni lehetosegeiket mind az elavult elkepzeleseik es ocska idegen dogmak-hianyaban, s a tenyek alapjan itelni a lehetosegeiket es cselekedni jovojuk lehetosegen??????????

  • Hát ez a cikk fantasztikus! Minden pontja,minden vesszője egyéb írásjelei igazak,érdemes volt elolvasni,sok-sok pihent idő kell ilyen elmélkedéshez.
    de mindenkinek javaslom többször elolvasni,mert szenzációs,ettől soha rosszabbat üdvözletével

  • Itt is van, ilyen barátok mellett nem kell ellenség 🙂
    Orbán nagyúr végelgyengülésben fog meghalni 99 évesen az ideiglenesen idecsatolt nemzethyek legnagyobb örömére mint az egyesült szovjet-kipcsak keresztény népköztársaság tagállama.
    A gödi önkormányzat hétfői ülésén az ellenzéki összefogásból kiváló képviselők a Fidesszel együtt szavazták le a polgármestert, és megnyirbálták a jogköreit.
    https://444.hu/2020/06/30/szetrobbant-az-ellenzeki-osszefogas-a-samsung-gyar-elcsatolasa-utan-godon

  • toth péter
    2020 június 30
    1:21 du.

    Mi nem vagyunk te,
    hogy egy cikket többször kelljen
    elolvasni ahhoz hogy egyszer megértsük.

  • Hüjje troll

  • „a” Soros az a gonosz…hát neki van egy elképzelése dolgokról -sokakkal szemben akiknek nincs de mindenkit kritizálnak akinek van- és megteremtette az anyagi hatalmat ahhoz, hogy tegyen is érte…

    olyanok mint a korai fidexkft alapítói mindig is voltak és mindig is lesznek, nem ők a gond, hanem a sok idióta aki elhisz nekik bármit is és legfőképpen azt, hogy ők „a” jobbat akarják bárkinek is…
    nem kell az ilyenekért nagyon messze utazni a kies Levédiába, itt Észak Amerikában is hatalmas mennyiségben ilyenek a gazdagok, amikor egy szenátor 32 évig folyamatosan meg van választva és ezzel nincs egyedül akkor mennyivel demokratikusabb ez, mint a KKP egészséges vezetőtestületi vetésforgója 8-10 évenként ami saccperkábé 2 db 5 éves terv… tehát fel lehet mérni azt, hogy érdemes e folytatni vagy változtatni kell, ugyanez az USA demokráciájában létre sem jöhet, mert a két párt teljesen egységes és közös klubba járnak megbeszélni mivel is fogják a mindig aktuális „holnap” az egységsugarút feltölteni, nehogy valami olyan is eszébe jusson ami nem konveniál a választottaknak

    hahahaha

    az Orbán mindezt kis kanyarokkal csak plagizálja, kiscsoportos

    hahahaha

  • SchumackerLady

    Gyuri10 11:30

    És te, te normális vagy ? 🙁

  • Besancon

    „…Jó, hogy hozzátette hogy szerintem…”

    Igen, szerintem de nem csak szerintem.
    Orbán a „szemfényvesztő” választási sikere elvitathatatlan (3 x 2/3). Ezt lehet csócsálni, hogy de így de úgy, azonban a tények makacs dolgok mint tudjuk már aki tudja-:). Ám vannak olyan „bölcs” emberek akik a júliusi nyilvánvalóan napfényben is képesek azt állítani, hogy sötétség van – remélem érti.

    Már többször ide írtam:
    1) Ojektív vagyok, nem csak politikailag (hála Istennek megtehetem)
    2) Nem kedvelem Orbánt a zsebre dugott kezével, a kövérségével, stb. De ettől képes vagyok elvonatkoztatni és a teljesítményét tekinteni. Kb annyira, mint (a visszaemlékezések szerint) Puskás Öcsi a világ legjobbja volt a korában akit nagyon(!) nem szerettek a társai, viszont amit a pályát tett labdával az zseniális volt.

    ps: Gyurcsányhoz. Amikor megfúrta az szdsz közreműködésével a tesze-tosza Medgyessyit felállva tapsoltam mondván: végre egy valaki aki egy modern Magyarorszáot fog csinálni. Hát nem csinált hanem ehelyett „hazudott éjjel és nappal…”. Már 2005-ben láttam, hogy Gyurcsány semmi más, mint egy országos szélhámos aki hetente bejelent klf reformokat amiből a világon semmi nem lett. De, ha Ön tudja milyen érdemei vannak Gyurcsány Ferencnek azt kérem írja ide.
    Fenntartom: Aki komoly emberrel beszélek annak mind ilyen véleménye van Gyurcsányról és Orbánról. Érdemes komolyan venni.

  • „Ha Sorossal vacsorazik…”

    Persze senki nem gondolt arra soha, sot meg maga Orban sem, hogy ha talan azt tettek volna, vagy legalabb is egy baratsagos magan talakozon, mind a volt nemzetkozi traumakat okozokat bekesen es sikeresen lehettek volna kepesek megoldani.
    Ertve ami ment Brusszel-tol kezdve a CEU ugyevel kapcsolatban.

    Civilizalt egyenek amodon oldanak meg jelentos problemakat am.
    Miert nem tortent az soha Soros es Orban kozott????
    Hasonloan minden mas problematikus ugyek megoldasa, legalabb a probalkozasai is lepes lehet abban az iranyban.

    Bizonyara az tul-magas az ottaniaknak !

  • Orsós Elemér

    Ferenct
    2020 július 1
    7:24 de.

    Nem akarom a Kempinsky szállodában a gyulafehérvári nyilatkozatot prominens románnokkal együtt megünneplő -mellesleg erdélyi származású- Medgyessyt mentegetni, DE Őt nem a tesze-toszasága miatt kellett(sic!) megpuccsolni, hanem az miatt a felelőtlen nyílvános szókimomdása miatt hogy, idézem: „az SZDSZ tele van korrupcióval”! Ha ez történetesen nem igaz, csak aljas rágalom, akkor megúszhatta volna! 😀

  • Geyza
    2020 június 30
    5:54 du.

    Igen Kedves Országos Nagy Barátom !
    A cikkhez kell hozzászólni,nem magadat kell bemutatni . Ez előírás itten.

  • Orsós E !
    július 1. 11:39

    „DE Őt nem a tesze-toszasága miatt kellett(sic!) megpuccsolni, hanem az miatt a felelőtlen nyílvános szókimomdása miatt hogy, idézem: “az SZDSZ tele van korrupcióval”

    ——————————–

    … mely korrupcióról utóbb sehogy sem tudott számot adni, pedig jócskán faggatták és szerettek volna belőle kihúzni valamivel többet – naná, hisz az SZDSZ sokak szemét csípte, akkor is, azóta is, lám te is milyen készségesen ugrasz, ha kinéz neked is néhány odarúgási lehetőség – de Medgyessy uram nem tudott konkrétumokat, sajnos nem volt képes egyetlen árva, ám értékelhető kis korrupciócskát sem felsorolni – elég csúnyán ráégett akkoriban, ez az általad „szókimondásként” értékelt tehetetlen kiszólása.

    Te Elemér! Tudod mi jutott eszembe? Lehet, hogy azért, mert talán nem voltak korrupciós ügyeik? Mert, hogy elvétve, apróbb ügyek talán lehettek /voltak, saját zsebre dolgozó kishalak bárhol lehettek, akár itt is, de a klasszikus korrupciós botrányok valahogy elkerülték őket, kvázi ez volt az a párt, amelyre a legkevésbé lehetett rásütni a korruptságot! Nyilván nem voltak tökéletesek, rossz elgondolásaik is voltak mint bármely más politikai formációnak, de én akkoriban is és most így utólag is úgy látom, hogy az elvi és ideológiai elkülönülése ellenére, melyet nem tudott és nem is akart elnézni nekik a politikai megmondó emberek zöme – e szempontból az SZDSZ volt a legkevésbé kikezdhető párt! Tudta ezt Medgyessy is, bár nem volt egy lángész, és elég nehezen fejezte ki magát, valószínű megalázónak érezte, hogy a D/209-es botrány után lényegében az SZDSZ kezében volt – leszámítva, hogy jó szokása szerint végül is a a saját pártja puccsolta meg, mégis az SZDSZ-en akart ütni, ezért aztán kellemetlen helyzetbe hozta magát, amiért aztán utólag kínosan magyarázkodott!

  • gyuri10
    2020 június 30
    1:45 de.

    Megkérdeztük Bolond Gyurkát:
    -Szereted a véres hurrkát?
    Válaszolta:meg nem eszi
    Nem örülne öreg rabbi.
    Ámde hogyha Felcsút ura
    Invitálná disznótorra
    Bezabálná kétpofára
    Mit számít’na a vallása ? ..

  • HUNT*

    Már párszor említettem:
    Huzzad ki az orrodat a hátsómből.
    Itt van neked erre a célra Gyurrka.
    Ő amúgy is nagy híve a „férfi-barátságnak” hehe

  • Besancon
    2020 július 1
    2:26 du.

    Egy érdekes sztori az SZDSZ-es Magyar Bálint közoktatási miniszter első napjainak idejéből mikor a FIDESZ elveszítette a választást.

    Az újkeletű ellenzé..izé..ellenségi propagandisták elkezdék szidalmazni mert kitudódott neki van a legnagyobb, legtöbb extrával ellátott ABSZOLÚTE csúcskategórias szolgálati Audija.
    Hogy szegény adófizetöknek kell megfizetni egy szimpla kis oktatásügyi miniszter nagyzolását.

    Aztán a Kormány, vagy a Minisztérium szóvivője halkan bejelentette hogy a kocsit a Kormánygarázsból választotta magának Magyar Bálint, nem pedig vásároltatta és előzőleg
    Pokorni Zoltánnak, az első Orbán-kormány oktatási miniszterének a szolgálati autója volt…

    Azért kivi lennék hogy egy finnyás, Mucsáról,a diznyó-telepről szalajtott mostani „tényező” betenné e a kényes valagát egy előzeg másik miniszter által „összeszart” kocsiba…

  • Ferenct
    2020 június 29
    9:34 de.

    Olvass vissza szépfiú.
    10 év óta ugyanazon a véleményen vagyok.
    Nem forgatom a köpönyeget mint itt egyesek.
    De egyébként ezt a nevet használom 1998 óta, amióta
    van NET-em. És mindig ezen a véleményen voltam mindenhol,
    a hatalmon lévőktől fügetlenül. Amikor az MSzP baromságokat csinált, hangoztattam hogy baromságot csinált.
    Érdekes akkoriban nem tartottam attól hogy netán következménye lesz a „szabad-szólásomnak”.
    De neked pajtás és a többi seggfejnek
    itt nem eshet bántódása.Amíg azokat
    irogatjátok amit mondanak nektek

  • SchumackerLady,
    ahhoz hogy önnek válaszoljak,elég lenne,hogy vissza tegezzem.Nem teszem.Meg sem szólítottam volna.

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2020 július 1
    2:26 du.

    Te kedves Besancon, tán a „rendszerváltás”(sic! mert szerintem nem volt az!) a „spontán”(mint előző zárójel) privatizáció, a „kárpótlás”(mint előző zárójel) kamu „kárpótlási” jegyekkel -amikben az SZDSZ vezérlő szerepet játszott- nem volt korrupció? 😀 Több ilyet ne mondj, mert a röhögéstől fogok idő előtt kimúlni! 😀
    Mellesleg az hogy, Medgyessy nem volt hajlandó a burjánzó korrupcióra többezer példát lobogtatni, nem a gyávaságát, hanem az egészséges önvédelmi ösztönét igazolja, mert ha a bizonyítékait elkezdi sorolni, élve nem jutott volna a lista végére! 😀

  • SchumackerLady

    ˙

    Rodeo 1:57 🙂

  • SzandiMandi5:52
    kapcsolt 444.hu
    mellékletéhez:

    Annyi rossz tapasztalat után itt is megmutatkozik, hogy az Orbán&Schiffer kettős mi célból is hozta létre a „Legyenmásapolitika”(L M P) . u d v a r i . á l e l l e n z é k . intézményét. – Ezek alkalomadtán mindig a legjobb bomlasztó katalizátornak bizonyulnak. Mindezt rezzenéstelen pofával… Undorító!

    És ezek után még mindig vannak akik elhiszik e kamupártról, hogy ellenzék. Meghogy „zöld”. Röhej és siralom…

    Emlékeztető:
    2010.óta minden választásnál ez a beépített jobbra-hordó gépezet, kézi irányítású „m é r l e g n y e l v e”, ahol pl. Schmuck E.elnöknő Schmidt M. Kormányterror-házas nőszemély puszi barátnéja, s ugyanennek, mint miniszterelnöki, azaz führeri főtanácsadónő fia Ungár P. lehet a parlamenti képviselőjük.
    🙁 🙁 🙁

  • Nagyon érdekesek a hozzászólások, egy-két kivétellel.

    A cikkről sajnos ez nem mondható el, mert a kedves szerző szelektív amnéziában szenved. Még a jobbik eset, ha életkora és egészségi állapota miatt …
    A kedves szerző a tíz évvel ezelőtti dolgokra nem emlékszik. Feltételezi, hogy Orbán 2010-es hatalomrajutásával változott meg minden. 2010-zel kezdődik a kedves szerzőnél az új időszámítás vagy mi a franc?

    Feltételezi kedves szerző, hogy Orbán úr 2010 elején lefeküdt este, mint régi Orbán, és másnap felébredt, mint új Orbán? Humoristának joga van hülyeségeket terjeszteni, csak ezt a cikket nem tudjuk, ki jegyezte? Az újságíró vagy a humorista ….?

  • Géza
    (mint seggfej)

    Az jön/jött le a KMH-ról, hogy egy bites, alul képzett figura vagy akinek mindenki náci/nyilas ha más véleménye van mint a tiéd – semmi árnyalat.
    Az ilyenek, mint te voltak a nyilasok, a kommunista terrorlegények, most a BLM-es anarchisták, stb.
    Lásd be: Egy bites vagy.
    Nem várom, hogy be fogod belátni, de legalább gondolkozz el amit írtam – csendes otthoni magányodban-:)

    ps: Semmiképpen nem akarlak megbántani, de kényszerítesz erre, mert általában alpári és színvonaltalanok a bejegyzéseid.

  • Ferenct
    2020 július 2
    6:46 de.

    Megbántani kényszerülsz?
    TE ? ENGEMET ??
    Ne röhögtess

  • gyuri10
    2020 július 1
    4:17 du.

    Ennek hétről hétre romlik a mentális állapota.
    Mennyél áztassad magadat abban a sós tengerben
    Attól helyrejönnél, annál is inkább mert nem
    neked való az itteni lelki gyűrődés.Lásd be végre..
    Rádfér egy pár hónapos lazítás.Még a végén ér valami téged.

  • Ferenct,

    ha embert szólítottál volna meg még igazat is adnék Neked.Így csak csodálkozni tudok,hogy ilyen mértékben tudod legyőzni az undorodat.

  • Orsós Elemér
    2020 július 1
    5:21 du.

    Kedves Elemér, majd ha valami konkrétumot is tudsz, akkor nyugodtan gyere ki a fényre és én érdeklődve elolvaslak – ám amíg csak a jól értesült szakit játszod, addig én azt írom amit gondolok, te meg akár 0-24-ig „röhöghetsz” ha úgy látod jónak!

    „…Medgyessy nem volt hajlandó a burjánzó korrupcióra többezer példát lobogtatni,…” – írod elég pontatlanul, mert marhára nem mindegy, hogy több ezer burjánzó korrupcióról avagy több ezer burjánzó SZDSZ-es ( mint párt) korrupcióról beszélünk! A spontán privatizáció úgy általában nem volt egy tiszta ügy, még a rendszerváltás előttről, tetemes állami vagyon cserélt gazdát, jó részt a volt állami vezetők, cégek felső vezetése és a bennfentesebb embereik által, meg tulajdonképpen bárki által, aki elérte, vagy megfelelő kapcsolattal, netán információval rendelkezett, hogy tudjon róla – a gond, hogy nem volt rendesen leszabályozva, ezért sok minden esetleges volt, így érthetően szúrta sokak szemét, még ha látszólag törvényes volt is – jórészt azokét, akik maguk nem fértek valaminek a közelébe!
    Erről elég bőven olvashatsz, miként a központilag vezérelt privatizációról is 1990-1994 között, Antallék alatt.

    Az SZDSZ mint párt az 1994-1998-közötti ciklusban volt koalíciós partnere az MSZP-nek, addig a „hatalom” közelében sem volt. Gyanítom, hogy M. nem a spontán privatizációra utalt – ám még az is meglehet, hogy nem utalt semmire. Ne maszatolj tehát te sem hanem légy szíves emeld ki, hogy mely ügyek kötődtek szerinted a szóban forgó párthoz, és miképpen! Alább egy kis segítség – a feltételezések, meg a „tuggyuk kik” az még akkor is kevés, ha valaki annyira hadilábon állt egy párttal, annak politikájával és elképzeléseivel mint te az egykori SZDSZ-el! A mindenkori ellenszenved persze a szíved joga, de erre való tekintettel ne tegyél zavaros kijelentéseket.

    Medgyessy volt az ország a miniszterelnöke, és mint ilyen nem elfogadható magyarázat még akkor sem ha te adtad, hogy az „egészséges életösztöne” (?) okán ne adjon érthető indoklást sem a sajtónak, sem úgy általában a közvéleménynek arra amit állított – mert, ha a meggyőződésének valóság alapja is volt, akkor főleg nem lett volna szabad itt megállni, „szemet hunyni” hanem megtenni a hivatalos lépéseket, amely egyébként kötelessége is lett volna, ha vastagon korrupciós ügyekkel találkozik, kivált a koalíciós partnere esetében – de nem tette! Miért nem ? Az persze süket duma, hogy „nem jutott volna ki élve a teremből” – jaj, Elemér ez már óvodás szint!

    M. – nek már nem volt mitől tartania, 2004-ben az SZDSZ – nek kezdeményező szerepe volt ugyan az elmozdításában, azonban a saját pártja látva a miniszterelnöke meggyengült pozícióját, fejezte be azt – ekkor, ezekben a napokban, még a távozása előtt, de már tudottan az elmozdítási szándékról, tette a fenti kijelentést a Népszabadságnak – nem látsz a kettő között némi összefüggést? Különösen úgy, hogy a volt minie. még jóval később, már lehiggadva, és átgondolva sem tudta /akarta bővebb magyarázattal ellátni az általa mondottakat! Elég jól emlékszem az akkori történésekre, egy fokkal még jobban érdekeltek a napi események és miértek, de hogy biztosan ne tévedjek, utána is néztem!

    https://mek.oszk.hu/02100/02185/html/394.html

  • olyan mélyértelmű és tartalmas az a körbedumálás (hogy ne nevezzem annak ami!) ami a geyza, ferenct, gyuri10, +++ hogy ki kellene adni szattyánbőr kötésben merített vízjeles papíron, számozott példányokban

    epedve várom a folytatást

  • Geyza
    2020 július 1
    2:36 du.
    Egyetlen Országos Jóbarátom !
    Nem jól érzékeled ! Az a svábhegyi betegszamár reszelős nyelve üdvözletével.
    „””Nem forgatom a köpönyeget mint itt egyesek.””” ez idézet tőled : Ha visszanézed régmúlt dolgaidat rájössz ,hogy mint a vízfolyás úgy hazudsz!
    Elmondtad korábban hogy honnan indultál : kisnyilas voltál,majd János bácsi politikai hadseregének voltál katonája és most leberális !
    hát milyen köpönyeg ez?
    Ja ? Vagy részeg voltál mikor ezeket bevallottad ! Ekkor jön elő a mélységekből az igazság üdvözletével
    A cikk írodója próbálja azorbánt szétszedni,de nem talál rajta fogást! túl kicsi ahhoz! Csak cincogni tud rajta üdvözletével

  • toth péter
    2020 július 3
    1:13 du.

    Eddig úgy volt hogy te szimpatizálsz a nácikkal
    akárcsak Gyuri0.

    Odavalóak vagytok egymás mellé.

    Őt nyald ne engem . 😀 😀

  • HUNT* kollega most berágott.
    Peg nem akartam volna a lelkébe tiporni !
    (Talán mert nincs is neki olyan ? )

    *HUNT = HUmortalan Náci Tótpéter

  • gyuri10
    2020 július 2
    3:43 du.

    Ha már az undorról polemizálsz:
    Milyen érzés egy vér-antiszemita banya hátsójában tartani a nyelvedet ?

  • Kissé elkanyarodtak a hsz-ek az eredeti témától. Én még annyit írnék a cikkhez, hogy nem az a kérdés, hogy Orbán miért fordult Soros ellen? (Mert elvileg egy térfélen játszottak anno).

    Az a kérdés inkább, hogy Soros miért támogatta? A fiatal Orbán 1989-ben valszeg jó svádájú, jó beszélőkéjű, karrierjét építő politikuspalánta volt. Sikeres volt a kommunista, majd a liberális ifjúsági mozgalomban (ami eleve egy abszurdum, de kelet-európai sajátosság). (Ha nem vagyok finom, akkor fanatikusnak mondanám, akinek szenvedélye a politika, de lehet, hogy csak ócska karrierista, ki tudja?). Soros benne látta a sikeres demokrácia építő(munkását) …

    Na, ha Soros úr ebben tévedett, akkor még miben (tévedett) … ? Minap Forgács professzor úr szenvedélyesen ostorozta a magyarországi elitet, hogy nem tudnak demokráciát építeni, mert a szocializmusban nevelkedtek. Úgy látszik, 1989-ben a kedves amerikai kelet-európai szakértő gárda tévedett? Akkor úgy örültek a megtért kelet-európai politikusgárdának, hogy még együtt is fényképezkedtek! Még a törikönyvbe is bekerült a fotó, ahol Bush körül rajzik Orbán, Magyar Bálint meg a többi (Ellenzéki kerekasztal) …

    Nekik ez csak egy tévedés, nekünk magyaroknak meg az életünk ráment erre …

  • +rohadeo+,
    ha folytatást kérsz,hát az nem is olyan fontos,mint a neved melletti jelek,de most azonnal.Jó lenne,ha már nem is tudnál válaszolni.Addig viszont,”legyen érdekes életed!”

  • Kővendég,
    utólag olvastam bele az előző cikkben jelzett „Avraham Bogatir hét napjába”.Időhiány miatt most nem,de el fogom olvasni az egész könyvet.Nem ismertem.Fantasztikusan leírt,történelem.Nagyon köszönöm.Akkor is ha nem nekem lett címezve.

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2020 július 3
    8:52 de.

    Kedves Besancon, a modortalan kiröhögést visszavonom, de a konkrét felsorolásokra ma már nem vállalkozom, mert akkor én még aktiv bérrabszolga voltam és nem értem rá azokra a korrupciókra figyelni amiből engem sorra kihagytak, viszont -mivel még azt hiszem- Medgyessy úr jó memóriának örvend, Őt ki lehetne faggatni, mert őt sokkal kevesebb korrupcióból rekesztették ki mint engem és talán ezért, kapzsi elégedetlenségből szólta el magát, amit aztán a benfentes cimborák -még elég kíméletesen- megtoroltak, főleg azt hogy -saját bevallása szerint- tényleg rendet akart tenni! 😀

  • gyuri10
    2020 július 4
    6:30 de.

    Hol „rahadeo”

    hol pedig (átlag 2 vagy 3 havonta) :
    „nem is értem min vitázunk mikorpedig semmi lényeges nézetkülönbség nincs közöttünk”

    Nehéz lehet a köpönyegforgatók élete.
    Nem szoktál néha odamenni a tükörhöz és
    egy jó kövér slájmosat beleköpni? Hmm?? Gyurrka ???

  • hazai lámpa
    2020 július 4
    4:03 de.

    A „kérdéseidnek” kb annyi az értelmük mint csőben a lyuknak.
    TE magadat beszélteted?

  • toth péter
    2020 július 3
    1:13 du.

    Elolvastam ismételten (2x is)
    amit hozzám röfögtél.Elmondanám neked
    mi jött le belőle:

    Vallomást tettél
    hogy sajnálkozol afelett
    amiért a szocik bezárták a Svábhegy
    oldalában prosperáló Tébolydát, emiatt szabadlábról
    kell neked üdvözítened a gyanútlanokat.Még szerencse hogy
    nem vagy közveszélyes hehehehe maximum „ön”.De az kit zavar?

  • Rodeo11
    2020 július 3
    11:33 de.

    Ne ríjjál öcsém.
    Jel’kezzél moderátornak.
    Ha esetleg akceptálják vágyaidat hamarosan a
    kicci kínai óccó és useless bigyók reklámolda lesz itt (is)

  • gyuri10
    2020 július 4
    6:30 de.

    gyüngyőkém mitől vagy így kiborúlva mint a koszos vájdling?

  • Geyza
    2020 július 4
    9:10 de.

    nagyon fel vagy ….va? konzultáljál t…testvéreddel gábriellel és osszátok meg a ….t
    Gaslighting….
    megj.: aszongya a fáma -tudod az a gonosz- hogy india féltékenységből semmilyen USA árut nem vesz Kínából, M B argó mert ők akarnak usa termékeket gyártani kies Indiában és megy az acsar… facsar és a körtekerészetikörgugolászatitovalöködöm

    essetunni?

  • Geyza
    2020 július 3
    4:41 du.
    Geyza
    2020 július 3
    4:53 du.
    Geyza
    2020 július 4
    9:07 de.
    Kedves Jó Barátom ! Imádom a beszédeidet !Ennyi idő alatt – amit a hozzászólásaid között eltelt —sokat ihattál ,ezért beszélsz össze-vissza badarságot! Nagyon-nagy szeretettel Országos Jóbarátomnak üdvözlettel

  • Rodeo11
    2020 július 4
    11:46 de.

    Télleg?

  • Gorgonzola
    július 2.4:12

    Emlékeztető:
    2010.óta minden választásnál ez a beépített jobbra-hordó gépezet, kézi irányítású “m é r l e g n y e l v e”, ahol pl. Schmuck E.elnöknő Schmidt M. Kormányterror-házas nőszemély puszi barátnéja, s ugyanennek, mint miniszterelnöki, azaz führeri főtanácsadónő fia Ungár P. lehet a parlamenti képviselőjük.
    🙁 🙁 🙁
    ————————–

    Schmuck Erzsébet ezt a tényt olyannyira nem tagadta, hogy mikor erre rákérdezett egy beszélgetés alkalmával a műsorvezető, azzal indokolta a folyamatos, mobilos „egyeztetést” Schmidt Marival, hogy „ő – már mint Schmidt – csupán aggódott és tanácsokat adott nekik, mert féltette őket, hogy ki ne essenek a parlamentből (?)” Hát világos, a kormányzópárt aggódott az egyik „ellenzéki pártért?” hogy az ki ne essen néhány rossz döntése okán!

    A pösze kis gigerlinek meg elég volt feltűnni őfensége ellenzéke körül – vajon miért is nem máshol próbálkozott ?- és egyből előkelő listás helyet kapott, naná, hogy bekerült a parlamentbe, míg az alakulás óta ott „keccsölő” a párt működése érdekében mindenféle munkát szervező /ellátó munkatársak háttérbe szorultak! Ekkor lépett ki az akkor még némileg más alapokon álló LMP-ből (legalábbis a tagok előtt talán nem volt annyira nyilvánvaló a párt bizonyos elkötelezettsége) dr. Ábrahám Júlia is, akit több alkalommal hallottam beszélni, egy igen értelmes és tettre kész szimpi orvos, sok más „jobb sorsra érdemes” tagtársával egyetemben, akik úgy érezték elég volt, ez már nem az a párt amit ők annak idején választottak és a célokért a maguk módján „szolgáltak”

    És azóta ez a társaság még annyiban sem hasonlít egykori önmagára – sem a tagjaiban, sem a céljaiban, semmiféle felépítésében – mint amennyire a neve alapján talán még indokolt volna! A még maradék, némileg értelmesebb embereiket kirúgták, mindenki mindenkivel szemben etikai eljárást indított, és miután abszolút lenullázták magukat, most zavartalanul tovább játsszák az „ellenzéki zöld szerepet” de van e kétsége bárkinek is hogy mire megy ki a játék? Az alig 3 % vajon mire lesz elég? Van ennek a pártnak arca? Igen : Ungár Petya! Van felelős elnöke? Talán, de végül is tök mindegy – időnként megjelenik a stúdiókban vagy a mikrofonok előtt Schmuck E. de egyébként Ungár
    viszi a prímet – vagy tud valaki más, meghatározó politikusról, elképzelésről, figyelemre méltó cselekedetről stb ennek a „pártnak” a háza tájáról?
    Az a helyzet, hogy – bár most megfeszül az igyekezettől Szél B. és még azt is elhiszem, hogy komolyan gondolja ( most már) de hogy a 2018-as választásokat meghatározó vétség terhelheti a lelkiismeretét, az nem kétséges!

  • Geyza
    2020 július 1
    4:07 du.

    Egyetértek a sztori lényegével – ez pontosan belefér! M.B. nekem az egyik legszimpibb tagja volt a szóban forgó pártnak. Ma is érdeklődve hallgatom, csípem a stílusát, ha nagy ritkán beszélgetésre hívják valamelyik TV csatornához! Semmi felesleges szócséplés, általában a lényegre koncentrál, és higgadt tárgyilagossággal mondja a véleményét, és mindig azt érzem, hogy személy szerint a saját elképzeléseit mondja – szalonképes módon, de semmit el nem hallgatva! Egy abszolút intelligens és értelmes pali, több kellene az ilyenből!

  • Orsós Elemér
    2020 július 4
    8:20 de.

    Nem leptél meg, nagyjából erre a válaszra számítottam, ám ez téged minősít!
    Kedves Orsós úr, mi lenne ha gondolkodnál egy kicsit, mielőtt ideömleszted a zavaros állításaid tömkelegét, melyeket sem nem tudsz, sem nem akarsz konkretizálni?
    A „jó emlékezetű” Medgyessy uramra meg ne hivatkozz, hiszen ezúttal nem ő vakarta ide ezt a sok megmagyarázatlan sületlenséget – és egyébként is enyhén undi egy állítás közepette folyamatosan valakinek a háta mögé bújni – kivált úgy, hogy a hivatkozott forrást magát is korrupcióval vádolod (!) Szerintem ezt hívják „öntökönbökésnek!” Hogy a homályos állítást bizonyítani ill. pontosítani kell, de minimum megmagyarázni, abban valamennyi parlamenti párt egyetértett az elhangzott kijelentés után:

    ” Pető kijelentette, ha egy hivatalban lévő miniszterelnök a mögötte álló egyik koalíciós pártról ilyesmit mond, anélkül, hogy a pártot tájékoztatná esetleges ismereteiről, az annyira súlyos eset, hogy önmagában is a bizalom megvonását váltotta volna ki.
    …………….
    Pető Iván közölte, a szabad demokraták az MDF elnökének is igazat adnak annyiban, hogy két lehetőség van: vagy bűncselekmény pártolásáról van szó, vagy valótlan állításról.” (forrás: Index/MTI, 2004. 08.27.)

    Nos, kedves Elemér, eldöntheted melyik áll fenn Medgyessy esetében – ezt alighanem ő maga is felismerte, miután nem hülye, ezért burkolózott hallgatásba, a sértettsége okán tett kijelentését követően! Hogy esetedben mi áll fenn, azt már levettem!